Návod na instalaci IGO8 do PDA. IGO8 v

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Návod na instalaci IGO8 do PDA. IGO8 v.8.3.4. 117940"

Transkript

1 Návod na instalaci IGO8 do PDA. IGO8 v Stažený soubor rozbalíme přímo na SD kartu (nevytváříme žádnou složku). Tímto rozbalením se nám automaticky vytvoří složka IGO8 na kartě. Ve složce IGO8 je samotná navigace. Před spuštěním samotné navigace řádně zkontrolujeme, zda-li v zařízení nezůstaly zbytky starších verzí nebo samotná starší verze celá. Vše odinstalujeme - odstraníme. Pokud jsme měli v zařízení již nainstalovanou v minulosti nějakou verzi IGO, odinstalujeme ji. To provedeme tak, že si spustíme např. Průzkumníka a najdeme v zařízení složku Program Files\IGO8, zde nalezneme "uninstall.exe" spustíme a vyčkáme potvrzovací dialog, že bylo vše odinstalováno. Pokud jsme nepoužívali instalovanou verzi, musíme ji odebrat ručně. To spočívá ve smazání složky "Program Files\IGO8", smazání zástupce v Nabídce Start, která je ve složce Windows\Nabídka Start\Programy (Windows\StartMenu\Programs) a editaci registrů. Bez editace a ručního smazání klíče IGO nelze instalovat novou verzi. Pro editaci registrů použijeme program, který to umí (není součástí OS) např. TotalCommander, PHM Regedit, RescoExplorer... Klíč v registrech, který musíme odstranit je "[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\iGO8]" označíme zde IGO8 a smažeme. Klíč "[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\iGO8]" již tedy neexistuje, můžeme spustit igo8. Spuštění igo8 v zařízení s interní pamětí nebo jiným úložištěm. Postup je zcela stejný jako v předcházejícím odstavci s jedním rozdílem. Před spuštěním igo8.exe, se podíváme na kartu. Je tam ve složce IGO8 mimo jiné také SYS.TXT. SYS.TXT - Slouží pro nastavení standardního rozlišení, ale lze jej použít i pro jakékoli jiné. Jen s tím rozdílem, že budeme muset přepsat jen jeden řádek v SYS.TXT. Otevřeme tedy ten SYS.TXT a najdeme hodnotu app. Zde jsou ukázky nastavení jednotlivých SYS.TXT pro různá zařízení. A teď k úpravě SYS.TXT [folders] app="%sdcard%/igo8" toto slouží právě k zadání názvu Vaší SD karty. Místo %SDCARD% vložíme např. Storage card nebo Internal Storage nebo MassStorage a podobně. Podle názvu karty nebo interního úložiště. Měl by to být stejný název, jako jej vidíte v průzkumníku. Je třeba si to vyzkoušet. HTC Touch Diamond (Touch Pro) - igo na interní paměti - app="internal Storage/iGO8" Samsung Omnia CZ SW - igo na interní paměti - app="moje úložiště/igo8" Samsung Omnia EN SW - igo na interní paměti - app="my storage/igo8" MIO A (v interní paměti) - app="mio Recovery/iGO8" MIO A (na SD kartě) - app="storage Card/iGO8" Typická cesta pro igo8 na SD karte - app="%sdcard%/igo8" Tyto úpravy SYS.TXT provádíme vždy ještě před prvním spuštěním igo8. Pro ty z Vás, kdo mají lokalizované OS ve svých zařízeních, mohou nastat komplikace při spuštění. Zejména pokud budete používat např. MapChanger, 3DCARS a jiné. Ve většině případů jsou tímto problémem "postiženi" uživatelé, kteří mají lokalizován svůj OS do ČEŠTINY. Výrobce bohužel zvolil nešťastný krok a SD kartu přeložil jako Paměťová karta. Bohužel.

2 Řešení: Bohužel na těchto zařízeních kde je tak nelogicky přeložen OS je jediná možnost jak si ulehčit život změnit název SD karty v OS - v registrech IGO neumí česky a tak parametr "Paměťová karta" je pro ní nesmysl. Řešení je jednoduché, ale musím Vás upozornit, je nutný drobný zásah do registrů v PDA. Je třeba změnit název SD karty na Storage card. Změnit to lze pouze editací registrů. Pro editaci registrů doporučuji nástroj pro PC "CERegeditor". 2 Je zdarma a v pohodlí velkého PC přes USB a ActiveSync se dílo zdaří. Po spuštění programu CERegEditor kliknete na první ikonu v menu "Make connection..." pak se zobrazí všechny registry co jsou dostupné v PDA. Je třeba nejdříve odemknout zámek, který tam má OS. To provedete v Menu - Tools - Unlock registry pak je možná samotná editace. Pak už jen najdeme klíč HKEY_LOCAL_MACHINE\System\StorageManager\Profiles\SDMemory] a pak parametr "Folder", de je hodnota Paměťová karta, tu upravíme na Storage Card. To byla změna pro samotný Windows Mobile (Windows Phone) Dále bude asi vhodné upravit podobný klíč pro IGO Najdeme klíč [HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\iGO8] a v něm je hodnota "AppDir" a tam je parametr Paměťová karta, tu upravíme na Storage Card. Může tam ještě být i jiná nebo další hodnota"sdcardpath" a tam je také parametr Paměťová karta, tu opět upravíme na Storage Card. Doporučuji tento název, protože to bude pak lepší v dalších možnostech IGO. Když se změní název, je nutné restartovat PDA a pak již v samotném PDA v průzkumníku musí jít vidět karta jako Storage Card. Musím Váš ještě upozornit, že změnou názvu karty způsobí pravděpodobně nefunkčnost programů, které se instalovaly instalačním programem na SD kartu. To lze vyřešit jen opětovnou instalací programu. Řešil jsem to již takto hodněkrát, na všech PDA, které jsou takto lokalizovány. Nevím proč to výrobci zrovna tak nešikovně přeloží... bohužel. Samozřejmě ke stejnému výsledku se dostaneme také, když použijeme na registry jiný nástroj např. RegEdit pro PPC nebo Total Commander pro PPC. To byla jen ukázka něčeho pohodlného ve "velkém PC" P.S. Před těmito kroky doporučuji provést kompletní zálohu Vašeho PDA

3 Otáčení displeje. Verze IGO už nemá problémy s otáčením orientace přímo v IGO. Výjimka je samozřejmě u zcela nových zařízeních jako je např. Diamond 2, TouchPRO 2, HD2. Orientaci displeje u těchto zařízení otočíme přímo úpravou v SYS.TXT. 3 [interface] resolution_dir="400_240" [rawdisplay] class="landscape" screen_x=800 screen_y=480 nebo [interface] resolution_dir="240_400" [rawdisplay] class="portrait" screen_x=480 screen_y=800 Tyto úpravy jsou pro zařízení s rozlišením displeje 800x480 (480x800). otočení na šířku (landscape) je možné také s orientací tlačítek vlevo nebo vpravo. To dosílíme parametrem class="landscape" nebo class="rlandscape", při čemž parametr "landscape" je pro orientaci s tlačítky vpravo a parametr "rlandscape" zase s tlačítky vlevo.

