Návod k instalaci a údržbě. Deskový kolektor FKC ST. Montáž na šikmou střechu (2011/05) CZ

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Návod k instalaci a údržbě. Deskový kolektor FKC-2 6720640298-00.1ST. Montáž na šikmou střechu 6 720 648 980 (2011/05) CZ"

Transkript

1 Návod k instalaci a údržbě Deskový kolektor FKC ST Montáž na šikmou střechu (0/05) CZ

2 Obsah Obsah Vysvětlení symbolů a bezpečnostní pokyny.... Použité symboly Všeobecné bezpečnostní pokyny Údaje o výrobku Napojení na střechu Konstrukce kolektoru Používání k určenému účelu Komponenty a technická dokumentace Příslušenství Prohlášení o shodě ES Typový štítek Technické údaje Rozsah dodávky Předpisy Platnost předpisů Normy, předpisy, směrnice Montáž profilových lišt Spojování profilových lišt Montáž profilových lišt Vyrovnání profilových lišt Montáž protiskluzové pojistky Montáž kolektorů Příprava montáže kolektorů na zemi Připevnění kolektorů Montáž čidla kolektoru Hydraulické připojení Připojení solární hadice bez odvzdušňovače na střeše Připojení solární hadice s odvzdušňovačem (příslušenství) na střeše Montáž spojovací sady pro řady (příslušenství) Doprava Před montáží Všeobecné informace Uspořádání kolektorů Potřeba místa na střeše Ochrana proti blesku Potřebné nářadí a materiály Pořadí montáže Závěrečné práce Kontrola instalace Izolace přípojek a potrubí Čištění kolektorů Ochrana životního prostředí a likvidace odpadu Montáž střešního napojení Stanovení roztečí Montáž střešních háků u taškové krytiny 6 6. Montáž střešních háků u krytiny z bobrovek Montáž speciálních střešních háků u břidlicových šindelových desek Montáž kombinovaných šroubů u plechové střechy Montáž kombinovaných šroubů u vlnitých desek Údržba / servisní prohlídky Montáž příslušenství pro vyšší zátěže Montáž dodatečných střešních háků Montáž profilu pro sněhovou zátěž Montáž profilových lišt (0/05)

3 Vysvětlení symbolů a bezpečnostní pokyny Vysvětlení symbolů a bezpečnostní pokyny. Použité symboly Výstražné pokyny Signální výrazy na začátku výstražného upozornění označují druh a závažnost následků, které mohou nastat, nebudou-li dodržena opatření k odvrácení nebezpečí. OZNÁMENÍ znamená, že může dojít k materiálním škodám. UPOZORNĚNÍ znamená, že může dojít k lehkým nebo středně těžkým poraněním osob. VAROVÁNÍ signalizuje nebezpečí vzniku těžkého poranění osob. NEBEZPEČÍ znamená, že může dojít k poranění osob ohrožující život. Důležité informace Další symboly Symbol B Výstražné pokyny jsou v textu označeny výstražným trojúhelníkem podloženým šedou barvou a opatřeny rámečkem. Hrozí-li nebezpečí úrazu elektrickým proudem, je vykřičník ve výstražném trojúhelníku nahrazen symbolem blesku. Důležité informace neobsahující ohrožení člověka nebo materiálních hodnot jsou označeny vedle uvedeným symbolem. Od ostatního textu jsou nahoře a dole odděleny čárami. Význam požadovaný úkon.,. číslované úkony odkaz na jiná místa v dokumentu nebo na jiné dokumenty výčet/položka seznamu Tab. výčet/položka seznamu (. rovina). Všeobecné bezpečnostní pokyny Skladování B Deskové kolektory skladujte v suchém prostředí (venku pouze s ochranou proti dešti). Nebezpečí popálení o deskové kolektory Byl-li deskový kolektor a montážní materiál po delší dobu vystaven slunečnímu záření, hrozí nebezpečí popálení o tyto díly. B Noste osobní ochranné pomůcky. B Deskový kolektor a montážní materiál chraňte před slunečním zářením (např. plachtou). Nebezpečí zřícení při práci na střeše B Není-li k dispozici žádné nezávislé jištění proti pádu, zajistěte ochranu osob jiným vhodným způsobem a používejte jistící osobní ochranné pomůcky. B Při všech pracích na střeše učiňte vhodná opatření k zamezení nehod a pádů. B Dodržujte bezpečnostní předpisy. Montáž Montáž a údržbu smí provádět pouze odborná instalatérská firma s příslušným oprávněním. B Pročtěte si pozorně návod. B Neprovádějte žádné změny na konstrukčních dílech. B Montážní sadu instalujte jen na střechách s dostatečnou nosností. V případě potřeby konzultujte problém se statikem a/nebo pokrývačem. Kontrola funkcí Provozovatel je odpovědný za bezpečnost a ekologickou nezávadnost. B Doporučení pro provozovatele: S autorizovanou servisní firmou uzavřete smlouvu o inspekcích a údržbě. Nechte provádět pravidelnou kontrolu solárního systému servisním technikem alespoň jednou ročně, případně, dle potřeby systému, častěji. B Vadné díly ihned vyměňte. Používejte pouze originální náhradní díly. Instruktáž provozovatele B Vysvětlete provozovateli princip činnosti přístroje a obsluhu celého systému. B Upozorněte provozovatele na to, že sám nesmí na přístroji provádět jakékoliv úpravy ani opravy. B Tento návod k instalaci a údržbě předejte provozovateli. Upozorněte jej na to, že návod je nutné uschovat a předat dalšímu vlastníku/provozovateli (0/05)

4 Údaje o výrobku Údaje o výrobku Deskový kolektor FKC- je v tomto návodu nazýván zkráceně kolektor. Střešní vlnovky, pálené a betonové tašky atd. jsou jednotně označovány jako tašky.. Napojení na střechu Na obrázcích v tomto návodu je jako příklad znázorněna střecha s pálenými taškami a střešní napojení pro tuto střechu. Pokud se montáž u jiných střech liší, bude na to upozorněno. Střešní krytina Keramické tašky, bobrovky Plech, vlnitá deska Břidlicová/šindelová deska Napojení na střechu Tab.. Konstrukce kolektoru Na obrázcích v tomto návodu jsou znázorněny svislé kolektory [0]. Liší-li se montáž vodorovných kolektorů [9] od montáže svislých kolektorů, bude na to upozorněno ST Obr. Svislý typ kolektoru v řezu Jímka pro čidlo kolektoru Přípojka kolektoru, výstup Skleněný kryt Absorbér 5 Tepelná izolace 6 Trubkový rastr ve tvaru "Harfa" 7 Montážní kapsa ve skříni 8 Přípojka kolektoru, zpátečka 9 Vodorovný typ kolektoru, schématické znázornění 0 Svislý typ kolektoru, schématické znázornění (0/05)

5 Údaje o výrobku. Používání k určenému účelu Kolektory slouží jako zdroje tepla v tepelném solárním systému. Montážní sada je určena výhradně k bezpečnému upevnění kolektorů. B Kolektory provozujte pouze v kombinaci s vhodnými solárními regulátory a jen v samozabezpečovacích uzavřených solárních systémech (žádný kontakt s kyslíkem). Povolená teplonosná látka B Za účelem ochrany před poškozením mrazem a korozí používejte pro kolektory solární kapalinu L. Přípustné střešní krytiny Tento návod popisuje montáž kolektoru na šikmé střechy pokryté keramickými taškami, bobrovkami, břidlicovými či šindelovými deskami, plechem a vlnitými deskami. B Montážní sadu montujte pouze na těchto střechách. Maximální tloušťka tašek a střešních latí Maximální rozevření střešního háku činí 70 mm ( obr. 7, str. 6). Tloušťka tašky společně s tloušťkou střešní latě tedy pro zavěšení střešního háku smí být max. 70 mm. B Je-li rozevření střešního háku příliš malé, použijte střešní hák jako krokevní kotvu ( obr. 0, str. 7). Přípustné rozteče střešních latí B Vodorovný typ kolektoru montujte na střechy s roztečí střešních latí max. 0 mm. Přípustné sklony střech B Montážní sadu montujte pouze na střechy se sklonem 5 až 65. U vlnitých desek a plechových střech montujte pouze na střechy se sklonem 5 až 65. B Při montáži na střechy s nepřípustným sklonem si pokrývačem nechte zaručit těsnost střechy. Přípustná zatížení B Kolektory montujte pouze v místech s nižšími hodnotami, než je uvedeno v tabulce. V případě potřeby konzultujte se statikem. Montážní sada je vhodná pro následující maximální zatížení: (podle DIN 055, část a 5): Maximální sněhová zátěž Svislý typu kolektoru: Maximální rychlost větru,0 kn/m 5 km/h ) Tab. ) Na kolektor (montáž: kapitola 7) ) Odpovídá aerodynamickému tlaku, kn/m ) Včetně upínáku kolektoru B Pro stanovení maximální rychlosti větru zohledněte tyto faktory: stanoviště solárního systému zeměpisnou výšku terénu topografii (terén/zástavba) výšku budovy Maximální sněhová zátěž vyplývá ze zeměpisných zón (zón sněhové zátěže) a z výšky terénu. B Informujte se na místní sněhovou zátěž. Dodatečně potřebné příslušenství ), kn/m 5 km/h ) x střešní napojení x profil pro sněhovou zátěž x profilová lišta ) Vodorovný typ kolektoru,0 kn/m 5 km/h ) -- Zabraňte hromadění sněhu nad kolektorem: B Nad kolektor namontujte sněhové zachytávače (dodržte rozestup max. m mezi kolektorem a zachytávačem). -nebo- B Sníh pravidelně odklízejte (0/05) 5

6 Údaje o výrobku. Komponenty a technická dokumentace Tepelné solární zařízení slouží k přípravě teplé vody a v případě potřeby dodatečně také k podpoře vytápění. Skládá se z různých komponent. Solární regulátor montáž a elektrické připojení regulátoru obsluha regulátoru a celého systému údržba regulátoru pokyny k poruchám regulátoru Další návody se mohou nacházet u příslušenství Příslušenství Následně je uveden seznam s díly příslušenství, které jsou možné pro kolektor a montážní sadu. Aktuální úplný přehled je uveden v celkovém katalogu. Příslušenství pro vyšší zátěže ( kapitola 7., str. ) Odvzdušňovací sada ( kapitola 0., str. 9) Spojovací sada pro řady ( kapitola 0., str. ) Přepěťová ochrana čidla kolektoru Solární dvojité potrubí (potrubní vedení), izolované a s integrovaným kabelem čidla kolektoru Připojovací sada pro solární dvojité potrubí Obr. Komponenty solárního zařízení ST Kolektor s čidlem nahoře Potrubní vedení (zpátečka) Solární stanice s expanzní nádobou, teplotní a bezpečnostní zařízení Solární zásobník 5 Solární regulátor 6 Potrubní vedení (výstup).6 Prohlášení o shodě ES Tento výrobek vyhovuje svou konstrukcí a provozními vlastnostmi příslušným evropským směrnicím i doplňujícím národním požadavkům. Shoda byla prokázána udělením značky CE. Prohlášení o shodě si lze vyžádat u výrobce (adresa na zadní straně). V návodech komponent jsou popisována tato témata: Kolektor montáž střešního napojení upevnění kolektoru hydraulické připojení kolektoru údržba kolektoru Solární stanice montáž solární stanice montáž potrubního vedení uvedení celého systému do provozu údržba solární stanice a celého systému pokyny k poruchám celého systému Solární zásobník ustavení a montáž zásobníku uvedení zásobníku do provozu údržba zásobníku (0/05)

7 Údaje o výrobku.7 Typový štítek.8 Technické údaje Typový štítek kolektoru je umístěn na skříni kolektoru a obsahuje údaje ve formě symbolů. FKC- Certifikáty DIN Délka Šířka 07 mm 75 mm Výška 87 mm Rozestup mezi kolektory 5 mm Přípojka kolektoru (tvarovaná jako nátrubek) mm Obsah absorbéru, svislý typ (V f ) 0,9 l ST Obsah absorbéru, vodorovný typ (V f ),5 l Obr. Umístění typového štítku Typový štítek na skříni kolektoru Jímka pro čidlo kolektoru, svislý typ kolektoru Jímka pro čidlo kolektoru, vodorovný typ kolektoru Symbol Význam Výklad t stg temperature stagnation teplota při nečinnosti, max. p max pressure maximum provozní tlak, max. m mass hmotnost A G area gross vnější plocha A a area apertur aperturní plocha (plocha propouštějící světlo) A A area absorber plocha absorbéru V f volume fluid obsah kolektoru Tab. Údaje na typovém štítku Vnější plocha (hrubá plocha, A G ),7 m Plocha absorbéru (čistá plocha A A ),8 m Aperturní plocha (plocha propouštějící světlo, A a ) Hmotnost netto, svislý typ hmotnost netto, vodorovný typ Dovolený provozní tlak kolektorů (p max ),5 m 0 kg kg 6 bary Max. teplota při nečinnosti 99 C Tab. 5 mbar l/h ST Obr. Tlakové ztráty kolektorů Tlakové ztráty pro svislý typ Tlakové ztráty pro vodorovný typ (0/05) 7

