V Ř E S K O V Á K březen 2003

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "V Ř E S K O V Á K březen 2003"

Transkript

1 V Ř E S K O V Á K březen 2003 Úvodní slovo Vážení spoluobčané, počasí se sice tváří, jako by se ho běh času vůbec netýkal a tak by se leckomu mohlo zdát, že čas vlastně neplyne, ale prostý fakt, že držíte v ruce další číslo našeho Vřeskováka, jasně dokazuje, že čas bohužel běží neustále. Doufám, že z následujících informací se nejen dozvíte o novém dění na obecním úřadě a samozřejmě i v obci samotné, ale že zároveň zjistíte, že vámi zvolení zastupitelé udělali za měsíc rozhodně víc, než naši slavní poslanci a senátoři, kterým se za stejné, přesněji řečeno za ještě delší, období v podstatě podařilo pouze zvolit nám nového prezidenta. Vřeskováka můžete samozřejmě nalézt opět i na našich www stránkách a to na adrese starosta obce Jan Krotký Úřední hodiny na obecním úřadě Pondělí : 13,00 19,00 Úterý : 8,00 14,00 Středa : 8,00 12,00 16,00 19,00 Čtvrtek : 8,00 14,00 Pátek : 8,00 13,00 Telefon: , tel/fax: obecniurad@vreskovice.cz html:

2 Veřejné zasedání obecního zastupitelstva Další veřejné zasedání obecního zastupitelstva v tomto roce se bude konat v pátek od 19,00 hodin v restauraci Na sauně. Program veřejného zasedání: 1) Zahájení 2) Zpráva z mezidobí zasedání 3) Zpráva o hospodaření obce za rok ) Zprávy předsedů komisí a výborů 5) Rozprava 6) Usnesení a jeho schválení 7) Závěr Přestupkové řízení Vážení občané, obec Vřeskovice uzavře v nejbližších dnech smlouvu s MěÚ Klatovy o zajištění přestupkové agendy. Za výkon této agendy nám bude MěÚ Klatovy účtovat částku 780,-Kč za projednání jednoho přestupku. Obecní zastupitelstvo navrhlo, aby tato částka byla uhrazena občanem, který se přestupku dopustil. Protože se v poslední době množí přestupky proti veřejným vyhláškám, a to zejména volné pobíhání psů a domácího zvířectva, bude obecní úřad zcela nekompromisně tyto přestupky předávat k řešení na výše zmíněný MěÚ v Klatovech. Jako první výzva, či chcete-li upozornění, před tím, než dojde k předání přestupkové komisi, bude uveřejnění jména a přestupku v tomto měsíčníku a pokud se bude přestupek opakovat, bude postoupen k řešení přestupkové komisi. Od tohoto kroku si slibujeme, že veřejná ostuda hříšníka bude tím nejlepším trestem.

3 Tato stránka bude od příštího vydání věnována Vašim názorům a připomínkám. Rádi bychom znali Váš názor týkající se života v naší obci - pište nám co Vás pálí a co chcete v obci změnit. Svoje dotazy, připomínky a náměty napište na papír a vhoďte do dopisní schránky OÚ, která je u vchodu kulturního domu nebo na naši ovou adresu : obecniurad@vreskovice.cz Vzhledem k tomu, že stále nemáme žádné vaše připomínky (a to vám nevadí zápach z Asavetu Biřkov, volně pobíhající psi, nedostatečná dopravní obslužnost obce, malé sportovní nebo kulturní vyžití, naše práce a určitě najdete mnoho dalších problémů, které vás trápí), dovoluji si na tomto místě sám uvést jedno malé zamyšlení nad problémem, který nás v obci trápí a mnohé z vás jistě obtěžuje a to je mnohokrát diskutované volné pobíhání psů. Tento jev je v naší obci na denním pořádku. Samozřejmě se může stát, že pes majiteli nějakým způsobem uteče a volně se pohybuje po obci to jsou však ojedinělé případy. Jsou však mezi námi i občané, kteří se nesnaží zabránit psům v útěku a psy nechají pobíhat bez dohledu neustále. Právě proti těmto občanům je třeba zakročit. Tento článek je určen zejména jim a doufáme, že pochopí vážnost situace, než dojde ke zranění osob. občan Jan Krotký

4 Informace o pověřeném úřadě Naše obec patří od pod pověřenou obec Klatovy. V Klatovech jsou úřady rozděleny do těchto budov: Nám. Míru 62 ( budova radnice ) - starosta, sekretariát, kancelář starosty - místostarosta, sekretariát - odbor vnitřních věcí ( matrika, výpisy z rejstříků trestů, přestupky, podatelna ) - odbor výstavby ( územní řízení, stavební povolení ) - odbor životního prostředí - finanční odbor Vídeňská 66 ( budova na rohu náměstí a Vídeňské ul. ) - místostarostka Mgr. Věra Tomaierová, sekretariát - tajemník - odbor státní sociální podpory - odbor sociálních věcí a zdravotnictví - odbor školství a kultury - živnostenský odbor Mayerova 120 ( areál bývalých kasáren v Plánické ul. ) - odbor dopravy ( evidence vozidel, řidičské průkazy ) Čapkova 127 ( areál bývalých kasáren v Plánické ul. ) - odbor vnitřních věcí ( oddělení evidence obyvatel, občanských průkazů a cestovních pasů ) Telefonní spojení ( ústředna, spojovatelka ) Aktuální tel. seznam na jednotlivé odbory a zaměstnance včetně ových adres najdete na internetových stránkách : Stavební povolení a oznámení drobných staveb a udržovacích prací jsou vyřizovány na obecním úřadě ve Vřeskovicích. Katastrální úřad pro naši obec je v Klatovech, Kollárova 528 ( budova výpočetního střediska ) Matriku pro naši obec je též možno využít na Městském úřadě ve Švihově.

5 Zpráva o hospodaření obce za rok 2002 Dne byl proveden audit na obecním úřadě, při kterém bylo přezkoumáno hospodaření obce za rok Při tomto auditu je prověřeno vše od zápisů, účetnictví až po všechny úkony obce za celý rok. Pro obce do 5-ti tisíc obyvatel vykonává tento audit zdarma krajský úřad odbor ekonomiky. Důležitý je závěr této kontroly a to z důvodů, že pokud bude kontrola hospodaření s výhradami, obec nezíská žádnou státní dotaci. Naše obec získala každý rok státní dotace z různých programů právě proto, že přezkoumání hospodaření naší obce je vždy bez závad, což není zdaleka u všech obcí obvyklé. I toto vypovídá o dobré práci celého obecního zastupitelstva. Autobusy ČSAD Na posledním veřejném zasedání obecního zastupitelstva bylo starostovi uloženo projednat parkování autobusů ČSAD. Jeden autobus parkuje v autobusové garáži,která je ve vlastnictví obce a druhý autobus na zastávce u pomníku. Zejména parkování autobusu na volném prostranství je terčem kritiky a to především v zimních měsících, kdy je autobus vytápěn agregátem, který způsobuje hluk v brzkých ranních hodinách. Tento problém byl projednán s vedením ČSAD a zároveň byla předložena nová smlouva na pronájem autobusové garáže. Tato garáž byla pronajímána obcí ročně za částku 4.000,-Kč včetně spotřeby el.energie. V nové smlouvě je navržena částka ,-Kč bez spotřeby el.energie. Vedení podniku ČSAD má možnost se do konce března rozhodnout, jakým způsobem si představuje parkování svých vozidel na území obce. Pokud nedojde k podepsání nájemní smlouvy na autobusovou garáž a k dohodě o možném parkování dalšího autobusu, nebudou tato vozidla míti možnost v naší obci parkovat a řešení situace bude na straně ČSAD. V současné době musí podnik ČSAD pochopit, že není možné ze strany obce autobusovou garáž pronajímat se ztrátou, protože výdaje za el.energii a údržbu převyšují částku za nájem.

