PŘÍSPĚVEK AŽ 500 KČ NA OČKOVÁNÍ

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "PŘÍSPĚVEK AŽ 500 KČ NA OČKOVÁNÍ"

Transkript

1 NEJVYŠŠÍ ČAS NA VÝHODY OD VZP ČR

2 je největší tuzemskou zdravotní pojišťovnou nabízí největší počet přepážkových pracovišť postará se o vás v každé životní situaci garantuje i nejnákladnější a nejmodernější zdravotní péči pro své klienty má každý rok připravenou širokou nabídku finančních příspěvků Příspěvky může čerpat každý klient VZP ČR, který splní základní podmínky i podmínky doplňující, stanovené u jednotlivých příspěvků. Např. u ozdravných pobytů musí být jak dítě, tak i jeho oba zákonní zástupci pojištěni u VZP ČR a nesmí mít vymahatelný dluh na pojistném ani na penále. Pokud je dítě v péči jednoho zákonného zástupce, je třeba předložit o této skutečnosti čestné prohlášení, a pak platí zmíněná podmínka jen pro tohoto zákonného zástupce. Základní podmínky při žádosti o finanční příspěvek: 1. předložení průkazu pojištěnce VZP ČR (ev. předání registračního listu VZP ČR pojištěncem jiné zdravotní pojišťovny) a následné ověření totožnosti klienta 2. bezdlužnost: VZP ČR neeviduje u pojištěnce dluh na pojistném a penále v případě nezletilých pojištěnců nemá vymahatelný dluh ani žadatel o příspěvek zákonný zástupce 3. VZP ČR není známa nová registrace u jiné zdravotní pojišťovny v budoucím období 4. předložení žádosti o příspěvek Žádost a s ní související doklady o platbě by měly být předloženy do 30 dnů u očkování po aplikaci vakcíny, u rovnátek a příspěvku na ochrannou sportovní pomůcku po zaplacení, u pobytů a kurzů po jejich absolvování. Protože však chceme vyjít maximálně vstříc našim pojištěncům, budeme v odůvodněných případech doklady předložené k poskytnutí příspěvku později posuzovat individuálně. Doklady o platbě musí mít datum vystavení nejpozději do konce roku Více informací o jednotlivých příspěvcích poskytne kterékoli přepážkové pracoviště VZP ČR. K dispozici je také infolinka , ová adresa info@vzp.cz nebo webové stránky

3 PŘÍSPĚVEK AŽ 500 KČ NA OČKOVÁNÍ proti chřipce proti klíšťové encefalitidě proti meningokokovým nákazám proti žloutence A, B, A+B proti příušnicím proti pneumokokovým nákazám dětem ve věku 1-5 let proti karcinomu děložního hrdla dívkám od 13 do 18 let, a to na každou ze tří dávek očkovací látky aplikovanou v roce 2008, tedy maximálně Kč Příspěvek na očkování je v roce 2008 poskytován jednorázově, to znamená, že pojištěnec má nárok na příspěvek na jedno očkování ročně. Výjimkou je očkování proti karcinomu děložního hrdla, na které může být příspěvek čerpán, aniž by to omezilo nárok na příspěvky na ostatní druhy očkování. Rozhodující pro přiznání příspěvku je aplikace vakcíny v roce 2008 (bez vazby na dokončené očkování všemi dávkami). Nutné je předložit potvrzení smluvního zdravotnického zařízení (event. hygienické stanice nebo zdravotního ústavu) o aplikaci očkovací látky a doklad o zaplacení očkovací látky a aplikace. Příspěvek je vyplácen dle předložených dokladů, maximálně však ve výši 500 Kč. PŘÍSPĚVEK AŽ KČ NA FIXNÍ ORTODONTICKÉ APARÁTKY Příspěvek poskytuje VZP ČR dětem do 18 let dní, a to jedenkrát za život, pokud je léčba zahájena v roce Příspěvek je určen na pořízení celého ortodontického aparátku a je vyplacen po předložení dokladu o zaplacení, vystaveného smluvním zdravotnickým zařízením. PŘÍSPĚVEK AŽ KČ MATKÁM Příspěvek je určen na kurzy cvičení a plavání těhotných nebo matek s dětmi do 3 let dní a na kurzy profylaxe (přípravy k porodu). Příspěvek je poskytován v roce 2008 jednorázově na jednu z uvedených aktivit, a to na základě předložení dokladu o zaplacení po absolvování kurzu.

4 PŘÍSPĚVEK NA LÉČBU ZÁVISLOSTI NA TABÁKU až Kč všem pojištěncům nad 18 let až Kč, je-li pojištěncem těhotná žena Příspěvek náleží těhotným ženám nebo pojištěncům nad 18 let a je určen na náklady léčivého přípravku zakoupeného v době léčby závislosti na tabáku. Léčba musí probíhat nejméně 3 měsíce ve zdravotnickém nebo jiném zařízení s odpovídající odborností. Součástí dokladu o zaplacení léčby a léčivého přípravku musí být potvrzení tohoto zařízení o termínu zahájení a ukončení kurzu a musí obsahovat počáteční a konečnou denní spotřebu tabákových výrobků. Příspěvek náleží pouze žadatelům, kteří přestali kouřit. Je-li žadatelkou o příspěvek těhotná žena, musí předložit těhotenský průkaz. PŘÍSPĚVEK AŽ 600 KČ NA BEZLEPKOVOU DIETU PRO DĚTI S DIAGNÓZOU CELIAKIE VZP ČR je jedinou tuzemskou zdravotní pojišťovnou, která od 1. července 2008 poskytuje příspěvek 100 Kč měsíčně dětem do 18 let dní s diagnózou celiakie. Příspěvek bude dítěti vyplacen jednorázově na celé 2. pololetí roku 2008 ve výši 600 Kč. Při žádosti o něj je třeba doložit potvrzení o diagnóze včetně indikované péče. PŘÍSPĚVEK AŽ 500 KČ NA SPORTOVNÍ PŘILBY Příspěvek poskytuje VZP ČR dětem do 15 let dní. Lze ho využít na nákup ochranné sportovní přilby cyklistické, in-line, lyžařské, snowboardové, hokejové, vodácké apod. nebo na libovolné sportovní chrániče (kolenní, loketní, páteřní atd.). Ochranná pomůcka musí být předmětem nákupu roku Příspěvek je poskytován jednorázově a je určen na jednu z uvedených ochranných pomůcek. Není určen na nákup v obchodech s partiovým zbožím, second-handech apod.

