Aplikace prvků MOXA. Naše společnost poskytuje komplexní podporu při výběru, nasazení i údržbě komunikačních zařízení společnosti MOXA.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Aplikace prvků MOXA. Naše společnost poskytuje komplexní podporu při výběru, nasazení i údržbě komunikačních zařízení společnosti MOXA."

Transkript

1

2 Aplikace prvků MOXA Naše společnost poskytuje komplexní podporu při výběru, nasazení i údržbě komunikačních zařízení společnosti MOXA. Jako součást vlastních komplexních dodávek nebo formou subdodávky řešíme návrh i zprovoznění systémů využívajících tyto prvky. Vyvíjíme aplikace pro programovatelné moduly (UC, ThinkCore). Dodáváme systémy vyšší úrovně pro monitorování datových sítí. Aplikujeme produkty MOXA v monitorovacích a řídících systémech.

3 UPort U1110 v řídícím systému montážní linky Montážní stanice pro kompletaci řídících panelů autoklimatizací. Postupné vkládání jednotlivých dílů (plastové výlisky, detekce přítomnosti a krajních poloh). Test přechodových odporů kontaktů přepínače rychlosti ventilátoru. Kontrola proudu žárovek podsvícení. Načítání a tisk čárových kódů.

4 UPort U1110 v řídícím systému montážní linky Řídící systém založený na průmyslovém PC v rozvaděčovém provedení. Analogové a digitální vstupy/výstupy řešeny zásuvnými kartami ve sběrnici PCI. Pro připojení periferií využito 4 sériových linek RS-232, z toho 2 na CPU kartě nutné rozšíření, není již volný PCI/ISA slot. Aplikace vytvořena v prostředí ControlWeb Operační systém Windows XP Embedded spouštěn z Compact- Flash paměti.

5 UPort U1110 v řídícím systému montážní linky Vzhledem k dostatečnému počtu USB portů bylo pro rozšíření počtu COMů rozhodnuto využít převodníky USB-to-Serial. Zpočátku nasazeny levné převodníky Aten (MOXA nebyla v tom čase k dispozici). Docházelo k nevysvětlitelným náhodným restartům řídícího PC. Po dlouhém hledání nahodilé poruchy HW či chyby v aplikačním SW, po výměně témeř kompletního PC... jsme vyzkoušeli vyměnit převodníky Aten za UPort U1110, čímž se problém podařilo konečně vyřešit.

6 iologik v systému monitorování výroby Výrobní hala lisovny plastických hmot, celkem 20 vstřikovacích lisů, produkce pro automobilový průmysl - autoklimatizace. Požadován systém pro vykazování počtu vyrobených kusů, rozdělení na dobré a vadné, dále dělení dle typu vady. Součástí řešení je také evidence údržby, výměny forem a seřízení. Identifikace pracovníků bezkontaktní čipovou kartou. Zobrazení statistik, pracovních postupů apod.

7 iologik v systému monitorování výroby Řešení složeno ze tří úrovní server (1), operátorská stanice (20), jednotka sběru dat (20). Na serveru nasazen systém CitectSCADA, SQL databáze. Operátorská stanice vychází ze systému InfoPanels (LCD 17 ), je doplněna o průmyslovou klávesnici, čtečku čárových kódů a RFID karet. Pro sběr dat ze strojů je použito kompaktních modulů iologik E2210 (Ethernet, Modbus/TCP). Propojení se stanicí kříženým kabelem, na server pak WiFi.

8 iologik v systému monitorování výroby

9 NE-4110S v redundantním napájecím zdroji RPS II Zdroj RPS II je modulární napájecí přístroj s komplexním vzdáleným monitoringem a ovládáním. Dva oddělené vstupní moduly libovolná kombinace vstupních napětí. Možnost výměny za chodu. Až 4 výstupní moduly, oddělené/neoddělené, různá napětí, v nabídce též 230V AC. Možnost výměny za chodu.

10 NE-4110S v redundantním napájecím zdroji RPS II Každý zdrojový modul je vybaven řídícím procesorem, vzájemná komunikace po sběrnici. Centrální diagnostický modul komunikuje se zdroji a předává data do nadřízeného systému přes Ethernet/GSM. Diagnostický modul vybaven také digitálními IO, bateriovým zálohováním a 2 linkami RS-232. Možnost monitoringu a řízení napájených zařízení přes komunikační rozhraní / tunel. Pro komunikaci po Ethernetu využit kompaktní NE-4110S.

11 NE-4110S v redundantním napájecím zdroji RPS II Pro komunikaci se zdrojem je k dispozici SW modul RTUComCenter. Poskytuje OPC / DDE / TCP rozhraní pro aplikační SW. Přímá podpora pro systém CitectSCADA. Funkce komunikačního tunelu.

12 PORT LINE SYNC I/ O FA UL T 0 1 RI/DCD 2 DTR 3 DSR 4 TXD 5 RXD 6 R1 CD RD SD TR CS FA X 33.6 Faxmodem SYS OK POWER R1 CD RD SD TR CS FAX 33.6 Faxmodem PORT LINE SYNC I/ O FA UL T 0 1 RI/DCD 2 DTR 3 DSR 4 TXD 5 RXD 6 SYS OK POWER DESKPR O DESKPRO OFF LINE PR ESENT LINE FAILURE SERVICE ON LOW BATTERY WARNING LOW BATTERY SHUTDOWN TEST AL ARM OFF MANUAL START OUTPUT LO AD OVER LOAD 100 % 75% 50% 25% R1 CD RD S D TR CS FAX Ω Ω PORT LINE SYNC I/O FAULT 0 1 RI/DCD 2 DTR 3 DSR 4 TXD 5 RXD 6 x SYS OK POWER Esc F1 F2 F3 F4 F5 F6 F7 F8 F9 F10 F11 F12 # $ % ^ & (9 )0 _ + * = \ ` Tab Q W E R T Y U I O P { } [ ] Caps Lock A S D F G H J K L : " Enter ; ' Shift Z X C V B N M < >.?/ Shift, Ctrl Alt Alt Ctrl Print Sc reen Insert Delete Scroll Lock Home End Num Caps Scroll Pause Lock Lock Lo c k Page Num Up Lock / - * Page Down Home PgUp End P gdn Enter. 0/ Ins Del Esc F1 F2 F3 F4 F5 F6 F7 F8 F9 F10 F11 F12 # $ % ^ & (9 )0 _ + * = \ ` Tab Q W E R T Y U I O P { } [ ] Ca ps Lo ck A S D F G H J K L : " Enter ; ' Shift Z X C V B N M < >.?/ Shift, Ctrl Al t Alt Ctrl Ct rl CapsL ock Sh if t Tab ~ `! 2 # 3 Print Screen Q W E R T Y U I O P { } A S D F G H J K L : " Z X C V B N M <, Alt $ 4 % 5 ^ 6 & 7 Alt * ( 8 9. > Insert Delete Sc roll Lock Home End ) 0 ; '? / Sh ift Ctr l Num Caps Scroll Paus e Lo c k Lock Lock Page Num Up Lock / - * Page Down Home PgU p End PgDn Enter. 0/ Ins Del _ - [ ] En ter UC-7110-LX v systému pro monitorování radionavigací Servery systému GW2005 (redundance) Prohlížení stavů a administrace SHDSL spojení SHDSL CITECT Web browser Ethernet Internet (VPN tunel) 56k GPRS spojení Vzdálený přístup mobilních klientů Jednotka NET-RTU Jednotka NET-RTU Jednotka GSM-RTU

