Aplikace. Statistické zobrazení nehodovosti v silničním provozu v okolí vybraného objektu na pozemní komunikaci nebo při křížení vybraných komunikací

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Aplikace. Statistické zobrazení nehodovosti v silničním provozu v okolí vybraného objektu na pozemní komunikaci nebo při křížení vybraných komunikací"

Transkript

1 Aplikace Statistické zobrazení nehodovosti v silničním provozu v okolí vybraného objektu na pozemní komunikaci nebo při křížení vybraných komunikací METODIKA PRÁCE S TOUTO APLIKACÍ září 13

2 Obsah ÚVOD 3 PŘÍSTUP DO APLIKACE 3 DEFINOVÁNÍ KRITÉRIÍ VYHLEDÁVÁNÍ POŽADOVANÝCH INFORMACÍ V APLIKACI 4 ZDROJE DAT 4 ÚDAJE ŘEDITELSTVÍ SLUŽBY DOPRAVNÍ POLICIE ČR (ŘSDP ČR) 4 ÚDAJE ŘEDITELSTVÍ SILNIC A DÁLNIC ČR (ŘSD) 7 ZDROJEM ADMINISTRATIVNÍCH ÚDAJŮ JE ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD (ČSÚ) 7 ZDROJEM PODKLADOVÝCH MAP JE ČESKÝ ÚŘAD ZEMĚMĚŘIČSKÝ A KATASTRÁLNÍ (ČÚZK) 8 ZOBRAZENÍ PODLE VYBRANÝCH KRITÉRIÍ 11 NEHODOVOST V OKOLÍ OBJEKTŮ NA VYBRANÉ SILNICI 11 NEHODOVOST V OKOLÍ KŘÍŽENÍ VYBRANÝCH SILNIC 15 VYUŽITÍ FUNKCE GOOGLE STREET VIEW KE ZOBRAZENÍ SITUACE V MÍSTĚ NEHODY Z RŮZNÝCH POHLEDŮ 17 VYTVÁŘENÍ TEMATICKÝCH MAPOVÝCH PŘEHLEDŮ S ODBORNÝM OBSAHEM - STATISTICKÝM VYHODNOCENÍM VYBRANÉHO SPRÁVNÍHO ÚZEMÍ 19 ZÁKLADNÍ INFORMATIVNÍ VÝPIS O OBJEKTU 19 TEMATICKÝ PŘEHLED NEHODOVOSTI V SILNIČNÍM PROVOZU NA OBJEKTECH VYBRANÉ POZEMNÍ KOMUNIKACE 20 TEMATICKÝ PŘEHLED NEHODOVOSTI PODLE STANOVENÝCH KRITÉRIÍ NA VYBRANÉ POZEMNÍ KOMUNIKACI 21 Strana 2 (celkem 21)

3 Úvod V rámci Etapy V řešení projektu Rozšíření analytických funkcí publikační aplikace Statistické zobrazení nehod v mapě, provozované na Portálu geografického informačního systému Ministerstva dopravy Jednotná dopravní vektorová mapa (JDVM) (VG ) bezpečnostního výzkumu MV byla vyvinuta aplikace umožňující vyhledání a prostorové zobrazení uzlového bodu (křižovatky, změny jízdních pruhů, apod.), na pozemní komunikaci a výběr nehod do požadované vzdálenosti od komunikace a uzlového bodu. Tato aplikace je určena odborné i laické veřejnosti a je volně přístupná. Vhodnou kombinací kritérií výběru nehod, pozemní komunikace a objektu na komunikaci si může uživatel aplikace operativně vytvářet tematické mapy nehodovosti v okolí vybraných objektů na vybrané komunikací nebo při křížení vybraných komunikací. Při interpretaci tematických přehledů statistického vyhodnocení nehodovosti v okolí objektů na vybrané pozemní komunikaci musí uživatel vzít v úvahu použitou metodiku. Nehody jsou přiřazeny k nejbližšímu objektu pozemní komunikace pomocí prostorového dotazu. Maximální vzdálenost nehody od objektu na komunikaci byla nastavena na 20 m (tzn., nemá-li nehoda v okolí do 20 m nějakou komunikaci, nemá přirazenu žádnou). Z výše uvedeného vyplývá, že statistický přehled nehodovosti v okolí objektu na vybrané pozemní komunikaci má pouze informativní charakter a měl by se používat jako analytický a ne oficiální dokument. Přístup do aplikace Do aplikace Statistické zobrazení nehod na zadané komunikaci se vstupuje cestou Portálu GIS MD Jednotná dopravní vektorová mapa ( tematické oblasti Statistika nehod v mapě, Etapa V - Statistické zobrazení nehodovosti v silničním provozu v okolí vybraného objektu na pozemní komunikaci nebo při křížení vybraných komunikací. V popisu základních funkcí aplikace je odkaz na vstupní formulář aplikace. Poklepem na označené slovo zde se otevře vstupní formulář Strana 3 (celkem 21)

4 Definování kritérií vyhledávání požadovaných informací v aplikaci Vstupní formulář aplikace umožňuje vyhledávat v mapě buď jednotlivé nehody (podle identifikačního čísla nehody), nebo skupiny nehod podle zadaných kritérií. Zdroje dat V aplikaci jsou využity následující zdroje vektorových dat (viz citace zdrojů v mapě pod znakem Ve vstupním formuláři může uživatel volit následující kritéria Údaje Ředitelství služby dopravní Policie ČR (ŘSDP ČR) z dat ŘSDP ČR může uživatel aplikace volit následující kritéria Datum od: do: Volbou časového intervalu vyhledá uživatel všechny nehody, které se udály ve stanoveném intervalu (počátek je a konec je měsíčně aktualizován) Druh nehody Alkohol u viníka nehody přítomen Uživatel vybírá kritérium vyhledávání z následujícího číselníku ŘSDP ČR: Uživatel vybírá kritérium vyhledávání z následujícího číselníku ŘSDP ČR: srážka s jedoucím nekolejovým vozidlem srážka s vozidlem zaparkovaným, odstaveným srážka s pevnou překážkou nezjišťováno ano, obsah alkoholu v krvi do 0,24 ne srážka s chodcem ano, obsah alkoholu v krvi od 0,24 do 0,5 srážka s lesní zvěří srážka s domácím zvířetem pod vlivem drog pod vlivem alkoholu a drog srážka s vlakem ano, obsah alkoholu v krvi od 0,5 do 0,8 Strana 4 (celkem 21)

