Steaky, kotlety a žebírka

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Steaky, kotlety a žebírka"

Transkript

1 Steaky, kotlety a žebírka Oheň a byly stvořeny jeden pro druhého. A tady máte vše, co ke grilování potřebujete: od šťavnatých steaků a žebírek, všech druhů tmavého masa, marinád, kořenicích směsí a chuťovek, které činí ještě chutnějším. O tom grilování je.

2 44 pepřený steak z roštěnce s ochuceným máslem ze sýra s modrou plísní a pekanových ořechů Pro profesionály je steak z roštěnce z kvalitního, perfektně odleželého masa vrcholnou kombinací chuti a šťavnatosti, která překonává biftek ze svíčkové. A poprašek z čerstvě drceného pepře, trošky chilli koření a oříšek másla utřeného s plísňovým sýrem a mletými ořechy je náš oblíbený způsob, jak tento klenot mezi masy učinit ještě chutnějším. 60 g čerstvě drceného pepře 60 g vločkové soli 1 lžíce chilli koření 4 velké roštěnky, po g, silné asi 2,5 cm 2 lžíce olivového oleje máslo 1 lžíce nasekaných pekanových (nebo vlašských) ořechů 60 g másla, změklého 60 g rozdrobeného sýra s modrou plísní 1 lžička citronové šťávy Opražte ořechy: troubu předehřejte na 180 ºC, ořechy rozestřete na plech a opečte dozlatova, asi 5 10 minut. Nezapomeňte je hlídat, ať se nespálí. Nechte vychladnout. V misce utřete máslo, ořechy a citronovou šťávu dohladka, přeneste na kus pečicího papíru nebo fólie, vytvarujte zhruba do válečku a zabalte. Nechte vychladit, až máslo ztuhne. V chladničce vydrží asi týden, na mrazáku několik měsíců. Zapalte gril. Až budou všechny uhlíky žhnout, nebudou už šlehat plameny a teplota bude patřičně vysoká (viz str. 34), můžete začít grilovat. Smíchejte drcený pepř, sůl a chilli koření. Maso potřete důkladně olejem a posypte kořenicí směsí, pevně ji přitiskněte, aby na mase dobře ulpěla. Položte steaky na gril v místě, kde je nejvyšší teplota a grilujte, až se vytvoří kůrka. Jednou obraťte. Na stupeň zvaný rare, kdy je uvnitř ještě krvavě růžové, grilujte z každé strany 6 8 minut. Otestujte tlakem prstu (viz str. 37) a pokud si nejste jisti, odkrojte malý kousek masa v nejsilnější části, abyste zjistili, zda je o malinko méně propečený, než máte rádi ( ještě dojde). Zatímco se steaky opékají, nakrájejte z válečku ochuceného másla asi 5mm plátky. Jakmile sejmete z grilu, položte na každý steak jeden až dva plátky a podávejte ve chvíli, kdy se máslo začne na horkých steacích rozpouštět.

3 46 vepřová žebírka po kubánsku s mangovou salsou Pokud jste měli možnost cestovat Karibikem, určitě víte, že grilování je tam způsobem života. V těchto oblastech se také koření trochu jinak, neboť v zemích s horkým klimatem je potřeba chuťové buňky trochu více nabudit. Ale to je pro nás seveřany dobrá zpráva, protože kombinace limet, česneku, chilli a sladkého manga s kouřovou chutí masa je prostě dokonalá. A funguje stejně dobře i v troubě, podobně jako v receptu na nepravá grilovaná žebírka v memfiském stylu (viz str ), takže vám umožní ochutnat Karibik i v době, kdy venku spíš sněží, než vládnou tropická vedra. Ovocné salse se na Kubě říká mojo. Maso se v této úpravě zároveň také udí, a tak můžete použít i uzená žebírka, předvařená a před potřením olejem a kořením osušená. Doba přípravy se zkrátí a můžete použít i nekrytý gril. Pro 4 6 osob 4 lžíce koření annatto (stálezelený keř Bixa orellana, jehož semínka se používají jako koření i červené barvivo), lze nahradit sladkou paprikou 2 lžíce mletého kmínu, nejlépe římského 2 lžíce vločkové soli 2 lžíce čerstvě drceného černého pepře 2 lžíce najemno nasekaného česneku 2 pláty vepřových žebírek, celkem asi 1,5 kg 2 lžíce olivového oleje salsa (mojo) 1 zralé mango, oloupané, bez pecky a nakrájené na kostičky 120 ml olivového oleje 4 lžíce bílého vinného nebo jablečného octa šťáva ze 2 limet (asi 4 lžíce) 4 lžíce nahrubo nasekaných lístků čerstvého koriandru 2 lžíce najemno nasekané chilli papričky 1 lžíce najemno nasekaného česneku Zapalte krytý gril a uhlí v množství asi půl krabice od bot nahrňte do jedné poloviny ohniště. V misce smíchejte papriku, kmín, sůl, pepř a česnek. Žebírka potřete olejem, pak je důkladně ze všech stran obalte v kořenicí směsi a tu dobře přitiskněte, aby neodpadávala. Až budou uhlíky patřičně žhavé, položte na mřížku tak, aby bylo nad tou částí ohniště, kde uhlíky nejsou. Přiklopte gril, průduchy otevřete z jedné čtvrtiny a grilujte. Každou půlhodinu přidejte další uhlí. Grilujte tak dlouho, až bude po vpíchnutí do masa vytékat jen čirá šťáva a půjde snadno od kosti (3 4 hodiny). Zatímco se žebírka grilují, smíchejte všechny přísady na salsu a odložte ji stranou. Až bude hotové, sejměte z grilu, nakrájejte ho na jednotlivá žebírka a podávejte se salsou.

4 48 jehněčí kotlety v celku po řecku se salátem z grilovaných paprik Jakmile pomyslíme na grilované jehněčí, pomyslíme i na grilované papriky a současně s tím pomyslíme i na sýr feta. Tady jsme to pro dosažení báječně řecké chuti dali všechno dohromady tak, že jsme ke kotletám přidali grilované papriky, rozmarýnu, fetu, citron a petrželku. Kus žeber můžete naporcovat na jed notlivá, ale i dvojitá žebírka pro vydatnější jedlíky. 2 kusy jehněčích žebírek v celku, každý po g 2 lžíce rostlinného oleje 3 lžíce nahrubo nasekané rozmarýny na přílohu 4 lžíce extra panenského olivového oleje šťáva z 1 citronu 4 lžíce nahrubo nasekané, nejlépe hladkolisté petrželky 120 g sýra feta, rozdrobeného 2 červené, žluté nebo oranžové papriky, po délce rozpůlené, zbavené žeber a semeníku 1 lžíce rostlinného oleje Zapalte gril s takovým množstvím uhlí, které by naplnilo velkou krabici od bot a shrňte ho trochu k jedné straně. Když plamínky pohasnou, uhlíky jsou pokryty bělavým popelem a teplota je střední (viz str. 34), můžete se pustit do grilování. Žebírka potřete rostlinným olejem, bohatě osolte, opepřete, posypte rozmarýnou a přitlačte ji, aby neodpadávala. Položte žebírka na gril vrstvou tuku nahoru, na kraj uhlíků. Jakmile bude spodní strana dobře opečená (asi za 15 minut), žebírka obraťte a grilujte opět 15 minut, až se dobře opeče i druhá strana. Dávejte pozor na vyšlehávání plamínků, podle potřeby sesuňte mimo oheň a počkejte, až plamínky pohasnou. Propečení otestujte pomocí tlaku prstu (viz str. 37) nebo použijte vpichovací teploměr, po 1 minutě měření by měla teplota uvnitř masa být necelých 50 ºC na stupně krvavé, 52 ºC na středně krvavé, 57 ºC na středně propečené a 71 ºC na zcela propečené. Sejměte z ohně, volně přikryjte alobalem a nechte 10 minut odpočívat. Zatímco se peče, smíchejte v misce olivový olej, citronovou šťávu a petrželku. Přidejte sýr feta, osolte, opepřete a odložte stranou. Až bude téměř hotové, potřete papriky rostlinným olejem, osolte je, opepřete a grilujte je, až budou zlatohnědé, ale ještě křupavé (2 3 minuty po každé straně). V misce je přikryjte fólií, nechte trochu zapařit, pak stáhněte slupku a nakrájejte je na asi 1cm proužky. Potom je promíchejte s fetou. Maso nakrájejte na porce, rozložte na talíře a navrch rozdělte směs z paprik a sýra.

