ČESKÝ SVAZ ŽEN o.s. Panská Praha 1 Tel.: Fax: info@csz.cz.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "ČESKÝ SVAZ ŽEN o.s. Panská 7 111 53 Praha 1 Tel.: +420 224 211 017 Fax: +420 222 243 993 e-mail: info@csz.cz. www.csz.cz. www.rovnesance."

Transkript

1 ČESKÝ SVAZ ŽEN o.s. Panská Praha 1 Tel.: Fax: info@csz.cz Strana 1 (celkem 31)

2 Český svaz žen o.s. (dále jen ČSŽ) Je nevládní ženskou organizací s členskou základnou, kterou tvoří členek v 621 základních organizacích (stav k ) a s velkým počtem sympatizujících žen. Sdružuje ženy bez ohledu na jejich národnost, náboženskou víru, politickou příslušnost, sociální postavení, profese a zájmy. Členky ZO pracují na dobrovolné bázi na různých úrovních. ČSŽ je přístupný široké veřejnosti, je otevřen spolupráci se všemi sympatizujícími a jeho činnost se zaměřuje na podporu práv žen. Český svaz žen o.s. se ve svém programu hlásí k základním dokumentům přijatým mezinárodním ženským hnutím a opírá se o mezinárodní dokumenty přijaté OSN, k nimž se přihlásila Česká republika : Úmluva o odstranění všech forem diskriminace žen, vycházející z Listiny lidských práv a svobod, Akční základna dokument ze 4. světové konference OSN o ženách, s cílem posílit práva žen, Peking+5 dokument 23. mimořádného zasedání Valného shromáždění OSN Ženy 2000 a dokumenty přijatými v rámci EU: Zásady rovného zacházení s muži a ženami dané směrnicemi 2000/43/ES, 2000/78/ES, 2004/113/ES, Evropský pakt pro rovnost žen a mužů. Český svaz žen o.s. se zabývá tématikou, která souvisí s postavením žen ve společnosti, především pak žen na trhu práce, v rodině, žen žijících na venkově a podobně. Hlavními programovými cíli ČSŽ jsou především prosazování rovnoprávného postavení žen a jejich potřeb ve společnosti, partnerství v rodině, rozvoj osobnosti ženy formou vzdělávacích programů, poradenství a pomoc v sociální oblasti, humanitární aktivity a uspokojování kulturně společenských zájmů členek. Český svaz žen o.s. se zaměřuje na perspektivní projekty financované z ESF a rozpočtu ČR, národní projekty a projekty, které podporují programové cíle organizace. V r se především zaměřoval na poskytování poradenských a vzdělávacích služeb v Informačních a poradenských centrech. Organizační struktura ČSŽ je budována na základě územního principu a tvoří ji ZO, okresní a krajské organizace ČSŽ. Orgány ČSŽ jsou : - na republikové úrovni sjezd delegátek okresních organizací (1x za 5 let), ústřední shromáždění (ÚS), do kterého každý okres deleguje svou zástupkyni a 15 (17) členná ústřední rada žen (ÚRŽ) - na krajské úrovni krajská rada žen (KRŽ) - na okresní úrovni okresní rada žen (ORŽ), okresní konference a okresní shromáždění - na úrovni základních organizací shromáždění členek ZO a rada ZO Český svaz žen o.s. je členem České ženské lobby a The Associated Country Women of The World Strana 2 (celkem 31)

3 SLOŽENÍ ÚSTŘEDNÍ RADY ŽEN V ROCE 2009 Předsedkyně: Mgr. Jana Chržová Místopředsedkyně: Marta Dosoudilová Členky: Mgr. Marie Bečková Mgr. Margita Březnová Eva Drncová Eva Flousková PhDr. Zdeňka Hajná, Csc. Marie Kratochvílová Mgr. Jana Kvochová (od ) Ing. Michaela Lysáková Zdeňka Neuwirthová Miroslava Olšáková PhDr. Jiřina Radová Karla Skuhrová Ing. Věra Slavíková Božena Vávrová (od ) Ing. Jana Vlažná Strana 3 (celkem 31)

4 OBSAH : Úvodní slovo Informace o činnosti ČSŽ v krajích v roce Středočeský kraj... 6 Z činnosti v kraji... 6 Z okresních akcí... 7 Jihočeský kraj... 8 Z činnosti v kraji... 8 Z okresních akcí... 9 Plzeňský kraj... 9 Z činnosti v kraji Z okresních akcí Karlovarský kraj Z činnosti v kraji Liberecký kraj Z činnosti v kraji Ústecký kraj Z činnosti Královéhradecký kraj Z činnosti v kraji Z okresních akcí Pardubický kraj Z činnosti v kraji Kraj Vysočina Z činnosti v kraji Z okresních akcí Jihomoravský kraj Z činnosti v kraji Z okresních akcí Zlínský kraj Spolupracujeme Z okresních akcí Moravskoslezský kraj Z činnosti v kraji Z okresních akcí Olomoucký kraj Z činnosti v kraji Z okresních akcí Kraj Praha Z pražských obvodů Realizace projektů ČSŽ v roce Další informace Kariéra je rodu ženského Publikace Poděkování partnerům Seznam často používaných zkratek Strana 4 (celkem 31)

5 Úvodní slovo Vážené přítelkyně, vážení přátelé, Dostává se vám do rukou Zpráva o činnosti Českého svazu žen o.s. za rok 2009: není úplně snadné takovouto zprávu sestavit, a to z jednoho prostého důvodu. Aktivity organizace jsou realizovány na mnoha úrovních a samozřejmě ta nejživější úroveň je v základních organizacích. Když si uvědomíme, že Český svaz žen měl k 31. prosinci 2009 po celé republice 621 základních organizací a v nich činných přes členek, je jasné, že taková zpráva se snadno promění v jakýsi stručný a místy až poněkud neuspořádaný pel-mel informací, který jen mozaikovitě odráží to, co se v organizaci v průběhu roku dělo. Navíc činnost jednotlivých základních organizací je patrně nejméně tak rozmanitá, jako jsou i její členky nelze ji shrnout do pár vět. Najdete zde aktivity kulturní, sportovní, sociální, volnočasové, vzdělávací, aktivity zaměřené na pomoc životnímu prostředí stejně jako aktivity, které pomáhají udržovat místní lidové, kulturní tradice. Vzhledem k tomu, že v srpnu 2008 skončilo financování projektů, v rámci nichž ČSŽ provozuje Informační a poradenská centra pro ženy (InPc), bezprostředně poté jsme rozhodly o pokračování alespoň některých služeb a o jejich udržení z vlastních prostředků organizace, případně za přispění Města či Úřadu práce (Havlíčkův Brod). Další informace doplněné o jednotlivé fotografie i celé fotogalerie najdete na stránkách ČSŽ Mgr. Jana Chržová předsedkyně Strana 5 (celkem 31)

6 1. Informace o činnosti ČSŽ v krajích v roce 2009 Informace o činnosti žen a zajímavých akcích, které pořádaly krajské, okresní nebo základní organizace ČSŽ v roce 2009 a akcích, kterých se zúčastnily, tak jak byly popsány vedoucími krajských středisek. Některé příspěvky byly doplněny zajímavostmi ze Zpravodajů ČSŽ a materiálů zaslaných z jednotlivých okresů. Pro větší informovanost a přehlednost jsou u krajů uváděny základní informace, jako je počet ZO nebo počet členek. Hlavní náplní života organizací v regionech je podpora společenského života v místech, kde se ženy sdružují. Jsou integrální součástí regionálních aktivit, které přispívají k udržování tradic, trávení volného času, k podpoře zlepšení podmínek života žen atd. Spolupracují s velkou škálou neziskových organizací, státní správou a místní samosprávou. Středočeský kraj Kontakt: Krajské středisko ČSŽ, Panská 7 - vchod Nekázanka 18, Praha 1 Vedoucí krajského střediska: Milena Tenczová Telefon: praha@csz.cz Členská základna: V kraji máme členek v 80 základních organizacích v 8 spolupracujících okresech. Ke kraji přibyly na vlastní žádost členky nového okresu Mariánské Lázně. Projekty: OP LZZ: Podpora žen při vstupu na trh práce a odstraňování bariér Středočeský kraj (2009/2010). Z činnosti v kraji Kurz obsluhy PC Již podruhé se konal ve školícím centru v Praze, ve dnech 24. a Lektorkou byla předsedkyně ČSŽ Jana Chržová. Celkem sedm účastníků (i jeden muž) ze čtyř okresů získalo základy pro práci na počítači, orientaci na internetu a pocit, že počítač není jen pro ty mladé. Zájezd do Vlčnova ( ) Za příspěvku KRŽ kraje se uskutečnil dvoudenní zájezd do Vlčnova na Jízdu králů, kterého se zúčastnily členky z pěti okresů, včetně rodinných příslušníků. Celkem dva autobusy (90 účastníků). K zájezdu patřila i návštěva barokního zámku v Jaroměřicích nad Rokytnou, výstavy historických hraček ve Vlčnově, Jízda králů, obřad s hrou barev bohatých krojů. Akce za poznáním okresů výlety autobusem, seznámení se zajímavými místy a vzájemné návštěvy členek okresů kraje: Okres Kladno navštívil okres Mladá Boleslav Okres Rakovník navštívil okres Mladá Boleslav Okres Mladá Boleslav navštívil okres Kladno Okres Kutná Hora navštívil okres Mladá Boleslav Strana 6 (celkem 31)

7 Seminář na téma Krásná uvnitř i navenek Krajská rada žen středočeského kraje uspořádala a Krajský seminář v Praze. Dopoledne proběhla prohlídka památek, odpoledne seminář. Téma semináře: Jak být fit po celý den se zajímavou přednáškou paní A. Machové. Pak trénování paměti. Druhý den byly přednášky z oblasti kosmetiky - Vnitřní krása těla, vnitřní čistota a oblasti stravování - Strava jako lék. Po všech přednáškách byly zodpovězeny dotazy členek. Součástí víkendu byly i různé kurzy a praktické rady. Zúčastnilo celkem 44 členek. Z okresních akcí Kladno Projekt Nadace Žena Zdraví a bezpečí seniorů, oslava MDŽ, Velikonoce ve sklípku zájezd do Polska zájezd do Bulharska Knížecí Advent na hradě Křivoklát Mladá Boleslav MDŽ setkání s pohoštěním a přednáškami celkem účast 101 žen; Výlet Bozkovské jeskyně, muzeum v Poniklé, prohlídka města Vrchlabí Víkend pro ženy: Penzion Poslův mlýn u Doks. Besedy přenášky, péče o tělo i ducha. Příbram Dětský karneval v Jincích, již tradičně každý rok. Oslavy MDŽ a Advent. Organizace Lhotka spolupracuje s MV při vítání občánků. Příbramské ženy vítají tradičně prvňáčky s dárky ve škole. Drátovačky pořádají s velkým úspěchem karnevaly, country bály. V Jincích se zaměřily mimo jiné na zájezdy pro děti a za kulturou. Kutná Hora Pravidelná návštěva členek na LDN v Kutné Hoře Vánoční svátky - drobné dárky a cukroví vyrobené členkami. Spolupráce s různými neziskovými organizacemi, úzká spolupráce i s MěÚ. Společně pořádají různé akce: odborné přednášky, besedy, karnevaly, různé výstavy, zájezdy do Polska, kurzy studené kuchyně, rej čarodějnic, oslav MDŽ, Vánoční oslavy spojené s Blešími trhy. Projekt Nadace Žena: Víkend pro ženy Grant od MěÚ pořádán na oslavu MDD účast celkem 215 dětí. Kolín Radovesnice dětský karneval, Ohaře - zájezd do divadla, společně s hasiči ples. Kolárovice - oslava MDŽ, masopust, Kolín zájezd do Polska. Rakovník Každoroční oslavy MDŽ. Září zájezd do Itálie dva autobusy. Listopad předvánoční zájezd do Polska. Prosinec Celookresní aktiv žen pro předsedkyně, hospodářky a revizorky celodenní program včetně finančního školení, praktická ukázka výrobků z přírodních materiálů, tombola z dárků od členek ORŽ. Praha východ Společné návštěvy divadel, sportovní činnost, společné dovolené v Chorvatsku a na Slovensku, část žen navštěvuje Univerzitu volného času a Univerzitu třetího věku, část žen se zúčastňuje pravidelných cvičení a plavání. Praha západ Celookresní přednášky v zasedací místnosti v Nekázance (např. Dr. Němec s manželkou rodinný život Bedřicha Smetany, přátelské posezení s kapelníkem a moderátorem Eduardem Hrubešem). Členky se aktivně zúčastňují krajových akcí. Mariánské Lázně Začínající ZO, členky se již aktivně zapojují do akcí kraje, připravují se na svojí vlastí činnost. Strana 7 (celkem 31)

