METODIKA PRÁCE S TOUTO APLIKACÍ

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "METODIKA PRÁCE S TOUTO APLIKACÍ"

Transkript

1 Aplikace Statistické zobrazení nehodovosti v silničním provozu ve vybraném správním území v časové řadě v mapě METODIKA PRÁCE S TOUTO APLIKACÍ červen 15

2 Obsah SEZNAM POUŽITÝCH ZKRATEK 3 ÚVOD 4 PŘÍSTUP DO APLIKACE 5 DEFINOVÁNÍ KRITÉRIÍ VYHLEDÁVÁNÍ POŽADOVANÝCH INFORMACÍ V APLIKACI 5 ZDROJE DAT 5 VOLBA SPRÁVNÍCH ÚZEMÍ, ČASOVÉHO ROZMEZÍ A KRITÉRIÍ VÝBĚRU NEHOD 5 ZOBRAZENÍ VYBRANÉHO SPRÁVNÍHO ÚZEMÍ A NEHOD 6 VYTVÁŘENÍ TEMATICKÝCH MAPOVÝCH PŘEHLEDŮ S ODBORNÝM OBSAHEM - STATISTICKÝM VYHODNOCENÍM VYBRANÉHO SPRÁVNÍHO ÚZEMÍ V ČASOVÉ ŘADĚ 8 TEMATICKÝ PŘEHLED NEHODOVOSTI VE VYBRANÉM SPRÁVNÍM ÚZEMÍ V ČASOVÉ ŘADĚ 8 OBECNÝ PŘEHLED NEHODOVOSTI V ČASOVÉ ŘADĚ VE VYBRANÉM ÚZEMÍ I S GRAFICKÝM ZNÁZORNĚNÍM 11 VŠEOBECNÝ STATISTICKÝ PŘEHLED O NEHODÁCH V OBVODU VYBRANÉHO SPRÁVNÍHO ÚZEMÍ PODLE JEHO PODŘÍZENÝCH ÚZEMÍ 11 VŠEOBECNÝ STATISTICKÝ PŘEHLED O NEHODÁCH NA SILNICÍCH V OBVODU VYBRANÉHO SPRÁVNÍHO ÚZEMÍ 12 VŠEOBECNÝ STATISTICKÝ PŘEHLED O NEHODÁCH NA ŽELEZNIČNÍCH PŘEJEZDECH V OBVODU VYBRANÉHO SPRÁVNÍHO ÚZEMÍ 14 TEMATICKÝ PŘEHLED NEHODOVOSTI PODLE STANOVENÝCH KRITÉRIÍ VE VYBRANÉM SPRÁVNÍM ÚZEMÍ 15 Strana 2 (celkem 16)

3 Seznam použitých zkratek CDV ČÚZK GIS GPS ID IS JDVM LAU MD MV NUTS ORP POU ŘSD ŘSDP SW SŽDC ZABAGED Centrum dopravního výzkumu, veřejná výzkumná instituce Český zeměměřičský a katastrální úřad Geografický informační systém Global Position System (Globální polohový systém) Identifikátor Informační systém Jednotná dopravní vektorová mapa Základní administrativní jednotka (Local Administrative Unit) Ministerstvo dopravy ČR Ministerstvo vnitra ČR Klasifikace územních statistických jednotek (Territorial Units for Statistics) Obec s rozšířenou pravomocí Obec s pověřeným obecním úřadem Ředitelství silnic a dálnic ČR Ředitelství služby dopravní Policie ČR software Správa železniční dopravní cesty Základní báze geografických dat Strana 3 (celkem 16)

4 Úvod V rámci Etapy VIII řešení projektu Rozšíření analytických funkcí publikační aplikace Statistické zobrazení nehod v mapě, provozované na Portálu geografického informačního systému Ministerstva dopravy Jednotná dopravní vektorová mapa (JDVM) (VG ) bezpečnostního výzkumu MV byla vyvinuta aplikace umožňující statistickou analýzu nehodovosti ve vybraném správním území (NUTS 2, NUTS 3, LAU 1 a ORP) v zadaném časovém období podle zvolených kritérií výběru nehod. Tato aplikace je určena odborné i laické veřejnosti a je volně přístupná. Vhodnou kombinací kritérií výběru nehod a správních území si může uživatel aplikace operativně vytvářet tematické mapy nehodovosti vybraných vyšších správních území a jejich podřízených částí. Při interpretaci tematických přehledů statistického vyhodnocení nehodovosti musí uživatel vzít v úvahu použitou metodiku. Nehody jsou k vybraným správním územím přiřazeny pomocí prostorového dotazu. Z výše uvedeného vyplývá, že statistický přehled nehodovosti na vybraném správním území má pouze informativní charakter a měl by se používat jako analytický dokument. Strana 4 (celkem 16)

5 Přístup do aplikace Do aplikace Statistické zobrazení nehod v mapě se vstupuje cestou Portálu GIS MD Jednotná dopravní vektorová mapa ( tematické oblasti Statistika nehod v mapě, Etapa VIII - Statistické vyhodnocení nehodovosti v silničním provozu ve vybraném správním území v časové řadě. V popisu základních funkcí aplikace je odkaz na vstupní formulář aplikace. Poklepem na označené slovo zde se otevře vstupní formulář Definování kritérií vyhledávání požadovaných informací v aplikaci Vstupní formulář aplikace umožňuje vyhledávat v mapě požadované správní území se stanovením časového období a ještě výběr limitovat stanovením kritérií výběru nehod podle jejich charakteru. Zdroje dat V aplikaci jsou využity všechny zdroje vektorových dat získané nebo vytvořené v předchozích aplikacích statistického vyhodnocení nehodovosti v napě, a tedy správní data od ČSÚ, data o nehodách v silničním provozu od ŘSDP, data o silniční a dálniční síti od ŘSD a data o železničních přejezdech od SŽDC, s.o. Pokladové mapy jsou přebírány od ČÚZK. Volba správních území, časového rozmezí a kritérií výběru nehod Vstupní formulář aplikace umožňuje vyhledávat v mapě požadované správní území se stanovením časového období a ještě výběr limitovat stanovením kritérií výběru nehod podle jejich charakteru. Časové rozmezí výpočtu analýzy nehodovosti se stanoví výběrem příslušného roku Strana 5 (celkem 16)

6 Statistické vyhodnocení nehodovosti se provádí pro časovou řadu pěti let, která končí zvoleným rokem, tedy v tomto případě pro roky 2010, 2011, 2012, 2013 a Správní území, které bude statisticky analyzováno se zadá napsáním začátku názvu a aplikace sama nabídne seznam území přicházejících v úvahu. Pokud není v zadávacím formuláři vybráno žádné správní území, zpracovává se statistický přehled za celou Českou republiku. Kritéria výběru nehod pro statistickou analýzu se vybírají z číselníků protokolu Policie ČR. Zobrazení vybraného správního území a nehod Po navolení požadovaných kritérií výběru a jejich potvrzením tlačítkem zobrazí se seznam nehod odpovídajících zadaným kritériím Strana 6 (celkem 16)

