B7666 Silikonové těsnění MATIC RED

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "B7666 Silikonové těsnění MATIC RED"

Transkript

1 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce, dovozce, prvního distributora nebo distributora Strana 1 z 5 Obchodní název látky/přípravku: Použití látky/přípravku: Jednosložkový červený silikonový tmel (acetátový typ) pro těsnění a lepení oceli, zinku, hliníku, nerezu, dřeva, PVC, skla, keramiky, kamene a jiných materiálů. V praktické tlakové nádobce. Poznámka: Číslo CAS: Číslo ES (EINECS): Indexové číslo: Identifikace prvního distributora / distributora v ČR: Jméno nebo obchodní jméno: Místo podnikání nebo sídlo: BOHEMIAFLUX s.r.o. IČO: CZ Plzeň Ulice: Raisova 2450/51 Telefon: Fax: Kontaktní místo pro poskytování technických informací o přípravku: Kontaktní údaje pro poskytování technických informací: web: bohemiaflux@bohemiaflux.cz, tel , fax , GSM Nouzové telefonní číslo v ČR (nepřetržitě): ; Toxikologické informační středisko - TIS, Na Bojišti 1, Praha; tis@vfn.cz 2. Údaje o nebezpečnosti látky nebo přípravku Značení a výstražný symbol nebezpečnosti: R-věty (Rizikovost látky/přípravku): Přípravek není klasifikován jako nebezpečný. Žádné R-věty nejsou přiřazeny S-věty (Pokyny pro bezpečné zacházení s látkou/přípravkem): Žádné S-věty nejsou přiřazeny Nejzávažnější nepříznivé účinky na zdraví člověka při používání látky/přípravku: Může dráždit kůži. Nejzávažnější nepříznivé účinky na životní prostředí při používání látky/přípravku: Při správném použití nehrozí žádné nebezpečí. Možné nesprávné použití látky/přípravku: Výrobek se nesmí používat k jiným účelům a jiným způsobem, než je uvedeno v návodu k použití a v tomto bezpečnostním listu. Tlaková nádobka (aerosolové balení) při přehřátí může explodovat. 3. Informace o složení látky nebo přípravku Polysiloxan, acetátový vulkanizační systém. Hnací plyn tlakové nádobky 1,1,1,2-Tetrafluorethan (HFC-134a). Výrobek obsahuje tyto nebezpečné látky: Chemický název látky/obchodní název látky: Obsah nebezp. složky: Číslo CAS a ES: Indexové číslo: Neb.vl.: R-věty: Ethyltriacetoxysilan 1-5% (hm.) C R

2 Strana 2 z 5 1,1,1,2-Tetrafluorethan >1% (hm.) R- nepřiděleny Slovní význam R-vět uvedených u nebezpečných složek - viz bod 16 tohoto bezpečnostního listu. 4. Pokyny pro první pomoc Všeobecné pokyny: Při nadýchání: Při styku s kůží: Při vniknutí do očí: Při požití: Omýt vodou a mýdlem popř. následně ošetřit krémem. Okamžitě zahájit vyplachování otevřeného oka mírným proudem pitné vody. Vyhledat lékařskou pomoc. Ústa okamžitě důkladně vypláchnout vodou. Vyhledat rychlou lékařskou pomoc. 5. Pokyny pro hasební zásah Vhodná hasiva: Pěna, prášky, oxid uhličitý Nevhodná hasiva: Plný vodní proud Zvláštní nebezpečí: Tlaková nádobka (aerosolové balení) při přehřátí může explodovat. Zvláštní ochranné prostředky pro hasiče: Použít izolační dýchací přístroje a ochranné oděvy. Obaly s výrobkem v dosahu požáru chladit vodním tříštěným proudem. 6. Opatření v případě náhodného úniku Preventivní opatření pro ochranu osob: Provést opatření proti kontaktu s kůží, požití, vniknutí do oka. Preventivní opatření pro ochranu životního prostředí: Žádná zvláštní opatření nejsou nutná. Doporučené metody čištění a zneškodnění: Sorbovat do suchého písku, pilin, textilu nebo jiného vhodného sorbentu. Poté odklidit do vhodného obalu. 7. Pokyny pro zacházení a skladování Pokyny pro zacházení a používání: Čtěte návod k použití. Při práci nejíst, nepít, nekouřit. Pozornou prací a případným použitím vhodných ochranných pomůcek vyloučit vniknutí do očí a dlouhodobý kontakt s kůží. Zamezit požití v důsledku záměny s potravinou. Pokyny pro skladování: Skladovat v originálních obalech ve skladech při teplotách od 0 C do 30 C, odd ěleně od potravin a krmiv. Skladovatelnost: min. 12 měsíců od data výroby. 8. Omezování expozice látkou/přípravkem a ochrana osob Expoziční limity podle Nařízení vlády č. 361/2007 Sb.: Název nebezpečné složky: Obsah nebezp. složky: Název expozičního parametru: PEL, mg/m3 NPK-P, mg/m3 CAS: Neobsahuje látky na které jsou dle NV č. 361/2007 Sb. stanoveny limity Pozn: Poznámka: Omezování expozice pracovníků: Ochrana dýchacích orgánů: Ochrana očí: Ochrana rukou: Ochrana kůže: Nevdechovat výpary, popř. použít masku s filtrem typu AX proti organickým rozpouštědlům. V případě rizika vniknutí do očí ochranné brýle. Při kontaktu s přípravkem použít ochranné nepropustné rukavice z butylkaučuku s odolností >120 minut (EN374). Čisticí textil napuštěný přípravkem nenosit po kapsách pracovního oděvu.

