4-kanálový digitální USB video rekordér. Obj. č.: Popis a ovládací prvky. Připojení

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "4-kanálový digitální USB video rekordér. Obj. č.: 75 17 04. Popis a ovládací prvky. Připojení"

Transkript

1 Popis a ovládací prvky 4-kanálový digitální USB video rekordér Obj. č.: Vážený zákazníku, 1 4) Video vstupy pro připojení kamer (cinch) 5. Audio vstup (cinch) pro připojení audio signálu (cinch) 6. Video výstup pro připojení monitoru 7. USB port pro připojení k PC nebo k laptopu 8. LED kontrolka napájení svítí modrou barvou, jakmile se přístroj připojí k napájení 9. DC IN 5 V pro připojení napájecího adaptéru Připojení děkujeme Vám za Vaši důvěru a za nákup 4 kanálového digitálního SD video rekordéru. Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny k uvedení výrobku do provozu a k jeho obsluze. Jestliže výrobek předáte jiným osobám, dbejte na to, abyste jim odevzdali i tento návod. Ponechejte si tento návod, abyste si jej mohli znovu kdykoliv přečíst! Účel použití Tento 4-kanálový USB digitální video rekordér je určen pro nahrávání a sledování videa a zvuku na PC nebo laptopu. Videorekordér má 4 video vstupy, 1 audio vstup (cinch) a 1 video výstup (cinch). Připojuje se k PC nebo laptopu pomocí USB (USB kabel je součástí dodávky). K napájení se používá napájecí adaptér, který je součástí dodávky (5 V/DC). Rozsah dodávky 4-kanálový USB digitální video rekordér USB kabel Napájecí adaptér Instalační CD se softwarem Stručný návod k obsluze Před připojením se ubezpečte, že digitální USB video rekordér je odpojen od napájecího adaptéru a je bez proudu. Bezpodmínečně dodržujte provozní pokyny zařízení, která hodláte k rekordéru připojit (např. bezpečnostní kamera, monitor, atd.). Pamatujte, že před připojením PC nebo laptopu se musí na ně nainstalovat přiložený software a ovladač. Podrobný návod k instalaci přiloženého softwaru a ovladače najdete na přiloženém CD-ROM. Podle pokynů k instalaci nainstalujte nyní software a ovladač (viz níže). Další informace o instalaci a používání softwaru najdete na přiloženém CD-ROM. Pro přístup k nastavení vyžaduje přiložený software zadání hesla. Výchozí heslo správce je

2 Systémové požadavky USB 2.0, PC s procesorem 1,8 GHz (doporučuje se: alespoň Pentium IV, 2,0 GHz) 128 MB RAM (doporučuje se alespoň 256 MB) 10 GB volného místa na pevném disku (doporučuje se alespoň 40 GB) Rozlišení monitoru 1024 x 768 Windows 2000, nebo Windows XP, Windows Vista DirectX 9.0 nebo vyšší, zvuková karta Instalace softwaru a USB ovladače 1. Ubezpečte se, že digitální USB video rekordér není připojen k PC. Pokud je, tak jej odpojte. Software nelze správně nainstalovat, jestliže je přitom video rekordér připojen k počítači. 2. Ukončete všechny běžící programy. 3. Instalační CD vložte do CD-ROM mechaniky počítače. Pokud se instalační panel nezobrazí na obrazovce automaticky, postupujte podle níže uvedených kroků. a) Klikněte 2x na ikonu [Můj počítač] na ploše. b) Pravým tlačítkem myši klikněte na ikonu CD-ROM a zvolte možnost [Otevřít]. c) Klikněte dvakrát na ikonu [AutoRun.exe]*. * Může se stát, že některé počítače nezobrazí koncovku souboru [.EXE], jak je uvedeno výše. 4. Přečtěte si instalační pokyny a klikněte na [Next]. Spustí se instalace. Postupujte podle pokynů na obrazovce. 7. Počkejte, dokud se na obrazovce neobjeví informace o dokončení instalace Installation Complete a pokračujte kliknutím na [Finish]. 8. Počkejte několik sekund a objeví se výzva k instalaci ovladače Install USB DVR Driver. Klikněte na [Install]. 9. Pokud se na obrazovce objeví dialogové okno Remove the Selected Application, klikněte na [Yes] a počkejte, dokud neuvidíte okno s oznámením Uninstall Complete. Klikněte na No, I will restart my computer later a poté pokračujte kliknutím na [Finish]. 5. Následně se na obrazovce objeví pokyn k instalaci Install DirectX 9.0 C. Klikněte na [Install]. 6. Objeví se okno Installing Microsoft DirectX Klikněte na I accept the agreement a poté na tlačítko [Next]. Klikněte na [Next] nebo [Install] a pokračujte v instalaci podle pokynů na obrazovce.

3 10. Počkejte několik sekund a uvidíte informaci, že program je připraven k instalaci Ready to Install the Program. Klikněte na [Install]. 15. V následujícím okně si můžete vybrat složku, do které chcete soubory nainstalovat. Doporučujeme zachovat výchozí umístění instalace, ale kliknutím na tlačítko [Browse] si můžete zvolit i jiné umístění. Poté klikněte na [Next]. Klikněte na [Next], nebo [Install] a pokračujte v instalaci podle pokynů na obrazovce. 11. Objeví se okno, ve kterém se zobrazuje průběh instalace Setup Status. 16. Počkejte, dokud se neobjeví okno s oznámením Completing the USB DVR Network. Pokračujte kliknutím na tlačítko [Finish]. 12. Počkejte, dokud se neukáže informace o dokončení instalace InstallShield Wizard Complete. Klikněte na No, I will restart my computer later a poté klikněte na [Finish]. Pokud se objeví výzva k potvrzení, pokračujte kliknutím na OK. 17. Počkejte několik sekund a uvidíte Congratulations. Kliknutím na [Done] instalaci dokončete. 13. Počkejte několik sekund a objeví se výzva k instalaci Install USB DVR Software. Klikněte na [Install]. 18. Vyjměte disk z CD-ROM mechaniky. Tímto je instalace dokončena. Pokračujte připojením USB DVR k počítači, aby se zprovoznil USB ovladač. POZOR: Doporučuje se, abyste okamžitě po vyjmutí disku restartovali počítač. Pokud počítač restartujete, počkejte, dokud se znovu neobjeví standardní plocha obrazovky a pokračujte krokem 19 (viz níže). 14. Počkejte několik sekund a uvidíte Step USB DVR NETWORK. Klikněte na [Next]. 19. Nízkonapěťový konektor napájecího adaptéru připojte k vstupu DC IN 5 V (9) a napájecí adaptér zapojte do standardní síťové zásuvky 230 V/AC, 50 Hz. Rozsvítí se LED kontrolka napájení (8). Pokud se kontrolka nerozsvítí, zkontrolujte propojení adaptéru a rekordéru.

4 20. Přiložený USB kabel připojte k portu (7) na USB DVR. 25. V dalším okně klikněte na Install the software automatically (Recommended) a poté klikněte na [Next]. 21. Ubezpečte se, že digitální USB video rekordér je odpojen od proudu. K video vstupům (1 4), (cinch konektory) připojte až 4 bezpečnostní kamery. V případě potřeby připojte k audio vstupu (6), (červený cinch konektor) audio signál např. z bezpečnostní kamery, která monitoruje zvuk a k video výstupu (6) monitor, nebo TV (žlutý cinch konektor). Video výstup je aktivován, jen pokud je spuštěn software. 26. Uvidíte okno, ve kterém se zobrazuje průběh instalace. 22. Druhý konec USB kabelu připojte k volnému USB portu na PC, nebo laptopu. 23. Pokud k PC připojíte USB digitální rekordér, nainstaluje se na PC USB ovladač. Při prvním připojení rekordéru k počítači se objeví dialogové okno oznamující nalezení nového hardwaru Syntek STK Počkejte několik sekund a ukáže se okno průvodce instalací nového hardwaru. Klikněte na No, not this time a poté pokračujte kliknutím na [Next]. 27. Počkejte, dokud se neukáže okno pro dokončení instalace Completing the Found New Hardware Wizard a kliknutím na [Finish] instalaci dokončete. Tím se dokončila instalace softwaru a USB ovladače pro připojení USB DVR k počítači a USB DVR můžete začít používat na počítači. Stav ovladače USB můžete zkontrolovat podle níže uvedeného postupu. Kontrola USB ovladače USB DVR je připojen k počítači. 1. Pravým tlačítkem klikněte na ploše na ikonu [Můj počítač] a poté klikněte na [Vlastnosti]. 2. Klikněte na záložku [Hardware] a na [Správce zařízení], aby se objevilo dialogové okno Správce zařízení. 3. Klikněte na symbol [+] vedle položky [Řadiče zvuku, videa a her] a / nebo na položku [Zobrazovací zařízení]. Pokud byla instalace úspěšná, zobrazí se v těchto kategoriích název modelu USB DVR nebo [Syntek STK1160]. Pokud se při instalaci USB ovladače objeví problémy, nejdříve ovladač odinstalujte (viz níže) a poté jej znovu nainstalujte.

