MEZI PLOTY a 27. září 2015, PROGRAM FESTIVALU

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "MEZI PLOTY 2015. 26. a 27. září 2015, PROGRAM FESTIVALU"

Transkript

1 MEZI PLOTY a 27. září 2015, PROGRAM FESTIVALU

2 PROGRAM FESTIVALU V ROCE 2015 Na festivalu v Bohnicích vystoupí více než 150 špičkových hudebních a divadelních souborů. Účinkující uvedení na následujících stránkách nejsou definitivní. Program ještě může podléhat změnám.

3 ZÓNA PRO DĚTI, RODIČE A ZAMILOVANÉ Velká část programu bude věnována dětem a rodinám. Dětství totiž z velké části rozhoduje o našem duševním vývoji do budoucna a kvalita rodinných a partnerských vztahů má zásadní význam pro naši psychickou pohodu. Zóna pro děti a rodiny bude mít několik částí: Hudební rodinná scéna Sportovní hry v lese Dětské divadlo a umělecké dílny Prezentace občanských iniciativ Diskuze s odborníky

4 AMORKŮV TRYLEK HUDEBNÍ RODINNÁ SCÉNA Tato scéna bude koncipována tak, aby zaujala jak děti, tak jejich rodiče. Plánovaní účinkující: Švihadlo Sto zvířat Ondřej Ruml Kašpárek v rohlíku Cimbálová muzika Ivan Hlas Pískomil se vrací Circus Problem Jablkoň

5 O POHÁR PRAŽSKÉHO HEJKALA SPORTOVNÍ HRY V LESE Zde se děti spolu s rodiči budou moci zapojit do sportovně laděných her, při kterých jako náčiní použijí různé přírodní materiály pocházející z pražských lesů a lesoparků. Program vytvoříme ve spolupráci se skautskými oddíly působícími na území hlavního města a pražskými lesními školkami. Cílem je: Poskytnout rodičům návod, jaké hry mohou s dětmi v lese hrát, jak děti do lesa dostat a jak si společně užít zdravý pohyb. Prostřednictvím mapek návštěvníkům představit, co může Praha v oblasti lesů a lesoparků svým obyvatelům nabídnout.

6 VESELÉ FIDLOHRANÍ DĚTSKÉ DIVADLO A UMĚLECKÉ DÍLNY Program této scény vyplní zejména soubory, které budou nejen účinkovat, ale budou děti a rodiče také motivovat k zájmu o tanec a společné prožitky. O spolupráci požádáme projekt festivalu Tanec Praha Tanec Praha dětem. Dále přizveme například Buchty a loutky či Divadlo Minor. Skupina Kašpárek v rohlíku přispěje svými hudebními dílnami a soubor Vosto5 uvede svůj Teatromat divadelní automat, v němž diváci hlasují o osudu Aleny, která se rozhodla odjet do Prahy splnit si tam svůj velký sen. Podaří se jí to? To vše záleží na divácích a jejich rozhodnutí. Tentokrát o ději rozhodnou děti.

7 KOUZELNÁ CHŮVA ZASAHUJE PREZENTACE OBČANSKÝCH INICIATIV A DISKUZE S ODBORNÍKY Představíme nejrůznější iniciativy z veřejného i neziskového sektoru, které pomáhají s výchovou našich dětí nebo pečují o duši pražských rodičů a dětí. Může jít o skauty, Dům dětí a mládeže hlavního města Prahy, mateřská centra Poblíž všech scén pro rodiny a děti budou přítomni odborníci, kteří budou s návštěvníky diskutovat na tato témata: Těhotenství, mateřství a duševní vývoj dítěte téma ocení maminky, které na festival pozveme prostřednictvím mateřských center či pražských porodnic. Vztahy v rodině návštěvníci se setkají s psychology z pražských rodinných poraden. Sexualita sexuologové poradí nejen, jak vést zdravý sexuální život, ale také jak o této důležité oblasti lidského života přiměřeně komunikovat s dětmi.

8 BOHNICKÝ GALAKOTEL HUDEBNÍ SCÉNA PŘED KOSTELEM Na tuto scénu pozveme hudebníky, kteří mají potenciál oslovit kvalitní hudbou široké publikum. I tyto osobnosti mají totiž umělecky co říci. Řada z nich navíc Mezi ploty osobně podporuje prostřednictvím účasti v médiích. Ve prospěch projektu se rozhodly zahrát za výrazně snížený honorář. Kromě vlastního vystoupení budou tito interpreti vyzývat k zaslání DMS. Návštěvníci se tak zapojí do pomyslné soutěže o to, kdo nejvíce pomůže psychiatrickým pacientům s návratem do života. Moderátorkou této scény bude herečka Dejvického divadla Simona Babčáková, mistryně improvizace, která v roce 2014 vedla v rámci projektu Mezi ploty skupinovou terapii se slavnými osobnostmi v České televizi.

9 BOHNICKÝ GALAKOTEL HUDEBNÍ SCÉNA PŘED KOSTELEM Plánovaní účinkující: Koblížci efem Blue Effect Marek Ztracený Gipsy.cz Ewa Farna Vltava Martin Harich Rybičky 48 Eddie Stoilow Dan Bárta Tomáš Klus

10 SCÉNA MLADÉHO INTELEKTUÁLA Z KRYMSKÉ ALTERNATIVNÍ STAGE Scéna, který vyroste z unikátní atmosféry Krymské ulice a pražských nábřeží. Vytvoříme ji ve spolupráci se známým kavárníkem a aktivistou Ondřejem Kobzou, který se proslavil například projektem pian v pražských ulicích. Cílem bude oslovit velkou duševní sílu města mladé intelektuály, studenty, začínající umělce, učitele, architekty, designéry, lékaře Pro tyto lidi je zásadních tématem seberealizace a schopnost najít sebe sama. A v době, kdy ještě nenašli své místo ve světě a uplatnění svého talentu, jsou právě oni často ohroženi depresí nebo úzkostí.

11 SCÉNA MLADÉHO INTELEKTUÁLA Z KRYMSKÉ ALTERNATIVNÍ STAGE Plánovaní účinkující: Jana Lota Tonya Graves The Geront Shadows Revival Crazy Dogs 100 C Republic of Two King Shaolin Vedle uměleckých vystoupení připravíme také program zaměřený na cyklistiku. Jízdní kolo bude prezentováno jako moderní dopravní prostředek těch, kteří dbají o životní prostředí. Prostřednictvím známé autorky Petry Hůlové do této zóny přizveme básníky a prozaiky. Diskuze s psychology se povedou na téma seberealizace, vztahu k sobě samému a další témata, která tíží typického vysokoškoláka.

12 SPREJEROVA DENNÍ MŮRA RAPOVÁ A HIPHOPOVÁ STAGE Scéna pro třicátníky z generace sprejerů, i teenagery, kteří milují hiphop, rap, electroswing nebo ska. Tato stage vznikne ve spolupráci s Adamem Svatošem, zvaným Kato, členem skupiny Pragounion, vzešlé z kultovních Chaozz. Kromě zvuků hiphopu a příbuzných žánrů bude scénu charakterizovat scénografie s motivy graffiti.

