Sranda končí. Třídní učitelé. 2 Almanach 2011

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Sranda končí. Třídní učitelé. 2 Almanach 2011"

Transkript

1

2 2 Almanach 2011 Sranda končí Ein, zwei, drei, otevřete si desetiminutovky, skupina A, skupina B, vypadni na chodbu, dej mi ţákovskou, Don t discuss, není důvod. Toto všechno a mnoho dalšího jsme slýchávali dennodenně po celých 9 let naší školní docházky. Nyní tohle všechno končí a my se všichni rozejdeme do různých škol a budeme bečet. Během uplynulých společných let jsme přešli od stylových hranatých aktovek k batohům Dakine, či Metafly a myslíme si, ţe jsme borci. Zahodili jsme vodovky, temperky, štětce, slabikáře a počítadla a začali se z nás stávat inteligentnější a vzdělanější lidé (ţe by ironie?) Průběţně se naše osazenstvo měnilo, někteří odešli, někteří přišli, někteří odešli a poté se vrátili Ale teď, teď zůstali jen ti nejlepší Bohuţel, i ti nejlepší se musí rozdělit a my se nyní přidáme k ostatním bývalým třídám a rozdělíme se. Rozhodně nám ale zůstanou vzpomínky na dobré i špatné věci, prostě vše, co jsme společně zaţili Za těch 9 let jsme toho stihli opravdu hodně vytvořit nová přátelství, spřátelit či znepřátelit si některé učitele a hlavně jsme se toho hodně naučili (někteří méně, někteří více ). Především na tom mají zásluhu naše třídní učitelky třída p. uč. Staňková, třída p. uč. Dohnalová Šimečková a v 9. třídě p. uč. Mlčochová, ale určitě i další kantoři, kteří nás vyučovali. V brzké době opustíme tuto budovu navţdy a uzamkneme tím další etapu dosavadního ţivota. Určitě nám bude chybět a budeme na ni vzpomínat v dobrém, i ve zlém Ale kdoví, co nás čeká na středních školách? Třídní učitelé třída Staňková Jindra, Voráčová Yvona- Krmelín třída Dohnalová Šimečková Eva 9. třída Mlčochová Romana Ředitel školy: Pavel Plečka Zástupkyně ředitele: Yvetta Kunzová 2

3 3 Radka Dvorská Datum narození: Bydliště: Stará Ves nad Ondřejnicí 2, U Zastávky 61 RadkaDvorska@seznam.cz Telefon: Motto: Kdyţ uţ nemůţeš můţeš ještě 3x tolik! Uţívej si kaţdou krásnou chvíli, protoţe kaţdá můţe být ta poslední. ČAU!!! Narodila jsem se skoro před patnácti lety v Ostravě-Vítkovicích svým rodičům Monice a Pavlovi. Mám mladšího bráchu Zdeňka, kterému je 12 let. Jsem celkem sportovní, cílevědomá a taky bordelářka. =D Z předmětů ve škole mě baví matika a tělocvik, co naopak nesnáším je chemie, fyzika a dějepis. Mám ráda fotbal a hokej, fandím HC Vítkovice Steel a FC Baník Ostrava. Hraju fotbal za SK Brušperk. Chtěla bych se dostat na SPŠ Stavební na obor Technické lyceum. Podařilo se. Simona Holubová Datum narození: Bydliště: Stará Ves nad Ondřejnicí, Mlýnská 74 Simca.holubova@seznam.cz Telefon: Motto: Být normální v období dospívání, je samo o sobě nenormální! UUuu Můj ţivot začal před 15 lety v Ostravě. Asi dva roky jsem tam se svými rodiči také ţila. Poté jsme se s mamkou a taťkou přestěhovali do téhle krásné vesničky, kde jsem začala chodit do školky a školy a kde jsem potkala svou nejlepší kámošku Luci =). Mezi mé zájmy patří především tanec. Dále také četba, zpěv, v létě jízda na kole a bruslích a v zimě lyţe =). Ve škole nemám ráda takové ty,,šprtací předměty. Naopak mě baví výtvarka, ne proto, ţe bych uměla kreslit (protoţe se nedá říct, ţe bych v kreslení vynikala), ale protoţe je to velmi pohodový předmět =). Po škole odcházím na Gymnázium Heyrovského. Honza Kryl Datum narození: Bydliště: Stará Ves nad Odnřejnicí, V Zahradách honza.kryl@seznam.cz, Telefon: Motto: - Od první do páté třídy jsem chodil do školy v Krmelíně. Potom jsem přestoupil do školy ve Staré Vsi. Zajímám se o počítače, nejenom o hraní na nich, ale i o skládání a moviemaking. Asi před třemi lety jsem začal hrát Call of Duty: Modern Warfare. Hrál jsem v hodně českých multiclanech. S týmem se chystáme jet 3 do Prahy na LAN turnaj. Ve studiu budu pokračovat na SPŠ Kratochvílova v Ostravě, obor elektrotechnika.

4 4 Almanach 2011 Daniel Horák Datum narození: Bydliště: Krmelín, Kostelní Telefon: Motto: Nevím, proč lidé říkají, ţe přátelství vydrţí věčně. Po dvou rocích to skončí tak, ţe budeme sedět na posteli a brečet, protoţe nás opustil nejlepší přítel. V první třídě jsem začal hrát závodně hokej za Petřvald a do školy jsem chodil ve Staré Vsi nad Ondřejnicí. Po dvou letech jsem přestoupil do školy ve Vítkovicích a začal jsem za ně hrát i hokej. Tam jsem taky zůstal, bohuţel, jen dva roky, a přestoupil zase zpátky do Staré Vsi a místo hokeje jsem začal hrát fotbal za Petřvald. Po dvou letech jsem šel hrát za Vítkovice, ale tam mě to nebavilo, tak jsem za půl roku šel hrát za SK Brušperk a hraju tam doteď. Nedávno jsem měl problémy s páteří a musel jsem podstoupit tři operace, takţe s fotbalem byl na chvíli utrum. Ale teď uţ je všechno v pohodě, uţ mám podané přihlášky na školy a probíhají poslední kontroly. A dále o sobě nic víc říkat nebudu, protoţe nemůţu popsat své chování, to musí někdo jiný. Svou kariéru započnu na SPŠ v Kopřivnici, obor autotronik. Kristina Mičanová Datum narození: Bydliště: Krmelín, Staroveská kmicanova@seznam.cz, Telefon: Motto: Ţij vţdy tak, aby nikdo nemohl pochopit, proč tak ţiješ, jen tak jsi sám sebou Narodila jsem se před patnácti lety v Ostravě Vítkovicích. Momentálně bydlím v Krmelíně s mými rodiči a mladším bráchou, který se jmenuje Roman a je mu 9 let. Jsem přátelská, trochu spolehlivá, ukecaná, optimistická a milá. Jezdím na sk8, tančím a miluju knihy. Hlásím se na chemickou průmyslovku, na obor aplikovaná chemie, taky na přírodovědné lyceum. A na obchodní akademii v Ostravě Porubě. Nejvíc ale chci, aby mě vzali na aplikovanou chemii. Nevyšlo, jsem přijata na přírodovědné lyceum. Karolína Štulíková Datum narození: Bydliště: Brušperk, Sportovní stulikova13@seznam.cz, Telefon: Motto: Ţít neznamená: prachy, majetek. Znamená to jen: štěstí, smůla, láska, dech. Jsem hrozně veselý člověk, který nemá rád nudu. Ráda chodím s kamarády ven a hodně času brouzdám po internetu. Ve škole mě baví zeměpis, občanka a pracovní 4 činnosti. Kdysi jsem chodila do latinsko-amerických tanců a hrála fotbal. Jsem přijata na aranţérku.

5 5 Kristýna Holaňová Datum narození: Bydliště: Petřvald, Telefon: Motto: I pád na drţku je pohyb dopředu. Narodila jsem se (snad jako jediná) ve Frýdku-Místku. Mám mladšího a někdy taky otravného bráchu Marka, který chodí do 7.B. Jinak si s ním dobře rozumím a hooodně se spolu nasmějeme Nejvíce ze všeho ráda lyţuju a tím pádem je zima moje nejoblíbenější roční období. Taky ráda jezdím na kolečkových bruslích a autem na velké vzdálenosti :D Aţ vyjdu školu, chtěla bych jít na gympl a potom na vysokou školu. Moje vysněné povolání je být řídící letového provozu (doufám, ţe se to splní). Ostatní o mě říkají, ţe jsem moc tichá a málo se směju, ale já si myslím, ţe to se mnou není zase tak hrozné. Mé přání se splnilo, přijali mě na gymnázium Heyrovského. Kristýna Londinová Přezdívka: Kriss, Londinka Datum narození: Bydliště: Stará Ves nad Ondřejnicí, Dukelská kiqinnka@seznam.cz, Telefon: Motto: Sni, jako bys měl ţít navţdy. Ţij, jako bys měl zemřít dnes. Lállalala. Narodila jsem se jedné květnové neděle. Jako malá jsem bydlela v Krmelíně a tam chodila i do školky. Do první třídy jsem ale nastoupila do Staré Vsi, kde jsem se poté přestěhovala. Od narození bydlím s mamkou, taťkou a starší sestrou Karolínou. Údajně jsem optimista, ale moc se mně to nezdá Mám ráda smysl pro humor, zábavu a prázdniny. Jsem ve znamení býka, který je velmi tvrdohlavý a nedokáţe přiznat svou chybu, coţ je pravda :D Na této škole mě určitě nejvíce bavila angličtina, literatura a dějepis, ovšem za fanouška matematiky se rozhodně nepovaţuji! Ve svém volném čase jsem rozhodně ráda s kamarády, venku a hlavně v teple, nesnáším zimu. Mezi moje hobby patří určitě filmy, hudba, přátelé a z velké části kreslení a design, coţ mě dostalo k tomu, ţe jsem přijata na Střední uměleckou školu Ostrava-Poděbradova. Jakub Pinkava Datum narození: Bydliště: Stará ves nad Ondřejnicí, Na Drahách PinkavaKuba@seznam.cz, Telefon: Je mi Jezdím na koni a hraji airsoft. Proto zemědělská škola.

