Název a místo stavby: Chodník v ul. Na Valích vč. Ul. Osboditelů Č. zakázky: J 08 Investor: Město Louny

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Název a místo stavby: Chodník v ul. Na Valích vč. Ul. Osboditelů Č. zakázky: J 08 Investor: Město Louny"

Transkript

1

2 Rekonstrukce chodníku v ulici Na Valích včetně ulice Osvoboditelů 01 Cílem projektu je: Cílem investora, při zadávání tohoto projektu, bylo především vybudovat nové povrchy chodníků pro pěší v ulicích Na Valích, včetně ulice Osvoboditelů. Součástí rekonstrukce chodníků bude také vybudování nových přechodů pro chodce spolu s několika místy pro přecházení. Nové přechody pro chodce se nachází právě ve zmíněné ulici Na Valích, první je situován u křižovatky s ulicí Táboritská, ten druhý je pak situován u křižovatky s ulicí Jakoubkova. Nové přechody jsou samozřejmě navrženy tak, aby vyhovovaly vyhláškám týkajících se využívání osob s omezenou schopností pohybu a orientace. Nedílnou součástí projektu je pak vybudování nové opěrné zdi na pozemku města. Tato opěrná zeď bude sloužit jako zpevnění svislé stěny, které vznikla demolicí objektu na pozemku č. 281/1. Dále se pak bude ve východní části řešeného území budovat nové stání pro kontejnery. Účelem projektu je zlepšit celkový estetický vzhled ulic města, stávající povrchy chodníků jsou již zastaralé, nevyhovující a navíc na materiálech, z kterých jsou vybudovány, je znát stáří a vliv povětrnostních vlivů (praskliny v betonu, )

3 Rekonstrukce chodníku v ulici Na Valích včetně ulice Osvoboditelů 02 Stručná charakteristika území a jeho dosavadní využití: Zájmové území se nachází ve městě Louny, jižně od Mírového náměstí. Projekt řeší v podstatě jen rekonstrukci povrchu chodníků v ulici Na Valích, včetně ulice Osvoboditelů. Rekonstrukce se týká výměny povrchů včetně podkladních vrstev. Jedinou změnou stávajícího využití území bude vybudování dvou nových přechodů pro chodce. Řešené území je mírně svažité směrem k východu na cca 300 m činí převýšení 5,24 m, což odpovídá spádu 1,75%. Vliv technického řešení stavby a jejího provozu na krajinu, zdraví a životní prostředí: Dle charakteru a rozsahu stavby lze souhrnně konstatovat, že stavba a její provoz nezhorší stávající vliv na životní prostředí. Stavba se po dokončení začlení do stávajícího systému dopravní infrastruktury. Vlastním provozem nemůže dojít ke znečištění srážkové vody ropnými látkami

4 Rekonstrukce chodníku v ulici Na Valích včetně ulice Osvoboditelů 03 Technické řešení projektu: Dispoziční uspořádání stavby vychází ze stávajícího řešení. Nové obrubníky chodníků se snaží kopírovat stávající linie, byly však srovnány tak, aby došlo k co nejmenším zlomům. Chodníky byly navrženy s povrchem ze zámkové dlažby tl. 60 mm, stávající budou odstraněny včetně podkladních vrstev až do hloubky 240 mm, což je tloušťka skladby nových chodníků. U vjezdů na soukromé pozemky pak byla navržena dlažba tl. 80 mm, která je uzpůsobena pojezdu OA do 3,5 t. Tloušťka skladby této komunikace činí 460 mm. Skladby komunikací jsou patrné z výkresové dokumentace, kde jsou názorně rozkresleny s popisem jednotlivých vrstev. Dva nové přechody v ulici Na Valích jsou řešeny tak, aby jej bylo možno zdolat osobami s omezenou schopností pohybu a orientace. Jsou vybaveny vodícími pásy z reliéfní dlažby, která má skladbu totožnou jako nové chodníky pro pěší s tím rozdílem, že povrch netvoří zámková, ale reliéfní dlažba. Přechody jsou lemovány sníženým obrubníkem s převýšením 0,02 m. Snížený obrubník pak navazuje na přechodový, následně na silniční obrubník s převýšením 0,1 m. Kolem přechodů byla navržena nová zeleň, jež určuje tvar křižovatky (ulice Na Valích X ulice Táboritská). Vzhledem ke stávajícímu uspořádání vozovky, chodníku pro pěší a parkoviště, byly do nových přechodů navrženy nové odvodňovací žlaby v tl. 200 mm. Konkrétní typ těchto žlabů je patrný z výkresové dokumentace, kde jsou přesně dané rozměry. Ve výkrese charakteristických příčných řezů je pak také patrné výškové osazení těchto žlabů vzhledem ke stávajícímu terénu. Nové odvodňovací žlaby jsou pak také navrženy z každého okapového svodu, který je dnes vyústěn na povrch chodníku a voda tak nekontrolovatelně samovolně stéká. Odvodňovací žlaby tuto vodu zachytí a svedou do rigolu, který lemuje celou linii ulice Na Valích.

5 Rekonstrukce chodníku v ulici Na Valích včetně ulice Osvoboditelů 04 Technické řešení projektu: V jihozápadní části řešeného území jsou chodníky s novým povrchem napojeny na již stávající povrchovou úpravu chodníku. Chodník v ulici Osvoboditelů projde taktéž rekonstrukcí. Stávající obrubníky, které tento chodník lemují, však zůstanou zachované. Tři nové přechody u křižovatky ulic Na Valích a Jakoubkova jsou řešeny stejným principem jako první přechod. Jižní prostor na této křižovatce je řešen pouze jako místo pro přechází, které opět vyhovuje využívání ZTP osob (snížený obrubník, vodící pás, ). Součástí projektu a požadavkem investora bylo také vybudování nové opěrné zdi. Na pozemku 281/1 byl demolován rodinný dům, po které vzniklo mezi chodníkem a zahradou RD převýšení cca 2,5 m. Opěrná zeď bude sloužit jako zpevnění vzniklé svislé stěny (více viz samostatná část PD). Poslední součástí projektu je pak vybudování nových chodníků ve východní části řešeného území. Součástí toho je pak realizace nových míst pro kontejnery. V tomto místě je pak zapotřebí vyasfaltovat plochu, která vznikne mezi stávající hranou koruny komunikace a novým chodníkem. Nové chodníky, které budou lícovat se zelení, budou lemovány zahradním obrubníkem jedná se o chodníky souběžné se stávajícím rigolem. Chodníky napojené na stávající komunikaci budou lemovány silničním betonovým obrubníkem s převýšením 0,1 m. Vzhledem k novému dispozičnímu řešení přechodů pro chodce je zapotřebí přemístit 2 uliční vpusti, pozice je patrná z výkresové dokumentace.

6 Rekonstrukce chodníku v ulici Na Valích včetně ulice Osvoboditelů 05 Opěrná zeď: Základní údaje o opěrné zdi: - Opěrná zeď se nachází na pozemku č. 4853/3 v k.ú. Louny. V současné době je na soukromém přilehlém pozemku již jedna opěrná zeď. Proto byly posouzeny dvě základní varianty, které by vyřešily problém se sesuvem nového chodníku: 1. Varianta byla zrekonstruovat stávající opěrnou zeď na soukromém přilehlém pozemku č. 281/1. - Tato varianta je možná ekonomicky výhodně řešit pouze za předpokladu, že bude opěrná zeď sloužit zároveň jako zeď suterénu budoucího objektu. To předpokládá aktivitu vlastníka pozemku a investici do suterénní části budovy. - Řešení bez výstavby suterénu je technicky možné pouze pilotáží nebo štětovou stěnou. Obě tyto možnosti předpokládají geologický průzkum a jsou neúměrně drahé. 2. Variantou byla realizace nové opěrné zdi na pozemku investora města. - Tato varianta byla zvolena z důvodu nezávislosti na majiteli přilehlého pozemku. Navržené řešení je technicky jednoduché a stabilita zdi nebude ovlivněna budoucí aktivitou majitele pozemku. V současné době je vedle opěrné zdi na pozemku soukromníka situován vjezd na řešený pozemek 4853/3. Tento vjezd je vytvořen nasypanou rampou a je třeba jej zachovat. Proto bude nová opěrná zeď v místě tohoto vjezdu přizpůsobena přejezdu OA použijí se zákrytové prvky přizpůsobené tomuto požadavku. Zdůvodnění stavby opěrné zdi: - Vzhledem ke stávajícímu stavu chodníku a přilehlého pozemku je nutné provést opěrnou zeď, která bude bránit sesuvu nového chodníku na uvedenou parcelu. Původně byla opěra tvořena samotným objektem. Ten byl zbourán včetně podzemní část a byla zde vystavěna laicky opěrná stěna. Tato zeď je ve špatném stavu a neplní svojí funkci. Vzhledem k tomu, že není jasné technické řešení a termín výstavby nového objektu, který by mohl plnit funkci opěry, zvolil projektant řešení, které je na majiteli přilehlého pozemku nezávislé.