3 Omezování expozice životního prostředí: Viz bod 7 9. Fyzikální a chemické vlastnosti Skupenství (při 20 C): Nestékavá pasta Barva: Zápach (vůně): Hodnota ph (při C): Oxidační vlastnosti: Červená Charakteristická octová Teplota (rozmezí teplot) tání ( C): Teplota (rozmezí teplot) varu ( C): Bod vzplanutí ( C): Hořlavost: >420 (rozklad) Nesnadno hořlavý skup. B Tenze par (při C): Hustota (při C): 1,08 kg/l při 20 C Rozpustnost ve vodě: Rozpustnost v jiných rozpouštědlech: (včetně jejich specifikace): Strana 3 z 5 Prakticky nerozpustný Rozpustný v nepolárních organických rozpouštědlech Rozdělovací koeficient n-oktanol/voda: Horní mez výbušnosti (% obj.): Po vytvrdnutí se mění na pevnou látku. Dolní mez výbušnosti (% obj.): 10. Stabilita a reaktivita Podmínky, za nichž je výrobek stabilní: Podmínky, kterým je třeba zamezit: Látky a materiály, s nimiž výrobek nesmí přijít do styku: Nebezpečné produkty rozkladu: V originálních hermeticky uzavřených obalech při teplotách do 30 C je výrobek stálý. Přehřátí vulkanizátu nad 300 C. Z hlediska bezpečnosti a ochrany zdraví při práci nejsou známy. Oxid ohelnatý, oxid uhličitý, oxid křemičitý, kyselina octová Obsah těkavých organických látek (% hmot.): Informace o toxikologických vlastnostech Zkušenosti u člověka: Mírná dráždivost při vniknutí do oka. Při dlouhodobém kontaktu může odmašťovat kůži a způsobovat vyrážky, při požití, nevolnost, zvracení jako alergickou reakci na Obsahuje Bis(1,2,2,6,6-pentamethyl-4-piperidyl)sebacate. Subchronická - chronická toxicita: Senzibilizace: Karcinogenita: Mutagenita: Toxicita pro reprodukci: LD50 orálně, potkan (mg/kg): LD50 dermálně, potkan nebo králík (mg/kg): LC50 inhalačně, potkan, pro aerosoly nebo částice (mg/kg): LC50 inhalačně, potkan, pro plyny a páry (mg/kg): Experimentální údaje nejsou k dispozici. Literární údaje o toxikologických ukazatelích přípravku a/nebo jeho složek: 12. Ekologické informace Toxicita pro vodní prostředí: Toxicita pro ostatní prostředí: Perzistence a rozložitelnost: Mobilita: LC50 96 hod., ryby (mg/kg): EC50 48 hod., dafnie (mg/kg): IC50 72 hod., řasy (mg/kg): Bioakumulační potenciál: 13. Informace pro odstraňování látky nebo přípravku Způsoby odstraňování látky/přípravku: Doporučené zařazení nespotřebovaného přípravku dle katalogu odpadů: , *, Plyny v tlakových nádobách (včetně halonů) obsahující nebezpečné látky. Doporučené koncové zařízení k ostranění - spalovna nebezpečných odpadů. Způsoby odstraňování kontaminovaného obalu:

4 Strana 4 z 5 Doporučené zařazení vyprázdněného obalu dle katalogu odpadů: , Kovové obaly. Obal po vyprázdnění může obsahovat malý zbytek náplně. Je možné jej materiálově využít v zařízení k tomu určenému. Odpady a obaly odkládejte podle druhu na určené místo - informujte se u podnikového ekologa/na obecním úřadě. Dovozce je klientem organizace EKOKOM, finančně přispívá do systému sdruženého plnění povinnosti zpětného odběru obalů podle zákona o obalech. 14. Informace pro přepravu Pozemní přeprava ADR/RID: Kemlerův kód 22 Třída: 2 Číslice/písmeno: 5A Výstražná tabule: vzor č. 2.1 Číslo UN: 1950 Poznámka: Označení: UN 1950, Obaly obsahující nehořlavé stlačené plyny. Obalová skupina LQ 1I, kód omezení pro přepravu tunely B1D Vnitrozemská vodní přeprava ADN/ADNR: Omezení množství Třída: 2 Číslice/písmeno: 5F Kategorie: Námořní přeprava IMDG: EMS-No.: F-D,S-U Třída: 2.2 Číslo UN: 1950 Látka znečišťující moře: Žádná Typ obalu: II Technický název: Letecká přeprava ICAO/IATA: Aerosols UN-4G/Y fibre board boxes required; Label: Inflammable Gas; Marking: Aerosols, inflammable UN 1950 Třída: 2.1 Číslo UN: 1950 Technický název: Aerosols, inflammable Typ obalu: II Poznámky: Nálepka: Inflammable gas; Označení: Aerosols, 30 UN Informace o právních předpisech vztahujících se k látce/přípravku Informace týkající se ochrany zdraví, bezpečnosti a životního prostředí, které musí být uvedeny na obalu: - Výstražné symboly a písmenná označení nebezpečných vlastností - viz bod 2 tohoto bezpečnostního listu - Standardní věty označující rizikovost (R-věty) - viz bod 2 tohoto bezpečnostního listu - Standardní pokyny pro bezpečné zacházení (S-věty) - viz bod 2 tohoto bezpečnostního listu - Následující bezpečnostní upozornění, nejdůležitější zásady správného skladování a předběžné opatrnosti: Nádobka je pod tlakem: nevystavujte slunečnímu záření a teplotám nad 50 C. Ani vyprázdněnou nádobku neprorážejte a nevhazujte do ohně. Uchovávejte mimo dosah dětí. Při práci nejíst, nepít, nekouřit. Výrobek ani vyprázdněný obal nelikvidujte s běžným komunálním odpadem - odevzdejte na místě pro tříděný sběr odpadu. Další informace a symboly, které musí být, uvedeny na obalu: Objem nebo hmotnost náplně Symbol shody aerosolového balení s technickými požadavky (NV ČR č. 194/2001 Sb.). Typ obalu: Aerosolová kartuš MATIC, Fe, 200 ml Symbol shody se zákonnými požadavky na metrologickou kontrolu hotově baleného zboží. Celkový objem aerosolové kartuše Zelený bod - Ekokom, klientské číslo EK-F Recyklační značka obalového materiálu - železo, oceli Povinnost registrace složek: Všechny složky přípravku jsou uvedeny v Seznamu závazně klasifikovaných nebezpečných látek (příloha č.1 k vyhlášce č. 232/2004 Sb. ve znění vyhl. č. 369/2005 Sb.) nebo v Seznamu nových látek (ELINCS) Právní předpisy týkající se ochrany osob:

5 Strana 5 z 5 Zákoník práce, zákon o veřejném zdraví, nařízení vlády, kterým se stanoví podmínky ochrany zdraví zaměstnanců při práci, vyhláška, kterou se stanoví podmínky pro zařazování prací do kategorií, limitní hodnoty ukazatelů biologických expozičních testů a náležitosti hlášení prací s azbestem a biologickými činiteli, vyhláška, kterou se stanoví hygienické limity chemických, fyzikálních a biologických ukazatelů pro vnitřní prostředí pobytových místností některých staveb. Právní předpisy týkající se ochrany životního prostředí: Zákon o ochraně ovzduší, zákon o odpadech, vodní zákon, zákon o obalech, zákon o chemických látkách a přípravcích, zákon o prevenci závažných havárií. Specifické právní předpisy: Tento výrobek splňuje požadavky Nařízení vlády ČR č. 194/2001 Sb., kterým se stanoví technické požadavky na aerosolové rozprašovače. 16. Další informace Účelem tohoto bezpečnostního listu je poskytnout uživateli chemické látky/přípravku informace nezbytné pro zajištění bezpečnosti a ochrany zdraví při práci a ochrany životního prostředí. Informace a doporučení byly sestaveny dle našich poznatků, dle poznatků našich dodavatelů, opírají se také o výsledky testů prováděných v autorizovaných organizacích a o údaje publikované v odborné literatuře. Přesto údaje nemusí být zcela vyčerpávající. Údaje zde uvedené odpovídají současnému stavu našich vědomostí a zkušeností a jsou v souladu s předpisy platnými k vyznačenému dni revize. V budoucnu nelze vyloučit přepracování a doplnění údajů. Aktuálnost bezpečnostního listu si můžete kdykoliv ověřit na naší kontaktní adrese. V důsledku rozmanitosti způsobů použití nenese výrobce ani distributor odpovědnost za následky nevhodného použití výrobku. Údaje zde uvedené nejsou jakostní specifikací výrobku. Zdroje údajů při sestavování bezpečnostního listu: Bezpečnostní list přípravku poskytnutý jeho výrobcem v EU. Změny oproti předchozímu vydání bezpečnostního listu v zahraničí nebo předchozí české revizi:. Poznámky ke klasifikaci tohoto přípravku: Žádné. Standardní označení rizikovosti nebezpečných složek tohoto přípravku (R-věty) použité v bodě 3 tohoto bezpečnostního listu: R 14 R 34 Prudce reaguje s vodou Způsobuje poleptání

