Vzdělání prof. (2015) doc. (2009) Ph.D. (2002) Ing. (1993) Praxe Relevantní zkušenosti v ČR

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Vzdělání prof. (2015) doc. (2009) Ph.D. (2002) Ing. (1993) Praxe Relevantní zkušenosti v ČR"

Transkript

1 CURRICULUM VITAE Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Fakulta rybářství a ochrany vod, Výzkumný ústav rybářský a hydrobiologický Osobní údaje Jméno a příjmení: prof. Ing. Pavel Kozák, Ph.D. Narozen: 1971 Rodinný stav: ženatý Kontakt Ulice: Zátiší 728/II PSČ: Město: Vodňany Telefon (mobil): Telefon (pevná linka): web: VaV výsledky: kozak@frov.jcu.cz 1) Celkový počet publikací s IF: 73 (podle WOS) 2) SCI bez autocitací: 476 (podle WOS) 3) Průměrná citovanost na 1 článek (podle WOS) 8,44 4) h index 13 (podle WOS) 5) Certifikované metodiky: 8 6) Ověřené technologie: 2 7) Užitný vzor: 2 8) Patent: 2 9) Monografie: 1 10) Kapitola v knize: 4 Vědecké zaměření: Biologie raků a chov v kontrolovaných podmínkách, ochrana původních druhů raků, etologie původních i invazivních druhů raků. Reprodukce ryb. Inkubace jiker, odchov plůdku v kontrolovaných podmínkách, výživa a krmení plůdku. Kvalita rybího masa. Produkce kapra se zvýšeným obsahem omega3 mastných kyselin. 1 (8)

2 Vzdělání prof. (2015) řízení ke jmenování profesorem, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Fakulta rybářství a ochrany vod. Obor: rybářství. doc. (2009) habilitace, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zemědělská fakulta. Obor: speciální zootechnika. Ph.D. (2002) externí doktorské studium, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zemědělská fakulta. Obor: speciální zootechnika Ing. (1993) Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zemědělská fakulta. Obor: zootechnický Praxe : výzkumný pracovník, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Výzkumný ústav rybářský a hydrobiologický ve Vodňanech : vědecký pracovník, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Výzkumný ústav rybářský a hydrobiologický ve Vodňanech : zástupce ředitele, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Výzkumný ústav rybářský a hydrobiologický ve Vodňanech : vedoucí Oddělení akvakultury a hydrobiologie, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Výzkumný ústav rybářský a hydrobiologický ve Vodňanech : akademický pracovník, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Výzkumný ústav rybářský a hydrobiologický ve Vodňanech 2009 dosud: akademický pracovník, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Fakulta rybářství a ochrany vod, Výzkumný ústav rybářský a hydrobiologický ve Vodňanech 2009 dosud: ředitel, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Fakulta rybářství a ochrany vod, Výzkumný ústav rybářský a hydrobiologický ve Vodňanech 2009 dosud: vedoucí Laboratoře etologie ryb a raků, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Fakulta rybářství a ochrany vod, Výzkumný ústav rybářský a hydrobiologický ve Vodňanech : proděkan pro vnější vztahy, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Fakulta rybářství a ochrany vod 2010 dosud: vědecký pracovník CENAKVA CZ.1.05/2.1.00/ , Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Fakulta rybářství a ochrany vod Relevantní zkušenosti v ČR 2007 dosud: člen Monitorovacího výboru Operačního programu Rybářství , Ministerstvo zemědělství ČR 2009 dosud: zástupce FROV JU v Rybářském sdružení ČR 2 (8)

3 2010 dosud: člen hodnotící komise pilotních projektů OP Rybářství , Ministerstvo zemědělství ČR 2011 dosud: člen Vědecko-odběratelské rady Jihočeského výzkumného centra akvakultury a biodiverzity hydrocenóz (CENAKVA), Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Fakulta rybářství a ochrany vod 2011 dosud: člen hodnotícího panelu Ekologie živočichů a rostlin, Grantová agentura ČR 2012 dosud: člen Vědecké rady Ústavu živočišné fyziologie a genetiky AV ČR, v.v.i dosud: člen pracovní skupiny Programování , Ministerstvo zemědělství ČR 2013 dosud: člen Vědecké rady Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích Spolupráce s Delloite Advisory na hodnocení Národního strategického plánu MZe pro oblast rybářství a hodnocení OP Rybářství a s MZe a dalšími firmami na tvorbě nového strategického plánu, člen komise pro tvorbu pravidel nového OP Rybářství. Relevantní zkušenosti v zahraničí 1998 dosud: Člen International Association of Astacology 2002 dosud: Člen Crustacean Society 1997 (3 měsíce): mezinárodní kurs, Integrated Fish Farming, Wuxi, China 1998 (3 týdny): studijní stáž, Swedish Institute, University of Lund, Sweden 2005 (2 měsíce), 2007, 2010, 2012: spolupráce na projektu, hostující vědec, vyžádané přednášky, University of Extremadura, Spain 2008: hostující vědec, vyžádané přednášky, University of Tartu, Estonia 2009: praktický kurs Aquaculture Feed Extrusion, Nutrition and Feed Formulation, University of Gent, Belgium 2010: vyžádané přednášky, Technological Educational Institute of Epirus, Greece 2011: hostující vědec, vyžádané přednášky, University of Texas, USA 2009, 2010, 2011, 2012 (celkem 3 měsíce): vyžádané přednášky, spolupráce na projektu EU, Sulleyman Demirel University, Isparta, Turkey Zahraniční granty EU 5.RP IFIBO Intensive Fish Culture Optimalization. (spoluřešitel) COOP-CT Zabezpečení produkce násady okouna říčního zlepšením technologie jeho reprodukce a raného odchovu, koordinátor Univerzita Henriho Poincaré, Nancy, Francie (spoluřešitel) COOP-CT PROTENCH Intenzivní a udržitelný chov lína obecného, koordinátor GESINFIN, Španělsko (spoluřešitel) 3 (8)

4 Externí granty nad 1 mil Kč v ČR NAZV Chovatelské technologie a ochrana zdraví ryb a raků v intenzivních a marginálních podmínkách (spoluřešitel) NAZV Chov násadového materiálu významných netradičních a introdukovaných druhů ryb pro potřeby produkčního a rekreačního rybářství (spolupracovník) NAZV Optimalizace krmné technologie a odchovného prostředí pro raná stadia kapra a některých dalších druhů ryb (spoluřešitel) VZ MSM Biologické základy sladkovodní akvakultury (spoluřešitel) NAZV QF3028 Vývoj nových technologií odchovu hospodářsky významných říčních druhů ryb a raků ohrožených degradací přírodního prostředí (řešitel koordinátor) NAZV QF4118 Rozvoj produkce ryb s využitím technických akvakultur a jejich kombinace s rybničními chovy (spoluřešitel) NAZV QF3029 Harmonizace s EU v uplatňování principů farmakovigilance v akvakulturních chovech v ČR (další řešitel) VZ MŠMT MSM Biologické, environmentální a chovatelské aspekty v rybářství (spoluřešitel, odpovědný za cíl) KONTAKT ME855 Využití raka říčního (Astacus astacus L.) jako cenného bioindikátoru kvality povrchových vod a podpora jeho výskytu (spoluřešitel) GA AV ČR IAA Faktory ovlivňující negativní vliv invazivních raků v ČR: migrační aktivita, reprodukční biologie a šíření patogenu račího moru (řešitel, odpovědný řešitel doc. Ďuriš, Ostravská univerzita) NAZV QH71305 Vývoj nových metod chovu vybraných perspektivních akvakulturních druhů s využitím netradičních technologií (řešitel koordinátor) NAZV QH92307 Využití inovativních biotechnologických a genetických postupů pro produkci kvalitního kapřího masa se zvýšeným obsahem omega 3 mastných kyselin a jeho účinek na rekonvalescenci pacientů po manifestaci aterosklerózy (řešitel koordinátor) GA521/09/0656 Řasová biomasa jako potravní doplněk v akvakulturách ryb a raků (spoluřešitel odpovědný za část řešenou na FROV JU) CZ.1.05/2.1.00/ Jihočeské výzkumné centrum akvakultury a biodiverzity hydrocenóz (spoluřešitel, odpovědný za cíl) P505/12/0545 Diverzita původních a invazních druhů raků ve střední Evropě: od genetické struktury populací a reprodukčních strategií po systematiku a ochranu (Univerzita Karlova v Praze, odpovědný řešitel za část řešenou na FROV JU) QJ Efektivní a dlouhodobě udržitelné využívání živin v intenzivní akvakultuře s využitím multitrofických systémů (řešitel koordinátor) 4 (8)

