Rok 2012 vydáno dne èíslo 2

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Rok 2012 vydáno dne 30.6.2012 èíslo 2"

Transkript

1 OBECNÍ ZPRAVODAJ Kratonohy Rok 2012 MichnovkA vydáno dne èíslo 2

2 Vážení spoluobèané, ve druhém letošním zpravodaji se pokusím struènì popsat vše podstatné, co se v naší obci událo. Snažíme se myslet pøedevším na rozvoj obce. V tomto smìru spatøuji nejvìtší rezervy. S ohledem na finanèní možnosti a blížící se výzvy dotaèních titulù již máme nadefinovány investièní priority. Nìkteré akce se již podaøilo zahájit, u jiných se pøipravujeme na možnost podání žádosti o dotaci. Velmi pozitivní zpráva pøišla z Parlamentu ÈR týkající se zmìny zákon è. 243/2000 Sb., o rozpoètovém urèení daní. Tato zmìna by mìla platit od Do obecního rozpoètu by tak od státu pøibylo cca 1,6 mil. Kè. V minulém mìsíci prošel také návrh zákona o církevních restitucích druhým ètením a pokud bude tento zákon schválen, sportovní areál by mìl být bezplatnì pøeveden do majetku obce. Ve svém èlánku bych rád podìkoval našemu novému sdružení rybáøù za jejich ochotu a pomoc pøi odklízení pokácených pøestárlých èi nemocných døevin. Paní Lence Václavíkové Antošové dìkuji nejen za perfektní chod knihovny, ale také za dopsání obecní kroniky vèetnì ilustrace, která se mi moc líbí. Podìkování patøí všem, kteøí se podíleli na rekonstrukci sportovního areálu. Dìkuji také panu Koš álovi za krásnou besedu o kvìtnových událostech roku Velký dík patøí také Zemìdìlské spoleènosti, která nám ochotnì vypomáhá pøi realizaci našich projektù. A na závìr chci podìkovat Michalovi a Svatoplukovi Klimtovým za výsadbu nových stromù v zahradì školy a jejich zájem a pomoc pøi plánování celkové revitalizace zelenì pro naši obec. Dále bych vás rád okrajovì seznámil se vším podstatným, co je v naší obci aktuálnì øešeno: Parcely U kaplièky po dlouhých vyjednáváních se nám koneènì podaøilo uzavøít s královéhradeckým biskupstvím dohodu o získání pøíkopu mezi kaplièkou a Skoøepovými, který roky blokoval novou výstavbu rodinných domù. Na základì této skuteènosti jsme již zadali vypracování projektování dokumentace na technickou a dopravní infrastrukturu pro nové rodinné domy. Když vše dobøe pùjde, tak na jaøe roku 2013 bude možno zaèít s výstavbou rodinných domù. Tímto bych rád vyzval všechny zájemce o tyto parcely, aby se pøihlásili na obecním úøadì. Obecní zastupitelstvo bude na prodej tìchto parcel pøipravovat poøadník. Èistírna odpadních vod a veøejná kanalizace v Kratonohách podaøilo se nám získat územní rozhodnutí a tímto budeme moci žádat o dotaci na realizaci tohoto projektu. V této chvíli pouze èekáme na vypsání výzvy.

3 Odkanalizování Michnovky podali jsme žádost o dotaci z Královéhradeckého kraje na vypracování studie a následné projektové dokumentace na odkanalizování Michnovky. V souèasné dobì èekáme na rozhodnutí, zda jsme byli v této žádosti úspìšní. Oprava chodníkù jistì jste si všimli, že byla zahájena 1. etapa opravy chodníkù v naší obci. V nejbližších dnech bude také vybudována autobusová zastávka u dìtského høištì. Rekonstrukce hracích ploch sportovního areálu v první polovinì èervna probìhla generální rekonstrukce dvou travnatých ploch vèetnì instalace automatického zavlažování. Na tuto rekonstrukci jsme použili peníze od zemìdìlské spoleènosti, které jsme dostali darem. Podmínkou poskytnutí tohoto daru bylo, že peníze budeme investovat do sportu a školství. Touto rekonstrukcí budou vytvoøeny perfektní podmínky pro rozvoj sportu v naší obci. Vybudovali jsme také dvì nová høištì pro naše žáèky. V souèasné dobì také probíhají jednání s firmou Eurogreen, s.r.o. o vyrovnání za nepovedenou regeneraci hlavního høištì z loòského roku. Zahrada základní školy v mìsíci èervenci probìhne rekonstrukce zahrady základní školy. Bude vybudováno doskoèištì, nové zpevnìné plochy a terénní a sadové úpravy celé zahrady. Tato akce bude hrazena také z penìz od zemìdìlské spoleènosti. Zahrada mateøské školy nechali jsme zpracovat projektovou dokumentaci na celkovou rekonstrukci zahrady MŠ. Vzhledem k velkému rozsahu této akce budeme žádat o dotaci z Královéhradeckého kraje. Realizovat tento projekt hodláme i v pøípadì, že dotaci nezískáme. Nákup nové obecní techniky z dùvodu velmi špatného technického stavu obecní techniky, v kvìtnu probìhl nákup nových strojù, konkrétnì Rider na sekání a mulèování travnatých ploch, zahradní traktor, køovinoøez a rozmetadlo na solení a pískování chodníkù v zimì. Od tohoto nákupu si slibujeme vìtší efektivitu práce obecního zamìstnance peèujícího o zeleò v naší obci a úsporu na provozu. Na závìr bych chtìl upozornit na objevující se nešvar v podobì poškozování obecního majetku a veøejných prostranství. Nìkteré pøípady jsme již podali k šetøení policii ÈR èi Èeské inspekci životního prostøedí. Do budoucna vìøím, že tento nešvar ustane a nebudeme k tìmto krokùm nadále nuceni. Všem pøeji sluneèné a pohodové léto.

4 SBÌR NEBEZPEÈNÉHO ODPADU Sbìr starých barev, øedidel, lepidel a obalù od nich, baterií, autobaterií, lékù, záøivek a ostatního odpadu s obsahem rtuti, starých televizorù, rádií, lednic Sobota 14.èervence 2012 do pøistaveného auta firmy Hradecké služby a.s. KRATONOHY U vrátnice Zemìdìlské spoleènosti 9:00 9:20 U Obecního úøadu 9:25 9:45 U Dvoøákových èp.43 9:50 10:10 U obchodu 10:15 10:35 MICHNOVKA U vývìsní tabule 11:15 11:35 zde bude zároveò pøistaven kontejner pro nadmìrný odpad tj. linolea, koberce a kontejner na železo Upozornìní Z dùvodu havarijního stavu herního prvku na dìtském høišti bylo nutno provést okamžitou demontáž, jelikož hrozilo nebezpeèí úrazu dìtí. Zastupitelstvo se bude zabývat náhradním øešením na doplnìní dìtského høištì. Dìkujeme dìtem a rodièùm za pochopení. Provozní doba knihovny o letních prázdninách V èervenci a srpnu bude v obecní knihovnì omezená provozní doba. Knihovna bude otevøena pouze v tyto pondìlky: 2.7., 9.7., 16.7., 23.7., 30.7., a vždy od 13 do 18 hodin.

5 Konec školního roku se blíží. Hodnì jsme se toho v mateøské škole i v základní škole nauèili, hodnì jsme toho zažili. Uèení je pro dìti tak trochu povinnost, ale tìlocvik a všechny sportovní aktivity jsou zábavou. Letos bylo sportovních akcí hodnì a byli jsme na nich úspìšní. Jako každým rokem se i letos konala olympiáda mateøských škol Sportování pro radost. Zúèastnilo se 20 dìtí, za velké podpory rodièù, sourozencù a uèitelek získaly celkem 9 medailí v hodu do dálky a bìhu na 20 metrù. V konkurenci dìtí ze sedmi školek urèitì úspìch. Pøedškolní dìti si také vyzkoušely jízdu na kole do sousedních vesnic, ty mladší alespoò po vesnici. Trénujeme také pìší chùzi na vycházkách, sportujeme na zahradì, nejstarší mají možnost absolvovat plavecký kurs. Do prvních tøíd nastoupí po prázdninách 10 dìtí a my se budeme pøipravovat na pøivítání 12 dìtí nových. Jistì se brzy zadaptují a zapojí do našeho kolektivu i do našeho sportování. Se školními dìtmi jezdíme pravidelnì na turnaje ve vybíjené do Základní školy v Kuklenách a do Základní školy v Malšovì Lhotì. Každý rok se úèastníme atletických závodù málotøídních škol. Letos i loni jsme byli velmi úspìšní. Po oba roky jsme vyhráli putovní pohár. Školu reprezentovala Petra Borùvková, která získala tøi zlaté medaile - za skok daleký, v bìhu na 300 metrù a v bìhu na 50 metrù. Eliška Jedlièková získala dvì zlaté medaile za hod do dálky. Patrik Liška vybojoval 2. místo za skok daleký a 3. místo v bìhu na 50 metrù. Anièka Pleskotová obsadila 2. místo v bìhu na 50 metrù a Jakub Mouèka 3. místo v bìhu na 300 metrù. Putovní pohár je vystavený po celý rok ve škole. Poslední školní den se rozlouèíme se žáky 5. roèníku. Deset z nich bude po prázdninách pokraèovat ve školní docházce v Základní škole Kukleny. Jeden žák úspìšnì složil pøijímací zkoušky a byl pøijat na Biskupské gymnázium v Hradci Králové. Pøejeme všem budoucím šes ákùm co nejlepší vstup do nové školy. Všem rodièùm, pøíznivcùm školy a všem dìtem pøejeme pøíjemné prázdniny a dovolenou. Za kolektiv zamìstnankyò školy R. Koláøová a B. Šotolová Vážení spoluobèané, s potìšením Vám oznamuji, že v naší obci vzniklo nové obèanské sdružení pod názvem Rybáøské sdružení Kratonohy. Cílem sdružení je pøedevším chránit pøírodu, èistotu vod a životní prostøedí, podílet se na mimoškolní výchovì dìtí a mládeže v oboru rybáøství a rybáøského sportu, rozvíjet a popularizovat rybáøský sport ve všech vìkových kategoriích. V nejbližší dobì budou aktualizovány webové stránky, na kterých nás mùžete zhlédnout, popøípadì vznést pøipomínku, stížnost, dotaz nebo žádost. Tìšíme se na spoleèné soužití a pøípadnou vzájemnou spolupráci. Josef Kašpar pøedseda sdružení

