Fotografie z roku kolem 1938 zachycuje pohled ze skalky na tehdejší ulici Rudé Armády, dnes ulice Dolní.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Fotografie z roku kolem 1938 zachycuje pohled ze skalky na tehdejší ulici Rudé Armády, dnes ulice Dolní."

Transkript

1 Dalovické LISTY Fotografie z roku kolem 1938 zachycuje pohled ze skalky na tehdejší ulici Rudé Armády, dnes ulice Dolní. Pamatujete?

2 Ze snímku je vidě t kolik domůmuselo v 90. letech ustoupit stavbě silnice Karlovy Vary Ostrov a zejména jejímu všeborovickému přemostě ní. Za poskytnutí této fotografie dě kujeme panu Jiřímu Zachožijovi. V měsíci říjnu oslaví svá jubilea: Julie Kuč erová Mária Vargová Marie Marvánková Andrej Prokop Miroslav Horák Ludmila Holubová Anna Černá Vlasta Černá Alžbě ta Svítilová VŠEM OSLAVENCŮM GRATULUJEME! A co říkají ně které podzimní pranostiky? Po teplém září zle se říjen tváří. Čím déle vlaštovky u nás prodlévají, tím déle pě kné dny potrvají. Křížový pavouk se v říjnu ukrývá a nevylézá - není daleko do sně hu. Bouřka v říjnu třebas malá, sotva na to zima stálá. Mlhy v říjnu - sně hy v zimě. V říjnu mráz a vě try - leden, únor teplý. Sně ží-li brzy v říjnu, bude mokrá zima. Čím dříve listí opadne, tím úrodně jší příští rok. Jestli má dub mnoho ovoce, bývá ráda tuhá a dlouhá zima. V říjnu hodně žaludůa bukvic oznamuje zimy víc. Když se táhnou ptáci blízko k stavení, bude tuhá zima. Dne 28. října si státním svátkem připomínáme snad úplně nejdůležitě jší den spojený se samotnou existencí České republiky. V roce 1918 došlo po několik desetiletí dlouhé snaze Čechů a Slováků o uznání svých národních práv a ukonč ení první svě tové války ke vzniku samostatného Č eskoslovenska. Jednoho z nástupnických státůrakouska-uherska složeného z Čech, Moravy, č ásti Slezska, Slovenska a Podkarpatské Rusi. Prezident republiky a významní státní č initelé v tento den pokládají kytici na hrob prvního prezidenta a vůdce zahranič ního odboje za 1. svě tové

3 války Tomáše G. Masaryka na hřbitově v Lánech a také u památníku na Vítkově. Več er vyznamenává prezident republiky významné osobnosti společ enského a kulturního života. VE Č TVRTEK SE KONALO 41. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE, Z JEHOŽ PROGRAMU VYBÍRÁME: V úvodu zasedání probě hl slib nového č lena pana Vladimíra Štýbera. Doufáme, že ho práce pro obec bude naplň ovat a zůstane s námi co nejdéle, aby bylo zastupitelstvo usnášeníschopné. Poté zastupitelé uctili minutou ticha památku zesnulého pana Roberta Scheerbauma. ZO schválilo zámě r pronájmu vodní nádrže na Vysoké. Po pracovní schůzce s rodič i dě tí z MŠ uložilo ZO paní starostce za úkol zjistit na další zasedání náklady na vybudování nového dě tského hřiště, finanč nímu výboru připravit propoč et, zda bude výhodně jší do budoucnosti vybudování nové MŠ nebo rozšířit tu stávající. ZO neschválilo převzetí komunikace, veřejného osvě tlení a přilehlé zeleně ve stavební lokalitě "Pod Lipami I." z důvodu: nedostavě nost domů, meliorač ní kanál, závady na elektroinstalaci. ZO schválilo navýšení nájemného od do na Kč /m 2. ZO schválilo zařadit do pořadníku na obecní byt a na byt v DPS nové uchazeč e. ZO schválilo vypově zení smlouvy O údržbě komunikací Obce Dalovice s firmou Acer.

4 Další řádné zasedání zastupitelstva obce se uskuteční ve čtvrtek od 18 hodin v zasedací místnosti obecního úřadu. OZNÁMENÍ OBECNÍHO ÚŘ ADU OBEC DALOVICE ve spolupráci s firmou ASP služby spol. s r.o. pořádá ( středa ) SBĚ R NEBEZPEČ NÉHO ODPADU Přijímány budou následující druhy odpadů : léky, barvy a nádoby od barev, lepidla, monoč lánky, olově né akumulátory, kyseliny, ředidla, ropné látky, zářivky, olejové filtry, vyjetý olej, lednice, mrazáky, televizory a pneumatiky z osobních vozidel. Žádáme občany, aby elektrozařízení předávali kompletní, jinak by nemohlo být zařazeno do systému zpě tného odběru. Tento sbě r mohou využít pouze obč ané s trvalým pobytem v obci ( při předávání odpadu předloží fyzická osoba obč anský průkaz). Sbě r nebezpeč ného odpadu není urč en pro odpad vznikající z podnikatelské č innosti! Stanoviště: Všeborovice ul. Dolní ( u bývalé prodejny ) hod. Dalovice ul. Na Výsluní ( parkoviště u nádrže ) hod. Dalovice ul. Hlavní ( u obecního úřadu ) hod. Vysoká ul. Borská ( u kaplič ky ) hod.

5 Malá žádost pro naše čtyřnohé kamarády: Jako majitelka jednoho z mnoha dalovických pejsků bych chtě la požádat naše č tyřnohé mazlíč ky, které máme všichni moc rádi, jestli by nemohli domluvit svým páníč kům, aby po nich uklízeli exkrementy (protože to páníč kům mnohdy nedochází). Není to tak dlouho, řekla bych dva, možná už skoro tři roky, přibyly po Dalovicích koše dokonce i s pytlíky ( pokud si je někdo ihned po doplně ní neodnese domů na svač iny ), zůstávají bohužel mnohdy nevyužity. Jelikož pejska mám, jak jsem již napsala, dovede mě do bě la rozpálit, když si po svém psím miláč kovi sbírám hromádku, a to mnohdy nejenom tu naši, a do dalších tří šlápnu. Ně kdo možná namítne, když tam ty pytlíky nejsou... atd., to není podstatné, řekla bych, že každý doma na ty dvě hromádky denně pytlík najde a může ho nosit s sebou, co kdyby jako já!!! Dě kuji a rozlouč ím se citátem: Čím víc poznávám lidi, tím víc mám ráda psy J prosíme o tuto malič kost už třeba jen kvůli novým prvň áč kům, kteří v parku tráví s paní uč itelkou např. hodinu tě locviku

6 ODPOLEDNE S HASIČ I, ZÁVODY NA KOLE V nedě li byl na fotbalovém hřišti TJ ČECHIE Dalovice připraven závod na kolech nejenom pro naše nejmenší. Ještě nebyla ani jedna hodina a již přijíždě ly k hřišti na svých kolech první děti s rodič i. V patách jim byli v hasič ské avii naši dalovič tí dobrovolní hasič i, kteří si přiváželi pomůcky k původně doprovodnému programu. V půl druhé pak přijeli jejich kolegové z Karlovarského hasič ského záchranného sboru, kteří mimo jiné zajistili přísun vody. A když už byli takhle všichni pohromadě a připravení, dali závodníci přednost malým dalovickým hasičům, kteří všem zúč astně ným ukázali, co umí. A že sklidili od přihlížejících závodníků, jejich rodičů, babič ek, dědeč ků i náhodně kolemjdoucích pořádný aplaus!!!

