Mateřská škola DUHA, Brno, Kachlíkova 21 příspěvková organizace. Školní řád. Č. j.: 347 / 2014 účinnost od:

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Mateřská škola DUHA, Brno, Kachlíkova 21 příspěvková organizace. Školní řád. Č. j.: 347 / 2014 účinnost od: 1. 9. 2014"

Transkript

1 Mateřská škola DUHA, Brno, Kachlíkova 21 příspěvková organizace Školní řád Č. j.: 347 / 2014 účinnost od: vydala: Anna Kimlová Zápis a přijímání dětí Zápis dětí do mateřské školy se provádí jednou ročně v průběhu měsíce března. Přesný termín a bližší informace budou zveřejněny. Přijímací řízení bude probíhat s pomocí systému elektronické podpory. Základním předpokladem tohoto systému je přijetí jednotných kritérií dětí v rámci města Brna v dohodě ředitelka-městská část-město. V průběhu roku jsou přijímány děti pouze na uvolněná místa. Mateřská škola může přijmout pouze dítě, které se podrobilo stanoveným pravidelným očkováním, má doklad, že je proti nákaze imunní nebo se nemůže očkování podrobit pro trvalou kontraindikaci. Provoz mateřské školy Provoz školy je v pracovní dny od 6:30 do 16:30. Délka pobytu dětí v mateřské škole je individuální tak, aby odpovídala potřebám rodičů a duševní hygieně dítěte. Příchod dětí do mateřské školy je od 6:30 do 8:30. Provoz školy je ukončen v 16:30. Prosíme rodiče, aby svými příchody a odchody respektovali provoz školy a režim dětí. Scházení a rozcházení dětí Provoz jednotlivých tříd je následující: zelená třída 7:00 15:30 modrá třída 7:30 14:30 žlutá třída 7:00 16:00 červená třída 6:30 16:30 Děti se scházejí od 6:30 v červené třídě, odkud si je učitelky odvedou při zahájení provozu svých tříd. Od 14:30 jsou děti z modré a zelené třídy spojeny v zelené třídě. Od 15:30 jsou děti ze spodní třídy převedeny takto: děti ze zelené třídy do žluté, děti z modré třídy do červené. Od 16:00 jsou všechny děti společně v červené třídě, kde je v 16:30 ukončen provoz mateřské školy. Případné provozní změny budou vždy vyvěšeny u vchodu do MŠ. Rodiče jsou povinni přivést dítě do budovy školy a předat je učitelce. Učitelka neodpovídá za dítě, které nepřevzala od rodičů nebo jimi pověřených zástupců. Učitelka převezme jen ty děti, které nejeví příznaky přenosných nemocí (záchvatový kašel, průjem, zvýšenou teplotu nebo příznaky na kůži, mandlích, spojivkách a nose, vši apod ) Pokud se příznaky nemoci u dítěte projeví v průběhu dne, je rodič povinen si jej po telefonickém vyrozumění co nejdříve vyzvednout.

2 Po nemoci dítěte předloží rodiče na vyžádání učitelky ve třídě potvrzení lékaře, že dítě je zdravé a může nastoupit do kolektivu dětí. Režim dne v mateřské škole Příchod dětí do mateřské školy je od 6:30 do 8:30. Pozdější příchod je třeba domluvit individuálně s učitelkou ve třídě. Od 6:30 do 9:45. probíhají hry a dopolední aktivity dětí. V době od 8:45 do 9:15 je podávána dopolední svačina. Po hrách a aktivitách následuje příprava na pobyt venku a vlastní pobyt. Jeho délka je v kompetenci učitelky, která zohledňuje povětrnostní podmínky a vhodnost oblečení dětí. V případě příznivého počasí trvá zpravidla 2 hodiny. V době od 11:45 do 12:30 děti obědvají a rozchází se po obědě domů. Po obědě děti odpočívají. Délka odpočinku zohledňuje individuální potřeby dětí. Do ukončení provozu následují spontánní hry a zájmové aktivity dětí. Od 14:45 do 15:15 je podávána odpolední svačina. Případné změny režimu (kulturní akce a jiné aktivity v MŠ) budou včas oznámeny. Předávání dětí Učitelka předá dítě jen jeho zákonným zástupcům. Předávání dětí nezletilým sourozencům a jiným osobám je možné po uzavření dohody (zmocnění). Dohoda je písemného provedení a má platnost jeden školní rok. Cizím osobám vydáváme děti jen proti písemnému potvrzení rodičů. Rodiče (zákonní zástupci dítěte) se po vyzvednutí dítěte v prostorách MŠ (budova i školní zahrada) nezdržují déle, než je nezbytně nutné a areál školy opustí neprodleně. Omlouvání nepřítomnosti dětí Absenci rodič oznámí učitelce, současně je povinen telefonicky nebo písemně ( em) odhlásit dítě ze stravy. Dlouhodobou absenci (delší než jeden měsíc) oznámí rodič učitelce ve třídě písemně. Ukončení docházky dítěte do MŠ Při ukončení docházky dítěte do MŠ uzavře rodič s ředitelkou školy písemnou dohodu. Na jejím základě bude docházka do MŠ ukončena. Na základě 35 odstavce 1/a, b, c, d zákona 561/2004 Sb. může ředitelka po předchozím písemném upozornění ukončit docházku dítěte do MŠ. Důvodem k ukončení docházky může být porušování řádu školy, včetně pozdního placení plateb a vyzvedávání dětí po skončení provozu školy. Pravidelné platby za předškolní vzdělávání Všechny platby spojené s pobytem dětí v MŠ se provádí bezhotovostně z bankovního účtu trvalým příkazem k úhradě. K rozlišení plateb jednotlivých dětí je dětem na dobu docházky přiděleno osobní číslo.

3 V případě, že rodiče nemají zřízený účet, mohou platbu zasílat složenkou na účet školy, která je k dispozici na každé poště. 1. Úplata za předškolní vzdělávání Podle zákona č. 561/2004 Sb., (školský zákon) v platném znění a podle prováděcí vyhlášky č. 14/2005 Sb., o předškolním vzdělávání v platném znění je stanoveno: celodenní docházka 520 Kč měsíčně polodenní docházka 350 Kč měsíčně V měsíci červenci a srpnu se v případě přerušení provozu mateřské školy úplata poměrně snižuje. Zákonní zástupci mohou písemně požádat o osvobození od úplaty. O osvobození od úplaty rozhoduje ve správním řízení ředitelka školy. Písemná žádost se podává ředitelce školy předem a musí obsahovat: komu je adresována, datum žádosti jméno, příjmení, datum narození a adresu bydliště dítěte doložení odůvodnění (např. potvrzení odboru státní sociální podpory) jméno, příjmení, datum narození a adresu bydliště zákonného zástupce, telefonní kontakt, podpis žadatele Osvobozen od úplaty bude rodič, který: a) pobírá sociální příplatek a tuto skutečnost prokáže b) pobírá dávky pěstounské péče a tuto skutečnost prokáže Úplata bude snížena zákonnému zástupci dítěte, které dochází do mateřské školy 4 (popř. 6) hodiny denně z důvodu: a) pobírání rodičovského příspěvku b) pobírání příspěvku při péči o osobu blízkou Snížení úplaty pro 4 hodinové děti nepodléhá správnímu řízení, rodič dokládá potvrzení příslušného odboru státní sociální podpory o oprávnění na snížení úplaty. Výše úplaty odpovídá 2/3 výše úplaty stanovené pro celodenní provoz. Úplata za vzdělávání je podrobněji rozpracována ve Směrnici ke stanovení úplaty za předškolní vzdělávání dítěte v mateřské škole 2/2014 za dne Úplata za školní stravování dětí Skupiny strávníků jsou stanoveny ve vnitřním řádu školní jídelny. Rodiče jsou povinni se zněním tohoto řádu seznámit. Stravné: strávníci 3-6 let celodenní 700 Kč měsíčně strávníci 3-6 let polodenní 550 Kč měsíčně strávníci 7-10 let 800 Kč měsíčně

