Monoblok v Klatovské nemocnici, a. s. Příběh výstavby nemocnice na zelené louce

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Monoblok v Klatovské nemocnici, a. s. Příběh výstavby nemocnice na zelené louce"

Transkript

1 Monoblok v Klatovské nemocnici, a. s. Příběh výstavby nemocnice na zelené louce V areálu Klatovské nemocnice, a. s. vyrostla v roce 2012 novostavba tzv. monobloku, dnes hlavní klinické budovy celé nemocnice. Do moderního monobloku byla přemístěna naprostá většina ambulantních i lůžkových klinických pracovišť. Do nových prostor se ze starých budov přesunula lůžková oddělení ARO, DIP, JIP, chirurgie a ortopedie, porodnice, gynekologie, pediatrie, interna, ORL, neurologie, oční a rehabilitace, a to s koncepcí tzv. společného lůžkového fondu. Prozatím ve starých prostorách zůstala oddělení psychiatrie, plicní, klinické laboratoře, nukleární medicína, patologie, transfuzní a lůžka dlouhodobě nemocných. V rámci výstavby monobloku byl vyřešen i nový kruhový objezd usnadňující dopravní obslužnost nemocnice, vícepatrové parkoviště a samozřejmě příjemný, bezbariérový přístup pro pěší návštěvníky a pacienty Vítejte v nemocnici počátku 21. století! Ve výběrovém řízení na dodavatele interiérů, IT a zdravotnické techniky včetně souvisejících stavebních prací uspěla společnost Metrostav, a. s. Subdodavatelem souboru zdravotnické techniky pro monoblok se stala společnost Hospimed, spol. s r. o. Celková výše plnění přesahovala 200 mil. Kč bez DPH. Po podpisu příslušných smluv zbývalo na vlastní realizaci (objednání, dodání, montáž, instalace, zkušební provoz, zaškolení, předání) souboru zdravotnické techniky 109 dní včetně sobot, nedělí a státních svátků, kdy mělo být dodáno 361 položek na 14 oddělení do 810 místností. Samotná instalační fáze probíhala od 18. června do 31. července Za 30 pracovních dnů bylo nutné naistalovat kusů ZT, to při běžné pracovní době znamená 5 minut na každý jednotlivý dodávaný zdravotnický prostředek!

2 KoMpletace Vzorový kompletační projekt zdravotnické techniky V případě klatovského monobloku se jednalo o komplexní řešení mimo jiné dodávky zdravotnické techniky pro řadu i velmi odlišných pracovišť, která však v konečném důsledku vytváří ucelený systém péče o pacienta v nejrůznějších fázích léčebného procesu. Společnost Hospimed v roli generálního subdodavatele souboru zdravotnické techniky využila svého mnohaletého know-how a na základě svých standardů vytvořila pro splnění zakázky určený pracovní tým: Certifikovaný projektový manažer: zodpovídá a řídí svěřený projekt Autorizovaný inženýr v oboru technologická zařízení staveb: vytváří kvalifikovanou spojnici mezi stavební částí díla a dodávanými technologiemi Certifikovaný biomedicínský inženýr: řídí procesy dodávky, instalace, zaškolení a bezpečnosti ZT dle zákona č. 123 z roku 2000 Certifikovaný biomedicínský technik: řídí procesy dodávky, instalace, zaškolení a bezpečnosti ZT dle zákona č. 123 z roku 2000 Hlavní realizátor: pracuje v nejužší spolupráci s objednatelem a uživateli, koordinuje součinnost veškerých subdodavatelů v návaznosti na potřeby a možnosti objednatele a uživatelů Autorizovaní servisní technici ZT: jsou certifikovaní výrobními závody k instalacím, zprovoznění, zaškolování, provádění BTK, záručních a pozáručních servisů Administrativní tým: v zázemí generálního dodavatele ZT působí mnohačlenný administrativní tým řízený divizním ředitelem a dále reprezentovaný odborníky s kvalifikací v oblasti VZ, inženýringu, logistiky, účetnictví Manažer integrovaného systému: kontrola dodržování norem, zákonů, systému řízení jakosti, environmentu, bezpečnosti a ochrany zdraví při práci a bezpečnosti informací Řízení takto rozsáhlého projektu musí být podřízeno přísnému časovému harmonogramu, který zejména reflektuje smluvní závazky a provozní potřeby a možnosti zdravotnického zařízení, které bez přerušení poskytuje zdravotní služby pacientům. Jako nezbytná se i v případě klatovského monobloku ukázala potřeba předinstalační revize jak projektové dokumentace, tak vlastní stavební připravenosti s cílem zabránit vícenákladům a prodlužování lhůty realizace. Koordinace více než šedesáti výrobců a dodavatelů, kteří se podíleli svými dodávkami na vybavování, je úkolem kompletačního dodavatele. Jedná se nejen o logisticky složitý proces dopravy, instalace ve správné souslednosti a návaznosti, nýbrž také velmi přesné plánování kapacity i jinak zaneprázdněných pracovníků nemocnice za účelem jejich zaškolování do užívání jednotlivých přístrojů a zařízení.

3 Předáním celého díla dodávky souboru zdravotnické techniky práce divize Kompletace společnosti Hospimed zdaleka nekončí. Poskytujeme nejen podklady pro věcnou a účetní inventarizaci všech dodaných zdravotnických prostředků, nýbrž zajišťujeme a garantujeme časově definovanou odezvu na jakékoliv servisní požadavky přes jediné unikátní call centrum, jehož telefonní číslo je dostupné kterémukoliv uživateli v nemocnici. I díky mnohaletému vytváření systému projektového řízení kompletační zakázky společnosti Hospimed se v případě klatovského monobloku podařilo realizovat dílo mimořádného rozsahu za mimořádně krátký čas a ke spokojenosti objednatele i uživatelů. Prosím vstupte, naslouchejte a rozhlížejte se

4 Lidé z Hospimedu byli velice vstřícní. Chtěli jsme něco změnit, změnili to, chtěli jsme něco doplnit, doplnili to. Plnili to, co měli a byli absolutně profesionální. Ředitel Klatovské nemocnice, Ing. František Lešundák k monobloku říká: Pro mě byl projekt velká výzva a myslím, že jsme to zvládli excelentně. Měli jsme dobrý tým, lidí z kraje a z nemocnice, reakce pacientů jsou nesmírně pozitivní. Nemocnice uspořádala v průběhu realizace dvakrát den otevřených dveří, kdy při druhém přišlo lidí. Stále jsme zdůrazňovali: To je vaše nemocnice! Prováděli jsme je všemi odděleními, jako na zámku, věnovali se jim primáři a ukazovali jim veškeré vybavení, které jim bude sloužit. Lidé byli totálně nadšení. Na porodním sále ženy často říkaly, že si kvůli komfortu rádi pořídí ještě další dítě. Vypadá to, že lidé si vzali nemocnici za svou. Nemocnici tvoří lidé a ti se také podíleli na její nové centralizované podobě. V prosinci 2011 při úvahách o způsobu obstarání potřebné techniky byly alternativy, že by se vše rozdělilo na dvacet zakázek, i přesto, že jsme měli za krátkou dobu už otvírat novou nemocnici! To bylo složité. Probíhala diskuze, co dál, jak dál. Silně to ohrožovalo otevření nemocnice. Kolik na těch 20 zakázek by bylo dodavatelů? Odhad byl, že bychom soutěžili rok, dva. ZHPK převzal odpovědnost, nechal vypracovat posudek z ČVUT na celý projekt a přizvali jsme další externí znalce. Zadání jsme upravovali, aby to nebylo šité na míru jedné firmě. Hlavní roli hrálo časové hledisko, a podmínka, aby cena byla přiměřená. Člověk se toho nesmí bát. Důležité je, aby si zadávací dokumentaci dal verifikovat. Lidé a čas stojí peníze. Pokud marníte oboje, je to špatně. Na úvod realizační fáze uspořádala na vlastní žádost společnost Hospimed seminář pro všechny dotčené zaměstnance naší nemocnice. Seminář byl na místě popisoval velký rozsah práce, představil se nám s konkrétními lidmi dodavatel, byl představen věcný, časový a personální plán realizace. Tento postup má smysl. Jedno z klíčových rozhodnutí zdali akceptovat přidanou hodnotu kompletátora záviselo na našich možnostech. Zakázka by se nedala ve zbývajícím čase realizovat. Nemocnice ani kraj neměly kvalifikovaný tým, který by takovýto velký projekt sám koordinoval.

