Výroční zpráva o činnosti školy

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Výroční zpráva o činnosti školy 2009 2010"

Transkript

1 Gymnázium, Čelákovice, J. A. Komenského 414 Fakultní škola Filozofické fakulty UK v Praze Výroční zpráva o činnosti školy VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ZA ŠKOLNÍ ROK 2009/10 Strana 1 (celkem 74)

2 OBSAH 1 ZÁKLADNÍ ÚDAJE O ŠKOLE 2 CHARAKTERISTIKA ŠKOLY 3 ŠKOLA ČLENĚNÍ 4 OBORY VZDĚLÁNÍ A ÚDAJE O ŽÁCÍCH V NICH 5 VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ SE SPECIÁLNÍMI VZDĚLÁVACÍMI POTŘEBAMI A ŽÁKŮ A STUDENTŮ NADANÝCH 6 ÚDAJE O PŘIJÍMACÍM ŘÍZENÍ A NÁSLEDNÉM PŘIJETÍ UCHAZEČŮ DO 1. ROČNÍKU STŘEDNÍ ŠKOLY 7 ÚDAJE O VÝSLEDCÍCH VZDĚLÁVÁNÍ 8 HODNOCENÍ CHOVÁNÍ ŽÁKŮ 9 ABSOLVENTI A JEJICH DALŠÍ UPLATNĚNÍ 10 ÚDAJE O NEZAMĚSTNANOSTI ABSOLVENTŮ ŠKOL 11 ÚROVEŇ JAZYKOVÉHO VZDĚLÁVÁNÍ NA ŠKOLE 12 ÚROVEŇ INFORMAČNÍ A POČÍTAČOVÉ GRAMOTNOSTI VE ŠKOLE 13 ÚDAJE O PRACOVNÍCÍCH ŠKOLY 14 ÚDAJE O DALŠÍM VZDĚLÁVÁNÍ PEDAGOGICKÝCH PRACOVNÍKŮ VČETNĚ VEDOUCÍCH PRACOVNÍKŮ 15 ÚDAJE O DALŠÍCH AKTIVITÁCH A PREZENTACI ŠKOLY NA VEŘEJNOSTI 16 VÝCHOVNÉ A KARIÉRNÍ PORADENSTVÍ 17 ÚDAJE O VÝSLEDCÍCH INSPEKČNÍ ČINNOSTI PROVEDENÉ ČESKOU ŠKOLNÍ INSPEKCÍ 18 DALŠÍ KONTROLY 19 DALŠÍ ČINNOST ŠKOLY 20 EKONOMICKÁ ČÁST VÝROČNÍ ZPRÁVY O ČINNOSTI ŠKOLY 21 ZÁVĚR VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ZA ŠKOLNÍ ROK 2009/10 Strana 2 (celkem 74)

3 1 ZÁKLADNÍ ÚDAJE O ŠKOLE Název školy: Gymnázium, Čelákovice, J. A. Komenského 414 Adresa: J. A. Komenského 414, Čelákovice Zřizovatel: Středočeský kraj IČO: IZO: REDIZO: ředitelka školy: Ing. Mgr. Lenka Pehrová , pehrova@gymnacel.cz zástupci ředitelky: Mgr. Helena Macháčková , machackova@gymnacel.cz PhDr. Mirko Nosek , nosek@gymnacel.cz sekretariát: Jitka Štemberková, , stemberkova@gymnacel.cz Miluše Vobecká, , vobecka@gymnacel.cz webové stránky: fax: Školská rada Petr Pospíchal (za zřizovatele), Václav Špaček, (za zřizovatele), Hana Nicholasová (za zákonné zástupce nezletilých žáků a zletilé žáky), VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ZA ŠKOLNÍ ROK 2009/10 Strana 3 (celkem 74)

4 Rudolf Pikal (za zákonné zástupce nezletilých žáků a zletilé žáky), RNDr. Antonín Fic (za pedagogické pracovníky školy), Mgr. Eva Švecová (za pedagogické pracovníky školy - předsedkyně) do Datum poslední změny zařazení do rejstříku škol a školských zařízení a uskutečněné změny za hodnocený školní rok: Škola byla do rejstříku škol a školských zařízení zařazena ke dni K poslední změně v zařazení do rejstříku škol došlo , kdy Krajský úřad Středočeského kraje rozhodl ve věci změny zápisu do rejstříku škol a školských zařízení o stanovení počtu žáků v jednotlivých povolených oborech vzdělání a formách vzdělávání s účinností od takto: u školy, jejíž činnost vykonává právnická osoba Gymnázium, Čelákovice, J. A. Komenského 414, stanovuje pro níže uvedené obory vzdělání a formy vzdělávání tyto nejvyšší nepřekročitelné počty žáků: K/41 Gymnázium K/41 Gymnázium denní forma vzdělávání délka vzdělávání : 4 r. 0 měs. Nejvyšší povolený počet žáků v oboru: 136 Ve školním roce 2009/2010 nedošlo k žádným změnám. 2 CHARAKTERISTIKA ŠKOLY Gymnázium je zaměřeno všeobecně, ve školním roce 2009/2010 mělo 4 obory vzdělání: K401 Gymnázium-všeobecné (4leté studium), K41 Gymnázium (4leté studium), K801 Gymnázium-všeobecné (8leté studium) a K81 Gymnázium (8leté studium). Spádové území školy tvoří nejen město Čelákovice, ale i širší region od Brandýsa nad Labem-Staré Boleslavi po Nymburk, na jihu po Český Brod. Významný počet žáků dojíždí z Prahy. Škola je fakultní školou Filozofické fakulty Univerzity Karlovy v Praze a je držitelem prestižní evropské jazykové ceny LABEL. VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ZA ŠKOLNÍ ROK 2009/10 Strana 4 (celkem 74)

5 K charakteru školy patří důraz na širokou nabídku volitelných předmětů, zvláště v posledních dvou ročnících studia, které umožňují profesní specializaci maturantů, a nepovinných předmětů (dramatická výchova, výtvarná výchova, sportovní hry, jazykové kroužky) Vymezení hlavní a doplňkové činnosti školy Hlavní účel a předmět činnosti Gymnázia a doplňková činnost jsou vymezeny ve Zřizovací listině ze dne 6. prosince 2001 a Změně zřizovací listiny, dodatku č. 1 ze dne , dodatku č. 2 ze dne 27. června 2005 a ve znění usnesení Zastupitelstva Středočeského kraje č.44-8/20009/zk ze dne 30. listopadu Vymezení hlavního účelu a předmětu činnosti Změnou zřizovací listiny Dodatkem č. 2 změnil Středočeský kraj dne v souladu s 27 zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, ve znění pozdějších předpisů, vymezení hlavního účelu a předmětu činnosti takto: a) Hlavní účel a předmět činnosti příspěvkové organizace je vymezen zákonem č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon), v platném znění (dále jen zákon č.561/2004 Sb.), a prováděcími předpisy. b) Příspěvková organizace sdružuje: Gymnázium hlavní účel a předmět činnosti školy je vymezen 57 zákona č. 561/2004 Sb., a prováděcími předpisy Vymezení doplňkové činnosti školy Změnou zřizovací listiny Dodatkem č. 1 změnil Středočeský kraj dne okruhy doplňkové činnosti vymezené v článku V. Zřizovací listiny v souladu s 27 odst. 2 písm. g) zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů takto: Škola rozšiřuje doplňkovou činnost o: 1. Pořádání kurzů, školení a jiných vzdělávacích akcí včetně lektorské činnosti 2. Poskytování telekomunikačních služeb 3. Koupě zboží za účelem prodeje a prodej VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ZA ŠKOLNÍ ROK 2009/10 Strana 5 (celkem 74)

6 2.2 Materiálně technické podmínky pro výuku Škola sídlí v budově ve vlastnictví města Čelákovic v 3. nadzemním podlaží zřízeném při rekonstrukci a dostavbě stávající školní budovy užívané Základní školou v roce 2002 a v budově CMC Graduate School of Business, o. p. s., nám. 5. května 2, Čelákovice. Škola užívala 14 v učeben v budově v ulici J. A.Komenského, z toho 7 odborných (fyzika, chemie, laboratoř chemie, informatika, hudební výchova, výtvarná výchova, multimediální učebna) a 3 tělocvičny. Celkem ve 4 učebnách je instalován datavideoprojektor umožňující promítání z VHS, CD a DVD na projekční plátno, v budově CMC Graduate School of Business na náměstí 5. května ve školním roce 2009/10 používalo Gymnázium 3 učebny se zázemím pro učitele. Ve školním roce 2008/2009 byla nově zřízena a vybavena 1 třída (na úkor počtu kabinetů), jedna polyfunkční místnost užívaná jako sborovna, knihovna a třída pro menší počet žáků. Dále také pokračovalo vybavování školy kancelářskou, výpočetní technikou, softwarem (server, počítač, tiskárny, scanner), zařízením pro odpočinkové zóny, nábytkem a dalším zařízením pro kabinety. Škola sídlí v příjemném, moderním a čistém prostředí. Chybějí prostory pro technické zázemí sklady, knihovna, kabinety pro učitele, šatny atd. Škola disponovala 30 počítačovými stanicemi s připojením na internet ve 2 počítačových učebnách, 8 počítači s připojením na internet v kabinetech, 5 počítači s připojením na internet v učebnách, 5 počítači s připojením na internet užívanými vedením školy a sekretariátem, 3 notebooky a 2 přenosnými datavideoprojektory. V aule byly instalovány 2 velkoplošné obrazovky umožňující v zadní části učebny lépe sledovat obraz promítaný datavideoprojektorem. Učebna matematiky byla vybavena interaktivní tabulí s datavideoprojektorem, počítačem, videorekordérem a digitálním vizualizérem. Jednotlivé předměty využívají pro výuku další didaktické pomůcky, jedná se o výukové programy, mapy, učebnice, mikroskopy, hudební nástroje, keramickou pec a další Přehled vybavení některých učeben učebna a laboratoř chemie počítačová stanice s připojením na internet promítací plátno vizualizér datavideoprojektor VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ZA ŠKOLNÍ ROK 2009/10 Strana 6 (celkem 74)

