BEKSA. magazín V KVĚTNOVÉM ČÍSLE BEKSA MAGAZÍNU NALEZNETE

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "BEKSA. magazín V KVĚTNOVÉM ČÍSLE BEKSA MAGAZÍNU NALEZNETE"

Transkript

1 6 / 2012 BEKSA magazín V KVĚTNOVÉM ČÍSLE BEKSA MAGAZÍNU NALEZNETE FotoEcho play-off 2012 Štafeta: Martin S. zpovídá Jursu Desetkrát s Marcusem Arnoldem Svět Martina Šorfa Nikdy nepřestávej věřit Východočeský basketbal Mládež v sezoně 2011/12

2 aktuálně FotoEcho play-off 2012 BK JIP PARDUBICE Mattoni-liga: Jen jedna série Na pouhých pět utkání se smrsklo účinkování pardubických basketbalistů v play-off Mattoni NBL Beksa, čtvrtý tým po dlouhodobé části, padla s Kolínem, po nadstavbě pátým, v dramatické čtvrtfinálové sérii 2:3 na zápasy a v tuzemské soutěži skončila na 5. místě. O sérii už bylo napsáno mnohé, v BeksaMagazínu vám předkládáme malé fotoohlédnutí za brzkým koncem sezony.

3 aktuálně FotoEcho play-off 2012

4 zpověď Štafeta Martin Skřivánek se ptá, Jiří Černošek odpovídá Nej zážitek? Mač proti Yaovi Jak to bylo s tebou a basketbalem v samých začátcích tvé kariéry? Zakutálel se míč k tobě, nebo jsi ho objevil sám? Já jsem začínal v Kopřivnici s házenou, ale když se u nás postavila nová škola, tak tam byly dvě tělocvičny na basket. I kvůli tomu jsem přesedlal na basketbal. Pro basketbal a jednotlivé hráčské pozice jsou rovněž důležité somatické parametry. Kdy ti bylo jasné, že nebudeš malý a rozhodnutí pro tento sport je to správné? Asi v sedmi letech, když bylo první školní focení. Můj děda i táta měli ke dvěma metrům, takže to mám v genech. Vytvoř, prosím, slovně vykreslenou mapu tvé dosavadní basketbalové cesty. Mohl bys jednotlivé zastávky vyjmenovat a jednou větou je zhodnotit? Takže: 1. Brno - s odstupem času na něj vzpomínám raději a raději. Hráli jsme pořád nahoře, občas nějakej večírek, prostě paráda. 2. Prostějov - trápená. 3. Liberec - super lidi, super tým, super příroda..4. Brno - návrat po letech a velké zklamání. 5. Pardubice - musím říct, že jsem si tady basket užil. Medaile, evropský pohár, bylo to super. Divácká kulisa se s přesuny na jednotlivá utkání mění jak počasí. Jaký vliv mívá obecně divácká bouře na tvůj výkon? Myslím, že každému se hraje lépe, když je v hale plno a lidi fandí. Podle mě lidi z pardubického klubu dělali maximum, aby fanoušci chodili.

5 zpověď Štafeta Vzpomeneš si na svůj nejsilnější tuzemský i mimotuzemský basketbalový zážitek? Asi to bylo před deseti lety na univerziádě, když jsme v Číně hráli před narvanou halou s domácím týmem. Tenkrát byl v týmu Yao Ming a další dva kluci s NBA a my hráli vyrovnaný zapas. Na to moc rád vzpomínám. Znám tě jako velkého pohodáře. Jsi v pohodě pořád, nebo to jenom hraješ? Třeba v 5 hodin ráno, když se vzbudí tvoje dcera Elenka a chce si povídat? Já to jen hraju, abych tě naštval. A když mě Elenka vzbudí, tak jí řeknu, že má taky maminku, otočím se a spím dál. Mimochodem, s ženou jste vybrali krásné jméno pro svoji dceru. Vší z jakého jiného jména vzešlo a jaký je jeho význam? Z řeckého Helena, anglického Eleonora, ruského Jelena. A znamená světlo, ale to bys měl vědět, ne? Vím o tobě, že dobře vaříš. Rád bych ochutnal tvoji pověstnou svíčkovou. Jsi samouk, nebo jezdíš někam na kurzy? Já jsem samouk. Mám doma výbornou kuchařku a z ní občas něco ukuchtím. Ale na kurs Zdeňka Pohlreicha bych určitě zašel. Vzpomeneš si na nějakou úsměvnou historku z týmových cest? Moc jich není. Naposledy, když jsme sjeli z dálnice a pokračovali někam na konec světa, tak autobus zastavil a nabral nějakého stopaře, který stál vedle pole mezi stromy. Nevím, co ten pán tam dělal, ale až po příjezdu do Prahy jsem zjistil, že jsi to byl ty - když ses umyl a zkulturnil. Posloucháš kvalitní muziku, o čemž jsem se sám přesvědčil nedávno, kdy jsme vyrazili na koncert. Jaká byla Mettalica v Praze? Koncert byl neuvěřitelnej. Kluci do toho prali, jako by jim bylo dvacet, fakt pecka. Moc se mi to líbilo. Cesta byla fajn, dvě plný auta a na každý benzínce zastávka, aby se Zbyňa mohl najíst.

6 dotazník Desetkrát s Marcusem Arnoldem Vodnář, který neplave ➊ V jakém znamení horoskopu jsi narozen a v čem to odpovídá skutečnosti? Moje znamení je Vodnář. Nevyznám se tolik ve znameních horoskopu, abych věděl, co pro která znamení je typické, ale určitě to nějak souvisí s vodou. A co se týče mého vztahu k vodě, mám ji rád, rád ji piju, ale neplavu v ní. Nejsem moc dobrý plavec. ➋ Co je na světě tvým největším nepřítelem? Nemá m rád kriminální činy - krádeže, vraždy Prostě když někdo někomu ublíží, nebo něco někomu ukradne. To mi přijde úplně otřesné. Loni v létě v USA se mi stalo, že mi někdo ukradl ze skříňky u tělocvičny všechny moje věci, které jsem tam měl: kreditní kartu, telefon, ipod Byl jsem hodně naštvaný. Asi nevěděli, komu to berou, viď. Kdybys toho zloděje chytil, volal bys policii, nebo bys vzal spravedlnost do svých rukou? Vzal bych ji do mých rukou. Tenhle případ řešila policie a vyřešila ho velice zdatně. Zloděj se totiž pokusil použít již zablokovanou kreditní kartu a bylo snadné ho vypátrat. ➌ Proč je KRÁSNÉ s tebou žít? Já nevím... Protože myslím, že jsem dobrý člověk, že je se mnou zábava, jsem uvolněný a pohodový. A taky třeba proto, že doma v Americe mám obrovskou televizi, krásný gauč, lednici plnou jídla, videohry Myslím, že to jsou důvody, které každou ženu přesvědčí. ➍ Proč je OBTÍŽNÉ s tebou žít? Já nevím. Já fakt nevím. Dobře, zkusím to. Nejsem úplně nepořádný člověk, ale rozhodně se nedá říct, že jsem typ, který když vidí někde nepořádek, tak hned sáhne po mopu, aby všechno uklidil. ➎ Na jaký svůj sportovní výkon jsi nejvíce hrdý? Tahle odpověď by se dala rozdělit do dvou oblastí. Co se týče basketbalu, napadne mě spousta momentů, na které si vzpomenu a na které jsem hrdý, takže ti řeknu příběh z trošku jiného soudku. Půjde o příhodu z baseballu. Když jsem byl malý, hrál jsem také baseball. Jednou jsme hráli zápas, po kterém jsme mohli postoupit do finále. Před náma byl poslední ining, měli jsme dva vyautované hráče, takže chyběl poslední, abychom skončili. Skóre bylo 3 bally 2 striky, tzn. další míček musel rozhodnout. Buď aut, nebo dobrý odpal. Poslední šance pro náš tým. (vzrušeně vypráví) Zní to jako v pohádce, já vím, ale opravdu to tak bylo. Vzal jsem si pálku, pořádně jsem se nadechl a bum jak myslíte, že to dopadlo? Dal jsem homerun. Byl to nejdelší homerun, jaký jsem kdy odpálil. Následovalo obrovské nadšení, doslova šílenství. Teda na naší straně, děti na druhé straně brečely. Můj strejda byl zároveň můj kouč a byl na mě hrozně hrdý. Skutečně to byl velice silný zážitek, na který si doteď pamatuju. Byl to velký zápas.

7 dotazník Desetkrát s Marcusem Arnoldem ➏ Čemu ses naposledy od srdce zasmál? Nedávno jsem se koukal na dvd, na svoji nejoblíbenější komedii, která se jmenuje Chris Roc. Je to sice staré dvd, ale mám ji opravdu rád. Proč? Nechci tady říkat nějaké sprosťárny. Snažím se přijít na nějaký dobrý příklad, který by se dal publikovat i pro mladší čtenáře Přemýšlím Ne, to fakt nejde. ➐ Co tě naposledy dojalo k slzám? Naposledy to bylo moje zranění kolene. Sice jsem brečel, protože já nebrečím, ale hodně to bolelo a hlavně to byla dost těžká situace, protože jsem nemohl hrát a pomoct týmu. Bylo to hodně frustrující. ➑ Kdo a čím tě naposledy napálil? Na konci sezony na tréninku. Začali jsme trénovat a mně se furt zdálo, že mám něco v botě. Musel jsem se zout a zjistil jsem, že mi tam někdo hodil minci. No, vzhledem k tomu, že na tyhle vtípky je u nás Tomáš (Tóth), podezírám jeho. ➒ Pokud bys měl kouzelný prsten, do jaké pohádky by ses vydal a jakou postavou bys chtěl být? (vedle sedící Maurice Hampton vyhrkl: Harry Potter). No, to by nebylo špatný, ale asi byl zvolil Batmana. On má spoustu nejrůznějších pomůcek, má kolem sebe věci, které toho hodně umí. A taky má krásný rychlý auto. Prostě se má dobře. ➓ Kdybys nehrál profesionálně basketbal, v jakém oboru (sportovním a mimosportovním) bys mohl vyniknout? Kdyby to byl sport, určitě by šlo o baseball, který jsem hrál za mlada a myslím, že mi docela šel. Mimo sport by mě bavilo pracovat s dětmi. Mám je rád. Jeden rok jsem pracoval v zařízení s problémovými dětmi, což pro mě byla zajímavá zkušenost. Práce s dětmi, které se setkaly se špatným osudem, nebo mají nějaké problémy, by mě určitě naplňovala.