13 SPREJEROVA DENNÍ MŮRA RAPOVÁ A HIPHOPOVÁ STAGE Plánovaní účinkující: Jet 8 Fast Food Orchestra Prague Conspiracy Prago Union Zde nabídnou odborníci pomoc těm, kteří tráví čas na škole, co je nudí, na Facebooku, u Playstationu nebo u online her a často hledají snadná východiska. O tom, jak se sebou naložit, když si život kořeníme drogami a alkoholem, promluví nejen odborníci z Drop In a pražského Apolináře, ale také Kato a Dan Bárta. Marpo

14 DUŠE POKLEPEM A POSLECHEM DIVADLO ZA PLOTEM: MODRÝ SALONEK V komorním prostředí modrého salonku představíme možnosti současné psychiatrie a psychologie. V dnešní době se zejména na internetu setkáváme se spoustou nabídek, které nám údajně pomohou a změní náš život. Proto chceme představit renomované odborníky, kteří v Praze působí a jejichž práce má skutečné výsledky. Návštěvník se dozví, kde hledat pomoc a jak vůbec poznat dobrého psychologa, psychiatra nebo odborníka na závislost. K diskuzi s návštěvníky usednou například: MUDr. Martin Hollý, ředitel Psychiatrické nemocnice Bohnice, za oblast sexuologie MUDr. Petr Popov, primář Kliniky adiktologie VFN, za oblast léčby závislostí Přední psychiatr a popularizátor vědy Prof. Cyril Höschl MUDr. Gabriela Šivicová za krizové centrum RIAPS, které denně zachraňuje lidské životy

15 HAMLET VE SVĚRACÍ KAZAJCE DIVADLO ZA PLOTEM: HLAVNÍ SÁL V Divadle Za plotem vystoupí zástupci zásadních pražských divadelních scén, které se rozhodnou podpořit projekt Mezi ploty. V minulosti k nim patřily například Josef Abrhám a Jan Kačer, Divadlo Járy Cimrmana, členové souboru Národního divadla, Divadlo Na zábradlí, Jiří Lábus, Divadlo Sklep a desítky dalších. Podobně silná sestava do Bohnic přijede i v roce Na stejných divadelních prknech pak budou účinkovat i soubory fyzicky nebo duševně handicapovaných umělců. Tradičně zde vystupuje například Bohnická divadelní společnost či soubor Jedličkova ústavu.

16 OÁZA UNAVENÝCH VELBLOUDŮ RELAXAČNÍ ZÓNA V této zóně se návštěvník dozví, jak zvládat každodenní stres a napětí a jak pracovat se svou psychikou ve prospěch vyrovnaného života a osobnostního růstu. Program vyplní psychologové z pražského Apolináře, nemocnice Bohnice a dalších renomovaných institucí, jakož i zástupci Českého svazu jógy. Atrakcí bude přechod přes žhavé uhlí, který se pokusíme zrealizovat s hercem Jaroslavem Duškem a jeho přáteli. V prostoru budou nabízeny lahodné čaje a zdravé pochutiny, které mají blahodárný vliv na tělesné i duševní zdraví. Uděláme si zkrátka výlet mimo svět fast foodu, každodenního shonu a tlaku na výkon.

17 DALŠÍ INFORMACE O PROJEKTU MEZI PLOTY 2015

18 MEZI PLOTY V MÉDIÍCH Plnohodnotnou složkou celého projektu je spolupráce se sdělovacími prostředky: do médií zveme slavné umělce, sportovce a další osobnosti, které samy dokázaly překonat různé životní zvraty a psychické problémy. Tito lidé otevřou svůj svět a divák nebo posluchač pocítí, že se svými problémy není sám. Díky účasti renomovaných odborníků se lidé dozvědí, že existuje cesta k řešení.

19 VEŘEJNÁ SBÍRKA A DMS Součástí projektu je také veřejná sbírka se zprávami DMS ve prospěch duševně nemocných. Výtěžek využívá Nadace BONA, která pomáhá psychiatrickým pacientům s návratem do běžného života. Odešlete dárcovskou SMS ve tvaru DMS MEZIPLOTY na telefonní číslo Cena DMS je 30 Kč, více na Nebo přispějte na konto veřejné sbírky: /0800.

20 ORGANIZAČNÍ TÝM Ředitel projektu: Robert Kozler Dramaturgie, Česká televize: David Smoljak Ekonom a účetnictví: Miloslav Kaliba Mediální kampaň, reklama, web, komunikace: Johanka Loučímová, Dita Táborová, Michaela Jurenová Produkce, technika festival: Michal Pešák Copywriter (portfolia, odborné texty, zprávy): Karel Tauchman Dramaturgie, produkce: Simona Šteruská Smlouvy, administrativa, veřejná sbírka: Marie Červená

21 DALŠÍ TVŮRCI FESTIVALU Ke kvalitě festivalu významně přispěje i kvalita dalších osobností, které se podílejí na jeho přípravě. Scénografie Scénografické zpracování prostoru festivalu si vzal na starost přední český scénograf Petr Kolínský. Petr Kolínský je český scénograf, architekt, malíř, grafik, designér a pedagog. Na Divadelní fakultě Akademie múzických umění (DAMU) vystudoval obor scénografie a na fakultě též 16 let pedagogicky působil. Vyučuje také na středních školách. Je členem hodnotitelských komisí (porot) či lektorem workshopů zaměřených na vzdělávání amatérských divadelníků. Vedle toho byl 3 roky konzultantem výboru pro vzdělávání Parlamentu České republiky. Spolupráce na koncepci dramaturgie Petr Hanousek Přední reklamní režisér a tvůrce dokumentárních filmů Petr Hanousek se bude podílet na koncepci jednotlivých festivalových scén a zón. Pomůže také s volbou témat a přípravou účasti psychologů, psychiatrů a dalších odborníků tak, aby se stali vhodnou součástí programu pro návštěvníky, kteří se nepřišli jen bavit, ale chtějí se také něco dozvědět.

22 KDO PODPORUJE MEZI PLOTY? Mezi ploty v novém formátu, který vznikl v roce 2014, podpořily takové osobnosti jako Josef Abrhám, Tomáš Hanák, Jan Kačer, Václav Marhoul, Olga Šípková, Tomáš Klus, Jaroslav Uhlíř, Václav Neckář, Lenka Filipová, Lou Fanánek Hagen, Sto zvířat, HaDivadlo a mnoho dalších. Za odbornou veřejnost je to především ředitel Psychiatrické nemocnice Bohnice a předseda Psychiatrické společnosti ČLS JEP MUDr. Martin Hollý.

23 KONTAKTY NedomYsleno ČR, s.r.o. Adresa: Hrusická 2510, Praha 4 Tel.: robert.kozler@volny.cz

SWEETSEN FEST 011 ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA FRÝDEK-MÍSTEK SOBĚ 30/6 2/7/2011 WWW.SWEETSEN.CZ

SWEETSEN FEST 011 ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA FRÝDEK-MÍSTEK SOBĚ 30/6 2/7/2011 WWW.SWEETSEN.CZ SWEETSEN FEST 011 FRÝDEK-MÍSTEK SOBĚ 30/6 2/7/2011 WWW.SWEETSEN.CZ ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA Festival Sweetsen fest letos trhal rekordy. Jak v počtu návštěvníků, tak ve vybrané částce pro charitativní organizace.

Více

MULTIŽÁNROVÝ KULTURNÍ FESTIVAL FESTIVAL, který kulturně a společensky spojí celou Vysočinu. Je to multižánrové setkání měst a obyvatel Kraje Vysočina. S přesahem do celé České republiky. 2 FESTIVAL, který

Více

PARTNER DĚKUJEME VŠEM ZA PODPORU! ADVENT PLNÝ KŘÍDLENÍ 2017

PARTNER DĚKUJEME VŠEM ZA PODPORU! ADVENT PLNÝ KŘÍDLENÍ 2017 www.adventplnykridleni.cz facebook / křídlení nadační fond FOTOKNIHA 2017 Projekt má silný emoční náboj, je v něm uloženo mnoho dobrého. Sjednocuje zvláštně lidi, vytváří síť dobrovolníků a propojuje subjekty

Více

ZPRAVODAJ. reformy péče o duševní zdraví NEPŘEHLÉDNĚTE

ZPRAVODAJ. reformy péče o duševní zdraví NEPŘEHLÉDNĚTE ZPRAVODAJ reformy péče o duševní zdraví červen 2017 Číslo 6 NEPŘEHLÉDNĚTE Odborná rada Složení Odborné rady Výkonný výbor Složení Výkonného výboru Řízení reformy psychiatrické péče V minulých číslech jsme

Více

100% festival INTEGRACE 14.-16.3.2014. Ing. Michal Crhonek. koordinátor festivalu

100% festival INTEGRACE 14.-16.3.2014. Ing. Michal Crhonek. koordinátor festivalu festival 100% INTEGRACE 14.-16.3.2014 Ing. Michal Crhonek koordinátor festivalu tanecahandicap@gmail.com michal@michalcrhonek.cz tel: +420 603 284 760 www.tanecahandicap.cz O CO JDE? Projekt Tanec a handicap

Více

Tematická oblast koncepce: XIV. Mládež a média

Tematická oblast koncepce: XIV. Mládež a média Tematická oblast koncepce: XIV. Mládež a média Resort MK Krátkodobý cíl pro roky 2012-2013 Podpora prezentace a propagace zpřístupňování muzejních sbírek. Podpora metodické činnosti a digitalizace prostřednictvím

Více

VÍTEJ VE SVĚTĚ MEZI PLOTY!