4 Platba je zálohová. Přeplatky za stravné budou vráceny na účty zákonných zástupců v případě přeplatku nad 500 Kč nebo při ukončení docházky do MŠ k a 30.6 daného období. Změna platby je možná po domluvě s vedoucí školní kuchyně a musí mít písemnou formu. Přihlašování i odhlašování dětí je nutné den předem do hodin. Při nemoci dítěte je možné si následující den přihlášenou stravu vyzvednout do jídlonosiče od 11:00 do 11:45 hodin v kuchyni školy. Platby jsou splatné do 15. dne v měsíci jednou částkou na číslo účtu: / 0300 konst. s. 308 var. symbol osobní číslo dítěte Rodiče musí dodržovat termín placení úplaty i v případě nepřítomnosti svého dítěte v mateřské škole. Opakované neplacení úplaty za předškolní vzdělávání v termínu či nedodržení termínu úplaty může být důvodem k ukončení docházky dítěte do mateřské školy. Zacházení s majetkem školy Děti jsou pedagogy a zaměstnanci školy vedeny k ochraně majetku školy. V případě poškozování bude tato záležitost projednána s rodiči (zákonnými zástupci dítěte) a požadována oprava, náhrada škody v co nejkratším termínu. Organizace provozu školy v měsíci červenci a srpnu Omezení nebo přerušení provozu MŠ v měsíci červenci a srpnu stanoví ředitelka školy po dohodě se zřizovatelem a výsledek dohody oznámí zákonným zástupcům dítěte nejméně dva měsíce předem. Pravomoci ředitele Ředitelka mateřské školy může ukončit docházku dítěte do MŠ po předchozím písemném upozornění zástupce dítěte jestliže: se dítě bez omluvy zákonného zástupce nepřetržitě neúčastní předškolního vzdělávání po dobu delší než dva týdny zákonný zástupce dítěte závažným způsobem opakovaně narušuje provoz MŠ (neplacení školného nebo stravného v termínu, nedodržování provozní doby školy) ukončení doporučí v průběhu zkušebního pobytu lékař nebo školské poradenské zařízení Předškolní vzdělávání zabezpečuje uspokojování přirozených potřeb dítěte. Rozvoj jeho osobnosti probíhá ve spolupráci rodiny a předškolního zařízení. Dítě má právo: aby mu byla společností poskytována ochrana (potřeba jídla, oblečení, místa k životu, lékařské pomoci, ochrany před situacemi a lidmi, kteří by je mohli fyzicky nebo psychicky zranit) být respektováno jako jedinec ve společnosti (slušné zacházení, i když nemá pravdu, právo na přátelství, na respektování jazyka, barvy pleti, rasy či sociální skupiny)

5 na emočně kladné prostředí a projevování lásky (právo žít s každým se svých rodičů, pokud by mu to neuškodilo, právo mít někoho, kdo se ho zastane, právo být s lidmi kteří ho mají s rádi, právo na pozornost a vedení ze strany dospělých, právo dostávat i projevovat lásku ). být respektováno jako jedinec s možností rozvoje, který si chce potvrzovat svoji identitu (právo vyrůst ve zdravého tělesně i duševně, právo být veden k tomu, aby respektoval ostatní lidi bez ohledu na rasu, náboženství, apod., právo rozvíjet všechny své schopnosti a nadání, právo hrát si, právo na soukromí ). být respektováno jako individualita, která si tvoří svůj vlastní život (právo ovlivňovat rozhodnutí, co se s ním stane, právo na chování přiměřené věku, právo být připravován na svobodu jednat a žít svým vlastním způsobem ). (vybráno z Úmluvy o právech dítěte) Rodiče mají v MŠ právo: na diskrétnost a ochranu informací týkajících se jejich osobního a rodinného života konzultovat výchovné a jiné problémy svého dítěte s učitelkou nebo ředitelkou školy přispívat svými náměty a nápady k obohacení vých. programu školy zapojit se do práce Dětského klubu Duháček Brno, který pracuje při MŠ účastnit se různých programů a akcí pořádaných v MŠ společně pro rodiče a děti projevit jakékoli připomínky k provozu školy učitelce nebo ředitelce školy mají po vzájemné dohodě s učitelkou za dodržování hygienických podmínek volný vstup do třídy Rodiče jsou povinni: dodržovat školní řád MŠ DUHA, Kachlíkova 21 nahlásit ihned změny v osobních datech dítěte a změny tel. spojení na rodiče Pokyny pro rodiče Pro pobyt v mateřské škole oblékejte děti tak, aby se mohly samy obsloužit. Na pobyt venku připravte dětem vhodný oděv, který jim nebude bránit v přirozeném pohybu. Pro odpolední odpočinek budou mít děti pyžama. Dbejte na to, aby Vaše dítě chodilo do MŠ čisté a upravené. Pro snadnou záměnu oblečení doporučujeme věci dětí podepsat. Konzultace s ředitelkou školy je možná kdykoliv po předchozí domluvě mimo její úvazek přímé práce s dětmi. Přeji všem příjemný školní rok. V Brně dne Anna Kimlová ředitelka školy Přílohy školního řádu: 1. Organizace školního roku 2014 / Vnitřní řád školní jídelny 3. Bezpečnost a ochrana zdraví 4. Provozní řád dětského hřiště MŠ DUHA, Kachlíkova21

6 Mateřská škola DUHA, Brno, Kachlíkova 21 příspěvková organizace Příloha č. 1 Organizace školního roku 2014 / 2015 Ředitelka Mateřské školy DUHA, Brno, Kachlíkova 21: Anna Kimlová Do funkce byla jmenována na základě výběru v konkurzním řízení. Třída modrá (zapsáno 14 dětí, které ve školním roce dosáhnou 5-7 let) Ve třídě pracuje: paní učitelka Lenka Kleinová spec. pedagog Mgr. Jana Čerbáková Ve třídě je zapsáno 14 dětí, z toho 12 dětí integrováno skupinově s nesprávnou výslovností. Ve třídě je 6 dětí s odkladem školní docházky. Dětem s vadou řeči je poskytována denní individuální péče, kterou zajišťuje speciální pedagog Mgr. Jana Čerbáková. Třída zelená (zapsáno 14 dětí, které ve školním roce dosáhnou 3-7 let) Ve třídě pracuje: paní učitelka Radka Kocmanová ped. asistent, učitelka Anna Plesníková Ve třídě je zapsáno 14 dětí, z toho jsou 2 děti s individuální integrací. Těmto dětem je poskytována denní individuální péče, kterou zajišťuje ped. asistent ve spolupráci s třídní učitelkou. Ve třídě jsou 2 děti s odkladem školní docházky. Třída červená (zapsáno 28 dětí, které ve školním roce dosáhnou 4-7 let) Ve třídě pracuje: paní učitelka Dana Gajdošová paní učitelka Pavla Bařinová Ve třídě je zapsáno 28 dětí, z toho 2 děti s odkladem školní docházky. Třída žlutá (zapsáno 28 dětí, které ve školním roce dosáhnou 4-5 let) Ve třídě pracuje: ředitelka školy Anna Kimlová paní učitelka Helena Rujzlová ped. asistent, učitelka Helena Küfhaberová Ve třídě je zapsáno 28 dětí, z toho jedno dítě s individuální integrací. Integrovanému dítěti je poskytována denní individuální péče, kterou zajišťuje ped. asistent ve spolupráci s třídní učitelkou.

7 Provoz jednotlivých tříd je následující: zelená třída 7:00 15:30 modrá třída 7:30 14:30 žlutá třída 7:00 16:00 červená třída 6:30 16:30 Děti se scházejí od 6:30 hodin v červené třídě, odkud si je učitelky odvedou při zahájení provozu svých tříd. Od 14:30 hodin jsou děti z modré a zelené třídy spojeny v zelené třídě. Od 15:30 hodin jsou děti ze spodní třídy převedeny takto: děti ze zelené třídy do žluté, děti z modré třídy do červené. Od 16:00 hodin jsou všechny děti společně v červené třídě, kde je v 16:30 hodin ukončen provoz mateřské školy. Případné provozní změny budou vždy vyvěšeny u vchodu do MŠ. Zájmová činnost: Děti mají možnost za úplatu navštěvovat zájmové kroužky. výtvarka úterý 14:30 15:15 p. uč. Jana Ničová flétna středa 14:30 15:30 p. uč. Lenka Kleinová angličtina středa 15:30 16:15 p. uč. Lenka Kleinová pohybový čtvrtek 14:15 15:00 p. uč. Radka Kocmanová Plavání Výuku vede plavecká škola Kometa na Kraví hoře v prvním pololetí školního roku. Každý čtvrtek odjezd z MŠ v 8:45 hod návrat v 11:30 hod. ( první lekce ) Sportování se Sportíkem V druhém pololetí 12 lekcí na ZŠ Laštůvkova - bližší informace v průběhu školního roku Lyžování s Lemurem Bližší informace v průběhu roku. V Brně dne Anna Kimlová ředitelka školy

8 Mateřská škola DUHA, Brno, Kachlíkova 21 příspěvková organizace Příloha školního řádu č. 2 Vnitřní řád školní jídelny 1. Zařízení školního stravování, organizace jeho provozu a rozsah služeb školního stravování Školní stravování v mateřské škole zabezpečuje školní jídelna. Při přípravě jídel postupuje školní jídelna podle Vyhlášky MŠMT č. 107/2005 Sb., o školním stravování (dále jen Vyhláška o školním stravování) a řídí se platnými výživovými normami a zásadami zdravé výživy. Školní jídelna připravuje jídla, která jsou rozvážena do jednotlivých tříd mateřské školy, v kterých probíhá vlastní stravování dětí. Dítě přihlášené k celodennímu pobytu v mateřské škole má právo denně odebrat dopolední přesnídávku, oběd a odpolední svačinu. Kromě jídel připravuje školní jídelna i tekutiny, které děti během svého pobytu v mateřské škole konzumují v rámci pitného režimu. Pokud je se zákonným zástupcem dohodnuta jiná délka pobytu dítěte v mateřské škole (viz bod 5.1) než celodenní, a je-li dítě přítomno v mateřské škole v době podávání jídla, stravuje se vždy. 2. Kategorie strávníků dle věku dítěte Podle vyhlášky o školním stravování č. 107/2005 jsou strávníci zařazováni do skupin dle věku, kterého dosáhnou ve školním roce. Podle věkových skupin strávníků se stanovují finanční limity. V mateřské škole jsou dvě skupiny strávníků: 1. strávníci 3 6 let 2. strávníci 7 10 let Z této vyhlášky vyplývá, že dítě v mateřské škole, které dosáhne v průběhu školního roku 7 let, platí již celý tento školní rok vyšší částku za stravování. 3. Stravovací režim dětí v průběhu vzdělávání V průběhu denního pobytu v mateřské škole se děti stravují podle následujícího základního stravovacího režimu: 8:45 9:15 podávání dopolední přesnídávky 11:45 12:15 oběd 14:45 15:15 podávání odpolední svačiny