6 6 Almanach 2011 Kristýna Milkovská Přezdívky: Mila, Miley, Milouš Datum narození: Bydliště: Stará Ves nad Ondřejnicí, Košatka 79 Telefon: Motto: Ţij kaţdý den, jako by byl ten poslední, protoţe jednou všechno skončí, takţe uţívej, dokud můţeš. Narodila jsem se jednoho krásného dne v Ostravě- Vítkovicích. Jako malá jsem bydlela v Ostravě na Dubině a později v Ostravě-Zábřehu, kde jsem taky chodila do školky a potom i do první třídy. Do Staré Vsi jsem nastoupila do druhé třídy. (díky bohu za to) Bydlím v rodinném domku s mamkou, ségrou a s našimi dvěma psi. Na této škole mě nejvíc bavil tělocvik, angličtina, dějepis a vaření. Nejraději trávím svůj volný čas poflakováním se někde venku s kamarády. Mezi moje záliby patří v zimě lyţování a v létě jeţdění na bruslích a kole a taky plavání. Nesnáším přetvářku, lţi a nevěru. Miluju smích, zábavu, tanec a hudbu. Kdo mě zná, myslí si, ţe jsem šílená, ale jsem úplně normální :D:P Libor Švidrnoch Přezdívka: Šíd, Nero Datum narození: Bydliště: Stará Ves nad Ondřejnicí, Nad Splavem Foxanek@seznam.cz, Telefon: Motto: Řekni, co si myslíš, a budeš nenáviděn. Udělej, co uznáš za vhodné, a budeš odsouzen. Dělej, co všichni chtějí, a staneš se figurkou na hracím poli. Myslím, ţe nejsem nijak výjimečný, nemám moc rád sporty, a proto se ţádnému nevěnuju. Moje zájmy směřují spíš k PC a podobným elektronickým věcem. Ve škole mě baví matematika, fyzika a dějepis. Budu pokračovat na střední škole, obor strojírenství. Lucie Kolbová Datum narození: Bydliště: Stará Ves nad Ondřejnicí, Košatka, Sakrovecká 86 lucci.a@seznam.cz, Telefon: Motto: Neber ţivot příliš váţně, stejně z něj nevyvázneš ţivý. Narodila jsem se v Ostravě Vítkovicích. Mám dva starší nevlastní sourozence, Gabču a Martina. Mezi mé zájmy patří v létě tenis a v zimě lyţování. Volný čas nejraději trávím se svými kamarády venku. Mezi můj nejoblíbenější předmět patří přírodopis a mezi ty méně oblíbené matematika 6 a fyzika. Přihlášky jsem si podala na hotelnictví turizmus, gymnázium a obchodní akademii v Porubě. Jsem přijata na VPŠ, gymnázium.

7 7 Lucie Podešvová Datum narození: Bydliště: Stará Ves nad Ondřejnicí, K Myslivně Luci.Podesvova@seznam.cz, Telefon: Motto: Všichni jste blbci, jenom já jsem letadlo! Tádydádydá, kdysi dávno, bude tomu patnáct let, se narodil jeden malý blázen. Do svého roku a půl ţil v Ostravě, poté se spolu se svými rodiči a o trochu starším a hloupějším bratrem odstěhoval do jedné malé vesničky. Tam navštěvoval mateřskou a poté i základní školu Snad nikdo si ho nedokázal představit bez jeho věrného přítele Simči Tento blázen se vyznačoval svou zálibou v tanci, sportu, hudbě a četbě. Ve škole ho nejvíce bavila občanská výchova a naopak ho absolutně nebavila němčina. A jako správný blázen se hlásil na Střední průmyslovou školu chemickou, na obor gymnázium. Blázna přijali. Lukáš Lyčka Datum narození: Bydliště: Stará Ves nad Ondřejnicí 40 lycklu007@seznam.cz, Telefon: Motto: Nejvíc bolí rány od lidí, kteří nosí masku přátelství. Narodil jsem se v Ostravě-Vítkovicích. Hrál jsem závodně fotbal za Brušperk, ale potom jsem přestoupil do Petřvaldu. Teď momentálně hraju národní házenou. Rád hraju na PC, chodím s kamarády ven a jezdím na kole. Ve škole mě baví přírodopis a tělocvik a nebaví mě matika a fyzika. Fandím hokeji-vítkovicím. Mým dalším oborem bude mechanik- elektrotechnik. Martina Koudelková Datum narození: Bydliště: Krmelín, Řadová martakoudelkova@seznam.cz, Telefon: Přezdívka: Kouďák, Koudy Motto: Kdo nic nedělá, nic nezkazí Narodila jsem se někdy, někde, v nějaké ostravské porodnici. Mám spoustu sourozenců, ať uţ vlastních nebo nevlastních. Od narození bydlím v Krmelíně, kde jsem chodila 2 roky do školky a pět roků do školy, od 6. třídy jsem začala chodit do Staré Vsi. Někdy jsem strašně moc hyperaktivní, ovšem mi to vůbec nevadí, některým ale jo, obzvláště učitelům. I kdyţ mám strašně hodně poznámek za sprosté vyjadřování, stále jsem se neponaučila a stále mluvím sprostě. Ráda sportuji a ze všeho nejradši hraji fotbal. Jsem ráda se svými kamarády. Jdu na střední školu s Luckou 7 Kolbovou.

8 8 Almanach 2011 Martina Šindelová Datum: Bydliště: Krmelín, Světlovská Telefon: Motto: Aţ se mi osud zase jednou postaví do cesty, kopnu ho do zadku a obejdu ho obloukem. Narodila jsem se v Ostravě a poblíţ ní také stále bydlím. Mám ráda svou rodnou obec a momentálně také úspěšně tvrdím, ţe se z ní nikdy neodstěhuju. Ale taky vím, ţe svůj názor za pár let ještě ráda změním Co se týče mých zájmů, ráda kreslím a zboţňuju knihy, a i kdyţ se s tímhle míněním většinou spojuje slovo šprt, jistojistě můţu prohlásit, ţe k tomu mám daleko. Dále také ráda lyţuju, tančím a v létě jezdím na kolečkových bruslích. I kdyţ se na svět často dívám zamračeně a pesimisticky, od přírody jsem optimista a jdu si za svými sny. Mám ráda nové lidi a nová místa a se svými přáteli ráda podnikám různé akce, protoţe si s nimi uţiju nejvíce zábavy. Jako nejvhodnější střední školu jsem si nakonec vybrala gymnázium v Ostravě, protoţe z toho je největší šance se dostat na vysněnou vysokou školu. Matouš Huf Přezdívka: Matuš Datum narození: Bydliště: , Krmelín Staroveská H.u.f@seznam.cz, Telefon: Motto: Ţivot je boj, tak se snaţ, ať ho neprohraješ předčasně! Řekl bych, ţe jsem takový normální 15letý klučina, vyvádějící všelijaké vylomeniny, chodím se bavit na různé místní akce, jako jsou třeba koncerty skupiny Rezon. Studovat budu na Střední vítkovické škole obor mechanik seřizovač. Ve svém volném čase jsem na počítači nebo se bavím s kamarády venku. Nicola Zajícová Datum narození: Bydlište: Petřvald u Nového Jičína, Petřvald Nicola37@seznam.cz, Telefon: Motto: Nejistý přítel je horší, neţ náš nepřítel. Jsem náladová a občas cholerická, ale nezkazím ţádnou srandu. Dřív jsem tančila Street Dance v Ostravě a dělala ještě pár sportů. Do této školy jsem přišla z Petřvaldské základní školy přibliţně před 3 měsíci a jsem za to hrozně ráda ;) Ve volném čase jsem s kamarády venku na různých místech, nebo hlídám svého mladšího bratra. Přihlášky jsem si podávala na 8 gympl Heyrovského a na gympl Františka Hajdy, kde jsem přijata.

9 9 Nikola Pěluchová Přezdívky: pelu pěluškla, niki Datum: Bydliště: , Stará Ves nad Ondřejnicí, Ke Kapli Telefon : Motto: Chovej se k ostatním tak, jak chceš, aby se oni chovali k tobě. Jsem kamarádská, občas i ochotná, myslím, ţe spolehlivá a uctivá vůči dospělým lidem. Mám ráda koně, ke kterým docházím pravidelně uţ pátým rokem. Ráda čtu kníţky a poslouchám hudbu. Většinu volného času trávím na koních a zbytek asi u počítače nebo u televize. Jednou bych chtěla být veterinářkou, takţe jsem si vyhlídka vysokou školu veterinární v Brně. Rodiče mi říkají, ţe jsem hrozný pesimista a já s nimi trochu souhlasím. Ráda podnikám s kamarádkami z koní různé akce, např. grilování nebo jen posezení u vína a nebo často slavíme něčí narozeniny. Nyní na začátku sezóny zase začínáme jezdit na závody. Kam půjdu? Na gymnázium Fr. Hajdy. Nikol Měřvová Datum narození: Bydliště: Stará Ves nad Ondřejnicí, Ke Kapli mervni@seznam.cz, Telefon: Motto: Ţijem jen jednou. Tak na plno!!! Stokrát spadnu, stokrát vstanu. Nixi (to jako já) je přátelská, spolehlivá, ochotná (ironie). Kdyţ někdo potřebuje poradit, tak mu poradí (haha), ale za výsledek neručí. Často si z ostatních dělá prču, a směje se i tomu, co není vtipné! Do nikoho se nenaváţí. Asi proto ji mají všichni rádi. Je silně závislá na hokeji, a proto tráví hodně času u televize sledováním hokeje anebo na webovkách hc-vitkovice.cz nebo kings.nhl.com. Její největší úchylka= hokejisti. Lidé si ji pamatují hlavně kvůli jejímu smyslu pro humor, nadšenosti k hokeji a piercingu. Ale ať nejsme jen u toho kladného. K jejím špatným vlastnostem: bordelářka, ukecaná, zapomnětlivá a hlavně strašně moooc šílená. Její cíle? Veterinář nebo architekt. Uţ je přijata na Stavební průmyslovku a na Chemickou průmyslovku jí čekají 26. dubna přijímací zkoušky. Kdyby si měla vybrat má jisto. Architekt. Dopadlo to dobře. Petr Lyčka Datum narození: Bydliště: Krmelín, Proskovická lycka50@seznam.cz, Telefon: Motto: Odpuštění odstraňuje vše, co stojí mezi tvým bratrem a tebou. Nevyjádřil se.

