CS Návod k pou ití 2 Sporák SK Návod na pou ívanie 34 Sporák 47095VD-MN 47095VD-WN

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "CS Návod k pou ití 2 Sporák SK Návod na pou ívanie 34 Sporák 47095VD-MN 47095VD-WN"

Transkript

1 CS Návod k pou ití 2 Sporák SK Návod na pou ívanie 34 Sporák 47095VD-MN 47095VD-WN

2 2 OBSAH 1. BEZPEÈNOSTNÍ INFORMACE BEZPEÈNOSTNÍ POKYNY POPIS SPOTØEBIÈE PØED PRVNÍM POU ITÍM VARNÁ DESKA DENNÍ POU ÍVÁNÍ VARNÁ DESKA - TIPY A RADY VARNÁ DESKA ÈI TÌNÍ A ÚDR BA TROUBA DENNÍ POU ÍVÁNÍ TROUBA - FUNKCE HODIN TROUBA - POU ITÍ PØÍSLU ENSTVÍ TROUBA - TIPY A RADY TROUBA ÈI TÌNÍ A ÚDR BA ODSTRAÒOVÁNÍ ZÁVAD INSTALACE ENERGETICKÁ ÚÈINNOST PRO DOKONALÉ VİSLEDKY Dìkujeme vám, e jste si zvolili vırobek znaèky AEG. Aby vám bezchybnì slou il mnoho let, vyrobili jsme jej s pomocí inovativních technologií, které usnadòují ivot, a vybavili jsme jej funkcemi, které u obyèejnıch spotøebièù nenajdete. Staèí vìnovat pár minut ètení a zjistíte, jak z nìho získat co nejvíce. Nav tivte na e stránky ohlednì: Rady ohlednì pou ívání, bro ury, poradce pøi potí ích, servisních informací: Registrace va eho spotøebièe, kterou získáte lep í servis: Nákupu pøíslu enství, spotøebního materiálu a originálních náhradních dílù pro vá spotøebiè: /shop PÉÈE O ZÁKAZNÍKY A SERVIS Doporuèujeme pou ívat originální náhradní díly. Pøi kontaktu se servisním støediskem se ujistìte, e máte k dispozici následující údaje: Model, vırobní èíslo (PNC), sériové èíslo. Tyto informace jsou uvedeny na typovém títku. Upozornìní / Dùle ité bezpeènostní informace V eobecné informace a rady Poznámky k ochranì ivotního prostøedí Zmny vyhrazeny.

3 1. BEZPEÈNOSTNÍ INFORMACE Tento návod si peèlivì pøeètìte je tì pøed instalací spotøebièe a jeho prvním pou itím. Vırobce nezodpovídá za kody a zranìní zpùsobená nesprávnou instalací èi chybnım pou íváním. Návod k pou ití v dy uchovávejte spolu se spotøebièem pro jeho budoucí pou ití. 1.1 Bezpeènost dìtí a posti enıch osob UPOZORNÌNÍ! Hrozí nebezpeèí udu ení, úrazu nebo jinıch trvalıch následkù. Tento spotøebiè smí pou ívat dìti star í osmi let nebo osoby se sní enımi fyzickımi, smyslovımi nebo du evními schopnostmi nebo osoby bez patøiènıch zku eností a znalostí, pouze pokud tak èiní pod dozorem nebo vedením, které zohledòuje bezpeènı provoz spotøebièe, a pokud rozumí rizikùm spojenım s provozem spotøebièe. Nenechte dìti hrát si se spotøebièem. V echny obaly uschovejte z dosahu dìtí. Je-li spotøebiè v provozu nebo pokud chladne, nedovolte dìtem a domácím zvíøatùm, aby se k nìmu pøibli ovaly. Pøístupné èásti jsou horké. Èi tìní a u ivatelskou údr bu spotøebièe by nemìly provádìt dìti bez dozoru. 1.2 V eobecné bezpeènostní informace ÈESKY 3 Tento spotøebiè smí instalovat a vımìnu kabelu provádìt jen kvalifikovaná osoba. Spotøebiè nepou ívejte spolu s externím èasovaèem nebo samostatnım dálkovım ovládáním. Pøíprava jídel s tuky èi oleji na varné desce bez dozoru mù e bıt nebezpeèná a zpùsobit po ár. Oheò se nikdy nesna te uhasit vodou, ale vypnìte spotøebiè a poté plameny zakryjte napø. víkem nebo hasicí rou kou.

4 4 Nepokládejte vìci na varnou desku. K èi tìní spotøebièe nepou ívejte èisticí zaøízení na páru. Na varnou desku nepokládejte ádné kovové pøedmìty jako no e, vidlièky, l íce nebo poklièky, proto e by se mohly zahøát na velmi vysokou teplotu. Je-li sklokeramickı nebo sklenìnı povrch desky prasklı, vypnìte spotøebiè, abyste zabránili úrazu elektrickım proudem. Pøi provozu je vnitøek spotøebièe horkı. Nedotıkejte se topnıch èlánkù ve spotøebièi. Pøi vkládání èi vyjímání pøíslu enství èi nádobí v dy pou ívejte kuchyòské chòapky. Pøed údr bou odpojte spotøebiè od napájení. Pøed vımìnou árovky se nejprve pøesvìdète, e je spotøebiè vypnutı, abyste pøede li riziku úrazu elektrickım proudem. Nepou ívejte drsné èisticí prostøedky nebo ostré kovové krabky k èistìní sklenìnıch dvíøek, mohly by po krábat povrch, co by mohlo následnì vést k rozbití skla. Jestli e je po kozenı pøívodní kabel, smí ho vymìnit pouze vırobce, autorizované servisní støedisko nebo osoba s podobnou pøíslu nou kvalifikací, jinak by mohlo dojít k úrazu. Pøi manipulaci s odkládací zásuvkou buïte opatrní. Mù e bıt horká. K odstranìní drá ek na ro ty nejprve odtáhnìte pøední a poté zadní konec drá ek na ro ty od stìny trouby. Drá ky na ro ty instalujte stejnım postupem v opaèném poøadí. V pevné elektrické instalaci musí bıt zaèlenìn prvek pro odpojení od sítì v souladu s platnımi elektroinstalaèními pøedpisy.

5 ÈESKY 5 2. BEZPEÈNOSTNÍ POKYNY 2.1 Instalace UPOZORNÌNÍ! Tento spotøebiè smí instalovat jen kvalifikovaná osoba. Odstraòte ve kerı obalovı materiál. Po kozenı spotøebiè neinstalujte ani nepou ívejte. Øiïte se pokyny k instalaci dodanımi spolu s tímto spotøebièem. Pøi pøemis ování spotøebièe buïte v dy opatrní, proto e je tì kı. V dy noste ochranné rukavice. Netahejte spotøebiè za dr adlo. Kuchyòská skøíòka a vıklenek musí mít vhodné rozmìry. Dodr ujte minimální vzdálenosti od ostatních spotøebièù a nábytku. Ujistìte se, e je spotøebiè namontován pod bezpeènou konstrukcí a vedle bezpeènıch konstrukcí. Nìkteré èásti spotøebièe jsou pod proudem. Uzavøete spotøebiè pomocí nábytku, abyste zabránili kontaktu s nebezpeènımi èástmi. Strany spotøebièe musí bıt umístìny vedle spotøebièù nebo kuchyòského nábytku stejné vı ky. Spotøebiè neumís ujte na podstavec. Spotøebiè neinstalujte vedle dveøí èi pod oknem. Zabráníte tak pøevr ení horkého nádobí ze spotøebièe pøi otevírání dveøí èi okna. Zajistìte instalaci stabilizaèního prvku, kterı bude bránit pøevr ení spotøebièe. Øiïte se pokyny v èásti Instalace. 2.2 Pøipojení k elektrické síti UPOZORNÌNÍ! Hrozí nebezpeèí po áru nebo úrazu elektrickım proudem. Ve kerá elektrická pøipojení by mìla bıt provedena kvalifikovanım elektrikáøem. Spotøebiè musí bıt uzemnìn. Zkontrolujte, zda údaje o napájení na typovém títku souhlasí s parametry elektrické sítì. Pokud tomu tak není, obra te se na kvalifikovaného elektrikáøe. V dy pou ívejte správnì instalovanou sí ovou zásuvku s ochranou proti úrazu elektrickım proudem. Nepou ívejte rozboèovací zástrèky ani prodlu ovací kabely. Sí ové kabely se nesmí nacházet v blízkosti dveøí spotøebièe nebo se jich dotıkat, obzvlá tì jsou-li dveøe horké. Ochrana pøed úrazem elektrickım proudem u ivıch èi izolovanıch èástí musí bıt pøipevnìna tak, aby ne la odstranit bez pou ití nástrojù. Sí ovou zástrèku zapojte do sí ové zásuvky a na konci instalace spotøebièe. Po instalaci musí zùstat sí ová zástrèka nadále dostupná. Pokud je sí ová zásuvka uvolnìná, nezapojujte do ní sí ovou zástrèku. Neodpojujte spotøebiè ze zásuvky tahem za kabel. V dy tahejte za zástrèku. Pou ívejte pouze správná izolaèní zaøízení: ochranné vypínaèe vedení, pojistky (pojistky roubového typu se musí odstranit z dr áku), ochranné zemnící jistièe a stykaèe. Je nutné instalovat vhodnı vypínaè nebo izolaèní zaøízení k øádnému odpojení v ech napájecích vodièù spotøebièe. Toto izolaèní zaøízení musí mít mezeru mezi kontakty alespoò 3 mm irokou. Pøed zapojením sí ové zástrèky do sí ové zásuvky zcela zavøete dveøe spotøebièe. 2.3 Pou ití spotøebièe UPOZORNÌNÍ! Nebezpeèí úrazu a popálení. Nebezpeèí úrazu elektrickım proudem. Tento spotøebiè pou ívejte pouze v domácnosti. Nemìòte technické parametry tohoto spotøebièe. Ujistìte se, e nejsou ventilaèní otvory zakryté. Zapnutı spotøebiè nenechávejte bez dozoru.

6 6 Spotøebiè po ka dém pou ití vypnìte. Pokud je spotøebiè v provozu, buïte pøi otevírání jeho dvíøek opatrní. Mù e dojít k uvolnìní horkého vzduchu. Nepracujte se spotøebièem, kdy máte vlhké ruce nebo kdy je v kontaktu s vodou. Nepou ívejte spotøebiè jako pracovní nebo odkládací plochu. UPOZORNÌNÍ! Hrozí nebezpeèí po áru nebo vıbuchu Tuky a oleje mohou pøi zahøátí uvolòovat hoølavé páry. Kdy vaøíte s tuky a oleji, dr te plameny a ohøáté pøedmìty mimo jejich dosah. Páry uvolòované velmi horkımi oleji se mohou samovolnì vznítit. Pou itı olej, kterı obsahuje zbytky potravin, mù e zpùsobit po ár pøi ni ích teplotách ne olej, kterı se pou ívá poprvé. Do spotøebièe, do jeho blízkosti nebo na spotøebiè neumís ujte hoølavé pøedmìty nebo pøedmìty obsahující hoølavé látky. Pøi otvírání dvíøek nesmí bıt v blízkosti spotøebièe jiskry ani otevøenı oheò. Dvíøka spotøebièe otevírejte opatrnì. Pou íváte-li pøi pøípravì jídla pøísady obsahující alkohol, mù e vzniknout smìs vzduchu s alkoholem. UPOZORNÌNÍ! Hrozí nebezpeèí po kození spotøebièe. Jak zabránit po kození nebo zmìnì barvy smaltovaného povrchu: Nepokládejte nádobí èi jiné pøedmìty pøímo na dno spotøebièe. Nenalévejte vodu pøímo do horkého spotøebièe. po dokonèení peèení nenechávejte vlhká jídla ve spotøebièi. Pøi vkládání nebo vyjímání pøíslu enství buïte opatrní. Barevné zmìny na smaltovaném povrchu nemají vliv na vıkon spotøebièe. Nejedná se o závadu z hlediska ustanovení záruky. Pøi peèení vlhkıch koláèù pou ívejte hlubokı plech. Ovocné ávy mohou zanechat trvalé skvrny. Nepokládejte horké nádoby na ovládací panel. Nenechte vyvaøit vodu v nádobách. Dbejte na to, aby na spotøebiè nespadly varné nádoby èi jiné pøedmìty. Mohl by se po kodit jeho povrch. Nezapínejte varné zóny s prázdnımi nádobami nebo zcela bez nádob. Na spotøebiè nebo pøímo na dno spotøebièe nepokládejte hliníkovou fólii. Nádoby vyrobené z litiny èi hliníku nebo nádoby s po kozenım dnem mohou zpùsobit po krábání. Tyto pøedmìty pøi pøesouvání na varné desce v dy zdvihnìte. Tento spotøebiè je urèen vıhradnì pro pøípravu jídel. Nesmí bıt pou íván k jinım úèelùm, napøíklad k vytápìní místností. 2.4 Èi tìní a údr ba UPOZORNÌNÍ! Hrozí nebezpeèí poranìní, po áru nebo po kození spotøebièe. Pøed provádìním údr by spotøebiè vypnìte. Vytáhnìte zástrèku ze zásuvky. Pøesvìdète se, e spotøebiè u vychladl. Mohlo by dojít k prasknutí sklenìnıch panelù. Po kozené sklenìné panely okam itì vymìòte. Kontaktujte autorizované servisní støedisko. Spotøebiè èistìte pravidelnì, abyste zabránili po kození materiálu jeho povrchu. Zbytky tukù èi jídel ve spotøebièi mohou zpùsobit po ár. Vyèistìte spotøebiè vlhkım mìkkım hadrem. Pou ívejte pouze neutrální mycí prostøedky. Nepou ívejte prostøedky s drsnımi èásticemi, drátìnky, rozpou tìdla nebo kovové pøedmìty. Pou ijete-li sprej do trouby, øiïte se bezpeènostními pokyny uvedenımi na jeho balení.