13 UC-7110-LX v systému pro monitorování radionavigací Standardní komunikace se vzdálenými jednotkami probíhá přes Ethernetové modemy nebo GPRS. V případě, kdy je vzdálenost delší, než dokáže překlenout použitý Ethernetový modem, a zároveň je požadováno kabelové spojení, bylo nutno hledat další alternativu, která zachová všechny ostatní provozní vlastnosti (transparentní IP konektivita, hlídání komunikační trasy pomocí PINGu). Jako vhodné řešení z pohledu komunikačního i montážního byl vybrán modul UC-7110-LX ve spojení s průmyslovým modemem s dlouhým dosahem (2 x UC + 2 x modem na jeden spoj).

14 UC-7110-LX v systému pro monitorování radionavigací Vhodným nastavením, případně uživatelskými SW moduly lze upravit chování routeru na bázi univerzálního komunikátoru přesně do stavu, který aplikace očekává. Díky použití modulu MOXA postačily pouze minimální úpravy stávající monitorovací aplikace. Monitorování datových sítí a připojených zařízení je jediným způsobem jak zajistit spolehlivou funkci kritických systémů.

15 ThinkCore IA-240-LX pro řízení měníren DP Při rekonstrukci stávajících měníren je potřeba napojit stávající jednotky sběru dat a řízení na nový systém. Součástí napojení je konverze komunikačních protokolů a převod na jiné médium. Jedním datovým kanálem je třeba komunikovat jak se stávajícím zařízením, tak s nově doplněnými moduly (RTU). Pro komunikaci je využito jak kabelových, tak bezdrátových spojení (GPRS/UMTS). Je použito více typů modemů.

16 ThinkCore IA-240-LX pro řízení měníren DP S ohledem na definované požadavky byl zvolen programovatelný komunikátor ThinkCore IA-240-LX. Pro konverzi protokolů vytvořena aplikace v jazyce C vznikla portací dříve používaných zdrojových kódů pro PC. Přenos a směrování dat přes různá média řešeno konfigurací prostředků OS. Bezdrátové přenosy zajištěny mobilním operátorem. Řízení napájení modemů v režii IA-240-LX (možnost restartu).

17 EDS-726 v systému řízení podnikové energetiky Komunikační infrastruktura v energetice se vyznačuje častým užitím optických vláken i pro komunikace na krátké vzdálenosti. Stále větší počet zařízení v energetice podporuje Ethernet. Zákazníci mnohdy preferují osvědčená kancelářská řešení... pokud však nabídnete zařízení, které je součástí řídícího systému a není to nějaký obyčejný switch, ušetříte si starosti a zvýšíte svůj profit.

18 Závěr Téměř žádná aplikace se dnes neobejde bez moderních komunikačních prostředků. Jelikož bez spojení není velení, je od komunikačních prvků očekávána maximální spolehlivost. Zákazník se nechce přizpůsobovat možnostem zařízení toto se musí přizpůsobit zákazníkovi. Jsme připraveni nabídnout moderní, spolehlivé a přizpůsobivé řešení pro vaše systémy. Děkujeme za pozornost

19

ití CitectSCADA Klient Server Architektura Redundance Připojitelnost Výkon edí Licencování

ití CitectSCADA Klient Server Architektura Redundance Připojitelnost Výkon edí Licencování Monitorovací, řídící a informační systémy 8 důvodd vodů k použit ití CitectSCADA Klient Server Architektura Redundance Připojitelnost Přizpůsobivost Výkon Zpracování dat Vývojové prostřed edí Licencování

Více

Vlastní aplikace s MOXA zařízeními

Vlastní aplikace s MOXA zařízeními Vlastní aplikace s MOXA zařízeními Roman Šianský, ELCOM SOLUTIONS, s.r.o. Krátce o společnosti Člen skupiny ELCOM GROUP Sídlo v Praze, pobočka v Ostravě Dodávky monitorovacích, ovládacích a informačních

Více

Převodník DL232. Návod pro instalaci. Docházkový systém ACS-line. popis DL232.doc - strana 1 (celkem 5) Copyright 2013 ESTELAR

Převodník DL232. Návod pro instalaci. Docházkový systém ACS-line. popis DL232.doc - strana 1 (celkem 5)  Copyright 2013 ESTELAR Převodník DL232 Docházkový systém ACS-line Návod pro instalaci popis DL232.doc - strana 1 (celkem 5) Popis funkce Modul DL232 slouží jako převodník datové sběrnice systému ACS-line (RS485) na signály normovaného

Více

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA KLÁVESNICE

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA KLÁVESNICE UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA KLÁVESNICE PŘIPOJENÍ KLÁVESNICE PS/2/USB konektor pro připojení klávesnice je umístěn na zadní straně zařízení. Konektor klávesnice připojte do odpovídající zástrčky. Vždy připojujte

Více

DOTYKOVÉ SYSTÉMY. EA-625 Dotyková jednotka ELO Touch 15", ATOM D2550 dual core 1,8 GHz, 2GB RAM, HDD SSD 32 GB, barva matná černá

DOTYKOVÉ SYSTÉMY. EA-625 Dotyková jednotka ELO Touch 15, ATOM D2550 dual core 1,8 GHz, 2GB RAM, HDD SSD 32 GB, barva matná černá DOTYKOVÉ SYSTÉMY EA-315 Dotyková jednotka 15" Flat panel, ATOM D2550 dual core 1,86 GHz, 2GB RAM, HDD 500 GB, barva černo - bílá. Zákaznický displej LCD 15". Oba displeje jsou v plochém provedení. Jedná

Více

APSLAN. Komunikační převodník APS mini Plus <-> Ethernet nebo WIEGAND -> Ethernet. Uživatelský manuál

APSLAN. Komunikační převodník APS mini Plus <-> Ethernet nebo WIEGAND -> Ethernet. Uživatelský manuál APSLAN Komunikační převodník APS mini Plus Ethernet nebo WIEGAND -> Ethernet Uživatelský manuál 2004 2014, TECHFASS s.r.o., Věštínská 1611/19, 153 00 Praha 5, www.techfass.cz, techfass@techfass.cz

Více

Popis a funkce klávesnice Gama originální anglický manuál je nedílnou součástí tohoto českého překladu

