Výroční zpráva 2015 W.A.G. payment solutions, a.s.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Výroční zpráva 2015 W.A.G. payment solutions, a.s."

Transkript

1 Výroční zpráva 2015 W.A.G. payment solutions, a.s.

2 Svoje úsilí směřujeme k získání pozice lídra a nejprofitabilnější společnosti mezi dodavateli platebních řešení pro mobilitu v Evropě. Díky systematickému zlepšování, vášni pro inovace a hluboké znalosti potřeb našich zákazníků dosahujeme úspěchu, jenž představuje W.A.G. jako atraktivního zaměstnavatele, spolehlivého obchodního partnera a velmi zajímavé místo pro zhodnocení investic.

3 Klíčové finanční ukazatele W.A.G. payment solutions, a.s. 1 Klíčové finanční ukazatele v tis. Kč Výnosy včetně mýtných transakcí Zprostředkování mýtných transakcí Výnosy z prodeje zboží Výnosy z prodeje služeb Přidaná hodnota Adjusted EBT Adjusted EBITDA Adjusted EBT a EBITDA jsou očištěny od položek, které nesouvisí s hlavní činností. Všechny hodnoty jsou uvedeny bez ohledu na Tank and Go dále T&G (není hlavní činností).

4 New Ideas Sledujeme vývoj trhu a maximálně nasloucháme svým klientům, což se odráží ve vývoji nových produktů a rozšiřování poskytovaných služeb. Měníme myšlenky na ještě efektivnější řešení.

5 Obsah W.A.G. payment solutions, a.s. 3 Obsah Klíčové finanční ukazatele 1 1. Profil společnosti Základní údaje Složení vrcholných orgánů Předmět činnosti Hodnoty společnosti 4 2. Úvodní slovo 7 3. Historický vývoj 8 4. Zpráva o činnosti společnosti Obchodní činnost v roce Nová vlastnická struktura Cíle na rok Charitativní činnost a podpora občanské společnosti Dceřiné společnosti a organizační složky 16 Finanční část 18

6 4 W.A.G. payment solutions, a.s. 1. Profil společnosti 1. Profil společnosti 1.1. Základní údaje 1.3. Předmět činnosti Název W.A.G. payment solutions, a.s. Sídlo Na Vítězné pláni 1719/ Praha 4, Česká republika IČ Základní kapitál tis. Kč Akcionáři Údaje platné do Martin Vohánka (48,73 %) Couverina Business (36,43 %) Představenstvo společnosti (14,84 %) Údaje platné od Martin Vohánka (24,59 %) Couverina Business (35,52 %) Bock Capital EU Luxembourg WAG S.a.r.l. (33,24 %) Tomáš Svatoň (2,19 %) Pascal Guyot (2,19 %) David Holý (2,27 %) 1.2. Složení vrcholných orgánů Představenstvo Martin Vohánka předseda David Holý místopředseda Tomáš Svatoň člen Pascal Guyot člen Dozorčí rada Petr Husák předseda Hana Hradská členka Jana Martínková členka Martin Burda člen Ajit Nedungadi člen (členem od ) J. Morgan Seigler člen (členem od ) W.A.G. payment solutions, a.s. (dále jen W.A.G.), je tvůrcem platebních řešení pro mobilitu značky Eurowag. Naši zákazníci využívají při svých cestách napříč Evropou jednoduché a zcela bezpečné řešení pro bezhotovostní úhrady paliv, mýtných poplatků a dalších služeb. W.A.G. reprezentuje technologickou a inovační špičku v odvětví a je nejrychleji rostoucí společností na evropském trhu. W.A.G. rozvíjí své podnikatelské aktivity ve 25 zemích Evropy a je členem několika prestižních oborových asociací Hodnoty společnosti Inovace tvořivost a chuť učit se nám umožňují nalézat nové cesty rozvoje, vedoucí ke zvýšení hodnoty naší práce a konkurenceschopnosti. Důvěra upřímnost a spolehlivost jsou prostředky, na kterých budujeme důvěru v naši společnost a loajalitu vůči ní. Integrita etické hodnoty jsou přirozeným vodítkem v našem každodenním rozhodování. Pomáhají nám být nejen významným, ale i pozitivním činitelem lidské společnosti. Týmová práce podporujeme se navzájem, neboť jen jako dobře fungující tým můžeme být úspěšní. Dokonalost v každý okamžik usilujeme o výsledky, které jsou odrazem toho nejlepšího v nás. Samostatnost svoboda v rozhodování pro nás znamená i závazek využít své schopnosti a dostupné informace, kdykoli se nám naskytne příležitost ke zlepšení. Flexibilita pružné reakce na vývoj trhu a rychlé implementace inovací představují mimořádnou sílu naší společnosti. Rizika měníme v příležitosti a myšlenky v konkrétní produkty. Radost dobrá nálada a kvalitní vztahy mezi spolupracovníky jsou základními předpoklady pro vynikající pracovní výsledky.

7 Martin Vohánka předseda představenstva David Holý místopředseda představenstva Tomáš Svatoň člen představenstva Pascal Guyot člen představenstva Petr Husák předseda dozorčí rady

8 Innovations

9 2. Úvodní slovo W.A.G. payment solutions, a.s. 7 Reprezentujeme technologickou a inovační špičku v odvětví, díky čemuž jsme jednou z nejrychleji rostoucích společností na evropském trhu. 2. Úvodní slovo Vážené dámy a pánové, vážení přátelé společnosti W.A.G., i tento rok je mi potěšením předložit Vám výroční zprávu plnou skvělých čísel a úspěchů. Podařilo se nám splnit velmi ambiciózní plán meziročního růstu v objemu prodaných litrů paliv o 30 %, došlo k významnému zvýšení i ostatních výnosů, drželi jsme pod kontrolou náklady a dále jsme výrazně snižovali náklady kreditních rizik. Na pozadí těchto skvělých čísel jsme velmi čile připravovali nové projekty a iniciativy, které jsou živnou půdou pro budoucí růst. Vstupovali jsme do nových geografií, vyvíjeli aplikace, implementovali efektivnější procesy a měnili naše IT, aby bylo lépe připravené zachytit budoucí komerční příležitosti. Osobní radost mi však nejvíce dělá, že mezi mnoha strategickými iniciativami nezapadlo to nejpodstatnější a tím je péče o lidi pracující ve W.A.G. Rozhodli jsme se totiž realizovat řadu projektů v oblasti lidských zdrojů a tak lépe připravit naše stále rozmanitější týmy co do geografie a kultur na stále rychlejší tempo změn, inovací a komplexitu naší práce. Víme totiž, že klíčovým zdrojem úspěchu W.A.G. byl a i v budoucnu musí být autentický zájem a péče o naše pracovní partnery. Dovolte mi závěrem popřát Vám ze srdce mnoho osobních úspěchů a pozitivní životní inspirace. Martin Vohánka zakladatel a generální ředitel společnosti

10 8 W.A.G. payment solutions, a.s. 3. Historický vývoj 3. Historický vývoj W.A.G. group, spol. s r. o., byla založena v roce 1995 za účelem velkoobchodu s ropnými produkty. V prvních letech své existence dodávala paliva z českých rafinerií zejména zemědělským a průmyslovým podnikům a na veřejné čerpací stanice. V roce 1999 v rámci programu zvyšování kvality získala W.A.G. jako první nestátní organizace v oboru certifikát ISO V roce 2000 bylo rozhodnuto o přechodu na vyšší právní formu. K tak nově vzniklá W.A.G. minerální paliva, a.s., převzala veškeré závazky a pohledávky původní společnosti. V roce 2005 došlo ke změně vlastnické struktury a do společnosti na dobu sedmi let přistoupil zahraniční investor ENDORSED INVESTMENT z Velké Británie, který zajistil navýšení základního kapitálu společnosti nezbytného pro další rozvoj. V roce 2005 již v portfoliu aktivit W.A.G. dominuje produkt Eurowag, jenž se setkal s velkým úspěchem rovněž na Slovensku a v Maďarsku. V této době zároveň W.A.G. zahajuje masivní investice do výstavby sítě značkových truckparků Eurowag v České republice. V závěru roku 2006 se W.A.G. připravovala na zavedení mýtného na vybraných komunikacích v ČR a v roce 2007 zahájila rozšiřování akceptační sítě do dalších států EU. Na sklonku roku 2008 W.A.G. otevřela své zastoupení v Polsku a v roce 2011 v Rumunsku, které se tak stalo pátým trhem prodeje karet Eurowag. V letech 2009 až 2012 se společnost soustředila na další rozšíření akceptační sítě čerpacích stanic, na rozvoj služeb v oblasti mýtných systémů a další zdokonalování doprovodných služeb a interních procesů. V roce 2013 přibyly do sítě značkových truckparků Eurowag další dva bezobslužné provozy v Polsku, a to na dálničních tazích při hranicích s Německem. V roce 2014 W.A.G. vstoupila na turecký trh, pokračovala v úspěšné expanzi v Bulharsku a otevřela dva nové výkonné truckparky Eurowag v Maďarsku a na Slovensku. V témže roce byly realizovány dvě akvizice společností. Tou první byla Starpetrol Rakousko, disponující čerpací stanicí pro kamiony v blízkosti dálničního hraničního přechodu mezi SRN a Rakouskem. Druhou akvizicí byl nákup 100% podílu v České logistické, a.s. (později přejmenované na Reamon Tax a.s.), do té doby výhradního dodavatele služeb pro zprostředkování refundací daní z členských států Unie. Na sklonku roku 2014 došlo k odštěpení neprovozních aktiv společnosti podzemních skladů pohonných hmot Jánská, které dlouhodobě nepřispívaly k tvorbě zisku.

11 Efficiency Silný management, efektivní plánování a dokonalý přehled o aktivitách společnosti nám umožňují pružně reagovat na změny a udržovat si tak pozici lídra na trhu.

12 Mobility Naše komplexní řešení pro mobilitu a stabilní tým zákaznické péče z nás dělá efektivního partnera pro firmy s lokální i mezinárodní působností.

13 4. Zpráva o činnosti společnosti W.A.G. payment solutions, a.s Zpráva o činnosti společnosti 4.1. Obchodní činnost v roce 2015 Úvod V roce 2015 jsme navázali na skvělé výsledky let minulých a výrazně zlepšili veškeré provozní a ekonomické údaje. EBITDA se zvýšila o 37 % a EBT o 38 %. Prodeje paliva se meziročně navýšily o 30 % a objem mýtných transakcí o 22 %. Výše uvedené je jen dokladem unikátnosti strategie W.A.G., dobře zvládnutých vnitřních procesů a komerčních rizik, bohatosti růstových příležitostí a schopnosti měnit je v konkrétní výsledky. Nové trhy V roce 2014 jsme otevřeli dva nové trhy Turecko a Bulharsko. Rok následující pak jednoznačně potvrdil správnost těchto kroků, neboť jsme v obou zemích zaznamenali prudký nárůst prodejů, a těší nás i vysoká dynamika, s jakou značka Eurowag zdomácňuje a získává důvěru napříč segmenty dopravních firem. Ambiciózní geografická expanze je jednou z klíčových komponent genetického kódu W.A.G. Za účelem zvýšení kapacity v této oblasti jsme se rozhodli seskupit jednotlivé země do clusterů a vytvořit pozice cluster ředitelů, jejichž primárním úkolem je řízení skupiny country manažerů v již zavedených zemích a realizace projektů vstupů na nové trhy. V průběhu roku se podařilo obsadit všechny pozice cluster ředitelů kombinací talentovaných externích a interních kandidátů a nastartovat přípravné práce na mnoha dosud neobsluhovaných trzích současně. Vznikly tak clustery North, Central, Balkan, Alpine a Atlantic. Nové produkty a služby I tento rok jsme na trh přinesli řadu inovací a změn, zvyšujících hodnotu produktů Eurowag. Do sítě jsme zařadili přes 800 nových čerpacích stanic, zahájili akceptaci karet Eurowag v rámci švýcarského mýtného sytému a aktivně jsme participovali na evropském projektu REETS, který je klíčovou předehrou k implementaci panevropského mýtného sytému. Dále jsme nabídli držitelům karet Eurowag mobilní aplikaci site locator, výrazně jsme přepracovali fakturační systém a zavedli na trhu naprosto unikátní bezpečnostní prvek SMS card locking system, zajišťující maximální možnou míru ochrany karet Eurowag. Lidské zdroje Kvalitní a dobře motivované týmy jsou jednou z klíčových konkurenčních výhod W.A.G. V roce 2015 jsme rozšířili oddělení HR o dva členy a zaměřili svou pozornost na zvýšení kapacity náboru, rozvoj kompetencí středního a vyššího managementu a další zkvalitnění vstupních školení členů obchodních týmů. V posledním kvartále roku jsme se věnovali analýze strategických potřeb společnosti v oblasti HR a vyvodili závěry, jež jsou reflektovány v cílech společnosti na rok * Nárůsty EBITDA a EBT jsou očištěny od jednorázových vlivů.

14 12 W.A.G. payment solutions, a.s. 4. Zpráva o činnosti společnosti Palivo: % nárůst v litrech (v porovnání s rokem 2008) Refundace daní: % nárůst objemu zpracovaných vratek v Kč (v porovnání s rokem 2008) Mýto: % nárůst objemu transakcí v Kč (v porovnání s rokem 2008) EBT: % nárůst v Kč (v porovnání s rokem 2008) Údaje o EBT v letech 2014 a 2015 jsou očištěny od jednorázových vlivů.

