8. ledna konána schůze soukromých úředníků v Počátkách v hotelu Koruna. Jednáno o založení odboru Jednoty soukromých úředníků v Počátkách.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "8. ledna konána schůze soukromých úředníků v Počátkách v hotelu Koruna. Jednáno o založení odboru Jednoty soukromých úředníků v Počátkách."

Transkript

1 Rok ledna pořádalo okres. sdruž. republ. dorostu v Počátkách agrární ples. Hudba pěs. pl. 29 Plukovníka J. J. Svěce z Jindř. Hradce. Byl pociťován důsledek hospodářské krize - návštěva menší než dříve. 8. ledna konána schůze soukromých úředníků v Počátkách v hotelu Koruna. Jednáno o založení odboru Jednoty soukromých úředníků v Počátkách. 15. ledna byla vánice. Doprava stát. automobilů ČSD zastavena: na nádraží Počátky-Žirovnice na den, do Kamenice n.l. a do Dačic na delší dobu. 22. ledna pořádán ples sboru dobrovolných hasičů v Počátkách v sokolovně. Ples byl velmi zdařilý. 29. ledna konána řádná valná hromada tělocvičné jednoty Sokol v Počátkách. Zvolení: Kar. Melion (star.), Jan Damborský (nám. star.), Frant. Dosoudil (náčelníkem), Jitka Nováková (náčelnicí), Frant. Kotoun (vzdělavatelem). 1. února konána I. schůze obec. zastupitelstva. Zadány další práce při přístavbě všeob. veř. nemocnice a při zřizování kotelny v nemocnici. 12. února založena odbočka Jednoty soukromých úředníků v Počátkách. Konána schůze v hotelu Koruna. 6. března zemřel Dominik Barthel, obchodník a majitel realit v Počátkách, ve věku 59 let. Zesnulý byl význačným činovníkem hasičským. 11. března zemřel občan Karel Skala v Počátkách ve věku 81 let.

2 13. března zůčasnili se zástupci města Počátek porady na pražské radnici o ručení berních úřadů. Z 31/3 na 1.dubna v noci vyloupena neznámým pachatelem ohnivzdorná pokladna ve všeob. veř. nemocnici. 4. dubna konala se ustavující valná hromada "Společenstva hostinských a výčepníků" v hotelu Koruna v Počátkách. 5. dubna vzala městská rada v Počátkách ve své schůzi na vědomí, že byly zemským úřadem v Praze povoleny týdenní trhy v našem městě, a to vždy v úterý. 26. dubna ve schůzi obecního zastupitelstva projednán a schválen nově upraveny rozpočet obecní na r. 1933: a) úhrn řádné potřeby Kč, úhrn řádné úhrady Kč. Schodek řádného rozpočtu Kč má býti uhrazen obecní přirážkou k daním přímým a to: 200% k dani činžovní a 300% k daním ostatním. b) úhrn mimořádné potřeby Kč, úhrn mimořádné úhrady v zápůjčkách v téže částce. 26.,27.,28. dubna konány v Počátkách vojenské odvody. Pro města Počátky dubna pořádala Hasičská župa počátecká č. 138 školu pro technické činovníky hasičských sborů. Začátkem května nastoupil v úřad okres. soudce a přednosty okres. soudu v Počátkách p. JUDr. Jiří Cennan. 7. května konal Okresní osvětový sbor v Počátkách valnou hromadu, na níž přednášel o osvětové činnosti A. Švec, referent státní osvětové služby v Táboře. 14. května pořádala Okresní komise pro péči o mládež v Počátkách slavnost "svátku matek" v sokolovně. Slavnost byla velmi zdařilá.

3 24. května zemřel František Kotoun, ředitel měšť. škol v Počátkách, ve Mlinech u Dobrovníka v Jugoslávii, kde dlel na zotavené. Byl tam pohřben dočasně. 25. května pořádal Okresní osvětový sbor v Počátkách v sokolovně kurs pro režiséry a ochotníky za pomoci Šmahova okrsku Ústr. Mat. div. ochot. čs. v Táboře. V kursu se pokračovalo 5. června. 28. května konala se pracovní schůze učitelstva okresu počáteckého, jež je sdruženo v učitelské jednotě "Budči Počátecké". Na schůzi odhlasována revoluce, v níž se učitelstvo staví neochvějně na půdu republiky pod prápor demokracie, již je odhodláno hájiti všemi prostředky a odsuzuje všechny útoky na republiky, ať zleva nebo zprava. 8. června odpoledne vypukl požár v domě č.p. 240 náležejícím Jos. a Mar. Kalinovým. Oheň byl omezen jen na tento dům. 18. června byla pout ve Sv. Kateřině. Dopoledne byla pokažena deštěm. Církevní slavnost vykonána ve hlavní aleji lázeňské, poněvadž byl kostelík uzavřen pro nebezpečí zřícení. Vysvěcena obnovená starobylá kaplička a soška sv. Kateřiny postavená ve znovuzřízené nádržce vodní. 21. června v Praze v novém krematoriu pohřbeny žehem tělesné pozůstatky Františka Kotouna, ředitele měšť. škol v Počátkách, které byly převezeny z Jugoslávie (Vizte záznam 24. května 1933) z 20. na 21.června vyloupena pokladna v městské úřadě podobným způsobem jako z 31. března na 1. dubna ve všeob. veř. nemocnici 28. června zemřela řadová sestra Annina Hofmanová ve v.v. nemocnici. Byla stará 40 let. Pohřeb konal se 30. června v Počátkách. Začátkem července vyšla knížka "Z rodného kraje Březinova" I. Tichý oceán, kterou uspořádal Tomáš Zapletal a v bibliofilské úpravě vydal Emil Šprongl v Pelhřimově ve 300 výtiscích.

4 5. července oslava svátku M. Jana Husa. Proslov od. uč. J. Longina a divadlo v sokolovně "Kostnické plameny" od J. K. Karasa. 3. září I. velká národní pout v Lázních sv. Kateřiny. Českomoravská vysočina manifestovala proti revisi smluv, pro pořádek ve státě, proti separatismu a pro nejužší spolupráci všech slovanských národů. Byla očekávána veliká účast občanstva, spolků a korporací. Pro deštivé počasí dostavilo se na pout přes 2000 lidí. Manifestace se zůčastnili: předseda poslanecké sněmovny, a ministr m. sl. Dr. Frant. Staněk, místopředseda senátu V. Donát, senátoři Foit a Měchura, Ing. Dr. Vlad. Brdlík, prof. vys. uč. techn. v Praze, ministr m. sl. a poslanec N.S.R.Č., zástupci okres. úřadů měst, obcí a korporací atd. Slavnostní řeč proslovil Ing. Dr. Vl. Brdlík, Dr. Frant. Staněk, V. Donát, Měchura učinili projevy. Při tom byla uspořádána exposice hospodářských a průmyslových odvětví, peněžnictví ork. záložny hospodářské v Počátkách a propagační, poštovní a meteorologická výstavka Tomáše Zapletala. Pout byla filmována. Národní pout pořádalo okres. sdružení republ. dorostu v Počátkách zavedení jeho předsedy V. Macha. 28. září - 1. října uspořádaly katolické spolky na Počátecku zdařilou výstavu ovoce a hospodářských plodin v sále hotelu "Modrá hvězda" 21. října zemřel Mg. Ph. Josef Pancíř st., lékárník v Počátkách ve věku 83 let pohřben 24. října v Počátkách. Byl rodem z Dobrušky. Lékárnu v Počátkách převzal 1. června Podporoval všechny kulturní a humánní spolky v místě, napsal několik historických pojednání a byl znám jako lidumil. Žil skromně a odkázal mnoho peněz na chudé a na dobré účely. Byl přítelem básníka Otokara Březiny. 28. říjen svátek 15. výročí 28. října oslaven takto: Místní osvětová komise v Počátkách pod protektorátem městské rady a za spoluúčinkování místních spolků a korporací uspořádala slavnost 28. října. 27. října večerní čepobití. 28. října dopol. průvod městem k pomníku padlým, potom v sokolovně slavnostní proslov, recitace a výstupy žactva. Též dne večer v sokolovně sehrané drama "Srdce a válka" od R. Medka.

