ODŮVODNĚNÍ ÚZEMNÍ PLÁN OBCE BÝKEV

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "ODŮVODNĚNÍ ÚZEMNÍ PLÁN OBCE BÝKEV"

Transkript

1 ODŮVODNĚNÍ ÚZEMNÍ PLÁN OBCE BÝKEV

2 Obsah: NÁLEŽITOSTI UVEDENÉ V 53 ODST. 4 A 5 STAVEBNÍHO ZÁKONA... 3 A) VYHODNOCENÍ KOORDINACE VYUŽÍVÁNÍ ÚZEMÍ Z HLEDISKA ŠIRŠÍCH VZTAHŮ V ÚZEMÍ, VČETNĚ SOULADU S ÚZEMNĚ PLÁNOVACÍ DOKUMENTACÍ VYDANOU KRAJEM... 3 B) ÚDAJE O SPLNĚNÍ ZADÁNÍ, V PŘÍPADĚ ZPRACOVÁNÍ KONCEPTU TÉŽ ÚDAJE O SPLNĚNÍ POKYNŮ PRO ZPRACOVÁNÍ NÁVRHU... 4 C) KOMPLEXNÍ ZDŮVODNĚNÍ PŘIJATÉHO ŘEŠENÍ A VYBRANÉ VARIANTY VČETNĚ VYHODNOCENÍ PŘEDPOKLÁDANÝCH DŮSLEDKŮ TOHOTO ŘEŠENÍ, ZEJMÉNA VE VZTAHU K ROZBORU UDRŽITELNÉHO ROZVOJE ÚZEMÍ... 5 D) INFORMACE O VÝSLEDCÍCH VYHODNOCENÍ VLIVŮ NA UDRŽITELNÝ ROZVOJ ÚZEMÍ SPOLU S INFORMACÍ, ZDA A JAK BYLO RESPEKTOVÁNO STANOVISKO K VYHODNOCENÍ VLIVŮ NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ, POPŘÍPADĚ ZDŮVODNĚNÍ, PROČ TOTO STANOVISKO NEBO JEHO ČÁST NEBYLO RESPEKTOVÁNO... 8 E) VYHODNOCENÍ PŘEDPOKLÁDANÝCH DŮSLEDKŮ NAVRHOVANÉHO ŘEŠENÍ NA ZEMĚDĚLSKÝ PŮDNÍ FOND A POZEMKY LESA... 9 ZEMĚDĚLSTVÍ A LESNICTVÍ... 9

3 Textová část odůvodnění územního plánu obce Býkev Návrh územního plánu obce Býkev byl zpracován dle výsledků projednání konceptu, obsažených ve schváleném Souborném stanovisku a ve smyslu stanoviska nadřízeného orgánu územního plánování. náležitosti uvedené v 53 odst. 4 a 5 stavebního zákona Dokumentace není v rozporu s politikou územního rozvoje a dokumentací vydanou krajem. Dokumentace není v rozporu s cíli a úkoly územního plánování, chrání hodnoty v území, nezastavěné území a přiměřeně je rozvíjí. ÚPO není v rozporu s požadavky Stavebního zákona a jeho prováděcích právních předpisů. ÚPO není v rozporu s požadavky zvláštních právních předpisů a se stanovisky DO podle zvl. pr. předp., popř. s výsledkem řešení rozporů. Výsledek přezkoumání územního plánu podle odst. 4, 53 st. zákona: ÚPO vyhovuje. Vyhodnocení vlivů na životní prostředí a stanovisko nadřízeného orgánu k nim se nepředkládá nebylo požadováno. Zastavěné území je využito s ohledem na význam sídla v urbanistické struktuře území účelně a vymezené zastavitelné plochy jsou dostatečné. a) vyhodnocení koordinace využívání území z hlediska širších vztahů v území, včetně souladu s územně plánovací dokumentací vydanou krajem Širší vztahy v území Obec Býkev s částí Jenišovice leží v centrální části okresu Mělník, v rovinatém terénu říčních teras při soutoku Labe s Vltavou. Na severu a západě navazuje řešené území na krajinné útvary úrodného Podřipska, na jihu a východě se území postupně svažuje k Labi a Vltavě, resp. laterálnímu plavebnímu kanálu. Lokální dominantou rovinatého území je Jenišovický vrch, vyvýšený zajímavý krajinný útvar, ležící při severovýchodním okraji obce Jenišovice. V rovinatém terénu tvoří výraznou vzdálenější dominantu kromě Jenišovického vrchu masiv hory Říp a mohutný ostroh při soutoku Labe s Vltavou, na kterém se tyčí věž mělnického kostela shlížející do úrodné polabské krajiny. Silniční tah I/16, spojuje obec na jihu a západě s Pražským středočeským regionem a městem Kralupy nad Vltavou a na východě a severu s okresním městem Mělníkem a s oblastí Boleslavska, Českolipska a Rumburského výběžku. Doprava má především tranzitní charakter, což do nedávné doby výrazně poškozovalo kvalitu životního prostředí v obci. Západní výběžek řešeného území protíná trasa železniční dopravy Praha - Ústí nad Labem.

4 Spádovost z hlediska pracovních příležitostí a služeb je výrazně směrována k Mělníku, méně ke Kralupům nad Vltavou a hl. m. Praze. Na území obce žije v současnosti podle údajů obecního úřadu 341 stálých obyvatel na ploše správního území obce 564 ha. Z územních funkcí se nejvíce uplatňuje zemědělství a funkce obytné, nově též funkce výrobní a skladové, v neposlední řadě též individuální rekreace, především v letní sezóně. Významnou územní funkcí je doprava, a to především tranzitní, po silnici I/16 a modernizované železniční trati 090. Předpokládá se další rozvoj dopravních funkcí v návaznosti na dokončení dálničního přivaděče k dálnici D 8 a zprovoznění dalších úseků dálnice D 8 směrem do SRN. Jako celek má území obce vysoké hodnoty z hlediska zemědělského potenciálu a prosazuje se i uplatnění komerčních funkcí, spojených s průtahem dálničního přivaděče I/16, což může přispět především ke stabilizaci pracovních příležitostí v místě samém. Ve spojení s rozvojovými záměry Hořína představuje území obce Býkev další možnost rozvoje funkcí obytných a vybavenosti v blízkém kontaktu s městem Mělníkem. Z hlediska vybavení území obce technickou infrastrukturou se v širších vztazích uplatňují nadmístní vedení energetická VN, produktovody, horkovod, nadřazený vodovodní řad KSKM a ve vztahu k sousední obci Hořín rovněž výtlačný řad kanalizace na ČOV Hořín. Ložiska štěrkopísku, která zasahují do řešeného území, se k využití v časovém horizontu UPO nenavrhují. Soulad s nadřazenou ÚPD a ÚPP Dokumentace není v rozporu s nadřazenou dokumentací vydanou Středočeským krajem - ÚP VÚC Pražský region UTP NR USES ČR se netýká řešeného území obce Býkev. Soulad s Politikou územního rozvoje Dokumentace není v rozporu s politikou územního rozvoje České republiky schválenou dne rozvojová osa OS2 ve správním obvodu města Mělník jako obce s rozšířenou působností. Katastrálním územím prochází koridor vysokorychlostní tratě VR 1, který je v návrhu územního plánu respektován b) údaje o splnění zadání, v případě zpracování konceptu též údaje o splnění pokynů pro zpracování návrhu Předložený návrh ÚP není v rozporu se schválenými Územními a hospodářskými zásadami pro zpracování územního plánu obce Býkev, které projednal Okresní úřad Mělník. Předložený Návrh ÚP je v souladu se závěry Souborného stanoviska, které bylo schváleno Zastupitelstvem obce Býkev dne Souborné stanovisko bylo dohodnuto s příslušnými DOSS a návrh ÚPO tato dohodovací řízení, stejně jako závěry Souborného stanoviska respektuje. Ve smyslu projednání návrhu byl materiál upraven a předložen ve finální podobě.

5 c) komplexní zdůvodnění přijatého řešení a vybrané varianty včetně vyhodnocení předpokládaných důsledků tohoto řešení, zejména ve vztahu k rozboru udržitelného rozvoje území Návrh územního plánu nebyl zpracován ve variantách. Navržené řešení v první řadě reflektuje na rozvojový potenciál území vzhledem k městu Mělníku, jehož obytným i rekreačním zázemím se Býkev spolu s Hořínem v rámci svého rozvoje stává. Město Mělník má z hlediska rozvoje bydlení a rovněž ve vztahu k nabídce pracovních příležitostí velký atrakční okruh, do něhož Býkev bezesporu patří. Pestrá nabídka ploch k bydlení se váže rovněž k atraktivitě a dobré dopravní přístupnosti hl.m. Prahy. V koordinaci se sousedním Hořínem je navržena plocha golfového hřiště za horkovodem a systém odvádění splaškových vod na ČOV Hořín. Bývalý zemědělský areál, kterému hrozilo chátrání, se dnes rozvíjí jako podnikatelská plocha, jejíž poloha za silnicí I/16 je více než příznivá. Právě proto orgány ochrany přírody souhlasily se zainvestováním této plochy i přesto, že leží na kvalitních zemědělských půdách I.a II. bonity. V celém řešeném území je věnována pozornost vymezení územního systému ekologické stability krajiny, včetně interakčních prvků, přírodě blízkých ploch a izolační a sportovní zeleni. Charakter krajiny se, s výjimkou části golfového hřiště, nemění. Historie, urbanistické založení, vývoj V obci Býkev nejsou historické památky, které by se připomínaly ve starších pramenech. Starobylé založení obce je však vysoce pravděpodobné, protože sídelní struktura oblasti je v zásadě stabilizována již od doby českého ranného středověku, to jest od 10. až 11. století. Podřipsko a celé úrodné Polabí patří k nejdříve a nejhustěji osídlovaným částem Čech. Z okolí pochází množství archeologických nálezů dokládajících prakticky kontinuelní osídlení od neolitu až po dobu hradištní. Proto se i sídelní struktura tohoto prostoru stabilizovala velmi brzy a pozdější vlivy ji podstatně nezasáhly. Vnitřní kolonizace tu znamenala převážně jen administrativní opatření - vymáhání zákupu a přechod od naturální na peněžní rentu. Obce, některé ještě s drobnými feudálními sídly, dočasně zaniklé a opuštěné za třicetileté války, se většinou obnovily na původních lokalitách. Vznik barokního velkostatku i jeho pozdější redukce a raabizační parcelace zasáhly výrazně pouze vnitřní strukturu sídel, nikoliv již stabilizovanou kostru sídelní struktury. Konec devatenáctého a začátek dvacátého století přinesl do oblasti vznik satelitních sídelních struktur v okolí železničních stanic a center průmyslové výroby oddálených od historických obcí. V sedmdesátých a osmdesátých létech našeho století hrozila vážně zasáhnout starobylou sídelní strukturu státem prosazovaná středisková soustava osídlení, která by v důsledku znamenala zánik drobných venkovských sídel.

