Tisková zpráva Stavba roku 2008

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Tisková zpráva Stavba roku 2008"

Transkript

1 Tisková zpráva Stavba roku 2008 Mediální partneři: Partneři soutěţe: Informace o soutěži STAVBA ROKU. Letos je to jiţ pošestnácté, co se nejlepší stavby realizované na území České republiky za uplynulý rok (od června roku 2007 do května roku 2008) utkaly o prestiţní cenu Stavba roku. Statut soutěţe i podmínky pro prezentované stavby jsou od prvopočátku historie soutěţe zaměřeny především na nejlepší stavební realizace, bez rozlišení kategorií dle finančního objemu nebo druhu stavby. Podmínky, které sleduje hodnotitelská porota sloţená z našich předních odborníků, jsou tradičně zaměřeny na kvalitu dokončených prací, kvalitu architektonického řešení a jeho zvládnutí dodavatelem stavby, spokojenost investora a uţivatelů stavby. Prestiţní titul Stavba roku je kaţdoročně udělován pěti stavbám, bez rozlišení pořadí, jako ohodnocení komplexní kvality dokončeného stavebního díla architektury. Ocenění Stavba roku je připevněno v podobě plakety na stavbu. Nominované stavby, stavby, které dostaly ocenění jednotlivých vypisovatelů či cenu veřejnosti organizovanou na a především nositelé titulu Stavba roku byly mnohokrát publikovány. Šestnáctileté období soutěţe přineslo téměř osm set posuzovaných staveb a osm desítek staveb nesoucích titul Stavby roku. I letošní ročník je vypisován tradiční čtveřicí vypisovatelů:

2 Nadací ABF, ECONOMIÍ a.s. časopisem Stavitel, Ministerstvem průmyslu a obchodu ČR, Svazem podnikatelů ve stavebnictví v ČR. Poslání soutěže: Cílem soutěţe je seznámit nejširší odbornou i laickou veřejnost s úrovní českého stavitelství a architektury. Soutěţ je vypsána na podporu kvalitní komplexní realizace stavebního díla, od hrubé stavby aţ po řemeslný detail. Je určena pro stavby realizované na území České republiky bez ohledu na státní příslušnost projektanta, architekta stavby a místo registrace realizátorských firem. Do soutěţe mohou být přihlášena stavební díla ze všech oborů dokončená a uvedená do provozu nebo zkolaudovaná v období od června předcházejícího roku do května roku Kritéria hodnocení: Realizace přihlášené do soutěţe posuzuje odborná porota jmenovaná na návrh rady programu, na její návrh rada a vypisovatelé ceny udělí. Jednotlivé stavby budou posuzovány zejména podle těchto kritérií: architektonické vyznění díla a jeho celkový přínos kvalita a jakost stavebních prací vhodnost pouţití stavebních materiálů a výrobků a profesionalita v jejich stavebně realizačním zvládnutí celkové prostorové a funkční řešení díla začlenění stavebního díla do daného prostředí, včetně širších prostorových vztahů délka realizace a dosaţená kvalita stavby ve vztahu k celkovým nákladům spokojenost stavebníka a uţivatele, přijetí veřejností úroveň investorského záměru další kritéria (např. originálnost konstrukčního řešení, vliv stavby na ekologii prostředí, úspory energií atd.). Porota provede výběr staveb a jejich posouzení pro nominaci na titul Stavba roku a tituly Stavba roku a doporučí stavby pro udělení cen vypisovatelů a zvláštních cen. Ceny vypisovatelů: Cena časopisu Stavitel: za nejlepší stavebně architektonický detail Cena MPO: za nejlepší stavbu financovanou z veřejných prostředků Cena SPS: za nejlepší stavebně podnikatelský záměr Cena Nadace ABF za pouţitou inovaci a uplatněnou technologii Zvláštní ceny: Cena primátora hl. m. Prahy, vybere Primátor hl. m. Prahy, ze staveb přihlášených do soutěţe v hlavním městě za nejpřínosnější stavbu v rozvoji města. Cena ředitele Státního fondu rozvoje bydlení za nejlepší stavbu určenou pro bydlení. Cena Předsedy Senátu Parlamentu ČR za stavbu slouţící veřejnému zájmu (byla v roce 2007 udělena poprvé). Cena ředitele Státního fondu dopravní infrastruktury za dopravní infrastrukturu (bude poprvé udělena v roce 2008). Cena veřejnosti organizovaná prostřednictvím tisku a internetu, v letošním roce od do Cena poroty.

3 Výsledky soutěže ceny a ocenění /podmínky soutěže/: Pro nominaci na ocenění titulem STAVBA ROKU porota vybere nejvýše 15 staveb. Na titul STAVBA ROKU, bez rozlišení pořadí, je porotou vybráno nejvýše 5 staveb z nominovaných. Ceny vypisovatelů a zvláštní ceny se určí z nominovaných staveb. Porota je garantem odborného předvýběru. V letošním 16. ročníku soutěţe bylo přihlášeno 61 staveb, 27 staveb postoupilo do druhého kola soutěţe. Tyto stavby porota osobně navštívila a provedla důkladnou prohlídku stavby. Dne bylo v Domě ABF vyhlášeno 15 nominací na titul Stavba roku a ceny vypisovatelů. Sloţení poroty soutěţe Stavba roku Doc. Ing. arch. Radomíra Sedláková, CSc. předsedkyně poroty Ing. Lubomír Obr Ing. Miloslav Mašek, CSc. Ing. Ladislav Vaněk Doc. Ing. František Kulhánek, CSc. Ing. arch. Jiří Vasiluk, CSc. Doc. Ing. arch. Václav Dvořák, CSc. Tajemnice poroty: Mgr. Daniela Pavlíčková Dne bylo v Betlémské kapli u příleţitosti slavnostního večera Dne stavitelství a architektury, který byl připravován jako samostatná akce všech nevládních organizací ve stavebnictví sdruţených v SIA, uděleno 5 titulů STAVBA ROKU, bez rozlišení pořadí a zvláštní ceny. Stavba roku 2008 Stavba č. 4 Kontaktní osoba: Ing. Pavel Lindner, tel: Rekreační a sportovní komplex Park Holiday, Praha Park Holiday se skládá ze čtyřhvězdičkového hotelu o sto lůţkách, kongresového centra pro cca 150 účastníků, několika restaurací a barů, včetně vinného sklepa, souboru krásy a zdraví a sportovního respektive volnočasového centra. LIVETA a. s. Podzimek a synové s.r.o. Podzimek a synové s.r.o. Petr Suske SEA Architekt, Doc. Ing. arch. Petr Suske, CSc., Ing. Jiří Jakeš, Ing. arch. Patrik Dolák, Ing. arch. Michal Havelka, Ing. arch. Jarka Kopečná, Ing. Dominik Wallenfels Titul Stavba roku 2008 je udělen za vytvoření nového typu hotelového zařízení s využitím přírodních stavebních materiálů se zřetelem k působivému výtvarnému řešení interiérů.