7 Asi kolem půl třetí se tedy na startovní č áru mohli připravit první závodníci. A když soutě žnímu klání neodolali ani rodič e nejmladší kategorie, novorozenců a batolat, jejichž stroje ( koč árky ) poháně li, byl to vskutku sranda mač. Nakonec se všichni závodníci dostali na stupně vítě zů, byli odmě ně ni drobnými dárky a každý si nesl na krku medaili. Zkrátka nakonec byly HVĚ ZDY vlastně úplně všichni!!! DÍKY všem, kteří se na tomto PRIMA odpoledni jakýmkoliv způsobem podíleli a budeme se tě šit na ně jaké další fajn setkání. O. ROČ NÍK MEMORIÁLU ROBERTA SCHEERBAUMA V sobotu se na volejbalovém hřišti nad zámeč kem konal 0.ročník memoriálu Roberta Scheerbauma v nohejbalu. Tímto chci podě kovat všem účastníkům za to, že přišli uctít památku našeho otce, svého přítele a syna. Celý den byl provázen ideálním poč asím, skvě lou atmosférou, výbornou náladou, smíchem a srandou. Přesně tak jak by si to náš otec představoval. Skoro jako bych ho na tom hřišti vidě la vedle jeho přátel. Zúč astnilo se 12 týmůze všech sportovních ( hasič i, volejbalisté, atd.) i nesportovních oddílůdalovic. Velice dě kuji panu Štýberovi za skvě lou organizaci a připravenost celého dne. Ze soubojůvyšli jak vítě zové, tak i poražení. Ale jak říkával náš otec: Není dů ležité vyhrát, ale zúčastnit se, a tak v našich oč ích jsou všichni vítě zové, protože nám připravili jeden z nezapomenutelných veselých dnů.

8 Velké díky, jste skvě lí. Tě šíme se zase na vás všechny za rok na 1. ročníku memoriálu Roberta Scheerbauma v nohejbalu. Na prvních třech místech se umístily týmy: Já nevim CCCP Hašouni Za rodinu s velkými díky napsala: Andrea Scheerbaumová VZPOMÍNKA NA ROK 1945 O historii školy v naší vísce jsme již psali, ale dostal se nám do rukou dopis jedné z prvních paní učitelek, který je okénkem do minulosti z jejího pohledu. V č ervnu 1945 vyzvalo ministerstvo školství mladé uč itele, aby se hlásili do škol v pohranič í. První učitelé, kteří uposlechli této výzvy, byli František Řezník, Josef Vinš, Vladimír Herting a já. Českých obč anů zde bylo velmi málo, zpoč átku jen č etníci a zamě stnanci spojů. Nejdříve jsme dostali ubytování v učitelské ubytovně až v Karlových Varech, odkud jsme museli denně pěšky docházet. Další učitelé, kteří nastoupili v srpnu, už dostali ubytování ve č tyřech místnostech v Dalovicích. V srpnu se sem zač aly stě hovat rodiny z vnitrozemí a ze Slovenska. Připravit školu na zahájení vyuč ování nebylo snadné. Chybě l školník, nebyly uklízeč ky.

9 Musela se vyklidit spousta starého šatstva, prádla, rozbitého nádobí a špíny. Po vynaložení nesmírného úsilí se nám podařilo uklidit školu tak, že jsme mohli 4. září shromáždit do jejího areálu všechny dalovické dě ti a oznámit jim, že vyuč ování bude zahájeno v č eské škole 6. září Vyuč ovalo se v obecné a ve škole mě šťanské celkem v osmi třídách s jedenácti učiteli. Mnohonásobně převažovali žáci německé národnosti, měšťanská škola při poč tu 160 žákůměla jen 13 dětí č eské národnosti. Kromě práce pro školu jsme sčítali domy, provádě li evidenci obyvatel, zakládali společ enské organizace, pomáhali při výdeji potravinových lístků. Prostě všude tam, kde bylo zapotřebí. Dalovice se nám staly domovem. Vám, kteří zde žijete, přeji, abyste nikdy nepoznali hrůzy války a mohli v míru zvelebovat naši krásnou zem. Blažena Hertingová Za zapůjč ení dě kujeme ZŠ Dalovice V Ř ÍJNU JSTE SRDEČ NĚ ZVÁNI: od 14 hodin na louku nad zámkem na DRAKIÁDU zveme všechny malé i velké na lampionový průvod, Sejdeme se v 18 hodin před Obecním úřadem odkud vyjdeme na malou procházku Dalovicemi. Kromě lampionůsi sebou můžete vzít rolnič ky, zvoneč ky a jiné zvonkohry. Předem dě kujeme všem, kteří se přidají i tím, že ve svém okně rozsvítí lampič ky. ( Pedagogický dozor není zajiště n, za dě ti zodpovídají rodič e ). Uspořádat toto lampionové setkání nás napadlo v souvislosti s blížícími se tradič ními listopadovými svátky, o nichž mnoho lidí ani pořádně neví, co se za nimi vlastně skrývá. Jedná se o svátky dva, a to 1. listopadu svátek Všech svatých a 2. listopadu Památka všech zemřelých - dušičky. Kořeny tě chto dvou svátků sahají až do dob keltských rituálů, které se stejně jako lidstvo vyvíjely a měnily díky stykům s jinými národy a také příchodem křesťanství.

10 Proč tyto svátky připadají právě na první dva dny listopadu? V keltském kalendáři je 1. listopadu zač átek nového roku a den, kdy se svě t živých a mrtvých prolínají - tudíž duše zemřelých vycházejí do svě ta živých a konají zde dobré skutky nebo se mstí za zlo na nich spáchaných za života. Proto byly konány hostiny, při nichž se poč ítalo s jídlem i pro mrtvé, obě tovalo se bohům a v maskách se konaly průvody i tance. Příchodem křesťanství se změ nil základní pohled na tyto svátky. Podle nich povstal Kristus z mrtvých a již bude žít navě ky a stejně tak mohou být všichni spravedliví po smrti vzkříšeni - to je vlastně podstatným prvkem křesťanství - víra v posmrtný život. Teprve po ně kolika staletích se ustálily dva svátky jak je slavíme: Svátek Všech svatých - nejprve se svátek Všech svatých slavil v kvě tnu, protože v kvě tnu 609 byl v Římě jako první vysvě cen pohanský chrám Pantheon na chrám Panny Marie a svatých muč edníků. Na listopad byl přenesen až kolem 8. století aby nahradil potírané pohanské svátky. Památka všech zesnulých - tento den se vzpomíná na mrtvé a modlí se za ty, jejichž duše ještě pobývají v očistci, kde se musí zbavit všech hříchů, aby mohli být vzaty na nebe. Tomuto svátku se říká "dušičky". Původně se obřady konaly v kruhu rodiny, od konce 10. století se zač al přetvářet ve svátek společ enský a ve 14. století se slavil již i v centru křesťanství - v Římě se pořádají mše, při nichž se lidé modlí za spásu duší mrtvých a za jejich nanebevzetí. Podle starých, dnes již mnohde zapomenutých zvykůse tento den stavě lo na okno studené mléko na rány duší vystoupivších z oč istce, do lamp se plnilo máslo místo oleje, aby si duše mohly ošetřit spáleniny z trýzně ní a také se vyzdobovaly hroby. Dnes je u nás především zachovaný zvyk zapalovat na hrobech svíce nebo je také dávat do okna, to aby zbloudilé duše našly svou cestu.

11 V Americe je ještě souč ástí těchto dvou svátků Halloween - předveč er Všech svatých, který se slaví 31. října. Mnozí nechtě jí připustit, že by měly svátky, přicházející k nám nejenom z Ameriky, patřit do našeho zavedeného stylu života, zatvrzele tvrdí, že co není č eské, to se slavit nemá. Z druhé strany právě Halloween předveč er Všech mrtvých - to samo o sobě říká, že je souč ástí svátků- nic nenahrazuje, jen vlastně doplň uje. Halloween se do Ameriky dostal z Irska, chudé katolické země, díky vystě hovalcům za lepším životem. Mnozí katolíci považují halloween za pohanský svátek, což bude jistě pravdou, neboť Irové jsou potomci starých Keltů. Na to, jakou má Helloween podobu dnes, mělo vliv mnoho faktorů, především velká smě sice národůna americkém kontinentu a také komerce. Dnes se jedná o svátek především komerč ní a je prý po vánocích druhý nejvýnosně jší. K svátku neodmyslitelně patří dýně, podle starých pramenůji zač ali vyřezávat v Severní Americe a svůj zrod má v irské baladě o lakomém Jackovi. PNEUSERVIS - RYCHLE, LEVNĚ, SPOLEHLIVĚ Jan MENCL Hlavní 81, Dalovice ( bývalý areál školního statku ) Provozní doba: PO-PÁ hod SO hod. NE dle domluvy Telefonní spojení :

12 JAROMÍR KINDL Pod parkem 19/36 Dalovice Telefon : Mobil: Prodej a montáž: autoalarmy, GSM pagery mechanické zabezpeč ení CONSTRUCT rádiové a satelitní hlídání SHERLOG autonavigace rádia HiFi systémy hands free sady nezávislé topení EBERSPÄCHER Dalovické listy č íslo 9 říjen 2009 Povoleno MK ČR E Vydává Obec Dalovice, Hlavní 99, Dalovice, telefon : Mě síč ník o 750 výtiscích, jehož uzávě rka je vždy ke 20. dni v mě síci, distribuci zajišťuje Česká pošta, s. p. v prvním týdnu následujícího mě síce.