10 10 Almanach 2011 Radim Venglář Přezdívka: Ra, Rakos, Rak, Kanclíř Datum narození: Bydliště: Veselá 467, Stará Ves nad Ondřejnicí Motto: Ţivot je svině a osud parchant, kteří si koledují o jednu přes hubu. Myslím si, ţe nejsem moc chytrý, ale to mi nevadí. Hrál jsem fotbal za Petřvald, ale potom mě to přestalo bavit. Hlásím se na Střední školu zemědělskou a lesnickou Frýdek-Místek, na opraváře zemědělských strojů. A jdu tam. Veronika Košcová Přezdívky: Košc, Vera, Košec Datum narození: Bydlište: U Černého lesa 339, Krmelín sessinda@seznam.cz, Telefon: Motto: Ţivot je boj, tak se tady všichni pozabíjejte, a já bych s dovolením prošla. Jednoho krásného letního rána to přišlo i na mojí mamku přivedla na svět mě, úţasnou a nadanou dceru Veroniku, která strašně ráda uklízí (špetka ironie). Došlo k tomu v nějaké ostravské porodnici. Od narození bydlím v Krmelíně, společně s mamkou, sestrou, babičkou, psem a morčetem Jsem neustále veselá, ukecaná, tvrdohlavá a poněkud cholerická Veškerý svůj volný čas trávím na koních, s kamarády, u počítače, posloucháním hudby, či s kníţkou v ruce. Ve škole mám nejraději angličtinu a naopak nesnáším fyziku. Miluju sladkosti a tučná jídla bohuţel :D Nesnáším přetvářku, leţ a uklízení Dál budu pokračovat na obchodce v Mariánkách. Adam Šeděnka Datum narozeni: Bydliště: Stará Ves nad Ondřejnicí, Zákostelní medeny007@seznam.cz, Telefon: Motto: Ţivot je svině, buď větší. Su citlivý a empatický a zakládám si na tom, co mi říkají pocity. Láska pro mě znamená hodně. Obvykle vyznávám tradiční hodnoty, jsem domácky zaloţen a mám smysl pro rodinný ţivot. Všichni víte, ţe si dělám prdel. 10

11 11 Hana Sýkorová Datum narození: Bydliště: Stará Ves nad Ondřejnicí, K řece hanasyk@seznam.cz,telefon: Motto: Kaţdý dělá chyby, proto se na tuţku dává guma. Narodila jsem se někde ve vítkovické nemocnici (nebo tak ) a od té doby ţiju ve Staré Vsi. Bydlím s mamkou, taťkou a starším bráchou, který mě štve tak, ţe mám někdy chuť si hodit mašli xd Ve škole mě nejvíc baví matika, i kdyţ na zkouškách nanečisto jsem z ní měla úţasných 14 bodů!...(ze 40 ). Mých neoblíbených předmětů je víc, ale hlavně je to fyzika a čeština. Hlásím se na chemickou školu a pevně doufám, ţe se tam dostanu. Takţe o škole uţ toho je dost, ne? Svůj volný čas nejradši trávím doma s kníţkou nebo seriálem (dokud mi to brácha nesmazal, měla jsem plný comp dílů Beze stopy, Odloţené případy, Hranice nemoţného a Chirurgové :D) Tak to by mohlo být všechno hmmmm snad to stačí pokračování na přírodovědném lyceu. Radek Pelíšek Datum narození: Adresa: Stará Ves nad Ondřejnicí, U Dubu radek.pel@seznam.cz, Telefon: Motto: I přes snahu učitelů jsme zůstali normální Narodil jsem se v Ostravě. Bydlím od malička ve Staré Vsi. Jsem tichý. Moje koníčky jsou národní házená (TJ Stará Ves n./ O.), počítač, lední hokej, florbal, fotbal a kolo. Oblíbené jídlo je pečené kuře s bramborovou kaší. Jsem přijatý na Střední průmyslovou školu chemickou v Ostravě, na obor aplikovaná chemie. Na základce se mi dost líbilo. Eva Dohnalová Šimečková Datum narození: Bydliště: , Stará Ves nad Ondřejnicí, Ke Kapli evikule@seznam.cz, Telefon: , Motto: Ať každý den stojí za to, i kdyby byl poslední. Nad otázkou, ať napíši něco o sobě, jsem přemýšlela, co vlastně mám psát. Začala bych tím, ţe jsem studovala gymnázium v domnění, ţe vlastně nevím, co mám v budoucnu dělat. Po dokončení gymnázia jsem si uvědomila, ţe své vědomosti bych mohla předávat i dál, proto moje rozhodnutí bylo studovat učitelství. Po dokončení vysoké školy jsem nastoupila jako paní učitelka na ZŠ Stará Ves nad Ondřejnicí, kde učím chemii (takový pěkný předmět a tak málo 11 oblíbený) a přírodopis. S tímto zaměstnáním jsem velmi spokojená. První rok jsem se

12 12 Almanach 2011 seznamovala s ţáky základní školy a měla jsem docela strach, ţe nebudu dobrou paní učitelkou, ale za těch pár let co jsem učila, zjišťuji, ţe je to opravdu to pravé ořechové, co mě baví. Ţáci jsou úţasní, a myslím si, ţe s nimi zůstávám stále mladá. Sletělo to jako voda a po čtyřech letech se nám s manţelem podařilo počít miminko. Momentálně si uţívám na mateřské dovolené a strašně mi chybí učení, jelikoţ, neţ jsem otěhotněla, měla jsem tu moţnost stát se i paní třídní učitelkou fantastickým ţákům. A moc se mi po nich stýská, přestoţe někdy zlobili, byli úţasní. A doufám, ţe i pod vedením skvělé, taky sportovně zaloţené paní učitelky Mlčochové úţasní zůstali. Jelikoţ jsem ve znamení raka, jsem charakteristikou dominantní a moţná mi chybí zlobení ţáků a ne jenom mého malého syna Martina. Tak, a to by mohla být ve zkratce moje charakteristika. Paní učitelka z našeho pohledu: Z našeho pohledu byla paní učitelka Šimečková (DoŠi, Šimi, atd.) nejlepší a nejhodnější. Kdyţ učila chemii, měli jsme ji všichni rádi, měli jsme krásné známky a málo poznámek. Paní učitelka byla veselá, měla s námi trpělivost a zastávala se nás (hnusný minulý čas), ovšem kdyţ se naštvala nebo jsme ji k tomu pomohli (na 98% jsme za to mohli), tak nás tíţilo černé svědomí. Tím vším nechci říct, ţe je paní učitelka Mlčochová nějaký tyran, to ne, jen vzpomínáme v dobrém, protoţe uţ nás paní učitelka Šimečková nebude učit. Romana Mlčochová Datum narození: Bydliště: Dolní 341, Stará Ves n. O., přechodně Ostrava-Hrabůvka Romana.Mlcochova@seznam.cz, Telefon: Motto: Jednou je hůř, jednou je líp, ţivot tě nejednou povznes i skříp. Jednou jsi nic, jednou jsi král, zbývá jen jediné, táhnout to dál Dne mě ve znamení berana přivedla na svět má matka Marta, samozřejmě s přičiněním taťky Vladimíra. Znamení říká, ţe beranům vládne ţivel ohně. To je pravda, vzplanu a zhasnu. Pomáhala mě vychovávat babička Boţenka a děda Václav. Děda bohuţel brzy zemřel, přesto mě stačil zasvětit do rétoriky, v prvním roce svého ţivota jsem prý pusu nezavřela a mluvila a mluvila taky mi prorokoval budoucnost Romanka, to bude paní učitelka. Nespletl se. Naše rodina vţdy fandila sportu. Hokej, fotbal, házená, náš denní řád. Můj koníček se stal mým povoláním. Ač uţ dnes neproháním své ţáky v hodinách tělesné výchovy jako dřív, aktivní sport mám stále ráda-plavání, běh, badminton, aerobic, brusle, kolo, vše pro radost. Kdyţ mi to čas dovolí, sleduji fotbal, hokej. Sport je vlastně můj ţivot, jehoţ součástí jsou i mí ţáci. Od paní učitelky Evy Dohnalové Šimečkové jsem dostala skvostný dárek v podobě 9. A. Takţe dnes jsem navíc bohatá, bohatší o další zkušenosti a záţitky s 9. A. Něco o paní učitelce z našeho pohledu: Paní učitelku známe uţ od našeho začátku. Uţ v 5. třídě nás učila vlastivědu. Musím podotknouti, ţe lepší třídní paní učitelku, která by nahradila paní učitelku Šimečkovou, jsme si 12 nemohli přát. Velká sranda byla v Praze, to jo. Co ještě říct? Třída, která bude mít paní učitelku Mlčochovou za třídní, ta se bude mít opravdu dobře.

