NOVÁ RADNICE PRO PRAHU 7 PORTFOLIO

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "NOVÁ RADNICE PRO PRAHU 7 PORTFOLIO"

Transkript

1 PORTFOLIO

2 ANOTACE PROJEKTU Revitalizace budovy pracuje s objemem, situací a členění daném stavebně technickými omezeními stávající stavby a ekonomickým stropem zadavatele. Požadavky zadavatele lze splnit pouze osazením nového pláště celé budovy, který pracuje s ortogonálními nepravidelně umístěnými panely a plochami prosklení. Terasovité střechy vrchních podlaží budou otevřeny provozu budovy, dojde k jejich částečnému ozelenění. Vnitřní organismus stavby respektuje původní jádra a vertikální komunikace. Dislokace funkcí vychází z prověřeného schématu dle potřeb komunikace s návštěvníky klienty úřadu.

3 AUTORSKÝ POPIS PROJEKTU Úvod Adaptace stávající budovy, pevně ukotvené v urbánní struktuře pražských Holešovic je velkou architektonickou výzvou. Podle názoru autorů, není ambicí objektu vytvořit pomyslný maják v roztříštěné zástavbě, tuto snahu výškově a objemově se prezentovat přebírá investiční výstavba v bezprostředním okolí jakkoli bývá po kostelu radnice historicky nejvýznamnější budovou v městské struktuře. a) Zdůvodnění zvoleného komplexního urbanisticko-architektonického řešení stavby Urbanistická situace stavby je jasně definovaná stávající budovou. Nachází se v uliční linii blokové zástavby z I.poloviny 20.století, která je dodnes doplňována a nahrazována. Bezprostředně navazující domy v uliční frontě jsou běžné, v nižší výškové hladině. Vlastní budova je stupňovitá s vrcholem v JZ rohu obrysu. Naproti tomu sestupující podlaží dosahuje minima v severovýchodním cípu stavby. Tato hmotová kompozice vytváří zajímavý efekt optického snížení při pohledu z ulice ze směru od Vltavy. Budova, která bude nově radnicí převezme klasické typologické atributy: výrazné hodiny na čelní fasádě, vlajkový vstupní portál a logo MČ Praha 7 na vrcholu objektu. Jedinou možnou exteriérovou prezentací stavby je fasádní plášť uliční průčelí a perspektivní, šikmé pohledy z ulice. Z tohoto důvodu je navržen nepravidelný pravoúhlý rastr pevných nestejně hlubokých panelů, jakoby prostřídaných neutrálním proskleným polem. Nuančně je plocha fasády prolomena lodžií. Dvůr za budovou, slouží a bude dále sloužit k odstavení vozidel, jeho kapacita je nedostatečná, proto pro návštěvníky MČ je uvažováno s parkovištěm umístěném v revitalizovaném areálu přes ulici. b) Popis konstrukčního řešení obvodového pláště Zásadním prvkem architektonického působení stavby i tepelně-technického charakteru budovy je fasádní plášť. Ortogonální fasádní panely s bělavým sklocementovým povrchem s velmi účinnou PUR pěnovou izolací budou zavěšeny na rastr ukotvený na stávající stropní desky. Mezi pevnými poli bude osazena modulová prosklená fasáda s pokovením pro omezení solárních zisků. Dojde k náhradě funkčních vrstev teras a střech, kde bude doplněna tepelná izolace a umístěna nová hydroizolační souvrství. Části teras budou osazeny extenzivní zelení a lokálně kontejnerovou zelení. Uvažované hodnoty tepleného odporu uvedených konstrukcí jsou uvedeny v energokoncepci stavby.

4 ENERGETICKÁ KONCEPCE POPIS SYSTÉMU ENERGETICKÉHO HOSPODÁŘSTVÍ Úvod pro efektivní využití všech domovních technologií bude osazen interaktivní systém MaR se sítí senzorů a řídících jednotek. Stav systému bude dále kontrolován operátory v technickém centru (velíně) spadajícím pod správu budovy. Je třeba si ale uvědomit že taková inteligentní budova ponese nároky na disciplínu uživatelů a profesionálnost pracovníků správy budovy. Popis systému vytápění Budova bude mít konvekční teplovodní vytápění, které bude prostřednictvím deskových otopných těles, podlahových či parapetních konvektorů zajišťovat tepelnou pohodu prostředí. Systém bude spolupracovat s větráním budovy prostřednictvím MaR. Nabízí se návrh topného systému s reverzním chodem, tedy místo topného media (teplé vody) bude topným systémem vedena chladná voda toto by bylo velmi účinné při dostatečném počtu tepelných čerpadel, nejvhodněji v systému voda-voda, viz. níže. Stávající teplovodní přípojka PT, s výměníkovou stanicí o kapacitě 1,19 GJ/rok, bude využita jako primární zdroj tepla pro vytápění a ohřev TVU, s možností předehřevu a dohřevu VZT okruhů. Dalším efektivním zdrojem tepla, zvláště pro přechodná období je využité tepelných čerpadel. Ta je možno v systému vzduch-voda umístit na střechu 9.NP či na střechu pomocného schodiště na úrovni 4.NP. Současný stav projektu neumožňuje rozhodnout od vhodnosti systému využití geotermální energie, tedy kapilárního využití energie země nebo prostřednictvím vrtů. To bude prověřeno. Ohřev TVU Ohřívače TVU budou centrální, napojení na výměníkovou stanici a topný systém budovy. Jako doplňkový ohřev lze osadit teplovodní kolektory pro ohřev TVU mimo topnou sezónu. Jako zálohaposílení bude využit přímotopný ohřev zásobníků elektrickou energií. Samozřejmostí jsou cirkulační okruhy TVU s inteligentním spínáním. Větrání Budova bude uměle větrána včetně zařízení termodynamické úpravy vzduchu klimatizace. Podstatou systému bude kvalitní zónování stavby a hospodaření s chladnou a přehřátou sekcí budovy. Napojení systému na vytápění je popsáno v bodě výše. Chlazení bude zajištěno chladící jednotkou na střeše budovy, nebude-li nalezeno vhodnější umístění výparníků. Pro chlazení vzduchu bude také možné využít médium z tepelných čerpadel a rozvodu UT. Bude prověřena možnost využití systému night-cooling. Nabízí se osazení sání při spodku severní fasády a výfuku navrchu budovy.

5 Je požadavkem uživatele možnost větrání okny, tento systém bude v nutné míře možno využít (spíše z psychologických důvodů). Na oknech budu spínací kontakty pro odpojení přívodu chladu do sekce při otevřeném okně. Osvětlení Denní osvětlení bude navrženo tak, aby nejen plnilo taxativní požadavky hyg. předpisů, ale aby bylo použitelné zvláště i při práci zaměstnanců úřadu. To si vyžádá osazení vnějších i vnitřních zastiňovacích elementů prosklených částí stavby. Zdroje umělého osvětlení budou úsporné, stmívatelné LED, RGBW a výbojky. Pro efektivní provoz celé silnoproudé elektroinstalace bude automatizovaný systém; zvláště v chodbách a veřejných prostorách, který bude schopen reagovat na přítomnost/nepřítomnost osob a menit tak potřebnou intenzitu osvětlení. Využití obnovitelných zdrojů Nejvíce vhodné se zdá osazení kaskády tepelných čerpadel, ta budou využita-navržena po prověření jejich možností a aplikace. Viz. bod Vytápění. Na volné plochy (střechy a terasy, podmíněně fasáda) je možno osadit solární kolektory, ty lze využít primárně pro ohřev TVU, variantně i pro vytápění. S fotovoltaickým systémem lze počítat v případě, že jej provozovatel vyhodnotí jako ekonomicky relevantní. FV lze umístit do fasádního pláště či na střechy a terasy. Pro snížení produkce odpadních vod, resp. efektivního využití vodních zdrojů je navržen systém hospodaření s šedou vodou, viz. níže. Předpokládané tepelněizolační parametry obálky budovy V souladu se zadáním soutěže, je uvažováno se splněním více než doporučených hodnot tepelného odporu obálky a celku stavby, tak aby PENB splnil klasifikaci B pro vytápění a chlazení. Vyšší hodnoty jsou ekonomicky neefektivní a provozně nereálné. Zadavateli se doporučuje v projektové přípravě a realizaci vyžadovat klasifikaci Leeds v úrovni Silver a výše. Základní orientační hodnoty prvků obálky budovy: Obvodový plášť plná část Fasádní panel s vnitřní rámovou konstrukcí a povrchem ze sklovláknité skořepiny, např.rieder. Tepelně izolační výplň z PUR pěny při tl. 200mm dosáhne Uw=0,15W/m2K, což je dvojnásobek normativního požadavku na tepelný odpor obvodového pláště. Obvodový plášť prosklení Modulová fasáda se skrytým rastrem a izolačním dvojsklem s IR ochranou, Uf=1,15W/m2K. S ohledem na požadavek zadavatele bude plášť obsahovat otvíravá křídla pro přirozené větrání přístupné z kancelářských místností.

