Cyklo-běh za Českou republiku bez drog

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Cyklo-běh za Českou republiku bez drog 2015. http://rekninedrogam.cz/cyklobeh-za-cr-bez-drog"

Transkript

1 Kdy? 8. červen 2015 Kdo? žáci 2. ročníků a třída 1.B Cyklo-běh za Českou republiku bez drog 2015 O co šlo? Celorepublikový Cyklo-běh upozorňuje na drogovou negramotnost u mládeže a dětí a pomáhá zvýšit celospolečenskou aktivitu a zodpovědnost v přístupu k tomuto problému. Projekt je také iniciátorem myšlenky DEN BEZ DROG. V průběhu tohoto maratonu navštěvuje desetičlenný tým Cyklo-běhu představitele 40 měst a mluví s nimi o problematice drog a jejím řešení, které spočívá v prvé řadě ve zvýšené protidrogové osvětě v daném městě a jeho okolí. Přímo na trase Cyklo-běhu se v naplánovaných městech zastavuje tým lektorů protidrogového vzdělávání a dodává zdarma přednášky pro dětí s názvem PRAVDA O DROGÁCH. Na SPŠS Vsetín vedl besedu mladý muž jménem Lukáš (bývalý uživatel drog), který publikum rozhodně zaujal. Kromě příběhů ze života zodpověděl žákům na spoustu otázek týkajících se konzumace drog, nebezpečí s užívání vyplývající i způsobu, jak se ze závislosti dostat, či kde hledat odbornou pomoc. Besedu zařídila Ing. Romana Rodková. Pro další informace, nebo příběhy ze života konzumentů drog či vyhledání pomoci, uvádíme webové stránky projektu:

2

3

4 Exkurze PVE Dlouhé Stráně Kdy? 4. červen 2015 O co šlo? Ve čtvrtek dne 4. června 2015 navštívili žáci tříd 3.A a 3.B. Přečerpávací vodní elektrárnu Dlouhé Stráně. PVE Dlouhé Stráně se v roce 2005 zařadila mezi 7 největších divů České republiky (zdroj idnes.cz). Umístila se tak mezi nejvýznamnější české památky jako jsou třeba hrad Karlštejn nebo zámek Hluboká. V samotném finále hlasovací soutěže se stala dokonce největším divem České republiky, kdy pro ni hlasovalo občanů. Pod vedením Ing. Romany Rodkové a Ing. Rudolfa Mosteckého se žáci vydali do katastru obce Loučná nad Desnou, v okrese Šumperk. Absolvovali přednášku a promítání dokumentárního filmu v přednáškovém sále, prohlédli si podzemí elektrárny, turbínu, dolní nádrž a nakonec vyjeli i na horní nádrž přečerpávací vodní elektrárny, kde spatřili mimo jiné i nádherná panoramata Jeseníků. Exkurze proběhla k plné spokojenosti žáků i pedagogů.

5

6

7 Beseda s Tomášem Kubešem Kdy? 2. červen 2015 Kde? aula SPŠS Vsetín O co šlo? Tomáš Kubeš je cestovatel, publicista a fotograf, který navštívil řadu zemí. Pro naše žáky si připravil besedu k doplnění a rozšíření učiva ekologie, ekonomiky a geografie. Beseda se uskutečnila v aule naší školy, kde se nejprve žáci 1. ročníků dozvěděli zajímavosti o střední Asii a po přestávce pokračovali v 1,5 hodinovém bloku žáci 2. ročníku. Ti měli na programu téma Sibiř. Přednášející mluvil velmi poutavě, pro mnohé byla beseda a zmíněná témata velmi inspirující, takže mohou další informace nalézt na Hlavní organizátorkou akce byla Mgr. Marie Frydrychová.

8

9 Průmyslovácká laťka Kdy? květen 2015 Kde? tělocvična SPŠS Vsetín O co šlo? Vyučující TEV připravili pro žáky naší školy další soutěž, tentokrát se jednalo o Školní přebor ve skoku vysokém. K měření sil bylo sezváno 16 nejlepších žáků všech ročníků a tříd. Vzhledem k tomu, že se soutěž konala ve středu 13. května odpoledne, dorazilo na 13:30 do tělocvičny pouze 9 závodníků. Všem děkujeme za účast, nejlepším byly pak předány ceny sponzorované Nadací školy. Výsledky: 1. Matyáš Juříček 1.B 160 cm 2. Tomáš Novosad 1.D 160 cm 3. Jan Štefánik 2.B 155 cm 4. Jan Melichařík 1.C 155 cm 5. Josef Mužík 2.B 145 cm

10 Chemie hrou Kdy? 28. a 29. května 2015 Kde? učebna č. 409 O co šlo? Letos již podruhé se žáci 1. ročníku účastnili výuky chemie formou skupinové praktické práce. Byli rozděleni do 6 skupin a střídali se na 6 stanovištích. Prováděli barevné reakce hypermanganu, hasili vápno, snímali si otisky prstů. Také dokazovali škrob roztokem jódu a vyrobili barevnou stupnici acidobazického indikátoru antokyanu z červeného zelí. Snad největší úspěch měl pokus s vyrobením krve, ale bez zranění. O všech úkolech žáci vedli jednoduchý protokol, kde odpovídali na připravené otázky. Žáci vesměs hodnotili výuku zajímavou a zábavnou a někteří dali paní učitelce RNDr. Pospíšilíkové jedničku.

11

12

13 Kdy? 15. května 2015 Kde? Povážská Bystrica Setkání SPŠS Vsetína SPŠ Povážská Bystrica O co šlo? Průmyslovka Vsetín udržuje mnohaleté přátelství s průmyslovkou na Slovensku. Velký přínosem je vyměňování zkušeností mezi pedagogy, možná diskuze nad novými metodami práce s mládeží a v neposlední řadě i možnost porovnat schopnosti a dovednosti žáků obou ústavů na mezinárodní úrovni. Zástupci škol se pravidelně schází dvakrát ročně a den plný soutěží se koná střídavě v České republice a na Slovensku. Tentokrát byli našimi hostiteli strojaři v Povážské Bystrici. Pod vedením RNDr. Jiřího Homolky a Mgr. Zdenka Drgy přijel autobus našich reprezentantů, kteří se utkali v různých disciplínách. Zde jsou výsledky tak, jak je zaznamenali slovenští rozhodčí: INVENTOR : 1.miesto: Jakub Haša SPŠS Vsetín 2.miesto: Ján Jantoš SPŠ PB VOLEJBAL MIX Vsetín PB 1:3 3.miesto: Dominik Rusňák SPŠ PB ACAD 1.miesto: Štefan Kostelanský SPŠ PB STOLNÝ TENIS Vsetín PB 5:0 2.miesto: Branislav Placek SPŠ PB 3.miesto: Martin Mánek SPŠS Vsetín BEDMINTON chlapci Vsetín PB 0:5 Matematicko logická súťaž 1.miesto: Ľuboš Čičut SPŠ PB 2.miesto: Jakub Stančík SPŠS Vsetín BEDMINTON dievčatá Vsetín PB 2:3 3.miesto: Jan Únar SPŠS Vsetín

14

15

16

17

18 Sbírka Český den proti rakovině Kdy? 13. května 2015 Kde? SPŠS Vsetín a okolí O co šlo? Celonárodní veřejnou sbírku Český den proti rakovině letos Liga pořádala ve středu 13. května. Dobrovolníci ve žlutých tričkách, kterých bylo úctyhodných , nabízeli v ulicích měst žluté kytičky se stříbrnou stužkou. Barva stužky symbolicky vyjadřuje 25 let činnosti Ligy v České republice. Kytičky se prodávaly již tradičně za minimální příspěvek 20 Kč. Devatenáctý ročník sbírky letos doprovodila informační kampaň k prevenci rakoviny reprodukčních orgánů, a to jak u žen, tak u mužů. Tradiční květnová sbírka přináší Lize finance, díky kterým může realizovat svůj program a zároveň nabídnout statisícům spoluobčanů informace o prevenci rakoviny. Každý dárce, který si koupil žlutou kytičku měsíčku lékařského, dostal také informační letáček. Letos Liga rozhodla upřít pozornost veřejnosti na nádorová onemocnění reprodukčních orgánů. Z letáčku se tak dárce dozví doporučení, jak snížit riziko onemocnění, ale také, co udělat pro to, aby případná rakovina děložního čípku, vaječníků či varlat byla zachycena včas, totiž v raném stádiu, kdy je reálná šance na plné uzdravení. Styčným důstojníkem a koordinátorkou dobrovolníků z řad našich žáků pro tuto akci byla Ing. Dagmar Václavíková. Údaje ke sbírce: více než dobrovolníků ve žlutých tričkách kytiček se stříbrnou stužkou a letáčků 6700 pokladních vaků 1100 míst v celé České republice více než 900 spolupracujících subjektů ( z toho 209 středních škol)

19 Naše zástupkyně ze třídy 1.D, obor Ekonomika a podnikání se zaměřením metrologie a řízení jakosti: Dominika Zemánková, Michaela Jochcová, Kristýna Filáková, Marie Palátová, Natálie Maňáková, Eliška Jurečková, Nikola Blažková a Alžběta Chovancová

20 Průmyslováci v projektu Studenti čtou a píší noviny Kdy? duben - květen 2015 O co jde? Projekt Studenti čtou a píší noviny probíhá sedmým rokem a každoročně se do něj zapojuje přes 400 škol a více než 25 tisíc studentů. To je obrovská skupina mladých, kteří se rozhodli věnovat psaní a zapojili se tak do vytváření obsahu Mladé fronty DNES. Odměnou jim je pozornost redaktorů, kteří s nimi probírají témata a názory prostřednictvím blogu na portálu idnes.cz, což je pro studenty důležitou reflexí i motivací. Dalším oceněním je pak to, že každý přispěvatel dostává po dobu šesti týdnů každý den noviny MF Dnes, s tiskem pak mohou učitelky CJLU pracovat i v hodinách. V neposlední řadě je pak pro žáky zajisté úspěchem, když jejich příspěvek vyjde v novinách. Tentokrát se mohli radovat hned da naši žáci nejprve vyšel článek s názvem Extremismus nemůže dlouhodobě zvítězit Jakubu Přikrylovi ze 4.A, poté otiskli novináři příspěvek Nikdo snad nechce další válku od Josefa Bednaříka ze 3.B. Hlavní cíl projektu je naučit studenty pracovat s novinami jako se zdrojem informací a prostorem pro konfrontaci vlastních názorů. Hlavní organizátorkou této akce je na naší škole i letos Mgr. Blanka Pazourková.