7 Rekonstrukce chodníku v ulici Na Valích včetně ulice Osvoboditelů 06 Pozemky dotčené stavbou: S ohledem na předpokládaný rozsah řešeného území této stavby, byly na základě ověřené kopie katastrální mapy stanoveny dotčené pozemky. Souhrnně se dá pak konstatovat fakt, že veškeré pozemky, které stavba zaobírá jsou ve vlastnictví investora tedy města Louny. Přehled výchozích podkladů a průzkůmů: Dokumentace záměru k žádosti o vydání rozhodnutí o umístění stavby: - vzhledem k charakteru stavby (rekonstrukce povrchů stávajících komunikací), nebylo zapotřebí zhotovit tuto dokumentaci Mapové podklady, zaměření území: - katastrální mapa, orthofotomapa, zaměření řešeného území geodetickou kanceláří, vizuelní prohlídka staveniště projektantem, fotodokumentace Dopravní, geotechnický a hydrogeologický průzkum: - vzhledem k charakteru a rozsahu stavby nebylo zapotřebí provádět tyto průzkumy Hydrometeorologické údaje: - intenzita směrodatného deště byla stanovena na 212 l.s -1.ha -1

8 Rekonstrukce chodníku v ulici Na Valích včetně ulice Osvoboditelů 07

9 Rekonstrukce chodníku v ulici Na Valích včetně ulice Osvoboditelů 08

10 Rekonstrukce chodníku v ulici Na Valích včetně ulice Osvoboditelů 09

11 Rekonstrukce chodníku v ulici Na Valích včetně ulice Osvoboditelů 10

12 Rekonstrukce chodníku v ulici Na Valích včetně ulice Osvoboditelů 11

13 Rekonstrukce chodníku v ulici Na Valích včetně ulice Osvoboditelů 12

14 Rekonstrukce chodníku v ulici Na Valích včetně ulice Osvoboditelů 13

15 Rekonstrukce chodníku v ulici Na Valích včetně ulice Osvoboditelů 14

16 Rekonstrukce chodníku v ulici Na Valích včetně ulice Osvoboditelů 15

17 Rekonstrukce chodníku v ulici Na Valích včetně ulice Osvoboditelů 16

18 Rekonstrukce chodníku v ulici Na Valích včetně ulice Osvoboditelů 17

19 Rekonstrukce chodníku v ulici Na Valích včetně ulice Osvoboditelů 18

20 Rekonstrukce chodníku v ulici Na Valích včetně ulice Osvoboditelů 19

21 Rekonstrukce chodníku v ulici Na Valích včetně ulice Osvoboditelů 20

22 Rekonstrukce chodníku v ulici Na Valích včetně ulice Osvoboditelů 21

23 Rekonstrukce chodníku v ulici Na Valích včetně ulice Osvoboditelů 22

24 Rekonstrukce chodníku v ulici Na Valích včetně ulice Osvoboditelů 23

25 Rekonstrukce chodníku v ulici Na Valích včetně ulice Osvoboditelů 24

26 Rekonstrukce chodníku v ulici Na Valích včetně ulice Osvoboditelů 25

27 Rekonstrukce chodníku v ulici Na Valích včetně ulice Osvoboditelů 26

28 Rekonstrukce chodníku v ulici Na Valích včetně ulice Osvoboditelů 27

29 Rekonstrukce chodníku v ulici Na Valích včetně ulice Osvoboditelů 28

30 Rekonstrukce chodníku v ulici Na Valích včetně ulice Osvoboditelů 29

31 Rekonstrukce chodníku v ulici Na Valích včetně ulice Osvoboditelů 30

32 Rekonstrukce chodníku v ulici Na Valích včetně ulice Osvoboditelů 31

33 Rekonstrukce chodníku v ulici Na Valích včetně ulice Osvoboditelů 32

34 Rekonstrukce chodníku v ulici Na Valích včetně ulice Osvoboditelů 33

REVITALIZACE BYTOVÉHO DOMU ZMĚNA 2 (BŘEZEN 2012) Mezilesí 2056-2057 Praha 20 Horní Počernice

REVITALIZACE BYTOVÉHO DOMU ZMĚNA 2 (BŘEZEN 2012) Mezilesí 2056-2057 Praha 20 Horní Počernice AKCE: REVITALIZACE BYTOVÉHO DOMU ZMĚNA 2 (BŘEZEN 2012) Mezilesí 2056-2057 Praha 20 Horní Počernice STUPEŇ DOKUMENTACE: ČÁST DOKUMENTACE: DSP A. Průvodní zpráva Č.ZAKÁZKY: ZAK-2011-041-Tp VYPRACOVAL: Ing.

Více

VÝSTAVBA MÍSTNÍ KOMUNIKACE A CHODNÍKU LOKALITA 02, 03

VÝSTAVBA MÍSTNÍ KOMUNIKACE A CHODNÍKU LOKALITA 02, 03 1 VÝSTAVBA MÍSTNÍ KOMUNIKACE A CHODNÍKU LOKALITA 02, 03 Místo stavby: Stupeň: Investor: Zpracovatel: Č.parc. 87/2, 1196/4, k.ú. Žim Zadávací dokumentace stavby Obec Žim, Žim 28, 415 01 Teplice KLD servis

Více

A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA. a) IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE STAVBY

A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA. a) IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE STAVBY A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA a) IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE STAVBY Název stavby: OPRAVA CHODNÍKU V ULICI TOVÁRNÍ Investor: OBECNÍ ÚŘAD PRACHOVICE, Chrudimská 50, 538 04 Prachovice Místo stavby: k.ú. Prachovice, par.č. 646/35

Více

F.4.1. OBSAH DOKUMENTACE. Technická zpráva 01 Půdorys 1.NP 02 Půdorys 2.NP 03 Půdorys 3.NP 04 Půdorys 4.NP 05 Půdorys 5.NP 06 Půdorys střechy 07

F.4.1. OBSAH DOKUMENTACE. Technická zpráva 01 Půdorys 1.NP 02 Půdorys 2.NP 03 Půdorys 3.NP 04 Půdorys 4.NP 05 Půdorys 5.NP 06 Půdorys střechy 07 F.4.1. OBSAH DOKUMENTACE Technická zpráva 01 Půdorys 1.NP 02 Půdorys 2.NP 03 Půdorys 3.NP 04 Půdorys 4.NP 05 Půdorys 5.NP 06 Půdorys střechy 07 Úvod Projektová dokumentace pro stavební povolení řeší návrh

Více

Adresa příslušného úřadu

Adresa příslušného úřadu Příloha č. 9 k vyhlášce č. 503/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu Úřad: Obecní úřad Výprachtice Stavební úřad PSČ, obec: Výprachtice č.p.3, 561 34 Výprachtice Věc: ŽÁDOST O STAVEBNÍ POVOLENÍ podle ustvení

Více

A - PRŮVODNÍ ZPRÁVA. Energetické úspory objektu Sokolovny. Obec Moravský Krumlov. Klášterní náměstí 125 IČ: 00293199 DIČ: CZ00293199

A - PRŮVODNÍ ZPRÁVA. Energetické úspory objektu Sokolovny. Obec Moravský Krumlov. Klášterní náměstí 125 IČ: 00293199 DIČ: CZ00293199 Zak. č. 206/14/2013 ZNALECTVÍ, PORADENSTVÍ, PROJEKČNÍ STUDIO A - PRŮVODNÍ ZPRÁVA Název stavby: Energetické úspory objektu Sokolovny v obci Moravský Krumlov Místo stavby: Palackého 60 Investor: Zhotovitel