8 Údaje o výrobku.9 Rozsah dodávky B Zkontrolujte, zda dodávka nebyla porušena a zda je úplná..9. Montážní sada pro kolektory ST Obr. 5 Montážní sada pro kolektory: montážní sada - základní provedení, montážní sada - rozšíření a montážní sady pro tašky Montážní sada v základním provedení, na každou řadu kolektorů a pro první kolektor Poz. Profilová lišta x Poz. Jednostranný upínák kolektoru x Montážní sada pro tašky ), na jeden kolektor: Poz. 6 Střešní hák nastavitelný x Tab. 8 Poz. 7 Protiskluzová pojistka x Poz. Šroub M 8 x Tab. 6 Montážní sada - rozšíření, na každý další kolektor: Poz. Profilová lišta x Poz. Dvoustranný držák kolektoru x Poz. 7 Protiskluzová pojistka x Poz. 5 Zasouvací spojka x Poz. Šroub M 8 x Tab. 7 ) Montážní sady pro jiné střechy jsou popsány v kapitole (0/05)

9 Údaje o výrobku.9. Připojovací sada ST Obr. 6 připojovací sada nad rovinu střechy a spojovací sady Připojovací sada pro jedno kolektorové pole:.9. Kolektor se spojovacími sadami Poz. Hadicová spona pérová ( x jako náhrada) 5 x Poz. Solární hadice délky 000 mm x Poz. Záslepka x Poz. 5 Solární hadice 55 mm se zátkou x Poz. 6 Návod k instalaci a údržbě x Poz. 7 Inbusový klíč SW5 x Poz. 8 Zátka pro jímku (čidlo kolektoru) x Poz. 9 Tab. 9 Hadicová přechodka R¾ s 8 mm šroubením svěrného kroužku x Obr ST přepravní ochranné rohy obsahují po spojovací sadě ( spojovací sada obsahuje pérové hadicové spony a solární hadici) Poz. Pérová hadicová spona x Poz. Solární hadice 5 mm se zátkou x Poz. 0 Tab. 0 Přepravní ochranný roh se spojovací sadou x (0/05) 9

10 Předpisy Předpisy. Platnost předpisů B Věnujte pozornost změnám v předpisech nebo doplňkům. Tyto předpisy jsou rovněž platné v okamžiku instalace.. Normy, předpisy, směrnice B Při montáži a provozu zařízení dodržujte normy a směrnice příslušné země. Zejména dodržujte platné ČSN, ČSN EN, vyhlášky, zákony a bezpečnostní předpisy s tím související. Níže jsou uvedené normy a předpisy platné v některých zemích EU, některá z nich jsou zahrnuty v ČSN.. nebo ČSN EN.., některá z nich se mouhou naší legislativou postupně přebírat. Technická pravidla platná v Německu pro instalaci kolektorů: Montáž na střechách: DIN 88, VOB, část C ) : Pokrývačské a těsnicí práce na střeše DIN 89, VOB, část C: Klempířské práce DIN 85, VOB, část C: Lešenářské práce DIN 055: Účinky na nosné konstrukce Připojování tepelných solárních zařízení: EN 976: Tepelná solární zařízení a jejich díly (prefabrikovaná zařízení) ENV 977: Tepelná solární zařízení a jejich díly (zařízení zhotovovaná na přání zákazníků) DIN 988: Technická pravidla pro instalaci pitné vody (TRWI) Elektrické připojení: DIN EN 605 část / VDE : Ochrana před bleskem, hmotné škody na stavbách anebezpečí života ) VOB: předpis pro zadávání stavebních prací, část C: Všeobecné technické smluvní podmínky pro stavební práce (ADV) (0/05)

11 Doprava Doprava NEBEZPEČÍ: Při pádu ze střechy hrozí smrtelný úraz! B K přepravě na střechu nepoužívejte žebříky, protože součásti montážního materiálu a kolektory jsou těžké a nesnadno manipulovatelné. B Při všech pracích na střeše se chraňte proti pádu. B Nejsou-li k dispozici žádné nezávislé zábrany proti pádu, zajistěte ochranu osob jiným vhodným způsobem a používejte jistící osobní ochranné pomůcky. VAROVÁNÍ: Nebezpečí úrazu v důsledku možného pádu dílů! B Během přepravy zajistěte kolektory a montážní materiál proti spadnutí. OZNÁMENÍ: Možnost vzniku netěsností v důsledku poškození těsnicí plochy na přípojkách kolektorů! B Ochranné krytky odstraňte teprve přímo před montáží na střeše. Dva ze čtyř ochranných přepravních rohů kolektoru obsahují důležité díly ( obr. 7, str. 9). Všechny použité obalové materiály jsou šetrné vůči životnímu prostředí a lze je znovu zužitkovat. B Přepravní obaly likvidujte ekologickou recyklační metodou. OZNÁMENÍ: Možnost poškození přípojek kolektoru v důsledku chybného použití! B Přípojky kolektorů nevyužívejte jako přepravní pomůcku. B Při přenášení rukama berte kolektor za prohlubeň nebo za hranu kolektoru ST Obr. 8 Úseky s prohlubněmi pro úchop Odstranění ochranných krytek teprve na střeše Přenášení kolektoru: hrana kolektoru po celém obvodě Přenášení kolektoru: prohlubeň pro úchop B Abyste si usnadnili přepravu kolektorů a montážního materiálu, využijte v případě potřeby tyto dostatečně nosné pomocné prostředky: nosný popruh, bodová zdvihací vakuová přísavka, pokrývačský žebřík nebo zařízení určené pro kominické práce, příložný výtah, stavební lešení. Solární hadice [] v přepravních rozích se dodávají se zátkami [] natřenými tukem. Tyto zátky rozšiřují solární hadici a usnadňují montáž na přípojku kolektoru. B Zátky [] odstraňte teprve přímo před montáží solární hadice. 5 mm ST Obr (0/05)

12 Před montáží 5 Před montáží 5. Všeobecné informace VAROVÁNÍ: Byl-li kolektor a montážní materiál po delší dobu vystaven slunečnímu záření, hrozí nebezpečí popálení o tyto díly! B Noste osobní ochranné pomůcky. B Kolektor a montážní materiál chraňte před slunečním zářením. B Vyhněte se zastínění kolektorového pole sousední budovou, stromy atd. Jelikož pokrývačské firmy mají zkušenosti s pracemi na střechách a s nebezpečím pádů z nich, doporučujeme Vám s těmito firmami spolupracovat. B Před montáží se informujte o stavebních podmínkách a místních předpisech. B Kolektory umístěte na střechu optimálně. Zvláštní pozornost přitom věnujte: Kolektorové pole orientujte pokud možno jižním směrem ( obr. 0). Kolektorové pole vyrovnejte tak, aby lícovalo s okny, dveřmi atd. ( obr. 0). Zabraňte možnému zastínění ( obr. ). Dbejte správného hydraulického připojení na potrubní vedení ( kapitola 5.). Zohledněte potřebu místa na střeše ( kapitola 5.). Obr ST Solární stanice nepatří pod kolektorové pole V některých případech nelze solární stanici [] namontovat pod kolektorové pole (např. u střešních kotelen). Abyste se u těchto systémů vyhnuli přehřátí, vytvořte výstupem potrubní pytel : B Výstup instalujte nejprve až ve výšce přípojky zpátečky kolektoru []. Poté jej veďte až k solární stanici. W N S O ST Obr ST Obr (0/05)

13 Před montáží 5. Uspořádání kolektorů Výstup lze na kolektorové pole namontovat buď vpravo nebo vlevo. B Dvoustranné připojení kolektorového pole ( obr. ). Podrobné informace o projektování hydrauliky systému a komponentů najdete v projekčních podkladech solární techniky. Dovolené uspořádání a orientace B Při montáži kolektorů vezměte v úvahu, že jímka pro čidlo kolektoru je umístěna nahoře ( obr. []). B Instalaci kabelu čidla kolektoru naplánujte tak, aby čidlo kolektoru ( obr. []) mohlo být namontováno do kolektoru s připojeným výstupem [5]. Maximální počet kolektorů a víceřadá kolektorová pole B Do jedné řady naplánujte maximálně 0 kolektorů. B Víceřadá kolektorová pole připojte podle Tichelmannova principu. Zde je součet všech odporů (např. délek potrubí se stejným průřezem) mezi prvními a posledními odbočkami stejný ST Obr. Uspořádání svislých (nahoře) a vodorovných (dole) kolektorů. Čidlo kolektoru v jímce (vždy nahoře na kolektoru spřipojeným výstupem) Solární hadice 5 mm Solární hadice 55 mm a zaslepovací zátka Zpátečka (ze zásobníku) 5 Výstup (do zásobníku) ST Obr. Připojení jedné řady Připojení více než 0 kolektorů: paralelní zapojení dvou řad podle Tichelmannova principu (0/05)

14 Před montáží 5. Potřeba místa na střeše Obr. 5 NEBEZPEČÍ: Kolektory, které nevydrží nápory větru a jeho sacích účinků, mohou ohrozit lidský život! B Dodržte minimální vzdálenost k okraji střechy (míra a). a ST a = h 0 b a a = b 0 E a Míra a: Použít lze oba vzorce. Lze použít menší hodnotu. Míra A a B: Tab. Míra C: Nejméně dvě řady tašek k hřebeni/komínu. Míra D: Nejméně 0,5 m pro výstup vpravo a vlevo vedle kolektorové pole. Míra E: Odpovídá,8 m (vodorovný typ:,0 m) a je to minimální vzdálenost od horní hrany kolektoru až ke spodní profilové liště, která se montuje nejdříve. Míra F: Je-li na střeše zapotřebí odvzdušňovač, nejméně 0, m pro výstup. a C F h 5. Ochrana proti blesku B Podle regionálních předpisů se informujte, zda je nutné zařízení pro ochranu před bleskem. Často je požadována ochrana proti blesku např. u budov vyšších než 0 m. B Instalaci ochrany proti blesku svěřte odborníkovi v oboru elektro. B Je-li k dispozici zařízení na ochranu proti blesku, zkontrolujte napojení solárního systému na toto zařízení. 5.5 Potřebné nářadí a materiály klíč SW7 a 0 (SW = otvor klíče) pro připojení potrubního vedení klíč SW a 7 pro spojovací sadu ( řady, příslušenství) klíč SW5 a 9 pro kombinované šrouby vrták do dřeva Ø 6 mm a vrták na kov mm pro kombinované šrouby úhlová rozbrušovačka při krytině z bobrovek vodováha zednická šňůra větrací tašky nebo anténní průchodky materiál k izolaci trubek K montáži montážní sady a připojovací sady je zapotřebí pouze klíč SW5 z připojovací sady. 5.6 Pořadí montáže. Stanovení roztečí střešních napojení.. Montáž střešních napojení.. Montáž profilových lišt a protiskluzové pojistky.. Montáž kolektorů a čidel kolektorů. 5. Připojení potrubí na kolektory. Počet kolektorů Míra A Míra B Míra A Míra B,8 m,0 m,0 m,8 m,8 m,0 m,06 m,8 m,58 m,0 m 6, m,8 m,78 m,0 m 8,5 m,8 m 5 5,98 m,0 m 0,9 m,8 m 6 7,8 m,0 m, m,8 m 7 8,8 m,0 m,7 m,8 m 8 9,58 m,0 m 6, m,8 m 9 0,78 m,0 m 8,6 m,8 m 0,98 m,0 m 0,0 m,8 m Tab. Potřeba místa pro svislý a vodorovný typ (0/05)

15 Montáž střešního napojení 6 Montáž střešního napojení NEBEZPEČÍ: Při pádu ze střechy hrozí smrtelný úraz! B Při všech pracích na střeše se chraňte proti pádu. B Nejsou-li k dispozici žádné nezávislé zábrany proti pádu, zajistěte ochranu osob jiným vhodným způsobem a používejte jistící osobní ochranné pomůcky. Napojení na střechu se provádí podle druhu střešní krytiny a podle různých střešních háků nebo kombinovaných šroubů. B Pro lepší schůdnost střechy použijte pokrývačský žebřík nebo jednotlivé tašky vysuňte nahoru. B Popraskané tašky, šindele, desky apod. odstraňte anahraďte novými. 6. Stanovení roztečí U střech s taškami určují skutečnou rozteč mezi střešními háky/kombinovanými šrouby prohlubně vln, u střech s vlnitými deskami jsou to vyvýšeniny vln. Vodorovná montáž je možná pouze při rozteči střešních latí max. 0 mm. B Stanovte polohy střešních háků a přeneste je na střechu. Typ kolektoru Míra W svislý vodorovný Tab. Rozměry v mm W ~ 00 (~ 00) (50-950) ~ 00 (~ 00) ST Obr. 6 Střešní háky pro dva kolektory (rozměry v závorkách se vztahují na vodorovné kolektory; rozměry v mm) (0/05) 5

