Když se řekne Olympiáda

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Když se řekne Olympiáda"

Transkript

1 Milí čtenáři našeho zpravodaje, u nás v Open Gate již kvetou stromy, rozkvétají rostlinky, zkrátka jaro už vládne. A navíc nám k tomu vyklíčila další klíčenka. Mnohé zprávy z dění na základní škole nalézáte pravidelně v internetové verzi na i-klíčence o některých se dočtete také v tištěné verzi. Vaší pozornosti doporučuji opět mnohé práce našich šikovných žáků. Na březnovém Morning Oasis Assembly jsme si kromě jiného přečetli závěrečný příběh z knihy Sedm návyků šťastných dětí. Připomněli jsme si v něm, že pro zdravý a vyrovnaný život je důležité věnovat pozornost všem oblastem člověka. Je potřeba pečovat o své tělo, mysl, srdce a duši Podobně komplexně se snažíme vzdělávat a vychovávat naše žáky v naší škole Open Gate. Odpovídají tomu také rozmanité aktivity, které jsme prožili, či které nás ještě čekají. Děkuji všem kolegům, rodičům, žákům za spolupodílení se na této dobrodružné cestě. Od dubna si bude užívat své předrodičovské radosti paní učitelka Jitka Hildebrandová. Rád bych jí touto cestou poděkoval za skvělou a zodpovědnou práci pro naše děti a popřál jí vše dobré Přejeme Vám všem pěkné jaro a dětem hodně školních úspěchů. (jl)

2 Když se řekne Olympiáda Studentské reportáže z olympijského městečka na Letné Olympiáda na Letné Open Gate, jak víte, se přihlásil do soutěže Fandíme Česku. V lednu dva žáci z každé třídy běhali štafetu v hale. Dostali jsme se mezi prvních pět škol. Ve středu 12. února pojedou z každé třídy tři žáci na Letnou, kde si mohou vybrat mezi třemi sporty běh na lyžích, curling a bruslení. Držíme jim palce. (Anna Š. 5. tř. ) Ve středu jsme vyrazili do olympijského městečka na Letné. Když jsme přijeli, tak na nás už čekala průvodkyně. Po svačině jsme vyrazili na první aktivitu curling. Kameny byly hodně těžké a krásně po ledě klouzaly. Pak bylo bruslení. Měli jsme instruktora s kterým jsme zkoušeli stát na jedné noze a dělat piruety Po obědě následovaly běžky. Já pořád padala. Stříleli jsme z laserové pistole. Moc jsem si to užila. (Kateřina R. 5. tř. ) Anna Š., 5. tř. Kateřina R., 5. tř.

3 Olympijské Assembly se 3.B Setkání s Davidem Drahotinským Třeťáci nám připravili únorové Assembly s olympijskou tématikou. U příležitosti XXII. Zimních olympijských her, které se letos v únoru konaly v ruském přímořském městě Soči, nás seznámili s vybranými zimními sporty šlo o krasobruslení, snowboarding, lední hokej a sjezd na lyžích. Každá skupina nejdřív popsala vybraný sport a seznámila nás s jeho pravidly a historií a na závěr uvedla nejznámější osobnosti ze světa i z naší republiky. Toto Assembly mělo také významného hosta pana Davida Drahonínského, který je reprezentantem ČR v lukostřelbě. Na paralympiádě v Londýně získal stříbrnou medaili. Povyprávěl nám o paraolympijských sportech a medaili nechal potěžkat. Tím ale práce 3.B s olympijským tématem neskončila. V hodinách výtvarné výchovy vyrobila první skupina z krabicového papíru snowboard, dívky navrhly krasobruslařský dres, další skupina se věnovala studio a návrhu vlastních medailí a poslední skupiny vyrobila symboly Olympiády hořící pochodeň a pět olympijských kruhů. Celá výstavka je umístěna v chodbě naproti třídy. Sam H., 5. tř.

4 Oliver J., 2. tř. Adam L., 2. tř. Kája M., 2. tř. Matyáš S., 2. tř. Nela Ř., 2. tř. Chlapci,2. tř.

5 Cesty časem Od začátku školního roku se v rámci předmětu člověk a kultura věnujeme projektu cestování časem. Za využití různých výtvarných technik jsme se inspirovali reálnými díly. Malovali jsme pravěké malby na nerovný kašírovaný povrch připomínající jeskyni, vyzkoušeli jsme si kresbu egyptských postav s typickým otočením těla, na papírové nádoby pokryté vrstvou vosku a tuše jsme škrábali vzor inspirovaný starořeckými reliéfy. Velkou trpělivost prokázaly děti především při výrobě mozaik z papírových čtverečků a také při vystřihování gotických oken. Postupně se podíváme i do renezance a seznámíme se s nejvýznamnějšími renezančními malíři. (hv) Návštěva základní umělecké školy Ve čtvrtek přišla do Open Gate návštěva z umělecké školy. Při prohlídce areálu malé návštěvníky nejvíce zaujalo hřiště a dospělé knihovna. Skončili jsme v divadle. Tam se sešla celá základní škola, aby si děti poslechly na malý koncert. Představení uzavřeli páťáci hrou na klavír, housle a zpěvem. Markéta H. 5. tř.

6 Valentýn Svátek svatého Valentýna se slaví tradičně v anglosaských zemích 14. února jako svátek lásky a náklonnosti mezi partnery. V poslední době se tento svátek rozšířil i do zbytku Evropy, hodně často je to ale z komerčních důvodů. Svátek je přitom nejspíš odvozený od svátku Lupercalia, který se slavil už ve starověkém Římě a jeho datum je spojeno s popravou kněze Valentýna, který ve starověkém Římě tajně oddával mladé páry i přes přísný zákas vládce Claudia II.. Ten potřeboval vojáky a sňatky zakázal z obavy, že by muži odcházeli z armády a zůstávali se svými rodinami. Takto pojali Valentýnský den žáci 5. a 1. třídy. (eb) Bára F., 5. tř.

7

8 Návštěva ze zoologické zahrady Úterní setkání s lvíčkem Leo R., 3. tř. V úterý se na nás přijel naposledy podívat malý lvíček (už spíše lev) Nelson Mandela (Mandy, Mandelinka...). Tentokrát navštívil čtvrtou a pátou třídu. Žáci se dozvěděli velké množství zajímavých informací a viděli opět hady, agamu a samozřejmě lvíčka. Chcete-li vyrazit za lvíčkem či jinými živočichy se svými rodinami, je to možné. Pan zoolog Karel Kerouš totiž pracuje v nedalekém teráriu v Dubči - více na: (jl) Návštěva lvíčete očima dětí 3. a 4. třídy Včera k nám přišlo lvíče, které bylo tvrdohlavé, protože pořád lezlo za topením a couvalo jako AUTO. Kromě lvíče přišlo agama fousatá a my jsme se s nimi vyfotili. Agama se přilepila na moji mikinu. Had se mně nechtěl pustit. Leo R. 3A V úterý k nám přišel malé lvíče a od minulé návštěvy bylo o mnoho větší. V jednu chvíli lvíče šlo ke mně ale pak se mi vyhnulo. Martin M. 4. tř. Včera k nám přijelo několik zajímavých zvířat. Jako třeba lvíče jménem Mandy. Taky přijeli hadi a agama fousatá, která se mi líbila, protože se na mne pořád koukala. Matěj H. 3A. Leo R., 3. tř. V úterý k nám přišel pán ze zoo. Udělal nám přednášku o hadech a pak nám také nějaké ukázal. Mohli jsme si je pohladit. Poté přišel lvíček jménem Nelson Mandela. Byl strašně roztomilý, dělal vtipné zvuky. Někomu vzal botu. Byla to hezká návštěva. Ema B a Sandra B. 4. tř.