6 Obec Býkev vznikla jako zemědělská obec a po celou dobu své existence byla těsně spjata se zemědělskou výrobou, která byla určujícím faktorem v celém jejím historickém vývoji. Navržené řešení reaguje na současné trendy útlumu zemědělství a orientuje rozvoj obce na aktivity spojené s její dopravní atraktivitou a plochami, vhodnými jako rozvojové zázemí blízkého centra Mělníka. Technická infrastruktura Bilance spotřeby el. energie: Pozn.: Uvedený současný příkon pro stávající objekty v současné zástavbě vyjadřuje rovněž návrhový stav po přechodu na ušlechtilé zdroje energie a zohledňuje očekávaný standard vybavení v návrhovém období UP. Tab. č. 7 Býkev: Počet jednotek příkon na jednotku Celkem Současná zástavba: Rodinné domy v kat. A, B, 2 domy el. vytápěny b.j. v bytových domech Zemědělský areál v obci 70 Veřejná vybavenost 20 Technická vybavenost 4 Veřejné osvětlení 4 Součet stav 613 Navrhovaná zástavba: Rodinné domy 90% kat. A-B1, do 10% C b.j. v bytových domech 40 2,5 100 Zemědělský areál Na Kubáni - po rekonstrukci 200 Výroba a živnost. Provozy 250 Technická vybavenost 6 Veřejné osvětlení 2 Součet 1623 Tab. č. 8 Jenišovice: Počet jednotek příkon na jednotku Celkem Současná zástavba: Rodinné domy kat. A,B, 2 domy el. vytápěny Drobné podnikání a zemědělská výroba 25 Veřejné osvětlení 2 Součet stav 244 Navrhovaná zástavba: Rodinné domy Rekreační a ubytovací zařízení ( zámek ) 45 Technická vybavenost 4 Drobné podnikání a zemědělská výroba 15 Veřejné osvětlení 1 Součet 145 Zásobování teplem: Územní plán sleduje komplexní přechod na vytápění obou obcí ušlechtilými palivy, konkrétně zemním plynem. Jako doplňkové zdroje jsou uvažovány: elektrické vytápění akumulační nebo přímotopné u cca 10-ti až 15-ti % rodinných domů

7 využívání kombinovaných systémů vytápění, např. akumulační systémy pracující s tepelnými zdroji na el. proud v kombinaci s topeništi na spalování dřevního odpadu nebo energetické biomasy, využití připadá v úvahu u některých objektů s převažujícím rekreačním využitím Předpokládaná spotřeba zemního plynu: Maloodběr - Býkev: 220 RD á 3500 m 3 /rok m 3 /rok 69 bytů á m 3 /rok m 3 /rok drobné podnikání a zemědělství m3/rok vybavenost m3/rok Celkem: m3/rok Jenišovice: 46 RD á 3500 m3/rok m3/rok zámek m3/rok drobné podnikání a zemědělství m3/rok Celkem: m 3 /rok Velkoodběr - Celkem obec: pouze v Býkvi (odhad): zemědělský areál Býkev - Na Kubáni zemědělský areál v Býkvi - obci výroba a sklady v Býkvi Celkem: m 3 /rok m 3 /rok m 3 /rok m 3 /rok m3/rok Zásobování vodou: Býkev i Jenišovice budou zásobovány z nadřazeného vodovodního řadu DN 300 vodárenské soustavy KSKM. Zdrojem vody pro uvedený hlavní řad jsou vrty v povodí Liběchovky. Obce budou napojeny na hlavní řad přes vodoměrné šachty. Vodoměrná šachta pro Býkev je navržena na východním okraji obce při silnici v blízkosti stávajícího vrakoviště a pozorovacího vrtu ČHMÚ. Vodoměrná šachta pro Jenišovice je západně od Býkve při sinici č. I/16 v blízkosti stávající křižovatky na Jenišovice pod Jenišovickým vrchem. Spotřeba pitné vody: Býkev: výhledový počet obyvatel: 800 á 110 l/os./den l/den vybavenost á 20 l/os/den l/den závlaha zahrad 0,8 ha á l/ha/den l/den zemědělství (odhad) l/den výroba a služby (odhad) l/den Celkem: l/den Q 24 = 146,24 m3/den Q max d = 219,36 m 3 /den ; kd = 1,5 Q h = 5,001 l/s ; kh = 2,1 Jenišovice:

8 výhledový počet obyvatel: 100 á 110 l/os./den l/den vybavenost á 15 l/os/den l/den závlaha zahrad 0,4 ha á l/ha/den l/den zemědělství a drobné podnikání (odhad) l/den zámek (odhad, průměrně ročně) l/den Celkem: l/den Q24 = 27,12 m 3 /den Qmax d = 40,66 m 3 /den ; kd = 1,5 Qh = 1,08 l/s ; kh = 2,3 Pozn.: Spotřeba vody v areálu zámku může při uvažovaných sportovních akcích dosáhnout jednorázově až l/den, navržený systém pokryje i uvedené maximum. Odkanalizování a čištění odpadních vod: Odpadní vody z Jenišovic i z Býkve budou soustředěny do jímek čerpacích stanic a budou dopravovány - z Jenišovic do Býkve a z Býkve do ČOV Hořín. Délka výtlačných řadů činí: Jenišovice - Býkev: Býkev - Brozánky: m m Pro dopravu odpadních vod se počítá s využitím existujícího závlahového řadu.na delší vzdálenosti vychází nejvýhodněji pneumatické způsoby čerpání. Jejich současným representantem v ČR je systém Herkules společnosti VOD-KA, Litoměřice. Výhodou je především spolehlivost funkce dálkového potrubí, které nevyžaduje žádné vložené objekty (vzdušníky, kalníky) a při běžném provozu má zcela spolehlivou bezobslužnou funkci. Splašky jsou provzdušněné, nezahnívají, je podporován čisticí proces v ČOV. Proti klasickým ponorným čerpadlům je doprava plynulejší po menších dávkách s vyloučením rázů v potrubí. Životnost zařízení je rovněž ve srovnání s klasickým řešením vyšší, protože rotující díly nepřicházejí do styku s odpadní vodou. Produkce splaškových odpadních vod odpovídá spotřebě pitné vody m 3 /den Výhledově cca 1000 EO (v současnosti 363 EO ), což s rezervou vyhoví. Navrhovaná nová výstavba v obci je podmíněna vybudováním kanalizace s napojením na ČOV. Podmínkou pro novou výstavbu z hlediska dešťových vod je řešení jednotlivých lokalit tak, aby dešťové vody byly na území zadržovány, vsakovány a přímo využity. d) informace o výsledcích vyhodnocení vlivů na udržitelný rozvoj území spolu s informací, zda a jak bylo respektováno stanovisko k vyhodnocení vlivů na životní prostředí, popřípadě zdůvodnění, proč toto stanovisko nebo jeho část nebylo respektováno Rozbor udržitelného rozvoje nebyl požadován a nebyl vypracován. Dotčené orgány při projednání Konceptu č. 3 ÚPO obce Býkev, ani při dohodnutí Souborného stanoviska neuplatnily požadavek na vyhodnocení vlivů na životní prostředí.

9 e) vyhodnocení předpokládaných důsledků navrhovaného řešení na zemědělský půdní fond a pozemky lesa Zemědělství a lesnictví Stávající stav: V řešeném území hospodaří na orné půdě několik společností různého typu a několik soukromých zemědělců. Rozsáhlý zemědělský areál v Býkvi je v současnosti využit pouze z části. Zemědělský areál na jih od obce - Na Kubáni - k zemědělské činnosti využíván není. Orná půda v území je přes útlumové tendence stále v celém rozsahu obdělávána, především pro její dobrou kvalitu a úrodnost. Půdní a klimatické podmínky jsou pro zemědělství příznivé. Řešené území náleží klimatickému regionu T2 - teplý suchý s průměrnými teplotami 8 až 9 C, srážkami cca 500 mm za rok, průměrným počtem 40 až 60 suchých dnů za vegetační období a vláhovou jistotou vyjádřenou koeficientem 0-2. Půdotvorným substrátem jsou na většině území spraše charakteru hlinitopísčitých sprašových hlín a říční uloženiny charakteru štěrkopísků (říční terasy). Uvedeným podmínkám odpovídá i přirozený vývin půd. V řešeném území jsou zastoupeny téměř výhradně následující hlavní půdní jednotky (HPJ): 01 - černozemě na spraši, středně těžké, převážně s příznivým vodním režimem 04 - lehké výsušné půdy černozemního charakteru 05 - černozemně středně těžké výsušné na spraši s málo vododržným podložím 10 - hnědozemě na hlinitopísčitých sedimentech, středně těžké, převážně s příznivým vodním režimem 13 - hnědozemě na hlinitopísčitých sedimentech, lehké, s méně příznivým vodním režimem Půdy jsou ohroženy větrnou erozí, která zejména v současnosti po zcelení do rozsáhlých honů způsobuje jejich degradaci odnosem jemnozemě a humózní složky. Širší okolí Býkve a Jenišovic je typickou závlahovou oblastí. Závlahová soustava je projektována na využití pásových zavlažovačů nebo klasického trubního závlahového detailu. Především u menších soukromě hospodařících zemědělců se v současnosti více uplatňuje klasický detail. Celkově se závlaha v území využívá nedostatečně. Závlaha byla v území navrhována mimo jiné i pro svou půdoochrannou funkci proti větrné erozi, jako kompenzační opatření proti negativnímu dopadu zcelování pozemků do velkých honů. Při současném snížení závlahových dávek, se na postižených honech nebezpečí větrné eroze podstatně zvyšuje. Severozápadně od Jenišovic byl vysázen stromový větrolam. Je zahrnut do ÚSES a bude trvale udržován. Špatný až dezolátní stav většiny objektů zemědělské výroby, především velkovýrobního charakteru dokumentuje současný útlum a problémy zemědělské výroby.