21 Soutěž HEFAISTOS Kdy? 29. duben 2015 Kde? kovárna SPŠS Vsetín O co šlo? Dne 29. dubna2015 se 12 žáků naší školy zúčastnilo soutěže v kování. Název si organizátor, dílenský mistr Svatopluk Merta, propůjčil z mnohem slavnějšího setkání uměleckých kovářů, které každoročně probíhá na hradě Helfštýn. Tak vysoké úrovně sice naše miniverze nedosáhla, ale i tak museli soutěžící prokázat svou zručnost při výrobě jednoramenného svícnu. Nejlepší pak byli odměněni ředitelkou školy Ing. Mgr. Jarmilou Minaříkovou. Bez umístění : Macek Jan - 3.B Kundrát Josef - 2.B Novosad Jakub 2.B Štefánik Jan 2.B Šenk Daniel 2.B Martinák Michal 2.C Novák Daniel 2.C Pavelka Jaroslav 2.C Surý Lukáš 2.C Vyhodnocení : 1. Vrlíček Lukáš - 3.B 2. Volek Daniel - 2.B 3. Chrobák Marek - 3.B 4. Novák Daniel - 2.C 5. Žilinský Martin - 2.B Fotografie z předávání cen ve sborovně školy dodal Ing. Jiří Holeček:

22

23

24 Kdy? 29. duben 2015 Kdo? žáci 4.A a 4.B SPŠS Vsetín Poslední zvonění žáků čtvrtých ročníků O co šlo? Na průmyslovce je tradicí, že poslední den, který čtvrťáci tráví ve škole, je spojen s tzv. Posledním zvoněním. Už od rána mají žáci možnost chodit v různých maskách a převlecích nejen po městě, ale také mohou v rámci recese vítat žáky ročníků při příchodu do školy a překvapit je v prvních dvou vyučovacích hodinách. O velké přestávce se pak už patřičně ustrojeni loučí oficiálně ve sborovně s vedením školy a učitelským sborem, aby pak odešli do třídy a převzali z rukou třídních učitelů své poslední vysvědčení ze střední školy. Poté následuje předmaturitní volno a od pondělí 4. května nejprve série písemných testů a posléze ústní zkoušky. Více fotografií na školním facebooku. Hodně štěstí u maturity! Loučení třídy 4.A

25 Loučení třídy 4.B

26 Kdy? 30. duben 2015 Kde? dílny SPŠS Vsetín Soutěž o nejlepšího soustružníka 3. ročníku POŘADÍ : JMÉNO A PŘÍJMENÍ : BODY : ČAS : 1. BARTOŠÁK RADEK PAŘENICA ROMAN JUŘICA ŠIMON ÚNAR JAN HAŠA JAKUB HRABICA VOJTĚCH FILA JAKUB CHROBÁK MAREK Soutěž probíhala pod taktovkou dílenských mistrů, tuto zprávu zaslal Josef Ďulík. Ponecháme na fantazii čtenářů, jak soutěž v soustružení probíhá, za co jsou body, kdo měřil čas, zda dostali vítězové nějaké ceny a jestli panu Ďulíkovi někdo pomáhal.:)

27 Kdy? 28. duben 2015 Kde? Brno SPŠS Vsetín v brněnském technickém muzeu O co šlo? V rámci projektu Velká válka, který na naší škole probíhá už od září tohoto školního roku, navštívila třída 3.B pod vedením třídní učitelky Ing Romany Rodkové a Mgr. Martiny Trčkové výstavu s názvem Na frontě či ve frontě. Tento program měl za úkol seznámit žáky s životem a podmínkami vojáků 1. světové války na válečných frontách i v zázemí, kdy typickým obrázkem byly hladové fronty českého obyvatelstva. Program muzea vychází z RVP, kdy žák na příkladech demonstruje zneužití techniky ve světových válkách a jeho důsledky. Mimo výchovný program byli třeťáci obohaceni také o jízdu vlakem i autobusem díky výluce ve vlakové dopravě, ne pokaždé se také stane, že praskne přední sklo tramvaje, nebo se průvodce při emotivním výkladu natolik dojme, že se rozpláče Třešničkou na dortu se pak stalo pozorování rozsáhlých protiteroristických manévrů, kdy byla zneškodňována nastražená bomba na Králově Poli. Bude na co vzpomínat

28

29

30 FAIR TRADE na SPŠS Vsetín Kdy? 22. duben 2015 Kde? Vestibul naší školy O co šlo? Ve středu 22. dubna 2015 jsme u příležitosti Dne Země uspořádali na naší škole prodejní stánek fair tradových výrobků. Zboží a plakát s informacemi o fair tradu jsme nafasovali v kanceláři Lísky. Svůj stánek jsme rozložili ve vestibulu školy a během velké přestávky a obědové pauzy 4 ekonomové z 2.C nabízeli sladkosti, kávu a čaj, čokoládu. Ne všichni lidé dostávají za svou práci spravedlivou odměnu. FAIR TRADE se snaží tuto situaci zlepšit. Lidem ze zemí Afriky, Asie a Latinské Ameriky dává možnost uživit se vlastní prací za důstojných podmínek. Dostávají spravedlivě zaplaceno, pěstují s ohledem na životní prostředí a jejich děti můžou chodit do školy. Nabízené výrobky jsou sice o něco dražší než v supermarketu, ale zase jsou kvalitní a jejich zakoupením přispíváme na lepší život těm, kteří stojí na počátku výrobního procesu. Během prodeje se podařilo utržit 2 800,-Kč, což je dvě třetiny nabízeného zboží. Děkujeme všem, kteří se angažovali při prodeji i těm, kteří se zakoupením zboží přihlásili k myšlence spravedlivého obchodu. Zprávu podala hlavní organizátorka akce RNDr. Miroslava Pospíšiliková

31

32 Sportovní úspěchy našich žáků Kdy? duben 2015 O co šlo? I když se nejedná přímo o akce, které by pořádala naše škola, určitě nebude na škodu připomenout si úspěchy, kterých dosáhli naši svěřeni mimo zdi průmyslováckého ústavu. Vyučující TEV potěšili především vsetínští florbaloví junioři, kteří vybojovali postup do 2. ligy. Na postupu se podíleli: Tomáš Horák, Jakub Húšť, Marek Chrobák, Tomáš Novosad a Patrik Seewald. Dále žák 2.A Michael Zeťák dosáhl významného sportovního úspěchu, když na mezinárodních závodech v rakouském Langenlois obsadil v juniorském závodě bikerů 4. místo.

33 Žáci SPŠS Vsetín v kině Kdy? 1. dubna 2015 Kde? kino Vatra Kdo? žáci ročníků O co šlo? V rámci projektu Film a škola navštívili žáci naší školy další filmové představení tentokrát se jednalo o film Andrey Sedláčkové česko slovensko německé koprodukce Fair Play. Film studentům přiblížil atmosféru 80. let v Československu, tvrdý sportovní dril mladých běžkyň, kterým se z politických důvodů pro lepší výkonnost podávají dopingové látky. Film se u našich žáků setkal s kladným ohlasem, což potěšilo organizátorku akce Mgr. Martinu Trčkovou.

34 Průmyslováci v Literární soutěži o cenu Filipa Venclíka Kdy? září 31. březen 2015 Kde? Vsetín, Praha O co šlo? Hotelová škola Radlická pod záštitou hlavního města Prahy ve spolupráci s Českým rozhlasem 2 a Nadačním fondem Filipa Venclíka vyhlásila v tomto školním roce 15. ročník Literární soutěže o cenu Filipa Venclíka na téma Tolerance solidarita empatie v mlze. Cílem bylo zamyslet se nad dnešní dobou, porovnat své spisovatelské umění s konkurencí ve třech kategoriích povídka, báseň, esej či novinový článek. I když naši účastníci na nejvyšší místa nedosáhli, přesto byli v březnu pozváni na slavnostní vyhlášení vítězů do Prahy, kde se v Lucerně nejprve konalo slavnostní předávání ocenění včetně kulturního programu, a poté se zúčastnili bohatého rautu. Všem našim zástupcům Vlastimilu Masařovi, Tomáši Trchalíkovi, Janu Maryškovi a Natálii Maňákové i organizátorce akce Mgr. Petře Bednaříkové děkujeme za dobrou reprezentaci školy.

35

36 Projektový den - SPORT Kdy? konec března 2015 Kde? aula SPŠS Vsetín O co šlo? Také vyučující tělesné výchovy Mgr. Karel Stančík a Mgr. Zdeněk Drga zorganizovali pro žáky ročníků projektový den. Formou besed se měli žáci zaměřit na daná témata týkající se sportu. Pracovalo se ve třídách, ve skupinách a výstupem měla být beseda v aule. Třetí ročníky se účastnily projektového dnu v pondělí dne 23. března, první ročníky přišly na řadu v úterý dne 24. března a projekt uzavřely druhé ročníky ve čtvrtek dne 26. března. Už v únoru dostali žáci zadání, se kterým měli pracovat. 1. Osobnosti sportu, které mají vztah k Valašsku (Daněk, Zátopkovi.) 2. Porovnání výše výdělků vrcholových sportovců se špičkovými lékaři, odborníky, manažery, profesory VŠ. 3. Doping ve sportu 4. Fenomén Hokej ve Vsetíně zamyšlení nad důvody vzestupu a pádu. Projektové dny splnily svůj cíl, žáci navzájem debatovali nad různými tématy, moderátor besedy K. Stančík doplnil prezentace o některá důležitá fakta a informace.

37

38 Soutěž Klokan Kdy? 20. března 2015 Kde? SPŠS Vsetín O co šlo? Matematický klokan je soutěž, která má jen jedno tzv. státní kolo. Již tradičně se do něj přihlašují střední školy, aby poměřily své znalosti v matematice. Na naší škole se do soutěže přihlásilo celkem 48 žáků, kteří nakonec soutěžili ve dvou kategoriích. V kategorii STUDENT zvítězil Vlastimil Hrbáček ze 4.A. V kategorii JUNIOR je vítězem Kevin ŠERÝ z 1.B. Zprávu o této akci podala Mgr. Marie Frydrychová, u které lze dopátrat také podrobnější informace o bodování či dalším umístění soutěžících.

39 ENERSOL 2015 Kdy? únor březen 2015 Kde? SPŠS Vsetín, Zlín, Otrokovice, Mohelnice O co šlo? Enersol 2015 je soutěž, která slaví již 11. ročník a vyhrává zde každý, který se jí zúčastní. Hlavní myšlenka a úkol prací žáků je totiž Jak žáci a studenti středních škol hodnotí zařízení využívající obnovitelné zdroje energie (OZE) v praxi. Pod vedením Ing. Rudolfa Mosteckého se do soutěže zapojili žáci ze třídy 3.C Patrik Sysel a Jakub Stodůlka, kteří zpracovali velmi kvalitní práci na téma: Úsporné vytápění pelety. S prací postoupili do krajského kola ( Otrokovice, ), kde po prezentaci své práce se ve své kategorii umístili na 3. místě. Do republikového kola ( Mohelnice ) se svou prací sice nepostoupili, ale byli vybráni do krajského družstva /Zlín/ a zúčastnili se soutěžních úkolů paralelní soutěže mezi kraji. Republikové konference + soutěže v Mohelnici se zúčastnila družstva z 11 krajů republiky všichni zúčastnění obdrželi hodnotný diplom podepsaný samotným panem ministrem ŽP. Naši žáci tedy byli členy krajského družstva Zlínského kraje, Jakub Stodůlka řešil s dalším členem spojeného družstva zadání odborného testu z problematiky OZE, jehož výsledek se započítával do celkového hodnocení soutěže jednotlivých krajů projektu ENERSOL 2015 Součástí konference a republikové soutěže prezentace prací žáků, do které naši žáci už nezasáhli, byl i hodnotný doprovodný program. Účast žáků na této úrovni jim doplnila povědomí o základních myšlenkách a cílech projektu, měli možnost se setkat se svými vrstevníky, kteří se rovněž zajímají o shodnou problematiku využití OZE v praxi a vyměnit si s nimi názory k této oblasti.

40 Výměnná stáž žáků Kdy? březen 2015 Kde? Vsetín, Zlín O co šlo? Vedení Střední průmyslové školy strojnické Vsetín a Střední průmyslové školy polytechnické Centrum odborné přípravy Zlín domluvilo pro své žáky další zajímavou aktivitu. Vybraní studenti ze druhých a třetích ročníků si na pár dnů vyměnili svá působiště. Do Zlína tedy odjeli vsetínští průmyslováci a na Valašsko zase Zlíňáci. Cílem bylo poznat výuku na jiné škole, zkusit si práci na odlišných zařízeních, a třeba se i seznámit s dalšími výukovými postupy. Žáci byli ubytováni na internátech výše zmíněných škol, takže mohli porovnat i oblast týkající se využívání volného času, nabídky jídel apod. Celá akce proběhla úspěšně a na obou stranách přinesla inspiraci.