B7665 Silikonové těsnění MATIC BLACK

B7665 Silikonové těsnění MATIC BLACK 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce, dovozce, prvního distributora nebo distributora Strana 1 z 5 Obchodní název látky/přípravku: Použití látky/přípravku: Jednosložkový černý silikonový tmel

Více

B7657 PTFE těsnící vlákno

B7657 PTFE těsnící vlákno 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce, dovozce, prvního distributora nebo distributora Strana 1 z 5 Obchodní název látky/přípravku: Použití látky/přípravku: Těsnící vlákno ze 100% čistého PTFE

Více

B7130 Kluzná keramická pasta

B7130 Kluzná keramická pasta 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce, dovozce, prvního distributora nebo distributora Strana 1 z 5 Obchodní název látky/přípravku: Použití látky/přípravku: Bílé keramické mazivo se separačním

Více

B7508 Rozmrazovací sprej

B7508 Rozmrazovací sprej 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce, dovozce, prvního distributora nebo distributora Strana 1 z 5 Obchodní název látky/přípravku: Použití látky/přípravku: Přípravek pro účinné rozmrazování a

Více

WINTER - kapalina do ostřikovačů. Zimní nemrznoucí kapalina do ostřikovačů automobilů.

WINTER - kapalina do ostřikovačů. Zimní nemrznoucí kapalina do ostřikovačů automobilů. Strana 1 z 5 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce, dovozce, prvního distributora nebo distributora Obchodní název látky/přípravku: Použití látky/přípravku: Zimní nemrznoucí kapalina do ostřikovačů

Více

B7003 Řezný pěnový sprej

B7003 Řezný pěnový sprej 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce, dovozce, prvního distributora nebo distributora Strana 1 z 5 Obchodní název látky/přípravku: Použití látky/přípravku: Univerzální řezný olej pro všechny

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. Brzdová kapalina ATE - DOT 4 ( Super Blue Racing)

BEZPEČNOSTNÍ LIST. Brzdová kapalina ATE - DOT 4 ( Super Blue Racing) BEZPEČNOSTNÍ LIST Datum vydání: 20.2.1997 Strana: 1 Datum revize: Název výrobku: Brzdová kapalina ATE - DOT 4 ( Super Blue Racing) 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce nebo dovozce 1.1 Chemický

Více

B7903 Silikonový sprej

B7903 Silikonový sprej 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce, dovozce, prvního distributora nebo distributora Strana 1 z 5 Obchodní název látky/přípravku: Použití látky/přípravku: Univerzální mazací a separační prostředek

Více

Vodivostní standard CDSA-45, ( vodivost 45 μs/cm)

Vodivostní standard CDSA-45, ( vodivost 45 μs/cm) B E Z P E Č N O S T N Í L I S T Datum vydání: 10/07 Strana: Datum revize: Název výrobku: Vodivostní standard CDSA-45, ( vodivost 45 μs/cm) 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce nebo dovozce 1.1

Více

Místo podnikání nebo sídlo: Raisova 2450/51. Přípravek není klasifikován jako nebezpečný. Žádné R-věty nejsou přiřazeny

Místo podnikání nebo sídlo: Raisova 2450/51. Přípravek není klasifikován jako nebezpečný. Žádné R-věty nejsou přiřazeny Strana 1 z 5 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce, dovozce, prvního distributora nebo distributora Obchodní název látky/přípravku: Použití látky/přípravku: Víceúčelové plastické mazivo vysoké

Více

B7684 Tekutý kov - PRYSKYŘICE

B7684 Tekutý kov - PRYSKYŘICE 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce, dovozce, prvního distributora nebo distributora Strana 1 z 5 Obchodní název látky/přípravku: Použití látky/přípravku: Dvousložkové univerzální vysokopevnostní

Více

B7530 Silový čistič ultra

B7530 Silový čistič ultra 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce, dovozce, prvního distributora nebo distributora Strana 1 z 5 Obchodní název látky/přípravku: Použití látky/přípravku: Kyselý čisticí přípravek k odstranění

Více

Místo podnikání nebo sídlo: Raisova 2450/51. Přípravek není klasifikován jako nebezpečný. Žádné R-věty nejsou přiřazeny

Místo podnikání nebo sídlo: Raisova 2450/51. Přípravek není klasifikován jako nebezpečný. Žádné R-věty nejsou přiřazeny Strana 1 z 5 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce, dovozce, prvního distributora nebo distributora Obchodní název látky/přípravku: Použití látky/přípravku: Vysoce výkonné víceúčelové plastické

Více

B7688 PU - Fix (Komponent A)

B7688 PU - Fix (Komponent A) 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce, dovozce, prvního distributora nebo distributora Obchodní název látky/přípravku: Strana 1 z 5 Použití látky/přípravku: Dvousložkové rychle tuhnoucí lepidlo

Více

Bezpečnostní list Podle nařízení (ES) č. 1907/2006 Datum vydání: 2.3.2009 Strana 1 ze 5

Bezpečnostní list Podle nařízení (ES) č. 1907/2006 Datum vydání: 2.3.2009 Strana 1 ze 5 Podle nařízení (ES) č. 1907/2006 Datum vydání: 2.3.2009 Strana 1 ze 5 šampon na čištění koberců- aktivní pěna 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku Identifikace látky nebo přípravku

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST (Podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 ze dne 18. prosince 2006)

BEZPEČNOSTNÍ LIST (Podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 ze dne 18. prosince 2006) 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI/PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo Obchodní název: Další názvy látky: - 1.2 Použití látky nebo Hotová kultivační média ve zkumavkách. 1.3 Identifikace společnosti

Více

1.3.2 Jméno, nebo obchodní jméno: CLAUS HUTH PRAHA, s.r.o Místo podnikání, nebo sídlo: Za Poříčskou branou Praha 8

1.3.2 Jméno, nebo obchodní jméno: CLAUS HUTH PRAHA, s.r.o Místo podnikání, nebo sídlo: Za Poříčskou branou Praha 8 BEZPEČNOSTNÍ LIST Bezpečnostní list podle vyhlášky č. 460/2005 Sb. Název výrobku: BROMADIOLONE PASTA požerová nástraha na hlodavce V podobě hmotnostně připravené pasty Datum vydání: 01.11.2000 Datum revize:

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. 3. Informace o složení látky nebo přípravku Výrobek obsahuje tyto nebezpečné látky:

BEZPEČNOSTNÍ LIST. 3. Informace o složení látky nebo přípravku Výrobek obsahuje tyto nebezpečné látky: Datum vydání: 4.1.2006 Registrační číslo: Strana: 1/ 5 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Chemický název látky/obchodní název přípravku:

Více

B E Z P E Č N O S T N Í L I S T dle zákona č. 356/2003 Sb. a vyhlášky č. 231/2004 Sb. Datum vydání: 23.11.1999 Datum revize : 15.2.

