Marketing přivádí zákazníka rozhodnutého koupit

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Marketing přivádí zákazníka rozhodnutého koupit"

Transkript

1 Měsíčník pro úspěšné podnikání Číslo Navazujeme na časopis TYP z první republiky. Legální vstup do peněženky zákazníka Zákony obchodu /kurz 12 arkán obchodu 1927/ 1. Peníze bližního do posledního haléře náležejí tobě. 2. Poněvadž ti, kdo zadržují tyto peníze, nedali by ti jich dobrovolně, je třeba abys jich dosáhl svým přičiněním a chytrostí. 3. To čím se obchod koná, není duchaplné, jest to prosté, ba pitomé. Je třeba, by to takové bylo, aby to chápalo co nejvíce lidí. Připadá Vám to jednoduché a zkreslené. Pravda v nahé podobě může být tvrdá, přesto tím nepřichází o podstatu. V minulosti možná připadala lidem primitivní, proto se rozhodli ji zaobalit. Začali mluvit o kreativitě, tajemnu, umění, a mnohých dalších skulinách. Mluvili tak dlouho až té pohádce uvěřili. Obchod přestal být IN. Zůstal náplní práce obchodníků a přece co obchodník, to A co s nově vzniklým oddělením? Odlišíme ho zadáním. Marketing přivádí zákazníka rozhodnutého koupit Nebude se zaobírat prodejem, od toho je obchod. Bude řešit image, povědomí o značce, pozitivní postoj zákazníků k firmě. Bohužel tento názor je scestný. Skutečným účelem marketingu je prodávat! Dobře sestavený marketing přivádí ze 70 % rozhodnutého zákazníka k nákupu. Tato hypotéza je černou noční můrou všech marketérů a reklamních agentur, ale jediná dává smysl. Oprávněně se ptáte, jak na to? Zaměřme se na výsledky, nikoli na činnosti. Pryč s růžovými brýlemi, dopad od reality života zákazníka bude tvrdý, ale velmi užitečný. Které nástroje skutečně fungují? První cesta je hledání vhodných zákazníků pro naše produkty,kteří budou lační po koupi. Druhá cesta je hledání vhodných produktů pro existující skupiny zákazníků. Další v řadě je soulad všech vjemů zákazníka (reklamní sdělení, výloha, čistota v obchodě, chování prodavače, grafika letáku atd.), každý detail rozhoduje. Vrcholem úspěchu je služba. Kdo dokáže poskytnout (ale i komunikovat) správnou službu, kterou zákazník ocení prodává. Nestačí jen čekat, až si o to zákazník sám řekne. Aktivita musí být na naší straně. Nečekejte na konkurenci. Přestaňme řešit kolik metrů reklamní plochy koupíme? Řešme o kolik zvýšíme prodej! Chovejte se stejně jako rybář, který se chystá na svůj úlovek. Ví jaké ryby jsou ve kterých vodách a na jakou návnadu má šanci uspět. Nechce rybám měnit jejich chutě. Respektujme realitu.

2 Inspirujme se u pradědečka 20 BODŮ JOHNA WANAMAKERA PRO ÚSPĚŠNOU REKLAMU DETAILNÍHO OBCHODU /TYP číslo 5/1936/ 1) Kdo dělá reklamu, má znát fakta i důvody, proč bylo toto zboží koupeno, 2) přijde-li zajímavé zboží má být vždy pozván šéf reklamy, aby si je prohlédl, 3) text reklamy mají psát jen ti, kteří si prohlédli zboží a mluvili o něm se šéfem obchodu, 4) každá reklama musí být kontrolována pokud se týče přesnosti údajů, správnosti řeči, výraznosti, jejího tónu a taktu, 5) úvodní část inzertů má být připravována dlouho předem, 6) vulgární nebo trikové nadpisy se zásadně vylučují, 7) nadpisy mají říci co se nabízí a říci to s nadšením, 8) vždy tvrďte raději méně nežli více a nikdy nepřehánějte, 9) je-li možné, že některý fakt nebude znít důvěryhodně, je třeba jej vysvětlit a doložit, 10) vždy uveďte důvody pro zvláštní cenu nebo kvalitu, 11) užívejte krátkých, přímých a důrazných vět - prostých, ale ne vulgárních slov, 12) řekněte celou pravdu, i když to bolí, nezatajujte před zákazníkem nic, co má právo znát, 13) pamatujte, že insert stojí více než-li telegram, proto žádná zbytečná slova, 14) nepřeplňte insert popisy, cenami a jinými detaily, 15) napište v reklamě jen tolik, abyste zákazníka přivedli do obchodu, 16) nepoužívejte tak malých písmen, aby je staří lidé nemohli číst, 17) pamatujte, že hned po zboží a službě je to reklama, která tvoří nebo ničí dobrou pověst obchodu, 18) dělejte každému druhu zboží reklamu, tak aby prospěla celému obchodu, 19) v reklamě musí být harmonie jak v úpravě, tak v obsahu, 20) text musí odpovídat vrstvě lidí, kteří čtou určitý časopis. Pokud Vás zajímá, kdo byl John Wanamaker. id= Připadají Vám tyto body platné i pro současnost? V naší republice byl vyhlášený konzultant Ing. Miroslav Sutnar. Věřil v podnikavost poctivou a přece nebojácnou, prospěšnou a přece tak málo honosivou. Mezi jeho myšlenky patří: Když chcete lhát, můžete v reklamě vydělat na všem dost peněz. Mívá to však vždy špatný konec.buď před osudem, soudem, nebo před lidmi, kteří to přece jednou prokouknou, že jste lhář.nelhat, ale nepřiznat pravdu, je kompromisní cesta reklamy. Je nejvyšlapanější a proto nejméně účinná. Nejtěžší um v reklamě však je, přiznat pravdu a přesto vyhrát. Krásná je jeho filozofie o ctižádostivosti. Nebýt ctižádostivého CHCI, nebylo by továren, obchodů, měst. Ctižádostivost je základem reklamy. Jen ten, kdo chce výše a dále, jen ten pochopí reklamu. Jen ten, kdo má ctižádostivost, bude umět reklamy využít. Reklama je takové jiu-jitsu podnikavosti. Naučí každého bojovat, bránit se a vítězit. (2)

3 Ze života úspěšných českých podnikatelů Ing. Jiří Koleňák Ph.D vysokoškolský učitel a majitel několika velmi zajímavých firem, například GNT, s.r.o. 1) Jiří, co stojí za úspěchem Vašeho podnikání? Především jsou to naši zákazníci. Oni do nás vkládají svou důvěru a my se snažíme udělat maximum pro jejich spokojenost. Není to však o bezhlavém plnění každého zákazníkova rozmaru, ale spíše o rozumném usměrňování jeho zájmu a poskytování důvodů proč s námi spolupracovat. Snažíme se vytvářet produkty s vysokou vnímanou hodnotou, to nám umožňuje být konkurenceschopnými, i když nejsme a ani nechceme být nejlevnější na trhu. Také pracuji se skvělým týmem lidí. Za každým dílčím úspěchem je konkrétní množství práce odvedené konkrétními lidmi, kteří potřebují motivaci. Všichni zaměstnanci mých společností vědí, že výplatu jim neplatíme my, ale naši zákazníci. Takže můj způsob úspěchu je asi dávání důvodů. Zákazníkům, aby u nás chtěli nakupovat produkty a služby a zaměstnancům, aby chtěli uspokojovat naše zákazníky. 2) Co je základem Vašeho snu, na které jste postavil svoje podnikání? Základem je pro mě svoboda. Svoboda v tom, že mám své pracovní vytížení pod vlastní kontrolou. Často to znamená, že si mohu svobodně vybrat, že budu pracovat mnohem více než ostatní. Kombinuji akademickou práci na vysoké škole s podnikáním, každá z těchto činností mně naplňuje jiným způsobem a obě se výborně doplňují. V neposlední řadě také to, že podnikání vám umožní poznat lidi, nabídne vám nové možnosti, které jako běžný zaměstnanec nemáte a nepoznáte. 3) Co je motorem, který Vás žene dopředu? Dopředu mě posouvá především inspirující prostředí, ve kterém se nacházím. Jeho základem je moje rodina. Jendou z věcí, které obdivuji na mojí ženě, je její ochota se mnou kdykoliv diskutovat o mých nápadech. Můj syn je zas pro mě velkou výzvou pro snahu vychovat z něj rozumného, sebevědomého a slušného člověka. Důležitou roli hrají také studenti na brněnské vysoké škole Newton College, kteří jsou silně koncentrovanou skupinou motivovaných lidí s hlavami plnými zajímavých nápadů. To prostředí samo o sobě generuje podnikatele a já jsem moc rád, že jsem jeho součástí. (3)

4 4) Jak se vyrovnáváte s překážkami? S překážkami se vyrovnávám s vědomím, že každá je překonatelná (i když se mi někdy zpočátku zdá, že je to nemožné). Je to vždy jen otázka úsilí nutného k jejímu překonání. Bohužel v některých případech to úsilí prostě nestojí za to Před mnoha lety jsem dostal dvě rady do života, které mně provázejí dodnes. Podstata první byla, že když opravdu něco chci, tak pro to budu muset hnout zad..m. Ta druhá říkala, že často stačí k vítězství vydržet s úsilím jen o pár chvil déle než všichni ostatní.takže nepřestávám. Když jste odpovědní za podnik musíte do práce, i když ostatní mají dovolenou nebo svátek, nebo je večer nebo noc, prostě kdykoliv tak, aby byla práce hotová tehdy, kdy má být. Jaké jsou Vaše plány pro nejbližších pár let? Moje plány do budoucna jsou podobné tomu co jsem dělal dosud. Chtěl bych přivést k životu jeden podnikatelský projekt, na kterém právě pracuji. Posunout se o kousek v akademické kariéře, naučit se něco nového. A věnovat dostatek času své rodině. Hledáte nějaký nový netradiční benefit pro svoje zaměstnance, jako poděkování za celý rok? Co takhle jim nechat vyrobit kalendář, nebo obrázek s jejich miláčky? (4)