4 Stavba č. 8 Kontaktní osoba: Ing. Jiří Hloska, tel: Moravský zemský archiv, Brno Stavba byla navrţena a postavena proto, aby slouţila k trvalému uloţení, všestrannému zabezpečení, ochraně a odbornému zpracování archiválií, které dokumentují dějiny Moravy od 12. století do současnosti. Stavba zabezpečuje mimořádně dobré podmínky pro uloţení a ochranu archiválií na straně jedné a rovněţ tvoří vysoce moderní a důstojné prostory pro vědecké bádání, prezentaci archivních pramenů a přednáškové aktivity pro širokou veřejnost. Hlavní manaţer stavby: IMOS Brno, a.s. A PLUS a. s., Jaromír Černý, Karel Tuza, Petr Uhlíř Patrik Tuza Moravský zemský archiv v Brně A PLUS a.s. Titul Stavba roku 2008 je udělen za vytvoření stavby důmyslně snoubící část k uložení a ochraně důležitých dějinných dokumentů s částí pro pohodlnou badatelskou činnost se zřetelem k řešení obvodového pláště a vytvoření nové městské dominanty. Stavba č. 12 Kontaktní osoba: Ing. Peter Pitoňák, tel: Zavěšený most na D47 přes řeku Odru a Antošovické jezero, Ostrava Most je součástí úseku dálnice D47, stavba D v Ostravě a překonává řeku Odru a Antošovické jezero. Je utvořen dvěma samostatnými souběţnými mosty, které jsou v zavěšené části spojeny monolitickou mezideskou a prefabrikovanými vzpěrami. Most má 14 polí, přičemţ délka mostu mezi osami dilatačních závěrů je 592,7 m a celková délka mostu je 605,6 m. Hlavní pole nad Odrou má rozpětí 105 m. Jednotlivé nosné konstrukce mostu mají konstrukční výšku 2,2 m a jsou tvořeny dvoukomorovými nosníky s konstantním průřezem. Nosné konstrukce pravého a levého mostu byly zhotovovány samostatně jako klasické estakády na výsuvných skruţích MSS. Most je zaloţen na vrtaných pilotách průměru 1,2 m. Pylon je zaloţený na 53 kusech vrtaných pilot. Výška dříku pylonu je 48,6 m a je spřaţeného ocelobetonového průřezu. Horní třetina pylonu je osazena pasivním kotvením 2x14 závěsů s 55 aţ 91 lany. Systém závěsů je navrţen v ose dálnice a je tvořen celkem 2176 lany o celkové délce 136 kilometrů. SKANSKA DS a.s., závod 77 - Mosty Stráský, Hustý a partneři s.r.o. Ředitelství silnic a dálnic ČR SKANSKA DS a.s., závod 77 Mosty Titul Stavba roku 2008 je udělen za vytvoření ojedinělé mostní stavby ohleduplně osazené a modelované do krajiny se zřetelem k výtvarnému působení zavěšené i podporované konstrukce. Stavba č. 37 Kontaktní osoba: Ing. arch. Michal Hlaváček, tel: Obytný soubor Horní Počernice Horní Počernice, V Lukách, Praha Projekt V Lukách je řešen jako samostatný areál nízkoprovozních domů, který se stává z deseti třípodlaţních řadových rodinných domů, pěti dvoupodlaţních řadových rodinných domů, tří dvojdomů (šest rodinných domů), bytového domu o třech sekcích s celkem 21 bytovými jednotkami a čtyř solitérních domů. Konhefr, stavby a interiéry, s.r.o.

5 Hlaváček & partner, s.r.o., Ing. arch. Michal Hlaváček, Ing. arch. Michaela Řeřichová, Ing. arch. Jan Cyrany, Bc. Barbora Krejčová Konhefr HP s.r.o. Hlaváček & partner, s.r.o. Titul Stavba roku 2008 je udělen za vytvoření obytné skupiny s rozmanitými typy bytových staveb se zřetelem k netradičnímu řešení prostorů rodinných domů a využití alternativního zdroje tepelné energie. Stavba č. 51 Kontaktní osoba: Ing. Jan Suchomel, tel: Administrativní centrum Královéhradeckého kraje Rozsáhlá rekonstrukce několika objektů bývalého hradeckého pivovaru. Projekt vycházel z rozhodnutí vrátit celý soubor do původní historické doby. Projekt: SKANSKA CZ a.s. závod Morava Ing. Pavel Tušl 3 Q PROJECT, a.s. IMMORENT ČR s.r.o. SKANSKA CZ a.s. Titul Stavba roku 2008 je udělen za rekonstrukci starého pivovaru na okraji historického jádra pro potřeby veřejné správy se zřetelem k rozmanité funkční náplni a citlivému dotvoření historické siluety. Cena předsedy Senátu Parlamentu ČR: Stavby č. 27 Domov sociální péče Hagibor HOCHTIEF CZ a.s., divize Čechy o.z. L & P, ARCHITEKTONICKÝ ATELIER Ing. arch. Jan Línek Ţidovská obec v Praze Pro zdařilé skloubení rekonstrukce historické budovy s moderní přístavbou. Cena ředitele Státního fondu rozvoje bydlení: Stavba č. 38 Bytový dům Tatarkova MAO spol. s r.o. Hlaváček & partner, s.r.o., Ing. arch. Michal Hlaváček, Ing. arch. Ondřej Kamenický, Ing. arch. Zdeněk Holek, Ing. arch. Václav Čermák, Ing. arch. Martin Kabátník, Ing. arch. Vlasta Mládek Dolmen TATARKOVA a.s. Oceňuji zajímavé vyuţití lokality, střízlivé a účelné řešení, dobrý příklad v souvislosti s regeneracemi velkých panelových sídlišť.

6 Cena ředitele Státního fondu dopravní infrastruktury: Stavba č. 49. Projekt EIII-9, Přeložka silnice I/7 Chomutov - Křimov Objednatel: Ředitelství silnic a dálnic ČR, Správa Chomutov Projektant: VPÚ DECO PRAHA a.s. Zhotovitel: "Sdruţení Chomutov - Křimov" Vedoucí člen sdruţení:stavby silnic a ţeleznic, a. s., oblast Čechy západ, závod Karlovy Vary Členové sdruţení: SMP CZ, a.s. Strabag, a.s. Metrostav a.s. Max Bögl & Josef Kýsl, komanditní společnost Vodohospodářské stavby, s. r.o. Za vybudování silnice, která svými parametry významně přispívá ke zvýšení bezpečnosti cestování na důleţité komunikaci směrem do Německa. Cena primátora hlavního města Prahy: Stavba č. 31. Rekonstrukce a dostavba ateliéru Ladislava Šalouna BAK a.s. Ing. arch. Michal Bartošek Akademie výtvarných umění v Praze Za rekonstrukci donedávna zapomenuté, přitom stylově velmi čisté secesní stavby se zřetelem k jejímu novému určení pro výuku výtvarných umělců. Cena veřejnosti: V letošním 16. ročníku soutěže Stavby roku 2008 se zúčastnilo hlasujících. Cenou mis sympatie a vítěznou stavbou, která získává titul Cena veřejnosti: Stavba č. 5 Počet hlasů: Administrativní centrum Královéhradeckého kraje Projekt: SKANSKA CZ a.s. závod Morava Ing. Pavel Tušl 3 Q PROJECT, a.s. IMMORENT ČR s.r.o. Stavba č. 17 Počet hlasů: Metro trasa IV. C2 Ládví Letňany METROPROJEKT PRAHA a.s. architekti stanic Patrik Kotas (st. Stříţkov) Alena Martínková (st. Prosek)

7 Obstaravatel: Miroslav Mroczek (st. Letňany) Sdruţení Metro IV.C2 - Metrostav a.s.(vedoucí člen sdruţení), Skanska CZ, a.s., Subterra a.s. (členové sdruţení) Dopravní podnik hlavního města Prahy, akciová společnost Inţenýring dopravních staveb a.s. Stavba č. 26 Počet hlasů: Multifunkční fotbalový areál SK Slavia Praha OMICRON-K, architektonický atelier Martin Kotík, Martin Kotík, Leoš Zeman, Daniel Dvořák HOCHTIEF CZ a.s. E SIDE PROPERTY LIMITED, org. sloţka Mgr. Daniela Pavlíčková pavlickova@abf-nadace.cz tel: , manaţer soutěţe Stavba roku Nadace ABF Václavské nám Praha 1

Tisková zpráva Stavba roku 2008

Tisková zpráva Stavba roku 2008 Tisková zpráva Stavba roku 2008 Mediální partneři: Partneři soutěže: Seznam nominovaných staveb na titul Stavba roku 2008 4. Rekreační a sportovní komplex Park Holiday, Praha Dodavatel: Podzimek a synové,

