Expedice Apalucha 2012

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Expedice Apalucha 2012"

Transkript

1 Expedice Apalucha 2012 Česká republika Německo Rakousko Itálie Švýcarsko Rakousko Německo Česká republika Den první (Česká republika Německo Rakousko) Vyrazili jsme v sobotu dopoledne, měl být jeden z nejteplejších dnů, ale zase bez deště, takže jsme se psychicky připravovali na hic v motohadrech. Sraz byl u vedoucího Raďocha a jeden účastník zájezdu jel sám až ze Zlína a sraz s ním byl až na prvním ubytku v Rakousku. Takže oblíct, natankovat plnou a hurá směr Železná Ruda. Jedeme v poklidu, jako vždy, žádné závody, užíváme si cestu a těšíme se na to, co nás čeká. Za hodinku stojíme na poslední pumpě v ČR, kde bereme opět do plna a vyrážíme přes čáru do Němec. Vedro je čím dál větší, ale při jízdě to je v pohodě. Provoz nijak velký, takže se jede svižně k prvnímu cíli. Párkrát stavíme na občerstvení z nacpaných batohů a kufrů a děláme nějaký ty fotos. Motorky šlapou ťuk ťuk bez závad a po projetí Německa už vidíme první velekopce v Rakousích a kličkujeme mezi nimi, až se dostáváme konečně po 6 hodinách jízdy a zastávek k prvnímu ubytku v Maishofenu u jedné paní, která nám pronajala celé jedno patro ve svém velkém domě. Shodíme zavazadla a ubytujeme se v moderních pokojích se vším, co bychom nalezli na normálním hotelu. Vyrážíme ještě do nedalekého Zell am See projít si město a vykoupat se v místním jezeře, které bylo opravdu ledové, ale šlo to. Celé město bylo plné Arabů, což nám pak paní domácí vysvětlila, že sem jezdí na dovolenou, páč je to jejich oblíbená destinace. A tak jsme šprechtili do noci s místními a pak šli spokojeni spát, další den nás čekala nejvyšší hora Rakouska...

2 Den druhý (Rakousko Itálie) Ráno jsme se sbalili, zaplatili, nabalili sebe a stroje a vyrazili směr Grossglockner (3798 m.n.m.), nejvyšší horu Rakouska. Už od rána to opět pražilo, takže nebyla nouze o propocené oblečení a nadávky při každém zbytečném stavění, jelikož při jízdě to prostě hezky fouká a nevadí ani velké vedro, jakmile se ale zastaví, je to peklíčko. Vzali jsme opět plné nádrže a po pár kilometrech už jsme byli před branami na Hochalpenstrasse, která vede na GG a platí se za ni. Vytasili jsme 22 éček a dostali nějaké prospekty a vstupenku. Hurá vstříc vrcholu, tady teprv začaly ty pořádné zatáčky o 180 a pořádné kopce, větší kvalt než 3ku tam nedáme, pořád brzda plyn, ale je to zážitek, obdivujeme cyklisty, co si to dávají vlastními silami a jedeme dál, fotíme, pózujeme, suneme se nahoru. Mezizastávku si děláme na Edelweisspitze 2571 m.n.m., kde potkáváme hustýho traktoristu s Máňou a karavanem a šupky dupky dále přes klikaté silnice až na vrchol (téměř) GG. Pár tunelů a zatáček a jsme tam. Zaparkujeme stroje už tak na napráskaném parkovišti a jdeme hledat sviště, kteří tam jsou často k vidění, ale tentokrát nic. Čučíme na vrcholky hor z vyhlídky, pod námi stovky metrů propast, zážitek. Fotíme, necháváme se fotit od kolemjdoucích, oni od nás, přátelští lidé, jako všude v cizině. Dlabeme housky každou za 2 éčka, aby nám to líp chutnalo a ani drobek nezůstal nazbyt. Raďoch vytahuje mapu a zkoumá další cíl cesty a jak se dostat k ubytku, které bude tentokrát v Itálii někde na samotě u lesa. Po dostatečném nakochání sedláme stroje a vyrážíme z kopců dolů, pociťujeme nárůst hicu v nížinách a frčíme si to směr Itálie, utíká to docela rychle. Občas zápasíme s navigací, která nás zavede tu a tam úplně jinam, než sama chtěla a vracíme se. Nevadí. Po krátkém hledání a ptaní se místních nacházíme naše další ubytko. Je nádherně mezi horami u klikaté silnice a nikde ani mrtváčka. Ubytováváme se, motky dáváme do garáže a dáváme si pravou italskou pizzu, čučíme na MS ve fotbale a jdeme spát v asi 2800 m.n.m.

3 Den třetí (Itálie) Probouzíme se a slyšíme, jak prší. Ale jsou to takové přeháňky 5minutovky, takže v pohodě. Jdeme snídat, housky, máslíčka, džemíky, mňamka. Nakopáváme stroje, někteří pro jistotu navlékají nepromoky, aby si je za dalších 20 min sundali, páč je jim peklíčko a vlastně neprší a je azuro a bílé mráčky. Bereme plnou a čumíme jak klacek z bahna na ceny benzínu v Itálii skoro 50 kč za litr! Bohužel na vodu to nejezdí, tak bereme plnou a frčíme mezi úchvanými horami dál. Po pár desítkách kilometrů opět stavíme na benzíně a hle siesta. Taliání od 12h do 15h nemakaj, takže samoobslužné pumpy a modlíme se, aby nám to za ty vložený prachy opravdu natankovalo. Všem se povedlo a frčíme dál. Projíždíme nádhernou krajinou, všude pompézní hory velehory, nic takového se jen tak nevidí, žasneme, fotíme a užíváme si skoro prázdné silnice. Projíždíme klikatým Passo dello Stelvio 2758 m.n.m., kde nahoře děláme společnou foto, kloužeme se po sněhu a užíváme si to. Bohužel v půlce cesty zjišťujeme, že kolega dojel gumu až na plátno a jediná možnost, jak dokončit cestu, je výměna gumy hledáme servis v Itálii. V jednom městečku nás odchytává děda na kole a ochotně nás dopravuje do jednoho místního velkého servisu, kde máme za hodinku vyměněno, my mezitím najezeni a frčíme dál na další hotel. Začíná lehce poprchávat, ale je to vítané osvěžení v tom vedru, jen ty silnice pak trochu kloužou, takže do zatáček jedeme jak s hnojem, ale auta jsou na to zvyklí a tolerujou nás. Dojíždíme k večeru na ubytko, opět fajnové pokoje jen pro sebe se vším všudy a dokonce jsou s námi ubytováni ve vedlejších pokojích jiní Češi, takže pokecáme u pivka/coly, Milďoch slaví 30ku, takže gratulace a jde se spát. Další den bude náročnější, jelikož musíme stihnout dojet na místo včas, dokud pojede lanovka na další ubytko, které bude na jedné hoře, kam se jinak nedá dostat. Zzzzzzzz.