Popis a funkce klávesnice Gama originální anglický manuál je nedílnou součástí tohoto českého překladu Popis a funkce klávesnice Gama originální anglický manuál je nedílnou součástí tohoto českého překladu Klávesnice Gama používá nejnovější mikroprocesorovou technologii k otevírání dveří, ovládání zabezpečovacích

Více

Funkční klávesy ( F1,F2,F3,F4... F12. Numerická klávesnice ( čísla musí se aktivovat NUMLOCK )

Funkční klávesy ( F1,F2,F3,F4... F12. Numerická klávesnice ( čísla musí se aktivovat NUMLOCK ) KLÁVESNICE A MYŠ Klávesnice - slouží pro ruční vkládání dat a příkazů do počítače. Jejím prostřednictvím komunikuje uživatel s operačním systémem, ovládá většinu programů,zadává údaje a píše texty. Základním

Více

On-line datový list MCS100E PD SYSTÉMY CEMS

On-line datový list MCS100E PD SYSTÉMY CEMS On-line datový list MCS100E PD A B C D E F H I J K L M N O P Q R S T 15267 14181 certified certified Objednací informace Typ Výrobek č. MCS100E PD Na vyžádání Přesné specifikace přístrojů a údaje o výkonu

Více

Oprava návodu k obsluze

Oprava návodu k obsluze Technika pohonů \ Automatizace mechaniky \ Systémová integrace \ Služby *21245142_0414* Oprava návodu k obsluze Decentrální řízení pohonů a aplikací MOVIPRO -ADC Vydání 04/2014 21245142 / CS SEW-EURODRIVE

Více

LabView - řízení aplikací s FPGA. Ing. Martin Bušek, Ph.D.

LabView - řízení aplikací s FPGA. Ing. Martin Bušek, Ph.D. LabView - řízení aplikací s FPGA Ing. Martin Bušek, Ph.D. Použítí hradlových polí FPGA (Field Programmable Gate Array) Programovatelné propojení Source: Xilinx Bloky I/O Konfigurovatelné logické bloky

Více

Bezdrátová komunikace

Bezdrátová komunikace Bezdrátová komunikace 288 Přehled Bezdrátová komunikace 290 PLICSMOBILE 292 WirelessHART 287 Přehled Bezdrátová komunikace Oblast použití Bezdrátová komunikační zařízení se používají tehdy, jsou-li přenášeny

Více

Připravte si prosím tyto produkty Instalace hardwaru Výchozí nastavení z výroby

Připravte si prosím tyto produkty Instalace hardwaru Výchozí nastavení z výroby Instalace hardware Poznámka Než začnete, ujistěte se, všechny počítače, které budou sdílet tiskárnu, mají nainstalován ovladač tiskárny. Podrobnosti naleznete v instalační příručce vaší tiskárny. Připravte

Více

Fanless VESA Mini PC

Fanless VESA Mini PC Fanless VESA Mini PC TC-261 TC-261H RB-261 RB-262 200MHz Mini PC, 1x LAN 200MHz Mini PC, 1x LAN, pozice pro HDD 200MHz Mini PC, 1x LAN, minipci 200MHz Mini PC, 1x LAN, minipci, 2xCOM Uživatelský manuál

Více

On-line datový list DFV60A-22PC65536 DFV60 ENKODÉR S MĚŘICÍM KOLEČKEM

On-line datový list DFV60A-22PC65536 DFV60 ENKODÉR S MĚŘICÍM KOLEČKEM On-line datový list DFV60A-22PC65536 DFV60 A B C D E F Obrázek je pouze ilustrační Objednací informace Typ Výrobek č. DFV60A-22PC65536 1051309 další provedení přístroje a příslušenství www.sick.com/dfv60

Více

Aplikační balíčky < 67 > Aplikační balíčky

Aplikační balíčky < 67 > Aplikační balíčky < 67 > Společnost ELCOM SOLUTIONS sro se primárně zaměřuje na vývoj aplikací a systémů podle požadavků a individuálních uživatelských potřeb V systémech jsou ukryty mnohaleté zkušenosti vývojářů ovládacích

Více

Novinky u zařízení pro sériovou komunikaci. Michal Kahánek 25. 5. 2011

Novinky u zařízení pro sériovou komunikaci. Michal Kahánek 25. 5. 2011 Novinky u zařízení pro sériovou komunikaci Michal Kahánek 25. 5. 2011 Program Komunikační brány pro sběrnici Modbus Funkce ProCOM Vestavné sériové servery Uživatelské webové rozhraní EZPage Síťové servery

Více

Metodika - Postupy optimálního využití moderních komunikačních kanálů

Metodika - Postupy optimálního využití moderních komunikačních kanálů Informatika v telemedicíně FBMI ČVUT Metodika - Postupy optimálního využití moderních komunikačních kanálů Kolektiv autorů: David Gillar, Jiří Brada, Mikuláš Miček, Miroslav Poledňák, Marie Tichá, Martin

Více

PAVIRO Zesilovač PVA-2P500

PAVIRO Zesilovač PVA-2P500 PAVIRO Zesilovač PVA-2P500 1 PAVIRO PAVIRO zesilovač PVA-2P500. 2 Základní popis PVA-2P500 je 19 zařízení s velikostí 2HU 2-kanálový třídy D zesilovač s galvanicky oddělenými výstupy pro reproduktory (100V

Více

Hlavní město Praha Mariánské nám.2/2, 110 01 Praha 1 TECHNICKÁ SPECIFIKACE

Hlavní město Praha Mariánské nám.2/2, 110 01 Praha 1 TECHNICKÁ SPECIFIKACE Příloha č.1 ZD Hlavní město Praha Mariánské nám.2/2, 110 01 Praha 1 TECHNICKÁ SPECIFIKACE k zakázce malého rozsahu dle 12 odst. 3 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách v platném znění, (dále jen

Více

Vestavné počítače PAC

Vestavné počítače PAC Vestavné počítače PAC Typické vlastnosti systémů PAC Současné provozování různých úloh Různé aplikační oblasti Otevřené standardy Víceúlohové systémy Modulární architektura Kompatibilita mezi výrobci Standarní

Více

Technická dokumentace

Technická dokumentace Příloha č. 1 k veřejné zakázce malého rozsahu Technická dokumentace Obsah 1 Předpoklady... 3 1.1 Účel... 3 1.2 Přínosy pro uživatele... 3 2 Popis předmětu plnění... 3 2.1 Funkční specifikace řešení...