Více

Odbor dopravy ŽÁDOST O STAVEBNÍ POVOLENÍ. Příloha č. 2 k vyhlášce č. 526/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu

Odbor dopravy ŽÁDOST O STAVEBNÍ POVOLENÍ. Příloha č. 2 k vyhlášce č. 526/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu Příloha č. 2 k vyhlášce č. 526/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu MĚSTSKÝ ÚŘAD TÁBOR Odbor dopravy Žižkovo náměstí 2 390 15 Tábor Telefon: +420 381 486 111 Fax: +420 381 486 100 E-mail: posta@mu.tabor.cz

Více

Přechody pro chodce a BUS zastávky v Litovli na ul. Palackého, Uničovská a Kollárova a v místní části Chudobín

Přechody pro chodce a BUS zastávky v Litovli na ul. Palackého, Uničovská a Kollárova a v místní části Chudobín Název akce: Popis akce: Přechody pro chodce a BUS zastávky v Litovli na ul. Palackého, Uničovská a Kollárova a v místní části Chudobín Litovel, ul. Uničovská (u Finančního úřadu) Proběhla celková rekonstrukce

Více

HLUPÍN NOVOSTAVBA SPLAŠKOVÉ KANALIZACE A ČOV V OBCI HLUPÍN. A - Průvodní zpráva dle vyhlášky 499/2006 Sb.

HLUPÍN NOVOSTAVBA SPLAŠKOVÉ KANALIZACE A ČOV V OBCI HLUPÍN. A - Průvodní zpráva dle vyhlášky 499/2006 Sb. HLUPÍN NOVOSTAVBA SPLAŠKOVÉ KANALIZACE A ČOV V OBCI HLUPÍN parcely č. kat. 598/5, 602/2, 603/2, 1072, 1428/1, 1432, 1436, 1438/1, 1452/1, 1452/3, 1454, 1456/1, 1456/5 v k. ú. Hlupín A - Průvodní zpráva

Více

A. Průvodní a technická zpráva

A. Průvodní a technická zpráva A. Průvodní a technická zpráva 1. Identifikační údaje Stavba: Název: Místo: Břeclav Katastrální území: Břeclav Stupeň dokumentace: ZPD Zhotovitel dokumentace: Viadesigne s.r.o. Na Zahradách 1151, 690 02

Více

OPRAVA CHODNÍKU PODÉL SILNICE II/118 V OBCI ZDUCHOVICE

OPRAVA CHODNÍKU PODÉL SILNICE II/118 V OBCI ZDUCHOVICE OPRAVA CHODNÍKU PODÉL SILNICE II/118 V OBCI ZDUCHOVICE Obsah PD 1. Technická zpráva opravy 2. Výkresová část - Katastrální situace - Situace celková M 1:1000 - Vzorový řez M 1:50 3. Rozpočtová část - orientační

Více

Průvodní zpráva. 1. Identifikační údaje 2. Urbanistické řešení 3. Architektonické řešení 4. Stavební řešení. 1. Identifikační údaje

Průvodní zpráva. 1. Identifikační údaje 2. Urbanistické řešení 3. Architektonické řešení 4. Stavební řešení. 1. Identifikační údaje Průvodní zpráva 1. Identifikační údaje 2. Urbanistické řešení 3. Architektonické řešení 4. Stavební řešení 1. Identifikační údaje Obytný soubor na ul. Pastviny v Brně - Komíně 2. Urbanistické řešení Řešené

Více

Hlavní město Praha RADA HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY USNESENÍ. Rady hlavního města Prahy

Hlavní město Praha RADA HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY USNESENÍ. Rady hlavního města Prahy Rada hlavního města Prahy Hlavní město Praha RADA HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY USNESENÍ Rady hlavního města Prahy číslo 2665 ze dne 3.11.2015 k vypracování koncepční studie horní úrovně Dvořákova nábřeží I. souhlasí

Více

ÚZEMNÍ STUDIE ZLIV POD TRATÍ v katastrálním území Zliv u Českých Budějovic

ÚZEMNÍ STUDIE ZLIV POD TRATÍ v katastrálním území Zliv u Českých Budějovic ÚZEMNÍ STUDIE ZLIV POD TRATÍ v katastrálním území Zliv u Českých Budějovic Pořizovatel: UPLAN Zastoupený Ing. Vlastimilem Smítkou Vlastiboř 21 392 01 Soběslav mobil: 773 638 043 e-mail: uplan@uplan.cz

Více

Vladimír KECEK IČ: 744 01 122 Majdalena 17 tel.: 728 225 565 378 03 Majdalena e-mail: v.kecek@seznam.cz

Vladimír KECEK IČ: 744 01 122 Majdalena 17 tel.: 728 225 565 378 03 Majdalena e-mail: v.kecek@seznam.cz Vladimír KECEK IČ: 744 01 122 Majdalena 17 tel.: 728 225 565 378 03 Majdalena e-mail: v.kecek@seznam.cz Chodníky podél sil. III / 15523 k.ú. Vidov - 1. část V. a VI. ETAPA Dokumentace pro zadání stavby

Více

MK 1c. Martinice od domu č. p. 40 za dům č. p. 119. Protokol o zaměření místní komunikace. staničení MK (v km) číslo staničení

MK 1c. Martinice od domu č. p. 40 za dům č. p. 119. Protokol o zaměření místní komunikace. staničení MK (v km) číslo staničení MK 1c Martinice od domu č. p. 40 za dům č. p. 119 popis umístění poznámka 1 0,000 začátek úpravy napojení na silnici III/2951 9 penet.makadam 2 2 0,002 propustek betonový, průměr 0,5m bez čel 3 0,006 změna

Více

Bezpečné cesty do školy 2015 -ZŠ a MŠ Praha 8 Ďáblice, U Parkánu 17

Bezpečné cesty do školy 2015 -ZŠ a MŠ Praha 8 Ďáblice, U Parkánu 17 Bezpečné cesty do školy 2015 STUDIE Zodp. projektant: Profese: Vypracovala: Kontroloval: Ing. P. Novotný, Ph.D., MBA doprava Dita Zemanová Ing. P. Novotný, Ph.D., MBA Umístění stavby: Praha 8 - Ďáblice

Více

Zřizování věcných břemen na pozemcích ve vlastnictví města Zábřeh

Zřizování věcných břemen na pozemcích ve vlastnictví města Zábřeh 1. Identifikační číslo 2. Kód 3. Pojmenování (název) životní situace Zřizování věcných břemen na pozemcích ve vlastnictví města Zábřeh 4. Základní informace Jedná se o uložení inženýrských sítí v souvislosti

Více

BÍLSKO. Změna č. 2 A.1. NÁVRH ZMĚNY - TEXTOVÁ ČÁST ÚZEMNÍ PLÁN OBCE. : Olomoucký. : Městský úřad Litovel, odbor výstavby

BÍLSKO. Změna č. 2 A.1. NÁVRH ZMĚNY - TEXTOVÁ ČÁST ÚZEMNÍ PLÁN OBCE. : Olomoucký. : Městský úřad Litovel, odbor výstavby ÚZEMNÍ PLÁN OBCE BÍLSKO Změna č. 2 A.1. NÁVRH ZMĚNY - TEXTOVÁ ČÁST OBEC : Bílsko OKRES : Olomouc KRAJ : Olomoucký POŘIZOVATEL OBJEDNATEL : Městský úřad Litovel, odbor výstavby Obec Bílsko PROJEKTANT :

Více

Příloha č. 3 k vyhlášce č. 503/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu

Příloha č. 3 k vyhlášce č. 503/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu Příloha č. 3 k vyhlášce č. 503/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu Úřad:... Ulice:... PSČ, obec:... V... dne... Věc: ŽÁDOST O VYDÁNÍ ROZHODNUTÍ o o umístění stavby nebo zařízení o o změně stavby a o změně

Více

www.stepanov.cz Tel.: +420 585 386 482, Fax:: +420 585 319 611 stepanov@stepanov.cz

www.stepanov.cz Tel.: +420 585 386 482, Fax:: +420 585 319 611 stepanov@stepanov.cz Číslo jednací: Vyřizuje: František Klein Ve Štěpánově dne 10. června 2013 Věc: Oprava chodníků a vjezdů v obci Štěpánov Dobrý den, v rámci průzkumu trhu se na Vás obracíme s žádostí o zaslání cenové nabídky