7 Pokud se vrátíme do režimu > u vybraného správního území zobrazit jeho hranice. můžeme pomocí tlačítka Mapa Aktivací zaškrtávacího tlačítka se zobrazí pouze nehody splňující kritéria zadaná ve vyhledávacím formuláři. I když lze stejně jako v ostatních aplikacích pomoci přiblížení prohlížet rozmístění jednotlivých nehod ve vybraném správním území, hlavní úloha této aplikace je vytváření analytických přehledů nehodovosti vybraného správního území a jemu podřízených správních území. Strana 7 (celkem 16)

8 Vytváření tematických mapových přehledů s odborným obsahem - statistickým vyhodnocením vybraného správního území v časové řadě Tematický přehled nehodovosti ve vybraném správním území v časové řadě Po navolení kritérií výběru a aktivaci tlačítka lze pomocí tlačítka vygenerovat od formátu pdf následující souhrnné tematické přehledy za vybrané správní území a jeho podřízená území. Přehled začíná schematickou mapou vybraného správního území NUTS 2 nebo NUTS 3 Strana 8 (celkem 16)

9 Strana 9 (celkem 16)

10 nebo LAU 1 atd. Analytická část přehledu obsahuje dále: - obecný přehled nehodovosti v časové řadě ve vybraném území i s grafickým znázorněním - všeobecný statistický přehled o nehodách v obvodu vybraného správního území podle jeho podřízených území - všeobecný statistický přehled o nehodách na silnicích v obvodu vybraného správního území - všeobecný statistický přehled o nehodách na železničních přejezdech v obvodu vybraného správního území Strana 10 (celkem 16)

11 Obecný přehled nehodovosti v časové řadě ve vybraném území i s grafickým znázorněním Všeobecný statistický přehled o nehodách v obvodu vybraného správního území podle jeho podřízených území Strana 11 (celkem 16)

12 Všeobecný statistický přehled o nehodách na silnicích v obvodu vybraného správního území Nehody jsou přiřazeny k nejbližší silnici, železničnímu přejezdu pomocí prostorového dotazu. Maximální vzdálenost nehody od komunikace nebo přejezdu byla nastavena na 20 m (tzn., nemá-li nehoda v okolí do 20 m nějakou komunikaci, nemá přirazenu žádnou). To samé se týká i přiřazení nehody ke konkrétnímu železničnímu přejezdu. Právě nehody v řádku ostatní jsou nehody, které nemají přiřazenou žádnou pozemní komunikaci z dat ŘSD. Jsou to nehody, které leží na místních komunikacích v obci, nebo nehody které leží dále než je nastavena maximální vzdálenost pro prostorový dotaz v GIS. Pro potřeby analýzy nehodovosti v zastavěné a nezastavěné oblasti je v této části přehledu i porovnání nehodovosti a jejích následků podle třídy silnic. Strana 12 (celkem 16)

13 Protože hranice správního území jednotlivých obcí na sebe bezprostředně navazují není možné rozdělení lokalizace nehod v obci a mimo obec provést prostorovou analýzou prostředky GIS. K tomuto účelu byla využita položka z protokolu Policie ČR, která byla ovšem v datech nehod zařazena až v roce Strana 13 (celkem 16)

14 Všeobecný statistický přehled o nehodách na železničních přejezdech v obvodu vybraného správního území Tento přehled je také generován podle typu zabezpečení přejezdu Strana 14 (celkem 16)

15 Tematický přehled nehodovosti podle stanovených kritérií ve vybraném správním území Uživatel si může výběr nehod omezit dalším kritériem (zde zavinění nehody chodcem) a aplikace vygeneruje následující tematický přehled. Aktivací tlačítka se do formátu pdf vygeneruje následující statistický přehled o nehodách. Strana 15 (celkem 16)

16 kde se všechny přehledy týkají pouze nehod zaviněných chodcem. Strana 16 (celkem 16)

METODIKA PRÁCE S TOUTO APLIKACÍ

METODIKA PRÁCE S TOUTO APLIKACÍ Aplikace Statistické zobrazení nehodovosti v silničním provozu v okolí železničních přejezdů podle zadaných kritérií METODIKA PRÁCE S TOUTO APLIKACÍ listopad 13 Obsah ÚVOD 3 PŘÍSTUP DO APLIKACE 4 DEFINOVÁNÍ

Více

Aplikace. Statistické zobrazení nehodovosti v silničním provozu v okolí vybraného objektu na pozemní komunikaci nebo při křížení vybraných komunikací

Aplikace. Statistické zobrazení nehodovosti v silničním provozu v okolí vybraného objektu na pozemní komunikaci nebo při křížení vybraných komunikací Aplikace Statistické zobrazení nehodovosti v silničním provozu v okolí vybraného objektu na pozemní komunikaci nebo při křížení vybraných komunikací METODIKA PRÁCE S TOUTO APLIKACÍ září 13 Obsah ÚVOD 3

Více

METODIKA PRÁCE S TOUTO APLIKACÍ

METODIKA PRÁCE S TOUTO APLIKACÍ Aplikace Statistické zobrazení nehodovosti v silničním provozu na vybrané trase METODIKA PRÁCE S TOUTO APLIKACÍ květen 14 Obsah ÚVOD 3 PŘÍSTUP DO APLIKACE 4 DEFINOVÁNÍ KRITÉRIÍ VYHLEDÁVÁNÍ POŽADOVANÝCH

Více

Výsledky projektu Digitální mapa veřejné správy Plzeňského kraje využitelné pro města a obce

Výsledky projektu Digitální mapa veřejné správy Plzeňského kraje využitelné pro města a obce Výsledky projektu Digitální mapa veřejné správy Plzeňského kraje využitelné pro města a obce Porada informatiků obcí s rozšířenou působností Plzeň 9. 1. 2014 Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky

Více

Registr práv a povinností. PhDr. Robert Ledvinka vrchní ředitel sekce veřejné správy MV

Registr práv a povinností. PhDr. Robert Ledvinka vrchní ředitel sekce veřejné správy MV Registr práv a povinností PhDr. Robert Ledvinka vrchní ředitel sekce veřejné správy MV Základní registry Řízení poskytování služeb egovermentu Převodník identifikátorů fyzických osob (ORG) Úřad pro ochranu

Více

ISÚI Informační systém územní identifikace Proč? Co? Kde? Kdo? Jak? Kdy?

ISÚI Informační systém územní identifikace Proč? Co? Kde? Kdo? Jak? Kdy? ISÚI Informační systém územní identifikace Proč? Co? Kde? Kdo? Jak? Kdy? Jiří Formánek Český úřad zeměměřický a katastrální (ČÚZK) Projekt RÚIAN Projekt Vybudování Registru územní identifikace, adres a

Více

Železniční přejezdy. Základní statistické ukazatele ve formě komentovaných grafů

Železniční přejezdy. Základní statistické ukazatele ve formě komentovaných grafů Základní statistické ukazatele ve formě komentovaných grafů Dokument mapuje dopravní nehody a jejich následky na železničních přejezdech 12.4.2016 Obsah 1. Úvod... 3 1.1 Národní databáze... 3 2. Základní

Více

KONCEPCE ROZVOJE SILNIČNÍ SÍTĚ NA ÚZEMÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE DO ROKU 2010, S VÝHLEDEM DO ROKU 2013