13 13 13

14 14 Almanach třída Výlet Lysá hora Jednoho červnového rána jsme se celá naše třída i s paní učitelkou Šimečkovou a jejím manţelem sešli v Ostravě na vlakovém nádraţí, odkud jsme se vydali do Frýdlantu nad Ostravicí a odkud jsme se vydali autobusem pod Lysou horu. A mohlo se šlapat! Ale nejdřív jsme se rozdělili do dvou skupinek do tzv. rychlých, kteří šli s panem Dohnalem, a další, ti pomalejší, šli s paní učitelkou. Bylo to velmi zajímavé. Po cestě do kopce jsme si vyprávěli různé historky, vtipy atd. V půli cesty se vytvořila další, třetí skupinka, tzv. Střední, kteří šli bez dozoru dospělého, a poté dostali pěkně vynadáno =D. Po asi dvou hodinovém šlapání se konečně i pomalejší skupina dostala na vrchol, kde jsme se všichni pořádně občerstvili a po hodině jsme se vydali zpátky dolů. Cesta dolů trvala kratší dobu. Jednak proto, ţe s kopce je to rychlejší, ale také proto, ţe jsme museli běţet, abychom stihli vlak. Nakonec jsme vlak stihli, a jakmile jsme autobusem přijeli do Staré Vsi, uţ na nás čekali netrpěliví rodiče. Na druhý den někteří z nás chyběli ve škole Důvod? Bolely nás nohy =D. 7. Třída Zoo Olomouc, Tarzánia Jednoho opravdu krásného, deštivého rána se celá naše třída sešla před naší milovanou školou, kde na nás čekal autobus. Spočítat, nastoupit a mohlo se vyrazit směr ZOO Olomouc. Popravdě si myslím, ţe stejně nikoho ZOO moc nezajímala, protoţe další zastávkou našeho výletu bylo lanové centrum Tarzánia. I kdyţ nám lezení po překáţkách stěţoval déšť, větší polovina ho bez problémů zvládla a ta druhá to skončila hned na začátku, nebo aţ v polovině trasy. Unavení a promočení jsme dorazili k večeru domů a chystali se na další krásný školní den. 7. třída Lyžák Odbila sedmá hodina ranní, před školou se schází skupinky lidí s lyţemi a velkými taškami. Kolem pobíhají zapomnětlivci bez průkazu pojištěnce, shánějící rodiče, kteří by to mohli napravit. Učitelé netrpělivě vyčkávají na příchod posledních účastníků zájezdu. Případní zvracející účastníci si shánějí a konzumují Kinedryly. Po dlouhých přípravách se můţe konečně vyrazit, směr Velké Karlovice. První neúspěch? Zvracelo se! Jsme na chatě. Podejte mi můj batoh ozývalo se ze všech stran, Nekopej mi do té tašky! Mám tam jídlo! zase z druhé. Vybalte si věci! Oblečte se a za dvacet minut se sejdeme na svahu! zaveleli vedoucí a všichni poslušně odkráčeli do svých pokojů, ze kterých po dvaceti minutách vykráčeli vášniví lyţaři i nelyţaři. Vyšlapali jsme malý kopec a volným způsobem jsme ho sjeli, abychom mohli být rozděleni do skupin. Mezi tím vším jsme se snaţili pomoc těm, kteří zapomněli zabrzdit a sjeli do příkopu. Zbytek dne běţel dál a dál aţ tady byl náš oblíbený večerní program, ve kterém jsme zpívali a dělali další zábavné věci =D do 10 hodin, kdy uţ byla večerka. Další dny probíhaly nápodobně. Ráno v 8 budíček a večer v 11 večerka krom středy. To jsme měli,,den bez lyţování, na který 14 se většina z nás těšila, protoţe nás ty dny lyţování unavily. Ten den jsme se šli projít po okolí, do muzea a do obchodu =D.

15 15 Blíţil se pátek, den odjezdu. Ráno jsme ještě lyţovali, ale odpoledne uţ zas znělo jen,,mě se to do té tašky nevejde! a později,,mě se domů nechce ale co naděláme, odjet jsme museli. Cca ve 20 hodin jsme jiţ byli u školy, kde nás jiţ vyhlíţeli netrpěliví rodiče. S radostí i neradostí si nás vyzvedli a my se po týdnu vyspali, kaţdý ve své posteli =). PS: Úspěch? Vrátili jsme se v pořádku 8. třída - Hořelo, nikde se nejelo!=d 9. třída - Praha Psalo se , čtvrtá hodina ranní na hlavním nádraţí v Ostravě se schází hromady lidí, kteří jsou natěšeni na nadcházející dny. Po deseti minutách dorazí učitelé a pomalým krokem se všichni vydávají k nástupišti číslo 2, kde po chvíli dorazí vlak směřující do hlavního města ČR Prahy. Po tři a půl hodinách ve vlaku se z reproduktorů pendolina ozvou první tóny písně Vltava, coţ znamená, ţe jsme dorazili do našeho hlavního města. Vzít kufry a tašky a můţe se vyrazit. Směr Hostel Klamovka. Na ubytovně jsme se dlouho nezdrţeli, hodili jsme si věci na pokoje a mohli se vydat na průzkum Prahy. Jako první jsme zamířili na lanovku, která nás vyvezla na Petřín. Tam jsme si vylezli na rozhlednu, pokochali se krajinou a sešli jsme si těch 299 schodů zase zpět dolů. Následovalo zrcadlové bludiště, které nebylo tak dobré, jako kdyţ jsme ho tu měli my v Ostravě Poté jsme se vydali na prohlídku hradu, kde jsme ještě stihli hlavní střídání stráţí, poté jsme šli do chrámu svatého Víta, kde jsme měli průvodkyni, která nás provedla po chrámu a povykládala snad celou historii. Kdyţ jsme vyšli před chrám, usadili jsme se na obrubník, abychom počkali na učitele. V tu chvíli si to kolem nás projel pan prezident ve svém autě Kdyţ došli učitelé, vydali jsme se pomalým krokem ke Karlovu mostu a cestou jsme potkali Helenu Vondráčkovou, která se s námi ochotně vyfotila. Prošli jsme si Karlův most a jeli jsme do jakéhosi nákupního centra, kde se jedna část šla dívat na hokej, druhá hrála bowling a třetí se šla najíst a nakoupit si jídlo na další dny. Kdyţ uţ jsme si mysleli, ţe konečně půjdeme na hotel, oznámili nám učitelé, ţe se ještě vydáme na ţiţkovský vysílač. Myslím, ţe všichni byli rádi, ţe uţ jsme nemuseli šlapat po schodech, ale vyvezl nás výtah. Po ţiţkovském uţ jsme se naštěstí vydali na ubytovnu, kde jsme se najedli, umyli a šli spát. Druhý den ráno jsme se po snídani vydali do Muzea Karlova Mostu, kde nás provedla paní průvodkyně a poté jsme šli na projíţďku lodí po Vltavě. Poté jsme se vydali na Václavské náměstí, kde jsme se šli naobědvat a někteří taky projít po obchodech. Ještě před odchodem na pokoje jsme se vydali na prohlídku orloje, který jsme viděli jak zvenčí, tak zevnitř. Pak uţ jsme se k velké radosti většiny z nás vydali na pokoje, kde jsme se připravovali na muzikál. V šest hodin jsme vyrazili do divadla Kalich, kde jsme zhlédli úţasný muzikál Robin Hood. Po muzikálu někteří z nás šli na prohlídku večerní Prahy, kde si na ně někdo hodil z auta vejce, a zbytek jel na ubytovnu. Třetí a zároveň poslední den jsme si ráno 15 sbalili věci a donesli je na jeden pokoj. Pak jsem se vydali na prohlídku národního divadla. Poté jsem šli na oběd a nakoupit jídlo na cestu zpět. O půl deváté večer jsme se vydali na cestu domů.

*Třída 1.Pš /6.,7.,8.,9.,/

*Třída 1.Pš /6.,7.,8.,9.,/ *Třída 1.Pš /6.,7.,8.,9.,/ *Celkem žáků -8 *Dívky 6 *Chlapci -2 *Seznam : Jana, Radek, Reneta, Nikola, Květa, Emil, Petra, Kristina *Paní učitelka Anna * * * *Renata je dobrá kámoška. *Má ráda pracovní

Více

Speciální vydání. časopisu žáků a přátel ZŠ Zeleneč

Speciální vydání. časopisu žáků a přátel ZŠ Zeleneč Speciální vydání časopisu žáků a přátel ZŠ Zeleneč 1 Když jsem před lety přišla do zelenečské školy, dlouho jsem předtím nebyla třídní učitelkou. Ačkoli někteří kantoři tvrdí, že třídnictví je práce navíc,

Více

Pana školníka se ptali Martin Kubík a Jakub Gregor.

Pana školníka se ptali Martin Kubík a Jakub Gregor. Pana školníka se ptali Martin Kubík a Jakub Gregor. 1. Máte rád svoje povolání? Proč? - pro svoji pestrost a i určitou volnost volby pořadí této práce - možnosti tvůrčí práce - a pod. 2. Jak dlouho děláte

Více

Úvodník. Almanach 2012

Úvodník. Almanach 2012 2003/2012 Almanach 2012 Úvodník Všechno dobré musí jednou skončit, abychom se posunuli dál. A my víme, že dobré se zlepší na lepší! Základní škola by nás měla připravit na život, vychovat nás, vštípit

Více

22. základní škola Plzeň

22. základní škola Plzeň 22. základní škola Plzeň Třída: 7. A Jméno: Lenka Hirmanová Datum:29. 11. 2008 1 Skoro každý měl ve školce stejný sen, co by chtěl dělat Jako malá jsem měla různé zájmy, i když některé se moc nezměnily.

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA SUCHOHRDLY U MIROSLAVI VYDÁVAJÍ ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK. Jaro 2016

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA SUCHOHRDLY U MIROSLAVI VYDÁVAJÍ ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK. Jaro 2016 ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK 30. O4. 2016 1 ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA SUCHOHRDLY U MIROSLAVI VYDÁVAJÍ ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK Jaro 2016 Jen co děti zakončily jarní prázdniny karnevalem, čekalo je

Více

Zájezd jižní Anglie

Zájezd jižní Anglie Zájezd jižní Anglie 13. 18. 5. 2019 Když mi byla nabídnuta možnost zorganizovat na naší škole výlet do Anglie, okamžitě jsem souhlasila. Věděla jsem, že máme ve škole spoustu žáků, které baví angličtina,

Více

Michal Malátný z Chinaski: Jsem chodící reklama na rodičovství a manželství Neděle, 17 Květen 2015 00:33

Michal Malátný z Chinaski: Jsem chodící reklama na rodičovství a manželství Neděle, 17 Květen 2015 00:33 V poslední době se vám velmi daří. Vydali jste novou desku, sbíráte jedno ocenění za druhým a jste uprostřed vyprodaného turné. Co plánujete po jeho zakončení? 1 / 6 Turné se sice blíží ke svému závěru,

Více

PŘÍLOHA Č. 6 DOTAZNÍK PRO ŽÁKY 9. TŘÍD Dotazník pro žáky 9. tříd ZŠ

PŘÍLOHA Č. 6 DOTAZNÍK PRO ŽÁKY 9. TŘÍD Dotazník pro žáky 9. tříd ZŠ PŘÍLOHA Č. 6 DOTAZNÍK PRO ŽÁKY 9. TŘÍD Dotazník pro žáky 9. tříd ZŠ Ahoj! Zjišťujeme, na jaké střední školy se žáci 9. tříd hlásí a k jakému povolání směřují. Budeme rádi za tvé odpovědi. Dotazník je anonymní.

Více

Červen. 1.6. jeli žáci VI., VII. a VIII. A na výlet do Tábora, kde navštívili Husitské muzeum a Muzeum čokolády a marcipánu.