15 New Market Entries Ambiciózní geografická expanze je jedním ze základních kamenů růstu naší společnosti. Vstupy na nové trhy a následné zdomácnění naší nabídky tak zůstává jedním z hlavních cílů naší společnosti.

16 Flexibility Neustále měnící se podmínky, vstupy na nové trhy, rostoucí klientská základna to vše vyžaduje pružné reakce a rychlé implementace změn a inovací.

17 4. Zpráva o činnosti společnosti W.A.G. payment solutions, a.s. 15 Kvalita / řízení rizik ISO certifikace není pro W.A.G. formální záležitostí, ale je jedním z přirozených nástrojů řízení a rozvoje společnosti. Rozhodli jsme se proto oslovit prestižní auditorskou firmu Lloyd s Register Quality Assurance, aby provedla audit a zhodnotila tak plody úsilí, které jsme v posledních 18 měsících vložili do zvýšení efektivity a kvality. Jsme hrdí na to, že jsme na sklonku roku 2015 uspěli a obdrželi obnovený certifikát ISO Tento počin je pro nás povzbuzením k další intenzivní a nikdy nekončící práci v této oblasti. Na sklonku roku jsme přikročili k revoluční změně v oblasti řízení kreditních rizik. Společnost přešla na pojištění typu excess of loss, což umožní zrychlení schvalování zákaznických limitů a zejména zajistí dlouhodobou kontinuitu a stabilitu díky nezávislosti při evaluaci individuálních kreditních rizik zákazníků. Výzkum a vývoj Vývoj produktů a služeb je klíčovým zdrojem každoročního dvouciferného růstu prodejů W.A.G. Vývojové aktivity se soustřeďují zejména na nové koncepty a marketingové přístupy v oblasti platebních řešení Nová vlastnická struktura Dne došlo k prodeji menšinového podílu společnosti W.A.G. společnosti TA Associates, přední světové investiční společnosti. Akcionáři W.A.G. pevně věří, že nově vzniklé partnerství může díky zkušenostem a zdrojům, kterými TA disponuje, výrazným způsobem přispět ke splnění ambiciózních cílů a to jak prostřednictvím silného organického růstu, tak díky růstu dosaženému novými akvizicemi. TA Associates je jedna z největších a nejzkušenějších světových soukromých investičních společností. Společnost investovala do více než 450 firem po celém světě a navýšila kapitál o 24 miliard dolarů. Z kanceláří v Bostonu, Menlo Parku, Londýně, Bombaji a Hong Kongu vede TA Associates odkupy a menšinové rekapitalizace ziskových rostoucích společností v oblasti technologií, finančních služeb, obchodních služeb, zdravotní péče a spotřebního průmyslu Cíle na rok 2016 Pro následující rok akcionáři společnosti vytyčili nad rámec běžné agendy tyto priority: Realizace první části programu Customer Communication Excellence Vývoj a spuštění sociálního média pro interní komunikaci zaměstnanců W.A.G. Posílení akceptační sítě ve vybraných západoevropských zemích Vývoj platformy pro projekt evropského mýtného systému (EETS) Vývoj a spouštění nové provozní aplikace pro Reamon Tax Pokračování ve vývoji revolučního konceptu Fleet Mobility Vstup na čtyři nové evropské trhy Vývoj nového ERP/billingového systému s plánovaným spuštěním v prvním pololetí roku 2017 Meziroční navýšení prodejů paliv prostřednictvím karet Eurowag o 30 % a zvýšení EBT o 32 %

18 16 W.A.G. payment solutions, a.s. 4. Zpráva o činnosti společnosti 4.4. Charitativní činnost a podpora občanské společnosti Akcionáři W.A.G. považují za přirozené sdílet přiměřenou část vytvořených hodnot se širší společností a rozvíjet tak ideu solidarity a fair play. W.A.G. si pro svou podporu vybírá nízkorozpočtové projekty, se kterými se snaží spolupracovat pravidelně a dlouhodobě. Níže je uveden výběr projektů podpořených v roce 2015: Růžový panter protikorupční nezisková organizace Kverulant organizace, která se snaží zdokonalit činnost veřejné správy a pomáhá řešit kauzy, ve kterých se občané stali objektem bezpráví Občanské sdružení Lata sdružení zajišťující sociální služby pro ohrožené děti a mladé lidi z Prahy a jejího okolí Frank Bold Society iniciativa devíti nevládních organizací prosazující řešení závažných společenských problémů Cesta domů sdružení poskytuje odbornou péči umírajícím lidem a jejich blízkým, kteří o ně pečují Nadace TruckHelp nadace podporující rodiny, jež ztratily otce v rámci výkonu činnosti profesionálního řidiče Your chance program Začni správně projekt zaměřený na adaptaci mladých dospělých opouštějících dětské domovy v běžném životě Spolek Otec vlasti Karel IV. projekt Živá historie do škol cílem je probudit u dětí a mládeže zájem o historické období vlády Karla IV. a seznámit je hlouběji s odkazem tohoto panovníka evropského formátu Innoversity studentská společnost, která zajišťuje soutěže studentských podnikatelských start-upů Platform of European Memory and Conscience zájmové sdružení právnických osob, které se zabývá vyrovnáváním dědictví totalitních diktatur 20. století NNO Ukrajinsko Evropská Perspektiva mezinárodní nevládní organizace, která poskytuje pomoc obětem války na východě Ukrajiny, uprchlíkům z Krymu a Ukrajinským vojákům Rodinné centrum Essentia spolek, který provozuje lesní mateřskou školku Sedmikvítek v Mníšku pod Brdy a pořádá příměstské tábory, zájmové kroužky, kulturní a vzdělávací akce pro děti a dospělé Nový kurz o.s. sdružení zabývající se zdravotnictvím a sociální sférou, podílí se na kulturních akcích a aktivně také na ochraně životního prostředí, vodních toků a zdrojů 4.5. Dceřiné společnosti a organizační složky W.A.G. payment solutions SK, s.r.o. (dále jen W.A.G. SK) Kukučínova 38/A, Bratislava, Slovensko IČ: DIČ: SK Založena: W.A.G. SK dnes provozuje již pouze Tank&Go na Slovensku. Z důvodu zkvalitnění služeb pro naše zákazníky jsme převedli prodej mýta do mateřské společnosti. W.A.G. HU, Kft. Váci út em., 1132 Budapešť, Maďarsko IČ: DIČ: Založena: Společnost byla založena za účelem výstavby a provozu sítě truckparků pod značkou Eurowag. W.A.G. payment solutions RO, s.r.l. 24 Paleologu Street, Bukurešť, Rumunsko IČ: J40/9928/2010 DIČ: RO Založena: Dceřiná společnost byla založena v říjnu 2010 a spravuje a realizuje obchodní aktivity na rumunském trhu. Právě tento trh je dalším významným regionem, kde se W.A.G. na počátku roku 2011 etablovala a i v roce 2015 velmi úspěšně rozvíjela svoji tržní pozici. W.A.G. mineral fuels PL, sp.zo.o Ul. Prosta 69, Varšava, Polsko IČ: DIČ: Založena: Dceřiná společnost původně založená pro správu a realizaci obchodních aktivit v Polsku. Tyto činnosti později přebírá organizační složka v Polsku.

19 4. Zpráva o činnosti společnosti W.A.G. payment solutions, a.s. 17 Organizační složka Polsko W.A.G. payment solutions, a.s., SA Oddział w Polsce Ul. Prosta 69, Varšava, Polsko IČ: DIČ: PL Založena: Organizační složka v Polsku byla založena zejména z legislativních důvodů. Slouží k hladké fakturaci produktů z nabídky Eurowag zákazníkům. W.A.G. payment solutions HU, Kft. Váci út em., 1132 Budapešť, Maďarsko IČ: DIČ: Nabytí akvizice: Dceřiná společnost v Maďarsku byla zakoupena W.A.G. payment solutions, a.s., už jako fungující firma. Na pozemcích vlastněných společností byla vybudována truck centra lokalita Lébény a Budapešť, Maďarsko. Organizační složka Bulharsko W.A.G. payment solutions Branch Bulgaria, Branch of Foreign Trader 46 48' Opalchenska Street, fl. 7, Vazrazhdane District, 1303 Sofie, Bulharsko IČ: DIČ: BG Založena: Organizační složka v Bulharsku byla založena zejména z legislativních důvodů; zajišťuje hladkou fakturaci produktů z nabídky Eurowag zákazníkům se sídlem v EU. Organizační složka Turecko W.A.G. payment solutions a.s. Merkezi Çek Cumhuriyeti İstanbul Merkez Şubesi Propa Plaza, Kore Şehitleri Cad. No: 4, Kat: Zincirlikuyu-Şişli, Istanbul, Turecko Beyoglu Tax Office: Rok založení: Organizační složka v Turecku byla založena na začátku roku Spravuje a realizuje obchodní aktivity na tureckém trhu. Jedná se o naši první organizační složku mimo Evropu. Reamon Tax, a.s. Göthova 149, Dačice I, Dačice, Česká republika IČ: DIČ: CZ Nabytí akvizice: % dceřiná společnost, jejíž předmětem podnikání je zajištění vrácení daní z jednotlivých států EU pro firemní klientelu, a to v těsné spolupráci s mateřskou společností. W.A.G. payment solutions AT GmbH Kammer 33/2, A-4974 Ort Im Innkreis, Rakousko IČ: /6987 DIČ: ATU Nabytí akvizice: Dceřinná společnost byla zakoupena W.A.G. payment solutions, a.s., jako fungující firma.

20

21 Finanční část

22 20 W.A.G. payment solutions, a.s. Finanční část Zpráva nezávislého auditora Akcionářům společnosti W.A.G. payment solutions, a.s.: Provedli jsme audit přiložené konsolidované účetní závěrky společnosti W.A.G. payment solutions, a.s., a jejích dceřiných společností ( skupina W.A.G. payment solutions ), která se skládá z konsolidované rozvahy k 31. prosinci 2015, konsolidovaného výkazu zisku a ztráty za rok končící 31. prosince 2015, konsolidovaného přehledu o peněžních tocích za rok končící 31. prosince 2015 a přílohy této konsolidované účetní závěrky, která obsahuje popis použitých podstatných účetních metod a další vysvětlující informace. Údaje o skupině W.A.G. payment solutions jsou uvedeny v bodě 1 přílohy této konsolidované účetní závěrky. Odpovědnost statutárního orgánu účetní jednotky za konsolidovanou účetní závěrku Statutární orgán společnosti je odpovědný za sestavení konsolidované účetní závěrky, která podává věrný a poctivý obraz v souladu s českými účetními předpisy, a za takový vnitřní kontrolní systém, který považuje za nezbytný pro sestavení konsolidované účetní závěrky tak, aby neobsahovala významné nesprávnosti způsobené podvodem nebo chybou. Odpovědnost auditora Naší odpovědností je vyjádřit na základě našeho auditu výrok k této konsolidované účetní závěrce. Audit jsme provedli v souladu se zákonem o auditorech, mezinárodními auditorskými standardy a souvisejícími aplikačními doložkami Komory auditorů České republiky. V souladu s těmito předpisy jsme povinni dodržovat etické požadavky a naplánovat a provést audit tak, abychom získali přiměřenou jistotu, že konsolidovaná účetní závěrka neobsahuje významné nesprávnosti. Audit zahrnuje provedení auditorských postupů k získání důkazních informací o částkách a údajích zveřejněných v konsolidované účetní závěrce. Výběr postupů závisí na úsudku auditora, zahrnujícím i vyhodnocení rizik významné nesprávnosti údajů uvedených v konsolidované účetní závěrce způsobené podvodem nebo chybou. Při vyhodnocování těchto rizik auditor posoudí vnitřní kontrolní systém relevantní pro sestavení konsolidované účetní závěrky podávající věrný a poctivý obraz. Cílem tohoto posouzení je navrhnout vhodné auditorské postupy, nikoli vyjádřit se k účinnosti vnitřního kontrolního systému účetní jednotky. Audit též zahrnuje posouzení vhodnosti použitých účetních metod, přiměřenosti účetních odhadů provedených vedením i posouzení celkové prezentace účetní závěrky. Jsme přesvědčeni, že důkazní informace, které jsme získali, poskytují dostatečný a vhodný základ pro vyjádření našeho výroku.