7 ÈESKY 7 Katalytickı smalt (je-li souèástí vıbavy) neèistìte ádnım druhem èisticího prostøedku. 2.5 Vnitøní osvìtlení V tomto spotøebièi se pou ívají speciální èi halogenové árovky pouze pro pou ití v domácích spotøebièích. Nepou ívejte je pro osvìtlení domácnosti. UPOZORNÌNÍ! Nebezpeèí úrazu elektrickım proudem. Pou ívejte pouze árovky se stejnımi vlastnostmi. 2.6 Likvidace UPOZORNÌNÍ! Hrozí nebezpeèí úrazu èi udu ení. Odpojte spotøebiè od elektrické sítì. Odøíznìte a vyhoïte sí ovı kabel. Odstraòte dveøní západku, abyste zabránili uvìznìní dìtí a domácích zvíøat ve spotøebièi. Pøed vımìnou árovky spotøebiè odpojte od napájení. 3. POPIS SPOTØEBIÈE 3.1 Celkovı pohled Ovladaèe varné desky 2 Kontrolka / symbol / ukazatel teploty 3 Ovladaè teploty 4 Elektronickı programátor 5 Ovladaè funkcí trouby 6 Kontrolka / symbol / ukazatel varné desky 7 Gril 8 Osvìtlení 9 Ventilátor 10 Drá ky na ro ty, vyjímatelné 11 Polohy ro tù

8 8 3.2 Uspoøádání varné desky mm 140 mm 250 mm 120/180 mm 140 mm 1 Varná zóna W 2 Vıstup páry - poèet a poloha závisí na modelu 3 Varná zóna 900 / W 4 Varná zóna W 5 Ukazatel zbytkového tepla 6 Varná zóna 700 / W Pøíslu enství Tvarovanı ro t Pro nádoby na peèení, dortové a koláèové formy, peèenì. Plech na peèení Na koláèe a su enky. Hlubokı pekáè / plech 4. PØED PRVNÍM POU ITÍM UPOZORNÌNÍ! Viz kapitoly o bezpeènosti. 4.1 První èi tìní Ze spotøebièe odstraòte ve keré pøíslu enství a vyjímatelné drá ky na ro ty. Viz èást Èi tìní a údr ba. Pøed prvním pou itím spotøebiè vyèistìte. Pøíslu enství a vyjímatelné drá ky vlo te zpìt do jejich pùvodní polohy. 4.2 Nastavení èasu Pøed provozem trouby musíte nastavit èas. Po pøipojení spotøebièe k elektrické síti, po vıpadku elektrického proudu nebo Pro peèení mouènıch jídel a masa, nebo k zachycování tuku. Vysunovací kolejnièky Pro ro ty a plechy na peèení. Zásuvka Zásuvka je umístìna pod vnitøkem trouby. není-li nastaven èasovaè, ukazatel funkce Denní èas bliká. Stisknìte tlaèítko nebo a nastavte správnı èas. Asi po pìti sekundách blikání pøestane a na displeji se zobrazí nastavenı denní èas. 4.3 Zmìna èasu Denní èas nelze mìnit, pokud je aktivní funkce Trvání. nebo Ukonèení Opakovanì stisknìte, dokud nezaène blikat ukazatel Denního èasu. Pro nastavení nového èasu viz Nastavení èasu.

9 4.4 Pøedehøátí Pøedehøátí prázdného spotøebièe ke spálení zbytkové mastnoty. 1. Zvolte funkci a maximální teplotu. 2. Nechte spotøebiè pracovat jednu hodinu. 3. Zvolte funkci a maximální teplotu. Maximální teplota pøi této funkci je 210 C. 4. Nechte spotøebiè pracovat 15 minut. 5. Zvolte funkci a maximální teplotu. 6. Nechte spotøebiè pracovat 15 minut. Pøíslu enství se mù e zahøát více ne obvykle. Ze spotøebièe mù e vycházet zápach a kouø. To je normální jev. Zajistìte v místnosti dostateèné vìtrání. 4.5 Instalace krytu vıstupu páry Tıká se pouze bílého víka varné desky. Pouze u vybranıch modelù. 5. VARNÁ DESKA DENNÍ POU ÍVÁNÍ ÈESKY 9 Horkı vzduch vypou tìnı z vıstupu páry mù e zpùsobovat zabarvení bílého víka varné desky. Posti ená plocha mù e ze loutnout. Zabráníte tomu instalací krytu vıstupu páry. 1. Umístìte háèky krytu pod pøední hranu otvorù vıstupu páry. 2. Zatlaète zadní hranu, aby zajistila kryt. UPOZORNÌNÍ! Viz kapitoly o bezpeènosti. 5.1 Teplotní nastavení Symboly Funkce Poloha Vypnuto Dvojitá zóna 1-9 Nastavení teploty Pomocí zbytkového tepla sní íte spotøebu energie. Pøibli nì 5 10 minut pøed koncem vaøení varnou zónu vypnìte. Otoète volièem na po adovanou teplotu. Rozsvítí se provozní kontrolka varné desky. Vaøení ukonèíte otoèením ovladaèe do polohy vypnuto. Pokud jsou v echny varné zóny vypnuty, provozní kontrolka varné desky zhasne. 5.2 Zapnutí a vypnutí vnìj ích okruhù Úèinnou varnou plochu mù ete pøizpùsobit velikosti varné nádoby. Zapnutí vnìj ího okruhu: otoète ovladaèem ve smìru hodinovıch ruèièek proti lehkému odporu na. Poté otoète ovladaèem proti smìru hodinovıch ruèièek a nastavte po adovanou teplotu. Vypnutí vnìj ího okruhu: proveïte postup znovu. Kontrolka zhasne. 5.3 Kontrolka zbytkového tepla UPOZORNÌNÍ! Nebezpeèí popálení zbytkovım teplem. Ukazatel se rozsvítí, kdy je varná zóna horká.

10 10 6. VARNÁ DESKA - TIPY A RADY 6.1 Nádobí UPOZORNÌNÍ! Viz kapitoly o bezpeènosti. Dno nádoby musí bıt zcela rovné a co nejsilnìj í. Nádoby ze smaltované oceli nebo s hliníkovım èi mìdìnım spodkem mohou na povrchu sklokeramické desky zanechávat barevné skvrny. Nádobu postavte na varnou zónu a teprve potom ji zapnìte. Vyu ijte zbytkové teplo k udr ování teploty jídle nebo k jeho rozpou tìní. Dno nádoby musí bıt stejnì velké jako pøíslu ná varná zóna. 6.3 Pøíklady pou ití varné desky Údaje v následující tabulce jsou jen orientaèní. 6.2 Úspora energie Je-li to mo né, v dy zakrıvejte nádoby poklièkami. Nastavení teploty Vhodné pro: Èas (min) Tipy 1 Udr ení teploty hotového jídla. dle potøeby Nádobu zakryjte poklièkou. 1-2 Holandská omáèka, rozpou tìní: másla, èokolády, elatiny. 1-2 Zahu tìní: nadıchané omelety, míchaná vejce. 2-3 Du ení jídel z rı e a mléènıch jídel, ohøívání hotovıch jídel Èas od èasu zamíchejte Vaøte s poklièkou Pøidejte alespoò dvakrát tolik vody ne rı e, mléèná jídla bìhem ohøívání obèas zamíchejte. 3-4 Podu ení zeleniny, ryb, masa Pøidejte nìkolik l ic tekutiny. 4-5 Vaøení brambor v páøe Pou ijte max. l vody na 750 g brambor. 4-5 Vaøení vìt ího mno ství jídel, du eného masa se zeleninou a polévek A 3 l vody a pøísady. 6-7 Mírné sma ení: plátkù masa nebo ryb, Cordon Bleu z telecího masa, kotlet, masovıch kroket, uzenin, jater, jí ky, vajec, palaèinek a koblih. dle potøeby V polovinì doby obra te.

11 ÈESKY 11 Nastavení teploty Vhodné pro: Èas (min) Tipy 7-8 Prudké sma ení, peèená bramborová ka e, silné øízky, steaky V polovinì doby obra te. 9 Vaøení vody, vaøení tìstovin, opra ení masa (gulá, du ené maso v hrnci), fritování hranolkù. 7. VARNÁ DESKA ÈI TÌNÍ A ÚDR BA UPOZORNÌNÍ! Viz kapitoly o bezpeènosti. 7.1 V eobecné informace Varnou desku po ka dém pou ití oèistìte. Nádoby pou ívejte v dy s èistou spodní stranou. krábance nebo tmavé skvrny na povrchu nemají vliv na funkci varné desky. Pou ijte speciální èisticí prostøedek vhodnı na povrch varné desky. Pou ijte speciální krabku na sklo. 7.2 Èi tìní varné desky Okam itì odstraòte: roztavenı plast, plastovou folii nebo jídlo obsahující 8. TROUBA DENNÍ POU ÍVÁNÍ UPOZORNÌNÍ! Viz kapitoly o bezpeènosti. cukr. Pokud tak neuèiníte, neèistota mù e varnou desku po kodit. Speciální krabku pøilo te ikmo ke sklenìnému povrchu a posunujte ostøí po povrchu desky. Odstraòte po dostateèném vychladnutí varné desky: skvrny od vodního kamene, vodové krou ky, tukové skvrny nebo kovovì lesklé zbarvení. Vyèistìte varnou desku vlhkım hadøíkem s malım mno stvím mycího prostøedku. Po vyèi tìní varnou desku osu te mìkkım hadrem.

12 Zapnutí a vypnutí spotøebièe Podle daného modelu má vá spotøebiè symboly ovladaèe, ukazatele nebo kontrolky: Ukazatel se rozsvítí, kdy trouba zaène høát. Kontrolka se rozsvítí, kdy je spotøebiè v provozu. Symbol ukazuje, zda ovladaè øídí jednu z varnıch zón, funkce trouby nebo teplotu. 8.2 Bezpeènostní termostat Nesprávná obsluha spotøebièe nebo vadné souèásti mohou zpùsobit nebezpeèné pøehøátí. Aby se tomu zabránilo, je tato trouba vybavena bezpeènostním termostatem, kterı pøeru í napájení. Po poklesu teploty se trouba opìt automaticky zapne. 1. Otoète ovladaèem funkcí trouby na po adovanou funkci. 2. Otoète ovladaèem teploty na po adovanou teplotu. 3. Spotøebiè vypnete otoèením ovladaèe funkcí a teploty trouby do polohy vypnuto. 8.3 Funkce trouby Symbol Funkce trouby Poloha Vypnuto árovka trouby Pou ití Spotøebiè je vypnutı. Zapne osvìtlení bez peèicí funkce. Konvenèní ohøev Spodní ohøev Horkovzdu né peèení Pravı horkı vzduch Mírné peèení K peèení mouènıch jídel a masa na jedné úrovni trouby. K peèení koláèù s køupavım spodkem a zavaøování potravin. K peèení masa nebo mouènıch jídel pøi stejné teplotì na nìkolika ro tech bez mísení vùní. K peèení jídla na dvou úrovních souèasnì a k su ení potravin. Nastavte teplotu trouby o C ni í ne pøi pou ití funkce Konvenèní ohøev. K peèení ve formách a k su ení potravin na jedné úrovni trouby pøi nízké teplotì.

13 ÈESKY 13 Symbol Funkce trouby Turbo gril Pøíprava pizzy Rozmrazování Pou ití K peèení vìt ích kusù masa nebo drùbe e s kostmi na jedné úrovni trouby. Také k zapékání a peèení dozlatova. K peèení jídel, která vy adují propeèenìj í a køupavı spodek, na jedné úrovni. Nastavte teplotu trouby o C ni í ne pøi pou ití funkce Konvenèní ohøev. K rozmrazování potravin. 9. TROUBA - FUNKCE HODIN 9.1 Displej A B C A) Ukazatele funkcí B) Displej èasu C) Ukazatel funkcí 9.2 Tlaèítka Tlaèítko Funkce Popis MÍNUS HODINY PLUS Slou í k nastavení èasu. Slou í k nastavení funkce hodin. Slou í k nastavení èasu. 9.3 Tabulka funkcí hodin Funkce hodin Denní èas Minutka Trvání Ukonèení Pou ití K nastavení, zmìnì nebo kontrole denního èasu. K nastavení odpoèítávání èasu. Tato funkce nemá ádnı vliv na provoz spotøebièe. K nastavení doby pøípravy v troubì. K nastavení doby vypnutí trouby.

14 14 Funkce Trvání Ukonèení lze pou ít souèasnì k nastavení délky provozu spotøebièe a doby jeho vypnutí. Díky tomu lze spotøebiè spustit s urèitou èasovou prodlevou. Nejprve a nastavte funkci Trvání poté Ukonèení. 9.4 Nastavení funkcí hodin U funkce Trvání a Ukonèení nastavte funkci trouby a teplotu pøípravy jídla. Toto není nutné u funkce Minutka. 1. Opakovanì stisknìte, dokud nezaène blikat ukazatel po adované funkce hodin. 2. Pomocí nebo nastavte èas po adované funkce hodin. Funkce hodin je spu tìna. Na displeji se zobrazí ukazatel nastavené funkce hodin. 10. TROUBA - POU ITÍ PØÍSLU ENSTVÍ a U funkce Minutka se na displeji zobrazí zbıvající èas. 3. Po uplynutí èasu zaène blikat ukazatel funkce hodin a zazní zvukovı signál. Chcete-li zvukovı signál vypnout, stisknìte libovolné tlaèítko. 4. Otoète ovladaè funkcí trouby a ovladaè teploty do polohy vypnuto. U funkce Trvání Ukonèení se spotøebiè vypne automaticky. 9.5 Zru ení funkce hodin 1. Opakovanì stisknìte, dokud nezaène blikat ukazatel po adované funkce. 2. Stisknìte a podr te. Funkce hodin by mìla zhasnout bìhem nìkolika sekund. a UPOZORNÌNÍ! Viz kapitoly o bezpeènosti Vlo ení pøíslu enství Tvarovanı ro t: Tvarovanı ro t má speciálnì tvarovanou zadní èást, která napomáhá íøení tepla. Plech na peèení nezasunujte zcela dozadu k zadní stìnì vnitøku trouby. Zabránili byste tak cirkulaci tepla kolem plechu. Jídlo by se mohlo pøipálit, obzvlá tì pak v zadní èásti plechu. Zasuòte ro t mezi drá ky zvolené úrovnì ro tu. Okraje po obou stranách by mìly v troubì smìøovat dozadu a smìrem dolù. Plech na peèení: Pekáè nebo plech na peèení zasuòte mezi vodicí li ty drá ek ro tù. Ujistìte se, e se nedotıká zadní stìny trouby. Spoleènì vlo ení tvarovaného ro tu a hlubokého pekáèe / plechu:

15 ÈESKY 15 Hlubokı pekáè / plech zasuòte mezi drá ky zvolené úrovnì ro tu a tvarovanı ro t v drá kách nad nimi Teleskopické vısuvy Teleskopické vısuvy usnadòují vkládání nebo vytahování ro tù. Teleskopické vısuvy mù ete instalovat na rùzné polohy ro tù, kromì polohy 4. POZOR! Teleskopické vısuvy nemyjte v myèce nádobí. Teleskopické vısuvy nièím nema te. Instalace teleskopickıch vısuv 1. Otoète teleskopickou vısuvu o pøibli nì Vysuòte západku na zadním konci teleskopické vısuvy na kolejnièku na ro t. Vısuvu musíte vlo it na správnou stranu trouby. 1 cm konci teleskopické vısuvy, musí smìøovat nahoru. 4. Zasuòte vısuvu úplnì do zadní stìny trouby. 5. Vytáhnìte pøední konec teleskopické vısuvy proti kolejnièce na ro t. Pokud západka na pøedním konci správnì zapadne, ozve se cvaknutí. 6. Stejnımi kroky nasuòte druhou teleskopickou vısuvu. Dejte pozor, aby byly obì teleskopické vısuvy umístìné na stejné úrovni. Vyjmutí teleskopickıch vısuv 1. Stisknìte a podr te západku na pøední stranì teleskopické vısuvy Vytáhnìte pøední konec vısuvy z drá ky ro tu. 3. Otoète teleskopickou vısuvu o pøibli nì Vyjmìte zadní konec vısuvy z drá ky ro tu. 5. Stejnımi kroky vyjmìte druhou teleskopickou vısuvu Teleskopické vısuvy - vlo ení pøíslu enství POZOR! Pøed tím, ne zavøete dvíøka trouby, se ujistìte, e jste teleskopické vısuvy zcela zasunuli do spotøebièe. 1 Tvarovanı ro t: 3. Otoète vısuvou do správné polohy. Zará ka, nacházející se na jednom