4 Den čtvrtý (Itálie) Vyspinkaní do růžova vyrážíme na další kus cesty s vědomím, že tam musíme být včas, jinak spíme na parkovišti pod lanovkou. Projíždíme bezcelní zónou, kde naopak benzín stojí asi 28 kč, takže bereme plnou a kdybychom měli kanystry, tak i ty. Zastavujeme na velký nákup v místním marketu, dlabeme housky se salámem a frčíme dál. Dnes už provoz zhoustl, takže se plazíme s auty, která v těchto končinách jezdí opravdu na pohodu, takže se jede mimo obec klidně 50km/h a my se pečeme, občas už to nevydržíme a předjíždíme a cpeme se dopředu, kde nakonec dojedeme stejně další kolonu...jelikož se blížíme již ke Švýcarským hranicím, tak se občas stane, že ve Švýcarsku jedeme pár kilometrů a pak jsme zase hned v Itálii a tak několikrát ke konci cesty. Jedeme okolo obrovského italského jezera Lago di Maggiore, které objíždíme asi 2h a to prý asi jen jeho třetinu. Znaveni vedrem a pomalými přesuny po městech plných zácp dorážíme pod lanovku, kde necháváme stroje zamčené a bereme si věci sebou do lanovky. Kabinky jsou tak malé, že se v nich pouze stojí, asi jako měla Baba Jaga v mrazíkovi létací parez, takže napřed jedeme my a za námi jedou zavazadla. Lanovka je asi kilometr dlouhá a stoupáme docela prudce, takže je čím dál víc parádní výhled na celé jezero. Ubytováni jsme opět ve slušných pokojích s balkonem a výhledem na jezero a okolní krajinu. Razíme na průzkum okolí, napojit se a udělat pár fotek. Hrajeme prší a jdeme chrnět s doufáním, že motorky tam druhý den budou stát.

5 Den pátý (Itálie Švýcarsko) Jelikož lanovku pustili až pozdě dopoledne, vyráželi jsme až kolem jedenácté, takže trochu ve skluzu, ale to nevadí, protože Matterhorn jsme vynechali kvůli drahému vlaku k němu a složitému přístupu, prostě to za to nestálo. Takže tradá dolů a motorky nacházíme netknuté, takže paráda. Jen začíná být opět hic a to se jede ještě nakoupit. Tradičně hlídám motorky venku před obchodem i s věcmi, aby se kluci netahali s bundami a brašnami do obchodu, na oplátku dělají nákup i pro mě. Jelikož mám skoro prázdné brašny, tak nakonec i jejich nákup vozím já, ale to nevadí. Na hranicích se Švýcarskem na nás jen mávají, ať jedeme dál, nikde žádné kontroly. Dnešním cílem je největší přehrada ve Švýcarsku a celé Evropě. Točil se zde také James Bond: Golden Eye. Máme dokonce to štěstí, že se zde zrovna skáče bungee jumping 220m na fotkach to není vůbec vidět, ale je to šílená hloubka a fakt pár vteřin volného pádu a při natažení lana a zpětném cuku je to házelo zase o 100m zpátky a zase dolů..no asi zážitek, ale nikdo z nás na to nešel. Skok stál 170 éček. Fotíme, natáčíme a frčíme dál na řeku s obrovskými balvany, průzračně modrou vodou, kde se lidé normálně koupou a my jen závidíme, že si tam také nemůžeme zaskotačit. Všude opět milí lidé a překvapivě hodně Čechů. Frčíme dál klikatými cestami v horách na další zastávku, a tou je ledovec Belvedere. Po cestě potkáváme Číňana, který si prochází celé Švýcarsko a už má v nohou přes 700km, děláme společné fotky, kecáme a frčíme dál. Ledovec je opravdu parádní, i když podle dobových fotek už asi třetinový. Všude v krajině se to hemží vodopády a dokonce už i svišti se ukazují, ale jsou daleko, takže se moc fotit nedají. Kraviček pribývá, jednu drbu po cestě dolů z hor za ušima a naše dnešní mise splněna, takže už jen dotankovat a jede se na další ubytko. Po cestě nám trochu začalo pršet, takže jsme poprvé všichni vytáhli nepromoky, najedli se pod střechou jednoho domu a frčeli dál. Dnešní ubyto je na internátech ve Švýcarsku, kde jsou zrovna děcka na sportovním táboře. Máme opět parádní pokoje, dostáváme propustky do bazénu, který jdeme hned vyzkoušet, máme ho celý pro sebe, blbneme a na pokoji ještě do noci kecáme o zážitcích a Zzzzz.

6 Den šestý (Švýcarsko Rakousko) Po vydatné studentské snídani v místní menze jsme se vydali na poslední zážitkový den naší výpravy. Projíždímě nádhednou krajinou Švýcarska, které v horách vypadá skoro jako Irsko. Obrovské balvany všude u cest, nedotčená krajina, klikaté cesty místy mokré, takže do zatáček opatrně a jen se kocháme a fotíme. Prakticky celou cestu k dalšímu ubytování jedeme mezi horami a přes obrovské mosty a tunely. Zahlídneme dokonce i nějakou lamu nebo co to bylo, koza určitě ne, fotíme a razíme dál. Na ubytko dojíždímě zrovna ve chvíli, kdy se v dálce blýská na lepší časy a jedna půlka nebe je azuro a druhá úplně černá, hromy burácí, ale ani kapka. Asi se to i pak vypršelo někde mimo, protože vůbec nepršelo. Tentokrát jsme poprvé z ubytování trochu zklamáni, protože je to takový hostel, kde s námi na pokoji spí ještě 2 horolezci, kteří jdou ale po dnešním lezení brzo spát a my jdeme dolů do společenské místnosti, kde hrajeme karty, vaříme polívku a domlouváme přesun domů nadcházející den. Usínáme celkem rychle únavou.

7 Den sedmý (Rakousko Německo Česká republika) Ráno kolega ze Zlína odjíždí opět sám domů, jelikož jede jinudy než my a má to dál, takže my ještě 2h spíme a pak tradiční ranní očista, sbalení všech věcí, až na ztáty, které nás provázely na každém ubytku, kde každý z nás něco zapomněl v koupelně nebo ve skříni, ale až na jednu věc to byly prkotiny, takže jsme se tomu spíš zasmáli a po zkouknutí počasí jsme pro jistotu nabalili nepromoky a vyrazili vstříc domovu. Rakousko projíždímě celkem svižně, nic moc provoz. Dnes nás čeká nejdelší cesta ze všech dnů a to 480km. Když ale najedeme na německou dálnici, cesta utíká rychle. Na prvním odpočívadle házíme nepromoky do kufrů, je už hezky a začíná být hodně teplo, najíme se tedy rychle a frčíme dál rychlostí blesku, až narazíme na dálniční štrůdl jako prase. Jak jsme později zjistili, nikde žádná nehoda, ale i přesto se na dálnici vytvořila kolona o délce několika kilometrů. V tom vedru se motorky vařily jedna báseň a u mojí ani větrák nestačil uchladit vodu v chladiči při tom popojíždění, tak jsme museli na chvíli zastavit. Naštěstí bylo hned na tom místě odpočívadlo, tak jsme prokličkovali mezi auty a chvíli počkali. Po chvíli se kolona z ničeho nic rozjela a my tedy po jídle naskočili na stroje a pelášili dál. Po pár kilometrech opět kolona, ale to už jsme nečekali a kličkovali mezi auty, která nás naštěstí sama pouštěla a dělala nám cestu mezi sebou, takže palec jim nahoru. U nás v ČR by nám tam vjel první Pepík, že když musí stát on, tak budeme i my. V zahraničí jsme se ale setkali jen s ochotou a tolerantními lidmi jak na silnici tak mimo ni. Kolonu jsme opustili celkem rychle díky řidičům aut, co nám dělali uličku mezi sebou a pak už bez kolon jsme to valili na Rozvadov. Cesta utíkala opravdu rychle a už za 2h jsme stáli na hranicích a dávali si u mekáče nějaký to nezdravý papu na posilnění. Měli jsme ještě hodně času, tak jsme zajeli do Dobřan na místní vyhlášenou točenou zmrzku a pak už jen domů uložit motorky na garáž, zkulturnit se a vzpomínat na jeden z nejúžasnějších výletů tohoto roku. Celkem jsme najeli asi 2800km a vyšlo to na cca Kč se vším všudy.