Více

C. Souhrnná technická zpráva Obsah

C. Souhrnná technická zpráva Obsah C. Souhrnná technická zpráva Obsah 1. Popis stavby... 3 a) Zdůvodnění výběru stavebního pozemku... 3 b) Zhodnocení staveniště... 3 c) Zásady urbanistického, architektonického a výtvarného řešení... 3 d)

Více

OPRAVA OPĚRNÉ ZDI NA POZEMCÍCH P. Č. 427 A 270/1 V NÁCHODĚ U TÁBORA. F. Dokumentace objektů 1 Pozemní objekty

OPRAVA OPĚRNÉ ZDI NA POZEMCÍCH P. Č. 427 A 270/1 V NÁCHODĚ U TÁBORA. F. Dokumentace objektů 1 Pozemní objekty OPRAVA OPĚRNÉ ZDI NA POZEMCÍCH P. Č. 427 A 270/1 V NÁCHODĚ U TÁBORA Dokumentace přikládaná k žádosti o vydání stavebního povolení F. Dokumentace objektů 1 Pozemní objekty 1.1 Architektonické a stavebně

Více

Adresa příslušného úřadu. V... dne... podle ustanovení 125 odst. 4 zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon)

Adresa příslušného úřadu. V... dne... podle ustanovení 125 odst. 4 zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon) Adresa příslušného úřadu Úřad: Městský úřad Toužim Ulice: Sídliště 428 PSČ, obec: 364 01 Toužim V... dne...... Věc: ŽÁDOST O OVĚŘENÍ ZJEDNODUŠENÉ DOKUMENTACE (PASPORTU) STAVBY podle ustanovení 125 odst.

Více

Příloha č. 1: Vzor Ohlášení stavby

Příloha č. 1: Vzor Ohlášení stavby Příloha č. 1: Vzor Ohlášení stavby Příloha č. 1 k Vyhlášce č. 526/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu Úřad: Ulice: PSČ, obec: V.... dne..... Věc: OHLÁŠENÍ STAVBY podle ustanovení 104 odst. 2 písm. a) až

Více

Technická zpráva. Brno, ZŠ Chalabalova 2 Zak. č. 14130 Oprava podlahy a obkladu stěn v tělocvičně

Technická zpráva. Brno, ZŠ Chalabalova 2 Zak. č. 14130 Oprava podlahy a obkladu stěn v tělocvičně Brno, ZŠ Chalabalova 2 Zak. č. 14130 Objednatel: Statutární město Brno Dominikánské nám. 1 601 67 Brno Zpracovatel: STABIL s.r.o. Hlinky 142c 603 00 BRNO Vypracoval: Ing. Petr Daniel V Brně v červen 2014

Více

DOKUMENTACE PRO STAVEBNÍ POVOLENÍ A PROVEDENÍ STAVBY

DOKUMENTACE PRO STAVEBNÍ POVOLENÍ A PROVEDENÍ STAVBY PRŮVODNÍ ZPRÁVA DOKUMENTACE PRO STAVEBNÍ POVOLENÍ A PROVEDENÍ STAVBY 1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE: a) Označení stavby: Název stavby : Místo stavby: Kraj: BEZPEČNOSTNÍ OPATŘENÍ ZPOMALOVACÍ PRAHY A OPRAVA KOMUNIKACE

Více

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY NÁVRH OBYTNÉ ZÓNY V TŘINCI TŘINEC - RESIDENTIAL ZONE DESIGN

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY NÁVRH OBYTNÉ ZÓNY V TŘINCI TŘINEC - RESIDENTIAL ZONE DESIGN VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY FAKULTA STAVEBNÍ ÚSTAV POZEMNÍCH KOMUNIKACÍ FACULTY OF CIVIL ENGINEERING INSTITUTE OF ROAD STRUCTURES NÁVRH OBYTNÉ ZÓNY V TŘINCI TŘINEC - RESIDENTIAL

Více

Černuc-úprava přidruženého prostoru sil.ii/239 a II/240 SO 101 TECHNICKÁ ZPRÁVA

Černuc-úprava přidruženého prostoru sil.ii/239 a II/240 SO 101 TECHNICKÁ ZPRÁVA TECHNICKÁ ZPRÁVA 1. Identifikační údaje: a) Označení stavby Černuc-úprava přidruženého prostoru sil.ii.239 a II/240 b) Stavebník Obec Černuc, Černuc 17 273 23 Černuc IČ 00234257 c) Projektant Ing.Pavel

Více

Bohušovice nad Ohří protipovodňová opatření

Bohušovice nad Ohří protipovodňová opatření Název akce Bohušovice nad Ohří protipovodňová opatření Identifikační číslo Investor 129D123001009 Povodí Ohře, státní podnik, Bezručova 4219, 430 03 Chomutov podle smlouvy s navrhovatelem protipovodňových

Více

N O V Ý O P A T O V. Prezentace 22. 1. 2013. www.reflecta.cz

N O V Ý O P A T O V. Prezentace 22. 1. 2013. www.reflecta.cz N O V Ý O P A T O V Prezentace 22. 1. 2013 www.reflecta.cz OBSAH PREZENTACE: 1. STRUČNÉ PŘEDSTAVENÍ PROJEKTU NOVÝ OPATOV (vznik městského centra, jak je to s tramvajovou tratí, jak projekt promění lokalitu,

Více

PPU spol.s r.o., inženýrský atelier

PPU spol.s r.o., inženýrský atelier spol. s.r.o. I N Ž E N Ý R S K Ý A T E L I E R PORADENSTVÍ - PROJEKCE - URBANISMUS VYŽLOVSKÁ 2243 / 36, 100 00 PRAHA 10 1. ZÁKLADNÍ ÚDAJE Název akce: Zřízení parkovacích stání v ulici Vlčkova Praha 14

Více

Dodatek znaleckého posudku

Dodatek znaleckého posudku 1 Dodatek znaleckého posudku č. 3049/61/2013 řeší cenu pozemků č. 196/33, 199/149 a 199/150 evidované na LV č. 760, katastrální území Lány, obec Lány, okr. Kladno. Objednatel dodatku: REXIM REALITY s.r.o.,,

Více

Adresa p íslušného ú adu. Ú ad:... Ulice:... PS, obec:...

Adresa p íslušného ú adu. Ú ad:... Ulice:... PS, obec:... P íloha. 9 k vyhlášce. 503/2006 Sb. Adresa p íslušného ú adu Ú ad:... Ulice:... PS, obec:... V c: ŽÁDOST O STAVEBNÍ POVOLENÍ podle ustanovení 110 odst. 1 a 2 zákona. 183/2006 Sb., o územním plánování a

Více

A-VITAL Ing. Zdenka Makohuzová, spol. s r. o. Bohumínská 61, 710 00 Ostrava, tel/fax: 595 626 167, 724 907 556

A-VITAL Ing. Zdenka Makohuzová, spol. s r. o. Bohumínská 61, 710 00 Ostrava, tel/fax: 595 626 167, 724 907 556 A-VITAL Ing. Zdenka Makohuzová, spol. s r. o. Bohumínská 61, 710 00 Ostrava, tel/fax: 595 626 167, 724 907 556 e-mail: a-vital@seznam.cz, http: www.a-vital.cz C. STAVEBNÍ ČÁST SO 101 Cyklostezka Technická

Více

SMĚRNICE RADY MĚSTA Č. 2/2013

SMĚRNICE RADY MĚSTA Č. 2/2013 MĚSTO JESENÍK SMĚRNICE RADY MĚSTA Č. 2/2013 O DIGITÁLNÍ TECHNICKÉ MAPĚ MĚSTA Vydal: Rada města Jeseník Číslo usnesení (č. jednací): Č. u. 3740 Nabývá platnosti: 16.12.2013 Nabývá účinnosti: 01.01.2014

Více

A. Průvodní a technická zpráva

A. Průvodní a technická zpráva A. Průvodní a technická zpráva A.1. Průvodní zpráva 1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE a) Označení stavby: Úprava odvodnění ul. Krhovické Hodonice b) Stavebník: Obec Hodonice, Obecní 287, 671 25 Hodonice IČ: 00292788