16 16 Spoleènì vlo ení tvarovaného ro tu a hlubokého pekáèe / plechu: Tvarovanı ro t polo te na hlubokı pekáè / plech. Tvarovanı ro t a hlubokı plech na peèení umístìte na teleskopické drá ky. Plech na peèení a hlubokı pekáè / plech: Vlo te plech na peèení nebo hlubokı pekáè / plech do teleskopickıch vısuv. 11. TROUBA - TIPY A RADY UPOZORNÌNÍ! Viz kapitoly o bezpeènosti. Teploty a èasy peèení v tabulkách jsou pouze orientaèní. Závisí na receptu, kvalitì a mno ství pou itıch pøísad V eobecné informace Spotøebiè má ètyøi úrovnì ro tù. Polohy ro tù ve spotøebièi se poèítají zdola. Tento spotøebiè je vybaven speciálním systémem, kterı zaji uje obìh vzduchu a stálou recyklaci páry. Tento systém umo òuje peèení a vaøení v páøe, tak e jídla jsou uvnitø mìkká a na povrchu mají kùrèièku. Doba peèení a spotøeba energie jsou sní eny na minimum. Ve spotøebièi nebo na sklenìnıch panelech dvíøek se mù e srá et vlhkost. To je normální jev. Pøi otvírání dvíøek spotøebièe bìhem pøípravy jídla v dy odstupte. Kondenzaci sní íte, kdy spotøebiè v dy pøed pøípravou jídla na 10 minut pøedehøejte. Po ka dém pou ití spotøebièe setøete vlhkost. Pøi pøípravì jídel na dno spotøebièe nestavte ádné pøedmìty a ádnou èást spotøebièe nezakrıvejte hliníkovou fólií. Mohlo by to ovlivnit vısledky peèení a po kodit smalt Peèení mouènıch jídel Va e trouba mù e péct jinak, ne jak jste byli zvyklí u starého spotøebièe. Svá obvyklá nastavení (teplotu, doby peèení) a polohy ro tù byste mìli proto upravit podle doporuèení uvedenıch v tabulkách. Vırobce doporuèuje pøi prvním peèení pou ít ni í teploty. Jestli e nemù ete najít nastavení pro urèitı recept, sna te se vybrat podobné jídlo.

17 ÈESKY 17 Pokud peèete koláèe na nìkolika polohách ro tù, mù ete dobu peèení prodlou it o minut. Rùznì vysoké mouèníky a peèivo mohou nejprve nerovnomìrnì zhnìdnout. V takovém pøípadì ale hned nemìòte teplotu. Rozdíly se bìhem peèení vyrovnají. Pøi del í dobì peèení mù ete troubu vypnout asi 10 minut pøed koncem peèení, abyste vyu ili zbytkového tepla. Pøi peèení zmra eného jídla se mohou plechy v troubì bìhem peèení zkroutit. Po ochlazení se opìt vyrovnají Peèení mouèníkù Neotvírejte dvíøka, dokud neuplynou 3/4 èasu nutného k peèení. Jestli e do trouby vlo íte dva plechy na peèení, musí bıt mezi plechy jedna úroveò drá ek volná Peèení masa a ryb Pøi peèení velmi tuèného jídla pou ijte hlubokı pekáè / plech, aby se v troubì nevytvoøily skvrny, které by ji nemusely jít odstranit. Pøed podáváním nechte maso odpoèívat asi 15 minut, a teprve potom ho krájejte, aby nevytekla áva. Do hlubokého pekáèe / plechu nalijte trochu vody, aby se pøi peèení tolik nekouøilo. Kondenzaci kouøe zabráníte dolitím vody poka dé, kdy se odpaøí Doby pøípravy Doba pøípravy zále í na druhu potravin, jejich konzistenci a mno ství. Nejprve sledujte prùbìh peèení a jeho vısledek. Postupnì si najdìte nejlep í nastavení (nastavení teploty, dobu peèení, apod.) pro nádobí, recepty a mno ství potravin, které s tímto spotøebièem pou íváte Konvenèní ohøev Jídlo Mno ství (g) Teplota ( C) Èas (min) Poloha ro tu Pøíslu enství Pruhy tìsta plech na peèení Plochı koláè 1) plech na peèení Kynutı koláè s jablky plech na peèení Jableènı koláè 2) kruhové hliníkové plechy (prùmìr: 20 cm) Malé koláèky 1) plech na peèení Pi kotovı koláè kruhovı hliníkovı plech bez tuku 1) (prùmìr: 26 cm) Koblihy ) 2 plech na peèení Celé kuøe tvarovanı ro t 1 plech na peèení

18 18 Jídlo Mno ství (g) Teplota ( C) Èas (min) Poloha ro tu Pøíslu enství Pùlka kuøete tvarovanı ro t 1 plech na peèení Vepøová kotleta Tvarovanı ro t 1 plech na peèení Dortovı korpus plech na peèení 4) Plnìné kynuté plech na peèení koláèe 5) Pizza plech na peèení Tvarohovı koláè plech na peèení vıcarskı jableènı plech na peèení 5) koláè Vánoèní dort 5) ) 2 plech na peèení Slanı lotrinskı kruhovı plech koláè 5) (prùmìr: 26 cm) Venkovskı hliníkové plechy (délka: 20 chléb 7) cm) Rumunskı pi kot 1) chy (délka: hliníkové ple cm) na stejné úrovni trouby Rumunskı pi kot tradièní hliníkové plechy (délka: 25 cm) na stejné úrovni trouby Sladké peèivo 5) plech na peèení Roláda 1) plech na peèení Pusinky plech na peèení Koláè s drobenkou plech na peèení 5) Pi kotovı koláè plech na peèení 1)

19 ÈESKY 19 Jídlo Mno ství (g) Teplota ( C) Èas (min) Poloha ro tu Pøíslu enství Máslovı koláè 1) plech na peèení 1) Pøedehøejte troubu po dobu 10 minut. 2) Pøedehøejte troubu po dobu 15 minut. 3) Po vypnutí spotøebièe ponechte mouèník v troubì dal ích 7 minut. 4) Pøedehøejte troubu po dobu 20 minut. 5) Pøedehøejte troubu po dobu minut. 6) Po vypnutí spotøebièe ponechte mouèník v troubì dal ích 10 minut. 7) Nastavte teplotu na 250 C a pøedehøejte troubu po dobu 18 minut Horkovzdu né peèení Jídlo Mno ství (g) Teplota ( C) Èas (min) Poloha ro tu Pøíslu enství Prou ky tìsta 1) plech na peèení Prou ky tìsta 1) plech na peèení Plochı koláè 1) plech na peèení Plochı koláè 1) plech na peèení Kynutı koláè s jablky plech na peèení Jableènı koláè kruhové hliníkové plechy (prùmìr: 20 cm) na stejné úrovni trouby Malé koláèky 1) plech na peèení Malé koláèky 1) plech na peèení Pi kotovı koláè kruhovı hliníkovı plech bez tuku 1) (prùmìr: 26 cm) Koblihy ) 2 plech na peèení

20 20 Jídlo Mno ství (g) Teplota ( C) Èas (min) Poloha ro tu Pøíslu enství Celé kuøe tvarovanı ro t 1 plech na peèení Vepøová peèenì tvarovanı ro t 1 plech na peèení Plnìné kynuté koláèe plech na peèení Pizza plech na peèení Pizza plech na peèení Tvarohovı koláè plech na peèení vıcarskı jableènı plech na peèení koláè 3) Vánoèní dort 1) ) 2 plech na peèení Slanı lotrinskı kruhovı koláè 3) plech (prùmìr: 26 cm) Venkovskı plech na peèení chléb 4) Rumunskı pi kot 3) plechy (délka: hliníkové 25 cm) na stejné úrovni trouby Rumunskı pi kot tradièní hliníkové plechy (délka: 25 cm) na stejné úrovni trouby Sladké peèivo 1) plech na peèení Sladké peèivo 5) plech na peèení

21 ÈESKY 21 Jídlo Mno ství (g) Teplota ( C) Èas (min) Poloha ro tu Pøíslu enství Roláda 1) plech na peèení Pusinky plech na peèení Pusinky plech na peèení Koláè s drobenkou plech na peèení Pi kotovı koláè plech na peèení 1) Máslovı koláè 1) plech na peèení 1) Pøedehøejte troubu po dobu 10 minut. 2) Po vypnutí spotøebièe ponechte mouèník v troubì dal ích 7 minut. 3) Pøedehøejte troubu po dobu minut. 4) Nastavte teplotu na 250 C a pøedehøejte troubu po dobu minut. 5) Pøedehøejte troubu po dobu 15 minut Pravı horkı vzduch Jídlo Mno ství (g) Teplota ( C) Èas (min) Poloha ro tu Pøíslu enství Prou ky tìsta 1) plech na peèení Prou ky tìsta 1) plech na peèení Plochı koláè 1) plech na peèení Plochı koláè 1) plech na peèení Kynutı koláè s plech na peèení jablky 1) Jableènı koláè 1) kruhové hliníkové plechy (prùmìr: 20 cm) Malé koláèky 1) plech na peèení

22 22 Jídlo Mno ství (g) Teplota ( C) Èas (min) Poloha ro tu Pøíslu enství Malé koláèky 1) plech na peèení Pi kotovı koláè kruhovı hliníkovı plech bez tuku 1) (prùmìr: 26 cm) Koblihy ) 3 plech na peèení Celé kuøe tvarovanı ro t 1 plech na peèení Vepøová kotleta tvarovanı ro t 1 plech na peèení Dortovı korpus plech na peèení 3) Plnìné kynuté koláèe plech na peèení Tvarohovı koláè plech na peèení vıcarskı jableènı plech na peèení koláè 3) Vánoèní dort 1) ) 3 plech na peèení Slanı lotrinskı kruhovı koláè 3) plech (prùmìr: 26 cm) Venkovskı plech na peèení chléb 5) Rumunskı pi kot 1) plechy (délka: hliníkové 25 cm) na stejné úrovni trouby

23 ÈESKY 23 Jídlo Mno ství (g) Teplota ( C) Èas (min) Poloha ro tu Pøíslu enství Rumunskı pi kot tradièní hliníkové plechy (délka: 25 cm) na stejné úrovni trouby Sladké peèivo 1) plech na peèení Sladké peèivo 1) plech na peèení Roláda 1) plech na peèení Pusinky plech na peèení Pusinky plech na peèení Koláè s drobenkou plech na peèení 1) Pi kotovı koláè plech na peèení 1) Máslovı koláè 1) plech na peèení 1) Pøedehøejte troubu po dobu 10 minut. 2) Po vypnutí spotøebièe ponechte mouèník v troubì dal ích 7 minut. 3) Pøedehøejte troubu po dobu 15 minut. 4) Po vypnutí spotøebièe ponechte mouèník v troubì dal ích 10 minut. 5) Nastavte teplotu na 230 C a pøedehøejte troubu po dobu 15 minut Mírné peèení Jídlo Mno ství (g) Teplota ( C) Èas (min) Poloha ro tu Pøíslu enství Prou ky tìsta 1) plech na peèení Plochı koláè 1) plech na peèení Pizza 1) plech na peèení

24 24 Jídlo Mno ství (g) Teplota ( C) Èas (min) Poloha ro tu Pøíslu enství Roláda 1) plech na peèení Pusinky 2) plech na peèení Pi kotovı koláè plech na peèení 1) Máslovı koláè 1) plech na peèení Celé kuøe tvarovanı ro t 1) Nastavte teplotu na 250 C a pøedehøejte troubu po dobu 20 minut. 2) Nastavte teplotu na 250 C a pøedehøejte troubu po dobu 10 minut Turbo gril 1 plech na peèení Jídlo Mno ství Teplota ( C) Èas (min) Poloha ro tu Pøíslu enství Topinky 1) tvarovanı ro t Pùlka kuøete tvarovanı ro t 1 plech na peèení Vepøová kotleta tvarovanı ro t 1) Pøedehøejte troubu po dobu 10 minut Funkce Pizza 1 plech na peèení Jídlo Mno ství (g) Teplota ( C) Èas (min) Poloha ro tu Pøíslu enství Pizza plech na peèení Celé kuøe plech na peèení Pùlka kuøete plech na peèení

25 ÈESKY 25 Jídlo Mno ství (g) Teplota ( C) Èas (min) Poloha ro tu Pøíslu enství Slanı lotrinskı plech na peèení koláè 1) 1) Pøedehøejte troubu po dobu minut. 12. TROUBA ÈI TÌNÍ A ÚDR BA UPOZORNÌNÍ! Viz kapitoly o bezpeènosti Poznámky k èi tìní Pøední stranu spotøebièe otøete mìkkım hadøíkem namoèenım v roztoku teplé vody a mycího prostøedku. K èi tìní kovovıch ploch pou ívejte bì nı èisticí prostøedek. Vnitøek spotøebièe èistìte po ka dém pou ití. Hromadìní mastnoty èi zbytkù jídel mù e zpùsobit po ár. Riziko je vy í u grilovacího pekáèe. Odolné neèistoty odstraòte pomocí speciálního prostøedku k èi tìní trouby. Vyèistìte v echno pøíslu enství po ka dém pou ití a nechte jej vysu it. Pou ijte mìkkı hadr a vla nou vodu s mycím prostøedkem. Máte-li nepøilnavé pøíslu enství, neèistìte je agresivními èisticími prostøedky, ostrımi pøedmìty, ani je nemyjte v myèce nádobí. Mohlo by dojít k po kození nepøilnavého povrchu Spotøebièe z nerezové oceli nebo hliníku Dvíøka trouby èistìte pouze vlhkou houbou. Osu te je mìkkım hadøíkem. Nikdy nepou ívejte ocelové drátìnky, kyseliny nebo abrazivní (pískové) prostøedky, proto e by mohly po kodit povrch trouby. Ovládací panel vyèistìte se stejnou opatrností Vyjmutí drá ek na ro ty a Chcete-li troubu vyèistit, odstraòte drá ky na ro ty. 1. Odtáhnìte pøední èást drá ek na ro ty od stìny trouby. 2. Odtáhnìte zadní konec drá ek na ro ty od stìny trouby a vytáhnìte je ven. 1 2 Drá ky na ro ty instalujte stejnım postupem v opaèném poøadí Strop trouby UPOZORNÌNÍ! Pøed odklopením topného èlánku spotøebiè vypnìte. Pøesvìdète se, e spotøebiè u vychladl. Hrozí nebezpeèí popálení.