8 Foto / video dokumentace a účastníci zájezdu Video Foto Účastníci zájezdu Kuba (BMW F650) Kuba (Honda VTR 1000 Firestorm) Milďoch (Honda CBR 600F) Raďoch (Honda CBR 1100 XX Super Blackbird) Mára (Honda CBR 1100 XX Super Blackbird)

Col de la Bonette aneb cesta do nebe mezi veterány (12.9.2009)

Col de la Bonette aneb cesta do nebe mezi veterány (12.9.2009) Col de la Bonette aneb cesta do nebe mezi veterány (12.9.2009) První výlet v Haute Porvence jsme naplánovali již doma. Inspirací se nám stala kniha Jak se jezdí do nebe, kterou jsme dostali k vánocům.

Více

Letní lezení ve Francii

Letní lezení ve Francii Letní lezení ve Francii Někomu se možná může zdát, že jet lézt do Francie v létě je trochu šílené. Neříkám, že ne,ale určitě se tu dají najít krásné oblasti, kde si můžete pohodově zalézt, vykoupat se,

Více

IRSKO BRAY 2017 RICHARD ZEZULA

IRSKO BRAY 2017 RICHARD ZEZULA IRSKO BRAY 2017 RICHARD ZEZULA V období letních prázdnin jsem navštívil Irsko za účelem výuky angličtiny. Irsko je ostrov s krásnou přírodou, s nepředvídatelným počasím a známým pivem značky Guiness. Po

Více

1. Nákladní automobil ujede nejprve 6 km rychlostí 30 km/h a potom 24 km rychlostí 60 km/h. Určete jeho průměrnou rychlost.

1. Nákladní automobil ujede nejprve 6 km rychlostí 30 km/h a potom 24 km rychlostí 60 km/h. Určete jeho průměrnou rychlost. 1. Nákladní automobil ujede nejprve 6 km rychlostí 30 km/h a potom 24 km rychlostí 60 km/h. Určete jeho průměrnou rychlost. 2. Cyklista jede z osady do města. První polovinu cesty vedoucí přes kopec jel

Více

Školní výlet do Norska

Školní výlet do Norska Školní výlet do Norska 16.5. 2017 Jsem nemusel jít do školy. Odlétali jsme do Norska. Na letišti v Praze si nás převzaly paní učitelky. Rozloučili jsme se s rodiči a šli se připravit na nástup do letadla.

Více

1 (AT) Heidenreichstein - Litschau 13,1 km

1 (AT) Heidenreichstein - Litschau 13,1 km 1 (AT) Heidenreichstein - Litschau 13,1 km 12 Itinerář Informace celk. dist. místo 0,0 0,0 Heidenreichstein, Tagesstätte Zuversicht 0,1 0,1 Heidenreichstein, Güterweg Altmanns 1,4 1,3 Altmanns, Altmannser

Více

CESTA Z ATLANTY (stát Georgia) DO FORT MORGAN (stát Colorado) sobota 6. září 2008

CESTA Z ATLANTY (stát Georgia) DO FORT MORGAN (stát Colorado) sobota 6. září 2008 CESTA Z ATLANTY (stát Georgia) DO FORT MORGAN (stát Colorado) sobota 6. září 2008 V sobotu ráno jsme se rozloučili s našimi kamarády v Atlantě (za rok se snad sejdeme v Lupenici) a vyrazili na dlouhou

Více

Èíslo 42 ze dne 25. 4. 2000 OBSAH. Na str. 4 si pøeètìte povídání o letošní kouzelnické galapøehlídce.

Èíslo 42 ze dne 25. 4. 2000 OBSAH. Na str. 4 si pøeètìte povídání o letošní kouzelnické galapøehlídce. Šprdzpravodaj Sdružení dìtí a mládeže pro volný èas, pøírodu a recesi Interní nepravidelník sdružení Vychází jednou za uherský mìsíc Èíslo 42 ze dne 25. 4. 2000 Nikdo neví, kam se jede Cyklistický jídelníèek

Více

DOVOLENÁ V ALPÁCH 2015 ZELL AM SEE KAPRUN - HOTEL LATINI 4* - SLEVOVÁ KARTA A WELLNESS ZÓNA V CENĚ

DOVOLENÁ V ALPÁCH 2015 ZELL AM SEE KAPRUN - HOTEL LATINI 4* - SLEVOVÁ KARTA A WELLNESS ZÓNA V CENĚ DOVOLENÁ V ALPÁCH 2015 ZELL AM SEE KAPRUN - HOTEL LATINI 4* - SLEVOVÁ KARTA A WELLNESS ZÓNA V CENĚ 5,6,8 - denní zájezd Dovolená v Alpách 2015 Zell am See Kaprun hotel 4* SLEVOVÁ karta Zell am See Kaprun

Více

Orlí hnízdo na skok do Berchtesgadenu

Orlí hnízdo na skok do Berchtesgadenu Orlí hnízdo na skok do Berchtesgadenu Již dávno padl při našich setkáních návrh na prohlídku Orlího hnízda v Německu. Plánoval se a dlouho vybíral termín, až jsme si dali pevný měsíc květen 2016. Po probrání

Více

Rovnoměrný pohyb II

Rovnoměrný pohyb II 2.2.12 Rovnoměrný pohyb II Předpoklady: 020210 Pomůcky: Př. 1: Jakou vzdálenost urazí za pět minut automobil jedoucí rychlostí 85 km/h? 5 t = 5min = h, v = 85 km/h 5 s = vt = 85 km = 7,1 km Automobil jedoucí

Více

Praha, Mnichov, Garmisch, Imst, Reschen, Passo Stelvio (2758 m.n.m.) 650 km, cca 7,5 hod

Praha, Mnichov, Garmisch, Imst, Reschen, Passo Stelvio (2758 m.n.m.) 650 km, cca 7,5 hod Ortler Termín: 5.-8.7. 2007 Účastníci: Kačaba, Míša, Síma, Dan, Charlie, Urbik Doprava: Praha, Mnichov, Garmisch, Imst, Reschen, Passo Stelvio (2758 m.n.m.) 650 km, cca 7,5 hod Čtvrtek 5.7. Čas srazu na

Více

Šumava 2018 Matěj Cocher

Šumava 2018 Matěj Cocher Šumava 2018 Matěj Cocher Cesta na Šumavu Na Šumavu jsme z Nedomic vyrazili po nedělním dopoledni, po cestě jsme se stavili u Mac Donalds a na pár benzínových stanicích. Cesta na mapách cca trvá 3 hod.,

Více

Někde je přes vodu i můstek, ale to je nuda.