Více

Tisková zpráva k soutěži Stavba roku 2012 vyhlášení výsledků soutěže

Tisková zpráva k soutěži Stavba roku 2012 vyhlášení výsledků soutěže Tisková zpráva k soutěži Stavba roku 2012 vyhlášení výsledků soutěže Soutěž Stavba roku je součástí již 6. ročníku DSA (Dny stavitelství a architektury) organizovaných SIA ČR Radou výstavby, které vyvrcholily

Více

Tisková zpráva Stavba roku 2010

Tisková zpráva Stavba roku 2010 Tisková zpráva Stavba roku 2010 Mediální partneři: Partneři soutěže: Informace o soutěži STAVBA ROKU. Letos je to již osmnácté, co se nejlepší stavby realizované na území České republiky za uplynulý rok

Více

STAVBA ROKU 2011 V PARDUBICKÉM KRAJI

STAVBA ROKU 2011 V PARDUBICKÉM KRAJI Pardubický kraj ve spolupráci s Českou komorou autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě, Svazem podnikatelů ve stavebnictví v ČR za odborné spolupráce České komory architektů, vypisuje 5.

Více

STAVBA ROKU 2015 V PARDUBICKÉM KRAJI

STAVBA ROKU 2015 V PARDUBICKÉM KRAJI Pardubický kraj ve spolupráci s Českou komorou autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě a Svazem podnikatelů ve stavebnictví v ČR vypisuje 7. ročník veřejné neanonymní soutěže STAVBA ROKU

Více

Mediální partneři soutěže

Mediální partneři soutěže Tisková zpráva Stavba roku 2009 Mediální partneři: Mediální partneři soutěže Partneři soutěže: Informace o soutěži STAVBA ROKU. Letos je to již sedmnácté, co se nejlepší stavby realizované na území České

Více

VYPISOVATELÉ: ORGANIZÁTOR:

VYPISOVATELÉ: ORGANIZÁTOR: Ve středu 14. května 2014 vybrala odborná porota soutěžní projekty, které jsou NOMINOVÁNY NA TITUL ČESKÁ DOPRAVNÍ STAVBA/TECHNOLOGIE/INOVACE ROKU 2013. VYPISOVATELÉ: ORGANIZÁTOR: CÍLEM SOUTĚŽE, vypisované

Více

CELOSTÁTNÍ SOUTĚŽ ČESKÁ DOPRAVNÍ STAVBA & TECHNOLOGIE ROKU 2010

CELOSTÁTNÍ SOUTĚŽ ČESKÁ DOPRAVNÍ STAVBA & TECHNOLOGIE ROKU 2010 CELOSTÁTNÍ SOUTĚŽ ČESKÁ DOPRAVNÍ STAVBA & TECHNOLOGIE ROKU 2010 V pondělí 23. května 2011 byly v NÁRODNÍM TECHNICKÉM MUZEU vyhlášeny NOMINACE NA TITUL ČESKÁ DOPRAVNÍ STAVBA & TECHNOLOGIE ROKU 2010. VYPISOVATELÉ:

Více

CELOSTÁTNÍ SOUTĚŽ ČESKÁ DOPRAVNÍ STAVBA & TECHNOLOGIE ROKU 2011

CELOSTÁTNÍ SOUTĚŽ ČESKÁ DOPRAVNÍ STAVBA & TECHNOLOGIE ROKU 2011 CELOSTÁTNÍ SOUTĚŽ ČESKÁ DOPRAVNÍ STAVBA & TECHNOLOGIE ROKU 2011 NOMINACE NA TITUL ČESKÁ DOPRAVNÍ STAVBA / TECHNOLOGIE / INOVACE ROKU 2011. VYPISOVATELÉ: ORGANIZÁTOR: Diplomy zástupcům oceněných přihlašovatelů

Více

Slavnostní vyhlašování výsledků 10.ročníku soutěže NEJLEPŠÍ VÝROBCE STAVEBNIN 2016

Slavnostní vyhlašování výsledků 10.ročníku soutěže NEJLEPŠÍ VÝROBCE STAVEBNIN 2016 Slavnostní vyhlašování výsledků 10.ročníku soutěže NEJLEPŠÍ VÝROBCE STAVEBNIN 2016 Zámek Ctěnice 20.9.2017 Účastníky přivítal předseda poroty Pavel Malinský z MPO a pozval je na prohlídku expozic Ctěnického

Více

Dny stavitelství a architektury (DSA) pro veřejnost i odborníky

Dny stavitelství a architektury (DSA) pro veřejnost i odborníky Tisková zpráva Dny stavitelství a architektury (DSA) pro veřejnost i odborníky Do třetího ročníku vstoupil projekt Dny stavitelství a architektury opět s posláním prezentovat veřejnosti moderní stavebnictví

Více

CELOSTÁTNÍ SOUTĚŽ ČESKÁ DOPRAVNÍ STAVBA & TECHNOLOGIE ROKU 2010

CELOSTÁTNÍ SOUTĚŽ ČESKÁ DOPRAVNÍ STAVBA & TECHNOLOGIE ROKU 2010 CELOSTÁTNÍ SOUTĚŽ ČESKÁ DOPRAVNÍ STAVBA & TECHNOLOGIE ROKU 2010 V pondělí 23. května 2011 byly v NÁRODNÍM TECHNICKÉM MUZEU vyhlášeny NOMINACE NA TITUL ČESKÁ DOPRAVNÍ STAVBA & TECHNOLOGIE ROKU 2010. VYPISOVATELÉ:

Více

Dny stavitelství a architektury Karlovarského kraje 2016

Dny stavitelství a architektury Karlovarského kraje 2016 Dny stavitelství a architektury Karlovarského kraje 2016 Soutěž Stavby Karlovarského kraje 2016 Hodnocení odborné poroty: Stavby: 1. místo: Stavba č. 7 - Vzorová obnova NKP Klášter premonstrátů Teplá -

Více

CELOSTÁTNÍ SOUTĚŽ ČESKÁ DOPRAVNÍ STAVBA & TECHNOLOGIE ROKU 2010

CELOSTÁTNÍ SOUTĚŽ ČESKÁ DOPRAVNÍ STAVBA & TECHNOLOGIE ROKU 2010 CELOSTÁTNÍ SOUTĚŽ ČESKÁ DOPRAVNÍ STAVBA & TECHNOLOGIE ROKU 2010 Ve čtvrtek 9. června 2011 byly v Betlémské kapli předány TITULY ČESKÁ DOPRAVNÍ STAVBA & TECHNOLOGIE ROKU 2010. VYPISOVATELÉ: ORGANIZÁTOR:

Více

ČESKÁ DOPRAVNÍ STAVBA & TECHNOLOGIE

ČESKÁ DOPRAVNÍ STAVBA & TECHNOLOGIE ČESKÁ DOPRAVNÍ STAVBA & TECHNOLOGIE 8. ročník soutěže CELOSTÁTNÍ SOUTĚŽ ZNÁ SVÉ VÍTĚZE! VYPISOVATELÉ: Ve čtvrtek 9. června 2011 byli v Betlémské kapli, kde je již tradičně galavečer pořádán, vyhlášeni

Více

PODMÍNKY SOUTĚŽE UZÁVĚRKA PŘIHLÁŠEK 2. 6. 2015. Vypisovatelé

PODMÍNKY SOUTĚŽE UZÁVĚRKA PŘIHLÁŠEK 2. 6. 2015. Vypisovatelé PODMÍNKY SOUTĚŽE Vypisovatelé vyhlašují 23. ročník veřejné neanonymní soutěže STAVBA ROKU 2015. Soutěž organizuje Nadace pro rozvoj architektury a stavitelství jako nadační program řízený radou programu

Více

Tisková zpráva k soutěži Stavba roku 2012

Tisková zpráva k soutěži Stavba roku 2012 Tisková zpráva k soutěži Stavba roku 2012 Soutěž Stavba roku je součástí již 6. ročníku DSA (Dny stavitelství a architektury) organizovaných SIA ČR Radou výstavby, které vyvrcholí slavnostním večerem 4.

