KULTURNÍ PŘEHLED ÚNOR

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "KULTURNÍ PŘEHLED ÚNOR 2015. www.kulturakoprivnice.cz"

Transkript

1 KULTURNÍ PŘEHLED ÚNOR

2 AKTUALITY Z KULTURNÍHO DOMU KOPŘIVNICE ONLINE PRODEJ VSTUPENEK 1. prosince spustil Kulturní dům Kopřivnice online prodej vstupenek. Vstupenky na kulturní akce i do kina si nyní můžete pohodlně zakoupit z domova, zaplatit platební kartou či online převodem a potom se již dostavit s vytištěnou vstupenkou přímo na program. Odkaz na online prodej naleznete vždy u konkrétní akce kulturního domu nebo kina. Interaktivní portál vás jednoduše provede výběrem míst i platbou. Po zdárném ukončení platby vám budou zaslány dva e- maily první o provedené platbě, druhý se samotnými vstupenkami. ONLINE PRODEJ nebude realizován pouze u akcí jako Obecní ples, Muzikantský ples, Seniorské odpoledne, Taneční soutěž Tatra, vybrané koncerty apod., u kterých prodej probíhá od konkrétního termínu a hodiny a je nutné si vstupenku zakoupit přímo v informačním centru. DÁRKOVÉ POUKAZY Od středy 3. prosince je možné v Informačním centru Kopřivnice zakoupit také dárkové poukazy vouchery na některý z programů pořádaných Kulturním domem Kopřivnice. Svým blízkým tak můžete zakoupit dárek v podobě poukazu na koncerty, divadla, plesy či přímé přenosy v kině (opera, balet, výstavy). Při koupi vstupenky na konkrétní akci na pokladně kulturního domu sdělte obsluze, že máte zájem o dárkový poukaz, a ta vám jej vystaví. V případě, že již máte zakoupenu klasickou vstupenku a chcete ji věnovat jako dárek, nezoufejte! Vouchery lze vyměnit i za již zakoupené vstupenky.

3 Úterý 3. února hodin NÁRODNÍ DIVADLO MORAVSKOSLEZSKÉ ZÁJEZD DO MALÉHO PROSTORU VELKÉHO DIVADLA Simon Stephens, Mark Haddon Podivný případ se psem Jen pro přihlášené účastníky. Čas a místo odjezdu budou účastníkům sděleny individuálně. Sobota 7. února 2015 od hodin Velký sál KDK ROCK N ROLLOVÝ VEČER První ročník rock n rollového večera! K tanci a poslechu zahraje kapela Cajon Band, která vznikla v Ostravě před 5 lety jako alternace kapely Šajtar. Je zaměřená hlavně na plesovou produkci. Hraje coverovou muziku od 60. let po současnost, místo cimbálu je doplněná o klávesy nebo klarinet, saxofon Druhou kapelou je Neo Chess Sunny Rock and Roll Band. V jejich podání se můžete těšit na svěží rokenrol od Elvise přes Beatles, Rolling Stones, Toma Pettyho až k filmovým melodiím, např. z filmu Pulp Fiction. Chybět nebude ani doprovodný program, o který se postarají tanečnice ze ZUŠ Zdeňka Buriana a tanečně akrobatická skupina STYX z Ostravy. Vstupné: 150 Kč. Předprodej vstupenek v IC Kopřivnice. MOŽNOST ZAKOUPIT JAKO DÁRKOVÝ POUKAZ.

4 Pondělí 9. února 2015 od hodin Velký sál KDK ONDŘEJ HAVELKA A JEHO MELODY MAKERS Ondřej Havelka a jeho Melody Makers se zabývají autentickou interpretací populární hudby období raného a vrcholného swingu od počátku let třicátých až k raným letům čtyřicátým. Pestrý repertoár zahrnuje atraktivní skladby širokého žánrového spektra, sweet and hot, od hollywoodských muzikálů až po vrcholná čísla swingových big-bandů. Stylizace koncertní show sleduje ve všech detailech typické dobové způsoby, počínaje kostýmy a účesy interpretů a celkovou režií představení konče. Vitální jazzový výraz interpretů je umocňován smyslem pro show, nadhledem a humorem. Strhující hra orchestru je korunována výkony sólistů, především pak uměleckého ředitele bandu zpěváka, spíkra a tanečníka Ondřeje Havelky. Použití autentických hudebních nástrojů, pietní přístup k rekonstrukci autentických aranžmá a systematické studium a osvojování si dobových interpretačních technik přinášejí nečekané, okouzlující výsledky v podobě autentického zvuku, který známe z dobových nahrávek či filmů. Vstupné: 450 Kč. Předprodej vstupenek v IC Kopřivnice. MOŽNOST ZAKOUPIT JAKO DÁRKOVÝ POUKAZ.

5 Sobota 14. února hodin Kinosál KDK PŘÍMÝ PŘENOS METROPOLITNÍ OPERA P. I. Čajkovskij JOLANTA B. Bartók MODROVOUSŮV HRAD Umělecký ředitel varšavské Polské národní opery Mariusz Treliński bude v Metropolitní opeře debutovat dvojprogramem složeným ze dvou méně známých jednoaktovek: Čajkovského romantické pohádky Jolanta, která vypráví o psychologickém probuzení slepé princezny a Bartókova drásavého Modrovousova hradu, v němž musí novomanželka Juditha odemknout sedm zamčených dveří, aby poznala nejtemnější tajemství svého manžela. Obě díla, která vznikla v koprodukci s Teatr Wielki Polské národní opery, bude řídit Valerij Gergiev. V titulní roli Jolanty vystoupí Anna Netrebko spolu s Piotrem Beczalou a Alexejem Markovem v rolích Vaudémonta a Roberta, kteří oba usilují o její lásku. Nadja Michael ztvární Judithu v Modrovousově hradu a jejím tajemně děsivým novomanželem bude Michail Petrenko. Vstupné: 300 Kč. Při SOUČASNÉ koupi 6 a více vstupenek na jeden a více přenosů cena 250 Kč. MOŽNOST ZAKOUPIT JAKO DÁRKOVÝ POUKAZ. Sobota 14. února neděle 15. února 2015 Foyer a kinosál KDK FILMOGRAFIE KINOKO Výstava filmových projektorů Pravěk kinematografie Workshopy: Traumatrop, Camera Obscura, atd. Humorný program o vývoji filmu. Vyvrcholení plackování v kině. Burza plakátů a spousta dalších věcí. Více informací o akci v sekci kino a na webových stránkách kino.kulturakoprivnice.cz.

6 Čtvrtek 19. února hodin Velký sál KDK Martin McDonagh KRÁSKA Z LEENANE Hraje Divadlo J. K. Tyla v Plzni. DIVADLO V RÁMCI DIVADELNÍHO PŘEDPLATNÉHO V zapadlém venkovském obydlí žijí ve velmi napjatém vztahu matka se stárnoucí dcerou. Drobné vzájemné podrazy, záludnosti i snahy o porozumění pramení ze strachu ze samoty. Proto když do jejich života vstoupí muž, souboj o osobní štěstí se změní v nepokrytou válku. Vstupné: I. sektor 300 Kč, II. sektor 250 Kč. Předprodej vstupenek v IC Kopřivnice. MOŽNOST ZAKOUPIT JAKO DÁRKOVÝ POUKAZ. Sobota 21. února hodin Velký sál KDK RODIČOVSKÝ BÁL Pořádá ZŠ E. Zátopka ve spolupráci s KH Kopřivnice. Hudba: Sága, DJ Tygr, Kašek Vopelec a Kavid Drompolc. Vstupné: 200 Kč. Předprodej vstupenek v ZŠ E. Zátopka od úterý 27. ledna Doprodej týden před akcí v IC Kopřivnice.

7 Pondělí 23. února hodin Kinosál KDK BALET V KINĚ Sergej Prokofjev ROMEO A JULIE Záznam baletu z Londýna Royal opera House The Royal Ballet Kenneth MacMillan vytvořil současnou interpretaci Prokofjevovy klasické partitury. Jeho verze baletu zdůrazňuje citovou a psychologickou stránku příběhu. Romeo a Julie obsahuje tři vášnivá pas de deux, první setkání milenců, slavnou balkonovou scénu a závěrečnou tragédii, končící jejich smrtí. Příběh milenců se odehrává v kontrastu půvabů Verony v 16. století: živé dění na tržišti naruší zuřivý souboj, velkolepý ples se odehrává v elegantním paláci. Balet je centrem repertoáru souboru, dosud dosáhl více než 400 repríz a je uváděn na četných světových turné. Romeo a Julie se setkají na plese a okamžitě se do sebe vášnivě zamilují. Avšak jejich rodiny jsou znepřáteleny, dělí je prudký svár. Dokáží milenci společně odolat vzájemné zášti a odporu? Vstupné: 300 Kč v den konání baletu, 250 Kč v předprodeji. Předprodej vstupenek v IC Kopřivnice. MOŽNOST ZAKOUPIT JAKO DÁRKOVÝ POUKAZ.

8 Čtvrtek 26. února hodin Velký sál KDK LUCIE BÍLÁ A PETR MALÁSEK Recitál několikanásobné Zlaté slavice Lucie Bílé míří 26. února 2015 do Kopřivnice. Těšit se můžete na jedinečnou atmosféru zcela nového projektu Recitál, který zpěvačka společně se svým dlouholetým kamarádem a klavíristou Petrem Maláskem připravila, a ke kterému natočila zbrusu nové CD se stejným názvem. Vstupné: I. sektor 890 Kč, II. sektor 790 Kč, III. sektor 590 Kč. Předprodej vstupenek v IC Kopřivnice. MOŽNOST ZAKOUPIT JAKO DÁRKOVÝ POUKAZ. Sobota 28. února hodin Velký sál KDK MAŠKARNÍ PLES K tanci a poslechu hraje kapela YPSILON. Večerem provází moderátor René Kuboš. V programu vystoupí taneční skupina Bad Boys, Farridah, Las Isidras a další. Těšte se na zábavný program a bohaté občerstvení. Pořádá prodejna Elixír a seskupení Shahrazad. Vstupné: 130 Kč. Předprodej vstupenek v prodejně Elixír (vedle Alberta) a v IC Kopřivnice.

9 PŘIPRAVUJEME NA BŘEZEN 2015 Neděle 1. března hodin Kinosál KDK NEDĚLNÍ POHÁDKA V KINOSÁLE Divadlo dětského diváka Červená sukýnka, červená karkulka Spojení dvou pohádek O červené Karkulce a O poslušných kůzlátkách. Děti budou účinkovat v několika rolích. Délka představení: 50 minut Vstupné: 50 Kč. Předprodej vstupenek v IC Kopřivnice.