Více

www.elvac.eu Řešení monitoringu výroby, řízení údržby a vizualizace v MES systémech Bronislav Musil Libor Vylíčil

www.elvac.eu Řešení monitoringu výroby, řízení údržby a vizualizace v MES systémech Bronislav Musil Libor Vylíčil Řešení monitoringu výroby, řízení údržby a vizualizace v MES systémech Bronislav Musil Libor Vylíčil O společnosti Kdo jsme? Jsme součástí největší české inženýrské skupiny sdružené pod křídly VAE CONTROLS

Více

Vestavné průmyslové počítače. Martin Löw 22. 9. 2010

Vestavné průmyslové počítače. Martin Löw 22. 9. 2010 Vestavné průmyslové počítače Martin Löw 22. 9. 2010 Program Vestavné počítače Moxa RCore a Moxa device manager Shrnutí Vestavné počíta tače Moxa Vestavné počíta tače Moxa DA-660 series IXP422/425 266/533MHz

Více

INTEGROVANÁ STŘEDNÍ ŠKOLA TECHNICKÁ BENEŠOV Černoleská 1997, 256 01 Benešov. Tematický okruh. Ročník 1. Inessa Skleničková. Datum výroby 21.8.

INTEGROVANÁ STŘEDNÍ ŠKOLA TECHNICKÁ BENEŠOV Černoleská 1997, 256 01 Benešov. Tematický okruh. Ročník 1. Inessa Skleničková. Datum výroby 21.8. Číslo projektu Název školy Předmět CZ.107/1.5.00/34.0425 INTEGROVANÁ STŘEDNÍ ŠKOLA TECHNICKÁ BENEŠOV Černoleská 1997, 256 01 Benešov IKT Tematický okruh Téma Ročník 1. Autor Počítač Datum výroby 21.8.2013

Více

Displej DT20-6. Update firmware řadiče. Simulační systémy Řídicí systémy Zpracování a přenos dat TM 2012_10_10 10. 10. 2012

Displej DT20-6. Update firmware řadiče. Simulační systémy Řídicí systémy Zpracování a přenos dat TM 2012_10_10 10. 10. 2012 Simulační systémy Řídicí systémy Zpracování a přenos dat Displej DT20-6 Autor: Ing. Jan Tupý TM 2012_10_10 10. 10. 2012 OSC, a. s. tel: +420 (5) 416 43 111 Staňkova 557/18a fax: +420 (5) 416 43 109 602

Více

Uživatelský manuál. Modulární VTO

Uživatelský manuál. Modulární VTO Uživatelský manuál odulární VTO Popis jednotky odulární VTO jednotka umožňuje poskládat dveřní vrátník na míru potřebám zákazníka, minimální počet modulů jsou 2 kusy, maximum je 9 kusů, tzn. 1 až 25 účastníků,

Více

ROZPIS NABÍDKOVÉ CENY. Dodávka výpočetní techniky a zařízení

ROZPIS NABÍDKOVÉ CENY. Dodávka výpočetní techniky a zařízení Příloha č. 5 ROZPIS NABÍDKOVÉ CENY Dodávka výpočetní techniky a zařízení Název nabízeného zboží Minimální požadavek zadavatele Konkretizace nabídky uchazeče Digitální fotoaparát Rozlišení min 12Mpix, optický

Více

maximalizace okna složka - je něco jako pořadač, kam se mohou ukládat soubory, ale lze tam umísťovat i další složky

maximalizace okna složka - je něco jako pořadač, kam se mohou ukládat soubory, ale lze tam umísťovat i další složky Operační systém Windows všechny programy a operace spuštěné ve Windows se provádějí v nějakém okně Okno zde můžeme pomocí myši přesunout okno na jinou pozici Minimalizace okna Zavře okno i program maximalizace

Více

AirGateway. Návod / rev.0. Strana 1 z 9

AirGateway. Návod / rev.0. Strana 1 z 9 Strana 1 z 9 1. Úvod... 3 2. Nastavení AirGateway jako station (klient) pro připojení k Vaší WiFi síti... 4 3. Nastavení... 5 Strana 2 z 9 1. Úvod Gratulujeme Vám k zakoupení AirGateway (WIfi propojovací

Více

Optosenzor základní přístroj pro plastové světlovody DF-G1-KS-Q7

Optosenzor základní přístroj pro plastové světlovody DF-G1-KS-Q7 8mm zástrčka, 4pinová viditelná červená Nastavení pomocí multifunkčního tlačítka nebo vodiče Teach napájecí napětí: 10 30 VDC IO-Link 2x PNP přepínací výstup spínání světlem/tmou Funkční princip 3025793

Více

9xx-020320 Výdejní terminál Nero TC10

9xx-020320 Výdejní terminál Nero TC10 9xx-020320 Výdejní terminál Nero TC10 Popis Výdejní terminál Nero TC10 slouží ve stravovacích systémech jako terminál pro výdejní místo, které je schopno zobrazit více informací. Umožňuje výdej více druhů

Více

Systémy pro sběr a přenos dat

Systémy pro sběr a přenos dat Systémy pro sběr a přenos dat základní analogové a číslicové technologie porovnání průmyslových distribuovaných systémů a počítačových sítí Základní analogové technologie Pro přenos informace je využita

Více

PCU01.04. Procesorová jednotka. Příručka uživatele. Platí od výr. č. 066. Střešovická 49, 162 00 Praha 6, e-mail: s o f c o n @ s o f c o n.

PCU01.04. Procesorová jednotka. Příručka uživatele. Platí od výr. č. 066. Střešovická 49, 162 00 Praha 6, e-mail: s o f c o n @ s o f c o n. PCU01.04 Procesorová jednotka Příručka uživatele Platí od výr. č. 066 Střešovická 49, 162 00 Praha 6, e-mail: s o f c o n @ s o f c o n. c z tel./fax : 220 610 348 / 220 180 454, http :// w w w. s o f

Více

TC485. převodník RS232/RS485. malé, jednoduché provedení. galvanické oddělení. 3. července 2008 w w w. p a p o u c h. c o m 0041.

TC485. převodník RS232/RS485. malé, jednoduché provedení. galvanické oddělení. 3. července 2008 w w w. p a p o u c h. c o m 0041. převodník RS232/RS485 malé, jednoduché provedení galvanické oddělení 3. července 2008 w w w. p a p o u c h. c o m 0041.01 Katalogový list Vytvořen: 5.8.2005 Poslední aktualizace: 3.7.2008 8:53 Počet stran:

Více

SB8485. Převodník USB na 8x RS485/RS422. 8. září 2010 w w w. p a p o u c h. c o m 0197.01.01

SB8485. Převodník USB na 8x RS485/RS422. 8. září 2010 w w w. p a p o u c h. c o m 0197.01.01 Převodník USB na 8x RS485/RS422 8. září 2010 w w w. p a p o u c h. c o m 0197.01.01 SB8485 Katalogový list Vytvořen: 12.10.2007 Poslední aktualizace: 8.9 2010 15:03 Počet stran: 20 2010 Adresa: Strašnická

Více

EMULÁTOR PS/2 KLÁVESNICE

EMULÁTOR PS/2 KLÁVESNICE EMULÁTOR PS/2 KLÁVESNICE 03/2018 ATEsystem s.r.o. Studentská 6202/17 708 00 Ostrava-Poruba Česká republika M +420 595 172 720 E atesystem@atesystem.cz W www.atesystem.cz INFORMACE O DOKUMENTU Č. revize