23 Finanční část W.A.G. payment solutions, a.s. 21 Výrok auditora Podle našeho názoru podává konsolidovaná účetní závěrka věrný a poctivý obraz aktiv a pasiv skupiny W.A.G. payment solutions k 31. prosinci 2015 a nákladů a výnosů a výsledku jejího hospodaření a peněžních toků za rok končící 31. prosince 2015 v souladu s českými účetními předpisy. Jiné skutečnosti Konsolidovaná účetní závěrka skupiny W.A.G. payment solutions k 31. prosinci 2014 a za rok končící 31. prosince 2014 byla auditovaná jiným auditorem, který k ní dne 5. května 2015 vydal výrok bez výhrad. Ostatní informace Za ostatní informace se považují informace uvedené v konsolidované výroční zprávě mimo konsolidovanou účetní závěrku a naši zprávu auditora. Za ostatní informace odpovídá statutární orgán. Náš výrok ke konsolidované účetní závěrce se k ostatním informacím nevztahuje, ani k nim nevydáváme žádný zvláštní výrok. Přesto je však součástí našich povinností souvisejících s ověřením konsolidované účetní závěrky seznámení se s ostatními informacemi a zvážení, zda ostatní informace uvedené v konsolidované výroční zprávě nejsou ve významném nesouladu s konsolidovanou účetní závěrkou či našimi znalostmi o účetní jednotce, získanými během ověřování konsolidované účetní závěrky, zda je konsolidovaná výroční zpráva sestavena v souladu s právními předpisy nebo zda se jinak tyto informace nejeví jako významně nesprávné. Pokud na základě provedených prací zjistíme, že tomu tak není, jsme povinni zjištěné skutečnosti uvést v naší zprávě. V rámci uvedených postupů jsme v obdržených ostatních informacích nic takového nezjistili. Ernst & Young Audit, s.r.o. evidenční č. 401 Magdalena Soucek, statutární auditor evidenční č května 2016 Praha, Česká republika

24 22 W.A.G. payment solutions, a.s. Finanční část Konsolidovaná rozvaha k (v celých tisících Kč) Brutto Korekce Netto Netto AKTIVA CELKEM A. Pohledávky za upsaný základní kapitál B. Dlouhodobý majetek B. I. Dlouhodobý nehmotný majetek B. I. 1. Zřizovací výdaje Nehmotné výsledky výzkumné a obdobné činnosti Software Ocenitelná práva Goodwill Jiný dlouhodobý nehmotný majetek Nedokončený dlouhodobý nehmotný majetek Poskytnuté zálohy na dlouhodobý nehmotný majetek B. II. Dlouhodobý hmotný majetek B. II. 1. Pozemky Stavby Samostatné movité věci a soubory movitých věcí Pěstitelské celky trvalých porostů Základní stádo a tažná zvířata Jiný dlouhodobý hmotný majetek Nedokončený dlouhodobý hmotný majetek Poskytnuté zálohy na dlouhodobý hmotný majetek Oceňovací rozdíl k nabytému majetku B. III. Dlouhodobý finanční majetek B. III. 1. Podíly v ovládaných a řízených osobách Podíly v účetních jednotkách pod podstatným vlivem Ostatní dlouhodobé cenné papíry a podíly Půjčky a úvěry ovládající a řídící osoba, podstatný vliv Jiný dlouhodobý finanční majetek Pořizovaný dlouhodobý finanční majetek Poskytnuté zálohy na dlouhodobý finanční majetek B. IV. Kladný konsolidační rozdíl B. V. Cenné papíry a podíly v ekvivalenci

25 Finanční část W.A.G. payment solutions, a.s Brutto Korekce Netto Netto C. Oběžná aktiva C. I. Zásoby C. I. 1. Materiál Nedokončená výroba a polotovary Výrobky Zvířata Zboží Poskytnuté zálohy na zásoby C. II. Dlouhodobé pohledávky C. II. 1. Pohledávky z obchodních vztahů Pohledávky ovládající a řídící osoba Pohledávky podstatný vliv Pohledávky za společníky, členy družstva a účastníky sdružení Dlouhodobé poskytnuté zálohy Dohadné účty aktivní Jiné pohledávky Odložená daňová pohledávka C. III. Krátkodobé pohledávky C. III. 1. Pohledávky z obchodních vztahů Pohledávky ovládající a řídící osoba Pohledávky podstatný vliv Pohledávky za společníky, členy družstva a účastníky sdružení Sociální zabezpečení a zdravotní pojištění Stát daňové pohledávky Krátkodobé poskytnuté zálohy Dohadné účty aktivní Jiné pohledávky C. IV. Krátkodobý finanční majetek C. IV. 1. Peníze Účty v bankách Krátkodobé cenné papíry a podíly Pořizovaný krátkodobý finanční majetek D. I. Časové rozlišení D. I. 1. Náklady příštích období Komplexní náklady příštích období Příjmy příštích období

26 24 W.A.G. payment solutions, a.s. Finanční část PASIVA CELKEM A. Vlastní kapitál Základní kapitál A. I. 1. Základní kapitál Vlastní akcie a vlastní obchodní podíly (-) Změny základního kapitálu 0 0 A. II. Kapitálové fondy A. II. 1. Emisní ážio Ostatní kapitálové fondy Oceňovací rozdíly z přecenění majetku a závazků Oceňovací rozdíly z přecenění při přeměnách Rozdíly z přeměn obchodních korporací Rozdíly z ocenění při přeměnách obchodních korporací 0 0 A. III. Fondy ze zisku A. III. 1. Rezervní fond Statutární a ostatní fondy 0 0 A. IV. Výsledek hospodaření minulých let A. IV. 1. Nerozdělený zisk minulých let Neuhrazená ztráta minulých let Jiný výsledek hospodaření A. V. Výsledek hospodaření běžného účetního období bez menšinových podílů Výsledek hospodaření běžného účetního období (+/-) Rozhodnuto o zálohách 0 0 A. VI. Konsolidační rezervní fond 0 0 VII. Kurzový rozdíl z přepočtu zahraničního podílu 0 0 B. Cizí zdroje B. I. Rezervy B. I. 1. Rezervy podle zvláštních právních předpisů Rezerva na důchody a podobné závazky Rezerva na daň z příjmu Ostatní rezervy B. II. Dlouhodobé závazky B. II. 1. Závazky z obchodních vztahů Závazky ovládající a řídící osoba Závazky podstatný vliv Závazky ke společníkům, členům družstva a účastníkům sdružení Dlouhodobé přijaté zálohy Vydané dluhopisy Dlouhodobé směnky k úhradě Dohadné účty pasivní Jiné závazky Odložený daňový závazek

27 Finanční část W.A.G. payment solutions, a.s B. III. Krátkodobé závazky B. III. 1. Závazky z obchodních vztahů Závazky k ovládaným a řízeným osobám Závazky k úč. jednotkám pod podst. vlivem Závazky ke společníkům, členům družstva a účastníkům sdružení Závazky k zaměstnancům Závazky ze sociálního zabezpečení a zdravotního pojištění Stát daňové závazky a dotace Krátkodobé přijaté zálohy Vydané dluhopisy Dohadné účty pasivní Jiné závazky B. IV. Bankovní úvěry a výpomoci B. IV. 1. Bankovní úvěry dlouhodobé Krátkodobé bankovní úvěry Krátkodobé finanční výpomoci 0 0 C. I. Časové rozlišení C. I. 1. Výdaje příštích období Výnosy příštích období D. Menšinový vlastní kapitál 0 0 D. I. Menšinový základní kapitál 0 0 D. II. Menšinové kapitálové fondy 0 0 D. III. Menšinové fondy ze zisku včetně nerozděleného zisku a neuhrazené ztráty minulých let 0 0 D. IV. Menšinový výsledek hospodaření běžného účetního období 0 0

28 26 W.A.G. payment solutions, a.s. Finanční část Konsolidovaný výkaz zisku a ztráty k (v celých tisících Kč) Skutečnost v účetním období I. Tržby za prodej zboží A. Náklady vynaložené na prodané zboží Obchodní marže II. Výkony II. 1. Tržby za prodej vlastních výrobků a služeb Změna stavu vnitropodnikových zásob vlastní činnosti Aktivace 3 0 B. Výkonová spotřeba B. 1. Spotřeba materiálu a energie B. 2. Služby Přidaná hodnota C. Osobní náklady C. 1. Mzdové náklady C. 2. Odměny členům orgánů společnosti a družstva C. 3. Náklady na sociální zabezpečení a zdravotní pojištění C. 4. Sociální náklady D. Daně a poplatky E. Odpisy majetku a zúčtování konsolidačního rozdílu E. 1. Odpisy dlouhodobého nehmotného a hmotného majetku E. 2. Zúčtování záporného konsolidačního rozdílu 0 0 E. 3. Zúčtování kladného konsolidačního rozdílu III. Tržby z prodeje dlouhodobého majetku a materiálu III. 1. Tržby z prodeje dlouhodobého majetku Tržby z prodeje materiálu F. Zůstatková cena prodaného dlouhodobého majetku a materiálu F. 1. Zůstatková cena prodaného dlouhodobého majetku F. 2. Prodaný materiál 0 0 G. Změna stavu rezerv a opravných položek v provozní oblasti a komplexních nákladů příštích období IV. Ostatní provozní výnosy H. Ostatní provozní náklady V. Převod provozních výnosů 0 0 I. Převod provozních nákladů 0 0 * Provozní výsledek hospodaření

29 Finanční část W.A.G. payment solutions, a.s. 27 Skutečnost v účetním období VI. Tržby z prodeje cenných papírů a podílů 0 0 J. Prodané cenné papíry a podíly 0 0 VII. Výnosy z dlouhodobého finančního majetku 0 0 VII. 1. Výnosy z podílů v ovládaných a řízených osobách a v účetních jednotkách pod podstatným vlivem Výnosy z ostatních dlouhodobých cenných papírů a podílů Výnosy z ostatního dlouhodobého finančního majetku 0 0 VIII. Výnosy z krátkodobého finančního majetku 0 0 K. Náklady z finančního majetku 0 0 IX. Výnosy z přecenění cenných papírů a derivátů L. Náklady z přecenění majetkových cenných papírů a derivátů M. Změna stavu rezerv a opravných položek ve finanční oblasti 0 0 X. Výnosové úroky N. Nákladové úroky XI. Ostatní finanční výnosy O. Ostatní finanční náklady XII. Převod finančních výnosů 0 0 P. Převod finančních nákladů 0 0 * Finanční výsledek hospodaření Q. Daň z příjmu za běžnou činnost Q. 1. splatná Q. 2. odložená ** Výsledek hospodaření za běžnou činnost XIII. Mimořádné výnosy 0 0 R. Mimořádné náklady 0 0 S. Daň z příjmů z mimořádné činnosti 0 0 S. 1. splatná 0 0 S. 2. odložená 0 0 * Mimořádný výsledek hospodaření 0 0 T. Převod podílu na výsledku hospodaření společníkům (+/-) 0 0 *** Výsledek hospodaření za účetní období (+/-) Výsledek hospodaření před zdaněním **** Kontrolní číslo 0 0

30 28 W.A.G. payment solutions, a.s. Finanční část Přehled o peněžních tocích ke dni (v celých tisících Kč) P. Stav peněžních prostředků a peněžních ekvivalentů na začátku účetního období Peněžní toky z hlavní výdělečné činnosti Z. Účetní zisk nebo ztráta z provozní činnosti před zdaněním A.1. Úpravy o nepeněžní operace A.1.1. Odpisy stálých aktiv A.1.2. Změna stavu: A goodwillu a oceňovacího rozdílu k nabytému majetku A rezerv a opravných položek v provozní oblasti A.1.3. Zisk(-) ztráta(+) z prodeje stálých aktiv A.1.4. Případné úpravy o ostatní nepeněžní operace A*. Čistý peněžní tok z provozní činnosti před zdaněním, změnami pracovního kapitálu, finančními a mimořádnými položkami A.2. Změna potřeby pracovního kapitálu A.2.1. Změna stavu pohledávek z provozní činnosti a aktivních účtů časového rozlišení A.2.2. Změna stavu krátkodobých závazků z provozní činnosti a pasivních účtů časového rozlišení A.2.3. Změna stavu zásob A.2.4. Změna stavu finančního majetku, který není zahrnut do peněžních prostředků 0 0 A.** Čistý peněžní tok z provozní činnosti před zdaněním, finančními a mimořádnými položkami A.3. Zaplacené úroky s výjimkou kapitalizovaných úroků A.4. Přijaté úroky A.5. Zaplacená daň z příjmů za běžnou činnost a doměrky daně za minulá období A.6. Příjmy a výdaje spojené s mimořádnými účetními případy 0 0 A.7. Ostatní finanční příjmy a výdaje A.8. Přijaté dividendy a podíly na zisku 0 0 A.*** Čistý peněžní tok z provozní činnosti Peněžní toky z investiční činnosti B.1. Nabytí stálých aktiv B.1.1. Nabytí dlouhodobého hmotného majetku B.1.2. Nabytí dlouhodobého nehmotného majetku B.1.3. Nabytí dlouhodobého finančního majetku 0 0 B.2. Příjmy z prodeje stálých aktiv B.2.1. Příjmy z prodeje dlouhodobého hmotného a nehmotného majetku B.2.2. Příjmy z prodeje dlouhodobého finančního majetku 0 0 B.3. Půjčky a úvěry spřízněným osobám 0 0 B.*** Čistý peněžní tok vztahující se k investiční činnosti Peněžní toky z finančních činností C.1. Změna stavu dlouhodobých, popř. krátkodobých závazků z finanční oblasti C.2. Dopady změn vlastního kapitálu na peněžní prostředky C.2.1. Zvýšení základního kapitálu, emisního ážia event. rezervního fondu 0 0 C.2.2. Vyplacení podílu na vlastním kapitálu společníkům 0 0 C.2.3. Další vklady peněžních prostředků společníků a akcionářů 0 0 C.2.4. Úhrada ztráty společníky 0 0 C.2.5. Platby z fondů tvořených ze zisku 0 0 C.2.6. Vyplacené dividendy nebo podíly na zisku včetně zaplacené srážkové daně a tantiémy C.*** Čistý peněžní tok vztahující se k finanční činnosti F. Čisté zvýšení nebo snížení peněžních prostředků R. Stav peněžních prostředků a peněžních ekvivalentů na konci účetního období

