POPIS VÝCHozíHO STAVU, REFERENČNí SPOTŘEBY A REFERENČNí NÁKLADY K

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "POPIS VÝCHozíHO STAVU, REFERENČNí SPOTŘEBY A REFERENČNí NÁKLADY K 31.12.2010"

Transkript

1 ÚPMD Praha - opatření na ÚSPOfu energií - modernizace energetického hospodářství Příloha č. 1 POPIS VÝCHozíHO STAVU, REFERENČNí SPOTŘEBY A REFERENČNí NÁKLADY K Základní údaje: Popis vnitřních prostor pavilonů A: 1.-6.NP: 1. NP varna kuchyně, 2. NP jídelna, dále vyšetřovny, lékařské pokoje, speciální ambulance pediatrie, 3.NP dětská RES+JIP, 4.NP intermediární péče, 5.NP lůžková část šestinedělí a gynekologie, 6.NP lékařské pokoje B: 1.-6.NP: 1. NP šatny sester, 2.NP administrativní část - kanceláře, archiv, podatelna, telefonní ústředna, 3.NP, rehabilitace, 4.NP ultrazvuk, vyšetřovny, středisko výpočetní techniky, 5.NP imunobiologická laboratoř, 6.NP laboratoře C: 1.-5.NP: Lékárna pro veřejnost, ambulance, kartotéka, pracovny, ordinace a čekárna, ambulance urogynekologické, sekretariáty a pracovny pediatrie, gynekologie a ředitele ÚPMD, zasedací místnost, lůžková část šestinedělí O: 1.-6.NP: 1.NP ústavní lékárna, RDG oddělení, 2.NP ambulance, lůžková část gynekologie, 3.NP lůžková část šestinedělí, 4.NP lůžková část šestinedělí, 5.NP, dětské OPN, operační sály, 6.NP lékařské pokoje E: NP: 2.NP předávací stanice tepla, garáže, příjem a výdej prádla, 3.NP IVF, 4.NP dospělá JIP, 5.NP rizikové těhotenství, příjem por. sálu, 6.NP laboratoře, 7.NP laboratoře. F: 1.-5.NP: V 1.NP jsou technické prostory (strojovny VZT, chlazení, kompresorová stanice, podtlaková stanice, rozvodna NN), garáže a vstup do objektu. Ve 2.NP je centrální sterilizace, ve 3.NP operační sály vč. zázemí, ve 4.NP porodní pokoje vč. zázemí a operační sál vč. zázemí. V 5.NP jsou laboratoře a strojovna VZT. Na střeše v úrovni 5.NP jsou umístěny vzduchem chlazené kondenzátory od centrálního zdroje chladu pro klimatizaci. Počet samostatných objektů (pavilonů): podrobnější popis: Ozn./č. Obestav. Podlahová Počet podlaží Počet pokojů, Počet lůžek Počet radiátorů objektu Prostor m 3 plocha m 2 A B C D E F šatny lékařů (6.NP obj. A) 29 přednáškový sál (mezi Ea C) 14 Celkem 889 Budova je půdorysně značně členitá - skládá se z šesti vzájemně propojených pavilonú. Pavilony A, B, C, O se hvězdicovitě rozbíhají z centrálního pavilonu C. Pavilon C je kruhová hala, prosvětlená skleněným světlíkem. Jednotlivé pavilony jsou pětipodlažní, nad 5.NP jsou v části půdních prostor ještě další podkrovní místnosti. Pod 1.NP jsou průlezné topné kanály, které probíhají pod jednotlivými pavilony. Nosné konstrukce jsou zděné, stropy jsou nad topným kanálem a částečně nad 1.NP klenbové z cihel, ostatní betonové monolitické. Stropy

2 ÚPMD Praha - opatření na úsppru energií - modernizace energetického hospodářství Příloha č. 1 v novějších přístavbách jsou ze stropních keramických desek. Celý objekt je zastřešen převážně sedlovou střechou, značně členitou s řadou říms, vikýřů a stříšek nad balkony a předsazenými částmi. Střešní krytina je z pálených tašek, kruhová věž a jehlanovitá střecha nad čekárnou pavilonu E mají krytinu z měděného plechu. Střecha nad centrální části pavilonu C je plochá dvouplášťová s asfaltovou krytinou. Součástí vnitřního pláště je kruhový skleněný světlí k, který je chráněn a zároveň prosvětlen skleněnou konstrukcí na vnějším plášti. Další ploché střechy jsou nad přístavbami. Okna jsou většinou dřevěná dvojitá. Časovévyužitíjednotlivých místností(všednídny od-do,víkendyod-do): Ozn./č. Názevmístnosti Časovévyužití- všednídny Časovévyužití- víkendy A nepřetržitě nepřetržitě B nepřetržitě neořetržitě C nepřetržitě nepřetržitě O nepřetržitě nepřetržitě E nepřetržitě nepřetržitě F nepřetržitě nepřetržitě Způsob vytápění a přípravy TV: V kotelně jsou osazeny 3 plynové kotle SK 2,5 původně parní, z toho 2 kotle byly rekonstruovány na teplovodní a třetí není provozován. Každý z kotlů má výkon 1630 kw, celkový instalovaný výkon kotelny je 3260 kw. V jednotlivých objektech jsou předávací stanice tepla, nedávno rekonstruované. Otopné soustavy jsou rozděleny na zóny, otopná soustava je rovněž relativně nová, otopná tělesa jsou typu Radik, s TRV. TRV nejsou osazeny na chodbách. Příprava TUV se provádí decentralizovaně v předávacích stanicích jednotlivých objektů. Z hlediska technického řešení se jedná o rychloohřev s částečnou akumulací ohřáté vody. Akumulační nádoba zajišťuje vyrovnání odběrových špiček a snižuje četnost zapínání kotle v letním provozu. V předávací stanici EF je instalován dvoustupňový ohřev TUV z důvodu termické desinfekce TUV. Stav regulace dodávky tepla Typ: ano ne částečně Centrální ekvitermní regulace dodávky tepla Ekvitermní regulace dodávky tepla po objektech Zónová ekvitermní regulace dodávky tepla v objektech Ventily s termostatickými hlavicemi Individuální regulace vytápění v místnostech Možnost a využíváníčasovýchútlumů při vytápěnírežimy si nastavuje dodavatel nebo jiný eterní provozovatel na základě Vašich požadavků Automatická regulace a vypínání osvětlení Podružnáměření spotřeby energie Jiné (uveďte) Spotřeba plynu: Možnost a využíváníčasovýchútlumů při vytápění- režimy si nastavujete sami strana 2 (celkem 12)

3 Příloha Č. 1 Odběrné místo (1): Rok Měsíc 2010 Spotřeba na UT TUV Plyn celkem Náklady GJ GJ GJ Kč bez DPH Kčvč. DPH leden únor březen duben květen červen červenec O srpen O září říjen listopad prosinec Celkem Spotřeba elektrické energie: Odběrné místo (1): Rok Měsíc 2010 Spotřeba Náklady kwh Kč bez DPH Kčvč. DPH leden únor březen duben květen červen červenec srpen září říjen listopad prosinec Celkem :::::;;: --n.0ji 11 T

4 Přílohač. 1 Spotřeba vody: Odběrné místo (1): Rok 2010 Měsíc Spotřeba Náklady m 3 Kč bez DPH Kčvčetně DPH leden únor březen duben květen červen červenec srpen září říjen listopad prosinec Celkem Objekt není kulturní památkou, leží v Pražské památkové rezervaci. Vstup elektřiny: Objekt je napájen z vlastní trafostanice osazené dvěma transformátory 22/0,4kV, 630kVA. Objekt je obvykle elektrifikován. Sekundární rozvaděč HR slouží jako hlavní rozvaděč objektu a jsou z něj napájeny jednotlivé podružné rozvaděče a rozvodnice v objektu. Měření je prováděno na primární straně. Dodavatelem elektrické energie je Pražská energetika a.s., Na Hroudě 1492/4, Praha 10. V letech byla elektřina nakupována v sazbě B3bSE tj. v dvoutarifové sazbě s platem za sjednaný elektrický výkonu a rezervovanou kapacitu VN roční. Od roku 2005 je odběratel oprávněným zákazníkem. V trafostanici je umístěn náhradním zdroj elektřiny - dieselagregát - o následných parametrech: Výkon 330/264 kva/kw Jmenovitý proud 476 A Jmenovité napětí 400/230 V Objem nádrže paliva 800 I Spotřeba paliva 67 l/hod při 100% zatížení Popis technických zařízení po objektech: Předávací stanice, vytápění, VZT, chlazení a příprava TV v objektech Objekt A Předávací stanice pro objekt A Předávací stanice je na primár napojena přípojným potrubím ON 50 přes ventil ON 50 a funkční měřič tepla. Za ventilem je potrubí rozdvojeno, a to jedna větev je vedena do rozdělovače pro UT a VZT a druhá větev pro přípravu TV. Z rozdělovače UT a VZT jsou vyvedeny tři otopné větve pro objekt A: Otopná větev Sever, ON 65 s osazeným oběhovým čerpadlem Willo TOP -E40/1-4, příkon otopné větve je 137 kw. Otopná větev je propojena s vratnou větví a Otopná větev Jih, ON 65 s osazeným oběhovým čerpadlem Willo TOP -E40/1-4, příkon otopné větve je 121 kw. Topná větev je propojena s vratnou větví a st ana a 'cetken 12)

5 Příloha Č. 1 Otopná větev VZT, DN 40 s osazeným oběhovým čerpadlem Willo TOP -E25/1-7, příkon otopné větve je 70 kw. Přes tuto otopnou větev jsou napojeny ohřívače vzduchu u jednotek VZT pro větrání kuchyně- zařízení Č. 20, pro větrání přípraven pro kuchyni - zařízení Č. 21 a pro větrání mléčné kuchyně - zařízení Č. 25. Větev pro TV o dimenzi DN 50 vedena přes regulační ventil do deskového ohřívače o výkonu 101 kw. TV je pak vedena do Aku zásobníku o obsahu 400 I. Ze zásobníku o teplotě 55 C do zásobovacího okruhu TV v objektu A. Cirkulační čerpadlo Willo Z 25/7-3P je napojeno ve vratné větvi. Nabíjecí čerpadlo ve vratné větvi před deskovým výměníkem je Willo Z 30/7. Otopná soustava objektu A Otopná soustava je rozdělena do dvou větví Jih a Sever. Výkon otopné soustavy je celkem z obou větví 258 kw. Rozvod je proveden v mědi, otopná tělesa jsou typu Radik KLASIK 10 a 20, Radik ventil Kompakt 10Vk a 20 Vk, Radik Hygiene 10, 20 a 30, Radik Hygiene Vk 10, 20 a 30. Typy 10 jsou jednodeskové, 20 jsou dvou deskové a 30 jsou třídeskové. VZT pro budovu A Budova A má následné VZT zařízení: Zařízení Č větrání kuchyně: Zařízení je umístěno ve strojovně VZT v 1.NP v objektu A a je vybaveno automatickou regulací. Přívodní a odtahové potrubí je ze strojovny vyvedeno pod stropem. Sání čerstvého vzduchu je umístěno na střeše objektu A, výdech odpadního vzduchu je veden potrubím k protějšímu objektu a po jeho fasádě nad střechu. Zařízení zajišťuje teplovzdušné větrání a chlazení vzduchu v kuchyni, včetně odvodu přebytečného tepla a páry z vaření případně, že se část výparu dostane mimo prostor zákrytu nad varnou. Zařízení je vybaveno dvoustupňovou filtrací, rekuperací, ohřevem a chlazením. Zařízení č.21 - Větrání přípraven pro kuchyni Zařízení je umístěno pod stropem ve skladu v 1.NP objektu A a je vybaveno automatickou regulací. Sání čerstvého vzduchu je umístěno na fasádě objektu A, výdech odpadního vzduchu je vyveden do průchodu mezi kuchyní a přípravnami. Zařízení zajišťuje teplovzdušné větrání a chlazení vzduchu v přípravnách. Zařízení je vybaveno jednostupňovou filtrací, rekuperací, ohřevem a chlazením. Zařízení č.22 - Větrání skladu masa Větrání je prováděno aiálním nástěnným ventilátorem, který zajišťuje odvod tepelných zisků od technologie chlazení masa. Přívod venkovního vzduchu je přes žaluzie na fasádě. Zařízení Č Větrání hygienických zařízení kuchyně Zařízení zajišťuje nucené podtlakové větrání místností hygienických zařízení pomocí potrubního ventilátoru spínaným pomocí M+R. Odsávaný vzduch je vyveden nad střechu budovy. Přívod vzduchu je zajištěn podtlakem z okolních prostor přímo zásobovaných přívodním vzduchem. Zařízení Č Větrání mléčné kuchyně Zařízení je umístěno v suchém skladu potravin v 1.NP v objektu A a je vybaveno automatickou regulací. Přívodní a odtahové potrubí je vyvedeno pod stropem. Sání čerstvého vzduchu je umístěno na fasádě objektu A, výdech odpadního vzduchu je veden potrubím nad střechu kuchyně. Zařízení zajišťuje teplovzdušné větrání a chlazení vzduchu v mléčné kuchyni, včetně odvodu přebytečného tepla od technologie. Zařízení je vybaveno dvoustupňovou filtrací, rekuperací, ohřevem a chlazením. Pro zařízení č.20, 21 a 25 je přivedeno teplo z předávací stanice v budově A, chlad je přiveden od zdroje chladu z objektu F. Energetické nároky VZT v objektu A Elektrická energie - rozvaděč M+R P = 19,25 kw Tepelná energie - TV 80/60 C OT = 80,9 kw stran? 5 celkem 12)

