Tržní řád farmářského trhu Bruntál

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Tržní řád farmářského trhu Bruntál"

Transkript

1 Tržní řád farmářského trhu Bruntál Farmářské tržiště Farmářské trž i ště je především potravinovým trhem. Je to vymezený prostor, umožňuj ící prodej a poskytování služeb (dále jen "tržiště"), kde mohou především farmáři nebo jejich rodinní pří slušn íci, event. jiní, jimi určení prodejci (dále jen "prodejci") prodávat v tržním řádem stanovený čas své výrobky, rovněž stanovené tržním řádem. Prodejní místo/stánek Prodejní místo/stánek musí být na vhodném, trvale viditelném mí stě označeno jménem a příjmením, p o p řípadě obchodní firmou prodejce - fyzické osoby, nebo názvem popřípadě obchodní firmou u prodejce - právnické osoby a id e ntifikačním čí s lem prodejce. Prodejce je povinen dodržovat tržní řád a obsadit pouze takové prodejní místo/stánek, které mu bylo př i děleno. Prodejce je povinen prodejní místo/stánek udržovat v čistotě a dobrém technickém stavu. Provozu trhu je vyhrazeno nám. Míru v Bruntále. Toalety pro prodejce j sou k dispozici v Slovenské ulici - veřejné WC. v Cistota a bezpečnost Při prodeji zboží a poskytování služeb na tržišti jsou prodejci povinni: a) dodržovat zásady osobní č i stoty a udržovat pracovní od ěv v či s totě, b) zab ezpečovat zde trval ý a řádný úklid, udržovat čistotu s tánků, prodej ních míst i míst pro nakládku a vykládku zboží a dočasných skladových prostor, c) k prodeji a nabídce zboží používat prodejní zaří ze n í zhotovená ze zdravo tně nezávadného a dobře č istite lného materiálu, d) č e rstvé ovoce, zeleninu, brambory a lesní plody dovézt před nabízením k prodeji již oč i š tě né a zbavené n epotřebných čás tí a zeminy, e) osobními vozidly lze parkovat pouze v prostoru určeném správcem v souladu s místní úpravou provozu na pozemních komunikacích na základ ě pří slušného povolení, resp. výjimky, které udě lí prodejci správce. f) potravinářsk é odpady, nepoživatelné vedlejší produkty a jiný odpad musí být odstrrul.ován z prostor, kde se nachází potraviny, co nejrychleji, aby nedocházelo k jejich hromadění a musí se ukládat do uzavíratelných nádob nebo jiných vhodných odklízecích sys témů.

2 Prodejní sortiment Na tržišti se mohou prodávat výrobky z regionálních farem, tedy výpěstky a chovy pocházející z regionální - moravskoslezské produkce. O prodeji zboží jiného charakteru nebo z ostatních regionů ČR, eventuelně z příhraničních oblastí rozhoduje správce. Z široké a možné nabídky výrobků uvádíme jako nejvhodnější sortiment: čerstvé ovoce a zelenina, brambory, byliny a koření, květiny a sazenice, med, vejce, chléb a pečivo, koláče, perníky, domácí moučníky, cukrářské výrobky, mošty a džusy, sirupy, džemy a marmelády, uzeniny, maso, drůbež, víno, pivo, destiláty ale i rukodělné nebo řemeslné výrobky, košíky, apod. Mohou se také prodávat živé ryby včetně souvisejících služeb, jako zabití, kuchání, filetování apod., maso, výrobky z masa, drůbež a ryby mohou být též tepelně zpracované. Potraviny rostlinného původu, které budou na farmářských trzích uváděny do oběhu, nabízeny k prodeji, musí splňovat požadavky na bezpečnost a jakost dle platných právních předpisů ČR a musí být dodrženy hygienické požadavky Potravinář s kého "PATERA'' Státní zemědělské a potravinářské inspekce. Státní zemědělská a potravinářská inspekce, inspektorát v Olomouci, Pavelkova 13 (SZPI) dozoruje trhy konané na místě schváleném obcí. Potraviny živočišného původu musí být prodávány pouze v souladu s platnými hygienickými normami ČR a desaterem Státní veterinární správy k prodej i na farmářských trzích: Práva správce Správce dbá na dodržování tržního řádu. Správce si vyhrazuje právo posoudit prodejní sortiment a případně nevhodný sortiment nebo jeho část z prodeje vyloučit, o důvodu vyloučení vytvoří písemný záznam, jehož jednu kopii předá prodejci, jehož sortiment vyloučil. Otevírací doba tržiště Prodejní dny na nám. Míru v Bruntále jsou středa od 8:00 do 18:00 hodin, v závislosti na denním světle. Pokud si prodejce rezervoval prodejní stánek/místo a do 8:30 jej neobsadí, má správce právo takovýto prodejní stánek/místo poskytnout jinému prodejci. Povinnost prodejce Prodejce se prodejem zavazuje, že prodávané zboží na Farmářském trhu Bruntál pochází od fatmáře nebo výrobce potravin, který garantuje původ prodávaného zboží z vlastních zdrojů a je schopen tento původ při prodeji prokázat. Farmáře může při prodeji zastupovat jeho rodinný příslušník, nebo osoba, s kterou má farmář uzavřenou smlouvu nebo písemné pověření.

3 Prodejci jsou povinni dodržovat ustanovení tohoto tržního řádu a zákona o živnostenském podnikání, pokud se na ně vztahuje. Prodejce je povinen na vyžádání vydat kupujícímu doklad o zaplacení podle platných předpis ů ČR. Všichni prodejci jsou povinni dodržovat ustanovení zákona o zemědělství, zákona o potravinách v platném znění, hygienické a veterinární předpisy. Doprava a parkování Vj ezd na nám. Míru v Bruntále bude bez omezení umožněn pouze v 6:00-8:30 hodin a v 15:00-18:00 hodin ve středy, mimo tuto dobu pouze za účelem zásobování, kdy může vozidlo setrvat na náměstí pouze dobu nezbytnou pro vyložení a naložení zboží. Parkování prodejců je možné na všech parkovištích v Bruntále. Každé vozidlo prodejce musí být v iditelně označeno příslušným povolením, které prodejci vydá správce, který vede evidenci vydaných povolení. Ostatní Prodejce je zodpovědný za veškeré škody, které vzniknou v souvislosti s jeho činností. Prodejní stánek/místo bude předáno prodejci k dispozici ve stavu pl ně způsobilém k určeném u účelu. Každá osoba (spotřebitel, farmář, prodejce, inspektor), která se domnívá, že došlo č i dochází k prodeji zboží v rozporu s "Tržním řádem Farmářského trhu Bruntál" (např. zboží ev i dentně nepochází z farmy a je nakoupené ve velkoskladu atd.) má právo upozornit na tento stav správce trž i ště. Správce tržiště je povinen ne prodl eně zajistit nápravu. Tento Tržní řád farmářského trhu Bruntál byl schválen Radou města Bruntálu dne , usnesením č /52RM/2013. Správce tržiště: JUNG - INDUSTRYs.r.o., Obecní 130/6,74773 Opava - Vavrovice, IČ: Pověřená osoba správcem: Robert Landkaš, tel. : V Bruntále dne Ing. Petr Rys, MBA starosta měs ta V Bruntále dne "Provozovatel" V Bruntále dne "Prodejce"