8 Jihočeský kraj Kontakt: Krajské středisko ČSŽ, Lannova 63, České Budějovice Vedoucí krajského střediska: Alena Vránová Tel./Fax: Členská základna: V kraji máme členek ve 101 základních organizacích. Poprvé šlo o nárůst členek za posledních 20 let. Jedna ZO byla zrušena (5 členek) v okrese Tábor a 1 nově vznikla (28 členek) na Strakonicku. Ve stávajících organizacích bylo přijato 102 nových členek. Projekty: Grant z Nadace Žena na téma Zdraví a bezpečnost seniorů získala KRŽ JČK. V dubnu se konal dvoudenní víkendový seminář v Heřmani u Protivína, Mgr. Jiří Matzner z Krajského ředitelství Policie ČR hovořil o tom, jak se chránit a předcházet okradení a přepadení, podvodům. S tímto tématem pak následovalo po kraji 8 besed. Věnovaly se k tomu ještě otázkám zdraví přednáškou, tancem, cvičením i procházkou. Na akci přijelo přes 200 účastnic. Z činnosti v kraji KRŽ se ve spolupráci s o.s. Volba pro Slavonicko a rakouským partnerem podílela na výstavě Proměna žen, proměna společnosti k 90. výročí volebního práva žen. Výstava putovala v průběhu roku po 7 městech Jihočeského kraje se závěrečnou vernisáží v rakouském Raabsu, které se účastnila i poslankyně Parlamentu ČR Mgr. Vlasta Bohdalová. V srpnu se konalo výjezdní zasedání Krajské rady do Čimelic na Výstavu květin a zahradních potřeb. Byl zde celý areál Zámecké zahrady úžasně naaranžovaných květin, bylin, keříků, miniaturních stromečků, zahradních doplňků, květináčů a mnoho dalších drobností souvisejících s květinami a zahradou. V září uspořádala KRŽ zájezd do Francie na Azurové pobřeží. 60 členek v prvním turnusu a 50 členek ve druhém turnusu strávilo týden u moře s výlety do Saint Tropéz, Port Grimoud (francouzské Benátky), prohlídku Cannes města světového Filmového festivalu se zastávkou v Monaku. Strana 8 (celkem 31)

9 Z okresních akcí České Budějovice Dvoudenní výlet v Novohradských horách Dobrá Voda, Hojná Voda. Tradiční akce Zdravá sobota pro ženy zdravé jídlo, cvičení, péče o tělo. Beseda Bezpečí seniorů s následným večerním posezením s harmonikou. Český Krumlov Setkání na Slavnosti jara s večerním kulturním vystoupením. Zájezd pro seniory Cesta Šumavou a kolem Lipna. Návštěva Dětského domova v Horní Plané s dárky. Jindřichův Hradec Tradiční kuželkářský turnaj. Setkání při příležitosti MDŽ s přednáškou a tombolou. Zájezd ke Dni seniorů do ZOO do Dvorce u Trhových Svinů a Nových Hradů. Velikonoční a vánoční prodejní výstava pro širokou veřejnost. Strakonice Beseda Trénink paměti. Zájezd pro rodiny s dětmi do Mariánských lázní a zámku Kynžvart. V okresech Písek, Prachatice a Tábor je aktivita soustředěna do činnosti v ZO. Téměř ve všechny ZO kraje pořádají burzy, různé druhy cvičení, oslavy MDŽ a Den matek, setkání seniorů, besedy, předváděcí akce, společenské večery, nespočet akcí pro děti, výlety, zájezdy, plesy a mnohé jiné. Také v mnoha obcích pečují členky o zeleň, památníky i veřejná prostranství, na oplátku jim Obecní úřady poskytují zasedací místnosti ke schůzkám a pořádání různých setkání. Zhruba polovina Obecních úřadů přispívá ZO ČSŽ i finančně. Plzeňský kraj Kontakt: Krajské středisko ČSŽ, Sladkovského 28, Plzeň Vedoucí krajského střediska: Eva Drncová Telefon: plzensky.kraj@csz.cz Členská základna: V kraji máme členek v 74 základních organizacích. Projekty: Nadace Žena: Zdraví a bezpečí seniorek dva víkendové semináře pro ženy se konaly v Železné Rudě s účastí celkem 79 žen. V budově krajského střediska ČSŽ od října 2005 provozujeme poradenské centrum; po ukončení projektu z ESF OP RLZ v roce 2008 funguje toto středisko v omezeném režimu se zaměřením na sociálně právní a psychologickou poradnu, poskytování informací a předávání kontaktů na odborná pracoviště. Je zde možné využít počítače, internet, kopírku a toto je k dispozici jak pro ženy hledající zaměstnání, tak pro členky ČSŽ. Dotace od OÚ a MěÚ dostávají přímo ZO, a to zpravidla na konkrétní akce v obci v různé výši. V roce 2009 vykázalo příjem dotace 19 ZO v celkové výši Kč. Strana 9 (celkem 31)

10 Z činnosti v kraji Kraj spolupracuje s RDC Totem Plzeň, Mateřským klubem, Magistrátem, Krajským Úřadem, Sociálními odbory, Úřady práce v kraji, LKŽ v Plzni, Rokycanech, Berouně, Domažlicích, Asociací neziskových organizací PK, DD Trnová, Domovem Zvíkovecká kytička ve Zvíkovci, Domovem sociálních služeb Bystřice, Suchomasty, Zvláštní školou v Žebráku, Plzeňskou unií neslyšících v Plzni, Domovem důchodců v Liblíně a Horní Bříze. Krajská oslava MDŽ s bohatým programem v Plzni v sále KD Peklo, účast přes 300 osob ve spolupráci s LKŽ v Plzni. Krajský víkendový seminář Zdraví a bezpečí seniorek proběhl ve dnech pro 45 žen projekt byl financován z prostředků Nadace Žena, při zpáteční cestě do Plzně návštěva vodního hradu Švihov. Krajský víkendový seminář Zdravý životní styl v penzionu Alpský dům v Železné Rude ve dnech září 2009 pro 34 žen z okresů Plzeň-jih, Plzeň-sever, Plzeň-město, Rokycany. Tato akce byla financována z prostředků KRŽ a ORŽ. Součástí akce byla tombola sbírka pro Nadaci Źena, výnos Kč odeslán na konto Nadace. Kurz Základy práce s počítačem a internetem pro členky ČSŽ v InPc v Plzni pro členky ČSŽ (září říjen 2009). Návštěva partnerské organizace Domova Zvíkovecká kytička spojená s výjezdním zasedáním KRŽ dne ve Zvíkovci. Účast 8 členek KRŽ a 4 členky ORŽ Plzeň-město a Rokycany. Účastnice byly přijaty ředitelkou Domova ZK Paed.Dr. Janou Českou a starostou obce Zvíkovec Petrem Uhrem. Součástí návštěvy byla prohlídka objektu Chaloupka včetně výtvarných dílen, učebny, ordinací, relaxačních prostor a pokojů klientek. Z okresních akcí Na úrovni okresů a ZO je čilá spolupráce s OÚ, Sokolem, Hasiči, ČCK, Konzumním družstvem, školou, školkou, Rybáři, svazem tělesně postižených ad. Okresní oslavy MDŽ se konají každoročně v okresech Beroun, Domažlice, Klatovy a v Plzni. Většina aktivit členské základny je v základních organizacích a klubech. Jsou pořádány akce k MDŽ, den matek, besedy, přednášky, spolupráce s Klubem důchodců a dalšími složkami v obci. Ženy jsou organizátorkami řady aktivit v obci např. posezení s hudbou, posvícenské zábavy, Kateřinské věnečky, babské bály, soutěže, výstavy, zpívání koled u vánočního stromu, setkání rodáků, výstavy ovoce a zeleniny, akce pro děti, dětská odpoledne, pohádkový les, putování za pokladem, Mikulášské nadílky, dětské karnevaly apod. Tradicí se staly v některých ZO velikonoční a vánoční výstavy, vánoční trhy a výtvarné dílny pro děti i dospělé výroba z pedigu, aranžování čerstvých i sušených květin, pletení košíků, výroba koláčů a perníčků.ženy nezapomínají ani na kulturu a sport. Jezdí do divadel v Plzni i do Prahy, poznávají krásy vlasti v blízkém či vzdálenějším okolí. Pořádají cvičení pro ženy, pěší i cyklovýlety do okolí. Řada organizací se pravidelně každoročně zapojuje do Květinového dne Ligy proti rakovině. Strana 10 (celkem 31)

11 ČSŽ ve Skořicích uspořádal tak jako každý rok, dne 28. října ke státnímu svátku Dni vzniku samostatné ČSR, lampionový průvod obcí pro naše děti. Děti i dospělí se sešli u pomníku padlých z 1. a 2. světové války, kdy byly zapáleny svíčky. Pak se průvod vydal večerní vycházkou obcí. Starší děti vytýčily trať skleničkami se zapálenými svíčkami. Na závěr vycházky došli účastníci k altánu pod pohostinství, kde je prostranství na němž jsou pořádány různé akce v obci. Předsedkyně Hana Fryjaufová upekla pro děti dort, byly nakoupeny sušenky a z pohostinství děti dostaly horký čaj. Akce se jako vždy moc líbila. Na závěr každé dítě dostalo bublifuk a velkou čokoládu. Všichni se již těšili na další akci, kterou bude 28. listopadu Mikulášská nadílka v sále kulturního domu ve Skořicích, kterou pro děti pořádá ČSŽ ve Skořicích. Zaslala H. Fryjaufová Karlovarský kraj Kontakt: Krajské středisko ČSŽ, Nám. Budovatelů 1423, Sokolov Vedoucí krajského střediska: Jaroslava Hernadyová Telefon: karlovarsky.kraj@csz.cz Členská základna: V kraji máme 280 členek v 18 základních organizacích. Proti loňské evidenci došlo v kraji k úbytku o 15 členek. Spolupráce: Na úrovni kraje byla realizována spolupráce s Městskou knihovnou v Sokolově. Na úrovni ZO je spolupráce s jinými subjekty velmi rozmanitá. Venkovské organizace mají podporu OÚ a s dalšími organizacemi v obcích pořádají různé aktivity. Chebské městské organizace se zúčastňují většiny akcí, které pořádá MÚ. Na krajský seminář jsme na základě žádostí obdržely finanční příspěvky od Magistrátu Karlovy Vary, MÚ v Sokolově. Z činnosti v kraji Vzpomínání na doby minulé. Z archivních materiálů jednotlivých členek i z archivu kraje byl zpracován bulletin o historii organizace ČSŽ v kraji Karlovy Vary. Bulletin obsahuje mnoho archivních fotografií a článků z místního tisku. Všechny ZO obdržely 1 výtisk a některé ještě elaborát na CD. Ozdravný pobyt v Podhájské. Krajská rada zajistila pobyt v Podhájské včetně dopravy. Zúčastnilo se 11 žen. Pobyt se vydařil i přes nepřízeň počasí, účastnice byly velmi spokojeny a doporučily opakování v příštím roce. Po návratu byl vydán bulletin o pobytu s fotografiemi a komentářem. Strana 11 (celkem 31)

12 Krajský seminář Země východní Asie. Seminář se uskutečnil 3. října v Bražci ve spolupráci ZO Bražec a Újezdního úřadu Vojenského újezdu Hradiště. Na úvod vystoupil přednosta újezdního úřadu pplk. Ing. Dellamaria a zajímavě přiblížil historii, význam i život v oblasti vojenských újezdů. Řada informací byla pro všechny zúčastněné naprosto nová. O Zemích východní Asie (Kazachstán, Vietnam, Thajsko a Malajsie) velice populárně přednášel ing. Robert Hernady. Přednáška byla doplněna promítáním fotografií. V zábavné části programu proběhla soutěž Hazard, ve které mezi sebou soutěžily členky okresů. Ze semináře byl vydán bulletin. Jeden výtisk byl předán Újezdnímu úřadu. Přednáška Násilí na ženách a dětech v Kongu. Přednášela paní Markéta Kutilová. Na úvod byl promítnut film Slzy Konga. Přednáška se uskutečnila ve spolupráci s Městskou knihovnou v Sokolově. Film byl krutou obžalobou politiky tzv. vyspělých států a ukázkou kam až zajde hon za bohatstvím. Základy práce na počítači. Náplní výuky byla práce ve Wordu, základy práce v Excelu a orientace na internetu. Krajský Zpravodaj: v roce 2009 byla 2 vydání. Naše Základní organizace jsou akční. Členky ZO Sokolov 1 se scházejí při příležitostech akcí pořádaných ORŽ i KRŽ, zapojují se do akcí Slaměnky a Sokola, setkávají se při oslavách jubilejních narozenin svých členek a kolegyň. Hrají kuželky, petank a šipky, chodí na kondiční cvičení, pořádají výlety (na důl Medard, kde se buduje velké jezero, výlety do okolí Sokolova spojené se sběrem borůvek i brusinek). Zúčastnily se přednášky v Jindřichovicích o bývalém koncentračním táboře. Navštěvují univerzitu třetího věku Osm členek chebské ZO 11 se vydalo na výlet do Starého Hrozňatova, kam je pozvala kolegyně Boženka Vávrová. Setkaly se u ní na chatě a nejstarší účastnicí byla paní Zdenička Kadeřábková, která ve svých 87 letech přijela autobusem. Při opékání vuřtů vydatně pomáhal Boženčin přítel Jarda. Poseděly jsme, popovídaly a pak jsme se vydaly na známé západočeské poutní místo. Strana 12 (celkem 31)