5 Ze života úspěšných českých podnikatelek Michaela Šafářová, obchodní ředitelka společnosti Aspida s.r.o., vydavatel publikací Cestujeme po Moravě a Čechách, včetně jejich on-line verze: ) Michaelo, co stojí za úspěchem Vašeho podnikání? Jestli je podnikání úspěšné je velmi diskutabilní otázka. Někdo hodnotí úspěch podnikání podle stavu financí na účtu, jiný podle známosti firmy u veřejnosti a nebo podle uznání okolí za záslužnou činnost. Dle mého názoru za úspěchem vždy stojí nápad, dobrý tým pracovníků, chuť a ochota věnovat projektu mnoho energie a podělit se o své názory a zkušenosti. Odměnou je ocenění a pochvala od veřejnosti, že tato práce není zbytečná, ale velmi záslužná. 2) Co je základem Vašeho snu, na kterém jste postavila svoje podnikání? Základem byla potřeba informací, které na trhu chyběly. Každý člověk rád odpočívá a relaxuje. Ať již sám a nebo s rodinou. V ČR je mnoho neobjevených, krásných míst, které stojí za návštěvu,ale jak se o nich dozvědět? My se snažíme komplexním způsobem poskytnout informace o jednotlivých oblastech (obcích, městech,tipy na výlet, cyklomapy atd.) v publikacích o krajích České republiky. A to v tištěné podobě v publikacích Cestujeme po Moravě a Čechách a také v jejich on-line verzi. 3) Co je motorem, který Vás žene dopředu? Motorem je pro nás pozitivní ohlas široké veřejnosti na projekt, který děláme. Původně jsme byli zaměřeni pouze na Moravu, ale právě díky ohlasům, že tyto publikace jsou pro mnoho občanů nepostradatelné nás motor zavál i do Čech. V současnosti jsme vydali již všechny kraje ČR a snažíme se je vylepšovat při jejich aktualizacích. 4) Jak se vyrovnáváte s překážkami? Pokud se objeví překážky velké, řešíme je týmovou spoluprácí. Pokud jsou ale menší, nepovažuji je za komplikace, ale spíš jako výzvu, kterou je potřeba překonat a překážky zdolat. 5) Jaké jsou Vaše plány pro nejbližších pár let? Pokračovat v činnosti, kterou děláme. Zlepšovat se a přizpůsobovat tento projekt přáním a požadavkům veřejnosti (trhu). Vytrvat a plnit si další sny. Nápadů je spousta. (5)

6 Jak mám chápat? MARKETINGOVÝ VÝZKUM Marketingový výzkum se používá hlavně pro pochopení trhu. Tyto informace jsou velmi důležité pro podnikatelské subjekty, které na základě zjištění mohou poskytovat lepší, kvalitnější a přesně zacílené služby a produkty.typicky se marketingový výzkum zaměřuje na nalezení odpovědí na otázky týkající se především zákazníků, konkurence, nákupního chování, poznání trhu jako celku, vlastní firmy a zaměstnanců. Kvalitně provedené výzkumy dávají do rukou manažerů a majitelů informace pro strategická rozhodnutí a také dokážou eliminovat nebo naopak potvrdit intuici, která může vést ke špatných rozhodnutím. Marketingový výzkum potřebuje každý subjekt, který chce na trhu uspět. Typické cíle výzkumů v ČR V rámci České republiky jsou nejčastějšími cíly marketingových výzkumů : Segmentace zákazníků podle různých hledisek. Zjišťování spokojenosti zákazníků s poskytovanými službami. Analýza globálních a regionálních trendů v ČR. Analýza aktivit podnikatelského subjektu v uplynulém období. Spokojenost a hodnocení zaměstnanců. Nejčastější otázky, na které se hledají pomocí výzkumů odpovědi O zákaznících (stávajících i budoucích): Kdo je zákazník? Jaký je počet a nákupní potenciál? Existuje možnost opakované koupě? Jaké mají potřeby, které budete chtít uspokojovat? Jak vnímají Vaši (klientovu) firmu? Jsou spokojení s nabízenými produkty a službami? O trhu jako celku: Na jakém trhu s pohybujete? Jaký je jeho potenciál a trend dalšího vývoje? Je-li rostoucí / klesající, víte o kolik %? Které segmenty jsou nejvíce ziskové? Jaká je nasycenost trhu? (6)

7 Jak najít odpovědi na otázky? Jedna z nejprogresivnějších metod marketingového výzkumu je dotazníkové šetření, které se dá provést v klasické papírové podobě (např. dotazník na zjištění zpětné vazby po semináři/školení), nebo v elektronické podobě přes online systém. Základem takovéhoto řešení je uživatelsky přívětivý systém, který Vám umožní sestavení libovolného dotazníku s různými typy otázek, distribuci dotazníku ( ové rozesílání, popup okno na webové stránky, microsite o výzkumu), náhled na sesbíraná data a následné vyhodnocení dat včetně zobrazení v grafech. Příkladem takovéhoto systému je i řešení ANA Survey (dřive Likeex od naší společnosti. Důležitou částí marketingového výzkumu je volba vhodných otázek vzhledem k požadovanému cíli výzkumu. Jak se vhodně ptát necháme na některý z dalších článků. Případová studie: HARTMANN RICO a.s. Výchozí stav HARTMANN - RICO a.s. zpracovával průzkum zájmu o vzdělávání pro jednotlivé pracovní pozice v zařízeních sociální péče. Průzkum sloužil jako podklad pro získání grantu, kde je nutné znát reálné informace z trhu. Cíle klienta Zjistit zájem o vzdělávání externí vzdělávací agenturou Zjistit zájem o jednotlivé kurzy Zjistit zájem o vzdělávání v jednotlivých krajích Zjistit zájem o vzdělávání jednotlivých pracovních pozic Aplikované řešení Licence systému ANA Survey (dříve Likeex) a námi poskytnutá konzultace nad tvorbou a specifikací dotazníku. Klientovi jsme pomohli i s importem databáze kontaktů. Výsledek Navržený dotazník v online formě. Automatický sběr po dobu jednoho týdne s vykázanou návratností odpovědí 49%. Předání sesbíraných dat v Excelovém souboru. Automaticky vygenerovaná závěrečná zpráva v PDF s odpověďmi, tabulkami a grafy. (7)

8 1. LEKCE: ÚVOD DO TM Time management Vážení čtenáři, pracovníci společnosti INC Consulting pro Vás připravili na pokračování kurz, zabývající se time managementem. Poprvé tak v historii Personálu zkoušíme přinést živý materiál,který Vám umožní pracovat přímo v časopise. Věříme, že Vás nový seri-ál zaujme a přispěje ke zkvalitnění Vaší práce i života. Tedy, jestli si najdete chvilku času, začněte se zabývat time managementem. Snad všichni jsme někdy četli něco o time managementu. Většina z nás se pokoušela některé rady zavést do praxe. A na začátku se nám to i dařilo - týden, někdy i dva jsme si řadili priority nebo plánovali práci den předem Time management není těžké nastudovat, ale je těžké jej zavést do praxe. Nejtěžší je dodržovat rady a zásady den za dnem - pořád. Time management není o znalostech a není ani o tom naučit se nějakou dovednost - time managemet je o změně našich zvyků. Tento kurz se soustředí na operativní řízení času. Nebudeme se intenzivně zabývat oblastmi životního poslání ani dlouhodobými cíli (i když u nich se na chvíli zastavíme). Zaměříme se hlavně na: organizaci práce (stanovení a udržení priority ) organizaci času (plán dne a týdne, práce s časovými bloky ) částečné rozpracování úkolů (stanovení cílů ) A. JAKÝ JSTE TYP VY? Z hlediska toho, jak přistupujeme k plánování času, lze lidi rozdělit na A a B typy. na A a B typy. Typ A - je rychlý a aktivní, prvně jedná a pak přemýšlí. Má problém s plá-nováním dlouhodobějších cílů a prevencí před případnými překážkami. C. RADY A TIPY PRO JEDNOTLIVÉ TYPY 1. Udělejte první krok - Vyberte si z následujících rad jednu, která je pro vás adekvátních a vypracujte si akční plán, co uděláte pro svoje zlepšení. Rady pro typ A 1. Zrevidujte vyváženost mezi 1. Stanovujte si kvanti prací, rodinou a vámi. Jsou v fikované cíle, zabýrovnováze? vejte se kvantitou stejně jako kvalitou. 2. Plánujte jak dosáhnout 2. Přestaňte věci odsvých cílů. kládat, udělejte to teď. 3. Delegujte - rozhodněte se, 3. Posuzujte přiměřeco můžete udělat Vy a co nou úroveň detailů ostatní. 4. Vyhraďte si čas pro lidi - vymezte si v diáři čas pro rozhovory s lidmi. 5. Říkejte ne - nepřehánějte svůj pocit odpovědnosti. Rady pro typ B 2. Napište si, kterou radu jste si vybrali Typ B - je přemýšlivý a věci dotahuje do detailů. Má ale problém s určováním priorit v práci - vše mu/jí připadá stejně důležité. Proto často zmešká důležité věci. Nikdo nejsme čistě jeden z typů, většina lidí inklinuje více k jednomu z nich. Pokuste se tedy zařadit sami sebe do jednoho z uvedených typů. 3. Co pro svůj posun v této oblasti uděláte, do kdy, jak ověříte, že jste to splnili a jak se za splnění odměníte? (8)