Někde je přes vodu i můstek, ale to je nuda. Ahoj kamarádi, Zvu vás všechny srdečně na tradiční cyklovýlet z Prahy do Příbrami. Máme tentokrát jubileum, je to již 10. ročník a o to více se na vás těším. Letos pojedeme trasou, která bude téměř kopírovat

Více

Přechod Calanques aneb Milešovka po Provensálsku ( )

Přechod Calanques aneb Milešovka po Provensálsku ( ) Přechod Calanques aneb Milešovka po Provensálsku (3-4.10.2009) Dva roky jsme již vynechali známý ústecký memoriál Hany Vocáskové - noční pochod na Milešovku a tak jsme se rozhodli, že si částečně noční

Více

Ferraty v okolí Hallstattu

Ferraty v okolí Hallstattu Ferraty v okolí Hallstattu pá 12.6.2015 ne 14.6.2015 Zdravím všechny sportovně založené milovníky hor a zájemce o vyzkoušení této návykové sportovní aktivity. Na následujících stránkách najdete pár základních

Více

INSTRUKCE NA PREZIDENTSKÝ VEČER NA JEŠTĚDU Hotel a restaurace Ještěd. Vážení účastníci kongresu, milé kolegyně, milí kolegové,

INSTRUKCE NA PREZIDENTSKÝ VEČER NA JEŠTĚDU Hotel a restaurace Ještěd. Vážení účastníci kongresu, milé kolegyně, milí kolegové, INSTRUKCE NA PREZIDENTSKÝ VEČER NA JEŠTĚDU 15.9. 2017 Místo konání: Hotel a restaurace Ještěd Začátek: 19.30 Slavnostní zahájení: 20.00 Konec: 24.00 Téma: Budoucnost Vážení účastníci kongresu, milé kolegyně,

Více

Na kole okolo Lac de Ste Croix a Grand Canyon du Verdon (26-27.10.2008)

Na kole okolo Lac de Ste Croix a Grand Canyon du Verdon (26-27.10.2008) Na kole okolo Lac de Ste Croix a Grand Canyon du Verdon (26-27.10.2008) Vítejte Vjezd na silnici nad Gorges du Verdon Vrcholem našeho cyklistického snažení tady byl dvoudenní okruh okolo jezera de Ste.

Více

Rakousko 2018 Eduard Vacula

Rakousko 2018 Eduard Vacula Rakousko 2018 Eduard Vacula Den 1: V ranních hodinách odjíždíme ze Staré Boleslavi do údolí Zell am See, takže nás čeká dlouhá cesta. Cesta má přes 490 km. Při příjezdu na hranice vidíme, že je zde kámen,

Více

Chorvatsko Tereza Červencová

Chorvatsko Tereza Červencová Tento rok týden před prázdninami jsme společně se sestrou a mamkou vyrazily do Chorvatska přesněji do města Crikvenica. Den před odjezdem jsme jeli na Moravu, kde jsme přespali, abychom se mohli déle vyspat

Více

Bleskový výsadek MOA v Anglii. (aneb Londýn-Cambridge-Canterbury)

Bleskový výsadek MOA v Anglii. (aneb Londýn-Cambridge-Canterbury) Bleskový výsadek MOA v Anglii (aneb Londýn-Cambridge-Canterbury) Rakovník jsme opouštěli ve středu 12. 9. kolem třetí hodiny odpolední. Přijel pro nás zájezdový autobus, kterým jsme po chvíli dorazili

Více

Zpravodaj Základní školy speciální DČCE a Střediska Světlo ve Vrchlabí Září 2012

Zpravodaj Základní školy speciální DČCE a Střediska Světlo ve Vrchlabí Září 2012 Zpravodaj Základní školy speciální DČCE a Střediska Světlo ve Vrchlabí Září 2012 Slavnostní zahájení 3.9. Jičín město pohádky Růžovo-oranžový den Krakonošův trojboj 13.9. Jičín - město pohádky Na tento

Více

Korutanské Alpy - hotel**** Trattnig - TOP skipas a wellness v ceně /č.2245

Korutanské Alpy - hotel**** Trattnig - TOP skipas a wellness v ceně /č.2245 CK TURISTA Korutanské Alpy - hotel**** Trattnig - TOP skipas a wellness v ceně /č.2245 5,6,7,8 - denní zájezd Lyžování v Alpách (navíc také předvánoční lyžování a vánoční lyžování) ve skvělých lyžařských

Více

Z Benecka na rozhlednu Žalý

Z Benecka na rozhlednu Žalý Z Benecka na rozhlednu Žalý Navštivte jedinou rozhledu v Krkonoších, ze které za příznivého počasí uvidíte neopakovatelný kruhový rozhled nejen na Krkonoše, ale i do širokého okolí. Z centrálního parkoviště

Více

Rakousko 2007 Taurské Alpy

Rakousko 2007 Taurské Alpy Rakousko 2007 Taurské Alpy Vrcholem letošní sezóny byla plánovaná výprava do rakouských Alp s cílem zdolat Grossglockner a Monte Zoncolan v Itálii. Z původní devíti členné sestavy postupně vykrystalizovala

Více

Výstup na Mont Blanc. 9. září 2016

Výstup na Mont Blanc. 9. září 2016 Výstup na Mont Blanc 9. září 2016 Na předchozí straně je pohled na masiv Mont Blancu od jezírka dole v nížině, kde jsme se po výstupu druhý den zotavovali. Samotný vrchol Mont Blancu není vidět. To nejvyšší,

Více

Hardangervidda a výlety v okolí Eidfjordu ( )

Hardangervidda a výlety v okolí Eidfjordu ( ) Hardangervidda a výlety v okolí Eidfjordu (29.7-1.8. 2009) (29.-31.7.09) Jeli jsme dále na jih a doufali, že předpověď nevyjde, protože pro náhorní plošinu Hardangervida, která byla další v pořadí předpovídali

Více

3* HOTEL LADINA BERGÜN RHÉTSKÁ DRÁHA - UNESCO

3* HOTEL LADINA BERGÜN RHÉTSKÁ DRÁHA - UNESCO ČESKÁ MAJITELKA 3* HOTEL LADINA BERGÜN RHÉTSKÁ DRÁHA - UNESCO Rodinný hotel je 2 minuty pěšky od nádraží Bergrün na známé a slavné Rhétské dráze. Na nádraží je výzmnamné železniční muzeum Albula. Hotel

Více

Polopenze 6. 990,- Kč 4. 990,- Kč 1/4

Polopenze 6. 990,- Kč 4. 990,- Kč 1/4 CHORVATSKO Makarská riviéra Brela, Baška Voda, Baško Polje, Makarska, Tučepi, Podgora,... 14. 07. - 21. 07. ZDARMA doprava pro dítě do 14 let/3. os./htl.sirena! Ubytování Stravování 1/2 3-12let/*14 let

Více

Ladislava Horová OBRÁZKOVÉ Č TENÍ. Na ulici. ilustrace Petra Řezníčková

Ladislava Horová OBRÁZKOVÉ Č TENÍ. Na ulici. ilustrace Petra Řezníčková Ladislava Horová OBRÁZKOVÉ Č TENÍ Na ulici ilustrace Petra Řezníčková Ladislava Horová OBRÁZKOVÉ Č TENÍ Na ulici ilustrace Petra Řezníčková GRADA PUBLISHING Ladislava Horová OBRÁZKOVÉ Č TENÍ Na ulici

Více

Pracovní doba: 05. 07.- 07. 07.: 08,00 12, 00 nebo telefon: 602 876 877

Pracovní doba: 05. 07.- 07. 07.: 08,00 12, 00 nebo telefon: 602 876 877 Pracovní doba: 05. 07.- 07. 07.: 08,00 12, 00 nebo telefon: 602 876 877 LAST MINUTE!!! Makarská riviéra Brela, Baška Voda, Baško Polje, Makarska, Tučepi, Podgora,... 07. 07. - 14. 07. ZDARMA doprava pro

Více

Na informacích na letišti se dá zjistit jízdní řád vlaků a vzít si mapku města s názvy v latince.