41

42 Kdy? březen 2015 Třídenní projekt s firmou GALVAMET spol. s. r. o Kde? Sídlo firmy GALVAMET spol. s.r.o. Jasenice O co šlo? Žáci třetích ročníků se zúčastnili třídenní akce, kterou pro ně připravili zástupci této firmy. V úterý dne absolvovali program spolu s Ing. Ivo Mrnuštíkem budoucí strojaři třídy 3.C, ve středu nastoupila skupina 3.B v doprovodu RNDr. Miroslavy Pospíšilikové a projekt uzavřel kolektiv 3.A s RNDr. Jiřím Homolkou. Vzájemná setkání pod názvem Ekologizace podniku jako zdroj budoucích příjmů byla přínosná pro obě strany žáci se dozvěděli informace z oblasti: Zásady hospodaření ve firmě, Ekologické prvky např. využití obnovitelných zdrojů, odpadová problematika, úspory energie, Exkurze do výrobního prostoru, Čistota provozu, přírodní zahrada, přednášející se naopak pokusili zaujmout naše mládežníky a vyzkoušet si někdy nevděčnou roli pedagoga.

43

44 Exkurze do automobilky HMMC Hyundai Nošovice Kdy? 17. březen 2015 Kde? Nošovice, výrobní areál firmy O co šlo? Žáci tříd 3.A a 3.B plus 2.C oboru strojírenství se zaměřením na výpočetní techniku měli možnost zúčastnit se pod vedením Ing. Rudolfa Mosteckého a RNDr. Jiřího Homolky exkurze do nošovické automobilky. Účelem akce byla prohlídka firmy, seznámení se s problematikou sériové výroby automobilů, technologie výroby lisovaných dílů, robotické svařování, montáž skupin dílů a celková montáž výrobku.

45 Olympiáda v anglickém jazyce Kdy? únor březen 2015 Kde? SPŠS Vsetín, Rožnov pod Radhoštěm O co šlo? V měsíci únoru se žáci 1-3. ročníku zúčastnili písemné části olympiády v AJ, která byla složena z didaktického textu. Ten ověřoval znalosti jak gramatických zákonitostí, tak šíři jejich slovní zásoby - vynikajícího výsledku v testu s maximálním počtem 35 bodů dosáhli tyto žáci: 1. MÍSTO: MAREK VÁCLAVEK (2A) bodů 2. MÍSTO: MARTIN PŘIKRYL (2B). 32 bodů 3. MÍSTO: PAVEL FURIK (1A) bodů 4. MÍSTO: JAKUB SWEDA (3A) bodů 5. MÍSTO: IVO KAŠPAR, TOMÁŠ LANZENDÖRFER. 28 bodů Tito žáci pak postoupili do dalšího ústního kola soutěže, ve kterém tým lektorů ve složení Mgr. J. Maršalíková, Ing. J. Čechová a rodilý mluvčí S. Glenn ověřovali jazykovou pohotovost a vybavenost pro každodenní situace a jimi vybrané téma. Porota vybrala z třídy 2. A studenta Marka Václavíka pro reprezentaci v okresním kole v AJ na gymnáziu v Rožnově Ač Marek v silné konkurenci nedosáhl na výherní místa, získal cennou zkušenost z účasti v soutěži a za reprezentaci SPŠS Vsetín mu patří dík.

46 Projektová aktivita Kult mládí a hledání moudrosti stáří Kdy? 17. února 2015 Kdo? třídy 3.B, 3.C Kde? SPŠS Vsetín, učebna 212 O co šlo? Jak společnost vnímá staré lidi? Jaký je jejich mediální obraz? Jak vnímají senioři sami sebe? I takové otázky padaly na projektové aktivitě konané pro třetí ročníky v rámci předmětu ZSV. Žáci na základě svých vlastních zkušeností, asociací a ukázek z různých televizních pořadů a reportáží vytvořili obraz typického důchodce, aby jej vzápětí porovnali s obrazem, který o sobě vytvořili sami senioři v dokumentu Tomáše Škrdlanta Hledání moudrosti stáří. V rámci následující diskuze se objevovala témata spojená s kultem mládí, otázky souboje generací, tabu v seniorském věku, stárnutí společnosti, klesající populační křivky a mnohé další. Poděkování organizátorky Mgr. Martiny Borské patří všem žákům, zejména těm, kteří k zadaným úkolům přistoupili poctivě, s elánem a s humorem sobě vlastním.

47

48 Přednáška vyučujícího z UTB Zlín Kdy? 18. února 2015 Kde? aula SPŠS Vsetín O co šlo? Ve středu dne 18. února 2015 ve druhé vyučovací hodině navštívil naši školu Doc. Mgr. Marek Koutný, PhD., aby zde přednášel na téma BIODEGRADABILNÍ MATERIÁLY a MATERIÁLY Z OBNOVITELNÝCH ZDROJŮ. Téma přednášky navazovalo na učivo STT a ZEK o polymerech a řešení odpadové problematiky. Polymery se vyrábějí z ropy a její zásoby budou v blízké budoucnosti vyčerpány. Hledají se nové materiály podobných vlastností hlavně pro obaly potravin a pro zemědělské účely. Materiály, které by byly vyrobeny z obnovitelných zdrojů a které by se samy rozložily. Přednášky se zúčastnili žáci třetích ročníků, kteří si kromě nových informací mohli také vyzkoušet, jak probíhají přednášky na VŠ. Akci zorganizovala RNDr. Miroslava Pospíšiliková.

49

50 Kdy? 15. leden a 6. únor 2015 Školní a okresní kolo Olympiády v českém jazyce Kde? SPŠS Vsetín, Gymnázium F. Palackého ve Valašském Meziříčí O co šlo? Dne proběhlo pod dohledem vyučujících předmětu CJLU Mgr. Blanky Pazourkové, Mgr. Petry Bednaříkové a Mgr. Martiny Trčkové na SPŠS Vsetín školní kolo 41. ročníku této olympiády. Účastnilo se 21 žáků ročníků, maximum 33bodů. Výsledky: 1. místo Filip Ondrůš (2.C) bodů 2. místo Jakub Haša (3.B) bodů 3-4. místo Miroslav Plášek (1.B) Petr Hojsák (2.A) bodů místo Jaroslav Lukaštík (2.C) Natálie Maňáková (1.D) Břetislav Orság (1.B) bodů 8. místo Bohumil Dobeš bodů místo Jakub Húšť (1.A) Ondřej Vašků (1.A) Vít Holeňa (2.B) Adam Kaňák (2.C)..16 bodů Dále se zúčastnili : D. Zemánková, M. Palátová, Š. Holec, J. Schweda, R. Baroš, L. Daněk, O. Záhora, V. Gajdoš a R. Matúš. Naši školu pak první dva nejlepší reprezentovali v okresním kole ve Valašském Meziříčí, kde se Jakub Haša v těžké konkurenci gymnázií umístil na skvělém 5. místě. Všem děkujeme za účast a úspěšným řešitelům gratulujeme!

51 Lyžařský kurz Kdy? února 2015 Kde? Ski areál Karolinka O co šlo? Prvních 14 dnů druhého pololetí zastihlo žáky prvních ročníků na lyžařském kurzu. Celkem se ho zúčastnilo 71 žáků. Nejprve absolvovaly v prvním týdnu prodchnutém nádherným počasím lyžovačku třídy 1.A a 1.C, další týden brázdily svah třídy 1.B a 1.D. Účastníci druhé vlny kurzu měli o malinko horší počasí, ale azurové nebe v pátek jim déšť a sněžení z počátku týdne určitě vynahradilo. Kurz byl zorganizován jako každodenní dojíždění do Ski areálu Karolinka, nad lyžařským dorostem bděli instruktoři z řad kantorů: kolegové Mgr. Zdeněk Drga, RNDr. Jiří Homolka a Mgr. Karel Stančík, kterého na jeden den zastoupila Mgr. Martina Trčková. Na svahu byli žáci rozděleni do skupin lyžařů i snowboarďáků, ti, co už lyžovat uměli, se zdokonalili, několik začátečníků se velmi dobře činilo, takže od poloviny týdne již také sjížděli bez větších problémů celou sjezdovku. Během kurzu byl zaznamenán naštěstí jen jediný úraz, nešťastně naštípnutá kůstka v zápěstí. Jinak kurz proběhl ke spokojenosti všech účastníků.

52

53

54

55 Divadelní představení Memento Kdy? 23. leden 2015 Kde? aula SPŠS Vsetín O co šlo? Na pátek 23. ledna naplánovala pro žáky 1. a 2. ročníků protidrogová preventistka Ing. Romana Rodková dramatické zpracování románu Radka Johna Memento. Dílo je román o narkomanech. Divák se dostává do středu dění, do života těch, kteří propadli droze, pro něž se stává fetování hlavním či spíše jediným smyslem života. Hlavní hrdina Michal Otava pochází z normální rodiny a v 16 letech se nechá partou stáhnout k užívání drog. Román zachycuje 10 let jeho života s drogou a líčí velmi sugestivně všechna stádia působení drogy na lidský organismus a to, k čemu může droga člověka dovést. Líčí cestu, ze které není návratu. Nejedná se v žádném případě o přednášku, kterou studenti slyšeli již mnohokrát, ale o příběh podle skutečné události, který má vyznít jako memento pro ty, kteří by měli snahu drogu okusit. Pořad, vedený jako one man show, se setkal s velmi kladným hodnocením jak u žáků, tak u pedagogických pracovníků.

56

57 Kdy? 22. leden 2015 Kde? učebna 309 Netradiční hudební odpoledne na SPŠS Vsetín O co šlo? Při příležitosti Dne otevřených dveří se na popud Ing. Jany Čechové sešli muzikanti z naší školy a společně si zahráli a zapívali. Prožili tak příjemné odpoledne a předvedli, že strojaři jsou i hudebně nadaní. Hráli a zpívali: Radek Bartošák ze 3.B, Petr Kročil, Jan Juřica, Jindřich Preč a Dominik Kašpar ze 4.A, Jiří Krůpa a Martin Mánek z 2.A, Matyáš Juříček a František Horník z 1.B.

58

59 Sportovní zprávy Kdy? leden 2015 O co šlo? Ihned po vánočních prázdninách se na průmyslovce zase rozjely sportovní aktivity. Nejprve byl ukončen velký školní turnaj ve florbalu, do kterého se mohli zapsat již před Vánocemi zástupci všech tříd 8 družstev během několika týdnů odehrálo své zápasy a nakonec ve finále zvítězilo družstvo 3.B nad 2.B v poměru 13:10. Dne 21. ledna se SPŠS Vsetín účastnila okresního kola ve volejbalu. Hoši sice skončili poslední, ale na to, že v týmu letos nebyl žádný aktivní volejbalista, podali v těžké konkurenci výkon dle svých možností.

60 Žáci SPŠS Vsetín v kině Kdy? 19. prosince 2014 Kde? kino Vatra O co šlo? Na poslední předvánoční školní den zorganizovala Mgr. Martina Trčková pro žáky ročníku promítání filmu Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel. Tento snímek patří mezi nejdražší filmy švédské kinematografie, byl napsán podle bestseleru Jonase Jonassona (kniha byla zatím přeložena již do 35 jazyků). Dílo je o jednom veselém útěku a také o šíleném životním příběhu svéhlavého muže, který se sice nikdy nezajímal o politiku, ale přesto byl vždy nějak zapleten do velkých historických událostí 20. století Bezděčně se podílel na vynálezu atomové bomby, stal se dobrým přítelem několika amerických prezidentů a mezi jeho další známé se při jeho životní pouti zařadili i Stalin, Churchill, Mao Ce-tung nebo Kim Ir-sen. Kniha byla vybrána pro svůj typický humor podobný stylově J. Cimrmanovi či Forrestu Gumpovi, jako tip na čtení pro žáky milující tento druh legrace či jako humorné shrnutí dějin druhé poloviny 20. století.