5 Jestliže uvidíte v těchto kategoriích žlutý symbol vykřičníku!, odinstalujte zařízení podle níže uvedeného postupu. Popis prvků uživatelského rozhraní 1. Vyberte [USB 2.0 Video Capture Controller], [Syntek STK1160] nebo [STK1160 Grabber], klikněte na něj pravým tlačítkem a zvolte [Odinstalovat]. 2. Pro potvrzení klikněte na [OK]. 3. Zavřete okno [Správce zařízení] nebo [Vlastnosti systému]. Podle výše uvedeného postupu USB ovladač znovu nainstalujte viz Instalace softwaru a USB ovladače. Základy používání programu USB DVR Network Program můžete otevřít dvojím kliknutím na ikonu [USB DVR Network], kterou najdete na ploše, nebo přes menu Start. Software vždy automaticky zkontroluje, jestli je, nebo není správně připojeno USB zařízení. Pokud při otevření programu není USB kabel správně připojen, nebo pokud se kabel během činnosti odstraní, objeví se okno Auto Check USB device, které upozorňuje na odpojený USB kabel. Pokud nyní připojíte USB kabel správně, okno se po několika sekundách ztratí. Pokud klikněte na tlačítko Shutdown, program se ukončí. Výchozí nastavení hesla správce je Heslo správce si můžete změnit v nastavení viz níže. 1 Zobrazení aktuálního data a času Ukazatel data, času a Stav zaplnění pevného disku zaplnění pevného disku V režimu přepisování se zobrazuje žlutá ikona [HDD] 2 Jedna obrazovka Klikněte zde pro režim zobrazení na celou obrazovku 3 Obrazovka rozdělena na 4 části Klikněte zde pro režim zobrazení 4 záběrů 4 Ukazatel pracovního režimu Zobrazuje dostupné funkce 5 Vyhledávání Klikněte pro otevření režimu vyhledávání. V záznamech můžete vyhledávat podle data. 6 Nastavení Klikněte zde pro otevření režimu nastavení. Výchozí heslo správce je Odesílání Klikněte zde pro nastavení odesílání. Můžete nastavit svůj účet Picasa pro odeslání obrázků. 8 Ovládání hlasitosti Posunováním ovladače regulujete hlasitost. 9 Zapnutí a vypnutí Kliknutím na ikonu reproduktoru uslyšíte zvuk přenášený reproduktoru z připojeného UDVR. 10 Vypnutí Klikněte pro ukončení programu 11 Výběr kanálu Pomocí těchto tlačítek volíte nebo zavíráte a otvíráte obraz z jednotlivých kamer. 12 Ukazatel nahrávání Signalizuje nahrávání videa. 13 Ukazatel alarmu Signalizuje, že se objevil poplach. 14 Zastavení alarmu Zastavení alarmu poté, co se objevil. 15 Ukazatel přihlášení Zobrazení podrobností přihlášení do systému. Když se seznam denně ukládá, můžete zobrazit záznamy podle dní. 16 Pořízení fotografie Klikněte na tlačítko pro pořízení fotografie 17 Záznam videa Kliknutím začnete nahrávat video. Pro dlouhodobé nahrávání viz níže Časový plán nahrávání

6 Při prvním spuštění programu USB DVR by se mělo objevit okno průvodce nastavením krok za krokem Setup Wizard Step by Step. 1. Připojte k USB DVR kabely a zkontrolujte správnost připojení. Pokračujte kliknutím na tlačítko Next a přejděte na další obrazovku. Select Hard Drive: Nastavte pevný disk, který se bude používat pro ukládání nahrávek. HDD Overwrite: Povolte režim přepisování pevného disku, když dojde k jeho zaplnění. ON: Když se zvolený pevný disk zaplní (tj. když je velikost volného místa menší než 500 MB), DVR začne přepisovat pevný disk od začátku. * Kdykoli klesne velikost volného místa pod 500 MB, UDVR systém vymaže nejstarší data a vytvoří volné místo 1 GB pro záznam nových dat. OFF: Když se zvolený pevný disk zaplní (tj. když je velikost volného místa menší než 500 MB), DVR přestane nahrávat. Pokud je zaškrtnuto políčko [Prompt Alarm], ozve se alarm. Audio Record: Když je tato možnost povolena, nahrává se spolu s video záznamem i zvuk. Record Video Quality: Nastavení kvality video záznamu. 2 Nastavení kamery 2. Zvolte správný TV systém pro vaši oblast. V USA se používá systém NTSC a ve většině evropských zemí PAL. 3. Klikněte na tlačítko Done a dokončete nastavení. TV systém můžete změnit na panelu nastavení: [Setup] > [Camera] (viz níže). Režim nastavení V hlavním okně aplikace klikněte na tlačítko Nastavení (6) a otevře se režim nastavení. Předtím, než budete moci pokračovat, vás systém vyzve, abyste zadali heslo správce. Vložte své heslo a pokračujte kliknutím na [OK]. 1 Nastavení systému Camera location: Zadejte popis místa, na kterém je kamera instalována. Název místa se bude zobrazovat na obrazovce při záběru z této kamery. Video signal format: Zvolte správný TV formát pro vaši oblast. V USA se používá systém NTSC a ve většině evropských zemí PAL. Video Color Adjust: Nastavení jasu, kontrastu, barevného odstínu, sytosti barev kamery. Camera settings: Display character on screen Zobrazení informací na záběrech z každé kamery. Select camera for signal lost association Povolte nebo zakažte detekci ztráty videa pro všechny kamery (kanály). Signal lost association: Alarm out Když zaškrtnete tuto možnost, tak při ztrátě signálu z kamery se bude spouštět alarm podle toho, jak je nastaven (viz níže Nastavení alarmu ) a zobrazí se ikona alarmu. Gmail out Když zaškrtnete tuto možnost, tak při ztrátě signálu z dané kamery se odešle s fotografií na nastavenou adresu Gmail (viz níže). SMS out - Když zaškrtnete tuto možnost, tak při ztrátě signálu z dané kamery se odešle textová zpráva podle nastavení SMS (viz níže). Pokud se zaškrtne [Gmail out], musíte nastavit záložku Gmail (viz níže). Pokud se zaškrtne [SMS out], musíte nastavit záložku SMS (viz níže).

7 3 Nastavení časového plánu nahrávání Gmail out: Když zaškrtnete tuto možnost, tak při ztrátě signálu z dané kamery se odešle s fotografií na nastavený účet Gmail (viz níže). SMS out - Když zaškrtnete tuto možnost, tak při ztrátě signálu z dané kamery se odešle textová zpráva podle nastavení SMS (viz níže). Nepoužívejte tuto funkci v prostoru, kde se nepřetržitě pohybuje mnoho objektů nebo kde se objevuje rušení z nechtěných signálů. V takovém případě použijte pro nepřetržité nahrávání časový rozvrh nahrávání (viz výše). 5 Nastavení alarmu Select week: Určete týden rozvrhu nahrávání. Select date: Určete datum nahrávání. Pozor: Pokud jste zvolili [Select week] a je aktivní položka [Select date], rozvrh nahrávání bude platný pro dané datum. Například nastavení dne: Od do a v týdnu zaškrtnete úterý Teus, nastavení nahrávání bude platné pro den (úterý). Recording schedule: Pokud zaškrtnutím Enable tuto možnost povolíte, program bude nahrávat podle vašeho časového pásma. 4 Nastavení detekce pohybu Alarm out mode: Use Buzzer of PC mainboard: Pokud zvolíte tuto možnost, tak se v případě poplachu použije bzučák na základní desce počítače. Play alarm sound file: Když je zvolena tato možnost, bude se v případě poplachu přehrávat zvukový soubor (wav). Alarm duration: Zde se nastavuje délka trvání zvukové signalizace v případě poplachu (1 10 minut). 6 Nastavení Gmailu Pokud dojde na základě zadaných podmínek ke vzniku poplachu, zachycené obrázky lze em odeslat určeným příjemcům z vašeho účtu Gmail. Sensitivity: Nastavení citlivosti jasu v oblasti detekce pohybu. Min. detect area: Nastavte rychlost (citlivost) detekce pohybu v sledované oblasti podle minimální velikosti sledované oblasti. Čím větší je číslo, tím menší je citlivost a naopak, čím je číslo menší, tím je citlivost vyšší. Motion event Duration: Nastavte dobu trvání detekce pohybu (1 60 sekund). Camera settings: Povolte (Enable), nebo zakažte (disable) detekci pohybu na každé z kamer. Pokud je tato možnost povolena, program bude v případě detekce pohybu nahrávat podle nastavené doby trvání. Signal lost association: Alarm out: Pokud zaškrtnete tuto možnost, bude se alarm při detekci pohybu spouštět podle nastavení alarmu (viz níže) a zobrazí se ikona pohybu.

8 Gmail Account: Username a Password: Zadejte své uživatelské jméno a heslo k účtu. Pokud účet Gmail nemáte, klikněte na Want Gmail? Get a free account with 5.0 GB of storage, abyste si jej bezplatně vytvořili. Pro potvrzení účtu Gmail klikněte na [Confirm]. Další informace k účtu Gmail získáte po kliknutí na [Learn more]. Recipients: Zadejte ové adresy příjemců. ové adresy jednotlivých příjemců oddělujte čárkou. Například: příjemce 1@hello.com, příjemce 2@hello.com. 8 Nastavení SMS Program USB DVR odesílá SMS s upozorněním na váš mobilní telefon prostřednictvím vašeho účtu Google Calendar, a proto je v kalendáři nutné aktivovat upozornění na SMS (viz níže Podrobný návod ). Aby bylo možné tuto funkci využít, musíte mít přístup k internetu. 7 Nastavení zabezpečení (Security) Calendar Account: Zadejte své uživatelské jméno a heslo. Jestliže nemáte svůj účet kalendáře, klikněte prosím na Want Calendar? Get a free account a účet si vytvořte. Pro potvrzení účtu klikněte na [Confirm]. USB DVR Location: Zadejte lokaci USB DVR. Podrobný návod: Pro získání podrobného návodu k používání oznamování SMS v kalendáři klikněte na How to use google calendar SMS notification? Administrator Password: Tato část okna slouží ke změně hesla. Current Password: Zadejte platné heslo. New Password: Zadejte nové heslo. Confirm Password: Zadejte ještě jednou nové heslo a pro změnu hesla klikněte na [Change]. UDVR WatchDog Work State: Pro kontrolu stavu systému klikněte na [Test]. Auto Run After Windows Startup: Zaškrtnutím [Enable] můžete nastavit, aby se program USB DVR spouštěl automaticky při startu Windows. Confirm Password: Označte vyžádání potvrzení heslem předtím, než se provede některá z následujících akcí. Když během činnosti programu UDVR dojde z důvodu nehody k jeho ukončení, objeví se okno se zprávou UDVR WatchDog. Chcete-li aktivovat funkci SMS služby Kalendáře Google, navštivte stránky a zkontrolujte, jestli ji váš mobilní operátor podporuje. Pokud je v síti vašeho mobilního operátora značné zatížení, může se příjem zpráv SMS zpožďovat a zpoždění do 10 minut je v takovém případě celkem běžné. Pokud se v průběhu 5 minut spustí poplach opakovaně, USB DVR odešle na váš mobilní telefon pouze jednu SMS zprávu s upozorněním. 9 Nastavení sítě Počkejte několik minut a WatchDog program restartuje, přičemž se okno ztratí. Když kliknete v okně WatchDog na tlačítko Cancel, WatchDog restart programu o několik minut odloží. Account: Účet pro váš vzdálený přístup. Network server: Enable Povolte, nebo zakažte funkci sítě.

