Projekt Sdílené radosti a strasti škol ze správního obvodu ORP Český Brod III Řídící výbor, zápis ze setkání

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Projekt Sdílené radosti a strasti škol ze správního obvodu ORP Český Brod III Řídící výbor, zápis ze setkání"

Transkript

1 Projekt Sdílené radosti a strasti škol ze správního obvodu ORP Český Brod III Řídící výbor, zápis ze setkání , Oranžová zahrada - Český Brod, náměstí Husovo 78 Přítomni: členů z 7 viz Příloha č. Za Realizační tým: Jiřina Soukupová, Veronika Svěcená, Gabriela Vraj, Lucie Tlamichová Program : ) Program setkání: Zahájení setkání ) Jmenování nových členů Řídícího výboru ) Výsledky dotazníkového šetření RNDr. Matysová ) Aktuální informace z projektu Radosti a strasti III 5) Jmenování členů pracovních skupin 6) Aktualizace přílohy Strategického rámce (Investiční priority - seznam projektových záměrů pro investice v SC.. IROP) 7) Roční akční plán průběžné vyhodnocení r. 09, náměty na r. 00 8) Diskuze a prostor pro vaše náměty a připomínky Ad ) a ) J. Soukupová uvítala přítomné. Seznámila přítomné s personální změnou zástupce KAP Středočeského kraje pana PaedDr. a Mgr. Pavla Schneidra nahradila paní Mgr. Kateřina Šebková. Ad ) RNDr. Petra Matysová představila s některými výstupy dotazníkového šetření, které proběhlo v červnu 09 mezi MŠ a ZŠ na území SO ORP Český Brod viz příloha. Na kompletním zpracování výstupů se pracuje, bude zveřejněno na stránkách projektu. Ad ) J. Soukupová informovala o průběhu projektu. Mimo pravidelných setkání pracovních skupin se uskutečnily následují aktivity: - 5. ročník Letní školy pedagogů, tentokrát v Českém Brodě - Vzdělávací seminář s Mgr. Michaelou Veselou na téma školní násilí - nabízí konzultace pro ředitele škol - Víkendový seminář pro rodiče Výchova bez poražených - Terapie biofeedback pro děti se SVP - Trénink jazykových schopností pro předškoláky a prvňáky s problémy se čtením - Motivační beseda pro žáky Mgr. Hanou Slobodovou Díky navázání spolupráce může management škol konzultovat své záležitosti s Mgr. Veselou (především legislativa v oblasti vztahů) nebo Mgr. Zemanem (především v oblasti hospodaření) prostřednictvím u. - Na městském úřadě Český Brod je nový referent pro školství Ing. Žídková Aktivita je součástí projektu Sdílené radosti a strasti škol III, reg. č. CZ.0..68/0.0/0.0/7_07/000867, který je financován z Evropského sociálního fondu, z rozpočtu České republiky, z rozpočtu města Český Brod a z rozpočtů vybraných obcí ORP Český Brod.

2 Chystá se: - další setkání všech pracovních skupin - inspirativní kavárna s Petrou Procházkovou Exkurze do Open Gate Stále platí nabídka, že v případě potřeby se školy mohou obracet na tyto konkrétní osoby: intervenční psycholog - Mgr. Alexandra Kecová, konzultace k Šablonám Mgr. Jana Tůmová a Ing. Samira Goldšmídová (MAS Region Pošembeří), speciální pedagožka Mgr. Tereza Tomková Informace o akcích vč. přihlášek jsou k dispozici na webové stránce projektu: Nacházejí se zde též pozvánky a zápisy z jednání pracovních skupin, inspirativní materiály a odkazy. Webová stránka projektu je neustále doplňována a upravována tak, aby byla užitečným nástrojem pro získávání relevantních informací, námětů, podkladů, pracovních materiálů, výměnu zkušeností apod. Je možné průběžně zasílat podněty k doplnění webové stránky vč. odkazů na zajímavé webové prezentace, materiály apod. Funguje také Facebookový profil projektu: zde jsou uveřejňovány informace zaměřené na širší odbornou i neodbornou veřejnost. Ad 5) Řídící výbor souhlasí s vytvořením pracovní skupiny pro sdílení zkušeností s výukou cizích jazyků a jmenuje jejími členy osoby dle přílohy. Rozšíření o další zájemce je možné. Schváleno jednomyslně: Pro Proti 0; Zdržel se: 0 Ad 6) Proběhla aktualizace přílohy Strategického rámce (Investiční priority - seznam projektových záměrů pro investice v SC.. IROP). Investiční priority (viz. příloha): Pro 0; Proti: 0; Zdržel se: Ad 7) J. Soukupová informovala o průběžném plnění ročního akčního plánu (RAP) 09 s ohledem na sestavení ročního akčního plánu na rok 00. Podrobné plnění viz příloha. Vzhledem k termínům jednání ŘV (duben a říjen) by bylo vhodné sestavovat akční plán v rámci školního roku. Členové ŘV navrhují začlenit osvědčené aktivity, zvláště letní školu. RAP 00 včetně případné změny období bude projednán na příštím ŘV v dubnu 00. Ad 8) Jaroslav Hejhal podařilo se zdárně dokončit a vyúčtovat projekt spolku Przechwozd, který byl podpořen z irop. Aktivita je součástí projektu Sdílené radosti a strasti škol III, reg. č. CZ.0..68/0.0/0.0/7_07/000867, který je financován z Evropského sociálního fondu, z rozpočtu České republiky, z rozpočtu města Český Brod a z rozpočtů vybraných obcí ORP Český Brod.

3 Další závěry vyplývající ze setkání: Dále rozvíjet spolupráci s NNO, např. nabídkou účasti na akcích. Zjistit více o sdíleném rodilém mluvčím na dobrovolnické bázi. Nově vznikající projekt Terénní základna ve Vrátkově hledá koordinátora EVVO aktivit, které zde budou probíhat, ne jen v rámci projektu. Zapsala: Lucie Tlamichová, Jiřina Soukupová Přílohy: ) Seznam přítomných ) Prezentace Vybrané výstupy z dotazníkového šetření ) Investiční priority ) Plnění RAP 09 5) Seznam členů PS pro výuku CJ Aktivita je součástí projektu Sdílené radosti a strasti škol III, reg. č. CZ.0..68/0.0/0.0/7_07/000867, který je financován z Evropského sociálního fondu, z rozpočtu České republiky, z rozpočtu města Český Brod a z rozpočtů vybraných obcí ORP Český Brod.

4 Seznam přítomných členů. jednání ŘV MAP Č. Příjmení Jméno Titul Organizace Účast Černá Alena Mgr. ZŠ Poříčany, pedagog omluvena Dočkalová Hana Mgr. Město Český Brod, vedoucí ano odboru rozvoje Fejfarová Martina Bc. Město Český Brod, vedoucí ano odboru soc. věcí Halaxová Jana Mgr. MŠ Doubravka, ředitelka omluvena 5 Hejhal Jaroslav Ing. Przechwozd z. s., Přehvozdí ano 6 Charvát Tomáš ZUŠ Český Brod, ředitel ano 7 Kocum Ivo Mgr. Gymnázium Český Brod, ředitel Zastoupen pí. Soukupovou 8 Kleinwächterová Kristina Mgr. Institut plánování a rozvoje hl. m. Zastoupena p. Praha, manaţer ITI Praţské mkubíčkem metropolitní oblasti 9 Lancová Veronika Mgr. Poradna Český Brod, speciální ano pedagog 0 Milotová Martina Obec Tuklaty, zastupitelka ano Mokošín Jiří Obec Rostoklaty, zastupitel ano Nekolný Jakub Bc. Město Český Brod, starosta ano Nouza Jaroslav LECCOS z.s., vedoucí ano nízkoprahového zařízení pro děti a mládeţ Zvonice Oliva Miloslav Mgr. Region Pošembeří o.p.s., ředitel Zastoupen pí. Vraj 5 Pačesová Linda Ing. arch. Dokolečka z.s., statutární zástupce ano 6 Pěnkava Václav Ing. ZŠ Poříčany, ředitel ano 7 Pirklová Šárka Ing. NIDV, odborný poradce centra ano podpory strategického plánování 8 Plesná Ludmila Mgr. ZŠ Tuklaty, ředitelka ano 9 Slavík Jiří Mgr. ZŠ Ţitomířská Č. Brod, ředitel omluven 0 Šebková Kateřina Mgr. Zástupce KAP Středočeského ano kraje Šindelářová Jitka ZŠ Tuklaty, rodič omluvena Tlamichová Lucie Ing. Zastupitelka městyse Kounice, ano rodič Urbanec Luděk Obec Vitice, starosta ano Vomáčková Irena Ing. ZŠ Tyršova (od.9.09), rodič ano 5 Zdraţilová Martina Ing. Obec Tismice, starostka ano 6 Zumrová Jiřina Bc. MŠ Kollárova, Č. Brod, ředitelka omluvena

5 VÝSTUPY Z DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ MEZI ŠKOLAMI RNDr. Petra Matysová, Ph.D. petmatys@gmail.com petra.matysova@partners.cz mobil: Sdílené radosti a strasti škol III Registrační číslo projektu: CZ.0..68/0.0/0.0/7_07/000867, realizace:

6 V bodech Dotazníkové šetření červen 09 Osloveny všechny mateřské a základní školy na území SO ORP Český Brod Celkem odpovědělo (z 5ti) mateřských a 9 (z 0ti) základních škol Vyhodnocení dat, srovnání s rokem 05/6 Spolupráce s MAP II Říčany a Černošice (porovnání s výsledky dotazníkového šetření v SO ORP Říčany a Černošice) aktualizace strategických dokumentů Registrační číslo projektu: CZ.0..68/0.0/0.0/7_07/000867, realizace:

7 Na co jsme se ptali? na aktuální kapacitu škol, inkluzi na pedagogickou činnost, gramotnosti na zátěž ředitelů na nepedagogickou činnost na profesní volno (sabatikl) a plánování JINAK na infrastrukturu na probíhající spolupráci Registrační číslo projektu: CZ.0..68/0.0/0.0/7_07/000867, realizace:

8 KAPACITA ŠKOL k červnu 09 MŠ Tuklaty MŠ Kounice MŠ Tismice MŠ Český Brod, Kollárova ZŠ a MŠ Vitice MŠ Chrášťany MŠ Břežany II MŠ Tuchoraz ZŠ T.G.M. a MŠ Poříčany MŠ Klučov MŠ Přišimasy MŠ Doubravka MŠ Hradešín Kapacita mateřských škol ZŠ Žitomířská (ČB) ZŠ a MŠ Vitice ZŠ a Praktická škola ČB, Žitomířská Dokolečka z.s. ZŠ Kounice ZŠ Přistoupim ZŠ Český Brod, Tyršova 68 ZŠ T. G. Masaryka a MŠ Poříčany ZŠ Tuklaty Kapacita základních škol Z toho počet "přespolních" dětí: Jaký počet dětí očekáváte k.9.09 celkem? Jaká je rejstříková kapacita mateřské školy? Z toho počet "přespolních" žáků? Jaký počet dětí očekáváte k.9.09 celkem? Rejstříková kapacita ZŠ 09 Registrační číslo projektu: CZ.0..68/0.0/0.0/7_07/000867, realizace:

