ŠKOLNÍ ČASOPIS ŢÁKŮ 1. STUPNĚ ZŠ a MŠ SKŘIVANY

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "ŠKOLNÍ ČASOPIS ŢÁKŮ 1. STUPNĚ ZŠ a MŠ SKŘIVANY"

Transkript

1 ŠKOLNÍ ČASOPIS ŢÁKŮ 1. STUPNĚ ZŠ a MŠ SKŘIVANY Seznamte se s třídami prvního stupně a jejich třídními učiteli: DUBEN 2011

2 Naše škola dává dětem moţnost navštěvovat několik krouţků, které se vám nyní představí: KERAMIKA Lukáš Krejčí(5.tř.): Keramický krouţek je kaţdé pondělí v 5. třídě od 13:00 do 14:00. Vede ho uţ třetím rokem Mgr. Jana Vídenská. Na keramice děláme různé keramické výrobky např. kočičku, ptáčka, hrníček, mističku ve vajíčku, květináčky, aromalampy, svícny a řadu hezkých věcí. Je to prima, přihlaste se! Keramický krouţek vede také Mgr. Kateřina Horáková, která ho pořádá kaţdé úterý od 13:00 do 14:00. VÝTVARNÝ KROUŢEK Natálie Stočesová, Kateřina Vaníčková (5.tř.): Výtvarný krouţek vedou Mgr. Lenka Chmelířová a Mgr. Lenka Reichová. Na krouţku vyrábíme např. náušnice z korálků nebo plsti, velikonoční vajíčka a velikonoční zvířátka z filcu, drátkované kamínky a jiné. Krouţek bývá ve školní kuchyňce kaţdé pondělí od 13:00 do 14:00 hod. Navštěvují ho děti od 3. do 9. třídy. Někdy pracujeme v dílně se sklem, ze kterého vyrábíme přívěsky. Na krouţku se nám moc líbí a chodíme tam rády. TANEČNÍ KROUŢEK Taneční krouţek vede Mgr. Lenka Chmelířová. Navštěvují ho dívky z 1. aţ 3. třídy. Děvčata se učí některé základní taneční kroky klasických tanců. Celým školním rokem nás však provází sestavy moderních tanců s prvky danceaerobiku či zumby. POČÍTAČOVÝ KLUB Ţáci od 4. třídy mohou v odpoledních hodinách a ve čtvrtek ráno navštěvovat počítačový klub vedený PaedDr. Karlem Hronkem. Dojíţdějící děti si tak mohou vyplnit čas před odjezdem domů. LOGICKÉ HRY A HLAVOLAMY Kaţdý čtvrtek se koná od 13:00 krouţek logických her a hlavolamů, který vede Mgr. Dana Fráňová. Ţáci se zde učí řešit nejrůznější hlavolamy a plní různé úkoly.

3 VYBÍJENÁ S paní učitelkou Ing. Jitkou Pernetovou si mohou ţáci kaţdé úterý od 12:50 zahrát vybíjenou. Hra děti baví, proto se tento krouţek stal velmi oblíbeným. HUDEBNÍ KROUŢEK Děti, které mají zájem o hudbu, mohou kaţdé úterý přijít na hudební krouţek vedený Mgr. Ivanou Mansfeldovou. S paní učitelkou zpívají zajímavé písničky a uţívají si doprovod na nejrůznější nástroje. ČTENÁŘSKÝ KROUŢEK Je velmi dobře, ţe mezi dětmi je stále velký zájem o čtenářství. K zapůjčování knih mohou vyuţívat kaţdý čtvrtek velkou přestávku. Paní učitelka Mgr. Ivana Mansfeldová jim vţdy ráda poradí s výběrem. OKRSKOVÉ KOLO PREVENTAN CUP NOVÝ BYDŢOV Ve čtvrtek 7.dubna zvítězily děti prvního stupně nad ţáky ZŠ Hlušice, ZŠ Karla IV., ZŠ Chlumec n. Cidlinou a ZŠ Nechanice. Zvítězilo druţstvo chlapců i děvčat, za coţ jim patří velký obdiv. Vojtěch Vlček, Lukáš Budina a Adam Janáček (5.tř.): První dubnový čtvrtek jsme jeli na okrskové kolo ve vybíjené do Nového Bydţova. Náš první zápas byl velice těţký.hráli jsme s druţstvem chlapců z Chlumce nad Cidlinou.Byl to napínavý zápas, který byl velmi vyrovnaný a nakonec jsme vyhráli v prodlouţení o jednoho hráče. Dále se turnaje zúčastnila druţstva - ZŠ Karlova NB, Nechanice a Hlušice- celkem 5 druţstev chlapců ze 4. a 5. tříd. Turnaje se zúčastnily i holky, které porazily soupeřky z Karlovky a Hlušic a také celkově vyhrály. Náš 2. zápas byl jednoznačně náš, protoţe jsme vybili druţstvo Hlušic jiţ předčasně a zápas byl ukončen - pro nás opět vítězně. Další zápas jsme hráli proti domácí Karlovce a znovu jsme vyhráli.poslední zápas nás čekal silný soupeře - ZŠ Nechanice.A tady jsme zase zvítězili!! Tím jsme vyhráli celý turnaj a kvalifikovali jsme se do okresního kola v Předměřicích nad Labem. 14. dubna se konalo okresní finále chlapců a dívek ze 4. a 5. tříd v ZŠ Předměřice nad Labem. Naše druţstvo dívek se umístilo na třetím místě a chlapci vybojovali místo čtvrté. GRATULUJEME!

4 MATEMATICKÝ KLOKAN V únoru se zúčastnili ţáci prvního stupně matematické soutěţe v kategoriích Cvrček a Klokánek. Umístění v kategorii Cvrček: Umístění v kategorii Klokánek: 1. Gregorová Aneta 3.tř. 51 bodů 1. Fráňová Jana 4.tř. 94 bodů 2. Mazour Martin 3.tř. 50 bodů 2. Myslivcová Lenka 5.tř. 86 bodů 3. Hrdličková Eliška 3.tř. 44 bodů 3. Vlček Vojtěch 5 tř. 81 bodů MATEMATICKÝ KORESPONDENČNÍ SEMINÁŘ Tento seminář je celoroční soutěţ pro ţáky 4. a 5. ročníku. Čtyři kola probíhala jako domácí. Poslední páté kolo se konalo v Hradci Králové na ZŠ Milady Horákové. A jak jsme se umístili? ŠKOLNÍ KOLO VÝTVARNÉ SOUTĚŢE Jak si hrajeme V letošním roce uspořádala organizace ADRA výtvarnou soutěţ s názvem Jak si hraju aneb můj báječný svět her a hraček. Z nejlepších prací ţáků, které jsme odeslali, bude vytvořena výstava v Národním muzeu. Ve školním kole se děti umístily takto: KATEGORIE 1. A 2. TŘ. 1. Mansfeldová Ema (1.tř.), 2. Havlín Vojtěch (2. tř.), 3. Tregnerová Eliška (1. tř.) a Kvačková Eliška (2. tř.) KATEGORIE 3. AŢ 5. TŘ. 1. Fráňová Jana (4.tř.), 2. Mansfeldová Anna (4.tř.), 3. Očenášková Michaela (3.tř.), Jelínková Kateřina (4.tř.), Čermák Tomáš (5.tř.)

5 Prvňáci sestavili jarní tajenku pro své spoluţáky C = 20 6 É = N = 20 8 E = I = O = 12 1 E = K = O = 15-2 E = L = V = E = 20 5 L = V = dubna jsme navštívili s druhou třídou Jiráskovo divadlo v Novém Bydţově. Jak se krotí princezna nafoukaná a líbezná? Přičaruje se jí dlouhý nos a velké uši. Teď mi to vůbec nesluší! Tak se nauč dvě kouzelná slovíčka A budeš zas krásná princeznička. Lenka Vlášková: V pátek jsme jeli na pohádku. Princezna byla zlá, ale nakonec uměla říct prosím a děkuju. Aleš Myslivec: Kouzelná slova musejí říkat všechny děti i princezna. Tak měla velký nos a také jí ještě narostly velké uši. Ema Mansfeldová: V pátek 1. dubna jsme byli v divadle. Pohádka se jmenovala Jak se krotí princezna. Mně se líbila princezna. Ta musela nakonec říct dvě kouzelná slovíčka prosím a děkuji. Eliška Tregnerová: 1.4. jsme jeli autobusem do divadla. Bylo moc hezky a mně se pohádka moc a moc líbila. Dětem i paní učitelce se pohádka také určitě líbila. Viktorie Křišťanová: Princezna byla nafoukaná a líbezná. Měla velké uši a nos. V pohádce vystupovala i vrána a učitelka. Princezna musela na závěr říct kouzelná slova prosím a děkuji. Pohádka byla krásná.