9 V rámci pitného režimu mají děti po dobu svého denního pobytu v mateřské škole k dispozici nápoje (čaje, ovocné šťávy, vitamínové nápoje, džusy, minerálky), které jsou připravovány podle zásad zdravé výživy a se zaměřením na častou obměnu jednotlivých druhů nápojů. Děti požívají nápoje v průběhu celého pobytu v mateřské škole v samoobslužném režimu podle vlastního pocitu žízně. 4. Ceny stravného 3-6 let záloha 700,- /měsíčně 32,-/den 3-6 let (polodenní) záloha 550,-/měsíčně 25,-/den 7 let záloha 800,-/měsíčně 36,-/den 7 let (polodenní) záloha 600,-/měsíčně 29,-/den 5. Úprava postupu při odhlašování dětí ze školního stravování v případě jejich nepřítomnosti v mateřské škole Podle 122 zákona č.561/2004 Sb. a vyhlášky č. 107/2004 Sb má žák nárok odebrat školní stravování pouze v době pobytu ve škole event. první den neplánované nepřítomnosti. Další dny nepřítomnosti nemá na odběr školního stravování nárok. Při omlouvání dětí zákonnými zástupci z každodenního vzdělávání z důvodu dopředu známé nepřítomnosti zajistí podle školního řádu zákonný zástupce nahlášení této skutečnosti vedoucí školní jídelny. Učiní tak nejméně 24 hodin předem, tedy do 13:00 hodin předcházejícího dne a to telefonicky, zápisem do sešitu ve vestibulu školy, popř. em. Oznámení nepřítomnosti učitelce ve třídě není odhlášení stravy. V pondělí je možné přihlásit nebo odhlásit stravování do 7:00 hod. Pokud nepřítomnost dítěte nebyla dopředu známá, mohou si zákonní zástupci v 1. den nepřítomnosti dítěte vyzvednout ve školní jídelně v době od 11:00 11:45 oběd, na který by mělo dítě za tento den nárok. Strava se vydává pouze do čistých jídlonosičů a je určena k okamžité spotřebě. Ostatní jídla lze za tento den odebrat pouze, pokud to umožňují hygienické normy. Přeplatek za odhlášené stravování se vrací k datu a pokud je vyšší než 500 Kč nebo při ukončení docházky do MŠ. 6. Úhrada úplaty za školní stravování Při úhradě úplaty za školní stravování se zákonní zástupci dítěte řídí následujícími podmínkami: Úplata za kalendářní měsíc je splatná do 15. dne příslušného kalendářního měsíce Ředitelka mateřské školy může se zákonným zástupcem ze závažných důvodů dohodnout jiný termín úhrady. Zákonný zástupce dítěte uhradí úplatu bezhotovostním převodem na určený bankovní účet mateřské školy / 0300 Ve výjimečných případech lze po dohodě s ředitelkou mateřské školy úplatu zaplatit jiným dohodnutým způsobem

10 7. Ukončení vzdělávání z důvodu neuhrazení úplaty za školní stravování V případě, že zákonní zástupci dítěte opakovaně nedodržují podmínky stanovené pro úhradu úplaty za stravování uvedené v bodě úplaty za předškolní vzdělávání školního řádu, může ředitelka rozhodnout o ukončení vzdělávání dítěte v mateřské škole z důvodu nehrazení stanovených úplat. Úřední hodiny vedoucí školní jídelny jsou: 8:30 11:00 Telefonní čísla školní jídelny: Platnost: od Anna Kimlová ředitelka školy

11 Mateřská škola DUHA, Brno, Kachlíkova 21 příspěvková organizace Příloha č. 3 Bezpečnost a ochrana zdraví Škola je po celou dobu svého provozu uzavřena elektrickým zámkem, rodiče zazvoní, ohlásí se učitelce, potom budou vpuštěni do budovy. V dopoledních hodinách a při odpoledním odpočinku dětí se škola zamyká. Přední branka je zavřená a zajištěná horní závorou. Zadní brána na školní zahradu je stále zavřená, zajištěná horní závorou a kolíkem proti odjištění. Otevření a zavření brány při vstupu dodavatele zajistí pracovník, který s dodavatelem jedná. V době pobytu dětí na školní zahradě se areál zamyká. Pro vstup do areálu školy slouží přední branka. Zadní brána je provozní, chodník od této brány se v zimním období neudržuje. Trávník pod okny školní kuchyně není přístupovou cestou k hlavnímu vchodu do budovy školy. Nerespektování přístupových chodníků může být příčinou uzavření zadní provozní brány pro veřejnost. Vstup psů do areálu školy je zakázán. Z bezpečnostních důvodů se rodiče ani jiné osoby nesmí bez předchozí domluvy s pracovníkem školy, samostatně pohybovat v prostorách a areálu školy, kromě prostor určených k převlékání dětí. Rodiče (zákonní zástupci dítěte) se po vyzvednutí dítěte nezdržují déle než je nezbytné a opustí neprodleně areál školy. Pokud rodič využívá adaptační program, vždy se předem domluví s učitelkou ve třídě na způsobu a délce své přítomnosti. Rodiče se mohou zdržovat déle ve škole pouze s vědomím ředitele školy nebo třídní učitelky např. na pozvání (schůzky s rodiči, akce školy s rodiči). Rodiče jsou povinni po celou dobu docházky dítěte do mateřské školy předávat děti učitelkám do tříd osobně. Jiné osoby než zákonní zástupci dítěte mohou vyzvednout dítě jen na základě písemného svolení zákonných zástupců - Zmocnění - ( k dispozici v jednotlivých třídách), pro ojedinělé případy lístek s datem, jménem a datem narození osoby nebo č. OP). Za bezpečnost dětí v mateřské škole odpovídají v plné míře pedagogické pracovnice a to od doby převzetí od jejich zákonného zástupce až do doby předání zástupci dítěte nebo jím pověřené osobě.

12 Do mateřské školy mohou rodiče přivést pouze děti zdravé, které nemají žádné příznaky nemoci či infekce. Trvalý kašel, průjem, zvracení, rýma, zánět spojivek - to jsou příznaky nemoci, i když dítě nemá teplotu. Děti nemocné se samy necítí dobře, běžný režim je pro ně zátěží. Zároveň přenášejí infekci na další zdravé děti v kolektivu, na učitelky a ostatní zaměstnance školy. V případě akutních infekčních stavů nepodáváme dětem žádné léky - kapky proti kašli, dávkovací sprej do nosu proti rýmě apod. Při předání dítěte učitelce rodič informuje učitelku o případných zdravotních problémech dítěte předešlého dne nebo noci. Žádáme o maximální ohleduplnost ke zdravým dětem i k personálu školy! Výskyt každého infekčního onemocnění v rodině hlásí rodiče ihned ředitelce školy popř. učitelce (neštovice, žloutenka, mononukleóza aj.) Při náhlém onemocnění dítěte v mateřské škole jsou rodiče telefonicky informováni a jsou povinni si dítě co nejdříve z mateřské školy vyzvednout. V případě školního úrazu je pedagogická pracovnice povinna zajistit prvotní ošetření dítěte, v případě nutnosti i následného lékařského vyšetření či ošetření(rtg. aj.). Rodiče jsou vyrozuměni bezodkladně. Školním úrazem je úraz, který se stal dítěti při výchově a vzdělávání a při činnostech, které s nimi přímo souvisejí od vstupu dětí do prostor školy až do odchodu z nich. Školním úrazem se rozumí úraz, který se stal dětem při akcích konaných mimo školu, organizovaných školou a uskutečňovaných za dozoru pověřené odpovědné osoby. Jedná se zejména o úrazy dětí na vycházkách, výletech, zájezdech a exkurzích. Školním úrazem není úraz, který se stane dětem na cestě do školy a zpět nebo na cestě na místo nebo cestou zpět, jež bylo určeno jako shromaždiště mimo areál školy při akcích konaných mimo školu. Učitelky nesou odpovědnost za dodržování hygieny, přiměřené větrání, vhodné oblečení dětí ve třídě i venku. Dbají na dodržování pitného režimu dětí, přizpůsobují délku pobytu venku daným klimatickým podmínkám (sluneční záření, vítr, mráz). Pokud to podmínky nedovolují (inverze) ven s dětmi nevychází. V celém objektu mateřské školy je zákaz kouření (budova i přilehlé prostory školní zahrady) a to v souvislosti se zákonem č.379/2005 Sb. V Brně dne Anna Kimlová ředitelka školy

