Who s who? Lukáš MAKOVSKÝ, Pracovník IPR Praha se zaměřením na urbánní ekonomii, spolueditor aktualizace Strategického plánu 2016

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Who s who? Lukáš MAKOVSKÝ, Pracovník IPR Praha se zaměřením na urbánní ekonomii, spolueditor aktualizace Strategického plánu 2016"

Transkript

1 Who s who? Lukáš MAKOVSKÝ, Pracovník IPR Praha se zaměřením na urbánní ekonomii, spolueditor aktualizace Strategického plánu 2016 Sekce strategií a politik IPR Praha zpracovává metropolitní strategické, koncepční a analytické dokumenty. Doporučuje či nastavuje nástroje a mechanismy umožňující efektivní a systémové plánování města. Sekce zodpovídá za aktualizaci Strategického plánu hl. m. Prahy. Dále zpracovává a koordinuje přípravu strategických projektů města, monitoruje a garantuje provázanost existujících a nově vznikajících plánů a strategií, zajišťuje analytické podklady pro tvorbu dokumentů. Sekce dále koordinuje mezinárodní projekty smart cities Morgenstadt City Lab a Horizon 2020 Triangulum. Gilles MARTY, Diplomovaný architekt u Komory architektů Francie / Kanada, Zakladatel a ředitel Agentury INCA (Inovace, Tvorba a Architektura), Vyučující na Ecole Nationale Supérieure v Grenoblu (fakulta Architektury) Pokaždé, když nová technologie kolonizuje město, vytváří zároveň novou představu o městě, nová místa a nové památky. Jaká bude kolektivní představa o městě Smart a do jaké podoby se vyvine? Vedle technických, enviromentálních, sociálních či ekonomických aspektů, vedle problematiky efektivity a řízení, se nám tato otázka jeví jako naprosto zásadní. Obnovit lidský prvek v srdci propojeného města předpokládá kreativní přístup k těmto abstraktním technologiím a jejich transformační síle. Jedná se o novou humanistickou vizi Chytrého města, která teprve hledá svoji cestu. Ondrej MIROVSKY, místopředseda Výbor Smart Cities ZHMP, zastupitel MČ Praha 7 Thierry NICOLAS, zástupce pro digitalizaci a inteligentní město, Mulhouse Město Mulhouse se rozhodlo pro větší otevřenost ve vztahu k svým obyvatelům a snaží se o jejich větší zapojení do politického a veřejného života města. Zavedení nástrojů participativní demokracie a náš závazek prosazovat transparentnost umožňují obyvatelům uplatňovat právo občanské iniciativy, právo aktivně konat namísto pouhého aktu volby. Spíše než na kvalitu městských služeb by měl být kladen důraz především na kolektivní inteligenci. Podpora experimentování a inovancí by měla být vlastní každému občanu města i komunitním službám. Společenství by samo mělo chtít vytvářet hodnoty Města, přispívat k jeho transformaci a budovat je společně se svými zastupiteli a městskými službami. Tato logická strategie inteligentních měst nás musí vést ke konceptu města, které je atraktivnější, odpovědnější, pohodlnější a které předjímá změny a pružně na ně reaguje.

2 Martin ZRZAVECKÝ, primátor statutárního města Plzeň Velkou výzvou, jak zlepšit život Plzeňanů, je aplikace inteligentních řešení. Již v minulosti jsme se pokoušeli hledat možnosti, které by nám zpříjemnily život. Město Plzeň vlastní a provozuje systém Plzeňské karty, jenž vznikl primárně pro pohyb cestujících v městské hromadné dopravě. Tento systém se stále rozvíjí a nyní pracujeme nad dalším uplatněním. Inteligentní města jsou naší budoucností. Jean-Pierre BERNHEIM, Místopředseda rady metropole Angers Loire, odpovědný za hospodářské zaležitosti; Předseda Agentury pro hospodářský rozvoj metropole Angers Loire (Aldev); Předseda Technopolis Angers; Předseda společnosti Sominval V souvislosti s koncepcí Smart City sleduje město Angers dva cíle: - Najít nástroje, které zkvalitňují veřejné služby a usnadňují řízení v oblasti městského inženýrství; - Umožnit podnikům, především místním start-upům, objevit prostor pro inovační činnosti Město Angers získalo označení French Tech a zřídilo na svém území technologické a inovační centrum Cité de l Objet Connecté». Jaroslav KACER, člen Zastupitelstva města Brna, předseda Komise Smart City Rady města Brna V současnosti je moderní používat spojení Smart City, všechno je "smart" a nic není silly. Někdy to vypadá jako nové náboženství, které má mnoho nových vykladačů. Dle mého názoru by si každé město mělo zvolit vlastní cestu, která jemu a jeho obyvatelům bude nejvíce vyhovovat. Neexistuje etalon nejlepšího města se Smart City řešeními a tato problematika naopak může přinášet řadu budoucích závazků a rizik. Je těžké tedy říci, která cesta je nejlepší, to ukáže až čas. Myslím si, že je to o změně přístupu města. Připravili jsme koncept Smart City Brno, který byl schválen Radou města Brna v říjnu loňského roku. Je nutné vytvořit funkční městský ekosystém, do kterého se aktivně zapojí všechny zainteresované skupiny (soukromý sektor, akademická sféra, neziskové organizace, odborníci a aktivní uživatelé města). Více naleznete na Paul MEYER, Náměstek primátora Městské části Gare-Petite France- Kléber, Náměstek primátora pro sociální a solidární, novou a digitální ekonomiku, Poradce pro metropoli Štrasburk Ve Štrasburku je koncept inteligentního města budován na třech hlavních pilířích: - Poskytování nových služeb obyvatelům, vědcům a podnikatelům s předem definovaným strategickým plánem, který vymezuje úlohu místní samosprávy a zapojení soukromých podniků a občanských iniciativ. - Zavádění komplexnějších globálních infrastruktur, které zajistí snažší přístup k službám a podporují inovace. - Podpora cílových odvětví, kde zásadní roli hrají špičkové technologie jako např. moderní biotechnologie či inovativní mobilita.

3 Sébastien SÉMERIL, první náměstek starostky města Rennes Nathalie Appéré a regionální poradce ministra obrany Jeana-Yvese Le Driana Již déle než dvacet let se město Rennes řídí heslem Žít chytře a v souvislosti s tím neustále rozvíjí a podporuje inteligentní řešení. Dnes z této bohaté a dynamické zkušenosti metropole vychází při budování Smart City: vytváří otevřenou platformu pro inovační činnosti a usnadňuje interakci občanů, asociací a podniků při společném budování komplexní struktury propagující udržitelnou mobilitu a urbánní ekologii. Město Rennes zároveň podporuje otevřenou a bezpečnou datovou politiku, usnadňuje rozvoj sociálních vazeb občanů a... ponechává prostor pro neočekávané objevy. Frédéric DOT, Ředitel pro rozvoj udržitelných měst, EMEAR Přístup společnosti Dassault Systèmes ke konceptu udržitelného města umožňuje ekosystému města zajistit jeho obyvatelům ty nejlepší životní podmínky. Jde o přístup, který předpokládá vysokou úroveň spolupráce, vzájemného porozumění a dialogu mezi obyvateli, podniky a místními zastupiteli. Propojení celého ekosystému města vytváří podmínky pro rozvoj individualizovaných služeb a posiluje tak jeho aktraktivitu a kvalitu bydlení. Tomáš MACURA, primátor statutárního města Ostravy Tomáš Macura vystudoval ekonomii na VŠE v Praze (1986), MBA program absolvoval na Prague International Business School (1998) a je absolventem manažerského oboru v rámci programu Gustav Käser Training International (2002). Svoji kariéru zahájil ve Státní bance československé, poté pracoval jako vedoucí finančního odboru Moravských chemických závodů a následně působil ve společnosti Walmark ve městě Třinec. Od roku 2008 zastával pozici odborného poradce ve společnosti Media Marketing Services v Praze. Již před svým zvolením se věnoval různým dobrovolnickým aktivitám. Město Ostrava uspořádalo letos v dubnu ve spolupráci s Ministerstvem životního prostředí a Ministerstvem pro místní rozvoj konferenci na téma Smart cities v kontextu zemí Visegradské skupiny (V4: Česká republika, Slovensko, Maďarsko, Polsko). Manuel NIVET, generální ředitel společnosti Suez pro Střední Evropě, odpovědný za oblast vodárenství Suez je mezinárodní skupinou poskytující služby věřejnému a průmyslovému sektoru. Společnost se aktivně věnuje udržitelnému a inteligentnímu rozvoji měst tím, že poskytuje inovační řešení pro oblast životního prostředí. Společnost Suez působí především v oblasti vodního a odpadového hospodářství a svou činnost v České republice zahájila již před 25 lety. Společnost Suez zaměstnává více než lidí v rámci svých místních dceřinných společností. Společnost dodává pitnou vodu a poskytuje služby odpadového hospodářství pro více než milion obyvatel - obsluhuje 410 měst a obcí a více než průmyslových a komerčních zakazníků v celé zemi..