5 PŘÍSPĚVEK NA OZDRAVNÝ POBYT PRO DÁRCE KRVE A KOSTNÍ DŘENĚ až Kč dárcům kostní dřeně je určen letošním dárcům kostní dřeně pro nepříbuzenské dárcovství. až Kč oceněným dárcům krve je určen letos oceněným držitelům zlaté, stříbrné nebo bronzové Medaile dr. Jana Janského nebo Zlatého kříže ČČK. Příspěvek je realizován formou šeku vystaveného na jméno pojištěnce-dárce. Šek opravňuje k úhradě nákladů na tuzemský lázeňský rehabilitační pobyt v partnerských zařízeních nebo v dalších dle dohody s příslušným krajským pracovištěm VZP ČR. S žádostí o příspěvek je nutné předložit doklad o dárcovství a doklad o zaplacení lázeňského pobytu nebo rehabilitačních aktivit. Navíc dárcům krve a kostní dřeně nabízíme až 35 dní cestovního pojištění léčebných výloh v kalendářním roce zdarma a zvýhodněnou sazbu ročního pojištění léčebných výloh na opakované výjezdy do zahraničí. PŘÍSPĚVEK AŽ KČ NA TUZEMSKÉ OZDRAVNÉ POBYTY Je od určen dětem do 18 let (17 let dní), které se zúčastní tuzemského ozdravného pobytu v délce minimálně 1 týdne. Za takový pobyt se považuje např. i školka nebo škola v přírodě. Ozdravný pobyt může být organizován odborným nebo profesním sdružením, nebo může jít o pobyt individuální. Příspěvek je poskytnut na základě žádosti, k níž je třeba přiložit doklad o zaplacení ozdravného pobytu. Z předložených dokladů musí být zřejmá délka ozdravného pobytu. Příspěvek je poskytován jednorázově jednou v roce, a to po absolvování pobytu. Podmínkou pro přiznání příspěvku je, že se dítě v roce 2008 neúčastnilo akce Mořský koník ani nečerpalo příspěvek na jiný ozdravný pobyt. Důležité je, aby doklad o zaplacení pobytu byl prokazatelně spojen s pojištěncem a ozdravným pobytem, na který je příspěvek požadován. Příspěvky nelze využít na pobyty, které jsou hrazeny z prostředků veřejného zdravotního pojištění (např. na pobyty v dětských ozdravovnách nebo odborných léčebnách), nebo k úhradě regulačních poplatků.

6 PŘÍSPĚVEK AŽ KČ NA OZDRAVNÉ POBYTY DĚTÍ S VÁŽNÝM CHRONICKÝM ONEMOCNĚNÍM Příspěvek je od určen na zahraniční nebo tuzemský ozdravný pobyt v délce minimálně 7 dní dětem do 18 let ( dní), které nečerpají příspěvek na jiný ozdravný pobyt, ani se v roce 2008 neúčastnily akce Mořský koník. K žádosti o příspěvek je potřeba předložit potvrzení diagnózy praktickým lékařem pro děti a dorost nebo specialistou a originál dokladu o úhradě ozdravného pobytu na konkrétního pojištěnce. Z předložených dokladů musí být zřejmá délka ozdravného pobytu. Příspěvek náleží dítěti s některou z uvedených diagnóz či jejich kombinací: vrozené vady celiakie diabetes porucha metabolismu tuků poruchy příjmu potravy (obezita, anorexie, bulimie) fenylketonurie juvenilní idiopatická artritida a obdobná onemocnění těžké vady zraku a sluchu neurologické poruchy léčba růstovým hormonem PŘÍSPĚVEK AŽ KČ NA OZDRAVNÉ POBYTY PRO DOSPĚLÉ S ONKOLOGICKÝM ONEMOCNĚNÍM V REMISI, S LYMFEDÉMEM Příspěvek je od poskytován pojištěnci od 18 let věku s onkologickým onemocněním v remisi, s následky po léčbě v podobě lymfedému. Pojištěnec, který absolvuje tuzemský nebo zahraniční ozdravný pobyt v délce nejméně 7 dní, musí být u VZP ČR pojištěn nejméně 2 roky. K žádosti o příspěvek je třeba doložit potvrzení diagnózy a originál dokladu o úhradě ozdravného pobytu na konkrétního pojištěnce. Z předložených dokladů musí být zřejmá délka ozdravného pobytu. Pobyt může být pořádaný individuálně nebo organizovaně. Příspěvek bude vyplacen po absolvování ozdravného pobytu na základě individuální žádosti pojištěnce.

7 PŘÍSPĚVEK AŽ KČ NA OZDRAVNÉ POBYTY DĚTÍ S ONKOLOGICKÝM ONEMOCNĚNÍM V REMISI Příspěvek je od určen pro děti do 18 let ( dní) s diagnózou onkologického onemocnění v remisi na ozdravné tuzemské i zahraniční pobyty v délce minimálně 7 dní. Dítě nesmí v roce 2008 čerpat jiný příspěvek na ozdravný pobyt, ani se účastnit akce Mořský koník. Příspěvek je poskytnut na základě žádosti, k níž je třeba přiložit doklad o zaplacení ozdravného pobytu na konkrétního pojištěnce a potvrzení ošetřujícího lékaře dítěte dokládající splnění indikačního kritéria. Z dokladů musí být zřejmá délka ozdravného pobytu. PŘÍSPĚVEK AŽ KČ NA OZDRAVNÉ POBYTY DĚTÍ S MENTÁLNÍM POSTIŽENÍM Příspěvek náleží od dětem do 18 let (17 let dní) s mentálním postižením, které se zúčastní ozdravného tuzemského nebo zahraničního pobytu v délce minimálně 7 dní. Podmínkou pro jeho přiznání je, že dítě nečerpá od VZP ČR jiný příspěvek na ozdravný pobyt, ani se v roce 2008 neúčastnilo akce Mořský koník. K žádosti o příspěvek je třeba doložit potvrzení diagnózy a originál dokladu o úhradě ozdravného pobytu na konkrétního pojištěnce. Z předložených dokladů musí být zřejmá délka ozdravného pobytu. PŘÍSPĚVEK NA SNIŽOVÁNÍ NADVÁHY A OBEZITY až Kč dětem do 15 let ( dní) s obezitou až 500 Kč dětem do 15 let ( dní) s nadváhou až 500 Kč pojištěncům nad 15 let s obezitou Příspěvek je určen na léčbu nadváhy a obezity a na náklady léčivého přípravku. Léčba musí probíhat nejméně 3 měsíce ve zdravotnickém nebo jiném zařízení s odpovídající odborností. Součástí žádosti o příspěvek musí být potvrzení tohoto zařízení o termínu zahájení a ukončení kurzu a musí obsahovat počáteční a konečnou hmotnost pojištěnce, event. vyznačení obezity nebo nadváhy (u dítěte), a počáteční a konečný BMI index (u pojištěnce nad 15 let). Příspěvek náleží pojištěnci, který snížil svoji hmotnost nebo BMI index.

8 Největší zdravotní pojišťovna se o vás postará nejlépe VZP ČR garantuje i nejnákladnější a nejmodernější zdravotní péči ve smluvních zdravotnických zařízení. Kdykoliv se o tom může přesvědčit každý z našich více než 6,5 milionu klientů. I vy se na nás můžete spolehnout.

ZDRAVOTNÍ PROGRAMY PRO POJIŠTĚNCE ZPŠ. Využívejte osobní elektronický účet pojištěnce KARTA MÉHO SRDCE.

