Monitoring novinářských testů. Květen 2013

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Monitoring novinářských testů. Květen 2013"

Transkript

1 Monitoring novinářských testů Květen 2013

2 zdroj model ŠKODA název článku/typ testu Mladá fronta DNES Nový Superb 2,0 TDI Test Autorevue.cz Nový Superb 1,4 TSI a 2,0 TDI Test 5plus2 Nový Superb 1,6 TDI Greenline Test Týden Nový Superb 2,0 TSI a 1,6 TDI Test Mladá fronta DNES Octavia Combi 2,0 TDI Test Auto.cz Octavia Combi 2,0 TDI Test Týden Octavia Combi 1,6 TDI Test Právo Octavia Combi 1,8 TSI Test Ekonom Octavia Combi 1,4 TSI Test Mladá fronta DNES Octavia Combi 1,2 TSI Test Svět motorů Octavia Combi 1,2 TSI Ambition Test Svět motorů Octavia Combi 1,2 TSI Test (1. v ČR) Auto Tip Octavia Combi 1,2 TSI Ambition Test Auto 7 Octavia 1,6 TDI Elegance Test Autorevue.cz Octavia 1,6 TDI Test Auto.cz Rapid 1,2 MPI Test Autorevue.cz Rapid 1,2 MPI Test Technik Roomster 1,6 TDI Test

3 zdroj model ŠKODA název článku/typ testu Motor-talk Nový Superb Combi Test Auto.de Nový Superb Combi Test Auto Bild Nový Superb Test Unternehmer-heute.de Octavia Combi 4x4 Test (Hans Joachim Stuck) Auto-medienportal.net Octavia Combi 2,0 TDI Ambition Test Sächsische Zeitung Octavia Combi 1,6 TDI Elegance Test Auto Zeitung Octavia Combi 1,6 TDI Srovnávací test (Ford Focus, Opel Astra) Auto Bild Octavia Combi 1,8 TSI TEST MĚSÍCE: Srovnávací test (Mercedes C200) Auto Bild Octavia Combi 1,8 TSI Test RP-Online.de Octavia Combi Test Spiegel Online Rapid 1,4 TSI Green tec Test Autoservicepraxis.de Citigo 1,0 MPI Test zdroj model ŠKODA název článku/typ testu Familienleben.ch Octavia Combi Test

4 zdroj model ŠKODA název článku/typ testu Autoexpress.co.uk Nový Superb Combi Test Autoexpress.co.uk Nový Superb 2,0 TDI 4x4 Test Auto Car Nový Superb 2,0 TDI Test Cars.uk.msn.com Nový Superb 2,0 TDI a 1,4 TSI Test Newcarsnet.co.uk Nový Superb 2,0 TDI a 1,8 TSI Test Businesscarmanager.co.uk Nový Superb 1,6 TDI GreenLine Active Test Autoexpress.co.uk Nový Superb Test Autocar.co.uk Octavia Combi 2,0 TDI 4x4 Test Autoexpress.co.uk Octavia Combi 2,0 TDI 4x4 Test Fleetdirectory.co.uk Octavia Combi 4x4 Test Autoexpress.co.uk Octavia Combi 1,6 TDI SE (Ambition) Test Cars.aol.co.uk Octavia Combi 1,6 TDI Test Cars.uk.msn.com Octavia 2,0 TDI Elegance Test Totallymotor.co.uk Rapid 1,2 SE (Ambition) Test Autoexpress.co.uk Citigo 1,0 MPI Green tec Test Autoexpress.co.uk Citigo 1,0 MPI Sport Test Belfasttelegraph.co.uk Fabia RS Test

5 TEST MĚSÍCE: Německo Auto Bild Srovnávací test: ŠKODA Octavia Combi 1,8 TSI (Mercedes C200 T-Modell) datum: ŠKODA (4,5/5), 2. Mercedes (4/5) + jízdní vlastnosti + nízká cena - horší interiér než v Mercedesu ŠKODA Octavia Combi je o euro výhodnější než srovnatelný Mercedes C-Klasse. Octavia nové generace je o 200 kg lehčí než Mercedes. Oba vozy mají sice 1,8litrový turbomotor s přibližně 180 koni, ale Octavia je podstatně svižnější a pohybuje se s větší lehkostí. Motor Mercedesu je ve vyšších otáčkách navíc hlučný a máte pocit, že se trápí. ŠKODA vede i ve spotřebě. Se svými 6,1 litru na 100 km si řekne o litr paliva méně než Mercedes. Naladění podvozku u vozu ŠKODA je tužší, ale ne příliš tvrdé. Ale v principu je stejné jako v případě C-Klasse. I když si u Mercedesu koupíte za 2130 euro výbavu Avantgarde s podobně tuhým podvozkem, na točitých silnicích se stejně lépe bude řídit ŠKODA. Svojí vyvážeností, předvídatelností a jistotou se ŠKODA Octavia Combi dostává až do teritoria C-Klasse. A slaví úspěch, protože to, co nabízí, zkrátka funguje. ŠKODA je navíc modernější a cenově výhodnější než Mercedes.

6 Nejdůležitější hodnocení vozů ŠKODA Poprvé v historii může mít Octavia víko kufru zavírané elektromotory, jako to mívají dražší auta. Pro zajímavost: třímilionové Maserati Quattroporte takové zavírání nemá... (Mladá Fronta DNES) Vzadu mají pasažéři Superbu tolik místa jako v Mercedesu S-Klasse nebo v sedmičkovém BMW. (Auto.de) Octavia Combi je druhem vozu, u kterého si umíte představit, že Vám zůstane po celé dlouhé roky a vzdá to teprve se svým posledním výdechem. (Cars.aol.co.uk) Nebudeme přehánět, když řekneme, že vynikající ŠKODA Citigo, VW up! a SEAT Mii jsou jedněmi z nejpřevratnějších malých vozů od původního Mini z roku (Auto Express) Superb nabízí velikost Mercedesu S za cenu Mercedesu A. (Motor-talk) Superb a Yeti se umístily na 1. a 2. místě v prestižní britské anketě JD Power časopisu What Car. Superb se tak stal vozem, s nímž jsou ve Velké Británii zákazníci nejspokojenější. V podobné anketě Driver Power časopisu Auto Express vyhrál Yeti před Superbem. ŠKODA zvítězila v žebříčku výrobců.

7 Česká republika Mladá fronta DNES Test: nová ŠKODA Superb 2,0 TDI datum: design + spousta místa v interiéru na délku - už ne tak výhodná cena jako dříve Nová záď kombíku je hranatější a má výraznější, líbivější zadní lampy. Když před Vámi ty trojice proužků upalují v noci po dálnici, vypadá to parádně. Do délky máte místa spoustu; vzadu snad víc než v ředitelských prodloužených limuzínách. Tvrdší naladění brání větším náklonům v obloucích, v utažených ostrých zatáčkách se ale velká délka auta projeví. V dlouhých obloucích drží Superb jako přibitý. Dvoulitrové TDI je pro Superb ideál: silné, úsporné, 103kW verze úplně stačí pro rychlé svezení. Vylepšené a zjednodušené je ovládání pátých dveří Twindoor u sedanu, kdy lze buď odklopit celou záď se zadním sklem, nebo jen kufr. Každý ze dvou režimů otvírání má nově vlastní ovládací tlačítko. Původní provedení bylo zbytečně složité.

8 Česká republika Autorevue.cz Test: nová ŠKODA Superb 1,4 TSI a 2,0 TDI datum: design + podvozek - spotřeba u motoru 1,4 TSI I když se toho většinou od faceliftu mnoho neočekává, u nového Superbu to je jinak. Přestavuje v tomto pravidlu výjimku. Mně se omlazovací kúra, kterou prodělal, líbí. Na dálnicích kolem Vídně se ukázalo, jak dobře byl vůz odhlučněný a komfortní. Choval se v té chvíli téměř majestátně. Legrace začala až v hodně ostře projížděných serpentinách. Nicméně dlužno přiznat, že vůz s tvrdším naladěním poháněný dvoulitrovým motorem držel na silnici jako klíště. Při poklidném tempu v sedanu s benzinovým motorem 1,4 l jsem točil plynule novým, dobře tvarovaným čtyřramenným volantem a prostor, který jsem vezl za sebou, jsem najednou přestal vnímat. Vůz se mi pocitově zkrátil a já už nebyl řidič luxusní limuzíny, které pohled do zpětného zrcátka děsil. Namísto automobilkou inzerovaných 4,6 l/100 km jsem jel za 5,9 l/100 km, ale to nebylo vůbec špatné, protože jsem v serpentinách za Vídní drtil pedál plynu neustále na podlaze.

9 Česká republika 5plus2 Test: nová ŠKODA Superb 1,6 TDI GreenLine datum: jízdní vlastnosti + spotřeba - zaostávání za novou Octavii III ve výbavě Přestože jsme měli zpočátku obavu, že motor 1,6 TDI s výkonem 77 kw bude na tak velký vůz slabý, naše obavy se brzy rozptýlily. V provozu jsme rozhodně nebyli žádnou brzdou. U verze GreenLine je výrobcem deklarovaná spotřeba pouhých 4,2 l/100 km, což nás zajímalo nejvíce vzhledem k známému faktu, že tabulkových hodnot běžný uživatel dosáhne jen stěží. Nám se podařilo zajet trasu přibližně 150 km se spotřebou 4,6 l/100 km. Start-stop systém, který se společně s rekuperací stává nyní v Superbu standardem, poslušně vypnul motor při každém čekání na semaforech, což jistě také nějakou tu desetinku nafty v reálném provozu srazí, hlavně při průjezdu městem. Superb jednoduše prokoukl, dostal moderní kabát a elegantní švih. Jízdní vlastnosti se příliš nezměnily, vůz si díky nim jednoduše zamilujete.

10 Česká republika Týden Test: nová ŠKODA Superb 2,0 TSI a 1,6 TDI datum: důstojnější vzhled + nízká cena - oproti konkurenci úzký interiér Exteriér dostal novou tvář, získal na důstojnosti a sebevědomí. Dominantní široká maska chladiče lemovaná chromovanou linkou pak ještě přidává dojem luxusu. ŠKODA Superb je vyváženým vozem a v karosářské verzi kombi nesporně patří mezi nejhezčí auta, jaká po českých silnicích jezdí. Jízda po dálnici a stejně i po silnicích nižších tříd se s TSI motorem stala bezstarostnou, vůz si sám ordinoval, co potřeboval, od 1700 otáček za minutu dosahoval maximálního točivého momentu a síly měl v každém okamžiku na rozdávání. Pro druhou část testování zvolil TÝDEN kombíka se vznětovým motorem 1,6 TDI 77 kw a šestistupňovou manuální převodovkou. Pro dynamičtější jízdu je třeba držet motor ve vyšších otáčkách, což se zákonitě promítne i do zvýšené spotřeby. To ale nic nemění na faktu, že motor patří k úspornějším v rámci toho, co automobilky nabízejí. Superb byl před modernizací velice dobrým vozem, nyní je ještě lepší. Dokonce i cenově. Při druhém faceliftu v roce 2008 začínal na 620 tisících korun, nyní zhruba na 540 tisících.

11 Česká republika Mladá Fronta DNES Test: ŠKODA Octavia Combi 2,0 TDI datum: jízdní vlastnosti + elektricky zavíratelné víko kufru - místa pro kolena řidiče a spolujezdce Kufr je skvěle přístupný, pod horní podlahou je ještě jedno patro, dost hluboké na to, aby se tam vešel nákup. Je tam schován variabilní organizér a vejde se sem třeba i roleta zavazadlového prostoru a příčníky střešního nosiče. Poprvé v historii může mít ŠKODA Octavia víko kufru zavírané elektromotory, jako to mívají dražší auta. Pro zajímavost: třímilionové Maserati Quattroporte takové zavírání nemá... Octavia je jistá, když chcete, umí být i dravá, zatáčí s lehkostí a suverenitou. Vzadu přibyly centimetry na hlavu, protože se natáhla střecha. Ta může být za příplatek celá prosklená. S dvoulitrovým turbodieselem pod kapotou letí nový kombík jako o závod. Přeplňovaný benziňák 1,8 TSI je volbou znalců, protože když s ním jezdíte rozumně, těch 180 koní žere míň, než byste si mysleli.

12 Česká republika Auto.cz Test: ŠKODA Octavia Combi 2,0 TDI datum: /5 + sportovně se chovající DSG + nedunící zadní náprava jako u liftbacku - obrácená kulisa manuálního řazení a malá pádla řazení pod volantem Octavia se v potravním řetězci posouvá výše nejen rozměry, ale také výbavou. Mezi třídními konkurenty patří k těm nejlépe vybavitelným vozům. Dvoulitrové TDI o výkonu 110 KW a točivém momentu 320 Nm je mimochodem stejná pohonná jednotka, jakou se pochlubilo pětihvězdičkové Audi A3 Sportback. Při ustálené stokilometrové rychlosti ukázal palubní počítač průměrnou hodnotu 4,5 litru na 100 km, stotřicítka znamenala odběr šesti litrů při otáčkách. Díky sportovnímu režimu řazení se za skvělým koženým tříramenným volantem můžete cítit jako v opravdovém sportovním autě, příjemné je, že se k vašim rukám přece jenom donese nějaká ta informace od relativně širokých předních kol. Octavia Combi je lepší, než jsme čekali. Netrpí duněním od zadní vlečné nápravy, navíc v zatáčkách je záď jistější než u liftbacku a s dvoulitrovým turbodieselem vás odveze rychle a za málo. Být obchodním zástupcem s ročním proběhem mnoha desítek tisíc kilometrů a předepsanou služební Octávií, měl bych jasno: bez kombi ani ránu.

