VYHODNOCENÍ MEMORANDA O POROZUMĚNÍ

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "VYHODNOCENÍ MEMORANDA O POROZUMĚNÍ"

Transkript

1 Příloha 1 VYHODNOCENÍ MEMORANDA O POROZUMĚNÍ uzavřeného dne mezi Město Český Krumlov náměstí Svornosti Český Krumlov Česká republika IČ: zastoupeného starostou města Mgr. Daliborem Cardou dále jen ČK a Institutions for the Future, s.r.o. Okružní Samotišky Česká republika IČ: zastoupeného doc. Gaudenzem Assenzou, dále jen I4F Na pracovním jednání zastupitelů města a Pracovní skupiny Krumlovia dne bylo dohodnuto na následujícím řádném zasedání zastupitelstva města předložit a projednat vyhodnocení plnění výše uvedeného Memoranda. Základním dlouhodobým záměrem, obsaženým v Memorandu, bylo vytvořit univerzitu a vzdělávací městečko v prostoru bývalých kasáren ve Vyšném. Prvním krokem k tomu vedoucím pak bylo vytvořit společnou pracovní skupinu, která připraví smlouvu mezi městem Český Krumlov a novou, pro tento účel vytvořenou, organizaci jménem Learning Village - Český Krumlov (následně přejmenované na Krumlovia Group). Tato smlouva by měla vytvořit pro Krumlovia Group takové podmínky, aby mohla optimálně realizovat svůj projektový záměr ve spolupráci s partnerskými organizacemi zmíněnými v tomto Memorandu. Vyhodnocení: Vznikla pracovní skupina, s jejímiž členy jste seznámeni na Od do se setkala celkem 25 krát. Hlavní oblastí práce byla (a) příprava obsahové náplně projektu včetně principů, institucí, etapizace projektu, popisu vzdělávaní, atd., (b) příprava urbanistického řešení areálu vzdělávacího městečka Krumlovia. Koncem roku 2014 pracovní skupina dokončila práci na komplexně pojatém záměru a zveřejnila jej ve formě Studie proveditelnosti. Tato Studie má mimo jiné fungovat jako podklad pro věcnou diskusi se zastupiteli města a dalšími zájemci. Předcházela tak přípravě pro zmíněnou smlouvu mezi městem a nově vzniklou organizací Krumlovia Group.

2 V závěrečné fázi přípravy Studie proveditelnosti došla Pracovní skupina k závěru, že se nejedná o klasickou Studii proveditelnosti, poněvadž tato neobsahuje některé nezbytné kapitoly především podrobnou finanční analýzu. Jedná se tedy v podstatě o komplexní a detailní studii záměru včetně definování postupu jeho realizace (viz Příloha 4). Zdůvodnění této změny je popsáno v prezentaci Proveditelnost Projektu Krumlovia ze dne (viz Příloha 3). Studie tedy byla přejmenována na PROJEKT KRUMLOVIA: Základní dokument (zkráceně Základní dokument ). Další body Memoranda a jejich vyhodnocení: (i) Institutions for the Future (I4F) připraví podklady pro založení univerzity v Českém Krumlově se zaměřením na transdisciplinární přístupy. Tato vysokoškolská instituce bude otevřena jak českým, tak zahraničním studentům. Pracovní název této univerzity je Krumlovia University s odkazem na starodávné latinské pojmenování města Český Krumlov, Crumlovia. Vyhodnocení: Tento záměr je detailně zapracován v Základním dokumentu (viz Příloha 4). (ii) Institutions for the Future (I4F) zajistí, že se Krumlovia University stane součástí iniciativy s názvem University for the Future Initiative (U4F Initiative); Vyhodnocení: Bude provedeno následně po založení univerzity. (iii) Krumlovia University bude také součástí vznikajícího systému organizací, který bude zahrnovat, mimo jiné, následující klíčové organizace: a. Založené v letech : 1. Institutions for the Future (I4F) s.r.o. hlavní funkce: vývoj a rozvoj projektů a organizací; 2. Centre for Innovative Learning (CIL) o.p.s. hlavní funkce: vývoj, rozvoj, implementace a evaluace transdisciplinárních programů a projektů; 3. Alliance for the Future (A4F) EEIG hlavní funkce: vývoj a rozvoj mezinárodní spolupráce; 4. Learning Village Český Krumlov (LV-ČK) s.r.o. (následně přejmenované na Krumlovia Group) hlavní funkce: vybudování a provoz kampusu. b. Založené před rokem 2019: 5. Foundation for the Future (F4F) hlavní funkce: financování; 6. Krumlovia University (Krumlovia) hlavní funkce: poskytování akreditovaného vysokoškolského vzdělání a akademického výzkumu v Českém Krumlově.

3 Vyhodnocení: Toto vše je zapracováno do Základního dokumentu (viz Příloha 4) a bude postupně realizováno v rámci realizace a rozvoje celého projektu. Pracovní skupina se rozhodla počkat se založením Centre for Innovative Learning a Krumlovia Group do doby vyjasnění proveditelnosti celého záměru a vyvarovat se tím založení organizaci, které by neměli jasně definovanou věcnou náplň práce. Jelikož se stanovy nové organizace Krumlovia Group budou vázat na areál ve Vyšném, je nutné, aby město s celkovým záměrem explicitně souhlasilo. Při přípravě nové verze Základního dokumentu a dalších dokumentů budou rovněž vzaty do úvahy závěry analýzy advokátní kanceláře Jarušek, Straková & Partners ( ), i závěry analýzy společnosti Euro Finance Consulting ( ). (iv) Plánem je vybudovat vzdělávací městečko ( kampus ) umístěné v katastru města Český Krumlov, který bude v souladu s nejvyspělejšími principy udržitelného rozvoje. Kampus má propojovat minulost a budoucnost města, odrážet architektonickou a přírodní krásu Českého Krumlova a propojovat Univerzitu Krumlovii s ostatními organizacemi nacházejícími se ve vzdělávacím městečku i mimo něj. Vzdělávací městečko bude integrovat výukové, administrativní a další prostory Univerzity Krumlovia s domy, dalšími ubytovacími kapacitami a zázemím pro mimoškolní aktivity. Součástí vzdělávacího městečka budou také další vzdělávací a sociální organizace, jako je např. mateřská škola, základní a střední škola, domov pro seniory. Každá z těchto organizací by měla být modelovým vzorem, jenž bude pozitivně přispívat k probíhajícím celospolečenským změnám a výzvám. Vyhodnocení: Tento záměr je detailně zapracován do Základního dokumentu (viz Příloha 4). (v) Institutions for the Future (I4F) má v úmyslu zajistit, aby nová organizace s pracovním názvem Learning Village Český Krumlov (LV-ČK, následně přejmenované na Krumlovia Group) byla založena co nejdříve. Tato organizace se zaměří na vybudování a provoz kampusu, který bude zahrnovat i nemovitosti; dále na navazování partnerských vztahů a uzavírání smluv s organizacemi, jež budou v kampusu provozovat své aktivity, a na úzkou spolupráci s investory. Vyhodnocení: Viz úvod tohoto dokumentu. V návaznosti na založení ústavu Krumlovia Group budou všechny zmíněné aktivity postupně zahájeny. Spolupráce s potenciálními investory již byla zahájena. Stále však naráží na nejasnosti ohledně proveditelnosti (pozemky, podpora města, dokončení první etapy investice do Vývojového centra ). Závěr: potřeba písemné podpory města (např. smlouva o smlouvě budoucí) jako podklad pro jednání s investory. (vi) Ve spolupráci s Learning Village Český Krumlov (LV-ČK) a dalšími partnery, Institutions for the Future (I4F) má v plánu připravit podklady pro vznik odpovídajícího právního subjektu pro Univerzitu Krumlovia. Vyhodnocení: viz výše.