9 Návštěva galerie Ve čtvrtek jsme navštívili Veletržní palác Národní Galerie. Na začátku nám průvodkyně řekla něco o historii Veletržního paláce. Pak jsme se bavili o jedné malbě od Kamila Lhotáka. Museli jsme složit rozstříhanou kopii malby a vzápětí jí najít. Na konci jsme všichni šli do ateliéru, kde každý dostal díl skládanky, který překreslil na kus papíru. Když jsme díly složili, docela to ušlo. Martin M 4. tř Procházka galerií Naši čtvrťáci ukončili výtvarný projekt PROCHÁZKA GALERIÍ, ve kterém se toho mnoho naučili. Navštívili opravdovou galerii, vyzkoušeli si, jaké to je být sochařem, malířem, fotografem. Seznámili se s tvorbou Henriho Matisse a Vincenta van Gogha a také tvořili podle těchto umělců. Přijďte se pokochat pracemi našich malých velkých umělců (nástěnka před 4. třídou). (jv)

10 Na skok u prvňáčků Prvňáci vyjeli "do ulic"... Jelikož se celých čtrnáct dnů učili o bezpečném chování chodců a poznávali různé dopravní značky, bylo na čase, aby si vše vyzkoušeli přímo na silnici a přechodech pro chodce v OG. No, musím ale říci, že to byl velký oříšek. Ve třídě se zdálo, že je vše jasné a jednoduché... Ale když vyšli první chodci po silnici, to bylo zmatku. Má se chodit vlevo? Nebo vpravo? Kdo to dělá správně? A proč? Chůze po chodníku byla jednodušší, všichni chodili vpravo, dokázali se vyhýbat překážce,.. A řidiči také dokázali jezdit správně podle značek, pokynů policistky, a dávali pozor při přejezdu přechodu pro chodce. Jelikož se ale dopravní výchova ukázala pro nás zatím dosti těžká, budeme se této oblasti i nadále ve volných chvilkách věnovat. Vyrobili jsme si dokonce domino s dopravními značkami, které se stalo velmi oblíbené. A v červnu během sportovního týdne se můžeme těšit na výlet na dopravní hřiště v Říčanech. Do té doby z nás budou určitě ohleduplní chodci i řidiči, kteří dodržují všechna pravidla. :-) "Keramikování" Ano, tak tomu naši prvňáci říkají. Když mají "keramikování", tedy kroužek keramiky, jsou všichni šťastní. Proto jsme se s prvňáky dnes do keramické dílny v OG vydali všichni. Velikonoce se blíží, tak jsme se pustili do výroby keramických velikonočních zajíčků a kraslic. Byl to báječný závěr pondělního vyučování, jen by tam všichni nejraději byli ještě teď :-)

11 Profesor Hejný by měl z páťáků a prvňáků OG radost :-) Pondělní dopoledne se prvňáci učili matematiku společně s páťáky. Ti si připravili čtyři stanoviště se zajímavými úkoly. Jedna zastávka byla pod názvem "kostky a kostičky". Druhé stanoviště bylo zaměřeno na určování hodin. Třetí zastávka byla spjata s různými cestičkami a čtvrté stanoviště se jmenovalo "farma". Úkoly byly velmi zajímavé, někdy šlo i o rychlost, jinde rozhodovala přesnost. Dozvěděli jsme se mnoho nového a užili si matematické hrátky zase trošku jinak. Za to vše děkujeme páťákům. Bylo to prostě zase báječnééé! Podívejte se i na závěrečné hodnocení. A ještě z mého pohledu... Velice chci ocenit práci páťáků. Naprosto skvělí, nápomocní a ochotní byli páťáci jako průvodci. Neuvěřitelně profesionální, pohotoví a milí byli všichni páťáci, kteří vedli práci na jednotlivých stanovištích. Opravdu je mi líto, že jste nemohli slyšet, jak páťáci s prvňáky jednají a jak se k nim chovají. A skvělý byl i páťák fotograf - však se podívejte na profi záběry :-) Sašo, musíš být na své žáky opravdu hrdá!

12 Grade 1 Chinese New Year In February we talked a lot about Chinese New Year. We read about the Zodiac Story and now we know how Chinese people celebrate New Year. We made colourful Chinese lanterns, a big Chinese dragon out of bottle lids and horses, as this year, it is the Year of the Horse. Creating things was a great fun but we also learnt a lot and should know the answers to all these questions. Do you? 1.The Chinese use a calendar system with animals, one for each year. How many animals are there in the Chinese calendar? 2.Which of the following animals is not in the Chinese calendar? (dog, panda, dragon, rat) 3.Which type of animal is traditionally used in New Year s Day parades? 4.Chinese New Year falls in what season? 5.Is it true that Chinese New Year starts on a different date every year? 6.If children are good, they receive money in envelopes called Hong Bao. What is the colour of these envelopes? 7.How many days do the Chinese New Year celebrations last? 8.Chinese New Year ends with what type of festival? (a dragon festival, a lion festival, a drum festival or a lantern festival) 1. 12; 2. Panda; 3. Dragon; 4. Spring; 5. No, it starts different day every year; 6. Red; 15; 8. Lantern festival

13 Spring holidays Class 1 English I went skiing. I was swimming in the swimming pool at our hotel. Vivien V. Class 1 I was skiing and I had a helmet like a bee. Jan D. Class 1 I was at my grandmother s and we trew two balls. Veronika R. Class 1 I was in the mountains. This was our hotel. I was skiing. Anna S. Class 1

14 Tvůrčí atmosféra u druháků Sloni v druhé třídě Nedávno jsem se dozvěděla o literární a výtvarné soutěži pro děti a mládež Čtěte se slonem Bobem, jejímž cílem je podpora čtenářské gramotnosti. Literární soutěž je sice určena starším dětem, ale protože druháci píšou úžasné texty a nádherně malují, rozhodla jsem se, že se zkusíme do soutěže zapojit. A vzali jsme to z gruntu. Nejprve jsme se pustili do básnění. Četli jsme si básničky a hledali v nich rýmy. Pak jsme si zahráli hru na rýmovanou. No a pak už přišli na řadu sloni. Společně jsme vymýšleli a psali na tabuli všechna slova, která nás v souvislosti se slony napadla. Nakonec si děti ve skupinkách některá ze slov vybraly, vytvořily si k nim rýmy a to už byly básničky skoro na světě. Stejně dobře se druháci zhostili pohádkového úkolu. Vyprávěli jsme si pohádku O červené Karkulce a vytvořili si její osnovu. Na ní jsme si ukázali, co je pro pohádku důležité. Pak si děti ve dvojicích (nebo samostatně) vymyslely zápletku pro svou sloní pohádku. A že to byly zápletky opravdu různorodé! Druháci nezapřou svou bohatou fantazii. Vlastní psaní jim šlo od ruky. Zvláště na úvodech jejich pohádek je vidět, že už teď mají velkou čtenářskou zkušenost. Ve výtvarné soutěži bylo v zadání ilustrovat přečtenou knihu o slonech. Vybrané práce dětí zasíláme do Pedagogické knihovny. Držte nám palce. (hv) Slon africký Slon dupe v Africe, vše mu sluší velice. Uši velké, oči malé, vše mu sluší dokonale. Jmenuje se Bonbón, dneska snědl trombón. Proto troubí na lese, zní to jako v pralese. Alice N., 2.A Kája M., Evelína D., Johana H.

15 U slonů hoří Monika Říhová Jednoho dne bylo hodně parno. Celé stádo se šlo na pastvu najíst. Sluníčko tak hřálo, že zapálilo trávu. Celé stádo zmatkovalo. Jedna sloní máma si myslela, že její bezmocné slůně běží za ní, ale to bezmocné slůně se dostalo do plamenů. Naštěstí začalo pršet a oheň to uhasilo. Takže slůně se dostalo zdravé k mamince a všechno dobře dopadlo. Slon Trubka a pytláci Amélie A. Kodymová Trubka byl hodný slon. Žil v džungli. Ale jednou v pralese začali řádit pytláci. Malé opičky házely po pytlácích kokosy, ale pytláci je chytali do klecí. To už Trubka nevydržel. Nadechl se a vyfoukl. Fííí. Udělalo to takový vítr, že všichni pytláci letěli ven z džungle a už nikdy se nevrátili. Slonovo dobrodružství Karolína Mařincová Nela Ř., 2.A Slonovi Františkovi bylo teprve šest let, když se mu stalo tohle. Jednou se slon František vydal na pastvu. Najedl se a šel dál. Bylo horko a slunce pálilo. Slon měl žízeň, a tak šel k rybníku. Šel a šel, až uviděl jezero. Řekl si: To mám žízeň! a rozběhl se. Najednou vidí, že je před ním obrovská díra, ale slon František už nestačil zastavit a spadl do jámy. Začal křičet: Pomóc, pomóc! Ale nikdo ho neslyšel. Máma se o něj bála a říkala: Kde je moje slůně, kde je? Slon se bál. Ale už byl ospalý, a tak usnul. Když se vzbudil, tak se velmi polekal. A jéje, kde to jsem? volal slon. Odvezli ho do ZOO. Tam ho dali do klece. Slon se snažil dostat se ven, ale nešlo to. Večer, když šli všichni domů, tak si slon František vzpomněl, že umí i šplhat. Tak si řekl: Přelezu to. A tak taky udělal. Druhý den, když přivezli další chycené zvíře, slon vylezl do náklaďáku. Tak ho bezpečně dopravili domů. Když přijeli, slon se opatrně vytratil a došel až domů. Maminka byla ráda, že svého synka zase vidí.