9 Remote view Zobrazte vaší webovou IP adresu (včetně portu). Použijte tuto možnost pro vzdálený přístup. Local view Zobrazte svoji místní IP adresu (včetně portu). Použijte tuto možnost pro lokální přístup. Web ip address changed association: Gmail out Když zaškrtnete tuto možnost, odešle se při změně webové IP adresy podle nastavení v Gmail (viz výše) (včetně nové IP adresy). SMS out Když zvolíte tuto možnost, odešle se při změně webové IP adresy podle nastavení v SMS (viz výše) SMS zpráva (včetně nové IP adresy). Získání podrobného návodu: Pro získání podrobného návodu k vzdálenému přístupu klikněte na How to remote view? Pro využití této funkce budete potřebovat přístup k internetu. Viz níže Vzdálený přístup k zobrazení na základě IP adresy. Nastavení uploadu V hlavním okně aplikace klikněte na tlačítko Upload a otevře se nastavení odesílání na web. Předtím než můžete přistoupit k nastavení, budete vyzváni k zadání hesla. Vložte heslo a klikněte na [OK]. 1 Nastavení webového alba Pomocí svého účtu Picasa můžete automaticky aktualizovat fotografie ve svém webovém albu Picasa. Můžete tak sledovat, co se děje doma přes webový prohlížeč, nebo mobilní telefon. Pokročilé techniky používání programu USB DVR Network Vzdálený náhled přes aplikaci Picasa Dříve než budete moci sledovat obrázky přes Picasa, musíte vstoupit na svůj Picasa účet a povolit vzdálené prohlížení přes Picasa. Viz výše Nastavení webového alba. 1 Vzdálený přístup k prohlížení přes webový prohlížeč 1) Otevřete svůj webový prohlížeč (např. Internet Explorer) a navštivte stránku 2) Objeví se úvodní stránka pro přihlášení k účtu. Zadejte své uživatelské jméno (účet Gmail) a heslo a pokračujte kliknutím na přihlášení [Sign in]. 3) Na další stránce uvidíte obsah webových alb Picasa. Program UDVR bude ukládat načtené fotografie do alba UDVR_YYYY_MM_DD_XX, jako např. UDVR_2008_07_25_01. Kliknutím na album zobrazíte podrobnosti. Picasa Account: Zadejte své uživatelské jméno a heslo. Pokud Picasa účet zatím nemáte, klikněte na Want Picasa? Get a free account with 1.0 GB of storage a účet si vytvořte. Pro potvrzení svého účtu Picasa klikněte na [Confirm]. Nápovědu otevřete kliknutím na [Learn more]. Picasa Upload: Enable Když zaškrtnutím tuto funkci povolíte, program bude automaticky aktualizovat fotografie podle vašeho nastavení. Upload duration Nastavte dobu trvání automatického odesílání fotografií. Auto delete the oldest: ON - Když se webové album zaplní (tj. velikost volného místa klesne pod 1 MB), software začne album přepisovat od začátku (vymaže nejdříve první fotografie z nejstaršího data). OFF Když velikost volného místa v albu klesne pod 1 MB, upload se zastaví. 4) Na další stránce můžete vidět detailní obsah alba. Název fotografie je ve tvaru YYY_MM_DD_HH-MM-SS, jako např. 2008_07_25_ Pro využití této funkce budete potřebovat přístup k internetu. Viz níže Vzdálený přístup k prohlížení přes Picasa.

10 5) Pro přehrávání fotografií můžete kliknout na tlačítko [Slideshow]. 2) Objeví se stránka pro přihlášení k účtu. Zadejte své uživatelské jméno (účet Gmail) a heslo a klikněte na tlačítko [Sign In]. 6) Pro odhlášení klikněte na tlačítko [Sign Out]. 3) Na další stránce uvidíte obsah webových alb Picasa. Pro zobrazení podrobností klikněte na název alba. 4) Pro odhlášení klikněte na tlačítko [Sign Out]. Pro další informace navštivte stránku podpory 2 Vzdálený náhled přes mobilní telefon 1) Na mobilním telefonu si otevřete webový prohlížeč a navštivte stránku a pokračujte kliknutím na [Sign In]. 3 Požadavky na mobilní telefon při prohlížení webových alb Picasa Abyste mohli prostřednictvím mobilního telefonu získat přístup k webovým albům Picasa, musí váš telefon splňovat alespoň následující minimální požadavky: Webový prohlížeč ve vašem mobilním telefonu musí podporovat XHTML. Abyste zjistili, jestli je váš webový prohlížeč kompatibilní, nasměrujte jej na a proveďte vyhledávání. Jestliže to nefunguje, nebude váš prohlížeč zřejmě podporovat XHTML. Váš webový prohlížeč musí mít povoleny cookies a musí je povolovat i vaše mobilní síť. Nastavení povolení cookies je obvykle umístěno v menu nastavení prohlížeče. Kromě toho budete muset kontaktovat poskytovatele své mobilní sítě, aby vám potvrdil, jestli jejich síť povoluje, nebo nepovoluje cookies. Vaše mobilní síť umožňovat zabezpečený přenos SSL. Zkontrolujte to u svého poskytovatele sítě. Pro bližší informace navštivte stránku

11 Vzdálený náhled přes IP adresu Dříve než budete moci sledovat zobrazení přes IP adresu, musíte povolit vzdálené prohlížení na síti. Viz výše Nastavení sítě. 4) Jestliže se náhled nezobrazuje, nebo vidíte jen šedé pozadí, stáhněte si a nainstalujte plug-in JAVA. 1 Vzdálený náhled přes webový prohlížeč 1) Otevřete svůj webový prohlížeč (např. Internet Explorer) a navštivte IP adresu pro vzdálený náhled, jako (jen pro účely tohoto návodu). Když se objeví webová stránka, pokračujte kliknutím na Web browser. Viz výše Nastavení sítě. 5) Pro opuštění stránky klikněte na tlačítko [Logout]. 2) Objeví se stránka pro přihlášení k USB DVR. Zadejte své uživatelské jméno a heslo a pokračujte kliknutím na tlačítko [Login]. Ve výchozím nastavení je uživatelské jméno a heslo prázdné. 2 Vzdálený náhled přes mobilní telefon 1) Otevřete svůj webový prohlížeč na telefonu a navštivte IP adresu pro vzdálený náhled, jako (jen pro účely tohoto návodu). Když se objeví webová stránka, pokračujte kliknutím na Mobile browser. 3) Nyní můžete vidět vzdálený náhled. Viz výše Nastavení sítě.

12 2) Zobrazí se vám stránka pro přihlášení, na které zadejte uživatelské jméno a heslo a pokračujte kliknutím na [Login]. Ve výchozím nastavení je uživatelské jméno a heslo prázdné. 3) Na další stránce uvidíte statický obrázek z USB DVR. Obrázek se aktualizuje, když kliknete na příkaz jako reload image, nebo CH1, apod. 3 Požadavky na mobilní telefon Abyste mohli prostřednictvím mobilního telefonu získat přístup k USB DVR, musí váš telefon splňovat alespoň následující minimální požadavky: Webový prohlížeč ve vašem mobilním telefonu (nebo wap) musí podporovat XHTML. Abyste zjistili, jestli je váš webový prohlížeč kompatibilní, přejděte na a proveďte vyhledávání. Jestliže to nefunguje, nebude váš prohlížeč zřejmě podporovat XHTML. Váš webový prohlížeč musí mít povoleny cookies a musí je povolovat i vaše mobilní síť. Použití vyhledávacího programu Program můžete otevřít, když kliknete na ikonu [USB DVR Search], která je na ploše, nebo 2x klikněte na tlačítko Vyhledávání (5). Objeví se následující okno: Popis prvků Pokud začnete pracovat s vyhledávacím programem, nahrané video a fotografie se vyhledávají podle data. Na obrazovce se v takovém případě objeví okno History Manage. Počkejte několik sekund, dokud se vyhledávání neskončí a okno se ztratí. 1 Výběr videa nebo fotografií Zvolte druh souboru, který se má vyhledat (video nebo foto). 2 Výběr data Zvolte datum pro vyhledávání. 3 Náhled souboru Zobrazení data souboru 4 Shift time Změna časového posunu obrázku 5 Ovladač hlasitosti Pohybem ovladače regulujete hlasitost. 6 Zapnutí / vypnutí reproduktoru Po kliknutí přehráváte video se zvukem nebo bez zvuku. 7 Vypnutí Klikněte na toto tlačítko pro ukončení vyhledávání. 8 Setup Klikněte na toto tlačítko pro vyhledávání podle data. 9 Celá obrazovka Zobrazení na celou obrazovku. 10 Normální velikost Zobrazení normální velikosti obrazu. 11 Through Přehrávání všech záznamů. 12 Save as Ulož jako. 13 Snapshot Pořízení snímků aktuálního souboru. 14 Nastavení zpomaleného přehrávání Nastavení rychlosti pomalého přehrávání. 15 Ovladač přehrávání Ovládáte průběh přehrávání, jako: Stop, Přehrávat, Přechod na první scénu, atd. 16 Průběh přehrávání Ukazuje časový průběh přehrávání. 17 States Zobrazují se zde informace a aktuálním souboru jako délka trvání apod. Jak vyhledávat podle data 1) Otevřete vyhledávací program /viz výše). 2) Klikněte na tlačítko [Setup]. 3) Objeví se okno pro výběr data Select a Date. Klikněte na kalendář, abyste vybrali datum a klikněte na tlačítko [Search] pro spuštění vyhledávání. Pokud je pod daným datem uložen nějaký soubor, ukáže se dialogové okno Search OK. Popis jednotlivých prvků je uveden níže.