Více

V úterý 16. června 2015 byly v aule ČVUT Praha, Betlémské kapli, slavnostně předány TITULY ČESKÁ DOPRAVNÍ STAVBA/TECHNOLOGIE/INOVACE ROKU 2014.

V úterý 16. června 2015 byly v aule ČVUT Praha, Betlémské kapli, slavnostně předány TITULY ČESKÁ DOPRAVNÍ STAVBA/TECHNOLOGIE/INOVACE ROKU 2014. V úterý 16. června 2015 byly v aule ČVUT Praha, Betlémské kapli, slavnostně předány TITULY ČESKÁ DOPRAVNÍ STAVBA/TECHNOLOGIE/INOVACE ROKU 2014. VYPISOVATEL: SOUTĚŽ JE POŘÁDÁNA VE SPOLUPRÁCI S: ORGANIZÁTOR:

Více

STAVEBNÍ ČVUT V PRAZE

STAVEBNÍ ČVUT V PRAZE F A K U L T A STAVEBNÍ ČVUT V PRAZE Program: ARCHITEKTURA A STAVITELSTVÍ VÝUKA ARCHITEKTURY NA FSv ČVUT V PRAZE 90. léta: reakce na změnu podmínek vznik programu Pozemní stavby a architektura = inženýrské

Více

KONÁ SE POD ZÁŠTITOU REKTORŮ VYSOKÝCH ŠKOL ČR PARONY SOUTĚŽE JSOU ORGANIZÁTOR:

KONÁ SE POD ZÁŠTITOU REKTORŮ VYSOKÝCH ŠKOL ČR PARONY SOUTĚŽE JSOU ORGANIZÁTOR: Ve čtvrtek 14. června 2018 byli na Galavečeru v Betlémské kapli oceněni soutěžící, kteří získali tituly a další ceny v 15. ročníku celostátní soutěže ČESKÁ DOPRAVNÍ STAVBA, TECHNOLOGIE, INOVACE ROKU 2017.

Více

CELOSTÁTNÍ SOUTĚŽ O NEJLEPŠÍ DOPRAVNÍ STAVBY A TECHNOLOGIE

CELOSTÁTNÍ SOUTĚŽ O NEJLEPŠÍ DOPRAVNÍ STAVBY A TECHNOLOGIE CELOSTÁTNÍ SOUTĚŽ O NEJLEPŠÍ DOPRAVNÍ STAVBY A TECHNOLOGIE V úterý 25. května 2010 byly v Betlémské kapli uděleny TITULY ČESKÁ DOPRAVNÍ STAVBA / TECHNOLOGIE ROKU 2009. TITUL ZÍSKALA 1 TECHNOLOGIE A 4 STAVBY

Více

KONÁ SE POD ZÁŠTITOU REKTORŮ VYSOKÝCH ŠKOL ČR PARONY SOUTĚŽE JSOU ORGANIZÁTOR:

KONÁ SE POD ZÁŠTITOU REKTORŮ VYSOKÝCH ŠKOL ČR PARONY SOUTĚŽE JSOU ORGANIZÁTOR: Ve čtvrtek 14. června 2018 byli na Galavečeru v Betlémské kapli oceněni soutěžící, kteří získali tituly a další ceny v 15. ročníku celostátní soutěže ČESKÁ DOPRAVNÍ STAVBA, TECHNOLOGIE, INOVACE ROKU 2017.

Více

Nejlepší stavby Jihomoravského kraje za rok 2017 vyhlášeny

Nejlepší stavby Jihomoravského kraje za rok 2017 vyhlášeny Nejlepší stavby Jihomoravského kraje za rok 2017 vyhlášeny Nejlepší projekty jihomoravských stavebníků se ve čtvrtek 26. dubna představily na Brněnském výstavišti při vyhlášení 16. ročníku prestižní soutěže

Více

Monitoring mediálních výstupů

Monitoring mediálních výstupů Monitoring mediálních výstupů Fórum realitních, stavebních a investičních příležitostí na Plzeňsku FINPEX 2014 Monitorované období: 1. září 15. října 2014 Zpracovala: Mgr. Martina Kurfirstová, ImaginePR,

Více

Dny stavitelství a architektury Karlovarského kraje 2017

Dny stavitelství a architektury Karlovarského kraje 2017 Dny stavitelství a architektury Karlovarského kraje 2017 Soutěž Stavby Karlovarského kraje 2017 Hodnocení odborné poroty: Stavby: 1. místo: Stavba č. 4 - Malé Versailles - Přihlašovatel: STASKO plus, spol.

Více

Celostátní soutěž. zná své vítěze!

Celostátní soutěž. zná své vítěze! Tisková zpráva ze dne 11. 11. 2009 Celostátní soutěž zná své vítěze! Galavečera Český energetický a ekologický projekt roku 2008 se v úterý 10. listopadu 2008 v Betlémské kapli zúčastnilo 456 významných

Více

Fakulta stavební VŠB TUO. Aktivita A 09103

Fakulta stavební VŠB TUO. Aktivita A 09103 Fakulta stavební VŠB TUO Katedra městského inženýrství Aktivita A 09103 Vliv průmyslové bytové výstavby na udržitelný rozvoj dostupnosti jednotlivých druh bydlení a disparit v oblasti průmyslové bytové

Více

Nehoří! Pravá kamenná vlna. vyhlašuje 1. ročník soutěže ČESKÝ NÍZKOENERGETICKÝ DŮM

Nehoří! Pravá kamenná vlna. vyhlašuje 1. ročník soutěže ČESKÝ NÍZKOENERGETICKÝ DŮM Společnost Rockwool jednička v oblasti výroby izolačních materiálů na bázi kamenné vlny Pravá kamenná vlna Nehoří! vyhlašuje 1. ročník soutěže ČESKÝ NÍZKOENERGETICKÝ DŮM < PŘEDMĚT SOUTĚŽE Projekty nízkoenergetických

Více

Termín podání přihlášek je prodloužen. Přihlaste svou stavbu až do 29. června!

Termín podání přihlášek je prodloužen. Přihlaste svou stavbu až do 29. června! Termín podání přihlášek je prodloužen. Přihlaste svou stavbu až do 29. června! STAVBA ROKU PŘIHLASTE SVOU STAVBU DO PRESTIŽNÍ SOUTĚŽE STAVBA ROKU! JAK SE PŘIHLÁSIT? Vyplňte přihlášku do soutěže. Počet

Více

YOUNG ARCHITECT AWARD 2012

YOUNG ARCHITECT AWARD 2012 YOUNG ARCHITECT AWARD 2012 cena pro mladé a začínající architekty Vstup mladých architektů do profesního života je v současné době nelehký. Na druhou stranu víme, jak je potřeba jejich svěží energie. Soutěž

Více

NOMINACE NA TITUL STAVBA ROKU 2009

NOMINACE NA TITUL STAVBA ROKU 2009 NOMINACE NA TITUL STAVBA ROKU 2009 Autoři: Otakar Hornoch HBH Projekt spol. s r.o., František Jehlík PRAGOPROJEKT, a.s., Vlastimil Horák AMBERG Engineering Brno, a.s. Dodavatel: Sdružení D4707 Skanska

Více

ČESKÁ DOPRAVNÍ STAVBA ROKU 2008:

ČESKÁ DOPRAVNÍ STAVBA ROKU 2008: Tisková zpráva společnosti TOP EXPO CZ Slavnostní večer spojený s udílením titulů vítězům celostátní soutěže ČESKÁ DOPRAVNÍ STAVBA roku 2008 Čtvrtek 25. června 2009, Betlémská kaple Tituly ČESKÁ DOPRAVNÍ