31 Finanční část W.A.G. payment solutions, a.s. 29 Příloha ke konsolidované účetní závěrce k Popis společnosti a vymezení konsolidačního celku 1.1. Popis společnosti W.A.G. payment solutions, a.s. (dále jen konsolidující společnost či společnost ), je akciová společnost, která vznikla dne , se sídlem Na Vítězné pláni 1719/4, Praha 4, PSČ , Česká republika, identifikační číslo Hlavním předmětem její činnosti je poskytování platebních řešení pro flotily profesionálních dopravních i spedičních společností a dále provozování sítě expresních čerpacích stanic pro osobní vozidla. V roce 2015 nebyly provedeny žádné významné změny v zápisu do obchodního rejstříku. Osoby podílející se 10 a více procenty na základním kapitálu: Martin Vohánka 85,16 % Členové statutárních orgánů k : Představenstvo Předseda Místopředseda Člen Člen Dozorčí rada Předseda Člen Člen Člen Martin Vohánka David Holý Tomáš Svatoň Pascal Guyot Petr Husák Hana Hradská Jana Martínková Martin Burda 1.2. Konsolidační celek Konsolidační celek (dále celek, skupina ) tvoří konsolidující společnost a ty konsolidované společnosti skupiny, které byly zahrnuty do konsolidačního celku z hlediska významnosti jejich podílu úhrnu rozvahy a obratu na konsolidačním celku. Název Sídlo Stupeň závislosti Podíl Metoda na ZK konsolidace W.A.G. payment solutions, a.s. Na Vítězné pláni 1719/4, Konsolidující Praha 4, Česká republika společnost W.A.G. payment solutions SK, s.r.o. Kukučínova 38/A, Rozhodující vliv 100 % Plná metoda Bratislava, Slovenská republika W.A.G. payment solutions RO, s.r.l. Sector 3, Str. Paleologu, Nr. 24, Rozhodující vliv 100 % Plná metoda Bukurešť, Rumunsko W.A.G. mineral fuels PL, sp.zo.o. Ul. Prosta 69, Varšava, Polsko Rozhodující vliv 100 % Plná metoda W.A.G. payment solutions HU, Kft. Váci út 22-24, 1132 Budapešť, Maďarsko Rozhodující vliv 100 % Plná metoda W.A.G. HU, Kft. Váci út 22-24, 1132 Budapešť, Maďarsko Rozhodující vliv 100 % Plná metoda W.A.G. payment solutions AT GmbH Kammer 33/2, Rozhodující vliv 100 % Plná metoda A-4974 Ort im Innkreis, Rakousko Reamon Tax, a.s. Göthova 149, Dačice, Česká republika Rozhodující vliv 100 % Plná metoda CONSORZIO EUROWAG S.C. A R.L Via Giolitti n. 55, Torino, Itálie Rozhodující vliv 100 % Plná metoda

32 30 W.A.G. payment solutions, a.s. Finanční část Společnost W.A.G. payment solutions, a.s., vlastní i družstevní podíl v družstvu Klub investorů T&G, a to ve výši 12,5 %. Klub investorů T&G však není nijak aktivní. Vlastnictví podílu na CONSORZIO EUROWAG S.C. A R.L. je rovným dílem rozděleno mezi konsolidující společnost W.A.G. payment solutions, a.s., a dceřinou společnost W.A.G. payment solutions SK, s.r.o. Společnost má dále zřízeny tyto organizační složky: Polsko: W.A.G. payment solutions, a.s., SA Oddział w Polsce, Ul. Prosta 69, Warszawa, company number Bulharsko: 'W.A.G. payment solutions Branch Bulgaria' Branch of Foreign Trader, Bulgaria, 46-48' Opalchenska Street, fl. 7, City of Sofia, 1303, Vazrazhdane District, Company number / ЕИК Turecko: W.A.G. PAYMENT SOLUTIONS A. S. MERKEZİ ÇEK CUMHURİYETİ İSTANBUL MERKEZ ŞUBESİ, Propa Plaza, Kore Şehitleri Cad. No:4, Kat 6, Zircirlikuyu-Şişli, İstanbul, Beyoglu Tax Office: Rozvahový den účetních jednotek zahrnutých do konsolidačního celku Účetní jednotka Rozvahový den W.A.G. payment solutions, a.s W.A.G. payment solutions SK, s.r.o W.A.G. payment solutions RO, s.r.l W.A.G. mineral fuels PL, sp.zo.o W.A.G. payment solutions HU, Kft W.A.G. HU, Kft W.A.G. payment solutions AT GmbH Reamon Tax, a.s CONSORZIO EUROWAG S.C. A R.L Podniky nezahrnuté do konsolidace V konsolidačním celku není zahrnut podíl v družstvu Klub investorů T&G Základní východiska pro zpracování konsolidované účetní závěrky a systém konsolidace Konsolidovaná účetní závěrka společnosti byla připravena podle zákona o účetnictví a prováděcí vyhlášky k němu ve znění platném pro rok 2015 a Byl použit systém přímé konsolidace, tj. konsolidace všech podniků konsolidačního celku najednou, bez využití konsolidovaných účetních závěrek případně sestavených za dílčí konsolidační celky. Jednotlivé složky rozvahy a výkazu zisku a ztráty dceřiných podniků W.A.G. payment solutions SK, s.r.o., W.A.G. payment solutions RO, s.r.l., W.A.G. mineral fuels PL, sp.zo.o., W.A.G. payment solutions HU, Kft., W.A.G. HU, Kft., W.A.G. payment solutions AT GmbH, Reamon Tax, a.s., a CONSORZIO EUROWAG S.C. A R.L. byly po přetřídění a vyloučení vzájemných pohledávek, závazků, nákladů a výnosů zahrnuty do rozvahy a výkazu zisku a ztráty mateřského podniku. Byl vyloučen vlastní kapitál dceřiného podniku, který se váže k vylučovaným podílovým cenným papírům. V roce 2015 bylo do konsolidačního celku zahrnuto CONSORZIO EUROWAG S.C. A R.L. Z konsolidačního celku je nadále vyloučen pouze podíl na Klubu investorů T&G.

33 Finanční část W.A.G. payment solutions, a.s Obecné účetní zásady Způsoby oceňování, které skupina používala při sestavení účetní závěrky za rok 2015 a 2014, jsou následující: 2.1. Dlouhodobý nehmotný majetek Dlouhodobý nehmotný majetek se oceňuje v pořizovacích cenách, které obsahují cenu pořízení a náklady s pořízením související. Dlouhodobý nehmotný majetek nad 10 tis. Kč v roce 2015 a 2014 je odepisován do nákladů na základě předpokládané doby životnosti příslušného majetku. Odpisy Odpisy jsou vypočteny na základě pořizovací ceny a předpokládané doby životnosti příslušného majetku. Předpokládaná životnost je stanovena takto: Třída majetku Drobný dlouhodobý nehmotný majetek Nehmotný majetek vyjma SW Navision a ZAP SW Navision, ZAP Doba odepisování 2 roky 3 roky 10 let 2.2. Dlouhodobý hmotný majetek Dlouhodobý hmotný majetek se oceňuje v pořizovacích cenách, které zahrnují cenu pořízení, náklady na dopravu, clo a další náklady s pořízením související. Dlouhodobý hmotný majetek nad 10 tis. Kč v roce 2015 a v roce 2014 se odepisuje po dobu ekonomické životnosti. Náklady na technické zhodnocení dlouhodobého hmotného majetku zvyšují jeho pořizovací cenu. Opravy a údržba se účtují do nákladů. Oceňovací rozdíl k nabytému majetku představuje rozdíl mezi oceněním podniku (nebo jeho části) nabytého zejména koupí či vkladem nebo oceněním majetku a závazků v rámci přeměn společnosti, s výjimkou změny právní formy, a souhrnem ocenění jednotlivých složek majetku v účetnictví prodávající, vkládající, zanikající nebo rozdělované odštěpením sníženým o převzaté závazky. Odepisování Odpisy jsou vypočteny na základě pořizovací ceny a předpokládané doby životnosti příslušného majetku. Předpokládaná životnost je stanovena takto: Třída majetku Budovy, haly, stavby Stroje, přístroje, zařízení Dopravní prostředky Inventář Drobný dlouhodobý hmotný majetek Doba odepisování let 3 20 let 3 4 roky 5 let 2 roky

34 32 W.A.G. payment solutions, a.s. Finanční část 2.3. Finanční majetek Krátkodobý finanční majetek tvoří ceniny, peníze v hotovosti a na bankovních účtech, cenné papíry k obchodování, dluhové cenné papíry se splatností do 1 roku držené do splatnosti, vlastní akcie, vlastní obchodní podíly, vlastní dluhopisy a ostatní realizovatelné cenné papíry. Peněžní prostředky V rámci skupiny WAG byl zaveden systém využívání volných peněžních prostředků jednotlivých společností skupiny v rámci tzv. cash poolu. Prostředky vložené do tohoto systému nebo využívané z tohoto systému k datu účetní závěrky jsou v rozvaze vykázány v položkách Krátkodobé pohledávky ovládaná nebo ovládající osoba, případně Krátkodobé závazky ovládaná nebo ovládající osoba. Dlouhodobý finanční majetek tvoří zejména majetkové účasti. Podíly se oceňují pořizovacími cenami, které zahrnují cenu pořízení a přímé náklady s pořízením související, např. poplatky a provize makléřům a burzám. Pokud dochází k poklesu účetní hodnoty u dlouhodobého finančního majetku, který se ke konci rozvahového dne nepřeceňuje, rozdíl se považuje za dočasné snížení hodnoty a je zaúčtovaný jako opravná položka Konsolidační rozdíl Konsolidační rozdíl je rozdíl mezi pořizovací cenou podílových cenných papírů a vkladů konsolidované společnosti a jejich oceněním podle podílové účasti konsolidující společnosti na výši vlastního kapitálu vyjádřeného reálnou hodnotou, která vyplývá jako rozdíl reálných hodnot aktiv a reálných hodnot cizího kapitálu ke dni akvizice nebo ke dni dalšího zvýšení účasti. Za den akvizice se považuje datum, od něhož začíná účinně konsolidující společnost uplatňovat příslušný vliv. Analogicky se stanovuje toto datum v případě společnosti pod podstatným vlivem nebo společné společnosti. Konsolidační rozdíl se odepisuje do 20 let rovnoměrným odpisem. Konsolidační rozdíl se zúčtovává do položky zúčtování aktivního konsolidačního rozdílu na vrub nákladů z běžné činnosti Zásoby Nakupované zásoby jsou oceněny pořizovacími cenami s použitím metody first in, first out (FIFO první cena pro ocenění přírůstku zásob se použije jako první cena pro ocenění úbytku zásob). Pořizovací cena zásob zahrnuje náklady na jejich pořízení včetně nákladů s pořízením souvisejících (náklady na přepravu, clo, provize atd.) Pohledávky Pohledávky se oceňují jmenovitou hodnotou. Ocenění pochybných pohledávek se snižuje pomocí opravných položek na vrub nákladů na jejich realizační hodnotu. Pohledávky ke společnostem zahrnutým do konsolidačního celku se vzájemně vylučují.

35 Finanční část W.A.G. payment solutions, a.s Deriváty Deriváty se prvotně oceňují pořizovacími cenami. V přiložené rozvaze jsou deriváty vykázány jako součást jiných krátkodobých pohledávek, resp. závazků. Deriváty se člení na deriváty k obchodování a deriváty zajišťovací. Zajišťovací deriváty jsou sjednány za účelem zajištění reálné hodnoty nebo za účelem zajištění peněžních toků. Aby mohl být derivát klasifikován jako zajišťovací, musí změny v reálné hodnotě nebo změny peněžních toků vyplývající ze zajišťovacích derivátů zcela nebo zčásti kompenzovat změny v reálné hodnotě zajištěné položky nebo změny peněžních toků plynoucích ze zajištěné položky a společnost musí zdokumentovat a prokázat existenci zajišťovacího vztahu a vysokou účinnost zajištění. V ostatních případech se jedná o deriváty k obchodování. K rozvahovému dni se deriváty přeceňují na reálnou hodnotu. Změny reálných hodnot derivátů určených k obchodování se účtují do finančních nákladů, resp. výnosů. Změny reálných hodnot derivátů, které jsou klasifikovány jako zajištění reálné hodnoty, se účtují také do finančních nákladů, resp. výnosů spolu s příslušnou změnou reálné hodnoty zajištěného aktiva nebo závazku, které souvisejí se zajišťovaným rizikem. Změny reálných hodnot derivátů, které jsou klasifikovány jako zajištění peněžních toků, se účtují do vlastního kapitálu a v rozvaze se vykazují prostřednictvím oceňovacích rozdílů z přecenění majetku a závazků. Neefektivní část zajištění se účtuje přímo do finančních nákladů, resp. výnosů Vlastní kapitál Základní kapitál konsolidující společnosti se vykazuje ve výši zapsané v obchodním rejstříku Městského soudu v Praze. Případné zvýšení nebo snížení základního kapitálu na základě rozhodnutí valné hromady, které nebylo ke dni účetní závěrky zaregistrováno, se vykazuje jako změny základního kapitálu. Vklady přesahující základní kapitál se vykazují jako emisní ážio. Ostatní kapitálové fondy jsou tvořeny peněžitými či nepeněžitými vklady nad hodnotu základního kapitálu Cizí zdroje Skupina vytváří rezervy na ztráty a rizika v případech, kdy lze s vysokou mírou pravděpodobnosti stanovit titul, výši a termín plnění při dodržení věcné a časové souvislosti. Dlouhodobé i krátkodobé závazky se vykazují ve jmenovitých hodnotách. V položce jiné závazky se vykazují také hodnoty zjištěné v důsledku ocenění finančních derivátů reálnou hodnotou. Závazky ke společnostem zahrnutým do konsolidačního celku se vzájemně vylučují. Krátkodobé a dlouhodobé úvěry se vykazují ve jmenovité hodnotě. Za krátkodobý úvěr se považuje i část dlouhodobých úvěrů, která je splatná do jednoho roku od rozvahového dne.