Více

Compact NSX: Průvodce pro výběr měření a komunikace

Compact NSX: Průvodce pro výběr měření a komunikace Compact NSX: Průvodce pro výběr měření a komunikace Přenos informací na externí displej na rozváděč a/nebo datovou linkou Co má být komunikováno? Jakým způsobem? Řešení měření stav ovládání ext. displej

Více

Měřící a řídicí systémy Miroslav KOCUR

Měřící a řídicí systémy Miroslav KOCUR Měřící a řídicí systémy Miroslav KOCUR Řídicí systém MCS MCS MCS - distribuovaný systém pro řízení a sběr dat v reálném čase Určení systému pro aplikace: rozvodny vysokého napětí systémy pro sledování

Více

WAGO Úspora elektrické energie

WAGO Úspora elektrické energie WAGO Úspora elektrické energie 1 WAGO profil firma založena v roce 1951, Minden, Německo specializace: pružinová připojení elektrických vodičů řídící systémy pro automatizaci budov a průmysl přes 4500

Více

Uživatelský manuál Mini přepínač počítačů (Klávesnice, VGA, Myš, Audio) 4:1 USB, integrované kabely Katalogové číslo: 14.01.

Uživatelský manuál Mini přepínač počítačů (Klávesnice, VGA, Myš, Audio) 4:1 USB, integrované kabely Katalogové číslo: 14.01. Uživatelský manuál Mini přepínač počítačů (Klávesnice, VGA, Myš, Audio) 4:1 USB, integrované kabely Katalogové číslo: 14.01.3280 Typ: CS-64U Upozornění: Toto zařízení bylo testováno a shledáno vyhovujícím

Více

UŽIVATELSKÝ MANUÁL. Model R502 Multifunctional Broadband Router

UŽIVATELSKÝ MANUÁL. Model R502 Multifunctional Broadband Router UŽIVATELSKÝ MANUÁL Model R502 Multifunctional Broadband Router UŽIVATELSKÝ MANUÁL Obsah Důležité informace 3 Obsah balení 3 Přehled indikace LED diod na předním panelu zařízení 3 Popis portů na zadním

Více

Kompaktní procesní stanice

Kompaktní procesní stanice MXPLC Kompaktní procesní stanice Shrnutí MXPLC je kompaktní procesní stanice s integrovaným I/O modulem se skladbou I/O optimalizovanou pro aplikace VVK a domovní techniky. Stanice může být po sběrnici

Více

Převodník CTA02. Návod pro instalaci. Identifikační systém ACS-line. Verze hardware CTA02.3. Popis CTA02-USB.doc - strana 1 (celkem 7)

Převodník CTA02. Návod pro instalaci. Identifikační systém ACS-line. Verze hardware CTA02.3. Popis CTA02-USB.doc - strana 1 (celkem 7) Převodník CTA02 Identifikační systém ACS-line Návod pro instalaci Verze hardware CTA02.3 Popis CTA02-USB.doc - strana 1 (celkem 7) Popis funkce Převodník datových formátů slouží pro připojení různých čteček

Více

C: Kolečko D: Prostor pro baterie E: Vypínač F: Tlačítko pro připojení G: Optické čidlo pohybu

C: Kolečko D: Prostor pro baterie E: Vypínač F: Tlačítko pro připojení G: Optické čidlo pohybu Informace o výrobku Přijímač Myš Klávesnice A: Indikátor B: Tlačítko pro připojení Instalace C: Kolečko D: Prostor pro baterie E: Vypínač F: Tlačítko pro připojení G: Optické čidlo pohybu H: Prostor pro

Více

"SUSEN - dodávky základního hardware a základního software, etapa III.

SUSEN - dodávky základního hardware a základního software, etapa III. Příloha č. 1 - Specifikace a ceny jednotlivých položek "SUSEN - dodávky základního hardware a základního software, etapa III. Specifikace a ceny jednotlivých položek číslo položky Název typ Cena v Kč (bez

Více

Systémy PROMOS a programování v prostředí FRED ing. Miloslav Pátek, ing. Libor Beneš, ing. Jiří Vacek

Systémy PROMOS a programování v prostředí FRED ing. Miloslav Pátek, ing. Libor Beneš, ing. Jiří Vacek Systémy PROMOS a programování v prostředí FRED ing. Miloslav Pátek, ing. Libor Beneš, ing. Jiří Vacek ELSACO, Jaselská 177, 280 00 Kolín, CZ http://www.elsaco.cz mail: elsaco@elsaco.cz PROMOS Line Heavy

Více

Identifikátor materiálu: ICT-1-06

Identifikátor materiálu: ICT-1-06 Identifikátor materiálu: ICT-1-06 Předmět Informační a komunikační technologie Téma materiálu Základní pojmy Autor Ing. Bohuslav Nepovím Anotace Student si procvičí / osvojí základní pojmy jako hardware,

Více

HUAWEI Echolife HG520i

HUAWEI Echolife HG520i nastavení modemu HUAWEI Echolife HG520i Jsme rádi, že jste se rozhodli pro službu GoInternet. V následujících krocích vás provedeme nastavením modemu. Doporučujeme si tento dokument stáhnout do svého počítače,

Více

Využití ICT pro rozvoj klíčových kompetencí CZ.1.07/1.5.00/34.0448

Využití ICT pro rozvoj klíčových kompetencí CZ.1.07/1.5.00/34.0448 Střední odborná škola elektrotechnická, Centrum odborné přípravy Zvolenovská 537, Hluboká nad Vltavou Využití ICT pro rozvoj klíčových kompetencí CZ.1.07/1.5.00/34.0448 CZ.1.07/1.5.00/34.0448 1 Číslo projektu

Více

C v celé výkonnostní třídě.

C v celé výkonnostní třídě. Dobrý den. Aktuální informace k 01.09.2013 Emisní třída 4 a automatický kotel na uhlí = Benekov C S potěšením Vám mohu oznámit, že jako první v ČR má firma Benekov certifikovaný automatický kotel na uhlí

Více

Elektronické zpracování signálu

Elektronické zpracování signálu , úsporná verze zpracování analogových signálů Šířka krabičky 22,5 mm pevnění na DIN lištu Elektronické zpracování signálu 4 univerzální konfigurovatelné převodníky analogových signálů. každé funkce existují

Více

JUMO mtron T Měřicí, regulační a automatizační systém

JUMO mtron T Měřicí, regulační a automatizační systém Typový list 705001 Strana 1/9 JUMO mtron T Měřicí, regulační a automatizační systém Centrální jednotka Krátký popis Centrální jednotka jako jeden ze základních modulů, je srdcem celého systému. Zahrnuje

Více

TOUCH51.02. Operátorský panel. Příručka uživatele. Střešovická 49, 162 00 Praha 6, e-mail: s o f c o n @ s o f c o n. c z