6 Příloha Č. 1 Chladicí energie - SV 7/13 C ach = 100,8 kw Osvětlení objektu A Osvětlení je řešeno kombinací žárovkových svítidel se žárovkovými světelnými zdroji a zářivkových svítidel s konvenčním předřadníkem (tlumivka + startér). Výjimečně se v zářivkových svítidlech vyskytují kompaktní úsporné zářivky a výjimkou jsou také zářivková svítidla s elektronickým předřadníkem. Objekt B: Předávací stanice pro objekt B Předávací stanice je na primár napojena přípojným potrubím ON 40 přes ventil ON40 a funkční měřič tepla. Za ventilem je potrubí rozdvojeno, a to jedna větev je vedena pro UT a druhá větev pro přípravu TV. Otopná větev ÚT, ON 65 s osazeným oběhovým čerpadlem Willo TOP -E40/1-4, příkon topné větve je 133 kw. Otopná větev je propojena s vratnou větví a Větev pro TV o dimenzi ON 40 vedena přes regulační ventil do deskového ohřívače o výkonu 82 kw. TV je pak vedena do Aku zásobníku o obsahu 400 I. Ze zásobníku o teplotě 55 C do zásobovacího okruhu TV v objektu B. Cirkulační čerpadlo Willo Z 25/7-3P je napojeno ve vratné větvi. Nabíjecí čerpadlo ve vratné větvi před deskovým výměníkem je Willo Z 3017-RG. Otopná soustava objektu B Otopná soustava je provedena jednou otopnou větví. Výkon otopné soustavy je 133 kw. Rozvod je proveden v mědi, otopná tělesa jsou typu Radik KLASIK 10 a 20, Radik ventil Kompakt 10Vk a 20 Vk, Radik Hygiene 10, 20 a 30, Radik Hygiene Vk 10, 20 a 30. Typy 10 jsou jednodeskové, 20 jsou dvoudeskové a 30 jsou třídeskové. VZT pro budovu B: Na fasádě objektu jsou instalovány 3 venkovní klimatizační jednotky. Energetické nároky VZT v objektu B Elektrická energie 3 2,64 kw = 7,92 kw Osvětlení objektu B Osvětlení je řešeno kombinací žárovkových svítidel se žárovkovými světelnými zdroji a zářivkových svítidel s konvenčním předřadníkem (tlumivka + startér). Výjimečně se v zářivkových svítidlech vyskytují kompaktní úsporné zářivky a výjimkou jsou také zářivková svítidla s elektronickým předřadníkem. ObjektC Předávací stanice pro objekt C Předávací stanice je na primár napojena přípojným potrubím ON 70 přes ventil ON70 a funkční měřič tepla. Za ventilem je potrubí rozdvojeno, a to jedna větev je vedena do rozdělovače pro ÚT a VZT a druhá větev pro přípravu TV. Z rozdělovače ÚT a VZT jsou vyvedeny tři topné větve pro objekt C: Otopná větev Sever, ON 65 s osazeným oběhovým čerpadlem Willo TOP -E50/1-7, příkon topné větve je 245 kw. Otopná větev je propojena s vratnou větví a ekvitermně řízená. Otopná větev Jih, ON 40 s osazeným oběhovým čerpadlem Willo TOP -E25/1-7, příkon topné větve je 78 kw. Otopná větev je propojena s vratnou větví a ekvitermně řízená. Větev pro TV o dimenzi ON 50 vedena přes regulační ventil do deskového ohřívače o výkonu 161 kw. TV je pak vedena do Aku zásobníku o obsahu 400 I. Ze zásobníku o teplotě 55 C do zásobovacího okruhu TV v objektu C. Cirkulační čerpadlo Willo Z 25/7-3P je napojeno ve vratné větvi. Nabíjecí čerpadlo ve vratné větvi před deskovým výměníkem je Willo Z 30/7-RG. Otopná soustava objektu C Otopná soustava je rozdělena do dvou větví Jih a Sever. Výkon otopné soustavy celkem z obou větví je 323 kw. Rozvod je proveden v mědi, otopná tělesa jsou typu Radik KLASIK 10 a 20, Radik ventil Kompakt 10Vk a 20 Vk, Radik Hygiene 10, 20 a 30, Radik strana 6elKem J 2)

7 Příloha č. 1 Hygiene Vk 10, 20 a 30. Typy 10 jsou jednodeskové, 20 jsou dvoudeskové a 30 jsou třídeskové. VZT pro budovu C Potřeba VZT v budově C je v lékárně a zázemí a HVLP a zázemí. Ohřev je prováděn elektricky. Chlad je přiveden ze zdroje chladu z objektu F. Energetické nároky VZT v objektu C Elektrická energie - motory P = 1,417 kw - elektrické topení P = 13 kw Chladicí energie - SV 7/13 DCaCH = 27 kw Osvětlení objektu C Osvětlení je řešeno kombinací žárovkových svítidel se žárovkovými světelnými zdroji a zářivkových svítidel s konvenčním předřadníkem (tlumivka + startér). Výjimečně se v zářivkových svítidlech vyskytují kompaktní úsporné zářivky a výjimkou jsou také zářivková svítidla s elektronickým předřadníkem. Objekt O Předávací stanice pro objekt O Předávací stanice je na primár napojena přípojným potrubím ON 50 přes ventil ON 50 a funkční měřič tepla. Za ventilem je potrubí rozdvojeno, a to jedna větev je vedena do rozdělovače pro UT a VZT a druhá větev pro přípravu TV. Z rozdělovače UT a VZT jsou vyvedeny dvě topné větve pro objekt O: Otopná větev Sever, ON 50 s osazeným oběhovým čerpadlem Willo TOP -E40/1-4, příkon topné větve je 112 kw. Topná větev je propojena s vratnou větví a ekvitermně řízená Otopná větev Jih, ON 50 s osazeným oběhovým čerpadlem Willo TOP -E40/1-4, příkon topné větve je 105 kw. Topná větev je propojena s vratnou větví a ekvitermně řízená. Větev pro TV o dimenzi ON 50 vedena pre regulační ventil do deskového ohřívače o výkonu 151 kw. TV je pak vedena do Aku zásobníku o obsahu 400 I. Ze zásobníku o teplotě 55 DCdo zásobovacího okruhu TV v objektu o. Cirkulační čerpadlo Willo Z 25/7-3P je napojeno ve vratné větvi. Nabíjecí čerpadlo ve vratné větvi před deskovým výměníkem je Willo Z 30/7 -RG. Otopná soustava objektu O Otopná soustava je rozdělena do dvou větví Jih a Sever. Celkový výkon otopné soustavy z obou větví je 217 kw. Rozvod je proveden v mědi, otopná tělesa jsou typu Radik KLASIK 10 a 20, Radik ventil Kompakt 10Vk a 20 Vk, Radik Hygiene 10, 20 a 30, Radik Hygiene Vk 10, 20 a 30. Typy 10 jsou jednodeskové, 20 jsou dvoudeskové a 30 jsou třídeskové. VZT pro budovu O Na fasádě objektu jsou instalovány 2 venkovní klimatizační jednotky. Energetické nároky VZT v objektu O Elektrická energie 2 2,64 kw = 5,28 kw. Osvětlení objektu O Osvětlení je řešeno kombinací žárovkových svítidel se žárovkovými světelnými zdroji a zářivkových svítidel s konvenčním předřadníkem (tlumivka + startér). Výjimečně se v zářivkových svítidlech vyskytují kompaktní úsporné zářivky a výjimkou jsou také zářivková svítidla s elektronickým předřadníkem. Objekt E Předávací stanice pro objekt E Předávací stanice je na primár napojena přípojným potrubím ON 80 přes ventil ON 80 společně s předávací stanicí pro objekt F. Měřič tepla je instalován, ale není funkční. Za ventilem je potrubí rozděleno do tří větví, jedna větev je vedena do rozdělovače ÚT a VZT pro objekt E, druhá pro ÚT a VZT objektu F a třetí pro ohřev TV pro objekty E a F. Z rozdělovače UT a VZT jsou vyvedeny pro objekt E vyvedeny čtyři otopné větve: strana 7 celkem 12) T