13 Redakč ní rada: Blanka Fuchsová, Alena Vrbová Šéfredaktorka, grafika, zpracování: Kateřina Pechová Korektura: Jarmila Bönischová

Domanínský zpravodaj červen - červenec 2013, číslo 84

Domanínský zpravodaj červen - červenec 2013, číslo 84 červen - červenec 2013, číslo 84 OBSAH: Informace z jednání zastupitelstva obce... 1 Informace z obecního úřadu... 1 Příspěvky od občanů... 2 Víte, že... 3 Kultura a sport... 8 Informace z jednání zastupitelstva

Více

ZÁ PIS A USNESENÍZE 40. JEDNÁ NÍZASTUPITELSTVA OBCE DALOVICE. konané ho dne od hodin v zasedacímístnosti obecního úř adu

ZÁ PIS A USNESENÍZE 40. JEDNÁ NÍZASTUPITELSTVA OBCE DALOVICE. konané ho dne od hodin v zasedacímístnosti obecního úř adu konané ho dne 11.6. 2009 od 18.00 hodin v zasedacímístnosti obecního úř adu Pří tomni: Monika Brabcová, Ing. Vladimír Dejmek, Milan Holý, Ing. Gustav Hošťálek, Ing. Lukáš Kolovrátek, Ladislav Pavlík, Robert

Více

Noviny městyse. vydává Rada městyse jako nepravidelný zpravodaj

Noviny městyse. vydává Rada městyse jako nepravidelný zpravodaj květen 2015 MĚSTYS LITULTOVICE Noviny městyse vydává Rada městyse jako nepravidelný zpravodaj Vážení občané, vítáme Vás u květnového vydání Novin městyse. Náš zpravodaj Vám přináší informace o dění v městysi,

Více

Školní rok 2010/2011

Školní rok 2010/2011 Školní rok 2010/2011 Září 2010 BAREVNÁ DUHA byla v televizi!!! Kdo si 20. 9. 2010 ráno před odchodem do zaměstnání nebo do školy pustil televizi Nova, toho čekalo příjemné překvapení. V ranních zprávách

Více

Časopis chráněného bydlení Mnichovo Hradiště

Časopis chráněného bydlení Mnichovo Hradiště ČÍSLO ZDARMA, Olšina čp. 1, 294 11 Loukov u Mnichova Hradiště Masopustní rej Dobré tradice je hezké dodržovat, a tak jsme se rozhodli, že když už máme měsíc únor, který je na maškarní tou správnou dobou,

Více

ZPRÁVY Z OBCE Doplnění kontejneru na použitý textil

ZPRÁVY Z OBCE Doplnění kontejneru na použitý textil ZPRÁVY Z OBCE Doplnění kontejneru na použitý textil U lihovaru byl umístěn kontejner na použitý textil. Tento textil bude sloužit pro dobročinné účely CHARITĚ SVITAVY. Kontejner na textil, který je umístěn

Více

Výroční zpráva o činnosti sdružení za rok 2012

Výroční zpráva o činnosti sdružení za rok 2012 Výroční zpráva o činnosti sdružení za rok 2012 Obsah: I. Vznik sdružení II. Základní ustanovení III. Poslání a cíle sdružení IV. Členská základna V. Uspořádané akce v průběhu roku 2012 VI. Propagace sdružení

Více

Markéta 6/2005. 1. Něco končí a něco začíná

Markéta 6/2005. 1. Něco končí a něco začíná Markéta 6/2005 Občasník římskokatolické farnosti u kostela sv. Markéty ve Zhoři mobil: 776 887 907; tel. (fara u sv. Jakuba v Jihlavě): 567 303 142 e-mail: mikulas.selvek@seznam.cz 1. Něco končí a něco

Více

Školtýn. Základní škola Týnec nad Labem Ročník 11 1. číslo 2011-2012

Školtýn. Základní škola Týnec nad Labem Ročník 11 1. číslo 2011-2012 Školtýn Základní škola Týnec nad Labem Ročník 11 1. číslo 2011-2012 Obsah 1, Zpravodajství Úvod Zahájení školního roku Den bez aut Vodácký seznamovací kurz Anketa Co nás čeká v dalších měsících 2, Sport

Více

Domov Pod Lipami Smečno. poskytovatel sociálních služeb. Zámecké listy

Domov Pod Lipami Smečno. poskytovatel sociálních služeb. Zámecké listy Domov Pod Lipami Smečno poskytovatel sociálních služeb Číslo 53. září 2014 Zámecké listy Děti a škola v 19. století Od vydání tereziánského školního zřízení roku 1774 se stala škola běžnou součástí každodenního

Více

V Ř E S K O V Á K duben 2015

V Ř E S K O V Á K duben 2015 V Ř E S K O V Á K duben 2015 Úvodní slovo Vážení spoluobčané, dovolte mi, abych vám oznámil, že na základě vyhodnocení ročního zkušebního provozu byl 25.3. vydán kolaudační souhlas na stavbu Vřeskovice

Více

VOJÁCI SPOLEČNĚ. Přijetí zástupců ASOCIACE Vojáci společně z. s. a válečných veteránů předsedou Senátu, Parlamentu ČR VYCHÁZÍ 29.

VOJÁCI SPOLEČNĚ. Přijetí zástupců ASOCIACE Vojáci společně z. s. a válečných veteránů předsedou Senátu, Parlamentu ČR VYCHÁZÍ 29. VOJÁCI SPOLEČNĚ Mediální platforma ASOCIACE Vojáci společně z.s. VYCHÁZÍ 29. BŘEZNA 2016 Přijetí zástupců ASOCIACE Vojáci společně z. s. a válečných veteránů předsedou Senátu, Parlamentu ČR Předseda Senátu

Více

ervenoújezdský zpravodaj 1/2015 tvrtletní vydání evidován na MK R

ervenoújezdský zpravodaj 1/2015 tvrtletní vydání evidován na MK R ervenoújezdský zpravodaj 1/2015 tvrtletní vydání evidován na MK R pod.mk R E 18579 Nahlédnutí do matriky K 31.12.2014 bylo v obci p ihlášeno k trvalému pobytu 1113 obyvatel. Muž bylo 548 a žen 565. Z obce

Více

Usnesení z 3. zasedání Zastupitelstva obce Kyselka v roce 2014 konaného dne 3. 2. 2014, od 18:00 hodin v zasedací místnosti obecního úřadu.

Usnesení z 3. zasedání Zastupitelstva obce Kyselka v roce 2014 konaného dne 3. 2. 2014, od 18:00 hodin v zasedací místnosti obecního úřadu. Obec Kyselka tel., fax 353941127, 353941289 Zastupitelstvo obce Kyselka e-mail: starosta@obeckyselka.cz 362 72 Kyselka http://www.obeckyselka.cz IČ: 00254762 Č. j. 46/2014 Usnesení z 3. zasedání Zastupitelstva

Více

POZVÁNKA NA VZPOMÍNKOVOU AKCI 65. VÝROČÍ OSVOBOZENÍ OBCE TRNÁVKA

POZVÁNKA NA VZPOMÍNKOVOU AKCI 65. VÝROČÍ OSVOBOZENÍ OBCE TRNÁVKA Trnavský občasník Duben 2010 V dnešním čísle najdete: 65. let osvobozeni obce Konání voleb do parlamentu Jednání zastupitelstva obce Slet čarodějnic Humanitární sbírka Velkoobjemový odpad Zápis dětí do

Více

Zajímavosti o KOLE. Pořád bylo co zlepšovat a tak na konci 19. století už měla kola duše a pedály opravdu roztáčely zadní kola.