4 (vii) Center for Innovative Learning (CIL) a Alliance for the Future (A4F) budou rozvíjet vzdělávací programy pro tuto univerzitu před jejím vznikem. Vyhodnocení: Co se týká přípravy univerzitních programů, je důležité zmínit již podepsanou smlouvu mezi naším lucemburským partnerem, Alliance for the Future, a britskou univerzitou University of Central Lancashire. Jedním z cílů je tvorba magisterského programu, dalším je vytvoření výzkumného centra pro studia systémových inovací. (viii) Institutions for the Future (I4F) má v úmyslu založit nadace nesoucí název Foundation for the Future (F4F). Tato nadace zajistí, aby byl kampus vždy užíván v zájmu obecného blaha; Vyhodnocení: V Memorandu je uveden termín založení Foundation for the Future do roku (ix) ČK podporuje rozvoj nových forem vzdělávání. Záměrem je umístit novou univerzitu a další organizace do katastru obce Vyšný - Český Krumlov; v daném čase je rozvoj areálu možný podle platné plánovací dokumentace pro tuto část obce a případné změny by musely proběhnout podle platných předpisů. Vyhodnocení: Klíčová situace kolem pozemků a jejich vkladu do projektu je stále nejasná. Nově diskutovaným společným záměrem je nalézt takové právní řešení, které by oběma stranám garantovalo jejich zájmy: Krumlovia Group dostane pozemky do užívání k realizaci projektu a město bude mít jistotu, že o pozemky v žádném případě nepřijde. Právníci obou stran již zahájili příslušná jednání. Důležitý krok je navázaní úzké partnerské spolupráce mezi oběma stranami, kdy je jednou z variant přímá účast zástupců města v odborném grémiu Projektu Krumlovia.

5 Vlastní Memorandum o porozumění I. Jednání o budoucím partnerství Strany prohlašují, že zahájí přípravné kroky pro naplnění tohoto Memoranda o porozumění, kterými jsou zejména ze strany Institutions for the Future (I4F): (i) (ii) (iii) (iv) vytvoření pracovní skupiny, která připraví smlouvu mezi Městem Český Krumlov a novou, pro tento účel vytvořenou, organizaci jménem Learning Village - Český Krumlov (LV-ČK); analýza nejvhodnějšího právního uspořádání subjektů Learning Village Český Krumlov (dále jen LV-ČK); založení LV-ČK; prezentace základních principů a náležitostí plánu, jenž bude zrealizován LV-ČK. Vyhodnocení: všechny body jsou vyhodnoceny v předchozí části. (v) analýza finančních zdrojů, jež umožní realizovat záměr vybudování kampusu a na něm se nacházejících organizací. Vyhodnocení: Součástí Základního dokumentu je i hrubá kalkulace celkových investičních nákladů na výstavbu celého areálu (viz Příloha 4, str. 322). Detailní kalkulace jednotlivých částí budoucího areálu a sice jak investičních, tak provozních nákladů, v zásadě není možné seriózně predikovat. Důvodem je jednak rozsah a struktura projektu, jednak předpokládaná délka celkové realizace projektu (minimálně 10 let). Pracovní skupina se tedy rozhodla celý projekt rozdělit na etapy a ty zpracovávat / analyzovat postupně tak, jak budou připravovány. Pracovní skupina se také rozhodla nastavit termín zhotovení konečné verze Základního dokumentu na 2. pololetí roku Ve zbývajícím čase se zaměříme na: a) vyjasnění vztahu s městem Český Krumlov: a. vyjasnění podmínek poskytnutí pozemku pro účely projektu (v závislosti na druhu a způsobu dohodnuté partnerské spolupráce) b. vytvoření podmínek pro realizaci projektu ve spolupráci s městem b) implementaci připomínek ze strany veřejnosti, města, akademické obce, atd. c) zpracování alternativ (alternativy) k současnému architektonickému uspořádání areálu, d) vypracování konečné varianty, která se začne postupně realizovat, e) zpracování dokumentace prvního objektu Vývojového centra respektujícího jeho účel (zázemí pro realizační tým projektu, rozvoj a realizace vzdělávacích aktivit, inkubace nových institucí působících v areálu ve Vyšném, atd.),

6 f) zpracování detailní finanční analýzy zahrnující jak investiční tak provozní náklady Vývojového centra. Tato analýza bude sloužit jako podklad pro konkrétní jednání s investory. g) tvorbu základní nástrojů fundraisingu propagační materiály, PowerPoint a Prezi prezentace, shrnutí studie, apod. h) přípravu vzdělávacích programů a výzkumu zahájení tvorby akreditovaného programu MA. i) příprava přechodu týmu, který nyní tvoří řada dobrovolných spolupracovníků, do profesionalizovaného týmu v rámci ústavu Krumlovia Group. Tento profesionální tým bude dál pracovat na realizaci projektu v rámci definované etapizace. j) aktivní spolupráce na nové verzi Strategického plánu rozvoje města Český Krumlov, v níž bude zakomponováno využití areálu Vyšný k vybudování světově unikátního vzdělávacího městečka. (vi) zpracování studie proveditelnosti záměru tak, jak je specifikovaný v předcházejících částech Memoranda, a to v nejkratším možném termínu, nejdéle však do ; Vyhodnocení: Viz výše. Termín představení Studie byl po vzájemné dohodě stran posunut na , v novém termínu byl publikován. ze strany Město Český Krumlov (ČK): (i) (ii) (iii) (iv) poskytnutí veškeré potřebné součinnosti při přípravě studie proveditelnosti kampusu umístěného na Nemovitostech, zejména poskytnutí existujících podkladů a konzultací ohledně požadavků územního plánu a infrastrukturních požadavků; jednání o budoucím smluvním uspořádání mezi stranami; projednání záměru v orgánech města; poskytnutí podpory ve věcech fundraisingu, komunikace s investory a dalšími partnery; Vyhodnocení Starosta města byl velmi platnou součástí Pracovní skupiny. V této fázi projektu ( ) by bylo optimální, pokud by se mohlo zapojit více zástupců a odborníků ze strany města, kteří budou s pracovní skupinou v častějším kontaktu, případně se stanou součástí týmu pracujícího na přípravě a realizaci tohoto svým rozsahem a významem ojedinělého projektu. Podle našeho názoru je úspěšné pokračování projektu nyní závislé právě na vytvoření skutečného partnerství (viz Příloha 3). Velmi důležitá bude těsná součinnost pracovní skupiny se všemi aktéry podílejícími se na vzniku strategického plánu a na vzniku nového územního plánu. Mělo by dojít k ukotvení záměru univerzitního městečka ve strategických dokumentech města i jako nezbytného podkladu pro jednání s investory.

7 (v) realizace všech nezbytných kroků vyplývajících ze zákona o obcích a dalších právních předpisů směřujících k dosažení cíle tohoto Memoranda; Vyhodnocení: Žádné kroky nebyly v této fázi potřebné. (vi) nepodniknutí žádných nevratných kroků, které by byly v rozporu s obsahem tohoto Memoranda ve lhůtě do Vyhodnocení: Žádné nevratné kroky nebyly ze strany města ve lhůtě ani po ní provedeny Gaudenz Assenza Institutions for the Future s.r.o.

Inovace studijních programů AF a ZF MENDELU. směřující k vytvoření mezioborové integrace

Inovace studijních programů AF a ZF MENDELU. směřující k vytvoření mezioborové integrace Inovace studijních programů AF a ZF MENDELU směřující k vytvoření mezioborové integrace CZ.1.07/2.2.00/28.0302 Klíčová aktivita KA5 Propojení univerzitního prostředí s trhem práce Garant aktivity Ing.