VÍTEJ VE SVĚTĚ MEZI PLOTY! VÍTEJ VE SVĚTĚ MEZI PLOTY! PROGRAM FESTIVALU 4. 5. 10. 2014 CHCETE-LI POMOCI PSYCHICKY HANDICAPOVANÝM SPOLUOBČANŮM, ODEŠLETE DÁRCOVSKOU SMS VE TVARU DMS MEZIPLOTY NA TELEFONNÍ ČÍSLO 87 777. CENA DMS JE

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014 DĚTSKÉ DIVADELNÍ STUDIO PRAHY 5

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014 DĚTSKÉ DIVADELNÍ STUDIO PRAHY 5 VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014 DĚTSKÉ DIVADELNÍ STUDIO PRAHY 5 OBSAH Co je DDS?...3 Co je soubor KLAP?...4 Kdo si hraje s DDS?...5 Skupiny DDS 6 Repertoár DDS.7-9 Odehraná představení ve Švandově divadle...10-11

Více

Seznam vybraných výstupů

Seznam vybraných výstupů Seznam vybraných výstupů Výstup 1: Rynholecký festiválek (plakát, program) 1 2 Festival Menteatrál Neratov Program (divadlo): Sobota: Samerstein - Jiné jeviště Hrají: Honza, Tibor, veru, EVa, Renča, Páťa,

Více

Máš umělecké střevo? Soutěž pro studenty středních škol a gymnázií

Máš umělecké střevo? Soutěž pro studenty středních škol a gymnázií Máš umělecké střevo? Soutěž pro studenty středních škol a gymnázií Máš umělecké střevo? Máš umělecké střevo? ( MUS? ) je soutěž určená žákům středních škol a gymnázií se zájmem o výtvarné umění. Cílem

Více

INFORMAČNÍ BROŽURA K PROJEKTU LOUTKA JAKO NÁSTROJ VZDĚLÁVÁNÍ

INFORMAČNÍ BROŽURA K PROJEKTU LOUTKA JAKO NÁSTROJ VZDĚLÁVÁNÍ INFORMAČNÍ BROŽURA K PROJEKTU LOUTKA JAKO NÁSTROJ VZDĚLÁVÁNÍ CZ. 1.07/1.3.44/02.0052 www.theatrludem.cz a http://loutka-jako-nastroj-vzdelavani.webnode.cz/ Obsah 1Závazná přihláška na semináře Loutka jako

Více

Buskers fest 2013 festival pouličního umění

Buskers fest 2013 festival pouličního umění Buskers fest 2013 festival pouličního umění České Budějovice 27. 28. 6. 2013 Busking je označení pro jakékoli pouliční vystupování ať už hudební, divadelní či třeba artistické. Vystupující člověk se nazývá

Více

Přehled aktuálních seminářů, workshopů a vzdělávacích aktivit vzdělávací agentury ASTERIA 2015

Přehled aktuálních seminářů, workshopů a vzdělávacích aktivit vzdělávací agentury ASTERIA 2015 Přehled aktuálních seminářů, workshopů a vzdělávacích aktivit vzdělávací agentury ASTERIA 2015 Objednejte si svůj seminář pro pedagogy nebo dílny/lekce pro děti Seminář Vám připravíme po domluvě ve Vašich

Více

Přivádíme módu přímo do ulic Prahy.

Přivádíme módu přímo do ulic Prahy. Přivádíme módu přímo do ulic Prahy. 3km Nejdelší molo světa Proč tu jsme? Mladí návrháři nemají prostředky na uspořádání své vlastní přehlídky. I když tvoří úžasné věci, nikdo je zatím nezná. My jim

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA OBECNĚ PROSPĚŠNÉ SPOLEČNOSTI ZA ROK 2009

VÝROČNÍ ZPRÁVA OBECNĚ PROSPĚŠNÉ SPOLEČNOSTI ZA ROK 2009 VÝROČNÍ ZPRÁVA OBECNĚ PROSPĚŠNÉ SPOLEČNOSTI ZA ROK 2009 Výroční zpráva obecně prospěšné společnosti za rok 2009 Účetní jednotka: Umělecká agentura Ambrozia při ZŠ Pouchov HK o.p.s. IČ: 27551008 K Sokolovně

Více

Hlavní činnost o.s. Múzy dětem

Hlavní činnost o.s. Múzy dětem VÝROČNÍ ZPRÁVA OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ MÚZY DĚTEM ZA ROK 2007 Hlavní činnost o.s. Múzy dětem (projekt systematického oživování zařízení v nichž děti žijí bez rodinného zázemí) Proč? Dětské domovy a zařízení

Více

Téma sady: Literatura a film pro sedmý, osmý a devátý ročník. Název DUM: VY_32_INOVACE_2C_12_Historie_českého_divadla_II

Téma sady: Literatura a film pro sedmý, osmý a devátý ročník. Název DUM: VY_32_INOVACE_2C_12_Historie_českého_divadla_II Název školy: Základní škola a Mateřská škola Žalany Číslo projektu: CZ. 1.07/1.4.00/21.3210 Téma sady: Literatura a film pro sedmý, osmý a devátý ročník Název DUM: VY_32_INOVACE_2C_12_Historie_českého_divadla_II

Více

XVII. Opařanské dny. Dětská psychiatrická nemocnice Opařany 20. 21. 9. 2013. ve spolupráci se

XVII. Opařanské dny. Dětská psychiatrická nemocnice Opařany 20. 21. 9. 2013. ve spolupráci se XVII. Opařanské dny 20. 21. 9. 2013 Dětská psychiatrická nemocnice Opařany Dětská psychiatrická nemocnice Opařany ve spolupráci se Sekcí dětské a dorostové psychiatrie PS ČLS J. E. Purkyně a Asociací dětské

Více

Terén Brna se stane Terénem

Terén Brna se stane Terénem CENTRUM EXPERIMENTÁLNÍHO DIVADLA, příspěvková organizace města Brna Tisková zpráva k zahájení činnosti nové platformy Terén Terén Brna se stane Terénem teren_tz.indd 1 25.06.19 15:31 1. 10. 2019 zahájí

Více

Doprovodný program konference Forum 2000

Doprovodný program konference Forum 2000 5. 11. října 2018 Doprovodný program konference Forum 2000 Výzva pro zájemce o pořádání místních akcí v rámci Festivalu demokracie. #fedem Co je cílem Festivalu demokracie? Chceme naslouchat náladám ve

Více

Nabídka vzdělávacích lekcí pro mateřské školy. Realizované Městskou knihovnou Písek

Nabídka vzdělávacích lekcí pro mateřské školy. Realizované Městskou knihovnou Písek Nabídka vzdělávacích lekcí pro mateřské školy Realizované Městskou knihovnou Písek Školní rok 2017/2018 Lekce pro mateřské školy Naší prioritou je v průběhu lekce děti do veškerého dění aktivně zapojit

Více

Anotace: Zdeněk Svěrák: Radovanovy radovánky pracovní listy Ověření ve výuce: Předmět: Český jazyk čtení Ročník: 2. Klíčová slova: prozaik,

Anotace: Zdeněk Svěrák: Radovanovy radovánky pracovní listy Ověření ve výuce: Předmět: Český jazyk čtení Ročník: 2. Klíčová slova: prozaik, Anotace: Zdeněk Svěrák: Radovanovy radovánky pracovní listy Ověření ve výuce: 26.3.2012 Předmět: Český jazyk čtení Ročník: 2. Klíčová slova: prozaik, moderní pohádka, próza Anotace: tento DUM názorně a

Více

Vánoční hvězdy v Karlíně

Vánoční hvězdy v Karlíně Nabídka spolupráce 2014 Minulý rok se konal koncert Vánoční Hvězdy v Karlíně v Hudebním Divadle Karlín, na kterém vystoupily hvězdy jako J. Ledecký, L. Machálková, P. Vítek, J. Zelenková, R. Schwab, M.