Červen. 1.6. jeli žáci VI., VII. a VIII. A na výlet do Tábora, kde navštívili Husitské muzeum a Muzeum čokolády a marcipánu. Červen 1.6. jeli žáci VI., VII. a VIII. A na výlet do Tábora, kde navštívili Husitské muzeum a Muzeum čokolády a marcipánu. V pondělí na Den dětí jsme byli na školním výletě. Byla tam naše třída, třída

Více

REKONSTRUKCE JÍDELNY A ŠKOLNÍHO DVORA

REKONSTRUKCE JÍDELNY A ŠKOLNÍHO DVORA Září 2009 REKONSTRUKCE JÍDELNY A ŠKOLNÍHO DVORA Během prázdnin započala v areálu naší školy rozsáhlá rekonstrukce jídelny a školního dvora. Jak dlouho potrvá nevíme. Snad do poloviny listopadu. Bohužel

Více

Občasník ZŠ Krčín speciální vydání březen 2016 neprodejné

Občasník ZŠ Krčín speciální vydání březen 2016 neprodejné Občasník ZŠ Krčín speciální vydání březen 2016 neprodejné Redakce se představuje Krčíňoviny poprvé vyšly v roce 2005. Od té doby se začala pravidelně scházet redakce Krčíňovin a prvním úkolem bylo najít

Více

Honza je blonďatý, modrooký kluk. Je šílený a je s ním hrozná sranda, akorát dokáže být někdy až otravný, ale hádám, že to myslí dobře.

Honza je blonďatý, modrooký kluk. Je šílený a je s ním hrozná sranda, akorát dokáže být někdy až otravný, ale hádám, že to myslí dobře. 2 Honza je blonďatý, modrooký kluk. Je šílený a je s ním hrozná sranda, akorát dokáže být někdy až otravný, ale hádám, že to myslí dobře. Je fajn kamarád a na prvním stupni jsme toho hodně zažili, sice

Více

1 ano/výborné 2 většinou ano/dobré 3 občas/ucházející. 4 většinou ne /nezáživné 5 vůbec ne/nepříjemné

1 ano/výborné 2 většinou ano/dobré 3 občas/ucházející. 4 většinou ne /nezáživné 5 vůbec ne/nepříjemné JÁ MOJE ŠKOLA vyhodnocení TŘÍDA 1.(odpovídalo 13 žáků) ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 Zakroužkujte odpověď: 1 ano/výborné 2 většinou ano/dobré 3 občas/ucházející VZTAH KE ŠKOLE 4 většinou ne /nezáživné 5 vůbec ne/nepříjemné

Více

Základní škola a Mateřská škola G. A. Lindnera Rožďalovice. Moje rodina

Základní škola a Mateřská škola G. A. Lindnera Rožďalovice. Moje rodina Základní škola a Mateřská škola G. A. Lindnera Rožďalovice Moje rodina Jméno a příjmení: Michaela Želichovská Třída: 5. A Školní rok: 2014/2015 Garant / konzultant: Roman Kotlář ml. Datum odevzdání: 23.

Více

Střeštěnov a jeho obyvatelé

Střeštěnov a jeho obyvatelé Střeštěnov a jeho obyvatelé Město Střěštěnov Střeštěnov je malé městečko ležící na severu Čech. Město je to plnohodnotné. Vše co potřebujete k žití a bytí tu naleznete. Uprostřed města je náměstí s historickou

Více

Proč si všichni na střední musí připadat jako králové nebo královny?

Proč si všichni na střední musí připadat jako králové nebo královny? Proč si všichni na střední musí připadat jako králové nebo královny? Nikdo si mě za celý týden ani nevšiml. Jsem jen další nová studentka na nové škole. Přestoupila jsem z té minulé z toho důvodu, že se

Více

Co by chtěli změnit na Očku?

Co by chtěli změnit na Očku? Letos tvoří Očko 8. třída jsme velice kreativní a zábavní a doufáme, že se vám to bude líbit. A to jsme my: Kristýna Menšíková Hana Staniszová Lucie Válková Anna Šamajová Tereza Niemczyková Martina Berešová

Více

Přečti si můj příběh uvnitř. Co přijde příště? MOJE RODINA SE MĚNÍ. Mrkni dovnitř na rady dalších mladých lidí Proč se to děje?

Přečti si můj příběh uvnitř. Co přijde příště? MOJE RODINA SE MĚNÍ. Mrkni dovnitř na rady dalších mladých lidí Proč se to děje? Co přijde příště? Přečti si můj příběh uvnitř MOJE RODINA SE MĚNÍ Mrkni dovnitř na rady dalších mladých lidí Proč se to děje? Proč se to děje? Existuje řada důvodů, proč se někteří rodiče rozejdou. Obvykle

Více

1 ano/výborné 2 většinou ano/dobré 3 občas/ucházející. 4 většinou ne /nezáživné 5 vůbec ne/nepříjemné

1 ano/výborné 2 většinou ano/dobré 3 občas/ucházející. 4 většinou ne /nezáživné 5 vůbec ne/nepříjemné JÁ MOJE ŠKOLA TŘÍDA 1. Odpovídalo 14 žáků. ŠKOLNÍ ROK 2016/2017 Zakroužkujte odpověď: 1 ano/výborné 2 většinou ano/dobré 3 občas/ucházející 4 většinou ne /nezáživné 5 vůbec ne/nepříjemné VZTAH KE ŠKOLE

Více

Slovo šéfredaktora: V tomto díle se dočtete o: Mám chytré tělo Lyžařský kurz Olympiáda v ČJ...

Slovo šéfredaktora: V tomto díle se dočtete o: Mám chytré tělo Lyžařský kurz Olympiáda v ČJ... Slovo šéfredaktora: Ahojte!!! Zdravíme vás po dvou měsících, ve kterých se toho tentokrát moc neodehrálo. Převážně samé olympiády z různých předmětů. Proběhl také lyžařský výcvik, který si žáci užili na

Více

Anketa pro žáky - ORP Kralupy nad Vltavou

Anketa pro žáky - ORP Kralupy nad Vltavou 07. 02. 2017 21:48:03 Základní údaje Název výzkumu Anketa pro žáky - ORP Kralupy nad Vltavou Autor Iva Sieberová Jazyk dotazníku Čeština Veřejná adresa dotazníku http://www.survio.com/survey/d/a9l9v2e7f5y4r3t5i

Více

Cesta do Zagarola Tomáš Přerost

Cesta do Zagarola Tomáš Přerost Cesta do Zagarola Město Zagarolo, které je partnerským městem obce Nelahozeves, pozvalo zastupitele naší obce a ţáky nelahozeveské školy na návštěvu. Zastupitelé zde byli na oficiální návštěvě. Ţáci byli

Více

Píšete dětem černé puntíky, když něco zapomenou? Nebo jim dáváte jiný trest?

Píšete dětem černé puntíky, když něco zapomenou? Nebo jim dáváte jiný trest? Rozhovor s... Zajímá nás i to, co se děje na prvním stupni. Proto jsme vyzpovídali paní učitelku Janásovou a paní učitelku Drštičkovou. Chtěli jsme hlavně vědět, jak se daří jim a jejich prvňáčkům. PANÍ

Více

Časopis dětí z DD Opava. Dětský domováček

Časopis dětí z DD Opava. Dětský domováček Časopis dětí z DD Opava Dětský domováček Září 2015 0 Úvodník Stejně jako každý rok s pravidelnou nevyhnutelností přišel první měsíc školního roku září, tak se stejnou pravidelností vychází i váš dětský

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 číslo: 37

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 číslo: 37 ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 číslo: 37 Obsah: Slovo ředitele školy, škola v přírodě, dopravní hřiště, dětská tvorba, vyhodnocení sběru. Červen 2011 TOCHOVICE

Více

Projekt: Dotazník o sportu a volném čase. Šetření na základních školách a gymnáziích v Teplicích a okolí.

Projekt: Dotazník o sportu a volném čase. Šetření na základních školách a gymnáziích v Teplicích a okolí. Projekt: Dotazník o sportu a volném čase Šetření na základních školách a gymnáziích v Teplicích a okolí. Brno 2011 Obsah: 1. Zadání.. 3 2. Dotazník.. 4 3. Výsledky šetření.. 5 4. Demografická struktura

Více

ŠKOLTÝN. Školní časopis Základní školy v Týnci nad Labem 15. ročník Číslo 3

ŠKOLTÝN. Školní časopis Základní školy v Týnci nad Labem 15. ročník Číslo 3 ŠKOLTÝN Školní časopis Základní školy v Týnci nad Labem 15. ročník Číslo 3 Obsah 1. Lyžařský výcvikový kurz 2. Tři králové, zápis do 1. třídy 3. Zimní škola v přírodě 4. Vánoční laťka, florbal starší dívky

Více

Vánoce Výlet Pendolinem Vánoční prázdniny

Vánoce Výlet Pendolinem Vánoční prázdniny Silvestr 2012 - Ondra Polcar Na Silvestra jsme se sestrou Zuzankou byli ve Všetatech u babičky a dědy.zuzka usnula brzo,ale my s bratrancem Adamem jsme se dívali na televizi a ujídali dobroty co babička

Více

Almanach 9. B 1996-2005. Ale, kdepak na hokej, jdu rodičům ukázat vysvědčení!

Almanach 9. B 1996-2005. Ale, kdepak na hokej, jdu rodičům ukázat vysvědčení! Almanach 9. B 1996-2005 Ale, kdepak na hokej, jdu rodičům ukázat vysvědčení! Almanach 1996 2005 rávě držíte v rukou almanach, který se stal vzpomínkovou tradicí 9. tříd. P Almanachem se vám snažíme přiblížit

Více

Mým nejoblíbenějším fotbalovým týmem je Real Madrid. Mezi oblíbené hráče patří Ronaldo, Őzil, Ramos a Zidan.

