ZADÁNÍ ÚKOLŮ NA OBDOBÍ

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "ZADÁNÍ ÚKOLŮ NA OBDOBÍ"

Transkript

1 ZADÁNÍ ÚKOLŮ NA OBDOBÍ ČESKÝ JAZYK Průběžně - opakování základních a rozvíjejících větných členů, vyjmenovaných slov, koncovek podstatných a přídavných jmen podle vzorů, velkých písmen. Učebnice - opakujeme ze skladby strana 94/cv. 8 vyber si 4 vzorce, opiš je do školního sešitu a napiš k nim příslušná souvětí, strana 89/cv. 3 druhy vedlejších vět neurčuj, jen souvětí doplň a napiš do školního sešitu. Pracovní sešit - strana 61/cv. 6 - zakroužkuj chyby. Sloh - připrav si do sešitu vypravování o tom, jak jsi prožíval celé toto období (napiš si nejprve body, podle kterých budeš postupovat. Můžeš začít první radostí, když ses dozvěděl (a), že nemusíš do školy... Možná se to později změnilo. Napiš, jak ti šlo učení, čím ses zabýval (a), co tě bavilo a co ne. Nezapomeň na odstavce, snaž se neopakovat stejná slova. Uvidíme se opět ve středu v 10:00 hodin. Kromě slohu pošli úkoly na známou adresu (vypravováním začneme v září). Děkuji všem, kteří spolupracovali a snažili se. FYZIKA Následující úkoly ofoť a pošli na ovou adresu crazyteacher@seznam.cz O p t i k a Lom světla, čočky (str ) Odpověz celou větou na dané otázky, odpovědi najdeš v učebnici a na této prezentaci: 1, kdy nastává lom světla? 2, Čím je lom světla způsoben? 3, kde se šíří světlo rychleji, ve vodě nebo ve vzduchu? 4, narýsuj lom světla ke kolmici. (uč. str.112 dole nebo v prezentaci). Jak značíme úhel dopadu a jak značíme úhel lomu? 5, narýsuj lom světla od kolmice. (uč. str 113 uprostřed nebo v prezentaci) 6, kdy dochází k lomu světla ke kolmici a kdy dochází k lomu světla od kolmice? 7, z čeho se vyrábí čočky? 8, napiš základní rozdělení čoček a nakresli je (uč.str. 114 dole)

2 9, narýsuj schematické znázornění spojky a rozptylky (str.115 pod fotografií čoček) 10, narýsuj spojku (schematicky), na kterou dopadají rovnoběžně světelné paprsky (napiš, co je S, F, f). Obrázek je v učebnici na str. 115 horní nákres 12, narýsuj rozptylku (schematicky), na kterou dopadají rovnoběžně světelné paprsky (napiš, co je F, f ). Obrázek je v učebnici na str. 115 dolní nákres. Podívej se na pokus ( zkus si ho, někomu ho předveď a odpověz celou větou na tyto otázky: 1, na jakém jevu je založen tento pokus? 2, jaký je princip tohoto jevu? 3, povedl se Ti pokus? Krásné chvíle s fyzikou Ti přeje Dušan Balogh MATEMATIKA Všechny zdravím. Potkáme se v týmu MATIKA7: v pondělí v 11hod. a ve středu v 11hodin. GEOMETRIE Zápis do pracovního sešitu: TÉMA: Opakování Vypracuj z U - G - 77 /24, 78/ 25, 26, 27, 28 ARITMETIKA přečíst z učebnice strany 121 až 128 Zápis do školního sešitu: TÉMA: % VÝPOČET ZÁKLADU - z =? Zapiš si z učebnice ze str.122 Celý postup... až k příkladu 2 VÝPOČET POČTU PROCENT p =? Opiš si ze str. 124 Příklad 2 (obě řešení) a str.127 příklad C Zápis do pracovního sešitu: TÉMA: % Vyřeš: U A 123/ 3, 4, 7, 8, 9, 125/ 2, 3, 4, 5, 8 127/1, 2, 3 128/3, 6, 8 Hodnocená domácí práce, nafoť a pošli na školní nina.smidlova@zssporilov.eu Do předmětu napiš svoje celé jméno + třídu.

3 PS A 46/11, 47/14, 49/9, 50/15, 51/7, 9 * ANGLICKÝ JAZYK - dívky Online výuka výjimečně: 7. A pondělí od 9 hod Milí sedmáci, tento týden pokračujeme 4. lekcí. V pondělí budete mít opět na EnglishMe další nové úkoly. 1. úkol zopakuj si slovní zásobu 4A do školního sešitu vytvoř křížovku, kde použiješ hlavně slovní zásobu 4A, křížovka bude mít min. 12 řádků 2. úkol prostuduj si gramatiku členy poté vyplň pracovní sešit str. 35/4,5 (kontrolovat budeme na online výuce) 3. úkol shlédni následující video, přelož tuto slovní zásobu (zapiš do šk. sešitu) sand castles, hammock, beach umbrella, cool box, corn on the cob, gather (sloveso), float (sloveso), rubber raft, hang glider, jet ski, adventure, goggles, log cabin, archery, rock climbing, ropes course, potato sack race, tug of war 4. úkol napiš min. 10 vět My summer plans and what do you ejoy about summer Své úkoly opět vyfoť a pošli na adresu alena.vavrickova@zs-sporilov.eu ANGLICKÝ JAZYK chlapci Tento týden Vás poprosím o vypracování těchto úkolů: 1. Úkol: Online hodina Pondělí :00 Teams. Účast je nutná. Na online hodinu si připravte odpovědi na tyto otázky: 1. What is the capital city of the Czech Republic? 2. What are the famous sights in Prague? 3. How many people live in the Czech Republic? 4. What are the parts the Czech republic is divided into? 5. Who is the president in our country? 6. What are the bigger towns in the Czech Republic? 7. What can we do in Prague? 8. Where does London lie?

4 Projdeme si kontrolu cvičení v pracovním sešitě 32/2, uděláme společně PS 35/4 a vysvětlíme si použití členu určitého. 2. Úkol: Po online hodině si udělejte tento zápis do svých gramatických sešitů a ofocené mi ho zašlete do Googleclass nebo na můj mail. ZÁPIS: Člen určitý = THE Používáme: a. když o něčem mluvíme opakovaně I had a meal at a Chinese restaurant last week. The meal was good but the restaurant was very noisy. b. Ve spojení s tvary 3.stupně přídavných jmen a s řadovými číslovkami It was the biggest house on the street. Our flat is on the second floor. c. pokud existuje pouze jediná možnost svého druhu He wrote a letter to the Prime Minister. (Britain has only one Prime Minister.) the with place names 1. Člen určitý neužíváme u většiny názvů ulic, tříd, náměstí a parků. on Churchil Road! Pozor na výjimky:! in Oxford Street the High Street Trafalgar Square Hype Park 2. Člen určitý užíváme obvykle u názvů řek, moří, oceánů a kanálů. across the Mediterranean (sea) the (river) Thames (Temže) in the Atlantic ocean 3. Člen určitý užíváme obvykle u názvů divadel a kin. the Playhouse (theatre) the Odeon (cinema) 4. Člen určitýstojí před názvy míst, je-li jejich součástí předložka of. the Tower of London the City of London the Bank of England 5. U většiny názvů mostů člen určitý neužíváme. Tower Bridge!Pozor na výjimky:! the Golden Gate Bridge the Seven Bridge 6. Je-li součástí názvu přivlastňovací pád ( s), člen určitý neužíváme. Nelson s Column at Durrat s Hotel 3. Úkol: Kdo stále ještě neodevzdal, má poslední příležitost tak udělat tento týden. Pozdější odevzdávání úkolů už nebude akceptováno. Writing: WRITE ABOUT YOUR COUNTRY. (Napiš o svojí zemi.) Text bude obsahovat 15 vět a zodpoví na tyto otázky (otázky do textu nepište):