6 Střešní plášť Nová skladba střech s klasickým pořadím vrstev, jednoplášťová s teplenou izolací z PPS, při tloušťce 250mm dosáhne Ur=0,18W/m2K, což je více než dvojnásobek normativního požadavku na tepelný odpor střešní konstrukce pláště. Hodnoty měrné spotřeby energie, které jsou požadovány v zadání soutěže, týkající se domovních technologií, bude možno ověřit až po jejich podrobném návrhu, odsouhlasení ekonomické náročnosti zadavatelem a náležité koordinaci. Schématický nákres vytáp. a nevytáp. zón budovy Pro udržení tepelné pohody prostředí je nutné zajistit v prostorách při nejvíce ochlazovaných plochách pláště budovy( fasád a střechy), ale například při slunečných dnech omezit vytápění oteplovaných fasád. Současně dojde k úpravě nastavení distribuce vzduchu pomocí VZT. V letních měsících je možno vhodným zónováním převádět energii (chlad) z chladnějších do teplejších prostor. Tedy např. ze suterénu a severu do vrcholu budovy Naproti tomu ve vnitřních prostorách, bez vlivu vnějšího prostředí bude teplota udržována tepelnou setrvačností a mísením vzduchu, není ji tedy třeba vytápět či chladit. Tento systém bude centrálně řízen při propojení všech energosystémů budovy (UT/VZT/Chl.). Princip slupky budovy je zobrazen níže, kde studená barva zobrazuje ochlazovaný/zahřívaný prostor, teplá pak neutrální. 1.PP ve své technologické části nebude vyžadovat vytápění z důvodu vl. produkce tepla, které je možno i rekuperovat.

7 Schéma ochlazovaných/zahřívaných a neutrálních prostor stavby. Schématický řez a půdorys. Popis hospodaření s vodou Použitá-znečištěná voda, která je obvykle odpadním médiem, může být podle svého stupně znečištění využita. Černá voda bude svedena přímo do kanalizační sítě. Naproti tomu šedou vodu lze po hrubém přečištění využít pro splachování WC. K tomuto bude sloužit primární rezervoár v 1.PP při hlavním instalačním jádru. U administrativní budovy nelze očekávat možnost energetického využité odpadní vody, pro předehřev jiného média formou ZZT. Dešťové vody, které jsou dnes odváděny do kanalizačního systému, bude možné jímat do sekundárního rezervoáru, ty lze použít k zalévání zeleně na terasách a balkonech a k doplnění primáru. Popis opatření snížení vlivu tzv. tepelného ostrova Neměnný objem budovy neumožňuje pracovat s objemovým faktorem tvaru objektu (A/V), ten je na neměnné hodnotě 0,2 m2/m3. Pro omezení vlivu tzv. městského tepleného ostrova je možno kromě dostatečného tepelného odporu obálky budovy a vhodné volby technologie vytápění/chlazení, omezit Albedo. Navržený plášť který má vysokou hodnotu tepelného odporu, navíc svým povrchem, který je velmi světlý a nepřiliž členitý, může Albedo dosáhnout hodnoty až 30%. Oproti okolní zástavbě, centrální části hl.m.prahy, kde je obvykle uvažováno s hodnotou okolo 10%. Střešní terasy budou doplněny pokryvnou a kontejnerovou zelení, ta rovněž přispěje k odclonění solárních zisků.

8 Navržená stavba, díky menšímu vyzařování tepla, v porovnání s běžnou výstavbou, omezí- resp. nepřispěje takovou měrou na oteplování městského centra.

9

10

11

12

13

14 Parametry stavby podklad č. 08 jednotka počet jednotek Výměra pozemku m Zastavěná plocha m2 626 Obestavěný prostor m HPP m Investiční náklady Plochy venkovní úpravy jednotka počet jednotek jednotková cena* cena celkem kpl Kč Kč Rekonstrukce stavební, včetně všech rozvodů a zabudovaného vybavení m Plocha užitková bez komunikací a technického vybavení - Pu m Kč Kč Plocha komunikací - Pk m Kč Kč Plocha technického vybavení - Ptv m Kč Kč Plochy fasády celkem m Lehký obvodový plášť LOP m Kč Kč Tězký obvodový plášt TOP m2 0 0 Kč 0 Kč Jiný m Kč Kč Plocha střechy a terasy m2 0 Střešní konstrukce nepochozí m Kč Kč Střešní konstrukce pochozí m Kč Kč Vegetační střešní konstrukce pochozí m Kč Kč TZB VZT, větraní a klimatizace kpl odhad Kč Kč systém inteligentní budovy (např. MaR, inteligentní elektroinstalace) kpl odhad Kč Kč výtahy kpl odhad Kč Kč ostatní technologie kpl odhad Kč Kč Pevně zabudovaný interiér Interiérové komplety kpl odhad Kč Kč kpl odhad Kč Kč Rezerva 6,00% Kč Investiční náklady celkem Kč * Uvést ceník stavebních prací, na základě kterého je stanovena cena, nebo popsat metodu pro stanovení jednotkové ceny Uvedené ceny jsou vytvořeny z adekvátních realizací adaptací investiční výstavby ve středních čechách. Vychází z položkových rozpočtů standardu ÚRS 2015.

Portfolio návrhu. Nová radnice pro Prahu 7 ANOT ACE AUTORSKY POPIS PROJEKTU. a) urbanisticko-architektonické řešení. Urbanismus.

Portfolio návrhu. Nová radnice pro Prahu 7 ANOT ACE AUTORSKY POPIS PROJEKTU. a) urbanisticko-architektonické řešení. Urbanismus. Portfolio návrhu Nová radnice pro Prahu 7 ANOT ACE Návrh přetváří stávající administrativní budovu na moderního reprezentanta transparentní státní správy. Dominantu radnici vtiskne symbolika nárožní věže

Více

Autorský popis objektu

Autorský popis objektu Anotace Architektonický výraz domu vychází ze samotné energetické koncepce. Fasáda jako živoucí stínící mechanismus. Zelená fasáda v podobě zavěšených truhlíků se zelení, stromy a keři osázených terasových

Více

Prostá: Compact, nikoli kámen. Dřevěná okna, nikoli hliníková. Jednoduchý vyzdívaný systém, nikoli sendvič. Bez klimatizace.

Prostá: Compact, nikoli kámen. Dřevěná okna, nikoli hliníková. Jednoduchý vyzdívaný systém, nikoli sendvič. Bez klimatizace. Anotace Radnice je úřadem městské části a sídlem rady města, deklaruje řád a demokracii. Není přepychovou budovou, která na první pohled upoutá svým leskem. Je tu pro všechny obyvatele, prostá, funkční

Více

NOVÁ RADNICE PRO PRAHU 7

NOVÁ RADNICE PRO PRAHU 7 NOVÁ RADNICE PRO PRAHU 7 ANOTACE PROJEKTU Motto projektu: méně je více Z hlediska strategie návrhu využíváme maximum z původních stavebních konstrukcí stavby. Osobnost domu z administrativní budovy na

Více

NOVÁ RADNICE PRO PRAHU 7

NOVÁ RADNICE PRO PRAHU 7 NOVÁ RADNICE PRO PRAHU 7 ARCHITEKTONICKÁ SOUTĚŽ O NÁVRH REKONSTRUKCE PORTFOLIO NÁVRHU 2016 NOVÁ RADNICE PRO PRAHU 7 2016, portfolio návrhu PORTFOLIO NÁVRHU OBSAHUJE: anotaci autorský popis projektu energetickou

Více

NOVÁ RADNICE PRO PRAHU 7

NOVÁ RADNICE PRO PRAHU 7 NOVÁ RADNICE PRO PRAHU 7 Anotace: Radnici pro 21. století chápeme jako otevřenou instituci, vstřícnou a přehlednou, poskytující společný prostor pro setkávání veřejnosti, státní správy a městské samosprávy.