Více

Nadace Proměny pro školy. Konference Zahrada hrou 2013 3. dubna, Národní technická knihovna, Praha anotace příspěvků konference

Nadace Proměny pro školy. Konference Zahrada hrou 2013 3. dubna, Národní technická knihovna, Praha anotace příspěvků konference Nadace Proměny pro školy Konference Zahrada hrou 2013 3. dubna, Národní technická knihovna, Praha anotace příspěvků konference Představení Nadace Proměny a programu Zahrada hrou / Mgr. Jitka Přerovská,

Více

České divadlo po 2. světové válce

České divadlo po 2. světové válce České divadlo po 2. světové válce Tematická oblast Datum vytvoření 1.9.2012 Ročník Stručný obsah Způsob využití Autor Kód Česká divadelní ocenění Čtvrtý Nejznámější česká divadelní ocenění Práce v divadelním

Více

Nabídka vzdělávacích lekcí pro mateřské školy. Realizované Městskou knihovnou Písek

Nabídka vzdělávacích lekcí pro mateřské školy. Realizované Městskou knihovnou Písek Nabídka vzdělávacích lekcí pro mateřské školy Realizované Městskou knihovnou Písek Školní rok 2016/2017 Lekce pro mateřské školy Naší prioritou je v průběhu lekce děti do veškerého dění aktivně zapojit

Více

Bc. Barbora Kocianová Katedra produkce DAMU 22. 5. 2014. Dotazníkové šetření k Noci divadel 2013

Bc. Barbora Kocianová Katedra produkce DAMU 22. 5. 2014. Dotazníkové šetření k Noci divadel 2013 Bc. Barbora Kocianová Katedra produkce DAMU 22. 5. 2014 Dotazníkové šetření k Noci divadel 2013 Dotazníky k Noci divadel 2013 byly vytvořeny Annou Černou, absolventkou Katedry sociologie FF UK. Jejich

Více

Specializace z dramatické výchovy ročník TÉMA CASOVÁ DOTACE

Specializace z dramatické výchovy ročník TÉMA CASOVÁ DOTACE Specializace z dramatické výchovy ročník TÉMA 2 Základy teorie vysvětlí pojem dramatická výchova, předmět dramatické výchovy, její vztah k dramatické výchovy charakterizuje její kontext a využití ve estetické

Více

Co CAMP nabízí? - umělcům a architektům: podílet se v rámci kurátorského dohledu na programu expozic a instalací

Co CAMP nabízí? - umělcům a architektům: podílet se v rámci kurátorského dohledu na programu expozic a instalací Co je CAMP? CAMP [kemp] je zkratka názvu Centra architektury a městského plánování, jehož hlavním posláním je zlepšit současnou podobu veřejné debaty o rozvoji Prahy. CAMP má sloužit nejen architektům,

Více

Vedení sekce Média v rámci 26. ročníku Mezinárodního festivalu divadelních škol SETKÁNÍ/ENCOUNTER

Vedení sekce Média v rámci 26. ročníku Mezinárodního festivalu divadelních škol SETKÁNÍ/ENCOUNTER JANÁČKOVA AKADEMIE MÚZICKÝCH UMĚNÍ V BRNĚ Divadelní fakulta Ateliér divadelního manažerství a jevištní technologie Divadelní manažerství se zaměřením na produkční management Dokumentace bakalářského absolventského

Více

Specializace z dramatické výchovy ročník TÉMA CASOVÁ DOTACE

Specializace z dramatické výchovy ročník TÉMA CASOVÁ DOTACE Specializace z dramatické výchovy ročník TÉMA 2 Základy teorie vysvětlí pojem dramatická výchova, dramatické výchovy charakterizuje její kontext a využití ve výchově a vzdělávání; vymezí obsah dramatické

Více

Press Kit 4. ročník festivalu OUT OF HOME

Press Kit 4. ročník festivalu OUT OF HOME Press Kit 4. ročník festivalu OUT OF HOME Festival OUT OF HOME bude letos zjišťovat, jak umí naložit děti z dětských domovů se svým volným časem, zahrají a zazpívají k tomu Ewa Farna, Clarinet Factory,

Více

PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK. ZS: Seminář k praxi I (Klvaňová) Seminář dramaturgie a režie v DaV (Klíč) (Klvaňová) LAB. (Klvaňová) 2 LS: Praxe I

PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK. ZS: Seminář k praxi I (Klvaňová) Seminář dramaturgie a režie v DaV (Klíč) (Klvaňová) LAB. (Klvaňová) 2 LS: Praxe I AK. ROK 08/9 Ročník:. BC Vedoucí ročníku: MgA. Jonáš Konývka 8.30-0.00 ZS: Přednes LS: Seminář k praxi I 0.5 -.5 ZS: Přednes LS: Organizace festivalu Sítko.00-3.30 Organizace festivalu Sítko Seminář dramaturgie

Více

1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE

1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Výroční zpráva 2016 OBSAH 1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE... 2 2. ČINNOST V R. 2016... 3 2.1 Nová inscenace Miluji tě jak po smrti... 3 2.2 Reprízy... 4 3. ZÁKLADNÍ ÚDAJE O HOSPODAŘENÍ... 5 4. PŘEHLED PŘIJATÝCH

Více

PONEC. Nabídka akcí v divadle Ponec TANEC PRAHA. Divadlo Ponec provozuje o. s. Tanec Praha

PONEC. Nabídka akcí v divadle Ponec TANEC PRAHA. Divadlo Ponec provozuje o. s. Tanec Praha Nabídka akcí v divadle Ponec Divadlo Ponec provozuje o. s. Tanec Praha Hledáte originální místo pro firemní večírek, vánoční párty nebo setkání s klienty? Uspořádejte netradiční akci v divadle Ponec, kterou

Více

Nadační fond IMPULS byl založen v roce 2000 s cílem podporovat komplexní a kvalitní léčbu roztroušené sklerózy, její výzkum a osvětovou činnost.

Nadační fond IMPULS byl založen v roce 2000 s cílem podporovat komplexní a kvalitní léčbu roztroušené sklerózy, její výzkum a osvětovou činnost. Nadační fond IMPULS byl založen v roce 2000 s cílem podporovat komplexní a kvalitní léčbu roztroušené sklerózy, její výzkum a osvětovou Unikátní dobročinná a sportovně osvětová kampaň 24 HODIN NEPŘETRŽITÉHO

Více

AKADEMIE UMĚNÍ A KULTURY PRO SENIORY HMP

AKADEMIE UMĚNÍ A KULTURY PRO SENIORY HMP AKADEMIE UMĚNÍ A KULTURY PRO SENIORY HMP Projekt základních uměleckých škol (příspěvkových organizací) a HMP, určený pro seniory v oblasti celoživotního uměleckého vzdělávání Osnova: 1. Název projektu

Více

Návrh na rozdělení finančních prostředků ve výši 300.000,- Kč v rámci grantu JEDNIČKA PRO ROK 2011 B specifická primární protidrogová prevence

Návrh na rozdělení finančních prostředků ve výši 300.000,- Kč v rámci grantu JEDNIČKA PRO ROK 2011 B specifická primární protidrogová prevence Návrh na rozdělení finančních prostředků ve výši 300.000,- Kč v rámci grantu JEDNIČKA PRO ROK 2011 B specifická primární protidrogová prevence Č í s l o P r o j e k t u Organizace Název projektu Celkové

Více

Parlament České republiky Poslanecká sněmovna 2011 P O Z V Á N K A

Parlament České republiky Poslanecká sněmovna 2011 P O Z V Á N K A Parlament České republiky Poslanecká sněmovna 2011 P O Z V Á N K A na seminář pořádaný ve spolupráci s kanceláří Světové zdravotnické organizace v České republice a Společností pro léčbu závislosti na

Více

Celostátní setkání pacientů 19. 10. 2012. LYMFOM HELP, o.s.