4 Josef KNOT, první místostarosta města Písek Kamenný most v Písku, nejstarší dochovaný most v Česku, spojuje lidi na obou březích Otavy již po celá staletí. Koncept Smart city vytváří dnes podobné pouto. Inteligentní aplikace nám umožňují optimalizovat veřejnou dopravu, parkování a zkvalitňovat další služby. Jaroslav ŽLÁBEK, Generální ředitel společnosti Schneider Electric pro Českou republiku a Slovensko Inteligentní město podle mého názoru znamená plnou integraci technologií v souladu s dlouhodobou strategií vedoucí k transparentnímu řízení měst a jejich efektivnějšímu fungování ve prospěch obyvatel, návštěvníků i akademické a podnikatelské sféry. Jiří STICH, Head of Enterprise Sales v Atos IT Solutions and Services, leader týmu tvořícího Atos koncept Smart City pro Českou republiku a Slovensko Atos koncept Smart City je založen na těchto pilířích: Energetika, Doprava, Bezpečnost, Komunikace, Vzdělávání, Sociální služby, Zdravotnictví, egovernment, Udržitelnost. Velký důraz je kladen na využití Open Data potenciálu. Hlavním parametrem je pak plná kompatibilita řešení jak uvnitř konceptu, tak i mezi dalšími koncepty jako jsou Smart Grids, Průmysl 4.0, ehealth a další. Bertrand SERP, místopředseda rady metropole Toulouse a předseda sdružení měst a obcí Open data France Jean-Baptiste MANTIENNE, Generální ředitel Agentury pro hospodářský rozvoj metropole Angers Loire (Aldev) V souvislosti s koncepcí Smart City sleduje město Angers dva cíle: - Najít nástroje, které zkvalitňují veřejné služby a usnadňují řízení v oblasti městského inženýrství; - Umožnit podnikům, především místním start-upům, objevit prostor pro inovační činnosti Město Angers získalo označení French Tech a zřídilo na svém území technologické a inovační centrum Cité de l Objet Connecté».

5 Tomas TENZER, technický ředitel skupiny Smart street furniture, bikesharing system, přístřešky s wi-fi, se solární střechou atd. Martina ČMIELOVÁ, manažerka komunikace BlaBlaCaru pro Českou republiku Zuzana JAKÚBKOVÁ, manažerka komunikace BlaBlaCaru pro Slovensko Automobily v Evropě zabezpečují 76 % meziměstské dopravy. Průměrná obsazenost auta je přitom pouze 1.7 osob v autě. Spolujízda BlaBlaCar má za cíl zefektivnit automobilovou měziměstskou dopravu a zaplnit prázdná místa tím, že propojí řidiče a cestující, kteří jedou stejným směrem. Společně pak sdílejí náklady na cestu. Pierre TROTOBAS, Regionální manažer Evropa / Afrika / Oceanie, Wattway by Colas WattWay je nový francouzský vynález, vyvinutý ve spolupráci společností COLAS a CEA Tech. Jedná se o instalaci složenou z velmi robustních fotovoltaických panelů, kterými lze pokrýt všechny typy povrchů. Panely umožní napájet elektronická vybavení a síť a vytvářet tak inovativní zdroj obnovitelné energie. Tento nový koncept je zvlášť přizpůsoben rozvoji inteligentních elektrických sítí smart grid či krátkým distribučním kanálům, v době energetické transformace a revoluce ve využití elektromobilů. Daniel RYSAVKA, obchodní ředitel společnosti Eltodo Eltodo poskytuje účinná řešení pro města a obce, která potřebují optimalizovat řízení silničního provozu, projektovat přestavby či vyvinout komplexní systém řízení dopravy. Inteligentní dopravní systémy vznikají propojením různých inovativních technologií, které umožňují řídit městskou dopravu efektivnějším způsobem. Eltodo poskytuje komplexní služby na klíč a diponuje vysoce kvalifikovaným týmem inženýrů, programátorů a techniků.

6 Grégoire LAPILLONE, vedoucí projektu zaměřeného na inovace v rámci společnosti FM Logistic corporate Rozvíjíme řešení, která zajistí ekologickou městskou logistiku a efektivnější, sdružené zásobování, přizpůsobené novým tendencím (vícekanálová distribuční strategie Omnichannel). Naším cílem je snížit negativní vnější vlivy (hluk, znečištění, dopravní přetížení). Martin MACHEK, manažer rozvoje ve společnosti ČEZ ESCO s odpovědností za rozvoj téma Smart City V rámci Skupiny ČEZ byl projektovým manažerem strategie Smart Grids a projektu Smart Region Vrchlabí. Petr MRKOS, generální ředitel a člen představenstva společnosti Pražské vodovody a kanalizace, a.s. Představujeme projekt SWiM, který je unikátní ukázkou smart řešení vodohospodářského managementu v kontextu projektu smart cities. SWiM je integrace postupů, softwarů a nejnovějších poznatků. Robert LENÍČEK, člen představenstva České rady pro šetrné budovy, partner společnosti Len+K architects. Robert se v rámci Rady věnuje otázkám spojených s chytrými budovami a vede pracovní skupinu na toto téma. Česká rada pro šetrné budovy se v rámci tématu Smart Cities c částí Smart Buildings v celé šíři souvisejících aspektů - od začlenění budovy do urbanistického plánu přes design, po užité materiály a technologie. Díky širokému spektru členů Rady můžeme poskytnout zkušenosti a znalosti ve všech těchto oblastech. Nedávno jsme oficiálně zahájili spolupráci s CSCC za účelem společného prosazovaní principů smart buildings.

7 Jakub TOBOLA, zástupce obchodního ředitele společnosti Veolia Energie CZ, odpovědný za rozvoj podnikatelských projektů Města čelí mnoha výzvám v oblasti vodního a odpadového hospodářství či modernizace energetické infrastruktury, a to ve snaze poskytovat vysokou úroveň věřejných služeb, podporovat trvale udržitelný rozvoj a zajistit aktraktivitu měst. Jako jejich partner pomáhá společnost Veolia městům tyto výzvy řešit díky inovačním smart řešením, principům oběhového hospodářství a tím, že podporuje jejich transformaci směrem k chytrým městům ve všech těchto třech oblastech: vodohospodářství, energetika a odpadové hospodářství. David LABARDIN, náměstek generálního ředitele VCES a předseda představenstva VCES Property Development obě dceřinné společnosti Bouygues Construction v České republice a na Slovensku Zaujímám také pozici místopředsedy představenstva České rady pro šetrné budovy a jsem členem sítě udržitelného rozvoje společnosti Bouygues (Bouygues Sustainable Development), jejímž cílem je podpora a rozvoj udržitelné výstavby. Díky našemu silnému zakotvení na místním trhu v oblasti stavebnictví a rozvoje nemovitostí, jakož i našim mezinárodním zkušenostem, přinášíme komplexní nabídky a podporujeme rozvoj inteligentních měst.

