Pravidla pro poskytování dotací města Třince

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Pravidla pro poskytování dotací města Třince"

Transkript

1 MĚSTO TŘINEC Jablunkovská 160, Třinec Pravidla pro poskytování dotací města Třince Strana 1 (celkem 7)

2 Obsah Strana 2 (celkem 7) 4.4. Obecné informace Dotace poskytnuté na základě dotačních programů 4 Článek 5 Vymezení odpovědnosti 7 Článek 6 Schválení a účinnost 7 Článek 4 Postup Použití poskytnutých finančních prostředků Dotace poskytnuté na základě individuálních žádosti 5 Článek 3 Výklad pojmů a zkratek 3 Článek 2 Působnost 3 Článek I Účel.3

3 Článek I Uče! Stanovení postupu při poskytování dotacĺ z rozpočtu města Třince fyzickým nebo právnickým osobám na činnosti vykonávané v oblasti mládeže, sportu a tělovýchovy, kultury, a dále také v oblasti sociální, zdravotnictví, podpory rodin, prevence kriminality a protidrogové prevence. Článek 2 Působnost Dotaci je možno poskytovat právnickým a fyzickým osobám (dále žadatelé). Dotace se poskytují v souladu se zákonem č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, v platném znění, a zákonem č. 128/2000Sb., o obcích (obecní zřízení), v platném znění. Dotaci nelze poskytnout: politickým stranám a politickým hnutím podle zákona č. 424/1991 Sb., o sdružování v politických stranách a hnutích, ve znění pozdějších předpisů, příspěvkovým organizacím podle zákona č. 250/2000 Sb., jejichž zřizovatelem je město Třinec, organizačním složkám města, orgánům města Tato pravidla se netýkají: dotací na sociální služby pro poskytovatele sociálních služeb dle zák. č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, v platném znění čerpání prostředků z Fondu rozvoje bydlení města Třince dotací poskytovaných dle 24 odst. 2, 37 odst. 7,8 a 46 zákona č. 289/1 995 Sb., o lesích a o změně a doplnění některých zákonů (lesní zákon) dotací poskytovaných z programu Podpory obnovy kulturních památek prostřednictvím obcí s rozšířenou působností dle 16 odst. 2 zákona č. 20/1987 Sb., o státní památkové péči, v platném znění poskytování návratné finanční výpomoci dle zák. č. 250/2000Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, v platném znění čerpání prostředků z Fondu sociální pomoci města Třince Tabulka č. 1 Článek 3 Výklad pojmů a zkratek pravidla jednotné a závazné podmínky pro žadatele o dotaci dotace účelové finanční prostředky žadatel fyzická či právnická osoba, žádající o poskytnutí dotace... soubor písemných dokumentů předložených žadatelem za účelem zadost. zlskanl dotace z rozpoctu mesta Trince poskytovatel město Třinec... žadatel který obdržel od poskytovatele dotaci pro realizaci svého prijemce projektu schvalovatel Rada města Třince, Zastupitelstvo města Třince dotační komise pro poskytování účelových finančních prostředků, jmenovaná komise Radou města Třince dotační tematická oblast vyhlášená Radou města Třince Strana 3 (celkem 7)

4 program vyřazená žádost nevyhovění nepodpořené žádosti příslušný odbor činnost akce veřejnoprávní smlouva, smlouva v případě nesplnění jednoho z bodů formálního či věcného hodnocení a v případě, že žadatel ve lhůtě 5 pracovních dnů ode dne vyzvání neodstraní nedostatky neposkytnutí dotace (finančních prostředků) nedosažení minimálního počtu bodů při hodnocení žádosti stanovených příslušnou komisí odbor Městského úřadu Třinec, který v rámci rozpočtu města Třince spravuje finanční prostředky účelově určené k poskytnutí dotací v příslušných oblastech pravidelná celoroční aktivita jednorázová aktivita dvoustranný právní úkon, který stanovuje práva a povinnosti poskytovatele a příjemce dotace Článek 4 Postup 4.1. Dotace poskytnuté na základě dotačních programů Dotace Z jednotlivých programů se poskytují v oblastech vyjmenovaných v Clánku 1. Objem finančních prostředků jednotlivých programů je vymezen ve schváleném rozpočtu města Třince Zastupitelstvo města Třince pověřuje těmito pravidly Radu města Třince ke každoročnímu vyhlášení dotačních programů. Dotační programy vyhlásí Rada města Třince Každý jednotlivý program obsahuje zejména: účel, na který mohou být peněžní prostředky poskytnuty, důvody podpory stanoveného účelu, předpokládaný celkový objem peněžních prostředků vyčleněných v rozpočtu na podporu stanoveného účelu, kritéria pro stanovení výše dotace, okruh způsobilých žadatelů, lhůtu pro podání žádostí, kritéria pro hodnocení žádosti, lhůtu pro rozhodnutí o žádosti, podmínky pro poskytnutí dotace, vzor žádosti, případně obsah jejich příloh Žádost o dotaci (spolu s požadovanými přílohami) svázaná do jednoho celku se podává na formuláři pro příslušný program v termínu stanoveném ve vyhlášeném programu. Formulář žádosti je k dispozici na webových stránkách města Třince a u příslušných odborů Městského úřadu Třinec po vyhlášení dotačních programů. V případě, že v jednotlivých programech nebude stanoveno jinak (např. prostřednictvím specifického programu na webových stránkách města), žádost se podává v písemné podobě prostřednictvím poštovní služby, osobně (na podatelně Městského úřadu Třinec či datovou schránkou). Rozhodujícím pro předložení žádosti o dotaci je razítko pošty (v případě zaslání prostřednictvím České pošty, s. p.) nebo podatelny Městského úřadu Třinec (v případě osobního doručení či doručení do datové schránky). Strana 4 (celkem 7)

5 V případě, že je podání žádosti stanoveno jiným způsobem (např. prostřednictvím specifického programu na webových stránkách města), platí způsob označení data podání žádosti dle pravidel vyhlášeného jednotlivého programu Pokud žádost nebude úplná nebo údaje v ní nebudou odpovídat skutečnosti, bude osoba zodpovědná za realizaci projektu vyzvána em, zaměstnancem příslušného odboru, k doplnění skutečností ve lhůtě do 5 pracovních dnů ode dne vyzvání. Osoba zodpovědná za realizaci projektu je povinna předložit potřebná doplnění způsobem, který bude stanoven v u (elektronickou formou nebo písemně). Pokud žadatel přes výzvu nedostatky žádosti neodstraní ve stanovené lhůtě, bude žádost z dalšího řízení vyřazena. Příslušný odbor seznam vyřazených žádostí předloží příslušné dotační komisi s uvedením důvodu vyřazení Příslušné odbory předají žádosti k projednání příslušným dotačním komisím Dotační komise ověří splnění všech podmínek pro podání žádosti. Dotační komise provede vlastní hodnocení žádostí v souladu se schválenými pravidly pro příslušný program podpory. Dotační komise může k projednávání žádostí přizvat i externí odborníky Po vyhodnocení žádostí dotační komise zpracuje protokol hodnocení, který bude obsahovat: způsob hodnocení žádosti seznam podpořených žádostí včetně výše navržené dotace pro jednotlivé žadatele seznam vyřazených a nepodpořených žádostí se zdůvodněním usnesení dotační komise s výsledkem hlasování Protokol bude podepsán všemi členy dotační komise, kteří hodnocení prováděli Dotační komisí doporučené seznamy předloží příslušný odbor kjednání Radě města Třince, případně zastupitelstvu města, vč. zdůvodnění vyřazených a nepodpořených žádostí Po schválení radou města nebo zastupitelstvem města uzavře město Třinec s žadateli veřejnoprávní smlouvu o poskytnutí dotace (přílohy smlouvy jsou specifikovány ve vyhlášených dotačních programech). Dotace bude příjemci vyplacena do 90 dnů od data podpisu smlouvy Nebude-ii žádosti o dotaci v dotačním programu vyhověno nebo bude jeho žádost vyřazena, bude o tom žadatel bez zbytečného odkladu informován, společně s uvedením důvodu nevyhovění nebo vyřazení Dotace poskytnuté na základě individuálních žádostí Dotace poskytnuté na základě individuální žádosti jsou poskytovány pro konkrétního příjemce na akce propagující a reprezentující město Třinec v České republice i zahraničí, na akce a podporu subjektů, o jejichž činnost má město Třinec veřejný zájem, na akce se záštitou města Třince a na mimořádné akce Dotace uvedené v bodě 4.2 nebudou poskytovány na účel, který se bude shodovat s účelem určeným ve vyhlášených dotačních programech viz bod Dotace určené pro konkrétního příjemce jsou na základě jeho žádosti vjednotné podobě předloženy orgánům města Žádost bude podána na formuláři, který je k dispozici na webových stránkách města Třince Na základě vyžádání příslušného odboru je žadatel povinen doložit další dokumenty a doplňující údaje. Strana 5 (celkem 7)