9 Počet dětí ZMĚNY KAPACIT/POČTU DĚTÍ 06/09 MATEŘSKÉ ŠKOLY Kapacita MŠ Doubravka ZŠ T.G.M. a MŠ Poříčany MŠ Chrášťany MŠ Český Brod, Kollárova MŠ Kounice 8 78 OSTATNÍ MŠ BEZE ZMĚNY OPROTI ROKU 06 Registrační číslo projektu: CZ.0..68/0.0/0.0/7_07/000867, realizace:

10 MŠ % předškoláků z celkového počtu dětí,5,5,5,5 0,5 0 % dětí se SVP z celkového počtu dětí Registrační číslo projektu: CZ.0..68/0.0/0.0/7_07/000867, realizace:

11 ZMĚNY KAPACIT/POČTU ŽÁKŮ ZŠ 05/09 ZŠ Žitomířská (ČB) ZŠ a MŠ Vitice ZŠ a Praktická škola ČB, Žitomířská Dokolečka z.s. ZŠ Kounice ZŠ Přistoupim ZŠ Český Brod, Tyršova 68 ZŠ T. G. Masaryka a MŠ Poříčany ZŠ Tuklaty ZÁKLADNÍ ŠKOLY Navýšení kapacit ZŠ Jaký počet dětí očekáváte k.9.09 celkem? Počet žáků v červnu 05 Rejstříková kapacita ZŠ 09 Registrační číslo projektu: CZ.0..68/0.0/0.0/7_07/000867, realizace:

12 ZMĚNY KAPACIT/POČTU ŽÁKŮ 09 ZŠ Žitomířská (ČB) ZŠ a MŠ Vitice ZŠ a Praktická škola ČB, Žitomířská Dokolečka z.s. ZŠ Kounice ZŠ Přistoupim ZŠ Český Brod, Tyršova 68 ZŠ T. G. Masaryka a MŠ Poříčany ZŠ Tuklaty Porovnání počtu odchozích a nastupivších žáků Počet žáků, kteří ve šk.r. 08/09 ukončí studium na ZŠ Počet žáků nastupujících ve šk. r. 09/00 do. třídy Počet odmítnutých žádostí pro školní 09/00? Registrační číslo projektu: CZ.0..68/0.0/0.0/7_07/000867, realizace:

13 POČTY VYBRANÝCH SKUPIN ŽÁKŮ ZŠ 09 ZŠ Žitomířská (ČB) ZŠ a MŠ Vitice ZŠ a Praktická škola ČB, Žitomířská Dokolečka z.s. ZŠ Kounice ZŠ Přistoupim ZŠ Český Brod, Tyršova 68 ZŠ T. G. Masaryka a MŠ Poříčany ZŠ Tuklaty Inkluze na základních školách Z toho počet žáků s nějakým druhem tělesného postižení: Počet dětí se SVP? Počet žáků vedených v režimu domácího vzdělávání? Registrační číslo projektu: CZ.0..68/0.0/0.0/7_07/000867, realizace:

14 INKLUZE ZŠ 09 Procento žáků se SVP z celkového počtu žáků ZŠ Žitomířská (ČB) 9 ZŠ a MŠ Vitice 6 ZŠ a Praktická škola ČB, Žitomířská 8 Dokolečka z.s. ZŠ Kounice ZŠ Přistoupim 5 % ZŠ Český Brod, Tyršova 68 8 ZŠ T. G. Masaryka a MŠ Poříčany ZŠ Tuklaty Registrační číslo projektu: CZ.0..68/0.0/0.0/7_07/000867, realizace:

15 MŠ PEDAGOGOVÉ - CELKEM počet fyz. osob celkem Přepočteno na úvazky Počet pedagogických pracovníků v MŠ celkem 65 Pedagogové s praxí do let = 8,5% Pedagogové nad 55 let =,5% Vzdělání pedagogů MŠ Z celkového počtu pedagogů 8 6 SŠ VOŠ VŠ - Bc. VŠ - Mgr. Registrační číslo projektu: CZ.0..68/0.0/0.0/7_07/000867, realizace:

16 MŠ ZÁTĚŽ ŘEDITELŮ Které nepedagogické činnosti ředitele jsou nejvíce zatěžující? Sledování aktualizací legislativy Statistická šetření MŠMT, ČŠI, Středočeský kraj Administrativní práce spojené se správním řízením Opravy, rekonstrukce, stavební práce školních budov Kontroly (ČŠI, zřizovatel, hygiena) Finanční řízení školy

17 MŠ Registrační číslo projektu: CZ.0..68/0.0/0.0/7_07/000867, realizace: ZÁTĚŽ ŘEDITELŮ Které pedagogické činnosti ředitele jsou nejvíce zatěžující? Vedení projektů Suplování Vedení nekvalifikovaných pedagogů 5 5 Vedení asistentů pedagoga 0 Hospitace Vedení nových pedagogických pracovníků

18 ZŠ ZÁTĚŽ ŘEDITELŮ Které nepedagogické činnosti ředitele jsou nejvíce zatěžující? Zajištění personální kapacity 0 Administrace projektů 0 0 Sledování aktualizací legislativy Opravy, rekonstrukce, stavební práce 0 0 Statistická šetření 0 0 Komunikace s rodiči 0 5 5

19 ZŠ ZÁTĚŽ ŘEDITELŮ Které pedagogické činnosti ředitele jsou nejvíce zatěžující? Zajištění výuky - suplování Hospitace Ovlivňování kvality vzdělávacího procesu 0 0 5

20 ZÁTĚŽ ŘEDITELŮ Vidíte řešení pro snížení administrativní zátěže? MŠ (citace odpovědí): posílat vše pouze elektronicky a propojit různá oddělení, aby si tabulky a neustálé dotazníky přeposílali mezi sebou a nemusela se jedna věc vypisovat stokrát mít možnost zaměstnávat administrativního pracovníka na potřebný úvazek škola by měla mít sekretářku či vlastního ekonoma - na ekonomickou administrativu, výkazy na UIV, statistiku do rozpočtu školy peníze do jedné hromady, bez dalších a dalších účelových znaků a vyúčtování funkce školníka by velmi pomohla, opravy, rekonstrukce atd. by zajišťoval školník a řediteli by přednesl jen návrh a řešení snížit počet institucí a úředníků, které nárůst administrativy způsobují asistent pro ředitele x Administrativní záležitosti jsou úměrné situacím a potřebám školy Většina ředitelů ZŠ odpověděla NE, ANO Registrační číslo projektu: CZ.0..68/0.0/0.0/7_07/000867, realizace:

21 SYNDROM VYHOŘENÍ Otázky: Znáte osobně někoho, koho postihl syndrom vyhoření? MŠ x odpověď ANO ze škol (= 0.7%) ZŠ 7x odpověď ANO z 9 škol (77.8%) Pociťoval/a jste někdy Vy osobně, nebo jste pozoroval/a u svých kolegyň/kolegů jistou únavu z vaší profese a chuť změnit profesi? MŠ - Únava z profese a chuť změnit profesi ZŠ - Únava z profese a chuť změnit profesi 5 ne ano, osobně ano, kolegyně ne ano, osobně ano, kolegyně Registrační číslo projektu: CZ.0..68/0.0/0.0/7_07/000867, realizace:

22 OTÁZKA TVŮRČÍHO VOLNA MŠ - Nárok na sabatikl po kolika odpracovaných letech? ZŠ - Nárok na sabatikl po kolika odpracovaných letech? Registrační číslo projektu: CZ.0..68/0.0/0.0/7_07/000867, realizace:

23 OTÁZKA TVŮRČÍHO VOLNA MŠ - Ideální počet měsíců trvání sabatiklu ZŠ - Ideální počet měsíců trvání sabatiklu Registrační číslo projektu: CZ.0..68/0.0/0.0/7_07/000867, realizace:

24 ZŠ SPOLUPRÁCE SE ZŘIZOVATELI Uveďte příklady dobré spolupráce se zřizovatelem (např. pobídky, bonusy apod.): 9 odpovědí (citace) Roční plánování investic a rozpočtu, rekonstrukce školy, projekt zdravé stravování Rekonstrukce školy Rozpočet školy Výborná spolupráce v oblasti správy budov a její modernizace Zřizovatel je nezisková organizace, zajišťuje fundraising, know-how, historii, členskou základnu Rozpočet, metodické vedení, informace, konzultace Jednání jsou věcná bez zbytečného administrativního smogu Finanční podpora akcí pořádaných školou (obecní zastupitelstvo schválilo příspěvek ve výši / nákladů na školu v přírodě pro každého ze zúčastněných žáků, úhrada dopravy na akce související s výukou např. na dopravní hřiště) Podpora v projektech, financování, veřejné akce Registrační číslo projektu: CZ.0..68/0.0/0.0/7_07/000867, realizace:

25 INFRASTRUKTURA - ICT ICT MŠ ICT ZŠ

26 INVESTIČNÍ PRIORITY I. K Seznam projektových záměrů pro investiční intervence v SC. IROP a pro integrované nástroje ITI Praha, IPRÚ a CLLD zpracovaný pro ORP Český Brod Číslo projektu Identifikace školy, školského zařízení či dalšího subjektu Název: IČO: RED IZO: IZO: Název projektu: Očekávané celkové náklady na projekt v Kč Očekávaný termín realizace projektu (od do) Soulad s cílem MAP* Typ projektu: s vazbou na klíčové kompetence IROP Cizí jazyk Přírodní Technické a Práce s digitál. řemeslné obory technologiemi vědy ** ** *** Rozšiřování Bezbarié-rovost kapacit školy, školského kmenových zařízení **** učeben MŠ nebo ZŠ ***** Stav projektu (, požádáno o realizaci, ve výstavbě) Rozpracovanost projektu Poznámka Dohoda DOKONČENÉ PROJEKTY Základní škola Kounice, okres Nymburk IČ: Rekonstrukce a vybavení učebny IT Priorita IV, cíl IV. a IV. x RED IZO: IZO: Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Poříčany, okres Kolín Nástavba ZŠ formou přístavby na kontejnerovou 6 IČ: Priorita IV, cíl IV. x MŠ RED IZO: IZO: 0860 Základní škola Tuklaty, okres Kolín IČ: Rekonstrukce a rozšíření kapacity ZŠ (plánovaná Priorita IV, cíl IV. x RED IZO: kapacita 00 žáků) IZO: 0075 Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Poříčany, okres Kolín 9 IČ: 9550 Rekonstrukce počítačové učebny Priorita IV, cíl IV. a IV. x RED IZO: IZO: 0860 Základní škola Bylany, okres Kolín IČ: Vybudování počítačové učebny Priorita IV, cíl IV.a IV. x RED IZO: IZO: 007 Przechwozd jezdecká stáj z.s. realizováno realizováno realizováno realizováno realizováno realizováno z jiných zdrojů realizováno z prostředků MŠMT realizováno z prostředků MŠMT realizováno z prostředků MŠMT Přehvozdí, 8 6 Přehvozdí IČ: 0858 Vybudování terénní učebny, rekonstrukce výukové plochy a zázení pro výuku Priorita IV, cíl IV.6 x x x realizováno dotace z IROP PROJEKTY V REALIZACI Mateřská škola Chrášťany, okres Kolín IČ: Rekonstrukce a přístavba budovy MŠ Chrášťany, Priorita IV, cíl IV. x RED IZO: navýšení kapacity o třídu ,89 IZO: Základní škola Český Brod, Tyršova 68, okres Kolín Polytechnická a počítačová učebna ZŠ Tyršova IČ: Priorita IV, cíl IV.a IV. x x x Český Brod RED IZO: IZO: 0685 Základní škola Český Brod, Žitomířská 885, okres Kolín Vybudování a vybavení jazykové laboratoře na 7 IČ: Priorita IV, cíl IV. x x hlavní budově o kapacitě 0 žáků RED IZO: IZO: Základní škola Český Brod, Žitomířská 885, okres Kolín 8 IČ: Rekonstrukce školních dílen na hlavní budově Priorita IV, cíl IV. x x RED IZO: IZO: Klub komunitního vzdělávání Dokolečka DOKOLEČKA z.s. Rekonstrukce přízemí budovy č.p. 9 v Doubravčicích za účelem vytvoření: a) učebna Doubravčice 9, 8 0 Český Brod přírodních věd a matematiky b) učebna rozvoje jazykových schopností c) učebna pro rukodělné 0 práce d) učebna s výpočetní technikou pro rozvoj Priorita IV, cíl IV. x x x x x IČ: IT znalostí a praktickému užívání počítačů + zázemí těchto učeben - vybavení jednotlivých prostor potřebným vybavením a materiálem - bezbariérové řešení ve výstavbě ve výstavbě ve výstavbě ve výstavbě ve výstavbě pravomocné stavební povolení stavební povolení Schválená žádost o spolufinancování na MŠMT.8.08, od února 09 v realizaci. Předpokládané ukončení..09. Rozhodnutí o přidělení dotace, vybrán dodavatel, zahájena stavba. Žádost o podporu z IROP (MAS Region Pošembeří), rozhodnutí o poskytnutí dotace. Žádost o podporu z IROP (MAS Region Pošembeří), rozhodnutí o poskytnutí dotace. Rozhodnutí o přidělení dotace, zahájena stavba. Spádová oblast Chrášťany, Bylany, Chotouň, dohoda ne. Nepotřebují dohodu, není povinné. Českobrodské moderní poradenské pracoviště s Město Český Brod Husovo nám. 70, 8 0 Český Brod IČ: 005 navazujícími vzdělávacími službami Vybudování specializované třídy pro žáky s odkladem nástupu do. třídy, dále tréninkových bytů z toho jeden cíleně pro vozíčkáře a multifunkčního tréninkového pracoviště pro žáky Základní školy a Praktické školy, Český Brod a vybavení všech uvedených Priorita IV., cíl IV. a IV. IV. 5 prostor. Vybudování prostor pro diagnostiku souběžné vyšetřování až klientů, pro individuální i skupinovou terapii a metodickou podporu včetně zázemí pro PPP a ZŠ Český Brod, x příprava VŘ stavební povolení pravomocné Vydán právní akt na podporu z IROP, připravuje se prováděcí PD pro výběrové řízení. Stránka

27 Číslo projektu Identifikace školy, školského zařízení či dalšího subjektu Název: IČO: RED IZO: IZO: Název projektu: Očekávané celkové náklady na projekt v Kč Očekávaný termín realizace projektu (od do) Soulad s cílem MAP* Typ projektu: s vazbou na klíčové kompetence IROP Cizí jazyk Přírodní Technické a Práce s digitál. řemeslné obory technologiemi vědy ** ** *** Rozšiřování Bezbarié-rovost kapacit školy, školského kmenových zařízení **** učeben MŠ nebo ZŠ ***** Stav projektu (, požádáno o realizaci, ve výstavbě) Rozpracovanost projektu Poznámka Dohoda Žitomířská 885 umožňující rozšířit kapacitu zařízení i nabídku diagnostických a terapeutických služeb. Součástí projektu je i vybavení těchto prostor. PROJEKTY S FINANČNÍM KRYTÍM Město Český Brod Husovo nám. 70, 8 0 Český Brod IČ: 005 Terénní základna pro ekologickou a polytechnickou výchovu dětí a mládeže Vrátkov (Odborná učebna pro environmentální a polytechnické vzdělávání vč. zázemí a bezbariérového přístupu, edukační kořenová ČOV + vybavení) Priorita IV, cíl IV.6 x x x požádáno o dotaci stavební povolení Vydán právní akt o poskytnutí dotace z IROP (MAS Region Pošembeří) OSTATNÍ PLÁNOVANÉ PROJEKTY Základní škola Kounice, okres Nymburk + 5 IČ: Nové venkovní učebny ZŠ Kounice x x RED IZO: Priorita IV, cíl IV. a IV. 9 IZO: Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Poříčany, okres Kolín IČ: 9550 Venkovní učebna pro výuku přírodních věd ZŠ 7 Priorita IV, cíl IV. a IV. 9 x Poříčany RED IZO: IZO: 0860 Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Poříčany, okres Kolín IČ: Vybudování odborných učeben ZŠ Poříčany Priorita IV, cíl IV. a IV. 5 x x x RED IZO: IZO: 0860 Mateřská škola Tuklaty, okres Kolín IČ: Rozšíření kapacity MŠ Tuklaty Priorita IV, cíl IV. a IV.5 x x RED IZO: IZO: Mateřská škola Klučov, okres Kolín IČ: Navýšení kapacity MŠ Klučov Priorita IV, cíl IV. x RED IZO: IZO: Základní škola Český Brod, Žitomířská 885, okres Kolín etapově Priorita IV, cíl IV., IV. 8, IV. 7 IČ: Moderní ZŠ Žitomířská Český Brod x x x x x x , IV. 6 a IV. RED IZO: IZO: Základní škola a Praktická škola Český Brod, Žitomířská 59, okres Kolín 9 IČ: Zimní zahrada - učebna environmentální výchovy Priorita IV, cíl IV. x RED IZO: IZO: Dětské centrum Ledňáček, z.s. Nákup budovy a její následná rekonstrukce pro Doubravčice 9, 8 0 Český Brod Priorita IV, cíl IV. x IČ: účely provozu zařízení péče o děti od 0 do 6 let Obec Přistoupim Výstavba MŠ Přistoupim Priorita IV, cíl IV. x Mateřská škola Český Brod, okres Kolín 5 IČO: Nová MŠ Kollárova Český Brod Priorita IV, cíl IV. x x RED IZO: IZO: Przechwozd jezdecká stáj z.s. Přehvozdí, 8 6 Přehvozdí 8 Terénní výuková základna Przechwozd etapa II Priorita IV, cíl IV.6 x x x IČ: 0858 předběžný záměr stavba venkovního amfiteátru, sloučeno v projekt Učebna s alternativním zdrojem energie. Prostory pro pěstování bylin a zeleniny (záhony se zavlažováním) pro záměr výuku a volnočasové aktivity. Propagace zdravého způsobu života. Environmentální výchova, výtvarná výchova, výuka prvouky, přírodopisu a pracovních činností v jarních a podzimních měsících. Vytvoření nových prostor pro PC učebnu v podkroví budovy ZŠ. Vybudování chemické, fyzikální a přírodovědné učebny v prostorách stávající počítačové záměr učebny. Zřízení bezbariérového přístupu pro NP a NP.Úprava sociálního zařízení pro bezbariérový přístup. Vybudování šaten odpovídajích hygienickým normám. Renovace vnitřního schodiště, zasunovací dveře, Spádová oblast pouze záměr rekonstrukce dětské umývárny, přístupová cesta do MŠ, Tuklaty - dohoda ne. doplnění MŠ zahrady. záměr, studie Navýšení kapacity ze 9 na 00 dětí. Spádová oblast Klučov, dohoda ne. Spádové obvody: Černíky, Přístavba školy, vybudování 5 nových učeben, 6 Hradešín, Krupá, Kšely, studie bude odborných učeben a tělocvičny zahrnuje mimo projekty Přehvozdí, Přistoupim, dokončena /00 pod č Rostoklaty, Tismice, Tuchoraz, Tuklaty, předběžný záměr Učebna environmentální výchovy. Nepotřebují dohodu. záměr Pouze pro spádovou oblast Přistoupim, záměr, studie výhledově řešeno s obcí Tuchoraz (po volbách). Spádová oblast Český schváleno zadání Brod - dohoda ne. architektonické Výstavba MŠ Kollárova (nová 6 tříd, navýšení o třídy). studie Zakrytí venkovní přírodovědno chovatelské plochy II. záměr Vybudování vzdělávací plochy. 7 Základní škola Tuklaty, okres Kolín IČ: RED IZO: IZO: 0075 Vybudování a vybavení jazykové učebny ZŠ Tuklaty Priorita IIV., cíl IV. x x záměr Včetně zajištění bezbariérovosti. Stránka

28 Číslo projektu Identifikace školy, školského zařízení či dalšího subjektu Název: IČO: RED IZO: IZO: Název projektu: Očekávané celkové náklady na projekt v Kč Očekávaný termín realizace projektu (od do) Soulad s cílem MAP* Typ projektu: s vazbou na klíčové kompetence IROP Cizí jazyk Přírodní Technické a Práce s digitál. řemeslné obory technologiemi vědy ** ** *** Rozšiřování Bezbarié-rovost kapacit školy, školského kmenových zařízení **** učeben MŠ nebo ZŠ ***** Stav projektu (, požádáno o realizaci, ve výstavbě) Rozpracovanost projektu Poznámka Dohoda Základní škola a Praktická škola Český Brod, Žitomířská 59, okres Kolín Dovybavení keramické dílny - pořízení keramické 9 IČ: pece s příslušenstvím a dalšího vybavení dílny Priorita IV., cíl IV. x záměr RED IZO: pracovní stoly apod. IZO: Základní umělecká škola Český Brod, Kollárova 9, okres Kolín IČ: Výtvarný ateliér pro ZUŠ Český Brod Priorita IV., cíl IV. a IV. 5 x x x stavební povolení RED IZO: IZO: Základní škola Český Brod, Žitomířská 885, okres Kolín Vybudování výtahu na hlavní budově ZŠ 5 IČ: Priorita IV., cíl IV. 5 x studie Žitomířská Český Brod RED IZO: IZO: Základní škola Český Brod, Žitomířská 885, okres Kolín Rekonstrukce třídy na dělení jazyků ZŠ 6 IČ: Priorita IV., cíl IV. a IV.. x x záměr Žitomířská Český Brod RED IZO: IZO: Obec Vitice Vybudování jedné třídy mateřské školy v části Priorita IV., cíl IV. x x záměr Dobré Pole Půdní vestavba v prostorách školní budovy Kollárova 9. Vybudování specializované učebny - výtvarného ateliéru pro výtvarný obor, včetně sociálního zázemí. Zpřístupnění všech pater budovy ZŠ od přízemí až po ateliér. Studie provedena s přístavbou projektu č Základní škola Český Brod, Žitomířská 885, okres Kolín IČ: RED IZO: IZO: Základní škola Český Brod, Žitomířská 885, okres Kolín IČ: RED IZO: IZO: Základní škola Český Brod, Žitomířská 885, okres Kolín IČ: RED IZO: IZO: Základní škola Tuklaty, okres Kolín IČ: Venkovní učebna ZŠ Tuklaty Priorita IV, cíl IV. a IV. 9 x x RED IZO: IZO: 0075 Vybudování laboratoří - chemie a fyziky rekonstrukce podkroví Rekonstrukce zahradního domku vytvoření odborné učebny pro pozemky a pracovní činnosti Rekonstrukce a vybavení počítačové učebny včetně serverovny Pozn.: zaškrtněte typ projektu, který byl pro příslušnou školu, školské zařízení či další subjekt identifikován jako prioritní pro investiční intervence z IROP; lze zaškrtnout více možností; * uveďte číslo cíle/cílů ** Definice bude součástí dokumentace k příslušné výzvě vyhlášené v rámci IROP. *** schopnost práce s digitálními technologiemi bude podporována pouze ve vazbě na cizí jazyk, přírodní vědy, technické a řemeslné obory; **** bezbariérovost je relevantní vždy, pokud by chtěla škola či školské zařízení realizovat samostatný projekt na bezbariérovost, musí zde být zaškrtnuto; ***** rozšiřování kapacit kmenových učeben základních škol je možné pouze v odůvodněných případech ve správních obvodech ORP se sociálně vyloučenou lokalitou. Schválil řídící výbor MAP jako aktuální platnou verzi k *+ ZRUŠENÉ PROJEKTY Priorita IV, cíl IV. x x Zrušeno, bude Priorita IV, cíl IV. x záměr Vybudování venkovní učebny pro pěstitelské práce a environmentální výchovu (zahradní altán). realizováno v přístavbě projektu č. 7. Zrušeno, bude realizováno v přístavbě projektu č. 7. Priorita IV, cíl IV. a IV. x Zrušeno, bude realizováno v přístavbě projektu č. 7. Nebude se realizovat, vyškrnout z investičních priorit. V Českém Brodě dne Podpis předsedy řídícího výboru MAP *+ Dokument bude platný do té doby, než bude na ŘO IROP doručena případná aktualizace schválena ŘV MAP. Aktualizace je možná x za 6 měsíců. Stránka