Více

Zásady pro výstavbu v rozvojových obytných zónách obce Hovorčovice

Zásady pro výstavbu v rozvojových obytných zónách obce Hovorčovice P O S T U P při uzavírání Smluv o spolupráci mezi žadatelem a obcí Náhled titulní hlavičky Zásad: Zásady pro výstavbu v rozvojových obytných zónách obce Hovorčovice VIZE: Trvale udržitelný rozvoj nové

Více

MATERIÁL. pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne Ing. arch. Marek Kuchta Ing. Dagmar Čabalová

MATERIÁL. pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne Ing. arch. Marek Kuchta Ing. Dagmar Čabalová MĚSTO HRANICE MATERIÁL pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne 21. 6. 2018 Bod programu: 21 Předkládá: Okruh zpracovatelů: Zpracoval: Rada města Odbor rozvoje města Ing. arch. Marek Kuchta Ing. Dagmar

Více

Institucionální rozvojový plán Ostravské univerzity pro rok 2013

Institucionální rozvojový plán Ostravské univerzity pro rok 2013 Institucionální rozvojový plán Ostravské univerzity pro rok 2013 Ostravská univerzita předkládá Institucionální rozvojový plán pro rok 2013, plně vycházející z aktivit stanovených v Aktualizaci dlouhodobého

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE Zastupitel města Písek 1.8.2018 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 16.8.2016 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Vyhlášení místního referenda NÁVRH USNESENÍ Zastupitelstvo města 1) rozhoduje o vyhlášení

Více

VYHODNOCENÍ ÚČELNÉHO VYUŽITÍ ZASTAVĚNÉHO ÚZEMÍ A VYHODNOCENÍ POTŘEBY VYMEZENÍ ZASTAVITELNÝCH PLOCH. metodický pokyn

VYHODNOCENÍ ÚČELNÉHO VYUŽITÍ ZASTAVĚNÉHO ÚZEMÍ A VYHODNOCENÍ POTŘEBY VYMEZENÍ ZASTAVITELNÝCH PLOCH. metodický pokyn VYHODNOCENÍ ÚČELNÉHO VYUŽITÍ ZASTAVĚNÉHO ÚZEMÍ A VYHODNOCENÍ POTŘEBY VYMEZENÍ ZASTAVITELNÝCH PLOCH metodický pokyn Úvod Související pojmy Související legislativní předpisy Vyhodnocení účelného využití

Více

Zápis ze schůzky pracovních skupin pro přípravu strategie a programového výboru MAS

Zápis ze schůzky pracovních skupin pro přípravu strategie a programového výboru MAS 29.4.2014 dle prezenční listiny členové pracovních skupin i členové managementu pro přípravu strategie a 1) Seznámení členů pracovní skupiny se záměrem zpracování strategie pro období 2014-2020, s harmonogramem

Více

Místní akční plán ORP Veselí nad Moravou. Nositel projektu: Místní akční skupina Horňácko a Ostrožsko z.s.

Místní akční plán ORP Veselí nad Moravou. Nositel projektu: Místní akční skupina Horňácko a Ostrožsko z.s. Místní akční plán ORP Veselí nad Moravou Nositel projektu: Místní akční skupina Horňácko a Ostrožsko z.s. Projekt je zaměřen na rozvoj kvalitního a inkluzivního vzdělávání dětí a žáků do 15 let. Cílem

Více

PŘEHLED PŘIJATÝCH USNESENÍ. Zastupitelstvo města 6. jednání datum konání:

PŘEHLED PŘIJATÝCH USNESENÍ. Zastupitelstvo města 6. jednání datum konání: PŘEHLED PŘIJATÝCH USNESENÍ 6. jednání datum konání: 24.06.2015 Přehled přijatých usnesení ze dne: 24.06.2015 Číslo usnesení Název Předkladatel 0056/ZM6/2015 Zpráva o plnění usnesení zastupitelstva města

Více

Institucionální rozvojový plán Filozofická fakulta JU

Institucionální rozvojový plán Filozofická fakulta JU Institucionální rozvojový plán Filozofická fakulta JU 2013 Institucionální rozvojový plán FF JU č. 1 Myšlenková mapa tvůrčí činnosti pro novější ústavy Filozofické fakulty JU č. 2 Příprava studijního oboru

Více

Inspiromat list 6. Akční plán

Inspiromat list 6. Akční plán Inspiromat list 6 Akční plán Inspiromat 6 - Akční plán POSTUPY MAP : Výstupem aktivit plánovaných v MAP nemusí být vždy následný projekt. Do aktivit naplánovaných v MAP patří i návrh jednoduchých aktivit,

Více

č.j.: /2017-ČRA

č.j.: /2017-ČRA č.j.: 280670/2017-ČRA Poptávka po zpracovateli odborných analýz a doporučení v sektoru veřejné správy (s důrazem na vypracování konceptu e-learningu pro zaměstnance veřejné správy) v Gruzii I. Identifikace

Více

*OBSAH PREZENTACE. 1) Evropské dotace v novém programovacím období. 2) Nástroj ITI. 3) Hradecko-pardubická aglomerace

*OBSAH PREZENTACE. 1) Evropské dotace v novém programovacím období. 2) Nástroj ITI. 3) Hradecko-pardubická aglomerace * *OBSAH PREZENTACE 1) Evropské dotace v novém programovacím období 2) Nástroj ITI 3) Hradecko-pardubická aglomerace 2 *EVROPSKÁ POLITIKA 2014-2020 STRATEGIE EVROPA 2020 Inteligentní růst» rozvíjet ekonomiku

Více

MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ PRO SPRÁVNÍ OBVOD OBCE S ROZŠÍŘENOU PŮSOBNOSTÍ ÚSTÍ NAD LABEM č. projektu: CZ /0.0/0.

MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ PRO SPRÁVNÍ OBVOD OBCE S ROZŠÍŘENOU PŮSOBNOSTÍ ÚSTÍ NAD LABEM č. projektu: CZ /0.0/0. MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ PRO SPRÁVNÍ OBVOD OBCE S ROZŠÍŘENOU PŮSOBNOSTÍ ÚSTÍ NAD LABEM č. projektu: CZ.02.3.68/0.0/0.0/15_005/0000407 Společné jednání pracovních skupin úterý 3.5.2016, 15:00

Více

PROVEDITELNOST PROJEKTU KRUMLOVIA

PROVEDITELNOST PROJEKTU KRUMLOVIA PROVEDITELNOST PROJEKTU KRUMLOVIA PODKLAD K PREZENTACI PRO PRACOVNÍ ZASTUPITELSTVO, ČESKÝ KRUMLOV, 6. 5. 2015 1. PŘEDSTAVENÍ Vážený pane starosto, vážení zastupitelé města Český Krumlov, vážení představitelé

Více

Slezská univerzita v Opavě

Slezská univerzita v Opavě Slezská univerzita v Opavě Aktualizace Dlouhodobého záměru vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové a inovační, umělecké a další tvůrčí činnosti na rok 2014 Opava, říjen 2013 Úplný název Aktualizace Dlouhodobého

Více

Jednání řídícího výboru - Modernizace KNL

Jednání řídícího výboru - Modernizace KNL Jednání řídícího výboru - Modernizace KNL 09. 11. 2015 Program: 1. Kontrola úkolů z minulého jednání ŘV 2. Jednání zastupitelstev akcionářů (září) + další kroky 3. Manažerské shrnutí pro zastupitelstva