4 Desatero farmářských trhů DESATERO STÁTNÍ VETERINÁRNÍ SPRÁVY K, ",, PRODEJI NA FARMARSKYCH TRZICH 1) Chovatelé mohou prodávat produkty zvířat z vlastního chovu, které nebyly získány ve schváleném a registrovaném, popřípadě jen registrovaném výrobním podniku a to za těchto podmínek: maso z drůbeže a králíků (musí být vykucháno, u králíků nesmí být oddělená hlava) maximálně z 1 O kusů týdně, maso musí být uloženo při teplotě maximálně 4 C; maso musí být čitelně označeno nápisem "Maso není veterinárně vy š etřeno - určeno po tepelné úpravě ke spotřebě v domácnosti spotřebitele", syrové mléko a smetanu pomocí prodejního automatu (automat musí být registrován u KVS), čerstvá, prosvícená a označená vejce s uvedením jména a adresy chovatele v maximálním množství 60 kusů jednomu konečnému spotřebiteli, včelí produkty od včelstev ze stanovišť ve stejném kraji jako trh, označené jménem, příjmením a adresou chovatele a u medu druhem a množstvím, živé ryby (usmrcování a další opracování ryb musí být nahlášeno pří s lušné KVS 7 dní předem). 2) Je nepřípustné prodávat maso z domácí porážky provedené v hospodářství (mimo drůbeže a králíků) a výrobky z tohoto masa. 3) Ostatní prodejci potravin a surovin živočišného původu musí zajistit, aby jimi prodávané potraviny a suroviny byly získány ve schváleném a registrovaném, popřípadě jen registrovaném podniku. Jejich povinností je udržovat je při stanovených teplotách. Prodejce je povinen tuto teplotu kontrolovat: 7 oc pro maso vepřové, hovězí, skopové a velké zvěře, 4 oc pro maso drůbeže, králíků a drobné zvěře, 3 oc pro vnitřnosti, 5-18 oc pro vejce (nekolísavá teplota), 4-8 oc pro mléčné výrobky jiné než UHT, sterilované a sušené, O oc pro čerstvé chlazené ryby (teplota tajícího ledu), Ostatní výrobky musí být uloženy při teplotách stanovených výrobcem. 4) Pro potraviny podle bodu 3 musí být k dispozici viditelná informace o jejím názvu, množství a datu použitelnosti nebo datu minimální trvanlivosti. Prodávající musí být vždy schopen na místě doložit původ produktů. 5) Označení "domácí" v názvu potraviny je nepřípustné. 6) Prodávat potraviny s prošlou dobou použitelnosti je nepřípustné. 7) Potraviny musí být po celou dobu uvádění do oběhu chráněny před jakoukoli kontaminací a před přímým vlivem klimatických podmínek.

5 8) Všechny předměty a zařízení, které přicházejí přímo do styku s potravinami, musí být čisté a nesmí představovat nebezpečí kontaminace, dopravní prostředky a nádoby používané pro přepravu potravin musí být udržovány v čistotě a v dobrém stavu. 9) Osoby manipulující s potravinami musí dodržovat požadavky na osobní hygienu a musí nosit čistý oděv, při prodeji nebalených potravin, zejména masa, musí být k dispozici zdroj pitné vody k mytí rukou. 10) Potravinářské a jiné odpady musí být z prostor, kde se nacházejí potraviny, co nejrychleji odstraňovány, aby nedocházelo k jejich hromadění, a nesmí představovat přímý ani nepřímý zdroj kontaminace., v,,., POTRAVINARSKE "PATERO" STATNI v v,, v, ZEMEDELSKE A POTRA VINARSKE INSPEKCE 1) Nebalené potraviny chránit před prachem, dotykem se zemí, kontaktem s nakupujícími (ti nesmí na nabízené potraviny sahat, kýchat, kašlat), kontaktem s rukama prodejce (nebalené koláče, cukrovinky nabírat podávacími kleštěmi nebo jednorázovými rukavicemi) 2) Plochy stánku, na které jsou kladeny potraviny, musí být omývatelné a udržovány v čistotě. 3) Potraviny vyžadující chlazení (mléčné výrobky, sýry, masné výrobky, čerstvé šťávy, cukrářské výrobky) uchovávat v chladícím zařízení vybaveném teploměrem při vhodných teplotách prostředí. 4) Při prodeji nebalených potravin zajistit dostatek pitné vody (na omytí rukou, ploch, které přicházejí do styku s potravinami). Při prodeji potravin, které se krájí (koláče, masné výrobky sýry... ) zajistit dostatek teplé vody (stačí např. Watercooler- umývání náčiní) a pitné vody. 5) Mít přístup k sociálnímu zařízení. farma (česky)- plocha půdy, na níž jsou pozemky a stavby, kde se pěstují plodiny nebo chová domácí zvířectvo; fannařit, pěstovat rostliny nebo chovat zvířectvo pro samozásobení nebo pro zisk, synonyma: statek; hospodářství; usedlost

Příloha č. 1 TRŽNÍ ŘÁD FARMÁŘSKÉHO TRHU OPAVA

Příloha č. 1 TRŽNÍ ŘÁD FARMÁŘSKÉHO TRHU OPAVA Příloha č. 1 TRŽNÍ ŘÁD FARMÁŘSKÉHO TRHU OPAVA Farmářské tržiště Farmářské tržiště je především potravinovým trhem. Je to vymezený prostor, umožňující prodej a poskytování služeb (dále jen tržiště ), kde

Více

Obec Lipník. Nařízení č.1/2013, kterým se vydává Tržní řád

Obec Lipník. Nařízení č.1/2013, kterým se vydává Tržní řád Obec Lipník Nařízení č.1/2013, kterým se vydává Tržní řád Zastupitelstvo obce Lipník se na své schůzi dne 5.11.2013 usneslo vydat na základě 18 odst. 1 a 3 zákona č.455/1991 Sb., o živnostenském podnikání

Více

NAŘÍZENÍ města Strakonice č. 1/2013, kterým se vydává TRŽNÍ ŘÁD. Článek 1 Úvodní ustanovení

NAŘÍZENÍ města Strakonice č. 1/2013, kterým se vydává TRŽNÍ ŘÁD. Článek 1 Úvodní ustanovení NAŘÍZENÍ města Strakonice č. 1/2013, kterým se vydává TRŽNÍ ŘÁD Rada města Strakonice se na svém zasedání dne 24. 7. 2013 usnesla vydat na základě zmocnění v ustanovení 18 odst. 1 a odst. 3 zákona č. 455/1991

Více

M ě s t o Světlá n. S.

M ě s t o Světlá n. S. M ě s t o Světlá n. S. Nařízení města Světlá nad Sázavou č. 1/2013 TRŽNÍ ŘÁD Rada města Světlá nad Sázavou se na svém zasedání dne 18. 3. 2013 usnesením č. 129/2013 usnesla vydat na základě 18 odst. 1

Více

TRŽNÍ ŘÁD. farmářských trhů v Moravském Krumlově. I. Farmářské trhy v Moravském Krumlově

TRŽNÍ ŘÁD. farmářských trhů v Moravském Krumlově. I. Farmářské trhy v Moravském Krumlově TRŽNÍ ŘÁD farmářských trhů v Moravském Krumlově I. Farmářské trhy v Moravském Krumlově 1) Pořadatelem Farmářských trhů v Moravském Krumlově (dále jen FT) je Občanské sdružení ALMA, sídlem 672 01 Dobelice

Více

Nařízení města Vimperk č. 1/2015, kterým se vydává Tržní řád

Nařízení města Vimperk č. 1/2015, kterým se vydává Tržní řád MĚSTO VIMPERK Nařízení města Vimperk č. 1/2015, kterým se vydává Tržní řád Rada města Vimperk se na svém zasedání dne 20. dubna 2015 usnesením č. 411 usnesla vydat na základě 18 odst. 1 a 3 zákona č. 455/1991

Více

Povinnosti PPP. Kamila Míková

Povinnosti PPP. Kamila Míková Povinnosti PPP Kamila Míková Zákon č. 110 / 1997 Sb. o potravinách a tabákových výrobcích Vydán MZe r. 1997 Poslední znění č. 224 / 2008 Sb. (návaznost na předpisy ES) Prováděcí vyhlášky MZe a MZdrav.