6 O založení Sokola u nás, zapsal Josef Jánský v záøí 1912 V roce jubilejním po dvorském sletu Všesokolském uskuteènila se myšlenka, o které jsme už dávno v úzkém kroužku snívali, s níž však úmyslnì vyèkávali, až by podnìt k realizaci z øad našich mladík vyšel. Èervnové dny VI. Sletu zpùsobily všeobecné nadšení a zanítili i naši mládež pro vìc Sokolskou. 7. èervence domluvili se br. Josef Klapka a Oto Vejvoda a veèer v hostinci u Køepelù projevili mi své pøání, že by chtìli založiti u nás Sokola a žádali mì o pomoc. Pøesvìdèiv se o pevném jejich úmyslu i lásce k vìci, již ochotni jsou pøinášeti nemalé obìti, rád jsem slíbil. A hned apelovali jsme na pøítomného starostu p. Jana Pražáka, jenž ochotnì nám vyšel vstøíc. Toho veèera pøesvìdèili jsme o možnosti akce nedùvìøivého br. Èeòka Paclta, jinak pro vìc velice nadšeného a poèítati jsme mohli ještì s nìkolika rozhodnými stoupenci. Br. Klapkovi uloženo, by pozval všechny, kdo mohli by býti èinnými èleny. Pøihlášeno 14 rozhodných, poèet ne velký. Však pøesvìdèen kol. K. Pacltem, že si postaèíme, když nás bude 10, zaèal jsem jednati s kol. br. Petránìm, jednatelem župy Orlické, kterýž seznámil mì s okrskovým náèelníkem br. Hartmanem z Hradce Králové. Oba ochotnì radou i skutkem byli mi nápomocni, takže už dne 4. Srpna konali jsme zaøizující schùzi, na níž br. Hartman pøátelsky nás informoval o nejnutnìjších vìcech pøi zakládání jednoty, potvrdil, že si postaèíme, budeme-li vytrvalí. Úèastnìných bylo 19, odhodlaných zas jen 14. Pøeèteny stanovy a zvolen zaøizující výbor k zadání stanov a opatøení dalších krokù : br. Jan Pražák, Josef Klapka, Josef Èihák, Josef Chvojka a Josef Jánský. Toho týdne stanovy odeslány ke schválení. Po 4 týdnech svolána schùze zaøízujícího výboru, pozváni i ostatní a rozhodnuto by co nejdøíve se zaèalo s èinností. Ustavující valná hromada by konala se 15. neb 22. záøí, kdy uzná br. Petráò, župní jednatel z Dohalièek, jenž slíbil pøednášeti. By daly se natisknouti pozvánky a rozeslaly i do okolních vesnic. Rozhonuto o výši pøíspìvkù: zakládající K 50, èinní a pøispívající 20 h. mìsíènì, návrh pøedložen valné hromadì ku schválení, projednáno o hlavních funkcionáøích a prohlédnuty objednané ceníky cvièebních krojù a tìlocvièného náøadí. Na konec pøijat návrh, by konal se 28. záøí na zahájení Sokolský vìneèek, bude potøebí penìz. Schùze konala se v horeèné nedoèkavosti, až zaèneme s èinností. Pozvánky peèlivì rozeslány. V dùvìøe oèekával jsem, že ze širšího obecenstva, nepøihlási-li se nikdo, alespoò nìkdo pøijde a vyslechne pøednášku O významu Sokolstva. Nesliboval jsem si tudíž mnoho a i v tom mále plnì byl jsem zklamán z nich nepøišel nikdo. Jen mladí pøišli a pøišli nadšenì s pevným odhodláním, nikým a nièím nedáti se zvátiti, bych snad nekøivdil širšímu obecenstvu, poznamenám buï, že omluvou mohlo býti velmi krásné poèasí, zadržená práce, tudiž nevhodné odpùldne nedìlní, kdy schùze se konala. Bude nám vítán, kdo sám pøijde, však slíbili jsme si : nedoprošovati se nikoho. Sami vytrvejme a plnì si postaèíme. Na zdar! Toto je doslovný pøepis zápisu z roku 1912.

7 Zápis o ustavující valné schùzi konané 22. Záøí 1912 po 2 hod. odp. v hostinci pana Františka Køepely. Schùze konala se za velmi slabé návštìvy. Pøítomných bylo celkem 22, z nichž hosté br. Petráò z Dohalic, br. Matìjka z Praskaèky a 5 jinochù místního snad budoucího dorostu Starosta Pražák zahájil schùzi, pøedstavil øeèníka br. Petránì, jenž promluvil o významu Sokolstva. Obšírná pøednáška aè dosti abstraktní vyslechnuta s bedlivou pozorností, což øeèníkovi nejlepší odmìnou. Br. Pražák podìkoval jménem pøítomných pøednášejícímu. Pøikroèeno ku ètení stanov, jež schváleny c.k. místodržitelstvím pro král. Èeské ze dne 2. Záøí 1912, odeslány nám byly 16. Záøí c.k. okr. Hejtmanstvím v Hradci Králové. Br. Petráò chtìl odjeti nejbližším vlakem, k dotazùm podal nejnutnìjší informace pro zaèátek spolkové èinnosti, rozlouèil se, odešel na dráhu. Ve ètení stanov pokraèováno. Na to zjištìn poèet èlenù a pøítomní bratøi: Jan Pražák, Jos. Klapka, Èenìk Paclt, Karel Paclt, Jos. Èihák, Fr. Èihák, Ant. Èihák, Ant. Jánský, Jos. Jánský, Vejvoda Otto, Alois Zhora, F. Herda, Jan Vosáhlo. Nepøítomní: Jan Syrùèek, Ant. Dašek, Jos. Chvojka, Jos. Vejvoda, Jos. Voženílek, Br. Fr. Èihák pøihlašuje za èlena pøispívajícího svého otce p. Josefa Èiháka. Pøistoupeno k volbì: K návrhu zaøizujícího výboru za starostu aklamací jednohlasnì zvolen br. Pražák, námìstkem br. Syrùèek, náèelníkem br. Klapka. Do výboru zvoleni br.: Alois Záhora, Jos. Chvojka, Oto Vejvoda, È. Paclt, Ant. Èihák, F. Èihák, F. Herda, J. Jánský, za náhradníky br.: K. Paclt, Ant. Jánský, Jos. Vejvoda, úèetní mi dozorci Br. K. Paclt a Jos. Voženílek. Pøijato, by ustavený výbor ihned zvolil za sebe ostatní pøíslušné funkcionáøe a tím odbyta souèasnì ustavující schùze výboru. Jednatelem a zapisovatelem zvolen aklamací Jos. Jánský, pokladníkem a úèetním br. Oto Vejvoda. Ve volných návrzích schválen návrh zaøizujícího výboru, by na sv. Václava konal se Sokolský vìneèek. Pozvánky uvolili se roznést br. Klapka a Oto Vejvoda. Pro spolkovou a cvièební místnost urèena hostinská místnost p. Køepely, s nímž záležitost tu pøedsednictvo projedná, též dohodne se s nájemcem pí. Luòákovou ve pøíèinì osvìtlení, úklidu a topení. Pøijato, by cvièilo se ve støedu a soboru o 8 hod. veèerní a ustanoveno, by už ve støedu 25. záøí sešli se èinní èlenové k prvému cvièení. Cvièební kroj opatøí se spoleènì od firmy Kroulík v Hradci Králové. Bratøí pomìøeni budou v prvé cvièební hodinì, proto dostavte se všichni. Pøíslušná sleva 5% ze spoleèné objednávky cvièebních krojù pøipadne pokladnì. V prvé cvièení hodinì se ustanoví též zábavní komité pro první Sokolský vìneèek. Zapsal Josef Jánský Kdo byl pan Josef Jánský uèitel a øeditel školy v Kratonohách v létech Sokolové se oslovovali a oslovují bratøe. Pøíspìvek od kronikáøe pana Václava Koš ála