5 50 vepřové kotlety po latinskoamericku se salsou z broskví a chilli papriček Raději než marinády máme suché směsi koření, protože dodávají koncentrovanější vůni a chuť, mohou se použít až na poslední chvíli a podporují vytvoření hezké krusty na mase nebo čemkoli, co dáte na gril. Tady jsme na vepřové kotlety použili kořenicí směs inspirovanou latinskoamerickou kuchyní a doprovodili je čerstvou salsou, které dodává říz paprička chipotle. Ta má podle nás správný poměr mezi ostrostí a chutí. Zkuste tento recept někdy na vrcholu léta, když budete chtít vaše vepřové kotletky oživit něčím nezvyklejším, a kdy mají broskve vrcholnou sezonu a tedy i chuť. 4 vepřové kotlety s kostí, po asi 350 g 2 lžíce olivového oleje kořenicí směs 1 lžíce mletého kmínu, nejlépe římského 1 lžíce mletého koriandru 1 lžíce mletého chilli koření vločková sůl a čerstvě drcený černý pepř podle chuti salsa 3 velké, ale pevné broskve, bez pecek a nakrájené na kostičky 4 lžíce červené cibule, nakrájené nadrobno 1 lžíce nakládaných papriček chipotle i s nálevem, rozmělněných šťáva ze 3 limet (asi 5 lžic) 5 lžic nahrubo nasekaného koriandru vločková sůl a čerstvě drcený černý pepř podle chuti Zapalte v grilu oheň. Až plamínky pohasnou a teplota bude střední (viz str. 34), můžete začít grilovat. Zatímco se rozehřívá gril, promíchejte kořenicí směs. Do kotlet vetřete olej a pak je důkladně potřete kořenicí směsí. Dejte je stranou a připravte salsu. V míse smíchejte broskve, cibuli, papričku, limetovou šťávu, koriandr, sůl a pepř. Salsu dejte stranou. Kotlety položte na gril a pečte podle toho, jak chcete mít propečené (10 12 minut po každé straně je na stupeň střední). Během grilování je jednou obraťte. Vyzkoušejte tlakem prstu (viz str. 37), jak je propečené, nebo odkrojte kousíček z nejsilnější části a ochutnejte, zda je o trošinku méně hotové, než byste chtěli ( ještě dojde). Podávejte doplněné pikantní broskvovou salsou.

6 52 kořeněné vé tacos s glazurou z pomeranče a chilli, podávané s avokádem marinovaným v limetě Steaky z nízkého roštěnce u nás nejsou příliš běžné, přesto je to jeden z nejlepších kousků na grilování. Maso má ten správný poměr libového a tuku, takže má výraznou chuť a obstojí i v kombinaci s ostřejším latinskoamerickým kořeněním. 1 kg nízkého roštěnce, nakrájeného na 4 porce 1 velká bílá cibule, oloupaná a nakrájená na 1cm kolečka (snažte se, aby se nerozpadla) 4 lžíce olivového oleje 4 lžíce římského kmínu 1 lžíce mleté papriky avokádo 2 zralá, ale pevná avokáda šťáva ze 6 limet (asi 180 ml) 4 lžíce nahrubo nasekaného čerstvého koriandru glazura 480 ml čerstvé pomerančové šťávy 120 ml bílého vinného octa 1 lžíce rajčatového pyré 1 lžíce najemno nasekaných papriček chipotle nebo 1 lžíce chilli koření placky 12 nejlépe kukuřičných tortill o průměru 6 8 cm Promíchejte pomerančovou šťávu, ocet, rajčatové pyré a papriku nebo chilli ve středně velkém kastrolu a přiveďte k varu. Snižte plamen a odvařte, až bude směs o dvě třetiny zredukovaná a bude mít hustotu sirupu (30 40 minut). Získanou glazuru sejměte z ohně a nechte ustálit na pokojovou teplotu. Zatímco se glazura odvařuje, vypeckujte a oloupejte avokáda a každou půlku nakrájejte na tenké plátky. Dejte je do mísy s limetovou šťávou a koriandrem, poprašte solí a pepřem, promíchejte, mísu zakryjte a nechte stranou až do podávání. Zapalte v grilu oheň. Až všechny uhlíky vzplanou, plamínky pohasnou a teplota bude vysoká (viz str. 34), můžete začít grilovat. Steaky a kolečka cibule potřete olejem a rovnoměrně poprašte paprikou, kmínem, solí a pepřem. Jakmile bude mít gril správnou teplotu, položte a cibuli na mřížku a grilujte, až bude správně propečené (4 5 minut po každé straně). Během posledních 45 sekund vydatně potřete ze všech stran glazurou. Propečení vyzkoušejte tlakem prstu (viz str. 37), pokud si nejste jisti, udělejte do masa malý zářez a podívejte se. Mělo by být o něco méně propečené, než máte rádi. Přesuňte na prkénko, volně zakryjte alobalem a nechte 5 minut odpočívat. Nakrájejte šikmými řezy přes vlákno na tenké plátky, upravte je na podávací mísu a zakápněte zbylou glazurou. Zatímco steaky odpočívají, položte na gril placky a krátce opečte, každých 10 sekund je otáčejte, až budou vláčné (asi 1 minutu). Naskládejte je na sebe a zabalte do velkého ubrousku nebo kusu alobalu a dejte na stůl spolu s marinovaným avokádem a masem tak, aby si každý host mohl zabalit svá tacos.

ŽEBÍRKA V MEMPHISKÉM STYLU

ŽEBÍRKA V MEMPHISKÉM STYLU ŽEBÍRKA V MEMPHISKÉM STYLU Ingredience sůl 20 g paprika sladká mletá červená 70 g hnědý cukr 18 g pepř černý mletý 18 g vepřová žebírka 3 ks kajenský pepř 1 špetka utřený česnek 1 špetka sušená hořčice

Více

ZELENINOVÝ MIX Z GRILU

ZELENINOVÝ MIX Z GRILU ZELENINOVÝ MIX Z GRILU Ingredience mořská sůl 1 špetka pepř mletý 1 špetka olivový olej extra panenský 140 ml rajče 8 ks červená paprika 2 ks žlutá paprika 2 ks čekanka 2 ks houby shitake 500 g lilek 4

Více

BIFTEKY S VŮNÍ JALOVCE

BIFTEKY S VŮNÍ JALOVCE BIFTEKY S VŮNÍ JALOVCE Ingredience sůl 1 špetka svíčková 1 kg slanina 6 plátek pepř mletý 1 špetka červené víno suché 550 ml šalotka 2 ks celer 1 ks mrkev 1 ks česnek 2 stroužek bobkový list 2 ks tymián

Více

Jídelníček: Týden 2. Snídaně: Skořicová žemle s kávovým krémem a jahodami. Snídaně: Míchaná vejce s čerstvými bylinkami

Jídelníček: Týden 2. Snídaně: Skořicová žemle s kávovým krémem a jahodami. Snídaně: Míchaná vejce s čerstvými bylinkami Cesta do plavek Jídelníček Týden 2 www.cestadoplavek.cz www.facebook.com/cestadoplavek Jídelníček: Týden 2 den 8 pondělí den 12 pátek Snídaně: Míchaná vejce s čerstvými bylinkami Oběd: Vepřový guláš s