Na informacích na letišti se dá zjistit jízdní řád vlaků a vzít si mapku města s názvy v latince. Tbilisi Doprava z letiště centrum Tbilisi Taxík - 15-35 GEL Vlak 0,5 GEL/osoba, vlakové nádraží je přímo naproti letišti. Cílová stanice ve městě je Station Square. Další důležité nádraží je Didube. Točené

Více

Karta Ötztal Card. půjčovny kol: 3-denní karta: 1 x zdarma, 7-denní karta: 2 x zdarma, 10-ti denní karta: 3 x zdarma

Karta Ötztal Card. půjčovny kol: 3-denní karta: 1 x zdarma, 7-denní karta: 2 x zdarma, 10-ti denní karta: 3 x zdarma Karta Ötztal Card Při zakoupení karty Ötztal Card můžete navštívit 40 turistických zajímavostí a využít různé služby pro turisty, aniž byste museli platit další poplatky či vstupné, jako např.: lanovky,

Více

REKONSTRUKCE JÍDELNY A ŠKOLNÍHO DVORA

REKONSTRUKCE JÍDELNY A ŠKOLNÍHO DVORA Září 2009 REKONSTRUKCE JÍDELNY A ŠKOLNÍHO DVORA Během prázdnin započala v areálu naší školy rozsáhlá rekonstrukce jídelny a školního dvora. Jak dlouho potrvá nevíme. Snad do poloviny listopadu. Bohužel

Více

HO Vertical - Molltal. Napsal uživatel HonzaS Čtvrtek, 10 Září :38 - HTML clipboard

HO Vertical - Molltal. Napsal uživatel HonzaS Čtvrtek, 10 Září :38 - HTML clipboard HTML clipboard Tento ledovcový areál je tak trochu neprávem malinko stranou hlavního zájmu lyžařů směřujících do Rakouska na lyže. Asi to bude dáno jeho jižní polohou. Zatímco za ostatním lyžováním jsme

Více

ewrc.cz Finsko poprvé a určitě né naposledy Autor: -Doktor-, 31. 8. 2015 19:14

ewrc.cz Finsko poprvé a určitě né naposledy Autor: -Doktor-, 31. 8. 2015 19:14 Finsko poprvé a určitě né naposledy Autor: -Doktor-, 31. 8. 2015 19:14 Je to už hodně let, co padlo rozhodnutí jet alespoň jednou za rok podívat se na světovou rally. Už od prvního Německa jsme se bavili,

Více

I. FOTOAPARÁT, PSÍ JÍDLO, NAKLADAČ, KAMION, PRAČKA

I. FOTOAPARÁT, PSÍ JÍDLO, NAKLADAČ, KAMION, PRAČKA V pátek 3. 12. 2010 chodili u nás na škole čerti. Čerti se první hodinu učili a druhou se začali chystat. Nejdřív šli do třetí a čtvrté třídy. Chlapci i děvčata řekli pěkné básničky, ale někteří se opravdu

Více

Jarní Tábor 2015, aneb Dobití Jižního pólu 31.1. až 4. 2. 2015

Jarní Tábor 2015, aneb Dobití Jižního pólu 31.1. až 4. 2. 2015 Editorial, Zprávy z hradu Akce, které nás čekají V ítám Vás v dalším vydání Akély. V tomto vydání jsou docela důležité informace, takě Vám doporučuji si ho hnedka strčit do batohu. Doufám, že si toto vydání

Více

Ověření zlatonosnosti Brslenky a Zlatého potoka

Ověření zlatonosnosti Brslenky a Zlatého potoka Ověření zlatonosnosti Brslenky a Zlatého potoka O prodlouženém víkendu 4.-6. července 2015 jsme s Evikem a s Lubošem podnikli výpravu do okolí Golčova Jeníkova. Cílem byla v minulosti amatérskými zlatokopy

Více

Rovnoměrný pohyb IV

Rovnoměrný pohyb IV 2.2.4 Rovnoměrný pohyb IV Předpoklady: 02023 Pomůcky: Př. : erka jede na kole za kamarádkou. a) Za jak dlouho ujede potřebných 6 km rychlostí 24 km/h? b) Jak daleko bude po 0 minutách? c) Jak velkou rychlostí

Více

Veletržní sraz Chytej cesta na ubytovnu

Veletržní sraz Chytej cesta na ubytovnu Veletržní sraz Chytej 2017 - cesta na ubytovnu Protože předpokládám, že většina z vás přijede autem, tak nejdřív popis jak se dostat k ubytovně, aby jste si před návštěvou osvěžovny mohli svého čtyřkolového

Více

1. DEN Na nádraží jsme se měli sejít v 8 35 h ( Terka 8 25 h). Všichni, až na výjimky (nebyla to Terka) přišli včas. Jeli jsme naší oblíbenou trasou, vlakem samozřejmě. Vyzkoušeli jsme si krásný, nový

Více

PDF created with pdffactory Pro trial version www.pdffactory.com

PDF created with pdffactory Pro trial version www.pdffactory.com Ke konci roku jsme vyrazili na dva projektové dny. Ten první se vztahoval k výuce dějepisu. Učili jsme se totiž o pravěku, tak jsme vyrazili do Prahy do Národního muzea, kde probíhala výstava právě k pravěku.

Více

Mestie Ushba. Doprava: Z Tbilisi v 6:00.hod 30 GEL

Mestie Ushba. Doprava: Z Tbilisi v 6:00.hod 30 GEL Mestie Mestie je turistické centrum oblasti Svanetie. Samotná Mestie se nachází prakticky na ruskogruzínské hranici v srdci Kavkazu. Elbrus je vzdušnou čarou cca. 50 km. V okolí jsou nádherné a slavné

Více

Ze spřátelených bikerů jsem potkal Henďu, který to zajel v čase 5:53 a to si ještě 5km zajel.

Ze spřátelených bikerů jsem potkal Henďu, který to zajel v čase 5:53 a to si ještě 5km zajel. Moje první SUDETY, Nechal jsem se zlákat, jak jinak než u piva, na závod do Teplic nad Metují. Jediné co jsem o tom závodě tehdy věděl, bylo to, že to není žádná procházka rajskou zahradou. Když jsem si

Více

Červen. 1.6. jeli žáci VI., VII. a VIII. A na výlet do Tábora, kde navštívili Husitské muzeum a Muzeum čokolády a marcipánu.

Červen. 1.6. jeli žáci VI., VII. a VIII. A na výlet do Tábora, kde navštívili Husitské muzeum a Muzeum čokolády a marcipánu. Červen 1.6. jeli žáci VI., VII. a VIII. A na výlet do Tábora, kde navštívili Husitské muzeum a Muzeum čokolády a marcipánu. V pondělí na Den dětí jsme byli na školním výletě. Byla tam naše třída, třída

Více

Františkova ptačí škola Stránka 1

Františkova ptačí škola Stránka 1 Františkova ptačí škola Stránka 1 2 Terezi A p. Kučera Františkova ptačí škola podle J+J Denemarkových a JK Baby Františkova ptačí škola Stránka 2 Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.cz

Více

Lezení v Digne les Bains aneb jak se kempuje na sídlišti. (10.10.2008)

Lezení v Digne les Bains aneb jak se kempuje na sídlišti. (10.10.2008) Lezení v Digne les Bains aneb jak se kempuje na sídlišti. (10.10.2008) Tento článek není jen lezecký, lezení bude spíše okrajovou záležitostí, ale protože prodloužený víkend začal lezecky, představíme

Více

Samotná Stepansminda spadá do jižní části Velkého Kavkazu, leží zhruba 160 kilometrů severně od Tbilisi.