5 OČNÍ ODDĚLENÍ Prim. MUDr. Markéta Löffelmannová ke svému novému oddělení říká: Oční oddělení disponuje 20 lůžky, díky novému vybavení jsme významným způsobem rozšířili jak počet, tak různé typy léčebných zákroků. Dříve jsme museli některé pacienty posílat do Plzně, kde nabízeli rozšířenou péči. Nyní má pacient u nás veškeré služby a komfort a to také vítají. Jsou zde prováděny plánované operace šedého zákalu s použitím nejmodernějších metod včetně implantací tvrdých i měkkých nitroočních čoček, operace šilhání u dětských pacientů, poskytujeme komplexní péči o glaukomové pacienty. Řešíme širokou škálu neodkladných výkonů při úrazech, zánětech. Sama jsem se podílela na plánování budoucího fungování provozu na očním oddělení, a jsem spokojená. Z minula mám zkušenost s vybavováním mnoha dodavateli a ta byla negativní. Proto kdybych znovu měla mít x dodavatelů, měla bych z toho nepříjemný pocit. S jedním dodavatelem to bylo o 100 % lepší, než to řešit na mnoho stran.

6 REHABILITAČNÍ ODDĚLENÍ Vedoucí fyzioterapeutka Jindra Hanáková, DiS. své nové pracoviště hodnotí takto: Prostředí nové nemocnice a našeho oddělení je tisícinásobně lepší. Stoprocentně jsme si pomohli vybavením s mnoha možnostmi. Pacienti reagují na nové prostředí a na přístroje kladně. S rolí jednoho dodavatele vše pro nás bylo jednodušší. I nyní, ať se děje cokoliv, tak vím, že volám jediné kontaktní osobě.

7 ORTOPEDICKÉ ODDĚLENÍ MUDr. Daniel Kožiol hodnotí dnes už úsměvnou minulost: O výstavbě nemocnice jsem se dověděl v roce 2006 a moc jsem nevěřil, že vznikne nová nemocnice, spíše, že se opraví stará. Kdybych dnes měl obdobnou příležitost podílet se na vzniku nového ortopedického oddělení, uvítal bych více času na komentář projektové dokumentace. Stěhovali jsme se za plného provozu a bylo to pro všechny strany náročné. Lidé z Hospimedu byli profesionální, rozuměli problému a snažili se nám vyjít vstříc. Dovedu si představit, že by jednotlivé přístroje dodávali jednotliví dodavatelé, ale byl by v tom hrozný chaos. Musel by tady být nějaký člověk na koordinaci a to není možné. Proto jsem kvitoval jednoho centrálního dodavatele.

8 orl Pan prim. MUDr. Jiří Kocum je skutečným pamětníkem dlouhé historie Klatovské nemocnice: Vybavení oddělení zcela odpovídá našim potřebám, výběr nebyl náhodný, ale dlouhodobě připravovaný. Obstarávat jednotlivé přístroje od jednotlivých dodavatelů bychom asi museli, pokud by tak bylo rozhodnuto, ale zaplať pánbůh, to dopadlo ve prospěch dodávky na klíč. Velkým přínosem je sjednocení servisu, službou s jediným telefonním číslem. Porovnání s jinými takhle velkými projekty nemám, ale nemám zároveň žádné negativní zážitky z celé té akce a podle mě to proběhlo dobře, opravdu jednoduše dobře. Chvála je namístě. Pro mě bylo nejdůležitější, že se mé představy naplnily a vše má pozitivní ráz, říká a usmívá se prim. Kocum. Ve výstavbu nové nemocnice jsem věřil, dokonce jsem předpověděl její datum. Byl jsem trochu skeptický ke stěhování všech oddělení, ale nakonec to dopadlo dobře. Celý projekt jsem pečlivě sledoval od začátku. Vlastní stěhování nám usnadnila spolupráce a přístup zaměstnanců Hospimedu. Projektový manažer, realizátor i technici - skvělá spolupráce, co jsme si domluvili, to se udělalo, v termínu a jak mělo být. Já jsem puntičkář a není jednoduché mi vyhovět. Věnovali nám mnoho času.

9 CHIRURGIE Prim. MUDr. Zdeněk Bytel Nemám co říci o celé dodávce, mluvil bych jen v superlativech.

10 CENTRÁLNÍ OPERAČNÍ SÁLY Vrchní sestra ze sálů Bc. Šárka Jonášová: V Klatovech jsem od školy, na sálech od roku O postavení nové nemocnice se mluvilo 10 let. Tak pět let předtím tomu člověk už věřil. Vůbec jsem si neuměla představit, jak to bude probíhat. Bylo to neuvěřitelné množství věcí, co se sem stěhovalo a centralizace sálů byla organizačně náročná. Ve fázi realizace byla ze strany Hospimedu vstřícnost a snaha, aby to klapalo. Překonávali jsme různé bariéry, vždy s profesionálním přístupem. Na sálech jsou přístroje od více než desítky různých dodavatelů. Je dobře, že to celé koordinovala jedna firma.

11 Pan Václav Jakl, vedoucí technického oddělení, byl pro všechny pracovníky nemocnice duší celé přípravy a realizace stěhování do nového monobloku: V Klatovech pracuji již deset let. V roce 2005 jsem začal poukazovat na nějaké objekty, které jsou v havarijním stavu, a potom se začalo mluvit o projektu, který začne řešit tento stav. Vzniklo několik projektů, ze kterých sešlo. V roce 2009 se začalo stavět. Celý projekt jsem provázel jako vedoucí technický pracovník. Připravoval jsem i finanční předpoklady pro celou zakázku ve spolupráci s mnoha institucemi, s krajem, ČVUT a dalšími. Ve třech týdnech jsme se dokázali přestěhovat, to bylo úžasné! Samozřejmě bych bral i více času. Kdybych měl možnost sdílet s někým zkušenost před zahájením projektu, velice bych ji uvítal. Je dobré vést diskuzi a dávat si vzájemně rady, ukázat lidem, že to funguje, že to funguje dobře. Nyní mohu možná radou a zkušeností třeba pomoci budoucím investorům. Původní úvaha byla soutěžit 22 celků. Z mého pohledu by to bylo neschůdné, zřejmě bychom ještě dnes soutěžili a nemocnice by ještě nefungovala. Jako hlavní koordinátor stěhování jsem přivítal iniciativu dodavatele souboru zdravotnické techniky, který na úvod naší spolupráce připravil seminář o organizaci procesu instalace, zaškolování a předávání zdravotnické techniky uživatelům. Bylo to výborně připraveno, komunikovalo se přímo s odděleními. Profesionální a rutinní postupy dodavatele mi hodně pomohly, já jsem vlastně jen potvrzoval a sledoval, zdali na všechny položky techniky školení proběhlo. Chtěl bych poděkovat, hodně mi to pomohlo.

12 divize kompletace HOSPIMED spol. s r.o. Malešická 2251/ Praha 3 Tel.: Fax: hospimed@hospimed.cz

POHLEDEM MENTORKY. Autor: Hlinecká Miloslava Neurologické oddělení Orlickoústecká nemocnice, a.s.