Zajímavosti o KOLE. Pořád bylo co zlepšovat a tak na konci 19. století už měla kola duše a pedály opravdu roztáčely zadní kola. Milé děti, za oknem bude ještě chviličku kralovat zima, ale já už jsem pro Vás připravil jarní číslo mých novin. Mám toto období moc rád. Chvilku prší a chvilku svítí sluníčko. Rád šlapu do kaluží, poslouchám

Více

Usnesení ze 76. jednání Rady MČ Praha-Zličín, která se konala dne 4.11.2009 na Úřadě MČ Praha-Zličín

Usnesení ze 76. jednání Rady MČ Praha-Zličín, která se konala dne 4.11.2009 na Úřadě MČ Praha-Zličín Usnesení ze 76. jednání Rady MČ Praha-Zličín, která se konala dne 4.11.2009 na Úřadě MČ Praha-Zličín K jednotlivým bodům programu byla přijata tato usnesení: 1. Umístění koše na PE do areálu Zličínský

Více

MANUÁL PRO PRÁCI S POČÍTAČOVÝM PROGRAMEM SLUNÍČKO

MANUÁL PRO PRÁCI S POČÍTAČOVÝM PROGRAMEM SLUNÍČKO UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI Pedagogická fakulta Katedra speciální pedagogiky RADKA BENEŠOVÁ III. roč ník prezenč ní studium obor: speciální pedagogika př edškolního vě ku MANUÁL PRO PRÁCI S POČÍTAČOVÝM

Více

Zápský krajánek DUBEN 2017

Zápský krajánek DUBEN 2017 Zápský krajánek DUBEN 2017 Gratulujeme jubilantům V měsíci dubnu oslaví v Zápech významné životní jubileum narození tito občané: Paní Hynková Anna, Zápy 228 Paní Lišková Olga, Zápy 170 Paní Bambasová Helena,

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA škol. rok 2009/10

VÝROČNÍ ZPRÁVA škol. rok 2009/10 Soukromá základní umělecká škola Trnka o.p.s., Rodinná 39, 312 00 Plzeň IČO.26347687, IZO.150035365, identifikátor zařízení: 650035356, bankovní spojení: 279204310247/0100, DIČ. CZ-26347687 VÝROČNÍ ZPRÁVA

Více

Oznamujeme občanům, že v pátek 18.září 2015 se uskuteční v Popově sběr nebezpečného odpadu.

Oznamujeme občanům, že v pátek 18.září 2015 se uskuteční v Popově sběr nebezpečného odpadu. Oznamujeme občanům, že v pátek 18.září 2015 se uskuteční v Popově sběr nebezpečného odpadu. Odpad se již nebude na jednotlivých stanovištích shromažďovat. Žádáme občany, aby ve stanovený čas a na určená

Více

Minimální preventivní program - hodnocení

Minimální preventivní program - hodnocení Minimální preventivní program - hodnocení Základní škola Lešná, okres Vsetín školní rok 2014 / 2015 Školní metodik prevence: Mgr. Martina Hoferková I. ZŠ Lešná je škola, která chce využít nižší počet dětí,

Více

OLDŘICHOVICKÝ ZPRAVODAJ

OLDŘICHOVICKÝ ZPRAVODAJ OLDŘICHOVICKÝ ZPRAVODAJ 4. čtvrtletí 2010 Zastupitelstvo obce Oldřichovice přeje všem spoluobčanům v roce 2011 mnoho pracovních i osobních úspěchů Volby do obecního zastupitelstva Ve dnech 15.-16. října

Více

Společná fota na straně

Společná fota na straně Ty největší hlody již na straně 2. Společná fota na straně 4. Více na straně 8. Jak jistě každý z Vás ví, v letošním roce se v Praze, ve dnech 5. a 6.7, konal XV. Všesokolský slet, který byl vyvrcholením

Více

Výzva k hlasování, vznesená paní starostkou emailem dne 10. 12. 2011: Odpovědi:

Výzva k hlasování, vznesená paní starostkou emailem dne 10. 12. 2011: Odpovědi: Zápis č. 11 z jednání zastupitelstva obce Hraběšice, konaného dne 14. prosince 2011 Přítomni: dle prezenční listiny - Večeřová Helena, Mikulka Jiří, Ing. Petrtýl Jiří, MUDr. Sitař Ludvík, Míča Alois Omluveni:

Více

Měsíční plán výchovně-vzdělávací činnosti školní družiny pro školní rok 2014/2015

Měsíční plán výchovně-vzdělávací činnosti školní družiny pro školní rok 2014/2015 Měsíční plán výchovně-vzdělávací činnosti školní družiny pro školní rok 2014/2015 ZÁŘÍ téma: Naše škola a její okolí - vítáme se a seznamujeme se - řád ŠD a pravidla oddělení - zásady správného stolování

Více

Upozornění!!! Od nového roku mění se pořad mší sv. Zpravodaj Křesťanské Modřany. Drazí farníci, Vánoce 2003 6/2003. Úvodní slovo

Upozornění!!! Od nového roku mění se pořad mší sv. Zpravodaj Křesťanské Modřany. Drazí farníci, Vánoce 2003 6/2003. Úvodní slovo Upozornění!!! Od nového roku mění se pořad mší sv. Farnost u kostela Nanebevzetí Panny Marie Praha 4 - Modřany Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek Sobota Neděle Úterý Čtvrtek Sobota Neděle 9,30 hod. mše

Více

Zpráva z jednání Školské rady ZŠ a MŠ Tisá, příspěvková organizace

Zpráva z jednání Školské rady ZŠ a MŠ Tisá, příspěvková organizace Datum konání: 6. 10. 2010 Program: 1. Projednání a schválení Výroční zprávy o činnosti školy 2009/2010 2. Projekt MŠMT Peníze školám 3. Nařízení vlády o odvodu 30% z částky na pomůcky školy zpět do státního

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI DĚTSKÉHO RYBÁŘSKÉHO KROUŽKU ZA ROK 2015

ZPRÁVA O ČINNOSTI DĚTSKÉHO RYBÁŘSKÉHO KROUŽKU ZA ROK 2015 1 ZPRÁVA O ČINNOSTI DĚTSKÉHO RYBÁŘSKÉHO KROUŽKU ZA ROK 2015 Zprávu o činnosti dětského rybářského kroužku za rok 2014 kterou jsem vám přečetl na loňské výroční schůzi, jsem ukončil vánoční schůzkou. Rok

Více

Časopis M11 Březen 2016

Časopis M11 Březen 2016 11 Předmluva Milí spolužáci i učitelé, přicházíme k vám s novým číslem školního časopisu po jarních prázdninách a před Velikonocemi. Po nepodařené zimě si užívejte sluníčka. Duben je hodně důležitý pro

Více

OBECNÍ ÚŘAD HRADEC - NOVÁ VES INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ 5/2014 MK ČR E 21404

OBECNÍ ÚŘAD HRADEC - NOVÁ VES INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ 5/2014 MK ČR E 21404 OBECNÍ ÚŘAD HRADEC - NOVÁ VES INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ 5/2014 MK ČR E 21404 SPOLEČENSKÁ KRONIKA V červnu oslaví své narozeniny: Babica Jan, Kubečka Jiří, Kowalzce Zdeněk, Stehlík Antonín, Hajníková Miloslava,

Více

OBEC TEPLICE NAD BE VOU

OBEC TEPLICE NAD BE VOU OBEC TEPLICE NAD BE VOU ZÁPIS. 5/2007 ze zasedání zastupitelstva Obce Teplice nad Be vou, které se konalo dne 12. zá í 2007 v sále Hasi ské zbrojnice v Teplicích nad Be vou P ítomni: Ladislav Táborský

Více

Zápis ze 6. zasedání Zastupitelstva Obce Studená konaného dne 23.2.2015 v 18:00

Zápis ze 6. zasedání Zastupitelstva Obce Studená konaného dne 23.2.2015 v 18:00 Zápis ze 6. zasedání Zastupitelstva Obce Studená konaného dne 23.2.2015 v 18:00 Ve Studené dne 24.2.2015 Zpracoval: Ing. David Fogl Obsah Obsah... 1 1. Určení ověřovatelů zápisu a zapisovatele... 2 2.