26 26 Odstraòte drá ky na ro ty. Topnı èlánek lze pro snaz í èi tìní stropu trouby vyjmout. 1. Vy roubujte roub, kterım je topnı èlánek pøipevnìn. Napoprvé pou ijte roubovák. UPOZORNÌNÍ! Pøi èi tìní nechte dvíøka trouby lehce otevøená. Kdy jsou plnì otevøená, mù e jejich náhodné zavøení nìco po kodit. UPOZORNÌNÍ! Spotøebiè bez sklenìnıch panelù nepou ívejte. 1. Otevírejte dvíøka, dokud nedosáhnou úhlu pøibli nì 30. Dvíøka zùstanou pøi lehkém otevøení na svém místì. 2. Opatrnì vytáhnìte topnı èlánek smìrem dolù Strop trouby vytøete mìkkım hadøíkem namoèenım v teplé vodì s mycím prostøedkem a nechte jej vyschnout. Topnı èlánek instalujte stejnım postupem v opaèném poøadí. Instalujte drá ky na ro ty. UPOZORNÌNÍ! Ujistìte se, e je topnı èlánek správnì namontovanı a nepadá dolù Odstranìní a instalace sklenìnıch panelù trouby Sklenìné panely lze pøi èi tìní vyjmout. Poèet jednotlivıch sklenìnıch panelù se li í dle modelu. 2. Uchopte okrajovou li tu na horní stranì dvíøek (B) na obou stranách a zatlaèením smìrem dovnitø uvolnìte svorku tìsnìní. 2 B 3. Vytáhnìte li tu dopøedu a odstraòte ji. UPOZORNÌNÍ! Pøi vyjímání sklenìnıch panelù se mohou dvíøka zavírat. 4. Uchopte horní okraj sklenìnıch panelù dvíøek a vytáhnìte je jeden po druhém nahoru. 5. Sklenìnı panel omyjte vodou se saponátem. Sklenìnı panel peèlivì osu te. 1

27 ÈESKY 27 Po vyèi tìní sklenìné panely a dvíøka trouby opìt nasaïte. Proveïte vı e uvedené kroky v opaèném poøadí. Nejprve vra te men í a potom vìt í panel. POZOR! Oblast potisku vnitøního sklenìného panelu musí smìøovat k vnitøní stranì dvíøek. POZOR! Po instalaci se dále ujistìte, e povrch rámu sklenìného panelu s potiskem skla není na dotek drsnı. POZOR! Dávejte pozor, abyste vnitøní sklenìnı panel nainstalovali správnì do jeho umístìní Vysazení zásuvky UPOZORNÌNÍ! V zásuvce neskladujte hoølavé vìci a materiály (jako napø. èisticí prostøedky, plastové sáèky, textilní chòapky, papír nebo èisticí spreje). Pøi pou ití trouby se mù e zásuvka znaènì zahøát. Hrozí nebezpeèí po áru. Zásuvku vlo íte stejnım postupem jako vı e, ale v opaèném poøadí Vımìna árovky Na dno vnitøku spotøebièe polo te mìkkou látku. Zabráníte tak po kození krytu árovky a vnitøku trouby. UPOZORNÌNÍ! Nebezpeèí úrazu elektrickım proudem! Pøed vımìnou árovky vypnìte pojistky. árovka trouby a její kryt mohou bıt horké. 1. Vypnìte spotøebiè. 2. Vytáhnìte pojistky v pojistkové skøíòce nebo vypnìte jistiè. Zadní árovka 1. Sklenìnım krytem otoète proti smìru hodinovıch ruèièek a sejmìte jej. 2. Sklenìnı kryt vyèistìte. 3. árovku vymìòte za vhodnou árovku odolnou proti teplotì 300 C. 4. Nasaïte sklenìnı kryt. Zásuvku pod troubou lze pøi èi tìní vyjmout. 1. Vytáhnìte zásuvku a na doraz. 2. Pomalu zásuvku zdvihnìte. 3. Zásuvku zcela vytáhnìte.

28 ODSTRAÒOVÁNÍ ZÁVAD UPOZORNÌNÍ! Viz kapitoly o bezpeènosti Co dìlat, kdy... Problém Mo ná pøíèina Øe ení Nelze zapnout spotøebiè. Varnou desku nelze zapnout ani pou ívat. Trouba nehøeje. Spotøebiè není zapojenı do elektrické sítì nebo je pøipojenı nesprávnì. Je uvolnìná pojistka. Zkontrolujte, zda je spotøebiè správnì zapojenı do elektrické sítì. Zkontrolujte, zda pøíèinou závady není pojistka. Pokud se pojistka uvolòuje opakovanì, obra te se na autorizovaného elektrikáøe. Trouba / varná deska zobrazuje chybovı kód, kterı není uvedenı v této tabulce. Jedná se závadu na elektroinstalaci. Spotøebiè vypnìte a znovu zapnìte prostøednictvím domovní pojistky nebo ochranného spínaèe v pojistkové skøíòce. Pokud se chybovı kód na displeji zobrazí znovu, kontaktujte oddìlení péèe o zákazníky. Varnou desku nelze zapnout ani pou ívat. Nerozsvítí se Kontrolka zbytkového tepla. Vnìj í topnı okruh nelze zapnout. Je uvolnìná pojistka. Varná zóna byla zapnutá jen krátkou dobu, a není proto horká. Zapnìte varnou desku znovu a maximálnì do 10 sekund nastavte teplotu. Jestli e byla varná zóna zapnutá dostateènì dlouho, aby byla horká, obra te se na autorizované servisní støedisko. Zapnìte nejprve vnitøní okruh. Trouba nehøeje. Trouba je vypnutá. Zapnìte troubu. Osvìtlení nefunguje. Vadná árovka. Vymìòte árovku. Na jídle a uvnitø trouby se usazuje pára a kondenzát. Nechali jste jídlo v troubì pøíli dlouho. Po dokonèení pøípravy nenechávejte jídla v troubì déle ne minut. Trouba nehøeje. Hodiny nejsou nastavené. Nastavte hodiny. Trouba nehøeje. Nejsou provedena nutná nastavení. Zkontrolujte, zda jsou nastavení správná.

29 ÈESKY 29 Problém Mo ná pøíèina Øe ení Dokonèení jídel trvá pøíli dlouho nebo se jídla pøipraví pøíli rychle. Na displeji se zobrazuje chybovı kód, kterı není uvedenı v tabulce. Na displeji se zobrazí Teplota je pøíli vysoká nebo nízká. Jedná se závadu na elektroinstalaci. Do lo k pøeru ení dodávky elektrického proudu. Nastavte teplotu podle potøeby. Øiïte se pokyny v návodu k pou ití. Troubu vypnìte a znovu zapnìte prostøednictvím domovní pojistky nebo ochranného spínaèe v pojistkové skøíòce. Pokud se chybovı kód na displeji zobrazí znovu, kontaktujte oddìlení péèe o zákazníky. Nastavte znovu èas Servisní údaje Pokud problém nemù ete vyøe it sami, obra te se prosím na autorizované servisní støedisko. Potøebné údaje pro servisní støedisko najdete na typovém títku. Typovı títek se nachází na pøedním rámu vnitøní èásti spotøebièe. Nesundávejte typovı títek z vnitøní èásti spotøebièe. Doporuèujeme, abyste si údaje napsali zde: Model (MOD.)... Vırobní èíslo (PNC)... Sériové èíslo (SN) INSTALACE UPOZORNÌNÍ! Viz kapitoly o bezpeènosti Umístìní spotøebièe Tento volnì stojící spotøebiè mù ete umístit s kuchyòskou skøíòkou po jedné nebo po obou stranách nebo v rohu. Pro minimální vzdálenosti pøi instalaci viz tabulka. A B C

30 30 Minimální vzdálenosti Rozmìry mm A 400 B 650 C 150 Je nutné nainstalovat ochranu proti pøeklopení. Pokud ji nenainstalujete, spotøebiè se mù e pøeklopit. Na va em spotøebièi se nachází symbol zobrazenı na obrázku (dle modelu), kterı vás upozoròuje na instalaci ochrany proti pøeklopení Technické údaje Rozmìry mm Vı ka 858 íøka 500 Hloubka 600 Celkovı elektrickı vıkon W Tøída spotøebièe Vyrovnání spotøebièe Pomocí seøiditelnıch no ièek na spodku spotøebièe nastavte vı ku horní pracovní plochy do stejné úrovnì s ostatními povrchy Ochrana proti pøeklopení Nastavte správnou vı ku a umístìní spotøebièe, ne pøipojíte ochranu proti pøeklopení. POZOR! Ujistìte se, e jste ochranu proti pøeklopení nainstalovali ve správné vı ce. 1. Nainstalujte ochranu proti pøeklopení ve vı ce mm pod úrovní horní pracovní plochy a mm od strany spotøebièe skrze kruhovı otvor na konzole. Pøi roubujte jej do pevného materiálu nebo pou ijte vhodnou oporu (zeï). Pøesvìdète se, e je plocha za spotøebièem hladká.

31 ÈESKY mm mm 2. Tento otvor naleznete na levé stranì zadní èásti spotøebièe. Nadzdvihnìte pøední stranu spotøebièe a umístìte ji doprostøed prostoru v kuchyòské lince. Jestli e je prostor mezi pracovními plochami kuchyòské linky vìt í, ne je íøka spotøebièe, pak musíte pro vystøedìní spotøebièe upravit postranní rozmìr. Pokud jste zmìnili rozmìry sporáku, je nutné správnì vyrovnat zaøízení proti pøeklopení. Spotøebiè se dodává bez zástrèky a napájecího kabelu. Vhodnı typ kabelù: H05 RR-F s pøíslu nım prùøezem. UPOZORNÌNÍ! Ne zapojíte sí ovı kabel do svorkovnice, zmìøte napìtí mezi fázemi v místní síti. Pro správnou elektrickou instalaci se následnì øiïte informacemi o pøipojení na títku na zadní stranì spotøebièe. Tímto postupem pøedejdete chybám v instalaci a po kození elektrickıch souèástí spotøebièe. UPOZORNÌNÍ! Napájecí kabel se nesmí dotıkat èásti spotøebièe zobrazené na obrázku. POZOR! Jestli e je prostor mezi pracovními plochami kuchyòské linky vìt í, ne je íøka spotøebièe, pak musíte pro vystøedìní spotøebièe upravit postranní rozmìr Elektrická instalace UPOZORNÌNÍ! Vırobce nenese odpovìdnost za úrazy èi kody zpùsobené nedodr ením bezpeènostních pokynù uvedenıch v kapitolách o bezpeènosti.

32 ENERGETICKÁ ÚÈINNOST 15.1 Produktovı list a informace o troubách dle smìrnice komise EU 65-66/2014 Název dodavatele Oznaèení modelu AEG 47095VD-MN 47095VD-WN Index energetické úèinnosti 96.2 Tøída energetické úèinnosti Spotøeba energie se standardním zatí ením, konvenèní re im Spotøeba energie se standardním zatí ením, intenzivní horkovzdu nı re im A 0.84 kwh/cyklus 0.76 kwh/cyklus Poèet otvorù 1 Tepelnı zdroj Objem Typ trouby Elektrická energie 57 l Trouba ve volnì stojícím sporáku Hmotnost 47095VD-MN 47095VD-WN 43.0 kg 43.0 kg EN Elektrické spotøebièe na vaøení pro domácnost - èást 1: Sporáky, trouby, parní trouby a grily - Metody mìøení funkce Trouba - Úspora energie Tento spotøebiè je vybaven funkcemi, které vám pomohou u etøit energii pøi ka dodenním vaøení. V eobecné rady Ujistìte se, e pøi provozu spotøebièe jsou dvíøka trouby správnì zavøená, a bìhem pøípravy jídla je ponechte zavøená co nejvíce. Pro efektivnìj í úsporu energie pou ívejte kovové nádobí. Je-li to mo né, jídlo vkládejte do trouby, ani byste ji pøedehøívali. Je-li doba peèení del í ne 30 minut, sni te teplotu trouby na minimum 3-10 minut pøed koncem peèení (v závislosti na dobì peèení). Peèení nadále zajistí zbytkové teplo uvnitø trouby. Zbytkové teplo mù ete vyu ít k ohøevu jiného jídla. Horkovzdu né peèení - je-li to mo né, pro úsporu energie pou ívejte funkce s ventilátorem. Uchování teploty jídla - chcete-li vyu ít zbytkové teplo k uchování teploty pokrmu, zvolte nejni í mo né nastavení teploty. 16. POZNÁMKY K OCHRANÌ IVOTNÍHO PROSTØEDÍ Recyklujte materiály oznaèené symbolem. Obaly vyhoïte do pøíslu nıch odpadních kontejnerù k recyklaci. Pomáhejte chránit ivotní prostøedí a lidské zdraví a recyklovat elektrické a elektronické spotøebièe urèené k likvidaci. Spotøebièe oznaèené pøíslu nım symbolem nelikvidujte

33 spolu s domovním odpadem. Spotøebiè odevzdejte v místním sbìrném dvoøe nebo kontaktujte místní úøad. ÈESKY 33

34 34 OBSAH 1. BEZPEÈNOSTNÉ INFORMÁCIE BEZPEÈNOSTNÉ POKYNY POPIS SPOTREBIÈA PRED PRVİM POU ITÍM VARNİ PANEL KA DODENNÉ POU ÍVANIE HORÁK - RADY A TIPY VARNİ PANEL O ETROVANIE A ÈISTENIE RÚRA KA DODENNÉ POU ÍVANIE RÚRA - ÈASOVÉ FUNKCIE RÚRA - POU ÍVANIE PRÍSLU ENSTVA RÚRA - RADY A TIPY RÚRA O ETROVANIE A ÈISTENIE RIE ENIE PROBLÉMOV IN TALÁCIA ENERGETICKÁ ÚÈINNOS DOSIAHNITE TIE NAJLEP IE VİSLEDKY Ïakujeme vám, e ste si vybrali tento vırobok znaèky AEG. Vyrobili sme ho tak, aby vám dlhé roky poskytoval dokonalı vıkon, s vyu itím inovaènıch technológií, ktoré u¾ahèujú ivot. To sú vlastnosti, ktoré u be nıch spotrebièov mo no nenájdete. Venujte, prosím, nieko¾ko minút tomuto návodu a dôkladne si ho preèítajte, aby ste svoj spotrebiè mohli vyu íva èo najlep ie. Nav tívte na u stránku, kde nájdete: Tipy na pou ívanie, bro úry, rie enie problémov a informácie o údr be: Zaregistrujte si produkt a vyu ite tak e te lep í servis: Do spotrebièa si mô ete zakúpi príslu enstvo, spotrebnı materiál a originálne náhradné diely: /shop STAROSTLIVOS A SLU BY ZÁKAZNÍKOM Odporúèame, aby ste pou ívali originálne náhradné diely. Keï budete kontaktova autorizované servisné stredisko, nezabudnite si pripravi nasledujúce údaje: Model, èíslo vırobku, sériové èíslo. Tieto informácie nájdete na typovom títku. Varovanie/upozornenie Bezpeènostné pokyny V eobecné informácie a tipy Ochrana ivotného prostredia Vyhradzujeme si právo na zmeny bez predchádzajúceho upozornenia.