13 Liberecký kraj Kontakt: Krajské středisko ČSŽ, Jungmannova 8, Jablonec nad Nisou Vedoucí krajského střediska: Věra Pospíšilová Telefon: Členská základna: V kraji máme 439 členek v 17 základních organizacích. Z činnosti v kraji Některé akce pořádáme společně s kolegyněmi z krajů Královehradeckého a Pardubického. Činnost je velice bohatá, ale byla by bohatší, kdyby bylo více peněz. Spolupracujeme s Mateřským centrem Jablíčko a dalšími organizacemi, jako například s těmi, co sdružují zdravotně postižené, s organizací JAKOP bojující proti rakovině a dalšími. Máme podporu v zastupitelských orgánech našich obcí. Většina ZO v kraji dělá nejrůznější akce pro děti (MDD u Niklů v Pěnčíně), besedy pro ženy, zájezdy a turistické výlety do nejbližšího okolí. Nejlépe si vede organizace Janov, která je nejpočetnější. Aktivně pracují Kokonín, Žižkův vrch, Rýnovice i ostatní organizace na území města Jablonce. Malé vesnické organizace, jako jsou V. Hamry a J. Důl mají malý počet členek, jejich činnost je samozřejmě skrovnější, ale zapojují se do akcí okresu (výroba vánočních a velikonočních ozdob) a jejich zástupkyně jsou i v radě žen. Průběžně probíhá výtvarný kroužek Setkání s barvou kurz PC/SPŠS Zájezdy do Polska (Jelenia Góra) Květinový den prodaly jsme 600 kusů kytiček Zdravotní den měření tlaku, cukru, cholesterolu MDŽ - účast představitelů města, kulturní program, zveřejnění v televizi regionální Den otevřených dveří Sluníčko v Liberci (bývalý Kojenecký ústav a Dětský domov), kde se darovaly pletené soupravy, panenky. Pletení oděvů na panenky sbírání starých panenek od obyvatel města Pletení ponožek do SPOZu v Jablonci při vítání občánků Účast při akcích Tvoříme na jevišti i tvoříme duší Jablonec, Liberec, Zákupy, výstavy účast na akcích Týden seniorů výstava a kulturní akce, týden památek Beseda k ochraně dětí Tvoříme vánoce co kdo umí Prezentace činnosti ORŽ+ZO v okresech (Jablonec, Liberec), promítání diaprojektorem SD Účast na tradiční setkání ve V.Úpě dvou krajů - členky z Jablonce Strana 13 (celkem 31)

14 Jak se baví Vratislavické ženy seniorského věku. Pletou po celý rok, aby mohly přinést na den otevřených dveří v Liberci do Dětského centra Sluníčko oblečení (svetříky, bačkůrky, čepičky, rukavičky, rukavičky, šité přikrývky,aj.) Každoročně také žádají na Obecním úřadě o finanční příspěvek na nákup vlny, z které pletou bačkůrky pro vítání občánků. V sobotu 26. září se uskutečnil zájezd do Podkrkonoší. Tento zájezd se velmi vydařil, nejen díky krásnému počasí a pomoci některých rodinných příslušníků. Na trase Liberec - Vrchlabí navštívily ženy muzeum ve Vrchlabí a Jilemnici, hrad Pecku a klenotnici v Nové Pace. Také si připomínají den seniorů (1. října). Sešly se v sále Kaple Vratislavice, kde bylo přítomno 18 členek a 3 hosti (INTEX klub důchodců, SPOZ). ZO Vratislavice n. N. Ústecký kraj Kontakt: Krajské středisko ČSŽ, Důlce 3092/74, Ústí nad Labem Vedoucí krajského střediska: Květa Rybárová Telefon: ustecky.kraj@csz.cz Členská základna: V kraji máme 1420 členek, 48 základních organizací a 2 kluby žen. Mezi členkami jsou mladé ženy, účastnící se hlavně akcí pro ženy s dětmi a pro děti. Projekty: Z prostředků Nadace Žena se uskutečnil víkend na téma Předsednictví ČR v EU a jeho priority. ČSŽ Ústeckého kraje spolupracuje ve většině měst s místními úřady i s neziskovými organizacemi. Magistrát města Ústí nad Labem poskytuje prostředky na akce jako je Puškinův památník. Pořádané akce jsou zaměřeny na volnočasové aktivity a vzdělávací akce, napomáhají k získávání nových členek a omlazování členské základny. Strana 14 (celkem 31)

15 Z činnosti Základní organizace Radouň pokračuje se svými aktivitami zaměřenými na obnovování místních lidových kulturních tradic. V roce 2009 je v rámci programu Fond místního rozvoje podpořila Nadace Via a poskytla jim grant ve výši Kč (NIF) na uspořádání další již téměř zapomenuté dožínkové slavnosti, která byla nedílnou součástí života ve vsi, s možností aktivního zapojení všech, kdo projeví zájem, bez rozdílu na věk, pohlaví a národnost. Radouňské baby chtějí probouzet zájem o dění a život na vsi, zlepšit vzájemné soužití obyvatel a zlepšit vzhled obce a okolí. A daří se jim to! V prosinci 2009 proběhla v Rytířském sále zámku Červený Hrádek charitativní akce nazvaná Večer s vůní Orientu, kterou uspořádala ORŽ Chomutov. Výtěžek je určen dětskému oddělení kadaňské nemocnice, vysvětlila Alexandra Zdeňková, pořadatelka akce z Českého svazu žen. Bude to příspěvek na nákup nového vyhřívaného lůžka pro novorozence, kterých je díky rostoucímu počtu narozeným miminek v nemocnici Kadaň málo. A proč podpora směřuje právě do Kadaně? Podobná akce proběhla tento týden i v Kadani. V tamní nemocnici se rodí poměrně hodně dětí z Chomutova i Jirkova, tak proč nepomoci dobré věci i u nás? odpověděla otázkou A. Zdeňková. Královéhradecký kraj Kontakt: Krajské středisko ČSŽ, Pražská 59, Trutnov Vedoucí střediska: Valerie Lukášová Telefon: Mobil: vychodni.cechy@csz.cz Členská základna: V kraji máme členek v 38 základních organizacích. Projekty: Z příspěvku z Nadace Žena byl v září v Hotelové škole v Hronově uspořádán seminář Jak se pojistit na stáří a co nám přinese nová důchodová reforma za účasti Mgr. Zmitkové z OSSZ HK. Strana 15 (celkem 31)

16 Spolupráce: Most k životu, Mateřské centrum Karolínka, Denní stacionář, AJAK, Diakonie, ČČK, hasiči, zahrádkáři, KOM, Klokánek DD, s MěÚ v místě působení a OÚ v místě působení ZO. Ve středisku i nadále pokračuji bezplatná právní poradna s JUDr. Jiránkovou a poradenství pro ženy v krizi. Jedná se převážně o informace k uzavírání pracovních smluv, k výpovědím a drobné poradenství kam se obrátit při potížích. Z větší části se jedná o ženy absolventky motivačních kurzů nebo jejich známé. Pochlubit se přijdou jak zvládly výběrová řízení nebo získaly práci (polovina žen, které využily poradenství má práci). Z činnosti v kraji Informace z činnosti KRŽ, ORŽ a základních organizací jsou zveřejněny v krajském zpravodaji, který je vydáván 2 x ročně. Kromě poradenství v našem středisku jsme se zapojily do povodňové sbírky na pomoc zaplaveným obcím. Dále se podílíme na akcích jako je prodej kytiček při Květinovém dni; péče o zeleň, památky, akce pro děti i přestárlé občany, pořádáme kurzy pletení z pedigu. V akci Využití volného času rodiny jsme tvořily pletené a háčkované hračky pro děti. Uspořádaly jsme 2. ročník Znáš svůj les v Rokytníku a turnaj v kuželkách v Pardubicích. Vyzkoušely si jej ženy nejen z Trutnova, Hradce Králové, Náchoda, Bohuslavic, ale i ženy z Jablonce nad Nisou. Dále se naše členky účastní vítání občánků, prvňáčků, ukončení školního roku, jubileí, navštěvují nemocné členky apod. Vždy s malým dárkem vyrobeným ženami. Slavíme MDŽ i Den matek. Pořádáme v dubnu tradiční setkání v Třebihošti pro ženy z Hradecka, Trutnovska a Náchodska. V roce 2009 bylo věnováno besedám s gynekologem MUDr.Minářem, policejním psychologem J.Hubertem a s PhDr. Zd.Hajnou k tématu Aktivní stáří. Akci doprovázela výstava ručních prací a kronik. Víkendové setkání ve Velké Úpě v červnu bylo ve znamení Zdravý životní styl. Jak zdravě žít, jak se chránit před napadením, cvičení, vycházky, ale i pletení z papíru, na pletacím mlýnku, tkaní, zábavné soutěže, výklad astroložky a výlet vláčkem přispěly k dobré náladě přítomných žen, které na 2 dny odložily každodenní starosti. Akce byla za účasti obou krajů HK a PA. Z okresních akcí Hořice Při výstavách mohla shlédnout veřejnost nejen výrobky šikovných žen ale i něco z tradic. Připomenutí výročí medvídka, krojované panenky z celého Česka. Trutnov Pokračování v ruční tvořivosti, právním poradenství, mini kurzech na PC. Výstavy s jarní a vánoční tématikou patřící již k tradici v základních organizacích v okrese. Třebihošt Koncerty, výstavy, akce pro děti a dospělé, besedy, zájezdy, ale i malování perníčků patří každoročně k činnosti organizace. Paličkování pod vedením paní Pacákové má v Úpici svoji tradici. Paličkují i dárky pro prezentaci kraje a města, předvánoční vernisáž. Monstr koncerty a bazary ošacení se stále pořádají ve Rtyni v Podkr. V každé ZO nebo v klubu se pořádají stejnorodé akce pro veřejnost nebo vypomáhají při akcích pořádaných Strana 16 (celkem 31)

17 dalšími organizacemi. Trutnovské ženy pletou nejen pro vítání občánků, ale hlavně pro KOM. Okres se aktivně zapojil do prezentace kraje. Pro tuto akci se pekly pochoutky a tvořily dárky prostírání, paličkované výrobky, perníčky z Třebihoště. Ochutnat se mohla uzenina a medovina z Trutnovska. Hradec Králové Okres se každoročně zapojuje do Květinového dne. Setkání žen v Lochenicích má již svoji tradicí: tentokráte byl ve znamení COUNTRY scének, připravených ženami a kytičkou pro jubilantky. ZO a kluby žen pořádají nejen výstavy, bály, karnevaly, akce pro děti a spoluobčany, ale hlavně zajímavé a poučné besedy a výlety. Kurzy zručnosti se pořádají nejen v Roudnici. Tradicí se stala i Dětská olympiáda. ZO a kluby žen nezapomínají na údržbu zeleně. Rychnov Výstavy, kulinářské ochutnávky s výměnou receptů. Pokračuje Solnická spolupráce s Polskem, byla uspořádána i ochutnávka jídel z Česko-polské kuchařky. Solnické ženy připravují pro spoluobčany kulturní akce a zájezdy. Na těchto akcích se sejde až 300 spoluobčanů. Tradiční jsou bály, výstavy, akce pro děti a dospělé. Velice dobrá je spolupráce se zastupitelstvem. Náchod Region je spojený s Polskem, takže zájezdy a výlety nesměřují nejen do Prahy a za dalšími místy v republice, ale i do Polska a Německa. V druhém zájezdu pro ženy z Náchoda a Jaroměře do Prahy byl připraven kulturní program v divadle na Fidlovačce a projížďka lodí po Vltavě. V příhraničí proběhla návštěva hradu Grozno. Okres se také připravoval na prezentaci kraje. Broumovské členky pekly koláčky, zajistily tašky a žínky. Zapojil se i do sbírky při povodních. Mezinárodní spolupráce probíhá na Broumově a v Hynčicích. Broumov zajišťuje pletení obvazů pro nemocné leprou. Posílají se přes středisko Dr.Rýdla do Afriky a Indie. Další pletené výrobky do Iráku a Ruska. Pořádají mezinárodní posezení při společných akcích. Broumovský a Hynčinský zpravodaj informuje o početných a zdařilých akcích těchto organizací. Organizace v okrese připravují tradiční dětské karnevaly,plesy,výstavy,výlety zájezdy, akce pro seniory a veřejnost. Náchodská organizace pořádala besedu k MDŽ s promítáním filmu Betlém. Strana 17 (celkem 31)

18 Pardubický kraj Kontakt: Krajské středisko ČSŽ, Pražská 59, Trutnov Vedoucí střediska: Valerie Lukášová Telefon: Mobil: Členská základna: V kraji máme 396 členek v 15 základních organizacích; Pardubice: 2 základní organizace 20 členek; Chrudim: 14 základních organizací, 341 členek. Naše základní organizace spolupracují s Městskými úřady v místech působení, zejména při získávání finančních prostředků na aktivity pro veřejnost. Spolupracujeme s hasiči, zahrádkáři, ČČK a dalšími organizacemi. Z činnosti v kraji Každoroční oslava MDŽ, vánoční posezení, výstavy a kulturní akce; zapojujeme se do akcí s dalšími neziskovými organizacemi. Červnový víkend ve Velké Úpě. Prezentaci kraje předvedení činnosti, výstava hraček z froté ponožek,výrobků z korálků, malovaného perníku,drobné keramiky,svíček a dalšího. O kulturní program se postaraly ženy z Heřmanova Městce. V ukázce připomněly krásu Lázní Bohdaneč. Připraveny byly také propagační materiály kraje a drobné dárečky. Uspořádání Víkendu na Konopáči v Heřmanově Městci za účasti zástupkyň z Prahy. Proběhl zde i nultý ročník soutěže PRIMA BABČA. I když ženy nevěděly v čem budou soutěžit, dokázaly, že se umí s každou situací poprat. Byla zde výstava froté hraček a ochutnávka plněných vek. Od astroložky se ženy dozvěděly, co je čeká a nemine. Kloboukové nápady a noční oblečky potvrdily nekonečnou nápaditost. Z akcí v obcích Velikonoční a vánoční výstavy, oslavy MDŽ, Den matek, akce pro děti, zájezdy za kulturou, poznávací a turistické akce. Všechny organizace se věnuji ochraně životního prostředí a starají se i o kulturní památky. Strana 18 (celkem 31)