Více

ZÁPIS Z VEŘEJNÉHO ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE PROSEČ POD JEŠTĚDEM

ZÁPIS Z VEŘEJNÉHO ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE PROSEČ POD JEŠTĚDEM ZÁPIS Z VEŘEJNÉHO ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE PROSEČ POD JEŠTĚDEM Datum konání : 15.9.2014 Místo konání : zasedací místnost OÚ Zahájení : 17.00 hodin Přítomni : zastupitelé : Jana Švehlová Jaroslav Starý

Více

Dobrý den, posloucháte informace OÚ Štěpánov

Dobrý den, posloucháte informace OÚ Štěpánov Dobrý den, posloucháte informace OÚ Štěpánov Obecní úřad oznamuje občanům Moravské Huzové a Stádla, že výběr poplatků pro rok 2016 se uskuteční ve čtvrtek 3. března. Ve Stádle od 14,30 do 15,15 hodin v

Více

Římskokatolická farnost Uničov POŘAD BOHOSLUŽEB V TÝDNU od do :00 Mše svatá v Renotech

Římskokatolická farnost Uničov POŘAD BOHOSLUŽEB V TÝDNU od do :00 Mše svatá v Renotech Římskokatolická farnost POŘAD BOHOSLUŽEB V TÝDNU od 20. 11. do 27. 11. 2016 www.farnostunicov.cz Den Liturgická oslava Hodina Úmysl Slavnost Za farníky a zvláště za všechny oslavence v měsíci listopadu

Více

Leden. 22. ledna v deset hodin oddal starosta na obecním úřadu paní Melkovou a pana Víška

Leden. 22. ledna v deset hodin oddal starosta na obecním úřadu paní Melkovou a pana Víška Leden 1.1. oblačno 3 C, 2.1. zataženo, sníh s deštěm 2 C, 3.1. zataženo, sníh s deštěm 2 C, 4.1. oblačno 3 C, 5.1. polojasno -7 C, 6.1. zataženo -2 C, 7.1. polojasno -3 C, 8.1. zataženo, sněžení -2 C,

Více

ZÁPIS A USNESENÍ ZE 45. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE DALOVICE konaného dne

ZÁPIS A USNESENÍ ZE 45. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE DALOVICE konaného dne ZÁPIS A USNESENÍ ZE 45. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE DALOVICE konaného dne 07.01.2010 Přítomni: Ing. Vladimír Dejmek, Milan Holý, Ing. Gustav Hošťálek, Ing. Lukáš Kolovrátek, Ladislav Pavlík, Vladimír

Více

PAMÁTKA SV. BARBORY 1. NEDĚLE ADVENTNÍ

PAMÁTKA SV. BARBORY 1. NEDĚLE ADVENTNÍ 1. NEDĚLE ADVENTNÍ Začíná nový církevní rok a doba adventní, čas přípravy na, která potrvá týdny. Znamením je adventní se svícemi. PAMÁTKA SV. BARBORY Barbora byla dívka, která položila pro svůj život.

Více

PROVOZNÍ ŘÁD. Provozní řád domova mládeže. domova mládeže Střední školy technické Žďár nad Sázavou Komenského 8, Žďár nad Sázavou

PROVOZNÍ ŘÁD. Provozní řád domova mládeže. domova mládeže Střední školy technické Žďár nad Sázavou Komenského 8, Žďár nad Sázavou strana: 1/6 PROVOZNÍ ŘÁD domova mládeže Střední školy technické Žďár nad Sázavou Komenského 8, Žďár nad Sázavou dle zákona č. 258/2000 Sb., o ochraně veřejného zdraví a o změně některých souvisejících

Více

NOVÉ KOŠE NA PSÍ EXKREMENTY

NOVÉ KOŠE NA PSÍ EXKREMENTY www.ceradice.cz Vydání 2/2014 VESNICE ROKU 2014 Letošní rok se starostka obce Čeradice rozhodla přihlásit naší vesničku do soutěže Vesnice roku, kterou vyhlásil Spolek pro obnovu venkova ČR, Ministerstvo

Více

III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT. Velikonoční kvíz ověřuje znalosti z prezentace o Velikonocích.

III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT. Velikonoční kvíz ověřuje znalosti z prezentace o Velikonocích. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0514 Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Tematická oblast České svátky, vy_32_inovace_ma_36_19 Autor Mgr. Kateřina

Více

Výukový materiál zpracovaný v rámci opera ního programu Vzd lávání pro konkurenceschopnost

Výukový materiál zpracovaný v rámci opera ního programu Vzd lávání pro konkurenceschopnost Výukový materiál zpracovaný v rámci opera ního programu Vzd lávání pro konkurenceschopnost Registra ní íslo: CZ.1.07/1. 5.00/34.0084 Šablona: III/2 Inovace a zkvalitn ní výuky prost ednictvím ICT Sada:

Více

váš informační měsíčník na měsíc

váš informační měsíčník na měsíc váš informační měsíčník na měsíc Listopad 2008 5. ročník, č. 11 pro potřeby klientů Domova pro seniory Pyšely, Náměstí 1, 251 67 Pyšely LISTOPAD Milí přátelé, S nástupem prvních mrazíků a letos přišly

Více

OKÉNKO DO ŠKOLNÍ DRUŽINY

OKÉNKO DO ŠKOLNÍ DRUŽINY OKÉNKO DO ŠKOLNÍ DRUŽINY Ve školní družině se v prosinci také nezahálelo. Na děti čekalo tradiční ježdění na lopatách na stráni za zahrádkářskou kolonií. Podmínkou bylo vhodné oblečení a dobrá nálada,

Více

Usnesení z 36. jednání Rady MČ Praha-Zličín, které se konalo dne na Úřadě MČ Praha-Zličín

Usnesení z 36. jednání Rady MČ Praha-Zličín, které se konalo dne na Úřadě MČ Praha-Zličín Usnesení z 36. jednání Rady MČ Praha-Zličín, které se konalo dne 23. 5. 2016 na Úřadě MČ Praha-Zličín K jednotlivým bodům programu: 36.1. Výsadba lípy na návsi 36.1.1. rozhodla 1. o úpravě pozemku a výsadbě

Více

Zastupitelstvo MČ Praha - Zličín. U S N E S E N Í Zastupitelstva Městské části Praha - Zličín které se konalo dne 25.2.

Zastupitelstvo MČ Praha - Zličín. U S N E S E N Í Zastupitelstva Městské části Praha - Zličín které se konalo dne 25.2. Zastupitelstvo MČ Praha - Zličín U S N E S E N Í Zastupitelstva Městské části Praha - Zličín které se konalo 02/2015 2/1. Zpráva kontrolního výboru Zastupitelstva MČ Praha Zličín o plnění usnesení zastupitelstva

Více

9:30 Mše svatá v Medlově. 11:00 Mše svatá v Renotech. 14:00 Mše svatá ke cti Panny Marie v Nové Dědině Za farníky z Nové Dědiny Jména Panny Marie

9:30 Mše svatá v Medlově. 11:00 Mše svatá v Renotech. 14:00 Mše svatá ke cti Panny Marie v Nové Dědině Za farníky z Nové Dědiny Jména Panny Marie Římskokatolická farnost POŘAD BOHOSLUŽEB V TÝDNU od 11. 9. do 18. 9. 2016 www.farnostunicov.cz Den Liturgická oslava Hodina Úmysl Za farníky 11 9:30 Mše svatá v ě 24. neděle v mezidobí Mše svatá v Renotech

Více

Zápis č.13 ze zasedání zastupitelstva Obce Kostice 2. března 2009

Zápis č.13 ze zasedání zastupitelstva Obce Kostice 2. března 2009 Obec Kostice Zápis č.13 ze zasedání zastupitelstva Obce Kostice 2. března 2009 Zápis č. 13 ze zasedání zastupitelstva Obce Kostice, konaného dne 2.3.2009 Přítomno: 14 členů zastupitelstva, omluvena p.