8 8

9

10 Manželé Zdenìk a Eva Štìrbovi bývalí uèitelé naší školy se stále zajímají o dìní v naší obci, proto jim kulturní výbor zasílá pravidelnì Obecní zpravodaj. Poslali nám krásný, i když smutný dopis o tom, jak se byli rozlouèit se školou v Kratonohách, kde oba strávili velkou èást svého života. Pan Štìrba složil verše, které by mìly tak trochu tuto skuteènost vystihnout. Chceme se s Vámi o nì podìlit. Poslední cesta Silnièka ke škole rovná jak dálnice po ní jde pomalu podivná dvojice. Bezvousý staøeèek, málem snad stoletý, motá se, rovný krok je pro nìj zakletý. Èepice pøes uši, dùvod je jediný, co asi ukrývá? Pleš, také šediny. Vedle nìj žena jde, hlídá si staøíka, pomáhá hlavnì, když na nohy naøíká. U školy zastaví, nikdo nic neøíká, ticho až pøeruší jen povzdech staøíka. Asi dìd š astný je, že se sem doplížil, i když dech, nohy své, patøiènì zatížil. Teï v tichém dojetí stojí ta dvojice, pøed vchodem do školy na konci ulice. Vzpomínky na mládí, na domov, na dìti, tøicet let nedá se vymazat z pamìti. Nyní se slétají ze všech stran z okolí, nìkteré pohladí, jiné však zabolí. Oba vše vnímají, dlouho tu postáli, chvíli se mraèili, pak se zas zasmáli. Smutné je louèení, èas plyne, neèeká, kam nyní zamíøí, cesta je daleká. Venku se setmìlo, v mlze je vesnice, v té navždy ztrácí se podivná dvojice. Kulturní výbor tímto manželùm Štìrbovým dìkuje za jejich zájem o naši obec a za to, že jsou stále s námi ve spojení. Pøejeme jim pevné zdraví a ještì hodnì návštìv Kratonoh.

11 Vážení spoluobèané! Ke kurzùm kresby a malby pro dospìlé (probíhajícím od února 2012 na bývalé kratonožské faøe) nabízíme od záøí 2012 kurzy pro dìti! Kurzy MINI koncipované jako výtvarný kroužek by probíhaly s ohledem na vìk a vyspìlost dìtí a smìøovaly by ke zdravému výtvarnému vyjadøování. Nejnižší vìkovou hranici kurzistù stanovujeme na 3 roky. Zajímá nás, kteøí rodièe by o takovéto kurzy pro své ratolesti mìli zájem. Pokud Vás naše nabídka zaujala, kontaktujte nás prosím na adrese ateliery@ateliery.net, na telefonu nebo osobnì. Podle Vašich ohlasù se do realizace kurzù MINI pustíme èi ne. S pøáním krásných prázdnin Daniel Suchý a Pavlína Lakmayerová

12 Výlet do Kutné Hory

13

14

Číslo 13 Ročník XVI 4. října 2010. Poslední veřejné zasedání současného obecního zastupitelstva

Číslo 13 Ročník XVI 4. října 2010. Poslední veřejné zasedání současného obecního zastupitelstva Lhotecký Občasník Číslo 13 Ročník XVI 4. října 2010 Poslední veřejné zasedání současného obecního zastupitelstva se konalo 22. září v zasedací místnosti obecního úřadu. Dá se říci, že bylo plno. Projednávaly

Více

Zápis č. 9 z veřejného zasedání zastupitelstva obce Velehrad konaného dne 24. 2. 2016 v zasedací místnosti obecního úřadu Velehrad

Zápis č. 9 z veřejného zasedání zastupitelstva obce Velehrad konaného dne 24. 2. 2016 v zasedací místnosti obecního úřadu Velehrad Zápis č. 9 z veřejného zasedání zastupitelstva obce Velehrad konaného dne 24. 2. 2016 v zasedací místnosti obecního úřadu Velehrad Dne: 24. 02. 2016 Začátek: 18,00 hodin Konec: 20,05 hodin Počet členů

Více

Rok 1910. V lednu 10. přistoupili za činné členy bř. Hynek Jiroušek a Jaroslav Hamrla. Za přispívajícího člena Frant. Bém.

Rok 1910. V lednu 10. přistoupili za činné členy bř. Hynek Jiroušek a Jaroslav Hamrla. Za přispívajícího člena Frant. Bém. Rok 1909. Myšlenka založiti Dobrovolný sbor hasičský ve Hvozdci vyšla od prvního učitele zdejšího p. Václava Oharka v roce 1896. Týž byl župním činovníkem na Brněnsku. Za úřadování starosty zemř. Frant.

Více

Zápis z jednání zastupitelstva najdete nejen na úřední desce, ale webových stránkách www.hermankovice.cz.

Zápis z jednání zastupitelstva najdete nejen na úřední desce, ale webových stránkách www.hermankovice.cz. H e ř m á n e k Starostanský občasník číslo 2, ročník 2009 Březen 2009 Úvodem: Sníh pomalu mizí, z čehož má většina z nás určitě radost. Jaro je však ještě daleko. A předjaří, to, bohužel, ještě nejsou

Více

E L Z A K s r. o. nabízí tyto odborné služby:

E L Z A K s r. o. nabízí tyto odborné služby: Vážení spoluobèané, tak nám rok opìt ubìhl jako voda a blíží se období prázdnin a dovolených. Dìti postupnì vylepšují své výsledky ve škole, uèitelé se tìší na zasloužené volno. Mnoho našich mladých úspìšnì

Více

Z Á P I S z 11. veřejného zasedání zastupitelstva obce Kratonohy, konaného dne 28.6.2012 od 19:00 hodin v sále hostince U kaštanu

Z Á P I S z 11. veřejného zasedání zastupitelstva obce Kratonohy, konaného dne 28.6.2012 od 19:00 hodin v sále hostince U kaštanu Z Á P I S z 11. veřejného zasedání zastupitelstva obce Kratonohy, konaného dne 28.6.2012 od 19:00 hodin v sále hostince U kaštanu Přítomní členové ZO: Jiří Štěpánek, Marek Veselý, Iveta Kašparová, Drahuše

Více

Zápis ze 4. zasedání Zastupitelstva obce Švábov konaného dne 6. 3. 2015.

Zápis ze 4. zasedání Zastupitelstva obce Švábov konaného dne 6. 3. 2015. Zápis ze 4. zasedání Zastupitelstva obce Švábov konaného dne 6. 3. 2015. Jednání se konalo v zasedací místnosti Obecního úřadu ve Švábově č. p. 37. Zasedání bylo zahájeno v 18:00 hodin a skončeno ve 20:15

Více

Zápis ze zasedání Zastupitelstva města Sedlec-Prčice konaného dne 21. 11. 2007 od 18.30 hod v zasedací místnosti MěÚ Sedlec-Prčice

Zápis ze zasedání Zastupitelstva města Sedlec-Prčice konaného dne 21. 11. 2007 od 18.30 hod v zasedací místnosti MěÚ Sedlec-Prčice Zápis ze zasedání Zastupitelstva města Sedlec-Prčice konaného dne 21. 11. 2007 od 18.30 hod v zasedací místnosti MěÚ Sedlec-Prčice Přítomni: při zahájení 11 zastupitelů Během projednávání prvního bodu

Více

Zápis ze 7. zasedání Zastupitelstva Městyse Sepekov

Zápis ze 7. zasedání Zastupitelstva Městyse Sepekov Zápis ze 7. zasedání Zastupitelstva Městyse Sepekov Místo konání: Datum konání: Čas zahájení jednání: Přítomno: 14 členů zastupitelstva Omluveni: Ověřovatelé zápisu: Zapisovatel: Zasedací místnost Úřadu

Více

ZÁPIS A USNESENÍ č. 46

ZÁPIS A USNESENÍ č. 46 ZÁPIS A USNESENÍ č. 46 ze 45. zasedání Zastupitelstva obce Nepolisy konaného dne 25. 9. 2014 od 18,00 hod. v sále pohostinství Na Nové Přítomno: 9 členů dle presenční listiny Program: 1) Zahájení 2) Určení

Více

Zápis z 2. veřejného zasedání obecního zastupitelstva obce Chrást konaného dne 25.11.2014 od 18.00 hodin

Zápis z 2. veřejného zasedání obecního zastupitelstva obce Chrást konaného dne 25.11.2014 od 18.00 hodin Zápis z 2. veřejného zasedání obecního zastupitelstva obce Chrást konaného dne 25.11.2014 od 18.00 hodin Přítomni: Mgr. Petra Bednářová, p. Vladislav Beran, p. Ladislav Bohuslav, pí. Lenka Boudová, p.