ZDRAVOTNÍ PROGRAMY PRO POJIŠTĚNCE ZPŠ. Využívejte osobní elektronický účet pojištěnce KARTA MÉHO SRDCE. ZDRAVOTNÍ PROGRAMY PRO POJIŠTĚNCE ZPŠ Využívejte osobní elektronický účet pojištěnce KARTA MÉHO SRDCE. 2016 Zdravotní programy 2016 Zdravotní programy 2016 jsou určeny pro pojištěnce Zaměstnanecké pojišťovny

Více

BENEFITY V ROCE 2016 pro pojištěnce VZp ČR 17

BENEFITY V ROCE 2016 pro pojištěnce VZp ČR 17 BENEFITY V ROCE 2016 pro pojištěnce VZP ČR 17 VZP Chceme být i vaší jedničkou Všeobecná zdravotní pojišťovna je největší a nejstabilnější zdravotní pojišťovnou ČR má bezmála 6 milionů klientů existuje

Více

BENEFITY V ROCE 2016 PRO POJIŠTĚNCE VZP ČR

BENEFITY V ROCE 2016 PRO POJIŠTĚNCE VZP ČR BENEFITY V ROCE 2016 PRO POJIŠTĚNCE VZP ČR 17 VZP CHCEME BÝT I VAŠÍ JEDNIČKOU Všeobecná zdravotní pojišťovna je největší a nejstabilnější zdravotní pojišťovnou ČR má bezmála 6 milionů klientů existuje

Více

v neziskové organizaci

v neziskové organizaci Seminář Právo a daně v neziskové organizaci Lektor: Mgr. Jan Hloušek Olomouc 16. 6. 2005 SMLUVNÍ VZTAHY V NNO Smluvní vztahy upravuje zákon č. 40/1964 Sb., občanský zákoník strany smluvního vztahu obsah

Více

OZNÁMENÍ O VYHLÁŠENÍ VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ. na služební místo ředitel/ředitelka sekce ochrany a podpory veřejného zdraví

OZNÁMENÍ O VYHLÁŠENÍ VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ. na služební místo ředitel/ředitelka sekce ochrany a podpory veřejného zdraví Ředitel Krajské hygienické stanice Zlínského kraje se sídlem ve Zlíně Havlíčkovo nábřeží 600, 760 01 Zlín Tel. 577210266, fax: 577006746, e-mail: khs@khszlin.cz, podatelna@khszlin.cz, ID: xwsai7r Č.j.:

Více

Zdravé město Chrudim připravilo společně s partnery v rámci kampaně Národních dnů bez úrazů následující akce : Kampaň Na kolo jen s přilbou

Zdravé město Chrudim připravilo společně s partnery v rámci kampaně Národních dnů bez úrazů následující akce : Kampaň Na kolo jen s přilbou Kampaň Národní dny bez úrazů je jednou z největších komunitních kampaní, která je zacílena na prevenci úrazů zejména u dětí a mládeže. Kampaň Národní dny bez úrazů, probíhající pod záštitou Světové zdravotní

Více

Řidiči a jejich zdravotní způsobilost. MUDr. Petr Němeček, praktický lékař, lékař pracovnělékařských služeb SPEA Olomouc, s.r.o.

Řidiči a jejich zdravotní způsobilost. MUDr. Petr Němeček, praktický lékař, lékař pracovnělékařských služeb SPEA Olomouc, s.r.o. Řidiči a jejich zdravotní způsobilost MUDr. Petr Němeček, praktický lékař, lékař pracovnělékařských služeb SPEA Olomouc, s.r.o. Legislativní rámec Zákon ze dne 14. září 2000 o provozu na pozemních komunikacích

Více

Pravidla pro přidělování městských bytů do nájmu

Pravidla pro přidělování městských bytů do nájmu Pravidla pro přidělování městských bytů do nájmu Část I. Základní pojmy 1. Pro účely těchto pravidel se rozumí Bytem Bytovou komisí Místnost nebo soubor místností, které jsou dle rozhodnutí stavebního

Více

OZNÁMENÍ O VYHLÁŠENÍ VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ. na služební místo vedoucí oddělení pracovního lékařství a fyziologie práce

OZNÁMENÍ O VYHLÁŠENÍ VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ. na služební místo vedoucí oddělení pracovního lékařství a fyziologie práce Ředitel Krajské hygienické stanice Zlínského kraje se sídlem ve Zlíně Havlíčkovo nábřeží 600, 760 01 Zlín Tel. 577210266, fax: 577006746, e-mail: khs@khszlin.cz, podatelna@khszlin.cz, ID: xwsai7r Č.j.:

Více

PRAVIDLA PRO PŘIDĚLOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU MĚSTA OSTROV NA PODPORU SPORTOVNÍCH, KULTURNÍCH A ZÁJMOVÝCH AKTIVIT

PRAVIDLA PRO PŘIDĚLOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU MĚSTA OSTROV NA PODPORU SPORTOVNÍCH, KULTURNÍCH A ZÁJMOVÝCH AKTIVIT PRAVIDLA PRO PŘIDĚLOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU MĚSTA OSTROV NA PODPORU SPORTOVNÍCH, KULTURNÍCH A ZÁJMOVÝCH AKTIVIT Zastupitelstvo města Ostrov schválilo usnesením č. 224/15 dne 11. listopadu 2015 tato Pravidla

Více

Směrnice kvestora č. 1/2007 o cestovních náhradách

Směrnice kvestora č. 1/2007 o cestovních náhradách Směrnice kvestora č. 1/2007 o cestovních náhradách Poskytování náhrad výdajů při pracovních cestách vychází ze zák.č.262/2006 Sb., zákoník práce, v platném znění (dále jen zákon). Tato směrnice upravuje

Více

Návrh pojistníka na změnu pojistné smlouvy (WÜSTENROT EveryBody) *17929A* Zahrnutí dalších osob do pojištění

Návrh pojistníka na změnu pojistné smlouvy (WÜSTENROT EveryBody) *17929A* Zahrnutí dalších osob do pojištění Návrh pojistníka na změnu pojistné smlouvy (WÜSTENROT EveryBody) *17929A* Pojistník (titul, jméno(a) a příjmení) Wüstenrot pojišťovna a.s., Na Hřebenech II 1718/8, 140 23 Praha 4 IČO: 24800682, zapsaná

Více

MUDr.Ivana Hodačová jednatel/ka. Michal Dolejší vedoucí referátu ambulantních poskytovatelů. Článek I.

MUDr.Ivana Hodačová jednatel/ka. Michal Dolejší vedoucí referátu ambulantních poskytovatelů. Článek I. Dodatek č. 2 ke Smlouvě o poskytování a úhradě hrazených služeb č. 6A08B002 ze dne (dále jen Smlouva ) (kombinovaná kapitačně výkonová platba u praktických lékařů pro dospělé) uzavřené mezi smluvními stranami:

Více

PRAVIDLA pro poskytování individuálních dotací z rozpočtu Města Velké Opatovice

PRAVIDLA pro poskytování individuálních dotací z rozpočtu Města Velké Opatovice Město Velké Opatovice, Zámek 14, 679 63 Velké Opatovice PRAVIDLA pro poskytování individuálních dotací z rozpočtu Města Velké Opatovice podle zákona č.250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů

Více

ZÁPISNÍ LIST DO 1. TŘÍDY pro školní rok 2016/2017 (dotazník pro rodiče)

ZÁPISNÍ LIST DO 1. TŘÍDY pro školní rok 2016/2017 (dotazník pro rodiče) 25. základní škola Plzeň, Chválenická 17, příspěvková organizace ZÁPISNÍ LIST DO 1. TŘÍDY pro školní rok 2016/2017 (dotazník pro rodiče) TV HV VV Jedničkou označte svojí první volbu zaměření třídy a dvojkou

Více

Grantový program města Český Krumlov

Grantový program města Český Krumlov Grantový program Města Český Krumlov - Sport a tělovýchova pro mládež do 18ti let Grantový program města Český Krumlov Sport a tělovýchova pro mládež do 18ti let PODMÍNKY PRO PŘIDĚLENÍ FINANČNÍCH PROSTŘEDKŮ

Více

Zásady o poskytování dotace z rozpočtu města Slaného pro sportovní organizace (dále jen "Zásady")

Zásady o poskytování dotace z rozpočtu města Slaného pro sportovní organizace (dále jen Zásady) Město Slaný na základě ustanovení 85 a 102 zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), ve znění pozdějších předpisů, vydává Zásady o poskytování dotace z rozpočtu města Slaného pro sportovní organizace.