5 - Where is the Czech Republic situated? - How many people live in the Czech Republic? - What is the Czech Republic famous for? - What is the weather like in your country? - What s the capital city of the Czech Republic? - What are the Czech people like? (clothes/food/mood) 4. Úkol: FOTO příběh vložte ofocený do classroomu nebo zašlete na můj mail. (K týdnu ) Inspiraci pro psaní příběhu najdete tady: 1/SS1_U07_p071.pdf 5. Úkol: Naučte se slovíčka 4A. Můžete procvičovat i tady: Have a nice week and good luck with your homework! Kdybyste měli jakékoli dotazy, kontaktuje mě na mé uvedené ové adrese: monika.stenzlova@zs-sporilov.eu. Děkuji za spolupráci! INFORMATIKA Microsoft Excel - nové funkce MIN a MAX Otevřete Microsoft Excel, zvolte prázdný sešit a vypracujte všechny úkoly podle obrázku. Udělej snímek obrazovky a posílej mi vše do Teams (do tvé složky - domácí úkol), ne na . Až to tam budeš mít, napiš mi do chatu v Teams, ať ti to můžu zkontrolovat. Vše jsme probírali v on-line výuce ve středu Vzorce MIN - zjistí minimální hodnotu v požadované oblasti, zadaní vzorce =MIN MAX - zjistí maximální hodnotu v požadované oblasti, zadání vzorce =MAX Úkoly 1) Vytvořte základní podobu tabulky podle předlohy. 2) Ve sloupci Celkem (sloupec H) vytvořte u každého jména vzorec, který spočítá celkový dosažený počet bodů. 3) Na řádku 14 - Maximální počet bodů dosažených v soutěži - vytvořte vzorec, který zjistí maximální hodnotu ze seznamu celkových dosažených bodů.

6 4) Na řádku 15 - Minimální počet bodů dosažených v soutěži - vytvořte vzorec, který zjistí minimální hodnotu ze seznamu celkových dosažených bodů. 5) Na řádku 16 - Průměrný počet bodů dosažených v soutěži - vytvořte vzorec, který zjistí průměrnou hodnotu ze seznamu celkových dosažených bodů. Kdo nemá tento program, může najít zde: Stačí se přihlásit jako do Teams. Odkaz na video Excel - základní ovládání Hodně štěstí HUDEBNÍ VÝCHOVA Milí žáci, v tomto týdnu si poslechněte tři části jednoho z významného českého skladatele Bedřicha Smetany. Jedná se o dílo s názvem Má vlast - cyklus symfonických básní ve kterých oslavuje krásy a chlouby naší země - Vyšehrad, Tábor, Šárku, Blaník a Vltavu. Krásná je také část z Českých luhů a hájů. Věřím, že se všem tyto skladby alespoň trochu zalíbí.

7 Přeji všem příjemný poslech a krásný týden Milan Slabý DĚJEPIS Tento týden opakujeme učebnici jsme si prošli. Zápisy zapsali. Někteří stále neposlali maily s zápisy, vypracované otázky, beru i pozdní práci. Opět připomínám, učebnice vám zůstávají, sešity si necháváte, budete s nimi pracovat i příští školní rok. Učebnice str Systematizace učiva ročníku závěrečné ohlédnutí za středověkem a počátky novověku, projdi první úkol do sešitu si napiš pouze číslo a písmeno (spojuješ popisky a obrázky). Tvůj druhý úkol bude zamyšlení nad letošním školním roce. Napiš která dějepisná událost, dynastie, válečný spor, umělecký sloh tě nejvíce zaujal. Svůj sešit opět vyfoť a pošli na adresu alena.vavrickova@zs-sporilov.eu ZEMĚPIS Stále platí: pokud vám nějaká látka dělá problémy, obraťte se na mě v MS Teams nebo em a domluvíme se. Ø Krátce si procvičte učivo minulého týdne: Sibiř a Dálný východ (str ) Ø v atlase vyhledejte: pohoří Ural, Verchojanské pohoří, Sibiř, jezero Bajkal! Řeky: Ob, Lena, Jenisej, Angara. Bratská přehrada, poloostrov Kamčatka, sopka Ključevskaja. Města: Novosibirsk, Omsk, Jakutsk, Vladivostok. zápis do sešitu (kdo má možnost, tak jen vytiskne a nalepí): Velký region severní Asie. Málo obyvatel (hl. Rusové). Kuzbas, obrovské zásoby nerostných surovin (problém těžby: permafrost, velké vzdálenosti). Drsné klima (vesnice Ojmjakon nejchladnější místo na S polokouli). Od S tundra tajga na J step (obilí, pastevectví). Transsibiřská magistrála, význam potrubní i letecká doprava.

8 Severní ledový oceán (str ) Ø v atlase vyhledejte: Beringův průliv, Grónsko (největší ostrov světa!), Špicberky, Nová země, Severní země, Novosibiřské ostrovy. Moře: Barentsovo, Karské, Laptěvů, Čukotské. zápis do sešitu: Je to nejmenší, nejmělčí a nejchladnější oceán (jeho střední část trvale pokryta ledem). Ledové kry v neustálém pohybu = drift. Arktida = polární oblast kolem severního pólu (k pomyslné hranici severního polárního kruhu). Nejde o kontinent! Mrazové pouště, jen na J tundra. Původní obyvatelé mongoloidní rasa: např. Inuité (Grónsko), Laponci (S Skandinávie). V šelfových mořích těžba ropy, rybolov, chov sobů. Ledoborce, letecká doprava. Rozšiřující látka pokud chcete, podívejte se např. na: NĚMECKÝ JAZYK Dobrý den, tento týden máte za úkol vyplnit test a poslat mi ho do neděle 7.6.!!!. Hodně štěstí. Test 3. lekce 1. Ergänze. / Doplň. welcher wo wie (2x) was wer- woher wann a). ist das da links? Lisa. b) hast du frei? Um vier. c).... wohnt deine Oma? In Brno. d).... Tag ist heute? Dienstag. e) kommen Sie? Aus Hamburg.

9 f).... alt bist du? Dreizehn. g) heißt dein Bruder? Paul. h)... magst du nicht? Eis. 2. Schreib die Zeitangaben. / Napiš časové údaje. Wann kommen Julia, Karl, Janis? / Kdy přijde Julie, Keral, Janis? a) Julia kommt.... (v pět). b) Karl kommt..... (v osm). c) Janis kommt.... (v deset). Wie lange bleiben sie? / Jak dlouho zůstanou? a) Julia bleibt.... (tři hodiny). b) Karl bleibt..... (čtyři hodiny). c) Janis bleibt.... (pět hodin). 3. Ergänze Adjektive in die Sätze. / Doplň přídavná jména do vět. streng, langsam, schlank, falsch, alt, gut, groß a) Maria ist nicht dick, sie ist.. b) Mein Opa ist. und, er ist schon achtzig. c) Das ist nicht richtig, das ist. d) Mein Bruder spielt Basketball, er ist sehr. e) Ist dein Trainer..? f) Ich bin nicht klein, ich bin.. 4. Was passt? / Co se hodí? Mein(e) dein(e) ihr(e) sein(e) a) Das ist meine Oma und. Hund.

10 b) Ich bin Laura, das ist Tante und das ist Onkel. c) Du, Peter, ist.. Bruder auch da? d) Marias Schwester heißt Manuela und.. Katze heißt Nuela. e) Dort ist Matthias und.. Freundin. f) Mein Opa wohnt in Prag, Hund heißt Rex und. Katze Muri. 5. Was ist richtig? Was ist falsch? / Co je správně? Co je špatně? Julian: Spielst du gern Volleyball, Mira? Mira: Nein, ich spiele Tennis und Fußball. Julian: Ich spiele am liebsten Volleyball und Basketball. Mein Training ist um drei. Mira: Mein Fußballtraining ist um fünf. Ich bleibe dort zwei Stunden. Julian: Machst du auch Jogging? Mira: Nein, Jogging mag ich nicht. Und du? Julian: Ich mache Jogging oft, aber nicht gern. a) Julian spielt gern Volleyball. R F b) Julians Training ist um fünf. R F c) Julian spielt auch Tennis. R F d) Julian macht gern Jogging. R F e) Mira spielt nicht Tennis. R F f) Mira spielt Volleyball. R F g) Miras Training ist um fünf. R F h) Mira macht nicht Jogging. R F 6. Stell Fragen. / Tvoř otázky. a)...? Nein, er ist nicht streng. b)...? Um drei.