8 můj svět 10 otázek a 10 odpovědí vedoucího týmu Martina Šorfa Pirát silnic Když ráno vstaneš, co tě napadne jako první? Že bych ještě spal. Ale to mě samozřejmě napadne až po určité době, kdy už začnu vnímat okolí. Ne, vážně. Dost často je mojí první ranní myšlenkou, jaké je asi počasí, protože když je venku pěkně a slunečko, hned se vylézá z peřin lépe. Z toho vyplývá, že hrozně nerad vstávám v zimních měsících, kdy není moc vidět. Ostatně myslím, že skoro každý nerad vstává do tmy. Když večer usínáš, o čem přemýšlíš? To dost závisí na tom, jak moc jsem unavený. Někdy si večer plánuju, že až ulehnu do postele, budu si nad něčím přemýšlet, ale najednou je ráno a já po probuzení zjistím, že mi to s tím přemýšlením nějak nevyšlo. Ale když je prostor na večerní rozjímání, hodně často přemýšlím (nečekaně) o basketbale. V čem jsi realista a v čem snílek? Realista jsem asi ve vnímání současného stavu v České republice, v tom, že žijeme v prostředí, ve kterém bují korupce, nespravedlnost a spousta dalších věcí, kvůli kterým se po revoluci z bohatého státu s chudými lidmi stal chudý stát s chudými lidmi. I když na druhou stranu, přes to všechno si myslím, že zas tak špatně se v dnešní době nemáme a při určitém úhlu pohledu by se dalo říci, že jsme si nikdy nežili tak dobře, jako teď. Samozřejmě by ale mohlo být i lépe. Teď si možná trošku odporuji, ale každý se v tom vyznejte jak chcete. Snílek v tom, že to může být lepší a že opravdu přijde nějaký Zorro mstitel, který zatočí z korupcí. (rozhovor vznikal den poté, co byl zatčen David Rath pozn. aut.). Co děláš, když tě přepadne špatná nálada? A to se mi taky stává? Když se necítím nejlépe, tak se snažím dostat buďto do prostředí lidí, nebo do situace, která mě pobaví, rozesměje, prostě přivede na jiné myšlenky. Smích je asi opravdu nejlepší lék na všechny starosti.

9 můj svět Vyjmenuj tři věci, které ti jdou fakt dobře. To bude těžký, říct jenom tři Teď je otázka, jestli mám vyjmenovat tři věci, které mi jdou opravdu dobře, nebo tři věci, o kterých si myslím, že mi jdou opravdu dobře, což může být dost velký rozdíl. Poraď si. Myslím si, a kolegové to zajisté dosvědčí, že umím kvalitně, levně a výhodně nakupovat zboží všeho druhu (autor dosvědčuje, nicméně dodává, že nikdo z kolegů již u Martina raději nenakupuje, protože jeho marže dosahují nebeských výšin ). Co říct dál? Třetí věc už vím, ale co mám dát jakou druhou věc? Tak dej nejdřív tu třetí na druhé místo. To nedám, já chci, aby to tím třetím končilo. Takže druhá věc: Myslím si, že jsem docela manuálně zručný a dokážu si poradit s mnohými úkoly, ať už z oblasti vaření, sváření, dřevovýroby, kovovýroby, zvládnu i opravit záchod, tekoucí umyvadlo, smontovat skříň, přišroubovat poličku a další. No vidíš, chtěls tři, a teď jsem ti jich vyjmenoval asi deset. A ještě třetí věc? Jestli mi jde ještě něco dobře, to by spíš měla říci moje přítelkyně. Můžeme jí zavolat a zeptat se? Ne. Co považuješ za osmý div světa? Fakt nevím Já bych asi nevyjmenoval ani těch prvních sedm. Skoro každý den se setkávám s věcmi, které mě dokáží neskutečně zaskočit a překvapit, s věcmi, u nichž si říkám, že to snad není možné. Když nad tím teďka tak přemýšlím, většinou to je na nějakých úřadech, takže by se dalo vlastně říci, že takovým osmým divem světa, alespoň českým divem světa, by mohl být byrokratický aparát, který tady máme dovedený opravdu k dokonalosti. Jsi rebel, nebo se řídíš pravidly? Záleží na dané situaci, ale spíš se řídím pravidly, byť za dobu, co jsem v Pardubicích, jsem především za volantem tomuto příliš nedostál. Tak jezděte si 90 mimo obec s koněm na kapotě, to se fakt nedá. Koho z BK JIP Pardubice by sis vzal s sebou na pustý ostrov a proč právě jeho? Počkej, já se podívám na soupisku. Vlastně nad čím přemejšlím Marcuse, s ním bych se v pralese nebál. Nebo bych si vzal s sebou Martina Skřivánka (kondiční trenér), protože když si vzpomenu, jak na rozlučce s loňskou sezonu lezl v pokročilých nočních hodinách po sloupech restaurace Blériot, tak mě napadlo, že je to vlastně prototyp moderní verze Tarzana. Jaký titulek by sis o sobě jednou rád přečetl v novinách? Úvodem bych chtěl říci, že doufám, že to bude už brzo. To je na tobě, Rendo, něco poslat novinářům. Tak třeba Zápas BK JIP Pardubice musel po vyloučení obou trenérů dokoučovat vedoucí družstva Martin Šorf, který řídil úžasný obrat v téměř ztraceném utkání a dovedl tak tým Beksy k vítězství. Martine, to nevydá na titulek, ale na celý odstavec. Aspoň bude ten titulek dost velkej a všichni ho uviděj. Proč tak rád odpovídáš na otázky v dotaznících? Proto, abych se už konečně dostal do toho titulku. Dokonce i často trpělivě odpovídám na dotazníky různých společností, které dělají různé telefonické průzkumy - teda v případě, že mě dané téma zajímá.

10 aktuálně Pardubická mládež Zlaté období pokračuje BK Pardubice U11 (trenér Jan Procházka) Skvělý bronz, ale Třetí místo jedenáctiletých minižáků je určitě skvělým výsledkem celého týmu. Je třeba ho však hodnotit velmi střízlivě, protože zdaleka na všichni hráči mají bronzovou úroveň a za základními hráči týmu o mnoho zaostávají. Navíc ne všichni hráči týmu jsou zatím kmenovými hráči BK a příliš s ním zatím ani netrénují. Konečný výsledek by měl být pro všechny hráče motivací do budoucna přestoupit natrvalo do Pardubic, pro ty pardubické naopak možností konfrontace se špičkou českého basketbalu a motivací do další tvrdé tréninkové práce. Výhodou týmu naopak je, že většina domácích hráčů je o rok mladších a bude moci startovat v kategorii jedenáctiletých i v příštím roce. Tam by se již měl na jednotlivcích daleko výrazněji projevit náročný tréninkový proces a podíl čistých odchovanců na týmovém úspěchu by měl narůstat. To je základním smyslem celého tréninkového procesu a cestou ke spokojenosti všech hráčů i rodičů z něho. Záleží ale pouze na hráčích a jejich rodičích, jak se k tvrdému konkurenčnímu prostředí postaví, protože zadarmo rozhodně nikdo nic v našem klubu nedostane! Horní řada zleva: Strniště Matěj asistent trenéra, Kubec Ondřej asistent trenéra, Novák Jakub, Horák František, hanzlík Ondřej, Hanzlík Jan, Dvořák Tomáš, Srník Adam, Venzara Aleš, Šrámek Jakub, Vlček Tadeáš, Macek Ondřej, Slowiak Lukáš, Procházka Jan trenér družstva. Spodní řada zleva: Findejs, Svojanovský Michal, Slowiak Tadeáš, Mareček Jakub, Boháček Lukáš, Kovář Adam, Kovář Šimon.

11 aktuálně Pardubická mládež BK Pardubice U12 (trenér Petr Lipový) Těsně pod stupni vítězů Letošní sezóna byla pro tým U12 jednoznačně nejúspěšnější, i když nám vytoužená medaile unikla na Národním finále o jedno jediné místo. Do Ústí nad Labem jsme odjížděli s velkými ambicemi, posíleni o hráče ze Svitav, Rychnova nad Kněžnou neboliberce, zápas o třetí místo s Ostravou nám však bohužel nevyšel. Přesto jsme se od loňské sedmé příčky výrazně zlepšili a znát to bylo i v základní části, kdy jsme především s holkami ze Studánky hráli vyrovnaně a ze vzájemných derby si domů několikrát odvezli vítězství. Ostatní týmy jsme zpravidla převálcovali dvojciferným rozdílem ve skóre, což bylo sice občas nudné pro hráče i fanoušky, ale dobrým znamením pro trenéry. Všichni na sobě hodně zapracovali a mají slušně našlápnuto do poslední minižákovské kategorie. BK Pardubice U13 (trenér Josef Potoček) Po roce opět zlatí Pro letošní rok jsme U13 přihlásili do žákovské ligy kategorie U14, kde kluci získávali cenné zkušenosti, a ač některé zápasy pro nás nedopadly v rámci obdržených bodů příznivě, hrál ročník narození 1999 velice pěkný basketbal. Před kvalifikačními zápasy jsme sehráli několik přípravných zápasů s loňskými účastníky republikového turnaje a naše pozice se rýsovaly v dobrém světle. Kvalifikací jsme prošli bez zaváhání a už jsme se těšili jen na MČR v Hradci Králové, když nám vzdálenost Hradce od Pardubic zaručovala skoro domácí prostředí. V turnaji, kde hraje každý s každým, jsme nezaváhali a až na poslední zápas jsme soupeře převyšovali třicetibodovým rozdílem. Finále o zlato bylo nervózní z obou stran, ale nám díky vyrovnanějšímu kádru se podařilo kluky z Josefova opět porazit. Nervozitu utkání dokresluje dvacet pět nedaných šestek našich hráčů. Takže pro mne a tým U13 skvělá sezona, mnohokrát za ni svému asistentovi Kazikovi Svobodovi a klukům děkuji. Ještě bych ten dík zdůraznil i díky tomu, že se s tímto ročníkem oba loučíme a budeme ho sledovat již jen z povzdálí Díky, kluci!!!