8 Příloha Č. 1 Otopná větev Jih, ON 50 s osazeným oběhovým čerpadlem Willo TOP -E40/1-4, příkon otopné větve je 67,42 kw. Topná větev je propojena s vratnou větví a Otopná větev Sever, ON 40 s osazeným oběhovým čerpadlem Willo TOP -E30/1-7, příkon otopné větve je 52,02 kw. Topná větev je propojena s vratnou větví a Otopná větev Střed (Rondel), ON 50 s osazeným oběhovým čerpadlem Willo TOP - E40/1-4, příkon otopné větve je 77,7 kw. Topná větev je propojena s vratnou větví a Otopná větev VZT, ON 50 s osazeným oběhovým čerpadlem Willo TOP - E40/1-4, příkon otopné větve je 67,2 kw. Přes tuto otopnou větev jsou napojeny ohřívače vzduchu u jednotek ve strojovně VZT v 1.NP objektu E. Ohřev TV pro objekt E a F Ohřev TV je společný pro objekty E a F. Ohřev TV je dvoustupňový z důvodu termické desinfekce TV. Větev pro TV o dimenzi ON 50 vedena přes regulační ventil do deskového ohřívače o výkonu 200 kw, kde je ohřívána na 80 D C a vedena do Aku zásobníku. Přes další Aku zásobník je vedena do deskového výměníku- dochlazovače o výkonu 200 kw kde je dochlazována na teplotu 55 DC a přes další Aku zásobník je napojena na cirkulační okruh rozvodu TV. V dochlazovači je TV dochlazována studenou vodou vstupující do systému TV, která je tím předehřívána. Celkem jsou osazeny tři Aku zásobníky TV a to I a I. Cirkulační čerpadlo Willo Z 25/7-3P je napojeno ve vratné cirkulační větvi TV. Nabíjecí čerpadlo ve vratné větvi před deskovým výměníkem-ohřívačem je Willo Z 30/7-RG. Otopná soustava objektu E Otopná soustava je rozdělena do tří větví Jih a Sever a Střed. Výkon otopné soustavy je celkem z větví 197,14 kw. Rozvod je proveden v mědi, otopná tělesa jsou typu Radik KLASIK 10 a 20, Radik ventil Kompakt 10Vk a 20 Vk, Radik Hygiene 10, 20 a 30, Radik Hygiene Vk 10, 20 a 30. Typy 10 jsou jednodeskové, 20 jsou dvou deskové a 30 jsou třídeskové. VZT pro budovu E Pro dimenzování VZT a klimatizačního zařízení byly použity krajní parametry venkovního vzduchu: -letní období - te = 32 C, he =58 kj/kg, e =10,5 g/kg s.v., _e = 32% - zimní období - te = - 15 DC, he = -16,2 kj/kg, e =1 g/kg S.V., _e = 98% V objektu E v jeho rekonstruované části jsou umístěny následné strojovny VZT a chlazení: v 1. NP je umístěna strojovna VZT se zařízením pro JIP a klimatizační jednotka Heizbosch pro CAR v 6. NP je umístěno zařízení VZT pro odvětrání hygienických zařízení objektu v 1.NP v podhledové části je jednotky pro přívod vzduchu pro distribuci prádla Sání čerstvého a výdech odpadního vzduchu ze strojovny je na střeše objektu a to tak, aby mezi nimi nedošlo k ovlivnění. U všech VZT zařízení se pracuje se 100 % čerstvým vzduchem, oběhový vzduch nebude nikde využit. Zařízení VZT jsou vybavena rekuperací, a to deskovými rekuperátory s vnitrním obtokem s minimální účinností 50 %. Ohřev vzduchu (předehřev je v deskových rekuperátorech) je prováděn v teplovodních ohřívacích, které jsou napojeny na rozvod otopné vody 80/60 DC, která je přivedena do strojovny VZT samostatnou větví z předávací stanice tepla v daném objektu. Regulace výměníku je kvalitativní, směšováním trojcestným ventilem. Pro tři pokoje JIP, orientované na sever, západ, jih jsou v potrubních větvích ke každému pokoji umístěny elektrické dohřívače, čímž jsou zohledněny rozdílné tepelné zátěže jednotlivých pokojů. Chlazení vzduchu je prováděno v centrálních zařízeních, kde k chladičům klimatizačních jednotek je přivedena chlazená voda se spádem 7/13 DC. Regulace chladících výměníku je kvalitativní škrcením průtoku chlazené vody trojcestným směšovacím ventilem umístěným ve zpátečce. strana 8 (celkem 12,

9 Příloha č. 1 Zvlhčování vzduchu je prováděno parním vyvíječem CONOAIR umístěným ve strojovně VZT, ze kterého je připravená pára vedena parními distributory do potrubí. Odvod kondenzátu od rekuperátoru, chladičů a z potrubí za zvlhčovacími distributory je provedeno přes sifony a vzduchové přerušení s odkapávacími nádobkami do kanalizace. Potrubní rozvody VZT jsou provedeny z pozinkovaného plechu. Přehled zařízení VZT v objektu E: č.01 - Klimatizace JIP v 3. NP č.02 - Větrání studijního centra v 2.NP je spojeno s větráním nových prostor CAR č.03 - Větrání distribuce prádla v 1.NP č.04 - Odvětrání hygienických zařízení (studijní centrum) č.05 - Odvětrání hygienických zařízení (JIP) č.06 - Odvětrání hygienických zařízení personálu č.07 - Odvětrání hygienických zařízení sterilizace č.08 - Odvětrání hygienických zařízení personálu č.09 - Odvětrání hygienických zařízení pro pacienty č.10 - Odvětrání hygienických zařízení lékařů č.11 - Odvětrání patologického bou ve 3. NP č.12 - Požární větrání únikových cest č.13 - Odvětrání hygienického zařízení údržby č.14 - Větrání čekáren č.23 - Požární větrání předsíněk Energetické nároky VZT pro budovu E Energetické nároky VZT pro JIP: Elektrická energie - zvlhčovač pro JIP: P = 18,8 kw - rozvaděč M+R: P = 17 kw Tepelná energie - TV 80/60 C O'T = 29,2 kw Chladicí energie - SV 7/13 C ach = 16,4 kw Energetické nároky klimatizační jednotky (KJ) pro CAR Elektrická energie - zvlhčovač pro JIP: P = 22,S kw -ventilátory centrální VZT, el. ohřívač P = 8,1 kw Tepelná energie - TV 80/60 C O'T = 46,2 kw Chladicí energie - SV 7/13 C ach = 31,1 kw Mimo uvedené, je na fasádě objektu ještě instalována 1 venkovní klimatizační jednotka. Energetická náročnost - elektrická energie 1 2,64 kw = 2,64 kw Osvětlení objektu E Osvětlení je řešeno kombinací žárovkových svítidel se žárovkovými světelnými zdroji a zářivkových svítidel s konvenčním předřadníkem (tlumivka + startér). Výjimečně se v zářivkových svítidlech vyskytují kompaktní úsporné zářivky a výjimkou jsou také zářivková svítidla s elektronickým předřadníkem. Objekt F Předávací stanice pro objekt F Předávací stanice je na primár napojena přípojným potrubím ON 80 přes ventil ON 80 společně s předávací stanicí pro objekt E. Měřič tepla je instalován, ale není funkční. Za ventilem je potrubí rozděleno do tří větví, jedna větev je vedena do rozdělovače ÚT a VZT pro objekt E, druhá pro ÚT a VZT objektu F a třetí pro ohřev TV pro objekty E a F. Z rozdělovače UT a VZT jsou vyvedeny pro objekt F vyvedeny tři topné větve: Otopná větev Jih, ON 40 s osazeným oběhovým čerpadlem Willo TOP -E30/1-7, příkon otopné větve je 36,74 kw. Otopná větev je propojena s vratnou větví a Otopná větev Sever, ON 40 s osazeným oběhovým čerpadlem Willo TOP -E30/1-7, příkon otopné větve je 32,77 kw. Otopná větev je propojena s vratnou větví a Otopná větev VZT, ON 80 s osazeným oběhovým čerpadlem Willo TOP - E50/1-10, příkon otopné větve je 409,7 kw. Přes tuto otopnou větev jsou napojeny ohřívače rana 9 (celkem 12)

10 ÚPMO Praha - opatření na úsporu energií - modemizace energetického hospodářství Příloha Č. 1 vzduchu u jednotek ve strojovně VZT v 1.NP a v 5. NP objektu F. Ohřev TV pro objekty E a F je společný v objektu E. Ohřev TV je dvoustupňový z důvodu termické desinfekce TV. Otopná soustava objektu F Otopná soustava je rozdělena do dvou větví Jih a Sever. Výkon otopné soustavy je celkem z obou větví 69,51 kw. Rozvod je proveden v mědi, otopná tělesa jsou typu Radik KLASIK 10 a 20, Radik ventil Kompakt 10Vk a 20 Vk, Radik Hygiene 10, 20 a 30, Radik Hygiene Vk 10, 20 a 30. Typy 10 jsou jednodeskové, 20 jsou dvoudeskové a 30 jsou třídeskové. VZT pro budovu F Charakteristika objektu F Objekt má celkem 5 podlaží (1.NP až 5.NP). V 1.NP jsou technické prostory (strojovny VZT, chlazení, kompresorová stanice, podtlaková stanice, rozvodna NN), garáže a vstup do objektu. Ve 2.NP je centrální sterilizace, ve 3.NP operační sály vč. zázemí, ve 4.NP porodní pokoje vi: zázemí a operační sál vč. zázemí. V 5.NP jsou laboratoře a strojovna VZT. Na střeše v úrovni 5.NP jsou umístěny vzduchem chlazené kondenzátory od centrálního zdroje chladu pro klimatizaci. Stavba jako celek je středně těžká a určitou, avšak relativně malou akumulací tepla a chladu do staveních konstrukcí. Pro dimenzování VZT a klimatizačního zařízení byly použity krajní parametry venkovního vzduchu: -letní období - te = 32 C, he =58 kj/kg, e =10,5 g/kg S.V., _e = 32% - zimní období -te = -15 C, he = -16,2 kj/kg, e =1 g/kg S.V., _e = 98% Sání čerstvého a výdech odpadního vzduchu ze strojovny je na střeše objektu a to tak, aby mezi nimi nedošlo k ovlivnění. U všech VZT zařízení se pracuje se 100 % čerstvým vzduchem, oběhový vzduch nebude nikde využit. Zařízení VZT Č. 1 až 5 jsou vybavena rekuperací, a to deskovými rekuperátory s vnitřním obtokem s minimální účinností 50 %. Ohřev vzduchu (předehřev je v deskových rekuperátorech) je prováděn v teplovodních ohřívačích, které jsou napojeny na rozvod topné vody 80/60 "C, která je přivedena do strojoven VZT samostatnou větví z předávací stanice tepla v daném objektu. Regulace výměníku je kvalitativní, směšováním trojcestným ventilem. U zázemí operačních sálů, centrální sterilizace a laboratoří jsou vzhledem k možným rozdílným požadavkům na teplotu přiváděného vzduchu, do potrubí VZT již v každém z prostoru nad podhledy osazeny elektrické dohřívače. Rovněž vratová clona umístěná v 1.NP je napojena na teplo (teplotní spád 80/60 C). Chlazení vzduchu je prováděno v centrálních zařízeních VZT, kde k chladičům klimatizačních jednotek fan-coil, je přivedena chlazená voda se spádem 7/13 C. Chlazená voda je vyráběna v centrálním zdroji chladu umístěném v 1.NP tohoto objektu F. Regulace chladících výměníků je kvalitativní škrcením průtoku chlazené vody trojcestným směšovacím ventilem umístěným ve zpátečce. Zvlhčování vzduchu je prováděno elektrickými vyvíječi páry CONDAIR napojenými na rozvod pitné vody a umístěnými u jednotlivých zařízení. Distribuce páry do přiváděného vzduchu je prováděna VZT do potrubí přímo v místě užití. Odvod kondenzátu od rekuperátoru, chladičů a z potrubí za zvlhčovacími distributory je provedeno přes sifony a vzduchové přerušení s odkapávacími nádobkami do kanalizace. Provozování VZT Centrální VZT zařízení Č. 1 až 4 a 6 jsou provozována s nepřetržitým provozem a jsou vybavena frekvenčními měniči, což umožňuje snížit jejich výkon až na 50 % pro přepnutí do útlumového provozu, který je v následujících případech: u operačních sálů a jejich zázemí v době, kdy nejsou v provozu u porodních pokojů je plný provoz v letním období pro eliminaci tepelné zátěže, v ostatním období je provozováno zařízení na snížený výkon u centrální sterilizace a laboratoří mimo pracovní dobu Přehled jednotlivých VZT zařízení umístěných v objektu F stra: a 10 (celkem 12,