Více

Česká kuchyně na zdravý způsob

Česká kuchyně na zdravý způsob 13 Česká kuchyně na zdravý způsob aneb jak udělat z jídla vysoce kalorického jídlo nízkoenergetické? Pokud se rozhodnete, že budete hubnout, většinou vás napadne slůvko dieta a s tím spojený nepříjemný

Více

Oběd i večeře. Španělský ptáček. Španělský ptáček. Tip

Oběd i večeře. Španělský ptáček. Španělský ptáček. Tip 4 plátky roštěné 2 vejce 2 lžíce plnotučné hořčice (používám ji nejraději) 1 lžíce bylinek 1 větší vuřt nebo klobása 1 kyselá okurka špalíček pórku 3 lžíce oleje 150 g slaniny do základu 1 velká nakrájená

Více

Jídelníček: Týden 1. Snídaně: Ovesná kaše s mandlemi a skořicí, smažená vejce a cup cakes. Snídaně: Banánové lívance s tvarohovou náplní

Jídelníček: Týden 1. Snídaně: Ovesná kaše s mandlemi a skořicí, smažená vejce a cup cakes. Snídaně: Banánové lívance s tvarohovou náplní Cesta do plavek Jídelníček Týden 1 www.cestadoplavek.cz www.facebook.com/cestadoplavek Jídelníček: Týden 1 den 1 pondělí den 5 pátek Snídaně: Jahodová omeleta Oběd: Hovězí hamburger Večeře: Kuřecí maso

Více

Jídelníček: Týden 3. Snídaně: Skořicová žemle s jogurtovým krémem a banány. Snídaně: Kokosové lívance s jahodami

Jídelníček: Týden 3. Snídaně: Skořicová žemle s jogurtovým krémem a banány. Snídaně: Kokosové lívance s jahodami Cesta do plavek Jídelníček Týden 3 www.cestadoplavek.cz www.facebook.com/cestadoplavek Jídelníček: Týden 3 den 15 pondělí den 19 pátek Snídaně: Borůvkové lívance Oběd: Zapečený kuskus se žampiony a vejci

Více

Česnek, cibuli, celer, mrkev, brambory, fazolky, cukety a rajčata nakrájíme nadrobno.

Česnek, cibuli, celer, mrkev, brambory, fazolky, cukety a rajčata nakrájíme nadrobno. Ingredience 4 porce MINESTRONE italská hustá zeleninová polévka 150 g kořenová zelenina 1 brambora 1 rajče 50g zelené fazolky 50g cuketa 1,5 ks cibule + 2 stroužky česnek 1 lžice rajčatový protlak 0,8l

Více

Jídelníček: Týden 4. den 22 pondělí den 26 pátek. den 23 úterý den 27 sobota Snídaně: Ovesná kaše s řeckým jogurtem a borůvkami

Jídelníček: Týden 4. den 22 pondělí den 26 pátek. den 23 úterý den 27 sobota Snídaně: Ovesná kaše s řeckým jogurtem a borůvkami Cesta do plavek Jídelníček Týden 4 www.cestadoplavek.cz www.facebook.com/cestadoplavek Jídelníček: Týden 4 den 22 pondělí den 26 pátek Snídaně: Volská oka a toast Oběd: Krůtí prsa pečená na divoko se zeleninovým

Více

... NETRADIČNÍ VÁNOCE. ... od BOHEMIAN FOODIE

... NETRADIČNÍ VÁNOCE. ... od BOHEMIAN FOODIE ...... NETRADIČNÍ VÁNOCE... od BOHEMIAN FOODIE KAPR NA MANDARINKÁCH se salátem z pečených batátů 15 minut příprava / 40 min pečení / 4 porce Ingrdience pro přípravu kapra na mandarinkách 1 kg filetů nebo

Více

Pórková polévka s brokolicovými chipsy

Pórková polévka s brokolicovými chipsy Pórková polévka s brokolicovými chipsy Jemná chuť pórku je v této polévce sladěna se sýrovou chutí, které je dosaženo díky lahůdkovému droždí a piniovým oříškům. Polévka je krásně doplněna sladko-slanými

Více

Váš nový Římský hrnec

Váš nový Římský hrnec Váš nový Římský hrnec Návod k použití Před použitím vložte hrnec minimálně na 10 min do studené vody. Vložte připravený okořeněný pokrm bez vody i bez tuku. Vždy přiklopte víkem a položte na nejnižší patro

Více

600 g vepřových kotlet, 60 g rostlinného oleje, 80 g kečupu, 20 g plnotučné hořčice, 4 g chilli papriček, 4 g česneku, 4 g soli

600 g vepřových kotlet, 60 g rostlinného oleje, 80 g kečupu, 20 g plnotučné hořčice, 4 g chilli papriček, 4 g česneku, 4 g soli Americké kotlety 600 g vepřových kotlet, 60 g rostlinného oleje, 80 g kečupu, 20 g plnotučné hořčice, 4 g chilli papriček, 4 g česneku, 4 g soli Z oleje, kečupu, hořčice, nadrobno nasekaných chilli papriček,

Více

TROJITÝ COKOLÁDOVÝ MOUCNÍK. Tip. postup. PRísady

TROJITÝ COKOLÁDOVÝ MOUCNÍK. Tip. postup. PRísady TROJITÝ COKOLÁDOVÝ MOUCNÍK Tohle je tak luxusní pochoutka, že lepší neznám. Osobně si nedokážu život bez čokolády vůbec představit, tak honem do toho! 2 lžíce másla a trochu na vymazání 40 g hořké čokolády,

Více

Jezte 5-6x denně, po 2-3 hodinách Nemlsejte mezi jídly Jako druhou večeři lze přidat zeleninu, zeleninový salát, atd

Jezte 5-6x denně, po 2-3 hodinách Nemlsejte mezi jídly Jako druhou večeři lze přidat zeleninu, zeleninový salát, atd Jídelníček Pro to, aby člověk snižoval svou váhu, je potřeba snížit energetický příjem potravin a zvýšit energetický výdej pohybem. Optimální je snížit energetický příjem na cca 5000 kj za den (u žen).

Více

Recepty pro týden 13.6.-19.6.

Recepty pro týden 13.6.-19.6. Bramborový nákyp 2 kg brambor 1 lžička másla 120 g sýra s plísní na povrchu pohanková strouhanka 3 lžičky majoránky sůl podle chuti Brambory i se slupkou omyjeme a uvaříme. Zapékací misku vymažeme máslem,

Více

SLANÉ BEZMASÉ POKRMY. Bramborák jáhlový

SLANÉ BEZMASÉ POKRMY. Bramborák jáhlový SLANÉ BEZMASÉ POKRMY Bramborák jáhlový 6 středně velkých uvařených brambor šálek vařených jáhel vejce hrubá mouka 3 stroužky česneku drcený kmín majoránka sůl mletý pepř olej na smažení Brambory uvařené

Více

HOUSE STEAK. Section Headline. Biftek s pepřovou omáčkou. 90 www.apetitonline.cz

HOUSE STEAK. Section Headline. Biftek s pepřovou omáčkou. 90 www.apetitonline.cz Section Headline STEAK HOUSE S námi už vždycky připravíte steak, jak má být! Správně propečený, krásně šťavnatý a rozplývající se na jazyku. Máme pro vás tipy na nákupy, rady šéfkuchaře i recepty na ideální