13 Mateřská škola DUHA, Brno, Kachlíkova 21 příspěvková organizace Příloha č. 4 Provozní řád dětského hřiště Dětské hřiště je určeno dětem MŠ ve věku od 3 do 7 let. Každé dítě musí být při používání zařízení hřiště stále pod dohledem dospělé osoby (učitelky, rodiče, odpovědné osoby) a nesmí být ponecháno o samotě. Dospělá osoba (učitelka, rodič, odpovědná osoba) je povinna, před tím, než se dítě dostane do kontaktu s herními prvky hřišť, tyto překontrolovat, jsou-li z hlediska bezpečnosti hrajících si dětí v pořádku. V případě zjištění, že je stavem hřiště ohrožena bezpečnost dítěte, nesmí dospělá osoba (učitelka, rodič, odpovědná osoba) připustit, aby jej dítě používalo. Děti nesmějí lézt, šplhat, běhat, klouzat se nebo provozovat jinou činnost mimo prostory a zařízení hřiště, které jsou k těmto činnostem vyhrazeny a určeny. Do prostoru hřiště není dovoleno vodit zvířata, přinášet jiné hračky, nosit jídlo, pití (ve skleněných nebo jiných rozbitných nádobách, které tvoří střepy) nebo ostatní věci. Při používání herních prvků a provozování jiných pohybových aktivit je uživatelům hřiště zakázána konzumace nápojů a potravin z důvodů nebezpečí jejich vdechnutí. Pozor, v horkém počasí může být povrch zařízení hřiště rozpálen na teplotu, při níž hrozí vznik popálenin při doteku. Dohlížející osoba (učitelka, rodič, odpovědná osoba) je povinna teplotu zařízení předem překontrolovat a případně dětem vstup zakázat. Je-li povrch zařízení mokrý nebo vlhký, je z důvodu bezpečnosti vstup dětí na hřiště zakázán. Na hřišti platí přísný zákaz kouření a vstupu s otevřeným ohněm! Za úmyslné poškození zařízení hřiště dítětem nebo škodu vzniklou nerespektováním provozního řádu nese odpovědnost v plné výši dohlížející dospělá osoba (učitelka, rodič, odpovědná osoba). V případě úrazu, zjištěných poškození a závad na zařízení hřiště, je dospělá osoba (učitelka, rodič, odpovědná osoba) povinna toto neprodleně oznámit ředitelce MŠ nebo jejímu zástupci. Na hřišti je nutné dodržovat čistotu a pořádek Cizím osobám je vstup na hřiště zakázán. Důležitá telefonní čísla: Záchranná služba: 155

14 Policie 158 Hasiči: 150 Provozovatel: MŠ DUHA, Brno, Kachlíkova 21, p. o.:

Mateřská škola DUHA, Brno, Kachlíkova 21 příspěvková organizace. Školní řád

Mateřská škola DUHA, Brno, Kachlíkova 21 příspěvková organizace. Školní řád Mateřská škola DUHA, Brno, Kachlíkova 21 příspěvková organizace Školní řád Zápis a přijímání dětí Zápis dětí do mateřské školy se provádí jednou ročně v průběhu měsíce března. Přesný termín bude zveřejněn.

Více

Vnitřní řád. Předškolní výchova. Podmínky přijetí dětí do mateřské školy. Platby v mateřské škole

Vnitřní řád. Předškolní výchova. Podmínky přijetí dětí do mateřské školy. Platby v mateřské škole Vnitřní řád Předškolní výchova - podporuje zdravý, tělesný, psychický a sociální vývoj dítěte a vytváří optimální podmínky pro jeho individuální osobnostní rozvoj. Přispívá ke zvýšení sociálně kulturní

Více

Školní řád MŠ a organizace provozu MŠ

Školní řád MŠ a organizace provozu MŠ Školní řád MŠ a organizace provozu MŠ Vydal: Základní škola a Mateřská škola, Bílý Potok, okres Liberec, příspěvková organizace Platnost: 1.9.2012 Závaznost: pro všechny žáky, pedagogy, zaměstnance Zpracovala:

Více

Základní škola a Mateřská škola, Chvalkovice, okres Náchod. Školní řád mateřské školy

Základní škola a Mateřská škola, Chvalkovice, okres Náchod. Školní řád mateřské školy Základní škola a Mateřská škola, Chvalkovice, okres Náchod Školní řád mateřské školy Chvalkovice březen 2010 Organizace provozu mateřské školy Organizace provozu mateřské školy Mateřská škola je součástí

Více

Základní škola a mateřská škola Hradec nad Svitavou, okres Svitavy, příspěvková organizace se sídlem. v Hradci nad Svitavou ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

Základní škola a mateřská škola Hradec nad Svitavou, okres Svitavy, příspěvková organizace se sídlem. v Hradci nad Svitavou ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Základní škola a mateřská škola Hradec nad Svitavou, okres Svitavy, příspěvková organizace se sídlem v Hradci nad Svitavou ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část : ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Č.j. HRS II Vypracoval

Více

MATEŘSKÁ ŠKOLA KLOBOUKY U BRNA příspěvková organizace Náměstí Míru 6, Klobouky u Brna. ŠKOLNÍ ŘÁD

MATEŘSKÁ ŠKOLA KLOBOUKY U BRNA příspěvková organizace Náměstí Míru 6, Klobouky u Brna. ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÁ ŠKOLA KLOBOUKY U BRNA příspěvková organizace Náměstí Míru 6, 691 72 Klobouky u Brna ms.klobouky@email.cz ŠKOLNÍ ŘÁD Č.J. 17/3 Vydala ředitelka školy Alena Pitlachová Dne 31. 8. 2017 S účinností

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Zpracovaný v souladu se školským zákonem 561/2004 Sb. a vyhlášky č. 43 ze dne 9. února 2006, kterou se mění vyhláška Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy č. 14/2005 Sb.,

Více

Základní škola a Mateřská škola, Chrastava, Vítkov 69 - příspěvková organizace. IČO: 72741724 tel.: 485 143 076 e-mail: zs-vitkov@volny,cz

Základní škola a Mateřská škola, Chrastava, Vítkov 69 - příspěvková organizace. IČO: 72741724 tel.: 485 143 076 e-mail: zs-vitkov@volny,cz Vydal: Základní škola a Mateřská škola,chrastava, Vítkov 69 - příspěvková organizace Č.j.: Spisový / Skartační znak: Název: A.1-ŘŠ ŠV-ORG-03-09/2013 ŠKOLNÍ ŘÁD MŠ S5 Vypracovala: Mgr. Romana Sobotková,

Více

MŠ Kytič. Organizace provozu mateřské školy. I. Přijímací řízení

MŠ Kytič. Organizace provozu mateřské školy. I. Přijímací řízení MŠ Kytič ka Mateřská škola "Kytička", Liberec, Burianova 972/2, p. o. 460 06 L i b e r e c 6 IČO 72741465 Tel: 485 130 971 Školní řád Organizace provozu mateřské školy I. Přijímací řízení Zápis dětí do

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Základní škola a Mateřská škola Velký Újezd okres Olomouc, příspěvková organizace PSČ: 783 55 ZŠ Velký Újezd 321 tel., fax: 585 358 109 IČO: 750 276 40 MŠ Velký Újezd 315 mobil: 774 112 213 Č.j.: ZŠMŠVÚ/239/16

Více

Š k o l n í ř á d. Do mateřské školy se přijímají děti zpravidla od 3 do 6 let.

Š k o l n í ř á d. Do mateřské školy se přijímají děti zpravidla od 3 do 6 let. Organizace provozu mateřské školy Š k o l n í ř á d I. Přijímací řízení Zřizovatelem je Obec Dolní Chvatliny, která poskytuje finanční prostředky na provoz školy, část nákladů na provoz je hrazena formou

Více

Mateřská škola Dráček, Babice, příspěvková organizace ŠKOLNÍ ŘÁD

Mateřská škola Dráček, Babice, příspěvková organizace ŠKOLNÍ ŘÁD Mateřská škola Dráček, Babice, příspěvková organizace ŠKOLNÍ ŘÁD Organizace provozu mateřské školy I. Přijímací řízení Děti jsou přijímány ředitelkou MŠ na základě podání Žádosti o přijetí dítěte. Obec

Více

Š K O L N Í Ř Á D mateřské školy aktualizace k 1. 9. 2014

Š K O L N Í Ř Á D mateřské školy aktualizace k 1. 9. 2014 Š K O L N Í Ř Á D mateřské školy aktualizace k 1. 9. 2014 Školní řád mateřské školy je vydán v souladu s ustanovením 30 zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném

Více

Vnitřní řád MŠ Paršovice

Vnitřní řád MŠ Paršovice Vnitřní řád MŠ Paršovice 1) Provoz a režim dne mateřské školy Mateřská škola je otevřena od 6:00 do 16:00 Kapacita mateřské školy je 25 dětí v jedné třídě MŠ je zabezpečena videotelefonem sloužícímu k

Více

Základní škola a Mateřská škola Tršice, příspěvková organizace Vnitřní řád mateřské školy Č.j.:ZšTr/920/2012 Účinnost od: 1. 9.