11 Příloha Č. 1 Zařízení č.1 (1a, 1b, 1c): Zajišťuje teplovzdušné větrání s chlazením pro porodní pokoje (zař.č. 1a, 1b) vč. zázemí (1c-odvětrání sociálního zařízení). Zařízení je umístěno ve strojovně VZT v S.NP. Zařízení je v trvalém provozu s plným či sníženým výkonem. Zařízení Č. 2: Zajišťuje klimatizaci porodního sálu u porodních pokojů. Je vybaveno třístupňovou filtrací, rekuperací, ohřevem, chlazením a zvlhčováním. Do místnosti dětského bou a filtru personálu jsou do potrubí nainstalovány zónové elektrické dohřívače. Zařízení je v trvalém provozu. V době, kdy operační sál nebude v provozu, zařízení běží v útlumovém provozu. Zařízení Č. 3: VZT zařízení je umístěno v 1.NP a zajišťuje klimatizaci operačních sálů a jejich zázemí ve 4.NP. Klimatizační zařízení zajišťuje třístupňovou filtraci, rekuperaci, ohřev, chlazení, zvlhčování. Zařízení je rozděleno do čtyř dílčích zařízení (3.1, 3.2, 3.3, 3.4), které mají společný 1.stupen filtrace a rekuperaci. Rozdělením je umožněno provozovat jednotlivé dílčí části zařízení v plném nebo útlumovém provozu. V potrubních větvích pro místnosti anesteziologie, buzení, mytí lékařů a dětský bo jsou instalovány zónovými el. dohřívači. Samostatným ventilátorem je řešen odvod vzduchu ze soc. zařízení. Zařízení je v trvalém nebo útlumovém režimu dle momentálního využívání. Zařízení hradí kompletní tepelné ztráty na operačních sálech. Zařízení Č. 4: Je umístěno ve strojovně v 1.NP a zajišťuje teplovzdušné větrání s chlazením vzduchu pro pracoviště sterilizace vč. zázemí ve 2.NP. Zařízení je vybaveno dvoustupňovou filtrací, rekuperací, teplovodním ohřevem a chlazením. Pro místnost šatny je instalován zónový elektrický ohřívač. Samostatný ventilátor řeší odvětrání soc. zařízení. Zařízení dle potřeby je v plném nebo útlumovém režimu. Zařízení Č. 5: Je umístěno ve strojovně VZT v 1.NP a zajišťuje 1,S-ti násobnou výměnu vzduchu v prostorách v 1.NP, které nelze přirozeně větrat. Zařízení je vybaveno jednostupňovou filtrací a teplovodním ohřevem vzduchu. Zařízení je v trvalém provozu. Zařízení Č. 6: Je umístěno ve strojovně VZT v S.NP. Řeší teplovzdušné větrání s chlazením laboratoří v S.NP. Zajišťuje dvoustupňovou filtraci, ohřev a chlazení vzduchu. Do přívodní větve pro severní fasádu je instalován elektrický ohřívač. Dle aktuálního využití prostor je provozováno v plném nebo útlumovém režimu. Zařízení Č. 7: Řeší větrání garáží a to nuceným odvodem ručně nebo přes čidla CO. Přívod vzduchu je přirozený. Zařízení Č. 8: Řeší eliminaci tepelné zátěže v prostoru krevní banky v S.NP. Zařízením je cirkulační jednotka fan-coil, která je napojena na rozvod chlazené vody. Provoz je celoroční. Zařízení Č. 9: Teplovodní vratová clona, eliminující vnikáni chladného vzduchu z venkovního prostoru do 1.NP objektu. Clona je vybavena termostatickým ventilem, který omezuje teplotu vzduchu vydechovaného clonou. Zařízení Č. 10,11: Jedná se o dvě jednotky fan-coil, napojených na rozvod chlazené vody, které slouží pro eliminaci tepelných zátěží v technologickým místnostech v 1. NP. Jednotky pro chlazení rozvodny NN je umístěna v chodbě mimo rozvodnu, z důvodu, napojení jednotky na tlakovou vodu. Zařízení č.12: Zařízení pro požární větrání CHÚC umístěné v objektu E. V objektu F je umístěn ventilátor a vyústka. Zařízení č.23: Řeší požární větrání předsíní operačních sálů a porodních pokojů, a to jak pro objekt F, kde je umístěn ventilátor a většina rozvodů, tak částečně i pro objekt E. Energetické nároky pro VZT budovy F Elektrická energie: - elektrické parní zvlhčovače: P = 140,25 kw - ventilátory, centrální VZT, el. ohřívače, jedno fan-coil, M+R: P = 78 kw - elektrický příkon VZT zařízení napojených na náhradní zdroj: P = 65 kw Tepelná energie: - TV 80/60 o C QT = 409,7 kw Chladicí energie: - SV 7/13 C pro centrální klimatizační jednotky QCH = 230 kw - SV 7/13 C pro jednotky fan-coil QCH = 13,75 kw strana 11,.. íkern 12,

12 Příloha č. 1 Pitná voda pro parní zvlhčovače: celkem 187 kg/hod Zdroj chladu Zdroj chladu je umístěn ve strojovně vzduchotechniky v 1.NP v objektu F a kondenzátory jsou umístěny na střeše v úrovni 5.NP. Je instalován systém centrální výroby ledové vody, přenos chladu ledovou vodou a rozvod této vyhlazené vody k jednotlivým chladícím výměníkům klimatizačních jednotek VZT a k chladícím fan-coilum. Systém má zdroj chladu - jednotku na chlazení kapaliny s odděleným kondenzátorem a vodní hospodářství, skládající se z vodních čerpadel, akumulační nádrže, epansní nádoby, potrubních rozvodu a armatur. Dle potřebného výkonu požadovaného VZT je instalován zdroj chladu s chladícím výkonem 412 kw v čemž je počítáno s 80 kw jako rezerva pro případ nově vzniklých požadavků. Vychlazená ledová voda je rozváděna potrubním systémem k jednotlivým spotřebičům chladu. Systém je navržen tak, aby byla ke každému spotřebiči přiváděna studená voda + 7 C. Ve strojovně u zdroje chladu je instalována akumulační nádoba, která je propojena se zdrojem chladu potrubím přes primární čerpadlo. Z akumulační nádrže je chlad rozváděn k jednotlivým spotřebičům pěti větvemi. Každá z větví má zdvojené čerpadlo. Samostatné větve jsou následující: - primární okruh mezi strojem a akumulační nádobou - sekundární okruh pro strojovnu VZT v 1.NP objektu F - sekundární okruh pro strojovnu VZT v 5.NP objektu F - sekundární okruh pro strojovnu VZT a kuchyně v objektu A - sekundární okruh pro strojovnu VZT v 1.NP objektu E - sekundární okruh pro fan-coily (v 1.NP a v 5.NP) objektu F Provoz je plně automatický a je sním počítáno jako celoroční nepřetržitý s tím, že v letním období je nutné předpokládat současnost 1,00 a v zimě 0,3. Energetické nároky zdroje chladu objektu F Elektrická energie 183,6 kw Osvětlení objektu F Osvětlení je řešeno zářivkovými svítidly s elektronickými předřadníky. Objekt E 2 Objekt slouží jako trafostanice. Objekt není vytápěn. V jedné části objektu jsou umístěna dvě trafa, každé o výkonu 630 kva.

SEZNAM PŘÍLOH TECHNICKÁ ZPRÁVA

SEZNAM PŘÍLOH TECHNICKÁ ZPRÁVA SEZNAM PŘÍLOH poř. č. název formát A4 01.04.01 Seznam příloh a technická zpráva 14 01.04.02 Tabulky místností 13 01.04.03 Tabulky zařízení 4 01.04.04 Tabulky požárních klapek 5 01.04.05 Půdorys 1.PP 15

Více

POPIS SOUČASNÉHO STAVU VŠECH OBJEKTŮ stav k 31. 12. 2013

POPIS SOUČASNÉHO STAVU VŠECH OBJEKTŮ stav k 31. 12. 2013 Základní údaje POPIS SOUČASNÉHO STAVU VŠECH OBJEKTŮ stav k 31. 12. 2013 Objekt: ZŠ Komenského Adresa: ul. Komenského 607 737 01 Český Těšín Kontakt: Ing. Martin Siuda 558 746 409 č. 01 1. Popis objektu

Více

REKONSTRUKCE VYTÁPĚNÍ ZŠ A TĚLOCVIČNY LOUČOVICE

REKONSTRUKCE VYTÁPĚNÍ ZŠ A TĚLOCVIČNY LOUČOVICE REKONSTRUKCE VYTÁPĚNÍ ZŠ A TĚLOCVIČNY LOUČOVICE Objekt Základní školy a tělocvičny v obci Loučovice Loučovice 231, 382 76 Loučovice Stupeň dokumentace: Dokumentace pro výběr zhotovitele (DVZ) Zodpovědný

Více

Technická specifikace - oprava rozvaděčů ÚT

Technická specifikace - oprava rozvaděčů ÚT Příloha č. 2 k č.j.: VS 18/004/001/2014-20/LOG/500 Technická specifikace - oprava rozvaděčů ÚT Stávající stav Vytápění a rozdělení objektu Funkčně je objekt rozdělen na tři části označené A, B a C. Objekt

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA VYTÁPĚNÍ

TECHNICKÁ ZPRÁVA VYTÁPĚNÍ TECHNICKÁ ZPRÁVA VYTÁPĚNÍ Obsah: 1.0 Koncepce zásobení teplem 2.0 Systém vytápění 3.0 Tepelné ztráty 4.0 Zdroj tepla 5.0 Pojistné zařízení 6.0 Topné okruhy 7.0 Rozvod potrubí 8.0 Topná plocha 9.0 Doplňování

Více

Snížení energetické náročnosti budovy TJ Sokol Mšeno instalace nového zdroje vytápění Výměna zdroje tepla

Snížení energetické náročnosti budovy TJ Sokol Mšeno instalace nového zdroje vytápění Výměna zdroje tepla Snížení energetické náročnosti budovy TJ Sokol Mšeno instalace nového zdroje vytápění Výměna zdroje tepla Zodpovědný projektant: Ing. Luboš Knor Vypracoval: Ing. Daniela Kreisingerová Stupeň dokumentace:

Více

Sled operací bude zanesen v harmonogramu odsouhlaseném s objednatelem před zahájením prací.

Sled operací bude zanesen v harmonogramu odsouhlaseném s objednatelem před zahájením prací. TECHNICKÁ ČÁST ZADÁVACÍ DOKUMENTACE Rekonstrukce kotelny -výměna plynových kotlů 1. Předmět plnění Předmětem této zakázky je rekonstrukce stávající technicky dožité technologie plynové kotelny, instalované

Více

GENNET, RTCH DPS. Obsah

GENNET, RTCH DPS. Obsah Obsah dokumentace počet A4 Technická zpráva 8 Specifikace materiálu 4 Výkresy: 101 01 Půdorys 1.NP 12 102 02 Půdorys 2.NP 12 103 03 Půdorys 3.NP 12 104 04 Půdorys 4.NP 12 105 05 Půdorys 5.NP 12 06 Schema

Více

SO01 - NÁSTAVBA ZŠ A VÝTAH

SO01 - NÁSTAVBA ZŠ A VÝTAH MODERNIZACE KE ZKVALITNĚNÍ VÝUKY V ZŠ A MŠ VE VELKÉ LOSENICI - STAVEBNÍ ÚPRAVY A NÁSTAVBA SO01 - NÁSTAVBA ZŠ A VÝTAH VYTÁPĚNÍ TECHNICKÁ ZPRÁVA 1 A. Úvodní údaje 1. Označení stavby a pozemku Název stavby:

Více

TABULKA VÝKONŮ VYTÁPĚNÍ A VZT ZAŘÍZENÍ

TABULKA VÝKONŮ VYTÁPĚNÍ A VZT ZAŘÍZENÍ TABULKA VÝKONŮ VYTÁPĚNÍ A VZT ZAŘÍZENÍ ##### ZAŘÍZENÍ PŘÍVOD VZDUCHU ODVOD VZDUCHU Ventilátor Ohřívač Chladič Ventilátor Číslo Název Umístění Typ Q v p ext P 1 U I 1 t 1 t 2 Q t t w1 t w2 M wt p w DN t

Více

POPIS SOUČASNÉHO STAVU VŠECH OBJEKTŮ stav k 31. 1. 2013

POPIS SOUČASNÉHO STAVU VŠECH OBJEKTŮ stav k 31. 1. 2013 Základní údaje POPIS SOUČASNÉHO STAVU VŠECH OBJEKTŮ stav k 31. 1. 2013 1. Základní škola Slezské Diakonie, SPC 54, Hlubčická 11, 794 01 Krnov Charakteristika objektu Objekt ZŠ Slezské diakonie zajišťuje