Více

Obecné zásady poskytování individuálních (mimořádných) dotací z rozpočtu města Hodonína. na rok 2016

Obecné zásady poskytování individuálních (mimořádných) dotací z rozpočtu města Hodonína. na rok 2016 Obecné zásady poskytování individuálních (mimořádných) dotací z rozpočtu města Hodonína na rok 2016 Schváleno zastupitelstvem města Hodonína dne: 15.12.2015 1. Úvod Město Hodonín může v souladu se zákonem

Více

Všeobecné obchodní podmínky

Všeobecné obchodní podmínky Všeobecné obchodní podmínky Všeobecné smluvní podmínky Lázní Teplice nad Bečvou a.s. upravují vzájemný smluvní vztah mezi společností Lázně Teplice nad Bečvou a.s. se sídlem Teplice nad Bečvou č. p. 63,

Více

Oznámení o vyhlášení výběrového řízení

Oznámení o vyhlášení výběrového řízení 1 Národní archiv Archivní 4/2257, 149 00 Praha 4 Oznámení o vyhlášení výběrového řízení na služební místo odborný rada archivář v oddělení kontroly výkonu spisové služby, fondů státní správy po roce 1992

Více

METODIKA. pro žadatele o poskytnutí státní dotace v rámci Národního programu zdraví projekty podpory zdraví. pro rok 2015

METODIKA. pro žadatele o poskytnutí státní dotace v rámci Národního programu zdraví projekty podpory zdraví. pro rok 2015 DOTAČNÍ PROGRAM MZ ČR NÁRODNÍ PROGRAM ZDRAVÍ PROJEKTY PODPORY ZDRAVÍ METODIKA pro žadatele o poskytnutí státní dotace v rámci Národního programu zdraví projekty podpory zdraví Ministerstvo zdravotnictví

Více

I. Termín a místo konání dražby. Označení dražebníka a navrhovatele dražby. Předmět dražby. Popis předmětu dražby a jeho stavu

I. Termín a místo konání dražby. Označení dražebníka a navrhovatele dražby. Předmět dražby. Popis předmětu dražby a jeho stavu D R A Ž E B N Í V Y H L Á Š K A vyhotovená dle 20 zák. č. 26/2000 Sb., o veřejných dražbách, ve znění pozdějších předpisů I. Termín a místo konání dražby Touto Dražební vyhláškou se vyhlašuje konání veřejné

Více

S m l o u v a č. 5/ZF/RP Brno/2015 o poskytnutí finančních prostředků z fondu prevence Všeobecné zdravotní pojišťovny České republiky

S m l o u v a č. 5/ZF/RP Brno/2015 o poskytnutí finančních prostředků z fondu prevence Všeobecné zdravotní pojišťovny České republiky S m l o u v a č. 5/ZF/RP Brno/2015 o poskytnutí finančních prostředků z fondu prevence Všeobecné zdravotní pojišťovny České republiky uzavřená v souladu s 1746 odst. 2 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník,

Více

životopis dovolenou půjčka 20000 půjčka 20000 půjčka 20000 do

životopis dovolenou půjčka 20000 půjčka 20000 půjčka 20000 do bezúročná půjčka zaměstnanci vzor životopis. cz Co má společného vila v Litoměřicích, zdr sazby DPH. 000 kč na bezúročná půjčka zaměstnanci vzor životopis dovolenou půjčka 20000 půjčka 20000 půjčka 20000

Více

Obchodní podmínky pronájmu společnosti ZEPPELIN CZ s.r.o.

Obchodní podmínky pronájmu společnosti ZEPPELIN CZ s.r.o. Obchodní podmínky pronájmu společnosti ZEPPELIN CZ s.r.o. 1. Základní ustanovení 1.1 Tyto obchodní podmínky pronájmu ( OPP ) pronajímatele se ve smyslu 1751 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník ( OZ

Více

Zápisní řád Klubu přátel psů pražských krysaříků (KPPPK)z.s.

Zápisní řád Klubu přátel psů pražských krysaříků (KPPPK)z.s. Zápisní řád Klubu přátel psů pražských krysaříků (KPPPK)z.s. PREAMBULE 1. Cílem klubu přátel psů pražských krysaříků (dále jen KPPPK či klub) je chov čistokrevného plemene psů s průkazem původu při zachování

Více

Popis předmětu dražby a jeho stavu: Bytová jednotka č.449/9 o velikosti 3 + 1 užitná plocha 75,46 m2 - po provedené stavební úpravě 3 + kk - se

Popis předmětu dražby a jeho stavu: Bytová jednotka č.449/9 o velikosti 3 + 1 užitná plocha 75,46 m2 - po provedené stavební úpravě 3 + kk - se č.j.: 0745 D 000006 / 16 DRAŽEBNÍ VYHLÁŠKA Nedobrovolné elektronické dražby vyhotovená dle 43 zákona č. 26/2000 Sb., v platném znění. Bod 1. Touto dražební vyhláškou se vyhlašuje konání dražby nedobrovolné

Více

Program 7.4 Archeologie

Program 7.4 Archeologie Program 7.4 Archeologie Vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci Číslo a název oblasti podpory: 7. Kultura, památková péče a cestovní ruch Číslo a název programu: 7.4 Archeologie Záchrana a poznání

Více

ČÁST PRVNÍ ÚVODNÍ USTANOVENÍ ( 1) 1 Předmět úpravy Tento zákon zapracovává příslušné předpisy Evropské unie 1 a upravuje

ČÁST PRVNÍ ÚVODNÍ USTANOVENÍ ( 1) 1 Předmět úpravy Tento zákon zapracovává příslušné předpisy Evropské unie 1 a upravuje 247/2000 Sb. znění účinné od 20. 2. 2016 247 ZÁKON ze dne 30. června 2000 o získávání a zdokonalování odborné způsobilosti k řízení motorových vozidel a o změnách některých zákonů Parlament se usnesl na

Více

Čl. I. Změna zákona o léčivech

Čl. I. Změna zákona o léčivech ZÁKON ze dne... 2012, kterým se mění zákon č. 378/2007 Sb., o léčivech a o změnách některých souvisejících zákonů (zákon o léčivech), ve znění pozdějších předpisů Parlament se usnesl na tomto zákoně České

Více

Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary Sabinovo náměstí 16, 360 09 Karlovy Vary Autor: Hana Turoňová Název materiálu:

Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary Sabinovo náměstí 16, 360 09 Karlovy Vary Autor: Hana Turoňová Název materiálu: Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary Sabinovo náměstí 16, 360 09 Karlovy Vary Autor: Hana Turoňová Název materiálu: VY_32_INOVACE_12_TĚLNÍ TEKUTINY_P1-2 Číslo projektu: CZ 1.07/1.5.00/34.1077

Více

OBEC DVORY NAD LUŽNICÍ. SMĚRNICE č. 1/2015. Pravidla pro poskytování dotací a peněžních darů z rozpočtu obce Dvory nad Lužnicí. Jan Herzog, starosta

OBEC DVORY NAD LUŽNICÍ. SMĚRNICE č. 1/2015. Pravidla pro poskytování dotací a peněžních darů z rozpočtu obce Dvory nad Lužnicí. Jan Herzog, starosta OBEC DVORY NAD LUŽNICÍ SMĚRNICE č. 1/2015 Pravidla pro poskytování dotací a peněžních darů z rozpočtu obce Dvory nad Lužnicí Jan Herzog, starosta Pravidla pro poskytování dotací a peněžních darů z rozpočtu