5 Externí granty do 1 mil. Kč v ČR GA AV ČR IBS Využití biologicky aktivních látek v reprodukci a chovu ryb (spoluřešitel) 2001: FRVŠ Laboratoř pro studium biologie a etologie ryb a raků (řešitel) GA ČR 206/03/0532 Populační ekologie terminálních a rezidentních subpopulací invazního druhu raka (řešitel, odpovědný řešitel doc. Ďuriš, Ostravská univerzita) GA ČR Postdoc 206/03/D064 Studium biologie invazního raka pruhovaného Orconectes limosus Raf. v laboratorních podmínkách (odpovědný řešitel) GAČR 206/03/D064 Studium biologie invazního raka pruhovaného Orconectes limosus Raf. v laboratorních podmínkách (řešitel) Pilotní projekty OP Rybářství 2010 CZ.1.25/3.4.00/ Praktické ověření technologie chovu kapra obecného se zvýšeným obsahem omega 3 mastných kyselin (odpovědný řešitel za část řešenou na FROV JU) 2011 CZ.1.25/3.4.00/ Produkce plůdku ročka parmy obecné v intenzivních podmínkách přes zimní období (odpovědný řešitel za část řešenou na FROV JU) CZ.1.25/3.4.00/ Řízená reprodukce a odchov plůdku podoustve říční (Vimba vimba) v kontrolovaných podmínkách (odpovědný řešitel za část řešenou na FROV JU) Zakázky týkající se monitoringu, vysazování a repatriace raků: 2000: Rak kamenáč podklady pro vytvoření soustavy chráněných území NATURA Zadavatel: AOPK ČR Praha : Monitoring populací ohrožených druhů raků na území toku Zubřina a návrh opatření zajišťující jejich ochranu. Zadavatel: OÚ Domažlice : Reintrodukce raka říčního v CHKO Třeboňsko. Zadavatel: CHKO Třeboňsko 2000 dosud: Průzkum výskytu raka říčního na území NP a CHKO Šumava, ověření úspěšnosti reintrodukce z minulých let, vyhledání nových lokalit k reintrodukci a vysazení odchovaných raků na vhodné lokality. Zadavatel: Správa NP a CHKO Šumava (každoročně) 2000 dosud: Výběr vhodných lokalit a vysazení raka říčního ve správním území MÚ Písek a kontrola reintrodukce z minulých let. Zadavatel: MÚ Písek (každoročně) 2001: Analýza migračních schopností nepůvodních druhů korýšů na území ČR. Zadavatel: VÚV T.G.M. Praha : Průzkum Boleveckých rybníků s ohledem na výskyt raků. Posouzení městských sádek pro chov raků. Zadavatel: Statutární město Plzeň 2007: Experimentální zavedení záchranného chovu raka říčního (Astacus astacus, L.). Zadavatel: Povodí Moravy, s.p. 5 (8)

6 2007, 2008: Průzkum početnosti populací raka říčního (Astacus astacus, L.) ve vodních nádržích Boskovice a Nová Říše. Zadavatel: Povodí Moravy, s.p. 2007, 2008: Kumulace těžkých kovů u raků, rak jako bioindikátor. Zadavatel: Povodí Moravy, s.p : Záchranný transfer raků říčních z části Černovického potoka, Soběslav. Zadavatel: Skanska DS, a.s., direkce Čechy západ, České Budějovice 2009: Zjišťovací řízení ve věci stavby protipovodňových opatření na Svinenském potoce. Zadavatel: Společnost K2K, s.r.o : Záchranný transfer raků říčních z rybníka Babylon. Zadavatel: Natura servis : Záchranný transfer raků říčních ze Zelenovského rybníka a v rámci realizační akce I. etapa revitalizace území Zelenov. Zadavatel: Město Domažlice 2010: Provedení jednoduchého průzkumu výskytu raka kamenáče v lokalitě Starý Spálenec v prostoru budoucí výstavby rybníka a obnovy původního toku. Zadavatel: MEPOS, geodetická a projekční kancelář 2010: Záchranný transfer mihule potoční a raka říčního na toku Zubřina, Domažlice. Zadavatel: ÚVR ČSOP 2011: Provedení záchranného transferu raků kamenáčů na Medvědím potoce (k.ú. Starý Spálenec) v prostoru budoucí výstavby tůní a revitalizace toku. Zadavatel: Sdružení Na záchranu biosystému Český les, Česká Kubice 2013: Záchranný transfer raka říčního z nádrže Květoňov. Zadavatel: MO ČRS Kaplice 2013: Odchov a reintrodukce raků říčních (Astacus astacus, L.) do řeky Bělá. Zadavatel: MO ČRS Bělá pod Bezdězem Hlavní organizátor konferencí o racích: 2009: Regional European Crayfish Workshop: Future of native crayfish in Europe pořádaný VURH JU ve Vodňanech ( 2009: Odborný seminář: Ochrana raků v kontextu s rybářským hospodařením ( Výuka v ČR garant studijního oboru Rybářství na FROV JU (Bc. i NMgr.) : Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zemědělská fakulta (Chov a ochrana korýšů a mlžů) 2009 dosud: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Fakulta rybářství a ochrany vod (Bc., Mgr., Ph.D.) (aktuálně: Chov raků, Ochrana raků a mlžů, Culture of Crayfishes, Recirculating Aquaculture Systems) 6 (8)

7 člen (resp. předseda) komisí pro závěrečné zkoušky Bc., NMgr. a Ph.D. (FROV JU, PřF UK, FŽP ČZU) člen hodnotící komise pro řízení ke jmenování profesorem (prof. RNDr. Zdeněk Ďuriš, CSc.) školitel Bc., nmgr. i Ph.D. studentů na FROV JU, do roku 2009 i a na ZF JU Výuka v zahraničí Vyžádané přednášky na univerzitách: University of Extremadura, Španělsko, University of Leon, Španělsko, University of Tartu, Estonsko, Rossijskaja Akademija Nauk, Petrohrad, Rusko, Technological Educational Institute of Epirus, Řecko, Sulleyman Demirel University, Isparta, Turecko. Absolvované kurzy, školení, semináře 1998: Fakulta veterinárního lékařství VFU Brno, školení dle 17 zák.č. 246/1992 Sb. na ochranu zvířat proti týrání (ústní a písemná zkouška) Obdržené certifikáty, osvědčení, ocenění apod.: 1998: Osvědčení o způsobilosti dle 17 zák.č. 246/1992 Sb. na ochranu zvířat proti týrání č. 0128/99-V5 Přednášky na vědeckých konferencích (Oral presentation): 2001 Kozák, P., Policar, T., Hamáčková, J., Kouřil, J., Comparison of various methods of signal crayfish hatching and breeding in a semiintensive culture (Srovnání různých metod líhnutí a chovu raka signálního v polointenzivních podmínkách). Ve: Pípalová, I. (ed.): Handbook of abstracts from conference POND AQUACULTURE in Central and Eastern Europe In The 21 st CENTURY, Vodňany, p Kozák, P., Policar, T., Ďuriš, Z., Occurrence of stone crayfish Austropotamobius torrentium (Schrank) in the Czech Republic. Sb. abstraktů z konference Knowledgebased management of european native crayfishes, Poitiers, p Kozák, P., Policar, T., Practical elimination of signal crayfish (Pacifastacus leniusculus Dana) from a pond. In Holdich, D.M. & Sibley, P.J. (eds). Management & Conversation of Crayfish. Proceedings of a konference held on 7 th November, Environment Agency, Bristol, Kozák, P., Policar, T., The present status of the astacofauna in the Czech Republic. In: 23rd World Congress of Czechoslovak Society of Arts and Sciences. Book of abstracts České Budějovice, June 25-July 2, 2006: Kozák, P., Musil, M., Buřič, M., Policar, T., Kouba, A., Comparison of day and night activity between noble (Astacus astacus) and spiny-cheek crayfish (Orconectes limosus). In: 17 th Symposium of International Association of Astacology (IAA), Kuopio, Finland, August 4 8, 2008, s (8)