Více

TEPLÁRENSTVÍ A ENERGETIKY

TEPLÁRENSTVÍ A ENERGETIKY POZNAMENEJTE SI! DNY TEPLÁRENSTVÍ A ENERGETIKY 21. 23. 4. 2015 HRADEC KRÁLOVÉ Kongresové výstavní a společenské centrum ALDIS www.dnytepen.cz www.tscr.cz www.exponex.cz Pořadatel: Teplárenské sdružení

Více

MOSTY , HOTEL INTERNATIONAL BRNO. Mosty v ČR věda a výzkum

MOSTY , HOTEL INTERNATIONAL BRNO. Mosty v ČR věda a výzkum 24. mezinárodní sympozium MOSTY 2019 25. 26. 4. 2019, HOTEL INTERNATIONAL BRNO Mostní objekty v ČR - výstavba, správa a údržba, normy Mosty v zahraničí Mosty v ČR věda a výzkum Mosty v ČR projekty a realizace

Více

23. mezinárodní sympozium MOSTY 2018

23. mezinárodní sympozium MOSTY 2018 23. mezinárodní sympozium MOSTY 2018 26. - 27. 4. 2018, Orea Hotel Voroněž, Brno Mostní objekty v ČR - výstavba, správa a údržba, normy Mosty v zahraničí Mosty v ČR věda a výzkum Mosty v ČR projekty a

Více

UZÁVĚRKA PŘIHLÁŠEK JE

UZÁVĚRKA PŘIHLÁŠEK JE PODMÍNKY SOUTĚŽE Vypisovatelé vyhlašují již 27. ročník tradiční veřejné neanonymní soutěže STAVBA ROKU 2019. Soutěž organizuje Nadace pro rozvoj architektury a stavitelství jako nadační program řízený

Více

Sada 3 Inženýrské stavby

Sada 3 Inženýrské stavby S třední škola stavební Jihlava Sada 3 Inženýrské stavby 16. Mosty - betonové Digitální učební materiál projektu: SŠS Jihlava šablony registrační číslo projektu:cz.1.09/1.5.00/34.0284 Šablona: III/2 -

Více

Slavnostní vyhlašování výsledků 9.ročníku soutěže NEJLEPŠÍ VÝROBCE STAVEBNIN ROKU 2015

Slavnostní vyhlašování výsledků 9.ročníku soutěže NEJLEPŠÍ VÝROBCE STAVEBNIN ROKU 2015 Slavnostní vyhlašování výsledků 9.ročníku soutěže NEJLEPŠÍ VÝROBCE STAVEBNIN ROKU 2015 Účastníky přivítal předseda poroty Ing. Pavel Malinský z MPO a pozval je na komentovanou prohlídku Břevnovského kláštera,

Více

PŘIHLASTE SVOU STAVBU DO PRESTIŽNÍ SOUTĚŽE STAVBA ROKU 2017!

PŘIHLASTE SVOU STAVBU DO PRESTIŽNÍ SOUTĚŽE STAVBA ROKU 2017! PŘIHLASTE SVOU STAVBU DO PRESTIŽNÍ SOUTĚŽE STAVBA ROKU 2017! JAK SE PŘIHLÁSIT? Vyplňte přihlášku do soutěže a odešlete na miskejova@abf-nadace.cz nebo poštou na adresu Nadace ABF (Václavské náměstí 31,

Více

STAVBA ROKU STŘEDOČESKÉHO

STAVBA ROKU STŘEDOČESKÉHO PODMÍNKY SOUTĚŽE VEŘEJNÁ NEANONYMNÍ SOUTĚŽ Vypisovatelé Vypisovateli soutěže jsou Středočeský kraj, Nadace pro rozvoj architektury a stavitelství, Česká komora autorizovaných inženýrů a techniků činných

Více

STRATEGICKÉ PLÁNOVÁNÍ A URBANISTICKÝ ROZVOJ

STRATEGICKÉ PLÁNOVÁNÍ A URBANISTICKÝ ROZVOJ STRATEGICKÉ PLÁNOVÁNÍ A URBANISTICKÝ ROZVOJ II. část Ing. arch. Jan Fibiger, CSc Předseda správní rady Nadace pro rozvoj architektury a stavitelství I. Územní plánování je právně kodifikovaný systém: poznávání

Více

Hlasujte o nejlepší zelenou novostavbu a rekonstrukci v soutěži PASIVNÍ DŮM 2018!

Hlasujte o nejlepší zelenou novostavbu a rekonstrukci v soutěži PASIVNÍ DŮM 2018! Tisková zpráva, 17.12.2018 Hlasujte o nejlepší zelenou novostavbu a rekonstrukci v soutěži PASIVNÍ DŮM 2018! Soutěž PASIVNÍ DŮM 2018 zahajuje dne 17.12. 2018 hlasování veřejnosti ze všech 67 přihlášených

Více

ZNÁME DRŽITELE TITULŮ A OCENĚNÍ 13. ROČNÍKU ČEEP!

ZNÁME DRŽITELE TITULŮ A OCENĚNÍ 13. ROČNÍKU ČEEP! ZNÁME DRŽITELE TITULŮ A OCENĚNÍ 13. ROČNÍKU ČEEP! Galavečerem v Betlémské kapli vyvrcholil 11. 11. 2015 v pořadí 13. ročník celostátní soutěže Český energetický a ekologický projekt, stavba a inovace roku.

Více

Nominace na titul Stavba roku 2009

Nominace na titul Stavba roku 2009 Nominace na titul Stavba roku 2009 Author: SF / zs Published: 14.09.2009 Letos je to již sedmnácté, co se nejlepší stavby realizované na území České republiky za uplynulý rok (od června roku 2009 do května

Více

B21. Soutěžní přehlídka studentských prací 2O11

B21. Soutěžní přehlídka studentských prací 2O11 B21 2O11 Soutěžní přehlídka studentských prací Bytový dům v 21. století v roce 2011 Program je inovací již 4. ročníku soutěže Bytový dům v 21. století vypisovaného SFRB a Nadací pro rozvoj architektury

Více

Fakulta stavební VŠB TUO. Aktivita A 09103

Fakulta stavební VŠB TUO. Aktivita A 09103 Fakulta stavební VŠB TUO Katedra městského inženýrství Aktivita A 09103 Vliv průmyslové bytové výstavby na udržitelný rozvoj dostupnosti jednotlivých druh bydlení a disparit v oblasti průmyslové bytové

Více

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA ČDS STUDENT ROČNÍK 2018

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA ČDS STUDENT ROČNÍK 2018 ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA ČDS STUDENT ROČNÍK 2018 V úterý 18. června 2019 byli na Galavečeru v Betlémské kapli oceněni soutěžící, kteří získali tituly a další ceny v 16. ročníku celostátní soutěže ČESKÁ DOPRAVNÍ

Více

Podmínky soutěže Vesnice roku 2010 (dále jen podmínky )

Podmínky soutěže Vesnice roku 2010 (dále jen podmínky ) Podmínky soutěže Vesnice roku 2010 (dále jen podmínky ) Cílem soutěže Vesnice roku 2010 v Programu obnovy venkova (dále jen soutěž ) je snaha povzbudit obyvatele venkova k aktivní účasti na rozvoji svého

Více

Český stavební trh hlavní konkurenti na trhu

Český stavební trh hlavní konkurenti na trhu Český stavební trh hlavní konkurenti na trhu Denis Nanič ČVUT, fakulta stavební 17.10.2018 Pořadí Firma 1. Strabag 1,65 2. Colas CZ 1,67 3. Swietelsky stavební 1,72 4. Chládek a Tintěra, Pardubice TOP

Více

Vyhlašují 2. ročník veřejné přehlídkové neanonymní soutěže Urbanistický projekt roku 2015 s heslem:

Vyhlašují 2. ročník veřejné přehlídkové neanonymní soutěže Urbanistický projekt roku 2015 s heslem: Podmínky soutěže Vypisovatelé Hlavní mediální partner Odborný partner Vyhlašují 2. ročník veřejné přehlídkové neanonymní soutěže Urbanistický projekt roku 2015 s heslem: DOBRÁ ÚZEMNÍ REGULACE JE ZÁKLAD

Více

PŘIHLASTE SVOU STAVBU DO PRESTIŽNÍ SOUTĚŽE STAVBA ROKU 2018!