Více

při nabídce a prodeji zájezdů pořádaných CK STRAVA, Balkanbus s.r.o

při nabídce a prodeji zájezdů pořádaných CK STRAVA, Balkanbus s.r.o Balkanbus s.r.o. Smlouva o obchodním zastoupení při nabídce a prodeji zájezdů pořádaných CK STRAVA, Balkanbus s.r.o Smluvní strany: CK STRAVA, Balkanbus s.r.o. (dále jen CK) Se sídlem: Havlíčkova 99, Blučina

Více

OBEC HORKA. Čl. 1. Úvodní ustanovení

OBEC HORKA. Čl. 1. Úvodní ustanovení OBEC HORKA Obecně závazná vyhláška č. 1/2013, o místním poplatku za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů Zastupitelstvo obce Horka se na svém

Více

P r á v n í r a d y n a l e d e n 2 0 1 6

P r á v n í r a d y n a l e d e n 2 0 1 6 P r á v n í r a d y n a l e d e n 2 0 1 6 Otázka: Je někde stanovena povinnost chodit na preventivní prohlídky? Odpověď: Ano, tato povinnost je uložena zákonem, a to zákonem o veřejném zdravotním pojištění.

Více

Platné znění částí novelizovaných zákonů s vyznačením změn

Platné znění částí novelizovaných zákonů s vyznačením změn Platné znění částí novelizovaných zákonů s vyznačením změn K části první Zákon o Úřadu práce České republiky a o změně souvisejících zákonů 4b (1) V rámci Jednotného informačního systému práce a sociálních

Více

OSOBNÍ DOPRAVA. H. Bezpečnost silničního provozu

OSOBNÍ DOPRAVA. H. Bezpečnost silničního provozu OSOBNÍ DOPRAVA H. Bezpečnost silničního provozu 1. Náklady na povinné dopravně psychologické vyšetření osoby, která žádá o vrácení řidičského oprávnění, hradí: a) tato osoba b) zaměstnavatel řidiče, jehož

Více

Zadávací dokumentace dle zákona o veřejných zakázkách č.137/2006 Sb., zákon o veřejných zakázkách

Zadávací dokumentace dle zákona o veřejných zakázkách č.137/2006 Sb., zákon o veřejných zakázkách Zadávací dokumentace dle zákona o veřejných zakázkách č.137/2006 Sb., zákon o veřejných zakázkách Tato Zadávací dokumentace je vypracována jako podklad pro podání nabídek uchazečů v rámci zjednodušeného

Více

Reklamační řád. I. Všeobecná ustanovení. II. Záruka za jakost

Reklamační řád. I. Všeobecná ustanovení. II. Záruka za jakost Reklamační řád I. Všeobecná ustanovení Reklamační řád je nedílnou součástí Všeobecných obchodních podmínek prodávajícího Jitka Kobolková, IČ 02980541, se sídlem Pěčín čp. 61, 517 57 Pěčín, a popisuje postup,

Více

Prezentace benefitního programu ČMKOS. Odbory Plus

Prezentace benefitního programu ČMKOS. Odbory Plus Prezentace benefitního programu ČMKOS Odbory Plus Kdo jsme - Věrnostní program s cílem zlevnit odborářům zboží a služby běžné spotřeby - Kdo za tím stojí ČMKOS a předsedové jednotlivých odborových organizací

Více

TRŽNÍ ŘÁD. farmářských trhů v Moravském Krumlově. I. Farmářské trhy v Moravském Krumlově

TRŽNÍ ŘÁD. farmářských trhů v Moravském Krumlově. I. Farmářské trhy v Moravském Krumlově TRŽNÍ ŘÁD farmářských trhů v Moravském Krumlově I. Farmářské trhy v Moravském Krumlově 1) Pořadatelem Farmářských trhů v Moravském Krumlově (dále jen FT) je Občanské sdružení ALMA, sídlem 672 01 Dobelice

Více

spořitelní a úvěrní družstvo Rámcová smlouva o poskytování vybraných služeb

spořitelní a úvěrní družstvo Rámcová smlouva o poskytování vybraných služeb Rámcová smlouva o poskytování vybraných služeb AKCENTA, spořitelní a úvěrní družstvo se sídlem v Hradci Králové, Gočárova třída 312/52, PSČ 500 02, IČ 64946851 zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Krajským

Více

ASPI UX355 Strana 1 13.09.2011 07:47:18

ASPI UX355 Strana 1 13.09.2011 07:47:18 352/2003 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY ze dne 17. září 2003 o posuzování zdravotní způsobilosti zaměstnanců jednotek hasičských záchranných sborů podniků a členů jednotek sborů dobrovolných hasičů obcí nebo podniků

Více

SLOVENSKEJ REPUBLIKY

SLOVENSKEJ REPUBLIKY ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 1988 Vyhlásené: 20.09.1988 Časová verzia predpisu účinná od: 01.07.1990 do: 26.05.1991 Obsah tohto dokumentu má informatívny charakter. 152 V Y H L Á Š K A ministerstva

Více

NOVÝ DOMOV OTROKOVICE DOMOVNÍ ŘÁD

NOVÝ DOMOV OTROKOVICE DOMOVNÍ ŘÁD NOVÝ DOMOV OTROKOVICE DOMOVNÍ ŘÁD Azylový dům pro rodiče s dětmi a ženy v tísni --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

VSTUPNÍ ZDRAVOTNÍ DOTAZNÍK

VSTUPNÍ ZDRAVOTNÍ DOTAZNÍK VSTUPNÍ ZDRAVOTNÍ DOTAZNÍK Odpovědi na níže uvedené dotazy umožní terapeutovi rychlou orientaci a velmi mu usnadní cestu ke správnému nasazení proteinové diety MEDIDIET. Prosíme proto o jeho pečlivé a

Více

TARIF PRAŽSKÉ INTEGROVANÉ DOPRAVY

TARIF PRAŽSKÉ INTEGROVANÉ DOPRAVY TARIF PRAŽSKÉ INTEGROVANÉ DOPRAVY Dodatek č. 1 k Tarifu PID vydanému k 1. 2. 2016 platný od 11. 4. 2016 na základě provozních potřeb 1/6 1. V čl. II. se mění odst. 1. písm. n) a nově zní takto: n) Čipová

Více

CENÍK 2010 Léčebné programy

CENÍK 2010 Léčebné programy CENÍK 2010 Léčebné programy Léčivá energie přírodních zdrojů Františkových Lázní je dána unikátním složením sírano-železité rašeliny peloidů - používané k zábalům a koupelím, minerálními uhličitými prameny

Více

SMĚRNICE RADY. ze dne 21. května 1973

SMĚRNICE RADY. ze dne 21. května 1973 SMĚRNICE RADY ze dne 21. května 1973 o odstranění omezení pohybu a pobytu státních příslušníků členských států uvnitř Společenství v oblasti usazování a pohybu služeb (73/148/EHS) RADA EVROPSKÝCH SPOLEČENSTVÍ,

Více

o místních poplatcích

o místních poplatcích Obecně závazná vyhláška obce Střítež č. 3/2015 o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Střítež se na svém zasedání dne 16.12.2015 usnesením 12/184 usneslo vydat na základě 14 odst. 2 zákona č. 565/1990

Více

Obchodní podmínky společnosti ACEMA Credit Czech, a.s., pro poskytování spotřebitelských úvěrů platné od 1.9.2014.