5 srážka s tramvají ano, obsah alkoholu v krvi od 0,8 do 1,0 havárie ano, obsah alkoholu v krvi od 1,0 do 1,5 jiný druh nehody ano, obsah alkoholu v krvi 1,5 a více Viditelnost Druh vozidla Uživatel vybírá kritérium vyhledávání z následujícího číselníku ŘSDP ČR: ve dne, viditelnost nezhoršená vlivem povětrnostních podmínek ve dne, zhoršená viditelnost (svítání, soumrak) ve dne, zhoršená viditelnost vlivem povětrnostních podmínek (mlha, sněžení, déšť apod.) v noci - s veřejným osvětlením, viditelnost nezhoršená vlivem povětrnostních podmínek v noci - s veřejným osvětlením, zhoršená viditelnost vlivem povětrnostních podmínek (mlha, déšť, sněžení apod.) v noci - bez veřejného osvětlení, viditelnost nezhoršená vlivem povětrnostních podmínek v noci - bez veřejného osvětlení, viditelnost zhoršená vlivem povětrnostních podmínek (mlha, déšť, sněžení apod.) Uživatel vybírá kritérium vyhledávání z následujícího číselníku ŘSDP ČR: moped malý motocykl (do 50 ccm) motocykl (včetně sidecarů, skútrů apod.) osobní automobil bez přívěsu osobní automobil s přívěsem nákladní automobil (včetně multikáry, autojeřábu, cisterny atd.) nákladní automobil s přívěsem nákladní automobil s návěsem autobus traktor (i s přívěsem) tramvaj trolejbus jiné motorové vozidlo (zemědělské, stavební atd.) jízdní kolo povoz, jízda na koni jiné nemotorové vozidlo vlak nezjištěno, řidič ujel jiný druh vozidla Strana 5 (celkem 21)

6 Počet vozidel: Následek nehody: nehody s následkem na zdraví osob Uživatel aplikace si může zvolit jako kritérium počet vozidel zúčastněných při nehodě. Uživatel aplikace má dvě možnosti stanovení kritéria výběru. Buď zaškrtnutím políčka nehody s následkem na zdraví osob vybere všechny nehody, při kterých došlo k usmrcení nebo zranění osob, nebo konkrétním zadáním níže uvedeních kritérií usmrceno osob: těžce zraněno: lehce zraněno: vybere skupinu nehod splňujících tato kritéria. Zavinění nehody Únik provozních, přepravovaných hmot Uživatel vybírá kritérium vyhledávání z následujícího číselníku ŘSDP ČR: řidičem motorového vozidla řidičem nemotorového vozidla chodcem lesní zvěří, domácím zvířectvem jiným účastníkem silničního provozu závadou komunikace technickou závadou vozidla jiné zavinění Uživatel vybírá kritérium vyhledávání z následujícího číselníku ŘSDP ČR: došlo k úniku pohonných hmot, oleje, chladícího media apod. došlo k úniku jiných nebezpečných látek pevných došlo k úniku jiných nebezpečných látek - kapalných došlo k úniku jiných nebezpečných látek - plynných žádné z uvedených Strana 6 (celkem 21)

7 Údaje Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD) Uživatel může analyzovat buď nehodovost v okolí objektů na vybrané pozemní komunikaci (vybírá z číselníku silnic 1), nebo nehodovost v okolí křížení vybraných silnic (vybírá i z číselníku silnic 2). Třída silnice Číslo silnice Uživatel vybírá kritérium vyhledávání z následujícího číselníku ŘSD ČR: dálnice silnice 1. třídy silnice 2. třídy silnice 3. třídy Uživatel vybírá kritérium vyhledávání z číselníku ŘSD ČR: Po zvolení třídy silnice si zvolí číslo silnice Nebo volí přímo číslo silnice z nabídky v seznamu Zdrojem administrativních údajů je Český statistický úřad (ČSÚ) Strana 7 (celkem 21)

8 Zdrojem podkladových map je Český úřad zeměměřičský a katastrální (ČÚZK) Strana 8 (celkem 21)

9 Strana 9 (celkem 21)

10 Strana 10 (celkem 21)

11 Zobrazení podle vybraných kritérií Nehodovost v okolí objektů na vybrané silnici Pokud chce uživatel analyzovat nehodovost v okolí objektů na vybrané silnici, zvolí si konkrétní silnici z předdefinovaných číselníků. V níže uvedeném případě byla zvolena silnice I. třídy číslo 30. Vybranou komunikaci lze zobrazit aktivací tlačítka Mapa >. Po zmáčknutí tlačítka zadaným kritériím. se zobrazí seznam nehod odpovídajících Strana 11 (celkem 21)

12 Protože vybraná silnice v celé délce zobrazitelná pouze ve větším měřítku nejsou zobrazeny nehody, které se objeví až při přiblížení mapy na měřítko 1:50000 Náhled lze přiblížit až na měřítko 1:354 Strana 12 (celkem 21)

13 Tak jako u všech předchozích aplikací lze i zde filtrovat zobrazení nehod pomocí přednastavených kritérií. Pokud si zvolíme jako kritérium nehody s následkem na zdraví osob, tak aktivací zaškrtávacího tlačítka se zobrazí pouze nehody splňující kritéria zadaná ve vyhledávacím formuláři Objekty na komunikaci jsou zobrazeny modře, nehody v silničním provozu červeně. Poklepem na body nebo komunikaci se zobrazí základní informace. Strana 13 (celkem 21)

14 V informačním boxu vybraného objektu nebo nehody je číslo objektu nebo nehody s aktivním odkazem. Poznámka k uvádění času nehody ve výpisech a přehledech: Čas 25:60 uvádí policisté, když při šetření nehody nemohou určit hodinu, kdy se nehoda v daný den stala. Čas například 16:60 uvádí policisté, když při šetření nehody nemohou určit minutu, kdy se nehoda v daném rozmezí hodin (mezi 16:00 a 17:00) stala. Strana 14 (celkem 21)

15 Poklepem na aktivní odkaz u čísla objektu se zobrazí detailnější informační box se situačním pohledem, základními informacemi a přehledem nehod v okolí vybraného objektu. Nehodovost v okolí křížení vybraných silnic Pokud chce uživatel analyzovat nehodovost v okolí křížení vybraných silnici, zvolí si konkrétní silnici 1 a 2 z předdefinovaných číselníků. V níže uvedeném případě bylo zvoleno křížení silnice I. třídy číslo 30 a silnice II. třídy číslo 613. Pomocí tlačítka Vyhledat jsou nalezeny dva objekty (úrovňové křižovatky) Strana 15 (celkem 21)

16 Přes kód objektu se uživatel dostane k Základnímu informativnímu výpisu o objektu. Strana 16 (celkem 21)

17 Využití funkce Google Street View ke zobrazení situace v místě nehody z různých pohledů Pomocí propojení na Google Street View lze prohlédnout situaci v místě nehody z různých pohledů. Strana 17 (celkem 21)

18 Strana 18 (celkem 21)

19 Vytváření tematických mapových přehledů s odborným obsahem - statistickým vyhodnocením vybraného správního území Základní informativní výpis o objektu Aplikace umožnuje vytvořit přehled se situačním obrázkem umístění nehody na komunikaci a k němu statistické informace o nehodovosti v okolí vybraného objektu. Poklepem na odkaz Výpis ve formátu PDF v základním informativním výpisu o objektu lze vygenerovat statistické vyhodnocení nehodovosti v okolí vybraného objektu. Strana 19 (celkem 21)

20 Tematický přehled nehodovosti v silničním provozu na objektech vybrané pozemní komunikace Aktivací tlačítka je vygenerován souhrnný tematický přehled na vybrané pozemní komunikaci ve formátu pdf Strana 20 (celkem 21)

21 Tematický přehled nehodovosti podle stanovených kritérií na vybrané pozemní komunikaci Uživatel si může výběr nehod omezit dalším kritériem (zde Viditelnost v noci - s veřejným osvětlením, zhoršená viditelnost vlivem povětrnostních podmínek (mlha, déšť, sněžení apod.)) a aplikace vygeneruje následující tematický přehled. Aktivací tlačítka se do formátu pdf vygeneruje následující statistický přehled o nehodách Strana 21 (celkem 21)

