FSC Online Claims Platform

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "FSC Online Claims Platform"

Transkript

1 FSC Online Claims Platform Online evidence zboží Tomáš Duda (FSC ČR)

2 Co je OCP? OCP je online nástroj pro držitele certifikátu Internet OCP je vytvořeno pro firmy všech velikostí a je přístupné kdykoliv a kdekoliv.

3 Co je OCP? Online Claims Platform je: je platforma pro držitele certifikátu, která poskytuje bezpečné uchování záznamů o transakcích FSC výrobků mezi dvěma firmami. využitelná kdykoliv, kdekoliv a jakoukoliv firmou obchodující s FSC výrobky poskytuje nástroje a služby pro firmy všech velikosti Jazykové mutace OCP je v těchto jazycích: chorvatština dánština angličtina francouzština němčina italština japonština čínština polština portugalština ruština španělština FSC zvažuje další mutace.

4 Proč se OCP zavádí Žádný systém není bezchybný stejně jako FSC. Existovaly případy, kdy byly zjištěny neoprávněně FSC výrobky. Finanční dopad na firmy, které tyto výrobky prodávaly i na jejich reputaci. V současnosti FSC systém nekontroluje všechny záznamy FSC prohlášení a jejich shodu mezi prohlášením dodavatele a jeho odběratele. OCP důkladnější způsob auditování a potvrzení pravosti transakcí. Tím také zvyšuje záruku, že výrobky putující zpracovatelským řetězcem mají opravdu certifikát FSC. Co je FSC prohlášení? Označení výrobku (např. FSC Mix Credit, FSC Recycled, FSC 100%) na přijaté nebo vydané faktuře resp. dodacím listu.

5 Proč nedělat více a lepší audity? Audity jsou samozřejmě důležitým aspektem integrity systému FSC, ale: s rostoucím počtem držitelů certifikátu a počtem FSC prohlášení je zapotřebí vytvořit lepší metody při zachování současného způsobu auditování. větší počet auditů by pouze mírně zvýšil procento zkontrolovaných transakcí, zatímco OCP ověří všechny transakce v téměř reálném čase.

6 Jak funguje současný systém? Firma A prodá FSC certifikovaný výrobek firmě B FAKTURA FSC 100% Firma B Certifikační orgán A kontroluje materiálovou bilanci firmy A Nikdo nekontroluje objemy mezi firmou A a firmou B Certifikační orgán B kontroluje materiálovou bilanci firmy B

7 Chyba 1: Změna faktury Firma A prodá FSC certifikovaný výrobek firmě B FAKTURA FSC 100% Firma B Firma A zaeviduje fakturu bez FSC prohlášení. Tím je možné prodat znovu tento objem jako FSC certifikovaný. FAKTURA FSC 100% FAKTURA FSC 100% Firma B zaeviduje fakturu s FSC prohlášením a zahrne objem do materiálové bilance. Cert. orgán A kontroluje materiálovou bilanci firmy A. Vše vypadá v pořádku. Cert. orgán B kontroluje materiálovou bilanci firmy B. Vše vypadá v pořádku. FSC A.C. All Rights Reserved

8 Chyba 2: Neplatný certifikát Firma A Firma B prodá FSC certifikovaný výrobek firmě B FAKTURA Firma A: COC Certifikační orgán A pozastavil platnost certifikátu firmě A. Firma B zaeviduje objem do materiálové bilance protože je na faktuře uvedeno FSC prohlášení, i když firma A nemá certifikát. info.fsc.org Firma B musí zkontrolovat platnost certifikátu firmy A Zřídka se tak stává při každé dodávce! FSC A.C. All Rights Reserved

9 OCP: 1 prohlášení, 1 záznam Firma A prodá FSC certifikovaný výrobek firmě B FAKTURA FSC 100% Firma B 2. Firma A potvrdí vložené údaje 1. Firma B Vloží údaje do OCP 3. Certifikační orgán A audituje firmu A Online Claims Platform 3. Certifikační orgán B audituje firmu B Materiálová bilance Materiálová bilance Údaje potvrzené firmou A jsou uloženy. Případné neshody musí být vyřešeny mezi dodavatelem a odběratelem.

10 OCP nahrazuje současné požadavky OCP bude začleněno do standardu zpracovatelského řetězce. Některé ze současných administrativních požadavků budou splněny používáním OCP: seznam dodavatelů a kontrola platnosti jejich certifikátu informace o druzích dřevin a zemi původu pro všechny výrobky přehledy objemů/váhy nakupeného materiálu přehled typů výrobků.

11 Kdy bude OCP zavedeno? 2014 Spuštění beta verze 5. února 2014 Demo verze OCP k dispozici držitele certifikátu 2015 Konec beta verze OCP a spuštění plné verze Běhen 2014 se bude testovat funkčnost OCP a budou přidávány nové prvky. Od 5. února mohou držitelé certifikátu testovat OCP v demo módu. Zájemci kontaktujte Emily Crumley (e.crumley@fsc.org). Od 1. dubna bude OCP spuštěno a držitelé certifikátu se budou moci zaregistrovat a používat OCP. Demo verze OCP bude nadále dostupná pro nové držitele certifikátu.

12 Přinese OCP více práce? Budete ukládat informace, které již shromažďujete v rámci současných pravidel FSC. Pokud nakupujete často stejné výrobky budete moct sloučit více takových faktur a provést jeden záznam do OCP. Jsou tři možnosti jak vkládat záznamy.

13 Další funkce OCP 1 OCP Vás bude automaticky informovat o změnách statutu certifikátu Vašeho dodavatele (např. ukončení certifikátu, změna typů výrobků). OCP může vytvořit materiálové bilance potřebné při přípravě na 2 audit. 3 Poskytováním informací o možných zemích původu (těžby) a druhů dřevin i u takových výrobků jako je papír nebo dřevotříska usnadní OCP plnění požadavků nařízení o dřevě (EU TR) a Lacey Act. Toto bude zajištěno bez možnosti znát celý dodavatelský řetězec.

14 Pohled certifikované firmy Certifikované firmy uvidí pouze po své přímé dodavatele.

15 Pohled certifikačního orgánu? Certifikační firma uvidí, pokud dostane svolení od držitele certifikátu, pouze dodavatele a odběratele svého klienta.

16 Pohled ASI (akreditační orgán FSC) Forest 2 Cert. ID: SE-FM- 002 Country: Sweden Species: Picea abies Forest 3 Cert. ID: SE-FM- 003 Country: Sweden Species: Pinus sylvestris Forest 4 Cert. ID: SE-FM- 004 Country: Spain Species: Pinus sylvestris Forest 1 Cert. ID: SE-FM- 001 Country: Sweden Species: Picea abies Pouze ASI bude moct nahlédnout na celý dodavatelský řetězec. Nicméně to bude umožněno pouze v případech šetření oficiální stížnosti a po tom co držitel certifikátu poskytne přístup. Forest 5 Cert. ID: SE-FM- 005 Country: Spain Species: Picea abies

17 ZAČÍNÁME Jak se zaregistrovat na stránkách OCP

18 Jak mám začít? 1 Nejprve se musíte zaregistrovat na stránkách OCP ocp.fsc.org od 1. dubna Vaše informace byly již zkopírovány ze stránky info.fsc.org, takže stačí již jen aktivovat Váš profil: 1. Identifikujte se Vašim certifikačním kódem (např. HF-COC-00123) nebo názvem provozovny. 2. Zvolte si Vašeho OCP administrátora. 3. Pro dokončení Vám bude zaslán potvrzující Kliknutím na odkaz v u se dostanete na stránky OCP, kde budou uvedeny a k odsouhlasení připravené všeobecné podmínky a kde si také zvolíte heslo. 5. Přihlaste se a zkontrolujte Vaše údaje.