Více

SIAL architekti a inženýři spol. s.r.o. Liberec

SIAL architekti a inženýři spol. s.r.o. Liberec Architektonická soutěž o návrh nové budovy Centra přírodovědných a technických oborů UJEP SIAL architekti a inženýři spol. s.r.o. Liberec U Besedy 414/8, Liberec III-Jeřáb, 460 07 Liberec IČ 183 81 481

Více

PORFOLIO NÁVRHU NOVÁ RADNICE PRO PRAHU 7

PORFOLIO NÁVRHU NOVÁ RADNICE PRO PRAHU 7 PORFOLIO NÁVRHU NOVÁ RADNICE PRO PRAHU 7 ANOTACE Naplňujeme skutečný význam slova VEŘEJNÁ STAVBA. Budova není sama o sobě institucí, nemá úřední hodiny, SLOUŽÍ zaměstnancům i veřejnosti. Má městotvorné

Více

Anenská Ves 24, k.ú. Hrádek u Krajkové [672254], p.č... 35709, Krajková Rodinný dům 320.31 0.92 126.04

Anenská Ves 24, k.ú. Hrádek u Krajkové [672254], p.č... 35709, Krajková Rodinný dům 320.31 0.92 126.04 Anenská Ves 24, k.ú. Hrádek u Krajkové [672254], p.č.... 35709, Krajková Rodinný dům 320.31 0.92 126.04 83.3 90.3 125 135 167 181 250 271 333 361 416 451 464 565 58.5 71.2 Software pro stavební fyziku

Více

Průkaz energetické náročnosti budovy podle vyhlášky 148/2007 Sb.

Průkaz energetické náročnosti budovy podle vyhlášky 148/2007 Sb. Průkaz energetické náročnosti budovy podle vyhlášky 148/2007 Sb. A Adresa budovy (místo, ulice, popisné číslo, PSČ): Účel budovy: Kód obce: Kód katastrálního území: Parcelní číslo: Vlastník nebo společenství

Více

Prostřednictvím pasáže objekt propojuje ulici, která je spojením s městem, a zahradu, určenou k

Prostřednictvím pasáže objekt propojuje ulici, která je spojením s městem, a zahradu, určenou k Anotace Prostřednictvím pasáže objekt propojuje ulici, která je spojením s městem, a zahradu, určenou k odpočinku a setkávání zaměstnanců a návštěvníků. Městská fasáda poskytuje kontakt s ulicí a zároveň

Více

interier Přehlednost

interier Přehlednost Anotace interier Přehlednost jasně definovaný vertikální střed domu s vnitřním atriem Útulná prosluněná atmosféra radnice s využitím členící zeleně Zónování na veřejnou a neveřejnou část exterier Rozdělení

Více

Staré náměstí 319, k.ú. Kynšperk nad Ohří [678627],... 357 51, Kynšperk nad Ohří Rodinný dům 507.39 0.77 224.32

Staré náměstí 319, k.ú. Kynšperk nad Ohří [678627],... 357 51, Kynšperk nad Ohří Rodinný dům 507.39 0.77 224.32 Staré náměstí 319, k.ú. Kynšperk nad Ohří [678627],... 357 51, Kynšperk nad Ohří Rodinný dům 507.39 0.77 224.32 74.7 90.7 112 136 149 181 224 272 299 363 374 453 411 496 92.2 111.2 Software pro stavební

Více

Energetická studie. pro program Zelená úsporám. Bytový dům. Breitcetlova 876 880. 198 00 Praha 14 Černý Most. Zpracováno v období: 2010-11273-StaJ

Energetická studie. pro program Zelená úsporám. Bytový dům. Breitcetlova 876 880. 198 00 Praha 14 Černý Most. Zpracováno v období: 2010-11273-StaJ Zakázka číslo: 2010-11273-StaJ Energetická studie pro program Zelená úsporám Bytový dům Breitcetlova 876 880 198 00 Praha 14 Černý Most Zpracováno v období: září 2010 1/29 Základní údaje Předmět posouzení

Více

ení spotřeby energie

ení spotřeby energie 1.3 Zhodnocení výchozího stavu Energetická bilance Kontrola stávaj vajících ch údajů: vstupy paliv a energie, změnu stavu zásob z paliv prodej energie fyzickým a právnickým osobám provozní ukazatele zdroje

Více

T:257810072,736771783 Kralupy nad Vltavou část projektu - Vytápění cizek_tzb@volny.cz. F1.4a VYTÁPĚNÍ TECHNICKÁ ZPRÁVA

T:257810072,736771783 Kralupy nad Vltavou část projektu - Vytápění cizek_tzb@volny.cz. F1.4a VYTÁPĚNÍ TECHNICKÁ ZPRÁVA Stavba : STAVEBNÍ ÚPRAVY, PŘÍSTAVBA A NÁSTAVBA OBJEKTU Č.P. 139 Místo stavby : st.p.č. 189, k.ú. Kralupy nad Vltavou Stupeň projektu : DOKUMENTACE PRO PROVÁDĚNÍ STAVBY ( DPS ) Vypracoval : PARÉ Č. Ing.Vladimír

Více

Snížení energetické náročnosti objektu základní školy ve městě Rajhrad včetně výměny zdroje vytápění. Projektová dokumentace pro výměnu zdroje tepla

Snížení energetické náročnosti objektu základní školy ve městě Rajhrad včetně výměny zdroje vytápění. Projektová dokumentace pro výměnu zdroje tepla Snížení energetické náročnosti objektu základní školy ve městě Rajhrad včetně výměny zdroje vytápění Projektová dokumentace pro výměnu zdroje tepla Stupeň dokumentace: Dokumentace pro Výběr Zhotovitele

Více

A1. Průvodní a technická zpráva architektonická a stavební část A2. Průvodní zpráva - návrh zeleně A3. Propočet nákladů

A1. Průvodní a technická zpráva architektonická a stavební část A2. Průvodní zpráva - návrh zeleně A3. Propočet nákladů OBSAH část A textová část A1. Průvodní a technická zpráva architektonická a stavební část A2. Průvodní zpráva - návrh zeleně A3. Propočet nákladů část B výkresová část B 01. Situace - stávající stav +

Více

KAPUCÍNSKÁ 214/2 PRAHA 1

KAPUCÍNSKÁ 214/2 PRAHA 1 PROVOZNĚ TECHNICKÁ STUDIE REKONSTRUKCE PŮDNÍHO PROSTORU KAPUCÍNSKÁ 214/2 PRAHA 1 číslo pare 15 Praha únor 2010 obsah: Textová část Průvodní a technická zpráva Výkresová část č. výkresu název měřítko formát

Více

PRŮKAZ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BUDOVY rodinný dům, Třeboc 83, 270 54 parc. č. 103 dle Vyhl. 148/2007 Sb

PRŮKAZ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BUDOVY rodinný dům, Třeboc 83, 270 54 parc. č. 103 dle Vyhl. 148/2007 Sb PRŮKAZ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BUDOVY rodinný dům, Třeboc 83, 270 54 parc. č. 103 dle Vyhl. 148/2007 Sb Zadavatel: Lukáš Kubín, Žerotínova 1144/40, Praha 3, 130 00 Energetický auditor: ING. PETR SUCHÁNEK,