12 aktuálně Pardubická mládež BK Pardubice U14 (trenér Tomáš Bartošek) Letos až na vrchol Po zisku stříbrných pozic v minulosti jsme letos dokázali postoupit o stupínek výše a získat zlaté medaile. Už od prvních tréninků v srpnu bylo na týmu vidět obrovské odhodlání a píle v tréninku se zlepšit individuálně i týmově, což by nás mohlo dovést k vytouženému zlatu.a protože toto odhodlání, snaha a tréninková píle trvala po celou sezónu, tak se nakonec povedlo. V průběhu sezóny jsme se zúčastnili dvou mezinárodních turnajů, což byl velmi důležitý x faktor. Díky těmto turnajům se mohli naši hráči porovnat s jedněmi z nejlepších hráčů balkánského poloostrova. Je dobré, že tato spolupráce bude pokračovat. Po loňském roce, kdy hráči ročníku 97 ani jednou neprohráli, totéž zopakovali i hráči ročníku 98. Vítězství v extralize U14 právem patří našemu týmu s bilancí 29 vítězství a 0 porážek. I když ne všechna utkání byla odehrána v dokonalém rozpoložení, vždy si můžeme a musíme říci, že je neustále co zlepšovat. Dovolím si však konstatovat, že z celé české špičky jsme udělali největší výkonnostní růst a to nás dovedlo konečně k vytouženému a zaslouženému zlatu. Stojící zleva: Petric Predrag asistent trenéra, Lahučký Jakub, Charbuský Jiří, Kantůrek Lukáš, Kratochvíl Martin, Langšádl Ondřej, Štancl Dominik, Čáň Ondřej, Bartošek Tomáš trenér družstva. Klečící zleva: Skalický Matyáš, Mareček Filip, Pešík Radek, Mňuk Pavel, Karban Tomáš, Zeithammer Patrik, Verner David. Sedící zleva: Brožek Lukáš, Petric Alessandro.

13 aktuálně Pardubická mládež BK Pardubice U15 (trenér Tomáš Bartošek) Těžká obhajoba se podařila Hráči ročníku 97 měli před sebou přetěžký úkol: obhájit pozice z loňského roku. I to se nakonec podařilo, i když to nebyla přímo spanilá jízda králů.vyšlo to a je to možná cennější, než kdyby všechno šlo jako po másle. Většina hráčů bojovala na dvou frontách, jak v extralize U15, tak i v DL U17. Zde se chlapci otloukávali a střetávali se staršími hráči a vedli si velmi úspěšně. Dokázali postoupit do finále dorostenecké ligy, což mezi hráči ročníku narození 95 je slušný sportovní počin. V žákovské sezóně jsme nezopakovali celou soutěž bez prohry jako vloni, ale ta jediná prohra nám pomohla. Pozvedla náš týmový výkon, a především ten nás nakonec dovedl i ke zlaté obhajobě. Letošní zlato bylo o to cennější, protože muselo být tvrdě vybojováno a vydřeno, dokázali jsme, že jsme velkým tým s maximálním odhodláním a vůlí po vítězství. Ve finále jsme dokázali otočit nepříznivý stav a nezabalili to a to je známka jen velkých týmů zlatých týmů. Co se týká jednotlivců, tak největší posun udělali pivoti Martin Roub a Karel Formánek, když konečně začali prodávat své centimetry. A mentálně postupně dozrává i křídelník Jiří Tkáč, který stabilněji začíná uplatňovat svůj bezesporný pohybový talent od Boha. Bohužel jsme si připsali i ztráty. Tou největší bylo komplikované zranění Vojty Nalevanka, ale i to nakonec dobře dopadlo a Vojta si mohl převzít zlaté medaile s týmem za aktivní účast ve finále. Tým se přesouvá do starší věkové kategorie, kde se bude bít o místo na palubovce s hráči ročníku 96. Věřím, že to hráče opět posune individuálně kupředu a bude záležet jen na nich, jak se prosadí v extralize U17 a, doufám, i v nové reprezentaci U16, která bude sestavena právě pro tento ročník typy, figury a hráče na to rozhodně máme. Stojící zleva: Bartošek Tomáš trenér družstva, Tkáč Jiří, Lahučký Jakub, Habětínek Adam, Havlín Kryštof, Langšádl Ondřej, Formánek Karel, Roub Martin, Hanus Michal, Večeřa Miroslav, Procházka Jan asistent trenéra. Klečící zleva: Charbuský Jiří, Kantůrek Lukáš,Skalický Matyáš, Dašek Filip, Brožek Lukáš, Petric Alessandro. Ležící zleva: Kudrna Vojtěch, Nalevanko Vojtěch.

14 aktuálně Pardubická mládež BK Pardubice U17 (trenér Jan Procházka) Potvrzení tuzemské dominance Předsezónní prognózy pasovaly naše kadety do role jasných favoritů, ale při přeřazení Jiřího Šouly s Martinem Peterkou do vyšších kategorií všichni soupeři věřili, že budou na rozdíl od dřívějších let porazitelní. Tyto předpoklady dokonale naplnila Slezská Ostrava a v základní části oba vzájemné duely těsně vyhrála. Ani to jí ovšem nestačilo na konečné první místo v dlouhodobé části soutěže a tím i právo pořádat závěrečný turnaj mistrovství ČR, protože nečekaně, na rozdíl od našeho týmu, prohrála několik lehčích duelů. Závěrečný turnaj a několik zápasů základní části extraligy již odehráli naši hráči v plné sestavě s cílem obhájit mistrovský titul a ačkoli se ostravští hráči ukázali jako skvěle připravený soupeř, rozhodující chvíle rozhodujícího zápasu sezóny nezvládli a po tuhém boji naděje na prvenství v samém závěru zápasu ztratili. Byl to ale nejobtížnější ze všech 4 titulů posledních let, a proto i titul nejcennější. Vzhledem k letošnímu umístění všech dalších týmů našeho klubu ale všichni zároveň věříme, že by se série triumfů našich kadetů mohla ještě prodloužit. Stojící zleva: Procházka Jan trenér družstva, Nalevanko Vojtěch, Kudrna Matěj, Šoukal Tomáš, Peterka Martin, Škranc David, Richtr Přemysl, Hanuš Jakub, Rovenský Lukáš, Šoula Jiří st. - asistent trenéra. Klečící zleva: Kudrna Vojtěch, Tkáč Jiří, Havránek Petr, Půlpán Viktor, Vlček Jakub, Hanus Michal, Potoček Josef, Šoula Jiří.

15 aktuálně Pardubická mládež BK Pardubice U19 (trenér Oldřich Zdobinský) Před branami Final-4 Právě uplynulou sezónu nemůžu z hlediska výsledku považovat za úspěšnou. To je nutné si přiznat. V Pardubicích jsme zvyklí na minimálně účast ve F4. Na obhajobu však nutno uvést situaci, kterou mnoho lidí neví nebo rychle zapomíná. Stejnému týmu před sezónou 2010/11 odešel do Nymburku Kříž a tým dokázal vybojovat po třetí příčce po základní části ve F4 stříbrnou medaili. Před letošní sezónou 2011/12 odešel do Španělska Heřman. To znamenalo druhé oslabení na stejném postu 3-4 během jednoho roku. To už tým nezvládl a nakonec vypadl v play-off. Po nijak dobrém začátku sezóny se ve druhé polovině dokázal vyšplhat i na druhé místo tabulky. To bylo však jen nakrátko. Třetí místo, které by dávalo mnohem větší šance na postup, však ztratil zcela zbytečnou prohrou v Písku a ze čtvrtého místa nedokázal přejít ve čtvrtfinále přes silný tým Brna. Ten pak získal bronzové medaile. Velkou devízou týmu však byl fakt, že velikou herní minutáž dostávali mladí hráči, kteří patřili věkově ještě do kategorie kadetů. A to nemám na mysli jen notoricky známá jména Peterka, Šoula, ale mnoho dalších (Vlček, Škranc, Šoukal, Richtr, Hanuš, Půlpán i Rovenský). Ti tréninkovou konkurenci mezi staršími hráči a nabytou zápasovou zkušenost mohli předvést v Extralize U17, ve které vyhráli základní část a nakonec i F4. Na závěr bych chtěl říci, že práce s tímto týmem mně bavila a věřím, že byla a je smysluplná. Nakonec řada opor ještě v mládežnických kategoriích zůstává a věřím, že řada z nich najde uplatnění v reprezentačních týmech České republiky. Pak také věřím, že v příští sezóně budou ještě silnější než letos. Těm hráčům, kteří se s mládežnickým basketbalem loučí, přeji mnoho úspěchů ve sportovním i soukromém životě a věřím, že na působení v týmech BK Pardubice budou vždy rádi vzpomínat. Horní řada zleva: Šponer Pavel, Peterka Martin, Richtr Přemysl, Cejpek Jakub, Šoukal Tomáš, Škranc David, Šimon Jakub. Stojící řada zleva: Zdobinský Oldřich trenér družstva, Šoula Jiří, Rovenský Lukáš, Hanuš Jakub, Bahník Jiří, Lachman Luboš, Andres Petr, Chalupník Marcel, Půlpán Viktor, Vlček Jakub, Růžička David asistent trenéra.

16 aktuálně Východočeský basketbal Beksa na trénincích V-Basketu Do Jičína a do Chrudimi se nedávno vydali vybraní hráči BK JIP Pardubice, aby v rámci projektu Východočeský basketbal vedli tréninkové jednotky vybraných týmů mládeže. Jičínské naděje drilovali Lukáš Kotas s Michalem Čarneckým, do sousední Chrudimi se vypravil kvartet Tomáš Tóth, Ondřej Peterka, Corey Muirhead a Zbyněk Pospíšil. Hodnocení jičínských trenérů Karel Formánek (trenér kadetů U17): Trénink proběhl ve slušném nasazení a tréninkové morálce, na závěr byl korunovaný autogramiádou pardubických hráčů. Dle mého názoru je tento způsob prezentace našeho sportu krokem správným směrem a bude i do budoucna přispívat k popularitě basketbalu a zájmu mládeže. Tereza Mikulová (trenérka minižákyň): Naše hráčky si trénink vedený pardubickými hráči moc užily. Odnesly si nejen podepsané fotky, ale i zážitky ze setkání. Vyzkoušely si jiná cvičení, která je bavila a určitě to bylo příjemné zpestření našeho trénování!