19 Heřmanův Městec: Tradiční bály,výstavy,akce s dětskou tématikou,předvánoční jarmark s ukázkou tvorby vánoční dekorace a výstavou Betlému. Budislav: Vítání jarních svátků,akce pro děti, tvorba hraček, výstavy, plesy, dětské karnevaly. Chrudim č 3: Cestování a poznávání Česka, pořádání burzy ošacení a hraček, beseda o životě lidí v Bolívii a Peru, předvánoční výstava. Kraj Vysočina Kontakt: Krajské středisko ČSŽ, Horní 197, Havlíčkův Brod Vedoucí krajského střediska: Marie Bohuslavová Telefon: vysocina@csz.cz Členská základna: V kraji máme členek v 60 základních organizacích. Nová základní organizace Kamenice u Humpolce byla v průběhu roku založena v okrese Havlíčkův Brod. Spolupráce: Komise sociální a pro oblast protidrogové politiky poradní orgán Rady kraje Vysočina. Členství v Krajském koordinačním uskupení neziskových organizací. Zastoupení v pracovní skupině Zdravý kraj Vysočina + MA 21. Zastoupení v zastupitelstvech, komisích měst a obcí. Většina ZO spolupracuje při pořádání akcí pro veřejnost nejen přímo s obcemi, ale také dalšími občanskými sdruženími a spolky (dobrovolnými hasiči, rybáři, sportovci atd.). Obce ZO přispěly na organizování konkrétních akcí pro děti,seniory, udržování kulturních tradic a společenského života v obcích částkou více jak ,- Kč. Členky ZO pomáhaly obcím s úklidem i organizováním dalších celospolečenských akcí. Ženy z Náměště nad Oslavou řadu let spolupracují s MěKS na akcích mimořádného rozsahu i tradice jako je např. Oživený zámek nebo Folkové prázdniny v Náměšti nad Oslavou, výstavy s velikonoční a vánoční tématikou. Z činnosti v kraji KRŽ v roce 2009 získala projekt Nadace Žena na téma Zdraví a bezpečí seniorů, organizačně i obsahově zajišťovala krajský víkend pro ženy ve Štokách jehož zahájení se zúčastnili i přední představitelé kraje Vysočina. Charitativní činnost tradiční je zapojení do celonárodní sbírky Ligy proti rakovině Den proti rakovině v letošním roce výtěžek více jak Kč. Další charitativní aktivitou byla pomoc postiženým povodněmi kdy konkrétní částka byla předána přímo rodině v Poříčí u Přibyslavi (ZO ČSŽ Dobronín), příspěvek na 4 adventní koncerty (ZO ČSŽ Míchov). Organizování sbírky oblečení pro Diakonii. Strana 19 (celkem 31)

20 Již na počátku roku se začínaly projevovat důsledky hospodářské krize a výrazně se navýšil počet nezaměstnaných žen, které potřebovaly zajistit pomoc v oblasti pracovně právních vztahů i v oblasti psychologické. Proto krajské středisko a Informační a poradenské centrum Vysočina velmi aktivně hledaly možnosti a zdroje pro zajištění alespoň minimální udržitelnosti InPc, což se podařilo z rozpočtu ČSŽ a grantu Města Havlíčkův Brod. Z okresních akcí ORŽ Havlíčkův Brod Ženy se učí mediálně vystupovat a prezentovat na veřejnosti činnost své organizace. ORŽ si vydává vlastní informační občasníček Za vším hledej ženu. ZO Dolní Město se zapojila do celostátní akce Celé Česko čte dětem besedy a čtení pro děti s významnými spisovatelkami a herečkami. ZO Květinov se společně s obcí podílela na přípravě a vydání již druhé knihy tentokrát s názvem Škola-základ života poskládané ze vzpomínek bývalých žáků obce a dobových fotografií. ORŽ Žďár nad Sázavou ZO Velké Meziříčí vánoční a velikonoční výstavy, Kateřinská zábava, mikulášské posezení pro seniory, zájezdy, charitativní Květinový den, spolupráce s radnicí, podnikateli, hasiči, Jupiter clubem a řadou dalších. ZO Křižánky: masopustní průvod, Valentýnský a masopustní bál, dětský karneval, kurz pletení z pedigu, šití panenek pro UNICEF, kurz drátkování, malování kraslic, komunitní akce Hry bez hranic, taneční zábava, drakiáda, rozloučení s prázdninami Živé člověče nezlob se, soutěž o nejlepší rodinný recept, pečení cukroví, zpívání pod vánočním stromkem, vánoční výstava vánoční stolování, nastudování a hra v okolních obcích divadelní představení Mrazík. ORŽ Třebíč Již několik let připravuje ORŽ se všemi ZO celého okresu receptáře. Ten loňský se konal v Dolních Vilémovicích pod názvem Kouzelný rok a zapojena do něj bylo více jak 100 účinkujících v kostýmech, které z velké části připravila a ušila předsedkyně ORŽ. ZO Náměšť n/osl.: vítání občánků a předávání pletených dárečků, spolupráce s MŠ, MěKS, školami -cesta pohádkovým lesem, pořádání výstav, pomoc při úklidu sokolovny a zámecké jízdárny, při Oživeném zámku a Folkových prázdninách, masopustní rej v Domově pro seniory, společné pečení a vaření z brambor a švestek, výměna receptů, zájezdy do divadla. ORŽ Pelhřimov ZO Sdružení maminek Kojčice. Činnost zaměřená na akce pro děti Lední revue na návesáku, zábavné odpoledne, hokejový zápas dětí a tatínků, dětský karneval, slet kojčických čarodějnic. ZO Žirovnice: výstava Domácnost dříve a dnes, oslava Svátku matek, organizační pomoc při fotbalovém poháru a jezdeckých závodech, bazar dětského oblečení, návštěvy dlouholetých členek, šití tašek pro prvňáčky a účast na zahájení školního roku. Strana 20 (celkem 31)

21 ZO Černovice: Babský bál, Dětský den cesta pohádkovým lesem, sběr ošacení pro Diakonii Broumov, slavnosti Černovicko se baví (2.místo v anketě Zlatá jeřabina cena kraje za kulturní počin roku), posezení ze seniory, Oživený betlém. ORŽ Jihlava ZO Dobronín: bazar, sběr pro Charitu Broumov, Den matek,výstavka výrobků šikovných rukou všech občanů obce, sbírka na pomoc postiženým povodněmi v Přibyslavi, organizační pomoc při Volleyball Cup Dobronín 2009, vánoční setkání. Je to jen minimální výpočet aktivit, které naše ZO v celém kraji dobrovolnicky připravují pro děti, seniory, veřejnost i samy pro sebe. Hlavním cílem je snaha, aby se všem společně v obci dobře žilo, udržovaly, rozvíjely i oživovaly tradice, zpříjemnily se sousedské vztahy a kulturní život. Jihomoravský kraj Kontakt: Krajské středisko ČSŽ, Řehořova 5, Brno Černovice Vedoucí krajského střediska: Mgr. Margita Březnová Telefon: jihomoravsky.kraj@csz.cz Členská základna: V kraji máme 916 členek v 35 základních organizacích. Projekty: Od do trvá projekt Gruntvig Projekty partnerství v rámci Programu celoživotního učení, ve kterém jsou partnery organizace z Rakouska, Německa, Švédska, Slovenska, Polska a Turecka.V říjnu 2009 proběhlo první mezinárodní setkání v Rakousku. Spolupráce: Pokračuje spolupráce s Banno, jehož je brněnská organizace členem, a s Platformou pro společné vystupování vůči Úřadu JmK. Koordinátorkou aktivit ČSŽ, Banna a Platformy je předsedkyně KRŽ B.Milinková, která zajišťuje vzájemný tok informací. Samozřejmě probíhá i spolupráce formou výměny zkušeností, vzájemným navštěvováním akcí apod. s dalšími NNO, jako jsou Nesehnutí nebo Charita. Na krajské úrovni spolupracujeme dále s firmou Finclub plus a.s. a její o.p.s. při přípravě a realizaci projektu Udělejme něco pro sebe a své srdce! podpořeného grantem Nadace Žena. Místní dobrá spolupráce s obcemi a městy je známa v ZO Bulhary, ZO Velké Pavlovice, ZO Pasohlávky, ZO Suchohrdly, ZO Žďár, ZO Hvězdlice. Vedle finančních dotací, umožňují pořádání akcí bezplatným pronájmem místností pro tyto akce. Máme i velmi dobrou spolupráci s regionálními médii. Z činnosti v kraji V SOŠ Morava se konal tradiční Den pro nás v režii ORŽ Brno venkov a Brno město, na jehož realizaci se podílelo i krajské středisko. Hlavní náplní akce bylo tvoření - malování na skle. Strana 21 (celkem 31)

22 Krajská organizace ve spolupráci se společností Finclub For life o.p.s. získala grant z Nadace žena a v průběhu měsíců březen červen 2009 realizovala projekt na téma zdraví a bezpečí seniorů pod názvem Udělejme něco pro sebe a své srdce!. Možnost představit svoji krajskou organizaci na mezinárodním fóru měly zástupkyně ČSŽ z jižní Moravy. V říjnu 2009 se ve Vídni konalo první setkání účastníků projektu Gruntvig Projekty partnerství v rámci Programu celoživotního učení. Delegáti organizací z Rakouska, Turecka, Švédska, Polska, Slovenska, Německa a České republiky zde představovali své plánované aktivity, jejichž výstupem bude společná publikace mapující různé životní situace v jednotlivých zemích. Téma - sběr informací prostřednictvím rozhovorů s matkami a tchyněmi žen, vracejících se na trh práce. Z okresních akcí ORŽ Brno venkov Tři členky ORŽ jsou činné v SOŠ Morava 3 na dobrovolné bázi ve správní a dozorčí radě a M.Konečná je zaměstnána jako hospodářka školy. Okresní organizace ve spolupráci s žáky SOŠ Morava se pravidelně zapojují do sbírky Ligy proti rakovině, v roce 2009 vybrali ,-Kč. Spolu s ORŽ B-M a VKS realizovala celodenní akci Den pro nás. ORŽ Brno město Členky byly aktivními účastnicemi akcí pořádaných společně s ORŽ Brno venkov a KRŽ, zúčastňovaly se projektových seminářů a akcí pořádaných pro neziskové organizace v Brně. Spolu s ORŽ B-M a VSK realizovala celodenní akci Den pro nás. ORŽ Blansko má největší počet aktivních ZO. ORŽ Břeclav Aktivní ORŽ, s bohatou činností ZO, které mnohdy získávají finanční příspěvky na činnost i od svých zastupitelstev. Celookresní akce ORŽ neorganizuje, ale ZO si mezi sebou vyměňují zkušenosti, zvou se navzájem na své akce - jednotlivé ZO vyvíjejí vlastní velmi bohatou činnost. ORŽ Znojmo Jde o malou okresní organizaci s bohatou činností ZO. Výjezdní zasedání v ZO Dobšice. O činnosti ZO informuje prostřednictvím tiskových zpráv a rozhlasových šotů v regionálních médiích redaktorka A.Černá. Strana 22 (celkem 31)

23 Zlínský kraj Kontakt: Krajské středisko ČSŽ, Divadelní 1333, Zlín Vedoucí krajského střediska: Hana Königová Telefon: Členská základna: V kraji máme členek ve 45 základních organizacích. Spolupracujeme Dobré vztahy má KRŽ s Úřadem práce ve Zlíně, Krajským úřadem, Městskými i obecními úřady a jejich představiteli. Kontakty udržuje se senátorkou PHDr. Alenou Gajdůškovou, Hanou Doupovcovou a poslancem parlamentu Josefem Smýkalem. Mezi ostatní spolupracující organizace patří ČČK, Charita Zlín, Kluby maminek, Centrum zdravé rodiny, Obchodní a hospodářská komora ve Zlíně její Asistenční centrum, Euroface Consulting s.r.o.. Některé ORŽ a ZO velmi dobře spolupracují s Městskými a Obecními úřady, které jim na činnost, jejich akce a projekty přispívají i finančně. Například ORŽ v Kroměříži dostala letos, tak jako každoročně, finanční příspěvek od Městského úřadu na konání dvoudenního projektu Prevence úrazů. Těchto dotací od Městských a Obecních úřadů využívají ke své činnosti i další základní organizace: Valašské Meziříčí, Rožnov pod Radhoštěm, Zubří, Jablůnka, Slavičín, Rudice, Tupesy, Pozlovice, Popovice a další. Tuto pomoc však se snaží oplácet prací pro obec, ženy se starají o malou ekologii v obci, pomáhají při akcích pro starší spoluobčany, udržují tradice, prostě tvoří kulturu obce. V dubnu se ORŽ Zlín podílí sponzorsky i účastí na soutěži dovedností a vystoupení Mateřských škol Zlínský škrpálek, letos i s mezinárodní účastí Polska a Slovenska. ČSŽ tuto akci podporuje od prvopočátku. Také spolupráce s jinými organizacemi a občanskými sdruženími v místech bydliště se stále zlepšuje, jsou pořádány společné sportovní a společenské akce pro občany, hlavně pro děti. Z toho vyplývá, že ČSŽ bývá vyhledávaný partner pro různé akce i ostatními NNO na všech organizačních stupních a ostatními společenskými organizacemi a občanskými sdruženími. Zlínský kraj sousedí státní hranicí se Slovenskem, také mezinárodní spolupráce je navázaná v této poloze. V okrese Vsetín ZO Zubří a obec Palárikovo je to i na obecní úrovni. Základní organizace Slavičín si předává poznatky a zkušenosti se ženami z Uhrovců okres Topolčany. Základní organizace Pozlovice má družbu v Rajeckých Teplicích. Strana 23 (celkem 31)