7 8 mikroskopů digitální váhy učebna fyziky datavideoprojektor 11 počítačových stanic s připojením na internet promítací plátno multimediální učebna datavideoprojektor přehrávač CD, DVD,VHS počítačová stanice s připojením na internet ozvučení promítací plátno velkoplošné obrazovky učebna informatiky datavideoprojektor 19 počítačových stanic s připojením na internet (18 PC k dispozici pro studenty s připojením na internet) promítací plátno učebna matematiky interaktivní tabule počítač digitální vizualizér videorekordér učebna hudební výchovy televizor přehrávač VHS keyboard klavír kytara VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ZA ŠKOLNÍ ROK 2009/10 Strana 7 (celkem 74)

8 Orffovy nástroje metalofon zvonkohra 2.3 Vzdělávací program školy Obor vzdělání Gymnázium-všeobecné, KKOV K/401, délka studia 4 roky Vzdělávací program: Generalizovaný učební plán gymnázia se čtyřletým studijním cyklem č.j /99-22 ze dne s platností od II.A III.A IV.A Povinné předměty: Český jazyk a literatura První cizí jazyk (Aj) Druhý cizí jazyk Základy společenských věd Dějepis Zeměpis Matematika Fyzika Chemie Biologie Praktika Bi, Ch, Fy Informatika a výpočetní technika Estetická výchova (Hv, nebo Vv) Tělesná výchova Celkem Volitelné předměty: Český jazyk seminář Anglický jazyk seminář Německý jazyk seminář Konverzace v anglickém jazyce Latina Společenské vědy seminář Dějepis Dějepis cvičení Dějepis seminář Zeměpis Zeměpis seminář Matematika cvičení Matematika seminář Deskriptivní geometrie Fyzika Biologie Biologie seminář Informatika a výpočetní technika VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ZA ŠKOLNÍ ROK 2009/10 Strana 8 (celkem 74)

9 Dramatická výchova seminář Výtvarná výchova seminář Sportovní hry Obor vzdělání Gymnázium, KKOV K/41, délka studia 4 roky. Vzdělávací program: Školní vzdělávací program pro gymnázia Klíč k vědění s platností od I.A Povinné předměty: Český jazyk a literatura 4 První cizí jazyk (Aj) 3 Druhý cizí jazyk 3 Základy společenských věd 1 Dějepis 2 Zeměpis 2 Matematika 4 Fyzika 2 Chemie 2 Biologie 2 Praktika Bi, Fy, Ch 1 Informatika a výpočetní technika 2 Estetická výchova (Hv, nebo Vv) 2 Tělesná výchova 2 Celkem 28 Volitelný předmět: Anglické jazykové cvičení Obor vzdělání Gymnázium-všeobecné, KKOV K/801, délka studia 8 let Vzdělávací program: Generalizovaný učební plán gymnázia se čtyřletým studijním cyklem č.j /99-22 ze dne s platností od A 6.A 7.A 8.A Povinné předměty: Český jazyk a literatura První cizí jazyk (Aj) Druhý cizí jazyk Občanská výchova Základy společenských věd Dějepis Zeměpis Matematika Fyzika VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ZA ŠKOLNÍ ROK 2009/10 Strana 9 (celkem 74)

10 Chemie Biologie Praktika Fy, Ch, Bi Informatika a výpočetní technika Hudební výchova Výtvarná výchova Estetická výchova (Hv, nebo Vv) Tělesná výchova Celkem Volitelné předměty: Český jazyk seminář Německý jazyk seminář Konverzace v anglickém jazyce Latina Společenské vědy seminář Dějepis cvičení Dějepis seminář Zeměpis cvičení Matematika cvičení Matematika seminář Deskriptivní geometrie Fyzika Biologie seminář Informatika a výpočetní technika Obor vzdělání Gymnázium, KKOV K/81, délka studia 8 let. Vzdělávací program: Školní vzdělávací program pro základní vzdělávání Klíč k vědění s platností od a Školní vzdělávací program pro gymnázia Klíč k vědění s platností od A 2.A 3.A 5.A Povinné předměty: Český jazyk a literatura První cizí jazyk (Aj) Druhý cizí jazyk Občanská výchova Základy společenských věd Občan Člověk a svět práce Dějepis Zeměpis Matematika Fyzika Chemie Biologie Biologie a výchova ke zdraví Praktika Fy, Ch, Bi Informatika a výpočetní technika Dramatická výchova VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ZA ŠKOLNÍ ROK 2009/10 Strana 10 (celkem 74)

11 Hudební výchova Výtvarná výchova Estetická výchova (Hv, nebo Vv) Tělesná výchova Celkem Volitelný předmět: Český jazyk a literatura cvičení Školní vzdělávací program pro gymnázia Klíč k vědění byl revidován a rozšířen k a k Základní cíle výchovně vzdělávacího procesu Základními cíli výchovně vzdělávacího procesu jsou výchova osobnosti žáků v souladu s profilem absolventa příprava žáků k pomaturitnímu studiu Profil absolventa Absolvent je všeobecně vzdělaná, rozvinutá osobnost. Je si vědom svých kvalit i hranic, je připravený ucházet se o studium na vysoké škole. Absolvent školy by měl znát své současné zájmy, být schopen převzít odpovědnost za svůj další rozvoj a dodržovat společně přijatý řád. U žáků nižšího cyklu především rozvíjíme: - etický přístup k okolí, vědomí sounáležitosti ke společenství v historických souvislostech - toleranci k odlišnosti - tvořivost a adaptabilitu - získávání znalostí, dovedností a postojů vlastní aktivitou - uvědomění si sama sebe - pěstování fyzického a psychického zdraví - zodpovědnost za zlepšení kvality životního prostředí VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ZA ŠKOLNÍ ROK 2009/10 Strana 11 (celkem 74)

12 U žáků vyššího cyklu rozvíjíme - přijetí správných hodnotových systémů - toleranci k odlišnosti - hledání profesní orientace - kvalitní přípravu na vysokoškolské studium (soulad odbornosti a jazykového vzdělání) - převzetí odpovědnosti sama za sebe - sebekázeň a úctu k právu druhých - toleranci k rozmanitosti - schopnost hodnotit svou roli ve škole, v rodině a ve společnosti - zodpovědnost za zlepšení kvality životního prostředí 3 ŠKOLA - ČLENĚNÍ I. Nejvyšší povolený počet žáků a naplněnost (k ) Druh/typ školy IZO Nejvyšší povolený počet žáků Skutečný počet žáků Počet žáků v denní formě vzdělávání Přepočtený počet pedagogických pracovníků Počet žáků na přep. počet ped. prac. v denní formě vzdělávání Gymnázium ,50 11,38 II. Třídy a počty žáků podle oborů (k ) Třída Počet žáků hoši dívky Obor K/81 Gymnázium prima A sekunda A tercie A celkem obor Obor K/801 Gymnázium - všeobecné kvarta A kvinta A sexta A septima A oktáva A celkem obor Obor K/41 Gymnázium I.A celkem obor Obor K/401 Gymnázium - všeobecné VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ZA ŠKOLNÍ ROK 2009/10 Strana 12 (celkem 74)

13 II.A III.A IV.A celkem obor Škola II. Třídy a počty žáků podle stupňů gymnaziálního vzdělání (k ) Třída Počet žáků hoši dívky Nižší stupeň osmiletého gymnázia prima A, sekunda A, tercie A, kvarta A Vyšší stupeň osmiletého gymnázia kvinta A, sexta A, septima A, oktáva A Osmileté gymnázium celkem Čtyřleté gymnázium I.A, II.A, III.A, IV.A Škola Doplňková činnost školy Škola v rámci své doplňkové činnosti již tradičně organizovala zejména kurzy pro veřejnost, prodej školních potřeb a učebních pomůcek. Doplňkovou činnost školy zajišťovalo 18 zaměstnanců a nabídky pro žáky a veřejnost využilo cca 800 uživatelů. 4 OBORY VZDĚLÁVÁNÍ A ÚDAJE O ŽÁCÍCH V NICH Změny ve skladbě oborů vzdělání: nové obory: K/41 Gymnázium od , třída I.A VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ZA ŠKOLNÍ ROK 2009/10 Strana 13 (celkem 74)

14 dobíhající obory: K/401 Gymnázium-všeobecné, třídy II.A, III.A, IV.A K/801 Gymnázium-všeobecné, třídy kvinta A (k přeřazena do oboru K/81 Gymnázium), sexta A, septima A, oktáva A I. Počet tříd a žáků v denní formě vzdělávání podle oborů vzdělání (k ) Kód a název oboru Počet žáků Počet tříd Průměrný počet žáků na třídu Obory vzdělání poskytující střední vzdělání s maturitní zkouškou K/81 Gymnázium , K/801 Gymnázium-všeobecné , K/41 Gymnázium , K/401 Gymnázium-všeobecné ,00 Celkem ,08 Žáci přijatí v průběhu školního roku 2009/10 do denní formy vzdělávání: 5 žáků do oboru vzdělání /401 1 žák do oboru vzdělání K/801 3 žáci do oboru vzdělání K/41 1 žák do oboru vzdělání K/81 Cizí státní příslušníci studující na škole ve školním roce 2009/10: Obor vzdělání Ročník Ze států EU Ostatní 79-41K/81 Gymnázium 2. 1 (Slovensko) 1 (Vietnam) K/801 Gymnázium-všeobecné 4. 1 (Čína) 6. 1 (Slovensko) K/41 Gymnázium 1. 1 (Srbsko) K/401 Gymnázium-všeobecné 2. 1 (Slovensko) 1 (Vietnam) 3. 1 (Čína) Celkem 3 5 Žáci dojíždějící do školy z jiných krajů ve školním roce 2009/10: z Prahy 35 žáků z Plzeňského kraje 2 žáci VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ZA ŠKOLNÍ ROK 2009/10 Strana 14 (celkem 74)