Základní škola a Mateřská škola Tršice, příspěvková organizace Vnitřní řád mateřské školy Č.j.:ZšTr/920/2012 Účinnost od: 1. 9. Základní škola a Mateřská škola Tršice, příspěvková organizace Vnitřní řád mateřské školy Č.j.:ZšTr/920/2012 Účinnost od: 1. 9. 2012 Spisový znak: Skartační znak: Změny: Organizace provozu mateřské školy

Více

Školní řád mateřské školy

Školní řád mateřské školy IČO: 49 74 62 27 Č. j.: mš33/2014 Účinnost: od 1. září 2014 Počet stránek: 5 Školní řád mateřské školy Organizace provozu mateřské školy I. Přijímací řízení Zápis dětí do mateřské školy na následující

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Organizace provozu mateřské školy I. Přijímací řízení Zápis dětí do mateřské školy na následující školní rok probíhá v tom kalendářním roce, ve kterém následující školní rok začíná.

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Rybka,o.p.s

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Rybka,o.p.s ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Rybka,o.p.s 1. PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ Zápis dětí do mateřské školy: březen v tom kalendářním roce, ve kterém následující školní rok začíná. Děti zahajují školní docházku zpravidla 1.

Více

Základní škola a mateřská škola Kožušany-Tážaly, okres Olomouc, příspěvková organizace. Školní řád - Mateřská škola Tážaly

Základní škola a mateřská škola Kožušany-Tážaly, okres Olomouc, příspěvková organizace. Školní řád - Mateřská škola Tážaly Základní škola a mateřská škola Kožušany-Tážaly, okres Olomouc, příspěvková organizace Školní řád - Mateřská škola Tážaly Školní řád je v souladu se zákonem č.561/2004 Sb.( školský zákon) a prováděcí vyhláškou

Více

Základní škola a mateřská škola Bečov, okres Most, příspěvková organizace 435 26 Bečov č. 17, tel. 476 110 317, 476 110 368, fax 476 120 152

Základní škola a mateřská škola Bečov, okres Most, příspěvková organizace 435 26 Bečov č. 17, tel. 476 110 317, 476 110 368, fax 476 120 152 Základní škola a mateřská škola Bečov, okres Most, příspěvková organizace 435 26 Bečov č. 17, tel. 476 110 317, 476 110 368, fax 476 120 152 ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY I. Přijímací řízení Zápis dětí do

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY OBSAH: I. Údaje o zařízení II. Režimové požadavky III. Kroužky IV. Přijímání dětí do MŠ Doctrina V. Práva a povinnosti rodičů VI. Práva dětí VII. Práva a povinnosti pedagogů VIII. Ukončení docházky dítěte

Více

Organizace provozu mateřské školy. I. Přijímací řízení

Organizace provozu mateřské školy. I. Přijímací řízení Mateřská škola Pelhřimov, příspěvková organizace, pracoviště Pražská 767 Školní řád mateřské školy Č.j.:ŘMŠ/47/2013/1 Účinnost od: 1. 9. 2013 Spisový znak: 2-1 Skartační znak: A5 Změny: Organizace provozu

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD. Pracoviště: Mateřská škola Dětmarovice Střed, č.790

ŠKOLNÍ ŘÁD. Pracoviště: Mateřská škola Dětmarovice Střed, č.790 ŠKOLNÍ ŘÁD Pracoviště: Mateřská škola Dětmarovice Střed, č.790 Školní řád upravuje podrobnosti k výkonu práv a povinností zákonných zástupců dětí v mateřské škole a podrobnosti o pravidlech vzájemných

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD - MŠ. Slapy u Tábora

ŠKOLNÍ ŘÁD - MŠ. Slapy u Tábora ŠKOLNÍ ŘÁD - MŠ Slapy u Tábora Na základě ustanovení 30, odst. 1) zákona 561/2004 Sb. o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon) v platném znění vydávám jako

Více

Školní řád mateřské školy

Školní řád mateřské školy Úvodní ustanovení Obsah školního řádu je vymezen zákonem č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon) ve znění pozdějších předpisů, vyhláškou

Více

Základní škola a Mateřská škola Ohnišov ŠKOLNÍ ŘÁD

Základní škola a Mateřská škola Ohnišov ŠKOLNÍ ŘÁD Základní škola a Mateřská škola Ohnišov ŠKOLNÍ ŘÁD mateřské školy je předpis, který stanoví podmínky spolupráce mezi rodinou a školou. Obsahuje šest ustanovení, které jsou v souladu s platnými zákony a

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA V ZAHRÁDKÁCH, ROZTOKY ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÁ ŠKOLA

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA V ZAHRÁDKÁCH, ROZTOKY ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÁ ŠKOLA Školní řád - 1 - ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA V ZAHRÁDKÁCH, ROZTOKY ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÁ ŠKOLA Školní řád upravuje podrobnosti k výkonu práv a povinností zákonných zástupců dětí v mateřské škole a podrobnosti

Více

Organizace provozu mateřské školy. I. Přijímací řízení

Organizace provozu mateřské školy. I. Přijímací řízení Škola : Mateřská škola Rumburk, Sukova 1047/4, příspěvková organizace Školní řád MŠ Č.j.: 12/2015-ŠŘ/Ji Účinnost od: 1.9.2015 Spisový znak: 2.1/2015 Skartační znak: S 5/2021 Organizace provozu mateřské

Více

Základní škola a Mateřská škola Úterý, ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY

Základní škola a Mateřská škola Úterý, ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Základní škola a Mateřská škola Úterý, okres Plzeň-sever, příspěvková organizace Úterý 16, 330 40 Úterý / tel. 373 312 216 / e-mail: zms_utery@iol.cz / web:zsmsutery.ic.cz ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Předškolní

Více

Školní řád. Mateřská škola Dobětice, Ústí nad Labem, Rabasova 3207/45, příspěvková organizace. SMĚRNICE č. 4/2011

Školní řád. Mateřská škola Dobětice, Ústí nad Labem, Rabasova 3207/45, příspěvková organizace. SMĚRNICE č. 4/2011 Mateřská škola Dobětice, Ústí nad Labem, Rabasova 3207/45, příspěvková organizace SMĚRNICE č. 4/2011 Školní řád Obsah : ČL. 1 Úvodní ustanovení ČL. 2 Práva a povinnosti osob účastných vzdělávání ČL. 3

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Č.j.: Vypracoval: Schválil: Základní škola a Mateřská škola Lochovice, příspěvková organizace se sídlem náměstí Republiky 3, Lochovice, okres Beroun ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY ŠKOLNÍ ŘÁD MŠ Ivana Eklová, ředitel

Více

Školní řád Magdaléna Ratůzná

Školní řád Magdaléna Ratůzná Školní řád Magdaléna Ratůzná 1.9.2017 ŠKOLNÍ ŘÁD Ředitelka Mateřské školy Chropyně, okres Kroměříž, příspěvkové organizace vydává ve smyslu Školského zákona 561/2004 Sb. o předškolním vzdělávání na základě

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD MŠ HORNÍ CEREKEV

ŠKOLNÍ ŘÁD MŠ HORNÍ CEREKEV Mateřská škola Horní Cerekev, příspěvková organizace se sídlem Tyršova 347, 394 03 Horní Cerekev Vypracoval: Schválil: ŠKOLNÍ ŘÁD MŠ HORNÍ CEREKEV Mgr. Lenka Jantačová, ředitelka školy Mgr. Lenka Jantačová,

Více

Základní škola a mateřská škola Potůčky ŠKOLNÍ ŘÁD. mateřské školy

Základní škola a mateřská škola Potůčky ŠKOLNÍ ŘÁD. mateřské školy Základní škola a mateřská škola Potůčky ŠKOLNÍ ŘÁD mateřské školy Zpracovala: Schválila: Marta Juklová Mgr. Jana Kunstová Projednáno na pedagogické radě dne : 20. 10. 2011 2 Na základě ustanovení 30 zákona

Více

Školní řád Mateřské školy Třebnouševes

Školní řád Mateřské školy Třebnouševes Školní řád Mateřské školy Třebnouševes ŠKOLA: Mateřská škola Třebnouševes ÚČINNOST OD: 1.9.2012 I. Úvodní ustanovení Obsah školního řádu je vymezen zákonem č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním,

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY LITVÍNOVICE MATEŘSKÁ ŠKOLA LITVÍNOVICE 49, ČESKÉ BUDĚJOVICE

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY LITVÍNOVICE MATEŘSKÁ ŠKOLA LITVÍNOVICE 49, ČESKÉ BUDĚJOVICE ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY LITVÍNOVICE MATEŘSKÁ ŠKOLA LITVÍNOVICE 49, ČESKÉ BUDĚJOVICE OBSAH: I. Úvodní ustanovení II. Přijímání dětí do mateřské školy III. Provoz mateřské školy IV. Zdravotní péče a bezpečnost

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÁ ŠKOLA

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÁ ŠKOLA Školní řád - 1 - ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA V ZAHRÁDKÁCH, ROZTOKY ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÁ ŠKOLA č.j. 201/16 Školní řád - 2 - Školní řád upravuje podrobnosti k výkonu práv a povinností zákonných zástupců

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA, CEREKVICE NAD BYSTŘICÍ 507 77 Cerekvice nad Bystřicí 1 tel. 493 696 302 e-mail : skola@zscerekvice.org IČO : 70 981 817 bankovní spojení : č.ú. 181 165 292/0300 ŠKOLNÍ