16 Slon Miminko Rosťa Janovský V savaně bydlela celá rodinka slonů. Bylo to pod skálou. Tam měli dům. Jednou začalo zemětřesení. Byla noc a celá rodina spala! Jediný slon táta nespal. Slyšel, že je zemětřesení. K tomu začala padat celá skála. Velký odvážný táta Miminko zachránil celou rodinu. Vzbudil je a společně utekli. Potom šli do města a tam si koupili nový dům. Konečně už nebydleli pod skálou. Bahnitá cesta Adam L., 2.A Julie Brodová Jednoho dne šlo slůně Lili do pralesa. Najednou Lili šlápla do bláta a neuměla vylézt ven. Přišla tam opice Koko a snažila se jí pomoci. Nešlo jí to, a proto zavolala maminku opici. Opice chtěla slůněti pomoci, a proto k ní natáhla ocásek. Neměla ho dost dlouhý. Proto zavolala maminku od Lili. Maminka zas natáhla svůj chobot. Lili věřila, že jí maminka pomůže, Kája M., 2.A proto-

17 že by ji maminka určitě nenechala samotnou. A opravdu. Lili si sedla na maminčin chobot. Maminka ji vytáhla. Koko i Lili byly rády, že si můžou zase hrát spolu a hned šly spolu plavat do vody s celou jejich rodinou. Slon Pepa Matyáš Sedláček Jednou se slon Pepa šel se stádem napít a najíst. Nejdřív se šli najíst a potom napít. Potkali smečku lvů. Vody už bylo málo. Nejdřív se lvi a sloni poprali. Pepa se chtěl domluvit, ale nikdo neposlouchal. Obě skupiny už byly poškrábané a měly spoustu boulí. Pepa vykřikl, ať se domluví. Najednou obě skupiny ztichly a přestaly se prát. Pepa navrhnul, že se o tu vodu podělí. Lvi i sloni s tím souhlasili. Obě skupiny byly spokojené. Slon Willman Martin Urban, William Loštický Byla jednou jedna zoologická zahrada, ve které byl slon Willman. Šíleně se nudil, protože neměl žádného kamaráda. Slon si řekl, že by si měl nějakého kamaráda najít. Ale nikdo si s ním nechtěl hrát kromě želvy. Tak si spolu začali hrát. Hráli si na šnorchlovanou, na babu a na skákanou. Večer šli spát a zdálo se jim, jak si přes den hráli. Slon skáče na trampošce Alice Nebuželská Jeden slon si vyšel na silnici. Viděl tam trampošku, tak na ni šel skákat. Tak tam skákal a pak spadl. Blížilo se auto. Řidič neviděl na toho slona. Naštěstí pán, co seděl vedle toho řidiče, si toho slona všiml a vyskočil ven. Odvedl toho slona zpátky domů a vzal mu tam tu trampošku. A tak slon celé léto skákal a byl šťastný.

18 Jaké je jaro ve druhé třídě?., 2.A., 2.A., 2.A., 2.A Monika Ř., 2.A

19 Spisovatelé ze třetích tříd Ve 3.B se děti věnovaly vyprávění. Nejdříve si připomněly známou českou pohádku, poté psaly vyprávění a doplňovaly příběh vlastními ilustracemi. Pohádka o Budulínkovi se jim rozhodně povedla. Adam H., 3.B Terka I., 3.B Příběh o Budulínkovi David Hulák, 3.B Jednou byl Budulínek doma a babička s dědečkem řekli: Budulínku, jdeme do města hrát na nástroje. Budeš tu sám, nikomu neotvírej, my si otevřeme sami. Dobře, řekl Budulínek. Budulínkovi se to zdálo už hrozně dlouho, už si hrál se vším, i s letadélkem, co smontoval s dědečkem. A čas utíkal hrozně pomalu a Budulínek dostal hlad, tak si dal hrachovou polévku. Ještě mu zbylo. Řekl: Nechám si na potom. Ale stalo se, že kolem šla liška a říká: Dej mi hrášek, jsem hladová. Budulínek otevřel, liška vletěla dovnitř a vrhla se na hrášek. Řekla: Dej mi víc! Budulínek ale už hrášek neměl. Liška Míša H., 3.B Claudia H., 3.A mu řekla: Tak se chytni ocásku. Budulínek se chytil, ale udělal chybu! Liška ho táhla a táhla a táhla. Až dorazili k liščí noře. Liška ho zavřela do klece a dala čtyřem liščatům najíst a v tu ránu Viky Š., 3.A bouchly dveře od chaloupky. Až to slyšel i Budulínek v noře. Dědeček s babičkou šli k liščí noře a Budulínka zachránili. Viky B., 3.A

20 O Budulínkovi Jonáš Mrkos, 3.B Žili babička a dědeček a kluk Budulínek. Jednou babička a dědeček šli koupit mouku a varovali Budulínka: Budulínku, nikomu neotevírej! Dědeček s babičkou odešli. To je logické, Budulínek je kluk, a kluci nikdy neposlechnou, takže otevřel i lišce. Ta ho vzala do své nory a chtěla si ho uvařit. Babička a dědeček přišli domů a nic tam nebylo jenom liščí chlupy. Babička a dědeček rychle utíkali k liščí noře a tam byl Budulínek. Rychle ho zachránili a šli domů. KONEC. Liška Markéta H., 5.tř. Jde liška lesem, Houštím a vřesem. Jde pro jídlo, pak zpátky, Za malými liščátky. Liška má teď brloh nový, Dobře ukrytý je v křoví. Liščátka už mají hlad, Po večeři půjdou spát. Markéta H., 5.A Eliška H. 5. tř. Malá óda na jaro Na jaře, v tom období, kdy příroda se probouzí, kdy ptačí zpěvy na stromech svým půvabem vždy okouzlí, kdy voda ještě není němá, mrtvá a zpívá taky, kdy slunce vyhraje nad mraky a ve svém zlatém kočáře nabyde velké záře, když mech připomíná polštáře, kdy slunce ve svém kočáře lituje, že není na Zemi a prosvítá mezi větvemi, tak to je pravý čas, kdy svět má plno krás!

21 Březen v páté třídě Dopisy pohádkovým postavám Páťáci se v rámci naší dílny čtení a psaní na chvíli proměnili v pohádkové bytosti a navzájem si v dopisech sdělovali, co jim leží na srdci. Byla to taková příprava na skutečné neformální dopisy, které pak napsali mně. Ale ty Vám neukážu, jsou totiž tajné! (sd)

22

23

24 Guess where we went on holiday! Julie S., 5.A Vašek R., 5.A Ema D., 5.A Dear Tomáš, We ve just arrived at Tara cottage. It s sunny, but the snow is only the ski slopes because it s artificial. I m looking forward to skiing with Eliška. See you on Saturday, M. Tomáš H., 5. A

25 Bludiště Spojování čísel Najděte 5 rozdílů

26 Krátce vybraní žáci OG navštívili olympijské městečko na Letné *** v pátek proběhl další filmový klub *** proběhl karneval v divadle OG a 3.A přespávala ve škole *** Lvíče ve škole beseda o zvířatech s 3. třídou *** Morning Oasis Assembly se 3.B *** beseda s hasiči v 1. A *** jarní prázdniny *** poslední návštěva lvíčete, tentokrát do 4. a 5. třídy *** A navštívila galerii *** proběhl další filmový klub se lví tématikou *** v sobotu A přivítala občánky *** nás navštívila školička MH, v divadle OG proběhl minikoncert *** se děti zúčastnily matematického klokana a cvrčka *** proběhly KET a PET Cambridge exams ve 4. a 5. třídě. *** navštívila naši školu ZŠ Mukařov *** Moarning Oasis Assembly s 2.A *** byl Den učitelů - letos poprvé státem uznaný významný den ČR. *** se stala 21. Zlatou Ámoskou paní učitelka Ivanka Hájková z Prostějova. *** proběhl Kantorský bál, na kterém byla nová Ámoska korunována. *** Letošní letní tábor OG proběhne 20. až 31.7., kapacita tábora je již naplněna. Kalendárium - duben dubna 2014 Noc s Andersenem 10. dubnaa 2014 Den s Mensou Sobota, 12. dubnaa 2014 Klíče k branám Říp dubna 2014 Velikonoční prázdniny Pátek, 25. dubna 2014 Filmový klub Vydává ZŠ Open Gate: redakce@i-klicenka.cz (eb) Eva Branichová, (ad) Alexandra Děžinská, (mf) Michael Franklin, (jh) Jitka Hildebrandová, (jhl) Jiří Hladík, (pk) Petra Kobrová, (kk) Kristýna Kvídová, (sl) Šárka Linhová, (jl) Jiří Luka, (vm) Veronika Malá, (mm) Marcela Marks, (vp) Vera Pockley, (rse) Richard Seccombe, (bs) Barbora Sirková, (hv) Hana Vavrečková, (jv) Jitka Vinklerová, (iv) Ilona Vuchtrlová (mz) Marie Zicháčková a žáci Základní školy Open Gate

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA SUCHOHRDLY U MIROSLAVI VYDÁVAJÍ ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK. Jaro 2016

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA SUCHOHRDLY U MIROSLAVI VYDÁVAJÍ ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK. Jaro 2016 ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK 30. O4. 2016 1 ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA SUCHOHRDLY U MIROSLAVI VYDÁVAJÍ ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK Jaro 2016 Jen co děti zakončily jarní prázdniny karnevalem, čekalo je