4 Možné problémy: V IGO8 nikdy a nikde v menu nezapínáme animaci čehokoli, způsobuje to pád aplikace nebo chybové hlášení v průběhu navigování nebo při ukončování. Různá zařízení mají různě pojmenovány názvy SD karet, proto je nutné na to myslet a zobrazí se-li v průběhu startu IGO chybové hlášení, že program nemůže najít SD kartu, je to způsobeno nesprávným názvem karty nebo jiného Storage. Tuto úpravu provedeme v SYS.TXT. 4 a) Pokud IGO vždy už běží bez problému a my začneme experimentovat, doporučuji si vyvářet zálohu svého nastavení. Tu provedeme v samotném IGO, ale rychlejší a pohodlnější je nespouštět IGO a udělat stejnou věc. Veškeré nastavení celého programu včetně nastavení položek ve skinech, oblíbených, vlastních POI (ne ty KML stažené ze serveru poi.cz), všechno to se ukládá do složky SAVE, která je ve složce IGO8 na SD kartě. Tento adresář doporučuji uchovat v PC nebo i jako kopii někde na jiném místě na SD kartě, samozřejmě ji jinak pojmenujeme. Pokud nastanou nějaké problémy, které před tím nebyly, můžeme celou tuto složku IGO8\SAVE smazat a nahradit ji naší ze zálohy. Nikdy nepoužíváme přepsat soubory, protože můžou tam být navíc ještě jiné, které tam nebyly. Takže přejdeme do IGO8\SAVE a složku SAVE smažeme, pak se podíváme kde jsme si nechali onu zálohu celé složky a vrátíme ji na původní místo. Pokud ani to nepomůže, tak složku SAVE ze složky IGO8 úplně smažeme a spustíme IGO. Najde nám zcela nově a čistě bez žádného nastavení. Je to takový stav nouze, abychom zjistili jestli je problém opravdu někde v nastavení nebo jinde. Pokud ani tohle nepomůže, pak je každá rada drahá J a zkusíme se zeptat někde na fóru někoho co s tím. Jestli myslíte na mě, tak já to nevím J. Toto je jen malá rada, jak zjistit kde je problém, jestli v SAVE (to znamená něco je špatně nastaveno) nebo v samotných datech Data.zip atd. Drobné úpravy v SYS.TXT Změna velikosti navigační šipky [map] 3dcarsizemin=4000 3dcarsizemax=7000 3dcarsizemul=22000 ;toto je příklad celkem malé šipky Změna velikosti fontu pro názvy ulic na mapě ve 3D [3d_config] roadsign_lines_per_screen=15 ;toto je příklad pro větší písmo - čím větší je číslo, tím jsou fonty menší (ne, není to překlep) Změna velikosti fontu pro názvy ulic na mapě ve 2D [interface] mapfontscale=150 ;toto je příklad pro větší písmo - čím větší je číslo, tím jsou fonty větší (zase to není překlep)

5 Změna navigační šipky za zcela jinou (není to klasická šipka, ani 3D auto, je to zcela něco jiného) [3D] car_day="car_blaupunkt.mdl" car_night="car_blaupunkt.mdl" 5 Vypnutí zapnutí funkce, kdy při průjezdu kruh. objezdem se oddálí pohled a kamera stojí [roundaboutcam] enabled=0 ; nyní bude kamera projíždět s námi i přes kruh. objezd centery=50 Při problémech na některých zařízeních, kde se zobrazuje po spuštění nebo ukončení IGO nesprávně lišta ve Windows (Nabídka Start) [debug] hide_win_taskbar=1 ;vyzkoušet hodnoty 0 nebo 1 Zde si ještě uvedeme několik příkladů SYS.TXT Základní SYS.TXT, který bude fungovat na všech zařízeních. [folders] app="%sdcard%/igo8" [interface] show_exit=1 [map] 2dheadup=1 [debug] skip_eula=1 [rawdisplay] driver="gdi" S tímto SYS.TXT bychom neměli mít problém nainstalovat a spustit IGO8 na jakémkoli zařízení. je al epouze takový základní a některé věci bude nutné upravit dodatečně. Nicméně, v balíčcích stažených z MIO-TREO fóra, jsou již SYS.TXT dostatečně upraveny pro jednotlivou kategorii zařízení.

6 NIKDY neměníme obsah samotného Data.zipu. Když budete chtít používat některý z vylepšení a jejich autor nebo návod na instalaci, Vás bude navádět ať stažené soubory vložíte např. do DATA.ZIP, zvažte to. DATA.ZIP je připraven pro používání základních funkcí IGO8 a je součástí dané verze. Poškozením nebo nesprávnou konfigurací obsahu archívu DATA.ZIP může dojít k narušení stability samotného programu. Pokud budeme chtít nějak vylepšit IGO a dohrát např. lepší RealGreen (zeleň 3D terénu), který je v data.zip a to ve třech souborech (dayheightcolormap.bmp, nightheightcolormap.bmp a psyheightcolormap.bmp), tak ty nové soubory, které jsem někde stáhli nebudeme cpát do data.zipu. K těmto účelům slouží složka v adresáři UI_IGO8, která má stejnou adresářovou strukturu jako data.zip a IGO z něj načítá obsah, pokud tam nějaké je, přednostně než stejné soubory v data.zipu. Zůstane nám tak data.zip stejný originální, ale požadovanou změnu jsme provedli. Stejnou funkci má složka GFX, která je taky již obsažena v data.zipu. Jsou v ní naše mráčky, slunce atd tím, že tam je, IGO nenačítá původní obrázky oblohy z data.zipu, ale právě ze složky GFX. Náš data.zip bude tak ušetřen nějakých nesprávných zásahů, chybách při kompresi atd Když Vás omrzí nějaká přidaná grafická úprava, jednoduše ji smažete z UI_IGO8 a program bude opět načítat patřičné soubor z DATA.ZIPu. Ještě se vrátím k samotné složce UI_IGO8 co je v adresáři IGO8. Obsah této složky je, mimo těch třech zmiňovaných souborů se zelení pro 3D, také ikony a onrázky pro POI. Obrázky jsem některé našel na webu, některé tvořil nebo upravoval ve spolupráci s uživatelem diskusního fóra MIO-TREO uživatel Lakva. Tyto obrázky jsou pro výběr ikony POI v IGO. Pokud si všimnete po instalaci IGO a spuštění čisté verze (bez složky SAVE) tak u všech POI, které již v IGO jsou, ikony jsou přiřazené. Kromě ikonek pro POI ve formátu KML. U těchto POI žádné ikony nejsou. Je to uděláno záměrně, aby si každý nastavil svou vlastní ikonu pro KML POI. Samozřejmě lze měnit ikonky i u ostatních poi a je z čeho vybírat. Obrázků je tam cca GFX Složka GFX umístěná v rrotu složky IGO8 na SD kartě slouží pro zobrazování denní a noční oblohy počas navigace. Kdo nemá zájem o žádné mráčky ve dne nebo boční oblohu, ať smaže složky "Gfx, Gfx_vga, Gfx1, Gfx2". Kdo chce používat tyto změny, má k dispozici 4 resp. 3 druhy obrázků. Všechny typyobloh jou ve složkách Gfx_..., složka se vždy musí jmenovat GFX a lze teda pužít jen jednu. Já jsem tam dal čtyři, každý si může vybrat. Základ je, jedna složka GFX a v nastavení IGO nastavit denní schéma s názvem "Standard SKY DEN" a pro noční schéma "Standard SKY NOC". Pokud budeme chtít použít jinou, tak vždy GFX přejmenujeme na jiný, libovolný název a tu jinou zase na GFX. Jen ve složce GFX_VGA jsou mnohem větší obrázky pro VGA zařízení s HD displejem. Nedoporučuji je používat na PDA se 64MB RAM. Jsou dost náročné na paměť. Na stroji se 128MB a více, už je to v pořádku. Složka GFX co je použita jako výchozí je pro max. rozlišení 480x272. To vše co jsme si řekli jsou takové obecné záležitosti a měl by je znát každý uživatel, samozřejmě ne nazpaměť, ale právě proto tento dokument vznikl, aby se mohl člověk podívat a snad i něco najít.