METODIKA PRÁCE S TOUTO APLIKACÍ

METODIKA PRÁCE S TOUTO APLIKACÍ Aplikace Statistické zobrazení nehodovosti v silničním provozu v okolí železničních přejezdů podle zadaných kritérií METODIKA PRÁCE S TOUTO APLIKACÍ listopad 13 Obsah ÚVOD 3 PŘÍSTUP DO APLIKACE 4 DEFINOVÁNÍ

Více

METODIKA PRÁCE S TOUTO APLIKACÍ

METODIKA PRÁCE S TOUTO APLIKACÍ Aplikace Statistické zobrazení nehodovosti v silničním provozu ve vybraném správním území v časové řadě v mapě METODIKA PRÁCE S TOUTO APLIKACÍ červen 15 Obsah SEZNAM POUŽITÝCH ZKRATEK 3 ÚVOD 4 PŘÍSTUP

Více

METODIKA PRÁCE S TOUTO APLIKACÍ

METODIKA PRÁCE S TOUTO APLIKACÍ Aplikace Statistické zobrazení nehodovosti v silničním provozu na vybrané pozemní komunikaci v mapě METODIKA PRÁCE S TOUTO APLIKACÍ červen 13 Obsah ÚVOD 3 PŘÍSTUP DO APLIKACE 3 DEFINOVÁNÍ KRITÉRIÍ VYHLEDÁVÁNÍ

Více

METODIKA PRÁCE S TOUTO APLIKACÍ

METODIKA PRÁCE S TOUTO APLIKACÍ Aplikace Statistické zobrazení nehodovosti v silničním provozu ve vybraném správním území v mapě METODIKA PRÁCE S TOUTO APLIKACÍ červen 13 Obsah ÚVOD 3 PŘÍSTUP DO APLIKACE 3 DEFINOVÁNÍ KRITÉRIÍ VYHLEDÁVÁNÍ

Více

METODIKA PRÁCE S TOUTO APLIKACÍ

METODIKA PRÁCE S TOUTO APLIKACÍ Aplikace Statistické zobrazení nehodovosti v silničním provozu ve vybraném správním území v mapě METODIKA PRÁCE S TOUTO APLIKACÍ červen 13 Obsah ÚVOD 3 PŘÍSTUP DO APLIKACE 4 DEFINOVÁNÍ KRITÉRIÍ VYHLEDÁVÁNÍ

Více

S T A T I S T I K A. nehodovosti na pozemních komunikacích v ČR. za období leden až duben 2016.

S T A T I S T I K A. nehodovosti na pozemních komunikacích v ČR. za období leden až duben 2016. S T A T I S T I K A ovosti na pozemních komunikacích v ČR za období leden až duben 216. Leden až duben 216 rozdíl stejné období roku 215 POČET NEHOD 29.774 zvýšení o 2.27 = 8, % USMRCENO 147 snížení o

Více

Informace o nehodovosti leden až září 2015

Informace o nehodovosti leden až září 2015 Informace o nehodovosti leden až září 2015 Statistiky nehodovosti zahrnují pouze ty dopravní nehody, které vyšetřovala Policie České republiky. Pro srovnání vývoje některých ukazatelů nehodovosti a následků

Více

Dopravní nehody v roce 2015 ve statistických číslech

Dopravní nehody v roce 2015 ve statistických číslech Dopravní nehody v roce 215 ve statistických číslech Statistiky nehodovosti zahrnují pouze ty dopravní nehody, které vyšetřovala Policie České republiky. Pro srovnání vývoje některých ukazatelů nehodovosti

Více

METODIKA PRÁCE S TOUTO APLIKACÍ

METODIKA PRÁCE S TOUTO APLIKACÍ Aplikace Statistické zobrazení nehodovosti v silničním provozu na vybrané trase METODIKA PRÁCE S TOUTO APLIKACÍ květen 14 Obsah ÚVOD 3 PŘÍSTUP DO APLIKACE 4 DEFINOVÁNÍ KRITÉRIÍ VYHLEDÁVÁNÍ POŽADOVANÝCH

Více

S T A T I S T I K A. nehodovosti na pozemních komunikacích v ČR. za období roku 2015.

S T A T I S T I K A. nehodovosti na pozemních komunikacích v ČR. za období roku 2015. S T A T I S T I K A ovosti na pozemních komunikacích v ČR za období roku 2015. Rok 2015 stejné období - rok 2014 POČET NEHOD 93.067 zvýšení o 7.208 = 8,4 % USMRCENO 660 zvýšení o 31 osob = 4,9 % TĚŽCE

Více

Veřejný dálkový přístup (VDP) k datům základního registru RÚIAN/ISÚI

Veřejný dálkový přístup (VDP) k datům základního registru RÚIAN/ISÚI Veřejný dálkový přístup (VDP) k datům Jiří Formánek Český úřad zeměměřický a katastrální (ČÚZK) Veřejný dálkový přístup (VDP) Projekt Vybudování Registru územní identifikace, adres a nemovitostí a modernizace

Více

Statistiky cyklistů. Základní statistické ukazatele ve formě komentovaných grafů. Dokument mapuje dopravní nehody cyklistů a jejich následky

Statistiky cyklistů. Základní statistické ukazatele ve formě komentovaných grafů. Dokument mapuje dopravní nehody cyklistů a jejich následky Základní statistické ukazatele ve formě komentovaných grafů Dokument mapuje dopravní nehody cyklistů a jejich následky 26.2.2013 Obsah 1. Úvod... 3 1.1 Národní databáze... 3 2. Základní fakta... 4 3. Vývoj

Více

Železniční přejezdy. Základní statistické ukazatele ve formě komentovaných grafů

Železniční přejezdy. Základní statistické ukazatele ve formě komentovaných grafů Základní statistické ukazatele ve formě komentovaných grafů Dokument mapuje dopravní nehody a jejich následky na železničních přejezdech 12.4.2016 Obsah 1. Úvod... 3 1.1 Národní databáze... 3 2. Základní

Více

Publikaci vydalo Ředitelství služby dopravní policie Policejního prezidia České republiky. Text a grafy připravil: pplk. Petr Sobotka, Ředitelství

Publikaci vydalo Ředitelství služby dopravní policie Policejního prezidia České republiky. Text a grafy připravil: pplk. Petr Sobotka, Ředitelství Publikaci vydalo Ředitelství služby dopravní policie Policejního prezidia České republiky. Text a grafy připravil: pplk. Petr Sobotka, Ředitelství služby dopravní policie Policejního prezidia České republiky

Více

TABULKOVÁ PŘÍLOHA. Přehled o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za rok 2009

TABULKOVÁ PŘÍLOHA. Přehled o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za rok 2009 TABULKOVÁ PŘÍLOHA Přehled o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za rok 2009 Nehody_2009_tabulky6.indd 61 24.3.2010 11:35:47 OBSAH TABULKOVÉ PŘÍLOHY TABULKA 1.............................................................................