Více

DOKUMENTACE VĚTRACÍCH A KLIMATIZAČNÍCH SYSTÉMŮ

DOKUMENTACE VĚTRACÍCH A KLIMATIZAČNÍCH SYSTÉMŮ Kontrola klimatizačních systémů 6. až 8. 6. 2011 Praha DOKUMENTACE VĚTRACÍCH A KLIMATIZAČNÍCH SYSTÉMŮ Vladimír Zmrhal ČVUT v Praze, Fakulta strojní, Ústav techniky prostředí Technická 4, 166 07 Praha 6

Více

ENERGIS 92, s.r.o. DPS. ATELIER SAEM, s.r.o. Energis 92, s.r.o. SAEM, s.r.o. FIRMY ATELIER SAEM, s.r.o. INVESTOR. Vypracoval:

ENERGIS 92, s.r.o. DPS. ATELIER SAEM, s.r.o. Energis 92, s.r.o. SAEM, s.r.o. FIRMY ATELIER SAEM, s.r.o. INVESTOR. Vypracoval: SAEM, s.r.o. FIRMY ATELIER SAEM, s.r.o. INVESTORA. DATUM PODPIS INVESTOR Kubrova 31 ARCHITEKT ATELIER SAEM, s.r.o. Na Mlejnku 6/1012, 147 00 Praha 4 t: +420 223 001 670 info@saem.cz www.saem.cz ENERGIS

Více

Snížení energetické náročnosti objektu základní školy ve městě Rajhrad včetně výměny zdroje vytápění. Projektová dokumentace pro výměnu zdroje tepla

Snížení energetické náročnosti objektu základní školy ve městě Rajhrad včetně výměny zdroje vytápění. Projektová dokumentace pro výměnu zdroje tepla Snížení energetické náročnosti objektu základní školy ve městě Rajhrad včetně výměny zdroje vytápění Projektová dokumentace pro výměnu zdroje tepla Stupeň dokumentace: Dokumentace pro Výběr Zhotovitele

Více

Akce : Stupeň: PMS PÍSEK - ÚPRAVA STÁVAJÍCÍCH PROSTOR PRO POTŘEBY STŘEDISKA PMS Dokumentace pro provedení stavby Datum: Květen 2015 Část : F1.4c - VZDUCHOTECHNIKA TECHNICKÁ ZPRÁVA OBSAH : 1) ÚVOD 2) TECHNICKÝ

Více

Zpráva o energetickém auditu Zdravotní středisko, Rohle

Zpráva o energetickém auditu Zdravotní středisko, Rohle Zpráva o energetickém auditu Zdravotní středisko, Rohle Snížení energetické náročnosti objektu zdravotního střediska v obci Rohle Vypracováno podle 9 zákona č. 406/2000 Sb. O hospodaření energií, ve znění

Více

VZDUCHOTECHNIKA. Venkovní +32-15

VZDUCHOTECHNIKA. Venkovní +32-15 VZDUCHOTECHNIKA A. Úvod Tato část dokumentace řeší na úrovní PROJEKTU PRO STAVEBNÍ POVOLENÍ splnění nezbytných hygienických podmínek z hlediska vnitřního prostředí stavby a instalované technologie se zázemím

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA DOSTAVBA SEKCE OPTIKY - SLOVANKA. Atelier EGIS spol.s.r.o. Projektování a p íprava staveb Na Boti i5, Praha 10 106 00

TECHNICKÁ ZPRÁVA DOSTAVBA SEKCE OPTIKY - SLOVANKA. Atelier EGIS spol.s.r.o. Projektování a p íprava staveb Na Boti i5, Praha 10 106 00 Atelier EGIS spol.s.r.o. Projektování a p íprava staveb Na Boti i5, Praha 10 106 00 I O: 28375327 Tel.: Fax: e-mail: 272 769 786 272 773 116 info@egis.cz Investor: Místo stavby: Stavba: Profese: Fyzikální

Více

Důvodová zpráva (DZ)

Důvodová zpráva (DZ) Důvodová zpráva (DZ) Smlouva o poskytování energetických služeb se zaručeným výsledkem (určených veřejnému zadavateli) (dále jen Smlouva ) Verifikační zpráva a dodatky ke Smlouvě Zastupitelstvo statutárního

Více

T E C H N I C K Á Z P R Á V A :

T E C H N I C K Á Z P R Á V A : Základní škola Partyzánská ZAŘÍZENÍ VYTÁPĚNÍ Investor: Město Česká Lípa, nám. TGM 1, 470 36 Česká Lípa Číslo zakázky: 17/2013 /DOKUMENTACE PROVEDENÍ STAVBY/ ********************************************************

Více

Analýza využitelnosti EPC

Analýza využitelnosti EPC Analýza využitelnosti EPC pro areál: Nemocnice s poliklinikou Česká Lípa, a.s. Zpracovatel: AB Facility a.s. Divize ENERGY e-mail: energy@abfacility.com http://www.abfacility.com Praha 01/ 2015 Identifikační

Více

Obsah: 1. Úvod. 2. Přehled vzduchotechnických zařízení. 3. Technické řešení. 4. Protihluková opatření. 5. Požární opatření. 6. Požadavky na profese

Obsah: 1. Úvod. 2. Přehled vzduchotechnických zařízení. 3. Technické řešení. 4. Protihluková opatření. 5. Požární opatření. 6. Požadavky na profese Obsah: 1. Úvod 2. Přehled vzduchotechnických zařízení 3. Technické řešení 4. Protihluková opatření 5. Požární opatření. 6. Požadavky na profese 7. Tepelné izolace a nátěry 8. Závěr 1. Úvod Tato dokumentace

Více

499/2006 Sb. VYHLÁŠKA. o dokumentaci staveb

499/2006 Sb. VYHLÁŠKA. o dokumentaci staveb 499/2006 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 10. listopadu 2006 o dokumentaci staveb Ministerstvo pro místní rozvoj stanoví podle 193 zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon): 1 Úvodní

Více

Rekonstrukce 4.NP, Albertov 6 západní část Praha 2, Albertov 2038/6 SEZNAM PŘÍLOH

Rekonstrukce 4.NP, Albertov 6 západní část Praha 2, Albertov 2038/6 SEZNAM PŘÍLOH Rekonstrukce 4.NP, Albertov 6 západní část Praha 2, Albertov 2038/6 SEZNAM PŘÍLOH Technická zpráva Specifikace materiálu Výkresová část: 4.NP sekce A+B č.v. 1 4.NP sekce B+C 2 5.NP SZ věž 3 Schema vytápění

Více

Výměna zdroje vytápění v objektu základní školy v městysu Ostrovu Macochy. Projektová dokumentace pro výměnu zdroje tepla

Výměna zdroje vytápění v objektu základní školy v městysu Ostrovu Macochy. Projektová dokumentace pro výměnu zdroje tepla Výměna zdroje vytápění v objektu základní školy v městysu Ostrovu Macochy Projektová dokumentace pro výměnu zdroje tepla Stupeň dokumentace: Dokumentace pro Výběr Zhotovitele (DVZ) v rozsahu Dokumentace

Více

Souhrnná technická zpráva

Souhrnná technická zpráva INDEX ZMĚNA DATUM JMÉNO PODPIS Vedoucí projektant Vedoucí zakázky Pluhař Martin Ing., CSc. Projektant BPO spol. s r.o. Lidická 1239 363 01 OSTROV Tel.: +420353675111 Fax: +420353612416 projekty@bpo.cz

Více

Bytový dům 27 b.j. ul. Fučíkova v Novém Bydžově změna stavby před dokončením realizace dalších 3 bytových jednotek ve 4.

Bytový dům 27 b.j. ul. Fučíkova v Novém Bydžově změna stavby před dokončením realizace dalších 3 bytových jednotek ve 4. Technická zpráva Bytový dům 27 b.j. ul. Fučíkova v Novém Bydžově změna stavby před dokončením realizace dalších 3 bytových jednotek ve 4.NP bloku A3 Popis změny stavby před dokončením Projekt čtyřpodlažního

Více

TZB - VZDUCHOTECHNIKA

TZB - VZDUCHOTECHNIKA VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ FAKULTA STAVEBNÍ JIŘÍ HIRŠ, GÜNTER GEBAUER TZB - VZDUCHOTECHNIKA MODUL BT02-08 KLIMATIZACE STUDIJNÍ OPORY PRO STUDIJNÍ PROGRAMY S KOMBINOVANOU FORMOU STUDIA TZB Vzduchotechnika,

Více

STUDIE VZT NEMOCNICE KYJOV STARÁ CHIRURGIE. Slovinská Brno. Vypracoval: Ing. Jiří Růžička V Brně, únor 2016.

STUDIE VZT NEMOCNICE KYJOV STARÁ CHIRURGIE. Slovinská Brno. Vypracoval: Ing. Jiří Růžička V Brně, únor 2016. NEMOCNICE KYJOV STARÁ CHIRURGIE STUDIE VZT Zpracovatel: SUBTECH, s.r.o. Slovinská 29 612 00 Brno Vypracoval: Ing. Jiří Růžička V Brně, únor 2016 Vzduchotechnika 1 1. Zadání Zadání investora pro vypracování

Více

1. TECHNICKÁ ZPRÁVA. Rekonstrukce plynové kotelny v bytovém domě Hlavní 824, Zubří. Místo stavby: ul. Hlavní 824 Zubří

1. TECHNICKÁ ZPRÁVA. Rekonstrukce plynové kotelny v bytovém domě Hlavní 824, Zubří. Místo stavby: ul. Hlavní 824 Zubří 1. TECHNICKÁ ZPRÁVA Název zakázky: Rekonstrukce plynové kotelny v bytovém domě Hlavní 824, Zubří Místo stavby: ul. Hlavní 824 Zubří Investor: Projektant: Vypracoval: Zodpov. proj.: Stupeň: Město Zubří

Více

PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE PRO INSTALACI ÚSTŘEDNÍHO VYTÁPĚNÍ PROVÁDĚCÍ PROJEKT ZDROJ TEPLA TEPELNÉ ČERPADLO VZDUCH VODA

PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE PRO INSTALACI ÚSTŘEDNÍHO VYTÁPĚNÍ PROVÁDĚCÍ PROJEKT ZDROJ TEPLA TEPELNÉ ČERPADLO VZDUCH VODA PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE PRO INSTALACI ÚSTŘEDNÍHO VYTÁPĚNÍ - PROVÁDĚCÍ PROJEKT ZDROJ TEPLA TEPELNÉ ČERPADLO VZDUCH VODA (OBEC OKROUHLO) Obsah Obsah...2 1 Úvod...3 2 Výchozí podklady...3 3 Tepelně technické

Více

Vzduchotechnika. Tepelná bilance řešené části objektu: Bilance spotřeby energie a paliva:

Vzduchotechnika. Tepelná bilance řešené části objektu: Bilance spotřeby energie a paliva: TECHNICKÁ ZPRÁVA k projektové dokumentaci zařízení pro vytápění staveb Projekt: OBLASTNÍ NEMOCNICE NÁCHOD- Rekonstrukce operačních sálů ortopedie Investor: Královehradecký kraj, Pivovarské nám. 1245 Stupeň

Více

Technická zpráva - vytápění

Technická zpráva - vytápění INDEX ZMĚNA DATUM JMÉNO PODPIS Vedoucí projektant Vedoucí zakázky Pluhař Martin Ing., CSc. Projektant BPO spol. s r.o. Lidická 1239 363 01 OSTROV Tel.: +420353675111 Fax: +420353612416 projekty@bpo.cz

Více

ZMĚNA ZDROJŮ CHLADU ARCHIVNÍHO AREÁLU

ZMĚNA ZDROJŮ CHLADU ARCHIVNÍHO AREÁLU Příloha Výzvy k podání nabídky veřejné zakázky Projektová dokumentace - Rekonstrukce chladícího systému AA Chodovec ZMĚNA ZDROJŮ CHLADU ARCHIVNÍHO AREÁLU Hlavním důvodem k změně zdrojů chladu v Archivním

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE vydaná v souladu se Zákonem o veřejných zakázkách č. 137/2006 Sb. (dále jen zákon ) u zakázek spolufinancovaných z Operačního programu podnikání a inovace. Zadávací dokumentace se zadává v rámci projektu

Více

ení spotřeby energie

ení spotřeby energie 1.3 Zhodnocení výchozího stavu Energetická bilance Kontrola stávaj vajících ch údajů: vstupy paliv a energie, změnu stavu zásob z paliv prodej energie fyzickým a právnickým osobám provozní ukazatele zdroje

Více

Průkaz energetické náročnosti budovy podle vyhlášky 148/2007 Sb.