Více

a) Zdůvodnění zvoleného komplexního urbanisticko-architektonického řešení stavby

a) Zdůvodnění zvoleného komplexního urbanisticko-architektonického řešení stavby a) Zdůvodnění zvoleného komplexního urbanisticko-architektonického řešení stavby Urbanisticko-architektonické řešení stavby Hmoty budov sledují svým podélným průběhem směr vrstevnic. Přirozeně tak reagují

Více

A. IDENTIFIKAČNÍ ČÁST B. PROJEKTOVÁ ČÁST

A. IDENTIFIKAČNÍ ČÁST B. PROJEKTOVÁ ČÁST A. IDENTIFIKAČNÍ ČÁST Název stavby: PŘESTAVBA OBJEKTU KLÍNEC ČP 138 Místo stavby: Klínec 138, 252 10 Mníšek pod Brdy, okres Praha - západ Stavba na pozemcích: p.č. St. 270, 529/2 Katastrální území: Investor

Více

ENERGETICKÝ AUDIT. ENERGETICKY VĚDOMÁ MODERNIZACE PANELOVÉ BUDOVY CHABAŘOVICKÁ 1321 1321 --1326 Praha 8 BUDOV A BUDOV

ENERGETICKÝ AUDIT. ENERGETICKY VĚDOMÁ MODERNIZACE PANELOVÉ BUDOVY CHABAŘOVICKÁ 1321 1321 --1326 Praha 8 BUDOV A BUDOV ENERGETICKÝ AUDIT ENERGETICKY ENERGETICKY VĚDOMÁ VĚDOMÁ MODERNIZACE MODERNIZACE ENERGETICKÉHO ENERGETICKÉHO HOSPODÁŘSTVÍ HOSPODÁŘSTVÍ A BUDOV BUDOV ENERGETICKY VĚDOMÁ MODERNIZACE PANELOVÉ BUDOVY CHABAŘOVICKÁ

Více

BUDOVY. Bytový dům Okružní p.č. 372, Slaný 274 01

BUDOVY. Bytový dům Okružní p.č. 372, Slaný 274 01 PRŮKAZ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BUDOVY (dle vyhl. č. 78/2013 Sb. o energetické náročnosti budovy) Bytový dům Okružní p.č. 372, Slaný 274 01 Předkládá: Ing. Pavel KOLOUCH oprávnění MPO č. 0999 E: kolouch.pavel@atlas.cz

Více

GENNET, RTCH DPS. Obsah

GENNET, RTCH DPS. Obsah Obsah dokumentace počet A4 Technická zpráva 8 Specifikace materiálu 4 Výkresy: 101 01 Půdorys 1.NP 12 102 02 Půdorys 2.NP 12 103 03 Půdorys 3.NP 12 104 04 Půdorys 4.NP 12 105 05 Půdorys 5.NP 12 06 Schema

Více

Projektová dokumentace pro oblast podporyinstalace solárně termických panelů pro ohřev teplé vody

Projektová dokumentace pro oblast podporyinstalace solárně termických panelů pro ohřev teplé vody Projektová dokumentace pro oblast podporyinstalace solárně termických panelů pro ohřev teplé vody 1. Technická zpráva: Datum : 11/.2013 autorizovaný inženýr č.1003613 Údaje o stavbě: Název stavby: Dům

Více

Protokol k průkazu energetické náročnosti budovy

Protokol k průkazu energetické náročnosti budovy Protokol k průkazu energetické náročnosti budovy (1) Protokol a) identifikační údaje budovy Adresa budovy (místo, ulice, číslo, PSČ): Účel budovy: BYTOVÝ DŮM NA p.č. 2660/1, 2660/5. 2660/13, k.ú. ČESKÉ

Více

hlavní vstup bezbariérový

hlavní vstup bezbariérový Portfolio Anotace Navrhujeme radnici otevřenou, aktivní a vstřícnou. Bez povyšování se nad občany. tojí v ulici jako ostatní domy. V parteru je však natolik otevřená, že vytváří v ulici v podstatě živý

Více

Praktická aplikace metodiky hodnocení energetické náročnosti budov ŠKOLA. PŘÍLOHA 4 protokol průkazu energetické náročnosti budovy

Praktická aplikace metodiky hodnocení energetické náročnosti budov ŠKOLA. PŘÍLOHA 4 protokol průkazu energetické náročnosti budovy Příloha č. 4 k vyhlášce č. xxx/26 Sb. Protokol pro průkaz energetické náročnosti budovy a) Identifikační údaje budovy Adresa budovy (místo, ulice, číslo, PSČ): ZŠ Dušejov, č.p. 8, 88 Účel budovy: základní

Více

PRŮKAZ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BUDOVY rodinný dům, Mařenice č.p. 16, č.p. 21 (okr. Česká Lípa) parc. č. st. 128/1, 128/2 dle Vyhl.

PRŮKAZ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BUDOVY rodinný dům, Mařenice č.p. 16, č.p. 21 (okr. Česká Lípa) parc. č. st. 128/1, 128/2 dle Vyhl. PRŮKAZ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BUDOVY rodinný dům, Mařenice č.p. 16, č.p. 21 (okr. Česká Lípa) parc. č. st. 128/1, 128/2 dle Vyhl. 148/2007 Sb Zadavatel: Vypracoval: František Eis Dubická 1804, Česká Lípa,

Více

MĚSTSKÝ ÚŘAD VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ Soudní 1221 757 01 Valašské Meziříčí www.valasskemezirici.cz

MĚSTSKÝ ÚŘAD VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ Soudní 1221 757 01 Valašské Meziříčí www.valasskemezirici.cz MĚSTSKÝ ÚŘAD VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ Soudní 1221 757 01 Valašské Meziříčí www.valasskemezirici.cz ODBOR STAVEBNÍHO ŘÁDU Tomáš Zajíc Kelč 159 756 43 Kelč Ing. Miroslava Zajícová Kladeruby 144 756 43 Kelč Naše

Více

SEZNAM PŘÍLOH TECHNICKÁ ZPRÁVA

SEZNAM PŘÍLOH TECHNICKÁ ZPRÁVA SEZNAM PŘÍLOH poř. č. název formát A4 01.04.01 Seznam příloh a technická zpráva 14 01.04.02 Tabulky místností 13 01.04.03 Tabulky zařízení 4 01.04.04 Tabulky požárních klapek 5 01.04.05 Půdorys 1.PP 15

Více

Obr. č. 1: Rodinný dům Litoměřice, jižní fasáda, slunolam nad okny před instalací solárních panelů

Obr. č. 1: Rodinný dům Litoměřice, jižní fasáda, slunolam nad okny před instalací solárních panelů PŘÍKLAD 12 Název stavby: Návrh domu: Projekt VZT systému Atrea: Projektant/dodavatel: Rodinný dům Litoměřice ing. arch. Pavel Šmelhaus, ing. arch. Kateřina Rottová Petra Nosková Wolf System spol. s r.o.

Více

TZB - VZDUCHOTECHNIKA

TZB - VZDUCHOTECHNIKA VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ FAKULTA STAVEBNÍ JIŘÍ HIRŠ, GÜNTER GEBAUER TZB - VZDUCHOTECHNIKA MODUL BT02-08 KLIMATIZACE STUDIJNÍ OPORY PRO STUDIJNÍ PROGRAMY S KOMBINOVANOU FORMOU STUDIA TZB Vzduchotechnika,

Více

Praktická aplikace metodiky hodnocení energetické náročnosti budov RODINNÝ DŮM. PŘÍLOHA 4 protokol průkazu energetické náročnosti budovy

Praktická aplikace metodiky hodnocení energetické náročnosti budov RODINNÝ DŮM. PŘÍLOHA 4 protokol průkazu energetické náročnosti budovy Příloha č. 4 k vyhlášce č. xxx/26 Sb. Protokol pro průkaz energetické náročnosti budovy a) Identifikační údaje budovy Adresa budovy (místo, ulice, číslo, PSČ): Rodinný dům Účel budovy: Rodinný dům Kód

Více

Snížení energetické náročnosti budovy TJ Sokol Mšeno instalace nového zdroje vytápění Výměna zdroje tepla

Snížení energetické náročnosti budovy TJ Sokol Mšeno instalace nového zdroje vytápění Výměna zdroje tepla Snížení energetické náročnosti budovy TJ Sokol Mšeno instalace nového zdroje vytápění Výměna zdroje tepla Zodpovědný projektant: Ing. Luboš Knor Vypracoval: Ing. Daniela Kreisingerová Stupeň dokumentace:

Více

Česká komora autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě. ROZDÍLOVÁ ZKOUŠKA k autorizaci podle zákona č. 360/1992 Sb.