PŘIHLASTE SVOU STAVBU DO PRESTIŽNÍ SOUTĚŽE STAVBA ROKU 2018! PŘIHLASTE SVOU STAVBU DO PRESTIŽNÍ SOUTĚŽE STAVBA ROKU 2018! JAK SE PŘIHLÁSIT? Vyplňte přihlášku do soutěže. Počet přihlášek není omezen. Stavba musí být zkolaudována nebo uvedena do předběžného užívání

Více

10. jubilejní ročník celostátní odborné soutěže ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA

10. jubilejní ročník celostátní odborné soutěže ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA 10. jubilejní ročník celostátní odborné soutěže ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA Ve čtvrtek 6. června 2013 byly v Betlémské kapli Aule ČVUT v Praze vyhlášeny CENY a TITULY již 10. ročníku jubilejního celostátní soutěže,

Více

Stavební poradenské centrum

Stavební poradenské centrum Brněnské veletrhy, a. s., Brno Česká komora autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě Stavební fakulta VUT Brno o r g a n i z u jí již tra d i č n ě u p ř í l e ž i t o s t i s t a v e b n

Více

silnice I/35 Valašské Meziříčí Lešná, 2. a 3. etapa

silnice I/35 Valašské Meziříčí Lešná, 2. a 3. etapa silnice I/ Valašské Meziříčí Lešná, 2. a 3. etapa informační leták, stav k 11/2009 DOPRAVNÍ VÝZNAM STAVBY Předmětem staveb I/ Valašské Meziříčí Lešná, 2. a 3. etapa, je přeložka silnice I/ do nové trasy.

Více

22. mezinárodní sympozium MOSTY 2017

22. mezinárodní sympozium MOSTY 2017 22. mezinárodní sympozium MOSTY 2017 27. 28. 4. 2017, Orea Hotel Voroněž, Brno Mostní objekty v ČR - výstavba, správa a údržba, normy Mosty v zahraničí Mosty v ČR věda a výzkum Mosty v ČR projekty a realizace

Více

Česká komora lehkých obvodových plášťů přehled činnosti

Česká komora lehkých obvodových plášťů přehled činnosti Česká komora lehkých obvodových plášťů přehled činnosti Ing. Jan Bedřich Výkonný ředitel 1 ČKLOP odborná a členská základna Počet zaměstnanců ve firmách ČKLOP a celkový obrat firem ČKLOP za rok 2012 zdroj

Více

Ve čtvrtek 17. května 2012 byly v Betlémské kapli v Praze vyhlášeny CENY A TITULY VYPISOVATELÉ: ORGANIZÁTOR:

Ve čtvrtek 17. května 2012 byly v Betlémské kapli v Praze vyhlášeny CENY A TITULY VYPISOVATELÉ: ORGANIZÁTOR: Ve čtvrtek 17. května 2012 byly v Betlémské kapli v Praze vyhlášeny CENY A TITULY VYPISOVATELÉ: ORGANIZÁTOR: TITULY ČESKÁ DOPRAVNÍ STAVBA TECHNOLOGIE INOVACE ROKU 2011 získalo 5 staveb, 1 technologie a

Více

PROGRAM. 22. CELOSTÁTNÍ KONFERENCE O ÚZEMNÍM PLÁNOVÁNÍ A STAVEBNÍM ŘÁDU Olomouc, října Téma: Připravované změny stavebního práva

PROGRAM. 22. CELOSTÁTNÍ KONFERENCE O ÚZEMNÍM PLÁNOVÁNÍ A STAVEBNÍM ŘÁDU Olomouc, října Téma: Připravované změny stavebního práva 1. den konference ČTVRTEK 24. 10. 2019 9.00 10.00 Prezence účastníků I. BLOK: 10.00 11.30 10.00 11.30 Zhodnocení dosavadní spolupráce na úseku územního plánování a stavebního řádu mezi Slovenskou republikou

Více

ČESKÁ DOPRAVNÍ STAVBA, TECHNOLOGIE, INOVACE ROKU

ČESKÁ DOPRAVNÍ STAVBA, TECHNOLOGIE, INOVACE ROKU Ve čtvrtek 15. června 2017 byli na Galavečeru v Betlémské kapli oceněni soutěžící, kteří získali tituly a další ceny ve 14. ročníku celostátní soutěže ČESKÁ DOPRAVNÍ STAVBA, TECHNOLOGIE, INOVACE ROKU 2016.

Více

Český stavební trh Hlavní konkurenti na trhu

Český stavební trh Hlavní konkurenti na trhu Český stavební trh Hlavní konkurenti na trhu Vypracoval: Martin Schicht 1 Obsah Český stavební trh Srovnání stavebních firem v ČR Hlavní konkurenti na trhu Metrostav, a.s. STRABAG a.s. EUROVIA CS, a.s.

Více

Zelený most. Těžební unie. ve spolupráci s Českou komorou architektů a pod záštitou Ministerstva životního prostředí. vypisuje

Zelený most. Těžební unie. ve spolupráci s Českou komorou architektů a pod záštitou Ministerstva životního prostředí. vypisuje ve spolupráci s Českou komorou architektů a pod záštitou Ministerstva životního prostředí vypisuje první ročník soutěžní přehlídky o nejlepší projekt revitalizace těžebních prostor (rekultivace, renaturalizace,

Více

INFORMACE PRO VYSTAVOVATELE

INFORMACE PRO VYSTAVOVATELE INFORMACE PRO VYSTAVOVATELE ZAMĚŘENÍ VELETRHU dvoudenní vzájemný dialog účastníků stavebního a realitního trhu ve formě akce Business-to-business (B2B) spolu s představiteli veřejné správy obcí, kraje

Více

BONO PUBLICO Příloha Budišovského zpravodaje č. 2/

BONO PUBLICO Příloha Budišovského zpravodaje č. 2/ BONO PUBLICO Příloha Budišovského zpravodaje č. 2/2004 30. 6. 2004 Atelier Habitat OBEC BUDIŠOV A PROJEKT BONO PUBLICO II Obec Budišov je jedním ze zakladatelů BONO PUBLICO, o. p. s., která byla založena

Více

Stavební poradenské centrum

Stavební poradenské centrum Brněnské veletrhy, a. s., Brno Česká komora autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě Stavební fakulta VUT Brno organizují již tradičně u př íležitosti stavebních veletrhů Brno 2015 22. 25.

Více

12. ROČNÍK CELOSTÁTNÍ SOUTĚŽE MÁ SVÉ VÍTĚZE!

12. ROČNÍK CELOSTÁTNÍ SOUTĚŽE MÁ SVÉ VÍTĚZE! 12. ROČNÍK CELOSTÁTNÍ SOUTĚŽE MÁ SVÉ VÍTĚZE! Betlémská kaple se opět stala místem setkání elity české vědy a praxe! Vyhlášení vítězů 12. ročníku tradiční celostátní soutěže proběhlo 11. 11. 2014 v Praze.

