KANALIZAČNÍ ŘÁD STOKOVÉ SÍTĚ OBCE NECHVALICE

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "KANALIZAČNÍ ŘÁD STOKOVÉ SÍTĚ OBCE NECHVALICE"

Transkript

1 KANALIZAČNÍ ŘÁD STOKOVÉ SÍTĚ OBCE NECHVALICE IČME: /1 E K O V A K s. r. o. Sídlo: U Pivovaru Dobříš Kanceláře a laboratoř: Komenského nám Dobříš IČ: T: M: E: ekovak@ekovak.cz W: zpracovatel: Ing. David Kunický zadavatel: Zvánovec a. s. stavba: Splašková kanalizace a ČOV Nechvalice obsah: Kanalizační řád stokové sítě Obce Nechvalice datum: 9/2013 kraj: Středočeský počet listů: A4: 38 paré: 3

2 OBSAH 1. TITULNÍ LIST KANALIZAČNÍHO ŘÁDU ÚVODNÍ USTANOVENÍ KANALIZAČNÍHO ŘÁDU Vybrané povinnosti pro dodržování kanalizačního řádu Cíle kanalizačního řádu POPIS ÚZEMÍ Charakter lokality obce Nechvalice Odpadní vody Odpadní vody z bytového fondu (obyvatelstvo) Odpadní vody z výrobní a podnikatelské činnosti (průmysl) Odpadní vody z obecní vybavenosti TECHNICKÝ POPIS STOKOVÉ SÍTĚ Popis a hydrotechnické údaje stokové sítě Hydrologické údaje Množství odebírané a vypouštěné vody v lokalitě za rok ÚDAJE O ČISTÍRNĚ ODPADNÍCH VOD Kapacita ČOV a projektové údaje Povolení k vypouštění odpadních vod z ČOV Řešení dešťových vod na ČOV ÚDAJE O VODNÍM RECIPIENTU SEZNAM LÁTEK, KTERÉ NEJSOU ODPADNÍMI VODAMI LIMITY ZNEČIŠTĚNÍ ODPADNÍCH VOD VYPOUŠTĚNÝCH DO KANALIZACE OBECNÉ PODMÍNKY VYPOUŠTĚNÍ ODPADNÍCH VOD DO KANALIZACE Srážkové vody Provozy produkující odpadní vody zatížené tuky Používání kuchyňských drtičů odpadů Zdravotnická a podobná zařízení Provozy s produkcí zaolejovaných odpadních vod Ostatní provozy Vypouštění odpadních vod s vyšším nebo nižším znečištěním než stanovují limity kanalizačního řádu MĚŘENÍ MNOŽSTVÍ ODPADNÍCH VOD OPATŘENÍ PŘI PORUCHÁCH, HAVÁRIÍCH A MIMOŘÁDNÝCH UDÁLOSTECH SANKCE A SMLUVNÍ POKUTY KONTROLA ODPADNÍCH VOD U SLEDOVANÝCH PRODUCENTŮ Výčet a informace o sledovaných producentech Rozsah a způsob kontroly odpadních vod ODBĚRATELEM (producentem odpadních vod) PROVOZOVATELEM KANALIZACE Podmínky pro provádění odběrů a rozborů odpadních vod provozovatelem Přehled souvisejících právních předpisů a norem KONTROLA DODRŽOVÁNÍ PODMÍNEK STANOVENÝCH KANALIZAČNÍM ŘÁDEM AKTUALIZACE A REVIZE KANALIZAČNÍHO ŘÁDU PŘÍLOHY Tabulka 1 Limity znečištění pro souhrnnou skupinu producentů odpadních vod Tabulka 2 Producenti odpadních vod z výrobní a podnikatelské činnosti (průmysl) Tabulka 3 Producenti odpadních vod z obecní vybavenosti Tabulka 4 Producenti odpadních vod s měřícím zařízením objemu vyprodukovaných odpadních vod Tabulka 5 Kontrola odpadních vod odběrateli (producenty) Tabulka 6 Pravidelně sledovaní odběratelé (producenti) provozovatelem kanalizace Tabulka 7 Producenti odpadních vod se specifickými limity maximálně přípustné míry znečištění odpadních vod vypouštěných do veřejné kanalizace Přílohová část: Situace stokové sítě Nechvalice Rozhodnutí Měú Sedlčany č. j. ŽP/17599/ ze dne Hydrologické údaje: Počepický potok Strana 1 (celkem 37)

3 1. TITULNÍ LIST KANALIZAČNÍHO ŘÁDU NÁZEV MĚSTA A PŘÍSLUŠNÉ STOKOVÉ SÍTĚ : NECHVALICE IDENTIFIKAČNÍ ČÍSLO MAJETKOVÉ EVIDENCE STOKOVÉ SÍTĚ (PODLE VYHLÁŠKY č. 428/2001 Sb.) : /1 IDENTIFIKAČNÍ ČÍSLO MAJETKOVÉ EVIDENCE ČISTÍRNY ODPADNÍCH VOD (PODLE VYHLÁŠKY č. 428/2001 Sb.) : /1 Působnost tohoto kanalizačního řádu se vztahuje na vypouštění odpadních vod do stokové sítě obce Nechvalice, která je zakončena biologickou čistírnou odpadních vod obce Nechvalice s kapacitou 400 EO. Vlastník kanalizace a ČOV : Obec Nechvalice Identifikační číslo (IČ) : Sídlo : Nechvalice Sedlčany Tel/Fax: Statutární zástupce : Jiří Hejhal starosta obce Tel: Provozovatel kanalizace a ČOV : Obec Nechvalice Zpracovatel kanalizačního řádu : Ing. David Kunický Vodoprávní úřad: : Městský úřad Sedlčany Odbor životního prostředí Náměstí T.G.M Sedlčany Datum zpracování : září 2013 Strana 2 (celkem 37)

4 Záznamy o platnosti kanalizačního řádu: Kanalizační řád je schválen podle 14 zákona č. 274/2001 Sb., rozhodnutím místně příslušného vodoprávního úřadu Měú Sedlčany OŽP. Kanalizační řád se schvaluje na dobu neurčitou s pravidelnou aktualizací při významných změnách místních podmínek ovlivňujících provoz stokové sítě a ČOV obce Nechvalice. č. j.... ze dne: razítko a podpis schvalujícího úřadu Strana 3 (celkem 37)

5 2. ÚVODNÍ USTANOVENÍ KANALIZAČNÍHO ŘÁDU Účelem kanalizačního řádu je stanovení podmínek, za nichž se producentům odpadních vod (odběratelům) povoluje vypouštět do kanalizace odpadní vody z určeného místa, v určitém množství a v určité koncentraci znečištění v souladu s vodohospodářskými právními normami zejména zákonem č. 274/2001 Sb., o vodovodech a kanalizacích pro veřejnou potřebu a zákonem č. 254/2001 Sb., o vodách a to tak, aby byly plněny podmínky vodoprávního povolení k vypouštění odpadních vod do vod povrchových. Základní právní normy určující existenci, předmět a vztahy plynoucí z kanalizačního řádu: - zákon č. 274/2001 Sb., o vodovodech a kanalizacích pro veřejnou potřebu (zejména 9, 10, 14, 18, 19, 32, 33, 34) - zákon č. 254/2001 Sb., o vodách (zejména 16) - vyhláška č. 428/2001 Sb., ( 9, 14, 24, 25, 26) a jejich eventuální novely a platná znění Vybrané povinnosti pro dodržování kanalizačního řádu a) Povinnost uzavřít s provozovatelem stokové sítě smlouvu o odvádění odpadních vod kanalizací pro veřejnou potřebu mají všichni producenti splaškových i průmyslových odpadních vod, případně i vod dešťových. b) Vypouštění odpadních vod do kanalizace vlastníky pozemku nebo stavby připojenými na kanalizaci a produkujícími odpadní vody (odběratel) v rozporu s kanalizačním řádem je zakázáno ( 10 zákona č. 274/2001 Sb.) a podléhá sankcím podle 32, 33, 34 zákona č. 274/2001 Sb. a smluvním pokutám dle vzájemných smluvních ujednání, c) Vlastník pozemku nebo stavby připojený na kanalizaci nesmí z těchto objektů vypouštět do kanalizace odpadní vody do nich dopravené z jiných nemovitostí pozemků, staveb nebo zařízení bez souhlasu provozovatele kanalizace, d) Splaškovými odpadními vodami jsou odpadní vody z obytných budov a budov, v nichž jsou poskytovány služby, které vznikají převážně jako produkt lidského metabolismu a činností v domácnostech. Na splaškové odpadní vody, se dle 24 odst. g) vyhlášky č. 428/2001 Sb., nevztahuje nejvyšší přípustná míra znečištění a nejvyšší přípustné množství dle kanalizačního řádu. e) Nově může provozovatel stokové sítě připojit na kanalizaci pouze stavby a zařízení, u nichž vznikající odpadní nebo jiné vody, nepřesahují před vstupem do veřejné kanalizace míru znečištění přípustnou kanalizačním řádem. V případě přesahující určené míry znečištění je odběratel povinen odpadní vody před vstupem do kanalizace předčišťovat, Strana 4 (celkem 37)

6 f) Producent odpadních vod musí mít souhlas provozovatele stokové sítě a povolení vodoprávního úřadu dle 16 odst. 1 zákona č. 254/2001 Sb., jestliže jde o vypouštění odpadních vod s obsahem zvlášť nebezpečné závadné látky do kanalizace, nebo dle 18 odst. zákona č. 274/2001 Sb., jestliže jde o vypouštění odpadních vod, jejichž znečištění by překračovalo při jejich vzniku hodnoty uvedené v tomto Kanalizačním řádu a je tedy třeba zajistit jejich předčištění, g) Každá změna technologie v činnosti ovlivňující kvalitu a množství produkovaných odpadních vod, musí být projednána s provozovatelem stokové sítě, h) Vlastník stokové sítě je povinen podle 25 vyhlášky 428/2001 Sb. změnit nebo doplnit kanalizační řád, změní-li se podmínky, za kterých byl schválen, i) Kanalizační řád je výchozím podkladem pro uzavírání smluv na odvádění odpadních vod kanalizací mezi provozovatelem stokové sítě a odběratelem, j) Provozovatel stokové sítě shromažďuje podklady pro revize kanalizačního řádu tak, aby tento dokument vyjadřoval aktuální provozní, technickou a právní situaci, k) Další povinnosti vyplývající z textu kanalizačního řádu jsou uvedeny v následujících kapitolách Cíle kanalizačního řádu Kanalizační řád vytváří právní a technický rámec pro užívání stokové sítě obce Nechvalice tak, aby zejména: a) byla plněna rozhodnutí vodoprávního úřadu, b) nedocházelo k porušení materiálu stokové sítě a objektů, c) bylo zaručeno dostatečné čištění odpadních vod v obecní čistírně odpadních vod, d) byla přesně a jednoznačně určena místa napojení vnitřní areálové kanalizace významných producentů průmyslových odpadních vod do kanalizace pro veřejnou potřebu, e) odpadní vody byly odváděny plynule, hospodárně a bezpečně, f) byla zaručena bezpečnost zaměstnanců pracujících v prostorách stokové sítě. Strana 5 (celkem 37)

7 3. POPIS ÚZEMÍ 3.1. Charakter lokality obce Nechvalice Obec Nechvalice je sídelní útvar značného místního významu s počtem trvale žijících 210 obyvatel a leží v pahorkatině mezi Sedlčany a Milevskem. Obec Nechvalice spravuje osady Bratřejov, Bratříkovice, Křemenice, Libčice, Mokřany, Hodkov, Setěkovy, Dražka, Rážkovy, Chválov, Březí, Vratkov, Ředice, Ředičky a Huštilář. Žije zde celkem asi 630 obyvatel. Zástavba v obci je tvořena převážně staršími rodinnými domky, s výjimkou jihovýchodního okraje obce s výstavbou novou i bytovou. Občanská vybavenost obce je na vysoké úrovni. V Nechvalicích je první stupeň základní školy, mateřská škola, družina, zdravotní středisko s ordinacemi dětského a praktického lékaře, pošta, kadeřnictví, obchod se smíšeným zbožím, prodejna stavebnin, autoservis, autoškola a truhlářské dílny. Mnoho objektů je využíváno jako rekreační chalupy. V centrální části obce jsou objekty občanské vybavenosti s pohostinstvím, sportovištěm, obchodem atd. Zásobení obce pitnou vodou je řešeno z nedávno vybudovaného veřejného vodovodu. V obci existuje sporadická dešťová kanalizace budovaná v 70-tých letech minulého století, která v kombinaci s povrchovým odvodněním a zatrubněnou vodotečí zajišťuje neškodné odvedení dešťových vod z obce. Obrázek 1 Území obce Nechvalice Pro likvidaci splaškových odpadních vod z nemovitostí a provozoven v obci je vybudována splašková kanalizace zakončená mechanicko-biologickou čistírnou odpadních vod s kapacitou 400 EO situovanou na západním okraji obce. V obci je tedy vybudována oddílná kanalizační soustava. Odpadní vody z převážné části zástavby obce na ČOV přitékají gravitačně, avšak jihovýchodní část obce v okolí zátopy rybníka Stupník je odkanalizována prostřednictvím čerpací stanice s výtlakem do gravitační kanalizace. Strana 6 (celkem 37)