5 31. října rozloučil se se školou říd. uč. Frant. Rybák. Odešel do výslužby. Působil jako učitel po 40 letech vzorně a obětavě. Na obec. škole v Počátkách učil 29 let. 14. listopadu schůze obecního zastupitelstva. Projednán návrh na obec. rozpočet na r Řádná potřeba Kč, řádná úhrada Kč. Schodek Kč uhradí se 200% přirážkou k daní činžovní a 300% ostatním daním přirážkám podrobeným, o zbytek Kč požádán zemský úřad. Mimořádná potřeba Kč bude uhražena zápůjčkami. K 22.listopadu Ing. Dr. Vl. Brdlík prof. vys. učení techn. v Praze a Dr. Mil. Brdlík továrník v Žirovnici věnovali k poctě památky otce Jos. A. Brdlíka, zesnulého 22. listopadu 1932, ord. z Počátek, Kč na chudé v Počátkách. Měst. rada se usnesla zříditi fond Jos. A. Brdlíka, z něhož by se vyplácely úroky, chudým a zestárlým občanům počáteckým v den úmrtí Jos. A. Brdlíka. 30. listopadu měla býti zastaven doprava os. pošty a zavazadel autobusy ČSD a automobil stanice měla být zrušena. Na intervenci u ministerstva železnic byla doprava a stanice nadále ponechána z důvodu, že je v Počátkách v.v. nemocnice. 8. prosince sehraná v sokolovně Nušičova veselohra "Paní ministrova" s velikým úspěchem a 17.prosince pietní vzpomínka na býv. minister. předsedy Ant. Svěhlu ( ) vystavením jeho obrazu se smuteční výzdobou ve výkladním okně hospodářského družstva a na schůzi okres. dorostu republ. v neděli 17. prosince 17. prosince pořádala mateřská školka "Slavnost vánočního stromku" v sokolovně s pěkným úspěchem. Kroužek rodáků a přátel města Počátek a okolí v Praze zaslal částku 800 Kč na vánoční nadílku potřebným chudým dětem. Koncem r vydal a rozeslal prof. Frant. Navrátil pěkné blahopřání k Novému r Obsahuje obrázek části města Počátek - pohled z náměstí Riegrova ulicí Pešinovou k náměstí Palackého - s krátkým pojednáním o této části

6 města. Kresba obrázku je od akad. malíře a grafika K. Votlučky, blahopřání vytiskla knihtiskárna Fr. Svobody v Počátkách. R zakoupilo město pojízdné kropidlo silnic a ulic. Na podzim dokončena úprava budovy v.v.nemocnice - ústřední topení, přístavba a nástavba budovy, opravy uvnitř budovy a nová venkovní fasáda. Provedena v městě na dvou místech kanalisace a úprava chodníků. Postaveny 4 domky. 52. přílohou Počátky v Týdeníku z Českomoravské vysočiny (Pelhřimov) ukončen 5. ročník přílohy. 5. ročníků přílohy Počátky obsahovalo celkem 250 příloh o 1700 stránkách knižních. Příloha byla stále v oblibě. 52. číslem Zájmů Českomoravské vysočiny (Jindř. Hradec) ukončena 149. rubrika Počátky, která vykonávala dobrou službu Počátkám 3. léta (149 rubik = 545 stránkám knižním). Připomínka R. 1833, tedy před 100 lety čeští studenti počátečtí uspořádali v Počátkách první české divadelní představení. Hry byly provozovány až do r Přehled počasí v r. 1933: Průměrná teplota: 6,2 C Srážky (déšť a sníh): 578,2 mm Průměrný tlak vzduchu: 709 Převládající vítr: Jihovýchodní Slunce svítilo: 1551 hodin a 15 min. Počet dní: a) se srážkami (dešť a sníh): 145 b) s bouří 14 c) s vichřicí 54 d) s teplotou letní 12 e) s teplotou tropickou 0 f) mrazivých 134 g) mlhavých 66

7 h) úplně jasných 86 i) úplně zamračených 117 Mírná zima, pěkné jaro, podprůměrné léto, příznivý podzim. Ceny koncem r a na začátku r. 1934: 1 kg jablek 2-3,50 Kč 1 kg hrušek 3 Kč 1 kg pomerančů 6 Kč Česnek 4 Kč Cibule 1,20 Kč Suché švestky 4 Kč Mrkev 1 Kč Celer 2,50 Kč Petržel 2 Kč Kyselé zelí 1,80 Kč Brambory 0,50 Kč Máslo 14 Kč Vejce boh za kus Tvaroh 3,50 Kč Husa Kč 1 kg kapr 9-10 Kč Hovězí maso 7-8 Kč Vepřové maso Kč Uzené maso Kč Telecí maso 8 Kč Lůj syrový 5 Kč Lůj převař. 6 Kč Sádlo syrové 12 Kč Sádlo přep. 14 Kč 1 q žita 85 Kč 1 q ječmen 80 Kč 1 q oves 51 Kč 1 q pšenice 120 Kč Sláma cepová 20 Kč

8 Sláma stel. 10 Kč Sláma oves. 15 Kč Seno 25 Kč Jetel 35 Kč Párek selat Kč Vepř. na zabití 1 kg 3,50-4 Kč Hovězí tlusté 3,50-4 Kč Tle na zabití 4 Kč Kukuřice 120 Kč Otruby žitné 70 Kč Otruby pšeničné 80 Kč Pšenič. mouka Kč

11. ledna zemřel v Praze p. Ing. Dominik Bukovský, vrch. měřičský rada a přednosta katastrálního měřičského ústavu v Praze, rodák z Počátek.

11. ledna zemřel v Praze p. Ing. Dominik Bukovský, vrch. měřičský rada a přednosta katastrálního měřičského ústavu v Praze, rodák z Počátek. Rok 1932 10. ledna dožil se stáří 80 let p. Antonín Petříček, rodák z Počátek, první státní návladní v.v., v Novém Jičíně na Moravě. Za Rakouska měl titul dvorní rada. 11. ledna zemřel v Praze p. Ing.

Více

10. ledna v důsledku přesídlení do Prahy resignoval p. Cnáb na členství v MNV a za něho byl povolán náhradník.

10. ledna v důsledku přesídlení do Prahy resignoval p. Cnáb na členství v MNV a za něho byl povolán náhradník. Rok 1947 10. ledna v důsledku přesídlení do Prahy resignoval p. Cnáb na členství v MNV a za něho byl povolán náhradník. 22. února ONV v Kamenici n. L. podal začátkem r. 1947 žádost, aby v. v. nemocnice

Více

21. ledna taneč. zábava zaměstnanců firmy Ed. Zajan v hotelu u Modré hvězdy II. věneček.