Obsah. Úvodní slovo jednatele společnosti... 2. Základní identifikační údaje o společnosti...3. Orgány společnosti... 4

Obsah. Úvodní slovo jednatele společnosti... 2. Základní identifikační údaje o společnosti...3. Orgány společnosti... 4 Obsah Úvodní slovo jednatele společnosti... 2 Základní identifikační údaje o společnosti...3 Orgány společnosti... 4 Úplná rozvaha, výkaz zisku a ztrát, výkaz cash flow... 5 Rozhodující investiční akce

Více

Úvodní slovo generálního ředitele a člena představenstva... 2. Základní údaje... 3. Orgány společnosti... 4

Úvodní slovo generálního ředitele a člena představenstva... 2. Základní údaje... 3. Orgány společnosti... 4 Výroční zpráva společnosti KOVOSVIT MAS, a.s. za rok Obsah Úvodní slovo generálního ředitele a člena představenstva... 2 Základní údaje... 3 Orgány společnosti... 4 Zpráva o podnikatelské činnosti společnosti

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA SPOLEČNOSTI ABRA SOFTWARE A.S. ZA HOSPODÁŘSKÝ ROK 2013 1. 7. 2012-30. 6. 2013

VÝROČNÍ ZPRÁVA SPOLEČNOSTI ABRA SOFTWARE A.S. ZA HOSPODÁŘSKÝ ROK 2013 1. 7. 2012-30. 6. 2013 VÝROČNÍ ZPRÁVA SPOLEČNOSTI ABRA SOFTWARE A.S. ZA HOSPODÁŘSKÝ ROK 2013 1. 7. 2012-30. 6. 2013 ÚVOD...1 INFORMACE O VÝVOJI SPOLEČNOSTI, ČINNOSTI A STÁVAJÍCÍM HOSPODÁŘSKÉM POSTAVENÍ...2 INFORMACE O SKUTEČNOSTECH

Více

PATRIA FINANCE, A. S. A DCEŘINÉ SPOLEČNOSTI KONSOLIDOVANÁ ÚČETNÍ ZÁVĚRKA 31. PROSINCE 2003

PATRIA FINANCE, A. S. A DCEŘINÉ SPOLEČNOSTI KONSOLIDOVANÁ ÚČETNÍ ZÁVĚRKA 31. PROSINCE 2003 PATRIA FINANCE, A. S. A DCEŘINÉ SPOLEČNOSTI KONSOLIDOVANÁ ÚČETNÍ ZÁVĚRKA KONSOLIDOVANÝ VÝKAZ ZISKU A ZTRÁTY Poznámka 31. prosince 2003 31. prosince 2002 Úrokové výnosy 4 14 317 24 767 Úrokové náklady 4-8

Více

Tabulková část informační povinnosti investičních a podílových fondů

Tabulková část informační povinnosti investičních a podílových fondů Tabulková část informační povinnosti investičních a podílových fondů Základní údaje Název fondu (pro PF), CONSUS investiční fond, a. s. Obchodní firma (IF): ISIN / SIN: ISIN / SIN: ISIN / SIN: CZ0008028305

Více

8. Odložená daňová pohledávka

8. Odložená daňová pohledávka ROZVAHA v plném rozsahu ke dni 31.12.2013 (v celých tisících Kč) IČ 465 05 091 Obchodní firma nebo jiný název účetní jednotky DAKO-CZ, a.s. Sídlo nebo bydliště účetní jednotky a místo podnikání liší-li

Více

F I N A N Č N Í Z P R Á V A 2 0 0 1 O L T E R M & T D O L O M O U C

F I N A N Č N Í Z P R Á V A 2 0 0 1 O L T E R M & T D O L O M O U C F I N A N Č N Í Z P R Á V A 2 0 0 1 OLTERM & TD OLOMOUC Vybraná finanční data za poslední tři roky Rozvaha (v tis. Kč) 1999 2000 2001 Stálá aktiva 383 986 451 208 463 867 Oběžná aktiva 82 315 86 226 59

Více

ROZVAHA ve zjednodušeném rozsahu ke dni 31.12.2013 (v celých tisících Kč)

ROZVAHA ve zjednodušeném rozsahu ke dni 31.12.2013 (v celých tisících Kč) Zpracované v souladu s vyhláškou č. 500/2002 Sb. ve znění pozdějších předpisů ROZVAHA ve zjednodušeném rozsahu ke dni 31.12.2013 (v celých tisících Kč) IČ 28747143 Obchodní firma nebo jiný název účetní

Více

W.A.G. payment solutions, a.s. Výroční zpráva 2014

W.A.G. payment solutions, a.s. Výroční zpráva 2014 2014 W.A.G. payment solutions, a.s. Výroční zpráva 2014 Svoje úsilí směřujeme k získání pozice lídra a nejprofitabilnější společnosti mezi dodavateli platebních řešení pro mobilitu v Evropě. Díky systematickému

Více

1. Úvodní slovo. Společnost TON ENERGO a.s. nemá organizační složku v zahraničí.

1. Úvodní slovo. Společnost TON ENERGO a.s. nemá organizační složku v zahraničí. OBSAH 1. Úvodní slovo 2. Základní údaje o společnosti 3. Roční účetní závěrka 4. Zpráva auditora 5. Cíle společnosti pro rok 2014 6. Návrh na vypořádání výsledku hospodaření za rok 2013 7. Zpráva dozorčí

Více

3 0 20 A V Á R P Z NÍ Č O R VÝ..r.o s o artis + C : K isk sign & t e D

3 0 20 A V Á R P Z NÍ Č O R VÝ..r.o s o artis + C : K isk sign & t e D VÝROČNÍ ZPRÁVA 2003 1 Obsah Úvodní slovo jednatele společnosti 2 Základní identifikační údaje o společnosti 4 Orgány společnosti 5 Úplná rozvaha, výkaz zisku a ztrát, výkaz cash flow 6 Vybrané části z

Více

VÝROK NEZÁVISLÉHO AUDITORA. Představenstvu a dozorčí radě akciové společnosti ČEZ, a. s.:

VÝROK NEZÁVISLÉHO AUDITORA. Představenstvu a dozorčí radě akciové společnosti ČEZ, a. s.: VÝROK NEZÁVISLÉHO AUDITORA Představenstvu a dozorčí radě akciové společnosti ČEZ, a. s.: Ověřili jsme přiloženou účetní závěrku společnosti ČEZ, a. s., sestavenou k 31. prosinci 2008 za období od 1. ledna

Více

20 Výroční 14 zpráva

20 Výroční 14 zpráva 2014 Výroční zpráva I 01 I OBSAH Organizační struktura 2 Certifikace jakosti 3 Historie společnosti 4 Zpráva představenstva 5 Zpráva dozorčí rady 6 Zpráva nezávislého auditora 7 Zpráva auditora k výroční

Více

Činnost společnosti ČSAD Uherské Hradiště a.s.

Činnost společnosti ČSAD Uherské Hradiště a.s. 2014 14 Činnost společnosti ČSAD Uherské Hradiště a.s. Rok 2014 znamenal pro ČSAD Uherské Hradiště další úspěšné období, ve kterém došlo jak k dalšímu rozvoji společnosti, tak bylo dosaženo výborných hospodářských

Více

PEGAS NONWOVENS SA Konsolidované neauditované finanční výsledky za prvních devět měsíců 2015

PEGAS NONWOVENS SA Konsolidované neauditované finanční výsledky za prvních devět měsíců 2015 PEGAS NONWOVENS SA Konsolidované neauditované finanční výsledky za prvních devět měsíců 2015 26. listopadu 2015 PEGAS NONWOVENS SA oznamuje své neauditované konsolidované finanční výsledky za prvních devět

Více

Velkopavlovické drůbežářské závody, a.s.

Velkopavlovické drůbežářské závody, a.s. Velkopavlovické drůbežářské závody, a.s. V ý r o č n í z p r á v a z a r o k 2 0 1 3 květen 2014 Velkopavlovické drůbežářské závody, a.s. 2013 Velkopavlovické drůbežářské závody, a.s. Vážení akcionáři,

Více

VÝROK NEZÁVISLÉHO AUDITORA. Představenstvu a dozorčí radě akciové společnosti ČEZ, a. s.:

VÝROK NEZÁVISLÉHO AUDITORA. Představenstvu a dozorčí radě akciové společnosti ČEZ, a. s.: VÝROK NEZÁVISLÉHO AUDITORA Představenstvu a dozorčí radě akciové společnosti ČEZ, a. s.: Ověřili jsme přiloženou účetní závěrku společnosti ČEZ, a. s., sestavenou k 31. prosinci 2007 za období od 1. 1.

Více

Velkopavlovické drůbežářské závody, a.s.

Velkopavlovické drůbežářské závody, a.s. Velkopavlovické drůbežářské závody, a.s. V ý r o č n í z p r á v a z a r o k 2 0 1 2 květen 2013 Velkopavlovické drůbežářské závody, a.s. 2012 Velkopavlovické drůbežářské závody, a.s. Aktiva Rozvaha aktiva

Více

Pražská energetika, a.s. SAMOSTATNÁ ÚČETNÍ ZÁVĚRKA DLE MEZINÁRODNÍCH STANDARDŮ PRO ÚČETNÍ VÝKAZNICTVÍ A ZPRÁVA NEZÁVISLÉHO AUDITORA

Pražská energetika, a.s. SAMOSTATNÁ ÚČETNÍ ZÁVĚRKA DLE MEZINÁRODNÍCH STANDARDŮ PRO ÚČETNÍ VÝKAZNICTVÍ A ZPRÁVA NEZÁVISLÉHO AUDITORA SAMOSTATNÁ ÚČETNÍ ZÁVĚRKA DLE MEZINÁRODNÍCH STANDARDŮ PRO ÚČETNÍ VÝKAZNICTVÍ A ZPRÁVA NEZÁVISLÉHO AUDITORA K 31. PROSINCI 2014 Výkaz zisku a ztráty (tis. Kč) Pozn. Výnosy z prodané elektřiny a plynu

Více

HLAVNÍ UKAZATELÉ...4 ÚVODNÍ SLOVO PŘEDSEDY PŘEDSTAVENSTVA...5 PROFIL SPOLEČNOSTI...6 ZÁKLADNÍ ÚDAJE O SPOLEČNOSTI...7 ORGÁNY SPOLEČNOSTI...

HLAVNÍ UKAZATELÉ...4 ÚVODNÍ SLOVO PŘEDSEDY PŘEDSTAVENSTVA...5 PROFIL SPOLEČNOSTI...6 ZÁKLADNÍ ÚDAJE O SPOLEČNOSTI...7 ORGÁNY SPOLEČNOSTI... OBSAH: HLAVNÍ UKAZATELÉ...4 ÚVODNÍ SLOVO PŘEDSEDY PŘEDSTAVENSTVA...5 PROFIL SPOLEČNOSTI...6 ZÁKLADNÍ ÚDAJE O SPOLEČNOSTI...7 ORGÁNY SPOLEČNOSTI...8 EKONOMICKÉ VÝSLEDKY...9 CÍLE PRO ROK 2011...12 ZPRÁVA

Více

1.TZ, DRUŽSTEVNÍ ZÁLOŽNA. Hasskova 22, 674 01 Třebíč. Výroční zpráva. Datum uveřejnění: 30. dubna 2008

1.TZ, DRUŽSTEVNÍ ZÁLOŽNA. Hasskova 22, 674 01 Třebíč. Výroční zpráva. Datum uveřejnění: 30. dubna 2008 2007 Hasskova 22, 674 01 Třebíč Výroční zpráva Datum uveřejnění: 30. dubna 2008 Obsah ÚVOD 3 Aktiva O nás 3 Závazky a vlastní kapitál 10 Úvodní slovo předsedy představenstva 3 Výnosy, náklady, zisky a

Více

PROSPERITA investiční společnost, a.s. Konsolidační VÝROČNÍ ZPRÁVA za rok 2004

PROSPERITA investiční společnost, a.s. Konsolidační VÝROČNÍ ZPRÁVA za rok 2004 PROSPERITA investiční společnost, a.s. Konsolidační VÝROČNÍ ZPRÁVA za rok 2004 Zpracovatel: CONCENTRA, a.s. V Orlové, duben 2005 1 Historie a současný vývoj mateřské společnosti a koncernu PROSPERITA Mateřská

Více

Příloha ke konsolidované účetní závěrce. za rok 2014. Pivovary Lobkowicz Group, a.s. Sídlo: Hvězdova 1716/2b 140 78 Praha 4 IČ: 27258611

Příloha ke konsolidované účetní závěrce. za rok 2014. Pivovary Lobkowicz Group, a.s. Sídlo: Hvězdova 1716/2b 140 78 Praha 4 IČ: 27258611 Příloha ke konsolidované účetní závěrce za rok 2014 Název společnosti: Právní forma: akciová společnost Sídlo: Hvězdova 1716/2b 140 78 Praha 4 IČ: 27258611 1 OBSAH 1. Obecné údaje 3 2. Vymezení konsolidačního

Více

Činnost společnosti ČSAD BUS Uherské Hradiště a.s.