Cesta od marketingu Smart City ke konceptu Inteligentního města

Cesta od marketingu Smart City ke konceptu Inteligentního města Cesta od marketingu Smart City ke konceptu Inteligentního města ISSS Duben 2016 Marketing Smart City Nejčastěji velký MARKETING Prohlašuje se za Smart City vše, co je jen trochu inovativní informační panely

Více

Smart City. Od konceptu k realizaci

Smart City. Od konceptu k realizaci Smart City Od konceptu k realizaci October 2015 Profil Atos je leaderem v dodávkách digitálních služeb Systémové Integrace, Poradenství, Managed Services & BPO, Cloudových služeb, Big Data & Cyber-security

Více

Příloha 6 Vazba strategie na relevantní strategické dokumenty

Příloha 6 Vazba strategie na relevantní strategické dokumenty Příloha 6 Vazba strategie na relevantní strategické dokumenty Relevantní strategické dokumenty na krajské, regionální a lokální úrovni nejsou v rozporu se Strategií komunitně vedeného místního rozvoje

Více

Smart City pro Prahu. Zpracoval: Operátor ICT, a.s.

Smart City pro Prahu. Zpracoval: Operátor ICT, a.s. Smart City pro Prahu Zpracoval: Operátor ICT, a.s. Definice Smart City Definice vychází z průniku evropského (Evropský parlament a Evropská komise) a dosavadního pražského (IPR) zakotvení tohoto pojmu.

Více

Odborný obsah byl připraven ve spolupráci se společností enovation, s.r.o., Centram andragogiky s.r.o. a Ministerstvem zahraničních věcí.

Odborný obsah byl připraven ve spolupráci se společností enovation, s.r.o., Centram andragogiky s.r.o. a Ministerstvem zahraničních věcí. Číslo: 01/2016 Datum vydání: 25. 1. 2016 Monitoring Obsah gg dotačních příležitostí 1. OPPIK: Technologie... 4 2. OPPIK: Obnovitelné zdroje energie... 5 3. OPPIK: Služby infrastruktury... 7 4. OPPIK: Inovace

Více

PŘEDSTAVENÍ INFORMAČNÍHO PROGRAMU

PŘEDSTAVENÍ INFORMAČNÍHO PROGRAMU OBSAH: 1) CHARAKTERISTIKA PROGRAMU 2) ODBORNÁ VÝCHODISKA A TERMINOLOGIE PROGRAMU 3) CÍLE PROGRAMU 4) HLAVNÍ PILÍŘE PROJEKTU 5) ZÁŠTITY PROGRAMU 6) REALIZACE PROGRAMU 7) SOUTĚŽE PRO STUDENTY TECHNICKÝCH

Více

PROGRAMOVÉ PROHLÁŠENÍ KOALIČNÍCH STRAN ANO 2011, ČSSD A KDU-ČSL pro volební období 2014-2018 ve statutárním městě Ostrava

PROGRAMOVÉ PROHLÁŠENÍ KOALIČNÍCH STRAN ANO 2011, ČSSD A KDU-ČSL pro volební období 2014-2018 ve statutárním městě Ostrava PROGRAMOVÉ PROHLÁŠENÍ KOALIČNÍCH STRAN ANO 2011, ČSSD A KDU-ČSL pro volební období 2014-2018 ve statutárním městě Ostrava Koaliční partneři politické hnutí ANO 2011 (ANO), Česká strana sociálně demokratická

Více

od myšlenek k aplikacím Marie Stehlíková, odd. rozvoj. aktivit

od myšlenek k aplikacím Marie Stehlíková, odd. rozvoj. aktivit od myšlenek k aplikacím Marie Stehlíková, odd. rozvoj. aktivit Příprava výzkumné potřeby zaměřené na SMART CITY a příklady chytrých projektů TA ČR Seminář SMART CITY, Praha, 7. června 2013 PROČ? Koncept

Více

Kvalita a autenticita potravin

Kvalita a autenticita potravin Pozvánka na seminář (informační akci) Kvalita a autenticita potravin Potravinářská komora ČR pořádá cyklus informačních akcí pro zemědělce, potravináře a pracovníky výzkumných a vzdělávacích institucí

Více

Memorandum BISE 1. k inteligentní energii ve městech a obcích nových členských zemí, kandidátských zemí a zemí západního Balkánu. 29.

Memorandum BISE 1. k inteligentní energii ve městech a obcích nových členských zemí, kandidátských zemí a zemí západního Balkánu. 29. Memorandum BISE 1 k inteligentní energii ve městech a obcích nových členských zemí, kandidátských zemí a zemí západního Balkánu 29. října 2004 118 účastníků 2 ze sedmdesáti východoevropských zemí zahrnujících:

Více

Memorandum o porozumění mezi vládou České republiky a vládou Čínské lidové. republiky o společné podpoře iniciativy Ekonomické pásmo Hedvábné stezky

Memorandum o porozumění mezi vládou České republiky a vládou Čínské lidové. republiky o společné podpoře iniciativy Ekonomické pásmo Hedvábné stezky Memorandum o porozumění mezi vládou České republiky a vládou Čínské lidové republiky o společné podpoře iniciativy Ekonomické pásmo Hedvábné stezky a Námořní Hedvábná stezka pro 21. století Vláda České

Více

MORGENSTADT CITY LAB PRAHA TRIANGULUM: DEMONSTRATE DISSEMINATE REPLICATE. IPR, Kancelář strategií a politik Adam Pajgrt

MORGENSTADT CITY LAB PRAHA TRIANGULUM: DEMONSTRATE DISSEMINATE REPLICATE. IPR, Kancelář strategií a politik Adam Pajgrt MORGENSTADT CITY LAB PRAHA TRIANGULUM: DEMONSTRATE DISSEMINATE REPLICATE IPR, Kancelář strategií a politik Adam Pajgrt KDO? FRAUNHOFER IAO Jedna z nejvýznamnějších vědeckovýzkumných institucí pro aplikovanou

Více

Smart City - výzva pro budoucí vývoj metropolí

Smart City - výzva pro budoucí vývoj metropolí Smart City - výzva pro budoucí vývoj metropolí Prof. Dr. Ing. Miroslav Svítek, dr.h.c. Fakulta dopravní, ČVUT Konviktská 20 110 00 Praha 1 svitek@fd.cvut.cz Obsah Koncept chytrých měst Urbanizmus a chytrá

Více

DOTAČNÍ ZPRAVODAJ BRAIN LOGISTICS průvodce podnikatele světem dotací v rámci operačního programu OP PIK

DOTAČNÍ ZPRAVODAJ BRAIN LOGISTICS průvodce podnikatele světem dotací v rámci operačního programu OP PIK Str. 1 z 12 DOTAČNÍ ZPRAVODAJ BRAIN LOGISTICS průvodce podnikatele světem dotací v rámci operačního programu OP PIK Vážení, v rámci Operačního programu podnikání a inovace pro konkurenceschopnost (OPPIK)

Více

Aktualizace Strategického plánu hl. m. Prahy 2014

Aktualizace Strategického plánu hl. m. Prahy 2014 Aktualizace Strategického plánu hl. m. Prahy 2014 Šest strategických cílů 1. Otevřené a soudržné město využívající potenciál aktivních a vzdělaných obyvatel (lidé) 2. Živé, kulturní a kreativní město (kreativita)

Více

Hlavní město Praha RADA HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY USNESENÍ. Rady hlavního města Prahy

Hlavní město Praha RADA HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY USNESENÍ. Rady hlavního města Prahy Hlavní město Praha RADA HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY USNESENÍ Rady hlavního města Prahy číslo 659 ze dne 31.3.2015 k návrhu zřízení Komise Rady hlavního města Prahy pro rozvoj cestovního ruchu Rada hlavního města

Více

Spis treści. 1. Co je GNSS?... 2. 2. Co je projekt e-knot?... 4. 2.1. Popis projektu... 4. 2.2. Partneři:... 5. 3. Příležitosti projektu e-knot:...