19 Jak mám začít? 2 Nyní se můžete spojit s Vašimi dodavateli. 1. Jděte na Supply Chain (dodavatelský řetězec) 2. Jděte na Search Supply Chain (hledat v dodavatelském řetězci) 3. Hledejte pomocí čísla certifikátu (CoC/FM/CW)

20 Jak mám začít? 2 Nyní se můžete spojit s Vašimi dodavateli. 4. Zobrazí se výsledky hledání a klikněte na ikonu Vašeho dodavatele.

21 Jak mám začít? 3 Přijměte žádosti o spojení od vašich odběratelů. Jsou uvedeny v seznamu Incoming Connection Requests (příchozí žádosti ke spojení). 1. Jděte na Pending Connections (nevyřízené žádosti) 2. Kliknutím na příslušnou ikonu přijměte nebo odmítněte žádosti ke spojení. Zde v Outgoing Connection Requests (odeslané žádosti ke spojení) jsou uvedeny vaše žádosti.

22 Vyzkoušejte si OCP nejprve nanečisto Před registrací budete mít možnost začít nejprve s demo verzí: ocp-demo.fsc.org Vložená data jsou v demo verzi pravidelně mazána a y s žádostmi o spojení s dodavateli jsou zablokovány. To znamená, že Vaši dodavatelé nedostanou s žádostí o spojení pokud nejsou sami v demo verzi OCP. Abyste mohli vyzkoušet propojování s dodavatelem a vkládání záznamů existuje také testovací dodavatel. Tyto kroky nebudou auditovány ani nebudou viditelné pro jiné subjekty.

23 VKLÁDÁNÍ ÚDAJŮ Způsoby vkládání údajů do OCP

24 Jak vkládat údaje do OCP Existují tři možnosti vkládání údajů Online Claims Platform Uživatelské rozhraní OCP Integrace od stávajícího IT systému Nahrání tabulky

25 Uživatelské rozhraní Vkládání údajů přímo na webových stránkách

26 Co je to uživatelské rozhraní? Je to způsob vkládání údajů o na webové stránky OCP Údaje jsou vkládány manuálně. Tento způsob je vhodný pro firmy, které chtějí vkládat údaje jednotlivě (s malým počtem nákupu FSC výrobků).

27 Uživatelské rozhraní krok za krokem Jděte na ocp.fsc.org a přihlaste se do OCP

28 Jak vložit údaje 1. Jděte na Purchases (nákup) 2. Zvolte Record Claim (vložit údaje) 3. Napište certifikační číslo dodavatele

29 Jak vložit údaje Zkontrolujte zda-li je certifikát Vašeho dodavatele platný. Pokud ano, tak může začít vkládat údaje. V případě neplatnosti certifikátu budete na to upozorněni a zobrazí se Vám zpráva o výjimkách.

30 Jak vložit údaje 4. Vložte číslo transakce (běžně číslo faktury) 5. Uveďte datum nákupu

31 Jak vložit údaje 6. Vložte typ FSC prohlášení Vyberte z nabídky 10. Vložte zemi těžby 9. Uveďte druh dřeviny 7. Uveďte množství 8. Vložte popis Pokud jste první ve zpracovatelském řetězci, tak musíte uvést také druh dřeviny a původ dřeva.

32 Jak vložit další záznam Pokud chcete vložit další záznam (pro stejného dodavatele) klikněte na Add Line Item

33 Jak vložit další záznam Pokud jste skončili, tak uložte údaje kliknutím na submit claim

34 Zpracování tabulky Vkládání údajů nahráním tabulky

35 Zpracování tabulky je další způsob vkládání údajů do OCP Údaje jsou vkládány pomocí individualizované tabulky Tímto způsobem může být do OCP vkládáno více záznamů od různých dodavatelů najednou Je vhodné pro středně velké firmy s denním nebo týdenním intervalem nákupu FSC materiálu

36 Jak na to Jděte na ocp.fsc.org a přihlaste se do OCP

37 Jak stáhnout tabulku 1. Jděte na Purchases (nákupy) 2. Stáhněte (Download) tabulku Je to individualizovaná tabulka, kterou je vždy nutné použít při vkládání údajů (stačí stáhnout jen jednou)

38 Tablka

39 Jak vyplnit tabulku 1. Vložte číslo certifikátu dodavatele 2. Vložte číslo transakce (č. faktury) 3. Uveďte datum nákupu

40 How to: Fill out spreadsheet 4. Enter Claim Type 5. Enter Claim % (if relevant) 6. Enter Species 7. Enter Country Of Harvest (if your supplier is FM/COC, CW/FM, or supplier with CW Risk Assessment) 8. Enter Product Type (optional) 9. Enter Description 10. Enter Quantity 11. Enter Units

41 Jak nahrát tabulku 12. Buď přímo nahrajte tabulku na webovou stránku Nebo tabulku pošlete em na tuto adresu

42 Chyby In Tabulka case of Vám errors bude the zaslána uploaded em spreadsheet zpět pokud will be se returned v ní objeví to you chyby. via Chyby . k Errors úpravě needed jsou barevně to be corrected označeny. will be Po highlighted. kliknutí na When clicked chybu se more zobrazí detail její about popis. the error will be provided.

43 Rozhraní pro programování aplikací - APPLICATIONS PROGRAMMING INTERFACE (API) Vkládání údajů přes Váš stávající IT systém

44 Jak API funguje? Rozhraní pro programování aplikací (API) poskytuje prostředek k propojení Vašeho stávajícího IT systému s OCP. Umožňuje Vám to automaticky vkládat údaje do OCP od vašich dodavatelů jakmile zpracujte příslušné faktury ve Vašem systému, který pošle data do API. Údaje jsou zasílány internetem v formátu JSON.

45 Kompatibilita s jinými programy API se podobá elektrické zásuvce s jasně definovanými zdířkami. Kdokoliv si může vyrobit zástrčku, kde na opačné konci může být libovolné zařízení. Stejný princip funguje tako pro API. Způsob propojení je zcela na tom kdo se chce připojit.

46 VYTVÁŘENÍ MATERIÁLOVÝCH BILANCÍ Využití OCP k materiálovým bilancím

47 Vytváření materiálových bilancí Materiálové bilance je možné vytvořit podle typu výrobků nebo podle dodavatele. Vytváří se úplný seznam dodavatelů a jejich certifikátů Usnadňuje audit

48 Vytváření materiálových bilancí 1. Jděte na Reports (zprávy) 2. Zvolte Volume Summary (materiálová bilance) 3. Definujte počáteční a koncové datum 4. Stáhněte materiálovou bilanci

49 Vytváření materiálových bilancí Toto je tabulka, Zvolte kterou si SupplierVolumeSummary stáhnete

50 Jak používat šablonu Pro úpravu hodnoty z faktury vašeho dodavatele vložte Váš Konverzní faktor.

51 PŘEHLED DRUHŮ DŘEVIN A ZEMÍ TEŽBY Využití OCP pro účely tržních opatření

52 Znalost druhů dřevin a země těžby Když dřevo nebo dřevní vlákno poprvé vstupuje do dodavatelského řetězce, tak je požadováno uvést zemi těžby a druh dřeviny. Držitelé certifikátu, kteří nakupují od FM or FM/CoC certifikátů budou muset vložit do OCP zemi těžby a druh dřeviny, tak jak je uvedeno na faktuře od dodavatele. Držitelé certifikátu, kteří nakupují výrobky obsahující dřevo z verifikačního programu kontrolovaného dřeva, budou muset rovněž vložit údaje o druhu dřeviny a zemi těžby. OCP bude moct z těchto informací vytvořit mapu zdrojů, která obsahuje seznam možných druhů a možných zemí původu pro konkrétní výrobek v kterémkoli místě dodavatelského řetězce. Čím větší počet vstupních informací, tím lepší mapa zdrojů může být.