10 V území je zcela minimální rozloha lesní půdy. Jde o dvě malé lesní plochy na terénní hraně nad Býkví, jeden remíz v polích na býkevském katastru a o větrolamy. Větrolamy mezi Býkví a Daminěvsí jsou v dobrém stavu, porosty jsou zapojené s odpovídající druhovou skladbou v optimální věkové struktuře a s dobrým keřovým podrostem. Drobné výše zmíněné lesíky jsou bory a akátiny u Býkve a smíšený lesík s převahou dubu letního jako remíz v polích. Náletem zarůstá pískovna za tratí u Jenišovic. Lesy v území nemají produkční charakter, jejich funkce je především půdoochranná a krajinotvorná. Odbornou správu na úseku lesního hospodářství zde vykonávají Lesy Mělník. Rostlinná výroba: V řešeném území bude zemědělství, především rostlinná výroba, nadále určujícím krajinotvorným faktorem. Orná půda si zachová dominantní postavení v celkovém využití ploch katastru. Ochrana před erozí: ÚPO počítá s protierozní funkcí stávajícího větrolamu u Daminěvsi, s jeho průběžnou údržbou a obnovou. Obdobnou funkci budou mít i další liniové prvky ÚSES. Například LBK 113, navržený LBK 139 i obnovená Býkevská alej a liniová zeleň podél nové trasy I/16. Závlahový systém: Využívání závlah se předpokládá na úrovni současné kapacity závlahové soustavy Vltava V, část závlahových řadů je navržena k přeložení. Živočišná výroba: V celé širší oblasti v současnosti ustupuje živočišná výroba, zejména chov skotu. Jde o makroekonomicky podmíněný jev, který je v zásadě nepříznivý pro funkci zemědělské soustavy jako celku. Pokud se v budoucnosti obnoví přirozený poměr jednotlivých složek zemědělské výroby, což je nutná podmínka pro optimální využití zemědělského potenciálu krajiny, získá živočišná výroba opět své odpovídající místo v systému. Na severním okraji zastavěného území Býkve se předpokládá zachování drobného chovu ovcí nebo jiné živočišné výroby drobného měřítka, nezatěžující obytnou zástavbu. Zemědělské zázemí a podnikání: Stávající zemědělský areál v severozápadní části Býkve bude nadále ponechán pro funkce mechanizačně-technického a obchodně-administrativního zázemí zemědělské výroby. Zchátralé objekty stájí navazující východně na území obce budou asanovány a území bude využito pro zástavbu bytovými domy. V Jenišovicích se počítá s existencí drobného a středního podnikání v zemědělské výrobě v rámci ploch smíšeného území a v přiměřeném rozsahu i ploch obytné zástavby malých sídel. Lesní hospodářství: Lesní hospodářství bude ponecháno na stávající úrovni, nejsou navrženy žádné zábory LPF, ani rozšiřování stávajících lesních ploch. Dominantní zůstává především půdoochranná funkce lesů realizovaná stávajícími větrolamy, dále funkce krajinotvorná s významem pro zachování potřebné biodiverzity a ekologické stability v návaznosti na ÚSES. Zábory ZPF:

11 Zábory zemědělské půdy jsou navrženy především v souvislosti se zástavbou pro rodinné bydlení a pro komerční aktivity jižně od nové trasy silnice I/16. Plochy pro rodinné bydlení jsou situovány v logické návaznosti na stávající souvisle zastavěné území, netříští obdělávané plochy orné půdy. Kapacita zástavby je zdůvodněna v urbanistickém návrhu a schválená Zastupitelstvem obce. Zábory se předpokládají rovnoměrně v průběhu návrhového období ÚPD. Konkrétní posloupnost se nestanovuje, protože závisí na aktivitě jednotlivých investorů a majitelů pozemků. Obecně bude zástavba postupovat směrem od stávajícího zastavěného území. Největší plocha pro rozvoj obytné funkce je navržena na asanovaném území východně od Býkve (bez potřeby záboru ZPF) a na ně navazující rodinná zástavba. Navržené plochy pro komerční aktivity drobná výroba a sklady - jsou lokalizovány v těsné návaznosti na stávající nevyužívaný zemědělský areál Na Kubáni. Budou mít společný přístup od křižovatky na příjezdu do Býkve. Návaznost na kapacitní komunikaci a možnost budování společného technického vybavení se stávajícím zemědělským areálem předurčuje tuto lokalitu pro komerční využití. Naléhavou potřebou zabezpečení pracovních míst v řešeném území je zdůvodněn zábor půd I. třídy ochrany ZPF. V obci není vhodnější plocha pro lokalizaci výrobních a skladových ploch, které spolu se zemědělskou výrobou představují jediný významný zdroj pracovních příležitostí v obci. V návaznosti na nové funkce prosazující se v řešeném území se navrhují zábory pro veřejně prospěšná opatření - realizaci územního systému ekologické stability a krajinnou a izolační zeleň. Doplněním krajinné zeleně, jež v současnosti v území citelně chybí, je eliminován negativní dopad rozvoje dopravy a komerčních aktivit. Doplnění krajinné a izolační zeleně především v Býkvi podporuje rozvoj obytných funkcí ve zdravém prostředí.

12 Lokalita BPEJ Účel Druh (kultura) Celkový zábor Z toho zemědělská půda V současně Mimo současně zastavěném zastavěné území obce území obce PLOCHY NAVRHOVANÉ VÝSTAVBY V OBCI (zastavitelné úzení) Plochy pro bydlení Výstavba RD-VÝHLED Orná , , Výstavba RD, komunikace Orná , , Výroba Orná 8 543, , Obytné území Zahrada 2 710, , Obytné území Orná 2 030, , Výstavba RD Orná 4 838, , Výrobní a skladové plochy Orná 4 885, , Výrobní a skladové plochy Orná 8 081, , Komunikace Orná 277,0 277, % Orná , ,0 Výrobní a skladové plochy % Orná , , Obytné území Orná 492,0 492, Obytné území Orná 23,0 23, % 1 330, ,0 Výstavba RD Zahrada % 243,0 243, Výstavba RD Zahrada 5 870, , Zvl. úz sloužící oddechu-hřiště Orná , , Obytné území Orná 847,0 847, Obytné území Zahrada 6 161, , % Orná , ,8 Golfové hřiště % Orná , , Výstavba RD, veřejná zeleň Orná 4 826, ,0 Celkem (m 2 ) , , ,0

13 PLOCHY ZÁBORU PRO ZELEŇ, OCHRANNÉ NÁDRŽE (nezastavitelné území) I , ,0 Louka, izolační zeleň Orná , ,0 II Přírodní nelesní zeleň Orná , ,0 III Přírodní nelesní zeleň Orná 4 283, ,0 IV Přírodní nelesní zeleň Orná 433,0 433,0 V Přírodní nelesní zeleň Orná , ,0 VI Přírodní nelesní zeleň Orná , ,0 VII Veřejná zeleň Orná , ,0 VIII IX X , ,0 Přírodní nelesní zeleň Orná , , , ,0 Přírodní nelesní zeleň Orná ,0 972, Přírodní nelesní zeleň Orná , , Přírodní nelesní zeleň Orná 1 227, ,5 XI Přírodní nelesní zeleň Orná 4 882, ,0 XII Přírodní nelesní zeleň Orná 1 040, ,0 XIII Přírodní nelesní zeleň Orná 1 968, ,0 XIV Přírodní nelesní zeleň Orná , ,0 Celkem (m 2 ) ,0 0, ,0 Výkresová část obsahuje: I) koordinační výkres 1 : II) výkres širších vztahů 1 : III) výkres předpokládaných záborů ZPF 1 : 5 000

DUŠNÍKY ÚZEMNÍ PLÁN. POŘIZOVATEL: Městský úřad Roudnice nad Labem. PROJEKTANT: AUA - Agrourbanistický ateliér Praha 6 Šumberova 8

DUŠNÍKY ÚZEMNÍ PLÁN. POŘIZOVATEL: Městský úřad Roudnice nad Labem. PROJEKTANT: AUA - Agrourbanistický ateliér Praha 6 Šumberova 8 DUŠNÍKY ÚZEMNÍ PLÁN POŘIZOVATEL: Městský úřad Roudnice nad Labem PROJEKTANT: AUA - Agrourbanistický ateliér Praha 6 Šumberova 8 říjen 2013 Název územně plánovací dokumentace - ÚPD: Územní plán Dušníky

Více

ÚPO KAMENEC U POLIČKY

ÚPO KAMENEC U POLIČKY 1 ZMĚNY č.1 ÚPO KAMENEC U POLIČKY II.1 ODŮVODNĚNÍ Zpracovatel: ing.arch.milan Vojtěch, Nerudova 77, 533 04 Sezemice Pořizovatel: Městský úřad Polička Datum: Září 2008 2 Obsah: A. Vyhodnocení koordinace

Více

ZMĚNA č.2 CHVALOVICE

ZMĚNA č.2 CHVALOVICE ZMĚNA č.2 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE CHVALOVICE TEXTOVÁ ČÁST ODŮVODNĚNÍ září 2009 1 Schvalující správní orgán: Zastupitelstvo obce Chvalovice Číslo jednací: Datum vydání: Datum nabytí účinnosti změny č.2: Razítko

Více

ZMĚNA Č. I ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE TVAROŽNÁ

ZMĚNA Č. I ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE TVAROŽNÁ ZMĚNA Č. I ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE TVAROŽNÁ TEXTOVÁ ČÁST ZÁZNAM O ÚČINNOSTI Správní orgán vydávající změnu: Zastupitelstvo obce Tvarožná razítko Číslo jednací: Datum vydání: Datum nabytí účinnosti: Podpis:

Více

Na Říháku 25 153 00 Praha Radotín tel. 257911311 IČO 12609773 Živnostenský list vydal Místní úřad městské části Praha Radotín, živnostenský odbor,

Na Říháku 25 153 00 Praha Radotín tel. 257911311 IČO 12609773 Živnostenský list vydal Místní úřad městské části Praha Radotín, živnostenský odbor, Hlavní projektant Ing. arch. Bohuslava Kolářová Na Říháku 25 153 00 Praha Radotín tel. 257911311 IČO 12609773 Živnostenský list vydal Místní úřad městské části Praha Radotín, živnostenský odbor, dne 5.