24 Z okresních akcí Zlín ORŽ Zlín uspořádala v květnu pro své členky projekt vyhlášený Nadací žena na téma Předsednictví ČR v EU a jeho priority v hotelu Lázně Kostelec. Spolupracovala s ostatními nevládními organizacemi, např. s Asistenčním centrem pro podporu podnikání žen ve Zlíně, občanským sdružením Nenuda, které se zabývá činností pro děti (I. zlínská drakiáda a Heloween). Také podporuje tradiční mezinárodní soutěžní setkání dětí z mateřských školek pod názvem Zlínský škrpálek. K tradici předvánočních aktivit patří již 12 let zajištění sponzorských darů na dárky pro děti z dětských domovů na Burešově a na Lazech ve Zlíně, ve Fryštáku a školu pro děti s více vadami ve Zlíně. Květinový den, zájezd pro celý okres Zlín do Polska. Vsetín Účast ORŽ na Českém dni proti rakovině: prodáno 400 ks kytiček za 8461,- Kč. Přednáška paní Bublíkové z pobřeží severní Ameriky. Kroměříž Shromáždění předsedkyň ZO ČSŽ okresu Kroměříž spojené s oslavou MDŽ. Květinový den. V rámci projektu Prevence úrazů uspořádání ve dnech v lázních Kostelec u Zlína uspořádala ORŽ seminář zaměřený na toto téma. Moravskoslezský kraj Kontakt: Krajské středisko ČSŽ, Ulice Pionýrů 1757, Frýdek Místek Vedoucí krajského střediska: Zdeňka Mokrošová Telefon: moravskoslezsky.kraj@csz.cz Členská základna: V kraji máme členek v 51 základních organizacích. Z činnosti v kraji V roce 2009 KRŽ uskutečnila dvě velké akce, první pod názvem Žena v akci uskutečněná v okrese Nový Jičín v Libhošti za velké spolupráce všech okresů, zejména Nového Jičína. Bez součinnosti a práce žen na této výstavě Ženy ženám, účasti hostů, sponzorů by tato výstava nebyla tak úspěšná. Druhá zdařilá akce byla v hotelu Beskyd v Trojanovicích, a to Víkend pro ženy. Svojí účastí členky ČSŽ potvrdily zájmem se ne jen účastnit, ale také se aktivně zapojit do činnosti pořádané ČSŽ. Na obou akcích se účastnily naše poslankyně paní dr. Milada Halíková, Ing. Kateřina Konečná, dr. Věra Flasarová v Novém Jičíně, dr. Zdeňka Hajná. Účast na vernisáži a vánoční výstavce v Ostravě-Mar.Horách, kde bylo výjezdní zasedání KRŽ. Strana 24 (celkem 31)

25 Z okresních akcí ORŽ Nový Jičín Zástupkyně ČSŽ z ORŽ Nový Jičín byly pozvány na Slovensko do obce Bystrička na folklorní slavnosti k 750 výročí založení obce. Za KRŽ se účastnila paní Vychytilová. ORŽ Karviná Na pozvání družebního setkání předsedkyně ORŽ Karviná paní J. Skálovou se zúčastnily přehlídky amatérských folklórních souborů ve Struměňu v Polsku. Na tomto setkání ČSŽ zastupovaly Havířovské babky a členky s rukodělnými pracemi. Na pozvání neziskové organizace Junivest v Karviné - zúčastnění na pečení perníčků dětmi tohoto zařízení. ORŽ Havířov Kulturního odpoledne v Havířově se zúčastnila místopředsedkyně KRŽ Božena Bílková a členka ÚRŽ Mirka Olšáková.Kulturní odpoledne bylo na uspořádáno na příspěvek pro Nadaci žena. Výtěžek činil 2000,-Kč a 1000,- Kč přispěla i poslankyně Českého parlamentu PaeDdr. Milada Halíková,která se rovněž zúčastnila této akce. Na vánoční výstavce v Brušperku nás zastupovala předsedkyně ORŽ Frýdek-Místek. Jak se nám daří spolupráce s naší družební organizací žen na Slovensku. Začátkem letošního roku se nám podařilo navázat družbu s Okresní radou Únií žen Slovenska v Martine, kterou tvoří 9 základních organizací z celého okresu Martin. Její předsedkyně paní Zdenka Maršalová je rovněž předsedkyní základní organizace Bystrička a zástupkyní starosty této obce, která má družbu s naší moravskou obcí Bystřička u Valašského Meziříčí. Obě obce mají již několik let společné aktivity, ale ženy z Martina a okolí se snažily o spolupráci i s organizací, zastupující ženy na Moravě, což se nám obojím po vzájemném hledání podařilo. Činnost Únie slovenských žen v Martině je soustředěná rovněž více do základních organizací a okresní rada jejich činnost zastřešuje a koordinuje jako u nás. Jejich okresní rada je součástí Krajské organizace se sídlem v Žilině. Po navázání prvních kontaktů jsme pozvaly naše slovenské přítelkyně na Ženu v akci, kterou pořádala Krajská rada žen moravskoslezského kraje společně s Okresní radou Nový Jičín v našem regionu v Libhošti Nový Jičín. Ženy ze Slovenska se na této akci také prezentovaly svými ručními výrobky a byly velmi nadšené atmosférou při zahájení prvního dne a zároveň pasováním čarodějnic v podvečerních hodinách. Při tomto prvním setkání jsme si ve volné chvíli popovídaly o činnosti našich ženských organizací a slíbily jsme si vzájemně se setkávat při různých aktivitách u nás a na Slovensku. Tak se stalo, že 7 členek naší ORŽ přijelo 24. října na pozvání naší družební organizace do Bystričky u Martina na přehlídku folklorních souborů spojenou s výstavou u příležitosti 25. výročí folklóru v Turci nazvanou Turiec 25 rokov po novovekom prebudovaní v roku Přehlídku folklórních souborů pořádala obec Bystrička, místní odbor Matice Slovenské a Turčianské kulturní středisko Martin. Ve vystoupení jednotlivých souborů zazněly lidové starodávné i novověké písně okolí Turce. Byl to překrásný kulturní zážitek s ukončením besedy se ženami místní a okolních organizací žen a se starostou obce, který nás velmi srdečně přivítal a obdaroval nás nádhernými knihami k 750.výročí vzniku obce Bystrička. Děvčata přijala naše pozvání na jarní setkání v roce 2010, které se uskuteční v měsíci dubnu v Trojanovicích. Strana 25 (celkem 31)

ČESKÝ SVAZ ŽEN o.s. Panská 7 111 53 Praha 1 Tel.: +420 224 211 017 Fax: +420 222 243 993 e-mail: info@csz.cz. www.csz.cz. www.rovnesance.

ČESKÝ SVAZ ŽEN o.s. Panská 7 111 53 Praha 1 Tel.: +420 224 211 017 Fax: +420 222 243 993 e-mail: info@csz.cz. www.csz.cz. www.rovnesance. ČESKÝ SVAZ ŽEN o.s. Panská 7 111 53 Praha 1 Tel.: +420 224 211 017 Fax: +420 222 243 993 e-mail: info@csz.cz www.csz.cz www.rovnesance.cz Strana 1 (celkem 36) Český svaz žen o.s. (dále jen ČSŽ) Je nevládní

Více

ČESKÝ SVAZ ŽEN o.s. Panská 7 111 53 Praha 1 Tel.: +420 224 211 017 Fax: +420 222 243 993 e-mail: info@csz.cz. www.csz.cz. www.rovnesance.

ČESKÝ SVAZ ŽEN o.s. Panská 7 111 53 Praha 1 Tel.: +420 224 211 017 Fax: +420 222 243 993 e-mail: info@csz.cz. www.csz.cz. www.rovnesance. ČESKÝ SVAZ ŽEN o.s. Panská 7 111 53 Praha 1 Tel.: +420 224 211 017 Fax: +420 222 243 993 e-mail: info@csz.cz www.csz.cz www.rovnesance.cz Strana 1 (celkem 36) Český svaz žen o.s. (dále jen ČSŽ) Je nevládní

Více

Úřad práce České republiky krajská pobočka v Liberci. Měsíční statistická zpráva

Úřad práce České republiky krajská pobočka v Liberci. Měsíční statistická zpráva Úřad práce České republiky krajská pobočka v Liberci Měsíční statistická zpráva září 2015 Zpracoval: Ing. Petr Malkovský https://portal.mpsv.cz/upcr/kp/lbk/kop/liberec/statistiky Informace o nezaměstnanosti

Více

ČESKÝ SVAZ ŽEN. Panská 7, P.O.Box 457 111 53 Praha 1 Tel.: + 420 257 003 283. e-mail: info@csz.cz. www.csz.cz

ČESKÝ SVAZ ŽEN. Panská 7, P.O.Box 457 111 53 Praha 1 Tel.: + 420 257 003 283. e-mail: info@csz.cz. www.csz.cz ČESKÝ SVAZ ŽEN Panská 7, P.O.Box 457 111 53 Praha 1 Tel.: + 420 257 003 283 e-mail: info@csz.cz www.csz.cz Český svaz žen o.s. (dále jen ČSŽ) Je nevládní ženskou organizací s členskou základnou, kterou

Více

Úřad práce České republiky krajská pobočka v Liberci. Měsíční statistická zpráva

Úřad práce České republiky krajská pobočka v Liberci. Měsíční statistická zpráva Úřad práce České republiky krajská pobočka v Liberci Měsíční statistická zpráva srpen 2015 Zpracoval: Ing. Petr Malkovský https://portal.mpsv.cz/upcr/kp/lbk/kop/liberec/statistiky Informace o nezaměstnanosti

Více

KRAJE ČESKÉ REPUBLIKY. Datum ověření: 5.1.2012 PROJEKT: OP VK 1.4 61345741 VY_52_INOVACE_S2_Z36_3

KRAJE ČESKÉ REPUBLIKY. Datum ověření: 5.1.2012 PROJEKT: OP VK 1.4 61345741 VY_52_INOVACE_S2_Z36_3 KRAJE ČESKÉ REPUBLIKY Datum ověření: 5.1.2012 PROJEKT: OP VK 1.4 61345741 VY_52_INOVACE_S2_Z36_3 KRAJE ČESKÉ REPUBLIKY Anotace Autor Jazyk Očekávaný výstup Speciální vzdělávací potřeby Klíčová slova Druh

Více

ČESKÝ SVAZ ŽEN. Panská 7 111 53 Praha 1 Tel.: +420 224 211 017 Fax: +420 222 243 993 e-mail: info@csz.cz. www.csz.cz. www.rovnesance.

ČESKÝ SVAZ ŽEN. Panská 7 111 53 Praha 1 Tel.: +420 224 211 017 Fax: +420 222 243 993 e-mail: info@csz.cz. www.csz.cz. www.rovnesance. ČESKÝ SVAZ ŽEN Panská 7 111 53 Praha 1 Tel.: +420 224 211 017 Fax: +420 222 243 993 e-mail: info@csz.cz www.csz.cz www.rovnesance.cz Strana 1 (celkem 21) Český svaz žen (dále jen ČSŽ) Je nevládní ženskou

Více

Čl. 1 Územní obvody spádové působnosti diagnostických ústavů. Čl. 2 Rozmísťování dětí a mladistvých

Čl. 1 Územní obvody spádové působnosti diagnostických ústavů. Čl. 2 Rozmísťování dětí a mladistvých Pokyn Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy k upřesnění činností školských zařízení pro výkon ústavní a ochranné výchovy (č.j. 25 503/98-24) Čl. 1 Územní obvody spádové působnosti diagnostických

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ZŠ A MŠ LIPOLTICE ZA ŠKOLNÍ ROK 2009/2010

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ZŠ A MŠ LIPOLTICE ZA ŠKOLNÍ ROK 2009/2010 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ZŠ A MŠ LIPOLTICE ZA ŠKOLNÍ ROK 2009/2010 A/charakteristika školy Název školy: Základní škola a mateřská škola Lipoltice, okres Pardubice Adresa školy: Lipoltice 46, 533 64 Lipoltice

Více

Úřad práce České republiky krajská pobočka v Hradci Králové. Měsíční statistická zpráva

Úřad práce České republiky krajská pobočka v Hradci Králové. Měsíční statistická zpráva Úřad práce České republiky krajská pobočka v Hradci Králové Měsíční statistická zpráva červenec 2014 Zpracoval: Bc. Lucie Vechetová http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/hkk/informace_z_useku_up/trh_prace/nezam

Více

Úřad práce České republiky krajská pobočka ve Zlíně. Měsíční statistická zpráva. duben 2016. Zpracoval: Ing. Ivona Macůrková

Úřad práce České republiky krajská pobočka ve Zlíně. Měsíční statistická zpráva. duben 2016. Zpracoval: Ing. Ivona Macůrková Úřad práce České republiky krajská pobočka ve Zlíně Měsíční statistická zpráva duben 2016 Zpracoval: Ing. Ivona Macůrková http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/zlk/statistika Informace o nezaměstnanosti ve Zlínském

Více

Úřad práce České republiky krajská pobočka ve Zlíně. Měsíční statistická zpráva

Úřad práce České republiky krajská pobočka ve Zlíně. Měsíční statistická zpráva Úřad práce České republiky krajská pobočka ve Zlíně Měsíční statistická zpráva listopad 2015 Zpracoval: Ing. Ivona Macůrková http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/zlk/statistika Informace o nezaměstnanosti ve

Více

Úřad práce České republiky Krajská pobočka v Karlových Varech. Měsíční statistická zpráva únor 2016

Úřad práce České republiky Krajská pobočka v Karlových Varech. Měsíční statistická zpráva únor 2016 Úřad práce České republiky Krajská pobočka v Karlových Varech Měsíční statistická zpráva únor 2016 Zpracovala: Bc. Veronika Dankanicsová https://portal.mpsv.cz/upcr/kp/kvk/tiskove_zpravy Informace o nezaměstnanosti