35 1. BEZPEÈNOSTNÉ INFORMÁCIE Pred in taláciou a pou ívaním spotrebièa si pozorne preèítajte prilo enı návod na pou ívanie. Vırobca nie je zodpovednı za kody a zranenia spôsobené nesprávnou in taláciou a pou ívaním. Návod na pou ívanie uchovávajte v dy v blízkosti spotrebièa, aby ste doò mohli v budúcnosti nahliadnu. 1.1 Bezpeènos detí a zranite¾nıch osôb VAROVANIE! Nebezpeèenstvo udusenia, poranenia alebo trvalého postihnutia. Tento spotrebiè smú pou íva deti star ie ako 8 rokov a osoby so zní enou fyzickou, zmyslovou alebo psychickou spôsobilos ou alebo nedostatkom skúseností a znalostí, iba ak sú pod dozorom zodpovednej osoby alebo ak boli zodpovednou osobou pouèené o bezpeènom pou ívaní spotrebièa a rozumejú prípadnım rizikám. Nedovo¾te, aby sa deti hrali so spotrebièom. Obaly uschovajte mimo dosahu detí. Nedovo¾te de om ani domácim zvieratám priblí i sa k spotrebièu poèas prevádzky alebo keï je horúci. Prístupné èasti sú horúce. Èistenie a údr bu nesmú vykonáva deti bez dozoru. 1.2 V eobecné bezpeènostné pokyny SLOVENSKY 35 Nain talova tento spotrebiè a vymeni kábel smie iba kvalifikovaná osoba. Spotrebiè nepou ívajte prostredníctvom externého èasovaèa ani samostatného dia¾kového ovládania. Varenie na oleji alebo tuku na varnom paneli bez doh¾adu mô e by nebezpeèné a mô e spôsobi po iar. Nikdy sa nepokú ajte zahasi oheò vodou, ale vypnite spotrebiè a potom zakryte plameò, napr. pokrievkou alebo hasiacou prikrıvkou.

36 36 Na varnom povrchu nenechávajte iadne predmety. Na èistenie spotrebièa nepou ívajte parné èistièe. Kovové predmety, napríklad no e, vidlièky, ly ice a pokrievky by sa nemali klás na povrch varného panela, preto e sa mô u zohria. Ak je sklokeramickı/sklenenı povrch prasknutı, vypnite spotrebiè, aby ste vylúèili mo nos úrazu elektrickım prúdom. Poèas èinnosti sa vnútorné èasti spotrebièa zohrejú na vysokú teplotu. Nedotıkajte sa ohrevnıch èlánkov v spotrebièi. Pri vyberaní alebo vkladaní príslu enstva alebo nádob na peèenie v dy pou ívajte kuchynské rukavice. Pred údr bou odpojte spotrebiè od elektrickej siete. Dbajte na to, aby bol spotrebiè pred vımenou iarovky vypnutı, aby bolo vylúèené nebezpeèenstvo zásahu elektrickım prúdom. Na èistenie skla dvierok nepou ívajte drsné prá kové prostriedky, ani ostré kovové krabky, preto e by mohli po kraba povrch, èo mô e spôsobi rozbitie skla. Ak je po kodenı elektrickı napájací kábel, musíte ho da vymeni u vırobcu, v autorizovanom servisnom stredisku alebo u kvalifikovanej osoby, aby sa predi lo nebezpeèenstvu. Buïte opatrní, keï sa dotıkate zásuvky na skladovanie. Mô e by horúca. Ak chcete vybra zasúvacie li ty, najprv potiahnite prednú èas zasúvacích lí t a potom zadnı koniec smerom od boènej steny a vyberte ich. Pri in talácii zasúvacích lí t zvo¾te opaènı postup. Odpájacie zariadenie musí by zaèlenené v pevnej kabelá i v súlade s pravidlami a predpismi, ktoré sa tıkajú zapájania.

37 SLOVENSKY BEZPEÈNOSTNÉ POKYNY 2.1 In talácia VAROVANIE! Tento spotrebiè smie nain talova iba kvalifikovaná osoba. Odstráòte v etok obalovı materiál. Po kodenı spotrebiè nein talujte ani nepou ívajte. Dodr iavajte pokyny na in taláciu dodané so spotrebièom. Pri premiestòovaní spotrebièa buïte v dy opatrní, preto e je a kı. V dy pou ívajte bezpeènostné rukavice. Spotrebiè ne ahajte za rukovä. Kuchynská skrinka a príslu nı vıklenok musia ma vhodné rozmery. Dodr iavajte po adovanú minimálnu vzdialenos od inıch spotrebièov a nábytku. Uistite sa, e kon trukcie, pod ktorımi a ved¾a ktorıch je spotrebiè nain talovanı, sú bezpeèné. Niektoré súèasti spotrebièa sú pod napätím. Spotrebiè zabudujte do nábytku, aby ste zabránili kontaktu s nebezpeènımi èas ami. Po bokoch spotrebièa musia by umiestnené spotrebièe alebo zariadenia nanajvı rovnakej vı ky. Spotrebiè nein talujte na podstavec. Spotrebiè nein talujte ved¾a dverí ani pod okno. Predídete tak zhodeniu horúceho kuchynského riadu zo spotrebièa pri otvorení dverí alebo okna. Aby ste predi li prevrhnutiu spotrebièa, nezabudnite nain talova stabilizaèné pomôcky. Pozrite si èas In talácia. 2.2 Zapojenie do elektrickej siete VAROVANIE! Hrozí nebezpeèenstvo po iaru a zásahu elektrickım prúdom. V etky práce spojené so zapojením do elektrickej siete smie vykona vıluène kvalifikovanı elektrikár. Spotrebiè musí by uzemnenı. Uistite sa, e elektrické údaje uvedené na typovom títku spotrebièa zodpovedajú parametrom elektrickej siete. Ak nie, kontaktujte elektrikára. V dy pou ívajte správne in talovanú uzemnenú zásuvku. Nepou ívajte adaptéry, rozdvojky ani predl ovacie prívodné káble. Nedovo¾te, aby sa napájacie elektrické káble dotkli alebo dostali do blízkosti dvierok spotrebièa najmä vtedy, keï sú dvierka horúce. Zariadenie na ochranu pred dotykom elektrickıch èastí pod napätím a izolovanıch èastí treba namontova tak, aby sa nedalo odstráni bez nástrojov. Zástrèku zapojte do zásuvky a na konci in talácie. Uistite sa, e je napájací elektrickı kábel po in talácii prístupnı. Ak je sie ová zásuvka uvo¾nená, nezapájajte do nej sie ovú zástrèku. Pri odpájaní spotrebièa od elektrickej siete ne ahajte za napájací elektrickı kábel. V dy ahajte za zástrèku. Pou ite iba správne odpájacie zariadenia: ochranné istièe alebo poistky (skrutkovacie poistky treba vybra z dr iaka). Elektrická sie v domácnosti musí ma odpájacie zariadenie, ktoré umo ní odpojenie spotrebièa od elektrickej siete na v etkıch póloch. Vzdialenos kontaktov odpájacieho zariadenia musí by minimálne 3 mm. Skôr ako zapojíte sie ovú zástrèku do sie ovej zásuvky, úplne zavrite dvierka spotrebièa. 2.3 Pou itie VAROVANIE! Nebezpeèenstvo zranenia a popálenín. Hrozí nebezpeèenstvo úrazu elektrickım prúdom. Tento spotrebiè pou ívajte iba v domácom prostredí. Nemeòte technické charakteristiky tohto spotrebièa. Zabezpeète, aby boli vetracie otvory vo¾né.

SK SPORÁK NÁVOD K POU ITÍ 2 NÁVOD NA POU ÍVANIE 30

SK SPORÁK NÁVOD K POU ITÍ 2 NÁVOD NA POU ÍVANIE 30 EKK54552OX CS SPORÁK SK SPORÁK NÁVOD K POU ITÍ 2 NÁVOD NA POU ÍVANIE 30 2 OBSAH 1. BEZPEÈNOSTNÍ INFORMACE... 3 2. BEZPEÈNOSTNÍ POKYNY...4 3. POPIS SPOTØEBIÈE...7 4. PØED PRVNÍM POU ITÍM...8 5. VARNÁ DESKA

Více

EOA3414 EOA3454. CS Trouba Návod k pou ití 2 SK Rúra Návod na pou ívanie 31

EOA3414 EOA3454. CS Trouba Návod k pou ití 2 SK Rúra Návod na pou ívanie 31 EOA3414 EOA3454 CS Trouba Návod k pou ití 2 SK Rúra Návod na pou ívanie 31 2 www.electrolux.com OBSAH 1. BEZPEÈNOSTNÍ INFORMACE... 3 2. BEZPEÈNOSTNÍ POKYNY...4 3. POPIS SPOTØEBIÈE...7 4. PØED PRVNÍM POU

Více

EKC54500OX... CS SPORÁK NÁVOD K POU ITÍ 2 SK SPORÁK NÁVOD NA POU ÍVANIE 26

EKC54500OX... CS SPORÁK NÁVOD K POU ITÍ 2 SK SPORÁK NÁVOD NA POU ÍVANIE 26 EKC54500OX...... CS SPORÁK NÁVOD K POU ITÍ 2 SK SPORÁK NÁVOD NA POU ÍVANIE 26 2 www.electrolux.com OBSAH 1. BEZPEÈNOSTNÍ INFORMACE........................................................... 3 2. BEZPEÈNOSTNÍ

Více

EKC51150OW. CS Sporák Návod k pou ití 2 SK Sporák Návod na pou ívanie 24

EKC51150OW. CS Sporák Návod k pou ití 2 SK Sporák Návod na pou ívanie 24 EKC51150OW CS Sporák Návod k pou ití 2 SK Sporák Návod na pou ívanie 24 2 OBSAH 1. BEZPEÈNOSTNÍ INFORMACE... 3 2. BEZPEÈNOSTNÍ POKYNY...5 3. POPIS SPOTØEBIÈE...7 4. PØED PRVNÍM POU ITÍM...8 5. VARNÁ DESKA

Více

Návod k použití EOC5627. 822 927 965-B-210406-01 c

Návod k použití EOC5627. 822 927 965-B-210406-01 c E l e k t r i c k á v e s t a v ì n á t r o u b a Návod k použití EOC5627 822 927 965-B-210406-01 c Vážená zákaznice, vážený zákazníku pøeètìte si prosím pozornì tento návod k použití a uschovejte ho i

Více

návod k použití Sklokeramická varná deska EHC60040X

návod k použití Sklokeramická varná deska EHC60040X návod k použití Sklokeramická varná deska EHC60040X 2 electrolux Obsah Electrolux. Thinking of you. Více o nás naleznete na adrese www.electrolux.com Bezpečnostní informace 2 Instalace 3 Popis spotřebiče

Více

EKC52500O... CS SPORÁK NÁVOD K POU ITÍ 2 SK SPORÁK NÁVOD NA POU ÍVANIE 23

EKC52500O... CS SPORÁK NÁVOD K POU ITÍ 2 SK SPORÁK NÁVOD NA POU ÍVANIE 23 EKC52500O...... CS SPORÁK NÁVOD K POU ITÍ 2 SK SPORÁK NÁVOD NA POU ÍVANIE 23 2 www.electrolux.com OBSAH 1. BEZPEÈNOSTNÍ INFORMACE........................................................... 3 2. BEZPEÈNOSTNÍ

Více

Vaše uživatelský manuál AEG-ELECTROLUX E41.243-1M http://cs.yourpdfguides.com/dref/2627252

Vaše uživatelský manuál AEG-ELECTROLUX E41.243-1M http://cs.yourpdfguides.com/dref/2627252 Můžete si přečíst doporučení v uživatelské příručce, technickém průvodci, nebo průvodci instalací pro AEG-ELECTROLUX E41.243-1M. Zjistíte si odpovědi na všechny vaše otázky, týkající se v uživatelské příručce

Více

Návod k použití. Trouba ZOB10401XV

Návod k použití. Trouba ZOB10401XV CS Návod k použití Trouba ZOB10401XV Obsah Bezpečnostní informace 2 Bezpečnostní pokyny 3 Popis spotřebiče 5 Před prvním použitím 5 Denní používání 6 Doplňkové funkce 6 Tipy a rady 7 Čištění a údržba 11

Více

E43012-5 Návod k použití Elektrická vestavìná trouba

E43012-5 Návod k použití Elektrická vestavìná trouba E43012-5 Návod k použití Elektrická vestavìná trouba 2 Obsah Dìkujeme, že jste si vybrali jeden z našich vysoce kvalitních výrobkù. Pøeètìte si prosím pozornì tento návod k použití, abyste zajistili optimální

Více

HK634070IB Návod k použití Sklokeramická varná deska

HK634070IB Návod k použití Sklokeramická varná deska HK634070IB Návod k použití Sklokeramická varná deska 2 Obsah Děkujeme, že jste si vybrali jeden z našich vysoce kvalitních výrobků. Přečtěte si prosím pozorně tento návod k použití, abyste zajistili optimální

Více

B4101-5 Návod k použití Elektrická vestavìná trouba

B4101-5 Návod k použití Elektrická vestavìná trouba B4101-5 Návod k použití Elektrická vestavìná trouba 2 Obsah Dìkujeme, že jste si vybrali jeden z našich vysoce kvalitních výrobkù. Pøeètìte si prosím pozornì tento návod k použití, abyste zajistili optimální

Více

Vaše uživatelský manuál AEG-ELECTROLUX E4403-5-A http://cs.yourpdfguides.com/dref/2627464

Vaše uživatelský manuál AEG-ELECTROLUX E4403-5-A http://cs.yourpdfguides.com/dref/2627464 Můžete si přečíst doporučení v uživatelské příručce, technickém průvodci, nebo průvodci instalací pro AEG-ELECTROLUX E4403-5-A. Zjistíte si odpovědi na všechny vaše otázky, týkající se v uživatelské příručce