6 Ţákyně druhé třídy Markéta Knytlová si pro vás připravila kříţovku. chlup zimní měsíc provaz kino opak záporu psaní končetina nářadí terč ţenské jméno Adriana Karásková vám vytvořila malou spojovačku, ze které vznikne po spojení čísel hezký obrázek. JAK TRÁVÍM VOLNÉ CHVÍLE PO VYUČOVÁNÍ VE ŠKOLE Antonín, Eliška, David, Matěj a Václav navštěvují kaţdé úterý po obědě hudební krouţek. Zde zpívají, tancují, hrají na hudební nástroje. Pilně nacvičují na Akademii hudební pohádku. Kaţdé úterý odpoledne Antonín, Jan L., Jan T., Jaroslav a Markéta rádi vyrábí různé výrobky na keramickém krouţku. Pracují s keramickou hlínou a glazují. Výrobky pak dávají svým nejbliţším jako dárky. Adriana, Aneta, Markéta a Nela chodí kaţdou středu ráno do tanečního krouţku. Učí se tančit různé sestavy a hrají hry. Pravidelně kaţdý čtvrtek se Eliška, David, Jan L., Jaroslav, Matěj a Vojta scházejí na krouţku Logické hry a hlavolamy. Zde luští, hádají, přemýšlí a hrají různé hry. Pracují také na interaktivní tabuli, coţ se dětem obzvlášť líbí. Někteří ţáci z naší třídy si půjčují kníţky ve školní knihovně.

7 Naše škola před nedávnem zakoupila tři interaktivní tabule. Ţáci se s nimi naučili velice rychle pracovat a výuka se tak pro ně stala zábavnější a zajímavější. Ţáci třetí třídy ji vyuţili např. k zavedení nového učiva matematiky či k opakování znalostí o České republice. V hodinách českého jazyka se neučíme pouze gramatiku, ale také psát slohové práce. Jedním z témat bylo dokončit větu: Kdybych byl/a vodou, tak... Eliška Hrdličková: Kdybych byla vodou, tak bych chtěla protékat stráněmi, smíšenými lesy a těmi nejhezčími místy. Určitě by to bylo překrásné. Chtěla bych, aby si u mě hrály děti a aby ve mně ţeny prádlo máchaly, muţi ryby lovili a labutě aby po mne pluly. Vladislav Bajer: Kdybych byl vodou, tak bych chtěl téct přímo do peřejí. Jezdili by po mně vodáci a tábořili by vedle mě tak, abych na ně viděl. Také bych chtěl protékat lesem a vidět různá zvířata. TELEVIZNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Poslední dvě hodiny českého jazyka slohu věnovali třeťáci zpravodajství. Kaţdý ţák měl za úkol přinést si noviny a vybrat z nich zajímavost, která ho zaujala. Děti poté vytvořily skupiny televizní studia. Kaţdé televizní studio dostalo za úkol vytvořit kompletní zpravodajství. Součástí byl i sport a zprávy o počasí. Děti si ke zpracování vybíraly velmi zajímavá témata. Aničku Husmanovou zaujal případ Aničky Janatkové, Míru Kaňu zaujala zpráva o medvíděti Knutovi a Míšu Očenáškovou zaujali pejskové, kteří hledají nový domov. Všichni se svého úkolu zhostili svědomitě a bylo aţ překvapivé, jaký mají někteří ţáci o dění ve světě i u nás přehled. MOJE ZÁLIBA Tomáš Ţampa: Judo je obtíţné umění, ale i zábavné. Je těţké si pamatovat jména chvatů. Na judu se dají vyhrávat medaile i poháry. Já jsem zatím vyhrál jednu zlatou a jednu stříbrnou medaili.

8 PRÁCE VE SKUPINKÁCH Kaţdá skupinka měla za úkol sepsat seznam slov, která vyjadřují význam slova jaro. Další skupinka poté na tato slova vymýšlí příběh, popis, povídání či básničku. JARO taje sníh, pupeny raší, apríl, svítí slunce, ptáci zpívají, zvířata vylézají z úkrytů, houby, mláďata se rodí, ptáci se vrací z teplých krajin, jarní rovnodennost, stromy se obalují listím, země se probouzí. Jana Fráňová, Natálie Krejčová: Začíná jaro, taje led a sníh, otepluje se. Dvě děvenky trhají rašící pupeny. Chlapci vymýšlí vtipy na apríl. Přesto, ţe svítí slunce, je pořád ještě chladno. Ptáci tak krásně zpívají. říká Mařenka. Zvířata vylézají z úkrytů. přidal se Martínek. Martínku, o kdybychom je šli pozorovat? Dobrý nápad! Cestou nasbíráme houby. A cestou potkali Natálku a Janičku. Povídali si o tom. Jaká se rodí mláďata. Země se probouzí! vykřikla Natálka. Nad námi letí nějací ptáčci. řekla Janička. Máš pravdu, ptáci se vrací z teplých krajin. Kdyţ se vrátili, nastala zrovna jarní rovnodennost a ve škole se učili, ţe se stromy obalují listím. BESEDA S CYRILEM PODOLSKÝM Dne 22. Února navštívil naši školu známý reţisér Cyril Podolský. Připravil si pro naše ţáky velmi zajímavou besedu o své práci. Reţíroval mimo jiné večerníček Krysáci, ke kterému děti namalovaly velmi pěkné plakáty.

9 čerpáno z BESEDA S CYRILEM PODOLSKÝM Kateřina Vaníčková a Natálie Stočesová : Koncem února se na naší škole uskutečnila beseda, kdy nám reţisér Cyril Podolský ukázal, jak pracoval při natáčení VEČERNÍČKU - Krysáků. Také nám pustil nahrávku animovaného filmu, který se neobjevil na televizních obrazovkách a na interaktivní tabuli nám ukázal snímky z výroby loutek. Taky jsme si mohli sahnout na kostru loutky- na její kloubky, díky nímţ se můţe hýbat. Představil nám nový animovaný Večerníček o nočních strašidlech, dvou postavičkách, které se budou jmenovat ŠIFLÍK a ŠUFLÍK. Prohlédli jsme si také jejich loutky. Beseda se nám všem moc líbila. DRAVCI ZOO JIHLAVA Lenka Rychterová,David Tomas,Monika Krátká: nás navštívil pan Školoud,který se zabývá sokolnictvím. Předvedl nám ukázku výcviků čtyř dravců a dvou sov. Nejdříve jsme viděli puštíka bělavého,který byl velmi šikovný. Další dravec byl obrovský výr velký. Dále jsme viděli poštolku obecnou,orla mořského a jestřába obecného. Někteří dravci přilétli mezi ţáky a dokonce na jejich hlavy. Tato ukázka se nám moc líbila. LIMONÁDOVÝ JOE Martin Špáta, Lukáš Krejčí, Antonín Fiala: Koncem února jsme šli do Jiráskova divadla do Nového Bydţova na představení Limonádový Joe. Hra byla o kovbojovi, který pil jen kolalokovu limonádu. Protestoval tím proti pití alkoholu. Divadlo bylo plné zpívání, skoro jako muzikál a moc se nám líbilo. BAREVNÝ TÝDEN Pavlína Hladíková a Lenka Myslivcová: Poslední týden v březnu se na naší škole konal BAREVNÝ TÝDEN.Barevný týden je o tom,snaţit se nosit co nejvíce