KONCEPCE ROZVOJE SILNIČNÍ SÍTĚ NA ÚZEMÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE DO ROKU 2010, S VÝHLEDEM DO ROKU 2013 NÁZEV ZAKÁZKY: KONCEPCE ROZVOJE SILNIČNÍ SÍTĚ NA ÚZEMÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE DO ROKU 2010, S VÝHLEDEM DO ROKU 2013 OBJEDNATEL: OLOMOUCKÝ KRAJ OKRESY: JESENÍK, OLOMOUC, PŘEROV, PROSTĚJOV, ŠUMPERK KRAJ: OLOMOUCKÝ

Více

ITS: a traffic management and safety tool in Czech republic

ITS: a traffic management and safety tool in Czech republic Veřejné slyšení k inteligentním dopravním systémům 26.3.2009 Evropský hospodářský a sociální výbor Ostrava ITS: a traffic management and safety tool in Czech republic Základní principy www.rsd.cz Základní

Více

ení nehodovosti Centrum dopravního výzkumu

ení nehodovosti Centrum dopravního výzkumu Bezpečná silniční infrastruktura: klíč ke snížen ení nehodovosti Mikulík Josef,, Eksler Vojtech Centrum dopravního výzkumu Proč infastruktura? 60% smrtelných nehod v EU25 v extravilánu Infrastruktura má

Více

METODIKA PRÁCE S TOUTO APLIKACÍ

METODIKA PRÁCE S TOUTO APLIKACÍ Aplikace Statistické zobrazení nehodovosti v silničním provozu na vybrané pozemní komunikaci v mapě METODIKA PRÁCE S TOUTO APLIKACÍ červen 13 Obsah ÚVOD 3 PŘÍSTUP DO APLIKACE 3 DEFINOVÁNÍ KRITÉRIÍ VYHLEDÁVÁNÍ

Více

Veřejný dálkový přístup (VDP) k datům základního registru RÚIAN/ISÚI

Veřejný dálkový přístup (VDP) k datům základního registru RÚIAN/ISÚI Veřejný dálkový přístup (VDP) k datům Jiří Formánek Český úřad zeměměřický a katastrální (ČÚZK) Veřejný dálkový přístup (VDP) Projekt Vybudování Registru územní identifikace, adres a nemovitostí a modernizace

Více

METODIKA PRÁCE S TOUTO APLIKACÍ

METODIKA PRÁCE S TOUTO APLIKACÍ Aplikace Statistické zobrazení nehodovosti v silničním provozu ve vybraném správním území v mapě METODIKA PRÁCE S TOUTO APLIKACÍ červen 13 Obsah ÚVOD 3 PŘÍSTUP DO APLIKACE 3 DEFINOVÁNÍ KRITÉRIÍ VYHLEDÁVÁNÍ

Více

Aplikace. Statistické vyhodnocení nehodovosti v silničním provozu ve vybraném správním území s využitím doplňkových dat o účastnících nehody

Aplikace. Statistické vyhodnocení nehodovosti v silničním provozu ve vybraném správním území s využitím doplňkových dat o účastnících nehody Aplikace Statistické vyhodnocení nehodovosti v silničním provozu ve vybraném správním území s využitím doplňkových dat o účastnících nehody METODIKA PRÁCE S TOUTO APLIKACÍ prosinec 15 Obsah ÚVOD 3 PŘÍSTUP

Více

CERTIFIKOVANÉ TESTOVÁNÍ (CT) Výběrové šetření výsledků žáků 2014

CERTIFIKOVANÉ TESTOVÁNÍ (CT) Výběrové šetření výsledků žáků 2014 (CT) Výběrové šetření výsledků žáků 2014 Uživatelská příručka pro přípravu školy Verze 1 Obsah 1 ÚVOD... 3 1.1 Kde hledat další informace... 3 1.2 Posloupnost kroků... 3 2 KROK 1 KONTROLA PROVEDENÍ POINSTALAČNÍCH

Více

Realizovaná a připravovaná propojení s celostátními a lokálními IS. RNDr. Ivana Havlíková VITA software s.r.o.

Realizovaná a připravovaná propojení s celostátními a lokálními IS. RNDr. Ivana Havlíková VITA software s.r.o. Realizovaná a připravovaná propojení s celostátními a lokálními IS RNDr. Ivana Havlíková VITA software s.r.o. AIS VITA a celostátní IS Celostátní IS ISDS ISZR Rezortní IS MZe - CRVE MD -? ČSÚ ČÚZK - ISKN,

Více

Statistiky cyklistů. Základní statistické ukazatele ve formě komentovaných grafů. Dokument mapuje dopravní nehody cyklistů a jejich následky

Statistiky cyklistů. Základní statistické ukazatele ve formě komentovaných grafů. Dokument mapuje dopravní nehody cyklistů a jejich následky Základní statistické ukazatele ve formě komentovaných grafů Dokument mapuje dopravní nehody cyklistů a jejich následky 26.2.2013 Obsah 1. Úvod... 3 1.1 Národní databáze... 3 2. Základní fakta... 4 3. Vývoj

Více

Kontrola stavebních objektů bez vazby na MOMC v ISÚI

Kontrola stavebních objektů bez vazby na MOMC v ISÚI Kontrola stavebních objektů bez vazby na MOMC v ISÚI Seznam zkratek a pojmů použitých v tomto dokumentu: Pojem/zkratka Číslo domovní ČÚZK Definiční bod Vysvětlení číslo popisné nebo evidenční Český úřad

Více

MĚSTO PRO BYZNYS 2015

MĚSTO PRO BYZNYS 2015 MĚSTO PRO BYZNYS 2015 Veřejná data o firmách a obcích ČR Využití v praxi 2014/01 2014/02 2014/03 2014/04 2014/05 2014/06 2014/07 2014/08 2014/09 2014/10 2014/11 2014/12 2015/01 2015/02 2015/03 2015/04

Více

GIS HZS ČR pro ORP a přednostní připojení k veřejné komunikační síti

GIS HZS ČR pro ORP a přednostní připojení k veřejné komunikační síti GIS HZS ČR pro ORP a přednostní připojení k veřejné komunikační síti plk. Ing Jan Brothánek jan.brothanek@grh.izscr.cz MV GŘ HZS ČR Obsah Co je to GIS? Historie GIS HZS ČR Segmentace GIS HZS ČR Tenký mapový

Více

HelpAndManual_unregistered_evaluation_copy. REN - Procesní příručka

HelpAndManual_unregistered_evaluation_copy. REN - Procesní příručka HelpAndManual_unregistered_evaluation_copy 2 Obsah I O aplikaci REN - Registr nemovitostí 4 II Procesz zobrazení náhledu na záznam v aplikaci REN 6 1 Zobrazení náhledu... (detailu) záznamu 6 III Proces

Více

Tvorba trendové funkce a extrapolace pro roční časové řady

Tvorba trendové funkce a extrapolace pro roční časové řady Tvorba trendové funkce a extrapolace pro roční časové řady Příklad: Základem pro analýzu je časová řada živě narozených mezi lety 1970 a 2005. Prvním úkolem je vybrat vhodnou trendovou funkci pro vystižení

Více

Digitální mapa veřejné správy ZK III a celostátní. Zlín 26.9.2013 Barbora Valouchová

Digitální mapa veřejné správy ZK III a celostátní. Zlín 26.9.2013 Barbora Valouchová a celostátní Zlín Barbora Valouchová Program jednání Digitální mapa veřejné správy Zlínského kraje (Ing. Barbora Valouchová) Nový Portál Jednotné územně analytické podklady a územní plány Zlínského kraje

Více

Elektronický formulář

Elektronický formulář Úvod Elektronický formulář a postup při jeho podání Tento dokument je průvodcem uživatele při vyplňování a odeslání elektronického formuláře žádosti. Jednotlivé žádosti o dotaci jsou ve formátu 602 XML

Více

MĚSTSKÝ ÚŘAD TIŠNOV ODBOR DOPRAVY A ŽIVNOSTENSKÝ ÚŘAD NÁMĚSTÍ MÍRU 346, 666 19 TIŠNOV. Tel.: 549 439 756 E-mail : lubos.dvoracek@tisnov.