Česká komora autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě. ROZDÍLOVÁ ZKOUŠKA k autorizaci podle zákona č. 360/1992 Sb. Česká komora autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě ROZDÍLOVÁ ZKOUŠKA k autorizaci podle zákona č. 360/1992 Sb. 2015 Rozdílová zkouška k autorizaci podle zákona č. 360/1992 Sb. OBSAH Úvod...

Více

MěÚ Vejprty, Tylova 870/6, 431 91 Vejprty

MěÚ Vejprty, Tylova 870/6, 431 91 Vejprty 1. Úvodní část 1.1 Identifikační údaje Zadavatel Obchodní jméno: Statutární zástupce: Identifikační číslo: Bankovní spojení: Číslo účtu: MěÚ Vejprty, Tylova 87/6, 431 91 Vejprty Gavdunová Jitka, starostka

Více

Výměna zdroje vytápění v objektu základní školy v městysu Ostrovu Macochy. Projektová dokumentace pro výměnu zdroje tepla

Výměna zdroje vytápění v objektu základní školy v městysu Ostrovu Macochy. Projektová dokumentace pro výměnu zdroje tepla Výměna zdroje vytápění v objektu základní školy v městysu Ostrovu Macochy Projektová dokumentace pro výměnu zdroje tepla Stupeň dokumentace: Dokumentace pro Výběr Zhotovitele (DVZ) v rozsahu Dokumentace

Více

PRŮKAZ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BUDOVY rodinný dům, Hraničná parc. č. 12/4 (67) dle Vyhl. 148/2007 Sb

PRŮKAZ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BUDOVY rodinný dům, Hraničná parc. č. 12/4 (67) dle Vyhl. 148/2007 Sb PRŮKAZ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BUDOVY rodinný dům, Hraničná parc. č. 12/4 (67) dle Vyhl. 148/2007 Sb Zadavatel: Jiří a Markéta Matějovic Energetický auditor: ING. PETR SUCHÁNEK, PH.D. energetický auditor

Více

Průkaz energetické náročnosti budovy. Bytový dům Dolákova 551 553

Průkaz energetické náročnosti budovy. Bytový dům Dolákova 551 553 Průkaz energetické náročnosti budovy dle zákona č. 406/2000 Sb. a vyhlášky č. 78/2013 Sb. Bytový dům Dolákova 551 553 Dolákova 551 553, 181 00 Praha 8 Doložení stávajícího stavu energetické náročnosti

Více

PRŮVODNÁ ZPRÁVA. Urbanistické řešení

PRŮVODNÁ ZPRÁVA. Urbanistické řešení PRŮVODNÁ ZPRÁVA Identifikační údaje Název: Obytný soubor na ul. Pastviny v Brně - Komíně Místo: Brno - Komín, ul. Pastviny Rozloha řešeného území: 2,1 ha Urbanistické řešení Kontext lokality Řešené území

Více

VZDUCHOTECHNIKA. Venkovní +32-15

VZDUCHOTECHNIKA. Venkovní +32-15 VZDUCHOTECHNIKA A. Úvod Tato část dokumentace řeší na úrovní PROJEKTU PRO STAVEBNÍ POVOLENÍ splnění nezbytných hygienických podmínek z hlediska vnitřního prostředí stavby a instalované technologie se zázemím

Více

REKONSTRUKCE VYTÁPĚNÍ ZŠ A TĚLOCVIČNY LOUČOVICE

REKONSTRUKCE VYTÁPĚNÍ ZŠ A TĚLOCVIČNY LOUČOVICE REKONSTRUKCE VYTÁPĚNÍ ZŠ A TĚLOCVIČNY LOUČOVICE Objekt Základní školy a tělocvičny v obci Loučovice Loučovice 231, 382 76 Loučovice Stupeň dokumentace: Dokumentace pro výběr zhotovitele (DVZ) Zodpovědný

Více

ZMĚNA ZDROJŮ CHLADU ARCHIVNÍHO AREÁLU

ZMĚNA ZDROJŮ CHLADU ARCHIVNÍHO AREÁLU Příloha Výzvy k podání nabídky veřejné zakázky Projektová dokumentace - Rekonstrukce chladícího systému AA Chodovec ZMĚNA ZDROJŮ CHLADU ARCHIVNÍHO AREÁLU Hlavním důvodem k změně zdrojů chladu v Archivním

Více

A.jpg D O M O V S E Z V L Á Š T N Í M R E Ž I M E M T U R N O V. s t á v a j í c í m u d o m o v u d ů c h o d c ů

A.jpg D O M O V S E Z V L Á Š T N Í M R E Ž I M E M T U R N O V. s t á v a j í c í m u d o m o v u d ů c h o d c ů A.jpg D O M O V S E Z V L Á Š T N Í M R E Ž I M E M T U R N O V a r c h i t e k t o n i c k á s t u d i e p ř í s t a v b y k e s t á v a j í c í m u d o m o v u d ů c h o d c ů ing.arch. Zdeněk Sláma,

Více

RODINNÝ DŮM S PROVOZOVNOU

RODINNÝ DŮM S PROVOZOVNOU RODINNÝ DŮM S PROVOZOVNOU Drahkov, p.p.č. 576/68, k.ú. Kvítkov u Modlan Dokumentace pro stavební povolení investor Liudmila Ovchinnikova 1.PRŮVODNÍ ZPRÁVA 2.SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA / 2 OBSAH : 1. PRŮVODNÍ

Více

T E C H N I C K Á Z P R Á V A

T E C H N I C K Á Z P R Á V A P15 P126 REKONSTRUKCE INTERIÉRŮ ADMINISTRATIVNÍ BUDOVY C BRNO, ŠUMAVSKÁ 519/36, VZT, CHL, VYT, ZTI DOKUMENTACE PRO VÝBĚR DODAVATELE Z.č. D.1.4.c.101-00 Počet stran: 17+9 T E C H N I C K Á Z P R Á V A D1.

Více

I. ORGANIZAČNÍ PROBLEMATIKA

I. ORGANIZAČNÍ PROBLEMATIKA Investor: Roli,Vojtík, Procházka, Pígl Projektant: - Zhotovitel: Sluše, Novák, Kalina, Vráblík den hod Příští kontrolní den bude - na základě dohody s TDI Bylo projednáno: 1 21.09.11 2 21.09.11 3 21.09.11

Více

CONTRACTIS project / building / engineering consultancy

CONTRACTIS project / building / engineering consultancy CONTRACTIS project / building / engineering consultancy Základní technické posouzení budovy Objekt: U Průhonu 1516/32 U Průhonu 1516/32, 170 00 - Holešovice, Česká republika Objekt: U Průhonu 1338/38 U

Více

PRŮKAZ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BUDOVY rodinný dům, Horosedly parc. č. st. 26 dle Vyhl. 148/2007 Sb

PRŮKAZ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BUDOVY rodinný dům, Horosedly parc. č. st. 26 dle Vyhl. 148/2007 Sb PRŮKAZ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BUDOVY rodinný dům, Horosedly parc. č. st. 26 dle Vyhl. 148/2007 Sb Zadavatel: Anna Polívková, Pečice 65, 262 31 Příbram Energetický auditor: ING. PETR SUCHÁNEK, PH.D. energetický

Více

B. TECHNICKÁ ZPRÁVA A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA ARCHITEKTONICKO STAVEBNÍ ČÁST. Identifikační údaje stavby. Dvoupodlažní rodinný dům o jedné bytové jednotce