Samotná Stepansminda spadá do jižní části Velkého Kavkazu, leží zhruba 160 kilometrů severně od Tbilisi. Kazbeg Stepansminda Stepansminda (do roku 2006 Kazbegi) je horské městečko ležící poblíž rusko-gruzínských hranic. Stepansminda se jmenuje po mnichovi Stephanovi. Oblast je známá pro monumentální horu

Více

4 dny lyžování Kaprun - Zell am See

4 dny lyžování Kaprun - Zell am See 4 dny lyžování Kaprun - Zell am See 4 - denní zájezd Možností lyžování v Rakousku je velmi mnoho... Proč se ale s rakouskými lyžařskými hvězdami, jakými jsou třeba Hermann Meier, Felix Gottwald, Michaela

Více

Úterý, Gran Canyon du Verdon. Velký kaňon říčky Verdon a jejích přítoků

Úterý, Gran Canyon du Verdon. Velký kaňon říčky Verdon a jejích přítoků Úterý, 21. 6. 2011 Gran Canyon du Verdon Velký kaňon říčky Verdon a jejích přítoků 1 Fotíme z autobusu, šplhajícího se do výšek zatím kolem 400 m.n.m. 2 V okolí je samý vojenský prostor. Francie zřejmě

Více

Jak nás Anetka vzala na Malši

Jak nás Anetka vzala na Malši Jak nás Anetka vzala na Malši 25.7. - 2.8. 2015 V sobotu ráno jsme se všichni nasnídali, oblékli, maminka s tatínkem vše dobalili a nastal čas vše naložit do auta a že toho bylo na týden pod stanem v divočině

Více

Účastníci: Roman Florian, Tonda Sova, Libor Mašek a Martin Pouba st. První nocleh je v rakouském Taufenu u Tonyho známého.

Účastníci: Roman Florian, Tonda Sova, Libor Mašek a Martin Pouba st. První nocleh je v rakouském Taufenu u Tonyho známého. TUNIS 2009 aneb vstříc hvězdným válkám Tunisko aneb vstříc Hvězdným válkám. Čtrnáctidenní společná výprava naší skupiny motorkářů začíná v českém Rozvadově. První prověrkou se stávají nejen alpské serpentiny,

Více

www.skolnialpy.cz 100% garance sněhu TOP region Lyžařské výcviky Školní výlety Poznávací zájezdy zdy Sportovní soustředění

www.skolnialpy.cz 100% garance sněhu TOP region Lyžařské výcviky Školní výlety Poznávací zájezdy zdy Sportovní soustředění 100% garance sněhu TOP region www.skolnialpy.cz Lyžařské výcviky Školní výlety Poznávací zájezdy zdy» Český servis» 20 let zkušeností v oboru» Vlastní zázemí a ubytování pro školní akce Sportovní soustředění

Více

Násedlovice - review Pátek, 27 Duben :49

Násedlovice - review Pátek, 27 Duben :49 Násedlovice Průběžné třetí místo udržela sudoměřická vrchařská stáj v seriálu Liqui Moly Berg Cup 2012. Tým REC získal v součtu jednotlivých jezdců v týmové trofeji pětapadesát bodů ze šedesáti možných.

Více

CO NÁM PÍŠÍ NAŠE AU PAIR KONKRÉTNĚ?

CO NÁM PÍŠÍ NAŠE AU PAIR KONKRÉTNĚ? CO NÁM PÍŠÍ NAŠE AU PAIR KONKRÉTNĚ? Jana Milá Agenturo Jano! Posílám Ti vánoční pozdrav s přáním krásného a klidného prožití vánočních svátků z kraje nádherných jezer, honosných zámků, cihlových

Více

Rakousko. David Oliva

Rakousko. David Oliva Rakousko David Oliva Tento rok jsem byl s rodiči na dovolené v Rakousku v malém městě Haus im Ennstal a rád bych vás seznámil se zážitky, které jsem tam prožil. Hned, jak jsme přijeli do Hausu, viděli

Více

Rovnoměrný pohyb III

Rovnoměrný pohyb III ..13 Rovnoměrný pohyb III Předpoklady: 001 Pomůcky: Př. 1: Maky se na kole vydala na výlet, který bohužel neskončil tak, jak si představovala. a) Jak daleko se dostala, jestliže jela 3 minut rychlostí

Více

Virtual Cup Vysočinou ze Žďáru nad Sázavou

Virtual Cup Vysočinou ze Žďáru nad Sázavou Virtual Cup Vysočinou ze Žďáru nad Sázavou 1. T1. Trasa začíná na parkovišti u obchodníka ŠKODA, firmy AUTO, Nádražní 67, Žďár nad Sázavou. 2. Vyjeďte vpravo okolo parkoviště nových a ojetých vozů po silnici

Více

7 překvapivých věcí ze života v Yellowstonu

7 překvapivých věcí ze života v Yellowstonu 7 překvapivých věcí ze života v Yellowstonu 7 překvapivých věcí ze života v Yellowstonu 1 Život v Yellowstonu má svá specifika. Něco jsme čekali, něco vůbec. Pojďme se společně podívat na zajímavosti ze

Více

Tak AHÓÓÓÓJ v srpnu 2015!!!!! Všem 42 účastníkům děkují organizátoři: Pavel Chalupský a Láďa Plochý.

Tak AHÓÓÓÓJ v srpnu 2015!!!!! Všem 42 účastníkům děkují organizátoři: Pavel Chalupský a Láďa Plochý. Policejní rafťák Vážení IPA kamarádi a přátelé, rok se s rokem sešel a opět píšeme zprávu o našem, již závěrečném sjíždění Vltavy. Tentokrát jsme sjeli poslední úsek, a to ze Zlaté Koruny do Boršova což

Více

ZASTÁVKA NÁDRAŽÍ NEMOCNICE BANKA KINO RESTAURACE OBCHOD HOTEL POŠTA LETIŠTĚ PARK ŠKOLA

ZASTÁVKA NÁDRAŽÍ NEMOCNICE BANKA KINO RESTAURACE OBCHOD HOTEL POŠTA LETIŠTĚ PARK ŠKOLA BANKA HOTEL POŠTA NEMOCNICE OBCHOD ŠKOLA NÁDRAŽÍ ZASTÁVKA RESTAURACE KINO PARK LETIŠTĚ KDE? V / VE / NA ŠKOLA, POŠTA...ŠKOLE, POŠTĚ NEMOCNICE, OBCHOD KINO NÁDRAŽÍ LETIŠTĚ...NEMOCNICI, LETIŠTI...OBCHODĚ...KINĚ...NÁDRAŽÍ

Více

Olympiáda ve Vencouveru se zlomila do druhé půlky a my se vydali na letošní běžky do rodiště jednoho z potencionálních medailistů tohoto zimního

Olympiáda ve Vencouveru se zlomila do druhé půlky a my se vydali na letošní běžky do rodiště jednoho z potencionálních medailistů tohoto zimního Olympiáda ve Vencouveru se zlomila do druhé půlky a my se vydali na letošní běžky do rodiště jednoho z potencionálních medailistů tohoto zimního klání, do okolí Klínovce na hřebeny Krušných hor. Ty jsou

Více

Máte rádi sport? Adrenalin zábavu? Jedinečný adrenalinový zážitek v Českosaském Švýcarsku!