Více

ení nehodovosti Centrum dopravního výzkumu

ení nehodovosti Centrum dopravního výzkumu Bezpečná silniční infrastruktura: klíč ke snížen ení nehodovosti Mikulík Josef,, Eksler Vojtech Centrum dopravního výzkumu Proč infastruktura? 60% smrtelných nehod v EU25 v extravilánu Infrastruktura má

Více

KONCEPCE ROZVOJE SILNIČNÍ SÍTĚ NA ÚZEMÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE DO ROKU 2010, S VÝHLEDEM DO ROKU 2013

KONCEPCE ROZVOJE SILNIČNÍ SÍTĚ NA ÚZEMÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE DO ROKU 2010, S VÝHLEDEM DO ROKU 2013 NÁZEV ZAKÁZKY: KONCEPCE ROZVOJE SILNIČNÍ SÍTĚ NA ÚZEMÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE DO ROKU 2010, S VÝHLEDEM DO ROKU 2013 OBJEDNATEL: OLOMOUCKÝ KRAJ OKRESY: JESENÍK, OLOMOUC, PŘEROV, PROSTĚJOV, ŠUMPERK KRAJ: OLOMOUCKÝ

Více

HelpAndManual_unregistered_evaluation_copy. REN - Procesní příručka

HelpAndManual_unregistered_evaluation_copy. REN - Procesní příručka HelpAndManual_unregistered_evaluation_copy 2 Obsah I O aplikaci REN - Registr nemovitostí 4 II Procesz zobrazení náhledu na záznam v aplikaci REN 6 1 Zobrazení náhledu... (detailu) záznamu 6 III Proces

Více

CERTIFIKOVANÉ TESTOVÁNÍ (CT) Výběrové šetření výsledků žáků 2014

CERTIFIKOVANÉ TESTOVÁNÍ (CT) Výběrové šetření výsledků žáků 2014 (CT) Výběrové šetření výsledků žáků 2014 Uživatelská příručka pro přípravu školy Verze 1 Obsah 1 ÚVOD... 3 1.1 Kde hledat další informace... 3 1.2 Posloupnost kroků... 3 2 KROK 1 KONTROLA PROVEDENÍ POINSTALAČNÍCH

Více

METODIKA PRÁCE S TOUTO APLIKACÍ

METODIKA PRÁCE S TOUTO APLIKACÍ Aplikace Statistické vyhodnocení nehodovosti v silničním provozu ve vybrané METODIKA PRÁCE S TOUTO APLIKACÍ červen 13 Obsah Úvod 3 Přístup do aplikace 3 Definování kritérií vyhledávání požadovaných informací

Více

ISÚI Informační systém územní identifikace Proč? Co? Kde? Kdo? Jak? Kdy?

ISÚI Informační systém územní identifikace Proč? Co? Kde? Kdo? Jak? Kdy? ISÚI Informační systém územní identifikace Proč? Co? Kde? Kdo? Jak? Kdy? Jiří Formánek Český úřad zeměměřický a katastrální (ČÚZK) Projekt RÚIAN Projekt Vybudování Registru územní identifikace, adres a

Více

o nehodovosti na pozemních komunikacích České republiky v období leden až listopad 2011

o nehodovosti na pozemních komunikacích České republiky v období leden až listopad 2011 o ovosti na pozemních komunikacích České republiky v Policie ČR za 11 měsíců letošního roku šetřila celkem 67 964, při kterých bylo 646 osob usmrceno, 2 822 osob těžce zraněno a 20 604 osob zraněno lehce.

Více

Vyhledávání v databázi CINAHL with Fulltext prostřednictvím EBSCOhost. Příklad vyhledávání tématu pomocí předmětových hesel

Vyhledávání v databázi CINAHL with Fulltext prostřednictvím EBSCOhost. Příklad vyhledávání tématu pomocí předmětových hesel Vyhledávání v databázi CINAHL with Fulltext prostřednictvím EBSCOhost Příklad vyhledávání tématu pomocí předmětových hesel Základní fakta o dtb. CINAHL CINAHL = Cumulative Index of Nursing andallied Health

Více

Studijní informační systém. Nápověda pro vyučující 2 Práce s rozvrhem a předměty

Studijní informační systém. Nápověda pro vyučující 2 Práce s rozvrhem a předměty Studijní informační systém Nápověda pro vyučující 2 Práce s rozvrhem a předměty Vyučující a tajemníci (osoby s tajemnickou rolí pro SIS) mají možnost v období elektronického zápisu upravovat zápis studentů

Více

MĚSTO PRO BYZNYS 2015

MĚSTO PRO BYZNYS 2015 MĚSTO PRO BYZNYS 2015 Veřejná data o firmách a obcích ČR Využití v praxi 2014/01 2014/02 2014/03 2014/04 2014/05 2014/06 2014/07 2014/08 2014/09 2014/10 2014/11 2014/12 2015/01 2015/02 2015/03 2015/04

Více

Sada 2 Microsoft Word 2007

Sada 2 Microsoft Word 2007 S třední škola stavební Jihlava Sada 2 Microsoft Word 2007 04. Text v záhlaví, zápatí, číslování stránek Digitální učební materiál projektu: SŠS Jihlava šablony registrační číslo projektu:cz.1.09/1.5.00/34.0284

Více

Elektronický formulář

Elektronický formulář Úvod Elektronický formulář a postup při jeho podání Tento dokument je průvodcem uživatele při vyplňování a odeslání elektronického formuláře žádosti. Jednotlivé žádosti o dotaci jsou ve formátu 602 XML

Více

Seznam příloh Příloha č. 1 Příloha č. 2 -

Seznam příloh Příloha č. 1 Příloha č. 2 - Seznam příloh Příloha č. 1 - Odpověď Ministerstva dopravy ze dne 20. září 2011 na informaci ohledně právního předpisu, na základě kterého se začal vydávat řidičský průkaz v roce 1987 Příloha č. 2 - Příloha

Více

Celkový přehled nehod v silničním provozu v obvodu vybraného správního území

Celkový přehled nehod v silničním provozu v obvodu vybraného správního území Celkový přehled nehod v silničním provozu v obvodu vybraného správního území Období: 1.1.2018-31.12.2018 Území: obec Brno (Jihomoravský kraj) Všeobecný statistický přehled o nehodách Počet nehod celkem

Více

Zpráva o vývoji dopravní nehodovosti v Libereckém kraji za rok 2011

Zpráva o vývoji dopravní nehodovosti v Libereckém kraji za rok 2011 Zpráva o vývoji dopravní nehodovosti v Libereckém kraji za rok Dne.. v : hod. na silnici I. třídy č. v km, - v katastru obce LIBEREC, cca m za kruhovým objezdem ve směru na Jablonec nad Nisou, řidič OA

Více

Klientský portál leasing24.cz. KLIENTSKÝ PORTÁL 24 NÁVOD NA PŘIHLÁŠENÍ A REGISTRACI UŽIVATELE Leasing24.cz. Stránka 1 z 15

Klientský portál leasing24.cz. KLIENTSKÝ PORTÁL 24 NÁVOD NA PŘIHLÁŠENÍ A REGISTRACI UŽIVATELE Leasing24.cz. Stránka 1 z 15 KLIENTSKÝ PORTÁL 24 NÁVOD NA PŘIHLÁŠENÍ A REGISTRACI UŽIVATELE Leasing24.cz Stránka 1 z 15 OBSAH O klientském portálu... 3 Registrace klienta... 4 K první registraci budete potřebovat... 5 Registrace prostřednictvím