Více

ení nehodovosti Centrum dopravního výzkumu

ení nehodovosti Centrum dopravního výzkumu Bezpečná silniční infrastruktura: klíč ke snížen ení nehodovosti Mikulík Josef,, Eksler Vojtech Centrum dopravního výzkumu Proč infastruktura? 60% smrtelných nehod v EU25 v extravilánu Infrastruktura má

Více

Zadání oprav MK 2011 ve Vrbně pod Pradědem. Část 001 (schodišťové stupně na stezce u zahrádkářské osady)

Zadání oprav MK 2011 ve Vrbně pod Pradědem. Část 001 (schodišťové stupně na stezce u zahrádkářské osady) Zadání oprav MK 2011 ve Vrbně pod Pradědem Část 001 (schodišťové stupně na stezce u zahrádkářské osady) Na předem srovnané a upravené pláni provést dřevěné stupně z impregnovaných půlkuláčů s jednoduchým

Více

REKONSTRUKCE CHODNÍK TŘ. 9.KVĚTNA - ÚSEK UL. ŽITNÁ PO ODBOČKU K BETONÁRCE, RUMBURK

REKONSTRUKCE CHODNÍK TŘ. 9.KVĚTNA - ÚSEK UL. ŽITNÁ PO ODBOČKU K BETONÁRCE, RUMBURK C.1.1. TECHNICKÁ ZPRÁVA... REKONSTRUKCE CHODNÍK TŘ. 9.KVĚTNA - ÚSEK UL. ŽITNÁ PO ODBOČKU K BETONÁRCE, RUMBURK... PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE PRO STAVEBNÍ POVOLENÍ Investor Zodp. projektant Vypracoval Město

Více

Nové chodníky v Dobromilicích

Nové chodníky v Dobromilicích Akce : Nové chodníky v Dobromilicích Objekt : SO 01 SO 01 CHODNÍKY, PARKOVACÍ STÁNÍ, VJEZDY A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA Investor : Obec Místo : Projektant : Vlčil Jaromír 330 Prostějov leden 2014 1. Identifikační

Více

Sanace sesuvného území Moravská Nová Ves, sesuv v lokalitě Na Kopci Městys Moravská Nová Ves SO.03 Odvedení dešťových vod z ulice Na Kopci

Sanace sesuvného území Moravská Nová Ves, sesuv v lokalitě Na Kopci Městys Moravská Nová Ves SO.03 Odvedení dešťových vod z ulice Na Kopci Stavba: Investor: Stavební objekt: Sanace sesuvného území Moravská Nová Ves, sesuv v lokalitě Na Kopci Městys Moravská Nová Ves SO.03 Odvedení dešťových vod z ulice Na Kopci TECHNICKÁ ZPRÁVA 1. Charakteristika

Více

ZMĚNY PROJEKTOVÉ DOKUMENTACE

ZMĚNY PROJEKTOVÉ DOKUMENTACE MÍSTO STAVBY: OBJEDNATEL: severní část náměstí, pozemek parc.č.398/1 v k.ú. Budňany, obec Karlštejn městys KARLŠTEJN, Karlštejn 185, 267 18 Karlštejn, okr. Beroun P RŮVODNÍ A TECHNICKÁ ZPRÁVA O b s a h

Více

KONCEPCE ROZVOJE SILNIČNÍ SÍTĚ NA ÚZEMÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE DO ROKU 2010, S VÝHLEDEM DO ROKU 2013

KONCEPCE ROZVOJE SILNIČNÍ SÍTĚ NA ÚZEMÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE DO ROKU 2010, S VÝHLEDEM DO ROKU 2013 NÁZEV ZAKÁZKY: KONCEPCE ROZVOJE SILNIČNÍ SÍTĚ NA ÚZEMÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE DO ROKU 2010, S VÝHLEDEM DO ROKU 2013 OBJEDNATEL: OLOMOUCKÝ KRAJ OKRESY: JESENÍK, OLOMOUC, PŘEROV, PROSTĚJOV, ŠUMPERK KRAJ: OLOMOUCKÝ

Více

KOMPLEXNÍ REVITALIZACE VEŘEJNÉHO PROSTRANSTVÍ VE VÉSCE

KOMPLEXNÍ REVITALIZACE VEŘEJNÉHO PROSTRANSTVÍ VE VÉSCE REGIONÁLNÍ AGENTURA PRO ROZVOJ STŘEDNÍ MORAVY O B E C D O L A N Y KOMPLEXNÍ REVITALIZACE VEŘEJNÉHO PROSTRANSTVÍ VE VÉSCE SO 102 MÍSTNÍ KOMUNIKACE OSTATNÍ DOKUMENTACE PRO PROVÁDĚNÍ STAVEB ZPRACOVATEL: STAVEBNÍK:

Více

C.2.1.1. TECHNICKÁ ZPRÁVA - Autobusové stanoviště. Regenerace a revitalizace středu města a přemístění stanovišť autobusové dopravy - Libáň

C.2.1.1. TECHNICKÁ ZPRÁVA - Autobusové stanoviště. Regenerace a revitalizace středu města a přemístění stanovišť autobusové dopravy - Libáň Dokumentace ke stavebnímu povolení PROIS a.s. Veverkova 1343, Hradec Králové, 500 02 IČ 259 43022, DIČ CZ 259 43022 Akce : Investor : Regenerace a revitalizace středu města a přemístění stanovišť autobusové

Více

PRŮVODNÍ ZPRÁVA. Dokumentace pro územní rozhodnutí a stavební povolení

PRŮVODNÍ ZPRÁVA. Dokumentace pro územní rozhodnutí a stavební povolení PRŮVODNÍ ZPRÁVA 1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE a) Označení stavby Název stavby : Druh stavby : Místo stavby : Místní komunikace, chodníky a odvodnění Rychnov na Moravě Rekonstrukce Rychnov na Moravě Katastrální

Více

Ohlášení stavby. nové stavby nástavby přístavby stavební úpravy změny stavby před dokončením ČÁST A.

Ohlášení stavby. nové stavby nástavby přístavby stavební úpravy změny stavby před dokončením ČÁST A. MĚSTSKÝ ÚŘAD UHERSKÉ HRADIŠTĚ Odbor dopravy Masarykovo náměstí 19 686 01 Uherské Hradiště odloučené pracoviště: Revoluční 1023 Ohlášení stavby podle ustanovení 104 odst. 2 písm. a) až d) zákona č. 183/2006

Více

: Parkovací stání na p.p.č. 3962/3, k.ú. Mašťov. Investor : Obec Mašťov, Náměstí 80, 431 56 Mašťov Technická zpráva

: Parkovací stání na p.p.č. 3962/3, k.ú. Mašťov. Investor : Obec Mašťov, Náměstí 80, 431 56 Mašťov Technická zpráva C. Stavební část Parkovací stání na p.p.č. 3962/3, k.ú. Mašťov a - identifikační údaje stavby a stavebníka Název stavby : Parkovací stání na p.p.č. 3962/3, k.ú. Mašťov Dotčené pozemky p.p.č. 3962 / 3 ostatní

Více

B. Souhrnná technická zpráva

B. Souhrnná technická zpráva 1 B. Souhrnná technická zpráva B.1 Popis území stavby a) charakteristika stavebního pozemku: Stavební pozemek se nachází v jihovýchodní části uzavřeného areálu skladu společnosti ČEPRO v Mstěticích. b)

Více

OPRAVA MÍSTNÍ KOMUNIKACE NA P.P.Č. 1486/1 U UL. LIBERECKÁ, CHRASTAVA

OPRAVA MÍSTNÍ KOMUNIKACE NA P.P.Č. 1486/1 U UL. LIBERECKÁ, CHRASTAVA OPRAVA MÍSTNÍ KOMUNIKACE NA P.P.Č. 1486/1 U UL. LIBERECKÁ, CHRASTAVA Dokumentace pro stavební povolení SEZNAM PŘÍLOH: 1. Technická zpráva 2. Přehledná situace 3. Situace 1 : 200 4. Situace výškopisu a

Více

DOPRAVNÍ ZÓNA STUDÉNKA

DOPRAVNÍ ZÓNA STUDÉNKA DOPRAVNÍ ZÓNA STUDÉNKA 18. prosinec 2007 Dopravní zóna Studénka Strana 1 Cenová nabídka na prodej: Prodej DZ Studénka nabízíme formou: 1) přímého prodeje pozemků 2) prodeje účelové společnosti SPV 3) prodej