Obchodní podmínky společnosti ACEMA Credit Czech, a.s., pro poskytování spotřebitelských úvěrů platné od 1.9.2014. Obchodní podmínky společnosti ACEMA Credit Czech, a.s., pro poskytování spotřebitelských úvěrů platné od 1.9.2014. Účelem obchodních podmínek pro poskytnutí úvěru (dále také jen OP ) společnosti ACEMA

Více

SMLOUVA O PŘEVODU VLASTNICTVÍ NEMOVITÉ VĚCI

SMLOUVA O PŘEVODU VLASTNICTVÍ NEMOVITÉ VĚCI Příloha č. 1 k Aukční vyhlášce č. 15600 Vzor Kupní smlouvy A SMLOUVA O PŘEVODU VLASTNICTVÍ NEMOVITÉ VĚCI uzavřená dle ustanovení 2079 a násl. zák. č. 89/2012 Sb., občanský zákoník (dále jen NOZ) mezi níže

Více

Soustava trávicí. mechanické = rozmělňování potravy žvýkáním a svalovými pohyby v žaludku a střevech

Soustava trávicí. mechanické = rozmělňování potravy žvýkáním a svalovými pohyby v žaludku a střevech Soustava trávicí zajišťuje příjem potravy trávení = zpracování potravy do podoby, kterou mohou přijmout buňky našeho těla vstřebávání jednoduchých látek do krve a mízy odstraňování nestravitelných zbytků

Více

DRAŽEBNÍ VYHLÁŠKA o provedení nedobrovolné dražby dle 43 zákona č. 26/2000 Sb. v platném znění. č.j. 38/2015 ND

DRAŽEBNÍ VYHLÁŠKA o provedení nedobrovolné dražby dle 43 zákona č. 26/2000 Sb. v platném znění. č.j. 38/2015 ND DRAŽEBNÍ VYHLÁŠKA o provedení nedobrovolné dražby dle 43 zákona č. 26/2000 Sb. v platném znění č.j. 1. Dražebník: Dražební centrum s.r.o., IČ: 242 25 207, se sídlem: Biskupský dvůr 2095/8, Nové Město,

Více

Pokud se člověk opět nepřiblíží přírodě a v našem případě svému psu, přestane být tím za koho se vydává - přestane být člověkem rozumným -

Pokud se člověk opět nepřiblíží přírodě a v našem případě svému psu, přestane být tím za koho se vydává - přestane být člověkem rozumným - Pokud se člověk opět nepřiblíží přírodě a v našem případě svému psu, přestane být tím za koho se vydává - přestane být člověkem rozumným - Klub francouzských buldočků o.s., Praha velmi rád přivítá všechny

Více

Čl. I. Úvodní ustanovení

Čl. I. Úvodní ustanovení Město Luby nám.5. května 164 tel.: 354 420 410 351 37 Luby tel./fax.: 354 420 419 IČO 00254053 e-mail: starosta@mestoluby.cz PROGRAM PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU MĚSTA LUBY PRO INDIVIDUÁLNÍ DOTACE

Více

Směrnice o cestovních náhradách. Úroveň přístupu C

Směrnice o cestovních náhradách. Úroveň přístupu C Č.j. : 58 772/2013-O10 Směrnice o cestovních náhradách Úroveň přístupu C 1 Obsah Kapitola I Úvodní ustanovení 7 Kapitola II Náhrady při pracovních cestách na území ČR.8 Kapitola III Cestovní náhrady při

Více

Doplňkové pojistné podmínky

Doplňkové pojistné podmínky úvodní ustanovení 1.1. Pokud pojistnou smlouvou není stanoveno jinak, platí pro toto pojištění ustanovení zákona o pojistné smlouvě a Všeobecné pojistné podmínky pro životní pojištění schválené představenstvem

Více

Co Vám tedy balíček "Genetická analýza DNA pro ženy" může přinést?

Co Vám tedy balíček Genetická analýza DNA pro ženy může přinést? Genetická analýza DNA pro ženy V naší ordinaci nyní nabízíme Na konci novou této službu stránky celkové pak, která najdete, analýzy je možné DNA. celkový u nás V rámci seznam provést této a genetických

Více

Zápisní řád KCHMPP o.s.

Zápisní řád KCHMPP o.s. Čl. I Základní ustanovení Zápisní řád KCHMPP o.s. 1. Cílem KCHMPP o.s. je chov čistokrevných plemen psů s průkazem původu zastřešených v klubu, při zachování biologického zdraví každého jedince a charakteristických

Více

M ě s t o R o k y c a n y

M ě s t o R o k y c a n y M ě s t o R o k y c a n y Obecně závazná vyhláška č. 1/2011 o místním poplatku ze psů Zastupitelstvo města Rokycany vydává na základě ustanovení 14 odst. 2 zákona České národní rady č. 565/1990 Sb., o

Více

Oznámení o vyhlášení výběrového řízení na služební místo ředitele odboru zahraničně obchodní spolupráce v Ministerstvu zemědělství

Oznámení o vyhlášení výběrového řízení na služební místo ředitele odboru zahraničně obchodní spolupráce v Ministerstvu zemědělství Oznámení o vyhlášení výběrového řízení na služební místo ředitele odboru zahraničně obchodní spolupráce v Ministerstvu zemědělství Č. j.: 543/10/2016-MZE-11131 Datum: 29. ledna 2016 Státní tajemník v Ministerstvu

Více

1. Dva podpisy na smlouvě a jeden podpis na prohlášení klienta. 2. Oboustrannou kopii občanského průkazu.

1. Dva podpisy na smlouvě a jeden podpis na prohlášení klienta. 2. Oboustrannou kopii občanského průkazu. Via SMS s.r.o. ICO: 24720275 DIC: CZ 24720275 Zapsána v obchodním rejstríku vedeného Mestským soudem v Praze oddíl C, vložka 168675. Palác Lucerna, Vodickova 704/36, 116 02 Praha 1 Telefon: 810 888 101

Více

Otázky a odpovědi. k dotačnímu titulu

Otázky a odpovědi. k dotačnímu titulu Otázky a odpovědi k dotačnímu titulu Podpora sociálních služeb dle 101a zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších předpisů, pro rok 2015 Plzeňský kraj (18. 12. 2015) Čl. V., odst.

Více

Dotace pro mladé začínající zemědělce

Dotace pro mladé začínající zemědělce Dotace pro mladé začínající zemědělce Dotační program určený na podporu zahájení činnosti mladých zemědělců (dotace na techniku, technologie, stavební výdaje, pořízení zemědělských budov, pozemků apod.)

Více

Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.cz

Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.cz Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.cz U k á z k a k n i h y z i n t e r n e t o v é h o k n i h k u p e c t v í w w w. k o s m a s. c z, U I D : K O S 1 8 1 3 5 1 Mgr. Ing. Diana Chrpová

Více

Smluvní přepravní podmínky. na linkách EUROLINES, které jsou provozovány společnostmi TOURING BOHEMIA, s.r.o. a TRANSDEV EUROLINES CZ, a.s.