53 Mapu zdrojů Ani Vy ani Váš odběratel neuvidí dodavatelský řetězec nebo konkrétní lesní majetek, ze kterého výrobek pochází.

54 Jak stáhnout mapu 1. Jděte na Reports 2. Zvolte Origin Report 3. Stáhněte Origin Report

55 BEZPEČNOST DAT

56 Bezpečnost dat Zajištění bezpečnosti Vašich dat je zásadní: OCP má hosting na Amazon s Web Service, který poskytuje světovou úroveň bezpečnosti. Samotný program OCP je pravidelně testován na bezpečnost odbornou nezávislou třetí stranou firmou NCC Group. OCP je vytvářena a udržována firmou Historic Futures Ltd, která zavedený komplexní Information Security Management System (ISMS). Tento systém je vytvořen podle standardu ISO27001 a firma Historic Futures bude tímto systémem certifikována během roku OCP nesbírá ani neukládá žádná osobní nebo finanční data. Veškerá data, která držitel certifikátu do OCP vloží, patří výhradně jemu stejně jako kontrola nad jejich sdílením. OCP nebude sdílet data pokud to držitel certifikátu vysloveně neschválí..

57 Bezpečnost dat Zajištění bezpečnosti Vašich dat je zásadní: Přístup k informacím bude omezen současnou politikou systému FSC. To znamená, že FSC nebude mít přístup k údajům z OCP. Odběratelé a dodavatelů držitele certifikátu budou mít pouze přístup k informacím, které si držitel certifikátu s nimi sdílí na základě FSC prohlášení a změny vlastnicví. Certifikační orgány budou mít přístup ke stejným údajům jaké mají nyní (FSC prohlášení odeslaná odběratelům a obdržená od dodavatelů) a to až po dohodě s danou certifikační firmou. FSC nebude mít přímý přístup informacím o transakcích nebo informací v OCP.

58 DALŠÍ INFORMAC E PODPORA

59 Další informace Od 5. února 2014 najdete na stránkách ocp-info.fsc.org veškeré informace o OCP. Uvítáme Vaši zpětnou vazbu k OCP.

60 FSC ČR Tomáš Duda Kounicova 42, Brno T M Forest Stewardship Council Charles-de-Gaulle-Str Bonn, Germany T +49 (0) F +49 (0)

12.2.2014. FSC Online Claims Platform Online evidence zboží. Co je OCP? Co je OCP? Tomáš Duda (FSC ČR) OCP je online nástroj pro držitele certifikátu

12.2.2014. FSC Online Claims Platform Online evidence zboží. Co je OCP? Co je OCP? Tomáš Duda (FSC ČR) OCP je online nástroj pro držitele certifikátu FSC Online Claims Platform Online evidence zboží Tomáš Duda (FSC ČR) Co je OCP? OCP je online nástroj pro držitele certifikátu Internet OCP je vytvořeno pro firmy všech velikostí a je přístupné kdykoliv

Více

Certifikace FSC a EU TR

Certifikace FSC a EU TR Certifikace FSC a EU TR Ing. Tomáš Duda FSC ČR, o. s. 16. května, Brno 1 16. května 2013 FSC vzniklo v 1993 propaguje environmentálně vhodné sociálně přínosné ekonomicky životaschopné lesní hospodaření

Více

Elfeweb. Manuál. Chcete být stále dostupní pro všechny Vaše zákazníky? Chcete funkční web bez zbytečného zařizování?

Elfeweb. Manuál. Chcete být stále dostupní pro všechny Vaše zákazníky? Chcete funkční web bez zbytečného zařizování? Chcete být stále dostupní pro všechny Vaše zákazníky? Chcete funkční web bez zbytečného zařizování? Manuál Obsah 1. obecné vysvětlení principu získání webu 2. přihlášení / registrace 3. proces ověření

Více

Express Import systém

Express Import systém Express Import systém Návod pro příjemce Express Import systém TNT Express Import systém umožňuje snadné objednání vyzvednutí zásilek na žádost příjemce, a to ze 168 zemí světa. Vy - jako příjemce zboží

Více

Úvod. Popis a funkce programu HESLO.

Úvod. Popis a funkce programu HESLO. Úvod Popis a funkce programu HESLO. Program HESLO Vám umožňuje mít všechna Vaše hesla do emailových serverů, bankovnictví a jiné důležité údaje (PIN, PUK apod.) pod jedním přístupovým heslem, v jednom

Více

Uživatelský manuál aplikace. Dental MAXweb

Uživatelský manuál aplikace. Dental MAXweb Uživatelský manuál aplikace Dental MAXweb Obsah Obsah... 2 1. Základní operace... 3 1.1. Přihlášení do aplikace... 3 1.2. Odhlášení z aplikace... 3 1.3. Náhled aplikace v jiné úrovni... 3 1.4. Změna barevné

Více

UŽIVATELSKÝ MANUÁL ŠETŘENÍ DEKUBITŮ

UŽIVATELSKÝ MANUÁL ŠETŘENÍ DEKUBITŮ UŽIVATELSKÝ MANUÁL ŠETŘENÍ DEKUBITŮ Vypracoval Bc. Petr Suchý Dne: 20.1.2009 Obsah 1. Úvodní stránka... 2 2. Výběr oddělení... 3 3. Záznam šetření pracoviště... 4 4. Záznam pacientů v riziku a s dekubitem...

Více

OBSAH MANUÁL PRO VOC PARTNERY NA

OBSAH MANUÁL PRO VOC PARTNERY NA OBSAH Co je na www.alax.cz nového? Jak pracovat a využívat nový systém?... 1 1) FILTRY...1 2) MOŽNOST ZPRACOVÁNÍ CENOVÉ NABÍDKY PRO KLIENTA...2 3) ONLINE OBJEDNÁVÁNÍ...2 4) PROFIZÓNA... 2 JAK PRACOVAT

Více

POPTÁVKOVÝ A OBJEDNÁVKOVÝ ONLINE SYSTÉM USERGUIDE

POPTÁVKOVÝ A OBJEDNÁVKOVÝ ONLINE SYSTÉM USERGUIDE USERGUIDE Obsah Vaše výhody na první pohled... 3 Přihlášení... 3 Cenová nabídka... 4 Jak si poradit s chybou krok 1... 7 Jak si poradit s chybou krok 2... 10 Jak vygenerovat z nabídky novou objednávku...

Více

E-BILLING UŽIVATELSKÝ MANUÁL. Platí od 08.2012. www.dhlfreight.cz 840 111 308

E-BILLING UŽIVATELSKÝ MANUÁL. Platí od 08.2012. www.dhlfreight.cz 840 111 308 E-BILLING UŽIVATELSKÝ MANUÁL Platí od 08.2012 www.dhlfreight.cz 840 111 308 Obsah 1. E-BILLING 1.1 Úvod... 3 2. Registrační proces 2.1 Registrace do DHL E-BILLING... 4 2.2 Postup registrace do DHL E-BILLING...