6 vedena exekuce, žadatel nevede s městem soudní spor. Dotace nebude poskytnuta žadatelům, kteří řádně a v termínu nepředložili vyúčtování městu Třinec V případě nedosažení minimálního počtu bodů při hodnocení žádosti, na základě hodnotících kritérií v jednotlivých vyhlášených dotačních programech, žádost nebude podpořena. Těmto žádostem nebude poskytnuta dotace Nezbytnou podmínkou pro poskytnutí dotace je finanční spoluúčast žadatele. Výše spoluúčasti bude stanovena samostatně vjednotlivě vyhlášených programech. Strana 6 (celkem 7) Po schválení radou města nebo zastupitelstvem města uzavře město Třinec s příjemcem smlouvu o poskytnutí dotace Nebude-ii individuální žádosti vyhověno, bude o tom žadatel bez zbytečného odkladu informován, společně s uvedením důvodu nevyhovění Je doporučeno podávání individuálních žádostí do 30. září příslušného roku Použití poskytnutých finančních prostředků Konkrétní podmínky užití dotace se řídí platnou veřejnoprávní smlouvou o poskytnutí dotace a Pravidly pro poskytování dotací města Třince Příjemce dotace nesmí poskytovat prostředky z dotace jiným osobám, pokud se nejedná o úhradu spojenou s realizací účelu dotace, na který byly prostředky poskytnuty Příjemce je povinen vést o použití dotace zvláštní evidenci (dle podmínek uvedených ve smlouvě) a předložit finanční vypořádání dotace na předepsaném formuláři do termínu uvedeném ve smlouvě Příjemce dotace má za povinnost uvádět při propagaci programu město Třinec jako poskytovatele dotace a dále při jednorázové akci v dostatečném předstihu na ni předložit příslušnému odboru upoutávku (letáček, plakát). Schválením žádosti a přidělením dotace souhlasí Rada města Třince s užíváním znaku města Třince k propagaci programu či akce a není nutno dále žádat o schválení užívání znaku dle vnitřní směrnice Uznatelnost nákladů (výdajů) oproti poskytnutým prostředkům a plnění věcných ujednání obsažených ve smlouvě o poskytnutí dotace kontrolují určené odbory či útvary Městského úřadu Třinec. Zjisti-li se kontrolou, že dotace není správně používána a podmínky smlouvy nejsou plněny, bude navržen postup směřující k nápravě nebo uplatnění smlouvou stanovených sankcí Příjemce bere na vědomí, že porušení povinností stanovených v těchto pravidlech či ve smlouvě o poskytnutí dotace bude řešeno jako porušení rozpočtové kázně ve smyslu zák. Č. 250/2000Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, v platném znění. Výše odvodu za porušení povinností vyplývajících z těchto pravidel či smlouvy je upřesněna smlouvou Zveřejňování veřejnoprávních smluv se řídí zákonem č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, v platném znění Obecné informace Na dotaci není právní nárok Předpokladem poskytnutí dotace je vyrovnání veškerých závazků vůči městu Třinec včetně jím zřizovaných organizací, státnímu rozpočtu, včetně správy sociálního zabezpečení, státním fondům, zdravotním pojišt ovnám; dále to, že není proti žadateli vedeno insolvenční řízení, není na majetek žadatele

7 Článek 5 Vymezení odpovědnosti 5.1. Příslušný odbor zodpovídá za zveřejněni dotačních programů dle 5 10 zákona č Sb Příslušný odbor zodpovídá za předání podkladů k vyvěšeni na úřední desce odboru vnitřních věcí Městského úřadu Třinec Odbor vnitřních věcí Městského úřadu Třinec zodpovídá za vyvěšení dotačního programu na úřední desce města dle 5 loc zák Sb Zadatel zodpovídá za řádné vyplněni žádost Příslušný odbor zodpovídá za zpracováni smlouvy a její věcnou správnost Příslušný odbor zodpovídá za formálně-právní stránku smlouvy o dotaci Žadatel zodpovídá za splněni účelu čerpání finančních prostředků a za pravdivost I správnost závěrečného finančního vypořádání Příslušný odbor zodpovídá za kontrolu úplnosti a formální správnost předložených účetních dokladů a dodiženi účelovosti použitých finančních prostředků Příslušný odbor zodpovídá za archivování došlých žádostí včetně jejich příloh. Žadatelům se žádost nevracejí. Článek 6 Schválení a ÚčInnost 6.1. Tato pravidla byla schválena na 8. zasedání Zastupitelstva města Třince usnesením č dne a nabývají účinnosti dnem schválení. Zpracoval: Ing. Vladimíra Kaciřová Schválil: RNDr. Věra Palkovská ( ř-- Datum: iz. Datum: uiž. zet Podpis: Podpis: SWana? (calcem?)

8 I

VYHLÁŠENÍ DOTAČNÍHO PROGRAMU MŠMT FINANCOVÁNÍ ASISTENTŮ

VYHLÁŠENÍ DOTAČNÍHO PROGRAMU MŠMT FINANCOVÁNÍ ASISTENTŮ VYHLÁŠENÍ DOTAČNÍHO PROGRAMU MŠMT FINANCOVÁNÍ ASISTENTŮ PEDAGOGA PRO DĚTI, ŽÁKY A STUDENTY SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM V SOUKROMÝCH A CÍRKEVNÍCH ŠKOLÁCH NA ROK 2010 Č. j.: 24 525/2009-61 V Praze dne 17. prosince

Více

ČÁST I. IDENTIFIKACE ŽADATELE: Vyplňte, popř. proškrtněte

ČÁST I. IDENTIFIKACE ŽADATELE: Vyplňte, popř. proškrtněte Žádost o dofinancování sociální služby pro r. 2016 v rámci Podmínek dotačního Programu na podporu poskytování sociálních služeb a způsobu rozdělení a čerpání dotace z kapitoly 313 MPSV státního rozpočtu

Více

MĚSTO BAKOV NAD JIZEROU Mírové náměstí 208, 294 01 Bakov nad Jizerou, okres Mladá Boleslav

MĚSTO BAKOV NAD JIZEROU Mírové náměstí 208, 294 01 Bakov nad Jizerou, okres Mladá Boleslav MĚSTO BAKOV NAD JIZEROU Mírové náměstí 208, 294 01 Bakov nad Jizerou, okres Mladá Boleslav ZÁSADY PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU MĚSTA BAKOV NAD JIZEROU (dále jen Zásady ) I. Základní ustanovení 1.