Smluvní přepravní podmínky. na linkách EUROLINES, které jsou provozovány společnostmi TOURING BOHEMIA, s.r.o. a TRANSDEV EUROLINES CZ, a.s. Smluvní přepravní podmínky na linkách EUROLINES, které jsou provozovány společnostmi TOURING BOHEMIA, s.r.o. a TRANSDEV EUROLINES CZ, a.s. I. Předmět úpravy Smluvní přepravní podmínky na linkách EUROLINES

Více

OBEC PRYSK. Čl. 1 Úvodní ustanovení

OBEC PRYSK. Čl. 1 Úvodní ustanovení OBEC PRYSK Obecně závazná vyhláška č. 6/2015, o místním poplatku za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů Zastupitelstvo obce Prysk se na svém

Více

Souhrn ročních příjmů a odvedených daní pro Německo 2009-2015. -Steuererklärung

Souhrn ročních příjmů a odvedených daní pro Německo 2009-2015. -Steuererklärung Souhrn ročních příjmů a odvedených daní pro Německo 2009-2015 -Steuererklärung STEUERERKLÄRUNG SOUHRN ROČNÍCH PŘÍJMŮ A ODVEDENÝCH DANÍ Souhrn Požádejte o vrácení daní z Německa. Potřebujete vyřídit vrácení

Více

Reklamační řád. Uzavřením kupní smlouvy a převzetím zboží od prodávajícího kupující souhlasí s tímto Reklamačním řádem.

Reklamační řád. Uzavřením kupní smlouvy a převzetím zboží od prodávajícího kupující souhlasí s tímto Reklamačním řádem. Reklamační řád I. Všeobecná ustanovení Reklamační řád je nedílnou součástí Všeobecných obchodních podmínek prodávajícího Nadace Jakuba Voráčka se sídlem Kamenné Žehrovice, Karlovarská třída 581, 273 01,

Více

POJIŠTĚNÍ KLIENTA. Vám zajistí peníze na úhradu výdajů v případě nepříznivé životní situace

POJIŠTĚNÍ KLIENTA. Vám zajistí peníze na úhradu výdajů v případě nepříznivé životní situace POJIŠTĚNÍ KLIENTA Vám zajistí peníze na úhradu výdajů v případě nepříznivé životní situace dlouhodobá pracovní neschopnost ztráta zaměstnání plná invalidita úmrtí PODMÍNKY PRO PŘISTOUPENÍ Soubor pojištění

Více

Tyto obchodní podmínky platí pro nákup v internetových obchodech provozovaných fyzickou osobou Martin Štěpáník od 1.12. 2015.

Tyto obchodní podmínky platí pro nákup v internetových obchodech provozovaných fyzickou osobou Martin Štěpáník od 1.12. 2015. Tyto obchodní podmínky platí pro nákup v internetových obchodech provozovaných fyzickou osobou Martin Štěpáník od 1.12. 2015. Podmínky blíže vymezují a upřesňují práva a povinnosti prodávajícího, kterým

Více

Návrh. VYHLÁŠKA ze dne... 2016 k provedení některých ustanovení celního zákona

Návrh. VYHLÁŠKA ze dne... 2016 k provedení některých ustanovení celního zákona Návrh VYHLÁŠKA ze dne... 216 k provedení některých ustanovení celního zákona Ministerstvo financí stanoví podle 7 zákona č. /216 Sb., celní zákona: 1 Doplňující náležitosti celního prohlášení pro celní,

Více

http://www.guard7.cz/lexikon/lexikon-bozp/sektory-bozp/doprava

http://www.guard7.cz/lexikon/lexikon-bozp/sektory-bozp/doprava 5.6.17.12. Doprava http://www.guard7.cz/lexikon/lexikon-bozp/sektory-bozp/doprava Provozování dopravy je řešeno především v Nařízení vlády č. 168/2002 Sb. a dalšími právními předpisy. Silniční doprava

Více

Čl. 1 Úvodní ustanovení

Čl. 1 Úvodní ustanovení OBEC ZÁBŘEZÍ-ŘEČICE Obecně závazná vyhláška č. 1/2012, o místním poplatku za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů Zastupitelstvo obce Zábřezí-Řečice

Více

OBEC Dolní Moravice Obecně závazná vyhláška č. 1/2010 o místních poplatcích ČÁST I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ

OBEC Dolní Moravice Obecně závazná vyhláška č. 1/2010 o místních poplatcích ČÁST I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ OBEC Dolní Moravice Obecně závazná vyhláška č. 1/2010 o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Dolní Moravice se na svém zasedání dne 15.12.2010 usnesením č. 2.3.26 usneslo vydat na základě 14 odst. 2

Více

Směrnice č. 1/2015 o cestovních náhradách

Směrnice č. 1/2015 o cestovních náhradách Obecně prospěšná společnost: Jižní Haná o. p. s. Sídlo: nám. Míru 162, Hulín Schválil: Správní rada dne 26. 2. 2015 Směrnice č. 1/2015 o cestovních náhradách 1. Základní ustanovení Cestovní náhrady jsou

Více

I. ORGANIZACE ZDRAVOTNICTVÍ A ZDRAVOTNÍ POJIŠTĚNÍ Společné předpisy

I. ORGANIZACE ZDRAVOTNICTVÍ A ZDRAVOTNÍ POJIŠTĚNÍ Společné předpisy MINISTERSTVO ZDRAVOTNICTVÍ I. ORGANIZACE ZDRAVOTNICTVÍ A ZDRAVOTNÍ POJIŠTĚNÍ Společné předpisy II. III. IV. VYTVÁŘENÍ A OCHRANA ZDRAVÝCH ŽIVOTNÍCH PODMÍNEK Společné právní předpisy Hygiena obecná a komunální

Více

Městská část Praha 10. vyhlašuje. v souladu s usnesením Rady m. č. Praha 10 č. 352 ze dne 28. 4. 2015

Městská část Praha 10. vyhlašuje. v souladu s usnesením Rady m. č. Praha 10 č. 352 ze dne 28. 4. 2015 Městská část Praha 10 vyhlašuje v souladu s usnesením Rady m. č. Praha 10 č. 352 ze dne 28. 4. 2015 Výběrové řízení na prodej volných bytových jednotek formou elektronické aukce -10. Podmínky výběrového

Více

VZOR Příloha č. 4. Smlouva o poskytnutí vyrovnávací platby za závazek veřejné služby

VZOR Příloha č. 4. Smlouva o poskytnutí vyrovnávací platby za závazek veřejné služby VZOR Příloha č. 4 Smlouva o poskytnutí vyrovnávací platby za závazek veřejné služby uzavřená v souladu s ust. 269 odst. 2 zákona č. 513/1991 Sb., obchodní zákoník, ve znění pozdějších předpisů (v případě

Více

Obecně závazná vyhláška č. 3/2012

Obecně závazná vyhláška č. 3/2012 Město Chotěboř Obecně závazná vyhláška č. 3/2012 o místním poplatku ze psů Zastupitelstvo města Chotěboř se na svém zasedání dne 13. června 2012 usnesením č. 288 usneslo vydat na základě 14 odst. 2 zákona

Více

Z á s a d y pro poskytování cestovních náhrad členům zastupitelstva Libereckého kraje při tuzemských pracovních cestách

Z á s a d y pro poskytování cestovních náhrad členům zastupitelstva Libereckého kraje při tuzemských pracovních cestách Z á s a d y pro poskytování cestovních náhrad členům zastupitelstva Libereckého kraje při tuzemských pracovních cestách 1. Úvod 1. Liberecký kraj (dále jen kraj) je povinen, v souladu se zněním ustanovení

Více

Smlouva o sdružených službách dodávky

Smlouva o sdružených službách dodávky Smlouva o sdružených službách dodávky smlouvy: Prodejce: Formulář vyplňte hůlkovým písmem. U zaškrtávacích polí správnou volbu označte křížkem. BE-SD-SV-ED/2015-01 I. a) Zákazník (fakturační adresa) Titul