Více

Obecně závazná vyhláška č. 1 /2011

Obecně závazná vyhláška č. 1 /2011 Obecně závazná vyhláška č. 1 /2011 kterou se stanoví systém shromažďování, sběru, třídění využívání a odstraňování komunálních odpadů vznikající na území obce Tursko a systém nakládání se stavebním odpadem

Více

10. neděle po svátku Trojice. 9. srpna 2015

10. neděle po svátku Trojice. 9. srpna 2015 10. neděle po svátku Trojice 9. srpna 2015 evangelium podle Jana 14 Ježíš řekl: 1 Vaše srdce ať se nechvěje úzkostí! Věříte v Boha, věřte i ve mne. 2 V domě mého Otce je mnoho příbytků; kdyby tomu tak

Více

NEDĚLE Svátek sv. Rodiny Obnova manželských slibů PONDĚLÍ 6. den v oktávu Narození Páně. 8:30 Troubky

NEDĚLE Svátek sv. Rodiny Obnova manželských slibů PONDĚLÍ 6. den v oktávu Narození Páně. 8:30 Troubky , Dědina 113/41, PSČ. 751 02 / mobil. 731 402 070 29.12. 30.12. 31.12. 1.1. 2.1. 3.1. 4.1. Svátek sv. Rodiny Obnova manželských slibů 6. den v oktávu Narození Páně 6. den v oktávu Narození Páně Slavnost

Více

školn Počteníčko na podzimní prázdniny Halloween nebo Dušičky? Země se ukládá ke spánku Starý Egypt a Keltové

školn Počteníčko na podzimní prázdniny Halloween nebo Dušičky? Země se ukládá ke spánku Starý Egypt a Keltové Podzimní příloha školn kolního oka Halloween nebo Dušičky? Co mají tyto dva svátky společného? Odkud pocházejí a jak jsou staré? Spousta lidí v tom má tak trochu hokej. Tento článek vám ale ve všem udělá

Více

No a tam to skončilo studentskými prověrkami. A to je zajímavý, že nás prověřovali spolužáci, se kterými jsme si tykali a hráli jsme spolu volejbal.

No a tam to skončilo studentskými prověrkami. A to je zajímavý, že nás prověřovali spolužáci, se kterými jsme si tykali a hráli jsme spolu volejbal. Pan Stanisla Hlava V rámci projektu Post Bellum Příběhy našich sousedů, jsme se 10. ledna 2015 setkali v Bozkově s panem Stanislavem Hlavou, který nám převyprávěl svůj životní příběh. Pan Stanislav Hlava

Více

ZPRAVODAJ PF Vážení spoluobčané,

ZPRAVODAJ PF Vážení spoluobčané, 1/2018 S T E H E L Č E V S K Ý ZPRAVODAJ Vážení spoluobčané, dovolte nám, abychom Vám všem popřáli úspěšný a klidný nový rok 2018, hodně štěstí, zdraví a spokojenosti ve Vašem osobním i profesním životě.

Více

průřez.téma + ročník obsah předmětu školní výstupy poznámky MP vazby EVV - ekosystémy EVV odpady a hospodaření s odpady EVV - náš životní styl

průřez.téma + ročník obsah předmětu školní výstupy poznámky MP vazby EVV - ekosystémy EVV odpady a hospodaření s odpady EVV - náš životní styl MÍSTO, KDE ŽIJEME + MP vazby Domov EVV - ekosystémy EVV odpady a hospodaření s odpady EVV - náš životní styl - orientuje se v místě domova - orientuje se ve svém pokoji, ví, kde má své hračky, školní kout,

Více

monočlánky apod. Nevyvážejí se: využitelné složky odpadu- papír, sklo, plasty, kovy. Svoz BIO odpadu od 5.4.2016; vývoz popelnic 1x/14 dní.

monočlánky apod. Nevyvážejí se: využitelné složky odpadu- papír, sklo, plasty, kovy. Svoz BIO odpadu od 5.4.2016; vývoz popelnic 1x/14 dní. OBECNÍ ÚŘAD HRADEC-NOVÁ VES INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ 3/2016 MK ČR E 21404 SPOLEČENSKÁ KRONIKA V dubnu oslaví své narozeniny: Vavříček Jiří, Morongová Anna, Točoňová Helena, Zajíc Vladislav, Dudys Stanislav.

Více

Zápis z X. veřejného zasedání zastupitelstva obce Všejany, konaného dne 26. 10. 2015 v 19:00 hodin v zasedací místnosti OÚ Všejany

Zápis z X. veřejného zasedání zastupitelstva obce Všejany, konaného dne 26. 10. 2015 v 19:00 hodin v zasedací místnosti OÚ Všejany Zápis z X. veřejného zasedání zastupitelstva obce Všejany, konaného dne 26. 10. 2015 v 19:00 hodin v zasedací místnosti OÚ Všejany Přítomni: viz prezenční listina Paní zastupitelky Z. Nekovářová a V. Šolcová

Více

ZÁPIS Z VEŘEJNÉHO ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE PROSEČ POD JEŠTĚDEM

ZÁPIS Z VEŘEJNÉHO ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE PROSEČ POD JEŠTĚDEM ZÁPIS Z VEŘEJNÉHO ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE PROSEČ POD JEŠTĚDEM Datum konání : 15.4.2015 Místo konání : zasedací místnost OÚ Zahájení : 17.00 hodin Přítomni : zastupitelé : Guschl Lukáš Hendrych Pavel

Více

Zámecké listy. Domov Pod Lipami Smečno. poskytovatel sociálních služeb. Číslo 42. říjen 2013. Říjen

Zámecké listy. Domov Pod Lipami Smečno. poskytovatel sociálních služeb. Číslo 42. říjen 2013. Říjen Domov Pod Lipami Smečno poskytovatel sociálních služeb Číslo 42. říjen 2013 Zámecké listy Říjen je desátým měsícem roku podle Gregoriánského kalendáře a má 31 dní. Jeho české jméno je odvozeno od jelení

Více

Nada ní fond SENIO I SKUPINY EZ Výro ní zpráva za rok 2013

Nada ní fond SENIO I SKUPINY EZ Výro ní zpráva za rok 2013 Výro ní zpráva Nada ního fondu SENIO I SKUPINY EZ za rok 2013 Základní údaje o nada ním fondu Název: Nada ní fond SENIO I SKUPINY EZ" Sídlo: Duhová 2/1444, 140 53 Praha 4 : 279 47 564 Vznik: 27.9.2007

Více

Je-li z ízeno více organizací státního odborného dozoru, vymezí jejich p sobnost Ministerstvo práce a sociálních v cí p i jejich z ízení.

Je-li z ízeno více organizací státního odborného dozoru, vymezí jejich p sobnost Ministerstvo práce a sociálních v cí p i jejich z ízení. 174/1968 Sb. ZÁKON o státním odborném dozoru nad bezpe ností práce ve zn ní zákona. 575/1990 Sb., zákona. 159/1992 Sb., v úplném zn ní zákona. 396/1992 Sb., (platí od 1. 1. 20172012 do 31. 12. 2016) ve

Více

Z Á P I S z veřejného zasedání Zastupitelstva obce Dýšina, konaného dne 12. května 2008

Z Á P I S z veřejného zasedání Zastupitelstva obce Dýšina, konaného dne 12. května 2008 ZO/03/2008 Z Á P I S z veřejného zasedání Zastupitelstva obce Dýšina, konaného dne 12. května 2008 Přítomni : Mgr. Václava Kuklíková, Ing. Jaroslav Egrmajer, Ing. Ladislav Vlk, Bc. Michal Hala, MUDr. Karel

Více

Obec Doubice. Zápis z 1. zasedání zastupitelstva obce Doubice, konaného dne od 16:00 hodin

Obec Doubice. Zápis z 1. zasedání zastupitelstva obce Doubice, konaného dne od 16:00 hodin Obec Doubice Zápis z 1. zasedání zastupitelstva obce Doubice, konaného dne 20. 04. 2015 od 16:00 hodin Místo konání: Termín konání: Obec Doubice Obecní úřad č.p.50, zasedací místnost 20. 04. 2015 od 16:00

Více

KNIHA MÉHO SRDCE. Výstavka

KNIHA MÉHO SRDCE. Výstavka KNIHA MÉHO SRDCE Kniha mého srdce (KMS) je cyklus pořadů České televize (ČT) a Českého rozhlasu (ČRo), který proběhne v období od 4. dubna do října 2009. Je zaměřen na propagaci literatury, četby knih

Více

RODIČE PRO ŠKOLU. Školní 10/558, Krásná Lípa VÝROČNÍ ZPRÁVA

RODIČE PRO ŠKOLU. Školní 10/558, Krásná Lípa VÝROČNÍ ZPRÁVA RODIČE PRO ŠKOLU Školní 10/558, Krásná Lípa VÝROČNÍ ZPRÁVA ROK 2014 Obsah: Charakteristika sdružení Rada rodičů školy Plán spolupráce Dlouhodobé cíle pro rok 2014 Plán akcí Evaluace plnění dlouhodobých

Více

ČÍSLO 67 25. září 2013

ČÍSLO 67 25. září 2013 Vydává Obecní úřad Potěhy pro občany obce ČÍSLO 67 25. září 2013 Obsah: 1. Informace z obce 2. Kulturní akce, jubilanti v IV. čtvrtletí 2013 3. ZŠ a MŠ Potěhy 4. TJ Sokol Potěhy 5. SDH Potěhy 6. Historie

Více

Slovo šéfredaktorky. Za redakční radu Lucie Suchánková. (obrázek ze 4. třídy)

Slovo šéfredaktorky. Za redakční radu Lucie Suchánková. (obrázek ze 4. třídy) Slovo šéfredaktorky Milí žáci a čtenáři! Ráda bych Vás přivítala v novém školním roce 2013/2014 a také napsala pár úvodních slov k našemu prvnímu číslu školního časopisu, který nese název SMAJLÍK. Máme

Více

Informační zpravodaj pro občany Jahodova 2015.