Více

Pravidla pro poskytování dotací z Fondu sociální pomoci a prevence

Pravidla pro poskytování dotací z Fondu sociální pomoci a prevence MĚSTO UHERSKÉ HRADIŠTĚ Masarykovo náměstí 19, 686 01 Uherské Hradiště Pravidla pro poskytování dotací z Fondu sociální pomoci a prevence Administrátor: Odbor sociálních služeb Schváleno: Zastupitelstvo

Více

MĚSTO TURNOV ANTONÍNA DVOŘÁKA 335 DOTAČNÍ STATUT MĚSTA TURNOV

MĚSTO TURNOV ANTONÍNA DVOŘÁKA 335 DOTAČNÍ STATUT MĚSTA TURNOV MĚSTO TURNOV ANTONÍNA DVOŘÁKA 335 DOTAČNÍ STATUT MĚSTA TURNOV 1. Preambule 1.1 Dotační statut města Turnov (dále jen dotační statut) upravuje poskytování dotací, které jsou určeny na všestranný rozvoj

Více

ZÁSADY PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU MĚSTA NOVÉ SEDLO

ZÁSADY PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU MĚSTA NOVÉ SEDLO Vnitřní směrnice č. 3/2015 ZÁSADY PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU MĚSTA NOVÉ SEDLO Článek I. Program pro poskytování dotací 1. Programem pro poskytování dotací se rozumí souhrn věcných, časových a finančních

Více

Čl. 1 Smluvní strany. Čl. 2 Předmět smlouvy

Čl. 1 Smluvní strany. Čl. 2 Předmět smlouvy Veřejnoprávní smlouva č. 1/2015 o poskytnutí dotace dle zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, ve znění pozdějších předpisů Na základě usnesení zastupitelstva obce Čáslavsko

Více

Městská část Praha 5 vyhlašuje dotační programy na podporu sportu na území MČ Praha 5 v roce 2016

Městská část Praha 5 vyhlašuje dotační programy na podporu sportu na území MČ Praha 5 v roce 2016 Městská část Praha 5 vyhlašuje dotační programy na podporu sportu na území MČ Praha 5 v roce 2016 Podmínky pro poskytnutí dotace se řídí Obecnými pravidly pro poskytování dotací městské části Praha 5 (dále

Více

18.12.2015. Rozpočtové hospodaření obcí

18.12.2015. Rozpočtové hospodaření obcí Rozpočtové hospodaření obcí Rozpočtové hospodaření územních samosprávných celků rozpočtový výhled rozpočtové provizorium rozpočet rozpočtové změny závěrečný účet Rozpočtový výhled Sestavuje se na 2 až

Více

Poskytování osobní asistence na rok 2016 a 2017

Poskytování osobní asistence na rok 2016 a 2017 - 1 - GRANTOVÝ PROGRAM Poskytování osobní asistence na rok 2016 a 2017 (dále jen Program ) Článek 1 Úvodní ustanovení Program s názvem Poskytování osobní asistence na rok 2016 a 2017 je vyhlášen Radou

Více

Přechod financování z MPSV na kraje k 1. 1. 2015. Seminář pro poskytovatele sociálních služeb 25. června 2014

Přechod financování z MPSV na kraje k 1. 1. 2015. Seminář pro poskytovatele sociálních služeb 25. června 2014 Přechod financování z MPSV na kraje k 1. 1. 2015 Seminář pro poskytovatele sociálních služeb 25. června 2014 Povinnosti kraje Zajišťuje dostupnost poskytování sociálních služeb na svém území v souladu

Více

S m l o u v a o p o s k y t n u t í g r a n t u z r o z p o č t u m ě s t a N y m b u r k a

S m l o u v a o p o s k y t n u t í g r a n t u z r o z p o č t u m ě s t a N y m b u r k a S m l o u v a o p o s k y t n u t í g r a n t u z r o z p o č t u m ě s t a N y m b u r k a Čl. I. SMLUVNÍ STRANY evidenční číslo smlouvy: GR 55/2016 Město Nymburk se sídlem Náměstí Přemyslovců 163, 288

Více

Grantový program na podporu obecně prospěšných činností pro organizace působící v městyse Vladislav na rok 2015

Grantový program na podporu obecně prospěšných činností pro organizace působící v městyse Vladislav na rok 2015 Grantový program na podporu obecně prospěšných činností pro organizace působící v městyse Vladislav na rok 2015 Cíle programu Grantový program podporuje činnost a chod sportovních,kulturních a ostatních

Více

Pravidla a podmínky pro poskytnutí účelové dotace pro rok 2014 určené poskytovatelům sociálních služeb působících na území městské části Praha 17

Pravidla a podmínky pro poskytnutí účelové dotace pro rok 2014 určené poskytovatelům sociálních služeb působících na území městské části Praha 17 Pravidla a podmínky pro poskytnutí účelové dotace pro rok 2014 určené poskytovatelům sociálních služeb působících na území městské části Praha 17 J 5 Podpora městských částí v sociální oblasti Grantové

Více

Dotační programy na zajištění náhradního školního stravování

Dotační programy na zajištění náhradního školního stravování Dotační programy na zajištění náhradního školního stravování podle 122 odst. 4 věta druhá zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon)

Více

Zřizování věcných břemen na pozemcích ve vlastnictví města Zábřeh

Zřizování věcných břemen na pozemcích ve vlastnictví města Zábřeh 1. Identifikační číslo 2. Kód 3. Pojmenování (název) životní situace Zřizování věcných břemen na pozemcích ve vlastnictví města Zábřeh 4. Základní informace Jedná se o uložení inženýrských sítí v souvislosti

Více

MĚSTO KRÁLÍKY. Pravidla pro poskytování dotací z rozpočtu města Králíky

MĚSTO KRÁLÍKY. Pravidla pro poskytování dotací z rozpočtu města Králíky MĚSTO KRÁLÍKY Pravidla pro poskytování dotací z rozpočtu města Králíky Číslo: Originál: OVV Elektronická verze: PORTÁL Platnost od: dd.mm.2016 Účinnost od : dd.mm.2016 Platnost do: Počet příloh: 4 č. 1

Více

uzavírají níže uvedeného dne, měsíce a roku tuto smlouvu o poskytnutí dotace:

uzavírají níže uvedeného dne, měsíce a roku tuto smlouvu o poskytnutí dotace: VZOR VEŘEJNOPRÁVNÍ SMLOUVY O POSKYTNUTÍ DOTACE NA ÚHRADU VÝDAJŮ NA CELOROČNÍ ČINNOST PŘÍJEMCE Smlouva o poskytnutí dotace uzavřená v souladu s 159 a násl. zákona č. 500/2004 Sb., správní řád, ve znění

Více

Smlouva o poskytnutí dotace

Smlouva o poskytnutí dotace Smlouva o poskytnutí dotace uzavřená ve smyslu 159 a násl. zákona č. 500/2004 Sb., správní řád, ve znění pozdějších předpisů a 10a odst. 5 zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů,

Více

Statut účelového Fondu Vysočiny. ze dne 10. 12. 2013. č. 13/13

Statut účelového Fondu Vysočiny. ze dne 10. 12. 2013. č. 13/13 Zastupitelstvo Kraje Vysočina Statut účelového Fondu Vysočiny ze dne 10. 12. 2013 č. 13/13 Část I. Obecná ustanovení Čl. 1 Úvodní ustanovení Kraj Vysočina (dále jen Kraj ) zřídil na základě zákona č. 129/2000

Více

Program města Kroměříže pro poskytování dotací na rok 2016

Program města Kroměříže pro poskytování dotací na rok 2016 Program města Kroměříže pro poskytování dotací na rok 2016 1. Dotační programy schváleno usnesením Zastupitelstva města Kroměříže na XIII. zasedání dne 17. 12. 2015 usnesení č. VII. Dotační program na