16 Montáž střešního napojení 6. Montáž střešních háků u taškové krytiny VAROVÁNÍ: Možnost poškození zařízení v důsledku dodatečného uvolnění dlouhých matic na střešním háku! Při utahování matice se aktivuje lepidlo, které po jedné hodině zajistí spojení. B Střešní hák vložte do prohlubně vlny a zavěste na střešní lať. B Spodním díl střešního háku [] vysuňte nahoru až ke střešní lati. B Zapadá-li zubatá podložka [] do ozubení spodního dílu střešního háku, matici [] utáhněte. B Pokud se dlouhá matice po jedné hodině povolí, proveďte pojištění spoje sami (např. vhodným lepidlem). B Chcete-li spodní část střešního háku [] otočit nebo přestavit, povolte klíčem SW5 matici. B Pokud součet tloušťky tašky a střešní latě překračuje 70 mm, použijte střešní hák jako krokevní kotvu ( obr. 0). Obr ST ST Obr. 7 Otočení spodní části střešního háku, rozměry v mm 7-70 OZNÁMENÍ: Možnost vzniku netěsnosti střechy v důsledku nafoukaného sněhu, který může vniknout mezi tašky! B Nedosedají-li tašky nad střešním hákem rovně, odstraňte opatrně podložky tašek. Zavěšení střešního háku na střešní lať B V úseku, kde mají být namontovány střešní háky vysuňte tašky nahoru. Obr. 8 Zavěšený střešní hák ST (0/05)

17 Montáž střešního napojení Montáž střešních háků jako krokevních kotev VAROVÁNÍ: Možnost poškození zařízení v důsledku zlomení střešního háku! B Spodní část střešního háku přesuňte do horního otvoru. B Spodní část střešního háku [] přesuňte do horního otvoru []. Matici ještě nedotahujte ST Obr. Krokevní kotva upevněná na prkno/fošnu Střešní hák vyžaduje na horní hraně tašky minimální odstup mm ( obr. []). B Je-li nutné, tašku nahoře upravte. Střešní hák musí vpředu dosedat na tašku ( obr. []). B Aby střešní hák dosedal vpředu na tašku, podložte jej v případě potřeby ve spodní části prkny/fošnami. B Zapadá-li zubatá podložka [] do ozubení spodního dílu střešního háku, matici utáhněte. B Spodní část připevněte na krokev (prkna/fošny) třemi vhodnými šrouby [] ST Obr. 0 > mm Dolní část střešního háku Použijte horní otvor Oddělte, je-li nutné B Je-li nutné, upevněte na krokev dostatečně nosná prkna/fošny ( obr. []). Je-li nutné, odstraňte v tomto úseku kontralatě. B Podpěru vpředu ( obr. []) položte na tašku tak, aby podpěra při zatížení dosedla do prohlubně vlny. Obr ST OZNÁMENÍ: Možnost vzniku netěsnosti střechy v důsledku nafoukaného sněhu, který může vniknout mezi tašky! B Nedosedají-li tašky nad střešním hákem rovně, odstraňte opatrně podložky tašek (0/05) 7

18 Montáž střešního napojení 6. Montáž střešních háků u krytiny zbobrovek OZNÁMENÍ: Možnost vzniku netěsností střechy v důsledku neodborně provedené práce! B Vyžádejte si radu a pomoc pokrývače. VAROVÁNÍ: Možnost poškození zařízení v důsledku dodatečného uvolnění matice na střešním háku. Při utahování matice se aktivuje lepidlo, které po jedné hodině zajistí spojení! B Pokud se matice po jedné hodině povolí, proveďte pojištění spoje sami (např. vhodným lepidlem). VAROVÁNÍ: Možnost poškození zařízení v důsledku zlomení střešního háku! B Spodní část střešního háku přesuňte do horního otvoru. B Spodní část střešního háku [] přesuňte do horního otvoru střešního háku []. Matici ještě nedotahujte. B Je-li nutné, upevněte na krokev dostatečně nosná prkna/fošny ( obr. []). Je-li nutné, odstraňte v tomto úseku kontralatě. Střešní hák vyžaduje na horní hraně tašky minimální odstup mm ( obr. ). B Je-li nutné, tašku nahoře upravte. B Zapadá-li zubatá podložka [] do ozubení spodního dílu střešního háku, matici [] utáhněte. B Spodní díl střešního háku připevněte na krokev (prkna/fošny) třemi vhodnými šrouby. > mm OZNÁMENÍ: Možnost vzniku netěsností v důsledku nevhodně umístěných střešních háků! B Střešní hák položte na střed tašky. Spodní díl přitom spočívá na krokvi (prkně/fošně) ST Obr. B Sousední bobrovky přiřízněte (čerchované čáry []) < ST Obr. Dolní část střešního háku Použijte horní otvor Oddělte, je-li nutné Obr ST (0/05)

19 Montáž střešního napojení 6. Montáž speciálních střešních háků u břidlicových šindelových desek OZNÁMENÍ: Možnost vzniku netěsností střechy v důsledku neodborně provedené práce! B Montáž na střechu s břidlicovými/ šindelovými deskami si nechte provést pokrývačem. B Pro zaručení vodotěsnosti montáže namontujte pod speciální střešní hák plech [] (není součástí dodávky). B Při montáži speciálního střešního háku vpředu použijte těsnění [] a šroub []. B Speciální střešní hák připevněte vzadu dostatečně na střešní podklad. 6.5 Montáž kombinovaných šroubů u plechové střechy Aby bylo možné připevnit profilové lišty, montují se místo střešních háků kombinované šrouby. OZNÁMENÍ: Možnost vzniku netěsností střechy v důsledku neodborně provedené práce! B Montáž na plechovou střechu si nechte provést pokrývačem. B Pro kombinované šrouby napájejte na plechovou střechu pouzdra. Zaručíte tak těsnost střechy. Montáž kombinovaného šroubu se provádí obdobně jako montáž na střechu s vlnitými deskami ( kapitola 6.6, str. 0). 6 5 Obr. 6 Příklad utěsnění Šroub (není dodáván) Těsnění (není součástí dodávky) Plech (není součástí dodávky) Namontovaný speciální střešní hák ST < 05 mm ST Obr. 7 Upevňovací distanční špalík Matice M Těsnicí podložka Kombinovaný šroub M 5 Pouzdro (není součástí dodávky) 6 Podložka (0/05) 9

20 Montáž střešního napojení 6.6 Montáž kombinovaných šroubů u vlnitých desek 9 NEBEZPEČÍ: Možnost ohrožení života v důsledku vdechnutí azbestových vláken! B Dodržujte pravidla platná v příslušné zemi pro zacházení s azbestem. B Noste osobní ochranné pomůcky (např. respirátor). OZNÁMENÍ: Možnost poškození zařízení v důsledku nedostatečné pevnosti nosné konstrukce! B Kombinované šrouby vyžadují hranoly o průřezu min. 0 0 mm. Abyste mohli vrtat přesně kolmo, doporučujeme, abyste si zhotovili vrtací šablonu ( obr. 8 []).. Vrtákem na kov Ø mm vyvrtejte do vyvýšeniny vlny vlnitých desek otvor. Nevrtejte však do dřeva pod nimi!. Vrtákem do dřeva Ø 6 mm vyvrtejte kolmo vrtací šablonou [] do spodní konstrukce otvor.. mm. 6 mm Z Y 0 mm ST Obr. 9 Namontovaný kombinovaný šroub s distančním špalíkem Upevňovací distanční špalík Matice M Podložka Těsnicí podložka 5 Kombinovaný šroub M Výška vlny, míra Y Míra Z 5 mm 70 mm 0 mm 65 mm 5 mm 60 mm 50 mm 55 mm 55 mm 50 mm 60 mm 5 mm Tab. Profilové lišty nesmějí být prověšeny. B Je-li nutné, podložte profilové lišty na distančním špalíku. B Profilové lišty upevněte vždy dvěma šrouby ST Obr. 8 B Předmontovaný kombinovaný šroub zašroubujte klíčem SW9 tak daleko, abyste dosáhli míry Z ( tab. ) ( obr. 9). B Matici ( obr. 9 []) utáhněte tak, aby těsnicí podložka úplně dosedla na vlnitou desku. Obr ST Dále pokračujte podle Vyrovnání profilových lišt ( str. ) (0/05)

21 Montáž příslušenství pro vyšší zátěže 7 Montáž příslušenství pro vyšší zátěže Zásluhou montáže dodatečných střešních háků a lišt může montážní systém pro svislý kolektor zachycovat vyšší zátěže ( kapitola., str. 5). Jako příklad je uvedena montáž na střechu s taškami. Rozsah dodávky na jeden kolektor: Střešní hák x 7. Montáž profilu pro sněhovou zátěž B Profil pro sněhovou zátěž [] položte na střešní hák a silou ruky jej pomocí šroubu M8 přišroubujte. B Profily pro sněhovou zátěž vyrovnejte vzájemně do jedné osy (použijte zednickou šňůru). Poté šrouby utáhněte. Profil pro sněhovou zátěž x Profilová lišta Tab. x Kromě toho jsou přiloženy upínáky kolektoru (jedno- a dvoustranné) pro dodatečnou profilovou lištu. 7. Montáž dodatečných střešních háků B Dodatečné střešní háky [] namontujte pokud možno do středu mezi již namontované horní a dolní střešní háky ST Obr. 7. Montáž profilových lišt B Profilové lišty spojte ( kapitola 8., str. ). B Profilové lišty [] položte do vybrání profilů pro sněhovou zátěž a hliníkovou maticí [] je jen silou ruky přišroubujte ST Obr. Dodatečné střešní háky pro dva kolektory vedle sebe Obr ST Dále pokračujte podle Vyrovnání profilových lišt ( str. ) (0/05)

22 Montáž profilových lišt 8 Montáž profilových lišt 8. Spojování profilových lišt B Profilové lišty nasuňte na zasouvací spojky [], dokud nezaskočí. B Profilové lišty vyrovnejte do vodorovné polohy a ve stanovené vzdálenosti. Použijte vodováhu. B Horní a spodní profilové lišty vyrovnejte na boku do jedné roviny. B Zkontrolujte kolmost. Změřte úhlopříčku nebo na konce profilových lišt např. položte střešní lať []. B Utáhněte šrouby M8. Obr. 8. Montáž profilových lišt ST B Profilové lišty připojte šroubem M8 co nejvíce nahoře v podélném otvoru střešního háku. Po vyrovnání profilové lišty šroub utáhněte (60-805) Obr. 6 Hodnota uvedená v závorce platí pro vodorovný typ kolektoru ST 8. Montáž protiskluzové pojistky K montáži obou protiskluzových pojistek využijte obou vnitřních podélných otvorů []. B Protiskluzovou pojistku nasuňte přes profilovou lištu a nechte ji zaklesnout do podélného otvoru []. Obr ST 8. Vyrovnání profilových lišt Pro navazující montáž kolektorů je důležité, aby profilové lišty byly přesně vyrovnány. Obr ST (0/05)

23 Montáž kolektorů 9 Montáž kolektorů NEBEZPEČÍ: Při pádu ze střechy hrozí smrtelný úraz! B Při všech pracích na střeše se chraňte proti pádu. B Nejsou-li k dispozici žádné nezávislé zábrany proti pádu, zajistěte ochranu osob jiným vhodným způsobem a používejte jistící osobní ochranné pomůcky. B Montáž provádějte na střeše nejméně ve osobách. OZNÁMENÍ: Možnost poškození kolektoru v důsledku netěsností na přípojce kolektoru! B Ochranné krytky odstraňte z přípojek kolektoru teprve přímo před hydraulickým připojením. OZNÁMENÍ: Možnost poškození kolektoru v důsledku poškozených přípojek! B Při přepravě neberte kolektor za přípojky! B Při přenášení rukama berte kolektor za prohlubeň nebo za hranu kolektoru. OZNÁMENÍ: Možnost vzniku netěsností na přípojkách kolektorů! Dodatečné uvolnění pérové spony může zhoršit její upínací sílu. B Pérovou sponu nasuňte přímo před zesílení přípojky kolektoru. Teprve pak stáhněte pojistný kroužek. U solárních hadic bez zátky doporučujeme položit solární hadice před montáží do horké vody. Zvlášť při nízkých teplotách se tím usnadní montáž. V solárních hadicích pro vzájemné spojení kolektorů mezi sebou jsou zátky nasazeny.. Zátky vytáhněte teprve přímo před montáží solární hadice pomocí klíče SW5.. Solární hadici s pérovou sponou nasuňte na přípojku kolektoru.. Když se pérová spona nachází přímo před zesílením, pojistný kroužek stáhněte. B Při přepravě kolektorů na střechu použijte alespoň jednu z následujících pomůcek: příložný výtah, bodové vakuové přísavky s dostatečnou nosností, nosný popruh ST VAROVÁNÍ: Hrozí nebezpečí úrazu padajícími kolektory! B Během přepravy a montáže zajistěte kolektory proti spadnutí. B Po ukončení montáže zkontrolujte bezpečnou instalaci montážní sady akolektorů. Důležité pokyny pro zacházení se solárními hadicemi a pérovými sponami UPOZORNĚNÍ: Hrozí nebezpečí úrazu vytaženým pojistným kroužkem v nezamontovaném stavu! B Pojistný kroužek stáhněte teprve poté, co jste na solární hadici umístili pérovou sponu.. Obr. 8 Montáž solární hadice (0/05)