6 Podpora výstavby V současné době obec Vřeskovice bude jednat s majiteli pozemků na Dědinkách. Územní plán obce počítá s výstavbou minimálně deseti rodinných domků právě v této lokalitě. Největší problém bude vykoupení pozemků pro místní komunikace a především vybudování infrastruktury. V měsíci březnu započne výstavba přípojky elektrické energie k této lokalitě (obec se podílela částkou ,-Kč). Doufáme, že zájem o bydlení v naší obci neustále poroste a že jednání s majiteli pozemků vyřeší problém vybudování inženýrských sítí v této lokalitě ke spokojenosti všech budoucích stavebníků. Zeleň v obci V letošním roce plánujeme výsadbu živého plotu okolo požární nádrže u VÚZ a to ze strany silnice na Borovy a také ze strany vjezdu k VÚZ. Tento živý plot bude zejména bránit odlétajícímu štěrku, který padá na dno nádrže. Doufáme, že v letošním roce po vyčištění této nádrže a napuštění čisté vody, bude využita ke koupání. V jarních měsících dojde také k ošetření keřů a dřevin okolo dětského hřiště pod prodejnou. Na dětské hřiště budou dosazeny lavičky, pískoviště se skluzavkou a houpačky pro děti. Lze jen doufat, že toto pěkné zákoutí pro naše nejmenší, se nestane terčem vandalů. Havarijní stav starého konzumu Již několikrát jsme psali stížnost na MěÚ Klatovy, odbor výstavby, a upozorňovali na havarijní stav domku č.p. 84. Odbor výstavby již v roce 2001 vydal rozhodnutí, kterým přikázal majiteli provést stavební práce na zajištění objektu (oprava střechy a štítové zdi). Do dnešního dne však majitel práce nezajistil a my neustále posíláme stížnosti, kde upozorňujeme na možné zranění osob při zřícení této stavby. Poslední stížnost vedoucímu odboru výstavby byla odeslána , ale dosud čekáme na odpověď. Odbor výstavby má přitom možnost postupovat proti majiteli razantněji a ne mu neustále prodlužovat termín na opravy a vydávat tak v sázku život a zdraví občanů.

7 Další přátelské utkání v ledním hokeji Proběhlo v sobotu, opět na zimním stadionu v Klatovech. Utkala se mužstva Vřeskovic a neregistrovaných klatovských hráčů. Naši obec reprezentovali v podstatě stejní hráči ve stejném věkovém složení, tj. od 15-ti do 45-ti let (a při stejném neutuchajícím nadšení) jako při předcházejícím utkání. Pod vedením tentokrát přímo starosty obce pana Jana Krotkého skončilo utkání opět vítězstvím a to 6:4 pro Vřeskovice. Tento zajímavý výsledek a především nadšení hlavně mladších hráčů dáváme k zamyšlení Tělovýchovné jednotě. Nestálo by za to, samozřejmě za finanční podpory obce znovu oživit činnost oddílu ledního hokeje? Krása našich žen Pátek, byl věnován v restauraci v Kulturním domě především našim ženám. Na přednášku nejen o kosmetice přišlo 25 žen a dívek ve věku od 13-ti let až po nejlepší věk Dětský maškarní ples V sobotu se uskutečnil již tradiční dětský maškarní ples. K poslechu, tanci a dětskému dovádění krásně hráli manželé Květoňovi ze skupiny Asfalt. Maškarní ples navštívilo 71 dětí a 84 dospělých. Všichni se skvěle bavili, atmosféra bálu byla totiž vynikající.

8 POZVÁNKA NA VEŘEJNÉ ZASEDÁNÍ V pátek se uskuteční od 19-ti hodin v restauraci Na sauně veřejné zasedání obecního zastupitelstva. Doufáme, že vaše účast nás mile překvapí, protože problémů přibývá. POZVÁNKA NA VŘESKOVSKOU ŠLÁPOTU Již dříve jsme upozorňovali, že výšlap nebyl poslední. Dne bychom všechny občany rádi pozvali na zajímavou turistickou akci, která nebude, tak jako předcházející, fyzicky náročná a podle počasí bude určena cesta (asfaltová nebo náročnější lesní) POZVÁNKA NA DEN MATEK Již tradičně druhý víkend v měsíci květnu se uskuteční oslava dne matek. Při této akci bychom rádi uspořádali soutěž o Miss Vřeskovic všech kategorií. Z důvodu organizace této akce bychom vás rádi požádali o přihlášku do Věkové kategorie budou upřesněny po registraci přihlášek. Vydáno dne

9

Obec Miletín Obecně závazná vyhláška č.7/2003 O veřejném pořádku a čistotě obce

Obec Miletín Obecně závazná vyhláška č.7/2003 O veřejném pořádku a čistotě obce Obec Miletín Obecně závazná vyhláška č.7/2003 O veřejném pořádku a čistotě obce Zastupitelstvo obce Miletín schválilo dne 26.11.2003 vydat na základě ustanovení 84 odst. 2 písm. i) a v souladu s ustanovením

Více

V Ř E S K O V Á K listopad 2013

V Ř E S K O V Á K listopad 2013 V Ř E S K O V Á K listopad 2013 Úvodní slovo Vážení spoluobčané, práce na kanalizaci se již dostaly opravdu ke svému konci, nyní nás ještě čeká papírová bitva. Bohužel musím oznámit, že spuštění proběhne

Více

Zpráva o činnosti městské policie za rok 2014

Zpráva o činnosti městské policie za rok 2014 Zpráva o činnosti městské policie za rok 2014 - Místní záležitosti veřejného pořádku V roce 2014 se na zabezpečování místních záležitostí veřejného pořádku na území města Nymburka a plnění dalších úkolů

Více

V Ř E S K O V Á K duben 2009

V Ř E S K O V Á K duben 2009 V Ř E S K O V Á K duben 2009 Úvodní slovo Vážení spoluobčané, minulé číslo Vřeskováka bylo vytištěno bez našeho symbolu - sedícího Vřeskováka. Nebyl to úmysl, ale při kopírování se vloudil tiskařský šotek.od

Více

V Ř E S K O V Á K září 2006

V Ř E S K O V Á K září 2006 V Ř E S K O V Á K září 2006 Úvodní slovo Vážení spoluobčané, volby do obecního zastupitelstva se blíží a velice mne překvapilo, jak málo ochotných lidí pracovat pro obec se u nás vyskytuje. Upozorňovali

Více

Obec Tchořovice Zastupitelstvo Obce Tchořovice. Zápis z 47. zasedání Zastupitelstva Obce Tchořovice, konaného dne 3.10.2014 od 19 hodin.