Více

PASIVNÍHO RODINNÉHO DOMU V KRUPCE U TEPLIC

PASIVNÍHO RODINNÉHO DOMU V KRUPCE U TEPLIC SOUTĚŽNÍ PODMÍNKY STUDENTSKÁ SOUTĚŽ O NÁVRH PASIVNÍHO RODINNÉHO DOMU V KRUPCE U TEPLIC VYHLAŠOVATEL: KNAUF INSULATION OBSAH 1. Úvod...3 1.1. Vyhlašovatel a sponzor soutěže... 3 1.2. Organizátor soutěže...

Více

PŘIHLASTE SVŮJ PROJEKT DO PRESTIŽNÍ SOUTĚŽE URBANISTICKÝ PROJEKT ROKU 2017!

PŘIHLASTE SVŮJ PROJEKT DO PRESTIŽNÍ SOUTĚŽE URBANISTICKÝ PROJEKT ROKU 2017! PŘIHLASTE SVŮJ PROJEKT DO PRESTIŽNÍ SOUTĚŽE URBANISTICKÝ PROJEKT ROKU 2017! JAK SE PŘIHLÁSIT? Vyplňte přihlášku do soutěže a odešlete na miskejova@abf-nadace.cz nebo poštou na adresu Nadace ABF (Václavské

Více

Tisková zpráva k soutěži Stavba roku 2013 - Nominace

Tisková zpráva k soutěži Stavba roku 2013 - Nominace Tisková zpráva k soutěži Stavba roku 2013 - Nominace Kam se posunulo naše stavitelské umění, jak umíme používat nové konstrukce, jak působí nová architektura, jaká je kvalita řemeslných prací? Je stavebník

Více

Statistiky produktu za III. ctvrtletí roku 2015

Statistiky produktu za III. ctvrtletí roku 2015 informacní servis ve stavebnictví Statistiky produktu za III. ctvrtletí roku 2015 ISTAV (www.istav.cz) je služba, díky které stavební firmy, výrobci stavebních materiálů a další subjekty podnikající ve

Více

Podmínky soutěže Vesnice roku 2015 v Programu obnovy venkova (dále jen podmínky )

Podmínky soutěže Vesnice roku 2015 v Programu obnovy venkova (dále jen podmínky ) Podmínky soutěže Vesnice roku 2015 v Programu obnovy venkova (dále jen podmínky ) Cílem soutěže Vesnice roku 2015 v Programu obnovy venkova (dále jen soutěž ) je snaha povzbudit obyvatele venkova k aktivní

Více

ÚZEMNÍ PLÁN VELKÉ MEZIŘÍČÍ

ÚZEMNÍ PLÁN VELKÉ MEZIŘÍČÍ URBANISTICKÉ STŘEDISKO JIHLAVA, spol. s r. o. Matky Boţí 11, 586 01 Jihlava -------------------------------------------------------------------- ÚZEMNÍ PLÁN VELKÉ MEZIŘÍČÍ NÁVRH zakázkové číslo: 24-38

Více

Statut Ceny za aplikaci Age managementu

Statut Ceny za aplikaci Age managementu Číslo: NPK 19 Číslo vydání: 1 Strana: 1 Název: Celkem stran: 6 Platnost od: 13.06.2013 Počet příloh: 0 Statut Cena Rady kvality ČR za aplikaci Age managementu (v rámci projektu Společenské odpovědnosti)

Více

ÚVOD DO POZEMNÍCH STAVEB, ZÁKLADNÍ DĚLENÍ POZEMNÍCH STAVEB

ÚVOD DO POZEMNÍCH STAVEB, ZÁKLADNÍ DĚLENÍ POZEMNÍCH STAVEB ÚVOD DO POZEMNÍCH STAVEB, ZÁKLADNÍ DĚLENÍ POZEMNÍCH STAVEB Název školy Číslo projektu Autor Název šablony Název DUMu Stupeň a typ vzdělávání Vzdělávací oblast Vzdělávací obor Tematický okruh Druh učebního

Více

Podmínky soutěže Vesnice roku 2011 v Programu obnovy venkova (dále jen podmínky )

Podmínky soutěže Vesnice roku 2011 v Programu obnovy venkova (dále jen podmínky ) Podmínky soutěže Vesnice roku 2011 v Programu obnovy venkova (dále jen podmínky ) Cílem soutěže Vesnice roku 2011 v Programu obnovy venkova (dále jen soutěž ) je snaha povzbudit obyvatele venkova k aktivní

Více

Statut České ceny za architekturu

Statut České ceny za architekturu Statut České ceny za architekturu Článek 1 Preambule Architektonická díla, která někdo navrhl a dbal na jejich realizaci, tvoří jen malou část celkové stavební produkce a snad ještě menší část zásahů člověka

Více

R E C Y C L I N G 2016

R E C Y C L I N G 2016 VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ FAKULTA STROJNÍHO INŽENRSTVÍ ASOCIACE PRO ROZVOJ RECYKLACE STAVEBNÍCH MATERIÁLŮ V ČESKÉ REPUBLICE ASOCIACE PRO ROZVOJ RECYKLACE STAVEBNÍCH MATERIÁLŮ V ČR řádný člen mezinárodního

Více

R E C Y C L I N G 2019

R E C Y C L I N G 2019 ASOCIACE PRO ROZVOJ RECYKLACE STAVEBNÍCH MATERIÁLŮ V ČESKÉ REPUBLICE ASOCIACE PRO ROZVOJ RECYKLACE STAVEBNÍCH MATERIÁLŮ V ČR řádný člen mezinárodního svazu recyklace EQAR - European Quality Association

Více

silnice I/35 Holice obchvat 12/2008 uvedeno do provozu

silnice I/35 Holice obchvat 12/2008 uvedeno do provozu silnice I/35 Holice obchvat 12/2008 uvedeno do provozu DOPRAVNÍ VÝZNAM STAVBY Silnice I/35 je zařazena do vybrané silniční sítě, protože tvoří důležitou spojnici mezi východní částí Čech s Moravou. V současné

Více

Informace o přijímacím řízení do magisterských studijních programů pro absolventy SP. Stavební inženýrství

Informace o přijímacím řízení do magisterských studijních programů pro absolventy SP. Stavební inženýrství Informace o přijímacím řízení do magisterských studijních programů pro absolventy SP Stavební inženýrství PODMÍNKY PŘIJETÍ Podmínky: 1. úspěšné ukončení bakalářského studijního programu zaměřeného na stavební

Více

DOPROVODNÝ PROGRAM STAVEBNÍ VELETRHY BRNO 2006

DOPROVODNÝ PROGRAM STAVEBNÍ VELETRHY BRNO 2006 DOPROVODNÝ PROGRAM STAVEBNÍ VELETRHY BRNO 2006 24. 4. 2006, pondělí 18.00 22.00 hod OUVERTURA Stavebních veletrhů Brno 2006 Pořadatel: Svaz podnikatelů ve stavebnictví v ČR, Organizátor: Svaz podnikatelů

Více

Den otevřených dveří Historické budovy Národního muzea

Den otevřených dveří Historické budovy Národního muzea Den otevřených dveří Historické budovy sobota 19. května 2018 od 10 do 15 hodin Upozorňujeme, že prohlídková trasa prochází stavbou, tudíž není vhodná pro kočárky, vozíčkáře a tělesně handicapované; kapacita

Více

INFORMAČNÍ SERVIS VE STAVEBNICTVÍ - ROK 2013

INFORMAČNÍ SERVIS VE STAVEBNICTVÍ - ROK 2013 ISTAV INFORMAČNÍ SERVIS VE STAVEBNICTVÍ - ROK ISTAV (www.istav.cz) je služba, díky které stavební firmy, výrobci stavebních materiálů a další subjekty podnikající ve stavebním průmyslu získávají stavební

Více

Vinařství roku. 1. Definice titulu

Vinařství roku. 1. Definice titulu Vinařství roku Svaz vinařů České republiky jako organizace udělující titul Vinařství roku v České republice stanoví řád nominace a výběru vinařských firem v ČR nesoucích tento titul a dále podmínky jeho