Více

CHOVATELSKÝ A ZÁPISNÍ ŘÁD KLUBU AST....platný od 1/3/2006

CHOVATELSKÝ A ZÁPISNÍ ŘÁD KLUBU AST....platný od 1/3/2006 CHOVATELSKÝ A ZÁPISNÍ ŘÁD KLUBU AST...platný od 1/3/2006 Cílem Klubu amerických stafordšírských teriérů je chov čistokrevných psů s průkazem původu, dle uznaného standardu FCI při zachování biologického

Více

Obec Říčky v Orlických horách

Obec Říčky v Orlických horách Obec Říčky v Orlických horách Obecně závazná vyhláška č. 4 / 2011, o místním poplatku za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů Zastupitelstvo

Více

Cukrovka a srdeční onemocnění telemedicínské sledování

Cukrovka a srdeční onemocnění telemedicínské sledování Cukrovka a srdeční onemocnění telemedicínské sledování Autor: Marek Vícha, Školitel: MUDr. Ivona Šimková Výskyt Nárůst výskytu nových případů cukrovky je v posledních letech celosvětovým fenoménem. Jenom

Více

Statutární město Brno

Statutární město Brno Statutární město Brno v y h l a š u j e prostřednictvím Bytového odboru Magistrátu města Brna v ý b ě r o v é ř í z e n í pro poskytování návratných účelových půjček na opravu a modernizaci bytových a

Více

Zásady a podmínky poskytování finančních prostředků z Fondu

Zásady a podmínky poskytování finančních prostředků z Fondu PŘÍLOHA Č. I/3 1. Základní pravidla Zásady a podmínky poskytování finančních prostředků z Fondu 1. Žadateli o podporu jsou vlastníci a stavebníci budov určených k bydlení a to jak fyzické osoby, tak i

Více

Obchodní podmínky. 1. Všeobecná ustanovení. 2. Vymezení pojmů

Obchodní podmínky. 1. Všeobecná ustanovení. 2. Vymezení pojmů Obchodní podmínky Základní údaje Provozovatel obchodu: SONA, v.d., U Malého lesa 6, 591 01 Žďár nad Sázavou Sídlo společnosti: Žďár nad Sázavou - U Malého lesa 6 IČO: 00030431 DIČ: CZ00030431 Zapsána:

Více

VÝZVA K OBSAZENÍ PRODEJNÍCH MÍST PRO PRAVIDELNÝ PRODEJ NA TRŽIŠTI NA ZELNÉM TRHU V ROCE 2016

VÝZVA K OBSAZENÍ PRODEJNÍCH MÍST PRO PRAVIDELNÝ PRODEJ NA TRŽIŠTI NA ZELNÉM TRHU V ROCE 2016 Dominikánská 2, 601 69 Brno Číslo jednací: MCBS/2016/0004735/VOJM Spisová značka: 1530/MCBS/2015/0139127/3 Vyřizuje: Marta Vojáčková, tel. 542 526 341 ID datové schránky: qykbwe7 VÝZVA K OBSAZENÍ PRODEJNÍCH

Více

9. funkční období. Návrh zákona o směnárenské činnosti. (Navazuje na sněmovní tisk č. 845 z 6. volebního období PS PČR)

9. funkční období. Návrh zákona o směnárenské činnosti. (Navazuje na sněmovní tisk č. 845 z 6. volebního období PS PČR) 140 9. funkční období 140 Návrh zákona o směnárenské činnosti (Navazuje na sněmovní tisk č. 845 z 6. volebního období PS PČR) Lhůta pro projednání Senátem uplyne 28. srpna 2013 2013 ZÁKON ze dne 2013 o

Více

Služba na tomto služebním místě bude vykonávána ve služebním poměru na dobu neurčitou.

Služba na tomto služebním místě bude vykonávána ve služebním poměru na dobu neurčitou. Oznámení o vyhlášení výběrového řízení na služební místo vrchní ministerský rada - vedoucí oddělení FM 2007, v odboru 12 Financování územních rozpočtů a programové financování, odd. 1203 Legislativa a

Více

Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky:

Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: Strana 4192 Sbírka zákonů č. 331 / 2014 Částka 131 331 ZÁKON ze dne 10. prosince 2014, kterým se mění zákon č. 353/2003 Sb., o spotřebních daních, ve znění pozdějších předpisů, a další související zákony

Více

ZDRAVOTNÍ POJIŠŤOVNY ČESKÉ REPUBLIKY

ZDRAVOTNÍ POJIŠŤOVNY ČESKÉ REPUBLIKY ZDRAVOTNÍ POJIŠŤOVNY ČESKÉ REPUBLIKY 1.Kdo má povinnost platit si zdravotní pojištění? a) Každý občan ČR b) Jen dospělí ve věku od 18 do 65 let c) Pouze lidé zaměstnaní na hlavní pracovní poměr d) Jen

Více

Nadváha a obezita, PaedDr. & Mgr. Hana Čechová

Nadváha a obezita, PaedDr. & Mgr. Hana Čechová Nadváha a obezita, věčné téma PaedDr. & Mgr. Hana Čechová I u štíhlého člověka může v určitém období dojít k postupnému přibývání na váze. Základní problém spočívá v tom, že výživa je nejčastěji nadměrná

Více

Obchodní podmínky. Kontaktní údaje prodávajícího. Všeobecná ustanovení. Kupní smlouva

Obchodní podmínky. Kontaktní údaje prodávajícího. Všeobecná ustanovení. Kupní smlouva Obchodní podmínky Kontaktní údaje prodávajícího Název: Jana Dušková Sídlo/bydliště: Sv. Čecha 1567, 666 01 Tišnov IČ: 75666600 DIČ: CZ7158103799 Telefon: 723 326 664 Email: jana.patchwork@gmail.com Všeobecná

Více

Vyhláška Ministerstva dopravy č. 224/1995 Sb.

Vyhláška Ministerstva dopravy č. 224/1995 Sb. Vyhláška Ministerstva dopravy č. 224/1995 Sb. o způsobilosti osob k vedení a obsluze plavidel ve znění Vyhlášek Ministerstva dopravy č. 295/2005 Sb. a 333/2008 Sb. Ministerstvo dopravy stanoví podle 52

Více

I. Pro používání systému E-PODROZNIK BILETY je nutné: 1. souhlasit s Podmínkami E-PODROZNIK BILETY, které jsou současně prohlášením vůle.

I. Pro používání systému E-PODROZNIK BILETY je nutné: 1. souhlasit s Podmínkami E-PODROZNIK BILETY, které jsou současně prohlášením vůle. PODMÍNKY INTERNETOVÉHO PRODEJE JÍZDENEK V SYSTÉMU E-PODROZNIK BILETY dále jen Podmínky E-PODROZNIK BILETY nebo Podmínky V těchto Podmínkách jsou veškeré pojmy týkající se systému E-PODROZNIK BILETY spojeny

Více

ZDRAVOTNÍ POJIŠŤOVNY PŘEHLED PŘÍSPĚVKŮ PRO ROK 2019

ZDRAVOTNÍ POJIŠŤOVNY PŘEHLED PŘÍSPĚVKŮ PRO ROK 2019 ZDRAVOTNÍ POJIŠŤOVNY PŘEHLED PŘÍSPĚVKŮ PRO ROK 2019 Tento ORIENTAČNÍ přehled výhod a příspěvků, které nabízejí zdravotní pojišťovny v roce 2019, má pouze INFORMATIVNÍ CHARAKTER. Bylo čerpáno z dostupných

Více