Více

SYSTÉM FINANČNÍ PODPORY SPORTU MĚSTA MĚLNÍK

SYSTÉM FINANČNÍ PODPORY SPORTU MĚSTA MĚLNÍK SYSTÉM FINANČNÍ PODPORY SPORTU MĚSTA MĚLNÍK Systém finanční podpory je jedním z hlavních nástrojů města, kterým podporuje rozvoj sportu a tělovýchovy na svém území. Hlavním zdrojem je rozpočet města, který

Více

JIHOČESKÝ KRAJ SMĚRNICE. NÁZEV: Zásady Jihočeského kraje pro poskytování veřejné finanční podpory

JIHOČESKÝ KRAJ SMĚRNICE. NÁZEV: Zásady Jihočeského kraje pro poskytování veřejné finanční podpory JIHOČESKÝ KRAJ SMĚRNICE NÁZEV: Zásady Jihočeského kraje pro poskytování veřejné finanční podpory ČÍSLO: SM/107/ZK ZMĚNA Č.: 2 PLATNÁ OD: 17. 12. 2015 ÚČINNÁ OD: 1. 1. 2016 ROZSAH PŮSOBNOSTI: Krajský úřad

Více

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C 5. zasedání zastupitelstva města dne: 26. 5. 2016 Bod pořadu jednání: Poskytnutí dotace a uzavření veřejnoprávní smlouvy o jejím poskytnutí na nákup knihovního

Více

Statut bezpečnostní rady obce s rozšířenou působností Písek

Statut bezpečnostní rady obce s rozšířenou působností Písek DATUM: 02.01.2011 ČÍSLO JEDNACÍ: VÝTISK ČÍSLO: BR-1/2011-2 Jediný POČET LISTŮ (STRAN): 3 (5) Statut bezpečnostní rady obce s rozšířenou působností Písek vydaný k zabezpečení 8 nařízení vlády č. 462/2000

Více

Zákon ze dne. kterým se mění zákon č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, ve znění pozdějších předpisů. Čl.

Zákon ze dne. kterým se mění zákon č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, ve znění pozdějších předpisů. Čl. Zákon ze dne. kterým se mění zákon č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, ve znění pozdějších předpisů Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: Čl. I Zákon č. 250/2000

Více

KOORDINOVANÉ ZÁVAZNÉ STANOVISKO

KOORDINOVANÉ ZÁVAZNÉ STANOVISKO KOORDINOVANÉ ZÁVAZNÉ STANOVISKO V PROCESU ÚZEMNÍHO ROZHODOVÁNÍ ÚZEMNÍ ROZHODNUTÍ - o umístění stavby nebo zařízení (dále jen rozhodnutí o umístění stavby) -o změně využití území -o změně stavby a o změně

Více

STATUTÁRNÍ MĚSTO MOST MAGISTRÁT MĚSTA MĚSTSKÁ POLICIE

STATUTÁRNÍ MĚSTO MOST MAGISTRÁT MĚSTA MĚSTSKÁ POLICIE STATUTÁRNÍ MĚSTO MOST MAGISTRÁT MĚSTA MĚSTSKÁ POLICIE Rozsah platnosti dokumentu: všichni zaměstnanci města Název: PRAVIDLA PRO UŽÍVÁNÍ ZNAKU A VLAJKY STATUTÁRNÍHO MĚSTA MOSTU Typ dokumentu: pravidla rady

Více

VYHLAŠUJE ZÁMĚR. Obsah:

VYHLAŠUJE ZÁMĚR. Obsah: VYHLAŠUJE ZÁMĚR Evid. č. záměru: EKO/032/12 Vyvěšeno: 14. 6. 2012 Zpracoval odbor: ekonomický Uzávěrka: 16. 7. 2012 Zodpovídá: Mgr. Blanka Semelová Telefon: 577 043 655 Obsah: Zlínský kraj vyhlašuje záměr

Více

Podmínky dotačního programu Podpora sportu ve městě Znojmě. v roce 2016

Podmínky dotačního programu Podpora sportu ve městě Znojmě. v roce 2016 Podmínky dotačního programu Podpora sportu ve městě Znojmě v roce 2016 I. Název dotačního programu Podpora sportu ve městě Znojmě v roce 2016. II. Vyhlašovatel programu a poskytovatel dotace Vyhlašovatelem

Více

SPORTOVNÍ KOMISE RADY MĚSTA

SPORTOVNÍ KOMISE RADY MĚSTA Město Turnov Antonína Dvořáka 335 MĚSTO TURNOV KONCEPCE SPORTU ROZPOČTOVÁ PRAVIDLA SPORTOVNÍ KOMISE RADY MĚSTA platná od 1.1.2014 V návaznosti na schválenou Koncepci sportu v Turnově se stanovují následující

Více

PLZEŇSKÝ KRAJ VYHLAŠUJE PRO ROK 2017 DOTAČNÍ TITUL

PLZEŇSKÝ KRAJ VYHLAŠUJE PRO ROK 2017 DOTAČNÍ TITUL PLZEŇSKÝ KRAJ VYHLAŠUJE PRO ROK 2017 DOTAČNÍ TITUL Podpora sociálních služeb dle 101a zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších předpisů pro rok 2017 Plzeňský kraj pro právnické

Více

Program rozvoje venkova na období 2014-2020

Program rozvoje venkova na období 2014-2020 Program rozvoje venkova na období 2014-2020 OBECNÉ PODMÍNKY PRO 1. KOLO PŘÍJMU ŽÁDOSTÍ Ing. Josef Tabery ředitel odboru Řídicí orgán PRV PRVNÍ KOLO PŘÍJMU ŽÁDOSTÍ Veškeré informace jsou zveřejněny na webových

Více

Výzva k podání nabídky Výběrové řízení

Výzva k podání nabídky Výběrové řízení Výzva k podání nabídky Výběrové řízení Obec Vacenovice si Vás dovoluje vyzvat k předložení nabídky na veřejnou zakázku malého rozsahu: Název zakázky: Název: Dotační management projektu Stavební úpravy

Více

Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí dotace č. 9/2015

Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí dotace č. 9/2015 Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí dotace č. 9/2015 Rada města Nová Role dle usnesení č. 19/04-6) ze dne 01. 07. 2015 a dle 85 odst. c zákona 128/2000 Sb., o obcích, rozhodla o přidělení dotace pro Fotbalový

Více

Příloha ZÁKLADNÍ. Základní škola Nedakonice, okres Uherské Hradiště, příspěvková organizace, 687 38 Nedakonice 142 předmět činnosti :, IČ : 75022982

Příloha ZÁKLADNÍ. Základní škola Nedakonice, okres Uherské Hradiště, příspěvková organizace, 687 38 Nedakonice 142 předmět činnosti :, IČ : 75022982 sestavená k 312014 A. Informace podle 7 odst. 3 zákona (TEXT) Učetní jednotka nemá informaci o sloučení nebo ukončení v roce 2015. Bude pokračovat ve své činnosti. A. Informace podle 7 odst. 4 zákona (TEXT)

Více

Reklamační řád. Obsah

Reklamační řád. Obsah Obsah 1 Úvod... 2 2 Úvodní ustanovení... 2 3 Předmět reklamace/stížnosti... 2 4 Způsob podání reklamace/stížnosti... 3 5 Náležitosti reklamace/stížnosti... 3 6 Způsob vyřízení reklamace/stížnosti Společností...