17 echo Metallica BEKSA Beksa-tým na koncertě legendy Všechny zdravím. Chtěl bych vám blíže představit akci, které se zúčastnilo několik členů našeho týmu. Jak již název napovídá, jednalo se o koncert nikoho menšího, než legendární Metallicy. Bez mučení přiznávám, že jsem byl hlavním iniciátorem a s nadšením jsem uvítal další zájemce, takže jsme si v předprodeji zakoupili lístky k pódiu a v pondělí 7. května se vypravila dvě auta z Pardubic do pražské Synot tip areny. Já byl vzhledem k okolnostem vybaven i sádrou na noze, takže jsem měl s sebou i berle a vozík, abych to celé zvládl. Tímto bych chtěl samozřejmě poděkovat všem, kteří mě tehdy táhli, tlačili, nebo rozráželi chudáky kolemjdoucí. Naštěstí měla celá naše banda stejné trička s logem Černého alba Metallicy, takže jsme se i v davu vždycky rychle našli... Kolem 18. hodiny jsme vchodem pro invalidy proklouzli na stadion a šli najít solidní místo u pódia. Po osmé večerní už utichly předkapely a my netrpělivě vyhlíželi příchod legendy. Potom už následovala velkolepá show, která musela být slyšet snad po celé Praze. Někteří z nás tam nechali hlasivky, ale po více než 2 hodinách jsme s otevřenými ústy opouštěli stadion maximálně spokojení. V autě jsme samozřejmě nemohli mít puštěného nic jiného, to snad nemá cenu zmiňovat. Tenhle den jsme si všichni báječně užili a já doufám, že příští koncert bude co nejdřív. A třeba na něj pojedeme ještě v hojnějším počtu! Zbyňa.

18 zajímavost Nikdy nepřestávej věřit rozhovor s autorkou knihy Nejradši jsem psala při matice Nikdy nepřestávej věřit. Tak zní název knihy, kterou napsala Barbora Tuzarová. A protože se tato knížka točí kolem basketbalu, a protože Barbora má leccos společného s pardubickým basketbalem, BeksaMagazín ji krátce vyzpovídal. Začněme jednoduchou otázkou: ty a basketbal, jaká je spojitost? Pocházím z Ústí nad Labem, kde jsem basket sama aktivně hrála asi 2 roky, doteď ho hraje i můj mladší brácha. Pokud jde o pardubický basketbal, začala jsem ho víc sledovat a fandit mu po mém seznámení s Lipim (Petr Lipový je trenérem mládeže v BK Pardubice pozn. aut.). V rozhovoru pro webové stránky našeho klubu, kde ses poznala coby Fanoušek týdne, jsi na sebe prozradila, že jsi tvými slovy kobyla od koně. Jak bys popsala svůj vztah ryze k pardubickému basketbalu? Nejdřív jsem fandila dětem, které Lipi trénuje, pak jsem začala chodit i na sedmnáctky, devatenáctky a na áčko. Z hráčů znám dobře rodinu Peterků, včetně Ondry a Martina, ten byl kdysi s mým bráchou na nějakém výběrovém kempu. Pojďme se věnovat tvé knize Nikdy nepřestávej věřit. Je to tvůj prvotní počin? Ne tak úplně. Je to první knížka, kterou jsem dotáhla a dopsala až do konce. Předtím jsem rozepsala spoustu příběhů o námořnících, pirátech, ale nikdy jsem je nedopsala. Proč? Asi mi chyběla motivace tyhle příběhy dokončit. V případě Nikdy nepřestávej věřit jsem ale měla osobní důvod knížku dopsat. V čem tkvěl? V prváku na gymplu jsem se seznámila s jedním klukem basketbalistou. Zamilovala jsem se do něj, ale on odcházel za basketem do Prahy. A v tom je právě symbolika s knížkou: dva lidi jsou spolu, ale jeden odchází pryč Tehdy jsem si řekla, že když tu knížku dopíšu, když ji dotáhnu do konce a jednu mu s věnováním pošlu, on si jí přečte a strašně se do mě zamiluje. To byla moje motivace, proč knihu dopsat. Takže knížka je z velké části založená na skutečnosti Postavy jsou založené na reálných osobách, na lidech, které znám. A pokud jde o děj, ten se prostě odvíjí podle toho, co jsem si před několika lety chtěla prožít. Psala jsem to tak, jak jsem chtěla, aby se to skutečně stalo, i když to tak nakonec nebylo.

19 zajímavost Dokážeš říci, co pro tebe bylo při psaní nejtěžší? Úplně nejtěžší je to při korekturách s vydavatelstvím. Všechno se znovu pročítá, kontroluje se, jestli v knížce nejsou pravopisné nebo příběhové chyby atd. Já sama jsem celý příběh před vydáním pročítala asi 6x. Jak dlouho jsi na své první knize pracovala? Psala jsem ji dva roky, ale s přestávkami. Nějakou dobu jsem vůbec nepsala, ale pak bylo třeba pět šest týdnů, kdy jsem psala každý den tři hodiny. V tomto období to šlo samo? Ano. Prostě jsem pořád byla ve svém vysněném světě a žila ho díky psaní dál a dál. Kdy jsi psala nejraději? Ve škole při matice. Ta hodina pak hrozně rychle utekla. Můžeš stručně nastínit děj? Hlavní postavou je 17letá Samanta, studentka gymnázia a bývalá basketbalistka. Bývalá proto, že kvůli problémům s kotníkem musela skončit. Nevěděla, co s volným časem, a když ji oslovila modelingová agentura, rozhodla se, že zkusí něco nového a pustila se do toho. Pořád se ale motala kolem basketbalu, protože její bratr hrál basket, a právě bratrův spoluhráč jí vyzná lásku. Ale má to háček: on za měsíc odlétá hrát extraligu do Španělska. Dál je to o tom, jak zvládají svůj vztah na dálku, to je hlavní myšlenka. Kniha se jmenuje Nikdy nepřestávej věřit. Proč jsi zvolila právě tento název? Mě to prostě jednou napadlo. V průběhu celého příběhu Samanta prochází mnoha úskalími, ale na konci všechno dobře dopadne, zkrátka nikdy nesmí přestat věřit. Můžeš sama o sobě říci, že nikdy nepřestáváš věřit? Musím, když jsem vydala knížku, která se tak jmenuje. Ale uznávám, že občas je to těžký. Jaké pocity jsi prožívala, když knížka skutečně vyšla? Připadala jsem si jako ve snu. Najednou jsem jí držela v ruce a skákala jsem v pokoji jako malá holka. Byla to hrozně dlouhá cesta. Plánuješ napsat další knihu? Plánuju příběh pro děti, ale na prvním místě je teď maturita a vysoká škola. Chtěla bych psát dál, ale ne naplno, spíš bych to chtěla tak, že občas něco napíšu. Takovou oddychovou, než hlavní práci.

20 generální partner hlavní partneři mediální partneři partneři

Jak na Vaše rozhodnutí reagovali v Partizánskem?

Jak na Vaše rozhodnutí reagovali v Partizánskem? Praha - Jak jsme vám slíbili, přinášíme vám dnes rozhovor s novým trenérem našich žen Tom ášem Hlavatým. Ten se hráčkám představil na středečním odpoledním tréninku, svoji trenérskou premiéru na lavičce

Více

Výsledky nejlepších sportovců v sezóně 2014/2015

Výsledky nejlepších sportovců v sezóně 2014/2015 Výsledky nejlepších sportovců v sezóně 2014/2015 Dunovský Jan - atletika - junioři MČR - 1. místo tyč 2. místo tyč hala Trenér - Miroslav Nosek Flamíková Pavlína - veslování - junioři MEJ - 4. místo párová

Více

Obsluhoval jsem zlatou generaci

Obsluhoval jsem zlatou generaci PETRA NAHRADIL ÁDA Všichni mi říkají Áda. Tedy ti, co mě znají. Trenéři, hráči, lidi kolem hokeje, dokonce i v médiích jsem býval jmenovaný jako masér Áda Bílek. Místo skutečného křestního, jež bylo a

Více

Výsluňský. plátek LISTOPAD. Připravily: Anička, Jarka a Katka

Výsluňský. plátek LISTOPAD. Připravily: Anička, Jarka a Katka Výsluňský plátek LISTOPAD Připravily: Anička, Jarka a Katka Z obsahu: Fotbalový turnaj osmiček Zamířeno do: 7.C- rozhovor s Martinem Gebellem I učitelé jsou jen lidé - rozhovor s panem ředitelem Jiřím

Více

Michal Malátný z Chinaski: Jsem chodící reklama na rodičovství a manželství Neděle, 17 Květen 2015 00:33

Michal Malátný z Chinaski: Jsem chodící reklama na rodičovství a manželství Neděle, 17 Květen 2015 00:33 V poslední době se vám velmi daří. Vydali jste novou desku, sbíráte jedno ocenění za druhým a jste uprostřed vyprodaného turné. Co plánujete po jeho zakončení? 1 / 6 Turné se sice blíží ke svému závěru,

Více

Aneto, jak vzpomínáte na semifinálový turnaj ve Strakonicích?

Aneto, jak vzpomínáte na semifinálový turnaj ve Strakonicích? Praha O nadcházejícím víkendu vyvrcholí v Písku házenkářská nejvyšší soutěž starších žákyň. Do finále se probojovalo šest nejúspěšnějších celků republiky HC Háje, Sokol Kobylisy, DHK Uherské Hradiště,

Více

Hodnocení 5. turnaje Společného přeboru - skupina C Ml. žáků - Úvaly 1. 6. 2014

Hodnocení 5. turnaje Společného přeboru - skupina C Ml. žáků - Úvaly 1. 6. 2014 Hodnocení 5. turnaje Společného přeboru - skupina C Ml. žáků - Úvaly 1. 6. 2014 Pár fotek ve fotogalerii. Myslím kluci, že poslední turnaj sezóny si užilo jen Béčko. S Ačkem to byla chyba, že jsme ho tam

Více

Kolikrát jste viděl záznamy zápasů Minsku? Jaké a kde?

Kolikrát jste viděl záznamy zápasů Minsku? Jaké a kde? Slavia Praha vstupuje po roce do dalšího ročníku pohárového dobrodružství. Naštěstí nemusejí svěřenkyně trenérů Richarda Řezáče a Františka Štiky někam cestovat. Díky diplomatickému úspěchu vedení klubu

Více

Hodnocení závodů Laguna Cup

Hodnocení závodů Laguna Cup Hodnocení závodů Laguna Cup Termín závodů: 25. března 2017 8:00 17:00 Místo závodů: Třebíč bazén 25m, 8 drah Trenér: Radka Štanclová V sobotu 25. Března 2017 Plavecký oddíl Laguna Třebíč pořádal již třetí

Více

Co vás vedlo k přestupu do Slavie a jak dlouho jste s vedením klubu jednala?