POHLEDEM MENTORKY. Autor: Hlinecká Miloslava Neurologické oddělení Orlickoústecká nemocnice, a.s. POHLEDEM MENTORKY Autor: Hlinecká Miloslava Neurologické oddělení Orlickoústecká nemocnice, a.s. Projekt: PosílenÍ absorpční kapacity v oblasti Zdravotnictví a sociálních služeb v okrese Ústí nad Orlicí,

Více

Ukázka práce Pouze obsah

Ukázka práce Pouze obsah Koncepce nemocnic Jihočeského kraje léčebná péče Yale Medical Consulting, a.s. 2010 Yale Medical Consulting, a.s. Martinská 360/2 110 00 Praha 1 Staré Město Zdravotní koncepce nemocnic Jihočeského kraje

Více

Fakultní nemocnice Na Bulovce Praha - pavilon 8

Fakultní nemocnice Na Bulovce Praha - pavilon 8 Fakultní nemocnice Na Bulovce - pavilon 8 Magistrát Hlavního města Prahy 09/2010-11/2012 BAK zvítězil ve veřejné zakázce na rekonstrukci jednoho z pavilonů Fakultní nemocnice Na Bulovce. Objekt bude po

Více

Krajská zdravotní a.s. - Nemocnice Most, o.z. Název oddělení

Krajská zdravotní a.s. - Nemocnice Most, o.z. Název oddělení ARO 4510002001 Anesteziologicko-resuscitační oddělení 4510003001 Anesteziolog.-resusc.odd.-léčba bolesti 4510003002 Anesteziolog.-resusc.odd. - anestezie 4510003003 Anest.-resusc.odd.-jednotka pro zotavení

Více

Investiční stavební zakázky Krajská zdravotní, a. s. Nemocnice Teplice, o. z.

Investiční stavební zakázky Krajská zdravotní, a. s. Nemocnice Teplice, o. z. Investiční stavební zakázky Krajská zdravotní, a. s. Nemocnice Teplice, o. z. Zpracoval: Jan Vágner, vedoucí odboru investic a obnovy majetku 23.8.2018 1 Dokončené investiční zakázky 2017-2018 23.8.2018

Více

Tendr na přestavbu náchodské nemocnice je zveřejněn, nabídky se mohou podávat do 2. října - Náchodsk

Tendr na přestavbu náchodské nemocnice je zveřejněn, nabídky se mohou podávat do 2. října - Náchodsk Tendr na modernizaci Oblastní nemocnice Náchod je zveřejněn. Zadávací dokumentace a všechny potřebné dokumenty jsou od 4. srpna 2017 k dispozici na veřejném profilu zadavatele Královéhradeckého kraje.

Více

Lékař v oboru gynekologie a porodnictví ž/m

Lékař v oboru gynekologie a porodnictví ž/m Lékař v oboru gynekologie a porodnictví ž/m Nemocnice Naším klientem je největší nemocnice akutní a standardní péče (cca. 260 lůžek) v okrese v severním Hesensku. Každoročně se postará v průměru o více

Více

Investiční stavební zakázky Krajská zdravotní, a. s. Nemocnice Teplice, o. z.

Investiční stavební zakázky Krajská zdravotní, a. s. Nemocnice Teplice, o. z. Investiční stavební zakázky Krajská zdravotní, a. s. Nemocnice Teplice, o. z. Zpracoval: Jan Vágner, vedoucí odboru investic a obnovy majetku 2.8.2018 1 Dokončené investiční zakázky 2017-2018 2.8.2018

Více

Investiční akce Krajská zdravotní, a.s. - Nemocnice Chomutov, o.z.

Investiční akce Krajská zdravotní, a.s. - Nemocnice Chomutov, o.z. Investiční akce Krajská zdravotní, a.s. - Nemocnice Chomutov, o.z. Zpracoval: Jan Vágner, vedoucí odboru investic a obnovy majetku 22.02.2018 1 Dodávka sanitních vozidel pro Krajskou zdravotní, a.s. Na

Více

Ing. Jan Mlčák, MBA. Nemocnice Pelhřimov p.o.

Ing. Jan Mlčák, MBA. Nemocnice Pelhřimov p.o. Ing. Jan Mlčák, MBA Nemocnice Pelhřimov p.o. Motto Pacient je ten, kdo posuzuje kvalitu naší péče a služeb. Chceme být zdravotnické zařízení, které je pacienty žádané a uspokojuje jejich potřeby a očekávání.

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE INSTITUT KLINICKÉ A EXPERIMENTÁLNÍ MEDICÍNY se sídlem Vídeňská 1958/9, 140 21 Praha 4 ředitel statutární zástupce: doc. MUDr. Jan Malý, CSc. tel: 261364001 fax: 261362805 e-mail: jan.maly@ikem.cz IČ: 00023001,

Více

Investiční stavební zakázky Krajská zdravotní, a.s. Nemocnice Teplice, o.z.

Investiční stavební zakázky Krajská zdravotní, a.s. Nemocnice Teplice, o.z. Investiční stavební zakázky Krajská zdravotní, a.s. Nemocnice Teplice, o.z. Zpracoval: J. Vágner, vedoucí odboru investic a obnovy majetku 24.1.2018 1 Výstavba čtyř operačních sálů a sterilizace Předmětem

Více

Ceník poplatků odborných stáží a praxí v MNO

Ceník poplatků odborných stáží a praxí v MNO Ceník poplatků odborných stáží a praxí v MNO Typ stáže/kurzu Garant Délka stáže/kurzu Cena vč. DPH 1. Odborné stáže na pracovištích akreditovaných pro výuku programu specializačního vzdělávání v základních

Více

Ceník poplatků odborných stáží a praxí v MNO

Ceník poplatků odborných stáží a praxí v MNO Ceník poplatků odborných stáží a praxí v MNO Typ stáže/kurzu Garant Délka stáže/kurzu Cena vč. DPH 1. Odborné stáže na pracovištích akreditovaných pro výuku programu specializačního vzdělávání v základních

Více

Investiční stavební zakázky

Investiční stavební zakázky Investiční stavební zakázky Krajská zdravotní, a. s. Masarykova nemocnice v Ústí nad Labem, o. z. Zpracoval: Jan Vágner, vedoucí odboru investic a obnovy majetku 20.04.2018 1 Dokončené investiční zakázky

Více

MÍSTNÍ TELEFONNÍ SEZNAM

MÍSTNÍ TELEFONNÍ SEZNAM MÍSTNÍ TELEFONNÍ SEZNAM Městské nemocnice v Litoměřicích telefonní číslo z veřejné telefonní sítě je nutné volit ve tvaru 416 723 +níže uvedená linka název pracoviště linka Důležitá vnitřní telefonní čísla

Více

Z dotazníků spokojenosti hospitalizovaných pacientů Domažlické nemocnice za období

Z dotazníků spokojenosti hospitalizovaných pacientů Domažlické nemocnice za období Z dotazníků spokojenosti hospitalizovaných pacientů Domažlické nemocnice za období 5. 8. 2016 odd. respondent vyjádření ARO-JIP GYN -POR muž 1 944 Moje hodnocení zní: pochvala ochotným lékařům, sestrám

Více

MÍSTNÍ TELEFONNÍ SEZNAM Nemocnice Litoměřice, a.s.