TOUCH51.02. Operátorský panel. Příručka uživatele. Střešovická 49, 162 00 Praha 6, e-mail: s o f c o n @ s o f c o n. c z TOUCH51.02 Operátorský panel Příručka uživatele Střešovická 49, 162 00 Praha 6, e-mail: s o f c o n @ s o f c o n. c z tel./fax : 220 610 348 / 220 180 454, http :// w w w. s o f c o n. c z Touch51_02.doc

Více

KATALOG PRODUKTŮ CCTV

KATALOG PRODUKTŮ CCTV KATALOG PRODUKTŮ CCTV 2016 icatch Firma icatch Inc. byla založena v roce 2005 s posláním rozvíjet nejpokročilejší produkty pro bezpečnostní aplikace a dohled. Od svého vzniku, icatch věnuje své zdroje

Více

GIS HZS ČR pro ORP a přednostní připojení k veřejné komunikační síti

GIS HZS ČR pro ORP a přednostní připojení k veřejné komunikační síti GIS HZS ČR pro ORP a přednostní připojení k veřejné komunikační síti plk. Ing Jan Brothánek jan.brothanek@grh.izscr.cz MV GŘ HZS ČR Obsah Co je to GIS? Historie GIS HZS ČR Segmentace GIS HZS ČR Tenký mapový

Více

Post-Processingové zpracování V módu post-processingu je možné s tímto přístrojem docílit až centimetrovou přesnost z běžné 0,5m.

Post-Processingové zpracování V módu post-processingu je možné s tímto přístrojem docílit až centimetrovou přesnost z běžné 0,5m. Výjimečná EVEREST technologie Aplikovaná EVEREST technologie pro dobrou ochranu vícecestného šíření GNSS signálu a pro spolehlivé a přesné řešení. To je důležité pro kvalitní měření s minimální chybou.

Více

Příloha č. 1 - Specifikace předmětu plnění veřejné zakázky: Dodávka ICT a vnitřního vybavení pro KKC. Evidenční číslo: KRPK-21274/ČJ-2011-1900VZ

Příloha č. 1 - Specifikace předmětu plnění veřejné zakázky: Dodávka ICT a vnitřního vybavení pro KKC. Evidenční číslo: KRPK-21274/ČJ-2011-1900VZ ČÁST A) Příloha č. 1 - Specifikace předmětu plnění veřejné zakázky: Dodávka ICT a vnitřního vybavení pro KKC Evidenční číslo: KRPK-2127/ČJ-2011-1900VZ PC sestava Podpora síťových protokolů: DMI ano; WFM

Více

Router Modbus RTU RS485 / Modbus TCP

Router Modbus RTU RS485 / Modbus TCP M036 Router Modbus RTU RS485 / Modbus TCP Shrnutí M036 je router Modbus RTU /RS485 na Modbus TCP / Ethernet s možností napájení PoE. Použití Funkce připojení přístrojů s komunikací Modbus slave RTU / RS485

Více

Přístupový systém VX800N. Vid-9200-2

Přístupový systém VX800N. Vid-9200-2 Přístupový systém VX800N Vid-9200-2 Základní vlastnosti Jedná se o kódový zámek Obsahuje 2 nebo 3 vestavěné relé (závisí na verzi) Lze každé relé má jeden kód, kterým se aktivuje relé na nastavený čas

Více

DOCHÁZKOVÝ A PŘÍSTUPOVÝ SYSTÉM

DOCHÁZKOVÝ A PŘÍSTUPOVÝ SYSTÉM DOCHÁZKOVÝ A PŘÍSTUPOVÝ SYSTÉM Modularita docházkového a přístupového systému umožňuje jeho nasazení jak v malých firmách, kde je hlavním požadavkem evidence docházky, tak ve společnostech, kde je požadován

Více

Wie232. Převodník rozhraní Wiegand z bezkontaktních čteček na RS232. 20. června 2011 w w w. p a p o u c h. c o m

Wie232. Převodník rozhraní Wiegand z bezkontaktních čteček na RS232. 20. června 2011 w w w. p a p o u c h. c o m Převodník rozhraní Wiegand z bezkontaktních čteček na RS232 20. června 2011 w w w. p a p o u c h. c o m Katalogový list Vytvořen: 19.1.2010 Poslední aktualizace: 29.7.2010 13:41 Počet stran: 8 2011 Adresa:

Více

ZÁKLADNÍ PRINCIPY IE IE

ZÁKLADNÍ PRINCIPY IE IE ZÁKLADNÍ PRINCIPY IE IE Industrial Ethernet IE požadavky na infrastrukturu Komerční infrastruktura Ethernetu není použitelná k propojení průmyslových zařízení,,protože nevyhovuje z pohledu: teplotních

Více

New Automation Technology. Beckhoff I/O. Průmyslová PC. Beckhoff Image 1

New Automation Technology. Beckhoff I/O. Průmyslová PC. Beckhoff Image 1 New Automation Technology Beckhoff Průmyslová PC Software I/O Pohony Beckhoff Image 1 Beckhoff Automation Vývoj celosvětového obratu Beckhoff Image 2 PC-based Control Architektura pro otevřené řízení HMI

Více

Úložiště elektronických dokumentů GORDIC - WSDMS

Úložiště elektronických dokumentů GORDIC - WSDMS Úložiště elektronických dokumentů GORDIC - WSDMS pro verzi 3.66, verze dokumentu 1.0 GINIS Gordic spol. s r. o., Erbenova 4, Jihlava Copyright 2011, Všechna práva vyhrazena 1 Úložiště elektronických dokumentů

Více

Elektronické záznamové zařízení EZZ 01

Elektronické záznamové zařízení EZZ 01 Úvod Elektronické záznamové zařízení je určeno jako doplňující zařízení ke stávajícím nebo novým přejezdovým zabezpečovacím zařízením typu PZS v reléové verzi používaných v síti Českých drah. Uvedená PZS

Více

Převodník Ethernet RS232 s Modbus RTU / TCP routerem

Převodník Ethernet RS232 s Modbus RTU / TCP routerem R025 Převodník Ethernet RS232 s Modbus RTU / TCP routerem Shrnutí R025 je převodník rozhraní RS232 na 10/100 Mbit Ethernet, tzv. terminal server. Obsahuje i funkci pro převod telegramů protokolu Modbus

Více

Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu. Základní škola Sokolov, Běžecká 2055 pracoviště Boženy Němcové 1784

Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu. Základní škola Sokolov, Běžecká 2055 pracoviště Boženy Němcové 1784 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Základní škola Sokolov, Běžecká 2055 pracoviště Boženy Němcové 1784 Název a číslo projektu: Moderní škola, CZ.1.07/1.4.00/21.3331 Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění

Více

Dodavatel komplexních řešení a služeb v oblasti informačních systémů

Dodavatel komplexních řešení a služeb v oblasti informačních systémů Dodavatel komplexních řešení a služeb v oblasti informačních systémů Ing. Pavla Koláčková obchodní manažer Bc. Jan Veselý obchodní manažer Vojtěch Vazda student řízené praxe KTK SOFTWARE s.r.o. Program

Více

Plastové rozvaděče pro FVE a nejen pro ně...