21. ledna taneč. zábava zaměstnanců firmy Ed. Zajan v hotelu u Modré hvězdy II. věneček. Rok 1939 K 1. lednu v Počátkách stav hospodářského zvířectva: 768 kusů skotu 60 koní 261 vepřů 3 ovce 172 kozy 1264 celkem kusů 15.ledna ples sboru dobrovolných hasičů v sokolovně 21. ledna taneč. zábava

Více

průměr. teplota -10,9 C, déšť a sníh 19,6mm, nejvyš. sněh. pokr.

průměr. teplota -10,9 C, déšť a sníh 19,6mm, nejvyš. sněh. pokr. Rok 1940 11. ledna bylo -22,8 C 14. ledna uspořádány v Počátkách sokolské okrskové závody lyžařské. Dopoledne závody v běhu na lyžích na trati 12 km dlouhé, odpoledne závody ve sjezdu na lyžích s vrchu

Více

pozvánka na ples SDH

pozvánka na ples SDH Rok 1937 Zima Zima z roku 1936 na rok 1937 byla zprvu mírná, v lednu byly však mrazy až 17 C. Koncem ledna napadlo dosti sněhu, takže pro závěje několik dní nejel autobus a vlak. Pošta byla z Nezamyslic

Více

SOKOL - 1945 OPIS. Dne 10. června 1945 konala se ustavující valná hromada naší TJ.S. v Bohumíně.

SOKOL - 1945 OPIS. Dne 10. června 1945 konala se ustavující valná hromada naší TJ.S. v Bohumíně. OPIS SOKOL - 1945 Dne 10. června 1945 konala se ustavující valná hromada naší TJ.S. v Bohumíně. Tak zahájena znovu činnost naší jednoty po čtyřleté nucené přestávce za doby německé okupace, strašného utrpení

Více

REJSTŘÍK SHROMAŽĎOVACÍ AGENDY: údaje o dění v Jenči

REJSTŘÍK SHROMAŽĎOVACÍ AGENDY: údaje o dění v Jenči PRAMENY K JENEČSKÉ HISTORII Svazek č. 4 REJSTŘÍK SHROMAŽĎOVACÍ AGENDY: údaje o dění v Jenči 1930 1947 Přehled sestavený na základě úředních knih ze SOA Praha Státního okresního archivu Kladno z fondu Okresní

Více

Koš. učebna 10. ledna umístěna Státní učebná dílna košikářská ve 2 přízemních místnostech Budovy.

Koš. učebna 10. ledna umístěna Státní učebná dílna košikářská ve 2 přízemních místnostech Budovy. Rok 1925 Meteorolog. podmínky Zima velmi mírná téměř bez sněhu, Mrazy kol 21. ledna (-6 ½ R). Set se začalo 10. února. 22/II sněhová vánice (12 cm sněhu). Od 10. 20. března nová zima. Žně 20. července.

Více

Rok 1934. 1. ledna přidělena automobil. stanice v Počátkách železniční stanici Počátky-Žirovnice, přešla tedy do správy českoslov. stát. drah.

Rok 1934. 1. ledna přidělena automobil. stanice v Počátkách železniční stanici Počátky-Žirovnice, přešla tedy do správy českoslov. stát. drah. Rok 1934 1. ledna přidělena automobil. stanice v Počátkách železniční stanici Počátky-Žirovnice, přešla tedy do správy českoslov. stát. drah. 4. ledna zemřel Jan Trávníček, obuvník v Počátkách (rodák z

Více

Zdroje informací k historickému projektu:

Zdroje informací k historickému projektu: Zdroje informací k historickému projektu: Veronika Nováková: Starostové - V roce 1900 byl starosta pan Myslík, později Staněk - V roce 1907 byl starostou Frant. Kaněra - V roce 1908 už pan Frant. Stejskal

Více

Z kroniky obce Sedlec rok 1956

Z kroniky obce Sedlec rok 1956 Z kroniky obce Sedlec rok 1956 Z činnosti MNV. Rada MNV: s. František Hynk, předseda MNV s. Marie Pundová, tajemnice MNV s. Jaroslav Svoboda, člen rady Rada MNV zasedala pravidelně jednou týdně a na schůzích

Více

- od 1.1. byla u Jan Pokorného v čp. 351 otevřena volná prodejna nutného výseku masa.

- od 1.1. byla u Jan Pokorného v čp. 351 otevřena volná prodejna nutného výseku masa. Rok 1953 - od 1.1. byla u Jan Pokorného v čp. 351 otevřena volná prodejna nutného výseku masa. 10. ledna za odstupující p. Annu Jírovou, členku MNV, byl povolána p. Marie Holá, děl. plat. záv. a převzala

Více

Vzdělavatelský odbor ČOS. soutěž pro mládež. Naše sokolovna. Rok sokolské architektury. Sokolský hrad. Tělocvičná jednota Sokol Moravské Budějovice

Vzdělavatelský odbor ČOS. soutěž pro mládež. Naše sokolovna. Rok sokolské architektury. Sokolský hrad. Tělocvičná jednota Sokol Moravské Budějovice Vzdělavatelský odbor ČOS soutěž pro mládež Naše sokolovna Rok sokolské architektury Sokolský hrad Tělocvičná jednota Sokol Moravské Budějovice Tovačovského sady 80, 676 02 Moravské Budějovice Sokolská

Více

AKCE TĚLOCVIČNÉ JEDNOTY SOKOL OSTROMĚŘ termín akce místo konání pořadatel /účastník

AKCE TĚLOCVIČNÉ JEDNOTY SOKOL OSTROMĚŘ termín akce místo konání pořadatel /účastník AKCE TĚLOCVIČNÉ JEDNOTY SOKOL OSTROMĚŘ - 2017 termín akce místo konání pořadatel /účastník 7.1. DIVADELNÍ PŘEDSTAVENÍ - Charleyva teta sokolovna Ostroměř Dobrovodští kohouti 21.1. Myslivecký ples sokolovna

Více

Výroční zpráva SDH Mniší za rok 2018

Výroční zpráva SDH Mniší za rok 2018 za rok 2018 je zpracována za období počínající dnem 1. ledna 2018 a končící dnem 31. prosince 2018 na základě vyhodnocení činnosti a její jednotlivá ustanovení byla předmětem jednání Valné hromady konané

Více

Vltavan pro Štěchovice na Vltavě a okolí, z. s. IČ

Vltavan pro Štěchovice na Vltavě a okolí, z. s. IČ Vltavan pro Štěchovice na Vltavě a okolí, z. s. IČ 470 05 581 VÝROČNÍ ZPRÁVA za rok 2016 Vltavan pro Štěchovice na Vltavě a okolí, z. s., zapsaný ve spolkovém rejstříku Městského soudu v Praze, v oddílu

Více

AKCE TĚLOCVIČNÉ JEDNOTY SOKOL OSTROMĚŘ termín akce místo konání pořadatel /účastník

AKCE TĚLOCVIČNÉ JEDNOTY SOKOL OSTROMĚŘ termín akce místo konání pořadatel /účastník AKCE TĚLOCVIČNÉ JEDNOTY SOKOL OSTROMĚŘ - 2017 termín akce místo konání pořadatel /účastník 7.1. DIVADELNÍ PŘEDSTAVENÍ - Charleyva teta sokolovna Ostroměř Dobrovodští kohouti 21.1. Myslivecký ples sokolovna

Více

AKCE TĚLOCVIČNÉ JEDNOTY SOKOL OSTROMĚŘ termín akce místo konání pořadatel /účastník

AKCE TĚLOCVIČNÉ JEDNOTY SOKOL OSTROMĚŘ termín akce místo konání pořadatel /účastník AKCE TĚLOCVIČNÉ JEDNOTY SOKOL OSTROMĚŘ - 2017 termín akce místo konání pořadatel /účastník 7.1. DIVADELNÍ PŘEDSTAVENÍ - Charleyova teta sokolovna Ostroměř Dobrovodští kohouti 21.1. Myslivecký ples sokolovna

Více

Obecní zastupitelstvo usneslo se ve své schůzi konané dne 27. února 1944 přiškoliti obec Těchobuz k lidové škole hospodářské v Pacově.