B. TECHNICKÁ ZPRÁVA A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA ARCHITEKTONICKO STAVEBNÍ ČÁST. Identifikační údaje stavby. Dvoupodlažní rodinný dům o jedné bytové jednotce Identifikační údaje stavby Stavba : A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA Dvoupodlažní rodinný dům o jedné bytové jednotce Místo stavby: Obec Vrané nad Vltavou, okres Praha západ Kraj Středočeský B. TECHNICKÁ ZPRÁVA ARCHITEKTONICKO

Více

Kompetenční centrum Kuřim kód zakázky: 077-10-20-3

Kompetenční centrum Kuřim kód zakázky: 077-10-20-3 OBSAH: 1. ZADÁNÍ PROJEKTU... 2 2. PODKLADY... 2 2.1. Výkresová dokumentace... 2 2.2. Průzkum... 2 3. TEPELNÉ ZTRÁTY A POTŘEBA TEPLA... 2 3.3. Klimatické poměry... 2 3.4. Vnitřní výpočtové teploty:... 2

Více

499/2006 Sb. VYHLÁŠKA. o dokumentaci staveb

499/2006 Sb. VYHLÁŠKA. o dokumentaci staveb 499/2006 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 10. listopadu 2006 o dokumentaci staveb Ministerstvo pro místní rozvoj stanoví podle 193 zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon): 1 Úvodní

Více

SEZNAM PŘÍLOH. D.1.5.1. Seznam příloh a technická zpráva 8 A4. D.1.5.2. Půdorys stávající kotelny 1:50 2 A4

SEZNAM PŘÍLOH. D.1.5.1. Seznam příloh a technická zpráva 8 A4. D.1.5.2. Půdorys stávající kotelny 1:50 2 A4 SEZNAM PŘÍLOH D.1.5.1. Seznam příloh a technická zpráva 8 A4 D.1.5.2. Půdorys stávající kotelny 1:50 2 A4 D.1.5.3. Půdorys nového objektu 1.NP 1:50 6 A4 D.1.5.4. Půdorys nového objektu 2.NP 1:50 8 A4 D.1.5.5.

Více

Technická specifikace - oprava rozvaděčů ÚT

Technická specifikace - oprava rozvaděčů ÚT Příloha č. 2 k č.j.: VS 18/004/001/2014-20/LOG/500 Technická specifikace - oprava rozvaděčů ÚT Stávající stav Vytápění a rozdělení objektu Funkčně je objekt rozdělen na tři části označené A, B a C. Objekt

Více

Integrace solárních soustav do bytových domů Bořivoj Šourek

Integrace solárních soustav do bytových domů Bořivoj Šourek Integrace solárních soustav do bytových domů Bořivoj Šourek Siemens, s.r.o., Building Technologies Ústav techniky prostředí Fakulta strojní, ČVUT v Praze Solární tepelné soustavy pro BD Typy solárních

Více

Rekonstrukce bytového domu v Dubňanech projekt a zkušenosti z užívání domu

Rekonstrukce bytového domu v Dubňanech projekt a zkušenosti z užívání domu "Budovy s takmer nulovou potrebou energie fikcia alebo blízka budúcnosť?" Rekonstrukce bytového domu v Dubňanech projekt a zkušenosti z užívání domu Zdeněk Kaňa Ing. arch. David Vašíček Martin Jindrák

Více

Obsah: 1. Úvod. 2. Přehled vzduchotechnických zařízení. 3. Technické řešení. 4. Protihluková opatření. 5. Požární opatření. 6. Požadavky na profese

Obsah: 1. Úvod. 2. Přehled vzduchotechnických zařízení. 3. Technické řešení. 4. Protihluková opatření. 5. Požární opatření. 6. Požadavky na profese Obsah: 1. Úvod 2. Přehled vzduchotechnických zařízení 3. Technické řešení 4. Protihluková opatření 5. Požární opatření. 6. Požadavky na profese 7. Tepelné izolace a nátěry 8. Závěr 1. Úvod Tato dokumentace

Více

POROVNÁNÍ VODNÍCH KLIMATIZAČNÍCH SYSTÉMŮ Z HLEDISKA SPOTŘEBY ENERGIE

POROVNÁNÍ VODNÍCH KLIMATIZAČNÍCH SYSTÉMŮ Z HLEDISKA SPOTŘEBY ENERGIE 19. Konference Klimatizace a větrání 21 OS 1 Klimatizace a větrání STP 21 POROVNÁNÍ VODNÍCH KLIMATIZAČNÍCH SYSTÉMŮ Z HLEDISKA SPOTŘEBY ENERGIE Vladimír Zmrhal ČVUT v Praze, Fakulta strojní, Ústav techniky

Více

York Z Á K L A D N Í P O P I S R O D I N N É H O D O M U ARCHITEKTONICKÉ, FUNKČNÍ A DISPOZIČNÍ ŘEŠENÍ IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE

York Z Á K L A D N Í P O P I S R O D I N N É H O D O M U ARCHITEKTONICKÉ, FUNKČNÍ A DISPOZIČNÍ ŘEŠENÍ IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Z Á K L A D N Í P O P I S R O D I N N É H O D O M U York IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Developer projektu Skala Invest Group s.r.o. Sídlo společnosti Na Zámecké 11, 140 00 Praha 4-Nusle Tel.fax +420 241 742 654

Více

PRŮKAZ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BUDOVY

PRŮKAZ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BUDOVY PRŮKAZ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BUDOVY PODLE VYHLÁŠKY č. 78/2013 Sb. BYTOVÝ DŮM Machuldova 597/12, 142 00 Praha 4 Energetický specialista: Ing. Jan Kvasnička ČKAIT 0300688, AT pozemní stavby MPO č. oprávnění:

Více

Akce : Stupeň: PMS PÍSEK - ÚPRAVA STÁVAJÍCÍCH PROSTOR PRO POTŘEBY STŘEDISKA PMS Dokumentace pro provedení stavby Datum: Květen 2015 Část : F1.4c - VZDUCHOTECHNIKA TECHNICKÁ ZPRÁVA OBSAH : 1) ÚVOD 2) TECHNICKÝ

Více

Zpráva o probíhajících a připravovaných rekonstrukcích č. 3-2015

Zpráva o probíhajících a připravovaných rekonstrukcích č. 3-2015 Zpráva o probíhajících a připravovaných rekonstrukcích č. 3-2015 Výtahy Naše postřehy k provozu výtahů zaznamenávané na nástěnce v recepci domu či zaslané mailem výboru jsou předávány koordinátorovi pro

Více

DOMOV PRO SENIORY NA VÝTONI

DOMOV PRO SENIORY NA VÝTONI DIPLOMOVÁ PRÁCE DOMOV PRO SENIORY NA VÝTONI Jiří Jeřábek České vysoké učení technické v Praze, Fakulta architektury Thákurova 9, Praha 6 - Dejvice PŘEDPOKLÁDANÝ POHYB PĚŠÍCH PŮVODNĚ NOVĚ ARCHIV DOKUMENTACE

Více

ENERGIS 92, s.r.o. DPS. ATELIER SAEM, s.r.o. Energis 92, s.r.o. SAEM, s.r.o. FIRMY ATELIER SAEM, s.r.o. INVESTOR. Vypracoval:

ENERGIS 92, s.r.o. DPS. ATELIER SAEM, s.r.o. Energis 92, s.r.o. SAEM, s.r.o. FIRMY ATELIER SAEM, s.r.o. INVESTOR. Vypracoval: SAEM, s.r.o. FIRMY ATELIER SAEM, s.r.o. INVESTORA. DATUM PODPIS INVESTOR Kubrova 31 ARCHITEKT ATELIER SAEM, s.r.o. Na Mlejnku 6/1012, 147 00 Praha 4 t: +420 223 001 670 info@saem.cz www.saem.cz ENERGIS

Více

1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE

1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE REKONSTRUKCE BYTU NA HUTÍCH STUPEŇ DSP TECHNICKÁ ZPRÁVA-VYTÁPĚNÍ OBSAH 1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE... 1 2. ÚVOD... 1 3. VÝCHOZÍ PODKLADY... 2 4. VÝPOČTOVÉ HODNOTY KLIMATICKÝCH POMĚRŮ... 2 5. TEPELNÁ BILANCE...