13 Řešení problémů Pokud se setkáte s problémy při používání programu, přečtěte si tuto část návodu k obsluze. V případě problémů zkontrolujte nejdříve následující body: Splňuje váš počítač požadavky na systém, které jsou uvedeny výše v části Systémové? požadavky? Je USB DVR připojen správně k počítači?? Proveďte kontrolu a dávejte pozor, abyste použili správný kabel, který je na obou koncích bezpečně upevněn. Nepoužívá USB DVR jiný program?? Dávejte pozor, abyste na USB DVR nepoužívali jiný program na zpracování videa. Problémy Vyzkoušejte navrhované řešení obvyklých problémů. Instalace USV ovladače neproběhla správně.? Před opětovnou instalací zkontrolujte USB ovladač (viz výše) a postupujte podle kroků uvedených v části Instalace softwaru a USB ovladače. Při otevření programu se objevuje dialogové okno, které říká, že nebylo nalezeno zařízení? pro záznam videa (Not found valid <USV DVR> video capture device!) Řešení 1 Klikněte na [OK], aby se okno zavřelo. Na chvilku odpojte USB DVR od počítače a od napájení. Následně se pokuste problém odstranit kontrolou výše uvedených bodů. Řešení 2 Je možné, že není správně nainstalován USB ovladač. Podle pokynů uvedených v části Instalace softwaru a USB ovladače nainstalujte USB ovladač. Pokud je USB ovladač už nainstalován, nejdříve jej zkontrolujte (viz výše Kontrola USB ovladače ) a přeinstalujte. Bezpečnostní předpisy, údržba a čištění Z bezpečnostních důvodů a z důvodů registrace (CE) neprovádějte žádné zásahy do USB rekordéru. Případné opravy svěřte odbornému servisu. Nevystavujte tento výrobek přílišné vlhkosti, nenamáčejte jej do vody, nevystavujte jej vibracím, otřesům a přímému slunečnímu záření. Tento výrobek a jeho příslušenství nejsou žádné dětské hračky a nepatří do rukou malých dětí! Nenechávejte volně ležet obalový materiál. Fólie z umělých hmot představují veliké nebezpečí pro děti, neboť by je mohly spolknout. Technické údaje Digitální USB rekordér Video vstup: 4 kanály RCA, PAL nebo NTSC Video výstup: 1 kanál RCA Audio vstup: 1 kanál RCA Displej: 640 x 480 (100 fps v PAL, 120 fps v NTSC) Nahrávání: Kompresní metoda: WMV Režim: Pohyb, časový plán, Upload Přehrávání: Displej: Celá obrazovka, normální velikost Režim vyhledávání: Podle data Spouštění alarmu: Pohybem, při ztrátě signálu/zařízení Výstup alarmu: Upozornění na , zvuková signalizace záznam události Správa HDD: Přepis starších záznamů Rozhraní: USB 2.0 Napájení: 5 V/DC Hmotnost: cca 155 g Rozměry: cca 150 x 107 x 27 mm Napájecí adaptér Vstup: V~, Hz Výstup: 5 V/DC, 1 A Záruka Na 4-kanálový digitální USB video rekordér poskytujeme záruku 24 měsíců. Záruka se nevztahuje na škody, které vyplývají z neodborného zacházení, nehody, opotřebení, nedodržení návodu k obsluze nebo změn na výrobku, provedených třetí osobou. Pokud si nebudete vědět rady, jak tento výrobek používat a v návodu nenajdete potřebné informace, spojte se s naší technickou poradnou nebo požádejte o radu kvalifikovaného odborníka. USB rekordér nevyžaduje žádnou údržbu. K čištění pouzdra používejte pouze měkký, mírně vodou navlhčený hadřík. Nepoužívejte žádné prostředky na drhnutí nebo chemická rozpouštědla (ředidla barev a laků), neboť by tyto prostředky mohly poškodit povrch a pouzdro výrobku. Recyklace Elektronické a elektrické produkty nesmějí být vhazovány do domovních odpadů. Likviduje odpad na konci doby životnosti výrobku přiměřeně podle platných zákonných ustanovení. Šetřete životní prostředí! Přispějte k jeho ochraně! Překlad tohoto návodu zajistila společnost Conrad Electronic Česká republika, s. r. o. Všechna práva vyhrazena. Jakékoliv druhy kopií tohoto návodu, jako např. fotokopie, jsou předmětem souhlasu společnosti Conrad Electronic Česká republika, s. r. o. Návod k použití odpovídá technickému stavu při tisku! Změny vyhrazeny! Copyright Conrad Electronic Česká republika, s. r. o. VAL/8/2014

Krok 1 Zapněte počítač a předtím, než se spustí Windows, opakovaně stiskněte klávesu F8, až se na monitoru objeví následující údaje:

Krok 1 Zapněte počítač a předtím, než se spustí Windows, opakovaně stiskněte klávesu F8, až se na monitoru objeví následující údaje: Krok 1 Zapněte počítač a předtím, než se spustí Windows, opakovaně stiskněte klávesu F8, až se na monitoru objeví následující údaje: HDMI smart TV a mini PC Joy-it Android 4.0, 2x 1,4 GHz Obj. č.: 87 46

Více

Box IP Gateway. Obj. č.: Instalace

Box IP Gateway. Obj. č.: Instalace Box IP Gateway Instalace Připojení Pomocí internetového kabelu připojte HOME Easy Box ke svému routeru. Připojte k HOME Easy Box napájecí adaptér. Napájecí adaptér zapojte do elektrické zásuvky. Aby bylo

Více

/ NVR-4008 / NVR-4016

/ NVR-4008 / NVR-4016 DINOX rekordéry: NVR-4004 NVR-4008 NVR-4016 Rychlá uživatelská příručka Obsah Rychlá uživatelská příručka... 1 Před instalací NVR... 3 Instalace NVR... 3 Instalace pevného disku... 3 Přední panel... 5

Více

SolarVenti. Comfort. Teplotní spínač Návod k obsluze

SolarVenti. Comfort. Teplotní spínač Návod k obsluze SolarVenti Comfort Teplotní spínač Návod k obsluze SolarVenti Comfort Strana 1/8 Schéma připojení 1. Varianta Strana 2/8 Teplotní spínač návod k obsluze Účel použití Přístroj se používá k zapnutí a vypnutí

Více

4x standardní vstupy

4x standardní vstupy Uvedení do provozu Toto DVR je speciálně vyrobeno pro USB rozhraní, USB3104 převádí videosignál pomocí USB do počítače. Má vkusný černý design a malou velikost, umožňuje jednoduché připojení k počítači.

Více

Návod k obsluze. USB ovladač pro T491

Návod k obsluze. USB ovladač pro T491 USB ovladač pro T491 Návod k obsluze Vážení zákazníci, děkujeme Vám za Vaši důvěru a za nákup tohoto produktu. Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny k uvedení výrobku do provozu

Více

T869 - IP kamera wifi HD, MIC, Intercom, microsd, rotující

T869 - IP kamera wifi HD, MIC, Intercom, microsd, rotující Návod k obsluze T869 - IP kamera wifi HD, MIC, Intercom, microsd, rotující Vážení zákazníci, děkujeme Vám za Vaši důvěru a za nákup tohoto produktu. Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje

Více

Bezpečnostní pokyny. přístroje nebo zařízení, které je testováno.

Bezpečnostní pokyny. přístroje nebo zařízení, které je testováno. Bezpečnostní pokyny Výstraha označuje nebezpečné podmínky a činnosti, které by mohly způsobit úraz nebo smrt osob. Varováníoznačuje nebezpečné okolnosti a činnosti, které by mohly způsobit poškození měřicího

Více

Technaxx DigiTape DT-01 Uživatelský manuál

Technaxx DigiTape DT-01 Uživatelský manuál Technaxx DigiTape DT-01 Uživatelský manuál Popis 1. Eject: Posunutím přepínače otevřete držák kazety 2. Volume: nastavení hlasitosti sluchátek a USB připojení 3. Headphones: konektor pro připojení sluchátek

Více

Sada bezdrátového alarmu MA. Obj. č.: 75 21 68. Rozsah dodávky. Instalace

Sada bezdrátového alarmu MA. Obj. č.: 75 21 68. Rozsah dodávky. Instalace Rozsah dodávky Centrála 2-zónového poplašného systému 2 x šroub 2 x EOL rezistor 10 kω Návod k obsluze Sada bezdrátového alarmu MA Instalace V průběhu instalace se ubezpečte, že centrála poplašného systému

Více

LAN se používá k prvnímu nastavení Vašeho DVR a když potřebujete nastavit síť na Vašem DVR pro používání po internetu.