Více

Nařízení města Benešov. č. 9/2015, kterým se vydává tržní řád a ruší některá nařízení města Benešov

Nařízení města Benešov. č. 9/2015, kterým se vydává tržní řád a ruší některá nařízení města Benešov Nařízení města Benešov č. 9/2015, kterým se vydává tržní řád a ruší některá nařízení města Benešov Rada města Benešov se na své schůzi dne 21.10.2015 usnesla vydat v přenesené působnosti na základě ustanovení

Více

Farmářské Trhy Jilemnice ul.jana Harracha

Farmářské Trhy Jilemnice ul.jana Harracha Farmářské Trhy Jilemnice ul.jana Harracha TRŽNÍ ŘÁD TRŽIŠTĚ Tržiště je vymezený prostor, kde mají pěstitelé, chovatelé, výrobci a řemeslníci možnost prodávat své zboží. Mohou je zastoupit rodinní příslušníci,

Více

MĚSTO BEROUN. NAŘÍZENÍ č. 4/2014, kterým se vydává tržní řád

MĚSTO BEROUN. NAŘÍZENÍ č. 4/2014, kterým se vydává tržní řád MĚSTO BEROUN NAŘÍZENÍ č. 4/2014, kterým se vydává tržní řád Rada města Beroun se na svém zasedání dne 16.07.2014 usnesla vydat na základě 18 odst. 1 a odst. 3 zákona č. 455/1991 Sb., o živnostenském podnikání

Více

NAŘÍZENÍ MĚSTA OTROKOVICE č. 2/2015, KTERÝM SE VYDÁVÁ TRŽNÍ ŘÁD

NAŘÍZENÍ MĚSTA OTROKOVICE č. 2/2015, KTERÝM SE VYDÁVÁ TRŽNÍ ŘÁD MĚSTO OTROKOVICE NAŘÍZENÍ MĚSTA OTROKOVICE č. 2/2015, KTERÝM SE VYDÁVÁ TRŽNÍ ŘÁD Rada města Otrokovice rozhodla dne 9. září 2015 usnesením č. RMO/439/09/15 vydat na základě ustanovení 18 zákona č. 455/1991

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č.j.: 643/2013 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 583 ze dne 28.08.2013 Smlouva o zajištění provozování farmářského trhu Rada městské části I. b e r e n a v ě d o m í II. III. IV.

Více

PROVOZNÍ ŘÁD. farmářských trhů v Rosicích. I. Farmářské trhy v Rosicích

PROVOZNÍ ŘÁD. farmářských trhů v Rosicích. I. Farmářské trhy v Rosicích PROVOZNÍ ŘÁD farmářských trhů v Rosicích I. Farmářské trhy v Rosicích 1) Pořadatelem farmářských trhů v Rosicích je KIC Rosice, příspěvková organizace, IČ 86770632, sídlo Palackého nám. 45, 665 01 Rosice,

Více

OSTATNÍ 20. Název materiálu: Farmářské trhy

OSTATNÍ 20. Název materiálu: Farmářské trhy Podklady na zasedání ZM dne: 23.04.2015 OSTATNÍ 20. Název materiálu: Farmářské trhy Předkládá: Mgr. Jana Svobodová Vypracoval: Mgr. Jana Svobodová Zúčastní se projednávání v ZM: Předložení materiálu uloženo:

Více

http://www.zlinskedumy.cz

http://www.zlinskedumy.cz Číslo projektu Číslo a název šablony klíčové aktivity Tematická oblast Autor Ročník 1. Obor CZ.1.07/1.5.00/34.0514 III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Předběžná a tepelná úprava potravin

Více

Evropské a národní systémy kvality

Evropské a národní systémy kvality Evropské a národní systémy kvality 12. konference o zdravotní nezávadnosti výroby a zpracování potravin živočišného původu Ministerstvo zemědělství Úřad pro potraviny Ing. František Sládek, CSc. 26.2.2014

Více

Zápis z mimořádného jednání Rady městyse Komárov ze dne

Zápis z mimořádného jednání Rady městyse Komárov ze dne Zápis z mimořádného jednání Rady městyse Komárov ze dne 23. 5. 2011 Přítomni: Host: pp. Merhaut, Mgr. Veverka, Gregor, Ing. Houdek, Tkáč Ing. Királyová (Brdský farmářský trh) 1. Brdský farmářský trh RM

Více

Provozní řád trhů pořádaných Informační centrem a Klubem kultury. Článek III. Úvodní ustanovení

Provozní řád trhů pořádaných Informační centrem a Klubem kultury. Článek III. Úvodní ustanovení Informační centrum a Klub kultury Města Velké Bíteše, příspěvková organizace Provozní řád trhů pořádaných Informační centrem a Klubem kultury Města Velké Bíteše, příspěvková organizace Článek I Úvodní

Více

METODIKA PRO UDĚLOVÁNÍ ZNAČKY REGIONÁLNÍ POTRAVINA (dále jen Metodika )

METODIKA PRO UDĚLOVÁNÍ ZNAČKY REGIONÁLNÍ POTRAVINA (dále jen Metodika ) METODIKA PRO UDĚLOVÁNÍ ZNAČKY REGIONÁLNÍ POTRAVINA (dále jen Metodika ) Definice regionální potraviny: Regionální potravina ve smyslu této Metodiky je produkt (potravinářský nebo zemědělský výrobek) určený

Více

VÝZVA K OBSAZENÍ PRODEJNÍCH MÍST PRO PRAVIDELNÝ PRODEJ NA TRŽIŠTI NA ZELNÉM TRHU V ROCE 2016

VÝZVA K OBSAZENÍ PRODEJNÍCH MÍST PRO PRAVIDELNÝ PRODEJ NA TRŽIŠTI NA ZELNÉM TRHU V ROCE 2016 Dominikánská 2, 601 69 Brno Číslo jednací: MCBS/2016/0004735/VOJM Spisová značka: 1530/MCBS/2015/0139127/3 Vyřizuje: Marta Vojáčková, tel. 542 526 341 ID datové schránky: qykbwe7 VÝZVA K OBSAZENÍ PRODEJNÍCH

Více

ČÁST B Specifické podmínky pro poskytnutí pomoci na základě OP Zemědělství.

ČÁST B Specifické podmínky pro poskytnutí pomoci na základě OP Zemědělství. ČÁST B Specifické podmínky pro poskytnutí pomoci na základě OP Zemědělství. 1 Opatření 1.2. Zlepšení zpracování zemědělských výrobků a jejich marketing Investiční záměr: a) zlepšení zpracování masa (včetně

Více

KVALITNÍ A CERSTVÉ ˇ POTRAVINY Z NAŠEHO KRAJE MÍSTO, KDE KAŽDÝ VÍ, CO SKUTECNE ˇ ˇ KUPUJE. www.selsketrhy.cz

KVALITNÍ A CERSTVÉ ˇ POTRAVINY Z NAŠEHO KRAJE MÍSTO, KDE KAŽDÝ VÍ, CO SKUTECNE ˇ ˇ KUPUJE. www.selsketrhy.cz KVALITNÍ A CERSTVÉ ˇ POTRAVINY Z NAŠEHO KRAJE MÍSTO, KDE KAŽDÝ VÍ, CO SKUTECNE ˇ ˇ KUPUJE www.selsketrhy.cz SELSKÉ TRHY, MÍSTO, KDE KAŽDÝ VÍ, CO SKUTECNE ˇ ˇ KUPUJE Koláče jako od babičky, šťavnatý bůček

Více

PROVOZNÍ ŘÁD FARMÁŘSKÝCH TRHŮ V BLOVICÍCH

PROVOZNÍ ŘÁD FARMÁŘSKÝCH TRHŮ V BLOVICÍCH MĚSTO BLOVICE PROVOZNÍ ŘÁD FARMÁŘSKÝCH TRHŮ V BLOVICÍCH Pořadatel: Město Blovice, Masarykovo náměstí 143, 336 01 Blovice, IČ 00256455 Závazný pro Blovické farmářské trhy, konané na Masarykovo náměstí v

Více

Městské zastupitelstvo v Kamenici nad Lipou T R Ž N Í Ř Á D

Městské zastupitelstvo v Kamenici nad Lipou T R Ž N Í Ř Á D Městské zastupitelstvo v Kamenici nad Lipou T R Ž N Í Ř Á D Městské zastupitelstvo v Kamenici nad Lipou na základě ustanovení 16 a 36 odstavce 1, písmeno f) zákona č. 410/1992 Sb. schválilo dne 29. září

Více

10. funkční období. (Navazuje na sněmovní tisk č. 687 ze 7. volebního období PS PČR) Lhůta pro projednání Senátem uplyne 4.