Průkaz energetické náročnosti budovy podle vyhlášky 148/2007 Sb. Průkaz energetické náročnosti budovy podle vyhlášky 148/2007 Sb. A Adresa budovy (místo, ulice, popisné číslo, PSČ): Účel budovy: Kód obce: Kód katastrálního území: Parcelní číslo: Vlastník nebo společenství

Více

DUPLEX RB teplovzdušné vytápěcí a větrací jednotky pro bytové nízkoenergetické objekty a pasivní rodinné domy

DUPLEX RB teplovzdušné vytápěcí a větrací jednotky pro bytové nízkoenergetické objekty a pasivní rodinné domy DUPLEX RB teplovzdušné vytápěcí a větrací jednotky pro bytové nízkoenergetické objekty a pasivní rodinné domy REGULÁTOR CP 7 RD display provozních stavů kabelové propojení slaboproudé otočný ovladač vestavěné

Více

Kompetenční centrum Kuřim kód zakázky: 077-10-20-3

Kompetenční centrum Kuřim kód zakázky: 077-10-20-3 OBSAH: 1. ZADÁNÍ PROJEKTU... 2 2. PODKLADY... 2 2.1. Výkresová dokumentace... 2 2.2. Průzkum... 2 3. TEPELNÉ ZTRÁTY A POTŘEBA TEPLA... 2 3.3. Klimatické poměry... 2 3.4. Vnitřní výpočtové teploty:... 2

Více

Projektová dokumentace pro oblast podporyinstalace solárně termických panelů pro ohřev teplé vody

Projektová dokumentace pro oblast podporyinstalace solárně termických panelů pro ohřev teplé vody Projektová dokumentace pro oblast podporyinstalace solárně termických panelů pro ohřev teplé vody 1. Technická zpráva: Datum : 11/.2013 autorizovaný inženýr č.1003613 Údaje o stavbě: Název stavby: Dům

Více

D1.4d DSP. D1.4d T 1 2 3 4 DOKUMENTACE PRO. tel.: 731 131 313 email: sprynar@drupol.cz. FACT s.r.o. 147 00 Praha 4

D1.4d DSP. D1.4d T 1 2 3 4 DOKUMENTACE PRO. tel.: 731 131 313 email: sprynar@drupol.cz. FACT s.r.o. 147 00 Praha 4 ZAŘÍZENÍ PRO VYTÁPĚNÍ STAVEB OBSAH: T 1 2 3 4 TECHNICKÁ ZPRÁVA VYTÁPĚNÍ - OBJEKT A - 1.NP VYTÁPĚNÍ - OBJEKT B - 1.NP VYTÁPĚNÍ - OBJEKT B2-1.NP VYTÁPĚNÍ - OBJEKT B2-2.NP VÝŠKOVÉ OSAZENÍ: ČÍSLO PARÉ: ±0,000=xxx,xx

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA 1 REKONSTRUKCE PLYNOVÉ KOTELNY V ZÁKLADNÍ ŠKOLE T.G.MASARYKA V ULICI MODŘANSKÁ 1. PRAHA 12. Ing. Ivan Novotný

TECHNICKÁ ZPRÁVA 1 REKONSTRUKCE PLYNOVÉ KOTELNY V ZÁKLADNÍ ŠKOLE T.G.MASARYKA V ULICI MODŘANSKÁ 1. PRAHA 12. Ing. Ivan Novotný REKONSTRUKCE PLYNOVÉ KOTELNY V ZÁKLADNÍ ŠKOLE T.G.MASARYKA V ULICI MODŘANSKÁ 1. PRAHA 12 Ing. Ivan Novotný V dolině 1154/1, Praha 10 novotny.regulace@centrum.cz Tel: 736776500 TECHNICKÁ ZPRÁVA 1 1 Akce

Více

ZLÍN LÍPA, SOKOLOVNA. A.č.: VOLNOČASOVÉ CENTRUM PRO SPORTOVNÍ, Počet stran: 5 SPOLEČENSKÉ I REKREAČNÍ VYUŽITÍ

ZLÍN LÍPA, SOKOLOVNA. A.č.: VOLNOČASOVÉ CENTRUM PRO SPORTOVNÍ, Počet stran: 5 SPOLEČENSKÉ I REKREAČNÍ VYUŽITÍ ZLÍN LÍPA, SOKOLOVNA A.č.: VOLNOČASOVÉ CENTRUM PRO SPORTOVNÍ, Počet stran: 5 SPOLEČENSKÉ I REKREAČNÍ VYUŽITÍ P r o v á d ě c í p r o j e k t TECHNICKÁ ZPRÁVA SO 01 Budova sokolovny Elektroinstalace 1.

Více

DOB Centrum Dobřichovice parc.č. 155/2, 156, 157, 158

DOB Centrum Dobřichovice parc.č. 155/2, 156, 157, 158 DOB Centrum Dobřichovice parc.č. 155/2, 156, 157, 158 MĚŘENÍ A REGULACE TECHNICKÁ ZPRÁVA Dokumentace pro změnu stavby před dokončením ZDSP 01 MaR 901 A Projektant : ELfuture, spol. s r.o. Vodňanská 945,

Více

Potřeba tepla na vytápění (tepelná ztráta celého objektu) je stanovena podle ČSN060210 výpočtovým programem a je 410,0kW.

Potřeba tepla na vytápění (tepelná ztráta celého objektu) je stanovena podle ČSN060210 výpočtovým programem a je 410,0kW. VYTÁPĚNÍ ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Podkladem pro zpracování projektové

Více

WARMNIS spol. s r.o. - Ovocná 157/2, 460 06 LIBEREC 6 Firma je zapsána v Obchodním rejstříku u KS Ústí nad Labem dne 2.10.91, odd.

WARMNIS spol. s r.o. - Ovocná 157/2, 460 06 LIBEREC 6 Firma je zapsána v Obchodním rejstříku u KS Ústí nad Labem dne 2.10.91, odd. WARMNIS WARMNIS spol. s r.o. - Ovocná 157/2, 460 06 LIBEREC 6 Firma je zapsána v Obchodním rejstříku u KS Ústí nad Labem dne 2.10.91, odd. C, vložka 983 Základní škola Turnov, Skálova 600, příspěvková

Více

Portfolio návrhu. Nová radnice pro Prahu 7 ANOT ACE AUTORSKY POPIS PROJEKTU. a) urbanisticko-architektonické řešení. Urbanismus.

Portfolio návrhu. Nová radnice pro Prahu 7 ANOT ACE AUTORSKY POPIS PROJEKTU. a) urbanisticko-architektonické řešení. Urbanismus. Portfolio návrhu Nová radnice pro Prahu 7 ANOT ACE Návrh přetváří stávající administrativní budovu na moderního reprezentanta transparentní státní správy. Dominantu radnici vtiskne symbolika nárožní věže

Více

Technické a cenové řešení výstavby a provozu nového zdroje tepla (plynové kotelny) pro dům Barunčina 1853/40, Praha 12 aktualizace původní nabídky.

Technické a cenové řešení výstavby a provozu nového zdroje tepla (plynové kotelny) pro dům Barunčina 1853/40, Praha 12 aktualizace původní nabídky. Technické a cenové řešení výstavby a provozu nového zdroje tepla (plynové kotelny) pro dům Barunčina 1853/40, Praha 12 aktualizace původní nabídky. Vypracováno pro: Bytové družstvo Barunčina 1849 1853

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA - VYTÁPĚNÍ

TECHNICKÁ ZPRÁVA - VYTÁPĚNÍ D.1.4.d.1.1 TECHNICKÁ ZPRÁVA - VYTÁPĚNÍ Akce: PASÁŽ A NOVOSTAVBA KOMUNIKAČNÍHO JÁDRA DOMU Č. 49, JAROMĚŘ Objekt: Část: Vypracoval: Archívní číslo: Jaroměř Kavárna Vytápění Ing. Jiří Hájek P13P138 Datum:

Více

D.1.4.c.1.1 TECHNICKÁ ZPRÁVA

D.1.4.c.1.1 TECHNICKÁ ZPRÁVA D.1.4.c.1.1 TECHNICKÁ ZPRÁVA Akce: Část: Vypracoval: Kontroloval: Archívní číslo: NOVÁ PASÁŽ A PŘÍSTAVBA SO 10 VZT - Kavárna a WC D.1.4.c Zařízení vzduchotechniky Radoslav Šultes Ing. Jiří Hájek P13P023

Více

15 2227 D.1.4.1.1.1. K Papírně 26, 312 00 Plzeň (Czech Republic) PŘEDÁVACÍ STANICE ÚSTÍ NAD LABEM ÚSTECKÝ KRAJ VÁCLAV ŽENÍŠEK VÁCLAV ŽENÍŠEK DPS

15 2227 D.1.4.1.1.1. K Papírně 26, 312 00 Plzeň (Czech Republic) PŘEDÁVACÍ STANICE ÚSTÍ NAD LABEM ÚSTECKÝ KRAJ VÁCLAV ŽENÍŠEK VÁCLAV ŽENÍŠEK DPS K Papírně 26, 312 00 Plzeň (Czech Republic) AKCE/PROJECT OIP ÚSTÍ NAD LABEM - REKONSTRUKCE VÝMĚNÍKOVÉ STANICE INVESTOR/DEVELOPER ČR STÁTNÍ ÚŘAD INSPEKCE PRÁCE KOLÁŘSKÁ 451/13, 746 01 OPAVA MÍSTO STAVBY/LOCATION

Více

ENERGETICKÝ AUDIT. Budova Diakonie Vsetín č. p. 1864 - Domov pro seniory Vsetín Ohrada

ENERGETICKÝ AUDIT. Budova Diakonie Vsetín č. p. 1864 - Domov pro seniory Vsetín Ohrada ENERGETICKÝ AUDIT Budova Diakonie č. p. 1864 Vsetín Domov pro seniory Vsetín Ohrada - 1 - ENERGETICKÝ AUDIT Vypracováno dle zákona O hospodaření energií č.406/2000 Sb. 9 a vyhlášky 213/2001 Sb. a její

Více

Anotace. Náhrada pohonů napájecích čerpadel Teplárna Otrokovice a.s.