Plastové rozvaděče pro FVE a nejen pro ně... Plastové rozvaděče pro FVE a nejen pro ně... Společnost ELPLAST-KPZ Rokycany, spol. s r. o. je tradiční český výrobce plastových rozvaděčů. Významnými odběrateli skříní jsou energetické distribuční společnosti,

Více

Page 1 of 8 Jak nastavit připojení do sítě eduroam ve Windows XP Nejprve se presvěčte, že máte zapnutý Wifi adaptér na vašem počítači. Dále je nutné, aby bylo v systému povolené Bezdrátové připojení k

Více

FEROMAGNETICKÉ ANALOGOVÉ MĚŘICÍ PŘÍSTROJE TYP EA16, EB16, EA17, EA19, EA12

FEROMAGNETICKÉ ANALOGOVÉ MĚŘICÍ PŘÍSTROJE TYP EA16, EB16, EA17, EA19, EA12 FEROMAGNETICKÉ ANALOGOVÉ MĚŘICÍ PŘÍSTROJE TYP EA16, EB16, EA17, EA19, EA12 AMPÉRMETRY a VOLTMETRY EA12 144x144 EA19 96x96 EA17 72x72 EA16 48x48 EB16 DIN 35 EA16, EB16, EA17, EA19 a EA12 feromagnetické

Více

Haga clic para modificar el estilo de título del patrón

Haga clic para modificar el estilo de título del patrón de PAS SYSTÉM subtítulo VÝSTRAHY del patrón CHODCŮ ŘEŠENÍ PRO SNÍŽENÍ RIZIKA KOLIZÍ VYSOKOZDVIŽNÝCH VOZÍKŮ A CHODCŮ ZÁKAZNÍCI de 2 de 3 PAS - HISTORIE ICNITA je jednou z největších španělských společností

Více

Poznámky k verzi. Scania Diagnos & Programmer 3, verze 2.27

Poznámky k verzi. Scania Diagnos & Programmer 3, verze 2.27 cs-cz Poznámky k verzi Scania Diagnos & Programmer 3, verze 2.27 Verze 2.27 nahrazuje verzi 2.26 programu Scania Diagnos & Programmer 3 a podporuje systémy ve vozidlech řady P, G, R a T a řady F, K a N

Více

USB-1052. komunikaèní modul RS-232, RS-422/485

USB-1052. komunikaèní modul RS-232, RS-422/485 komunikaèní modul RS-232, RS-422/485 Záruèní a pozáruèní servis, technická podpora: adresa: TEDIA spol. s r. o., Zábìlská 12, 31211 Plzeò telefon: +420 377 478 168 fax: +420 377 478 169 e-mail: podpora_com@tedia.cz

Více

IS SIMON Informační systém pro sledování polohy železničních vozů

IS SIMON Informační systém pro sledování polohy železničních vozů IS SIMON Informační systém pro sledování polohy železničních vozů Ing. Stanislav Kovář obchodní manažer pro ČR a SR Název akce (upravuje se v předloze snímku) místo datum 1 Schema Název akce (upravuje

Více

Kompaktní RTU...11. Modulární RTU...17. Signalizační a HMI panely...45. Příslušenství k RTU...49. Testovací přístroje...53

Kompaktní RTU...11. Modulární RTU...17. Signalizační a HMI panely...45. Příslušenství k RTU...49. Testovací přístroje...53 Obsah Jednotky RTU pro řízení, chránění, sběr dat a komunikaci...1 Kompaktní RTU...11...17 Signalizační a HMI panely...45 Příslušenství k RTU...49 Testovací přístroje...53 Redundantní napájecí zdroj RPS

Více

Příloha č. 2-1: Technická specifikace - část 1 (Dodávka vybavení učebny předtiskové přípravy)

Příloha č. 2-1: Technická specifikace - část 1 (Dodávka vybavení učebny předtiskové přípravy) Dodávka ICT zařízení a vybavení Příloha č. 2-1: Technická specifikace - část 1 (Dodávka vybavení učebny předtiskové přípravy) Požadavky: Výkonný stolní PC Základní technické požadavky: Procesor Operační

Více

Převodník RS232 RS485

Převodník RS232 RS485 R012 Převodník RS232 RS485 Shrnutí R012 je multirychlostní poloduplexní rozhraní pro konverzi sběrnice RS232 na RS485 s oboustranným galvanickým oddělením i oddělením zdroje. Přístroj je vybaven mikrokontrolérem,

Více

Mikrovlnné spoje řady BT. Návod na instalaci v4.0

Mikrovlnné spoje řady BT. Návod na instalaci v4.0 Mikrovlnné spoje řady BT Návod na instalaci v4.0 Obsah 1. Přední panel... 3 2. Blokové schéma... 4 3. Napájení... 5 4. Připojení zařízení a změna IP adresy... 6 5. Montáž konektorů... 7 6. Montáž zařízení

Více

Převodníky analogových a číslicových signálů

Převodníky analogových a číslicových signálů Převodníky analogových a číslicových signálů Převodníky umožňující transformaci číslicově vyjádřené informace na analogové napětí a naopak zaujímají v řídícím systému klíčové postavení. Značná část měřených

Více

LAN/RS-Port (VERZE 2)

LAN/RS-Port (VERZE 2) LAN/RS-Port (VERZE 2) Datový převodník ze sítě ETHERNET 10/100Mbit na sériovou linku RS232, RS422, RS485 s galvanickým oddělením Charakteristika Převodník LAN/RS-Port slouží k připojení zařízení komunikujících

Více

1. Ovládání a řízení rolety

1. Ovládání a řízení rolety 1. Ovládání a řízení rolety 1.1 Ovládání Ovládání pro navíjecí mechanizmus látky je nutné volit s ohledem na její váhu tak, aby byly dodrženy normové hodnoty dle ČSN EN 13561+A1. Ovládání je možno volit

Více

LD232. Prodloužení RS232. Sada k prodloužení linky RS232 až na 1200 m s galvanickým oddělením. 11. července 2011 w w w. p a p o u c h.

LD232. Prodloužení RS232. Sada k prodloužení linky RS232 až na 1200 m s galvanickým oddělením. 11. července 2011 w w w. p a p o u c h. Prodloužení RS232 Sada k prodloužení linky RS232 až na 1200 m s galvanickým oddělením 11. července 2011 w w w. p a p o u c h. c o m Katalogový list Vytvořen: 5.9.2005 Poslední aktualizace: 11.7.2011 9:45

Více

INSTALAČNÍ MANUÁL. Tenda W301R Wireless-N Broadband Router

INSTALAČNÍ MANUÁL. Tenda W301R Wireless-N Broadband Router INSTALAČNÍ MANUÁL Tenda W301R Wireless-N Broadband Router Před připojením zařízení k PC si prosím prostudujte následující pokyny. Neručíme za škody vzniklé nedodržením pokynů k instalaci a obsluze zařízení.