LAN se používá k prvnímu nastavení Vašeho DVR a když potřebujete nastavit síť na Vašem DVR pro používání po internetu. Návod Video Viewer 1.9.9 1 Dodávaný licencovaný software Následující stránky popisují nejpoužívanější funkce software Video Viewer. Podrobnosti o softwaru a jeho nastavení, najdete v rozšířené příručce,

Více

Měřič vlhkosti DampFinder Plus. Obj. č.: Vložení /výměna baterií, obr. 1. Výměna hrotů, obr. 2. Zapnutí/vypnutí přístroje (ON/OFF), obr. 3.

Měřič vlhkosti DampFinder Plus. Obj. č.: Vložení /výměna baterií, obr. 1. Výměna hrotů, obr. 2. Zapnutí/vypnutí přístroje (ON/OFF), obr. 3. Vložení /výměna baterií, obr. 1. Výměna hrotů, obr. 2. Měřič vlhkosti DampFinder Plus Obj. č.: 10 15 17 Zapnutí/vypnutí přístroje (ON/OFF), obr. 3. Přístroj se po 3 minutách přepne do úsporného režimu.

Více

DSM-320 bezdrátový přehrávač médií. Ethernetový kabel (CAT 5 UTP/nepřekřížený) Dálkový ovladač s bateriemi

DSM-320 bezdrátový přehrávač médií. Ethernetový kabel (CAT 5 UTP/nepřekřížený) Dálkový ovladač s bateriemi Toto zařízení pracuje s následujícími operačními systémy: Windows XP, 2000, Me a 98SE Než začnete DSM-320 Bezdrátový přehrávač médií Budete potřebovat následující vybavení: Počítač s procesorem min. 500

Více

1. Po instalaci kamery propojte napájecí konektor a BNC video konektor.

1. Po instalaci kamery propojte napájecí konektor a BNC video konektor. AHD 1. Po instalaci kamery propojte napájecí konektor a BNC video konektor. 2. Na druhé straně kabelu připojte BNC konektor s náležitým kanálem k DVR a napájecí kabel k 12V napájení. 3. Vložte pevný disk

Více

IP kamera. Uživatelský manuál

IP kamera. Uživatelský manuál IP kamera Uživatelský manuál Upozornění: Tento manuál nemusí zcela přesně popisovat některé technické detaily nebo může obsahovat tiskařské chyby. Pokud byste nemohli vyřešit některé problémy pomocí tohoto

Více

Ladibug Software pro vizuální prezentaci Visual Presenter Návod k použití

Ladibug Software pro vizuální prezentaci Visual Presenter Návod k použití Ladibug Software pro vizuální prezentaci Visual Presenter Návod k použití Obsah 1. Úvod... 2 2. Systémové požadavky... 2 3. Instalace Ladibug... 3 4. Připojení... 6 5. Začínáme používat Ladibug... 7 6.

Více

Návod pro připojení telefonu Sony Ericsson P900 jako modem přes datový kabel a pro Windows 2000/XP

Návod pro připojení telefonu Sony Ericsson P900 jako modem přes datový kabel a pro Windows 2000/XP Návod pro připojení telefonu Sony Ericsson P900 jako modem přes datový kabel a pro Windows 2000/XP Nepřipojujte telefon k počítači, budete k tomu vyzváni později 1. Instalace softwaru Do počítače vložte

Více

SolarVenti. Comfort. Android Bluetooth Regulátor Návod k obsluze

SolarVenti. Comfort. Android Bluetooth Regulátor Návod k obsluze SolarVenti Comfort Android Bluetooth 4.0 - Regulátor Návod k obsluze SolarVenti Comfort Android Bluetooth 4.0 - Návod k obsluze Instalace Tato aplikace je pouze pro Android řídicí systém s Bluetooth verzí

Více

Kabelový adaptér IDE/SATA - USB 2.0. Obj. č.: 98 60 91. Účel použití. Rozsah dodávky

Kabelový adaptér IDE/SATA - USB 2.0. Obj. č.: 98 60 91. Účel použití. Rozsah dodávky Účel použití Výrobek je určen pro provozování 2,5 a 3,5 pevných disků nebo CD/DVD mechanik (IDE nebo SATA) přes USB 2.0 port. Kabelový adaptér IDE/SATA - USB 2.0 Obj. č.: 98 60 91 Vážený zákazníku, děkujeme

Více

NVR (IP). Popis Setup Wizardu.

NVR (IP). Popis Setup Wizardu. NVR (IP). 1. Po instalaci kamery připojte napájecí kabel s typem konektoru RG-45 LAN k příslušné zdířce kamery (pokud kamera podporuje POE technologii, připojení není nezbytné). 2. Opačná strana napájecího

Více

CMS. Centrální monitorovací systém. Manuál

CMS. Centrální monitorovací systém. Manuál Centrální Monitorovací Systém manuál CMS Centrální monitorovací systém Manuál VARIANT plus, spol. s.r.o., U Obůrky 5, 674 01 TŘEBÍČ, tel.: 565 659 600 technická linka 565 659 630 (pracovní doba 8.00 16:30)

Více

Grafický tablet Aiptek 10000U. Obj. č.: 91 47 51. Popis a ovládací prvky

Grafický tablet Aiptek 10000U. Obj. č.: 91 47 51. Popis a ovládací prvky Popis a ovládací prvky Grafický tablet Aiptek 10000U Obj. č.: 91 47 51 Vážený zákazníku, děkujeme Vám za Vaši důvěru a za nákup grafického tabletu Aiptek 10000U. Tento návod k obsluze je součástí výrobku.

Více

STRUČNÝ PRŮVODCE (ČEŠTINA) OBSAH BALENÍ

STRUČNÝ PRŮVODCE (ČEŠTINA) OBSAH BALENÍ STRUČNÝ PRŮVODCE (ČEŠTINA) OBSAH BALENÍ 1. Skener 2. USB kabel x 2 3. Síťový adaptér 4. Stručný průvodce 5. Instalační CD-ROM 6. Kalibrační list 7. Čistící hadřík 8. Ochranný modul 1 INSTALACE A NASTAVENÍ

Více

DSM-320 bezdrátový přehrávač médií. Dálkový ovladač s bateriemi

DSM-320 bezdrátový přehrávač médií. Dálkový ovladač s bateriemi Toto zařízení splňuje podmínky pro zařízení UPnP AV a Intel Network Media. Než začnete DSM-320 Bezdrátový přehrávač médií Budete potřebovat následující vybavení: Počítač s procesorem min. 500 MHz, min.

Více

Domovní telefon s přístupovými kartami. Obj. č.: 61 17 61. Rozsah dodávky. Popis a ovládací prvky

Domovní telefon s přístupovými kartami. Obj. č.: 61 17 61. Rozsah dodávky. Popis a ovládací prvky Domovní telefon s přístupovými kartami Rozsah dodávky Venkovní jednotka Vnitřní jednotka Napájecí adaptér Instalační materiál 7 přístupových karet Návod k obsluze Popis a ovládací prvky a) Vnitřní jednotka

Více

gdmss Lite Android DVR Mobile Client Návod k obsluze aplikace

gdmss Lite Android DVR Mobile Client Návod k obsluze aplikace gdmss Lite Android DVR Mobile Client Návod k obsluze aplikace Pouze pro telefony se systémem Android Obsah 1. VŠEOBECNÉ INFORMACE... 3 1.1 Úvod... 3 1.2 Funkce... 3 1.3 Technické požadavky na provoz aplikace...

Více

Kapitola 1: Úvod. 1.1 Obsah balení. 1.2 Požadavky na systém. Česky

Kapitola 1: Úvod. 1.1 Obsah balení. 1.2 Požadavky na systém. Česky Kapitola 1: Úvod 1.1 Obsah balení Po obdržení televizního adaptéru TVGo A03 zkontrolujte, zda balení USB TV Super Mini obsahuje následující položky. Adaptér TVGo A03 Disk CD s ovladači Dálkový ovladač

Více

Obsah Úvod Systémové požadavky pro kameru 1.3 mega pixelů Systémové požadavky pro kameru 500K pixelů

Obsah Úvod Systémové požadavky pro kameru 1.3 mega pixelů Systémové požadavky pro kameru 500K pixelů Obsah Úvod 1 Systémové požadavky 1 Obsah balení 2 USB PC Kamera 3 Specifikace 4 Instalace ovladače 6 Použití aplikace Amcap 7 Test mikrofonu 9 Prohlížení obrázků 9 Popis kamery 11 Nastavení Vlastností

Více

Mini AHD DVR BD Návod k obsluze. Kontakt na dodavatele SHX Trading s.r.o. V Háji 15, Praha 7,

Mini AHD DVR BD Návod k obsluze. Kontakt na dodavatele SHX Trading s.r.o. V Háji 15, Praha 7, Mini AHD DVR BD-3118 Návod k obsluze Kontakt na dodavatele SHX Trading s.r.o. V Háji 15, Praha 7, 170 00 e-mail: podpora@spionazni-technika.cz www.spionazni-technika.cz 1 Rychlý průvodce a) Připojte zařízení

Více

P D S - 5 P. Psychologický diagnostický systém. Instalační manuál. Popis instalace a odinstalace programu Popis instalace USB driverů

P D S - 5 P. Psychologický diagnostický systém. Instalační manuál. Popis instalace a odinstalace programu Popis instalace USB driverů P D S - 5 P Psychologický diagnostický systém Instalační manuál Popis instalace a odinstalace programu Popis instalace USB driverů GETA Centrum s.r.o. 04 / 2012 GETA Centrum s.r.o. Nad Spádem 9/206, 147