B E Z P E Č N O S T N Í L I S T dle zákona č. 356/2003 Sb. a vyhlášky č. 231/2004 Sb. Datum vydání: 23.11.1999 Datum revize : 15.2. B E Z P E Č N O S T N Í L I S T dle zákona č. 356/2003 Sb. a vyhlášky č. 231/2004 Sb. Datum vydání: 23.11.1999 Datum revize : 15.2.2007 Název výrobku : ADHEZOL 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle vyhlášky MPO č. 231/2004 Sb.

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle vyhlášky MPO č. 231/2004 Sb. Datum vydání: 9.11.2004 Datum revize: 4.1.1999 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce nebo dovozce 1.1 Chemický název látky/obchodní název přípravku: Steinzeugmasse Nr. 11 s, bílá 1.2 Evidenční

Více

1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku. Identifikace výrobce, dovozce, prvního distributora nebo distributora

1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku. Identifikace výrobce, dovozce, prvního distributora nebo distributora Bezpečnostní list List: 1 z 5 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku Identifikace látky nebo přípravku Obchodní název přípravku: MERKUR prací gel color Použití látky nebo přípravku:

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST (Podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 ze dne 18. prosince 2006)

BEZPEČNOSTNÍ LIST (Podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 ze dne 18. prosince 2006) 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI/PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo Obchodní název: Další názvy látky: - 1.2 Použití látky nebo K detekci cytochromoxidasy. 1.3 Identifikace společnosti

Více

RETIGO RINSING AGENT

RETIGO RINSING AGENT Strana 1 z 6 stran 1. Identifikace přípravku a výrobce nebo dovozce: 1.1. Identifikace přípravku: Obchodní název přípravku: RETIGO rinsing agent Použití: Přípravek určený pro myčky skla. 1.2. Identifikace

Více

Bezpečnostní list Podle vyhlášky č. 231/2004 Sb.

Bezpečnostní list Podle vyhlášky č. 231/2004 Sb. Datum vydání : 19.5.2004 Datum revize : 1.6.2004 1. Identifikace látky, přípravku a dodavatele 1.1. Sigi Deo 1.2. Číslo CAS : 1.3. Číslo ES ( EINECS ) : 1.4. Roztok skládající se z vody ( H2O ), lihu etanol

Více

Bezpečnostní list Podle Nařízení ES č. 1907/2006 (REACH) SONET prášek do myček nádobí

Bezpečnostní list Podle Nařízení ES č. 1907/2006 (REACH) SONET prášek do myček nádobí Datum vydání: 2.3.2009 Strana 1 ze 5 SONET prášek do myček nádobí 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku Chemický název látky/obchodní název přípravku: SONET prášek do myček nádobípráškový

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. Datum vydání: Datum revize:

BEZPEČNOSTNÍ LIST. Datum vydání: Datum revize: Str.1/6 BEZPEČNOSTNÍ LIST Datum vydání: 12.10.2000 Datum revize: 17.7.2002 1. Identifikace přípravku a výrobce 1.1 Obchodní název přípravku: SOLMIX účel použití: mycí pasta na ruce Číslo CAS: - Číslo ES

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST (Podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 ze dne 18. prosince 2006)

BEZPEČNOSTNÍ LIST (Podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 ze dne 18. prosince 2006) 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI/PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Obchodní název: Další názvy látky: - 1.2 Použití látky nebo přípravku: McFarlandův standard zákalu 1.3 Identifikace

Více

Bezpečnostní list Podle vyhlášky č. 231/2004 Sb.

Bezpečnostní list Podle vyhlášky č. 231/2004 Sb. Datum vydání : 6.3.2004 Datum revize : 1.6.2004 1. Identifikace látky, přípravku a dodavatele 1.1. 1.2. Číslo CAS : 1.3. Číslo ES ( EINECS ) : 1.4. Je prostředek na bázi silikonového oleje. Vytváří na

Více

Bezpečnostní list Podle vyhlášky č. 231/2004 Sb.

Bezpečnostní list Podle vyhlášky č. 231/2004 Sb. Datum vydání : 16.1.2002 Datum revize : 1.6.2004 1. Identifikace látky, přípravku a dodavatele 1.1. 1.2. Číslo CAS : 1.3. Číslo ES ( EINECS ) : 1.4. Sigal s aplikátorem je krém vyrobený na vodní bázi,

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST Podle nařízení ES č. 1907/2006 - REACH Strana: 1/4

BEZPEČNOSTNÍ LIST Podle nařízení ES č. 1907/2006 - REACH Strana: 1/4 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku 1.1. Chemický název číslo CAS: číslo ES (EINECS): Další názvy látky: Emulze silanů 1.2. Identifikace výrobce / dovozce: Jméno nebo obchodní

Více

Vnitřní akrylátová barva Sefab Interier

Vnitřní akrylátová barva Sefab Interier 1 BEZPEČNOSTNÍ LIST Datum vydání: 29.3.2002 Strana 1 z 5 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE A DOVOZCE 1.1. Chemický název látky/obchodní název přípravku: Fasádní akrylátová barva Sefab Interier

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST (Podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 ze dne 18. prosince 2006)

BEZPEČNOSTNÍ LIST (Podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 ze dne 18. prosince 2006) 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI/PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Obchodní název: Další názvy látky: - 1.2 Použití látky nebo přípravku: Selektivní suplement ke kultivačním

Více

B E Z P E Č N O S T N Í L I S T dle vyhlášky 231/2004 Sb.

B E Z P E Č N O S T N Í L I S T dle vyhlášky 231/2004 Sb. B E Z P E Č N O S T N Í L I S T dle vyhlášky 231/2004 Sb. Datum vydání: 6. 2. 2004 Datum revize: Název výrobku: Keratmel TZS 06 zateplovací tmel 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce nebo dovozce

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST (dle vyhlášky č. 231/2004 Sb.) Datum vydání 15.6.2004 Strana: 1 ze 5 Datum revize: WC TABLETA MISS CLO

BEZPEČNOSTNÍ LIST (dle vyhlášky č. 231/2004 Sb.) Datum vydání 15.6.2004 Strana: 1 ze 5 Datum revize: WC TABLETA MISS CLO Datum vydání 15.6.2004 Strana: 1 ze 5 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO A VÝROBCE A DOVOZCE 1.1 Chemický název látky/obchodní název přípravku Název: Číslo CAS: Číslo ES (EINECS): Další název látky: 1.2 Použití

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle vyhlášky č. 231/2004 Sb.