10 oblečení, které je zrovna barevně určeno na jednotlivý den. Pondělí bylo bílé Úterý bylo modré Středa byla zelená Čtvrtek byl ţlutý Pátek byl červený Jeden ţák, nebo i učitel, mohl kaţdý den získat nejvíce dva body.pak se sečetla kaţdá třída zvlášť a vypočítal se její průměr.pak se sečetly průměry tříd za celý týden a soutěţ se vyhodnotila. Soutěţ vyhráli prvňáčci, druhé místo obsadili páťáci a třetí místo patřilo čtvrťákům. VÍTĚZŮM BLAHOPŘEJEME A DĚKUJEME SPOLUŢÁKŮM A ŢÁKŮM ŠKOLY, ŢE SE VĚTŠINA Z NICH ZAPOJILA DO TÉTO PĚKNÉ AKCE. MŮJ KONÍČEK Kateřina Vaníčková: Do jízdárny v Myštěvsi, do které chodím, chodí mnoho dalších členů a scházíme se v určitou dobu. Jezdí se kaţdý den. Členi, kteří tam přijdou, navozí seno kaţdému koni do boxu a pak se zavedou koně z ohrady do stáje. Takto to pak chodí kaţdý den. Ten, kdo je členem, můţe přijít kaţdý den. Po zavedení nám pán, který nás trénuje, rozdělí koně a dá někomu sluţbu. Ten, kdo má sluţbu, kontroluje čistotu stáje, udidel, kbelíků a čistotu koně a hlavně jeho kopyta. Koně mají také svá jména. Je tam: Vibina a její hříbě Vibinka, Líza a její hříbě Lasinka a další hříbě Rusalka, která je polosestrou Vibinky. Další dvě polosestry jsou Noneta a Guinta. Je tu i mnoho dalších koní. Přijďte se podívat! NAKLADATELSTVÍ THOVT Tomáš Čermák, Aneta Kvačková: V pátek 18. března přijela paní Mgr. Koubovská z nakladatelství Thovt a představovala kníţky, které nakladatelství Thovt vydalo. Poté, co nám paní se všemi kníţkami, jsme hráli hry. Holky hrály jako první hru s názvem Vanda. Kluci poté hráli hru s názvem Modroţlutí ďáblové. Kníţky nám tu zůstaly měsíc vystaveny a mohli jsme si je za zvýhodněné ceny objednat. Moc se nám to všem líbilo.

11 SUDOKU KŘÍŢOVKA Kdo má paroţí? Plněný rohlík salámem a sýrem Mají to rády myši Dělá to černé 5. skvrny. 5. Snášejí to slepice. 6. Nosíme to v zimě Měří se s tím Co pluje po moři? Co plave v rybníku? 9. Vytvořila Michaela Očenášková (3.tř.)

12 ZNÁTE DOBŘE POHÁDKY? 1. Princezna se zlatou hvězdou na čele se jmenovala: a) Jasněnka b) Lada c) Popelka d) Klára 2. Zvířátka a... a) Skřivanští b) pejskové c) Petrovští d) květiny 3. Ve které pohádce vystupovala postava s příznačným jménem Droběna? a) Honza málem králem b) Princezna se zlatou hvězdou na čele c) Tři oříšky pro Popelku d) Byl jednou jeden král 4. Co daroval princ Popelce, kdyţ střelila dravého ptáka? a) prsten b) pusu c) pozvánku na ples d) koně 5. Jak se jmenoval drak v pohádce Z pekla štěstí? a) Dupálek b) Bucifal c) Bumbác d) Drobeček 6. Krakonoš z Krkonošských pohádek má za pomocníka: a) psa b) lišku c) kočku d) sojku obrázky čerpány z Časopis z prací ţáků 1. stupně zpracovala Mgr. Lenka Chmelířová

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2008/2009 číslo: 14

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2008/2009 číslo: 14 ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2008/2009 číslo: 14 Obsah: Slovo ředitele školy, hrajeme si s pohádkou, Divadelní představení, dětská tvorba, vyhodnocení sběru Březen

Více

zůstatek pro šk.rok 2005/2006 268,- Matouš Ryška

zůstatek pro šk.rok 2005/2006 268,- Matouš Ryška Zůstatek ze šk.roku 2004/2005 0,- Příjmy: příspěvky žáků 4 440,- Sponzoři 2 800,- Zisky z akcí 1 388,- Obecní úřad + příspěvky na karneval 1 856,- 10 484,- výdaje: příspěvek na výlet (66 žáků) 1 650,-

Více

ŠKOLNÍ NOVINY. Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633. krcmarovamarketa.3zskolin@iskola.cz, polakovapetra.3zskolin@iskola.

ŠKOLNÍ NOVINY. Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633. krcmarovamarketa.3zskolin@iskola.cz, polakovapetra.3zskolin@iskola. ŠKOLNÍ NOVINY Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633 Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633 krcmarovamarketa.3zskolin@iskola.cz, polakovapetra.3zskolin@iskola.cz Web: www.3zskolin.cz Číslo

Více

PODZIM - září říjen listopad

PODZIM - září říjen listopad ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLNÍ DRUŽINY PŘI ZŠ A MŠ ŘEČANY N. L. VE ŠKOLNÍM ROCE 2013/2014 Příloha 2 Ve školním roce 2013/2014 bylo ve školní družině zapsáno celkem 50 dětí z 1. 4. třídy. Otevřena byla 2 oddělení.

Více

OKRESNÍ KOLO VE FLORBALU ZŠ - CHLAPCI

OKRESNÍ KOLO VE FLORBALU ZŠ - CHLAPCI [1] OKRESNÍ KOLO VE FLORBALU ZŠ - CHLAPCI Rakovník, pondělí 21. 11. 2011 GZWR RAKOVNÍK JESENICE 1. ZŠ RAKOVNÍK MŠEC SKÓRE BODY MÍSTO GZWR RAKOVNÍK 4 : 1 2 : 1 11 : 0 17 : 2 9 1. JESENICE 1 : 4 2 : 0 1

Více

BŘEZEN. Malba a kresba indických ornamentů. Hokejový turnaj Crosby cup Turnaj v Peckách Nejlepší sportovní hvězda

BŘEZEN. Malba a kresba indických ornamentů. Hokejový turnaj Crosby cup Turnaj v Peckách Nejlepší sportovní hvězda BŘEZEN Malba a kresba indických ornamentů KDY: 8. 3. 2011, 9. 3. 2011 KDE: Jídelna Šumbark, Počítačová učebna Šumbark VEDOUCÍ: Erika Gaurová ÚČASTNÍCI: 11 chlapců a děvčat, druhý den také 11 chlapců a

Více

Projektové noviny. Vypravily jsme se s pracovníky Projektových Novin zjistit,co se děje dne 3.3.2005 na projektovém dni ZŠ Masarykova v Kolíně

Projektové noviny. Vypravily jsme se s pracovníky Projektových Novin zjistit,co se děje dne 3.3.2005 na projektovém dni ZŠ Masarykova v Kolíně Projektové noviny Vypravily jsme se s pracovníky Projektových Novin zjistit,co se děje dne 3.3.2005 na projektovém dni ZŠ Masarykova v Kolíně Projektové noviny vám připravily: Jak to všechno začalo? str.

Více

Masarykova ZŠ a MŠ Železnice Školní rok 2014/2015 Číslo časopisu: 2. Období: PROSINEC

Masarykova ZŠ a MŠ Železnice Školní rok 2014/2015 Číslo časopisu: 2. Období: PROSINEC Masarykova ZŠ a MŠ Železnice Školní rok 2014/2015 Číslo časopisu: 2. Období: PROSINEC Rozloučení s kalendářním rokem 2014 Ani jsme se nenadáli (opět! ) a už se blíží nový kalendářní rok ( už zase!). Vážení

Více

Pátek 21.1.2011 od 14.00 do 19.00 hod. Sobota 22.1.2011 od 8.00 do 12.00 hod.