Více

- ELVAC IPC s.r.o. Petr Štefek Ostrava 14.09.2011

- ELVAC IPC s.r.o. Petr Štefek Ostrava 14.09.2011 Vestavné systémy - ELVAC IPC s.r.o. Petr Štefek Ostrava 14.09.2011 Vestavné systémy ELVAC IPC s.r.o., Ostrava 14.09.2011 Co to jsou vestavné systémy? Panelové počítače pro vizualizaci a řízení procesů

Více

Escort Servis Night Prague

Escort Servis Night Prague Escort Servis Night Prague Escortní služby po celé Praze Vize projektu Vypracovali: Jiří Blažek, Cyril Filcík, Michal Dvořák Obsah Cíl projektu...2 Zainteresované instituce a osoby...2 Zadavatel...2 Uživatelé

Více

TECHNICKÁ UNIVERZITA V LIBERCI

TECHNICKÁ UNIVERZITA V LIBERCI TECHNICKÁ UNIVERZITA V LIBERCI Fakulta mechatroniky, informatiky a mezioborových studií Otáčky DC motoru DC motor se zátěží Osvald Modrlák Lukáš Hubka Liberec 2010 Materiál vznikl v rámci projektu ESF

Více

P2P komunikace I/O modulů řady E1200 I/O moduly s komunikací přes mobilní telefonní sítě 22. 9. 2010

P2P komunikace I/O modulů řady E1200 I/O moduly s komunikací přes mobilní telefonní sítě 22. 9. 2010 P2P komunikace I/O modulů řady E1200 I/O moduly s komunikací přes mobilní telefonní sítě 22. 9. 2010 Program P2P funkce u řady E1200 Jaké jsou obvyklé nevýhody při P2P propojení? Jaké jsou výhody P2P u

Více

českém Úvod Obsah balení WWW.SWEEX.COM LC100040 USB adaptér Sweex pro bezdrátovou síť LAN

českém Úvod Obsah balení WWW.SWEEX.COM LC100040 USB adaptér Sweex pro bezdrátovou síť LAN LC100040 USB adaptér Sweex pro bezdrátovou síť LAN Úvod Nejprve bychom vám rádi poděkovali za zakoupení USB adaptéru Sweex pro bezdrátovou síť LAN. USB adaptér umožňuje snadno a bleskově nastavit bezdrátovou

Více

Podstanice DESIGO PX Modulární řada s rozšiřujícím modulem

Podstanice DESIGO PX Modulární řada s rozšiřujícím modulem 9 221 PXC64-U DESIGO PX Podstanice DESIGO PX Modulární řada s rozšiřujícím modulem PXC-U PXA30-T Volně programovatelné automatizační podstanice pro řízení a regulaci VVK a technických zařízení budov Sběrnice

Více

Kontrolní seznam před instalací

Kontrolní seznam před instalací Revision Date: 08/2012 Kontrolní seznam před instalací Prosím proveďte všechny body tohoto seznamu a odešlete ho podepsaný na adresu: 1 Úvod Vaše společnost by měla splnit

Více

Historie výpočetní techniky Vývoj počítačů 4. generace. 4. generace mikroprocesor

Historie výpočetní techniky Vývoj počítačů 4. generace. 4. generace mikroprocesor 4. generace mikroprocesor V roce 1971 se podařilo dosáhnout takové hustoty integrace (množství součástek v jednom obvodu), která umožňovala postavení celého mozku počítače z jednoho obvodu tento obvod

Více

Shrnutí. Funkce. Pro komunikaci s ostatními zařízeními lze využít 1x port Ethernet, 1x sériové rozhraní RS485.

Shrnutí. Funkce. Pro komunikaci s ostatními zařízeními lze využít 1x port Ethernet, 1x sériové rozhraní RS485. µplc100 DDC regulátor Shrnutí DDC (Direct digital control) regulátor µplc100 je volně programovatelná podstanice s ARM Cortex M4 procesorem a OS FreeRTOS. Je vhodná pro řízení menších aplikací (cca 30

Více

1. Cubox-i statuje (bootuje) z microsd. Pokud jste si zakoupili microsd od CuBox-i.CZ a přejděte na krok číslo 3.

1. Cubox-i statuje (bootuje) z microsd. Pokud jste si zakoupili microsd od CuBox-i.CZ a přejděte na krok číslo 3. Návod k použití Obsah balení: Cubox-i miniaturní počítač. Volitelně microsd karta - vložena do Cubox-i s Android OS nainstalován. Volitelně napájecí adaptér (vstup: 110V-220V AC, výstup 5V DC) Uživatelská

Více

PRODUKTOVÝ KATALOG 2016 20 LET VÝROČÍ KAJOT

PRODUKTOVÝ KATALOG 2016 20 LET VÝROČÍ KAJOT PRODUKTOVÝ KATALOG 2016 20 LET VÝROČÍ KAJOT ZABÝVÁME SE VÝVOJEM, VÝROBOU A PROVOZEM HERNÍHO SOFTWARU A HERNÍCH ZAŘÍZENÍ JIŽ OD ROKU 1996. Naším cílem je být kvalitním partnerem a dodavatelem komplexních

Více

MONITORING A ANALÝZA KVALITY ELEKTŘINY

MONITORING A ANALÝZA KVALITY ELEKTŘINY MONITORING A ANALÝZA KVALITY ELEKTŘINY Doc. Ing. Jan Žídek, CSc. Kvalitativní stránka elektřiny dnes hraje čím dál významnější roli. Souvisí to jednak s liberalizací trhu s elektrickou energii a jednak

Více

Uživatelský manuál Přepínač počítačů (USB Klávesnice, VGA, USB Myš, Audio) 2:1 (4:1) Katalogové číslo: 14.01.3277, 14.01.3278 Typ: CS-1732A, CS-1734A

Uživatelský manuál Přepínač počítačů (USB Klávesnice, VGA, USB Myš, Audio) 2:1 (4:1) Katalogové číslo: 14.01.3277, 14.01.3278 Typ: CS-1732A, CS-1734A Uživatelský manuál Přepínač počítačů (USB Klávesnice, VGA, USB Myš, Audio) 2:1 (4:1) Katalogové číslo: 14.01.3277, 14.01.3278 Typ: CS-1732A, CS-1734A Upozornění: Toto zařízení bylo testováno a shledáno

Více

Windows 10 (6. třída)

Windows 10 (6. třída) Windows 10 (6. třída) Okno spuštěné aplikace: takto vypadá okno aplikace Malování - panel nástrojů Rychlý přístup Titulkový pruh se jménem souboru (Bez názvu) tlačka pro minimalizaci, obnovení z maxima

Více