29 INVESTIČNÍ PRIORITY II. K Seznam projektových záměrů pro investiční intervence z ostatních zdrojů zpracovaný pro ORP Český Brod Základní škola Český Brod, Žitomířská 885, okres Kolín IČ: RED IZO: IZO: Základní škola Český Brod, Žitomířská 885, okres Kolín IČ: RED IZO: IZO: Základní škola Český Brod, Tyršova 68, okres Kolín IČ: 685 RED IZO: IZO: 0685 Základní škola Tuklaty, okres Kolín 9 IČ: Výstavba tělocvičny ZŠ Tuklaty Priorita IV, cíl IV. a IV. 8 RED IZO: IZO: 0075 Číslo projektu Identifikace školy, školského zařízení či dalšího subjektu Název: IČO: RED IZO: IZO: Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Poříčany, okres Kolín IČ: 9550 RED IZO: IZO: 0860 Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Poříčany, okres Kolín IČ: 9550 RED IZO: IZO: 0860 Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Poříčany, okres Kolín Rekonstrukce hospodářské budovy ZŠ Poříčany IČ: 9550 Rekonstrukce oplocení areálu ZŠ RED IZO: IZO: 0860 Základní škola a Praktická škola Český Brod, Žitomířská 59, okres Kolín IČ: RED IZO: IZO: Školní zahrada ZŠ a PrŠ Český Brod Základní škola Český Brod, Tyršova 68, okres Kolín IČ: 685 Víceúčelové hřiště u čp. 760 ZŠ Tyršova Priorita IV., cíl IV. 8 RED IZO: IZO: 0685 Mateřská škola Chrášťany, okres Kolín IČ: RED IZO: Rekonstrukce a vybavení kuchyně MŠ Chrášťany Priorita IV., cíl IV. 7 IZO: * uveďte číslo cíle/cílů Schválil řídící výbor MAP jako aktuální platnou verzi k [] Název projektu: Školní jídelna a rekonstrukce kuchyně ZŠ Žitomířská Český Brod Očekávané celkové náklady na projekt v Kč Venkovní sportovní areál a zázemí pro ZŠ Poříčany Očekávaný termín realizace projektu (od do) PROJEKTY V REALIZACI Soulad s cílem MAP* Živá zahrada v nemocnici - etapa I Priorita IV., cíl IV. 9 Zateplení a rekuperace čp. 760 ZŠ Tyršova Český Brod Priorita IV., cíl IV. 7 ve výstavbě PROJEKTY S FINANČNÍM KRYTÍM Priorita IV., cíl IV Priorita IV., cíl IV. a IV. Priorita IV., cíl IV. Stav projektu (, požádáno o realizaci, ve výstavbě) ve výstavbě Rozpracovanost projektu záměr záměr záměr záměr Poznámka pravomocné Schválená dotace SFŽP, realizace do /09. stavební povolení projektová Priorita IV., cíl IV. schválena dotace V r. 09 požádáno o dotaci, schválena dotace z OPŽP. dokumentace PLÁNOVANÉ PROJEKTY Z OSTATNÍCH ZDROJŮ Priorita IV., cíl IV. 9 požádáno o dotaci Schválená dotace z Ministerstva financí ČR, proběhlo výběrové řízení, pravomocné vybrán dodavatel stavby. stavební povolení Školní jídelna - pro 0 míst, kapacita 700. Rekonstrukce školní kuchyně - kapacita 00 jídel denně. záměr stavební povolení projektová dokumentace Outdoorové sportoviště pro žáky i veřejnost. Rozběhová dráha k doskočišti. Kompletní rekonstrukce budovy (odstranění azbestových částí, výměna oken a dveří, nové rozvody TZB vč. vzduchotechniky, rekonstrukce školní kuchyně v souladu s požadavky hygieny. Zajištění bezpečnosti dětí. Herní prvky a naučná stezka, rekonstrukce. Podána žádost o podporu na MMR ČR - neschváleno, bude žádáno znovu. Cílem projektu je vybudovat sportovní zázemí při ZŠ Tyršova čp. 760 v Českém Brodě, které se bude skládat ze dvou víceúčelových hřišť z polyuretanovým povrchem EPDM, každé o rozměru 0x5 m. Na zadní části pozemku bude umístěna lezecká stěna. Zároveň bude položena betonová dlažba pro dva stoly na stolní tenis. V současné době tj...09 započala rekonstrukce a přístavba budovy MŠ Chrášťany, termín dokončení..09. V Českém Brodě dne Podpis předsedy řídícího výboru MAP [] Dokument bude platný do té doby, než bude na ŘO IROP doručena případná aktualizace schválena ŘV MAP. Aktualizace je možná x za 6 měsíců.

30 ROČNÍ AKČNÍ PLÁN SPOLUPRÁCE ŠKOL V ORP ČB 09 Číslo aktivity /09 /09 /09 /09 5/09 6/09 7/09 8/09 Název aktivity Indikátor Indikátor Vzdělávání pedagogů počet akcí účast-osoby účast-osoby část plán skutečnost plán skutečnost ANO Společné vzdělávací semináře Letní škola pedagogů 80 Průměrná doba podpory na účastníka v hodinách 8 x x Sdílení praxe v rámci ORP počet setkání účast v % - plán skutečnost plán skutečnost Setkání zástupců MŠ 50 Setkání zástupců ZŠ 75 Setkání zástupců MŠ + ZŠ 60 Setkání ekonomů 75 Společný web Společny fcb Setkávání pedagogů dle aprobací počet setkání účast v % - plán skutečnost plán skutečnost Setkání vyučujících matematiku 0 Setkání vyučujících český jazyk 0 Setkání vyučujících souvisejících s EVVO 0 Setkání učitelek. tříd s uč. MŠ 0 Podpora žáku se SVP počet akcí účast-osoby plán skutečnost plán skutečnost Biofeedback 0 5 Elkonin 0 0 Sdílený školní psycholog počet intervencí počet zapojených škol plán skutečnost plán skutečnost Vytvořená pozice sdíleného školního psychologa Inspirativní rodičovské kavárny počet akcí - účast-osoby plán skutečnost plán skutečnost Vzdělávací akce pro rodiče 0 Sdílený administrátor projektů plán skutečnost plán skutečnost Vytvořená pozice sdíleného administrátora projektů..09 Organizace vzdělávání v projektovém řízení x x Propojení projektového pracoviště MAP s pozicí referenta počet - datum uzavření školství plán skutečnost plán skutečnost Vytvořená pozice "školáka"..09 Plnění k NE

31 9/09 0/09 /09 Podpora NZDM Zvonice počet akcí - účast-osoby plán skutečnost plán skutečnost Propagace činnosti na ZŠ x x Sdílený rodilý mluvčí Vytvářet podmínky pro rozšiřování nabídky počet akcí počet zapojených škol volnočasových aktivit plán skutečnost plán skutečnost Rozšiřovat spoupráci s NNO v území Rozšiřovat spoupráci se ZUŠ ČB x Ředitel naživo počet akcí počet zapojených škol Počet zapojených škol z ORP Společné aktivity se sousedními počet akcí - účast-osoby /9 MAPY plán skutečnost plán skutečnost Společné vzdělávací semináře 0 počet akcí - účast-osoby Kurzy pro rodiče plán skutečnost plán skutečnost /09 Uspořádané kurzy ro rodiče 0 Průměrná podpora na účastníka 6 hodin počet akcí - účast-osoby Exkurze do tuzemských škol /09 plán skutečnost plán skutečnost Uspořádané exkurze 0 5/09 Exkurze do zahraniční školy počet akcí - účast-osoby plán skutečnost plán skutečnost Uspořádané exkurze 0

32 Pracovní skupina pro sdílení zkušeností s výukou cizích jazyků Poř. č. Příjmení Jméno Zařízení Adamík Marián ZŠ TGM Poříčany Čečetková Eva Dokolečka z.s. Horáková Veronika ZŠ Žitomířská Jeníčková Lenka ZŠ Žitomířská 5 Kroupová Markéta ZŠ Tuklaty 6 Kubíčková Lucie ZŠ a Prš Český Brod 7 Kvapilová Lenka ZŠ Žitomířská 8 Pechová Nikola ZŠ Přistoupim 9 Roudnická Miroslava ZŠ Kounice 0 Šebestová Marcela ZŠ TGM Poříčany

Soulad s cílem MAP* Očekávaný termín realizace projektu (od do) Priorita IV, cíl IV.1a IV.4

Soulad s cílem MAP* Očekávaný termín realizace projektu (od do) Priorita IV, cíl IV.1a IV.4 Investiční priority - seznam projektových záměrů pro investiční intervence v SC 2.4 IROP a pro integrované nástroje ITI, IPRÚ a CLLD zpracovaný pro ORP Český Brod Číslo projekt u Identifikace školy, školského

Více

Mgr. Miloslav Oliva přivítal zúčastněné členy ŘV a hosty a představil jednotlivé body programu jednání.