Více

ZMĚNY č.1 ÚPO STARÁ PAKA II.1 ODŮVODNĚNÍ

ZMĚNY č.1 ÚPO STARÁ PAKA II.1 ODŮVODNĚNÍ 1 ZMĚNY č.1 ÚPO STARÁ PAKA II.1 ODŮVODNĚNÍ Zpracovatel: ing.arch.milan Vojtěch, Nerudova 77, 533 04 Sezemice Pořizovatel: Městský úřad Nová Paka Datum: Prosinec 2008 2 Obsah: A. Vyhodnocení koordinace

Více

ÚZEMNÍ PLÁN PŘÍKLAD K METODICKÉMU POKYNU K OBSAHU ÚZEMNÍHO PLÁNU

ÚZEMNÍ PLÁN PŘÍKLAD K METODICKÉMU POKYNU K OBSAHU ÚZEMNÍHO PLÁNU ÚZEMNÍ PLÁN PŘÍKLAD K METODICKÉMU POKYNU K OBSAHU ÚZEMNÍHO PLÁNU duben 2014 Název: Zadavatel: MMR ČR PŘÍKLAD K METODICKÉMU POKYNU K OBSAHU ÚZEMNÍHO PLÁNU (ppt. ÚZEMNÍ PLÁN - OBSAH) Zpracovala: Ing. arch.

Více

ÚZEMNÍ PLÁN BLAZICE- ODŮVODNĚNÍ

ÚZEMNÍ PLÁN BLAZICE- ODŮVODNĚNÍ ÚZEMNÍ PLÁN BLAZICE- ODŮVODNĚNÍ - TEXTOVÁ ČÁST 1 POŘIZOVATEL: Městský úřad Bystřice pod Hostýnem Odbor regionálního rozvoje OBEC BLAZICE: určený zastupitel Bc. Martin Nezdařilík starosta obce PROJEKTANT:

Více

1b) Koncepce rozvoje území obce, ochrany a rozvoje jeho hodnot

1b) Koncepce rozvoje území obce, ochrany a rozvoje jeho hodnot 1a) Vymezení zastavěného území území: Území obce Zlatníky Hodkovice zaujímá celkovou rozlohu 766 ha a tvoří jej tato katastrální - k.ú. Hodkovice u Zlatníků - k.ú. Zlatníky u Prahy Zastavěné území Zastavěné

Více

ODŮVODNĚNÍ NÁVRHU ZMĚNY Č. 1 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE NEHVIZDY

ODŮVODNĚNÍ NÁVRHU ZMĚNY Č. 1 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE NEHVIZDY ODŮVODNĚNÍ NÁVRHU ZMĚNY Č. 1 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE NEHVIZDY ÚPRAVA 08/2010 DLE VYHLÁŠKY 500/2006 Sb. ÚVOD Návrh na změnu ÚP byl uplatněn majitelem pozemků. Zadání změny č. 1 bylo schváleno zastupitelstvem

Více

Doplněk textové části platného územního plánu. Obce ZÁRYBY. s částí MARTINOV

Doplněk textové části platného územního plánu. Obce ZÁRYBY. s částí MARTINOV Doplněk textové části platného územního plánu Obce ZÁRYBY s částí MARTINOV Obsah doplňku textové části : A. Základní údaje...2 1. Obsah dokumentace :...2 2. Hlavní důvody a cíle řešení...3 3. Zhodnocení

Více

KRAJINNÝ PARK V TELČI

KRAJINNÝ PARK V TELČI MĚSTSKÝ ÚŘAD V TELČI ODBOR ROZVOJE A ÚZEMNÍHO PLÁNOVÁNÍ Na základě zákona č. 183/2006 Sb. o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon) a prováděcích předpisů jako pořizovatel regulačního plánu

Více

ÚZEMNÍ PLÁN VNOROVY ZÁZNAM O ÚČINNOSTI. Funkce: Podpis: Razítko: A - TEXTOVÁ ČÁST. Institut regionálních informací, s.r.o.

ÚZEMNÍ PLÁN VNOROVY ZÁZNAM O ÚČINNOSTI. Funkce: Podpis: Razítko: A - TEXTOVÁ ČÁST. Institut regionálních informací, s.r.o. ÚZEMNÍ PLÁN VNOROVY ZÁZNAM O ÚČINNOSTI Správní orgán, který územní plán vydal: Zastupitelstvo obce Vnorovy Číslo jednací: 09/Z05/11 Datum vydání: 3. 10. 2011 Datum nabytí účinnosti: Oprávněná úřední osoba

Více

ÚZEMNÍ PLÁN TUHAŇ NÁVRH TEXTOVÁ ČÁST. ke společnému jednání

ÚZEMNÍ PLÁN TUHAŇ NÁVRH TEXTOVÁ ČÁST. ke společnému jednání ÚZEMNÍ PLÁN TUHAŇ NÁVRH TEXTOVÁ ČÁST ke společnému jednání 03/2014 Zadavatel: Pořizovatel: Projektant: Obec Tuhaň, Tuhaň 56 277 32 Byšice Městský úřad Mělník Odbor výstavby a rozvoje Náměstí Míru 1 276

Více

ÚZEMNÍ PLÁN MĚSTA LEDVICE

ÚZEMNÍ PLÁN MĚSTA LEDVICE MĚSTO LEDVICE Mírová 422/42, 417 72 Ledvice Č.j.: 520/2014 V Ledvicích 30.09.2014 ÚZEMNÍ PLÁN MĚSTA LEDVICE Zastupitelstvo města Ledvice, příslušné podle 6 odst. 5 písm. c) zákona č. 183/2006 Sb., o územním

Více

ÚZEMNÍ PLÁN MORAVANY

ÚZEMNÍ PLÁN MORAVANY ÚZEMNÍ PLÁN MORAVANY TEXTOVÁ ČÁST ÚZEMNÍHO PLÁNU příloha č.: I.A etapa: ÚZEMNÍ PLÁN pro vydání pořizovatel dokumentace: Magistrát města Pardubice, Odbor hlavního architekta Objednatel: Obec Moravany Zhotovitel:

Více

ZMĚNU Č. 1 ÚZEMNÍHO PLÁNU SÍDELNÍHO ÚTVARU HROBČICE

ZMĚNU Č. 1 ÚZEMNÍHO PLÁNU SÍDELNÍHO ÚTVARU HROBČICE OBEC HROBČICE Hrobčice 41, 417 57 Hrobčice ZMĚNA Č. 1 ÚZEMNÍHO PLÁNU SÍDELNÍHO ÚTVARU HROBČICE Zastupitelstvo obce Hrobčice, příslušné podle 6 odst. 5 písm. c) zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování

Více

OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY

OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY ÚZEMNÍ PLÁN JANKOV vydaný Zastupitelstvem obce Jankov formou OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY Projektant: Ing. arch. Dana Pavelková, ČKA 01633 architektonický ateliér ARSPRO Tovární 118, 381 01 Český Krumlov arspro.ck@worldonline.cz

Více

KRHOVICE okr. Znojmo

KRHOVICE okr. Znojmo ODŮVODNĚNÍ ZMĚNY č. 1 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE KRHOVICE okr. Znojmo II.A TEXTOVÁ ČÁST ODŮVODNĚNÍ Pořizovatel: Objednatel: Projektant: Městský úřad Znojmo, odbor rozvoje Obec Krhovice AR projekt s.r.o., Hviezdoslavova

Více

Ing.arch.Vlasta Šilhavá, Štompil 22, 624 00 Brno Atelier územního plánování a architektury. Ing.arch.Vlasta Šilhavá

Ing.arch.Vlasta Šilhavá, Štompil 22, 624 00 Brno Atelier územního plánování a architektury. Ing.arch.Vlasta Šilhavá Ing.arch.Vlasta Šilhavá, Štompil 22, 624 00 Brno Atelier územního plánování a architektury Změna č.1 územního plánu K Ř Í D L Ů V K Y Brno, únor 2009 Zpracovala: Ing.arch.Vlasta Šilhavá ZÁZNAM O ÚČINNOSTI

Více

č. zakázky 08_12 Územní plán Oznice Návrh Č Á S T A N Á V R H str. 1

č. zakázky 08_12 Územní plán Oznice Návrh Č Á S T A N Á V R H str. 1 Ú Z E M N Í P L Á N Č Á S T A N Á V R H str. 1 O B S A H: A/I.1 Vymezení zastavěného str. 4 A/I.2 A/I.3 A/I.4 A/I.5 A/I.6 A/I.7 A/I.8 Základní koncepce rozvoje obce, ochrany a rozvoje jeho hodnot A/I.2a

Více

ODŮVODNĚNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU (část zpracovaná projektantem)

ODŮVODNĚNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU (část zpracovaná projektantem) ODŮVODNĚNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU (část zpracovaná projektantem) DŽBÁNOV Obsah a) Vyhodnocení koordinace využívání území z hlediska širších vztahů v území, včetně souladu s územně plánovací dokumentací vydanou

Více

Ú Z E M N Í P L Á N T R N A V A TEXTOVÁ ČÁST ODŮVODNĚNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU

Ú Z E M N Í P L Á N T R N A V A TEXTOVÁ ČÁST ODŮVODNĚNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU Ú Z E M N Í P L Á N T R N A V A TEXTOVÁ ČÁST ODŮVODNĚNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU BŘEZEN 2011 Pořizovatel: Městský úřad Vizovice Stavební úřad Masarykovo nám. 1007 763 12 Vizovice Zprostředkovatel: Urbanistický ateliér

Více

II.13 Vyhodnocení připomínek... 16

II.13 Vyhodnocení připomínek... 16 SEZNAM DOKUMENTACE ZMĚNY č. I (ZM1/I-6/I) ÚPN SÚ VLASATICE I. N Á V R H Z M Ě N Y č. I I.A T E X T O V Á Č Á S T N Á V R H U strana : I.1 Vymezení zastavěného území... 3 I.2 Koncepce rozvoje území obce,