Více

PLÁN REALIZACE STRATEGICKÉHO ZÁMĚRU FAKULTY ZDRAVOTNICKÝCH STUDIÍ TECHNICKÉ UNIVERZITY V LIBERCI PRO ROK 2018

PLÁN REALIZACE STRATEGICKÉHO ZÁMĚRU FAKULTY ZDRAVOTNICKÝCH STUDIÍ TECHNICKÉ UNIVERZITY V LIBERCI PRO ROK 2018 PLÁN REALIZACE STRATEGICKÉHO ZÁMĚRU FAKULTY ZDRAVOTNICKÝCH STUDIÍ TECHNICKÉ UNIVERZITY V LIBERCI PRO ROK 2018 Vědecká rada FZS TUL projednala dne 20. listopadu 2017 Akademický senát FZS TUL schválil dne

Více

Hlavní město Praha RADA HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY USNESENÍ. Rady hlavního města Prahy

Hlavní město Praha RADA HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY USNESENÍ. Rady hlavního města Prahy Rada hlavního města Prahy Hlavní město Praha RADA HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY USNESENÍ Rady hlavního města Prahy číslo 812 ze dne 12.4.2016 k vypracování koncepční studie náměstí OSN I. souhlasí se zadáním pro

Více

Hlavní město Praha ZASTUPITELSTVO HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY U S N E S E N Í. Zastupitelstva hlavního města Prahy

Hlavní město Praha ZASTUPITELSTVO HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY U S N E S E N Í. Zastupitelstva hlavního města Prahy Hlavní město Praha ZASTUPITELSTVO HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY U S N E S E N Í Zastupitelstva hlavního města Prahy číslo 25/6 ze dne 30.3.2017 k návrhu na schválení Memoranda o spolupráci při vzájemném majetkoprávním

Více

Slezská univerzita v Opavě Filozoficko-přírodovědecká fakulta v Opavě

Slezská univerzita v Opavě Filozoficko-přírodovědecká fakulta v Opavě Filozoficko-přírodovědecká fakulta v Opavě, Bezručovo náměstí 1150/13, 746 01 Opava, Česká republika Slezská univerzita v Opavě Filozoficko-přírodovědecká fakulta v Opavě Aktualizace Dlouhodobého záměru

Více

Č. projektu: CZ /0.0/0.0/15_005/ MAS Labské skály, z.s. ve spolupráci se Statutárním městem Děčín a MAS Český sever, z.s.

Č. projektu: CZ /0.0/0.0/15_005/ MAS Labské skály, z.s. ve spolupráci se Statutárním městem Děčín a MAS Český sever, z.s. Č. projektu: CZ.02.3.68/0.0/0.0/15_005/0000297 MAS Labské skály, z.s. ve spolupráci se Statutárním městem Děčín a MAS Český sever, z.s. Představení Finálního dokumentu MÍSTNÍHO AKČNÍHO PLÁNU ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ

Více

Informace o přípravě nového programového období

Informace o přípravě nového programového období Informace o přípravě nového programového období Eva Brožová Brno, 7. 1. 2014 Program prezentace 1. Přehled situace 2. Stručný souhrn klíčových informací k OP VVV (struktura, alokace, synergie) 3. Podrobnější

Více

PLÁN REALIZACE STRATEGICKÉHO ZÁMĚRU FAKULTY ZDRAVOTNICKÝCH STUDIÍ TECHNICKÉ UNIVERZITY V LIBERCI PRO ROK 2019

PLÁN REALIZACE STRATEGICKÉHO ZÁMĚRU FAKULTY ZDRAVOTNICKÝCH STUDIÍ TECHNICKÉ UNIVERZITY V LIBERCI PRO ROK 2019 PLÁN REALIZACE STRATEGICKÉHO ZÁMĚRU FAKULTY ZDRAVOTNICKÝCH STUDIÍ TECHNICKÉ UNIVERZITY V LIBERCI PRO ROK 2019 Vědecká rada FZS TUL projednala dne 2. října 2018 Akademický senát FZS TUL schválil dne 10.

Více

Agronomická fakulta MENDELU řeší projekty OP VK

Agronomická fakulta MENDELU řeší projekty OP VK Seminář s workshopem Agronomická fakulta MENDELU řeší projekty OP VK Partnerská síť Agronomické fakulty MENDELU s komerční sférou CZ.1.07/2.4.00/17.0022 Ing. Ivo Vyskočil MENDELU, 13. 1. 2012 Projekt OP

Více

Záměr výzvy ESF výzva pro vysoké školy Operačního programu Výzkum, vývoj a vzdělávání

Záměr výzvy ESF výzva pro vysoké školy Operačního programu Výzkum, vývoj a vzdělávání Záměr výzvy ESF výzva pro vysoké školy Operačního programu Výzkum, vývoj a vzdělávání Účelem zveřejnění toho záměru je včas informovat potencionální žadatele o možnostech a zaměření připravované výzvy

Více

Vysoká škola polytechnická Jihlava

Vysoká škola polytechnická Jihlava Vysoká škola polytechnická Jihlava Aktualizace Dlouhodobého záměru vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové, umělecké a další tvůrčí činnosti Vysoké školy polytechnické Jihlava pro rok 2007 Jihlava, říjen

Více

Strategický cíl 3. Prosperita

Strategický cíl 3. Prosperita Prosperující město 3.1 Služby města pro podnikání a investice zajišťující příliv investic a podporu podnikatelských aktivit 3.2 Pracovní příležitosti bez bariér cílem zlepšit možnosti účasti na trhu práce

Více

HODNOCENÍ. Aktualizace Dlouhodobého záměru FF UK. pro akademický rok 2012/2013

HODNOCENÍ. Aktualizace Dlouhodobého záměru FF UK. pro akademický rok 2012/2013 HODNOCENÍ Aktualizace Dlouhodobého záměru FF UK pro akademický rok 2012/2013 1) Studium a) Pokračovat v kvalitativním hodnocení pedagogické činnosti, včetně reálných dopadů na akreditační proces a fungování

Více

P Ř E H L E D U S N E S E N Í

P Ř E H L E D U S N E S E N Í Zastupitelstvo města Humpolec P Ř E H L E D U S N E S E N Í z 5. zasedání Zastupitelstva města Humpolec, které se konalo dne 24.4.2019 70/5/ZM/2019 Kontrola plnění usnesení ZM předloženou zprávu o Kontrole

Více

Vstupní analýza absorpční kapacity OPTP. pro programové období 2014 2020

Vstupní analýza absorpční kapacity OPTP. pro programové období 2014 2020 Manažerské shrnutí 1 Výstup zpracovaný k datu: 10. 2. 2014, aktualizace k 7.5. 2014 Zpráva zpracována pro: Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Staroměstské náměstí 6 110 15 Praha 1 Dodavatel: HOPE-E.S.,

Více

Hlavní město Praha RADA HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY USNESENÍ. Rady hlavního města Prahy. číslo 1734 ze dne k Revitalizaci Karlova náměstí

Hlavní město Praha RADA HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY USNESENÍ. Rady hlavního města Prahy. číslo 1734 ze dne k Revitalizaci Karlova náměstí Hlavní město Praha RADA HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY USNESENÍ Rady hlavního města Prahy číslo 1734 ze dne 1.10.2013 k Revitalizaci Karlova náměstí Rada hlavního města Prahy I. bere na vědomí stav naplňování Memoranda

Více

(Návrh schválený Vědeckou radou SU OPF dne )

(Návrh schválený Vědeckou radou SU OPF dne ) Aktualizace Dlouhodobého záměru vzdělávací, výzkumné a umělecké činnosti Slezské univerzity v Opavě, Obchodně podnikatelské fakulty v Karviné na rok 2009 (Návrh schválený Vědeckou radou SU OPF dne 6. 10.