15 5 VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ SE SPECIÁLNÍMI VZDĚLÁVACÍMI POTŘEBAMI A ŽÁKŮ A STUDENTŮ NADANÝCH Žáci se zdravotním postižením podle druhu postižení (k ) Druh postižení Počet žáků SŠ Mentální postižení 0 Sluchové postižení 0 Zrakové postižení 0 Vady řeči 0 Tělesné postižení 0 Souběžné postižení více vadami 1 Vývojové poruchy učení a chování 0 Autismus 0 Počet žáků, kteří se vzdělávali podle individuálních vzdělávacích plánů: 10 Vzdělávání nadaných žáků: Pedagogická práce s nadanými žáky je realizována na základě doporučení metodických orgánů. Zpravidla se jedná o zařazování náročnějších úkolů v rámci daného vyučovacího předmětu. Nadaní žáci pracují na dalších seminárních pracích a referátech, účastní se soutěží, individuálně jsou zařazování na semináře ve vyšších ročnících nebo studují podle individuálního vzdělávacího programu. 6 ÚDAJE O PŘIJÍMACÍM ŘÍZENÍ A NÁSLEDNÉM PŘIJETÍ UCHAZEČŮ DO 1. ROČNÍKU STŘEDNÍ ŠKOLY 6.1 Přijímací řízení do 1. ročníku střední školy Přijímací řízení proběhlo podle příslušných ustanovení školského zákona č. 561/2004 Sb., v platném znění, a podle Vyhlášky Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy č. 671/2004 Sb., v platném znění, kterou se stanoví podrobnosti o organizaci přijímacího řízení ke vzdělávání ve středních školách. VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ZA ŠKOLNÍ ROK 2009/10 Strana 15 (celkem 74)

16 Škola přijímala po 30 uchazečích do 2 oborů vzdělání, z toho vždy 1 místo bylo ponecháno na odvolání : o Gymnázium, KKOV K/41, studium denní, délka studia 4 roky, pro uchazeče po 9. ročníku základní školy o Gymnázium, KKOV K/81, studium denní, délka studia 8 roků, pro uchazeče po 5. ročníku základní školy 1. kolo přijímacího řízení se konalo 22. a 23. dubna Uchazeči o studium o osmiletém gymnáziu psali testy z českého jazyka, matematiky a obecných studijních předpokladů, uchazeči o studium ve čtyřletém gymnáziu psali test z obecných studijních předpokladů. Autorem testů bylo SCIO, o.p.s., Pobřežní 34, Praha 8. Výsledky testů byly použity také k autoevaluaci školy. Všichni přihlášení uchazeči obdrželi písemnou pozvánku s podrobnými informacemi o průběhu přijímacího řízení. V oboru K/41 Gymnázium se konalo 2. kolo přijímacího řízení Kritéria přijímání uchazečů: Uchazeči o studium v osmiletém gymnáziu se součtem průměrů známek z povinných předmětů za poslední tři klasifikační období (1. a 2. pololetí 4. ročníku a 1. pololetí 5. ročníku základní školy) do 3,50 včetně a s nejhorší známkou chvalitebný ve výše uvedených klasifikačních obdobích budou přijati bez ohledu na výsledek přijímacích testů. Pokud kritériím pro přijetí bez ohledu na výsledek přijímacích testů vyhoví více než 80 % uchazečů, rozhoduje výsledek přijímacích testů. Při nižším počtu uchazečů vyhovujících výše uvedeným kritériím budou zbývající volná místa do počtu 29 obsazena podle výsledků přijímacích testů. Podmínkou přijetí uchazeče ke vzdělávání je vždy hodnocení chování stupněm velmi dobré ve výše uvedeném období. Uchazeči o studium v čtyřletém gymnáziu s průměrným prospěchem z povinných předmětů do 2,00 včetně a s nejhorší známkou dobrý za poslední tři klasifikační období (1. a 2. pololetí 8. ročníku a 1. pololetí 9. ročníku základní školy) budou do počtu 29 přijati bez ohledu na výsledky přijímacích testů. Při nižším počtu uchazečů vyhovujících výše uvedeným kritériím budou zbývající volná místa do počtu 29 obsazena podle výsledků přijímacích testů. VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ZA ŠKOLNÍ ROK 2009/10 Strana 16 (celkem 74)

17 Pokud kritériím pro přijetí bez ohledu na výsledek přijímacích testů vyhoví více než 29 uchazečů, rozhoduje výsledek přijímacích testů. Podmínkou přijetí uchazeče ke vzdělávání je vždy hodnocení chování stupněm velmi dobré ve výše uvedeném období. 2. kolo přijímacího řízení bude vypsáno v případě, že po 1. kole zůstanou volná místa. I. Údaje o přijímacím řízení do denní formy vzdělávání pro školní rok 2010/2011 podle oborů vzdělání (k ) 1. kolo počet Další kola počet Odvolání počet Kód a název oboru podaných Počet tříd přihl. přij. přihl. přij. kladně vy ří z. Obory vzdělání poskytující střední vzdělání s maturitní zkouškou K41 Gymnázium K81 Gymnázium xxx xxx 23 0* 1 Celkem * autoremedura 20 V rámci přijímacího řízení bylo přijato z jiných krajů: k z Prahy 9 žáků k z Prahy 4 žáci 7 ÚDAJE O VÝSLEDCÍCH VE VZDĚLÁVÁNÍ I. Prospěch a docházka žáků všech ročníků celkem (včetně závěrečných ročníků) k Prospěch a docházka žáků všech ročníků Počet žáků Obory vzdělání poskytující střední vzdělání s maturitní zkouškou Žáci celkem 309 Prospěli s vyznamenáním 85 Prospěli 213 Neprospěli 11 - z toho opakující ročník 3 Průměrný prospěch žáků 1,93 Průměrný počet zameškaných hodin na žáka / z toho neomluvených 86,67 / 0,83 Hodnocení v náhradním termínu do : 10 žáků II. Opravné zkoušky ve školním roce 2009/10 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ZA ŠKOLNÍ ROK 2009/10 Strana 17 (celkem 74)

18 obor vzdělání ročník předmět výsledek K/41 1. německý jazyk K/ anglický jazyk 4 2. matematika 4 3. matematika 5 4. základy společenských věd 4 4. český jazyk a literatura K/81 5 biologie K/ německý jazyk 4 6. fyzika 5 II. Výsledky maturitních zkoušek (bez opravných zkoušek), stav k Žáci Prospěli Kód a název oboru konající zkoušky s vyznamenáním celkem Maturitní zkouška: Prospěli Neprospěli K/401 Gymnázium-všeobecné K/801 Gymnázium-všeobecné Celkem žákyně oboru vzdělání K/401 budou konat opravnou maturitní zkoušku. 8 HODNOCENÍ CHOVÁNÍ ŽÁKŮ Chování žáků (k ) Druh/typ školy Počet žáků - hodnocení velmi dobré uspokojivé neuspokojivé K/ K/ K/ K/ Vyloučení ze školy: 1 žákyně 2. ročníku oboru vzdělání K/401 za opakované závažné zaviněné porušení povinnosti stanovené školním řádem. 9 ABSOLVENTI A JEJICH DALŠÍ UPLATNĚNÍ I. Přehled podaných přihlášek k dalšímu studiu Počet Podali přihlášku Druh/typ školy absolventů na VŠ celkem Podali přihlášku na VOŠ Podali přihlášku na jiný typ školy Nepodali přihlášku na žádnou školu K/ K/ VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ZA ŠKOLNÍ ROK 2009/10 Strana 18 (celkem 74)

19 II. Přehled přijatých uchazečů o pomaturitní studium (stav k ): K/ K/801 Celkem vysoké školy počet hlásících se počet přijatých vyšší odborné školy počet přijatých jazykové školy počet přijatých Ve školním roce 2009/10 byla 1 žákyně vyloučena, 5 žáků ukončilo studium pro neprospěch, 8 žáků přestoupilo na střední odborné a soukromé školy, 4 žáci na jiná gymnázia. 10 ÚDAJE O NEZAMĚSTNANOSTI ABSOLVENTŮ ŠKOL Nezaměstnaní absolventi škol podle statistického zjišťování úřadů práce (k ) Kód a název oboru Počet absolventů škol. rok 2008/ K K Celkem 43 3 Z nich počet nezaměstnan ých duben ÚROVEŇ JAZYKOVÉHO VZDĚLÁVÁNÍ NA ŠKOLE I. Žáci v denním formě vzdělávání učící se cizí jazyk (k ) Jazyk Počet žáků Počet skupin Počty žáků ve skupině minimálně maximálně průměr anglický jazyk ,9 francouzský jazyk ,6 německý jazyk ,4 ruský jazyk ,4 latina ,5 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ZA ŠKOLNÍ ROK 2009/10 Strana 19 (celkem 74)

20 Úrovni jazykového vzdělávání byla věnováná velká pozornost. Pro její zvýšení byla přijatá různá opatření, např. -větší počet dělených hodin -široká nabídka volitelných předmětů -nové učebnice -sponzorsky podpořená výuka malých jazyků (francouzština) -rodilý mluvčí Fj -výuka v praxi účast v CinéClyc -jazykový kurz v Salisbury, pobyt v rodinách -účast v soutěžích a organizace jazykových soutěží -možnost doplňovat studium v mimoškolních aktivitách (kroužky) španělština, francouzština, němčina, ruština, angličtina -příprava nového mezinárodního jazykového projektu na téma Rovnoprávnost v zemích EU -příprava žáků na certifikované zkoušky z angličtiny -koncepčně byl připraven nový seminář Nj - příprava ke zkoušce Zertifikat Deutsch -příprava žáků na tlumočení v anglicky mluvících zemích -účast na 15. celostátním semináři k aktuálním otázkám výuky ruského jazyka spolupráce s Ruským střediskem vědy a kultury a spolupráce s Pedagogickou fakultou katedrou rusistiky a lingvodidaktiky -vyučující ruského jazyka je členkou výboru České asociace rusistů -organizace a příprava zájezdu do Petrohradu Jazykové vzdělávání učitelů Všichni učitelé cizích jazyků jsou plně aprobováni. Ve školním roce 2009/2010 jsme věnovali zvýšenou pozornost především přípravě na novou maturitu.vzdělávání k nové maturitě hodnotitel ústní a písemné zkoušky absolvovalo 8 učitelů. 8 učitelů dalších všeobecně vzdělávacích předmětů absolvovalo pracovní pobyt na partnerském gymnáziu v Remchingenu za účelem přípravy nových společných projektů. Vyučující ruského jazyka pravidelně absolvuje rusistické semináře.vyučující anglického jazyka absolvoval jazykový kurz jako přípravu k realizaci projektu Deliberating in a Democracy. VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ZA ŠKOLNÍ ROK 2009/10 Strana 20 (celkem 74)