Spis treści. 1. Co je GNSS?... 2. 2. Co je projekt e-knot?... 4. 2.1. Popis projektu... 4. 2.2. Partneři:... 5. 3. Příležitosti projektu e-knot:... Spis treści 1. Co je GNSS?... 2 2. Co je projekt e-knot?... 4 2.1. Popis projektu... 4 2.2. Partneři:... 5 3. Příležitosti projektu e-knot:... 6 3.1. PRO SPOLEČNOSTI... 6 3.1.1. Podpora doktorandů... 6

Více

Chytrý region - příležitosti pro obce a města

Chytrý region - příležitosti pro obce a města Chytrý region - příležitosti pro obce a města Prezentující z úvodního bloku konference Mgr. Zdeněk Semorád Náměstek pro řízení sekce evropských programů na Ministerstvu pro místní rozvoj ČR, absolvent

Více

Nová strategie obchodní a investiční politiky

Nová strategie obchodní a investiční politiky Úvod Na exportu EU v současné době závisí přes 30 milionů pracovních míst a předpokládá se, že v budoucích 10-15 letech bude 90% růstu generováno za hranicemi EU, proto je potřeba navázat vztahy se třetími

Více

Pracovní skupina Městský rozvoj a infrastruktura

Pracovní skupina Městský rozvoj a infrastruktura Pracovní skupina Městský rozvoj a infrastruktura Strategická pracovní skupina 26. května 2016 Program jednání 15:00 Úvod, zahájení, cíle setkání, potřebné informace 15:15 Diskuze k hlavním zjištěním 16:15

Více

PODPORA FIREM FORMOU DOTACÍ S DŮRAZEM NA INFRASTRUKTURU PRO PODNIKÁNÍ

PODPORA FIREM FORMOU DOTACÍ S DŮRAZEM NA INFRASTRUKTURU PRO PODNIKÁNÍ PODPORA FIREM FORMOU DOTACÍ S DŮRAZEM NA INFRASTRUKTURU PRO PODNIKÁNÍ Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce podpory podnikání Michnův palác, 14.6.2007 Proč podporovat podnikatelský sektor formou dotací? Tržní

Více

č. 8 - Březen 2010 Newsletter Projektové poradenství Vážená paní, vážený pane, v tomto čísle newsletteru Vám opět přinášíme nejčerstvější přehled o aktuálních výzvách programů určených na podporu aplikovaného

Více

3. ročník výroční konference o realizaci Regionálního operačního programu Jihovýchod, tentokrát nad otázkami provázejícími realizaci projektů

3. ročník výroční konference o realizaci Regionálního operačního programu Jihovýchod, tentokrát nad otázkami provázejícími realizaci projektů Regionální operační program Jihovýchod evropská šance pro region 3. ročník výroční konference o realizaci Regionálního operačního programu Jihovýchod, tentokrát nad otázkami provázejícími realizaci projektů

Více

Smart City - výzva pro budoucí vývoj metropolí

Smart City - výzva pro budoucí vývoj metropolí Smart City - výzva pro budoucí vývoj metropolí Prof. Dr. Ing. Miroslav Svítek, dr.h.c. Fakulta dopravní, ČVUT Konviktská 20 110 00 Praha 1 svitek@fd.cvut.cz Obsah Koncept chytrých měst Urbanizmus a chytrá

Více

Evropský Habitat Praha, 16.-18. března 2016. Pražská deklarace

Evropský Habitat Praha, 16.-18. března 2016. Pražská deklarace Evropský Habitat Praha, 16.-18. března 2016 Pražská deklarace My, delegace národních vlád členských států regionu Evropské hospodářské komise Organizace spojených národů (EHK OSN), dále jen region, jakož

Více

PODPORA SOCIÁLNÍ EKONOMICE Strategická inovace

PODPORA SOCIÁLNÍ EKONOMICE Strategická inovace PODPORA SOCIÁLNÍ EKONOMICE Strategická inovace Marie Dohnalová, Martin Potůček Centrum pro sociální a ekonomické strategie Fakulty sociálních věd a Fakulta humanitních studií Karlova univerzita v Praze

Více

Výuka integrovaných IS firem a institucí na vysokých školách (zkušenosti, nové příležitosti, omezení)

Výuka integrovaných IS firem a institucí na vysokých školách (zkušenosti, nové příležitosti, omezení) Výuka integrovaných IS firem a institucí na vysokých školách (zkušenosti, nové příležitosti, omezení) Milena Tvrdíková Katedra aplikované informatiky Ekonomická fakulta VŠB Technická univerzita Ostrava

Více

Přehled nástrojů na podporu inovačního podnikání v gesci MPO ČR

Přehled nástrojů na podporu inovačního podnikání v gesci MPO ČR Přehled nástrojů na podporu inovačního podnikání v gesci MPO ČR Ing. Petr Očko, Ph.D. ředitel sekce fondů EU, MPO 5. prosince 2013 Financování firemních inovací s výhledem 2014+ Struktura vystoupení I.

Více

ZPRÁVA. 1. Osoby tvořící holding. 1.1 Ovládaná osoba

ZPRÁVA. 1. Osoby tvořící holding. 1.1 Ovládaná osoba ZPRÁVA představenstva o vztazích mezi ovládající a ovládanou osobou a o vztazích mezi ovládanou osobou a ostatními osobami ovládanými stejnou ovládající osobou za rok 2015 Veškeré dokumenty a materiály

Více

L 77/44 CS Úřední věstník Evropské unie 15.3.2014

L 77/44 CS Úřední věstník Evropské unie 15.3.2014 L 77/44 CS Úřední věstník Evropské unie 15.3.2014 NAŘÍZENÍ EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY (EU) č. 233/2014 ze dne 11. března 2014, kterým se zřizuje finanční nástroj pro rozvojovou spolupráci na období 2014

Více

aktualizace Strategického plánu hl. m. Prahy analytická část 2015 informační brožura

aktualizace Strategického plánu hl. m. Prahy analytická část 2015 informační brožura aktualizace Strategického plánu hl. m. Prahy analytická část 2015 informační brožura Silné stránky hlavního města Prahy Silná značka Prahy / SS 1 Silná značka města vycházející z historických a kulturních

Více

Jedno globální řešení pro vaše Mezinárodní podnikání

Jedno globální řešení pro vaše Mezinárodní podnikání Jedno globální řešení pro vaše Mezinárodní podnikání Obsah 2 Známe váš svět, jsme jeho součástí 4 Správné řešení pro vaše mezinárodní podnikání 6 Standardní řešení s jedinečnými výhodami 8 Jedno globální

Více

Monitoring dotačních titulů a programových příležitostí

Monitoring dotačních titulů a programových příležitostí Aktualizace ke dni: 31. 8. 2011 Jihočeská hospodářská komora Husova 9, 370 01 České Budějovice Tel.: 387 318 433 (sekretariát úřadu) Fax: 387 318 431 jhk@jhk.cz http://www.jhk.cz Regioprojekt, s. r. o.

Více

ROZVOJ TECHNOLOGIE A LIDSKÝ FAKTOR

ROZVOJ TECHNOLOGIE A LIDSKÝ FAKTOR Společnost Jaseka si Vás dovoluje pozvat na setkání v rámci projektu STRATEGICKÁ SKUPINA na téma STRATEGICKá SKUPINa ROZVOJ TECHNOLOGIE A LIDSKÝ FAKTOR (Transformace, náročnost a turbulence trhů, vlivy

Více

Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost. Mezinárodní strojírenský veletrh Brno 2014. Rozjednaný stav

Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost. Mezinárodní strojírenský veletrh Brno 2014. Rozjednaný stav Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Mezinárodní strojírenský veletrh Brno 2014 Rozjednaný stav OP Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Důraz na rozvojové podpory + počátek

Více

Startuje první ročník Týdne inovací!