Více

REKONSTRUKCE JÍDELNY A ŠKOLNÍHO DVORA

REKONSTRUKCE JÍDELNY A ŠKOLNÍHO DVORA Září 2009 REKONSTRUKCE JÍDELNY A ŠKOLNÍHO DVORA Během prázdnin započala v areálu naší školy rozsáhlá rekonstrukce jídelny a školního dvora. Jak dlouho potrvá nevíme. Snad do poloviny listopadu. Bohužel

Více

Projektové noviny. II.ročník 2.číslo 30.11.2005 Cena 5 Kč. Den otevřených dveří

Projektové noviny. II.ročník 2.číslo 30.11.2005 Cena 5 Kč. Den otevřených dveří Projektové noviny II.ročník 2.číslo 30.11.2005 Cena 5 Kč Den otevřených dveří 30.11.2005 Základní škola Masarykova 412, Kolín 3 ÚVOD 30.listopadu 2005 se konal Den otevřených dveří. Mohli se přijít podívat

Více

ZÁPIS DO PRVNÍCH TŘÍD V polovině měsíce se rozběhly po celé republice zápisy do prvních tříd. Podívat se k nám do školy v rámci Dní otevřených dveří p

ZÁPIS DO PRVNÍCH TŘÍD V polovině měsíce se rozběhly po celé republice zápisy do prvních tříd. Podívat se k nám do školy v rámci Dní otevřených dveří p LEDEN Leden je ve znamení konce pololetí, ale také nového začátku... Naše škola začala hledat svoje nové prvňáčky, a že se jí v tom daří! Nové pro nás byly informace o mořských želvách, kterým chceme pomáhat

Více

školní časopis žáků a učitelů ZŠ sv.voršily v Praze číslo 58 březen

školní časopis žáků a učitelů ZŠ sv.voršily v Praze číslo 58 březen školní časopis žáků a učitelů ZŠ sv.voršily v Praze číslo 58 březen 2018 www.zssv.cz Výstava fotografií V pasáži Lucerna je malá výstavní plocha, na které bývají vystaveny práce s aktuálními tématy. Protože

Více

Zpravodaj Základní školy speciální DČCE a Střediska Světlo ve Vrchlabí Září 2012

Zpravodaj Základní školy speciální DČCE a Střediska Světlo ve Vrchlabí Září 2012 Zpravodaj Základní školy speciální DČCE a Střediska Světlo ve Vrchlabí Září 2012 Slavnostní zahájení 3.9. Jičín město pohádky Růžovo-oranžový den Krakonošův trojboj 13.9. Jičín - město pohádky Na tento

Více

Autoři sborníku: Děti ZŠ Prostějov, Dr. Horáka 24 a klienti Centra sociálních služeb v Prostějově, Lidická 86 Školní rok: 2017/2018

Autoři sborníku: Děti ZŠ Prostějov, Dr. Horáka 24 a klienti Centra sociálních služeb v Prostějově, Lidická 86 Školní rok: 2017/2018 Autoři sborníku: Děti ZŠ Prostějov, Dr. Horáka 24 a klienti Centra sociálních služeb v Prostějově, Lidická 86 Školní rok: 2017/2018 Zpracovala: Naděžda Kalábová Žil byl jeden skřítek a jmenoval se Jurda.

Více

Školní výlet do Norska

Školní výlet do Norska Školní výlet do Norska 16.5. 2017 Jsem nemusel jít do školy. Odlétali jsme do Norska. Na letišti v Praze si nás převzaly paní učitelky. Rozloučili jsme se s rodiči a šli se připravit na nástup do letadla.

Více

O letadélku Káňeti. Knihu od Bohumila Říhy. převyprávěly a nakreslily děti z MATEŘÍDOUŠKY Berlín, třídy ABC-do-ouška.

O letadélku Káňeti. Knihu od Bohumila Říhy. převyprávěly a nakreslily děti z MATEŘÍDOUŠKY Berlín, třídy ABC-do-ouška. O letadélku Káňeti Knihu od Bohumila Říhy převyprávěly a nakreslily děti z MATEŘÍDOUŠKY Berlín, třídy ABC-do-ouška. Tomešovic rodině se narodila Anežka. O tři roky později se jim narodil kluk Vojta. -

Více

Eliška Fojtová Tajemství. Pracovní listy. pro 2. a 3. ročník ZŠ

Eliška Fojtová Tajemství. Pracovní listy. pro 2. a 3. ročník ZŠ Eliška Fojtová A L B A T R O S Tajemství starépumpy ILUSTROVALA ANNA MASTNÍKOVÁ Pracovní listy pro 2. a 3. ročník ZŠ Bezplatný metodický materiál pro podporu čtenářské gramotnosti žáků základních škol.

Více

V květnu, sovo poslouchej, na silnici bezpečně vyjedem.

V květnu, sovo poslouchej, na silnici bezpečně vyjedem. Květen 2019 Kulíšci Celý měsíc byl věnován převážně dopravě. Říkali jsme si proč je důležité dodržovat předpisy a jak se chovat jako chodci na silnici. Už víme, proč je důležité se při jízdě autem připoutat

Více

Září uteklo jako voda, říjen už je také za námi a vy si můžete přečíst první dvojčíslo našich Kostkovaných novin!!!

Září uteklo jako voda, říjen už je také za námi a vy si můžete přečíst první dvojčíslo našich Kostkovaných novin!!! Milí rodiče, Září uteklo jako voda, říjen už je také za námi a vy si můžete přečíst první dvojčíslo našich Kostkovaných novin!!! Během prvního týdne se děti především navzájem seznamovaly s novými kamarády.

Více

Divadelní žabka. Za účastníky napsala paní učitelka Tománková

Divadelní žabka. Za účastníky napsala paní učitelka Tománková 4 Březen / duben 2009 Naši milí čtenáři! Po delší odmlce vás znovu všechny vítám na stránkách školního časopisu Školáček. Je vidět, že se vám časopis zalíbil, neboť si jej chodíte stále víc a víc půjčovat.

Více

Zpravodaj města Cvikova březen 2019 ODBOR KULTURY VYSOKÁ HRA FOTOGRAFIE Z AKCÍ MĚSTA Mistrně sehraný tým povodníků se snaží o velkolepý podvod, který jim už několikrát vyšel. Točí se tu velké peníze,velké

Více

Hned první listopadový den nás čekala oslava, Zuzka slavila narozeniny. Oslava se jako vždy povedla, dort byl výborný a děti si to náramně užili.

Hned první listopadový den nás čekala oslava, Zuzka slavila narozeniny. Oslava se jako vždy povedla, dort byl výborný a děti si to náramně užili. Čas běží jako voda a vy držíte v ruce další dvojčíslo našich Kostkovaných novin! Listopad a prosinec patří tradičně mezi nejhezčí měsíce nejen ve školce :o) Hned první listopadový den nás čekala oslava,

Více

Vánoční projekt první a osmá třída

Vánoční projekt první a osmá třída Jiří Nenáhlo Zdeněk Kubík Lukáš Kubík Adam Borek David Vošický Zdobil L. Kubík Naše skupina: Vojtěch Paťha Ondřej Dvořák Štěpán Fiala Tomáš Slunečko Jan Vít Program: 1. hodina: Seznámili jsme se a povídali

Více

DUBEN Program a aktivity ve škole byly pestré jako samotné aprílové počasí! Přivítali jsme žáky z Německa na výměnném pobytu, sportovali jsme na školních turnajích, bubnovali jsme a projektový a oborový

Více

I. FOTOAPARÁT, PSÍ JÍDLO, NAKLADAČ, KAMION, PRAČKA

I. FOTOAPARÁT, PSÍ JÍDLO, NAKLADAČ, KAMION, PRAČKA V pátek 3. 12. 2010 chodili u nás na škole čerti. Čerti se první hodinu učili a druhou se začali chystat. Nejdřív šli do třetí a čtvrté třídy. Chlapci i děvčata řekli pěkné básničky, ale někteří se opravdu

Více

Fialová holčička ZŠ Kamenice Barbora Koppová

Fialová holčička ZŠ Kamenice Barbora Koppová Fialová holčička ZŠ Kamenice Barbora Koppová Seznámení s autorem: Na okraj bych se Vám ráda představila. Mé jméno je Barbora Koppová a bydlím nedaleko Prahy. Ke psaní jsem se dostala z povinnosti. Snažila

Více

Š k o l n í r o k /

Š k o l n í r o k / Svatojánek Š k o l n í r o k 2 0 1 8 / 2 0 1 9 ČTVRTLETNÍK ZÁKLADNÍ A MATEŘSKÉ ŠKOLY SVATÝ JAN NAD MALŠÍ ČÍSLO 32, ROČNÍK 2018/2019 příloha Svatojánského zpravodaje Krásné jaro všem. Toto číslo bude pouze