21 II. Učitelé cizích jazyků rozložení kvalifikace (k ) Počet učitelů Kvalifikace vyučujících Jazyk celkem odborná částečná žádná anglický jazyk francouzský jazyk německý jazyk ruský jazyk latina Rodilí mluvčí 12 ÚROVEŇ INFORMAČNÍ A POČÍTAČOVÉ GRAMOTNOSTI VE ŠKOLE Škola měla dvě vybavené počítačové učebny s 18 a 10 počítačovými stanicemi s připojením na internet pro žáky, 8 počítačů s připojením na internet pro učitele ve všech kabinetech, 5 počítačů s připojením na internet pro vedení školy a sekretariát a 5 počítačů s připojením na internet v odborných učebnách spojené se stabilními datavideoprojektory, v jednom případě také s interaktivní tabulí. Škola měla dále 3 notebooky, dva přenosné dataprojektory a 1 videokameru. Počítačové vybavení s datavideoprojektory bylo využíváno pro práci s programy a s vlastními aplikacemi v humanitních i přírodovědných předmětech. Počítačová učebna byla přístupná mimo výuku denně do 17 hodin. Zaměřili jsme se na vzdělávání učitelů v ovládání interaktivní techniky a v tvorbě nových didaktických materiálů pro výuku s použitím ICT. Každý pedagogický pracovník ovládá moderní ICT metodiky výuky a aktivně je používá. 13 ÚDAJE O PRACOVNÍCÍCH ŠKOLY I. Základní údaje o pracovnících školy (k ) Počet pracovníků celkem fyzický/přepočtený nepedagogických fyzický/přepočtený pedagogických fyzický/přepočtený pedagogických interních/externích pedagogických s odbornou kvalifikací Počet žáků v DFV na přepočtený počet pedagog. prac. 41 / 33,25 6 / 5,75 35 / 27,5 35 / ,38 II. Věková struktura pedagogických pracovníků (k ) Počet pedag. z toho průměrný do 30 let let let let nad 60 let pracovníků důchodci věk Celkem ,02 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ZA ŠKOLNÍ ROK 2009/10 Strana 21 (celkem 74)

22 z toho žen ,2 III. Pedagogičtí pracovníci podle nejvyššího dosaženého vzdělání (k ) Počet pedagogických pracovníků dosažené vzdělání vysokoškolské vysokoškolské vyšší odborné střední základní - magisterské a vyšší - bakalářské IV. Pedagogičtí pracovníci podle délky praxe (k ) Počet ped. pracovníků s praxí do 5 let do 10 let do 20 let do 30 let více než 30 let V. Zajištění výuky učiteli s odbornou kvalifikací v příslušném oboru vzdělání (k ) Předmět Celkový počet hodin odučených týdně Z toho odučených učiteli s odbornou kvalifikací v příslušném oboru vzděl. Český jazyk a literatura Anglický jazyk Francouzský jazyk Německý jazyk Ruský jazyk Latina 4 4 Občanská výchova / Základy společenských věd Dějepis Zeměpis Matematika Deskriptivní geometrie 4 4 Fyzika Chemie 19 2 Biologie Informatika a výpočetní technika Dramatická výchova 4 2 Hudební výchova Výtvarná výchova Člověk a svět práce 4 4 Tělesná výchova Celkem * *Vyučující nesplňují pedagogickou způsobilost, v průběhu školního roku doplňována Personální změny ve školním roce: Na školu nastoupil 1 rodilý mluvčí a 5 učitelů s odbornou kvalifikací (4,4 úvazku). Ze školy odešli 3 učitelé (2,3 úvazku) VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ZA ŠKOLNÍ ROK 2009/10 Strana 22 (celkem 74)

23 (1 výpověď z pracovního poměru bez udání důvodu, 1 ukončení pracovního poměru dohodou a 1 ukončení pracovního poměru na dobu určitou) 14 ÚDAJE O DALŠÍM VZDĚLÁVÁNÍ PEDAGOGICKÝCH PRACOVNÍKŮ VČETNĚ VEDOUCÍCH PRACOVNÍKŮ I. Studium ke splnění kvalifikačních předpokladů dle vyhl. 317/2005 Sb., 2-6 Délka studia/certifikace Počet účastníků/instituce Studium v oblasti pedagogických věd Studium pedagogiky Studium pro asistenty pedagoga Studium pro ředitele škol a školských zařízení Studium k rozšíření odborné 2 roky 1 kvalifikace diplom ČVUT v Praze, Masarykův ústav vyšších studií, Učitelství odborných předmětů pro střední školy II. Studium ke splnění dalších kvalifikačních předpokladů dle vyhl. 317/2005 Sb., 7-9 Délka studia/certifikace Počet účastníků/instituce Studium pro vedoucí pedagogické pracovníky 5 modulů 1 Pedagogická fakulta UK v Praze Studium pro výchovné poradce 2 roky 1 Pedagogická fakulta UK v Praze VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ZA ŠKOLNÍ ROK 2009/10 Strana 23 (celkem 74)

Gymnázium, Čelákovice, J. A. Komenského 414. Fakultní škola Filozofické fakulty UK v Praze

Gymnázium, Čelákovice, J. A. Komenského 414. Fakultní škola Filozofické fakulty UK v Praze Gymnázium, Čelákovice, J. A. Komenského 414 Fakultní škola Filozofické fakulty UK v Praze Výroční zpráva o činnosti školy 2010 2011 OBSAH 1 ZÁKLADNÍ ÚDAJE O ŠKOLE 2 CHARAKTERISTIKA ŠKOLY 3 ŠKOLA ČLENĚNÍ

Více

2 Charakteristika školy

2 Charakteristika školy 2 Charakteristika školy 2.1 Velikost školy Škola Klvaňovo gymnázium a střední zdravotnická škola vznikla 1. 1. 2012 sloučením Klvaňova gymnázia se Střední odbornou školou zdravotnickou a sociální, Kyjov

Více

Národní škola (č.j. 15724/97-20) blíže viz textová část bod 3.1.

Národní škola (č.j. 15724/97-20) blíže viz textová část bod 3.1. 1. Název školy dle posledního rozhodnutí o zařazení do sítě škol: Základní škola, Praha 6, náměstí Interbrigády 2 (rozhodnutí ze dne 27.12.1999) 2. Zřizovatel: Městská část Praha 6 Úřad m.č., Čs. armády

Více

Gymnázium Boskovice. Palackého náměstí 1 680 11 Boskovice. tel.: 516 802 211 tel., fax, zázn. 516 802 213

Gymnázium Boskovice. Palackého náměstí 1 680 11 Boskovice. tel.: 516 802 211 tel., fax, zázn. 516 802 213 Gymnázium Boskovice Palackého náměstí 1 680 11 Boskovice tel.: 516 802 211 tel., fax, zázn. 516 802 213 ředitel: 516 802 216 výchovný poradce: 516 802 220 e-mail: info@gymbos.cz www.gymbos.cz Obecné informace

Více

9 BĚCHOVICEB ROK 2002/2003. Zpráva je vypracována na základě 17 g Zákona 564/90 Sb. Ve znění pozdějších předpisů a obsahuje listů.

9 BĚCHOVICEB ROK 2002/2003. Zpráva je vypracována na základě 17 g Zákona 564/90 Sb. Ve znění pozdějších předpisů a obsahuje listů. ZÁKLADNÍ ŠKOLA PRAHA BĚCHOVICE Mýtní 73 190 11 Praha Běchovice tel/fax: 281 931 207 (kancelář), 281 930 346 (ředitelna) VÝROČNÍ ZPRÁVA ZŠ PRAHAP 9 BĚCHOVICEB ZA ŠKOLNÍ ROK ROK 2002/2003 Zpráva je vypracována

Více

Gymnázium Boskovice. Palackého náměstí 1 680 11 Boskovice. tel.: 516 802 211 tel., fax, záznamník: 516 802 213

Gymnázium Boskovice. Palackého náměstí 1 680 11 Boskovice. tel.: 516 802 211 tel., fax, záznamník: 516 802 213 Gymnázium Boskovice Palackého náměstí 1 680 11 Boskovice tel.: 516 802 211 tel., fax, záznamník: 516 802 213 ředitelka: 516 802 216 výchovná poradkyně: 516 802 220 e-mail: info@gymbos.cz www.gymbos.cz

Více

Základní škola a Mateřská škola Slatinice, příspěvková organizace. Výroční zpráva za školní rok 2008/2009

Základní škola a Mateřská škola Slatinice, příspěvková organizace. Výroční zpráva za školní rok 2008/2009 Základní škola a Mateřská škola Slatinice, příspěvková organizace Výroční zpráva za školní rok 2008/2009 1. Základní údaje o škole 1.1 škola název školy Základní škola a Mateřská škola Slatinice, příspěvková

Více

Metodická, poradenská, informační činnost VP Plán práce výchovné poradkyně, kariérové poradkyně, šk. metodičky prevence 2018/2019

Metodická, poradenská, informační činnost VP Plán práce výchovné poradkyně, kariérové poradkyně, šk. metodičky prevence 2018/2019 Metodická, poradenská, informační činnost VP Plán práce výchovné poradkyně, kariérové poradkyně, šk. metodičky prevence 2018/2019 1. Metodická a koordinační činnost získávat odborné informace z oblasti

Více

Výroční zpráva ZŠ Dr. Joklíka školní rok 2013/2014. Sídliště U Vodojemu 1261, Kyjov příspěvková organizace města Kyjova

Výroční zpráva ZŠ Dr. Joklíka školní rok 2013/2014. Sídliště U Vodojemu 1261, Kyjov příspěvková organizace města Kyjova 1. Základní údaje o škole 1.1 škola název školy adresa školy Výroční zpráva ZŠ Dr. Joklíka školní rok 2013/2014 právní forma IČO 48847747 IZO 04884774 identifikátor školy 600115607 vedení školy ZŠ a MŠ

Více

GYMNÁZIUM Omská 1300 100 00 Praha 10 - Vršovice

GYMNÁZIUM Omská 1300 100 00 Praha 10 - Vršovice GYMNÁZIUM Omská 1300 100 00 Praha 10 - Vršovice INFORMAČNÍ SERVIS Informace o studiu a o škole, podmínky přijímacího řízení, výroční zprávu o činnosti školy, inspekční zprávy atd. lze získat na oficiálních

Více

Metodická, poradenská, informační činnost výchovné poradkyně Plán práce výchovného poradce 2015/2016