Více

Školní řád Mateřské školy Třebnouševes

Školní řád Mateřské školy Třebnouševes Školní řád Mateřské školy Třebnouševes I. Úvodní ustanovení Obsah školního řádu je vymezen zákonem č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon),

Více

Čl. 1 Informace o zařízení Mateřská škola

Čl. 1 Informace o zařízení Mateřská škola ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Vypracoval: Ing. Jana Marková, vedoucí učitelka MŠ Schválil: Mgr. Markéta Chmelová, ředitelka školy Č.j.: Spisový znak: 106 Skartační znak: A 5 Počet příloh: 0 Změny: ----------

Více

Při zápisu do MŠ předají rodiče vedoucí učitelce Evidenční list dítěte, ve kterém bude vyplněno:

Při zápisu do MŠ předají rodiče vedoucí učitelce Evidenční list dítěte, ve kterém bude vyplněno: Školní řád Školní řád upravuje podrobnosti k výkonu práv a povinností zákonných zástupců dětí v mateřské škole a podrobnosti o pravidlech vzájemných vztahů s pedagogickými pracovníky. I. Úvodní ustanovení

Více

VNITŘNÍ PŘEDPISY MŠ LOUČEŇ

VNITŘNÍ PŘEDPISY MŠ LOUČEŇ VNITŘNÍ PŘEDPISY MŠ LOUČEŇ Předškolní vzdělávání Podporuje zdravý tělesný, psychický a sociální vývoj dítěte a vytváří optimální podmínky pro jeho individuální osobnostní rozvoj. Předškolní vzdělávání

Více

Masarykova základní škola a mateřská škola Semčice

Masarykova základní škola a mateřská škola Semčice ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY s účinností od 4. února 2015 Školní řád mateřské školy, jejíž činnost vykonává Masarykova základní škola a mateřská škola, byl zpracován v souladu s těmito platnými právními předpisy

Více

Čl. 1 Informace o zařízení Mateřská škola

Čl. 1 Informace o zařízení Mateřská škola ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Vypracoval: Mgr. Markéta Chmelová, ředitelka školy Projednal: pedagogická rada mateřské školy Č.j.: 176/2014 Spisový znak: 106 Skartační znak: A 5 Počet příloh: 0 Změny: Vydáním

Více

Základní škola a Mateřská škola Horní Heřmanice, ŠKOLNÍ ŘÁD MŠ

Základní škola a Mateřská škola Horní Heřmanice, ŠKOLNÍ ŘÁD MŠ Základní škola a Mateřská škola Horní Heřmanice, okres Ústí nad Orlicí ŠKOLNÍ ŘÁD MŠ Zpracovaný v souladu se zákonem č. 561/2004 Sb., a vyhláškou 14/2005 o předškolním vzdělávání, ve znění pozdějších předpisů.

Více

Školní řád Mateřské školy Pod Vartou Semily

Školní řád Mateřské školy Pod Vartou Semily Školní řád Mateřské školy Pod Vartou Semily I. Přijímací řízení a) zápis dětí do mateřské školy na následující školní rok probíhá v souladu s rozhodnutím zřizovatele a o termínech zápisu je veřejnost informována

Více

Mateřská škola Třebíč, Demlova ul., příspěvková organizace Demlova 999/ Třebíč IČO : Tel.: ŠKOLNÍ ŘÁD

Mateřská škola Třebíč, Demlova ul., příspěvková organizace Demlova 999/ Třebíč IČO : Tel.: ŠKOLNÍ ŘÁD Mateřská škola Třebíč, Demlova ul., příspěvková organizace Demlova 999/5 674 01 Třebíč IČO : 70940231 Tel.: 568 841 779 Zřizovatel: Město Třebíč, Karlovo nám. 55 Ředitelka školy: Bc. Helena Bartůňková

Více

MATEŘSKÁ ŠKOLA KLOBOUKY U BRNA příspěvková organizace Náměstí Míru 6, 691 72, Klobouky u Brna ms.klobouky@email.cz ŠKOLNÍ ŘÁD Č.J. Vydala ředitelka školy Alena Pitlachová Dne 25. 8. 2016 S účinností Od

Více

Školní řád Mateřská škola Vojkovice

Školní řád Mateřská škola Vojkovice Školní řád Mateřská škola Vojkovice 1. Úvodní ustanovení Školní řád upravuje podrobnosti výkonu práv a povinností zákonných zástupců dětí v Mateřské škole Vojkovice, okres Mělník, 277 44 Vojkovice 140,

Více

VNITŘNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY

VNITŘNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Mateřská škola Nová Ves nad Nisou VNITŘNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Sbírka zákonů č.561/2004 Zákon o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon). 33 Cíle předškolního

Více

Mateřská škola Radomyšl, Školní 164, Radomyšl 387 31 Ičo: 70659257, tel. 383 392 281 ŠKOLNÍ ŘÁD

Mateřská škola Radomyšl, Školní 164, Radomyšl 387 31 Ičo: 70659257, tel. 383 392 281 ŠKOLNÍ ŘÁD Mateřská škola Radomyšl, Školní 164, Radomyšl 387 31 Ičo: 70659257, tel. 383 392 281 ŠKOLNÍ ŘÁD Organizace provozu mateřské školy I. Přijímací řízení Zápis dětí do mateřské školy na následující školní

Více

ŠKOLA KAVČÍ HORY- MATEŘSKÁ ŠKOLA, ZÁKLADNÍ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA SLUŽEB, PRAHA 4, K SÍDLIŠTI 840 FAKULTNÍ ŠKOLA PEDAGOGICKÉ FAKULTY UK

ŠKOLA KAVČÍ HORY- MATEŘSKÁ ŠKOLA, ZÁKLADNÍ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA SLUŽEB, PRAHA 4, K SÍDLIŠTI 840 FAKULTNÍ ŠKOLA PEDAGOGICKÉ FAKULTY UK ŠKOLA KAVČÍ HORY- MATEŘSKÁ ŠKOLA, ZÁKLADNÍ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA SLUŽEB, PRAHA 4, K SÍDLIŠTI 840 FAKULTNÍ ŠKOLA PEDAGOGICKÉ FAKULTY UK Tel. 241 731 467 Bankovní spojení: 75435041/0100 IČ: 48 13

Více

Školní řád - MŠ. ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA, LIBEREC, BARVÍŘSKÁ 38/6, příspěvková organizace

Školní řád - MŠ. ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA, LIBEREC, BARVÍŘSKÁ 38/6, příspěvková organizace ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA, LIBEREC, BARVÍŘSKÁ 38/6, příspěvková organizace Barvířská 38/6, 460 01 Liberec 3 IČO 65635612 Tel./fax: 485 108 790 E-mail: info@zs-barvirska.cz Web: www.zs-barvirska.cz

Více

Základní škola a Mateřská škola Sluhy Sluhy 29, ŠKOLNÍ ŘÁD Mateřské školy Sluhy

Základní škola a Mateřská škola Sluhy Sluhy 29, ŠKOLNÍ ŘÁD Mateřské školy Sluhy Základní škola a Mateřská škola Sluhy Sluhy 29, 250 63 ŠKOLNÍ ŘÁD Mateřské školy Sluhy 1. Úvodní ustanovení Školní řád upravuje podrobnosti výkonu práv a povinností zákonných zástupců dětí v Mateřské škole

Více

Datum vydání : 01.09.2006 Aktualizace: 08.03.2010 Aktualizace: 28.08.2012 Aktualizace: 27. 8.2013

Datum vydání : 01.09.2006 Aktualizace: 08.03.2010 Aktualizace: 28.08.2012 Aktualizace: 27. 8.2013 ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Vydává ředitelka Mateřské školy Letovice, Třebětínská 28/19, okres Blansko, příspěvková organizace Datum vydání : 01.09.2006 Aktualizace: 08.03.2010 Aktualizace: 28.08.2012 Aktualizace:

Více

Provozní r á d š kolní jí delny

Provozní r á d š kolní jí delny 19800 Praha 9 Černý Most, IČO70884501, tel/fax 281918535, www.mskoralekpraha.cz Provozní r á d š kolní jí delny Zpracovala: Bc. Olga Štěpánková, ředitelka MŠ Platnost: 16. 4. 2015 1 Ředitelka školy: Bc.

Více

Školní řád Mateřské školy Trivium Plus o. p. s. s účinností od

Školní řád Mateřské školy Trivium Plus o. p. s. s účinností od Školní řád Mateřské školy Trivium Plus o. p. s. s účinností od 1. 9. 2016 Činnost mateřské školy vykonává Základní škola a Mateřská škola Trivium Plus o. p. s. Školní řád byl zpracován v souladu s platnými

Více

Školní výdejna při Mateřské škole v Krnově, náměstí Míru 12, okres Bruntál, příspěvková organizace poskytuje stravovací služby:

Školní výdejna při Mateřské škole v Krnově, náměstí Míru 12, okres Bruntál, příspěvková organizace poskytuje stravovací služby: Mateřská škola Krnov, náměstí Míru 12, okres Bruntál, příspěvková organizace Vnitřní řád školní jídelny-výdejny Č.j.:776/2018 Účinnost od: 1. 5. 2018 Spisový znak: 2.1 Skartační znak: S 5 Dodatek: Školní

Více

MATEŘSKÁ ŠKOLA A ZÁKLADNÍ ŠKOLA NOVÝ KOSTEL, OKRES CHEB ŠKOLNÍ ŘÁD

MATEŘSKÁ ŠKOLA A ZÁKLADNÍ ŠKOLA NOVÝ KOSTEL, OKRES CHEB ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÁ ŠKOLA A ZÁKLADNÍ ŠKOLA NOVÝ KOSTEL, OKRES CHEB ŠKOLNÍ ŘÁD Obsah I. Úvodní ustanovení... 2 II. Přijímání dětí... 2 III. Ukončení předškolního vzdělávání... 2 IV. Platby v mateřské škole... 3 1.