61 Beseda o šikaně a kyberšikaně Kdy? 19. prosince 2014 Kde? aula SPŠS Vsetín O co šlo? Dne 19. prosince 2014 se žáci prvních ročníků zúčastnili besedy o šikaně a kyberšikaně s panem nprap. Bc. Vladislavem Malcharczikem, preventistou z krajského ředitelství policie Zlínského kraje. Mluvilo se o konkrétních případech šikany v našem okrese. O záměrech a motivech, šikany, kde je hranice mezi škádlením a šikanou, jaké jsou emoční stavy zúčastněných osob, kde mohou hledat pomoc, a jaké jsou postihy pro šikanující. Také se zmínila dnes velmi aktuální kyberšikana a rovněž kam se obrátit v případě nouze v tomto případě. Pro studenty to jistě nebyla první beseda na dané téma, ale v dnešní době je velmi důležité o tomto tématu mluvit a ukazovat možná řešení nevyhovující situace.

62

63

64 Kdy? prosince 2014 Kde? Jeseníky, chata Orientka Outdoorový jazykový pobyt v Jeseníkách O co šlo? Ve dnech se 30 studentů vybraných z prvních až třetích ročníků spolu s Ing. Janou Čechovou a Ing. Jiřím Maczkem zúčastnili outdoorového jazykového pobytu na chatě Orientka v Jeseníkách. Celá akce byla škole poskytnuta zdarma a byla zajištěna i s odvozem na místo. Program zahrnoval outdoorové aktivity army game, bunjee trampolínu, lezeckou zeď, lanové centrum, střelbu z luku a orientaci v mapě. I během aktivit se studenti učili anglické fráze týkající se jednotlivých sportů a večer se v angličtině hrály společenské hry, což probíhalo velmi příjemným a nenuceným způsobem. Ve volném čase se využíval bazén a sauna a dlouho do noci se společně zpívalo a hrálo na kytary. Zde jsou názory samotných studentů: Myslím, že to byl skvělý pobyt. Chata i instruktoři podle mého očekávání, všechno probíhalo bez jakýchkoli problémů. To, že tam nebyla jen jedna třída, ale z každé třídy několik studentů, to nám určitě pomohlo více se sblížit. Akce byla velmi vydařená, získal jsem nové zkušenosti a zážitky. Vytvořili jsme zde super kolektiv a seznámil jsem se s mnoha dalšími lidmi. Jsem rád, že jsem se mohl této akce zúčastnit. P.S. Učitelé byli super Na pobytu se mi velmi líbilo. Dozor byl úžasný, vyhověl nám ve všem, co jsme potřebovali. Jinak areál, zábava, instruktoři, vše bylo zábavné a poučné. Určitě jsem se dozvěděl pár nových frází v angličtině. Na takovou školní akci bych hned jel znovu. Akci hodnotím jako velmi pozitivní. Bylo dobré udělat výběr studentů, aspoň jsme se seznámili i s lidmi z ostatních tříd. Všechny hry byly zábavné a určitě jsem se něco nového naučil. S instruktory se dalo dobře komunikovat. Bylo dobré, že jsme si všechno mohli dělat sami rozdělení do pokojů, do skupinek, atd. Hodně se mi líbilo, že pro nás učitelé měli pochopení, byli s námi až do noci a nic nám nemuseli zakazovat. Vybráni byli studenti, kteří si to zasloužili svým přístupem ke škole. Jsem rád, že jsem byl mezi nimi, a mohl si užít spoustu nových radostí. Vytvořili jsme totiž skvělý kolektiv. Instruktoři měli celý program dobře připravený. Jídlo bylo chutné, chata pěkná. Jediné, co se příliš nepovedlo, bylo počasí, ale to nikdo neovlivní. To, že jsme nejeli celá třída, ale zástupci tříd, byla zajímavá zkušenost. Celkem mě překvapilo, že nebyl žádný problém v komunikaci při hrách. Jsem tedy velice rád, že jsem se mohl zúčastnit a děkuji za to.

65

66 Kdy? listopad - prosince 2014 Kde? SPŠS Vsetín Přírodovědný klokan 2014 O co šlo? Jedná se o soutěž v dovednostech v přírodovědných předmětech - matematice, fyzice, chemii, biologii, ekologii a zeměpise. Školního kola se zúčastnilo celkem 121 žáků z 1. ročníku, soutěž zorganizovali a posléze vyhodnotili a po dvou měsících zprávu dodali RNDr. Jiří Homolka, Mgr. Marie Frydrychová a RNDr. Miroslava Pospíšiliková. Nejúspěšnějším žákům srdečně blahopřejeme, v následující tabulce je 10 nejúspěšnějších řešitelů:

67 Jméno a příjmení Třída 1. Tomáš Matušinec 1.B 2. Pavel Novosad 1.B 3. Lukáš Potocký 1.A 4. Jakub Húšť 1.A Miroslav Záruba 1.B Vojtěch Savko 1.A Viktor Trčka 1.C 8. Michael Blažík 1.B 9. Matěj Daněk 1.B 10. David Juřička 1.B Vítěz školního kola Tomáš Matušinec z 1.B obsadil v rámci okresu Vsetín hezké místo. Výsledky okresního kola: Daniel Šerý Matěj Šak 6. A8 5.AV Dominika Vašíčková 5.AV Tomáš Matušinec 1.B Gymnázium Rožnov pod Radhoštěm, Koryčanské Paseky 1725, Rožnov p.r Masarykovo gymnázium,střední zdravotnická škola a Vyšší odborná škola zdravotnická Vsetín, Tyršova 1069, Vsetín 80 Masarykovo gymnázium,střední zdravotnická škola a Vyšší odborná škola zdravotnická Vsetín, Tyršova 1069, Vsetín 77 SPŠS Vsetín, Pod Strání 1776, Vsetín 77

68 Kdy? 25. listopad 2014 Kde? SPŠS Vsetín Internetová matematická olympiáda O co šlo? Celostátní kolo internetové matematické olympiády se konalo 25. listopadu Organizátorem byl Ústav matematiky, fakulta strojního inženýrství, VUT Brno. Soutěže se zúčastnilo pětičlenné družstvo žáků 4. ročníku ve složení : Vlastimil Hrbáček (4.A), Tomáš Majer ( 4.A), Martin Šrámek (4.B), Tomáš Adam (4.B) a Lukáš Tatýrek (4.B ). Ze sedmnácti družstev středních průmyslových škol obsadilo naše družstvo pěkné 5. místo 1. SPŠE Pardubice 2. SPŠ Žďár n. Sázavou 3. SPŠ Třebíč 4. SPŠCH Brno 5. SPŠS Vsetín 6. SPŠCH Brno 7. SPŠ Třebíč 8. SPŠ Třebíč 9. SPŠ Přerov 10. SPŠE Pardubice Zprávu o olympiádě dodali organizátoři učitelé matematiky.

69

70 Život s handicapem Kdy: úterý a středa Kde: učebna 212 Kdo: třídy 2.B a 2.C Co: Žáci se zúčastnili projektové aktivity zaměřené na uvědomění si omezení, které člověku přináší různé typy postižení (nejenom tělesných, ale také sociálních a dalších). V týmech stavěli věž z velmi omezeného množství materiálu a mnozí z nich se projevili jako opravdoví strojaři, když řešili správné vyvážení, těžiště apod. Nejvyšší věž postavil tým ze 2.C a měřila úctyhodných 128 cm, nejvyšší kus ze 2.B měřil 124 cm a nutno podotknout, že měli kluci k dispozici méně stavebního materiálu než třída druhá. Žáci také ve skupinách rozmýšleli nad životem handicapovaných lidí, nad překážkami, které potkávají a také nad tím, jak jim může okolí usnadnit život. Na závěr se pokusili vymyslet strategii přežití za situace, že ztroskotají po letecké havárii v poušti a jsou handicapovaní nejenom prostředím, ale také velmi omezeným množstvím zachráněných věcí. Ač se mnohé skupiny velmi snažily, naděje na jejich záchranu by byly téměř mizivé. Naštěstí to byla jen hra a opuštění 212 nebylo náročné Oběma třídám děkuji za skvělý přístup Vítězný tým ze 2.B.124 cm vysoká věž

71 Každý centimetr se počítá. Vítězný tým ze 2. C..a 128 cm vysoká věž

72 Staví celá rodina

73 SPŠS Vsetín daruje krev Kdy? 10. prosince 2014 Kde? Vsetínská nemocnice O co šlo? Žáci SPŠS Vsetín pod vedením Mgr. Z. Drgy a Mgr. K. Stančíka se pravidelně účastní dobrovolného dárcovství krve. Odběry realizovali pracovníci Hematologickotransfuzního oddělení Vsetínské nemocnice v prostorách moderního Pavilonu patologie a centralizovaných laboratoří. Ve Vsetíně se odebírá takzvaná plná krev od dobrovolných dárců, kteří krev darují bez úplaty. Vsetínské pracoviště je odběrovým střediskem, krev se odtud převáží k dalšímu zpracování do Fakultní nemocnice Olomouc. Část krevních produktů se pak vrací zpátky do nemocnice a slouží k léčbě zdejších pacientů. Krevní transfuze se používají například u pacientů v souvislosti s krvácením do zažívacího traktu, při ortopedických operacích, při komplikovaných porodech, při akutních chirurgických operacích, při dalších výkonech a léčbě. Někteří žáci zažili svůj první odběr, jiní již jsou ostřílení kozáci. Mgr. Drga absolvoval svůj 20. odběr, Mgr. Stančík 22. DÁRCI KRVE 2.C Gerža 3.A Skýpala, Marikovec, Trchalík, Kokáš 3.B Žárský, Vahala, Pařenica, Bartošák, Vrlíček, Gajdoš, Haša 4.A Nohavica, Kročil, Majer, Kašpar, Cáb 4.B Janečková, Podešvová, Hnátek, Šrámek, Frajt, Mrnuštík, Tatýrek, Kocurek, Václavík, Randuch

74 Kdy? 26. listopad - leden 2014 Kde? MG Vsetín Šachová Grand Prix školní mládeže 2014 O co šlo? SPŠS Vsetín soutěžila v další sportovní disciplíně tentokrát se dvě družstva naší školy zúčastnila okresního přeboru šachové olympiády kategorie středních škol. Turnaj se konal v prostorách Masarykova gymnázia Vsetín. družstvo A Josef Bednařík, Jakub Stančík, Jaroslav Lukaštík a Lukáš Trčálek družstvo B- Rudolf Matúš, Marek Chromela, Radek Bartošák, Jakub Novosad a Štěpán Holec Skupinu středních škol tvořilo celkem 6 družstev, herní systém: 1x každý s každým, hrálo se ve zkrácených partiích na 15 minut. Nakonec naše A družstvo získalo 1. místo a postupuje do krajského kola, které se koná na konci ledna ve Zlíně. Průmyslovácké B družstvo skončilo na konečném 4. místě.

75

76

77 Indonésie po stopách lidojedů Kdy? 9. prosinec 2014 Kde? kino Vatra O co šlo? Indonésie po stopách lidojedů- to je název unikátního vzdělávacího programu společnosti Planeta Země 3000, kterého se zúčastnili pod vedením RNDr. Miroslavy Pospíšilikové žáci 3. ročníku. Filmové představení proběhlo v kině Vatra. Během projekce byla žákům představena Indonésie jako společenství více než pestrobarevných a neobyčejných ostrovů. Navštívili jsme Borneo a pozorovali jsme největší stromové savce orangutany a snad nejvtipnějšího primáta světa kahau nosatého. K Indonésii patří vulkanická činnost a tak jsme mohli pozorovat nebezpečnou a těžkou práci domorodců na Jávě, kteří ze sopečných výparů vyráběli síru. Viděli jsme krásné tanečnice na ostrově bohů na Bali. Ohromeni jsme pozorovali netradiční rituály lovců lebek, domorodců na ostrově Sulawesi. Na ostrově Komodo žije největší ještěr na světě - varan komodský. Na ostrově Papua Nová Guinea jsme navštívili pralesní domorodce, kteří pojídají těla svých zabitých nepřátel. Na ostrově Borneo jsme viděli kácení deštného pralesa kvůli pěstování palmy olejné. Odcházeli jsme obohaceni o mnohé poznatky a dojmy. Každý žák navíc dostal časopis Koktejl, který byl věnován v ceně vstupného a ze kterého lze načerpat mnoho dalších zajímavých informací.