Metodická, poradenská, informační činnost výchovné poradkyně Plán práce výchovného poradce 2015/2016 Metodická, poradenská, informační činnost výchovné poradkyně Plán práce výchovného poradce 2015/2016 Vychovávat dítě znamená učit je, jak se obejde bez nás. (Ernest Leskoué) 1. Metodická a koordinační

Více

Gymnázium Pelhřimov se představuje

Gymnázium Pelhřimov se představuje Gymnázium Pelhřimov se představuje Směr jazykový (jazyky na filosofických fakultách, učitelství ) - až 14 hodin výuky ve dvou (nebo třech) cizích jazycích týdně a matematiky ve 4. ročníku pouze 2 hodiny,

Více

GYMNÁZIUM, ČESKÉ BUDĚJOVICE, JÍROVCOVA 8

GYMNÁZIUM, ČESKÉ BUDĚJOVICE, JÍROVCOVA 8 GYMNÁZIUM, ČESKÉ BUDĚJOVICE, JÍROVCOVA 8 Telefon, fax: 387 319 358 PSČ: 371 61 e-mail: gymji@gymji.cz URL: http://www.gymji.cz INFORMACE O STUDIU (čtyřleté gymnázium) Vážení rodiče, žáci a učitelé základních

Více

Plán SPoSŠ na školní rok 2018 / 2019

Plán SPoSŠ na školní rok 2018 / 2019 Karta procesu Název procesu R10 - Řízení školy R10-FO-01 Vypracoval: Platnost od: Schválil: 1.4.2008 Mgr.Eva Matoušková R10-1 Plán SPoSŠ na školní rok 2018 / 2019 1. Stav na škole k zahájení školního roku

Více

Gymnázium, Dačice, Boženy Němcové 213. Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2004/2005 ZÁKLADNÍ ÚDAJE O ŠKOLE

Gymnázium, Dačice, Boženy Němcové 213. Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2004/2005 ZÁKLADNÍ ÚDAJE O ŠKOLE Gymnázium, Dačice, Boženy Němcové 213 Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2004/2005 ZÁKLADNÍ ÚDAJE O ŠKOLE název: Gymnázium, Dačice, Boženy Němcové 213 identifikátor zařízení: 600008347 IČO:

Více

Základní škola a Mateřská škola Slatinice, příspěvková organizace. Výroční zpráva za školní rok 2007/2008

Základní škola a Mateřská škola Slatinice, příspěvková organizace. Výroční zpráva za školní rok 2007/2008 Základní škola a Mateřská škola Slatinice, příspěvková organizace Výroční zpráva za školní rok 2007/2008 1. Základní údaje o škole 1.1 škola název školy Základní škola a Mateřská škola Slatinice, příspěvková

Více

INFORMACE O STUDIU (čtyřleté gymnázium)

INFORMACE O STUDIU (čtyřleté gymnázium) GYMNÁZIUM, ČESKÉ BUDĚJOVICE, JÍROVCOVA 8 Telefon, fax: 387 319 358 e- mail: gymji@gymji.cz, licht@gymji.cz URL: http://www.gymji.cz INFORMACE O STUDIU (čtyřleté gymnázium) Vážení rodiče, žáci a učitelé

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Masarykovo gymnázium, Plzeň, Petákova 2. Petákova 2, Plzeň. Identifikátor:

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Masarykovo gymnázium, Plzeň, Petákova 2. Petákova 2, Plzeň. Identifikátor: Česká školní inspekce Plzeňský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Masarykovo gymnázium, Plzeň, Petákova 2 Petákova 2, 301 00 Plzeň Identifikátor: 600 009 530 Termín konání inspekce: 8., 9., 11. a 12. ledna 2007

Více

PŘEHLED UČEBNÍCH PLÁNŮ VE ŠKOLNÍM ROCE 2007/2008

PŘEHLED UČEBNÍCH PLÁNŮ VE ŠKOLNÍM ROCE 2007/2008 PŘEHLED UČEBNÍCH PLÁNŮ VE ŠKOLNÍM ROCE 2007/2008 OBORY VZDĚLÁNÍ: a) 79-41-K/401 Gymnázium - všeobecné denní forma vzdělávání délka vzdělávání: 4 r. 0 m. Učební plán gymnázia se čtyřletým studijním cyklem

Více

Výroční zpráva 34. základní školy Plzeň v působnosti Odboru školství, mládeže a tělovýchovy ÚSO MMP, vlastní hodnocení školy za školní rok 2016/2017

Výroční zpráva 34. základní školy Plzeň v působnosti Odboru školství, mládeže a tělovýchovy ÚSO MMP, vlastní hodnocení školy za školní rok 2016/2017 Výroční zpráva 34. základní školy Plzeň v působnosti Odboru školství, mládeže a tělovýchovy ÚSO MMP, vlastní hodnocení školy za školní rok 2016/2017 Obsah: 1. Základní údaje o škole 2. Personální zabezpečení

Více

Plán práce výchovného poradce

Plán práce výchovného poradce SOŠ Velvary s.r.o. Školní 268 273 24 Velvary Plán práce výchovného poradce Školní rok 2010/2011 výchovný poradce: Mgr. Hana Hronková Výchovný poradce zabezpečuje poskytování poradenských služeb ve škole,

Více

Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠIS-1238/10-S. Předmět inspekční činnosti

Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠIS-1238/10-S. Předmět inspekční činnosti Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA čj. ČŠIS-1238/10-S Název školy: Gymnázium, Vlašim, Tylova 271 Adresa: Tylova 271, 258 01 Vlašim Identifikátor: 600 006 751 IČ: 61664545 Místo

Více

Organizace 6. tříd. žáci budou pokračovat ve 3 nebo 4 třídách minimálně 21/22 žáků na třídu rozdělení třídních kolektivů závisí na

Organizace 6. tříd. žáci budou pokračovat ve 3 nebo 4 třídách minimálně 21/22 žáků na třídu rozdělení třídních kolektivů závisí na Organizace 6. tříd žáci budou pokračovat ve 3 nebo 4 třídách minimálně 21/22 žáků na třídu rozdělení třídních kolektivů závisí na přijetí žáků na jiné školy (víceletá gymnázia, sportovní třídy) počtu žáků

Více

3. Učební plán (od počínaje primou a kvintou)

3. Učební plán (od počínaje primou a kvintou) 3. Učební plán (od 1.9.2018 počínaje primou a kvintou) 3.1. Celkový nižší stupeň Vzdělávací oblasti (obory) ŠVP RVP Matematika a její aplikace 18 + 4 15 Matematika 18 + 4 0 Informační a komunikační technologie

Více

PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ školní rok 2018/2019

PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ školní rok 2018/2019 PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ školní rok 2018/2019 ARCIBISKUPSKÉ GYMNÁZIUM Korunní 586/2, Vinohrady, 120 00 PRAHA 2 1. ZÁKLADNÍ LEGISLATIVNÍ RÁMEC VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ Výchozím dokumentem je zákon č. 561/2004

Více

GYMNÁZIUM FRANTIŠKA PALACKÉHO VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ

GYMNÁZIUM FRANTIŠKA PALACKÉHO VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ GYMNÁZIUM FRANTIŠKA PALACKÉHO VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ internet: www.gfpvm.cz INFORMACE O STUDIU ve školním roce 2008/2009 Vážení rodiče, milí studenti! Předběžné informace o nabídce studia ve školním roce 2008/2009

Více

Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠIS-1030/10-S

Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠIS-1030/10-S Česká školní inspekce Středočeský inspektorát Název školy: INSPEKČNÍ ZPRÁVA čj. ČŠIS-1030/10-S Gymnázium Františka Palackého, Neratovice, Masarykova 450 Adresa: Masarykova 450, 277 11 Neratovice Identifikátor:

Více

Švehlova střední škola polytechnická Prostějov

Švehlova střední škola polytechnická Prostějov PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ pro školní rok 2017/2018 Výchovné poradkyně: Mgr. Radoslava Spurná (nám. Spojenců 17) Mgr. Alena Nováková (Svatoplukova 80) Ing. Tatiana Chmelenská (Svatoplukova 80) Náplň práce

Více

Fakultní škola Ostravské univerzity

Fakultní škola Ostravské univerzity Fakultní škola Ostravské univerzity Gymnázium poskytuje všeobecné vzdělání ukončené maturitní zkouškou připravuje žáky pro studium na všech typech vysokých škol Název školy: Gymnázium, Ostrava-Zábřeh,

Více

Plán práce výchovného poradce na školní rok 2015/2016

Plán práce výchovného poradce na školní rok 2015/2016 Plán práce výchovného poradce na školní rok 2015/2016 1. Spolupráce VP s vedením školy - shromažďování údajů o uchazečích s SPU - informační materiály a přihlášky na VŠ - dny otevřených dveří spolupráce

Více

Roční plán. Školní rok

Roční plán. Školní rok Roční plán Školní rok 2016-2017 Září 1.9. Mše svatá na zahájení školního roku ve Strašnicích od 9:00 hodin 6.-9.9. Adaptační kurz primy A 7.9. Vědecký jarmark, II. ročník a sexta 13.9. Burza učebnic o

Více

PLÁN PRÁCE VÝCHOVNÉHO PORADCE školní rok 2015/2016. Gymnázium T. G. Masaryka Litvínov Studentská 640, 436 67 Litvínov

PLÁN PRÁCE VÝCHOVNÉHO PORADCE školní rok 2015/2016. Gymnázium T. G. Masaryka Litvínov Studentská 640, 436 67 Litvínov PLÁN PRÁCE VÝCHOVNÉHO PORADCE školní rok 2015/2016 Gymnázium T. G. Masaryka Litvínov Studentská 640, 436 67 Litvínov Poradenské služby ve škole odrážejí specifika školy i regionu. Jsou koordinovány se

Více

čtyřleté denní studium střední vzdělání s maturitní zkouškou

čtyřleté denní studium střední vzdělání s maturitní zkouškou 1. Učební plán Název ŠVP: Kód a název oboru: Délka a forma : Stupeň dosaženého vzdělání: Učitelství pro mateřské školy a vychovatelství RVP 75-31-M/01 Předškolní a mimoškolní pedagogika čtyřleté denní