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle vyhlášky č. 231/2004 Sb. Datum vydání: 08/2002 Strana 1 z 5 Název výrobku: REO 801 průmyslový odmašťovač N 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce nebo dovozce 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: REO 801 N REO 802 P

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST (Podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 ze dne 18. prosince 2006)

BEZPEČNOSTNÍ LIST (Podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 ze dne 18. prosince 2006) 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI/PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo Obchodní název: Další názvy látky: - 1.2 Použití látky nebo Hotová kultivační média na Petriho miskách. 1.3 Identifikace

Více

1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE A DOVOZCE

1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE A DOVOZCE Datum revize: Strana 1/6 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE A DOVOZCE 1.1 Identifikace látky nebo přípravku Název látky nebo přípravku: BC 2153 Další názvy látky nebo přípravku: 1.2 Použití

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST (Podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 ze dne 18. prosince 2006)

BEZPEČNOSTNÍ LIST (Podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 ze dne 18. prosince 2006) 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI/PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Obchodní název: Další názvy látky: - 1.2 Použití látky nebo přípravku: Pro vývoj atmosféry s nízkým obsahem

Více

AKTIVIT BLUE BAY univerzální čistič

AKTIVIT BLUE BAY univerzální čistič Datum vydání: 17.2.2007 Strana: 1 ze 5 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO A VÝROBCE A DOVOZCE 1.1 Chemický název látky/obchodní název přípravku Název: Číslo CAS: Číslo ES (EINECS): Další název látky: 1.2 Použití

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Vyhlášky MŽP 27/1999 Sb.

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Vyhlášky MŽP 27/1999 Sb. 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE NEBO DOVOZCE 1.1. CHEMICKÝ NÁZEV LÁTKY/OBCHODNÍ NÁZEV PŘÍPRAVKU: Základní parketový lak na vodní bázi. Číslo CAS: přípravek Číslo ES (EINECS): přípravek Další

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 Datum vydání: 07_03_08 Datum revize: 10.4.

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 Datum vydání: 07_03_08 Datum revize: 10.4. Datum revize: 10.4.2010 Strana 1 / 6 OBSAH OBSAH... 1 1. IDENTIFIKACE PŘÍPRAVKU A VÝROBCE... 1 2. IDENTIFIKACE NEBEZPEČNOSTI... 1 3. SLOŽENÍ/ INFORMACE O SLOŽKÁCH... 2 4. POKYNY PRO PRVNÍ POMOC... 2 5.

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST (Podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 ze dne 18. prosince 2006)

BEZPEČNOSTNÍ LIST (Podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 ze dne 18. prosince 2006) 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI/PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Obchodní název: Další názvy látky: - 1.2 Použití látky nebo přípravku: Selektivní suplement ke kultivačním

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle vyhlášky č. 27/1999 Sb.

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle vyhlášky č. 27/1999 Sb. Název výrobku: BOTZ 1150 Nr. 9701-9720 Datum vydání: 14.10.2003 Datum revize: 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce nebo dovozce 1.1 Chemický název látky/obchodní název přípravku: BOTZ 1150 Nr.

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle vyhlášky MPO č. 231/2004 Sb

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle vyhlášky MPO č. 231/2004 Sb Datum vydání: 1.1.2007 Datum revize v ČR:5.května 2003 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce nebo dovozce 1.1 Chemický název látky/obchodní název přípravku: Glatura MK 742001 transparentní,742011

Více

1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce nebo dovozce

1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce nebo dovozce EKOL Strana : 1 z 6 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce nebo dovozce 1.1. Identifikace látky nebo přípravku: nemá/ EKOL Číslo CAS: -- Číslo ES: -- Další název látky: -- 1.2. Použití látky nebo

Více

B E Z P E Č N O S T N Í L I S T

B E Z P E Č N O S T N Í L I S T Datum vydání: 11/1999 Strana: 1/5 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce nebo dovozce 1.1 Chemický název látky / obchodní název přípravku: - / SAVAGRO A + Číslo CAS: - Číslo EINECS: - Další názvy

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST (Podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 ze dne 18. prosince 2006)

BEZPEČNOSTNÍ LIST (Podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 ze dne 18. prosince 2006) 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI/PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo Obchodní název: Další názvy látky: - 1.2 Použití látky nebo Selektivní suplement ke kultivačním médiím. 1.3 Identifikace

Více

Bezpečnostní list - MALMIX

Bezpečnostní list - MALMIX Stránka 1 z 5 Bezpečnostní list - MALMIX Datum vydání: 01.02. 2002 Datum revize: 01.05. 2005 Název výrobku: Malta pro omítky a pro zdění, na bázi cementu a vápenného hydrátu (ve formě transportmalty) podle

Více

Bezpečnostní list MFC Master 820

Bezpečnostní list MFC Master 820 Strana 1/5 Bezpečnostní list 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE, DOVOZCE, PRVNÍHO DISTRIBUTORA NEBO DISTRIBUTORA: 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: 1.2 Chemický název látky/přípravku:

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST Podle vyhlášky č. 460/2005 Sb.

BEZPEČNOSTNÍ LIST Podle vyhlášky č. 460/2005 Sb. BEZPEČNOSTNÍ LIST Podle vyhlášky č. 460/2005 Sb. Název výrobku: BROMADIOLONE ( DERATION ) požerová nástraha na hlodavce v podobě granulí,hmotnostně připravené pasty,závěsných válců,bloků a zrní. Datum

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST (Podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 ze dne 18. prosince 2006)

BEZPEČNOSTNÍ LIST (Podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 ze dne 18. prosince 2006) 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI/PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Obchodní název: Další názvy látky: - 1.2 Použití látky nebo přípravku: Disky pro testování citlivosti na antibiotika.

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 a podle vyhlášky č. 231/2004 Sb.

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 a podle vyhlášky č. 231/2004 Sb. Datum vydání: 12/2009 Strana 1 z 5 1. Identifikace látky/ přípravku a společnosti/podniku 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: čistící přípravek - koncentrát 1.2 Použití látky nebo přípravku: profesionální

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST Podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH)

BEZPEČNOSTNÍ LIST Podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH) Strana 1 z 5 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku 1.1 Obchodní název: 1.2 Použití látky nebo přípravku: Sprej na ochranu a regeneraci tamponů. 1.3 Identifikace dovozce: Jméno

Více

1. IDENTIFIKACE PŘÍPRAVKU A VÝROBCE

1. IDENTIFIKACE PŘÍPRAVKU A VÝROBCE Datum revize: Strana 1 / 5 OBSAH OBSAH... 1 1. IDENTIFIKACE PŘÍPRAVKU A VÝROBCE... 1 2. INFORMACE O SLOŽENÍ LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU... 1 3. ÚDAJE O NEBEZPEČNOSTI PŘÍPRAVKU... 2 4. PRVNÍ POMOC... 2 5. OPATŘENÍ

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle vyhlášky MPO č. 231/2004 Sb.