Více

Uživatelský manuál. IP kamera

Uživatelský manuál. IP kamera Uživatelský manuál IP kamera Obsah Poznámky a upozornění Popis výrobku Základní parametry Popis software Registrace uživatele Detailní popis Poznámky a záruka Poznámky: Kamera v současnosti podporuje pouze

Více

Řada P-660HN. Příručka k rychlé instalaci. Bezdrátový router N /modem ADSL2+

Řada P-660HN. Příručka k rychlé instalaci. Bezdrátový router N /modem ADSL2+ Řada P-660HN Bezdrátový router N /modem ADSL2+ Firmware v3.70 Vydání 2, 12/2008 Výchozí nastavení: IP adresa: http://192.168.1.1 Uživatelské heslo: user Administrátorské heslo: 1234 Příručka k rychlé instalaci

Více

MICRO DVB-T STICK. Uživatelský manuál. Watch & record Digital TV programs on Your PC! MT4167

MICRO DVB-T STICK. Uživatelský manuál. Watch & record Digital TV programs on Your PC! MT4167 MICRO DVB-T STICK Watch & record Digital TV programs on Your PC! MT4167 Uživatelský manuál Úvod 2 Obsah balení 2 Požadavky na systém 2 Instalace zařízení 3 Instalace softwaru 3 Práce se zařízením 5 Hlavní

Více

Návod k obsluze T098 - Meteostanice WS638PS

Návod k obsluze T098 - Meteostanice WS638PS Návod k obsluze T098 - Meteostanice WS638PS Vážení zákazníci, děkujeme Vám za Vaši důvěru a za nákup tohoto produktu. Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny k uvedení výrobku

Více

B Series Waterproof Model. IP Kamera. Uživatelský manuál

B Series Waterproof Model. IP Kamera. Uživatelský manuál B Series Waterproof Model IP Kamera Uživatelský manuál Obsah 1 ÚVODEM... 3 2 VZHLED A ROZHRANÍ... 3 3 PŘIPOJENÍ KE KAMEŘE Z VAŠÍ LAN SÍTĚ... 4 4 PŘIPOJENÍ KAMERY PŘES WAN ROZHRANÍ... 8 5 DALŠÍ NASTAVENÍ...

Více

PDR3MS 1 KANÁLOVÉ MINI DVR UŽIVATELSKÝ NÁVOD

PDR3MS 1 KANÁLOVÉ MINI DVR UŽIVATELSKÝ NÁVOD 1 KANÁLOVÉ MINI DVR UŽIVATELSKÝ NÁVOD (REV 1.0) OBSAH Obsah...1 Zapojení...2 Dálkový ovladač...4 Instalace paměťové karty...5 Vstup do menu...5 Hlavní menu...6 Záznam...6 Kvalita záznamu...7 Nastavení

Více

BDVR 2.5. Návod na použití

BDVR 2.5. Návod na použití Vážený zákazníku! Děkujeme Vám, za zakoupení přenosného záznamového zařízení DVR. Před použitím si pozorně přečtěte tento návod na použití. Popis Zařízení 2 1) SD slot 2) Zelená LED (spuštěné zařízení)

Více

SPARKLAN WX-7800A - návod k obsluze Verze 1.2

SPARKLAN WX-7800A - návod k obsluze Verze 1.2 Bezdrátový 11ag AP Příručka k rychlé instalaci (návod k obsluze) Verze 1.2 1 i4 Portfolio s.r.o. Obsah 1. Před instalací... 3 2. Instalace hardware... 4 3. Konfigurace nastavení TCP/IP vašeho počítače...

Více

Secutron TaxiGuard SE- CG1T-SD

Secutron TaxiGuard SE- CG1T-SD Secutron TaxiGuard SE- CG1T-SD Návod k obsluze Hlavní výhody: Jednoduché ovládání podpora SD karty až 64Gb www.spyobchod.cz Stránka 1 1. Úvod Tento kamerový systém do auta slouží ke zaznamenávání průběhu

Více

R288A - Autodiagnostika ELM327, OBD II, USB

R288A - Autodiagnostika ELM327, OBD II, USB Vážení zákazníci, R288A - Autodiagnostika ELM327, OBD II, USB Návod k obsluze děkujeme Vám za Vaši důvěru a za nákup tohoto produktu. Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny

Více

USB televizní DVB-T tuner Cinergy Mini Stick HD, s dálkovým ovládáním. Obj. č.: Účel použití. Rozsah dodávky. Systémové požadavky

USB televizní DVB-T tuner Cinergy Mini Stick HD, s dálkovým ovládáním. Obj. č.: Účel použití. Rozsah dodávky. Systémové požadavky USB televizní DVB-T tuner Cinergy Mini Stick HD, s dálkovým ovládáním Účel použití Výrobek je určený k tomu, aby byl připojen do USB portu počítače a sloužil pro příjem pozemního televizního signálu, které

Více

Instalační a uživatelská příručka

Instalační a uživatelská příručka Instalační a uživatelská příručka 1304 Aplikace MESIresults je určena pro použití s automatickým zařízením měření indexu kotníkových tlaků (ABPI MD). Při použití USB kabelu může být zařízení ABPI MD připojeno

Více

BDVR HD IR. Návod na použití

BDVR HD IR. Návod na použití Vážený zákazníku, děkujeme Vám za zakoupení přenosného záznamového zařízení DVR. Před použitím si pozorně přečtěte tento návod na použití. Popis zařízení 3 1) HDMI konektor 2) USB konektor 3) Konektor

Více

Nastavení telefonu T-Mobile MDA Vario III

Nastavení telefonu T-Mobile MDA Vario III Nastavení telefonu T-Mobile MDA Vario III Telefon s integrovaným kapesním počítačem T-Mobile MDA Vario III, zakoupený v prodejní síti společnosti T-Mobile Czech Republic a.s., má potřebné parametry pro

Více

DVR12. Kamera (černá skříňka) pro záznam obrazu a zvuku za jízdy se zabudovaným pohybovým senzorem

DVR12. Kamera (černá skříňka) pro záznam obrazu a zvuku za jízdy se zabudovaným pohybovým senzorem DVR12 Kamera (černá skříňka) pro záznam obrazu a zvuku za jízdy se zabudovaným pohybovým senzorem Uživatelská příručka Obsah 1. Popis kamery a ovládací prvky...2 2. Obsah balení...2 3. Napájení a spuštění...3

Více

STRUČNÝ PRŮVODCE (ČEŠTINA)

STRUČNÝ PRŮVODCE (ČEŠTINA) STRUČNÝ PRŮVODCE (ČEŠTINA) INSTALACE A NASTAVENÍ Krok 1. Připojení skeneru k počítači Pomocí kabelu USB připojte skener k počítači 1. Zapojte síťový adaptér do konektoru skeneru. 2. Zapojte druhý konec

Více

panelu na tlačítko Start ->Programy -> VideoCAM Look>Uninstall VideoCAM Look a potom instalaci

panelu na tlačítko Start ->Programy -> VideoCAM Look>Uninstall VideoCAM Look a potom instalaci Důležité upozornění: Nejdříve nainstalujte ovladač a potom k portu USB připojte zařízení VideoCAM Look. Přečtěte si toto důležité upozornění před instalací 1. Instalace softwaru VideoCAM Look A. Vložte

Více

NÁVOD NA INSTALACI KARTY PCTV DELUXE

NÁVOD NA INSTALACI KARTY PCTV DELUXE NÁVOD NA INSTALACI KARTY PCTV DELUXE INSTALACE PCTV DELUXE Tato část popisuje, jak nainstalovat PCTV Deluxe po hardwarové i softwarové stránce. Během instalace bude vytvořena programová skupina PCTV Deluxe

Více

T-Mobile Internet. Manager. pro Windows NÁVOD PRO UŽIVATELE

T-Mobile Internet. Manager. pro Windows NÁVOD PRO UŽIVATELE T-Mobile Internet Manager pro Windows NÁVOD PRO UŽIVATELE Obsah 03 Úvod 04 Požadavky na hardware a software 04 Připojení zařízení k počítači 05 Uživatelské rozhraní 05 Výběr sítě 06 Připojení k internetu

Více

Instalační manuál pixel-fox

Instalační manuál pixel-fox Instalační manuál pixel-fox Verze 01/2011 V5 (CZ) - Subject to change without notice! Systémové požadavky: Aktuální minimální systémové požadavky pro používání software pixel-fox na vašem PC jsou: - IBM

Více

DWL-G122 bezdrátový USB adaptér. Pokud některá z výše uvedených položek chybí, kontaktujte prodejce.

DWL-G122 bezdrátový USB adaptér. Pokud některá z výše uvedených položek chybí, kontaktujte prodejce. Tento výrobek pracuje s následujícími operačními systémy: Windows XP, Windows 2000, Windows Me, Windows 98SE DWL-G122 AirPlus G TM Vysokorychlostní 802.11g USB bezdrátový adaptér Než začnete Musíte mít

Více

STRUč Ná Př íruč KA pro Windows Vista

STRUč Ná Př íruč KA pro Windows Vista STRUč Ná Př íruč KA pro Windows Vista OBSAH Kapitola 1: SYSTéMOVé POžADAVKY...1 Kapitola 2: INSTALACE SOFTWARU TISKáRNY V SYSTéMU WINDOWS...2 Instalace softwaru pro lokální tisk... 2 Instalace softwaru

Více

Klíčové vlastnosti. Připojení a instalace ovladače

Klíčové vlastnosti. Připojení a instalace ovladače Rozsah dodávky AV konvertor s kabelovým svazkem CD s ovladačem a profesionálním programem pro úpravu video souborů Stručný návod k použití Logilink USB 2.0 audio-video konvertor Obj. č.: 95 62 97 Klíčové

Více

USB 2.0 Audio/Video Grabber Katalogové číslo: 15.08.1561

USB 2.0 Audio/Video Grabber Katalogové číslo: 15.08.1561 USB 2.0 Audio/Video Grabber Katalogové číslo: 15.08.1561 Obsah: Obsah:...2 Kapitola 1. Přehled...3 1.1 Úvod...3 1.2 Vlastnosti...3 1.3 Specifikace...3 1.4 Minimální požadavky na systém... 3 1.5 Balení...