Co vás vedlo k přestupu do Slavie a jak dlouho jste s vedením klubu jednala? S házenou začala v ŠKP Bratislava, po přesunu do Maďarska oblékala dres Győri Audi Eto KC, jednoho z nejlepších klubů v Evropě. Emma Hudáková, nová levá spojka Slavie Praha, která se i díky spoluhráčkám

Více

Bojuji pro radost, ne o život Karel Musil

Bojuji pro radost, ne o život Karel Musil Publikováno z 2. lékařská fakulta Univerzity Karlovy v Praze ( https://www.lf2.cuni.cz) Bojuji pro radost, ne o život Karel Musil seriál rozhovorů s našimi úspěšnými sportovci Vracíme se s dalším pokračováním

Více

Proč si všichni na střední musí připadat jako králové nebo královny?

Proč si všichni na střední musí připadat jako králové nebo královny? Proč si všichni na střední musí připadat jako králové nebo královny? Nikdo si mě za celý týden ani nevšiml. Jsem jen další nová studentka na nové škole. Přestoupila jsem z té minulé z toho důvodu, že se

Více

Zuzko, jaké byly vaše házenkářské začátky? Na kus řeči dnes se Zuzanou Rakovanovou

Zuzko, jaké byly vaše házenkářské začátky? Na kus řeči dnes se Zuzanou Rakovanovou Praha O nadcházejícím víkendu pokračuje ve Velké nad Veličkou Žákovská liga. Proto jsme se cyklus Na kus řeči rozhodli věnovat jedné z účastnic, pivotce Slavie narozené 11. října 1997 v Praze, starší žákyni

Více

Český halový pohár z pohledu SDH Lhenice

Český halový pohár z pohledu SDH Lhenice Český halový pohár z pohledu SDH Lhenice Předtím, než začnu psát o jednom konkrétním závodu Českého halového poháru, rád bych vzpomněl na ty, které tomu ostravskému předcházely a shrnul výkony všech lhenických

Více

Přečti si můj příběh uvnitř. Co přijde příště? MOJE RODINA SE MĚNÍ. Mrkni dovnitř na rady dalších mladých lidí Proč se to děje?

Přečti si můj příběh uvnitř. Co přijde příště? MOJE RODINA SE MĚNÍ. Mrkni dovnitř na rady dalších mladých lidí Proč se to děje? Co přijde příště? Přečti si můj příběh uvnitř MOJE RODINA SE MĚNÍ Mrkni dovnitř na rady dalších mladých lidí Proč se to děje? Proč se to děje? Existuje řada důvodů, proč se někteří rodiče rozejdou. Obvykle

Více

Život města Vysoké Mýto Pátek, 06 Duben :17

Život města Vysoké Mýto Pátek, 06 Duben :17 Ve čtvrtek 5. dubna odpoledne se konalo ve Vysokém Mýtě historicky první kolo Českého poháru ve stolním tenise. Vysokomýtským byl nalosován oddíl z nedaleké Chrudimi, konkrétně TJ Sokol Chrudim, která

Více

Byli jsme v divadle ANEB Malá lekce z etikety

Byli jsme v divadle ANEB Malá lekce z etikety Byli jsme v divadle ANEB Malá lekce z etikety Ve středu 20. listopadu 2013 navštívili žáci čtvrté až deváté třídy jesenické divadlo. Divadelní představení Trapas nepřežiju aneb Ten řízek nezvedej v podání

Více

Hráno 17. ledna. Seriál turnajů OFS zahájili starší žáci. Tradiční fotbalové turnaje žactva pořádané OFS Olomouc v hale gymnázia Hejčín

Hráno 17. ledna. Seriál turnajů OFS zahájili starší žáci. Tradiční fotbalové turnaje žactva pořádané OFS Olomouc v hale gymnázia Hejčín Hráno 17. ledna Seriál turnajů OFS zahájili starší žáci, odstartovala kategorie starších žáků. Do prvního turnaje nastoupili chlapci Litovle, Horky, Černovíra a Nových Sadů a Nemilan. Novosadští dokonce

Více

HC BULDOCI NERATOVICE

HC BULDOCI NERATOVICE HC BULDOCI NERATOVICE LEDNÍ HOKEJ Krajská soutěž mužů 2016/2017 HC Buldoci Neratovice vs. TJ Spartak Příbram 12.11.2016 18:30 KRAJSKÁ SOUTĚŽ MUŽŮ Vážení příznivci neratovického ledního hokeje, vítejte

Více

PORAĎ SI SE ŠKOLOU Lucie Michálková

PORAĎ SI SE ŠKOLOU Lucie Michálková PORAĎ SI SE ŠKOLOU Lucie Michálková Copyright 2015 Lucie Michálková Grafická úprava a sazba Lukáš Vik, 2015 1. vydání Lukáš Vik, 2015 ISBN epub formátu: 978-80-87749-89-0 (epub) ISBN mobi formátu: 978-80-87749-90-6

Více

Daniela Zábojníková a Patrik Bída

Daniela Zábojníková a Patrik Bída Staronový král a nová královna V loňském roce se ve spolupráci Šachového oddílu Kunovice a obou kunovických škol uskutečnil první ročník turnaje nazvaného O šachového krále a královnu Kunovických škol.

Více

Finálový turnaj o přeborníka mladších žáků OFS Vsetín sezóny 2014/2015

Finálový turnaj o přeborníka mladších žáků OFS Vsetín sezóny 2014/2015 Finálový turnaj o přeborníka mladších žáků OFS Vsetín sezóny 2014/2015 Termín: sobota 20.6.2015 Místo konání: Účastníci: fotbalové hřiště TJ Sokol Podlesí TJ Sokol Podlesí FC Lhota u Vsetína TJ Sokol Hošťálková

Více

DOTAZNÍK. I. Obecná část

DOTAZNÍK. I. Obecná část DOTAZNÍK I. Obecná část 1. Chceš vyplnit dotazník anonymně, abys byla schopná prozradit svůj skutečný názor na následující otázky? Na tuto otázku odpověz až jako na poslední otázku ano, chci zůstat anonymní

Více

Výborně! Těším se na setkání

Výborně! Těším se na setkání Výborně! Těším se na setkání zítra! Ahoj, jmenuji se Sema! Přišla jsem do Maďarska před několika měsíci, před nedávnem jsem začala řídit křesťanské společenství, které jsme založili s mými krajany. 143

Více

Cool school Bezva škola

Cool school Bezva škola NAŠI REDAKTOŘI Aktuální dění o pí uč. Polášková Studijní okénko Cool school Bezva škola Leden / 4 o Tereza Hrošová (9. A) Sport o Martin Zikl (6. C) o Roman Prax (6. C) Módní policie o Eva Vejmělková (7.

Více

ŘÍJEN. strana: 1 E_O-N

ŘÍJEN. strana: 1 E_O-N strana: 1 E_O-N V pátek 26.9. se šestka zúčastnila akce pořádané společností EON. Anička nám popsala, jak celá akce probíhala. V pátek jsme měli akci EON-trak. Chvíli jsme se učili a pak šli do EON-trucku.

Více

Zájezd jižní Anglie

Zájezd jižní Anglie Zájezd jižní Anglie 13. 18. 5. 2019 Když mi byla nabídnuta možnost zorganizovat na naší škole výlet do Anglie, okamžitě jsem souhlasila. Věděla jsem, že máme ve škole spoustu žáků, které baví angličtina,

Více

FORMÁT SOUTĚŽÍ MUŽŮ OD SEZÓNY 2011-12

FORMÁT SOUTĚŽÍ MUŽŮ OD SEZÓNY 2011-12 FORMÁT SOUTĚŽÍ MUŽŮ OD SEZÓNY 2011-12 Sportovní úsek ČSRU OBSAH 1. ÚVOD 3 2. LIGA V SEZÓNĚ 2011-12.4 2.1. Extraliga v 8 4 2.2. 1. liga v 6..5 2.3. Oblastní přebor 6 3. LIGA OD SEZÓNY 2012-13.7 3.1. Extraliga

Více

Metodika vedení čtenářské dílny 1

Metodika vedení čtenářské dílny 1 Metodika vedení čtenářské dílny 1 Iva Procházková, Hlavní výhra Věková skupina žáků: 9 10 let Úroveň čtenáře: Čtenář průzkumník zpracování informací, hodnocení textu Cíl aktivity: Žák už při čtení předvídá,

Více

Titul: Plzeň, Hradec, Třinec? Nebo až čtvrtý vzadu Brno?

Titul: Plzeň, Hradec, Třinec? Nebo až čtvrtý vzadu Brno? Titul: Plzeň, Hradec, Třinec? Nebo až čtvrtý vzadu Brno? Beroun, 5. březen 2018 Bookmakeři sázkové kanceláře Tipsport, generálního sponzora hokejové extraligy, očekávali, že tento ročník soutěže bude nesmírně

Více

Píšete dětem černé puntíky, když něco zapomenou? Nebo jim dáváte jiný trest?

Píšete dětem černé puntíky, když něco zapomenou? Nebo jim dáváte jiný trest? Rozhovor s... Zajímá nás i to, co se děje na prvním stupni. Proto jsme vyzpovídali paní učitelku Janásovou a paní učitelku Drštičkovou. Chtěli jsme hlavně vědět, jak se daří jim a jejich prvňáčkům. PANÍ

Více

Ahoj kamarádi, tak co íkáte na ty dva hlupáky a vykutálence, kte í malému Jakubovi tak moc ublížili? Taky je vám z toho smutno? No aby nebylo!

Ahoj kamarádi, tak co íkáte na ty dva hlupáky a vykutálence, kte í malému Jakubovi tak moc ublížili? Taky je vám z toho smutno? No aby nebylo! Ahoj kamarádi, tak co říkáte na ty dva hlupáky a vykutálence, kteří malému Jakubovi tak moc ublížili? Taky je vám z toho smutno? No aby nebylo! Vždyť je to ostuda, když se lidi k sobě chovají tak surově

Více

ŠKOLNÍ NOVINY. Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633.