8 3.2. Odpadní vody V aglomeraci mohou vznikat odpadní vody vnikající do kanalizace: a) v bytovém fondu ( obyvatelstvo ), b) při výrobní činnosti průmyslová výroba, podniky, provozovny ( průmysl ), c) v zařízeních občansko-technické vybavenosti a státní vybavenosti ( občanská vybavenost ), d) srážkové a povrchové vody (vody ze střech, zpevněných ploch a komunikací), e) jiné (podzemní a drenážní vody vznikající v zastaveném území) Odpadní vody z bytového fondu (obyvatelstvo) Jedná se o splaškové odpadní vody z domácností. Tyto odpadní vody jsou v současné době produkovány od 210 obyvatel, bydlících trvale na území obce Nechvalice a napojených přímo na stokovou síť zakončenou ČOV. Z neodkanalizovaných místních částí obce jsou odpadní vody odváděny do bezodtokových akumulačních jímek (žump), které jsou následně vyváženy na ČOV. Podíl septiků a domovních ČOV v obci je zanedbatelný. Do kanalizace není dovoleno přímo vypouštět odpadní vody přes septiky nebo žumpy. Dále není dovoleno do kanalizace vypouštět předčištěné odpadní vody z domovních ČOV. Uvedené koncentrační limity v tabulce č. 1 v příloze kanalizačního řádu se ve smyslu 24 odst. g), vyhlášky č. 428/2001 Sb. netýkají splaškových odpadních vod Odpadní vody z výrobní a podnikatelské činnosti (průmysl) Jsou (kromě srážkových vod) obecně dvojího druhu: - vody splaškové (ze sociálních zařízení podniků), - vody technologické (z vlastního výrobního procesu). Podniky mohou vykazovat poměrně velkou variabilitu ve výrobních činnostech a sortimentu výroby. Tyto odpadní vody mohou významněji ovlivňovat kvalitu a množství odpadních vod ve stokové síti. K datu zpracování kanalizačního řádu jsou do této kategorie zařazeni producenti odpadních vod uvedení v tabulce č. 2 v příloze kanalizačního řádu. Na tyto odpadní vody se vztahují pro vypouštění do splaškové kanalizace obce koncentrační limity uvedené v tabulce č. 1 v příloze kanalizačního řádu Odpadní vody z obecní vybavenosti Jsou vody zčásti splaškového charakteru, jejichž kvalita se může přechodně měnit ve značně širokém rozpětí podle momentálního použití vody. Patří sem producenti Strana 7 (celkem 37)

9 odpadních vod ze sféry činností (služeb), kde dochází i k pravidelné produkci technologických odpadních vod nebo odpadních vod výrazně zatížených tuky (restaurační zařízení apod.). Tyto odpadní vody mohou významněji ovlivňovat kvalitu a množství odpadních vod ve stokové síti. K datu zpracování kanalizačního řádu jsou na území obce Nechvalice produkovány odpadní vody z obecní vybavenosti od producentů odpadních vod uvedených v tabulce č. 3 v příloze kanalizačního řádu. Na tyto odpadní vody se vztahují pro vypouštění do jednotné a splaškové kanalizace obce koncentrační limity uvedené v tabulce č. 1 v příloze kanalizačního řádu. 4. TECHNICKÝ POPIS STOKOVÉ SÍTĚ 4.1 Popis a hydrotechnické údaje stokové sítě Stavba splaškové kanalizace byla povolena rozhodnutím Měú Sedlčany pod č. j. ŽP/2306/ ze dne Splašková kanalizace v obci Nechvalice zajišťuje gravitační odvádění odpadních vod z obce na novou čistírnu odpadních vod 400 EO. Kanalizace je vybudována z polypropylenových žebrovaných, třídy únosnosti SN 8 v profilech DN mm, uložených do pažené rýhy v hloubkách 1,5-3,45 m v šířkách dle ČSN-EN V jižní části obce, ze které nelze odpadní vody odvádět gravitačně jsou vyprodukované odpadní vody přečerpávány prostřednictvím vybudované čerpací jímky. Výtlačný řad je řešen z rour PE-Xa, SDR 11, de = 90 mm v délce 183,21 m, uložený do pažené rýhy v nezámrzné hloubce ve společné trase se stokou B-1 a zaústěný do stoky AA-1, která odvádí odpadní vody na ČOV. Revizní šachty jsou prefabrikované, železobetonové o průměru mm s poklopy únosnosti dle zatížení na povrchu tj. A 30, B 125 a D 400. Celková délka splaškové kanalizace Počet odlehčovacích komor na síti Počet čerpacích stanic na síti Délka výtlaku z ČS Počet domovních čerpacích stanic ČOV 400 EO 2 055,2 m 0 ks 1 ks 179 m 6 ks 1 ks Strana 8 (celkem 37)

10 Tabulka 1 Délky stokové sítě dle profilů a materiálů RŠ RŠ Stoka A Stoka A , , , , , ,27 4-4a 39,99 4a-5 50, , , , , , , , , , , , , , , , , ,41 Součet 635,22 63,51 RŠ RŠ Stoka A-2 Stoka A , , , , , ,10 0,00 0,00 Součet 18,36 90,97 RŠ RŠ Stoka A-4 Stoka A , , , , , ,56 Součet 57,22 89,18 Stoka celkem 146,40 Stoka A-5 Stoka A , , ,51 Součet 94,07 0,00 Stoka celkem 94,07 Strana 9 (celkem 37)

11 RŠ Stoka AA RŠ StokaAA , , , , , , , , , ,51 Součet 212,60 93,74 RŠ Stoka AB RŠ Stoka AB , , ,98 0, ,12 0, ,97 0, ,22 0, ,26 0,00 Součet 179,09 44,41 Stoka celkem 179,09 44,41 RŠ Stoka AC , a 29,88 60a-61 31,12 RŠ Součet 89,25 0,00 Stoka celkem 89,25 Stoka B Stoka B ČS-62 2, , , , , , , , , ,78 Součet 133,68 137,62 Stoka celkem 271,30 Stoka B , ,84 72a-72 30,05 0, ,53 0,00 Součet 79,47 36,84 Stoka celkem 116,31 Celková délka splaškové stokové sítě Nechvalice je 2 055,2 m. Délka výtlaku z ČS na síti je 179 m. Stoky splaškové kanalizace jsou v místních podmínkách realizovány minimálně na dvojnásobek maximálního hodinového průtoku Q dim = 2 x Q h = 6,64 l/s, což je hodnota, kterou lze uvažovat pouze v dolní části kmenové stoky A. Převažující délka tras stok je navržena v dostatečných spádech větších než 1,5 %. Strana 10 (celkem 37)

12 Čerpací jímka Je vybudována k přečerpávání odpadních vod ze severovýchodní části obce povodí stok B a B-1. Je provedena z prefabrikovaných železobetonových prvků o vnitřním průměru mm s celkovou hloubkou 4,80 m. Maximální užitný objem jímky je 11 m 3. Objem k úrovni přítoku je 5,7 m 3, což umožňuje výpadek provozu téměř 6 hodin. Vlastní kalová čerpadla (1+1) jsou uchycena na vodících tyčích s montážním jeřábkem na stropu jímky. Pro údržbu jímky je realizována přípojka vody z veřejného vodovodu. Čerpací jímka je vybavena bezpečnostním přelivem. Vlastní čerpací jímka je realizována jako kruhový prefabrikát následujících technických parametrů: Materiál vodostavební beton tř. C 30/37, odolnost XA2 Vnější průměr mm Vnitřní průměr mm Stavební výška mm Stavební výška nástavce mm Zákrytová deska mm, tl. 200 mm (pojízdná) Ve stropě jímky jsou manipulační a vstupní otvory s poklopy z rýhovaného plechu tl. 6 mm do rámu z profilu L 50/50/4. Poklopy jsou uzamykatelné a vstupní poklop 600/900 mm je opatřen větrací hlavicí průměr 100 mm. Vstup do jímky je zajištěn žárově zinkovaným ocelovým žebříkem ukotveným do stěny jímky. Součástí jímky je obslužná ocelová lávka s pororošty a zábradlím. Odpadní voda z prostoru jímky je řízeně čerpána pomocí plovákového systému spínání do splaškové gravitační kanalizace. Pro čerpání do kanalizace je osazena dvojice ponorných kalových čerpadel (1+1) se šroubovým odstředivým kolem se zvýšenou odolností proti ucpávání. Provedení čerpadel je do mokré jímky na vodící tyče z korozivzdorné oceli a patní koleno DN 80/PN 16 z šedé litiny. Výtlačné potrubí od čerpadel do spojného registru v čerpací jímce je provedeno v potrubí DN 80 (žárově zinkovaná ocel). Na výtlaku od čerpadel je osazena zpětná kulová klapka a uzavírací armatura DN 80. Proplach potrubí je zajištěn koncovkou pro proplach DN 80 mm s uzávěrem. Chod čerpadel je řízen elektrodovým spínacím zařízením (3 ks plovákových spínačů 24 V) s automatikou chodu bude signalizována systémem GSM k obsluhovateli zařízení. Technické údaje čerpadel: Čerpané množství Čerpaná výška Výkon elektromotoru Počet otáček Průchodnost oběžným kolem Jmenovitý proud Elektromotor 4,40 l/s 9,40 m 2,0 kw ot./min 60 mm 4,45 A 400 V/50 Hz Strana 11 (celkem 37)

13 Revizní šachty: Revizní šachty jsou z betonových dílců pevnostní třídy C 40/50 v rozměrech: Šachetní dna stavební výška 720 (770) mm (DN 1000 mm) Skruže stavebních výšek 250, 500 a mm (DN mm) Přechodová skruž stavební výšky 600 mm (DN 1 000/625) Vyrovnávací prstence stavebních výšek 40, 60, 80 a 100 mm (DN 625) Součástí šachet jsou zabudovaná krumlová stupadla s ocelovým jádrem a PE povlakem a kapsové plastové stupadlo v přechodové skruži v kroku 250 mm. Zakrytí šachet je zajištěno litinovými poklopy ze šedé litiny s mrazuvzdornou betonovou výplní. Kanalizační přípojky: Kanalizační přípojky gravitační žebrovaný PP, SN 10 DN ks Kanalizační přípojky gravitační žebrovaný PP, SN 10 DN ks Kanalizační přípojky tlakové PE 100/SDR 11, D 40 6 ks Domovní čerpací jímky 6 ks Kanalizační přípojky resp. Jejich gravitační část budou převážně napojeny do vysazených odboček, případně do koncových šachet jednotlivých stok a uloženy v minimálním sklonu 2 % ve směru kolmo na osu kanalizace (nejkratší spojnice k hranici objektu). Přípojky s přečerpáváním do gravitační kanalizace jsou ukončeny v revizní šachtě, odkud potrubí kanalizační přípojky do místa napojení na hlavní stoku je gravitační uklidňovací úsek. Domovní čerpací jímky: Domovní čerpací jímka je provedena u každé tlakově připojovací nemovitosti, výlučně na pozemku vlastníka objektu a jsou do ní gravitačně přivedeny splaškové vody domovní kanalizací. Jímky jsou podle produkce odpadních vod v objektech provedeny samonosné plastové o max. užitném objemu 0,5 m 3, vybavené vřetenovým čerpadlem s řezacím zařízením (Pi = 1,1 kw, Q = 45 l/min, H = 60 m) s příslušnými armaturami a elektrodovým spínacím zařízením. 4.2 Hydrologické údaje Obec Nechvalice leží v klimatickém okrsku MT 7, který je mírně teplý. Jde o 4. nejteplejší z 8 okrsků mírně teplé oblasti. Dlouhodobý srážkový úhrn v oblasti je dle údajů ČHMÚ 690 mm/rok. Klimatický okrsek MT 7 se vyznačuje následujícími charakteristikami: délka léta dnů, mírné s průměrnou teplotou července C, mírně suché mm srážek za vegetační období, přechodné období krátké, s mírným jarem a mírně teplým podzimem. Zima je dlouhá dnů, mírně teplá s průměrnou teplotou ledna 2 až 3 C, suchá až mírně suchá mm srážek v zimním období, s krátkým trváním sněhové pokrývky po dobu dnů. Strana 12 (celkem 37)

14 Území obce Nechvalice je odvodňováno Počepickým potokem č. h. p V obci jsou rybníky Pilát a Stupník. Po stránce hydrologické spadá zájmové území do povodí Střední Vltavy. Plocha povodí Počepického potoka je 6,075 km 2. Obrázek 2 Vodohospodářská situace území 4.3 Množství odebírané a vypouštěné vody v lokalitě za rok 2012 V době vypracování kanalizačního řádu nebyly k dispozici údaje o množství odpadních vod v lokalitě vzhledem ke skutečnosti, že se jedná o novou stavbu. Množství odebírané vody z veřejného vodovodu v obci Nechvalice za rok 2012 představovalo cca m 3 za rok tzn. cca 25 m 3 za den, což při počtu cca 200 odběratelů pitné vody představuje měrnou spotřebu pitné vody 125 l/osoba/den. Strana 13 (celkem 37)

15 5. ÚDAJE O ČISTÍRNĚ ODPADNÍCH VOD Mechanicko-biologická ČOV Nechvalice 400 EO je určena pro zneškodňování splaškových odpadních vod z obce Nechvalice. ČOV je situována na pozemku parc. č. 147/1 v k. ú. Nechvalice. Odpadní vody jsou na ČOV produkovány hlavní kanalizační stokou A. Členění technologické části ČOV je následující: - Mechanické předčištění - Biologické čištění (denitrifikace a nitrifikace) - Dmychárna a provozní objekt - Kalové hospodářství - Jímka na svoz - Měření a regulace K biologickému čištění (aktivace s nitrifikací a denitrifikací) dochází pomocí směsné polykultury mikroorganismů v tzv. jednokalovém systému. Mikroorganismy vytvářejí spolu s organickými, anorganickými a inertními látkami, které jsou obsaženy v odpadní vodě, hnědě zabarvené sedimentující vločky aktivovaného kalu. Rozpuštěné, jemně suspendované nebo koloidní organické látky a uvedené formy dusíku jsou z odpadní vody odstraňovány fyzikálními a fyzikálně-chemickými pochody. Jde v podstatě o koagulaci (shlukování) a sorpci těchto látek na vločky aktivovaného kalu a enzymatické štěpení takto zachycených látek směsnou kulturou mikroorganismů. K optimálnímu růstu a množení a tím i k čištění odpadní vody potřebují mikroorganismy správný poměr živin (makrobiogenních i mikrobiogenních prvků). K odbourávání organických látek a k nitrifikaci aerobními mikroorganismy je třeba, aby v systému bylo dostatečné množství kyslíku. Provzdušňovacími elementy je stlačený vzduch jemně rozptýlen do vody. Při styku bublinek vzduchu s vodou (aktivační směsí) dochází k rozpouštění kyslíku v něm obsaženého. Tento kyslík je pak využíván směsnou polykulturou mikroorganismů. Vháněním tlakového vzduchu a výstupem jeho bublin ode dne ke hladině nádrže je zároveň zajištěna potřebná homogenizace (míchání) aktivační směsi, která je nutná pro udržování aktivovaného kalu ve vznosu a neustálé obnovování styku vloček aktivovaného kalu s kyslíkem a substrátem (tj. znečišťujícími látkami v odpadní vodě). K odbourávání resp. redukci dusičnanů a dusitanů na plynné produkty jsou třeba pro redukující bakterie vytvořit anoxické (bezkyslíkaté) podmínky. Ty jsou zajištěny přítokem surových odpadních vod, které prakticky rozpuštěný kyslík neobsahují. Aerobní organismy obsažené v aktivovaném kalu případný přítomný rozpuštěný kyslík z recirkulační směsi rychle spotřebují. Styk aktivovaného kalu se substrátem a jeho udržování ve vznosu je zajištěno mechanickým mícháním. Při biologickém čištění (odstraňovaní organických látek) se část organických látek odstraňovaných z odpadní vody oxiduje na oxid uhličitý a vodu, část přechází na syntézu nových buněk a zásobních látek buněk mikroorganismů. Syntéza a zvyšování počtu buněk a tím i množství mikroorganismů se navenek projevuje ve zvyšování množství (koncentrace) aktivovaného kalu v aktivační směsi. Strana 14 (celkem 37)