Více

Plán činnosti školy na školní rok 2015 / 2016

Plán činnosti školy na školní rok 2015 / 2016 Plán činnosti školy na školní rok 2015 / 2016 1. Výchovně vzdělávací oblast : 1. 1. Exkurze a školní výlety Zpracování plánů exkurzí a školních výletů v souladu s výchovnými a vzdělávacími cíli jednotlivých

Více

PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADCE školní rok 2018/2019. SRPEN - vypracovat plán výchovného poradce

PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADCE školní rok 2018/2019. SRPEN - vypracovat plán výchovného poradce Soukromá obchodní akademie, spol. s r. o. Svatováclavská 1404, 438 01 Žatec tel.: 415 726 003, fax: 415 726 003, www.soazatec.cz, e-mail: soa@soazatec.cz PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADCE školní rok 2018/2019 SRPEN

Více

Výroční zpráva 34. základní školy Plzeň v působnosti Odboru školství, mládeže a tělovýchovy ÚSO MMP, vlastní hodnocení školy za školní rok 2015/2016

Výroční zpráva 34. základní školy Plzeň v působnosti Odboru školství, mládeže a tělovýchovy ÚSO MMP, vlastní hodnocení školy za školní rok 2015/2016 Výroční zpráva 34. základní školy Plzeň v působnosti Odboru školství, mládeže a tělovýchovy ÚSO MMP, vlastní hodnocení školy za školní rok 2015/2016 Obsah: 1. Základní údaje o škole 2. Personální zabezpečení

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY 2007/2008

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY 2007/2008 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY 2007/2008 Gymnázium Hády Horníkova 1 628 00 Brno a) Charakteristika školy Gymnázium Hády, s.r.o. Horníkova 1 628 00 Brno Zřizovatel: Mgr. Petr Holeček, Ctibor Nezdařil Datum

Více

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM pro obor vzdělávání základní škola speciální

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM pro obor vzdělávání základní škola speciální ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM pro obor vzdělávání základní škola speciální zpracovaný podle RVP pro obor vzdělávání žáků se středně těžkým mentálním postižením Dětský domov a Základní škola Vizovice Masarykovo

Více

Gymnázium Pelhřimov se představuje

Gymnázium Pelhřimov se představuje Gymnázium Pelhřimov se představuje Proč na GYMNÁZIUM? chcete získat všeobecný přehled a kvalitní přípravu na VŠ, (?) nebo se zatím ještě nedokážete rozhodnout pro určité odborné zaměření,(?) GYPE NABÍZÍ:

Více

Výroční zpráva školní rok 2014/ 2015

Výroční zpráva školní rok 2014/ 2015 Výroční zpráva školní rok 2014/ 2015 Základní škola Brno nám. Míru 3, příspěvková organizace 1.0 Základní charakteristika školy 1.1 Název právnické osoby vykonávající činnost školy: ZŠ Brno, nám. Míru

Více

Plán práce výchovných poradců a plán prevence sociálně patologických jevů na školní rok 2018/19

Plán práce výchovných poradců a plán prevence sociálně patologických jevů na školní rok 2018/19 Plán práce výchovných poradců a plán prevence sociálně patologických jevů na školní rok 2018/19 Konkrétní činnosti výchovného poradenství a prevence zajišťují na pracovištích jednotliví výchovní poradci

Více

Základní škola, Znojmo, Václavské nám. 8

Základní škola, Znojmo, Václavské nám. 8 Základní škola, Znojmo, Václavské nám. 8 ZÁKLADNÍ ŠKOLA ZNOJMO VÁCLAVSKÉ NÁMĚSTÍ Výroční zpráva o činnostech základní školy ve školním roce 2006 / 2007 Projednáno na pedagogické radě 31.8.2007 ZÁKLADNÍ

Více

osmi leté a čtyř leté studium Palackého 211 Mladá Boleslav

osmi leté a čtyř leté studium Palackého 211 Mladá Boleslav JOSEFA PEKAŘE GYMNÁZIUM DR. osmi leté a čtyř leté studium Palackého 211 Mladá Boleslav WWW.PEKARGMB.CZ Kdo jsme? Škola s třistaletou tradicí pojmenovaná po významném historikovi Poskytuje středoškolské

Více

2 Charakteristika školy

2 Charakteristika školy 2 Charakteristika školy 2.1 Velikost školy v Kyjově bylo založeno v roce 1898. Sídlí v budově v centru města. Od 1. 1. 2012 došlo ke sloučení Klvaňova gymnázia se Střední odbornou školou zdravotnickou

Více

Průměrný počet studentů ve třídě: 24,5 Pro semináře a volitelné předměty: počet studentů Počet přijímaných uchazečů pro rok 2017/2018:

Průměrný počet studentů ve třídě: 24,5 Pro semináře a volitelné předměty: počet studentů Počet přijímaných uchazečů pro rok 2017/2018: prezentace den otevřených dveří 2017 www.gymck.cz Charakteristika gymnázia: Průměrný počet studentů ve třídě: 24,5 Pro semináře a volitelné předměty: počet studentů 8 20 Počet přijímaných uchazečů pro

Více

Zpráva o činnosti organizace za rok 2007

Zpráva o činnosti organizace za rok 2007 Zpráva o činnosti organizace za rok 2007 Zpracování je uloženo 59, písm. i) zákona č. 129/2000 Sb., o krajích (krajské zřízení), ve znění pozdějších předpisů.. Charakteristika organizace: Název organizace:

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola a Mateřská škola T. G. Masaryka Sedlice, okres Strakonice. Komenského 256, 38732 Sedlice

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola a Mateřská škola T. G. Masaryka Sedlice, okres Strakonice. Komenského 256, 38732 Sedlice Česká školní inspekce Jihočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola a Mateřská škola T. G. Masaryka Sedlice, okres Strakonice Komenského 256, 38732 Sedlice Identifikátor školy: 650 055 551 Termín

Více

Gymnázium Pelhřimov se představuje

Gymnázium Pelhřimov se představuje Gymnázium Pelhřimov se představuje Proč na GYMNÁZIUM? chcete získat všeobecný přehled a kvalitní přípravu na VŠ, (?) nebo se zatím ještě nedokážete rozhodnout pro určité odborné zaměření,(?) GYPE NABÍZÍ:

Více

Sportovní gymnázium, Plzeň, Táborská 28 se představuje

Sportovní gymnázium, Plzeň, Táborská 28 se představuje Sportovní gymnázium, Plzeň, Táborská 28 se představuje Sportovní gymnázium Plzeň Sportovní gymnázium je státní škola. Nabízí sportovně talentovaným žákům studium podle učebních plánů gymnázia a současně

Více

Učební plán. Vyučovací předmět I. II. III. IV. celkem. Celkový počet hodin

Učební plán. Vyučovací předmět I. II. III. IV. celkem. Celkový počet hodin Učební plán Vzdělávací program: 79-41-K/81 Gymnázium Forma studia: osmileté denní studium Nižší stupeň gymnázia Vyučovací předmět I. II. III. IV. celkem Český jazyk a literatura 4 4 4 4 16 Anglický jazyk

Více

15.1.2014. S novým modelem maturit je deklarováno, že gymnázia jsou při skládání maturitních zkoušek úspěšnější W O AR GM NÁZ

15.1.2014. S novým modelem maturit je deklarováno, že gymnázia jsou při skládání maturitních zkoušek úspěšnější W O AR GM NÁZ Á MN GY osmi le té a čtyř l eté studium Pal ack ého 211 AŘE ARGM. Co nabízíme? NÁ YM G A ŘE AR GM. Kdo jsme? osmi leté a čtyř leté studium Palack ého 211 Mladá Boleslav Škola s třistaletou tradicí pojmenovaná

Více

Doplnění přednášky: PEDAGOGICKO-PSYCHOLOGICKÉ PORADNY A SPECIÁLNÍ PEDAGOGICKÁ CENTRA

Doplnění přednášky: PEDAGOGICKO-PSYCHOLOGICKÉ PORADNY A SPECIÁLNÍ PEDAGOGICKÁ CENTRA TÉZE Doplnění přednášky: PEDAGOGICKO-PSYCHOLOGICKÉ PORADNY A SPECIÁLNÍ PEDAGOGICKÁ CENTRA Úkoly poradenského zařízení 1. zajišťuje pravidelnou a přímou individuální speciálně pedagogickou a psychologickou

Více

PROGRAM VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ. školní rok 2017/2018

PROGRAM VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ. školní rok 2017/2018 PROGRAM VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ školní rok 2017/2018 vypracovala: Mgr.Martina Kuštová výchovná poradkyně 1 1. Základní legislativní rámec výchovného poradenství Výchozím dokumentem je školský zákon č. 561/2004

Více

Výroční zpráva ZŠ Dr. Joklíka školní rok 2012/2013. Sídliště U Vodojemu 1261, 697 01 Kyjov příspěvková organizace města Kyjova

Výroční zpráva ZŠ Dr. Joklíka školní rok 2012/2013. Sídliště U Vodojemu 1261, 697 01 Kyjov příspěvková organizace města Kyjova 1. Základní údaje o škole 1.1 škola název školy adresa školy Výroční zpráva ZŠ Dr. Joklíka školní rok 2012/2013 právní forma IČO 48847747 IZO 04884774 identifikátor školy 600115607 vedení školy ZŠ a MŠ

Více

Výroční zpráva o činnosti a hospodaření za školní rok 2002/2003

Výroční zpráva o činnosti a hospodaření za školní rok 2002/2003 Výroční zpráva o činnosti a hospodaření za školní rok 2002/2003 1. Přesný název školy dle posledního rozhodnutí o zařazení do sítě škol a datum posledního vydání rozhodnutí. Gymnázium, Praha 2, Botičská

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY Základní škola Nové Město na Moravě, Malá 54 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY Školní rok 6/7 Nové Město na Moravě,..7 Zpracoval: Mgr. Bohuslav Žilka ředitel školy ZÁKLADNÍ ÚDAJE O ŠKOLE Plný název školy:

Více

Pedagogické lyceum. čtyřleté denní studium. Dle tohoto učebního plánu je výuka realizována od školního roku 2018/19 počínaje 1. ročníkem.