Obec Tchořovice Zastupitelstvo Obce Tchořovice. Zápis z 47. zasedání Zastupitelstva Obce Tchořovice, konaného dne 3.10.2014 od 19 hodin. Obec Tchořovice Zastupitelstvo Obce Tchořovice Zápis z 47. zasedání Zastupitelstva Obce Tchořovice, konaného dne 3.10.2014 od 19 hodin. Přítomní členové ZO: M. Bolina, M. Cihla, V. Končelík, E. Křivancová,

Více

Co přinesl čas - leden 2011

Co přinesl čas - leden 2011 Co přinesl čas - leden 2011 Vzhledem k tomu, že nevydáváme žádný časopis o naší činnosti, rozhodli jsme se Vám přiblížit každodenní činnost práci v úřadu, zastupitelů, zaměstnanců či jiné podněty, které

Více

V Ř E S K O V Á K leden 2007

V Ř E S K O V Á K leden 2007 V Ř E S K O V Á K leden 2007 Úvodní slovo Vážení spoluobčané, dovolte mi, abych vám úvodem popřál hodně štěstí a zdraví v letošním roce. Přejme si, aby letošní rok byl pro obec rokem, ve kterém se podaří

Více

V Ř E S K O V Á K duben 2004

V Ř E S K O V Á K duben 2004 V Ř E S K O V Á K duben 2004 Úvodní slovo Vážení spoluobčané, v minulém čísle Vřeskováka byl vložen anketní lístek se žádostí o vaši pomoc při stanovení priorit v rozvoji obce. Rovněž jsme vás žádali o

Více

V Ř E S K O V Á K květen 2010

V Ř E S K O V Á K květen 2010 V Ř E S K O V Á K květen 2010 Úvodní slovo Vážení spoluobčané,v letošním roce opět při stavění máje a následné noci došlo k několika incidentům a škodám způsobených našimi mladými výtržníky. K těmto událostem

Více

DRNHOLEC. okr. Břeclav ÚZEMNÍ PLÁN OBCE ZMĚNA Č. 6 I.A TEXTOVÁ ČÁST. Městský úřad Mikulov, odbor stavební a životního prostředí

DRNHOLEC. okr. Břeclav ÚZEMNÍ PLÁN OBCE ZMĚNA Č. 6 I.A TEXTOVÁ ČÁST. Městský úřad Mikulov, odbor stavební a životního prostředí DRNHOLEC okr. Břeclav ÚZEMNÍ PLÁN OBCE ZMĚNA Č. 6 I.A TEXTOVÁ ČÁST Pořizovatel : Objednatel: Projektant: Městský úřad Mikulov, odbor stavební a životního prostředí Městys Drnholec AR projekt s.r.o., Hviezdoslavova

Více

V Ř E S K O V Á K duben 2010

V Ř E S K O V Á K duben 2010 V Ř E S K O V Á K duben 2010 Úvodní slovo Vážení spoluobčané, několikrát jsem již psal o pálení dřevního odpadu ze zahrad. Toto pálení by se uskutečnilo v měsíci květnu za účasti našich hasičů. Prosím

Více

V Ř E S K O V Á K květen 2009

V Ř E S K O V Á K květen 2009 V Ř E S K O V Á K květen 2009 Úvodní slovo Vážení spoluobčané, v úvodním slovu vás chci pochválit za dovoz dřevního odpadu ke spálení. Tentokrát se tam nacházel skutečně jen spalitelný odpad. Věřím, že

Více

Co připravujeme na rok 2010...

Co připravujeme na rok 2010... Leden 2010 OBEC PASEKA Co připravujeme na rok 2010... Prioritou v letošním roce je získání dotace na půdní vestavbu učeben cizího jazyka a počítačové učebny v naší ZŠ. O zafinancování této akce se snažíme

Více

OBECNE ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE PAVLOV

OBECNE ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE PAVLOV OBECNE ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE PAVLOV o místních poplatcích Obecní zastupitelstvo obce Pavlov, schválilo dne 20.11.1998 podle ustanovení 15 zákona č. 565/1990 Sb., o místních poplatcích, ve znění pozdějších

Více

M Ě S T O R O T A V A Obecně závazná vyhláška města Rotavy č. 2 / 2011

M Ě S T O R O T A V A Obecně závazná vyhláška města Rotavy č. 2 / 2011 M Ě S T O R O T A V A Obecně závazná vyhláška města Rotavy č. 2 / 2011 O místních poplatcích Zastupitelstvo města Rotavy se na svém zasedání dne 18. 4. 2011, usnesením č. 71/11 se usneslo vydat na základě

Více

o závazných částech územního plánu města Napajedla Změna č. 1 územního plánu města Napajedla lokalita Z1 6 Zámoraví

o závazných částech územního plánu města Napajedla Změna č. 1 územního plánu města Napajedla lokalita Z1 6 Zámoraví Město Napajedla Obecně závazná vyhláška č. 2/2006 o závazných částech územního plánu města Napajedla Změna č. 1 územního plánu města Napajedla lokalita Z1 6 Zámoraví Schváleno ZM: 27. 2. 2006 usnesením

Více

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY v rámci podlimitní veřejné zakázky na stavební práce zadávané ve zjednodušeném podlimitním řízení dle zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů

Více

ZÁPIS. Ing. J. Sevald, I. Blahovcová,B. Šlapáková, J. Huml, P. Jedlička Ing. P. Savincová, V. Huml, M. Huml, L. Marek - 9

ZÁPIS. Ing. J. Sevald, I. Blahovcová,B. Šlapáková, J. Huml, P. Jedlička Ing. P. Savincová, V. Huml, M. Huml, L. Marek - 9 ZÁPIS z jednání Zastupitelstva obce Cheznovice, podle 92 odst. 1 zákona č.128/2000 Sb., o obcích ( obecní zřízení) ve znění pozdějších předpisů, konaného dne 1. března 2011 od 18.30 hodin v přístavbě Lidového

Více

ČÁST I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ

ČÁST I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ Město Dobříš Obecně závazná vyhláška města Dobříše č. 3/2012, o místních poplatcích, kterou se ruší obecně závazné vyhlášky města Dobříše č. 4/2010 a č. 4/2011, o místních poplatcích Zastupitelstvo města

Více

MĚSTO VIMPERK. Obecně závazná vyhláška

MĚSTO VIMPERK. Obecně závazná vyhláška MĚSTO VIMPERK Obecně závazná vyhláška č. 1/2010 o zabezpečení místních záležitostí veřejného pořádku, ochrany životního prostředí, čistoty a bezpečnosti na veřejných prostranstvích Zastupitelstvo města

Více

Zápis. z 5. schůze Rady města Český Brod konané dne 22.2. 2006 v kanceláři tajemníka MěÚ.