Více

Manuál k elektronickému podávání přihlášek a žádostí u ÚPV

Manuál k elektronickému podávání přihlášek a žádostí u ÚPV Manuál k elektronickému podávání přihlášek a žádostí u ÚPV Úvod Elektronické podávání nabízí uživatelům kvalitní a bezpečnou formu komunikace s Úřadem při současné úspoře finančních nákladů a času. Je

Více

Dokumentace pro správu zlínských DUM

Dokumentace pro správu zlínských DUM Dokumentace pro správu zlínských DUM Obsah 1 Registrace... 3 1.1 Registrace nové školy... 3 1.2 Registrace uživatele/zaměstnance... 4 2 Kontakt... 5 2.1 Kontakt správců skrze kontaktní formulář... 5 3

Více

Steam. 1. Klienta STEAM stáhnete zde: kliknutím na tlačítko (Nainstalovat službu Steam).

Steam. 1. Klienta STEAM stáhnete zde:  kliknutím na tlačítko (Nainstalovat službu Steam). 1) Steam 2) Origin 3) Uplay 4) Steam Gift 5) Battle.net 6) GOG.com 7) Grand Theft Auto V 8) Minecraft Steam 1. Klienta STEAM stáhnete zde: http://store.steampowered.com/about/ kliknutím na tlačítko (Nainstalovat

Více

V tomto manuálu získáte informace o postupu:

V tomto manuálu získáte informace o postupu: V tomto manuálu získáte informace o postupu: A. Jak se jako dodavatel registrovat B. Jak se jako dodavatel přihlásím C. Jak podat elektronickou nabídku F. Elektronická komunikace 1 A. Jak se jako dodavatel

Více

JAK ZASLAT VÝSLEDKY V SOUTĚŽI LÉTO S GOLDSTARWAY

JAK ZASLAT VÝSLEDKY V SOUTĚŽI LÉTO S GOLDSTARWAY [Zadejte text.] GOLDSTAR ONLINE TRADING JAK ZASLAT VÝSLEDKY V SOUTĚŽI LÉTO S GOLDSTARWAY Vyhrajte Live účty v celkové hodnotě 30 tisíc euro! Tým Goldstarway Jak zaslat výsledky v soutěži Léto s Goldstarway

Více

Už ivatelska dokumentace

Už ivatelska dokumentace Už ivatelska dokumentace Aplikace Portál úspěšných projektů je určena k publikování informací o projektech realizovaných za přispění některého z Operačních programů v gesci Ministerstva vnitra České republiky.

Více

WEBsro.cz. Krok za krokem Založení internetového obchodu. krásné weby pro české podnikatele 1 / 9

WEBsro.cz. Krok za krokem Založení internetového obchodu. krásné weby pro české podnikatele 1 / 9 Krok za krokem Založení internetového obchodu Kontakt:... obchod@websro.cz, www.websro.cz Verze:.... / 9 Krok - Založení eshopu Klik na ikonu Nová stránka () a dále Výpis produktů (). Vložte Nadpis ()

Více

Redakční systém Joomla. Prokop Zelený

Redakční systém Joomla. Prokop Zelený Redakční systém Joomla Prokop Zelený 1 Co jsou to red. systémy? Redakční systémy (anglicky Content Management System - CMS) jsou webové aplikace používané pro snadnou správu obsahu stránek. Hlavním cílem

Více

Buderus objednávací systém. Návod k použití

Buderus objednávací systém. Návod k použití Buderus objednávací systém Návod k použití Hlavní požadavky Přístup na internet Použití prohlížeče Mozilla Firefox, Internet Explorer, Google Chrome Webová adresa: http://shop.buderus.cz Uživatel musí

Více

Návod pro podání nabídky v elektronické podobě

Návod pro podání nabídky v elektronické podobě Návod pro podání nabídky v elektronické podobě Pro podání nabídky v elektronické podobě je nutné být zaregistrován jako dodavatel v elektronickém nástroji E-ZAK na adrese https://zakazky.cenakhk.cz. Podrobné

Více

NÁVOD K POUŽÍVÁNÍ DIGITÁLNÍ PENĚŽENKY MASTERCARD MOBILE

NÁVOD K POUŽÍVÁNÍ DIGITÁLNÍ PENĚŽENKY MASTERCARD MOBILE 1 Podporované platformy Aplikace MC Mobile je podporovaná na zařízeních: iphone (iphone 3GS, iphone 4, iphone 4S, iphone 5) ipad (ipad, ipad 2, ipad 3rd generation) Android. Pozn.: minimální podporované

Více

GRANTYS online formulář žádosti

GRANTYS online formulář žádosti GRANTYS online formulář žádosti Jste tu poprvé? Registrovat Znáte své přihlašovací údaje? Přihlásit (přihlašovací jméno = vaše IČ nebo jiná kombinace písmen a číslic, kterou jste dostali spolu s heslem

Více

Průvodce Hromadnou registrací online

Průvodce Hromadnou registrací online Průvodce Hromadnou registrací online Registrace probíhá prostřednictvím registračního portálu Preparation Centre Portal (dále PCP) K získání přístupu do tohoto portálu je potřeba zaslat email na pcp.registration@britishcouncil.cz,

Více

CitiManager: Stručný návod k přechodu na nový systém pro držitele karet

CitiManager: Stručný návod k přechodu na nový systém pro držitele karet Tento stručný návod vám ukáže: 1. jak postupovat při registraci do CitiManager a) Pouze pro stávající držitele karet, kteří používají online výpisy b) Pouze pro držitele karet, kteří používají papírové

Více

Průvodce pro přenos dat

Průvodce pro přenos dat Průvodce pro přenos dat (pro tonometr OMRON M6 Comfort IT a OMRON M3 IT) 1)Před prvním použití se musíte nejdříve zaregistrovat. 2)Přejděte na webovou stránku: http://bi-link.omron.com/home/landing 3)Zde

Více

POSTUP VYTVOŘENÍ OBJEDNÁVKY

POSTUP VYTVOŘENÍ OBJEDNÁVKY POSTUP VYTVOŘENÍ OBJEDNÁVKY www.akreditovanekurzy.cz V dokumentu naleznete dvě verze postupu vytvoření objednávky. 1 2 V KOSTCE DETAILNÍ NÁVOD Pro znalé uživatele, kteří potřebují osvěžit paměť. Postup

Více

isource Představení pro dodavatele 3. březen, 2016

isource Představení pro dodavatele 3. březen, 2016 isource Představení pro dodavatele 3. březen, 2016 Přístup na isource Nákupčí Vás zaregistruje tím, že vytvoří Váš profil v jeho isourcing komunitě. Po tomto kroku obdržíte email s přihlašovacími detaily

Více

HLÁŠENÍ DODÁVEK LÉČIVÝCH PŘÍPRAVKŮ UVEDENÝCH NA TRH V ČR DRŽITELI ROZHODNUTÍ O REGISTRACI LP - REG13

HLÁŠENÍ DODÁVEK LÉČIVÝCH PŘÍPRAVKŮ UVEDENÝCH NA TRH V ČR DRŽITELI ROZHODNUTÍ O REGISTRACI LP - REG13 1 HLÁŠENÍ DODÁVEK LÉČIVÝCH PŘÍPRAVKŮ UVEDENÝCH NA TRH V ČR DRŽITELI ROZHODNUTÍ O REGISTRACI LP - REG13 SÚKL IT - Tomáš Hájek 19.11.2018 20.10.2018 2 Obsah Portál Žádost o přístup Certifikát Formulář API

Více

Shell Card Online Služba e-fakturace Příručka uživatele. Verze 2.6

Shell Card Online Služba e-fakturace Příručka uživatele. Verze 2.6 Příručka uživatele Verze 2.6 září 2011 Obsah 1 Přístup k Shell Card Online službě e-fakturace... 3 1.1 Přímý vstup... 3 1.2 Přes Shell Card Online... 3 1.3 Postup při ztrátě hesla... 4 2 Použití služby

Více

ACTIVATE HERE - FAQ. Zakoupením této položky získáte do 60 minut do požadovaného emailu aktivační klíče k vybranému produktu.