10. funkční období. (Navazuje na sněmovní tisk č. 687 ze 7. volebního období PS PČR) Lhůta pro projednání Senátem uplyne 4. 248 10. funkční období 248 Návrh zákona, kterým se mění zákon č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, ve znění pozdějších předpisů, a

Více

11/2003 NAŘÍZENÍ STATUTÁRNÍHO MĚSTA MLADÁ BOLESLAV,

11/2003 NAŘÍZENÍ STATUTÁRNÍHO MĚSTA MLADÁ BOLESLAV, 11/2003 NAŘÍZENÍ STATUTÁRNÍHO MĚSTA MLADÁ BOLESLAV, kterým se vydává tržní řád Rada města Mladé Boleslavi se usnesla dne 19. června 2003 v souladu s ustanovením 11 odst. 1 a 102 odst. 2 písm. d) zákona

Více

ČERSTVÉ POTRAVINY A AKTUÁLN LNÍ STAV LEGISLATIVY. Cyklus semínářů PK ČR Čerstvé potraviny a jejich kontrola dozorovými orgány

ČERSTVÉ POTRAVINY A AKTUÁLN LNÍ STAV LEGISLATIVY. Cyklus semínářů PK ČR Čerstvé potraviny a jejich kontrola dozorovými orgány ČERSTVÉ POTRAVINY A AKTUÁLN LNÍ STAV LEGISLATIVY V OBLASTI POTRAVINOVÉHO PRÁVA EU Cyklus semínářů PK ČR Čerstvé potraviny a jejich kontrola dozorovými orgány březen duben 2012 Ministerstvo zemědělství

Více

PRAVIDLA FARMÁŘSKÝCH TRHŮ OPAVA

PRAVIDLA FARMÁŘSKÝCH TRHŮ OPAVA PRAVIDLA FARMÁŘSKÝCH TRHŮ OPAVA Organizátor trhů: Statutární město Opava, Horní náměstí 69, 746 26 Opava, IČ: 00300535 Kontaktní telefon: 553 756 445, 770 131 364 Správce trhů: Martin Žižlavský, IČ: 65518161

Více

ÚPLNÉ ZNĚNÍ k 1.11.2014. Statutární město Přerov. Nařízení města Přerova č. 2/2012, kterým se vydává tržní řád

ÚPLNÉ ZNĚNÍ k 1.11.2014. Statutární město Přerov. Nařízení města Přerova č. 2/2012, kterým se vydává tržní řád ÚPLNÉ ZNĚNÍ k 1.11.2014 Statutární město Přerov Nařízení města Přerova č. 2/2012, kterým se vydává tržní řád v e znění Naří z ení mě s t a Přero va č. 1/2014, kterým se mě n í a doplňuje Nařízení mě s

Více

Inovace bakalářského a navazujícího magisterského studijního programu v oboru Bezpečnost a kvalita potravin (reg. č. CZ.1.07/2.2.00/28.

Inovace bakalářského a navazujícího magisterského studijního programu v oboru Bezpečnost a kvalita potravin (reg. č. CZ.1.07/2.2.00/28. Inovace bakalářského a navazujícího magisterského studijního programu v oboru Bezpečnost a kvalita potravin (reg. č. CZ.1.07/2.2.00/28.0287) Veterinární a farmaceutická univerzita Brno Fakulta veterinární

Více

SBÍRKA PŘEDPISŮ ČESKÉ REPUBLIKY. Ročník 2005 PROFIL PŘEDPISU: Titul předpisu: Vyhláška o požadavcích vztahujících se na některé zmrazené potraviny

SBÍRKA PŘEDPISŮ ČESKÉ REPUBLIKY. Ročník 2005 PROFIL PŘEDPISU: Titul předpisu: Vyhláška o požadavcích vztahujících se na některé zmrazené potraviny Page 1 of 5 Ročník 2005 SBÍRKA PŘEDPISŮ ČESKÉ REPUBLIKY PROFIL PŘEDPISU: Titul předpisu: Vyhláška o požadavcích vztahujících se na některé zmrazené potraviny Citace: 366/2005 Sb. Částka: 127/2005 Sb. Na

Více

Seminář Úřední kontrola krmiv Mze ČR 28.11. 2013

Seminář Úřední kontrola krmiv Mze ČR 28.11. 2013 Seminář Úřední kontrola krmiv Mze ČR 28.11. 2013 v současné době registrováno 31 právních subjektů, provozujících mobilní míchárnu mobilních zařízení je registrováno 64 /mobilní výrobna je považována za

Více

KRAJSKÁ HYGIENICKÁ STANICE Ústeckého kraje se sídlem v Ústí nad Labem 400 01 ÚSTÍ NAD LABEM, MOSKEVSKÁ 15, P. O. Box 78

KRAJSKÁ HYGIENICKÁ STANICE Ústeckého kraje se sídlem v Ústí nad Labem 400 01 ÚSTÍ NAD LABEM, MOSKEVSKÁ 15, P. O. Box 78 KRAJSKÁ HYGIENICKÁ STANICE Ústeckého kraje se sídlem v Ústí nad Labem 400 01 ÚSTÍ NAD LABEM, MOSKEVSKÁ 15, P. O. Box 78 čj.: KHSUL 42767/2015 khsuese5a03d PROTOKOL o kontrole pořízený z kontroly vykonané

Více

MVDr. Blanka Karešová KVS pro Královéhradecký kraj b.karesova.kvsh@svscr.cz

MVDr. Blanka Karešová KVS pro Královéhradecký kraj b.karesova.kvsh@svscr.cz Vyhláška č. 289/2007 Sb. o veterinárních a hygienických požadavcích na živočišné produkty, které nejsou upraveny přímo použitelnými předpisy Evropských společenství MVDr. Blanka Karešová KVS pro Královéhradecký

Více

Přílohy nařízení města Tábora tržní řád Příloha č. 1 Seznam tržních míst (Seznamy prodejních míst a jejich rozdělení podle druhu prodávaného zboží a poskytovaných služeb, podle doby prodeje a poskytování

Více

Ř Ž É É ÍŠ Č Ě Ý Č Ý Ř Ř Ž É Č Ž ě Č č ě ý š ň ý ě ě É ě Č Č ý Ř Š Ě Š É É Ř č ú Ž ř ě Í Č Ý ěř ň Ý ŘĚ Ě Š É É Ř č ú Ž ř ě ň ě Č č ř Ž ý ř š ř Ž č ě š ř š ě ú ý č ě ř ř ý č ě ě ě Ž ý ý Ž ř š ě ř ě Ž ř

Více

í é ů ž é ž í í é ů ě í š í í í ů ů ů ů ě ů ýš í í ú í ě í ž í é ý í ě íž í í é í í ý ý ů í íž í ě é ž í ů ý ý ů í ýš é í ě í é ž é ě é ž ě í í é í é í ě í ů é í é ů é ů í é ů ě í š í Č ů ý š í é í ž í