Více

NEWSLETTER ÚNOR Iva Koptová CO NÁS ČEKÁ V ÚNORU. Řemesla. Vesmír. Naše země AKCE V ÚNORU. Mateřská škola v Chýni

NEWSLETTER ÚNOR Iva Koptová CO NÁS ČEKÁ V ÚNORU. Řemesla. Vesmír. Naše země AKCE V ÚNORU. Mateřská škola v Chýni NEWSLETTER ÚNOR 2017 Leden byl v tomto roce skutečně měsíc plný ledu. Děti si toto počasí užívaly a bylo krásné pozorovat je, jak najednou zapomněly na únavu a zimu. Běhaly, bobovaly, během chvíle měly

Více

Informace pro rodiče

Informace pro rodiče Informace pro rodiče časopis MŠ Brouček květen 2014 Vydává: Mateřská škola Brouček Prackovice nad Labem Tel: 416 539 112 http://www.msbroucek.eu e-mail: msbroucek@seznam.cz Platby v MŠ Platbu inkasem provedeme

Více

Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám

Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3665 Šablona: I/2 č. materiálu: VY_12_INOVACE_08 Jméno autora: Mgr. Růžena Bajerová Třída/ročník:

Více

Exkurze do Galerie moderního umění v HK

Exkurze do Galerie moderního umění v HK Vážení čtenáři, jsme velice rádi, že držíte v rukou náš časopis. Vydáváme ho proto, abychom vás informovali o tom, co se v naší škole děje, a taky proto, že vás chceme pobavit v našich kvízech. Hodně jsme

Více

P O D Z I M N Í

P O D Z I M N Í P O D Z I M N Í B A R E V N Ý 19. 23.11.2018 T Ý D E N V letošním roce jsme se rozhodli věnovat barevný týden podzimu a zvířátkám, která se během tohoto období chystají na zimu. Pondělí zelená žabička

Více

Obrázek : www.google obrázky

Obrázek : www.google obrázky Mn Náš Pavlík č. 9 květen 2014 Vydává ZŠ Pavlíkov, okres Rakovník s dětskou redakční radou pod vedením p. ředitele P. Šilera. Tel.: 313 533 756, 731 225 743, zspavlikov@iol.cz, www. zspavlikov.net Obrázek

Více

Pohádkové povídání. - pro děti i dospělé -

Pohádkové povídání. - pro děti i dospělé - Pohádkové povídání - pro děti i dospělé - Knížka Pohádkové povídání vznikla v roce 2009 v rámci výzkumné práce: Problematika znakového jazyka a možnost jeho využití v pohádkách pro sluchově postižené děti

Více

Náš třídní výlet do Jeseníků - 9.A

Náš třídní výlet do Jeseníků - 9.A Náš třídní výlet do Jeseníků - 9.A 9.5.2016 v pondělí ráno jsme se sešli spolu s našimi učitelkami R. Svobodovou a J. Hanzlíkovou ve vestibulu Hlavního nádraží města Brna. Až jsme se všichni sešli, přesunuli

Více

Emilovy skopičiny. 1. kapitola Emilovy narozeniny. 2. kapitola Emilova 250. skopičina. 3. kapitola Jak Emil dostal od Alfreda dřevěného vojáčka

Emilovy skopičiny. 1. kapitola Emilovy narozeniny. 2. kapitola Emilova 250. skopičina. 3. kapitola Jak Emil dostal od Alfreda dřevěného vojáčka Emilovy skopičiny 1. kapitola Emilovy narozeniny Byl jednou jeden kluk, jmenoval se Emil a jeho rodina byla táta, máma, jeho malá sestra Ida a čeledín Alfred. Emilovi bylo 5 let, zítra měl mít narozeniny.

Více

ŠKOLTÝN. Školní časopis Základní školy v Týnci nad Labem 15. ročník Číslo 3

ŠKOLTÝN. Školní časopis Základní školy v Týnci nad Labem 15. ročník Číslo 3 ŠKOLTÝN Školní časopis Základní školy v Týnci nad Labem 15. ročník Číslo 3 Obsah 1. Lyžařský výcvikový kurz 2. Tři králové, zápis do 1. třídy 3. Zimní škola v přírodě 4. Vánoční laťka, florbal starší dívky

Více

15.6. jsme byli na výletě. Celý nám propršel, ale stejně to bylo fajn. Hrad Pernštejn náš útok vydržel.

15.6. jsme byli na výletě. Celý nám propršel, ale stejně to bylo fajn. Hrad Pernštejn náš útok vydržel. 15.6. jsme byli na výletě. Celý nám propršel, ale stejně to bylo fajn. Hrad Pernštejn náš útok vydržel. 3.6. Vyhráli jsme :-)) Jako odměnu jsme dostali nanukové dorty :-))) 1.červen Dnešek byl dnem, kdy

Více

Ahoj kamarádi, pokud mě ještě neznáte, jmenuji se Foxík. A hrozně rád bych byl vaším kamarádem. Mohli bychom si spolu povídat o tom, co jsme zažili a

Ahoj kamarádi, pokud mě ještě neznáte, jmenuji se Foxík. A hrozně rád bych byl vaším kamarádem. Mohli bychom si spolu povídat o tom, co jsme zažili a Ahoj kamarádi, pokud mě ještě neznáte, jmenuji se Foxík. A hrozně rád bych byl vaším kamarádem. Mohli bychom si spolu povídat o tom, co jsme zažili a čemu jsme se naučili. Máma s tátou mi říkali, že se

Více

TULIPÁNEK Jaro v ZŠ a MŠ Suchohrdly u Miroslavi 2013

TULIPÁNEK Jaro v ZŠ a MŠ Suchohrdly u Miroslavi 2013 ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK 30. O4. 2013-1 - ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA SUCHOHRDLY U MIROSLAVI VYDÁVAJÍ ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK Jaro v ZŠ a MŠ Suchohrdly u Miroslavi 2013 Chtěli jsme Vás informovat,

Více

VŠERUBÁČEK. Školní časopis č. 32 pro žáky, rodiče a přátele školy. Leden květen 2016

VŠERUBÁČEK. Školní časopis č. 32 pro žáky, rodiče a přátele školy. Leden květen 2016 VŠERUBÁČEK Školní časopis č. 32 pro žáky, rodiče a přátele školy. Leden květen 2016 Ahoj moji kamarádi, letos naposledy se k Vám hlásím Máme tady jarní besídku, kde se s námi loučí naši páťáci. Byl to

Více

VŠEZNÁLKOVY NOVINY č. 1 Třídy 5.B MILÉ DĚTI, po krásných prázdninách jsou tady zase vaše noviny. Vítáme všechny prvňáčky a doufáme, že se vám naše noviny budou líbit. Můžete se těšit na básničku, křížovku,

Více

Já hraji na klávesy - N. Matesová

Já hraji na klávesy - N. Matesová L. Šindlerová Já hraji na klávesy - N. Matesová Na klávesy hraju letos poprvé, ale už umím mnoho písniček, například Maličká su, Když jsem jel do Prahy, Vadí nevadí, Okoř a mnoho dalších písniček. Na klávesy

Více

CizinCi ve škole. Mně se tenhle projekt moc líbil. Procvičila jsem si angličtinu a taky jsem poznala skvělé lidi a také jsem se dozvěděla

CizinCi ve škole. Mně se tenhle projekt moc líbil. Procvičila jsem si angličtinu a taky jsem poznala skvělé lidi a také jsem se dozvěděla CizinCi ve škole Naši školu navštívila po jarních prázdninách vzácná návštěva, která za námi cestovala několik tisíc kilometrů. V rámci projektu EDISON zajišťovaný společností AIESEC u nás učili 4 zahraniční

Více

Co nás čeká v měsíci LEDNU?