MĚSTSKÝ ÚŘAD TIŠNOV ODBOR DOPRAVY A ŽIVNOSTENSKÝ ÚŘAD NÁMĚSTÍ MÍRU 346, 666 19 TIŠNOV. Tel.: 549 439 756 E-mail : lubos.dvoracek@tisnov. MĚSTSKÝ ÚŘAD TIŠNOV ODBOR DOPRAVY A ŽIVNOSTENSKÝ ÚŘAD NÁMĚSTÍ MÍRU 346, 666 19 TIŠNOV Č. j. MUTI 6127/2016/ODŽÚ/Dv-1 V Tišnově, 8. 3. 2016 Vyřizuje: Oprávněná úřední osoba: Luboš Dvořáček Tel.: 549 439

Více

Ministerstvo pro místní rozvoj. podprogram 117 513

Ministerstvo pro místní rozvoj. podprogram 117 513 Pokyny pro vyplnění elektronické žádosti podprogram 117 513 Podpora výstavby technické infrastruktury Elektronická žádost je umístěna na internetové adrese http://www3.mmr.cz/zad a lze na ni vstoupit i

Více

Ústavní zákon 347/1997 Sb., o vytvoření vyšších územních samosprávných celků, vytváří vyšší územní samosprávné celky hl. m. Praha a 13 krajů.

Ústavní zákon 347/1997 Sb., o vytvoření vyšších územních samosprávných celků, vytváří vyšší územní samosprávné celky hl. m. Praha a 13 krajů. VŠE, 5. března 2016 Ústavní zákon 347/1997 Sb., o vytvoření vyšších územních samosprávných celků, vytváří vyšší územní samosprávné celky hl. m. Praha a 13 krajů. Územní vymezení podle okresů Zákon 36/1960

Více

Změny v právních předpisech s dopady na RÚIAN. Marika Kopkášová

Změny v právních předpisech s dopady na RÚIAN. Marika Kopkášová Změny v právních předpisech s dopady na RÚIAN Marika Kopkášová Obsah 1) realizované (2015, 2016) - novela vyhlášky č. 326/2000 Sb. - novela zákona č. 128/2000 Sb., o obcích - změna stavebního zákona 2)

Více

Podpora personálních procesů v HR Vema

Podpora personálních procesů v HR Vema Podpora personálních procesů v HR Vema Portálové řešení aplikací Řízení procesů s využitím workflow Personální procesy Nástup a změna pracovního zařazení Hodnocení zaměstnanců Rozdělování odměn Plánování

Více

METODIKA PRÁCE S TOUTO APLIKACÍ

METODIKA PRÁCE S TOUTO APLIKACÍ Aplikace Statistické zobrazení nehodovosti v silničním provozu ve vybraném správním území v mapě METODIKA PRÁCE S TOUTO APLIKACÍ červen 13 Obsah ÚVOD 3 PŘÍSTUP DO APLIKACE 4 DEFINOVÁNÍ KRITÉRIÍ VYHLEDÁVÁNÍ

Více

Mobilní aplikace pro ios

Mobilní aplikace pro ios Předběžná zadávací dokumentace k projektu: Mobilní aplikace pro ios Kontaktní osoba: Jan Makovec, makovec@ckstudio.cz Obsah Cíl projektu... 2 Obrazovky aplikace... 2 Základní prostředí aplikace... 2 Intro...

Více

366 respondentů 2,1 % obyvatelstva

366 respondentů 2,1 % obyvatelstva Anketa pro občany V rámci přípravy strategie bylo uskutečněno dotazníkové šetření mezi občany. Dotazníkové šetření se zaměřilo na bodování jednotlivých aspektů kvality života, na tematické oblasti ke zlepšení,

Více

Průvodce e learningem

Průvodce e learningem Průvodce e learningem Vstup do systému Pro správnou funkci kurzů je nutné používat aktuální verze internetových prohlížečů. Pokud si nejste jisti, jakou verzi internetového prohlížeče používáte, doporučujeme

Více

PŘEDSTAVENÍ PROJEKTU ZPOPLATŇOVÁNÍ ÚSEKŮ POZEMNÍCH KOMUNIKACÍ. Ing. Veronika Dvořáková, Ph.D. 11. prosince 2015, Brno

PŘEDSTAVENÍ PROJEKTU ZPOPLATŇOVÁNÍ ÚSEKŮ POZEMNÍCH KOMUNIKACÍ. Ing. Veronika Dvořáková, Ph.D. 11. prosince 2015, Brno PŘEDSTAVENÍ PROJEKTU ZPOPLATŇOVÁNÍ ÚSEKŮ POZEMNÍCH KOMUNIKACÍ Ing. Veronika Dvořáková, Ph.D. 11. prosince 2015, Brno Představení projektu Spolupráce BIBS a CDV, Proč vlastně tento projekt? Jednou z možností,

Více

ŘSD. Odbor silniční databanky. Chocerady, 20.10.2009

ŘSD. Odbor silniční databanky. Chocerady, 20.10.2009 ŘSD ČR Odbor silniční databanky 2009 Chocerady, 20.10.2009 Odbor silniční databanky na ŘSD ČR Generální ředitel. 10000 GENERÁLNÍ Ř. Kancelář GŘ 10010 vedoucí oddělení Úsek informatiky 10200 ředitel Úsek

Více

METODIKA PRÁCE S TOUTO APLIKACÍ

METODIKA PRÁCE S TOUTO APLIKACÍ Aplikace Statistické vyhodnocení nehodovosti v silničním provozu ve vybrané METODIKA PRÁCE S TOUTO APLIKACÍ červen 13 Obsah Úvod 3 Přístup do aplikace 3 Definování kritérií vyhledávání požadovaných informací

Více

METODIKA PRÁCE S TOUTO APLIKACÍ

METODIKA PRÁCE S TOUTO APLIKACÍ Aplikace Statistické vyhodnocení nehodovosti v silničním provozu ve vybraných lokalitách METODIKA PRÁCE S TOUTO APLIKACÍ říjen 15 Obsah ÚVOD 3 UŽIVATELÉ 4 OPERÁTOR 4 VIEWER 4 PŘÍSTUP DO APLIKACE 5 FUNKCE

Více

Základní registry a RÚIAN. Jiří Formánek

Základní registry a RÚIAN. Jiří Formánek Základní registry a RÚIAN Jiří Formánek Obsah prezentace Úvod Základní registry Registr územní identifikace, adres a nemovitostí Konstitutivnost zápisů do RÚIAN Poskytování údajů z RÚIAN Závěr Důvody vzniku