7 Spuštění IGO8 bez instalace 7 Důvod, proč používat instalovanou verzi nebo neinstalovanou, může být několik. To zde nebudeme rozebírat. Každá má své plus i mínus. osobně do svého PDA vždy IGO instaluji, ale je na každém co mu vyhovuje. To, co je zde popsáno výše, platí obecně o obou verzích. Samozřejmě vrchní část dokumentu patří jen instalované verzi, ale to snad každý chápe.pro používání neinstalované verze budeme potřebovat stejný obsah celé verze IGO8. V tom není žádná změna. Obsah staženého ZIPu rozbalíme na SD kartu nebo jiné Strorage. Protože nebudeme instalovat, tak ihned po rozbalení si stažený ZIP dobře schováme v PC, kdyby náhodou.máme opět na kartě dvě složky 2577 a IGO8. Složku 2577 můžeme ihned a v klidu smazat.ve složce IGO8 můžeme také provést čistku a to konkrétně soubory igo.bmp, igotoday16.bmp, igotoday32.bmp, igotoday64.bmp, application.dat, Igotoday.dll + BTOnOff.exe, btswitch.exe tyto soubor y označeny červeně můžeme smazat, jsou důležité pro samotnou instalaci. Soubory označené zeleně, můžeme smazat ikdyž instalujeme, ale můžou se hodit a to jak pro instalovanou verzi tak pro neinstalovanou verzi. tyto dva EXE soubory slouží k zapínání a vypínání Bluetooth a to přímo z IGO. tyto funkce umí používat skiny Dimka všechny dostupné verze pro IGO 8.3.X a také skin Gurjon - všechny dostupné verze pro IGO 8.3.X. Takže pokud budu mít zájem tyto funkce využívat nechám EXE soubory tam kde jsou a v případě instalace je po instalačním procesu překopírujeme do složky Program Files\Igo8\ odtud si je oba skiny umí spustit. Pokud budeme používat neinstalovanou verzi, necháme je tam kde jsou. Pokud se už v této chvíli rozhodnu, že nebudu tuto funkci nikdy potřebovat a Bluetooth si spouštím sám a jiným způsobem, můžeme je také smazat. No a k samotné přípravě spuštění neinstalované verze je to vše. Důležité je to, a to snad ještě důležitější než při instalované verzti, je, abychom měli 100% jistotu, že v zařízení nejsou žádné stopy po nějaké jiné, starší verzi IGO 6 8, protože údaje o skutečnosti IGO8 jsou i v registrech OS. proto by se nemuselo IGO korektně spustit a hlásilo by chybu. Takže si řádně zkontrolujeme obsah složky \Program Files\ jestli tam není ještě zbytek IGO8 a registry OS. viz. začátek tohoto dokumentu. Pokud tomu tak není a nikde ani stopa po IGO, můžeme restartovat pro jistotu zařízení. Všechyn tyto úpravy a odstranění souborů je důležité zejména v odstranění složky 2577, která když bude na SD kartě, tak po restartu zařízení by okamžitě najel instalátor. Takže složku 2577 smazat, stále se bavíme o používání neinstalované verze. Po restartu OS spustíme Průzkumníka a přejdeme do složky IGO8 na SD kartě a můžeme spustit soubor igo8.exe IGO 8 se začne spouštět. Od této chvíle se bude program chovat stejně jako by byl nainstalován. Nenechte se zmást, ale když budeme používat neinstalovanou verzi, údaje v registrech se budou přidávat také. Takže pokud budu v budoucnu chtít použít novou verzi IGO, tak si musím starou verzi odinstalovat manuálně a sám, žádný uninstal nebude. Uninstal není nic jiného než smazání zástupce v Nabídce Start a smazání právě těch registrů "[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\iGO8]". Pokud budu tedy používat instalovanou verzi, přesunu se v průzkumníku do složky Program Files\Igo8 kde se nachází uninstall.exe, který se o to postará.

8 Samozřejmě že instalovaná verze nám vytvoří sama zástupce na ToDay a do Nabídky Start, tak neinstalovaná to samozřejmě neudělá. Musíme si poradit sami. S vytvořením zástupce do Nabídky Start to bude jednoduché. Vytvořit zástupce umí i obyčejný průzkumník. Ti, kteří to zvládají hravě sami, nemusí číst následující odstavec. Spustíme Průzkumníka a přejdeme do složky, kde se nachází igo8.exe. Tam na tento soubor dlouze klikneme, to znamená tapneme stylusem na igo8.exe a držíme stylus tak dlouho, dokud se neobjeví nabídka, kde zvolíme kopírovat. 8 Teď máme soubor igo8.exe ve schránce a přejdeme zase v průzkumníku do složky v zařízení \Windows\Nabídka Start\Programy (pro majitele anglických Windows, to nemusím překládat) v tomto umístění \Windows\Nabídka Start\Programy zvolíme dole vpravo Nabídka Upravit Vložit zástupce Nyní máme v Nabídce Start již zástupce, odkud již budeme pohodlně spouštět z Nabídky Start. Takto vytvořeného zástupce můžeme potom pomocí SPB Mobile Shell přesunout do místa pro rychlejší přístup nebo pomocí TouchFLO si jej přidat do rychlejší volby. Pokud budeme chtít vytvořit zástupce přímo na ToDay, tak k tomu už budeme potřebovat software, který to umí, např. WisBar a podobné.

9 Takto vytvořit zástupce doporučuji i těm, kteří používají instalovanou verzi. Instalátor nám ho sice vytvoří a dokonce pojmenuje Nav N Go 8 ale při vytažení SD karty u přístroje a znovu zasunutí, se už tento zástupce nevytoří, tak tomu přejdeme tím, že po instalaci smažeme onen vytvořený zástupce instalátorem a vložíme na stejné místo našeho zástupce, samozřejmě postup je stejný jen zástupce budeme vytvářet ze složky Program Files\Igo8 ne z SD karty. 9 Rozdíl mezi instalovanou a neinstalovanou verzí, co se týče funkčnosti je zcela stejný. Rozdíl je jak jsem již zmiňoval v zástupci, že jej v neinstalované verzi neudělá nikdo za nás. Taky ušetříme v neinstalované verzi cca 8MB na SD kartě a cca 8MB v paměti přístroje. Také zaleží jak rychlou máme SD kartu. Protože skoro žádná SD karta není rychlejší než ROM v paměti přístroje, bude IGO spuštěné z Program Files\Igo8 o něco rychleji spuštěno, rozdíle je ale velmi nepatrný. Zbytek funkcí je potom již využíván z SD karty, takže bude stejný. Samotný start IGO8 je samozřejmě závislý na množství údajů a dat, které máme v IGO připraveny. Ať už se jedná o soubory s mapovými podklady (.fbl) a soubory s POI s příponou.poi nebo s příponou.kml, čím víc jich tam bude, tím bude start pomalejší. Pro srovnání start na zařízení se procesorem 528MHz a se 128MB RAM bude od kliknutí na zástupce spuštěný z Program Files\Igo8 a se mšemi dostupnými mapovými soubory celé EU trvat cca 35sec. Na stejném zařízení, kde budou ale mapy jen CZ, SK, PL bude start trvat cca 25sec. Samozřejmě také záleží, jak je na tom náš systém přímo ve Windows. Pokud máme problémy s instalací programů, systém je nestabilní a podobně, měli bychom zvážit hardware reset a dát tak systém dohromady.

10 Který soubor kam patří a jak se vlastně instaluje? 10 MAPY POI Rozbalený soubor s koncovkou "fbl" nakopírujte na SD kartu, konkrétně do \igo8\content\map Rozbalený soubor s koncovkou "poi" nakopírujte na SD kartu, konkrétně do \igo8\content\poi POI ve formátu KML Rozbalený soubor s koncovkou "kml" nakopírujte na SD kartu, konkrétně do \igo8\content\userdata\poi\ (pokud složka nebo celá cesta neexistuje, vytvořte ji)

11 3D Budovy Rozbalený soubor s koncovkou "3dl" nakopírujte na SD kartu, konkrétně do \igo8\content\building 11 3D TERÉN Rozbalený soubor s koncovkou "dem" nakopirujte na SD kartu, konkrétně do \igo8\content\dem Hlasy Soubory ZIP (nerozablujeme) nakopírujeme do složky na SD kartu, konkrétně do \igo8\content\voice\ RADARY Berte prosím na vědomí, že použití informací o umístěných radarech je například ve Švýcarsku zakázané Ze serveru poi.cz stáhneme TXT soubor, který zkopírujeme na SD kartu, konkrétně do \igo8\igo8\content\speedcam (před samotným zkopírováním na SD kartu doporučuji, celý obsah složky \igo8\igo8\content\speedcam VYMAZAT a do takto prázdné složky vložit stažený soubor speedcameras.txt a spustit IGO. Po prvním spuštění může start trvat o trochu déle, po úspěšném startu a ukončení programu, smažte TXT soubor.) NÁZVY ULIC SKINY Rozbalený soubor s koncovkou ph nakopírujte na SD kartu, konkrétně do \igo8\content\phoneme Stažený ZIP soubor (nerozbalujeme) nakopírujeme na SD kartu, konkrétně do \igo8\content\skin Přípony souborů v jednotlivých složkách adresáře content buildings => koncovka 3dl, 3dc dem => koncovka dem lang => koncovka zip poi => koncovka poi scheme => koncovka zip skin => koncovka zip speedcam => koncovka txt, spud, spdb voice => koncovka zip map => koncovka fbl