9 B. PROBLEMATICKÉ OBLASTI PRACOVNÍCH TYPŮ V tabulce č. 1 naleznete charakteristiky vztažené na oblasti time managementu. Tabulka č. 1 TYP A TYP B Plánování Dobré vize, ale chybí detailnější plánování a promyšlení souvislosti. Často nemá jasné cíle. Plánuje do detailů, ale má strach začít. Priority Všechno je pro něj prioritou - udělá spoustu úkolů, ale jen na 80 %. Mívá problém upřednostnit urgentní práci. Pečlivost nepříliš důkladný až přehnaně důkladný C. ZMĚNA ZVYKŮ Představte si situaci, kdy řídíte auto po známém městě a zároveň telefonujete. Najednou si uvědomíte, že jedete špatně, protože jste automaticky na křižovatce zahnuli k vám domů. Prostě ze zvyku. Zvyky nám umožňují zvládat tisíce rutinních úkolů, aniž bychom se mentálně přetížili. Zvyk je tedy v podstatě obranný mechanizmus. Zároveň jsou ale zvyky i překážky našeho rozvoje. Pokud dnes od života nedostáváte to, co chcete, pak musíte změnit své zvyky v myšlení (paradigmata), v přístupu k okolí, v činnostech co děláte. Proto je zvládání času náročná disciplína - musíme totiž změnit naše zvyky. Zvyky jsou hybnou pákou naší Cesty, ale zároveň i jejím velikým ohrožením. 2. Naplánujte si čas a první kroky D. 21 DNÍ Pro náš život v tomto případě plně platí úsloví: Není důležité, co se dělá výjimečně, ale co se dělá pravidelně. Podle výzkumů doktora Maxwella Maltze, změna zvyku trvá 21 dní. Jinými slovy, pokud chceme změnit svůj zvyk např. chcete začít každé ráno cvičit, je třeba s touto činností vydržet 21 dní. Pak se náš vztah k rannímu cvičení změní, začneme každé ráno automaticky cvičit, když vynecháme, tak nám dokonce něco chybí. E. ZKOUŠKA SÍLY ZVYKU 21 dní Pojďme si vyzkoušet nějakou změnu zvyku na sobě něco jednoduchého. Jedna z dobrých zásad napomáhající lepšímu zvládání time managementu je udržování pořádku. Pořádek urychlí činnosti, pomáhá i psychické pohodě a ubírá stresu. Je dokázáno, že je psychicky vysi -lující přijít ráno k pracovnímu stolu, který je v chaosu a nepořádku. Vyberte si oblast - váš pracovní stůl nebo počítač, vaše pracovní složky nebo diář nebo jen pořádek v autě a pojďme udělat několik 1. Ujasněte si, kde si uděláte pořádek ještě dnes Více najdete na (9)

10 Zajímavé projekty DEN PRO ABSOLUTNÍ ZDRAVÍ 17.listopadu 2010 mezi 9 až 17 hodinou Alternativní masérské studio na Veselce Máte možnost: - nakoupit dárkové poukazy, balíčky alternativních produktů - ochutnat lahodné čaje, - vyzkoušet hřejivou sílu rašeliny, - nahlédnout do prostor studia a nechat se inspirovat Více info na: Pražský manažerský klub (PMK) Zve všechny na MEZINÁRODNÍ KONGRES Nemoci třetího tisíciletí a jejich léčba pomocí čínské medicíny Datum: čtvrtek 25. neděle 28. listopadu 2010 Místo: Hotel DIPLOMAT Praha 1 minutu pěšky od Metra: Dejvická Cena: Plná cena na celý kongres je ve výši Kč Více informací najdete na BRILIANT CASHFLOW KLUB vás zve na pravidelné setkání 1. prosince 2010 od 18 hodin, Štefánikova 35, Brno, sídlo RE/MAX Pro Pojďte se s námi učit jak zvýšit své pasivní příjmy nejméně na úroveň osobních výdajů Vyzkoušejte osvědčenou hru Cashflow Roberta Kiyosakiho. Více informací najdete na Manažer Poradenského centra AWD Brno Břetislav Hrabě si Vás dovoluje pozvat na přátelské setkání s AWD. Akce se uskuteční ve čtvrtek 9. prosince 2010 v 18:00 hodin v prostorách poradenského centra Brno, Spielberk Office Centre, Holandská 6/8, Brno. Program: Přivítání hostů Přednáška na téma koncept penze, v souvislosti s připravovanou penzijní reformou v ČR Diskuse a řízená degustace vín Pro více informací pište na bretislav.hrabe@awdcr.cz Nebo volejte na tel.: (10)

11 Zajímavé projekty Firma Aspida, s.r.o sestavuje v současné době v rámci projektu: Cestujeme po Moravě katalog pro Jižní Moravu. Jehož distribuce proběhne následně v tisícových nákladech po celé české republice. Stojí za zvážení, zda se Vám vyplatí v něm být? Více na nebo PRAKTICKÝ WORKSHOP ČASOPISU FRESH MARETING pro malé a střední podnikatele. Dozvíte se, jak naplno využít internetu k podpoře svého marketingu a obchodu. 11. listopadu 2010 Břevnovský klášter, Praha Cena: 3990 Kč /pro předplatitele časopisu 2990 Kč/ Více na: Nakladatelství Management Press pro Vás připravilo knihu od Benjamina Gilada STRATEGICKÉ VÁLEČNÉ HRY V PODNIKÁNÍ Jak firmy mohou zásadně zlepšit své strategie a překonat konkurenci Přední světový znalec problematiky podnikového zpravodajství a expert na aplikace metody válečných her v podnikové praxi připravil unikátní příručku, která vede nejen k lepšímu poznání dynamiky trhů, ale umožní vám být neustále o krok napřed před konkurenty. V Ý Z V A Zde můžou být příště informace o zajímavém projektu Vaší firmy. Stačí, když nám o něm napíšete na adresu redakce, kterou najdete na straně 14 a my rádi zveřejníme Vaše úspěchy. (11)

12 Zajímavé projekty JAK FUNGUJE SBĚR DAT POMOCÍ DIGITÁLNÍHO PERA A PAPÍRU? Společnost Benefit IT s.r.o. uvádí na český trh novou technologii, která umožní používat výpočetní techniku zcela novým způsobem. Jedná se o digitální pero. Technologie digitálního pera maximálně využívá přirozených schopností člověka psát a kreslit. Digitální pero převede všechny Vaše kreativní návrhy nebo informace z terénu do digitální formy, zařadí do informačního systému a následně sdílí, či odesílá maily podle předem daného rozpisu. Digitální pero je z širšího pohledu univerzální periferie informačního systému, jako například klávesnice PC. Na rozdíl od počítačů nejsou na obsluhu kladené požadavky na znalost počítačových programů ani speciálních postupů. Uživatel píše propisovací tužkou na list papíru tak, jak je zvyklý doposud, výsledkem je však kromě popsaného papíru i elektronický zápis do systému (CRM, fakturačního, evidenčního, MS Exchange, Outlook apod.) a také obraz dokumentu ve formátu PDF s podobnými vlastnostmi jako sken či kopie. Uživatel tak nemusí měnit své návyky (s výjimkou drobných procedur přenosu obrazu z paměti pera do PC), je zachována flexibilita použití v terénu, stejně tak je možné pořizovat schémata, náčrtky, kresby atd. Prakticky je tedy možné tuto technologii uplatnit v širokém okruhu oborů. Stavebnictví stavební deníky, zaměřovací protokoly, předávací protokoly Administrativa a obchod záznamy z jednání, úkoly, plánování schůzek, sběr kontaktů Bankovnictví a pojišťovnictví smlouvy, informace o klientech, záznamy do CRM systémů Zdravotnictví záznamy o pacientech, záznam z výjezdu záchranné služby Výroba a služby objednávky, předávací a montážní protokoly Státní správa prvotní evidence z terénních zásahů celní služba, nebo PČR Klíčové výhody digitálního pera tedy jsou: Uživateli zůstane jak papírová, tak i elektronická verze napsaného materiálu (formuláře). Elektronická verze může být ve formě textu, která je dále upravovatelná například programem MS Word. Samozřejmostí je také elektronická verze ve formě, kterou uživatel může pořídit pomocí skeneru. Tento formát se dá zobrazovat pomocí Adobe Acrobat Readeru. Pero čte podklad pomocí natisknutého rastru, takže není třeba používat žádné další technické pomůcky jako je například elektronická podložka apod. Více informací najdete na (12)

13 Něco k zamyšlení JAKÉ OBLIČEJE NEPATŘÍ DO OBCHODU? časopis TYP 5/1936/ Pohrdavý, ptá-li se nemajetný člověk po drahém zboží. Domýšlivý, řekne-li zákazník, že rozumí zboží jako odborník. Uštěpačný, líbí-li se zákazníkovi věci nevkusné. Otrávený, vypráví-li zákazník o svém zázračném dítěti nebo psu. Zoufalý, nemůže-li si zákazník opustit dlouho vybrat. Rozzlobený, chystá-li se zákazník opustit obchod, aniž by koupil. Posměvačný, tvrdí-li zákazník, že konkurence má lepší zboží. Usměvačný, vyslovuje-li zákazník jména zboží nebo cizí slovo špatně. Neúčastný, přijde-li se zákazník pouze na něco zeptat. Odpudlivý, přeje-li si zákazník zboží, které již není na skladě. Káravý, přinese-li zákazník zboží na výměnu. Chytrý, žádá-li zákazník něco levného pro služebnou. Hněvivý, počne-li zákazník dělat výčitky. Lhostejný, poctí-li obchod návštěvou zákaznice, která chce být obdivována. Nedůvěřivý, když chudě oblečený člověk platí velkou bankovkou. Uražený,když zákazník najde na zboží nějaké chyby. Bolestivý,je-li špatné počasí a obchod nejde. Nepřívětivý, přijde-li zákazník těsně před koncem obchodních hodin. Tuhý,přijde-li zákazník, aby si stěžoval. Důvěrný, je-li zákaznice nápadně svůdně oblečena. Vybavují se Vám, některé situace z Vaší firmy? Je správné je řešit! (13)