Více

Veterinární a hygienické podmínky prodeje živočišných produktů v tržnicích a na tržištích

Veterinární a hygienické podmínky prodeje živočišných produktů v tržnicích a na tržištích Veterinární a hygienické podmínky prodeje živočišných produktů v tržnicích a na tržištích v tržnicích a na tržištích, kde byl příslušnými orgány povolen prodej živočišných produktů, lze prodávat jen zdravotně

Více

ě é ď ří ý í ý é ř ů Ř í ě í ěř í Ú Č ú ů š í ě ř í ř é í é é ž č é ř íě ě ř ů ř í ů č ř é é ě í é í í ř ě í ř ý ř í í ř čů ř ě í í ý ěď í é ů é í ú ů ěš í ě Ů ý úř ř ů ů ě í ě č í ě ě ě í í ě ú Ř í ř

Více

Í ÚŘ ě ú ě Ě ř ď ěš úř ě úř úř ž Š úř é š ě ě č Š é Ř Š Ú Í Í ř ž é ř ě é Č é ž ž ú š é Í ě š é ř ě úř ě Ú ě ř ř š ý č ú ř ě ďě š ř ů ř ň ú č ě š č ě š ú ě ú Í ř ú ř ž ě č é ý úč ř ř é ý ž ř é ů ř ě ě

Více

ř ř é é é éž ž é Í ř é ú ž ř ř ř é ř ř ř ý ž ů ý ý ř é ř ý ý ř é é ž ů ř ý ů é ř é ř ž ř ž ř é é ř é ž ýš é ý ř ž é ž ý ř ř ý ý ř ř ý ý ř ž é ž é ř é ž š ř š ý ž ř š ý é é ž ž é é ř é ž é ř é ý é ř ř é

Více

ř é Ú Š ř č ý č ř é é úř š é ř ř é ř é ř é ý ý é úř Ž Č š ř š úč š Ž ř č é ý ř ý úř ú ý Ž ř č é ý č é Ú ú ý Ž ř č é ř Š ř é ú ý Ž ř č é ř ú ý ř š é Ú Í č š ř š Š ř é č Ž ú č ú Ú č é é ý ý ř ú č ý č č ý

Více

ž ž ě Ý Ý ž ě ě ě Š É Ý Á ě ě ů ž ě ě ě ě Š ě ž ž ě ě ň ě ž ž ě ě ž ů ě ž ž ů ů ě ě ž ě ě ž ě ž ě ň Á ě ů ů ě ž ě ě ž ě ě ů ů ě ů ě Ž ž ž ň ž ž ě ž ž ů ž ž ě ě ž ž ž ž ě ů ž ž Ů ž Č ů ž ž ž Ů ž ě Č Ž Č

Více

úř Ž ž Č ř ř Ž Č ř ú ř ř ú ů ů ř ř ř Í ř ř Ž ř ř Ú Ů Ž ř ř Ž ř ř ř ř ř ř ž ř ř ř ř ř ú ř ř ř ř Ů ř ř ř ú ů ř ů ú Č Ý ř ř ř ř š ž ř ř ř ř ř ž ř ř úř ú ř úř ú ů Ú ř Č ů Ž ř ř ú ř ú ř š É ú ř ř ů ř ř ř Ž

Více

Město Bučovice Nařízení města č. 1/2015, kterým se vydává. Tržní řád

Město Bučovice Nařízení města č. 1/2015, kterým se vydává. Tržní řád Město Bučovice Nařízení města č. 1/2015, kterým se vydává Tržní řád Rada města Bučovice se na své schůzi dne 10.12.2014 pod čj. 61/3/RM/2014 usnesla vydat na základě ust. 18 odst. 1) a odst. 3) zák. č.

Více

Kód SKP N á z e v HS/CN G OBCHOD; OPRAVY A ÚDRŽBA MOTOROVÝCH VOZIDEL, VÝROBKŮ PRO OSOBNÍ POTŘEBU A PŘEVÁŽNĚ PRO DOMÁCNOST

Kód SKP N á z e v HS/CN G OBCHOD; OPRAVY A ÚDRŽBA MOTOROVÝCH VOZIDEL, VÝROBKŮ PRO OSOBNÍ POTŘEBU A PŘEVÁŽNĚ PRO DOMÁCNOST G OBCHOD; OPRAVY A ÚDRŽBA MOTOROVÝCH VOZIDEL, VÝROBKŮ PRO OSOBNÍ POTŘEBU A PŘEVÁŽNĚ PRO DOMÁCNOST 50 OBCHOD, OPRAVY A ÚDRŽBA MOTOROVÝCH VOZIDEL; MALOOBCHODNÍ PRODEJ POHONNÝCH HMOT Poznámka: Do tohoto oddílu

Více

Nařízení obce Dubenec

Nařízení obce Dubenec Nařízení obce Dubenec č. 1/2013 Tržní řád Zastupitelstvo obce přijalo na svém 34. zasedání dne 19.9.2013 usnesení č. 346/2013 34. ZO, kterým vydává na základě 18 odst. 1 a 3 zákona č. 455/1991 Sb., o živnostenském

Více

NAŘÍZENÍ MĚSTA LANŠKROUN Č. 3/2015 T RŽNÍ ŘÁD

NAŘÍZENÍ MĚSTA LANŠKROUN Č. 3/2015 T RŽNÍ ŘÁD NAŘÍZENÍ MĚSTA LANŠKROUN Č. 3/2015 T RŽNÍ ŘÁD Rada města Lanškroun na své schůzi dne 30.11.2015 usnesením č. 672/RM/2015, vydala na základě ustanovení 18, odst. 1 zákona č. 455/1991 Sb., o živnostenském

Více

Ý ž ň ň Ý Ý É Ť Ž ť ů ť ž ň Ž ť ž Š ď ň Č ň ž Ž ť ů ů ž Ď ň Š ť ž ž ď ť Š ž ž Ý Ť Ž Ť Ž ž Ž ů ž ů ž ž Ž ň Š Š ž ť ť ž ž ž ž ť ž ž Ž Ť ž ž ť ň ť Š ž Š ů Š ž Š ť ž Ž Ž Ý Ý ž Ž É ň ň ť ť Ž ň ž Š Ý ň Š ž Ž

Více

č Š Ý ý Š É Ý ÉŠ É É Ř Ě É Š Ý ý ů č ý ý ý Ý ý ý É ý Ů Č É ť č č č č č č č č č ý ď ů Š ý ď É Ý Š É ý Ň ý Ď Ý Š Š ý Ý ď Ď Ý ý ý ý č ý Ů Ů Ů É č Ř ý č ý č ů č ý č ý ý ý ý ý Ýý č ý ý ý č ý č č ý ý ý č ý ý

Více

ČESKÁ ŠKOLNÍ INSPEKCE. Inspekční zpráva

ČESKÁ ŠKOLNÍ INSPEKCE. Inspekční zpráva ČESKÁ ŠKOLNÍ INSPEKCE Oblastní pracoviště Olomouc Inspekční zpráva Školní jídelna Soukromá střední odborná škola Hranice, s.r.o. Jaselská 832, 753 01 Hranice Identifikátor: 600 017 931 Zřizovatel: Mgr.