78

79 Nácvik první pomoci v ZŠ Sychrov Kdy? 24. listopad 2014 Kde? ZŠ Sychrov Kdo? Domov mládeže SPŠS Vsetín O co šlo? Dne zavítali do ZŠ Sychrov, do školní družiny a školního klubu mladí zdravotníci z Domova mládeže SPŠS Vsetín pod vedením paní vychovatelky Ziny Kašparové. Jednalo se o akci ve spolupráci s Českým červeným křížem, Oblastním spolkem ze Vsetína a jejím cílem bylo ukázat dětem ze ZŠ Sychrov, jak si poradit s první pomocí při různých úrazech a nečekaných situacích. Mladí zdravotníci Laďa Holík, Vladislava Holubová a Veronika Strnková učili malé školáky přímo prakticky jak přivolat rychlou záchrannou službu, jak ošetřit krvácení, tržné rány, odřeniny i popáleniny, jak si poradit se zdravotnickým materiálem jako jsou šátky a obvazy, jak pečovat o raněného, než přijede záchranka atd. Paní Kašparová skvěle namaskovala na dobrovolnících různá zranění, až tak, že se skoro nechtělo věřit, že nejde o skutečné úrazy, jak byly věrohodné. Pohled na krvácející ránu malé žáčky proto už dnes jistě tolik nezaskočí a to, co se při nácviku naučili, si třeba v kritické situaci vybaví. Článek o této aktivitě byl uveřejněn i ve Vsetínských novinách, jsme rádi, že náš domov mládeže se na této akci mohl podílet.

Žáci SPŠS Vsetín v kině

Žáci SPŠS Vsetín v kině Žáci SPŠS Vsetín v kině Kdy? 19. prosince 2014 Kde? kino Vatra O co šlo? Na poslední předvánoční školní den zorganizovala Mgr. Martina Trčková pro žáky 2. 4. ročníku promítání filmu Stoletý stařík, který

Více

SPŠS Vsetín v projektu Studenti čtou a píší noviny

SPŠS Vsetín v projektu Studenti čtou a píší noviny SPŠS Vsetín v projektu Studenti čtou a píší noviny Kdy? říjen - listopad 2015 O co jde? Projekt Studenti čtou a píší noviny probíhá osmým rokem a každoročně se do něj zapojuje přes 400 škol a více než

Více

Vánoční zpravodaj aktivit prosinec 2018

Vánoční zpravodaj aktivit prosinec 2018 Vánoční zpravodaj aktivit prosinec 2018 Přípravné kurzy k přijímacímu řízení Čtyřleté obory: Nabízíme zdarma kurzy z matematiky a jazyka českého. Uchazeč z 9. třídy se do 18. ledna e- mailem přihlásí na

Více

Ekologická exkurze pedagogů

Ekologická exkurze pedagogů Ekologická exkurze pedagogů Kdy? 24. březen 2016 Kde? Zlín O co šlo? Dne 24.3.2016, v den, kdy žáci mají velikonoční prázdniny, se učitelský sbor vsetínské průmyslovky zúčastnil exkurze s ekologickou tématikou.

Více

Okresní kolo středních škol v šachu

Okresní kolo středních škol v šachu Okresní kolo středních škol v šachu Kdy? 7. prosinec2015 Kde? SPŠS Vsetín O co šlo? V pondělí dne 7. prosince 2015 se na naší škole uskutečnilo okresní kolo středních škol v šachu. Zprávu o průběhu podal

Více

Finálový turnaj o přeborníka mladších žáků OFS Vsetín sezóny 2014/2015

Finálový turnaj o přeborníka mladších žáků OFS Vsetín sezóny 2014/2015 Finálový turnaj o přeborníka mladších žáků OFS Vsetín sezóny 2014/2015 Termín: sobota 20.6.2015 Místo konání: Účastníci: fotbalové hřiště TJ Sokol Podlesí TJ Sokol Podlesí FC Lhota u Vsetína TJ Sokol Hošťálková

Více

Náš třídní výlet do Jeseníků - 9.A

Náš třídní výlet do Jeseníků - 9.A Náš třídní výlet do Jeseníků - 9.A 9.5.2016 v pondělí ráno jsme se sešli spolu s našimi učitelkami R. Svobodovou a J. Hanzlíkovou ve vestibulu Hlavního nádraží města Brna. Až jsme se všichni sešli, přesunuli

Více

Účast na sportovních akcích ZŠ ZAŠOVÁ (září-listopad)

Účast na sportovních akcích ZŠ ZAŠOVÁ (září-listopad) Účast na sportovních akcích ZŠ ZAŠOVÁ (září-listopad) -Počátkem září proběhlo REPUBLIKOVÉ FINÁLE OVOV (odznaku všestrannosti olympijských vítězů) v Praze, kde se probojovala Markéta Camfrlová, která se

Více

KVĚTEN Vrchol sportovních her 4x4 za účasti našich žáků, výměnné pobyty s partnerskými školami z německého Mellendorfu a Wittenbergu nebo další z barevných dnů v 1.A... To je jen ochutnávka aktivit naší

Více

2 Charakteristika školy

2 Charakteristika školy 2 Charakteristika školy 2.1 Velikost školy Škola Klvaňovo gymnázium a střední zdravotnická škola vznikla 1. 1. 2012 sloučením Klvaňova gymnázia se Střední odbornou školou zdravotnickou a sociální, Kyjov

Více

Přehled událostí školy v 1. pololetí školního roku 2012/2013

Přehled událostí školy v 1. pololetí školního roku 2012/2013 Přehled událostí školy v 1. pololetí školního roku 2012/2013 Září 3. 9. zahájení školního roku 3. 5. 9. GO KURZ třídy 1. A 5. 7. 9. GO KURZ třídy 1. C 5. 7. 9. zájezd do Berlína 7. 9. výstava hub v MFC

Více

Veliký zájem o školní kolo biologické olympiády

Veliký zájem o školní kolo biologické olympiády Veliký zájem o školní kolo biologické olympiády Koncem února proběhla školní kola biologické olympiády i na naší škole. Zejména o kategorii B byl mimořádný zájem. Studenti tradičně změřili své síly v testu

Více

Přehled událostí školy v 1. pololetí školního roku 2011/2012

Přehled událostí školy v 1. pololetí školního roku 2011/2012 Přehled událostí školy v 1. pololetí školního roku 2011/2012 Září 29. 8. 31. 8. GO KURZ třídy 1. A 31. 8. 2. 9. GO KURZ třídy 1. C 1. 9. zahájení nového školního roku 5. 9. 11. 9. poznávací zájezd do Anglie

Více

EDUCALL Měsíčník gymnázia, střední odborné školy a základní školy EDUCAnet Praha s.r.o.

EDUCALL Měsíčník gymnázia, střední odborné školy a základní školy EDUCAnet Praha s.r.o. EDUCALL Měsíčník gymnázia, střední odborné školy a základní školy EDUCAnet Praha s.r.o. školní rok 2018/2019 leden 2019 A je tady lednové číslo školního časopisu. I když je většinou leden ve znamení klasifikace

Více

Obchodná akadémia, Tajovského 25, Banska Bystrica. Mezinárodní projektové setkání na Slovensku

Obchodná akadémia, Tajovského 25, Banska Bystrica. Mezinárodní projektové setkání na Slovensku Projekt: ERASMUS+: Fiktivní obchodování mezi českou a slovenskou školou, číslo smlouvy 2015-1-CZ01-KA219-013831_1 Datum: 20. 11. 2016 26. 11. 2016 Místo: Název akce: Obchodná akadémia, Tajovského 25, Banska

Více

Významné mezníky v historii školy III. (od 90. let 20. století)

Významné mezníky v historii školy III. (od 90. let 20. století) Významné mezníky v historii školy III. (od 90. let 20. století) září prosinec duben červen duben 1989/1990 Ředitelem školy byl jmenován Miroslav Horák. Po prázdninách byla otevřena nová učebna informatiky

Více

mfabianova@sosboh.cz ŠSK při SŠ, Bohumín, p. o. je členem Asociace školních sportovních klubů České republiky ve sportovních kroužcích sdružuje každoročně více než 100 sportujících žáků a žaček reprezentační

Více

Pátek 21.1.2011 od 14.00 do 19.00 hod. Sobota 22.1.2011 od 8.00 do 12.00 hod.

Pátek 21.1.2011 od 14.00 do 19.00 hod. Sobota 22.1.2011 od 8.00 do 12.00 hod. Základní škola, Mládežnická 536, TRUTNOV 4 Pátek 21.1.2011 od 14.00 do 19.00 hod. Sobota 22.1.2011 od 8.00 do 12.00 hod. pavilon 1. stupně Základní škola, Mládežnická 536, Trutnov 4 Základní škola, Mládežnická

Více

Veselé Vánoce a šťastný nový rok 2019

Veselé Vánoce a šťastný nový rok 2019 Veselé Vánoce a šťastný nový rok 2019 STONOŽKA ŠKOLNÍ ČASOPIS 2018/2019 Žáci a pedagogové ZŠ Opatov CENA: 15,- ČÍSLO: 1 CO SI PŘEČTETE Úvodní slovo Hrou proti AIDS Projektový den: Cesta kolem světa MIKULÁŠ

Více

KLOKAN. Blahopřejeme. za PK matematiky : Zuzana Římanová

KLOKAN. Blahopřejeme. za PK matematiky : Zuzana Římanová KLOKAN Mezinárodní soutěž Klokan je mezi našimi studenty velmi oblíbená, o čemž svědčí už tradiční masová účast. Letos se jí zúčastnilo 149 studentů, 78 v kategorii Kadet, 38 v kategorii Junior a 33 v

Více

třídní učitelka: Bc. Kateřina Sedláčková, asistence: Bc. Šárka Klímová

třídní učitelka: Bc. Kateřina Sedláčková, asistence: Bc. Šárka Klímová Výroční zpráva, školní rok 2013 2014, 8. třída třídní učitelka: Bc. Kateřina Sedláčková, asistence: Bc. Šárka Klímová Tento školní rok byl pro osmáky velmi důležitý především v přípravě ročníkových prací.

Více

Výsledky Grand Prix školní mládeže kategorie A

Výsledky Grand Prix školní mládeže kategorie A Výsledky Grand Prix školní mládeže 2012 - kategorie A Valašské Meziříčí 6. 11. 2012 a Karolinka 12. 12. 2012 Kolo 1 1 1 ZŠ Vsetín-Rokytnice 0 : 4 ZŠ Jablůnka 6 2 2 ZŠ Karolinka 1,5 : 2,5 ZŠ Integra Vsetín

Více

EVROPSKÝ TÝDEN MOBILITY A EVROPSKÝ DEN BEZ AUT

EVROPSKÝ TÝDEN MOBILITY A EVROPSKÝ DEN BEZ AUT EVROPSKÝ TÝDEN MOBILITY A EVROPSKÝ DEN BEZ AUT 2012 Statutární město Karlovy Vary Statutární město Karlovy Vary se v letošním roce již tradičně zapojilo do kampaní Evropský týden mobility a Evropský den

Více

Aktuality. Zápis do kroužků ALCEDA na školní rok 2014/2015. Milí čtenáři,

Aktuality. Zápis do kroužků ALCEDA na školní rok 2014/2015. Milí čtenáři, Aktuality Milí čtenáři, Nový školní rok jsme zahájili opravdu na plno! Instruktoři realizují jeden pobytový program za druhým, proběhly dva běhy adaptačních programů pro 160 studentů SOŠ J. Sousedíka.