10 Čtvrtek 5. března hodin Kinosál KDK NOVINKA SEZÓNY EXHIBITIONS ON SCREEN VÝSTAVY NA PLÁTNECH KIN Rembrandt z Národní galerie v Londýně a Rijksmusea v Amsterdamu Každá výstava věnovaná Rembrandtovi je netrpělivě očekávaná, avšak velké expozice o pozdním díle Rembrandta, kterou Amsterdam pořádá společně s Národní galerií v Londýně, je událost jako žádná jiná. Poprvé v moderní historii se tak do Amsterdamu vrací některé z nejslavnějších Rembrandtových obrazů z evropských a amerických sbírek. Největší holandská výstava roku 2015 a pozdní tvorba velkého mistra, která výrazně překračuje umělecké hranice své doby! Výstava se zaměřuje na tvorbu posledních let Rembrandtova života, které se pokládají za jeho nejlepší roky. Mistrovská díla z tohoto období zrcadlí podobu Rembrandta jako člověka i jako umělce. Tento film zkoumá každé z klíčových děl výstavy, prostřednictvím příspěvků speciálně pozvaných hostů, včetně kurátorů a historiků umění. Pro mnoho lidí je Rembrandt největším umělcem, který kdy žil, a tento film se snaží prozkoumat pravdu o člověku, který je opředen legendou. Vstupné: 250 Kč. Při SOUČASNÉ koupi 6 a více vstupenek na jeden a více přenosů cena 200 Kč. Předprodej vstupenek v IC Kopřivnice. MOŽNOST ZAKOUPIT JAKO DÁRKOVÝ POUKAZ.

11 Sobota 7. března 2015 od hodin Všechny prostory KDK MUZIKANTSKÝ PLES HRAJÍ: Ukulele Troublemakers zábavná show světových hitů v energickém podání hráčů na ukulele; Rockoví lišáci dynamické rockové hity a balady; Cimball hellband spojení tradiční cimbálovky s moderním repertoárem a netradičními nástroji; Caribe temperamentní kubánská a latinsko-americká hudba. Vystoupení stylově doplní atmosféru a spolu s tanečnicí salsy zároveň hosty aktivně zapojí do tance; Hot Club Fren frenštátská kapela, která baví své posluchače gipsy swingovou muzikou; Sunar hity v podání kopřivnické kapely; Expedice Apalucha kapela, u které se můžete těšit na pestrou škálu stylů (blues, rock, folk, funky); DJ Stoupa diskotéka se známým DJ; Karaoke, DJ Dee Sváček možnost vyzkoušet si, jaký je pocit zpívat živě před lidmi a sklízet aplaus přihlížejícího publika. Koktejlový bar, výběr vín, teplá a studená kuchyně, focení hostů, doprovodný program, tombola. Vstupné: 250 Kč. Maximální počet vstupenek na osobu je 6 ks! Předprodej vstupenek od středy 18. února 2015 od hodin v IC Kopřivnice.

12 Sobota 14. března hodin Kinosál KDK PŘÍMÝ PŘENOS METROPOLITNÍ OPERA Gioacchino Rossini JEZERNÍ PANÍ Joyce DiDonato a Juan Diego Flórez zazáří v belcantovém skvostu Jezerní paní, který bude mít v příští sezóně svou metropolitní premiéru. Joyce DiDonato vystoupí v titulní roli Eleny, dívky, o níž usilují hned dva nápadníci, a Juan Diego Flórez ve svém již pátém vystoupení v sérii přenosů Live in HD ztvární další belcantovou roli Giacoma, shovívavého krále Skotska. Inscenace je metropolitním debutem skotského režiséra Paula Currana a vznikla v koprodukci se Santa Fe Opera, kde měla premiéru již v roce Orchestr Metropolitní opery bude řídit Michele Mariotti a na jevišti stanou Daniela Barcellona v kalhotkové roli Malcolma, John Osborn jako Rodrigo a Oren Gradus v roli Douglase. Vstupné: 300 Kč. Při SOUČASNÉ koupi 6 a více vstupenek na jeden a více přenosů cena 250 Kč. Předprodej vstupenek v IC Kopřivnice. MOŽNOST ZAKOUPIT JAKO DÁRKOVÝ POUKAZ.

13 Úterý 17. března 2015 Kinosál KDK PŘÍMÝ PŘENOS BALET P. I. Čajkovskij LABUTÍ JEZERO Přímý přenos baletu z Londýna Royal opera House The Royal Ballet Labutí jezero, určitě nejslavnější z romantických baletů, je podmanivý příběh o krasavici proměněné v labuť, dojemný hold moci lásky. Labutí jezero je dokonalou symbiózou choreografie a hudby, a přestože se Čajkovskij sám jeho jednoznačného úspěchu nedočkal, platí dnes jeho první baletní partitura za synonymum baletu jako takového, inspirovala generace tanečníků a pronikla do všech kultur. Pro Královský balet znamenalo Labutí jezero, už od jeho nejranějších počátků, jedno z kmenových děl. Anthony Dowell se při současné produkci vrátil k autentické verzi vytvořené velkým Mariem Petipou a Lvem Ivanovem roku 1895 pro Mariinské divadlo. Scéna Yolandy Sonnabend, inspirovaná podobou ruského carského dvora z doby vzniku díla, je vytvořena s historickou přesností a uplatněním fantazie. Vstupné: 300 Kč v den konání baletu, 250 Kč v předprodeji. Předprodej vstupenek v IC Kopřivnice. MOŽNOST ZAKOUPIT JAKO DÁRKOVÝ POUKAZ.

14 Čtvrtek 19. března hodin Velký sál KDK Josef Stelibský, Antonín Procházka HLEDÁM DĚVČE NA BOOGIE WOOGIE Hraje Slezské divadlo Opava. DIVADLO V RÁMCI DIVADELNÍHO PŘEDPLATNÉHO Operetu autor napsal ve stylu hudebních komedií 30. let minulého století. Poprvé byla uvedena v roce 1946 pod názvem U Veselého kamzíka. Život Josefa Stelibského ale nebyl zdaleka tak idylický jako jeho melodie. Po politických změnách v roce 1948 emigroval, nejprve do Mnichova, kde pracoval v rádiu Svobodná Evropa, a následně do USA. Zde se však potýkal s nepřekonatelnou bariérou neznámého jazyka a s vážnými zdravotními potížemi. Navršené problémy jej dovedly až k sebevraždě. Zemřel v Hollywoodu 28. dubna Pozapomenuté operety U Veselého kamzíka se později ujal plzeňský dramatik, herec a režisér Antonín Procházka. Text zkrátil, odstranil naivitu, některé melodie nahradil jinými a změnil i název díla. Přestože zůstala zachována základní dějová linka a typický sentiment 30. let, přibyl nespočet komediálních situací a gagů. Autorovi nového libreta se podařilo z málo hrané operety udělat trhák. Hudební komedii Hledám děvče na boogie woogie v premiéře uvedlo plzeňské Divadlo J. K. Tyla v prosinci 1996 v Procházkově režii. Vstupné: I. sektor 300 Kč, II. sektor 250 Kč. Předprodej vstupenek v IC Kopřivnice. Kapacita sálu kvůli přítomnosti orchestru omezena! MOŽNOST ZAKOUPIT JAKO DÁRKOVÝ POUKAZ. Sobota 21. března hodin Velký sál KDK DĚTSKÝ MAŠKARNÍ KARNEVAL Akce pro děti plná masek, tancování, her, soutěží a veselých písniček. Chybět nebude doprovodný program, omalovánkový koutek a další. Vstupné: 40 Kč. Děti do 2 let zdarma. Předprodej vstupenek od 11. března 2015 v IC Kopřivnice.

15 BAR 603 Od září 2014 provozuje Kulturní dům Kopřivnice opravený prostor Baru 603, který slouží jako kavárna a občerstvení během promítání kina a kulturních akcí. Umístění: Foyer kina v kulturním domě v 1. patře nad vstupem do Technického muzea Tatra Otevírací doba: Pondělí Úterý Středa ZAVŘENO Čtvrtek a pátek Sobota a neděle Dále je otevřeno vždy během konání kulturní akce po celou dobu akce.

16 Připravujeme vysoce kvalitní kávu 100 % Arabiku Etiopii Sidamo. Etiopie patří k největším producentům a vývozcům kávy na světě. Káva je zpracovávána suchou i mokrou metodou. Nejznámějšími lokalitami, kde se etiopská káva pěstuje, jsou Harrar na východě, Jimma západně od Adis Abeby a především pak oblast Sidamo nedaleko hranic s Keňou. Právě tady sklízejí pěstitelé nejžádanější etiopské kávy kávy se jménem Etiopie Sidamo. Lehká a jemná chuť, mírně kořeněná s čokoládovou plností, ve které se mísí oříšky s mnoha ovocnými tóny v čele s černým rybízem. Znamenité ovocné aroma, ve kterém převládá jasmín a tóny sladkých plodů, měnící se v kořeněné květinové aroma s nádechem vinné révy a čokolády. Espresso 23 Kč, Cappuccino 26 Kč, Latte Macchiato 30 Kč. Kávu je možné zakoupit také s sebou. Dále připravujeme teplé nápoje (čaj, Caro, Granko, horký džus, svařák) a prodáváme pestrou paletu nealko nápojů v objemu 0,5 l, které si s sebou můžete vzít i do sálů. V nabídce máme pivo v plechu (na akcích i točené pivo), nealko pivo a paletu kvalitních alkoholických nápojů. K nápojům jsou k dostání sladké i slané pochutiny, během akcí i dobré chlebíčky. Samozřejmě nechybí nabídka vín: sudové víno z Vinotéky Kovář a syn, jakostní vína z Valtic, pozdní sběry ze Zámeckého vinařství Bzenec či lahodné chillské víno Tarapaca. Pokud bude zájem návštěvníků kulturního domu, plánujeme rozšíření provozní doby baru i na denní dobu. Přijďte si posedět do příjemného, bezpečného a kultivovaného prostoru v kulturním domě. Bar je nekuřácký a bezbariérový. Pro děti máme nachystáno pár hraček a připravujeme další aktivity. Wi-fi ZDARMA! Kontaktní osoba: Nela Sedlářová, nela@kulturakoprivnice.cz, telefon do baru:

17 PROGRAM KINA KOPŘIVNICE NA ÚNOR Datum Kč Kč Kč NE 1. Velká šestka 130 Babovřesky Slídil 110 Datum Kč Kč PO 2. Babovřesky Slídil 110 ÚT FK: Vyšší moc 110/90 ST 4. TENTO DEN KINO NEHRAJE! ČT 5. Babovřesky Jupiter vychází 100 PÁ 6. Babovřesky Jupiter vychází 100 Datum Kč Kč Kč 120 Mortdecai: SO 7. Velká šestka / 100 Grandiózní případ 110 Kód Enigmy 110 NE 8. Velká šestka 120 / 100 Mortdecai: Grandiózní případ 110 Kód Enigmy 110 Datum Kč Kč Mortdecai: PO Kód Enigmy 110 Grandiózní případ ÚT FK: Whiplash 110/90 ST 11. TENTO DEN KINO NEHRAJE! Datum 0.05 Kč Kč Kč Padesát Padesát Jupiter ČT odstínů šedi odstínů šedi vychází Datum Kč Kč PÁ 13. Padesát odstínů šedi 130 Jupiter vychází 130 Datum Kč Kč Kč Den MET: P. I. Čajkovskij, B. SO 14. otevřených 60 / Bartók Jolanta, Modrovousův hrad dveří 250 NE 15. Den otevřených dveří 60 SpongeBob ve filmu: Houba na suchu 3D 140 / 120 Padesát odstínů šedi Datum Kč Kč PO 16. SpongeBob ve filmu: Houba na suchu 3D 140/120 Padesát odstínů šedi 130 ÚT FK: Zimní spánek 120/100 ST 18. TENTO DEN KINO NEHRAJE! 130

18 Datum Kč Kč ČT 19. Kobry a užovky 140 Padesát odstínů šedi 130 PÁ 20. Kobry a užovky 140 Padesát odstínů šedi 130 Datum Kč Kč Kč SO 21. Velká šestka Kobry a Žena v černém 2: D užovky Anděl smrti 130 NE 22. Velká šestka Kobry a Žena v černém 2: D užovky Anděl smrti 130 Datum Kč Kč 300 PO Balet: Romeo a Julie - záznam / 250 ÚT FK: Odborný dohled nad východem Slunce 110/90 ST 25. TENTO DEN KINO NEHRAJE! ČT 26. SpongeBob ve filmu: Houba na suchu 125/100 Nezlomný 120 PÁ 27. SpongeBob ve filmu: Houba na suchu 125/100 Nezlomný 120 SO 28. Teorie všeho 120 Kingsman: tajná služba 120

19 Sobota 14. února neděle 15. února 2015 Foyer a Kinosál KDK FILMOGRAFIE KINOKO Nechte se vtáhnout do historie nového umění, filmu. Dvoudenní program Kina Kopřivnice Vás seznámí úsměvnou formou s počátky promítání a promítací techniky. Zvláště dětem se doporučuje přijíti a bedlivě prohlížeti principy chodu starých kinematografických přístrojů používaných ještě jejich prarodiči. Věříme ale, že se zabaví úplně všichni. Celodenní program pro děti i dospělé! CELODENNÍ PROGRAMY OD 8.00 DO HODIN: Pravěk kinematografie Výstava. Interaktivní výstava promítacích přístrojů Vám představí aparáty od 19. století až do konce století dvacátého. Zkusíte si sami rozpohybovat první film od Eduarda Muybridge, uvidíte nejjednodušší promítací přístroj, Laternu Magiku, spolu s vzácnými ručně malovanými obrázky z 19. století. Zkusíte si, jak tvrdý chleba měl promítač, když budete točit promítačkou na kliku. Uvidíte ukázku filmovacích kamer a mnoho dalšího. Se všemi otázkami se můžete obracet na posluchače katedry divadelních, filmových a mediálních studií FF UP. Otevřené kino Prohlídka. Představíme Vám zákulisí dnešních projekcí. Podíváte se do promítací kabiny, kde Vám představíme obří promítačky MEX 5X a nové digitální technologie. Staré a nové vedle sebe. Naši páni promítači Vám odpoví na vše, co Vás bude zajímat, a ukáží Vám zákoutí Vašeho kina.

20 Plackování Sběratelství. Už třetím rokem děti plackují s Bijáskem a sbírají odznaky s oblíbenými pohádkovými či filmovými postavičkami. V těchto dnech budete mít příležitost získat butony, které ještě nemáte nebo směňovat ty své s jinými dětmi nebo s námi. Navíc, pokud děti vyplní celé plackovací album, získají omalovánku s Bijáskem! Nezapomeňte si vzít všechny svoje placky s sebou! Burza plakátů Výprodej. Použité i nepoužité filmové plakáty budou k zakoupení. V rámci vstupného dostanete žetony, které budete moci směnit za Vámi vybrané tištěné filmové reklamy. Zootrop Kuriozita. Jedinečná příležitost, jak se dokonale seznámit s optickým přístrojem zootropem, největším v Olomouci a kdo ví kde ještě. Otočný zázračný buben s vyměnitelnými pásky fázových obrázků, který na principu kola života simuluje pohyblivé obrazy, je dalším předchůdcem kinematografie.

21 PROGRAM SOBOTA 14. ÚNORA hodin - CaK Kinematograf Divadlo. Vyprávění o začátcích filmu ve stylu žertovném s krátkými filmovými ukázkami. Zábava, humor, srdcervoucí podívaná hodin Thaumatrope Workshop. Vynález Thaumatrope neboli zázračný disk je první z mnoha optických hraček. Při rychlém otáčení způsobuje splynutí dvou obrázků do jednoho na základě doznívání zrakového vjemu. Na principu fungování Thaumatropu a dalších optických mechanismů je založena dnešní kinematografie. Tvůrčí práce pro děti i dospělé hodin CaK Kinematograf hodin Thaumatrope PROGRAM NEDĚLE 15. ÚNORA hodin - CaK Kinematograf Divadlo. Vyprávění o začátcích filmu ve stylu žertovném s krátkými filmovými ukázkami. Zábava, humor, srdcervoucí podívaná hodin Camera Obscura Workshop. Předchůdce filmové kamery funguje na optickém principu, podle něhož světlo dopadající malým otvorem do tmavé komory promítá horizontálně i vertikálně převrácený obraz na její zadní stěnu. Tvůrčí práce pro děti i dospělé hodin CaK Kinematograf hodin Camera Obscura Vstupné: 60 Kč na jeden den. Předprodej vstupenek od 1. února 2015 v IC Kopřivnice.

22 METROPOLITNÍ OPERA V ČR osmá a ve světě již devátá sezóna operních přenosů z Metropolitní opery cyklus Met: Live in HD bude zahájena v říjnu. Předprodej na sezónu 2014/2015 však v kině Kopřivnice byl zahájen již 1. srpna Vstupné 300 Kč, při SOUČASNÉ koupi 6 a více vstupenek na jeden a více přenosů cena 250 Kč. VSTUPENKY NENÍ MOŽNÉ VRACET! PROGRAM: Sobota 14. února hodin P. I. ČAJKOVSKIJ / B. BARTÓK JOLANTA / MODROVOUSŮV HRAD Sobota 14. března hodin GIOACCHINO ROSSINI JEZERNÍ PANÍ Sobota 25. dubna hodin P. MASCAGNI / R. LEONCAVALLO SEDLÁK KAVALÍR / KOMEDIANTI

23 BALET V KINĚ Balet v kině vstoupí do druhé sezóny ve velkolepém měřítku. Baletní perly z londýnského Královského baletu uvede Kino Kopřivnice. Tento špičkový baletní dům zařadil do nové sezóny celkem čtyři přímé přenosy a dva záznamy, které jistě nebudou cizí ani baletním laikům. Vstupné 300 Kč v den konání baletu, 250 Kč v předprodeji. Zvýhodněná cena abonmá všech šesti baletů 1200 Kč. VSTUPENKY NENÍ MOŽNÉ VRACET! PROGRAM: Pondělí 23. února hodin ROMEO A JULIE Úterý 17. března hodin LABUTÍ JEZERO Pondělí 13. dubna hodin ZIMNÍ POHÁDKA Úterý 5. května hodin MARNÁ OPATRNOST

24 EXHIBITION SVĚTOVÉ MALÍŘSTVÍ NA PLÁTNECH KIN Série Exhibition Světové malířství na plátnech kin zahájil dubnový satelitní přenos Manet: Portraying Live z výstavy v londýnské Royal Academy of Arts. Série Exhibition navazuje na úspěšný loňský přenos výstavy Leonarda da Vinciho z londýnské Národní galerie. Za ambici si série Exhibition mimo jiné klade stát se alternativou k již zavedeným a populárním přímým přenosům do kin z performing arts např. z Metropolitní opery v New Yorku či Velké moskevského divadla ( Bolšoj ). V červnu série pokračovala výstavou Munch 150 z Osla, v říjnu pak naváže výstavou Vermeer a hudba z Londýna. Vstupné 250 Kč, při SOUČASNÉ koupi 6 a více vstupenek na jeden a více přenosů cena 200 Kč. VSTUPENKY NENÍ MOŽNÉ VRACET! PROGRAM: Čtvrtek 5. března hodin REMBRANDT Z NÁRODNÍ GALERIE V LONDÝNĚ A RIJKSMUSEA V AMSTERDAMU Čtvrtek 30. dubna hodin VINCENT VAN GOGH Z MUZEA VINCENTA VAN GOGHA V AMSTERDAMU Čtvrtek 28. května hodin IMPRESIONISTÉ Z PAŘÍŽE, LONDÝNA A USA Čtvrtek 11. června hodin HERMITAGE REVEALED ODHALENÁ ERMITÁŽ Z PETROHRADU

25 PROGRAM MĚSTSKÉ KNIHOVNY NA ÚNOR Pondělí 2. února pátek 27. února 2015 Čítárna knihovny KDK VŠUDYKDE PODRUHÉ městem, lesem, oborou Městská knihovna Kopřivnice pořádá výstavu fotografií Ludmily Karlíkové. Otevírací doba: Po, Út, Čt, Pá v době a Vstup volný. Čtvrtek 5. února čtvrtek 5. března 2015 Pobočka knihovny KDK na ul. Francouzská KRÁSA TISKU Žáci První SZUŠ MIS MUSIC Kopřivnice, o. p. s. pod vedením Mgr. Art. Anny Georgiadu představí své nejlepší výtvarné práce. Otevírací doba: Po, Čt v době a Vstup volný. Úterý 24. února hodin Akademická posluchárna KDK JEDEN SVĚT PUTINOVY HRY Alexander Gentelev / Německo, Rakousko, Izrael / 2013 / 90 min. Medaile jsou rozdány, rekordy pokořeny a vítězství vybojována. Kdo je ale skutečným vítězem a kdo poraženým? Zimní olympijské hry v Soči 2014 zůstanou navždy zapsány jako kontroverzní projekt ruského prezidenta Vladimira Putina, který by se nikdy nezrealizoval bez jeho osobní posedlosti. Sen o světovém svátku sportu se sice proměnil ve skutečnost, ale za jakou cenu? Všudypřítomná korupce, vyvlastňování soukromých majetků, násilné vystěhovávání obyvatel, nevratné dopady na životní prostředí. V investigativním dokumentu vystupují na povrch ty největší bolesti současného Ruska. Pro lidi, kteří svou otevřenou výpovědí přispěli ke vzniku filmu, však tato olympiáda nezůstane hezkou vzpomínkou. Vstup volný.