Více

RUMP STEAK S HRANOLKAMI A BÉARNSKOU OMÁČKOU

RUMP STEAK S HRANOLKAMI A BÉARNSKOU OMÁČKOU RUMP STEAK S HRANOLKAMI A BÉARNSKOU OMÁČKOU 400 g brambor, oloupaných a nakrájených na hranolky 4 rump steaky, každý o váze přibližně 250 g sůl a čerstvě namletý černý pepř 25 g másla 1 lžíci olivového

Více

Indická kuchyně I. Naan. Chana masala. Zeleninové Pakoras. Butter Chicken. Kuře tikka

Indická kuchyně I. Naan. Chana masala. Zeleninové Pakoras. Butter Chicken. Kuře tikka Indická kuchyně I. Naan Chana masala Zeleninové Pakoras Butter Chicken Kuře tikka Naan 1 kg hladké mouky voda olej česnek (podle chuti) sůl Smíchejte mouku s vodou v misce na těsto. Jemně osolte. Když

Více

Teplé housky s překvapením. Anglické rohlíky. Ingredience

Teplé housky s překvapením. Anglické rohlíky. Ingredience Anglické rohlíky těsto: 175 ml vlažné vody, 120 ml vlažného mléka, 1 lžička cukru, 1,5 lžičky soli, 2 lžíce sušené bramborové kaše, 400 g hladké mouky, 1 kostka čerstvého droždí nebo 2 lžičky sušeného

Více

PD 099 3in1 DORTÍKOVAČ RECEPTY

PD 099 3in1 DORTÍKOVAČ RECEPTY PD 099 3in1 DORTÍKOVAČ RECEPTY DORTÍKOVAČ - RECEPTY Muffiny s chorizem 250 g hladké mouky 2 lžičky kypřicího prášku 2 vejce 50 g rozpuštěného másla 200 ml podmáslí sůl a pepř 80 g nahrubo strouhaného ementálu

Více

Hermelín v županu - fantazie!!!

Hermelín v županu - fantazie!!! Hermelín v županu - fantazie!!! na 10 kusů: 2 balení listového těsta, 5 hermelínů nebo stříbrňáků (fantastický je pikantní Vltavín), 20 plátků šunky, kečup, 1 vejce na potření, sezamové semínko. Z jednoho

Více

MASO V PIKANTNÍ SMĚSI PIKANTNÍ VEPŘOVÉ MASO MASO NA KONDENZOVANÉM MLÉKU

MASO V PIKANTNÍ SMĚSI PIKANTNÍ VEPŘOVÉ MASO MASO NA KONDENZOVANÉM MLÉKU MASO V PIKANTNÍ SMĚSI 1 kg řízků (vepřových nebo kuřecích), Směs na naložení: 4 vejce, 1 lžíce mléka, 1 lžíce kečupu, 1 lžíce hořčice, 1 lžíce worcesterské omáčky, 1 lžička soli, 1 lžička kořenící směsi

Více

CHUŤOVKY A PŘEDKRMY 25

CHUŤOVKY A PŘEDKRMY 25 CHUŤOVKY A PŘEDKRMY 25 JEDNOHUBKY Z CHORIZA A MUŠLÍ Skvělá kombinace dvou různých chutí a struktur. Mušle díky oleji z choriza lehce zrůžoví a chuť papriky pronikne do jejich masa. Tyto dvě ingredience

Více

Tvarovač těstovin KitchenAid KPEXTA

Tvarovač těstovin KitchenAid KPEXTA Tvarovač těstovin KitchenAid KPEXTA Naše cena bez DPH : 4.868 Kč Naše cena s DPH : 5.890 Kč Dostupnost: Skladem v Brně Katalogové číslo: KPEXTA EAN: 5413184410902 Příslušenství pro robot Kitchen Aid Artisan

Více

Bramborák a la pizza. se sýrem. Příprava deseti porcí 1 porce / 1 kus suroviny jedn. množs. bramborák s česnekem a majoránkou

Bramborák a la pizza. se sýrem. Příprava deseti porcí 1 porce / 1 kus suroviny jedn. množs. bramborák s česnekem a majoránkou Bramborák a la pizza se sýrem Příprava deseti porcí 1 porce / 1 kus bramborák s česnekem a majoránkou ks 10 rajčata konzervovaná kg 0,15 cibule bílá kg 0,1 česnek kg 0,04 oregano kg 0,01 tvrdý sýr kg 0,2

Více

OHŘEV SE 6. SMYSLEM STISKNĚTE TLAČÍTKO START.

OHŘEV SE 6. SMYSLEM STISKNĚTE TLAČÍTKO START. OHŘEV SE 6. SMYSLEM 6th Sense Sensor assisted cooking POUŽIJTE TLAČÍTKO NAHORU / DOLŮ k zobrazení 6 th Sense. POUŽIJTE TLAČÍTKO NAHORU / DOLŮ k zobrazení 6 th Sense Reheat. TUTO FUNKCI POUŽÍVEJTE k ohřevu

Více

EURONAKUPY.CZ KONTAKTNÍ GRIL. Kontaktní gril 3v1 Beem D2000730. www.euronakupy.cz Strana 1 (celkem 1)

EURONAKUPY.CZ KONTAKTNÍ GRIL. Kontaktní gril 3v1 Beem D2000730. www.euronakupy.cz Strana 1 (celkem 1) KONTAKTNÍ GRIL Kontaktní gril 3v1 Beem D2000730 www.euronakupy.cz Strana 1 (celkem 1) Vážený zákazníku, Před použitím přístroje si prosím přečtěte pokyny uvedené v tomto návodu na použití, o bezpečnosti,

Více

Žebra & křídla. Zapečené chilli nachos. Buffalo křidélka. Crudité s dipem z modrého sýra. Pečená vepřová žebra s domácí barbecue omáčkou

Žebra & křídla. Zapečené chilli nachos. Buffalo křidélka. Crudité s dipem z modrého sýra. Pečená vepřová žebra s domácí barbecue omáčkou Žebra & křídla Zapečené chilli nachos Buffalo křidélka Crudité s dipem z modrého sýra Pečená vepřová žebra s domácí barbecue omáčkou Grilovaná kukuřice Salát Coleslaw Česneková bageta Zapečené chilli nachos

Více

KACHNÍ PRSA NA SMĚSI MLADÝCH SALÁTŮ

KACHNÍ PRSA NA SMĚSI MLADÝCH SALÁTŮ KACHNÍ PRSA NA SMĚSI MLADÝCH SALÁTŮ Ingredience: rukola 250 g hrubá sůl 1 špetka pepř černý mletý 1 špetka cherry rajčátka 250 g kachní prsa 1 ks piniové oříšky 150 g červené víno 150 ml Připravte si:

Více

Kuchařka klubu 2013-2014 CHARITA ČESKÝ TĚŠÍN. Charitní centrum pro seniory

Kuchařka klubu 2013-2014 CHARITA ČESKÝ TĚŠÍN. Charitní centrum pro seniory A K EČ Ř A V b u l k Kuchařka klubu 2013-2014 CHARITA ČESKÝ TĚŠÍN Charitní centrum pro seniory KLUB VAŘEČKA zahájil svou činnost v listopadu 2013. Klub vedl a nákupy obstarával kuchař Josef Slebodnik.

Více

Irská líčka na červeném víně s bramborovou kaší

Irská líčka na červeném víně s bramborovou kaší Irská líčka na červeném víně s bramborovou kaší S u r o v i n y 1 kg telecích líček, popřípadě loupané plece, rostlinný olej (například řepkový) na opékání, 300 400 g kořenové zeleniny, 1 2 cibule, červené

Více

Ze všech surovin uhněťte těsto. Přikryjte a nechejte 3 hodiny odstát. Poté vyválejte a zpracujte.