Více

Vysoká škola obchodní a hotelová s.r.o. Bosonožská 9, 625 00 Brno

Vysoká škola obchodní a hotelová s.r.o. Bosonožská 9, 625 00 Brno Vysoká škola obchodní a hotelová s.r.o. Bosonožská 9, 625 00 Brno AKTUALIZACE DLOUHODOBÉHO ZÁMĚRU vzdělávací, výzkumné a vývojové činnosti pro rok 2010 Vysoká škola obchodní a hotelová (VŠOH) vypracovala

Více

Konference k zahájení činnosti Řídícího výboru MAP dne 22. března 2016 Cheb, KC Svoboda

Konference k zahájení činnosti Řídícího výboru MAP dne 22. března 2016 Cheb, KC Svoboda Konference k zahájení činnosti Řídícího výboru MAP dne 22. března 2016 Cheb, KC Svoboda Společně tvoříme místní akční plán rozvoje vzdělávání SO ORP Cheb na období 2014+ 1. Úvodní slovo - Ing. Petr Navrátil,

Více

PLÁN REALIZACE STRATEGICKÉHO ZÁMĚRU FAKULTY ZDRAVOTNICKÝCH STUDIÍ TECHNICKÉ UNIVERZITY V LIBERCI PRO ROK 2017

PLÁN REALIZACE STRATEGICKÉHO ZÁMĚRU FAKULTY ZDRAVOTNICKÝCH STUDIÍ TECHNICKÉ UNIVERZITY V LIBERCI PRO ROK 2017 \ Á / Fakulta zdravotnických studií» PLÁN REALIZACE STRATEGICKÉHO ZÁMĚRU FAKULTY ZDRAVOTNICKÝCH STUDIÍ TECHNICKÉ UNIVERZITY V LIBERCI PRO ROK 2017 VR FZS TUL projednala dne 16. května 2017 AS FZS TUL schválil

Více

Kontrola plnění usnesení

Kontrola plnění usnesení Kancelář úřadu V Písku dne: 11.09.2015 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 24.09.2015 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Kontrola plnění usnesení NÁVRH USNESENÍ Zastupitelstvo města projednalo kontrolu

Více

Aktualizace dlouhodobého záměru FTK UP na rok 2011

Aktualizace dlouhodobého záměru FTK UP na rok 2011 Aktualizace dlouhodobého záměru FTK UP na rok 2011 11 priorit FTK UP Olomouc 2011 1. Věda a výzkum 2. Vzdělávání 3. Ekonomika a finanční stabilita 4. Personální politika 5. Studenti 6. Práce s partnery

Více

AKTUALIZACE DLOUHODOBÉHO ZÁMĚRU vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové, inovační a další tvůrčí činnosti pro rok 2014

AKTUALIZACE DLOUHODOBÉHO ZÁMĚRU vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové, inovační a další tvůrčí činnosti pro rok 2014 Vysoká škola sociálně-správní, Institut celoživotního vzdělávání Havířov o.p.s. AKTUALIZACE DLOUHODOBÉHO ZÁMĚRU vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové, inovační a další tvůrčí činnosti pro rok 2014 Havířov

Více

Příloha č. 3. Charta projektu plné znění (pro jiné OSS než MŠMT)

Příloha č. 3. Charta projektu plné znění (pro jiné OSS než MŠMT) Příloha č. 3. Charta projektu plné znění (pro jiné OSS než MŠMT) Charta projektu má za cíl poskytnout úplné a pevné informační základy pro schválení projektu. Následně je Charta projektu rozpracována do

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č.j.: 447/2017 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 409 ze dne 20.06.2017 Dodatek smlouvy o spolupráci městské části Praha 3 se společností Central Group, a.s. Rada městské části

Více

Příloha 2 Vzor Memoranda o porozumění Finanční mechanismus Norska

Příloha 2 Vzor Memoranda o porozumění Finanční mechanismus Norska Příloha 2 Vzor Memoranda o porozumění Finanční mechanismus Norska 2014-2021 MEMORANDUM O POROZUMĚNÍ O IMPLEMENTACI FINANČNÍHO MECHANISMU NORSKA 2014-2021 mezi NORSKÝM KRÁLOVSTVÍM, (dále jen Norsko ) a

Více

Zpráva o činnosti Výboru pro kulturu a památkovou péči Zastupitelstva Ústeckého kraje za rok 2017

Zpráva o činnosti Výboru pro kulturu a památkovou péči Zastupitelstva Ústeckého kraje za rok 2017 Zpráva o činnosti Výboru pro kulturu a památkovou péči Zastupitelstva Ústeckého kraje za rok 2017 17. 1. 2017 od 14 do 16:10 hodin v zasedací místnosti č. 04 budovy B Krajského úřadu Ústeckého kraje organizační

Více

Aktuální stav OP VVV

Aktuální stav OP VVV OP VVV Aktuální stav OP VVV 6. 1. 2014 byl zveřejněn indikativní harmonogram výzev OP VVV pro rok 2015 13. 3. 2015 byla finální verze OP VVV po vypořádání připomínek znovu oficiálně předložena Evropské

Více

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C 1. zasedání zastupitelstva města dne: 16.12. 2010 Bod pořadu jednání: Věc: OC FORUM výmaz věcného předkupního práva Zpracoval: odbor, oddělení: Dagmar Salomonová

Více

POKYN REKTORA č. 2/2018. Část první Základní ustanovení

POKYN REKTORA č. 2/2018. Část první Základní ustanovení POKYN REKTORA č. 2/2018 PRAVIDLA VZNIKU, SCHVALOVÁNÍ A ZMĚN NÁVRHŮ STUDIJNÍCH PROGRAMŮ AKADEMIE STING, o.p.s. Část první Základní ustanovení Čl. 1 Úvodní ustanovení (1) AKADEMIE STING, o.p.s. (dále jen

Více

Vysoká škola regionálního rozvoje, s.r.o.

Vysoká škola regionálního rozvoje, s.r.o. , s.r.o. AKTUALIZACE DLOUHODOBÉHO ZÁMĚRU VZDĚLÁVACÍ A VĚDECKÉ, VÝZKUMNÉ, VÝVOJOVÉ, INOVAČNÍ A DALŠÍ TVŮRČÍ ČINNOSTI VŠRR PRO ROK 2011 Praha 2010 VYSOKÁ ŠKOLA REGIONÁLNÍHO ROZVOJE, s. r. o. AKTUALIZACE

Více

INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE ÚZEMÍ ZLÍN 2014-2020

INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE ÚZEMÍ ZLÍN 2014-2020 Projekt Podpora vzniku Integrovaného plánu rozvoje území Zlín pro období 2014-2020 je financován z prostředků Evropského fondu pro regionální rozvoj prostřednictvím Operačního programu technická pomoc

Více

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA - ANALÝZA GRANTOVÝCH PROJEKTŮ PRIORITNÍ OSY 1 V RÁMCI 1. A 2. VÝZVY OPVK

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA - ANALÝZA GRANTOVÝCH PROJEKTŮ PRIORITNÍ OSY 1 V RÁMCI 1. A 2. VÝZVY OPVK ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA - ANALÝZA GRANTOVÝCH PROJEKTŮ PRIORITNÍ OSY 1 V RÁMCI 1. A 2. VÝZVY OPVK OBSAH: 1. Úvod... 3 2. Metodologie... 4 2.1 Základní nástroje sběr dat:... 4 2.2 Základní nástroje analýza a syntéza:...