Více

PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE

PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE A - PRŮVODNÍ ZPRÁVA PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE Akce: Investor: Odp. projektant: Rekonstrukce ulice Čelakovského, Statutární město, Zborovská 4602, Ing. Marie Rysková Datum: 06/2016 Svazek: PD Č. zakázky: 14261

Více

PRŮVODCE PŘIPOJENÍM K DISTRIBUČNÍ SOUSTAVĚ JAK PŘEPSAT ODBĚRNÉ MÍSTO NA NOVÉHO ZÁKAZNÍKA

PRŮVODCE PŘIPOJENÍM K DISTRIBUČNÍ SOUSTAVĚ JAK PŘEPSAT ODBĚRNÉ MÍSTO NA NOVÉHO ZÁKAZNÍKA PRŮVODCE PŘIPOJENÍM K DISTRIBUČNÍ SOUSTAVĚ JAK PŘEPSAT ODBĚRNÉ MÍSTO NA NOVÉHO ZÁKAZNÍKA PŘEPIS KDY SE ŘEŠÍ PŘEPIS NA EXISTUJÍCÍM ODBĚRNÉM MÍSTĚ Ke změně zákazníka, tzv. přepisu, dochází většinou při změně

Více

Město Frýdlant nad Ostravicí odbor majetku a investic

Město Frýdlant nad Ostravicí odbor majetku a investic odbor majetku a investic Vyřizuje: Ing. Antonín Kaňák Telefon : 558 604 198 Náměstí 9, Frýdlant nad Ostravicí e-mail : akanak@frydlantno.cz 739 11 Frýdlant nad Ostravicí Ve Frýdlantě nad Ostravicí dne

Více

Operační program Životní prostředí 2007 2013

Operační program Životní prostředí 2007 2013 PODPORY A DOTACE Z OPERAČNÍHO PROGRAMU ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ Operační program Životní prostředí 2007 2013 Prioritní osa 5 Omezování průmyslového znečišťování a snižování environmentálních rizik Ing. Miroslava

Více

VEŘEJNÝ PROSTOR PŘED TERMINÁLY 1 A 2 LETIŠTĚ VÁCLAVA HAVLA PRAHA

VEŘEJNÝ PROSTOR PŘED TERMINÁLY 1 A 2 LETIŠTĚ VÁCLAVA HAVLA PRAHA TEXTOVÁ ČÁST 2 VEŘEJNÝ PROSTOR PŘED TERMINÁLY 1 A 2 LETIŠTĚ VÁCLAVA HAVLA PRAHA A. PRINCIP A ZDŮVODNĚNÍ NAVRHOVANÉHO ŘEŠENÍ Stávající stav V současném stavu se řešený prostor letiště potýká s mnoha dopravně-urbanistickými

Více

DRÁSOV REKONSTRUKCE NÁMĚSTÍČKA SO 100 - KOMUNIKACE

DRÁSOV REKONSTRUKCE NÁMĚSTÍČKA SO 100 - KOMUNIKACE DRÁSOV REKONSTRUKCE NÁMĚSTÍČKA SO 100 - KOMUNIKACE Dokumentace pro stavební povolení C. STAVEBNÍ ČÁST Investor: Městys Drásov Drásov 61, 664 24 IČ 00281727 Datum: DUBEN 2013 Vypracoval: S-atelier, Ing.

Více

5. BEZBARIÉROVÉ UŽÍVÁNÍ

5. BEZBARIÉROVÉ UŽÍVÁNÍ 5. BEZBARIÉROVÉ UŽÍVÁNÍ A Identifikační údaje Název stavby : Zřízení chodníku v Jiráskově ulici v Horšovském Týně Místo stavby : Okres : Katastrální území : Investor : Projektant : Stupeň PD : Datum zpracování

Více

ENERGETICKÝ AUDIT. zpracovaný dle zákona č. 406/2000 Sb. o hospodaření energií v platném znění zákona č. 103/2015 Sb. a prováděcích předpisů

ENERGETICKÝ AUDIT. zpracovaný dle zákona č. 406/2000 Sb. o hospodaření energií v platném znění zákona č. 103/2015 Sb. a prováděcích předpisů ENERGETICKÝ AUDIT zpracovaný dle zákona č. 40/2000 Sb. o hospodaření energií v platném znění zákona č. 103/201 Sb. a prováděcích předpisů pro projekt Energetická optimalizace provozní budovy HZS Světlá

Více

Návrh rekonstrukce komunikací v Uh. Hradišti - komentář

Návrh rekonstrukce komunikací v Uh. Hradišti - komentář Návrh rekonstrukce komunikací v Uh. Hradišti (2011-2015) Při návrhu jednotlivých ulic k rekonstrukci byl posuzován především jejich technický stav a dopravní význam v dané lokalitě. V jednotlivých městských

Více

1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE...2 2. POPIS INŽENÝRSKÉHO OBJEKTU...3

1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE...2 2. POPIS INŽENÝRSKÉHO OBJEKTU...3 OBSAH: 1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE...2 2. POPIS INŽENÝRSKÉHO OBJEKTU...3 2.A NAVRŽENÉ UMÍSTĚNÍ STAVBY...3 2.B ZHODNOCENÍ STAVENIŠTĚ...3 2.C CELKOVÝ DOPAD STAVBY DO ZÁJMOVÉHO ÚZEMÍ...3 2.D GEOLOGICKÉ PODMÍNKY...3

Více

Příloha č. 15 k vyhlášce č. 432/2001 Sb. Adresa místně a věcně příslušného vodoprávního úřadu OHLÁŠENÍ

Příloha č. 15 k vyhlášce č. 432/2001 Sb. Adresa místně a věcně příslušného vodoprávního úřadu OHLÁŠENÍ *) Příloha č. 15 k vyhlášce č. 432/2001 Sb. *) Adresa místně a věcně příslušného vodoprávního úřadu OHLÁŠENÍ [ 15 odst. 2 vodního zákona a 104 odst. 2 písm. n) stavebního zákona] udržovacích prací obnovy

Více

Příspěvkové programy SFDI. Městská mobilita: Trendy a financování Semily, 16. září 2014 Ing. Karel Havlíček

Příspěvkové programy SFDI. Městská mobilita: Trendy a financování Semily, 16. září 2014 Ing. Karel Havlíček Příspěvkové programy SFDI Městská mobilita: Trendy a financování Semily, 16. září 2014 Ing. Karel Havlíček Příspěvkové programy I. Příspěvky na zvyšování bezpečnosti II. Příspěvky na výstavbu a údržbu

Více

ev. č. ČKAIT: 1400047, autorizovaný technik pro vodohospodářské stavby, specializace stavby zdravotnětechnické.

ev. č. ČKAIT: 1400047, autorizovaný technik pro vodohospodářské stavby, specializace stavby zdravotnětechnické. A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA 1) Identifikační údaje - Název stavby : Rekonstrukce Smetanovy ulice ve Žďáru nad Sázavou - Stavebník : Město Žďár nad Sázavou Žižkova 227/1 591 01 Žďár nad Sázavou - Projektant :UNIprojekt,

Více

Obecně závazná vyhláška č. 1/2013

Obecně závazná vyhláška č. 1/2013 OBEC SULKOVEC Obecně závazná vyhláška č. 1/2013 o místním poplatku za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů Zastupitelstvo obce Sulkovec se

Více

8. Lhůta, po kterou jsou uchazeči svými nabídkami vázáni: Lhůta, po kterou jsou uchazeči svými nabídkami vázáni, činí 30 dnů a tato lhůta začíná běžet

8. Lhůta, po kterou jsou uchazeči svými nabídkami vázáni: Lhůta, po kterou jsou uchazeči svými nabídkami vázáni, činí 30 dnů a tato lhůta začíná běžet Č.j. Vyřizuje /telefon Datum Malý /24245614 29.5.2008 Věc: Výzva více zájemcům o veřejnou zakázku k podání nabídky Ve smyslu Pravidel pro zadávání veřejných zakázek v podmínkách hl.m.prahy a podle zákona

Více

Průvodní a technická zpráva

Průvodní a technická zpráva 1. Identifikační údaje Průvodní a technická zpráva Název stavby: Místo stavby: Investor: Projektant : Stupeň PD: REKONSTRUKCE CHODNÍKŮ v ul. Sokolské v Komárově k.ú. Komárov, okr. Beroun Městys Komárov,