24 Montáž kolektorů 9. Příprava montáže kolektorů na zemi B Dodržujte pokyny uvedené v kapitole 5., str. o umístění kolektorů. Jako příklad je v dalším textu výstup znázorněn na pravé straně kolektorového pole a první kolektor je namontován vpravo. Na zemi lze předběžně smontovat i spojovací sadu (příslušenství) pro dvě řady kolektorů ( kapitola 0., str. ). 9.. Montáž zaslepovací zátky B Solární hadici [] s předmontovanými zaslepovacími zátkami nasaďte na volné přípojky kolektoru. B Když se pérová spona [] nachází přímo před zesílením, pojistný kroužek stáhněte. 9.. Montáž spojovací sady B Spojovací sadu vyjměte z ochranných přepravních rohů.. Klíčem SW5 vytáhněte jen jednu zátku.. Solární hadici [] s pérovými sponami nasuňte na přípojku kolektoru.. Když se pérová spona [] nachází přímo před zesílením, pojistný kroužek stáhněte.. B A. B 55. Obr ST Obr. 0 Spojovací sada na druhém a všech dalších kolektorech ST (0/05)

25 Montáž kolektorů 9. Připevnění kolektorů VAROVÁNÍ: Hrozí nebezpečí úrazu padajícími kolektory. B Zajistěte, aby montážní kapsy ve skříni kolektoru nebyly poškozeny a byly volně přístupné. Plastové díly na upínácích kolektoru nemají nosnou funkci. Pouze usnadňují montáž. 9.. Montáž jednostranných upínáků vpravo B Pravý kolektor položte na profilové lišty a montážními kapsami [] jej nechte sjet do protiskluzových pojistek []. A Teprve tehdy, je-li namontován poslední kolektor, namontujte jednostranný upínák kolektoru vlevo. B Upínák kolektoru nasuňte do profilové lišty a nechte jej zaklesnout do podélného otvoru. Obr ST B Kolektor opatrně posuňte na upínák a vyrovnejte do vodorovné polohy. Přidržovač ( obr., []) upínáku kolektoru se nesmí pootočit. Je-li nutné, přidržovač přidržujte. B Klíčem SW5 šroub upínáku kolektoru utáhněte ST Obr. 9.. Položení prvního kolektoru na profilové lišty B Kolektor otočte tak, aby jímka čidla se nacházela na kolektoru nahoře ST VAROVÁNÍ: Hrozí nebezpečí úrazu padajícími kolektory. B Zajistěte, aby protiskluzové pojistky zasahovaly do montážních kapes. Obr (0/05) 5

26 Montáž kolektorů 9.. Vložení dvojstranného upínáku kolektoru B Dvojstranný upínák kolektoru položte na profilovou lištou a posuňte na kolektor. Pokud se čtyři otvory na dvojstranném upínáku zcela zaplnily zelenou barvou, jsou kolektory dostatečně zasunuty []. B Klíčem SW5 šroub dvojstranného upínáku kolektoru utáhněte. A ST Obr. 9.. Položení druhého kolektoru na profilové lišty B Druhý kolektor [] s předmontovanými solárními hadicemi položte na profilové lišty nechte sjet do protiskluzových pojistek. B Ze solárních hadicích vytáhněte zátky. B Druhou pérovou sponu [] nasuňte na solární hadici ST Obr. 6 Namontovaný dvojstranný upínák kolektoru Kolektory nedostatečně nasunuty na upínák kolektoru Kolektory namontovány správně; šroub je možné utáhnout UPOZORNĚNÍ: Hrozí nebezpečí úrazu a vytvoření netěsností v důsledku nezajištěných solárních hadic, protože může vytékat solární kapalina. B Každou solární hadici zajistěte na přípojce kolektoru pérovou sponou. B Když se pérová spona nachází přímo před zesílením, pojistný kroužek stáhněte. Obr. 5 B Kolektor přisuňte k prvnímu kolektoru tak, aby se solární hadice daly nasunout na přípojky kolektoru. Obr ST B Všechny ostatní kolektory namontujte stejným způsobem (0/05)

27 Montáž kolektorů 9..5 Montáž jednostranného upínáku kolektoru vlevo B Upínák kolektoru [] nasuňte do profilové lišty a nechte jej zaklesnout do podélného otvoru. Přidržovač [] upínáku kolektoru se nesmí pootočit. Jeli nutné, přidržovač přidržujte. B Klíčem SW5 šroub upínáku kolektoru utáhněte ST Obr. 9 Poloha čidla kolektoru Poloha čidla kolektoru u jednořadých polí Poloha čidla kolektoru u dvouřadých polí Zpátečka Výstup B Těsnicí vrstvu jímky prorazte např. šroubovákem a čidlo kolektoru zasuňte až na doraz (odpovídá 65 mm). Obr ST 9. Montáž čidla kolektoru Čidlo kolektoru je přiloženo k solárnímu regulátoru. OZNÁMENÍ: Možnost výpadku zařízení v důsledku vadného kabelu čidla! B Kabel čidla chraňte před možným poškozením, např. před okousáním kunou. B Čidlo kolektoru namontujte do kolektoru s připojeným výstupem ( obr. 9). Obr mm Poloha jímky pro čidlo kolektoru Byla-li proražena jímka nesprávného kolektoru, utěsněte tuto jímku zátkou z připojovací sady ST (0/05) 7

28 Hydraulické připojení 0 Hydraulické připojení Informace o instalaci potrubí ke kolektoru najdete v návodu k solární stanici. OZNÁMENÍ: Možnost poškození kolektoru v důsledku netěsností! Přímé připojení tuhého potrubního vedení na kolektor je nepřípustné. B Hydraulické připojení kolektoru na potrubní vedení proveďte ohebnými solárními hadicemi. OZNÁMENÍ: Možnost vzniku netěsností na přípojkách kolektorů! Dodatečné uvolnění pérové spony může zhoršit její upínací sílu. B Pérovou sponu nasuňte přímo před zesílení přípojky kolektoru. Teprve pak stáhněte pojistný kroužek. K zavedení solárních hadic pod střechu doporučujeme použít standardní větrací tašky [] nebo anténní průchody. 0. Připojení solární hadice bez odvzdušňovače na střeše B Solární hadici [] s pérovou sponou nasuňte na přípojku kolektoru. B Když se pérová spona nachází přímo před zesílením, pojistný kroužek stáhněte. B Na druhém konci solární hadice nasaďte hadicovou přechodku [] s pérovou sponou [] až k dorazu do solární hadice. B Když se pérová spona nachází přímo před zesílením, pojistný kroužek stáhněte. B Namontovanou solární hadici protáhněte spolu s kabelem čidla střechou. B Potrubí [] nastrčte do 8 mm šroubení svěrného kroužku a šroubení utáhněte. B Solární hadici pro zpátečku namontujte stejným způsobem. 7 0 Obr. 5 Protažení solární hadice střechou Solární hadice (výstup) Standardní větrací taška Kabel čidla Solární hadice (zpátečka) ST Obr. 5 Protažení solární hadice (výstupu) střechou Solární hadice (výstup) Pérová hadicová spona Hadicová přechodka R¾ (výstup) se svěracím kroužkem 8 mm Potrubní vedení ST (0/05)

29 Hydraulické připojení 0. Připojení solární hadice s odvzdušňovačem (příslušenství) na střeše Aby automatický odvzdušňovač [] bezchybně fungoval, věnujte pozornost těmto pokynům: B Výstup [] instalujte směrem k odvzdušňovači se stoupáním v nejvyšším bodě systému. B Zpátečku instalujte se stoupáním ke kolektorovému poli. B Při každé změně směru dolů a novém stoupání namontujte další odvzdušňovač. B Není-li pod střechou žádné místo, namontujte dostatečně teplotně odolný ruční odvzdušňovač. 0.. Montáž odvzdušňovače pod střechou B Solární hadici [] s pérovou sponou nasuňte na přípojku kolektoru. B Solární hadici a kabel čidla protáhněte střechou. B Solární hadici pro zpátečku namontujte stejným způsobem. B Hadicovou přechodku R¾ s O-kroužkem [] a dvojitý nátrubek [] našroubujte do odvzdušňovacího válce. B Hadicovou přechodku R¾ [] nasuňte až k dorazu do solární hadice a zajistěte pérovou sponou. B Potrubí [5] nastrčte do 8 mm šroubení svěrného kroužku a šroubení utáhněte. 7 0 Obr ST ST 5 Obr Solární hadice Hadicová přechodka Dvojitý nátrubek Svěrací kroužek a převlečnou matici najdete v připojovací sadě 5 Potrubní vedení ST 7 6 Obr. 5 Rozsah dodávky odvzdušňovací sady Automatický odvzdušňovač se šroubovým uzávěrem (x) Těsnění 9 x 5 mm (x) Kulový kohout (x) Těsnění 7 x mm (x) 5 Odvzdušňovací válec (x) 6 Dvojitý nátrubek G¾ s O-kroužkem (x) 7 Hadicová přechodka (x) 8 Pérová hadicová spona (x) 9 Solární hadice 55 mm (x) (0/05) 9

30 Hydraulické připojení 0.. Montáž odvzdušňovače na střechu B Solární hadici [] s pérovou sponou nasuňte na přípojku kolektoru. B Hadicové přechodky R¾ s O-kroužkem [, ] našroubujte do odvzdušňovacího válce. B Dlouhou solární hadici připevněte na hadicovou přechodku a spolu s kabelem čidla protáhněte střechou. B Hadicovou přechodku se šroubením svěrného kroužku [] nasuňte do solární hadice a zajistěte pérovou sponou. B Potrubí [5] nastrčte do 8mm šroubení svěrného kroužku a šroubení utáhněte. 7 0 Obr. 56 Solární hadice 55 mm Hadicová přechodka Hadicová přechodka Hadicová přechodka se šroubením svěrného kroužku 8 mm 5 Potrubní vedení ST (0/05)

31 Hydraulické připojení 0. Montáž spojovací sady pro řady (příslušenství) Spojovací sada umožňuje hydraulické spojení horní a dolní kolektorové řady. 0.. Montáž spojovací sady B Na přípojky kolektoru nasaďte převlečnou matici [6]. B Svěrací kroužek [5] vložte za zesílení přípojky kolektoru a stlačte dohromady. 0.. Rozsah dodávky Obr. 59 OZNÁMENÍ: Možnost poškození kolektoru v důsledku zkroucených trubek! ST B Při dotahování šroubení přidržujte za kolenovou průchodku [] klíčem SW. Obr. 57 Pérová hadicová spona (x) Solární hadice 55 mm se zaslepovací zátkou (x) Solární hadice 000 mm (x) Kolenová průchodka (x) 5 Svěrací kroužek (x) 6 Převlečná matice G (x) 7 Spojovací sada ST 0.. Montáž přídavných zaslepovacích zátek B Solární hadici s předmontovanou zaslepovací zátkou [] nasaďte na volné přípojky kolektoru. B Když se pérová spona [] nachází přímo před zesílením, pojistný kroužek stáhněte. B Na přípojku kolektoru nasaďte kolenovou přechodku [] s O-kroužkem, vyrovnejte a přišroubujte převlečnou maticí [6]. B Změřte vzdálenost mezi kolenovými průchodkami (míra X) a solární hadici upravte na tuto míru. B Solární hadici [] s pérovými sponami [] nasuňte na kolenové průchodky. B Když se pérová spona nachází přímo před zesílením, pojistný kroužek stáhněte. 7 X ST Obr ST Obr (0/05)

32 Závěrečné práce Závěrečné práce. Kontrola instalace OZNÁMENÍ: Poškození zařízení korozí! Zůstanou-li v solárním systému po výplachu nebo tlakové zkoušce zbytky vody, může dojít ke vzniku koroze. B Solární systém uveďte hned po tlakové zkoušce ( návod k solární stanici) do provozu se solární kapalinou. Pokud jste provedli uvedenou kontrolu, proveďte závěrečnou izolaci.. Izolace přípojek a potrubí B Potrubí v celém solárním okruhu izolujte podle vyhlášky o tepelné izolaci. B Potrubí ve venkovním úseku instalujte s materiálem odolávajícím UV-záření, povětrnosti a vysokým teplotám (50 C). B Potrubí ve vnitřním úseku instalujte s materiálem odolávajícím vysokým teplotám (50 C). B Izolace v případě potřeby chraňte před oklováním ptáky. Kontrolní práce:. Profilové lišty spojeny se střešními háky a šrouby dotaženy?. Protiskluzové pojistky namontovány?. Upínáky kolektorů namontovány a šrouby utaženy?. Jsou solární hadice zajištěny pružnými páskovými sponami (pojistný kroužek utažen)? 5. Je čidlo teploty kolektoru zasunuté až na doraz? 6. Byla provedena tlaková zkouška a byla zkontrolována těsnost přípojek (viz návod k solární stanici)? Tab. 5 Provádíte-li odvzdušnění solárního systému automatickým odvzdušňovačem na střeše (příslušenství), musíte po odvzdušnění zavřít kulový kohout ( návod k solární stanici). Uvedení solárního systému do provozu se provádí podle údajů uvedených v návodu k instalaci a údržbě solární stanice (0/05)