13 Česká republika Týden Test: ŠKODA Octavia Combi 1,6 TDI datum: moderní interiér + spotřeba - žádné ŠKODA Octavia má přednost ve vyváženosti a jednoduchosti interiéru, například takový Focus Kombi je ve srovnání se škodovkou jakoby neorganický, komplikovaný. Kombi Hyundai i30 je sice originálnější přídí, ale Octavia vyznává modernost, ne módnost. Ani alpské kopce s klikatými silnicemi motoru 1,6 TDI na pověsti neublížily, i když samozřejmě normovaná spotřeba (4,2l/100 km) se pohybovala někde jinde. Nicméně do šesti litrů nafty na sto kilometrů se žíznivost vešla, a to je vzhledem k terénu výborný výsledek. Ani podvozku se pochvala nevyhne. Zatáčky v horách, mnohdy velice prudké, zvládal s bravurou, bez komplikací, chvílemi se dokonce zdálo, že kombík je v nich jistější než liftback. ŠKODA Octavia Combi je s tímto motorem klasickým rodinným vozem, pohodlným, praktickým a úsporným. A kdo touží po větších řidičských zážitcích, může volit kombíka s pohonem všech kol.

14 Česká republika Právo Test: ŠKODA Octavia Combi 1,8 TSI datum: prostornost zavazadlového prostoru + sklápění sedaček pomocí tlačítka - hlučná zadní nezatížená náprava Místo pro nohy je dostatečné i pro nadprůměrně vzrostlé jedince. V Octavii tak mohou bez problémů cestovat čtyři dospělí a s množstvím zavazadel, která si vezmou na palubu, se také nemusí příliš zabývat. S metrem v ruce jsme na délku zavazadelníku naměřili 104 centimetry, šířka v nejužším místě měla 102 cm, vstupní otvor pak 106 cm a výška po plato 57 centimetrů. Na silničkách bavorského venkova se dalo jet svižně, i v rychle projížděných zatáčkách se auto chová velmi neutrálně, je dobře čitelné a nezáludné. Výtečné je i sklápění zadních sedaček pomocí tlačítka. Jízdně jsou liftback i combi velmi podobné.

15 Česká republika Ekonom Test: ŠKODA Octavia Combi 1,4 TSI datum: infotainment systém + jízdní komfort - vlečná zadní náprava Jízdní komfort si i s vlečnou zadní nápravou a jejími nedostatky zaslouží pochvalu za jízdní komfort. Zejména při dálničních rychlostech, kdy Ekonom potěšilo precizní odhlučnění interiéru. Testovaný motor 1,4 TSI byl spojený s manuální 6stupňovou převodovkou. Ta je nastavena ideálně tak, aby jednotka nabídla co nejlepší dynamiku ve městě i mimo ně. S benzinovým čtyřválcem se snadno předjíždí, v dálničních rychlostech pak na šestý stupeň jde pod 3000 otáček za minutu, takže má i zde slušnou spotřebu a nabídne ještě dostatek prostoru pro zrychlování. Nárůst prostornosti je poznat zejména na zadních sedadlech, kde je stejně místa jako v řadě o třídu větších vozů. Velká obrazovka s jemným displejem a dotykovým ovládáním funguje skvěle, například listování seznamem hudby připomíná tablet graficky i rychlými odezvami na dotyk.

16 Česká republika Mladá fronta DNES Test: ŠKODA Octavia Combi 1,2 TSI datum: precizní funkčnost + upravené tlumiče - vysoká cena 1,2 TSI je pro Octavii Combi skvělý motor. Ochotně jede, je kultivovaný a tichoučký. Turbo mu dodává hlavně pružnost, motor je použitelnější v nižších otáčkách, krásně táhne odspoda. Řízení, brzdy, řazení nic nezadává příčiny k výhradám, vše chodí hladce, přesně a precizně. Na okreskách jsme dokázali jezdit za 6,5 litru, vysloveně ostrá jízda vytáhla z nádrže o litr více. Nepotvrdilo se tak, že by turbomotor byl přehnaně citlivý na jízdní styl nebo že by byl příliš žravý. Ani ve střední třídě nepřekoná velikost kufru Octavie VW Passat (603 l), Ford Mondeo (537 l ) či Citroen C5 (jen 505 l). Komfort je překvapivě dobrý i s nízkými pneu 225/45 R17. Nejen kombi, ale i liftback už nově dostávají upravené tlumiče a pružiny. ŠKODA tak rychle zareagovala na novinářské kritiky vozů z nulté série.

17 Česká republika Svět motorů Test: ŠKODA Octavia Combi 1,2 TSI Ambition datum: květen tuhost karoserie + výhled z vozu - nízké sedáky zadních sedadel Oceňujeme dobrý výhled všemi směry. Zejména dozadu přes velké okno na pátých dveřích. Po nastavení zpětných zrcátek tak máme výborný přehled o dění kolem vozu a ani nám příliš nevadí, že Octavia Combi nemá hlídání mrtvého úhlu. Na udávané maximum 178 km/h se Octavia Combi rozjíždí celkem snadno a ručička tachometru se posune ještě o kousek dál. Přestože necestujeme vyloženě úsporným tempem, 1242 kg těžký kombík s motorem 1,2 TSI jede za příznivých šest litrů. Ačkoliv jsme z kvality podvozku Octavie liftback zrovna neskákali do stropu, kombík nás příjemně překvapil, i když si musí také vystačit s vlečenou zadní nápravou. Málokterý konkurent předvede takovou jistotu v zatáčkách, která je zárukou aktivní bezpečnosti. Kombi dostalo výrazně tužší karoserii a díky této skutečnosti se skelet nepodvoluje pohybům zadních kol. Dunění a rázy do karoserie na nerovnostech najednou zmizely.

18 Česká republika Svět motorů Test: ŠKODA Octavia Combi 1,2 TSI datum: květen ,37 + bezkonkurenční prostornost zavazadlového prostoru + perfektní řízení a řazení - cestovní komfort kvůli rázům od zadní nápravy Zpracování jedničkové, kvalita plastů více než odpovídající i střední třídě, ergonomie špičková jako vždy... Hned po otevření pátých dveří (vyklápějí se dostatečně vysoko) vynikne do nejzapadlejšího koutu krásně využitelný tvar kufru. Octavia Combi své litry neschovává, ale všechny dává k dispozici. Oboustranný koberec má smysl! Z jedné strany snadno omyvatelná guma, z druhé klasická tkanina. Za patnáct stovek výborný a účelný pomocník. Na předních sedačkách souseda při řazení obtěžovat nebudete, na šířku se novinka vyšvihla i vzadu. Konečně škodovka, která pasažéry nenutí sedět blízko sebe. Místo pro kolena, to je vůbec nejoblíbenější disciplína třetí generace: 14cm mezera za redaktorem 180 cm vysokým, to by nám úplně stačilo i v takovém Superbu. A v céčkovém segmentu? Hodnota až prostopášná.

19 Česká republika Auto Tip Test: ŠKODA Octavia Combi 1,2 TSI Ambition datum: podvozek + prostornost - žádné Designéři odolali módním vlnám, a tak se může Octavia Combi pochlubit konzervativní, jenom mírně stoupající linií bočních oken a velkou prosklenou plochou. To znamená, že na rozdíl od mnoha konkurentů zde nemá řidič problém s výhledem dozadu. Díky delšímu rozvoru působí nový kombík vyváženějším dojmem než u Octavie druhé generace. Dynamický potenciál základního agregátu se dá přirovnat k atmosférickým šestnáctistovkám na sportování nestačí, s plně zatíženým autem se ale nezadýchal ani na dálnici, ani v alpských serpentinách na pomezí Bavorska a Tyrolska. Ovladatelnost patří k silným stránkám vozu, schopnosti podvozku vysoce překonávají možnosti základního motoru a současně převyšují většinu konkurentů z nižší střední třídy. Díky tužší karoserii zmizel hluk od zadních kol, kterými trpí liftback.

20 Česká republika Auto 7 Test: ŠKODA Octavia 1,6 TDI Elegance datum: /10 + extrémně úsporný motor + výtečná navigace - hluk od zavěšení kol Fleet manažeři se již nyní mohou těšit na hezké chvilky s tabulkami výdajů za palivo. Octavia s dieselovou šestnáctistovkou je vysloveně úsporná. Vynikající ergonomie, nadstandardní prostornost, pohledné materiály, dobré zpracování. Výtečný je velký volant, který se konečně přestal usmívat. Jednotka 1,6 TDI sice naftu nevyrábí (jak tvrdí lidové legendy o motoru 1,9 TDI), ale ani jí z nádrže mnoho neubírá. Ve městě si totiž nárokuje 5,4 litru. Mimoměstský provoz znamená při sice ohleduplném, ale dynamičtějším stylu 4,6 l/100 km. Ke konci testu ukázal palubní počítač průměr 5,1 l/100 km, což je vynikající hodnota. S tempomatem nastaveným na 130 km/h si Octavia po 100 km usrkla pouhých 4,9 litru. S převodovkou je radost spolupracovat, a jak vidno ze spotřeby, jen pětice stupňů není ke škodě. Octavia spotřebou exceluje. Společně s prostorností a statutem Octavie před námi stojí ideální služební vůz.

21 Česká republika Autorevue.cz Test: ŠKODA Octavia 1,6 TDI datum: interiér + spotřeba - zadní vlečná náprava Mladoboleslavská automobilka na interiéru nové Octavie rozhodně nešetřila, což je patrné ze všech použitých materiálů. Ovladače vynikají precizním chodem, jejich povrch je příjemný a mohou se pochlubit ideálním podsvícením. Převodovka je odstupňována velmi ekonomicky, na pětku motor točí při dálniční 130 km/h necelých 2500 ot./min. Nový motor se oproti předchůdci vyznačuje hladkým chodem, je příkladněji utlumen a vibrace nelze téměř pozorovat. V průměru jsme jezdili vcelku dynamicky za 5,5 l/100 km. Pokud se alespoň trochu snažíte, lze se dlouhodobě pohybovat pod hranicí pěti litrů. Poté lze na jednu padesátilitrovou nádrž zvládnout 1000 km. Z pestré nabídky motorů, výbavových stupňů a příplatkových položek si vybere každý a v obecném měřítku nemá Octavia závažnější nedostatek. Jste-li majiteli dvojkové Octavie a pošilháváte po trojce, běžte rovnou do verze 1,8 TSI či sáhněte po verzi kombi, CNG nebo 4x4. Jinak budete jízdním projevem zklamáni.

22 Česká republika Auto.cz Test: ŠKODA Rapid 1,2 MPI datum: /5 + na poměry tříválců klidný a tichý běh motoru + vhodně odstupňovaná mechanická převodovka - nepovedené řešení elektrického stahování oken Interiér se vyznačuje slušným vnitřním prostorem, který atakuje úroveň předchozí Octavie, a kvalitním designem, inspirovaným u Superbu. Zavazadlový prostor o objemu 550 litrů je přístupný přes velkou výklopnou stěnu nakládání nemůže být snadnější. Rapidu se konkurenti z řad sedanů nedokážou praktičností ani přiblížit. K ovladatelnosti nelze mít výhrady, karoserie se nenaklání a podvozek spolehlivě a bez odskakování drží požadovaný směr. Zadní náprava má stejně jako u Roomsteru širší rozchod než ta přední, což prospívá směrové stabilitě. Nedotáčivost je neznámou veličinou, stabilizační systém zůstává i při prudších vyhýbacích manévrech v klidu. Tříválec se zklidnil a ztišil se i běh motoru pod zátěží a ve vyšších otáčkách, přestože typický tříválcový ryk stále přeslechnout nelze. Vyšší volnoběh a jeho přesnější korekce znamenají, že se automobil neotřásá nepravidelným rytmem tří válců.

23 Česká republika Autorevue.cz Test: ŠKODA Rapid 1,2 MPI datum: prostor v interiéru i zavazadelníku + jízdní vlastnosti - příliš tvrdý podvozek Pokud Rapid srovnáme s dvojkovou Octavií, je Rapid menší ve všech parametrech. Zajímavé je, že Rapid má větší rozvor náprav než Octavia. Slalom nebo rychlé změny směru jízdy zvládá základní verze brilantně, a to právě díky lehoučkému motoru. Přístup do zavazadelníku s využitelným objemem 550 litrů je velmi snadný. Páté dveře se vyklápějí dostatečně vysoko a tvary zavazadelníku jsou pravidelné. Silnou stránkou modernizovaného tříválce je velmi dobrý průběh točivého momentu v nižších a středních otáčkách, díky čemuž nejste nuceni při popojíždění po městě často řadit. ŠKODA Rapid je příjemné, vcelku praktické a kvalitní auto. Vnitřní prostor i zavazadelník jsou dostatečné a zejména v druhém ohledu s rozdílem třídy Rapid deklasuje veškerou konkurenci. Stejně tak Rapid i po stránce jízdních vlastností patří na špičku.

24 Česká republika Technik Test: ŠKODA Roomster 1,6 TDI datum: výborný výhled + optimálně tuhá sedadla - nešťastně umístěné prohlubně na malé láhve před řadicí pákou Až nasednutím na místo řidiče jsem ocenil, díky vyššímu posedu a širokému prosklení, výborný výhled na všechny strany. Tuhost a tvar předních sedadel jsou výborné a pěkně drží tělo. Ve slušně zpracovaném interiéru se střídají měkčené plastové díly s tvrdšími, ale celkově působí design interiéru příjemně. Nejvyšší výkon 77 kw dosahuje při 5600 ot./min a díky jeho uložení a odhlučnění nejsou patrné vibrace ani silný hluk za jízdy. I když slyšitelný je, neruší. S Roomsterem jsem jezdil v zimních měsících a spotřeba v kombinovaném provozu ukazovala 8,1 l na 100 km, ale při jemnějším zacházení jsem ji snížil na 7,6 l.