14 Z příštího čísla PŘÍŠTĚ: Vítězná marketingová strategie 2011 Změna je základem úspěchu, myšlenka je jádrem strategie, jaká bude Vaše strategie pro příští rok. Představujeme Oldřišku Kališovou Masérku a podnikatelku v jedné osobě. Představujeme Petra Červinku a Tomáše Svobodu Majitele realitní kanceláře Re/max Pro. Jak funguje kouzlo spolupráce. Ukázka z kurzu obchodníků - jak získat více objednávek? Kurz pro obchodníky z první republiky. Jak mám chápat public relations? Každá firma potřebuje aktivně komunikovat se svými zákazníky. Přímé oslovení reklamou přestává být účinné, stále přibývá PR strategií malých a středních firem. Druhá lekce time managementu Pokračování úžasného kurzu. Splnili jste všechny úkoly z minulé lekce? Dále mnoho zajímavých myšlenek a projektů. Velmi by nám pomohly Vaše připomínky a náměty. Pište co se do nás vejde, jen tak se nám podaří vytvořit ten nejužitečnější časopis pro všechny podnikatele. Pište jaké témata a pravidelné kapitoly byste rádi viděli v dalším čísle. Předem děkujeme. Měsíčník marketingové inspirace vydává agentura Správná volba. Šéfredaktor: Bc. Milan Nerud tel.: redakce@spravnavolba.cz Další vydání Marketingových inspirací Vám rádi zašleme. V případě zájmu pište na redakce@spravnavolba.cz předmět MI (14)

15 Partneři Hledáte obchodníky, manažery, markétéry? Jedinečný klubová marketing v Brně. Produkční, reklamní a mediální agentura. Knihy, které změní Váš život. Tiskárna, která Vás nezklame. Vzdělávací firma, která má výsledky. Agentura plná dobrých nápadů. Rádio, které hladí. Systém péče o zákazníky, který dává smysl. (15)

16 Poděkování Děkuji všem za reakce na první číslo. Musím přiznat, že mě velmi potěšily a dodaly energii na další čísla. Velmi si vážím všech postřehů a námětů na změnu. Mým cílem je, aby tento časopis byl pro všechny maximálním přínosem. Svět podnikání přináší úskalí a bariéry. Věřím, že mnohý majitel firmy by ocenil postřehy jiného podnikatele, vysvětlení obecného pojmu, inspiraci od podnikatelů z první republiky. Speciální poděkování patří panu Tomáši Psotovi z agentury Lindovský & Psota za pomoc s grafikou a také panu Martinovi Kůrovi z firmy Abiturient.cz. Slibuji, že i v dalších číslech přineseme mnoho inspirací a podnětů pro Vaše úspěšné podnikání. Jsem přesvědčen, že inspirace, stejně jako vesmír jsou nekonečné. Milan Nerud (16)

Úžasný rok 2017 Váš plán pro úspěšný nový rok

Úžasný rok 2017 Váš plán pro úspěšný nový rok Úžasný rok 2017 Váš plán pro úspěšný nový rok JANAPEKNA.CZ 1 Část 1 Než začneme: Jaký byl pro vás rok 2016? Vítejte! Než se pustíme do plánování vysněného roku 2017, musíme se podívat, jaký byl rok 2016.

Více

Úžasný rok 2018 Váš plán pro úspěšný nový rok

Úžasný rok 2018 Váš plán pro úspěšný nový rok Úžasný rok 2018 Váš plán pro úspěšný nový rok Na rok 2018 vyhlásila firma Pantone barvou roku odstín Ultra Violet (to je ten, který vidíte tady v nadpisech). A není to náhoda. Podle tohoto odstínu máme

Více

Proč číst zrovna tenhle e-book?

Proč číst zrovna tenhle e-book? Proč číst zrovna tenhle e-book? Máte zájem se dozvědět, proč námitky ve skutečnosti vznikají? Jak na nich vydělat, zvládnout je a jak co nejvíce omezit ty zbytečné, rýpavé, jedovaté a ponižující. Je to

Více

60 a tři sexy nadpisy článků, po kterých vaši čtenáři touží

60 a tři sexy nadpisy článků, po kterých vaši čtenáři touží 60 a tři sexy nadpisy článků, po kterých vaši čtenáři touží Jak., který Příklad: Jak napsat článek, který vám přivede návštěvnost Jak. v x jednoduchých krocích Příklad: Jak založit blog ve třech jednoduchých

Více

Pracovní listy. k ebooku. Jak najít odvahu a začít podnikat na mateřské dovolené Jana Vojtášková

Pracovní listy. k ebooku. Jak najít odvahu a začít podnikat na mateřské dovolené Jana Vojtášková Pracovní listy k ebooku Jak najít odvahu a začít podnikat na mateřské dovolené 2016 Základní zpracování konceptu podnikání Alespoň základní zpracování konceptu podnikání je pro Vás před začátkem podnikání

Více

Plánování ve stavební firmě

Plánování ve stavební firmě Co je to podnikatelský plán? Podnikatelský plán je dokument, který popisuje podnik (ideu pro stávající nebo začínající) a způsob, jak dosáhne ziskovosti Plán by měl zahrnovat: všechny náklady a marketingový

Více

Alternativní a augmentativní komunikace z jiného úhlu pohledu

Alternativní a augmentativní komunikace z jiného úhlu pohledu Alternativní a augmentativní komunikace z jiného úhlu pohledu Termín realizace: 15. 7. 2014 Máte povědomí o tom, co to AAK je, protože už jste byli na kurzu? Přesto si někdy nevíte úplně rady nebo vaše

Více

Projekt Age management

Projekt Age management Projekt Age management OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Královéhradecký kraj CZ.1.07/3.2.10/03.0003 člen AIVD ČR Age Management věkový management představuje řízení zohledňující věk a schopnosti zaměstnanců

Více

Obsah. Úvod 9 Členění knihy 10

Obsah. Úvod 9 Členění knihy 10 Obsah Úvod 9 Členění knihy 10 KAPITOLA 1 Copywriting 11 Práce copywritera 11 Jak se stát dobrým copywriterem 12 Jak začít 15 Co budete psát 15 O čem budete psát 16 Proč budete psát 17 Pro koho budete psát

Více

JAKÉ TO TU BUDE V ROCE 2050? #brno2050

JAKÉ TO TU BUDE V ROCE 2050? #brno2050 JAKÉ TO TU BUDE V ROCE 2050? #brno2050 Zavřete na chvíli oči... A představte si, že jste v Brně ale o třicet let později. Píše se rok 2050. Vaše děti dospěly. Vy máte pár vrásek navíc. A Brno...... jaké

Více

Dilo vyžaduje ochranu dle autorského zákona.

Dilo vyžaduje ochranu dle autorského zákona. 02 Metodika a pracovní listy s úkoly pro žáky pro zpracování cvičné marketingové nabídky produktů malého hospodářského dvora v předmětu Marketing pro obor Ekonomika a podnikání Dilo vyžaduje ochranu dle

Více

Where small businesses do BIG marketing. Jak získat odpovědi na důležité otázky a dosáhnout tak úspěchu?

Where small businesses do BIG marketing. Jak získat odpovědi na důležité otázky a dosáhnout tak úspěchu? Where small businesses do BIG marketing Jak získat odpovědi na důležité otázky a dosáhnout tak úspěchu? Představení Dobrý den Ing. Ondřej Coufalík Co vás zajímá? Ptejte se, přerušujte, diskutujme... 2

Více

E F E K T I V N Í V Z D Ě L Á V Á N Í ZAMĚSTNANCŮ V NÍŽE UVEDENÉM SEZNAMU JSOU OTEVŘENÉ KURZY, KTERÉ JSME VÁM PŘIPRAVILI NA ZÁKLADĚ AKTUÁLNÍ POPTÁVKY.

E F E K T I V N Í V Z D Ě L Á V Á N Í ZAMĚSTNANCŮ V NÍŽE UVEDENÉM SEZNAMU JSOU OTEVŘENÉ KURZY, KTERÉ JSME VÁM PŘIPRAVILI NA ZÁKLADĚ AKTUÁLNÍ POPTÁVKY. Pro Centre, s.r.o. Jana.biskova@procentre.eu telefon 606 628 873 www.procentre.eu E F E K T I V N Í V Z D Ě L Á V Á N Í ZAMĚSTNANCŮ NABÍZÍME VÁM OTEVŘENÉ KURZY OBDOBÍ 2. POLOLETÍ 2018 REALIZOVANÉ PŘEVÁŽNĚ

Více

- Stanislava Mrázková

- Stanislava Mrázková K ČEMU JE TENTO CHECKLIST VLASTNĚ DOBRÝ? Víte, že předtím, než ebook pustíte do světa, je potřeba zkontrolovat více než 40 jednotlivých kroků? Nechci Vás děsit. Napsání ebooku je totiž snadné, pokud máte

Více

Příloha č. 1: Přepis interview s Jakubem Mezlíkem, PR manažerem klubu

Příloha č. 1: Přepis interview s Jakubem Mezlíkem, PR manažerem klubu Příloha č. 1: Přepis interview s Jakubem Mezlíkem, PR manažerem klubu Kdo se v sezoně 2011/12 staral ve vašem klubu o marketing? Marketingový ředitel ing. Jan Kratochvíl a pak já. Od příští sezony bude

Více

Nemáte Žádné Reference?