Více

Dopravní nehody v roce 2015 ve statistických číslech

Dopravní nehody v roce 2015 ve statistických číslech Dopravní nehody v roce 215 ve statistických číslech Statistiky nehodovosti zahrnují pouze ty dopravní nehody, které vyšetřovala Policie České republiky. Pro srovnání vývoje některých ukazatelů nehodovosti

Více

PŘÍLOHA č. 2B PŘÍRUČKA IS KP14+ PRO OPTP - ŽÁDOST O ZMĚNU

PŘÍLOHA č. 2B PŘÍRUČKA IS KP14+ PRO OPTP - ŽÁDOST O ZMĚNU PŘÍLOHA č. 2B PRAVIDEL PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE PŘÍRUČKA IS KP14+ PRO OPTP - ŽÁDOST O ZMĚNU OPERAČNÍ PROGRAM TECHNICKÁ POMOC Vydání 1/7, platnost a účinnost od 04. 04. 2016 Obsah 1 Změny v projektu... 3

Více

Testování výškové přesnosti navigační GPS pro účely (cyklo)turistiky

Testování výškové přesnosti navigační GPS pro účely (cyklo)turistiky Fakulta aplikovaných věd Katedra matematiky Testování výškové přesnosti navigační GPS pro účely (cyklo)turistiky Kompletní grafické přílohy bakalářské práce Plzeň 2006 David Velhartický Seznam příloh Praktický

Více

Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hustopeče, Masarykovo nám. 1. MV ČR Vnitřní správa evidence obyvatel

Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hustopeče, Masarykovo nám. 1. MV ČR Vnitřní správa evidence obyvatel Číslo projektu Číslo materiálu Název školy Autor Název Téma hodiny Předmět Ročník /y/ CZ.1.07/1.5.00/34.0394 VY_32_INOVACE_11_CZSŘ_4.11_ MV ČR Vnitřní správa evidence obyvatel Střední odborná škola a Střední

Více

Studijní informační systém. Nápověda pro vyučující 2 Práce s rozvrhem a předměty

Studijní informační systém. Nápověda pro vyučující 2 Práce s rozvrhem a předměty Studijní informační systém Nápověda pro vyučující 2 Práce s rozvrhem a předměty Vyučující a tajemníci (osoby s tajemnickou rolí pro SIS) mají možnost v období elektronického zápisu upravovat zápis studentů

Více

Vyhledávání v databázi CINAHL with Fulltext prostřednictvím EBSCOhost. Příklad vyhledávání tématu pomocí předmětových hesel

Vyhledávání v databázi CINAHL with Fulltext prostřednictvím EBSCOhost. Příklad vyhledávání tématu pomocí předmětových hesel Vyhledávání v databázi CINAHL with Fulltext prostřednictvím EBSCOhost Příklad vyhledávání tématu pomocí předmětových hesel Základní fakta o dtb. CINAHL CINAHL = Cumulative Index of Nursing andallied Health

Více

Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/34.0333 Vzdělávání v informačních a komunikačních technologií

Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/34.0333 Vzdělávání v informačních a komunikačních technologií VY_32_INOVACE_33_12 Škola Střední průmyslová škola Zlín Název projektu, reg. č. Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/34.0333 Vzdělávací oblast Vzdělávání v informačních a komunikačních

Více

Aspekt hodnocení podle Metodického pokynu pro řízení výzev, hodnocení a výběr projektů. Společná pro všechny aktivity. Proveditelnost Účelnost

Aspekt hodnocení podle Metodického pokynu pro řízení výzev, hodnocení a výběr projektů. Společná pro všechny aktivity. Proveditelnost Účelnost Specifická kritéria přijatelnosti pro integrované projekty IPRÚ pro SC 2.4 Zvýšení kvality a dostupnosti infrastruktury pro vzdělávání a celoživotní učení Specifická kritéria přijatelnosti pro integrované

Více

Výzva k podání nabídky Výběrové řízení

Výzva k podání nabídky Výběrové řízení Výzva k podání nabídky Výběrové řízení Obec Vacenovice si Vás dovoluje vyzvat k předložení nabídky na veřejnou zakázku malého rozsahu: Název zakázky: Název: Dotační management projektu Stavební úpravy

Více

1. Přehled formulářů pro evidenci akce(projektu) v informačním systému

1. Přehled formulářů pro evidenci akce(projektu) v informačním systému 1. Přehled formulářů pro evidenci akce(projektu) v informačním systému Formuláře pro EDS/ISPROFIN S 09 110 Identifikační údaje a systém řízení akce (projektu) S 09 120 Harmonogram přípravy a realizace

Více

Aplikace. prostorového navázání železničních přejezdů na přilehlou pozemní komunikaci s využitím prostorových a popisných dat

Aplikace. prostorového navázání železničních přejezdů na přilehlou pozemní komunikaci s využitím prostorových a popisných dat Aplikace prostorového navázání železničních přejezdů na přilehlou pozemní komunikaci s využitím prostorových a popisných dat METODIKA PRÁCE S TOUTO APLIKACÍ červen 13 Obsah ÚVOD 3 UŽIVATELÉ 4 OPERÁTOR

Více

Harmonizace ZABAGED a Geonames - podněty, zkušenosti, výhledy

Harmonizace ZABAGED a Geonames - podněty, zkušenosti, výhledy Harmonizace ZABAGED a Geonames - podněty, zkušenosti, výhledy Ing. Danuše Svobodová, Ing. Pavel Šidlichovský 9. dubna 2013, Hradec Králové Základní báze geografických dat České republiky (ZABAGED ) - digitální

Více

Dotaz č. 1. Dotaz č. 2. Dotaz č. 3. Dotaz č. 4. Identifikace zadavatele

Dotaz č. 1. Dotaz č. 2. Dotaz č. 3. Dotaz č. 4. Identifikace zadavatele Dodatečné informace č. 3 k VZ Personální a mzdový informační systém Dodatečné informace č. 3 k zadávacím podmínkám podlimitní veřejné zakázky Personální a mzdový informační systém dle 49 odst. 2 zákona

Více

Aplikace. prostorového navázání nehod v silničním provozu na přilehlou pozemní komunikaci s využitím prostorových a popisných dat

Aplikace. prostorového navázání nehod v silničním provozu na přilehlou pozemní komunikaci s využitím prostorových a popisných dat Aplikace prostorového navázání nehod v silničním provozu na přilehlou pozemní komunikaci s využitím prostorových a popisných dat METODIKA PRÁCE S TOUTO APLIKACÍ červen 13 Obsah ÚVOD 3 UŽIVATELÉ 4 OPERÁTOR

Více

TECHNOLOGICKÁ PLATFORMA SILNIČNÍ DOPRAVA

TECHNOLOGICKÁ PLATFORMA SILNIČNÍ DOPRAVA TECHNOLOGICKÁ PLATFORMA SILNIČNÍ DOPRAVA Koncepce IAP skupiny silniční nákladní doprava Ing.Jiří Novotný CDV v.v.i. Při vlastním zpracování návrhu IAP jsme vycházeli z: analýzy výzkumných aktivit (národních

Více

Sběr informačních povinností regulovaných subjektů. Návod na instalaci certifikátů a nastavení IE. Verze: 2.0