25 Německo Motor-talk Test: nová ŠKODA Superb Combi datum: prostor v interiéru i zavazadlovém prostoru + výhodná cena - tuhý podvozek nedokáže utlumit nerovnosti na silnici ŠKODA Superb nabízí velikost S-Klasse (Mercedesu S) za cenu A-Klasse (Mercedesu A). Vzadu nabízí český vůz střední třídy více místa než Mercedes modelové řady S. Zavazadlový prostor strčí konkurenty do kapsy a řada extra prvků pochází z prémiového segmentu. Přesto stojí Superb méně než mnohé limuzíny střední střídy i než Mercedes řady A. Dokonalé spojení s vozovkou má na starost přímé a citlivé řízení. Při změnách směru a otáčení na úzkém prostoru si veliký rozměr vozu ani nevzpomenete. Na dálnici si oblíbíte příkladné odhlučnění, téměř srovnatelné s luxusními automobily.

26 Německo Auto.de Test: ŠKODA Superb Combi GreenLine datum: místo vzadu jako v Mercedesu nebo BMW + poměr cena/výkon - zastaralý infotainment Vzadu mají pasažéři tolik místa jako v Mercedesu S-Klasse nebo v sedmičkovém BMW. A přesto je zavazadlový prostor tak velký, že do něj naložíte věci na čtrnáctidenní rodinnou dovolenou. Stejně tak se člověk nemusí bát, že by se do něj nevešel nákup ze švédského obchodního domu s nábytkem. Kokpit je přehledně navržený, zpracování materiálů veskrze velmi dobré. Nabídka zařízení je srovnatelná s normálními modely. Podle výrobce je turbodiesel 1,6 schopen pohánět Superb GreenLine se spotřebou 4,4 litru na 100 km. Této hodnoty jsme dosáhli pouze na okreskách, kombinovaná spotřeba dosáhla na 5,4 l/100 km. Šedesátilitrová nádrž teoreticky vystačí na více než 1100 km, což je zhruba vzdálenost z Freiburgu až do Barcelony. Za tyto peníze už více auta nedostanete. V základní výbavě stojí faceliftovaná ŠKODA Superb Combi přibližně jako vybavenější Golf Variant.

27 Německo Autobild.de Test: nová ŠKODA Superb datum: hodnotnější vzhled kabiny + nabídka prostoru vzadu - proč je deštník stále v zadních dveřích, a ne ve dveřích u řidiče? Kabina dostala nové potahy a povrchové materiály, což podstatně navýšilo vizuální hodnotu interiéru. Pokud pevněji stisknete volant, vnitřní materiál pod jeho kůží se tlaku přizpůsobí. Volant se díky tomu drží velmi pevně. Nabídka prostoru vzadu je tak ohromná, že i lidé s výškou 190 cm měli pocit, že jedou v prezidentské limuzíně s velkým rozvorem. Faceliftovaná verze Superbu nabízí stále nejlepší prostor ve své třídě a zároveň atraktivní cenu. Superb projíždí ve velké rychlosti zatáčky jako po kolejích.

28 Německo Unternehmen-heute.de Test: ŠKODA Octavia Combi 4x4 (testuje Hans-Joachim Stuck vítěz DTM a 24 h Le Mans) datum: dobrá výbava + jízdní vlastnosti - žádné Octavia 4x4 splňuje očekávání co do radosti z jízdy a bezpečnosti. Bylo by pěkné, kdyby se více řidičů rozhodlo pro čtyřkolku. Pro mě jsou pohon čtyř kol společně s ABS, ESP a bezpečnostním pásem nejdůležitějšími bezpečnostními prvky vozu. Elektronicky řízené rozdělování točivého momentu mezi jednotlivé nápravy a Haldex nejnovější generace co by si člověk mohl přát více? ŠKODA Octavia Combi je kromě toho i dobře vybavená a velmi variabilní. Jednoduše geniální.

29 Německo Auto-medienportal.net Test: ŠKODA Octavia Combi 2,0 TDI Ambition datum: jízdní vlastnosti + interiér - žádné Díky koncepci palubní desky se ve voze cítíte jako doma: klasické kulaté přístroje a malý displej palubního počítače v zorném poli řidiče, hned vedle toho ve středovém panelu nová navigace s dotykovým displejem, který při přiblíženi ruky automaticky otevírá uživatelské menu. Sedadla jsou pohodlná i při dlouhých cestách a mají dostatečné boční vedení těla. Dobré sedačky s dostatkem místa mají i cestující vzadu. Takto má vypadat přední pohon: v zatáčkách netahá za volant, je precizní a vede vůz dobře do zatáček. Při jízdě na velkých kolech budete překvapeni nízkou hladinou mechanického hluku, který kombi dostatečně tlumí. Exteriér má stejně výrazné designové linie jako VW Golf, pouze zadní část vozu působí markantněji. Mohou za to především šikmé prolisy vedle držáku registrační značky, výsledek celkového krystalického designu.

30 Německo Sächsische Zeitung Test: ŠKODA Octavia Combi 1,6 TDI Elegance datum: kvalitní interiér + doladěná nabídka zavazadlového prostoru - žádné Nový design Vás potěší svou decentností. Je sice strohý, ale velmi elegantní. Změny oproti předcházející generaci Octavie jsou patrné hlavně v interiéru. Na první pohled působí solidněji, kvalitněji a je čistěji zpracovaný. Řada Simply Clever prvků ještě vylepšuje praktičnost vozu. Například opěradla zadních sedadel můžete sklopit tlačítkem přímo ze zavazadlového prostoru, což je prvek, který v druhé generaci chyběl. Zvenčí si Octavia Combi ponechává svůj styl, trumfuje svojí praktičností a ještě vytříbenější nabídkou zavazadlového prostoru. ŠKODA Octavia se může bez problémů měřit s vozy kombi střední třídy.

31 Německo Auto Zeitung Srovnávací test: ŠKODA Octavia Combi 1,6 TDI (Ford Focus, Opel Astra) datum: ŠKODA, 2. Ford, Opel + skvělé brzdy + výkonný motor - malá schopnost utlumit nerovnosti na silnici Takový prostor jako Octavia nedokáže nabídnout ani Opel, ani Ford, ani žádný jiný vůz z kompaktní třídy. Zatímco Ford šetří pouze místem na kolena a nad hlavou poměrně nenápadně, u Opelu už je nedostatek místa hodně patrný a působí negativně. Dobrá kvalita zpracování, intuitivní ovládání, vynikající brzdné hodnoty, podtrhující bezpečnost jízdy a v neposlední řadě výhodná cena, nedávají rivalům Octavie žádnou šanci. Nejpohodlnější a nejlépe tělo vedoucí zadní sedačky má Octavia. Ve Fordu a Opelu jsou namontované níže, kvůli čemuž pasažéři musejí více ohýbat nohy. ŠKODA má jako jediná pouze pět rychlostních stupňů, ale není kvůli tomu nijak znevýhodněna. A to ani co do výkonu nebo spotřeby. Naopak. I když je její motor papírově nejslabší, na dálnici je nejživější a také nejúspornější. Ani Opel, ani Ford se co do změny směru nepřibližují Octavii, za což mohou především její excelentní brzdy.

32 Německo Auto Bild Test: ŠKODA Octavia Combi 1,8 TSI datum: ,5/5 + dokonalý vůz bez chyb + kultivovaný motor - relativně tvrdý podvozek Technicky je combi na úrovni sedanu. Třebaže je vybaveno stejným podvozkem, dokáže combi při jízdě lépe tlumit nerovnosti na silnici. Hned po nastartování si všimnete, jak příjemně je čtyřválec tichý. Kultivovaně se chová i v červeném poli otáček, kde dokáže nabídnout sportovní výkony. I přes celková vylepšení, včetně nových bezpečnostních systémů (mimo jiné s multikolizní brzdou a aktivní vystřelovací kapotou) zůstávají ceny příznivé. ŠKODA Octavia Combi se stala téměř dokonalým vozem. Nemá žádné slabiny. Stejně jako v případě sedanu se ŠKODA trefila přímo do černého: vypadá dobře, nabízí dostatek místa a je cenově dostupná.

33 Německo RP-Online.de Test: ŠKODA Octavia Combi datum: cena/výkon + dobré řízení - už ne tak výhodná cena oproti konkurenci jako dřív Při délce 4,66 m se už nedá mluvit o kompaktním modelu. Vždyť VW Passat ze střední třídy je pouze o 11 cm delší. Cenově ale ŠKODA Octavia mezi kompakty patří. Malý 1,2 TSI s 77 kw/105 hp odvádí dobrou práci. Motor spojený s 6stupňovou převodovkou sice nepřekvapí sílou zátahu ani zrychlením, ale je ideální pro příjemnou jízdu, při níž na silnici určitě nebudete nikomu vadit. Řízení pro kombi, které nemá ambice být sportovním autem, je přesto agilní. Srovnáme-li Octavii v měřítku střední třídy, boduje svým poměrem cena/výkon. Větší, prostornější a líbivější. Tak se prezentuje třetí generace ŠKODA Octavia Combi.

34 Německo Spiegel.de Test: ŠKODA Rapid 1,4 TSI Green tec datum: prostorný interiér + celkově vyvážená nabídka - vyšší než deklarovaná spotřeba u varianty Green tec Karoserie Rapidu je spojením všech globálně úspěšných typů karoserie. Čtvery dveře, velké víko kufru, obrovský zavazadlový prostor, klasické proporce. Obejdete-li vůz kolem dokola, můžete si všimnou metamorfózy jednotlivých stylů. ŠKODA Rapid nabízí tolik prostoru jako žádný jiný sedan tohoto formátu. Nezáleží na tom, zda sedíte vepředu či vzadu, vždy je to pohodlné a s obdivuhodným množstvím prostoru k pohybu. Vůz se pohybuje mrštně a tiše. Řízení, brzdění a řazení fungují vždy zcela nezištně. Jízda sice není nijak senzační, ale to právě cílové skupině Rapidu vyhovuje. ŠKODA Rapid je opravdový vůz se slušným designem, solidní technikou a příznivou cenou, což je koktejl, který chutná po celém světě.

35 Německo Autoservicepraxis.de Test: ŠKODA Citigo 1,0 MPI datum: úsporný a svižný motor + chytré prvky - absence USB konektoru u Move&Fun ŠKODA Citigo je příjemný, prostorný čtyřdvéřový vůz, jaký byste mezi malými vozy zrovna nečekali. Citigo je trumfem při parkování i u tankovacího stojanu. Citigo se nám líbí díky svojí propracované konstrukci a originálním detailům, stejně jako hlubokému zavazadelníku a zadním vyklápěcím okénkům. Rozsáhlé bezpečnostní vybavení s ABS a brzdovým asistentem. Svižný tříválec vám umožňuje chytrý pohyb po městě, v němž můžete využívat otevírající se skuliny v provozu. V kabině nepřevažují levné plasty, tak jako je tomu v této třídě obvyklé.

36 Švýcarsko Familienleben.ch Test: ŠKODA Octavia Combi datum: způsob nabídky prostoru + bezpečnost - vysoká cena ŠKODA Octavia je jednoduše třída sama pro sebe a nechá Vám dost volnosti při sportování, nakupování i při koníčcích. Ale působivá není pouze nákladní kapacita vozu. Je to také schopnost a know how, jak tento prostor nabídnout. Síťový program, háčky na tašky, koš na odpadky, místo pro nápojové láhve, loketní opěrka s držákem nápojů, držák multimediálních zařízení umožňují pevné umístění věcí a pořádek ve voze. Uklidňující pocit, že jste ve voze v bezpečí. Také to činí Octavii dokonalým průvodcem rodiny na cestách. Přispívá k tomu řada inovativních asistenčních systémů. Nová ŠKODA Octavia Combi je stvořená pro rodiny, které se nechtějí ničeho vzdát až na velkou cenu! To dělá z vozu Octavia Combi typického zástupce značky ŠKODA, která se letos již podvanácté stala výhercem soutěže o nejlepší poměr cena/výkon.

37 Velká Británie Autoexpress.co.uk Test: nová ŠKODA Superb Combi datum: /5 + převodovka 6MT pro GreenLine + poměr cena/výkon - menší komfort u varianty GreenLine Žádné kombi nenabídne za tyto peníze více prostoru a vybavení. Celkově lze Superbu jen těžko něco vytknout. Nová převodovka vozu dodává také dynamiku, protože převodové stupně jsou teď lépe rozloženy. Motor nepůsobí při akceleraci tak škrceně a je kultivovanější při jízdě stálou rychlostí. Díky jeho nové převodovce je GreenLine tou správnou volbou ze všech variant a jak firemní či soukromí zákazníci ocení jeho obrovskou nákladní kapacitu a nízké náklady. Motor 1,6 TDI zůstal z minula, ale nový šestistupňový manuál zvyšuje ekonomii jízdy na impresivní 4,3 l/100 km při emisích pouze 113 g/km CO 2 (GreenLine). Třebaže to nejsou nějak obrovská zlepšení, udržují Superb před rivaly, jako je Mazda 6 Tourer a VW Passat Combi. Interiér působí bytelně, je dobře udělaný a stále vypadá svěže. Nový multifukční volant ve vás vyvolává dojem kvality, která je vyšší než u předchozí verze a to se promítá skrz naskrz novým vozem.