11 c)..? Zwei Stunden. d)..? Bis vier. Test mi pošlete do neděle přes Teams do zadání nebo na můj Termín odevzdání je do neděle 7.6.!!!! V úterý se sejdeme opět v 9 hod. na online výuce. Žádné úkoly mi neposlali a na výuce nebyli: Michal Žulevič, Jan Balogh!!! VKO Tento týden nezadávám žádný další úkol. Všichni si zkontrolujte, zda jste mi odevzdali čtyři zadané úkoly 1.VLAJKA - úkol č. 4 2.ČLENOVÉ VLÁDY - úkol č PL VOLBY - úkol č PREZIDENTI ČR- úkol č. 11 Všem jsem zaslala em, co vám chybí!!! POKUD NEMŮŽETE PRACOVAT NA POČÍTAČI, NABÍZÍM OSOBNÍ KONZULTACE V PŘÍŠTÍCH 14 DNECH V ÚTERÝ A VE ČTVRTEK 9,00 12,00. TERMÍN KONZULTACE SI PŘEDEM DOMLUVTE! *********************************************************************** RUSKÝ JAZYK Téma : Opakování, slovní zásoba pracovní sešit str. 36/9, doplnit část slova pracovní sešit str. 43/3a, b, psát odpovědi, otázky vypracované úkoly poslat na eva.patkova@zs-sporilov.eu, nebo : TEAMS : RJ 7.A

12 PŘÍRODOPIS ( června) Ti, co jsou pozváni na konzultaci, donesou dopsaný a doplněný sešit se zápisy a úkoly. Děkuji.... Pokračujeme v jednoděložných rostlinách, tento zápis si zapište do sešitu, neposílejte. Uč. str Kosatcovité - podzemní hlízy nebo oddenky - úzké listy - plod: tobolka kosatec mečík šafrán ( = krokus) Vstavačovité - hlavně tropy, subtropy - podzemní hlízy nebo oddenky - plod: tobolka - květy zvláštní tvary a barvy vstavač nachový střevíčník pantoflíček orchideje + Vrátím se ještě k popisu rostlin. Zkontrolovala jsem asi 10 prací, jenom ale jedna byla zcela správně. Proto, prosím, znovu. Je to větší známka. Pozor na toto: Rod, druh = př.: Liška obecná Čeleď - pozor na to, co tam uvádíte, vyhledejte si Části rostliny - projděte si tabulku z minulé hodiny a zkontrolujte ve své práci. Stonek: jsou dvě určení Plod: jsou 2 3 určení - dle typu

13 Abych Vás donutila si to zkontrolovat - doplním ještě 3 body: 1. Rod, druh, čeleď - urči 2. Rostlina: krytosemenná nebo nahosemenná 3. Rostlina: jednoděložná x dvouděložná 4. Kořen: svazčitý x hlavní s vedlejšími 5. Stonek: dřevnatý (strom, keř) x bylina (lodyha, stvol, stéblo) 6. List: jednoduchý x složený 7. Postavení listů na stonku: střídavé, vstřícné, přeslenité, v přízemní růžici 8. Žilnatina: souběžná, zpeřená 9. Květy: jednopohlavné x oboupohlavné 10. Plod: dužnatý (a napiš typ) x suchý (pukavý x nepukavý + typ) 11. Zajímavost: najdi 1 zvláštnost rostliny nebo její části, vývoje, výskytu,. 12. Použití a význam: uveď 3 body Modré vždy opište a vypracujte!! Nepřepisujte, 8. bod dejte klidně pod 12.!!!Vypracované poslat do na mou mailovou adresu: miluse.uhlirova@zs-sporilov.eu

EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost

EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, 779 00 OLOMOUC tel.: 585 427 142, 775 116 442; fax: 585 422 713 e-mail: kundrum@centrum.cz; www.zs-mozartova.cz Projekt: ŠKOLA RADOSTI, ŠKOLA

Více

Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/02.0162

Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/02.0162 Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/02.0162 ZŠ Určeno pro Sekce Předmět Téma / kapitola Zpracoval (tým 1) Majakovského

Více

Projekt: ŠKOLA RADOSTI, ŠKOLA KVALITY Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3688 EU PENÍZE ŠKOLÁM

Projekt: ŠKOLA RADOSTI, ŠKOLA KVALITY Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3688 EU PENÍZE ŠKOLÁM ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, 779 00 OLOMOUC tel.: 585 427 142, 775 116 442; fax: 585 422 713 email: kundrum@centrum.cz; www.zs-mozartova.cz Projekt: ŠKOLA RADOSTI, ŠKOLA

Více

Výklad učiva o německém slovosledu pro začátečníky s úkoly na procvičení a upevnění látky. Žáci tvoří jednoduché věty s různými typy slovosledů.

Výklad učiva o německém slovosledu pro začátečníky s úkoly na procvičení a upevnění látky. Žáci tvoří jednoduché věty s různými typy slovosledů. Označení materiálu: Název materiálu: Tematická oblast: Anotace: Očekávaný výstup: Klíčová slova: Metodika: Obor: VY_32_INOVACE_HLAVE_NEMCINA1_03_pracovni_list Slovosled v němčině Němčina 1. ročník Výklad

Více

Tento pracovní list slouží k procvičování porozumění německému textu.

Tento pracovní list slouží k procvičování porozumění německému textu. Název projektu: Spokojená škola Číslo projektu: OPVK.CZ.1.07/1.2.33/02.0039 Metodické pokyny k pracovnímu listu č. 8.03 Já a moje rodina (pro 8. ročník) Tento pracovní list slouží k procvičování porozumění

Více

Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary Autor: Název materiálu: Číslo projektu: Tematická oblast: Datum tvorby:

Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary Autor: Název materiálu: Číslo projektu: Tematická oblast: Datum tvorby: Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary Sabinovo náměstí 16, 360 09, Karlovy Vary Autor: Markéta Volková Název materiálu: VY_32_INOVACE_05_TEST 1-9 LEKCE_E2 Číslo projektu: CZ 1.07/1.5.00/34.1077

Více

EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost

EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZATOVA 48, 779 00 OLOMOUC tel.: 585 427 142, 775 116 442; fax: 585 422 713 e-mail: kundrum@centrum.cz; www.zs-mozartova.cz Projekt: ŠKOLA ADOSTI, ŠKOLA KVALITY

Více

Projekt MŠMT ČR: EU peníze školám

Projekt MŠMT ČR: EU peníze školám Projekt MŠMT ČR: EU peníze školám Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.1094 Název projektu Učíme se trochu jinak moderně a zábavněji Číslo a název šablony II/2 Inovace a zkvalitnění výuky cizích jazyků na

Více

CITACE: POUŽITÉ ZDROJE:

CITACE: POUŽITÉ ZDROJE: Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary Sabinovo náměstí 16, 360 09, Karlovy Vary Autor: Markéta Volková Název materiálu: VY_32_INOVACE_ 04_TEST 7 LEKCE_E2 Číslo projektu: CZ 1.07/1.5.00/34.1077

Více

Projekt: ŠKOLA RADOSTI, ŠKOLA KVALITY Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ EU PENÍZE ŠKOLÁM

Projekt: ŠKOLA RADOSTI, ŠKOLA KVALITY Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ EU PENÍZE ŠKOLÁM ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, 779 00 OLOMOUC tel.: 585 427 142, 775 116 442; fax: 585 422 713 email: kundrum@centrum.cz; www.zs-mozartova.cz Projekt: ŠKOLA RADOSTI, ŠKOLA

Více

I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í

I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Projekt: Registrační číslo projektu: Každý máme