MÍSTNÍ TELEFONNÍ SEZNAM Nemocnice Litoměřice, a.s. MÍSTNÍ TELEFONNÍ SEZNAM Nemocnice Litoměřice, a.s. telefonní číslo z veřejné telefonní sítě je nutné volit ve tvaru 416 723 +níže uvedená linka název pracoviště linka Důležitá vnitřní telefonní čísla telefonní

Více

Vítejte na chirurgické klinice

Vítejte na chirurgické klinice Chirurgická klinika FNKV od historie po současnost (a možná trochu budoucnosti?) Bc. Ivana Šturmová JIP 2 Chirurgická klinika FNKV Vítejte na chirurgické klinice 1902 1902 Historie FNKV 1897 položen základní

Více

Investiční stavební zakázky

Investiční stavební zakázky Investiční stavební zakázky Krajská zdravotní, a. s. Nemocnice Most, o. z. Zpracoval: Jan Vágner, vedoucí odboru investic a obnovy majetku 28.05.2018 1 Přemístění Nemocniční lékárny KZ K přemístění veřejné

Více

Platnost akreditace. hodin a kreditů. viz specializační vzděl. program min. 45 kreditů za praktickou část. od do 31.7.

Platnost akreditace. hodin a kreditů. viz specializační vzděl. program min. 45 kreditů za praktickou část. od do 31.7. Obor 1. Intenzivní péče v pediatrii OM 1, 2 a vzdělávacího od 1.8.2012 do 1.7.2017 min. 4 kreditů za ( 8 vyhlášky č. /2011 Sb.) 2. Ošetřovatelská péče v pediatrii OM 1 vzdělávacího od 1..2012 do 0.4.2017,

Více

Investiční akce Krajská zdravotní, a. s. - Nemocnice Chomutov, o. z.

Investiční akce Krajská zdravotní, a. s. - Nemocnice Chomutov, o. z. Investiční akce Krajská zdravotní, a. s. - Nemocnice Chomutov, o. z. Zpracoval: Jan Vágner, vedoucí odboru investic a obnovy majetku 3.8.2018 1 Dokončené investiční zakázky 2017-2018 3.8.2018 2 Vybudování

Více

Investiční zakázky. Krajská zdravotní, a. s. Nemocnice Děčín, o. z.

Investiční zakázky. Krajská zdravotní, a. s. Nemocnice Děčín, o. z. Investiční zakázky Krajská zdravotní, a. s. Nemocnice Děčín, o. z. Zpracoval: J. Vágner, vedoucí odboru investic a obnovy majetku 2.8.2018 1 Dokončené investiční zakázky 2017-2018 2.8.2018 2 Modernizace

Více

KRYCÍ LIST NABÍDKY. Veřejná zakázka

KRYCÍ LIST NABÍDKY. Veřejná zakázka Příloha č. 1 KRYCÍ LIST NABÍDKY Veřejná zakázka veřejné zakázky malého rozsahu za použití 6 a 18 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů Název: Externím hodnocení kvality

Více

NEMOCNICE SEDLČANY. Široké spektrum moderní zdravotní péče

NEMOCNICE SEDLČANY. Široké spektrum moderní zdravotní péče NEMOCNICE SEDLČANY Široké spektrum moderní zdravotní péče Rodinná atmosféra Kvalifikovaní odborníci Široké spektrum zdravotní péče Vícestupňová následná péče O nás Nemocnice Sedlčany je zdravotnické zařízení

Více

Investiční zakázky Krajská zdravotní, a. s. Masarykova nemocnice v Ústí nad Labem, o. z.

Investiční zakázky Krajská zdravotní, a. s. Masarykova nemocnice v Ústí nad Labem, o. z. Investiční zakázky Krajská zdravotní, a. s. Masarykova nemocnice v Ústí nad Labem, o. z. Zpracoval: Jan Vágner, vedoucí odboru investic a obnovy majetku 2.8.2018 1 Dokončené investiční zakázky 2017-2018

Více

Omezení provozu v období letních prázdnin 2016 Oblastní nemocnice Jičín, a.s.

Omezení provozu v období letních prázdnin 2016 Oblastní nemocnice Jičín, a.s. Omezení provozu v období letních prázdnin 2016 Oblastní nemocnice Jičín, a.s. Nemocnice Jičín Oddělení Části oddělení Termín Omezení provozu Interní ambulance Kardiologická poradna 4. 7. - 2. 9. 2016 poradna

Více

PROJEKTOVÁNÍ S PODPOROU CAE

PROJEKTOVÁNÍ S PODPOROU CAE Katedra elektrotechniky Fakulta elektrotechniky a informatiky, VŠB - TU Ostrava PROJEKTOVÁNÍ S PODPOROU CAE ZPRACOVÁNÍ PROJEKTOVÉ DOKUMENTACE A PRŮBĚH PROJEKTU Ing. Tomáš Mlčák, Ph.D. Květen 2006 Projektování

Více

V OBLASTNÍ NEMOCNICI PŘÍBRAM, a. s., JE PRO PACIENTY K DISPOZICI NOVÝ PŘÍSTROJ MAGNETICKÉ REZONANCE

V OBLASTNÍ NEMOCNICI PŘÍBRAM, a. s., JE PRO PACIENTY K DISPOZICI NOVÝ PŘÍSTROJ MAGNETICKÉ REZONANCE V OBLASTNÍ NEMOCNICI PŘÍBRAM, a. s., JE PRO PACIENTY K DISPOZICI NOVÝ PŘÍSTROJ MAGNETICKÉ REZONANCE Příbramská nemocnice zahajuje provoz nového přístroje magnetické rezonance na oddělení zobrazovacích

Více

ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE FAKULTA BIOMEDICÍNSKÉHO INŽENÝRSTVÍ STUDIJNÍ OBORY. přehled.

ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE FAKULTA BIOMEDICÍNSKÉHO INŽENÝRSTVÍ STUDIJNÍ OBORY. přehled. ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE FAKULTA BIOMEDICÍNSKÉHO INŽENÝRSTVÍ STUDIJNÍ OBORY přehled www.fbmi.cvut.cz OBORY BAKALÁŘSKÉHO STUDIA PROGRAM: BIOMEDICÍNSKÁ A KLINICKÁ TECHNIKA Biomedicínský technik

Více

Program statistických zjišťování Ministerstva zdravotnictví ČR. Výkazy s klinickými daty pro roky 2015

Program statistických zjišťování Ministerstva zdravotnictví ČR. Výkazy s klinickými daty pro roky 2015 Program statistických zjišťování Ministerstva zdravotnictví ČR Výkazy s klinickými daty pro roky 2015 Program statistického zjišťování Ministerstvo zdravotnictví vykonává státní statistickou službu za

Více

Informace ze zdravotnictví Moravskoslezského kraje

Informace ze zdravotnictví Moravskoslezského kraje Informace ze zdravotnictví Moravskoslezského kraje Ústavu zdravotnických informací a statistiky České republiky Ostrava 6 10.5.2004 Síť zdravotnických zařízení v Moravskoslezském kraji k 31.12.2003 Koncem

Více

Odůvodnění veřejné zakázky a její účelnosti

Odůvodnění veřejné zakázky a její účelnosti Odůvodnění veřejné zakázky a její účelnosti podle ust. 86 odst. 2 a ust. 156 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen ZVZ ) a vyhlášky č. 232/2012 Sb., o podrobnostech

Více

Všeobecná fakultní nemocnice v Praze

Všeobecná fakultní nemocnice v Praze Strana 1 ze 8 Název veřejné zakázky: Zadavatel Název / obchodní firma : Všeobecná fakultní nemocnice v Praze IČ : 00064165 Adresa sídla / místa podnikání: Osoby oprávněné za zadavatele jednat: Kontaktní

Více

Výroční zpráva. Nemocnice Rudolfa a Stefanie, a. s. nemocnice Středočeského kraje

Výroční zpráva. Nemocnice Rudolfa a Stefanie, a. s. nemocnice Středočeského kraje Výroční zpráva Nemocnice Rudolfa a Stefanie, a. s. nemocnice Středočeského kraje ZA HOSPODÁŘSKÝ ROK 1. 1. 2008 31. 12. 2008 Obsah Slovo ředitele... 3 Vedení společnosti... 4 Statut společnosti... 5 Statistické

Více

Zajištění komplexních úklidových služeb Nemocnice Jablonec nad Nisou, p.o.