Více

Comenius meeting Dánsko Svendborg. Finsko Itálie Island Dánsko Česká republika

Comenius meeting Dánsko Svendborg. Finsko Itálie Island Dánsko Česká republika Comenius meeting Dánsko Svendborg Finsko Itálie Island Dánsko Česká republika Sobota 5. září 2009 Kodaň Svendborg Neděle 6. září 2009 Ostrov Strynø Pondělí 7. září 2009 Ostrov Strynø Svendborg Úterý

Více

Sportovní aktivity - 23-

Sportovní aktivity - 23- Sportovní aktivity Na škole pracuje Školní sportovní klub v čele s předsedou a absolventem školy Mgr. Šimonem Lánským. Počet členů je 42. Celoročně pracuje v rámci tohoto klubu volejbalový kroužek studentek.

Více

Š kolní kolo chemicke olympiá dy

Š kolní kolo chemicke olympiá dy Š kolní kolo chemicke olympiá dy Během měsíce ledna proběhlo školní kolo chemické olympiády kategorie D, které obsahovalo domácí část, kontrolní test a praktickou část v chemické laboratoři. Olympiády

Více

Úspěšné vystoupení studentů na Krajském kole soutěže EUROREBUS

Úspěšné vystoupení studentů na Krajském kole soutěže EUROREBUS Úspěšné vystoupení studentů na Krajském kole soutěže EUROREBUS O minulém víkendu se netradičně v Olomouci na Přírodovědecké fakultě Univerzity Palackého uskutečnilo Krajské kolo soutěže Eurorebus. Naše

Více

Tisková informace JIHOČESKÉ KRAJSKÉ KOLO SOUTĚŽE ŠKOLNÍCH NOVIN A ČASOPISŮ dne 2. května 2017

Tisková informace JIHOČESKÉ KRAJSKÉ KOLO SOUTĚŽE ŠKOLNÍCH NOVIN A ČASOPISŮ dne 2. května 2017 Tisková informace JIHOČESKÉ KRAJSKÉ KOLO SOUTĚŽE ŠKOLNÍCH NOVIN A ČASOPISŮ dne 2. května 2017 V pátek 28. dubna 2017 se opět po roce zcela zaplnil sál Zastupitelstva Jihočeského kraje žáky, studenty a

Více

Občasník DM číslo 1. Školní rok 2018/19

Občasník DM číslo 1. Školní rok 2018/19 Občasník DM číslo 1 Školní rok 2018/19 INFORMACE PRO NOVÁČKY DŮLEŽITÁ TEL. ČÍSLA: DM, Obrněné brigády 6, Cheb 354 408 027 Lékař pro DM MUDr. Jamelská, Hradební 18, Cheb 354 422 057 Policie 158 Hasiči 150

Více

Archiv aktualit WWW stránek SŠP a VOŠ, s. r. o., pracoviště Zlín školní rok 2006 07

Archiv aktualit WWW stránek SŠP a VOŠ, s. r. o., pracoviště Zlín školní rok 2006 07 Archiv aktualit WWW stránek SŠP a VOŠ, s. r. o., pracoviště Zlín školní rok 2006 07 Letní poznávací tábor 2006 Vloženo v 07:57, 07.09.2006 Také letos se před zahájením školního roku sešli zájemci o studium

Více

proběhla exkurze pro žáky partnerských základních škol pořádané SOŠ Josefa Sousedíka Vsetín

proběhla exkurze pro žáky partnerských základních škol pořádané SOŠ Josefa Sousedíka Vsetín 27. 2. 2014 proběhla exkurze pro žáky partnerských základních škol pořádané SOŠ Josefa Sousedíka Vsetín Zúčastnily se ZŠ Karolinka a ZŠ Sychrově. Exkurze proběhla v hornickém muzeu Landek Park. 3.3-7.3.

Více

mfabianova@sosboh.cz ŠSK AŠSK při SŠ Bohumín, p. s. je členem Asociace školních sportovních klubů České republiky ve sportovních kroužcích sdružuje každoročně kolem 100 sportujících žáků a žaček reprezentační

Více

Známé slovo poezie

Známé slovo poezie Známé slovo poezie 1. 3. 2017 Okrskové kolo recitační soutěže se letos konalo první březnový den, ve středu (dle požadavku ZUŠ a jejich provozu). Zúčastnilo se jej celkem 5 základních škol (ZŠ Zastávka;

Více

ÚVODNÍK ZÁCHRANÁŘI OLYMPIÁDA Z ČESKÉHO JAZYKA

ÚVODNÍK ZÁCHRANÁŘI OLYMPIÁDA Z ČESKÉHO JAZYKA 1 ÚVODNÍK Vítejte u 6. čísla Deváťáckých novin. V tomto vydání se dočtete, co se událo u nás v Senožatech v měsíci únoru. Tentokrát nejen ve škole. Došli jsme se podívat také na dětský karneval a na masopustní

Více

ZÁPIS DO PRVNÍCH TŘÍD V polovině měsíce se rozběhly po celé republice zápisy do prvních tříd. Podívat se k nám do školy v rámci Dní otevřených dveří p

ZÁPIS DO PRVNÍCH TŘÍD V polovině měsíce se rozběhly po celé republice zápisy do prvních tříd. Podívat se k nám do školy v rámci Dní otevřených dveří p LEDEN Leden je ve znamení konce pololetí, ale také nového začátku... Naše škola začala hledat svoje nové prvňáčky, a že se jí v tom daří! Nové pro nás byly informace o mořských želvách, kterým chceme pomáhat

Více

ÚDAJE O PŘIJÍMACÍM ŘÍZENÍ

ÚDAJE O PŘIJÍMACÍM ŘÍZENÍ ÚDAJE O PŘIJÍMACÍM ŘÍZENÍ ŽÁCI PŘIHLÁŠENÍ KE STUDIU Počet přihlášek STR SLE STA LYT LYE MAN Celkem 1. kolo 62 83 86 63 69-363 Celkem 62 83 86 63 69-363 ŽÁCI PŘIJATÍ KE STUDIU Počet přijatých STR SLE STA

Více

Ve školním roce byly pro účely environmentálního vzdělávání uskutečněny následující akce:

Ve školním roce byly pro účely environmentálního vzdělávání uskutečněny následující akce: Ve školním roce 2016-2017 byly pro účely environmentálního vzdělávání uskutečněny následující akce: Výtvarná soutěž Příroda v obrazech, Týden na podporu a ochranu životního prostředí, tematicky zaměřené

Více

PROSLOV ŠÉFREDAKTORA

PROSLOV ŠÉFREDAKTORA PROSLOV ŠÉFREDAKTORA Jmenuji se Vitaliy Sas a byl jsem zvolen za šéfredaktora tohoto časopisu. V tomto časopise Vám přineseme spoustu zajímavých článků o událostech za posledních pět měsíců, od kulturních

Více

SBORNÍK SOŠ A SOU MŠP LETOVICE A JIHOMORAVSKÉHO KRAJE

SBORNÍK SOŠ A SOU MŠP LETOVICE A JIHOMORAVSKÉHO KRAJE SBORNÍK SOŠ A SOU MŠP LETOVICE A JIHOMORAVSKÉHO KRAJE ENERSOL 2006 Co o této soutěži víme a jak probíhala? ENERSOL 2006 je soutěž, která byla vyhlášena MŠMT. Regionálním vzdělávacím centrem (RVC) pro obnovitelné

Více

Časový harmonogram programu prevence sociálně patologických jevů

Časový harmonogram programu prevence sociálně patologických jevů Časový harmonogram programu prevence sociálně patologických jevů Po celý školní rok je žákům v odpoledních hodinách k dispozici školní klub s nabídkou volnočasových aktivit a otevřena počítačová učebna.

Více

REKONSTRUKCE JÍDELNY A ŠKOLNÍHO DVORA

REKONSTRUKCE JÍDELNY A ŠKOLNÍHO DVORA Září 2009 REKONSTRUKCE JÍDELNY A ŠKOLNÍHO DVORA Během prázdnin započala v areálu naší školy rozsáhlá rekonstrukce jídelny a školního dvora. Jak dlouho potrvá nevíme. Snad do poloviny listopadu. Bohužel

Více

FYZIKA přehled úspěchů 2017/18

FYZIKA přehled úspěchů 2017/18 FYZIKA přehled úspěchů 2017/18 Fyzikální olympiáda 59. ročník Studenti mohou řešit úlohy v kategoriích: F (1. ročník), E (2. ročník), D (3. ročník), C (4. ročník), B (5. ročník), A (6. ročník). Studenti

Více

Zpravodaj školy - jaro 2019

Zpravodaj školy - jaro 2019 Zpravodaj školy - jaro 2019 V hodnocení školy Ministerstvem školství v programu Excelence výsledky v soutěžích středních škol v roce 2017-2018 jsme získali 9,5 bodů (v 2016-2017 jsme získali 9,02 bodů).

Více

Trutnodráček březen 2015

Trutnodráček březen 2015 Trutnodráček březen 2015 MÍŠA OSLAVIL JEDENÁCTÉ NAROZENINY Jedenácté narozeniny jsme oslavili dortem, písničkou a milými dárečky. Přejeme Míšovi vše nejlepší do života, především pak stálou vnitřní radost.

Více

ZPRÁVY ZE ZÁKLADNÍ ŠKOLY ČESKÁ TELEVIZE V DOBŘÍKOVĚ

ZPRÁVY ZE ZÁKLADNÍ ŠKOLY ČESKÁ TELEVIZE V DOBŘÍKOVĚ ČESKÁ TELEVIZE V DOBŘÍKOVĚ V úterý 10. června natáčela Česká televize v Dobříkově reportáž, která by měla být odvysílána v pořadu Toulavá kamera v průběhu července. Reportáž byla natáčena u sochy M. J.

Více

Každá kategorie soutěžila ve třech kolech obtížnosti. Potěšující je, že se náš žák Phong Tran ze 6.B stal vítězem v kategorii 6.tříd. Blahopřejeme!

Každá kategorie soutěžila ve třech kolech obtížnosti. Potěšující je, že se náš žák Phong Tran ze 6.B stal vítězem v kategorii 6.tříd. Blahopřejeme! Květen 2007 Turnaj v sudoku Dne 3. května se konal na Základní škole U Vršovického nádraží turnaj v sudoku. Účastnili se ho žáci 2.stupně ze tří základních škol. Soutěžilo se ve čtyřech kategoriích podle

Více

Fokus divadlo 2014. Barbora Genserová, studentka 5.B, se v silné konkurenci studentů středních škol umístila na 3. místě. Blahopřejeme!