Celostátní setkání pacientů 19. 10. 2012. LYMFOM HELP, o.s. Celostátní setkání pacientů 19. 10. 2012 LYMFOM HELP, o.s. OBSAH 1. O sdružení a hlavní oblasti činnosti 2. Významné projekty a aktivity v roce 2012 3. Výhled do roku 2013 O SDRUŽENÍ A HLAVNÍ OBLASTI ČINNOSTI

Více

ŽÁDOST O AKREDITACI NAVAZUJÍCÍHO MAGISTERSKÉHO OBORU SVĚTELNÝ DESIGN STUDIJNÍHO PROGRAMU DRAMATICKÁ UMĚNÍ

ŽÁDOST O AKREDITACI NAVAZUJÍCÍHO MAGISTERSKÉHO OBORU SVĚTELNÝ DESIGN STUDIJNÍHO PROGRAMU DRAMATICKÁ UMĚNÍ ŽÁDOST O PRODLOUŽENÍ AKREDITACE BAKALÁŘSKÝCH OBORŮ ČINOHERNÍ REŽIE DIVADELNÍ DRAMATURGIE SCÉNOGRAFIE ROZHLASOVÁ A TELEVIZNÍ DRAMATURGIE A SCENÁRISTIKA DIVADELNÍ MANAŽERSTVÍ MAGISTERSKÝCH NENAVAZUJÍCÍCH

Více

Proces nastavení sítě služeb péče o osoby s duševním onemocněním na území Karlovarského kraje. Mgr. Barbora Wenigová Karlovy Vary, 5.6.

Proces nastavení sítě služeb péče o osoby s duševním onemocněním na území Karlovarského kraje. Mgr. Barbora Wenigová Karlovy Vary, 5.6. Proces nastavení sítě služeb péče o osoby s duševním onemocněním na území Karlovarského kraje Mgr. Barbora Wenigová Karlovy Vary, 5.6.2012 Karlovy Vary, 5.6.2012 Termín realizace: červen 2012 prosinec

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ROK 2012 SDRUŽENÍ PRO BEZBARIÉROVOU KULTURU NEDOMYSLENO ZAKLADATEL FESTIVALU MEZI PLOTY

VÝROČNÍ ZPRÁVA ROK 2012 SDRUŽENÍ PRO BEZBARIÉROVOU KULTURU NEDOMYSLENO ZAKLADATEL FESTIVALU MEZI PLOTY VÝROČNÍ ZPRÁVA ROK 2012 SDRUŽENÍ PRO BEZBARIÉROVOU KULTURU NEDOMYSLENO ZAKLADATEL FESTIVALU MEZI PLOTY (dále jen sdružení) Hrusická 2510/2 141 00 Praha 4 IČ: 60 43 53 05 PREAMBULE Festival Mezi ploty si

Více

Veřejné diskuze o kultuře a jejich problémech ve městě: open space / platforma pro dialog skrz kultrurní obcí, městskou samosprávou a veřejností

Veřejné diskuze o kultuře a jejich problémech ve městě: open space / platforma pro dialog skrz kultrurní obcí, městskou samosprávou a veřejností Projekt Platforma nezřizované kultury v Českých Budějovicích: Rok realizace projektu 2012 Hlavní aktivity projektu: Festivalový koncept SLAVIE ožije: festival místní spolkové a nezřizované kultury v Českých

Více

Prezentace výsledků projektu

Prezentace výsledků projektu Prezentace výsledků projektu Název projektu: Zkrácený název projektu: registrační číslo projektu: Operační program : Příjemce podpory: Koordinátor projektu: Výuka k různosti jako součást multikulturní

Více

PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK. Seminář dramaturgie a režie v DaV (Klíč) 2. LS: Společná praxe I (Jindra) LAB

PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK. Seminář dramaturgie a režie v DaV (Klíč) 2. LS: Společná praxe I (Jindra) LAB AK. ROK 06/7 Ročník:. BC Vedoucí ročníku: BcA. Jakub Cír 8.30-0.00 Společná praxe I LAB Literatura pro děti a mládež (Lípová, Jindra) Teorie divadla I 0.5 -.5 Organizace festivalu Sítko Seminář dramaturgie

Více

DRAMATICKÁ VÝCHOVA. P C S zk, klz, z KR P C S zk, klz, z KR Základ oboru: Cír. a pedagogové ADaV Divadlo a výchova

DRAMATICKÁ VÝCHOVA. P C S zk, klz, z KR P C S zk, klz, z KR Základ oboru: Cír. a pedagogové ADaV Divadlo a výchova Ročník: 1. Vedoucí ročníku: BcA. Jakub Cír Vstupní kurz - dílna DaV z 1 Cír. a pedagogové ADaV Divadlo a výchova 2 2 1 z 2 2 2 1 zk 2 Seminář dramaturgie a 0 2 2 z 2 0 2 2 z 2 Klíč režie v DaV Úvod do

Více

VOLITELNÝ PŘEDMĚT SEMINÁŘ ESTETICKÁ VÝCHOVA VÝTVARNÁ

VOLITELNÝ PŘEDMĚT SEMINÁŘ ESTETICKÁ VÝCHOVA VÝTVARNÁ Consultum bene iuventae est Mládí v dobrých rukou Dodatek pro školní rok 2013/2014 31.8.2013 VOLITELNÝ PŘEDMĚT SEMINÁŘ ESTETICKÁ VÝCHOVA VÝTVARNÁ Charakteristika vyučovacího předmětu Obsahové, časové a

Více

BURZA FILANTROPIE 1 V PARDUBICKÉM KRAJI

BURZA FILANTROPIE 1 V PARDUBICKÉM KRAJI BURZA FILANTROPIE 1 V PARDUBICKÉM KRAJI 16. 10. 2013 Ústí nad Orlicí druhá polovina října 2013 Litomyšl Organizace - název Litomyšlská hudební společnost (LHS) IČO 01596721 Kontaktní osoba e-mail, telefon

Více

Týden 31. 5. - 6. 6. 2014

Týden 31. 5. - 6. 6. 2014 správný cíl Vaší cesty Týden 31. 5. - 6. 6. 2014 Milovníci grilování mohou vyrazit do nově zrekonstruovaných Šimkových sadů v Hradci Králové. Tento týden sem byly znovu instalovány tři venkovní grily.