Pátek 21.1.2011 od 14.00 do 19.00 hod. Sobota 22.1.2011 od 8.00 do 12.00 hod. Základní škola, Mládežnická 536, TRUTNOV 4 Pátek 21.1.2011 od 14.00 do 19.00 hod. Sobota 22.1.2011 od 8.00 do 12.00 hod. pavilon 1. stupně Základní škola, Mládežnická 536, Trutnov 4 Základní škola, Mládežnická

Více

5. vydání - květen 2007. Čarodějnice

5. vydání - květen 2007. Čarodějnice / 5. vydání - květen 2007 Dne 23.4. proběhly přijímací pohovory pro vycházející žáky. Všichni uspěli, byli přijati. Gratulujeme a přejeme hodně úspěchů na učilištích a středních školách. Dílenská soutěž

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2009/2010 číslo: 20

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2009/2010 číslo: 20 ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2009/2010 číslo: 20 Obsah: Slovo ředitele školy,projektový den, divadelní představení, Podzimní radovánky, výlet do Prahy, vyhodnocení

Více

Časopis žáků ZŠ Batelov Číslo 2, květen 2014

Časopis žáků ZŠ Batelov Číslo 2, květen 2014 Časopis žáků ZŠ Batelov Číslo 2, květen 2014 Milí čtenáři, vítáme vás u 2. vydání školního časopisu Soví rozhledy. Doufáme, že vás zaujme a že společně s námi budete sledovat, co se děje u nás ve škole,

Více

ŠKOLNÍ ČASOPIS ZŠ VYŠKOV, NÁDRAŽNÍ 5 INTERVIEW PŘÍRODOVĚDNÝ KLOKAN EXKURZE, NÁVŠTĚVA MUZEA FOTOREPORTÁŽ POBYT ŠESŤÁKŮ NA MALINÉ

ŠKOLNÍ ČASOPIS ZŠ VYŠKOV, NÁDRAŽNÍ 5 INTERVIEW PŘÍRODOVĚDNÝ KLOKAN EXKURZE, NÁVŠTĚVA MUZEA FOTOREPORTÁŽ POBYT ŠESŤÁKŮ NA MALINÉ ŠKOLNÍ ČASOPIS ZŠ VYŠKOV, NÁDRAŽNÍ 5 INTERVIEW PŘÍRODOVĚDNÝ KLOKAN EXKURZE, NÁVŠTĚVA MUZEA FOTOREPORTÁŽ POBYT ŠESŤÁKŮ NA MALINÉ září-říjen 2015 Na Maliné. SEZNAMOVACÍ A EKOLOGICKÝ POBYT Také letos se vypravili

Více

VODNÍ STRÁŽCI. Časopis Klubu vodních strážců Podzim 2015

VODNÍ STRÁŽCI. Časopis Klubu vodních strážců Podzim 2015 VODNÍ STRÁŽCI Časopis Klubu vodních strážců Podzim 2015 pro děti zaměstnanců a členy Klubu vodních strážců Kdy: sobota 21. listopadu 2015 od 14 hodin. Kde: hala čerpací stanice vodárny v Podolí, Podolská

Více

14.vydání - březen 2009

14.vydání - březen 2009 14.vydání - březen 2009 Zájezd na dětskou lední revue v Hradci Králové Všichni jsme ( alespoň si to myslíme ) pracovali podle svých sil, a proto si na závěr prvního pololetí také zasloužíme odpovídající

Více

ŠKOLTÝN. Školní časopis Základní školy v Týnci nad Labem 15. ročník Číslo 3

ŠKOLTÝN. Školní časopis Základní školy v Týnci nad Labem 15. ročník Číslo 3 ŠKOLTÝN Školní časopis Základní školy v Týnci nad Labem 15. ročník Číslo 3 Obsah 1. Lyžařský výcvikový kurz 2. Tři králové, zápis do 1. třídy 3. Zimní škola v přírodě 4. Vánoční laťka, florbal starší dívky

Více

Letos si žákovský parlament připravil pro své učitele neobvyklý dárek. Připravil projekt, při kterém si žáci a učitelé vyměnili role.

Letos si žákovský parlament připravil pro své učitele neobvyklý dárek. Připravil projekt, při kterém si žáci a učitelé vyměnili role. Letos si žákovský parlament připravil pro své učitele neobvyklý dárek. Připravil projekt, při kterém si žáci a učitelé vyměnili role. Žáci tak Umožnili svým učitelům vrátit se do dětství a usednout do

Více

ČASOPIS ŽÁKŮ A UČITELŮ ZŠ SLOVANKA

ČASOPIS ŽÁKŮ A UČITELŮ ZŠ SLOVANKA ČASOPIS ŽÁKŮ A UČITELŮ ZŠ SLOVANKA školní rok 2015/2016, číslo 1 ÚVODNÍK Již je tomu několik měsíců, co vyšlo poslední číslo školního časopisu Sovík. Tak jsme se rozhodli, že na tuto krásnou tradici navážeme.

Více

prosinec 2012 ročník XI číslo 4

prosinec 2012 ročník XI číslo 4 prosinec 2012 ročník XI číslo 4 Trochu obav a pytel legrace a dobrot Letošní mikulášskou nadílku zajistili žáci z 6.A (čert klečící Erik Skalník, stojící zleva čert Terka Kampová, anděl Kristýna Hřídelová,

Více

9. A Osvětim V pátek 1. listopadu 2013 jsme jeli do Polska na exkurzi do koncentračního tábora Osvětim. Když jsme tam

9. A Osvětim V pátek 1. listopadu 2013 jsme jeli do Polska na exkurzi do koncentračního tábora Osvětim. Když jsme tam 9. A Osvětim V pátek 1. listopadu 2013 jsme jeli do Polska na exkurzi do koncentračního tábora Osvětim. Když jsme tam dojeli, měli jsme přibližně hodinu volno a potom jsme se vypravili na exkurzi. Byl

Více

Závody na bruslích a malování na chodníku. Zahájení školního roku

Závody na bruslích a malování na chodníku. Zahájení školního roku Závody na bruslích a malování na chodníku KDY: 7. 9. 2011 KDE: Šumbark, venku před střediskem VEDOUCÍ: Ţaneta, Bobr ÚČASTNÍCI: 27 dětí HODNOCENÍ AKCE: Závody probíhaly venku na cestě před střediskem. Jezdilo

Více

MASČÁSEK Časopis Masarykovy základní školy v Klatovech 3. číslo 4. ročník

MASČÁSEK Časopis Masarykovy základní školy v Klatovech 3. číslo 4. ročník MASČÁSEK Časopis Masarykovy základní školy v Klatovech 3. číslo 4. ročník OBSAH 1. Úvodem 2. Literární tvorba 3. Akce 4. Závěrem 1. ÚVODEM Milé čtenářky a čtenáři, máte před sebou poslední číslo našeho

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. školní rok 2012-2013

VÝROČNÍ ZPRÁVA. školní rok 2012-2013 VÝROČNÍ ZPRÁVA školní rok 2012-2013 Základní škola a mateřská škola Milešovice, okr. Vyškov, příspěvková organizace Milešovice 112 683 54 Otnice 1. Základní údaje o škole 1.1 Základní údaje o škole Název

Více

2. ZŠ Schwarzova, Plzeň. Dráček. Vůně cukroví, koledy...jsou tady Vánoce :) Listopad-prosinec

2. ZŠ Schwarzova, Plzeň. Dráček. Vůně cukroví, koledy...jsou tady Vánoce :) Listopad-prosinec Vůně cukroví, koledy...jsou tady Vánoce :) 2 OBSAH: Úvodní slovo a poděkování 3 Den pro dětskou knihu 4 Zubní hygiena 5 Čtení pomáhá 6 Florbal 7 Pasování na čtenáře 8 Anglická strana 9 Kino 10 Škola v

Více

Výroční zpráva základní školy za školní rok 2010/2011

Výroční zpráva základní školy za školní rok 2010/2011 Výroční zpráva základní školy za školní rok 2010/2011 1. Základní údaje 1.1. Název školy Základní škola a Mateřská škola Svojšín, příspěvková organizace 1.2. Sídlo Svojšín 35, 349 01 Stříbro 1.3. Právní

Více

Křížovka. Hádánky. cena 5 Kč

Křížovka. Hádánky. cena 5 Kč Křížovka 1 2 3 4 5 6 7 1. ročník, 4. číslo 1 zvíře, které umí stát ve vodě jedné noze 2 budova, ve které učíme 3 je to na nebi, svítí to a hřeje 4 zvíře, které dělá iá, iá 5 jak řekne psaní jinak 6 ledový

Více

Paní učitelka se hrozně rozčílila a řekla: Jestli toho nenecháte, tak máte po ptákách! Pepíček se přihlásil a zeptal se: A co holky?