Více

é é ě ž Í Č Č Ú ř ř ě ř ř ě ř ý Č Č ú Č ř é ě é ř ě ř ě é ů ů é é é ě ý ž ř ě é ž ř é ř ě ý ě é ř ř é é ď ř ý é ě ó ň é ů ě ě ř ě ý ě ý é ě ě é ó é ř ě é ř ě ř ě ů ě ě ě ň ý ý ř ů é ř ě ě é ř Ř ň ý ýš

Více

Nařízení č. 7/2013 města Hradec Králové o tržním řádu (tržní řád) Článek 1 Účel tržního řádu. Článek 2 Předmět úpravy. Článek 3 Základní pojmy

Nařízení č. 7/2013 města Hradec Králové o tržním řádu (tržní řád) Článek 1 Účel tržního řádu. Článek 2 Předmět úpravy. Článek 3 Základní pojmy Nařízení č. 7/2013 města Hradec Králové o tržním řádu (tržní řád) Rada města Hradec Králové schválila na svém zasedání dne 19. 11. 2013 a v souladu s ustanovením 11 a 102 odst. 2, písm. d) zákona č. 128/2000

Více

Nařízení města Poděbrady č. 6/2013, kterým se vydává tržní řád. Úvodní ustanovení

Nařízení města Poděbrady č. 6/2013, kterým se vydává tržní řád. Úvodní ustanovení Nařízení města Poděbrady č. 6/2013, kterým se vydává tržní řád Rada města Poděbrady se na svém zasedání dne 23.9.2013 usnesením č. 634/2013 usnesla vydat na základě 18 odst. 1 a 3 zákona č. 455/1991 Sb.,

Více

smlouvu k realizaci farmářských trhů

smlouvu k realizaci farmářských trhů Městská část Praha 14 se sídlem : Bratří Venclíků 1073, 198 21 Praha 9 zastoupená : Bc. Radkem Vondrou, starostou číslo účtu : 19-9800050998/6000, vedeného PPF banka, a.s., Praha 6 IČ : 00231312 DIČ :

Více

KRAJSKÁ HYGIENICKÁ STANICE KRAJE VYSOČINA SE SÍDLEM V JIHLAVĚ

KRAJSKÁ HYGIENICKÁ STANICE KRAJE VYSOČINA SE SÍDLEM V JIHLAVĚ KRAJSKÁ HYGIENICKÁ STANICE KRAJE VYSOČINA SE SÍDLEM V JIHLAVĚ Tolstého 1914/15, 586 01 Jihlava, tel.: 567 564 551, fax: 567 305 352, e-mail: podatelna@khsjih.cz, ID: 4uuai3w Čj.: KHS/25271/2015/ZR/HDM/Zaj

Více

T R Ž N Í Ř Á D M Ě S T A C H O M U T O V A

T R Ž N Í Ř Á D M Ě S T A C H O M U T O V A NAŘÍZENÍ MĚSTA CHOMUTOVA č. 5/2006, kterým se vydává T R Ž N Í Ř Á D M Ě S T A C H O M U T O V A Rada města Chomutova se na svém zasedání dne 24.4.2006 usnesla vydat na základě ustanovení 18 odst. 1 a

Více

VYHLÁŠKA č. 243/2002 Sb. ze dne 31. května 2002,

VYHLÁŠKA č. 243/2002 Sb. ze dne 31. května 2002, VYHLÁŠKA č. 243/2002 Sb. ze dne 31. května 2002, kterou se provádí zákon č. 452/2001 Sb., o ochraně označení původu a zeměpisných označení a o změně zákona o ochraně spotřebitele Ministerstvo zemědělství

Více

PRODEJ MALÉHO MNOŽSTVÍ VLASTNÍCH PRODUKTŮ ( Prodej ze dvora ) Jak na "prodej ze dvora"

PRODEJ MALÉHO MNOŽSTVÍ VLASTNÍCH PRODUKTŮ ( Prodej ze dvora ) Jak na prodej ze dvora PRODEJ MALÉHO MNOŽSTVÍ VLASTNÍCH PRODUKTŮ ( Prodej ze dvora ) Cíle prezentace Definovat prodej ze dvora Stanovit komodity, které lze prodávat Stanovit množství daných komodit a místa prodeje Tvorba legislativy

Více

ř ý š ě š ř ř ř č ř ý š é š ř č Ě ý ů é š ř č é ě é ř ř ý š é š ř š š ř č ý é é é é č č ě ý č é č é č š ř ř ž ý ř Á é č š ř ř Ž ý ř ý č š ý ž ú Í ý č š ý Ž Ú é č č ě ý ý ý Ž é č č ě ý ý ý ý Ž ý ť ý ě ě

Více

ř ž ý ě é ž ě ú ř č ž š ý ž ě é ř ě ě ě č ý ě ě ž ř ý ř ž ž ž ý ě é ž ý ř ě Ž ř ž ž ž ž ě ý Ž é ý ř ž éč ý ř š č ě ř é é é ě ý ě ě Š ž ř ž ě ý é ě č č š ý š ý ě ř é ř ž ě š ě ě ý ř š ř ž ř ř ě ý ř é š

Více

ZÁKON 321 ze dne 29. dubna 2004 o vinohradnictví a vinařství a o změně některých souvisejících zákonů (zákon o vinohradnictví a vinařství)

ZÁKON 321 ze dne 29. dubna 2004 o vinohradnictví a vinařství a o změně některých souvisejících zákonů (zákon o vinohradnictví a vinařství) ZÁKON 321 ze dne 29. dubna 2004 o vinohradnictví a vinařství a o změně některých souvisejících zákonů (zákon o vinohradnictví a vinařství) Změna: 179/2005 Sb. Parlament se usnesl na tomto zákoně České

Více

Pokyny pro provádění některých ustanovení nařízení (ES) č. 852/2004 o hygieně potravin

Pokyny pro provádění některých ustanovení nařízení (ES) č. 852/2004 o hygieně potravin Pokyny pro provádění některých ustanovení nařízení (ES) č. 852/2004 o hygieně potravin zdraví a spotřebitele EVROPSKÁ KOMISE GENERÁLNÍ ŘEDITELSTVÍ PRO ZDRAVÍ A SPOTŘEBITELE V Bruselu dne 18. červen 2012

Více

Výukový materiál pro lektory Rekvalifikace

Výukový materiál pro lektory Rekvalifikace Výukový materiál pro lektory Rekvalifikace Projekt č. CZ.2.17/2.1.00/37097 Vzdělání a tréninkové zaměstnání pro osoby s mentálním nebo kombinovaným postižením II Úvod Tento materiál vznikl v rámci realizace

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Základní škola T. G. Masaryka a MŠ Dolní Bousov, příspěvková organizace se sídlem: Školní 74, 294 04, Dolní Bousov ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: V. / 4 PŘÍRUČKA HACCP ŠJ Č. j. ZSDB/291/2015 Spisový znak

Více

Í ž é ř šť Č é ž ň Č é ž ř ř é é é é ň ý ý ů é é ř é é Ů ý ř é ř é š ý ř ý é ů ž é ř ř Š ř ř š ů ý ů ý é ř é é ů ý š ř ř š ú š é š ň ř ů ý é ŮŽ ž ř ř š é ř š é é ý š ý ř ř š Ů ř é é é ř é ý ý ř š ý ý é

Více

kterým se Čl. 1 prodejních prodeji. činnosti, těchto akcí. Čl. 2 jménemm 1/10

kterým se Čl. 1 prodejních prodeji. činnosti, těchto akcí. Čl. 2 jménemm 1/10 Statutární město Ostrava Nařízení města Nařízení města č. 1/2013 kterým se vydává tržní řád. Rada města se usnesla dne 19. března 2013 vydat podle 11 odst. 1 a 102 odst. 2 písm. d) zákona č. 128/2000 Sb.,

Více

ř ř á á ý é ř é á ň ž ý á ý č ř á ů ř á ř á á ň řá ý á ý č ň ř č ý ř á š č á é ň á ů á ý á á š é č ů š č ů š č é á č š č é ž š á ř ý ř ý š á ř á ř ř ř ř ř á ý č Č ř ř é ý č ž ů á ů á ř é á č č á ý ž ž

Více

Nařízení obce Tuklaty č. 1/2014 kterým se vydává tržní řád

Nařízení obce Tuklaty č. 1/2014 kterým se vydává tržní řád Nařízení obce Tuklaty č. 1/2014 kterým se vydává tržní řád Zastupitelstvo obce Tuklaty se na svém zasedání dne 12. 5. 2014 usneslo vydat na základě 18 odst. 1 a 3 zákona č. 455/1991 Sb., o živnostenském

Více

Š Ě ř ý Ú é ř é ě ř ř ř š é ř ě š š é ů ě ý ř ěř ěř ů ěř é š š ř ý ů Ž ěř é é Ž ř ě é Ú ě ř ě ř ě ř Ú ě é ú ě ř Ú ě ě é ú ý ř ř ě ý úř ě ě ý ř ě ě Ž ě ř ř ú é ř ú Ž ú ě ř ý ř é ý é ú ě ú ě ý ř ý Í é ř

Více

Září 2015. týden 1.9. až 6.9.