Více

portrét autoportrét vs. Mas umelecke strevo? 2015/16 Soutěž o výtvarném umění pro studenty středních škol a gymnázií.

portrét autoportrét vs. Mas umelecke strevo? 2015/16 Soutěž o výtvarném umění pro studenty středních škol a gymnázií. áš š á Mas umelecke strevo? 2015/16 š Soutěž o výtvarném umění pro studenty středních škol a gymnázií. Vážené pedagožky a pedagogové, nabízíme Vám a Vašim studentům účast v 7. ročníku již tradiční studentské

Více

PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK. Seminář dramaturgie a režie v DaV (Klíč) Recepce a reflexe divadelního díla I (Konývková)

PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK. Seminář dramaturgie a režie v DaV (Klíč) Recepce a reflexe divadelního díla I (Konývková) AK. ROK 05/6 Ročník:. BC Vedoucí ročníku: MgA. Radka Macková 8.30-0.00 0.5 -.5.00-3.30 Seminář k praxi I Seminář dramaturgie a režie v DaV Divadlo a výchova Divadlo a výchova divadelního díla I Organizace

Více

Výroční zpráva 2011 V Praze 30.5. 2012

Výroční zpráva 2011 V Praze 30.5. 2012 Výroční zpráva 2011 V Praze 30.5. 2012 Sídlo sdružení: Občanské sdružení Potichounku Kaňkovského 1234, Praha 8 182 00 IČO: 22667041, www.potichounku.cz bankovní spojení: 1979888339/0800 Bc. Ondřej Tichý,

Více

LISCIANI. Cena her pro předškoláky Kč. Lisciani hry pro předškoláky 3-6 let

LISCIANI. Cena her pro předškoláky Kč. Lisciani hry pro předškoláky 3-6 let LISCIANI PIATNIK PRAHA uvádí na český trh unikátní řadu vzdělávacích her pro nejmenší - italskou značku Lisciani. Přináší pestrobarevné hry pro děti od 1 roku po předškoláky, které je zabaví a naučí novým

Více

BAREVNÁ DEVÍTKA je sedmý ročník přehlídky kultur zemí celého světa, který pořádá Městské částí Praha 9. cílová skupina. počet návštěvníků.

BAREVNÁ DEVÍTKA je sedmý ročník přehlídky kultur zemí celého světa, který pořádá Městské částí Praha 9. cílová skupina. počet návštěvníků. BAREVNÁ DEVÍTKA je sedmý ročník přehlídky kultur zemí celého světa, který pořádá Městské částí Praha 9 Pestrý festival mnoha vůní a strhujících vystoupení. Zábavné odpoledne pro rodiny s dětmi, večerní

Více

MaRS hodinový cvičební Maraton s roztroušenou sklerózou březen 2017

MaRS hodinový cvičební Maraton s roztroušenou sklerózou březen 2017 MaRS 2017 24hodinový cvičební Maraton s roztroušenou sklerózou 3. 4. březen 2017 Co je MaRS Unikátní mezinárodní sportovně osvětová kampaň v oblasti roztroušené sklerózy 24 HODIN NEPŘETRŽITÉHO CVIČENÍ

Více

Zámecké saxofonové kvarteto / kostel sv. Anny (Anenské náměstí) jablonecké kostely otevřeny doprovodný program VSTUPNÉ DOBROVOLNÉ

Zámecké saxofonové kvarteto / kostel sv. Anny (Anenské náměstí) jablonecké kostely otevřeny doprovodný program VSTUPNÉ DOBROVOLNÉ Zámecké saxofonové kvarteto 3. 7. 2012 / 17.00 kostel sv. Anny (Anenské náměstí) Zámecké saxofonové kvarteto vzniklo spojením zkušených hudebníků pohybujících se již mnoho let po známých českých orchestrech.

Více

České divadlo po 2. světové válce

České divadlo po 2. světové válce České divadlo po 2. světové válce Tematická oblast Divadelní scény v 80. letech Datum vytvoření 22. 6. 2013 Ročník Čtvrtý Stručný obsah 80. léta 20. století přinesla změny v divadle. Způsob využití Rozšíření

Více

TV POŘAD SRDCE REGIONU

TV POŘAD SRDCE REGIONU TV POŘAD LIBERECKÝ KRAJ KARLOVARSKÝ KRAJ ÚSTECKÝ KRAJ KRÁLOVÉHRADECKÝ KRAJ PLZEŇSKÝ KRAJ STŘEDOČESKÝ KRAJ PARDUBICKÝ KRAJ OLOMOUCKÝ KRAJ MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ KRAJ VYSOČINA JIHOČESKÝ KRAJ ZLÍNSKÝ KRAJ JIHOMORAVSKÝ

Více

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM ŠKOLA PRO ŽIVOT. určený pro praktickou školu jednoletou

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM ŠKOLA PRO ŽIVOT. určený pro praktickou školu jednoletou ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM ŠKOLA PRO ŽIVOT určený pro praktickou školu jednoletou CHARAKTERISTIKA OBORU Charakteristika oboru vzdělání Praktická škola jednoletá umožňuje střední vzdělávání žákům se středně

Více

ŠSP se věnují: Individuální práci se žáky Skupinové práci se žáky Komunikaci s rodiči žáků Práci s pedagogickými pracovníky

ŠSP se věnují: Individuální práci se žáky Skupinové práci se žáky Komunikaci s rodiči žáků Práci s pedagogickými pracovníky ŠPP poskytuje pedagogicko-psychologickou pomoc žákům, učitelům i rodičům ve škole. Zapojení školní psychologové a školní speciální pedagogové se zaměřují na problémy žáků ve školním prostředí. Odborníci

Více

ŠSP se věnují: Individuální práci se žáky Skupinové práci se žáky Komunikaci s rodiči žáků Práci s pedagogickými pracovníky

ŠSP se věnují: Individuální práci se žáky Skupinové práci se žáky Komunikaci s rodiči žáků Práci s pedagogickými pracovníky ŠPP poskytuje pedagogicko-psychologickou a metodickou pomoc žákům, učitelům i rodičům ve škole. Tým tvoří školní psycholog, školní speciální pedagog, výchovný poradce a školní metodik prevence. Odborníci

Více

Pět let Dětského studia v divadle Ponec. Dětské studio divadla Ponec

Pět let Dětského studia v divadle Ponec. Dětské studio divadla Ponec Pět let Dětského studia v divadle Ponec Dětské studio divadla Ponec září 2004-2009 1 Tanec Praha a divadlo Ponec Tanec Praha o.s. je nevládní neziskovou organizací občanským sdružením, které vzniklo v

Více

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. Umělecký šéf: Jiří Honzírek. Produkce: Klára Mišunová

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA. Umělecký šéf: Jiří Honzírek. Produkce: Klára Mišunová ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA Divadlo Feste je nezávislé profesionální divadlo. Ve svých inscenacích se zaměřuje na nejednoznačná témata společensko-politických diskusí. Jedná se o jediné nezávislé divadlo u nás, které

Více

Zpráva o činnosti a rozbor hospodaření za rok 2010

Zpráva o činnosti a rozbor hospodaření za rok 2010 Zpráva o činnosti a rozbor hospodaření za rok 2010 I. Umělecká činnost a provoz Umělecká činnost Divadlo Minor oslavilo 26. února 60 let od uvedení první inscenace Ústředního LD za účasti představitelů

Více

VÝCHOVNĚ VZDĚLÁVACÍCH PROGRAMŮ

VÝCHOVNĚ VZDĚLÁVACÍCH PROGRAMŮ NABÍDKA VÝCHOVNĚ VZDĚLÁVACÍCH PROGRAMŮ 2015/2016 Dobrý den, rádi bychom Vám představili anotace našich výchovně vzdělávacích programů, které nabízíme v roce 2015/2016. Programy, které Vám nabízíme, jsou

Více

Rozvoj péče o osoby s duševním onemocněním na území Karlovarského kraje

Rozvoj péče o osoby s duševním onemocněním na území Karlovarského kraje Rozvoj péče o osoby s duševním onemocněním na území Karlovarského kraje Mgr. Barbora Wenigová Karlovy Vary, 20. 9. 2010 - seminář Systém péče o osoby s duševním onemocněním v Karlovarském kraji PROJEKT

Více

6. 7. březen 2015 4. ročník

6. 7. březen 2015 4. ročník 6. 7. březen 2015 4. ročník Nadační fond IMPULS byl založen v roce 2000 s cílem podporovat komplexní a kvalitní léčbu roztroušené sklerózy, její výzkum a osvětovou MaRS = unikátní dobročinný, sportovní

Více

Průběžné vyhodnocení edukačně-náborové kampaně o pěstounství. Leden květen 2013

Průběžné vyhodnocení edukačně-náborové kampaně o pěstounství. Leden květen 2013 Průběžné vyhodnocení edukačně-náborové kampaně o pěstounství Leden 2013 - květen 2013 Východiska kampaně VYSOKÉ PROCENTO DĚTÍ V ÚSTAVNÍ PÉČI ČR je s cca 10.000 dětmi v kojeneckých ústavech a dětských domovech

Více

PAUL HINDEMITH A ČESKÉ ZEMĚ. PhDr. Lenka Přibylová, Ph.D.