Více

VEŘEJNÁ VYHLÁŠKA. Oznámení o projednávání návrhu zadání změny č. 4 územního plánu obce Kácov. Č.j.: MKH/042950/2008

VEŘEJNÁ VYHLÁŠKA. Oznámení o projednávání návrhu zadání změny č. 4 územního plánu obce Kácov. Č.j.: MKH/042950/2008 Č.j.: MKH/042950/2008 MĚSTSKÝ ÚŘAD KUTNÁ HORA Havlíčkovo nám. 552, 284 01 Kutná Hora, IČ: 00236195 odbor regionálního rozvoje a územního plánování sídlo odboru: Václavské náměstí 182, Kutná Hora tel.:

Více

Územní plán rekreační oblasti vodní nádrže Seč - Změny č.2

Územní plán rekreační oblasti vodní nádrže Seč - Změny č.2 Územní plán rekreační oblasti vodní nádrže Seč - Změny č.2 Zastupitelstvo města Seč, příslušné podle 6 odst. 5 písm. c) zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon), za

Více

ÚZEMNÍHO PLÁNU SÍDELNÍHO ÚTVARU BŘEŽANY

ÚZEMNÍHO PLÁNU SÍDELNÍHO ÚTVARU BŘEŽANY 1 ÚZEMNÍHO PLÁNU SÍDELNÍHO ÚTVARU BŘEŽANY 2 Schvalující správní orgán: Zastupitelstvo obce Břežany Razítko Číslo jednací: Datum vydání: Datum nabytí účinnosti změny č.1: Určený zastupitel obce: Jméno a

Více

3.6. Technické vybavení sídel Obec Mezno má technickou infrastrukturu jen slabě rozvinutou.

3.6. Technické vybavení sídel Obec Mezno má technickou infrastrukturu jen slabě rozvinutou. 3.5. Rekreační funkce a její rozvoj Obec Mezno nepatří ke klasickým rekreačním oblastem, okolní krajina má velmi málo lesů a vodních ploch až na území jižního okraje obvodu obce s rybníkem Mezno a velkým

Více

ZMĚNA Č.1 ÚZEMNÍHO PLÁNU TULEŠICE

ZMĚNA Č.1 ÚZEMNÍHO PLÁNU TULEŠICE ZMĚNA Č.1 ÚZEMNÍHO PLÁNU TULEŠICE ZMĚNU ÚZEMNÍHO PLÁNU VYDAL: OBEC TULEŠICE Tulešice 18, 671 73 Tulešice POŘIZOVATEL: MĚSTSKÝ ÚŘAD MORAVSKÝ KRUMLOV Odbor výstavby a územního plánování, nám. Klášterní 125,

Více

ÚZEMNÍ PLÁN DEŠTNÁ ZÁZNAM O ÚČINNOSTI

ÚZEMNÍ PLÁN DEŠTNÁ ZÁZNAM O ÚČINNOSTI 1 ÚZEMNÍ PLÁN DEŠTNÁ ZÁZNAM O ÚČINNOSTI SPRÁVNÍ ORGÁN, KTERÝ ÚP DEŠTNÁ VYDAL ČÍSLO JEDNACÍ ZASTUPITELSTVO MĚSTA DEŠTNÁ VÚP 34684/09/Pb Razítka DATUM VYDÁNÍ ÚP DATUM NABYTÍ ÚČINNOSTI OPRÁVNĚNÁ ÚŘEDNÍ OSOBA

Více

ÚPN SÚ Morkovice - Slížany Změna č.5

ÚPN SÚ Morkovice - Slížany Změna č.5 Ing. arch. Jitka Šimordová, Pod vodojemem 4500, 760 01Zlín leden 2009 1 I.ČÁST NÁVRH ZMĚNY A. TEXTOVÁ ČÁST B. GRAFICKÁ ČÁST : HLAVNÍ VÝKRES S ŘEŠENÍM ZMĚNY VPS(lokalita 5-3) II.ČÁST ODŮVODNĚNÍ ZMĚNY A.

Více

Návrh regulačního plánu lokality Pod Čilinou v Rokycanech

Návrh regulačního plánu lokality Pod Čilinou v Rokycanech Návrh regulačního plánu lokality Pod Čilinou v Rokycanech Textová část úprava duben 2010 Návrh regulačního plánu lokality Pod Čilinou v Rokycanech Pořizovatel: Zpracovatel: Městský úřad Rokycany Projektové

Více

PĚTIPSY ÚZEMNÍ PLÁN ODŮVODNĚNÍ (K. Ú. PĚTIPSY) Vyhodnocení předpokládaných záborů zemědělského půdního fondu a pozemků určených k plnění funkce lesa

PĚTIPSY ÚZEMNÍ PLÁN ODŮVODNĚNÍ (K. Ú. PĚTIPSY) Vyhodnocení předpokládaných záborů zemědělského půdního fondu a pozemků určených k plnění funkce lesa zdroj: http://cs.wikipedia.org PĚTIPSY ÚZEMNÍ PLÁN (K. Ú. PĚTIPSY) ODŮVODNĚNÍ Vyhodnocení předpokládaných záborů zemědělského půdního fondu a pozemků určených k plnění funkce lesa KA * KA KA * KA projektový

Více

OBEC TRŽEK. OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY č. 1/2011

OBEC TRŽEK. OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY č. 1/2011 I. V ý r o k o v á č á s t OBEC TRŽEK OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY č. 1/2011 Zastupitelstvo obce Tržek, příslušné podle 6 odst. 5 písm. c) zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební

Více

ÚZEMNÍHO PLÁNU VÍTĚZNÁ ODŮVODNĚNÍ ZMĚNY Č. 2 ÚZEMNÍHO PLÁNU ZPRACOVATEL: ING. ARCH. ROMAN ŽATECKÝ ING. ARCH PAVEL TOMEK

ÚZEMNÍHO PLÁNU VÍTĚZNÁ ODŮVODNĚNÍ ZMĚNY Č. 2 ÚZEMNÍHO PLÁNU ZPRACOVATEL: ING. ARCH. ROMAN ŽATECKÝ ING. ARCH PAVEL TOMEK ZMĚNA Č. 2 ÚZEMNÍHO PLÁNU VÍTĚZNÁ ODŮVODNĚNÍ ZMĚNY Č. 2 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBJEDNATEL: OBEC VÍTĚZNÁ POŘIZOVATEL: MěÚ DVŮR KRÁLOVÉ NAD LABEM, ODBOR VÝSTAVBY A ÚP ZPRACOVATEL: ING. ARCH. ROMAN ŽATECKÝ ING. ARCH

Více

NÁVRH ZMĚNY Č. 2. ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE LITEŇ

NÁVRH ZMĚNY Č. 2. ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE LITEŇ NÁVRH ZMĚNY Č. 2. ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE LITEŇ ZÁZNAM O ÚČINNOSTI ZMĚNY Č. O2 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE LITEŇ Vydalo: Zastupitelstvo městyse Liteň Usnesení: Datum vydání: Datum nabytí účinnosti: Pořizovatel: Ing.

Více

Územní plán města Karlovy Vary

Územní plán města Karlovy Vary Územní plán města Karlovy Vary ZMĚNA č. 1/2015 k.ú. Tašovice sever (NÁVRH) Záznam o účinnosti Změna č. 1/2015 Územního plánu města Karlovy Vary Správní orgán: Zastupitelstvo města Karlovy Vary Jméno a

Více

Ú Z E M N Í P L Á N HOLETÍN

Ú Z E M N Í P L Á N HOLETÍN Ú Z E M N Í P L Á N HOLETÍN Územní plán HOLETÍN Zastupitelstvo obce Holetín jako příslušný orgán podle 6 odst. 5 písm. c) zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon) v

Více

A.1. NÁVRH ÚZEMNÍHO PLÁNU - TEXTOVÁ ČÁST

A.1. NÁVRH ÚZEMNÍHO PLÁNU - TEXTOVÁ ČÁST A.1. NÁVRH ÚZEMNÍHO PLÁNU - TEXTOVÁ ČÁST 1. Vymezení zastavěného území Rozsah území řešeného Územním plánem Březolupy je vymezen hranicí správního území obce, které je tvořeno pouze katastrálním územím

Více

b) koncepce rozvoje území obce, ochrana a rozvoj jeho hodnot

b) koncepce rozvoje území obce, ochrana a rozvoj jeho hodnot Město Javorník Č.J.: MEJV/791/2013 Datum 18.3.2013 OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY Zastupitelstvo města Javorník, příslušné podle 6 odstavce 5 písm. c) zákona 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu,

Více

v y d á v á c) URBANISTICKÁ KONCEPCE, VYMEZENÍ ZASTAVITELNÝCH PLOCH

v y d á v á c) URBANISTICKÁ KONCEPCE, VYMEZENÍ ZASTAVITELNÝCH PLOCH Návrh opatření obecné povahy č. 1/2010 Dne... zastupitelstvo obce Velké Albrechtice jako věcně a místně příslušný správní orgán podle 6 odst. 5 písm. c) zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním

Více

Počet katastrálních území 1 Celková rozloha (dle ČÚZK) 9105152 m 2 Rozloha zastavěného území (podle ÚP 2013)

Počet katastrálních území 1 Celková rozloha (dle ČÚZK) 9105152 m 2 Rozloha zastavěného území (podle ÚP 2013) Základní údaje o obci Název obce Bořetice Typ obec Počet katastrálních území 1 Celková rozloha (dle ČÚZK) 9105152 m 2 Rozloha zastavěného území (podle ÚP 2013) 71,7 ha Počet obyvatel (dle SLBD 2011) 1289

Více

Ú Z E M N Í S T U D I E. Lokalita Z3 - ul. Polní k. ú. S O K O L N I C E

Ú Z E M N Í S T U D I E. Lokalita Z3 - ul. Polní k. ú. S O K O L N I C E Ú Z E M N Í S T U D I E Lokalita Z3 - ul. Polní k. ú. S O K O L N I C E Brno, 108/2015 Jarmila Haluzová, ATELIÉR PROJEKTIS, Pekařská 37, 602 00 Brno pracoviště Ponávka 2, 602 00 Brno, tel. 545213226 Textová

