KATALOG KULTURNÍCH AKCÍ. školní rok 2015/2016

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "KATALOG KULTURNÍCH AKCÍ. školní rok 2015/2016"

Transkript

1 KATALOG KULTURNÍCH AKCÍ školní rok 2015/2016 Katalog je sestaven z divadelních představení a pořadů, které byly v minulých sezónách úspěšné a také z řady novinek. Začátky představení jsou stanoveny na 9.00 a hodin. Představení budou probíhat v KC 12, Jordana Jovkova 3427/20, Praha 4. Vstupné činí 50,- Kč, zůstává stejné jako v předchozích letech. Spojení do KC 12, Jordana Jovkova 3427/20, Praha 4: bus 139, 150, 157, 173, 253 do stanice Tylova čtvrť bus 165 do stanice Poliklinika Modřany tram 3 a 17 do stanice Poliklinika Modřany Objednávku zasílejte poštou nebo em do na adresu: KULTURNÍ CENTRUM 12 Jordana Jovkova 3427/ Praha 4 - Modřany kontaktní osoba: Martina Slívková telefon: , , slivkova@kc12.cz webové stránky:

2 D RUM CIRCLE Drum Circle je forma skupinového bubnování. Účastníci sedící v kruhu hrají na různé druhy bubnů a perkusních nástrojů (djembe, tubana, djun djuny, frame drumy, tamburíny, chřestítka). Jejich hraní vede a koordinuje facilitátor, zkušený hudební, který udává rytmus, mění ho, podněcuje a usměrňuje aktivitu účastníků. Bubnování s dětmi ze školky má svá specifika. Děti potřebují střídat činnosti častěji, proto nebudeme jen bubnovat, ale i zpívat, tancovat, hrát si, vymyslíme vlastní píseň nebo si zkusíme zazpívat jako Indiáni, Eskymáci, Filipínci, Afričané. Děti společné bubnování baví a získávají si vztah k hudbě, rytmice a hraní na hudební nástroje. Během programu budeme procvičovat rytmiku, pracovat na společném prožitku, rozvíjet improvizační schopnosti, získávat si pozitivní vztah k hudbě. Bubnování je mimo jiné i fyzická aktivita, při které dochází k propojování hemisfér. Každý nemusí být virtuos, ale můžeme si společně zahrát. Vhodné pro: děti od 4 let Doba trvání: 45 minut Termín: v průběhu celého školního roku Lektor: Petr Šušor Webové stránky:

3 V ELKÁ CIRKUSOVÁ POHÁDKA Srdcervoucí komedie o tom, jak ztracený cirkusový syn nástrahy černého principála zhatil a tímto tak lásku krásné princezny získal a cestu zpět ke své cirkusové famílii našel. Kejklíř a divadelník Vojta Vrtek se rozhodl spojit svoji lásku k loutkovému divadlu s dlouholetým vztahem k romantice starých dobových cirkusů. Velká cirkusová pohádka je klasický pohádkový příběh, vyprávěný nejen za pomoci netradičních loutek, ale i různých žonglérských, artistických a kouzelnických technik a dovedností. Vhodné pro: děti od 4 let Doba trvání: 45 minut Termín: říjen 2015 Účinkuje: Kejklířské divadlo z Doudleb - Vojta Vrtek Webové stránky:

4 S TRAKATÉ BAJKY Pohádka o třech českých komediantech, kteří procestovali celou Francii, a teď přijeli k nám se svým představením Strakaté bajky. Kratičkými bajkami Vás nejen pobaví, ale přinesou Vám i mravní ponaučení. Komedianti pohotově střídají role i kostýmy zvířátek, na jejichž charakterech nastaví dětem zrcadlo lidských vlastností. Každá bajka končí ponaučením jasně pochopitelným pro dětského diváka. Pohádka rozvíjí dětskou fantazii i pomoci rytmických a snadno zapamatovatelných písniček. Děti se mohou těšit, že se do představení aktivně zapojí a domů si tak odnesou nejen zážitek z pohádky, ale i hlubší pohled na svět. Vhodné pro: všechny děti MŠ Doba trvání: 50 minut Termín: říjen 2015 Účinkuje: Divadlo Láryfáry Webové stránky:

5

6 D OPRAVNÍ VÝCHOVA Dopravní výchova je zábavný a poučný pořad, ve kterém se děti dozvědí, jak se správně chovat na silnici, chodníku a proč jsou na silnici dopravní značky a co znamenají. Vhodné pro: všechny děti MŠ Doba trvání: 45 minut Termín: říjen 2015 Účinkuje: Divadlo emillion - Emil a Lenka Navrátilovi Webové stránky:

7

8 J AK ŠEL PEJSEK DO ŠKOLY Příběh Pejska a Kočičky o tom, co všechno Pejsek prožil, než se poprvé vypravil do školy. Ale v Psí škole Pejsek ostudu neudělal a přinesl domů velikou jedničku....dneska půjdu do školy, jdu se učit úkoly, číst, psát a počítat, dělit, sčítat a odčítat... Vhodné pro: všechny děti MŠ Doba trvání: 50 minut Termín: říjen 2015 Účinkuje: Divadélko Romaneto - Jaroslava Nárožná a Roman Korda Webové stránky:

9

10 N ENÍ DRAK JAKO DRAK Stalo se, nestalo, do království přiletěl drak. Na zámku je pozdvižení, protože rozhodně hodlá poobědvat princeznu. Po celém království i v okolních zemích se shání zdatní mládenci, rytíři i prostí chasníci, kteří by se drakovi postavili. Zkrátka, jak už to v pohádkách bývá. Jenomže, není drak jako drak! Ani v našich pohádkách nechybí drak a princezna, ale všechno je jinak. Ne každý drak má chuť na princeznu, ne každá princezna se draka bojí a ne všechno, co se říká, bývá pravda. Nechte se překvapit. Vhodné pro: všechny děti MŠ Doba trvání: 50 minut Termín: říjen 2015 Účinkuje: Divadýlko Kuba - Dana a Petr Mládovi Webové stránky:

11

12 O RYBABĚ A MOŘSKÉ DUŠI Představení pro děti inspirované pohádkou renomovaného výtvarníka Petra Nikla. Víte, kdo stvořil zemi a jak vzniklo moře? Víte, proč ryby umí plavat a ptáci létat? K čemu má chobotnice inkoust a medúza své světlo? A proč všichni máme duši? Poetická i vtipná pohádka o rybě Rybabě, která se nebojí okusit nepoznané a o jejím domově - krásně magickém podmořském světě. Herečky spolu s dětmi hravou formou zkoumají, objevují a poznávají moře i zemi. Pohádka kombinuje loutkové i činoherní principy, je založená na výtvarném a hudebním osobitém pojetí. Vhodné pro: všechny děti MŠ Doba trvání: 50 minut Termín: říjen 2015 Účinkuje: Divadlo Liberta - Anežka Hessová a Markéta Dvořáková Webové stránky:

13

14 T VÉ TĚLO - TVŮJ HRAD Jsou lidé, kteří nemají dům ani byt, ba ani svůj vlastní pokoj. Není však živáčka, který by nebydlel alespoň v sobě. Je to tak, naše tělo je náš hrad. Pojďte se na něj podívat. Při neobvyklé exkurzi za přítomnosti šašků získáte důkazy o škodlivosti cukru, tabáku, alkoholu, prášků. Nechcete, aby Váš hrad chátral? Nechcete ruinu, zříceninu? Pak neváhejte ani na vteřinu a vstupte. Vhodné pro: od 5 let Doba trvání: 55 minut Termín: říjen 2015 Účinkuje: Divadlo Piškot - Miriam a Petr Peškovi

15

16 O HOLČIČCE, KTERÁ ZLOBILA Taky se vám občas stane, že se prostě neudržíte a musíte zlobit? Skočí vám na záda Škareďák Vztek nebo Baba Zlomyslná a Skřítek Neposlucha do ouška našeptává cosi o Království divočin, kde je možné divočit a zlobit od rána do večera? To se líbí naší neposlušné holčičce Božence. Ona se chce stát královnou všech divočin, a tak zlobí a zlobí... Jenže na scénu přichází paní Truda, která nemá ráda děti zlobivé a umí vyléčit všechny dětské nemoci". Autorský příběh plný legrácek, zlobení a odpuštění. To vše za hudebního doprovodu excelentního dua Ukulela Ajuš a Ivuš. Vhodné pro: všechny děti MŠ Doba trvání: 50 minut Termín: listopad 2015 Účinkuje: Divadlo Kasperle - Andrea Marečková a Ivana Hessová Webové stránky:

17

18 P ŘÍHODY VČELÍCH MEDVÍDKŮ Brumda a Čmelda jsou malí čmeláci, které většina z nás jistě zná z televizních večerníčků. Jejich dobrodružství ožívají uprostřed rozkvetlé louky, na které se čmeláčci učí nejen létání a sběru sladkého medového prášku, ale také odvaze k překonávání nástrah lučního světa. Díky moudrým radám své maminky a pomoci svých kamarádů Housenky, Motýla a krásné Berušky šťastně překonají nástrahy hladového Pavouka, zachrání malé miminko a stanou se hrdiny celého palouku, když dopadnou strašidelného Pučmelouda. Vhodné pro: všechny děti MŠ Doba trvání: 50 minut Termín: listopad 2015 Účinkuje: Divadlo Krapet Webové stránky:

19

20

21 V YPRÁVĚNÍ STARÉHO VLKA ANEB PRAVDA O KARKULCE Mnohokrát a mnoha způsoby, byla již vyprávěna jedna z nejznámějších a nejpopulárnějších pohádek Červená Karkulka. V původních verzích Vlk sežere babičku a Karkulku, a tím pohádka končí. Bratři Grimmové k tomu přidali myslivce, který krvelačnému příběhu dá dobrý konec - rozpáře vlkovi břicho a tak zachrání babičku s Karkulkou. Zeptal se však někdo starého vlka, jak tomu opravdu tenkrát bylo? Vžijme se do jeho kůže, den za dnem žít s cejchem krvelačného zvířete. Pohádka Divadla Koňmo těmto pomluvám a lžím učiní přítěž. Vlk si již nenechá líbit, aby se o něm po celém světě roznášely pomluvy a bude vám vyprávět, jak to skutečně bylo. Setkáte se také s autorem lživého příběhu, myslivcem, který se samozřejmě bude snažit všemožně zabránit odhalení své prohnanosti. Vhodné pro: všechny děti MŠ Doba trvání: 50 minut Termín: listopad 2015 Účinkuje: Divadelní společnost Koňmo - Vít Schuster, Pavel Šmíd Webové stránky:

22

23 B AJAJA Komorní představení jednoho šaška a jeho pěti loutek, které nenechá nikoho chladným. Divák se stane na okamžik vojákem ve velké bitvě, prožívá boj udatného prince Bajaji při souboji s drakem. Vše samozřejmě končí svatební hostinou. Vhodné pro: všechny děti MŠ Doba trvání: 50 minut Termín: listopad 2015 Účinkuje: Divadlo Víti Marčíka - Víťa Marčík Webové stránky:

24

25

26 Č ERT A KÁČA Autorkou čertovské pohádky je oblíbená česká spisovatelka Martina Drijverová, která zná dobře malé diváky. Proto napsala představení hravé, kde děti jen nesedí v hledišti, ale spolupracují s herci a stávají se tak součástí pohádky. Písničky Zdeňka Bartáka rozezpívají a rozhýbají všechny diváky. Vhodné pro: všechny děti MŠ Doba trvání: 50 minut Termín: listopad 2015 Účinkuje: Divadlo Evy Hruškové a Jana Přeučila - Eva Hrušková a Jan Přeučil Webové stánky:

27

28 V ÁNOČNÍ KABARET chodily po vesnicích různé V pořadu se děti přenesou do dřívějších dob, kdy ještě v období adventu maškary - jako třeba Barborky, Lucky, Mikuláška, Ambrož a Perechta. Dozví se o starých zvycích, poslechnou si veselé písničky o maškarách. Na závěr je připraveno malé Carusošou z nejznámějších koled. Vhodné pro: všechny děti MŠ Doba trvání: 50 minut Termín: prosinec 2015 Účinkuje: Divadlo Andromeda - Andrea Sousedíková a Dodo Slávik Webové stánky:

29 A NDĚLÍČEK ANTONÍČEK Co všechno se může stát malému andělíčkovi Toníčkovi, když ho svatý Petr pošle zvěstovat narození Ježíška? Musí cestou dávat pozor na dráty vysokého napětí, letadla, a hlavně na čerta. A když se malý Toníček tak trochu ztratí, tak je to opravdu dobrodružství. Naštěstí poradí Tři králové a zářící kometa ukáže cestu z nesnází. A tak zpívejme spolu: Narodil se Vhodné pro: všechny děti MŠ Doba trvání: 50 minut Termín: prosinec 2015 Účinkuje: Buchty a loutky Webové stánky:

30

31 O ZAPOMNĚTLIVÉM PSANÍČKOVÉM ANDĚLÍČKOVI Vánoční pohádka o Psaníčkovém Andělíčkovi, který každé Vánoce nosí dětská přání Ježíškovi. Hlavní zápletkou pohádky je pak skutečnost, že náš Psaníčkový Andělíček jednou zaspí a tím se jaksi vše řádně zašmodrchá. A pak už bude záležet jen na tom, jestli se ho podaří vzbudit, není to ale vůbec tak jednoduché, jak se může zdát. Představení přinese do divadla kouzlo českých Vánoc. Vhodné pro: všechny děti MŠ Doba trvání: 50 minut Termín: prosinec 2015 Účinkuje: Karel Zima a Jarmil Škvrna

32

33 L EGENDA O HVĚZDĚ Vánoční povídání o narození Ježíška a o tom, co se stalo v Betlémě před dávnými časy. V jesličkách spatří malého Ježíška, děvčátka si zahrají pannu Marii, chlapci svatého Josefa, Tři krále i pastýře, kteří se přijdou Ježíškovi poklonit. Děti se seznámí s vánočními zvyky, říkadly a koledami, které si společně zazpívají s herci na jevišti. Vhodné pro: všechny děti MŠ Doba trvání: 50 minut Termín: prosinec 2015 Účinkuje: Divadlo Evy Huškové a Jana Přeučila - Eva Hrušková a Jana Hrušková Webové stánky:

34 V ÁNOCE ZA ČASŮ NAŠICH PRABABIČEK ANEB JAK SE V ČECHÁCH STRAŠÍVALO V divadelním představení se děti leccos dozvědí, nahlédnou do své budoucnosti při odlévání vosku či házením pantoflem. Až přijdou opravdové Barborky se svým mulise, mulise, mulise nebo Lucie s velkými zobáky, budou se možná i trochu bát. Ambrože budou jistě z bezpečné vzdálenosti škádlit halasným a veselým pokřikováním. Co kdyby někoho opravdu strčil do velkého pytle? Jen co odejdou dávná strašidla, nastává v našem pořadu čas vánoční. S dětmi postavíme Betlém, zazpíváme si koledy a vzpomeneme další krásné štědrovečerní zvyky, to aby dávné časy našich prababiček znovu ožily Vhodné pro: děti od 5 let Doba trvání: 50 minut Termín: prosinec 2015 Účinkuje: Studio dell arte - Stanislava Kočvarová a Sylva Malinková Webové stránky:

35

36 V ODNICKÁ POHÁDKA Pohádkový příběh Vodníka Hromajzlíka a Vodnice Bublinky u rybníčku Kalužníčku. Za pomoci svých vodních přátel - pana Čápa Klapyklapa, Kapra Petra a Ropuchy Chachachy přelstí zlou a panovačnou Žábu - Ježižábu a mohou mít konečně svou pravou vodnickou svatbu, kde všichni hráli, zpívali a breketali....ryby, raci, štiky, kapři, i ta malá žabička, všichni spolu svorně žijem pod hladinou rybníčka..." Vhodné pro: všechny děti MŠ Doba trvání: 45 minut Termín: leden 2016 Účinkuje: Divadélko Romaneto - Jaroslava Nárožná a Roman Korda Webové stránky:

37

38 K OUZLA A ČÁRY TAJEMNÉ PRAHY Pohádka, odehrávající se na Karlově mostě, je plná pověstí, písniček a příběhů, které se hravou formou snaží přiblížit dětem naše české pověsti a zároveň bohatou historii našeho hlavního města - Pověst o Libuši, o Karlově mostě, čertovský příběh doktora Fausta a Golema, příběh o mistru Hanušovi. To vše se děti dozví přímo od pražské flašinetářky Růženy, jejího bratra Josífka a od vodníkovy dcery Ploutvičky. Vhodné pro: všechny děti MŠ Doba trvání: 50 minut Termín: leden 2016 Účinkuje: Divadlo Láryfáry Webové stránky:

39 B YLO, NEBYLO Interaktivní představení plné krátkých pohádek, hádanek, říkadel, her, rozpočitadel a písniček, uvádějící děti nenásilně a s humorem do tajů lidové slovesnosti a apelující na dětskou tvořivost a spontánnost. Víte, co se stane, když se dva rozpustilí zvědaví kluci setkají s opravdovským pohádkovým Hloupým Honzou, který, jak se ukáže, má pod čepicí? Začnou si spolu hrát a společně s dětmi poznávat lidové písničky, básničky, říkadla i rozpočítávadla, hádanky i zábavné hry. Dozví se o strašidlech a hejkalech, ale třeba i o tom, jak vlastně vznikala taková obyčejná lidová písnička. Dětem připomenou známé i méně známé lidové pohádky, ve kterých se vzrůstající chutí a nadšením vystřídají několik převleků a rolí, aby nakonec pochopili, že Hloupý Honza je vlastně kamarád, který jim ukázal, že lidová slovesnost není žádná věda, ale spíš zábava a veliká legrace. Vhodné pro: děti od 5 let Doba trvání: 50 minut Termín: leden 2016 Účinkuje: Divadlo Žlutá houpačka - Libor Jeník, Ivan Čermák a Jiří Kohout Webové stránky:

40

41 T A NAŠE PÍSNIČKA V pořadu Ta naše písnička účinkuje zpěvačka s kytarou Jana Rychterová a vtipálek s houslemi Vladimír Pecháček. Abychom nezapomněli na lidové písničky, trochu si je připomeneme. S doprovodem kytary a houslí se to nejen krásně poslouchá, ale i snadno učí. Zapojíme ruce i nohy, třeba se naučíme i něco nového. A za odměnu budou děti hádat písničky z pohádek a večerníčků, které Vladimír umí krásně hrát na housle i zpívat. Vhodné pro: děti od 4 let Doba trvání: 50 minut Termín: leden 2016 Účinkuje: Jana Rychterová a Vladimír Iljič Pecháček Webové stránky:

42 M ALÁ MOŘSKÁ VÍLA Do opuštěné kavárny přichází mladá žena. Pro číšníka, který nemá žádné jiné hosty, je to vítané zpestření jinak nudného dne. Mladou ženu poněkud ruší jeho přehnaná péče, protože přišla s úmyslem číst si. Ale nakonec se situace vyvine tak, že čtou společně pohádku o Malé mořské víle známého dánského pohádkáře Hanse Christiana Andersena, kterou oba dobře znají a rádi se k ní vrací i jako dospělí. Malá mořská víla žije v nádherném podmořském království společně se svou sestrou a laskavým, ale přísným otcem. Na rozdíl od své starší sestry nesmírně touží poznat svět lidí a stát se jeho součástí. Připadá ji, že na zemi mezi lidmi je všechno mnohem krásnější a zajímavější. V den jejích patnáctých narozenin se poprvé smí vynořit nad hladinu a podívat se, co je nad ní. Uvidí krásnou loď, na které se plaví mladý princ. Víle se okamžitě zalíbí, a když pak se strhne obrovská bouře a princ se málem utopí, zachrání ho a vynese na břeh. Po chvíli se princ probere a první koho uvidí je neznámá mladá dívka, kterou mylně považuje za svou zachránkyni. Malá mořská víla vyhledá mořskou čarodějnici, která ji zbaví rybího ocasu a přičaruje ji lidské nohy. Cena za toto kouzlo je však nesmírně vysoká - víla jí musí dát svůj hlas. Povede se víle získat princovu lásku a tím nesmrtelnou duši? Pohádkový příběh o touze, lásce a obětavosti předvádějí číšník a mladá žena společně hrou s loutkami. Jevištěm se stává celé prostředí kavárny, ale především velké akvárium, kde se odehrávají magické podmořské scény. Během hry dochází ke sblížení číšníka a mladé ženy, které je tak trochu groteskní paralelou vztahu malé mořské víly a prince. Vhodné pro: děti od 5 let Doba trvání: 50 minut Termín: leden 2016 Účinkuje: Markéta Pellarová Mráziková a Peter Varga Webové stránky:

43

44 A LADINOVA KOUZELNÁ LAMPA Tentokrát se vypravíme s Aladinem pro kouzelnou lampu do tajemné hory Káf. Ovšem v pohádce nemá hrdina nikdy na růžích ustláno a Aladin bude moci vyzkoušet svoji vytrvalost a statečnost. Představení nás vtáhne do atmosféry dávného orientu. Oko potěší jeho malebností. A ucho kulturou použitého jazyka. To vše za doprovodu stylové arabské muziky. Vhodné pro: všechny děti MŠ Doba trvání: 40 minut Termín: leden 2016 Účinkuje: Dřevěné divadlo - Jan Hrubec Webové stránky:

45

46 O ZVĚDAVÉM SLŮNĚTI Výpravné představení pro děti vzniklo podle bajky R. Kiplinga, Sloní mládě, což napovídá, že děti kromě slůněte uvidí i další členy jeho africké rodinky - velké loutky sloních rodičů, žirafy, hrocha, krokodýla, opice, pštrosa, papouška a mnoha jiných. Stanou se svědky dlouhé cesty zvědavého slůněte, které se touží dozvědět, co mívá krokodýl k obědu a navíc se dočkají i ponaučení, což se u bajek stává. V našem ponaučení jsme se od předlohy poněkud odchýlili, na rozdíl od slůněte R. Kiplinga, které na svou zvědavost doplácí, jsou děti v naší inscenaci při závěrečné písničce vybízeny: Jen se ptej, ať se všechno dozvíš. Vhodné pro: všechny děti MŠ Doba trvání: 50 minut Termín: únor 2016 Účinkuje: Studio dell arte - Sylva Malinková a Stanislava Kočvarová Webové stánky:

47

48 Z IMNÍ PŘÍHODY VČELÍCH MEDVÍDKŮ Volné pokračování pohádky Příhody včelích medvídků provázené písničkami Petra Skoumala a texty písní Zdeňka Svěráka. A co se všechno dozví děti v naší pohádce? Víte, jak se Čmeláčci chystají na zimu? Proč je podzim tak sladký? Kde spí v zimě pavouk? Co dělají Čmeláčci o Vánocích? Kdo je to bílé strašidlo s pometlem? Čí jsou stopy ve sněhu. Vhodné pro: všechny děti MŠ Doba trvání: 50 minut Termín: únor 2016 Účinkuje: Divadlo Krapet Webové stránky:

49

50 P INOCCHIO Pohádka s neobyčejným hrdinou - dřevěným panáčkem s dlouhým nosem se proslavila po celém světě. Panáček, kterého starý řezbář Geppetto vyrobil ze zvláštního kusu lipového dřeva, jehož jméno říkat netřeba. Panáček, co chodit už umí, z domu hned uteče, myslíc si, že všemu hned rozumí. Příběh, s ne tak překvapivým, ale velice krásným koncem. Vhodné pro: všechny děti MŠ Doba trvání: 45 minut Termín: únor 2016 Účinkuje: Loutkové divadlo Já to jsem - Vítězslav Marčík ml. a Adam Berger Webové stránky:

51

52 C IRKUS PLNÝ LOUTEK Dvojice klaunů vám zábavnou formou předvede pestrou škálu loutkových umělců, kouzla a prvky magie. Diváci uvidí loutkářské technologie dávno zapomenuté i zcela nově objevené. K vidění budou: fakír a jeho dvě tanečnice, divocí psi, donský kozák, stepaři ze Skotska, krásná akrobatka, drezůra koní, žena, zvedající těžká břemena, kouzelná bedna. Vhodné pro: všechny děti MŠ Doba trvání: 50 minut Termín: únor 2016 Účinkuje: Divadlo emillion - Emil a Lenka Navrátilovi Webové stránky:

53

54

55 K RÁLOVSTVÍ NA KOLEČKÁCH Pohádkový příběh královské rodiny, která se rozhodne, že objede celý svět. Jedná se o vtipný a výchovný kousek, představení plné nápadité scénografie, které vybízí k rozvinutí dětské zvídavosti, rozhledu, fantazie a také tolerance. Král Alfonz, královna Hedvička a princ Otík vyjedou ze svého království na cestu kolem světa. Jako první místo své expedice si zvolí Prahu, jedno z nejkrásnějších měst. Pak pokračují dál do Paříže, kde navštíví Eiffelovu věž a katedrálu Notre Dame, v Londýně se královna Hedvička setká s královnou Alžbětou, v Maďarsku ochutnají guláš, na Slovensku brynzové halušky a v Itálii pizzu Margaritu. V New Yorku se Otík ztratí, ale pak ho naštěstí rodiče najdou! V Grónsku potkají Inuity, v Peru je zastihne nečekaná zima, v Austrálii si zas užijí sluníčko a mořské vlny, v Africe potkají spoustu zvířat Hlavní hrdina Otík, je nejenom chytrý a hezký, ale co je nevídané, Otík mluví v rýmech. A tak si diváci užijí nejen písničky za doprovodu harmoniky, ale také krátké verše, které Otík sype z rukávu Vhodné pro: děti od 4 let Doba trvání: 50 minut Termín: únor 2016 Účinkuje: ANPU - Bela Schenková, Ivana Hessová Webové stránky:

56

57

58 Č ERVENÁ KARKULKA ANEB TO JE ALE NÁHODIČKA V pohádce dominují dvě originální loutky Karkulky a vlka a je počítáno se spoluprací diváků. Naše představení jde záměrně jinou cestou, než většina dětských loutkových klasických pohádek. Máme za to, že jich je dost na to, aby vznikaly jen další klony téhož S chutí přiznáváme úlohu herců, kteří původně dokonce nejsou ani herci, nýbrž malíři pokojů. Ti přijdou vždy do daného prostoru toliko vymalovat a k práci si jednoduše zapnou rádio. Ovšem pohádka, kterou v rádiu začne vyprávět Jiří Lábus, je jaksi popletená. A jako pozvánku na naši pohádku jednu otázku: Četli jste někde o tom, že byla Karkulka krásná a hubená? Že ne? My taky ne. Vhodné pro: všechny děti MŠ Doba trvání: 50 minut Termín: březen 2016 Účinkuje: Karel Zima a Jarmil Škvrna

59

60

61 O CHYTRÉ KMOTŘ LIŠCE Kmotra Liška svou chytrostí a lstivostí napálí lidi, kteří si myslí, že jsou pány tvorstva. Situace řeší důvtipem, humorem a trochou zlomyslnosti. Dokáže ale také pochopit, kdy její taškařice přesáhnou únosnou míru a své chyby napraví. Vhodné pro: všechny děti MŠ Doba trvání: 50 minut Termín: březen 2016 Účinkuje: Divadélko Andromeda - Andrea Sousedíková a Dodo Slávik Webové stránky:

62

63 J AK SKŘÍTEK MÁLEM ZASPAL JARO Skřítkové Čepička a Konvička žijí každý na svém paloučku, o který se starají. Jenže Čepička je pěkný lenoch, málem zaspal jaro a má celý palouček ještě pod sněhem. Konvička se mu sice snaží pomoci, ale má dost své práce. Snad i s pomocí dětí se vše stihne připravit na Velikonoce. Vhodné pro: všechny děti MŠ Doba trvání: 45 minut Termín: březen 2016 Účinkuje: Divadélko Kos Webové stránky:

64 V ELIKONOČNÍ POHÁDKA Dny se prodlužují, země se probouzí ze zimního spánku, lidé oslavují období Velikonoc. V naší pohádce se setkáme s příběhem Andulky, která se snaží dodržovat řadu rituálů a zvyků, jež jsou spojeny s oslavou probouzející se přírody. Představení je zpestřeno množstvím loutek, propleteno nečekanými scénickými nápady a doladěno tóny písní a říkanek. Vhodné pro: ročník ZŠ Doba trvání: 50 minut Termín: březen 2016 Účinkuje: Divadýlko Mrak - Yvonna Kršková a Josef Melena Webové stránky:

65

66 J AK PAN SLEPIČKA A PANÍ KOHOUTKOVÁ MALOVALI VAJÍČKA Pohádka s velikonočními zvyky a tradicemi. Veselý příběh z pohádkové vesnice, kde nezvaný host Vajíčkojed Žlutý nakonec společně s paní Kohoutkovou zachrání neposlušného pana Slepičku. já zavolám Kohoutka, Kohoutku můj milý, asi sedí v kurníčku a má dlouhou chvíli Vhodné pro: všechny děti MŠ Doba trvání: 50 minut Termín: březen 2016 Účinkuje: Divadélko Romaneto - Jaroslava Nárožná a Roman Korda Webové stánky:

67

68 H URÁ, JARO JE TADY ANEB VELIKONOCE ZA DVEŘMI Zábavný pořad, ve kterém se děti dozví něco o starých zvycích jara, ale také o velikonočních svátcích a tradicích, uslyší písničky a nebude chybět ani velikonoční soutěž. Vhodné pro: děti od 5 let Doba trvání: 50 minut Termín: březen 2016 Účinkuje: Divadélko Andromeda - Andrea Sousedíková a Dodo Slávik Webové stránky:

69 R OZKRÁVKA ANEB POHÁDKA O TŘECH TELÁTKÁCH Víte o tom, že v pohádkovém lese žijí vedle třech kůzlátek a třech prasátek také tři telátka? Nevíte? Vždyť o tom nevěděli ani páni spisovatelé, jinak by určitě o třech telátkách napsali pohádku. Ale my jsme na to přišli. Ale nejen na toto, ale kopec dalších věcí. Pokud chcete vědět, kdo zachránil kůzlátka z břicha vlka, kdo pomohl prasátku postavit pevný dřevěný domeček, kde seděla maminka koza na kávičce, mezitím co si vlk pochutnával na kůzlátkách a jiné kravinky, určitě si nenechejte ujít tento hudební příběh. Vhodné pro: všechny děti MŠ Doba trvání: 45 minut Termín: březen 2016 Účinkuje: Divadlo PIKI Pezinok Webové stránky:

70

71

72 J AK STATEČNÝ HONZÍK ZOUBKY SVÉ ZACHRÁNIL Jak přesvědčit děti o důležitosti pravidelné zubní hygieny? O tom je naše divadelní představení, které dětem vysvětlí, jaký nepřítel se skrývá v ústní dutině a jaké zbraně a techniku musí proti němu nasadit, aby jim jejich zoubky vydržely. Zkrátka je to napínavý a zábavný příběh, který děti hravou formou poučí a také je zbaví strachu z návštěvy zubní ordinace. Vhodné pro: všechny děti MŠ Doba trvání: 50 minut Termín: duben 2016 Účinkuje: Studio dell arte - Stanislava Kočvarová a Sylva Malinková Webové stránky:

73

74 O DEVÍTI MĚSÍČKÁCH Víte, jak jste přišli na svět? Protože mnozí tatínkové a maminky to tak docela přesně nevědí... Ve Francii se prý děti rodí ze zelných hlávek. V Anglii se prodávají ve speciálních obchodech a v Čechách a na Slovensku prý děti přinášejí ptáci. Aby bylo jednou a provždy jasno, vzniklo toto představení. Dozvíte se v něm, že všechny děti, francouzské i anglické, chudé i bohaté, bílé i černé, přicházejí na svět úplně stejně. Ale dříve, než se to stane, musí prožít v maminčině bříšku devět veselých, dobrodružných, ale někdy i nebezpečných měsíců. Tak, jako je prožívá i náš miminkovský hrdina Miško. Vhodné pro: děti od 4 let Doba trvání: 45 minut Termín: duben 2016 Účinkuje: Divadlo PIKI Pezinok Webové stránky:

75

76 A HOJ SVĚTE! Pořad je poctou básníku Jiřímu Žáčkovi. Seznamuje nejmenší děti s tímto českým básníkem. Název pořadu je odvozen od první básnické sbírky Jiřího Žáčka, která se jmenuje Ahoj, moře! Zároveň je to i průvodce celou naší zeměkoulí, naším světem. V písničkách probereme dopravní prostředky i světadíly. V pořadu děti uslyší spoustu písniček, některé se naučí zpívat. Autor hudby Jaromír Klempíř dětským posluchačům a jejich vkusu dobře rozumí. Malé diváky zaujmou hrdinové Žáčkova Slabikáře a Čítanky - Lucka a Kuba. Děti spolupracují v hledišti i na jevišti, cestují kolem světa. Dozvídají se, kdo žije třeba v Austrálii, kde žijeme my, jak se dostat až na konec světa. Vhodné pro: děti od 5 let Doba trvání: 50 minut Termín: duben 2016 Účinkuje: Divadlo Evy Hruškové a Jana Přeučila - Eva Hrušková a Jana Hrušková Webové stránky:

77 N Vhodné pro: všechny děti MŠ Doba trvání: 45 minut Termín: duben 2016 Účinkuje: Buchty a loutky Webové stránky: EPOSLUŠNÁ KŮZLÁTKA Ach, ta neposlušná kůzlátka! Zlobí a vyvádějí, až je sežere vlk. Ale hodná maminka koza je dokáže vysvobodit z vlčího břicha, neposluchy milované... A vlk? Ten se utopil! Méé, přijďte se podívat!

78 P UTOVÁNÍ S PANTOMIMOU Jak se změní člověk v herce - mima? To všichni uvidí na vlastní oči. Uvidí skříňku s líčidly a proměnu lidské tváře v masku, která se umí na povel smát, být smutná, odvážná i hrozná. Tentokrát o Davidu a Goliáši - pohádkový příběh o tom, že se velcí nemají vytahovat na malé, silnější na slabší a úplně nejlepší je být kamarádi. Veselé pantomimické vystoupení Martina Sochra, jediného a přímého žáka francouzské mimické školy Marcela Marceaua, děti nejen pobaví, ale spolu s hercem budou i součástí představení. Vhodné pro: děti od 5 let Doba trvání: 55 minut Termín: duben 2016 Účinkuje: Martin Sochor Webové stránky:

79

80 D LOUHÝ, ŠIROKI A BYSTROOKÝ V představení na motivy pohádky K. J. Erbena objeví princ Světomil nejen svou životní lásku, ale i mocnou a nezměrnou sílu přátelství. Hlavní autorská myšlenka - nezištná pomoc cizokrajných souputníků a vítězství dobra - zdůrazňuje potřebu soucitu i lidské spolupatřičnosti a také nesmyslnost rasových předsudků. Palmová sukýnka, žádné gatě - toť Dlouhý - běžec na dlouhé tratě. Pleť jako eben, nohy jak z kůlů - toť Dlouhý - běžec z kmene Húlú Kde se ten podivín vzal u Erbena? Cherchez la femme - za vším je žena. Držet se předlohy prý není povinné, snad jí to původní autor promine. Divadelní óda na oslavu přátelství a nezištné pomoci v nouzi, dokonce na mezinárodní úrovni. Vhodné pro: všechny děti MŠ Doba trvání: 45 minut Termín: květen 2016 Účinkuje: Divadlo Piškot - Petr Pešek

81

82 O STRAŠNĚ LÍNÉM HONZOVI V českých pohádkách vystupuje mnoho Honzů. Jsou hloupí i chytří, stateční i zbabělí. No a ten náš je líný jako stará čepice. Je tak líný, že za žádných okolností nechce slézt z pece. Přestože mu sudička předpověděla, že zabije draka a dostane princeznu za ženu, nechce se z pece hnout. A tak musí král přitáhnout draka až do chalupy, aby ho Honza zabil. Pak už zbývá ho jenom přemluvit, aby šel na námluvy. Vhodné pro: všechny děti MŠ Doba trvání: 50 minut Termín: květen 2016 Účinkuje: Divadélko Andromeda - Andrea Sousedíková a Dodo Slávik Webové stránky:

83 N ORSKÁ POHÁDKA Představení na motivy norské lidové pohádky o princi zakletém v medvěda a dlouhé cestě k jeho vysvobození. Brum, brum, jdu si pro nevěstu!" Vhodné pro: všechny děti MŠ Doba trvání: 45 minut Termín: květen 2016 Účinkuje: Buchty a loutky Webové stránky:

84

85 T ATÍNEK NENÍ K ZAHOZENÍ První pohádka vypráví o tom, jak se tatínek a maminka seznámili. Ve druhé se dovídají, že v domě, ve kterém bydlí, straší a ve třetí onemocní dítě. Hrají dva herci s velkými i malými loutkami a v bohaté výpravě, kde je drak lidožrout, radnice, město, domov, sklep, strašidla i sousedé. A taky dva psi. A všechno je to o tom, že se tatínek a maminka mají rádi, i jejich děti bratr se sestrou, drží spolu, přestože se někdy hádají a perou. A jedině tak se podaří všechna strašidla, nemoci a draky překonat. Vhodné pro: všechny děti MŠ Doba trvání: 60 minut Termín: květen 2016 Účinkuje: Divadlo Lokvar - Ivana Lokajová a Peter Varga Webové stránky:

MŠ 50 5. 2012 9.00 50,- K

MŠ 50 5. 2012 9.00 50,- K Představení začíná klaunskými výstupy klasického střihu v moderní úpravě. Řada komických výstupů okořeněná šarmem hlavních představitelů rozesmává diváky každého věku. Pak jsou diváci vtaženi do pomíjivého

Více

Tradičně netradičně podaný tradiční příběh se smyslem pro humor, který je nám vlastní, vlastně jsem chtěl říct, nechte se překvapit, stojí to za to!

Tradičně netradičně podaný tradiční příběh se smyslem pro humor, který je nám vlastní, vlastně jsem chtěl říct, nechte se překvapit, stojí to za to! Věděli jsme, že inscenovat dílo Zdeňka Svěráka nebude snadné. Jakmile však Eva Peřinová dokončila scénu a Honza Zrzavý zhudebnil texty Martina Kudličky, bylo jasné, že jsme na nejlepší cestě k další povedené

Více

Katalog je sestaven z divadelních představení a pořadů, které byly v minulých sezónách úspěšné a také z řady novinek. U jednotlivých pořadů jsou uvedeny anotace, délka trvání, termín konání, účinkující

Více

Katalog je sestaven z divadelních představení a pořadů, které byly v minulých sezónách úspěšné a také z řady novinek. U jednotlivých pořadů jsou uvedeny anotace, délka trvání, termín konání, účinkující

Více

Pohádka o hubaté švadlence Kačence, Kubovi a poťouchlém Raráškovi Vás provede celým rokem. Během jedné hodiny děti zábavnou formou prožijí všechna roční období-jaro, léto, podzim, zimu. Připomenou si lidové

Více

ZŠ 45 9. 2013 9.00 10.30 50,- K

ZŠ 45 9. 2013 9.00 10.30 50,- K "Kvak, kvak... co se na mě tak díváte?! Já jsem princ!", prohlásí jednoho dne rozmazlený žabí chlapeček a uteče od maminky a tatínka za princeznou do světa, kde číhají žabí nepřátelé: hadi, ježci, ale

Více

Spojení do KC 12 bus 139, 150, 157, 173, 253 do stanice Tylova čtvrť bus 165 do stanice Poliklinika Modřany tram 3 a 17 do stanice Poliklinika Modřany

Spojení do KC 12 bus 139, 150, 157, 173, 253 do stanice Tylova čtvrť bus 165 do stanice Poliklinika Modřany tram 3 a 17 do stanice Poliklinika Modřany Katalog je sestaven z divadelních představení a pořadů, které byly v minulých sezónách úspěšné a také z řady novinek. Začátky představení jsou stanoveny na 9.00 a 10.30 hodin. Představení budou probíhat

Více

V pořadu se děti přenesou do dřívějších dob, kdy ještě v období adventu chodily po vesnicích různé maškary - jako třeba Barborky, Lucky, Mikuláška, Ambrož a Perechta. Dozví se o starých zvycích, poslechnou

Více

Obchodní dům Labuť v novém kabátě a s novým názvem

Obchodní dům Labuť v novém kabátě a s novým názvem Obchodní Centrum KVĚTEN 2011 AKCE Obchodní dům Labuť v novém kabátě a s novým názvem Za kouzelným světem pohádek se lidé mohou nyní vydat do Strakonic. Ve čtvrtek 24. března tam začíná 46. ročník loutkářské

Více

ZŠ 45 21. 2013 10.30 50,- K

ZŠ 45 21. 2013 10.30 50,- K Představení je jedinečnou skládankou loutkového divadla, činohry, neverbálního divadla a muzikálu. Přesto působí kompaktním a přirozeným dojmem. Celková koncepce pohádky výrazně pracuje s dětskou fantazií

Více

KATALOG PŘEDSTAVENÍ PRO MATEŘSKÉ, ZÁKLADNÍ A STŘEDNÍ ŠKOLY JARO 2015. Městské Tylovo divadlo v Kutné Hoře

KATALOG PŘEDSTAVENÍ PRO MATEŘSKÉ, ZÁKLADNÍ A STŘEDNÍ ŠKOLY JARO 2015. Městské Tylovo divadlo v Kutné Hoře KATALOG PŘEDSTAVENÍ PRO MATEŘSKÉ, ZÁKLADNÍ A STŘEDNÍ ŠKOLY JARO 2015 Městské Tylovo divadlo v Kutné Hoře Masarykova 128, 284 01 Kutná Hora www.divadlo-kutnahora.cz POŘAD PRO II. STUPEŇ ZŠ a STŘEDNÍ ŠKOLY

Více

Katalog je sestaven z divadelních představení a pořadů, které byly v minulých sezónách úspěšné a také z řady novinek. U jednotlivých pořadů jsou

Katalog je sestaven z divadelních představení a pořadů, které byly v minulých sezónách úspěšné a také z řady novinek. U jednotlivých pořadů jsou Katalog je sestaven z divadelních představení a pořadů, které byly v minulých sezónách úspěšné a také z řady novinek. U jednotlivých pořadů jsou uvedeny anotace, délka trvání, termín konání, účinkující

Více

Veselá indiánská babička Akraj Avotašam vypráví příběh z indiánské vesnice Woo-mood-shaan, kde lstivý Šaman-Klaman-Oklahoman chce dosáhnout svých tužeb za pomoci zla, chamtivosti, lži a závisti. Indiánské

Více

: 1. - 5. 50 17. 10.30 12. 10.30 50,- K

: 1. - 5. 50 17. 10.30 12. 10.30 50,- K Dti se nauí veselou formou znát a tanit základy nejznámjších eských i svtových tanc: polka, mazurka, twist, charleston, letkis, rock and roll, macarena, country, blues a další. Poad je urený pro zábavu

Více

přicházíme k Vám s nabídkou dětských pohádek a příběhů herce Martina Sochora. tentokrát o Davidu a Goliáši scénář a režie, hraje: Martin Sochor

přicházíme k Vám s nabídkou dětských pohádek a příběhů herce Martina Sochora. tentokrát o Davidu a Goliáši scénář a režie, hraje: Martin Sochor Dobrý den, přicházíme k Vám s nabídkou dětských pohádek a příběhů herce Martina Sochora. tentokrát o Davidu a Goliáši scénář a režie, hraje: Martin Sochor Hravé a veselé činoherně - mimické představení.