Zápis. z 5. schůze Rady města Český Brod konané dne 22.2. 2006 v kanceláři tajemníka MěÚ. Zápis z 5. schůze Rady města Český Brod konané dne 22.2. 2006 v kanceláři tajemníka MěÚ. Přítomni: p. Fischer, Bc. Nekolný, Mgr. Janík, MUDr. Blažek, p. Fořt, p. Brom - tajemník města, JUDr. Marková -

Více

Zápis z 3. zasedání Zastupitelstva Města Sedlec-Prčice v roce 2012 konaného dne 12. 6. 2012 od 18.00 hod. v zasedací místnosti MěÚ

Zápis z 3. zasedání Zastupitelstva Města Sedlec-Prčice v roce 2012 konaného dne 12. 6. 2012 od 18.00 hod. v zasedací místnosti MěÚ Zápis z 3. zasedání Zastupitelstva Města Sedlec-Prčice v roce 2012 konaného dne 12. 6. 2012 od 18.00 hod. v zasedací místnosti MěÚ Přítomni: při zahájení celkem 13 členů Omluveni: MUDr. Vl. Podzimková,

Více

Vyhodnocení dotazníkového šetření Revitalizace sídliště Špičák Česká Lípa

Vyhodnocení dotazníkového šetření Revitalizace sídliště Špičák Česká Lípa Vyhodnocení dotazníkového šetření Revitalizace sídliště Špičák Česká Lípa Dotazníkové šetření Revitalizace sídliště Špičák Česká Lípa představuje podklad pro budoucí rozhodování o úpravách a investicích

Více

Z Á P I S č. 7/2015. ze zasedání zastupitelstva Obce Pluhův Žďár, konaného v pondělí 19. 10. 2015 ve společenské místnosti OÚ Pluhův Žďár.

Z Á P I S č. 7/2015. ze zasedání zastupitelstva Obce Pluhův Žďár, konaného v pondělí 19. 10. 2015 ve společenské místnosti OÚ Pluhův Žďár. Z Á P I S č. 7/2015 ze zasedání zastupitelstva Obce Pluhův Žďár, konaného v pondělí 19. 10. 2015 ve společenské místnosti OÚ Pluhův Žďár. Dle prezenční listiny bylo přítomno 9 členů zastupitelstva. Omluven

Více

KŇOVICE - LOKALITA Z12

KŇOVICE - LOKALITA Z12 KŇOVICE - LOKALITA Z12 ÚZEMNÍ STUDIE POŘIZOVATEL : ZHOTOVITEL : Městský úřad Sedlčany Odbor výstavby a územního plánování nám. T.G.Masaryka 32 264 01 Sedlčany pro Obec Kňovice, Kňovice 6, 264 01 Sedlčany

Více

Zpravodaj Obce Hrádek

Zpravodaj Obce Hrádek Zpravodaj Obce Hrádek 26.března 2008 Příprava výstavby kanalizace a ČOV v Hrádku a Tedražicích V současné době se intenzivně dopracovává žádost o získání dotace z Operačního programu Životní prostředí

Více

Shromáždění vlastníků jednotek domu Litoměřická 405/9,

Shromáždění vlastníků jednotek domu Litoměřická 405/9, Společenství vlastníků jednotek domu Litoměřická 405/9, Praha 9 Prosek -------------------------------------------- Praha, 16. 4. 2012 Vážení spoluvlastníci, zveme vás vlastníky jednotek v domě č. p. 405,

Více

Schválený rozpočet města Mohelnice na rok 2015

Schválený rozpočet města Mohelnice na rok 2015 Schválený rozpočet města Mohelnice na rok 2015 REKAPITULACE SCHVÁLENÉHO ROZPOČTU NA ROK 2015 POL TEXT NÁVRH ROZPOČTU I. PŘÍJMY 1. Daňové příjmy 117 150 000,00 2. Nedaňové příjmy 17 100 500,00 3. Kapitálové

Více

LUDĚK MÍČEK starosta obce

LUDĚK MÍČEK starosta obce Vážení spoluobčané, dovolte, abych Vás všechny pozdravil na stránkách našeho zpravodaje. Zima nám utekla a myslím si, že ke spokojenosti nás všech. Naše nově zakoupena sněžná fréza vyjela jednou, ale alespoň

Více

o místních poplatcích

o místních poplatcích Obecně závazná vyhláška č. 3/2015 Zastupitelstvo města Nové Město nad Metují se na svém zasedání č. 111 dne 3. prosince 2015 usneslo vydat na základě 14 odst. 2 zákona č. 565/1990 Sb., o místních poplatcích,

Více

Zápis z 12. zasedání zastupitelstva obce Petrovice konaného dne 25. 02. 2016 od 18.00 hodin v zasedací místnosti Obecního úřadu Petrovice

Zápis z 12. zasedání zastupitelstva obce Petrovice konaného dne 25. 02. 2016 od 18.00 hodin v zasedací místnosti Obecního úřadu Petrovice Zápis z 12. zasedání zastupitelstva obce Petrovice konaného dne 25. 02. 2016 od 18.00 hodin v zasedací místnosti Obecního úřadu Petrovice Zasedání zastupitelstva obce Petrovice zahájil v 18.00 hodin starosta

Více

Město Proseč Pojmenování ulic v Proseči 3. část (verze ze dne 27. července 2015) Zpracoval: Jan Macháček, Veronika Doležalová

Město Proseč Pojmenování ulic v Proseči 3. část (verze ze dne 27. července 2015) Zpracoval: Jan Macháček, Veronika Doležalová Město Proseč Pojmenování ulic v Proseči 3. část (verze ze dne 27. července 2015) Zpracoval: Jan Macháček, Veronika Doležalová Úvod Označování ulic, náměstí, nábřeží, mostů, parků, sadů a dalších veřejných

Více

I N F O R M A C E číslo 1/2011

I N F O R M A C E číslo 1/2011 Městský úřad v Janově I N F O R M A C E číslo 1/2011 U p o z o r n ě n í : Při úklidu sněhu u svých domů v žádném případě neházíme sníh pod nohy svým sousedům nebo na místní komunikaci ( Hlavně, že já

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. za rok 2012 podle 18 zákona č.106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím. žádosti podané písemně:

VÝROČNÍ ZPRÁVA. za rok 2012 podle 18 zákona č.106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím. žádosti podané písemně: MĚSTSKÝ ÚŘAD PEČKY Masarykovo nám. 78, 289 11 Pečky ------------------------------------------------------------------------------------------------- Čj. 443/2013 V Pečkách dne 20. února 2013 VÝROČNÍ ZPRÁVA

Více

Z á p i s z veřejného zasedání zastupitelstva městyse Komárov, konaného dne 17. března 2011 v 19 hodin v sále restaurace Na Růžku

Z á p i s z veřejného zasedání zastupitelstva městyse Komárov, konaného dne 17. března 2011 v 19 hodin v sále restaurace Na Růžku Z á p i s z veřejného zasedání zastupitelstva městyse Komárov, konaného dne 17. března 2011 v 19 hodin v sále restaurace Na Růžku Přítomni: Členové ZM Ing. Václav Anděl, Martin Gregor, Ing. Pavel Houdek,

Více

Obec Tvarožná, Tvarožná 40, 664 05. Obecně závazná vyhláška Obce Tvarožná č. 4/2010 o místních poplatcích v obci Tvarožná

Obec Tvarožná, Tvarožná 40, 664 05. Obecně závazná vyhláška Obce Tvarožná č. 4/2010 o místních poplatcích v obci Tvarožná Obec Tvarožná, Tvarožná 40, 664 05 Obecně závazná vyhláška Obce Tvarožná č. 4/2010 o místních poplatcích v obci Tvarožná Zastupitelstvo obce Tvarožná vydalo dne 21.12.2010 podle ustanovení 10 písm. d)