Více

ÚP BRLOH _ návrh BRLOH A1 - TEXTOVÁ ČÁST. z.č. 1 / 113 / 10 NÁVRH ÚP - 3/2011 1

ÚP BRLOH _ návrh BRLOH A1 - TEXTOVÁ ČÁST. z.č. 1 / 113 / 10 NÁVRH ÚP - 3/2011 1 Ú Z E M N Í P L Á N BRLOH A1 - TEXTOVÁ ČÁST z.č. 1 / 113 / 10 NÁVRH ÚP - 3/2011 1 A - Územní plán A1 - textová část A2 - grafická část. 1 : 5 000 A2.1 výkres základního členění území A2.2 hlavní výkres

Více

ÚZEMNÍ PLÁN BŘEZOVÁ II. ODŮVODNĚNÍ NÁVRHU ÚZEMNÍHO PLÁNU. Etapa územně plánovací dokumentace: návrh

ÚZEMNÍ PLÁN BŘEZOVÁ II. ODŮVODNĚNÍ NÁVRHU ÚZEMNÍHO PLÁNU. Etapa územně plánovací dokumentace: návrh Projekt Územní plán Březová byl spolufinancován z prostředků Evropské unie, Evropského fondu pro regionální rozvoj Etapa územně plánovací dokumentace: návrh ÚZEMNÍ PLÁN BŘEZOVÁ II. ODŮVODNĚNÍ NÁVRHU ÚZEMNÍHO

Více

ZADÁNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE LICHOCEVES, S ČÁSTMI OBCE LICHOCEVES A NOUTONICE

ZADÁNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE LICHOCEVES, S ČÁSTMI OBCE LICHOCEVES A NOUTONICE ZADÁNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE LICHOCEVES, S ČÁSTMI OBCE LICHOCEVES A NOUTONICE ZADAVATEL Obecní úřad Lichoceves 252 64 Lichoceves 20 ŘÍJEN 2010 OBSAH I. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE... 4 II. TEXTOVÁ ČÁST... 5 A. požadavky

Více

Ú Z E M N Í P L Á N T R N A V A N Á V R H TEXTOVÁ ČÁST ÚZEMNÍHO PLÁNU

Ú Z E M N Í P L Á N T R N A V A N Á V R H TEXTOVÁ ČÁST ÚZEMNÍHO PLÁNU Ú Z E M N Í P L Á N T R N A V A N Á V R H TEXTOVÁ ČÁST ÚZEMNÍHO PLÁNU BŘEZEN 2011 Pořizovatel: Městský úřad Vizovice Stavební úřad Masarykovo nám. 1007 763 12 Vizovice Zprostředkovatel Urbanistický ateliér

Více

Z D I S L AVA O DŮVO D NĚNÍ Ú Z E M N Í P L Á N POŘIZOVATEL: MAGISTRÁT MĚSTA LIBEREC ÚŘAD ÚZEMNÍHO PLÁNOVÁNÍ

Z D I S L AVA O DŮVO D NĚNÍ Ú Z E M N Í P L Á N POŘIZOVATEL: MAGISTRÁT MĚSTA LIBEREC ÚŘAD ÚZEMNÍHO PLÁNOVÁNÍ Ú Z E M N Í P L Á N Z D I S L AVA O DŮVO D NĚNÍ POŘIZOVATEL: MAGISTRÁT MĚSTA LIBEREC ÚŘAD ÚZEMNÍHO PLÁNOVÁNÍ ZPRACOVATEL: ING. ARCH. JAN SEDLÁK, PROJEKČNÍ ATELIER LISTOPAD 2013 1 Pořizovatel: Magistrát

Více

Územní plán města Karlovy Vary

Územní plán města Karlovy Vary Územní plán města Karlovy Vary ZMĚNA č. 3/2015 k.ú. Bohatice a Sedlec u Karlových Var (NÁVRH) Záznam o účinnosti Změna č. 3/2015 Územního plánu města Karlovy Vary Správní orgán: Zastupitelstvo města Karlovy

Více

JAKUBOV U MORAVSKÝCH BUDĚJOVIC

JAKUBOV U MORAVSKÝCH BUDĚJOVIC OBEC JAKUBOV U MORAVSKÝCH BUDĚJOVIC 675 44 Lesonice ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- č.usnesení: 14/27/05 V Jakubově 29.01.2014

Více

územní plán Labská Stráň návrh pro společné jednání

územní plán Labská Stráň návrh pro společné jednání územní plán Labská Stráň návrh pro společné jednání část: vyhodnocení vlivu územního plánu na udržitelný rozvoj území 2014 Územní plán Labská Stráň Vyhodnocení vlivů územního plánu na udržitelný rozvoj

Více

URBANISTICKÉ STŘEDISKO BRNO, spol. s r.o. e-mail: mackerle @ usbrno.cz 602 00 Brno, Příkop 8 tel.: 54517 5896, fax.4517 5892.

URBANISTICKÉ STŘEDISKO BRNO, spol. s r.o. e-mail: mackerle @ usbrno.cz 602 00 Brno, Příkop 8 tel.: 54517 5896, fax.4517 5892. URBANISTICKÉ STŘEDISKO BRNO, spol. s r.o. e-mail: mackerle @ usbrno.cz 602 00 Brno, Příkop 8 tel.: 54517 5896, fax.4517 5892. Akce : R O S I C E ZMĚNA č.i ÚZEMNÍHO PLÁNU SÍDELNÍHO ÚTVARU Pořizovatel :

Více

URBANISTICKÉ STŘEDISKO JIHLAVA, spol. s r. o. Matky Boţí 11, 586 01 Jihlava ÚZEMNÍ PLÁN BŘEZSKÉ

URBANISTICKÉ STŘEDISKO JIHLAVA, spol. s r. o. Matky Boţí 11, 586 01 Jihlava ÚZEMNÍ PLÁN BŘEZSKÉ URBANISTICKÉ STŘEDISKO JIHLAVA, spol. s r. o. Matky Boţí 11, 586 01 Jihlava ÚZEMNÍ PLÁN BŘEZSKÉ zakázkové číslo: 03-30 Jihlava, srpen 2011 Záznam o účinnosti územně plánovací dokumentace Název dokumentace

Více

ZMĚNA Č. 3 ÚZEMNÍHO PLÁNU NEHVIZDY

ZMĚNA Č. 3 ÚZEMNÍHO PLÁNU NEHVIZDY ZMĚNA Č. 3 ÚZEMNÍHO PLÁNU NEHVIZDY První svazek: Preambule opatření obecné povahy I. Textová část Změny č. 3 územního plánu II. Grafická část Změny č. 3 územního plánu seznam Orgán, který ÚPD vydal: Zastupitelstvo

Více

ÚZEMNÍHO PLÁNU VIDOCHOV ÚZEMNÍ PLÁN VIDOCHOV

ÚZEMNÍHO PLÁNU VIDOCHOV ÚZEMNÍ PLÁN VIDOCHOV OBEC VIDOCHOV Vidochov 94, 509 01 Nová Paka Čj.: MUNPSZ/2010/16675/RO/VD Dne 7.12. 2012 OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY O VYDÁNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU VIDOCHOV Zastupitelstvo obce Vidochov, příslušné podle ustanovení

Více

Zpráva o uplatňování Územního plánu Vojkovice

Zpráva o uplatňování Územního plánu Vojkovice Zpráva o uplatňování Územního plánu Vojkovice schválená Zastupitelstvem obce Vojkovice dne 16. 4. 2014 dle ustanovení 55 odst. 1 zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon)

Více

ÚZEMNÍ PLÁN ŠTĚMĚCHY

ÚZEMNÍ PLÁN ŠTĚMĚCHY URBANISTICKÉ STŘEDISKO JIHLAVA, spol. s r. o. Matky Boží 11, 586 01 Jihlava -------------------------------------------------------------------- ÚZEMNÍ PLÁN ŠTĚMĚCHY zakázkové číslo: 07-27 Jihlava, únor

Více

ÚZEMNÍ PLÁN ROUDNICE NAD LABEM Změna č.1

ÚZEMNÍ PLÁN ROUDNICE NAD LABEM Změna č.1 STUDIO KAPA - ARCHITEKTURA, URBANISMUS, INTERIER, DESIGN -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

Územní plán Velké Žernoseky Opatření obecné povahy

Územní plán Velké Žernoseky Opatření obecné povahy Územní plán Velké Žernoseky Opatření obecné povahy Záznam o účinnosti Správní orgán, který územní plán vydal: Číslo jednací : Datum nabytí účinnosti územního plánu: Jméno a příjmení, funkce a podpis oprávněné

Více

IVAŇ. územního plánu NÁVRH ZADÁNÍ. Pořizovatel : Městský úřad Pohořelice Odbor územního plánování a stavební úřad Vídeňská 699 691 23 Pohořelice

IVAŇ. územního plánu NÁVRH ZADÁNÍ. Pořizovatel : Městský úřad Pohořelice Odbor územního plánování a stavební úřad Vídeňská 699 691 23 Pohořelice NÁVRH ZADÁNÍ územního plánu IVAŇ BŘEZEN 2008 Pořizovatel : Městský úřad Pohořelice Odbor územního plánování a stavební úřad Vídeňská 699 691 23 Pohořelice A. Požadavky vyplývající z politiky územního rozvoje,

Více

ÚZEMNÍ PLÁN VELETINY NÁVRH ÚZEMNÍHO PLÁNU

ÚZEMNÍ PLÁN VELETINY NÁVRH ÚZEMNÍHO PLÁNU Etapa územně plánovací dokumentace: návrh ÚZEMNÍ PLÁN VELETINY I. NÁVRH ÚZEMNÍHO PLÁNU PARÉ Č. 1 ÚZEMNÍ PLÁN VELETINY ZÁZNAM O ÚČINNOSTI Správní orgán, který územní plán vydal: Zastupitelstvo obce Veletiny

Více

ZMĚNA č.1 ÚZEMNÍHO PLÁNU MĚSTA KOŠŤANY Z A D Á N Í /NÁVRH K PROJEDNÁNÍ PODLE 47 SZ/

ZMĚNA č.1 ÚZEMNÍHO PLÁNU MĚSTA KOŠŤANY Z A D Á N Í /NÁVRH K PROJEDNÁNÍ PODLE 47 SZ/ ZMĚNA č.1 ÚZEMNÍHO PLÁNU MĚSTA KOŠŤANY Z A D Á N Í /NÁVRH K PROJEDNÁNÍ PODLE 47 SZ/ OBSAH: I. ÚVODNÍ ČÁST 3 a) ZÁKLADNÍ ÚDAJE 3 b) ROZHODNUTÍ O POŘÍZENÍ ZMĚNY ÚZEMNÍHO PLÁNU A O 3 ZPŮSOBU POŘIZOVÁNÍ c)