12 Existuje mnoho doplňků, které najdete na internetu, které slouží k nějakému tomu vylepšení. Ve většině případů jde o vylepšení vzhledu. 12 Doufám, že se Vám tyto drobné rady budou hodit. Těch věcí je daleko více, ale s tímto návodem, by si měl poradit i méně zkušený uživatel. Snad jen registry by mohly být problém, ale určitě k tomu požádejte někoho, kdo má více zkušeností nebo se obraťte s dotazem na diskusním fóru. Není nic na tom, když se člověk zeptá. Nikdo nemůže znát všechno :) Tak šťastnou cestu. MIO-TREO tým

13 Tento dokument byl vytvořen pro pomoc a návod majitelům navigačního software IGO8, který byl legálně zakoupen u autorizovaného prodejce a jejich majitelé také vlastní licenci. 13

Instalace SW VIS z internetu - Opakovaná instalace, instalace upgrade

Instalace SW VIS z internetu - Opakovaná instalace, instalace upgrade Instalace SW VIS z internetu - Opakovaná instalace, instalace upgrade Opakovanou instalací SW VIS rozumíme instalaci do adresáře, který již obsahuje starší instalaci programu VIS. Většinou se provádí ze

Více

Instalace SMART Board Software

Instalace SMART Board Software Instalace SMART Board Software 1. Nepřipojujte hardwarové zařízení SMART Board k počítači před instalací software. Odinstalujte případnou předchozí verzi software, galerií a českého jazykového rozšíření

Více

Instalace Microsoft SQL serveru 2012 Express

Instalace Microsoft SQL serveru 2012 Express Instalace Microsoft SQL serveru 2012 Express Podporované OS Windows: Windows 7, Windows 7 Service Pack 1, Windows 8, Windows 8.1, Windows Server 2008 R2, Windows Server 2008 R2 SP1, Windows Server 2012,

Více

CUZAK. Instalační příručka. Verze 2.0 2014

CUZAK. Instalační příručka. Verze 2.0 2014 CUZAK Instalační příručka Verze 2.0 2014 Copyright 2014 Altair Software s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Všechna práva vyhrazena. Všechna informace, jež jsou publikována na v tomto dokumentu, jsou chráněna

Více

Postup přechodu na podporované prostředí. Přechod aplikace BankKlient na nový operační systém formou reinstalace ze zálohy

Postup přechodu na podporované prostředí. Přechod aplikace BankKlient na nový operační systém formou reinstalace ze zálohy Postup přechodu na podporované prostředí Přechod aplikace BankKlient na nový operační systém formou reinstalace ze zálohy Obsah Zálohování BankKlienta... 3 Přihlášení do BankKlienta... 3 Kontrola verze

Více

Spojování dvou a více map v image souborech.

Spojování dvou a více map v image souborech. Spojování dvou a více map v image souborech. Omluvte mě za případné překlepy. Pro jistotu mapu, kterou máme na SD kartě, nebo v GPS nainstalovanou od prodejce a nemáme k ní instalační CD, DVD, tak určitě

Více

Implementace LMS MOODLE. na Windows 2003 Server a IIS 6.0

Implementace LMS MOODLE. na Windows 2003 Server a IIS 6.0 Implementace LMS MOODLE na Windows 2003 Server a IIS 6.0 Obsah 1 ÚVOD... 3 1.1 Instalace PHP... 3 1.1.1 Nastavení práv k adresáři PHP... 3 1.1.2 Úprava souboru php.ini... 4 1.1.3 Proměnné prostředí...

Více

Kudyšel comfort. Manuál k programu

Kudyšel comfort. Manuál k programu Kudyšel comfort Manuál k programu Program Kudyšel comfort je určen pro obsluhu zařízení kudyšel (gps logeru). Kudyšel je zařízení, které zjišťuje souřadnice GPS a spolu s časovými údaji je ukládá do své

Více

Instalace SW VIS z internetu - Nová instalace. Spuštění instalačního programu. Podrobný popis nové instalace SW VIS

Instalace SW VIS z internetu - Nová instalace. Spuštění instalačního programu. Podrobný popis nové instalace SW VIS Instalace SW VIS z internetu - Nová instalace Novou instalací SW VIS rozumíme instalaci do adresáře, která doposud neobsahuje žádnou starší instalaci programu VIS. V naprosté většině případů se jedná o

Více

Instalace SQL 2008 R2 na Windows 7 (64bit)

Instalace SQL 2008 R2 na Windows 7 (64bit) Instalace SQL 2008 R2 na Windows 7 (64bit) Pokud máte ještě nainstalovaný MS SQL server Express 2005, odinstalujte jej, předtím nezapomeňte zálohovat databázi. Kromě Windows 7 je instalace určena také

Více

Uživatelská příručka. Marushka Photo. aplikace firmy GEOVAP, spol. s r.o.

Uživatelská příručka. Marushka Photo. aplikace firmy GEOVAP, spol. s r.o. Uživatelská příručka Marushka Photo aplikace firmy GEOVAP, spol. s r.o. Obsah: Návod k aplikaci MarushkaPhoto pro Android... 2 Návod k aplikaci MarushkaPhoto pro WindowsPhone... 6 Návod k aplikaci MarushkaPhoto

Více

TECHNICKÉ POŽADAVKY PRO INSTALACI SW PRO ZÁZNAM VIDEA PRO ZÁZNAM AUDIA (ZVUKU) PRO ZÁZNAM OBRÁZKŮ JAZYKOVÉ MUTACE

TECHNICKÉ POŽADAVKY PRO INSTALACI SW PRO ZÁZNAM VIDEA PRO ZÁZNAM AUDIA (ZVUKU) PRO ZÁZNAM OBRÁZKŮ JAZYKOVÉ MUTACE INSTALACE SW EduArt OBSAH: OBSAH: TECHNICKÉ POŽADAVKY PRO INSTALACI SW PRO ZÁZNAM VIDEA PRO ZÁZNAM AUDIA (ZVUKU) PRO ZÁZNAM OBRÁZKŮ JAZYKOVÉ MUTACE POSTUP INSTALACE KDE NAJDETE INSTALAČNÍ SOUBOR JAK SPUSTÍTE

Více

P D S - 5 P. Psychologický diagnostický systém. Instalační manuál. Popis instalace a odinstalace programu Popis instalace USB driverů

P D S - 5 P. Psychologický diagnostický systém. Instalační manuál. Popis instalace a odinstalace programu Popis instalace USB driverů P D S - 5 P Psychologický diagnostický systém Instalační manuál Popis instalace a odinstalace programu Popis instalace USB driverů GETA Centrum s.r.o. 04 / 2012 GETA Centrum s.r.o. Nad Spádem 9/206, 147

Více

Uživatelský manuál. Aplikace GraphViewer. Vytvořil: Viktor Dlouhý

Uživatelský manuál. Aplikace GraphViewer. Vytvořil: Viktor Dlouhý Uživatelský manuál Aplikace GraphViewer Vytvořil: Viktor Dlouhý Obsah 1. Obecně... 3 2. Co aplikace umí... 3 3. Struktura aplikace... 4 4. Mobilní verze aplikace... 5 5. Vytvoření projektu... 6 6. Části

Více

Instalace SW VIS z internetu - instalace RunTime VFP9

Instalace SW VIS z internetu - instalace RunTime VFP9 Instalace SW VIS z internetu - instalace RunTime VFP9 RunTime VFP9 je program, který musí být nainstalovaný proto, aby vůbec mohl program VIS na příslušném počítači fungovat. Tento program musíme nainstalovat,