Ze všech surovin uhněťte těsto. Přikryjte a nechejte 3 hodiny odstát. Poté vyválejte a zpracujte. ZÁKLADNÍ RECEPTY NA TĚSTO Křehké těsto na paštiky 1,5 kg mouky 15 g soli 250 g másla nebo sádla 3/8 l vody Ze všech surovin uhněťte těsto. Přikryjte a nechejte 3 hodiny odstát. Poté vyválejte a zpracujte.

Více

Cocido z cizrny. Recept od Jorge a Jesús ze španělského týmu. Flag

Cocido z cizrny. Recept od Jorge a Jesús ze španělského týmu. Flag Cocido z cizrny Flag 250 g cizrny, 300 g hovězího jelita, ¼ kuřete, 100 g slaniny, 100 g hovězího jelita s cibulí, 100 g kořeněné klobásy, 50 g šunky, 4 morkové kosti asi 5 cm, 1 kg zelí, 4 středně velké

Více

Polévky. Zeleninový bujón. Wontonová polévka (fotografie vpravo) Čistá polévka. Zelená vaječná polévka. Wontonové taštičky

Polévky. Zeleninový bujón. Wontonová polévka (fotografie vpravo) Čistá polévka. Zelená vaječná polévka. Wontonové taštičky Polévky Zeleninový bujón Jednoduchý, čistě zeleninový bujón uvaříte velmi rychle. 4 polévkové lžíce libečku 4 polévkové lžíce celerových listů ½ cibule 1 mrkev sůl a cukr špetka prášku z feferonek trošku

Více

Žijte rychle, jezte pomalu MULTIFUNKČNÍ HRNEC OD GORENJE

Žijte rychle, jezte pomalu MULTIFUNKČNÍ HRNEC OD GORENJE Žijte rychle, jezte pomalu MULTIFUNKČNÍ HRNEC OD GORENJE Doba se změnila a životní styl moderních lidí je velmi hektický. Proto je důležité nezapomínat na skutečné hodnoty z hlediska výživy vyváženost,

Více

novinky vychytávky ÚNOR pouze pro interní použití firmy TESCOMA

novinky vychytávky ÚNOR pouze pro interní použití firmy TESCOMA novinky vychytávky ÚNOR pouze pro interní použití firmy TESCOMA 630872 Strojek pro přípravu těstovin 999 Kč 630873 Strojek pro přípravu těstovin, tricolore 999 Kč Vynikající pro snadnou přípravu čerstvých

Více

www.diatips.cz E-book

www.diatips.cz E-book O B S A H 2 Ú V O D...5 BAZALKA...6 KOPR....13 MAJORÁNKA..18 MÁTA.23 MEDUŇKA 32 OREGANO - DOBROMYSL..37 ROZMARÝN. 42 ŠALVĚJ.50 TYMIÁN...55 RADY A TIPY NA ZÁVĚR. 61 Je to vytrvalá plevelná bylina s charakteristickou

Více

Výb r t ch nejlepších jable ných recept. Od Vás.

Výb r t ch nejlepších jable ných recept. Od Vás. Výb r t ch nejlepších jable ných recept. Od Vás. MOU NÍKY 2012 Jablíčkový dort Simona Urbánková 100g polohrubé mouky, 100g cukru moučka, 100g másla nebo Hery, 1 lžička prášku do pečiva, 2 balíčky skořicového

Více

Luštěniny. Genevieve Taylorová. 100 vynikajících receptů, které jsou od přírody nízkotučné a plné živin Naučte se milovat fazole, čočku nebo cizrnu

Luštěniny. Genevieve Taylorová. 100 vynikajících receptů, které jsou od přírody nízkotučné a plné živin Naučte se milovat fazole, čočku nebo cizrnu Luštěniny 100 vynikajících receptů, které jsou od přírody nízkotučné a plné živin Naučte se milovat fazole, čočku nebo cizrnu Genevieve Taylorová Ikar Obsah ÚVOD Naučte se milovat fazole... 8 Jak používat

Více

SYTÉ. Hříbková polévka. Tato vydatná polévka z italského venkova je prosycená neodolatelnou vůní lesů.

SYTÉ. Hříbková polévka. Tato vydatná polévka z italského venkova je prosycená neodolatelnou vůní lesů. příprava 20 min plus stání vaření 1 h Hříbková polévka Tato vydatná polévka z italského venkova je prosycená neodolatelnou vůní lesů. 30 g sušených hříbků 3 lžíce extra panenského olivového oleje plus

Více

PSTRUH. 1. Pstruh podle uzenáře

PSTRUH. 1. Pstruh podle uzenáře PSTRUH 1. Pstruh podle uzenáře 4 pstruzi, 12 dkg másla, 6 dkg žampiónů, cibule, citrón, sůl, pepř, olej, bílé víno, worchester, 15 dkg šunky, zelená petrželka, sladká paprika, mouka Pstruhy nařízneme ve

Více

ZÁKLADNÍ CUKRÁŘSKÉ VÝROBKY GURMÁNSKÉ CHUŤOVKY VÝJIMEČNÉ OKAMŽIKY LAHODNÉ ZÁŽITKY

ZÁKLADNÍ CUKRÁŘSKÉ VÝROBKY GURMÁNSKÉ CHUŤOVKY VÝJIMEČNÉ OKAMŽIKY LAHODNÉ ZÁŽITKY ZÁKLADNÍ CUKRÁŘSKÉ VÝROBKY Šlehačka.............................. 116 Těsto na křupavé pečivo................. 116 Palačinky............................. 116 Těsto na vafle.......................... 116

Více

DRUŽINOVÁ KUCHAŘKA 2015 / 2016

DRUŽINOVÁ KUCHAŘKA 2015 / 2016 DRUŽINOVÁ KUCHAŘKA 2015 / 2016 DRUŽINOVÁ KUCHAŘKA Děvčata a chlapci, končí naše desetiměsíční spolupráce. Poznali jste řadu nových kuchařských nástrojů a přístrojů, seznámili se se spoustou nových receptů

Více

Recepty pro týden 25.7.-31.7.

Recepty pro týden 25.7.-31.7. Špenát s čočkovou rýží 100 g celozrnné rýže 3 lžíce červené čočky 1 cibule 100 g čerstvého kozího sýra 1 lžíce řepkového oleje muškátový oříšek 400 g mraženého listového špenátu sůl, pepř Rýži povaříme

Více

pracovní list pro žáka

pracovní list pro žáka Modul 4: zdravé vaření Příloha k metodickému balíčku: aktivity zdravého vaření pracovní list pro žáka Příklady zpracování sezónních potravin: Červen okurka a jahody 1a salátová okurka Studená okurková

Více

Lehké recepty Méně cholesterolu

Lehké recepty Méně cholesterolu Lehké recepty Méně cholesterolu Lehké recepty Méně cholesterolu Stravovat se zdravě, neznamená mít hlad! A ani to neznamená, že se musíte vzdát tradičních jídel a dělat kompromisy v chuti. Stačí sáhnout

Více

Svačiny pro děti 1 3 roky

Svačiny pro děti 1 3 roky Dodavatelem základy řady používaných produktů / surovin = CountryLife Svačiny pro děti 1 3 roky 150 g bezlepkové piškoty 2 lžíce bílý jogurt 1 lžíce rýžový sirup 1/2 lžíce máslo Zapečená jablíčka Jablko

Více

co si? dáte katalog výrobků www.masoplana.cz

co si? dáte katalog výrobků www.masoplana.cz kuřecí debrecínka co si? dáte grilovací klobásy párky a klobásy dušená šunka katalog výrobků znáš něco lepšího? já ne! chutě z celého světa www.masoplana.cz nabízíme? A co že to Šunky šunkové speciality

Více

24 z listového těsta. Lístkové roládky. Ingredience. Postup

24 z listového těsta. Lístkové roládky. Ingredience. Postup 24 z listového těsta Lístkové roládky lístkové těsto, anglická slanina, tvrdý sýr, sterilované okurky, hořčice, kečup, vejce na potření, sezamová semínka Těsto rozválíme na pomoučeném vále na tenko. Rozkrájíme