Více

Město Králíky Zápis z jednání č. 09 Městského zastupitelstva konaného dne 5. 8. 1996

Město Králíky Zápis z jednání č. 09 Městského zastupitelstva konaného dne 5. 8. 1996 Město Králíky Zápis z jednání č. 09 Městského zastupitelstva konaného dne 5. 8. 1996 Přítomní členové Městského zastupitelstva: ing. Zima, pí Procházková, pí Ettelová, ing. Danielová, p. Beran, p. Krabec,

Více

Zápis č. 122 z jednání výboru Společenství vlastníků jednotek v budově Jilmová 2682, 2683, 2684, 2685 ze dne 05. 02. 2013

Zápis č. 122 z jednání výboru Společenství vlastníků jednotek v budově Jilmová 2682, 2683, 2684, 2685 ze dne 05. 02. 2013 Společenství vlastníků jednotek v budově Jilmová 2682, 2683, 2684, 2685 Praha 3 Jilmová 2682/4, 130 00 Praha 3, IČ: 27081478, zapsané v rejstříku společenství vlastníků jednotek Městského soudu v Praze

Více

07. Jakým způsobem můžete zahájit řešení této životní situace

07. Jakým způsobem můžete zahájit řešení této životní situace 01. Identifikační kód PDY00004 02. Kód životní situace SC00004 03. Pojmenování (název) životní situace Uzavření manželství 04. Základní informace k životní situaci Manželství vzniká svobodným a úplným

Více

O b e c M i k u l o v. Z á p i s č. 2/2015

O b e c M i k u l o v. Z á p i s č. 2/2015 O b e c M i k u l o v Z á p i s č. 2/2015 z veřejného zasedání zastupitelstva obce Mikulov, které se uskutečnilo dne 15.4.2015 od 18:00 hodin v budově OÚ Mikulov v zasedací místnosti. _ Přítomno: 6 členů

Více

Zápis ze dne 15. 10. 2014

Zápis ze dne 15. 10. 2014 Komise místní samosprávy Pražské Předměstí sever Zápis ze dne 15. 10. 2014 Přítomni: Hosté: Richard Zelený, Václav Marvan, Libor Nejedlý, Vladimír Lesák, Jitka Dršatová, Danuše Zelená, Miloš Berounský,

Více

Město Brno ------------------- VYHLÁŠKA č.2/1991. o místních poplatcích ČLÁNEK I 1

Město Brno ------------------- VYHLÁŠKA č.2/1991. o místních poplatcích ČLÁNEK I 1 Město Brno ------------------- VYHLÁŠKA č.2/1991 o místních poplatcích Zastupitelstvo města Brna schválilo na svém zasedání konaném dne 27. 3. 1991 podle zákona č. 367/1990 Sb. o obcích a v souladu s ustanovením

Více

Zápis číslo 21/2009 z jednání Zastupitelstva obce Vážany nad Litavou ze dne 29.4.2009

Zápis číslo 21/2009 z jednání Zastupitelstva obce Vážany nad Litavou ze dne 29.4.2009 Zápis číslo 21/2009 z jednání Zastupitelstva obce Vážany nad Litavou ze dne 29.4.2009 Přítomni: starosta Josef Hloužek členové - Karel Škraňka, Luděk Tůma, Pavel Říhák, Ing. Jiří Hložek, Nepřítomni: Petr

Více

ANALÝZA STAVU DOPRAVNÍ NEHODOVOST

ANALÝZA STAVU DOPRAVNÍ NEHODOVOST ANALÝZA STAVU DOPRAVNÍ NEHODOVOST Ing.Václav Betka Předseda komise dopravy Obec PROBOŠTOV SLEDOVANÉ OBDOBÍ Pro zhodnocení stavu v obci byla použita data Policie ČR o dopravní nehodovosti v letech 2011,

Více

Obecně závazná vyhláška Města Opočna č. 8/2004 o schválení Změny I. Územního plánu sídelního útvaru Opočno

Obecně závazná vyhláška Města Opočna č. 8/2004 o schválení Změny I. Územního plánu sídelního útvaru Opočno Obecně závazná vyhláška Města Opočna č. 8/2004 o schválení Změny I. Územního plánu sídelního útvaru Opočno Zastupitelstvo Města Opočna vydává dne 5.5.2004 podle 29 odst. 2 zákona č. 50/1976 Sb. o územním

Více

Pravidla pro užívání znaku města Kopřivnice a loga Projektu Zdravé město a místní Agenda 21 Kopřivnice

Pravidla pro užívání znaku města Kopřivnice a loga Projektu Zdravé město a místní Agenda 21 Kopřivnice Pravidla pro užívání znaku města Kopřivnice a loga Projektu Zdravé město a místní Agenda 21 Kopřivnice Rada města Kopřivnice vydává v souladu se svou působností a pravomocí podle 102 odst. 3 zákona č.

Více

PROVOZNÍ ŘÁD VEŘEJNÉHO VÍCEÚČELOVÉHO SPORTOVNÍHO AREÁLU. I. Všeobecné podmínky

PROVOZNÍ ŘÁD VEŘEJNÉHO VÍCEÚČELOVÉHO SPORTOVNÍHO AREÁLU. I. Všeobecné podmínky PROVOZNÍ ŘÁD VEŘEJNÉHO VÍCEÚČELOVÉHO SPORTOVNÍHO AREÁLU I. Všeobecné podmínky 1. Každý návštěvník je povinen seznámit se při vstupu do veřejného víceúčelového sportovního areálu s tímto provozním řádem

Více

Informace o projektu určené partnerům

Informace o projektu určené partnerům Informace o projektu určené partnerům Název projektu: Registrační číslo: Dotační titul: Prioritní osa: Oblast podpory: Průhonicemi na kole CZ.1.15/2.2.00/38.00898 Regionální operační program UNTS 2 Střední

Více

Obec Havlovice. Místní program obnovy vesnice

Obec Havlovice. Místní program obnovy vesnice 1 Obec Havlovice Místní program obnovy vesnice Osvětové, kulturní a společenské akce Internetová stránka obce Havlovice Na internetové stránce, která je na adrese: www.havlovice.cz je možno získat základní

Více

1111 daň ze závislé 951.714,14 Kč Zvýšení oproti roku 2010 o cca 65 tis. Kč

1111 daň ze závislé 951.714,14 Kč Zvýšení oproti roku 2010 o cca 65 tis. Kč 1 Komentář k příjmům 1111 daň ze závislé 951.714,14 Kč Zvýšení oproti roku 2010 o cca 65 tis. Kč 1112 daň z příjmu FO 180.847,11 Kč snížení oproti roku 2010 o cca 127 tis. Kč rok 2008 cca 399 tis. Kč rok

Více

Zeon PDF Driver Trial

Zeon PDF Driver Trial Pod Studeným vesnička, v malém údolí.. 1 3/2006 ZPRÁVIČKY Z CHODOUNĚ ANEB CHODOUŇSKÝ ČTVRTLETNÍK 1. OZNÁMENÍ OÚ 1.1. Slovo starosty 1.2. Sdělení OÚ 1.3. Poplatek za odvoz popelnic 1.4. Poplatek ze psů