ACTIVATE HERE - FAQ. Zakoupením této položky získáte do 60 minut do požadovaného emailu aktivační klíče k vybranému produktu. ACTIVATE HERE - FAQ Co je to Activate-Here produkt? Zakoupením této položky získáte do 60 minut do požadovaného emailu aktivační klíče k vybranému produktu. Součástí emailu je i odkaz, kde si můžete vybraný

Více

Kontrolní systémy zpracovatelského řetězce FSC CoC (transferový, kreditní, procentuální), požadavky, nejčastější neshody

Kontrolní systémy zpracovatelského řetězce FSC CoC (transferový, kreditní, procentuální), požadavky, nejčastější neshody Kontrolní systémy zpracovatelského řetězce FSC CoC (transferový, kreditní, procentuální), požadavky, nejčastější neshody Rozsah FSC CoC systému (produktové skupiny) (2.1) Rozsah každého CoC systému je

Více

Obecní webové stránky. www.benetice.net

Obecní webové stránky. www.benetice.net Obecní webové stránky www.benetice.net Obsah Registrace uživatele Panel uživatele Uživatelský profil Tvorba článků Skupiny Profily odběr informací Reakce na informaci TinyMCE Správa skupin Registrace uživatele

Více

ABRA Software a.s. ABRA on- line

ABRA Software a.s. ABRA on- line ABRA Software a.s. ABRA online ÚVOD 2 2.1 ABRA on-line - úvod 1 ČÁST 1 2 1.1 ABRA on-line - připojení do vzdálené aplikace z prostředí OS MS Windows 1 ČÁST 2 11 2.1 ABRA on-line - připojení do vzdálené

Více

MOJESODEXO.CZ POUKÁZKY V OBÁLKÁCH. Uživatelská příručka

MOJESODEXO.CZ POUKÁZKY V OBÁLKÁCH. Uživatelská příručka MOJESODEXO.CZ POUKÁZKY V OBÁLKÁCH Uživatelská příručka 1. Úvod Tento dokument vám pomůže lépe pochopit, co je to objednávka poukázek v obálkách a jak takovou objednávku vytvořit. 1.1 Co jsou to poukázky

Více

CRV Czech Republic je na facebooku!

CRV Czech Republic je na facebooku! CRV Czech Republic je na facebooku! Na to, abyste mohli prohlížet naše facebookové stránky, není třeba se registrovat. Stačí do internetového prohlížeče zadat adresu: http://www.facebook.com/pages/crv-czech-republic/198677136816177

Více

Copyright Delphi Upraveno AutoKelly 2017

Copyright Delphi Upraveno AutoKelly 2017 Technické informace BŘEZEN 2017 DT645(CZ) OBCHODNĚ DŮVĚRNÉ ZMĚNY ZKUŠEBNÍHO VYBAVENÍ VYBAVENÍ: SOFTWARE IRIS TÉMA: 1. ÚVOD LICENCE IRIS SOFTWARE V procesu obnovy licence 2017 IRIS byly provedeny určité

Více

eduroam - nastavení v MS Windows 7/8/8.1/10 1 Konfigurace pomocí asistenta eduroam CAT

eduroam - nastavení v MS Windows 7/8/8.1/10 1 Konfigurace pomocí asistenta eduroam CAT eduroam - nastavení v MS Windows 7/8/8.1/10 1 Konfigurace pomocí asistenta eduroam CAT 1.1 Webová stránka eduroam CAT V libovolném prohlížeči webových stránek (Internet Explorer, Firefox, Chrome apod.)

Více

Jak zaregistrovat Váš spotřebič do akce Prodloužená záruka zdarma?

Jak zaregistrovat Váš spotřebič do akce Prodloužená záruka zdarma? Jak zaregistrovat Váš spotřebič do akce Prodloužená záruka zdarma? 1. Registrace se provádí na stránce: http://www.extrazaruka.cz http://www.extrazaruka.sk 2. Na úvodní stránce můžete nalézt také seznam

Více

REGISTRACE UŽIVATELE

REGISTRACE UŽIVATELE OBCHODOVÁNÍ S POVOLENKAMI REJSTŘÍK UNIE REGISTRACE UŽIVATELE Stručná uživatelská příručka Obsah Spuštění aplikace... 2 Přihlášení a odhlášení... 3 Vytvoření uživatelského účtu ECAS a přidání čísla mobilního

Více

Příručka ke zřízení a užívání profilu zadavatele. Příručka určená pro uživatele elektronického nástroje E-ZAKAZKY společnosti OTIDEA CZ s.r.o.

Příručka ke zřízení a užívání profilu zadavatele. Příručka určená pro uživatele elektronického nástroje E-ZAKAZKY společnosti OTIDEA CZ s.r.o. Příručka ke zřízení a užívání profilu zadavatele Příručka určená pro uživatele elektronického nástroje E-ZAKAZKY společnosti OTIDEA CZ s.r.o. 1. Zřízení profilu zadavatele.2 1.1. Registrace a přihlášení.2

Více

Předkládání žádostí krok za krokem

Předkládání žádostí krok za krokem Předkládání žádostí krok za krokem Pro úspěšné předložení elektronické žádosti o grant je nutné projít čtyřmi kroky: A. Zaregistrovat svou organizaci či neformální skupinu do URF (jednotného registračního

Více

Návod k použití. O 2 TV Nahrávání

Návod k použití. O 2 TV Nahrávání Návod k použití O 2 TV Nahrávání Pomocí Tv Pomocí internetu Pomocí telefonu Pomocí iphone O 2 TV Nahrávání nastavení nahrávání přes mobil 1. Úvodní stránka Pro nastavení nahrávání přes mobil jděte na stránky

Více

Příručka k OJS pro autory

Příručka k OJS pro autory Příručka k OJS pro autory Vytvořeno v únoru 2009 pro potřeby přispěvatelů časopisu Acta Veterinaria vydáváného VFU Brno. Co je to OJS? OJS je redakční systém pro správu časopisů, umožňuje všechny klasické

Více

Dealer Extranet 3. Správa objednávek

Dealer Extranet 3. Správa objednávek Dealer Extranet 3 Správa objednávek Obsah Zpracování objednávky 3 Vyhledávací pole 4 Konfigurátor 5 Rychlá objednávka 6 Rychlá objednávka náhradních dílů a nestandardních produktů 7 Oblíbené 8 Objednávání

Více

Freemail Prahy 10. Do svého e-mailu se můžete přihlásit odkudkoliv na webové adrese

Freemail Prahy 10. Do svého e-mailu se můžete přihlásit odkudkoliv na webové adrese Freemail Prahy 10 Co umožňuje Freemail Freemail funguje na podobném principu jako běžné e-maily (seznam.cz, centrum.cz apod.). Abyste se lépe ve svém e-mailu orientovali, připravili jsme pro vás jednoduchý

Více

IceWarp Outlook Sync Rychlá příručka

IceWarp Outlook Sync Rychlá příručka IceWarp Mail server 10 IceWarp Outlook Sync Rychlá příručka Verze 10.4 Printed on 20 September, 2011 Instalace Prostudujte si před instalací Na cílové pracovní stanici musí být nainstalovaný program Microsoft