Máte rádi sport? Adrenalin zábavu? Jedinečný adrenalinový zážitek v Českosaském Švýcarsku! Máte rádi sport? Adrenalin zábavu? Jedinečný adrenalinový zážitek v Českosaském Švýcarsku! www.sport-jedlova.cz fb: Adrenalin park Jedlová tel.: 722 233 322, e-mail: simona@sport-jedlova.cz, bara@sport-jedlova.cz

Více

Kačna jama Reka exploration

Kačna jama Reka exploration Kačna jama Reka exploration 29.7. 7.8.2011 Účast devon: Istvan, Pavel, Petr Co by to bylo za léto bez pořádného speleovýletu. Letos jsme se rozhodli podpořit mezinárodní projekt organizovaný Plánivskou

Více

HŘIŠTĚ A KOUPALIŠTĚ jako životabudič

HŘIŠTĚ A KOUPALIŠTĚ jako životabudič HŘIŠTĚ A KOUPALIŠTĚ jako životabudič Hřiště a koupaliště nás zaujala pro svou schopnost vytáhnout lidi ze zahrádek a Hřiště a koupaliště nás zaujala pro svou schopnost vytáhnout lidi ze zahrádek a gaučů,

Více

Vysoké Tatry - Aqua relax hotel *** Trigan s wellness a bazénem / č.2914

Vysoké Tatry - Aqua relax hotel *** Trigan s wellness a bazénem / č.2914 CK TURISTA Vysoké Tatry - Aqua relax hotel *** Trigan s wellness a bazénem / č.2914 4,5,7 - denní zájezd Akce: jedno dítě do 7 let ZDARMA Úžasné lyžování v Tatrách, nejbližších velehorách (především z

Více

Sebe-výchova. Výchova. Reflexe. Sebe-reflexe. Sebe-podpora. Podpora

Sebe-výchova. Výchova. Reflexe. Sebe-reflexe. Sebe-podpora. Podpora Výchova Reflexe Podpora Sebe-výchova Sebe-reflexe Sebe-podpora Aktivity hledání rizik Mapovaní cesty Mapování rizikových faktorů, dynoménů Výzkum rizikových zákonitostí Soutěže Rizika, která děti objevují,

Více

ŠKOLNÍ LYŽAŘSKÉ KURZY*

ŠKOLNÍ LYŽAŘSKÉ KURZY* Ročník 19 pro školy 2017/18 ŠKOLNÍ LYŽAŘSKÉ KURZY* www.loudatour.cz CK LOUDATOUR s.r.o. I Mikulášské nám. 10 I 326 00 Plzeň e-mail: ck@loudatour.cz I 377 226 068 *) nabídky dalších středisek na vyžádání

Více

Kačna jama, Slovinsko (17. - 20.6.2010)

Kačna jama, Slovinsko (17. - 20.6.2010) Kačna jama, Slovinsko (17. - 20.6.2010) V tomto termínu proběhla přípravná expedice na lokalitu, kde od roku 2007 působí ZO 6-19 Plánivy. Jeskyně Kačna jama leží v oblasti slovinského "Krasu" a její mohutné

Více

ACTIVITY GOLF TOUR 2012

ACTIVITY GOLF TOUR 2012 Activity Golf Tour 2012 Mgr. Milan Suchan tel.: 602 119 845, suchan@agspromotion.cz ACTIVITY GOLF TOUR 2012 Activity Golf Tour 2012 duben květen červen červenec srpen září Lago di Garda (Itálie) čtvrtek

Více

Letní vysokohorská turistika 2014 Lienzké Dolomity

Letní vysokohorská turistika 2014 Lienzké Dolomity Letní vysokohorská turistika 2014 Lienzké Dolomity 8.8. 12.8. 2014 Příjezd individuálně ve středu 6.8.2014, parkování zdarma asi 100m před chatou Dolomitenhütte. Pozor, cesta sem je ale placená (v roce

Více

Jediné dovolené, o kterých vážně chci něco slyšet, jsou ty, co se NEPOVEDLY. To mi potom aspoň není líto, oč jsem přišel.

Jediné dovolené, o kterých vážně chci něco slyšet, jsou ty, co se NEPOVEDLY. To mi potom aspoň není líto, oč jsem přišel. PROSINEC Neděle Když vám někdo vypravuje o své dovolené, nejhorší je, že se musíte tvářit, jako byste měli radost S NÍM. Nikdo totiž nestojí o to, poslouchat vyprávění o zábavě, kterou sám NEZAŽIL. ZíV

Více

Vápencové lezení za humny

Vápencové lezení za humny Vápencové lezení za humny Volných dní využíváme i tak, že prozkoumáváme místní lezecké terény. Zatím se nám podařilo prozkoumat čtyři oblasti, které se nacházejí nedaleko od nás. Tři jsou na břehu řeky

Více

Activity Golf Tour 2013 Mgr. Milan Suchan tel.: 602 119 845, suchan@agspromotion.cz ACTIVITY GOLF TOUR 2013

Activity Golf Tour 2013 Mgr. Milan Suchan tel.: 602 119 845, suchan@agspromotion.cz ACTIVITY GOLF TOUR 2013 Activity Golf Tour 2013 Mgr. Milan Suchan tel.: 602 119 845, suchan@agspromotion.cz ACTIVITY GOLF TOUR 2013 Program Activity Golf Tour 2013 květen červen Golf Resort Black Bridge (ČR) Úterý 14.5.2013 Golf

Více

z OBRAZ/SHOT POPIS DĚJE/STORY HUDBA/MUSIC RUCHY/SOUND POZNÁMKA/NOTES 1 Je videt fotoalbum, a starou ruku která táha fotku z albumu.

z OBRAZ/SHOT POPIS DĚJE/STORY HUDBA/MUSIC RUCHY/SOUND POZNÁMKA/NOTES 1 Je videt fotoalbum, a starou ruku která táha fotku z albumu. z OBRAZ/SHOT POPIS DĚJE/STORY HUDBA/MUSIC RUCHY/SOUND POZNÁMKA/NOTES 1 Je videt fotoalbum, a starou ruku která táha fotku z albumu. Táhání fotki z albumu. DŮLEŽITÉ: V CELÉM FILMU NENÍ ŽÁDNÝ DIALOG. Jenom

Více

Polopenze 7. 990,- Kč 4. 990,- Kč 1/4

Polopenze 7. 990,- Kč 4. 990,- Kč 1/4 Makarská riviéra Brela, Baška Voda, Baško Polje, Makarska, Tučepi, Podgora,... 21. 07. - 28. 07. ZDARMA doprava pro dítě do 12 let/3. os./htl. Rivijera! ALEM hotel. depandance u pláže, zahrada RIVIJERA

Více

Přechod rumunské Rodny, jednoho z nejhezčích pohoří Karpat

Přechod rumunské Rodny, jednoho z nejhezčích pohoří Karpat Stránka č. 1 z 8 Přechod rumunské Rodny, jednoho z nejhezčích pohoří Karpat 25. srpna 2010 5:00 Každým rokem se snažíme zmapovat několik nových karpatských pohoří. Letos padla konečně volba na Rodnu, hory

Více

ZLÍNSKÁ VLNA Závody v plavání Masters 14. - 15. září 2019 Pořadatel: Ředitel závodu: Swim Masters Zlín, z.s. Lazy IV 3875 76001 Zlín Michal Přílučík (michal.prilucik@swimmasterszlin.cz) Datum: 14. - 15.

Více

Korutany - gasthof Laggner ** - turistická karta v ceně / č.7242

Korutany - gasthof Laggner ** - turistická karta v ceně / č.7242 CK TURISTA Korutany - gasthof Laggner ** - turistická karta v ceně / č.7242 4 - denní zájezd Turistika v Alpách, v nejjižnější části Rakouska s nejstálejším počasím. Korutany dělí jen necelých 140 km od

Více

Co je správně? Doplňte slovesa v imperativu. obléknout si obout se. nesvlékat se nezouvat se. svléknout si zout se

Co je správně? Doplňte slovesa v imperativu. obléknout si obout se. nesvlékat se nezouvat se. svléknout si zout se Co je správně? 179/6 1. slunce zuří / září 2. rozzlobený člověk zuří / září 3. člověk, který chce to nejlepší, je náročný / špičkový 4 zboží, které má tu nejlepší kvalitu, je náročné / špičkové 5. situace

Více

Máte rádi sport? Adrenalin zábavu? Jedinečný adrenalinový zážitek v Českosaském Švýcarsku!