Více

Termín: 26. 11. 2015, 10:00 Doporučeno pro děti MŠ a žáky 1. stupně ZŠ. Termín: 14. 10. 2015, 10:00 Doporučeno pro děti od 3 do 10 let

Termín: 26. 11. 2015, 10:00 Doporučeno pro děti MŠ a žáky 1. stupně ZŠ. Termín: 14. 10. 2015, 10:00 Doporučeno pro děti od 3 do 10 let Termín: 14. 10. 2015, 10:00 Doporučeno pro děti od 3 do 10 let Divadelní pohádka podle Večerníčku - NOVINKA! DIVADLO TRAMTARIE OLOMOUC HUGO Z HOR Nejnovější pohádka z autorské dílny Divadla Tramtarie.

Více

KATALOG PŘEDSTAVENÍ PRO MATEŘSKÉ, ZÁKLADNÍ A STŘEDNÍ ŠKOLY PODZIM / ZIMA 2014. Městské Tylovo divadlo v Kutné Hoře

KATALOG PŘEDSTAVENÍ PRO MATEŘSKÉ, ZÁKLADNÍ A STŘEDNÍ ŠKOLY PODZIM / ZIMA 2014. Městské Tylovo divadlo v Kutné Hoře KATALOG PŘEDSTAVENÍ PRO MATEŘSKÉ, ZÁKLADNÍ A STŘEDNÍ ŠKOLY PODZIM / ZIMA 2014 Městské Tylovo divadlo v Kutné Hoře Masarykova 128, 284 01 Kutná Hora www.divadlo-kutnahora.cz POŘAD PRO II. STUPEŇ ZŠ a STŘEDNÍ

Více

ČERVENEC + SRPEN 2015

ČERVENEC + SRPEN 2015 Městské kulturní středisko F. F. Procházky 101 509 01 Nová Paka tel /fax: 493 721 928 www.kultura-novapaka.cz ČERVENEC + SRPEN 2015 HERECKÁ DÍLNA PETRA POCHOPA 3D Dech-Duch-Duše Paka 2015 1. 7. - 10. 7.

Více

*Třída 1.Pš /6.,7.,8.,9.,/

*Třída 1.Pš /6.,7.,8.,9.,/ *Třída 1.Pš /6.,7.,8.,9.,/ *Celkem žáků -8 *Dívky 6 *Chlapci -2 *Seznam : Jana, Radek, Reneta, Nikola, Květa, Emil, Petra, Kristina *Paní učitelka Anna * * * *Renata je dobrá kámoška. *Má ráda pracovní

Více

NABÍDKA TEMATICKÝCH VZDĚLÁVACÍCH PROGRAMŮ PRO MŠ A ZŠ. KRAJSKÁ KNIHOVNA VYSOČINY Havlíčkův Brod

NABÍDKA TEMATICKÝCH VZDĚLÁVACÍCH PROGRAMŮ PRO MŠ A ZŠ. KRAJSKÁ KNIHOVNA VYSOČINY Havlíčkův Brod NABÍDKA TEMATICKÝCH VZDĚLÁVACÍCH PROGRAMŮ PRO MŠ A ZŠ KRAJSKÁ KNIHOVNA VYSOČINY Havlíčkův Brod 2016/2017 upozornění Pořady objednávejte e-mailem, případně telefonicky každý všední den od 7:00 do 8:30 hodin.

Více

POBOČKA JUNGMANNOVA 2017/18 Knihovnické lekce

POBOČKA JUNGMANNOVA 2017/18 Knihovnické lekce POBOČKA JUNGMANNOVA 2017/18 Knihovnické lekce Určení Název Anotace Vzdělávací oblasti Klíčové kompetence 1. stupeň ZŠ 6. 9. třída + střední školy Kašpárek zve do knihovny Poprvé v knihovně Poznávací exkurze

Více

ZŠ ,- K

ZŠ ,- K Námořnická pohádka o čestném a dobrém kapitánu Hromovi, který se na své lodi Bublině vydává za svým snem... na ostrov Hukakulu. Podle starých námořních legend zde žijí překrásné mořské panny. Jestli kdy

Více

Motto: Nemůžeme všechny děti naučit všechno, ale můžeme je učinit šťastnými.

Motto: Nemůžeme všechny děti naučit všechno, ale můžeme je učinit šťastnými. Celoroční projekt MŠ Sluníčko na rok 2010-2011 Motto: Nemůžeme všechny děti naučit všechno, ale můžeme je učinit šťastnými. ŠVP usiluje v souladu RVP o vytváření klíčových kompetencí: - Kompetence k učení

Více

Základní školy 1. stupeň. Mgr. Jana Pavlíková Mgr. Pavla Řehová

Základní školy 1. stupeň. Mgr. Jana Pavlíková Mgr. Pavla Řehová Základní školy 1. stupeň Mgr. Jana Pavlíková Mgr. Pavla Řehová Vážená paní učitelko, pane učiteli, pro letošní školní rok 2016/2017 Vám nabízíme LITERÁRNÍ BESEDY A LEKCE INFORMAČNÍ VÝCHOVY, vhodné pro

Více

Bc. Jarmila Kuchařová Mgr. Jana Pavlíková Základní školy 1.stupeň

Bc. Jarmila Kuchařová Mgr. Jana Pavlíková Základní školy 1.stupeň Bc. Jarmila Kuchařová Mgr. Jana Pavlíková 599 522 140 Základní školy 1.stupeň Vážená paní učitelko, pane učiteli, pro letošní školní rok 2018/2019 Vám nabízíme LITERÁRNÍ BESEDY a LEKCE INFORMAČNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ

Více

NABÍDKA PROGRAMŮ Knihovny města Olomouce POBOČKY BRNĚNSKÁ Brněnská 80-82

NABÍDKA PROGRAMŮ Knihovny města Olomouce POBOČKY BRNĚNSKÁ Brněnská 80-82 NABÍDKA PROGRAMŮ Knihovny města Olomouce POBOČKY BRNĚNSKÁ Brněnská 80-82 pro školní rok 2018/2019 Rádi bychom vám představili nabídku vzdělávacích programů pro žáky, ZŠ, gymnázií, ale i pro družiny, kroužky,

Více

Katalog je sestaven z divadelních představení a pořadů, které byly v minulých sezónách úspěšné a také z řady novinek.

Katalog je sestaven z divadelních představení a pořadů, které byly v minulých sezónách úspěšné a také z řady novinek. Katalog je sestaven z divadelních představení a pořadů, které byly v minulých sezónách úspěšné a také z řady novinek. Začátky představení jsou stanoveny na 9.00 a 10.30 hodin. Představení budou probíhat

Více

Nabídkový katalog je sestaven z divadelních představení a pořadů, které byly v minulých sezónách úspěšné a také z řady novinek.

Nabídkový katalog je sestaven z divadelních představení a pořadů, které byly v minulých sezónách úspěšné a také z řady novinek. Nabídkový katalog je sestaven z divadelních představení a pořadů, které byly v minulých sezónách úspěšné a také z řady novinek. U jednotlivých pořadů jsou uvedeny anotace, délka trvání, termín konání,

Více

PROSINEC. Z pohádky do pohádky. seznámení s lidovými zvyky a tradicemi (adventní období, sv. Mikuláš, sv. Lucie, Sv. Barbora, sv.

PROSINEC. Z pohádky do pohádky. seznámení s lidovými zvyky a tradicemi (adventní období, sv. Mikuláš, sv. Lucie, Sv. Barbora, sv. PROSINEC Z pohádky do pohádky seznámení s lidovými zvyky a tradicemi (adventní období, sv. Mikuláš, sv. Lucie, Sv. Barbora, sv. Štěpán) výroba vánočních předmětů přivítání zimy Prosinec je za vrátky, čekají

Více

1. stupeň ZŠ. Kontaktní osoby. Mgr. Jana Pavlíková Mgr. Tereza Roháčková

1. stupeň ZŠ. Kontaktní osoby. Mgr. Jana Pavlíková Mgr. Tereza Roháčková 1. stupeň ZŠ Kontaktní osoby Mgr. Jana Pavlíková Mgr. Tereza Roháčková VÁŽENÁ PANÍ UČITELKO, PANE UČITELI, pro letošní školní rok 2015/2016 Vám nabízíme LITERÁRNÍ BESEDY A LEKCE INFORMAČNÍ VÝCHOVY, vhodné

Více

KATALOG PŘEDSTAVENÍ. PRO MATEŘSKÉ, ZÁKLADNÍ, STŘEDNÍ ŠKOLY a ODBORNÁ UČILIŠTĚ PODZIM - ZIMA 2017/18. Městské Tylovo divadlo v Kutné Hoře

KATALOG PŘEDSTAVENÍ. PRO MATEŘSKÉ, ZÁKLADNÍ, STŘEDNÍ ŠKOLY a ODBORNÁ UČILIŠTĚ PODZIM - ZIMA 2017/18. Městské Tylovo divadlo v Kutné Hoře KATALOG PŘEDSTAVENÍ PRO MATEŘSKÉ, ZÁKLADNÍ, STŘEDNÍ ŠKOLY a ODBORNÁ UČILIŠTĚ PODZIM - ZIMA 2017/18 Městské Tylovo divadlo v Kutné Hoře Masarykova 128, 284 01 Kutná Hora www.divadlo-kutnahora.cz PŘEDSTAVENÍ

Více

V pohádkách se objevují kouzelné předměty Dobro vítězí nad zlem

V pohádkách se objevují kouzelné předměty Dobro vítězí nad zlem POHÁDKA Základní škola a Mateřská škola Křesetice, okres Kutná Hora, příspěvková organizace VY_32_INOVACE_L.3.713 Anotace: Pohádka Autor: Mgr. Soňa Pavlíková Předmět: Český jazyk literatura Očekávané výstupy:

Více

Nabídka knihovnických lekcí a besed na školní rok 2011/201

Nabídka knihovnických lekcí a besed na školní rok 2011/201 MĚSTSKÁ KNIHOVNA ORLOVÁ Oddělení pro děti a mládež Masarykova 1324, Orlová Lutyně Nabídka knihovnických lekcí a besed na školní rok 2011/201 2012 Své návštěvy ohlaste, prosím, předem osobně nebo telefonicky

Více

Zámek Litomyšl. Cena: 250 Kč

Zámek Litomyšl. Cena: 250 Kč Zámek Litomyšl Víte, že tento krásný zámek postavil Vratislav II. z Pernštejna jako svatební dar pro svou manželku, kterou si přivezl až z dalekého Španělska? Pojeďte si s námi prohlédnout jeden z nejkrásnějších

Více

Divadlo Neklid nabízí všem zájemcům z řad pověřených pedagogických pracovníků repertoárovou skladbu stálé profesionální scény, která sídlí v Divadle v Emauzích (divadelní sál), Vyšehradská 49/320, Praha

Více

NABÍDKA PROGRAMŮ Knihovny města Olomouce POBOČKY BRNĚNSKÁ Brněnská 80-82

NABÍDKA PROGRAMŮ Knihovny města Olomouce POBOČKY BRNĚNSKÁ Brněnská 80-82 NABÍDKA PROGRAMŮ Knihovny města Olomouce POBOČKY BRNĚNSKÁ Brněnská 80-82 pro školní rok 2018/2019 Rádi bychom vám představili nabídku vzdělávacích programů pro žáky, ZŠ, gymnázií, ale i pro družiny, kroužky,

Více

Autoři sborníku: Děti ZŠ Prostějov, Dr. Horáka 24 a klienti Centra sociálních služeb v Prostějově, Lidická 86 Školní rok: 2017/2018

Autoři sborníku: Děti ZŠ Prostějov, Dr. Horáka 24 a klienti Centra sociálních služeb v Prostějově, Lidická 86 Školní rok: 2017/2018 Autoři sborníku: Děti ZŠ Prostějov, Dr. Horáka 24 a klienti Centra sociálních služeb v Prostějově, Lidická 86 Školní rok: 2017/2018 Zpracovala: Naděžda Kalábová Žil byl jeden skřítek a jmenoval se Jurda.

Více

Byl jednou jeden princ. Janči se jmenoval. A ten princ Janči byl chudý. Nebydlel v zámku, ale ve vesnici

Byl jednou jeden princ. Janči se jmenoval. A ten princ Janči byl chudý. Nebydlel v zámku, ale ve vesnici Kašpárek (Vypravěč) Princ Janči Chůva (Babička) Žába Princezna Janička Král Čert Světnice Vesnice Komnata Podhradí Les Přídavné kulisy: studna Smrk Kašpárek nebo vypravěč: Byl jednou jeden princ. Janči

Více

Základní škola třída. Růžena Hulenová Mgr. Tereza Roháčková

Základní škola třída. Růžena Hulenová Mgr. Tereza Roháčková Základní škola 1. - 2. třída Růžena Hulenová Mgr. Tereza Roháčková Lekce informačního vzdělávání JÁ, KNÍŽKA A KNIHOVNA Seznámení s knihovnou; pojmy knihovna, knihkupectví, autor, ilustrátor; prohlídka

Více

KATALOG kulturních akcí školní rok 2014/2015

KATALOG kulturních akcí školní rok 2014/2015 KATALOG kulturních akcí školní rok 2014/2015 Katalog je sestaven z divadelních představení a pořadů, které byly v minulých sezónách úspěšné a také z řady novinek. Začátky představení jsou stanoveny na

Více

NABÍDKA PROGRAMŮ Knihovny města Olomouce POBOČKY BRNĚNSKÁ Brněnská 80-82

NABÍDKA PROGRAMŮ Knihovny města Olomouce POBOČKY BRNĚNSKÁ Brněnská 80-82 NABÍDKA PROGRAMŮ Knihovny města Olomouce POBOČKY BRNĚNSKÁ Brněnská 80-82 pro školní rok 2017/2018 Rádi bychom vám představili nabídku vzdělávacích programů pro žáky, ZŠ, gymnázií, ale i pro družiny, kroužky,

Více

Celoroční plán družinové práce pro školní rok 2012/2013 Plán činnosti ve školní družině 1. 2. a 5. Ročník

Celoroční plán družinové práce pro školní rok 2012/2013 Plán činnosti ve školní družině 1. 2. a 5. Ročník Celoroční plán družinové práce pro školní rok 2012/2013 Plán činnosti ve školní družině 1. 2. a 5. Ročník Září Cestička do školy Odpočinková činnost- volné rozhovory s dětmi o nových zážitcích,poslech

Více

Mateřské školy a základní školy. Vlasta Mračková. Ivana Weissová

Mateřské školy a základní školy. Vlasta Mračková. Ivana Weissová Mateřské školy a základní školy Vlasta Mračková Ivana Weissová Knihovnické lekce POPRVÉ V KNIHOVNĚ Určeno pro: mateřské školky a 1. třídy ZŠ (délka trvání 45 minut) Hravou formou seznámíme děti s knihovnou

Více

ROČNÍ PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015/2016

ROČNÍ PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015/2016 ROČNÍ PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015/2016 Roční téma: POJĎTĚ S NÁMI DO POHÁDKY Žáky bude celý rok provázet toto téma, jednotlivé měsíce budou mít názvy pohádkových království a hry, činnosti i akce budou inspirované

Více

Zima VY_12_INOVACE_PRV.123.10

Zima VY_12_INOVACE_PRV.123.10 Zima VY_12_INOVACE_PRV.123.10 Mgr.Charlotta Kurcová srpen 2011 březen 2012 Já a můj svět, Prvouka 1. 3.ročník Téma: Zima Podtéma: počasí, vhodné oblečení, svátky v zimě, zimní aktivity a sporty. Anotace:

Více

Nakladatelství Amenius

Nakladatelství Amenius Nakladatelství Amenius KATALOG 2012 KNIHA PRO DĚTI Neuvěřitelné dobrodružství cvrčka Jeronýma, vodníka Dřevojánka a jejich kamarádů Autor: Jindřich František Bobák Rozměr: 163x237 mm, 120 stran EAN 9788090390058

Více

Tématický plán Školní družiny na rok 2019/2020

Tématický plán Školní družiny na rok 2019/2020 Tématický plán Školní družiny na rok 2019/2020 Září Těšíme se do školy seznamování se s pravidly vzájemného soužití v družině (tvoříme pravidla) seznamovací hry (umím se představit) seznámení se s družinou

Více

Informace pro rodiče

Informace pro rodiče Informace pro rodiče časopis MŠ Brouček leden 2015 Vydává: Mateřská škola Brouček Prackovice nad Labem Tel: 416 539 112 http://www.msbroucek.eu e-mail: msbroucek@seznam.cz Platby v MŠ Platbu inkasem provedeme

Více

NABÍDKA TEMATICKÝCH VZDĚLÁVACÍCH PROGRAMŮ PRO MŠ A ZŠ KRAJSKÁ KNIHOVNA VYSOČINY

NABÍDKA TEMATICKÝCH VZDĚLÁVACÍCH PROGRAMŮ PRO MŠ A ZŠ KRAJSKÁ KNIHOVNA VYSOČINY NABÍDKA TEMATICKÝCH VZDĚLÁVACÍCH PROGRAMŮ PRO MŠ A ZŠ KRAJSKÁ KNIHOVNA VYSOČINY Havlíčkův Brod 2017/2018 DĚTSKÉ ODDĚLĚNÍ Nabídka tematických vzdělávacích programů je uspořádána do bloků připravených vždy

Více

Nabídka besed a lekcí čtenářské gramotnosti na školní rok 2017/2018

Nabídka besed a lekcí čtenářské gramotnosti na školní rok 2017/2018 MĚSTSKÁ KNIHOVNA ORLOVÁ Oddělení pro děti a mládež Masarykova 1324, Orlová-Lutyně Nabídka besed a lekcí čtenářské gramotnosti na školní rok 2017/2018 Své návštěvy ohlaste, prosím, měsíc předem. Telefon:

Více

Katalog je sestaven z divadelních představení a interaktivních pořadů, které byly v minulých sezónách úspěšné a také z řady novinek.

Katalog je sestaven z divadelních představení a interaktivních pořadů, které byly v minulých sezónách úspěšné a také z řady novinek. Katalog je sestaven z divadelních představení a interaktivních pořadů, které byly v minulých sezónách úspěšné a také z řady novinek. Začátky představení jsou stanoveny na 9.00 a 10.30 hodin. Představení

Více

Tematický plán pro školní družinu 2017/2018

Tematický plán pro školní družinu 2017/2018 Tematický plán pro školní družinu 2017/2018 Září měsíc přátelství a seznamování seznamujeme se - hrajeme seznamovací hry ve třídě i na školním hřišti (prvňáčci), povídáme si, jak jsme prožili prázdniny

Více

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM MŠ SPOJENCŮ PRO PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ. Dívej se a poznávej barevný svět kolem nás

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM MŠ SPOJENCŮ PRO PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ. Dívej se a poznávej barevný svět kolem nás ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM MŠ SPOJENCŮ PRO PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Dívej se a poznávej barevný svět kolem nás Na kluky a na holčičky čeká dráček u školičky. Učí se tu barvičky, zpívají se písničky, ještě

Více

Tematický plán výchovně vzdělávací práce

Tematický plán výchovně vzdělávací práce Tematický plán výchovně vzdělávací Školní rok 2016 / 2017 1. a 5. oddělení Téma: Cesta napříč kouzelnou přírodou Vychovatelé: Magdalena Skálová, Jana Balounová Září Vstup do kouzelného světa zvířat a přírody

Více

Leden u nás ve školce. Sáňkujeme, lyžujeme, ze zimy se radujeme

Leden u nás ve školce. Sáňkujeme, lyžujeme, ze zimy se radujeme Leden u nás ve školce Integrovaný blok: Čas splněných přání - zima Tematické celky: Sněží, sněží, mráz kolem běží Sáňkujeme, lyžujeme, ze zimy se radujeme V lednu k nám do školky zavítala Paní Zima a s

Více

VÝCHOVNĚ VZDĚLÁVACÍCH PROGRAMŮ

VÝCHOVNĚ VZDĚLÁVACÍCH PROGRAMŮ NABÍDKA VÝCHOVNĚ VZDĚLÁVACÍCH PROGRAMŮ 2015/2016 Dobrý den, rádi bychom Vám představili anotace našich výchovně vzdělávacích programů, které nabízíme v roce 2015/2016. Programy, které Vám nabízíme, jsou