Více

Český účetní standard pro některé vybrané účetní jednotky. č. 704. Fondy účetní jednotky

Český účetní standard pro některé vybrané účetní jednotky. č. 704. Fondy účetní jednotky Český účetní standard pro některé vybrané účetní jednotky č. 704 Fondy účetní jednotky 1. Cíl Cílem tohoto standardu je stanovit podle zákona č. 563/1991 Sb., o účetnictví, ve znění pozdějších předpisů,

Více

VNITŘNÍ KONTROLNÍ SYSTÉM řídící kontrola

VNITŘNÍ KONTROLNÍ SYSTÉM řídící kontrola VNITŘNÍ KONTROLNÍ SYSTÉM řídící kontrola Povinnost vytvořit vnitřní kontrolní systém zákon č. 320/2001 Sb. (1) Finanční kontrola vykonávaná podle zákona je součástí systému finančního řízení zabezpečujícího

Více

ZÁSADY PRO POSKYTOVÁNÍ INDIVIDUÁLNÍCH DOTACÍ Z ROZPOČTU JIHOMORAVSKÉHO KRAJE (tzv. mimořádné dotace ad hoc)

ZÁSADY PRO POSKYTOVÁNÍ INDIVIDUÁLNÍCH DOTACÍ Z ROZPOČTU JIHOMORAVSKÉHO KRAJE (tzv. mimořádné dotace ad hoc) ZÁSADY PRO POSKYTOVÁNÍ INDIVIDUÁLNÍCH DOTACÍ Z ROZPOČTU JIHOMORAVSKÉHO KRAJE (tzv. mimořádné dotace ad hoc) I. Úvodní ustanovení 1. Jihomoravský kraj v zájmu kraje a občanů kraje k realizaci opatření a

Více

ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK MALÉHO ROZSAHU

ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK MALÉHO ROZSAHU VNITŘNÍ SMĚRNICE MĚSTA č. 27/2015 ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK MALÉHO ROZSAHU Město Holice, (dále jen zadavatel), se sídlem Holubova 1, 534 14 Holice, IČ 00273571, zastoupené starostou města Mgr. Ladislavem

Více

Smlouva o poskytnutí dotace číslo MMPr-SML/1554/2015

Smlouva o poskytnutí dotace číslo MMPr-SML/1554/2015 Smlouva o poskytnutí dotace číslo MMPrSML/1554/2015 Statutární město Přerov IČ: 00301825 DIČ: CZ00301825 zastoupené náměstkem primátora Bc. Tomášem Navrátilem se sídlem Přerov, Bratrská 709/34, 750 11

Více

I smlouva zaevidována I

I smlouva zaevidována I E~IJ~avv I smlouva zaevidována I.. Dohoda o poskytnutí finanční dotace Statutární město Jihlava, Statutární město Jihlava 5 Masarykovo náměstí 97/1, 586 01 Jihlava, ICO: 00286010, bankovní spojení: Česká

Více

Podpora sociálních služeb v Ústeckém kraji

Podpora sociálních služeb v Ústeckém kraji Dotační program Podpora sociálních služeb v Ústeckém kraji Ústecký kraj vyhlašuje pro rok 2015 na podporu sociálních služeb poskytovaných na území Ústeckého kraje dotační program s názvem Podpora sociálních

Více

Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí dotace z rozpočtu města Česká Lípa dotační program pro podporu talentů v roce 2016 č. xxx

Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí dotace z rozpočtu města Česká Lípa dotační program pro podporu talentů v roce 2016 č. xxx Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí dotace z rozpočtu města Česká Lípa dotační program pro podporu talentů v roce 2016 č. xxx Smluvní strany 1. Město Česká Lípa sídlo: nám. T. G. Masaryka 1, Česká Lípa

Více

VÝZVA PRO POSKYTOVATELE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB K PODÁVÁNÍ ROZVOJOVÝCH ZÁMĚRŮ A ŽÁDOSTÍ PRO ZAŘAZENÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY DO ZÁKLADNÍ SÍTĚ PRO ROK 2017

VÝZVA PRO POSKYTOVATELE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB K PODÁVÁNÍ ROZVOJOVÝCH ZÁMĚRŮ A ŽÁDOSTÍ PRO ZAŘAZENÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY DO ZÁKLADNÍ SÍTĚ PRO ROK 2017 VÝZVA PRO POSKYTOVATELE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB K PODÁVÁNÍ ROZVOJOVÝCH ZÁMĚRŮ A ŽÁDOSTÍ PRO ZAŘAZENÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY DO ZÁKLADNÍ SÍTĚ PRO ROK 2017 Do Základní sítě sociálních služeb Libereckého kraje (dále jen

Více

6. VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI (17. kolo příjmu žádostí o dotaci SZIF)

6. VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI (17. kolo příjmu žádostí o dotaci SZIF) Název MAS Místní akční skupina Český les, o. s. Registrační číslo 07/002/41100/232/000070 MAS Název SPL Strategický plán LEADER Místní akční skupiny Český les, o. s. Předseda MAS František Čurka, mobil

Více

MĚSTO CHRASTAVA ORGANIZAČNÍ ŘÁD ZMĚNA Č.2 O B S A H : Příloha č. 2 Změna funkčního místa ČÁST IX. Závěrečná ustanovení, čl.28

MĚSTO CHRASTAVA ORGANIZAČNÍ ŘÁD ZMĚNA Č.2 O B S A H : Příloha č. 2 Změna funkčního místa ČÁST IX. Závěrečná ustanovení, čl.28 MĚSTO CHRASTAVA ORGANIZAČNÍ ŘÁD ZMĚNA Č.2 O B S A H : Příloha č. 2 Změna funkčního místa ČÁST IX. Závěrečná ustanovení, čl.28 Chrastava 19. 4. 2010 Účinnost: 1. 6. 2010 I. 1. V příloze č. 2 organizačního

Více

Vzor Veřejnoprávní smlouvy o poskytnutí dotace na činnost v rámci Programu pro oblast protidrogové prevence pro rok 2016

Vzor Veřejnoprávní smlouvy o poskytnutí dotace na činnost v rámci Programu pro oblast protidrogové prevence pro rok 2016 POUZE VZOR VZOR VEŘEJNOPRÁVNÍ SMLOUVY O POSKYTNUTÍ DOTACE NA ÚHRADU VÝDAJŮ NA CELOROČNÍ ČINNOST PŘÍJEMCE V RÁMCI DOTAČNÍHO PROGRAMU PRO OBLAST PROTIDROGOVÉ PREVENCE PRO ROK 2016 Smlouva o poskytnutí dotace

Více

smlouva zaevidována Dohoda o poskytnutí finanční dotaq~

smlouva zaevidována Dohoda o poskytnutí finanční dotaq~ smlouva zaevidována Dohoda o poskytnutí finanční dotaq~ Statutární město Jihlava, Masarykovo náměstí 97/1, 58601 Jihlava, ičo: 00286010, bankovní spojení: Česká spořitelna, a. s., číslo účtu 27-1466072369/0800,

Více

Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky vyhlašuje 21. výzvu k předkládání žádostí o podporu. Integrovaný regionální operační program MUZEA

Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky vyhlašuje 21. výzvu k předkládání žádostí o podporu. Integrovaný regionální operační program MUZEA Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky vyhlašuje 21. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu MUZEA Přehled změn k 19. červenci 2016 Položka Popis

Více

položka v rozpočtu města ř. 1800000521 Dopravní obslužnost

položka v rozpočtu města ř. 1800000521 Dopravní obslužnost Podklady na zasedání ZM dne: 28.04.2016 Název materiálu: OŠKS 13. Individuální žádost o dotaci na provoz, propagaci a koordinaci letních turistických autobusových linek v Českém ráji v roce 2016 Předkládá:

Více

Změny Českých účetních standardů č. 703 a č. 704

Změny Českých účetních standardů č. 703 a č. 704 Změny Českých účetních standardů č. 703 a č. 704 V rámci Finančního zpravodaje č. 7/2015 ze dne 18. 12. 2015, který byl zveřejněn na webových stránkách Ministerstva financí dne 21. 12. 2015, byly zveřejněny

Více

METODIKA ZAJIŠTĚNÍ SÍTĚ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB ÚSTECKÉHO KRAJE

METODIKA ZAJIŠTĚNÍ SÍTĚ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB ÚSTECKÉHO KRAJE METODIKA ZAJIŠTĚNÍ SÍTĚ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB ÚSTECKÉHO KRAJE Materiál byl schválen usnesením Zastupitelstva Ústeckého kraje č. ze dne Krajský úřad Ústeckého kraje Odbor sociálních věcí I. Právní rámec 1.