Více

INSTALACE ELEKTRICKÉ PØIPOJENÍ VŠEOBECNÉ POKYNY A UPOZORNÌNÍ MINISPORÁK A JEHO PØÍSLUŠENSTVÍ OVLÁDACÍ PANEL

INSTALACE ELEKTRICKÉ PØIPOJENÍ VŠEOBECNÉ POKYNY A UPOZORNÌNÍ MINISPORÁK A JEHO PØÍSLUŠENSTVÍ OVLÁDACÍ PANEL 3cz66011.fm5 Page 4 Tuesday, January 29, 2002 1:51 PM NÁVOD K POUŽITÍ INSTALACE ELEKTRICKÉ PØIPOJENÍ VŠEOBECNÉ POKYNY A UPOZORNÌNÍ PØED PRVNÍM POUŽITÍM SPOTØEBIÈÙ MINISPORÁK A JEHO PØÍSLUŠENSTVÍ OVLÁDACÍ

Více

návod k použití Elektrická vestavìná trouba EON33100

návod k použití Elektrická vestavìná trouba EON33100 návod k použití Elektrická vestavìná trouba EON33100 We were thinking of you when we made this product Vítejte ve svìtì Electroluxu Vybrali jste si prvotøídní výrobek Electrolux, který si, jak vìøíme,

Více

Vaše uživatelský manuál AEG-ELECTROLUX E3781-4-M DE R07 http://cs.yourpdfguides.com/dref/808688

Vaše uživatelský manuál AEG-ELECTROLUX E3781-4-M DE R07 http://cs.yourpdfguides.com/dref/808688 Můžete si přečíst doporučení v uživatelské příručce, technickém průvodci, nebo průvodci instalací pro AEG-ELECTROLUX E3781-4-M DE R07. Zjistíte si odpovědi na všechny vaše otázky, týkající se v uživatelské

Více

3cz33004.fm Page 109 Friday, March 12, 2004 6:20 PM VŠEOBECNÉ POKYNY A UPOZORNÌNÍ JAK ODSTRANIT PORUCHU SERVIS INSTALACE

3cz33004.fm Page 109 Friday, March 12, 2004 6:20 PM VŠEOBECNÉ POKYNY A UPOZORNÌNÍ JAK ODSTRANIT PORUCHU SERVIS INSTALACE 3cz33004.fm Page 109 Friday, March 12, 2004 6:20 PM NÁVOD K POUŽITÍ PØED PRVNÍM POUŽITÍM VINNÉHO SKLÍPKU RADY K OCHRANÌ ŽIVOTNÍHO PROSTØEDÍ VŠEOBECNÉ POKYNY A UPOZORNÌNÍ NÌCO O VÍNÌ JAK SPOTØEBIÈ POUŽIVAT

Více

COMPETENCE C3100-1. Vestavný elektrický sporák s vestavnou plynovou varnou deskou. Návod k použití. Návod k instalaci

COMPETENCE C3100-1. Vestavný elektrický sporák s vestavnou plynovou varnou deskou. Návod k použití. Návod k instalaci COMPETENCE C3100-1 Vestavný elektrický sporák s vestavnou plynovou varnou deskou Návod k použití Návod k instalaci Vážená zákaznice, vážený zákazníku pøeètìte si prosím pozornì tento návod. Velmi dùležité

Více

67670K-MN. indukční varná deska

67670K-MN. indukční varná deska 67670K-MN Návod k použití Sklokeramická indukční varná deska 2 Obsah Děkujeme, že jste si vybrali jeden z našich vysoce kvalitních výrobků. Přečtěte si prosím pozorně tento návod k použití, abyste zajistili

Více

RADY K OCHRANÌ ŽIVOTNÍHO PROSTØEDÍ

RADY K OCHRANÌ ŽIVOTNÍHO PROSTØEDÍ NÁVOD K POUŽITÍ % PØED POUŽITÍM SPOTØEBIÈE...STRANA 24 RADY K OCHRANÌ ŽIVOTNÍHO PROSTØEDÍ...STRANA 24 VŠEOBECNÉ POKYNY A UPOZORNÌNÍ...STRANA 25 POPIS SPOTØEBIÈE...STRANA 26 PØIPOJENÍ SPOTØEBIÈE K ELEKTRICKÉ

Více

Vaše uživatelský manuál AEG-ELECTROLUX B4101-5-B http://cs.yourpdfguides.com/dref/2624828

Vaše uživatelský manuál AEG-ELECTROLUX B4101-5-B http://cs.yourpdfguides.com/dref/2624828 Můžete si přečíst doporučení v uživatelské příručce, technickém průvodci, nebo průvodci instalací pro AEG-ELECTROLUX B4101-5-B. Zjistíte si odpovědi na všechny vaše otázky, týkající se v uživatelské příručce

Více

návod k použití Elektrická vestavìná trouba EOB64101

návod k použití Elektrická vestavìná trouba EOB64101 návod k použití Elektrická vestavìná trouba EOB64101 We were thinking of you when we made this product Vítejte ve svìtì Electroluxu Vybrali jste si prvotøídní výrobek Electrolux, který si, jak vìøíme,

Více

Vaše uživatelský manuál AEG-ELECTROLUX B4401-4-M http://cs.yourpdfguides.com/dref/807193

Vaše uživatelský manuál AEG-ELECTROLUX B4401-4-M http://cs.yourpdfguides.com/dref/807193 Můžete si přečíst doporučení v uživatelské příručce, technickém průvodci, nebo průvodci instalací pro AEG-ELECTROLUX B4401-4-M. Zjistíte si odpovědi na všechny vaše otázky, týkající se v uživatelské příručce

Více

návod k použití Elektrická vestavìná trouba EON31000

návod k použití Elektrická vestavìná trouba EON31000 návod k použití Elektrická vestavìná trouba EON31000 We were thinking of you when we made this product Vítejte ve svìtì Electroluxu Vybrali jste si prvotøídní výrobek Electrolux, který si, jak vìøíme,

Více

Návod k použití Sporák 47036IU-MN

Návod k použití Sporák 47036IU-MN CS Návod k použití Sporák 47036IU-MN 2 www.aeg.com OBSAH 1. BEZPEČNOSTNÍ INFORMACE...3 2. BEZPEČNOSTNÍ POKYNY...5 3. POPIS SPOTŘEBIČE... 7 4. PŘED PRVNÍM POUŽITÍM... 8 5. VARNÁ DESKA DENNÍ POUŽÍVÁNÍ...9

Více

Návod k použití 2 Návod na používanie 29 CS SK. Sporák Sporák ZCK552H1WA ZCK552H1XA

Návod k použití 2 Návod na používanie 29 CS SK. Sporák Sporák ZCK552H1WA ZCK552H1XA CS SK Návod k použití 2 Návod na používanie 29 Sporák Sporák ZCK552H1WA ZCK552H1XA CZ SK Obsah Bezpečnostní informace 2 Bezpečnostní pokyny 3 Popis spotřebiče 7 Před prvním použitím 8 Varná deska Denní

Více

DŮLEŽITÉ INFORMACE K BEZPEČNOSTI NEBEZPEČÍ VAROVÁNÍ. ČESKY Instalace strana 2 Návod k použití Strana

DŮLEŽITÉ INFORMACE K BEZPEČNOSTI NEBEZPEČÍ VAROVÁNÍ. ČESKY Instalace strana 2 Návod k použití Strana ČESKY Instalace strana 2 Návod k použití Strana DŮLEŽITÉ INFORMACE K BEZPEČNOSTI VAŠE BEZPEČNOST I BEZPEČNOST DALŠÍCH OSOB JE VELMI DŮLEŽITÁ V tomto návodu i na spotřebiči samotném můžete najít důležitá

Více

návod k použití Sklokeramická indukční varná deska EHD68210P

návod k použití Sklokeramická indukční varná deska EHD68210P návod k použití Sklokeramická indukční varná deska EHD68210P 2 electrolux Obsah Electrolux. Thinking of you. Více o nás naleznete na adrese www.electrolux.com Bezpečnostní informace 2 Popis spotřebiče

Více

návod k použití Elektrická vestavìná trouba EOK76030

návod k použití Elektrická vestavìná trouba EOK76030 návod k použití Elektrická vestavìná trouba EOK76030 We were thinking of you when we made this product Vítejte ve svìtì Electroluxu Vybrali jste si prvotøídní výrobek Electrolux, který si, jak vìøíme,

Více

Návod k použití. Trouba ZOB10401XV

Návod k použití. Trouba ZOB10401XV CS Návod k použití Trouba ZOB10401XV Obsah Bezpečnostní informace 2 Bezpečnostní pokyny _ 3 Popis spotřebiče 5 Před prvním použitím _ 5 Denní používání 6 Doplňkové funkce _ 6 Bezpečnostní informace Užitečné

Více

Návod k použití Sporák 47056VS-MN 47056VS-W8 47056VS-WN

Návod k použití Sporák 47056VS-MN 47056VS-W8 47056VS-WN CS Návod k použití Sporák 47056VS-MN 47056VS-W8 47056VS-WN 2 www.aeg.com OBSAH 1. BEZPEČNOSTNÍ INFORMACE...3 2. BEZPEČNOSTNÍ POKYNY...5 3. POPIS SPOTŘEBIČE... 7 4. PŘED PRVNÍM POUŽITÍM... 8 5. VARNÁ DESKA

Více

návod k použití Elektrická vestavìná trouba EOB68000

návod k použití Elektrická vestavìná trouba EOB68000 návod k použití Elektrická vestavìná trouba EOB68000 We were thinking of you when we made this product Vítejte ve svìtì Electroluxu Vybrali jste si prvotøídní výrobek Electrolux, který si, jak vìøíme,

Více

B C I L F G H. POPIS ELEKTROSPOT EBIâE

B C I L F G H. POPIS ELEKTROSPOT EBIâE POPIS ELEKTROSPOT EBIâE A B C D E F G H I L Knoflík termostatu Knoflík ãasového spínaãe Svûtelná kontrolka Knoflík pro volbu funkcí Sklenûná dvífika Spodní topné tûleso Ro t Plech na peãení Tvarovan ro

Více

PRINCESS 162000 rotační gril - NÁVOD K OBSLUZE

PRINCESS 162000 rotační gril - NÁVOD K OBSLUZE PRINCESS 162000 rotační gril - NÁVOD K OBSLUZE Nejprve si pečlivě přečtěte návod k použití a myslete na to, že ho ještě můžete později potřebovat. Zkontrolujte, zda napětí v síti odpovídá napětí, pro které

Více

Vaše uživatelský manuál BOSCH HEB34D550 http://cs.yourpdfguides.com/dref/3570731

Vaše uživatelský manuál BOSCH HEB34D550 http://cs.yourpdfguides.com/dref/3570731 Můžete si přečíst doporučení v uživatelské příručce, technickém průvodci, nebo průvodci instalací pro. Zjistíte si odpovědi na všechny vaše otázky, týkající se v uživatelské příručce (informace, specifikace,

Více

K6C7M. Sporák se sklokeramickou deskou. Návod k instalaci a použití

K6C7M. Sporák se sklokeramickou deskou. Návod k instalaci a použití K6C7M Sporák se sklokeramickou deskou Návod k instalaci a použití K6C7M Sporák se sklokeramickou deskou Návod k instalaci a použití Vážený zákazníku, dìkujeme Vám, že jste si zakoupil výrobek spoleènosti

Více

P EHLEDNÁ TABULKA. Poloha ro tu a pfiíslu enství Poznámky/Rady. Poloha knoflíku termostatu. Poloha knoflíku pro volbu funkcí.

P EHLEDNÁ TABULKA. Poloha ro tu a pfiíslu enství Poznámky/Rady. Poloha knoflíku termostatu. Poloha knoflíku pro volbu funkcí. POPIS ELEKTROSPOT EBIâE A knoflík termostatu B knoflík ãasového spínaãe C svûtelná kontrolka D knoflík pro volbu funkcí E sklenûná dvífika F spodní topné tûleso G ploch ro t H plech na peãení I tvarovan

Více

Vaše uživatelský manuál CONSTRUCTA CH130290 http://cs.yourpdfguides.com/dref/3654992

Vaše uživatelský manuál CONSTRUCTA CH130290 http://cs.yourpdfguides.com/dref/3654992 Můžete si přečíst doporučení v uživatelské příručce, technickém průvodci, nebo průvodci instalací pro. Zjistíte si odpovědi na všechny vaše otázky, týkající se v uživatelské příručce (informace, specifikace,

Více

TO 2038. Toustovací trouba. Příručka uživatele

TO 2038. Toustovací trouba. Příručka uživatele Toustovací trouba TO 2038 Příručka uživatele Děkujeme vám za vaše rozhodnutí k nákupu tohoto výrobku. Před instalací, zapnutím a nastavováním trouby si prosím přečtěte celý návod obsahuje důležité informace

Více

VŠEOBECNÉ POKYNY A UPOZORNÌNÍ JAK POUŽÍVAT MRAZICÍ ODDÍL

VŠEOBECNÉ POKYNY A UPOZORNÌNÍ JAK POUŽÍVAT MRAZICÍ ODDÍL 3cz33007.fm Page 14 Tuesday, November 19, 2002 3:59 PM NÁVOD K POUŽITÍ PØED POUŽITÍM CHLADNIÈKY RADY K OCHRANÌ ŽIVOTNÍHO PROSTØEDÍ VŠEOBECNÉ POKYNY A UPOZORNÌNÍ JAK POUŽÍVAT CHLADICÍ ODDÍL JAK POUŽÍVAT

Více

Bezpeènostní upozornìní a dobré zvyky, které byste mìli dodržovat

Bezpeènostní upozornìní a dobré zvyky, které byste mìli dodržovat Margherita Dìkujeme Vám, že jste si vybrali výrobek od firmy Ariston. Tato automatická praèka Margherita je spolehlivá a snadno se používá. Doporuèujeme Vám, abyste si tento návod pozornì pøeèetli. S praèkou

Více

12392_12396cz_#431-2005_03/05bt Montáž a návod pro obsluhu plynového grilu s lávovými kameny Èíslo výrobku 12392 & 12396 Pøed zprovoznìním tohoto vysoce kvalitního grilu si prosím peèlivì pøeètìte tento

Více

Sklokeramická deska PVD 830 N. Návod k obsluze

Sklokeramická deska PVD 830 N. Návod k obsluze Sklokeramická deska PVD 830 N Návod k obsluze 1 Obr. 1 Obr. 2 Obr. 3 Čas/Časovač/Odpočítávání Indikátor rozšířené zóny Zapnutí/vypnutí a zobrazení varné zóny Tlačítko Memory (paměť) Zóna časovače Tlačítka

Více

Instalace. Dùle ité: Pøed provádìním jakýchkoli seøizovacích nebo údr bových prací odpojte spotøebiè od sítì.