Více

Metodické centrum MZK. Konference Architektura a výstavba knihoven Hradec Králové, 16. 6. 2016

Metodické centrum MZK. Konference Architektura a výstavba knihoven Hradec Králové, 16. 6. 2016 Metodické centrum MZK Konference Architektura a výstavba knihoven Hradec Králové, 16. 6. 2016 - Plán implementace Státní kulturní politiky MK ČR a Koncepci rozvoje knihoven na léta 2016-2020 - Vychází

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 03.10.2013

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 03.10.2013 Odbor rozvoje, investic a majetku města V Písku dne: 25.09.2013 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 03.10.2013 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Návrh na pronájmy pozemků ve vlastnictví města NÁVRH USNESENÍ

Více

REKONSTRUKCE AUTOBUSOVÉHO NÁDRAŽÍ V ČESKÉM TĚŠÍNĚ ČESKÝ TĚŠÍN BUS TERMINAL - RECONSTRUCTION STUDY

REKONSTRUKCE AUTOBUSOVÉHO NÁDRAŽÍ V ČESKÉM TĚŠÍNĚ ČESKÝ TĚŠÍN BUS TERMINAL - RECONSTRUCTION STUDY VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY FAKULTA STAVEBNÍ ÚSTAV POZEMNÍCH KOMUNIKACÍ FACULTY OF CIVIL ENGINEERING INSTITUTE OF ROAD STRUCTURES REKONSTRUKCE AUTOBUSOVÉHO NÁDRAŽÍ V ČESKÉM

Více

ODEHNAL PROJEKT s.r.o. projektová a inženýrská činnost, 9. května 11, Blansko

ODEHNAL PROJEKT s.r.o. projektová a inženýrská činnost, 9. května 11, Blansko ODEHNAL PROJEKT s.r.o. projektová a inženýrská činnost, 9. května 11, Blansko 1. TECHNICKÁ ZPRÁVA Rekonstrukce místní komunikace ul. Olšovecká JEDOVNICE KVĚTEN 2015 Obsah str. a) Identifikační údaje objektu......

Více

kraj: Ing. Jan Fiala vypracoval: kontroloval: datum: 08 2013 Ing. Jan Fiala DSP + VD-ZDS

kraj: Ing. Jan Fiala vypracoval: kontroloval: datum: 08 2013 Ing. Jan Fiala DSP + VD-ZDS - Souřadnicový systém S-JTSK - Výškový systém Bpv 03 02 01 ZMĚNA POPIS DATUM objednatel: PARDUBICKÝ KRAJ Komenského náměstí 125, 532 11 Pardubice kraj: Pardubický MÚ/OU: Králíky stupeň utajení: bez utajení

Více

DOKUMENTACE PRO ZADÁNÍ STAVBY

DOKUMENTACE PRO ZADÁNÍ STAVBY DOKUMENTACE PRO ZADÁNÍ STAVBY T E C H N I C K Á Z P R Á V A 1. Identifikační údaje : Název stavby : CHODNÍK V UL. 5. KVĚTNA U DVU V MĚSTĚ KRÁLÍKY Místo stavby : k.ú. Králíky Kraj : Pardubický Druh stavby

Více

Úvod. Obr. 1: Náčrt půdorysu bytu

Úvod. Obr. 1: Náčrt půdorysu bytu Úvod Tento dokument představuje předpokládaný seznam požadovaných prací souvisejících s rekonstrukcí bytu (viz. náčrt na následujícím obrázku). Skutečný rozsah požadovaných prací se však může od informací

Více

F. DOKUMENTACE STAVBY... 3

F. DOKUMENTACE STAVBY... 3 Obsah dokumentace F. DOKUMENTACE STAVBY... 3 a) F 1.1 ARCHITEKTONICKÉ A STAVEBNĚ TECHNICKÉ ŘEŠENÍ... 3 b) členění na jednotlivé objekty... 3 c) detailní popis jednotlivých objektů... 4 F. DOKUMENTACE STAVBY

Více

Revitalizace veřejného prostranství v Tulské ulici

Revitalizace veřejného prostranství v Tulské ulici Pořadové číslo projektu: 33 Název projektu: Revitalizace veřejného prostranství v Tulské ulici Popis projektu: Návrh se týká části otevřeného vnitrobloku. Změnou by měla projít cesta a osvětlení. Dále

Více

SERVISNÍ BULLETIN č. 02/02/2015 PRODLUŽOVÁNÍ DOBY ŽIVOTNOSTI OBALŮ PADÁKŮ S POSTROJI ZÁLOŽNÍCH PADÁKŮ

SERVISNÍ BULLETIN č. 02/02/2015 PRODLUŽOVÁNÍ DOBY ŽIVOTNOSTI OBALŮ PADÁKŮ S POSTROJI ZÁLOŽNÍCH PADÁKŮ MarS a.s., Okružní II 239, 569 43 Jevíčko C Z E C H R E P U B L I C ZÁVAZNÝ SERVISNÍ BULLETIN C SERVISNÍ BULLETIN č. 02/02/2015 PRODLUŽOVÁNÍ DOBY ŽIVOTNOSTI OBALŮ PADÁKŮ S POSTROJI ZÁLOŽNÍCH PADÁKŮ 1.

Více

SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA

SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA c ZMĚNY b a DATUM PODPIS INVESTOR: Česká republika - ČSSZ Česká republika - ČSSZ Křížová 25, 225 08 Praha 5 tel.: +420 257 061 111, fax: +420 257 062 860 e-mail: posta@cssz.cz

Více

B 1.0 - TECHNICKÁ ZPRÁVA

B 1.0 - TECHNICKÁ ZPRÁVA Stavební úpravy parkoviště a chodníků mezi ulicemi Luční a Dašická v Pardubicích strana 1/7 B1.1. OBECNĚ B 1.0 - TECHNICKÁ ZPRÁVA Předmětem řešení je rozšíření parkoviště, nové uspořádání parkovacích míst,

Více

TECHNOLOGICKÁ PLATFORMA SILNIČNÍ DOPRAVA

TECHNOLOGICKÁ PLATFORMA SILNIČNÍ DOPRAVA TECHNOLOGICKÁ PLATFORMA SILNIČNÍ DOPRAVA Koncepce IAP skupiny silniční nákladní doprava Ing.Jiří Novotný CDV v.v.i. Při vlastním zpracování návrhu IAP jsme vycházeli z: analýzy výzkumných aktivit (národních

Více

Tuchoměřice úprava dopravního řešení u ZŠ DSP 04/2013 A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA

Tuchoměřice úprava dopravního řešení u ZŠ DSP 04/2013 A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA OBSAH: A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA 1 Identifikační údaje... 2 1.1 Označení stavby... 2 1.2 Stavebník... 2 1.3 Projektant... 2 2 Základní údaje o stavbě... 3 2.1 Stručný popis návrhu stavby... 3 2.2 Předpokládaný

Více

1 Identifikační údaje

1 Identifikační údaje T E C H N I C K Á Z P R Á V A 1 Identifikační údaje Stavba Název stavby: Chodník v ulici Věncova, Český Krumlov Místo stavby: Český Krumlov Katastrální území: Český Krumlov Kraj: Jihočeský Druh stavby:

Více

Změny v právních předpisech s dopady na RÚIAN. Marika Kopkášová

Změny v právních předpisech s dopady na RÚIAN. Marika Kopkášová Změny v právních předpisech s dopady na RÚIAN Marika Kopkášová Obsah 1) realizované (2015, 2016) - novela vyhlášky č. 326/2000 Sb. - novela zákona č. 128/2000 Sb., o obcích - změna stavebního zákona 2)

Více

STAVBA: CHODNÍKY V KRÁLOVOPOLSKÝCH VÁŽANECH OPRAVA CHODNÍKŮ PODÉL SILNICE III/37931 A III/37932 DSP A - PRŮVODNÍ ZPRÁVA

STAVBA: CHODNÍKY V KRÁLOVOPOLSKÝCH VÁŽANECH OPRAVA CHODNÍKŮ PODÉL SILNICE III/37931 A III/37932 DSP A - PRŮVODNÍ ZPRÁVA STAVBA: CHODNÍKY V KRÁLOVOPOLSKÝCH VÁŽANECH OPRAVA CHODNÍKŮ PODÉL SILNICE III/37931 A III/37932 DSP A - PRŮVODNÍ ZPRÁVA dokumentace pro stavební povolení změna stavby před dokončením listopad 2014 Zodpovědný