33 Čištění kolektorů Čištění kolektorů NEBEZPEČÍ: Ohrožení života pádem osob ze střechy! B Při všech pracích na střeše se chraňte proti pádu. B Nejsou-li k dispozici žádné nezávislé zábrany proti pádu, zajistěte ochranu osob jiným vhodným způsobem a používejte jistící osobní ochranné pomůcky. Čištění skleněných tabulí Skleněné tabule jsou zpravidla při sklonu střechy 5 a větším samočisticí. B Při silnějším znečištění skleněných tabulí použijte k vyčištění čistidlo na sklo. Nepoužívejte aceton. Čištění provětrávacích otvorů Provětrávacími otvory [] na každém rohu kolektoru může z kolektoru uniknout noční vlhkost (kondenzát). Vlivem povětrnosti může docházet k zanášení otvorů. B Je-li kolektor i přes intenzivní sluneční záření po hodinách ještě zamlžený, vyčistěte provětrávací otvory [] např. tenkým hřebíkem. Ochrana životního prostředí a likvidace odpadu Ochrana životního prostředí je naší firemní zásadou. Kvalita výrobků, hospodárnost a ochrana životního prostředí jsou pro nás rovnocenné cíle. Zákony a vyhlášky o ochraně životního prostředí důsledně dodržujeme. K ochraně životního prostředí používáme s ohledem na hospodářská hlediska nejlepší možnou technologii a materiály. Demontáž kolektorů NEBEZPEČÍ: Ohrožení života pádem osob ze střechy! B Při všech pracích na střeše se chraňte proti pádu. B Nejsou-li k dispozici žádné nezávislé zábrany proti pádu, zajistěte ochranu osob jiným vhodným způsobem a používejte jistící osobní ochranné pomůcky. B Vypusťte potrubí. B Upínáky kolektoru povolte na boku a mezi kolektory. B Odstraňte solární hadice. B K přepravě kolektorů použijte pomocné prostředky ( kapitola, str. ). Likvidace kolektorů B Po uplynutí životnosti nechte kolektory ekologickým způsobem recyklovat ST Obr (0/05)

34 Údržba / servisní prohlídky Údržba / servisní prohlídky NEBEZPEČÍ: Ohrožení života pádem osob ze střechy! B Při všech pracích na střeše se chraňte proti pádu. B Nejsou-li k dispozici žádné nezávislé zábrany proti pádu, zajistěte ochranu osob jiným vhodným způsobem a používejte jistící osobní ochranné pomůcky. První údržbu / servisní prohlídku doporučujeme provést asi po 500 provozních hodinách, poté v intervalu - let. Abyste měli dokumentaci i po. údržbě, využijte tabulku jako předlohu pro kopírování. B Kolektorové pole kontrolujte v pravidelných intervalech (servisní prohlídka). Závady odstraňujte okamžitě (údržba). B Vyplňte protokol a odškrtněte provedené práce. Návod k instalaci a údržbě solární stanice obsahuje údaje o údržbě celého zařízení. Věnujte pozornost i těmto údajům. Provozovatel: Stanoviště zařízení: Práce v rámci údržby a servisní prohlídky Str. Údržba / servisní prohlídky Datum:. Byla provedena vizuální prohlídka kolektorů (bezpečné usazení, optický dojem)?. Čidlo kolektoru správně umístěno a zasunuto až k dorazu do jímky? 7. Vizuální prohlídka montážního systému provedena?. Vizuální prohlídka těsnosti přechodů mezi montážním systémem a střechou provedena? 5. Vizuální prohlídka izolace potrubních vedení provedena? 6. Vizuální prohlídka skleněných tabulí. Vyčištění při silném znečištění. Poznámky Kolektorové pole bylo podrobeno údržbě podle tohoto návodu. Razítko, datum, podpis Razítko, datum, podpis Razítko, datum, podpis Tab (0/05)

35 Poznámky (0/05) 5

36 Bosch Termotechnika s.r.o. Obchodní divize Junkers Prùmyslová 7/ Praha 0 - tìrboholy Tel.: Fax: junkers.cz@bosch.com Internet:

Návod k instalaci a údržbě Logasol SKS5.0. Montáž do střechy. Před montáží a údržbou pečlivě pročtěte. Deskový kolektor pro solární tepelné systémy

Návod k instalaci a údržbě Logasol SKS5.0. Montáž do střechy. Před montáží a údržbou pečlivě pročtěte. Deskový kolektor pro solární tepelné systémy Deskový kolektor pro solární tepelné systémy 67080448.00-.ST 6 70 8 69 (04/03) CZ Návod k instalaci a údržbě Logasol SKS5.0 Montáž do střechy Před montáží a údržbou pečlivě pročtěte. Obsah Obsah Vysvětlení

Více

Návod k montáži a údržbě

Návod k montáži a údržbě Návod k montáži a údržbě Deskové kolektory 670680458-00.Av CKE.0-s / CKN.0-s Montáž na šikmou střechu Pro odbornou firmu Prosím, před montáží a údržbou pečlivě přečíst 6 70 644 09 (0/00) CZ Obsah Obsah

Více

Návod k montáži a údržbě

Návod k montáži a údržbě Návod k montáži a údržbě Deskové kolektory 67068058-00.Av Logasol CKE.0-s / CKN.0-s / CKE.0-s / CKN.0-s Prosím, před montáží a údržbou pečlivě přečíst Montáž na šikmou střechu 6 70 80 8 (0/08) CZ Obsah

Více

VK140-1, VK280-1. Vakuový trubicový kolektor. Montáž na plochou střechu (30, 45 ) Montáž na fasádu (45, 60, 90 ) Návod k instalaci a údržbě

VK140-1, VK280-1. Vakuový trubicový kolektor. Montáž na plochou střechu (30, 45 ) Montáž na fasádu (45, 60, 90 ) Návod k instalaci a údržbě Návod k instalaci a údržbě Vakuový trubicový kolektor VK40-, VK80- Montáž na plochou střechu (0, 45 ) Montáž na fasádu (45, 60, 90 ) 6 70 647 078 (0/0) CZ Obsah Obsah Vysvětlení symbolů a bezpečnostní

Více

Návod k montáži. Montážní sada pro uložení na vlnité desky - montáž na šikmou střechu. 6301 9308 04/2002 CZ Pro odbornou firmu

Návod k montáži. Montážní sada pro uložení na vlnité desky - montáž na šikmou střechu. 6301 9308 04/2002 CZ Pro odbornou firmu 60 908 04/00 CZ Pro odbornou firmu Návod k montáži Montážní sada pro uložení na vlnité desky - montáž na šikmou střechu Před montáží pečlivě pročtěte Předmluva K tomuto návodu Tento montážní návod obsahuje

Více

Návod k instalaci a údržbě. Neutralizační zařízení NE 2.0 6 720 801 566-00.1T 6 720 802 066 (2011/12) CZ

Návod k instalaci a údržbě. Neutralizační zařízení NE 2.0 6 720 801 566-00.1T 6 720 802 066 (2011/12) CZ Návod k instalaci a údržbě Neutralizační zařízení NE.0 6 70 80 566-00.T 6 70 80 066 (0/) CZ Obsah Obsah Vysvětlení symbolů a bezpečnostní pokyny... 3. Použité symboly.................... 3. Bezpečnostní

Více

Návod k montáži pro odborníky Deskové kolektory Instalační stojany

Návod k montáži pro odborníky Deskové kolektory Instalační stojany Návod k montáži pro odborníky Deskové kolektory Instalační stojany 6 70 617 583 (008/04) CZ 67061659.00-1.SD Obsah Obsah 1 Bezpečnostní pokyny 3 1.1 Všeobecné bezpečnostní pokyny 3 1. Použité symboly 3

Více

6302 0474 07/2001 CZ Pro odbornou firmu. Montážní návod. Odvzdušňovací sada SKS pro ploché kolektory od verze 2.1. Před montáží pečlivě pročtěte

6302 0474 07/2001 CZ Pro odbornou firmu. Montážní návod. Odvzdušňovací sada SKS pro ploché kolektory od verze 2.1. Před montáží pečlivě pročtěte 0 07 07/00 CZ Pro odbornou firmu Montážní návod Odvzdušňovací sada SKS pro ploché kolektory od verze. Před montáží pečlivě pročtěte Rozsah dodávky Rozsah dodávky Před zahájením montážních prací zkontrolujte,

Více

Návod k montáži a údržbě

Návod k montáži a údržbě 7 747 00 96 0/004 CZ Pro odbornou firmu Návod k montáži a údržbě Spalinový výměník tepla WT50/60 Před zahájením montáže a údržby pozorně pročtěte Úvodem K tomuto návodu Přístroj odpovídá základním požadavkům

Více

Montážní návod. www.thermomax.cz

Montážní návod. www.thermomax.cz Montážní návod www.thermomax.cz Thermomax - montážní návod OBSAH 1. Bezpečnostní pokyny..................................................... 1 2. Dimenzovaní solárních systémů Thermomax............................

Více

CFS 210. Regulační přístroj. Regulační přístroj pro kotle na pevná paliva s kotlovým čerpadlem. Návod k instalaci 6 720 649 360 (2012/02) CZ

CFS 210. Regulační přístroj. Regulační přístroj pro kotle na pevná paliva s kotlovým čerpadlem. Návod k instalaci 6 720 649 360 (2012/02) CZ Návod k instalaci Regulační přístroj CFS 210 6 720 648 120-00.1T Regulační přístroj pro kotle na pevná paliva s kotlovým čerpadlem 6 720 649 360 (2012/02) CZ Obsah Obsah 1 Vysvětlení symbolů a bezpečnostní

Více

Montážní návod. www.varisol.cz

Montážní návod. www.varisol.cz Montážní návod www.varisol.cz Varisol - montážní návod OBSAH 1. Bezpečnostní pokyny...................................................... 1 2. Dimenzovaní solárních systémů Varisol.....................................

Více

Návod k montáži a údržbě

Návod k montáži a údržbě Návod k montáži a údržbě Zásobník teplé vody Logalux SMH400 E(W) SMH500 E(W) Pro odbornou firmu Před montáží a údržbou pečlivě pročtěte. 6 720 640 045-03/2009 CZ Obsah Obsah 1 Vysvětlení symbolů a bezpečnostní

Více

Návod k montáži a údržbě

Návod k montáži a údržbě Návod k montáži a údržbě Zásobníkový ohřívač teplé vody Logalux LT35 LT300 Pro odbornou firmu Před zahájením montáže a údržby pozorně pročtěte 7 747 0 543-09/006 CZ Obsah Všeobecné informace........................................

Více

Plynový kondenzační kotel

Plynový kondenzační kotel Alternativní integrovaná přepínací sada pro přípravu teplé vody Plynový kondenzační kotel 67081895-00.1Wo Návod k instalaci pro odborníka Suprapur KSBR 16, 30 Condens 3000F 16, 30 Soltis condens ELSC 16,

Více

Návod k instalaci a údržbě. Kombinovaný zásobník 6 720 644 811-00.1T KNW 600 EW/2 KNW 830 EW/2 KNW 1000 EW/2 KNW 1450 EW/2 6 720 808 395 (2015/11) CZ

Návod k instalaci a údržbě. Kombinovaný zásobník 6 720 644 811-00.1T KNW 600 EW/2 KNW 830 EW/2 KNW 1000 EW/2 KNW 1450 EW/2 6 720 808 395 (2015/11) CZ Návod k instalaci a údržbě Kombinovaný zásobník 6 720 644 811-00.1T KNW 600 EW/2 KNW 830 EW/2 KNW 1000 EW/2 KNW 1450 EW/2 6 720 808 395 (2015/11) CZ Obsah Obsah 1 Vysvětlení symbolů a bezpečnostní pokyny...............