Více

MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ. Aktuality z MMR. Ministerstvo pro místní rozvoj Ostrava, 5. září 2018

MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ. Aktuality z MMR. Ministerstvo pro místní rozvoj Ostrava, 5. září 2018 MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ Aktuality z MMR Ministerstvo pro místní rozvoj Ostrava, 5. září 2018 Iniciativa Coal Regions a program RE:START 2 Další kroky MMR v podpoře iniciativy Coal Regions Probíhá

Více

Komunikační plán MAP ORP SVĚTLÁ NAD SÁZAVOU

Komunikační plán MAP ORP SVĚTLÁ NAD SÁZAVOU Komunikační plán MAP ORP SVĚTLÁ NAD SÁZAVOU Cílem Komunikačního plánu je zajistit informovanost všech aktérů a široké veřejnosti o jednotlivých dílčích výstupech společného plánování zpracovaném SR MAP,

Více

ODŮVODNĚNÍ ÚČELNOSTI VEŘEJNÉ ZAKÁZKY

ODŮVODNĚNÍ ÚČELNOSTI VEŘEJNÉ ZAKÁZKY ODŮVODNĚNÍ ÚČELNOSTI VEŘEJNÉ ZAKÁZKY dle 156 odst. 1 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon ) Zadavatel: Sídlo: Zastoupený: IČ: 01312774 DIČ: CZ 01312774

Více

MEMORANDUM O SPOLUPRÁCI

MEMORANDUM O SPOLUPRÁCI Příloha č. 1 k usnesení Zastupitelstva HMP č. 25/6 ze dne 30. 3. 2017 MEMORANDUM O SPOLUPRÁCI Zúčastněné strany: Ministerstvo dopravy se sídlem: nábřeží Ludvíka Svobody 1222/12, 110 15 Praha 1 IČ: 66003008

Více

PLÁN REALIZACE STRATEGICKÉHO ZÁMĚRU VĚDECKÉ FAKULTY MECHATRONIKY, INFORMATIKY TECHNICKÉ UNIVERZITY V LIBERCI PRO ROK 2019

PLÁN REALIZACE STRATEGICKÉHO ZÁMĚRU VĚDECKÉ FAKULTY MECHATRONIKY, INFORMATIKY TECHNICKÉ UNIVERZITY V LIBERCI PRO ROK 2019 PLÁN REALIZACE STRATEGICKÉHO ZÁMĚRU VĚDECKÉ A VÝZKUMNÉ, VÝVOJOVÉ A INOVAČNÍ, UMĚLECKÉ NEBO DALŠÍ TVŮRČÍ ČINNOSTI FAKULTY MECHATRONIKY, INFORMATIKY A MEZIOBOROVÝCH STUDIÍ TECHNICKÉ UNIVERZITY V LIBERCI

Více

Rozvoj klíčových kompetencí v rámci oborových didaktik, průřezových témat a mezipředmětových vztahů. OP VVV, Programové období

Rozvoj klíčových kompetencí v rámci oborových didaktik, průřezových témat a mezipředmětových vztahů. OP VVV, Programové období Rozvoj klíčových kompetencí v rámci oborových didaktik, průřezových témat a mezipředmětových vztahů OP VVV, Programové období 2014-2020 Podpora pregramotností v předškolním vzdělávání reg č. CZ.02.3.68/0.0/0.0/16_011/0000663

Více

Specializujeme se na strategické plánování, evaluace, vývoj a realizaci projektů.

Specializujeme se na strategické plánování, evaluace, vývoj a realizaci projektů. O SPOLEČNOSTI Specializujeme se na strategické plánování, evaluace, vývoj a realizaci projektů. Principem naší práce je systematický, celistvý přístup k příležitostem a řešení problémů v kontextu dlouhodobého

Více

Smlouva o spolupráci veřejných zadavatelů na akci

Smlouva o spolupráci veřejných zadavatelů na akci Smlouva o spolupráci veřejných zadavatelů na akci Číslo: S-../DOP/2017 II/272 Lysá nad Labem, průtah uzavřené ve smyslu 7 zákona č. 134/2016 Sb., o zadávání veřejných zakázek, v platném znění, a podle

Více

AKTUALIZACE DLOUHODOBÉHO ZÁMĚRU vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové, inovační a další tvůrčí činnosti pro rok 2015

AKTUALIZACE DLOUHODOBÉHO ZÁMĚRU vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové, inovační a další tvůrčí činnosti pro rok 2015 Vysoká škola sociálně-správní, Institut celoživotního vzdělávání Havířov o.p.s. AKTUALIZACE DLOUHODOBÉHO ZÁMĚRU vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové, inovační a další tvůrčí činnosti pro rok 2015 Havířov

Více

Dlouhodobý záměr vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové a inovační činnosti Ústavu zdravotnických studií Technické univerzity v Liberci na období

Dlouhodobý záměr vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové a inovační činnosti Ústavu zdravotnických studií Technické univerzity v Liberci na období Dlouhodobý záměr vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové a inovační činnosti Ústavu zdravotnických studií Technické univerzity v Liberci na období 2016-2020 LIBEREC, listopad 2015 Obsah Úvod...3 I. Prioritní

Více

Komunitně vedená strategie pro MAS Krkonoše

Komunitně vedená strategie pro MAS Krkonoše Komunitně vedená strategie pro MAS Krkonoše KULATÉ STOLY 25. 3. 2014 PRO ZÁSTUPCE VEŘEJNÉ SPRÁVY 25. 3. 2014 PRO ZÁSTUPCE SOUKROMÉ SFÉRY 26. 3. 2014 PRO ZÁSTUPCE NEZISKOVÉHO SEKTORU Program 1. Představení

Více

Memorandum o spolupráci

Memorandum o spolupráci Memorandum o spolupráci Česká republika - Úřad vlády ČR Agentura pro sociální začleňování (dále jen Agentura ) zastoupená: Bc. Martinem Šimáčkem, ředitelem sídlem: nábřeží Edvarda Beneše 4, 118 01, Praha

Více

Příloha k Zápisu z II. zasedání Řídícího výboru projektu MAP ORP Třebíč

Příloha k Zápisu z II. zasedání Řídícího výboru projektu MAP ORP Třebíč Snímek 1 II. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Třebíč, reg. č. CZ.02.3.68/0.0/0.0/15_005/0000047 Městský úřad Třebíč 22. červen 2016 Snímek 2 Program zasedání 14.45

Více

jednání Zastupitelstva města Ústí nad Labem

jednání Zastupitelstva města Ústí nad Labem jednání Zastupitelstva města Ústí nad Labem dne: 30. 5. 2016 bod programu: 4 Věc: Projekt FABIANA zapojení města do projektu v rámci programu CENTRAL EUROPE Důvod předložení: Zapojení města do mezinárodního

Více

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C 7. zasedání zastupitelstva města dne: 4. 9. 2014 Bod pořadu jednání: Dopravní napojení na silnici I/35 Zpracoval: odbor, oddělení: Irena Weinerová, odd. přípravy

Více

Výroční zpráva o činnosti a hospodaření AMU za rok 2011

Výroční zpráva o činnosti a hospodaření AMU za rok 2011 Výroční zpráva o činnosti a hospodaření AMU za rok 2011 4. 6. 2012 projednal a schválil Akademický senát AMU 6. 6. 2012 projednala a vzala na vědomí Správní rada AMU 14. 6. 2012 projednala Umělecká rada

Více

Kontrola plnění usnesení

Kontrola plnění usnesení Kancelář úřadu V Písku dne: 13.05.2016 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 26.05.2016 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Kontrola plnění usnesení NÁVRH USNESENÍ Zastupitelstvo města projednalo kontrolu

Více

Intervenční logika projektu Fond malých projektů INTERREG V-A Slovenská republika - Česká republika

Intervenční logika projektu Fond malých projektů INTERREG V-A Slovenská republika - Česká republika Intervenční logika projektu Fond malých projektů INTERREG V-A Slovenská republika - Česká republika Předmětné y byly definovány s ohledem na jejich očekávaný příspěvek k naplnění cílů projektu a stanovených

Více

Centrum evropského projektování a.s., Výzvu k předkládání žádostí o poskytnutí asistence pilotním programům při realizaci a administraci