Více

Předmětem řízení je výběr projektů pro rok 2012 v níže uvedených oblastech:

Předmětem řízení je výběr projektů pro rok 2012 v níže uvedených oblastech: MINISTERSTVO ZAHRANIČNÍCH VĚCÍ VYHLAŠUJE DOTAČNÍ VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ PRO NEVLÁDNÍ NEZISKOVÉ ORGANIZACE A VYSOKOŠKOLSKÁ PRACOVIŠTĚ NA PROJEKTY V OBLASTI ZAJIŠTĚNÍ VEŘEJNÉ INFORMOVANOSTI O NATO A BEZPEČNOSTNÍ

Více

ČI.l Smluvní strany. ČI. II Předmět smlouvy

ČI.l Smluvní strany. ČI. II Předmět smlouvy Veřejnoprávní smlouva uzavřená mezi městem Uherský Brod a obcí Pašovice podle 63 odst. 1 zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení) o zabezpečení výkonu přenesené působnosti podle 52 písmo a) a

Více

V L Á D A Č E S K É R E P U B L I K Y. Příloha k usnesení vlády ze dne č.

V L Á D A Č E S K É R E P U B L I K Y. Příloha k usnesení vlády ze dne č. V L Á D A Č E S K É R E P U B L I K Y Příloha k usnesení vlády ze dne č. ZÁSADY pro poskytování finančních prostředků z rozpočtové kapitoly 314 - Ministerstvo vnitra na zajištění integrace osob s udělenou

Více

PŘÍLOHA. Liberecký kraj. Informace podle 7 odst. 3 zákona (TEXT) A.2. Informace podle 7 odst. 4 zákona (TEXT)

PŘÍLOHA. Liberecký kraj. Informace podle 7 odst. 3 zákona (TEXT) A.2. Informace podle 7 odst. 4 zákona (TEXT) PŘÍLOHA územní samosprávné celky, svazky obcí, regionální rady (v Kč) Období: 12 / 2010 IČO: 70891508 Název: Liberecký kraj A.1. Informace podle 7 odst. 3 zákona (TEXT) A.2. Informace podle 7 odst. 4 zákona

Více

{iagisfrát města Jihlavy. Dohoda o poskytnutí finanční dotace

{iagisfrát města Jihlavy. Dohoda o poskytnutí finanční dotace {iagisfrát města Jihlavy smlouva zaevidována J. [~pd Statutární město Dohoda o poskytnutí finanční dotace Statutární město Jihlava, Masarykovo náměstí 1, 586 28 Jihlava, IC: 00286010, bankovní spojení:

Více

Příspěvek na péči. Mgr. Květoslava Horáková Andrea Hábová

Příspěvek na péči. Mgr. Květoslava Horáková Andrea Hábová Příspěvek na péči Mgr. Květoslava Horáková Andrea Hábová Podmínky nároku na příspěvek na péči osoby závislé na pomoci jiné fyzické osoby za účelem zajištění potřebné pomoci osoby, které z důvodu dlouhodobě

Více

z p r á v y Ministerstva financí České republiky pro finanční orgány obcí a krajů V Praze dne 22. dubna 2016

z p r á v y Ministerstva financí České republiky pro finanční orgány obcí a krajů V Praze dne 22. dubna 2016 z p r á v y Ministerstva financí České republiky pro finanční orgány obcí a krajů ISSN 1803-6082 (on line) Ročník: 2016 Číslo: 2 V Praze dne 22. dubna 2016 http: www.mfcr.cz http://www.denik.obce.cz OBSAH:

Více

SMLOUVA O POSKYTOVÁ Í PEČOVATELSKÉ SLUŽBY č. 1/2010/PS

SMLOUVA O POSKYTOVÁ Í PEČOVATELSKÉ SLUŽBY č. 1/2010/PS SMLOUVA O POSKYTOVÁ Í PEČOVATELSKÉ SLUŽBY č. 1/2010/PS 1) pan paní: narozen narozena: bydliště: v textu této smlouvy dále jen osoba a 2) organizace: Sociální služby města České Lípy, příspěvková organizace

Více

s platným Komunitním plánem sociálních služeb regionu Brdy-Vltava. 4. Žadatelem se rozumí ten poskytovatel sociálních a návazných služeb, který

s platným Komunitním plánem sociálních služeb regionu Brdy-Vltava. 4. Žadatelem se rozumí ten poskytovatel sociálních a návazných služeb, který Metodika Sociálního fondu regionu Brdy-Vltava pro poskytování finančního příspěvku z rozpočtu fondu poskytovatelům sociálních a návazných služeb a posouzení žádosti o finanční příspěvek v oblasti podpory

Více

SMLOUVA O POSKYTNUTÍ DOTACE Z ROZPOČTU JIHOMORAVSKÉHO KRAJE ag.č.

SMLOUVA O POSKYTNUTÍ DOTACE Z ROZPOČTU JIHOMORAVSKÉHO KRAJE ag.č. SMLOUVA O POSKYTNUTÍ DOTACE Z ROZPOČTU JIHOMORAVSKÉHO KRAJE ag.č. Smluvní strany 1. Jihomoravský kraj zastoupený: JUDr. Michal Hašek, hejtman sídlo: Žerotínovo nám. 3/5, 601 82 Brno IČ: 70888337 DIČ: CZ70888337

Více

OBEC BŘEZOVÁ. OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY č. 01/2014 kterým se stanoví územní opatření o stavební uzávěře

OBEC BŘEZOVÁ. OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY č. 01/2014 kterým se stanoví územní opatření o stavební uzávěře OBEC BŘEZOVÁ BŘEZOVÁ 106, 747 44 BŘEZOVÁ U VÍTKOVA, IČ: 00299880, TEL.: 556 307 017, email: starosta@obec-brezova.cz OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY č. 01/2014 kterým se stanoví územní opatření o stavební uzávěře

Více

ŽÁDOST O POSKYTNUTÍ GRANTU hlavního města Prahy pro rok 2013 - program B - sociální služby. A) Obecná část - souhrnná informace o organizaci

ŽÁDOST O POSKYTNUTÍ GRANTU hlavního města Prahy pro rok 2013 - program B - sociální služby. A) Obecná část - souhrnná informace o organizaci HLAVNÍ MĚSTO PRAHA MAGISTRÁT HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY Odbor zdravotnictví, sociální péče a prevence PID ŽÁDOST O POSKYTNUTÍ GRANTU hlavního města Prahy pro rok 2013 - program B - sociální služby A) ná část

Více

SETKÁNÍ SE ZÁSTUPCI SAMOSPRÁV PLZEŇSKÉHO KRAJE

SETKÁNÍ SE ZÁSTUPCI SAMOSPRÁV PLZEŇSKÉHO KRAJE SETKÁNÍ SE ZÁSTUPCI SAMOSPRÁV PLZEŇSKÉHO KRAJE 23. listopadu 2010 hotel Primavera, Plzeň JUDr. Adam Furek odbor dozoru a kontroly veřejné správy Ministerstva vnitra AKTUÁLNÍ POZNATKY Z DOZOROVÉ A KONTROLNÍ