Více

BYTY TRŽNÍ CENA NEMOVITOSTI. xxx 000 Kč/m 2. Informace o nemovitosti, pro kterou je zobrazena tržní cena NA PRODEJ TRŽNÍ CENA NEMOVITOSTI

BYTY TRŽNÍ CENA NEMOVITOSTI. xxx 000 Kč/m 2. Informace o nemovitosti, pro kterou je zobrazena tržní cena NA PRODEJ TRŽNÍ CENA NEMOVITOSTI BYTY NA PRODEJ TRŽNÍ CENA NEMOVITOSTI Informace o nemovitosti, pro kterou je zobrazena tržní cena Dotazovaná nemovitost: Kategorie: Byt, Prodej Dispozice: 2 + kk Vlastnictví: Osobní Užitná plocha: 50 m

Více

ITS: a traffic management and safety tool in Czech republic

ITS: a traffic management and safety tool in Czech republic Veřejné slyšení k inteligentním dopravním systémům 26.3.2009 Evropský hospodářský a sociální výbor Ostrava ITS: a traffic management and safety tool in Czech republic Základní principy www.rsd.cz Základní

Více

Realizovaná a připravovaná propojení s celostátními a lokálními IS. RNDr. Ivana Havlíková VITA software s.r.o.

Realizovaná a připravovaná propojení s celostátními a lokálními IS. RNDr. Ivana Havlíková VITA software s.r.o. Realizovaná a připravovaná propojení s celostátními a lokálními IS RNDr. Ivana Havlíková VITA software s.r.o. AIS VITA a celostátní IS Celostátní IS ISDS ISZR Rezortní IS MZe - CRVE MD -? ČSÚ ČÚZK - ISKN,

Více

Statistika nehodovosti 3. čtvrtletí 2016

Statistika nehodovosti 3. čtvrtletí 2016 Statistika nehodovosti 3. čtvrtletí 2016 Statistiky nehodovosti zahrnují pouze ty dopravní nehody, které vyšetřovala Policie České republiky. Pro srovnání vývoje některých ukazatelů nehodovosti a následků

Více

Poznámky k verzi. Scania Diagnos & Programmer 3, verze 2.27

Poznámky k verzi. Scania Diagnos & Programmer 3, verze 2.27 cs-cz Poznámky k verzi Scania Diagnos & Programmer 3, verze 2.27 Verze 2.27 nahrazuje verzi 2.26 programu Scania Diagnos & Programmer 3 a podporuje systémy ve vozidlech řady P, G, R a T a řady F, K a N

Více

Aplikace. Statistické vyhodnocení nehodovosti v silničním provozu ve vybraném správním území s využitím doplňkových dat o účastnících nehody

Aplikace. Statistické vyhodnocení nehodovosti v silničním provozu ve vybraném správním území s využitím doplňkových dat o účastnících nehody Aplikace Statistické vyhodnocení nehodovosti v silničním provozu ve vybraném správním území s využitím doplňkových dat o účastnících nehody METODIKA PRÁCE S TOUTO APLIKACÍ prosinec 15 Obsah ÚVOD 3 PŘÍSTUP

Více

Ministerstvo pro místní rozvoj. bytů

Ministerstvo pro místní rozvoj. bytů Pokyny pro vyplnění elektronické žádosti podprogram 117 514 Podpora výstavby podporovaných bytů Elektronická žádost je umístěna na internetové adrese http://www3.mmr.cz/zad a lze na ni vstoupit i přímo

Více

F Zdravotnictví. Více informací k tomuto tématu naleznete na: ictvi

F Zdravotnictví. Více informací k tomuto tématu naleznete na:  ictvi Ústav zdravotnických informací a statistiky ČR (ÚZIS) ve spolupráci s ČSÚ sleduje od roku 2003 údaje o vybavenosti zdravotnických zařízení v ČR informačními technologiemi, a to prostřednictvím vyčerpávajícího

Více

zpracovaná dle ustanovení 85 odst. 2 zákona č. 137/2006 sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen ZVZ )

zpracovaná dle ustanovení 85 odst. 2 zákona č. 137/2006 sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen ZVZ ) PÍSEMNÁ ZPRÁVA ZADAVATELE K VEŘEJNÉ ZAKÁZCE zpracovaná dle ustanovení 85 odst. 2 zákona č. 137/2006 sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen ZVZ ) Název veřejné zakázky Okrouhlá,

Více

a. vymezení obchodních podmínek veřejné zakázky ve vztahu k potřebám zadavatele,

a. vymezení obchodních podmínek veřejné zakázky ve vztahu k potřebám zadavatele, Doporučení MMR k postupu zadavatelů při zpracování odůvodnění účelnosti veřejné zakázky, při stanovení obchodních podmínek pro veřejné zakázky na stavební práce a při vymezení podrobností předmětu veřejné

Více

Uživatelská příručka nepřihlášený uživatel

Uživatelská příručka nepřihlášený uživatel Uživatelská příručka nepřihlášený uživatel V7 Tým SOFO Group a.s. 31. 5. 2016 DŮVĚRNÉ Obsah Obsah... 2 1. Veřejná část webových stránek... 3 1.1. Prohlížení katalogu... 3 1.2. Objednávání... 6 1.3. Přehled

Více

Studijní informační systém. Tvorba rozvrhu ve Studijním informačním systému (SIS) I. Obecné principy

Studijní informační systém. Tvorba rozvrhu ve Studijním informačním systému (SIS) I. Obecné principy Studijní informační systém Tvorba rozvrhu ve Studijním informačním systému (SIS) Co je třeba zajistit před zadáním rozvrhu do systému 1. Všechny předměty vyučované v rozvrhovaném semestru jsou zadané v

Více

S T A T I S T I K A. nehodovosti na pozemních komunikacích v ČR. za 1.pololetí 2016 (leden až červen).

S T A T I S T I K A. nehodovosti na pozemních komunikacích v ČR. za 1.pololetí 2016 (leden až červen). S T A T I S T I K A ovosti na pozemních komunikacích v ČR za 1.pololetí 216 (leden až červen). Leden až červen 216 rozdíl stejné období roku 215 POČET NEHOD 47.236 zvýšení o 3.54 = 8,1 % USMRCENO 23 snížení

Více

Kontrola stavebních objektů bez vazby na MOMC v ISÚI

Kontrola stavebních objektů bez vazby na MOMC v ISÚI Kontrola stavebních objektů bez vazby na MOMC v ISÚI Seznam zkratek a pojmů použitých v tomto dokumentu: Pojem/zkratka Číslo domovní ČÚZK Definiční bod Vysvětlení číslo popisné nebo evidenční Český úřad

Více

Haga clic para modificar el estilo de título del patrón

Haga clic para modificar el estilo de título del patrón de PAS SYSTÉM subtítulo VÝSTRAHY del patrón CHODCŮ ŘEŠENÍ PRO SNÍŽENÍ RIZIKA KOLIZÍ VYSOKOZDVIŽNÝCH VOZÍKŮ A CHODCŮ ZÁKAZNÍCI de 2 de 3 PAS - HISTORIE ICNITA je jednou z největších španělských společností

Více

Mobilní aplikace pro ios

Mobilní aplikace pro ios Předběžná zadávací dokumentace k projektu: Mobilní aplikace pro ios Kontaktní osoba: Jan Makovec, makovec@ckstudio.cz Obsah Cíl projektu... 2 Obrazovky aplikace... 2 Základní prostředí aplikace... 2 Intro...