Fokus divadlo 2014. Barbora Genserová, studentka 5.B, se v silné konkurenci studentů středních škol umístila na 3. místě. Blahopřejeme! Fokus divadlo 2014 Pod tímto názvem Filozoficko-přírodovědecká fakulta Slezské univerzity v Opavě vyhlásila na podzim 1. ročník soutěže o nejlepší divadelní recenzi a kritiku. Jelikož se v literárním semináři

Více

Plán SPoSŠ na školní rok 2018 / 2019

Plán SPoSŠ na školní rok 2018 / 2019 Karta procesu Název procesu R10 - Řízení školy R10-FO-01 Vypracoval: Platnost od: Schválil: 1.4.2008 Mgr.Eva Matoušková R10-1 Plán SPoSŠ na školní rok 2018 / 2019 1. Stav na škole k zahájení školního roku

Více

Vyhodnocení minimálního preventivního programu 2016/2017

Vyhodnocení minimálního preventivního programu 2016/2017 Vyhodnocení minimálního preventivního programu 2016/2017 Základní škola UNESCO Uherské Hradiště Školní metodik prevence Mgr. Petr Kočíř Vyhodnocení MPP ZŠ UNESCO Uherské Hradiště za školní rok 2016/2017

Více

ZPRÁVA ZE SETKÁNÍ ŽÁKŮ

ZPRÁVA ZE SETKÁNÍ ŽÁKŮ ZPRÁVA ZE SETKÁNÍ ŽÁKŮ Kdy: 5. června 2017 Kde: velká zasedací místnost MěÚ Bystřice nad Pernštejnem V pondělí 5. června 2017 proběhlo setkání žáků z druhých stupňů ZŠ z ORP Bystřice nad Pernštejnem, včetně

Více

OBČASNÍK DM ČÍSLO 1. na školní rok 2016/17

OBČASNÍK DM ČÍSLO 1. na školní rok 2016/17 OBČASNÍK DM ČÍSLO 1 na školní rok 2016/17 INFORMACE PRO NOVÁČKY DŮLEŽITÁ TEL. ČÍSLA: DM Obrněné brigády 6, Cheb 354 408 027 Policie 158 Hasiči 150 Záchranka 155 Integrovaný záchranný systém 122 Městská

Více

Výroční zpráva ZŠ a MŠ Hamry nad Sázavou za školní rok

Výroční zpráva ZŠ a MŠ Hamry nad Sázavou za školní rok Výroční zpráva ZŠ a MŠ Hamry nad Sázavou za školní rok 2013 2014 Základní škola a Mateřská škola Hamry nad Sázavou, příspěvková organizace Hamry nad Sázavou 133 591 01 Žďár nad Sázavou tel.: 775 99 44

Více

Daniela Zábojníková a Patrik Bída

Daniela Zábojníková a Patrik Bída Staronový král a nová královna V loňském roce se ve spolupráci Šachového oddílu Kunovice a obou kunovických škol uskutečnil první ročník turnaje nazvaného O šachového krále a královnu Kunovických škol.

Více

ŘECKÉ OLYMPIJSKÉ HRY WALDORFSKÝCH ŠKOL PARDUBICE 2014

ŘECKÉ OLYMPIJSKÉ HRY WALDORFSKÝCH ŠKOL PARDUBICE 2014 ŘECKÉ OLYMPIJSKÉ HRY WALDORFSKÝCH ŠKOL PARDUBICE 2014 V letošním školním roce se naše ZŠW Pardubice s podporou Magistrátu města Pardubic stala organizátorem tradičních olympijských her pro žáky pátých

Více

Koncepce rozvoje Základní školy a Mateřské školy Jana Ámose Komenského Žeravice, okres Hodonín, příspěvkové organizace

Koncepce rozvoje Základní školy a Mateřské školy Jana Ámose Komenského Žeravice, okres Hodonín, příspěvkové organizace Koncepce rozvoje Základní školy a Mateřské školy Jana Ámose Komenského Žeravice, okres Hodonín, příspěvkové organizace Mgr. Andrea Chludilová, 2018 Vize: Vytvořit školu s kvalitními podmínkami pro rozvoj

Více

Co je to vlastně Baltík?

Co je to vlastně Baltík? Ve dnech 20. - 22. 4. 2012 se v prostorách Holického Gymnázia uskutečnil 10. ročník celostátní soutěže Mlady programátor v programovacím jazyce Baltík. Co je to Baltík a jak soutěž probíhá? Co je to vlastně

Více

MATEŘSKÁ ŠKOLA OSTRAVA, BLAHOSLAVOVA 6, příspěvková organizace. vydává školní časopis

MATEŘSKÁ ŠKOLA OSTRAVA, BLAHOSLAVOVA 6, příspěvková organizace. vydává školní časopis MATEŘSKÁ ŠKOLA OSTRAVA, BLAHOSLAVOVA 6, příspěvková organizace vydává školní časopis č.25/2018 Vážení rodiče a milé děti, čas letí jako voda a my se znovu setkáváme na konci 1. pololetí školního roku.

Více

Úspěch mentálně postižených sportovců. aneb. III. Světové letní speciální olympijské hry Athény 2011

Úspěch mentálně postižených sportovců. aneb. III. Světové letní speciální olympijské hry Athény 2011 Úspěch mentálně postižených sportovců aneb III. Světové letní speciální olympijské hry Athény 2011 Myslím, že málokdo z nás zaznamenal, že se konaly Světové letní speciální olympijské hry. Ve stínu moha

Více

Organizace 6. tříd. žáci budou pokračovat ve 3 nebo 4 třídách minimálně 21/22 žáků na třídu rozdělení třídních kolektivů závisí na

Organizace 6. tříd. žáci budou pokračovat ve 3 nebo 4 třídách minimálně 21/22 žáků na třídu rozdělení třídních kolektivů závisí na Organizace 6. tříd žáci budou pokračovat ve 3 nebo 4 třídách minimálně 21/22 žáků na třídu rozdělení třídních kolektivů závisí na přijetí žáků na jiné školy (víceletá gymnázia, sportovní třídy) počtu žáků

Více

ŠKOLNÍ NOVINY. Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633.

ŠKOLNÍ NOVINY. Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633. ŠKOLNÍ NOVINY Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633 Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633 krcmarovamarketa.3zskolin@iskola.cz, polakovapetra.3zskolin@iskola.cz Web: www.3zskolin.cz Číslo

Více

SPORTOVNÍ HRY DD ČR V TACHOVĚ POŘADATEL: DĚTSKÝ DOMOV TACHOV TERMÍN KONÁNÍ: ČERVNA 2018 MÍSTO KONÁNÍ: SPORTOVIŠTĚ MĚSTA TACHOV

SPORTOVNÍ HRY DD ČR V TACHOVĚ POŘADATEL: DĚTSKÝ DOMOV TACHOV TERMÍN KONÁNÍ: ČERVNA 2018 MÍSTO KONÁNÍ: SPORTOVIŠTĚ MĚSTA TACHOV SPORTOVNÍ HRY DD ČR V TACHOVĚ POŘADATEL: DĚTSKÝ DOMOV TACHOV TERMÍN KONÁNÍ: 5. 6. ČERVNA 2018 MÍSTO KONÁNÍ: SPORTOVIŠTĚ MĚSTA TACHOV Ředitel závodu : Mgr. Zdeněk Kropáč Realizační tým : Ing. Jaroslav Jirmus

Více

Pedagogické lyceum. čtyřleté denní studium. Dle tohoto učebního plánu je výuka realizována od školního roku 2018/19 počínaje 1. ročníkem.

Pedagogické lyceum. čtyřleté denní studium. Dle tohoto učebního plánu je výuka realizována od školního roku 2018/19 počínaje 1. ročníkem. 1. Učební plán Název ŠVP: Kód a název oboru: Délka a forma : Stupeň poskytovaného : Pedagogické lyceum 78-42-M/03 Pedagogické lyceum čtyřleté denní studium střední s maturitní zkouškou 1.1. Týdenní ročníkový

Více

ÚVODNÍK ZAHÁJENÍ ŠKONÍHO ROKU SEZNÁMENÍ S PRVŇÁČKY

ÚVODNÍK ZAHÁJENÍ ŠKONÍHO ROKU SEZNÁMENÍ S PRVŇÁČKY 1 ÚVODNÍK HALÓ, HALÓ, jsou tady noví deváťáci a s nimi i další ročník Deváťáckých novin. Prvním číslem vás provedou Bára, Péťa a Monča. Jak jste možná zaregistrovali, na školních stránkách se přes prázdniny

Více

PŘEHLED AKCÍ ZA ROK 2014

PŘEHLED AKCÍ ZA ROK 2014 PŘEHLED AKCÍ ZA ROK 2014 PRO RODIČE A DĚTI V AZYLOVÉM DOMĚ, NA LIŠČINĚ 2, OSTRAVA HRUŠOV 15. 1. 2014 SOUTĚŽNÍ ODPOLEDNE VE SPOLEČENSKÝCH HRÁCH Děti s rodiči a se zaměstnanci Azylového domu strávili příjemné

Více

Červenec prázdninový provoz

Červenec prázdninový provoz Červenec prázdninový provoz Začínají týdny zaslouženého odpočinku dovolená. Sluníčko vysílá hřejivé paprsky na všechny strany. Počasí vskutku odpovídá letnímu času. V SPR se vyhodnocují pololetní výsledky,

Více

Ve školním kole dějepisné soutěže zvítězily studentky ze třídy 5. A

Ve školním kole dějepisné soutěže zvítězily studentky ze třídy 5. A Ve školním kole dějepisné soutěže zvítězily studentky ze třídy 5. A Dne 15. března 2017 proběhlo za účasti 17 studentů sdružených do 6 týmů školní kolo Dějepisné soutěže gymnázií ČR a SR. Tato dějepisná

Více

Ekologické aktivity, exkurze, praxe

Ekologické aktivity, exkurze, praxe Ekologické aktivity, exkurze, praxe 10. 9. Kvinta, sexta, 3. ročník návštěva výstavy Ligy proti rakovině Každý svého zdraví strůjcem Mgr. M. Šverma 10. 10. Porada k projektu ENERSOL 2014 - RNDr. H. Pokorná,

Více

Gymnázium, Olomouc, Čajkovského 9 585 412 493 e-mail : skola@gcajkol.cz www.gcajkol.cz INFORMAČNÍ LIST PRO ŠKOLNÍ ROK 2015/2016

Gymnázium, Olomouc, Čajkovského 9 585 412 493 e-mail : skola@gcajkol.cz www.gcajkol.cz INFORMAČNÍ LIST PRO ŠKOLNÍ ROK 2015/2016 Gymnázium, Olomouc, Čajkovského 9 585 412 493 e-mail : skola@gcajkol.cz www.gcajkol.cz INFORMAČNÍ LIST PRO ŠKOLNÍ ROK 2015/2016 Gymnázium, Olomouc, Čajkovského 9 je státní školou (v žádném typu studia

Více

Poznámky ke školnímu učebnímu plánu

Poznámky ke školnímu učebnímu plánu Poznámky ke školnímu učebnímu plánu Školní učební plán je koncipován tak, aby dodržoval rámcový učební plán a zároveň naplňoval profilaci školy, její cíle a úkoly. Naše škola je zaměřením sportovní, ale

Více

Akce v knihovně v dubnu a projekt Kniha do vlaku

Akce v knihovně v dubnu a projekt Kniha do vlaku Akce v knihovně v dubnu a projekt Kniha do vlaku 1. dubna bude v knihovně probíhat Noc s Andersenem tentokrát s podtitulem Nocování na hrášku. V současné chvíli už zaplňujeme poslední volná místa. Děti

Více

Druhý ročník se opět povedl

Druhý ročník se opět povedl Druhý ročník se opět povedl Zprávy z naší školy www.facebook.cz číslo 6 květen-červen 2015 Bylo to podruhé, a opět nezapomeneutelné! Přišlo také víc lidí než vloni. Sportovní odpoledne, na jehož konci

Více

Výroční zpráva 2012. UCHO, o.s. Univerzální chodská organizace

Výroční zpráva 2012. UCHO, o.s. Univerzální chodská organizace Výroční zpráva 2012 UCHO, o.s. Univerzální chodská organizace Obsah Základní informace o UCHO, o.s...3 Sídlo...3 Organizační struktura...3 Základní cíle sdružení...4 Formy činnosti sdružení...4 Zpráva

Více

Matematické soutěže ve školním roce 2016 / 2017

Matematické soutěže ve školním roce 2016 / 2017 Matematické soutěže ve školním roce 2016 / 2017 Naše škola se opět přihlásila ke třem matematickým soutěžím: - Matematická olympiáda - Pythagoriáda - Matematický klokan Matematická olympiáda Matematickou

Více

Pracovní jednání předsedů (trenérů) krajských sportovních svazů Pardubického kraje - Informace k organizaci Her

Pracovní jednání předsedů (trenérů) krajských sportovních svazů Pardubického kraje - Informace k organizaci Her HRY VI. LETNÍ OLYMPIÁDY DĚTÍ A MLÁDEŽE ČR 2013 ZLÍNSKÝ KRAJ 23. 28. 6. 2013 Pracovní jednání předsedů (trenérů) krajských sportovních svazů Pardubického kraje - Informace k organizaci Her OBSAH PREZENTACE

Více

Den čtvrtý neděle 21. června 2015 Sloup v Čechách

Den čtvrtý neděle 21. června 2015 Sloup v Čechách Den čtvrtý neděle 21. června 2015 Sloup v Čechách Ráno jsme se opět probudili do neslunečného dne. Dnešní den jsme potřebovali, aby nám počasí přálo a tak jsme poustevníkovi na hrad vzkázali, ať pošle

Více

ŠKOLNÍ NOVINY. Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633.