Obecní zastupitelstvo usneslo se ve své schůzi konané dne 27. února 1944 přiškoliti obec Těchobuz k lidové škole hospodářské v Pacově. Rok 1944 Lidová škola hospodářská. Obecní zastupitelstvo usneslo se ve své schůzi konané dne 27. února 1944 přiškoliti obec Těchobuz k lidové škole hospodářské v Pacově. Sčítání ploch kultur a osevu. Osev

Více

Náměty a připomínky zasílejte na : obec@hrusova.cz, petarda.zp@seznam.cz

Náměty a připomínky zasílejte na : obec@hrusova.cz, petarda.zp@seznam.cz KVĚTEN 2013 Rok 2013 KONTEJNERY, TŘÍDĚNÍ ODPADŮ Po obci bylo změněno rozmístění kontejnerů na tříděný odpad. Vznikla nová sběrná místa: za Starou hospodou (plast) a u močidla (plast, sklo). Stará, již

Více

KRONIKA JIMRAMOVA 2006. Obrazová dokumentace

KRONIKA JIMRAMOVA 2006. Obrazová dokumentace KRONIKA JIMRAMOVA 2006 Obrazová dokumentace Zima byla dlouhá se spoustou sněhu Za vločkou vločka z oblohy padá chvilinku počká a potom taje Na staré sesli sedí pan Lada obrázky kreslí zimního kraje Ladovská

Více

OSLAVY 110 LET SDH TRNOVÁ

OSLAVY 110 LET SDH TRNOVÁ 5. - 6. září 2014 OSLAVY 110 LET SDH TRNOVÁ Minihistorie trnovských hasičů Časté požáry vedly k zakládání Sborů dobrovolných hasičů (SDH). Roku 1898 zakládají SDH v Krašovicích, společný pro obce Trnová

Více

ROK 2008 NA ZÁMKU A V KULTUŘE

ROK 2008 NA ZÁMKU A V KULTUŘE ROK 2008 NA ZÁMKU A V KULTUŘE V kalendářním roce 2008 jsme na zámku uspořádali 41 kulturních a společenských akcí, u kterých jsme byli jediným nebo hlavním pořadatelem. Šlo o následující akce: 8 pohádek

Více

Program na leden 2012

Program na leden 2012 Program na leden 2012 Po Čt 9.1. Setkání s klienty - diskuse s p. ředitelem - od 14.00 hod. na jídelně 12. 1. Vystoupení Církevní mateřské školy z Pacova - od 13.30 hod. na společ. místnosti Pá 6.1. Mše

Více

Zastupitelstvo MČ Praha - Zličín. U S N E S E N Í Zastupitelstva Městské části Praha Zličín, které se konalo dne 1. 3.

Zastupitelstvo MČ Praha - Zličín. U S N E S E N Í Zastupitelstva Městské části Praha Zličín, které se konalo dne 1. 3. Zastupitelstvo MČ Praha - Zličín U S N E S E N Í Zastupitelstva Městské části Praha Zličín, které se konalo 13/2017 13/1. Zpráva kontrolního výboru Zastupitelstva MČ Praha Zličín o plnění usnesení ZMČ

Více

Rok 1910. V lednu 10. přistoupili za činné členy bř. Hynek Jiroušek a Jaroslav Hamrla. Za přispívajícího člena Frant. Bém.

Rok 1910. V lednu 10. přistoupili za činné členy bř. Hynek Jiroušek a Jaroslav Hamrla. Za přispívajícího člena Frant. Bém. Rok 1909. Myšlenka založiti Dobrovolný sbor hasičský ve Hvozdci vyšla od prvního učitele zdejšího p. Václava Oharka v roce 1896. Týž byl župním činovníkem na Brněnsku. Za úřadování starosty zemř. Frant.

Více

Výroční zpráva o činnosti a hospodaření za rok Občanské sdružení při Základní škole Jiráskovo náměstí v Hradci Králové

Výroční zpráva o činnosti a hospodaření za rok Občanské sdružení při Základní škole Jiráskovo náměstí v Hradci Králové Občanské sdružení při Základní škole Jiráskovo náměstí v Hradci Králové Výroční zpráva o činnosti a hospodaření za rok 2011 Zpracovala: Jitka Heltová Strana 1 (celkem 6) Charakteristika sdružení Adresa:

Více

SBOR DOBROVOLNÝCH HASIČŮ ROSIČKA

SBOR DOBROVOLNÝCH HASIČŮ ROSIČKA SBOR DOBROVOLNÝCH HASIČŮ ROSIČKA Obec Rosička se nachází 9 km jihozápadně od okresního města Žďáru nad Sázavou. První písemná zmínka o Rosičce pochází z roku 1356, kdy patřila k panství Polná. Obec byla

Více

Počasí. rampouchy, sněhové koule, vločky

Počasí. rampouchy, sněhové koule, vločky 1929 Klimatické poměry v roce 1929: Nejvyšší a nejnižší Měsíc Srážky v mm Jasné dny Zamračeno Prům. teplota teplota C Leden 7,4 9 22-6,40 1. +4,2 11. -17,2 Únor 48,7 8 20-11,64 26. +6,5 11. -30,2 Březen

Více

Výroční zpráva Astronomického klubu Pelhřimov za rok 2017

Výroční zpráva Astronomického klubu Pelhřimov za rok 2017 Výroční zpráva Astronomického klubu Pelhřimov za rok 2017 Astronomický klub Pelhřimov, z. s. (zapsaný spolek, dále jen AKP ) je spolkem podle zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, ve znění pozdějších

Více

ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD

ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD SPOTŘEBA POTRAVIN Jiří Hrbek Tisková konference,. prosince 21, ČSÚ Praha ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 1, 1 2 Praha 1 www.czso.cz Spotřeba potravin v ČR v dlouhodobém srovnání 2 Celková spotřeba

Více

Výroční zpráva o činnosti a hospodaření za rok Občanské sdružení při Základní škole Jiráskovo náměstí v Hradci Králové

Výroční zpráva o činnosti a hospodaření za rok Občanské sdružení při Základní škole Jiráskovo náměstí v Hradci Králové Občanské sdružení při Základní škole Jiráskovo náměstí v Hradci Králové Výroční zpráva o činnosti a hospodaření za rok 2012 Zpracovala: Jitka Heltová Strana 1 (celkem 8) Charakteristika sdružení Adresa:

Více

Zdeněk Kobes. Tisková konference, 5. prosince 2013, Praha

Zdeněk Kobes. Tisková konference, 5. prosince 2013, Praha SPOTŘEBA POTRAVIN Jiří Hrbek Zdeněk Kobes Tisková konference,. prosince 201, Praha ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 1, 0 2 Praha www.czso.cz 120 SPOTŘEBA OBILOVIN V HODNOTĚ MOUKY STRUKTURA SPOTŘEBY

Více

Výroční zpráva. SDH Pavlínov. za rok 2017

Výroční zpráva. SDH Pavlínov. za rok 2017 Výroční zpráva za rok 2017 Výroční zpráva je zpracována za období počínající dnem 1. ledna 2017 a končící dnem 31. prosince 2017 na základě vyhodnocení činnosti a její jednotlivá ustanovení byla předmětem

Více

Výroční zpráva je zpracována za období počínající dnem 1. ledna 2017 a končící dnem 31. prosince 2017 na základě vyhodnocení činnosti SDH Bozkov.