Mým nejoblíbenějším fotbalovým týmem je Real Madrid. Mezi oblíbené hráče patří Ronaldo, Őzil, Ramos a Zidan. Kdo jsme? Jmenuji se Jaromír Andrýsek. Mám rád fotbal. Ve škole jsou nejlepší hodiny tělocvik, matematika, anglický a český jazyk. Volný čas využívám tak, že si jdu na hřiště zakopat s kamarády. Jsem hodně

Více

Augustínek. MŠ a ZŠ sv. Augustina: Škola všemi smysly, rozumem a srdcem

Augustínek. MŠ a ZŠ sv. Augustina: Škola všemi smysly, rozumem a srdcem Augustínek MŠ a ZŠ sv. Augustina: Škola všemi smysly, rozumem a srdcem Letní tábor ve Sv. Dobrotivé, 2012 Školní družina 2 Augustínek, 2012 VYCHOVÁVAT MÁ BÝT RADOST! Milí rodiče a přátelé naší školy sv.

Více

Comenius meeting Dánsko Svendborg. Finsko Itálie Island Dánsko Česká republika

Comenius meeting Dánsko Svendborg. Finsko Itálie Island Dánsko Česká republika Comenius meeting Dánsko Svendborg Finsko Itálie Island Dánsko Česká republika Sobota 5. září 2009 Kodaň Svendborg Neděle 6. září 2009 Ostrov Strynø Pondělí 7. září 2009 Ostrov Strynø Svendborg Úterý

Více

Paměťnároda. Helena Medková

Paměťnároda. Helena Medková Paměťnároda Helena Medková 1946 Narodila se v roce 1946 v Praze. Její rodiče ji již od malička vedli k hudbě. Hrála na klavír a její sestra na housle. Studovala na konzervatoři a poté na Akademii múzických

Více

Ahoj z prázdnin. Letos jsem byl na dovolené s bratrancem a s rodiči v Turecku, kam jsme letěli letadlem z Prahy. Hotel byl velký a měl

Ahoj z prázdnin. Letos jsem byl na dovolené s bratrancem a s rodiči v Turecku, kam jsme letěli letadlem z Prahy. Hotel byl velký a měl Ahoj z prázdnin Jeden z mých nejlepších zážitků z letošních prázdnin byl týdenní pobyt s rodiči a sestrami v Chorvatsku na poloostrově Istria. Tento pobyt u moře byl předem plánovaný a do historického

Více

ŘÍJEN. strana: 1 E_O-N

ŘÍJEN. strana: 1 E_O-N strana: 1 E_O-N V pátek 26.9. se šestka zúčastnila akce pořádané společností EON. Anička nám popsala, jak celá akce probíhala. V pátek jsme měli akci EON-trak. Chvíli jsme se učili a pak šli do EON-trucku.

Více

CO NÁM PÍŠÍ NAŠE AU PAIR KONKRÉTNĚ?

CO NÁM PÍŠÍ NAŠE AU PAIR KONKRÉTNĚ? CO NÁM PÍŠÍ NAŠE AU PAIR KONKRÉTNĚ? Jana Milá Agenturo Jano! Posílám Ti vánoční pozdrav s přáním krásného a klidného prožití vánočních svátků z kraje nádherných jezer, honosných zámků, cihlových

Více

Občasník žáků Speciální základní školy Litomyšl

Občasník žáků Speciální základní školy Litomyšl PECKA Občasník žáků Speciální základní školy Litomyšl Květen 2018, ročník 9, číslo 3 Na tvorbě časopisu se podíleli: žáci II. stupně a jejich učitelé. Redakčně upravil Pavel P. 1 Líbil se mi Karlův most.

Více

Josífek byl už opravdový školák,

Josífek byl už opravdový školák, 1 Josífek byl už opravdový školák, prvňáček. Ale hlavně byl zvědavý malý kluk. Stále si něco vymýšlel, občas nerad poslouchal a taky často lhal. Nic nepomohlo, že začal chodit do školy. Nepomohlo, ani

Více

2.Jak jsi spokojen s trávením spokojen 103 vlastního volného času? spíše spokojen 31 nespokojen 11. 3. Chodíte do zájmového kroužku?

2.Jak jsi spokojen s trávením spokojen 103 vlastního volného času? spíše spokojen 31 nespokojen 11. 3. Chodíte do zájmového kroužku? 1. Co si představuješ pod pojmem dělám si co můžu, čas pro své koníčky,kamarády 3 VOLNÝ ČAS? alkohol a přátelé 4 čas na to co mě baví, kamarádi, kreslení 1 čas práce a posilovacích cviků a spánek 1 čas

Více

VÝLET NA LYSOU HORU KDY: KDE:

VÝLET NA LYSOU HORU KDY: KDE: VÝLET NA LYSOU HORU KDY: 14. leden 2012 KDE: Havířov, Ostravice, Lysá hora a zpět VEDOUCÍ: Jan Jargus, Alan Srněnský, Ondřej Buchta ÚČASTNÍCI: 20 dětí z našich středisek Na letošní tradiční salesiánský

Více

22. Základní škola Plzeň. Až já budu velká. Třída: 7. B. Datum: 8. 12. 2008. Jméno: Kamila Šilhánková

22. Základní škola Plzeň. Až já budu velká. Třída: 7. B. Datum: 8. 12. 2008. Jméno: Kamila Šilhánková 22. Základní škola Plzeň Až já budu velká Třída: 7. B Datum: 8. 12. 2008 Jméno: Kamila Šilhánková V pěti letech jsem onemocněla zánětem ledvin a ležela jsem v nemocnici u svatého Jiří. Byla tam veliká

Více

Školní výlet do Norska

Školní výlet do Norska Školní výlet do Norska 16.5. 2017 Jsem nemusel jít do školy. Odlétali jsme do Norska. Na letišti v Praze si nás převzaly paní učitelky. Rozloučili jsme se s rodiči a šli se připravit na nástup do letadla.

Více

1 NA CHALUPU, KAM NECHCI

1 NA CHALUPU, KAM NECHCI 1 NA CHALUPU, KAM NECHCI Za výzo jsem dostal od mámy a Richarda Nintendo. Chtěl jsem ho nechat doma, aby bylo jasný, že si mě za dárek, i když je suprovej, nemůžou koupit. Stejně to vymyslel on, mamka

Více

Tanfest V městském divadle v Jaroměři se odehrál 10. ročník. od různých flashů, základních a uměleckých škol. Zvukaře dělal pan.

Tanfest V městském divadle v Jaroměři se odehrál 10. ročník. od různých flashů, základních a uměleckých škol. Zvukaře dělal pan. Září 2015 Tento měsíc se odehrála spousta událostí. Naše nová redakce vám poskytne čtyři. A to: Tanfest, ukázku dravců od Seiferos, rozhovor s žáky z první třídy a ze soutěže Oživlé pařezy. Nebude chybět

Více

Motto: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život

Motto: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE Leden 2012 Motto: Učíme se pro život Obsah : Beseda s policií.........1 Sportovní dopoledne..........2 INFO ze ZŠ a MŠ v nemocnici..3-4

Více

TULIPÁNEK Jaro v ZŠ a MŠ Suchohrdly u Miroslavi 2013

TULIPÁNEK Jaro v ZŠ a MŠ Suchohrdly u Miroslavi 2013 ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK 30. O4. 2013-1 - ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA SUCHOHRDLY U MIROSLAVI VYDÁVAJÍ ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK Jaro v ZŠ a MŠ Suchohrdly u Miroslavi 2013 Chtěli jsme Vás informovat,

Více

Dotazník pro 5. ročník Základní školy Havlíčkova, Litoměřice. Dotazník k bakalářské práci na téma:

Dotazník pro 5. ročník Základní školy Havlíčkova, Litoměřice. Dotazník k bakalářské práci na téma: PŘÍLOHY Dotazník pro 5. ročník Základní školy Havlíčkova, Litoměřice Dotazník k bakalářské práci na téma: Programy primární prevence a jejich vliv na žáky základních škol. Ve městě Litoměřice Milí žáci,

Více

Náš zpravodaj Květen 2015

Náš zpravodaj Květen 2015 Květen 2015 5. a poslední vydání Poslední úvodní slovo Nastal květen, ten básní proslulý máj a zároveň lásky čas... A my vám s malou lítostí na srdci oznamujeme, že vydání, které si právě pročítáte, je

Více

L. Černá. Takový pokoj by

L. Černá. Takový pokoj by Tajenka K. Gebharta 1 T 1 Poslední prac.den v týdnu? 2 D S 2 Podobné slovo ke slovu věrnost. 3 V 3 Kde žiji to je můj... 4 I 4 Roční období po podzimu? 5 N 5 Mužské jméno na I. 6 L 6 Opak hodně je? T.

Více

Když jsem mámě říkala, že by měla jít za svým snem a otevřít si vlastní pekařství, vůbec jsem si neuvědomila, že se kvůli tomu budu muset stěhovat,

Když jsem mámě říkala, že by měla jít za svým snem a otevřít si vlastní pekařství, vůbec jsem si neuvědomila, že se kvůli tomu budu muset stěhovat, Když jsem mámě říkala, že by měla jít za svým snem a otevřít si vlastní pekařství, vůbec jsem si neuvědomila, že se kvůli tomu budu muset stěhovat, opustit všechny své kamarády a začít chodit do nové školy.

Více

Bertil stál u okna a díval se ven. Začalo se smrákat. Venku byla mlha, zima a ošklivo. Bertil čekal na maminku a na tatínka, až se vrátí domů.

Bertil stál u okna a díval se ven. Začalo se smrákat. Venku byla mlha, zima a ošklivo. Bertil čekal na maminku a na tatínka, až se vrátí domů. Bertil stál u okna a díval se ven. Začalo se smrákat. Venku byla mlha, zima a ošklivo. Bertil čekal na maminku a na tatínka, až se vrátí domů. Čekal tak toužebně, že by nebylo divu, kdyby se objevili ve

Více

Bruslení Dneska nás pan vychovatel nechal spát do 9:00. Potom jsme měli snídani a pak jsme měli generální úklid, pan vychovatel nám k tomu půjčil

Bruslení Dneska nás pan vychovatel nechal spát do 9:00. Potom jsme měli snídani a pak jsme měli generální úklid, pan vychovatel nám k tomu půjčil Bruslení Dneska nás pan vychovatel nechal spát do 9:00. Potom jsme měli snídani a pak jsme měli generální úklid, pan vychovatel nám k tomu půjčil rádio. Filip pustil rádio a já myl skříň a taky jsem dal

Více

Autorem materiálu je Mgr. Renáta Lukášová, Waldorfská škola Příbram, Hornická 327, Příbram, okres Příbram Inovace školy Příbram, EUpenizeskolam.