Mgr. Miloslav Oliva přivítal zúčastněné členy ŘV a hosty a představil jednotlivé body programu jednání. Řídící výbor pro Místní akční plán výchovy a vzdělávání ve správním obvodu ORP Český Brod 3. jednání, 13. 10. 2016, 15.00 17.30 hod, Oranžová zahrada, Český Brod Zápis z jednání Setkání se zúčastnili členové

Více

Řídící výbor pro Místní akční plán výchovy a vzdělávání ve správním obvodu ORP Český Brod 2. jednání, , hod, hájenka Vrátkov

Řídící výbor pro Místní akční plán výchovy a vzdělávání ve správním obvodu ORP Český Brod 2. jednání, , hod, hájenka Vrátkov Řídící výbor pro Místní akční plán výchovy a vzdělávání ve správním obvodu ORP Český Brod 2. jednání, 16. 6. 2016, 15.00 16.50 hod, hájenka Vrátkov Zápis z jednání Setkání se zúčastnili členové Řídícího

Více

Investiční priority - seznam projektových záměrů pro investiční intervence v SC 2.4 IROP a pro CLLD zpracovaný pro ORP Tanvald. Soulad s cílem MAP*

Investiční priority - seznam projektových záměrů pro investiční intervence v SC 2.4 IROP a pro CLLD zpracovaný pro ORP Tanvald. Soulad s cílem MAP* Investiční priority - seznam projektových záměrů pro investiční intervence v SC 2.4 IROP a pro CLLD zpracovaný pro ORP Tanvald Identifikace školy, školského zařízení či dalšího subjektu. Název: IČO: RED

Více

Očekávan é celkové náklady na projekt v mil. Kč. Typ projektu: s vazbou na klíčové kompetence IROP. Soula d s cíle m MAP*

Očekávan é celkové náklady na projekt v mil. Kč. Typ projektu: s vazbou na klíčové kompetence IROP. Soula d s cíle m MAP* Investiční priority - - seznam projektových záměrů pro investiční intervence v rámci MAP ORP Turnov do roku 2023 a pro SC 2.4 IROP a integrované nástroje ITI, IPRÚ a CLLD zpracovaný pro ORP, území MAP

Více

Příloha 1 Investiční a další priority

Příloha 1 Investiční a další priority Projekt Místní akční plán rozvoje vzdělávání na území ORP Reg. č. CZ.02.3.68./0.0/0.0/15_005/0000133 Příloha 1 Investiční a další priority Strategického rámce MAP do roku 2023 pro ORP Seznam projektových

Více

Projektové záměry v souladu s prioritami IROP - Projekt Místní akční plán pro ORP Jihlava, reg. č. CZ /0.0/0.

Projektové záměry v souladu s prioritami IROP - Projekt Místní akční plán pro ORP Jihlava, reg. č. CZ /0.0/0. Příloha Strategického rámce: Projektové záměry v souladu s prioritami IROP - Projekt Místní akční plán pro ORP Jihlava, reg. č. CZ.02.3.68/0.0/0.0/15_005/0000036 Investiční priority - seznam projektových

Více

Soulad s cíli MAP* Očekávaný termín realizace projektu (od do) Cizí jazyk C2, C C4, C

Soulad s cíli MAP* Očekávaný termín realizace projektu (od do) Cizí jazyk C2, C C4, C Příloha č. 6 Investiční priority seznam projektových záměrů pro investiční intervence v SC 2.4 IROP a pro integrované nástroje ITI a CLLD zpracovaný pro území MAP SO ORP. Identifikace školy, školského

Více

Soulad s cílem MAP* Cizí jazyk

Soulad s cílem MAP* Cizí jazyk Tento projekt je financován z ESF (http://www.esfcr.cz/) prostřednictvím OP VVV (http://www.msmt.cz/strukturalni-fondy-1/op-vvv). Výzva č. 02_15_005 pro Místní akční plány INVESTIČNÍ PRIORITY pro potřeby

Více

Příloha 1 Investiční a další priority

Příloha 1 Investiční a další priority Projekt Místní akční plán rozvoje vzdělávání na území ORP Reg. č. CZ.02.3.68./0.0/0.0/15_005/0000133 Příloha 1 Investiční a další priority Strategického rámce MAP do roku 2023 pro ORP Seznam projektových

Více

Identifikace školy, školského zařízení či dalšího subjektu Název: IČO: RED IZO: IZO: Očekávaný termín realizace projektu (od do) Soulad s cílem MAP*

Identifikace školy, školského zařízení či dalšího subjektu Název: IČO: RED IZO: IZO: Očekávaný termín realizace projektu (od do) Soulad s cílem MAP* Investiční priority - seznam projektových záměrů pro investiční intervence v SC 2.4 IROP a pro integrované nástroje ITI, IPRÚ a CLLD zpracovaný pro ORP, území MAP ORP. Identifikace školy, školského zařízení

Více

Příloha 2 - Prioritizace témat při posouzení souladu pro intervenci z IROP a OP VVV

Příloha 2 - Prioritizace témat při posouzení souladu pro intervenci z IROP a OP VVV Příloha 2 - Prioritizace témat při posouzení souladu pro intervenci z IROP a OP VVV Investiční priority seznam projektových záměrů pro investiční intervence v SC 2.4 IROP a pro integrované nástroje ITI,

Více

Identifikace školy, školského zařízení či dalšího subjektu Název projektu: Očekávané celkové náklady na projekt v Kč Očekávaný termín realizace projektu (od do) Soulad s cílem MAP* Cizí jazyk Přírodní

Více

Dohoda o prioritách projektu MAP pro ORP Litovel (reg. Číslo projektu: CZ /0.0/0.0/15_005/ )

Dohoda o prioritách projektu MAP pro ORP Litovel (reg. Číslo projektu: CZ /0.0/0.0/15_005/ ) Dohoda o prioritách MAP pro ORP Litovel (reg. Číslo : CZ.02.3.68/0.0/0.0/15_005/0000288) Podkativita Dohoda o prioritách spočívala ve 3 postupných krocích, a to v analýze území, vytvoření strategického

Více

Výsledky šetření budou uveřejněny v průběhu února 2017 na webové stránce projektu a města

Výsledky šetření budou uveřejněny v průběhu února 2017 na webové stránce projektu  a města Vážení rodiče, dostává se vám do rukou dotazník, jehož prostřednictvím bychom chtěli zjistit vaše názory na výchovu a vzdělávání na Českobrodsku. Dotazník je součástí projektu Sdílené radosti a strasti

Více

Zpracování Místního akčního plánu vzdělávání pro ORP Lovosice CZ /0.0/0.0/15_005/ (Výzva č. 02_15_005 pro Místní akční plány)

Zpracování Místního akčního plánu vzdělávání pro ORP Lovosice CZ /0.0/0.0/15_005/ (Výzva č. 02_15_005 pro Místní akční plány) Zpracování Místního akčního plánu vzdělávání pro ORP Lovosice CZ.02.3.68/0.0/0.0/15_005/0000713 (Výzva č. 02_15_005 pro Místní akční plány) Schváleno Řídícím výborem dne 30.1.2017 SERVISO, o. p. s. Komenského

Více

Strategický rámec MAP pro ORP Kladno. Popis změn

Strategický rámec MAP pro ORP Kladno. Popis změn Strategický rámec MAP pro ORP Kladno Verze 2.0. - 5. 4. 2017 Aktualizace č. 1 Popis změn K uvedeným změnám došlo na základě požadavků jednotlivých subjektů. Název projektu: Místní akční plán rozvoje vzdělávání

Více

Řídící výbor pro MAP ORP Český Brod 0. jednání, , hod., Penzion Anna, Český brod Zápis z jednání

Řídící výbor pro MAP ORP Český Brod 0. jednání, , hod., Penzion Anna, Český brod Zápis z jednání Řídící výbor pro MAP ORP Český Brod 0. jednání, 18. 2. 2016, 15.00 17.00 hod., Penzion Anna, Český brod Zápis z jednání Setkání se zúčastnili: navržení členové Řídícího výboru (seznam je uveden v Příloze

Více

6. INVESTIČNÍ PRIORITY

6. INVESTIČNÍ PRIORITY 6. INVESTIČNÍ PRIORITY Investiční prioriyn seznam projektových záměrů pro investiní intervence v SC 2.4 IROP a pro integrované nástroje ITI, IPRÚ a CLLD zpracovaný pro ORP, území MAP Mnichovohradišťsko.

Více

Strategický rámec MAP pro SO ORP Bučovice. reg. č. CZ /0.0/0.0/15_005/

Strategický rámec MAP pro SO ORP Bučovice. reg. č. CZ /0.0/0.0/15_005/ Strategický rámec MAP pro SO ORP Bučovice reg. č. CZ.02.3.68/0.0/0.0/15_005/0000402 1. Vize Škola funguje jako otevřené společenské centrum vesnice, do kterého se zapojují všechny části vesnice, která

Více

Strategický rámec MAP pro SO ORP Bučovice. reg. č. CZ /0.0/0.0/15_005/

Strategický rámec MAP pro SO ORP Bučovice. reg. č. CZ /0.0/0.0/15_005/ Strategický rámec MAP pro SO ORP Bučovice reg. č. CZ.02.3.68/0.0/0.0/15_005/0000402 1. Vize Škola funguje jako otevřené společenské centrum vesnice, do kterého se zapojují všechny části vesnice, která

Více

Příloha č. 1 INVESTIČNÍ PRIORITY

Příloha č. 1 INVESTIČNÍ PRIORITY Příloha č. 1 INVESTIČNÍ PRIORITY Tabulka 1 Seznam projektových záměrů pro investiční intervence v SC 2.4 IROP a pro integrované nástroje ITI a CLLD zpracovaný pro území MAP ORP Lipník nad. Identifikace

Více

Inspiromat 7. Dokumentace místního akčního plánu vzdělávání

Inspiromat 7. Dokumentace místního akčního plánu vzdělávání Inspiromat 7 Dokumentace místního akčního plánu vzdělávání listopad 2017 DOKUMENTACE MAP Složka s kompletní dokumentací Místního akčního plánu vzdělávání bude v deskách a bude obsahovat: 1 Titulní list

Více

Strategický rámec MAP pro SO ORP Bučovice

Strategický rámec MAP pro SO ORP Bučovice Strategický rámec MAP pro SO ORP Bučovice Verze 4 1. Vize Škola funguje jako otevřené společenské centrum vesnice, do kterého se zapojují všechny části vesnice, která je personálně i materiálně kvalitně

Více

Strategický rámec Místního akčního plánu pro ORP Soběslav V rámci projektu MAP v ORP Soběslav, reg. č. CZ /0.0/0.

Strategický rámec Místního akčního plánu pro ORP Soběslav V rámci projektu MAP v ORP Soběslav, reg. č. CZ /0.0/0. Strategický rámec Místního akčního plánu pro ORP Soběslav V rámci projektu MAP v ORP Soběslav, reg. č. CZ.02.3.68/0.0/0.0/15_005/0000334 září 2016 1 Popis zapojení aktérů do projektu MAP Zapojení aktérů

Více

Strategický rámec Místního akčního plánu pro ORP Soběslav V rámci projektu MAP v ORP Soběslav, reg. č. CZ /0.0/0.