8 2009 Kozák, P., Policar, T., Fedotov, V.P., Kuznetsova, T.V., Buřič, M., Kholodkevich, S.V., Effect of chloride content in water to heart rate in narrow-clawed crayfish. Abstract book of The Regional European Crayfish Workshop: Future of Native Crayfish in Europe. 7 th -10 th September 2009, Písek, The Czech Republic, p Kozák, P., Methods of Crayfish Culture some examples from Europe. In Diler, I. et al. Management and Conservation Crayfish Stocking in Natural Resource. Book of Abstracts, Eḡirdir, June 25 26, 2009, Kozák, P., Introduction and Conservation of Freshwater Crayfish in Europe. In Diler, I. et al. Management and Conservation Crayfish Stocking in Natural Resource. Book of Abstracts, Eḡirdir, June 25 26, 2009, Kozák, P., Buřič, M., Kouba, A., Musil, M., Vích P., Policar, T., Spiny-cheek crayfish (Orconectes limosus) biology the latest pieces of knowledge. In: European Crayfish: food, flagships and ecosystem services, October 2010, Poitiers, France, pp Kozák, P., Fűreder, L., Kouba, A., Reynolds, J., Souty-Grosset, C., In: European Crayfish: food, flagships and ecosystem services, October 2010, Poitiers, France, Moderating of Roundtable, without abstract, see program Kozák, P. Diversification and aquaculture innovation in inland waters EFF project. In: Innovation in fisheries areas, 19 October 2010, Vigo, Spain. Without abstract, see program. Recenzní a oponentská činnost Recenze článků pro mezinárodní časopisy (Animal Reproduction Science, Aquaculture, Aquaculture International, Aquaculture Nutrition, Aquaculture Research, Aquatic Conservation: Marine and Freshwater Ecosystems, Aquatic Invasions, Biologia, Chinese Journal of Oceanology and Limnology, Czech Journal of Food Science, Ecotoxicology and Environmental Safety, Bulletin Francais de la Pêche et de la Pisciculture, Hydrobiologia, Journal of Applied Ichtyology, Journal of Animal Science, Journal of Crustacean Biology, Knowledge and Management of Aquatic Ecosystems, Reviews in Fish Biology and Fisheries, Turkish Journal of Fisheries and Aquatic Sciences) Oponentury bakalářských, magisterských a doktorských prací kromě JU České Budějovice také PřF UK Praha, ČZU Praha a MZLU Brno. Oponentury projektů NAZV, MZe, Město Praha, ČSOP, GA AV ČR, GAČR, MŠMT a další. Popularizační výstupy Řada mediálních výstupů v TV, rozhlase, odborných populárních časopisech a denním tisku. Například dvakrát natáčení vědecko-popularizačního pořadu Planeta věda na ČT1 (Říční druhy ryb. Raci), host Radiožurnálu, Přímé linky Českého rozhlasu a další vystoupení propagující raky, pozitivní zdravotní účinky rybího masa na lidské zdraví, akvakulturu a prezentující VÚRH a FROV JU. 8 (8)

ústav rybářský a hydrobiologický ve Vodňanech

ústav rybářský a hydrobiologický ve Vodňanech CURRICULUM VITAE Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Fakulta rybářství a ochrany vod, Výzkumný ústav rybářský a hydrobiologický Osobní údaje Jméno a příjmení: prof. Ing. Pavel Kozák, Ph.D. Narozen:

Více

Ověření výskytu raka pruhovaného (Orconectes limosus) v zatopené pískovně Provodín II. Abstrakt

Ověření výskytu raka pruhovaného (Orconectes limosus) v zatopené pískovně Provodín II. Abstrakt Ověření výskytu raka pruhovaného (Orconectes limosus) v zatopené pískovně Provodín II Jiří Patoka, Lukáš Kalous & Miloslav Petrtýl Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových

Více

Principy rozpočtu fakulty pro rok 2011

Principy rozpočtu fakulty pro rok 2011 Fakulta rybářství a ochrany vod JU Principy rozpočtu fakulty pro rok 2011 Zpracoval: Vladimír Nedopil FROV JU FROV JU je nejkomplexnějším pracovištěm v Evropě s bakalářským, magisterským a doktorským studiem,

Více

První nález raka říčního (Astacus astacus) v kvadrátu 5562. Jiří Patoka & Lukáš Kalous. Abstrakt

První nález raka říčního (Astacus astacus) v kvadrátu 5562. Jiří Patoka & Lukáš Kalous. Abstrakt První nález raka říčního (Astacus astacus) v kvadrátu 5562 Jiří Patoka & Lukáš Kalous Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů, Katedra zoologie a rybářství,

Více

Koncepce kandidáta na funkci děkana. pro období

Koncepce kandidáta na funkci děkana. pro období Koncepce kandidáta na funkci děkana pro období 2017-2021 prof. Ing. Pavel Kozák, Ph.D. Vodňany, duben 2017 www.frov.jcu.cz Kvalifikační předpoklady Úvod a výchozí stav Vize Koncepce v jednotlivých oblastech

Více

NOVÉ METODY V CHOVU RYB

NOVÉ METODY V CHOVU RYB NOVÉ METODY V CHOVU RYB doc. Dr. Ing. MAREŠ Jan, doc. Ing. KOPP Radovan Ph.D., Ing. BRABEC Tomáš Oddělení rybářství a hydrobiologie Mendelova univerzita v Brně www.rybartsvi.eu Produkce světové akvakultury

Více

Rozhodnutí děkana č. 37/2015 Uvádění adresy na publikacích, děkování projektům a jednorázové odměny za výsledky zaměstnanců FROV JU

Rozhodnutí děkana č. 37/2015 Uvádění adresy na publikacích, děkování projektům a jednorázové odměny za výsledky zaměstnanců FROV JU čj. 09/0511/15 Vodňany, 14.12.2015 Rozhodnutí děkana č. 37/2015 Uvádění adresy na publikacích, děkování projektům a jednorázové odměny za výsledky zaměstnanců FROV JU dosažené podle RIVu 1) Uvádění adresy

Více

Sdělení proděkana pro pedagogickou činnost č. 1/2017 Vice-dean s notification No. 1/2017

Sdělení proděkana pro pedagogickou činnost č. 1/2017 Vice-dean s notification No. 1/2017 č.j. 09/0313/17 23.5.2017 Sdělení proděkana pro pedagogickou činnost č. 1/2017 Vice-dean s notification No. 1/2017 Organizační zajištění a časový harmonogram státních závěrečných zkoušek v letním termínu

Více

Curriculum Vitae. OSOBNÍ ÚDAJE Jméno a příjmení: Rostislav Drochytka

Curriculum Vitae. OSOBNÍ ÚDAJE Jméno a příjmení: Rostislav Drochytka Curriculum Vitae OSOBNÍ ÚDAJE Jméno a příjmení: Rostislav Drochytka Tituly: prof. Ing., CSc. Datum a místo narození: 8.1.1958, Moravský Krumlov Adresa trvalého bydliště: Bodlákova 8, 628 00 Brno Adresa

Více

Sdělení proděkana pro pedagogickou činnost č. 1/2015 Vice-dean s notification No. 1/2015

Sdělení proděkana pro pedagogickou činnost č. 1/2015 Vice-dean s notification No. 1/2015 Sdělení proděkana pro pedagogickou činnost č. 1/2015 Vice-dean s notification No. 1/2015 Organizační zajištění a časový harmonogram státních závěrečných zkoušek v letním termínu akademického roku 2014/2015

Více

Rozhodnutí děkana č. 12/2016 k zajištění a využití pokusných zvířat na Fakultě rybářství a ochrany vod, Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích

Rozhodnutí děkana č. 12/2016 k zajištění a využití pokusných zvířat na Fakultě rybářství a ochrany vod, Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích č. j. 09/0436/16 Vodňany, 25. 7. 2016 Rozhodnutí děkana č. 12/2016 k zajištění a využití pokusných zvířat na Fakultě rybářství a ochrany vod, Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích S odkazem na platnou

Více

1. Cíl průzkumu. 2. Metodika provedení prací

1. Cíl průzkumu. 2. Metodika provedení prací Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Výzkumný ústav rybářský a hydrobiologický Ichtyologický průzkum ve vybraných lokalitách pstruhových revírů v rámci Jihočeského kraje. SDL/OZZL/318/08 Zpráva

Více

Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů České zemědělské univerzity v Praze

Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů České zemědělské univerzity v Praze Zpráva Akreditační komise o hodnocení zemědělských fakult Fakulty agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů České zemědělské univerzity v Praze Institutu tropů a subtropů České zemědělské univerzity