Máte rádi sport? Adrenalin zábavu? Jedinečný adrenalinový zážitek v Českosaském Švýcarsku! Máte rádi sport? Adrenalin zábavu? Jedinečný adrenalinový zážitek v Českosaském Švýcarsku! www.sport-jedlova.cz fb: Adrenalin park Jedlová tel.: 722 233 322, e-mail: simona@sport-jedlova.cz, bara@sport-jedlova.cz

Více

Michal Malátný z Chinaski: Jsem chodící reklama na rodičovství a manželství Neděle, 17 Květen 2015 00:33

Michal Malátný z Chinaski: Jsem chodící reklama na rodičovství a manželství Neděle, 17 Květen 2015 00:33 V poslední době se vám velmi daří. Vydali jste novou desku, sbíráte jedno ocenění za druhým a jste uprostřed vyprodaného turné. Co plánujete po jeho zakončení? 1 / 6 Turné se sice blíží ke svému závěru,

Více

Tour de France 2005 ATEX TOUR

Tour de France 2005 ATEX TOUR Tour de France 2005 ATEX TOUR Jiří Hledík, Vojtěch Hledík Na Dobrou Vodu přijeli Fridrichovi se svým karavanem Tradičně před odjezdem je posezení na zahradě Těsně před odjezdem ATEX TOUR 2005 začíná Cestou

Více

pátek 25. září 2009 pondělí 28. září 2009

pátek 25. září 2009 pondělí 28. září 2009 pátek 25. září 2009 pondělí 28. září 2009 Odjezd: 25. 9. 2009 auty z Pardubic, Nasavrk a Kořenova v 15.00 hod. do Ramsau v Rakousku (příjezd v nočních hodinách.). Délka cesty cca. 400 km (8 h.) Zpět: Trasa:

Více

Září Vítání prvňáčků

Září Vítání prvňáčků Září Vítání prvňáčků Letošní školní rok začal v pondělí 3.září. Již tradičně se všichni budoucí prvňáčci (letos jich je 48) shromáždili se svými rodiči na školním hřišti. Čekaly tam na ně paní učitelky

Více

PONDĚLÍ 10.2. Cusco s příchutí koky a morčete

PONDĚLÍ 10.2. Cusco s příchutí koky a morčete PONDĚLÍ 10.2. Cusco s příchutí koky a morčete V pondělí ráno jsme se rozloučili s Jitkou, dojeli na letiště a už za hodinku jsme přistávali v Cusco, výchozí bod pro cestu na Machu Picchu. Hostel jsme vybrali

Více

Comenius meeting Dánsko Svendborg. Finsko Itálie Island Dánsko Česká republika

Comenius meeting Dánsko Svendborg. Finsko Itálie Island Dánsko Česká republika Comenius meeting Dánsko Svendborg Finsko Itálie Island Dánsko Česká republika Sobota 5. září 2009 Kodaň Svendborg Neděle 6. září 2009 Ostrov Strynø Pondělí 7. září 2009 Ostrov Strynø Svendborg Úterý

Více

Nezávislost s obytným automobilem

Nezávislost s obytným automobilem Nezávislost s obytným automobilem Concorde Liner 56 056-60_concorde.indd Odd1:56 15.12.2009 17:52:09 Luxusní salon PhDr. Libor Daněk PhDr. Libor Daněk je ředitelem velkoobchodu s reklamními předměty. Svůj

Více

SEDM STATEČNÝCH V RAX ALPÁCH

SEDM STATEČNÝCH V RAX ALPÁCH SEDM STATEČNÝCH V RAX ALPÁCH Pátek 23.9. cíl: Přežít cestu a ubytovat se na chatě Wiechtalhaus (563 m n.m.) Podzim už tradičně v Horo kroužku Školního sportovního klubu GPB patří výjezdu na klettersteigy

Více

ZELL AM SEE/KAPRUN - HOTEL TAUERN SPA KAPRUN, NOVINKA

ZELL AM SEE/KAPRUN - HOTEL TAUERN SPA KAPRUN, NOVINKA ZELL AM SEE/KAPRUN - HOTEL TAUERN SPA KAPRUN, NOVINKA 3 - denní zájezd Luxusní 4* lázeňský komplex. Fascinující Vodní a Saunový svět pro relaxaci návštěvníků všech věkových kategorií - v županu přímo k

Více

ewrc.cz Fotky žloutnou, vzpomínky ne díl Autor: Jiří Seliger, :48

ewrc.cz Fotky žloutnou, vzpomínky ne díl Autor: Jiří Seliger, :48 Fotky žloutnou, vzpomínky ne... - 8. díl Autor: Jiří Seliger, 31. 3. 2014 19:48 Nedávno přibyly na ewrc-results.com výsledky Rallye Toužim 1979 a já jsem si vzpomněl, že jsme tuto rallye také jeli. Začal

Více

Přírodní památka Modřanská rokle

Přírodní památka Modřanská rokle Přírodní památka Modřanská rokle Rozhodnutí kam se vydat s turisty seniory na výlet v závěru dvou zářijových týdnů extrémních veder snad ani jinou možnost nemělo. Zalesněné území kde svůj údolní profil

Více

FOTBALOVÝ KEMP ITÁLIE

FOTBALOVÝ KEMP ITÁLIE FOTBALOVÝ KEMP ITÁLIE Na fotbalový kemp u moře se každoročně sjíždějí hráči z celé České republiky. Velkou výhodou je poloha našeho zázemí. Hotel se nachází 150 metrů od písečné pláže. Pozvolný vstup do

Více

AUDIT. OBJEKT AUDITU: ZŠ a MŠ Cehnice 105, 387 52

AUDIT. OBJEKT AUDITU: ZŠ a MŠ Cehnice 105, 387 52 AUDIT OBJEKT AUDITU: ZŠ a MŠ Cehnice 105, 387 52 INFORMACE O TÝMU, KTERÝ AUDIT PROVEDE: Vedoucí týmu: Šimon Kotrba Členové týmu: Šimon Kotrba, Libor Čech, Daniela Majerová, Karolína Křišťanová, Andrea

Více

Níže detailní informace k soustředění a budeme se těšit na viděnou v zimně na soustředění endurové školy.

Níže detailní informace k soustředění a budeme se těšit na viděnou v zimně na soustředění endurové školy. Zima už se nezadržitelně blíží a bohužel u nás nebude možné moc jezdit. Proto spousta jezdců vyhledává lokality na zimní tréninky v zahraničí, kde to počasí je přeci jenom lepší. Spoustu let jsme jezdili

Více

NABÍDKA FESTIVALOVÝCH BALÍČKŮ

NABÍDKA FESTIVALOVÝCH BALÍČKŮ 2016 Svátky Písní Olomouc 2016 NABÍDKA FESTIVALOVÝCH BALÍČKŮ 1 44. Mezinárodní festival pěveckých sborů Svátky písní 2016 Pobytové balíčky Cestovní náklady, ubytování a stravování si hradí každý sbor na

Více

SRH2016 Den pátý

SRH2016 Den pátý Den pátý 27. 7. 2016 V noci musím vylézt ze spacáku. Pípák měří sice jen 20,3C, ale to vlhko je pralesně nepříjemné. K tomu mne ještě asi v půl třetí probouzí nějaká myš. Už se mi nechce spát a tak se

Více

Den čtvrtý neděle 21. června 2015 Sloup v Čechách

Den čtvrtý neděle 21. června 2015 Sloup v Čechách Den čtvrtý neděle 21. června 2015 Sloup v Čechách Ráno jsme se opět probudili do neslunečného dne. Dnešní den jsme potřebovali, aby nám počasí přálo a tak jsme poustevníkovi na hrad vzkázali, ať pošle

Více