Zajištění komplexních úklidových služeb Nemocnice Jablonec nad Nisou, p.o. s. r. o. společnost pro zadávání veřejných zakázek a organizaci výběrových řízení Všem zájemcům Váš dopis značky / ze dne Naše značka Vyřizuje / linka Liberec CC/OŘ/NJBC1/14 Hujerová/481 030 368 01.08.2014

Více

Písemná zpráva zadavatele. Hybridní SPECT/CT gama kamera pro oddělení nukleární medicíny Nemocnice Znojmo

Písemná zpráva zadavatele. Hybridní SPECT/CT gama kamera pro oddělení nukleární medicíny Nemocnice Znojmo Písemná zpráva zadavatele zpracovaná podle ust. 85 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů Veřejná zakázka na dodávky zadávaná podle 21 odst. 1 písm. a) zákona č. 137/2006

Více

Projekty realizované v Oblastní nemocnici Kladno s podporou dotací ze strukturálních fondů EU, kofinancovaných z rozpočtu Středočeského kraje.

Projekty realizované v Oblastní nemocnici Kladno s podporou dotací ze strukturálních fondů EU, kofinancovaných z rozpočtu Středočeského kraje. Oblastní nemocnice Kladno, a.s., nemocnice Středočeského kraje, Vančurova 1548, 272 59 Kladno tel.:312606111, IČO: 27256537, DIČ: CZ 27256537, č.ú.: 33083308/0300 Projekty realizované v Oblastní nemocnici

Více

Investiční stavební zakázky

Investiční stavební zakázky Investiční stavební zakázky Krajská zdravotní, a. s. Nemocnice Most, o. z. Zpracoval: Jan Vágner, vedoucí odboru investic a obnovy majetku 21.06.2018 1 Aktuálně dokončené investiční stavební zakázky v

Více

Organizační struktura

Organizační struktura Organizační struktura Ředitel Sekretariát ředitele Oddělení interního auditu a kontroly Oddělení řízení kvality Odbor bezpečnosti a krizového řízení Pověřenec GDPR Úsek lékařské a preventivní péče Úsek

Více

ZAJIŠTĚNÍ ZDRAVOTNÍ PÉČE, POHLED VZP

ZAJIŠTĚNÍ ZDRAVOTNÍ PÉČE, POHLED VZP ZAJIŠTĚNÍ ZDRAVOTNÍ PÉČE, POHLED VZP DOSTUPNOST A KVALITA ZDRAVOTNÍ PÉČE Místní a časová dostupnost (Nařízení vlády č. 307/2012 Sb.) Místní dostupnost určuje, v jakém běžném dojezdovém čase musejí být

Více

POLIKLINIKA PRAHY 7. Františka Křížka 683/22, Praha 7 (vchod z ulice Milady Horákové)

POLIKLINIKA PRAHY 7. Františka Křížka 683/22, Praha 7 (vchod z ulice Milady Horákové) POLIKLINIKA PRAHY 7 Františka Křížka 683/22, 170 00 Praha 7 (vchod z ulice Milady Horákové) www.poliklinikaprahy7.cz ID datové schránky: zpjk2dw e-mail: informace@pp7.cz IČO: 44797362 DIČ: CZ44797362 AKTUALIZOVÁNO:

Více

Investiční stavební zakázky Krajská zdravotní, a. s. Nemocnice Teplice, o. z.

Investiční stavební zakázky Krajská zdravotní, a. s. Nemocnice Teplice, o. z. Investiční stavební zakázky Krajská zdravotní, a. s. Nemocnice Teplice, o. z. Zpracoval: Jan Vágner, vedoucí odboru investic a obnovy majetku 06.11.2018 1 Dokončené investiční zakázky 2017-2018 06.11.2018

Více

KLATOVSKÁ NEMOCNICE a.s.

KLATOVSKÁ NEMOCNICE a.s. KLATOVSKÁ NEMOCNICE a.s. Rok 2011, rok změny Prezentace na konferenci dne 2.5.2012 V rámci konference Spolupráce 21. století Ing. František Lešundák ředitel a předseda představenstva Klatovská nemocnice

Více

IČO: , DIČ: CZ

IČO: , DIČ: CZ Oblastní nemocnice Kladno, a.s., nemocnice Středočeského kraje, Vančurova 1548, 272 59 Kladno tel.:312606111, IČO: 27256537, DIČ: CZ 27256537, č.ú.: 33083308/0300 Projekty realizované v Oblastní nemocnici

Více

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDEK DO VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ NA VEŘEJNOU ZAKÁZKU MALÉHO ROZSAHU

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDEK DO VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ NA VEŘEJNOU ZAKÁZKU MALÉHO ROZSAHU VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDEK DO VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ NA VEŘEJNOU ZAKÁZKU MALÉHO ROZSAHU ZADÁVACÍ PODMÍNKY Název zakázky: Dodávka laboratorních lednic II 1. Identifikační údaje zadavatele Název zadavatele: ÚSTAV

Více

EBM, s.r.o. Brno působí na českém trhu od roku 1994. Zabýváme se projekční, dodavatelskou, servisní a provozní činností v investiční výstavbě.

EBM, s.r.o. Brno působí na českém trhu od roku 1994. Zabýváme se projekční, dodavatelskou, servisní a provozní činností v investiční výstavbě. Úvod EBM, s.r.o. Brno působí na českém trhu od roku 1994. Zabýváme se projekční, dodavatelskou, servisní a provozní činností v investiční výstavbě. Poskytujeme komplexní služby pro architekty, investory,

Více

Nemocnice s poliklinikou Karviná-Ráj příspěvková organizace. Nemocnice v Orlové. neskončila

Nemocnice s poliklinikou Karviná-Ráj příspěvková organizace. Nemocnice v Orlové. neskončila Nemocnice s poliklinikou Karviná-Ráj příspěvková organizace Nemocnice v Orlové neskončila w w w. n s p k a. c z Jsou zachovány všechny odborné ambulance: Interní Chirurgické Gynekologická Ortopedická Rehabilitační

Více

Externí klinické audity ve zdravotnictví. Mgr. Petr Borek Mgr. Radim Kříž Bc. Jiří Hlavička Ing. Denisa Holasová

Externí klinické audity ve zdravotnictví. Mgr. Petr Borek Mgr. Radim Kříž Bc. Jiří Hlavička Ing. Denisa Holasová Externí klinické audity ve zdravotnictví Mgr. Petr Borek Mgr. Radim Kříž Bc. Jiří Hlavička Ing. Denisa Holasová REALIZACE EKA V JEDNOTLIVÝCH LETECH Radiodiagnostika Nukleární medicína Radioterapie 2014

Více

Investiční stavební zakázky

Investiční stavební zakázky Investiční stavební zakázky Krajská zdravotní, a. s. Nemocnice Most, o. z. Zpracoval: Jan Vágner, vedoucí odboru investic a obnovy majetku Aktualizováno k 25.07.2018 1 Aktuálně dokončené investiční stavební

Více

Schengenská kontrolní vozidla,

Schengenská kontrolní vozidla, 1 POLICEJNÍ PREZIDIUM ČR úsek náměstka policejního prezidenta pro ekonomiku Odbor veřejných zakázek Č.j. PPR3474317/ČJ2015990640 Odůvodnění veřejné zakázky dle 156 odst. 1 zákona č.137/2006 Sb., o veřejných

Více

Investice NsP Česká Lípa celkem.