Paní učitelka se hrozně rozčílila a řekla: Jestli toho nenecháte, tak máte po ptákách! Pepíček se přihlásil a zeptal se: A co holky? Děvčata k přípravě na soutěž a účasti v ní přistupovala zodpovědně. Slovo šéfredaktora: Je měsíc únor a my vás opět vítáme u dalšího dílu školního časopisu Smajlík. Uplynulo pololetí a žáci dostávali vysvědčení,

Více

MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM

MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM Školní rok: 2011/2012 Škola: ZŠ Polešovice zspolesovice@uhedu.cz Ředitelka školy: Mgr. Jiřina Martykánová Tel. 572593161 Školní metodik prev.: Mgr. Renata Šimková simkovar@seznam.cz

Více

Informace pro rodiče

Informace pro rodiče Informace pro rodiče časopis MŠ Brouček červen 2016 Kočárkový vozový park ve školce, příprava k projektovému učení. Vydává: Mateřská škola Brouček Prackovice nad Labem Tel: 416 539 112 http://www.msbroucek.eu

Více

Projektové noviny. II.ročník 2.číslo 30.11.2005 Cena 5 Kč. Den otevřených dveří

Projektové noviny. II.ročník 2.číslo 30.11.2005 Cena 5 Kč. Den otevřených dveří Projektové noviny II.ročník 2.číslo 30.11.2005 Cena 5 Kč Den otevřených dveří 30.11.2005 Základní škola Masarykova 412, Kolín 3 ÚVOD 30.listopadu 2005 se konal Den otevřených dveří. Mohli se přijít podívat

Více

Zahájení školního roku 2011-2012

Zahájení školního roku 2011-2012 ŠKOLNÍ ČASOPIS ZÁKLADNÍ ŠKOLY T. G. MASARYKA ŠTĚTÍ ROČNÍK II. ZÁŘÍ ROK 2011 NOVÁ REDAKCE 2011-2012 Tak a dnem 19. září 2011 začala pracovat nová redakce. Na rozkoukávání nebylo moc času. Hned jsme se pustili

Více

Číslo 3. Ročník III. Březen 2013

Číslo 3. Ročník III. Březen 2013 Redakční rada: Jan Matoušek, Jakub Matoušek, Adéla Šímová, Aneta Camrdová, Barbora Primaková, Kristýna Horáková, Simona Miláčková, Tomáš Matějíček, Michal Vlach Školní ilustrovaný magazín III. základní

Více

INFORMAČNÍ BROŽURA ZÁKLADNÍ ŠKOLY BRATŘÍ ČAPKŮ ÚPICE. Co nabízí naše škola?

INFORMAČNÍ BROŽURA ZÁKLADNÍ ŠKOLY BRATŘÍ ČAPKŮ ÚPICE. Co nabízí naše škola? INFORMAČNÍ BROŽURA ZÁKLADNÍ ŠKOLY BRATŘÍ ČAPKŮ ÚPICE Co nabízí naše škola? JIŽ OD ROKU 2006/2007 VYUČUJEME PODLE NAŠEHO ŠKOLNÍHO VZDĚLÁVACÍHO PROGRAMU BLAHOVÁČEK V LETOŠNÍM ŠKOLNÍM ROCE BYLY ŽÁKŮM NABÍDNUTY

Více

Mým nejoblíbenějším fotbalovým týmem je Real Madrid. Mezi oblíbené hráče patří Ronaldo, Őzil, Ramos a Zidan.

Mým nejoblíbenějším fotbalovým týmem je Real Madrid. Mezi oblíbené hráče patří Ronaldo, Őzil, Ramos a Zidan. Kdo jsme? Jmenuji se Jaromír Andrýsek. Mám rád fotbal. Ve škole jsou nejlepší hodiny tělocvik, matematika, anglický a český jazyk. Volný čas využívám tak, že si jdu na hřiště zakopat s kamarády. Jsem hodně

Více

Verneřicko. Mikuláš na Rychnově 2014

Verneřicko. Mikuláš na Rychnově 2014 Vydává Městský úřad Verneřice, Mírové náměstí 138, 407 25 Verneřice. Vychází pouze v elektronické podobě. Tel.: +00420 412 559 052; e-mail: vernerice@vernerice.cz; www.vernerice.cz 6. číslo, 12. ročník

Více

Hurá do školy. Beseda s Policií ČR. Školní akademie. Jedeme na výlet. Bezpečně nejen do školy. Výtvarka trochu jinak. Dušíkoviny

Hurá do školy. Beseda s Policií ČR. Školní akademie. Jedeme na výlet. Bezpečně nejen do školy. Výtvarka trochu jinak. Dušíkoviny Bezpečně nejen do školy Hurá do školy Beseda s Policií ČR Jedeme na výlet Školní akademie Výtvarka trochu jinak Dušíkoviny Jaké byly? O tom nám napsali naši žáci. Tak se podívejte. Prázdniny v kempu u

Více

Účast školy v soutěžích a olympiádách. a) Účast na akcích celostátního charakteru:

Účast školy v soutěžích a olympiádách. a) Účast na akcích celostátního charakteru: Účast školy v soutěžích a olympiádách a) Účast na akcích celostátního charakteru: STONOŢKA hnutí Na vlastních nohou v říjnu 2004 odesláno 163 vánočních pozdravů Vánočního koncertu STONOŢKY v praţské Lucerně

Více

Gymnázium Nymburk. Členství ve sportovním klubu TSK DYNAMIK. Karolína Rejmanová 1PB 2O13

Gymnázium Nymburk. Členství ve sportovním klubu TSK DYNAMIK. Karolína Rejmanová 1PB 2O13 Gymnázium Nymburk Členství ve sportovním klubu TSK DYNAMIK Karolína Rejmanová 1PB 2O13 1 OBSAH 1. ÚVOD 2. JAK TO VŠECHNO ZAČALO 3. PRVNÍ ROK BYL TĚŽKÝ 4. DOSTAVILY SE VÝSLEDKY 5. ZALOŽENÍ NOVÉHO KLUBU

Více

SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život

SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE Listopad 2014 Motto: Učíme se pro život Obsah : 2. sportovně zábavné odpoledne...1 Vůně koření...2 Návštěva DDM Duchcov.....3

Více

DOBROVOLNÍ HASIČI OBCE PLANDRY

DOBROVOLNÍ HASIČI OBCE PLANDRY DOBROVOLNÍ HASIČI OBCE PLANDRY PREZENTACI ZPRACOVAL: Miroslav LUKÁŠ, starosta obce Plandry, leden 2010 rozšířená prezentace z roku 2008 KRÁTCE Z HISTORIE HASIČSKÉHO SBORU V PLANDRERCH Hasičský sbor v Plandrech

Více

KDYŢ VÁM HRAJE TÁBORANKA

KDYŢ VÁM HRAJE TÁBORANKA č. 4 duben 2010 KDYŢ VÁM HRAJE TÁBORANKA 23. 4. 18:00 Princezna a ţabák anim. pohádka 30. 4. 18:00 Nějak se to komplikuje romantická 7. 5. 18:00 Ţeny v pokušení 14. 5. 18:00 Doktor od jezera hrochů 21.

Více

Salesiánský klub mládež Rumburk Jiříkov. občanské sdruţení. Výroční zpráva 2007

Salesiánský klub mládež Rumburk Jiříkov. občanské sdruţení. Výroční zpráva 2007 Salesiánský klub mládež Rumburk Jiříkov občanské sdruţení Výroční zpráva 2007 Úvodní slovo Váţení přátelé, kolegové a spolupracovníci, v roce 2007 došlo v činnosti střediska k zásadní změně, a to k transformaci

Více

Časopis MŠ. Listopad 2015

Časopis MŠ. Listopad 2015 Základní škola a Mateřská škola Ústí nad Labem, Jitřní 277, příspěvková organizace Časopis MŠ Listopad 2015 Vydává: Mateřská škola Ústí nad Labem Brná Sebuzínská 42 Tel: 475 541 175 Mobil: 720 619 239

Více

Ozve-li se v září hrom,bude v zimě zavát každý strom. Divoké husy na odletu - konec i babímu létu. 1. oddělení. 2. oddělení

Ozve-li se v září hrom,bude v zimě zavát každý strom. Divoké husy na odletu - konec i babímu létu. 1. oddělení. 2. oddělení Ozve-li se v září hrom,bude v zimě zavát každý strom. Divoké husy na odletu - konec i babímu létu. 1. oddělení 2. oddělení 4. oddělení 5. oddělení 1. oddělení - Podzimní skřítek 1. odd. a 2. odd. Draci

Více

PROSLOV ŠÉFREDAKTORA

PROSLOV ŠÉFREDAKTORA PROSLOV ŠÉFREDAKTORA Jmenuji se Vitaliy Sas a byl jsem zvolen za šéfredaktora tohoto časopisu. V tomto časopise Vám přineseme spoustu zajímavých článků o událostech za posledních pět měsíců, od kulturních

Více

Pardubická 78, 533 61 Choltice. Zpráva o činnosti Knihovny městyse Choltice v roce 2011

Pardubická 78, 533 61 Choltice. Zpráva o činnosti Knihovny městyse Choltice v roce 2011 Pardubická 78, 533 61 Choltice Zpráva o činnosti Knihovny městyse Choltice v roce 2011 Knihovna městyse Choltice působí jako středisková pro 6 knihoven obvodu. Jedná se o knihovny: Veselí, Turkovice, Svinčany,

Více

Od našich páťáků. a také se rády houpají. A už slyším hola, hola už zas děti škola volá.