38 Velká Británie Autoexpress.co.uk Test: nová ŠKODA Superb 2,0 TDI 4x4 datum: /5 + ekonomický provoz + výbava - zastarávající motor 2,0 TDI ŠKODA Superb je lepší než kdykoliv dříve. Společnosti uvítají vylepšenou ekonomii provozu a emise, zatímco soukromí majitelé ocení přiostřený design a prémiové vybavení. Motor 2,0 TDI 4x4 je teď už v základu doplněn systémem Start/Stop a rekuperací brzdné energie. Ekonomika provozu teď vyrovná nebo překoná konkurenty jako Volkswagen Passat a Ford Mondeo. V interiéru jsou vylepšení méně zřejmá, ale základní výbavový stupeň S (v Británii) nově zahrnuje tempomat a počítadlo kilometrů dané jízdy. Špičková výbava Laurin & Klement má tolik luxusních prvků, že by řidiči prémiových vozů zezelenali závistí. Dlouhý rozvor znamená spoustu místa pro nohy ale velmi vysocí pasažéři se možná budou vlasy dotýkat stropu kabiny.

39 Velká Británie Auto Car Test: nová ŠKODA Superb 2,0 TDI datum: skvělé zpracování + nízké emise - citelnost dlouhé karoserie při jízdě na limitu Velikost vždy byla pro Superb klíčovou záležitostí; málo cenově srovnatelných vozů se vyrovná jeho impozantním proporcím, rozsáhlém místu pro cestující vzadu nebo mocnému zavazadlovému prostoru ať už v liftbacku nebo kombi. Prodeje mohou být letos ještě vyšší. A to až fleetoví manažeři uvidí daňově příznivé údaje o emisích CO 2, s nimiž upravený vůz přijíždí, a vyzkouší si nový GreenLine III. V testu jsme řídili nejprodávanější 2,0 TDI se 168 koňmi spojený se šestistupňovou dvouspojkovou převodovkou. Jízda nám přišla ještě hladší a tišší než dříve, i když je třeba brát v potaz, že na dokonale rovném povrchu rakouských silnic je kultivovanost jízdy těžké hodnotit. Tento vůz možná není prémiový, ale VW Group prostě neumí postavit špatné auto. Zavěšení kol je měkké, s jemnými tlumiči, a nabízí jízdní komfort, který by lichotil mnoha vozům s cenou přes milion korun. Česká značka se zmocnila malého, ale důležitého sektoru na trhu a dělá správné kroky k tomu, aby si ho udržela.

40 Velká Británie Cars.uk.msn.com Test: nová ŠKODA Superb 2,0 TDI a 1,4 TSI datum: /5 + motory + komfort - nedotáčivost i v menších rychlostech Zkoušeli jsme motory 2,0 TDI a 1,4 TSI a oba byly impresivní. 140koňový diesel je velmi lineární, což by Vás mohlo vést k myšlence, že mu chybí točivý moment, ale není tomu tak. Je prostě tak moc kultivovaný. U 125koňového přeplňovaného benzinu jsme se domnívali, že na tak velké auto nestačí. Jenže ve středním pásmu táhne tak, že si myslíte, že řídíte mnohem větší motor. S oběma motory byste mohli najet spoustu kilometrů, aniž by Vám začaly lézt na nervy. ŠKODA Superb vyrovnává hrboly na silnici se sebejistotou, do šasi se za jízdy promítne jen opravdu velmi hrubý asfalt. Superb velmi ochotně mění směr. Pomáhá tomu jeho řízení, které je na tak velký vůz překvapivě přesné. Jeho pravá síla tkví ve schopnosti převézt spoustu lidí a zavazadel zcela komfortně na velké vzdálenosti. ŠKODA ponechala vozu jeho silné stránky, včetně praktičnosti, komfortu a zpracování, a vylepšila jeho vzhled a efektivitu nabízených motorů. Se svojí cenou je navíc také výhodnou koupí.

41 Velká Británie Newcarsnet.co.uk Test: nová ŠKODA Superb 2,0 TDI 4x4 a 1,8 TSI datum: podvozek + prostornost - žádné Není žádných pochyb, že 1,8 TSI je ze dvou vyzkoušených motorových variant příjemnější na řízení. Přese všechny rozdíly v motoru a převodovce, a že v jednom případě šlo o liftback a v druhém o kombi, jely oba mnou řízené Superby skvěle. I na rovince s výrazně záplatovaným, nekvalitním povrchem zavěšení Superbu s jistotou tlumilo nerovnosti v nízkých i vysokých rychlostech. Nové tlačítko na elektrické sklápění předního sedadla spolujezdce zezadu více než napovídá o aspiraci Superbu na limuzínu. Podvozek Superbu, zatáčení a zavěšení kol nejsou přímo vhodné pro sportovní řízení. Přesto je zatáčení přesné, třebaže možná trochu gumové, a při rychlém průjezdu ostrou zatáčkou není těžké donutit karosérii k mírnému vybočení ze směru. ŠKODA Superb je na tom co do komfortu, místa v interiéru a vybavení dobře. Velmi dobře. Vzadu je místa na nohy skoro jako v limuzíně a v kufru liftbacku objem litrů, v kombi litrů. To jsou v této třídě ta nejlepší čísla.

42 Velká Británie Businesscarmanager.co.uk Test: nová ŠKODA Superb 1,6 TDI GreenLine Active datum: šestý rychlostní stupeň + cena a provozní náklady pro firmy - s tímto motorem musíte mít vždy v pravý čas zařazený ten správný stupeň Důležitým detailem je přidání šestého převodového stupně, což posouvá jízdu na dálnici na novou úroveň v oblasti komfortu. To samé se dá říct o tempomatu, nabízeném už v základní výbavě Active. Někdo Superb při představování uvedl jako krádež století a možná měl pravdu. Faceliftovaná verze je velmi žádoucí a velkoryseji vybavený vůz než dříve. Na silnici je na tom faceliftovaný Superb podobně jako jeho předchůdce. Úžasně kultivovaný a tichý, s výjimkou svistu větru kolem velkých zrcátek při vyšších rychlostech. Velký, uhlazený, výborně vybavený polykač kilometrů za cenu středně velkého hatchbacku. ŠKODA Superb má nový předek i zadek a mnohem jasnější, prémiovější interiér.

43 Velká Británie Autoexpress.co.uk Test: nová ŠKODA Superb datum: /5 + maximální spolehlivost + spotřeba a emise na úrovni EfficientDynamics v BMW 3 - nemožnost sklopit zadní sedadla z kufru Komfort cestujících, kvalita zpracování a nabídka efektivních motorů jsou na špičkové úrovni toto je jednoduše jeden z nejlepších rodinných vozů, které si můžete koupit. Díky dlouhému rozvoru je jízda velice komfortní. Snadné ovládání umožňuje bez problémů odřídit dlouhé vzdálenosti, skvělá automatická převodovka DSG má hladký chod a rychle řadí. Benzinové i dieselové motory, stejně jako elektronika ve voze, jsou díky svojí spolehlivosti téměř nezničitelné. Superb skončil celkově druhý v naší anketě Driver Power (uživatelská spokojenost...pozn.), přičemž byl poražen pouze bratříčkem ze Škody, Yetim. Samotná automobilka zvítězila i v žebříčcích výrobců, takže opravdu nemůžete mít jiný, více uspokojivý vůz. Varianta GreenLine používá 1,6 TDI motor, různá aerodynamická vylepšení a nastavení převodovky, aby nabídla spotřebu 4,2 l/100 km a velmi nízkých 109 g/km emisí CO 2 to samé, co EfficientDynamics v BMW 3.

44 Velká Británie Autocar.co.uk Test: ŠKODA Octavia Combi 2,0 TDI 4x4 datum: /5 + síla motoru + Haldex nové generace - nenápadná povaha vozu nemusí sedět každému Octavia 2,0 TDI je lepším vozem než ten s motorem 1,6 TDI. Největším problémem druhého zmiňovaného modelu je 104 koní, což není dost, zatímco 148 koní dvoulitru stačí. Tam, kde s 1,6 musíte často řadit, aby jela svižně, s 2,0 nemusíte. Největší točivý moment přichází o 250 otáček výše než u motoru 1,6, ale toho si v praxi ani nevšimnete. Zaregistrujete ale točivý moment navíc, který významně vylepší chování vozu. Přestože víceprvková zadní náprava oproti torzní příčce zklidňuje jízdu na nekvalitních površích, má o mnoho menší vliv na kvalitu jízdy, než byste čekali. Navýšená síla motoru a točivý moment je to, co kombi potřebuje. A třebaže nenápadná povaha Škody Octavie nemusí sedět každému, jedná se o výjimečně praktický vůz, který nezklame. Nová mezinápravová spojka Haldex funguje zcela nerušivě, dodává vozu dostatek přilnavosti a schopností v terénu, čemuž pomáhají elektronické diferenciály na obou nápravách.

45 Velká Británie Autoexpress.co.uk Test: ŠKODA Octavia Combi 4x4 datum: /5 + spousta přilnavosti za každých podmínek + rychlé reakce na ztrátu přilnavosti - spotřeba vyšší než u předokolky Extra přilnavost spojená se skvělým dvoulitrovým dieselem znamená, že 4x4 se řídí lépe než standardní varianta. Díky mechanickým vylepšením se jedná o Octavii s nejlepšími jízdními vlastnostmi. Na rozdíl od Yetiho tu nenajdete žádný speciální off-road mód, ale Octavia 4x4 si se štěrkovými cestami a prudkými stoupáními snadno poradí i tak. Během normální jízdy posílá Haldex 4x4 výkon pouze dopředu, ale jakmile auto zjistí úbytek přilnavosti, zareaguje tak rychle, že si žádné ztráty stability ani nevšimnete. Spotřeba je sice větší než ekvivalentní předokolka, ale i tak je 4x4 ekologičtější než jakákoliv konkurenční čtyřkolka. Jestli je Vaší největší prioritou cena, drželi bychom se standardního kombi, ale jako rodinný vůz, který se dostane všude, verzi 4x4 jen těžko něco překoná. Extra přilnavost Vám umožňuje využít veškerou sílu klidného turbomotoru.

46 Velká Británie Fleetdirectory.co.uk Test: ŠKODA Octavia Combi (& 4 4) datum: spotřeba + prostornost - žádné Zavazadlový prostor činí ohromných 610 litrů, o dvacet víc než má sedan a o pět víc než předcházející Octavia Combi. Sklopením zadních sedadel se kufr otevře pro 1740 litrů, což je o 85 víc než současný liftback a odcházející kombík. Ostatní motory spotřebují uvnitř combi skoro o 0,3 litru paliva více než v sedanu. Střídmost zdejšího 1,6 TDI (nejvhodnější fleetová motorizace liftbacku) se snadno dosažitelnou kombinovanou spotřebou 3,8 litru a emisemi 99 g/km CO 2 však zůstala nedotčená. Firemní řidiči si budou užívat jízdu s 1,6 TDI stejně, jako se budou fleetoví manažeři usmívat nad provozními náklady. Na hladkém asfaltu je pohon všech kol obtížné zaznamenat, ale při vyjíždění prudkých svahů a zdolávání neupravených cest je 4 4 dar z nebes. Auto dělá vše, co mu řeknete, a zadek následuje předek vozu jako zhypnotizovaný. Třetí generaci Octavie jsme, když dorazila v březnu, označili za Nejlepší Škodu historie. Verze Combi jen podtrhuje její brilantnost.

47 Velká Británie Autoexpress.co.uk Test: ŠKODA Octavia Combi 1,6 TDI SE (Ambition) datum: /5 + fantastický poměr cena/výkon + jízdní vlastnosti - vzhled Na nové Octavii Combi těžko hledat chybu. Nejen že teď vzhledem i pocitově odpovídá vozu o třídu výš, nabízí také více prostoru než jakýkoliv konkurent. Nové páčky v zavazadlovém prostoru umožňují ještě snazší sklápění zadních opěradel, přičemž to spolujezdcovo vpředu lze sklopit do roviny, takže pak můžete převážet nábytek skoro tři metry dlouhý. Motor 1,6 TDI je překvapivě živý, za což může jeho 250 Nm točivého momentu. Podvozek je zjevně nastaven více na pohodlnou jízdu než na řidičské potěšení, ale i přesto lze říci, že Octavia řidičsky vyspěla. Díky malému rozchodu a lehkému, přesnému řízení je s ní velmi snadné jezdit. Možná nejvíce imponující věcí na nové Octavii Combi je, že je o 460 liber levnější, než ekvivalentní VW Golf hatchback. Ať se na to díváte odkudkoliv, nabízí za Vaše peníze fantastickou hodnotu.

48 Velká Británie Cars.aol.co.uk Test: ŠKODA Octavia Combi 1,6 TDI datum: jízdní kvalita + celková nabídka - žádné Octavia Combi nabízí spoustu prostoru pro cestující a zavazadla za příznivou cenu, čímž se vymyká tradičnímu rozdělení tržních segmentů. Nejenže je levnější a lepší (přinejmenším co do praktičnosti) než Ford Focus Combi, zároveň je přibližně o 2000 liber levnější než Volkswagen Passat Combi vůz údajně z třídy o úroveň vyšší. Octavia Combi je rodinné auto, takže ŠKODA se u ní soustředila na jízdní kvalitu a komfort. Dostanete tolik komfortu, kolik jen můžete od takového druhu vozu čekat. To ale neznamená, že je Octavia v zatáčkách příliš měkká. Pokud máte náladu na svižnou jízdu, více než ochotně jde do zatáček, snadno mění směr a vůbec nepůsobí usedle, jak by mohl napovídat její vzhled. Převodovka DSG funguje v Octavii skvěle. Svižně řadí nahoru i dolů s pouze minimálním náznakem přerušení tahu motoru při změně rychlostních stupňů. ŠKODA Octavia Combi je druhem vozu, u kterého si umíte představit, že Vám zůstane po celé dlouhé roky a vzdá to teprve se svým posledním výdechem. Skutečně je až tak dobrá.