Autorem materiálu je Mgr. Renáta Lukášová, Waldorfská škola Příbram, Hornická 327, Příbram, okres Příbram Inovace školy Příbram, EUpenizeskolam. Šablona č. 7, sada č. 1 Vzdělávací oblast Vzdělávací obor Tematický okruh Téma Člověk a jeho svět Člověk a jeho svět Rodina Příbuzenské vztahy v rodině, orientace v čase, život ve městě x vesnici Ročník

Více

TeGe. 1.číslo Říjen 2012. Deváťáci na Lysé hoře. Maškarák na škole v přírodě

TeGe. 1.číslo Říjen 2012. Deváťáci na Lysé hoře. Maškarák na škole v přírodě Deváťáci na Lysé hoře TeGe Maškarák na škole v přírodě 1.číslo Říjen 2012 16 Ahoj kluci a holky, letos spadá příprava časopisu TEGEMÁK žákovskému parlamentu na rozdíl od předchozích let, kdy byl vydáván

Více

SÓLO RODIČE A KOMBINACE

SÓLO RODIČE A KOMBINACE SÓLO RODIČE A KOMBINACE PRACOVNÍHO A RODINNÉHO ŽIVOTA Radka Dudová, Ph.D. Gender a sociologie Sociologický ústav AV ČR, v.v.i. PODÍL JEDNORODIČOVSKÝCH RODIN NA VŠECH RODINÁCH SE ZÁVISLÝMI DĚTMI Zdroj:

Více

Fialová holčička ZŠ Kamenice Barbora Koppová

Fialová holčička ZŠ Kamenice Barbora Koppová Fialová holčička ZŠ Kamenice Barbora Koppová Seznámení s autorem: Na okraj bych se Vám ráda představila. Mé jméno je Barbora Koppová a bydlím nedaleko Prahy. Ke psaní jsem se dostala z povinnosti. Snažila

Více

TABULKA KOMPETENCÍ ŽÁKA CIZINCE

TABULKA KOMPETENCÍ ŽÁKA CIZINCE Přílohy Příloha č. 1 TABULKA KOMPETENCÍ ŽÁKA CIZINCE Příjmení a jméno žáka: ročník 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. školní rok 2014/2015 Rozumí pokynům učitele Rozumí běžné komunikaci Čte s porozuměním Vyhledává

Více

Bojuji pro radost, ne o život Karel Musil

Bojuji pro radost, ne o život Karel Musil Publikováno z 2. lékařská fakulta Univerzity Karlovy v Praze ( https://www.lf2.cuni.cz) Bojuji pro radost, ne o život Karel Musil seriál rozhovorů s našimi úspěšnými sportovci Vracíme se s dalším pokračováním

Více

I. FOTOAPARÁT, PSÍ JÍDLO, NAKLADAČ, KAMION, PRAČKA

I. FOTOAPARÁT, PSÍ JÍDLO, NAKLADAČ, KAMION, PRAČKA V pátek 3. 12. 2010 chodili u nás na škole čerti. Čerti se první hodinu učili a druhou se začali chystat. Nejdřív šli do třetí a čtvrté třídy. Chlapci i děvčata řekli pěkné básničky, ale někteří se opravdu

Více

Scénář. Otázka: Jak jste prožil své mládí?

Scénář. Otázka: Jak jste prožil své mládí? Scénář Otázka: Jak jste prožil své mládí? Pan Hylena: Bylo to takový zajímavý, teda, opravdu a jde o to, že nás bylo 8 dětí doma. Já jsem prostřední. Narodil jsem se v Křivsoudově, 45. A potom jsme se

Více

Číslovky. MASARYKOVA ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VELKÁ BYSTŘICE projekt č. CZ.1.07/1.4.00/21.1920 Název projektu: Učení pro život

Číslovky. MASARYKOVA ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VELKÁ BYSTŘICE projekt č. CZ.1.07/1.4.00/21.1920 Název projektu: Učení pro život Číslovky MASARYKOVA ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VELKÁ BYSTŘICE projekt č. CZ.1.07/1.4.00/21.1920 Název projektu: Učení pro život Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_12_16 Tématický celek: Gramatika, skladba,

Více

Sportovní soustředění. Chceme se s vámi podělit o naše zážitky ze sportovního soustředění

Sportovní soustředění. Chceme se s vámi podělit o naše zážitky ze sportovního soustředění Sportovní soustředění Chceme se s vámi podělit o naše zážitky ze sportovního soustředění První den V sobotu (5.3.) jsme se vydali do Jizerských hor. Sraz jsme měli u Penny v 8:30 kde se sešlo 35 dětí.

Více

Září Vítání prvňáčků

Září Vítání prvňáčků Září Vítání prvňáčků Letošní školní rok začal v pondělí 3.září. Již tradičně se všichni budoucí prvňáčci (letos jich je 48) shromáždili se svými rodiči na školním hřišti. Čekaly tam na ně paní učitelky

Více

Obsluhoval jsem zlatou generaci

Obsluhoval jsem zlatou generaci PETRA NAHRADIL ÁDA Všichni mi říkají Áda. Tedy ti, co mě znají. Trenéři, hráči, lidi kolem hokeje, dokonce i v médiích jsem býval jmenovaný jako masér Áda Bílek. Místo skutečného křestního, jež bylo a

Více

Obsah MILOST. Milost je projevem Boží lásky k nám. UCTÍVÁNÍ. Oslavujeme Boha za to, že se o nás laskavě stará. SPOLEČENSTVÍ

Obsah MILOST. Milost je projevem Boží lásky k nám. UCTÍVÁNÍ. Oslavujeme Boha za to, že se o nás laskavě stará. SPOLEČENSTVÍ Obsah MILOST Milost je projevem Boží lásky k nám. 1. Máš přednost 9 2. Veliká bouřka 13 3. Žena u studny 17 4. Snídaně s Ježíšem 21 UCTÍVÁNÍ Oslavujeme Boha za to, že se o nás laskavě stará. 5. Kdykoli

Více

Ročník 1, číslo 4. Základní škola v Šenově

Ročník 1, číslo 4. Základní škola v Šenově Ročník 1, číslo 4 Základní škola v Šenově Už je tady! Ten nejkrásnější měsíc ve školním roce červen nás pomalu, ale jistě vede tam, kam se všichni těšíme na prázdniny Všem žákům i žáčkům naší školy přejeme

Více

1. kapitola (Petra) No, já sama nevím, jak se ta zastávka jmenuje vím jen, že to kousek od Řešovské.

1. kapitola (Petra) No, já sama nevím, jak se ta zastávka jmenuje vím jen, že to kousek od Řešovské. 1. kapitola (Petra) Stojím na chodbě budovy FSV UK a snažím se zorientovat v plánku. Nervózně si přitom pohrávám s propiskou. Náhle za sebou uslyším povědomý hlas: Honzo, kolikrát jsem ti říkal, že nechci,

Více

Zkouška z českého jazyka pro cizince. Úroveň B1 POSLECH S POROZUMĚNÍM

Zkouška z českého jazyka pro cizince. Úroveň B1 POSLECH S POROZUMĚNÍM Zkouška z českého jazyka pro cizince Úroveň B1 POSLECH S POROZUMĚNÍM Tato část zkoušky má 4 úlohy. Maximální počet bodů je 25. Řešení napište do ZÁZNAMOVÉHO ARCHU. Budete psát obyčejnou tužkou. Můžete

Více

ozdobami- koule, řetězy z popcornu atd.

ozdobami- koule, řetězy z popcornu atd. ozdobami- koule, řetězy z popcornu atd. Štědrý den u nás doma O. Polcar Už od rána jsme s mojí sestřičkou Zuzankou čekali na Ježíška. Maminka řekla, že musíme počkat do večera. Celý den jsme byli oba hodní.

Více

Školní rok 2009/2010

Školní rok 2009/2010 Školní rok 2009/2010 Tak..:) Konečně máme za sebou další rok a za několik dní tady máme opět t prázdniny..:) Určit itě se už všichni těšíte t na ty dny plné koupání, užívání sluníčka, nějaká ta dovča atd.

Více

Sdružení řidičů představí v rozhovoru další řidičku, neboli něžné stvoření za volantem.

Sdružení řidičů představí v rozhovoru další řidičku, neboli něžné stvoření za volantem. Sdružení řidičů představí v rozhovoru další řidičku, neboli něžné stvoření za volantem. Romana Kodešová je jméno slečny z východních Čech. Vzhledem k tvému věku mám na jazyku dotaz, zdali byla tato práce

Více

Filip Mudroch český student v německé škole

Filip Mudroch český student v německé škole Filip Mudroch český student v německé škole Jeden jediný školní rok se učil německy a hned se rozhodl, že půjde studovat do Německa. Takovou odvahu projevil Filip Mudroch, bývalý student Gymnázia Václava

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2013/2014 číslo: 67

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2013/2014 číslo: 67 ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2013/2014 číslo: 67 Obsah: Slovo ředitele školy. Dopravní hřiště, školní výlet, vyhodnocení sběru, bludiště a omalovánky. Červen 2014

Více

Náš třídní výlet do Jeseníků - 9.A

Náš třídní výlet do Jeseníků - 9.A Náš třídní výlet do Jeseníků - 9.A 9.5.2016 v pondělí ráno jsme se sešli spolu s našimi učitelkami R. Svobodovou a J. Hanzlíkovou ve vestibulu Hlavního nádraží města Brna. Až jsme se všichni sešli, přesunuli

Více

To se opravdu muselo? No, tak chodili všichni až na jednu spolužačku, jejíž rodina měla hospodářství, jinak všichni.

To se opravdu muselo? No, tak chodili všichni až na jednu spolužačku, jejíž rodina měla hospodářství, jinak všichni. 1 Pro svůj projekt jsem si vybrala svoji maminku. Je jí 37 let, pochází z Podkrkonoší z malé vesničky Havlovice, kde od šesti do dvanácti let navštěvovala tamní mateřkou a základní školu. Ve dvanácti letech

Více

Výborně! Těším se na setkání

Výborně! Těším se na setkání Výborně! Těším se na setkání zítra! Ahoj, jmenuji se Sema! Přišla jsem do Maďarska před několika měsíci, před nedávnem jsem začala řídit křesťanské společenství, které jsme založili s mými krajany. 143

Více

ETICKÝ KOMPAS 2016/2017

ETICKÝ KOMPAS 2016/2017 Bylo to super! Skvělá lektorka, skvělé aktivity. Doporučuji. Velmi se mi líbily obě etické dílny. Přidala bych tam ještě nějaké hry. Paní Dana byla velmi sympatická a legrační. Nejvíce mě zaujaly Předsudky.