Činnost společnosti ČSAD BUS Uherské Hradiště a.s. 2014 14 Činnost společnosti ČSAD BUS Uherské Hradiště a.s. Pro podnikání v oblasti pravidelné autobusové dopravy je v posledních letech typický trvale klesající počet přepravených cestujících a snaha o

Více

Československá obchodní banka, a. s. Na Příkopě 854/14 115 20 Praha 1 Nové Město tel.: +420 261 351 111

Československá obchodní banka, a. s. Na Příkopě 854/14 115 20 Praha 1 Nové Město tel.: +420 261 351 111 V Praze dne 26. 2. 2007 TISKOVÁ ZPRÁVA Skupina ČSOB meziročně zvýšila čistý zisk bez jednorázových vlivů o 10 % Čistý zisk za rok 2006 překročil 9,5 miliardy Kč 1 Aktiva pod správou vzrostla meziročně

Více

W.A.G. payment solutions, a.s. Výroční zpráva 2013

W.A.G. payment solutions, a.s. Výroční zpráva 2013 W.A.G. payment solutions, a.s. Výroční zpráva 2013 Sofistikovaná řešení pro platbu paliva i mýta. Rozsáhlá akceptační síť napříč Evropou. Nástroje pro optimalizaci podnikání v oblasti dopravy. Vítejte

Více

ÚČETNÍ ZÁVĚRKA ZA ROK 2009. ZPRACOVANÁ DLE vyhl. č. 500/2002 Sb. a ČESKÝCH ÚČETNÍCH STANDARDŮ

ÚČETNÍ ZÁVĚRKA ZA ROK 2009. ZPRACOVANÁ DLE vyhl. č. 500/2002 Sb. a ČESKÝCH ÚČETNÍCH STANDARDŮ ÚČETNÍ ZÁVĚRKA ZA ROK 2009 ZPRACOVANÁ DLE vyhl. č. 500/2002 Sb. a ČESKÝCH ÚČETNÍCH STANDARDŮ 1 Obsah: Zpráva auditora Prohlášení statutárních orgánů Oddíl I. Individuální účetní závěrka - Výsledovka k

Více

FACTORING ČESKÉ SPOŘITELNY. Výroční zpráva 2008

FACTORING ČESKÉ SPOŘITELNY. Výroční zpráva 2008 FACTORING ČESKÉ SPOŘITELNY Výroční zpráva 2008 Klíčové údaje Celkový obrat Factoringu České spořitelny (v mil. Kč) 35 588 30 007 31 818 22 770 2005 2006 2007 2008 Celkový obrat společnosti Factoring České

Více

2012 Výroční zpráva,

2012 Výroční zpráva, 2012 Výroční zpráva, Pohřební a hřbitovní služby města Brna, a. s. Obsah: 1. Základní identifikační údaje o společnosti 2. Profil společnosti a předmět podnikání 3. Orgány společnosti a jejich složení

Více

Erste Group zvýšila čistý zisk za rok 2010 o 12,4 % na 1 015,4 mil. EUR díky silnému provoznímu zisku a poklesu rizikových nákladů

Erste Group zvýšila čistý zisk za rok 2010 o 12,4 % na 1 015,4 mil. EUR díky silnému provoznímu zisku a poklesu rizikových nákladů Tisková zpráva 25. února 2011 Erste Group zvýšila čistý zisk za rok 2010 o 12,4 % na 1 015,4 mil. EUR díky silnému provoznímu zisku a poklesu rizikových nákladů HLAVNÍ UDÁLOSTI: Erste Group zaznamenala

Více

výroční zpráva BB C - nová Brumlovka, a.s.

výroční zpráva BB C - nová Brumlovka, a.s. 213 výroční zpráva BB C - nová Brumlovka, a.s. Brumlovka - to je hlavně exkluzivní wellness a fitness Balance Club Brumlovka s 25metrovým bazénem Obsah představení společnosti 3 představenstvo 5 dozorčí

Více

Obsah: Výroční zpráva byla sestavena ke dni 22. 5. 2015. Ing. František Urbaník jednatel AISE, s. r.o.

Obsah: Výroční zpráva byla sestavena ke dni 22. 5. 2015. Ing. František Urbaník jednatel AISE, s. r.o. Výroční zpráva 2014 Obsah: [ 3 ] Slovo ředitele společnosti [ 4 ] Informace o společnosti [ 5 ] Zpráva auditora k účetní závěrce [ 6 ] Účetní závěrka [ 19 ] Zpráva o vztazích [ 25 ] Zpráva auditora k výroční

Více

Telefónica O2 Czech Republic - Finanční výsledky za rok 2008

Telefónica O2 Czech Republic - Finanční výsledky za rok 2008 Telefónica O2 Czech Republic - Finanční výsledky za rok 2008 24. února 2009 Telefónica O2 Czech Republic, a.s. oznamuje své auditované konsolidované finanční výsledky za rok 2008, připravené v souladu

Více

Obsah. 5. Ostatní údaje 14 Kontakt Osoby odpovědné za pololetní zprávu. Pololetní zpráva 2008 1

Obsah. 5. Ostatní údaje 14 Kontakt Osoby odpovědné za pololetní zprávu. Pololetní zpráva 2008 1 V Litovli srpen 2008 Pololetní zpráva R O K 2 0 0 8 Obsah 1. Údaje o emitentovi kótovaného cenného papíru 2 Obchodní firma 2 Založení a přeměny 2 Rejstříkový soud oprávněný k vedení obchodního rejstříku

Více

I. UÚdaje o společnosti a jejím řízení

I. UÚdaje o společnosti a jejím řízení 2 I. UÚdaje o společnosti a jejím řízení Název: Sídlo: AES Bohemia spol. s r.o. Průmyslová č.p. 748, Planá nad Lužnicí, 391 02 p. Sezimovo Ústí II. Právní forma: společnost s ručením omezeným IČO: 25106481

Více

OBSAH. Česká pojišťovna a.s. Obsah konsolidované účetní závěrky pro rok končící 31. prosincem 2003

OBSAH. Česká pojišťovna a.s. Obsah konsolidované účetní závěrky pro rok končící 31. prosincem 2003 Konsolidovaná účetní závěrka pro rok končící 31. prosincem 2003 Obsah konsolidované účetní závěrky pro rok končící 31. prosincem 2003 OBSAH Obsah...2 Konsolidované finanční výkazy...8 Konsolidovaná rozvaha...9

Více

ROZVAHA (BILANCE) ke dni 31.12.2007 ( v celých tisících Kč ) Sídlo, bydliště nebo místo. MP INVEST, a.s. IČ Masná 1850/4 25 326 821

ROZVAHA (BILANCE) ke dni 31.12.2007 ( v celých tisících Kč ) Sídlo, bydliště nebo místo. MP INVEST, a.s. IČ Masná 1850/4 25 326 821 Zpracováno v souladu s vyhláškou č. 500/2002 Sb. ve znění pozdějších předpisů Obchodní firma nebo jiný název účetní jednotky ROZVAHA (BILANCE) MP INVEST, a.s. ke dni 31.12.2007 ( v celých tisících Kč )

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2010

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2010 TEZAS servis a.s. Sídlo společnosti: Panelová 289, 19 15 PRAHA 9 Satalice IČ: 2476518 DIČ: CZ2476518 VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 21 I. ÚVOD II. VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 21 1. Základní údaje o společnosti 2. Údaje

Více

v souladu s Mezinárodními standardy účetního výkaznictví ve znění přijatém EU

v souladu s Mezinárodními standardy účetního výkaznictví ve znění přijatém EU OHL ŽS, a.s. Burešova 938/17 660 02 Brno - střed Pololetní zpráva zpracovaná k 30. červnu 2009 v souladu s Mezinárodními standardy účetního výkaznictví ve znění přijatém EU Podpis statutárního orgánu OHL

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2015. V ý r o č n í z p r á v a 2015 G W T r a i n R e g i o a. s. 1

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2015. V ý r o č n í z p r á v a 2015 G W T r a i n R e g i o a. s. 1 VÝROČNÍ ZPRÁVA 2015 V ý r o č n í z p r á v a 2015 G W T r a i n R e g i o a. s. 1 OBSAH 1 ZÁKLADNÍ PŘEDMĚTY ČINNOSTI... 3 2 ČLENOVÉ ORGÁNŮ SPOLEČNOSTI... 3 2.1 PŘEDSTAVENSTVO... 3 2.2 DOZORČÍ RADA...

Více

ROZVAHA v plném rozsahu k 31.12.2006 v tis. Kč. B O R, s.r.o. Na Bílé 1231, 565 01 Choceň IČ: 49 28 68 54

ROZVAHA v plném rozsahu k 31.12.2006 v tis. Kč. B O R, s.r.o. Na Bílé 1231, 565 01 Choceň IČ: 49 28 68 54 ROZVAHA v plném rozsahu k 31.12.2006 v tis. Kč B O R, s.r.o. Na Bílé 1231, 565 01 Choceň IČ: 49 28 68 54 Označ. AKTIVA řádek Běžné účetní období Min.úč.obd. Brutto Korekce Netto Netto a b c 1 2 3 4 A K

Více

Vývoj složení zákazníků Allianz penzijního fondu

Vývoj složení zákazníků Allianz penzijního fondu Allianz penzijní fond, a. s. Výroční zpráva 2001 Vývoj složení zákazníků Allianz penzijního fondu Počet klientů Allianz penzijního fondu, a. s., vzrostl v roce 2001 o 6 %; výrazný nárůst o 11 % zaznamenali

Více

ROZVAHA. Alibona, a.s. Svatoplukova 909 Litovel 78401

ROZVAHA. Alibona, a.s. Svatoplukova 909 Litovel 78401 ROZVAHA A K T I V A AKTIVA CELKEM B. Dlouhodobý majetek B.I. Dlouhodobý nehmotný majetek B.I.3. Software B.I.6. Jiný dlouhodobý nehmotný majetek B.II. Dlouhodobý hmotný majetek B.II.1. Pozemky B.II.2.

Více

Olympik Holding, a.s. IČ 63998807

Olympik Holding, a.s. IČ 63998807 Příloha k účetní závěrce společnosti k 31. 12. 2008 ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Příloha je zpracována v souladu s Vyhláškou

Více

ROZVAHA. k 30. červnu 2004 (v tis. Kč) ČEZ, a. s. Duhová 2/1444 Praha 4 IČ:

ROZVAHA. k 30. červnu 2004 (v tis. Kč) ČEZ, a. s. Duhová 2/1444 Praha 4 IČ: ROZVAHA k 30. červnu 2004 (v tis. Kč) ČEZ, a. s. Duhová 2/1444 Praha 4 IČ: 452 74 649 Minulé účetní Označ. A K T I V A Běžné účetní období období Brutto Korekce Netto Netto AKTIVA CELKEM 330 487 646 110

Více

ROZVAHA. k 30. září 2004 (v tis. Kč) ČEZ, a. s. Duhová 2/1444 Praha 4 IČ: Minulé účetní období Brutto Korekce Netto Netto

ROZVAHA. k 30. září 2004 (v tis. Kč) ČEZ, a. s. Duhová 2/1444 Praha 4 IČ: Minulé účetní období Brutto Korekce Netto Netto ROZVAHA k 30. září 2004 (v tis. Kč) ČEZ, a. s. Duhová 2/1444 Praha 4 IČ: 452 74 649 Označ. A K T I V A Běžné účetní období Minulé účetní období Brutto Korekce Netto Netto AKTIVA CELKEM 336 106 625 112

Více

w GOLDEN GATE CZ a.s. Výroční zpráva a zpráva auditora k 31. prosinci 2013

w GOLDEN GATE CZ a.s. Výroční zpráva a zpráva auditora k 31. prosinci 2013 Výroční zpráva a zpráva auditora k 31. prosinci 2013 Výroční zpráva k 31. prosinci 2013 Obsah: 1. Úvodní slovo 2. Shrnutí vývoje cen drahých kovů a vývoje na kapitálových trzích v roce 2013 3. Očekávaný

Více

Zpráva nezávislého auditora

Zpráva nezávislého auditora Zpráva nezávislého auditora pro Akademii ved Ceské republiky Provedl jsem audit priložené úcetní záverky úcetní jednotky Ústav živocišné fyziologie a genetiky AV CR, v.v.i., která se skládá z rozvahy k

Více

Široká 128, Pečky 289 11, Česká republika (od 3.6.1998 do 15.10.2003) (zdroj OR) Široká 128, 289 11, Pečky (od 16.3.1998 do 9.9.