16 V aktivační směsi je třeba udržovat optimální množství aktivovaného kalu, na kterém mj. závisí čistící účinek aktivace. Toto množství je závislé na množství přitékajícího znečištění, na množství recirkulovaného kalu a na množství aktivovaného kalu, která je nutno ze směsi odstraňovat jako přebytečný. Čistící účinek aktivace je závislý i na dalších veličinách a parametrech, z nichž mezi základní patří doba zdržení, teplota a koncentrace organického znečištění (koncentrace substrátu vyjádřená hodnotou BSK5 nebo CHSKCr), charakter znečištění a v neposlední řadě i kvalita aktivovaného kalu. ČOV je schopna plynule reagovat na změny látkového a hydraulického zatížení ČOV v rozsahu % projektované kapacity Kapacita ČOV a projektové údaje Tab. 2 Hydraulické zatěžovací parametry ČOV Nechvalice Průtok m 3.d -1 m 3.h -1 l.s -1 Q 24 49,70 2,07 0,58 k d 1,40 Q d 69,60 2,90 0,81 k h 3,50 Q max - 11,90 3,32 Tab. 3 Látkové zatěžovací parametry ČOV Nechvalice a znečištění odpadních vod Ukazatel kg.d -1 mg.l -1 počet EO dle BSK BSK 5 24,0 483 CHSK Cr 44,0 885 NL 22,0 443 N-NH 4 3,2 64 N-celk 4,0 81 P-celk 1,0 20 Strana 15 (celkem 37)

17 Tab. 4 Základní technologické parametry ČOV Nechvalice Parametr jednotka hodnota Zatížení aktivace v EO dle BSK 5 EO 400 Zatížení aktivace BSK 5 kg.d -1 24,0 Zatížení aktivace CHSK kg.d -1 44,0 Hydraulické zatížení m 3.d -1 49,70 Počet aktivačních linek ks 1 Celkový objem aktivace m 3 84,6 z toho objem denitrifikace m 3 27,0 z toho objem nitrifikace m 3 57,6 Recirkulační poměr vratného kalu % Q Hydraulická doba zdržení h 36,2 Koncentrace kalu kg/m 3 4,0 Stáří kalu d 19,4 Produkce biologického kalu dle Hunken kg.d -1 15,4 Zatížení kalu BSK 5 kg.kg -1.d -1 0,080 Zatížení kalu CHSK kg.kg -1.d -1 0,148 Typ systému zatížení nízké Počet dosazovacích nádrží ks 1 Objem dosazovací nádrže m 3 9,9 Plocha dosazovací nádrže m 2 9,8 Látkové zatížení kg/m 2.h 0,85 Hydraulické zatížení m 3 /m 2.h 0,21 Hydraulická doba zdržení h 3,3 Recirkulace m 3 /h 11,9 Tab. 5 Základní technologické parametry kalového hospodářství ČOV Nechvalice Parametr jednotka hodnota Přebytečný kal kg.suš/den 15,4 Koncentrace kalu kg/m 3 4,0 Objemová produkce přebytečného kalu m 3.d -1 3,86 Koncentrace kalu po zahuštění kg.m Objem kalu po zahuštění m 3.d -1 0,39 Doba zdržení v kalové jímce d 60 Kapacita kalové jímky m 3 23,2 Tab. 6 Parametry hlavních technologických nádrží ČOV Nechvalice Objekt Rozměry [m] Objem [m 3 ] Plocha [m 2 ] jímka dovozu 1,70 x 2,90 m 14,8 odpadních vod nádrž denitrifikace 1,80 x 5,00 m 27,0 nádrž nitrifikace 4,50 x 5,00 m 57,6 dosazovací nádrž průměr 3,5 m 9,9 9,8 zahušťovací nádrž 2,90 x 3,00 m 26,1 Strana 16 (celkem 37)

18 5.1.1 Povolení k vypouštění odpadních vod z ČOV Stavba vodního díla ČOV Nechvalice byla povolena rozhodnutím Měú Sedlčany OŽP č. j. ŽP/2306/ ze dne Povolení k vypouštění odpadních vod do vod povrchových platné na dobu do bylo vydáno rozhodnutím Měú Sedlčany č. j. ŽP/17599/ ze dne Tab. 7 Emisní limity na odtoku ČOV Ukazatel Průtok - průměr 0,57 l.s m 3.měs m 3.r -1 Průtok - maximum 3,32 l.s Ukazatel p hodnota m hodnota bilance BSK 5 20,0 mg.l -1 40,0 mg.l -1 0,364 t.r -1 CHSK 80,0 mg.l ,0 mg.l -1 1,456 t.r -1 NL 25,0 mg.l -1 40,0 mg.l -1 0,364 t.r -1 průměr N-NH 4 5,0 mg.l -1 10,0 mg.l -1 0,091 t.r -1 Pcelk 2,0 mg.l -1 4,0 mg.l -1 0,04 t.r Řešení dešťových vod na ČOV Odpadní voda je přivedena gravitační splaškovou kanalizací do obtokového objektu, který je v přední části vybaven hradítky a obtokovým potrubím pro případ havarijního obtokování ČOV. V obtokovém objektu jsou usazeny hrubé, ručně stírané česle s odkapovým žlábkem a hrabičkami. Obtok ČOV se zprovozňuje pouze ve výjimečných případech z důvodu havárie technologie ČOV nebo z důvodu přítoku přívalových vod. Maximální hodinová hydraulická kapacita ČOV je 11,9 m 3 /hod tzn. 3,32 l/s. Zprovoznění obtoku ČOV se provádí vždy s vyrozuměním vodoprávního úřadu Měú Sedlčany OŽP a správce recipientu Povodí Vltavy, s. p. Strana 17 (celkem 37)

19 6. ÚDAJE O VODNÍM RECIPIENTU Odpadní vody z ČOV se vypouštějí do Počepického potoka, č. h. p Recipient není významným vodním tokem ve smyslu Vyhl. č. 470/2001 Sb., v platném znění a není klasifikován jako lososové nebo kaprové vody ve smyslu NV č. 71/2003 Sb., v platném znění. Název vodního recipientu : Počepický potok Identifikační číslo vypouštění odpadních vod : Říční km vypouštění : 8,3 není přiděleno Správce vodního toku : Povodí Vltavy s. p. Číslo hydrologického pořadí : Hydrologický rajón : 625 Plocha povodí (A) : 6,075 km 2 Průměrný dlouhodobý roční průtok (Q a ) : 16,5 l/s Q 355 : 3 l/s Třída : III. 7. SEZNAM LÁTEK, KTERÉ NEJSOU ODPADNÍMI VODAMI Do kanalizace nesmí podle zákona č. 254/2001 Sb., o vodách v platném znění vnikat následující látky, které ve smyslu tohoto zákona nejsou odpadními vodami: A. Zvlášť nebezpečné látky, s výjimkou těch, jež jsou, nebo se rychle mění na látky biologicky neškodné: 1. Organohalogenové sloučeniny a látky, které mohou tvořit takové sloučeniny ve vodním prostředí. 2. Organofosforové sloučeniny. 3. Organocínové sloučeniny. 4. Látky nebo produkty jejich rozkladu, u kterých byly prokázány karcinogenní nebo mutagenní vlastnosti, které mohou ovlivnit produkci steroidů, štítnou žlázu, rozmnožování nebo jiné endokrinní funkce ve vodním prostředí nebo zprostředkovaně přes vodní prostředí. 5. Rtuť a její sloučeniny. 6. Kadmium a jeho sloučeniny. 7. Persistentní minerální oleje a uhlovodíky ropného původu. 8. Persistentní syntetické látky, které se mohou vznášet, zůstávat v suspenzi nebo klesnout ke dnu a které mohou zasahovat do jakéhokoliv užívání vod. Strana 18 (celkem 37)

20 B. Nebezpečné látky: 1. Metaloidy, kovy a jejich sloučeniny: 1. zinek 6. selen 11. cín 16. vanad 2. měď 7. arzen 12. baryum 17. kobalt 3. nikl 8. antimon 13. berylium 18. thalium 4. chrom 9. molybden 14. bor 19. telur 5. olovo 10. titan 15. uran 20. stříbro 2. Biocidy a jejich deriváty, neuvedené v seznamu zvlášť nebezpečných látek. 3. Látky, které mají škodlivý účinek na chuť nebo na vůni produktů pro lidskou potřebu, pocházející z vodního prostředí, a sloučeniny, mající schopnost zvýšit obsah těchto látek ve vodě. 4. Toxické, nebo persistentní organické sloučeniny křemíku a látky, které mohou zvýšit obsah těchto sloučenin ve vodách, vyjma těch, jež jsou biologicky neškodné nebo se rychle přeměňují ve vodě na neškodné látky. 5. Anorganické sloučeniny fosforu nebo elementárního fosforu. 6. Nepersistentní minerální oleje a uhlovodíky ropného původu. 7. Fluoridy. 8. Látky, které mají nepříznivý účinek na kyslíkovou rovnováhu, zejména amonné soli a dusitany. 9. Kyanidy. 10. Sedimentovatelné tuhé látky, které mají nepříznivý účinek na dobrý stav povrchových vod. Do kanalizace dále nepatří: A. Zeminy, B. látky působící změnu barvy vody, C. neutralizační kaly, D. zaolejované kaly z čisticích zařízení odpadních vod, E. látky narušující materiál stokových sítí nebo technologii čištění odpadních vod na ČOV, F. látky, které by mohly způsobit ucpání kanalizační stoky a narušení materiálu stoky, G. jiné látky, popřípadě vzájemnou reakcí vzniklé směsi, ohrožující bezpečnost obsluhy stokové sítě, H. pevné odpady včetně kuchyňských odpadů, ať ve formě pevné nebo rozmělněné (použití kuchyňských drtičů odpadu), které se dají odstraňovat tzv. suchou cestou, I. látky radioaktivní, infekční a karcinogenní, J. jedy, žíraviny, výbušniny a pesticidy, K. hořlavé látky a látky, které smísením se vzduchem nebo vodou tvoří výbušné, dusivé nebo otravné směsi, L. biologicky nerozložitelné tenzidy. Strana 19 (celkem 37)

21 8. LIMITY ZNEČIŠTĚNÍ ODPADNÍCH VOD VYPOUŠTĚNÝCH DO KANALIZACE Limit znečištění odpadních vod je nejvyšší povolená koncentrační a bilanční hodnota znečištění pro vypouštění odpadních vod do kanalizace pro veřejnou potřebu. Vztahuje se na znečištění a množství odpadních vod v kanalizační přípojce producenta v místě před napojením do veřejné splaškové kanalizace města. Kritériem pro analytické stanovení znečištění odpadních vod je, aby vzorek odpadní vody byl za účasti provozovatele kanalizace odebrán a poté analyzován oprávněnou laboratoří tj. laboratoří, která je držitelem Osvědčení o akreditaci ČIA nebo Osvědčení o správné činnosti laboratoře ASLAB. Do kanalizace mohou být odváděny odpadní vody jen v míře znečištění stanovené v tabulce č. 1 v příloze kanalizačního řádu. V určitých případech může provozovatel kanalizace dát na omezenou dobu souhlas k vypouštění odpadních vod v rámci příslušných smluvních vztahů i tehdy, když některé koncentrační limity dle tabulky č. 1 budou překročeny. Přitom je povinen vždy respektovat vyjádření vodoprávního úřadu a dbát na to, aby nedošlo k poškození provozu stokové sítě, ČOV a vodního recipientu. Obdobně se to týká i možného snížení koncentračních limitů dle tabulky č. 1. Producenti odpadních vod se specifickými limity jsou uvedeni v tabulce č. 7 v příloze kanalizačního řádu. Uvedené koncentrační limity v tabulce č. 1 v příloze kanalizačního řádu se ve smyslu 24 odst. g), vyhlášky č. 428/2001 Sb. netýkají splaškových odpadních vod. Míra znečištění splaškových odpadních vod z domácností by neměla tyto koncentrační limity překračovat. V případě napojení nového producenta odpadních vod produkujícího jiné než splaškové odpadní vody z domácnosti, stanoví provozovatel veřejné kanalizace pro producenta na základě aktuálních výkonových parametrů ČOV a kapacity ČOV bilanční hodnoty vypouštěného znečištění vycházející z limitů dle tabulky č. 1 a z potřeby vody producenta. Koncentrační a bilanční hodnoty vypouštěného znečištění budou stanoveny rozhodnutím vodoprávního úřadu dle 18 zákona č. 274/2001 Sb. Pokud bilanční hodnoty vypouštěného znečištění producentem nebudou v souladu s celkovými aktuálními látkovými kapacitními možnostmi ČOV Nechvalice 400 EO s přihlédnutím ke skutečnosti, že přednostně musí být uspokojena produkce odpadních vod od obyvatel obce, nebude provozovatelem k takovéto produkci odpadních vod vydán souhlas k vypouštění do veřejné kanalizace a producent odpadních vod si musí zajistit zneškodňování odpadních vod alternativním způsobem. Koncentrační limity se stanovují v prostém nebo ve směsném dvouhodinovém vzorku typu A (dle přílohy č. 4 k NV č. 61/2003 Sb., v platném znění NV 23/2011 Sb.). Způsob typu odběru vzorku stanoví provozovatel veřejné kanalizace na základě místních podmínek u každého odběratele (producenta). Zjistí-li provozovatel kanalizace překročení limitů (maximálních hodnot) podle odstavce 1) a 2), bude o této skutečnosti informovat vodoprávní úřad a může na viníkovi uplatnit smluvní pokuty v rámci vzájemných smluvních vztahů a náhrady ztráty dle platných právních norem (viz 10 zákona č. 274/2001 Sb. a 14 vyhlášky č. 428/2001 Sb.). Krajský úřad a obecní úřad obce s rozšířenou působností uplatňují sankce podle zákona č. 274/2001 Sb. Strana 20 (celkem 37)