Září 2015. týden 1.9. až 6.9. týden 1.9. až 6.9. úterý 1.9.2015 Přesnídávka: chléb, sýrová pomazánka, okurek, čaj 1, 7 Polévka: polévka masová s těstovinami 1, 3, 9 rýžový nákyp, mléko 1, 3, 7 Svačina: chléb, játrová pomazánka, rajče,

Více

ÍÍ ů Š ý ú ý ú é é ý é Í é é é Í ý é Ž Ž é é ý é ý ý ý ý é ý é é é é é é é é ú é ú ý ý é Í é é ý é Í é ů é é ý Í Ž ů ý é Ž ý ú ý é é ú é é ů é ý ý ý é ů ů é Ž ů é é Ž é é ů Ž é ý ů é ý Í Í é ů é ů é ů

Více

ŘÁD ŠKOLNÍ JÍDELNY ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA KŘEŠICE, OKRES LITOMĚŘICE

ŘÁD ŠKOLNÍ JÍDELNY ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA KŘEŠICE, OKRES LITOMĚŘICE , ŘÁD ŠKOLNÍ JÍDELNY ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA KŘEŠICE, OKRES LITOMĚŘICE Provoz a režim školní jídelny Provozní řád kuchyně školního stravování Požadavky na zdravotní stav pracovníků a jejich osobní

Více

ě ř é ř ý ř é ř ř č ř ý ě ě š ř ů Í ě ě ř ě ě š úř ř ý ř úř ř ý ě ě č č ř Ž é ř š ú ě ě ů č ě ě é č ý ě šř é ř ě ě ž ž ř ů ř ý ř ý ý š ž ě ý ž ř š č č ř ž ž ý ý Ž ř Ž ř š ý Ž ý ý ř š ř š ý ý š ř č Ž č

Více

SBÍRKA ZÁKONŮ ČESKÉ REPUBLIKY. Profil aktualizovaného znění:

SBÍRKA ZÁKONŮ ČESKÉ REPUBLIKY. Profil aktualizovaného znění: SBÍRKA ZÁKONŮ ČESKÉ REPUBLIKY Profil aktualizovaného znění: Titul původního předpisu: Vyhláška kterou se stanoví požadavky pro mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje Citace pův. předpisu:

Více

Průvodce označováním potravin

Průvodce označováním potravin I. Suková Průvodce označováním potravin Příručka je souhrnem informací o významu a provedení údajů uváděných na potravinářských výrobcích a při prodeji potravin. Vychází z platné legislativy zahrnující

Více

ň š ú ú Č Č ř é ý é ž Ř Ě é žš Ě Ě É Ř ý ů ř ě ě š ř ů ř é é ý ů ř ý ž ý ý Ř ř ě ř ě ř ř ě ť Ý é ž š š ř ř ý ě é ř ů ý ě é ř ř ň š é ú ý ě é ř Ú ě ř é ý ý ě ř š ý ě é ř ř é ý ě é ř É Ú ž é ů ě ýš ř ý ě

Více

Š ů Š Á š ů ů Ú Č š ů š ů ů ť ť ů ů Č š ů ů ů š ú Ú š ú Č ů ů š ň š Ú ů ů Á Í ť ú š Ě ů ů š ů š ň ň š ú ň š Í ň Č Í Ý Š Š Í Á š ú Ů Ž Ú š š š ú Č š š ů ů š ť ů ů ů š š š ů š ň š š š Ň ň š š š š ň ú ú Č

Více

ř ň ř ň ř é ř ň é ň éž ř ř ř ž ř ě úř ř ř ň ř ě Í é ě ě ř é úé ř ý ů ř ž š é ř ů ý ř ů ř ř Ž é ř ě ěř ř ě úř éúř é ěž ř Ž éř ý ěř š ř ž é Š ž ě š ř ř é ř ů ř ě úř ť ě ř ž ý ý é ř ř ž ů ř ý ů ě é é ř ř

Více

ý ď é ů ů ů ž Ú ů ď ý é ď Ý ů ý ž ý Ť ý ý ů é ů Í é ď ď ú ž ú ů ý ý é é ž š é ď ž ý ý ů ď ž ď ý ž Ě š Ý š ť ž Ť ť ý ď É š ý ů ť Í š ú ž ď š é Ý é š ť ť ž ý ú é ý ů š ů ý š é š ď ů Ť š Š ď š ú ž ů é ý š

Více

ž ě ř Č é ě é ú ř ě ě é č Ž ž é Ž ž ř é ř ě é ě ě ý é ř Č ů é ě ří ř ý ý ř ý ě ý ž Í ů ě Í ť é ý č ě ž é ý ě ž ě é é ě ě ě ž Í ž é ý ů ů ž ř č é ř ž ů ě ý ů ř ě é ž Ž ž ý ě é ž ú ř č ě ě ý ý ž ě ř š ř

Více

é ř č Č č Č ú Č ě ý éč ě ř ř Ž š ý ů ů Ž ě ě č Ž Č ý ů ý ě é ř ů č ěř č é š ř Ž é ř č ěž úč ý é ř é ěž ě é Ž ř š ě ý Ž š é Č ř Ž é é ř Ž úč ý ý ř ý ý é ý é ě š é ý é ů ů š ý ý ůž č ý é ř čú Ž ě č ě ě é

Více

Ú ř ž é ý ů č ý č ý č š ž ř š ů ý š ř ě š ý ř ý ř ý ý ř ž Ž ý š ž ž š ř š é é č ž ž ě é ř ř é ě é ý ě ý ý é ě ř é é Ť ě č é ř ě š ý ý ř ř ě ý é Ť ř ý ů č č ř č ř ř ř ř Ť Ž ý š ě ů é éš ř ě ž š ěř ý š ý

Více

é ř ú ř Č ě ř ě Ú č ě řž Í č ú ř š úř ř ě éč ě š Ú č ě ž č ú š Ž ý ř č ěúč ď č ř é ě ř é ť ě é ů ě ž ů ú ř ě ř ř š ý ř é é č č š ě č ě š é ě é úř Úř ě éč ě ř š Ú ř č ě ž č ň č ú ř š š ř ě ě ř č ý ř ě ťž

Více

úř úř ú ě Ž ě ú ě úř úř Ú ú ř ě ě š ř ů ř ě ě ř Í ý úř úř úř ř š ý ž ďě ě ě ú ě ý úř úř ř ž ř é ř ě ý ž ě ú ě ř ý ě é é ě é ě é ř ř ě ý ž é é ř ď ř ě é ě ř ě ě ě ě ýš ý ú ě ý ěř ž é ž é Ý é ěř ř é ě ý