Od našich páťáků. a také se rády houpají. A už slyším hola, hola už zas děti škola volá. Daniel Čech se chlubí s medailí, kterou získal se svým kolektivem na fotbalovém ve Vlašimi. Jeho mužstvo ve kterém po domluvě hostoval (zastupoval zraněného brankáře), obsadilo 2. místo v turnaji. Turnaje

Více

Zámecké listy. Domov Pod Lipami Smečno. poskytovatel sociálních služeb. Číslo 42. říjen 2013. Říjen

Zámecké listy. Domov Pod Lipami Smečno. poskytovatel sociálních služeb. Číslo 42. říjen 2013. Říjen Domov Pod Lipami Smečno poskytovatel sociálních služeb Číslo 42. říjen 2013 Zámecké listy Říjen je desátým měsícem roku podle Gregoriánského kalendáře a má 31 dní. Jeho české jméno je odvozeno od jelení

Více

28. vydání březen duben 2014

28. vydání březen duben 2014 28. vydání březen duben 2014 Slovo šéfredaktora: Proběhly Velikonoce a my jsme tady zpátky s dalším dílem Smajlíka. Doufáme, že jste si Velikonoce užili a že kluci holky pořádně zmrskali pomlázkou. Venku

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 číslo: 37

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 číslo: 37 ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 číslo: 37 Obsah: Slovo ředitele školy, škola v přírodě, dopravní hřiště, dětská tvorba, vyhodnocení sběru. Červen 2011 TOCHOVICE

Více

Adéla Davidová: K filmu Robinson Crusoe

Adéla Davidová: K filmu Robinson Crusoe Kalendář 9. 13. 5. škola v přírodě, Černý Důl 20. 5. integrační aktivita MŠ a ZŠ 1. 6. dětský den 3. 6. projektový den: Den životního prostředí 10. 6. integrační aktivita MŠ a ZŠ 10. 6. florbalový turnaj

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 číslo: 30

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 číslo: 30 ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 číslo: 30 Obsah: Slovo ředitele školy, Jak se chováme v ohrožení svého života, výlet do Planetária v Praze a zámku v Mníšku

Více

Žďárský zpravodaj 5/2014

Žďárský zpravodaj 5/2014 Žďárský zpravodaj 5/2014 Obecní úřad Žďár nad Metují úřední hodiny Pondělí 8 11:30 a 13-17 hod. Středa 8 11:30 a 13-17 hod. Kontakty: tlf.č. 491 541 142 obec.zdarnm@tiscali.cz www.zdarnadmetuji.cz č.ú.

Více

ŠKOLNÍ ČASOPIS ZŠ VYŠKOV, NÁDRAŽNÍ 5 ZÁJEZD ŽÁKŮ 8. A 9. TŘÍD DO ANGLIE

ŠKOLNÍ ČASOPIS ZŠ VYŠKOV, NÁDRAŽNÍ 5 ZÁJEZD ŽÁKŮ 8. A 9. TŘÍD DO ANGLIE ŠKOLNÍ ČASOPIS ZŠ VYŠKOV, NÁDRAŽNÍ 5 ZÁJEZD ŽÁKŮ 8. A 9. TŘÍD DO ANGLIE PYTHAGORIÁDA ÚSPĚCHY V SOUTĚŽÍCH NEJLEPŠÍ ROČNÍKOVÉ PRÁCE ZAJÍMAVÉ AKCE ANDĚLSKÝ TROJBOJ květen-červen 2015 Myslíme a jednáme ekologicky.

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 číslo: 76

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 číslo: 76 ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 číslo: 76 Obsah: Slovo ředitele školy. Škola v přírodě, cyklistická soutěž, Výlet do Březnice, dopravní hřiště, recitační soutěž

Více

EMIT. 3. číslo. AUTOŘI: Anna Polívková, Tereza Koderová, Mikuláš Polívka 20.1.2015

EMIT. 3. číslo. AUTOŘI: Anna Polívková, Tereza Koderová, Mikuláš Polívka 20.1.2015 EMIT 3. číslo AUTOŘI: Anna Polívková, Tereza Koderová, Mikuláš Polívka 20.1.2015 OBSAH TŘETÍHO ČÍSLA RECENZE FILMU HOBIT: BITVA PĚTI ARMÁD NĚCO O NAŠEM HLAVNÍM MĚSTĚ DVĚ BÁSNIČKY: ŠMOULOVÉ, JMÉNO MÁME

Více

Květen 2011, číslo 9 Základní škola Jihlava, Nad Plovárnou 5 www.zsplovarna.ji.cz

Květen 2011, číslo 9 Základní škola Jihlava, Nad Plovárnou 5 www.zsplovarna.ji.cz Úvod Dobrý den, váţení čtenáři, je tady konec dalšího měsíce a s ním i předposlední číslo našeho školního časopisu Plováček. Doufám, ţe se těšíte na příští měsíc. Já děsně. A víte proč?? Pokud nevíte,

Více

VELIKONOCE SVÁTKY JARA U CVRČKŮ

VELIKONOCE SVÁTKY JARA U CVRČKŮ VELIKONOCE SVÁTKY JARA U CVRČKŮ Velikonoce jsou nejdůležitějšími křesťanskými svátky a zároveň oslavou probouzející se jarní přírody a nového života. A tak jsme si vyzdobili celou třídu, abychom probudili

Více

TRADIČNÍ VÁNOČNÍ DÍLNIČKY

TRADIČNÍ VÁNOČNÍ DÍLNIČKY Základní škola, Mládežnická 536, TRUTNOV 4 Vánoční dílničky Vyučující a vychovatelky školní družiny srdečně zvou rodiče a budoucí prvňáčky na TRADIČNÍ VÁNOČNÍ DÍLNIČKY Přijďte si s námi: zazpívat udělat

Více

Speciální vydání novin ZŠ TGM Blansko Vzpomínka na projektový den pro žáky 2. stupně, který se konal 24.10.2014 OBSAH

Speciální vydání novin ZŠ TGM Blansko Vzpomínka na projektový den pro žáky 2. stupně, který se konal 24.10.2014 OBSAH Speciální vydání novin ZŠ TGM Blansko Vzpomínka na projektový den pro žáky 2. stupně, který se konal 24.10.2014 OBSAH Full English Breakfast... 1 Korálkování, Postoje a hodnoty žáků naší školy... 2 Pexeso,

Více

Z činnosti ZUŠ od prosince do března 2016

Z činnosti ZUŠ od prosince do března 2016 Z činnosti ZUŠ od prosince do března 2016 Od začátku zimního měsíce prosince se všechny obory naší ZUŠ intenzivně připravovaly na Vánoční výstavu, která proběhla ve dnech 5. a 6. prosince 2015 a dále na

Více

PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍ ROK 2015/2016

PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍ ROK 2015/2016 Základní škola Josefa Bublíka, Bánov, okres Uherské Hradiště, příspěvková organizace PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍ ROK 2015/2016 Charakteristika školského zařízení Základní škola Josefa Bublíka, Bánov, okres Uherské

Více

Číslo 1 / XIX. ročník červen 2013

Číslo 1 / XIX. ročník červen 2013 Základní škola, Hradec Králové, třída SNP 694 INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ Číslo 1 / XIX. ročník červen 2013 Vážení rodiče! Je za námi další školní rok a před námi další dlouhé letní prázdniny a i Vás čekají dny

Více

Ročník: 2003 Číslo: 17. Občasník obce Jakubov u Moravských Budějovic

Ročník: 2003 Číslo: 17. Občasník obce Jakubov u Moravských Budějovic Ročník: 2003 Číslo: 17 Občasník obce Jakubov u Moravských Budějovic 1 Prázdninový pozdrav Není ani jediný kdo by neznal prázdniny, Němci, Maďaři, Slováci a Češi, každý z nás se na ně těší Letní slunce,

Více

Pohádkový semafor Pohádkový semafor je představení, které seznamuje děti se základními pravidly silničního provozu.