Více

Recepty pro exclusivní grilování PRONTO PER PASTA

Recepty pro exclusivní grilování PRONTO PER PASTA Recepty pro exclusivní grilování PRONTO PER PASTA Křehký kuřecí kebab na 4 porce PRONTO PER PASTA s česnekem kuřecí maso 500 g sýr Gouda 200 g bramborový škrob bylinky pažitka, petrželová nať sůl Rychlý,

Více

Jablečný koláč s tvarohem... 2 Jablečný štrůdl od babičky... 2 Grilovaná jablka se zmrzlinou... 3

Jablečný koláč s tvarohem... 2 Jablečný štrůdl od babičky... 2 Grilovaná jablka se zmrzlinou... 3 Jablka Plněná jablka... 1 Jablečná roláda... 1 Jablečné palačinky 1... 2 Jablečné palačinky 2... 2 Jablečný koláč s tvarohem... 2 Jablečný štrůdl od babičky... 2 Grilovaná jablka se zmrzlinou... 3 Čatní

Více

Česnek medvědí (Allium ursinum L.)

Česnek medvědí (Allium ursinum L.) Česnek medvědí (Allium ursinum L.) je druh jednoděložné rostliny z čeledi česnekovité. Lidově se této rostlině říká lenek. Botanická charakteristika: Vytrvalá, 20 40cm vysoká bylina s podzemní cibulí.

Více

Kvalitní evropský výrobek. systém značení kvality potravin. Minikuchařka. Kampaň fi nancována z prostředků Evropské unie a České republiky

Kvalitní evropský výrobek. systém značení kvality potravin. Minikuchařka. Kampaň fi nancována z prostředků Evropské unie a České republiky Kvalitní evropský výrobek systém značení kvality potravin Minikuchařka Kampaň fi nancována z prostředků Evropské unie a České republiky Úvodní slovo Na evropském trhu se stále zvyšuje zájem o kvalitní

Více

(Vybrané recepty ze serveru www.labuznik.com)

(Vybrané recepty ze serveru www.labuznik.com) Labužníkovy recepty (Vybrané recepty ze serveru www.labuznik.com) Polévky...2 1. Bramboračka...2 2. Cibulová polévka s jablky...2 3. Couračka z Luk...3 Hovězí maso...5 4. Babiččina hovězí pečeně na zázvoru...5

Více

SLAVNOSTNÍ RAUT 2. HOT

SLAVNOSTNÍ RAUT 2. HOT SLAVNOSTNÍ RAUT 2. HOT KVĚTEN 2015 Raut Třída 2. HOT Vás srdečně zve na slavností raut. Datum: 28.5.2015 Čas: 15:00 Místo konání: Gymnázium a Střední odborná škola, Rýmařov Julia Sedláka 18 Budeme se moc

Více

Rolovaný vepřový bok. 6 8 porcí POSTUP

Rolovaný vepřový bok. 6 8 porcí POSTUP Rolovaný vepřový bok 6 8 porcí 1,5 kg vepřového boku s kůží 300 g oloupané cibule 1 palice česneku sůl 8 g prolisovaného česneku rozmarýnu tymiánu 1 lžička hladké mouky JEŠTĚ POTŘEBUJEŠ kuchyňský provázek

Více

1. Guláš z buřtů Obsah. 2. Vuřt guláš Obsah. 3. Vuřtový guláš Obsah. 4. Vuřty na pivu č. 1 Obsah. 5. Vuřty na pivě č. 2 Obsah

1. Guláš z buřtů Obsah. 2. Vuřt guláš Obsah. 3. Vuřtový guláš Obsah. 4. Vuřty na pivu č. 1 Obsah. 5. Vuřty na pivě č. 2 Obsah Uzeniny Obsah: 1. Guláš z buřtů... 2 2. Vuřt guláš... 2 3. Vuřtový guláš... 2 4. Vuřty na pivu č. 1... 2 5. Vuřty na pivě č. 2... 2 6. Špekáčky na pivě... 2 7. Vuřty v pivním těstíčku... 2 8. Vuřty plněné

Více

Připrav si také: síto mísu metlu na sníh pánev na smažení naběračku odměrku obracečku hrnec s pokličkou velký talíř

Připrav si také: síto mísu metlu na sníh pánev na smažení naběračku odměrku obracečku hrnec s pokličkou velký talíř Palačinky Budeš potřebovat: 300 gramů mouky 1 lžičku soli 2 vejce 300 ml mléka 5 lžic oleje 5 lžic oleje nebo másla na smažení Připrav si také: síto mísu metlu na sníh pánev na smažení naběračku odměrku

Více

, Pomazánky, saláty, chutovky

, Pomazánky, saláty, chutovky , Pomazánky, saláty, chutovky Smetanová NIVA NIVU rozdrobíme nebo nastrouháme a peèlivì promícháme s 30% smetanou. Milovníci pikantní chuti mùžou pøidat èesnek. Pomazánku mùžete také použít k zapékání

Více

STEAK HRANOLKY PRO ZPESTŘENÍ PŘÍPRAVA TEPELNÁ ÚPRAVA. kcal PRO 4 OSOBY INGREDIENCE. Okořeňte hranolky mletou paprikou.

STEAK HRANOLKY PRO ZPESTŘENÍ PŘÍPRAVA TEPELNÁ ÚPRAVA. kcal PRO 4 OSOBY INGREDIENCE. Okořeňte hranolky mletou paprikou. STEAK HRANOLKY PRO 4 OSOBY DOBA PŘÍPRAVY: 15 MIN DOBA TEPELNÉ ÚPRAVY: 50 MIN INGREDIENCE HRNEC 1,2 kg brambor oloupaných a nakrájených na hranolky 13 mm x 13 mm 1 olivového oleje PÁNEV 4 kostky rumpsteaku

Více

CS Kombinovaná mikrovlnná trouba Recepty

CS Kombinovaná mikrovlnná trouba Recepty CS Kombinovaná mikrovlnná trouba Recepty 2 1. AUTOMATICKÉ PROGRAMY UPOZORNĚNÍ! Viz kapitoly o bezpečnosti. 1.1 Automatické programy Automatické programy nabízí optimální nastavení pro jednotlivé typy masa

Více

MÁSLOVÉ PUSINKY S KRÉMEM

MÁSLOVÉ PUSINKY S KRÉMEM MÁSLOVÉ PUSINKY S KRÉMEM Příprava: 40 minut Pečení: 12 minut Počet porcí: 16 pusinek Ingredience 180 g změklého másla 30 g moučkového cukru 1 lžička vanilkového extraktu 230 g hladké mouky 2 vejce Na náplň:

Více

MIKROVLNNÁ TROUBA. Návod k obsluze. xxx xxx. FAGOR_6H-600BTCX.indd 1 28.6.2012 10:26:41

MIKROVLNNÁ TROUBA. Návod k obsluze. xxx xxx. FAGOR_6H-600BTCX.indd 1 28.6.2012 10:26:41 MIKROVLNNÁ TROUBA Model 6h-600btcx Návod k obsluze xxx xxx FAGOR_6H-600BTCX.indd 1 28.6.2012 10:26:41 CZ OBSAH 1 / POPIS MIKROVLNNÉ TROUBY Mikrovlnná trouba... 3 Ovládací panel... 4... 5 2 / JAK POUŽÍVAT

Více

RECEPTY SMART NOODLES. www.svet-zdravi.cz

RECEPTY SMART NOODLES. www.svet-zdravi.cz RECEPTY SMART NOODLES Užívejte si italskou kuchyni bez výčitek a kalorií Jedna porce pouze 100 kj u Rychlá a snadná příprava u Hodí se na večeři i jako předkrm u Vhodné pro vegany, vegetariány, celiaky