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle vyhlášky MPO č. 231/2004 Sb. Datum vydání: 7.12.2004 Datum revize: 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce nebo dovozce 1.1 Chemický název látky/obchodní název přípravku: ACT 000155 ACT Red Clay, červená keramická hmota 1.2

Více

ah oj BEZPEČNOSTNÍ LIST dle zák. č. 356/2003 Sb.,vyhl., č. 231/2004 Sb. a vyhl. č. 232/2004 Sb. Sanitární mazivo

ah oj BEZPEČNOSTNÍ LIST dle zák. č. 356/2003 Sb.,vyhl., č. 231/2004 Sb. a vyhl. č. 232/2004 Sb. Sanitární mazivo Strana 1/6 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce nebo dovozce : 1.1 Identifikace látky nebo přípravku : 1.2 Použití látky nebo přípravku: Silikonovo-teflonové mazání ROLTECHNIK, a.s 1.3 Identifikace

Více

Bezpečnostní list Podle vyhlášky č. 231/2004 Sb.

Bezpečnostní list Podle vyhlášky č. 231/2004 Sb. Datum vydání : 6.1.2004 Datum revize : 1.6.2004 1. Identifikace látky, přípravku a dodavatele 1.1. SIGAL CLEANER ČISTICÍ PĚNA 1.2. Číslo CAS : 1.3. Číslo ES ( EINECS ) : Roztok skládající se z vody ( H2O

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST (Podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 ze dne 18. prosince 2006)

BEZPEČNOSTNÍ LIST (Podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 ze dne 18. prosince 2006) 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI/PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Obchodní název: Další názvy látky: - 1.2 Použití látky nebo přípravku: Selektivní suplement ke kultivačním

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST (dle vyhlášky č. 231/2004 Sb.) Datum vydání: Strana: 1 ze 5 Datum revize: SOMO

BEZPEČNOSTNÍ LIST (dle vyhlášky č. 231/2004 Sb.) Datum vydání: Strana: 1 ze 5 Datum revize: SOMO Datum vydání: 21.9.2004 Strana: 1 ze 5 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO A VÝROBCE A DOVOZCE 1.1 Chemický název látky/obchodní název přípravku Název: Číslo CAS: Číslo ES (EINECS): Další název látky: 1.2 Použití

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST Cholinesteráza 360

BEZPEČNOSTNÍ LIST Cholinesteráza 360 1 / 5 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE NEBO DOVOZCE Chemický název látky/obchodní název přípravku Název : Další názvy látky: Kód: 706 Použití látky nebo přípravku Určené nebo doporučené použití

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST str. 1 ze 6 CARBON Fe + Mn. Datum vydání: Datum revize:

BEZPEČNOSTNÍ LIST str. 1 ze 6 CARBON Fe + Mn. Datum vydání: Datum revize: 2.1. 2012 str. 1 ze 6 1. Identifikace látky/přípravku a společnosti/podniku 1.1 Identifikace látky nebo přípravku Chemický název látky/obchodní název přípravku: Registrační číslo: 3257 Číslo CAS: nemá

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. (podle nařízení Evropského parlamentu a Rady ES č.1907/2006) Datum vydání: Strana: 1 / 6

BEZPEČNOSTNÍ LIST. (podle nařízení Evropského parlamentu a Rady ES č.1907/2006) Datum vydání: Strana: 1 / 6 Datum vydání: 1.5.2004 Strana: 1 / 6 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE, DOVOZCE, PRVNÍHO DISTRIBUTORA NEBO DISTRIBUTORA 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Obchodní název: AGIP Blasia (series)

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku

BEZPEČNOSTNÍ LIST. 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku Strana 1 z 5 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku 1.1 Obchodní název: 1.2 Použití látky nebo přípravku: Čisticí přípravek. 1.3 Identifikace výrobce: TECHNO-SERVICE GmbH * Detmolder

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST (dle vyhlášky č. 231/2004 Sb.) Datum vydání: 17.2.2007 Strana: 1 ze 5 Datum revize: AKTIVIT SHINE

BEZPEČNOSTNÍ LIST (dle vyhlášky č. 231/2004 Sb.) Datum vydání: 17.2.2007 Strana: 1 ze 5 Datum revize: AKTIVIT SHINE Datum vydání: 17.2.2007 Strana: 1 ze 5 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO A VÝROBCE A DOVOZCE 1.1 Chemický název látky/obchodní název přípravku Název: Číslo CAS: Číslo ES (EINECS): Další název látky: 1.2 Použití

Více

1.1 Chemický název látky/obchodní název přípravku : ČISTIČ MOTORŮ MODRÝ SEN

1.1 Chemický název látky/obchodní název přípravku : ČISTIČ MOTORŮ MODRÝ SEN BEZPEČNOSTNÍ LIST Datum vydání: 29.12.1999 Strana: 1 z 5 Datum revize: 1.05.2000 Název výrobku : ČISTIČ MOTORŮ MODRÝ SEN 1. Identifikace přípravku a výrobce, dovozce, distributora 1.1 Chemický název látky/obchodní

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST Výrobek: SIGA PRO AKRYL venkovní

BEZPEČNOSTNÍ LIST Výrobek: SIGA PRO AKRYL venkovní 1 / 7 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce, dovozce, prvního distributora nebo distributora 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: 1.1.1 Obchodní název přípravku: 1.2 Číslo CAS: - 1.3 Číslo ES

Více

B7684 Tekutý kov - PRYSKYŘICE

B7684 Tekutý kov - PRYSKYŘICE ODDÍL 1: IDENTIFIKACE LÁTKY/SMĚSI A SPOLEČNOSTI/PODNIKU 1.1 Identifikátor výrobku Obchodní název: B7684 Tekutý kov - PRYSKYŘICE 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití Použití

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. 2. Informace o složení látky nebo přípravku. Datum vydání: Datum revize:

BEZPEČNOSTNÍ LIST. 2. Informace o složení látky nebo přípravku. Datum vydání: Datum revize: BEZPEČNOSTNÍ LIST Str.1/6 Datum vydání: 15. 08. 10 Datum revize: 12. 07. 12 1. Identifikace přípravku a výrobce 1.1 Obchodní název přípravku: REAL účel použití: tekutý čisticí písek varianty: REAL, REAL

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST (Podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 ze dne 18. prosince 2006)

BEZPEČNOSTNÍ LIST (Podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 ze dne 18. prosince 2006) 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI/PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Obchodní název: Další názvy látky: - 1.2 Použití látky nebo přípravku: Selektivní suplement ke kultivačním

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST (Podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 ze dne 18. prosince 2006)

BEZPEČNOSTNÍ LIST (Podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 ze dne 18. prosince 2006) 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI/PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Obchodní název: Další názvy látky: - 1.2 Použití látky nebo přípravku: Referenční kmeny pro kontrolu kvality

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST (podle Nařízení vlády k (ES) 1907/2006 (REACH) ) Datum vydání: Strana: 1 ze 5 Datum revize: Název výrobku:

BEZPEČNOSTNÍ LIST (podle Nařízení vlády k (ES) 1907/2006 (REACH) ) Datum vydání: Strana: 1 ze 5 Datum revize: Název výrobku: Datum vydání:7.6.2011 Strana: 1 ze 5 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A VÝROBCE A DOVOZCE 1.1 Chemický název látky / obchodní název přípravku Název: Další názvy látky: Číslo výrobku: 1.2 Použití látky

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST dle vyhlášky 460/2005 Sb. a podle předpisu (EU) č. 1907/2006

BEZPEČNOSTNÍ LIST dle vyhlášky 460/2005 Sb. a podle předpisu (EU) č. 1907/2006 BEZPEČNOSTNÍ LIST dle vyhlášky 460/2005 Sb. a podle předpisu (EU) č. 1907/2006 Datum vydání: Strana: 15.3.2009 1 / 4 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce nebo dovozce: 1.1 Chemický název látky/obchodní

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle vyhlášky MPO č. 231/2004 Sb.