Nemáte Žádné Reference? Nemáte Žádné Reference? Pak mám pro vás dobrou zprávu. Každý začíná s tím, že žádné nemá. Všichni ale musíme odněkud začít. Z vlastní zkušenosti se mi nesčetněkrát potvrdilo, že když umístíte reference,

Více

Finanční gramotnost pro SŠ -4. modul Rodinný rozpočet

Finanční gramotnost pro SŠ -4. modul Rodinný rozpočet Modul č. 4 Ing. Miroslav Škvára O rozpočtu: Jak na to Rozpočet Rozpočetje obecně seznam veškerých plánovaných příjmů a výdajů. Existuje: Státní rozpočet Obecní rozpočet (domácí účetnictví) Rozpočet stavby

Více

Poradce vs. klient. Biostrukturální prodej a marketing KONFERENCE FINANČNÍCH PORADCŮ 2018: 29. listopad 2018 / PRAHA / 5 sálů s programem

Poradce vs. klient. Biostrukturální prodej a marketing KONFERENCE FINANČNÍCH PORADCŮ 2018: 29. listopad 2018 / PRAHA / 5 sálů s programem KONFERENCE FINANČNÍCH PORADCŮ 2018: Poradce vs. klient 29. listopad 2018 / PRAHA / 5 sálů s programem Biostrukturální prodej a marketing Milan Zajíček, Pražská manažerská akademie, s.r.o. Dotazy řečníkům:

Více

LINKED AKADEMIE. Informace pro partnery PROČ PODPOŘIT? PROČ LINKED AKADEMIE?

LINKED AKADEMIE. Informace pro partnery PROČ PODPOŘIT? PROČ LINKED AKADEMIE? LINKED AKADEMIE Informace pro partnery PROČ LINKED AKADEMIE? LinkedIn je nejrychleji rostoucí profesní sociální síť Je efektivním nástrojem k k budování expertní značky hledání práce získávání nových klientů

Více

5 + 1 věc, kterou potřebuje každý dobrý marketingový příběh

5 + 1 věc, kterou potřebuje každý dobrý marketingový příběh 5 + 1 věc, kterou potřebuje každý dobrý marketingový příběh 2014 Michal Garšic Tato publikace, ani žádná její část nesmí být kopírována, rozmnožována, ani poskytována třetím osobám. Také nesmí být šířena

Více

Charta služeb. Marketingová strategie a propagace charty. Jak užívat chartu ke zlepšení služeb

Charta služeb. Marketingová strategie a propagace charty. Jak užívat chartu ke zlepšení služeb Marketingová strategie a propagace charty Jak užívat chartu ke zlepšení služeb Vyhlášení charty Po zpracování definitivní verze charty nastává čas jejího zveřejnění. Pro zajištění maximální informovanosti

Více

8 KROKŮ JAK ZÍSKAT FIREMNÍ ZÁKAZNÍKY

8 KROKŮ JAK ZÍSKAT FIREMNÍ ZÁKAZNÍKY NOVINKA 8kr okůj a kz í s ka t fir e mní z á ka z ní ky J e dnoduc hýnávodkr okz akr oke m Pr ů v o d c ep r ov š e c h n y, k d oc h t ě j í z í s k a t n o v éz a k á z k yuf i r e m ING. PAVEL HRDLIČKA

Více

WORKSHOP NO.3 Podnikatelský plán. Specifikace podnikatelského plánu. Obsah podnikatelského plánu - obecně. Můj podnikatelský plán pro investora.

WORKSHOP NO.3 Podnikatelský plán. Specifikace podnikatelského plánu. Obsah podnikatelského plánu - obecně. Můj podnikatelský plán pro investora. WORKSHOP NO.3 Podnikatelský plán Specifikace podnikatelského plánu. Obsah podnikatelského plánu - obecně. Můj podnikatelský plán pro investora. Co je podnikatelský plán? Specifikace podnikatelského plánu

Více

Faily při tvorbě e-shopů,

Faily při tvorbě e-shopů, Faily při tvorbě e-shopů, za které zaplatíte víc, než za celý e-shop Marek Čevelíček Twitter: @mcevel Nefunkční weby a e-shopy Proč existuje tolik nefunkčních webů a e-shopů? 1/ nevím, jak udělat funkční

Více

Rozsah a zaměření jednotlivých kurzů vzdělávacího programu

Rozsah a zaměření jednotlivých kurzů vzdělávacího programu Rozsah a zaměření jednotlivých kurzů vzdělávacího programu Cílové skupiny: Sociální pracovníci Popis kurzů 1. Standard č. 5 Individuální plánování Cílem kurzu je rozšířit odborné znalosti a dovednosti

Více

Lekce 1: Co je to tým?

Lekce 1: Co je to tým? Lekce 1: Co je to tým? Teoretický úvod: Ať už chceme nebo ne, často se stáváme členem týmu. Schopnost týmové spolupráce je žádanou dovedností, kterou vyhledávají personalisté a na níž stojí úspěch a konkurenceschopnost

Více

7 osvědčených tipů jak vybudovat základnu věrných zákazníků

7 osvědčených tipů jak vybudovat základnu věrných zákazníků 7 osvědčených tipů jak vybudovat základnu věrných zákazníků 7. lekce Jak se stát doporučitelným Chcete si udělat z doporučení seriózní nástroj, díky kterému budete stabilně získávat nové zakázky a obchodní

Více

Průzkum vedení a řízení nestátních neziskových organizací v Karlovarském kraji 2015

Průzkum vedení a řízení nestátních neziskových organizací v Karlovarském kraji 2015 Průzkum vedení a řízení nestátních neziskových organizací v Karlovarském kraji 2015 Andrea Štolfová Konzultant neziskové organizace SANEK Ponte 10. prosince 2015 SANEK Ponte, o.s. Vize: moderně vedená

Více

Nadace VIA, T Mobile a Tomáš Feřtek (EDUin) Jiří Závozda (Lidové noviny) uvádějí

Nadace VIA, T Mobile a Tomáš Feřtek (EDUin) Jiří Závozda (Lidové noviny) uvádějí Nadace VIA, T Mobile a Tomáš Feřtek (EDUin) Jiří Závozda (Lidové noviny) uvádějí Jak nabídnout své téma médiím V této dílně se dozvíte, jak efektivně P komunikovat s novináři, a naučíte se dívat na vlastní

Více

Proč děláme práci, která nás nebaví?

Proč děláme práci, která nás nebaví? Proč děláme práci, která nás nebaví? Podle průzkumů se věnuje až 70% lidí zaměstnání, které je nenaplňuje a někdy i doslova sere. V poslední době nad touto otázkou hodně přemýšlím. Sám jsem vlastně dlouho

Více

Současná situace ve stavebnictví očima manažerů a vlastníků firem

Současná situace ve stavebnictví očima manažerů a vlastníků firem INCOMA GfK GfK Group FČS 2010 3.3.2010 Současná situace ve stavebnictví očima manažerů a vlastníků firem Radovan Mužík, Partner, INCOMA GfK Praha, 3.3.2010 1 Agenda 2 Co je nového Vnímání současné situace

Více

Učební plán. Celkový počet vyučovacích hodin 50. Počet hodin teoretické přípravy 22 Počet hodin praktická přípravy 22 Počet hodin zkoušek 6

Učební plán. Celkový počet vyučovacích hodin 50. Počet hodin teoretické přípravy 22 Počet hodin praktická přípravy 22 Počet hodin zkoušek 6 Učební plán Modul č. 1 Legislativní Cílem tohoto modulu je vymezení podnikání a právních norem, praktické seznámení posluchačů s otázkami legislativními, poukázat na možnosti podnikání v ČR. Naučit jej

Více

Leady & MERK Integrace Microsoft Dynamics CRM s aplikacemi Leady a MERK

Leady & MERK Integrace Microsoft Dynamics CRM s aplikacemi Leady a MERK Integrace Microsoft Dynamics CRM s aplikacemi Leady a MERK Strana 1 z 12 Obsah 1. Leady... 3 a. Shrnutí... 3 b. Popis modulu... 3 c. Technické podrobnosti o modulu... 5 2. MERK... 6 a. Shrnutí... 6 b.

Více

Skvělý rok 2016 Váš plán pro úspěšný nový rok

Skvělý rok 2016 Váš plán pro úspěšný nový rok Skvělý rok 2016 Váš plán pro úspěšný nový rok JANAPEKNA.CZ 1 Část 1 Než začneme: Jaký byl pro vás rok 2015? Vítejte! Než se pustíme do plánování vysněného roku 2016, musíme se podívat, jaký byl rok 2015.

Více

Určeno studentům středního vzdělávání s maturitní zkouškou, předmět Marketing a management, okruh Rozhodování

Určeno studentům středního vzdělávání s maturitní zkouškou, předmět Marketing a management, okruh Rozhodování Určeno studentům středního vzdělávání s maturitní zkouškou, předmět Marketing a management, okruh Rozhodování Materiál vytvořil: Ing. Karel Průcha Období vytvoření VM: září 2013 Klíčová slova: rozhodování,

Více

P R Ů M Y S L O V Ý M A R K E T I N G

P R Ů M Y S L O V Ý M A R K E T I N G P R Ů M Y S L O V Ý M A R K E T I N G 5 ZS, akad.rok 2014/2015 Průmyslový marketing - VŽ 1 M A R K E T I N G O V Ý I N F O R M A Č N Í S Y S T É M ZS, akad.rok 2014/2015 Průmyslový marketing - VŽ 2 Mnoho

Více

Marketing 21. století - jak přilákat nové návštěvníky do regionu, jak je udržet a motivovat je přijet zase. Tomáš Jindříšek

Marketing 21. století - jak přilákat nové návštěvníky do regionu, jak je udržet a motivovat je přijet zase. Tomáš Jindříšek Marketing 21. století - jak přilákat nové návštěvníky do regionu, jak je udržet a motivovat je přijet zase Tomáš Jindříšek Kdo k nám dorazí? Doba zájezdních hostinců je pryč Nečekejme, až si host udělá

Více

Přihláška Motivační dopis

Přihláška Motivační dopis - Úvod Vážený pane, Formální, příjemce muž, jméno neznámé Vážená paní, Formální, příjemce žena, jméno neznámé Vážený pane / Vážená paní, Formální, jméno a pohlaví příjemce neznámé Vážený pane, Vážená paní,

Více

Obsah. 1. KROK: Víte, za co utrácíte?... 2. 2. KROK? Máte odpovídající životní úroveň?... 4. 3. KROK: Využíváte finančního trhu?...