Více

ZMODO NVR KIT. Instalační příručka

ZMODO NVR KIT. Instalační příručka ZMODO NVR KIT Instalační příručka KROK 1 1. Zkontrolujte si obsah balení ZMODO NVR Kitu: NVR server 4 x IP kamera Napájecí adaptéry pro IP kamery LAN kabel CD se softwarem Příručka ( ke stažení na www.umax.cz)

Více

WiFi kamerový systém 4x 4Mpix kamera + NVR

WiFi kamerový systém 4x 4Mpix kamera + NVR WiFi kamerový systém 4x 4Mpix kamera + NVR Návod k obsluze Kontakt na dodavatele: SHX Trading s.r.o. V Háji 15, Praha 7, 170 00 Tel: 244 472 125, email: info@secutek.cz www.secutek.cz Stránka 1 1. Zobrazení

Více

Stručný Průvodce (Čeština)

Stručný Průvodce (Čeština) Stručný Průvodce (Čeština) Obsah balení 1. Skener 2. USB kabel 3. Stručný průvodce 4. Instalační CD-ROM Instalace a nastavení skeneru Krok 1. Připojení skeneru k počítači Zkontrolujte zda je skener VYPNUTÝ.

Více

Gluco Diary Elektronický diář měření krevní glukózy

Gluco Diary Elektronický diář měření krevní glukózy Gluco Diary Elektronický diář měření krevní glukózy (Uživatelská příručka) Obsah 1. Představení programu Gluco Diary a. Uživatelská příručka b. Zákaznický servis 2. Součásti programu Gluco Diary 3. Požadavky

Více

Stručný Průvodce (Čeština)

Stručný Průvodce (Čeština) Stručný Průvodce (Čeština) Obsah balení 1. Skener 2. USB kabel 3. Síťový adaptér 4. Stručný průvodce 5. Instalační CD-ROM Popis skeneru 1. USB Port: skener se připojuje pomocí přiloženého USB kabelu k

Více

Program CMS pro PC. Návod k obsluze. 1. Instalace program CMS do PC

Program CMS pro PC. Návod k obsluze. 1. Instalace program CMS do PC Program CMS pro PC Návod k obsluze 1. Instalace program CMS do PC Do CD mechaniky vložte CD disk dodaný společně s přístrojem a proveďte instalaci programu General_CMS V zobrazených oknech doporučujeme

Více

WiFi kamerový systém 4x 2Mpix kamera + NVR

WiFi kamerový systém 4x 2Mpix kamera + NVR WiFi kamerový systém 4x 2Mpix kamera + NVR Návod k obsluze Kontakt na dodavatele: SHX Trading s.r.o. Týmlova 8, Praha 4, 140 00 Tel: 244 472 125, email: info@spyobchod.cz www.spyobchod.cz Stránka 1 1.

Více

NPS-520 Multifunkční tiskový server

NPS-520 Multifunkční tiskový server Multifunkční tiskový server Příručka k rychlé instalaci Verze 1.00 Listopad 2006 Obsah Úvodní informace... 1 1 Hardwarová instalace... 2 1.1 LED kontrolky... 2 2 Utilita ZyXEL... 3 2.1 Instalace (prostředí

Více

Zmodo kamerové systémy. Zmodo kamerové systémy Uživatelský manuál CZ

Zmodo kamerové systémy. Zmodo kamerové systémy Uživatelský manuál CZ Zmodo kamerové systémy Zmodo kamerové systémy Uživatelský manuál CZ 1 Uživatelský manuál CZ OBSAH Obsah... 2 Rekordér... 3 Kamery... 4 Volitelné příslušenství... 5 Instalace pevného disku... 6 Propojení

Více

Mini PC ITV26. Návod k použití

Mini PC ITV26. Návod k použití Návod k použití Poslední revize: 13. 6. 2013 Obsah Spuštění... 3 Připojení napájení... 3 Připojení příslušenství... 3 Připojení televize... 3 Připojení myši... 4 Způsob použití... 4 Připojení k internetu...

Více

Jak rychle začít se 4-kanálovým NVR-4IPC kitem *H5601?

Jak rychle začít se 4-kanálovým NVR-4IPC kitem *H5601? Jak rychle začít se 4-kanálovým NVR-4IPC kitem *H5601? Před samotnou instalací NVR záznamového zařízení a IP kamer si, prosím, přečtěte pozorně Instalační a uživatelský manuál pro *H5601. Převážně dbejte

Více

Návod k obsluze. V086C - Video chůvička dětská s nočním viděním

Návod k obsluze. V086C - Video chůvička dětská s nočním viděním V086C - Video chůvička dětská s nočním viděním Návod k obsluze Vážení zákazníci, děkujeme Vám za Vaši důvěru a za nákup tohoto produktu. Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny

Více

T325C - Prostorový dotykový termostat programovatelný s čidlem

T325C - Prostorový dotykový termostat programovatelný s čidlem Návod k obsluze T325C - Prostorový dotykový termostat programovatelný s čidlem Vážení zákazníci, děkujeme Vám za Vaši důvěru a za nákup tohoto produktu. Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje

Více

Stolní digitální budík s Wi-Fi kamerou

Stolní digitální budík s Wi-Fi kamerou Stolní digitální budík s Wi-Fi kamerou Návod k obsluze Kontakt na dodavatele: SHX Trading s.r.o. Týmlova 8, Praha 4, 140 00 Tel: 244 472 125, email: info@spyobchod.cz www.spyobchod.cz Stránka 1 1. Zobrazení

Více

Akční kamera EAGLE EYE CUBICAM. Obj. č.: 40 51 74. Vlastnosti a funkce. Popis a ovládací prvky

Akční kamera EAGLE EYE CUBICAM. Obj. č.: 40 51 74. Vlastnosti a funkce. Popis a ovládací prvky Akční kamera EAGLE EYE CUBICAM Obj. č.: 40 51 74 Vážený zákazníku, děkujeme Vám za Vaši důvěru a za nákup akční kamery Eagle Eye Cubicam. Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny

Více

A4300BDL. Ref: JC

A4300BDL. Ref: JC # Uživatelský manuál A4300BDL Aplikace :! Jednoduchý program umožňující přenos souboru s pochůzkou k měření z programu DDS 2000 do přístroje řady Adash 4300! Jednoduchý program umožňující přenos naměřených

Více

Návod na instalaci esamu v. 4.0

Návod na instalaci esamu v. 4.0 Návod na instalaci esamu v. 4.0 POŢADAVKY NA HARDWARE POČÍTAČE (PC A NOTEBOOK)HARDWARE REQUIREMENTS FOR PC ( LAPTOP AND DESKTOP PC) Pentium 4 nebo vyšší USB 2.0, min. 2 porty vedle sebe Musí být dostupné

Více

Česká verze. Úvod. Instalace hardwaru. PU011 Sweex PCI Express karta, 1x paralelní port

Česká verze. Úvod. Instalace hardwaru. PU011 Sweex PCI Express karta, 1x paralelní port PU011 Sweex PCI Express karta, 1x paralelní port Úvod Nevystavujte PU011 vysokým teplotám. Neumísťujte ji na přímé sluneční světlo ani do blízkosti zdrojů tepla. Nepoužívejte PU011 ve velmi prašném nebo

Více

Mini NVR - 9CH, 1080p, H.264

Mini NVR - 9CH, 1080p, H.264 Mini NVR - 9CH, 1080p, H.264 Návod k obsluze Kontakt na dodavatele: SHX Trading s.r.o. Týmlova 8, Praha 4, 140 00 Tel: 244 472 125, email: info@spyobchod.cz www.spyobchod.cz Stránka 1 1. Zobrazení přístroje

Více

Instalace softwaru a návod k USB propojení

Instalace softwaru a návod k USB propojení Instalace softwaru a návod k USB propojení Tento návod vysvětluje základní informace, jako jsou systémové požadavky, instalace a propojení atd., týkající se dodaného programového vybavení. Detaily o použití

Více

Uživatelská příručka k webové kameře HP Elite Autofocus

Uživatelská příručka k webové kameře HP Elite Autofocus Uživatelská příručka k webové kameře HP Elite Autofocus v4.2.cs Part number: 5992-2507 Copyright 2007 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Informace obsažené v tomto dokumentu mohou být změněny

Více

Uživatelský manuál A4000BDL

Uživatelský manuál A4000BDL Uživatelský manuál Aplikace : Jednoduchý program umožňující přenos souboru s pochůzkou k měření z programu DDS 2000 do přístroje řady Adash 4100/4200 Jednoduchý program umožňující přenos naměřených dat

Více

s anténou a podstavcem CD-ROM obsahující návod a informace o záruce Ethernetový kabel (CAT5 UTP nekřížený) ADSL kabel (standardní telefonní kabel)

s anténou a podstavcem CD-ROM obsahující návod a informace o záruce Ethernetový kabel (CAT5 UTP nekřížený) ADSL kabel (standardní telefonní kabel) ČESKY Toto zařízení lze nastavit pomocí libovolného aktuálního webového prohlížeče, např. Internet Explorer 6 nebo Netscape Navigator 6.2.3. DSL-G664T Bezdrátový ADSL směrovač Než začnete 1. Pokud jste

Více

Digitální hodiny s Full HD WiFi kamerou a úhlem záběru 140

Digitální hodiny s Full HD WiFi kamerou a úhlem záběru 140 Digitální hodiny s Full HD WiFi kamerou a úhlem záběru 140 Návod k obsluze Kontakt na dodavatele: SHX Trading s.r.o. Týmlova 8, Praha 4, 140 00 Tel: 244 472 125, email: info@spyobchod.cz www.spyobchod.cz

Více

Úvod. Děkujeme vám za zakoupení tohoto výrobku Rollei! Před použitím zařízení, přečtěte si prosím pozorně tento návod.