Více

Zápis z veřejného zasedání Zastupitelstva Obce Jimlín, které se konalo 26.1.2016 v zasedací místnosti v Zeměchách

Zápis z veřejného zasedání Zastupitelstva Obce Jimlín, které se konalo 26.1.2016 v zasedací místnosti v Zeměchách Zápis z veřejného zasedání Zastupitelstva Obce Jimlín, které se konalo 26.1.2016 v zasedací místnosti v Zeměchách Přítomno 8 členů ZO, dle prezenční listiny omluven Pavel Karas - nemoc Program: 1. Kontrola

Více

ZÁPIS ze zasedání OZ Křenice konané dne 19.2.2016 od 19,00 hod. v kulturním zařízení v Přetíně

ZÁPIS ze zasedání OZ Křenice konané dne 19.2.2016 od 19,00 hod. v kulturním zařízení v Přetíně ZÁPIS ze zasedání OZ Křenice konané dne 19.2.2016 od 19,00 hod. v kulturním zařízení v Přetíně Přítomni : Ověřovatelé : Zapisovatelka : Program : Jana Vlčková, Vítězslav Chval, Jaroslav Zdvořák, Hana Zdvořáková,

Více

OBECNÍ NOVINY POØÍÈÍ u Litomyšle, MLADOÈOVA A ZRNÌTÍNA

OBECNÍ NOVINY POØÍÈÍ u Litomyšle, MLADOÈOVA A ZRNÌTÍNA POØÍÈSKÝ ZPRAVODAJ OBECNÍ NOVINY POØÍÈÍ u Litomyšle, MLADOÈOVA A ZRNÌTÍNA ÈÍSLO 3 ROÈNÍK XXI. ZÁØÍ 2015 MAGICKÁ ESA Obec a kulturní komise Poøíèí u Litomyšle srdeènì zvou na zájezd do Divadla kouzel Pavla

Více

Miroslava Baštánová. Vzpomínka na. Josefa Kramoliše. pøedsedu Valašského muzejního spolku v letech 1926-1945

Miroslava Baštánová. Vzpomínka na. Josefa Kramoliše. pøedsedu Valašského muzejního spolku v letech 1926-1945 Miroslava Baštánová Vzpomínka na Josefa Kramoliše pøedsedu Valašského muzejního spolku v letech 1926-1945 2012 Miroslava Baštánová Vzpomínka na Josefa Kramoliše pøedsedu Valašského muzejního spolku v letech

Více

Pozvánka na Slavětínskou pouť

Pozvánka na Slavětínskou pouť Slavětínský zpravodaj místní zpravodaj obce slavětín 2/2015 4/2010 (duben, květen, červen) Pozvánka na Slavětínskou pouť vážení spoluobčané, silvestrovský večer definitivně ukončil rok 2010 a půlnoční

Více

Bod č. 1 programu - Zahájení

Bod č. 1 programu - Zahájení 1 Zápis ze 4. veřejného zasedání Zastupitelstva Městyse Moravská Nová Ves, konaného 4.6.2015 v 18.00 hod. v obřadní síni úřadu městyse v Moravské Nové Vsi. Přítomni: Omluveni: Antal Igor, Ing. Bezchleba

Více

Zápis. Při zahájení zasedání přítomno 9 členů zastupitelstva (viz presenční listina).

Zápis. Při zahájení zasedání přítomno 9 členů zastupitelstva (viz presenční listina). Zápis z 10. zasedání Zastupitelstva obce Skrbeň, které se konalo 9. listopadu 2015 ------------------------------------------------------------------------------------------------- Při zahájení zasedání

Více

Zápis č. 2/2015 z veřejného zasedání zastupitelstva obce Zákolany konaného dne 23. února 2015 od 17.15 hodin na OÚ v Zákolanech

Zápis č. 2/2015 z veřejného zasedání zastupitelstva obce Zákolany konaného dne 23. února 2015 od 17.15 hodin na OÚ v Zákolanech Zápis č. 2/2015 z veřejného zasedání zastupitelstva obce Zákolany konaného dne 23. února 2015 od 17.15 hodin na OÚ v Zákolanech Zahájení Zasedání Zastupitelstva obce Zákolany (dále též jako zastupitelstvo

Více

NAŠE VESNICE ČERVENEC A SRPEN 2011

NAŠE VESNICE ČERVENEC A SRPEN 2011 NAŠE VESNICE MĚSÍČNÍ ZPRAVODAJ OBČANŮ A PŘÁTEL PĚNČÍNA ČERVENEC A SRPEN 2011 Před námi jsou dva měsíce prázdnin a čas dovolených, Vám všem přejeme hezké léto, dětem prázdniny se spoustou sluníčka a koupání,

Více

Místní akční skupina Orlicko Veřejná diskuse. Valná hromada. M A S Co je to MAS? 18.12.2007 M A S LEADER

Místní akční skupina Orlicko Veřejná diskuse. Valná hromada. M A S Co je to MAS? 18.12.2007 M A S LEADER Místní akční skupina Orlicko Veřejná diskuse Valná hromada Co je to MAS? 18.12007 LEADER Valná hromada 18.12007 LEADER LEADER doposud: 2006: založení Místní akční skupiny ORLICKO (MAS ORLICKO) na území

Více

Schválení programu 29. zasedání zastupitelstva obce

Schválení programu 29. zasedání zastupitelstva obce Zápis číslo 29/2014 z jednání Zastupitelstva obce Vážany nad Litavou ze dne 16. 4. 2014 Přítomni: starosta Josef Hloužek, místostarosta - Petr Smejsík členové - Ing. Eva Dudová, Ing. Jaroslav Řezáč, Nepřítomni:

Více

Školní rok 1904. - 1905. Sbor uèitelský: Zmìny ve sboru:

Školní rok 1904. - 1905. Sbor uèitelský: Zmìny ve sboru: Školní rok Sbor uèitelský: 1904. - 1905. Poèátkem školního roku ustanoven sbor uèitelský takto: Jaroslav Metlický, øídící uèitel Jan Pojezný, uèitel 1. tøídy Emanuel Rosol, uèitel 1. tøídy Rudolf Pech,

Více

USNESENÍ 9. zasedání Zastupitelstva obce Dolní Domaslavice, konaného dne 23.9.2015

USNESENÍ 9. zasedání Zastupitelstva obce Dolní Domaslavice, konaného dne 23.9.2015 USNESENÍ 9. zasedání Zastupitelstva obce Dolní Domaslavice, konaného dne 23.9.2015 Zastupitelstvo obce Dolní Domaslavice schvaluje - program 9. zasedání - ověřovatele zápisu: M. Chrobočková, M. Junga -

Více

ANONYMIZOVANÉ INFORMACE z jednání zastupitelstva obce Všemina konaného dne 31.8.2015

ANONYMIZOVANÉ INFORMACE z jednání zastupitelstva obce Všemina konaného dne 31.8.2015 Přítomno: 5 členů zastupitelstva (později 8 členů) Neomluven: Ing. Adolf Drábek Hosté: Antonín Štěpánů, Mgr. Jana Tomšů 1) Zahájení. 2) Ověření zápisu z minulého zastupitelstva a volba ověřovatelů zápisu.

Více

ŠKVORECKÝ ZÁMEK Tìším se dovnitø, já ve Škvorci vyrostla, ale teï poprvé mám možnost do zámku se podívat, nechala se slyšet jedna sedmdesátiletá dáma. Bylo to v sobotu 18. záøí, v rámci Škvoreckého jarmarku,

Více

č. 2/2010 z jednání zastupitelstva obce Tuřany, konaného dne 8. března 2010 od 17,00 hodin na obecním úřadě v knihovně.

č. 2/2010 z jednání zastupitelstva obce Tuřany, konaného dne 8. března 2010 od 17,00 hodin na obecním úřadě v knihovně. Zápis č. 2/2010 z jednání zastupitelstva obce Tuřany, konaného dne 8. března 2010 od 17,00 hodin na obecním úřadě v knihovně. Přítomni dle prezenční listiny příloha č. 1 Zasedání zastupitelstva obce Tuřany

Více

Zápis č. 10/2008. Petr Slezák, Ing. Aleš Hádlík, Ing. Eliška Kopřivová, Jaroslav Stávek, Tomáš Stávek, Mgr. Petr Antoš, Pavel Stávek, Jana Hádlíková

Zápis č. 10/2008. Petr Slezák, Ing. Aleš Hádlík, Ing. Eliška Kopřivová, Jaroslav Stávek, Tomáš Stávek, Mgr. Petr Antoš, Pavel Stávek, Jana Hádlíková Zápis č. 10/2008 z veřejného zasedání zastupitelstva obce Němčičky, konaného dne 27. října 2008 ve 20.00 hod. v zasedací místnosti Obecního úřadu v Němčičkách. Přítomni: Omluveni: Petr Slezák, Ing. Aleš

Více

Zápis z 22. zasedání Zastupitelstva obce Švábov konaného dne 2. 5. 2014.