Široká 128, Pečky 289 11, Česká republika (od 3.6.1998 do 15.10.2003) (zdroj OR) Široká 128, 289 11, Pečky (od 16.3.1998 do 9.9. Datum zprávy: 30.1.2013 IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Název společnosti: Společnost a.s. Původní názvy: První společnost a.s. ( od 3.6.1998 do 16.3.2000) Právní forma: Akciová společnost IČ: 12345678 DIČ: CZ12345678

Více

Obsah. Zpráva představenstva 4. Zpráva nezávislého auditora pro akcionáře společnosti J&T FINANCE GROUP SE 10. Konsolidovaný výkaz zisku a ztráty 12

Obsah. Zpráva představenstva 4. Zpráva nezávislého auditora pro akcionáře společnosti J&T FINANCE GROUP SE 10. Konsolidovaný výkaz zisku a ztráty 12 Zpráva o činnosti J&T FINANCE GROUP za rok 2014 Obsah Obsah Zpráva představenstva 4 Zpráva nezávislého auditora pro akcionáře společnosti J&T FINANCE GROUP SE 10 Konsolidovaný výkaz zisku a ztráty 12 Konsolidovaný

Více

PEGAS NONWOVENS SA ZPRÁVA ZA 1. ČTVRTLETÍ 2016

PEGAS NONWOVENS SA ZPRÁVA ZA 1. ČTVRTLETÍ 2016 PEGAS NONWOVENS SA ZPRÁVA ZA 1. ČTVRTLETÍ 2016 26. května 2016 Konsolidované neauditované finanční výsledky za první čtvrtletí 2016 PEGAS NONWOVENS SA oznamuje své neauditované konsolidované finanční výsledky

Více

IRON PROFILES, A. S. ÚČETNÍ ZÁVĚRKA

IRON PROFILES, A. S. ÚČETNÍ ZÁVĚRKA IRON PROFILES, A. S. ÚČETNÍ ZÁVĚRKA Účetní jednotka Obchodní firma: IRON PROFILES, a. s. Sídlo: Železná ulice 1, Železný Brod IČ: 12345678 Členové představenstva: Harald Schmied předseda představenstva

Více

Brutto Korekce Netto Netto a b c

Brutto Korekce Netto Netto a b c ROZVAHA v plném rozsahu B O R, s.r.o. k 31.12.2010 Choceň, Na Bílé 1231, PSČ 56501 v tis. Kč IČ: 49 28 68 54 Označ. AKTIVA řádek Běžné účetní období Min.úč.obd. Brutto Korekce Netto Netto a b c 1 2 3 4

Více

Odhad ceny předmětu dražby akcií společnosti Vodovody a kanalizace Mladá Boleslav, a.s. ke dni 31. prosince 2011

Odhad ceny předmětu dražby akcií společnosti Vodovody a kanalizace Mladá Boleslav, a.s. ke dni 31. prosince 2011 Odhad ceny předmětu dražby akcií společnosti Vodovody a kanalizace Mladá Boleslav, a.s. ke dni 31. prosince 2011 Ve Zlíně dne 2. srpna 2012 1. Popis předmětu odhadu 1.1 ÚKOL ODHADU Úkolem odhadu je odhadnout

Více

PATRIA FINANCE, a.s. Výroční zpráva 2004

PATRIA FINANCE, a.s. Výroční zpráva 2004 PATRIA FINANCE, a.s. Výroční zpráva 2004 25. března 2005 1 2 3 OBSAH Zpráva představenstva 3 Rozvaha 4 Výkaz zisku a ztráty 6 Přehled o změnách ve vlastním kapitálu 7 Příloha k účetní závěrce 8 Zpráva

Více

OMNIPOL a. s. Zpráva 2001

OMNIPOL a. s. Zpráva 2001 OMNIPOL a. s. Zpráva 2001 ZPRÁVA 2001 ÚVODNÍ SLOVO PØEDSEDY PØEDSTAVENSTVA A GENERÁLNÍHO ØEDITELE................................. 2 ZÁKLADNÍ INFORMACE O SPOLEÈNOSTI...................... 4 STRUKTURA

Více

Výroční zpráva 2012 W.A.G. payment solutions, a.s.

Výroční zpráva 2012 W.A.G. payment solutions, a.s. Výroční zpráva 2012 W.A.G. payment solutions, a.s. Komplexní platební řešení na cestách Obsah 1. Profil společnosti 3 1.1. Základní údaje 3 1.2. Složení vrcholových orgánů 3 1.3. Předmět činnosti 4 1.4.

Více

R O Z V A H A ÚZEMNÍ SAMOSPRÁVNÉ CELKY, SVAZKY OBCÍ, REGIONÁLNÍ RADY REGIONŮ SOUDRŽNOSTI

R O Z V A H A ÚZEMNÍ SAMOSPRÁVNÉ CELKY, SVAZKY OBCÍ, REGIONÁLNÍ RADY REGIONŮ SOUDRŽNOSTI R O Z V A H A ÚZEMNÍ SAMOSPRÁVNÉ CELKY, SVAZKY OBCÍ, REGIONÁLNÍ RADY REGIONŮ SOUDRŽNOSTI Název položky Svazek obcí Peklov; IČO 70939560; Nihošovice 72, 387 01 Nihošovice Svazek obcí Předmět činnosti sestavena

Více

V Ý R O Č N Í Z P R Á V A

V Ý R O Č N Í Z P R Á V A V Ý R O Č N Í Z P R Á V A 2 0 0 6 O S T R O V S K Á T E P L Á R E N S K Á, a. s. Úvodní slovo předsedy představenstva 3 Charakteristika společnosti 4 Valná hromada 31. 5. 2006 10 Zpráva představenstva

Více

OBSAH 1. POPIS SPOLEČNOSTI A VYMEZENÍ KONSOLIDAČNÍHO CELKU... 4 1.1 ZALOŽENÍ A CHARAKTERISTIKA SPOLEČNOSTI... 4 1.2 HLAVNÍ VLASTNÍCI SPOLEČNOSTI... 4 1.3 ZMĚNY A DODATKY V OBCHODNÍM REJSTŘÍKU V UPLYNULÉM

Více

Strana: 1 +--------------+ IDENTIFIKACE +--------------+ DUNS : 36-059-0251. REGISTR. JMÉNO: Testovací zpráva, s.r.o. ZKRATKA : TZ, s.r.o.

Strana: 1 +--------------+ IDENTIFIKACE +--------------+ DUNS : 36-059-0251. REGISTR. JMÉNO: Testovací zpráva, s.r.o. ZKRATKA : TZ, s.r.o. Strana: 1 Tato zpráva je Vám poskytována podle obchodních podmínek Dun & Bradstreet spol. s r.o., je přísně důvěrná a nesmí být poskytována třetí straně. HOSPODÁŘSKÁ INFORMACE +---------------------------------------------------------------------------+

Více

ÚVODNÍ SLOVO PŘEDSEDY SPRÁVNÍ RADY

ÚVODNÍ SLOVO PŘEDSEDY SPRÁVNÍ RADY VÝROČNÍ ZPRÁVA 2015 OBSAH ÚVODNÍ SLOVO PŘEDSEDY SPRÁVNÍ RADY 3 ZPRÁVA NEZÁVISLÉHO AUDITORA 4 ROZVAHA 7 VÝKAZ ZISKU A ZTRÁTY 9 PŘÍLOHA ÚČETNÍ ZÁVĚRKY 10 CHARAKTERISTIKA A HLAVNÍ AKTIVITY 11 VÝCHODISKA PRO

Více

Tabulková část informační povinnosti emitentů registrovaných cenných papírů. IČ 12297 Obchodní firma Jihočeské papírny, a. s., Větřní.

Tabulková část informační povinnosti emitentů registrovaných cenných papírů. IČ 12297 Obchodní firma Jihočeské papírny, a. s., Větřní. Tabulková část informační povinnosti emitentů registrovaných cenných papírů IČ 12297 Obchodní firma Jihočeské papírny, a. s., Větřní Ulice Obec Větřní PSČ 382 11 E-mail Internetová adresa www.jip.cz Tel.

Více

FO nebo PO podílející se více než 20 % na Výše vkladu v %: základním kapitálu ÚJ: 1. zakladatel 98 %

FO nebo PO podílející se více než 20 % na Výše vkladu v %: základním kapitálu ÚJ: 1. zakladatel 98 % Příloha k účetní závěrce podle 39 vyhlášky č. 500/2002 Sb. Odstavec 1 Firma: TAMMIN a.s. Sídlo: Optátova 708/37 IČO: 26244896 Předmět podnikání (popř. účel zřízení): činnost administrativního řízení podniků

Více

17.1 Nekonsolidované výkazy a příloha k účetní závěrce dle CAS k 31.12.2001. Obsah F-2. Výrok auditora

17.1 Nekonsolidované výkazy a příloha k účetní závěrce dle CAS k 31.12.2001. Obsah F-2. Výrok auditora 17.1 Nekonsolidované výkazy a příloha k účetní závěrce dle CAS k 31.12.2001 Obsah Výrok auditora F-2 Nekonsolidované výkazy a příloha účetní závěrky dle CAS Nekonsolidovaný výkaz zisků a ztrát Nekonsolidovaná

Více

Tabulková část informační povinnosti emitentů registrovaných cenných papírů. Základní údaje. IČ 45534276 Obchodní firma VEBA textilní závody a.s.

Tabulková část informační povinnosti emitentů registrovaných cenných papírů. Základní údaje. IČ 45534276 Obchodní firma VEBA textilní závody a.s. Tabulková část informační povinnosti emitentů registrovaných cenných papírů IČ 45534276 Obchodní firma VEBA textilní závody a.s. Ulice Přadlácká 89 Obec Broumov PSČ 550 17 E-mail veba@veba.cz Internetová

Více

Tabulková část informační povinnosti emitentů registrovaných cenných papírů. Základní údaje. IČ 45272271 Obchodní firma Interhotel Olympik, a. s.

Tabulková část informační povinnosti emitentů registrovaných cenných papírů. Základní údaje. IČ 45272271 Obchodní firma Interhotel Olympik, a. s. Tabulková část informační povinnosti emitentů registrovaných cenných papírů IČ 45272271 Obchodní firma Interhotel Olympik, a. s. Ulice Sokolovská 138 Obec Praha 8 PSČ 186 00 E-mail Internetová adresa Jméno,

Více

Příloha k účetní závěrce

Příloha k účetní závěrce Příloha k účetní závěrce za rok 1. Obecné údaje: Obchodní název: SINTEX, a.s. Právní forma: Akciová společnost Sídlo (obec, ulice č.p., PSČ): Česká Třebová, Moravská 1078, 560 02 IČ: DIČ: 25298496 CZ25298496

Více

VÝROÈNÍ ZPRÁVA 1998 ÚVODNÍ SLOVO PØEDSEDY PØEDSTAVENSTVA A GENERÁLNÍHO ØEDITELE... 2 ZÁKLADNÍ INFORMACE O SPOLEÈNOSTI... 4 HISTORIE SPOLEÈNOSTI...

VÝROÈNÍ ZPRÁVA 1998 ÚVODNÍ SLOVO PØEDSEDY PØEDSTAVENSTVA A GENERÁLNÍHO ØEDITELE... 2 ZÁKLADNÍ INFORMACE O SPOLEÈNOSTI... 4 HISTORIE SPOLEÈNOSTI... OMNIPOL a. s. V ý r o č n í z p r á v a 1 9 9 8 VÝROÈNÍ ZPRÁVA 1998 ÚVODNÍ SLOVO PØEDSEDY PØEDSTAVENSTVA A GENERÁLNÍHO ØEDITELE................................. 2 ZÁKLADNÍ INFORMACE O SPOLEÈNOSTI......................

Více

Pololetní zpráva 2010 UniCredit Bank Czech Republic, a.s.