Startuje první ročník Týdne inovací! V Praze dne 23.5.2016 Startuje první ročník Týdne inovací! V rámci 50 událostí představí nejnovější světové trendy na poli inovací a moderních technologií, možnosti jejich využití v běžném životě a příklady

Více

Řízení služeb veřejné správy a příprava specialistů na VS na vysokých školách. Rada ČSSI Zdeněk Zajíček David Melichar 15.12.2010

Řízení služeb veřejné správy a příprava specialistů na VS na vysokých školách. Rada ČSSI Zdeněk Zajíček David Melichar 15.12.2010 Řízení služeb veřejné správy a příprava specialistů na VS na vysokých školách Rada ČSSI Zdeněk Zajíček David Melichar 15.12.2010 Poptávka po absolventech Deleguje moc Společnost Uplatňuje moc Financuje

Více

Rozvojové priority regionů ČR z pohledu budoucí kohezní politiky

Rozvojové priority regionů ČR z pohledu budoucí kohezní politiky Speciální analýzy prosinec 2010 ozvojové priority regionů Č z pohledu budoucí kohezní politiky Petr Zahradník EU OFFICE Česká spořitelna, a.s. Poláčkova 1976/2 140 00 Praha 4 tel.: +420 261 073 308 fax:

Více

Atos pro veřejnou správu. Dalibor Škovronek, ředitel pro veřejnou správu, zdravotnictví a dopravu Atos IT Solutions and Services, s.r.o.

Atos pro veřejnou správu. Dalibor Škovronek, ředitel pro veřejnou správu, zdravotnictví a dopravu Atos IT Solutions and Services, s.r.o. Atos pro veřejnou správu Dalibor Škovronek, ředitel pro veřejnou správu, zdravotnictví a dopravu Atos IT Solutions and Services, s.r.o. Vznik Atos Roční tržby ve výši 8,7 miliard za 2011 Více než 74 000

Více

IMPLIKACE KONCEPTU SMART CITY VE STŘEDOČESKÉM KRAJI

IMPLIKACE KONCEPTU SMART CITY VE STŘEDOČESKÉM KRAJI IMPLIKACE KONCEPTU SMART CITY VE STŘEDOČESKÉM KRAJI CityCON, Písek 22.9.2016 PhDr. Mgr. Ivo Říha Mgr. Peter Svoboda SIC ZAHÁJENÍ ČINNOSTI Podpis zakládajících listin 3. 6. 2015 Tým SIC vznikal od října

Více

Rozumíte svým zákazníkům?

Rozumíte svým zákazníkům? Rozumíte svým zákazníkům? Jan Bloudek Michal Henych Sláva Kubátová David Műller Tým TC Business School Management Press a TC Business School, Praha 2013 Management TC, 2013 Cover design Zuzana Vojtová,

Více

PRINCIPY PRO PŘÍPRAVU NÁRODNÍCH PRIORIT VÝZKUMU, EXPERIMENTÁLNÍHO VÝVOJE A INOVACÍ

PRINCIPY PRO PŘÍPRAVU NÁRODNÍCH PRIORIT VÝZKUMU, EXPERIMENTÁLNÍHO VÝVOJE A INOVACÍ RADA PRO VÝZKUM, VÝVOJ A INOVACE PRINCIPY PRO PŘÍPRAVU NÁRODNÍCH PRIORIT VÝZKUMU, EXPERIMENTÁLNÍHO VÝVOJE A INOVACÍ 1. Úvod Národní politika výzkumu, vývoje a inovací České republiky na léta 2009 až 2015

Více

AKTUALIZACE DLOUHODOBÉHO ZÁMĚRU

AKTUALIZACE DLOUHODOBÉHO ZÁMĚRU AKTUALIZACE DLOUHODOBÉHO ZÁMĚRU OSTRAVSKÉ UNIVERZITY V OSTRAVĚ PRO ROK 2016 Tato aktualizace plně vychází z Dlouhodobého záměru strategie rozvoje Ostravské univerzity v Ostravě 2016 2020 a rozpracovává

Více

SETKÁNÍ ABSOLVENTŮ KURZŮ A DRŽITELŮ CERTIFIKÁTŮ

SETKÁNÍ ABSOLVENTŮ KURZŮ A DRŽITELŮ CERTIFIKÁTŮ Váš partner na cestì za vyššíkvalitou 2016 k o n f e r e n c e 23. 24. 3. 2016 Orea Hotel Pyramida Bělohorská 24, 169 01 Praha 6 Vzdělávání a specifické VW/Škoda požadavky na kvalitu dodávek Ochrana životního

Více

UAVA - ALIANCE PRO BEZPILOTNÍ LETECKÝ PRŮMYSL

UAVA - ALIANCE PRO BEZPILOTNÍ LETECKÝ PRŮMYSL UAVA - ALIANCE PRO BEZPILOTNÍ LETECKÝ PRŮMYSL PROGRAM KONFERENCE 8:30-9:15 Prezence, možnost prohlídky vystavených UAV BLOK I (70 min.) 9:15-9:20 Přivítání hostitele 9:20-9:30 Keynote doc. Ing. Jindřich

Více

Smart region jižní Čechy

Smart region jižní Čechy Smart region jižní Čechy Ing. Martin Plucha, 17. května 2017 Pracovní skupina pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území Smart region jižní Čechy Koaliční smlouva obsahuje závazek podpory Smart City koncepce

Více

Regionální inovační strategie (RIS3 MSK)

Regionální inovační strategie (RIS3 MSK) Regionální inovační strategie (RIS3 MSK) Ostrava, 18.2.2014 RIS3? S3? RIS? Co je to RIS3? Strategie inteligentní výzkumné specializace (smart specialisation strategy) Zaměření na VaV oblasti se silným

Více

Akční plán realizace státní informační politiky do konce roku 2002

Akční plán realizace státní informační politiky do konce roku 2002 Rada vlády ČR pro státní informační politiku Čj. 3161/00 V Praze dne 10. května 2000 Výtisk č.. Pro jednání vlády České republiky Akční plán realizace státní informační politiky do konce roku 2002 Důvod

Více

SMART CITIES OPTIKOU MMR

SMART CITIES OPTIKOU MMR SMART CITIES OPTIKOU MMR CITYCON 22. 9. 2016, PÍSEK MGR. FRANTIŠEK KUBEŠ MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ODBOR REGIONÁLNÍ POLITIKY VEDOUCÍ ODDĚLENÍ URBÁNNÍ POLITIKY STRUČNÁ VÝCHODISKA ANEB PROČ BÝT SMART

Více

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY. USNESENÍ VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY ze dne 11. října 2006 č. 1155

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY. USNESENÍ VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY ze dne 11. října 2006 č. 1155 VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY USNESENÍ VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY ze dne 11. října 2006 č. 1155 k plnění usnesení vlády ze dne 23. října 2000 č. 1048, o Státním programu environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty

Více

VZÁJEMNÝ VZTAH MEZI STRUKTURÁLNÍMI FONDY A POSKYTOVÁNÍM SLUŽEB OBECNÉHO (HOSPODÁŘSKÉHO) ZÁJMU A MOŽNOST PŘESHRANIČNÍHO UPLATNĚNÍ

VZÁJEMNÝ VZTAH MEZI STRUKTURÁLNÍMI FONDY A POSKYTOVÁNÍM SLUŽEB OBECNÉHO (HOSPODÁŘSKÉHO) ZÁJMU A MOŽNOST PŘESHRANIČNÍHO UPLATNĚNÍ GENERÁLNÍ ŘEDITELSTVÍ PRO VNITŘNÍ POLITIKY UNIE TEMATICKÁ SEKCE B: STRUKTURÁLNÍ POLITIKA A POLITIKA SOUDRŽNOSTI REGIONÁLNÍ ROZVOJ VZÁJEMNÝ VZTAH MEZI STRUKTURÁLNÍMI FONDY A POSKYTOVÁNÍM SLUŽEB OBECNÉHO