Pohádkový semafor Pohádkový semafor je představení, které seznamuje děti se základními pravidly silničního provozu. Pohádkový semafor Pohádkový semafor je představení, které seznamuje děti se základními pravidly silničního provozu. Poprvé bylo hráno 7. prosince 1993. Je určeno dětem mateřských škol a mladším žákům prvního

Více

Časopis MŠ. Říjen 2015

Časopis MŠ. Říjen 2015 Základní škola a Mateřská škola Ústí nad Labem, Jitřní 277, příspěvková organizace Časopis MŠ Říjen 2015 Vydává: Mateřská škola Ústí nad Labem Brná Sebuzínská 42 Tel: 475 541 175 Mobil: 720 619 239 http://www.zsamsbrna.cz/

Více

kolní rok 2010 10/20 /2011

kolní rok 2010 10/20 /2011 Záklladníí školla a Mateřská školla Liišov kolní rok 2010 10/20 /2011 Číísllo 3 co v tomto čísle najdete : - nejen kulturný akce školi - palení čarodejnyc - správi ze školnýho parlamentú - víznamné dny

Více

Deník posádky LEGOS ( řazení: rok/měsíc/den )#

Deník posádky LEGOS ( řazení: rok/měsíc/den )# Deník posádky LEGOS ( řazení: rok/měsíc/den )# Deník posádky L150304# # Dnes jsme si volně stavěli jen chviličku. Našemu přání před prázdninami, zahrát si opět strategickou hru, Martin I. vyhověl. Dalo

Více

Redakce: pour féliciter 2012

Redakce: pour féliciter 2012 Redakce: Jakub Meinlschmidt, 6. B Jana Kučerová, 6. B Natálie Slováková, 6. B Markéta Novotná, 6. B Šárka Blažejovská, 6. A Mirka Kunešová, 6. A Hana Gavlíková, 6. A Veronika Makovcová, 7. C Klára Jurenková,

Více

K. Dvorníková, VIII.A 2/09. červen. Časopis vychází s finanční podporou Sdružení rodičů a přátel školy.

K. Dvorníková, VIII.A 2/09. červen. Časopis vychází s finanční podporou Sdružení rodičů a přátel školy. Školní časopis ZŠ Mikoláše Alše ve Zlíně K. Dvorníková, VIII.A 2/09 červen Časopis vychází s finanční podporou Sdružení rodičů a přátel školy. Vážení rodiče, žáci, milí čtenáři. Končí další školní rok.

Více

DĚJEPISNÁ OLYMPIÁDA. Přespolní běh. Malá kopaná

DĚJEPISNÁ OLYMPIÁDA. Přespolní běh. Malá kopaná Filuta školní časopis 2.čtvrtletí Základní škola Bochov, Okružní 367, 364 71 Bochov Žirafy Při hodině výtvarné výchovy jsme vyráběli koláž-žirafy. Utvořili jsme čtyři skupiny a rozdělili si úkoly. K výrobě

Více

Vřískot I2012/2013 PRIMA 2012/2013 PARLAMENT. Všem zástupcům přejeme hodně štěstí! :) S.Marcziová

Vřískot I2012/2013 PRIMA 2012/2013 PARLAMENT. Všem zástupcům přejeme hodně štěstí! :) S.Marcziová Vřískot I2012/2013 Gymnázium Varnsdorf; Střelecká 1800, Varnsdorf 407 47; +420 412 371 423; www.bgv.cz Dne 12. 10. 2012 přišla paní učitelka Jirchářová na hodinu ČJ jako každý pátek. Stoupla si před tabuli

Více

INFORMAČNÍ ČASOPIS MŠ OTY SYNKA

INFORMAČNÍ ČASOPIS MŠ OTY SYNKA INFORMAČNÍ ČASOPIS MŠ OTY SYNKA PODZIM - ZIMA 2008 OBSAH Rozdělení tříd. Naše MŠ. Ekologie-sběr. Aktivity v MŠ pro děti. Začít spolu. Podzimní čarování. Co jsme se uţ naučili. Krouţek školáků a flétnička.

Více

č. 9 říjen 2015 Školní AKTOVKA OBSAH

č. 9 říjen 2015 Školní AKTOVKA OBSAH Školní OBSAH Úvod... 3 Poděkování naší škole... 4 Žákovská rada (ŽR)... 5 Okénko žákovské rady (ŽR)... 6 Akce ŽR pro měsíc říjen prosinec... 7 Moje prázdniny... 8 Opékání párků... 9 Jak si PŠ 1.A opekla

Více

školní časopis ZŠ a MŠ Tichá

školní časopis ZŠ a MŠ Tichá 7.ročník 3.číslo školní časopis ZŠ a MŠ Tichá čtení nejen pro rodiče (nemoc zvaná ŠIKANA) co ve škole prožíváme nový druh jarní květiny máme rádi zvířata, Červená Karkulka Soutěže Lamhlavička MOTTO: Co

Více

Zpravodaj 2. jaro 2010

Zpravodaj 2. jaro 2010 Tady jsme doma Regionální folklor do škol Zpravodaj 2 jaro 2010 Milí přátelé, pozdravujeme vás v roce 2011. Chceme vás opět informovat o novinkách z našich spřátelených škol, kde probíhá projekt Tady jsme

Více

Hry a rošťárny pro kluky a holky

Hry a rošťárny pro kluky a holky Hry a rošťárny pro kluky a holky Vyšlo také v tištěné verzi www.fragment.cz Hry a rošťárny pro kluky a holky e-kniha Vybrala a uspořádala Hana Janoušková Ilustroval Antonín Šplíchal Copyright Fragment,

Více

17. prosince - Vánoční besídka

17. prosince - Vánoční besídka 17. prosince - Vánoční besídka Vánoční besídka, která se konala 17.12. v DIVADLE NA KOPEČKU, se vydařila. Obě představení byla plná tance, her, zpěvu a taky reklam. Účinkovali zde i herci ze souboru Studánka

Více

Zpráva o činnosti a hospodaření Sboru dobrovolných hasičů v Holáskách za rok 2007. Dovolte mi přednést zprávu o činnosti našeho sboru za rok 2007.

Zpráva o činnosti a hospodaření Sboru dobrovolných hasičů v Holáskách za rok 2007. Dovolte mi přednést zprávu o činnosti našeho sboru za rok 2007. Zpráva o činnosti a hospodaření Sboru dobrovolných hasičů v Holáskách za rok 2007 Vážení hosté, bratři a sestry Dovolte mi přednést zprávu o činnosti našeho sboru za rok 2007. Zpráva začíná stavem naší

Více

STONOŽKA hnutí Na vlastních nohou v říjnu 2008 odesláno 128 vánočních pozdravů. Vánočního koncertu Na vlastních nohou se zúčastnilo 15 dětí.

STONOŽKA hnutí Na vlastních nohou v říjnu 2008 odesláno 128 vánočních pozdravů. Vánočního koncertu Na vlastních nohou se zúčastnilo 15 dětí. VI.1. Zájmové kroužky při ZŠ Účast školy v soutěžích a olympiádách a) Účast na akcích celostátního charakteru: STONOŽKA hnutí Na vlastních nohou v říjnu 2008 odesláno 128 vánočních pozdravů. Vánočního

Více

Motto: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život

Motto: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE Únor 2012 Motto: Učíme se pro život Obsah : Zimní radovánky...........1 Zábavné sportovní odpoledne.......2 Valentýnské dopoledne..3

Více

ČASOPIS FOKUSU VYSOČINA BLUDIŠŤÁK

ČASOPIS FOKUSU VYSOČINA BLUDIŠŤÁK Číslo 2/2016 ČASOPIS FOKUSU VYSOČINA BLUDIŠŤÁK Slovo na úvod Právě v rukou držíte druhé letošní číslo časopisu Bludišťák. Vychází v období, kdy se již nezadržitelně blíží letní prázdniny a i my v Bludišti

Více

ŘÍJEN. strana: 1 E_O-N

ŘÍJEN. strana: 1 E_O-N strana: 1 E_O-N V pátek 26.9. se šestka zúčastnila akce pořádané společností EON. Anička nám popsala, jak celá akce probíhala. V pátek jsme měli akci EON-trak. Chvíli jsme se učili a pak šli do EON-trucku.