26 NABÍDKA KURZU Středa 18. února středa 18. března hodin - Čítárna knihovny KDK KURZ PATCHWORKU Městská knihovna Kopřivnice pořádá Kurz patchworku. Kurz proběhne v pěti lekcích vždy ve středu pod vedením paní Věry Kahánkové. Bližší informace a přihlášky ke kurzu budou zájemkyním poskytnuty v čítárně. Termíny konání kurzu: 18. února; 25. února; 4. března; 11. března; 18. března.

27 13. ROČNÍK AKADEMIE TŘETÍHO VĚKU LETNÍ SEMESTR 2014/2015 PRVNÍ VESELÝ KURZ KRESLENÍ veselé zahájení semestru Adolf Dudek 4. února 2015 v hodin, pouze pro přihlášené posluchače hodinový workshop se známým ilustrátorem dětských knih PSYCHOLOGIE PRO ŽIVOT PhDr. Stanislava Podžorná vždy v úterý od hodin, Akademická posluchárna 3. března, 17. března, 31. března, 14. dubna, 28. dubna KAPITOLY Z MINULOSTI KOPŘIVNICE Mgr. Ondřej Šalek vždy ve středu od hodin, Akademická posluchárna 18. března, 1. dubna, 15. dubna, 29. dubna, 13. května, 27. května TRÉNOVÁNÍ PAMĚTI Lucie Kazlepková vždy ve středu od 9.00 hodin, Akademická posluchárna 18. března, 25. března, 8. dubna, 22. dubna, 6. května, 20. května, 27. května VIRTUÁLNÍ UNIVERZITA TŘETÍHO VĚKU: DĚJINY ODĚVNÍ KULTURY Provozně ekonomická fakulta ČZU v Praze Ing. Petr Tylínek vždy v úterý od 9.00 hodin, Akademická posluchárna 10. února Cestou pravěkého lovce až k úpatí pyramid 24. února Počátky klasické evropské kultury (Kréta, Mykény )

28 Služby Informačního centra města Kopřivnice: nejen turistické informace o Kopřivnici a Lašské bráně Beskyd, prodej propagačních materiálů, předmětů a suvenýrů, pohlednic, map, turistických deníků, vizitek a známek, Kopřivnických novin, parkovacích hodin, přístup k PC s internetem (1 min./1 Kč) a bezplatné připojení pomocí wifi, černobílý i barevný tisk a kopírování až do formátu A3, skenování až do formátu A3, laminování ve formátu A6 a menší, A5, A4, A3, kroužková vazba ve formátu A4, prodej vstupenek na akce kulturního domu, Kina Puls a vybrané kulturní akce v Kopřivnici a okolí, prodej jízdenek Student Agency, RegioJet, Leo Express, prodej místenek na cyklobusy a skibusy, předprodej vstupenek sítí TicketPortal, TicketStream, TicketArt, Národní divadlo moravskoslezské v Ostravě, Dům kultury města Ostravy, Colosseum Ticket, příjem plakátů pro Plakátovací službu Kopřivnice, příjem objednávek na razítka a jejich součásti značky Colop, příjem informací o akcích k zařazení do kalendáře akcí, stojany s týdeníkem 5+2 dny a měsíčníkem Trubač. Pokladna kina a kulturního domu Rezervace a prodej vstupenek na kulturní akce a do kina probíhá v informačním centru v přízemí kulturního domu. pondělí pátek: sobota, neděle, svátky: a Ve dnech s večerním programem otevřeno až do začátku programu. Kontakt: , , pokladna@kulturakoprivnice.cz Chcete dostávat kulturní přehled elektronicky na svůj ? Napište nám na: info@kulturakoprivnice.cz

PROGRAM MEKUC LISTOPAD 2016

PROGRAM MEKUC LISTOPAD 2016 PROGRAM MEKUC LISTOPAD 2016 Středy 2. a 16. listopadu 9.30 11.30 hudební sál MKD TERAPIE BARVAMI Otevřený relaxační kurz s A. Rohde Kabele. Vstupné 50 Kč Středa 2. listopadu v 19.30 hodin hudební sál MKD

Více

KULTURNÍ PŘEHLED BŘEZEN 2015. www.kulturakoprivnice.cz

KULTURNÍ PŘEHLED BŘEZEN 2015. www.kulturakoprivnice.cz KULTURNÍ PŘEHLED BŘEZEN 2015 www.kulturakoprivnice.cz Neděle 1. března 2015 15.30 hodin Kinosál KDK NEDĚLNÍ POHÁDKA V KINOSÁLE Divadlo dětského diváka Červená sukýnka, červená karkulka Spojení dvou pohádek

Více

KULTURNÍ PŘEHLED ŘÍJEN 2012. www.kulturakoprivnice.cz

KULTURNÍ PŘEHLED ŘÍJEN 2012. www.kulturakoprivnice.cz KULTURNÍ PŘEHLED ŘÍJEN 2012 www.kulturakoprivnice.cz Čtvrtek 4. 10. od 18.45 hod. Přímý přenos představení Divadla Járy Cimrmana ČESKÉ NEBE Kino Puls Kopřivnice. Vstupné 200 Kč. (Předprodej od 24. září)

Více

Čtvrtek 7. května v 17.00 hodin divadelní sál MKD VYSTOUPENÍ ŽÁKŮ ZUŠ MĚLNÍK Absolventský a ročníkový koncert žáků tanečního oboru ZUŠ Mělník.

Čtvrtek 7. května v 17.00 hodin divadelní sál MKD VYSTOUPENÍ ŽÁKŮ ZUŠ MĚLNÍK Absolventský a ročníkový koncert žáků tanečního oboru ZUŠ Mělník. PROGRAM MEKUC KVĚTEN 2015 Pondělí 4. května v 17.00 MKD KVĚTEN 1945 NA MĚLNÍKU Přednáška vojenského historika pplk. PhDr. Eduarda Stehlíka doplněná výstavou dobových fotografií a plakátů ze Státního archivu

Více

KULTURNÍ PŘEHLED ZÁŘÍ 2014. www.kulturakoprivnice.cz

KULTURNÍ PŘEHLED ZÁŘÍ 2014. www.kulturakoprivnice.cz KULTURNÍ PŘEHLED ZÁŘÍ 2014 www.kulturakoprivnice.cz Středa 3. září 2014-18.00 hodin - Kostel sv. Bartoloměje v Kopřivnici KONCERT V RÁMCI SVATOVÁCLAVSKÉHO HUDEBNÍHO FESTIVALU 2014 PROGRAM: JOHANN SEBASTIAN

Více

Drobná grafika - výstava datum začátku akce: leden - únor čas začátku akce: 08.00 místo konání: (obec): Chotěboř

Drobná grafika - výstava datum začátku akce: leden - únor čas začátku akce: 08.00 místo konání: (obec): Chotěboř Výstava Grafik Vendy Hoblinky Chalupy datum začátku akce: 06.01.2015 datum ukončení akce: 19.02.2015 čas začátku akce: 08.00 místo konání: Knihovna Ignáta Herrmanna a Informační centrum Chotěboř stručný

Více

KULTURNÍ PŘEHLED ČERVENEC

KULTURNÍ PŘEHLED ČERVENEC KULTURNÍ PŘEHLED ČERVENEC 2013 www.kulturakoprivnice.cz Sobota 20. 7. od 15.00 hodin Brekekeyáda aneb odpoledne s vodníky Prostranství před kulturním domem. Bez vstupného. Zábavné odpoledne pro děti plné

Více

Číslo pokoje. Jméno. Příjezd. Odjezd

Číslo pokoje. Jméno. Příjezd. Odjezd Číslo pokoje Jméno Příjezd Odjezd Vážení hosté, dovolte mi, abych Vás co nejsrdečněji uvítal ve Spa Resortu Sanssouci. Naším přáním je, abyste si nejkouzelnější dobu roku strávenou u nás užili co nejlépe.

Více

KULTURNÍ PŘEHLED LISTOPAD 2012. www.kulturakoprivnice.cz

KULTURNÍ PŘEHLED LISTOPAD 2012. www.kulturakoprivnice.cz KULTURNÍ PŘEHLED LISTOPAD 2012 www.kulturakoprivnice.cz Čtvrtek 1. 11. pátek 23. 11. Výstava k 20. výročí ADRA Kulturní dům vestibul. Bez vstupného. Putovní výstava mapující 20 let činnosti jedné z nejvýznamnějších

Více

NEWSLETTER - ÚNOR 2014

NEWSLETTER - ÚNOR 2014 NEWSLETTER - ÚNOR 2014 Drazí přátelé, jak už jistě víte, v Latinském kulturním centru se děje mnoho zajímavých akcí, rozhodli jsme se tedy vytvořit pro Vás tento informační newsletter, kde můžete najít

Více

místo konání: Knihovna Ignáta Herrmanna a Informační centrum Chotěboř

místo konání: Knihovna Ignáta Herrmanna a Informační centrum Chotěboř Výstava obrazů Jarmily Blablecové Krňávkové Sen datum začátku akce: 27.2. 2015 datum ukončení akce: 17.4.2015 místo konání: Knihovna Ignáta Herrmanna a Informační centrum Chotěboř stručný popis akce: Vernisáž

Více

KULTURNÍ PŘEHLED LEDEN 2013. www.kulturakoprivnice.cz

KULTURNÍ PŘEHLED LEDEN 2013. www.kulturakoprivnice.cz KULTURNÍ PŘEHLED LEDEN 2013 www.kulturakoprivnice.cz Pátek 4. 1. od 19.00 hodin Novoroční koncert Městského dechového orchestru Kopřivnice Kulturní dům velký sál. Vstupné 50 Kč. Novoroční koncert místního

Více

MKD KURZ PLETENÍ Z PEDIGU

MKD KURZ PLETENÍ Z PEDIGU Mekuc 11/2015 Úterý 3. listopadu v 15.30 hodin hudební sál MKD PŘÍVORANKA Středa 4. listopadu v 17.00 hodin hudební sál MKD JAZZ WORLD PHOTO 2015 Zahájení výstavy fotografií a Jazzového listopadu v MEKUC.