Strategický rámec Místního akčního plánu pro ORP Soběslav V rámci projektu MAP v ORP Soběslav, reg. č. CZ /0.0/0. Strategický rámec Místního akčního plánu pro ORP Soběslav V rámci projektu MAP v ORP Soběslav, reg. č. CZ.02.3.68/0.0/0.0/15_005/0000334 duben 2018 1 Popis zapojení aktérů do projektu MAP Zapojení aktérů

Více

Projekt Místní akční plán vzdělávání na Broumovsku Registrační číslo projektu: CZ /0.0/0.0/15_005/ Strategický rámec MAP do roku 2023

Projekt Místní akční plán vzdělávání na Broumovsku Registrační číslo projektu: CZ /0.0/0.0/15_005/ Strategický rámec MAP do roku 2023 Projekt Místní akční plán vzdělávání na Broumovsku Registrační číslo projektu: CZ.02.3.68/0.0/0.0/15_005/0000095 Strategický rámec do roku 2023 Aktuální verze k 27. 9. 2016 Obsah 1. Vize... 3 2. Popis

Více

CZ /0.0/0.0/15_005/ STRATEGICKÝ RÁMEC DO ROKU 2023 PŘÍLOHA Č. 1 INVESTIČNÍ PRIORITY

CZ /0.0/0.0/15_005/ STRATEGICKÝ RÁMEC DO ROKU 2023 PŘÍLOHA Č. 1 INVESTIČNÍ PRIORITY CZ.02.3.68/0.0/0.0/15_005/0002258 MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ NA ÚZEMÍ MČ PRAHA 18 LETŇANY A MČ PRAHA ČAKOVICE STRATEGICKÝ RÁMEC DO ROKU PŘÍLOHA Č. 1 INVESTIČNÍ PRIORITY Seznam projektových záměrů

Více

Strategický rámec Místního akčního plánu pro ORP Soběslav V rámci projektu MAP v ORP Soběslav, reg. č. CZ /0.0/0.

Strategický rámec Místního akčního plánu pro ORP Soběslav V rámci projektu MAP v ORP Soběslav, reg. č. CZ /0.0/0. Strategický rámec Místního akčního plánu pro ORP Soběslav V rámci projektu MAP v ORP Soběslav, reg. č. CZ.02.3.68/0.0/0.0/15_005/0000334 Říjen 2018 1 Popis zapojení aktérů do projektu MAP Zapojení aktérů

Více

Strategický rámec MAP pro ORP Liberec

Strategický rámec MAP pro ORP Liberec Strategický rámec pro ORP Liberec Verze č. 1 ŘV 08/2016 Obsah 1. Vize... 3 2. Popis dosavadního zapojení aktérů... 3 3. Popis priorit a cílů... 4 3.1 Identifikace priorit a cílů... 4 3.1 Specifikace cílů...

Více

Strategický rámec Místního akčního plánu rozvoje vzdělávání pro území SO ORP Nové Město nad Metují (dále i SR MAP-N )

Strategický rámec Místního akčního plánu rozvoje vzdělávání pro území SO ORP Nové Město nad Metují (dále i SR MAP-N ) Strategický rámec Místního akčního plánu rozvoje vzdělávání pro území SO ORP Nové Město nad Metují (dále i SR -N ) 1. Vize Území správního obvodu ORP Nové Město nad Metují se pyšní kvalitní a efektivně

Více

Strategický rámec MAP

Strategický rámec MAP Strategický rámec MAP ORP Bystřice nad Pernštejnem Verze č. 2 12. ledna 2017 Realizováno v rámci Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Bystřice nad Pernštejnem Registrační číslo : CZ.02.3.68/0.0/0.0/15_005/0000038

Více

Strategický rámec MAP

Strategický rámec MAP Strategický rámec MAP ORP Bystřice nad Pernštejnem Verze č. 1 Schváleno 30. června 2016 Realizováno v rámci Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Bystřice nad Pernštejnem Registrační číslo : CZ.02.3.68/0.0/0.0/15_005/0000038

Více

ŘÍDÍCÍ VÝBOR MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ V ORP POHOŘELICE

ŘÍDÍCÍ VÝBOR MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ V ORP POHOŘELICE ŘÍDÍCÍ VÝBOR MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ V ORP POHOŘELICE 7. 9. 2017 PROGRAM Aktuální informace Aktualizace Strategického rámce Akční plán MAP ORP Pohořelice Výzva MAS č. 2 IROP Investice do infrastruktury

Více

Výzva č. 068/06_16_075/CLLD_16_02_091 IROP 1: Infrastruktura pro vzdělávání a pro předškolní výchovu Seminář pro žadatele

Výzva č. 068/06_16_075/CLLD_16_02_091 IROP 1: Infrastruktura pro vzdělávání a pro předškolní výchovu Seminář pro žadatele Výzva č. IROP 1: Infrastruktura pro vzdělávání a pro předškolní výchovu Seminář pro žadatele 25. 10. 2017, Stochov Ing. Luboš Fleischmann Ing. Petra Chvatíková SC 2.4 ZVÝŠENÍ KVALITY A DOSTUPNOSTI INFRASTRUKTURY

Více

Strategický rámec MAP1

Strategický rámec MAP1 Strategický rámec MAP1 Základním finálním výstupem realizace projektů místního akčního plánování je dokument s názvem Místní akční plán. Tento dokument má několik částí, které vznikají na základě partnerské

Více

Typ projektu: s vazbou na klíčové kompetence IROP. Soulad s cílem MAP*

Typ projektu: s vazbou na klíčové kompetence IROP. Soulad s cílem MAP* Příloha č. 1: Investiční záměry škol Jedná se o tabulku sebraných záměrů škol (platné k 27.3.2017) Investiční priority - seznam projektových záměrů pro investiční intervence v SC 2.4 IROP a pro integrované

Více

Strategický rámec Místního akčního plánu rozvoje vzdělávání pro území SO ORP Nové Město nad Metují (dále i SR MAP-N )

Strategický rámec Místního akčního plánu rozvoje vzdělávání pro území SO ORP Nové Město nad Metují (dále i SR MAP-N ) Strategický rámec Místního akčního plánu rozvoje vzdělávání pro území SO ORP Nové Město nad Metují (dále i SR -N ) 1. Vize Území správního obvodu ORP Nové Město nad Metují se pyšní kvalitní a efektivně

Více

Strategický rámec Místního akčního plánu pro ORP Soběslav V rámci projektu MAP v ORP Soběslav, reg. č. CZ /0.0/0.

Strategický rámec Místního akčního plánu pro ORP Soběslav V rámci projektu MAP v ORP Soběslav, reg. č. CZ /0.0/0. Strategický rámec Místního akčního plánu pro ORP Soběslav V rámci projektu MAP v ORP Soběslav, reg. č. CZ.02.3.68/0.0/0.0/15_005/0000334 duben 2017 1 Popis změn Mateřská škola DUHA, Soběslav změna názvu

Více

Strategický rámec MAP pro ORP Hořovice

Strategický rámec MAP pro ORP Hořovice Projekt Místní akční plán (MAP) rozvoje vzdělávání pro území ORP Hořovice Projekt č. CZ.02.3.68/0.0/0.0/15_005/0000489 Strategický rámec MAP pro ORP Hořovice Verze 1, platná k 20. 12. 2016 Schváleno dne

Více

Seznam projektových záměrů pro investiční intervence v SC 2.4 IROP a pro integrované nástroje ITI, IPRÚ a CLLD

Seznam projektových záměrů pro investiční intervence v SC 2.4 IROP a pro integrované nástroje ITI, IPRÚ a CLLD KAP Jihomoravský kraj Seznam projektových záměrů pro investiční intervence v SC 2.4 IROP a pro integrované nástroje ITI, IPRÚ a CLLD Identifikace školy, školského zařízení či dalšího subjektu: název IČO

Více

Přestavba půdy na učebnu, kabinet, archiv, obnova IT zařízení v počítačové učebně, vybudování nové učebny pro dělení spojených tříd

Přestavba půdy na učebnu, kabinet, archiv, obnova IT zařízení v počítačové učebně, vybudování nové učebny pro dělení spojených tříd 4 PRIORITIZACE TÉMAT PŘI POSOUZENÍ SOULADU PRO INTERVENCE Z IROP A OP VVV Investiční priority (IROP) Seznam projektových záměrů pro investiční intervence zpracovaný pro ORP Šternberk. Identifikace školy,

Více

Seznam projektových záměrů pro investiční intervence v SC 2.4 IROP a pro integrované nástroje ITI, IPRÚ a CLLD

Seznam projektových záměrů pro investiční intervence v SC 2.4 IROP a pro integrované nástroje ITI, IPRÚ a CLLD KAP název kraje Seznam projektových záměrů pro investiční intervence v SC 2.4 IROP a pro integrované nástroje ITI, IPRÚ a CLLD Identifikace školy, školského zařízení či dalšího subjektu: název IČO REDIZO

Více

MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN VZDĚLÁVÁNÍ V ORP KONICE

MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN VZDĚLÁVÁNÍ V ORP KONICE MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN VZDĚLÁVÁNÍ V ORP KONICE KONICE, 7. 4. 2016 Ing. Jaroslav Brzák OBSAH 2/20 1) IROP 2) MAS - CLLD 3) ITI 4) Šablony IROP 3/20 IROP program SF EU, v ČR v gesci MMR Informace na http://www.strukturalni-fondy.cz/

Více

SETKÁNÍ PARTNERSTVÍ MAP

SETKÁNÍ PARTNERSTVÍ MAP SETKÁNÍ PARTNERSTVÍ MAP 15. 6. 2016 INVESTIČNÍ ZÁMĚRY IROP klíčové kompetence Cizí jazyk Přírodní vědy Technické a řemeslné obory Práce s digitálními technologiemi Bezbariérovost Strategický rámec MAP

Více

MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN VZDĚLÁVÁNÍ REGIONU SPOLEČNÁ CIDLINA Strategický rámec

MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN VZDĚLÁVÁNÍ REGIONU SPOLEČNÁ CIDLINA Strategický rámec MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN VZDĚLÁVÁNÍ REGIONU SPOLEČNÁ CIDLINA 2017-2020 Strategický rámec 3. Prioritizace témat při posouzení souladu pro intervence z IROP a OP VVV Investiční priority - seznam projektových záměrů

Více

celkové náklady na projekt v Kč Očekávaný termín realizace projektu (od do)

celkové náklady na projekt v Kč Očekávaný termín realizace projektu (od do) Investiční priority seznam projektových záměrů pro investiční intervence v SC 2.4 IROP a pro integrované nástroje ITI, IPRÚ, CLLD a ostatní zdroje pro území ORP Šlapanice Identifikace školy, školského

Více

Strategický rámec MAP pro ORP Jablonec nad Nisou

Strategický rámec MAP pro ORP Jablonec nad Nisou Strategický rámec pro ORP Jablonec nad Nisou Verze č. 1 ŘV 08/2016 Obsah 1. Vize... 3 2. Popis dosavadního zapojení aktérů... 3 3. Popis priorit a cílů... 4 3.1 Identifikace priorit a cílů... 4 3.1 Specifikace

Více

Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v Královéhradeckém kraji. Jednání Pracovní skupiny Vzdělávání

Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v Královéhradeckém kraji. Jednání Pracovní skupiny Vzdělávání Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v Královéhradeckém kraji Jednání Pracovní skupiny Vzdělávání 2. 10. 2018 Rámec pro investice do infrastruktury pro oblast speciálního školství = seznam projektových

Více

VÝSTUPY Z DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ POTŘEB MATEŘSKÝCH A ZÁKLADNÍCH ŠKOL MAP vzdělávání Tišnovsko