Úvod. Děkujeme vám za zakoupení tohoto výrobku Rollei! Před použitím zařízení, přečtěte si prosím pozorně tento návod. Úvod Děkujeme vám za zakoupení tohoto výrobku Rollei! Před použitím zařízení, přečtěte si prosím pozorně tento návod. Pozor! 1.Tento výrobek je citlivé zařízení, zacházejte s ním opatrně. Chcete-li ochránit

Více

NWD310N. Příručka k rychlé instalaci. Bezdrátový PCI adaptér N. Verze 1.00 Vydání 1 Říjen 2007. Copyright 2007. Všechna práva vyhrazena.

NWD310N. Příručka k rychlé instalaci. Bezdrátový PCI adaptér N. Verze 1.00 Vydání 1 Říjen 2007. Copyright 2007. Všechna práva vyhrazena. Bezdrátový PCI adaptér N Příručka k rychlé instalaci Verze 1.00 Vydání 1 Říjen 2007 Copyright 2007. Všechna práva vyhrazena. Obsah Základní informace...1 1 Instalace softwaru...1 2 Instalace hardwaru...4

Více

Stavebnice robota XY-Plotter Robot Kit V2.0. Obj. č.:

Stavebnice robota XY-Plotter Robot Kit V2.0. Obj. č.: Stavebnice robota XY-Plotter Robot Kit V2.0 Laserový gravírovací doplňkový balíček Laserový gravírovací doplňkový balíček pro stavebnici XY Plotter Robot Kit V2.0 rozšiřuje možnost využití robota o laserové

Více

BDVR HD IR. Návod na použití

BDVR HD IR. Návod na použití Návod na použití 2 BDVR HD IR Vážený zákazníku, děkujeme Vám za zakoupení přenosného záznamového zařízení DVR. Před použitím si pozorně přečtěte tento návod na použití. Popis zařízení 3 1) HDMI konektor

Více

1. Po instalaci kamery propojte napájecí konektor a BNC video konektor.

1. Po instalaci kamery propojte napájecí konektor a BNC video konektor. AHD 1. Po instalaci kamery propojte napájecí konektor a BNC video konektor. 2. Na druhé straně kabelu připojte BNC konektor s náležitým kanálem k DVR a napájecí kabel k 12V napájení. 3. Připojte monitor

Více

P-660HN-TxA. Příručka k rychlé instalaci. Bezdrátová brána 802.11n ADSL2+ se 4 porty

P-660HN-TxA. Příručka k rychlé instalaci. Bezdrátová brána 802.11n ADSL2+ se 4 porty Bezdrátová brána 802.11n ADSL2+ se 4 porty Firmware v3.0 Vydání 1, 6/2010 Výchozí nastavení: IP adresa: http://192.168.1.1 Heslo: 1234 Příručka k rychlé instalaci Copyright 2010. Všechna práva vyhrazena.

Více

NVR Easyn pro IP kamery 1080p

NVR Easyn pro IP kamery 1080p NVR Easyn pro IP kamery 1080p Návod k obsluze Kontakt na dodavatele: SHX Trading s.r.o. Týmlova 8, Praha 4, 140 00 Tel: 244 472 125, email: info@spyobchod.cz www.spyobchod.cz Stránka 1 1. Zobrazení přístroje

Více

U-DRIVE LITE Car DVR Device

U-DRIVE LITE Car DVR Device U-DRIVE LITE Car DVR Device MT4037 Uživatelský manuál Index Index...2 Popis zařízení...2 Příprava před použitím...3 Vložení paměťové karty...3 Používání zařízení...4 Možnosti menu v režimu nahrávání...5

Více

Hodiny s kamerou a extrémní výdrží

Hodiny s kamerou a extrémní výdrží Hodiny s kamerou a extrémní výdrží Návod k obsluze Hlavní výhody přístroje: Špičkové provedení skryté kamery Extrémní vydrž na vestavěnou baterii až 30 dní v pohotovostním režimu Praktický software pro

Více

Motorola Phone Tools. Začínáme

Motorola Phone Tools. Začínáme Motorola Phone Tools Začínáme Obsah Minimální požadavky... 2 Před instalací aplikace Motorola Phone Tools... 3 Instalace aplikace Motorola Phone Tools... 4 Instalace a konfigurace mobilního zařízení...

Více

PT Instalace programového vybavení

PT Instalace programového vybavení PT-2100 Instalace programového vybavení English pro Windows Obecné Specifikace P-touch Editor P-touch Quick Editor Printer Driver Umožňuje vytvářet libovolné štítky pomocí různých vzorů, fontů, šablon

Více

Panelový programovatelný ampérmetr EPM-4C -72. Obj. č.:

Panelový programovatelný ampérmetr EPM-4C -72. Obj. č.: Panelový programovatelný ampérmetr EPM-4C -72 Účel použití EPM-4D (ampérmetr s měřením odběru): EPM-4D je určen k měření RMS hodnoty střídavého proudu, který proudí vodičem a ukládání okamžité a průměrné

Více

Network Video Recorder Uživatelský manuál

Network Video Recorder Uživatelský manuál Network Video Recorder Uživatelský manuál Naskenujte QR kód a klikněte na odkaz pro více informací. NVR Lite & Pro Series QSG NVR Ultra Series QSG Toolbox: http://www.dahuasecurity.com/tools.html 1 Vítejte

Více

NVR - 9CH, 1080p, H.264

NVR - 9CH, 1080p, H.264 NVR - 9CH, 1080p, H.264 Návod k obsluze Kontakt na dodavatele: SHX Trading s.r.o. Týmlova 8, Praha 4, 140 00 Tel: 244 472 125, email: info@spyobchod.cz www.spyobchod.cz Stránka 1 1. Zobrazení přístroje

Více

IP kamera LAN, Wi-Fi s nočním viděním. Obj. č Obj. č Rozsah dodávky. Instalační proces IPC-1030 IPC-1020

IP kamera LAN, Wi-Fi s nočním viděním. Obj. č Obj. č Rozsah dodávky. Instalační proces IPC-1030 IPC-1020 IP kamera LAN, Wi-Fi s nočním viděním Obj. č. 142 32 24 Rozsah dodávky IP kamera Denver Montážní úchyt Anténa Síťový adaptér Instalační CD Síťový LAN kabel Montážní a spojovací materiál Návod k obsluze

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.:

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: NÁVOD K OBSLUZE Verze 06/04 Obj. č.: 92 20 45 Úvod Vážení zákazníci, děkujeme Vám za Vaši důvěru a za nákup našeho malého speciálního telefonu s náhlavní soupravou (se sluchátkem do ucha a s mikrofonem).

Více

2.1.2 V následujícím dialogovém okně zvolte Instalovat ze seznamu či daného umístění. stiskněte tlačítko Další

2.1.2 V následujícím dialogovém okně zvolte Instalovat ze seznamu či daného umístění. stiskněte tlačítko Další Autodiagnostika ROBEKO Diagnostický kabel VAG1 VAGR1 Instalace pro operační systémy Windows 1. Úvod : Před použitím kabelu je nutné nejprve nainstalovat příslušné ovladače v operačním systému Vašeho počítače.

Více

Bezdrátový mikro adaptér USB N150 WNA1000M-Návod k instalaci

Bezdrátový mikro adaptér USB N150 WNA1000M-Návod k instalaci Bezdrátový mikro adaptér USB N150 WNA1000M-Návod k instalaci Tato příručka popisuje expresní instalaci pomocí průvodce NETGEAR Smart Wizard a instalaci samostatného ovladače pro systém Windows. Poznámka:

Více

NÁVOD NA INSTALACI KARTY PCTV USB2

NÁVOD NA INSTALACI KARTY PCTV USB2 NÁVOD NA INSTALACI KARTY PCTV USB2 INSTALACE PCTV USB2 Tato část popisuje, jak nainstalovat PCTV USB2 po hardwarové i softwarové stránce. Během instalace bude vytvořena programová skupina PCTV USB2 a ovladače,

Více

Špionážní digitální hodiny

Špionážní digitální hodiny Špionážní digitální hodiny Návod k obsluze Hlavní výhody produktu: Naprosto profesionální zpracování, včetně nejmenších detailů Podpora mikro SD karet až po 32GB Doba kontinuálního nahrávání videa až 180

Více

4CH FULL HD DVR do auta

4CH FULL HD DVR do auta 4CH FULL HD DVR do auta Návod k obsluze Kontakt na dodavatele: SHX Trading s.r.o. Týmlova 8, Praha 4, 140 00 Tel: 244 472 125, email: info@spyobchod.cz www.secutron.cz Stránka 1 1. Úvod Tento kamerový

Více

1) Instalace aplikace a) otevřete Obchod Play ve Vašem zařízení b) do vyhledávacího pole zajdejte výraz CamHi a vyhledání potvrďte

1) Instalace aplikace a) otevřete Obchod Play ve Vašem zařízení b) do vyhledávacího pole zajdejte výraz CamHi a vyhledání potvrďte Aplikace CamHi 1) Instalace aplikace a) otevřete Obchod Play ve Vašem zařízení b) do vyhledávacího pole zajdejte výraz CamHi a vyhledání potvrďte c) po úspěšném vyhledání aplikace, klikněte na tlačítko

Více