Výroční zpráva je zpracována za období počínající dnem 1. ledna 2017 a končící dnem 31. prosince 2017 na základě vyhodnocení činnosti SDH Bozkov. Výroční zpráva 2017 Výroční zpráva SH ČMS - Sbor dobrovolných hasičů Bozkov za rok 2017 Výroční zpráva je zpracována za období počínající dnem 1. ledna 2017 a končící dnem 31. prosince 2017 na základě

Více

Úplné znění od

Úplné znění od Úplné znění od 5. 5. 2019 STATUTÁRNÍ MĚSTO OLOMOUC ZASTUPITELSTVO MĚSTA OLOMOUCE OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 10/2018, o nočním klidu, ve znění obecně závazných vyhlášek č. 3/2019 a č. 6/2019 Zastupitelstvo

Více

Zápis z valné hromady členů občanského sdružení 1/2013

Zápis z valné hromady členů občanského sdružení 1/2013 Zápis z valné hromady členů občanského sdružení 1/2013 ze dne: 14. prosince 2013 počet přítomných členů: 36 (viz prezenční listina) Program: 1. Zahájení 2. Zpráva o činnosti Sdružení za rok 2013 3. Zpráva

Více

Akční plán rozvoje obce Pístina. na období

Akční plán rozvoje obce Pístina. na období Akční plán rozvoje obce Pístina na období 2015-2020 Schváleno Zastupitelstvem obce Pístina dne 23.07.2015 1 Obsah: Úvod... str. 3 Základní údaje....str. 4 Doplňující údaje.....str.4 Rozvoj obce 2011-2015......str.

Více

Výroční zpráva o činnosti a hospodaření za rok Občanské sdružení při Základní škole Jiráskovo náměstí v Hradci Králové

Výroční zpráva o činnosti a hospodaření za rok Občanské sdružení při Základní škole Jiráskovo náměstí v Hradci Králové Občanské sdružení při Základní škole Jiráskovo náměstí v Hradci Králové Výroční zpráva o činnosti a hospodaření za rok 2009 Zpracovala: Jitka Heltová Strana 1 (celkem 8) Charakteristika sdružení Adresa:

Více

ZOO Praha a botanická zahrada

ZOO Praha a botanická zahrada 5.10. 2014 ZOO Praha a botanická zahrada 5.12.2014 Proběhlo slavnostní otevření rozhledny na Pekelném kopci Rozsvícení stromku 2014 Mikuláš 5.12.2014 Zpívání pod stromem, rozdávání Betlémského světla 20.12.2014

Více

Chodník u silnice III/14325 Černý Dub výročí založení obce Homole a setkání rodáků a přátel obce ,00

Chodník u silnice III/14325 Černý Dub výročí založení obce Homole a setkání rodáků a přátel obce ,00 Rok 2007 Záměr projektu / Doplňující informace Záštita člena Rady Jihočeského kraje spojená s neinvestičním finančním příspěvkem Chodník u silnice III/14325 Černý Dub investice, vybudování chodníku 70

Více

Program na leden 2014

Program na leden 2014 Program na leden 2014 Čt 2.1. Mše svatá ( od 9.30 hod. ) Čt 16.1. Mše svatá ( od 9.30 hod. ) Čt 30.1. Mše svatá ( od 9.30 hod. ) Pá 17.1. Pedikúra ( od 13.00 hod.) Čt 23.1. Kadeřnice ( od 10.00 hod.) Program

Více

Evidence žádostí o granty

Evidence žádostí o granty 1. 2015 Český rybářský svaz, MO Přelouč Konání akcí Rybářské závody Bohdanečská vydra 6 000 Kč 2 000 Kč 1. 2015 Klub rodičů a přátel školy při MŠ Konání akcí MATEŘINKA rozloučení s předškoláky 10 000 Kč

Více

9. ledna lyžařské závody sokolské župy Jana Žižky z Trocnova.

9. ledna lyžařské závody sokolské župy Jana Žižky z Trocnova. Rok 1938 K 1. lednu stav domácích zvířat v Počátkách k 1. lednu 758 kusů skotu (z toho 4156 krav, 217 krav tažných, 14 volů tažných), 58 koní, 333 prasat, 179 koz, ovce 0, celkem 1328 kusů. 9. ledna lyžařské

Více

HOSTIVICKÝ HISTORICKÝ KALENDÁŘ

HOSTIVICKÝ HISTORICKÝ KALENDÁŘ HOSTIVICKÝ HISTORICKÝ KALENDÁŘ 2010 ROK VE SPOLEČNOSTI Připravil Jiří Kučera ROK VE SPOLEČNOSTI Úvodem Obec nedělá obcí jen shluk domů, ale také (a možná především) společenstvo lidí, kteří v ní žijí a

Více

Březen v 1. polovině hezké jarní počasí byla zaseta většina obilovin. Od 16. března ochlazení, déšť, sněžení, mrazy 5 až 10.

Březen v 1. polovině hezké jarní počasí byla zaseta většina obilovin. Od 16. března ochlazení, déšť, sněžení, mrazy 5 až 10. Rok 1997 Počasí. Počasí v r. 1997. Leden přetrvává mrazivé počasí z minulého roku. Mrazy však zmírnily na 10 až 20.Od 13. ledna ve dne slunečno, teploty do 5, v noci 10. Od 20. ledna je zmírnění ve dne

Více

SBOR DOBROVOLNÝCH HASIČŮ SUCHÝ založeno Výroční zpráva SDH Suchý za rok 2016

SBOR DOBROVOLNÝCH HASIČŮ SUCHÝ založeno Výroční zpráva SDH Suchý za rok 2016 SBOR DOBROVOLNÝCH HASIČŮ SUCHÝ založeno 1927 Výroční zpráva SDH Suchý za rok 2016 Výroční zpráva je zpracována za období počínající dnem 1. ledna 2016 a končící dnem 31. prosince 2016 na základě vyhodnocení

Více

Základní škola Oskol, Kroměříž, Mánesova 3861

Základní škola Oskol, Kroměříž, Mánesova 3861 Základní škola Oskol, Kroměříž, Mánesova 3861 www.zsoskol.cz skola@zsoskol.cz 573 331 188 O škole 418 žáků 12 tříd na 1. stupni 3 oddělení školní družiny 11 tříd na 2. stupni 36 pedagogických pracovníků

Více

Obrazová příloha rok 2006 ke kronice MČ Praha 14 č. 1: Mateřské centrum Klubíčko školička Beránek

Obrazová příloha rok 2006 ke kronice MČ Praha 14 č. 1: Mateřské centrum Klubíčko školička Beránek č. 1: Mateřské centrum Klubíčko školička Beránek č. 2: Dům dětí a mládeže děti se svým vyrobeným Mazlíkem č. 3: Foto z akce Klubu rodičů a přátel dětí s Downovým syndromem, které se konalo 28. ledna 2006

Více

Heřmanov 2011 Milí čtenáři, obyvatelé naší malé, milé vesnice. Již popáté Vám přinášíme krátkou rekapitulaci všeho, co nám přinesl uplynulý rok:

Heřmanov 2011 Milí čtenáři, obyvatelé naší malé, milé vesnice. Již popáté Vám přinášíme krátkou rekapitulaci všeho, co nám přinesl uplynulý rok: Heřmanov 2011 Milí čtenáři, obyvatelé naší malé, milé vesnice. Již popáté Vám přinášíme krátkou rekapitulaci všeho, co nám přinesl uplynulý rok: Leden V lednu proběhla každoroční Tříkrálová sbírka, při

Více

Místní školní rada Roupov

Místní školní rada Roupov Inventáře a katalogy fondů Státního okresního archivu Plzeň - jih v Blovicích Místní školní rada Roupov 1897-1950 Inventář Číslo evidenčního listu JAF: 344 Evidenční pomůcka č. 392 Jana Mašková Blovice

Více

DON BOSKO HAVÍŘOV o. s. Následně byla tato změna povolena a vzata na vědomí Ministerstvem vnitra dne 15. 11.2012

DON BOSKO HAVÍŘOV o. s. Následně byla tato změna povolena a vzata na vědomí Ministerstvem vnitra dne 15. 11.2012 Název sdružení: Sdružení Laiků Don Boska Sídlo sdružení: Haškova 3, Havířov Město, 73601 IČO: 630 24 730 Změna názvu sdružení 2 Dne 3. října 2012 byla na členské schůzi SLDB schválena změna názvu sdružení

Více

28/X 1920 oslaven slavnostní schůzí obecního zastupitelstva v nově otevřené zasedací síni, z níž zaslán telegram panu presidentu Masarykovi.