Více

Pivovar Hotel Na Rychtě

Pivovar Hotel Na Rychtě NÁZEV STAVBY : PIVOVAR HOTEL NA RYCHTĚ MÍSTO STAVBY : UL. KLÁŠTERNÍ 75/9, ÚSTÍ NAD LABEM CENTRUM INVESTOR : TRADE FINANCE, s.r.o., Vinohradská 164/2279, 130 00 Praha 3 PROJEKČNÍ STUPEŇ : DOKUMENTACE K

Více

Portfolio návrhu NOVÁ RADNICE PRO PRAHU 7

Portfolio návrhu NOVÁ RADNICE PRO PRAHU 7 Portfolio návrhu NOVÁ RADNICE PRO PRAHU 7 ANOTACE Bydlíme v tradičním činžovním domě, kde nejsou žádné systémy chlazení ani větrání. Budova má úzká a vysoká okna, která zajišťují dostatek světla, ale propustí

Více

STAVEBNÍ ODDĚLENÍ S t a v e b n í ú ř a d O Z N Á M E N Í

STAVEBNÍ ODDĚLENÍ S t a v e b n í ú ř a d O Z N Á M E N Í M Ě S T S K Ý Ú Ř A D R A S P E N A V A STAVEBNÍ ODDĚLENÍ S t a v e b n í ú ř a d Raspenava, Fučíkova 421, tel. 482 360 451 Stavebník: Jana Čápová, nar. 24. 6. 1976, Luční 68E, 464 01 Raspenava PŘEDMĚT

Více

Obsah: 1) Identifikační údaje. 2) Souhrnná zpráva. Zadání:

Obsah: 1) Identifikační údaje. 2) Souhrnná zpráva. Zadání: Sportovní hala Hodkovice nad Mohelkou Architektonická studie 4/2016 Obsah: 1) Identifikační údaje 2) Souhrnná zpráva 3) Situace 1:500 4) Půdorys 1.NP, řez 1:200 5) Půdorys 2.NP 1:200 6) Pohledy 1:200 7-8)

Více

Zpráva o energetickém auditu Zdravotní středisko, Rohle

Zpráva o energetickém auditu Zdravotní středisko, Rohle Zpráva o energetickém auditu Zdravotní středisko, Rohle Snížení energetické náročnosti objektu zdravotního střediska v obci Rohle Vypracováno podle 9 zákona č. 406/2000 Sb. O hospodaření energií, ve znění

Více

DOKUMENTACE VĚTRACÍCH A KLIMATIZAČNÍCH SYSTÉMŮ

DOKUMENTACE VĚTRACÍCH A KLIMATIZAČNÍCH SYSTÉMŮ Kontrola klimatizačních systémů 6. až 8. 6. 2011 Praha DOKUMENTACE VĚTRACÍCH A KLIMATIZAČNÍCH SYSTÉMŮ Vladimír Zmrhal ČVUT v Praze, Fakulta strojní, Ústav techniky prostředí Technická 4, 166 07 Praha 6

Více

PRŮKAZ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BUDOVY

PRŮKAZ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BUDOVY www.budovyprukaz.cz PRŮKAZ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BUDOVY Bytový dům Ohradní 1357/41, 140 00 Praha PODLE VYHLÁŠKY č. 78/2013 Sb. www.budovyprukaz.cz Zodpovědný projektant: Ing. Jan Kvasnička ČKAIT 0300688,

Více

PÍSEMNÁ ZPRÁVA O ENERGETICKÉM AUDITU

PÍSEMNÁ ZPRÁVA O ENERGETICKÉM AUDITU PÍSMNÁ PRÁVA O NRGTICKÉM AUDITU MATŘSKÁ ŠKOLA DUBIC DUBIC 79, 4 2 DUBIC Vypracoval: PRO KO-POINT, s.r.o.; Ing. Jaromír Štancl Číslo oprávnění: 765 PRO KO POINT, s.r.o. Datum: 1/213 PRO KO-POINT s.r.o.

Více

ŘADOVÝ DŮM R07. Rezidenční čtvrť Botanica IV (RD 07 233)

ŘADOVÝ DŮM R07. Rezidenční čtvrť Botanica IV (RD 07 233) ŘADOVÝ DŮM R07 (RD 07 33) tel.: 96 331 611 fax: 96 331 68 D0 D01 D03 D07 D08 D04 R01 D09 D10 R0 D05 D06 R03 R04 R05 R06 R07 R08 R09 R10 R11 R1 RODINNÝ D ŮM Užitná plocha Plocha teras Plocha balkonu Velikost

Více

Podíl dodané energie připadající na [%]: Větrání 0,6 06.04.2020. Jméno a příjmení : Ing. Jan Chvojka. Osvědčení č. : 0440

Podíl dodané energie připadající na [%]: Větrání 0,6 06.04.2020. Jméno a příjmení : Ing. Jan Chvojka. Osvědčení č. : 0440 PRŮKAZ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BUDOVY Typ budovy, místní označení: novostavba rodinného domu Adresa budovy: bytová zástavba Nová Cihelna Celková podlahová plocha A c : 158.3 m 2

Více

Regulační plán TISEM - SEVER

Regulační plán TISEM - SEVER Regulační plán TISEM - SEVER I. NÁVRH A. TEXTOVÁ ČÁST Objednatel: Obec Tisem Regulační plán Tisem - Sever Dílčí projekt: Urbanistické a souhrnné řešení Odpovědný projektant, Ing.arch. Miroslav Tůma I.

Více

OD NÁPADU K VÝROBKU ANEB APLIKOVANÝ VÝZKUM V PRAXI

OD NÁPADU K VÝROBKU ANEB APLIKOVANÝ VÝZKUM V PRAXI OD NÁPADU K VÝROBKU ANEB APLIKOVANÝ VÝZKUM V PRAXI Doc. Ing. Aleš Rubina, Ph.D., Ing. Pavel Uher, Ing. Olga Rubinová, Ph.D. Vysoké učení technické v Brně, Fakulta stavební, Ústav technických zařízení budov,

Více

Nízkoenergetický dům EPS, Praha východ

Nízkoenergetický dům EPS, Praha východ PŘÍKLAD 19 Název stavby: Generální projektant: Investor, uživatel: Nízkoenergetický dům EPS, Praha východ Ing. arch. Josef Smola Soukromá osoba, postaveno s podporou Sdružení EPS v ČR Realizace: červen

Více

Řešení pro cihelné zdivo. Navrhujeme nízkoenergetický a pasivní dům

Řešení pro cihelné zdivo. Navrhujeme nízkoenergetický a pasivní dům Řešení pro cihelné zdivo Navrhujeme nízkoenergetický a pasivní dům Řešení pro cihelné zdivo Úvod Nízkoenergetický a pasivní cihlový dům Porotherm Moderní dům s ověřenými vlastnostmi Při navrhování i realizaci

Více

Důvodová zpráva (DZ)

Důvodová zpráva (DZ) Důvodová zpráva (DZ) Smlouva o poskytování energetických služeb se zaručeným výsledkem (určených veřejnému zadavateli) (dále jen Smlouva ) Verifikační zpráva a dodatky ke Smlouvě Zastupitelstvo statutárního

Více

Obr. č. 1: Pasivní domy Koberovy jihovýchodní pohled

Obr. č. 1: Pasivní domy Koberovy jihovýchodní pohled PŘÍKLAD 7 Název stavby: Soubor pasivních rodinných domů Koberovy Návrh domu, autor koncepce: ing. Petr Morávek CSc. Spoluautoři: prof. ing. Jan Tywoniak CSc., arch. J. Kořínek, ing. arch. T. Koumar, ing.