Obsah. 1. KROK: Víte, za co utrácíte?... 2. 2. KROK? Máte odpovídající životní úroveň?... 4. 3. KROK: Využíváte finančního trhu?... Obsah 1. KROK: Víte, za co utrácíte?... 2 2. KROK? Máte odpovídající životní úroveň?... 4 3. KROK: Využíváte finančního trhu?... 5 4. Nechejte si poradit od odborníka... 6 www.anekamickova.cz 1 Zdravím

Více

Vítejte v SocialSprinters Academy

Vítejte v SocialSprinters Academy Vítejte v SocialSprinters Academy Jsem velmi rád, že s Vámi mohu sdílet své zkušenosti. V tomto pracovní sešitu si zrekapitulujeme 7 kroků, které když uděláte, budete schopni vašeho zákazníka dokonale

Více

Analýza SWOT. Strategický management 05

Analýza SWOT. Strategický management 05 Analýza SWOT Strategický management 05 Využití metody: Plánování, rozhodování Facilitátor: ano Ideální počet účastníků: 4 8 (možno i více) Základní pomůcky: Flipchart, flipové papíry, lektorský kufřík

Více

TEMATICKÉ OKRUHY PRO OPAKOVÁNÍ K MATURITNÍ ZKOUŠCE

TEMATICKÉ OKRUHY PRO OPAKOVÁNÍ K MATURITNÍ ZKOUŠCE strana: 1/8 TEMATICKÉ OKRUHY PRO OPAKOVÁNÍ K MATURITNÍ ZKOUŠCE Název předmětu u maturitní zkoušky: Studijní obor: Ekonomika Podnikání Školní rok: 2012 2013 1.1. Předmět: Ekonomika 1) Předmět ekonomie a

Více

Segmenty zákazníků Status 2012

Segmenty zákazníků Status 2012 Marketing v praxi Kdo je váš zákazník? Zamyslete se nad tím, kdo je váš zákazník? Jaké chcete mít zákazníky? Kterou skupinu zákazníků můžete lehce a s rozumnými náklady získat? Jakým způsobem můžete konkrétní

Více

O pracovní rehabilitaci

O pracovní rehabilitaci ÚŘAD PRÁCE O pracovní rehabilitaci Těžké slovo: pracovní rehabilitace Když je člověk osobou se zdravotním postižením, mám právo na pracovní rehabilitaci. Pracovní rehabilitace je služba úřadu práce. Pomůže

Více

Co teď a co potom? Jaké kroky mám udělat k úspěchu

Co teď a co potom? Jaké kroky mám udělat k úspěchu EVROPSKÝ SOCIÁLNÍ FOND Co teď a co potom? Jaké kroky mám udělat k úspěchu PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI Ing. Mgr. Petra Koťátková Co se dnes dozvíte Jak umím organizovat svůj čas Cvičení 1

Více

XD16MPS Manažerská psychologie pro kombinované studium. Úvod do manažerské psychologie Předmět, význam, vývoj

XD16MPS Manažerská psychologie pro kombinované studium. Úvod do manažerské psychologie Předmět, význam, vývoj XD16MPS Manažerská psychologie pro kombinované studium Úvod do manažerské psychologie Předmět, význam, vývoj Mgr. Petra Halířová ZS 2009/10 Literatura Bedrnová, Nový: Psychologie a sociologie řízení, s.

Více

Cesta za Vaším pokladem tedy ebookem ;)

Cesta za Vaším pokladem tedy ebookem ;) Cesta za Vaším pokladem tedy ebookem ;) Krásný den, V momentě, kdy jste se rozhodli napsat svůj ebook, ocitli jste se najednou na cestě. Tato cesta může být jednoduchá, bezproblémová a úžasná a možná dokonce

Více

Když klient říká: NE! Klient s námi pouze pokračuje v dialogu, dokonce nám nahrává. Jak se tomu postavit?

Když klient říká: NE! Klient s námi pouze pokračuje v dialogu, dokonce nám nahrává. Jak se tomu postavit? Jak jsou námitky klienta vnímány? Bohužel jako negativní signály. Postoj obchodníka: Strach, obavy, negativní představy, klient MNE odmítá. Když klient říká: Nemám čas. Nemám peníze. Nemám zájem. My už

Více

Změřte spokojenost zákazníků, kdekoliv a kdykoliv si přejete sledujte a optimalizujte kvalitu služeb

Změřte spokojenost zákazníků, kdekoliv a kdykoliv si přejete sledujte a optimalizujte kvalitu služeb Změřte spokojenost zákazníků, kdekoliv a kdykoliv si přejete sledujte a optimalizujte kvalitu služeb 1 PŘÍMÁ CESTA KE ZPĚTNÉ VAZBĚ ZÁKAZNÍKA Konkrétní otázka pro zákazníka, čtyři tlačítka s emotikony pro

Více

Funkční studium DOTO

Funkční studium DOTO Funkční studium DOTO Bylo nebylo Před 17ti lety Přání MÍT SVOJE VLASTNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Rozhodnutí REALIZOVAT JE VLASTNÍMI SILAMI SAMI Co bylo na začátku Praktické studium, 1 rok prezenčního vzdělávání (semináře,

Více

Centrum služeb pro podnikání s.r.o. MARKETING. 2013, I. verze (GH)

Centrum služeb pro podnikání s.r.o. MARKETING. 2013, I. verze (GH) MARKETING Centrum služeb pro podnikání s.r.o. 2013, I. verze (GH) Úvod Výukové materiály Centra služeb pro podnikání s.r.o. Vás budou provázet kurzem Marketing. Slouží pro ucelení informací a jako vodítko

Více

A1 Marketingové minimum pro posílení výchovy k podnikavosti (8h)

A1 Marketingové minimum pro posílení výchovy k podnikavosti (8h) A1 Marketingové minimum pro posílení výchovy k podnikavosti (8h) 2.1 Základy marketingové strategie (2,5h) Učitelé se seznámí se základní marketingovou terminologií a s možnými cestami rozvoje firmy. V

Více

Dobrý den, jsem studentkou 5. ročníku Mendelovy univerzity v Brně a provádím průzkum Strategie rozvoje lidských zdrojů v konkrétním

Dobrý den, jsem studentkou 5. ročníku Mendelovy univerzity v Brně a provádím průzkum Strategie rozvoje lidských zdrojů v konkrétním Dobrý den, jsem studentkou 5. ročníku Mendelovy univerzity v Brně a provádím průzkum pro moji závěrečnou diplomovou práci s názvem Strategie rozvoje lidských zdrojů v konkrétním podniku. Dotazník je určen

Více

Jak dát vědět zákazníkům o svých výrobcích a službách. Věra Staňková

Jak dát vědět zákazníkům o svých výrobcích a službách. Věra Staňková Jak dát vědět zákazníkům o svých výrobcích a službách Věra Staňková Hlavní motto Když neděláte marketing, stane se něco hrozného, totiž NIC Víte, kam směřujete? Kdo nezná přístav, do kterého se chce plavit,

Více

Vytváření alumni programů Jana Ledvinová, Workshop KREDO, Praha,

Vytváření alumni programů Jana Ledvinová,  Workshop KREDO, Praha, Vytváření alumni programů Jana Ledvinová, www.fundraising.cz Workshop KREDO, Praha, 15. 9. 2015 www.kredo.reformy-msmt.cz Proč vytvářet absolventské programy? Fundraising ze soukromých zdrojů je pro univerzitu

Více

Zveme Vás na vzdělávací program: 1. ŘÍZENÍ PROCESŮ

Zveme Vás na vzdělávací program: 1. ŘÍZENÍ PROCESŮ děláme z dobrých firem skvělé Zveme Vás na vzdělávací program: 1. ŘÍZENÍ PROCESŮ Proč jsou procesy na prvním místě Úspěšné společnosti optimalizují své procesy, zvyšují efektivitu výroby, prohlubují flexibilitu

Více

Obsah: Představení společnosti 3 Rozhovor s ředitelkou Pavlou Slováčkovou MBA, MSc 4 Ukončení vzdělávacího programu MBAce 6 Kurzy a semináře 8 Trendy

Obsah: Představení společnosti 3 Rozhovor s ředitelkou Pavlou Slováčkovou MBA, MSc 4 Ukončení vzdělávacího programu MBAce 6 Kurzy a semináře 8 Trendy 1 Obsah: Představení společnosti 3 Rozhovor s ředitelkou Pavlou Slováčkovou MBA, MSc 4 Ukončení vzdělávacího programu MBAce 6 Kurzy a semináře 8 Trendy 9 2 Představení společnosti Vzdělávací ústav pro

Více

MAPOVÁNÍ TÉMATU PRO PROJEKT

MAPOVÁNÍ TÉMATU PRO PROJEKT MAPOVÁNÍ TÉMATU PRO PROJEKT Zapřemýšlej o tématu, kterému by ses chtěl/a věnovat. Co pálí tvé okolí? Co se nelíbí tobě, tvým spolužákům, kamarádům? Nebo tvým rodičům, sourozencům, ostatním v rodině? A

Více

PC, POWER POINT, dataprojektor

PC, POWER POINT, dataprojektor Název školy Číslo projektu Autor Název šablony Název DUMu Stupeň a typ vzdělávání Vzdělávací oblast Vzdělávací obor Vzdělávací okruh Druh učebního materiálu Cílová skupina Anotace Speciální vzdělávací