Informační zpravodaj pro občany Jahodova 2015. Informační zpravodaj pro občany Jahodova 2015. Vážení spoluobčané. Předem vám všem přeji do nového roku zdraví a úsměv na tváři. Možná neznáte všichni složení nového obecního zastupitelstva po listopadových

Více

MATERIÁL. pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne 12. 11. 2015. Odbor správy majetku. Smlouva o vzniku společnosti - Cyklobus Bečva

MATERIÁL. pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne 12. 11. 2015. Odbor správy majetku. Smlouva o vzniku společnosti - Cyklobus Bečva MĚSTO HRANICE MATERIÁL pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne 12. 11. 2015 Bod programu: 13 Předkládá: Okruh zpracovatelů: Zpracoval: Rada města Odbor správy majetku Ing. Radomír Bradáč Pavel Slovák

Více

28. neděle v mezidobí. Cyklus B Mk 10,17-30

28. neděle v mezidobí. Cyklus B Mk 10,17-30 28. neděle v mezidobí Cyklus B Mk 10,17-30 Hosana 1. /:Hosana, hosana, hosana Bohu na nebi!:/ Jméno slavíme Tvé (hosana aleluja), chválí Tě srdce mé (hosana aleluja), vyvýšen buď, ó Bože náš, hosana Bohu

Více

Lyžařský výcvikový kurz 2014

Lyžařský výcvikový kurz 2014 Hned po rozdání pololetního vysvědčení vyrazili žáci sedmého ročníku na lyžařský výcvikový kurz do Krkonoš. Jako místo pobytu bylo vybráno osvědčené rekreační středisko Prkenný důl v Žacléři. Lyžařský

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ZÁKLADNÍ ŠKOLY (školní rok 2005/2006)

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ZÁKLADNÍ ŠKOLY (školní rok 2005/2006) Základní škola a mateřská škola Příbram na Moravě, okres Brno-venkov, příspěvková organizace VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ZÁKLADNÍ ŠKOLY (školní rok 2005/2006) Příbram na Moravě č.p. 102, 664 84 Zastávka

Více

CHARITNÍ LISTY CHARITY NOVÝ HROZENKOV. ročník 9 číslo 6 červen 2016

CHARITNÍ LISTY CHARITY NOVÝ HROZENKOV. ročník 9 číslo 6 červen 2016 CHARITNÍ LISTY CHARITY NOVÝ HROZENKOV ročník 9 číslo 6 červen 2016 OSLAVY S LEGENDOU Když jsem se dozvěděla, že letošní Den matek bychom mohli oslavovat za přispění paní Yvetty Simonové, moc mě to potěšilo.

Více

VZD LÁVACÍ MATERIÁL. Sada: III/2/P VY_32_INOVACE_P05. Po adové íslo: 5. Ro ník: 2. Datum vytvo ení: Datum ov ení: 16.1.

VZD LÁVACÍ MATERIÁL. Sada: III/2/P VY_32_INOVACE_P05. Po adové íslo: 5. Ro ník: 2. Datum vytvo ení: Datum ov ení: 16.1. VZD LÁVACÍ MATERIÁL Název: Autor: Testové úkoly Mgr. Jind iška N mcová Sada: III/2/P VY_32_INOVACE_P05 Po adové íslo: 5. Ro ník: 2. Datum vytvo ení: 4.1. 2012 Datum ov ení: 16.1. 2012 Vzd lávací oblast

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA školní rok 2014/2015

VÝROČNÍ ZPRÁVA školní rok 2014/2015 Základní škola a Mateřská škola České Libchavy, okres Ústí nad Orlicí České Libchavy 147, 561 14 IČO: 750 151 45 telefon: 465 582116, e-mail: zsclib@seznam.cz www.skolaceskelibchavy.cz VÝROČNÍ ZPRÁVA školní

Více

V tomto pracovním listě mají žáci pomocí hádanek poznat názvy zvířat a zařadit je do vhodného společenství.

V tomto pracovním listě mají žáci pomocí hádanek poznat názvy zvířat a zařadit je do vhodného společenství. Šablona č. 7, sada č. 1 Vzdělávací oblast Vzdělávací obor Tematický okruh Téma Člověk a jeho svět Člověk a jeho svět Rozmanitost přírody Poznávání zvířat a jejich společenství Ročník 2. Anotace V tomto

Více

Z Á P I S. z jednání zastupitelstva obce Ko enov konaného dne od hod. v zasedací místnosti Obecního ú adu Ko enov.

Z Á P I S. z jednání zastupitelstva obce Ko enov konaného dne od hod. v zasedací místnosti Obecního ú adu Ko enov. Z Á P I S z jednání zastupitelstva obce Ko enov konaného dne 2.5.2006 od 15.30 hod. v zasedací místnosti Obecního ú adu Ko enov. P ítomni : 8 zastupitel, p.hanzlík, p.jodas a p.dole al od 15.40 Omluveni

Více

Zápis ze III. veřejného zasedání Zastupitelstva městyse Ostrovačice

Zápis ze III. veřejného zasedání Zastupitelstva městyse Ostrovačice Zápis ze III. veřejného zasedání Zastupitelstva městyse Ostrovačice konaného dne 27. listopadu 2014 v zasedací síni Úřadu městyse Ostrovačice Přítomní: dle prezenční listiny 1. Technický bod Třetí veřejné

Více

Zápis z 1. zasedání Rady m stské ásti Brno- abov esky, konaného dne 15. listopadu 2010 v zasedací místnosti ÚM Brno- abov esky, Horova 28, Brno

Zápis z 1. zasedání Rady m stské ásti Brno- abov esky, konaného dne 15. listopadu 2010 v zasedací místnosti ÚM Brno- abov esky, Horova 28, Brno Zápis z 1. zasedání Rady m stské ásti Brno- abov esky, konaného dne 15. listopadu 2010 v zasedací místnosti ÚM Brno- abov esky, Horova 28, Brno Zahájení: P ítomni: 9:00 hodin Ing. Karel Dole al Mgr. Filip

Více

Čtvrtletní výkaz o zaměstnancích a mzdových prostředcích v regionálním školství a škol v přímé působnosti MŠMT za 1. -.