Více

Projektové noviny. II.ročník 2.číslo 30.11.2005 Cena 5 Kč. Den otevřených dveří

Projektové noviny. II.ročník 2.číslo 30.11.2005 Cena 5 Kč. Den otevřených dveří Projektové noviny II.ročník 2.číslo 30.11.2005 Cena 5 Kč Den otevřených dveří 30.11.2005 Základní škola Masarykova 412, Kolín 3 ÚVOD 30.listopadu 2005 se konal Den otevřených dveří. Mohli se přijít podívat

Více

Trutnodráček březen 2015

Trutnodráček březen 2015 Trutnodráček březen 2015 MÍŠA OSLAVIL JEDENÁCTÉ NAROZENINY Jedenácté narozeniny jsme oslavili dortem, písničkou a milými dárečky. Přejeme Míšovi vše nejlepší do života, především pak stálou vnitřní radost.

Více

IRSKO BRAY 2017 RICHARD ZEZULA

IRSKO BRAY 2017 RICHARD ZEZULA IRSKO BRAY 2017 RICHARD ZEZULA V období letních prázdnin jsem navštívil Irsko za účelem výuky angličtiny. Irsko je ostrov s krásnou přírodou, s nepředvídatelným počasím a známým pivem značky Guiness. Po

Více

VŠEZNÁLKOVY NOVINY č. 1 Třídy 5.B MILÉ DĚTI, po krásných prázdninách jsou tady zase vaše noviny. Vítáme všechny prvňáčky a doufáme, že se vám naše noviny budou líbit. Můžete se těšit na básničku, křížovku,

Více

PORAĎ SI SE ŠKOLOU Lucie Michálková

PORAĎ SI SE ŠKOLOU Lucie Michálková PORAĎ SI SE ŠKOLOU Lucie Michálková Copyright 2015 Lucie Michálková Grafická úprava a sazba Lukáš Vik, 2015 1. vydání Lukáš Vik, 2015 ISBN epub formátu: 978-80-87749-89-0 (epub) ISBN mobi formátu: 978-80-87749-90-6

Více

Autorky : Luss Merhautová & Baruš Vosk

Autorky : Luss Merhautová & Baruš Vosk červen 2012 Závěrem školního roku probírali žáci devátých ročníků v hodinách slohu publicistické útvary a dostali za úkol napsat konkrétní typ článku a ze všech pak sestavit jedno mimořádné číslo školního

Více

2. prosince Celkové výsledky Minisčítání 2015 za Českou republiku. Vážený pane/vážená paní,

2. prosince Celkové výsledky Minisčítání 2015 za Českou republiku. Vážený pane/vážená paní, 2. prosince 2015 Celkové výsledky Minisčítání 2015 za Českou republiku Vážený pane/vážená paní, dovolte, abychom Vám poděkovali za účast Vašich pedagogů, žáků a studentů v projektu Minisčítání 2015. Od

Více

být a se v na ten že s on z který mít do o k

být a se v na ten že s on z který mít do o k být a se 1. 2. 3. v na ten 4. 5. 6. že s on 7. 8. 9. z který mít 10. 11. 12. do o k 13. 14. 15. ale i já 16. 17. 18. moci svůj jako 19. 20. 21. za pro tak 22. 23. 24. co po rok 25. 26. 27. oni tento když

Více

R O Z H O V O R Y S U K R A J I N S K Ý M I D Ě T M I M U K A Č E V S K É H O I N T E R N Á T U

R O Z H O V O R Y S U K R A J I N S K Ý M I D Ě T M I M U K A Č E V S K É H O I N T E R N Á T U R O Z H O V O R Y S U K R A J I N S K Ý M I D Ě T M I Z M U K A Č E V S K É H O I N T E R N Á T U Pro časopis ZÁMEČEK foto, text: František Miker, Lukáš Pěkný, Aleš Dvořák Mukačevo Ukrajina, dne 2. 7.

Více

Školní Revue. Mimořádné vydání - ZASTÁVka Telč

Školní Revue. Mimořádné vydání - ZASTÁVka Telč Školní Revue Mimořádné vydání - ZASTÁVka Telč Toto zařízení je sociální službou (řídí se dle Zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách), kde pracují odborně vzdělaní pracovníci, kteří dbají na nejvyšší

Více

proč máma brečela to je velká záhada k večeři jsme měli topinky.

proč máma brečela to je velká záhada k večeři jsme měli topinky. Tlusťoch karel Na dveře dnes klepal tlusťoch karel chodí k nám jednou týdně na návštěvu vždycky houkne na mámu ať jde k němu do auta máma si povzdechne vezme kabelku drží ji jako kdyby to byla ryba co

Více

Časopis tvoří žáci v rámci volnočasové aktivity v rámci projektu Společné vzdělávání ve Velkých Hamrech CZ /0.0./0.0.

Časopis tvoří žáci v rámci volnočasové aktivity v rámci projektu Společné vzdělávání ve Velkých Hamrech CZ /0.0./0.0. 1 Školní drbna Základní škola a Mateřská škola Velké Hamry, příspěvková organizace Školní 541 468 45 Velké Hamry REDAKCE: Aneta Brunclíková (5. A) Eliška Čílová (5. A) Simona Fojtová (5. A) Kristýna Kunová

Více

Výsluňský. plátek LISTOPAD. Připravily: Anička, Jarka a Katka

Výsluňský. plátek LISTOPAD. Připravily: Anička, Jarka a Katka Výsluňský plátek LISTOPAD Připravily: Anička, Jarka a Katka Z obsahu: Fotbalový turnaj osmiček Zamířeno do: 7.C- rozhovor s Martinem Gebellem I učitelé jsou jen lidé - rozhovor s panem ředitelem Jiřím

Více

O letadélku Káňeti. Knihu od Bohumila Říhy. převyprávěly a nakreslily děti z MATEŘÍDOUŠKY Berlín, třídy ABC-do-ouška.

O letadélku Káňeti. Knihu od Bohumila Říhy. převyprávěly a nakreslily děti z MATEŘÍDOUŠKY Berlín, třídy ABC-do-ouška. O letadélku Káňeti Knihu od Bohumila Říhy převyprávěly a nakreslily děti z MATEŘÍDOUŠKY Berlín, třídy ABC-do-ouška. Tomešovic rodině se narodila Anežka. O tři roky později se jim narodil kluk Vojta. -

Více

Bleskový výsadek MOA v Anglii. (aneb Londýn-Cambridge-Canterbury)

Bleskový výsadek MOA v Anglii. (aneb Londýn-Cambridge-Canterbury) Bleskový výsadek MOA v Anglii (aneb Londýn-Cambridge-Canterbury) Rakovník jsme opouštěli ve středu 12. 9. kolem třetí hodiny odpolední. Přijel pro nás zájezdový autobus, kterým jsme po chvíli dorazili

Více

Babičko, vyprávěj! Reminiscenční projekt

Babičko, vyprávěj! Reminiscenční projekt Základní škola německo-českého porozumění a Gymnázium Thomase Manna Praha 8 www.gtmskola.cz Babičko, vyprávěj! Reminiscenční projekt Reminiscence technika práce se starými lidmi s využitím vzpomínek účelem

Více

ÚTĚK NA ZÁPAD. (Günter Götz [1])

ÚTĚK NA ZÁPAD. (Günter Götz [1]) ÚTĚK NA ZÁPAD Koupit lístek, nastoupit do vlaku, to všechno proběhlo v pořádku. Ale kousek od východního Berlína vlak zastavil a objevila se lidová policie s kalašnikovy. Museli jsme ukázat dokumenty a

Více

Zvedám mobil a ve sluchátku se ozve jeho hlas. Je tichý a velice pomalý.

Zvedám mobil a ve sluchátku se ozve jeho hlas. Je tichý a velice pomalý. Dnes ráno se mi vstává líp. Hlava mě nebolí a dokonce se mi už ani nemotá. Jsem desátý den po otřesu mozku a stále špatně spím. V nákupním centru nás s dcerou napadl cizí vyšinutý chlap a poranil mi krční

Více

Šumava 2018 Matěj Cocher

Šumava 2018 Matěj Cocher Šumava 2018 Matěj Cocher Cesta na Šumavu Na Šumavu jsme z Nedomic vyrazili po nedělním dopoledni, po cestě jsme se stavili u Mac Donalds a na pár benzínových stanicích. Cesta na mapách cca trvá 3 hod.,

Více

Přednáška prvňáčkům 1.B o čištění zoubků. Veselé zoubky. přednáška společnosti drogerie DM

Přednáška prvňáčkům 1.B o čištění zoubků. Veselé zoubky. přednáška společnosti drogerie DM Přednáška prvňáčkům 1.B o čištění zoubků Veselé zoubky přednáška společnosti drogerie DM Davídek z 1.B se nám svěřil, jak se mu líbila přednáška o čištění zoubků. Ptala jsem se ho, jestli se mu akce líbila.

Více

Stoletý absolvent gymnázia

Stoletý absolvent gymnázia Stoletý absolvent gymnázia Jednoho teplého dubnového dopoledne jsem navštívila malebnou zahrádku v Černošicích. Hned u branky mě přivítal usměvavý postarší pán, který s nadšením zval do svého království.

Více

PIKNIK 7 /PAGE/ Strana 2 Prvňáčci Strana 3 Patronát. Strana 4 Kutná Hora Strana 5. Drakiáda. Strana 6 a 7. Rozhovory. Strana 9 Soutěž.

PIKNIK 7 /PAGE/ Strana 2 Prvňáčci Strana 3 Patronát. Strana 4 Kutná Hora Strana 5. Drakiáda. Strana 6 a 7. Rozhovory. Strana 9 Soutěž. PIKNIK Září a říjen 2017 Strana 2 Prvňáčci Strana 3 Patronát Strana 4 Kutná Hora Strana 5 Drakiáda Strana 6 a 7 Rozhovory Strana 9 Soutěž 7 /PAGE/ Patronát zahájen Drakiáda Rozhovory Již tradičně jsme

Více