Zápis z 22. zasedání Zastupitelstva obce Švábov konaného dne 2. 5. 2014. Zápis z 22. zasedání Zastupitelstva obce Švábov konaného dne 2. 5. 2014. Jednání se konalo v sále Obecního domu Vily ve Švábově 37. Zasedání bylo zahájeno v 18:00 hodin a skončeno ve 22:05 hodin. Jednání

Více

Zápis. z 5. zasedání MěZ Buštěhrad, které se konalo dne 7. 12. 2005 od 17.30 hodin v Kulturním středisku

Zápis. z 5. zasedání MěZ Buštěhrad, které se konalo dne 7. 12. 2005 od 17.30 hodin v Kulturním středisku Zápis z 5. zasedání MěZ Buštěhrad, které se konalo dne 7. 12. 2005 od 17.30 hodin v Kulturním středisku Přítomni: J. Leflerová, V. Nový, V. Šumná, K. Trnobranský, M. Kindlová, J. Kasalický, J. Mahovská

Více

file://g:\bořetice - zastupitelstva\zastup. 2005\Zapis zo leden 2005 www.htm

file://g:\bořetice - zastupitelstva\zastup. 2005\Zapis zo leden 2005 www.htm Stránka č. 1 z 25 Zápis z veřejného zasedání Zastupitelstva obce Bořetice konaného dne 25. ledna 2005, začátek jednání v 19. hodin. Jednání svolal pan starosta Václav Petrásek Začátek jednání: 19.10 hodin

Více

Volfartický občasník č. e. MK ČR E 18619

Volfartický občasník č. e. MK ČR E 18619 Informační leták Obecního úřadu Volfartice 3. číslo Volfartický občasník č. e. MK ČR E 18619 vydává Obec Volfartice, se sídlem Volfartice č. p. 59, IČ: 00261076 občasník - distribuováno zdarma - neprodejné

Více

Program 4. zasedání zastupitelstva MČ Opava Suché Lazce konaného dne 03. 02. 2015 v 18.15 hod.

Program 4. zasedání zastupitelstva MČ Opava Suché Lazce konaného dne 03. 02. 2015 v 18.15 hod. Program 4. zasedání zastupitelstva MČ Opava Suché Lazce konaného dne 03. 02. 2015 v 18.15 hod. 1 / 4 Zahájení zasedání zastupitelstva MČ Suché Lazce. 2 / 4 Volba ověřovatelů a zapisovatelky. 3 / 4 Kontrola

Více

Usnesení R M 6 / 5 1 / 0 8

Usnesení R M 6 / 5 1 / 0 8 č.j. zápisu MCH 4484/2008 R A D A M Ě S T A C H R O P Y N Ě Výpis usnesení z 52. zasedání dne 16. července 2008 R M 6 / 5 1 / 0 8 7. 2.000,- Kč pro Asociaci rodičů a přátel zdravotně postižených dětí,

Více

VELKÝ SLET ČARODĚJNIC

VELKÝ SLET ČARODĚJNIC e.č. MK ČR A 10345 Vydal: Městský úřad Úsov dne: 25. dubna 2008 2/2008 Vlastivědné muzeum v Šumperku Lovecko lesnické muzeum v Úsově Vás zvou na VELKÝ SLET ČARODĚJNIC v sobotu 26. dubna 2008, na úsovském

Více

Zápis a usnesení z 15. veřejného zasedání zastupitelstva obce Královské Poříčí konaného dne 27.3.2013 v 16.00 hodin na Obecním úřadě Královské Poříčí

Zápis a usnesení z 15. veřejného zasedání zastupitelstva obce Královské Poříčí konaného dne 27.3.2013 v 16.00 hodin na Obecním úřadě Královské Poříčí Zápis a usnesení z 15. veřejného zasedání zastupitelstva obce Královské Poříčí konaného dne 27.3.2013 v 16.00 hodin na Obecním úřadě Královské Poříčí Přítomno dle presenční listiny 9 zastupitelů. Zastupitelstvo

Více

INFORMACNÍ ZPRAVODAJ

INFORMACNÍ ZPRAVODAJ INFORMACNÍ ZPRAVODAJ PRO OBCANY LIBOŠE A KRNOVA Èíslo 41 Záøí 2010 Vá ení spoluobèané, jak zajisté víte v mìsíci øíjnu jsou pøed námi volby do zastupitelstva obce. Tak mi dovolte se ohlédnout za uplynulým

Více

Novosedelský zpravodaj

Novosedelský zpravodaj Novosedelský zpravodaj www.nove-sedlo.cz leden 2014 císlo 1 rocník IV. ážení spoluobèané, i v letošním roce se mùžete tìšit Vna nová vydání Novosedelského zpravodaje, kde Vás budeme informovat o dìní a

Více

Zápis je upraven podle zákona č.101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů

Zápis je upraven podle zákona č.101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů Zápis je upraven podle zákona č.101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů Zápis z jednání zastupitelstva obce Sendražice konaného dne 25.3.2013 na obecním úřadě. Začátek jednání v 19 hodin. Přítomno: ZO -

Více

Zápis č. 4. Přítomni dle prezenční listiny (13) Nesplněná usnesení :

Zápis č. 4. Přítomni dle prezenční listiny (13) Nesplněná usnesení : Zápis č. 4 ze zasedání ZM ze dne 28. 5. 2014 od 18.00 hod. v obřadní síni radnice 1. patro Příští zasedání: 25.6. 2014 od 18.00 hod. v obřadní síni radnice 1. patro. Přítomni dle prezenční listiny (13)

Více

Zápis č. 3 / 03. Veřejné zasedání

Zápis č. 3 / 03. Veřejné zasedání Zápis č. 3 / 03 Veřejné zasedání Dne 12.8.2003 se v 19.30 hod konalo v budově obecního úřadu veřejné zasedání obecního zastupitelstva na Hlíně. Přítomni:p.Sliacky,p.Dostalý,p.Vašulín,p.Havlík,p.Nesvačil,p.Hošek,

Více

Z á p i s z 4. veřejného zasedání Zastupitelstva obce Rajhradice, konaného dne 11.2.2015

Z á p i s z 4. veřejného zasedání Zastupitelstva obce Rajhradice, konaného dne 11.2.2015 Z á p i s z 4. veřejného zasedání Zastupitelstva obce Rajhradice, konaného dne 11.2.2015 Zahájeno: 18.00 hod. Ukončeno: 20.25 hod. Přítomni: Ing. J. Bednář, Mgr. I. Benadová, Mgr. M. Čermáková, J. Klaška,

Více

Obec Veselíčko. Zápis a Usnesení 10/2012. ze zasedání Zastupitelstva obce Veselíčko (dále jen ZOV ), čtvrtek 13. 12. 2012 v 18 hodin na obecním úřadě

Obec Veselíčko. Zápis a Usnesení 10/2012. ze zasedání Zastupitelstva obce Veselíčko (dále jen ZOV ), čtvrtek 13. 12. 2012 v 18 hodin na obecním úřadě Zápis a Usnesení 10/2012 ze zasedání Zastupitelstva obce Veselíčko (dále jen ZOV ), čtvrtek 13. 12. 2012 v 18 hodin na obecním úřadě Přítomni: pp. Gogela, Motyka, Panáková, Pospíšil, Suchánek, Šulák Nepřítomni:

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 21 ZÁPIS ZASTUPITELSTVO MĚSTSKÉ ČÁSTI jednání č. ZMČ5 konané dne 21. 09. 2011

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 21 ZÁPIS ZASTUPITELSTVO MĚSTSKÉ ČÁSTI jednání č. ZMČ5 konané dne 21. 09. 2011 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 21 ZÁPIS ZASTUPITELSTVO MĚSTSKÉ ČÁSTI jednání č. ZMČ5 konané dne 21. 09. 2011 Přítomni : Ověřovatel : dle prezenční listiny místostarosta - Kyzlink Stanislav zastupitel - MUDr. Diepoltová

Více

Z Á P I S č. 13. Návrh programu :

Z Á P I S č. 13. Návrh programu : Z Á P I S č. 13 z veřejného jednání Zastupitelstva obce Opařany konaného ve středu 24. září 2008 od 18,00 hodin v zasedací místnosti Obecního úřadu Opařany. Přítomni : p. Kravar, Jelínek, Kolář, Řezáčová,

Více

Zápis z 10. zasedání zastupitelstva obce Dolní Tošanovice konaného dne 15. 12. 2011

Zápis z 10. zasedání zastupitelstva obce Dolní Tošanovice konaného dne 15. 12. 2011 Zápis z 10. zasedání zastupitelstva obce Dolní Tošanovice konaného dne 15. 12. 2011 * * * Přítomni členové ZO: P. Blabla, X. Starobová, E. Grygarová, V. Pohludka, M. Gongolová, Mgr. E. Bartečková, A. Škuta

Více

Usnesení z 26. schůze v roce 2011, konané 30. listopadu 2011 R A D A M Ě S T A. I. ukládá

Usnesení z 26. schůze v roce 2011, konané 30. listopadu 2011 R A D A M Ě S T A. I. ukládá R A D A M Ě S T A B Í L I N Y Usnesení s termínem č.: 1130 taj. ihned 1131 taj. ihned 782 taj. 21.12. 1121 star. 21.12. 813 taj. (ONI) 31.12. 1132 taj. 31.12. Usnesení z 26. schůze v roce 2011, konané

Více

Obecní úøad Struhaøov * Mnichovická 179 * www.obec-struharov.cz

Obecní úøad Struhaøov * Mnichovická 179 * www.obec-struharov.cz Obecní úøad Struhaøov * Mnichovická 179 * www.obec-struharov.cz Toto èíslo vyšlo 20.. prosince 2005 Vážení spoluobèané, pøejeme pøíjemné prožití svátkù Vánoèních, mnoho radosti, veselé ohýnky v oèích dìtí

Více

Usnesení Shromáždění Společenství vlastníků Arbesova 1-11, konaného dne 20. října 2015 v 17.00 hodin

Usnesení Shromáždění Společenství vlastníků Arbesova 1-11, konaného dne 20. října 2015 v 17.00 hodin Usnesení Shromáždění Společenství vlastníků Arbesova 1-11, konaného dne 20. října 2015 v 17.00 hodin Shromáždění bere na vědomí: Zprávu o činnosti výboru přednesenou předsedou Zprávu o činnosti kontrolní

Více

Tvorba a koncepce rodinné politiky v obci I. stupně

Tvorba a koncepce rodinné politiky v obci I. stupně Tvorba a koncepce rodinné politiky v obci I. stupně Ing. Eva Navrátilová Městys Dolní Cerekev Seminář Slaďování pracovního a rodinného života a problematika rovných šancí Jihlava 5. listopadu 2013 Základní

Více

Zápis. z 13. veřejného zasedání zastupitelstva obce Orlík nad Vltavou. konaného dne 18. května 2012.