ŠKOLNÍ NOVINY. Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633. ŠKOLNÍ NOVINY Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633 Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633 krcmarovamarketa.3zskolin@iskola.cz, polakovapetra.3zskolin@iskola.cz Web: www.3zskolin.cz Číslo

Více

Autorem materiálu je Mgr. Renáta Lukášová, Waldorfská škola Příbram, Hornická 327, Příbram, okres Příbram Inovace školy Příbram, EUpenizeskolam.

Autorem materiálu je Mgr. Renáta Lukášová, Waldorfská škola Příbram, Hornická 327, Příbram, okres Příbram Inovace školy Příbram, EUpenizeskolam. Šablona č. 7, sada č. 1 Vzdělávací oblast Vzdělávací obor Tematický okruh Téma Člověk a jeho svět Člověk a jeho svět Rodina Příbuzenské vztahy v rodině, orientace v čase, život ve městě x vesnici Ročník

Více

ČTENÍ NEJMENŠÍM V pondělí 26. 3. 2012 navštívili žáci třídy 5.A s paní učitelkou Hanou Houškovou MŠ v Mechové ulici, kde v rámci Měsíce knihy zábavnou formou seznámili budoucí prvňáčky se známými i méně

Více

Speciální vydání. časopisu žáků a přátel ZŠ Zeleneč

Speciální vydání. časopisu žáků a přátel ZŠ Zeleneč Speciální vydání časopisu žáků a přátel ZŠ Zeleneč 1 Když jsem před lety přišla do zelenečské školy, dlouho jsem předtím nebyla třídní učitelkou. Ačkoli někteří kantoři tvrdí, že třídnictví je práce navíc,

Více

Mladší žáci: (hráči narozeni 1998-2002)

Mladší žáci: (hráči narozeni 1998-2002) Mladší žáci: (hráči narozeni 1998-2002) Mladší žáci nedokázali na jaře vylepšit své postavení z podzimu tabulky a zůstali na jedenáctém místě tabulky, když jaro mělo skoro stejný průběh jako podzim, dokážeme

Více

MLADÝ FENOMÉN ZNAČKA ŠVEC

MLADÝ FENOMÉN ZNAČKA ŠVEC MLADÝ FENOMÉN ZNAČKA ŠVEC Když jsem zjistil, že se do naší školy hlásí loňský vítěz Silového čtyřboje ZŠ Pavel ŠVEC ze Základní školy v Židlochovicích, který před rokem v naší tělocvičně dokázal udělat

Více

FOTBAL. Dne 20.4.2O15 se na hradištském hřišti odehrál velký fotbalový zápas. Hrálo proti sobě několik třídních týmu.

FOTBAL. Dne 20.4.2O15 se na hradištském hřišti odehrál velký fotbalový zápas. Hrálo proti sobě několik třídních týmu. FOTBAL Dnes dne 20.dubna se na Hradištském hřišti se odehrál fotbalový zápas mezi třídami ZŠ Hradištko.Všichni hráli moc dobře ale vítěz je jen jedan( 1.A > 1.B-2 Mod=2. Oran-3.=4.-6.

Více

Fialová holčička ZŠ Kamenice Barbora Koppová

Fialová holčička ZŠ Kamenice Barbora Koppová Fialová holčička ZŠ Kamenice Barbora Koppová Seznámení s autorem: Na okraj bych se Vám ráda představila. Mé jméno je Barbora Koppová a bydlím nedaleko Prahy. Ke psaní jsem se dostala z povinnosti. Snažila

Více

Naši partneři. Partneři extraligy florbalu

Naši partneři. Partneři extraligy florbalu Naši partneři Partneři extraligy florbalu Tatranský úspěch v nároďáku Český národní tým se pod novým trenérem vydal na švýcarskou půdu sehrát první letošní utkání s místní reprezentací. Tato letošní premiéra

Více

Fantastický Svět Pana Kaňky

Fantastický Svět Pana Kaňky Fantastický Svět Pana Kaňky Adam Nehůdka je chlapec, jenž velmi rád četl knížky. Doma a ve škole se mu nikdy nic nedařilo, a tak byl poslán do Akademie pana Kaňky. Chodili tam chlapci, jejichž jména začínala

Více

TRENDS IN INTERNATIONAL MATHEMATICS AND SCIENCE STUDY

TRENDS IN INTERNATIONAL MATHEMATICS AND SCIENCE STUDY Identification Label TRENDS IN INTERNATIONAL MATHEMATICS AND SCIENCE STUDY Žákovský dotazník 4. ročník Česká školní inspekce Fráni Šrámka 37 150 21 Praha 5 IEA, 2014 Pokyny V tomto dotazníku najdeš otázky,

Více

RSC Rock Solid Club solid rock pevná skála

RSC Rock Solid Club solid rock pevná skála 1 Čau děcka, já jsem Janka a jsem členem RSC klubu a chci vás s ním trochu seznámit. Zkratka RSC znamená Rock Solid Club a solid rock znamená v angličtině pevná skála. Každé úterý se scházíme u vás na

Více

Benjamínci U9. Trenér: Josef Slavíček Kbely

Benjamínci U9. Trenér: Josef Slavíček Kbely Benjamínci U9 Trenér: Josef Slavíček Soupiska: Mudrová Anna Mudrová Pavlína Pátek Matyáš Pacourek Šimon Kudibalová Tereza Řechtáček Dominik Pfleger Aleš Holík Adam Volek Jan Jakub Veverka Tomáš Jiroušek

Více

Bedřich Ščerban 27. 7. 2015

Bedřich Ščerban 27. 7. 2015 Bedřich Ščerban 27. 7. 2015 Prezentace HC Dukla Jihlava,s.r.o. Historie Od roku 1956, kdy vzniklo hokejové mužstvo HC DUKLA JIHLAVA, uběhlo mnoho let. Převážnou část z této doby patřilo naše mužstvo mezi

Více

Smolík Roman 66, Valoušek Matouš 71, Krejz Jan 36, Klusáček Jakub 41, Janíček Martin 70, Pytlík Michal 13

Smolík Roman 66, Valoušek Matouš 71, Krejz Jan 36, Klusáček Jakub 41, Janíček Martin 70, Pytlík Michal 13 Stupava 29-31.5.2009 Ve dnech 29-31.5.2009 odehráli miniţáci největší turnaj v sezóně 2008-2009 s názvem PLAYMINIHANBALL. Konal se na Slovensku ve Stupavě a byl to uţ druhý ročník tohoto turnaje. V minulém

Více

O ČEM JE KNIHA. Tato kniha je o dívce, která vypravuje svůj příběh ze života. Pokut chceš, pojď se připojit k příběhu s ní. 1.

O ČEM JE KNIHA. Tato kniha je o dívce, která vypravuje svůj příběh ze života. Pokut chceš, pojď se připojit k příběhu s ní. 1. O ČEM JE KNIHA Tato kniha je o dívce, která vypravuje svůj příběh ze života. Pokut chceš, pojď se připojit k příběhu s ní. 1. Kapitola,,Děti, budu Vám vyprávět příběh. řekla Tereza,,A co? řekly obě děti.,,budu

Více

Samuel van Tongel. Nevinnosti I

Samuel van Tongel. Nevinnosti I Samuel van Tongel Nevinnosti I Studený vítr ochlazoval jinak teplý večer při svitu zapadajícího slunce, jehož barva se měnila při každém mraku, který se na překrásném oranžovo-modrém nebi ocitl. Na stromech

Více

Trenérko, s čím vstupovaly slávistické dorosty do sezony?

Trenérko, s čím vstupovaly slávistické dorosty do sezony? Praha Podzimní sezona juniorských a dorosteneckých družstev už je minulostí. Pro červenobílé znamenala střídavé úspěchy. Zatímco juniorky doposud neprohrály a vedou první ligu žen bez ztráty bodu, starší

Více

PROGRESS IN INTERNATIONAL READING LITERACY STUDY

PROGRESS IN INTERNATIONAL READING LITERACY STUDY Identification Label PROGRESS IN INTERNATIONAL READING LITERACY STUDY 4. ročník Česká školní inspekce Oddělení mezinárodních šetření Fráni Šrámka 37, 150 21 Praha 5 IEA, 2015 Pokyny V tomto dotazníku najdeš

Více

Ano tito všichni letos pomáhali při tréninku nejmenších a tak by to mělo být! Přeju všem našim členům a fanouškům

Ano tito všichni letos pomáhali při tréninku nejmenších a tak by to mělo být! Přeju všem našim členům a fanouškům Máme za sebou půlku sezóny 2014/2015 a já si pokládám otázku čeho jsme jako klub dosáhli, zda se něco zlepšilo, či naopak zhoršilo. Nejdříve bych to rozdělil na naše věkové kategorie, jelikož míra zlepšení

Více

JAOS. povídka na pokračování pro kroužek robotiky (pro děti 8 12 let)

JAOS. povídka na pokračování pro kroužek robotiky (pro děti 8 12 let) JAOS povídka na pokračování pro kroužek robotiky (pro děti 8 12 let) Kapitola I. Jak to začalo a jak to u nás vypadá? Proč zrovna já? Koukej, ať už jsi zpátky v regenerační komoře! řekl nějaký hlas, když

Více

OLMA NÁRODNÍ FINÁLE MLADŠÍCH MINIŽÁKŮ

OLMA NÁRODNÍ FINÁLE MLADŠÍCH MINIŽÁKŮ OLMA NÁRODNÍ FINÁLE MLADŠÍCH MINIŽÁKŮ ÚSTÍ NAD LABEM 6.-8.5.2012 Pořadatel Basketbalový klub Ústí nad Labem Jateční 1026/18 IČ: 14866714, DIČ: CZ14866714 Kontakt: Mgr. Zdeněk Rytíř tel.: +420 731 481 668

Více

Obsah MILOST. Milost je projevem Boží lásky k nám. UCTÍVÁNÍ. Oslavujeme Boha za to, že se o nás laskavě stará. SPOLEČENSTVÍ

Obsah MILOST. Milost je projevem Boží lásky k nám. UCTÍVÁNÍ. Oslavujeme Boha za to, že se o nás laskavě stará. SPOLEČENSTVÍ Obsah MILOST Milost je projevem Boží lásky k nám. 1. Máš přednost 9 2. Veliká bouřka 13 3. Žena u studny 17 4. Snídaně s Ježíšem 21 UCTÍVÁNÍ Oslavujeme Boha za to, že se o nás laskavě stará. 5. Kdykoli