Více

Závěrečná zpráva Akreditační komise o hodnocení doktorských studijních programů/oborů na Agronomické fakultě Mendelovy univerzity v Brně

Závěrečná zpráva Akreditační komise o hodnocení doktorských studijních programů/oborů na Agronomické fakultě Mendelovy univerzity v Brně Závěrečná zpráva Akreditační komise o hodnocení doktorských studijních programů/oborů na Agronomické fakultě Mendelovy univerzity v Brně duben 2013 O hodnocení doktorských studijních programů rozhodla

Více

Sdělení proděkana pro pedagogickou činnost č. 1/2015 Vice-dean s notification No. 1/2015

Sdělení proděkana pro pedagogickou činnost č. 1/2015 Vice-dean s notification No. 1/2015 Sdělení proděkana pro pedagogickou činnost č. 1/2015 Vice-dean s notification No. 1/2015 Organizační zajištění a časový harmonogram státních závěrečných zkoušek v letním termínu akademického roku 2014/2015

Více

Katedra chemie (130)

Katedra chemie (130) Katedra chemie (130) Adresa katedry: Studentská 13, České Budějovice, 370 05 Katedra chemie zajišťuje výuku chemických předmětů, biochemie a předmětů didaktiky chemie pro tři fakulty JU Biologickou, Pedagogickou

Více

Interdisciplinární vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje

Interdisciplinární vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje Excelence doktorského studia na AF MENDELU pro navazující evropskou vědecko výzkumnou kariéru CZ.1.07/2.3.00/20.005 Klíčová aktivita č. 2 Interdisciplinární vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje Na realizaci

Více

Zápis. z jednání Vědecké rady Zemědělské fakulty JU v Českých Budějovicích ze dne 4.12. 2008

Zápis. z jednání Vědecké rady Zemědělské fakulty JU v Českých Budějovicích ze dne 4.12. 2008 Zápis z jednání Vědecké rady Zemědělské fakulty JU v Českých Budějovicích ze dne 4.12. 2008 Přítomni: 16 interních a 10 externích členů Vědecké rady Omluveni: prof. Balík, doc. Skřivanová, doc. Vaněk,

Více

Sdělení proděkana pro pedagogickou činnost č. 1/2018 Vice-dean s notification No. 1/2018

Sdělení proděkana pro pedagogickou činnost č. 1/2018 Vice-dean s notification No. 1/2018 č.j. 09/0437/18 30.5.2018 Sdělení proděkana pro pedagogickou činnost č. 1/2018 Vice-dean s notification No. 1/2018 Organizační zajištění a časový harmonogram státních závěrečných zkoušek v letním termínu

Více

ZPRÁVY České parazitologické společnosti

ZPRÁVY České parazitologické společnosti ZPRÁVY České parazitologické společnosti Ročník 24, číslo 3 a 4 prosinec 2016 ISSN 1211-7897 obsah 3/ Cena předsedy Grantové agentury ČR 4/ 8th International Symposium on Monogenea 5/ 3rd International

Více

JIHOČESKÁ UNIVERZITA ZEMĚDĚLSKÁ FAKULTA INFORMACE O STUDIU V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. pro akademický rok 2016/2017

JIHOČESKÁ UNIVERZITA ZEMĚDĚLSKÁ FAKULTA INFORMACE O STUDIU V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. pro akademický rok 2016/2017 JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH ZEMĚDĚLSKÁ FAKULTA INFORMACE O STUDIU pro akademický rok 2016/2017 České Budějovice říjen 2015 Na Zemědělské fakultě JU jsou akreditovány všechny typy studijních

Více

Návrh kandidáta na funkci 1 : interního člena VR AV ČR. Navrhovatel (pracoviště AV ČR): Ústav analytické chemie AV ČR, v. v. i.

Návrh kandidáta na funkci 1 : interního člena VR AV ČR. Navrhovatel (pracoviště AV ČR): Ústav analytické chemie AV ČR, v. v. i. Návrh kandidáta na funkci 1 : interního člena VR AV ČR Navrhovatel (pracoviště AV ČR): Ústav analytické chemie AV ČR, v. v. i. Jméno, příjmení a tituly kandidáta: Jiří Dědina, doc. RNDr. CSc. DSc. Rok

Více

Excelence doktorského studia na AF MENDELU pro navazující evropskou vědecko výzkumnou kariéru CZ.1.07/2.3.00/ Klíčová aktivita č.

Excelence doktorského studia na AF MENDELU pro navazující evropskou vědecko výzkumnou kariéru CZ.1.07/2.3.00/ Klíčová aktivita č. Excelence doktorského studia na AF MENDELU pro navazující evropskou vědecko výzkumnou kariéru CZ.1.07/2.3.00/20.005 Klíčová aktivita č. 02 Interdisciplinární vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje Na realizaci

Více

Repetitorium chemie 2014

Repetitorium chemie 2014 Repetitorium chemie 2014 Povídání o praktické chemii nejen pro (mikro)biology Úvodní přednáška ke spíše praktickému kursu laboratorní chemie pro biology Součástí přednášky je praktický návod na obsluhu

Více

ÚSTAV FYZIKÁLNÍ BIOLOGIE JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH

ÚSTAV FYZIKÁLNÍ BIOLOGIE JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH ÚSTAV FYZIKÁLNÍ BIOLOGIE JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH PŘIHLÁŠKA STUDENTSKÉHO PROJEKTU Projekt Název projektu: Porovnání vlivu promývání a dezaktivace dekapsulovaných cyst Artemie na jejich

Více

THE EFFECT OF DAILY FEEDING RATE ON RETENTION SUSTENANCE AND ENERGY AND CONSTITUTION WEAVING OF JUVENILE NASE (CHONDROSTOMA NASUS L.

THE EFFECT OF DAILY FEEDING RATE ON RETENTION SUSTENANCE AND ENERGY AND CONSTITUTION WEAVING OF JUVENILE NASE (CHONDROSTOMA NASUS L. THE EFFECT OF DAILY FEEDING RATE ON RETENTION SUSTENANCE AND ENERGY AND CONSTITUTION WEAVING OF JUVENILE NASE (CHONDROSTOMA NASUS L.) VLIV VELIKOSTI DENNÍ KRMNÉ DÁVKY NA RETENCI ŽIVIN A ENERGIE A SLOŽENÍ

Více

Rozhodnutí dle 56 odst. 1, odst. 2, písm. a), d) zákona č. 114/1992 Sb., o ochraně přírody a krajiny, ve znění pozdějších předpisů.

Rozhodnutí dle 56 odst. 1, odst. 2, písm. a), d) zákona č. 114/1992 Sb., o ochraně přírody a krajiny, ve znění pozdějších předpisů. Agentura ochrany přírody a krajiny České republiky SPRÁVA CHRÁNĚNÉ KRAJINNÉ OBLASTI ČESKÉ STŘEDOHOŘÍ Michalská 260/14 P.O. BOX 183 412 01 Litoměřice tel.: 416 574 611 fax: 416 574 610 cstred@schkocr.cz

Více

Prof. Ing. Rostislav Drochytka, CSc. Bodlákova 8, 628 00 Brno, Česká Republika Tel. +420 541 147 501; + 420 608 503 drochtka.r@fce.vutbr.

Prof. Ing. Rostislav Drochytka, CSc. Bodlákova 8, 628 00 Brno, Česká Republika Tel. +420 541 147 501; + 420 608 503 drochtka.r@fce.vutbr. Hlavní manažer projektu Curriculum Vitae Osobní Informace Jméno Příjmení Adresa Prof. Ing. Rostislav Drochytka, CSc. Bodlákova 8, 628 00 Brno, Česká Republika Tel. +420 541 147 501; + 420 608 503 E-mail

Více

Soubor map: Mapy zonace ochrany přírody v Národních parcích ČR Vacek S., Vacek Z., Ulbrichová I., Hynek V.

Soubor map: Mapy zonace ochrany přírody v Národních parcích ČR Vacek S., Vacek Z., Ulbrichová I., Hynek V. Soubor map: Mapy zonace ochrany přírody v Národních parcích ČR Vacek S., Vacek Z., Ulbrichová I., Hynek V. Soubor map: Mapa zonace ochrany přírody v Krkonošském NP Vacek S., Vacek Z., Ulbrichová I., Hynek

Více

Rozbor řešení projektu a celkové shrnutí

Rozbor řešení projektu a celkové shrnutí Grantová agentura České republiky Část ZC Rozbor řešení projektu a celkové shrnutí Jméno řešitele: Ladislav Satrapa Registrační číslo projektu: 103/02/0606 Název projektu: Riziková analýza vodohospodářských

Více

Soubor map: Mapy zonace ochrany přírody v CHKO v horských oblastech ČR Vacek S., Vacek Z., Ulbrichová I., Hynek V.