Více

REGISTRACE UŽIVATELE

REGISTRACE UŽIVATELE OBCHODOVÁNÍ S POVOLENKAMI REJSTŘÍK UNIE REGISTRACE UŽIVATELE Stručná uživatelská příručka Obsah Spuštění aplikace... 2 Přihlášení a odhlášení... 3 Vytvoření uživatelského účtu EU Login a přidání čísla

Více

MSDNAA podpora. První přihlášení do systému: Další přihlášení do systému:

MSDNAA podpora. První přihlášení do systému: Další přihlášení do systému: MSDNAA podpora Pro přihlášení k MSDNAA za účelem stažení software použijte odkaz Přihlásit se MSDNAA v pravé části, nebo v prohlížeči zadejte adresu http://msdn62.e-academy.com/vutbr_fpui První přihlášení

Více

EndNote Web. Stručné informace THOMSON SCIENTIFIC

EndNote Web. Stručné informace THOMSON SCIENTIFIC THOMSON SCIENTIFIC EndNote Web Stručné informace Web je webový nástroj navržený tak, aby poskytoval studentům a výzkumníkům pomoc při psaní výzkumných prací. Databáze ISI Web of Knowledge a nástroje EndNote

Více

DoplněkCite While You Write pro aplikaci Microsoft Word

DoplněkCite While You Write pro aplikaci Microsoft Word DoplněkCite While You Write pro aplikaci Microsoft Word Díky doplňku Cite While You Write pro nástroj EndNote Web máte možnost reference a formátované citace či bibliografie při psaní vaší práce v aplikaci

Více

Uživatelský manuál k CRecorder ver. 3.1.

Uživatelský manuál k CRecorder ver. 3.1. Uživatelský manuál k CRecorder ver. 3.1. I. Úvod Funkce CRecorder sbírá reálná data motoru jako regulace předstihu, dávkování paliva, otáčky motoru a spoustu dalších. Navíc také dokáže číst DTC pro vozy

Více

DOVOLTE E-CMR POSÍLIT VÁŠ DODAVATELSKÝ ŘETĚZEC

DOVOLTE E-CMR POSÍLIT VÁŠ DODAVATELSKÝ ŘETĚZEC DOVOLTE E-CMR POSÍLIT VÁŠ DODAVATELSKÝ ŘETĚZEC Oficiální dodavatel pilotního projektu e-cmr v Beneluxu Náskok před ostatními Náskok před ostatními TransFollow digitalizuje nákladní listy, čímž celý řetězec

Více

Vytvoření účtu pro studenty na webových stránkách Student Community

Vytvoření účtu pro studenty na webových stránkách Student Community Vytvoření účtu pro studenty na webových stránkách Student Community Přístup k účtu Pomůcka k pozvání studentů Vážení učitelé, kolegyně a kolegové, registrujte se na adrese: http://students.autodesk.com

Více

Fakturace prostřednictvím Coupa Dodavatelského Portálu

Fakturace prostřednictvím Coupa Dodavatelského Portálu Fakturace prostřednictvím Coupa Dodavatelského Portálu Coupa dodavatelské materiály Albert Česká republika, s.r.o. Radlická 117, 158 00 Praha 5 Nové Butovice Obsah 1 Pozvánka na Coupa Dodavatelský Portál...

Více

Srovnání v T4C 3 (LELY Benchmark Social Network)

Srovnání v T4C 3 (LELY Benchmark Social Network) Srovnání v T4C 3 (LELY Benchmark Social Network) Sociální síť uživatelů T4C Srovnání v T4C umožňuje vstoupit do zabezpečené webové aplikace, kde si uživatelé mohou porovnávat své výsledky stáda i robota

Více

Microsoft Visio 2013 vypadá jinak než ve starších verzích, proto jsme vytvořili tuto příručku, která vám pomůže se s ním rychle seznámit.

Microsoft Visio 2013 vypadá jinak než ve starších verzích, proto jsme vytvořili tuto příručku, která vám pomůže se s ním rychle seznámit. Úvodní příručka Microsoft Visio 2013 vypadá jinak než ve starších verzích, proto jsme vytvořili tuto příručku, která vám pomůže se s ním rychle seznámit. Aktualizované šablony Šablony vám pomáhají při

Více

Uživatelská příručka. Parcel. Internetová aplikace pro sběr dat o cenách za dodávání balíků. Příručka pro poskytovatele služeb dodávání balíků (PDSP)

Uživatelská příručka. Parcel. Internetová aplikace pro sběr dat o cenách za dodávání balíků. Příručka pro poskytovatele služeb dodávání balíků (PDSP) Uživatelská příručka Parcel Internetová aplikace pro sběr dat o cenách za dodávání balíků Příručka pro poskytovatele služeb dodávání balíků (PDSP) Poslední aktualizace: 19.12.2018 Obsah Úvod 1 Začínáme

Více

Postup pro přihlášení k EET

Postup pro přihlášení k EET Postup pro přihlášení k EET Krok 1. autentizační údaje Žádost o autentizační údaje neboli přihlašovací jméno a heslo. Přihlásit se o ně můžete na daňovém portálu MF http://adisspr.mfcr.cz/adistc/adis/idpr_pub/eet/eet_sluzby.faces,

Více

SAP Příručka pro signatáře DocuSign

SAP Příručka pro signatáře DocuSign SAP Příručka pro signatáře DocuSign Obsah 1. SAP Příručka pro signatáře DocuSign... 2 2. Přijetí e-mailového oznámení... 2 3. Podpis dokumentu... 3 4. Další možnosti... 4 4.1 Finish later (Dokončit později)...

Více

NÁVOD PŘIHLÁŠENÍ NA WEB CHO PRO GARANTY A UČITELE

NÁVOD PŘIHLÁŠENÍ NA WEB CHO PRO GARANTY A UČITELE NÁVOD PŘIHLÁŠENÍ NA WEB CHO PRO GARANTY A UČITELE 1. Registrace na webu ChO... 2 1.1. Výběr způsobu přihlašování... 3 1.1.1. Přihlášení e-mailem... 3 1.1.2. Přihlášení přes Google... 6 1.1.3. Přihlášení

Více

Elektronická evidence činnosti studentů DSP na FLD Česká zemědělská univerzita v Praze

Elektronická evidence činnosti studentů DSP na FLD Česká zemědělská univerzita v Praze Elektronická evidence činnosti studentů DSP na FLD Česká zemědělská univerzita v Praze 1 Návod pro studenty DSP 1.1 Vyplnění tabulky v Excelu Vzorovou tabulku ke stažení naleznete na webu www.fld.czu.cz

Více

Uživatelský manuál pro Registr klinických standardů

Uživatelský manuál pro Registr klinických standardů Uživatelský manuál pro Registr klinických standardů Příloha 7c Závěrečné zprávy projektu č. NS 10650-3/2009 podpořeného Interní grantovou agenturou MZ ČR, Výzkum metod standardizace zdravotní péče zaměřený

Více

PROPOSED SOFTWARE RELEASE v2.0 EVROPSKÝ SBOR SOLIDARITY

PROPOSED SOFTWARE RELEASE v2.0 EVROPSKÝ SBOR SOLIDARITY PROPOSED SOFTWARE RELEASE v2.0 EVROPSKÝ SBOR SOLIDARITY 1 "Placement Administration and Support System" PASS ČLÁNEK I.9.3 POUŽÍVÁNÍ NÁSTROJŮ IT Portál Evropského sboru solidarity U dobrovolnických činností

Více

Bára Dvořáková, Centre for Modern Education CZ s.r.o. Kontakt: bdvorakova@cfme.net