Více

Instalace a od-instalace aplikace Google / Android

Instalace a od-instalace aplikace Google / Android Instalace a od-instalace aplikace Google / Android Petr Novák (Ing., Ph.D.) novakpe@labe.felk.cvut.cz 28.06.2017 Obsah 1 Úvod... 1 2 Povolení instalace aplikace... 2 3 Stažení aplikace... 3 4 Instalace

Více

Gymnázium Ostrava Hrabůvka, příspěvková organizace Františka Hajdy 34, Ostrava Hrabůvka

Gymnázium Ostrava Hrabůvka, příspěvková organizace Františka Hajdy 34, Ostrava Hrabůvka Gymnázium Ostrava Hrabůvka, příspěvková organizace Františka Hajdy 34, Ostrava Hrabůvka Projekt Využití ICT ve výuce na gymnáziích, registrační číslo projektu CZ.1.07/1.1.07/02.0030 MS Power Point Metodický

Více

T-Mobile Internet. Manager. pro Mac OS X NÁVOD PRO UŽIVATELE

T-Mobile Internet. Manager. pro Mac OS X NÁVOD PRO UŽIVATELE T-Mobile Internet Manager pro Mac OS X NÁVOD PRO UŽIVATELE Obsah 03 Úvod 04 Podporovaná zařízení 04 Požadavky na HW a SW 05 Instalace SW a nastavení přístupu 05 Hlavní okno 06 SMS 06 Nastavení 07 Přidání

Více

Windows 7 instalace krok za krokem

Windows 7 instalace krok za krokem Windows 7 instalace krok za krokem Než začneme instalovat Než vložíme instalační DVD do mechaniky, měli bychom se prvně přesvědčit, zda máme jako první bootovací mechaniku právě DVD-ROMku a ne např. hard

Více

EvMO postup při instalaci

EvMO postup při instalaci EvMO2017 - postup při instalaci 1 Program EvMO2017 je distribuován v přenosné verzi. Obsahuje datové a systémové soubory. Pro jeho komfortní zprovoznění byl vytvořen jednoduchý instalační program. Ten

Více

František Hudek. duben 2013

František Hudek. duben 2013 VY_32_INOVACE_FH11_WIN Jméno autora výukového materiálu Datum (období), ve kterém byl VM vytvořen Ročník, pro který je VM určen Vzdělávací oblast, obor, okruh, téma Anotace František Hudek duben 2013 6.

Více

Redakční systém Joomla. Prokop Zelený

Redakční systém Joomla. Prokop Zelený Redakční systém Joomla Prokop Zelený 1 Co jsou to red. systémy? Redakční systémy (anglicky Content Management System - CMS) jsou webové aplikace používané pro snadnou správu obsahu stránek. Hlavním cílem

Více

Připojení ELIO V1 s Windows PC a instalace softvéru

Připojení ELIO V1 s Windows PC a instalace softvéru Připojení ELIO V1 s Windows PC a instalace softvéru Pro instalování libovolného softvéru bez použití Google Play účtu je nutno do ELIO V1 nakopírovať instalační soubor android aplikace s příponou apk.

Více

Popis instalace programu OCEP (DEMOVERZE i ostrá verze)

Popis instalace programu OCEP (DEMOVERZE i ostrá verze) Popis instalace programu OCEP (DEMOVERZE i ostrá verze) Proces instalace probíhá automaticky. V jednotlivých krocích se instalují všechny aktuálně potřebné programy. To se liší podle operačního systému

Více

Autopark a složka Program Files v operačních systémech Windows Vista, Windows Server 2008/2012/2016 a Windows 7/8/8.1/10

Autopark a složka Program Files v operačních systémech Windows Vista, Windows Server 2008/2012/2016 a Windows 7/8/8.1/10 Autopark a složka Program Files v operačních systémech Windows Vista, Windows Server 2008/2012/2016 a Windows 7/8/8.1/10 Tento dokument je důležitý pouze pro uživatele, kteří používají operační systém

Více

Rocrail. Nejprve: Obecný úvod. Instalace

Rocrail. Nejprve: Obecný úvod. Instalace Rocrail Nejprve: Používám operační systém Windows XP a digitální systém od DCCKoleje (Hcentrála + GenLi USB), proto bude vše popsáno pro tyto systémy. Pro jiné systémy se mohou některé postupy lišit. Obecný

Více

František Hudek. červen ročník

František Hudek. červen ročník VY_32_INOVACE_FH17_WIN Jméno autora výukového materiálu Datum (období), ve kterém byl VM vytvořen Ročník, pro který je VM určen Vzdělávací oblast, obor, okruh, téma Anotace František Hudek červen 2013

Více

OBSAH. Stránka 1 z 11 INSTALACE THINPRINT RDP V POČÍTAČI KLIENTA STAŽENÁ Z WEBU WWW.PREMIER.CZ... 2

OBSAH. Stránka 1 z 11 INSTALACE THINPRINT RDP V POČÍTAČI KLIENTA STAŽENÁ Z WEBU WWW.PREMIER.CZ... 2 Stránka 1 z 11 OBSAH INSTALACE THINPRINT RDP V POČÍTAČI KLIENTA STAŽENÁ Z WEBU WWW.PREMIER.CZ... 2 INSTALACE THINPRINT RDP V POČÍTAČI KLIENTA S 64BIT. OPERAČNÍM SYSTÉMEM... 6 DALŠÍ NASTAVENÍ (SPOLEČNÁ

Více

NÁVOD NA INSTALACI KARTY PCTV DELUXE

NÁVOD NA INSTALACI KARTY PCTV DELUXE NÁVOD NA INSTALACI KARTY PCTV DELUXE INSTALACE PCTV DELUXE Tato část popisuje, jak nainstalovat PCTV Deluxe po hardwarové i softwarové stránce. Během instalace bude vytvořena programová skupina PCTV Deluxe

Více

Uživatelská příručka pro program

Uživatelská příručka pro program NEWARE Uživatelský manuál Uživatelská příručka pro program ve spojení se zabezpečovacím systémem strana 1 Uživatelský manuál NEWARE strana 2 NEWARE Uživatelský manuál Vaše zabezpečovací ústředna DIGIPLEX

Více

KOMUNIKACE PC DAT 400/500. přes USB programem INOVATION

KOMUNIKACE PC DAT 400/500. přes USB programem INOVATION KOMUNIKACE PC DAT 400/500 přes USB programem INOVATION O programu Inovation Umožňuje konfigurovat analogově/digitální převodník DAT400/500 dálkovým ovládáním, přes PC a sériové rozhraní RS232 nebo přes

Více

Point of View TAB-P731N- Android 4.0 Tablet PC. Čeština. Obsah

Point of View TAB-P731N- Android 4.0 Tablet PC. Čeština. Obsah Point of View TAB-P731N- Android 4.0 Tablet PC Čeština Obsah Obecné pokyny pro užívání zařízení... 2 Doplňující informace... 2 Obsah balení... 2 1.0 Základní informace... 3 1.1 Tlačítka a konektory...

Více

Podrobný návod na instalaci programu HiddenSMS

Podrobný návod na instalaci programu HiddenSMS Podrobný návod na instalaci programu HiddenSMS Poslední aktualizace: 9. 6. 2009 Samotná instalace programu HiddenSMS se skládá ze dvou kroků: I. PŘIPOJENÍ TELEFONU S POČÍTAČEM - podrobný popis najdete

Více

CUZAK. Instalační příručka. Verze 2.0 2015

CUZAK. Instalační příručka. Verze 2.0 2015 CUZAK Instalační příručka Verze 2.0 2015 Copyright 2015 Altair CUZAK s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Všechna práva vyhrazena. Všechna informace, jež jsou publikována na v tomto dokumentu, jsou chráněna

Více

DLS V v1.2. Nové funkce. Používání programu DLS V

DLS V v1.2. Nové funkce. Používání programu DLS V DLS V v1.2 Nové funkce Nahrazuje SW DLS IV stáhne se sám přes DLS IV Updater, nebo ho lze nainstalovat ručně Existuje DLS V pro instalační firmy a DLS V SA pro uživatele Databáze místo MS SQL serveru se

Více

Připojení elio minipos V1s Windows PC a instalace softvéru

Připojení elio minipos V1s Windows PC a instalace softvéru Připojení elio minipos V1s Windows PC a instalace softvéru Pro instalování libovolného softvéru bez použití Google Play účtu je nutno do elio minipos V1 nakopírovať instalační soubor android aplikace s

Více

1. Základní vlastnosti programu HiddenSMS Lite

1. Základní vlastnosti programu HiddenSMS Lite Kompletní manuál programu HiddenSMS Lite pro telefony iphone Poslední aktualizace: 30. 11. 2009 HiddenSMS Lite software pro mobilní telefony iphone určený pro skrytí Vašich soukromých SMS a kontaktů. Vaše

Více

Návod na instalaci Průběh vlastní instalace Zde pomocí tlačítka Další procházíme jednotlivé body umožňující konfiguraci instalace.