Více

PROGRAM MEKUC ŘÍJEN 2016

PROGRAM MEKUC ŘÍJEN 2016 PROGRAM MEKUC ŘÍJEN 2016 Neděle 2. října v 10.00 19.00 MKD, města DEN ARCHITEKTURY MĚLNÍK 10.00 12.00 tvůrčí program pro děti 13.30 procházka po městě s městským architektem (sraz u věže chrámu sv. Petra

Více

Klub kultury Napajedla, p. o. ZPRÁVA O ČINNOSTI / 2017

Klub kultury Napajedla, p. o. ZPRÁVA O ČINNOSTI / 2017 Klub kultury Napajedla, p. o. ZPRÁVA O ČINNOSTI / 2017 Klub kultury Napajedla prezentuje město v oblasti kultury, historie a cestovního ruchu, plní funkci veřejných služeb občanům města, okolních obcí

Více

MKD LACO DECZI A CELULA NEW YORK

MKD LACO DECZI A CELULA NEW YORK PROGRAM MEKUC ČERVEN 2015 Pondělí 1. června až čtvrtek 4. června Městská knihovna Mělník TÝDEN ČTENÍ DĚTEM Program pro děti i rodiče konaný v rámci celorepublikové akce. Středa 3. června v 19.30 hodin

Více

KULTURNÍ PŘEHLED DUBEN 2014. www.kulturakoprivnice.cz

KULTURNÍ PŘEHLED DUBEN 2014. www.kulturakoprivnice.cz KULTURNÍ PŘEHLED DUBEN 2014 www.kulturakoprivnice.cz Úterý 1. dubna 2014-16.00 hodin Kinosál KDK KOPRSTAR 2014 - FINÁLE Soutěžní přehlídka dětských a mladých zpěváků populární a lidové písně Finálové kolo

Více

BAREVNÁ DEVÍTKA je sedmý ročník přehlídky kultur zemí celého světa, který pořádá Městské částí Praha 9. cílová skupina. počet návštěvníků.

BAREVNÁ DEVÍTKA je sedmý ročník přehlídky kultur zemí celého světa, který pořádá Městské částí Praha 9. cílová skupina. počet návštěvníků. BAREVNÁ DEVÍTKA je sedmý ročník přehlídky kultur zemí celého světa, který pořádá Městské částí Praha 9 Pestrý festival mnoha vůní a strhujících vystoupení. Zábavné odpoledne pro rodiny s dětmi, večerní

Více

KULTURNÍ PŘEHLED LEDEN 2015. www.kulturakoprivnice.cz

KULTURNÍ PŘEHLED LEDEN 2015. www.kulturakoprivnice.cz KULTURNÍ PŘEHLED LEDEN 2015 www.kulturakoprivnice.cz AKTUALITY Z KULTURNÍHO DOMU KOPŘIVNICE ONLINE PRODEJ VSTUPENEK 1. prosince spustil Kulturní dům Kopřivnice online prodej vstupenek. Vstupenky na kulturní

Více

Informační centrum pro mládež Šumperk

Informační centrum pro mládež Šumperk Pension pro svobodné pány 21. 5. 2018 od 19 hodin, Kulturní dům Rapotín Divadelní aktovka Seana O Caseyho Bedtime Story ve slavné úpravě Jiřího Krejčíka pod názvem Pension pro svobodné pány, která byla

Více

MULTIŽÁNROVÝ KULTURNÍ FESTIVAL FESTIVAL, který kulturně a společensky spojí celou Vysočinu. Je to multižánrové setkání měst a obyvatel Kraje Vysočina. S přesahem do celé České republiky. 2 FESTIVAL, který

Více

KULTURNÍ PŘEHLED DUBEN 2013. www.kulturakoprivnice.cz

KULTURNÍ PŘEHLED DUBEN 2013. www.kulturakoprivnice.cz KULTURNÍ PŘEHLED DUBEN 2013 www.kulturakoprivnice.cz Středa 3. 4. úterý 30. 4. Výstava NECHÁME TO TAK? Kulturní dům vestibul. Vstup volný. Výstava Necháme to tak? se ptá po důvodu, proč je tak velké množství

Více

Dům kultury Vsetín s.r.o. Program na listopad Úžasné divadlo fyziky Všechny barvy duhy

Dům kultury Vsetín s.r.o. Program na listopad Úžasné divadlo fyziky Všechny barvy duhy 1 1 Dům kultury Vsetín s.r.o. Program na listopad 2015 úterý 10. listopadu, 19.00 hodin Kino Vatra Úžasné divadlo fyziky Všechny barvy duhy Jak se díváme na svět? Proč naše oči vidí právě to, co vidí?

Více

PROGRAM. pátek, 15. prosince čtvrtek, 31. května středa, 20. prosince pondělí, 8. ledna 2018

PROGRAM. pátek, 15. prosince čtvrtek, 31. května středa, 20. prosince pondělí, 8. ledna 2018 PROGRAM Překladatelská soutěž Susanny Roth 2018 České centrum Moskva vyhlašuje 5. ročník Mezinárodní překladatelské soutěže Susanny Roth, určené pro mladé překladatele z českého jazyka. Jejím cílem je

Více

HARMONOGRAM ZAHÁJENÍ LÁZEŇSKÉ SEZÓNY 2013

HARMONOGRAM ZAHÁJENÍ LÁZEŇSKÉ SEZÓNY 2013 HARMONOGRAM ZAHÁJENÍ LÁZEŇSKÉ SEZÓNY 2013 PÁLENÍ ČARODĚJNIC 30.4. 2013 úterý Sokolský vrch 17:00 22:00 Skákací hrad pro děti (vstupné zdarma) 17:00 Soutěže pro děti 17:30 Divadelní představení pro děti

Více

od 20. července do 16. srpna 2009

od 20. července do 16. srpna 2009 Třetí ročník Ballet & Dance Workshop Ostrava PROJEKT SE KONÁ POD ZÁŠTITOU NÁMĚSTKA PRIMÁTORA STATUTÁRNÍHO MĚSTA OSTRAVY L U B O M Í R A P O S P Í Š I L A od 20. července do 16. srpna 2009 Class Pointe

Více

KULTURNÍ PŘEHLED ČERVENEC

KULTURNÍ PŘEHLED ČERVENEC KULTURNÍ PŘEHLED ČERVENEC 2014 www.kulturakoprivnice.cz Sobota 19. července 2014 15.00 hodin prostranství před KDK LETNÍ CIRKUS S KLAUNEM HOPSALÍNEM Zábavné odpoledne pro děti plné her a soutěží s klaunem

Více

Newsletter Baletu Národního divadla. Kontakt: Balet Národního divadla, Anenské nám. 2, Praha 1,

Newsletter Baletu Národního divadla. Kontakt: Balet Národního divadla, Anenské nám. 2, Praha 1, Newsletter Baletu Národního divadla 107 BŘEZEN 2019 Kontakt: Balet Národního divadla, Anenské nám. 2, Praha 1, www.narodni-divadlo.cz, balet@narodni-divadlo.cz Další premiéra je tu a nám zbývá poslední

Více

Kaple sv. Barbory na frýdeckém zámku. úterý 4.12. 17.00 Mše svatá

Kaple sv. Barbory na frýdeckém zámku. úterý 4.12. 17.00 Mše svatá Datum Čas Název akce Místo konání sobota 1.12. 15.00-18.00 Doneste si zvoneček, rozsvítíme stromeček aneb VELKÝ POHÁDKOVÝ MEJDAN Vánoční dílny neděle 2.12. 09.00-18.00 Advent na náměstí - Reprodukovaná

Více

Tisková konference k otevření Mecenášského klubu Národního divadla

Tisková konference k otevření Mecenášského klubu Národního divadla Tisková konference k otevření Mecenášského klubu Národního divadla pondělí 30. listopadu 2009 v 11 hodin v hlavním foyeru Národního divadla ředitel Národního divadla: Ondřej Černý vedoucí odboru vnějších

Více

Léto na zámku zámek Lomnice nad Popelkou

Léto na zámku zámek Lomnice nad Popelkou Léto na zámku 2016 Lomnický zámek pohádkový a hravý ani v létě nezahálí! 5. ročník cyklu letních kulturních akcí Pořadatel: Kulturní a informační středisko, příspěvková organizace Navazující 5. ročník

Více

VÁNOČNÍ KURZ ARANŽOVÁNÍ

VÁNOČNÍ KURZ ARANŽOVÁNÍ Mělnické kulturní PROGRAM 12/2015 Úterý 1. 12. 17.00 20.00 hodin hudební sál MKD VÁNOČNÍ KURZ ARANŽOVÁNÍ Kurz výroby vánočních dekorací s lektorkami SOU Liběchov. Rezervace na tel. 606 613 406 nebo na

Více

Vladimíra Hrona v sezoně 2019 / v sezoně 2019 / 2020

Vladimíra Hrona v sezoně 2019 / v sezoně 2019 / 2020 hudebně - zábavné pořady z produkce hudebně baviče - zábavné pořady z produkce baviče Vladimíra Hrona Vladimíra Hrona v sezoně 2019 / 2020 v sezoně 2019 / 2020 Moderování provází Vladimíra od počátku

Více

BALET A MODERNÍ BALET

BALET A MODERNÍ BALET BALET A MODERNÍ BALET Autor: Mgr. Zuzana Zifčáková Datum (období) tvorby: únor 2013 Ročník: šestý Vzdělávací oblast: HUDEBNÍ VÝCHOVA NA 2.STUPNI ZŠ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním

Více

Pátek 17. ledna od h ve velkém sále STUŽKOVACÍ PLES OA. Tradiční studentský večírek se stužkováním budoucích maturantů.