Více

Test časování sloves, číslovky, pozdravy

Test časování sloves, číslovky, pozdravy Označení materiálu: Název materiálu: Tematická oblast: Anotace: Očekávaný výstup: Klíčová slova: Metodika: Obor: VY_32_INOVACE_HLAVE_NEMCINA1_06 Test časování sloves, číslovky, pozdravy Němčina 1. ročník

Více

EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost

EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, 779 00 OLOMOUC tel.: 585 427 142, 775 116 442; fax: 585 422 713 e-mail: kundrum@centrum.cz; www.zs-mozartova.cz Projekt: ŠKOLA RADOSTI, ŠKOLA

Více

Projekt: ŠKOLA RADOSTI, ŠKOLA KVALITY Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ EU PENÍZE ŠKOLÁM

Projekt: ŠKOLA RADOSTI, ŠKOLA KVALITY Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ EU PENÍZE ŠKOLÁM ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, 779 00 OLOMOUC tel.: 585 427 142, 775 116 442; fax: 585 422 713 email: kundrum@centrum.cz; www.zs-mozartova.cz Projekt: ŠKOLA RADOSTI, ŠKOLA

Více

EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost

EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, 779 00 OLOMOUC tel.: 585 427 142, 775 116 442; fax: 585 422 713 e-mail: kundrum@centrum.cz; www.zs-mozartova.cz Projekt: ŠKOLA RADOSTI, ŠKOLA

Více

Písemná práce - NJ/6.ročník 1

Písemná práce - NJ/6.ročník 1 Písemná práce - NJ/6.ročník 1 přelož : měsíc kalt kde der Onkel strom ich bin škola Guten Tag! čtu sieben pracujeme mein Papi (Vater) jsem das Wetter rodina singen můj der Unterricht co Rechnen wir! doplň

Více

Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/ tř.

Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/ tř. Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/02.0162 ZŠ Určeno pro Sekce Předmět Téma / kapitola Zpracoval (tým 1) tř. Družby 7.

Více

TÉMA: Učíme se a procvičujeme slovní zásobu ADJEKTIVE, ADVERBIEN, KOMPARATION. Der Mann liest gerne im Sessel, er ist nämlich sehr.

TÉMA: Učíme se a procvičujeme slovní zásobu ADJEKTIVE, ADVERBIEN, KOMPARATION. Der Mann liest gerne im Sessel, er ist nämlich sehr. TÉMA: Učíme se a procvičujeme slovní zásobu ADJEKTIVE, ADVERBIEN, KOMPARATION 1. Wie ist es? Poznej přídavná jména. Die Katze ist sehr. Das T-Shirt kostet nur 3, es ist. Der Mann liest gerne im Sessel,

Více

a) 9 4 3 b) -2 9 5 3 2 6 7 9 5 0 6

a) 9 4 3 b) -2 9 5 3 2 6 7 9 5 0 6 MATEMATIKA 1. Která rovnost není správná? a) 3 (4+5) 2 = 54 b) 3 (4+5 2) = 52 c) (3 4+5) 2 = 34 d) 3 4+5 2 = 22 2. Jirka si z ušetřených peněz koupil knihu za 102,- Kč a zápisník za 40,- Kč. Kolik korun

Více

Tento pracovní list slouží k opakování znalostí o Německu, dále pak k opakování probrané slovní zásoby. Doporučený čas: 45 min. (dle schopností žáků)

Tento pracovní list slouží k opakování znalostí o Německu, dále pak k opakování probrané slovní zásoby. Doporučený čas: 45 min. (dle schopností žáků) Název projektu: Spokojená škola Číslo projektu: OPVK.CZ.1.07/1.2.33/02.0039 Metodické pokyny k pracovnímu listu č. 8.10 Závěrečné opakování (pro 8. ročník) Tento pracovní list slouží k opakování znalostí

Více

Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/

Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/ Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/02.0162 ZŠ Určeno pro Sekce Předmět Téma / kapitola Zpracoval (tým 1) Majakovského

Více

POMOC PRO TEBE CZ.1.07/1.5.00/

POMOC PRO TEBE CZ.1.07/1.5.00/ POMOC PRO TEBE CZ.1.07/1.5.00/34.0339 Soukromá SOŠ manažerská a zdravotnická s. r. o., Břeclav Označení Název Anotace Autor VY_32_INOVACE_NJ-06 Pracovní list Přivlastňovací zájmena Pracovní list pomáhá

Více

CITACE: POUŽITÉ ZDROJE:

CITACE: POUŽITÉ ZDROJE: Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary Sabinovo náměstí 16, 360 09, Karlovy Vary Autor: Markéta Volková Název materiálu: VY_32_INOVACE_02_TEST 11-12 LEKCE_ET3 Číslo projektu: CZ 1.07/1.5.00/34.1077

Více

EINE E-MAIL. Grundschule Klasse 6. Zpracovala: Mgr. Jana Jíchová, květen 2014

EINE E-MAIL. Grundschule Klasse 6. Zpracovala: Mgr. Jana Jíchová, květen 2014 EINE E-MAIL Grundschule Klasse 6 Zpracovala: Mgr. Jana Jíchová, květen 2014 EINE E-MAIL Plnění cílů RVP pro Nj - 6. ročník 1. Mluvení Tvoření odpovědí na jednotlivé otázky týkající se školy 2. Čtení s

Více

Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám

Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1..00/34.09 Šablona: II/ č. materiálu: VY INOVACE_37 Jméno autora: Mgr. Michaela Václavíková Třída/ročník:

Více

Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/

Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/ Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/02.0162 ZŠ Určeno pro Sekce Předmět Téma / kapitola Zpracoval (tým 1) Majakovského

Více

VY_22_INOVACE_CJ_IV/2.12 Základní škola a Mateřská škola Dobronín, příspěvková organizace, Polenská 162 / 4, Dobronín

VY_22_INOVACE_CJ_IV/2.12 Základní škola a Mateřská škola Dobronín, příspěvková organizace, Polenská 162 / 4, Dobronín Kód DUM : Škola: Číslo projektu: Název projektu: Název šablony: jazyků Název materiálu: Autor materiálu: VY_22_INOVACE_CJ_IV/2.12 Základní škola a Mateřská škola Dobronín, příspěvková organizace, Polenská

Více

1/ Napiš, o jakou sportovní aktivitu se jedná: Sloveso je ve tvaru infinitivu (bez to ) -např. swim. a/ s _ i b/ s t _ c/ d e. Yes, I.. No, I.

1/ Napiš, o jakou sportovní aktivitu se jedná: Sloveso je ve tvaru infinitivu (bez to ) -např. swim. a/ s _ i b/ s t _ c/ d e. Yes, I.. No, I. 1/ Napiš, o jakou sportovní aktivitu se jedná: Sloveso je ve tvaru infinitivu (bez to ) -např. swim a/ s _ i b/ s t _ c/ d e 2/ Dokonči odpověď na otázku: Can you play the piano? Yes, I.. No, I. Otázku

Více

Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/02.0162. Sekce.

Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/02.0162. Sekce. Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/02.0162 ZŠ Určeno pro Sekce Předmět Téma / kapitola Zpracoval (tým 1) ZŠ Družby pokročilí

Více

PSANÍ. M e t o d i c k é p o z n á m k y k z á k l a d o v é m u t e x t u : My family, my hobbies Present simple and continuous, Wh- questions

PSANÍ. M e t o d i c k é p o z n á m k y k z á k l a d o v é m u t e x t u : My family, my hobbies Present simple and continuous, Wh- questions PSNÍ Jazyk Úroveň utor Kód materiálu nglický jazyk 5. třída Eva Prokšová j5-doc-pro-psa-01 Z á k l a d o v ý t e x t : Dear Johny, My name s Pavel Novák and I m twelve years old. I m from Prague which

Více

Žáci umí popsat vztahy v rodině a mluvit o jednotlivých členech rodiny. spielen, arbeiten, e Mutter, r Vater, e Schwester, r Bruder

Žáci umí popsat vztahy v rodině a mluvit o jednotlivých členech rodiny. spielen, arbeiten, e Mutter, r Vater, e Schwester, r Bruder Označení materiálu: Název materiálu: Tematická oblast: Anotace: Očekávaný výstup: Klíčová slova: Metodika: VY_ 32_INOVACE_NEMCINA3_01 Moje rodina meine Familie Německý jazyk 3.ročník Materiál slouží k

Více

Němčina pro samouky a jazykové školy pracovní list s komentáři a doplňkovými materiály pro učitele. 1. 20 30 min. 2. 25 35 min

Němčina pro samouky a jazykové školy pracovní list s komentáři a doplňkovými materiály pro učitele. 1. 20 30 min. 2. 25 35 min Němčina pro samouky a jazykové školy pracovní list s komentáři a doplňkovými materiály pro učitele 1. 20 30 min Pracujte ve dvojicích. Vylosujte si jednu ilustraci a sestavte rozhovor, který mezi sebou

Více

Název projektu: Spokojená škola Číslo projektu: OPVK.CZ.1.07/1.2.33/ Metodické pokyny k pracovnímu listu č Můj počítač (pro 8.