Více

Mexická kuchyně III. Smažené papriky Relleňos. Krevety v mandlové omáčce. Plněné motýlky z hovězí roštěné brambory se solí s chipotlle

Mexická kuchyně III. Smažené papriky Relleňos. Krevety v mandlové omáčce. Plněné motýlky z hovězí roštěné brambory se solí s chipotlle Mexická kuchyně III. Smažené papriky Relleňos Krevety v mandlové omáčce Plněné motýlky z hovězí roštěné brambory se solí s chipotlle Nopales kaktusová salsa Kokosový puding Smažené papriky Relleňos 6 tlustostěnných

Více

LÍN. 1. Vařený lín. 1/2 kg celých línů, ocet, cibule, pepř, bobkový list, sůl, citrón, máslo

LÍN. 1. Vařený lín. 1/2 kg celých línů, ocet, cibule, pepř, bobkový list, sůl, citrón, máslo LÍN 1. Vařený lín 1/2 kg celých línů, ocet, cibule, pepř, bobkový list, sůl, citrón, máslo Ocet, cibuli, sůl a koření přivedeme do varu, vložíme asi půlkilové celé líny. Vaříme 5 až 10 minut, podle velikosti.

Více

Návod k obsluze. Návod na obsluhu. Használati útmutató GR 4010

Návod k obsluze. Návod na obsluhu. Használati útmutató GR 4010 Contact G r i l l Návod k obsluze K o n t a k t n í g r i l Návod na obsluhu K o n t a k t n ý g r i l Használati útmutató G r i l l s ü t Ő GR 4010 KONTAKTNÍ GRIL OBSAH 2 Gratulujeme 3 Vaše bezpečnost

Více

Velikonoční kuchařka. OnaDnes

Velikonoční kuchařka. OnaDnes Velikonoční kuchařka OnaDnes redakce OnaDnes, kolektiv autorů, 2014 ISBN: PDF: 978-80-87970-04-1 PDF pro čtečky: 978-80-87970-05-8 epub: 978-80-87970-06-5 mobi: 978-80-87970-07-2 Obsah POKRMY Z MASA...

Více

PONDĚLÍ 1. 2. 2016 Bramborová omeleta se sýrem, tempehem, žampiony a zeleninou (4516 KJ)

PONDĚLÍ 1. 2. 2016 Bramborová omeleta se sýrem, tempehem, žampiony a zeleninou (4516 KJ) PONDĚLÍ 1. 2. 2016 Bramborová omeleta se sýrem, tempehem, žampiony a zeleninou (4516 KJ) 100 g brambor 18 ml řepkového oleje 50 g cibule 1 stroužek česneku 100g tempehu 60g žampionů 50g cherry rajčat 50g

Více

KUCHAŘKA DOMÁCÍCH CHLEBŮ

KUCHAŘKA DOMÁCÍCH CHLEBŮ KUCHAŘKA DOMÁCÍCH CHLEBŮ Sestavil Mgr. Milan Hlouch Určeno výhradně pro návštěvníky webu www.peceme-chleb.cz Neprodejné! 1 Obsah Úvodem pár užitečných informací... 4 Mouka její výroba a různé druhy...

Více

2 Kousky těsta stáčíme: Nejprve je rukama roztáhneme naplocho.

2 Kousky těsta stáčíme: Nejprve je rukama roztáhneme naplocho. 1 Těsto rozdělíme na poloviny. Nejlépe to půjde škrabkou na těsto. 2 Kousky těsta stáčíme: Nejprve je rukama roztáhneme naplocho. 3 Placku těsta z jedné strany přeložíme do středu. 26 Münsterländský selský

Více

Formičky na plněné taštičky

Formičky na plněné taštičky Formičky na plněné taštičky cs Návod k použití a recepty Důležité pokyny Před prvním a po každém dalším použití formičky na plněné taštičky umyjte horkou vodou s trochou prostředku na mytí nádobí. Nepoužívejte

Více

Indonéská kuchyně. Salát Gado gado. Nasi goreng - smažená indonéská rýže. Kuřecí maso v arašídovém sambalu

Indonéská kuchyně. Salát Gado gado. Nasi goreng - smažená indonéská rýže. Kuřecí maso v arašídovém sambalu Indonéská kuchyně Salát Gado gado Nasi goreng - smažená indonéská rýže Kuřecí maso v arašídovém sambalu Kuřecí maso ve sladko-kyselém chilli sambalu Hovězí mleté maso dochucené chilli, koriandrem, zázvorem

Více

STŘEDNÍ A VÝCHODNÍ EVROPA A ZÁPADNÍ ASIE

STŘEDNÍ A VÝCHODNÍ EVROPA A ZÁPADNÍ ASIE STŘEDNÍ A VÝCHODNÍ EVROPA A ZÁPADNÍ ASIE V této kapitole jsou uváděny země, které byly součástí bývalého sovětského bloku, což mimo jiné znamenalo, že všechny jejich masné výrobky musely odpovídat státním

Více

Nejrozsáhlejší online kurz o hubnutí a zdravém životním stylu. Recepty na 3. týden ŽENA S NADVÁHOU

Nejrozsáhlejší online kurz o hubnutí a zdravém životním stylu. Recepty na 3. týden ŽENA S NADVÁHOU Nejrozsáhlejší online kurz o hubnutí a zdravém životním stylu Recepty na 3. týden ŽENA S NADVÁHOU Tyto recepty jsou určeny pro ženu s nadváhou. Pro vaši orientaci uvádíme následující přibližné parametry:

Více

THE SMART GRILL GR 8050 KONTAKTNÍ GRIL KONTAKTNÝ GRIL KONTAKTGRILL

THE SMART GRILL GR 8050 KONTAKTNÍ GRIL KONTAKTNÝ GRIL KONTAKTGRILL THE SMART GRILL KONTAKTNÍ GRIL KONTAKTNÝ GRIL KONTAKTGRILL GR 8050 KONTAKTNÍ GRIL OBSAH 5 Vaše bezpečnost na prvním místě 8 Seznamte se se svým kontaktním grilem GR 8050 11 Složení vašeho kontaktního grilu

Více

PILOTNÍ KURZY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ VE VYBRANÝCH OBLASTECH SEKTORU SLUŽEB STŘEDNÍ ŠKOLY POTRAVINÁŘSKÉ VE SMIŘICÍCH

PILOTNÍ KURZY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ VE VYBRANÝCH OBLASTECH SEKTORU SLUŽEB STŘEDNÍ ŠKOLY POTRAVINÁŘSKÉ VE SMIŘICÍCH FONDUE (z francouzského fondu - tavený, vyslovováno jako fondü s německým ü) je původně pokrm ze sýra roztaveného nad ohněm, pocházející ze Savojska a francouzské části Švýcarska. Dnes se tento pojem užívá

Více

Červená omáčka barbecue. Olivová majonéza. Bílá omáčka barbecue. Křenová omáčka. Omáčky

Červená omáčka barbecue. Olivová majonéza. Bílá omáčka barbecue. Křenová omáčka. Omáčky KOŘENICÍ SMĚSI, MARINÁDY A OMÁČKY Omáčky K Bílá omáčka barbecue Červená omáčka barbecue 185 ml jablečné šťávy 125 ml kečupu 3 lžíce jablečného octa 2 lžičky sójové omáčky 1 lžička worcesterské omáčky 1

Více

........ CS TROUBA RECEPTY

........ CS TROUBA RECEPTY ...... CS TROUBA RECEPTY 2 www.electrolux.com V nabídce Recepty jsou jídla rozdělena do několika kategorií: Vepřové/Telecí Hovězí/Zvěřina/Jehněčí Drůbež Ryby Koláče Pizza/Pirohy/Chléb Dušená/zapékaná jídla