28/X 1920 oslaven slavnostní schůzí obecního zastupitelstva v nově otevřené zasedací síni, z níž zaslán telegram panu presidentu Masarykovi. Po válce Poměry poválečné neuklidňovaly se tak rychle, jak jsme si zprvu myslili. Když nastal mír, domnívali jsme se, že je konec všem svízelům. Duševní život ovšem je docela jiný v svobodné republice,

Více

Zápis ze zasedání zastupitelstva obce Korouhev dne

Zápis ze zasedání zastupitelstva obce Korouhev dne č. j. 13/2017 Zápis ze zasedání zastupitelstva obce Korouhev dne 23.10. 2017 Přítomni dle prezenční listiny Zahájení jednání: 23.10. 2017 17:05 hodin v zasedací místnosti OÚ Ukončení jednání. 23.10. 2017

Více

ZPRAVODAJ HORECKÉ A NEDAŘÍŽSKÉ OBCE

ZPRAVODAJ HORECKÉ A NEDAŘÍŽSKÉ OBCE ZPRAVODAJ HORECKÉ A NEDAŘÍŽSKÉ OBCE Vážení čtenáři, přinášíme Vám druhé letošní číslo zpravodaje, ve kterém se dočtete něco málo z dění v naších obcích. Z obsahu: z jednání zastupitelstva, z historie obce,

Více

Zastupitelstvo města Lysé nad Labem

Zastupitelstvo města Lysé nad Labem Zastupitelstvo města Lysé nad Labem konané dne 20.09.2017 Přehled akcí plánovaných na rok 2018 a shrnutí akcí za rok 2017 Rada města projednala návrh dne 12.09.2017 usn. č. 562 Usnesení č. 562 Rada města

Více

110. výročí založení hasičského sboru v Brťově-Jenči

110. výročí založení hasičského sboru v Brťově-Jenči 1 110. výročí založení hasičského sboru v Brťově-Jenči Historie hasičských sborů se odvíjí od doby rakousko-uherské monarchie jejíž součástí byly naše země až do roku 1918. Profesionální sbor hasičů měla

Více

Začátek školního roku. Počet tříd. Umístění tříd. Vyučovací hodiny

Začátek školního roku. Počet tříd. Umístění tříd. Vyučovací hodiny 1937 1938 Ve školním roce 1937-1938 se pokračovalo v pokusném vyučování. Zatímním řídícím učitelem byl jmenován od 1. září 1937 na zdejší škole pan Richard Filip, který byl službou přikázán na 2. obecnou

Více

který bude uhrazen 100 procent. přirážkou k dani činžovní a 100 procent.k daním ostatním. Schodek školního rozpočtu je Kč.

který bude uhrazen 100 procent. přirážkou k dani činžovní a 100 procent.k daním ostatním. Schodek školního rozpočtu je Kč. Rok 1940 1939-1940 Zima Zima r. 1939-1940 byla tuhá. Sníh napadal v prosinci 1939 na neumrzlou půdu. V lednu a únoru 1940 byly mrazy až 30 C. Ve školách bylo přerušeno vyučování od 5. února do 2. března.

Více

ZŠ ČESKÝ DUB, Komenského 46, Český Dub

ZŠ ČESKÝ DUB, Komenského 46, Český Dub ZŠ ČESKÝ DUB, Komenského 46, 463 43 Český Dub Naše město a okolí VY_32_INOVACE_01_VL_5_13 Autor: Mgr. Jana Pechancová Období: březen 2012 Ročník: 5. Tematický okruh: Lidé kolem nás Téma: Společenský život

Více

Spolek Vltavan v Praze

Spolek Vltavan v Praze Spolek Vltavan v Praze Výroční zpráva 2014 Spolek Vltavan v Praze IČ 005 52 429 Výroční zpráva 2014 Spolek Vltavan v Praze Výroční zpráva 1 z 9 Spolek Vltavan v Praze občanské sdružení, registrovaný MV

Více

ORGANIZACE ŠKOLNÍHO ROKU 2015-16

ORGANIZACE ŠKOLNÍHO ROKU 2015-16 ORGANIZACE ŠKOLNÍHO ROKU 2015-16 Školní rok 2015-2016 začíná v úterý 1.září 2015 první pololetí bude ukončeno ve čtvrtek 28.ledna 2016 druhé pololetí bude ukončeno ve čtvrtek 30. Června 2016 Prázdniny

Více

Výroční zpráva. SDH Lužany. za rok 2016

Výroční zpráva. SDH Lužany. za rok 2016 Výroční zpráva Výroční zpráva je zpracována za období počínající dnem 1. ledna 2016 a končící dnem 31. prosince 2016 na základě vyhodnocení činnosti SH ČMS Sbor dobrovolných hasičů Lužany (dále jen ) a

Více

Přehled kulturních a sportovních akcí na rok 2018

Přehled kulturních a sportovních akcí na rok 2018 Přehled kulturních a sportovních akcí na rok 2018 Datum a čas Popis akce Pořadatel Místo konání 20.1.2018 ve 20.00 Sportovní bál, hraje Orchidea TJ Svatobor Hrádek 25.1.2018 v 16:30 Kadeřnické odpoledne

Více

PRAVIDELNÁ ČINNOST AKCE

PRAVIDELNÁ ČINNOST AKCE VÝROČNÍ ZPRÁVA 2018 strana 3 I. ÚVOD Pionýr, z. s. - 87. pionýrská skupina Javor je pobočným spolkem zapsaného spolku Pionýr s právní subjektivitou. Jejím sídlem je Bělocerkevská 3, Praha 10, kde je kancelář,

Více

Výroční členská schůze spolku ProPřepychy, z. s. 9. ledna 2016

Výroční členská schůze spolku ProPřepychy, z. s. 9. ledna 2016 Výroční členská schůze spolku ProPřepychy, z. s. 9. ledna 2016 Program výroční členské schůze dne 9.1.2016: 1. Zahájení - Vladimír Zdeněk st. 2. Volba návrhové komise - Vladimír Zdeněk st. 3. Zpráva o

Více

Československá ovocnická jednota - krajský odbor Havlíčkův Brod

Československá ovocnická jednota - krajský odbor Havlíčkův Brod STÁTNÍ OBLASTNÍ ARCHIV V ZÁMRSKU č. ev. listu NAD:1039 č. archivní pomůcky: 8950 Československá ovocnická jednota - krajský odbor Havlíčkův Brod 1925-1948 inventář Mgr. Tomáš Lána Zámrsk 2014 O b s a h

Více

Zakladatelé Sokola dr. Miroslav Tyrš a Jindřich Fügner

Zakladatelé Sokola dr. Miroslav Tyrš a Jindřich Fügner Zakladatelé Sokola dr. Miroslav Tyrš a Jindřich Fügner Žádost o povolení založit TJ Sokol 1912 Žádost vyřízena kladně povoluje je 24.11. 1912 je na Valné hromadě založena Těl. jednota Sokol Metylovice

Více

Výroční zpráva Spolku Oříšek

Výroční zpráva Spolku Oříšek 2012 Výroční zpráva Spolku Oříšek Výroční zprávu zpracovali: Jiří Zamouřil, Lenka Hájková 21.1.2013 Kdo jsme: Spolek Oříšek je dobrovolné, nezávislé a neziskové sdružení, sdružující rodiče a zákonné zástupce

Více

SOKOL - 1946 OPIS. 5. ledna Propůjčena Sokolovna hasičskému sboru v Bohutíně k pořádání taneční zábavy.