Bára Dvořáková, Centre for Modern Education CZ s.r.o. Kontakt: bdvorakova@cfme.net Webové stránky projektu: www.objevuj.eu Stránky obsahují: Informace o projektu (základní informace, harmonogram, fotogalerie, aktuality) Popis možností zapojení pro žáky i učitele Zajímavé odkazy týkající

Více

Příprava na elektronickou fakturaci. Příručka zavedení služby pro dodavatele

Příprava na elektronickou fakturaci. Příručka zavedení služby pro dodavatele Příprava na elektronickou fakturaci Příručka zavedení služby pro dodavatele Obsah Vítejte v síti společnosti Tungsten Network 3 Než začnete 4 1 Přijetí souborů 5 2 Vyplnění pracovního listu 6 3 Vytvoření

Více

Uživatelská příručka pro ředitele škol

Uživatelská příručka pro ředitele škol Národní šetření výsledků žáků v počátečním vzdělávání Uživatelská příručka pro ředitele škol Název souboru: Modul IDM - Uživatelská příručka pro ředitele škol V2.doc Strana 1 Obsah 1 Úvod... 3 2 Přihlášení

Více

Lesní certifikace FSC: šance pro vlastníky a správce nejen menších lesů

Lesní certifikace FSC: šance pro vlastníky a správce nejen menších lesů FSC Česká republika Lesní certifikace FSC: šance pro vlastníky a správce nejen menších lesů Velká Bíteš, 15. 11. 2016 Editoval: Ing. Tomáš Duda Vydalo Fairwood, z. s.: Národní kancelář FSC ČR Kounicova

Více

CERTIFIKOVANÉ TESTOVÁNÍ (CT) Výběrové šetření výsledků žáků 2014

CERTIFIKOVANÉ TESTOVÁNÍ (CT) Výběrové šetření výsledků žáků 2014 (CT) Výběrové šetření výsledků žáků 2014 Průběh - uživatelská příručka Verze 1 Obsah 1 ÚVOD... 3 1.1 Kde hledat další informace... 3 1.2 Posloupnost kroků... 3 2 KROK 1 STAŽENÍ HESEL K TESTŮM... 4 2.1

Více

EPLAN Electric P8 2.7 s databázemi na SQL serveru

EPLAN Electric P8 2.7 s databázemi na SQL serveru EPLAN Electric P8 2.7 s databázemi na SQL serveru EPLAN Electric P8 2.7 k dispozici pouze ve verzi 64bit. EPLAN Electric P8 využívá k ukládání některých dat databáze. Artikly, překladový slovník 1 ) a

Více

Podrobný návod. Učíme se používat prostředí TwinSpace

Podrobný návod. Učíme se používat prostředí TwinSpace Podrobný návod Učíme se používat prostředí TwinSpace Jak aktualizovat profil... 3 Jak do prostředí TwinSpace přizvat učitele a hosty... 5 Jak do prostředí TwinSpace přizvat žáky... 8 Jak přidat do prostředí

Více

REGISTRACE UŽIVATELE

REGISTRACE UŽIVATELE OBCHODOVÁNÍ S POVOLENKAMI REJSTŘÍK UNIE REGISTRACE UŽIVATELE Stručná uživatelská příručka Obsah Spuštění aplikace... 2 Přihlášení a odhlášení... 3 Vytvoření uživatelského účtu EU Login a přidání čísla

Více

Postup instalace síťové verze Mount Blue

Postup instalace síťové verze Mount Blue Postup instalace síťové verze Mount Blue Instalace na serveru 1. Stáhněte si instalační balíček pro server ze stránek Mount Blue na adrese: http://www.mountblue.cz/download/mountblue-server-setup.exe 2.

Více

Pomocí Locus Live Trackingu sdílíte svoji aktuální polohu průběžně v reálném čase.

Pomocí Locus Live Trackingu sdílíte svoji aktuální polohu průběžně v reálném čase. 1/23 Pomocí Locus u sdílíte svoji aktuální polohu průběžně v reálném čase. Abyste mohli začít trackovat, je potřeba se registrovat a přihlásit do profilu Můj Locus. Svoji polohu můžete sdílet třemi způsoby:

Více

NÁVOD PRO REGISTRACI A PODÁNÍ ŽÁDOSTI O STUDIJNÍ POBYT CEEPUS JAKO FREEMOVER

NÁVOD PRO REGISTRACI A PODÁNÍ ŽÁDOSTI O STUDIJNÍ POBYT CEEPUS JAKO FREEMOVER 1 NÁVOD PRO REGISTRACI A PODÁNÍ ŽÁDOSTI O STUDIJNÍ POBYT CEEPUS JAKO FREEMOVER Každý zájemce o zapojení do programu CEEPUS by se měl registrovat pouze JEDNOU. Pokud již registrováni jste, použijte své

Více

JOSEPHINE Manuál účastníka

JOSEPHINE Manuál účastníka JOSEPHINE Zkrácený návod Vás rychle a jednoduše provede procesem přihlášení, zasíláním zpráv a předkládáním nabídek v systému určeném pro elektronizaci zadávání veřejných zakázek JOSEPHINE. Přejete-li

Více

Grantová agentura České republiky: PROCES PODÁVÁNÍ NÁVRHŮ PROJEKTŮ

Grantová agentura České republiky: PROCES PODÁVÁNÍ NÁVRHŮ PROJEKTŮ Grantová agentura České republiky: PROCES PODÁVÁNÍ NÁVRHŮ PROJEKTŮ Schéma procesu podávání návrhů projektů (NP) Vyhlášení veřejné soutěže Vyplnění NP v aplikaci GRIS Přiložení příloh k NP v aplikaci GRIS

Více

Portálová aplikace ipokladna

Portálová aplikace ipokladna Portálová aplikace ipokladna Uživatelská příručka https://ipokladna.cz 1 Obsah 1.Úvod... 3 2.První přihlášení...3 3.Technická podpora...3 4.Základní průvodce portálem ipokladna...4 4.1 Přihlášení/registrace

Více

CEMEX Go. Faktury. Verze 2.1

CEMEX Go. Faktury. Verze 2.1 Faktury Verze 2. Faktury Ve snaze inovovat a zlepšovat zkušenosti našich zákazníků společnost CEMEX vytvořila integrované digitální řešení, které vám umožní správu vaší obchodní činnosti v reálném čase.

Více

Základní uživatelský manuál služby WMS Drive

Základní uživatelský manuál služby WMS Drive Základní uživatelský manuál služby WMS Drive Uživatelský manuál Obsah Uživatelský manuál Obsah 2 Webový klient Základní prostředí 3 Webový klient Oblíbené položky 4 Webový klient Upload souborů 5 Webový

Více

NÁVOD PRO NEZÁVAZNOU REGISTRACI VYSTAVOVATELE NA VELETRHY MESSE FRANKFURT

NÁVOD PRO NEZÁVAZNOU REGISTRACI VYSTAVOVATELE NA VELETRHY MESSE FRANKFURT NÁVOD PRO NEZÁVAZNOU REGISTRACI VYSTAVOVATELE NA VELETRHY MESSE FRANKFURT 1. První fáze registrace základní informace a. Registrace nového vystavovatele Hned na počátku záleží na tom, zda jste se účastnili

Více

Up & Down Opce. Manuál. Obsah

Up & Down Opce. Manuál. Obsah Up & Down Opce Manuál Obsah 1 Přihlášení do platformy... 2 2 Rozhraní platformy... 3 2.1 Změna modulu z Forex na Opce... 3 2.2 Market Watch... 4 2.3 Click & Trade okno... 7 2.4 Okno Obchodního portfolia...