22 9. OBECNÉ PODMÍNKY VYPOUŠTĚNÍ ODPADNÍCH VOD DO KANALIZACE 9.1 Srážkové vody Srážkové vody se musí přednostně zasakovat vhodným technickým zařízením do terénu (vegetační plochy a pásy, zatravňovací tvárnice, příkopy a vsakovací jámy apod.) na pozemcích producentů, nebo odvádět samostatnou dešťovou kanalizací do recipientu v místech, kde je vybudována. Pokud jsou srážkové vody znečištěné (např. úkapy ropných látek z parkovišť a ostatních nezastřešených ploch) je nutné je před vypouštěním do dešťové kanalizace předčistit v souladu s povolením vodoprávního úřadu takovým způsobem, aby byly dodrženy imisní standardy ukazatelů přípustného znečištění povrchových vod dle přílohy č. 3 NV č. 61/2003 Sb. ve znění NV č. 23/2011 Sb. Podzemní (balastní) vody (včetně přepadů ze studní), které by do oddílné kanalizace vnikaly jakýmkoliv způsobem, nelze zbytečně kanalizací odvádět na ČOV, neboť narušují čisticí proces ředí a ochlazují splašky (dochází k hydraulickému přetěžování ČOV a ke snížení procesu denitrifikace na ČOV). Výjimečně lze povolit vypouštění těchto a srážkových vod do splaškové kanalizace tam, kde je to potřebné z provozních důvodů např. k proplachování stok. Povinnost platit za odvádění srážkových vod do kanalizace pro veřejnou potřebu se nevztahuje na plochy dálnic, silnic, místních komunikací a účelových komunikací veřejně přístupných, plochy drah celostátních a regionálních včetně pevných zařízení potřebných pro přímé zajištění bezpečnosti a plynulosti drážní dopravy, zoologické zahrady a plochy nemovitostí určených k trvalému bydlení a na domácnosti. Není-li množství srážkových vod odváděných do dešťové kanalizace přímo přípojkou nebo přes uliční vpust měřeno, vypočte se toto množství dle přílohy č. 16 vyhl. č. 428/2001 Sb. následujícím způsobem: Druh plochy (m 2 ) A zastavěné plochy a těžce propustné zpevněné plochy V případě možnosti odtoku do kanalizace: odtokový součinitel 0,9 B lehce propustné zpevněné plochy V případě možnosti odtoku do kanalizace: odtokový součinitel 0,4 C plochy kryté vegetací V případě možnosti odtoku do kanalizace: odtokový součinitel 0,05 Strana 21 (celkem 37)

23 Tab. 8 Výpočet množství srážkových vod vypouštěných do dešťové kanalizace Druh plochy plocha v m 2 odtokový součinitel redukovaná plocha v m 2 (plocha x odtokový součinitel) A B C Součet redukovaných ploch: Dlouhodobý srážkový úhrn (Nechvalice): 690 mm/rok tj. 0,690 m/rok Roční množství odváděných srážkových vod Q (m 3 ): = součet redukovaných ploch producenta (m 2 ) x dlouhodobý srážkový úhrn (m/rok) 9.2 Provozy produkující odpadní vody zatížené tuky Použité oleje z fritovacích lázní nesmí být vypouštěny do kanalizace. Musí být odstraňovány dle možností odbornou firmou na základě platné smlouvy. Platnou smlouvu o likvidaci olejů a doklady o likvidaci předloží provozovatel kuchyňských a restauračních provozů na vyžádání oprávněným pracovníkům provozovatele vč. 3 roky zpět vedené evidence ohledně likvidace vzniklého odpadu (doklady o platbách za likvidaci odpadu). Povinnost instalovat odlučovače tuků, jako ochrany kanalizační sítě, pro odvádění odpadních vod z kuchyňských a restauračních provozoven, provozoven s prodejem smažených jídel nebo výroby uzenin, polotovarů či jiných potravinářských výrobků, při jejichž výrobě, zpracování nebo prodeji vznikají odpadní vody se zvýšeným obsahem tuků rostlinného nebo živočišného původu, určí vodoprávní úřad na návrh provozovatele, po posouzení charakteru, množství a jakosti odpadních vod nebo technických možností kanalizačního systému v dané lokalitě. Doporučení: Volba vhodného typu (velikosti) odlučovače tuků musí vycházet zejména z vybavení a účelu objektu, počtu produkovaných jídel, množství odpadní vody a emulgační schopnosti používaných mycích prostředků. pro produkci jídel/den odlučovač tuků poddřezový pro produkci nad 100 jídel/den odlučovač tuků (klasické provedení) U každého odlučovače tuků musí být možnost odběru vzorku předčištěné odpadní vody tj. musí být přístupný odtok odpadní vody z odlučovače. Strana 22 (celkem 37)

24 9.3 Používání kuchyňských drtičů odpadů Používání kuchyňských drtičů v odkanalizované lokalitě je nepřípustné. Rozdrcené organické zbytky potravin nejsou odpadními vodami. Tento druh odpadu (kat. č Biologicky rozložitelný odpad z kuchyní a stravoven) je nutné na úrovni domácnostní odstraňovat v souladu se zákonem o odpadech 185/2001 Sb., v platném znění. Stoková síť v obci Nechvalice není k odvádění tohoto druhu odpadu uzpůsobena. Řešení stokové sítě a ČOV obce Nechvalice není vybaveno odpovídající technologií umožňující bezproblémové odstranění rozdrcených kuchyňských odpadů společně s odpadními vodami z lokality. 9.4 Zdravotnická a podobná zařízení Ve vypouštěných odpadních vodách musí být negativní nález infekčních mikroorganismů. Stomatologické soupravy musejí být vybaveny separátory amalgámu. Při zpracování amalgámu je nutno postupovat tak, aby se co nejvíce omezilo jeho vnikání do odpadních vod. Nezbytné je, aby odlučovač suspendovaných částic amalgámu pracoval s doložitelnou účinností min 95 %. O povolení k vypouštění odpadních vod do kanalizace ze stomatologických zařízení s obsahem zvlášť nebezpečné látky (rtuti) žádá vodoprávní úřad vlastník objektu, ve kterém je pracoviště zubní ordinace. 9.5 Provozy s produkcí zaolejovaných odpadních vod Doprava, autoservisy, čerpací stanice pohonných hmot, parkoviště a jiné provozy s produkcí zaolejovaných odpadních vod vypouštějících tyto odpadní vody do splaškové kanalizace musí zajistit předčištění v odlučovači lehkých kapalin ve smyslu ČSN Čištění odpadních vod s obsahem ropných látek. 9.6 Ostatní provozy Produkce odpadních vod se specifickým znečištěním. Limity se budou stanovovat individuálně vzhledem k charakteru a množství odpadních vod tak, aby bylo umožněno producentům likvidovat zákonným způsobem odpadní vody a nebyl ohrožen čisticí proces na ČOV a kanalizační systém. 9.7 Vypouštění odpadních vod s vyšším nebo nižším znečištěním než stanovují limity kanalizačního řádu Krátkodobé, časově omezené vypouštění odpadních vod s vyšším znečištěním než určují limity uvedené v tabulce č. 1 v kanalizačním řádu, může provozovatel veřejné kanalizace povolit na základě žádosti a následného vyjádření vodoprávního úřadu ve výjimečných případech na nezbytně nutnou dobu, např. při haváriích zařízení producentů, nezbytných rekonstrukcích předčisticích zařízení producentů, úpravách Strana 23 (celkem 37)

25 technologického zařízení nebo v jiných výjimečných případech jako je nedostatečná kapacita předčisticího zařízení apod. Dlouhodobé, časově omezené vypouštění odpadních vod s vyšším znečištěním než určují limity uvedené v tabulce č. 1 v kanalizačním řádu, může provozovatel veřejné kanalizace povolit na základě žádosti a následného vyjádření vodoprávního úřadu tehdy, není-li z důvodu charakteru výroby či provozu, i přes veškerá technologická opatření a realizovaná předčisticí zařízení, možné tyto limity dodržovat. Takovému producentovi odpadních vod pak mohou být povoleny vyšší limity znečištění. Producent bude zařazen dle charakteru odpadních vod do skupin producentů se specifickými limity s vědomím vodoprávního úřadu. Obdobně se to týká i možného snížení koncentračních limitů dle tabulky č. 1. Producenti odpadních vod se specifickými limity jsou uvedeni v tabulce č. 7 v příloze kanalizačního řádu. V obou výše uvedených případech je producent odpadních vod povinen uhradit provozovateli veřejné kanalizace zvýšené náklady na čištění odpadních vod formou zvýšené sazby stočného za přiváděné nadstandardní znečištění na obecní ČOV dle vzájemných smluvních vztahů v souladu s metodickým pokynem MZe č. j / Nadstandardní přiváděné znečištěné zvyšuje provozovateli náklady na čištění odpadních vod a ostatní související provozní činnosti. 10. MĚŘENÍ MNOŽSTVÍ ODPADNÍCH VOD Požadavky na měření a stanovení množství odváděných odpadních vod jsou všeobecně stanoveny zejména v 19 zákona č. 274/2001 Sb., a v 29, 30, 31 vyhlášky č. 428/2001 Sb. Průmysl a obecní vybavenost objemová produkce odpadních vod průtok bude zjišťován u vybraných odběratelů z údajů měřících zařízení odběratelů. U ostatních bude stanovován z údajů fakturované vody dle vodoměru. Další podrobné informace jsou uvedeny v jednotlivých smlouvách na odvádění odpadních vod. Měřící zařízení ke zjišťování okamžitého a kumulativního průtoku technologických odpadních vod budou používat odběratelé uvedení v tabulce č. 4 v příloze kanalizačního řádu. Odběratelé uvedení v tabulce č. 4 v příloze kanalizačního řádu mají stanovenou povinnost předávat provozovateli veřejné kanalizace údaje o množství vyprodukovaných odpadních vod v četnosti 1 x měsíčně. Objemový přítok do čistírny odpadních vod je zjišťován z nepřímého měření, z údajů výstupního měřidla průtoků Parshallova žlabu s ultrazvukovou sondou, umístěného na odtoku ČOV. Objem (průtok) balastních + srážkových vod bude vypočten z rozdílu: voda čištěná voda odkanalizovaná fakturovaná. Obyvatelstvo (místní) - objemová produkce splaškových odpadních vod, bude zjišťována z údajů stočného, tzn. dle množství fakturované vody popř. dle směrných čísel roční potřeby vody uvedených v příloze č. 12 Vyhl. č. 428/2001 Sb. Strana 24 (celkem 37)

26 11. OPATŘENÍ PŘI PORUCHÁCH, HAVÁRIÍCH A MIMOŘÁDNÝCH UDÁLOSTECH Případné poruchy, ohrožení provozu nebo havárie kanalizace se hlásí na Obecní úřad Nechvalice: Tel : Pohotovost : Producent odpadních vod hlásí neprodleně provozovateli kanalizace možné nebezpečí překročení předepsaného limitu (i potenciální). Za havarijní situaci je nutno považovat: a) vniknutí látek uvedených v kapitole č. 7 kanalizačního řádu do kanalizace, b) havárie na stavební nebo strojní části stokové sítě, c) ucpávky na veřejných stokách nebo kanalizačních přípojkách, d) překročení limitů kanalizačního řádu, které má za následek ohrožení jakosti povrchových vod, e) ohrožení zaměstnanců stokové sítě, f) ohrožení provozu čistírny odpadních vod, g) omezení kapacity stokového systému a následného vzdouvání hladiny odpadních vod na terén. Provozovatel kanalizace postupuje při likvidaci poruch a havárií a při mimořádných událostech podle vnitřních provozních předpisů a odpovídá za uvedení kanalizace do provozu. V případě havárií provozovatel postupuje podle ustanovení 40 a 41 zákona 254/2001 Sb., podává hlášení Hasičskému záchrannému sboru ČR (případně jednotkám požární ochrany, Policii ČR, správci povodí). Vždy informuje příslušný vodoprávní úřad, Českou inspekci životního prostředí a případně správce recipientu a Český rybářský svaz. Náklady spojené s odstraněním zaviněné poruchy, nebo havárie hradí ten, kdo ji způsobil. Činnost provozovatele při povodních řeší 84 zákona č. 254/2001 Sb., o vodách. Důležitá telefonní čísla v případě havárie: POLICIE ČR Sedlčany HZS Sedlčany Správce recipientu Povodí Vltavy s. p , Vodoprávní úřad Měú Sedlčany OŽP , linka 134 ČIŽP OI Praha - havárie , Záchranná služba Sedlčany Strana 25 (celkem 37)