Investice NsP Česká Lípa celkem. Investice NsP Česká Lípa celkem. Název akce Investice Liberecký kraj v letech 2008 až 2015 Částka 169.179.450 Kč Investice Liberecký kraj v roce 2016 33.030.000 Kč Záměr investic Liberecký kraj 2017 až

Více

Datum zpracování projektu: 2016

Datum zpracování projektu: 2016 Téma projektu Datum zpracování projektu: 2016 Husova 2624, 580 22 Havlíčkův Brod, Telefon: 569 472 111, e-mail: nemocnice@onhb.cz, IČO: 00179540 Strana 1 (celkem 12) Nemocnice Havlíčkův Brod (NHB) zaujímá

Více

TELEFONNÍ SEZNAM. Oblastní nemocnice Příbram, a. s. areál I (AI) Gen. R. Tesaříka 80, 261 01 Příbram I ústředna 318 641 111

TELEFONNÍ SEZNAM. Oblastní nemocnice Příbram, a. s. areál I (AI) Gen. R. Tesaříka 80, 261 01 Příbram I ústředna 318 641 111 TELEFONNÍ SEZNAM IČO: 27085031 Oblastní nemocnice Příbram, a. s. areál I (AI) Gen. R. Tesaříka 80, 261 01 Příbram I ústředna 318 641 111 Oblastní nemocnice Příbram, a. s. areál II (AII) Podbrdská 269,

Více

Pololetní výkaz o lůžkovém fondu poskytovatele lůžkové péče a jeho využití

Pololetní výkaz o lůžkovém fondu poskytovatele lůžkové péče a jeho využití Ministerstvo zdravotnictví Schváleno ČSÚ pro Ministerstvo zdravotnictví. ČV 132/14 ze dne 30.10.2013 v rámci Programu statistických zjišťování na rok 2014. Vyplněný výkaz předložte pracovišti státní statistické

Více

Informace ze zdravotnictví Jihočeského kraje

Informace ze zdravotnictví Jihočeského kraje Informace ze zdravotnictví Jihočeského kraje Ústavu zdravotnických informací a statistiky České republiky České Budějovice 1 3.6.2003 Síť zdravotnických zařízení v Jihočeském kraji v roce 2002 Touto aktuální

Více

Hospitals in the Czech Republic in the 1 st half of 2013

Hospitals in the Czech Republic in the 1 st half of 2013 Aktuální informace Ústavu zdravotnických informací a statistiky České republiky Praha 14. 11. 2013 53 Nemocnice v České republice v 1. pololetí 2013 Hospitals in the Czech Republic in the 1 st half of

Více

Z dotazníků spokojenosti hospitalizovaných pacientů Domažlické nemocnice za období

Z dotazníků spokojenosti hospitalizovaných pacientů Domažlické nemocnice za období Z dotazníků spokojenosti hospitalizovaných pacientů Domažlické nemocnice za období 9.2017 1.2017 odd. respondent vyjádření GYNPOR Šestinedělí 1 991 Velice milý přístup lékařů a sester. 1 994 Ďakujem hlave

Více

Příspěvek k semináři o zdravotnictví z cyklu Dialogem reformě

Příspěvek k semináři o zdravotnictví z cyklu Dialogem reformě Jak se mění m nemocnice Příspěvek k semináři o zdravotnictví z cyklu Dialogem reformě ing. Miroslav Petrík ředitel a předseda představenstva Nemocnice Rudolfa a Stefanie Benešov, a.s., Nemocnice Středočeského

Více

Odůvodnění účelnosti veřejné zakázky. Plánovaný cíl veřejné zakázky.

Odůvodnění účelnosti veřejné zakázky. Plánovaný cíl veřejné zakázky. Odůvodnění účelnosti veřejné zakázky Plánovaný cíl veřejné zakázky. Popis vzájemného vztahu mezi realizovanou veřejnou zakázkou a plánovaným cílem. Vytvoření podmínek pro efektivní stěhování dat v souvislosti

Více

MONITORING - KOMPLETACE

MONITORING - KOMPLETACE MONITORING - KOMPLETACE ČESKÁ REPUBLIKA KVĚTEN OD 01.05. DO 07.05.2010 1 Rokycanský deník STR. 1/2 2 Rokycanský deník STR. 2/2 3 Plzeňský deník STR. 1/1 4 www.ctusi.info/zpravodajstvi/zpravy/294/ endoskopie_bez_utrpeni

Více

Písemná zpráva zadavatele k části č. 3 veřejné zakázky

Písemná zpráva zadavatele k části č. 3 veřejné zakázky Písemná zpráva zadavatele k části č. 3 veřejné zakázky dle ustanovení 85 zák. č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon ) o nadlimitní veřejné zakázce na dodávky

Více

III. Návrh komodit určených pro standardizaci a návrh pravidel centrálního nákupu státu I. Návrh seznamu komodit určených pro standardizaci

III. Návrh komodit určených pro standardizaci a návrh pravidel centrálního nákupu státu I. Návrh seznamu komodit určených pro standardizaci III. Návrh komodit určených pro standardizaci a návrh pravidel centrálního nákupu státu Pro komodity související s provozem ústředních orgánů státní správy a jejich podřízených organizací 1 stanoví ministerstvo

Více

SERVIS. ...kvalita provìøená medicínou

SERVIS. ...kvalita provìøená medicínou SERVIS...kvalita provìøená medicínou Profesionální servis Práce servisu začíná prodejem zdravotnických prostředků firmy TRUMPF, Wagner, Lawton, CRC Hypokramed Firma Hypokramed s.r.o. je autorizovaným servisním

Více

Návrh a management projektu. Předání a vyhodnocení projektu

Návrh a management projektu. Předání a vyhodnocení projektu Návrh a management projektu Předání a vyhodnocení projektu ČVUT FAKULTA BIOMEDICÍNSKÉHO INŽENÝRSTVÍ strana 1 Ing. Vladimír Jurka 2013 Obsah přednášky Verifikace a validace Předání produktu Dokumenty k

Více

Strana 1 z 5. Kompletní číselník NIPEZ je uveřejněn v aplikaci NIPEZ dostupné na http://ciselnik.nipez.cz/faces/login.xhtml.

Strana 1 z 5. Kompletní číselník NIPEZ je uveřejněn v aplikaci NIPEZ dostupné na http://ciselnik.nipez.cz/faces/login.xhtml. K UV č. 289 ze dne 22. dubna 2015 (č.j. 368/15) Návrh komodit určených pro standardizaci a návrh pravidel centrálního nákupu státu Pro komodity související s provozem ústředních orgánů státní správy a

Více

Analýza připravenosti nemocnic III. brněnský DRG den. Ing. Petr Mašek

Analýza připravenosti nemocnic III. brněnský DRG den. Ing. Petr Mašek Analýza připravenosti nemocnic III. brněnský DRG den Ing. Petr Mašek Analýza připravenosti nemocnic Dotazník Cíl Cílem dotazníku bylo získat přehled o vybraných procesech jednotlivých referenčních nemocnic

Více

SPOKOJENOST PACIENTEK - PORODNICE 2018

SPOKOJENOST PACIENTEK - PORODNICE 2018 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. Kolik je Vám let? 19 a méně 20-30 31-40 41 a více Na základě čeho jste se rozhodla pro naši porodnici? doporučení lékaře doporučení kamarádek sdělovací prostředky (soc.sítě,

Více

[ SOUHRN VÝSLEDKU PERSONÁLNÍHO AUDITU Z 11. 11. 20111 A NÁSLEDNÝCH VLASTNÍCH OPATŘENÍ NEMOCNICE JIHLAVA P. O.]