Co nás čeká v měsíci LEDNU? Co nás čeká v měsíci LEDNU? 4.1. se vrátíme zpět do lavic každé pondělí budeme jezdit na plavání 12.1. vystoupí divadelní kroužek pro rodiče od 15:45 v I. třídě 12.1. po představení od 16:00 třídní schůzky

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA SUCHOHRDLY U MIROSLAVI VYDÁVAJÍ ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK. Zima

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA SUCHOHRDLY U MIROSLAVI VYDÁVAJÍ ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK. Zima ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK 13. O2. 2018 1 ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA SUCHOHRDLY U MIROSLAVI VYDÁVAJÍ ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK Zima 2017-2018 Po podzimních prázdninách a informativní třídní schůzce

Více

IRSKO BRAY 2017 RICHARD ZEZULA

IRSKO BRAY 2017 RICHARD ZEZULA IRSKO BRAY 2017 RICHARD ZEZULA V období letních prázdnin jsem navštívil Irsko za účelem výuky angličtiny. Irsko je ostrov s krásnou přírodou, s nepředvídatelným počasím a známým pivem značky Guiness. Po

Více

Časopis MŠ. Červen 2015

Časopis MŠ. Červen 2015 Základní škola a Mateřská škola Ústí nad Labem, Jitřní 277, příspěvková organizace Časopis MŠ Červen 2015 Vydává: Mateřská škola Ústí nad Labem Brná Sebuzínská 42 Tel: 475 541 175 Mobil: 720 619 239 http://www.zsamsbrna.cz/

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 číslo: 76

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 číslo: 76 ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 číslo: 76 Obsah: Slovo ředitele školy. Škola v přírodě, cyklistická soutěž, Výlet do Březnice, dopravní hřiště, recitační soutěž

Více

Den čtvrtý neděle 21. června 2015 Sloup v Čechách

Den čtvrtý neděle 21. června 2015 Sloup v Čechách Den čtvrtý neděle 21. června 2015 Sloup v Čechách Ráno jsme se opět probudili do neslunečného dne. Dnešní den jsme potřebovali, aby nám počasí přálo a tak jsme poustevníkovi na hrad vzkázali, ať pošle

Více

22. základní škola Plzeň

22. základní škola Plzeň 22. základní škola Plzeň Třída: 7. A Jméno: Lenka Hirmanová Datum:29. 11. 2008 1 Skoro každý měl ve školce stejný sen, co by chtěl dělat Jako malá jsem měla různé zájmy, i když některé se moc nezměnily.

Více

SLAVNOSTNÍ ZASAZENÍ LÍPY

SLAVNOSTNÍ ZASAZENÍ LÍPY Střední škola, základní škola a mateřská škola pro sluchově postižené, Olomouc, Kosmonautů 4 Školní projekt SLAVNOSTNÍ ZASAZENÍ LÍPY 26. 10. 2018 1 Organizátoři projektového dne: Mgr. M. Šnajdr Mgr. M.

Více

Křížovka. Hádánky. cena 5 Kč

Křížovka. Hádánky. cena 5 Kč Křížovka 1 2 3 4 5 6 7 1. ročník, 4. číslo 1 zvíře, které umí stát ve vodě jedné noze 2 budova, ve které učíme 3 je to na nebi, svítí to a hřeje 4 zvíře, které dělá iá, iá 5 jak řekne psaní jinak 6 ledový

Více

Na Týřově FUN AEROBIC Rakovník

Na Týřově FUN AEROBIC Rakovník Na Týřově A. Herinková V neděli jsme byli s maminkou, tatínkem a Adélkou na Týřově. Je to zřícenina středověkého hradu. Stojí nad soutokem berounky s Úpočským potokem. Jsou odtud krásné výhledy do okolí.

Více

NEVŠEDNÍ VÍKEND U TOMÁŠE

NEVŠEDNÍ VÍKEND U TOMÁŠE NEVŠEDNÍ VÍKEND U TOMÁŠE 25. 28. 9.2017 Ač moje léto každoročně není naplněno, až na výjimku žádným programem, srpen 2017 byl, dá se říci plný. Alespoň jeho víkendy. Známý z parku Hvězda Tomáš Š., kterého

Více

ŠKOLNÍ NOVINY. Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633.

ŠKOLNÍ NOVINY. Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633. ŠKOLNÍ NOVINY Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633 Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633 krcmarovamarketa.3zskolin@iskola.cz, polakovapetra.3zskolin@iskola.cz Web: www.3zskolin.cz Číslo

Více

ŘÍJEN. strana: 1 E_O-N

ŘÍJEN. strana: 1 E_O-N strana: 1 E_O-N V pátek 26.9. se šestka zúčastnila akce pořádané společností EON. Anička nám popsala, jak celá akce probíhala. V pátek jsme měli akci EON-trak. Chvíli jsme se učili a pak šli do EON-trucku.

Více

Leden u nás ve školce. Sáňkujeme, lyžujeme, ze zimy se radujeme

Leden u nás ve školce. Sáňkujeme, lyžujeme, ze zimy se radujeme Leden u nás ve školce Integrovaný blok: Čas splněných přání - zima Tematické celky: Sněží, sněží, mráz kolem běží Sáňkujeme, lyžujeme, ze zimy se radujeme V lednu k nám do školky zavítala Paní Zima a s

Více

Adaptační pobyt 6.B 26/2015. Penzion Jana - Mlýnky 9.9. 11.9.2015

Adaptační pobyt 6.B 26/2015. Penzion Jana - Mlýnky 9.9. 11.9.2015 26/2015 Adaptační pobyt 6.B Penzion Jana - Mlýnky 9.9. 11.9.2015 Když jsme přijeli bylo deseti hodin. 6.A řída před námi ještě hodnotila Adaptační pobyt, tak jsme zůstali venku na hřišti a dělali různé

Více

CZ.1.07/1.5.00/ Zefektivnění výuky prostřednictvím ICT technologií III/2 - Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT

CZ.1.07/1.5.00/ Zefektivnění výuky prostřednictvím ICT technologií III/2 - Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Autor: Sylva Máčalová Tematický celek : Gramatika Cílová skupina : začátečník mírně pokročilý Anotace Materiál má podobu pracovního listu, který obsahuje 6 různých cvičení včetně krátkého překladu, pomocí

Více

Malované čtení Mraveneček Neposeda a jiné příběhy

Malované čtení Mraveneček Neposeda a jiné příběhy Malované čtení Mraveneček Neposeda a jiné příběhy Eva Dienerová Daniela Ondreičková KNIŽ N Í K LU B mravenecek vetsi.indd 1 16/11/16 14:14 ÚVOD Malované čtení je barevné vyprávění pro děti. Mohou si je

Více

Trutnodráček březen 2015

Trutnodráček březen 2015 Trutnodráček březen 2015 MÍŠA OSLAVIL JEDENÁCTÉ NAROZENINY Jedenácté narozeniny jsme oslavili dortem, písničkou a milými dárečky. Přejeme Míšovi vše nejlepší do života, především pak stálou vnitřní radost.

Více

Fotky ke všem akcím najdete v galerii - fotoalba a také na facebooku. A je tu nový školní rok Na návštěvě v knihovně

Fotky ke všem akcím najdete v galerii - fotoalba a také na facebooku. A je tu nový školní rok Na návštěvě v knihovně Fotky ke všem akcím najdete v galerii - fotoalba a také na facebooku. A je tu nový školní rok 2018 2019 Na návštěvě v knihovně Dnes 15.11. jsme my, předškoláci navštívili knihovnu, dětské oddělení na ul.

Více

Newsletter Základní školy německo-českého porozumění

Newsletter Základní školy německo-českého porozumění Newsletter Základní školy německo-českého porozumění 12/2015 Vážení rodiče, ve zkratce posíláme informace o akcích, které na naší škole proběhly během listopadu, a plán práce na prosinec 2015. Reminiscence

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2013/2014 číslo: 67

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2013/2014 číslo: 67 ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2013/2014 číslo: 67 Obsah: Slovo ředitele školy. Dopravní hřiště, školní výlet, vyhodnocení sběru, bludiště a omalovánky. Červen 2014

Více

ČERVEN června výlet WESTERNOVÉ MĚSTEČKO STONETOWN

ČERVEN června výlet WESTERNOVÉ MĚSTEČKO STONETOWN ČERVEN 16. - 17. června výlet WESTERNOVÉ MĚSTEČKO STONETOWN Výlet ve westernovém městečku STONETOWN u Humpolce se celkem vydařil. Chatky nebyly nic moc, ale program byl nabitý a docela se nám líbil. Byl

Více

Základní škola a Mateřská škola G. A. Lindnera Rožďalovice. Malířství

Základní škola a Mateřská škola G. A. Lindnera Rožďalovice. Malířství Základní škola a Mateřská škola G. A. Lindnera Rožďalovice Malířství Jméno a příjmení: Dana Kopecká Třída: 5.A Školní rok: 2013/2014 Garant / konzultant: Mgr. Nina Dyčenková Datum odevzdání: 31. 03. 2014

Více

Napsal Roman Jaroš, VIII. třída

Napsal Roman Jaroš, VIII. třída Naše poslední společné dobrodružství začalo v pondělí 2. června. Vlakem a posléze autobusem jsme dojeli do Roztok u Křivoklátu a odtud pokračovali pěšky ke známé chatě Emílovně. Ta byla cílovým místem

Více

ve zkratce posíláme informace o akcích, které na naší škole proběhly během září a plán akcí na říjen 2014.

ve zkratce posíláme informace o akcích, které na naší škole proběhly během září a plán akcí na říjen 2014. Vážení rodiče, ve zkratce posíláme informace o akcích, které na naší škole proběhly během září a plán akcí na říjen 2014. Informace www.gtmskola.cz Dvě první třídy a Mravenečci V letošním školním roce

Více

Masarykova ZŠ a MŠ Železnice Školní rok 2014/2015 Číslo časopisu: 2. Období: PROSINEC