Více

UKÁZKA PORTÁLU IS KP14+

UKÁZKA PORTÁLU IS KP14+ UKÁZKA PORTÁLU IS KP14+ INFORMAČNÍ SYSTÉM KONEČNÉHO PŘÍJEMCE 1. Jak vypadá a funguje IS KP14+ 2. Založení a vyplnění žádosti KDE HLEDAT INFORMACE Příručky OPZ Pokyny k vyplnění žádosti v IS KP14+: http://www.esfcr.cz/file/9143/

Více

Návod pro klienty Home Creditu k založení účtu na PayPal

Návod pro klienty Home Creditu k založení účtu na PayPal Návod pro klienty Home Creditu k založení účtu na PayPal Otevřete si svůj internetový prohlížeč. Nejčastěji to je Internet Explorer, Firefox nebo Opera. Do adresního řádku napište www.paypal.com. Stránka

Více

CzechAdvisor.cz. Návod pro členy AHR

CzechAdvisor.cz. Návod pro členy AHR CzechAdvisor.cz Návod pro členy AHR Obsah 1. Práce s portálem... 2 2. Registrace... 3 1.1. Základní údaje... 4 1.2. Informace o zařízení... 5 1.3. Fotografie... 5 1.4. Platba a podmínky... 6 1.5. Smlouva...

Více

CUZAK. Uživatelská příručka. Verze 2.0 2014

CUZAK. Uživatelská příručka. Verze 2.0 2014 CUZAK Uživatelská příručka Verze 2.0 2014 Copyright 2014 Altair Software s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Všechna práva vyhrazena. Všechna informace, jež jsou publikována na v tomto dokumentu, jsou chráněna

Více

On-line dražební systém EDEN návod k použití

On-line dražební systém EDEN návod k použití On-line dražební systém EDEN návod k použití Obsah dokumentu 1. Registrace uživatele...2 2. Verifikace (ověření) e-mailu...3 3. Zapomenuté heslo...3 4. Přihlášení uživatele...4 5. Změna hesla...5 6. Přehled

Více

OBSAH. 48 Příručka ON-LINE KUPEG úvěrová pojišťovna, a.s. www.kupeg.cz

OBSAH. 48 Příručka ON-LINE KUPEG úvěrová pojišťovna, a.s. www.kupeg.cz DODATEK č. 1 20.1.2012 OBSAH OBSAH... 48 C. PRÁCE SE SYSTÉMEM... 49 C.1 ÚVODNÍ OBRAZOVKA PO PŘIHLÁŠENÍ... 49 C.2 NASTAVENÍ VLASTNÍCH ÚDAJŮ... 50 a. Nastavení Uživatele... 50 b. Nastavení Systému... 51

Více

Prosím mějte na paměti, že z bezpečnostních důvodů byste měli změnit Internetový přístupový kód každých 60 dní.

Prosím mějte na paměti, že z bezpečnostních důvodů byste měli změnit Internetový přístupový kód každých 60 dní. Před přihlášením - HLAVNÍ MENU Přihlášení do banky Přihlášení s Internetovým přístupovým kódem 1. Vepište své Zákaznické ID do kolonky 'identifikátor uživatele'. (Vaše Zákaznické ID je 8-místný číslovat

Více

iviewer pro iphone & ipad & ipod touch Rychlý uživatelský návod

iviewer pro iphone & ipad & ipod touch Rychlý uživatelský návod iviewer pro iphone & ipad & ipod touch Rychlý uživatelský návod iviewer lze použít na iphone a ipad pro zobrazení živého obrazu z DVR vzdálený server. I. Použití iphone pro přístup ke vzdálenému DVR Použití

Více

Kompletní manuál programu HiddenSMS Lite

Kompletní manuál programu HiddenSMS Lite v1.1001 Kompletní manuál programu HiddenSMS Lite Poslední aktualizace: 27. 8. 2009 HiddenSMS Lite software pro mobilní telefony s operačním systémem Windows Mobile, určený pro skrytí Vašich soukromých

Více

X-TRADE BROKERS DOM MAKLERSKI SPÓŁKA AKCYJNA,

X-TRADE BROKERS DOM MAKLERSKI SPÓŁKA AKCYJNA, Profil investora Založení Profilu investora Profil investora, jehož prostřednictvím můžete spravovat své účty, registrovat se na semináře, stahovat obchodní aplikace a školící materiály, si můžete založit

Více

NAS 232 Aplikace AiFoto pro mobilní zařízení. Správa fotografií na vašem NAS z mobilního zařízení

NAS 232 Aplikace AiFoto pro mobilní zařízení. Správa fotografií na vašem NAS z mobilního zařízení NAS 232 Aplikace AiFoto pro mobilní zařízení Správa fotografií na vašem NAS z mobilního zařízení A S U S T O R C O L L E G E CÍLE KURZU V tomto kurzu se naučíte: 1. Používat AiFoto pro správu fotografií

Více

JEDNODUCHÉ VYTVÁŘENÍ KVÍZŮ NA

JEDNODUCHÉ VYTVÁŘENÍ KVÍZŮ NA JEDNODUCHÉ VYTVÁŘENÍ KVÍZŮ NA www.learningapps.org 1. Vytvořte si účet na www.learningapps.org a přihlaste se 2. V pravém horním rohu si zvolte jazyk (včetně češtiny) 3. Nechte se inspirovat již vytvořenými

Více

1 Filozofie knihy jízd

1 Filozofie knihy jízd Návod k obsluze knihy jízd v rozhraní RealTimeGPSLocator.com 1 Filozofie knihy jízd...1 2 Funkce knihy jízd...1 2.1 Oblíbená místa...2 2.2 Nastavení vozidel...3 2.3 Údaje vozidel sledované firmy...3 2.4

Více

Lyoness tajemství nakupovat

Lyoness tajemství nakupovat Možnosti nakupování Lyoness tajemství nakupovat 1. Uplatnění CashBack karty 2. Přímá platba (Potvrzení o platbě) 3. Originální poukázky 4. Online poukázka 5. Převod elektrické energie a plynu 1. Uplatnění

Více

Návod k použití aplikace pro platbu mýtného pomocí internetu

Návod k použití aplikace pro platbu mýtného pomocí internetu Návod k použití aplikace pro platbu mýtného pomocí internetu Do aplikace pro platbu mýtného pomocí internetu můžete přistupovat přes internetové stránky dars (www.dars.si), kliknutím na ikonu portál uživatelů.

Více

FIO API PLUS. Verze 1.1.1

FIO API PLUS. Verze 1.1.1 FIO API PLUS Verze 1.1.1 www.fio.cz Verze 29. 5. 2015 OBSAH: 1 FUNKČNÍ POPIS... 2 2 INSTALACE APLIKACE... 2 3 ZÍSKÁNÍ TOKENU... 2 4 PŘIDÁNÍ ÚČTU / TOKENU DO APLIKACE... 3 5 STAŽENÍ DAT... 3 Periodické

Více

REGISTRACE UŽIVATELSKÉHO ÚČTU NOVÉHO STUDENTA V CRO

REGISTRACE UŽIVATELSKÉHO ÚČTU NOVÉHO STUDENTA V CRO REGISTRACE UŽIVATELSKÉHO ÚČTU NOVÉHO STUDENTA V CRO KARVINÁ, 2017 Vydáno dne:23.10.2017 10:30 Úvod OBSAH Úvod... 3... 3 Zapomněli jste uživatelské jméno?... 12 Zapomněli jste heslo nebo máte zablokován

Více