VÝSTUPY Z DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ POTŘEB MATEŘSKÝCH A ZÁKLADNÍCH ŠKOL MAP vzdělávání Tišnovsko VÝSTUPY Z DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ POTŘEB MATEŘSKÝCH A ZÁKLADNÍCH ŠKOL MAP vzdělávání Tišnovsko Hlavní oblasti podporované z OP Podpora inkluzivního / společného vzdělávání Podpora rozvoje čtenářské pregramotnosti

Více

MČ Praha 22 MAP. MČ Praha 22 Místní akční plán rozvoje vzdělávání. Představení MAP MČ Praha 22 na setkání zástupců MAP I a KAP

MČ Praha 22 MAP. MČ Praha 22 Místní akční plán rozvoje vzdělávání. Představení MAP MČ Praha 22 na setkání zástupců MAP I a KAP MČ Praha 22 MAP MČ Praha 22 Místní akční plán rozvoje vzdělávání Představení MAP MČ Praha 22 na setkání zástupců MAP I a KAP 10. 4. 2019 Žadatelem byla MČ Praha 22 a projekt byl realizován na území správního

Více

Řídící výbor MAP ORP Karlovy Vary. Magistrát města Karlovy Vary

Řídící výbor MAP ORP Karlovy Vary. Magistrát města Karlovy Vary Řídící výbor MAP ORP Karlovy Vary Magistrát města Karlovy Vary 16. 3. 2017 Vize: Chceme, aby Karlovarsko bylo místem příležitostí. Pracovní skupiny WS fyzika, chemie, přírodopis Panelová diskuze Společné

Více

rozšiřování kapacit kmenových učeben vazba projektového záměru na klíčové kompetence IROP: soulad s cílem MAP

rozšiřování kapacit kmenových učeben vazba projektového záměru na klíčové kompetence IROP: soulad s cílem MAP Příloha č. 2 - MAP Liberecko - INVESTIČNÍ PRIORITY - seznam projektových záměrů pro investiční intervence v SC 2.4 IROP a pro integrované nástroje ITI, a CLLD IČO / IZO subjekt zřizovatel název projektového

Více

Identifikace školy, školského zařízení či dalšího subjektu Název projektu: Očekávané celkové náklady na projekt v Kč Očekávaný termín Soulad s cílem realizace projektu (od do) MAP* Typ projektu: Název:

Více

Investiční a další priority

Investiční a další priority Investiční a další priority - seznam projektových záměrů pro investiční intervence v SC 2.4 IROP a pro integrované nástroje ITI, IPRÚ a CLLD a seznam dalších záměrů pro území, zpracovaný pro SO ORP Prachatice

Více

Zápis z jednání pracovní skupiny pro financování

Zápis z jednání pracovní skupiny pro financování Zápis z jednání pracovní skupiny pro financování Místní akční plán rozvoje vzdělávání II ve SO ORP Domažlice a ve SO ORP Horšovský Týn CZ.02.3.68/0.0/0.0/17_047/0008509 Místo konání: zasedací místnost

Více

STRATEGICKÝ RÁMEC MÍSTNÍHO AKČNÍHO PLÁNU VZDĚLÁVÁNÍ DO ROKU 2023

STRATEGICKÝ RÁMEC MÍSTNÍHO AKČNÍHO PLÁNU VZDĚLÁVÁNÍ DO ROKU 2023 STRATEGICKÝ RÁMEC MÍSTNÍHO AKČNÍHO PLÁNU VZDĚLÁVÁNÍ DO ROKU 2023 PRO SO ORP PRACHATICE Zpracováno v rámci projektu Místní akční plán rozvoje vzdělávání pro ORP Prachatice, reg. č. CZ.02.3.68/0.0/0.0/15_005/0000329

Více

JEDNÁNÍ ŘÍDÍCÍHO VÝBORU

JEDNÁNÍ ŘÍDÍCÍHO VÝBORU JEDNÁNÍ ŘÍDÍCÍHO VÝBORU 06.12.2016 realizace projektu Místní akční plán vzdělávání v ORP Břeclav Registrační číslo projektu: CZ.02.3.68/0.0/0.0/15_005/0001588 TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKOU

Více

Seznam projektových záměrů pro investiční intervence v SC 2.4 IROP a pro integrované nástroje ITI, IPRÚ a CLLD

Seznam projektových záměrů pro investiční intervence v SC 2.4 IROP a pro integrované nástroje ITI, IPRÚ a CLLD KAP pro území Jihomoravského kraje Seznam projektových záměrů pro investiční intervence v SC 2.4 IROP a pro integrované nástroje ITI, IPRÚ a CLLD Identifikace školy, školského zařízení či dalšího subjektu:

Více

očekávané datum ukončení očekávané datum zahájení 41 mil x x x x 21,8 mil x x x 25,5 mil x x x x 20 mil x x x

očekávané datum ukončení očekávané datum zahájení 41 mil x x x x 21,8 mil x x x 25,5 mil x x x x 20 mil x x x Tab. č. 2 - MAP Liberecko - INVESTIČNÍ PRIORITY - seznam projektových záměrů pro investiční intervence v SC 2.4 IROP a pro integrované nástroje ITI, a CLLD IČO / IZO subjekt zřizovatel název projektového

Více

Investiční a další priority

Investiční a další priority Investiční a další priority - seznam projektových záměrů pro investiční intervence v SC 2.4 IROP a pro integrované nástroje ITI, IPRÚ a CLLD a seznam dalších záměrů pro území, zpracovaný pro SO ORP Prachatice

Více

Příloha k Zápisu z II. zasedání Řídícího výboru projektu MAP ORP Třebíč

Příloha k Zápisu z II. zasedání Řídícího výboru projektu MAP ORP Třebíč Snímek 1 II. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Třebíč, reg. č. CZ.02.3.68/0.0/0.0/15_005/0000047 Městský úřad Třebíč 22. červen 2016 Snímek 2 Program zasedání 14.45

Více

RÁMEC PRO PODPORU INFRASTRUKTURY 2 - Aktualizace

RÁMEC PRO PODPORU INFRASTRUKTURY 2 - Aktualizace RÁMEC PRO PODPORU INFRASTRUKTURY 2 - Aktualizace vč. seznamu projektových záměrů pro investiční intervence v SC 2.4 IROP pro výzvu IROP č. 56 - Infrastruktura pro zájmové, neformální a celoživotní vzdělávání

Více

Strategický rámec Místního akčního plánu rozvoje vzdělávání správního obvodu obce s rozšířenou působností Hlinsko do roku 2023

Strategický rámec Místního akčního plánu rozvoje vzdělávání správního obvodu obce s rozšířenou působností Hlinsko do roku 2023 23. BŘEZNA 2017 Strategický rámec Místního akčního plánu rozvoje vzdělávání správního obvodu obce s rozšířenou působností Hlinsko do roku 2023 Projekt: Místní akční plán rozvoje vzdělávání správního obvodu

Více

Strategický rámec MAP do roku 2023

Strategický rámec MAP do roku 2023 Strategický rámec MAP do roku 2023 ORP Náměšť nad Oslavou Verze č. 1 13. září 2016 Realizováno v rámci projektu Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Náměšť nad Oslavou Registrační číslo projektu: CZ.02.3.68/0.0/0.0/15_005/0000727

Více

Strategický rámec MAP do roku 2023 pro ORP Strakonice

Strategický rámec MAP do roku 2023 pro ORP Strakonice Strategický rámec MAP do roku 2023 pro ORP Strakonice Projekt Místní akční plán vzdělávání MAP ORP Strakonice reg. č.: CZ.02.3.68/0.0/0.0/15_005/0000051 Aktualizace č. 1 Aktuální platná verze k 27.3.2017

Více

SC 2.4 IROP Vzdělávání Praha

SC 2.4 IROP Vzdělávání Praha SC 2.4 IROP Vzdělávání 12. 4. 2016 Praha Prezentace obsahuje informace aktuální k datu 12. 4. 2016. Změny vyhrazeny. Finální podoba informací pro dané aktivity bude zveřejněna s vyhlášením výzvy. 2 IROP

Více

Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP České Budějovice CZ /0.0/0.0/15_005/

Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP České Budějovice CZ /0.0/0.0/15_005/ Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP České Budějovice CZ.02.3.68/0.0/0.0/15_005/0000021 Výsledky dotazníkového šetření MŠMT potřeb základních a mateřských škol v rámci projektu MAP OP VVV v ORP České

Více

Identifikace školy, školského zařízení či dalšího subjektu Název projektu: Očekávané celkové náklady na projekt v Kč Očekávaný termín Soulad s cílem realizace projektu (od do) MAP* Typ projektu: Název:

Více

Investiční a další priority

Investiční a další priority Investiční a další priority - seznam projektových záměrů pro investiční intervence v SC 2.4 IROP a pro integrované nástroje ITI, IPRÚ a CLLD a seznam dalších záměrů pro území, zpracovaný pro SO ORP Prachatice

Více

Strategický rámec MAP do roku 2023 ORP Dobruška

Strategický rámec MAP do roku 2023 ORP Dobruška Projekt Místní akční plán rozvoje vzdělávání na území SO ORP Dobruška MAP ORP Dobruška reg. č. CZ.02.3.68/0.0/0.0/15_005/0000102 Strategický rámec MAP do roku 2023 ORP Dobruška Aktuální verze k 21.09.

Více

RÁMEC PRO PODPORU INFRASTRUKTURY 2 vč. seznamu projektových záměrů pro investiční intervence v SC 2.4 IROP

RÁMEC PRO PODPORU INFRASTRUKTURY 2 vč. seznamu projektových záměrů pro investiční intervence v SC 2.4 IROP RÁMEC PRO PODPORU INFRASTRUKTURY 2 vč. seznamu projektových záměrů pro investiční intervence v SC 2.4 IROP pro výzvu IROP č. 63 - Infrastruktura pro zájmové, neformální a celoživotní vzdělávání a č. 64

Více

Strategický rámec MAP pro ORP Benešov

Strategický rámec MAP pro ORP Benešov Strategický rámec MAP pro ORP Benešov 1. Vize Vytvoření optimálního prostředí spolupráce zřizovatelů škol, mateřských a základních škol, rodičů dětí, organizací neformálního a zájmového vzdělávání, vzdělávacích

Více

Zápis z jednání. Ad. 2

Zápis z jednání. Ad. 2 Řídící výbor pro Místní akční plán výchovy a vzdělávání ve správním obvodu ORP Český Brod (MAP) ORP Český Brod 1. jednání, 21. 4. 2016, 15.00 17.20 hod, obřadní síň města Český Brod Zápis z jednání Setkání

Více

ROVNÉ PŘÍLEŽITOSTI PRO KAŽDÉHO ŽÁKA

ROVNÉ PŘÍLEŽITOSTI PRO KAŽDÉHO ŽÁKA Zápis z jednání pracovní skupiny ROVNÉ PŘÍLEŽITOSTI PRO KAŽDÉHO ŽÁKA v rámci projektu ORP Říčany - Místní akční plány rozvoje vzdělávání II (zkráceně MAP II v ORP Říčany) reg. číslo projektu CZ.02.3.68/0.0/0.0/17_047/0008643

Více

Strategický rámec MAP pro ORP Benešov

Strategický rámec MAP pro ORP Benešov Strategický rámec MAP pro ORP Benešov 1. Vize Vytvoření optimálního prostředí spolupráce zřizovatelů škol, mateřských a základních škol, rodičů dětí, organizací neformálního a zájmového vzdělávání, vzdělávacích

Více

Seminář pro žadatele MAS BLN dne , Netolice. VÝZVA Č. 3 INFRASTRUKTURA ZÁKLADNÍCH ŠKOL I. Integrovaný regionální operační program

Seminář pro žadatele MAS BLN dne , Netolice. VÝZVA Č. 3 INFRASTRUKTURA ZÁKLADNÍCH ŠKOL I. Integrovaný regionální operační program Seminář pro žadatele MAS BLN dne 19. 9. 2018, Netolice VÝZVA Č. 3 INFRASTRUKTURA ZÁKLADNÍCH ŠKOL I. Integrovaný regionální operační program 1. ÚVOD Podpora může být poskytnuta na podporu infrastruktury

Více

Školství MAS Region HANÁ

Školství MAS Region HANÁ Školství MAS Region HANÁ VIZE Materiální vybavení škol odpovídající 21. století, kvalitní pracovní podmínky pro pedagogy k zajištění moderní výuky, zlepšení podmínek i pro nepedagogické pracovníky škol.