Více

KATALOG PŘEDSTAVENÍ. PRO MATEŘSKÉ, ZÁKLADNÍ, STŘEDNÍ ŠKOLY a ODBORNÁ UČILIŠTĚ JARO 2016. Městské Tylovo divadlo v Kutné Hoře

KATALOG PŘEDSTAVENÍ. PRO MATEŘSKÉ, ZÁKLADNÍ, STŘEDNÍ ŠKOLY a ODBORNÁ UČILIŠTĚ JARO 2016. Městské Tylovo divadlo v Kutné Hoře KATALOG PŘEDSTAVENÍ PRO MATEŘSKÉ, ZÁKLADNÍ, STŘEDNÍ ŠKOLY a ODBORNÁ UČILIŠTĚ JARO 2016 Městské Tylovo divadlo v Kutné Hoře Masarykova 128, 284 01 Kutná Hora www.divadlo-kutnahora.cz POŘAD PRO 8. a 9. TŘÍDY

Více

DIVADLO MNOHA TVÁŘÍ DOPOLEDNÍ KULTURNÍ POŘADY PRO ŠKOLY A ŠKOLKY

DIVADLO MNOHA TVÁŘÍ DOPOLEDNÍ KULTURNÍ POŘADY PRO ŠKOLY A ŠKOLKY DIVADLO MNOHA TVÁŘÍ DOPOLEDNÍ KULTURNÍ POŘADY PRO ŠKOLY A ŠKOLKY Dobrý den, rádi bychom vám nabídli dopolední představení pro školy a školky, na která bychom vás i děti z vašich škol či školek za Divadlo

Více

Zásady, formy a metody práce Výchovná zaměstnání: Pravidla vedoucí k rozvoji dítěte:

Zásady, formy a metody práce Výchovná zaměstnání: Pravidla vedoucí k rozvoji dítěte: OBJEVUJEME SVĚT KOLEM NÁS Plán výchovy a péče DS. Záměrem tohoto plánu výchovy a péče je rozvoj psychické, fyzické a sociální samostatnosti dětí. Rozvíjet poznávání prostředí kolem nich, naučit je dovednostem

Více

NABÍDKA TEMATICKÝCH BESED PRO MATEŘSKÉ A ZÁKLADNÍ ŠKOLY VE ŠKOLNÍM ROCE 2013/2014

NABÍDKA TEMATICKÝCH BESED PRO MATEŘSKÉ A ZÁKLADNÍ ŠKOLY VE ŠKOLNÍM ROCE 2013/2014 Městská knihovna Kyjov, příspěvková organizace města Kyjova NABÍDKA TEMATICKÝCH BESED PRO MATEŘSKÉ A ZÁKLADNÍ ŠKOLY VE ŠKOLNÍM ROCE 2013/2014 POPRVÉ V KNIHOVNĚ: Individuální informační lekce, která podává

Více

Katalog je sestaven z divadelních představení a pořadů, které byly v minulých sezónách úspěšné a také z řady novinek. U jednotlivých pořadů jsou

Katalog je sestaven z divadelních představení a pořadů, které byly v minulých sezónách úspěšné a také z řady novinek. U jednotlivých pořadů jsou Katalog je sestaven z divadelních představení a pořadů, které byly v minulých sezónách úspěšné a také z řady novinek. U jednotlivých pořadů jsou uvedeny anotace, délka trvání, termín konání, účinkující

Více

Celoroční plán výchovné činnosti ŠD pro 1. ročník

Celoroční plán výchovné činnosti ŠD pro 1. ročník Celoroční plán výchovné činnosti ŠD pro 1. ročník září říjen a. Pč - Skládačky z papíru pejsek, kočička (příloha 1 a 2) b. Vv - Zážitky a dojmy z prázdnin c. Hv - Poslech písní 3. Tělovýchovná - Seznamovací

Více

MOC 99,- MOC 149,- MOC 99,-

MOC 99,- MOC 149,- MOC 99,- Zábavné úkoly se samolepkami pro všechny předškoláky. Sešit s obrázky nejoblíbenějších zvířecích kamarádů je doplněn listy se samolepkami, které děti mohou nalepovat na příslušné obrázky se shodnými obrysy.

Více

NABÍDKA PROGRAMŮ EKOLOGICKÉ VÝCHOVY. PRO MATEŘSKÉ ŠKOLY ve školním roce 2016/2017

NABÍDKA PROGRAMŮ EKOLOGICKÉ VÝCHOVY. PRO MATEŘSKÉ ŠKOLY ve školním roce 2016/2017 NABÍDKA PROGRAMŮ EKOLOGICKÉ VÝCHOVY PRO MATEŘSKÉ ŠKOLY ve školním roce 2016/2017 Základní informace o programech: 1) Občanské sdružení Ekocentrum Tymián nabízí přírodovědné výukové programy pro MŠ již

Více

Plán výchovy a péče ve Veřejné dětské skupině Želvičky

Plán výchovy a péče ve Veřejné dětské skupině Želvičky Plán výchovy a péče ve Veřejné dětské skupině Želvičky Vznik a provoz veřejné dětské skupiny Želvičky CZ.03.1.51/0.0/0.0/15_035/0001664 Adresa zařízení: Karla Šebora 3, 250 01 Brandýs nad Labem Provozovatel:

Více

NABÍDKA KULTURNĚ VZDĚLÁVACÍCH AKCÍ PRO ZŠ

NABÍDKA KULTURNĚ VZDĚLÁVACÍCH AKCÍ PRO ZŠ NABÍDKA KULTURNĚ VZDĚLÁVACÍCH AKCÍ PRO ZŠ 1. - 5. třída M Ě S T S K Á K N I H O V N A B Ř E C L A V - P O B O Č K Y P O Š T O R N Á, S T A R Á B Ř E C L A V A C H A R V Á T S K Á N O V Á V E S Podle možností

Více

Symboly štěstí ( kominíček ), příchod tří králů, jak pokračoval vánoční příběh?

Symboly štěstí ( kominíček ), příchod tří králů, jak pokračoval vánoční příběh? LEDEN: CESTA DO VESMÍRU 1. týden: Vítáme nový rok Symboly štěstí ( kominíček ), příchod tří králů, jak pokračoval vánoční příběh? 2. týden: Výcvikové středisko kosmonautů Naše planeta má problémy, vysychají

Více

Informativní lekce pro základní školy

Informativní lekce pro základní školy informativní lekce Přehled informativních lekcí ve škol. roce 2016/2017 Vážení přátelé, připravili jsme pro vás na školní rok 2016/2017 nabídku informativních lekcí pro předškolní děti z MŠ, žáky 1. až

Více

Příloha č. 4 ČESKÝ JAZYK LITERÁRNÍ VÝCHOVA

Příloha č. 4 ČESKÝ JAZYK LITERÁRNÍ VÝCHOVA září - červen Soustředěně a pozorně naslouchá Vyjadřuje pocity z přečteného textu. Poslech literárních textů Poslech literárních textů známých autorů čtených vyučujícím i spolužáky, poslech CD 10 Vv -umělecké

Více

Základní škola a Mateřská škola Tetčice, okres Brno venkov, příspěvková organizace, Palackého 52, Tetčice. Odloučené pracoviště: Mateřská škola

Základní škola a Mateřská škola Tetčice, okres Brno venkov, příspěvková organizace, Palackého 52, Tetčice. Odloučené pracoviště: Mateřská škola Základní škola a Mateřská škola Tetčice, okres Brno venkov, příspěvková organizace, Palackého 52, Tetčice Odloučené pracoviště: Mateřská škola Tyršova 304 Tetčice 664 17 Názvy měsíčních tematických celků

Více

Přišli k nám Tři králové aneb tradice a zvyky

Přišli k nám Tři králové aneb tradice a zvyky KRONIKA 2007 Přišli k nám Tři králové aneb tradice a zvyky Maminky napekly pro Tři krále koláčky. Děti si vyrobily královské čepice, zpívaly koledy a četly příběh Tří králů. Ttříkrálové odpoledne nám ještě

Více

Královské pohádky. Vyšlo také v tištěné verzi. Objednat můžete na

Královské pohádky. Vyšlo také v tištěné verzi. Objednat můžete na Královské pohádky Vyšlo také v tištěné verzi Objednat můžete na www.cpress.cz www.albatrosmedia.cz František Zacharník Královské pohádky e-kniha Copyright Albatros Media a. s., 2017 Všechna práva vyhrazena.

Více

EDUKATIVNÍ VÝUKOVÉ PROGRAMY PRO MATEŘSKÉ ŠKOLY

EDUKATIVNÍ VÝUKOVÉ PROGRAMY PRO MATEŘSKÉ ŠKOLY EDUKATIVNÍ VÝUKOVÉ PROGRAMY PRO MATEŘSKÉ ŠKOLY Centrum Aktivního Vzdělávání ALFADECK s.r.o. Edukativní výukové programy obohacují běžný denní program dětí, rozvíjejí jejich osobnost, využívají prožitkové

Více

Divadlo Neklid nabízí všem zájemcům z řad pověřených pedagogických pracovníků repertoárovou skladbu stálé profesionální scény, která sídlí v Divadle v Emauzích (divadelní sál), Vyšehradská 49/320, Praha

Více

POŘADY PRO ŠKOLY I. POLOLETÍ 2015 / 2016. Městské Tylovo divadlo v Kutné Hoře Masarykova 128 284 01 Kutná Hora www.divadlo-kutnahora.

POŘADY PRO ŠKOLY I. POLOLETÍ 2015 / 2016. Městské Tylovo divadlo v Kutné Hoře Masarykova 128 284 01 Kutná Hora www.divadlo-kutnahora. POŘADY PRO ŠKOLY I. POLOLETÍ 2015 / 2016 Městské Tylovo divadlo v Kutné Hoře Masarykova 128 284 01 Kutná Hora www.divadlo-kutnahora.cz Pátek 9. října v 10.00 hodin STVOŘENÍ SVĚTA / Divadlo Minaret, Praha

Více

Informace pro rodiče

Informace pro rodiče Informace pro rodiče časopis MŠ Brouček leden 2018 K+M+B PF 2018 Vydává: Mateřská škola Brouček Prackovice nad Labem Tel: 416 539 112 e-mail: msbroucek@seznam.cz Platby v MŠ Informace o platbě obdržíte

Více

PROGRAM PRO DĚTI. Výběr těch nejpopulárnějších večerníčků, které byly odvysílány od roku 1965 až do současnosti.

PROGRAM PRO DĚTI. Výběr těch nejpopulárnějších večerníčků, které byly odvysílány od roku 1965 až do současnosti. PROGRAM PRO DĚTI ČTVRTEK, 3. května Divadlo J. K. Tyla 9:00 10:00 Animo TV Oblíbené večerníčky 1 (české znění) Výběr těch nejpopulárnějších večerníčků, které byly odvysílány od roku 1965 až do současnosti.