Anotace. Náhrada pohonů napájecích čerpadel Teplárna Otrokovice a.s. TECHNICKÁ ZPRÁVA DRUH ZPRÁVY konečná DATUM VYDÁNÍ 30. 4. 2012 NÁZEV ÚKOLU ZAKÁZKOVÉ ČÍSLO 51113620 ČÍSLO DOKUMENTU OBJEDNATEL 51113620/BMZ001/00 Objízdná 1777, 765 39 Otrokovice VEDOUCÍ ÚKOLU AUTOR ZPRÁVY

Více

PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE PRO INSTALACI TEPLOVZDUŠNÉHO VYTÁPĚNÍ S REKUPERACÍ TEPLA PROVÁDĚCÍ PROJEKT (OBEC OKROUHLO)

PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE PRO INSTALACI TEPLOVZDUŠNÉHO VYTÁPĚNÍ S REKUPERACÍ TEPLA PROVÁDĚCÍ PROJEKT (OBEC OKROUHLO) PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE PRO INSTALACI TEPLOVZDUŠNÉHO VYTÁPĚNÍ S REKUPERACÍ TEPLA - PROVÁDĚCÍ PROJEKT (OBEC OKROUHLO) Obsah Obsah...2 1 Úvod...4 2 Výchozí podklady...4 3 Tepelně technické vlastnosti objektu...4

Více

Snížení energetické náročnosti objektů Základní školy Pelechovská v Železném Brodě. Souhrnná technická zpráva

Snížení energetické náročnosti objektů Základní školy Pelechovská v Železném Brodě. Souhrnná technická zpráva Vypracoval: Ing. Bohuslava Švejdová Design 4 - projekty staveb, s.r.o., Trávnice 902, 511 01 Turnov Vedoucí projektu: Ing. Petr Schlesinger Odp. projektant: Ing. Petr Schlesinger Investor: Město Železný

Více

T:257810072,736771783 Kralupy nad Vltavou část projektu - Vytápění cizek_tzb@volny.cz. F1.4a VYTÁPĚNÍ TECHNICKÁ ZPRÁVA

T:257810072,736771783 Kralupy nad Vltavou část projektu - Vytápění cizek_tzb@volny.cz. F1.4a VYTÁPĚNÍ TECHNICKÁ ZPRÁVA Stavba : STAVEBNÍ ÚPRAVY, PŘÍSTAVBA A NÁSTAVBA OBJEKTU Č.P. 139 Místo stavby : st.p.č. 189, k.ú. Kralupy nad Vltavou Stupeň projektu : DOKUMENTACE PRO PROVÁDĚNÍ STAVBY ( DPS ) Vypracoval : PARÉ Č. Ing.Vladimír

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA: PS02_1: KLIMATIZACE A VĚTRÁNÍ (VZT)

TECHNICKÁ ZPRÁVA: PS02_1: KLIMATIZACE A VĚTRÁNÍ (VZT) TECHNICKÁ ZPRÁVA: PS02_1: KLIMATIZACE A VĚTRÁNÍ (VZT) 1. Vstupní údaje a podklady pro návrh vzduchotechnického zařízení: Podkladem pro zpracování projektové dokumentace zařízení pro klimatizaci a větrání

Více

Regulace jednotlivých panelů interaktivního výukového systému se dokáže automaticky funkčně přizpůsobit rozsahu dodávky

Regulace jednotlivých panelů interaktivního výukového systému se dokáže automaticky funkčně přizpůsobit rozsahu dodávky KLÍČOVÉ VLASTNOSTI SYSTÉMU POPIS SOUČASNÉHO STAVU 1. Regulace jednotlivých panelů interaktivního výukového systému se dokáže automaticky funkčně přizpůsobit rozsahu dodávky 2. Jednotlivé panely interaktivního

Více

F.4.6. OBSAH DOKUMENTACE

F.4.6. OBSAH DOKUMENTACE F.4.6. OBSAH DOKUMENTACE Technická zpráva 01 Půdorys 1.NP 02 Půdorys 2.NP 03 Půdorys 3.NP 04 Půdorys 4.NP 05 Půdorys 5.NP 06 Půdorys střechy hromosvod 07 Schéma rozvaděče RH 08 Úvod Projektová dokumentace

Více

1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE

1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE REKONSTRUKCE BYTU NA HUTÍCH STUPEŇ DSP TECHNICKÁ ZPRÁVA-VYTÁPĚNÍ OBSAH 1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE... 1 2. ÚVOD... 1 3. VÝCHOZÍ PODKLADY... 2 4. VÝPOČTOVÉ HODNOTY KLIMATICKÝCH POMĚRŮ... 2 5. TEPELNÁ BILANCE...

Více

Příklady EPC v České Republice

Příklady EPC v České Republice Příklady EPC v České Republice EPC příklady: 1. Psychiatrická léčebna, Lípy 15, Kosmonosy Smluvní partner Psychiatrická léčebna Kosmonosy Uchazeč je v projektu hlavním kontraktorem Charakteristika objektu:

Více

Stavební úpravy části objektu, p.č.st. 184/1, k.ú. Kolín Město Kolín, Karlovo náměstí 78, Kolín I, 28002 Kolín D.1.4.

Stavební úpravy části objektu, p.č.st. 184/1, k.ú. Kolín Město Kolín, Karlovo náměstí 78, Kolín I, 28002 Kolín D.1.4. D.1.4.1 ZDRAVOTECHNIKA D.1.4.1-01 D.1.4.1-02 D.1.4.1-03 TECHNICKÁ ZPRÁVA KANALIZACE VODOVOD D.1.4.1-01 TECHNICKÁ ZPRÁVA ZDRAVOTECHNIKA OBSAH: A. VODOVOD A0. Všeobecně A1. Úvod A2. Množství potřeby pitné

Více

SOUHRNNÝ LIST STAVBY

SOUHRNNÝ LIST STAVBY Kód: SOUHRNNÝ LIST STAVBY Z1438 JKSO: CC-CZ: Místo: Lipí u Náchoda Datum: 24.10.2014 Objednavatel: Zhotovitel: Projektant: Zpracovatel: D D D D Náklady z rozpočtů Ostatní náklady ze souhrnného listu Cena

Více

Poskytování energetických služeb metodou EPC Příloha číslo 1 ve vybraných objektech v majetku města Písek. Specifikace objektů

Poskytování energetických služeb metodou EPC Příloha číslo 1 ve vybraných objektech v majetku města Písek. Specifikace objektů Specifikace objektů 1. Základní škola Edvarda Beneše, 2. MŠ a 15. MŠ 1.1. Identifikace a kontakty Název: Základní škola Edvarda Beneše, 2. MŠ a 15. MŠ IČ 70943125 Adresa: Mírové nám. 1466, 397 01 Písek,

Více

D.1.4.c.1. TECHNICKÁ ZPRÁVA VZDUCHOTECHNIKA

D.1.4.c.1. TECHNICKÁ ZPRÁVA VZDUCHOTECHNIKA STAVBA: Rekonstrukce budovy C sídlo ÚP Brno, ČR-ÚZSVM, Příkop 11 List č.1 D.1.4.c.1. TECHNICKÁ ZPRÁVA OBSAH: VZDUCHOTECHNIKA 1.0 VŠEOBECNĚ 1.1 Rozsah řešení 1.2 Podklady 1.3 Vstupní zadávací údaje 1.4

Více

okna a dveřní otvory 0,85 W/m 2 K schodiště 0,22 W/m 2 K podlaha 1,25 W/m 2 K provzdušnost oken i = 0,85 m 3 s -1 m -1 Pa -0,67

okna a dveřní otvory 0,85 W/m 2 K schodiště 0,22 W/m 2 K podlaha 1,25 W/m 2 K provzdušnost oken i = 0,85 m 3 s -1 m -1 Pa -0,67 VYTÁPĚNÍ Rekonstrukce MŠ U Rybiček ul. Kojetická 1055, Neratovice Prováděcí projekt 1, Úvod Předmětem tohoto projektu pro provedení stavby je úprava vytápění v rekonstruovaném objektu mateřské školy U

Více

Vzorové příklady aplikace Energetika. (modul MES) Atypická budova skladu s prodejnou a kancelářemi (typ 1) (stávající stavba)

Vzorové příklady aplikace Energetika. (modul MES) Atypická budova skladu s prodejnou a kancelářemi (typ 1) (stávající stavba) Vzorové příklady aplikace Energetika (modul MES) Atypická budova skladu s prodejnou a kancelářemi (typ 1) (stávající stavba) Zóna 1 (=Z1) - kanceláře Zóna 2 (=Z2) - prodejna Zóna 3 (=Z3) administrativní

Více

SEZNAM PŘÍLOH. D.1.5.1. Seznam příloh a technická zpráva 8 A4. D.1.5.2. Půdorys stávající kotelny 1:50 2 A4

SEZNAM PŘÍLOH. D.1.5.1. Seznam příloh a technická zpráva 8 A4. D.1.5.2. Půdorys stávající kotelny 1:50 2 A4 SEZNAM PŘÍLOH D.1.5.1. Seznam příloh a technická zpráva 8 A4 D.1.5.2. Půdorys stávající kotelny 1:50 2 A4 D.1.5.3. Půdorys nového objektu 1.NP 1:50 6 A4 D.1.5.4. Půdorys nového objektu 2.NP 1:50 8 A4 D.1.5.5.

Více

KVALITATIVNÍ STANDARD

KVALITATIVNÍ STANDARD KVALITATIVNÍ STANDARD LIBERTY BUILDING I.ETAPA, OBJEKTY AV a B BYTOVÉ JEDNOTKY Součástí standardů není: dodávka kuchyňské linky, digestoře, dřezové baterie a spotřebičů (dodávají se pouze vývody umístěné

Více

IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE. Stavebník : HOTEL FREUD s.r.o. Ostravice 190 739 14, Ostravice. Místo stavby : parc. č. 530/1, 530/2 k.ú.

IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE. Stavebník : HOTEL FREUD s.r.o. Ostravice 190 739 14, Ostravice. Místo stavby : parc. č. 530/1, 530/2 k.ú. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Stavebník : HOTEL FREUD s.r.o. Ostravice 190 739 14, Ostravice Místo stavby : parc. č. 530/1, 530/2 k.ú. Ostravice Okres : Frýdek - Místek Zhotovitel : C.E.I.S. CZ s.r.o. Masarykovy

Více

Projektová dokumentace - technická zpráva

Projektová dokumentace - technická zpráva Příloha č. 4 Výzvy zájemcům k podání nabídky Projektová dokumentace - technická zpráva Zakázka : Rekonstrukce kompresorové stanice vč. 2 ks sušiček Zadavatel : Oblastní nemocnice Jičín a.s., Bolzanova

Více

K L J O. ± 0.000 = 206,50 m.n.m.

K L J O. ± 0.000 = 206,50 m.n.m. I K L H M G J O N ± 0.000 = 206,50 m.n.m. VÝŠKOVÝ SYSTÉM Bpv A4 DPS - 01.VCH 12/2013 DPS 01 VCH 1-A TECHNICKÁ ZPRÁVA "DOB CENTRUM" DOBŘICHOVICE Strana :1 "DOB CENTRUM" DOBŘICHOVICE PROJEKT PRO PROVEDENÍ

Více

ATELIER PŘÍPEŘ D.1.4. TECHNIKA PROSTŘEDÍ STAVEB. RODINNÝ DŮM na p.p.č. 379/3, k.ú. Kvítkov u Modlan. Název akce : Číslo zakázky : 105/2015

ATELIER PŘÍPEŘ D.1.4. TECHNIKA PROSTŘEDÍ STAVEB. RODINNÝ DŮM na p.p.č. 379/3, k.ú. Kvítkov u Modlan. Název akce : Číslo zakázky : 105/2015 ATELIER PŘÍPEŘ Drážďanská 23 - Děčín Název akce : RODINNÝ DŮM na p.p.č. 379/3, k.ú. Kvítkov u Modlan Číslo zakázky : 105/2015 Stavebník : František Vorel Drahkov č.p.27, 405 01 Modlany Místo : Kvítkov

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA. Technické údaje obsahující základní parametry a normové hodnoty

TECHNICKÁ ZPRÁVA. Technické údaje obsahující základní parametry a normové hodnoty Nemocnice Hustopeče D1.01.05-001 Technická zpráva Úprava 1.NP budovy D na ambulance DSP+DPS Vytápění Výchozí podklady a stavební program. TECHNICKÁ ZPRÁVA Podkladem pro vypracování PD vytápění byly stavební

Více

PROJEKT STAVBY. 1.4.a. Zařízení pro vytápění staveb. Dostavba squashových kurtů a zázemí Sportovní klub Uherský Brod, Zátiší 1958, Uh.