Více

REGISTRACE - ARGUMENTY

REGISTRACE - ARGUMENTY REGISTRACE - ARGUMENTY Já už jsem toho vyzkoušel(a) tolik a nikde jsem nebyl(a) úspěšný(á) V přímém prodeji jde především o vytrvalost a cílevědomost. Pokud je kvalitní produkt prodává se sám. Máte možnost

Více

TEZE K DIPLOMOVÉ PRÁCI. Reklama na internetu

TEZE K DIPLOMOVÉ PRÁCI. Reklama na internetu ČESKÁ ZEMĚDĚLSKÁ UNIVERZITA V PRAZE Provozně ekonomická fakulta Katedra informačních systémů TEZE K DIPLOMOVÉ PRÁCI Reklama na internetu Vedoucí práce: Ing. Jarolímek Praha, 2005 Internet jako nejmladší

Více

6. Jaký s vidíte největší problém s s italským managementem? " # Jazyková bariéra Odlišná mentalita Rozdílná koncepce zaměření firmy Malý vliv zaměstn

6. Jaký s vidíte největší problém s s italským managementem?  # Jazyková bariéra Odlišná mentalita Rozdílná koncepce zaměření firmy Malý vliv zaměstn Tento dotazník slouží účelu vypracování mé diplomové práce na téma: Vnímání vybraných hledisek kvality života pracovníky podniku střední velikosti ve vztahu k podnikové kultuře. Dotazník je anonymní, nebude

Více

NLC PROGRAM Rozvojový kurz sebepoznání pro klíčové ženy ve společnostech

NLC PROGRAM Rozvojový kurz sebepoznání pro klíčové ženy ve společnostech NLC PROGRAM 2019 Rozvojový kurz sebepoznání pro klíčové ženy ve společnostech NLC (Noctilucent cloud) je druh oblaků, kterým se podle jejich nevšední doby viditelnosti říká noční svítící oblaka či stříbřitá

Více

Marketingové aktivity B2B firem a struktura marketingových rozpočtů Jaro 2014

Marketingové aktivity B2B firem a struktura marketingových rozpočtů Jaro 2014 Marketingové aktivity B2B firem a struktura marketingových rozpočtů Jaro 2014 B-inside s.r.o. Šmeralova 12, 170 00 Praha Vavrečkova 5262, 760 01 Zlín IČ: 24790648 DIČ: CZ24790648 Telefon: +420 608 048

Více

v Čechách a na Slovensku

v Čechách a na Slovensku Bestseller v Čechách a na Slovensku v Čechách a na Slovensku JAK ZAČÍT multi level marketing strašák nebo příležitost? IVO TOMAN TAXUS International s.r.o., Praha Tel.: 800 182 987 (8001TAXUS) IVO TOMAN

Více

SWOT ANALÝZA. Příloha č. 2, Pracovní list č. 1 SWOT analýza 28.4.2014. SWOT analýza - obsah. SWOT analýza. 1. Základní informace a princip metody

SWOT ANALÝZA. Příloha č. 2, Pracovní list č. 1 SWOT analýza 28.4.2014. SWOT analýza - obsah. SWOT analýza. 1. Základní informace a princip metody SWOT ANALÝZA 1 SWOT analýza - obsah 1. Základní informace a princip metody 2. Vnější a vnitřní faktory 3. Užitečné tipy a příklady z praxe 2 SWOT analýza I. ZÁKLADNÍ INFORMACE A PRINCIP METODY 3 1 SWOT

Více

8 kroků k zákaznické orientaci ve veřejné správě a certifikace zákaznické orientace

8 kroků k zákaznické orientaci ve veřejné správě a certifikace zákaznické orientace Pomáháme městům a obcím, manažerům a lidem v organizacích na cestě ke zlepšování kvality služeb, řízení, komunikace a rozvoje zaměstnanců. www.mvsprojekt.cz 8 kroků k zákaznické orientaci 8 kroků k zákaznické

Více

Strategické plánování a budování značky. 12. duben 2011

Strategické plánování a budování značky. 12. duben 2011 Strategické plánování a budování značky 12. duben 2011 Nejlepší cesta k předpovědění budoucnosti je tvořit jí. Peter F. Drucker, 1909-2005 Co je strategické plánování? Proces umožňující efektivní řízení

Více

MODUL 1 ZAČÍNÁME S BLOGEM

MODUL 1 ZAČÍNÁME S BLOGEM MODUL 1 ZAČÍNÁME S BLOGEM V prvním modulu se dozvíte, jak vám blog může ve vašem podnikání pomoci. Stanovíte si téma blogu, jeho cíl a také cílového návštěvníka, kterému budete přizpůsobovat obsah na vašem

Více

Kdo je copywriter, co umí, kolik stojí a jak zapadá do vaší content strategy? Jan Ambrož Marketing Monday, 19. března 2012

Kdo je copywriter, co umí, kolik stojí a jak zapadá do vaší content strategy? Jan Ambrož Marketing Monday, 19. března 2012 Kdo je copywriter, co umí, kolik stojí a jak zapadá do vaší content strategy? Jan Ambrož Marketing Monday, 19. března 2012 Tipněte si, kde se stala chyba? Tady jsou ty texty. Co jim říkáte? No, váš text

Více

Prodejte všechno! naučíme vás prodávat chytře a úspěšně

Prodejte všechno! naučíme vás prodávat chytře a úspěšně Prodejte všechno! naučíme vás prodávat chytře a úspěšně Toto firemní školení vychází ze stejnojmenné publikace a přináší nejnovější poznatky z oblasti prodeje a psychologie zákazníka. Je určeno zejména

Více

Mozaika rozvojových aktivit Školy manažerského rozvoje

Mozaika rozvojových aktivit Školy manažerského rozvoje Mozaika rozvojových aktivit Školy manažerského rozvoje Mozaika rozvojových aktivit Management by Resultes je na výsledky orientovaný systém rozvoje měkkých, manažerských, obchodních a systémových kompetencí

Více

Váš e-shop očima Vašich zákazníků.. Váš e-shop očima Vašich zákazníků.. Váš web očima Vašich zákazníků Zákaznická podpora je důl na zlato!

Váš e-shop očima Vašich zákazníků.. Váš e-shop očima Vašich zákazníků.. Váš web očima Vašich zákazníků Zákaznická podpora je důl na zlato! Váš web očima Vašich zákazníků Zákaznická podpora je důl na zlato! Váš e-shop očima Vašich zákazníků.. Váš e-shop očima Vašich zákazníků.. Martin Dostál Zakladatel - Vyfakturuj.cz - SimpleShop.cz - Podnikatelna.cz

Více

E F E K T I V N Í V Z D Ě L Á V Á N Í ZAMĚSTNANCŮ V NÍŽE UVEDENÉM SEZNAMU JSOU OTEVŘENÉ KURZY, KTERÉ JSME VÁM PŘIPRAVILI NA ZÁKLADĚ AKTUÁLNÍ POPTÁVKY.

E F E K T I V N Í V Z D Ě L Á V Á N Í ZAMĚSTNANCŮ V NÍŽE UVEDENÉM SEZNAMU JSOU OTEVŘENÉ KURZY, KTERÉ JSME VÁM PŘIPRAVILI NA ZÁKLADĚ AKTUÁLNÍ POPTÁVKY. Pro Centre, s.r.o. Jana.biskova@procentre.eu telefon 606 628873 www.procentre.eu E F E K T I V N Í V Z D Ě L Á V Á N Í ZAMĚSTNANCŮ NABÍZÍME VÁM OTEVŘENÉ KURZY OBDOBÍ 1. POLOLETÍ 2019 REALIZOVANÉ PŘEVÁŽNĚ

Více

Metodika poradenství. Vypracovali: Jiří Šupa Edita Kremláčková

Metodika poradenství. Vypracovali: Jiří Šupa Edita Kremláčková Metodika poradenství Vypracovali: Jiří Šupa Edita Kremláčková Úvod V následujícím textu je popsán způsob vedení rozhovoru s klientem, jehož cílem je pomoci klientovi prozkoumat jeho situaci, která ho přivedla

Více

Příloha č. 2 Zadávací dokumentace Podrobná specifikace předmětu plnění

Příloha č. 2 Zadávací dokumentace Podrobná specifikace předmětu plnění Příloha č. 2 Zadávací dokumentace Podrobná specifikace předmětu plnění Pro účely realizace níže uvedených, blíže specifikovaných vzdělávacích aktivit (kurzů) zadavatel stanoví, že 1 školicí den má 8 hodin

Více

tipů, jak zlepšit PPC kampaně před Vánoci

tipů, jak zlepšit PPC kampaně před Vánoci 5 tipů, jak zlepšit PPC kampaně před Vánoci Vánoční období je pro velkou část firem klíčové. Je proto přirozené, že se větší část marketingového rozpočtu typicky soustředí právě do posledních měsíců v

Více

Dotazník pro rodiče. Mateřská škola Letovice. Třebětínská 28/19, okres Blansko, příspěvková organizace

Dotazník pro rodiče. Mateřská škola Letovice. Třebětínská 28/19, okres Blansko, příspěvková organizace Dotazník pro rodiče Vážení rodiče, zjistili jsme díky dotazníku Váš pohled a názor na úroveň naší školy. Vaše anonymní odpovědi jsou nám cenným vodítkem a inspirací ke zkvalitnění naší práce. Vrátilo se

Více

Chcete více poptávek a nové kontakty na zákazníky? Potřebujete zvýšit výkon internetového obchodu?