Více

NABÍDKA TEMATICKÝCH VZDĚLÁVACÍCH PROGRAMŮ PRO MŠ A ZŠ 2019/2020. knihovna

NABÍDKA TEMATICKÝCH VZDĚLÁVACÍCH PROGRAMŮ PRO MŠ A ZŠ 2019/2020. knihovna NABÍDKA TEMATICKÝCH VZDĚLÁVACÍCH PROGRAMŮ PRO MŠ A ZŠ 2019/2020 knihovna PROGRAMY OBJEDNÁVEJTE: DĚTSKÉ ODDĚLENÍ TELEFON: 569 400 484 E-MAIL: DETSKE@KKVYSOCINY.CZ M-CENTRUM POHODA NA EMKU TELEFON: 569 400

Více

SEZNAM PROGRAMŮ LETÁK

SEZNAM PROGRAMŮ LETÁK SEZNAM PROGRAMŮ LETÁK VYDRA TAJEMNÁ KRÁLOVNA ŘEK Tento program má za cíl seznámit žáky s druhem živočicha, se kterým se v přírodě často nesetkávají vydrou říční. Žáci uvidí vydry naživo, dozví se o hlavních

Více

Informace pro rodiče

Informace pro rodiče Informace pro rodiče časopis MŠ Brouček březen 2014 Vydává: Mateřská škola Brouček Prackovice nad Labem Tel: 416 539 112 http://www.msbroucek.eu e-mail: msbroucek@seznam.cz Platby v MŠ Platbu inkasem provedeme

Více

Třídní vzdělávací program. Školní rok Rok s medvědem. Mateřská škola Nová Dědina, okres Kroměříž

Třídní vzdělávací program. Školní rok Rok s medvědem. Mateřská škola Nová Dědina, okres Kroměříž Třídní vzdělávací program Školní rok 2015-2016 Rok s medvědem Mateřská škola Nová Dědina, okres Kroměříž Věkové složení dětí ve školním roce 2015-2016 6-7 let nar. 1.9.2008 31.8.2009-1 5-6. let nar. 1.9.2009

Více

PLÁN AKCÍ NAŠÍ MATEŘSKÉ ŠKOLY 2015/2016 ZÁŘÍ 2015

PLÁN AKCÍ NAŠÍ MATEŘSKÉ ŠKOLY 2015/2016 ZÁŘÍ 2015 PLÁN AKCÍ NAŠÍ MATEŘSKÉ ŠKOLY 2015/2016 ZÁŘÍ 2015 Divadlo v MŠ divadlo Silesia Ostrava pohádka Byla jednou koťata 2.9.2015 v 9:00 hod. všechny třídy MŠ Schůze výboru KPŠ 8.9.2015 v 15:00 hod. Výbor KPŠ

Více

Divadelní žabka. Za účastníky napsala paní učitelka Tománková

Divadelní žabka. Za účastníky napsala paní učitelka Tománková 4 Březen / duben 2009 Naši milí čtenáři! Po delší odmlce vás znovu všechny vítám na stránkách školního časopisu Školáček. Je vidět, že se vám časopis zalíbil, neboť si jej chodíte stále víc a víc půjčovat.

Více

ÚNOR. Z pohádky do pohádky - popis pohádkových postav. Literární. Estetická Pč Vv Hv

ÚNOR. Z pohádky do pohádky - popis pohádkových postav. Literární. Estetická Pč Vv Hv 1. ročník a. - Skládání z papíru Vlaštovky a origami - Výroba masek na Masopust b. - Souměrná kresba - Otisk c. - Tradiční lidové písně 2. - Četba na pokračování 3. - Opičí dráha v tělocvičně - Školka

Více

Muzeum Dr. Bohuslava Horáka v Rokycanech pobočka Západočeského muzea v Plzni, p.o. NABÍDKA PROGRAMŮ PRO ŠKOLY 2018 / 2019

Muzeum Dr. Bohuslava Horáka v Rokycanech pobočka Západočeského muzea v Plzni, p.o. NABÍDKA PROGRAMŮ PRO ŠKOLY 2018 / 2019 Muzeum Dr. Bohuslava Horáka v Rokycanech pobočka Západočeského muzea v Plzni, p.o. NABÍDKA PROGRAMŮ PRO ŠKOLY 2018 / 2019 Doprovodné programy ke stálým expozicím 1 Historická expozice Rokycansko v minulosti

Více

PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015-2016

PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015-2016 PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015-2016 Na začátku školního roku při nástupu do školní družiny dostane každý žák pro rodiče: Zápisní lístek (u zápisu) Pokyny pro zájemce ŠD Notýsek školní družiny,,vnitřní řád školní

Více

Strašlivá Podívaná - hudební skupina z Plzně

Strašlivá Podívaná - hudební skupina z Plzně Strašlivá Podívaná - hudební skupina z Plzně Hudební skupina Strašlivá Podívaná vznikla na jaře 1988 a v roce 2013 tedy dosáhla věku 25 let. Písničky Strašlivky vycházejí z inspirací historickými a fantazijními

Více

PRÁZDNINY PLNÉ ZÁŽITKŮ

PRÁZDNINY PLNÉ ZÁŽITKŮ PRÁZDNINY PLNÉ ZÁŽITKŮ KinderGarten Střížkov, Habartická 576/1b, 190 00 Praha 9 LETNÍ PROGRAM 2017 PIKNIKOVÝ TÝDEN 3. 7. 7. 7. 2017 (zavřeno 5. 7. 6. 7.) - osvojení si poznatků důležitých k podpoře zdraví,

Více

Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.cz

Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.cz Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.cz U k á z k a k n i h y z i n t e r n e t o v é h o k n i h k u p e c t v í w w w. k o s m a s. c z, U I D : K O S 1 8 1 5 7 7 U k á z k a k n i h

Více

Mgr. Drahomíra Juřicová Základní školy, střední školy, víceletá gymnázia

Mgr. Drahomíra Juřicová Základní školy, střední školy, víceletá gymnázia Mgr. Drahomíra Juřicová 599 522 303 Základní školy, střední školy, víceletá gymnázia Lekce informačního vzdělávání pro 1. stupeň LETEM SVĚTEM S VEČERNÍČKEM Určeno pro: 1. třídy ZŠ Děti se seznámí s nejznámějšími

Více

Školní vzdělávací program pro přípravnou třídu Základní školy Marie Curie-Sklodowské a mateřské školy Jáchymov, okres Karlovy Vary

Školní vzdělávací program pro přípravnou třídu Základní školy Marie Curie-Sklodowské a mateřské školy Jáchymov, okres Karlovy Vary Školní vzdělávací program pro přípravnou třídu Základní školy Marie Curie-Sklodowské a mateřské školy Jáchymov, okres Karlovy Vary 1. Identifikační údaje Oficiální název : Školní vzdělávací program pro

Více

TŘÍDNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM

TŘÍDNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM TŘÍDNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM MATEŘSKÁ ŠKOLA NOVÁ VES Je zpracován v souladu s Rámcovým programem pro předškolní vzdělávání. Každé podtéma TVP rozvíjí všech pět oblastí předškolního vzdělávání: biologickou,

Více

Děkuju.-Prosím. Pozdravy : Ahoj! Nazdar! Dobrý den! Dobrou noc! Dobré ráno! Dobré odpoledne!

Děkuju.-Prosím. Pozdravy : Ahoj! Nazdar! Dobrý den! Dobrou noc! Dobré ráno! Dobré odpoledne! Sylabus 1.stupeň 2.třída Lekce 1 Co je to? Kolik to stojí? Jak se jmenujete? Jmenuju se.. Poslech CD 01 Děkuju.-Prosím. Pozdravy : Ahoj! Nazdar! Dobrý den! Dobrou noc! Dobré ráno! Dobré odpoledne! Zájmena

Více

Informace pro rodiče

Informace pro rodiče Informace pro rodiče časopis MŠ Brouček květen 2014 Vydává: Mateřská škola Brouček Prackovice nad Labem Tel: 416 539 112 http://www.msbroucek.eu e-mail: msbroucek@seznam.cz Platby v MŠ Platbu inkasem provedeme

Více

Zpracovala Nová Milena a tým DC

Zpracovala Nová Milena a tým DC Milé děti, od měsíce února si bude s vámi hrát a pracovat nejen Kateřina, Naďa a Terezka, Petra, ale i nová teta Regina. Je mladá, hezká, veselá a pracovala s dětmi jako jste vy. Budete jí mít určitě rády.

Více

Stálá divadelní scéna Klatovy. o sobotách a nedělích. Předplatné pohádek pro rodiče s dětmi - D

Stálá divadelní scéna Klatovy. o sobotách a nedělích. Předplatné pohádek pro rodiče s dětmi - D Stálá divadelní scéna Klatovy Předplatné pohádek pro rodiče s dětmi - D Cena předplatného za 8 titulů: přízemí (P), balkon (B) I. místa 560,- Kč (P 1.-7. řada, B 1.-2.řada) II. místa 520,- Kč (P 8.-13.

Více

Tematický plán výchovně vzdělávací práce

Tematický plán výchovně vzdělávací práce Tematický plán výchovně vzdělávací práce Školní rok 2016 / 2017 4. oddělení Téma: 10 schodů k zábavě Vychovatelé: Mgr. Janka Pelánová, Mgr. Zuzana Fiedlerová ZÁŘÍ Vzájemná komunikace Seznámení s ročním

Více

(PO)ŠKOLÁČEK číslo 1 ročník II. prosinec 2015

(PO)ŠKOLÁČEK číslo 1 ročník II. prosinec 2015 (PO)ŠKOLÁČEK číslo 1 ročník II. prosinec 2015 Milí čtenáři, v ruce držíte 2. díl časopisu (Po)Školáček. Předešlý díl vydali naši minulí páťáci. V tomto díle se dozvíte něco o adventu a bude tam i hodně

Více

Zpráva o projektu. 3. Kdo projekt provádí ( kontaktní jméno, název organizace, adresa) - rozvoj pasivních i aktivních jazykových znalostí dětí

Zpráva o projektu. 3. Kdo projekt provádí ( kontaktní jméno, název organizace, adresa) - rozvoj pasivních i aktivních jazykových znalostí dětí Zpráva o projektu 1. Název projektu: Česká školka 2. Prostředky přidělené nadací (částka, měna): 15.000 NOK 3. Kdo projekt provádí ( kontaktní jméno, název organizace, adresa) Petra Krylová Hammerstads

Více

Informace pro rodiče

Informace pro rodiče Informace pro rodiče časopis MŠ Brouček duben 2018 Naše velikonoční výzdoba. Vydává: Mateřská škola Brouček Prackovice nad Labem Tel: 416 539 112 e-mail: msbroucek@seznam.cz Platby v MŠ Informace o platbě

Více