Instalace. Dùle ité: Pøed provádìním jakýchkoli seøizovacích nebo údr bových prací odpojte spotøebiè od sítì. Dùležité Pro zajištìní trvalé EFEKTIVITY a BEZPEÈNOSTI tohoto zaøízení doporuèujeme: l opravy svìøte pouze výrobcem autorizovanému servisnímu støedisku l vždy musí být použity originální náhradní díly.

Více

NEBEZPEČÍ VAROVÁNÍ. Označuje nebezpečnou situaci, kterou je třeba odvrátit, jinak způsobí vážná poranění.

NEBEZPEČÍ VAROVÁNÍ. Označuje nebezpečnou situaci, kterou je třeba odvrátit, jinak způsobí vážná poranění. ČESKY Instalace strana 2 Návod k použití Strana DŮLEŽITÉ INFORMACE K BEZPEČNOSTI VAŠE BEZPEČNOST I BEZPEČNOST DALŠÍCH OSOB JE VELMI DŮLEŽITÁ V tomto návodu a na samotném spotřebiči jsou důležitá bezpečnostní

Více

Vrtací a bourací kladivo BBMH 1100

Vrtací a bourací kladivo BBMH 1100 Version. česky Vrtací a bourací kladivo BBMH 00 Návod na obsluhu Art.-Nr.: 5209 Art.-Bez.: BBMH00 Obsah: Poznámky: Důležitá upozornění 2 Před uvedením do provozu 2 Řádné použití 3 Všeobecné bezpečnostní

Více

30302007CZ.fm Page 13 Tuesday, March 14, 2006 5:28 PM NÁVOD K POUŽITÍ

30302007CZ.fm Page 13 Tuesday, March 14, 2006 5:28 PM NÁVOD K POUŽITÍ 30302007CZ.fm Page 13 Tuesday, March 14, 2006 5:28 PM NÁVOD K POUŽITÍ PØED POUŽITÍM SPOTØEBIÈE RADY K OCHRANÌ ŽIVOTNÍHO PROSTØEDÍ VŠEOBECNÉ POKYNY A UPOZORNÌNÍ JAK POUŽÍVAT MRAZNIÈKU JAK ODMRAZOVAT A ÈISTIT

Více

Vaše uživatelský manuál AEG-ELECTROLUX B99313-5-M http://cs.yourpdfguides.com/dref/2625857

Vaše uživatelský manuál AEG-ELECTROLUX B99313-5-M http://cs.yourpdfguides.com/dref/2625857 Můžete si přečíst doporučení v uživatelské příručce, technickém průvodci, nebo průvodci instalací pro AEG-ELECTROLUX B99313-5-M. Zjistíte si odpovědi na všechny vaše otázky, týkající se v uživatelské příručce

Více

EOC45752OX EOC5751FAV EOC5751FAX EOC5751FOV EOC5751FOX EOC5751FOZ. CS Trouba Návod k použití

EOC45752OX EOC5751FAV EOC5751FAX EOC5751FOV EOC5751FOX EOC5751FOZ. CS Trouba Návod k použití EOC45752OX EOC5751FAV EOC5751FAX EOC5751FOV EOC5751FOX EOC5751FOZ CS Trouba Návod k použití 2 www.electrolux.com OBSAH 1. BEZPEČNOSTNÍ INFORMACE... 3 2. BEZPEČNOSTNÍ POKYNY...4 3. POPIS SPOTŘEBIČE...7

Více

MODEL: MT05 SERIAL NO:

MODEL: MT05 SERIAL NO: MODEL: MT05 1. Pøed instalací a uvedením mikrovlnné trouby do chodu si pozornì pøeètìte tento návod, který je nedílnou souèástí výrobku. Uschovejte pro pozdìjší použití. 2. Do místa dole vepište výrobní

Více

Version 1.2 česky. Elektrická kolébková pila BWS400. Návod na obsluhu. Art.-Nr.: 100 74 Art.-Bez.: BWS400

Version 1.2 česky. Elektrická kolébková pila BWS400. Návod na obsluhu. Art.-Nr.: 100 74 Art.-Bez.: BWS400 Version 1.2 česky Elektrická kolébková pila BWS400 Návod na obsluhu Art.-Nr.: 100 74 Art.-Bez.: BWS400 Obsah: Poznámky: Důležitá upozornění 2 Před uvedením do provozu 2 Řádné použití 3 Všeobecné bezpečnostní

Více

ZANUSSI CHLADNIÈKA CH ODZIARKA ZT 161 BO (TT 160 ICE) NÁVOD K OBSLUZE INSTRUKCJA OBS UGI NÁVOD NA OBSLUHU CZ PL SK HU

ZANUSSI CHLADNIÈKA CH ODZIARKA ZT 161 BO (TT 160 ICE) NÁVOD K OBSLUZE INSTRUKCJA OBS UGI NÁVOD NA OBSLUHU CZ PL SK HU ZANUSSI CHLADNIÈKA CH ODZIARKA EGYAJTÓS HÛTÕSZEKRÉNY JÉGKÉSZÍTÕ REKESSZEL ZT 161 BO (TT 160 ICE) NÁVOD K OBSLUZE INSTRUKCJA OBS UGI NÁVOD NA OBSLUHU KEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ CZ PL SK HU 200364618 KE/Za/110.

Více

3cz53171.fm5 Page 44 Thursday, January 10, 2002 4:25 PM JAK SNÍŽIT SPOTŘEBU ENERGIE JAK ODSTRANIT PORUCHU SERVIS INSTALACE

3cz53171.fm5 Page 44 Thursday, January 10, 2002 4:25 PM JAK SNÍŽIT SPOTŘEBU ENERGIE JAK ODSTRANIT PORUCHU SERVIS INSTALACE 3cz53171.fm5 Page 44 Thursday, January 10, 2002 4:25 PM NÁVOD K POUŽITÍ PŘED POUŽITÍM VŠEOBECNÉ POKYNY A UPOZORNĚNÍ KUCHAŘSKÉ TIPY JAK SNÍŽIT SPOTŘEBU ENERGIE PÉČE A ÚDRŽBA JAK ODSTRANIT PORUCHU SERVIS

Více

60202010CZ.fm Page 149 Wednesday, May 16, 2007 10:44 AM NÁVOD K POUŽITÍ

60202010CZ.fm Page 149 Wednesday, May 16, 2007 10:44 AM NÁVOD K POUŽITÍ 60202010CZ.fm Page 149 Wednesday, May 16, 2007 10:44 AM NÁVOD K POUŽITÍ POPIS SPOTØEBIÈE PØED POUŽITÍM SPOTØEBIÈE RADY K OCHRANÌ ŽIVOTNÍHO PROSTØEDÍ VŠEOBECNÉ POKYNY A UPOZORNÌNÍ JAK POUŽÍVAT CHLADICÍ

Více

Vaše uživatelský manuál AEG-ELECTROLUX E6831-4-M R05 http://cs.yourpdfguides.com/dref/809153

Vaše uživatelský manuál AEG-ELECTROLUX E6831-4-M R05 http://cs.yourpdfguides.com/dref/809153 Můžete si přečíst doporučení v uživatelské příručce, technickém průvodci, nebo průvodci instalací pro AEG-ELECTROLUX E6831-4-M R05. Zjistíte si odpovědi na všechny vaše otázky, týkající se v uživatelské

Více

BP7314601 BP7314621 BP731462P BP731460C BP731462C BP731460N BP731462N. CS Návod k použití

BP7314601 BP7314621 BP731462P BP731460C BP731462C BP731460N BP731462N. CS Návod k použití BP7314601 BP7314621 BP731462P BP731460C BP731462C BP731460N BP731462N CS Návod k použití 2 www.aeg.com OBSAH 1. BEZPEČNOSTNÍ INFORMACE............................................. 3 2. BEZPEČNOSTNÍ POKYNY................................................

Více

MYČKA NÁDOBÍ CDF 715 T NÁVOD K POUŽITÍ

MYČKA NÁDOBÍ CDF 715 T NÁVOD K POUŽITÍ MYČKA NÁDOBÍ CDF 715 T NÁVOD K POUŽITÍ Blahopfiejeme! Dûkujeme, Ïe jste se rozhodli pro zafiízení firmy Candy; kvalitní myãky nádobí, zaruãující vysok v kon a spolehlivost. Firma Candy vyrábí irok sortiment

Více

ELEKTRICKÝ PŘENOSNÝ KOVEKTOR

ELEKTRICKÝ PŘENOSNÝ KOVEKTOR ELEKTRICKÝ PŘENOSNÝ KOVEKTOR Strana 1 INSTRUKCE K PROVOZU Před snahou zapnout konvektor nebo na něm vykonat údržbu si pečlivě přečtěte tento návod. Dodržujte všechny bezpečnostní pokyny. Nedodržení pokynů

Více

Detailní pohled. . Analogový programátor doby zahájení/ukonèení peèení (pouze u vybraných modelù). D 2

Detailní pohled. . Analogový programátor doby zahájení/ukonèení peèení (pouze u vybraných modelù). D 2 PIZZA max 80 0 00 60 Gratulujeme Vám k nákupu zaøízení znaèky Ariston. Toto zaøízení je velice spolehlivé a jeho obsluha jednoduchá. Doporuèujeme Vám pøeèíst si tento návod k obsluze. Zajistíte tak perfektní

Více

NÁVOD K INSTALACI BAZÉNU. 3,05 x 0,76 m 3,6 x 0,76 m 3,6 x 0,91 m 4,6 x 1,10 m 5,5 x 1,22 m. www.marimex.cz

NÁVOD K INSTALACI BAZÉNU. 3,05 x 0,76 m 3,6 x 0,76 m 3,6 x 0,91 m 4,6 x 1,10 m 5,5 x 1,22 m. www.marimex.cz NÁVOD K INSTALACI BAZÉNU Tampa 3,05 x 0,76 m 3,6 x 0,76 m 3,6 x 0,91 m 4,6 x 1,10 m 5,5 x 1,22 m www.marimex.cz www.shop.marimex.cz - nejvût í internetov obchod s bazény Libu ská 264, Praha 4 www.aquamar.cz

Více

Inspirováno ivotem. Kombinace chladnièka/mraznièka Návod u ivatele HRF-663DTA2* HRF-663DTB2* HRF-663DSA2* HRF-663DSB2* HRF-660S.

Inspirováno ivotem. Kombinace chladnièka/mraznièka Návod u ivatele HRF-663DTA2* HRF-663DTB2* HRF-663DSA2* HRF-663DSB2* HRF-660S. Inspirováno ivotem Kombinace chladnièka/mraznièka Návod u ivatele HRF-663DTA2* HRF-663DTB2* HRF-663DSA2* HRF-663DSB2* HRF-660S *=blank WW HS SS Dìkujeme Vám, e jste se rozhodli pro nákup chladnièky znaèky

Více

ELEKTRICKÁ MINIBRUSKA

ELEKTRICKÁ MINIBRUSKA ELEKTRICKÁ MINIBRUSKA PT-5201A/B Návod k obsluze PROKIT'S INDUSTRIES CO., LTD. HTTP://WWW.PROKITS.COM.TW E-MAIL: PK@MAIL.PROKITS.COM.TW 1 Popis 1. Upínací matice 2. Pojistka vřetena 3. Vypínač 4. Přívodní

Více

Vaše odsávací digestoř Popis 4 Úvod 4. Bezpečnost Bezpečnostní opatření, která musíte podniknout 5 Odsávací systémy 6. Používání Ovládací prvky 7

Vaše odsávací digestoř Popis 4 Úvod 4. Bezpečnost Bezpečnostní opatření, která musíte podniknout 5 Odsávací systémy 6. Používání Ovládací prvky 7 OBSAH Vaše odsávací digestoř Popis 4 Úvod 4 Bezpečnost Bezpečnostní opatření, která musíte podniknout 5 Odsávací systémy 6 Používání Ovládací prvky 7 Údržba Čištění 9 Tukové filtry 10 Uhlíkový filtr 10

Více

Vaše uživatelský manuál AEG-ELECTROLUX LAV41250 http://cs.yourpdfguides.com/dref/614201

Vaše uživatelský manuál AEG-ELECTROLUX LAV41250 http://cs.yourpdfguides.com/dref/614201 Můžete si přečíst doporučení v uživatelské příručce, technickém průvodci, nebo průvodci instalací pro AEG-ELECTROLUX LAV41250. Zjistíte si odpovědi na všechny vaše otázky, týkající se v uživatelské příručce

Více

Přístroj pro přípravu vařící vody K5. Návod pro obsluhu a montáž. hospodárně teplá voda. 1

Přístroj pro přípravu vařící vody K5. Návod pro obsluhu a montáž. hospodárně teplá voda. 1 Přístroj pro přípravu vařící vody K5 Návod pro obsluhu a montáž CZ hospodárně teplá voda. 1 Obsah CZ Popis přístroje.. strana 3 Technické údaje..4 Základní informace 4 Bezpečnostní instrukce.4 Příprava...5

Více

NÁVOD K POUŽITÍ. Chcete-li troubu co nejlépe používat, přečtěte si pozorně tento návod a uschovejte si ho pro další potřebu.

NÁVOD K POUŽITÍ. Chcete-li troubu co nejlépe používat, přečtěte si pozorně tento návod a uschovejte si ho pro další potřebu. 31055026aCZ.fm Page 16 Tuesday, June 27, 2006 6:13 PM NÁVOD K POUŽITÍ INSTALACE...17 RADY K OCHRANĚ ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ... 20 UPOZORNĚNÍ... 20 PŘED POUŽITÍM TROUBY... 21 PŘÍSLUŠENSTVÍ TROUBY... 22 ÚDRŽBA

Více

HGK 10. Vestavný sporák. Návod k instalaci a použití

HGK 10. Vestavný sporák. Návod k instalaci a použití HGK 10 Vestavný sporák Návod k instalaci a použití HGK 10 Vestavný sporák Návod k instalaci a použití Vážený zákazníku, dìkujeme Vám, že jste si zakoupil výrobek spoleènosti MERLONI Elettrodomestici, spa.