Chcete více poptávek a nové kontakty na zákazníky? Potřebujete zvýšit výkon internetového obchodu? Web Management Start Web Management Start Příležitost pro efektivní rozvoj podnikání na internetu. Chcete více poptávek a nové kontakty na zákazníky? Potřebujete zvýšit výkon internetového obchodu? Trápí

Více

ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ fakulta Elektrotechnická PODNIKATELSKÝ PLÁN

ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ fakulta Elektrotechnická PODNIKATELSKÝ PLÁN ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ fakulta Elektrotechnická PODNIKATELSKÝ PLÁN TVORBA A SPRÁVA WEBOVÝCH PREZENTACÍ Semestrální práce z předmětu Ekonomika pro podnikatele Autor: Pavel Stehlík Cvičící: Jiří Zmatlík

Více

Rodinné firmy. Výzkum pro AMSP ČR. Červen 2013

Rodinné firmy. Výzkum pro AMSP ČR. Červen 2013 Rodinné firmy Výzkum pro AMSP ČR Červen 2013 Marketingové pozadí a cíle výzkumu Marketingové pozadí Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR sdružuje na otevřené, nepolitické platformě malé

Více

Business Development Rozvoj podniku

Business Development Rozvoj podniku Marketing vytváření obchodních příležitostí pomocí: udržením stávajících zákazníků přilákáním nových zákazníků Tržby vyhráním zakázky Zákaznická služba Cíle společnosti, které ovlivňují marketingové činnosti:

Více

TZB-info je největším stavebním portálem v ČR a SR

TZB-info je největším stavebním portálem v ČR a SR TZB-info je největším stavebním portálem v ČR a SR TZB-info portál pro min. poučené laiky a odborníky Články, diskuse, videa, zákony a normy 750.000 návštěv/měsíc. Největší portál pro stavebnictví v ČR

Více

Prava a povinnosti cizinců na českém. pracovní listy. Projekt Změňte to! Podpora uplatnění migrantů na trhu práce (reg. číslo CZ.2.17/2.1.

Prava a povinnosti cizinců na českém. pracovní listy. Projekt Změňte to! Podpora uplatnění migrantů na trhu práce (reg. číslo CZ.2.17/2.1. Prava a povinnosti cizinců na českém Time pracovním management trhu NÁCVIKOVÁ WORKSHOP LEKCE pracovní listy Projekt Změňte to! Podpora uplatnění migrantů na trhu práce (reg. číslo CZ.2.17/2.1.00/34351)

Více

Koncepce rozvoje knihoven ČR na léta Ostrava Národní knihovna ČR

Koncepce rozvoje knihoven ČR na léta Ostrava Národní knihovna ČR Koncepce rozvoje knihoven ČR na léta 2011 2015 Ostrava 14.3.2013 Národní ČR vit.richter@nkp.cz Dostupnost internetu kdykoliv a kdekoliv Prodej a využívání eknih Autorský zákon Masová digitalizace knihovních

Více

VS Marketing (3MK) TŘI PILÍŘE 7 DŮVODŮ PROČ STUDOVAT VS 3MK:

VS Marketing (3MK) TŘI PILÍŘE 7 DŮVODŮ PROČ STUDOVAT VS 3MK: VS Marketing () Mgr. Marek Novinský Koordinátor VS POSLÁNÍ Inspirovat nadané studenty ke kariéře v marketingu Vyzbrojit je koncepty a nástroji marketingu od strategie po praktickou realizaci Rozvinout

Více

Nabídka řešení CRM pomocí

Nabídka řešení CRM pomocí Nabídka řešení CRM pomocí Obsah: Popis systému SugarCRM 2 Cena 3 Moduly a funkce 4 o Hlavní stránka 5 o Kalendář 6 o Obchody 7 o Reklamace 8 o Firmy 9 o Firmy detail 10 o Osoby 11 o Reporty 12 Testovací

Více

HODNOTY. svoboda krása úspěch soucit odvaha vzdělání fyzická kondice pokora humor láska loajalita trpělivost respekt duchovnost rodina

HODNOTY. svoboda krása úspěch soucit odvaha vzdělání fyzická kondice pokora humor láska loajalita trpělivost respekt duchovnost rodina Cvičení 1: Vyjasněte si své hodnoty HODNOTY Žijete v souladu se svými hodnotami? Jste si vědomi svých hodnot? Dali jste si někdy čas na jasné definování a sepsání svých hodnot? Naplánovali jste si, že

Více

Obsah. Úvod 7 Zpětná vazba od čtenářů 7 Dotazy 8 Errata 8 Poznámka k aktuálnosti 8 Konvence použité v knize 8

Obsah. Úvod 7 Zpětná vazba od čtenářů 7 Dotazy 8 Errata 8 Poznámka k aktuálnosti 8 Konvence použité v knize 8 Obsah Úvod 7 Zpětná vazba od čtenářů 7 Dotazy 8 Errata 8 Poznámka k aktuálnosti 8 Konvence použité v knize 8 KAPITOLA 1 Mechanismy fungování sociálních sítí 9 Jak funguje Facebook 11 Jak sociální sítě

Více

O co vlastně jde? Meze a limity terénních šetření a jejich řešení v praxi marketingového výzkumu. Kombinace metodologií sběru dat

O co vlastně jde? Meze a limity terénních šetření a jejich řešení v praxi marketingového výzkumu. Kombinace metodologií sběru dat Meze a limity terénních šetření a jejich řešení v praxi marketingového výzkumu Konference ČSS 2017 Jan Tuček, ředitel STEM/MARK O co vlastně jde? Zásadní změny v přístupu respondentů Očekávání klienta

Více

EKONOMICKÝ A LOGISTICKÝ SOFTWARE. Luhačovice 24.10.2013

EKONOMICKÝ A LOGISTICKÝ SOFTWARE. Luhačovice 24.10.2013 EKONOMICKÝ A LOGISTICKÝ SOFTWARE Luhačovice 24.10.2013 CRM řízení vztahů se zákazníky CRM - je zkratka z anglického Customer Relationship Management a označují se tak systémy pro řízení vztahů se zákazníky.crm

Více

Marketingový plán základ podnikatelského plánu část 1 MUDr. Jan Šrogl 14.5.2013

Marketingový plán základ podnikatelského plánu část 1 MUDr. Jan Šrogl 14.5.2013 Marketingový plán základ podnikatelského plánu část 1 MUDr. Jan Šrogl 14.5.2013 Co je podnikatelský plán? Psaný dokument, ve kterém je sepsána Vaše podnikatelská činnost Má odpovídat skutečnosti bez příkras

Více

19. Trend Event 9. dubna 2015 Konferenční centrum U Hájků

19. Trend Event 9. dubna 2015 Konferenční centrum U Hájků 19. Trend Event 9. dubna 2015 Konferenční centrum U Hájků Pro PARTNERY A VYSTAVOVATELE přináší akce příležitost aktivní prezentace svého portfolia produktů a služeb a především novinek před vybranou cílovou

Více

Vesnice jako místo spotřeby. Ing. Dana Posádová

Vesnice jako místo spotřeby. Ing. Dana Posádová Vesnice jako místo spotřeby Ing. Dana Posádová 1 O čem budeme mluvit Kdo jsem Spotřebitel a spotřeba Na co si dát pozor při nakupování Nebezpečí reklamních sdělení Marketingové komunikace Osobní prodej

Více

To vše odděleně! Přitom mají stejný cíl: spokojeného zákazníka.

To vše odděleně! Přitom mají stejný cíl: spokojeného zákazníka. Firmy investují nemalé prostředky do posílení loajality zákazníků, zjišťování jejich spokojenosti a vnímání značky. Další prostředky směřují do výběru a motivace zaměstnanců, tréninků a školení, do průzkumů

Více

Hodnocení webových stránek města Žamberk 2012 - PDF report. 2 Náhled dotazníku 4. 3 Statistika respondentů 7

Hodnocení webových stránek města Žamberk 2012 - PDF report. 2 Náhled dotazníku 4. 3 Statistika respondentů 7 Hodnocení webových stránek města Žamberk 2012 Obsah 1 Základní údaje 3 2 Náhled dotazníku 4 3 Statistika respondentů 7 4 Přehled odpovědí 8 1. Jak obtížná je orientace na našich webových stránkách?.............................

Více

Miliónový rok. David Kirš a Bohdana Kabátová www.milionovyrok.cz

Miliónový rok. David Kirš a Bohdana Kabátová www.milionovyrok.cz Miliónový rok David Kirš a Bohdana Kabátová www.milionovyrok.cz ÚSPĚCH NENÍ ŽÁDNÉ TAJEMSTVÍ ZPŮSOB MYŠLENÍ + VĚCI DĚLAT MÁTE JEDEN CÍL OVLÁDAT ENERGII (život sám i hmotné věci v něm jsou energie) (otevřete

Více

Nabídka spolupráce stručný přehled témat, která je možné zahrnout do projektu rozvoje zaměstnanců a jsme schopni je lektorsky zajistit

Nabídka spolupráce stručný přehled témat, která je možné zahrnout do projektu rozvoje zaměstnanců a jsme schopni je lektorsky zajistit Nabídka spolupráce stručný přehled t, která je možné zahrnout do projektu rozvoje zaměstnanců a jsme schopni je lektorsky zajistit Pro Centre, s.r.o. Ing.Jana Bíšková Jednatelka společnosti E mail : jana.biskova@procentre.eu

Více

KATEDRA ŘÍZENÍ PODNIKU

KATEDRA ŘÍZENÍ PODNIKU Business model KATEDRA ŘÍZENÍ PODNIKU Systém strategického řízení nezbytný předpoklad úspěšné tvorby a realizace business plánu Strategické řízení Podniková strategie je mapa, která vede podnik, tým nebo

Více

Příloha A - Dotazník průběhu procesu vyhledávání informací

Příloha A - Dotazník průběhu procesu vyhledávání informací Příloha A - Dotazník průběhu procesu vyhledávání informací Zde naleznete první dotazník průběhu procesu vyhledávání informací ve verzi pro MS Word. Původní dotazník byl vytvořen v aplikaci Google Form

Více