Více

Č š č š ý Ť Ž ů č š šš é é ďě š ý ě ě š ů č é č š š é é š č ě č č ý ň Í č č č ě ě é š ě č é š č š ž ě č č ú š ý ú Č ČŠ ě ž ý š é ě ů ť š ě é ě š é ě ů é ý ů ý ě š ě š ě ú ů š š š ě č ě š ě š ě é ě š é

Více

Svaz obchodu a cestovního ruchu České republiky. Snídaně s novináři 19.11.2013 REGULACE A OBCHOD

Svaz obchodu a cestovního ruchu České republiky. Snídaně s novináři 19.11.2013 REGULACE A OBCHOD Svaz obchodu a cestovního ruchu České republiky Snídaně s novináři 19.11.2013 REGULACE A OBCHOD Obsah prezentace Obava z nových předpisů České výrobky Hlášení údajů o podílu na tržbách / dovozu Značení

Více

Ó ý Ěú Ž ď Ť é é é Í č č ě ě ý ě ě ě úč úč ů ň ý ů é č é ě č ý Í č č Í Í ě ť č ě č ž ě ě ě é č č é ě ě ž é ě é ý ě č ž é č Í ú ý Ž ě Š ě ž ý ž Ý ž Ž é ě é č Ú ě č Ú ý č č ě Ž č č ů ý ů ž ě ž ů ě ý ý ž

Více

č č č é Í ť ž š Ž š é č ď š ž Š é é š ť ž č é č Ž Ď č ť é Ž é Ž č č ď č š é Ě ž š č Č č é ž š ž š Í š é ž š é šď é é č é é ž ž éž Ž é é é Žš é é é š ž Ž é č č é ž š č ť š Ž č č č é é Ž č ž Ž ž ť č ž č

Více

Í Í ý Ž úč úč ý Š ř š Ž ř ý č ý č ó ř šš é š č č ř ř é ř ř č é é ž Ť é Í č ř š ý ř é ř č ř é č ř č ž ó ř č ř ó é ř ž ž ř ž ř ý ř ý ý ř š č ř ř é ž č č ýš ř č š ý ů č ů ř ž ý š é ž é ř é Ž é ú ú ú ú č é

Více

ý ú Ž Ž Č ý Ž Č Ž ě é ě ú é ě Ž ú ý ů ý ů ú ó ů ň Ž ě ě ý Ž ůž Ú ě ě ú é ó ó ě ě ý ý ě ý ú Ů ě ů ý ň ě ú Č é Ý š ě ě ě ů ý ů ě ěž ý ý ů Ó Í ě ě ší ů ý ů ů ě ý ý ě Ž ý Ž ý ů ó ů ě ž é ý ý ů ú ý ů ý ů ě

Více

ř é Ó Ř ž é ó ó ó š ň ú ř é ý ě ž ď éž ě é ý é ě ž é ó ě š ř é ě ď ž ď éž ě é ě éž ř ž é žďé ž ď é ě é ř ě ě ďě é ý žď ď ď ů ř é ř é ď ž ř é é ž ď ď žď ý ů ď é é ď ď ď Í ř ý ďě ž ý ů ř ď ď é ě š ď ž ě

Více

Zákon 308/2011Sb., kterým se mění zákon č. 166/199 Sb.

Zákon 308/2011Sb., kterým se mění zákon č. 166/199 Sb. Zákon 308/2011Sb., kterým se mění zákon č. 166/199 Sb. Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky : ČÁST PRVNÍ Změna veterinárního zákona Čl. 1 Zákon č. 166/1999 Sb., o preventivní péči a o změně

Více

úř ž ě ě ž ř ě ř ě ř ú ý ě ě ř ý ý ž úř ě ž ž ý ů ě ž ř ů Í ů Ť ř ý ů ř š ý Ž ž š ř ý ě š ě ě Ž ř š ď ě ě ů ů ř ě ů ů ž Ž ú ú ž ř Í ř ě ř ř ú ě Í

úř ž ě ě ž ř ě ř ě ř ú ý ě ě ř ý ý ž úř ě ž ž ý ů ě ž ř ů Í ů Ť ř ý ů ř š ý Ž ž š ř ý ě š ě ě Ž ř š ď ě ě ů ů ř ě ů ů ž Ž ú ú ž ř Í ř ě ř ř ú ě Í úř ž ě ě ž ř ě ř ě ř ú ý ě ě ř ý ý ž úř ě ž ž ý ů ě ž ř ů Í ů Ť ř ý ů ř š ý Ž ž š ř ý ě š ě ě Ž ř š ď ě ě ů ů ř ě ů ů ž Ž ú ú ž ř Í ř ě ř ř ú ě Í Š ň Ž É Š Í ě Ž ě ů ě ě ř ř š š ó ř ř š ř š š š ř ř ř š

Více

Vědecký výbor pro potraviny. Výsledky reprezentativního průzkumu názorů veřejnosti ČR na biopotraviny

Vědecký výbor pro potraviny. Výsledky reprezentativního průzkumu názorů veřejnosti ČR na biopotraviny Vědecký výbor pro potraviny Klasifikace: Draft Pro vnitřní potřebu VVP Oponovaný draft Pro vnitřní potřebu VVP Finální dokument Pro oficiální použití Deklasifikovaný dokument X Pro veřejné použití Název

Více

ó ž ů č ř Ě č ú ú ž Ě ú ú Ý ů Í ž Ý ž Ý ž ů Ý ú Ě č ú Ř Ě ú Ě Ě É č É ŇÚ Ř Í č É ú Ř Ů ú ť č ř Ě ž ó ú č ú ž ú ú č ž ň č ř ž ó ň ú ž ú č č ň ř ř ú č č ú ů ř č č ó ž ó č ň č č č ů ž ů ž ž Ú Ý Ů Í Í ř š

Více

é é ž ž ť é ř ú ř ř ř é ť ť Ó é ň ř é Ě ňé ž ú é ř ň ňř ř ž ťř é Ť ř Č Í ř ž é ďé Č řě ť é ňň ř ž ž ň é ř ř é é ň ň ň ň ž é É ž ř é ň ó ó ž ř ř ŘĚď ř ř é ř Í é ř ř é ž ó ú Ó Ě řř ř Í ň ó é óóó óóó ž ó

Více

ň ů ů Ť ň ň Ř ú ó ů ů ó Ž Ú Ú Ú Ř ď ů ň ó ň ú Ř Š Ř É Ň Ž Ý Ž Ň Ř ň ď Í Ň É Ň ů Ť ů Ž ň ó ň Ý ň Ý Ě ó Ť ŠÍ ó ď ó ŠÍ Ň Ř Ž Ž ň ó Ž Í ó Ň Ú Š Š ú ú É ň Ř ú ó ú É ň ů ň Š ň ů Š Ú Ú Š Ú ů Ý ň Ž Š Ž ů ú ň ň

Více

MĚSTO HAVLÍČKŮV BROD TRŽNÍ ŘÁD

MĚSTO HAVLÍČKŮV BROD TRŽNÍ ŘÁD MĚSTO HAVLÍČKŮV BROD NAŘÍZENÍ MĚSTA HAVLÍČKŮV BROD č. 1/2016 Rada města Havlíčkův Brod se na svém zasedání dne 25. 4. 2016 usnesením č. 376/16 usnesla vydat na základě 18 odst. 1 a 3 zákona č. 455/1991

Více

NAŘÍZENÍ MĚSTA TRUTNOVA č. 4/2003 TRŽNÍ ŘÁD

NAŘÍZENÍ MĚSTA TRUTNOVA č. 4/2003 TRŽNÍ ŘÁD ÚPLNÉ ZNĚNÍ NAŘÍZENÍ MĚSTA TRUTNOVA č. 4/2003 TRŽNÍ ŘÁD Rada města Trutnova vydává na základě ustanovení 18 odst. 1 zákona č. 455/1991 Sb., o živnostenském podnikání (živnostenský zákon), v platném znění,

Více