Zápis. z 13. veřejného zasedání zastupitelstva obce Orlík nad Vltavou. konaného dne 18. května 2012. Obec Orlík nad Vltavou, Staré Sedlo 28, 398 07 Orlík nad Vltavou obec@orliknadvltavou.cz www.orliknadvltavou.cz 382 275 118, 382 275 113 IČ 249939 Č.ú. 0640022339/0800 Zápis z 13. veřejného zasedání zastupitelstva

Více

Školní rok 1912.~1913.

Školní rok 1912.~1913. Školní rok 1912.~1913. Příchod důst. pána Josefa Chába. Dne 1. září t. r. přisel do osady naší nový pan děkan Josef Cháb. Týž působil v Hostivaři před mnoha léty co kaplan, a pro korektní jednání byl velice

Více

Èíslo 1-2010 VÝTISK ZDARMA

Èíslo 1-2010 VÝTISK ZDARMA Èíslo 1-2010 VÝTISK ZDARMA I když se finanèní pøedpovìdi na rok 2010 rùzní, nìkteøí odborníci hovoøí o pokraèující ekonomické recesi, jiní pøedpovídají její ukonèení nebo alespoò zastavení pádu, zastupitelstvo

Více

Strategie rozvoje Obce Buková V Bukové, dne 30.3.2012. Strategie rozvoje obce Buková na léta 2012-2015

Strategie rozvoje Obce Buková V Bukové, dne 30.3.2012. Strategie rozvoje obce Buková na léta 2012-2015 Strategie rozvoje obce Buková na léta 2012-2015 Zpracovala: Eva Frank starostka Schválilo OZ Buková dne 30.3.2012 Tento dokument, který navazuje na předchozí Strategii rozvoje, přijalo obecní zastupitelstvo

Více

Zápis ze 7. zasedání obecního zastupitelstva ze dne 16. 10. 2013

Zápis ze 7. zasedání obecního zastupitelstva ze dne 16. 10. 2013 Zápis ze 7. zasedání obecního zastupitelstva ze dne 16. 10. 2013 Zasedání zahájil v 19. 00 hodin a řídil starosta Bc. Václav Choutka. Přivítal zastupitele a konstatoval, že zastupitelstvo je usnášeníschopné.

Více

Obec KOROLUPY Korolupy 69, 671 07, okres Znojmo

Obec KOROLUPY Korolupy 69, 671 07, okres Znojmo Obec KOROLUPY Korolupy 69, 671 07, okres Znojmo Zápis ze zasedání Zastupitelstva obce Korolupy č. 2/2010 Datum a hodina zasedání: Místo jednání: 16.5.2010 v 16.00hod Myslivecká klubovna Korolupy Přítomni

Více

OBECNÍ ZPRAVODAJ. Rok 2012 vydáno dne 21.12.2012 èíslo 4

OBECNÍ ZPRAVODAJ. Rok 2012 vydáno dne 21.12.2012 èíslo 4 OBECNÍ ZPRAVODAJ Kratonohy MichnovkA Rok 2012 vydáno dne 21.12.2012 èíslo 4 Vážení spoluobèané, již nám pomalu konèí rok 2012, který byl pro mne jako pro nového starostu rokem ohromnì nároèným. Velkou

Více

Zápis č. 1/2015. Výsledek hlasování: Pro: 13 Proti: 0 Zdržel se: 0 Usnesení č. 1 bylo schváleno

Zápis č. 1/2015. Výsledek hlasování: Pro: 13 Proti: 0 Zdržel se: 0 Usnesení č. 1 bylo schváleno Zápis č. 1/2015 z veřejného zasedání zastupitelstva obce České Meziříčí konaného dne 19. března 2015 od 18.00 hodin 1. Úvodní slovo Schůzi zahájil v 18.15 hodin starosta obce Ing. Milan Žďárek, poté předal

Více

Zápis. Účast: 8 členů zastupitelstva, viz presenční listina. Určení zapisovatele: Ing. Markéta Gabrlíková. pro 7 proti 0 zdržel se 1.

Zápis. Účast: 8 členů zastupitelstva, viz presenční listina. Určení zapisovatele: Ing. Markéta Gabrlíková. pro 7 proti 0 zdržel se 1. Zápis z 11. zasedání Zastupitelstva obce Skrbeň, které se konalo 14. prosince 2015 ------------------------------------------------------------------------------------------------- Účast: 8 členů zastupitelstva,

Více

Pár slov úvodem. Úřední hodiny OÚ 15.00 18.00 St 8.00 9.00 16.00 18.00 bankovní spojení ČSOB č.účtu : 108207476/0300

Pár slov úvodem. Úřední hodiny OÚ 15.00 18.00 St 8.00 9.00 16.00 18.00 bankovní spojení ČSOB č.účtu : 108207476/0300 vydání 1 OÚ Trpísty Trpísty 18, 349 01 Stříbro Telefon : 374696134, fax:374696134 e-mail : trpisty@wo.cz IČO : 00573710 Obecní web:www.trpisty.cz ročník IX Úřední hodiny OÚ Po 15.00 18.00 St 8.00 9.00

Více

www.svatojirskyles-mas.cz

www.svatojirskyles-mas.cz Zpravodaj Místní akční skupiny Svatojiřský les, o. s. ročník 4 číslo 1/2013 únor OBSAH: 2 2 3 3 4 4 5 5 6 7 8 Kde a čeho jsme se zúčastnili Co jsme uspořádali Rekonstrukce hřiště pro volnočasové aktivity

Více

Z Á P I S. z 5/2015 mimořádného zasedání Zastupitelstva obce Lukov, konaného dne 24. června 2015

Z Á P I S. z 5/2015 mimořádného zasedání Zastupitelstva obce Lukov, konaného dne 24. června 2015 Z Á P I S z 5/2015 mimořádného zasedání Zastupitelstva obce Lukov, konaného dne 24. června 2015 Řídil: Místo: Zahájení: Přestávka: Ukončení: Přítomni: Omluven: Jiří Jangot, starosta zasedací místnost OÚ

Více

Z á p i s. z 3. zasedání Zastupitelstva obce Staříč, konaného dne 15. prosince 2014

Z á p i s. z 3. zasedání Zastupitelstva obce Staříč, konaného dne 15. prosince 2014 Z á p i s z 3. zasedání Zastupitelstva obce Staříč, konaného dne 15. prosince 2014 Zasedání zahájila a řídila starostka obce paní Zdeňka Šebestová. Zasedání byli přítomni: Zdeňka Šebestová, Radek Urbiš,

Více

Zápis ze 7 jednání Zastupitelstva města Kaznějov dne 16.12.2015

Zápis ze 7 jednání Zastupitelstva města Kaznějov dne 16.12.2015 Zápis ze 7 jednání Zastupitelstva města Kaznějov dne 16.12.2015 Přítomni: dle prezenční listiny Program: pro 13, proti 0, zdržel se 0 1. kontrola usnesení 2. zpráva o činnosti rady 3. plnění příjmů a výdajů

Více

USNESENÍ. z 31. schůze rady města, která se konala dne 20. prosince 2012 od 08:30 hodin do 11:00 hodin v zasedací místnosti budovy radnice

USNESENÍ. z 31. schůze rady města, která se konala dne 20. prosince 2012 od 08:30 hodin do 11:00 hodin v zasedací místnosti budovy radnice USNESENÍ z 31. schůze rady města, která se konala dne 20. prosince 2012 od 08:30 hodin do 11:00 hodin v zasedací místnosti budovy radnice Přítomni: Zapisovatel: Ing. Zdeněk Bednář starosta města Mgr. Petr

Více

Z Á P I S Z J E D N Á N Í

Z Á P I S Z J E D N Á N Í O B E C B Ř E Z I N A Jednání Zastupitelstva obce Březina č. 10/2011 ze dne 18.5.2011 09.04.2003 Z Á P I S Z J E D N Á N Í Přítomni: Metoděj Pánek, Josef Kolář, Iva Štěpánková, Luboš Štěpánek MVDr. Jaromír