Více

Krajská konference EVVO 2017 EVVO ve veřejné sféře a podnikatelském sektoru

Krajská konference EVVO 2017 EVVO ve veřejné sféře a podnikatelském sektoru Krajská konference EVVO 2017 EVVO ve veřejné sféře a podnikatelském sektoru 25. října 2017 NTK v Praze Mgr. Ing. Petr Holý Koordinátor oblasti EVVO v Praze Aktuality realizace Krajské koncepce a akčního

Více

Chytrý region. Jednání RSK Hradec Králové

Chytrý region. Jednání RSK Hradec Králové Chytrý region Jednání RSK 16.1.2017 Hradec Králové Kde: Hradec Králové 19. 10. 2016 Konference Chytrý region Příležitosti pro obce a města Účastníci: zástupci obcí a měst a odborná veřejnost Dopolední

Více

Udržitelná doprava a Plány udržitelné městské mobility. Zbyněk Sperat (prezent. David Bárta)

Udržitelná doprava a Plány udržitelné městské mobility. Zbyněk Sperat (prezent. David Bárta) Udržitelná doprava a Plány udržitelné městské mobility Zbyněk Sperat (prezent. David Bárta) Obsah vymezení pojmu udržitelná doprava evropské a národní souvislosti poznatky z projektu QUEST plány udržitelné

Více

1 Programové období EU 2014-2020

1 Programové období EU 2014-2020 2. NEWSLETTER PROFESNÍ KOMORY SOCIÁLNÍCH PRACOVNÍKŮ_listopad 2013 Prostřednictvím 2. newsletteru Profesní komory sociálních pracovníků (dále PKSP) bychom Vás rádi informovali o nadcházejícím programovém

Více

Milníky digitalizace Smart Life

Milníky digitalizace Smart Life Nakladatelství Sdělovací technika uvádí konferenci Milníky digitalizace Smart Life úterý 24. ledna 2012 od 9:00 hod Top Hotel Praha PROGRAM 9.00 REGISTRACE ÚČASTNÍKŮ 9.30 Zahájení konference - RNDr. Petr

Více

Smart City implementace konceptu ve Zlíně

Smart City implementace konceptu ve Zlíně Smart City implementace konceptu ve Zlíně Seminář Dobrá praxe měst v oblasti Smart Cities Plzeň 17.10.2018 Pojetí implementace konceptu Smart City v rámci managementu města Zakomponování smart přístupů

Více

Výzkumná infrastruktura RINGEN Geotermální projekt Litoměřice. Podnikatelské fórum Ústeckého kraje 21.9. 2015

Výzkumná infrastruktura RINGEN Geotermální projekt Litoměřice. Podnikatelské fórum Ústeckého kraje 21.9. 2015 Výzkumná infrastruktura RINGEN Geotermální projekt Litoměřice Podnikatelské fórum Ústeckého kraje 21.9. 2015 Vývoj kvality ovzduší 1989-2009 ug/m3 ug/m3 120 100 90 100 80 80 70 60 60 50 40 40 30 20 20

Více

Management mobility v evropských zemích Radomíra Jordová, CDV,v.v.i.

Management mobility v evropských zemích Radomíra Jordová, CDV,v.v.i. Management mobility v evropských zemích Radomíra Jordová, CDV,v.v.i. 19. května 2016 Brno Management mobility MM hlavní cíl MM prosazování udržitelnosti v dopravě a mobilitě nástroj doplňuje infrastrukturní

Více

Vysoká škola ekonomická v Praze Fakulta mezinárodních vztahů. Navazující magisterské studijní obory. Fakulty mezinárodních vztahů pro systém ECTS

Vysoká škola ekonomická v Praze Fakulta mezinárodních vztahů. Navazující magisterské studijní obory. Fakulty mezinárodních vztahů pro systém ECTS Vysoká škola ekonomická v Praze Fakulta mezinárodních vztahů Navazující magisterské studijní obory Fakulty mezinárodních vztahů pro systém TS Akademický rok 2009/2010 2 Informace zde obsažené jsou platné

Více

práce přes EURES a možných budoucích opatření EU v oblasti pracovní mobility

práce přes EURES a možných budoucích opatření EU v oblasti pracovní mobility Veřejná online konzultace týkající se programu pracovní mobility Tvoje první práce přes EURES a možných budoucích opatření EU v oblasti pracovní mobility mladých lidí uvnitř EU Tato otevřená veřejná online

Více

PORADENSTVÍ. Ministerstvo průmyslu a obchodu. České republiky. Sekce fondů EU, výzkumu a vývoje Řídící orgán OPPI

PORADENSTVÍ. Ministerstvo průmyslu a obchodu. České republiky. Sekce fondů EU, výzkumu a vývoje Řídící orgán OPPI Ministerstvo průmyslu a obchodu České republiky Sekce fondů EU, výzkumu a vývoje Řídící orgán OPPI PORADENSTVÍ Program realizuje Prioritní osu OPPI 2007-2013 6 Služby pro rozvoj podnikání Platnost od Číslo

Více

ZNÁME DRŽITELE TITULŮ A OCENĚNÍ 13. ROČNÍKU ČEEP!

ZNÁME DRŽITELE TITULŮ A OCENĚNÍ 13. ROČNÍKU ČEEP! ZNÁME DRŽITELE TITULŮ A OCENĚNÍ 13. ROČNÍKU ČEEP! Galavečerem v Betlémské kapli vyvrcholil 11. 11. 2015 v pořadí 13. ročník celostátní soutěže Český energetický a ekologický projekt, stavba a inovace roku.

Více

Regionalistika 1 A K T U ÁLNÍ PROBLÉMY ROZVOJE

Regionalistika 1 A K T U ÁLNÍ PROBLÉMY ROZVOJE Regionalistika 1 A K T U ÁLNÍ PROBLÉMY ROZVOJE M Ě S T Města základní charakteristika Mladší forma osídlení Moderní centra ekonomiky, růstu, inovací Urbanizace Charakteristické znaky měst Významná geografická

Více

V y s o k á š k o l a e k o n o m i c k á v P r a z e

V y s o k á š k o l a e k o n o m i c k á v P r a z e V y s o k á š k o l a e k o n o m i c k á v P r a z e F a k u l t a m e z i n á r o d n í c h v z t a h ů N a v a z u j í c í m a g i s t e r s k é s t u d i j n í o b o r y F a k u l t y m e z i n á r

Více

5. Stanovení vize, strategických a specifických cílů a opatření

5. Stanovení vize, strategických a specifických cílů a opatření C. STRATEGICKÁ ČÁST 5. Stanovení vize, strategických a specifických cílů a opatření Tato kapitola představuje klíčovou část strategické části SCLLD MAS ORLICKO. V celém procesu zpracování SCLLD se zaměřuje

Více

INFORMAČNÍ STRATEGIE STATUTÁRNÍHO MĚSTA BRNA ZHOTOVITEL: TECHNISERV IT, spol. s r. o.

INFORMAČNÍ STRATEGIE STATUTÁRNÍHO MĚSTA BRNA ZHOTOVITEL: TECHNISERV IT, spol. s r. o. ZHOTOVITEL: TECHNISERV IT, spol. s r. o. Luděk Telecký, Ředitel TECHNISERV IT, spol. s r. o. - OBSAH PREZENTACE PŘEDSTAVENÍ SPOLEČNOSTI FILOZOFIE STRATEGIE ZÁKLADNÍ STAVEBNÍ KAMENY GLOBÁLNÍ POHLED NA INFORMAČNÍ

Více

Průzkum ČNOPK Co potřebují města a obce, aby se staly chytrými?

Průzkum ČNOPK Co potřebují města a obce, aby se staly chytrými? Průzkum ČNOPK Co potřebují města a obce, aby se staly chytrými? 25.8. 5.9.2017 120 měst a obcí ve spolupráci s MMR a SMOČR Shrnutí / status quo Chybí konkrétní agenda nebo strategie, hlavně v malých obcích.