[ SOUHRN VÝSLEDKU PERSONÁLNÍHO AUDITU Z 11. 11. 20111 A NÁSLEDNÝCH VLASTNÍCH OPATŘENÍ NEMOCNICE JIHLAVA P. O.] 2013 RK-02-2013-35, př. 3 Počet stran: 6 Nemocnice Jihlava p. o. Lukáš Velev [ SOUHRN VÝSLEDKU PERSONÁLNÍHO AUDITU Z 11. 11. 20111 A NÁSLEDNÝCH VLASTNÍCH OPATŘENÍ NEMOCNICE JIHLAVA P. O.] Dokument obsahuje

Více

VEŘEJNÁ ZAKÁZKA: MODERNIZACE A OBNOVA PŘÍSTROJOVÉHO TRAUMATOLOGICKÉHO CENTRA NEMOCNICE ČESKÉ BUDĚJOVICE II. HYPERBARICKÁ KOMORA

VEŘEJNÁ ZAKÁZKA: MODERNIZACE A OBNOVA PŘÍSTROJOVÉHO TRAUMATOLOGICKÉHO CENTRA NEMOCNICE ČESKÉ BUDĚJOVICE II. HYPERBARICKÁ KOMORA Zadavatel: Nemocnice České Budějovice a.s. sídlo: Boženy Němcové 54, 370 01 České Budějovice Zastoupený MUDr. Břetislavem Shonem, předsedou představenstva a Ing. Martinem Bláhou, místopředsedou představenstva

Více

Orlickoústecká nemocnice, a.s.

Orlickoústecká nemocnice, a.s. Orlickoústecká nemocnice, a.s. Čs. armády 1076, 562 18 Ústí nad Orlicí IČO: 275 20 528 Statutární zástupce: MUDr. Jiří Řezníček nestátní zdravotnické zařízení akciová společnost Důležité kontakty Orlickoústecká

Více

IČO: 27256537, DIČ: CZ

IČO: 27256537, DIČ: CZ Oblastní nemocnice Kladno, a.s., nemocnice Středočeského kraje, Vančurova 1548, 272 59 Kladno tel.:312606111, IČO: 27256537, DIČ: CZ 27256537, č.ú.: 33083308/0300 Projekty realizované v Oblastní nemocnici

Více

ANO. Potom navštivte lékařskou pohotovostní službu

ANO. Potom navštivte lékařskou pohotovostní službu Došlo u Vás či Vašeho dítěte k náhlé změně zdravotního stavu či zhoršení průběhu onemocnění mimo ordinační dobu registrujícího praktického lékaře, registrujícího praktického lékaře pro děti a dorost, registrujícího

Více

Manažerský informační systém pro podporu ekonomického řízení laboratoří

Manažerský informační systém pro podporu ekonomického řízení laboratoří Manažerský informační systém pro podporu ekonomického řízení laboratoří FONS, 20.9.2010, Pardubice Bc. Pavel Jezdinský www.medila.cz medila@medila.cz Obsah Co potřebujeme řídit Řízení laboratoří MIS? Řízení

Více

DODÁVÁME VÍC NEŽ VÝROBKY Mgr. Václav Halama

DODÁVÁME VÍC NEŽ VÝROBKY Mgr. Václav Halama DODÁVÁME VÍC NEŽ VÝROBKY Mgr. Václav Halama Dlouhodobé partnerství poradenství sortiment Service služby partnerské smlouvy Skladové hospodářství Procesní analýzy Služby HARTMANN Zprostředkování dotací

Více

Kabelíkova 14a, Přerov. Tel.: , fax: Sociální služby města Přerova, p.o. Záznamy o činnostech zpracování

Kabelíkova 14a, Přerov. Tel.: , fax: Sociální služby města Přerova, p.o. Záznamy o činnostech zpracování Kabelíkova 14a, 750 02 Přerov Tel.: 581 289 111, fax: 581 289 146 www.ssmp.cz Sociální služby města Přerova, p.o. Záznamy o činnostech zpracování Kategorie subjektů údajů Zaměstnanci Účel zpracování osobních

Více

Nemocnice v České republice v 1. pololetí Hospitals in the Czech Republic in the 1 st half of 2011

Nemocnice v České republice v 1. pololetí Hospitals in the Czech Republic in the 1 st half of 2011 Aktuální informace Ústavu zdravotnických informací a statistiky České republiky Praha 3. 11. 2011 56 Nemocnice v České republice v 1. pololetí 2011 Hospitals in the Czech Republic in the 1 st half of 2011

Více

MONITORING ČESKÁ REPUBLIKA DUBEN OD DO

MONITORING ČESKÁ REPUBLIKA DUBEN OD DO MONITORING ČESKÁ REPUBLIKA DUBEN OD 10.04. DO 16.04.2010 1 www.prezentacefirem.cz STR. 1/2 Endoskopie bez utrpení Oblastní nemocnice Kolín, a.s. jako první a jediná nemocnice v ČR a střední Evropě provádí

Více

Informace ze zdravotnictví Královéhradeckého kraje

Informace ze zdravotnictví Královéhradeckého kraje Informace ze zdravotnictví Královéhradeckého kraje Ústavu zdravotnických informací a statistiky České republiky Hradec Králové 18 25.8.2004 Síť zdravotnických zařízení v Královéhradeckém kraji k 31.12.2003

Více

Slovní hodnocení z dotazníků spokojenosti HOSPITALIZOVANÝCH pacientů 5 7 / 2014

Slovní hodnocení z dotazníků spokojenosti HOSPITALIZOVANÝCH pacientů 5 7 / 2014 Slovní hodnocení z dotazníků spokojenosti HOSPITALIZOVANÝCH pacientů 5 7 / 2014 odd. slovní hodnocemní CHIRURG Děkuji celému personálu KT nemocnice oddělení chirurgie "B". CHIRURG Bylo se tu na co dívat.

Více

Organizační řád Svazu podnikatelů ve stavebnictví

Organizační řád Svazu podnikatelů ve stavebnictví Organizační řád Svazu podnikatelů ve stavebnictví Organizační řád je vnitřní organizační normou Svazu podnikatelů ve stavebnictví (dále jen Svaz), která v souladu s obecně závaznými právními předpisy a

Více

Spokojenost klientů ve FN OSTRAVA. MUDr. Svatopluk NěmeN

Spokojenost klientů ve FN OSTRAVA. MUDr. Svatopluk NěmeN ve FN OSTRAVA MUDr. Svatopluk NěmeN meček, ek, MBA - Spokojenost klientů = jeden ze základních strategických cílů FN Ostrava - Pevně zakotveno již v corporate strategii FN Ostrava 2005, resp. následně

Více

Investiční stavební zakázky Krajská zdravotní, a. s. Nemocnice Děčín, o. z.

Investiční stavební zakázky Krajská zdravotní, a. s. Nemocnice Děčín, o. z. Investiční stavební zakázky Krajská zdravotní, a. s. Nemocnice Děčín, o. z. 21.06.2019 1 Dokončené investiční zakázky 2017-2019 21.06.2019 2 Rekonstrukce budovy "O" - gynekologická vila Investiční záměrem

Více

VYŘIZUJE / LINKA NOVÁK/

VYŘIZUJE / LINKA NOVÁK/ Odbor nákupu VÁŠ DOPIS ZN / ZE DNE VZ-2017-000619 NAŠE ZNAČKA 651-9/17-KN VYŘIZUJE / LINKA NOVÁK/588442873 DATUM 7/9/17 Veřejná zakázka malého rozsahu na dodání a instalaci Převazových vozíků Fakultní

Více

VYSVĚTLENÍ ZADÁVACÍ DOKUMENTACE 2

VYSVĚTLENÍ ZADÁVACÍ DOKUMENTACE 2 VYSVĚTLENÍ ZADÁVACÍ DOKUMENTACE 2 1.1. Název veřejné zakázky: 1.2. Evidenční číslo veřejné zakázky: 1.3. Identifikační údaje o zadavateli Název: Sídlo: IČ: 1.4. Veřejná zakázka podle předmětu: 1.5. Forma

Více

Z dotazníků spokojenosti hospitalizovaných pacientů Klatovské nemocnice za období

Z dotazníků spokojenosti hospitalizovaných pacientů Klatovské nemocnice za období Z dotazníků spokojenosti hospitalizovaných pacientů Klatovské nemocnice za období 3. 5. 2016 odd. respondent vyjádření GYN 1 970 Za ochotu a dobrý přístup k pacientům a citlivé jednání. 1 948 Pochvala

Více

Investiční akce Krajská zdravotní, a. s. - Nemocnice Chomutov, o. z.