Pátek 17. ledna od h ve velkém sále STUŽKOVACÍ PLES OA. Tradiční studentský večírek se stužkováním budoucích maturantů. Pátek 17. ledna od 19.00 h ve velkém sále STUŽKOVACÍ PLES OA Tradiční studentský večírek se stužkováním budoucích maturantů. Vstupné 150 Kč Sobota 18. ledna od 19.30 h ve velkém sále PLES PRAMET TOOLS

Více

KULTURNÍ PŘEHLED SRPEN 2014. www.kulturakoprivnice.cz

KULTURNÍ PŘEHLED SRPEN 2014. www.kulturakoprivnice.cz KULTURNÍ PŘEHLED SRPEN 2014 www.kulturakoprivnice.cz Pátek 1. srpna 2014 Informační centrum Kopřivnice ZAHÁJENÍ PRODEJE DIVADELNÍHO PŘEDPLATNÉHO 2014 2015! Čtvrtek 25. září 2014 EMIL ARTUR LONGEN DEZERTÉR

Více

připojí s nabídkou programů, jak elektronicky, tak i do Zpravodaje Konice,

připojí s nabídkou programů, jak elektronicky, tak i do Zpravodaje Konice, červen 2017 DEN KONICKÉHO MUZEA SE SKVĚLE VYDAŘIL Chci poděkovat návštěvníkům za finanční příspěvky a všem ochotným spolupracovníkům včetně pohostinských podniků za jejich pracovní nedělní odpoledne. Velký

Více

KULTURNÍ PŘEHLED ČERVEN 2015. www.kulturakoprivnice.cz

KULTURNÍ PŘEHLED ČERVEN 2015. www.kulturakoprivnice.cz KULTURNÍ PŘEHLED ČERVEN 2015 www.kulturakoprivnice.cz Pondělí 1. června 2015 Prostranství před KDK (v případě nepříznivého počasí v KDK) VEČERNÍČKOVÝ DEN DĚTÍ Dopolední program 8.30 11.30 hodin Přivítá

Více

Dovolte nám, abychom vám pfiedstavili NOVù otevfiené kino...

Dovolte nám, abychom vám pfiedstavili NOVù otevfiené kino... Dovolte nám, abychom vám pfiedstavili NOVù otevfiené kino... 1/ NOV SVùTOZOR 2/ âím NOV... 3/ SVùTOZOR JE KINO... 4/ SVùTOZOR NENÍ JEN KINO... 5/ KINO SVùTOZOR JE I MÍSTO PRO VA I PREZENTACI 6/ CENÍK Hlavní

Více

TyfloCentrum Brno, o. p. s. kalendář akcí a služeb: duben - květen 2009

TyfloCentrum Brno, o. p. s. kalendář akcí a služeb: duben - květen 2009 14. týden St 1.4. Čt 2.4. TyfloCentrum Brno, o. p. s. kalendář akcí a služeb: duben - květen 2009 9:00 13:00 Kurz vaření pro přihlášené 7:45 17:00 VESELÝ APRÍLOVÝ VÝLET pro přihlášené 13:00 18:00 Psychologická

Více

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně ÚNOR 2014 Městské infocentrum Mladotické nábřeží 849 763 21 Slavičín tel.: 577 342 251 e-mail: kultura@mesto-slavicin.cz www.mesto-slavicin.cz Město Slavičín ve spolupráci

Více

V Kolárově divadle v Polici nad Metují se bude dnes promítat životopisný film Bohemian

V Kolárově divadle v Polici nad Metují se bude dnes promítat životopisný film Bohemian Slavnosti českého piva a polských klobás, poslední koncert skupiny Imodium, francouzská kapela Raskolnikov v Edenu, vernisáž výtvarné skupiny Cyróza, koncert skupiny Kluci a jejich přátel, dětský karneval,

Více

Kulturní instituce. Divadla, kina, kulturní střediska, kulturní instituty, spolky, kluby. IS1 SŠJS Tábor 2014/2015

Kulturní instituce. Divadla, kina, kulturní střediska, kulturní instituty, spolky, kluby. IS1 SŠJS Tábor 2014/2015 Kulturní instituce Divadla, kina, kulturní střediska, kulturní instituty, spolky, kluby IS1 SŠJS Tábor 2014/2015 Divadla O Divadlo je výkonné čili múzické umění, při němž herci (případně zpěváci a tanečníci)

Více

PONEC. Nabídka akcí v divadle Ponec TANEC PRAHA. Divadlo Ponec provozuje o. s. Tanec Praha

PONEC. Nabídka akcí v divadle Ponec TANEC PRAHA. Divadlo Ponec provozuje o. s. Tanec Praha Nabídka akcí v divadle Ponec Divadlo Ponec provozuje o. s. Tanec Praha Hledáte originální místo pro firemní večírek, vánoční párty nebo setkání s klienty? Uspořádejte netradiční akci v divadle Ponec, kterou

Více

Hrnčířem na zkoušku se jmenuje program v Domě dětí a mládeže Ulita Broumov. Začne se v sobotu v 9 hodin, s sebou si vezměte pracovní oděv a svačinu.

Hrnčířem na zkoušku se jmenuje program v Domě dětí a mládeže Ulita Broumov. Začne se v sobotu v 9 hodin, s sebou si vezměte pracovní oděv a svačinu. Slavnosti českého piva a polských klobás, pět plesů, koncert Marie Rottrové, program v klášteře, kino pro děti, divadlo, karneval pro děti. To jsou tipy na některé akce, které se o víkendu od 25. do 27.

Více

Boccaccio slavnostní a konferenční sál

Boccaccio slavnostní a konferenční sál Boccaccio slavnostní a konferenční sál Grand Hotel Bohemia***** Luxusní ubytování v 79 moderně vybavených pokojích a suitách pěti různých kategorií Superior, DeLuxe, Executive, Junior Suite a Suity Steiner

Více

Kalendář akcí. Výstava prací žáků výtvarného oboru ZUŠ. Nobilita na cestách. Recitál Evy Henychové. Zábava pod lípami

Kalendář akcí. Výstava prací žáků výtvarného oboru ZUŠ. Nobilita na cestách. Recitál Evy Henychové. Zábava pod lípami Kalendář akcí Měsíc: srpen 2016 Výstava prací žáků výtvarného oboru ZUŠ 22. června 2016 07:30 2. září 2016 18:00 Zahrada aneb Hurá za kocourem do 2. 9., otevřeno: pondělí 7.30 16.00, středa 7.30 16.00,

Více

Týden 7. 12. - 13. 12. 2013

Týden 7. 12. - 13. 12. 2013 správný cíl Vaší cesty Týden 7. 12. - 13. 12. 2013 Hradecké lyžaře odveze do Deštného v Orlických horách přímou linkou skibus. Provoz skibusu, který vznikl v roce 2011 jako společný projekt dopravního

Více

České divadlo po 2. světové válce

České divadlo po 2. světové válce České divadlo po 2. světové válce Tematická oblast Divadelní festivaly Datum vytvoření 15.12.2012 Ročník Čtvrtý Stručný obsah Přehlídka hlavních českých divadelních festivalů Způsob využití Výklad nové

Více

Z a s t u p i t e l s t v o m ě s t a Z l í n a

Z a s t u p i t e l s t v o m ě s t a Z l í n a S t a t u t á r n í m ě s t o Z l í n USNESENÍ Z a s t u p i t e l s t v o m ě s t a Z l í n a 25. zasedání 17. 5. 2018 53/25Z/2018 žadatele ART ZLÍN z. s. (IČ: 22726306), 60200 Kč, JAZZ DO REGIONU, červenec

Více

POHÁROVÁ SOUTĚŽ TANEČNÍCH SKUPIN

POHÁROVÁ SOUTĚŽ TANEČNÍCH SKUPIN POHÁROVÁ SOUTĚŽ TANEČNÍCH SKUPIN VYHLAŠOVATEL Pohyb Praha o.s., Pražského 661/40., 152 00 Praha 5 POŘADATEL Hb Dance taneční škola ve spolupráci s Pohyb Praha o.s. SPOLUPOŘADATEL ATVA-vzdělávací centrum,

Více

MĚSTO ČESKÁ LÍPA ZASTUPITELSTVO MĚSTA ČESKÁ LÍPA. Obecně závazná vyhláška č. 1/2017, o stanovení kratší doby nočního klidu

MĚSTO ČESKÁ LÍPA ZASTUPITELSTVO MĚSTA ČESKÁ LÍPA. Obecně závazná vyhláška č. 1/2017, o stanovení kratší doby nočního klidu MĚSTO ČESKÁ LÍPA ZASTUPITELSTVO MĚSTA ČESKÁ LÍPA Obecně závazná vyhláška č. 1/2017, o stanovení kratší doby nočního klidu Zastupitelstvo města Česká Lípa se na svém zasedání dne 15.února 2017 usnesením

Více

Přehled akcí za rok 2010, pořádaných pro uživatele DS Lukov

Přehled akcí za rok 2010, pořádaných pro uživatele DS Lukov Přehled akcí za rok 2010, pořádaných pro uživatele DS Lukov Každý týden pravidelně probíhá: -PO-PÁ - každé ráno od 8 hod rozcvička, po rozcvičce zpěv na oddělení -PO-ČT - pracovnice soc. péče - práce s

Více

PODTOLŠTEJNSKÝ OBŠŤASTNÍK

PODTOLŠTEJNSKÝ OBŠŤASTNÍK DOLNÍ PODLUŽÍ HORNÍ PODLUŽÍ JIŘETÍN POD JEDLOVOU PODTOLŠTEJNSKÝ OBŠŤASTNÍK LISTOPAD 2017 POZVÁNKY NA SPORTOVNÍ, KULTURNÍ A SPOLEČENSKÉ AKCE Tajemný Tolštejn Foto Marian Maštrla RÁDI VÁS ZVEME ZA ZAJÍMAVOU

Více

Městské kulturní středisko, Tišnov, Mlýnská 152

Městské kulturní středisko, Tišnov, Mlýnská 152 Městské kulturní středisko, Tišnov, Mlýnská 152 Sídlo: Mlýnská 152, 666 01 Tišnov IČO: 49457543 Telefon: 549 410 082 E-mail: sekretariat@kulturatisnov.cz Internetové stránky: http://www.mekstisnov.cz/

Více

KULTURNÍ PŘEHLED ČERVENEC

KULTURNÍ PŘEHLED ČERVENEC KULTURNÍ PŘEHLED ČERVENEC 2015 Kulturní dům Kopřivnice přeje všem příjemné léto a krásné prázdniny! www.kulturakoprivnice.cz Sobota 4. července 2015 10.00 hodin Prostranství před KDK (v případě nepříznivého

Více

pátek 5. 9. 19.00 velký sál účastníci kurzů vstup na průkazky, ostatní vstup 30 Kč

pátek 5. 9. 19.00 velký sál účastníci kurzů vstup na průkazky, ostatní vstup 30 Kč DŮM KULTURY Nádražní 846 Provozní doba pokladny: PO PÁ: 7:00-11:30 a 12:15-15:30 tel.: 383 809 200, info@dkmilevsko.cz pondělí 1. 9. 15.00 17.00 taneční sál NÁBOR DO TANEČNÍ SKUPINY EFK pondělí 1. 9. 18.45

Více

Kalendář akcí. září 2019

Kalendář akcí. září 2019 Kalendář akcí září 2019 Dřevo v rukách umělců datum začátku akce: 3. 5. 2019 datum ukončení akce: 1. 9. 2019 popis akce: výstava otevřena út ne, 9 12 a 12.30 17, prohlídky začínají každou půlhodinu, poslední

Více

Vltava 10/2017. Proměna kulturní stanice ČRo Eva Hazdrová Kopecká

Vltava 10/2017. Proměna kulturní stanice ČRo Eva Hazdrová Kopecká Vltava 10/2017 Proměna kulturní stanice ČRo 28. 6. 2017 Eva Hazdrová Kopecká Proč? 1-2/06 2-3/06 3-4/06 4/06-1/7 1-2/07 2-3/07 3-4/07 4/07-1/08 1-2/08 2-3/08 3-4/08 4/08-1/09 1-2/09 2-3/09 3-4/09 4/09-1/10

Více

Rockov Slunovrat Open-air evnice aneb Cesta k Ráji muzikantû na Zemi

Rockov Slunovrat Open-air evnice aneb Cesta k Ráji muzikantû na Zemi Rockov Slunovrat Open-air evnice aneb Cesta k Ráji muzikantû na Zemi 18. června 2005 1. ročník hudebního festivalu We rocked HARD 18. června 2005. Od časného dopoledne bylo v řevnickém Lesním divadle živo.