Více

Návod k montáži. Pro servisního technika. Návod k montáži. aurotherm exclusiv VTK 570/2, VTK 1140/2

Návod k montáži. Pro servisního technika. Návod k montáži. aurotherm exclusiv VTK 570/2, VTK 1140/2 Návod k montáži Pro servisního technika Návod k montáži aurotherm exclusiv VTK 570/2, VTK 40/2 CZ Impressum Typ dokumentu: Produkt: Cílová skupina: Jazyk: Návod k montáži aurotherm exclusiv VTK 570/2 VTK

Více

Návod k montáži a údržbě Logalux L135/2R, L160/2R, L200/2R

Návod k montáži a údržbě Logalux L135/2R, L160/2R, L200/2R Zásobníky teplé vody 6 720 615 370-00.1RS Návod k montáži a údržbě Logalux L135/2R, L160/2R, L200/2R 6 720 812 886 (2014/09) CZ Před montáží a údržbou pečlivě pročtěte. Obsah Obsah 1 Bezpečnostní upozornění

Více

Návod k montáži. Chladící a mrazící zařízení, podstavné, integrovatelné UIK/ UIG... 3 130516 7085272-01

Návod k montáži. Chladící a mrazící zařízení, podstavné, integrovatelné UIK/ UIG... 3 130516 7085272-01 Návod k montáži Chladící a mrazící zařízení, podstavné, integrovatelné 130516 7085272-01 UIK/ UIG... 3 všeobecné bezpečnostní pokyny Obsah 2 Ustavení přístroje 1 všeobecné bezpečnostní pokyny... 2 2 Ustavení

Více

Návod k montáži. Chladící a mrazící zařízení, podstavné, integrovatelné UIK/ UIG... 3 130416 7085270-01

Návod k montáži. Chladící a mrazící zařízení, podstavné, integrovatelné UIK/ UIG... 3 130416 7085270-01 Návod k montáži Chladící a mrazící zařízení, podstavné, integrovatelné 130416 7085270-01 UIK/ UIG... 3 všeobecné bezpečnostní pokyny Obsah 2 Ustavení přístroje 1 všeobecné bezpečnostní pokyny... 2 2 Ustavení

Více

Návod k montáži. Potrubní spojení Logano G125 s Logalux LT300 Logano G125/GB125 s Hořák a Logalux LT300. Příslušenství. Pro odbornou firmu

Návod k montáži. Potrubní spojení Logano G125 s Logalux LT300 Logano G125/GB125 s Hořák a Logalux LT300. Příslušenství. Pro odbornou firmu Návod k montáži Příslušenství Potrubní spojení Logano G5 s Logalux LT300 Logano G5/GB5 s Hořák a Logalux LT300 Pro odbornou firmu Před montáží pozorně pročtěte. 6 0 66 605-0/00 CZ Obsah Umístění...................................................

Více

ROTEX Solaris. Solární systém s montáží na plochou střechu Návod k instalaci. Pro odborné servisy. CZ Vydání 02/2012

ROTEX Solaris. Solární systém s montáží na plochou střechu Návod k instalaci. Pro odborné servisy. CZ Vydání 02/2012 Pro odborné servisy ROTEX Solaris Solární systém s montáží na plochou střechu Návod k instalaci Typy Solaris H26P deskový plochý kolektor Solaris V26P deskový plochý kolektor CZ Vydání 02/2012 Výrobní

Více

DF200 Montážní návod. www.thermomax.cz

DF200 Montážní návod. www.thermomax.cz DF200 Montážní návod www.thermomax.cz Thermomax DF200 - montážní návod OBSAH 1. Bezpečnostní pokyny..................................................... 1 2. Dimenzovaní solárních systémů Thermomax............................

Více

Upevnění na stojanové konstrukci

Upevnění na stojanové konstrukci Návod k instalaci pro odborníka Deskové kolektory Upevnění na stojanové konstrukci 670648538.00-.ST 6 70 803 98 (0/05) CZ Obsah Obsah Bezpečnostní pokyny. Použité symboly. Všeobecné bezpečnostní pokyny

Více

Návod k instalaci a údržbě Logano G215. Výměnný kotel pro Logano G205/G215/G225. Před instalací a údržbou pečlivě pročtěte.

Návod k instalaci a údržbě Logano G215. Výměnný kotel pro Logano G205/G215/G225. Před instalací a údržbou pečlivě pročtěte. Olejový/plynový speciální kotel 6 70 87 69 (05/06) CZ Návod k instalaci a údržbě Logano G5 Výměnný kotel pro Logano G05/G5/G5 Před instalací a údržbou pečlivě pročtěte. Obsah Bezpečnost.................................................

Více

Bivalentního zásobníkového ohřívače vody SM300/1

Bivalentního zásobníkového ohřívače vody SM300/1 630 4976 05/003 CZ Pro odbornou firmu Návod k montáži a údržbě Bivalentního zásobníkového ohřívače vody SM300/1 Před zahájením montáže a údržby pečlivě pročtěte! Úvodem K tomuto návodu Přístroj odpovídá

Více

Návod k montáži a údržbě

Návod k montáži a údržbě 7 747 000 4 /000 CZ Pro odbornou firmu Návod k montáži a údržbě Neutralizační zařízení NE.0 Před zahájením montáže a údržby pozorně pročtěte Úvodem Přístroj odpovídá základním požadavkům příslušných norem

Více

CP1 6 720 645 612 (2010/08) DE/AT/CH/FR/ GB/IT/NL/PO/PT/RO/ES/CZ/TR

CP1 6 720 645 612 (2010/08) DE/AT/CH/FR/ GB/IT/NL/PO/PT/RO/ES/CZ/TR CP 6 70 65 6 (00/08) DE/AT/CH/FR/ GB/IT/NL/PO/PT/RO/ES/CZ/TR Obsah Obsah Vysvětlení symbolů a bezpečnostní pokyny.. 67. Použité symboly................... 67. Bezpečnostní pokyny............... 67 Údaje

Více

Návod k instalaci a údržbě Logasol KS0105, KS0105E, KS0110, KS0110E, KS0120, KS0150. Před montáží a údržbou pečlivě pročtěte.

Návod k instalaci a údržbě Logasol KS0105, KS0105E, KS0110, KS0110E, KS0120, KS0150. Před montáží a údržbou pečlivě pročtěte. Solární stanice pro solární tepelná zařízení 77700689.00-.SD 67080595 (0/0) CZ Návod k instalaci a údržbě Logasol KS005, KS005E, KS00, KS00E, KS00, KS050 Před montáží a údržbou pečlivě pročtěte. Obsah

Více

AGS10-2, AGS20-2, AGS50-2

AGS10-2, AGS20-2, AGS50-2 Návod k instalaci a údržbě AGS0-, AGS0-, AGS50- Solární stanice pro solární tepelná zařízení 6 70 8 46 (05/0) CZ Obsah Obsah Vysvětlení symbolů a bezpečnostní pokyny................ Použité symboly.................................

Více

www.unimotion.eu NÁVOD K ÚDRŽBĚ A MONTÁŽI ŘADA MTV

www.unimotion.eu NÁVOD K ÚDRŽBĚ A MONTÁŽI ŘADA MTV K ÚDRŽBĚ A MONTÁŽI ŘADA Hypex d.o.o. Alpska cesta 43, 4248 Lesce Slovinsko Tel.: +386 (0)4 531 8700 Fax: +386 (0)4 531 8740 www.unimotion.eu e-mail: sales@unimotion.eu www.unimotion.eu OBSAH OBSAH STRANA

Více

NÁVOD K POUŽÍVÁNÍ A MONTÁŽI SEZNAM NÁHRADNÍCH DÍLŮ

NÁVOD K POUŽÍVÁNÍ A MONTÁŽI SEZNAM NÁHRADNÍCH DÍLŮ NÁVOD K POUŽÍVÁNÍ A MONTÁŽI SEZNAM NÁHRADNÍCH DÍLŮ PŘÍDAVNÝ HYDRAULICKÝ SYSTÉM (TAG5231) Traktor B1710, B2110, B2410, B2710 Senefelder Str. 3x5 63110 Rodgau Změny vyhrazeny! NÁVOD K POUŽÍVÁNÍ A MONTÁŽI

Více

Vedení odtahu spalin. Logamax U032-24. Pro specializované techniky Pozorně přečtěte před uvedením do provozu a před prováděním údržby

Vedení odtahu spalin. Logamax U032-24. Pro specializované techniky Pozorně přečtěte před uvedením do provozu a před prováděním údržby Vedení odtahu spalin Logamax U032-24 Pro specializované techniky Pozorně přečtěte před uvedením do provozu a před prováděním údržby 6 720 802 264 (2012/04) CZ Seznam Seznam 1 Bezpečnostní pokyny a vysvětlení

Více

Návod k instalaci a údržbě

Návod k instalaci a údržbě Návod k instalaci a údržbě Deskový kolektor 6706098-00.ST Logasol SKN.0 Montáž nad rovinou střechy Pro odbornou firmu Před montáží a údržbou pečlivě pročtěte. 6 70 68 907 (0/05) CZ Obsah Obsah Vysvětlení

Více

Návod k montáži pro odborníky

Návod k montáži pro odborníky Návod k montáži pro odborníky Stojany pro deskové kolektory 67061659.00-1.SD Logasol CKE1.0-s / CKN1.0-s Pro odbornou firmu 6 70 644 110 (03/010) CZ Prosím, před montáží a údržbou pečlivě přečíst Obsah

Více

Obsah. Před vestavbou spotřebiče... 3 Výměna závěsu dveří... 3 Vestavba spotřebiče... 4 Rozměry pro vestavbu... 6. Montážní návod KIE 28441 B-376-01

Obsah. Před vestavbou spotřebiče... 3 Výměna závěsu dveří... 3 Vestavba spotřebiče... 4 Rozměry pro vestavbu... 6. Montážní návod KIE 28441 B-376-01 Obsah Před vestavbou spotřebiče... 3 Výměna závěsu dveří... 3 Vestavba spotřebiče... 4 Rozměry pro vestavbu... 6 Montážní návod KIE 28441 B-376-01 2 Před vestavbou spotřebiče Místo instalace Při čtení

Více

Boiler. Návod k montážní

Boiler. Návod k montážní Boiler Návod k montážní Bojler B 10 / B14 A 3 4 8 11 38 10 1 9 2 7 5 KBS 3 B C 15 23 15 23 12 20 16 13 24 14 22 20 16 6 13 14 24 22 D E 66 mm Ø 55 mm F 34 28 30 29 28 31 26 36 25 27 31 33 32 32 33 H 28

Více

NÁVOD K POUžÍVÁNÍ A MONTÁŽI SEZNAM NÁHRADNÍCH DÍLŮ

NÁVOD K POUžÍVÁNÍ A MONTÁŽI SEZNAM NÁHRADNÍCH DÍLŮ NÁVOD K POUžÍVÁNÍ A MONTÁŽI SEZNAM NÁHRADNÍCH DÍLŮ PŘÍDAVNÝ HYDRAULICKÝ SYSTÉM (TAG52431) Traktor BX 2200 Senefelder Str. 3x5 63110 Rodgau Změny vyhrazeny! NÁVOD K POUŽÍVÁNÍ A MONTÁŽI PRO PŘÍDAVNÝ HYDRAULICKÝ

Více

Boiler Gas BG 10 / Boiler Gas/Elektro BGE 10. Návod k montáži Strana 2

Boiler Gas BG 10 / Boiler Gas/Elektro BGE 10. Návod k montáži Strana 2 Boiler Gas BG 10 / Boiler Gas/Elektro BGE 10 Návod k montáži Strana 2 Boiler Gas BG 10 / Boiler Gas/Elektro BGE 10 elektrický ohřívač vody Obsah Použité symboly... 2 Návod k montáži Účel použití... 2 Předpisy...

Více

Návod k montáži a údržbě

Návod k montáži a údržbě Návod k montáži a údržbě Kondenzační kotel Logano plus SB315/315 VM Pro odbornou firmu Před montáží a údržbou pečlivě pročtěte. 6 720 618 005-05/2008 CZ Obsah Obsah 1 Bezpečnostní pokyny a vysvětlení symbolů......

Více

Návod k montáži pro odborníky Logasol CKE1.0, CKE2.0 / CKN1.0, CKN2.0

Návod k montáži pro odborníky Logasol CKE1.0, CKE2.0 / CKN1.0, CKN2.0 Stojany pro deskové kolektory 67061659.00-1.SD 6 70 644 110 (01/1) CZ Návod k montáži pro odborníky Logasol CKE1.0, CKE.0 / CKN1.0, CKN.0 Prosím, před montáží a údržbou pečlivě přečíst. Obsah Obsah 1 Vysvětlení

Více

Návod k montáži a obsluze. pro solární stanice. FlowStar-SOL B-F (CS 13 W)

Návod k montáži a obsluze. pro solární stanice. FlowStar-SOL B-F (CS 13 W) Návod k montáži a obsluze pro solární stanice FlowStar-SOL B-F (CS 13 W) Jednotlivé a náhradní díly: 1 Nástěnný držák solární stanice 2 Izolace - zadní část 3 Regulátor 4 Izolace - přední část 5 Průtokoměr

Více

Návod k instalaci a údržbě

Návod k instalaci a údržbě Návod k instalaci a údržbě Deskový kolektor 670647804-00.T Logasol SKN 4.0 Montáž do střechy Pro odbornou firmu Před montáží a údržbou pečlivě pročtěte. 6 70 648 909 (0/05) CZ Obsah Obsah Vysvětlení symbolů

Více

DOR F. Návod k instalaci. DOR F 12 DOR F 16 DOR F 20 DOR F 24 DOR F 25 Max DOR F 27 DOR F 32 DOR F 32D

DOR F. Návod k instalaci. DOR F 12 DOR F 16 DOR F 20 DOR F 24 DOR F 25 Max DOR F 27 DOR F 32 DOR F 32D Návod k instalaci DOR F KOTEL NA PEVNÁ PALIVA DOR F 12 DOR F 16 DOR F 20 DOR F 24 DOR F 25 Max DOR F 27 DOR F 32 DOR F 32D DOR F 12 WT DOR F 16 WT DOR F 20 WT DOR F 24 WT DOR F 25 Max WT DOR F 27 WT DOR

Více

Montážní návod pro vakuový solární kolektor s přímým průtokem. Hotjet Seido 2. Strana: 1 z 15 v 1.00/2009/06

Montážní návod pro vakuový solární kolektor s přímým průtokem. Hotjet Seido 2. Strana: 1 z 15 v 1.00/2009/06 Montážní návod pro vakuový solární kolektor s přímým průtokem Hotjet Seido 2 Strana: 1 z 15 v 1.00/2009/06 Hotjet Seido-2 je sluneční kolektor s nejvyšším výkonem fotografie je ilustrační řez trubicí Výhody:

Více

Návod na Montáž. Plochý vanový kolektor SWK 200. Montáž na stavitelné šrouby, sklon paralelní. 6 9 0 2 7 4 2 / version 2009.04

Návod na Montáž. Plochý vanový kolektor SWK 200. Montáž na stavitelné šrouby, sklon paralelní. 6 9 0 2 7 4 2 / version 2009.04 Návod na Montáž Montáž na stavitelné šrouby, sklon paralelní Plochý vanový kolektor SWK 200 6 9 0 2 7 4 2 / version 2009.04 Obsah Bezpečnostní pokyny... 3 Pokyny k přepravě... 4 Pokyny k montáži kolektor...