Více

ZÁKLADNÍ STAVEBNÍ KAMENY VIZE

ZÁKLADNÍ STAVEBNÍ KAMENY VIZE ZÁKLADNÍ STAVEBNÍ KAMENY VIZE Návrhy strategických směrů 1 Duben 2016 STAVEBNÍ KAMENY VIZE OSTRAVY 2030 Stavební kameny vize pro Ostravu 2030 jsou prohlášení, která popisují ideální stav, k němuž chce

Více

Příloha č. 2 k rozhodnutí ministra o vydání Dodatku k Metodickému pokynu. Č.j.: 15450/2008-72. Metodický pokyn

Příloha č. 2 k rozhodnutí ministra o vydání Dodatku k Metodickému pokynu. Č.j.: 15450/2008-72. Metodický pokyn Č.j.: 15450/2008-72 Metodický pokyn Ministerstva pro místní rozvoj k hlavním zásadám pro přípravu, hodnocení a schvalování Integrovaného plánu rozvoje města (na základě Usnesení vlády ČR ze dne 13. srpna

Více

Koncept "Smart Cities" a jeho rozvoj v ČR

Koncept Smart Cities a jeho rozvoj v ČR Koncept "Smart Cities" a jeho rozvoj v ČR Konference Inteligentní budovy a města, Brno 24.4.2015 Anna Pasková, M.A. vedoucí oddělení politiky a strategií ŽP Zdroj: Radecki, Morgenstadt 2015 Rostoucí urbanizace

Více

DOSAVADNÍ STRATEGIE BYLA DOPLNĚNA O NOVÝ PILÍŘ, KTERÝ UMOŽNÍ, ABY SE ČEZ STAL LEADEREM TAKÉ V INOVACÍCH A SPOLEČENSKÉ ODPOVĚDNOSTI

DOSAVADNÍ STRATEGIE BYLA DOPLNĚNA O NOVÝ PILÍŘ, KTERÝ UMOŽNÍ, ABY SE ČEZ STAL LEADEREM TAKÉ V INOVACÍCH A SPOLEČENSKÉ ODPOVĚDNOSTI 1 DOSAVADNÍ STRATEGIE BYLA DOPLNĚNA O NOVÝ PILÍŘ, KTERÝ UMOŽNÍ, ABY SE ČEZ STAL LEADEREM TAKÉ V INOVACÍCH A SPOLEČENSKÉ ODPOVĚDNOSTI Vize: Stát se jedničkou na trhu s elektřinou ve střední a jihovýchodní

Více

Smart systémy v dopravě. Jiří Stich, člen výkonného výboru CSCC

Smart systémy v dopravě. Jiří Stich, člen výkonného výboru CSCC Smart systémy v dopravě Jiří Stich, člen výkonného výboru CSCC Stávající členové CSCC Vznik a poslání klastru CSCC byl založen 15.12.2015 Zakládající členové Atos IT Solutions and Services, Česká Spořitelna,

Více

Implementace provozně ekonomického systému pro úřad Městské části Praha 1

Implementace provozně ekonomického systému pro úřad Městské části Praha 1 Implementace provozně ekonomického systému pro úřad Městské části Praha 1 Michal Andrlík, Indra Czech Republic, mandrlik@indra.cz Představení zákazníka: Městská část Praha 1 leží v centrální oblasti Prahy

Více

Zápis. ze zasedání Rady vlády pro záležitosti romské menšiny dne 19. března 2015

Zápis. ze zasedání Rady vlády pro záležitosti romské menšiny dne 19. března 2015 Kancelář Zápis ze zasedání dne 19. března 2015 Zasedání se uskutečnilo dne 19. března 2015 od 12:00 do 16:30 hodin v Hrzánském paláci Úřadu vlády ČR (Loretánská 177/9, Praha 1) Přítomni členové: Jiří Dienstbier

Více

Strategický plán rozvoje města Uherské Hradiště do roku 2020 - aktualizace

Strategický plán rozvoje města Uherské Hradiště do roku 2020 - aktualizace Strategický plán rozvoje města Uherské Hradiště do roku 2020 - aktualizace Odbor architektury plánování a rozvoje MěÚ Uherské Hradiště, Mepco, s.r.o. Strana 1 Úvod Strategický plán rozvoje města Uherské

Více

Místo na název prezentace

Místo na název prezentace Místo na název prezentace P R A H A B R A T I S L A V A O S T R A V A w w w. p r k p a r t n e r s. c z Komplexní právní poradenství Zvykli jsme si, že partnerství bývá založeno na kompromisech. Častokrát

Více

Philippe MOREELS Předseda Dozorčí rady Od: 13. 8. 2003. Bc. Ladislav MACH Člen Dozorčí rady Od: 16. 11. 2005

Philippe MOREELS Předseda Dozorčí rady Od: 13. 8. 2003. Bc. Ladislav MACH Člen Dozorčí rady Od: 16. 11. 2005 Příloha č. 2 Údaje o členech dozorčí rady, představenstva a vrcholového vedení Hypoteční banky, dosavadní zkušenosti a kvalifikační předpoklady pro výkon funkce, členství v orgánech jiných společností

Více

(Akty, jejichž zveřejnění není povinné) RADA

(Akty, jejichž zveřejnění není povinné) RADA 21.10.2006 Úřední věstník Evropské unie L 291/11 II (Akty, jejichž zveřejnění není povinné) RADA ROZHODNUTÍ RADY ze dne 6. října 2006 o strategických obecných zásadách Společenství pro soudržnost (2006/702/ES)

Více

II. Vzdělávání vedoucích úředníků

II. Vzdělávání vedoucích úředníků II. Vzdělávání vedoucích úředníků Cílová skupina a účel vzdělávání: Vzdělávání je určeno pro vedoucí úřadů, krajů, statutárních měst a pro tajemníky obcí s rozšířenou působností. Cílem vzdělávacího programu

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE Odbor investic a rozvoje V Písku dne: 30.03.2016 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 07.04.2016 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Taipejská deklarace ke Smart City NÁVRH USNESENÍ Rada města: deklaraci Chytré

Více

Sbírka zákonů ČR Předpis č. 298/2015 Sb.

Sbírka zákonů ČR Předpis č. 298/2015 Sb. Sbírka zákonů ČR Předpis č. 298/2015 Sb. Zákon, kterým se mění zákon č. 248/2000 Sb., o podpoře regionálního rozvoje, ve znění pozdějších předpisů, a některé další zákony Ze dne 22.10.2015 Částka 126/2015

Více

Číslo: 5/2002 15.5. 2002

Číslo: 5/2002 15.5. 2002 Číslo: 5/2002 15.5. 2002 Vydává: Energy Centre České Budějovice, Pražská 99, 370 04 České Budějovice tel.: 038 / 731 25 80, fax: 038 / 731 25 81, e-mail: office@eccb.cz, http://www.eccb.cz OBSAH: 1. Výstava

Více

Abstrakta. Robert Veselý: Středoevropský krystal : vize nového hospodářského prostoru v srdci Evropy? (část 1)

Abstrakta. Robert Veselý: Středoevropský krystal : vize nového hospodářského prostoru v srdci Evropy? (část 1) Leibniz-Institut für ökologische Raumentwicklung e. V. (IÖR) Ústav územního rozvoje (Institut für Raumentwicklung) Seminář o společném česko-německém územním rozvoji dne 23. 3. 2006 v Barokním sálu Durynského

Více

Deklarace MOP o sociální spravedlnosti pro spravedlivou globalizaci

Deklarace MOP o sociální spravedlnosti pro spravedlivou globalizaci Deklarace MOP o sociální spravedlnosti pro spravedlivou globalizaci Mezinárodní konference práce, která se sešla v Ženevě na svém 97. zasedání, s ohledem na to, že současné podmínky globalizace, jež se

Více

Možnost zapojení MAS do Operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost 2014 2020 (OP PIK)

Možnost zapojení MAS do Operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost 2014 2020 (OP PIK) Možnost zapojení MAS do Operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost 2014 2020 (OP PIK) JUDr. Ing. Břetislav Grégr, MBA ředitel odboru koordinace SF Ministerstvo průmyslu a obchodu Brno,

Více

OPERAČNÍ PROGRAM ZAMĚSTNANOST 2014-2020. členka Výboru pro EU Rady vlády pro NNO

OPERAČNÍ PROGRAM ZAMĚSTNANOST 2014-2020. členka Výboru pro EU Rady vlády pro NNO OPERAČNÍ PROGRAM ZAMĚSTNANOST 2014-2020 členka Výboru pro EU Rady vlády pro NNO Struktura prioritních os Prioritní osa 1 Podpora zaměstnanosti a adaptability pracovní síly Investiční priority 1.1 Přístup

Více

Zápis. z jednání Výboru pro dopravu Zastupitelstva hl.m. Prahy konaného 19. 6. 2012 v místnosti č. 430, 4. patro, Mariánské nám. 2.