Více

MAP Karlovarsko II Evaluace naplňování aktivit akčního plánu školního roku 2017/2018

MAP Karlovarsko II Evaluace naplňování aktivit akčního plánu školního roku 2017/2018 MAP Karlovarsko II Evaluace naplňování aktivit akčního plánu školního roku 2017/2018 reg. č. projektu CZ.02.3.68/0.0/0.0/17_047/0008557 Úvod Evaluace naplňování aktivit akčního plánu je nepovinnou evaluační

Více

MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN VZDĚLÁVÁNÍ REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU: CZ /0.0/0.0/15_005/

MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN VZDĚLÁVÁNÍ REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU: CZ /0.0/0.0/15_005/ MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN VZDĚLÁVÁNÍ REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU: CZ.02.3.68/0.0/0.0/15_005/0000067 4. jednání Řídícího výboru 24. 11. 2016 Domažlice OBSAH 1) Informace o průběhu projektu 2) Harmonogram 3) Pracovní

Více

Kulatý stůl PRACOVNÍ SKUPINA ZŠ, ZUŠ a DDM Hlavní téma: Gramotnosti, IROP

Kulatý stůl PRACOVNÍ SKUPINA ZŠ, ZUŠ a DDM Hlavní téma: Gramotnosti, IROP Společně tvoříme MAP rozvoje vzdělávání SO ORP Cheb na období 2014+ - Chebsko rozvíjí vzdělávání - Kulatý stůl PRACOVNÍ SKUPINA ZŠ, ZUŠ a DDM Hlavní téma: Gramotnosti, IROP Host: Mgr. Miluše Vondráková

Více

Strategický rámec MAP 1

Strategický rámec MAP 1 Strategický rámec MAP 1 Přehled změn Umístění změny Bližší určení změny (oproti verzi 1, platné od 1. 7. 2016) Úvod, odstavec 2 Text částečně přeformulován: Strategický rámec MAP je tvořen na základě SWOT-3

Více

Strategický rámec MAP pro ORP Hořovice

Strategický rámec MAP pro ORP Hořovice Projekt Místní akční plán (MAP) rozvoje vzdělávání pro území ORP Hořovice Projekt č. CZ.02.3.68/0.0/0.0/15_005/0000489 Strategický rámec MAP pro ORP Hořovice Verze 5, platná ke 20. 12. 2018 Schváleno dne

Více

STRATEGICKÝ RÁMEC MÍSTNÍHO AKČNÍHO PLÁNU VZDĚLÁVÁNÍ DO ROKU 2023 PRO ORP IVANČICE

STRATEGICKÝ RÁMEC MÍSTNÍHO AKČNÍHO PLÁNU VZDĚLÁVÁNÍ DO ROKU 2023 PRO ORP IVANČICE STRATEGICKÝ RÁMEC MÍSTNÍHO AKČNÍHO PLÁNU VZDĚLÁVÁNÍ DO ROKU 2023 PRO ORP IVANČICE Zpracováno v rámci projektu Místní akční plán rozvoje vzdělávání v ORP Ivančice Registrační číslo projektu: CZ.02.3.68/0.0/0.0/15_005/0000680

Více

Očekávaný termín realizace projektu (od do) Soulad s cílem MAP* x x x x x učebna ZŠ, odborná učebna ICT, pracovní dílny v ZŠ

Očekávaný termín realizace projektu (od do) Soulad s cílem MAP* x x x x x učebna ZŠ, odborná učebna ICT, pracovní dílny v ZŠ Identifikace školy, školského zařízení či dalšího subjektu Název projektu: Očekávané celkové náklady na projekt v Kč Očekávaný termín realizace projektu (od do) Soulad s cílem MAP* Typ projektu: Název:

Více

MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN VZDĚLÁVÁNÍ REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU: CZ /0.0/0.0/15_005/

MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN VZDĚLÁVÁNÍ REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU: CZ /0.0/0.0/15_005/ MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN VZDĚLÁVÁNÍ REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU: CZ.02.3.68/0.0/0.0/15_005/0000067 3. jednání Řídícího výboru 15. 9. 2016 Domažlice OBSAH 1) Informace o průběhu projektu 2) Harmonogram projektu

Více

Zápis z V. setkání Řídícího výboru MAP v SO ORP Kralupy nad Vltavou

Zápis z V. setkání Řídícího výboru MAP v SO ORP Kralupy nad Vltavou Zápis z V. setkání Řídícího výboru MAP v SO ORP Kralupy nad Vltavou Termín: Místo: 14. prosince 2017, 16:00 hodin MěÚ Kralupy nad Vltavou Program: 1) Prezence účastníků, zahájení 2) Schvalování aktualizované

Více

Místní akční plán rozvoje vzdělávání. Dotazníkové šetření MŠMT

Místní akční plán rozvoje vzdělávání. Dotazníkové šetření MŠMT Místní akční plán rozvoje vzdělávání Dotazníkové šetření MŠMT MAP Českolipsko Základní školy V rámci ORP Česká Lípa vyplnilo dotazníkové šetření od MŠMT celkem 100 % Základních škol, což činí 32 organizací.

Více

Informace k připravované výzvě v IROP. Infrastruktura středních škol a vyšších odborných škol. Ing. Petra Juřinová

Informace k připravované výzvě v IROP. Infrastruktura středních škol a vyšších odborných škol. Ing. Petra Juřinová Informace k připravované výzvě v IROP Infrastruktura středních škol a vyšších odborných škol SC 2.4 Zvýšení kvality a dostupnosti infrastruktury pro vzdělávání a celoživotní učení Ing. Petra Juřinová 12.

Více

Výsledky dotazníkového šetření potřeb mateřských škol v rámci projektu MAP OP VVV v ORP Kladno

Výsledky dotazníkového šetření potřeb mateřských škol v rámci projektu MAP OP VVV v ORP Kladno Výsledky dotazníkového šetření potřeb mateřských škol v rámci projektu MAP OP VVV v ORP Kladno Výsledky představují agregovaný výstup z výzkumu potřeb mateřských škol uskutečněné v období listopad 2015

Více

Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky

Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky oznamuje změny v 68. výzvě k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu ZVYŠOVÁNÍ KVALITY A DOSTUPNOSTI INFRASTRUKTURY

Více

Setkání koordinátorů a dalších organizací MAP ORP Karlovy Vary. ZŠ Karlovy Vary, Truhlářská

Setkání koordinátorů a dalších organizací MAP ORP Karlovy Vary. ZŠ Karlovy Vary, Truhlářská Setkání koordinátorů a dalších organizací MAP ORP Karlovy Vary ZŠ Karlovy Vary, Truhlářská 19 6. 9. 2017 Program: představení aktivit a možností místního akčního plánu rozvoje vzdělávání na Karlovarsku

Více

Strategický rámec MAP do roku 2023 pro ORP Strakonice

Strategický rámec MAP do roku 2023 pro ORP Strakonice Strategický rámec MAP do roku 2023 pro ORP Strakonice Projekt Místní akční plán vzdělávání MAP ORP Strakonice reg. č.: CZ.02.3.68/0.0/0.0/15_005/0000051 Aktualizace č. 2 Aktualizace č. 1 Aktuální platná

Více

STRATEGICKÝ RÁMEC MAP SPRÁVNÍHO OBVODU ORP ŽATEC

STRATEGICKÝ RÁMEC MAP SPRÁVNÍHO OBVODU ORP ŽATEC STRATEGICKÝ RÁMEC MAP SPRÁVNÍHO OBVODU ORP ŽATEC Obsah Vize... 3 Popis zapojení aktérů... 3 Přehled zapojených aktérů a cílových skupin... 4 Popis priorit a cílů... 5 Přehled cílů a jejich vazeb na témata

Více

Dle výzvy IROP č. 68 Spec. pravidel kap. 3

Dle výzvy IROP č. 68 Spec. pravidel kap. 3 Dle výzvy IROP č. 68 Spec. pravidel kap. 3 (Pro MAS Lanškrounsko relevantní ze spec. pravidel všechny aktivity) V samotné výzvě MAS může být okruh aktivit upraven. Na hlavní aktivity projektu musí být

Více

základních a mateřských škol ORP Vlašim - MAS Blaník, z. s. 14. 10. 2015, Vlašim, KD Blaník Setkání zřizovatelů a ředitelů ZŠ a MŠ

základních a mateřských škol ORP Vlašim - MAS Blaník, z. s. 14. 10. 2015, Vlašim, KD Blaník Setkání zřizovatelů a ředitelů ZŠ a MŠ Setkání zřizovatelů a ředitelů základních a mateřských škol ORP Vlašim - MAS Blaník, z. s. 14. 10. 2015, Vlašim, KD Blaník 1 Program Úvod, Strategie ke vzdělávání na území MAP Diskuze, usnesení Nabídka

Více

1. výzva MAS Podještědí-IROP- Infrastruktura pro vzdělávání

1. výzva MAS Podještědí-IROP- Infrastruktura pro vzdělávání Realizace SCLLD MAS Podještědí 1. výzva MAS Podještědí-IROP- Infrastruktura pro vzdělávání Číslo výzvy MAS: 154/06_16_075/CLLD_16_02_105 Prezentace k 1.výzvě MAS Podještědí-IROP- Infrastruktura pro vzdělávání

Více

1. zasedání Řídícího výboru

1. zasedání Řídícího výboru 1. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán rozvoje vzdělávání v ORP Havířov II, reg. č. CZ.02.3.68/0.0/0.0/17_047/0008607 27. března 2018 Program 1. Úvodní slovo zástupce realizátora projektu

Více

Investiční a další priority

Investiční a další priority Investiční a další priority - seznam projektových záměrů pro investiční intervence v SC 2.4 IROP a pro integrované nástroje ITI, IPRÚ a CLLD a seznam dalších záměrů pro území, zpracovaný pro SO ORP Prachatice

Více

Strategický rámec MAP do roku 2023 ORP Dobruška

Strategický rámec MAP do roku 2023 ORP Dobruška Projekt Místní akční plán rozvoje vzdělávání na území SO ORP Dobruška MAP ORP Dobruška reg. č. CZ.02.3.68/0.0/0.0/15_005/0000102 Strategický rámec MAP do roku 2023 ORP Dobruška Aktuální verze k 28.6. 2016

Více