PAUL HINDEMITH A ČESKÉ ZEMĚ. PhDr. Lenka Přibylová, Ph.D. PAUL HINDEMITH A ČESKÉ ZEMĚ PhDr. Lenka Přibylová, Ph.D. Ústí nad Labem 2008 Obsah Úvod 9 1. Paul Hindemith - život a dílo v obrysech 13 1. 1 Období mládí a tvůrčích počátků 13 1. 2 Avantgardní období

Více

Zveme Vás k návštěvě kurzů Školy zotavení.

Zveme Vás k návštěvě kurzů Školy zotavení. Cesta zotavení je hluboce osobní, není přímočará a je pro každého jiná. W. Anthony Zveme Vás k návštěvě kurzů Školy zotavení. V podzimním semestru navážeme na úspěch jarní výuky. Najdete zde stručný popis

Více

Kulturní instituce. Divadla, kina, kulturní střediska, kulturní instituty, spolky, kluby. IS1 SŠJS Tábor 2014/2015

Kulturní instituce. Divadla, kina, kulturní střediska, kulturní instituty, spolky, kluby. IS1 SŠJS Tábor 2014/2015 Kulturní instituce Divadla, kina, kulturní střediska, kulturní instituty, spolky, kluby IS1 SŠJS Tábor 2014/2015 Divadla O Divadlo je výkonné čili múzické umění, při němž herci (případně zpěváci a tanečníci)

Více

Projekt Volejbal partner Břeclav

Projekt Volejbal partner Břeclav Vážené dámy a pánové, rádi bychom Vám nabídli partnerství na následujícím projektu: Projekt Volejbal partner Břeclav Zaměření projektu: Podpora ženského volejbalu ve městě Břeclavi a okolí Cíl projektu:

Více

Závěrem předal František Jiraský Petru Motlovi Cenu starosty.

Závěrem předal František Jiraský Petru Motlovi Cenu starosty. Na slavnostním večeru udílení Výročních cen města Vysokého Mýta za rok 2018, který se konal 7. března v Šemberově divadle, předali zastupitelé města zvoleným jednotlivcům a zástupcům kolektivů za jejich

Více

VYHODNOCENÍ STUDIE, KTEROU MEZI ŠÉFY MARKETINGU VÝZNAMNÝCH FIREM PŮSOBÍCÍCH NA ČESKÉM TRHU REALIZOVALA AGENTURA OGILVY & MATHER

VYHODNOCENÍ STUDIE, KTEROU MEZI ŠÉFY MARKETINGU VÝZNAMNÝCH FIREM PŮSOBÍCÍCH NA ČESKÉM TRHU REALIZOVALA AGENTURA OGILVY & MATHER DĚTI A REKLAMA STUDIE VYHODNOCENÍ STUDIE, KTEROU MEZI ŠÉFY MARKETINGU VÝZNAMNÝCH FIREM PŮSOBÍCÍCH NA ČESKÉM TRHU REALIZOVALA AGENTURA OGILVY & MATHER listopad 2014 Studie: Děti a reklama, listopad 2014

Více

1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE

1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Výroční zpráva 2015 OBSAH 1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE... 2 2. ČINNOST V R. 2015... 3 2.1 Nová inscenace Dvojí domov / z Čepa... 3 2.2 Reprízy... 4 3. ZÁKLADNÍ ÚDAJE O HOSPODAŘENÍ... 5 4. PŘEHLED PŘIJATÝCH DOTACÍ

Více

420PEOPLE / Györi Balett / Pražský komorní balet / Tanec Brno dětem

420PEOPLE / Györi Balett / Pražský komorní balet / Tanec Brno dětem Tisková zpráva 420PEOPLE / Györi Balett / Pražský komorní balet / Tanec Brno dětem Letošní 23. ročník festivalu současného tance a pohybového divadla Tanec Brno nabídne pozoruhodný program. Představíme

Více

Výroční zpráva 2010 V Praze 31.1. 2011

Výroční zpráva 2010 V Praze 31.1. 2011 Výroční zpráva 2010 V Praze 31.1. 2011 Sídlo sdružení: Občanské sdružení Potichounku Kaňkovského 1234, Praha 8 182 00 IČO: 22667041, www.potichounku.cz bankovní spojení: 1979888339/0800 Bc. Ondřej Tichý,

Více

Anotace: Jav Werich: Fimfárum Ověření ve výuce:

Anotace: Jav Werich: Fimfárum Ověření ve výuce: Anotace: Jav Werich: Fimfárum Ověření ve výuce: 16.1.2013 Předmět: Český jazyk čtení Ročník: 2. Klíčová slova: prozaik, básník, moderní pohádka, próza, poezie Anotace: tento DUM názorně a nenásilně, metodou

Více

VÝCHOVNĚ VZDĚLÁVACÍCH PROGRAMŮ

VÝCHOVNĚ VZDĚLÁVACÍCH PROGRAMŮ NABÍDKA VÝCHOVNĚ VZDĚLÁVACÍCH PROGRAMŮ 2016/2017 Dobrý den, rádi bychom Vám představili anotace našich výchovně vzdělávacích programů, které nabízíme v roce 2016/2017. Programy, které Vám nabízíme, jsou

Více

Interaktivní výstava na motivy knihy HISTORIE EVROPY Renáty Fučíkové.

Interaktivní výstava na motivy knihy HISTORIE EVROPY Renáty Fučíkové. Interaktivní výstava na motivy knihy HISTORIE EVROPY Renáty Fučíkové. Výstava je trojdimenzionálním ztvárněním původní české knihy Historie Evropy obrazové putování od Renáty Fučíkové. Expozice má interaktivní

Více

Výroční zpráva Dobré místo, z.s. Českobrodská 575, Praha 9 - Běchovice IČO: OBSAH

Výroční zpráva Dobré místo, z.s. Českobrodská 575, Praha 9 - Běchovice IČO: OBSAH Dobré místo, z.s. Českobrodská 575, Praha 9 - Běchovice IČO: 22664742 Výroční zpráva 2015 OBSAH Úvodní slovo Poslání a cíle Základní informace o organizaci Historie Naši činnost podpořili Činnost v roce

Více

Pražské cyklozvonění, 12. září 2015. Popis akce

Pražské cyklozvonění, 12. září 2015. Popis akce KDY: 12. září 2015, 10-17 hodin Pražské cyklozvonění, 12. září 2015 Popis akce KDE: Smíchovská náplavka (Janáčkovo nábřeží) více na www.cyklozvoneni.cz Základní popis: Cyklozvonění je nezisková akce, kterou

Více

PŘEDSTAVENÍ KONCEPTU - IDEA ČESKÁ TELEVIZE. MÍSTO, KDE JSOU FILMY DOMA. A nejen ony. I jejich tvůrci a diváci.