Zápis. z jednání Výboru pro dopravu Zastupitelstva hl.m. Prahy konaného 19. 6. 2012 v místnosti č. 430, 4. patro, Mariánské nám. 2. Zápis z jednání Výboru pro dopravu Zastupitelstva hl.m. Prahy konaného 19. 6. 2012 v místnosti č. 430, 4. patro, Mariánské nám. 2. Přítomni: Ing. Jiří Nouza, Ing. Věra Šturmová, Ing. Jiří Pařízek, Radek

Více

INFORMAČNÍ PROGRAM SMART CITY rozvíjí TOP EXPO CZ ve spolupráci s TA ČR, MPO, MMR, MD, MŽP a technickými univerzitami ČR od roku 2013.

INFORMAČNÍ PROGRAM SMART CITY rozvíjí TOP EXPO CZ ve spolupráci s TA ČR, MPO, MMR, MD, MŽP a technickými univerzitami ČR od roku 2013. INFORMAČNÍ PROGRAM SMART CITY rozvíjí TOP EXPO CZ ve spolupráci s TA ČR, MPO, MMR, MD, MŽP a technickými univerzitami ČR od roku 2013. INFORMAČNÍ PROGRAM SMART CITY 2017 vychází z INICIATIVY PRŮMYSL 4.0,

Více

KATEDRA ZEMĚDĚLSKÉ EKONOMIKY PROVOZNĚ EKONOMICKÉ FAKULTY ČZU V PRAZE

KATEDRA ZEMĚDĚLSKÉ EKONOMIKY PROVOZNĚ EKONOMICKÉ FAKULTY ČZU V PRAZE KATEDRA ZEMĚDĚLSKÉ EKONOMIKY PROVOZNĚ EKONOMICKÉ FAKULTY ČZU V PRAZE Úvodem Historická předchůdkyně dnešní katedry zemědělské patřila ke třem zakládajícím katedrám Provozně ekonomické fakulty (PEF) Vysoké

Více

STRATEGIE REALIZACE SMART ADMINISTRATION V OBDOBÍ 2007-2015

STRATEGIE REALIZACE SMART ADMINISTRATION V OBDOBÍ 2007-2015 1 / 76 Verze: Datum vydání: 2.0 13. 10. 2010 STRATEGICKÉ PROGRAMY MV ČR STRATEGIE REALIZACE SMART ADMINISTRATION V OBDOBÍ 2007-2015 EFEKTIVNÍ VEŘEJNÁ SPRÁVA A PŘÁTELSKÉ VEŘEJNÉ SLUŽBY STRATEGIE SMART ADMINISTRATION

Více

Příloha č. 3. Souhrnný přehled strategických dokumentů a. Incidenční matice průkaz uplatňování hlavních témat Evropa 2020 v IROP

Příloha č. 3. Souhrnný přehled strategických dokumentů a. Incidenční matice průkaz uplatňování hlavních témat Evropa 2020 v IROP Příloha č. 3 Souhrnný přehled strategických dokumentů a koncepcí k IROP Incidenční matice průkaz uplatňování hlavních témat Evropa 2020 v IROP Průřezové strategie dotýkající se více tematických cílů TC

Více

V. Soustředění Metody související s udržitelným rozvojem Základy projektového řízení. Ing. Pavel Kajml

V. Soustředění Metody související s udržitelným rozvojem Základy projektového řízení. Ing. Pavel Kajml V. Soustředění Metody související s udržitelným rozvojem Základy projektového řízení Ing. Pavel Kajml Cíl veřejné správy dělat správné věci správně Udržitelný rozvoj Definice: Trvale udržitelný rozvoj

Více

DLOUHODOBÝ ZÁMĚR VZDĚLÁVACÍ A VĚDECKÉ, VÝZKUMNÉ, VÝVOJOVÉ, INOVAČNÍ A DALŠÍ TVŮRČÍ ČINNOSTI NA OBDOBÍ 2011 2015

DLOUHODOBÝ ZÁMĚR VZDĚLÁVACÍ A VĚDECKÉ, VÝZKUMNÉ, VÝVOJOVÉ, INOVAČNÍ A DALŠÍ TVŮRČÍ ČINNOSTI NA OBDOBÍ 2011 2015 UNIVERZITA OBRANY FAKULTA VOJENSKÉHO ZDRAVOTNICTVÍ HRADEC KRÁLOVÉ DLOUHODOBÝ ZÁMĚR VZDĚLÁVACÍ A VĚDECKÉ, VÝZKUMNÉ, VÝVOJOVÉ, INOVAČNÍ A DALŠÍ TVŮRČÍ ČINNOSTI NA OBDOBÍ 2011 2015 Hradec Králové 2010 Obsah

Více

NOVĚ VYHLÁŠENÉ VÝZVY Podpora Ústeckého kraje na sociální služby protidrogové politiky 2016 Podpora Ústeckého kraje na sociální služby 2016 - malý

NOVĚ VYHLÁŠENÉ VÝZVY Podpora Ústeckého kraje na sociální služby protidrogové politiky 2016 Podpora Ústeckého kraje na sociální služby 2016 - malý NOVĚ VYHLÁŠENÉ VÝZVY Podpora Ústeckého kraje na sociální služby protidrogové politiky 2016 Podpora Ústeckého kraje na sociální služby 2016 - malý dotační program OP Zaměstnanost - Budování kapacit nestátních

Více

Mezinárodní porada ředitelů vědeckotechnických parků

Mezinárodní porada ředitelů vědeckotechnických parků Mezinárodní porada ředitelů vědeckotechnických parků Ve dnech 5-6. června 2014 se ve VTP Vysočina, Jihlava, uskutečnila mezinárodní porada ředitelů vědeckotechnických parků v ČR (dále VTP). x x x x Poradě

Více

LEADERSHIP A LIMITY RŮSTU Transformační program ČEZ včera, dnes a zítra

LEADERSHIP A LIMITY RŮSTU Transformační program ČEZ včera, dnes a zítra 0 LEADERSHIP A LIMITY RŮSTU Transformační program ČEZ včera, dnes a zítra Fórum VELKÉ TRANSFORMAČNÍ PROJEKTY A STRATEGIE RYCHLÉHO RŮSTU Praha, 16.května 2006 Martin Roman, generální ředitel ČEZ, a. s.

Více

STUDIE PROVEDITELNOSTI č. 4

STUDIE PROVEDITELNOSTI č. 4 Action 6.3.3 FREE - From Research to Enterprise No. 1CE028P1 STUDIE PROVEDITELNOSTI č. 4 1 Název: Personální zajištění realizace Zaměření: Cílové skupiny: Interní / externí proveditelnost projektu Podnikatelé,

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE Odbor investic a rozvoje V Písku dne: 01.06.2016 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 09.06.2016 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Memoranda o vzájemné spolupráci (strategické partnerství) v aktivitách v oblasti

Více