Více

P R A V I D L A. č. P1/2016

P R A V I D L A. č. P1/2016 P R A V I D L A RADY MĚSTA LOUN č. P1/2016 pro udělování ceny kulturní komise Rady města Loun leden 2016 Cena kulturní komise Rady města Loun Z prostředků Kulturního fondu bude udělována cena kulturní

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 08.12.2011

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 08.12.2011 Odbor sociálních věcí a zdravotnictví V Písku dne: 04.11.2011 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 08.12.2011 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Návrh na poskytnutí finančních příspěvků na sociální účely

Více

S M L O U V A o poskytnutí dotace z rozpočtu města Kopřivnice

S M L O U V A o poskytnutí dotace z rozpočtu města Kopřivnice S/2016/00048 S M L O U V A o poskytnutí dotace z rozpočtu města Kopřivnice I. SMLUVNÍ STRANY 1. Město Kopřivnice se sídlem: Štefánikova 1163, 742 21 Kopřivnice zastoupen: Ing. Miroslavem Kopečným, starostou

Více

Programová smlouva Smluvní strany: Město Rožnov pod Radhoštěm ... programovou smlouvu Čl. I Předmět smlouvy 31. 12. 2015

Programová smlouva Smluvní strany: Město Rožnov pod Radhoštěm ... programovou smlouvu Čl. I Předmět smlouvy 31. 12. 2015 Programová smlouva Smluvní strany: Město Rožnov pod Radhoštěm zastoupené panem Ing. Radimem Holišem, starostou města se sídlem na adrese Městského úřadu v Rožnově pod Radhoštěm: Masarykovo náměstí 128,756

Více

Vnitřní předpis č. 1/2013 vydaný Zastupitelstvem obce Radslavice o používání fondu oprav, modernizací a rozšiřování bytového fondu

Vnitřní předpis č. 1/2013 vydaný Zastupitelstvem obce Radslavice o používání fondu oprav, modernizací a rozšiřování bytového fondu Vnitřní předpis č. 1/2013 vydaný Zastupitelstvem obce Radslavice o používání fondu oprav, modernizací a rozšiřování bytového fondu Zastupitelstvo obce Radslavice vydává tento vnitřní předpis: čl. I (1)

Více

Úplata za předškolní vzdělávání. Číslo: VP 12

Úplata za předškolní vzdělávání. Číslo: VP 12 Mateřské školy Kopřivnice okres Nový Jičín, příspěvkové organizace ul. Krátká 1105, 742 21 Kopřivnice Úplata za předškolní vzdělávání Číslo: VP 12 Organizace: MŠ Kopřivnice Zpracoval a vydává: Zdeňka Krišková,

Více

2. etapa Programu na podporu projektů zaměřených na opravu, údržbu a modernizaci sportovních a kulturních zařízení pro rok 2016

2. etapa Programu na podporu projektů zaměřených na opravu, údržbu a modernizaci sportovních a kulturních zařízení pro rok 2016 2. etapa Programu na podporu projektů zaměřených na opravu, údržbu a modernizaci sportovních a kulturních zařízení pro rok 2016 I. Účel Účelem je stanovení jednotných a závazných podmínek pro žadatele

Více

Statutární město Plzeň

Statutární město Plzeň Statutární město Plzeň Magistrát města Plzně Úřad služeb obyvatelstvu Odbor sociálních služeb Podmínky/Zásady pro poskytování dotací z rozpočtu Odboru sociálních služeb Magistrátu města Plzně Zásad/Podmínky

Více

Registr práv a povinností. PhDr. Robert Ledvinka vrchní ředitel sekce veřejné správy MV

Registr práv a povinností. PhDr. Robert Ledvinka vrchní ředitel sekce veřejné správy MV Registr práv a povinností PhDr. Robert Ledvinka vrchní ředitel sekce veřejné správy MV Základní registry Řízení poskytování služeb egovermentu Převodník identifikátorů fyzických osob (ORG) Úřad pro ochranu

Více

Rekvalifikační kurzy pro Úřad práce ČR krajskou pobočku v Liberci VI.

Rekvalifikační kurzy pro Úřad práce ČR krajskou pobočku v Liberci VI. Odůvodnění veřejné zakázky dle ustanovení 156 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon ) Rekvalifikační kurzy pro Úřad práce ČR krajskou pobočku v Liberci

Více

ÚZEMNÍ PLÁN ČEPERKA"

ÚZEMNÍ PLÁN ČEPERKA Obec Čeperka, B. Němcové 1, 533 45 Opatovice nad Labem -------------------------------------------------------------------------------------------- Obec Čeperka vypisuje V Čeperce dne 18. 8. 2011 v souladu

Více

MĚSTSKÝ ÚŘAD TIŠNOV ODBOR DOPRAVY A ŽIVNOSTENSKÝ ÚŘAD NÁMĚSTÍ MÍRU 346, 666 19 TIŠNOV. Tel.: 549 439 756 E-mail : lubos.dvoracek@tisnov.

MĚSTSKÝ ÚŘAD TIŠNOV ODBOR DOPRAVY A ŽIVNOSTENSKÝ ÚŘAD NÁMĚSTÍ MÍRU 346, 666 19 TIŠNOV. Tel.: 549 439 756 E-mail : lubos.dvoracek@tisnov. MĚSTSKÝ ÚŘAD TIŠNOV ODBOR DOPRAVY A ŽIVNOSTENSKÝ ÚŘAD NÁMĚSTÍ MÍRU 346, 666 19 TIŠNOV Č. j. MUTI 6127/2016/ODŽÚ/Dv-1 V Tišnově, 8. 3. 2016 Vyřizuje: Oprávněná úřední osoba: Luboš Dvořáček Tel.: 549 439

Více

Obecně závazná vyhláška č. 1/2013

Obecně závazná vyhláška č. 1/2013 OBEC SULKOVEC Obecně závazná vyhláška č. 1/2013 o místním poplatku za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů Zastupitelstvo obce Sulkovec se

Více

Zadavatel: Moravskoslezský kraj se sídlem Ostrava, 28. října 117, PSČ 702 18 IČ: 70890692

Zadavatel: Moravskoslezský kraj se sídlem Ostrava, 28. října 117, PSČ 702 18 IČ: 70890692 Zadavatel: Moravskoslezský kraj se sídlem Ostrava, 28. října 117, PSČ 702 18 IČ: 70890692 Veřejná zakázka: Úvěrový rámec na předfinancování a spolufinancování projektů zadávaná v otevřeném řízení podle

Více

Oddíl II. Údaje o odborných zástupcích 5 : A. Odborný zástupce pro obory specializačního vzdělávání lékařů obec 6........ ulice...... č.p./č.o. /... D

Oddíl II. Údaje o odborných zástupcích 5 : A. Odborný zástupce pro obory specializačního vzdělávání lékařů obec 6........ ulice...... č.p./č.o. /... D Krajský úřad Zlínského kraje Odbor zdravotnictví tř. T. Bati 21 761 90 Zlín Identifikátor datové schránky: scsbwku Žádost o udělení oprávnění k poskytování zdravotních služeb právnická osoba dle 121 odst.