Více

PRŮVODNÍ A SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA

PRŮVODNÍ A SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA Název akce: Místo stavby: ÚPRAVA ČÁSTI ULICE F. PROCHÁZKY MEZI NOVOU BUDOVOU MUZEA A SUCHARDOVÝM DOMEM - úpravy u zadního vstupu do Suchardova domu s cílem zpřístupnit objekt pro tělesně postižené občany

Více

Návrh pěších tras v ul. Průběžná v Rakovníku

Návrh pěších tras v ul. Průběžná v Rakovníku Ateliér Kprojekt, s.r.o. Tyršova 158, 26901 Rakovník IČ: 023 19 403 tel: 313514542 www.kprojekt.cz Návrh pěších tras v ul. Průběžná v Rakovníku STUDIE DOPRAVNÍHO ŘEŠENÍ Datum: 04/2014 Č. zakázky: A14/18

Více

DOKUMENTACE KE STAVEBNÍMU POVOLENÍ BEZPEČNÝ CHODNÍK BENÁTKY PD

DOKUMENTACE KE STAVEBNÍMU POVOLENÍ BEZPEČNÝ CHODNÍK BENÁTKY PD GREGOR CZ PROJEKCE A INŽENÝRSKÉ PRÁCE INŽENÝRING A DOTAČNÍ MANAGEMENT REALIZACE STAVEB Tel.: 566 620 215, e-mail: projekce@irgzr.cz DOKUMENTACE KE STAVEBNÍMU POVOLENÍ BEZPEČNÝ CHODNÍK BENÁTKY PD B.4. BILANCE

Více

ZMČ 7/6.6 jednání Zastupitelstva městské části Brno-Židenice konané dne 15.09.2015

ZMČ 7/6.6 jednání Zastupitelstva městské části Brno-Židenice konané dne 15.09.2015 Rada městské části Brno-Židenice ZMČ 7/6 ZMČ 7/6.6 jednání Zastupitelstva městské části Brno-Židenice konané dne 15.09.2015 Název: Aktualizace znění přílohy č. 1 a přílohy č. 2 obecně závazné vyhlášky

Více

2.4 Podpora podnikání

2.4 Podpora podnikání Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2.4 Podpora podnikání Podmínky výzvy č. 21/2010 Bc. Hana Mikulová pověřená vedením odboru řízení projektů Zlín 1. září 2010 Olomouc 2. září

Více

BYTY TRŽNÍ CENA NEMOVITOSTI. xxx 000 Kč/m 2. Informace o nemovitosti, pro kterou je zobrazena tržní cena NA PRODEJ TRŽNÍ CENA NEMOVITOSTI

BYTY TRŽNÍ CENA NEMOVITOSTI. xxx 000 Kč/m 2. Informace o nemovitosti, pro kterou je zobrazena tržní cena NA PRODEJ TRŽNÍ CENA NEMOVITOSTI BYTY NA PRODEJ TRŽNÍ CENA NEMOVITOSTI Informace o nemovitosti, pro kterou je zobrazena tržní cena Dotazovaná nemovitost: Kategorie: Byt, Prodej Dispozice: 2 + kk Vlastnictví: Osobní Užitná plocha: 50 m

Více

ÚZEMNÍ STUDIE. Cheb, Háje Z15a východní část. (podle Územního plánu Cheb) ZADÁNÍ. Zadavatel: Město Cheb nám. Krále Jiřího z Poděbrad 1/14 350 20 Cheb

ÚZEMNÍ STUDIE. Cheb, Háje Z15a východní část. (podle Územního plánu Cheb) ZADÁNÍ. Zadavatel: Město Cheb nám. Krále Jiřího z Poděbrad 1/14 350 20 Cheb ÚZEMNÍ STUDIE Cheb, Háje Z15a východní část (podle Územního plánu Cheb) ZADÁNÍ Zadavatel: Město Cheb nám. Krále Jiřího z Poděbrad 1/14 350 20 Cheb Pořizovatel: Městský úřad Cheb nám. Krále Jiřího z Poděbrad

Více

Zápis dopravní komise

Zápis dopravní komise Město Žatec V Žatci dne: 14.04.2016 Městský úřad odbor dopravy a SH MATERIÁL NA JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA ŽATEC DNE 25.04.2016 Předkládá: Zpracoval: Název: Jiří Dobruský - vedoucí odboru dopravy a silničního

Více

Základní škola Zlín, Mostní - stavební úpravy stravovacího objektu

Základní škola Zlín, Mostní - stavební úpravy stravovacího objektu Základní škola Zlín, Mostní - stavební úpravy stravovacího objektu Projekt pro provádění stavby USPOŘÁDÁNÍ DOKUMENTACE A - Průvodní zpráva B - Souhrnná technická zpráva B1 - Požární technická zpráva C

Více

PODKLADY NA JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA TURNOVA které se uskuteční dne 24.11.2011 v 17,00 hodin v sále KC Střelnice

PODKLADY NA JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA TURNOVA které se uskuteční dne 24.11.2011 v 17,00 hodin v sále KC Střelnice 3. PODKLADY NA JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA TURNOVA které se uskuteční dne 24.11.2011 v 17,00 hodin v sále KC Střelnice Program odboru správy majetku: 1. Prodej pozemků pod bytovým domem čp. 1551, Turnov

Více

PRŮVODNÍ ZPRÁVA Stezka pro pěší a cyklisty ve Velkých Chvalovicích, Pečky

PRŮVODNÍ ZPRÁVA Stezka pro pěší a cyklisty ve Velkých Chvalovicích, Pečky PRŮVODNÍ ZPRÁVA Stezka pro pěší a cyklisty ve Velkých Chvalovicích, Pečky Příloha č. A Vypracoval: Daniel Kadavý Stezka pro pěší a cyklisty ve Velkých Chvalovicích Stránka 1 Obsah 1.Identifikační údaje...

Více

Zadání územní studie lokalita "Švédské kříže" obec Moravany

Zadání územní studie lokalita Švédské kříže obec Moravany Zadání územní studie lokalita "Švédské kříže" obec Moravany Pořizovatel - Obecní úřad Moravany srpen 2015 Obecní úřad Moravany, je ve smyslu 6 odst. 2 zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním

Více

STAVBA: DSP E - ZÁSADY ORGANIZACE VÝSTAVBY

STAVBA: DSP E - ZÁSADY ORGANIZACE VÝSTAVBY PŮVODNÍ PD BYLA OVĚŘENA VE SŘ DNE 17. 12. 2014 POD Č. J. 54307/2014/OD DROBNÉ ZMĚNY NEVYŽADUJÍ NOVÉ STAVEBNÍ ŘÍZENÍ AKTUALIZOVANÁ VERZE OVĚŘENA DNE: STAVBA: CHODNÍKY V KRÁLOVOPOLSKÝCH VÁŽANECH OPRAVA CHODNÍKŮ

Více

Adresa příslušného úřadu

Adresa příslušného úřadu Příloha č. 7 k vyhlášce č. 526/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu Úřad:... Ulice:... PSČ, obec:... V... dne...... Věc: OHLÁŠENÍ ODSTRANĚNÍ stavby terénních úprav zařízení podle ustanovení 128 zákona č.

Více

A. Pruvodní zpráva. Ing. NOVÁK Vojtěch Ing. NOVÁK Zbyněk Ing. NOVÁK Vojtěch OBEC HEŘMANOVICE, 793 74 HEŘMANOVICE 131

A. Pruvodní zpráva. Ing. NOVÁK Vojtěch Ing. NOVÁK Zbyněk Ing. NOVÁK Vojtěch OBEC HEŘMANOVICE, 793 74 HEŘMANOVICE 131 A. Pruvodní zpráva Změny c b a Navrhl / vypracoval Zodp. projektant Techn. kontrola Ing. NOVÁK Vojtěch Ing. NOVÁK Zbyněk Ing. NOVÁK Vojtěch podpis : podpis : podpis : Datum Podpis Z H O T O V I T E L I

Více