Více

TECHNOLOGICKÁ PLATFORMA SILNIČNÍ DOPRAVA

TECHNOLOGICKÁ PLATFORMA SILNIČNÍ DOPRAVA TECHNOLOGICKÁ PLATFORMA SILNIČNÍ DOPRAVA Koncepce IAP skupiny silniční nákladní doprava Ing.Jiří Novotný CDV v.v.i. Při vlastním zpracování návrhu IAP jsme vycházeli z: analýzy výzkumných aktivit (národních

Více

Registr práv a povinností. PhDr. Robert Ledvinka vrchní ředitel sekce veřejné správy MV

Registr práv a povinností. PhDr. Robert Ledvinka vrchní ředitel sekce veřejné správy MV Registr práv a povinností PhDr. Robert Ledvinka vrchní ředitel sekce veřejné správy MV Základní registry Řízení poskytování služeb egovermentu Převodník identifikátorů fyzických osob (ORG) Úřad pro ochranu

Více

PŘEHLED O NEHODOVOSTI

PŘEHLED O NEHODOVOSTI PŘEHLED O NEHODOVOSTI NA POZEMNÍCH KOMUNIKACÍCH V ČESKÉ REPUBLICE za PUBLIKACI VYDALO ŘEDITELSTVÍ SLUŽBY DOPRAVNÍ POLICIE POLICEJNÍHO PREZIDIA ČESKÉ REPUBLIKY Text a grafy připravili: ing. Josef Tesařík

Více

Celkový přehled nehod v silničním provozu v obvodu vybraného správního území

Celkový přehled nehod v silničním provozu v obvodu vybraného správního území Celkový přehled nehod v silničním provozu v obvodu vybraného správního území Období: 1.1.2018-31.12.2018 Území: obec Praha (Hlavní město Praha) Všeobecný statistický přehled o nehodách Počet nehod celkem

Více

modul Vozidla uživatelská příručka

modul Vozidla uživatelská příručka modul Vozidla uživatelská příručka 2 UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA MODUL VOZIDLA ÆÆSpolehlivý partner v oblasti satelitního sledování ÆÆAlarmy do vozidel, sledování úbytku paliva a další služby www.gps-monitoring.cz

Více

Výzva k podání nabídky Výběrové řízení

Výzva k podání nabídky Výběrové řízení Výzva k podání nabídky Výběrové řízení Obec Vacenovice si Vás dovoluje vyzvat k předložení nabídky na veřejnou zakázku malého rozsahu: Název zakázky: Název: Dotační management projektu Stavební úpravy

Více

Digitální mapa veřejné správy ZK III a celostátní. Zlín 26.9.2013 Barbora Valouchová

Digitální mapa veřejné správy ZK III a celostátní. Zlín 26.9.2013 Barbora Valouchová a celostátní Zlín Barbora Valouchová Program jednání Digitální mapa veřejné správy Zlínského kraje (Ing. Barbora Valouchová) Nový Portál Jednotné územně analytické podklady a územní plány Zlínského kraje

Více

2.4.11 Nerovnice s absolutní hodnotou

2.4.11 Nerovnice s absolutní hodnotou .. Nerovnice s absolutní hodnotou Předpoklady: 06, 09, 0 Pedagogická poznámka: Hlavním záměrem hodiny je, aby si studenti uvědomili, že se neučí nic nového. Pouze používají věci, které dávno znají, na

Více

JAK PŘIDAT UŽIVATELE PRO ADMINISTRÁTORY

JAK PŘIDAT UŽIVATELE PRO ADMINISTRÁTORY JAK PŘIDAT UŽIVATELE PRO ADMINISTRÁTORY Po vytvoření nové společnosti je potřeba vytvořit nové uživatele. Tato volba je dostupná pouze pro administrátory uživatele TM s administrátorskými právy. Tento

Více

Výsledky projektu Digitální mapa veřejné správy Plzeňského kraje využitelné pro města a obce

Výsledky projektu Digitální mapa veřejné správy Plzeňského kraje využitelné pro města a obce Výsledky projektu Digitální mapa veřejné správy Plzeňského kraje využitelné pro města a obce Porada informatiků obcí s rozšířenou působností Plzeň 9. 1. 2014 Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky

Více

Aplikace. prostorového navázání nehod v silničním provozu na přilehlou pozemní komunikaci s využitím prostorových a popisných dat

Aplikace. prostorového navázání nehod v silničním provozu na přilehlou pozemní komunikaci s využitím prostorových a popisných dat Aplikace prostorového navázání nehod v silničním provozu na přilehlou pozemní komunikaci s využitím prostorových a popisných dat METODIKA PRÁCE S TOUTO APLIKACÍ červen 13 Obsah ÚVOD 3 UŽIVATELÉ 4 OPERÁTOR

Více

Podpora personálních procesů v HR Vema

Podpora personálních procesů v HR Vema Podpora personálních procesů v HR Vema Portálové řešení aplikací Řízení procesů s využitím workflow Personální procesy Nástup a změna pracovního zařazení Hodnocení zaměstnanců Rozdělování odměn Plánování

Více

ZJEDNODUŠENÝ POSTUP PRO DOPLNĚNÍ A ZASLÁNÍ ŽÁDOSTI O DOTACI A PŘÍLOH K ZAKÁZKÁM PŘES PORTÁL FARMÁŘE

ZJEDNODUŠENÝ POSTUP PRO DOPLNĚNÍ A ZASLÁNÍ ŽÁDOSTI O DOTACI A PŘÍLOH K ZAKÁZKÁM PŘES PORTÁL FARMÁŘE ZJEDNODUŠENÝ POSTUP PRO DOPLNĚNÍ A ZASLÁNÍ ŽÁDOSTI O DOTACI A PŘÍLOH K ZAKÁZKÁM PŘES PORTÁL FARMÁŘE 1. kolo příjmu žádostí Programu rozvoje venkova (2014 2020) Probíhá v případě zjištění nekompletní dokumentace/vyplněné

Více

Povinné přílohy předkládané spolu s Žádostí o dotaci

Povinné přílohy předkládané spolu s Žádostí o dotaci Místní akční skupina ORLICKO M A S Divišova 669, 564 01 Žamberk Povinné přílohy předkládané spolu s Žádostí o dotaci Fiche č. 5 Moderní zemědělské podnikání Č. Příloha Forma Kontrola Povinné přílohy 1.

Více

Základní registry a RÚIAN. Jiří Formánek

Základní registry a RÚIAN. Jiří Formánek Základní registry a RÚIAN Jiří Formánek Obsah prezentace Úvod Základní registry Registr územní identifikace, adres a nemovitostí Konstitutivnost zápisů do RÚIAN Poskytování údajů z RÚIAN Závěr Důvody vzniku

Více

Statistika nehodovosti 1. pololetí 2017

Statistika nehodovosti 1. pololetí 2017 Statistika nehodovosti 1. pololetí 2017 Statistiky nehodovosti zahrnují pouze ty dopravní nehody, které vyšetřovala Policie České republiky. Pro srovnání vývoje některých ukazatelů nehodovosti a následků

Více

Kalendář je nástroj, který vám pomůže zorganizovat si pracovní čas. Zaznamenáváme do něj události jako schůzky, termíny odevzdání práce a podobně.