Pololetní zpráva 2010 UniCredit Bank Czech Republic, a.s. Pololetní zpráva 2010 UniCredit Bank Czech Republic, a.s. Vydána dne 28. srpna 2010 UniCredit Bank Czech Republic, a.s. Na Příkopě 858/20 111 21 Praha 1 UniCredit Bank Czech Republic, a.s., IČ 64948242,

Více

Vodovody a kanalizace Chrudim, a.s. Novoměstská 626, 537 28 Chrudim IČ: 48171590 VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2007

Vodovody a kanalizace Chrudim, a.s. Novoměstská 626, 537 28 Chrudim IČ: 48171590 VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2007 Vodovody a kanalizace Chrudim, a.s. Novoměstská 626, 537 28 Chrudim IČ: 48171590 VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2007 (zpracováno podle zákona 563/1991 Sb., o účetnictví, ve znění pozdějších předpisů) březen 2008

Více

k 30.6.2014 EFEKTA CONSULTING, a.s.

k 30.6.2014 EFEKTA CONSULTING, a.s. Informace dle vyhlášky č. 23/2014 Sb., o výkonu činnosti bank, spořitelních a úvěrových družstev a obchodníků s cennými papíry pravidla obezřetného podnikání. k 30.6.2014 I. Údaje o obchodníkovi s cennými

Více

R O Z V A H A ÚZEMNÍ SAMOSPRÁVNÉ CELKY, SVAZKY OBCÍ, REGIONÁLNÍ RADY REGIONŮ SOUDRŽNOSTI

R O Z V A H A ÚZEMNÍ SAMOSPRÁVNÉ CELKY, SVAZKY OBCÍ, REGIONÁLNÍ RADY REGIONŮ SOUDRŽNOSTI R O Z V A H A ÚZEMNÍ SAMOSPRÁVNÉ CELKY, SVAZKY OBCÍ, REGIONÁLNÍ RADY REGIONŮ SOUDRŽNOSTI Svazek obcí Název položky Dolní Pootaví; IČO 70919771; Cehnice 76, 387 52 Cehnice Svazek obcí Předmět činnosti sestavena

Více

Rozvaha 31.12.10. A. Pohledávky za upsaný základní kapitál 002 0 0 0. B. Dlouhodobý majetek 003 570 545-3 456 567 089 180 669

Rozvaha 31.12.10. A. Pohledávky za upsaný základní kapitál 002 0 0 0. B. Dlouhodobý majetek 003 570 545-3 456 567 089 180 669 Dle vyhlášky MF ČR č.500/2002 Sb. Rozvaha Účetní jednotka doručí v plném rozsahu Název a sídlo účet.jednotky účetní závěrku současně s doručením daňového přiznání na daň z příjmů (v celých tisících Kč)

Více

Brutto Korekce Netto Netto a b c

Brutto Korekce Netto Netto a b c ROZVAHA v plném rozsahu k 31.12.2007 v tis. Kč BOR, s.r.o. Na Bílé 1231, 565 01 Choceň IČ: 49 28 68 54 Označ. AKTIVA řádek Běžné účetní období Min.úč.obd. Brutto Korekce Netto Netto a b c 1 2 3 4 A K T

Více

Tabulková část informační povinnosti emitentů kótovaných cenných papírů. Základní údaje. IČ 45272271 Obchodní firma Interhotel Olympik, a.s.

Tabulková část informační povinnosti emitentů kótovaných cenných papírů. Základní údaje. IČ 45272271 Obchodní firma Interhotel Olympik, a.s. Tabulková část informační povinnosti emitentů kótovaných cenných papírů IČ 45272271 Obchodní firma Interhotel Olympik, a.s. Ulice Sokolovská 138 Obec Praha 8 PSČ 186 00 E-mail Internetová adresa vyhnisova@olympik.cz

Více

Olympik Holding, a.s. IČ 63998807

Olympik Holding, a.s. IČ 63998807 Olympik Holding, a.s. Příloha k účetní závěrce společnosti Olympik Holding, a.s. k 31. 12. 2007 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

V Ý R O Č N Í Z P R Á V A Z A R O K 2 0 1 1

V Ý R O Č N Í Z P R Á V A Z A R O K 2 0 1 1 V Ý R O Č N Í Z P R Á V A Z A R O K 2 0 1 1 Název účetní jednotky: Sídlo účetní jednotky: Právní forma: Domovní správa Prostějov, s.r.o. Pernštýnské nám. 176/8, 796 01 Prostějov společnost s ručením omezeným

Více

CONQUEST ENTERTAINMENT A.S.

CONQUEST ENTERTAINMENT A.S. CONQUEST ENTERTAINMENT A.S. 31. března 2013 Výroční zpráva 2012 Obsah S L O V O P Ř E D S E D Y D O Z O R Č Í R A D Y.... 2 S L O V O P Ř E D S E D Y P Ř E D S T A V E N S T V A... 3 S T R U K T U R A

Více

ROZVAHA (BILANCE) ke dni 31.12.2008 - 37 - Vak-Vodovody a kanal. Jesenicka,a.s. ( v celých tisících Kč ) Sídlo, bydliště nebo

ROZVAHA (BILANCE) ke dni 31.12.2008 - 37 - Vak-Vodovody a kanal. Jesenicka,a.s. ( v celých tisících Kč ) Sídlo, bydliště nebo Zpracováno v souladu s vyhláškou č. 500/2002 Sb. ve znění pozdějších předpisů ROZVAHA (BILANCE) Obchodní firma nebo jiný název účetní jednotky Vak-Vodovody a kanal. Jesenicka,a.s. ( v celých tisících Kč

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2013 Severočeské vodovody a kanalizace, a.s. Příloha č. 1 - Úplná účetní závěrka

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2013 Severočeské vodovody a kanalizace, a.s. Příloha č. 1 - Úplná účetní závěrka VÝROČNÍ ZPRÁVA 2013 Severočeské vodovody a kanalizace, a.s. Příloha č. 1 - Úplná účetní závěrka ROZVAHA v plném rozsahu k 31. prosinci 2013 ( v tisících Kč ) Obchodní firma a sídlo Severočeské vodovody

Více

B O R, s.r.o. Na Bílé 1231, Choceň IČ:

B O R, s.r.o. Na Bílé 1231, Choceň IČ: ROZVAHA v plném rozsahu k 31.12.2013 v tis. Kč B O R, s.r.o. Na Bílé 1231, 565 01 Choceň IČ: 49 28 68 54 Označ. AKTIVA řádek k 31.12.2013 Min.úč.obd. Brutto Korekce Netto Netto a b c 1 2 3 4 A K T I V

Více

E M B A R G O do 7.30

E M B A R G O do 7.30 Tisková zpráva Praha, 30.dubna 2009 E M B A R G O do 7.30 Provozní zisk České spořitelny za 1. čtvrtletí 2009 meziročně vzrostl o více než 10 % na 6,27 mld. Kč, konsolidovaný čistý zisk mírně klesl o necelých

Více

Czech Property Investments, a.s.

Czech Property Investments, a.s. KONSOLIDOVANÁ ÚČETNÍ ZÁVĚRKA K 31. PROSINCI 2015 Veškeré hodnoty v této zprávě jsou uváděny v tisících korunách českých, pokud není výslovně uvedeno jinak. KONSOLIDOVANÝ VÝKAZ O ÚPLNÉM VÝSLEDKU Připojené

Více

Příloha k účetní závěrce společnosti Olympik Garni, a. s. k 31. 12. 2004

Příloha k účetní závěrce společnosti Olympik Garni, a. s. k 31. 12. 2004 Příloha k účetní závěrce společnosti Olympik Garni, a. s. k 31. 12. 2004 ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Příloha je zpracována

Více

Pololetní zpráva. za první pololetí roku 2007. Raiffeisenbank a.s.

Pololetní zpráva. za první pololetí roku 2007. Raiffeisenbank a.s. Pololetní zpráva za první pololetí roku 2007 Komentář k výsledkům k 30.6.2007 v prvním pololetí letošního roku naplno odstartovala proces integrace s ebankou. Od počátku roku fungují pro obě banky téměř

Více

R O Z V A H A PŘÍSPĚVKOVÉ ORGANIZACE

R O Z V A H A PŘÍSPĚVKOVÉ ORGANIZACE Název položky R O Z V A H A PŘÍSPĚVKOVÉ ORGANIZACE Základní škola; IČO 70986282; Horní Vltavice 19, 384 91 Horní Vltavice Školské zařízení Předmět činnosti sestavena k 31.12.2014 (v Kč, s přesností na

Více

Telefónica O2 Czech Republic, a.s. ÚČETNÍ ZÁVĚRKA ZA ROK KONČÍCÍ 31. PROSINCE 2007 SESTAVENÁ V SOULADU S MEZINÁRODNÍMI STANDARDY ÚČETNÍHO VÝKAZNICTVÍ

Telefónica O2 Czech Republic, a.s. ÚČETNÍ ZÁVĚRKA ZA ROK KONČÍCÍ 31. PROSINCE 2007 SESTAVENÁ V SOULADU S MEZINÁRODNÍMI STANDARDY ÚČETNÍHO VÝKAZNICTVÍ Telefónica O2 Czech Republic, a.s. ÚČETNÍ ZÁVĚRKA ZA ROK KONČÍCÍ 31. PROSINCE 2007 SESTAVENÁ V SOULADU S MEZINÁRODNÍMI STANDARDY ÚČETNÍHO VÝKAZNICTVÍ Telefónica O2 Czech Republic, a.s. Účetní závěrka za

Více

Příloha č. 7 vyhlášky - Směrná účtová osnova. Účtová třída 0 - Dlouhodobý majetek. Účtová skupina 01 - Dlouhodobý nehmotný majetek

Příloha č. 7 vyhlášky - Směrná účtová osnova. Účtová třída 0 - Dlouhodobý majetek. Účtová skupina 01 - Dlouhodobý nehmotný majetek Příloha č. 7 vyhlášky - Směrná účtová osnova Účtová třída 0 - Dlouhodobý majetek Účtová skupina 01 - Dlouhodobý nehmotný majetek 012 - Nehmotné výsledky výzkumu a vývoje 013 - Software 014 - Ocenitelná

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA HOSPODÁŘSKÝ ROK

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA HOSPODÁŘSKÝ ROK VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA HOSPODÁŘSKÝ ROK 2014/2015 Výroční zpráva - enteria a.s. - HR 2014/2015 Strana 1 OBSAH 2-12 Zpráva představenstva o podnikatelské činnosti společnosti a o stavu jejího majetku za hospodářský

Více

B O R, s.r.o. Na Bílé 1231, PSČ Choceň (tis. Kč) IČ:

B O R, s.r.o. Na Bílé 1231, PSČ Choceň (tis. Kč) IČ: ROZVAHA v plném rozsahu B O R, s.r.o. k 31.12.14 Na Bílé 1231, PSČ 56501 Choceň (tis. Kč) IČ: 49286854 Označ. AKTIVA řádek 31.12.14 Min.úč.obd. Brutto Korekce Netto Netto a b c 1 2 3 4 A K T I V A C E

Více

DOPLŇUJÍCÍ DOKUMENT K VÝROČNÍ ZPRÁVĚ EMITENTA KÓTOVANÉHO CENNÉHO PAPÍRU

DOPLŇUJÍCÍ DOKUMENT K VÝROČNÍ ZPRÁVĚ EMITENTA KÓTOVANÉHO CENNÉHO PAPÍRU se sídlem v Brně, Heršpická 758/13 DOPLŇUJÍCÍ DOKUMENT K VÝROČNÍ ZPRÁVĚ EMITENTA KÓTOVANÉHO CENNÉHO PAPÍRU rok 2013 20. 9. 2014 Ad 1) Doplňující dokument byl zpracován na základě dopisu ČNB Upozornění

Více

Příloha k účetní závěrce

Příloha k účetní závěrce Obsah přílohy Podle 39 vyhlášky č. 500/2002 Sb.: 1. Popis účetní jednotky 2. Majetková či smluvní spoluúčast účetní jednotky v jiných společnostech 3. Zaměstnanci společnosti, osobní náklady 4. Půjčky,

Více

Informace platné k datu

Informace platné k datu I. Seznam údajů o povinné osobě, složení společníků nebo členů, struktuře konsolidačního celku, jehož je součástí, o činnosti a finanční situaci - k Příloze č. 10 k vyhlášce 163/2014 Sb. Datum uveřejnění

Více

(dd/mm/rrrr) Informace platné k datu

(dd/mm/rrrr) Informace platné k datu I. Seznam údajů o povinné osobě, složení společníků nebo členů, struktuře konsolidačního celku, jehož je součástí, o činnosti a finanční situaci - k Příloze č. 10 k vyhlášce 23/2014 Sb. Datum uveřejnění

Více

Adresa sídla. Identifikace kontaktní osoby pro informační povinnost. Obsah souboru. Údaje o auditu a auditorovi. Údaje o dalších osobách

Adresa sídla. Identifikace kontaktní osoby pro informační povinnost. Obsah souboru. Údaje o auditu a auditorovi. Údaje o dalších osobách Tabulková část informační povinnosti emitentů registrovaných cenných papírů Základní údaje IČ 45192570 Obchodní firma Lázně Teplice nad Bečvou a. s. Ulice Obec Teplice nad Bečvou č.p. 63 PSČ 753 51 E-mail

Více

Účetní závěrka ČEZ, a. s., k

Účetní závěrka ČEZ, a. s., k Účetní závěrka ČEZ, a. s., k 31. 12. 2013 Ve smyslu 19a zákona o účetnictví byla účetní závěrka ČEZ, a. s., k 31. 12. 2013 sestavena v souladu s Mezinárodními standardy účetního výkaznictví. Byly zpracovány

Více

Pololetní zpráva standardního otevřeného podílového fondu obhospodařovaného Investiční společností České spořitelny, a.s., za období I. - VI.

Pololetní zpráva standardního otevřeného podílového fondu obhospodařovaného Investiční společností České spořitelny, a.s., za období I. - VI. Pololetní zpráva standardního otevřeného podílového fondu obhospodařovaného Investiční společností České spořitelny, a.s., za období I. - VI. 2005 Základní informace Datum Informace ke dni 30.6.2005 IČ

Více

ZPRÁVA STATUTÁRNÍHO ŘEDITELE

ZPRÁVA STATUTÁRNÍHO ŘEDITELE VÝROČNÍ ZPRÁVA ZPRÁVA STATUTÁRNÍHO ŘEDITELE Vážení akcionáři, vážení obchodní přátelé dovolte mi krátké zamyšlení nad uplynulým rokem 2014. Pro společnost HOLOUBEK PROTECT a.s. byl loňský rok opět mimořádně

Více