Název projektu: Spokojená škola Číslo projektu: OPVK.CZ.1.07/1.2.33/ Metodické pokyny k pracovnímu listu č Můj počítač (pro 8. Název projektu: Spokojená škola Číslo projektu: OPVK.CZ.1.07/1.2.33/02.0039 Metodické pokyny k pracovnímu listu č. 8.07 Můj počítač (pro 8. ročník) Tento pracovní list slouží k procvičování slovíček týkajících

Více

Ž si prohlédnou obrázky, přečtou čtyři věty a pak poslouchají rozhovor. Při poslechu přiřadí k větám správné obrázky.

Ž si prohlédnou obrázky, přečtou čtyři věty a pak poslouchají rozhovor. Při poslechu přiřadí k větám správné obrázky. strana cvičení materiál metodický postup organizační forma čas str. 47 1 Ž si přečtou text. Společně pak odpoví německy na otázku. 2 Ž si ve dvojicích přepíšou profil do sešitu a doplní ho. U předčítá

Více

Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/

Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/ Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/02.0162 ZŠ Určeno pro Sekce Předmět Téma / kapitola Zpracoval (tým 1) Majakovského

Více

Prezentace seznamuje žáky se spojovacími výrazy. Přímým pořádkem slov, nepřímým pořádkem slov a s vedlejšími větami.

Prezentace seznamuje žáky se spojovacími výrazy. Přímým pořádkem slov, nepřímým pořádkem slov a s vedlejšími větami. Označení materiálu: Název materiálu: Tematická oblast: Anotace: VY_32_INOVACE_HLAVE_NEMCINA2_05 Spojky Německý jazyk 2. ročník Prezentace seznamuje žáky se spojovacími výrazy. Přímým pořádkem slov, nepřímým

Více

Pracovní list 1 / Arbeitsblatt 1. Třídění Obst und Gemüse

Pracovní list 1 / Arbeitsblatt 1. Třídění Obst und Gemüse SPRECHEN Pracovní list 1 / Arbeitsblatt 1 Třídění Obst und Gemüse Pracovní list 1 / Arbeitsblatt 1 Číslo Název Autor Návod 1 Obst und Gemüse Magda Mikšovská Děti čtou obrázky Děti tvoří spojení: K wie

Více

Jak bude testování probíhat? Úplně jednoduše. Z nabízených variant vyberete tu, která je podle Vás gramaticky správná.

Jak bude testování probíhat? Úplně jednoduše. Z nabízených variant vyberete tu, která je podle Vás gramaticky správná. TEST 1 Milí přátelé, řada z Vás nám píše, že vlastně neví, jak na tom objektivně s němčinou je. Proto jsme pro Vás připravili tento Velký test německé gramatiky. Jedná se o test základní německé gramatiky.

Více

Wiederholung 1. 1 Was fehlt? Ergänze: alt bist du? 3 Was fehlt? Ergänze: 2 Was fehlt? Ergänze: kommt deine Familie? Ich 16 Jahre alt.

Wiederholung 1. 1 Was fehlt? Ergänze: alt bist du? 3 Was fehlt? Ergänze: 2 Was fehlt? Ergänze: kommt deine Familie? Ich 16 Jahre alt. VY_32_INOVE_80_Wiederholung 1_IT.notebook utor: Mgr. Jana Zachrlová SOŠ a SOU Česká Lípa Wiederholung 1 Š 2 / S 4 / UM 80 VY_32_INOVE_80_Wiederholung 1_IT Materiál je určen pro bezplatné používání pro

Více

1, Žáci dostanou 5 klíčových slov a snaží se na jejich základě odhadnout, o čem bude následující cvičení.

1, Žáci dostanou 5 klíčových slov a snaží se na jejich základě odhadnout, o čem bude následující cvičení. Moje hlavní město Londýn řešení: 1, Žáci dostanou 5 klíčových slov a snaží se na jejich základě odhadnout, o čem bude následující cvičení. Klíčová slova: capital, double decker bus, the River Thames, driving

Více

PSANÍ. Meine liebe Klara, (A)

PSANÍ. Meine liebe Klara, (A) PSNÍ Jazyk Úroveň utor Kód materiálu Německý jazyk 9. třída Mgr. Jitka Svobodová nj9-kap-svo-psa-10 Z á k l a d o v ý t e x t : Meine liebe Klara, (). Ich danke dir für deinen letzten rief von 1. September.

Více

EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost

EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, 779 00 OLOMOUC tel.: 585 427 142, 775 116 442; fax: 585 422 713 e-mail: kundrum@centrum.cz; www.zs-mozartova.cz Projekt: ŠKOLA RADOSTI, ŠKOLA

Více

PSANÍ. M e t o d i c k é p o z n á m k y k z á k l a d o v é m u t e x t u :

PSANÍ. M e t o d i c k é p o z n á m k y k z á k l a d o v é m u t e x t u : PSANÍ Jazyk Úroveň Autor Kód materiálu Německý jazyk 9. třída Mgr. Jitka Svobodová nj9-kap-svo-psa-06 Z á k l a d o v ý t e x t : Bekannte Persönlichkeit - Patrik Nowak über sich Mein Alter Ich bin 32

Více

SLOŽENÝ MINULÝ ČAS - PERFEKTUM

SLOŽENÝ MINULÝ ČAS - PERFEKTUM SLOŽENÝ MINULÝ ČAS - PERFEKTUM MASARYKOVA ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VELKÁ BYSTŘICE projekt č. CZ.1.07/1.4.00/21.1920 Název projektu: Učení pro život Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_37_19 Tématický celek:

Více

EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost

EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, 779 00 OLOMOUC tel.: 585 427 142, 775 116 442; fax: 585 422 713 e-mail: kundrum@centrum.cz; www.zs-mozartova.cz Projekt: ŠKOLA RADOSTI, ŠKOLA

Více

NĚKTERÁ ZPŮSOBOVÁ SLOVESA

NĚKTERÁ ZPŮSOBOVÁ SLOVESA NĚKTERÁ ZPŮSOBOVÁ SLOVESA MASARYKOVA ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VELKÁ BYSTŘICE projekt č. CZ.1.07/1.4.00/21.1920 Název projektu: Učení pro život Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_37_20 Tématický celek: Gramatika

Více

Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám

Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: Šablona: Název materiálu: Autor: CZ.1.07/1.4.00/21.3569 III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_04

Více

Tento pracovní list slouží k procvičování tvoření odpovědí na dané otázky a k opakování probrané slovní zásoby, perfekta i préterita.

Tento pracovní list slouží k procvičování tvoření odpovědí na dané otázky a k opakování probrané slovní zásoby, perfekta i préterita. Název projektu: Spokojená škola Číslo projektu: OPVK.CZ.1.07/1.2.33/02.0039 Metodické pokyny k pracovnímu listu č. 9.10 Závěrečné opakování (pro 9. ročník) Tento pracovní list slouží k procvičování tvoření

Více

Žáci časují pravidelná slovesa, přiřazují ke slovesům odpovídající osobní zájmena.