Návod na instalaci Průběh vlastní instalace Zde pomocí tlačítka Další procházíme jednotlivé body umožňující konfiguraci instalace. Návod na instalaci 1. Instalace upgrade 2015.526 Upgrade je možné instalovat až po instalaci a zadání licenčního čísla (nahrání licenční diskety) základní verze ALFIS 2G 2015.5. Rovněž je nutné mít již

Více

Instalace a první spuštění programu. www.zoner.cz

Instalace a první spuštění programu. www.zoner.cz Instalace a první spuštění programu www.zoner.cz CZ Průvodce instalací Z nabídky instalačního CD vyberte Zoner Photo Studio 13 v požadované jazykové verzi * a klikněte na položku Instalace programu. Pokud

Více

LAN se používá k prvnímu nastavení Vašeho DVR a když potřebujete nastavit síť na Vašem DVR pro používání po internetu.

LAN se používá k prvnímu nastavení Vašeho DVR a když potřebujete nastavit síť na Vašem DVR pro používání po internetu. Návod Video Viewer 1.9.9 1 Dodávaný licencovaný software Následující stránky popisují nejpoužívanější funkce software Video Viewer. Podrobnosti o softwaru a jeho nastavení, najdete v rozšířené příručce,

Více

Síťová ochrana SCIA aplikací systémem FlexLM

Síťová ochrana SCIA aplikací systémem FlexLM www.scia.cz www.scia.sk Síťová ochrana SCIA aplikací systémem FlexLM Obsah: 1 OBECNÉ INFORMACE 2 2 POŽADAVKY PRO CHOD SÍŤOVÉ OCHRANY 2 3 INSTALACE OVLADAČE SÍŤOVÉHO KLÍČE FLEXID 2 4 INSTALACE A AUTORIZACE

Více

Reinstalace programu

Reinstalace programu Reinstalace programu 0 Reinstalace programu AMICUS Před reinstalací programu AMICUS si připravte licenční list programu, zálohovací médium odpovídající kapacity (nejlépe flash disk nebo externí disk) a

Více

MHD v mobilu. Instalace a spuštění. Co to umí

MHD v mobilu. Instalace a spuštění. Co to umí MHD v mobilu Aplikace MHD v mobilu umí zobrazovat offline (bez nutnosti připojení) jízdní řády MHD na obrazovce mobilního telefonu. Aplikaci pro konkrétní město je možné stáhnout z našich stránek zdarma.

Více

NÁVOD K POUŽITÍ. IP kamerový systém.

NÁVOD K POUŽITÍ. IP kamerový systém. NÁVOD K POUŽITÍ IP kamerový systém www.slkamery.cz 1 1. Práce se systémem CMS 1. Instalace aplikace Aplikaci CMS nainstalujeme z přiloženého CD. Pokud není CD součástí balení, stáhneme instalační soubory

Více

Hromadná korespondence

Hromadná korespondence Hromadná korespondence Teoretická část: Typickým příkladem použití hromadné korespondence je přijímací řízení na školách. Uchazeči si podají přihlášku, škola ji zpracuje a připraví zvací dopis k přijímací

Více

Návod na instalaci Průběh vlastní instalace Zde pomocí tlačítka Další procházíme jednotlivé body umožňující konfiguraci instalace.

Návod na instalaci Průběh vlastní instalace Zde pomocí tlačítka Další procházíme jednotlivé body umožňující konfiguraci instalace. Návod na instalaci 1. Instalace upgrade 2017.502 Upgrade je možné instalovat až po instalaci a zadání licenčního čísla (nahrání licenční diskety) základní verze 2017.5. Rovněž je nutné mít již před instalací

Více

Point of View Android 2.3 Tablet - User s Manual ProTab 2XXL

Point of View Android 2.3 Tablet - User s Manual ProTab 2XXL Obsah 1. Úvod... 2 2. Příslušenství... 2 3. Technická specifikace... 3 4. Spouštění a vypínání... 4 5. Pracovní plocha... 5 6. Tlačítka... 5 7. APP zásuvky... 6 8. Nastavení systému... 6 9. Instalace,

Více

Návod k ovládání aplikace

Návod k ovládání aplikace Návod k ovládání aplikace Tento návod se zabývá ovládáním aplikace PDF Annotation 1, která je založena na aplikaci AVP PDF Viewer a umožňuje nejen PDF dokumenty prohlížet, ale také do těchto dokumentů

Více

Uživatelská příručka Dynavix Manager

Uživatelská příručka Dynavix Manager Uživatelská příručka Dynavix Manager 1. O aplikaci Dynavix Manager je bezplatný synchronizační software určený pro správu a aktualizaci zařízení vybavených navigačním softwarem Dynavix. Aplikace Dynavix

Více

Práce se styly 1. Styl

Práce se styly 1. Styl Práce se styly 1. Styl Styl se používá, pokud chceme, aby dokument měl jednotný vzhled odstavců. Můžeme si nadefinovat styly pro různé úrovně nadpisů, jednotlivé popisy, charakteristiky a další odstavce.

Více

Aktualizace map v programu Express. verze a vyšší

Aktualizace map v programu Express. verze a vyšší Aktualizace map v programu Express verze 2.3.09 a vyšší Připojte zařízení k PC USB kabelem (připojí se buď jako mass storage, tedy disk, či jako MTP device, tedy multimediální zařízení). Program Express

Více

Web n walk Manager pro Apple Mac OS X. Návod pro uživatele

Web n walk Manager pro Apple Mac OS X. Návod pro uživatele Web n walk Manager pro Apple Mac OS X Návod pro uživatele Obsah 1. Úvod 3 2. Podporovaná zařízení 4 3. Požadavky na HW a SW 4 4. Instalace SW a nastavení přístupu 5 5. Hlavní okno 6 6. Nastavení sítě a

Více

1. Základní pojmy, používané v tomto manuálu. 2. Stránky

1. Základní pojmy, používané v tomto manuálu. 2. Stránky Redakční systém manuál 1. Základní pojmy, používané v tomto manuálu Hlavní menu Menu v horní světlemodré liště obsahující 7 základních položek: Publikovat, Správa, Vzhled, Komentáře, Nastavení, Pluginy,

Více

NÁVOD K POUŽITÍ. IP kamerový systém. Aplikace pro tablety a telefony: SW pro instalaci v PC můžete stáhnout zde:

NÁVOD K POUŽITÍ. IP kamerový systém.   Aplikace pro tablety a telefony: SW pro instalaci v PC můžete stáhnout zde: NÁVOD K POUŽITÍ Aplikace pro tablety a telefony: IP kamerový systém www.slkamery.cz SW pro instalaci v PC můžete stáhnout zde: https://uloz.to/!kvhw8rsuaksf/cmsklient-rar 1 1. První připojení kamery Vložení

Více

A4300BDL. Ref: JC

A4300BDL. Ref: JC # Uživatelský manuál A4300BDL Aplikace :! Jednoduchý program umožňující přenos souboru s pochůzkou k měření z programu DDS 2000 do přístroje řady Adash 4300! Jednoduchý program umožňující přenos naměřených

Více

František Hudek. duben ročník

František Hudek. duben ročník VY_32_INOVACE_FH09_WIN Jméno autora výukového materiálu Datum (období), ve kterém byl VM vytvořen Ročník, pro který je VM určen Vzdělávací oblast, obor, okruh, téma Anotace František Hudek duben 2013 6.