ŠKOLNÍ NOVINY. Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633. ŠKOLNÍ NOVINY Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633 Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633 krcmarovamarketa.3zskolin@iskola.cz, polakovapetra.3zskolin@iskola.cz Web: www.3zskolin.cz Číslo

Více

MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM ŠKOLNÍ ROK 2012/2013

MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM ŠKOLNÍ ROK 2012/2013 MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM ŠKOLNÍ ROK 2012/2013 ZÁKLADNÍ ÚDAJE Název a adresa školy, pro Střední škola obchodní, České Budějovice, Husova 9 kterou platí závěrečná zpráva o plnění MPP Jméno a příjmení

Více

Pedagogické lyceum. čtyřleté denní studium. Dle tohoto učebního plánu je výuka realizována od školního roku 2012/13 počínaje 1. ročníkem.

Pedagogické lyceum. čtyřleté denní studium. Dle tohoto učebního plánu je výuka realizována od školního roku 2012/13 počínaje 1. ročníkem. Učební plán Název ŠVP: Kód a název oboru: Délka a forma : Stupeň poskytovaného : Pedagogické lyceum 78-42-M/03 Pedagogické lyceum čtyřleté denní studium střední s maturitní zkouškou Týdenní ročníkový plán

Více

Přehazovaná Prahy 15 Dne 24. ledna 2013 se naše slečny z 6. A 7. tříd zúčastnily soutěže v přehazované O pohár starosty Prahy 15.

Přehazovaná Prahy 15 Dne 24. ledna 2013 se naše slečny z 6. A 7. tříd zúčastnily soutěže v přehazované O pohár starosty Prahy 15. Přehazovaná Prahy 15 Dne 24. ledna 2013 se naše slečny z 6. A 7. tříd zúčastnily soutěže v přehazované O pohár starosty Prahy 15. První zápas se ZŠ Nad Přehradou prohrála naše děvčata 0:2 po setech 12:15

Více

14.vydání - březen 2009

14.vydání - březen 2009 14.vydání - březen 2009 Zájezd na dětskou lední revue v Hradci Králové Všichni jsme ( alespoň si to myslíme ) pracovali podle svých sil, a proto si na závěr prvního pololetí také zasloužíme odpovídající

Více

Pedagogické lyceum. čtyřleté denní studium. Dle tohoto učebního plánu je výuka realizována od školního roku 2012/13 počínaje 1. ročníkem.

Pedagogické lyceum. čtyřleté denní studium. Dle tohoto učebního plánu je výuka realizována od školního roku 2012/13 počínaje 1. ročníkem. 1. Učební plán Název ŠVP: Kód a název oboru: Délka a forma : Stupeň poskytovaného : Pedagogické lyceum 78-42-M/03 Pedagogické lyceum čtyřleté denní studium střední s maturitní zkouškou 1. 1. Týdenní ročníkový

Více

Školní sportovní klub ZŠ Chlumčany a školní sport ve školním roce 2018/2019.

Školní sportovní klub ZŠ Chlumčany a školní sport ve školním roce 2018/2019. Školní sportovní klub ZŠ Chlumčany a školní sport ve školním roce 2018/2019. Ve školním roce 2018/2019 náš sportovní klub uspořádal nebo se zúčastnil celkem 47 sportovních soutěží v atletice, gymnastice,

Více

PŘÁTELSTVÍ A SPOLUPRÁCE NAPŘÍČ NÁRODNOSTMI

PŘÁTELSTVÍ A SPOLUPRÁCE NAPŘÍČ NÁRODNOSTMI představuje letní adaptační kurz pro žáky z Vietnamu i z Čech PŘÁTELSTVÍ A SPOLUPRÁCE NAPŘÍČ NÁRODNOSTMI 11. 8. 15. 8. 2014 Jizerské hory penzion U Kačáka Obsah: 1. Cíl projektu 2. Realizace projektu Přípravná

Více

Vítězové 4. ročníku 2016/2017 medailonky

Vítězové 4. ročníku 2016/2017 medailonky 1. kategorie: PRIMA KVARTA Vítězové 4. ročníku 2016/2017 medailonky 1. místo: Robert Chytil (kvarta) - 151 bodů - maximální počet bodů získal za prospěch a za známky v anglickém a německém jazyce, dále:

Více

Nadcházející události

Nadcházející události Červenec - Srpen 2016 Školní zpravodaj Úvodní slovo Vážení rodiče, učitelé a přátele Waldorfu, poslední víkend před zahájením školního roku se konal adaptační pobyt rodin budoucích prvňáčků. Jeho vyvrcholením

Více

SLUNCE JE VŠUDE - přeshraniční projekt ZŠ LÁZNĚ LIBVERDA a ZŠ BOLESLAWIEC

SLUNCE JE VŠUDE - přeshraniční projekt ZŠ LÁZNĚ LIBVERDA a ZŠ BOLESLAWIEC SLUNCE JE VŠUDE - přeshraniční projekt ZŠ LÁZNĚ LIBVERDA a ZŠ BOLESLAWIEC Na počátku roku 2012 nás oslovili zástupci Základní školy z polského Boleslawiece a nabídli nám spolupráci na přeshraničním projektu

Více

Matematické soutěže ve školním roce 2012/2013

Matematické soutěže ve školním roce 2012/2013 Matematické soutěže ve školním roce 2012/2013 Naše škola se v letošním školním roce 2012/2013 přihlásila ke třem matematickým soutěžím: - Matematická olympiáda (zkr. MO) - Pythagoriáda - Matematický klokan

Více

Závěrečná zpráva PK Ch za 2014/15

Závěrečná zpráva PK Ch za 2014/15 Závěrečná zpráva PK Ch za 2014/15 Vyučující chemie v daném školním roce: I. Bartoš, P. Kodríková, B. Kutilová, Z. Zahradníčková 1) Podklady pro výroční zprávu za předmět CHEMIE Za P. Kodríkovou: Činnost

Více

MEMORIÁL J. HOŇKA VE FLORBALE

MEMORIÁL J. HOŇKA VE FLORBALE MEMORIÁL J. HOŇKA VE FLORBALE KDY: 5. květen 2012 KDE: Středisko Šumbark VEDOUCÍ: Luboš Děcký, Alan srněnský ÚČASTNÍCI: 34 malých florbalistů V sobotu 5.května proběhl v tělocvičně šumbarského střediska

Více

Masarykova jubilejní základní škola a mateřská škola, Černilov

Masarykova jubilejní základní škola a mateřská škola, Černilov Masarykova jubilejní základní škola a mateřská škola, Černilov Škola byla postavena v letech 1930 1931 podle projektu ing. arch. Oldřicha Lisky z Hradce Králové. Na základě přípisu tehdejšího pana prezidenta

Více

Ekologické aktivity, exkurze, praxe. EKO GYMNÁZIUM Praha má svůj mírový strom

Ekologické aktivity, exkurze, praxe. EKO GYMNÁZIUM Praha má svůj mírový strom Ekologické aktivity, exkurze, praxe 2. 9. Prima až 4. ročník program Ornity Desatero sov 8. 10. Exkurze do Botanické zahrady, septima - Ing. Mgr. H. Kadlecová 9. 10. Porada k projektu ENERSOL 2015 - RNDr.

Více

Úvodní slovo. Milí čtenáři, Blecha Cup. vstoupili jsme do nového roku a já věřím, že pro nás pro všechny bude ještě úspěšnější, než byl ten předchozí.

Úvodní slovo. Milí čtenáři, Blecha Cup. vstoupili jsme do nového roku a já věřím, že pro nás pro všechny bude ještě úspěšnější, než byl ten předchozí. Úvodní slovo Milí čtenáři, vstoupili jsme do nového roku a já věřím, že pro nás pro všechny bude ještě úspěšnější, než byl ten předchozí. Díky výborné práci našeho týmu se podařilo spousta věcí, které

Více

PŘÍMĚSTSKÝ TÁBOR 2018 V KLUB(OVNĚ) LUNA

PŘÍMĚSTSKÝ TÁBOR 2018 V KLUB(OVNĚ) LUNA PŘÍMĚSTSKÝ TÁBOR 218 V KLUB(OVNĚ) LUNA Celé letní prázdniny pořádala Městská knihovna Louny (dále jen MKL) již šestý ročník příměstského tábora. Tábor byl určený pro děti školního věku od 6 do 15 let a

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ŠKOLNÍ ROK 2015/2016

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ŠKOLNÍ ROK 2015/2016 ACADEMIA MERCURII SOUKROMÁ STŘEDNÍ ŠKOLA, S.R.O. 547 01 NÁCHOD, SMIŘICKÝCH 740 ASPnet UNESCO VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ŠKOLNÍ ROK 2015/2016 Tel./fax: +420 426 893 E-mail: info@academiamercurii.cz, ptackova@academiamercurii.cz

Více

ARS Poetica Puškinův památník

ARS Poetica Puškinův památník ARS Poetica Puškinův památník 50. ročník Je to k nevíře, ale v pátek 8. 4. 2016 v Bohumíně proběhl již 50. ročník krajské přehlídky ARS Poetica Puškinův památník. Jubilejního ročníku se zúčastnilo téměř

Více

Krajská dějepisná soutěž v Opavě

Krajská dějepisná soutěž v Opavě Krajská dějepisná soutěž v Opavě V pátek dne 27. ledna 2012 proběhl v budově Slezské univerzity v Opavě 6. ročník krajské dějepisné soutěže. Soutěž organizují Mendlovo a Slezské gymnázium v Opavě ve spolupráci

Více

Hodnotící zpráva. Podpora a zkvalitnění nadstandardních aktivit školy

Hodnotící zpráva. Podpora a zkvalitnění nadstandardních aktivit školy Hodnotící zpráva Podpora a zkvalitnění nadstandardních aktivit školy Projekt Podpora a zkvalitnění nadstandardních aktivit školy podpořený Městem Rakovník byl zaměřen na podporu a zkvalitnění nadstandardních

Více

Dny zdraví v Karlových Varech

Dny zdraví v Karlových Varech DNY PRO ZDRAVÍ 2017 Dny zdraví v Karlových Varech Dny zdraví probíhají zejména v první polovině října. Akce, které jsou oslavou zdravého životního stylu, se v letošním roce konaly v září, říjnu i listopadu

Více

třídní učitelky Mgr. Alice Pincová a Mgr. Pavlína Nepožitková ze ZŠ 28. října 1 Příbram VII

třídní učitelky Mgr. Alice Pincová a Mgr. Pavlína Nepožitková ze ZŠ 28. října 1 Příbram VII Poznáváme své děti V červnu 2014 jsme získaly finanční prostředky z dotace v oblasti výchovy a vzdělávání Městského úřadu v Příbrami na projekt s názvem Poznáváme své děti. V rámci této dotace na naší

Více