Více

Baštěcký zpravodaj 9/2012

Baštěcký zpravodaj 9/2012 Baštěcký zpravodaj 9/2012 Obecní úřad v Bašti informuje Společenská rubrika V měsíci září oslaví významné životní jubileum: pan Pavel Žák, slečna Denisa Svatoňová, paní Marie Sakalová, pan František Čapek,

Více

Zápis z veřejného zasedání Zastupitelstva Obce Jimlín, které se konalo 10.8. 2015 v zasedací místnosti v Jimlíně

Zápis z veřejného zasedání Zastupitelstva Obce Jimlín, které se konalo 10.8. 2015 v zasedací místnosti v Jimlíně Zápis z veřejného zasedání Zastupitelstva Obce Jimlín, které se konalo 10.8. 2015 v zasedací místnosti v Jimlíně Přítomno 7 členů ZO, dle prezenční listiny Omluven: Václav Červíček dovolená, Pavel Karas

Více

o b o D Vyèištìní vodovodu Ètvrtletník roèník I. èíslo 2 duben - èerven 2007

o b o D Vyèištìní vodovodu Ètvrtletník roèník I. èíslo 2 duben - èerven 2007 Z pravo d a duben - èerven 2007 j o b c e o D lo plazy Ètvrtletník roèník I. èíslo 2 Vážení spoluobèané, pøed zhruba tøemi mìsíci jsme vás poprvé oslovili prvním, trochu pionýrským, èíslem tohoto Zpravodaje.

Více

Sokolská župa Dr. Jindry Vaníčka, Gajdošova 18-22, Brno Zápis č. 1/2016 z jednání předsednictva župy dne 13.1.2016

Sokolská župa Dr. Jindry Vaníčka, Gajdošova 18-22, Brno Zápis č. 1/2016 z jednání předsednictva župy dne 13.1.2016 Sokolská župa Dr. Jindry Vaníčka, Gajdošova 18-22, Brno Zápis č. 1/2016 z jednání předsednictva župy dne 13.1.2016 Přítomni: br.růžička, Rafaj, Němec, Hlobil, Rychlovský, Mandát, Mojžíš, Svědínek ses.

Více

ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE RUSÍN ZE DNE 15. 5. 2013 V 17.00 HODIN V ZASEDACÍ MÍSTNOSTI

ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE RUSÍN ZE DNE 15. 5. 2013 V 17.00 HODIN V ZASEDACÍ MÍSTNOSTI ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE RUSÍN ZE DNE 15. 5. 2013 V 17.00 HODIN V ZASEDACÍ MÍSTNOSTI Přítomni: Kubánek Jaroslav, Kučavík Martin, Ivanický Eduard, Říha Václav a Návratová Dagmar Do návrhové

Více

V A L N Á H R O M A D A

V A L N Á H R O M A D A V A L N Á H R O M A D A T ě l o c v i č n é j e d n o t y S O K O L N o v é V e s e l í 11. dubna 2014 1. Program valné hromady TJ Sokol 2. Zpráva o činnosti TJ za rok 2013 3. Plán činnosti TJ na rok 2014

Více

Zápis číslo 21/2009 z jednání Zastupitelstva obce Vážany nad Litavou ze dne 29.4.2009

Zápis číslo 21/2009 z jednání Zastupitelstva obce Vážany nad Litavou ze dne 29.4.2009 Zápis číslo 21/2009 z jednání Zastupitelstva obce Vážany nad Litavou ze dne 29.4.2009 Přítomni: starosta Josef Hloužek členové - Karel Škraňka, Luděk Tůma, Pavel Říhák, Ing. Jiří Hložek, Nepřítomni: Petr

Více

ZÁPIS. z 3. zasedání Zastupitelstva obce Dolní Zálezly, které se konalo dne 27 dubna 2011

ZÁPIS. z 3. zasedání Zastupitelstva obce Dolní Zálezly, které se konalo dne 27 dubna 2011 1 BEC DLNí ZÁLEZL Y ZÁPIS z 3. zasedání Zastupitelstva obce Dolní Zálezly, které se konalo dne 27 dubna 2011 Jednání zastupitelstva obce se konalo v zasedací místnosti becního úřadu Dolní Zálezly od 18.

Více

Anonymizovaný zápis z 14. zasedání zastupitelstva obce Petřvald, konaného dne 19.12.2012 v zasedací místnosti obecního úřadu v Petřvaldě

Anonymizovaný zápis z 14. zasedání zastupitelstva obce Petřvald, konaného dne 19.12.2012 v zasedací místnosti obecního úřadu v Petřvaldě Anonymizovaný zápis z 14. zasedání zastupitelstva obce Petřvald, konaného dne 19.12.2012 v zasedací místnosti obecního úřadu v Petřvaldě Zasedání bylo zahájeno v 17,10 hod Přítomno: 11 členů zastupitelstva

Více

ZÁPIS A USNESENÍ Z III. VEŘEJNÉHO ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE LUŽICE ZE DNE 19. ÚNORA 2015

ZÁPIS A USNESENÍ Z III. VEŘEJNÉHO ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE LUŽICE ZE DNE 19. ÚNORA 2015 ZÁPIS A USNESENÍ Z III. VEŘEJNÉHO ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE LUŽICE ZE DNE 19. ÚNORA 2015 Přítomni: viz prezenční listina (příloha č.1) Jednání zahájil starosta obce Jaroslav KREML v 17.00 hod. Jednání

Více

M Ě S T O N O V Ý J I Č Í N. U S N E S E N Í z 18. zasedání Zastupitelstva města Nový Jičín konaného dne 25.6.2009

M Ě S T O N O V Ý J I Č Í N. U S N E S E N Í z 18. zasedání Zastupitelstva města Nový Jičín konaného dne 25.6.2009 Příloha č. 4 M Ě S T O N O V Ý J I Č Í N U S N E S E N Í z 18. zasedání Zastupitelstva města Nový Jičín konaného dne 25.6.2009 VARIANTA URČENÁ KE ZVEŘEJNĚNÍ Text usnesení byl upraven v souladu se zákonem

Více

Schválený rozpočet na rok 2014 po 1. rozpočtové změně

Schválený rozpočet na rok 2014 po 1. rozpočtové změně Město Vrbno pod Pradědem Schválený rozpočet na rok 2014 po 1. rozpočtové změně Položka Druhové třídění R O Z P O Č E T - P Ř Í J M Y v tis. Kč Daně 1111 Daň z příjmu fyzických osob ze závislé činnosti

Více

Zpravodaj 5. Nová výsadba v obci. Městyse Knínice u Boskovic 2008

Zpravodaj 5. Nová výsadba v obci. Městyse Knínice u Boskovic 2008 Zpravodaj 5 Městyse Knínice u Boskovic 2008 Nová výsadba v obci V průběhu měsíce dubna byla provedena v naší obci výsadba zeleně odbornou firmou. Byly tak z části nahrazeny stromy, které již svým vzrůstem

Více

Zápis č. 5 / 2009 ze zasedání zastupitelstva obce Zákolany konaného dne 4.6.2009 od 17:15 hodin U Libuše

Zápis č. 5 / 2009 ze zasedání zastupitelstva obce Zákolany konaného dne 4.6.2009 od 17:15 hodin U Libuše Zápis č. 5 / 2009 ze zasedání zastupitelstva obce Zákolany konaného dne 4.6.2009 od 17:15 hodin U Libuše 1) Zahájení, kontrola usnášeníschopnosti Přítomni: 7 členů obecního zastupitelstva viz prezenční

Více

DÁLE INFORMUJEME. ZPRÁVY OBECNÍHO ÚŘADU úřední doba v pondělí od 16 do 19 hodin MATEŘSKÁ ŠKOLA

DÁLE INFORMUJEME. ZPRÁVY OBECNÍHO ÚŘADU úřední doba v pondělí od 16 do 19 hodin MATEŘSKÁ ŠKOLA 17. ročník říjen 2011 Z JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE konaného dne 6. října 2011 Usnesením č. 44/2011 zastupitelé přijali Vlastní hodnocení Mateřské školy Zahrádky za školní rok 2010 2011. Zastupitelé byli

Více

Usnesení z 22. schůze v roce 2012, konané 28. listopadu 2012 R A D A M Ě S T A. l. ukládá. II. schvaluje

Usnesení z 22. schůze v roce 2012, konané 28. listopadu 2012 R A D A M Ě S T A. l. ukládá. II. schvaluje R A D A M Ě S T A B Í L I N Y Usnesení z 22. schůze v roce 2012, konané 28. listopadu 2012 Usnesení s termínem č.: 1088 taj. 19.12. 898 taj. (ONI) 31.12. 899 taj. (ONI) 31.12. 957 taj. (ONI) 31.12. 194

Více

Únor 2009 Zdarma vydává obec Křenovice ročník 52

Únor 2009 Zdarma vydává obec Křenovice ročník 52 Křenovický zpravodaj Únor 2009 Zdarma vydává obec Křenovice ročník 52 Ze zasedání zastupitelstva * Firma BÁRTEK ROZHLASY s.r.o. přišla s nabídkou na instalaci bezdrátového rozhlasu formou domácích přijímačů