SOKOL - 1946 OPIS. 5. ledna Propůjčena Sokolovna hasičskému sboru v Bohutíně k pořádání taneční zábavy. OPIS SOKOL - 1946 5. ledna Propůjčena Sokolovna hasičskému sboru v Bohutíně k pořádání taneční zábavy. 20. ledna Konána II. výroční valná hromada naší jednoty za přítomnosti zástupce župy br. Josefa Žita,

Více

Zpráva o činnosti a hospodaření Sboru dobrovolných hasičů v Holáskách za rok 2006. Dovolte mi přednést zprávu o činnosti našeho sboru za rok 2006.

Zpráva o činnosti a hospodaření Sboru dobrovolných hasičů v Holáskách za rok 2006. Dovolte mi přednést zprávu o činnosti našeho sboru za rok 2006. Zpráva o činnosti a hospodaření Sboru dobrovolných hasičů v Holáskách za rok 2006 Vážení hosté, bratři a sestry Dovolte mi přednést zprávu o činnosti našeho sboru za rok 2006. Zpráva začíná stavem naší

Více

Stříkačka FORDSON br. Mervartových

Stříkačka FORDSON br. Mervartových Hasiči v Meziříčí Úvodem Ze zápisu schůze obecního zastupitelstva dne 27. června 1880 je zapsáno: Předmětem bylo projednání o opravě obecní kůlny, by se tato kůlna zvětšila, aby se obě stříkačky obecní

Více

Místní školní rada Žerovice (1950)

Místní školní rada Žerovice (1950) Státní okresní archiv Plzeň-jih se sídlem v Blovicích Místní školní rada Žerovice 1937-1949 (1950) Inventář EL NAD č.: 473 AP č.: 400 Jana Mašková Blovice 2003 Obsah Obsah 2 Úvod 3-4 Příloha č. 1 5 Inventární

Více

ročník 12. * vyšlo v září 2018 * mimořádné číslo Skládání účtů za volební období zastupitelstvo, rada, starosta

ročník 12. * vyšlo v září 2018 * mimořádné číslo Skládání účtů za volební období zastupitelstvo, rada, starosta ročník 12. * vyšlo v září 2018 * mimořádné číslo Skládání účtů za volební období zastupitelstvo, rada, starosta OBEC PAČEJOV 2014 2018 Slovo úvodem.. Vážení spoluobčané, mimořádné číslo Zpravodaje, které

Více

Zápis z valné hromady TJ Sokol Mohelno dne

Zápis z valné hromady TJ Sokol Mohelno dne Zápis z valné hromady TJ Sokol Mohelno dne 17.3.2013 SOKOL / 2013 / Valná hromada OBSAH 1 ZÁPIS Z VALNÉ HROMADY TJ SOKOL MOHELNO... 2 1.1 Zahájení, přivítání hostů... 2 1.2 Volba předsednictva, návrhové,

Více

Kronika obce Nová Ves Příloha

Kronika obce Nová Ves Příloha Indikační skica Stabilního katastru obce z roku 1842, kterou pro potřeby finančního úřadu v Brandýse nad Labem v tehdejším Kouřimském kraji zhotovili adjunkt Franz Lizius a geometr Anton Matchinger. Indikační

Více

Společenstvo hostinských a výčepníků Klatovy (1885)

Společenstvo hostinských a výčepníků Klatovy (1885) Společenstvo hostinských a výčepníků Klatovy (1885)1891-1952 EL NAD č.: 1172 24 I. Vývoj původce archivního fondu První poradní schůze hostinských a výčepníků z Klatov a soudního okresu klatovského se

Více

6. Hasičský útvar ochrany Pražského hradu

6. Hasičský útvar ochrany Pražského hradu 6.1 Nejvýznamnější aktivity (s výjimkou zásahové činnosti) Zásahová činnost jednotky Hasičského útvaru ochrany Pražského hradu je součástí statistické ročenky. Den hasičstva - Slavnostní slib nových příslušníků

Více

PRAVIDELNÁ ČINNOST AKCE

PRAVIDELNÁ ČINNOST AKCE VÝROČNÍ ZPRÁVA 2015 strana 3 I. ÚVOD II. ČLENSTVO Pionýr, z. s. - 87. pionýrská skupina Javor je pobočným spolkem zapsaného spolku Pionýr s právní subjektivitou. Jejím sídlem je Bělocerkevská 3, Praha

Více

Zpráva o aktivitách za rok 2018

Zpráva o aktivitách za rok 2018 Děti a stromy, z. s. sídlo: Mahlerova 23 58601 Jihlava IČ: 22893482 web: www.hajenkazborna.cz e-mail:klub.hajenka@seznam.cz Zpráva o aktivitách za rok 2018 Úvodní slovo Spolek Děti a stromy vzniklo v roce

Více

personální obsazení správní rada

personální obsazení správní rada výroční zpráva2013 Výroční zpráva Janovská o.p.s. je podávána podle zákona o obecně prospěšných společnostech a byla schválena správní radou Janovská o.p.s. kontakt Janov nad Nisou 520, 468 11 +420 739

Více

INFORMAČNÍ LIST č. 11 - OBEC HORNÍ KNĚŽEKLADY. ORANŽOVÝ ROK 2014 - Generální sponzor akcí je SKUPINA ČEZ.

INFORMAČNÍ LIST č. 11 - OBEC HORNÍ KNĚŽEKLADY. ORANŽOVÝ ROK 2014 - Generální sponzor akcí je SKUPINA ČEZ. INFORMAČNÍ LIST č. 11 - OBEC HORNÍ KNĚŽEKLADY Vážení spoluobčané, přestože se na základě rozhodnutí Vlády ČR dostavba Jaderné elektrárny Temelín de-facto zastavila, Skupina ČEZ v podpoře regionu pokračuje

Více

Rok 2012 - Roztoky. Příloha ke kronice města

Rok 2012 - Roztoky. Příloha ke kronice města Rok 2012 - Roztoky Příloha ke kronice města Události roku 2012 ve fotografii seřazeno volně podle kapitol kroniky zpracovala Jaroslava Weberová kronikářka města foto J. Weberová ostatní autoři uvedeni

Více

Místní školní rada Libákovice

Místní školní rada Libákovice Inventáře a katalogy fondů Státního okresního archivu Plzeň - jih v Blovicích Místní školní rada Libákovice 1908 1949 Inventář Číslo evidenčního listu JAF: 846 Evidenční pomůcka č. 382 Jana Mašková Blovice

Více

obce Krajková Zpravodaj listopad - prosinec 2015 Advent v Krajkové

obce Krajková Zpravodaj listopad - prosinec 2015 Advent v Krajkové Zpravodaj listopad - prosinec 2015 obce Krajková Advent v Krajkové Období před Štědrým dnem je v naší obci tradičně doprovázeno akcemi pořádanými kulturní komisí. Zdobení perníčků perníčkování proběhlo

Více

Školní rok 1912.~1913.