Více

BEKSA. magazín V LEDNOVÉM ČÍSLE BEKSA MAGAZÍNU NALEZNETE

BEKSA. magazín V LEDNOVÉM ČÍSLE BEKSA MAGAZÍNU NALEZNETE 1 / 2012 BEKSA magazín V LEDNOVÉM ČÍSLE BEKSA MAGAZÍNU NALEZNETE Aktuálně: Beksa za dětmi Můj svět: Jiří Černošek Stříbrný běžec Jaromír Kopecký Štafeta: Koty se ptá Tomáše T. Mládež: Vyhlídky před play-off

Více

Taneční sport na Olympiádě dětí a mládeže v Pardubickém kraji

Taneční sport na Olympiádě dětí a mládeže v Pardubickém kraji Taneční sport na Olympiádě dětí a mládeže v Pardubickém kraji V Litomyšli se v úterý 30. ledna 2018 konala soutěž v tanečním sportu, pořádaná v rámci VIII. Zimní olympiády dětí a mládeže. Na program těchto

Více

HÁZENÁ NABÍDKA PARTNERSKÉ SPOLUPRÁCE 1. HC PARDUBICE

HÁZENÁ NABÍDKA PARTNERSKÉ SPOLUPRÁCE 1. HC PARDUBICE HÁZENÁ NABÍDKA PARTNERSKÉ SPOLUPRÁCE 1. HC PARDUBICE Účastník 2. ligy mužů Vážení sportovní přátelé, tato nabídka je určena Vám všem, kteří se zajímáte o případnou spolupráci s házenkářským klubem SK HC

Více

Deník,,správnýho psa

Deník,,správnýho psa Deník,,správnýho psa Ne, ne, ne a ještě jednou ne! Neolíznu tě! A nekoukej tak na mě! Opakoval jsem, ale marně. Aneta se na mě pořád koukala svýma smutnýma očima a musím říct, že tohle jí jde fakt dobře.

Více

Název aktivity Deník malého poseroutky 1

Název aktivity Deník malého poseroutky 1 Název aktivity Deník malého poseroutky 1 Projekt Čtenář Úroveň čtenáře Čtenář-objevitel Dovednost Popis dovednosti Forma aktivity Časová dotace Zhodnocení textu Žák si všímá, jakým způsobem je text vystavěn,

Více

HC BULDOCI NERATOVICE

HC BULDOCI NERATOVICE HC BULDOCI NERATOVICE LEDNÍ HOKEJ Krajská soutěž mužů HC Buldoci Neratovice vs TJ Spartak Příbram 31.10.2015 18:30 Partneři hokejového týmu: KRAJSKÁ SOUTĚŽ MUŽŮ Vážení příznivci neratovického ledního hokeje,

Více

poznejbibli biblické příběhy pro děti

poznejbibli biblické příběhy pro děti Vyplň následující údaje Věk: Datum narození: Jméno: Adresa: Vedoucí skupiny: 1. Příběh: Slepec vidí poznejbibli biblické příběhy pro děti Přečti si: Lukáš 18,35-43 Klíčový verš: Lukáš 18,43 Požádej někoho,

Více

SK Zápy MFK Chrudim. TeletníkArena středa 11. dubna 2018 od 17:00. srdečně u nás vítáme: SK Zápy B TJ Sokol Hrusice sobota 14.

SK Zápy MFK Chrudim. TeletníkArena středa 11. dubna 2018 od 17:00. srdečně u nás vítáme: SK Zápy B TJ Sokol Hrusice sobota 14. zápský bulletin FORTUNA ČFL sezona 2017-2018 SK Zápy MFK Chrudim TeletníkArena středa 11. dubna 2018 od 17:00 srdečně u nás vítáme: hlavní rozhodčí: Zadinová Olga asistent: Matoušek Lukáš asistent: Hocek

Více

Zápis č. 6. Schůze STK - STOLNÍHO TENISU se konal dne 1. září 2007 v SKN Plzeň, ul. Vyšehradská 2

Zápis č. 6. Schůze STK - STOLNÍHO TENISU se konal dne 1. září 2007 v SKN Plzeň, ul. Vyšehradská 2 V Praze 20.září 2007 Zápis č. 6 Schůze STK - STOLNÍHO TENISU se konal dne 1. září 2007 v SKN Plzeň, ul. Vyšehradská 2 Přítomní členové výboru STK - ST.T. : Omluveni : Hosté :,,,, Šindler Černý, Šlechta,

Více

Deník mých kachních let. Září. 10. září

Deník mých kachních let. Září. 10. září Deník mých kachních let Září 10. září Kdybych začínala psát o deset dní dříve, bylo by zrovna 1. září. Den, na který jsem se těšila po několik let pravidelně, protože začínala škola. V novém a voňavém

Více

VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKU

VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKU VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKU 1. Dotazník vyhotovilo přesně 21 žen, konkrétně: Báří Máří Skippy Madla Hudla Dvořka Ryba Lucka Jana Terka Efka PetraP Míša Lenka Majka Markéta Věra Romča Mirka Barka Evža 2. otázka:

Více

První kolo se našim chlapcům a děvčatům moc nevydařilo.

První kolo se našim chlapcům a děvčatům moc nevydařilo. Víkendové výsledky vodního póla 3. víkend probíhají nadstavbové turnaje vodního póla, ve kterých se rozhoduje o pořadí v jednotlivých soutěžích. Přebor ČR starších žáků Svoji účast v nadstavbových turnajích

Více

Radomír Hanzelka AGENTURA OSIRIS KNIHA DRUHÁ

Radomír Hanzelka AGENTURA OSIRIS KNIHA DRUHÁ Radomír Hanzelka AGENTURA OSIRIS KNIHA DRUHÁ 1 Copyright Radomír Hanzelka, 2013 www.radomirhanzelka.cz Všechna práva vyhrazena Vytiskla a vydala: Nová Forma s.r.o. www.novaforma.cz Vydání první ISBN 2

Více

PDF byl vytvořen zkušební verzí FinePrint pdffactory http://www.fineprint.cz

PDF byl vytvořen zkušební verzí FinePrint pdffactory http://www.fineprint.cz TJ SOKOL NOVÉ MĚSTO NA MORAVĚ MUŽI OP-II HODNOCENÍ SEZÓNY 2002/2003 HODNOCENÍ Příprava Sezóna 2002/2003 začala podobně jako v loňském roce. Hráči se sešli v tělocvičně až v září. Mužstvo se letos nezúčastnilo

Více

Dobrý den, S pozdravem. Lucie Pondělíková

Dobrý den, S pozdravem. Lucie Pondělíková v loňském roce jsem se zúčastnila projektu "ŠANCE PRO DĚČÍNSKO", který měl zvýšit možnosti mého uplatnění na trhu práce. Po úspěšném ukončení dvou vzdělávacích modulů tohoto projektu jsem získala certifikáty

Více

DVOUDENNÍ HOKEJOVÝ TURNAJ ELÉVŮ O PUTOVNÍ POHÁR STAROSTY MĚSTA CHRUDIMI

DVOUDENNÍ HOKEJOVÝ TURNAJ ELÉVŮ O PUTOVNÍ POHÁR STAROSTY MĚSTA CHRUDIMI DVOUDENNÍ HOKEJOVÝ TURNAJ ELÉVŮ O PUTOVNÍ POHÁR STAROSTY MĚSTA CHRUDIMI Termín: 15. - 16. března 2014 (sobota - neděle) Začátek turnaje: v sobotu 15. 3. v 08:00 hod., konec turnaje: v neděli 16. 3. v cca

Více

Někteří lidé ho charakterizují jako věčného kluka. Souhlasíš s nimi? A co z toho pro tebe vyplývalo? Teda kromě toho užívání

Někteří lidé ho charakterizují jako věčného kluka. Souhlasíš s nimi? A co z toho pro tebe vyplývalo? Teda kromě toho užívání Ale já jsem se chtěla o Jirkovi Hrzánovi dozvědět něco bližšího. Tak jsem o něm začala psát sama. No, sama jak se to vezme. Pročetla jsem dostupné materiály, ale především jsem na něj nechala vzpomínat

Více

Číslo 10 Ročník 2013 TENISKA Tenisová škola MICHALA JUDY

Číslo 10 Ročník 2013 TENISKA Tenisová škola MICHALA JUDY Číslo 10 Ročník 2013 TENISKA Tenisová škola MICHALA JUDY Jarní část tenisové sezóny je v plném proudu a ke slovu přišly soutěže družstev. Bývaly časy, kdy jsem se na tuto část tenisové sezóny velmi těšil.

Více

SK Uhelné Sklady. Neděle v 17:00

SK Uhelné Sklady. Neděle v 17:00 SK Uhelné Sklady Neděle 9. 9. 2018 v 17:00 Vážení příznivci fotbalu, Srdečně vás vítáme na 5. kole Pražské teplárenské přeboru. Dnešní zápas bude těžký, naši musí sebrat všechny síly a získat tři body,

Více

Většinu informací jsem už věděla, některé mě ale překvapily. Anorektiček je mi opravdu líto. Přednáška se mi moc líbila, byla zajímavě udělaná.

Většinu informací jsem už věděla, některé mě ale překvapily. Anorektiček je mi opravdu líto. Přednáška se mi moc líbila, byla zajímavě udělaná. Většinu informací jsem už věděla, některé mě ale překvapily. Anorektiček je mi opravdu líto. Přednáška se mi moc líbila, byla zajímavě udělaná. Asi jsem si to jen zopakoval a připomněl, co to vlastně přesně

Více

TISKOVÁ ZPRÁVA 18.-20.3.2010 FINAL EIGHT ČESKÉHO POHÁRU 2009-2010. Účastníci finále ČP:

TISKOVÁ ZPRÁVA 18.-20.3.2010 FINAL EIGHT ČESKÉHO POHÁRU 2009-2010. Účastníci finále ČP: Klatovy a Strakonice budou mít o třetím březnovém víkendu jedinečnou šanci shlédnout to nejlepší z českého mužského basketbalu v rámci finálového turnaje TIPSPORT CUP FINAL EIGHT Českého poháru mužů v

Více

Divadelní žabka. Za účastníky napsala paní učitelka Tománková

Divadelní žabka. Za účastníky napsala paní učitelka Tománková 4 Březen / duben 2009 Naši milí čtenáři! Po delší odmlce vás znovu všechny vítám na stránkách školního časopisu Školáček. Je vidět, že se vám časopis zalíbil, neboť si jej chodíte stále víc a víc půjčovat.