27 12. SANKCE A SMLUVNÍ POKUTY Sankce může být uložena v případě, že: a) dojde k překročení limitů dle tabulky č. 1 nebo specifických limitů u vybraných producentů odpadních vod dle tabulky č. 7 stanovených kanalizačním řádem, b) bude zjištěno vniknutí látek do kanalizace, které nejsou odpadními vodami, c) dojde k porušení ostatních povinností vyplývajících z kanalizačního řádu a smlouvy o odvádění odpadních vod. Producent odpadní vody se vystavuje nebezpečí postihu: 1. ze strany vodoprávního úřadu, kdy mu bude vyměřena pokuta za přestupek (správní delikt) fyzické nebo právnické osoby dle 32, 33 a 34 zákona č. 274/2001 Sb. 2. ze strany provozovatele, kdy mu bude vyměřena smluvní pokuta na základě smluvních ujednání o odvádění odpadních vod kanalizací pro veřejnou potřebu a náhrady vzniklé ztráty provozovatele dle zákona o vodovodech a kanalizacích zjištěných v souladu s 10 zákona č. 274/2001 Sb. a 14 vyhlášky č. 428/2001 Sb. Poznámka: Smluvní pokuta slouží k zajištění povinností, které mohou (ale nemusí) být stanovené právními předpisy a jež si smluvní strany ve smlouvě o odvádění odpadních vod sjednaly. Oproti tomu veřejnoprávní sankce specifikovaná dle zákona č. 274/2001 Sb. je většinou ukládána za neplnění povinností stanovené právním předpisem, které naplňuje znaky skutkové podstaty správního deliktu (přestupku), a tato sankce neslouží k zajištění plnění smluvního ujednání. Výše smluvní pokuty nesmí být v rozporu s dobrými mravy. Strana 26 (celkem 37)

28 13. KONTROLA ODPADNÍCH VOD U SLEDOVANÝCH PRODUCENTŮ Při kontrole jakosti vypouštěných odpadních vod se provozovatel kanalizace řídí zejména ustanoveními 18 odst. 2, zákona 274/2001 Sb., 9 odst. 3) a 4 a 26 vyhlášky 428/2001 Sb Výčet a informace o sledovaných producentech Tyto informace uvádí tabulka č. 2 a tabulka č. 3 v příloze kanalizačního řádu Rozsah a způsob kontroly odpadních vod ODBĚRATELEM (producentem odpadních vod) Podle 18 odst. 2) zákona č. 274/2001 Sb., provádí vybraní odběratelé na určených kontrolních místech vlastní odběry a rozbory vzorků vypouštěných odpadních vod veřejné kanalizace prostřednictvím oprávněné laboratoře s Osvědčením o akreditaci ČIA nebo s Osvědčením o správné činnosti laboratoře ASLAB. Výčet vybraných odběratelů, způsob a rozsah kontrol odpadních vod uvádí v příloze kanalizačního řádu tabulka č PROVOZOVATELEM KANALIZACE Provozovatel kanalizace ve smyslu 26 vyhlášky č. 428/2001 Sb. kontroluje množství a znečištění (koncentrační a bilanční hodnoty) odpadních vod odváděných odběrateli uvedenými v tabulce č. 2 a v tabulce č. 3 v příloze kanalizačního řádu. Rozsah kontrolovaných ukazatelů znečištění bude stanoven individuálně dle charakteru vypouštěných odpadních vod. Kontrola množství a jakosti vypouštěných odpadních vod se provádí v období běžné vodohospodářské aktivity, zpravidla za bezdeštného stavu obecně tak, aby byly získány reprezentativní (charakteristické) hodnoty. Předepsané maximální koncentrační limity se zjišťují analýzou prostých nebo 2 hodinových směsných vzorků typu A, které se pořídí sléváním 8 dílčích vzorků stejných objemů v intervalech 15 minut. Volba typu vzorku je na uvážení provozovatele veřejné kanalizace dle místních podmínek, kdy může být zvolen i jiný typ vzorku pokud bude vykazovat reprezentativní výsledky. Bilanční hodnoty znečištění (důležité jsou zejména denní hmotové bilance) se zjišťují nejlépe s použitím analýz směsných vzorků, odebíraných po dobu vodohospodářské aktivity odběratele, nejdéle však po 24 hodinách. Nejdelší intervaly mezi jednotlivými odběry mohou trvat 1 hodinu, vzorek se pořídí smísením stejných objemů prostých (bodových) vzorků, přesněji pak smísením objemů, úměrných průtoku. Strana 27 (celkem 37)

KANALIZAČNÍ ŘÁD KANALIZAČNÍ ŘÁD STOKOVÉ SÍTĚ OBCE KUNOVICE ČERVEN

KANALIZAČNÍ ŘÁD KANALIZAČNÍ ŘÁD STOKOVÉ SÍTĚ OBCE KUNOVICE ČERVEN KANALIZAČNÍ ŘÁD KANALIZAČNÍ ŘÁD STOKOVÉ SÍTĚ OBCE KUNOVICE ČERVEN 2007 Aktualizace kanalizačního řádu SRPEN 2013 OBSAH 1. Titulní list kanalizačního řádu 2. Úvodní ustanovení kanalizačního řádu 2.1. Vybrané

Více

KANALIZAČNÍ ŘÁD STOKOVÉ SÍTĚ OBCE CHVALKOVICE

KANALIZAČNÍ ŘÁD STOKOVÉ SÍTĚ OBCE CHVALKOVICE KANALIZAČNÍ ŘÁD STOKOVÉ SÍTĚ OBCE CHVALKOVICE Identifikační číslo majetkové evidence Kanalizace : 5206-655104-00272710-3/1 leden 2015 Stránka 1 OBSAH 1. Titulní list kanalizačního řádu 2. Úvodní ustanovení

Více

KANALIZAČNÍ ŘÁD STOKOVÉ SÍTĚ MĚSTA. Borohrádek

KANALIZAČNÍ ŘÁD STOKOVÉ SÍTĚ MĚSTA. Borohrádek KANALIZAČNÍ ŘÁD STOKOVÉ SÍTĚ MĚSTA Borohrádek OBSAH 1. Titulní list kanalizačního řádu 2. Úvodní ustanovení kanalizačního řádu 2.1. Vybrané povinnosti pro dodržování kanalizačního řádu 2.2. Cíle kanalizačního

Více

2. ÚVODNÍ USTANOVENÍ KANALIZAČNÍHO ŘÁDU

2. ÚVODNÍ USTANOVENÍ KANALIZAČNÍHO ŘÁDU 2. ÚVODNÍ USTANOVENÍ KANALIZAČNÍHO ŘÁDU Účelem kanalizačního řádu je stanovení podmínek, za nichž se producentům odpadních vod (odběratelům) povoluje vypouštět do kanalizace odpadní vody z určeného místa,

Více

KANALIZAČNÍ ŘÁD STOKOVÉ SÍTĚ MĚSTA. Kostelec n. Orl.

KANALIZAČNÍ ŘÁD STOKOVÉ SÍTĚ MĚSTA. Kostelec n. Orl. KANALIZAČNÍ ŘÁD STOKOVÉ SÍTĚ MĚSTA Kostelec n. Orl. OBSAH 1. Titulní list kanalizačního řádu 2. Úvodní ustanovení kanalizačního řádu 2.1. Vybrané povinnosti pro dodržování kanalizačního řádu 2.2. Cíle

Více

KANALIZAČNÍ ŘÁD. veřejné stokové sítě obce Podhrad

KANALIZAČNÍ ŘÁD. veřejné stokové sítě obce Podhrad KANALIZAČNÍ ŘÁD veřejné stokové sítě obce Podhrad OBSAH 1. Titulní list kanalizačního řádu str. 2 2. Úvodní ustanovení kanalizačního řádu str. 3 2.1. Vybrané povinnosti pro dodržování kanalizačního řádu

Více

KANALIZAČNÍ ŘÁD. stokové sítě obce NENKOVICE

KANALIZAČNÍ ŘÁD. stokové sítě obce NENKOVICE Vodovody a kanalizace Hodonín, a.s. Purkyňova 2933/2, 695 11 Hodonín KANALIZAČNÍ ŘÁD stokové sítě obce NENKOVICE POZN. Toto je verze kanalizačního řádu utčená ke zveřejnění na webových stránkách společnosti

Více

stokové sítě obce VĚTEŘOV

stokové sítě obce VĚTEŘOV Vodovody a kanalizace Hodonín, a.s. Purkyňova 2, č.p. 2933, 695 11 Hodonín KANALIZAČNÍ ŘÁD stokové sítě obce VĚTEŘOV POZN. Toto je verze kanalizačního řádu utčená ke zveřejnění na webových stránkách společnosti

Více

Stanovisko VAS a.s. divize Boskovice k vypouštění odpadních vod do kanalizace pro veřejnou potřebu.

Stanovisko VAS a.s. divize Boskovice k vypouštění odpadních vod do kanalizace pro veřejnou potřebu. Stanovisko VAS a.s. divize Boskovice k vypouštění odpadních vod do kanalizace pro veřejnou potřebu. VODÁRENSKÁ AKCIOVÁ SPOLEČNOST, a.s. jako provozovatel kanalizace pro veřejnou potřebu odpovídá za kvalitu

Více

KANALIZAČNÍ ŘÁD STOKOVÉ SÍTĚ OBCE TUCHLOVICE

KANALIZAČNÍ ŘÁD STOKOVÉ SÍTĚ OBCE TUCHLOVICE KANALIZAČNÍ ŘÁD STOKOVÉ SÍTĚ OBCE TUCHLOVICE leden 2015 OBSAH KANALIZAČNÍHO ŘÁDU 1 TITULNÍ LIST KANALIZAČNÍHO ŘÁDU... 3 2 ÚVODNÍ USTANOVENÍ KANALIZAČNÍHO ŘÁDU... 4 2.1 Vybrané povinnosti pro dodržování

Více

KANALIZAČNÍ ŘÁD STOKOVÉ SÍTĚ OBCE MALÉ KYŠICE

KANALIZAČNÍ ŘÁD STOKOVÉ SÍTĚ OBCE MALÉ KYŠICE KANALIZAČNÍ ŘÁD STOKOVÉ SÍTĚ OBCE MALÉ KYŠICE leden 2015 OBSAH KANALIZAČNÍHO ŘÁDU 1 TITULNÍ LIST KANALIZAČNÍHO ŘÁDU... 3 2 ÚVODNÍ USTANOVENÍ KANALIZAČNÍHO ŘÁDU... 4 2.1 Vybrané povinnosti pro dodržování

Více

KANALIZAČNÍ ŘÁD. stokové sítě obce SUDOMĚŘICE

KANALIZAČNÍ ŘÁD. stokové sítě obce SUDOMĚŘICE Vodovody a kanalizace Hodonín, a.s. Purkyňova 2933/2, 695 11 Hodonín KANALIZAČNÍ ŘÁD stokové sítě obce SUDOMĚŘICE POZN. Toto je verze kanalizačního řádu utčená ke zveřejnění na webových stránkách společnosti

Více

KANALIZAČNÍ ŘÁD STOKOVÉ SÍTĚ MĚSTA PACOV MÍSTNÍ ČÁSTI BEDŘICHOV

KANALIZAČNÍ ŘÁD STOKOVÉ SÍTĚ MĚSTA PACOV MÍSTNÍ ČÁSTI BEDŘICHOV KANALIZAČNÍ ŘÁD STOKOVÉ SÍTĚ MĚSTA PACOV MÍSTNÍ ČÁSTI BEDŘICHOV (zpracovaného podle zákona č. 274/2001 Sb., o vodovodech a kanalizacích pro veřejnou potřebu a prováděcí vyhlášky č. 428/2001 Sb., k tomuto

Více

OBSAH KANALIZAČNÍHO ŘÁDU

OBSAH KANALIZAČNÍHO ŘÁDU OBSAH KANALIZAČNÍHO ŘÁDU 1 TITULNÍ LIST KANALIZAČNÍHO ŘÁDU... 3 2 ÚVODNÍ USTANOVENÍ KANALIZAČNÍHO ŘÁDU... 4 2.1 Vybrané povinnosti pro dodržování kanalizačního řádu... 4 2.2 Cíle kanalizačního řádu...

Více

PRO VEŘEJNOU KANALIZACI VODOCHODY-HOŠTICE

PRO VEŘEJNOU KANALIZACI VODOCHODY-HOŠTICE KANALIZAČNÍ ŘÁD PRO VEŘEJNOU KANALIZACI VODOCHODY-HOŠTICE VLASTNÍK A PROVOZOVATEL INFRASTRUKTURY: Obec Vodochody zastoupená starostou Václavem Aronem Průběžná 50 250 69 Vodochody Verze: 3/2014 Datum zpracování:

Více

KANALIZAČNÍ ŘÁD KANALIZACE ŽLUNICE

KANALIZAČNÍ ŘÁD KANALIZACE ŽLUNICE KANALIZAČNÍ ŘÁD KANALIZACE ŽLUNICE (podle zákona č. 274/2001 Sb., o vodovodech a kanalizacích pro veřejnou potřebu a prováděcí vyhlášky č. 428/2001 Sb., k tomuto zákonu) ČERVEN 2013 zak. č. 001-13 1 leden

Více

KANALIZAČNÍ ŘÁD DOLNÍ BOJANOVICE. stokové sítě obce

KANALIZAČNÍ ŘÁD DOLNÍ BOJANOVICE. stokové sítě obce Vodovody a kanalizace Hodonín, a.s. Purkyňova 2, č.p. 2933, 695 11 Hodonín KANALIZAČNÍ ŘÁD stokové sítě obce DOLNÍ BOJANOVICE POZN. Toto je verze kanalizačního řádu utčená ke zveřejnění na webových stránkách

Více

KANALIZAČNÍ ŘÁD STOKOVÉ SÍTĚ OBCE LHOTKA

KANALIZAČNÍ ŘÁD STOKOVÉ SÍTĚ OBCE LHOTKA KANALIZAČNÍ ŘÁD STOKOVÉ SÍTĚ OBCE LHOTKA (podle zákona č. 274/2001 Sb., o vodovodech a kanalizacích pro veřejnou potřebu a prováděcí vyhlášky č. 428/2001 Sb., k tomuto zákonu) září 2015 OBSAH 1. Titulní

Více

Kanalizační řád veřejné kanalizace obce OSKAVA

Kanalizační řád veřejné kanalizace obce OSKAVA Šumperská provozní vodohospodářská společnost, a.s. Šumperk, Jílová 6, 787 01 Kanalizační řád veřejné kanalizace obce OSKAVA ( k.ú. Oskava, Nemrlov,Mostkov ) Zpracovatel kanalizačního řádu: Šumperská provozní