Školní rok 1912.~1913. Školní rok 1912.~1913. Příchod důst. pána Josefa Chába. Dne 1. září t. r. přisel do osady naší nový pan děkan Josef Cháb. Týž působil v Hostivaři před mnoha léty co kaplan, a pro korektní jednání byl velice

Více

PRAVIDELNÁ ČINNOST AKCE

PRAVIDELNÁ ČINNOST AKCE VÝROČNÍ ZPRÁVA 2017 strana 3 I. ÚVOD Pionýr, z. s. - 87. pionýrská skupina Javor je pobočným spolkem zapsaného spolku Pionýr s právní subjektivitou. Jejím sídlem je Bělocerkevská 3, Praha 10, kde je kancelář,

Více

JARO JE TADY! Komise životního prostředí obce Jiříkovice vyhlašuje 3. JARNÍ ÚKLID OBCE JIŘÍKOVICE. Akce bude probíhat v rámci mezinárodního Dne Země

JARO JE TADY! Komise životního prostředí obce Jiříkovice vyhlašuje 3. JARNÍ ÚKLID OBCE JIŘÍKOVICE. Akce bude probíhat v rámci mezinárodního Dne Země Zpravodaj obce Jiříkovice 2/2013 JARO JE TADY! Milí spoluobčané, jaro už je v plném proudu. Proto mi dovolte pozvat vás na 3. jarní úklid obce a další akce s tím související. A zároveň vás také zvu na

Více

Textová příloha Spolky, jejichž členem byl Jan Podlipný: Akademický čtenářský spolek v Praze Akademický spolek ve Vídni Aliance Française Beseda

Textová příloha Spolky, jejichž členem byl Jan Podlipný: Akademický čtenářský spolek v Praze Akademický spolek ve Vídni Aliance Française Beseda Textová příloha Spolky, jejichž členem byl Jan Podlipný: Akademický čtenářský spolek v Praze Akademický spolek ve Vídni Aliance Française Beseda Barák v Příbrami Club Français Černohorský spolek v Praze

Více

Zastupitelstvo MČ Praha - Zličín U S N E S E N Í

Zastupitelstvo MČ Praha - Zličín U S N E S E N Í U S N E S E N Í Zastupitelstva Městské části Praha - Zličín které se konalo 03/2019 3/1. Zpráva kontrolního výboru Zastupitelstva MČ Praha - Zličín o plnění usnesení zastupitelstva 3/1.1. vzalo na vědomí

Více

23. zasedání Zastupitelstva města Bučovice ze dne

23. zasedání Zastupitelstva města Bučovice ze dne PŘEHLED USNESENÍ 23. zasedání Zastupitelstva města ze dne 9.4.2018 376/23/ZM/2018 Zprávy o činnosti rady I. Zastupitelstvo města bere na vědomí usnesení z jednání rady ze dne 24.01.2018, 14.02.2018, 28.02.2018

Více

ČESKÁ MEZIVÁLEČNÁ POEZIE PROLETÁŘSKÁ POEZIE

ČESKÁ MEZIVÁLEČNÁ POEZIE PROLETÁŘSKÁ POEZIE ČESKÁ MEZIVÁLEČNÁ POEZIE PROLETÁŘSKÁ POEZIE AUTOR Mgr. Jana Tichá DATUM VYTVOŘENÍ 8. 9. 2012 ROČNÍK TEMATICKÁ OBLAST PŘEDMĚT KLÍČOVÁ SLOVA ANOTACE METODICKÉ POKYNY 4. ročník Český jazyk a literatura Literární

Více

Zápis z členské schůze Spolku přátel České Břízy 1/2015

Zápis z členské schůze Spolku přátel České Břízy 1/2015 Zápis z členské schůze Spolku přátel České Břízy 1/2015 ze dne: 23. října 2015 počet přítomných členů: 22 (viz prezenční listina) Program: 1. Zahájení 2. Zpráva o činnosti Sdružení za rok 2015 3. Zpráva

Více

od do Úterý Středa Čtvrtek Pátek

od do Úterý Středa Čtvrtek Pátek Úterý 1.11.2016 Středa 2.11.2016 Čtvrtek 3.11.2016 Pátek 4.11.2016 Chléb s liptovskou pomazánkou, mléko s drožďovými knedlíčky,09 Vepřové po cikánsku, rýže, citrónový čaj Houska s máslem, banán, voda Celozrnné

Více

Zpráva o činnosti SDH Slavkovice za rok 2013

Zpráva o činnosti SDH Slavkovice za rok 2013 Zpráva o činnosti SDH Slavkovice za rok 2013 Vážené sestry, vážení bratři, milí vzácní hosté, rok s rokem se sešel a opět jsme tu, abychom zhodnotili, co se povedlo či nepovedlo, v čem bychom se mohli

Více

OBSAH. Sjezd Lidové strany pokrokové v Brně Zprávy knižní a literární Hr. Aehrenthalovo křížem krážem v Bělehradě...

OBSAH. Sjezd Lidové strany pokrokové v Brně Zprávy knižní a literární Hr. Aehrenthalovo křížem krážem v Bělehradě... OBSAH Kopřivnice... 11 Sjezd Lidové strany pokrokové v Brně... 13 Zprávy knižní a literární......................................... 18 Hr. Aehrenthalovo křížem krážem v Bělehradě... 21 Před 25 lety...

Více

Zápis z veřejného zasedání obecního zastupitelstva obce Veliš, konaného dne 20. března 2015

Zápis z veřejného zasedání obecního zastupitelstva obce Veliš, konaného dne 20. března 2015 Zápis z veřejného zasedání obecního zastupitelstva obce Veliš, konaného dne 20. března 2015 Přítomni: Buchal J., Bureš J., Dvořák P., Kahoun T., Kahounová M., Kocourek M., Kocourek P., Mach P., Sedláček

Více

podáváme denně pondělí - pátek od 11:30 do 14:30 hod.

podáváme denně pondělí - pátek od 11:30 do 14:30 hod. Pondělí 4. února Drůbeží vývar s masem, zeleninou a hráškovým svítkem Kuřecí stehno pečené se sušenými meruňkami v citronové omáčce a bramborovými rösty Hovězí guláš zdobený cibulovým závojem, houskové

Více

U S N E S E N Í z 4. řádného zasedání Zastupitelstva města Třebechovice pod Orebem, které se konalo dne 1. dubna 2019

U S N E S E N Í z 4. řádného zasedání Zastupitelstva města Třebechovice pod Orebem, které se konalo dne 1. dubna 2019 U S N E S E N Í z 4. řádného zasedání Zastupitelstva města Třebechovice pod Orebem, které se konalo dne 1. dubna 2019 4/076-2019 4/077-2019 4/078-2019 4/079-2019 4/080-2019 4/081-2019 4/082-2019 4/083-2019

Více

Příloha č. 2 : Zápis z 6. výborové schůze ze dne Kniha protokolů valných hromad a schůzí výborů Klubu českých turistů / zmínka o Časopise

Příloha č. 2 : Zápis z 6. výborové schůze ze dne Kniha protokolů valných hromad a schůzí výborů Klubu českých turistů / zmínka o Časopise 127 Přílohy Příloha č. 1: Pozvánka na ustavující valnou hromadu Klubu českých turistů. (obrázek) (NA, Klub československých turistů, inv. Č. 25, karton č.8) 128 Příloha č. 2 : Zápis z 6. výborové schůze

Více