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Základní škola a Mateřská škola Nahořany, okres Náchod, příspěvková organizace ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Směrnice č. 1 Č.j.: 13/12-MŠ Vypracoval: Schválil: / Mgr. Magda Michalová,

Více

Mateřská škola Vrchoviny Školní řád

Mateřská škola Vrchoviny Školní řád Základní škola a Mateřská škola Krčín Žižkovo náměstí 1, Nové Město nad Metují 549 01 IČO 72020865 TELEFON: 491 474 171 FAX: 491 470 526 E-MAIL: zskrcin@zskrcin.cz Mateřská škola Vrchoviny Školní řád Telefon

Více

Mateřská škola Strakonice, Lidická 625 VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ JÍDELNY

Mateřská škola Strakonice, Lidická 625 VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ JÍDELNY Mateřská škola Strakonice, Lidická 625 VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ JÍDELNY odloučená pracoviště: Holečkova 413, Školní 80, Spojařů 1260, Stavbařů 213 zřizovatel: město Strakonice ředitelka mateřské školy Strakonice:

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Základní škola a Mateřská škola Aloise Štěpánka, Dolany, příspěvková organizace 783 16 Dolany č. p. 174, IČ 70983259 ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Číslo jednací: ZŠ a MŠ AŠD / 206 / 2014 Spisový znak: 1.4.

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD mateřské školy

ŠKOLNÍ ŘÁD mateřské školy 1 ZÁKLADNÍ A MATEŘSKÁ ŠKOLA Radostín nad Oslavou, příspěvková organizace ŠKOLNÍ ŘÁD mateřské školy Vydává: Mgr. Jiří Slouka, ředitel školy Vypracovala: Ivana Fabíková, vedoucí učitelka Účinnost od 10.

Více

Vnitřní řád školní jídelny

Vnitřní řád školní jídelny Mateřská škola Janová, Janová 58, 755 01 Vsetn Vnitřní řád školní jídelny Vypracovala : Schválila: Markéta Spurná, vedoucí ŠJ Martina Borsíková Ďurinová, ředitelka MŠ Účinnost : Od 1. 9. 2018 Zrušena směrnice:

Více

MATEŘSKÁ ŠKOLA Pardubice Polabiny, Mladých 158, tel.: 466 401 226, e-mail: ms-mladych@ms-mladych.cz, www: http://ms-mladych.cz

MATEŘSKÁ ŠKOLA Pardubice Polabiny, Mladých 158, tel.: 466 401 226, e-mail: ms-mladych@ms-mladych.cz, www: http://ms-mladych.cz MATEŘSKÁ ŠKOLA Pardubice Polabiny, Mladých 158, tel.: 466 401 226, e-mail: ms-mladych@ms-mladych.cz, www: http://ms-mladych.cz ŠKOLNÍ ŘÁD MŠ Ředitelka Mateřské školy Pardubice Polabiny, Mladých 158 (dále

Více

Školní řád - družina

Školní řád - družina Základní škola a Mateřská škola Veverské Knínice, okres Brno venkov, příspěvková organizace Školní řád - družina Č.j.: 40/2013 Účinnost od: 1. 11. 2013 Projednán pedagogickou radou: 8. 10. 2013 Schválen

Více

Školní řád. Mateřská škola, Praha 7, Nad Štolou 6. (dále jen mateřská škola )

Školní řád. Mateřská škola, Praha 7, Nad Štolou 6. (dále jen mateřská škola ) Školní řád Mateřská škola, Praha 7, Nad Štolou 6 (dále jen mateřská škola ) Mateřská škola je školou zřízenou podle zákona č. 561/2004 Sb. o předškolním, základním, středním, vyšším odborným a jiném vzdělávání,

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ JÍDELNY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ JÍDELNY VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ JÍDELNY Č. j. 2/2016 - OŘ Vypracovala: Mgr. Jana Kuchtíková, ředitelka školy Směrnice nabývá platnosti ode dne: 22. 3. 2016 Směrnice nabývá účinnosti ode dne: 1. 4. 2016 Změny ve směrnici

Více

Školní řád mateřské školy

Školní řád mateřské školy Č.j. ZšmšHol/20/2013 Spisový znak: 2-1 Razítko školy: Základní škola a mateřská škola Holetín Horní Holetín 178 539 71 Holetín Účinnost: 1. 9. 2013 Skartační znak: A5 Počet stran: 6 Podpis ředitele školy:

Více

Základní ustanovení. Školní jídelna při Mateřské škole v Městě Albrechticích, Celní 11, Město Albrechtice poskytuje stravovací služby :

Základní ustanovení. Školní jídelna při Mateřské škole v Městě Albrechticích, Celní 11, Město Albrechtice poskytuje stravovací služby : Mateřská škola Město Albrechtice, příspěvková organizace Provozní řád školní jídelny dodatek č. 2 Č.j.: MŠ 669/2017 Účinnost od: 1. 8. 2017 Spisový znak: 2.1 Skartační znak: S 5 Změna : přijetí zaměstnance

Více

Přednostně jsou do MŠ přijímány děti v posledním roce před zahájením povinné školní docházky a děti s odkladem povinné školní docházky.

Přednostně jsou do MŠ přijímány děti v posledním roce před zahájením povinné školní docházky a děti s odkladem povinné školní docházky. Mateřská škola Ke Kašně 334, Praha 4 Písnice Školní řád MŠ Ke Kašně Účinnost od: 1.9.2013 Školní řád upravuje podrobnosti k výkonu práv a povinností zákonných zástupců dětí v MŠ a podrobnosti o pravidlech

Více

Organizace provozu mateřské školy. I. Přijímací řízení

Organizace provozu mateřské školy. I. Přijímací řízení Mateřská škola Dnešice, okres Plzeň- jih, příspěvková organizace Školní řád mateřské školy Č.j.: 178 /2016 Účinnost od: 1.9. 2016 Spisový znak:mš 2-1/ 178 Skartační znak: S 5 /2016 Změny: Školský zákon

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD. I. Cíle předškolního vzdělávání

ŠKOLNÍ ŘÁD. I. Cíle předškolního vzdělávání ŠKOLNÍ ŘÁD I. Cíle předškolního vzdělávání Cíle předškolního vzdělávání vychází ze školského zákona č.561/2004 Sb. a vyhlášky č. 14/2005 Sb. o předškolním vzdělávání a rámcového vzdělávacího programu pro

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD. Mateřské školy Horní Rybníky, Zábrodí, Horní Rybníky 29

ŠKOLNÍ ŘÁD. Mateřské školy Horní Rybníky, Zábrodí, Horní Rybníky 29 ŠKOLNÍ ŘÁD Mateřské školy Horní Rybníky, Zábrodí, Horní Rybníky 29 Školní řád MŠ Č.j.:MSHR 22/2016 Účinnost od: 1.9.2016 Spisový znak: Skartační znak: S5 Změny: Sídlo: Mateřská škola Horní Rybníky, Horní

Více

1. Podrobnosti k výkonu práv a povinnosti dětí a jejich zákonných zástupců

1. Podrobnosti k výkonu práv a povinnosti dětí a jejich zákonných zástupců Základní škola a Mateřská škola Kopidlno ŠKOLNÍ ŘÁD Mateřská škola Činnost mateřské školy vykonává Základní škola a Mateřská škola Kopidlno. Školní řád byl zpracován v souladu s těmito platnými právními

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ JÍDELNY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ JÍDELNY , příspěvková organizace se sídlem Chodovice 2, 508 01 Hořice VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ JÍDELNY Č.j.: 46/2015 Vypracoval: Vydal/Schválil: Na provozní poradě projednáno dne 28. 8. 2015 Vnitřní řád nabývá platnosti

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD. Platnost od

ŠKOLNÍ ŘÁD. Platnost od Mateřská škola Hrob, příspěvková organizace, Verneřice 128, 417 04 Hrob telefon: 417875094, mobil: 724315801, email: ms.hrob@seznam.cz, www.mshrob.cz ŠKOLNÍ ŘÁD Platnost od 1.9.2014 1. Úvodní ustanovení

Více

Mateřská škola Brno, Holásecká 11, příspěvková organizace. Odloučené pracoviště MŠ Zapletalova 67 ŠKOLNÍ ŘÁD

Mateřská škola Brno, Holásecká 11, příspěvková organizace. Odloučené pracoviště MŠ Zapletalova 67 ŠKOLNÍ ŘÁD Mateřská škola Brno, Holásecká 11, příspěvková organizace Odloučené pracoviště MŠ Zapletalova 67 ŠKOLNÍ ŘÁD Tento Školní řád nabývá platnost dnem 1.9.2011. I. Cíle předškolního vzdělávání Cíle předškolního