Více

Úřad práce České republiky krajská pobočka pro hl. m. Prahu. Měsíční statistická zpráva

Úřad práce České republiky krajská pobočka pro hl. m. Prahu. Měsíční statistická zpráva Úřad práce České republiky krajská pobočka pro hl. m. Prahu Měsíční statistická zpráva srpen 2014 Zpracovala: Nikola Králová http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/pha Informace o nezaměstnanosti v Praze k 31.8.2014

Více

Úřad práce České republiky krajská pobočka ve Zlíně. Měsíční statistická zpráva

Úřad práce České republiky krajská pobočka ve Zlíně. Měsíční statistická zpráva Úřad práce České republiky krajská pobočka ve Zlíně Měsíční statistická zpráva únor 2016 Zpracoval: Ing. Ivona Macůrková http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/zlk/statistika Informace o nezaměstnanosti ve Zlínském

Více

Úřad práce České republiky krajská pobočka ve Zlíně. Měsíční statistická zpráva

Úřad práce České republiky krajská pobočka ve Zlíně. Měsíční statistická zpráva Úřad práce České republiky krajská pobočka ve Zlíně Měsíční statistická zpráva říjen 2015 Zpracoval: Ing. Ivona Macůrková http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/zlk/statistika Informace o nezaměstnanosti ve Zlínském

Více

Úřad práce České republiky krajská pobočka ve Zlíně. Měsíční statistická zpráva. květen 2016. Zpracoval: Ing. Ivona Macůrková

Úřad práce České republiky krajská pobočka ve Zlíně. Měsíční statistická zpráva. květen 2016. Zpracoval: Ing. Ivona Macůrková Úřad práce České republiky krajská pobočka ve Zlíně Měsíční statistická zpráva květen 2016 Zpracoval: Ing. Ivona Macůrková http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/zlk/statistika Informace o nezaměstnanosti ve Zlínském

Více

Úřad práce České republiky krajská pobočka ve Zlíně. Měsíční statistická zpráva

Úřad práce České republiky krajská pobočka ve Zlíně. Měsíční statistická zpráva Úřad práce České republiky krajská pobočka ve Zlíně Měsíční statistická zpráva duben 2015 Zpracoval: Ing. Ivona Macůrková http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/zlk/statistika Informace o nezaměstnanosti ve Zlínském

Více

Měsíční statistická zpráva prosinec 2015

Měsíční statistická zpráva prosinec 2015 Krajská pobočka v Ostravě Zahradní 368/12 701 10 Ostrava IČ: 72 496 991 Měsíční statistická zpráva prosinec 2015 Zpracovaly: Ing. Vladana Piskořová a Ing. Dagmar Habiňáková http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/msk/statistiky

Více

Závodu míru 16 Karlovy Vary 360 17 tel. spojovatelka KŘ PČR 974 376 111 Oddělení pobytových agend Cheb 17. listopadu 2103/40 Cheb

Závodu míru 16 Karlovy Vary 360 17 tel. spojovatelka KŘ PČR 974 376 111 Oddělení pobytových agend Cheb 17. listopadu 2103/40 Cheb Oddělení pobytových agend Jihočeský kraj Oddělení pobytových agend České Budějovice působnost: okresy České Budějovice, Prachatice a Český Krumlov Oddělení pobytových agend Písek působnost: okresy Písek

Více

Farní charita AŠ Hlavní prvek vizuálního stylu je LOGOTIP ( Logo ) Logo je tvoøeo ze dvou základních prvkù ( grafického a písmového )

Farní charita AŠ Hlavní prvek vizuálního stylu je LOGOTIP ( Logo ) Logo je tvoøeo ze dvou základních prvkù ( grafického a písmového ) s použitím dvou základních barev. LOGOTIP KARLOVARSKÉHO KRAJE GRAFICKÝ MANUÁL Farní charita AŠ Hlavní prvek vizuálního stylu je LOGOTIP ( Logo ) Logo je tvoøeo ze dvou základních prvkù ( grafického a písmového

Více

Úřad práce České republiky krajská pobočka ve Zlíně. Měsíční statistická zpráva

Úřad práce České republiky krajská pobočka ve Zlíně. Měsíční statistická zpráva Úřad práce České republiky krajská pobočka ve Zlíně Měsíční statistická zpráva červenec 2014 Zpracoval: Ing. Ivona Macůrková http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/zlk/statistika Informace o nezaměstnanosti ve

Více

Pardubická 78, 533 61 Choltice. Zpráva o činnosti Knihovny městyse Choltice v roce 2011

Pardubická 78, 533 61 Choltice. Zpráva o činnosti Knihovny městyse Choltice v roce 2011 Pardubická 78, 533 61 Choltice Zpráva o činnosti Knihovny městyse Choltice v roce 2011 Knihovna městyse Choltice působí jako středisková pro 6 knihoven obvodu. Jedná se o knihovny: Veselí, Turkovice, Svinčany,

Více

Úřad práce České republiky krajská pobočka pro hl. m. Prahu. Měsíční statistická zpráva

Úřad práce České republiky krajská pobočka pro hl. m. Prahu. Měsíční statistická zpráva Úřad práce České republiky krajská pobočka pro hl. m. Prahu Měsíční statistická zpráva listopad 2015 Zdroj: Geoportál Praha (www.geoportalpraha.cz) Zpracovala: Nikola Králová http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/pha

Více

Průběžná zpráva projektu Stáří není nemoc ještě něco dokážeme! rozvoj dobrovolnictví v regionech Havlíčkův Brod, Chotěboř, Pelhřimov a Hlinsko

Průběžná zpráva projektu Stáří není nemoc ještě něco dokážeme! rozvoj dobrovolnictví v regionech Havlíčkův Brod, Chotěboř, Pelhřimov a Hlinsko Průběžná zpráva projektu Stáří není nemoc ještě něco dokážeme! rozvoj dobrovolnictví v regionech Havlíčkův Brod, Chotěboř, Pelhřimov a Hlinsko Období realizace projektu: 1. 7. 2009 30. 6. 2010 Projekt

Více

Úřad práce České republiky Krajská pobočka v Karlových Varech. Měsíční statistická zpráva březen 2016

Úřad práce České republiky Krajská pobočka v Karlových Varech. Měsíční statistická zpráva březen 2016 Úřad práce České republiky Krajská pobočka v Karlových Varech Měsíční statistická zpráva březen 2016 Zpracovala: Ing. Veronika Považanová https://portal.mpsv.cz/upcr/kp/kvk/tiskove_zpravy Informace o nezaměstnanosti

Více

Úřad práce České republiky Krajská pobočka v Karlových Varech. Měsíční statistická zpráva duben 2016

Úřad práce České republiky Krajská pobočka v Karlových Varech. Měsíční statistická zpráva duben 2016 Úřad práce České republiky Krajská pobočka v Karlových Varech Měsíční statistická zpráva duben 2016 Zpracovala: Ing. Veronika Považanová https://portal.mpsv.cz/upcr/kp/kvk/tiskove_zpravy Informace o nezaměstnanosti

Více

ORP - obecní úřady obcí s rozšířenou působností

ORP - obecní úřady obcí s rozšířenou působností Kód obce s r.p. (ORP) Název obce s r.p. (ORP) ORP - obecní úřady obcí s rozšířenou působností NUTS okresu Název okresu NUTS kraje Název kraje 4101 Aš CZ0411 Cheb CZ041 Karlovarský 2101 Benešov CZ0211 Benešov

Více

Úřad práce České republiky krajská pobočka ve Zlíně. Měsíční statistická zpráva

Úřad práce České republiky krajská pobočka ve Zlíně. Měsíční statistická zpráva Úřad práce České republiky krajská pobočka ve Zlíně Měsíční statistická zpráva duben 2014 Zpracoval: Ing. Ivona Macůrková http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/zlk/statistika Informace o nezaměstnanosti ve Zlínském

Více

Úřad práce České republiky krajská pobočka v Hradci Králové. Měsíční statistická zpráva

Úřad práce České republiky krajská pobočka v Hradci Králové. Měsíční statistická zpráva Úřad práce České republiky krajská pobočka v Hradci Králové Měsíční statistická zpráva únor 2016 Zpracovala: Bc. Lucie Vechetová http://portal.mpsv.cz/sz/stat/nz/mes 1 Informace o nezaměstnanosti v Královéhradeckém

Více

Plán výchovy 2014/2015

Plán výchovy 2014/2015 Plán výchovy 2014/2015 Září - Seznámení s novým školním rokem - Seznámení s chodem školy, okolím, příprava dětí do školy - Výběr zájmových kroužků keramický sportovní rybářský dopravní pantomima - Víkendové

Více

Úřad práce České republiky krajská pobočka pro hl. m. Prahu. Měsíční statistická zpráva

Úřad práce České republiky krajská pobočka pro hl. m. Prahu. Měsíční statistická zpráva Úřad práce České republiky krajská pobočka pro hl. m. Prahu Měsíční statistická zpráva březen 2015 Zdroj: Geoportál Praha (www.geoportalpraha.cz) Zpracovala: Nikola Králová http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/pha

Více

VEŘEJNÝ INTERNET A KNIHOVNY K některým otázkám realizace programu VISK 3 Informační centra veřejných knihoven

VEŘEJNÝ INTERNET A KNIHOVNY K některým otázkám realizace programu VISK 3 Informační centra veřejných knihoven VEŘEJNÝ INTERNET A KNIHOVNY K některým otázkám realizace programu VISK 3 Informační centra veřejných knihoven Vít Richter, Národní knihovna ČR Rozvoj a využívání informačních a komunikačních technologií

Více

Úřad práce České republiky krajská pobočka ve Zlíně. Měsíční statistická zpráva

Úřad práce České republiky krajská pobočka ve Zlíně. Měsíční statistická zpráva Úřad práce České republiky krajská pobočka ve Zlíně Měsíční statistická zpráva únor 2014 Zpracoval: Ing. Ivona Macůrková http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/zlk/statistika Informace o nezaměstnanosti ve Zlínském

Více

Souhrnné přehledy o půdním fondu z údajů katastru nemovitostí České republiky

Souhrnné přehledy o půdním fondu z údajů katastru nemovitostí České republiky Souhrnné přehledy o půdním fondu z údajů katastru nemovitostí České republiky Český úřad zeměměřický a katastrální Praha 2014 český úřad zeměměřický a katastrální souhrnné PŘEHLEDY O půdním fondu Z ÚDAJŮ

Více

Úřad práce České republiky Krajská pobočka v Karlových Varech. Měsíční statistická zpráva květen 2016

Úřad práce České republiky Krajská pobočka v Karlových Varech. Měsíční statistická zpráva květen 2016 Úřad práce České republiky Krajská pobočka v Karlových Varech Měsíční statistická zpráva květen 2016 Zpracovala: Ing. Veronika Považanová https://portal.mpsv.cz/upcr/kp/kvk/tiskove_zpravy Informace o nezaměstnanosti

Více

Úřad práce České republiky krajská pobočka v Hradci Králové. Měsíční statistická zpráva

Úřad práce České republiky krajská pobočka v Hradci Králové. Měsíční statistická zpráva Úřad práce České republiky krajská pobočka v Hradci Králové Měsíční statistická zpráva listopad 2015 Zpracoval: Bc. Lucie Vechetová http://portal.mpsv.cz/sz/stat/nz/mes 1 Informace o nezaměstnanosti v

Více

Štefánkova 957 735 81 Bohumín tel./fax.: 596 016 715 mobil: 739 002 717

Štefánkova 957 735 81 Bohumín tel./fax.: 596 016 715 mobil: 739 002 717 1 BEROUN -Středočeský Občanská poradna Beroun Na Příkopě 211/1 266 01 Beroun tel: 311 625 206, 604 272 576 info@opberoun.cz www.opberoun.cz út 8.30-14.00 st 8.00-14.30 čt 8.00 11.00 12.00 16.00 2 BOHUMÍN

Více

KULTURA SPORT 2015. Stručný přehled hlavních společenských, kulturních a sportovních akcí v Klatovech v roce 2015.