Sběr informačních povinností regulovaných subjektů. Návod na instalaci certifikátů a nastavení IE. Verze: 2.0 Sběr informačních povinností regulovaných subjektů. Návod na instalaci certifikátů a nastavení IE Verze: 2.0 Vytvořil: Milan Horák Poslední aktualizace: 25. 3. 2015 Obsah 1. Úvod... 1 1.1 Úvodní stránka

Více

MS WORD 2007 Styly a automatické vytvoření obsahu

MS WORD 2007 Styly a automatické vytvoření obsahu MS WORD 2007 Styly a automatické vytvoření obsahu Při formátování méně rozsáhlých textů se můžeme spokojit s formátováním použitím dílčích formátovacích funkcí. Tato činnost není sice nijak složitá, ale

Více

Příspěvkové programy SFDI. Městská mobilita: Trendy a financování Semily, 16. září 2014 Ing. Karel Havlíček

Příspěvkové programy SFDI. Městská mobilita: Trendy a financování Semily, 16. září 2014 Ing. Karel Havlíček Příspěvkové programy SFDI Městská mobilita: Trendy a financování Semily, 16. září 2014 Ing. Karel Havlíček Příspěvkové programy I. Příspěvky na zvyšování bezpečnosti II. Příspěvky na výstavbu a údržbu

Více

!!! Upozornění!!! Tento dokument slouží pouze pro prezentaci projektu. Nejedná se o úplnou a aktuálně platnou dokumentaci. 1.

!!! Upozornění!!! Tento dokument slouží pouze pro prezentaci projektu. Nejedná se o úplnou a aktuálně platnou dokumentaci. 1. !!! Upozornění!!! Tento dokument slouží pouze pro prezentaci projektu. Nejedná se o úplnou a aktuálně platnou dokumentaci. 1. Obecný popis Aplikace slouží ke sledování aplikací určených léků nebo jiných

Více

E-ZAK. metody hodnocení nabídek. verze dokumentu: 1.1. 2011 QCM, s.r.o.

E-ZAK. metody hodnocení nabídek. verze dokumentu: 1.1. 2011 QCM, s.r.o. E-ZAK metody hodnocení nabídek verze dokumentu: 1.1 2011 QCM, s.r.o. Obsah Úvod... 3 Základní hodnotící kritérium... 3 Dílčí hodnotící kritéria... 3 Metody porovnání nabídek... 3 Indexace na nejlepší hodnotu...4

Více

Operační program Rybářství 2007-2013

Operační program Rybářství 2007-2013 OP Rybářství 2007-2013 Operační program Rybářství 2007-2013 Elektronické podání Žádosti o dotaci opatření 3.1. a) (6.kolo OP Rybářství) Oddělení metodiky OP Rybářství Ing. Antonín VAVREČKA, Ing. Miroslav

Více

Escort Servis Night Prague

Escort Servis Night Prague Escort Servis Night Prague Escortní služby po celé Praze Vize projektu Vypracovali: Jiří Blažek, Cyril Filcík, Michal Dvořák Obsah Cíl projektu...2 Zainteresované instituce a osoby...2 Zadavatel...2 Uživatelé

Více

PŘÍRUČKA K POUŽÍVÁNÍ APLIKACE HELPDESK

PŘÍRUČKA K POUŽÍVÁNÍ APLIKACE HELPDESK PŘÍRUČKA K POUŽÍVÁNÍ APLIKACE HELPDESK Autor: Josef Fröhlich Verze dokumentu: 1.1 Datum vzniku: 4.4.2006 Datum poslední úpravy: 10.4.2006 Liberecká IS, a.s.;jablonecká 41; 460 01 Liberec V; IČ: 25450131;

Více

Informace o nehodovosti leden až září 2015

Informace o nehodovosti leden až září 2015 Informace o nehodovosti leden až září 2015 Statistiky nehodovosti zahrnují pouze ty dopravní nehody, které vyšetřovala Policie České republiky. Pro srovnání vývoje některých ukazatelů nehodovosti a následků

Více

Informace k novému vydání učebnice 2015 Manažerské účetnictví nástroje a metody (2. aktualizované a přepracované vydání) OBSAH 2015

Informace k novému vydání učebnice 2015 Manažerské účetnictví nástroje a metody (2. aktualizované a přepracované vydání) OBSAH 2015 Informace k novému vydání učebnice 2015 Manažerské účetnictví nástroje a metody (2. aktualizované a přepracované vydání) Na jaře 2015 bylo publikováno i druhé vydání učebnice nakladatelství Wolters Kluwer

Více

Obchodní řetězec Dokumentace k návrhu databázového systému

Obchodní řetězec Dokumentace k návrhu databázového systému Mendelova univerzita v Brně, Provozně ekonomická fakulta Obchodní řetězec Dokumentace k návrhu databázového systému 1. Úvod Cílem této práce je seznámit čtenáře s návrhem databázového systému Obchodní

Více

Google AdWords - návod

Google AdWords - návod Google AdWords - návod Systém Google AdWords je reklamním systémem typu PPC, který provozuje společnost Google, Inc. Zobrazuje reklamy ve výsledcích vyhledávání či v obsahových sítích. Platí se za proklik,

Více

Samsung Universal Print Driver Uživatelská příručka

Samsung Universal Print Driver Uživatelská příručka Samsung Universal Print Driver Uživatelská příručka představte si ty možnosti Copyright 2009 Samsung Electronics Co., Ltd. Všechna práva vyhrazena. Tato příručka správce je poskytována pouze pro informativní

Více

Národní registr nemocí z povolání v rámci projektu EREG

Národní registr nemocí z povolání v rámci projektu EREG Národní registr nemocí z povolání v rámci projektu EREG 46. konzultační den SPL ČLS JEP představení projektu EREG současný stav a harmonogram projektu změny a vliv na chod NRNP Mgr. Jan Žofka ÚZIS ČR EREG

Více

IMPORT A EXPORT MODULŮ V PROSTŘEDÍ MOODLE

IMPORT A EXPORT MODULŮ V PROSTŘEDÍ MOODLE Nové formy výuky s podporou ICT ve školách Libereckého kraje IMPORT A EXPORT MODULŮ V PROSTŘEDÍ MOODLE Podrobný návod Autor: Mgr. Michal Stehlík IMPORT A EXPORT MODULŮ V PROSTŘEDÍ MOODLE 1 Úvodem Tento

Více

Regionální Informační Servis (RIS) a Mapový Server. Jiřina Šleichrtová František Puršl

Regionální Informační Servis (RIS) a Mapový Server. Jiřina Šleichrtová František Puršl Regionální Informační Servis (RIS) a Mapový Server Jiřina Šleichrtová František Puršl Cíl prezentace Představení nových agend převedených na MMR Regionální Informační Servis (RIS) Mapový Server Mobilní

Více

Aktualizace mapových podkladů v zařízení Garmin

Aktualizace mapových podkladů v zařízení Garmin Ujistěte se že máte připojeno Vaše zařízení Garmin k počítači dříve než začnete postupovat podle tohoto návodu. Zadejte uživatelské jméno a heslo. Klikněte na přihlášení Kliněte na správa map a stahování