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD platný od

ŠKOLNÍ ŘÁD platný od Mateřská škola Jahůdka v Praze 12 Tel.: 244403877 FAX : 244403880 příspěvková organizace IČ: 63109701 Praha 4 Modřany, Krouzova 3036 E-mail: mskrouzova@volny.cz http: www.volny.cz/mskrouzova Č.j.: 65 /

Více

Školní řád aktualizovaný k / podle zákona č. 561/ 2004 Sb. a podle prováděcí vyhlášky č. 14/ 2005 Sb. /

Školní řád aktualizovaný k / podle zákona č. 561/ 2004 Sb. a podle prováděcí vyhlášky č. 14/ 2005 Sb. / Mateřská škola Tismice Školní řád aktualizovaný k 1.9.2010 / podle zákona č. 561/ 2004 Sb. a podle prováděcí vyhlášky č. 14/ 2005 Sb. / Předškolní výchova: Podporuje zdravý tělesný, psychický a sociální

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY INTEGROVANÁ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA Sruby 80 PSČ 565 44 tel. 465 486 113 ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Č.j.: 50/2006 1/RE účinnost od: 1. 9. 2006 schváleno pedagogickou radou: 30.8.2006 schváleno školskou

Více

Školní řád Mateřské školy Sezimovo Ústí, Lipová 649

Školní řád Mateřské školy Sezimovo Ústí, Lipová 649 Školní řád Mateřské školy Sezimovo Ústí, Lipová 649 Zřizovatel: Název a sídlo: Město Sezimovo Ústí Mateřská škola Lipová Lipová 649 391 02 SEZIMOVO ÚSTÍ Druh organizace: Příspěvková organizace Telefon

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY LITVÍNOVICE MATEŘSKÁ ŠKOLA LITVÍNOVICE 49, ČESKÉ BUDĚJOVICE

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY LITVÍNOVICE MATEŘSKÁ ŠKOLA LITVÍNOVICE 49, ČESKÉ BUDĚJOVICE ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY LITVÍNOVICE MATEŘSKÁ ŠKOLA LITVÍNOVICE 49, ČESKÉ BUDĚJOVICE Školní řád upravuje podrobnosti k výkonu práv a povinností dětí a jejich zákonných zástupců ve školském zařízení a

Více

Mateřská škola, Chrudim 2, Na Valech 693. Vnitřní řád školní jídelny Mateřské školy, Chrudim 2, Na Valech 693

Mateřská škola, Chrudim 2, Na Valech 693. Vnitřní řád školní jídelny Mateřské školy, Chrudim 2, Na Valech 693 Mateřská škola, Chrudim 2, Na Valech 693 Čj.: MS/138-1/2017 Účinnost: 1. 1. 2018 Spisový znak: 1.2 Skartační znak: A 5 Vnitřní řád školní jídelny Mateřské školy, Chrudim 2, Na Valech 693 Obsah: 1. Všeobecná

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Z á k l a d n í š k o l a a M a t e ř s k á š k o l a P o p o v i c e, p ř í s p ě v k o v á o r g a n i z a c e P o p o v i c e 1 5 0, 6 8 6 0 4 Vypracoval: Schválil: ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY VNITŘNÍ ŘÁD

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ JÍDELNY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ JÍDELNY Základní škola a Mateřská škola Ohnišov 517 84 Ohnišov 182, tel. 494 665 679, IČO: 70979731 e-mail: skoly.ohnisov@seznam.cz VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ JÍDELNY Řídí se následujícími právními předpisy: Zákonem č.561/2004

Více

Škola: Základní škola Dolní Lhota, okres Zlín, příspěvková organizace. Vnitřní řád ŠJ

Škola: Základní škola Dolní Lhota, okres Zlín, příspěvková organizace. Vnitřní řád ŠJ Škola: Základní škola Dolní Lhota, okres Zlín, příspěvková organizace Vnitřní řád ŠJ Č. j.: 20 / 2015 Účinnost od: 1. 9. 2015 Spisový znak: 2.1.4 Skartační znak: A 5 Změny: OBSAH: 1. Úvodní ustanovení

Více

Mateřská škola Tachov, Stadtrodská 1600, příspěvková organizace. Školní řád MŠ

Mateřská škola Tachov, Stadtrodská 1600, příspěvková organizace. Školní řád MŠ Mateřská škola Tachov, Stadtrodská 1600, příspěvková organizace Školní řád MŠ Zpracovaný v souladu se zák.č. 561/2004 Sb., o předškolním základním, středním a jiném vzdělávání, ve znění pozdějších předpisů

Více

MŠ KRHANICE Školní řád Mateřské školy Krhanice. Skartační znak:

MŠ KRHANICE Školní řád Mateřské školy Krhanice. Skartační znak: MŠ KRHANICE Školní řád Mateřské školy Krhanice Č.j.: 1/2014 Účinnost od: 1. 9. 2014 Spisový znak: Změny:aktualizace 3. 2. 2016 Skartační znak: Na základě ust. 30 zák. č. 561/2004 Sb., o předškolní, základním,

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Č.j.: 2 /2014 Spisový znak Skartační znak Vypracoval: Schválil: Pedagogická rada projednala dne 1.9.2014 A.1. A5 Ředitelka školy vydává v souladu se statutem školy, podle 30

Více

Základní škola a mateřská škola Bolehošť, okres Rychnov nad Kněžnou. Školní řád

Základní škola a mateřská škola Bolehošť, okres Rychnov nad Kněžnou. Školní řád Základní škola a mateřská škola Bolehošť, okres Rychnov nad Kněžnou Školní řád upravuje podrobnosti k výkonu práv a povinností zákonných zástupců dětí v mateřské škole a podrobnosti o pravidlech vzájemných

Více

Organizace provozu mateřské školy. I. Přijímací řízení

Organizace provozu mateřské školy. I. Přijímací řízení Mateřská škola Římov školní rok 2013/2014 Školní řád Organizace provozu mateřské školy I. Přijímací řízení Zápis dětí do mateřské školy na následující školní rok probíhá v měsíci březnu nebo dubnu v tom

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Základní škola a Mateřská škola Velký Újezd okres Olomouc, příspěvková organizace PSČ: 783 55 ZŠ Velký Újezd 321 tel., fax: 585 358 109 IČO: 750 276 40 MŠ Velký Újezd 315 mobil: 774 112 213 Č.j.: ZŠMŠVÚ/275/17

Více

Mateřská škola U dvou sluníček, Brněnec, okres Svitavy Brněnec 22, 569 04 Brněnec, IČ: 75016257. Školní řád. Mateřské školy U dvou sluníček

Mateřská škola U dvou sluníček, Brněnec, okres Svitavy Brněnec 22, 569 04 Brněnec, IČ: 75016257. Školní řád. Mateřské školy U dvou sluníček Mateřská škola U dvou sluníček, Brněnec, okres Svitavy Brněnec 22, 569 04 Brněnec, IČ: 75016257 Školní řád Mateřské školy U dvou sluníček Ředitelka Mateřské školy U dvou sluníček, Brněnec, okres Svitavy

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Základní škola a Mateřská škola Aloise Štěpánka, Dolany, příspěvková organizace 783 16 Dolany č. p. 174, IČ 70983259 ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Číslo jednací: ZŠ a MŠ AŠD / 354 / 2016 Spisový znak: 1.4.

Více

Mateřská škola Sluníčko Šumperk, Evaldova 25, příspěvková organizace Evaldova 25, 787 01 Šumperk

Mateřská škola Sluníčko Šumperk, Evaldova 25, příspěvková organizace Evaldova 25, 787 01 Šumperk ORGANIZACE ŠKOLNÍHO ROKU MATEŘSKÉ ŠKOLY SLUNÍČKO ŠUMPERK, EVALDOVA 25, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE odloučené pracoviště Gen. Krátkého 28 Mateřská škola Gen. Krátkého 28 je 2 třídní MŠ, pro děti ve věku od 3

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD. Mateřská škola NA OSADĚ, Brno, Koperníkova ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ

ŠKOLNÍ ŘÁD. Mateřská škola NA OSADĚ, Brno, Koperníkova ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ ŠKOLNÍ ŘÁD Mateřská škola NA OSADĚ, Brno, Koperníkova ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ Ředitelka Mateřské školy NA OSADĚ, Brno, Koperníkova 6 v souladu s 30 odst. 1 a 3 zákona 561/2004 Sb., školský zákon, v platném

Více

Š k o l n í řád. č. j. : 3 1 / ú č i n n o s t o d : Obsah: Školní řád

Š k o l n í řád. č. j. : 3 1 / ú č i n n o s t o d : Obsah: Školní řád Základní škola a mateřská škola Bolehošť, okres Rychnov nad Kněžnou. 517 31 Bolehošť 21 příspěvková organizace Na základě ustanovení 30 zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším

Více

28. VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ JÍDELNY MŠ III. BÍLÁ VODA 89

28. VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ JÍDELNY MŠ III. BÍLÁ VODA 89 Základní škola a mateřská škola a mateřská škola Červená Voda, příspěvková organizace se sídlem Červená Voda 341, 561 61 28. VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ JÍDELNY MŠ III. BÍLÁ VODA 89 IČ: 70 99 48 38 Tel.: 465 626

Více