Soubor map: Mapy zonace ochrany přírody v CHKO v horských oblastech ČR Vacek S., Vacek Z., Ulbrichová I., Hynek V. Soubor map: Mapy zonace ochrany přírody v CHKO v horských oblastech ČR Vacek S., Vacek Z., Ulbrichová I., Hynek V. Soubor map: Mapa zonace ochrany přírody v CHKO Beskydy Vacek S., Vacek Z., Ulbrichová

Více

(EFRR) Operačního programu Životní prostředí 2014 2020

(EFRR) Operačního programu Životní prostředí 2014 2020 (ESIF) Česká verze x=7a Česká verze - zkrácený text x=7a B A Česká Anglická verze verze - zkrácený x=7a text x=7a Česká verze x=7a EVROPSKÁ UNIE Evropské strukturální a investiční fondy OP Operační Životní

Více

Výsledky ichtyologického průzkumu nádrže Nová Říše v roce 2013

Výsledky ichtyologického průzkumu nádrže Nová Říše v roce 2013 Výsledky ichtyologického průzkumu nádrže Nová Říše v roce 213 HYDROBIOLOGICKÝ ÚSTAV Biologické centrum AV ČR, v.v.i. Na Sádkách 7 České Budějovice 375 tel.: +42 385 31 262 fax: +42 385 31 248 email: hbu@hbu.cas.cz

Více

Zdroje informací publikace, internet, odborníci

Zdroje informací publikace, internet, odborníci CENTRUM PRO PÉČI O MOKŘADY A VODU V KRAJINĚ Zdroje informací publikace, internet, odborníci Ing. Blanka Vykusová, CSc. Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích Výzkumný ústav rybářský a hydrobiologický

Více

UNIVERZITA KARLOVA V PRAZE FARMACEUTICKÁ FAKULTA V HRADCI KRÁLOVÉ

UNIVERZITA KARLOVA V PRAZE FARMACEUTICKÁ FAKULTA V HRADCI KRÁLOVÉ UNIVERZITA KARLOVA V PRAZE FARMACEUTICKÁ FAKULTA V HRADCI KRÁLOVÉ 500 05 Hradec Králové, Heyrovského 1203, Česká republika, http://www.faf.cuni.cz tel. +420495067111, fax +420495518002 V Hradci Králové,

Více

CURRICULUM VITAE. Osobní údaje. prof. Ing. Otomar Linhart, DrSc. Jméno a příjmení: Adresa: FROV JU Ulice: Zátiší 728 PSČ:

CURRICULUM VITAE. Osobní údaje. prof. Ing. Otomar Linhart, DrSc. Jméno a příjmení: Adresa: FROV JU Ulice: Zátiší 728 PSČ: CURRICULUM VITAE Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU), Fakulta rybářství a ochrany vod (FROV), Jihočeské výzkumné centrum akvakultury a biodiverzity hydrocenóz (CENAKVA), Výzkumný ústav rybářský

Více

Soubor map: Mapy zonace ochrany přírody v CHKO v nižších a středních polohách ČR Vacek S., Vacek Z., Ulbrichová I., Hynek V.

Soubor map: Mapy zonace ochrany přírody v CHKO v nižších a středních polohách ČR Vacek S., Vacek Z., Ulbrichová I., Hynek V. Soubor map: Mapy zonace ochrany přírody v CHKO v nižších a středních polohách ČR Vacek S., Vacek Z., Ulbrichová I., Hynek V. Soubor map: Mapa zonace ochrany přírody v CHKO Blaník Vacek S., Vacek Z., Ulbrichová

Více

Katedra Pícninářství (120)

Katedra Pícninářství (120) Katedra Pícninářství (120) Adresa katedry: Studentská 13, České Budějovice, 370 05 Pedagogická činnost katedry je zaměřena na výuku obecných a speciálních fytotechnických předmětů. Jedná se o genetiku,

Více

Podklady: H2 Návrh komise pro habilitační řízení Ing. Silvie Heviánkové, Ph.D.

Podklady: H2 Návrh komise pro habilitační řízení Ing. Silvie Heviánkové, Ph.D. Podklady pro zasedání vědecké rady Hornicko-geologické fakulty, VŠB Technické univerzity Ostrava Datum: 6.3.2014 Podklady: H2 Návrh komise pro habilitační řízení Ing. Silvie Heviánkové, Ph.D. Obor: TECHNOLOGIE

Více

Životopis. Osobní údaje. Vzdělání. Zaměstnání. Pedagogická činnost na VŠE v Praze. Vysoká škola ekonomická v Praze

Životopis. Osobní údaje. Vzdělání. Zaměstnání. Pedagogická činnost na VŠE v Praze. Vysoká škola ekonomická v Praze Vysoká škola ekonomická v Praze Osobní údaje Mgr. Ing. Pavel Král, Ph.D., 31. leden 1978 bydliště Přestavlky 5, 25791 Sedlec-Prčice (Přestavlky) Vzdělání 2002 Ing. VŠE, Fakulta managementu Ekonomika a

Více

Univerzita Hradec Králové Přírodovědecká fakulta katedra biologie

Univerzita Hradec Králové Přírodovědecká fakulta katedra biologie Univerzita Hradec Králové Přírodovědecká fakulta katedra biologie Populační ekologie, stanovištní nároky a generativní reprodukce kriticky ohrožených druhů cévnatých rostlin ČR (Adenophora liliifolia,

Více

Hydrobiologie. Entomologie

Hydrobiologie. Entomologie Oborové rady doktorských studijních oborů na Přírodovědecké fakultě JU jmenované od 15.10. 2009 Hydrobiologie Obor Hydrobiologie se standardní dobou studia 4 roky Obor Hydrobiology se standardní dobou

Více

Termální vody severních Čech vznik, výskyt a optimalizace využití

Termální vody severních Čech vznik, výskyt a optimalizace využití Termální vody severních Čech vznik, výskyt a optimalizace využití Grant Grantové agentury ČR: Geotermální zdroje, jejich limity a trvale udržitelné využití: benešovsko-ústecký zvodněný systém Hlavní řešitel:

Více

7. rámcový program ES pro výzkum, technologický rozvoj a demonstrace

7. rámcový program ES pro výzkum, technologický rozvoj a demonstrace 7. rámcový program ES pro výzkum, technologický rozvoj a demonstrace Ing. Martin Škarka e-mail: skarka@tc.cz Tel.: 234 006 113 Technologické centrum AV ČR Ve struhách 27 160 00 Praha 6 www.tc.cz Liberec

Více

OBNOVA POPULACE LIPANA V JIHOČESKÝCH TOCÍCH

OBNOVA POPULACE LIPANA V JIHOČESKÝCH TOCÍCH OBNOVA POPULACE LIPANA V JIHOČESKÝCH TOCÍCH Zpracovatel projektu: Jihočeský územní svaz ČRS Odborný garant: Jihočeská Universita, Fakulta rybářství a ochrany vod Partneři: Jihočeský kraj Nadace ČEZ Březen

Více

Úvod do intenzivního chovu ryb včetně přehledu RAS v České republice Jan Kouřil

Úvod do intenzivního chovu ryb včetně přehledu RAS v České republice Jan Kouřil Úvod do intenzivního chovu ryb Jan Kouřil Jihočeská univerzita Fakulta rybářství a ochrany vod Ústav akvakultury Laboratoř řízené reprodukce a intenzivního chovu ryb České Budějovice Odborný seminář Potenciál

Více

RUBRIKA 1 TÉMA B4I. REPORT projektu B4I vydání č.?