KULTURA SPORT 2015. Stručný přehled hlavních společenských, kulturních a sportovních akcí v Klatovech v roce 2015. KULTURA SPORT 2015 Stručný přehled hlavních společenských, kulturních a sportovních akcí v Klatovech v roce 2015. VYDALO MĚSTSKÉ KULTURNÍ STŘEDISKO KLATOVY LEDEN - ÚNOR 1. ledna PŘIVÍTÁNÍ NOVÉHO ROKU 2015

Více

Úřad práce České republiky krajská pobočka v Hradci Králové. Měsíční statistická zpráva

Úřad práce České republiky krajská pobočka v Hradci Králové. Měsíční statistická zpráva Úřad práce České republiky krajská pobočka v Hradci Králové Měsíční statistická zpráva březen 2016 Zpracoval: Bc. Lucie Vechetová http://portal.mpsv.cz/sz/stat/nz/mes 1 Informace o nezaměstnanosti v Královéhradeckém

Více

Průměrné výdaje domácností na cestovní ruch v roce 2003

Průměrné výdaje domácností na cestovní ruch v roce 2003 Průměrné výdaje domácností na cestovní ruch v roce 2003 Průměrné výdaje na os/rok průměrná Zaměstnanci Zemědělci v Kč v % v Kč v % v Kč Spotřební vydání 84568 100 85920 100 73356 z toho: rekreace a kultura

Více

3. ÚDAJE O PRACOVNÍCÍCH. Příloha č. 2 Údaje o aprobovanosti Příloha č. 3 Přehled o pracovnících

3. ÚDAJE O PRACOVNÍCÍCH. Příloha č. 2 Údaje o aprobovanosti Příloha č. 3 Přehled o pracovnících Základní škola a Mateřská škola, Vysoké Veselí, okres Jičín K. H. Borovského 99, 507 03 Vysoké Veselí, IČO 75017075 Výroční zpráva školy 2009/2010 1. CHARAKTERISTIKA ŠKOLY Zřizovatel: obec Vysoké Veselí

Více

SOUTĚŽ KNIHOVNA ROKU. Marie Mudrová, Městská knihovna Cheb

SOUTĚŽ KNIHOVNA ROKU. Marie Mudrová, Městská knihovna Cheb SOUTĚŽ KNIHOVNA ROKU Marie Mudrová, Městská knihovna Cheb Původním záměrem bylo zviditelnit knihovny malých obcí, upozornit zřizovatele i uživatele na jejich zajímavou a rozmanitou činnost a hlavně ukázat

Více

KULTURA A SPORT 2013 Stručný přehled hlavních společenských, kulturních a sportovních akcí v Klatovech v roce 2013

KULTURA A SPORT 2013 Stručný přehled hlavních společenských, kulturních a sportovních akcí v Klatovech v roce 2013 KULTURA A SPORT 2013 Stručný přehled hlavních společenských, kulturních a sportovních akcí v Klatovech v roce 2013 LEDEN 1. ledna PŘIVÍTÁNÍ NOVÉHO ROKU 2013 Náměstí Míru, začátek v 17.00 hodin. 15. ledna

Více

KARTY 29.11. 6.12.2010

KARTY 29.11. 6.12.2010 KARTY 29.11. 6.12.2010 KARTA PI.1 strana 1 ROZHODNĚ ROZHODNĚ DŮVĚŘUJI DŮVĚŘUJI NEDŮVĚŘUJI NEDŮVĚŘUJI KARTA PI.2 strana 2 NEZNÁM NEVÍM DŮVĚŘUJI NEDŮVĚŘUJI 1 2 8 9 URČITĚ DOSTATEK PENĚZ DOSTATEK PENĚZ KARTA

Více

POPIS ČÍSELNÍKU. Česká republika CZ010. Hlavní město Praha. Praha1 CZ0101. Praha 2 CZ0102. Praha 3 CZ0103 CZ0104. Praha 4 CZ0105. Praha 5.

POPIS ČÍSELNÍKU. Česká republika CZ010. Hlavní město Praha. Praha1 CZ0101. Praha 2 CZ0102. Praha 3 CZ0103 CZ0104. Praha 4 CZ0105. Praha 5. POPIS ČÍSELNÍKU : BA0100 NUTS4 Název: Územní statistické jednotky NUTS Charakteristika: Územní statistické jednotky na úrovni NUTS4- okresy doplněné o Hl. město Praha z úrovně NUTS3 a Českou republiku

Více

Tvorba a koncepce rodinné politiky v obci I. stupně

Tvorba a koncepce rodinné politiky v obci I. stupně Tvorba a koncepce rodinné politiky v obci I. stupně Ing. Eva Navrátilová Městys Dolní Cerekev Seminář Slaďování pracovního a rodinného života a problematika rovných šancí Jihlava 5. listopadu 2013 Základní

Více

Doporučení Ministerstva práce a sociálních věcí ke stanovení počtu zaměstnanců obce s rozšířenou působností zařazených do orgánu sociálněprávní

Doporučení Ministerstva práce a sociálních věcí ke stanovení počtu zaměstnanců obce s rozšířenou působností zařazených do orgánu sociálněprávní Příloha č. 1 Doporučení Ministerstva práce a sociálních věcí ke stanovení počtu zaměstnanců obce s rozšířenou působností zařazených do orgánu sociálněprávní Dle vyhlášky č. 473/2012 Sb., o provedení některých

Více

Vyhláška č. 16/2005 Sb., o organizaci školního roku

Vyhláška č. 16/2005 Sb., o organizaci školního roku Vyhláška č. 16/2005 Sb., o organizaci školního roku Změny a doplňky předpisu: vyhláškou č. 111/2012 Sb. s účinností dnem 5. 4. 2012 Za tímto zněním je uvedena příloha, která byla doplněna vyhláškou č.

Více

Hlavní město Praha: Úřední hodiny

Hlavní město Praha: Úřední hodiny Příloha č. 2 Vytíženost systému, úřední, počet pracovišť Uvedené tabulky obsahují výpočet i pracovišť obecních úřadů v jednotlivých krajích. Sloupec Vytíženost je kalkulován na 30 úředních hodin týdně,

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY STARŠÍCH

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY STARŠÍCH ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY STARŠÍCH Datum: 30. 4. 2014 Místo setkání: PALACHOVA 504/7, LIBEREC 1, 460 01 PŘÍTOMNI: Rada starších: Irena JIRÁSKOVÁ, Pavel VYSLYŠEL, Květa PŘIBYLOVÁ, Slavomíra FEJKLOVÁ, Zdeněk

Více

Plán kulturních a sportovních akcí Městská správa sociálních služeb v Mostě - příspěvková organizace 1. pololetí roku 2016

Plán kulturních a sportovních akcí Městská správa sociálních služeb v Mostě - příspěvková organizace 1. pololetí roku 2016 Plán kulturních a sportovních akcí Městská správa sociálních služeb v Mostě - příspěvková organizace 1. pololetí roku 2016 Domov pro seniory Barvířská 495 5. 1. Kvizové dopoledne, 9:30 hodin, malý sál

Více

2008-2009. Základní škola. Vidlatá Seč

2008-2009. Základní škola. Vidlatá Seč VÝROČNÍ ZPRÁVA 2008-2009 Základní škola Vidlatá Seč 1. Charakteristika školy Základní škola Vidlatá Seč Příspěvková organizace Zřizovatel: Obecní úřad Vidlatá Seč Ředitelka školy: Mgr.Věra Rejsová E-mail:

Více

KARTY duben 2007 (2.- 9. 4.)

KARTY duben 2007 (2.- 9. 4.) KARTY duben 2007 (2.- 9. 4.) KARTA PI.1 strana 1 DŮVĚŘUJI DŮVĚŘUJI NEDŮVĚŘUJI NEDŮVĚŘUJI KARTA PM.25 strana 3 ANO ANO NE NE KARTA PM.27 strana 3 PROSPĚŠNÁ PROSPĚŠNÁ ŠKODLIVÁ ŠKODLIVÁ KARTA EU.16 strana

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA KLÁŠTER HRADIŠTĚ NAD JIZEROU IČO: 75034620 TEL. 326 702 246 e-mail : zsklaster@centrum.cz www.skola.klasterhradiste.cz VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ( školní rok 2010/2011

Více

Zpráva o činnosti MC Domeček za r. 2006

Zpráva o činnosti MC Domeček za r. 2006 Zpráva o činnosti MC Domeček za r. 2006 Poslání MC Domeček Posláním a cílem MC Domeček je odstranění izolace rodičů na mateřské dovolené a její zpestření, usnadnění jejich návratu zpět do zaměstnání a

Více

Kraje České republiky

Kraje České republiky Kraje České republiky 1. Určení jednotlivých krajů ČR 2. Poloha krajů na mapě /krajská města/ 3. Srovnání rozlohy a počtu obyvatel 4. Soutěž skupin určení průměrné rozlohy českých a moravských krajů -

Více

11. ledna 2014 Tříkrálová sbírka 16. ledna 2014 "Od Nilu na Vrabčák"

11. ledna 2014 Tříkrálová sbírka  16. ledna 2014 Od Nilu na Vrabčák V sobotu 11. ledna 2014 proběhla v našem Domově Tříkrálová sbírka. Koledníci z Deblína s charitní pokladničkou navštívili naše klienty na pokojích i řádové sestry. Výtěžek sbírky byl odevzdán na potřeby

Více

Občanské sdružení Knihovna třetího tisíciletí

Občanské sdružení Knihovna třetího tisíciletí Občanské sdružení Knihovna třetího tisíciletí Výroční zpráva za rok 2009 Husova 2382 440 01 Louny IČO: 63152118 Číslo účtu:275425680227/0100 Kdo jsme, jaké je naše poslání. 1. prioritou sdružení je všestranný

Více

Výroční zpráva o činnosti školy. za školní rok 2013/2014

Výroční zpráva o činnosti školy. za školní rok 2013/2014 Základní škola Horní Kruty, okres Kolín Horní Kruty 29, PSČ: 281 46 Tel: 321 796 926, 728 603 443 E-mail: zs.hornikruty@tiscali.cz Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2013/2014 Vypracovala: PaedDr.

Více

Festival muzejních nocí 2008 IV. ročník

Festival muzejních nocí 2008 IV. ročník Festival muzejních nocí 2008 IV. ročník tiskové zpravodajství 16. kvě tna 14. č ervna 2008 V roce 2004 přišlo Národní muzeum s projektem první Pražské muzejní noci. Akce tohoto typu jsou již řadu let obvyklé

Více

Název okresu BYT 2+1*

Název okresu BYT 2+1* Název okresu BYT 2+1* Okres Benešov 1 630 000 1 630 000 1 646 300 1 Okres Beroun 1 640 000 1 640 000 1 656 400 1 Okres Blansko 1 250 000 1 250 000 1 240 000 0 Okres Brno-město 2 200 000 2 200 000 2 310

Více

Noviny městyse. vydává Rada městyse jako nepravidelný zpravodaj. leden 2015

Noviny městyse. vydává Rada městyse jako nepravidelný zpravodaj. leden 2015 leden 2015 Noviny městyse vydává Rada městyse jako nepravidelný zpravodaj MĚSTYS LITULTOVICE Vážení spoluobčané, tentokrát bych se chtěl věnovat poněkud přízemnějšímu tématu, a to je komunální odpad. Od

Více

Přehled kulturních akcí v členských obcích svazku v r. 2008

Přehled kulturních akcí v členských obcích svazku v r. 2008 Leden Datum obec akce Kde 2.1. Prušánky Ohňostroj k uvítání Nového roku 5.1. Dolní Bojanovice Vinařský ples Obecní dům 5.1. Kostice Krojový ples Sokolovna 6.1. Josefov Tříkrálová sbírka 11.1. Prušánky

Více

rychlé soukroma půjčka na směnku ihned ostrava poruba. Vyplňte dluhová poradna, Praha soukroma půjčka na směnku ihned ostrava

rychlé soukroma půjčka na směnku ihned ostrava poruba. Vyplňte dluhová poradna, Praha soukroma půjčka na směnku ihned ostrava soukroma půjčka na směnku ihned ostrava poruba. Více informaci o půjčkách jako je RPSN na naších web. Úvěry jsou flexibilní a vyřízení je velmi rychlé soukroma půjčka na směnku ihned ostrava poruba. Vyplňte

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2015. Spolek rodičů a přátel zdravotně postižených dětí DANETA

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2015. Spolek rodičů a přátel zdravotně postižených dětí DANETA VÝROČNÍ ZPRÁVA 2015 Spolek rodičů a přátel zdravotně postižených dětí DANETA IČO: 481 57 457 DIČ: CZ 481 57 457 Telefon/fax: 495 535 955 http://www.daneta.cz E-mail : info@daneta.cz nebo s.sdruzeni@seznam.cz

Více

online žádost o půjčku, které vám nezabere ani 3 minuty. Peníze Oblíbené inzeráty Články, diskuze Obchodní podmínky Nápověda

online žádost o půjčku, které vám nezabere ani 3 minuty. Peníze Oblíbené inzeráty Články, diskuze Obchodní podmínky Nápověda půjčka online jesenik olomouc region. Jasné a výhodné podmínky Půjčku poskytuje renom společnost, je transparentní a férová. Stačí vyplnit naši online žádost o půjčku, které vám nezabere ani 3 minuty.

Více

Narozeniny v měsíci říjnu slaví: Pazourková Jana Sobínová Ludmila Havlík Milan Jelínková Vítězslava Böhmová Anna Hassmannová Jitka

Narozeniny v měsíci říjnu slaví: Pazourková Jana Sobínová Ludmila Havlík Milan Jelínková Vítězslava Böhmová Anna Hassmannová Jitka 22.číslo Zpravodaj Září 2015 Narozeniny v měsíci říjnu slaví: Pazourková Jana Sobínová Ludmila Havlík Milan Jelínková Vítězslava Böhmová Anna Hassmannová Jitka Kulturní program na měsíc říjen: 1.10.2015

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. Mateřská škola Tochovice. Základní a Mateřská škola Tochovice Telefon: 318 682 709 E-mail: tochovice.ms@seznam.

VÝROČNÍ ZPRÁVA. Mateřská škola Tochovice. Základní a Mateřská škola Tochovice Telefon: 318 682 709 E-mail: tochovice.ms@seznam. Základní a Mateřská škola Tochovice Telefon: 318 682 709 Tochovice 165 E-mail: tochovice.ms@seznam.cz Tochovice 262 81 Web: www.zstochovice.cz IČO: 71007202 Příloha č. 1 VÝROČNÍ ZPRÁVA Mateřská škola Tochovice

Více

PŘEHLED AKCÍ PRO SENIORY 2015

PŘEHLED AKCÍ PRO SENIORY 2015 PŘEHLED AKCÍ PRO SENIORY 2015 18.02.2015 - ZÁBAVNÉ TVOŘIVÉ ODPOLEDNE Pro seniory DPS Heřmanická 19, Slezská Ostrava jsme ve spolupráci se společností GE Volunteers o.s přichystali zábavné tvořivé odpoledne.