Pedagogické lyceum. čtyřleté denní studium. Dle tohoto učebního plánu je výuka realizována od školního roku 2018/19 počínaje 1. ročníkem. 1. Učební plán Název ŠVP: Kód a název oboru: Délka a forma : Stupeň poskytovaného : Pedagogické lyceum 78-42-M/03 Pedagogické lyceum čtyřleté denní studium střední s maturitní zkouškou 1.1. Týdenní ročníkový

Více

Pedagogické lyceum. čtyřleté denní studium. Dle tohoto učebního plánu je výuka realizována od školního roku 2012/13 počínaje 1. ročníkem.

Pedagogické lyceum. čtyřleté denní studium. Dle tohoto učebního plánu je výuka realizována od školního roku 2012/13 počínaje 1. ročníkem. Učební plán Název ŠVP: Kód a název oboru: Délka a forma : Stupeň poskytovaného : Pedagogické lyceum 78-42-M/03 Pedagogické lyceum čtyřleté denní studium střední s maturitní zkouškou Týdenní ročníkový plán

Více

1.B 2.B/6.A 3.B/7.A 4.B/8.A

1.B 2.B/6.A 3.B/7.A 4.B/8.A Učební plán pro vyšší gymnázium - školní rok 200/20 dobíhající obory Učební plán byl sestaven z učebního plánu pro čtyřletá gymnázia čj. 843/2007 všeobecně vzdělávací.b 2.B/6.A 3.B/7.A 4.B/8.A celk. předměty

Více

Plán činnosti školy na školní rok 2016 / 2017

Plán činnosti školy na školní rok 2016 / 2017 Plán činnosti školy na školní rok 2016 / 2017 1. Výchovně vzdělávací oblast: 1. 1. Exkurze a školní výlety Zpracování plánů exkurzí a školních výletů v souladu s výchovnými a vzdělávacími cíli jednotlivých

Více

Fakultní škola Ostravské univerzity

Fakultní škola Ostravské univerzity Fakultní škola Ostravské univerzity Gymnázium poskytuje všeobecné vzdělání ukončené maturitní zkouškou připravuje žáky pro studium na všech typech vysokých škol Název školy: Gymnázium, Ostrava-Zábřeh,

Více

Těšíme se na Vás a věříme, že návštěva naší školy Vám přinese důležité poznatky, které pomohou při volbě vhodné školy.

Těšíme se na Vás a věříme, že návštěva naší školy Vám přinese důležité poznatky, které pomohou při volbě vhodné školy. Žáci a zaměstnanci školy Vás zvou na Dny otevřených dveří, které se konají ve čtvrtek 3. prosince 2015 od 10:30 do 16:00 hodin ve čtvrtek 14. ledna 2016 od 14: 00 do 16:30 hodin Den otevřených dveří je

Více

Švehlova střední škola polytechnická Prostějov

Švehlova střední škola polytechnická Prostějov PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ pro školní rok 2016/2017 Výchovné poradkyně: Mgr. Radoslava Spurná (nám. Spojenců 17) Mgr. Alena Nováková (Svatoplukova 80) Ing. Tatiana Chmelenská (Svatoplukova 80) Náplň práce

Více

Sportovní gymnázium, Plzeňská 3103, 272 01 Kladno

Sportovní gymnázium, Plzeňská 3103, 272 01 Kladno Sportovní gymnázium, Plzeňská 3103, 272 01 Kladno studijní obory: pro žáky z 5. ročníků ZŠ 79-41-K/81 gymnázium přihláška do 15.3.2013 pro žáky z 9. ročníků ZŠ 79-41-K/41 gymnázium přihláška do 15.3.2013

Více

Školu zřizuje Kraj Vysočiny, studium je bezplatné.

Školu zřizuje Kraj Vysočiny, studium je bezplatné. Školu zřizuje Kraj Vysočiny, studium je bezplatné. Škola svou nabídkou pokrývá jak všeobecné, tak i odborné vzdělávání. Umožňuje tím možnost studia uchazečům z celého moravskobudějovického regionu a tím

Více

PROGRAM VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ. školní rok 2016/2017

PROGRAM VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ. školní rok 2016/2017 PROGRAM VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ školní rok 2016/2017 vypracovala: Mgr. Martina Kuštová výchovná poradkyně 1 1. Základní legislativní rámec výchovného poradenství Výchozím dokumentem je školský zákon č.

Více

Masarykova základní škola a Mateřská škola Suchomasty VÝROČNÍ ZPRÁVA 2015/2016. Č.j.: 60/2016/ZŠ. Spisový znak: Skartační znak a lhůta: A 10

Masarykova základní škola a Mateřská škola Suchomasty VÝROČNÍ ZPRÁVA 2015/2016. Č.j.: 60/2016/ZŠ. Spisový znak: Skartační znak a lhůta: A 10 1 Masarykova základní škola a Mateřská škola Suchomasty VÝROČNÍ ZPRÁVA 2015/2016 Č.j.: 60/2016/ZŠ Spisový znak:1.2.6 Skartační znak a lhůta: A 10 1 2 Obsah 1. Základní údaje o škole... 3 1.1. Škola, zřizovatel...

Více

Výroční zpráva 34. základní školy Plzeň v působnosti Odboru školství, mládeže a tělovýchovy ÚSO MMP, vlastní hodnocení školy za školní rok 2017/2018

Výroční zpráva 34. základní školy Plzeň v působnosti Odboru školství, mládeže a tělovýchovy ÚSO MMP, vlastní hodnocení školy za školní rok 2017/2018 Výroční zpráva 34. základní školy Plzeň v působnosti Odboru školství, mládeže a tělovýchovy ÚSO MMP, vlastní hodnocení školy za školní rok 07/08 Obsah:. Základní údaje o škole. Personální zabezpečení školy

Více

Národní škola (č.j /97-20) blíže viz textová část bod 1.1.

Národní škola (č.j /97-20) blíže viz textová část bod 1.1. 1. Název školy dle posledního rozhodnutí o zařazení do sítě škol: Základní škola, Praha 6, náměstí Interbrigády 2 (rozhodnutí ze dne 1.1.2002) 2. Zřizovatel: Městská část Praha 6 3. Charakteristika školy

Více

Září. SCIO testy projekt Vektor 1 Modul 1

Září. SCIO testy projekt Vektor 1 Modul 1 Září 2. Zahájení školního roku 2013/2014 2. 4. Seznamovací pobyt žáků 1. ročníku Sidonie 4. 6. Výlet studentů třídy O8.A do Prahy 5. Porada Třídní schůzky s rodiči žáků 1. ročníku a primy 9. 11. Seznamovací

Více

Kdo jsme? Co nabízíme? Přijímací řízení na VŠ. Státní maturity

Kdo jsme? Co nabízíme? Přijímací řízení na VŠ. Státní maturity osmi leté a čtyř leté studium osmi leté a čtyř leté studium 10. 1. 2018 Kdo jsme? Škola s třistaletou tradicí pojmenovaná po významném historikovi Poskytuje středoškolské vzdělání zakončené maturitní zkouškou

Více

PLÁN PRÁCE VÝCHOVNÉHO PORADCE školní rok 2014/2015

PLÁN PRÁCE VÝCHOVNÉHO PORADCE školní rok 2014/2015 PLÁN PRÁCE VÝCHOVNÉHO PORADCE školní rok 2014/2015 Gymnázium a obchodní akademie Chodov Smetanova 738, 357 35 Chodov Poradenské služby ve škole odrážejí specifika školy i regionu. Jsou koordinovány se

Více

MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM Školní rok 2007/2008

MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM Školní rok 2007/2008 MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM Školní rok 2007/2008 Předkladatel: GYMNÁZIUM A OBCHODNÍ AKDEMIE MARIÁNSKÉ LÁZNĚ MARIÁNSKÉ LÁZNĚ, RUSKÁ 355 Adresa peněžního ústavu: Komerční banka, a.s., Hlavní 132/52, Mariánské

Více

Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠIG-1014/10-S. Gymnázium Jiřího Ortena, Kutná Hora, Jaselská 932

Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠIG-1014/10-S. Gymnázium Jiřího Ortena, Kutná Hora, Jaselská 932 Česká školní inspekce Středočeský inspektorát Název školy: INSPEKČNÍ ZPRÁVA čj. ČŠIG-1014/10-S Gymnázium Jiřího Ortena, Kutná Hora, Jaselská 932 Adresa: 284 80 Kutná Hora, Jaselská 932 Identifikátor: 600

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Karlovy Vary, Krušnohorská 11. Krušnohorská 11, 360 10 Karlovy Vary. Identifikátor školy: 600 067 602

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Karlovy Vary, Krušnohorská 11. Krušnohorská 11, 360 10 Karlovy Vary. Identifikátor školy: 600 067 602 Česká školní inspekce Karlovarský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola Karlovy Vary, Krušnohorská 11 Krušnohorská 11, 360 10 Karlovy Vary Identifikátor školy: 600 067 602 Termín konání inspekce:

Více

Biskupské gymnázium Bohuslava Balbína

Biskupské gymnázium Bohuslava Balbína Biskupské gymnázium Bohuslava Balbína Gymnázium Základní škola Mateřská škola Počet žáků souškolí v roce 2014/15 Gymnázium 610 Základní škola 229 Mateřská škola 54 CELKEM 893 Základní údaje o gymnáziu

Více

Podještědské gymnázium, s.r.o., Liberec, Sokolovská 328. Oddíl A IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE. Školní vzdělávací program STUDENT

Podještědské gymnázium, s.r.o., Liberec, Sokolovská 328. Oddíl A IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE. Školní vzdělávací program STUDENT Podještědské gymnázium, s.r.o., Liberec, Sokolovská 328 Oddíl A IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Školní vzdělávací program STUDENT Motto: i my, kteří jsme pojali úmysl v tomto městě zřídit vzornou školu, musíme se

Více

PRACOVNÍ SETKÁNÍ S PEDAGOGY ZAHRANIČNÍCH ŠKOL

PRACOVNÍ SETKÁNÍ S PEDAGOGY ZAHRANIČNÍCH ŠKOL PRACOVNÍ SETKÁNÍ S PEDAGOGY ZAHRANIČNÍCH ŠKOL Německo 18. 20. března 2010 Realschule v Hilposteinu (partnerská škola Obchodní akademie Rakovník) Ţáci od 5. do 10. třídy (11 17 let) Počet ţáků 1 030 Průměrný

Více

Česká školní inspekce Olomoucký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Č. j. ČŠIM-1131/11-M. Sídlo: 787 01 Šumperk, Hlavní třída 31