Více

R E C Y C L I N G 2017

R E C Y C L I N G 2017 ASOCIACE PRO ROZVOJ RECYKLACE STAVEBNÍCH MATERIÁLŮ V ČESKÉ REPUBLICE ASOCIACE PRO ROZVOJ RECYKLACE STAVEBNÍCH MATERIÁLŮ V ČR řádný člen mezinárodního svazu recyklace EQAR - European Quality Association

Více

Úkoly a rozdělení stavebnictví

Úkoly a rozdělení stavebnictví Úkoly a rozdělení stavebnictví Stavebnictví je obor zajišťující výstavbu, rekonstrukce a údrţbu objektů pro ostatní funkce společnosti. Cílem je vytvořit vhodné ţivotní a pracovní prostředí pro existenci

Více

INFORMAČNÍ SERVIS VE STAVEBNICTVÍ - ROK 2014

INFORMAČNÍ SERVIS VE STAVEBNICTVÍ - ROK 2014 ISTAV INFORMAČNÍ SERVIS VE STAVEBNICTVÍ - ROK ISTAV (www.istav.cz) je služba, díky které stavební firmy, výrobci stavebních materiálů a další subjekty podnikající ve stavebním průmyslu získávají stavební

Více

OBSAH: 8.1 Technická zpráva...2

OBSAH: 8.1 Technická zpráva...2 ZAK. Č.: 08 063 LIST Č.: AKCE : KUŘIM - JIŽNÍ OBCHVAT STUPEŇ: SCHÉMATA MOSTNÍCH OBJEKTŮ 1 TS OBSAH: 8.1 Technická zpráva...2 201 Most na sil. I/43 přes Mozovský potok, polní cestu a biokoridor...3 202

Více

SDRUŽENÍ PRO ROZVOJ MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE z.s. FITE a.s. a Technické služby města Olomouce, a.s. si Vás dovolují pozvat na odbornou konferenci

SDRUŽENÍ PRO ROZVOJ MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE z.s. FITE a.s. a Technické služby města Olomouce, a.s. si Vás dovolují pozvat na odbornou konferenci SDRUŽENÍ PRO ROZVOJ MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE z.s. FITE a.s. a Technické služby města Olomouce, a.s. si Vás dovolují pozvat na odbornou konferenci ODPADY pořádanou ve dnech 10. - 11. 5. 2017 Konference je

Více

Podmínky soutěže Vesnice roku 2013 v Programu obnovy venkova (dále jen podmínky )

Podmínky soutěže Vesnice roku 2013 v Programu obnovy venkova (dále jen podmínky ) Podmínky soutěže Vesnice roku 2013 v Programu obnovy venkova (dále jen podmínky ) Cílem soutěže Vesnice roku 2013 v Programu obnovy venkova (dále jen soutěž ) je snaha povzbudit obyvatele venkova k aktivní

Více

21. BETONÁŘSKÉ DNY 2014 spojené s výstavou BETON 2014

21. BETONÁŘSKÉ DNY 2014 spojené s výstavou BETON 2014 VÝZVA K ZASLÁNÍ ANOTACE ODBORNÉHO PŘÍSPĚVKU PŘEDBĚŽNÁ POZVÁNKA Česká betonářská společnost ČSSI www.cbsbeton.eu UZÁVĚRKA ANOTACÍ: 30. ČERVNA 2014 VYBRANÉ PŘÍSPĚVKY ZE SBORNÍKU K 21. BD 2014 BUDOU ZAŘAZENY

Více

Perspektivy území III: veřejné prostory a prostranství. Internetová publikace Principy a pravidla územního plánování

Perspektivy území III: veřejné prostory a prostranství. Internetová publikace Principy a pravidla územního plánování ÚSTAV ÚZEMNÍHO ROZVOJE Ing. arch. Naděžda Rozmanová Konference Perspektivy území III: veřejné prostory a prostranství Brno 13. 5. 2015 Internetová publikace Principy a pravidla územního plánování Kdo je

Více

PŘIDANÁ HODNOTA LÁZEŇSTVÍ

PŘIDANÁ HODNOTA LÁZEŇSTVÍ Sdružení lázeňských míst ČR ve spolupráci s Agenturou CzechTourism, městem Lázně Bělohrad a Lázněmi Bělohrad, a. s., pořádají 17. konferenci SLM ČR 27. a 28. listopadu 2014 TÉMA KONFERENCE: PŘIDANÁ HODNOTA

Více

DIPLOMNÍ PROJEKT - MULTIFUNKČNÍ BUDOVA HOLEŠOVICE. Autor: Bc. Robert Hubička

DIPLOMNÍ PROJEKT - MULTIFUNKČNÍ BUDOVA HOLEŠOVICE. Autor: Bc. Robert Hubička DIPLOMNÍ PROJEKT - MULTIFUNKČNÍ BUDOVA HOLEŠOVICE Autor: Bc. Robert Hubička Vedoucí diplomího projektu: Doc. Ing. arch. Miroslav Cikán Asistent: Mgr. Art. Peter Búš FA ČVUT, 15127 ÚSTAV NAVRHOVÁNÍ I zima

Více

Univerzita Karlova v Praze, Filozofická fakulta

Univerzita Karlova v Praze, Filozofická fakulta Univerzita Karlova v Praze, Filozofická fakulta Opatření děkana č. 13/2016 Statut Centra pro studium politické filozofie, etiky a náboženství Filozofické fakulty Univerzity Karlovy v Praze Část I Úvodní

Více

VII. ročník KONGRESU NEMOCÍ Z POVOLÁNÍ S MEZINÁRODNÍ ÚČASTÍ

VII. ročník KONGRESU NEMOCÍ Z POVOLÁNÍ S MEZINÁRODNÍ ÚČASTÍ I. INFORMACE Společnost nemocí z povolání České lékařské společnosti J. E. Purkyně a Lázně Luhačovice, a.s. ve spolupráci s Ministerstvem zdravotnictví České republiky, Univerzitou Karlovou v Praze, 3.

Více

15. 19. 9. 2015. představení veletrhu. www.forarch.cz 26. MEZINÁRODNÍ STAVEBNÍ VELETRH ENERGETICKÁ NÁROČNOST BUDOV

15. 19. 9. 2015. představení veletrhu. www.forarch.cz 26. MEZINÁRODNÍ STAVEBNÍ VELETRH ENERGETICKÁ NÁROČNOST BUDOV 26. MEZINÁRODNÍ STAVEBNÍ VELETRH Hlavní téma veletrhu: ENERGETICKÁ NÁROČNOST BUDOV představení veletrhu Souběžně probíhající veletrhy: FOR THERM FOR WOOD BAZÉNY, SAUNY & SPA FOR WASTE & WATER www.forarch.cz

Více

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA Z KONFERENCE OČEKÁVANÝ VÝVOJ REALITNÍHO TRHU A DEVELOPERSKÝCH PROJEKTŮ

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA Z KONFERENCE OČEKÁVANÝ VÝVOJ REALITNÍHO TRHU A DEVELOPERSKÝCH PROJEKTŮ ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA Z KONFERENCE OČEKÁVANÝ VÝVOJ REALITNÍHO TRHU A DEVELOPERSKÝCH PROJEKTŮ Datum: 5. 12. 2012 Místo: Hotel Holiday Inn, Brno Pořadatel: Konference s.r.o. Odborný garant: Doc. Ing. Stanislav

Více

Stavební poradenské centrum dubna 2018 v pavilonu P brněnského výstaviště

Stavební poradenské centrum dubna 2018 v pavilonu P brněnského výstaviště Veletrhy Brno, a. s. Česká komora autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě organizují již tradičně u př íležitosti Stavebních veletrhů Brno 2018 25. 28. dubna 2018 v pavilonu P brněnského

Více