49 Velká Británie Cars.uk.msn.com Test: ŠKODA Octavia 2,0 TDI Elegance datum: pocit prémiovosti + přepravní kapacita - horší odpružení než u VW Golf, s nímž sdílí platformu Tato ŠKODA působí skutečně prémiově. Máme sice luxusní vybavení Elegance s mnoha zaškrtnutými prvky na přání, ale i tak bude pro mnoho lidí překvapením, že auto téhle české značky zaostává co do kvality tak málo za vozy německých prémiových značek. ŠKODA Octavia je dobrý vůz na dálnici a dovolíme si říci, že za několik let i jeden z hlavních kandidátů do taxi flotil. Svezení v něm je pohodlné a z motoru máte pocit, že by rád předjížděl. Octavia se nechová na silnici tak uhlazeně jako Golf, ale přesto svojí kvalitou jízdy zastiňuje většinu rodinných hatchbacků. A co do prostornosti je předčí všechny. Jedná se o velmi imponující vůz s kultivovaným chováním, velmi dobrým výkonem motoru a ohromnou přepravní kapacitou.

50 Velká Británie Totallymotor.co.uk Srovnávací test: ŠKODA Rapid TSI 1,2 SE (Ambition) datum: motor + prostor - interiér Rapid je docela svižný 100 km/h dosáhne z klidu za méně než 12 sekund a maximálka činí 183 km/h. Problémem benzinových vozů je jejich neekonomičnost. ŠKODA však tento problém vyřešila představením skvělého maličkého motoru o objemu 1,2 l s 86 koni s průměrnou spotřebou méně než 5,6 l na 100 km. Jsem ohromený. A ještě více mě šokuje skutečnost, že jde o motor v Rapidu, o němž jsem si myslel, než jsem si prošel press pack, že musí být 1,6. Do Rapidu se pohodlně vejde pět lidí a s nimi i spousta zavazadel do prostorného kufru. I s celou mojí rodinou uvnitř umožňuje motor více než slušný řidičský zážitek. Byl bych překvapen, kdyby ŠKODA neprodala stovky tisíc těchto vozů, hlavně uvážíme-li jejich cenu (v UK). Zajímalo by mě, zda marketingový tým ŠKODA nemyslel při pojmenovávání modelu na rapidní prodeje. Možná nebyli daleko od pravdy. Jsem pro kličky u zadních oken. Pravděpodobnost, že je děti otevřou, je menší než u elektrického ovládání.

51 Velká Británie Auto Express Test: ŠKODA Citigo 1,0 MPI Green tec (po km) datum: /5 + den ode dne příjemnější vůz + výborně fungující navigace - žádné (Po ujetých km) nás udivilo, že zimní pneumatiky vypadaly skoro jako nové a určitě nám poslouží i příští rok. (Letní pneu Bridgestone Ecopia) měly na jízdní vlastnosti pozitivní vliv. Díky menšímu množství pohybu ve vzorku a bočnicích se letní pneumatiky méně deformují, takže poskytují více přesnosti při nájezdech do zatáčky a zvýšená přilnavost uvnitř zatáček. Den co den si užívám každý kilometr jízdy ve škodovce jede tak snadno, dobře se ovládá a nikdy nemáte pocit, že řídíte levné auto. Moc se mi líbí standardní PID, protože navigace je lepší než integrované systémy v některých dražších luxusních vozech, které jsem řídil v poslední době. Nebudeme přehánět, když řekneme, že vynikající ŠKODA Citigo, VW up! a SEAT Mii jsou jedněmi z nejpřevratnějších malých vozů od původního Mini z roku 1959.

52 Velká Británie Autoexpress.co.uk Test: ŠKODA Citigo 1,0 MPI Sport datum: /5 + ovládání vozu + styling - nenavýšený výkon Pět stupňů manuální převodovky do sebe pěkně zapadá, řízení je přímé a dobře vyvážené. V zatáčkách cítíte, jak pracuje zavěšení kol, které udržuje v zatáčkách karoserii plošší, ale není to nepohodlné ani při jízdě po malých dírách v silnici. U volantu nelze nastavit vzdálenost od řidiče, ale můžete pohybovat se sedadlem dopředu, případně nahoru, pokud jste menší, než je průměr. Ale i když je řidič opravdu velký, stále vzadu zůstává místo pro dva dospělé lidi. I přes nadupaný vzhled vozu je uvnitř stejný 59 koní silný tříválec 1,0 l. To znamená, že pravděpodobně nevyhrajete žádný drag race, ale pokud se nebudete drápat do prudkého kopce, 95 Nm točivého momentu je dostatečné množství.

53 Velká Británie Belfast Telegraph Test: ŠKODA Fabia RS datum: skvělý mix zábavy a praktičnosti + převodovka - vzhled interiéru Mazda MX 5 byla postavena tak, aby byla zábavná, bezproblémová, snadno řiditelná a obsahovala co nejméně věcí, které by se mohly pokazit. Stejný duch se ukrývá i v nejnovějším voze ŠKODA Fabia RS. Má všechno, co potřebujete, ale nemusíte mít doktorát z inženýrství, abyste zvládli všechny její funkce. Rychlé řazení stupňů obstarává sedmirychlostní dvouspojková automatická převodovka. Manuální k dispozici není, ale tahle funguje tak dobře, takže je to jedno. Malý volant a boky obepínající sedačky udávají sportovní tón, ale toto není jen vůz pro zábavu ve volném čase. Výborně poslouží i pro rodinu, když nabízí dostatek místa pro pět dospělých lidí a velkorysý zavazadlový prostor, ukrytý za přístupnými, do široka se otevírajícími pátými dveřmi. Ostré řízení, komfort a velká praktičnost tvoří u Fabie RS respektuhodný mix s výbornou cenovkou.

!"#$!%#"&'"!(#")*+,-./'$0+$1!"#$%&'()*

!#$!%#&'!(#)*+,-./'$0+$1!#$%&'()* !"#$!%#"&'"!(#")*+,-./'$0+$1!"#$%&'()* zdroj model ŠKODA Mladá fronta DNES Nový Superb 2,0 TDI Test Autorevue.cz Nový Superb 1,4 TSI a 2,0 TDI Test 5plus2 Nový Superb 1,6 TDI Greenline Test Týden Nový

Více

MONITORING NOVINÁŘSKÝCH TESTŮ. listopad 2010

MONITORING NOVINÁŘSKÝCH TESTŮ. listopad 2010 MONITORING NOVINÁŘSKÝCH TESTŮ listopad 2010 zdroj model Škoda název článku/typ testu Autembezpecne.cz Roomster Škoda Roomster zabodovala na technických prohlídkách v Německu Automobil revue Octavia 1,2

Více

Monitoring novinářských testů. Říjen 2012

Monitoring novinářských testů. Říjen 2012 Monitoring novinářských testů Říjen 2012 zdroj model ŠKODA název článku/typ testu AutoTip Superb Combi 2,0 TDI 4x4 Test Auto 7 Rapid 1,2 TSI Test Svět motorů Rapid 1,2 MPI Test novinky.cz Octavia Combi

Více

!"#$!%#"&'"!(#")*+,-./'$0+$1. Duben 2013

!#$!%#&'!(#)*+,-./'$0+$1. Duben 2013 !"#$!%#"&'"!(#")*+,-./'$0+$1 Duben 2013 zdroj model ŠKODA Octavia 2,0 TDI Srovnávací test (Hyiundai i40) Auto 7 Octavia 1,2 TSI Elegance Test Auto 7 Octavia Rapid 1,2 TSI Ambition Srovnávací test (Renault

Více

Oskenujte kód a prohlédněte si na videu Jimny v akci.

Oskenujte kód a prohlédněte si na videu Jimny v akci. 02 Oskenujte kód a prohlédněte si na videu Jimny v akci. Vydejte se za dobrodružstvím! Hranice není třeba posouvat, vy jich totiž vůbec nemusíte dosáhnout. Jimny je dostatečně silný i odhodlaný k výletu

Více

Nový SEAT Leon je vozem pro srdce i hlavu

Nový SEAT Leon je vozem pro srdce i hlavu Nejkrásnější způsob, jak řídit praktický automobil Nový SEAT Leon je vozem pro srdce i hlavu / Ohromující design překypující emocemi / Inovace jako například přední LED světlomety / Příkladná dynamika

Více

!"#$!%#"&'"!(#")*+,-./'$0+$1!"#!$%&'()

!#$!%#&'!(#)*+,-./'$0+$1!#!$%&'() !"#$!%#"&'"!(#")*+,-./'$0+$1!"#!$%&'() zdroj model ŠKODA Superb Combi 2,0 TDI Test Octavia Combi 2,0 TDI 4x4 Test Auto TIP Octavia Combi 2,0 TDI Test Autohit Octavia Combi 1,8 TSI Elegance Test (Tomáš

Více

PROČ JET JEN Z MÍSTA A DO B

PROČ JET JEN Z MÍSTA A DO B PROČ JET JEN Z MÍSTA A DO B KDYŽ VÁS PŘEDSTAVIVOST PŘENESE KAMKOLIV. Silnice. Skutečně jen obyčejná cesta. A přece znamená mnohem více. Možná skutečným důvodem, proč jsou silnice něčím zvláštní, je, že

Více

Vydejte se za dobrodružstvím!

Vydejte se za dobrodružstvím! 2 Vydejte se za dobrodružstvím! Hranice není třeba posouvat, Vy jich totiž vůbec nemusíte dosáhnout. Jimny je dostatečně silný i odhodlaný k výletu do náročného terénu. Jeho kompaktní karoserie umožňuje

Více

Právo Octavia 2,0 TDI Test. ifaster.cz Octavia 1,2 TSI Test. Auto Test Citigo 1,0 MPI Srovnávací test

Právo Octavia 2,0 TDI Test. ifaster.cz Octavia 1,2 TSI Test. Auto Test Citigo 1,0 MPI Srovnávací test zdroj model ŠKODA Právo Octavia 2,0 TDI Test ifaster.cz Octavia 1,2 TSI Test zdroj model ŠKODA Auto Test Citigo 1,0 MPI Srovnávací test Auto Moto und Sport Octavia 1,4 TSI Srovnávací test Auto Zeitung

Více

Monitoring novinářských testů. Září 2011

Monitoring novinářských testů. Září 2011 Monitoring novinářských testů Září 2011 zdroj model ŠKODA název článku/typ testu auto.cz Octavia Scout 2.0 TDI Srovnávací test s Jeepem Compass 2.2 CRD a Subaru Forester 2.0 D Svět motorů Fabia 1.2 12V

Více

PRENSA / PREMSA / PRESSE / NEWS / PRESSE / STAMPA / 新 闻 /

PRENSA / PREMSA / PRESSE / NEWS / PRESSE / STAMPA / 新 闻 / Nejkrásn ejkrásnější jší způsob, jak řídit praktický automobil Nový SEAT Leon: snoubení designu s technikou / Jedinečný ný design a dokonalá funkčnost nost / První ve svém segmentu se světlomety LED pro

Více

Citigo 1,0 MPI/55 kw Srovnávací test (FIAT Panda 1,2)

Citigo 1,0 MPI/55 kw Srovnávací test (FIAT Panda 1,2) zdroj model ŠKODA Citigo 1,0 MPI/55 kw Srovnávací test (FIAT Panda 1,2) ifaster.cz Octavia RS 2,0 TDI DSG Test veciautomobilove.cz Yeti Recenze ojetého vozu zdroj model ŠKODA AutoBild Yeti GreenLine Ruhr

Více

!"#$!%#"&'"!(#")*+,-./'$0+$1!"#!$!%&'()*

!#$!%#&'!(#)*+,-./'$0+$1!#!$!%&'()* !"#$!%#"&'"!(#")*+,-./'$0+$1!"#!$!%&'()* 1 zdroj model ŠKODA Auto TIP Superb Combi 1,8 TSI DSG Auto 7 Superb 1,4 TSI Po povrchu / Test Lidové noviny Octavia Combi 2,0 TDI 4x4 Auto 7 Octavia Combi 1,8 TSI

Více

Škoda Fabia Style 1,2 TSI 66k. (ESP), protiprokluzový systém kol. Škoda Fabia Style 1,2 TSI 81k. vyr. 2017, kombi/5, benzin 81 kw

Škoda Fabia Style 1,2 TSI 66k. (ESP), protiprokluzový systém kol. Škoda Fabia Style 1,2 TSI 81k. vyr. 2017, kombi/5, benzin 81 kw Nové osobní a terénní vozy 29 vozů ihned k vyzkoušení a odběru Citigo Style 1,0 MPI 44 Fabia Style 1,2 TSI 66k Fabia Ambition 1,2 TSI vyr. 2017, hatchback/5, benzin 44 kw vyr. 2017, hatchback/5, benzin

Více

H-1 Van: praktická dodávka

H-1 Van: praktická dodávka H-1 H-1 Van: praktická dodávka Nejnovější H-1 Van je praktický a pracovitý pomocník, který společnost Hyundai vyvinula proto, aby splnila vaše požadavky na dopravu nákladu. Ústředním motivem je velkorysý

Více

Dál o dvě generace. soustředí výhradně. pick-up D-Max, který se již. > Půl na půl na práci i volný čas < MAXITEST. Isuzu D-Max 2.5 D Double Cab Custom