Více

OÚ Vysočina připravuje:

OÚ Vysočina připravuje: Strana 1 (celkem 8) Občasník Obce Vysočina Dne: 23.1.2013 ZPRAVODAJ č. 1/2013 Vážení spoluobčané, končí leden, první měsíc roku 2013. Rádi bychom Vás seznámili s některými důležitými termíny a akcemi,

Více

Zápis č. 1/2014. Ze zasedání RADY MĚSTA PROSEČ, konané 14. ledna 2014 v kanceláři starosty města Proseč

Zápis č. 1/2014. Ze zasedání RADY MĚSTA PROSEČ, konané 14. ledna 2014 v kanceláři starosty města Proseč Zápis č. 1/2014 Ze zasedání RADY MĚSTA PROSEČ, konané 14. ledna 2014 v kanceláři starosty města Proseč Přítomni: Omluveni: Jan Macháček, Karel Hloušek, Pavel Čermák, Mgr. Lenka Žežulková František Skála

Více

Z Á P I S. ze 7. veřejného zasedání obecního zastupitelstva obce Vřeskovice dne 16.12.2015

Z Á P I S. ze 7. veřejného zasedání obecního zastupitelstva obce Vřeskovice dne 16.12.2015 Z Á P I S ze 7. veřejného zasedání obecního zastupitelstva obce Vřeskovice dne 16.12.2015 Program: 1) Zahájení, jmenování ověřovatelů zápisu a zapisovatele 2) Zpráva z mezidobí zasedání 3) Zprávy předsedů

Více

Zápis z 17. veřejného zasedání zastupitelstva obce Kostelecké Horky konaného dne 19.6. 2009 v 18hod.

Zápis z 17. veřejného zasedání zastupitelstva obce Kostelecké Horky konaného dne 19.6. 2009 v 18hod. Zápis z 17. veřejného zasedání zastupitelstva obce Kostelecké Horky konaného dne 19.6. 2009 v 18hod. Veřejné zasedání zastupitelstva obce Kostelecké Horky se konalo dne 19.6.2009 v kulturním domě v Kosteleckých

Více

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C 4. zasedání zastupitelstva města dne: 28. 4. 2011 Bod pořadu jednání: Finanční podíl Statutárního města Liberec na obnově kulturních památek v rámci Programu

Více

Z Á P I S. ze 4. zasedání zastupitelstva obce Radimovice, konaného dne 9.8.2010. Hlasování: PRO: 6 PROTI: 0 ZDRŽEL SE: 0

Z Á P I S. ze 4. zasedání zastupitelstva obce Radimovice, konaného dne 9.8.2010. Hlasování: PRO: 6 PROTI: 0 ZDRŽEL SE: 0 Z Á P I S ze 4. zasedání zastupitelstva obce Radimovice, konaného dne 9.8.2010 Přítomno : 6 zastupitelů, dle prezenční listiny Omluvena : Hana Čápová Dále přítomno: 9 občanů, dle prezenční listiny Oznámení

Více

Zápis z 5. zasedání Zastupitelstva obce Těchlovice, konaného dne 10. srpna 2015 od 18:00 hodin v místní knihovně.

Zápis z 5. zasedání Zastupitelstva obce Těchlovice, konaného dne 10. srpna 2015 od 18:00 hodin v místní knihovně. Obecní úřad Těchlovice Těchlovice č.p. 37, 405 02 Děčín 2 412 558 925 fax: 412 558 925 e-mail: ou.techlovice@volny.cz Zápis z 5. zasedání Zastupitelstva obce Těchlovice, konaného dne 10. srpna 2015 od

Více

Zápis z 2. jednání Zastupitelstva obce Řehlovice ze dne 19.12.2014

Zápis z 2. jednání Zastupitelstva obce Řehlovice ze dne 19.12.2014 Zápis z 2. jednání Zastupitelstva obce Řehlovice ze dne 19.12.2014 Jednání zastupitelstva se konalo od 18.15 hod., ukončeno bylo ve 20.15 hod. Jednání řídil starosta p. J. Macháček. 1) Zahájení Starosta

Více

ZPRAVODAJ HORECKÉ A NEDAŘÍŽSKÉ OBCE

ZPRAVODAJ HORECKÉ A NEDAŘÍŽSKÉ OBCE ZPRAVODAJ HORECKÉ A NEDAŘÍŽSKÉ OBCE Vážení čtenáři, přinášíme Vám druhé letošní číslo zpravodaje, ve kterém se dočtete něco málo z dění v naších obcích. Z obsahu: z jednání zastupitelstva, z historie obce,

Více

U S N E S E N Í Z 32. ZASEDÁNÍ ČLENŮ ZASTUPITELSTVA MČ PRAHA - KUNRATICE ZE DNE 8.10.2014. Hilmarová Petra. Hýža Ivan

U S N E S E N Í Z 32. ZASEDÁNÍ ČLENŮ ZASTUPITELSTVA MČ PRAHA - KUNRATICE ZE DNE 8.10.2014. Hilmarová Petra. Hýža Ivan U S N E S E N Í Z 32. ZASEDÁNÍ ČLENŮ ZASTUPITELSTVA MČ PRAHA - KUNRATICE ZE DNE 8.10.2014 Zastupitelstvo MČ návrhový výbor ve složení ověřovatele zápisu: zapisovatele Ing.Vrba Jaroslav Vraný Jiří Hilmarová

Více

Žďárský zpravodaj 5/2014

Žďárský zpravodaj 5/2014 Žďárský zpravodaj 5/2014 Obecní úřad Žďár nad Metují úřední hodiny Pondělí 8 11:30 a 13-17 hod. Středa 8 11:30 a 13-17 hod. Kontakty: tlf.č. 491 541 142 obec.zdarnm@tiscali.cz www.zdarnadmetuji.cz č.ú.

Více

Říjen hodně větrů, dešťů mívá, někdy přece vesele se dívá.

Říjen hodně větrů, dešťů mívá, někdy přece vesele se dívá. 2015 Říjen hodně větrů, dešťů mívá, někdy přece vesele se dívá. Vážení spoluobčané, je tu konec října, před námi poslední dva měsíce roku a opět vám do schránek přinášíme náš zpravodaj. V obecním zastupitelstvu

Více

Zápis z 27. zasedání Zastupitelstva obce Bedihošť, které se konalo ve čtvrtek 20. srpna 2009 v 18,00 hodin v budově OÚ, Prostějovská 13

Zápis z 27. zasedání Zastupitelstva obce Bedihošť, které se konalo ve čtvrtek 20. srpna 2009 v 18,00 hodin v budově OÚ, Prostějovská 13 Zápis z 27. zasedání Zastupitelstva obce Bedihošť, které se konalo ve čtvrtek 20. srpna 2009 v 18,00 hodin v budově OÚ, Prostějovská 13 Přítomni: Ing. Koněvalík R., Cetkovský F., Mgr. Vláčil V., Hanzelová

Více

U nás je taky hezky. Soutěž Vesnice roku. Dnes v čísle

U nás je taky hezky. Soutěž Vesnice roku. Dnes v čísle U nás je taky hezky Soutěž Vesnice roku Že je v Radimovicích hezky, to víme, proto tu také bydlíme. Ale od června je už také hezká chodba v budově obecního úřadu a místní knihovna. Stěny chodby zdobí nové

Více

Zápis. z 11. veřejného zasedání Zastupitelstva obce Bukovinka konaného dne 28. 12. 2015 v 18 hodin v zasedací místnosti Společenského domu v Bukovince

Zápis. z 11. veřejného zasedání Zastupitelstva obce Bukovinka konaného dne 28. 12. 2015 v 18 hodin v zasedací místnosti Společenského domu v Bukovince Zápis z 11. veřejného zasedání Zastupitelstva obce Bukovinka konaného dne 28. 12. 2015 v 18 hodin v zasedací místnosti Společenského domu v Bukovince Starosta obce zahájil veřejné zasedání v 18.05 hodin

Více

Zápis o průběhu zasedání Zastupitelstva obce Vedrovice konaného dne 30. října 2012 v přednáškové místnosti muzea

Zápis o průběhu zasedání Zastupitelstva obce Vedrovice konaného dne 30. října 2012 v přednáškové místnosti muzea Zápis o průběhu zasedání Zastupitelstva obce Vedrovice konaného dne 30. října 2012 v přednáškové místnosti muzea Zapisovatel: Bc. Petr Záviška Ověřovatelé: Petr Becha, Mgr. Jan Hauerland Přítomni: Richard

Více

Zápis z veřejného zasedání Zastupitelstva obce Svinařov. konaného dne 21.11.2012 v 18:00hod., na OÚ Svinařov

Zápis z veřejného zasedání Zastupitelstva obce Svinařov. konaného dne 21.11.2012 v 18:00hod., na OÚ Svinařov konaného dne 21.11.2012 v 18:00hod., na OÚ Svinařov (Pozn.: v zápise jsou přítomní uváděni bez akadem. titulu.) Přítomni: J. Pružinec, J. Husnajová, Z. Šmausová, M. Dušková, J. Fučík Omluveni: R. Horová,

Více