Čtvrtletní výkaz o zaměstnancích a mzdových prostředcích v regionálním školství a škol v přímé působnosti MŠMT za 1. -. Škol (MŠMT) P 1-04 Čtvrtletní výkaz o zaměstnancích a mzdových prostředcích v regionálním školství a škol v přímé působnosti MŠMT za 1. -. čtvrtletí 2010 Pokyny a vysvětlivky pro vyplnění Do nadpisu výkazu

Více

Základní informace o projektu MANDALA 2015

Základní informace o projektu MANDALA 2015 Obsah: Základní informace o projektu MANDALA 2015 A. První část projektu Mandala: Olomoucká Arakiáda - Soutěž "Mladý posluchovský záchranář- 2.ročník" 12. 6. 2015 Pro koho je projekt určen Počet zapojených

Více

pro městys Stádlec a obce Staré Sedlo, Křída, Slavňovice a Hájky Prosinec 2013 12/2013 4. ročník

pro městys Stádlec a obce Staré Sedlo, Křída, Slavňovice a Hájky Prosinec 2013 12/2013 4. ročník S T Á D L E C K Ý Z P R A V O D A J pro městys Stádlec a obce Staré Sedlo, Křída, Slavňovice a Hájky Prosinec 2013 12/2013 4. ročník Milí spoluobčané! Letošní vánoční svátky jsou už minulostí, přesto věřím,

Více

Křesťané v ČR budou slavit Velikonoce

Křesťané v ČR budou slavit Velikonoce Křesťané v ČR budou slavit Velikonoce Tisková zpráva, 10. dubna 2017 V tomto týdnu budeme prožívat Velikonoce, největší svátky křesťanů v ČR. Během Zeleného čtvrtka, Velkého pátku, Bílé soboty a neděle

Více

U S N E S E N Í R 1580/01-10

U S N E S E N Í R 1580/01-10 U S N E S E N Í ze 70. zasedání Rady města Kojetína, konaného dne 13. ledna 2010 v 13:00 hodin v v zasedací místnosti Městského úřadu Kojetín, Masarykovo nám. 20, Kojetín 2. Plnění usnesení Rady města

Více

Obec Maletín - Oficiální internetové stránky obce. Poslední volba v hlavní nabídce: Titulní stránka > O obci > Maletínský zpravodaj

Obec Maletín - Oficiální internetové stránky obce. Poslední volba v hlavní nabídce: Titulní stránka > O obci > Maletínský zpravodaj Page 1 of 9 Obec Maletín - Oficiální internetové stránky obce Poslední volba v hlavní nabídce: Titulní stránka > O obci > Maletínský zpravodaj 3.Maletínský zpravodaj-březen 2005 vytvořeno: 6.4.2005 změněno:

Více

Žádosti a strukturovaný životopis posílejte na adresu :

Žádosti a strukturovaný životopis posílejte na adresu : Přijmeme : 1 sociální pracovnici Požadujeme : vysokoškolské vzdělání (Bc., Mgr.) se zaměřením na sociální práci komunikační dovednosti schopnost empatie samostatnost zodpovědnost časovou flexibilitu Nabízíme

Více

NAPOLEONSKÉ VÁLKY Masarykova ZŠ a MŠ Velká Bystřice projekt č. CZ.1.07/1.4.00/21.1920 Název projektu: Učení pro život Č. DUMu: VY_32_INOVACE_03_18

NAPOLEONSKÉ VÁLKY Masarykova ZŠ a MŠ Velká Bystřice projekt č. CZ.1.07/1.4.00/21.1920 Název projektu: Učení pro život Č. DUMu: VY_32_INOVACE_03_18 NAPOLEONSKÉ VÁLKY Masarykova ZŠ a MŠ Velká Bystřice projekt č. CZ.1.07/1.4.00/21.1920 Název projektu: Učení pro život Č. DUMu: VY_32_INOVACE_03_18 Tématický celek: Historie a umění Autor: Miroslav Finger

Více

USNESENÍ MĚSTO ŽATEC. z 7. jednání Zastupitelstva Města Žatce konaného dne 22.9.2005. Usnesení č. 166/05-218/05

USNESENÍ MĚSTO ŽATEC. z 7. jednání Zastupitelstva Města Žatce konaného dne 22.9.2005. Usnesení č. 166/05-218/05 MĚSTO ŽATEC USNESENÍ z 7. jednání Zastupitelstva Města Žatce konaného dne 22.9.2005 Usnesení č. 166/05-218/05 166/05 Volba návrhové komise 167/05 Schválení programu 168/05 Vystoupení veřejnosti 169/05

Více

U S N E S E N Í která byla p ijata na 14. zasedání rady m sta konaného dne 13.10. 2009. íslo usnesení vy izuje termín

U S N E S E N Í která byla p ijata na 14. zasedání rady m sta konaného dne 13.10. 2009. íslo usnesení vy izuje termín U S N E S E N Í která byla p ijata na 14. zasedání rady m sta konaného dne 13.10. 2009 íslo usnesení vy izuje termín 271/09 Rada m sta bere na v domí informaci o p. B lonožník ihned provedené kontrole

Více

Pozvánka na valnou hromadu plenární zasedání. občanského sdružení s názvem Sdružení rodičů při III. ZŠ Zábřeh na Moravě

Pozvánka na valnou hromadu plenární zasedání. občanského sdružení s názvem Sdružení rodičů při III. ZŠ Zábřeh na Moravě Pozvánka na valnou hromadu plenární zasedání občanského sdružení s názvem Sdružení rodičů při III. ZŠ Zábřeh na Moravě Jménem občanského sdružení s názvem Sdružení rodičů při III. ZŠ Zábřeh na Moravě,

Více

CHARITNÍ LISTY CHARITY NOVÝ HROZENKOV

CHARITNÍ LISTY CHARITY NOVÝ HROZENKOV CHARITNÍ LISTY CHARITY NOVÝ HROZENKOV ročník 9 číslo 5 květen 2016 CESTY KOLEM SVĚTA S CHARITOU OČIMA ŽÁKYNĚ ZŠ HALENKOV Pracovníci této organizace se nejen starají o nemocné lidi, ale tento rok pořádají

Více

duben 2017

duben 2017 Vetero Knina www.farnoststaryknin.cz duben 2017 Duben ve farnosti Minulý měsíc jsme se rozloučili se zemřelým panem kardinálem Miloslavem Vlkem. (*17. 5. 1932 +18. 3. 2017). Protože znal náš kraj i farnost

Více

VÁNOČNÍ POSEZENÍ PRO SENIORY,

VÁNOČNÍ POSEZENÍ PRO SENIORY, TATOBITSKÝ INFORMÁČEK LISTOPAD 2009 Ze stoletého kalendáře: Když se v listopadu hvězdy třpytí, mrazy se brzy chytí. Listopadový vítr slunce polyká. Je-li mokrý listopad, bude celá zima vlhká. Na Martina

Více

ŘÍJEN ČASOPIS s fotografiemi v barevném provedení naleznete na webových stránkách školy:

ŘÍJEN ČASOPIS s fotografiemi v barevném provedení naleznete na webových stránkách školy: ŘÍJEN 2017 ČASOPIS s fotografiemi v barevném provedení naleznete na webových stránkách školy: www.zsgepiky.cz Zde najdete vše důležité a zajímavé o akcích a projektech školy, dále přihlášky na pobyty,

Více

Zápis a usnesení ze 49. jednání zastupitelstva obce Dalovice konaného dne od hodin v zasedací místnosti Obecního úřadu.

Zápis a usnesení ze 49. jednání zastupitelstva obce Dalovice konaného dne od hodin v zasedací místnosti Obecního úřadu. Zápis a usnesení ze 49. jednání zastupitelstva obce Dalovice konaného dne 06.05.2010 od 18.00 hodin v zasedací místnosti Obecního úřadu. Přítomni: Hosté: Monika Brabcová, Ing.Vladimír Dejmek, Milan Holý,

Více

váš informační měsíčník na měsíc

váš informační měsíčník na měsíc váš informační měsíčník na měsíc LISTOPAD 2009 6. ročník, č. 11 pro potřeby klientů Domova pro seniory Pyšely, Náměstí 1, 251 67 Pyšely Milí přátelé, třetí měsíc podzimu, listopad, je měsíc dlouhých večerů,

Více

ZPRÁVY ZE ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE

ZPRÁVY ZE ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE Od 30.1.2012 je možno se napojovat na kanalizaci a vodovod v rámci investice Obce Bořislav. Pro napojení je nutné navštívit OÚ Bořislav, kde Vám budou předány veškeré potřebné dokumenty pro uzavření smlouvy

Více

PREZENTA NÍ PROJEKT KARLOVARSK REGION V ITÁLII

PREZENTA NÍ PROJEKT KARLOVARSK REGION V ITÁLII PREZENTA NÍ PROJEKT KARLOVARSK REGION V ITÁLII eská republika má bohatou historii láze ství a tuto tradici dnes v láze sk ch místech napl uje wellness obsahem. Jestli e to platí o t iceti sedmi láze sk

Více

Duchovní program ve školním roce 2017/2018

Duchovní program ve školním roce 2017/2018 Škola všemi smysly, rozumem a srdcem Duchovní program ve školním roce 2017/2018 Konkrétní zaměření školního roku 2017/2018 Motto roku: Spolu je to lepší! Pouze společná práce naší školy bude mít srdce.

Více