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY STARŠÍCH

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY STARŠÍCH ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY STARŠÍCH Datum: 6. 3. 2014 Místo setkání: PALACHOVA 504/7, LIBEREC 1, 460 01 PŘÍTOMNI: Rada starších: Pavel VYSLYŠEL, Květa PŘIBYLOVÁ, Slavomíra FEJKLOVÁ, Zdeněk BROŽEK, Alžběta ZAHRÁDKOVÁ,

Více

Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2010/2011

Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2010/2011 Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2010/2011 1. Charakteristika školy 1.1. Základní škola a Mateřská škola Běšiny, okres Klatovy, příspěvková organizace úplná adresa: Běšiny 2, 339 01 Klatovy

Více

VÝTVARNÁ DÍLNA ZAHRÁDKY VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2009

VÝTVARNÁ DÍLNA ZAHRÁDKY VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2009 VÝTVARNÁ DÍLNA ZAHRÁDKY VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2009 Zpracovala: M. Daňhelová, provozní pracovnice dílny OBSAH 1. PRÁVNÍ STAV VÝTVARNÉ DÍLNY, JEJÍ ŘÍZENÍ A POJETÍ 2. VZNIK A VÝVOJ VÝTVARNÉ DÍLNY 3. PROVOZ

Více

Výroční zpráva. Sedlická krajka výroční zpráva 2 0 1 2

Výroční zpráva. Sedlická krajka výroční zpráva 2 0 1 2 Výroční zpráva 2 0 1 2 2 Obsah Úvodní slovo...3 Představení společnosti-cíl a poslání...4 Činnost společnosti v roce 2012..5-6 Akce...7-9 Krajkářské slavnosti Sedlice-2012...10-11 Soutěžní přehlídka...12-13

Více

nebankovní hotovostní půjčky Znojmo, Půjčky na exekuce ZnojmoCo potřeba udělat půjčky na op ihned okres znojmo vinobraní mělník

nebankovní hotovostní půjčky Znojmo, Půjčky na exekuce ZnojmoCo potřeba udělat půjčky na op ihned okres znojmo vinobraní mělník online půjčky bez registru bojkovice ubytování znojmo. spořící účet pujcky inzerce Úvod Ne nebankovní hotovostní půjčky Znojmo, Půjčky na exekuce ZnojmoCo jsou nebankovní půjčky:půjčky se prakticky dělí

Více

Evidence čerpacích stanic pohonných hmot Zpráva o aktualizaci a stavu Evidence čerpacích stanic pohonných hmot v ČR k 31. 12. 2011

Evidence čerpacích stanic pohonných hmot Zpráva o aktualizaci a stavu Evidence čerpacích stanic pohonných hmot v ČR k 31. 12. 2011 Evidence čerpacích stanic pohonných hmot Zpráva o aktualizaci a stavu Evidence čerpacích stanic pohonných hmot v ČR k 31. 12. 2011 Leden 2012 Odbor surovinové a energetické bezpečnosti Oddělení surovinové

Více

Zpráva za oblast školství, kultury a sportu. Pro jednání ZM 18. 2. 2013 www.kostelecno.cz

Zpráva za oblast školství, kultury a sportu. Pro jednání ZM 18. 2. 2013 www.kostelecno.cz Zpráva za oblast školství, kultury a sportu Pro jednání ZM 18. 2. 2013 www.kostelecno.cz Školy a školská zařízení zřizovaná městem Mateřské školy zřizuje město dvě. Nedostatek míst v mateřských školách

Více

Sebehodnocení školy za školní rok 2004/2005

Sebehodnocení školy za školní rok 2004/2005 Sebehodnocení školy za školní rok 2004/2005 Mateřská škola Vrčeň, okres Plzeň jih, příspěvková organizace Vrčeň 137, 335 41 Vrčeň IČO 60611898 Zpracovala: Eva Beránková, ředitelka školy 1 Charakteristika

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2011

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2011 VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2011 Úvodem Vážení čtenáři, Těší nás, že Vás můžeme informovat o celé škále našich aktivit touto Výroční zprávou Občanského Sdružení PROTEBE, která vychází již po sedmnácté. Zaměřuje

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. Motto: Vzděláním k pestřejšímu a kvalitnějšímu pracovnímu životu. Informační a poradenské centrum Vysočina o.p.s.

VÝROČNÍ ZPRÁVA. Motto: Vzděláním k pestřejšímu a kvalitnějšímu pracovnímu životu. Informační a poradenské centrum Vysočina o.p.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2012 Informační a poradenské centrum Vysočina o.p.s. Motto: Vzděláním k pestřejšímu a kvalitnějšímu pracovnímu životu. 1 OBSAH OBSAH... 2 Založení Informačního a poradenského centra o.p.s.:...

Více

Římskokatolická farnost Dobříš Pastorační centrum sv. Tomáše VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2014

Římskokatolická farnost Dobříš Pastorační centrum sv. Tomáše VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2014 Římskokatolická farnost Dobříš Pastorační centrum sv. Tomáše VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2014 Výstava S KŘÍŽEM (vernisáž 18. 5. 2014) Indiáni akce pro tatínky s dětmi (červenec 2014) 1 Činnost a zaměření Římskokatolická

Více

35,98% 30,15% 35,93% 30,59%

35,98% 30,15% 35,93% 30,59% zpracoval: Ing.Šrámek ČR 2-0627.9.2006 Celostátní průměr 40% Jihočeský Poměr žadatelů o ŘO hodnocených stupňem "neprospěl" - II.Q - 2006 Jihomoravský Karlovarský Královéhradecký Liberecký Moravskoslezský

Více

v Blansko Muzeum Blansko Hodonín Masarykovo muzeum v Muzeum naftového dobývání a geologie, o. s. Kyjov

v Blansko Muzeum Blansko Hodonín Masarykovo muzeum v Muzeum naftového dobývání a geologie, o. s. Kyjov 2011 Královéhradecký kraj Karlovarský kraj 141250 institucí 11 11 Týnec nad Sázavou 2011 141 Boskovice Muzeum Boskovicka Brno Diecézní muzeum Galerie HaDivadla a a planetárium Mikuláše Koperníka v Mendlovo

Více

Úřad práce České republiky krajská pobočka v Liberci. Měsíční statistická zpráva

Úřad práce České republiky krajská pobočka v Liberci. Měsíční statistická zpráva Úřad práce České republiky krajská pobočka v Liberci Měsíční statistická zpráva květen 2015 Zpracoval: Ing. Petr Malkovský https://portal.mpsv.cz/upcr/kp/lbk/kop/liberec/statistiky Informace o nezaměstnanosti

Více

A rychlostní komunikace B sběrné komunikace C městské třídy a obslužné komunikace D zklidněné komunikace, cyklistické stezky a stezky pro pěší

A rychlostní komunikace B sběrné komunikace C městské třídy a obslužné komunikace D zklidněné komunikace, cyklistické stezky a stezky pro pěší 2. Místní komunikace Tento článek si klade dva cíle informovat o tzv. místních komunikacích a způsobu jejich statistického sledování a v závěru stručně data o místních komunikacích podle obcí popsat. Vymezení

Více

Výroční zpráva za školní rok 2011/2012

Výroční zpráva za školní rok 2011/2012 Mateřská škola Beruška, Liberec, Na Pískovně 76/3, příspěvková organizace Na Pískovně 76/3, Liberec 4 46 4 tel. 485 3 e-mail: ms4.lbc@volny.cz Výroční zpráva za školní rok / zpracovala: Ladislava Sehnoutková

Více

Výroční zpráva o činnosti školy

Výroční zpráva o činnosti školy Základní škola a Mateřská škola Bořitov, okres Blansko, příspěvková organizace Školní 125, 679 21 Bořitov Výroční zpráva o činnosti školy Školní rok: 2014/2015 1 Část I. Základní údaje o škole Název školy:

Více

ČINNOSTI A AKCE MATEŘSKÉ ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK 2013 2014

ČINNOSTI A AKCE MATEŘSKÉ ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK 2013 2014 ČINNOSTI A AKCE MATEŘSKÉ ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK 2013 2014 ZÁŘÍ HURÁ DO ŠKOLKY! Tak jako každý rok se otevřeli dveře školky a do mateřské školky přišly nejen děti, které mateřskou školu již navštěvovaly, ale

Více

Lideč, Hulín, Cheb, Chomutov, Chropyně, Chrudim, Jablonec nad. Karolinka, Karviná, Kladno, Klatovy, Kolín, Koryčany, Kutná Hora,

Lideč, Hulín, Cheb, Chomutov, Chropyně, Chrudim, Jablonec nad. Karolinka, Karviná, Kladno, Klatovy, Kolín, Koryčany, Kutná Hora, půjčky online kroměříž nebankovní. pujcky inzerce Půjčky SnadnoRychle Bazar SnadnoRych fitness Oblasti ČR: Benešov, Beroun, Blansko, Bojkovice, Brno, Brno-venkov, Bruntál, Břeclav, Bystřice pod Hostýnem,

Více

SLOVENSKEJ REPUBLIKY

SLOVENSKEJ REPUBLIKY ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 1948 Vyhlásené: 08.05.1948 Časová verzia predpisu účinná od: 08.05.1948 do: 30.09.1949 Obsah tohto dokumentu má informatívny charakter. 94 V y h l á š k a ministerstva

Více

1 / 14. 01.01.2010 Kadov Novoroční pochod od Viklanu v Kadově

1 / 14. 01.01.2010 Kadov Novoroční pochod od Viklanu v Kadově 01.01.2010 Kadov Novoroční pochod od Viklanu v Kadově 01.01.2010 Sedlice Novoroční sešlost - přivítání nového roku se slavnostním ohňostrojem na náměstí T.G. Masaryka před radnicí. 09.01.2010 Blatná Český

Více

na vyplaceni exekuce praha hlavní. inzerce bazar-slovensko, inzercia bazar-německo inzerce zvířata, fauna Půjčky SnadnoRychle inzerce

na vyplaceni exekuce praha hlavní. inzerce bazar-slovensko, inzercia bazar-německo inzerce zvířata, fauna Půjčky SnadnoRychle inzerce nebankovní půjčka na vyplaceni exekuce praha hlavní. 17:33 135 000 Kč schváleno Michal vyplaceni exekuce praha hlavní. Po odoslání žádosti budete kontaktováni. Během krátké chvíle Vám bude volat vyškolený

Více

Závěrečná zpráva 2010

Závěrečná zpráva 2010 Závěrečná zpráva 2010 OBČANSKÉ SDRUŽENÍ KLUB MALÝCH DUBÁČKŮ Zpracovala: Ing. Irena Žalovičová www.kmd.estranky.cz klub.dubacku@email.cz Obsah Poslání a cíle organizace... 3 Z historie... 3 Činnost v roce

Více

OKRESNÍ METODICI PREVENTIVNÍCH AKTIVIT

OKRESNÍ METODICI PREVENTIVNÍCH AKTIVIT HLAVNÍ MĚSTO PRAHA OKRESNÍ METODICI PREVENTIVNÍCH AKTIVIT PPP Adresa Obvodní metodik telefon e-mail pro Prahu 1,2,4 Francouzská 56, 101 00 Praha 10 PhDr.Václava Masáková *224 239 393 dulina@seznam.cz 224

Více

Základní škola a Mateřská škola Razová

Základní škola a Mateřská škola Razová V Ý R O Č N Í Z P R Á V A O Č I N N O S T I Základní škola a Mateřská škola Razová ve školním roce 2008/9 I. Základní charakteristika školy a) Základní škola a Mateřská škola Razová, příspěvková organizace

Více

Noviny městyse. vydává Rada městyse jako nepravidelný zpravodaj

Noviny městyse. vydává Rada městyse jako nepravidelný zpravodaj Prosinec 2015 Noviny městyse MĚSTYS LITULTOVICE vydává Rada městyse jako nepravidelný zpravodaj Vážení spoluobčané, před koncem roku je zvykem skládat účty, proto i já bych Vás chtěl krátce seznámit s

Více

příloha 1 - program KPG200701- doporučené dary

příloha 1 - program KPG200701- doporučené dary Příloha usnesení R09 usnesení příl.1 k usn.č.9/488/07 b.55 příloha 1 - program KPG0701- doporučené dary 2 3 4 5 6 Kulturní sdružení HARANT Pecka, o.s., Pecka Středisko místní kultury při třebechovickém

Více

MěÚ Jablonec nad Nisou, oddělení školství, kultury a sportu Z P R A V O D A J

MěÚ Jablonec nad Nisou, oddělení školství, kultury a sportu Z P R A V O D A J MěÚ Jablonec nad Nisou, oddělení školství, kultury a sportu Z P R A V O D A J BŘEZEN 2007 ČÍSLO 3 Zpravodaj je vydáván ve spolupráci s obcemi s rozšířenou působností města Železný Brod a Tanvald www.mestojablonec.cz

Více

Návštěvnost Kraje Vysočina s využitím zbytkových dat mobilních operátorů

Návštěvnost Kraje Vysočina s využitím zbytkových dat mobilních operátorů Návštěvnost Kraje Vysočina s využitím zbytkových dat mobilních operátorů Ing. Hynek Mašata CE-Traffic, a.s. Sokolovská 192/79 186 Praha 8, Česká republika Výsledky za 1. čtvrtletí Kraj Vysočina 1.7.212

Více

Základní škola a Mateřská škola Neznašov Neznašov 29, 373 02 Neznašov. Výroční zpráva za školní rok 2014/2015

Základní škola a Mateřská škola Neznašov Neznašov 29, 373 02 Neznašov. Výroční zpráva za školní rok 2014/2015 Základní škola a Mateřská škola Neznašov Neznašov 29, 373 02 Neznašov Výroční zpráva za školní rok 2014/2015 Charakteristika školy Naše škola se nachází v centru obce Neznašov, 3 km od Týna nad Vltavou.

Více