Více

František Hudek. březen 2013. 6. - 7. ročník

František Hudek. březen 2013. 6. - 7. ročník VY_32_INOVACE_FH07_WIN Jméno autora výukového materiálu Datum (období), ve kterém byl VM vytvořen Ročník, pro který je VM určen Vzdělávací oblast, obor, okruh, téma Anotace František Hudek březen 2013

Více

Ministerstvo pro místní rozvoj. bytů

Ministerstvo pro místní rozvoj. bytů Pokyny pro vyplnění elektronické žádosti podprogram 117 514 Podpora výstavby podporovaných bytů Elektronická žádost je umístěna na internetové adrese http://www3.mmr.cz/zad a lze na ni vstoupit i přímo

Více

Tabulka č. 1: Celkové pořadí srovnávacího výzkumu Město pro byznys Karlovarského kraje 2012

Tabulka č. 1: Celkové pořadí srovnávacího výzkumu Město pro byznys Karlovarského kraje 2012 Tabulka č. 1: Celkové pořadí srovnávacího výzkumu Město pro byznys Karlovarského kraje 2012 Celkové pořadí Pořadí v oblasti podnikatelské prostředí podle 25 kritérií (více detailů v tabulce č. 2, 3 a 4)

Více

Dopady zavedení registru práv a povinností na orgány veřejné moci

Dopady zavedení registru práv a povinností na orgány veřejné moci Dopady zavedení registru práv a povinností na orgány veřejné moci základní registr agend orgánů veřejné moci a některých práv a povinností Štěpánka Cvejnová, MVČR Miroslav Vlasák, Equica, a.s. Obsah Úvod

Více

Praktické dopady spuštění RÚIAN z pohledu územní identifikace. Jiří Formánek

Praktické dopady spuštění RÚIAN z pohledu územní identifikace. Jiří Formánek Praktické dopady spuštění RÚIAN z pohledu územní identifikace Jiří Formánek Obsah prezentace Úvod Obsah RÚIAN a jeho aktualizace Konstitutivní charakter zápisů do RÚIAN Zápisy adresních míst a stavebních

Více

Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích. Institute of Technology And Business In České Budějovice

Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích. Institute of Technology And Business In České Budějovice ZÁKLADNÍ NORMOVÁ A PŘEDPISOVÁ USTANOVENÍ V OBORU DOPRAVNÍCH STAVEB (POZEMNÍ KOMUNIKACE) Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice

Více

Uživatelská příručka IS ARGIS 2.1

Uživatelská příručka IS ARGIS 2.1 SPRÁVA STÁTNÍCH HMOTNÝCH REZERV Uživatelská příručka IS ARGIS 2.1 Správa číselníků pro uživatele SÚ verze 1.0 Uživatelská příručka IS ARGIS 2.1 Správa číselníků pro uživatele SÚ verze 1.0 Zpracovali: Richard

Více

českém Úvod Obsah balení WWW.SWEEX.COM LC100040 USB adaptér Sweex pro bezdrátovou síť LAN

českém Úvod Obsah balení WWW.SWEEX.COM LC100040 USB adaptér Sweex pro bezdrátovou síť LAN LC100040 USB adaptér Sweex pro bezdrátovou síť LAN Úvod Nejprve bychom vám rádi poděkovali za zakoupení USB adaptéru Sweex pro bezdrátovou síť LAN. USB adaptér umožňuje snadno a bleskově nastavit bezdrátovou

Více

JAK PŘIDAT UŽIVATELE PRO ADMINISTRÁTORY

JAK PŘIDAT UŽIVATELE PRO ADMINISTRÁTORY JAK PŘIDAT UŽIVATELE PRO ADMINISTRÁTORY Po vytvoření nové společnosti je potřeba vytvořit nové uživatele. Tato volba je dostupná pouze pro administrátory uživatele TM s administrátorskými právy. Tento

Více

BÍLSKO. Změna č. 2 A.1. NÁVRH ZMĚNY - TEXTOVÁ ČÁST ÚZEMNÍ PLÁN OBCE. : Olomoucký. : Městský úřad Litovel, odbor výstavby

BÍLSKO. Změna č. 2 A.1. NÁVRH ZMĚNY - TEXTOVÁ ČÁST ÚZEMNÍ PLÁN OBCE. : Olomoucký. : Městský úřad Litovel, odbor výstavby ÚZEMNÍ PLÁN OBCE BÍLSKO Změna č. 2 A.1. NÁVRH ZMĚNY - TEXTOVÁ ČÁST OBEC : Bílsko OKRES : Olomouc KRAJ : Olomoucký POŘIZOVATEL OBJEDNATEL : Městský úřad Litovel, odbor výstavby Obec Bílsko PROJEKTANT :

Více

Realizační tým Zhotovitele. Oprávněné osoby. Seznam subdodavatelů. Tabulka pro zpracování nabídkové ceny. Zadávací dokumentace

Realizační tým Zhotovitele. Oprávněné osoby. Seznam subdodavatelů. Tabulka pro zpracování nabídkové ceny. Zadávací dokumentace 1. PŘÍLOHY ZADÁVACÍ DOKUMENTACE Příloha č. 1 Kvalifikační dokumentace Příloha č. 2 Závazný návrh Smlouvy Příloha č. 3 Krycí list nabídky Příloha č. 4 Vzor čestného prohlášení o splnění základních kvalifikačních

Více

modul Vozidla uživatelská příručka

modul Vozidla uživatelská příručka modul Vozidla uživatelská příručka 2 UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA MODUL VOZIDLA ÆÆSpolehlivý partner v oblasti satelitního sledování ÆÆAlarmy do vozidel, sledování úbytku paliva a další služby www.gps-monitoring.cz

Více

25.6.2012 10:00 Brno, Líšeňská 33a PS5 Úloha výzkumu při stanovení a naplňování rámcových cílů

25.6.2012 10:00 Brno, Líšeňská 33a PS5 Úloha výzkumu při stanovení a naplňování rámcových cílů Zápis z jednání pracovní skupiny č. 5 projektu DOPSIT Datum jednání: Čas jednání: Místo jednání: Pracovní skupina: 25.6.2012 10:00 Brno, Líšeňská 33a PS5 Úloha výzkumu při stanovení a naplňování rámcových

Více

2. Za vydání územního rozhodnutí ve zjednodušeném územním řízení vybere správní úřad poplatek ve výši poloviny sazby příslušného poplatku.

2. Za vydání územního rozhodnutí ve zjednodušeném územním řízení vybere správní úřad poplatek ve výši poloviny sazby příslušného poplatku. Zákon č. 634/2004 Sb., o správních poplatcích - znění od 1.1.2013. Položka 17 1. Vydání rozhodnutí o umístění stavby nebo zařízení anebo vydání rozhodnutí o změně vlivu užívání stavby na území 14) a) ke

Více

Základníregistry. Finanční náročnost plán x skutečnost

Základníregistry. Finanční náročnost plán x skutečnost Základníregistry Finanční náročnost plán x skutečnost Základníregistry ISZR Informační systém základních registrů (MV ČR) ROB Registr obyvatel (MV ČR) RPP Registr práv a povinností (MV ČR) ROS Registr

Více

Zkušenosti z implementace IS PROXIO - Město Žďár nad Sázavou Ing. Libor Vostrejš vedoucí odboru IT, Ing. Jiří Berkovec MARBES CONSULTING s.r.o.