Více

Mladá vína 7. 11. 2009 v kavárně a Anglickém klubu penzionu Jaroňkova pekárna na Štramberském náměstí

Mladá vína 7. 11. 2009 v kavárně a Anglickém klubu penzionu Jaroňkova pekárna na Štramberském náměstí Více informací k akcím podává Infocentrum Relax v podhůří Beskyd Náměstí 40, Štramberk Tel./fax 556 801 935 infocentrum@relaxvpodhuri.cz nebo sl. Simona Grznárová, produkční (tel. 602 206 936) Relax v

Více

Program na leden 2012

Program na leden 2012 Program na leden 2012 Po Čt 9.1. Setkání s klienty - diskuse s p. ředitelem - od 14.00 hod. na jídelně 12. 1. Vystoupení Církevní mateřské školy z Pacova - od 13.30 hod. na společ. místnosti Pá 6.1. Mše

Více

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně ZÁŘÍ 2014 Městské infocentrum Mladotické nábřeží 849 763 21 Slavičín tel.: 577 342 251 e-mail: kultura@mesto-slavicin.cz www.mesto-slavicin.cz SK Slavičín Vás srdečně

Více

Studovala na státní konzervatoři v Žilině hru na housle a operní zpěv pokračovala na Státní konzervatoři v Praze, kde absolvovala hudebně-dramatický

Studovala na státní konzervatoři v Žilině hru na housle a operní zpěv pokračovala na Státní konzervatoři v Praze, kde absolvovala hudebně-dramatický Studovala na státní konzervatoři v Žilině hru na housle a operní zpěv pokračovala na Státní konzervatoři v Praze, kde absolvovala hudebně-dramatický obor. Získala prestižní divadelní cenu Thálie, 2x ocenění

Více

Hummer Camp 2011. II. rocník ˇ prímestského ˇ ˇ tábora. Projekt vznikl za podpory hl. města Prahy a městské části Praha 20

Hummer Camp 2011. II. rocník ˇ prímestského ˇ ˇ tábora. Projekt vznikl za podpory hl. města Prahy a městské části Praha 20 Hummer Camp 2011 II. rocník ˇ prímestského ˇ ˇ tábora Projekt vznikl za podpory hl. města Prahy a městské části Praha 20 O Tvrzi Tvrz HUMMER je stálý přírodní zábavní park ve středověkém stylu pro celou

Více

XI. Mezinárodní varhanní festival Zdeňka Pololáníka Česká Třebová 2015 K poctě 80. narozenin Zdeňka Pololáníka

XI. Mezinárodní varhanní festival Zdeňka Pololáníka Česká Třebová 2015 K poctě 80. narozenin Zdeňka Pololáníka K U L T U R N Í C E N T R U M Česká Třebová N a b í d k a p o ř a d ů ŘÍJEN 2015 XI. Mezinárodní varhanní festival Zdeňka Pololáníka Česká Třebová 2015 K poctě 80. narozenin Zdeňka Pololáníka Sobota 3.

Více

Do naší obce přijede ve čtvrtek 26. ledna pojízdná čistírna peří, která šije prošívané přikrývky a polštáře, sypkovinu dodají.

Do naší obce přijede ve čtvrtek 26. ledna pojízdná čistírna peří, která šije prošívané přikrývky a polštáře, sypkovinu dodají. Obecní vysílání Do naší obce přijede ve čtvrtek 26. ledna pojízdná čistírna peří, která šije prošívané přikrývky a polštáře, sypkovinu dodají. Stanoviště má u samoobsluhy, otevřeno od 10 hod. Zdrží se

Více

{jathumbnail off} Nabídka akcí na Broumovsku pro víkend od 11. do 13. srpna - Broumovsko. Napsal uživatel René Herzán Čtvrtek, 10 Srpen :11

{jathumbnail off} Nabídka akcí na Broumovsku pro víkend od 11. do 13. srpna - Broumovsko. Napsal uživatel René Herzán Čtvrtek, 10 Srpen :11 Polická a Svatovavřinecká pouť, pokladový koncert, charitativní akce v Martínkovicích, program pro děti v Broumově i v Polici nad Metují, běžecké závody, volejbalový turnaj, koncerty. To jsou tipy na akce,

Více

X X

X X Granty v oblasti kultury Rozpočet 705 tis. Kč + převod 7,283 tis. Kč, celková částka k rozdělení 712,283 tis. Kč ORJ 03 Př.č.Z.ć. Zadatel Název projektu Popis projektu Předp. výdaje Předp. příjmy Žádost

Více

SVĚCENÍ JARA LE SACRE DU PRINTEMPS Pětice nejnovějších choreografií Petra Zusky.

SVĚCENÍ JARA LE SACRE DU PRINTEMPS Pětice nejnovějších choreografií Petra Zusky. Ředitel ND: Ondřej Černý Umělecký šéf baletu ND: Petr Zuska SVĚCENÍ JARA LE SACRE DU PRINTEMPS Pětice nejnovějších choreografií Petra Zusky. CHOREOGRAFIE: PETR ZUSKA ČESKÉ PREMIÉRY: 11. A 12. 11. 2010

Více

Program na leden 2014

Program na leden 2014 Program na leden 2014 Čt 2.1. Mše svatá ( od 9.30 hod. ) Čt 16.1. Mše svatá ( od 9.30 hod. ) Čt 30.1. Mše svatá ( od 9.30 hod. ) Pá 17.1. Pedikúra ( od 13.00 hod.) Čt 23.1. Kadeřnice ( od 10.00 hod.) Program

Více

Vysokomýtské Městské slavnosti 2018 se uskuteční Život města Vysoké Mýto Pondělí, 20 Srpen :46

Vysokomýtské Městské slavnosti 2018 se uskuteční Život města Vysoké Mýto Pondělí, 20 Srpen :46 Druhý zářijový víkend patří ve Vysokém Mýtě tradičním Městským slavnostem. Letos se konají od pátku 7. září do neděle 9. září a nabídnou spoustu kulturních zážitků, zábavu i jarmark. Městské slavnosti

Více

SE ŠKOLOU NA FILM DO MUZEA!

SE ŠKOLOU NA FILM DO MUZEA! SE ŠKOLOU NA FILM DO MUZEA! NABÍDKA VZDĚLÁVACÍCH PROGRAMŮ V NÁRODNÍM FILMOVÉM MUZEU NAFILM KDE: MOZARTEUM, PRAHA 1 VCHOD Z FRANTIŠKÁNSKÉ ZAHRADY OD JUNGMANNOVA NÁMĚSTÍ Rádi bychom vás pozvali do Národního

Více

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně ČERVENEC 2015 Městské infocentrum Slavičín Mladotické nábřeží 849 763 21 Slavičín tel.: 577 342 251 e-mail: kultura@mesto-slavicin.cz www.mesto-slavicin.cz DÍLNA INSPIRACE

Více

ZÁŘÍ čt Pes baskervillský / A. C. Doyle detektivní komedie / před Otáčivým hledištěm Český Krumlov

ZÁŘÍ čt Pes baskervillský / A. C. Doyle detektivní komedie / před Otáčivým hledištěm Český Krumlov ZÁŘÍ 2016 01 čt Pes baskervillský / A. C. Doyle 02 pá Pes baskervillský / A. C. Doyle 03 so Pes baskervillský / A. C. Doyle 04 ne Pes baskervillský / A. C. Doyle 08 čt Baron Prášil / Z. Jecelín 09 pá Baron

Více

NABÍDKA VZDĚLÁVACÍCH PROGRAMŮ STUDIA SCALA PRO ZÁKLADNÍ ŠKOLY A VÍCELETÁ GYMNÁZIA. Kontaktní a informační

NABÍDKA VZDĚLÁVACÍCH PROGRAMŮ STUDIA SCALA PRO ZÁKLADNÍ ŠKOLY A VÍCELETÁ GYMNÁZIA. Kontaktní a informační NABÍDKA VZDĚLÁVACÍCH PROGRAMŮ STUDIA SCALA PRO ZÁKLADNÍ ŠKOLY A VÍCELETÁ GYMNÁZIA Kontaktní a informační e-mail: animace@kinoscala.cz FENOMÉN PREKINEMATOGRAFIE (optické hračky) Počátky kinematografie jsou

Více

PROGRAM MEKUC ČERVEN 2014

PROGRAM MEKUC ČERVEN 2014 Mělnické kulturní PROGRAM MEKUC ČERVEN 2014 Středa 4. června v 19.30 hodin - hudební sál MKD SUNDAY SEXTET Koncert vokální skupiny z Pardubic, která představí jak klasické jazzové písně, tak i novodobé

Více

NABÍDKA VZDĚLÁVACÍCH PROGRAMŮ STUDIA SCALA PRO STŘEDNÍ ŠKOLY A ČTYŘLETÁ GYMNÁZIA. Kontaktní a informační

NABÍDKA VZDĚLÁVACÍCH PROGRAMŮ STUDIA SCALA PRO STŘEDNÍ ŠKOLY A ČTYŘLETÁ GYMNÁZIA. Kontaktní a informační NABÍDKA VZDĚLÁVACÍCH PROGRAMŮ STUDIA SCALA PRO STŘEDNÍ ŠKOLY A ČTYŘLETÁ GYMNÁZIA Kontaktní a informační e-mail: animace@kinoscala.cz FENOMÉN PREKINEMATOGRAFIE (optické hračky) Počátky kinematografie jsou

Více

06 ne Macbeth 3D veřejné vystoupení účastníků kurzu múzického herectví pod vedením herce JD a lektora kurzů Jiřího Untermüllera 19.