Více

1. V 5 odst. 3 se za slova odváděním, vkládají slova akumulací nebo, slova, popřípadě jiným zneškodňováním se zrušují.

1. V 5 odst. 3 se za slova odváděním, vkládají slova akumulací nebo, slova, popřípadě jiným zneškodňováním se zrušují. III. Návrh ZÁKON ze dne 2015, kterým se mění zákon č. 254/2001 Sb., o vodách a o změně některých zákonů (vodní zákon), ve znění pozdějších předpisů, Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky:

Více

KANALIZAČNÍ ŘÁD STOKOVÉ SÍTĚ MĚSTA ČERNOVICE

KANALIZAČNÍ ŘÁD STOKOVÉ SÍTĚ MĚSTA ČERNOVICE KANALIZAČNÍ ŘÁD STOKOVÉ SÍTĚ MĚSTA ČERNOVICE (zpracovaného podle zákona č. 274/2001 Sb., o vodovodech a kanalizacích pro veřejnou potřebu a prováděcí vyhlášky č. 428/2001 Sb., k tomuto zákonu) Březen 2004

Více

Kanalizační řád stokové sítě Obce Čisovice

Kanalizační řád stokové sítě Obce Čisovice stokové sítě Obce Čisovice Provozovatel kanalizace pro veřejnou potřebu: Vodovody a kanalizace Beroun, a.s. Mostníkovská 255 266 41 Beroun www.vakberoun.cz e-mail: vakberoun@vakberoun.cz Titulní list Název

Více

OBCE RAČICE - PÍSTOVICE

OBCE RAČICE - PÍSTOVICE Vodovody a kanalizace Vyškov, a. s. Brněnská 13, 682 01 Vyškov IČ: 49454587 KANALIZAČNÍ ŘÁD veřejné kanalizace OBCE RAČICE - PÍSTOVICE září 2014 Investor: Vodovody a kanalizace Vyškov, a. s. Schválil:

Více

Kanalizační řád. stokové sítě města. HODONÍN a obce ROHATEC

Kanalizační řád. stokové sítě města. HODONÍN a obce ROHATEC Vodovody a kanalizace Hodonín, a.s. Purkyňova 2, č.p. 2933, 695 11 Hodonín Kanalizační řád stokové sítě města HODONÍN a obce ROHATEC POZN. Toto je verze kanalizačního řádu utčená ke zveřejnění na webových

Více

VELKÝ LUH KANALIZAČNÍ ŘÁD. pro kanalizační systém obce Velký Luh zakončený čistírnou odpadních vod

VELKÝ LUH KANALIZAČNÍ ŘÁD. pro kanalizační systém obce Velký Luh zakončený čistírnou odpadních vod VELKÝ LUH KANALIZAČNÍ ŘÁD pro kanalizační systém obce Velký Luh zakončený čistírnou odpadních vod Majitel kanalizace : Obec Velký Luh Velký Luh čp.22, 351 34 Skalná Identifikační číslo IČ:00883603 Dne

Více

KANALIZAČNÍ ŘÁD STOKOVÉ SÍTĚ OBCE ŽELIV

KANALIZAČNÍ ŘÁD STOKOVÉ SÍTĚ OBCE ŽELIV KANALIZAČNÍ ŘÁD STOKOVÉ SÍTĚ OBCE ŽELIV zpracováno podle zákona č. 274/2001 Sb., o vodovodech a kanalizacích pro veřejnou potřebu a prováděcí vyhlášky č. 428/2001 Sb., k tomuto zákonu březen 2004 OBSAH

Více

KANALIZAČNÍ ŘÁD. Základní ustanovení pro napojování na veřejnou kanalizaci. / dále jen KŘ /

KANALIZAČNÍ ŘÁD. Základní ustanovení pro napojování na veřejnou kanalizaci. / dále jen KŘ / KANALIZAČNÍ ŘÁD / dále jen KŘ / Kanalizační řád je dokument, kterým jsou stanoveny podmínky a pravidla pro připojování producentů odpadních vod na veřejnou kanalizaci. V rámci podmínek jsou stanoveny přípustné

Více

LIKVIDACE SPLAŠKOVÝCH ODPADNÍCH VOD

LIKVIDACE SPLAŠKOVÝCH ODPADNÍCH VOD LIKVIDACE SPLAŠKOVÝCH ODPADNÍCH VOD Ing. Stanislav Frolík, Ph.D. - katedra technických zařízení budov - 1 Obsah přednášky legislativa, pojmy zdroje znečištění ukazatele znečištění způsoby likvidace odpadních

Více

KANALIZAČNÍ ŘÁD STOKOVÉ SÍTĚ

KANALIZAČNÍ ŘÁD STOKOVÉ SÍTĚ KANALIZAČNÍ ŘÁD STOKOVÉ SÍTĚ obce Loděnice Vlastník kanalizace pro veřejnou potřebu: Obec Loděnice Husovo náměstí čp.4 267 12 Loděnice u Berouna Provozovatel kanalizace pro veřejnou potřebu: Zpracovatel

Více

Podniková norma PRE, PREdi a PREm OCHRANA VOD

Podniková norma PRE, PREdi a PREm OCHRANA VOD Strana: 1/8 Zpracoval: Marek Libotovský G 32 100 Bezpečnost práce a životní prostředí Schválil: 30. 4. 2015 Petra Holubcová vedoucí sekce G 32 000 Lidské zdroje, 28. 4. 2015 Milan Hampl ředitel PREdi,

Více

LELEKOVICE KANALIZAČNÍ ŘÁD. Kanalizační řád schválen:... datum, razítko a podpis schvalující organizace

LELEKOVICE KANALIZAČNÍ ŘÁD. Kanalizační řád schválen:... datum, razítko a podpis schvalující organizace LELEKOVICE KANALIZAČNÍ ŘÁD Vlastník kanalizace: Provozovatel kanalizace: Zpracovatel kanalizačního řádu: Vodoprávní úřad příslušný ke schválení kanalizačního řádu: Obec Lelekovice Lelekovice 75, 664 31

Více

OBEC Banín KANALIZAČNÍ

OBEC Banín KANALIZAČNÍ OBEC Banín KANALIZAČNÍ ŘÁD Listopad 2013 OBSAH 1. Titulní list kanalizačního řádu 2. Úvodní ustanovení kanalizačního řádu 2.1. Vybrané povinnosti pro dodržování kanalizačního řádu 2.2. Cíle kanalizačního

Více

ZAHRÁDKY KANALIZAČNÍ ŘÁD. pro oddílný kanalizační systém Zahrádky zakončený čistírnou odpadních vod Zahrádky

ZAHRÁDKY KANALIZAČNÍ ŘÁD. pro oddílný kanalizační systém Zahrádky zakončený čistírnou odpadních vod Zahrádky ZAHRÁDKY KANALIZAČNÍ ŘÁD pro oddílný kanalizační systém Zahrádky zakončený čistírnou odpadních vod Zahrádky ZAHRÁDKY KANALIZAČNÍ ŘÁD pro oddílný kanalizační systém Zahrádky zakončený čistírnou odpadních

Více

PROVOZNÍ ŘÁD KANALIZACE TĚŠETICE A ÚSTÍN

PROVOZNÍ ŘÁD KANALIZACE TĚŠETICE A ÚSTÍN PROVOZNÍ ŘÁD KANALIZACE SVAZKU OBCÍ TĚŠETICE A ÚSTÍN Listopad 2015 Stránka 1 Obsah Titulní list provozního řádu kanalizace... 4 Aktualizace a doplnění provozního řádu... 4 Úvodní ustanovení... 5 Projektová

Více

CHOTINĚVES KANALIZAČNÍ ŘÁD. pro oddílný kanalizační systém obce Chotiněves zakončený čistírnou odpadních vod Chotiněves

CHOTINĚVES KANALIZAČNÍ ŘÁD. pro oddílný kanalizační systém obce Chotiněves zakončený čistírnou odpadních vod Chotiněves CHOTINĚVES KANALIZAČNÍ ŘÁD pro oddílný kanalizační systém obce Chotiněves zakončený čistírnou odpadních vod Chotiněves Chotiněves KANALIZAČNÍ ŘÁD pro oddílný kanalizační systém obce Chotiněves zakončený

Více

Obec Olšany. Kanalizační řád. Obec Olšany. Provozovatel: Olšany, Olšany 66, 683 01 Rousínov IČ: 00368067. Ing. Tomáš Reli.

Obec Olšany. Kanalizační řád. Obec Olšany. Provozovatel: Olšany, Olšany 66, 683 01 Rousínov IČ: 00368067. Ing. Tomáš Reli. Obec Olšany Kanalizační řád Provozovatel: Obec Olšany Olšany, Olšany 66, 683 01 Rousínov IČ: 00368067 Vypracoval: Ing. Tomáš Reli Datum: září 2015 OBSAH 1. Titulní list kanalizačního řádu 2. Úvodní ustanovení

Více

KANALIZAČNÍ ŘÁD kanalizace pro veřejnou potřebu obce LIBOŠ a místní část KRNOV

KANALIZAČNÍ ŘÁD kanalizace pro veřejnou potřebu obce LIBOŠ a místní část KRNOV KANALIZAČNÍ ŘÁD kanalizace pro veřejnou potřebu obce LIBOŠ a místní část KRNOV Stránka 1 z 24 OBSAH 1. Titulní list 2. Záznamy o platnosti Kanalizačního řádu 3. Úvodní ustanovení Kanalizačního řádu 4.

Více

NAŘÍZENÍ VLÁDY č. 61 ze dne 29. ledna 2003. O b e c n á u s t a n o v e n í

NAŘÍZENÍ VLÁDY č. 61 ze dne 29. ledna 2003. O b e c n á u s t a n o v e n í NAŘÍZENÍ VLÁDY č. 61 ze dne 29. ledna 2003 o ukazatelích a hodnotách přípustného znečištění povrchových vod a odpadních vod, náležitostech povolení k vypouštění odpadních vod do vod povrchových a do kanalizací

Více

PDF vytvořeno zkušební verzí pdffactory www.fineprint.cz. Stokování

PDF vytvořeno zkušební verzí pdffactory www.fineprint.cz. Stokování Stokování Stokování Základní podmínka zajištění hygienických podmínek životního prostředí obyvatel především měst. Účelem je odvedení tekutých opadů pomocí soustavného stokového systému a jejich následná

Více

Kanalizační řád stokové sítě obce Rožnov

Kanalizační řád stokové sítě obce Rožnov KANALIZAČNÍ ŘÁD STOKOVÉ SÍTĚ OBCE ROŽNOV podle zákona č. 274/2001 Sb., o vodovodech a kanalizacích pro veřejnou potřebu a prováděcí vyhlášky č. 428/2001 Sb., k tomuto zákonu) Zpracovatel: VODA CZ SERVICE

Více

OBSAH. 2. Úvodní ustanovení kanalizačního řádu 2.1. Vybrané povinnosti pro dodržování kanalizačního řádu 2.2. Cíle kanalizačního řádu

OBSAH. 2. Úvodní ustanovení kanalizačního řádu 2.1. Vybrané povinnosti pro dodržování kanalizačního řádu 2.2. Cíle kanalizačního řádu á á Č Č č ířá É Í Ě ě í Ř í é ě é í č í ě í č í í ě í č í á í í í áě ě Čí í ž š ě ž í í ě í á í č í á š ě š Č ě á š ě Í Ť ě š ě Ž í š á í ú í á č á é ě ě á ť á í á ě í ě ší í á é í ě ě ě á á á í ě í ě

Více

KANALIZAČNÍ ŘÁD kanalizace pro veřejnou potřebu

KANALIZAČNÍ ŘÁD kanalizace pro veřejnou potřebu KANALIZAČNÍ ŘÁD kanalizace pro veřejnou potřebu Bavorovice, Munice, Purkarec (připojené části města Hluboká nad Vltavou) listopad 2014 výtisk č. 4 1 KANALIZAČNÍ ŘÁD Bavorovice, Munice,Purkarec Majitel

Více

KANALIZAČNÍ ŘÁD kanalizace pro veřejnou potřebu

KANALIZAČNÍ ŘÁD kanalizace pro veřejnou potřebu KANALIZAČNÍ ŘÁD kanalizace pro veřejnou potřebu města Lišov Červenec 2014 výtisk č. 1 KANALIZAČNÍ ŘÁD Lišov Majitel kanalizace pro veřejnou potřebu: město LIŠOV Kanalizační stoky - Identifikační číslo

Více

TITULNÍ LIST KANALIZAČNÍHO ŘÁDU

TITULNÍ LIST KANALIZAČNÍHO ŘÁDU Strana/celkem stran: 2/36 Vydání č.: 4 TITULNÍ LIST KANALIZAČNÍHO ŘÁDU Působnost tohoto kanalizačního řádu se vztahuje na vypouštění vod do kanalizační sítě pro veřejnou potřebu statutárního města Ostrava.