Více

Instalace programu ProVIS

Instalace programu ProVIS Instalace programu ProVIS Tento program umožňuje instalovat program ProVIS. Umožňuje vybrat, kam se bude instalovat, a jednotlivé součásti instalace. Instalace probíhá v několika krocích. Každý krok má

Více

Formátování pomocí stylů

Formátování pomocí stylů Styly a šablony Styly, šablony a témata Formátování dokumentu pomocí standardních nástrojů (přímé formátování) (Podokno úloh Zobrazit formátování): textu jsou přiřazeny parametry (font, velikost, barva,

Více

aneb velice zjednodušené vysvětlení základních funkcí a možností systému Vypracoval: Tomáš Dluhoš E-mail: tomas.d@centrum.cz

aneb velice zjednodušené vysvětlení základních funkcí a možností systému Vypracoval: Tomáš Dluhoš E-mail: tomas.d@centrum.cz aneb velice zjednodušené vysvětlení základních funkcí a možností systému Vypracoval: Tomáš Dluhoš E-mail: tomas.d@centrum.cz Operační systém Windows - první operační systém Windows byl představen v roce

Více

Návod na stažení a instalaci programu Statistica. Návod na prodloužení programu Statistica. Upgrade z verze ENG 13 na 13.2

Návod na stažení a instalaci programu Statistica. Návod na prodloužení programu Statistica. Upgrade z verze ENG 13 na 13.2 Návod na stažení a instalaci programu Statistica. Návod na prodloužení programu Statistica Upgrade z verze ENG 13 na 13.2 Časté chyby a jejich řešení Odinstalace programu Statistica Návod na stažení a

Více

Návod k softwaru. Získání licence. vojtech.vesely@catania.cz www.catania.cz

Návod k softwaru. Získání licence. vojtech.vesely@catania.cz www.catania.cz Získání licence Ze stránky si ze sekce Software stáhněte Aplikaci k získání licence. Tuto aplikaci není třeba instalovat, stačí rozbalit zazipovaný soubor. Za cenu 300,- Kč bez DPH má uživatel nárok na

Více

Aplikace NAM tracker pro ios. Příručka platí pro verzi NAM trackeru 1.1.0

Aplikace NAM tracker pro ios. Příručka platí pro verzi NAM trackeru 1.1.0 Příručka platí pro verzi NAM trackeru 1.1.0 Obsah: 1. K čemu je aplikace určena?....................................3 2. Přihlášení.............................................3 2.1. Seznam Objektů.........................................

Více

UNIVERZITA PARDUBICE Fakulta elektrotechniky a informatiky Katedra softwarových technologií

UNIVERZITA PARDUBICE Fakulta elektrotechniky a informatiky Katedra softwarových technologií UNIVERZITA PARDUBICE Fakulta elektrotechniky a informatiky Katedra softwarových technologií Softwarový nástroj pro tvorbu a správu genealogických dat Manuál pro uživatele Bc. František Hlaváček Součást

Více

Instalace ThinPrint RDP v počítači klienta s operačním systémem Windows (x86 nebo x64)

Instalace ThinPrint RDP v počítači klienta s operačním systémem Windows (x86 nebo x64) 1 Vzdálený tisk Stažení instalace ThinPrint RDP v počítači klienta Aplikace ThinPrint je určena pouze pro klienty služby PREMIER outsurcing. Pro interní použití na lokálních sítích Vašich serverů je aplikace

Více

ODBORNÝ VÝCVIK VE 3. TISÍCILETÍ

ODBORNÝ VÝCVIK VE 3. TISÍCILETÍ Projekt: ODBORNÝ VÝCVIK VE 3. TISÍCILETÍ Téma: MEIII - 2.3.5.2 Instalace stanice Windows popis Obor: Mechanik elektronik Ročník: 3. Zpracoval(a): Bc. Martin Fojtík Střední průmyslová škola Uherský Brod,

Více

Postup instalace účetního softwaru ABRA G2 verze 5.03.11 pro ČSTV na operačním systému Windows XP

Postup instalace účetního softwaru ABRA G2 verze 5.03.11 pro ČSTV na operačním systému Windows XP Postup instalace účetního softwaru ABRA G2 verze 5.03.11 pro ČSTV na operačním systému Windows XP Postup instalace je vyzkoušen na počítači, který má aplikovánu Aktualizaci Service Pack2 a má zapnuty všechny

Více

NÁVOD NA INSTALACI KARTY PCTV USB2

NÁVOD NA INSTALACI KARTY PCTV USB2 NÁVOD NA INSTALACI KARTY PCTV USB2 INSTALACE PCTV USB2 Tato část popisuje, jak nainstalovat PCTV USB2 po hardwarové i softwarové stránce. Během instalace bude vytvořena programová skupina PCTV USB2 a ovladače,

Více

.NET Framework verze 3.5... 4 Program pro připojení ke vzdálené ploše (RDC) verze 7.1... 5

.NET Framework verze 3.5... 4 Program pro připojení ke vzdálené ploše (RDC) verze 7.1... 5 Obsah Přístup k serveru ČMIS Kancelář Online... 2 Úvod... 2 Uživatelé s operačním systémem Windows XP musí nainstalovat:... 2 Uživatelé s operačním systémem Windows Vista musí nainstalovat:... 4.NET Framework

Více

EvMO postup při instalaci

EvMO postup při instalaci EvMO2017 - postup při instalaci 1 Program EvMO2017 je distribuován v přenosné verzi. Obsahuje datové a systémové soubory. Pro jeho komfortní zprovoznění byl vytvořen jednoduchý instalační program. Ten

Více

CS OTE. Dokumentace pro externí uživatele

CS OTE. Dokumentace pro externí uživatele CS OTE OTE-COM Launcher Manager aplikace vnitrodenního trhu s plynem 1/19 Obsah Použité zkratky... 2 1 Úvod... 3 2 Nastavení systému uživatele... 3 2.1 Konfigurace stanice... 3 2.2 Distribuce aplikace

Více

NÁVOD K POUŽITÍ. IP kamerový systém.

NÁVOD K POUŽITÍ. IP kamerový systém. NÁVOD K POUŽITÍ IP kamerový systém www.slkamery.cz 1. Práce se systémem CMS 1. Instalace aplikace Aplikaci CMS nainstalujeme z přiloženého CD. Pokud není CD součástí balení, stáhneme instalační soubory

Více

Soukromá střední odborná škola Frýdek-Místek, s.r.o. VY_32_INOVACE_49_IVT_MSOFFICE_05_Word

Soukromá střední odborná škola Frýdek-Místek, s.r.o. VY_32_INOVACE_49_IVT_MSOFFICE_05_Word Číslo projektu Název školy Název Materiálu Autor Tematický okruh Ročník CZ.1.07/1.5.00/34.0499 Soukromá střední odborná škola Frýdek-Místek, s.r.o. VY_32_INOVACE_49_IVT_MSOFFICE_05_Word Ing. Pavel BOHANES

Více

Kompletní manuál programu HiddenSMS Lite

Kompletní manuál programu HiddenSMS Lite v1.1001 Kompletní manuál programu HiddenSMS Lite Poslední aktualizace: 27. 8. 2009 HiddenSMS Lite software pro mobilní telefony s operačním systémem Windows Mobile, určený pro skrytí Vašich soukromých

Více

Návod na instalaci a použití programu

Návod na instalaci a použití programu Návod na instalaci a použití programu Minimální konfigurace: Pro zajištění funkčnosti a správné činnosti SW E-mentor je potřeba software požívat na PC s následujícími minimálními parametry: procesor Core

Více

Export tabulky výsledků

Export tabulky výsledků StatSoft Export tabulky výsledků Jelikož prezentace výsledků je důležitou součástí naší každodenní práce, ukážeme si tentokrát, jak exportovat tabulky výsledků nejen do MS Wordu. Také se může hodit vědět,