Investiční akce Krajská zdravotní, a. s. - Nemocnice Chomutov, o. z. Investiční akce Krajská zdravotní, a. s. - Nemocnice Chomutov, o. z. Zpracoval: Jan Vágner, vedoucí odboru investic a obnovy majetku 20.12.2018 1 Dokončené investiční zakázky 2017-2018 20.12.2018 2 Vybudování

Více

Investiční akce Krajská zdravotní, a. s. - Nemocnice Chomutov, o. z.

Investiční akce Krajská zdravotní, a. s. - Nemocnice Chomutov, o. z. Investiční akce Krajská zdravotní, a. s. - Nemocnice Chomutov, o. z. Zpracoval: Jan Vágner, vedoucí odboru investic a obnovy majetku 7.11.2018 1 Dokončené investiční zakázky 2017-2018 7.11.2018 2 Dodávka

Více

Jednoduchá dostupnost tísňového volání pomocí Integrovaného bezpečnostního centra Moravskoslezského kraje (IBC) v Ostravě

Jednoduchá dostupnost tísňového volání pomocí Integrovaného bezpečnostního centra Moravskoslezského kraje (IBC) v Ostravě Jednoduchá dostupnost tísňového volání pomocí Integrovaného bezpečnostního centra Moravskoslezského kraje (IBC) v Ostravě V Moravskoslezském kraji se rodí unikátní projekt operačního a krizového řízení

Více

EJNÉ ZAKÁZKY A POŽADAVKY NA ZPRACOVÁNÍ A PODÁNÍ NABÍDEK

EJNÉ ZAKÁZKY A POŽADAVKY NA ZPRACOVÁNÍ A PODÁNÍ NABÍDEK telefon (ústředna) :+420 416 723 111 fax :+420 416 723 100 e-mail : info@nemocnice-lt.cz DIČ : CZ00830488 IČ : 00830488 bankovní spojení : Komerční banka, a.s. - Litoměřice číslo účtu : 24734471/0100 www

Více

Z dotazníků spokojenosti hospitalizovaných pacientů Klatovské nemocnice za období

Z dotazníků spokojenosti hospitalizovaných pacientů Klatovské nemocnice za období Z dotazníků spokojenosti hospitalizovaných pacientů Klatovské nemocnice za období 9. 11. 2015 odd. respondent vyjádření PED 1 985 Naprostá spokojenost - personál skvělý. 1 984 Výborné dětské sestry. 1

Více

Nový globální hráč na elektrotechnickém trhu

Nový globální hráč na elektrotechnickém trhu Nový globální hráč na elektrotechnickém trhu Foto NOARK Electric USA Chicago NOARK Electric Europe Praha NOARK Electric Šanghaj Společnost NOARK Electric je světová firma s globálním působením zabývající

Více

CUSTOMERS FEEDBACK NIAS SPOL. S R.O / 2016 REFERENČNÍ ANALÝZA NA ZÁKLADĚ ZPĚTNÉ VAZBY OD ZÁKAZNÍKA

CUSTOMERS FEEDBACK NIAS SPOL. S R.O / 2016 REFERENČNÍ ANALÝZA NA ZÁKLADĚ ZPĚTNÉ VAZBY OD ZÁKAZNÍKA NIAS SPOL. S R.O. CUSTOMERS FEEDBACK REFERENČNÍ ANALÝZA NA ZÁKLADĚ ZPĚTNÉ VAZBY OD ZÁKAZNÍKA 2015 / 2016 URČENO PRO: MAJITELE / JEDNATELE FIRMY Schváleno a zaevidováno pod spisovým číslem: APC86755/B204

Více

Náš zákazník Henkel. Centrální uzel pro složité přepravní úkoly

Náš zákazník Henkel. Centrální uzel pro složité přepravní úkoly Náš zákazník Henkel Centrální uzel pro složité přepravní úkoly Shrnutí Přeprava zboží z různých míst v Evropě zákazníkům v Bulharsku, Rumunsku, Srbsku nebo Chorvatsku po nejjednodušší trase, v různých

Více

Odůvodnění účelnosti veřejné zakázky popis potřeb, které mají být splněním veřejné zakázky naplněny. popis předmětu veřejné zakázky

Odůvodnění účelnosti veřejné zakázky popis potřeb, které mají být splněním veřejné zakázky naplněny. popis předmětu veřejné zakázky Zadavatel: Nemocnice České Budějovice a.s. sídlo: Boženy Němcové 54, 370 01 České Budějovice Zastoupený MUDr. Břetislavem Shonem, předsedou představenstva a Ing. Martinem Bláhou, místopředsedou představenstva

Více

Vzdělávací program Připravenost zdravotnických zařízení na mimořádné události a krizové situace. Úvodní vystoupení

Vzdělávací program Připravenost zdravotnických zařízení na mimořádné události a krizové situace. Úvodní vystoupení Vzdělávací program Připravenost zdravotnických zařízení na mimořádné události a krizové situace Úvodní vystoupení Ing. Roman Schwanzer prosinec 2014 Projekt je realizován v rámci Operačního programu Vzdělávání

Více

VEDENÍ PROVOZNÍ DOKUMENTACE U ZDRAVOTNICKÝCH PROSTŘEDKŮ SE ZVÝŠENÝM RIZIKEM NA OPERAČNÍM SÁLE

VEDENÍ PROVOZNÍ DOKUMENTACE U ZDRAVOTNICKÝCH PROSTŘEDKŮ SE ZVÝŠENÝM RIZIKEM NA OPERAČNÍM SÁLE VEDENÍ PROVOZNÍ DOKUMENTACE U ZDRAVOTNICKÝCH PROSTŘEDKŮ SE ZVÝŠENÝM RIZIKEM NA OPERAČNÍM SÁLE Vohrnová Ivana Operační sály Lochotín FN Plzeň OPERAČNÍ SÁLY LOCHOTÍN FN PLZEŇ OS Lochotín: 12 - operačních

Více

Organizační struktura Lékařské fakulty Masarykovy univerzity

Organizační struktura Lékařské fakulty Masarykovy univerzity č. j.: MU-IS/9482/2019/837898/LF-1 Organizační struktura Lékařské fakulty Masarykovy univerzity Znění účinné ke dni 1.8.2019, schváleno AS LF MU dne 20. 11. 2018 a AS MU dne 7. ledna 2019 Organizační struktura

Více

Platnost akreditace (čj.rozhodnutí) od 15.3.2010 do 14.3.2016 60153/2009/VZV. od 1.5.2011 do 30.4.2017 30621/2011/VZV

Platnost akreditace (čj.rozhodnutí) od 15.3.2010 do 14.3.2016 60153/2009/VZV. od 1.5.2011 do 30.4.2017 30621/2011/VZV Obor Aplikovaná fyzioterapie 1. (praktická část specializačního vzdělávacího programu), odborná praxe v rámci speciální části programu, odborná praxe na: odd. násl. péče nebo oš. lůžek / odd. neurologie

Více

Nozokomiální infekce Nozokomiální infekce vznikají:

Nozokomiální infekce Nozokomiální infekce vznikají: Nozokomiální infekce - jsou také označovány jako nemocniční nákazy. Jde o infekce, které vznikají v souvislosti s poskytováním lůžkové i ambulantní zdravotní péče. Nozokomiální infekce vznikají: během

Více