Více

Pochutnejte si bez zbytečných kalorií

Pochutnejte si bez zbytečných kalorií 23 Pochutnejte si bez zbytečných kalorií aneb jak udělat z jídla vysoce kalorického jídlo nízkoenergetické? Pokud se rozhodnete, že budete hubnout, většinou vás napadne slůvko dieta a s tím spojený nepříjemný

Více

tabulky, tipy a recepty

tabulky, tipy a recepty tabulky, tipy a recepty Vestavìná trouba s funkcí Multi-vaøení v páøe We were thinking of you when we made this product obsah electrolux 3 Obsah Recepty kuchaøského pomocníka 4 Použití, tabulky a tipy

Více

KUCHAŘKA MIKROVLNNÁ TROUBA

KUCHAŘKA MIKROVLNNÁ TROUBA KUCHAŘKA MIKROVLNNÁ TROUBA Blahopřejeme vám k zakoupení mikrovlnné trouby Whirlpool. S touto knihou receptů objevíte skutečné možnosti nového spotřebiče a a vychutnáte si je. Budete překvapeni, jak rychle

Více

Jídelníček za Karla IV. Žáci 7. ročníku

Jídelníček za Karla IV. Žáci 7. ročníku Jídelníček za Karla IV. Žáci 7. ročníku Pohanková kaše 200 g pohanky 300 ml mléka (nebo 150 ml mléka a 150 ml vody) špetka soli trochu másla mletá skořice džem nebo marmeláda trošku máty na ozdobení Tomáš

Více

Vítejte v Chef Clubu. klubu moderních gastronomů. Osvědčená řešení

Vítejte v Chef Clubu. klubu moderních gastronomů. Osvědčená řešení PRODUKTOVÝ KATALOG Vítejte v u klubu moderních gastronomů Již od roku 1839 je koncern Rieber & Søn mezinárodně uznávaným partnerem světových kuchařů. Prověřená kvalita jeho výrobků a dlouholeté zkušenosti

Více

Každý si stežuje, že nemá čas vařit...

Každý si stežuje, že nemá čas vařit... Každý si stežuje, že nemá čas vařit... Ale je to vlastně jen o tom, že lidé nevědí co přesně chtějí připravit a je jim často líto věnovat čas na vaření pro sebe i pro své nejbližší. A přitom jde o tu nejsnažší

Více

Základní recept na špecle

Základní recept na špecle Základní recept na špecle Pro 4 6 osob 4 l 500 g 1 lžička 5 220 ml vařící osolené vody hrubé pšeničné mouky soli vajec (střední velikost) vlažné vody bílý pepř Přísady šleháme v Apollo Míse na šlehání

Více

Děkujeme Vám, že jste si vybrali zařízení z naší produktové řady určené výhradně pro přípravu potravin v domácnosti.

Děkujeme Vám, že jste si vybrali zařízení z naší produktové řady určené výhradně pro přípravu potravin v domácnosti. NL EN ES DA SV NO FI TR BG BS CS HU RO SK SL SR HR ET LV LT PL 2 1 2 3 4 5 3 Děkujeme Vám, že jste si vybrali zařízení z naší produktové řady určené výhradně pro přípravu potravin v domácnosti. popis A

Více

Seminář Nestlé Professional V Praze 18.5.2011. Nestlé Electrolux kulinářské centrum. Jahody. použití v kuchyni. Nestlé Professional 1

Seminář Nestlé Professional V Praze 18.5.2011. Nestlé Electrolux kulinářské centrum. Jahody. použití v kuchyni. Nestlé Professional 1 Seminář Nestlé Professional V Praze 18.5.2011 Nestlé Electrolux kulinářské centrum Jahody použití v kuchyni Nestlé Professional 1 Účinné látky: Jahody obsahují třísloviny, které vážou jedovaté těžké kovy

Více

1, Úvod. 2, Pěstování. 3, Sběr

1, Úvod. 2, Pěstování. 3, Sběr Bylinky 1, Úvod Bylinky provází člověka při jeho kulinářských pokusech od nepaměti. Nejenže zlepšují chuť jídla, ale lze je konzumovat i samotné a navíc mívají blahodárný vliv na organismus. Z některých

Více

VY_32_inovace_Helena Housková_polévky_Zvláštní polévky - studené_17. Střední škola služeb, obchodu a gastronomie Hradec Králové

VY_32_inovace_Helena Housková_polévky_Zvláštní polévky - studené_17. Střední škola služeb, obchodu a gastronomie Hradec Králové Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0479 Číslo materiálu VY_32_inovace_Helena Housková_polévky_Zvláštní polévky - studené_17 Název školy Střední škola služeb, obchodu a gastronomie Hradec Králové Ročník 1.

Více

Barvy ovoce. Tajemství hustého domácího džemu. Podporujeme rodinu. Rezeptsammlung Nr. 97. je jednoduché a my Vám je prozradíme!

Barvy ovoce. Tajemství hustého domácího džemu. Podporujeme rodinu. Rezeptsammlung Nr. 97. je jednoduché a my Vám je prozradíme! Tajemství hustého domácího džemu Nebojte se, příprava domácích džemů není žádná alchymie! Ta Tajemství hustého džemu plného ovoce je jednoduché a my Vám je prozradíme! Ten pravý chutný domácí džem by měl

Více

Recepty pro týden 29.8.-4.9.

Recepty pro týden 29.8.-4.9. Rizoto s houbami Jarní cibulka 2 polévkové lžíce olivového oleje houby (dle chuti) mletý kmín 200 g rýže trošku vody 2 hrnky kuřecího vývaru pepř sůl Na olivovém oleji osmahneme jarní cibulku, přidáme

Více

Růžové sloní dorty S čokoládovým korpusem a vanilkovým máslovým krémem

Růžové sloní dorty S čokoládovým korpusem a vanilkovým máslovým krémem Růžové sloní dorty S čokoládovým korpusem a vanilkovým máslovým krémem Suroviny na větší sloní dort (slonice) Příprava 4 hodiny / pečení 35 minut 10 12 porcí Dort 400 g změklého másla nakrájeného na menší

Více

Vánoční kuchařka OnaDnes

Vánoční kuchařka OnaDnes Vánoční kuchařka OnaDnes redakce OnaDnes, kolektiv autorů, 2014 ISBN: 978-80-87970-47-8 pdf 978-80-87970-48-5 epub 978-80-87970-49-2 mobi Obsah VÁNOČNÍ CUKROVÍ... 7 Pečené... 8 Perníčky... 9 Perníkové

Více

Recepty pro týden 11.7.-17.7.

Recepty pro týden 11.7.-17.7. Luštěninový guláš 120 g fazolí 5 g hladké mouky 10 g oleje sladká paprika 20 g cibule, pepř Fazole nejprve namočíme a poté uvaříme. Na tuku zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme papriku,, pepř (můžeme použít

Více

SUŠIČKA POTRAVIN NÁVOD NA SUŠENÍ + RECEPTY

SUŠIČKA POTRAVIN NÁVOD NA SUŠENÍ + RECEPTY SUŠIČKA POTRAVIN NÁVOD NA SUŠENÍ + RECEPTY Doba sušení Celkový čas sušení vždy závisí na typu potraviny, jak velké a jak tlusté plátky budete mít. Záleží však i na ostatních okolnostech: kolik vody potravina

Více

Telecí kýta na řízky. Velká plec na pečeni na bylinkách

Telecí kýta na řízky. Velká plec na pečeni na bylinkách Telecí kýta na řízky 748 KČ / KG Velká plec na pečeni na bylinkách Hovězí čestr odleželé ve vakuu Hodí se na pečení a dušení. Je to libové maso s jemným tukovým krytím. Jako pečené je chutné v kombinaci

Více