Více

Technické služby Nové Strašecí, s.r.o. Lipová 1172, 271 01 Nové Strašecí IČ: 27236846, DIČ: CZ27236846

Technické služby Nové Strašecí, s.r.o. Lipová 1172, 271 01 Nové Strašecí IČ: 27236846, DIČ: CZ27236846 Technické služby Nové Strašecí, s.r.o. Lipová 1172, 271 01 Nové Strašecí IČ: 27236846, DIČ: CZ27236846 VŠEOBECNÉ PODMÍNKY ODVÁDĚNÍ A ČIŠTĚNÍ ODPADNÍ VODY (Dále jen VOP) 1. Společná ustanovení 1. Pokud

Více

Výpis z kanalizačního řádu splaškové kanalizace

Výpis z kanalizačního řádu splaškové kanalizace Výpis z kanalizačního řádu splaškové kanalizace Základní právní normy určující existenci, předmět a vztahy plynoucí z kanalizačního řádu : - zákon č. 274/2001 Sb., o vodovodech a kanalizacích pro veřejnou

Více

KANALIZAČNÍ ŘÁD. stokové sítě průmyslové zóny Kladno - východ

KANALIZAČNÍ ŘÁD. stokové sítě průmyslové zóny Kladno - východ KANALIZAČNÍ ŘÁD stokové sítě průmyslové zóny Kladno - východ srpen 2013 REVIZE listopad 2013 Obsah: 1 Titulní list... 4 2 Úvodní ustanovení kanalizačního řádu... 5 2.1 Vybrané povinnosti pro dodržování

Více

Kanalizační řád veřejné kanalizace obce VELKÉ LOSINY

Kanalizační řád veřejné kanalizace obce VELKÉ LOSINY Šumperská provozní vodohospodářská společnost, a.s. Šumperk, Jílová 6, 787 01 Kanalizační řád veřejné kanalizace obce VELKÉ LOSINY ( místní část: Velké Losiny, Bukovice, Maršíkov ) Zpracovatel kanalizačního

Více

61/2003 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY

61/2003 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY Systém ASPI - stav k.7.0 do částky 80/0 Sb. a 34/0 Sb.m.s. Obsah a text 6/003 Sb. - poslední stav textu 6/003 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY ze dne 9. ledna 003 o ukazatelích a hodnotách přípustného znečištění povrchových

Více

DOKSY KANALIZAČNÍ ŘÁD

DOKSY KANALIZAČNÍ ŘÁD DOKSY KANALIZAČNÍ ŘÁD pro jednotný kanalizační systém Staré Splavy a oddílný kanalizační systém Doksy zakončený čistírnou odpadních vod Doksy Staré Splavy Doksy KANALIZAČNÍ ŘÁD pro jednotný kanalizační

Více

KANALIZACE KUNŠTÁT - SYCHOTÍN KANALIZAČNÍ ŘÁD. Objednatel: Město Kunštát, IČ 00280470

KANALIZACE KUNŠTÁT - SYCHOTÍN KANALIZAČNÍ ŘÁD. Objednatel: Město Kunštát, IČ 00280470 KANALIZACE KUNŠTÁT - SYCHOTÍN KANALIZAČNÍ ŘÁD Objednatel: Město Kunštát, IČ 00280470 Zpracovatel: Pöyry Environment a.s. Rozdělovník : Výtisk č.1 MěÚ Boskovice, odbor TOŽP Výtisk č.2 Město Kunštát, vodohospodářský

Více

Odbor životního prostředí Mírové náměstí 1, 341 01 Horažďovice tel.:+420 371 430 545, e-mail: vaskova@muhorazdovice.cz

Odbor životního prostředí Mírové náměstí 1, 341 01 Horažďovice tel.:+420 371 430 545, e-mail: vaskova@muhorazdovice.cz M Ě S T S K Ý Ú Ř A D Odbor životního prostředí Mírové náměstí 1, 341 01 Horažďovice tel.:+420 371 430 545, e-mail: vaskova@muhorazdovice.cz H O R A Ž Ď O V I C E Váš dopis č.j. / ze dne: Číslo jednací:

Více

B.1 ZÁKLADNÍ INFORMACE O OBCI (části obce - ZSJ)

B.1 ZÁKLADNÍ INFORMACE O OBCI (části obce - ZSJ) A. NÁZEV OBCE A.1 Značení dotčených částí obce (ZSJ) Kód části obce PRVK: Název části obce: Kód části obce PRVK: IČOB obce obce ÚIR: B. CHARAKTERISTIKA OBCE C. PODKLADY Dotazník k PRVK Informace OÚ Velichovky

Více

KANALIZAČNÍ ŘÁD CHOUSTNÍK PŘEDBOŘ, KAJETÍN. kanalizace pro veřejnou potřebu obce. a jeho částí. říjen 2013 výtisk č. 4

KANALIZAČNÍ ŘÁD CHOUSTNÍK PŘEDBOŘ, KAJETÍN. kanalizace pro veřejnou potřebu obce. a jeho částí. říjen 2013 výtisk č. 4 KANALIZAČNÍ ŘÁD kanalizace pro veřejnou potřebu obce CHOUSTNÍK a jeho částí PŘEDBOŘ, KAJETÍN říjen 2013 výtisk č. 4 KANALIZAČNÍ ŘÁD Choustník a jeho částí Předboř, Kajetín Majitel kanalizace pro veřejnou

Více

Vodovody a kanalizace Jablonné nad Orlicí, a.s. Slezská 350, 561 64 Jablonné nad Orlicí. Intenzifikace. čistírny odpadních vod Choceň

Vodovody a kanalizace Jablonné nad Orlicí, a.s. Slezská 350, 561 64 Jablonné nad Orlicí. Intenzifikace. čistírny odpadních vod Choceň Vodovody a kanalizace Jablonné nad Orlicí, a.s. Slezská 350, 561 64 Jablonné nad Orlicí Intenzifikace čistírny odpadních vod Choceň Údaje o čistírně odpadních vod a kanalizací pro veřejnou potřebu Choceň

Více

Semanín. B.1 ZÁKLADNÍ INFORMACE O OBCI (části obce - ZSJ)

Semanín. B.1 ZÁKLADNÍ INFORMACE O OBCI (části obce - ZSJ) A. NÁZEV OBCE Název části obce (ZSJ): Semanín Kód části obce PRVK: 3611.5301.078.01 Název obce: Semanín Kód obce (IČOB): 14715 (555240) Číslo ORP3 (ČSÚ): 1279 (5301) Název ORP3: Kód OPOU2 ČSÚ: 53011 Název

Více

Ralsko KANALIZAČNÍ ŘÁD

Ralsko KANALIZAČNÍ ŘÁD Ralsko KANALIZAČNÍ ŘÁD pro kanalizační systém části oe Hradčany - Sídliště zakončený ČOV Sigma Hradčany Vlastník kanalizae : Severočeská vodárenská společnost a.s. Teplice Přítkovská 16&', )1* *0 Teplice

Více

MIMOŇ KANALIZAČNÍ ŘÁD. pro jednotný kanalizační systém města Mimoň zakončený čistírnou odpadních vod

MIMOŇ KANALIZAČNÍ ŘÁD. pro jednotný kanalizační systém města Mimoň zakončený čistírnou odpadních vod MIMOŇ KANALIZAČNÍ ŘÁD pro jednotný kanalizační systém města Mimoň zakončený čistírnou odpadních vod Majitel kanalizace : Severočeská vodárenská společnost a.s. Teplice Přítkovská 16(), +1,,0 Teplice Dne

Více

- cílová kapacita ČOV dle BSK 5 7 040 EO - výhledové hydraulické zatížení 1 401 m 3 d -1

- cílová kapacita ČOV dle BSK 5 7 040 EO - výhledové hydraulické zatížení 1 401 m 3 d -1 4) Mnichovo Hradiště ČOV - intenzifikace Současný stav: Mechanicko-biologická čistírna odpadních vod čistí odpadní vody přiváděné jednotnou kanalizační sítí města Mnichovo Hradiště (6 575 obyvatel v roce

Více

Pozn: Přehledové mapky prezentují území celé obce, do které dotčená část obce spadá. B.1 ZÁKLADNÍ INFORMACE O OBCI (části obce - ZSJ)

Pozn: Přehledové mapky prezentují území celé obce, do které dotčená část obce spadá. B.1 ZÁKLADNÍ INFORMACE O OBCI (části obce - ZSJ) A. NÁZEV OBCE Název části obce (ZSJ): Běstovice Mapa A: Území obce Přehledová mapka Kód části obce PRVK: 3611.5314.004.01 Název obce: Běstovice Kód obce (IČOB): 00323 (553760) Číslo ORP3 (ČSÚ): 1252 (5314)

Více

integrované povolení

integrované povolení V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

KANALIZAČNÍ ŘÁD kanalizace pro veřejnou potřebu

KANALIZAČNÍ ŘÁD kanalizace pro veřejnou potřebu KANALIZAČNÍ ŘÁD kanalizace pro veřejnou potřebu obce Přední Výtoň květen 2013 výtisk č. 1 KANALIZAČNÍ ŘÁD PŘEDNÍ VÝTOŇ Majitel kanalizace pro veřejnou potřebu: obec Přední Výtoň Kanalizační stoky - Identifikační

Více

KANALIZAČNÍ ŘÁD STRÁŽNICE PETROV

KANALIZAČNÍ ŘÁD STRÁŽNICE PETROV Vodovody a kanalizace Hodonín, a.s. Purkyňova 2933/2, 695 11 Hodonín KANALIZAČNÍ ŘÁD STRÁŽNICE PETROV POZN. Toto je verze kanalizačního řádu určená ke zveřejnění na webových stránkách společnosti Vodovody

Více

KANALIZAČNÍ ŘÁD STOKOVÉ SÍTĚ OBCE PLÁSTOVICE

KANALIZAČNÍ ŘÁD STOKOVÉ SÍTĚ OBCE PLÁSTOVICE KANALIZAČNÍ ŘÁD STOKOVÉ SÍTĚ OBCE PLÁSTOVICE (podle zákona č. 274/2001 Sb., o vodovodech a kanalizacích pro veřejnou potřebu a prováděcí vyhlášky č. 428/2001 Sb., k tomuto zákonu) Chudenín 30, 340 22 Nýrsko

Více

Brandýs nad Orlicí. B.1 ZÁKLADNÍ INFORMACE O OBCI (části obce - ZSJ)

Brandýs nad Orlicí. B.1 ZÁKLADNÍ INFORMACE O OBCI (části obce - ZSJ) A. NÁZEV OBCE Název části obce (ZSJ): Brandýs nad Orlicí Kód části obce PRVK: 3611.5313.006.01 Název obce: Brandýs nad Orlicí Kód obce (IČOB): 00927 (579947) Číslo ORP3 (ČSÚ): 1287 (5313) Název ORP3: Ústí

Více

MORAVSKÝ KRUMLOV LIKVIDACE ODPADNÍCH VOD MĚSTSKÉ ČÁSTI POLÁNKA A ROKYTNÁ

MORAVSKÝ KRUMLOV LIKVIDACE ODPADNÍCH VOD MĚSTSKÉ ČÁSTI POLÁNKA A ROKYTNÁ MORAVSKÝ KRUMLOV LIKVIDACE ODPADNÍCH VOD MĚSTSKÉ ČÁSTI POLÁNKA A ROKYTNÁ Oznámení dle přílohy č. 3 k zákonu č. 100/2001 Sb., ze dne 20. února 2001 o posuzování vlivů na životní prostředí a o změně některých

Více

ROZHODNUTÍ. o vydání integrovaného povolení pro zařízení ČOV MESIT provozovatele MESIT reality spol. s r.o.

ROZHODNUTÍ. o vydání integrovaného povolení pro zařízení ČOV MESIT provozovatele MESIT reality spol. s r.o. Odbor životního prostředí a zemědělství oddělení hodnocení ekologických rizik MESIT reality spol. s r.o. Sokolovská 573 686 01 UHERSKÉ HRADIŠTĚ IDS: dtjmb5b datum 16. prosince 2015 oprávněná úřední osoba

Více

Rumburk, Varnsdorf KANALIZAČNÍ ŘÁD. pro jednotný kanalizační systém měst Rumburk a Varnsdorf zakončený čistírnou odpadních vod ve Varnsdorfu

Rumburk, Varnsdorf KANALIZAČNÍ ŘÁD. pro jednotný kanalizační systém měst Rumburk a Varnsdorf zakončený čistírnou odpadních vod ve Varnsdorfu Rumburk, Varnsdorf KANALIZAČNÍ ŘÁD pro jednotný kanalizační systém měst Rumburk a Varnsdorf zakončený čistírnou odpadních vod ve Varnsdorfu (podle zákona č. 2742 Sb., o vodovodec% a kanal&zacíc% pro veřejnou

Více

KANALIZAČNÍ ŘÁD kanalizace pro veřejnou potřebu

KANALIZAČNÍ ŘÁD kanalizace pro veřejnou potřebu KANALIZAČNÍ ŘÁD kanalizace pro veřejnou potřebu obce Horní Stropnice a připojených částí Dobrá voda a Hojná Voda Červen 2011 výtisk č. 1 KANALIZAČNÍ ŘÁD HORNÍ STROPNICE Majitel kanalizace pro veřejnou

Více

61_2003_Sb. 61/2003 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY. ze dne 29. ledna 2003

61_2003_Sb. 61/2003 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY. ze dne 29. ledna 2003 61/2003 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY ze dne 29. ledna 2003 o ukazatelích a hodnotách přípustného znečištění povrchových vod a odpadních vod, náležitostech povolení k vypouštění odpadních vod do vod povrchových a

Více

Česká Třebová. B.1 ZÁKLADNÍ INFORMACE O OBCI (části obce - ZSJ)

Česká Třebová. B.1 ZÁKLADNÍ INFORMACE O OBCI (části obce - ZSJ) A. NÁZEV OBCE Název části obce (ZSJ): Kód části obce PRVK: 3611.5301.013.01 Název obce: Kód obce (IČOB): 02175 (580031) Číslo ORP3 (ČSÚ): 1279 (5301) Název ORP3: Kód OPOU2 ČSÚ: 53011 Název OPOU2: A.1 Značení

Více

Kanalizační řád města Vyškova a obce Drnovice

Kanalizační řád města Vyškova a obce Drnovice OBSAH 1. TITULNÍ LIST KANALIZAČNÍHO ŘÁDU... 2 2. ÚVODNÍ USTANOVENÍ KANALIZAČNÍHO ŘÁDU... 4 2.1 Vybrané povinnosti pro dodržování kanalizačního řádu... 4 2.2 Cíle kanalizačního řádu... 5 3. POPIS ÚZEMÍ...