Zkušenosti z implementace IS PROXIO - Město Žďár nad Sázavou Ing. Libor Vostrejš vedoucí odboru IT, Ing. Jiří Berkovec MARBES CONSULTING s.r.o. Zkušenosti z implementace IS PROXIO - Město Žďár nad Sázavou Ing. Libor Vostrejš vedoucí odboru IT, Ing. Jiří Berkovec MARBES CONSULTING s.r.o. Město Žďár nad Sázavou Historie města sahá až do poloviny

Více

NÁVOD K PROGRAMU. Odesílání dat do systému ISOH

NÁVOD K PROGRAMU. Odesílání dat do systému ISOH NÁVOD K PROGRAMU Odesílání dat do systému ISOH Vytvořeno: 12.4.2016 Aktualizováno: 2.5.2016 Obsah Obsah... 1 Úvod... 1 Rozsah dat... 1 Požadavky na program ESPI 8... 2 Nastavení programu ESPI8... 2 Nastavení

Více

Projekty MV pro Prahu. Ing. Jaroslav Svoboda jsvoboda@mvcr.cz

Projekty MV pro Prahu. Ing. Jaroslav Svoboda jsvoboda@mvcr.cz Projekty MV pro Prahu Ing. Jaroslav Svoboda jsvoboda@mvcr.cz Praha 28. března 2007 Úvod Záměry Projekty řešené s kraji Projekty MV a MI Czech POINT Registry veřejné správy Hexagon Informatika na rozcestí

Více

Povinné přílohy předkládané spolu s Žádostí o dotaci

Povinné přílohy předkládané spolu s Žádostí o dotaci Místní akční skupina ORLICKO M A S Divišova 669, 564 01 Žamberk Povinné přílohy předkládané spolu s Žádostí o dotaci Fiche č. 5 Moderní zemědělské podnikání Č. Příloha Forma Kontrola Povinné přílohy 1.

Více

AG PORTÁL. Ověřené řešení pro digitální mapu veřejné správy

AG PORTÁL. Ověřené řešení pro digitální mapu veřejné správy AG PORTÁL Ověřené řešení pro digitální mapu veřejné správy Rudolf Richter ISSS, duben 2011 AG PORTÁL OVĚŘENÉ ŘEŠENÍ PRO AGENDA Co je AG Portál? Procesy při aktualizaci, správě a publikaci Pokrytí procesů

Více

ZJEDNODUŠENÝ POSTUP PRO DOPLNĚNÍ A ZASLÁNÍ ŽÁDOSTI O DOTACI A PŘÍLOH K ZAKÁZKÁM PŘES PORTÁL FARMÁŘE

ZJEDNODUŠENÝ POSTUP PRO DOPLNĚNÍ A ZASLÁNÍ ŽÁDOSTI O DOTACI A PŘÍLOH K ZAKÁZKÁM PŘES PORTÁL FARMÁŘE ZJEDNODUŠENÝ POSTUP PRO DOPLNĚNÍ A ZASLÁNÍ ŽÁDOSTI O DOTACI A PŘÍLOH K ZAKÁZKÁM PŘES PORTÁL FARMÁŘE 1. kolo příjmu žádostí Programu rozvoje venkova (2014 2020) Probíhá v případě zjištění nekompletní dokumentace/vyplněné

Více

Položka 17 1. Vydání rozhodnutí o umístění stavby nebo zařízení anebo vydání rozhodnutí o změně vlivu užívání stavby na území

Položka 17 1. Vydání rozhodnutí o umístění stavby nebo zařízení anebo vydání rozhodnutí o změně vlivu užívání stavby na území na stavebním úřadu (platné od 01.01.2013) dle přílohy č. 1 zákona č. 634/2004 Sb., o správních poplatcích, ve znění pozdějších předpisů Úkon Položka 17 1. Vydání rozhodnutí o umístění stavby nebo zařízení

Více

Založte si účet na Atollon.com

Založte si účet na Atollon.com Tento průvodce Vám ukáže jak založit účet organizace v rámci Atollon.com a jak ho propojit s Vaší platformou pro produktivitu a spolupráci Atollon Lagoon. Založte si účet na Atollon.com Nastavení účtu

Více

Vývoj systému RoadPAC 2009-2013

Vývoj systému RoadPAC 2009-2013 Vývoj systému RoadPAC 2009-2013 Ing. Jeráček Karel, Ing. Ivan Sitař CSc. 21.5.2013, Praha Nové vlastnosti programového systému RoadPAC : Opuštění platformy VBA a úplný přechod na platformu.net DLL, pro

Více

VYUŽITÍ VYBRANÝCH NOVĚ POSTAVENÝCH CYKLISTICKÝCH KOMUNIKACÍ A UŽÍVÁNÍ CYKLISTICKÝCH PŘILEB

VYUŽITÍ VYBRANÝCH NOVĚ POSTAVENÝCH CYKLISTICKÝCH KOMUNIKACÍ A UŽÍVÁNÍ CYKLISTICKÝCH PŘILEB VYUŽITÍ VYBRANÝCH NOVĚ POSTAVENÝCH CYKLISTICKÝCH KOMUNIKACÍ A UŽÍVÁNÍ CYKLISTICKÝCH PŘILEB INTENZITY CYKLISTICKÉ DOPRAVY V ZÁVISLOSTI NA VELKÉM PRŮMYSLOVÉM PODNIKU ING. VLADISLAV ROZSYPAL, EDIP s.r.o.,

Více

Operační program Doprava

Operační program Doprava Veletrh URBIS INVEST 2009 Brno - Výstaviště Operační program Doprava Mgr. Radek Lintymer 23.04. 2009 Evropská unie Investice do vaší budoucnosti WWW.OPD.CZ Fond soudržnosti Evropský fond pro regionální

Více

ČÁST I. IDENTIFIKACE ŽADATELE: Vyplňte, popř. proškrtněte

ČÁST I. IDENTIFIKACE ŽADATELE: Vyplňte, popř. proškrtněte Žádost o dofinancování sociální služby pro r. 2016 v rámci Podmínek dotačního Programu na podporu poskytování sociálních služeb a způsobu rozdělení a čerpání dotace z kapitoly 313 MPSV státního rozpočtu

Více

Portál. Mechatronika

Portál. Mechatronika Portál Mechatronika Redakční systém CMS (Content management system) systém pro správu obsahu Základní funkce: tvorba, modifikace a publikace dokumentů (článků) zpravidla prostřednictvím jednoduchého editoru,

Více

VEŘEJNÁ VYHLÁŠKA OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY

VEŘEJNÁ VYHLÁŠKA OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY Sp. zn.: MV 15907/2016 OD Ve Vyškově dne 16. 3. 2016 Č. j.: MV 15907/2016 OD/3 Šl VEŘEJNÁ VYHLÁŠKA OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY Stanovení přechodné úpravy provozu na pozemní komunikaci Městský úřad Vyškov, odbor

Více

Relevantní legislativa

Relevantní legislativa Centrum dopravního výzkumu, v. v. i. Líšeňská 33a 636 00 Brno Ing. Libor Krejčí Kontrola dodržování mezinárodní dohody ADR Tento projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu

Více