Více

Vyhodnocení požadavků a připomínek občanů z veřejného projednání projektů Regenerace sídliště Máj dne 26.2.2009 Úsek Máj 01

Vyhodnocení požadavků a připomínek občanů z veřejného projednání projektů Regenerace sídliště Máj dne 26.2.2009 Úsek Máj 01 Vyhodnocení požadavků a připomínek občanů z veřejného projednání projektů Regenerace sídliště Máj dne 26.2.2009 Úsek Máj 01 Č. Autor: Požadavek, připomínka, Vyhodnocení projektanta: Stanovisko příslušných

Více

Zápis č. 20/2012 ze schůze obecního zastupitelstva obce Libkov ze dne 21. 9. 2012

Zápis č. 20/2012 ze schůze obecního zastupitelstva obce Libkov ze dne 21. 9. 2012 Zápis č. 20/2012 ze schůze obecního zastupitelstva obce Libkov ze dne 21. 9. 2012 Bod č. 1) Zahájení zasedání zastupitelstva. Zasedání Zastupitelstva obce Libkov (dále též jako zastupitelstvo ) bylo zahájeno

Více

Na obecním úřadě vám pomůžeme zřídit datovou schránku Odpadové hospodářství obce

Na obecním úřadě vám pomůžeme zřídit datovou schránku Odpadové hospodářství obce Obyvatelstvo K 31.12.2013 žilo v obci 349 obyvatel. Tříkrálová sbírka V Tříkrálové sbírce 2014 se v obci vybrala částka 5.007,- Kč. Všem občanům, kteří přispěli děkujeme. Poděkování patří také dětským

Více

Vánoční slovo. Dnes v čísle

Vánoční slovo. Dnes v čísle Vánoční slovo Dnes v čísle Vánoční slovo... 1 Obecní úřad informuje... 2 Tuhá zima zasáhla celé Česko... 3 Zpomalovací prahy... 4 Havárie telefonního kabelu... 4 Obecně závazné vyhlášky... 4 Mikulášská

Více

Kronika města Lanškrouna. Rok 2009

Kronika města Lanškrouna. Rok 2009 Kronika města Lanškrouna Rok 2009 Leden Už poosmadvacáté vyrazili turisté v sobotu na trasy pochodu Na Nový rok první krok, který pořádá lanškrounský odbor Klubu českých turistů. Tentokrát si jeho účastníci

Více

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY Poslanecká sněmovna 2002 IV. volební období. Návrh. poslanců Karla Sehoře a dalších. na vydání

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY Poslanecká sněmovna 2002 IV. volební období. Návrh. poslanců Karla Sehoře a dalších. na vydání PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY Poslanecká sněmovna 2002 IV. volební období 91 Návrh poslanců Karla Sehoře a dalších na vydání zákona, kterým se mění zákon č. 111/1994 Sb., o silniční dopravě, ve znění pozdějších

Více

ZPRAVODAJ 11/2015. Příprava na zimní údržbu obecních komunikací, chodníků a veřejných prostranství

ZPRAVODAJ 11/2015. Příprava na zimní údržbu obecních komunikací, chodníků a veřejných prostranství ZPRAVODAJ 11/2015 Příprava na zimní údržbu obecních komunikací, chodníků a veřejných prostranství Žádáme občany, aby vytvořili podmínky pro bezproblémové odklízení sněhu při zimní údržbě obecních komunikací,

Více

Soukromá střední odborná škola Frýdek-Místek, s.r.o.

Soukromá střední odborná škola Frýdek-Místek, s.r.o. Číslo projektu Název školy Název Materiálu Autor Tematický okruh Ročník CZ.1.07/1.5.00/34.0499 Soukromá střední odborná škola Frýdek-Místek, s.r.o. VY_32_INOVACE_395_VES_15 Mgr. Jana Nachmilnerová Veřejná

Více

A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA. Náměstí Krále Jiřího 6, 350 02 Cheb, tel. 354 436 328, fax 354 535 179, email : info@dsva.cz, www.dsva.cz

A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA. Náměstí Krále Jiřího 6, 350 02 Cheb, tel. 354 436 328, fax 354 535 179, email : info@dsva.cz, www.dsva.cz A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA Projektant : Zodpovědný projektant : Zhotovitel : Vypracoval : Hlavní projektant : Rudolf Jónás Ing. Petr KRÁL MěÚ : Tachov Kraj : Plzeňský Datum : 11/2015 Stavebník : Přimda, náměstí

Více

Veřejné projednání - studie rekonstrukce ulice Štramberská Štefánikova a přilehlých veřejných prostranství 2007-02-22

Veřejné projednání - studie rekonstrukce ulice Štramberská Štefánikova a přilehlých veřejných prostranství 2007-02-22 Veřejné projednání - studie rekonstrukce ulice Štramberská Štefánikova a přilehlých veřejných prostranství 2007-02-22 Projednání zahájila Mgr. Chalúpková v 16:30, uvedla zástupce města a firmy zpracovávající

Více

Hosté: p. Petra Hirschová, sl. Petra Pelikánová účetní městyse. Omluveni:, Jana Popelková. Přítomní občané - 6

Hosté: p. Petra Hirschová, sl. Petra Pelikánová účetní městyse. Omluveni:, Jana Popelková. Přítomní občané - 6 Z á p i s z veřejného zasedání Zastupitelstva městyse Komárov, konaného dne 14.5.2015 v 19 hodin v Domě kultury Komárov Přítomni: Členové ZM: Bc. Zdeňka Bublová, Jiří Havlík, Bc. Ondřej Holman, Ing. Pavel

Více

Číslo 13 Ročník XVI 4. října 2010. Poslední veřejné zasedání současného obecního zastupitelstva

Číslo 13 Ročník XVI 4. října 2010. Poslední veřejné zasedání současného obecního zastupitelstva Lhotecký Občasník Číslo 13 Ročník XVI 4. října 2010 Poslední veřejné zasedání současného obecního zastupitelstva se konalo 22. září v zasedací místnosti obecního úřadu. Dá se říci, že bylo plno. Projednávaly

Více

Zápis č. 5. ze zasedání ZM ze dne 25. 5. 2011 od 18:00 hod. v sálu přízemí radnice.

Zápis č. 5. ze zasedání ZM ze dne 25. 5. 2011 od 18:00 hod. v sálu přízemí radnice. Zápis č. 5 ze zasedání ZM ze dne 25. 5. 2011 od 18:00 hod. v sálu přízemí radnice. Příští zasedání 26.6.2011 od 18.00 v sálu přízemí radnice. Přítomni: dle prezenční listiny (10) Nesplněná usnesení: 0

Více

B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA

B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA Výměna oken, vstupních dveří ul. Chelčického č.p. 691/8, Ostrava-Moravská Ostrava DSP B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA H projektová dokumentace dle 2 vyhl. 499/2006 E 7542/13 1. Urbanistické, architektonické

Více

V Ř E S K O V Á K prosinec 2003

V Ř E S K O V Á K prosinec 2003 V Ř E S K O V Á K prosinec 2003 Úvodní slovo Vážení spoluobčané, je to neuvěřitelné, ale dostává se vám do rukou již dvanácté, poslední letošní číslo našeho Vřeskováka. Blíží se čas vánočních svátků a