Centrum evropského projektování a.s., Výzvu k předkládání žádostí o poskytnutí asistence pilotním programům při realizaci a administraci Centrum evropského projektování a.s., s kontaktní adresou: Československé armády 954/7, 500 03 Hradec Králové vyhlašuje Výzvu k předkládání žádostí o poskytnutí asistence pilotním programům při realizaci

Více

STATUT Rady pro výzkum, vývoj a inovace Karlovarského kraje

STATUT Rady pro výzkum, vývoj a inovace Karlovarského kraje STATUT Rady pro výzkum, vývoj a inovace Karlovarského kraje Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Rada pro výzkum, vývoj a inovace Karlovarského kraje (dále jen RVVI ) je odborným, koordinačním, iniciativním a

Více

věcí, ministrem školství, mládeže a tělovýchovy, ministrem průmyslu a obchodu,

věcí, ministrem školství, mládeže a tělovýchovy, ministrem průmyslu a obchodu, REALIZAČNÍ PLÁN NÁRODNÍHO KOSMICKÉHO PLÁNU 1) Zřídit koordinační orgán (Koordinační rada ministra dopravy pro kosmické aktivity) a zajistit jeho fungování Pro transparentní a efektivní koordinaci kosmických

Více

MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ

MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Počet stran: 6 MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Materiál č.: 5 Pro 10. zasedání ZASTUPITELSTVA KRAJE, konané dne 17. 2. 2010 Věc: Návrh na úpravu způsobu financování a přípravy akce Novostavba Moravskoslezské vědecké

Více

Místní akční plán vzdělávání na území ORP Hradec Králové. 1. setkání pracovních skupin Mžany

Místní akční plán vzdělávání na území ORP Hradec Králové. 1. setkání pracovních skupin Mžany Místní akční plán vzdělávání na území ORP Hradec Králové 1. setkání pracovních skupin 11. 10. 2016 Mžany 1. setkání pracovních skupin Program jednání: 1. Prezence, zahájení 2. Představení dosavadních výstupů

Více

Zápis č. 34/10 ze zasedání zastupitelstva obce Kejžlice dne

Zápis č. 34/10 ze zasedání zastupitelstva obce Kejžlice dne Zápis č. 34/10 ze zasedání zastupitelstva obce Kejžlice dne 19.5.2010 Přítomno : 7 členů ZO Zástěra Václav, Kašparová Jana, Vodrážka Miroslav, Vacek Michal, Mgr. Tumová Gabriela, Brož Ladislav, František

Více

STATUTÁRNÍ MĚSTO LIBEREC

STATUTÁRNÍ MĚSTO LIBEREC STATUTÁRNÍ MĚSTO LIBEREC Poznámka: Zveřejněna je pouze upravená verze dokumentu z důvodu dodržení přiměřenosti rozsahu zveřejňovaných osobních údajů podle zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů

Více

MATERIÁL PRO RADU MĚSTA č. 36

MATERIÁL PRO RADU MĚSTA č. 36 MATERIÁL PRO RADU MĚSTA č. 36 NÁZEV: DNE: 22. 2. 2016 MAP ORP Žďár nad Sázavou JEDNACÍ ČÍSLO: 521/2016/ŠKS ANOTACE: Zapojení města Žďáru nad Sázavou do Místního akčního plánu vzdělávání ve školství v rámci

Více

Uzavření Smlouvy o budoucí smlouvě o zřízení služebnosti - Veřejné osvětlení Drbalova

Uzavření Smlouvy o budoucí smlouvě o zřízení služebnosti - Veřejné osvětlení Drbalova Materiál číslo: 22 K projednání Zastupitelstvu města Tišnova 27.06.2016 Předkládá Rada města Tišnova Poznámka: Zveřejněna je pouze upravená verze dokumentu z důvodu dodržení přiměřenosti rozsahu zveřejňovaných

Více

Přerov. říjen 2013 schváleno ve správní radě obecně prospěšné společnosti VŠLG

Přerov. říjen 2013 schváleno ve správní radě obecně prospěšné společnosti VŠLG Aktualizace Dlouhodobého záměru vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové a inovační, umělecké a další tvůrčí činnosti pro oblast vysokých škol na rok 2014. Přerov říjen 2013 schváleno ve správní radě obecně

Více

3. Setkání zástupců neformálního a zájmového vzdělávání

3. Setkání zástupců neformálního a zájmového vzdělávání 3. Setkání zástupců neformálního a zájmového vzdělávání 13.12.2016 15.00-17.00 Program jednání Zahájení, úvodní slovo Shrnutí projektu MAP Tišnovska Výstupy pracovních skupin - prezentace Výstupy pracovních

Více

Příprava území Jihomoravského kraje na programové období Novinky v novém programovém období

Příprava území Jihomoravského kraje na programové období Novinky v novém programovém období Příprava území Jihomoravského kraje na programové období 2014-2020 Novinky v novém programovém období Obsah prezentace Územní dimenze / integrované přístupy Regionální akční plán Strategie regionálního

Více

POLITIKA SOUDRŽNOSTI 2014 2020

POLITIKA SOUDRŽNOSTI 2014 2020 INTEGROVANÉ TERITORIÁLNÍ INVESTICE POLITIKA SOUDRŽNOSTI 2014 2020 V prosinci 2013 Rada Evropské unie formálně schválila nová pravidla a právní předpisy upravující další kolo investic v rámci politiky soudržnosti

Více

STANDARDY A POSTUPY PRO ZAJIŠTĚNÍ A VNITŘNÍ HODNOCENÍ KVALITY VZDĚLÁVACÍ, TVŮRČÍ A S NIMI SOUVISEJÍCÍCH ČINNOSTÍ VYSOKÉ ŠKOLY SOCIÁLNĚ SPRÁVNÍ, z.ú.

STANDARDY A POSTUPY PRO ZAJIŠTĚNÍ A VNITŘNÍ HODNOCENÍ KVALITY VZDĚLÁVACÍ, TVŮRČÍ A S NIMI SOUVISEJÍCÍCH ČINNOSTÍ VYSOKÉ ŠKOLY SOCIÁLNĚ SPRÁVNÍ, z.ú. STANDARDY A POSTUPY PRO ZAJIŠTĚNÍ A VNITŘNÍ HODNOCENÍ KVALITY VZDĚLÁVACÍ, TVŮRČÍ A S NIMI SOUVISEJÍCÍCH ČINNOSTÍ VYSOKÉ ŠKOLY SOCIÁLNĚ SPRÁVNÍ, z.ú. STANDARDY A POSTUPY PRO ZAJIŠTĚNÍ A VNITŘNÍ HODNOCENÍ

Více

PLÁN REALIZACE STRATEGICKÉHO ZÁMĚRU VZDĚLÁVACÍ A TVŮRČÍ ČINNOSTI VYSOKÉ ŠKOLY SOCIÁLNĚ SPRÁVNÍ, z.ú. NA ROK 2019

PLÁN REALIZACE STRATEGICKÉHO ZÁMĚRU VZDĚLÁVACÍ A TVŮRČÍ ČINNOSTI VYSOKÉ ŠKOLY SOCIÁLNĚ SPRÁVNÍ, z.ú. NA ROK 2019 PLÁN REALIZACE STRATEGICKÉHO ZÁMĚRU VZDĚLÁVACÍ A TVŮRČÍ ČINNOSTI VYSOKÉ ŠKOLY SOCIÁLNĚ SPRÁVNÍ, z.ú. NA ROK 2019 Plán realizace Strategického záměru vzdělávací a tvůrčí činnosti Vysoké školy sociálně správní

Více

Plán realizace Strategického záměru Pedagogické fakulty Ostravské univerzity na rok 2017

Plán realizace Strategického záměru Pedagogické fakulty Ostravské univerzity na rok 2017 Plán realizace Strategického záměru Pedagogické fakulty Ostravské univerzity na rok 2017 Předloženo k projednání Akademickému senátu PdF OU dne 9. 1. 2017 Zpracoval: doc. Mgr. Tomáš Jarmara, Ph.D., děkan