Dál o dvě generace. soustředí výhradně. pick-up D-Max, který se již. > Půl na půl na práci i volný čas < MAXITEST. Isuzu D-Max 2.5 D Double Cab Custom Dál o dvě generace Japonská automobilka Isuzu se v poslední době soustředí výhradně na užitkové a nákladní automobily či autobusy, a tak nejmenším vozidlem nabídky je terénní pick-up D-Max, který se již

Více

Vision 50 2012 Dojíždění s radostí

Vision 50 2012 Dojíždění s radostí Vision 50 2012 Dojíždění s radostí Datum vydání tiskových informací: 8. listopad 2011 Změny v provedení modelu: Zcela nový model; skútr s obsahem 50 cm3 a s vyspělými bezpečnostními funkcemi; k dispozici

Více

Zcela nový Subaru Outback (specifikace pro evropské trhy, MY15)

Zcela nový Subaru Outback (specifikace pro evropské trhy, MY15) Zcela nový Subaru Outback (specifikace pro evropské trhy, MY15) Nejprostornější a nejschopnější Outback charakterizuje smělejší a výraznější design Převodovka Lineartronic CVT v kombinaci s motorem Boxer

Více

PROČ JET JEN Z MÍSTA A DO B

PROČ JET JEN Z MÍSTA A DO B PROČ JET JEN Z MÍSTA A DO B KDYŽ VÁS PŘEDSTAVIVOST PŘENESE KAMKOLIV. Silnice. Skutečně jen obyčejná cesta. A přece znamená mnohem více. Možná skutečným důvodem, proč jsou silnice něčím zvláštní, je, že

Více

Yeti 1,2 TSI Srovnávací test (Citroën C4 Aircross 1,6)

Yeti 1,2 TSI Srovnávací test (Citroën C4 Aircross 1,6) zdroj model ŠKODA autopruvodce.cz Octavia Combi 1,6 LPG Test Yeti 1,2 TSI Srovnávací test (Citroën C4 Aircross 1,6) autoforum.cz Rapid 1,6 TDI Test autopruvodce.cz Superb Combi 2,0 TDI Test zdroj model

Více

Značkové automobily a motorky od BMW

Značkové automobily a motorky od BMW Aktuální seznam Autá Značkové automobily a motorky od BMW Kategoria - Rada3, Compact, 316ti/5, (str. 2) Kategoria - Rada3, Sedan, 316i, (str. 2) Kategoria - Rada3, Copué, 318Ci, (str. 2) Kategoria - Rada3,

Více

VÝBAVY A CENY NOVÉ AVEO 4DVEŘOVÉ

VÝBAVY A CENY NOVÉ AVEO 4DVEŘOVÉ VÝBAVY A CENY NOVÉ AVEO 4DVEŘOVÉ CENÍK PLATNÝ OD 1.72013 CENA CENÍKOVÁ CENA AKČNÍ CENA EMISE CO2 1.2 70k 1.2 86k 1.3D 75k 276800 Kč 283800 Kč 328800 Kč 1.2 86k AT 1.3D 75k 235 300 Kč 242 300 Kč 287 300

Více

NOVÉ AUDI A6: ČTVRTÁ GENERACE V POROVNÁNÍ S BMW ŘADY 5.

NOVÉ AUDI A6: ČTVRTÁ GENERACE V POROVNÁNÍ S BMW ŘADY 5. NOVÉ AUDI A6: ČTVRTÁ GENERACE V POROVNÁNÍ S BMW ŘADY 5. V prémiovém segmentu vozů vyšší střední třídy měly automobilky napilno: Mercedes-Benz přišel se svým novým modelem třídy E na jaře roku 2009; o rok

Více

Hyundai i40 se vyznačuje sofistikovaným designem a suverénním vzhledem. Je vyroben pro výjimečné lidi, kteří jen nesní, ale skutečně konají.

Hyundai i40 se vyznačuje sofistikovaným designem a suverénním vzhledem. Je vyroben pro výjimečné lidi, kteří jen nesní, ale skutečně konají. ZCELA NOVÝ HYUNDAI Hledat vlastní cestu, NIKOLI NAPODOBOVAT Hyundai i40 se vyznačuje sofistikovaným designem a suverénním vzhledem. Je vyroben pro výjimečné lidi, kteří jen nesní, ale skutečně konají.

Více

Škoda Fabia Combi MC 1,0TSI/70 kw,nový VŮZ. vyr. 2018, kombi/5, benzin 70 kw. manuální převodovka, 4x airbag, ABS, stabilizace podvozku (ESP), aut.

Škoda Fabia Combi MC 1,0TSI/70 kw,nový VŮZ. vyr. 2018, kombi/5, benzin 70 kw. manuální převodovka, 4x airbag, ABS, stabilizace podvozku (ESP), aut. Ojeté vozy 29 prověřených vozů k otestování a nákupu Citigo 1,0/44 Fabia Combi MC 1,0TSI/70 kw,nový VŮZ vyr. 2018, hatchback/5, benzin 44 kw vyr. 2018, kombi/5, benzin 70 kw man. klimatizace, alu kola,

Více

EPICA. Get Real. www.chevrolet.cz

EPICA. Get Real. www.chevrolet.cz VÝHODY PRO MAJITELE VOZU CHEVROLET: Na každý vůz značky Chevrolet je poskytována komplexní záruka. Natolik věříme v kvalitu technologií a výbav 3 našich vozů, že na každý vůz Chevrolet poskytujeme záruku

Více

PCX. 2010 Tisková informace EU-CZ - 1/6

PCX. 2010 Tisková informace EU-CZ - 1/6 PCX 2010 Tisková informace EU-CZ - 1/6 Představení Vývojový koncept Skútry s malým zdvihovým objemem jsou v Evropě stále populárnější. Rostoucí ceny paliv a zvyšující se ohledy na životní prostředí stále

Více

Test: Ssangyong Kyron M200 Xdi - Všudybyl

Test: Ssangyong Kyron M200 Xdi - Všudybyl Kompletní test na http://www.auto.cz/testy/ssangyong-kyron-m200-xdi-vsudybyl.html Test: Ssangyong Kyron M200 Xdi - Všudybyl zveřejněno 05. 06. 2006 - id:1355 Vozy značky, jejíž název Evropanovi připomene

Více

PŘEHLED MODELŮ A NABÍDEK

PŘEHLED MODELŮ A NABÍDEK 04/2016 NESPOUTANÁ RADOST Z JÍZDY PŘEHLED MODELŮ A NABÍDEK HONDA PREMIUM QUALITY 83 plus 5 let Podle vašeho životního stylu. NOVÉ Vše přesně na svém místě. MULTIMEDIÁLNÍ SYSTÉM HONDA CONNECT S DOTYKOVÝM

Více

Nový Tiguan. Ceník. Manuální 6 st. pr. Aut. DSG7 2,0 TDI BMT 5.0 110 (150) 735 900 827 900

Nový Tiguan. Ceník. Manuální 6 st. pr. Aut. DSG7 2,0 TDI BMT 5.0 110 (150) 735 900 827 900 Ceník Nový Tiguan Zdvihový objem (l) Manuální 6 st. pr. Kombinovaná spotřeba l/100 km Výkon kw (k) 2,0 TDI BMT 5.0 110 (150) 735 900 827 900 Aut. DSG7 2,0 TSI BMT 4MOTION 8.6 132 (180) 838 900 2,0 TDI

Více

SIMPLY CLEVER. ŠKODA Octavia Scout

SIMPLY CLEVER. ŠKODA Octavia Scout SIMPLY CLEVER ŠKODA Octavia Scout Připravena na každou cestu odolná ŠKODA Octavia Scout. Vnější zrcátka s automatickým sklápěním se po přidržení tlačítka uzamčení na dálkovém ovládání samočinně sklopí.

Více

MAN Lion s Regio. Autobus pro město i venkov. MAN Truck & Bus

MAN Lion s Regio. Autobus pro město i venkov. MAN Truck & Bus MAN Lion s Regio. Autobus pro město i venkov. MAN Truck & Bus Nejvyšší efektivita jede stále s námi. Přidaná hodnota na palubě. Kdo s málem zvládne více, nechá konkurenci za sebou. Není to hezké, že s

Více

Manuální 6 st. pr. Manuální 6 st. pr. Manuální 6 st. pr.

Manuální 6 st. pr. Manuální 6 st. pr. Manuální 6 st. pr. Ceník Nový Sharan Zdvihový objem (l) 2,0 TDI BMT 2,0 TDI BMT 4MOTION 2,0 TDI BMT Převodovka Kombinovaná spotřeba l/100 km Výkon kw (k) 5.0 110 (150) 910 900 940 900 5.6 110 (150) 970 900 1 000 900 5.3

Více

Kia Sorento třetí generace dovršila evropské premiéry

Kia Sorento třetí generace dovršila evropské premiéry Tisková informace Pařížský Autosalon 2014 Kia Sorento třetí generace dovršila evropské premiéry - Třetí generace SUV modelu Kia Sorento dostala sofistikovaný nový design - Zcela nový skelet karoserie vylepšuje

Více

Avensis Wagon 1,6 D-4D Stop & Start 6 M/T. Kombinace šedá Alcantara / černá látka (FA10)

Avensis Wagon 1,6 D-4D Stop & Start 6 M/T. Kombinace šedá Alcantara / černá látka (FA10) Avensis Wagon 1,6 D-4D Stop & Start 6 M/T Active Model Avensis Wagon 1,6 D-4D Stop & Start 6 M/T Active Barva exteriéru Bílá - čistá (040) Čalounění Pakety Kombinace šedá Alcantara / černá látka (FA10)

Více

BMW Concept X1. 1. Popis v bodech. Charakter: Design exteriéru:

BMW Concept X1. 1. Popis v bodech. Charakter: Design exteriéru: BMW Concept X1. 1. Popis v bodech. Charakter: Světová premiéra konceptu nového modelu X od BMW vstupujícího do kompaktního segmentu. BMW neustále rozšiřuje portfolio svých modelů X, které založily segment

Více

Technická data Platná pro modelový rok 2013. Užitkové vozy. Caravelle

Technická data Platná pro modelový rok 2013. Užitkové vozy. Caravelle Technická data Platná pro modelový rok 13 Užitkové vozy Caravelle Informace o spotřebě paliva, emisích CO 2 a energetických třídách najdete uvnitř této brožury Technická data. Ne všechny kombinace motoru,

Více

PŘIZPŮSOBÍ SE KAŽDÉMU ŽIVOTNÍMU STYLU

PŘIZPŮSOBÍ SE KAŽDÉMU ŽIVOTNÍMU STYLU Sleva 17% 1.5 dci od 484 900 Kč 22% Fleetové slevy již při nákupu 1 vozu VŠESTRANNOST BEZ OMEZENÍ Chcete si udělat výlet k jezeru? Nebo pomoct příteli se stěhováním? Dovézt si na zahrádku spoustu mladých

Více

DOBLO WORK UP. www.fiatprofessional.cz

DOBLO WORK UP. www.fiatprofessional.cz Asiste nční sl užb y a slu žby klientů m Fiat Komfortplus je nová koncepce Fiatu, která Vám umožní rozšířit dvouletou smluvní záruku Vašeho vozidla o třetí, čtvrtý a pátý rok. Nabídka služeb Komfortplus

Více

Kombinovaná spotřeba l/100 km. Výkon kw (k)

Kombinovaná spotřeba l/100 km. Výkon kw (k) Ceník Golf Sportsvan Zdvihový objem (l) Manuální 6 st. pr./manuální 5 st. pr. Kombinovaná spotřeba l/100 km Výkon kw (k) Comfortline 3.6 81 (110) 527 900 1,2 TSI BMT 5.1 81 (110) 467 900 496 900 1,2 TSI

Více

PROČ JET JEN Z MÍSTA A DO B KDYŽ VÁS PŘEDSTAVIVOST PŘENESE KAMKOLIV.