Více

Občasník obcí Libějovice, Nestanice, Černěves a Lomec

Občasník obcí Libějovice, Nestanice, Černěves a Lomec Občasník obcí Libějovice, Nestanice, Černěves a Lomec Občasník obcí Libějovice, Nestanice, Černěves a Lomec Úřední hodiny pro veřejnost: Obecní úřad: Číslo 11/2015 Obecní úřad Libějovice Listopad 2015

Více

Čl. I Základní ustanovení

Čl. I Základní ustanovení MĚSTO NYMBURK NAŘÍZENÍ MĚSTA NYMBURKA č. 2 / 2014 o placeném stání silničních motorových vozidel na místních komunikacích v Nymburce. Rada města Nymburka svým usnesením č. 150 ze dne 2. 4. 2014 vydává

Více

ODBOR DOPRAVY Velké náměstí 114/3 pracoviště Budovcova 207 397 19 Písek

ODBOR DOPRAVY Velké náměstí 114/3 pracoviště Budovcova 207 397 19 Písek ODBOR DOPRAVY Velké náměstí 114/3 pracoviště Budovcova 207 397 19 Písek Č. j.: MUPI/2015/33365/Hrn/UZ-071 V Písku dne: 09.09.2015 Vyřizuje: Ing. Jaroslav Hrneček Telefon: 382 330 603, 382 330 555 E-mail:

Více

V Ř E S K O V Á K červen 2008

V Ř E S K O V Á K červen 2008 V Ř E S K O V Á K červen 2008 Úvodní slovo Vážení spoluobčané,v minulém čísle Vřeskováka jsme chtěli upozornit na nevhodné parkování vozidel v naší obci. Musím konstatovat, že situace se vůbec nezměnila

Více

Výroční zpráva o činnosti Městského úřadu Moravská Třebová za rok 2005

Výroční zpráva o činnosti Městského úřadu Moravská Třebová za rok 2005 Výroční zpráva o činnosti Městského úřadu Moravská Třebová za rok 2005 Obsah: 1. Úvod 2. Organizační struktura městského úřadu 3. Rozbor stížnosti za rok 2006 4. Poskytování informací dle zákona č. 106/1999

Více

Obecně závazná vyhláška č. 1/97 o místních poplatcích. Článek 1 Základní ustanovení. Článek 2 Správa poplatků

Obecně závazná vyhláška č. 1/97 o místních poplatcích. Článek 1 Základní ustanovení. Článek 2 Správa poplatků Obec Dobrá Obecně závazná vyhláška č. 1/97 o místních poplatcích Obecní zastupitelstvo obce Dobrá schválilo dne 24. 3. 1997 v souladu s ustanoveními 14, 16 a 36 zákona č, 367 / 1990 Sb., o obcích, ve zněná

Více

V Ř E S K O V Á K červen 2005

V Ř E S K O V Á K červen 2005 V Ř E S K O V Á K červen 2005 Úvodní slovo Vážení spoluobčané, v úvodu bych chtěl poděkovat všem, kteří se při likvidaci nebezpečného odpadu řídili pokyny a nedělali nepořádek u kulturního domu. Na velkoobjemový

Více

Statutární město Ostrava Městský obvod Hošťálkovice

Statutární město Ostrava Městský obvod Hošťálkovice č. 1-6/2014 stav šachtice splaškové kanalizace, b e r e n a v ě d o m í, že v současnosti je v majetku MOb splašková kanalizace o průměru 200 mm. Předmětná šachtice patří k těmto. Je to poslední šachtice,

Více

POZVÁNKA. na schůzi shromáždění společenství vlastníků

POZVÁNKA. na schůzi shromáždění společenství vlastníků POZVÁNKA na schůzi shromáždění společenství vlastníků předsedkyně výboru Společenství Kaštanová III. čp. 683, Eva Kyselá, spolu s dalšími členy výboru svolávají v souladu se stanovami Společenství Kaštanová

Více

O B E C N Ě Z Á V A Z N Á V Y H L Á Š K A č. 3/2003. o veřejném pořádku a životním prostředí v obci Mirošovice

O B E C N Ě Z Á V A Z N Á V Y H L Á Š K A č. 3/2003. o veřejném pořádku a životním prostředí v obci Mirošovice O B E C N Ě Z Á V A Z N Á V Y H L Á Š K A č. 3/2003 o veřejném pořádku a životním prostředí v obci Mirošovice Obecní zastupitelstvo obce Mirošovice se usneslo na svém zasedání dne 18. 6. 2003 vydat podle

Více

DOKUMENTACE PRO ZADÁNÍ STAVBY

DOKUMENTACE PRO ZADÁNÍ STAVBY DOKUMENTACE PRO ZADÁNÍ STAVBY T E C H N I C K Á Z P R Á V A 1. Identifikační údaje : Název stavby : CHODNÍK V UL. 5. KVĚTNA U DVU V MĚSTĚ KRÁLÍKY Místo stavby : k.ú. Králíky Kraj : Pardubický Druh stavby

Více

Plánovací setkání: Doprava a prostupnost

Plánovací setkání: Doprava a prostupnost Vybíralka25 Plánovací setkání: Doprava a prostupnost Vyhodnocení plánovací procházky a setkání nad mapou ze dne 22.3.2016 všechny dotazy směřujte na: brlik@ipr.praha.eu další informace na www.vybiralka25.cz

Více

Zápis z jednání č. 07 Zastupitelstva města ze dne 25.06.2001

Zápis z jednání č. 07 Zastupitelstva města ze dne 25.06.2001 Město Králíky Zápis z jednání č. 07 Zastupitelstva města ze dne 25.06.2001 Přítomní členové ZM: Ing. Zima, Ing. Tóth, Ing. Šašek, Ing.Dostálek, Ing. Strnad, pí Ettelová, p.juránek, p.škarka, p.macko, p.

Více

Obecně závazná vyhláška městyse Nehvizdy č. 3/2012 o místních poplatcích

Obecně závazná vyhláška městyse Nehvizdy č. 3/2012 o místních poplatcích Obecně závazná vyhláška městyse Nehvizdy č. 3/2012 o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Nehvizdy se na svém zasedání dne 29.3.2012 usneslo na základě ust. 84 odst. 2, písm. h) a ust. 10 písm. d) zákona

Více

STATUTÁRNÍ MĚSTO KLADNO. OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA STATUTÁRNÍHO MĚSTA KLADNA č. 02/12 O MÍSTNÍCH POPLATCÍCH

STATUTÁRNÍ MĚSTO KLADNO. OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA STATUTÁRNÍHO MĚSTA KLADNA č. 02/12 O MÍSTNÍCH POPLATCÍCH STATUTÁRNÍ MĚSTO KLADNO OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA STATUTÁRNÍHO MĚSTA KLADNA č. 02/12 O MÍSTNÍCH POPLATCÍCH Zastupitelstvo města Kladna vydává dne 31.1.2012 podle ustanovení 14, odstavce 2, zákona č. 565/1990

Více

Obecně závazná vyhláška obce Bratkovice č. 1/1996

Obecně závazná vyhláška obce Bratkovice č. 1/1996 Obecně závazná vyhláška obce Bratkovice č. 1/1996 o místních poplatcích Obecní zastupitelstvo obce Bratkovice schválilo dne 11.12.1996 v souladu s ustanoveními 14, 16 a 36 zákona ČNR č. 367/1990 Sb., o