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle vyhlášky MPO č. 231/2004 Sb. Datum vydání: 2/2003 Datum revize: 12.4.2006 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce nebo dovozce 1.1 Chemický název látky/obchodní název přípravku: Akrylové barvy odstíny: HC 86 bronz; HC 87 kov

Více

1. Identifikace výrobku a výrobce 1.1 Obchodní název výrobku: CDSA-1500 (Vodivostní standard 1500 µs/cm)

1. Identifikace výrobku a výrobce 1.1 Obchodní název výrobku: CDSA-1500 (Vodivostní standard 1500 µs/cm) Str. 1 z 6 1. Identifikace výrobku a výrobce 1.1 Obchodní název (Vodivostní standard 1500 µs/cm) 1.2 Použití: Standard pro kalibraci konduktometru 1.3 Identifikace výrobce/dovozce: Obchodní jméno: Jakar

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST (Podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 ze dne 18. prosince 2006)

BEZPEČNOSTNÍ LIST (Podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 ze dne 18. prosince 2006) 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI/PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo Obchodní název: Další názvy látky: - 1.2 Použití látky nebo Selektivní suplement ke kultivačním médiím. 1.3 Identifikace

Více

Tekuté mýdlo - krémové

Tekuté mýdlo - krémové Strana 1 z 6 stran Datum vydání: 3.9.2007 Datum revize: 1.Identifikace látky nebo přípravku a výrobce, dovozce, prvního distributora nebo distributora: 1.1. Identifikace látky nebo přípravku: Obchodní

Více

BETOSAN s.r.o. revize 1.9. 2008 BEZPEČNOSTNÍ LIST. Název výrobku: Suchá maltová směs na bázi cementu podle ČSN 72 2430-5 SANOFIX KP, H, F

BETOSAN s.r.o. revize 1.9. 2008 BEZPEČNOSTNÍ LIST. Název výrobku: Suchá maltová směs na bázi cementu podle ČSN 72 2430-5 SANOFIX KP, H, F BEZPEČNOSTNÍ LIST Název výrobku: Suchá maltová směs na bázi cementu podle ČSN 72 2430-5 SANOFIX KP, H, F 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku 1.1 Chemický název látky/obchodní

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. BALCHEM, s.r.o. Toxikologické informační středisko, Na Bojišti 1, Praha 2; telefon ; ;

BEZPEČNOSTNÍ LIST. BALCHEM, s.r.o. Toxikologické informační středisko, Na Bojišti 1, Praha 2; telefon ; ; 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI NEBO PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo přípravku Chemický název látky/obchodní název přípravku: STOPSAN Číslo CAS: Neuvádí se Číslo ES (EINECS): Neuvádí

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST str. 1 ze 6 CARBON NPK. Datum vydání: Datum revize:

BEZPEČNOSTNÍ LIST str. 1 ze 6 CARBON NPK. Datum vydání: Datum revize: 2.1.2012 str. 1 ze 6 1. Identifikace látky/přípravku a společnosti/podniku 1.1 Identifikace látky nebo přípravku Chemický název látky/obchodní název přípravku: Registrační číslo: 3034 Číslo CAS: nemá Číslo

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. (podle nařízení Evropského parlamentu a Rady ES č.1907/2006) Datum vydání: Strana: 1 / 5

BEZPEČNOSTNÍ LIST. (podle nařízení Evropského parlamentu a Rady ES č.1907/2006) Datum vydání: Strana: 1 / 5 Datum vydání: 13.11.1998 Strana: 1 / 5 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE, DOVOZCE, PRVNÍHO DISTRIBUTORA NEBO DISTRIBUTORA 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Obchodní název: AGIP HLX Chemický

Více

B E Z P E Č N O S T N Í L I S T dle vyhlášky 231/2004 Sb. Stínicí barytová směs jádrová omítka

B E Z P E Č N O S T N Í L I S T dle vyhlášky 231/2004 Sb. Stínicí barytová směs jádrová omítka B E Z P E Č N O S T N Í L I S T dle vyhlášky 231/2004 Sb. Datum vydání: 25.11.1999 Datum revize: 10. 3. 2005 Název výrobku: X RAY STOP Stínicí barytová směs jádrová omítka 1. Identifikace látky nebo přípravku

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. (podle nařízení Evropského parlamentu a Rady ES č.1907/2006) Datum vydání: 3/2001 Strana: 1 / 5

BEZPEČNOSTNÍ LIST. (podle nařízení Evropského parlamentu a Rady ES č.1907/2006) Datum vydání: 3/2001 Strana: 1 / 5 Datum vydání: 3/2001 Strana: 1 / 5 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE, DOVOZCE, PRVNÍHO DISTRIBUTORA NEBO DISTRIBUTORA 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Obchodní název: Agip 7004 Chemický

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST (podle Nařízení ES č. 1907/2006) Strana: 1 ze 6 DESIDENT CAVICIDE

BEZPEČNOSTNÍ LIST (podle Nařízení ES č. 1907/2006) Strana: 1 ze 6 DESIDENT CAVICIDE Strana: 1 ze 6 1. Identifikace přípravku a výrobce 1.1 Obchodní název přípravku:desident CaviCide 1.2 Použití přípravku: Dezinfekční/dekontaminační čisticí prostředek pro zdravotnické prostředky, přístroje

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. Impregnační prostředek na dřevo REKON EXTRA

BEZPEČNOSTNÍ LIST. Impregnační prostředek na dřevo REKON EXTRA 1 BEZPEČNOSTNÍ LIST Datum vydání: 1.4.1999 Strana: 1 z 5 Datum revize: 29.1.2003 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce nebo dovozce 1.1 Chemický název látky / obchodní název přípravku: REKON EXTRA

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle předpisu EU č. 1907/2006 (REACH) Verze: 01.09

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle předpisu EU č. 1907/2006 (REACH) Verze: 01.09 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku 1.1 Chemický název látky nebo obchodní název výrobku: Metan 2.5, Metan 3.5, Metan 4.5, Metan 5.5 1.2 Číslo CAS: 74-82-8, Číslo ES (EINECS):

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST Podle 1907/2006 ES a zákona č. 440/2008 Sb. Datum vydání : 31. 01. 2009 Datum revize : 31. 01. 2009

BEZPEČNOSTNÍ LIST Podle 1907/2006 ES a zákona č. 440/2008 Sb. Datum vydání : 31. 01. 2009 Datum revize : 31. 01. 2009 1. Identifikace látek nebo přípravku a výrobce nebo dovozce: Chemický název látky/obchodní název přípravku: Opravný asfalt Expres RA 25 Další názvy látky: Reaktiv Asphalt RA 25 Doporučené použití: opravná

Více

Bezpečnostní list Podle vyhlášky č. 231/2004 Sb.