Kalendář je nástroj, který vám pomůže zorganizovat si pracovní čas. Zaznamenáváme do něj události jako schůzky, termíny odevzdání práce a podobně. III. je nástroj, který vám pomůže zorganizovat si pracovní čas. Zaznamenáváme do něj události jako schůzky, termíny odevzdání práce a podobně. V levé spodní části okna Outlook si stisknutím tlačítka zobrazíme

Více

S T A T I S T I K A. nehodovosti na pozemních komunikacích v ČR. za období leden až září 2016

S T A T I S T I K A. nehodovosti na pozemních komunikacích v ČR. za období leden až září 2016 S T A T I S T I K A ovosti na pozemních komunikacích v ČR za období leden až září 216 Leden až září 216 rozdíl stejné období roku 215 POČET NEHOD 72.65 zvýšení o 4.734 = 7, % USMRCENO 46 snížení o 84 osob

Více

Novinky v projektu RÚIAN. Ing. Jiří Formánek

Novinky v projektu RÚIAN. Ing. Jiří Formánek Novinky v projektu RÚIAN Ing. Jiří Formánek Obsah prezentace Úvod Migrace TEA SO do ISÚI ze SLDB 2011 Přihlašování externích uživatelů ISÚI přes JIP Dodávka RÚIAN 1.3 Zavedení volebních okrsků do RÚIAN

Více

S T A T I S T I K A. nehodovosti na pozemních komunikacích v ČR. za období leden až srpen 2016

S T A T I S T I K A. nehodovosti na pozemních komunikacích v ČR. za období leden až srpen 2016 S T A T I S T I K A ovosti na pozemních komunikacích v ČR za období leden až srpen 2016 Leden až srpen 2016 rozdíl stejné období roku 2015 POČET NEHOD 63.937 zvýšení o 3.939 = 6,6 % USMRCENO 353 snížení

Více

Informační servis a jeho možnosti

Informační servis a jeho možnosti Ukazatele populačního zdraví: nový informační systém pro kraje a města ČR 30. března 2016 Podpořeno projektem Rozvoj technologické platformy NZIS Informační servis a jeho možnosti Jan Mužík Evropský Operační

Více

Rychlý návod na použití

Rychlý návod na použití 1 Rychlý návod na použití Vibrační hodinky VibraLITE 8 2 K nastavení libovolného času hodinek, kalendáře nebo časování musí display, které si přejete nastavovat, BLIKAT. Blikání digitů se zastaví, pokud

Více

Statistika nehodovosti 3. čtvrtletí 2017

Statistika nehodovosti 3. čtvrtletí 2017 Statistika nehodovosti 3. čtvrtletí 2017 Statistiky nehodovosti zahrnují pouze ty dopravní nehody, které vyšetřovala Policie České republiky. Pro srovnání vývoje některých ukazatelů nehodovosti a následků

Více

Windows 10 (6. třída)

Windows 10 (6. třída) Windows 10 (6. třída) Okno spuštěné aplikace: takto vypadá okno aplikace Malování - panel nástrojů Rychlý přístup Titulkový pruh se jménem souboru (Bez názvu) tlačka pro minimalizaci, obnovení z maxima

Více

Řešení. ŘEŠENÍ 10 Domácí diskotéka

Řešení. ŘEŠENÍ 10 Domácí diskotéka Příklad zahrnuje Textová editace buněk Základní vzorce Vložené kliparty Propojené listy Grafická úprava buněk Složitější vzorce Vložené externí obrázky Formuláře Úprava formátu Vysoce speciální funkce

Více

Používání IS Carsystem

Používání IS Carsystem Používání IS Carsystem Filtrování dat se SW Carsys Jak řadit a filtrovat data v agendách... 1 I. Používání filtrů... 1 II. Uložené filtry... 2 III. Vyvolávání filtrů... 3 Jak zobrazit potřebná data...

Více

S T A T I S T I K A. nehodovosti na pozemních komunikacích v ČR. za období leden až říjen 2016

S T A T I S T I K A. nehodovosti na pozemních komunikacích v ČR. za období leden až říjen 2016 S T A T I S T I K A ovosti na pozemních komunikacích v ČR za období leden až říjen 2016 Leden až říjen 2016 rozdíl stejné období roku 2015 POČET NEHOD 81.995 zvýšení o 5.261 = 6,9 % USMRCENO 472 snížení

Více

Samsung Universal Print Driver Uživatelská příručka

Samsung Universal Print Driver Uživatelská příručka Samsung Universal Print Driver Uživatelská příručka představte si ty možnosti Copyright 2009 Samsung Electronics Co., Ltd. Všechna práva vyhrazena. Tato příručka správce je poskytována pouze pro informativní

Více

Postup práce s elektronickým podpisem

Postup práce s elektronickým podpisem Obsah 1. Obecné informace o elektronickém podpisu... 2 2. Co je třeba nastavit, abyste mohli používat elektronický podpis v MS2014+... 2 2.1. Microsoft Silverlight... 2 2.2. Zvýšení práv pro MS Silverlight...

Více

S T A T I S T I K A. nehodovosti na pozemních komunikacích v ČR. za období leden až listopad 2016

S T A T I S T I K A. nehodovosti na pozemních komunikacích v ČR. za období leden až listopad 2016 S T A T I S T I K A ovosti na pozemních komunikacích v ČR za období leden až listopad 2016 Leden až listopad 2016 rozdíl stejné období roku 2015 POČET NEHOD 90.502 zvýšení o 5.446 = 6,4 % USMRCENO 504

Více

TJ-Harrachov-Reko základny lyžování

TJ-Harrachov-Reko základny lyžování ISPROFIN Identifikační údaje a systém řízení akce S 05 110 Vstupní data: lhůta k vyřízení žádosti (dnů) Vstupní data ISPROFIN zaslána účastníkem programu (žadatelem o dotaci) e-mailem správci programu

Více

Výzva k podání nabídek na veřejnou zakázku

Výzva k podání nabídek na veřejnou zakázku OBEC POHOŘÍ Pohoří Chotouň 100, 254 01 Jílové u Prahy, IČ: 00241555 tel: 241 950 299, email: info@obec-pohori.info Výzva k podání nabídek na veřejnou zakázku v zadávacím řízení zakázky malého rozsahu stavebních

Více

Ministerstvo pro místní rozvoj. podprogram 117 513

Ministerstvo pro místní rozvoj. podprogram 117 513 Pokyny pro vyplnění elektronické žádosti podprogram 117 513 Podpora výstavby technické infrastruktury Elektronická žádost je umístěna na internetové adrese http://www3.mmr.cz/zad a lze na ni vstoupit i

Více

Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49

Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Výuka moderně Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0205 Šablona: III/2 Informační

Více

Adresa příslušného úřadu. V... dne... podle ustanovení 125 odst. 4 zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon)

Adresa příslušného úřadu. V... dne... podle ustanovení 125 odst. 4 zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon) Adresa příslušného úřadu Úřad: Městský úřad Toužim Ulice: Sídliště 428 PSČ, obec: 364 01 Toužim V... dne...... Věc: ŽÁDOST O OVĚŘENÍ ZJEDNODUŠENÉ DOKUMENTACE (PASPORTU) STAVBY podle ustanovení 125 odst.