Více

LHOTECKÝ. Úvodní slovo: Krásné prožití vánočních svátků, pevné zdraví a hodně úspěchů v novém roce 2016 Vám přeje

LHOTECKÝ. Úvodní slovo: Krásné prožití vánočních svátků, pevné zdraví a hodně úspěchů v novém roce 2016 Vám přeje LHOTECKÝ 11/2015 ZPRAVODAJ Úvodní slovo: Vážení spoluobčané, máme tu opět konec kalendářního roku, kdy bývá dobrým zvykem bilancovat. Dovolte mi tedy krátké ohlédnutí za rokem 2015. Tento rok byl prvním

Více

Vyhodnocení dotazníkového šetření sídliště Max. Švabinského

Vyhodnocení dotazníkového šetření sídliště Max. Švabinského 2013 Vyhodnocení dotazníkového šetření sídliště Max. Švabinského Městský úřad Kyjov Odbor rozvoje města Ing. Věra Pekárková Masarykovo nám. 30 697 01 Kyjov počet obyvatel bytového domu Vyhodnocení dotazníkového

Více

Z Á P I S. ze 7. veřejného zasedání obecního zastupitelstva obce Vřeskovice dne 16.12.2015

Z Á P I S. ze 7. veřejného zasedání obecního zastupitelstva obce Vřeskovice dne 16.12.2015 Z Á P I S ze 7. veřejného zasedání obecního zastupitelstva obce Vřeskovice dne 16.12.2015 Program: 1) Zahájení, jmenování ověřovatelů zápisu a zapisovatele 2) Zpráva z mezidobí zasedání 3) Zprávy předsedů

Více

Studie Krásné Březno Poloostrov Východní výběžek

Studie Krásné Březno Poloostrov Východní výběžek Circular Flow Land Use Management (CircUse) Studie Krásné Březno Poloostrov Východní výběžek Report/Tasks Nr. XXXX Ústí nad Labem, Date 11/2011 Prepared by: Barbora Šerá VŠB TUO Fakulta stavební, 3. ročník

Více

Šilheřovický zpravodaj Září 2006

Šilheřovický zpravodaj Září 2006 Šilheřovický zpravodaj Září 2006 Unie rodičů sdružení při ZŠ Šilheřovice Vážení spoluobčané, vzhledem k tomu že jsme nestihli zhodnotit akce školního roku v červnu, činíme takto nyní. Školní rok 2005/2006

Více

MATERIÁL. pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne 8. 10. 2015. Odbor správy majetku. Provoz Městské autobusové dopravy v Hranicích

MATERIÁL. pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne 8. 10. 2015. Odbor správy majetku. Provoz Městské autobusové dopravy v Hranicích MĚSTO HRANICE MATERIÁL pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne 8. 10. 2015 Bod programu: 17 Předkládá: Okruh zpracovatelů: Zpracoval: Rada města Odbor správy majetku Ing. Radomír Bradáč Pavel Slovák

Více

REKONSTRUKCE UL. KOPEČNÁ

REKONSTRUKCE UL. KOPEČNÁ A. ÚVODNÍ ÚDAJE Název akce: Investor: Objednatel dokumentace: Generální projektant: Stupeň proj. dokumentace: Místo stavby: Příslušný stavební úřad: REKONSTRUKCE UL. KOPEČNÁ Obec Křenovice Školní 535 683

Více

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY. k veřejné zakázce na stavební práce:

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY. k veřejné zakázce na stavební práce: VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY k veřejné zakázce na stavební práce: SPORTOVNÍ A DĚTSKÁ INFRASTRUKTURA REGIONU ZA MORAVÚ DODAVATEL STAVBY 1 Zadavatel: Sdružení právnických osob s názvem Region Za Moravú, svazek

Více

Podněty občanů doručené v měsíci červenci 2015

Podněty občanů doručené v měsíci červenci 2015 Podněty občanů doručené v měsíci červenci 2015 Volně pobíhající psi, O.-Moravská Ostrava Rušení nočního klidu, O.-Vítkovice Bezpečnostní situace, O.-Hrušov, Koblov Stacionární doprava, O.-Dubina Rušení

Více

V Ř E S K O V Á K únor 2004

V Ř E S K O V Á K únor 2004 V Ř E S K O V Á K únor 2004 Úvodní slovo Vážení spoluobčané, nezadržitelně se blíží jaro a s ním spousta práce a to zejména na zahrádkách. Občané budou provádět jarní úklid, prostřihávat stromy a samozřejmě

Více

V Ř E S K O V Á K březen 2006

V Ř E S K O V Á K březen 2006 V Ř E S K O V Á K březen 2006 Úvodní slovo Vážení spoluobčané, při pohledu z okna to sice nevypadá, ale blíží se nám jaro. Tak jako v minulém roce vám chceme nabídnout možnost pálení ořezaných větví z

Více

Luãinsk. 8. prosince 1999 5/1999

Luãinsk. 8. prosince 1999 5/1999 Luãinsk zpravodaj 8. prosince 1999 5/1999 K vánoční brance po oříšku pod lískou sklouzneš. Ale sám otevřít musíš v srdci mřížku jak zvuky koled o Ježíšku, než mír a pokoj najdeš tam. Vážení spoluobčané,

Více

Kronika obce Sytno 2012

Kronika obce Sytno 2012 Kronika obce Sytno 2012 1.0. Obyvatelstvo a jeho migrace 1.1 Významná životní výročí 85 let Zdvořanová Marie (č.p.55 ) 75 let Bouzková Vlasta (č.p.55 ) 70 let Hanzalová Jaroslava (č.p.30),palmová Anna

Více

Slovo starosty. www.bela.cz. Strana 1

Slovo starosty. www.bela.cz. Strana 1 Slovo starosty Vážení spoluobčané, dovolte mi, abych Vás seznámil s tím, co se za poslední dobu děje v naší krásné obci. Určitě jste si všimli, že byly zahájeny dvě stavební akce a další budou v nejbližší

Více

MĚSTO HRÁDEK NAD NISOU

MĚSTO HRÁDEK NAD NISOU MĚSTO HRÁDEK NAD NISOU Obecně závazná vyhláška č. 5/2011, o zákazu požívání alkoholických nápojů na veřejném prostranství Zastupitelstvo města Hrádek nad Nisou podle ustanovení 10 písm. a) a 84 odst. 2

Více

část první úvodní ustanovení

část první úvodní ustanovení OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA města Strakonice č. 5/2002 o závazných částech novely územního plánu sídelního útvaru Strakonice a veřejně prospěšných stavbách Zastupitelstvo města Strakonic schválilo dne 18.

Více

2010-2011. Zpráva o činnosti výboru Společenství vlastníků jednotek NOVÁ HARFA I Podkovářská č.p. 933. Vážení majitelé,

2010-2011. Zpráva o činnosti výboru Společenství vlastníků jednotek NOVÁ HARFA I Podkovářská č.p. 933. Vážení majitelé, Zpráva o činnosti výboru Společenství vlastníků jednotek NOVÁ HARFA I Podkovářská č.p. 933 Vážení majitelé, 2010-2011 dovolte nám informovat Vás o činnosti výboru Společenství vlastníků jednotek Nová Harfa

Více