RUBRIKA 1 TÉMA B4I. REPORT projektu B4I vydání č.? RUBRIKA 1 TÉMA B4I REPORT projektu B4I vydání č.? Strana 1 Projekt Bridge4Innovation (b4i) se pomalu blíží ke svému závěru, ale jeho vize a poslání přebírá začínající projekt Jihočeského Univerzitního

Více

Aktualizace Dlouhodobého záměru. Jihočeské univerzity. v Českých Budějovicích. pro rok 2016. Jihočeská univerzita. v Českých Budějovicích

Aktualizace Dlouhodobého záměru. Jihočeské univerzity. v Českých Budějovicích. pro rok 2016. Jihočeská univerzita. v Českých Budějovicích 016 2016 Aktualizace Dlouhodobého záměru Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích pro rok 2016 Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích University of South Bohemia in České Budějovice 2015 Jihočeská

Více

Rybářství ve volných vodách

Rybářství ve volných vodách Rybářství ve volných vodách Pavel Horký 27. listopadu 2014 Pavel.Horky.R@gmail.com Osnova přednášky Rybářství ve volných vodách 1 Význam a historie rybářství ve volných vodách 2 Volné vody a jejich charakteristika

Více

SEZNAM PUBLIKACÍ (List of publications)

SEZNAM PUBLIKACÍ (List of publications) SEZNAM PUBLIKACÍ (List of publications) Ing. Jan Mráz, Ph.D. ResearcherID F-7915-2015 Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Jihočeské výzkumné centrum akvakultury a biodiverzity hydrocenóz, Fakulta

Více

Aplikace výsledků European Social Survey a Schwartzových hodnotových orientací v oblasti reklamy

Aplikace výsledků European Social Survey a Schwartzových hodnotových orientací v oblasti reklamy Aplikace výsledků European Social Survey a Schwartzových hodnotových orientací v oblasti reklamy Ing. Ludmila Navrátilová Vysoké učení technické v Brně, Fakulta podnikatelská, Kolejní 4, 612 00 Brno, Česká

Více

materiálového inženýrství

materiálového inženýrství Závěrečná zpráva Akreditační komise o hodnocení doktorských studijních programů na Fakultě metalurgie a materiálového inženýrství Vysoké školy báňské Technické univerzity Ostrava listopad 2012 O hodnocení

Více

Zpráva o činnosti Slunční sekce ČAS za rok 2013

Zpráva o činnosti Slunční sekce ČAS za rok 2013 Zpráva o činnosti Slunční sekce ČAS za rok 2013 Počet kmenových členů sekce: 14 Počet hostujících: 16 Počet externích členů: 0 Výbor sekce pracoval ve složení: předseda: RNDr. Eva Marková, CSc. místopředseda:

Více

Jakub Szarzec Lead Researcher, Bibliometrics Working Group National Library of Technology

Jakub Szarzec Lead Researcher, Bibliometrics Working Group National Library of Technology International Comparative Performance of the Czech Republic Research Base 2012 Jakub Szarzec Lead Researcher, Bibliometrics Working Group National Library of Technology International Comparative Performance

Více

S t u d y P l a n W M TS

S t u d y P l a n W M TS Czech University of Life Sciences in Prague (CULS Prague) S t u d y P l a n W M TS Credits: Every student needs at least 120 ECTS for the whole study (about 0 ECTS in every year). Student has 66 ECTS for

Více

Zápis ze zasedání Vědecké rady Přírodovědecké fakulty Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích dne 27. 4. 2016

Zápis ze zasedání Vědecké rady Přírodovědecké fakulty Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích dne 27. 4. 2016 Zápis ze zasedání Vědecké rady Přírodovědecké fakulty Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích dne 27. 4. 2016 Přítomni: prof. RNDr. František Vácha, Ph.D., doc. Ing. MgA. David Boukal, Ph.D., prof.

Více

Autoři: S. Vacek, M. Mikeska, Z. Vacek, L. Bílek, V. Štícha

Autoři: S. Vacek, M. Mikeska, Z. Vacek, L. Bílek, V. Štícha Soubor map: Hodnoty biodiverzity jednotlivých SLT podle výskytu prioritních přírodních stanovišť soustavy Natura 2000 ve vybraných VZCHÚ (GIS Správa KRNAP Vrchlabí) Autoři: S. Vacek, M. Mikeska, Z. Vacek,

Více

CABI Compendia a elektronické knihy dostupné na MENDELU

CABI Compendia a elektronické knihy dostupné na MENDELU CABI Compendia a elektronické knihy dostupné na MENDELU 25. 3. 2013 O čem bude řeč? CABI Publishing CABI Compendia ebooks dostupné na MENDELU představení a vyhledávání CABI CABI je nezisková organizace

Více

ŽIVOTOPIS MILAN EDL 2014

ŽIVOTOPIS MILAN EDL 2014 ŽIVOTOPIS MILAN EDL 2014 ŽIVOTOPIS OSOBNÍ ÚDAJE Jméno a příjmení: Milan EDL Datum narození: 29. října 1973 Adresa zaměstnavatele: Západočeská univerzita v Plzni, Univerzitní 8, Plzeň Telefon: +420 377

Více

Směrnice pro habilitační řízení

Směrnice pro habilitační řízení Směrnice pro habilitační řízení Řízená kopie č: Razítko: Není li výtisk tohoto dokumentu na první straně opatřen originálem razítka 1 OBSAH 1. Všeobecná ustanovení... 3 1.1. Cíl a účel směrnice... 3 1.2.

Více

Projekty Excelentní týmy FTK 151 635 000, Transfer technologií UP 40 000 000, Granty Olomouckého kraje: Baluo hledá talenty 231 000, Podnikatelský inkubátor MIAB 437 000, Pohybem ke zdraví kardiaků 252

Více

Závěrečná zpráva projektu specifického výzkumu zakázka č. 2109/2013. Název projektu: Vliv fyziologicky aktivních látek na rostliny

Závěrečná zpráva projektu specifického výzkumu zakázka č. 2109/2013. Název projektu: Vliv fyziologicky aktivních látek na rostliny Závěrečná zpráva projektu specifického výzkumu zakázka č. 2109/2013 Název projektu: Vliv fyziologicky aktivních látek na rostliny Specifikace řešitelského týmu Odpovědný řešitel: doc. Ing. Jiří Tůma, CSc.,

Více

Rybářství. Co je Akvakultura 11.11.2013. Studijní literatura. Tradiční dělení rybářství : Podle intenzity hospodaření nebo výlovu rozlišujeme:

Rybářství. Co je Akvakultura 11.11.2013. Studijní literatura. Tradiční dělení rybářství : Podle intenzity hospodaření nebo výlovu rozlišujeme: Studijní literatura Špaček a kol.: 1980, Speciální chov hospodářských zvířat 2. s. 405-583. Čítek, J., Krupauer, V., Kubů, F.: 1993, 1998, Rybnikářství, Informatorium, Praha. Pokorný, J., Dvořák, J., Šrámek,

Více

Závěrečná zpráva projektu specifického výzkumu zakázka č. 2109/2010

Závěrečná zpráva projektu specifického výzkumu zakázka č. 2109/2010 Závěrečná zpráva projektu specifického výzkumu zakázka č. 2109/2010 Název projektu: Monitoring flóry a vegetace vybraných lokalit východočeského regionu Specifikace řešitelského týmu: Odpovědný řešitel:

Více

Projekt. Řešitel Ústav biologie obratlovců AV ČR, v. v. i. Odpovědný řešitel: doc. Ing. Stanislav Lusk, CSc.

Projekt. Řešitel Ústav biologie obratlovců AV ČR, v. v. i. Odpovědný řešitel: doc. Ing. Stanislav Lusk, CSc. Lesy České republiky, s. p., Hradec Králové V Ý Z K U M N É P R O J E K T Y GRANTOVÉ SLUŽBY LČR Projekt BIOLOGICKO-EKOLOGICKÉ ASPEKTY A LEGISLATIVNÍ POŽADAVKY K MIGRAČNÍ PROSTUPNOSTI PRAMENNÝCH ČÁSTÍ VODNÍCH

Více

Libraries in the Digital age (LIDA) 2012 University of Zadar, Zadar, Chorvatsko 18. 6. 2012 22. 6. 2012

Libraries in the Digital age (LIDA) 2012 University of Zadar, Zadar, Chorvatsko 18. 6. 2012 22. 6. 2012 Cestovní zpráva 1 Libraries in the Digital age (LIDA) 2012 University of Zadar, Zadar, Chorvatsko 18. 6. 2012 22. 6. 2012 Part I, 18-20 June: CHANGES in the world of library services: Evolution and innovation

Více

Doc. Ing. Daniel Stavárek, Ph.D.