Více

KRAJSKÝ ÚŘAD JIHOčESKÝ KRAJ

KRAJSKÝ ÚŘAD JIHOčESKÝ KRAJ KRAJSKÝ ÚŘAD JIHOčESKÝ KRAJ EKONOMICKÝ ODBOR ODDĚLENí PŘEZKUMU A METODIKY HOSPODAŘENí OBcí č.j.: KUJCK 14168/2012 OEKO-PŘ stejnopis č. 2 Zpráva o výsledku přezkoumání hospodaření za rok 2012 Obec Třebětice,

Více

Program na podporu kultury a vzdělávání pro rok 2016

Program na podporu kultury a vzdělávání pro rok 2016 Program na podporu kultury a vzdělávání pro rok 2016 I. Účel Účelem programu je stanovení jednotných a závazných podmínek pro žadatele a příjemce veřejné finanční podpory poskytované z rozpočtu města Česká

Více

KRITÉRIA, PRAVIDLA, POSTUP, TERMÍNY A CENÍK PRO UBYTOVÁNÍ NA KOLEJÍCH VŠPJ V OBDOBÍ 1. 7. 2015 30. 6. 2016

KRITÉRIA, PRAVIDLA, POSTUP, TERMÍNY A CENÍK PRO UBYTOVÁNÍ NA KOLEJÍCH VŠPJ V OBDOBÍ 1. 7. 2015 30. 6. 2016 Vysoká škola polytechnická Jihlava Čj.: VSPJ/01826/2015 KRITÉRIA, PRAVIDLA, POSTUP, TERMÍNY A CENÍK PRO UBYTOVÁNÍ NA KOLEJÍCH VŠPJ V OBDOBÍ 1. 7. 2015 30. 6. 2016 OBSAH: 1) STUDENTI PREZENČNÍHO STUDIA...

Více

Obec Horní Smržov. Výzva k podání nabídky na základě zadávacího řízení na výběr dodavatele na dodávku - zakázka malého rozsahu na akci

Obec Horní Smržov. Výzva k podání nabídky na základě zadávacího řízení na výběr dodavatele na dodávku - zakázka malého rozsahu na akci Výzva k podání nabídky na základě zadávacího řízení na výběr dodavatele na dodávku - zakázka malého rozsahu na akci ZKVALITNĚNÍ NAKLÁDÁNÍ S ODPADY - HORNÍ SMRŽOV 1. Předmět zadávané zakázky Dovolujeme

Více

POSDOKTORSKÉ PROJEKTY 2012

POSDOKTORSKÉ PROJEKTY 2012 POSDOKTORSKÉ PROJEKTY 2012 Mezi osobní náklady hrazené z dotace lze zařadit náklady na: Mzdu nebo plat (dále jen mzdy) včetně pohyblivých složek, náhrad za dovolenou na zotavenou a náhrad za dočasnou pracovní

Více

Závěrečný účet obce Mikulov za rok 2008

Závěrečný účet obce Mikulov za rok 2008 Závěrečný účet obce Mikulov za rok 2008 Rozpočet Obce Mikulov na rok 2008 byl sestaven na základě Metodiky tvorby a projednání rozpočtu obce na rok 2008. Byl vytvořen v souladu se zákonem č.128/2000 o

Více

Dotační program na podporu péče o životní prostředí a ekologické projekty

Dotační program na podporu péče o životní prostředí a ekologické projekty Dotační program na podporu péče o životní prostředí a ekologické projekty Finanční příspěvky z rozpočtu města Hradec Králové na veřejně prospěšné projekty na podporu péče o životní prostředí a ekologické

Více

Stanovy zapsaného spolku Jetsurf club, z.s.

Stanovy zapsaného spolku Jetsurf club, z.s. Stanovy zapsaného spolku Jetsurf club, z.s. Článek 1. Spolek Jetsurf club, z.s. (dále jen Jetsurf club nebo Spolek ) je samosprávným dobrovolným svazkem fyzických osob a právnických osob, založeným k naplňování

Více

Domov se zvláštním režimem OASA STANDARD č.4. Domov se zvláštním režimem OASA

Domov se zvláštním režimem OASA STANDARD č.4. Domov se zvláštním režimem OASA Domov se zvláštním režimem OASA Provozovatel: Pečovatelská služba OASA Opava, o.p.s. Sídlo: Raduň, Poštovní 239, 74761, IČ 26839857, Spisová značka: O 181 vedená u rejstříkového soudu v Ostravě Číslo registrované

Více

ZÁKON. ze dne 4. listopadu 2004. o zrušení civilní služby a o změně a zrušení některých souvisejících zákonů ČÁST PRVNÍ

ZÁKON. ze dne 4. listopadu 2004. o zrušení civilní služby a o změně a zrušení některých souvisejících zákonů ČÁST PRVNÍ 587 ZÁKON ze dne 4. listopadu 2004 o zrušení civilní služby a o změně a zrušení některých souvisejících zákonů Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: ČÁST PRVNÍ OPATŘENÍ VE VĚCECH CIVILNÍ

Více

Nařízení obce Bílovice nad Svitavou č. 2/2015, kterým se vydává tržní řád

Nařízení obce Bílovice nad Svitavou č. 2/2015, kterým se vydává tržní řád Nařízení obce Bílovice nad Svitavou č. 2/2015, kterým se vydává tržní řád Rada obce Bílovice nad Svitavou se na své schůzi č. 18/2015 konané dne 26.08.2015 usnesla vydat na základě zmocnění dle 18 odst.

Více

Smlouva o závazku veřejné služby a podmínkách poskytnutí vyrovnávací platby za plnění závazku veřejné služby

Smlouva o závazku veřejné služby a podmínkách poskytnutí vyrovnávací platby za plnění závazku veřejné služby Smlouva o závazku veřejné služby a podmínkách poskytnutí vyrovnávací platby za plnění závazku veřejné služby Město Dvůr Králové nad Labem, Nám. T. G. Masaryka 38, PSČ 544 01, IČ 277819, DIČ: CZ 00277819,

Více

Způsobilé výdaje. Nezpůsobilé výdaje Vybavení na zpracování medu a vosku, voskové mezistěny, Účel podpory. Důvody podpory stanoveného účelu

Způsobilé výdaje. Nezpůsobilé výdaje Vybavení na zpracování medu a vosku, voskové mezistěny, Účel podpory. Důvody podpory stanoveného účelu Program 8.3 Podpora včelařství Vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci Číslo a název oblasti podpory: 8. Životní prostředí a zemědělství Číslo a název programu: 8.3 Podpora včelařství Účel podpory

Více

Metodický pokyn, kterým se stanoví vzorová kvalifikační dohoda v souvislosti se studiem na College of Europe

Metodický pokyn, kterým se stanoví vzorová kvalifikační dohoda v souvislosti se studiem na College of Europe Metodický pokyn, kterým se stanoví vzorová kvalifikační dohoda v souvislosti se studiem na College of Europe Článek 1 Úvodní ustanovení Tento metodický pokyn se vydává na základě bodu V./3 usnesení vlády

Více

a. vymezení obchodních podmínek veřejné zakázky ve vztahu k potřebám zadavatele,

a. vymezení obchodních podmínek veřejné zakázky ve vztahu k potřebám zadavatele, Doporučení MMR k postupu zadavatelů při zpracování odůvodnění účelnosti veřejné zakázky, při stanovení obchodních podmínek pro veřejné zakázky na stavební práce a při vymezení podrobností předmětu veřejné

Více

bankovní spojení: Raiffeisenbank,a. s., pobočka Plzeň číslo účtu: 1063003350/5500

bankovní spojení: Raiffeisenbank,a. s., pobočka Plzeň číslo účtu: 1063003350/5500 lzeňsk kraj * sídlo:. k podpisu smlouvy oprávněn: Škroupova 18, 306 13 Plzeň Mgr. Zdeněk Honz, člen Rady Plzeňského kraje pro oblast sociálních věci IČO: 70890366 DIČ: CZ70890366 bankovní spojení: Raiffeisenbank,a.

Více