Masarykova ZŠ a MŠ Železnice Školní rok 2014/2015 Číslo časopisu: 2. Období: PROSINEC Masarykova ZŠ a MŠ Železnice Školní rok 2014/2015 Číslo časopisu: 2. Období: PROSINEC Rozloučení s kalendářním rokem 2014 Ani jsme se nenadáli (opět! ) a už se blíží nový kalendářní rok ( už zase!). Vážení

Více

22. Základní škola Plzeň. Až já budu velká. Třída: 7. B. Datum: 8. 12. 2008. Jméno: Kamila Šilhánková

22. Základní škola Plzeň. Až já budu velká. Třída: 7. B. Datum: 8. 12. 2008. Jméno: Kamila Šilhánková 22. Základní škola Plzeň Až já budu velká Třída: 7. B Datum: 8. 12. 2008 Jméno: Kamila Šilhánková V pěti letech jsem onemocněla zánětem ledvin a ležela jsem v nemocnici u svatého Jiří. Byla tam veliká

Více

Jak se v parku narodil dráček

Jak se v parku narodil dráček Jak se v parku narodil dráček Klárka a Matýsek jsou dobří kamarádi. Nejradši chodí ven do parku. Hrají si s dalšími kamarády na schovku SCHOVKA POD DEKOU, na honěnou HONIČKA SE ZÁCHRANOU nebo si jen tak

Více

Barevný podzim SLAVNOSTNÍ PŘEDÁVÁNÍ SLABIKÁŘE

Barevný podzim SLAVNOSTNÍ PŘEDÁVÁNÍ SLABIKÁŘE Barevný podzim Ve čtvrtek 30. října 2014 se uskutečnila akce s názvem Barevný podzim, které se mohly zúčastnit děti z prvního stupně. Barevný podzim spočívá v tom, že si děti mohly určit skupinky anebo

Více

V pondělí nás překvapilo příjemné teplo, které s sebou přineslo i velké množství kaluží a mokré všechno, co namočit šlo.

V pondělí nás překvapilo příjemné teplo, které s sebou přineslo i velké množství kaluží a mokré všechno, co namočit šlo. Tento týden jsme strávili v Austrálii. Počasí tomu skoro odpovídalo, v pondělí a v úterý bylo ještě hodně mokro, ale od středy panovalo skoro jarní počasí. Pondělí V pondělí nás překvapilo příjemné teplo,

Více

Redakce 013. Zpravodaj Základní školy Brankovice. Vyšlo: 28. února dvouměsíčník číslo 1 /2013. V lednu mráz - těší nás; v lednu voda - věčná škoda.

Redakce 013. Zpravodaj Základní školy Brankovice. Vyšlo: 28. února dvouměsíčník číslo 1 /2013. V lednu mráz - těší nás; v lednu voda - věčná škoda. Redakce 013 Zpravodaj Základní školy Brankovice Vyšlo: 28. února dvouměsíčník číslo 1 /2013 Pranostiky Leden V lednu moc sněhu, v červnu moc sena. V lednu mráz - těší nás; v lednu voda - věčná škoda. Můžeš-li

Více

Září Vítání prvňáčků

Září Vítání prvňáčků Září Vítání prvňáčků Letošní školní rok začal v pondělí 3.září. Již tradičně se všichni budoucí prvňáčci (letos jich je 48) shromáždili se svými rodiči na školním hřišti. Čekaly tam na ně paní učitelky

Více

EDUCALL Měsíčník gymnázia, střední odborné školy a základní školy EDUCAnet Praha s.r.o.

EDUCALL Měsíčník gymnázia, střední odborné školy a základní školy EDUCAnet Praha s.r.o. EDUCALL Měsíčník gymnázia, střední odborné školy a základní školy EDUCAnet Praha s.r.o. školní rok 2018/2019 leden 2019 A je tady lednové číslo školního časopisu. I když je většinou leden ve znamení klasifikace

Více

ČTĚTE NÁS!! ...a další články... Do kin přichází Čtyřlístek, k nám všem Vánoce a zvyky s nimi svázané. Představí se hned dva redaktoři

ČTĚTE NÁS!! ...a další články... Do kin přichází Čtyřlístek, k nám všem Vánoce a zvyky s nimi svázané. Představí se hned dva redaktoři !! ČASOPIS NIŽŠÍHO STUPNĚ WICHTERLOVA GYMNÁZIA ČTĚTE NÁS!! Do kin přichází Čtyřlístek, k nám všem Vánoce a zvyky s nimi svázané. Představí se hned dva redaktoři a my vám odhalíme další literární a výtvarné

Více

2013/2014 Základní škola Týnec nad Labem Ročník 13 Číslo 4.

2013/2014 Základní škola Týnec nad Labem Ročník 13 Číslo 4. 2013/2014 Základní škola Týnec nad Labem Ročník 13 Číslo 4. Obsah 1. Osecká laťka 2. Masopust 3. Školský pohár 4. Exkurze - Iveco 5. Projektový den IX. třídy 6. Projektový den 7. Den bez elektrického proudu

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2009/2010 číslo: 20

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2009/2010 číslo: 20 ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2009/2010 číslo: 20 Obsah: Slovo ředitele školy,projektový den, divadelní představení, Podzimní radovánky, výlet do Prahy, vyhodnocení

Více

Comenius meeting Dánsko Svendborg. Finsko Itálie Island Dánsko Česká republika

Comenius meeting Dánsko Svendborg. Finsko Itálie Island Dánsko Česká republika Comenius meeting Dánsko Svendborg Finsko Itálie Island Dánsko Česká republika Sobota 5. září 2009 Kodaň Svendborg Neděle 6. září 2009 Ostrov Strynø Pondělí 7. září 2009 Ostrov Strynø Svendborg Úterý

Více

Beseda v knihovně. Nikol Dziadurová, 6.A

Beseda v knihovně. Nikol Dziadurová, 6.A Beseda v knihovně Dne 12.1.2012 se třída 6.A vydala na cestu do knihovny.došli jsme v 9:00 hodin.celou prezentací nás provázely dvě sympatické slečny.prezentace byla o Moderních pohádkách Seznámili jsme

Více

PASOVÁNÍ NA ČTENÁŘE Žáci 1. ročníku ZŠ Rosice a jejich třídní učitelky Zpravodaj Rosicka Rosa

PASOVÁNÍ NA ČTENÁŘE Žáci 1. ročníku ZŠ Rosice a jejich třídní učitelky Zpravodaj Rosicka Rosa Měsíc duben přinesl celou řadu akcí. Hned na začátku měsíce dne 4. 4. vyrazili žáci devátých tříd na exkurzi do Jaderné elektrárny v Dukovanech. Tuto exkurzi každoročně organizuje komise fyziky. V informačním

Více

č. 9 říjen 2015 Školní AKTOVKA OBSAH

č. 9 říjen 2015 Školní AKTOVKA OBSAH Školní OBSAH Úvod... 3 Poděkování naší škole... 4 Žákovská rada (ŽR)... 5 Okénko žákovské rady (ŽR)... 6 Akce ŽR pro měsíc říjen prosinec... 7 Moje prázdniny... 8 Opékání párků... 9 Jak si PŠ 1.A opekla

Více

Recitační soutěž. Na začátku února proběhla na naší škole recitační

Recitační soutěž. Na začátku února proběhla na naší škole recitační PIKNIK Únor 2018 Strana 2 Divadlo Strana 3 Barevný týden Strana 4 Karneval Strana 5 Olympiáda ČJ Strana 5 Recitační soutěž Strana 6 Rozhovor 7 /PAGE/ Školní karneval Recitační soutěž Rozhovor Po třech

Více

ÚVODNÍK ZÁCHRANÁŘI OLYMPIÁDA Z ČESKÉHO JAZYKA

ÚVODNÍK ZÁCHRANÁŘI OLYMPIÁDA Z ČESKÉHO JAZYKA 1 ÚVODNÍK Vítejte u 6. čísla Deváťáckých novin. V tomto vydání se dočtete, co se událo u nás v Senožatech v měsíci únoru. Tentokrát nejen ve škole. Došli jsme se podívat také na dětský karneval a na masopustní

Více

PIKNIK 7 /PAGE/ Strana 2 Prvňáčci Strana 3 Patronát. Strana 4 Kutná Hora Strana 5. Drakiáda. Strana 6 a 7. Rozhovory. Strana 9 Soutěž.

PIKNIK 7 /PAGE/ Strana 2 Prvňáčci Strana 3 Patronát. Strana 4 Kutná Hora Strana 5. Drakiáda. Strana 6 a 7. Rozhovory. Strana 9 Soutěž. PIKNIK Září a říjen 2017 Strana 2 Prvňáčci Strana 3 Patronát Strana 4 Kutná Hora Strana 5 Drakiáda Strana 6 a 7 Rozhovory Strana 9 Soutěž 7 /PAGE/ Patronát zahájen Drakiáda Rozhovory Již tradičně jsme

Více

Projektové noviny. Vypravily jsme se s pracovníky Projektových Novin zjistit,co se děje dne 3.3.2005 na projektovém dni ZŠ Masarykova v Kolíně

Projektové noviny. Vypravily jsme se s pracovníky Projektových Novin zjistit,co se děje dne 3.3.2005 na projektovém dni ZŠ Masarykova v Kolíně Projektové noviny Vypravily jsme se s pracovníky Projektových Novin zjistit,co se děje dne 3.3.2005 na projektovém dni ZŠ Masarykova v Kolíně Projektové noviny vám připravily: Jak to všechno začalo? str.