Více

ÚZEMNÍ PLÁN LOPENÍK A.1. TEXTOVÁ ČÁST

ÚZEMNÍ PLÁN LOPENÍK A.1. TEXTOVÁ ČÁST ÚZEMNÍ PLÁN LOPENÍK A.1. TEXTOVÁ ČÁST OBEC OKRES KRAJ POŘIZOVATEL PROJEKTANT Urbanismus Doprava Energetika Vodní hospodářství Zásobování plynem, TKO Ekologie, krajinný ráz Digitální zpracování : Lopeník

Více

VEŘEJNÁ VYHLÁŠKA, kterou se oznamuje VYSTAVENÍ NÁVRHU ZADÁNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU DOUDLEBY

VEŘEJNÁ VYHLÁŠKA, kterou se oznamuje VYSTAVENÍ NÁVRHU ZADÁNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU DOUDLEBY Statutární město České Budějovice M a gi s t r á t mě s t a Č e s ké B u děj o vi c e O d b o r ú z e mní h o pl á n o vá n í a a r c h i t e kt u r y n á m. Přemysla Ot a k a r a II, č. 1, 2 Magistrát

Více

ÚZEMNÍ PLÁN OBCE OHNÍČ. ZMĚNA č. 1 ODŮVODNĚNÍ

ÚZEMNÍ PLÁN OBCE OHNÍČ. ZMĚNA č. 1 ODŮVODNĚNÍ ÚZEMNÍ PLÁN OBCE OHNÍČ ZMĚNA č. 1 ODŮVODNĚNÍ ZMĚNA č.1 ÚPO OHNÍČ Strana 1 (celkem 7) ZÁZNAM O ÚČINNOSTI ZMĚNY č.1 ÚPO OHNÍČ Obsah textové části odůvodnění Změny č. 1 územního plánu obce Ohníč vypracované

Více

ÚZEMNÍ PLÁN VELKÉ MEZIŘÍČÍ

ÚZEMNÍ PLÁN VELKÉ MEZIŘÍČÍ URBANISTICKÉ STŘEDISKO JIHLAVA, spol. s r. o. Matky Boţí 11, 586 01 Jihlava -------------------------------------------------------------------- ÚZEMNÍ PLÁN VELKÉ MEZIŘÍČÍ NÁVRH zakázkové číslo: 24-38

Více

OBEC PĚČÍN. Veřejná vyhláška OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY: ÚZEMNÍ PLÁN PĚČÍN

OBEC PĚČÍN. Veřejná vyhláška OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY: ÚZEMNÍ PLÁN PĚČÍN OBEC PĚČÍN Číslo opatření obecné povahy: 1/08 Dne: 23.07.2008 Veřejná vyhláška OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY: ÚZEMNÍ PLÁN PĚČÍN Zastupitelstvo obce, příslušné podle 6 odst. 5) písm. c) zákona č. 183/2006 Sb.,

Více

NÁVRH PRO 1. OPAKOVANÉ VEŘEJNÉ PROJEDNÁNÍ

NÁVRH PRO 1. OPAKOVANÉ VEŘEJNÉ PROJEDNÁNÍ MALÉ PŘÍTOČNO ÚZEMNÍ PLÁN TEXTOVÁ ČÁST NÁVRH PRO 1. OPAKOVANÉ VEŘEJNÉ PROJEDNÁNÍ Zpracovatel: Ing. arch. J. Mejsnarová, autorizovaný architekt Spolupráce: Ing. arch. M. Tunková, autorizovaný architekt,

Více

OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY Č... Územní plán KOTOVICE. Prosinec 2015 ZÁZNAM O ÚČINNOSTI. Vydáno Zastupitelstvem obce Kotovice Nabytí účinnosti dne...

OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY Č... Územní plán KOTOVICE. Prosinec 2015 ZÁZNAM O ÚČINNOSTI. Vydáno Zastupitelstvem obce Kotovice Nabytí účinnosti dne... OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY Č... Územní plán KOTOVICE Prosinec 2015 ZÁZNAM O ÚČINNOSTI Vydáno Zastupitelstvem obce Kotovice Nabytí účinnosti dne...... MÚ Stod, odbor výstavby Ing. Hana Roudnická, oprávněná

Více

POŘIZOVATEL: OBEC ÚJEZD U VALAŠSKÝCH KLOBOUK: PROJEKTANT: Městský úřad Valašské Klobouky. Oddělení regionálního rozvoje a územního plánu.

POŘIZOVATEL: OBEC ÚJEZD U VALAŠSKÝCH KLOBOUK: PROJEKTANT: Městský úřad Valašské Klobouky. Oddělení regionálního rozvoje a územního plánu. ÚZEMNÍ PLÁN ÚJEZD U VALAŠSKÝCH KLOBOUK - NÁVRH - TEXTOVÁ ČÁST 1 POŘIZOVATEL: Městský úřad Valašské Klobouky Oddělení regionálního rozvoje a územního plánu Josef Mana OBEC ÚJEZD U VALAŠSKÝCH KLOBOUK: určený

Více

ÚZEMNÍHO PLÁNU SPOJIL

ÚZEMNÍHO PLÁNU SPOJIL ZPRÁVA O UPLATŇOVÁNÁNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU SPOJIL za období 2009 2013 na základě ustanovení 55 odst.1 zákona č.183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu, ve znění pozdějších předpisů (dále jen: stavební

Více

Opatření obecné povahy, kterým se vydává Změna č.1 Územního plánu Sázavka

Opatření obecné povahy, kterým se vydává Změna č.1 Územního plánu Sázavka Z M Ě N A Č. 1 Ú Z E M N Í H O P L Á N U S Á Z A V K A : 00P Opatření obecné povahy, kterým se vydává Změna č.1 Územního plánu Sázavka text A1 Výkres základního členění území - okolí obce 1:5000 A2 Výkres

Více

Úvod, použité podklady 2

Úvod, použité podklady 2 Obsah: str. Úvod, použité podklady 2 a) Vyhodnocení koordinace využívání území z hlediska širších vztahů v území, včetně souladu s územně plánovací dokumentací vydanou krajem 3 b) Údaje o splnění zadání,

Více

Zadání územního plánu obce DYMOKURY

Zadání územního plánu obce DYMOKURY Zadání územního plánu obce DYMOKURY ( návrh ) Listopad 2007 1 Objednatel: Obec Dymokury (zastoupena p.jaroslavem Červinkou starostou obce ) Revoluční 97 289 01 Dymokury Pořizovatel: Městský úřad Poděbrady

Více

A. ÚZEMNÍ PLÁN LUDGEŘOVICE

A. ÚZEMNÍ PLÁN LUDGEŘOVICE SPOLUFINANCOVÁNO Z PROSTŘEDKŮ EVROPSKÉHO FONDU PRO REGIONÁLNÍ ROZVOJ OBSAH ELABORÁTU A. ÚZEMNÍ PLÁN LUDGEŘOVICE A. TEXTOVÁ ČÁST A. GRAFICKÁ ČÁST A.1 ZÁKLADNÍ ČLENĚNÍ ÚZEMÍ MĚŘ. 1 : 5 000 A.2 HLAVNÍ VÝKRES

Více

ÚZEMNÍ PLÁN OSLAVICE

ÚZEMNÍ PLÁN OSLAVICE URBANISTICKÉ STŘEDISKO JIHLAVA, spol. s r. o. Matky Boží 11, 586 01 Jihlava -------------------------------------------------------------------- ÚZEMNÍ PLÁN OSLAVICE zakázkové číslo: 13-38 Jihlava, březen

Více

PŘÍLOHA Č.1 PROBLÉMY K ŘEŠENÍ V ÚPD JEDNOTLIVÝCH OBCÍ

PŘÍLOHA Č.1 PROBLÉMY K ŘEŠENÍ V ÚPD JEDNOTLIVÝCH OBCÍ PŘÍLOHA Č.1 PROBLÉMY K ŘEŠENÍ V ÚPD JEDNOTLIVÝCH OBCÍ OBEC BOJANOVICE Zachovalá koryta vodních toků (Kocába) oblast nezatížená nadměrným hlukem a znečištěním ovzduší registrovaný VKP zachovalé území původních

Více

OBCE S E L O U T K Y

OBCE S E L O U T K Y ÚZEMNÍ PLÁN OBCE S E L O U T K Y A. TEXTOVÁ ČÁST Vyhodnocení dopadu řešení ÚPn na ZPF a PUPFL půdní fond a na pozemky určené k plnění funkce lesa Pořizovatel: Obec Seloutky Zpracovatel: ing.arch.petr Malý

Více

ÚZEMNÍ PLÁN OBCE PETROVIČKY I. ETAPA - URBANISTICKÉ STUDIE (s náležitostmi konceptu územního plánu)

ÚZEMNÍ PLÁN OBCE PETROVIČKY I. ETAPA - URBANISTICKÉ STUDIE (s náležitostmi konceptu územního plánu) ÚZEMNÍ PLÁN OBCE PETROVIČKY I. ETAPA - URBANISTICKÉ STUDIE (s náležitostmi konceptu územního plánu) Královéhradecký kraj Pořizovatel : Obec Petrovičky Zpracovatel : JENA CZ s.r.o., Turnov Odborný garant

Více

LHOTA ÚZEMNÍ PLÁN TEXTOVÁ ČÁST

LHOTA ÚZEMNÍ PLÁN TEXTOVÁ ČÁST LHOTA ÚZEMNÍ PLÁN TEXTOVÁ ČÁST Označení správního orgánu, který územní plán vydal: Zastupitelstvo obce Lhota u Kamenných Žehrovic Číslo jednací: Datum nabytí účinnosti: Jméno a příjmení, funkce a podpis