PŘEDSTAVENÍ KONCEPTU - IDEA ČESKÁ TELEVIZE. MÍSTO, KDE JSOU FILMY DOMA. A nejen ony. I jejich tvůrci a diváci. PŘEDSTAVENÍ KONCEPTU - IDEA ČESKÁ TELEVIZE MÍSTO, KDE JSOU FILMY DOMA. A nejen ony. I jejich tvůrci a diváci. ZÁKLADNA NA DIVADELNÍM NÁMĚSTÍ Domov České televize Myšlenku doslova zhmotníme. Karlovy Vary

Více

6. ROČNÍK SOUTĚŽE O VÝTVARNÉM UMĚNÍ PRO STUDENTY STŘEDNÍCH ŠKOL A GYMNÁZIÍ

6. ROČNÍK SOUTĚŽE O VÝTVARNÉM UMĚNÍ PRO STUDENTY STŘEDNÍCH ŠKOL A GYMNÁZIÍ 6. ROČNÍK SOUTĚŽE O VÝTVARNÉM UMĚNÍ PRO STUDENTY STŘEDNÍCH ŠKOL A GYMNÁZIÍ úvodní dopis téma harmonogram workshopy kontakt Vážené pedagožky a pedagogové, nabízíme Vám a Vašim studentům účast v 6. ročníku

Více

Výroční zpráva občanského sdružení Badys o.s. za rok 2013

Výroční zpráva občanského sdružení Badys o.s. za rok 2013 Výroční zpráva občanského sdružení Badys o.s. za rok 2013 Občanské sdružení Badys o.s. Komenského 1182, 252 19 Rudná IČ: 01372581, DIČ: CZ01372581 Registrace u MV ČR: VS/1-1/91813/13-R ze dne 29. 1. 2013

Více

NETRADIČNÍ FORMY DÁRCOVSTVÍ TOMÁŠ JINDŘÍŠEK

NETRADIČNÍ FORMY DÁRCOVSTVÍ TOMÁŠ JINDŘÍŠEK NETRADIČNÍ FORMY DÁRCOVSTVÍ TOMÁŠ JINDŘÍŠEK JAK ZAUJMOUT? Neziskovek je v zemi 128.000 - jedna na 82 lidí I když jsou 2/3 spolky, stejně je to obří konkurence 90% příjmů neziskovek je z dotací, bojujete

Více

ZÁKLADNÍ ORIENTAČNÍ NABÍDKA PRO POŘADATELE

ZÁKLADNÍ ORIENTAČNÍ NABÍDKA PRO POŘADATELE ZÁKLADNÍ ORIENTAČNÍ NABÍDKA PRO POŘADATELE Důležité úvodní kroky pro pořadatele / co potřebujeme vědět pro vypracování nabídky Je třeba vědět, že Kašpárek v rohlíku má divadelní část (2 díly kabaretu),

Více

Výroční zpráva 2013. Občanského sdružení Ano, ano

Výroční zpráva 2013. Občanského sdružení Ano, ano Výroční zpráva 2013 Občanského sdružení Ano, ano V našich projektech nabízíme spolupráci všem, kterým není lhostejný osud dětí i dospělých a věří, že se vždy dá najít možnost, jak pomoci. 1 Základní údaje

Více

Letní divadelní putování Oživení přírodních divadel. Datum realizace projektu: leden - prosinec 2005

Letní divadelní putování Oživení přírodních divadel. Datum realizace projektu: leden - prosinec 2005 Letní divadelní putování Oživení přírodních divadel Datum realizace projektu: leden - prosinec 2005 Organizátor projektu: Štěpán Kubišta Spoluautoři projektu: Ondřej Kubišta, Jan Tošovský Divadelní umění

Více

DRAMATICKÁ VÝCHOVA. P C S zk, klz, z KR P C S zk, klz, z KR. Základ oboru: Macková R. a pedagogové ADaV z zk 2 Konývka

DRAMATICKÁ VÝCHOVA. P C S zk, klz, z KR P C S zk, klz, z KR. Základ oboru: Macková R. a pedagogové ADaV z zk 2 Konývka DRAMATICKÁ VÝCHOVA Ateliér divadla a výchovy, bakalářské studium Ročník: 1. Vedoucí ročníku: MgA. Radka Macková Vstupní kurz - dílna DaV Divadlo a výchova dramaturgie a režie v DaV Úvod do studia kultury

Více

Základy komplexního psychosomatického přístupu VII.

Základy komplexního psychosomatického přístupu VII. Pozvánka na komorní odbornou konferenci Základy komplexního psychosomatického přístupu VII. Vzdělávací akce je pořádaná dle Stavovského předpisu ČLK č. 16. Přednášející: MUDR. BARBORA BRANNÁ, MGR. KLÁRA

Více

2O19. Otevřená výzva: ZAHAJOVACÍ CEREMONIÁL ZAHRADA ŽIVOTA

2O19. Otevřená výzva: ZAHAJOVACÍ CEREMONIÁL ZAHRADA ŽIVOTA EMEE 2O19 Otevřená výzva: ZAHAJOVACÍ CEREMONIÁL Pražské Quadriennale scénografie a divadelního prostoru vyhlašuje výzvu pro umělce, sportovce a nadšence, kteří se chtějí podílet na Zahajovacím ceremoniálu

Více

Výroční zpráva 2009. Celonárodní organizace příbuzných duševně nemocných

Výroční zpráva 2009. Celonárodní organizace příbuzných duševně nemocných Celonárodní organizace příbuzných duševně nemocných Výroční zpráva 2009 SYMPATHEA, o. p. s. Bulharská 26 101 00 Praha 10 - Vršovice tel.: +420 776 061 541 www.sympathea.cz e-mail: sympathea@sympathea.cz

Více

FESTIVALY 2016 VÝBĚR ZE ZÁKLADNÍCH STATISTICKÝCH ÚDAJŮ O KULTUŘE V ČESKÉ REPUBLICE

FESTIVALY 2016 VÝBĚR ZE ZÁKLADNÍCH STATISTICKÝCH ÚDAJŮ O KULTUŘE V ČESKÉ REPUBLICE FESTIVALY 2016 VÝBĚR ZE ZÁKLADNÍCH STATISTICKÝCH ÚDAJŮ O KULTUŘE V ČESKÉ REPUBLICE NÁRODNÍ INFORMAČNÍ A PORADENSKÉ STŘEDISKO PRO KULTURU CENTRUM INFORMACÍ A STATISTIK KULTURY www.nipos-mk.cz FESTIVALY

Více

MPP zasahuje do výchovně vzdělávacího procesu během celého školního roku.

MPP zasahuje do výchovně vzdělávacího procesu během celého školního roku. Minimální preventivní program Název školy: Gymnázium Mimoň, Letná 263 Zpracovala: Mgr. Marie Grigerová Ředitelka školy: Mgr. Emilie Ráčková Školní rok: 2015/16 Úvod Minimální preventivní program školy

Více

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY FAKULTA VÝTVARNÝCH UMĚNÍ PRAHA ŽIJE HUDBOU PRAGUE LIVES FOR MUSIC FACULTY OF FINE ARTS

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY FAKULTA VÝTVARNÝCH UMĚNÍ PRAHA ŽIJE HUDBOU PRAGUE LIVES FOR MUSIC FACULTY OF FINE ARTS VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY FAKULTA VÝTVARNÝCH UMĚNÍ FACULTY OF FINE ARTS ATELIÉR GRAFICKÉHO DESIGNU 1 STUDIO GRAPHIC DESIGN 1 PRAHA ŽIJE HUDBOU PRAGUE LIVES FOR MUSIC BAKALÁŘSKÁ

Více

más umelecké strevo? 8. ročník soutěže o současném výtvarném umění pro studenty středních škol a gymnázií 2016/17 hranice

más umelecké strevo? 8. ročník soutěže o současném výtvarném umění pro studenty středních škol a gymnázií 2016/17 hranice más umelecké strevo? 8. ročník soutěže o současném výtvarném umění pro studenty středních škol a gymnázií 2016/17 hranice www.umeleckestrevo.cz Vážené pedagožky a pedagogové, nabízíme Vám a Vašim studentům

Více

PRO TEBE. mladé plody rostou na starých stromech. Budoucnost dětí pomáhají vytvářet jejich rodiče.

PRO TEBE. mladé plody rostou na starých stromech. Budoucnost dětí pomáhají vytvářet jejich rodiče. mladé plody rostou na starých stromech Budoucnost dětí pomáhají vytvářet jejich rodiče. Ale kdo tvoří budoucnost těch osamělých, které rodiče nemají? Nebo těch, které rodiče opustili, ať z vlastní vůle

Více