Více

PROSINEC 2012 Pohádka o Vánocích Jiří Kovář 9.třída

PROSINEC 2012 Pohádka o Vánocích Jiří Kovář 9.třída PROSINEC 2012 Pohádka o Vánocích Jiří Kovář 9.třída V jedné malé chaloupce žila babička dědeček a jeden malý kluk jménem Toník. Blížily se Vánoce a Toník byl čím dál víc nedočkavý, až do té doby když k

Více

ZPRÁVY ZE ZÁKLADNÍ ŠKOLY ČESKÁ TELEVIZE V DOBŘÍKOVĚ

ZPRÁVY ZE ZÁKLADNÍ ŠKOLY ČESKÁ TELEVIZE V DOBŘÍKOVĚ ČESKÁ TELEVIZE V DOBŘÍKOVĚ V úterý 10. června natáčela Česká televize v Dobříkově reportáž, která by měla být odvysílána v pořadu Toulavá kamera v průběhu července. Reportáž byla natáčena u sochy M. J.

Více

prosinec 2012 ročník XI číslo 4

prosinec 2012 ročník XI číslo 4 prosinec 2012 ročník XI číslo 4 Trochu obav a pytel legrace a dobrot Letošní mikulášskou nadílku zajistili žáci z 6.A (čert klečící Erik Skalník, stojící zleva čert Terka Kampová, anděl Kristýna Hřídelová,

Více

Josífek byl už opravdový školák,

Josífek byl už opravdový školák, 1 Josífek byl už opravdový školák, prvňáček. Ale hlavně byl zvědavý malý kluk. Stále si něco vymýšlel, občas nerad poslouchal a taky často lhal. Nic nepomohlo, že začal chodit do školy. Nepomohlo, ani

Více

V pondělí 3. října 2016 Karel IV. očima dětí Výherci v kategorii jednotlivců jsou: Výherci v kategorii kolektivů jsou:

V pondělí 3. října 2016 Karel IV. očima dětí Výherci v kategorii jednotlivců jsou: Výherci v kategorii kolektivů jsou: V pondělí 3. října 2016 v 11 hodin proběhlo v Galerii výtvarného umění v Havlíčkově Brodě slavnostní vyhlášení výherců výtvarné soutěže Karel IV. očima dětí. A zároveň byla tak zahájena výstava k této

Více

PDF created with pdffactory Pro trial version www.pdffactory.com

PDF created with pdffactory Pro trial version www.pdffactory.com Ke konci roku jsme vyrazili na dva projektové dny. Ten první se vztahoval k výuce dějepisu. Učili jsme se totiž o pravěku, tak jsme vyrazili do Prahy do Národního muzea, kde probíhala výstava právě k pravěku.

Více

Bc. Jarmila Kuchařová Mgr. Jana Pavlíková Základní školy 1.stupeň

Bc. Jarmila Kuchařová Mgr. Jana Pavlíková Základní školy 1.stupeň Bc. Jarmila Kuchařová Mgr. Jana Pavlíková 599 522 140 Základní školy 1.stupeň Vážená paní učitelko, pane učiteli, pro letošní školní rok 2018/2019 Vám nabízíme LITERÁRNÍ BESEDY a LEKCE INFORMAČNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ

Více

VELIKONOCE SVÁTKY JARA U CVRČKŮ

VELIKONOCE SVÁTKY JARA U CVRČKŮ VELIKONOCE SVÁTKY JARA U CVRČKŮ Velikonoce jsou nejdůležitějšími křesťanskými svátky a zároveň oslavou probouzející se jarní přírody a nového života. A tak jsme si vyzdobili celou třídu, abychom probudili

Více

CESTA Z ATLANTY (stát Georgia) DO FORT MORGAN (stát Colorado) sobota 6. září 2008

CESTA Z ATLANTY (stát Georgia) DO FORT MORGAN (stát Colorado) sobota 6. září 2008 CESTA Z ATLANTY (stát Georgia) DO FORT MORGAN (stát Colorado) sobota 6. září 2008 V sobotu ráno jsme se rozloučili s našimi kamarády v Atlantě (za rok se snad sejdeme v Lupenici) a vyrazili na dlouhou

Více

Plavání v Prachaticích RECITAČNÍ SOUTĚŽ

Plavání v Prachaticích RECITAČNÍ SOUTĚŽ Plavání v Prachaticích Každou středu jsme jezdili do Prachatic na plavání. Nejdřív jsme se 2 hodiny učili ve škole a pak přijeli rodiče nějakých dětí, pak jsme jeli. Měli jsme moc hodnou plavčici. Šlo

Více

KLOKÁNEK. INFORMAČNÍ LISTY MŠ L. PODÉŠTĚ 1873 OSTRAVA PORUBA Školní rok 2013/2014

KLOKÁNEK. INFORMAČNÍ LISTY MŠ L. PODÉŠTĚ 1873 OSTRAVA PORUBA Školní rok 2013/2014 KLOKÁNEK INFORMAČNÍ LISTY MŠ L. PODÉŠTĚ 1873 OSTRAVA PORUBA Školní rok 2013/2014 Hádanka Skáče líp než malá blecha. Polapit se těžko nechá. Přeskočí i starou kašnu. Na bříšku má tajnou brašnu. (Klokan)

Více

Soutěž: Veselé zoubky. Pohádky a příběhy žáků ZŠ II.

Soutěž: Veselé zoubky. Pohádky a příběhy žáků ZŠ II. Soutěž: Veselé zoubky Pohádky a příběhy žáků ZŠ II. 2019 Jak si Tomášek nečistil zoubky Tomášek si vůbec nečistil zoubky, bylo mu sedm let. Ve škole s ním nikdo nekamarádil, posmívali se mu. Vždycky doma

Více

www.robotikmechacek.cz

www.robotikmechacek.cz ISBN 978-80-260-3610-4 (epub) ISBN 978-80-260-3611-1 (PDF) ISBN 978-80-260-3612-8 (MobiPocket) www.robotikmechacek.cz Na webu můžete výhodně koupit také elektronickou či tištěnou verzi prvního dílu knihy

Více

ve zkratce posíláme informace o akcích, které na naší škole proběhly během května a plán akcí na červen 2015.

ve zkratce posíláme informace o akcích, které na naší škole proběhly během května a plán akcí na červen 2015. Vážení rodiče, ve zkratce posíláme informace o akcích, které na naší škole proběhly během května a plán akcí na červen 2015. Informace www.gtmskola.cz Pozvánka na divadelní představení Damals in Berlin

Více

Příměšťák "Jaro v Majáku"

Příměšťák Jaro v Majáku Příměšťák "Jaro v Majáku" První tři dny jarních prázdnin proběhl v pobočce Maják příměstský tábor. Jaro v Majáku - tak se jmenoval letošní příměstský jarní tábor konaný na pobočce Maják. V průběhu tábora

Více

Celoroční projekt MRAVENCI. Letos se inspirujeme mravenci a jiným hmyzem

Celoroční projekt MRAVENCI. Letos se inspirujeme mravenci a jiným hmyzem Celoroční projekt MRAVENCI Letos se inspirujeme mravenci a jiným hmyzem Celoroční projekt MRAVENCI Učíme se, kreslíme: Celoroční projekt MRAVENCI Pozorujeme: Celoroční projekt MRAVENCI Stavíme, stříháme,

Více

Občasník žáků Speciální základní školy Litomyšl

Občasník žáků Speciální základní školy Litomyšl PECKA Občasník žáků Speciální základní školy Litomyšl Květen 2018, ročník 9, číslo 3 Na tvorbě časopisu se podíleli: žáci II. stupně a jejich učitelé. Redakčně upravil Pavel P. 1 Líbil se mi Karlův most.

Více

Co nás čeká v měsíci BŘEZNU?

Co nás čeká v měsíci BŘEZNU? Co nás čeká v měsíci BŘEZNU? 8.3. bowling v Ústí nad Orlicí projekt Kniha je náš kamarád, každý z nás ji má moc rád 15.3. návštěva knihovny v Kostelci nad Orlicí 18.3. Matematický klokan pro 2. 5. Ročník

Více

Newsletter Základní školy německo-českého porozumění

Newsletter Základní školy německo-českého porozumění Newsletter Základní školy německo-českého porozumění 4/2016 Vážení rodiče, ve zkratce posíláme informace o akcích, které na naší škole proběhly během března, a plán práce na duben 2016. OBSAH Fotowettbewerb

Více