PROČ JET JEN Z MÍSTA A DO B KDYŽ VÁS PŘEDSTAVIVOST PŘENESE KAMKOLIV. SPARK PROČ JET JEN Z MÍSTA A DO B KDYŽ VÁS PŘEDSTAVIVOST PŘENESE KAMKOLIV. Silnice. Skutečně jen obyčejná cesta. A přece znamená mnohem více. Možná skutečným důvodem, proč jsou silnice něčím zvláštní,

Více

TEST Kia Carens 1.6 GDI

TEST Kia Carens 1.6 GDI Text: Leoš Káňa TEST.6 GDI leos.kana@axelspringer.cz Tak mě tu máte! Čekali jsme na něj docela dlouho, ale dočkali se. Čtvrtá generace kompaktního MPV je tady. A má se čile k světu. A utomobilka Kia se

Více

Passat Alltrack 2,0 TDI BMT 4Mot 7DSG

Passat Alltrack 2,0 TDI BMT 4Mot 7DSG Passat Alltrack 2,0 TDI BMT 4Mot 7DSG Informativní zobrazení Celková cena 3G5C9T10 Passat Alltrack 2,0 TDI BMT 4Mot 7DSG Celkem: Kč 1 243 600 Motor 1 968ccm Pohon všech kol Aut. DSG7 Výkon: 176 kw / 240

Více

CB125F STREET. přidejte se k nám! facebook.com/moto.honda.cz

CB125F STREET. přidejte se k nám! facebook.com/moto.honda.cz STREET CB125F Určité podrobnosti v této brožuře se nevztahují k žádnému konkrétnímu výrobku z obchodní nabídky. Výrobci si vyhrazují právo změnit specifikace, včetně barev, s nebo bez předchozího oznámení,

Více

TECHNICKÉ PARAMETRY CITROËN JUMPER. Září 2015

TECHNICKÉ PARAMETRY CITROËN JUMPER. Září 2015 TECHNICKÉ PARAMETRY CITROËN JUMPER Září 2015 PŘEHLED MOTORŮ CITROËN JUMPER ZÁKLADNÍ TECHNICKÉ CHARAKTERISTIKY Turbo Diesel přímé vysokotlaké vstřikování 2.2 HDi 110 MAN6 Turbo Diesel přímé vysokotlaké

Více

Avensis Wagon 2,0 D-4D Stop & Start 6 M/T. Kombinace šedá Alcantara / černá látka (FA10)

Avensis Wagon 2,0 D-4D Stop & Start 6 M/T. Kombinace šedá Alcantara / černá látka (FA10) Avensis Wagon 2,0 D-4D Stop & Start 6 M/T Active 2 Model Barva exteriéru Čalounění Pakety Avensis Wagon 2,0 D-4D Stop & Start 6 M/T Active 2 Šedá - popelavá (1G3) Kombinace šedá Alcantara / černá látka

Více

Škoda Fabia Style 1,2 TSI 66. Škoda Fabia Combi Style 1,2 T. vyr. 2016, kombi/5, benzin 81 kw

Škoda Fabia Style 1,2 TSI 66. Škoda Fabia Combi Style 1,2 T. vyr. 2016, kombi/5, benzin 81 kw Nové vozy Škoda 20 vozů ihned k vyzkoušení a odběru Škoda Fabia Style 1,2 TSI 66 Škoda Fabia Style 1,2 TSI 66 Škoda Fabia Active 1,2 TSI 66 vyr. 2016, hatchback/5, benzin 66 kw vyr. 2016, hatchback/5,

Více

HONDA CB500X, modelový rok 2016

HONDA CB500X, modelový rok 2016 HONDA CB500X, modelový rok 2016 Datum vydání: Inovovaný model: Cestovní enduro CB500X o výkonu 35 kw, jež je určeno pro držitele řidičského oprávnění kategorie A2, získalo velkou porci stylu, vylepšenou

Více

Dramatický výraz: nové BMW X4. Obsah.

Dramatický výraz: nové BMW X4. Obsah. Média Strana 1 BMW Group Česká republika Dramatický výraz: nové BMW X4. Obsah. 1. Nové BMW X4. Krátká verze. 2 2. Design a praktičnost. Nová dimenze dynamického charakteru. 4 3. Motory a převodovky. Prvotřídní

Více

www.volkswagen.cz Volkswagen Golf Comfort Edition Výkon kw (k)

www.volkswagen.cz Volkswagen Golf Comfort Edition Výkon kw (k) www.volkswagen.cz Volkswagen Golf ceník Zdvihový objem (l) Výkon kw (k) Převodovka Comfort Edition 1,2 TSI 63 (85) 5stupňová 329 900 1,2 TSI 63 (85) 7st. DSG 387 900 1,2 TSI 77 (105) 6stupňová 353 900

Více

let vozu Multivan. let pohonu všech kol značky Volkswagen.

let vozu Multivan. let pohonu všech kol značky Volkswagen. Multivan dition 25 let vozu Multivan. let pohonu všech kol značky Volkswagen. Jak oslavit významné výročí? Nebo lépe: Jak oslavit dvě významná výročí? Není to totiž jenom Multivan, od jehož vzniku uplynulo

Více

Nissan Finance NISSAN SMART

Nissan Finance NISSAN SMART v NISSAN e-nv CENA BEZ DPH OD 720 000 Kč Nissan Finance 50 50 NISSAN SMART ZÁRUKA NA KAPACITU BATERIE 5 LET / 100 000 KM DODEJTE SVÉMU PODNIKÁNÍ ŠŤÁVU KOMBINACÍ OCEŇOVANÝCH MODELŮ A LEAF JSME VYTVOŘILI

Více

BMW Řada D 2,0. vyr. 09/2013, kombi/5, nafta 105 kw. 8x airbag, ABS, aut. klimatizace, střecha, plní 'EURO II'...

BMW Řada D 2,0. vyr. 09/2013, kombi/5, nafta 105 kw. 8x airbag, ABS, aut. klimatizace, střecha, plní 'EURO II'... Ojeté vozy 60 prověřených vozů k otestování a nákupu Audi A6 2,5 TDI vyr. 09/2001, kombi/5, nafta 114... cena 19 000 Kč BMW Řada 3 318 D 2,0 vyr. 09/2013, kombi/5, nafta 105 BMW Řada 5 520D GT 2,0 vyr.

Více

Golf Sportsvan. Ceník. Manuální 5 st. pr./manuální 6 st. pr. Aut. DSG7/Aut. DSG6

Golf Sportsvan. Ceník. Manuální 5 st. pr./manuální 6 st. pr. Aut. DSG7/Aut. DSG6 Ceník Golf Sportsvan Zdvihový objem (l) Manuální 5 st. pr./manuální 6 st. pr. Převodovka Kombinovaná spotřeba l/100 km Výkon kw (k) 1,2 TSI BMT Manuální 5 st. pr. 5.2 63 (85) 447 900 1,2 TSI BMT Manuální

Více

Zaváděcí ceny na nový model se zvýhodněním až 55 000 Kč! Navíc pakety výbav se zvýhodněním až 30 000 Kč.

Zaváděcí ceny na nový model se zvýhodněním až 55 000 Kč! Navíc pakety výbav se zvýhodněním až 30 000 Kč. Nový Auris - ceník Zaváděcí ceny na nový model se zvýhodněním až 55 000 Kč! Navíc pakety výbav se zvýhodněním až 30 000 Kč. Výbava Motor Výkon Převodovka Standardní cena Zvýhodnění Zaváděcí cena Power

Více

2011 SW-T600: Luxusní dopravní prostředek pro každodenní dojíždění

2011 SW-T600: Luxusní dopravní prostředek pro každodenní dojíždění 2011 SW-T600: Luxusní dopravní prostředek pro každodenní dojíždění Datum vydání tiskových informací: 2. listopad 2010 Charakter modelu: Nový model Úvod Velkokapacitní skútry představují elegantní řešení

Více

CENÍK FORD KUGA. Titanium. Trend. Feel the difference. Trend. Titanium. Trend. Titanium. Náš tip

CENÍK FORD KUGA. Titanium. Trend. Feel the difference. Trend. Titanium. Trend. Titanium. Náš tip CENÍK FORD KUGA Základní ceny Motor Výkon Převodovka Pohon Cena včetně DPH 2.0 Duratorq TDCi 103 kw / 140 k 6st. manuální 4x2 587 990 2.0 Duratorq TDCi 103 kw / 140 k 6st. manuální 4x4 679 990 2.0 Duratorq

Více

Cenová nabídka skladový vůz

Cenová nabídka skladový vůz Autodružstvo Podbabská Jméno: Cenová nabídka skladový vůz Autodružstvo Podbabská Sídlo: Pod Paťankou 217/1, 16000 Praha 6 IČO: 48030325 Info email: info@autopodbaba.cz DIČ: CZ48030325 Tel: +420 234 700

Více

Viano AVANTGARDE. EDICE 125.

Viano AVANTGARDE. EDICE 125. Viano AVANTGARDE. EDICE 125. Vel ká t ř íd a. Yea r s of innovation Ničeho se nevzdávejte. Viano AVANTGARDE. Nyní v EDICI 125 s přednostmi dodávkového vozu, limuzíny a sportovního vozu. Vytvořeno k tomu,

Více

PROVEDENÍ A VYBAVENÍ

PROVEDENÍ A VYBAVENÍ PROVEDENÍ A VYBAVENÍ ŘADY VISION DESIGN COUPÉ N 1 PRO ŘIDIČE OD 15 LET SESTAVTE SI SVÉ COUPÉ DOKONČETE MODEL PREMIUM A GTI PODLE SVÝCH PŘEDSTAV STŘECHA Bez sportovních pruhů Sportovní pruhy v barvě : černá,

Více

v dobrodruzstvi ZmENte kazdou cestu

v dobrodruzstvi ZmENte kazdou cestu Adventure NC750x ZmENte kazdou cestu v dobrodruzstvi Život je takový, jaký si ho uděláte. A s novým modelem NC750X si ho můžete udělat mnohem zajímavější. Ať už jste na cestě do práce, nebo se touláte

Více

Passat Lim HL 2,0 TDI BMT 6DSG

Passat Lim HL 2,0 TDI BMT 6DSG Passat Lim HL 2,0 TDI BMT 6DSG Informativní zobrazení Celková cena 3G245Y10 Passat Lim HL 2,0 TDI BMT 6DSG Celkem: Kč 934 401 Motor 1 968ccm Přední pohon Aut. DSG6 Výkon: 110 kw / 150 k Normovaná spotřeba

Více

Subaru odhaluje nový model SUBARU BRZ

Subaru odhaluje nový model SUBARU BRZ Subaru odhaluje nový model SUBARU BRZ Tokio, 30. listopadu 2011: Koncern Fuji Heavy Industries Ltd. (FHI), výrobce automobilů Subaru, oznámil světovou premiéru modelu SUBARU BRZ (výstavní model), která

Více

Příloha č. 3 - TECHNICKÝ POPIS Mikrobus komerční Karoserie: Mikrobus komerční; Vozidlo - parametry: - Celková délka maximálně 5300 mm (bez tažného

Příloha č. 3 - TECHNICKÝ POPIS Mikrobus komerční Karoserie: Mikrobus komerční; Vozidlo - parametry: - Celková délka maximálně 5300 mm (bez tažného Příloha č. 3 - TECHNICKÝ POPIS Mikrobus komerční Karoserie: Mikrobus komerční; Vozidlo - parametry: - Celková délka maximálně 5300 mm (bez tažného zařízení); - Celková šířka (bez sklopných vnějších zpětných

Více

ŠKODA AUTO Česká republika Ondřej Pospíšil 10. září 2015

ŠKODA AUTO Česká republika Ondřej Pospíšil 10. září 2015 ŠKODA AUTO Česká republika Ondřej Pospíšil 10. září 2015 Aktivní zastoupení na více než 100 trzích po celém světě Automobily ŠKODA se vyrábějí v 7 zemích světa 5 286 prodejních a servisních partnerů Přes

Více

CENÍK TOLEDO. Basis Reference Style ENJOYNEERING

CENÍK TOLEDO. Basis Reference Style ENJOYNEERING CENÍK TOLEDO Reference Style ENJOYNEERING Ceník Toledo Ceny Motory Výkon kw/k Kombinovaná spotřeba (l / 100km) Kombinované emise CO 2 (g / km) Toledo 1.2 55/75 5,9 137 269 900 Kč Reference 1.2 TSI 63/85

Více

Část 1 - Vozidlo střední třídy 1 ks - cena/ks cca 600 000 Kč vč. DPH (495 868 Kč bez DPH)

Část 1 - Vozidlo střední třídy 1 ks - cena/ks cca 600 000 Kč vč. DPH (495 868 Kč bez DPH) Část 1 - Vozidlo střední třídy 1 ks - cena/ks cca 600 000 Kč vč. DPH (495 868 Kč bez DPH) vyplní uchazeč instrukce pro vyplnění sloupce C vznětový obsah max. 2200-2500 cm 3 výkon min. 110 kw Motor maximální

Více

OPC: Vysoce výkonné verze modelů Corsa, Meriva, Astra, Zafira a Vectra

OPC: Vysoce výkonné verze modelů Corsa, Meriva, Astra, Zafira a Vectra Září 2007 OPC: Vysoce výkonné verze modelů Corsa, Meriva, Astra, Zafira a Vectra Corsa OPC a Meriva OPC: Motor 1.6 Turbo 192 k/180 k Astra OPC a Zafira OPC: Motor 2.0 Turbo 240 k Vectra OPC a Vectra Caravan

Více

Fiat Scudo. Výbava a technické specifikace

Fiat Scudo. Výbava a technické specifikace Fiat Scudo Výbava a technické specifikace Technické specifikace Fiat Scudo Skříňová dodávka Combi Panorama Počet válců, uspořádání 4, v řadě 4, v řadě 4, v řadě Umístění vpředu, napříč vpředu, napříč vpředu,

Více

VAN MIMOŘÁDNÝ NÁKLADOVÝ PROSTOR

VAN MIMOŘÁDNÝ NÁKLADOVÝ PROSTOR NISSAN NV200 VAN Fleetová sleva již při nákupu 1 vozu 275 500 Již od 275 500 Kč 5 let bez starostí! 5 let záruka výrobce 1 + 5* servisní smlouva MIMOŘÁDNÝ NÁKLADOVÝ PROSTOR Nákladový prostor NV200 byl

Více

Dacia. Dacia Duster. Vůz 4x4 za takovou cenu... Žertujete? Think big, pay little

Dacia. Dacia Duster. Vůz 4x4 za takovou cenu... Žertujete? Think big, pay little Dacia Dacia Duster Vůz 4x4 za takovou cenu... Žertujete? VŮBEC NE. U značky Dacia jsme přesvědčeni, že i levný vůz může být atraktivní, spolehlivý a kvalitní. Spolehlivost a odolnost našich vozů si již

Více

06S88 06S10. Stylová elegance

06S88 06S10. Stylová elegance 06S88 06S10 2CZ 3 CZ Stylová elegance 06S87 06S64 4CZ 5 CZ Pevný charakter 06S89 06S65 6CZ 7 CZ Cestujte světlem 06S91 Cestovatelský duch Cestovatelský duch 06S90 DÉTAIL 06S16 06S39 Parkovací asistent,

Více

Technické specifikace. RAV4 2,0 D-4D 6 M/T FWD Active. Model. RAV4 2,0 D-4D 6 M/T FWD Active. Barva exteriéru Bílá - čistá (040) Čalounění

Technické specifikace. RAV4 2,0 D-4D 6 M/T FWD Active. Model. RAV4 2,0 D-4D 6 M/T FWD Active. Barva exteriéru Bílá - čistá (040) Čalounění RAV4 2,0 D-4D 6 M/T FWD Active Model RAV4 2,0 D-4D 6 M/T FWD Active Barva exteriéru Bílá - čistá (040) Čalounění Černá látka (FC20) Cena celkem: 639 900 Kč Technické specifikace Spotřeba paliva a emise

Více

Vaš užitkový vůz Opel = Vaše výhoda

Vaš užitkový vůz Opel = Vaše výhoda OPEL Corsa Van již za 194 000 Kč Vaš užitkový vůz Opel = Vaše výhoda * Opel FlexCare - Záruka BASIC 5 let anebo 150 000 km (2 roky komplet + 3 roky motor, rozvodovka, převodovka) - Opel Assistance - úplná

Více

Tisková zpráva, Strana 1 z 6

Tisková zpráva, Strana 1 z 6 Tisková zpráva, Strana 1 z 6 ŠKODA Superb - nová éra: Světová premiéra vlajkové lodi značky ŠKODA v Praze Slavnostní odhalení vozu za účasti 800 hostů z celého světa v pražském Fóru Karlín Emocionální:

Více

RŮST JE COOL. PĚTISTOVKA VYROSTLA A ZRODILA SE 500L.