Více

Anastázova 22, Praha 6 IČO 4430 4528

Anastázova 22, Praha 6 IČO 4430 4528 ČESKÁ REPUBLIKA STŘEDOČESKÝ KRAJ OBEC PĚČICE ICOB 571032 KATASTR 718742 PĚČICE ODŮVODNĚNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU PĚČICE TEXTOVÁ A TABULKOVÁ ČÁST Pořizovatel Magistrát města Mladá Boleslav Správní orgán Zastupitelstvo

Více

Kraj Vysočina (okres Havlíčkův Brod)

Kraj Vysočina (okres Havlíčkův Brod) CHŘENOVICE ÚZEMNÍ PLÁN Kraj Vysočina (okres Havlíčkův Brod) TEXTOVÁ ČÁST Duben 2010 Územní plán Chřenovice Objednatel: Obec Chřenovice Kraj Vysočina Pořizovatel: Městský úřad Světlá nad Sázavou Kraj Vysočina

Více

Počet katastrálních území 1 Celková rozloha (dle ČÚZK) 14127001 m 2 Rozloha zastavěného území (podle ÚP 2012)

Počet katastrálních území 1 Celková rozloha (dle ČÚZK) 14127001 m 2 Rozloha zastavěného území (podle ÚP 2012) Základní údaje o obci Název obce Strachotín Typ obec Počet katastrálních území 1 Celková rozloha (dle ČÚZK) 14127001 m 2 Rozloha zastavěného území (podle ÚP 2012) 51,7 ha Počet obyvatel (dle SLBD 2011)

Více

VELKÉ NĚMČICE. ODŮVODNĚNÍ ZMĚNY č. 3 ÚPN SÚ. ZHOTOVITEL: URBANISTICKÉ STŘEDISKO BRNO, spol. s r.o.

VELKÉ NĚMČICE. ODŮVODNĚNÍ ZMĚNY č. 3 ÚPN SÚ. ZHOTOVITEL: URBANISTICKÉ STŘEDISKO BRNO, spol. s r.o. VELKÉ NĚMČICE ODŮVODNĚNÍ ZMĚNY č. 3 ÚPN SÚ ZHOTOVITEL: URBANISTICKÉ STŘEDISKO BRNO, spol. s r.o. URBANISTICKÉ STŘEDISKO BRNO, spol. s r.o. e-mail: ciznerova@usbrno.cz 602 00 Brno, Příkop 8 duchacek@usbrno.cz

Více

ZPRÁVA O UPLATŇOVÁNÁNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU DĚTENICE za období 2010-2014

ZPRÁVA O UPLATŇOVÁNÁNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU DĚTENICE za období 2010-2014 ZPRÁVA O UPLATŇOVÁNÁNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU DĚTENICE za období 2010-2014 na základě ustanovení 55 odst.1 zákona č.183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu, ve znění pozdějších předpisů (dále jen: stavební

Více

TEXTOVÁ ČÁST ÚZEMNÍ PLÁN. 2. Koncepce rozvoje území obce, ochrany a rozvoje jeho hodnot

TEXTOVÁ ČÁST ÚZEMNÍ PLÁN. 2. Koncepce rozvoje území obce, ochrany a rozvoje jeho hodnot Obsah textové části: TEXTOVÁ ČÁST... 2 ÚZEMNÍ PLÁN... 2 1. Vymezení zastavěného území... 2 2. Koncepce rozvoje území obce, ochrany a rozvoje jeho hodnot... 2 3. Urbanistická koncepce, včetně vymezení zastavitelných

Více

Zpráva o uplatňování Územního plánu pro Obec Starý Jičín v letech 2008-2012

Zpráva o uplatňování Územního plánu pro Obec Starý Jičín v letech 2008-2012 Zpráva o uplatňování Územního plánu pro Obec Starý Jičín v letech 2008-2012 Úvod Územní plán pro Obec Starý Jičín (dále jen ÚP) byl pořízen dle zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu,

Více

ODŮVODNĚNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU TEXTOVÁ ČÁST

ODŮVODNĚNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU TEXTOVÁ ČÁST KÁMEN k.ú. Kámen u Pacova, k.ú. Nízká Lhota ODŮVODNĚNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU TEXTOVÁ ČÁST Zpracovatel : Pořizovatel : Ing. arch. Milič Maryška Městský úřad Pacov Letohradská 3/369 Odbor výstavby 170 00 Praha

Více

OBSAH. A.Textová část. B.Výkresová část

OBSAH. A.Textová část. B.Výkresová část OBSAH A.Textová část A.1.1 Základní údaje A.1.2 Uspořádání studie A.1.3 Výchozí podklady pro vypracování A.1.4 Hlavní cíle řešení A.1.5 Zhodnocení vztahu dříve zpracované územně plánovací dokumentace a

Více

ÚZEMNÍ PLÁN ÚJEZD POD TROSKAMI

ÚZEMNÍ PLÁN ÚJEZD POD TROSKAMI Obec Újezd pod Troskami Újezd pod Troskami č.p. 29 512 63 Rovensko pod Troskami Projektant: ÚZEMNÍ PLÁN ÚJEZD POD TROSKAMI REGIO, projektový ateliér s.r.o. Autorský kolektiv: Ing. arch. Jana Šejvlová,

Více

ÚZEMNÍ PLÁN PROSTĚJOVIČKY NÁVRH ZADÁNÍ

ÚZEMNÍ PLÁN PROSTĚJOVIČKY NÁVRH ZADÁNÍ ÚZEMNÍ PLÁN PROSTĚJOVIČKY NÁVRH ZADÁNÍ Návrh zadání územního plánu Prostějovičky (dále jen návrh zadání ) určený k veřejnoprávnímu projednání v souladu s 47 zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování

Více

ODŮVODNĚNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU

ODŮVODNĚNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU EŠ k.ú. Eš ODŮVODNĚNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU TEXTOVÁ ČÁST Zpracovatel : Pořizovatel : Ing. arch. Milič Maryška Městský úřad Pacov Letohradská 3/369 Odbor výstavby 170 00 Praha 7 Náměstí Svobody 1 395 01 Pacov

Více

N Á V R H Z A D Á N Í

N Á V R H Z A D Á N Í ÚZEMNÍ PLÁN BÍLÁ N Á V R H Z A D Á N Í určený k projednání Zpracován ve smyslu 47 zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon), v platném znění, a zpracován v souladu s

Více

Ú Z E M N Í S T U D I E. k. ú. S O K O L N I C E

Ú Z E M N Í S T U D I E. k. ú. S O K O L N I C E Ú Z E M N Í S T U D I E Lokalita Z2 Ul. Nová k. ú. S O K O L N I C E Brno, 10/2015 Jarmila Haluzová, ATELIÉR PROJEKTIS, Pekařská 37, 602 00 Brno pracoviště Ponávka 2, 602 00 Brno, tel. 545213226 Okres

Více

RYBÍ návrh úz. plánu - odůvodnění

RYBÍ návrh úz. plánu - odůvodnění RYBÍ návrh úz. plánu - odůvodnění leden 2015 Ing. arch. Jana Benešová, Atelier URBI Talichova 39, 623 00 Brno tel.: 547 250 469, fax: 547 221 410 e-mail: atelier-urbi@volny.cz RYBÍ Návrh územního plánu

Více

ÚZEMNÍ PLÁN STRUŽINEC

ÚZEMNÍ PLÁN STRUŽINEC ÚZEMNÍ PLÁN STRUŽINEC OBJEDNATEL: OBEC STRUŽINEC POŘIZOVATEL: MĚÚ SEMILY, OBVODNÍ STAVEBNÍ ÚŘAD, ODD. ÚZEMNÍHO PLÁNOVÁNÍ VEDOUCÍ PROJEKTANT: ING. ARCH. ALENA KOŠŤÁLOVÁ ZODPOVĚDNÍ PROJEKTANTI: URBANISTICKÉ

Více

MĚSTSKÝ ÚŘAD PŘÍBRAM ODBOR KONCEPCE A ROZVOJE MĚSTA

MĚSTSKÝ ÚŘAD PŘÍBRAM ODBOR KONCEPCE A ROZVOJE MĚSTA Ú Z E M N Í P L Á N HORČÁPSKO POŘIZOVATEL: MĚSTSKÝ ÚŘAD PŘÍBRAM ODBOR KONCEPCE A ROZVOJE MĚSTA ZPRACOVATEL: IVAN PLICKA STUDIO s.r.o. DUBEN 2015 1 AUTORISACE Pořizovatel: Městský úřad Příbram Odbor koncepce

Více

a) Požadavky vyplývající z politiky územního rozvoje, územně plánovací dokumentace vydané krajem, popřípadě z dalších širších územních vztahů

a) Požadavky vyplývající z politiky územního rozvoje, územně plánovací dokumentace vydané krajem, popřípadě z dalších širších územních vztahů UZEMNI PLAN ZLATA zadání územního plánu říjen zab zadání upravené po '',,1/ projednání pořizovatg1*filfli úřad Brandýs nad r!.ll':.,.:l^ e-. Labem " '** +-qri;$$vaiu9tě$ova -ýe&vrs'lá,'-e "aa ' Zotx /

Více

Jenišov komerční zóna na pozemku p.č. 404/5 Územní studie

Jenišov komerční zóna na pozemku p.č. 404/5 Územní studie Jenišov komerční zóna na pozemku p.č. 404/5 Územní studie A. Identifikační údaje B. Základní údaje B.1 Důvody pro pořízení studie B.2 Hlavní cíle řešení B.3 Schválené územně plánovací dokumentace C. Řešení

Více

Příloha TEXTOVÁ ČÁST ÚZEMNÍHO PLÁNU LUČINA MĚNĚNÉHO ZMĚNOU Č. 1 (SROVNÁVACÍ TEXT) A. Vymezení zastavěného území B. Základní koncepce rozvoje území

Příloha TEXTOVÁ ČÁST ÚZEMNÍHO PLÁNU LUČINA MĚNĚNÉHO ZMĚNOU Č. 1 (SROVNÁVACÍ TEXT) A. Vymezení zastavěného území B. Základní koncepce rozvoje území Příloha TEXTOVÁ ČÁST ÚZEMNÍHO PLÁNU LUČINA MĚNĚNÉHO ZMĚNOU Č. 1 (SROVNÁVACÍ TEXT) A. Vymezení zastavěného území B. Základní koncepce rozvoje území obce, ochrany a rozvoje jeho hodnot C. Urbanistická koncepce,

Více