PROJEKT STAVBY. 1.4.a. Zařízení pro vytápění staveb. Dostavba squashových kurtů a zázemí Sportovní klub Uherský Brod, Zátiší 1958, Uh. Ing. Martin Dufka projektová a inženýrská činnost ve stavebnictví Hluk 43, 687 25, tel. 572579646 PROJEKT STAVBY 1.4.a. Zařízení pro vytápění staveb Stavba: Investor: Dostavba squashových kurtů a zázemí

Více

Téma sady: Všeobecně o vytápění. Název prezentace: části soustav

Téma sady: Všeobecně o vytápění. Název prezentace: části soustav Téma sady: Všeobecně o vytápění. Název prezentace: části soustav Autor prezentace: Ing. Eva Václavíková VY_32_INOVACE_1209_části_soustav_pwp Název školy: Číslo a název projektu: Číslo a název šablony klíčové

Více

T E C H N I C K Á Z P R Á V A

T E C H N I C K Á Z P R Á V A P15 P126 REKONSTRUKCE INTERIÉRŮ ADMINISTRATIVNÍ BUDOVY C BRNO, ŠUMAVSKÁ 519/36, VZT, CHL, VYT, ZTI DOKUMENTACE PRO VÝBĚR DODAVATELE Z.č. D.1.4.c.101-00 Počet stran: 17+9 T E C H N I C K Á Z P R Á V A D1.

Více

A) D.1.4.c.1 Technická zpráva, specifikace

A) D.1.4.c.1 Technická zpráva, specifikace Hala Mektec Vzduchotechnika Obsah A) D.1.4.c.1 Technická zpráva, specifikace B) Výkresy D.1..4.c 2 půdorys 1.NP D.1..4.c.3 řezy 1 D.1..4.c.4 řezy 2 D.1..4.c.5 řezy 3 D.1..4.c.6 půdorys 2.NP Technická zpráva

Více

OSVĚDČENÉ POSTUPY Z PRAXE PLYNOVÁ TEPELNÁ ČERPADLA GAHP-A (VZDUCH/VODA)

OSVĚDČENÉ POSTUPY Z PRAXE PLYNOVÁ TEPELNÁ ČERPADLA GAHP-A (VZDUCH/VODA) OSVĚDČENÉ POSTUPY Z PRAXE PLYNOVÁ TEPELNÁ ČERPADLA GAHP-A (VZDUCH/VODA) GAHP-A HT S1 TEPELNÁ ČERPADLA ROBUR GAHP-A Plynové tepelné čerpadlo vzduch/voda pro ohřev teplé vody až na 65 C pro vnitřní a venkovní

Více

D.1.1 AR.01 ARCHITEKTONICKO - STAVEBNÍ ŘEŠENÍ

D.1.1 AR.01 ARCHITEKTONICKO - STAVEBNÍ ŘEŠENÍ PROFESE ARCHITEKTONICKO - STAVEBNÍ ŘEŠENÍ HLAVNÍ INŽENÝR PROJEKTU VYPRACOVAL STAVEBNÍK STAVBA ING. MILAN HAVLIŠTA ING. MARTINA PŘÍVRATSKÁ SOŠ VETERINÁRNÍ, HRADEC KRÁLOVÉ SOŠ VETERINÁRNÍ HRADEC KRÁLOVÉ

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA DPS

TECHNICKÁ ZPRÁVA DPS TECHNICKÁ ZPRÁVA DPS VYPRACOVAL: STUPEŇ: Ing.Jiří Průša ATELIER A02 Spol. s.r.o. Čechova 59 České Budějovice dokumentace pro realizaci stavby DATUM: 11/2014 ATELIER A02 s.r.o. Stránka: 1/13 1. ÚVOD Projekt

Více

Protokol k průkazu energetické náročnosti budovy

Protokol k průkazu energetické náročnosti budovy Protokol k průkazu energetické náročnosti budovy (1) Protokol a) identifikační údaje budovy Adresa budovy (místo, ulice, číslo, PSČ): Účel budovy: BYTOVÝ DŮM NA p.č. 2660/1, 2660/5. 2660/13, k.ú. ČESKÉ

Více

I N V E S T I C E D O V A Š Í B U D O U C N O S T I

I N V E S T I C E D O V A Š Í B U D O U C N O S T I Příloha č. 1 - Technická specifikace pro výběrové řízení na dodavatele opatření pro Snížení energetické náročnosti firmy Koyo Bearings Česká Republika s.r.o. ČÁST Č. 1 Výměna chladícího zařízení technologie

Více

ENERGETICKÝ AUDIT. Budova bývalé MŠ Sychrov č. p. 61 ve Vsetíně

ENERGETICKÝ AUDIT. Budova bývalé MŠ Sychrov č. p. 61 ve Vsetíně ENERGETICKÝ AUDIT Budova bývalé MŠ Sychrov č. p. 61 ve Vsetíně - 1 - ENERGETICKÝ AUDIT Vypracováno dle zákona O hospodaření energií č.406/2000 Sb. 9 a vyhlášky 213/2001 Sb. a její novelizace č.425/2004

Více

rozestavěného bytového domu, který je součástí pozemku p.č. 6/6, katastrální území Pitkovice, obec Praha

rozestavěného bytového domu, který je součástí pozemku p.č. 6/6, katastrální území Pitkovice, obec Praha CENTRAL GROUP Nové Pitkovice II. a.s. se sídlem: Na Strži 1702/65, 140 00 Praha 4 IČ: 24248487 zapsána v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 18355 zastoupena: CENTRAL GROUP

Více

Soupis datových bodů rozvaděče RA1

Soupis datových bodů rozvaděče RA1 00 36,37 Ni1000 teplota topné vody z výměníku ohřevu TV pro vytápění ÚT 1BT2.2 1 / 4 01, Ni1000 teplota kondenzátu z výměníku ohřevu TV pro vytápění ÚT 1BT2.3 02 32,33 Ni1000 teplota prostoru výměníkové

Více

Revitalizace veřejných prostranství sídliště Na rybníku. Technologická část vodního prvku

Revitalizace veřejných prostranství sídliště Na rybníku. Technologická část vodního prvku Obsah: 1. Identifikační údaje Část technologická 1. Přehled výchozích podkladů 2. Popis vodních prvků 3. Popis technologie 1. Identifikační údaje název akce: název objektu: stupeň PD: Zodp. projektant:

Více

Cvičení č.4 Centrální systémy vzduchotechniky

Cvičení č.4 Centrální systémy vzduchotechniky Cvičení č.4 Centrální systémy vzduchotechniky Základní tvarové řešení systémů centrálního větrání Výhradně přetlakový systém - do prostoru je pouze přívodní vzduch - odváděný vzduch odchází přes hranici

Více

01.00 Úvod. 02.00 Princip ohřevu užitkové vody

01.00 Úvod. 02.00 Princip ohřevu užitkové vody Předávací stanice tepla ve vodních soustavách CZT (II) Objektově tlakově závislé předávací stanice tepla s ohřevem užitkové vody - směšovací čerpadlo, ejektor Datum: 21.7.2008 Autor: Ing. Miroslav Kotrbatý

Více

Praktická aplikace metodiky hodnocení energetické náročnosti budov ŠKOLA. PŘÍLOHA 4 protokol průkazu energetické náročnosti budovy

Praktická aplikace metodiky hodnocení energetické náročnosti budov ŠKOLA. PŘÍLOHA 4 protokol průkazu energetické náročnosti budovy Příloha č. 4 k vyhlášce č. xxx/26 Sb. Protokol pro průkaz energetické náročnosti budovy a) Identifikační údaje budovy Adresa budovy (místo, ulice, číslo, PSČ): ZŠ Dušejov, č.p. 8, 88 Účel budovy: základní

Více

ZNALECKÝ POSUDEK O CENĚ OBVYKLÉ

ZNALECKÝ POSUDEK O CENĚ OBVYKLÉ ZNALECKÝ POSUDEK O CENĚ OBVYKLÉ číslo 0679-115/2014 NEMOVITOST: Bytová jednotka č. 1165/3 a garáž č. 1165/7, vše s příslušenstvím a pozemky Katastrální údaje : Kraj Středočeský, okres Praha-západ, obec

Více

TECHNICKÉ PŘIPOJOVACÍ PODMÍNKY

TECHNICKÉ PŘIPOJOVACÍ PODMÍNKY TEPLÁRNA LIBEREC, akciová společnost Dr. M. Horákové 641/34a, 460 01 Liberec 4 TECHNICKÉ PŘIPOJOVACÍ PODMÍNKY pro odběrná tepelná zařízení, připojovaná k tepelným sítím soustavy centralizovaného zásobování

Více

Akumulace tepla do vody. Havlíčkův Brod

Akumulace tepla do vody. Havlíčkův Brod Akumulace tepla do vody Havlíčkův Brod Proč a kdy potřebujeme akumulovat energii? Období přebytku /možnosti výroby/ energie Přenos v čase Období nedostatku /potřeby/ energie Akumulace napomáhá srovnat

Více

MĚSTSKÝ ÚŘAD VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ Soudní 1221 757 01 Valašské Meziříčí www.valasskemezirici.cz

MĚSTSKÝ ÚŘAD VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ Soudní 1221 757 01 Valašské Meziříčí www.valasskemezirici.cz MĚSTSKÝ ÚŘAD VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ Soudní 1221 757 01 Valašské Meziříčí www.valasskemezirici.cz ODBOR STAVEBNÍHO ŘÁDU Tomáš Zajíc Kelč 159 756 43 Kelč Ing. Miroslava Zajícová Kladeruby 144 756 43 Kelč Naše

Více

1811/19 TECHNICKÁ ZPRÁVA

1811/19 TECHNICKÁ ZPRÁVA Novostavba rodinného domu v Dobřichovicích TECHNICKÁ ZPRÁVA F.3.01. Vytápění V Praze, červenec 2011 1 Ing. Vladimír Cvejn 1. Identifikační údaje Název akce: Novostavba rodinného domu v Dobřichovicích,

Více

Logamax U052(T)/U054(T)

Logamax U052(T)/U054(T) a zvláštnosti Vhodné pro modernizace v řadových domech, rodinných domech a dvojdomech a také při etážovém vytápění Velikost kotle s modulačním rozsahem výkonu od 7,8 do 28 kw Varianty provedení pro zemní

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA, SPECIFIKACE MATERIÁLU

TECHNICKÁ ZPRÁVA, SPECIFIKACE MATERIÁLU HEGAs, s.r.o. 739 61 Třinec, ul. Kaštanová 182 558 321 152 hegas@hegas.cz, www.hegas.cz Stavba : Stavební úpravy objektu Domova pro seniory ve Staré Bělé Část stavby : D.1.4.3 - Vytápění Místo stavby :

Více

TECHNICKÉ PODKLADY pro projektanty

TECHNICKÉ PODKLADY pro projektanty TECHNICKÉ PODKLDY pro projektanty Díl 4, část h příslušenství a akumulační zásobníky Reflex příslušenství a akumulační zásobníky Široký výrobní program firmy Reflex zaměřený na expanzní nádoby, expanzní

Více

K v a l i t a t i v n í s t a n d a r d Kaskády u Botiče - 2. etapa (objekty B, CDE, F)

K v a l i t a t i v n í s t a n d a r d Kaskády u Botiče - 2. etapa (objekty B, CDE, F) K v a l i t a t i v n í s t a n d a r d Kaskády u Botiče - 2. etapa (objekty B, CDE, F) 1 BYTOVÉ JEDNOTKY Součástí standardů není: dodávka kuchyňské linky, digestoře, dřezové baterie a spotřebičů (dodávají

Více

: Projektová dokumentace pro stavební řízení

: Projektová dokumentace pro stavební řízení A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA pro ohlášení stavby uvedené v 104 odst. 2 písm. a) až d) stavebního zákona, k žádosti o stavební povolení podle 110 odst. 2 písm. b) stavebního zákona a

Více