Více

Návod na Montáž. Solární kolektor VRK 14. Montáž na střešní háky, sklon paralelní. 6 9 0 X X X X / version 2010.10

Návod na Montáž. Solární kolektor VRK 14. Montáž na střešní háky, sklon paralelní. 6 9 0 X X X X / version 2010.10 Návod na Montáž Montáž na střešní háky, sklon paralelní Solární kolektor VRK 14 6 9 0 X X X X / version 2010.10 Obsah Bezpečnostní pokyny... 3 Pokyny k přepravě... 4 Pokyny k montáži kolektor... 5 Přehled

Více

Návod k instalaci a údržbě

Návod k instalaci a údržbě Návod k instalaci a údržbě Plynový kondenzační kotel Upozornění: Tento kotel smí být provozován pouze na zemní/zkapalněný plyn! Logano plus S735 Gas Pro odbornou firmu Před instalací a údržbou pečlivě

Více

Připojovací sada Twin Tube DN 20

Připojovací sada Twin Tube DN 20 01 27 02/2001 CZ Pro odbornou firmu Montážní návod Připojovací sada Twin Tube DN 20 Před montáží pečlivě pročtěte Obsah 1 Rozsah dodávky............................................ 2 Montáž....................................................

Více

Solární stanice AGS 5... 50

Solární stanice AGS 5... 50 Návod k instalaci a údržbě pro odborníka Solární stanice AGS 5... 50 7747006489.00-.SD AGS 5 AGS 5E AGS 0 AGS 0E AGS 0 AGS 50 6 70 6 854 (007/04) Obsah Obsah Bezpečnostní pokyny a vysvětlení symbolů. Všeobecné

Více

bez koroze velmi snadná instalace nízký počet kompaktních skladebných komponentů světlé barvy cenově příznivé dlouhá životnost 10 let záruka

bez koroze velmi snadná instalace nízký počet kompaktních skladebných komponentů světlé barvy cenově příznivé dlouhá životnost 10 let záruka Montážní návod GUTTAGLISS DUAL Před montáží: Nejmenší sklon desek, aby byl zajištěn odtok vody, by měl být nejméně 7. Dutinky doporučujeme orientovat ve směru spádu, aby v případě kondenzace vody v dutině

Více

Návod k montáži a údržbě

Návod k montáži a údržbě Návod k montáži a údržbě Plynový kondenzační kotel Upozornění: Tento kotel smí být provozován pouze na zemní/zkapalněný plyn! Logano plus SB315 plyn Logano plus SB315 VM Pro odbornou firmu Před montáží

Více

Návod k použití LC 66651 S-189-01

Návod k použití LC 66651 S-189-01 Návod k použití LC 66651 S-189-01 2 Při čtení návodu sledujte poslední stránky s obrázky. Popis odsavače Druhy provozu Toho lze dosáhnout tehdy, když neuzavíratelnými otvory, např. ve dveřích, oknech,

Více

VIESMANN. Návod k montáži VITOLIGNO 100-S. pro odborné pracovníky. Vitoligno 100-S Typ VL1A Kotel na zplynování kusového dřeva o délce až 50 cm

VIESMANN. Návod k montáži VITOLIGNO 100-S. pro odborné pracovníky. Vitoligno 100-S Typ VL1A Kotel na zplynování kusového dřeva o délce až 50 cm Návod k montáži pro odborné pracovníky VIESMANN Vitoligno 100-S Typ VL1A Kotel na zplynování kusového dřeva o délce až 50 cm VITOLIGNO 100-S 12/2008 Po montáži zlikvidovat! Bezpečnostní pokyny Dodržujte

Více

Zařízení určené k odsávání použitých olejů

Zařízení určené k odsávání použitých olejů Zařízení určené k odsávání použitých olejů 75 l, s odměrným válcem 95 l, s odměrným válcem Návod k obsluze Obsah: 1. Všeobecné údaje 1.1 Použití v souladu s určeným účelem 1.2 Konstrukce a popis funkce

Více

Pro servisního technika. Návod k montáži. geotherm. Vzduchové kanály a příslušenství pro tepelná čerpadla VWZ. VWL 7C/9C a VWL 71/91

Pro servisního technika. Návod k montáži. geotherm. Vzduchové kanály a příslušenství pro tepelná čerpadla VWZ. VWL 7C/9C a VWL 71/91 geotherm CZ, HU Pro servisního technika Návod k montáži geotherm Vzduchové kanály a příslušenství pro tepelná čerpadla VWZ VWL 7C/9C a VWL 7/9 CZ Obsah Obsah Informace k dokumentaci... 3. Uložení podkladů...3.

Více

Návod k instalaci a údržbě

Návod k instalaci a údržbě Návod k instalaci a údržbě Olejový/plynový speciální kotel Logano GE55 Pro odbornou firmu Před instalací a údržbou pečlivě pročtěte. 6 70 645 069 (08/00) CZ Obsah Všeobecně.................................................

Více

Návod k montáži a údržbě

Návod k montáži a údržbě Návod k montáži a údržbě Zásobník teplé vody Logalux LTN, LTD, LTH, LF 400-3000 L2TN, L2TD, L2TH, L2F 800-6000 L3TN, L3TD, L3TH, L3F 1200-2250 Pro odbornou firmu Před montáží a údržbou pečlivě pročtěte.

Více

Vřetenová frézka. tfe 30. Návod k obsluze

Vřetenová frézka. tfe 30. Návod k obsluze Vřetenová frézka tfe 30 Číslo zařízení 6323 0000 Návod k obsluze Výrobce: Scheppach Maschinen-fabrik GmbH & Co. KG D-89335 Ichenhausen/FRG Obecné informace: Když stroj vybalíte z jeho obalu, zkontrolujte,

Více

Návod na Montáž. Montáž do střechy. Plochý rámový kolektor SFK 205ID. 6 9 0 2 7 3 3 / version 2009.04

Návod na Montáž. Montáž do střechy. Plochý rámový kolektor SFK 205ID. 6 9 0 2 7 3 3 / version 2009.04 Návod na Montáž Montáž do střechy Plochý rámový kolektor SFK 205ID 6 9 0 2 7 3 3 / version 2009.04 Obsah Bezpečnostní pokyny... 3 Pokyny k přepravě... 4 Pokyny k montáži kolektor... 5 Přehled nářadí...

Více

Návod k montáži a údržbě

Návod k montáži a údržbě Návod k montáži a údržbě Kotel na pevná paliva 6 70 647 33-00.T Logano S6 Rozsah výkonů 8 a 4 kw Pro odbornou firmu Před montáží a údržbou pečlivě pročtěte. 6 70 647 89 (0/05) CZ Obsah Obsah Vysvětlení

Více

KLIMATIZACE MONTÁŽNÍ NÁVOD

KLIMATIZACE MONTÁŽNÍ NÁVOD MONTÁŽNÍ NÁVOD KLIMATIZACE Před montáží výrobku si prosím přečtěte celý tento montážní návod. Montáž je třeba provádět v souladu s národními normami elektroinstalací a smí jí vykonávat pouze oprávněné

Více

Návod k instalaci a údržbě. Deskový kolektor FKC-2 6720647803-00.1T. Montáž na plochou střechu nebo na fasádu 6 720 648 982 (2011/05) CZ

Návod k instalaci a údržbě. Deskový kolektor FKC-2 6720647803-00.1T. Montáž na plochou střechu nebo na fasádu 6 720 648 982 (2011/05) CZ Návod k instalaci a údržbě Deskový kolektor FKC- 670647803-00.T Montáž na plochou střechu nebo na fasádu 6 70 648 98 (0/05) CZ Obsah Obsah Vysvětlení symbolů a bezpečnostní pokyny... 3. Použité symboly....................

Více

Návod pro montáž a použití

Návod pro montáž a použití Návod pro montáž a použití Podesta s žebříkem, pojízdná, přístupná z jedné strany CZ V případě zájmu o další informace nebo pokud by se vyskytly problémy, které nejsou v tomto návodu pro montáž a použití

Více

CERAPURMAXX. Pokyny k vedení spalin pro plynové kondenzační kotle ZBR 65-2 ZBR 98-2. Návod k instalaci pro odborníka 6 720 644 756 (2010/10) CZ

CERAPURMAXX. Pokyny k vedení spalin pro plynové kondenzační kotle ZBR 65-2 ZBR 98-2. Návod k instalaci pro odborníka 6 720 644 756 (2010/10) CZ menu Návod k instalaci pro odborníka Pokyny k vedení spalin pro plynové kondenzační kotle CERAPURMAXX 6 720 614 087-00.2O ZBR 65-2 ZBR 98-2 6 720 644 756 (2010/10) CZ Obsah Obsah 1 Vysvětlení symbolů a

Více

Návod k instalaci a údržbě

Návod k instalaci a údržbě Návod k instalaci a údržbě Speciální kotel pro olejové nebo plynové přetlakové hořáky Logano GE5 Pro odbornou firmu Před instalací a údržbou pečlivě pročtěte. 6 70 64 58 (0/00) CZ Obsah ezpečnost................................................

Více

Montážní návod NEOSOLAR. Kolektory - Řada GSE ENERGIE A ÚSPORNÉ TECHNOLOGIE. Montáž na střechu pomocí střešních držáků ENERGIE A ÚSPORNÉ TECHNOLOGIE

Montážní návod NEOSOLAR. Kolektory - Řada GSE ENERGIE A ÚSPORNÉ TECHNOLOGIE. Montáž na střechu pomocí střešních držáků ENERGIE A ÚSPORNÉ TECHNOLOGIE Montážní návod Kolektory - Řada GSE Montáž na střechu pomocí střešních držáků Všeobecné montážní a bezpečnostní doporučení K zamezení nežádoucích vlivů působením kondenzace a zamlžení, montují se kolektory

Více

Návod k instalaci a údržbě

Návod k instalaci a údržbě Návod k instalaci a údržbě Přetlakový kotel konvenční Buderus Logano GE 615 Buderus Logano GE 615 Logano GE615 Pro odbornou firmu Před instalací a údržbou pracemi pozorně pročtěte. 6 720 643 678 (03/2010)

Více

Návod k instalaci pro odborníka Logalux

Návod k instalaci pro odborníka Logalux Zásobník teplé vody 6 720 87 906-00.T 6 720 88 805(205/2)CZ Návod k instalaci pro odborníka Logalux LTN, LTD, LTH, LF 400...3000 L2TN, L2TD, L2TH, L2F 800...6000 L3TN, L3TD, L3TH, L3F 200...2250 Před instalací

Více

Návod k montáži. Kaskádový odvod spalin z plastu. Pro odbornou firmu. Před montáží pečlivě pročtěte! Systém odvodu spalin - základní konstrukční sady

Návod k montáži. Kaskádový odvod spalin z plastu. Pro odbornou firmu. Před montáží pečlivě pročtěte! Systém odvodu spalin - základní konstrukční sady Návod k montáži Systém odvodu spalin - základní konstrukční sady Kaskádový odvod spalin z plastu Pro odbornou firmu Před montáží pečlivě pročtěte! 75 3800 (09/007) CZ Obsah Obsah Všeobecně 3. Normy, předpisy

Více

DKE 665 A DKE 765 A DKE 965 A

DKE 665 A DKE 765 A DKE 965 A Návod k použití DKE 665 A DKE 765 A DKE 965 A B-619-01 Obr. 1 PLYN Popis odsavače ELEKTRO Popis odsavače Osvětlení Druhy provozu Provoz s odvětráním Kryt komínu Přepínač světlo/ventilátor Ventilátor odsavače

Více

Nástroje a vybavení Měřicí pásmo Pracovní rukavice Plastové nebo gumové kladívko Mazivo Křížový šroubovák NÁVOD K MONTÁŽI

Nástroje a vybavení Měřicí pásmo Pracovní rukavice Plastové nebo gumové kladívko Mazivo Křížový šroubovák NÁVOD K MONTÁŽI NÁVOD K MONTÁŽI DŮ LEŽITÉ Než začnete montovat tento skleník, přečtěte si, prosím, pečlivě tento návod. Proveďte, prosím, všechny kroky v pořadí uvedeném v tomto návodu. Neutahujte šroubky skleníku, dokud

Více

NÁVOD K OBSLUZE ATTACK PLOCHÝ SLUNEČNÍ KOLEKTOR SOLARTHERM. ATTACK, s.r.o. - 05/2011

NÁVOD K OBSLUZE ATTACK PLOCHÝ SLUNEČNÍ KOLEKTOR SOLARTHERM. ATTACK, s.r.o. - 05/2011 CZ NÁVOD K OBSLUZE PLOCHÝ SLUNEČNÍ KOLEKTOR ATTACK, s.r.o. - 05/2011 ATTACK SOLARTHERM Obsah Bezpečnostní upozornění... 4 Přepravní pokyny... 5 Montážní pokyny... 6 Přehled nářadí... 7 Přehled materiálu...