Žáci časují pravidelná slovesa, přiřazují ke slovesům odpovídající osobní zájmena. Označení materiálu: Název materiálu: Tematická oblast: Anotace: Očekávaný výstup: Klíčová slova: Metodika: Obor: VY_32_INOVACE_HLAVE_NEMCINA1_01_pracovni_list Časování sloves Němčina 1. ročník Schéma časování

Více

Jak postupovat při zpracování jednotlivých částí testu: Flyers

Jak postupovat při zpracování jednotlivých částí testu: Flyers Jak postupovat při zpracování jednotlivých částí testu: Flyers Tip 1 Je třeba bezchybně porozumět zadání, které je vždy psané anglicky. Pomůže ti následující slovníček. Choose a word from the box. Vyber

Více

PSANÍ. M e t o d i c k é p o z n á m k y k z á k l a d o v é m u t e x t u :

PSANÍ. M e t o d i c k é p o z n á m k y k z á k l a d o v é m u t e x t u : b PSANÍ Jazyk Úroveň Autor Kód materiálu Německý jazyk 9. třída Eva Slováčková nj9-jes-slo-psa-04 Z á k l a d o v ý t e x t : M e t o d i c k é p o z n á m k y k z á k l a d o v é m u t e x t u : Tematická

Více

Autor: Mgr. Marta Černáková

Autor: Mgr. Marta Černáková Autor: Mgr. Marta Černáková Název školy: Název školy: Číslo a název projektu: Číslo a název šablony klíčové aktivity: Označení materiálu: Typ materiálu: Předmět, ročník, obor: STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA a STŘEDNÍ

Více

Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/02.0162.

Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/02.0162. Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/02.0162 ZŠ Určeno pro Sekce Předmět Téma / kapitola Zpracoval (tým 1) Dělnická 7. třída

Více

EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost

EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, 779 00 OLOMOUC tel.: 585 427 142, 775 116 442; fax: 585 422 713 e-mail: kundrum@centrum.cz; www.zs-mozartova.cz Projekt: ŠKOLA RADOSTI, ŠKOLA

Více

Jméno, třída: In der Stadt Wiederholung. VY_32_INOVACE_111_In der Stadt_PL. Pracovní list Š2 / S6/ DUM 111

Jméno, třída: In der Stadt Wiederholung. VY_32_INOVACE_111_In der Stadt_PL. Pracovní list Š2 / S6/ DUM 111 In der Stadt Wiederholung VY_32_INOVACE_111_In der Stadt_PL Pracovní list Š2 / S6/ DUM 111 Autor: Mgr. Jana Zachrlová SOŠ a SOU, Česká Lípa Materiál je určen pro bezplatné používání pro potřeby výuky a

Více

A B C D E F 1 Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace 2 Vzdělávací obor: Další cizí jazyk 3 Vzdělávací předmět: Německý jazyk 4 Ročník: 9.

A B C D E F 1 Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace 2 Vzdělávací obor: Další cizí jazyk 3 Vzdělávací předmět: Německý jazyk 4 Ročník: 9. A B C D E F 1 Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace 2 Vzdělávací obor: Další cizí jazyk 3 Vzdělávací předmět: Německý jazyk 4 Ročník: 9. 5 Klíčové kompetence (Dílčí kompetence) 6 Kompetence pracovní

Více

NĚMČINA PRO ZAČÁTEČNÍKY A2. Milena Hrušková. Copyright Jazyková škola Amelie 2015 Všechna práva vyhrazena Stránka 1

NĚMČINA PRO ZAČÁTEČNÍKY A2. Milena Hrušková. Copyright Jazyková škola Amelie 2015 Všechna práva vyhrazena Stránka 1 NĚMČINA PRO ZAČÁTEČNÍKY A2 Milena Hrušková Copyright Jazyková škola Amelie 2015 Všechna práva vyhrazena Stránka 1 LEKCE 1 Ich heiße Sara Hallo, ich heiße Sara und ich komme aus München. Ich studiere Medizin.

Více

Hallo, wie geht es? lektion 1

Hallo, wie geht es? lektion 1 lektion 1 1 Hallo, wie geht es? Hallo, Laura, wie geht es? Hallo, Oliver, danke, gut. Und dir? Auch gut. Laura, das ist mein Freund Filip aus Tschechien, aus Prag. Filip, das ist meine Freundin Laura.

Více

Materiál složí k opakování a procvičování učiva z gramatiky. Žáci znají a užívají daná gramatická pravidla.

Materiál složí k opakování a procvičování učiva z gramatiky. Žáci znají a užívají daná gramatická pravidla. Označení materiálu: Název materiálu: Tematická oblast: Anotace: Očekávaný výstup: Klíčová slova: Metodika: Obor: VY_32_INOVACE_HLAVE_NEMCINA2_20 Test - gramatika Německý jazyk 2. ročník Materiál složí

Více

Název projektu: Spokojená škola Číslo projektu: OPVK.CZ.1.07/1.2.33/ Metodické pokyny k pracovnímu listu č.9.08 Počasí (pro 9.

Název projektu: Spokojená škola Číslo projektu: OPVK.CZ.1.07/1.2.33/ Metodické pokyny k pracovnímu listu č.9.08 Počasí (pro 9. Název projektu: Spokojená škola Číslo projektu: OPVK.CZ.1.07/1.2.33/02.0039 Metodické pokyny k pracovnímu listu č.9.08 Počasí (pro 9. ročník) Tento pracovní list slouží k procvičování slovní zásoby týkající

Více

OBSAH 1. LEKCE 2. LEKCE

OBSAH 1. LEKCE 2. LEKCE OBSAH 1. LEKCE Was ist das? Wer ist das? Wo ist Familie Veselý? 13 Pořádek větných členů v německé větě Věta oznamovací.. 24 Wo sind sie? 26 Věta tázací Otázka doplňovací 28 Bratislava 30 Kladná a záporná

Více

NĚMČINA PRO ZAČÁTEČNÍKY A2

NĚMČINA PRO ZAČÁTEČNÍKY A2 NĚMČINA PRO ZAČÁTEČNÍKY A2 Autor: Milena Hrušková Copyright 2015 Amelie Všechna práva vyhrazena. Žádná část této publikace nesmí být kopírována a rozšiřována v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez

Více

DOTAZNÍK PRO RODIČE ŽÁKŮ 5. TŘÍDY ZÁKLADNÍ ŠKOLY

DOTAZNÍK PRO RODIČE ŽÁKŮ 5. TŘÍDY ZÁKLADNÍ ŠKOLY Příloha č. 1: Dotazník DOTAZNÍK PRO RODIČE ŽÁKŮ 5. TŘÍDY ZÁKLADNÍ ŠKOLY Vážení rodiče, jmenuji se Jana Nečesalová. Jsem studentkou Pedagogické fakulty MU v Brně. Píši diplomovou práci týkající se výuky

Více

M e t o d i c k é p o z n á m k y k z á k l a d o v é m u t e x t u :

M e t o d i c k é p o z n á m k y k z á k l a d o v é m u t e x t u : P S N Í Jazyk Úroveň utor Kód materiálu Německý jazyk 9. třída Mgr. Hana Staňová nj9-kap-sta-psa-01 Z á k l a d o v ý t e x t : Was macht ihr in der Freizeit? So lautete das Thema in der Zeitschrift IH.

Více

Modul Laura, lekce 3. organizační. cvičení. strana

Modul Laura, lekce 3. organizační. cvičení. strana strana cvičení materiál metodický postup organizační forma čas str. 20 1a Ž si prohlédnou fotky a pročtou si texty. Ve dvojicích přiřadí ke každému textu příslušný obrázek. Výsledky se porovnají ve třídě.