Doc. Ing. Daniel Stavárek, Ph.D. Doc. Ing. Daniel Stavárek, Ph.D. Adresa zaměstnání Adresa privat Slezská univerzita Staňkova 242/32 Obchodně podnikatelská fakulta 700 30 Ostrava-Výškovice Katedra financí tel: 603 911 903 Univerzitní

Více

Organizační řád Fakulty rybářství a ochrany vod, Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích

Organizační řád Fakulty rybářství a ochrany vod, Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích č.j. 09/0793/17 Vodňany, 15.12.2017 Organizační řád Fakulty rybářství a ochrany vod, Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích Článek 1 Úvodní ustanovení Organizační řád Jihočeské univerzity v Českých

Více

Výjezdy zaměstnanců VUT v Brně na výukové pobyty ERASMUS. Statistiky za akademický rok 2010/2011

Výjezdy zaměstnanců VUT v Brně na výukové pobyty ERASMUS. Statistiky za akademický rok 2010/2011 Výjezdy zaměstnanců VUT v Brně na výukové pobyty ERASMUS Statistiky za akademický rok / ERASMUS teaching BUT outgoing teachers Statistics of the academic year / Zpracovala: Bc. Magdalena Káňová Oddělení

Více

VLIV JAKOSTI VODY NA POPULACE RAKŮ V ČESKÉ REPUBLICE POROVNÁNÍ S LEGISLATIVOU ČR

VLIV JAKOSTI VODY NA POPULACE RAKŮ V ČESKÉ REPUBLICE POROVNÁNÍ S LEGISLATIVOU ČR VLIV JAKOSTI VODY NA POPULACE RAKŮ V ČESKÉ REPUBLICE POROVNÁNÍ S LEGISLATIVOU ČR Jitka Svobodová, Monika Štambergová, Pavel Vlach, Jiří Picek, Karel Douda, Martina Beránková Klíčová slova rak říční, rak

Více

Elsevier BV a Suweco CZ

Elsevier BV a Suweco CZ Elsevier BV a Suweco CZ ve snaze posílit zapojení mladé generace do výsledků výzkumu a vývoje ve prospěch následujících vědních oborů: Společenské vědy (A) Fyzika a matematika (B), Chemie (C) Vědy o zemi

Více

Zápis z 9. jednání pracovní skupiny č. 2 projektu DOPSIT

Zápis z 9. jednání pracovní skupiny č. 2 projektu DOPSIT Zápis z 9. jednání pracovní skupiny č. 2 projektu DOPSIT Datum jednání: 09. 06. 2014 Čas jednání: 13:00 Místo jednání: Pracovní skupina: 2 Integrace dopravy Jednací místnosti č. 314 (stará budova) Centra

Více

Tematické kategorie JCR Science Edition a jejich medián impakt faktorů. Mgr. Věra Kroftová Agrotest fyto, s.r.o.

Tematické kategorie JCR Science Edition a jejich medián impakt faktorů. Mgr. Věra Kroftová Agrotest fyto, s.r.o. Tematické kategorie JCR Science Edition a jejich medián impakt faktorů Mgr. Věra Kroftová Agrotest fyto, s.r.o. Počet titulů v kategoriích Obr. 1 Počet kategorií s počtem titulů 5-260 100 90 80 70 kategorie

Více

Rybí přechod na příčné překážce

Rybí přechod na příčné překážce KATALOG OPATŘENÍ ID_OPATŘENÍ 22 NÁZEV OPATŘENÍ DATUM ZPRACOVÁNÍ Prosinec 2005 Rybí přechod na příčné překážce 1. POPIS PROBLÉMU Příčné překážky a vzdouvací objekty tvoří nepřekonatelné překážky pro migraci

Více

Výjezdy zaměstnanců VUT v Brně na výukové pobyty ERASMUS. Statistiky za akademický rok 2009/2010

Výjezdy zaměstnanců VUT v Brně na výukové pobyty ERASMUS. Statistiky za akademický rok 2009/2010 Výjezdy zaměstnanců VUT v Brně na výukové pobyty ERASMUS Statistiky za akademický rok 9/ ERASMUS teaching BUT outgoing teachers Statistics of the academic year 9/ Zpracovaly: Bc. Magdalena Káňová, Ing.

Více

COMPARISON OF VOLATILE OIL CONTENT EVALUATION METHODS OF SPICE PLANTS SROVNÁNÍ METOD STANOVENÍ OBSAHU SILICE V KOŘENINOVÝCH ROSTLINÁCH

COMPARISON OF VOLATILE OIL CONTENT EVALUATION METHODS OF SPICE PLANTS SROVNÁNÍ METOD STANOVENÍ OBSAHU SILICE V KOŘENINOVÝCH ROSTLINÁCH COMPARISON OF VOLATILE OIL CONTENT EVALUATION METHODS OF SPICE PLANTS SROVNÁNÍ METOD STANOVENÍ OBSAHU SILICE V KOŘENINOVÝCH ROSTLINÁCH Růžičková G. Ústav pěstování a šlechtění rostlin, Agronomická fakulta,

Více

Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích Zemědělská fakulta

Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích Zemědělská fakulta Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost CZ.1.072.4.00/12.0045 Koordinátor: Mgr. Martin Šlachta, Ph.D. Metodik: prof. Ing. Jan Frelich, CSc. Finanční manažerka:

Více

Program: 1. Zahájení a projednání programu zasedání prof. Ing. Karel Melzoch, CSc.

Program: 1. Zahájení a projednání programu zasedání prof. Ing. Karel Melzoch, CSc. Fakulta potravinářské a biochemické technologie Vysoké školy chemicko-technologické v Praze Z á p i s z 2. řádného zasedání vědecké rady fakulty ze dne 27.května 2010 ve velké zasedací síni rektorátu,

Více

Excelence doktorského studia na AF MENDELU pro navazující evropskou vědecko výzkumnou kariéru CZ.1.07/2.3.00/ Klíčová aktivita č.

Excelence doktorského studia na AF MENDELU pro navazující evropskou vědecko výzkumnou kariéru CZ.1.07/2.3.00/ Klíčová aktivita č. Excelence doktorského studia na AF MENDELU pro navazující evropskou vědecko výzkumnou kariéru CZ.1.07/2.3.00/20.005 Klíčová aktivita č. 02 Interdisciplinární vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje Na realizaci

Více

Future of technical studies at the University of South Bohemia in České Budějovice

Future of technical studies at the University of South Bohemia in České Budějovice Future of technical studies at the University of South Bohemia in České Budějovice Libor Grubhoffer České Budějovice, 2. 4. 2014 Technicky zaměřené obory na JU (I) Fakulta Přírodovědecká fakulta Pedagogická

Více

ÚSTAV FYZIKÁLNÍ BIOLOGIE JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH

ÚSTAV FYZIKÁLNÍ BIOLOGIE JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH ÚSTAV FYZIKÁLNÍ BIOLOGIE JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH ZPRÁVA O UKONČENÍ PROJEKTU Projekt Název projektu: Optimalizace výtěru a hormonálně řízené ovulace jikernaček candáta obecného (Sander

Více

Chmelařský institut s.r.o.

Chmelařský institut s.r.o. Chmelařský institut s.r.o. HOP RESEARCH INSTITUTE CO., LTD. Kadaňská 2525, 438 46 Žatec, Czech Republic www.chizatec.cz Pozvánka V Žatci 25. 7. 2012 Chmelařský institut s. r. o. si dovoluje pozvat všechny

Více

... World Heart Day Czech republic ... Quent s.r.o., Benešovská 24, Praha 10, Tel./Fax: ,

... World Heart Day Czech republic ... Quent s.r.o., Benešovská 24, Praha 10, Tel./Fax: , World Heart Day 2009 Czech republic STEP FOR HEALTHY HEART PROJECT The Czech Society of Cardiology playing the umbrella role in order to emphasize credibility and independence of the event both for participants

Více

Program CZ02 Biodiverzita a ekosystémové služby / Monitorování a integrované plánování a kontrola v životním prostředí/ Adaptace na změnu klimatu

Program CZ02 Biodiverzita a ekosystémové služby / Monitorování a integrované plánování a kontrola v životním prostředí/ Adaptace na změnu klimatu Program CZ02 Biodiverzita a ekosystémové služby / Monitorování a integrované plánování a kontrola v životním prostředí/ Adaptace na změnu klimatu 1. výzva k předkládání žádostí o grant v programových oblastech