Více

OBSAH : 1 ) Úvod 2 ) Vstupní údaje 3 ) Stanovení parametr VZT za ízení 4 ) Popis koncepce projektu 5 ) M

OBSAH : 1 ) Úvod 2 ) Vstupní údaje 3 ) Stanovení parametr VZT za ízení 4 ) Popis koncepce projektu 5 ) M Obsah dokumentace : 1 ) Technická zpráva 2 ) Technická specifikace Výkaz výměr 3 ) Výkresová dokumentace K-01 KLIMATIZACE ČÁSTEČNÝ PŮDORYS 1.NP A STŘECHY OBSAH : 1 ) Úvod 2 ) Vstupní údaje 3 ) Stanovení

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA VZDUCHOTECHNIKA. KLIMAKOM, spol. s r.o., Brno ING. PETER PODOLIAK. Ing. Peter Podoliak. Zámecká 4 643 00 Brno Chrlice

TECHNICKÁ ZPRÁVA VZDUCHOTECHNIKA. KLIMAKOM, spol. s r.o., Brno ING. PETER PODOLIAK. Ing. Peter Podoliak. Zámecká 4 643 00 Brno Chrlice TECHNICKÁ ZPRÁVA VZDUCHOTECHNIKA KLIMAKOM spol. s r.o. Ing. Peter Podoliak Zámecká 4 643 00 Brno Chrlice Strana: 1(5) Obsah 1 Úvod 3 2 Vstupní parametry 3 2.1 Místo stavby, popis objektu..............................

Více

Průkaz energetické náročnosti budovy podle vyhlášky 148/2007 Sb.

Průkaz energetické náročnosti budovy podle vyhlášky 148/2007 Sb. Průkaz energetické náročnosti budovy podle vyhlášky 148/2007 Sb. A Identifikační údaje budovy Adresa budovy (místo, ulice, popisné číslo, PSČ): Nová Karolína Ostrava, Objekt 1.B.006 Blok u Galerijní třídy

Více

Administrativní budova a školicí středisko v energeticky pasivním standardu

Administrativní budova a školicí středisko v energeticky pasivním standardu Administrativní budova a školicí středisko v energeticky pasivním standardu? Představení společnosti Vznik společnosti r. 1992 Počet zaměstnanců 50 Centrum pasivního domu (CPD) Moravskoslezského energetického

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA - VYTÁPĚNÍ

TECHNICKÁ ZPRÁVA - VYTÁPĚNÍ D.1.4.d.1.1 TECHNICKÁ ZPRÁVA - VYTÁPĚNÍ Akce: PASÁŽ A NOVOSTAVBA KOMUNIKAČNÍHO JÁDRA DOMU Č. 49, JAROMĚŘ Objekt: Část: Vypracoval: Archívní číslo: Jaroměř Kavárna Vytápění Ing. Jiří Hájek P13P138 Datum:

Více

ÚZEMNÍ STUDIE LOKALITY RUPRECHTICE - KRAKONOŠOVA

ÚZEMNÍ STUDIE LOKALITY RUPRECHTICE - KRAKONOŠOVA ÚZEMNÍ STUDIE LOKALITY RUPRECHTICE - KRAKONOŠOVA zadavatel: MAGISTRÁT MĚSTA LIBERCE Odbor Hlavního Architekta zpracovatel: Ing.arch.Vojtěch Šrut autorizovaný architekt, ČKA 03 458 Albrechtická 69, 460

Více

Snížení energetické náročnosti objektů Základní školy Pelechovská v Železném Brodě. Souhrnná technická zpráva

Snížení energetické náročnosti objektů Základní školy Pelechovská v Železném Brodě. Souhrnná technická zpráva Vypracoval: Ing. Bohuslava Švejdová Design 4 - projekty staveb, s.r.o., Trávnice 902, 511 01 Turnov Vedoucí projektu: Ing. Petr Schlesinger Odp. projektant: Ing. Petr Schlesinger Investor: Město Železný

Více

Společný předpis. Podmínky pro připojení na soustavu centralizovaného zásobování teplem pro město Štětí

Společný předpis. Podmínky pro připojení na soustavu centralizovaného zásobování teplem pro město Štětí Společný předpis Podmínky pro připojení na soustavu centralizovaného zásobování teplem pro město Štětí 2015 Obsah 1. Dodavatel tepla 2. Účel připojovacích podmínek (PP) 3. Pojmy a zkratky 4. Popis soustavy

Více

EKOLINE 1237. 209.7 m 2. 4 500 000 Kč 2 470 000 Kč 26 870 Kč EUROLINE 2012. 5 151.4 m 2 768.6 m 3

EKOLINE 1237. 209.7 m 2. 4 500 000 Kč 2 470 000 Kč 26 870 Kč EUROLINE 2012. 5 151.4 m 2 768.6 m 3 EKOLINE 1237 4 00 000 Kč 2 470 000 Kč 114 m 2 7686 m 3 114 m 2 909 m 2

Více

Dům je navržen jako jednopodlažní přízemní dům s plochou střechou členěný na 3 celky, které je možno upravovat dle měnících se potřeb rodiny.

Dům je navržen jako jednopodlažní přízemní dům s plochou střechou členěný na 3 celky, které je možno upravovat dle měnících se potřeb rodiny. Porotherm dům 2015 Bydlení ve vatě OBSAH: TEXTOVÁ ČÁST str.1-8 GRAFICKÁ ČÁST str. 9-21 : situace, půdorys 1.NP, pohled severní, pohled jižní, pohled východní a západní, řez podélný, půdorys stropní konstrukce,

Více

PŘEDMĚT: TECHNICKÉ POŽADAVKY 1.10 PROJEKT: NOVÁ RADNICE PRAHY 12 KLIENT: MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 DATUM VYDÁNÍ: 12.2.2016 PŘÍPRAVIL:

PŘEDMĚT: TECHNICKÉ POŽADAVKY 1.10 PROJEKT: NOVÁ RADNICE PRAHY 12 KLIENT: MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 DATUM VYDÁNÍ: 12.2.2016 PŘÍPRAVIL: PŘEDMĚT: TECHNICKÉ POŽADAVKY 1.10 PROJEKT: NOVÁ RADNICE PRAHY 12 KLIENT: MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 DATUM VYDÁNÍ: 12.2.2016 PŘÍPRAVIL: TOMÁŠ FETTERS, TOMÁŠ BYRTUS EDIFICE construction & consulting, s.r.o. Návršní

Více

K L J O. ± 0.000 = 206,50 m.n.m.

K L J O. ± 0.000 = 206,50 m.n.m. I K L H M G J O N ± 0.000 = 206,50 m.n.m. VÝŠKOVÝ SYSTÉM Bpv A4 DPS - 01.VCH 12/2013 DPS 01 VCH 1-A TECHNICKÁ ZPRÁVA "DOB CENTRUM" DOBŘICHOVICE Strana :1 "DOB CENTRUM" DOBŘICHOVICE PROJEKT PRO PROVEDENÍ

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA DOSTAVBA SEKCE OPTIKY - SLOVANKA. Atelier EGIS spol.s.r.o. Projektování a p íprava staveb Na Boti i5, Praha 10 106 00

TECHNICKÁ ZPRÁVA DOSTAVBA SEKCE OPTIKY - SLOVANKA. Atelier EGIS spol.s.r.o. Projektování a p íprava staveb Na Boti i5, Praha 10 106 00 Atelier EGIS spol.s.r.o. Projektování a p íprava staveb Na Boti i5, Praha 10 106 00 I O: 28375327 Tel.: Fax: e-mail: 272 769 786 272 773 116 info@egis.cz Investor: Místo stavby: Stavba: Profese: Fyzikální

Více

Obnovitelné zdroje energie Otázky k samotestům

Obnovitelné zdroje energie Otázky k samotestům ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE Fakulta stavební Obnovitelné zdroje energie Otázky k samotestům Ing. Michal Kabrhel, Ph.D. Praha 2011 Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti

Více

PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE

PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE Revel s.r.o. Dubno 127, 261 01 Příbram Telefon, fax : 318628697, 318541905 Gen.projektant : Akce : Obsah : Investor : Ing. Václav Ureš, Mariánské údolí 126, 261 01 Příbram II Kanalizace a vodovod Hostomice

Více

m4 architekti s. r. o.

m4 architekti s. r. o. Architektonická soutěž o návrh nové budovy Centra přírodovědných a technických oborů UJEP m4 architekti s. r. o. Dejvická 306/9, 160 00 Praha 6 Dejvice IČ 275 94 874 m4 architekti pro svůj návrh zvolili

Více