RŮST JE COOL. PĚTISTOVKA VYROSTLA A ZRODILA SE 500L. RŮST JE COOL. PĚTISTOVKA VYROSTLA A ZRODILA SE 500L. VYRŮST. PRO NĚKOHO TO ZNAMENÁ DOSPĚT, PRO JINÉ ROZVINOUT SVÉ MLÁDÍ, SVOJI OSOBNOST, ROZŠÍŘIT SVÉ MOŽNOSTI. PRO TY JE ZDE 500L. 2 3 MÁME DĚTI. VŠECHNO

Více

Cenová nabídka předváděcí vůz

Cenová nabídka předváděcí vůz Autodružstvo Podbabská Jméno: Cenová nabídka předváděcí vůz Autodružstvo Podbabská Sídlo: Pod Paťankou 217/1, 16000 Praha 6 IČO: 48030325 Info email: info@autopodbaba.cz DIČ: CZ48030325 Tel: +420 234 700

Více

VÁŠ XE R-SPORT JAGUAR 2.0 L I4 TURBODIESEL 180 K (AUTOMATICKÁ PŘEVODOVKA) Základní cena 1 199 473 Kč Nakonfigurovaná volitelná výbava:

VÁŠ XE R-SPORT JAGUAR 2.0 L I4 TURBODIESEL 180 K (AUTOMATICKÁ PŘEVODOVKA) Základní cena 1 199 473 Kč Nakonfigurovaná volitelná výbava: VÁŠ XE R-SPORT JAGUAR 2.0 L I4 TURBODIESEL 180 K (AUTOMATICKÁ PŘEVODOVKA) Základní cena 1 199 473 Kč Nakonfigurovaná volitelná výbava: 239 014 Kč¹ Konečná cena 1 438 487 Kč¹ * Cena je orientační a může

Více

Golf Sportsvan. Ceník. Manuální 5 st. pr./manuální 6 st. pr. Aut. DSG7/Aut. DSG6

Golf Sportsvan. Ceník. Manuální 5 st. pr./manuální 6 st. pr. Aut. DSG7/Aut. DSG6 Ceník Golf Sportsvan Zdvihový objem (l) Manuální 5 st. pr./manuální 6 st. pr. Převodovka Kombinovaná spotřeba l/100 km Výkon kw (k) Comfortline 1,2 TSI BMT Manuální 5 st. pr. 5.2 63 (85) 447 900 1,2 TSI

Více

Technické specifikace. Auris TS 1,6 Valvematic 6 M/T Executive. Toyota kód 1kXzxSf. Změna cen vyhrazena. Vytištěno 24.6.2016:

Technické specifikace. Auris TS 1,6 Valvematic 6 M/T Executive. Toyota kód 1kXzxSf. Změna cen vyhrazena. Vytištěno 24.6.2016: Toyota kód 1kXzxSf Auris TS 1,6 Valvematic 6 M/T Executive Model Auris TS 1,6 Valvematic 6 M/T Executive 497 900 Kč Barva exteriéru Modrá Denim metalíza (8U6) 15 000 Kč Čalounění Pakety Černá látka s koženými

Více

Za 12 045 Kč Úrok 0 % + měsíčně + Výbava Motor Výkon Převodovka Pohon Cena

Za 12 045 Kč Úrok 0 % + měsíčně + Výbava Motor Výkon Převodovka Pohon Cena Nový RAV4 Ceník Za 12 045 Kč = Úrok 0 % + měsíčně + Garance budoucí hodnoty vozu Kombinace paketů se zvýhodněním až 50 000 Kč! Výbava Motor Výkon Převodovka Pohon Cena Power 2,0 Valvematic 111 kw 6 M/T

Více

suzuki 2011 www.suzuki.cz

suzuki 2011 www.suzuki.cz suzuki 2011 www.suzuki.cz Prostě moje Suzuki Alto Městský život doslova pulzuje energií. Nové Suzuki Alto je přesně tím, co moderní životní styl i město vyžadují. Osobitý, svěží a neotřelý, k přírodě přátelský

Více

Redakční autotest: Mitsubishi Eclipse Cross. Japonské kladivo na Karoq s jedním typem motoru! Škoda

Redakční autotest: Mitsubishi Eclipse Cross. Japonské kladivo na Karoq s jedním typem motoru! Škoda Redakční autotest: Mitsubishi Eclipse Cross. Japonské kladivo na Karoq s jedním typem motoru! Škoda Je pro vás Mitsubishi Outlander příliš staromódní? Japonci přichází s odpovědí jménem Eclipse Cross.

Více

Město je nyní kompletní.

Město je nyní kompletní. Město je nyní kompletní. Města jsou centra dění. A ve městě se ix35 cítí jako ryba ve vodě. V jeho charakteru se zrcadlí sofistikovanost, charisma a smyslnost. Odvážně zvolené, ale velmi praktické křivky

Více

TO, CO HLEDÁTE, NAJDETE V UŽITKOVÉ ŘADĚ RENAULT DRIVE THE CHANGE

TO, CO HLEDÁTE, NAJDETE V UŽITKOVÉ ŘADĚ RENAULT DRIVE THE CHANGE TO, CO HLEDÁTE, NAJDETE V UŽITKOVÉ ŘADĚ RENAULT DRIVE THE CHANGE Z UŽITKOVÉ ŘADY RENAULT SI VYBERE KAŽDÝ Renault doplnil svoji užitkovou řadu s cílem nabídnout ještě vyšší komfort, výkon, spolehlivost

Více

Styl, exkluzivita a velkorysost v interiéru nového GLE kupé používáme ty nejluxusnější materiály. Vysoká poloha sedadla přináší jedinečný pocit z

Styl, exkluzivita a velkorysost v interiéru nového GLE kupé používáme ty nejluxusnější materiály. Vysoká poloha sedadla přináší jedinečný pocit z GLE. Kupé. Dynamika. Kultivovaný sportovní vůz ve velkém stylu. Poznejte to nejlepší ze světa automobilů v nové fascinující formě: moderní luxus vozidla Mercedes-Benz. Nové GLE kupé. Vytěží to nejlepší

Více

OPEL Zafira. Uživatelská pøíruèka

OPEL Zafira. Uživatelská pøíruèka OPEL Zafira Uživatelská pøíruèka Údaje o Vašem vozidle Zapište si zde prosím údaje o Vašem vozidle, abyste je mìli snadno dostupné. Tyto informace naleznete v èásti Technické údaje nebo na identifikaèním

Více

Traktory Massey Ferguson řady MF 4700 s kabinou a výkonem 56-70 kw (75-95 hp) představují nový standard víceúčelových traktorů

Traktory Massey Ferguson řady MF 4700 s kabinou a výkonem 56-70 kw (75-95 hp) představují nový standard víceúčelových traktorů TISKOVÁ ZPRÁVA www.masseyferguson.com Kontakt pro tisk: Paul Lay Manažer, marketingové komunikace a styk s veřejností Tel: +44 (0)2476 851209 Email: Paul.Lay@agcocorp.com Stahování obrázků z http://assets.agcocorp.com

Více

OPEL Combo Combi. Diesel. Combo Combi (N1) ecoflex se systémem Start-Stop. www.opel-uzitkove.cz. Převodovka. Motor 342.500 414.425 357.500 432.

OPEL Combo Combi. Diesel. Combo Combi (N1) ecoflex se systémem Start-Stop. www.opel-uzitkove.cz. Převodovka. Motor 342.500 414.425 357.500 432. OPEL Combo 1,21 1,21 Combo (N1) L1H1 L2H1 Motor Převodovka 1.4 70kW (95k) 5-st. manuální 342.500 414.425 357.500 432.575 1.3 CDTI 66kW (90k) 5-st. manuální 372.500 450.725 387.500 468.875 Diesel 1.6 CDTI

Více

HONDA CB500F, modelový rok 2013

HONDA CB500F, modelový rok 2013 HONDA CB500F, modelový rok 2013 Datum vydání: 12. listopadu 2012 Nový model: Dvouválcový motocykl střední váhy ve stylu naked, jeden z trojice zcela nových modelů. Zábavný, agilní, lehký, s nízkou spotřebou,

Více

Příloha číslo 1.: Přehed získaných ocenění v letech 2000 až 2009, zdroj: www.skoda.co.uk, dne 20.7. 2009;

Příloha číslo 1.: Přehed získaných ocenění v letech 2000 až 2009, zdroj: www.skoda.co.uk, dne 20.7. 2009; Příloha číslo 1.: Přehed získaných ocenění v letech 2000 až 2009, zdroj: www.skoda.co.uk, dne 20.7. 2009; 2009 JD Power Výzkum spokojenosti zákazníků - Škoda v nejlepší pětce za posledních čtrnáct let,

Více

Ceník NOVÝ FORD FOCUS

Ceník NOVÝ FORD FOCUS Ceník NOVÝ FORD FOCUS Feel the difference Základní ceny motor výkon převodovka Trend Titanium Cena včetně DPH 5dv. sedan kombi 1.6 Duratec Ti-VCT 77 kw / 105 k 5st. manuální 424 990 Kč 449 990 Kč 458 990

Více

NOVÝ grand SceNic AKTUÁLNÍ AKCE. již od 394 900 Kč

NOVÝ grand SceNic AKTUÁLNÍ AKCE. již od 394 900 Kč NOVÝ grand SceNic již od 394 900 Kč AKTUÁLNÍ AKCE OOSLEVA 50 000 Kč na všechny verze OOExtra zvýhodněný úrok při financování Renault Finance VÝBAVA MOTOR CENÍK SLEVA AKČNÍ CENA 5místný 7místný (každá verze)

Více

Kymco Grand Dink 125i - nová "štika" u Kymca

Kymco Grand Dink 125i - nová štika u Kymca http://www.skutrportal.cz/498-kymco-grand-dink-125i-nova-stika-u-kymca.html Kymco Grand Dink 125i - nová "štika" u Kymca Dostal jsem možnost otestovat jako první v ČR novinku od Kymca s názvem Grand Ding

Více

LACETTI. Get Real. www.chevrolet.cz

LACETTI. Get Real. www.chevrolet.cz VÝHODY PRO MAJITELE VOZU CHEVROLET: Na každý vůz značky Chevrolet je poskytována komplexní záruka. Natolik věříme v kvalitu technologií a výbav našich vozů, že na každý vůz Chevrolet poskytujeme záruku

Více

Driving Performance. Mercedes-AMG.

Driving Performance. Mercedes-AMG. Driving Performance. Mercedes-AMG. Driving Performance. Mercedes-AMG. 2 Obsah Obsah 3 Každé AMG má výkon v krvi. Obsah. Jsou rychlá jako blesk, mají skvělé jízdní vlastnosti a nenapodobitelný zvuk. Přesto

Více

ŠKODA AUTO Fleet v České republice Miroslav Bláha 23. dubna 2015

ŠKODA AUTO Fleet v České republice Miroslav Bláha 23. dubna 2015 ŠKODA AUTO Fleet v České republice Miroslav Bláha 23. dubna 2015 Aktivní zastoupení na více než 100 trzích po celém světě Automobily ŠKODA se vyrábějí v 7 zemích světa 5 286 prodejních a servisních partnerů

Více

Vyobrazení a popisy v této brožuře mají pouze informativní charakter. Výrobce si proto vyhrazuje právo kdykoliv bez předchozího oznámení provádět

Vyobrazení a popisy v této brožuře mají pouze informativní charakter. Výrobce si proto vyhrazuje právo kdykoliv bez předchozího oznámení provádět Vyobrazení a popisy v této brožuře mají pouze informativní charakter. Výrobce si proto vyhrazuje právo kdykoliv bez předchozího oznámení provádět změny, které považuje za užitečné z hlediska zlepšení,

Více

Technická data Platná pro modelový rok 2016. Nový Caddy

Technická data Platná pro modelový rok 2016. Nový Caddy Technická data Platná pro modelový rok 16 Nový Caddy Motory splňující emisní normu Euro 6 1,2 l TSI 62 kw (84 k) 1,4 l TSI 92 kw (125 k) Typ motoru/počet ventilů na válec Vstřikování/přeplňování Zdvihový

Více