Více

Angličtina hravě - první stupeň

Angličtina hravě - první stupeň INV E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Projekt: Registrační číslo projektu: Každý máme šanci

Více

PSANÍ. M e t o d i c k é p o z n á m k y k z á k l a d o v é m u t e x t u :

PSANÍ. M e t o d i c k é p o z n á m k y k z á k l a d o v é m u t e x t u : a PSNÍ Jazyk Úroveň utor Kód materiálu nglický jazyk 5. třída Mgr. Milena Kašová aj5-mas-kas-psa-04 Z á k l a d o v ý t e x t : Facebook My friends M e t o d i c k é p o z n á m k y k z á k l a d o v é

Více

Předmět: Německý jazyk Beste Freunde 1

Předmět: Německý jazyk Beste Freunde 1 Plán je napsán pro výuku němčiny od sedmé třídy, to znamená, že 1. díl Beste Freunde je probírán v celém sedmém ročníku a v 1. pololetí osmého ročníku. Následuje Beste Freunde 2. Začíná-li výuka němčiny

Více

A B C D E F 1 Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace 2 Vzdělávací obor: Další cizí jazyk 3 Vzdělávací předmět: Německý jazyk 4 Ročník: 9.

A B C D E F 1 Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace 2 Vzdělávací obor: Další cizí jazyk 3 Vzdělávací předmět: Německý jazyk 4 Ročník: 9. A B C D E F 1 Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace 2 Vzdělávací obor: Další cizí jazyk 3 Vzdělávací předmět: Německý jazyk 4 Ročník: 9. 5 Klíčové kompetence (Dílčí kompetence) 6 Kompetence pracovní

Více

Possessivpronomen (Meine Familie) 2. Nj Přivlastňovací zájmena (Moje rodina)

Possessivpronomen (Meine Familie) 2. Nj Přivlastňovací zájmena (Moje rodina) Possessivpronomen (Meine Familie) 2. Nj Přivlastňovací zájmena (Moje rodina) Název projektu: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.1836 ZŠ Břežany

Více

PSANÍ. M e t o d i c k é p o z n á m k y k z á k l a d o v é m u t e x t u :

PSANÍ. M e t o d i c k é p o z n á m k y k z á k l a d o v é m u t e x t u : PSNÍ Jazyk Úroveň utor Kód materiálu Německý jazyk 9. třída Mgr. Jitka Svobodová nj9-kap-svo-psa-07 Z á k l a d o v ý t e x t : Liebe Robyn, ich schreibe dir aus Olomouc. Ich bin hier zu esuch. Mein Freund

Více

Materiál obsahuje časování slovesa waren a hatten. Materiál obsahuje cvičení k procvičování na dané téma a řešení jednotlivých cvičení.

Materiál obsahuje časování slovesa waren a hatten. Materiál obsahuje cvičení k procvičování na dané téma a řešení jednotlivých cvičení. Označení materiálu: Název materiálu: Tematická oblast: Anotace: Očekávaný výstup: Klíčová slova: Metodika: VY_ 32_INOVACE_NEMCINA3_11 Préteritum pomocných sloves Německý jazyk 3.ročník Materiál obsahuje

Více

PSANÍ. Anglický jazyk 5. třída Hana Stryalová

PSANÍ. Anglický jazyk 5. třída Hana Stryalová PSANÍ Jazyk Úroveň Autor Kód materiálu Anglický jazyk 5. třída Hana Stryalová Aj5-kap-str-psa-06 Z á k l a d o v ý t e x t : Dear Jessica! I am in Spain now. I am here with a Spanish girl. Her name is

Více

VZDĚLÁVACÍ MATERIÁL. Závěrečná písemná práce pro 5. ročník z anglického jazyka Mgr. Iveta Milostná VY_32_INOVACE_A19 Pořadové číslo: 19.

VZDĚLÁVACÍ MATERIÁL. Závěrečná písemná práce pro 5. ročník z anglického jazyka Mgr. Iveta Milostná VY_32_INOVACE_A19 Pořadové číslo: 19. VZDĚLÁVACÍ MATERIÁL Název: Závěrečná písemná práce pro 5. ročník z anglického jazyka Autor: Mgr. Iveta Milostná Sada: VY_32_INOVACE_A19 Pořadové číslo: 19. Ročník: 5. ročník Datum vytvoření: 10. června

Více

ZÁKLADY ANGLICKÉ GRAMATIKY PRO SOU MGR. DITA HEJLOVÁ

ZÁKLADY ANGLICKÉ GRAMATIKY PRO SOU MGR. DITA HEJLOVÁ ZÁKLADY ANGLICKÉ GRAMATIKY PRO SOU MGR. DITA HEJLOVÁ ČLEN URČITÝ A NEURČITÝ VY_32_INOVACE_AH_2_01 OPVK 1.5 EU peníze středním školám CZ.1.07/1.500/34.0116 Modernizace výuky na učilišti Název školy Název

Více

Název sady: Zpracování gramatiky pro 1. - 3. ročník čtyřletého gymnázia a uměleckých oborů

Název sady: Zpracování gramatiky pro 1. - 3. ročník čtyřletého gymnázia a uměleckých oborů Datum: 1. 4. 2013 Projekt: Využití ICT techniky především v uměleckém vzdělávání Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/34.1013 Číslo DUM: VY_32_INOVACE_246 Škola: Akademie - VOŠ, Gymn. a SOŠUP Světlá nad Sázavou

Více

The capital of the U.K., is situated on the Thames in the southern part of England. The city was probably founded 2,000 years ago.

The capital of the U.K., is situated on the Thames in the southern part of England. The city was probably founded 2,000 years ago. Autor: Taťána Konečná Datum vytvoření: únor 2013 Ročník: 3. až 4. ročník středních škol s maturitní zkouškou Klíčová slova: London, Tube, Big Ben, Buckingham Palace, Tower Bridge. Cíl práce a způsob použití:

Více

Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary Sabinovo náměstí 16, 360 09 Karlovy Vary Autor: Soňa Novotná

Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary Sabinovo náměstí 16, 360 09 Karlovy Vary Autor: Soňa Novotná Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary Sabinovo náměstí 16, 360 09 Karlovy Vary Autor: Soňa Novotná Název materiálu: VY_32_INOVACE_08_NĚMECKÝ JAZYK_P1 Číslo projektu: CZ 1.07/1.5.00/34.1077

Více

Žáci umí určit předložky 3. pádu, ví, jak se změní osobní zájmena a umí vědomosti používat ve větách.

Žáci umí určit předložky 3. pádu, ví, jak se změní osobní zájmena a umí vědomosti používat ve větách. Označení materiálu: Název materiálu: Tematická oblast: Anotace: VY_ 32_INOVACE_NEMCINA3_09 Osobní zájmena a předložky se 3. pádem Německý jazyk 3.ročník Pracovní list slouží k procvičování předložek a

Více

Dobrodružný plán. Dobrodruh/Dobrodružka: 3. týden září ročník

Dobrodružný plán. Dobrodruh/Dobrodružka: 3. týden září ročník Dobrodružný plán 3. týden 12. - 16. září 2016 5.ročník Dobrodruh/Dobrodružka: Co nás čeká tento týden: Milí dobrodruzi, doufám, že máte zabaleno. Vyrážíme na dobrodružnou cestu Evropou! S sebou: pomůcky,

Více

Angličtina pro radost I. Začátečníci

Angličtina pro radost I. Začátečníci Angličtina pro radost I. Začátečníci Richard Ludvík 1. vydání vydáno v červnu 2017 jako 53. publikace vydal Pavel Kohout (www.kknihy.cz) ISBN 978-80-7570-044-5 (epub) ISBN 978-80-7570-045-2 (mobi) ISBN

Více

EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost

EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, 779 00 OLOMOUC tel.: 585 427 142, 775 116 442; fax: 585 422 713 e-mail: kundrum@centrum.cz; www.zs-mozartova.cz Projekt: ŠKOLA RADOSTI, ŠKOLA

Více

Im Kaufhaus. Pracovní list. VY_32_INOVACE_1012_Im Kaufhaus_PL Š17 / S51/ DUM 1012

Im Kaufhaus. Pracovní list. VY_32_INOVACE_1012_Im Kaufhaus_PL Š17 / S51/ DUM 1012 Im Kaufhaus Pracovní list VY_32_INOVACE_1012_Im Kaufhaus_PL Š17 / S51/ DUM 1012 Autor: Mgr. Jana Zachrlová SOŠ a SOU, Česká Lípa Materiál je určen pro bezplatné používání pro potřeby výuky a vzdělávání

Více

ČTENÍ. M e t o d i c k é p o z n á m k y k z á k l a d o v é m u t e x t u :

ČTENÍ. M e t o d i c k é p o z n á m k y k z á k l a d o v é m u t e x t u : ČTENÍ Jazyk Úroveň Autor Kód materiálu Anglický jazyk 5. třída Mgr. Milena Kašová aj5-mas-kas-cte-05 Z á k l a d o v ý t e x t ( 1 5 0 2 5 0 s l o v ) : My country I live in the Czech Republic. The country

Více

Půda a její vznik Budování státu: Přemyslovci, Mocní a ti ostatní, Boje mezi knížaty

Půda a její vznik Budování státu: Přemyslovci, Mocní a ti ostatní, Boje mezi knížaty Námořnický plán 15. týden 7. - 11. prosince 2015 4. ročník Námořník /Námořnice: Co nás čeká tento týden: Milí námořníci, určitě počítáte, kolik času zbývá do Štědrého dne. Čtvrteční divadelní představení

Více

POSLECH. Kate and Jim are friends. It's Thursday afternoon and they are talking about their free time activities.