Více

Výňatek z Kanalizačního řádu stokové sítě - Oblast

Výňatek z Kanalizačního řádu stokové sítě - Oblast Výňatek z Kanalizačního řádu stokové sítě - Oblast Olomouc (podle zákona č. 274/2001 Sb., o vodovodech a kanalizacích pro veřejnou potřebu a prováděcí vyhlášky č. 428/2001 Sb., k tomuto zákonu -- v platném

Více

Janovičky. B.1 ZÁKLADNÍ INFORMACE O OBCI (části obce - ZSJ)

Janovičky. B.1 ZÁKLADNÍ INFORMACE O OBCI (části obce - ZSJ) A. NÁZEV OBCE Název části obce (ZSJ): Janovičky Kód části obce PRVK: 3611.5314.109.02 Název obce: Zámrsk Kód obce (IČOB): 19095 (581224) Číslo ORP3 (ČSÚ): 1252 (5314) Název ORP3: Kód OPOU2 ČSÚ: 53142 Název

Více

7/2003 Sb. VYHLÁŠKA. ze dne 19. prosince 2002. o vodoprávní evidenci

7/2003 Sb. VYHLÁŠKA. ze dne 19. prosince 2002. o vodoprávní evidenci 7/2003 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 19. prosince 2002 o vodoprávní evidenci Ministerstvo zemědělství ve spolupráci s Ministerstvem životního prostředí stanoví podle 19 odst. 2 zákona č. 254/2001 Sb., o vodách a

Více

VNITŘNÍ KANALIZACE 1.část

VNITŘNÍ KANALIZACE 1.část TECHNICKÁ ZAŘÍZENÍ BUDOV VNITŘNÍ KANALIZACE 1.část Ing. Zuzana Vyoralová, Ph.D. ( zuzana.vyoralova@fa.cvut.cz ) BIVŠ 23. února 2016 OBSAH PŘEDNÁŠKY : ZAŘIZOVACÍ PŘEDMĚTY TYPOLOGIE ODPADNÍ VODY PRINCIP

Více

NAŘÍZENÍ VLÁDY. ze dne 29. ledna 2003

NAŘÍZENÍ VLÁDY. ze dne 29. ledna 2003 61 NAŘÍZENÍ VLÁDY ze dne 29. ledna 2003 o ukazatelích a hodnotách přípustného znečištění povrchových vod a odpadních vod, náležitostech povolení k vypouštění odpadních vod do vod povrchových a do kanalizací

Více

HODONÍNSKÉ STANDARDY

HODONÍNSKÉ STANDARDY Vodovody a kanalizace Hodonín, a.s. Purkyňova 2, č.p. 2933, 696 11 Hodonín e-mail: vak@vak-hod.cz www.vak-hod.cz tel: 518 305 911, fax: 518 351 221 HODONÍNSKÉ STANDARDY - PRO KANALIZAČNÍ SÍŤ - Prosinec

Více

PODMÍNKY NAPOJENÍ VEŘEJNÁ SPLAŠKOVÁ KANALIZACE OBCE ROSTOKLATY

PODMÍNKY NAPOJENÍ VEŘEJNÁ SPLAŠKOVÁ KANALIZACE OBCE ROSTOKLATY PODMÍNKY NAPOJENÍ VEŘEJNÁ SPLAŠKOVÁ KANALIZACE OBCE ROSTOKLATY Vlastník a provozovatel kanalizace a ČOV: Obec Rostoklaty Rostoklaty 32, 281 71 Rostoklaty IČ: 00235709; DIČ: CZ00235709 Tel.: 321 672 721

Více

KANALIZAČNÍ ŘÁD ZTV Dolní Pěna - Velká strana

KANALIZAČNÍ ŘÁD ZTV Dolní Pěna - Velká strana KANALIZAČNÍ ŘÁD ZTV Dolní Pěna - Velká strana Prosinec 2014 1 KANALIZAČNÍ ŘÁD ZTV Dolní Pěna Velká strana Majitel kanalizace: Obec Dolní Pěna 377 01 Jindřichův Hradec Provozovatel kanalizace: Obec Dolní

Více

, v, PROVOZNI RAD. Krajská hygienická stanice Kraje Vysočina, Vrchlického 57, Jihlava

, v, PROVOZNI RAD. Krajská hygienická stanice Kraje Vysočina, Vrchlického 57, Jihlava , v, PROVOZNI RAD KANALIZACE URBANOV Schválil: Krajská hygienická stanice Kraje Vysočina, Vrchlického 57, Jihlava Datum: č. j. Platnost do: Zpracovatel: Jindřich Kaupa Urbanov: prosinec 2012 zástupce statutárního

Více

KANALIZAČNÍ ŘÁD PŘEŠTICE

KANALIZAČNÍ ŘÁD PŘEŠTICE KANALIZAČNÍ ŘÁD PŘEŠTICE Majitel veřejné kanalizace: město Přeštice Kanalizační stoky - Identifikační číslo majetkové evidence: 3210-735256-257125-3/1 Čistírna odpadních vod - Identifikační číslo majetkové

Více

obchodní oddělení Nitranská 418, 460 01 Liberec 1 482712925, /fax 482712942, 724100064

obchodní oddělení Nitranská 418, 460 01 Liberec 1 482712925, /fax 482712942, 724100064 obchodní oddělení Nitranská 418, 460 01 Liberec 1 482712925, /fax 482712942, 724100064 výroba Desná č.p. 142, 468 61 Desná v Jiz. horách /fax 483 383 497, 483 383 229, 602 101 663 OBSAH OBSAH... 1 ZÁKLADNÍ

Více

Choceň. B.1 ZÁKLADNÍ INFORMACE O OBCI (části obce - ZSJ)

Choceň. B.1 ZÁKLADNÍ INFORMACE O OBCI (části obce - ZSJ) A. NÁZEV OBCE Název části obce (ZSJ): Choceň Kód části obce PRVK: 3611.5314.034.01 Název obce: Choceň Kód obce (IČOB): 05197 (580350) Číslo ORP3 (ČSÚ): 1252 (5314) Název ORP3: Kód OPOU2 ČSÚ: 53141 Název

Více

Žamberk. B.1 ZÁKLADNÍ INFORMACE O OBCI (části obce - ZSJ)

Žamberk. B.1 ZÁKLADNÍ INFORMACE O OBCI (části obce - ZSJ) A. NÁZEV OBCE Název části obce (ZSJ): Žamberk Kód části obce PRVK: 3611.5315.108.01 Název obce: Žamberk Kód obce (IČOB): 19436 (581259) Číslo ORP3 (ČSÚ): 1261 (5315) Název ORP3: Žamberk Kód OPOU2 ČSÚ:

Více

CZ051. 3608.5104.0072 Bukovina u Čisté.0072.01 Bukovina u Čisté

CZ051. 3608.5104.0072 Bukovina u Čisté.0072.01 Bukovina u Čisté CZ051. 3608.5104.0072 Bukovina u Čisté.0072.01 Bukovina u Čisté identifikační číslo obce 01608 kód obce 01608 PODKLADY 1. Program rozvoje vodovodů a kanalizací okresu Semily, PIK Vítek, 2000 2. Územní

Více

ROZHODNUTÍ POVOLENÍ K NAKLÁDÁNÍ S VODAMI STAVEBNÍ POVOLENÍ

ROZHODNUTÍ POVOLENÍ K NAKLÁDÁNÍ S VODAMI STAVEBNÍ POVOLENÍ M Ě S T S K Ý Ú Ř A D B L A N S K O ODBOR ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ nám. Svobody 32/3, 678 01 Blansko Pracoviště: nám. Republiky 1316/1, 678 01 Blansko Svazek vodovodů a kanalizací měst a obcí 17.listopadu 14

Více

KANALIZAČNÍ ŘÁD STOKOVÉ SÍTĚ OBCE CHLUM

KANALIZAČNÍ ŘÁD STOKOVÉ SÍTĚ OBCE CHLUM KANALIZAČNÍ ŘÁD STOKOVÉ SÍTĚ OBCE CHLUM OBSAH 1. Titulní list kanalizačního řádu 2. Úvodní ustanovení kanalizačního řádu 2.1. Vybrané povinnosti pro dodržování kanalizačního řádu 2.2. Cíle kanalizačního

Více

Technická zpráva. SO 05 Dešťová kanalizace. ZEVO Závod na energetické využití odpadu Cheb. Vypracoval: Ing. Zbyněk Holešovský červen 2014

Technická zpráva. SO 05 Dešťová kanalizace. ZEVO Závod na energetické využití odpadu Cheb. Vypracoval: Ing. Zbyněk Holešovský červen 2014 Technická zpráva SO 05 Dešťová kanalizace ZEVO Závod na energetické využití odpadu Cheb Vypracoval: Ing. Zbyněk Holešovský červen 2014 Popis inženýrského objektu, jeho funkčního a technického řešení Dle

Více

JEŘEBÍ KANALIZAČNÍ ŘÁD. pro podtlakový kanalizační systém oe Jestřeí zakončený čistírnou odpadníh vod Staré Splavy

JEŘEBÍ KANALIZAČNÍ ŘÁD. pro podtlakový kanalizační systém oe Jestřeí zakončený čistírnou odpadníh vod Staré Splavy JEŘEBÍ KANALIZAČNÍ ŘÁD pro podtlakový kanalizační systém oe Jestřeí zakončený čistírnou odpadníh vod Staré Splavy Vlastník kanalizae : Severočeská vodárenská společnost a.s. Teplie Přítkovská 16%&, (1)

Více

ŽÁDOST O INTEGROVANÉ POVOLENÍ PROVOZU DLE ZÁKONA č. 76/2002 Sb. O INTEGROVANÉ PREVENCI (IPPC)

ŽÁDOST O INTEGROVANÉ POVOLENÍ PROVOZU DLE ZÁKONA č. 76/2002 Sb. O INTEGROVANÉ PREVENCI (IPPC) Severočeské vodovody a kanalizace a.s. Přítkovská 1689, 415 50 Teplice ŽÁDOST O INTEGROVANÉ POVOLENÍ PROVOZU DLE ZÁKONA č. 76/2002 Sb. O INTEGROVANÉ PREVENCI (IPPC) Městská čistírna odpadních vod Roztoky

Více

Posouzení ČOV Olešná

Posouzení ČOV Olešná Studie Posouzení ČOV Olešná Objednatel: Obec Olešná Olešná, čp. 8 269 01 Rakovník Vypracoval: Ing. Martin Fiala, Ph.D. Středočeské Vodárny a.s. U vodojemu 3085 272 80 KLADNO Únor 2015 Obsah Předmět a cíl

Více

KANALIZAČNÍ ŘÁD OKOVÉ ÍĚ MĚA HRÁDEK NAD NIOU

KANALIZAČNÍ ŘÁD OKOVÉ ÍĚ MĚA HRÁDEK NAD NIOU KANALIZAČNÍ ŘÁD OKOVÉ ÍĚ MĚA HRÁDEK NAD NIOU 1.1 OBAH 1.1 OBSAH... 2 2. TITULNÍ LIST KANALIZAČNÍHO ŘÁDU... 3 3. ÚVODNÍ USTANOVENÍ KANALIZAČNÍHO ŘÁDU... 4 3.1 VYBRANÉ POVINOSTI PRO DODRŽOVÁNÍ KANALIZAČNÍHO

Více

MASSAG, a.s. Povrchové úpravy Integrované povolení čj. MSK 170950/2006 ze dne 6. 3. 2007, ve znění pozdějších změn

MASSAG, a.s. Povrchové úpravy Integrované povolení čj. MSK 170950/2006 ze dne 6. 3. 2007, ve znění pozdějších změn V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

Bystřec. B.1 ZÁKLADNÍ INFORMACE O OBCI (části obce - ZSJ)

Bystřec. B.1 ZÁKLADNÍ INFORMACE O OBCI (části obce - ZSJ) A. NÁZEV OBCE Název části obce (ZSJ): Bystřec Kód části obce PRVK: 3611.5315.008.01 Název obce: Bystřec Kód obce (IČOB): 01675 (579971) Číslo ORP3 (ČSÚ): 1261 (5315) Název ORP3: Žamberk Kód OPOU2 ČSÚ:

Více

Šatavsko, svazek obcí Bratčice čp. 36, 664 67 Syrovice

Šatavsko, svazek obcí Bratčice čp. 36, 664 67 Syrovice Šatavsko, svazek obcí Bratčice čp. 36, 664 67 Syrovice právnická osoba zapsaná v rejstříku svazků, vedeného u Krajského úřadu Jihomoravského kraje v Registru zájmových sdružení právnických osob, pod registračním

Více

TECHNICKÉ UKAZATELE PRO PLÁN KONTROL JAKOSTI VOD V PRŮBĚHU VÝROBY PITNÉ VODY

TECHNICKÉ UKAZATELE PRO PLÁN KONTROL JAKOSTI VOD V PRŮBĚHU VÝROBY PITNÉ VODY Příloha č. 9 k vyhlášce č. 428/2001 Sb. TECHNICKÉ UKAZATELE PRO PLÁN KONTROL JAKOSTI VOD V PRŮBĚHU VÝROBY PITNÉ VODY ČÁST 1 MÍSTA ODBĚRŮ VZORKŮ V KONTROLNÍCH PROFILECH VODA S TECHNOLOGIÍ ÚPRAVY (ÚPRAVNA

Více

KANALIZAČNÍ ŘÁD STOKOVÉ SÍTĚ OBCE BŘEZOVICE

KANALIZAČNÍ ŘÁD STOKOVÉ SÍTĚ OBCE BŘEZOVICE KANALIZAČNÍ ŘÁD STOKOVÉ SÍTĚ OBCE BŘEZOVICE OBSAH 1. Titulní list kanalizačního řádu 2. Úvodní ustanovení kanalizačního řádu 2.1. Vybrané povinnosti pro dodržování kanalizačního řádu 2.2. Cíle kanalizačního

Více

MĚSTSKÝ ÚŘAD PŘÍBRAM ODBOR ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ

MĚSTSKÝ ÚŘAD PŘÍBRAM ODBOR ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ MĚSTSKÝ ÚŘAD PŘÍBRAM ODBOR ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ Tyršova 108, 261 19 Příbram I, tel: 318 402 211, fax: 318 631 014, e-mail: e-podatelna@pribram-city.cz ID datové schránky Města Příbram: 2ebbrqu, IČ: 00243132

Více

KANALIZAČNÍ ŘÁD kanalizace pro veřejnou potřebu

KANALIZAČNÍ ŘÁD kanalizace pro veřejnou potřebu KANALIZAČNÍ ŘÁD kanalizace pro veřejnou potřebu města Třeboň a místní části Holičky, Břilice červen 2014 výtisk č.1 1 KANALIZAČNÍ ŘÁD pro Třeboň, Holičky a Břilice Majitel kanalizace pro veřejnou potřebu:

Více