Více

1. VZDĚLÁVACÍ POSLÁNÍ UNIVERZITY A PŘÍSTUP ORIENTOVANÝ NA STUDENTA. 1.4 Posílení efektivity a výzkumné činnosti v doktorských studijních programech

1. VZDĚLÁVACÍ POSLÁNÍ UNIVERZITY A PŘÍSTUP ORIENTOVANÝ NA STUDENTA. 1.4 Posílení efektivity a výzkumné činnosti v doktorských studijních programech AKTUALIZACE DLOUHODOBÉHO ZÁMĚRU MASARYKOVY UNIVERZITY NA ROK 2012 1. VZDĚLÁVACÍ POSLÁNÍ UNIVERZITY A PŘÍSTUP ORIENTOVANÝ NA STUDENTA 1.1 Profilace a diverzifikace studijních programů koordinaci přijímacích

Více

Místní akční plán vzdělávání pro území ve správním obvodu obcí s rozšířenou působností Ústí nad Orlicí a Česká Třebová

Místní akční plán vzdělávání pro území ve správním obvodu obcí s rozšířenou působností Ústí nad Orlicí a Česká Třebová Místní akční plán vzdělávání pro území ve správním obvodu obcí s rozšířenou působností Ústí nad Orlicí a Česká Třebová CZ.02.3.68/0.0/0.0/15_005/0000128 IMPLEMENTAČNÍ ČÁST Pravidla pro zapojení dotčené

Více

Info K Důvodová zpráva Smlouva o spolupráci vodojem Zákoutí

Info K Důvodová zpráva Smlouva o spolupráci vodojem Zákoutí Info K Důvodová zpráva Smlouva o spolupráci vodojem Zákoutí Odbor územního a hospodářského rozvoje inicioval na základě osobního jednání zástupců Severočeské vodárenské společnosti a.s. (dále jen SVSV

Více

CENTRAL GROUP změní Nákladové nádraží Žižkov na unikátní PARKOVOU ČTVRŤ

CENTRAL GROUP změní Nákladové nádraží Žižkov na unikátní PARKOVOU ČTVRŤ CENTRAL GROUP změní Nákladové nádraží Žižkov na unikátní PARKOVOU ČTVRŤ 19. 10. 2016 Sever Nákladového nádraží Žižkov CENTRAL GROUP odkoupil pozemky v létě 2016 od Discovery Group Celková plocha pozemků

Více

DŮVODOVÁ ZPRÁVA K PODKLADOVÝM DOKUMENTŮM

DŮVODOVÁ ZPRÁVA K PODKLADOVÝM DOKUMENTŮM DŮVODOVÁ ZPRÁVA K PODKLADOVÝM DOKUMENTŮM 1. zasedání Monitorovacího výboru Operačního programu Doprava 2014-2020 25. června 2015 Ministerstvo dopravy, Velké kolegium Statut a jednací řád Monitorovacího

Více

Strategický plán obce Zákolany

Strategický plán obce Zákolany VIZE Strategický plán obce Zákolany - 2014 Zákolany poskytují svým obyvatelům podmínky pro nadstandardní kvalitu života, která je dána: 1. kvalitním a dostupným zabezpečením jejich základních potřeb 2.

Více

Charta projektu úplné znění pro MŠMT a jeho příspěvkové organizace a Českou školní inspekci

Charta projektu úplné znění pro MŠMT a jeho příspěvkové organizace a Českou školní inspekci Charta projektu úplné znění pro MŠMT a jeho příspěvkové organizace a Českou školní inspekci 1 Obsah Manažerské Shrnutí... 3 Definice projektu rámcová část... 3 Stručný kontext realizace projektu... 3 Cíle

Více

Strategie pro rozvoj města Česká Třebová Analýza potřebnosti a bližší popis klíčových aktivit

Strategie pro rozvoj města Česká Třebová Analýza potřebnosti a bližší popis klíčových aktivit Příloha č.3 benefitu Strategie pro rozvoj města Česká Třebová Analýza potřebnosti a bližší popis klíčových aktivit 1. Výchozí stav - charakteristika města a současná strategie 1.1. Charakteristika města

Více

Plán realizace strategického záměru

Plán realizace strategického záměru Plán realizace strategického záměru Provozně ekonomické fakulty Mendelovy univerzity v Brně pro rok 2017 Schváleno Akademickým senátem PEF MENDELU dne 30 ledna 2017. Doc. Ing. Arnošt Motyčka, CSc. děkan

Více

Kontrola plnění usnesení

Kontrola plnění usnesení Kancelář úřadu V Písku dne 18.11.2016 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 01.12.2016 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Kontrola plnění usnesení NÁVRH USNESENÍ Zastupitelstvo města projednalo kontrolu

Více

Rámcová smlouva o dlouhodobém státním financování vysoké školy

Rámcová smlouva o dlouhodobém státním financování vysoké školy V Z O R R Á M C O V É S M L O U V Y O D L O U H O D O B É M S T Á T N Í M F I N A N C O V Á N Í V Y S O K É Š K O L Y Rámcová smlouva o dlouhodobém státním financování vysoké školy Poskytovatel: Česká

Více

Operačního programu Výzkum, vývoj a vzdělávání Praha, 9. prosince 2015

Operačního programu Výzkum, vývoj a vzdělávání Praha, 9. prosince 2015 XVIII. celostátní finanční konference Operačního programu Výzkum, vývoj a vzdělávání Praha, 9. prosince 2015 Základní informace o OP VVV Základní východiska Důraz na Specifická doporučení Rady pro ČR intervence

Více

Infrastruktura pro výuku na vysokých školách spojenou s výzkumem

Infrastruktura pro výuku na vysokých školách spojenou s výzkumem Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy České republiky Řídicí orgán OP VaVpI VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ PROJEKTŮ V RÁMCI OP VaVpI Infrastruktura pro výuku na vysokých školách spojenou s výzkumem Identifikace

Více

4. setkání řídícího výboru MAP vzdělávání

4. setkání řídícího výboru MAP vzdělávání 4. setkání řídícího výboru MAP vzdělávání 13.12.2017 17.00-18.00 Program jednání 1. Zahájení, úvodní slovo 2. Program jednání 3. Určení zapisovatele a ověřovatele 4. Informace o průběhu realizace projektu

Více

Výroční zpráva za rok 2001

Výroční zpráva za rok 2001 S O C I Á L N Í A G E N T U R A občanské sdružení Výroční zpráva za rok 2001 Tichá 142, 400 10 Ústí nad Labem Tel.:+42 047 52 32 404 E-mail: soc.agentura@volny.cz IČO: 265 40 495 Vznik, poslání a cíle

Více

MMB Název: Projekt Nová družina se spojovacím krčkem - ZŠ Staňkova, Brno" - posouzení projektu. Obsah: Návrh usnesení:

MMB Název: Projekt Nová družina se spojovacím krčkem - ZŠ Staňkova, Brno - posouzení projektu. Obsah: Návrh usnesení: Rada města Brna MMB2017000000212 3* Z7/26. zasedání Zastupitelstva města Brna konané dne 7. března 2017 ZM7/247X) Název: Projekt Nová družina se spojovacím krčkem - ZŠ Staňkova, Brno" - posouzení projektu

Více

Zápis ze setkání Řídícího výboru MAP

Zápis ze setkání Řídícího výboru MAP Zápis ze setkání Řídícího výboru MAP Místo konání: Velká zasedací místnost na Městském úřadě v Havlíčkově Brodě Datum konání: 22. listopadu 2017 od 13:30 Seznam účastníků: viz Prezenční listina (příloha

Více