Více

Návod k instalaci a údržbě

Návod k instalaci a údržbě Návod k instalaci a údržbě Solární stanice 77700689.00-.SD Logasol KS005 Logasol KS005E Logasol KS00 Logasol KS00E Logasol KS00 Logasol KS050 Pro odbornou firmu Prosím, před montáží a údržbou pečlivě přečíst

Více

5. Demontáž 6. Údržba 7. Likvidace 8. Opravy a servis

5. Demontáž 6. Údržba 7. Likvidace 8. Opravy a servis Návod k obsluze HORNET Provedení W 40 W 40 G 40/12 G 40/12 G 40/24 G 40/24 Obsah 1. Bezpečnostní pokyny 1.1 Pracovně-bezpečnostní pokyny 1.2 Požadavky na místo instalace 2. Obecné informace 2.1 Výrobce

Více

Návod na montáž a používání ČSN EN 1298 Verze 2.0 (C) 2008

Návod na montáž a používání ČSN EN 1298 Verze 2.0 (C) 2008 Návod na montáž a používání ČSN EN 1298 Verze 2.0 (C) 2008 0,70 m x 2,00 m EN 1004 3 8/10 XXXD Pojízdné hliníkové lešení podle ČSN EN 1004 Třída lešení 3 OBSAH 1. Všeobecně... 1 1.1 Rozsah odpovědnosti

Více

Centrální střídače SUNNY CENTRAL 200 / 250 / 250HE / 350

Centrální střídače SUNNY CENTRAL 200 / 250 / 250HE / 350 Centrální střídače SUNNY CENTRAL 200 / 250 / 250HE / 350 Návod k instalaci SC20_25_35-ICZ094521 98-4005121 Verze 2.1 CZ SMA Solar Technology AG Obsah Obsah 1 Upozornění k tomuto návodu.......................

Více

KLIMATIZACE MONTÁŽNÍ NÁVOD

KLIMATIZACE MONTÁŽNÍ NÁVOD MONTÁŽNÍ NÁVOD KLIMATIZACE Před montáží výrobku si prosím přečtete celý tento montážní návod. Montáž je třeba provádět v souladu s národními normami elektroinstalací a smí jí vykonávat pouze oprávněné

Více

Návod k instalaci a k údržbě pro odborníka

Návod k instalaci a k údržbě pro odborníka Návod k instalaci a k údržbě pro odborníka Neutralizační zařízení NE1.1 K použití pro plynové kondenzační kotle Pro odbornou firmu Před montáží a údržbou pečlivě pročtěte. 6 720 643 485 (2010/01) CZ Obsah

Více

KLIMATIZACE MONTÁŽNÍ NÁVOD

KLIMATIZACE MONTÁŽNÍ NÁVOD MONTÁŽNÍ NÁVOD KLIMATIZACE ČEŠTINA Před montáží výrobku si prosím přečtěte celý tento montážní návod. Montáž je třeba provádět v souladu s národními normami elektroinstalací a smí jí vykonávat pouze oprávněné

Více

EO 10 klasik EO 15 P. TATRAMAT - ohrievače vody, s.r.o. Malý tlakový zásobník teplé vody Obsluha a instalace 2

EO 10 klasik EO 15 P. TATRAMAT - ohrievače vody, s.r.o. Malý tlakový zásobník teplé vody Obsluha a instalace 2 TATRAMAT - ohrievače vody, s.r.o. Malý tlakový zásobník teplé vody Obsluha a instalace 2 EO 10 klasik EO 15 P SK Uzavretý (tlakový) malý zásobník na teplú vodu Obsluha a inštalácia 22 OBSAH ZVLÁŠTNÍ POKYNY

Více

www.palis.cz www.palis.eu PALISgym ČIKITA+

www.palis.cz www.palis.eu PALISgym ČIKITA+ PALISgym ČIKITA+ NÁVOD K MONTÁŽI sestavy PALISgym typ Čikita+ Rozbalte stavebnici a zkontrolujte její úplnost. Stavebnice PALISgym typ Čikita+ obsahuje tyto komponenty: Věž se střechou 4 ks sloupek 90

Více

Návod k obsluze/montáži

Návod k obsluze/montáži Magnetický plovákový spínač Kontaktní čidlo alarmu M 1 (K) M 1 pro AS 0, 2, 4, 5, AS W4, AS W8 M 1 K pro AS 1-M a stop ventil pračky GEWAS 191 AN GL Návod k obsluze/montáži Impressum Návod k obsluze/montáži

Více

ARTEMIS. Distributor: firma Dalap

ARTEMIS. Distributor: firma Dalap ARTEMIS Distributor: firma Dalap BEZPEČNOSTNÍ OPATŘENÍ 1. Tento spotřebič není určen pro užívání osobami (včetně dětí) se sníženými fyzickými, smyslovými nebo duševními schopnostmi, nebo s nedostatkem

Více

MONTÁŽNÍ NÁVOD. Vakuový trubicový solární kolektor BRILON SUNPUR 10/2 DF DIRECT FLOW. www.sunpur.cz. Nasuňte kolektor na profilovou lištu

MONTÁŽNÍ NÁVOD. Vakuový trubicový solární kolektor BRILON SUNPUR 10/2 DF DIRECT FLOW. www.sunpur.cz. Nasuňte kolektor na profilovou lištu MONTÁŽNÍ NÁVOD Vakuový trubicový solární kolektor BRILON SUNPUR 10/2 DF DIRECT FLOW 1 Nasuňte kolektor na profilovou lištu 2 3 4.1 Připevněte spodní kolektorový hák BriCZ/03/2010/v1.0 www.sunpur.cz DIRECT

Více

Návod k instalaci a údržbě

Návod k instalaci a údržbě Návod k instalaci a údržbě Deskový kolektor 670647803-00.T Logasol SKN 4.0 Montáž na plochou střechu a fasádu Pro odbornou firmu Před montáží a údržbou pečlivě pročtěte. 6 70 648 908 (0/05) CZ Obsah Obsah

Více

Návod konstrukce Sol-Tub K pro montáž kolektorů FSC 21 H na rovnou střechu s použitím PVC vaničky

Návod konstrukce Sol-Tub K pro montáž kolektorů FSC 21 H na rovnou střechu s použitím PVC vaničky Návod konstrukce Sol-Tub K pro montáž kolektorů FSC 21 H na rovnou střechu s použitím PVC vaničky OBSAH 1. VŠEOBECNÉ INFORMACE 2. BEZPEČNOSTNÍ OPATŘENÍ 3. DÍLY KONSTRUKCE A KOMPONENTY 4. PRACOVNÍ POSTUP

Více

Použité harmonizované normy:

Použité harmonizované normy: Provozní návod na brusku jádrových vrtáků KBS Kaindl Schleiftechnik REILING GmbH Remchinger Str. 4 D-75203 KÖNIGSBACH - Stein Tel.:+49 7232 / 4001-0 Fax:+49 7232 / 4001-30 e-mail: info@kaindl-schleiftechnik.de

Více

Nástěnný plynový kondenzační kotel

Nástěnný plynový kondenzační kotel Pokyny pro instalaci odtahu spalin Nástěnný plynový kondenzační kotel 6 720 612 662-00.2O KZ 14 R KZ 22 R KZ 24 C 6 720 617 365 (2008/12) CZ Obsah Obsah 1 Bezpečnostní pokyny a vysvětlení symbolů... 3

Více

Návod na obsluhu a údržbu stopkové brusky typ HW 1031 L s hadicí pro odvod vzduchu

Návod na obsluhu a údržbu stopkové brusky typ HW 1031 L s hadicí pro odvod vzduchu Návod na obsluhu a údržbu stopkové brusky typ HW 1031 L s hadicí pro odvod vzduchu Obj. č. D 322 658 Leden 2005 Vážený zákazníku, děkujeme Vám za důvěru, kterou jste projevili nám i našim výrobkům. Přečtěte

Více

Návod k montáži a údržbě

Návod k montáži a údržbě Návod k montáži a údržbě Kotel na pevná paliva Logano S5 Pro odbornou firmu Před montáží a údržbou pečlivě pročtěte. 6 70 68 59-07/008 CZ Obsah Obsah Bezpečnostní pokyny a vysvětlení symbolů...... 3. Všeobecné

Více

Návod k použití TROLLY 35-2. Transportní vozík

Návod k použití TROLLY 35-2. Transportní vozík EWM HIGHTEC WELDING GmbH Dr. Günter - Henle - Straße 8; D-56271 Mündersbach Tel.: +49 (0)2680.181-0; Fax: +49 (0)2680.181-244 Internet: www.ewm.de ; E-mail: info@ewm.de Návod k použití CZ TROLLY 35-2 Transportní

Více

Návod na montáž a obsluhu EB 8039 CZ

Návod na montáž a obsluhu EB 8039 CZ Uzavírací pneumatický ventil (on-off ventil) Typ 3351 Obr.1 typ 3351 Návod na montáž a obsluhu EB 8039 CZ Strana 1 leden 2005 EB 8039 CZ Obsah Obsah Stránka 1 Konstrukce a princip činnosti 4 2 Montáž 4

Více

Projekční podklad a montážní návod

Projekční podklad a montážní návod Projekční podklad a montážní návod Zásobník teplé užitkové vody TSW-120 / CSW-120 Nástěnný zásobník teplé užitkové vody CSW-70 KKH Brno, spol. s r. o., Rybnická 92, 634 00 Brno, tel. 547 429 311, fax:

Více

TECHNICKÝ MANUÁL SCREENOVÉ ROLETY

TECHNICKÝ MANUÁL SCREENOVÉ ROLETY TECHNICKÝ MANUÁL SCREENOVÉ ROLETY Obsah Screenové rolety Označení výrobku CE 3 SCREEN ZIP 4 Základní specifikace produktu 5 Vyměření a montáž 7 SCREEN GW 13 Základní specifikace produktu 14 Vyměření a

Více

Střešní plechová krytina

Střešní plechová krytina Střešní plechová krytina Doprava, skladování a manipulace Doprava a skladování Technicko montážní návod Dopravu materiálu k zákazníkovi zajišťujeme nákladním vozidlem s hydraulickou rukou. Krytina je dodávaná

Více

Návod na montáž a používání ČSN EN 1298

Návod na montáž a používání ČSN EN 1298 Návod na montáž a používání ČSN EN 1298 Verze 1.1 (CZ) 2014 0,70 m x 2,00 m EN 1004 3 8/10 XXXD Pojízdné hliníkové lešení podle ČSN EN 1004, ČSN 738101, ČSN 73 8102 Třída lešení 3 OBSAH 1. Všeobecně...

Více

Návod k použití LC 48650 LC 48950 S-574-01

Návod k použití LC 48650 LC 48950 S-574-01 Návod k použití LC 48650 LC 48950 S-574-01 Obr. 1 PLYN 2 Popis odsavače ELEKTRO Popis odsavače Osvětlení Druhy provozu Provoz s odvětráním Ventilátor odsavače nasává kuchyňské výpary a odvádí je přes tukový

Více

6304 4702 04/2006 CZ Pro odbornou firmu. Montážní návod. Připojovací sada Twin Tube 15 Twin Tube DN 20. Před montáží pozorně pročtěte

6304 4702 04/2006 CZ Pro odbornou firmu. Montážní návod. Připojovací sada Twin Tube 15 Twin Tube DN 20. Před montáží pozorně pročtěte 604 470 04/006 CZ Pro odbornou firmu Montážní návod Připojovací sada Twin Tube 5 Twin Tube DN 0 604977.00-.SD Před montáží pozorně pročtěte Obsah Rozsah dodávky.............................................

Více

Překlad původního návodu k použítí. Protiproudové jednotky

Překlad původního návodu k použítí. Protiproudové jednotky Překlad původního návodu k použítí Protiproudové jednotky Předmluva Děkujeme za důvěru, kterou jste nám vyjádřili tím, že jste se rozhodli pro BADU Jet vogue nebo BADU Jet wave. Tyto hloubkové protiproudové

Více