Více

Dopravní nehodovost v roce 2012

Dopravní nehodovost v roce 2012 Dopravní nehodovost v roce 2012 Dopravní nehodovost v roce 2012 plk. Mgr. Martin Červíček policejní prezident Dopravní nehodovost v roce 2012 plk. Mgr. Tomáš Kužel náměstek policejního prezidenta pro vnější

Více

VYHLÁŠKA MV ČR č. 444/2008 Sb., o zdravotní způsobilosti uchazeče o zaměstnání strážníka, čekatele a strážníka obecní policie

VYHLÁŠKA MV ČR č. 444/2008 Sb., o zdravotní způsobilosti uchazeče o zaměstnání strážníka, čekatele a strážníka obecní policie VYHLÁŠKA MV ČR č. 444/2008 Sb., o zdravotní způsobilosti uchazeče o zaměstnání strážníka, čekatele a strážníka obecní policie Ministerstvo vnitra v dohodě s Ministerstvem zdravotnictví stanoví podle 4c

Více

S T A T I S T I K A. nehodovosti na pozemních komunikacích v ČR. v roce 2016

S T A T I S T I K A. nehodovosti na pozemních komunikacích v ČR. v roce 2016 S T A T I S T I K A ovosti na pozemních komunikacích v ČR v roce 2016 Leden až prosinec 2016 rozdíl stejné období roku 2015 POČET NEHOD 98.864 zvýšení o 5.797 = 6,2 % USMRCENO 545 snížení o 115 osob =

Více

INFORMACE o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za období leden září 2017

INFORMACE o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za období leden září 2017 POLICEJNÍ PREZIDIUM ČESKÉ REPUBLIKY Ředitelství služby dopravní policie Praha 9. října 2017 Počet listů: 12 Přílohy: 1/15 INFORMACE o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za období leden

Více

PROVÁDĚCÍ PŘEDPIS K BURZOVNÍM PRAVIDLŮM

PROVÁDĚCÍ PŘEDPIS K BURZOVNÍM PRAVIDLŮM PROVÁDĚCÍ PŘEDPIS K BURZOVNÍM PRAVIDLŮM STANOVENÍ PARAMETRŮ OBCHODOVÁNÍ TVŮRCŮ TRHU Článek 1 Počet tvůrců trhu (dále jen TT ), kritéria a kategorie Burzovní komora stanovuje v následující tabulce č. 1:

Více

INFORMACE o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za období leden - květen 2018

INFORMACE o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za období leden - květen 2018 POLICEJNÍ PREZIDIUM ČESKÉ REPUBLIKY Ředitelství služby dopravní policie Praha 6. června 2018 Počet listů: 12 Přílohy: 1/15 INFORMACE o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za období

Více

Prohlášení pěstitele

Prohlášení pěstitele Prohlášení pěstitele podle 4 odst. 7 zákona č. 61/1997 Sb., o lihu, v platném znění Pořadové číslo:./2016 Jméno a příjmení žadatele:.. Adresa trvalého bydliště:...psč:... Rodné číslo:...../. Telefon:...

Více

INFORMACE o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za období leden říjen 2017

INFORMACE o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za období leden říjen 2017 POLICEJNÍ PREZIDIUM ČESKÉ REPUBLIKY Ředitelství služby dopravní policie Praha 9. listopadu 2017 Počet listů: 12 Přílohy: 1/15 INFORMACE o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za období

Více

Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hustopeče, Masarykovo nám. 1. MV ČR Vnitřní správa evidence obyvatel

Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hustopeče, Masarykovo nám. 1. MV ČR Vnitřní správa evidence obyvatel Číslo projektu Číslo materiálu Název školy Autor Název Téma hodiny Předmět Ročník /y/ CZ.1.07/1.5.00/34.0394 VY_32_INOVACE_11_CZSŘ_4.11_ MV ČR Vnitřní správa evidence obyvatel Střední odborná škola a Střední

Více

INFORMACE o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za období leden listopad 2017

INFORMACE o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za období leden listopad 2017 POLICEJNÍ PREZIDIUM ČESKÉ REPUBLIKY Ředitelství služby dopravní policie Praha 8. prosince 2017 Počet listů: 12 Přílohy: 1/15 INFORMACE o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za období

Více

českém Úvod Obsah balení WWW.SWEEX.COM LC100040 USB adaptér Sweex pro bezdrátovou síť LAN

českém Úvod Obsah balení WWW.SWEEX.COM LC100040 USB adaptér Sweex pro bezdrátovou síť LAN LC100040 USB adaptér Sweex pro bezdrátovou síť LAN Úvod Nejprve bychom vám rádi poděkovali za zakoupení USB adaptéru Sweex pro bezdrátovou síť LAN. USB adaptér umožňuje snadno a bleskově nastavit bezdrátovou

Více

INFORMACE o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za období leden duben 2016

INFORMACE o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za období leden duben 2016 POLICEJNÍ PREZIDIUM ČESKÉ REPUBLIKY Ředitelství služby dopravní policie Praha 9. května 2016 Počet stran: 8 INFORMACE o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za období leden duben 2016

Více

INFORMACE o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za období leden červen 2016

INFORMACE o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za období leden červen 2016 POLICEJNÍ PREZIDIUM ČESKÉ REPUBLIKY Ředitelství služby dopravní policie Praha 13. července Počet stran: 8 INFORMACE o nehodovosti na pozemních komunikacích v České republice za období leden červen Policie

Více

Pravidla pro publicitu v rámci Operačního programu Doprava

Pravidla pro publicitu v rámci Operačního programu Doprava Pravidla pro publicitu v rámci Operačního programu Doprava Prioritní osa 7 -Technická pomoc Praha - prosinec 2010 Verze 1.0 Ministerstvo dopravy www.opd.cz OBSAH Úvod...3 Obecná pravidla...4 Legislativní

Více

František Hudek. březen 2013. 6. - 7. ročník

František Hudek. březen 2013. 6. - 7. ročník VY_32_INOVACE_FH07_WIN Jméno autora výukového materiálu Datum (období), ve kterém byl VM vytvořen Ročník, pro který je VM určen Vzdělávací oblast, obor, okruh, téma Anotace František Hudek březen 2013

Více

Změny v právních předpisech s dopady na RÚIAN. Marika Kopkášová

Změny v právních předpisech s dopady na RÚIAN. Marika Kopkášová Změny v právních předpisech s dopady na RÚIAN Marika Kopkášová Obsah 1) realizované (2015, 2016) - novela vyhlášky č. 326/2000 Sb. - novela zákona č. 128/2000 Sb., o obcích - změna stavebního zákona 2)

Více

Zřizování věcných břemen na pozemcích ve vlastnictví města Zábřeh

Zřizování věcných břemen na pozemcích ve vlastnictví města Zábřeh 1. Identifikační číslo 2. Kód 3. Pojmenování (název) životní situace Zřizování věcných břemen na pozemcích ve vlastnictví města Zábřeh 4. Základní informace Jedná se o uložení inženýrských sítí v souvislosti

Více