Více

Převodní (předřadný) transformátor AT-400 NV (AT 400 VA) Obj. č.: 51 13 60. Obsah Strana. 1. Úvod

Převodní (předřadný) transformátor AT-400 NV (AT 400 VA) Obj. č.: 51 13 60. Obsah Strana. 1. Úvod Převodní (předřadný) transformátor AT-400 NV (AT 400 VA) Obj. č.: 51 13 60 Obsah Strana 1. Úvod... 2 2. Účel použití transformátoru... 3 3. Bezpečnostní předpisy... 4 4. Součásti transformátoru... 5 Přední

Více

LAVATHERM 59800. Kondenzaèní sušièka s tepelným èerpadlem. Informace pro uživatele

LAVATHERM 59800. Kondenzaèní sušièka s tepelným èerpadlem. Informace pro uživatele LAVATHERM 59800 Kondenzaèní sušièka s tepelným èerpadlem Informace pro uživatele Vážená zákaznice, vážený zákazníku pøeètìte si prosím pozornì tyto informace pro uživatele a uschovejte si je i pro další

Více

ST-EC 1183. Parní hrnec Návod k použití Záruční podmínky. Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: www.isaturn.cz

ST-EC 1183. Parní hrnec Návod k použití Záruční podmínky. Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: www.isaturn.cz ST-EC 1183 Parní hrnec Návod k použití Záruční podmínky Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: www.isaturn.cz 1 Vážení zákazníci! Gratulujeme Vám ke koupi výrobku od značky Saturn. Jsme si jistí,

Více

Pečící trouba TO 2058 s grilem a pizza kamenem TO 2056 s grilem a pizza kamenem TO 2057 bez grilu. Návod k obsluze

Pečící trouba TO 2058 s grilem a pizza kamenem TO 2056 s grilem a pizza kamenem TO 2057 bez grilu. Návod k obsluze Pečící trouba TO 2058 s grilem a pizza kamenem TO 2056 s grilem a pizza kamenem TO 2057 bez grilu Návod k obsluze Vážený zákazníku, Předtím než začnete přístroj používat, přečtěte si prosím pečlivě následující

Více

........ EOC5751AA CS TROUBA NÁVOD K POUŽITÍ

........ EOC5751AA CS TROUBA NÁVOD K POUŽITÍ EOC5751AA...... CS TROUBA NÁVOD K POUŽITÍ 2 www.electrolux.com OBSAH 1. BEZPEČNOSTNÍ INFORMACE........................................................... 3 2. BEZPEČNOSTNÍ POKYNY..............................................................

Více

Návod k obsluze. BluSpeaker. Bluetooth reproduktor s hlasitým odposlechem

Návod k obsluze. BluSpeaker. Bluetooth reproduktor s hlasitým odposlechem Návod k obsluze BluSpeaker Bluetooth reproduktor s hlasitým odposlechem 1 1 Předmluva Tato příručka vám pomůže vhodně a bezpečně používat váš BluSpeaker 11 Kdo by si měl tento návod přečíst Příručka je

Více

Návod k obsluze. Plynový kondenzaèní kotel Logamax plus GB152-16/24/24K. 7746800029 08/2006 CZ (cs) Pro obsluhu

Návod k obsluze. Plynový kondenzaèní kotel Logamax plus GB152-16/24/24K. 7746800029 08/2006 CZ (cs) Pro obsluhu 7746800029 08/2006 CZ (cs) Pro obsluhu Návod k obsluze Plynový kondenzaèní kotel Logamax plus GB52-6/24/24K Pøed zahájením obsluhy pozornì proètìte Obsah Pøehled základní øídící jednotky Logamatic BC0...........................

Více

Sendvičovač Návod k obsluze

Sendvičovač Návod k obsluze Sendvičovač Návod k obsluze CZ Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze, a to i v případě, že jste již obeznámeni s používáním spotřebičů podobného typu. Spotřebič používejte

Více

Návod k obsluze. Nástìnn plynov kotel Logamax U052-24/28K Logamax U052-24/28 Logamax U054-24K Logamax U054-24. 2061 2153 07/2005 CZ Pro uωivatele

Návod k obsluze. Nástìnn plynov kotel Logamax U052-24/28K Logamax U052-24/28 Logamax U054-24K Logamax U054-24. 2061 2153 07/2005 CZ Pro uωivatele 2061 2153 07/2005 CZ Pro uωivatele Návod k obsluze Nástìnn plynov kotel Logamax U052-24/28K Logamax U052-24/28 Logamax U054-24K Logamax U054-24 6 720 612 229-00.1O Prosím, pøed obsluhou peèlivì pøeèíst

Více

ST-EC1078. Elektrická trouba. Návod k použití Záruční podmínky

ST-EC1078. Elektrická trouba. Návod k použití Záruční podmínky ST-EC1078 Elektrická trouba Návod k použití Záruční podmínky Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: www.isaturn.cz 1 Vážení zákazníci! Gratulujeme Vám ke koupi výrobku od značky Saturn. Jsme

Více

Odpájecí stanice pro SMD. Kontrola teploty, digitální displej, antistatické provedení SP-HA800D

Odpájecí stanice pro SMD. Kontrola teploty, digitální displej, antistatické provedení SP-HA800D Odpájecí stanice pro SMD Kontrola teploty, digitální displej, antistatické provedení SP-HA800D Upozornění Teplota trysek je 400 C a v případě nesprávného zacházení s přístrojem může dojít ke zranění, požáru

Více

VŠEOBECNÉ POKYNY A UPOZORNÌNÍ JAK POUŽÍVAT MRAZICÍ ODDÍL JAK ODMRAZIT MRAZICÍ ODDÍL

VŠEOBECNÉ POKYNY A UPOZORNÌNÍ JAK POUŽÍVAT MRAZICÍ ODDÍL JAK ODMRAZIT MRAZICÍ ODDÍL 3cs33036.fm Page 13 Friday, January 24, 2003 6:41 PM NÁVOD K POUŽITÍ PØED POUŽITÍM CHLADNIÈKY-MRAZNIÈKY RADY K OCHRANÌ ŽIVOTNÍHO PROSTØEDÍ VŠEOBECNÉ POKYNY A UPOZORNÌNÍ JAK POUŽÍVAT CHLADICÍ ODDÍL JAK

Více

Horkovzdušná pistole. Obj. č.: 81 19 51

Horkovzdušná pistole. Obj. č.: 81 19 51 NÁVOD K OBSLUZE Horkovzdušná pistole Obj. č.: 81 19 51 Vč. 4-dílů. Souprava trysek (bodová-, otočná-, širokoúhlá- a okrajová tryska). Ideální pro domácnost, hobby, domácí dílnu apod. k odstranění barev,

Více

BE4013421 CS TROUBA NÁVOD K POUŽITÍ BE401342P

BE4013421 CS TROUBA NÁVOD K POUŽITÍ BE401342P BE4013421 BE401342P CS TROUBA NÁVOD K POUŽITÍ 2 PRO DOKONALÉ VÝSLEDKY Děkujeme vám, že jste si zvolili výrobek značky AEG. Aby vám bezchybně sloužil mnoho let, vyrobili jsme jej s pomocí inovativních technologií,

Více

BC301300N BC301302N BC3331300 BC3331302. CS Návod k použití

BC301300N BC301302N BC3331300 BC3331302. CS Návod k použití BC301300N BC301302N BC3331300 BC3331302 CS Návod k použití 2 www.aeg.com OBSAH 1. BEZPEČNOSTNÍ INFORMACE............................................. 3 2. BEZPEČNOSTNÍ POKYNY................................................

Více

BP7304021 CS TROUBA NÁVOD K POUŽITÍ

BP7304021 CS TROUBA NÁVOD K POUŽITÍ BP7304021 CS TROUBA NÁVOD K POUŽITÍ 2 PRO DOKONALÉ VÝSLEDKY Děkujeme vám, že jste si zvolili výrobek značky AEG. Aby vám bezchybně sloužil mnoho let, vyrobili jsme jej s pomocí inovativních technologií,

Více

ST-EC 1075. Elektrická trouba

ST-EC 1075. Elektrická trouba ST-EC 1075 Elektrická trouba Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: www.isaturn.cz Vážení zákazníci! Gratulujeme Vám ke koupi výrobku od značky Saturn. Jsme si jistí, že náš výrobek se stane

Více

K aplikaci architektonických barev a nátìrù. Urèeno pouze k profesionálnímu použití. Není schváleno k použití ve výbušném prostøedí v Evropì.

K aplikaci architektonických barev a nátìrù. Urèeno pouze k profesionálnímu použití. Není schváleno k použití ve výbušném prostøedí v Evropì. Obsluha/opravy/díly LP 400/500/600/700 Mustang 500/800 Bezvzduchová støíkací stanice 3A7F CS K aplikaci architektonických barev a nátìrù. Urèeno pouze k profesionálnímu použití. Není schváleno k použití

Více

Vaše odsávací digestoř Popis 4 Úvod 4. Bezpečnost Bezpečnostní opatření, která musíte podniknout 5 Odsávací systémy 6. Používání Ovládací prvky 7

Vaše odsávací digestoř Popis 4 Úvod 4. Bezpečnost Bezpečnostní opatření, která musíte podniknout 5 Odsávací systémy 6. Používání Ovládací prvky 7 OBSAH Vaše odsávací digestoř Popis 4 Úvod 4 Bezpečnost Bezpečnostní opatření, která musíte podniknout 5 Odsávací systémy 6 Používání Ovládací prvky 7 Údržba Čištění 9 Tukové filtry 10 Uhlíkový filtr 10

Více

RPR - Bukovecká 1202, 739 91 Jablunkov

RPR - Bukovecká 1202, 739 91 Jablunkov Seznámení se s tímto návodem umožní správnou instalaci a využití zaøízení, zajišující dlouhodobou a nezávadnou funkci. Pøi provozu nebo likvidaci zaøízení nutno dodržet pøíslušné národní pøedpisy o životním

Více

POPIS VÝROBKU AKP 230 CZ

POPIS VÝROBKU AKP 230 CZ AKP 230 CZ Poslední úroveň První úroveň Hliníkový plech na moučníky: Hluboký plech: PŘÍSLUŠENSTVÍ POPIS VÝROBKU 1. Ovládací panel 2. Chladicí ventilátor (není vidět) 3. Horní topné těleso 4. Topné těleso

Více

Version 1.2 česky. Kompresor BKP1500-24. Návod na obsluhu. Art.-Nr.: 104 96 Art.-Bez.: BKP1500-24

Version 1.2 česky. Kompresor BKP1500-24. Návod na obsluhu. Art.-Nr.: 104 96 Art.-Bez.: BKP1500-24 Version 1.2 česky Kompresor BKP1500-24 Návod na obsluhu Art.-Nr.: 104 96 Art.-Bez.: BKP1500-24 Obsah: Prohlášení o shodě EU Důležitá upozornění 2 Před uvedením do provozu 2 Řádné použití 3 Všeobecné bezpečnostní

Více

ELEKTRICKÉ SPORÁKY 6CF-56VM B FAGOR SP 3

ELEKTRICKÉ SPORÁKY 6CF-56VM B FAGOR SP 3 ELEKTRICKÉ SPORÁKY 6CF-56VM B C FAGOR SP Spotřebič se musí instalovat podle platných předpisů. Před instalací, respektive před uvedením do provozu si pročtěte návod k použití. Všechny materiály použité

Více

RAYSTAT-CONTROL-10. Regulační termostat

RAYSTAT-CONTROL-10. Regulační termostat RAYSTAT-CONTROL-10 Regulační termostat 1 RAYSTAT-CONTROL-10 Obsah 2 Popis a technické údaje 5 Funkční popis 6 Displej 7 Popis instalace 7 Provozní popis 9 Zkoušky, uvedení do provozu a údržba 11 Schémata

Více

Začínáme Bezpečnostní doporučení

Začínáme Bezpečnostní doporučení Začínáme Bezpečnostní doporučení Vždy udržujte Cobb čistý. Nenechávejte rozpálený tuk bez dozoru. Hrozí riziko požáru. Pozor: Při hořícím palivu a při vaření se kovový povrch zahřívá. Nezapalujte Cobb

Více

EOA05751O EOA45751O EOA5751AO. CS Trouba Návod k použití

EOA05751O EOA45751O EOA5751AO. CS Trouba Návod k použití EOA05751O EOA45751O EOA5751AO CS Trouba Návod k použití 2 www.electrolux.com OBSAH 1. BEZPEČNOSTNÍ INFORMACE... 3 2. BEZPEČNOSTNÍ POKYNY...4 3. POPIS SPOTŘEBIČE...7 4. OVLÁDACÍ PANEL...8 5. PŘED PRVNÍM

Více

Elektronická mikrovlnná trouba, objem 30 litrů Uživatelská příručka MWB 3010 EX

Elektronická mikrovlnná trouba, objem 30 litrů Uživatelská příručka MWB 3010 EX Elektronická mikrovlnná trouba, objem 30 litrů Uživatelská příručka MWB 3010 EX Čtěte pozorně a uschovejte návod pro budoucí použití DŮLEŽITÉ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY ČTĚTE POZORNĚ A USCHOVEJTE PRO BUDOUCÍ

Více

........ EON3430AO CS TROUBA NÁVOD K POUŽITÍ

........ EON3430AO CS TROUBA NÁVOD K POUŽITÍ EON3430AO...... CS TROUBA NÁVOD K POUŽITÍ 2 www.electrolux.com OBSAH 1. BEZPEČNOSTNÍ INFORMACE........................................................... 3 2. BEZPEČNOSTNÍ POKYNY..............................................................

Více

HBG 60 ODSAVAČ PAR. Návod k instalaci a obsluze

HBG 60 ODSAVAČ PAR. Návod k instalaci a obsluze HBG 60 ODSAVAČ PAR Návod k instalaci a obsluze 1 POPIS Odsavač par lze instalovat ve filtrační nebo odtahové verzi. Filtrační verze (obr. 1) odsavač odsává vzduch z kuchyně nasycený párami a zápachy, čistí

Více

STRUNOVÁ SEKAČKA TRÁVY

STRUNOVÁ SEKAČKA TRÁVY STRUNOVÁ SEKAČKA TRÁVY NÁVOD K OBSLUZE model N1F KZ2-250 CZ Děkujeme Vám za zakoupení tohoto výrobku. Prosíme, přečtěte si důkladně tento návod k obsluze dříve než zahájíte provoz s přístrojem. Návod k

Více

KÁVOVAR R-918. Návod k použití. česky. Kávovar R-918

KÁVOVAR R-918. Návod k použití. česky. Kávovar R-918 Návod k použití KÁVOVAR R-918 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte pro

Více

210 mm 145 mm. 210 mm 240 mm. 145 mm. 210 mm 280/180 mm. 145 mm

210 mm 145 mm. 210 mm 240 mm. 145 mm. 210 mm 280/180 mm. 145 mm 21 mm 21 mm 21 mm 18 mm 18 mm 21 mm 18 mm 18 mm 24 mm 21 mm 24 mm 21 mm 26 mm 21 mm 28/18 mm 1 A 56 mm R = Min. 6,5 mm Max. 8 mm Min. 5 mm 54 mm 58 mm 51 mm 49 mm 483 mm 553 mm +1 3 mm 513 mm 583 mm 56

Více

ELEKTRICKÁ VYHŘÍVACÍ DEKA NÁVOD K OBSLUZE

ELEKTRICKÁ VYHŘÍVACÍ DEKA NÁVOD K OBSLUZE ELEKTRICKÁ VYHŘÍVACÍ DEKA NÁVOD K OBSLUZE CZ Před uvedením tohoto výrobku do provozu se, prosím, seznamte s návodem k jeho obsluze, a to i v případě, že jste již obeznámeni s používáním výrobků podobného

Více