Více

Redakce 013. Zpravodaj Základní školy Brankovice. Vyšlo: 28. února dvouměsíčník číslo 1 /2013. V lednu mráz - těší nás; v lednu voda - věčná škoda.

Redakce 013. Zpravodaj Základní školy Brankovice. Vyšlo: 28. února dvouměsíčník číslo 1 /2013. V lednu mráz - těší nás; v lednu voda - věčná škoda. Redakce 013 Zpravodaj Základní školy Brankovice Vyšlo: 28. února dvouměsíčník číslo 1 /2013 Pranostiky Leden V lednu moc sněhu, v červnu moc sena. V lednu mráz - těší nás; v lednu voda - věčná škoda. Můžeš-li

Více

(PO)ŠKOLÁČEK číslo 1 ročník II. prosinec 2015

(PO)ŠKOLÁČEK číslo 1 ročník II. prosinec 2015 (PO)ŠKOLÁČEK číslo 1 ročník II. prosinec 2015 Milí čtenáři, v ruce držíte 2. díl časopisu (Po)Školáček. Předešlý díl vydali naši minulí páťáci. V tomto díle se dozvíte něco o adventu a bude tam i hodně

Více

LEDEN O KRÁLE V HOKEJOVÝCH NÁJEZDECH. Turnaj v kalču, v člověče, nezlob se, v dámě a skládání puzzle

LEDEN O KRÁLE V HOKEJOVÝCH NÁJEZDECH. Turnaj v kalču, v člověče, nezlob se, v dámě a skládání puzzle LEDEN Turnaj v kalču, v člověče, nezlob se, v dámě a skládání puzzle O KRÁLE V HOKEJOVÝCH NÁJEZDECH KDY: 4. 1. 2011 KDE: Hřiště u střediska VEDOUCÍ: Michal Šimáček ÚČASTNÍCI: 1. Filip Caránek, 2. Dušan

Více

KRONIKA ZŠ HORNÍ KOSTELEC 2012/2013

KRONIKA ZŠ HORNÍ KOSTELEC 2012/2013 KRONIKA ZŠ HORNÍ KOSTELEC 2012/2013 3.9. zahájení školního roku 2012/2013 6.9. Třídní schůzka společná část prezentace psycholožky I. Vašátkové, představení psycholožky Z. Romáškové, ukázka práce na interaktivní

Více

Časopis MŠ. Červen 2015

Časopis MŠ. Červen 2015 Základní škola a Mateřská škola Ústí nad Labem, Jitřní 277, příspěvková organizace Časopis MŠ Červen 2015 Vydává: Mateřská škola Ústí nad Labem Brná Sebuzínská 42 Tel: 475 541 175 Mobil: 720 619 239 http://www.zsamsbrna.cz/

Více

ÚNOR To to letí, začalo nám už 2. pololetí! A s ním již 3. projektový a oborový den, další ze zajímavých matematických workshopů, recitační soutěž a mnoho dalšího! MASOPUST V 1.A Ani v posledním zimním

Více

Časopis žáků Základní školy v Dolních Vilémovicích Školní rok 2013 / 2014-1. Pololetí

Časopis žáků Základní školy v Dolních Vilémovicích Školní rok 2013 / 2014-1. Pololetí Časopis žáků Základní školy v Dolních Vilémovicích Školní rok 2013 / 2014-1. Pololetí První školní den Naši prvňáčci Návštěva z pekel Vánoce Slovo úvodem: Prázdniny uběhly jako voda. Děti ze Základní školy

Více

Vánoce Výlet Pendolinem Vánoční prázdniny

Vánoce Výlet Pendolinem Vánoční prázdniny Silvestr 2012 - Ondra Polcar Na Silvestra jsme se sestrou Zuzankou byli ve Všetatech u babičky a dědy.zuzka usnula brzo,ale my s bratrancem Adamem jsme se dívali na televizi a ujídali dobroty co babička

Více

Na další číslo našeho nového časopisu se můžete těšit už začátkem února!!!

Na další číslo našeho nového časopisu se můžete těšit už začátkem února!!! Na další číslo našeho nového časopisu se můžete těšit už začátkem února!!! Vydal: DDM DOMINO Domažlice ve spolupráci se studenty VOŠ Číslo:leden 2011 Odpovědná osoba: Lenka Zimmerová Náklad: 100 Ks DDM

Více

Přes Překážky ke hvězdám

Přes Překážky ke hvězdám Přes Překážky ke hvězdám Milí čtenáři, malí i vy velcí, máte v rukou první číslo nového časopisu. Sluší se, aby se Vám dostalo vysvětlení, proč vznikl. S novým školním rokem jsme se v naší jičíněveské

Více

AUTOŘI. Co si u nás přečtete

AUTOŘI. Co si u nás přečtete Daniel Kahánek Tomáš Harabiš Honza Pindur Daniela Konvičková Terka Jalůvková Terka Šulganová Alice Rozsívalová Nela Zahradníková Adéla Sokolová Kristýna Zemanová AUTOŘI Co si u nás přečtete *Novinky ze

Více

O ČEM JE KNIHA. Tato kniha je o dívce, která vypravuje svůj příběh ze života. Pokut chceš, pojď se připojit k příběhu s ní. 1.

O ČEM JE KNIHA. Tato kniha je o dívce, která vypravuje svůj příběh ze života. Pokut chceš, pojď se připojit k příběhu s ní. 1. O ČEM JE KNIHA Tato kniha je o dívce, která vypravuje svůj příběh ze života. Pokut chceš, pojď se připojit k příběhu s ní. 1. Kapitola,,Děti, budu Vám vyprávět příběh. řekla Tereza,,A co? řekly obě děti.,,budu

Více

Školní noviny. 6. a 7. číslo Duben a Květen 2015 Vydalo Žákovské shromáždění 1. stupně ZŠ Kladno, Norská

Školní noviny. 6. a 7. číslo Duben a Květen 2015 Vydalo Žákovské shromáždění 1. stupně ZŠ Kladno, Norská Školní noviny 6. a 7. číslo Duben a Květen 2015 Vydalo Žákovské shromáždění 1. stupně ZŠ Kladno, Norská Redakční rada, reportéři a technická podpora: Zaměstnanci školy: Paní učitelka Ludmila Fraňková Paní

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ŠKOLY

VÝROČNÍ ZPRÁVA ŠKOLY M A T E Ř S K Á Š K O L A, N E P O L I S Y --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Č.j.: VÝROČNÍ ZPRÁVA ŠKOLY školní

Více

Časopis Fokusu Vysočina. Bludišťák

Časopis Fokusu Vysočina. Bludišťák Číslo 3/2015 Časopis Fokusu Vysočina Bludišťák Úvodník Podzimní období bylo ve znamení Týdnů pro duševní zdraví. Týdny pro duševní zdraví byly zakončeny taneční soutěží StarDance trochu jinak III, ve které

Více

Redakce 013. Zpravodaj Základní školy Brankovice. Vyšlo: 23. dubna 2013 dvouměsíčník číslo 2 /2013

Redakce 013. Zpravodaj Základní školy Brankovice. Vyšlo: 23. dubna 2013 dvouměsíčník číslo 2 /2013 Redakce 013 Zpravodaj Základní školy Brankovice Vyšlo: 23. dubna 2013 dvouměsíčník číslo 2 /2013 Lyžařský kurz V neděli 3. března nám začínal lyžařský kurz. Všichni jsme se moc těšili, až budeme v hotelu

Více

Motto: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život

Motto: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE Leden 2012 Motto: Učíme se pro život Obsah : Beseda s policií.........1 Sportovní dopoledne..........2 INFO ze ZŠ a MŠ v nemocnici..3-4

Více