Bezpečnostní list Podle vyhlášky č. 231/2004 Sb. Datum vydání : 16.01.2002 Datum revize : 01.06.2004 1. Identifikace látky, přípravku a dodavatele 1.1. 1.2. Číslo CAS : 1.3. Číslo ES ( EINECS ) : 1.4. Krém na obuv pastovité konzistence, vyrobený z vosků,

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST zpracovaný dle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č.1907/2006 (REACH)

BEZPEČNOSTNÍ LIST zpracovaný dle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č.1907/2006 (REACH) Stránka 1 z 8 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikace přípravku: CHEMOBET HR (0-3) 1.2 Použití přípravku: opravy vyzdívek vysokopecních žlabů. Možno použít na žhavé vyzdívky

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. (podle nařízení Evropského parlamentu a Rady ES č.1907/2006) Datum vydání: Strana: 1 / 5

BEZPEČNOSTNÍ LIST. (podle nařízení Evropského parlamentu a Rady ES č.1907/2006) Datum vydání: Strana: 1 / 5 Datum vydání: 1.5.2004 Strana: 1 / 5 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE, DOVOZCE, PRVNÍHO DISTRIBUTORA NEBO DISTRIBUTORA 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Obchodní název: AGIP OSO D (serie)

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. (podle nařízení Evropského parlamentu a Rady ES č.1907/2006) Datum vydání: Strana: 1 / 5

BEZPEČNOSTNÍ LIST. (podle nařízení Evropského parlamentu a Rady ES č.1907/2006) Datum vydání: Strana: 1 / 5 Datum vydání: 01.07.1999 Strana: 1 / 5 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE, DOVOZCE, PRVNÍHO DISTRIBUTORA NEBO DISTRIBUTORA 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Obchodní název: Agip HD-C Chemický

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST (Podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 ze dne 18. prosince 2006)

BEZPEČNOSTNÍ LIST (Podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 ze dne 18. prosince 2006) 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI/PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Obchodní název: Další názvy látky: - 1.2 Použití látky nebo přípravku: Selektivní suplement ke kultivačním

Více

Bezpečnostní list List: 1 z 5

Bezpečnostní list List: 1 z 5 Bezpečnostní list List: 1 z 5 1. IDENTIFIKACE LÁTKY/PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI/PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Pitralon holící pěnivý krém 1.1.1 Číslo CAS: 1.1.2 Číslo ES (EINECS): 1.1.3 Další

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST (podle 1907/2006/ES, článek 31)

BEZPEČNOSTNÍ LIST (podle 1907/2006/ES, článek 31) BEZPEČNOSTNÍ LIST (podle 1907/2006/ES, článek 31) 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku Název výrobku: WD40 Osvědčeno dne: 14.06.2005 Poslední revize dne: 08.09.2008 Použití látky/přípravku:

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST (dle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006)

BEZPEČNOSTNÍ LIST (dle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006) Strana 1 / 7 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE NEBO DOVOZCE 1.1 Chemický název látky / obchodní název přípravku Název: Kyselina mravenčí 85% Další název látky: 1.2 Použití látky / přípravku

Více

AUTOŠAMPON 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE, DOVOZCE NEBO DISTRIBUTORA 2. INFORMACE O SLOŽENÍ LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU

AUTOŠAMPON 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE, DOVOZCE NEBO DISTRIBUTORA 2. INFORMACE O SLOŽENÍ LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU Datum vydání: 7.2.2006 Strana: 1 ze 5 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE, DOVOZCE NEBO DISTRIBUTORA 1.1 Chemický název látky/obchodní název přípravku Název: Číslo CAS: Číslo ES (EINECS): Další

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST Dle zákona č. 356/2003 Sb. a vyhlášky č. 231/2004 Sb.

BEZPEČNOSTNÍ LIST Dle zákona č. 356/2003 Sb. a vyhlášky č. 231/2004 Sb. Datum vydání: 6.12.2004 BEZPEČNOSTNÍ LIST Dle zákona č. 356/2003 Sb. a vyhlášky č. 231/2004 Sb. Obchodní název výrobku: DEODORANT WC 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE NEBO DOVOZCE 1.1 Identifikace

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST Podle 1907/2006 ES článku 31 a zákona č. 440/2008 Sb. Datum vydání : 17. 01. 2006 Datum revize : 10. 02. 2009

BEZPEČNOSTNÍ LIST Podle 1907/2006 ES článku 31 a zákona č. 440/2008 Sb. Datum vydání : 17. 01. 2006 Datum revize : 10. 02. 2009 1. Identifikace látek nebo přípravku a výrobce nebo dovozce: 1.1 Chemický název látky/obchodní název přípravku: Lepidlo na pryž CR 5 Kautschuk-Klebstoff CR 5 Další názvy látky: neudáno Doporučené použití:

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST Datum vydání: Datum revize: Název výrobku:

BEZPEČNOSTNÍ LIST Datum vydání: Datum revize: Název výrobku: 1/7 1. Identifikace látky/přípravku a výrobce nebo dovozce: 1.1 Obchodní název přípravku: Další název látky: Doporučené použití: dvousložkové lepidlo a tmel 1.2 Identifikace výrobce: Jméno nebo obchodní

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. (podle nařízení Evropského parlamentu a Rady ES č.1907/2006) Datum vydání: Strana: 1 / 5

BEZPEČNOSTNÍ LIST. (podle nařízení Evropského parlamentu a Rady ES č.1907/2006) Datum vydání: Strana: 1 / 5 Datum vydání: 1.11.1999 Strana: 1 / 5 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE, DOVOZCE, PRVNÍHO DISTRIBUTORA NEBO DISTRIBUTORA 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Obchodní název: AGIP UNIVERSAL

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. (podle nařízení Evropského parlamentu a Rady ES č.1907/2006) Datum vydání: Strana: 1 / 6

BEZPEČNOSTNÍ LIST. (podle nařízení Evropského parlamentu a Rady ES č.1907/2006) Datum vydání: Strana: 1 / 6 Datum vydání: 1.5.2004 Strana: 1 / 6 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE, DOVOZCE, PRVNÍHO DISTRIBUTORA NEBO DISTRIBUTORA 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Obchodní název: AGIP Acer ( 15,22,32,46,68,100,150,220

Více