06 ne Macbeth 3D veřejné vystoupení účastníků kurzu múzického herectví pod vedením herce JD a lektora kurzů Jiřího Untermüllera 19. LISTOPAD 2016 01 út Povídky / O. K. Tangen, J. Kodet, A. Egerházi baletní trojvečer / 19.00 v JD sk. 10 sleva 50 % pro seniory Přisámbůh! / R. Askins ostrá černá komedie / 19.30 na Půdě 02 st Souborné

Více

Proměňte všední okamžiky ve výjimečné zážitky. Podpořte nás!

Proměňte všední okamžiky ve výjimečné zážitky. Podpořte nás! Proměňte všední okamžiky ve výjimečné zážitky. Podpořte nás! MECENÁŠSKÝ KLUB Foto: Pavel Hejný Filantropie Láska ke kultuře, úcta k historii, ale především touha pomáhat, to vše spojuje naše mecenáše.

Více

Novodobá světová premiéra znovuobjevené opery A r g i p p o od Antonia Vivaldiho

Novodobá světová premiéra znovuobjevené opery A r g i p p o od Antonia Vivaldiho Novodobá světová premiéra znovuobjevené opery A r g i p p o od Antonia Vivaldiho Společný projekt barokního souboru Hof-Musici a občanského sdružení Teatro alla Moda, pod záštitou paní Livie Klausové a

Více

ZPRÁVY Z ICM PRACHATICE 41/2011

ZPRÁVY Z ICM PRACHATICE 41/2011 ZPRÁVY Z ICM PRACHATICE 41/2011 Co chystáme tento týden? Opět realizujeme jeden z adaptačních kurzů. Tentokrát to bude pro Střední školu Vimperk. Žáků bude 27 a máme pro ně připraveny ledolamy, hry na

Více

PROGRAM KULTURNÍCH A SPORTOVNÍCH AKCÍ MĚSTA KAMENICE NAD LIPOU

PROGRAM KULTURNÍCH A SPORTOVNÍCH AKCÍ MĚSTA KAMENICE NAD LIPOU PROGRAM KULTURNÍCH A SPORTOVNÍCH AKCÍ MĚSTA KAMENICE NAD LIPOU PROSINEC 2012 v 10 hodin MIKULÁŠSKÝ BĚH Běžecké sdružení Liga 2000 v Kamenici nad Lipou Vás zve na tradiční běh, který bude zahájen před sportovní

Více

Týden otevřených dveří v Mateřském klubu při DDM-SVČ Junior Chotěboř datum začátku akce: 28.02.2011 datum ukončení akce: 04.03.2011 stručný popis akce: ukázka kroužků, vstup zdarma PO 9:15-9:30 hod. Hudební

Více

.,, ZJt i"jd. Loucký klélster.

.,, ZJt ijd. Loucký klélster. ' '.,,!. '., / j:"'." ',..,,.. www.burcakfest.cz 29. 9. - 30. 9. ZJt i"jd Loucký klélster ?&:tel,\.} 1 1 Nádvoří: 16.00-19.00 štukové sály: 17.00-23.00 Jízdárna: 19.00-20.00 20.00-01.00.S11b,,tt. jt).,.

Více

Kulturní akce pro rok 2015 v obci Velké Losiny

Kulturní akce pro rok 2015 v obci Velké Losiny Kulturní akce pro rok 2015 v obci Velké Losiny Leden sobota 17. 1. 2015 = 1. Velkolosinský ples (Areál zdraví víceúčelová hala, pořadatel MK Rajo s. r. o.) Únor neděle 1. 2. 2015 = Setkání s rysem Od 13

Více

Newsletter Baletu Národního divadla

Newsletter Baletu Národního divadla f Newsletter Baletu Národního divadla 38 ZÁŘÍ 2014 Kontakt: Balet Národního divadla, Anenské nám. 2, Praha 1, www.narodni-divadlo.cz, balet@narodni-divadlo.cz Vážení a milí přátelé Baletu, prvního října

Více

ČASOVÝ HARMONOGRAM PLESU

ČASOVÝ HARMONOGRAM PLESU ČASOVÝ HARMONOGRAM PLESU Slavnostní přijetí VIP hostů a zahraničních delegací plesu předsedou vlády ČR Mirkem Topolánkem, první místopředsedkyní Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR Miroslavou Němcovou, generálním

Více

KVĚTEN 2013. MĚSTSKÉ KULTURNÍ STŘEDISKO Mlýnská 152, tel.: 549 410 082, sekretariat@kulturatisnov.cz, www.mekstisnov.cz

KVĚTEN 2013. MĚSTSKÉ KULTURNÍ STŘEDISKO Mlýnská 152, tel.: 549 410 082, sekretariat@kulturatisnov.cz, www.mekstisnov.cz KVĚTEN 2013 MĚSTSKÉ KULTURNÍ STŘEDISKO Mlýnská 152, tel.: 549 410 082, sekretariat@kulturatisnov.cz, www.mekstisnov.cz Recorder4mation - Všechny barvy zobcové flétny "Od Byrda k Mautemu" 9. května v 18:30,

Více

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně LISTOPAD 2015 Městské infocentrum Slavičín Mladotické nábřeží 849 763 21 Slavičín tel.: 577 342 251 e-mail: kultura@mesto-slavicin.cz www.mesto-slavicin.cz KLUBY ZDRAVÍ

Více

TEXT A DĚTSKÉ PĚVECKÉ SBORY VÁNOČNÍ TOUR 2018 NABÍDKA SPOLUPRÁCE

TEXT A DĚTSKÉ PĚVECKÉ SBORY VÁNOČNÍ TOUR 2018 NABÍDKA SPOLUPRÁCE A DĚTSKÉ PĚVECKÉ SBORY VÁNOČNÍ TOUR 2018 NABÍDKA SPOLUPRÁCE VÁNOČNÍ TOUR 2017 V ČÍSLECH 13 měst 13 sborů přes 500 zapojených dětí více než 3 500 diváků PELHŘIMOV PARDUBICE TEPLICE CHVALETICE MĚLNÍK LITOMYŠL

Více

Životický portál. Od 28. září do 5. října 2015

Životický portál. Od 28. září do 5. října 2015 Životický portál Od 28. září do 5. října 2015 BLAHOPŘÁNÍ v měsíci září oslaví narozeniny Jméno Č.p. Věk Jméno Č.p. Věk MACÍČKOVÁ Anna VOSOL Jaroslav ČERNOCH Miloslav 21 209 65 96 75 70 GERYKOVÁ Božena

Více

Kalendář akcí leden 2018

Kalendář akcí leden 2018 Kalendář akcí leden 2018 Pod hladinou šupina datum začátku akce: 1.12. 2017 datum ukončení akce: 7.1. 2018 čas začátku akce: 9:00 místo konání: Městské muzeum popis akce: Vánoční výstava kapříků vyrobených

Více

Newsletter Baletu Národního divadla. Kontakt: Balet Národního divadla, Anenské nám. 2, Praha 1, www.narodni-divadlo.cz, balet@narodni-divadlo.

Newsletter Baletu Národního divadla. Kontakt: Balet Národního divadla, Anenské nám. 2, Praha 1, www.narodni-divadlo.cz, balet@narodni-divadlo. Newsletter Baletu Národního divadla 57 ŘÍJEN 2015 Kontakt: Balet Národního divadla, Anenské nám. 2, Praha 1, www.narodni-divadlo.cz, balet@narodni-divadlo.cz Milí přátelé, máme na výběr. A netýká se to

Více

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně Městské infocentrum Mladotické nábřeží 849 763 21 Slavičín tel.: 577 342 251 e-mail: kultura@mesto-slavicin.cz www.mesto-slavicin.cz Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně ČERVENEC 2013 DÍLNA INSPIRACE

Více

SOKOL. Ondřej. program. prague burlesque. california dreams AKCE MODERÁTOR

SOKOL. Ondřej. program. prague burlesque. california dreams AKCE MODERÁTOR 11.-12. září AKCE prague burlesque Dráždivě hravá show, balancující na hraně mezi humorným divadelním představením a decentním striptýzem. Ondřej SOKOL MODERÁTOR Jeden z nejvtipnějších českých televizních

Více

České divadlo po 2. světové válce

České divadlo po 2. světové válce České divadlo po 2. světové válce Tematická oblast Kroužek divadelních ochotníků Hvozdná Datum vytvoření 19.9.2012 Ročník Čtvrtý Stručný obsah Už více než sto let hrají ochotníci ve Hvozdné divadlo. Způsob

Více

Dům kultury Uherský Brod

Dům kultury Uherský Brod Dům kultury Uherský Brod Program na : září 2015 čt 3.9. KALEIDOSKOP JANA REJŽKA Poslechový klubový pořad předního českého kritika a publicisty. Představí hudbu, kterou v běžném rozhlasovém vysílání neuslyšíte.

Více

ZPRÁVIČKY Z CHODOUNĚ CHODOUŇSKÝ ČTVRTLETNÍK 1 3/2015 ANEB

ZPRÁVIČKY Z CHODOUNĚ CHODOUŇSKÝ ČTVRTLETNÍK 1 3/2015 ANEB Pod Studeným vesnička, v malém údolí.. 1 3/2015 ZPRÁVIČKY Z CHODOUNĚ ANEB CHODOUŇSKÝ ČTVRTLETNÍK O B S A H 1. OZNÁMENÍ OÚ 1.1. Poplatek za svoz odpadu a poplatek ze psů 1.2. Informace z evidence obyvatel

Více

SPORTOVNÍ A KULTURNÍ PROGRAM

SPORTOVNÍ A KULTURNÍ PROGRAM pondělí 2. 7. 2018 úterý 3. 7. 2018 15:30 17:00 ZDOBENÍ KVĚTINÁČŮ UBROUSKOVOU TECHNIKOU * / lázeňská dílnička Slezský dům (vstup 50 Kč) středa 4. 7. 2018 15:00 17:00 PROCHÁZKA: MODRÝ LÁZEŇSKÝ OKRUH ROLANDŮV

Více