Více

MOL liga 14. kolo HC Zlín Slavia Praha 21:22 (10:12)

MOL liga 14. kolo HC Zlín Slavia Praha 21:22 (10:12) Vybojované vítězství. Tak nazval trenér Slavie Praha Richard Řezáč výhru 22:21 svých svěřenkyň ve Zlíně ve 14. kole MOL ligy. Slavii nadále patří o skóre druhé místo v tabulce za Iuventou Michalovce a

Více

DIALOGY MALÝ OKRUH POZORNOSTI. Filmová a televizní fakulta amu a Česká televize uvádí. absolventský film Katedry hrané režie

DIALOGY MALÝ OKRUH POZORNOSTI. Filmová a televizní fakulta amu a Česká televize uvádí. absolventský film Katedry hrané režie DIALOGY MALÝ OKRUH POZORNOSTI Filmová a televizní fakulta amu a Česká televize uvádí absolventský film Katedry hrané režie P: Jedna z prvních věcí, které se herec musí naučit, je koncentrace. Existuje

Více

být a se v na ten že s on z který mít do o k

být a se v na ten že s on z který mít do o k být a se 1. 2. 3. v na ten 4. 5. 6. že s on 7. 8. 9. z který mít 10. 11. 12. do o k 13. 14. 15. ale i já 16. 17. 18. moci svůj jako 19. 20. 21. za pro tak 22. 23. 24. co po rok 25. 26. 27. oni tento když

Více

Vrcholový sportovec a špičkový muzikant, jsou na tom v mnoha směrech podobně, a v jedné věci úplně stejně. Tam nahoře je každý z nich úplně sám.

Vrcholový sportovec a špičkový muzikant, jsou na tom v mnoha směrech podobně, a v jedné věci úplně stejně. Tam nahoře je každý z nich úplně sám. Vrcholový sportovec a špičkový muzikant, jsou na tom v mnoha směrech podobně, a v jedné věci úplně stejně. Tam nahoře je každý z nich úplně sám. Sledují je miliony fanoušků, projektují do nich své naděje

Více

Sezona 2012/2013 18. kolo FC Viktoria Plzeň -FC Baník Ostrava

Sezona 2012/2013 18. kolo FC Viktoria Plzeň -FC Baník Ostrava PRESS KIT Sezona 2012/2013 18. kolo FC Viktoria Plzeň -FC Baník Ostrava 18. kolo Gambrinus ligy FC Viktoria Plzeň FC Baník Ostrava 3. 3. 2013, DoosanAréna20:00(ČT Sport) Rozhodčí: Karel Hrubeš - Martin

Více

TENISKA. Tenisová škola MICHALA JUDY

TENISKA. Tenisová škola MICHALA JUDY Číslo 8 Ročník 2013 TENISKA Tenisová škola MICHALA JUDY Zas je tu jaro, je tu,lidí šílí zpívá Lucie Bílá v jedné ze svých písniček. Letos by se určitě dalo říct,že opravdu všichni šílí radostí,že konečně

Více

Zápis ze schůze valné hromady spolku Sportovní plavecký klub Delfín Jičín

Zápis ze schůze valné hromady spolku Sportovní plavecký klub Delfín Jičín Zápis ze schůze valné hromady spolku Sportovní plavecký klub Delfín Jičín Dne 18. 4. 2017 proběhla od 18:30 hod. v prostorách galerie Aquacentra v Jičíně schůze valné hromady spolku Sportovní plavecký

Více

FK Motorlet Praha B. Sobota od 10:15

FK Motorlet Praha B. Sobota od 10:15 FK Motorlet Praha B Sobota 27.4.2019 od 10:15 Úvodní slovo Vážení příznivci fotbalu, Vítáme Vás na 23. kole Pražské teplárenské přeboru. Dnes čeká mužstvo A týmu těžký zápas, přesto věříme, že nezůstaneme

Více

Malá knížka o Amálce

Malá knížka o Amálce Malá knížka o Amálce Ahoj, jmenuji se Amalthea, ale říkají mi Amálka. Jsem bájná koza, první pěstounka, která se starala o malého Dia, když se o něj nemohla postarat jeho vlastní maminka. Proto podle mne

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA SUCHOHRDLY U MIROSLAVI VYDÁVAJÍ ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK. Jaro 2016

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA SUCHOHRDLY U MIROSLAVI VYDÁVAJÍ ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK. Jaro 2016 ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK 30. O4. 2016 1 ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA SUCHOHRDLY U MIROSLAVI VYDÁVAJÍ ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK Jaro 2016 Jen co děti zakončily jarní prázdniny karnevalem, čekalo je

Více

Krajská kola ve florbalu středních škol

Krajská kola ve florbalu středních škol Krajská kola ve florbalu středních škol Krajské finále ve florbalu dívek středních škol naše děvčata obsadila skvělé 2. místo!! Vítězstvím v okresním kole, které jsme tradičně pořádali v naší tělocvičně

Více

JAK SE MARTÍNEK ZTRATIL

JAK SE MARTÍNEK ZTRATIL JAK SE MARTÍNEK ZTRATIL M ta ta, mta ta, mta ta hraje hudba u velikého kolotoče. Prásk, prásk střílí puška na střelnici. Tutú, tutú houká holčička na trumpetu s třásněmi. A těch lidí! Martínku, drž se

Více

Motto: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život

Motto: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE Leden 2014 Motto: Učíme se pro život Obsah : Výstava v knihovně......1 Má nejoblíbenější květina...2 Beseda v knihovně........3

Více

Z Wigymu. Ga Ma Ja!! STRANA 2 ČÍSLO 10 ROČNÍK 15 ŠKOLNÍ ROK 2015/2016

Z Wigymu. Ga Ma Ja!! STRANA 2 ČÍSLO 10 ROČNÍK 15 ŠKOLNÍ ROK 2015/2016 Z Wigymu P řed pár týdny jsem několik maturantů zaskočila pár otázkami ohledně jejich maturit. Tady jsou. Ptáte se, jak tito čtyři maturanti dopadli? Jsou z nich absolventi, což znamená, že DOBŘE. Blahopřejeme

Více

Naši partneři. Partneři extraligy florbalu

Naši partneři. Partneři extraligy florbalu Naši partneři Partneři extraligy florbalu tatran střešovice pomáhá Tatran Střešovice se zapojil do charitativní aukce hraných dresů, kterou organizuje Rookie Floorball, pořadatel oblíbených kempů pro mládež.

Více

Mistrovství středočeského kraje v kuželkách

Mistrovství středočeského kraje v kuželkách Mistrovství středočeského kraje v kuželkách Ve dnech 18.-19. února proběhlo na kuželně KK Akuma Kosmonosy Mistrovství Středočeského krajského kuželkářského svazu kategorie mužů v disciplíně 2 x 120HS.

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2013/2014 číslo: 67

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2013/2014 číslo: 67 ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2013/2014 číslo: 67 Obsah: Slovo ředitele školy. Dopravní hřiště, školní výlet, vyhodnocení sběru, bludiště a omalovánky. Červen 2014

Více

knížka pro náctileté holky a kluky, kteří mají rádi florbal

knížka pro náctileté holky a kluky, kteří mají rádi florbal knížka pro náctileté holky a kluky, kteří mají rádi florbal vychází v rámci akce 16. března 2017 I když vždycky říkám, že každý má svou lajnu a na ní stojí sám za sebe, nikdy byste nedali gól, kdybyste

Více

ŠKOLNÍ NOVINY 2015/2016 číslo 1 ( 1. června 2016)

ŠKOLNÍ NOVINY 2015/2016 číslo 1 ( 1. června 2016) ŠKOLNÍ NOVINY 2015/2016 číslo 1 ( 1. června 2016) DRAZÍ SPOLUŽÁCI Vítejte ve ŠKOLNÍCH NOVINÁCH. Zde se budete dozvídat novinky, které se staly nebo se budou teprve dít. Věříme, že se Vám budou líbit. Redaktorem

Více

PETROU ŠÁCHOVOU. A našel by se mezi vzpomínkami nějaký neobvyklý zážitek? Zážitků byla spousta. žádný zajímavý či neobvyklý mě teď asi nenapadá.

PETROU ŠÁCHOVOU. A našel by se mezi vzpomínkami nějaký neobvyklý zážitek? Zážitků byla spousta. žádný zajímavý či neobvyklý mě teď asi nenapadá. ROZHOVOR S... PETROU ŠÁCHOVOU Začneme celkem obvyklou otázkou. Jak vzpomínáš na naši školu? Na základní školu mám veselé i smutné vzpomínky.určitě převažují ty, které mě rozesmějí. Tyto chvíle se mi vybavují

Více

1. číslo čtvrtletníku

1. číslo čtvrtletníku 1. číslo čtvrtletníku ŠKOLNÍ ROK 2014 / 2015 SLOVO NA ÚVOD VZPOMÍNÁME NA PRÁZDNINY Nejoblíbenější věc z celého školního roku skončila. Myslíme tím prázdniny. A my jsme se opět vrátili do svých školních

Více

252 Mezinárodní turnaj dvojic Prostějov Po konci sezóny poznamenaném výpadkem v treninku z důvodu opravy tělocvičny, kluci nedosáhli žádného výrazného

252 Mezinárodní turnaj dvojic Prostějov Po konci sezóny poznamenaném výpadkem v treninku z důvodu opravy tělocvičny, kluci nedosáhli žádného výrazného 251 Přebor, dlouhodobá soutěž družstev žáků Jm. kraj 2003: 1. Sokol Modřice Exmost 53 b. 2.SKP Žďár n. Sázavou 20 b. 3.UASK Vyškov 14 b. 4.Bystřice n. P. 12 b. 5.Sokol Stařeč 9 b. 6.Jicom Dolní Loučky

Více

R O Z H O V O R Y S U K R A J I N S K Ý M I D Ě T M I M U K A Č E V S K É H O I N T E R N Á T U

R O Z H O V O R Y S U K R A J I N S K Ý M I D Ě T M I M U K A Č E V S K É H O I N T E R N Á T U R O Z H O V O R Y S U K R A J I N S K Ý M I D Ě T M I Z M U K A Č E V S K É H O I N T E R N Á T U Pro časopis ZÁMEČEK foto, text: František Miker, Lukáš Pěkný, Aleš Dvořák Mukačevo Ukrajina, dne 2. 7.

Více