POSLECH. Kate and Jim are friends. It's Thursday afternoon and they are talking about their free time activities. POSLECH Jazyk Úroveň Autor Kód materiálu Anglický jazyk 5. třída Markéta Zakouřilová aj5-jen-zak-pos-03 Z á k l a d o v ý t e x t : Kate and Jim are friends. It's Thursday afternoon and they are talking

Více

Zjistit, jak žáci zvládli učivo prvního pololetí. Pomůcky: Psací potřeby Zdroje: vlastní. III_2-05_54 Half term test, 6yr - řešení

Zjistit, jak žáci zvládli učivo prvního pololetí. Pomůcky: Psací potřeby Zdroje: vlastní. III_2-05_54 Half term test, 6yr - řešení Název školy: ZŠ Brno, Měšťanská 21, Brno-Tuřany Název práce: Half term test, 6yr Pořadové číslo: III_2-05_54 Předmět: Anglický jazyk Třída: 6. B Téma hodiny: Pololetní písemná práce Vyučující: Ing. Olga

Více

VY_22_INOVACE_CJ_IV/2.08 Základní škola a Mateřská škola Dobronín, příspěvková organizace, Polenská 162 / 4, Dobronín

VY_22_INOVACE_CJ_IV/2.08 Základní škola a Mateřská škola Dobronín, příspěvková organizace, Polenská 162 / 4, Dobronín Kód DUM : Škola: Číslo projektu: Název projektu: Název šablony: jazyků Název materiálu: Autor materiálu: VY_22_INOVACE_CJ_IV/2.08 Základní škola a Mateřská škola Dobronín, příspěvková organizace, Polenská

Více

AJ 3_16_Prague.notebook. December 20, 2013. 1.úvodní strana

AJ 3_16_Prague.notebook. December 20, 2013. 1.úvodní strana 1.úvodní strana 1 PRAGUE AJ 3 Konverzační témata DUM č. 16 oktáva osmiletého gymnázia Mgr. Jitka Freundová Gymnázium Sušice Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Gymnázium Sušice Brána vzdělávání

Více

VY_22_INOVACE_90 Project 3 U5 Revision

VY_22_INOVACE_90 Project 3 U5 Revision VY_22_INOVACE_90 Project 3 U5 Revision Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Anglický jazyk Ročník: 7. 1. THE? Bank of England London Palladium Cambridge Theatre Greenwich Park

Více

ZÁKLADY ANGLICKÉ GRAMATIKY PRO SOU MGR. DITA HEJLOVÁ

ZÁKLADY ANGLICKÉ GRAMATIKY PRO SOU MGR. DITA HEJLOVÁ ZÁKLADY ANGLICKÉ GRAMATIKY PRO SOU MGR. DITA HEJLOVÁ ČLENY U VLASTNÍCH JMEN VY_32_INOVACE_AH_2_03 OPVK 1.5 EU peníze středním školám CZ.1.07/1.500/34.0116 Modernizace výuky na učilišti Název školy Název

Více

Projekt: ŠKOLA RADOSTI, ŠKOLA KVALITY Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ EU PENÍZE ŠKOLÁM

Projekt: ŠKOLA RADOSTI, ŠKOLA KVALITY Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ EU PENÍZE ŠKOLÁM ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, 779 00 OLOMOUC tel.: 585 427 142, 775 116 442; fax: 585 422 713 email: kundrum@centrum.cz; www.zs-mozartova.cz Projekt: ŠKOLA RADOSTI, ŠKOLA

Více

Německý jazyk 7. ročník

Německý jazyk 7. ročník Německý jazyk 7. ročník Očekávaný výstup Školní výstup Učivo Mezipředmětové vztahy, průřezová témata Psaní Vyplní základní údaje o sobě ve formuláři. Napíše jednoduché texty týkající se jeho samotného,

Více

Tento pracovní list slouží k opakování znalostí o USA, Velké Británii a dalších státech, dále pak k opakování probrané slovní zásoby.

Tento pracovní list slouží k opakování znalostí o USA, Velké Británii a dalších státech, dále pak k opakování probrané slovní zásoby. Název projektu: Spokojená škola Číslo projektu: OPVK.CZ.1.07/1.2.33/02.0039 Metodické pokyny k pracovnímu listu č. 5.10 Závěrečné opakování (pro 5. ročník) Tento pracovní list slouží k opakování znalostí

Více

PSANÍ. M e t o d i c k é p o z n á m k y k z á k l a d o v é m u t e x t u :

PSANÍ. M e t o d i c k é p o z n á m k y k z á k l a d o v é m u t e x t u : PSANÍ Jazyk Úroveň Autor Kód materiálu Anglický jazyk 5. třída Hana Vavřenová aj5-rie-vav-psa-15 Z á k l a d o v ý t e x t : M e t o d i c k é p o z n á m k y k z á k l a d o v é m u t e x t u : Tematická

Více

Název projektu: Spokojená škola Číslo projektu: OPVK.CZ.1.07/1.2.33/ Metodické pokyny k pracovnímu listu č Naše tělo (pro 9.

Název projektu: Spokojená škola Číslo projektu: OPVK.CZ.1.07/1.2.33/ Metodické pokyny k pracovnímu listu č Naše tělo (pro 9. Název projektu: Spokojená škola Číslo projektu: OPVK.CZ.1.07/1.2.33/02.0039 Metodické pokyny k pracovnímu listu č. 9.05 Naše tělo (pro 9. ročník) Tento pracovní list slouží k procvičování slovní zásoby

Více

Název materiálu: Stonek

Název materiálu: Stonek Základní škola Nový Bor, náměstí Míru 128, okres Česká Lípa, příspěvková organizace e-mail: info@zsnamesti.cz; www.zsnamesti.cz; telefon: 487 722 010; fax: 487 722 378 Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/21.3267

Více

PSANÍ. M e t o d i c k é p o z n á m k y k z á k l a d o v é m u t e x t u :

PSANÍ. M e t o d i c k é p o z n á m k y k z á k l a d o v é m u t e x t u : PSNÍ Jazyk Úroveň utor Kód materiálu Německý jazyk 9. třída Mgr. Jitka Svobodová nj9-kap-svo-psa-01 Z á k l a d o v ý t e x t : Köln, den 1. ugust..() Heidi, jetzt bin ich zu Hause, in Köln. Ich besuche

Více

2 zwei SS = ß 10:00 14:00 22:00. 1. Begrüßungen und Verabschiedungen. Pozdravy. N S E H O T R G

2 zwei SS = ß 10:00 14:00 22:00. 1. Begrüßungen und Verabschiedungen. Pozdravy. N S E H O T R G pracovní sešit orstellen. Vorstellen. Begrüßungen und Verabschiedungen. Pozdravy. a) Buchstabensalat. Schreiben die Grußformeln richtig. Napište správně jednotlivé pozdravy. A O. L! H L SS = ß N 4. T U

Více