Česká školní inspekce Olomoucký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Č. j. ČŠIM-1131/11-M. Sídlo: 787 01 Šumperk, Hlavní třída 31 Česká školní inspekce Olomoucký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Č. j. ČŠIM-1131/11-M Název kontrolované osoby: Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Šumperk, Hlavní třída 31

Více

Sportovní gymnázium, Plzeň, Táborská 28 se představuje

Sportovní gymnázium, Plzeň, Táborská 28 se představuje Sportovní gymnázium, Plzeň, Táborská 28 se představuje Sportovní gymnázium Plzeň otevírá pro školní rok 2015/2016 čtyřleté studium oboru vzdělání 79-41-K/41 GYMNÁZIUM (VŠECHNY DRUHY SPORTU), třída B 79-41-K/81

Více

Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2009/2010

Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2009/2010 Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2009/2010 A) Základní údaje o škole Název: Základní škola a mateřská škola Moravské Bránice, okres Brno-venkov, příspěvková organizace Sídlo: Moravské Bránice

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA za školní rok 2014/2015

VÝROČNÍ ZPRÁVA za školní rok 2014/2015 ZÁKLADNÍ ŠKOLA HODĚJICE VÝROČNÍ ZPRÁVA za školní rok 2014/2015 Část I. Základní charakteristika školy a) Název školy: Základní škola Hodějice, okres Vyškov b) Zřizovatel školy: OÚ Hodějice c) Ředitelka

Více

VOLITELNÉ A NEPOVINNÉ PŘEDMĚTY

VOLITELNÉ A NEPOVINNÉ PŘEDMĚTY VOLITELNÉ A NEPOVINNÉ PŘEDMĚTY Příloha č. 1 ke Školnímu vzdělávacímu programu pro gymnaziální vzdělávání Gymnázium, Uničov, Gymnazijní 257 1 Obsah Základní informace...4 Možná struktura volitelných předmětů...5

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Vyšší odborná škola a Střední průmyslová škola, Volyně, Resslova 440. Resslova 440, Volyně. Identifikátor:

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Vyšší odborná škola a Střední průmyslová škola, Volyně, Resslova 440. Resslova 440, Volyně. Identifikátor: Česká školní inspekce Jihočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Vyšší odborná škola a Střední průmyslová škola, Volyně, Resslova 440 Resslova 440, 387 01 Volyně Identifikátor: 600 020 312 Termín konání inspekce:

Více

Výroční zpráva 34. základní školy Plzeň v působnosti Odboru školství, mládeže a tělovýchovy ÚSO MMP, vlastní hodnocení školy za školní rok 2012/2013

Výroční zpráva 34. základní školy Plzeň v působnosti Odboru školství, mládeže a tělovýchovy ÚSO MMP, vlastní hodnocení školy za školní rok 2012/2013 Výroční zpráva 34. základní školy Plzeň v působnosti Odboru školství, mládeže a tělovýchovy ÚSO MMP, vlastní hodnocení školy za školní rok 2012/2013 Obsah: 1. Základní údaje o škole 2. Personání zabezpečení

Více

Školu zřizuje Kraj Vysočiny, studium je bezplatné.

Školu zřizuje Kraj Vysočiny, studium je bezplatné. Školu zřizuje Kraj Vysočiny, studium je bezplatné. Škola svou nabídkou pokrývá jak všeobecné, tak i odborné vzdělávání. Umožňuje tím možnost studia uchazečům z celého moravskobudějovického regionu a tím

Více

HUDEBNÍ ZAMĚŘENÍ (79-41-K/81): (hudební třída s osmiletým studijním cyklem)

HUDEBNÍ ZAMĚŘENÍ (79-41-K/81): (hudební třída s osmiletým studijním cyklem) HUDEBNÍ ZAMĚŘENÍ (79-41-K/81): (hudební třída s osmiletým studijním cyklem) OBECNÉ INFORMACE: Koncepce tohoto studia jevytvořena ve spolupráci Gymnázia Jana Nerudy, Hudební školy hl. města Prahy a pedagogů

Více

Vážení uchazeči, vážení rodiče, pro Vás je připravena tato prezentace, která obsahuje důležité informace o studiu na naší škole...

Vážení uchazeči, vážení rodiče, pro Vás je připravena tato prezentace, která obsahuje důležité informace o studiu na naší škole... Gymnázium Tišnov, příspěvková organizace Vážení uchazeči, vážení rodiče, pro Vás je připravena tato prezentace, která obsahuje důležité informace o studiu na naší škole... Gymnázium Tišnov, příspěvková

Více

Gymnázium, Tišnov, Na Hrádku 20

Gymnázium, Tišnov, Na Hrádku 20 Gymnázium, Tišnov, Na Hrádku 20 Vážení uchazeči, vážení rodiče, pro Vás je připravena tato prezentace, která obsahuje důležité informace o studiu na naší škole... Gymnázium, Tišnov, Na Hrádku 20 Adresa:

Více

Pedagogické lyceum. čtyřleté denní studium. Dle tohoto učebního plánu je výuka realizována od školního roku 2012/13 počínaje 1. ročníkem.

Pedagogické lyceum. čtyřleté denní studium. Dle tohoto učebního plánu je výuka realizována od školního roku 2012/13 počínaje 1. ročníkem. 1. Učební plán Název ŠVP: Kód a název oboru: Délka a forma : Stupeň poskytovaného : Pedagogické lyceum 78-42-M/03 Pedagogické lyceum čtyřleté denní studium střední s maturitní zkouškou 1. 1. Týdenní ročníkový

Více

Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠIS-1079/10-S. Gymnázium Jana Palacha, Mělník. Předmět inspekční činnosti

Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠIS-1079/10-S. Gymnázium Jana Palacha, Mělník. Předmět inspekční činnosti Česká školní inspekce Středočeský inspektorát Název školy: INSPEKČNÍ ZPRÁVA čj. ČŠIS-1079/10-S Gymnázium Jana Palacha, Mělník Adresa: Pod Vrchem 3421 Identifikátor: 600 007 316 IČ: 49 518 917 Místo inspekce:

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Ostrava, Gebauerova 8, příspěvková organizace. Gebauerova 8/819, Ostrava. Identifikátor školy:

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Ostrava, Gebauerova 8, příspěvková organizace. Gebauerova 8/819, Ostrava. Identifikátor školy: Česká školní inspekce Moravskoslezský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola Ostrava, Gebauerova 8, příspěvková organizace Gebauerova 8/819, 702 00 Ostrava Identifikátor školy: 600 145 140 Termín

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Gymnázium Jana Blahoslava, Ivančice, Lány 2. 664 91 Ivančice, Lány 2. Identifikátor: 600 014 053

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Gymnázium Jana Blahoslava, Ivančice, Lány 2. 664 91 Ivančice, Lány 2. Identifikátor: 600 014 053 Česká školní inspekce Jihomoravský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Gymnázium Jana Blahoslava, Ivančice, Lány 2 664 91 Ivančice, Lány 2 Identifikátor: 600 014 053 Termín konání inspekce: od 15.1.2007 do 16.1.2007

Více

Koncepce školního poradenského pracoviště

Koncepce školního poradenského pracoviště Gymnázium Dr. J. Pekaře Palackého 211 Mladá Boleslav Koncepce školního poradenského pracoviště Zpracovala: PhDr.Zuzana Knesplová, Mgr. Jana Maršounová, Mgr. Dana Patočková 1. Charakteristika školy Gymnázium

Více

Výroční zpráva 34. základní školy Plzeň v působnosti Odboru školství, mládeže a tělovýchovy ÚSO MMP, vlastní hodnocení školy za školní rok 2008/2009

Výroční zpráva 34. základní školy Plzeň v působnosti Odboru školství, mládeže a tělovýchovy ÚSO MMP, vlastní hodnocení školy za školní rok 2008/2009 Výroční zpráva 34. základní školy Plzeň v působnosti Odboru školství, mládeže a tělovýchovy ÚSO MMP, vlastní hodnocení školy za školní rok 2008/2009 Obsah: 1. Základní charakteristika školy 2. Údaje o

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Česká školní inspekce Olomoucký inspektorát. Cyrilometodějské gymnázium v Prostějově. Komenského 17, 786 01 Prostějov

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Česká školní inspekce Olomoucký inspektorát. Cyrilometodějské gymnázium v Prostějově. Komenského 17, 786 01 Prostějov - Česká školní inspekce Olomoucký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Cyrilometodějské gymnázium v Prostějově Komenského 17, 786 01 Prostějov Identifikátor školy: 600 015 211 Termín konání inspekce: 9. - 11.

Více

Proč studovat na GJKT. Prezentace ke dni otevřených dveří dne 27.ledna 2010

Proč studovat na GJKT. Prezentace ke dni otevřených dveří dne 27.ledna 2010 Proč studovat na GJKT Prezentace ke dni otevřených dveří dne 27.ledna 2010 Maturitní video Co je naším hlavním cílem? poskytnout všeobecné vzdělání a rozvinout specifické dovednosti umožnit absolventům

Více

5. Hodnocení žáků a autoevaluace školy

5. Hodnocení žáků a autoevaluace školy Ukázka je převzata z pracovní verze ŠVP ZŠ pro sluchově postižené, Praha, Holečkova ul. 5. Hodnocení žáků a autoevaluace školy 5. 2. Evaluační činnosti Evaluační (sebehodnotící, autoevaluační) činnosti

Více

5.Učební plány: 5.1. VZDĚLÁVACÍ OBLASTI A OBORY

5.Učební plány: 5.1. VZDĚLÁVACÍ OBLASTI A OBORY 5.Učební plány: 5.1. VZDĚLÁVACÍ OBLASTI A OBORY Cíle a obsah základního vzdělání budou na naší škole naplňovány v těchto vzdělávacích oblastech. Každá oblast zahrnuje příslušné vzdělávací obory, v kterých

Více

Gymnázium Hostivice, příspěvková organizace Komenského 141, Hostivice VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ZA ŠKOLNÍ ROK 2012/2013

Gymnázium Hostivice, příspěvková organizace Komenského 141, Hostivice VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ZA ŠKOLNÍ ROK 2012/2013 Gymnázium Hostivice, příspěvková organizace Komenského 141, 253 01 Hostivice VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ZA ŠKOLNÍ ROK 2012/2013 1. Základní údaje o škole Název školy, adresa: Gymnázium Hostivice,

Více