Více

Zpráva o činnosti FBI za rok 2009

Zpráva o činnosti FBI za rok 2009 Fakulta bezpečnostního inženýrství VŠB TUO Zpráva o činnosti FBI za rok 2009 Vedení fakulty - 2009 DĚKAN PRODĚKAN PRO PEDAGOGICKOU ČINNOST PRODĚKAN PRO VĚDU, VÝZKUM A ZAHRANIČNÍ STYKY PRODĚKAN PRO ROZVOJ

Více

Metodika podpůrného transferu (repatriace) vranky obecné (Cottus gobio)

Metodika podpůrného transferu (repatriace) vranky obecné (Cottus gobio) Metodika podpůrného transferu (repatriace) vranky obecné (Cottus gobio) v rámci aktivity: C Konkrétní ochranářské aktivity C7 - Vytváření podmínek pro nerušený vývoj populací vranek Daphne ČR Institut

Více

1. Publikační činnost přehled publikací v následující skladbě

1. Publikační činnost přehled publikací v následující skladbě OBSAH BILANCE TVŮRČÍ ČINNOSTI AKADEMICKÝCH PRACOVNÍKŮ FLKŘ za období posledních 2 let, tj. Ing. Martin Hart, Ph.D. ---------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

SEZNAM AKREDITOVANÝCH STUDIJNÍCH PROGRAMŮ USKUTEČŇOVANÝCH NA UNIVERZITĚ VČETNĚ JEJICH TYPU A STANDARDNÍ DOBY STUDIA. Agronomická fakulta

SEZNAM AKREDITOVANÝCH STUDIJNÍCH PROGRAMŮ USKUTEČŇOVANÝCH NA UNIVERZITĚ VČETNĚ JEJICH TYPU A STANDARDNÍ DOBY STUDIA. Agronomická fakulta SEZNAM AKREDITOVANÝCH STUDIJNÍCH PROGRAMŮ USKUTEČŇOVANÝCH NA UNIVERZITĚ VČETNĚ JEJICH TYPU A STANDARDNÍ DOBY STUDIA Agronomická fakulta Standardní ba Forma B 2826 Technologie odpadů 1604R004 Odpavé hospodářství

Více

METODIKA SLEDOVÁNÍ A VYHODNOCOVÁNÍ DOPRAVNÍCH KONFLIKTŮ

METODIKA SLEDOVÁNÍ A VYHODNOCOVÁNÍ DOPRAVNÍCH KONFLIKTŮ METODIKA SLEDOVÁNÍ A VYHODNOCOVÁNÍ DOPRAVNÍCH KONFLIKTŮ Metodika sledování a vyhodnocování dopravních konfliktů Říjen 2013 Výstup řešení projektu: Příjemce projektu: Řešitel: Další účastník: Další řešitel:

Více

MATERIÁL PRO PORADU. Věc: Metodika rozdělování finančních prostředků dotace na specifický výzkum

MATERIÁL PRO PORADU. Věc: Metodika rozdělování finančních prostředků dotace na specifický výzkum 1/7 ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE V Praze dne: 20. 5. 2008 Materiál zn.: MATERIÁL PRO PORADU AS ČVUT KOLEGIUM REKTORA ČVUT V PRAZE GRÉMIUM REKTORA ČVUT V PRAZE DNE: 29. 5. 2008 DNE: DNE: Věc: Metodika

Více

DSP Obor délka Aktuální počet Platnost. Specializace v pedagogice Teorie výtvarné výchovy 3 11/13 1. 3. 2014

DSP Obor délka Aktuální počet Platnost. Specializace v pedagogice Teorie výtvarné výchovy 3 11/13 1. 3. 2014 Zpráva Akreditační komise o hodnocení doktorských studijních programů/oborů na Pedagogické fakultě Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem Akreditační komise (dále jen AK) rozhodla na svém

Více

Klíčová aktivita KA5. Propojení univerzitního prostředí s trhem práce

Klíčová aktivita KA5. Propojení univerzitního prostředí s trhem práce Klíčová aktivita KA5 Propojení univerzitního prostředí s trhem práce Inovace studijních programů AF a ZF MENDELU směřující k vytvoření mezioborové integrace CZ.1.07/2.2.00/28.0302 Melišová Lucie, Žebětínský

Více

FAKULTA ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ AKTUALIZACE. Dlouhodobého záměru na léta 2011 2015 pro rok 2013. Ústí nad labem, duben 2013

FAKULTA ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ AKTUALIZACE. Dlouhodobého záměru na léta 2011 2015 pro rok 2013. Ústí nad labem, duben 2013 FAKULTA ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ AKTUALIZACE Dlouhodobého záměru na léta 2011 2015 pro rok 2013 2013 Ústí nad labem, duben 2013 013 1. Úvod Aktualizace DZ na rok 2013 vychází z Dlouhodobého záměru pro období

Více

JIŘÍ LACH UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI FILOZOFICKÁ FAKULTA

JIŘÍ LACH UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI FILOZOFICKÁ FAKULTA JIŘÍ LACH CURRICULUM VITAE UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI FILOZOFICKÁ FAKULTA Křížkovského 12, 771 80 Olomouc, Česká republika Tel: +420 58 563 3000, Fax +420 58 5 63 3011 (děkanát) Tel: +420 58 563 3316,

Více

Možnosti integrace mokřadů do zemědělské krajiny

Možnosti integrace mokřadů do zemědělské krajiny Možnosti integrace mokřadů do zemědělské krajiny prof. RNDr. Hana Čížková, CSc., ZF JU RNDr. Jan Květ, CSc., dr.h.c., PřF JU Mgr. Ing. Martina Eiseltová, VÚRV Chráněná území: 15 % rozlohy ČR Lutra lutra

Více

PREDIKCE NEBEZPEČNOSTI NEPŮVODNÍCH RYB A RAKŮ A OPTIMALIZACE ERADIKAČNÍCH METOD INVAZNÍCH DRUHŮ

PREDIKCE NEBEZPEČNOSTI NEPŮVODNÍCH RYB A RAKŮ A OPTIMALIZACE ERADIKAČNÍCH METOD INVAZNÍCH DRUHŮ PREDIKCE NEBEZPEČNOSTI NEPŮVODNÍCH RYB A RAKŮ A OPTIMALIZACE ERADIKAČNÍCH 2.Koordinační schůzka Řešitel: RNDr. Jitka Svobodová a kol. 7.12.2017 Výzkumný ústav vodohospodářský T. G. Masaryka. v.v.i., Podbabská

Více

MASARYKOVA UNIVERZITA V BRNĚ Fakulta sociálních studií

MASARYKOVA UNIVERZITA V BRNĚ Fakulta sociálních studií MASARYKOVA UNIVERZITA V BRNĚ Fakulta sociálních studií Katedra environmentálních studií Kulturní historie kapra v českých zemích Magisterská diplomová práce Gabriela Konečná Vedoucí práce: Ing. Zbyněk

Více

TWINNING PROJEKT CZ01/IB-EN-01

TWINNING PROJEKT CZ01/IB-EN-01 Projekt / Komponent TWINNING CZ/01 IB-EN-01 Environmentální monitoring Autoři Konecny, Weber, Hunt Ze dne / Verze 29. října 02/2.0 Směrný dokument Info Fáze 2 Reference / Strana EM strategický směrný dokument

Více

ZHODNOCENÍ SOUČASNÉHO STAVU A PÉČE O LESNÍ REZERVACE UHERSKOHRADIŠŤSKA

ZHODNOCENÍ SOUČASNÉHO STAVU A PÉČE O LESNÍ REZERVACE UHERSKOHRADIŠŤSKA ZHODNOCENÍ SOUČASNÉHO STAVU A PÉČE O LESNÍ REZERVACE UHERSKOHRADIŠŤSKA EVALUATION OF PRESENT STATE AND MANEGEMENT OF FOREST PROTECTED AREAS OF UHERSKOHRADIŠŤSKO Kateřina Rebrošová, Jiří Schneider ABSTRAKT

Více

ARTEMIS & ENIAC výzvy 2009. kadlec@utia.cas.cz Tel. 2 6605 2216

ARTEMIS & ENIAC výzvy 2009. kadlec@utia.cas.cz Tel. 2 6605 2216 ARTEMIS & ENIAC výzvy 2009 Jiří Kadlec ÚTIA AV ČR kadlec@utia.cas.cz Tel. 2 6605 2216 Co je Artemis a Eniac Joint Undertaking (JU) Dva významné průmyslové programy. Sdružují národní a 7. RP EU financování

Více