Více

CS OTE. Dokumentace pro externí uživatele

CS OTE. Dokumentace pro externí uživatele CS OTE OTE Launcher Manager 1/20 Obsah Použité zkratky... 2 1 Úvod... 3 2 Nastavení systému uživatele... 3 2.1 Konfigurace stanice... 3 2.2 Distribuce aplikace OTE Launcher Manager... 3 2.3 Download aplikace

Více

PT Instalace programového vybavení

PT Instalace programového vybavení PT-2100 Instalace programového vybavení English pro Windows Obecné Specifikace P-touch Editor P-touch Quick Editor Printer Driver Umožňuje vytvářet libovolné štítky pomocí různých vzorů, fontů, šablon

Více

Uživatelský manuál A4000BDL

Uživatelský manuál A4000BDL Uživatelský manuál Aplikace : Jednoduchý program umožňující přenos souboru s pochůzkou k měření z programu DDS 2000 do přístroje řady Adash 4100/4200 Jednoduchý program umožňující přenos naměřených dat

Více

FFUK Uživatelský manuál pro administraci webu Obsah

FFUK Uživatelský manuál pro administraci webu Obsah FFUK Uživatelský manuál pro administraci webu Obsah FFUK Uživatelský manuál pro administraci webu... 1 1 Úvod... 2 2 Po přihlášení... 2 3 Základní nastavení webu... 2 4 Menu... 2 5 Bloky... 5 6 Správa

Více

Instalace programu ProGEO

Instalace programu ProGEO Instalace programu ProGEO Obsah dokumentu: 1. Požadavky na systém 2. Průběh instalace 3. Aktivace zakoupené licence 4. Automatické aktualizace Updater 1. Požadavky na systém Softwarové požadavky: MicroStation

Více

Uživatelský manuál - základ PiPO P1

Uživatelský manuál - základ PiPO P1 Uživatelský manuál - základ PiPO P1 Vítejte Děkujeme za koupi tohoto tabletu. Tablet běží na systému Android 4.4 a má čtyřjádrový 1,8GHz procesor. Před použitím si prosím přečtěte tento manuál. Klávesy

Více

CS OTE. Dokumentace pro externí uživatele

CS OTE. Dokumentace pro externí uživatele CS OTE OTE Launcher Manager 1/13 Obsah Použité zkratky... 2 1 Úvod... 3 2 Nastavení systému uživatele... 3 2.1 Konfigurace stanice... 3 2.2 Distribuce aplikace OTE Launcher Manager... 3 2.3 Download aplikace

Více

HP-2000E UŽIVATELSKÝ MANUÁL

HP-2000E UŽIVATELSKÝ MANUÁL HP-2000E UŽIVATELSKÝ MANUÁL Strana 1 / 7 Úvod AirLive konfigurační utilita pro OS Windows umožňuje uživatelům identifikovat HomePlug zařízení (HP1000E Sérii & HP2000E Sérii) v elektrické síti. Dále zobrazuje

Více

Tvorba webových stránek na google Sites (1.)

Tvorba webových stránek na google Sites (1.) Tvorba webových stránek na google Sites (1.) Vytvoření webové stránky Nastavení sdílení Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Jurajdová. Dostupné z Metodického portálu

Více

Fides Software Storage Administrator

Fides Software Storage Administrator Trade FIDES, a.s. Fides Software Storage Administrator 1.0.2.0 (aktualizace - 7/2014) Popis programu Manuál správce systému 2 Fides Software Storage Administrator manuál správce Obsah 1 Úvod... 3 1.1 Popis

Více

Konvertor diakritiky 3. Instalace

Konvertor diakritiky 3. Instalace OBSAH Popis... 2 Ovládání aplikace... 3 Odstranění diakritických znamének... 4 Operace s textem... 4 Nastavení aplikace... 4 Písmo... 4 Jazyk... 4 Přidání dalšího jazyka do aplikace... 5 Znaky... 5 Instalace

Více

Návod pro aktualizaci map a navigačního softwaru pro přístroje ZENEC E>GO (ZE-NC2010, ZE-NC2040, ZE-NC3810, ZE-NC5010) pomocí Toolbox a Synctool

Návod pro aktualizaci map a navigačního softwaru pro přístroje ZENEC E>GO (ZE-NC2010, ZE-NC2040, ZE-NC3810, ZE-NC5010) pomocí Toolbox a Synctool Návod pro aktualizaci map a navigačního softwaru pro přístroje ZENEC E>GO (ZE-NC2010, ZE-NC2040, ZE-NC3810, ZE-NC5010) pomocí Toolbox a Synctool UPOZORNĚNÍ: Pro používání Toolboxu, potřebujete přístup

Více

Gymnázium a Střední odborná škola, Rokycany, Mládežníků 1115

Gymnázium a Střední odborná škola, Rokycany, Mládežníků 1115 Gymnázium a Střední odborná škola, Rokycany, Mládežníků 1115 Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0410 Číslo šablony: 20 Název materiálu: Android vs ios Ročník: Identifikace materiálu: Jméno autora: Předmět:

Více

Průvodce pro přenos dat

Průvodce pro přenos dat Průvodce pro přenos dat (pro tonometr OMRON M6 Comfort IT a OMRON M3 IT) 1)Před prvním použití se musíte nejdříve zaregistrovat. 2)Přejděte na webovou stránku: http://bi-link.omron.com/home/landing 3)Zde

Více

Návod pro SMS Operátor off-line klient

Návod pro SMS Operátor off-line klient Verze: 1.10 Strana: 1 / 1 Návod pro SMS Operátor off-line klient 1. Co je to off-line klient SMS Operátor Off-line klient SMS Operátor je aplikace k systému SMS Operátor pro posílání SMS, která umožňuje:

Více

V případě, že váš operační systém Windows neobsahuje nástroj BitLocker, stahujete jej jen ze stránek Microsoft, odkaz ZDE.

V případě, že váš operační systém Windows neobsahuje nástroj BitLocker, stahujete jej jen ze stránek Microsoft, odkaz ZDE. V případě, že váš operační systém Windows neobsahuje nástroj, stahujete jej jen ze stránek Microsoft, odkaz ZDE. Postup pro zabezpečení USB na zařízeních Apple Mac níže v dokumentu ZDE. Návod nastavení

Více

Nápověda a postupy. Instalace a aktivace PDF-XChange Viewer Pro. Instalace a aktivace software. Nápověda a postupy. 1 z 9 27.8.

Nápověda a postupy. Instalace a aktivace PDF-XChange Viewer Pro. Instalace a aktivace software. Nápověda a postupy. 1 z 9 27.8. Nápověda a postupy Zde najdete návody a tipy pro práci, které Vám mohou usnadnit práci s produkty PDF-XChange. V případě, že si myslíte, že by zde neměl některý dotaz nebo problematika chybět, napište

Více

gdmss Lite Android DVR Mobile Client Návod k obsluze aplikace

gdmss Lite Android DVR Mobile Client Návod k obsluze aplikace gdmss Lite Android DVR Mobile Client Návod k obsluze aplikace Pouze pro telefony se systémem Android Obsah 1. VŠEOBECNÉ INFORMACE... 3 1.1 Úvod... 3 1.2 Funkce... 3 1.3 Technické požadavky na provoz aplikace...

Více

IFTER-EQU Instalační manuál

IFTER-EQU Instalační manuál IFTER-EQU Instalační manuál Revize: Únor 2016 1 / 30 Obsah: 1 IFTER EQU Instalace softwaru 1.1 Rychlá instalace 1.1.1 Instalace na jeden počítač 1.1.2 Instalace na více počítačů 1.2 Pokročilá instalace

Více

Připojení ke vzdálené aplikaci Target 2100

Připojení ke vzdálené aplikaci Target 2100 Připojení ke vzdálené aplikaci Target 2100 Pro úspěšné připojení ke vzdálené aplikaci Target 2100 je nutné připojovat se ze stanice s Windows XP SP3, Windows Vista SP1 nebo Windows 7. Žádná VPN není potřeba,

Více

Vlastnosti dokumentu/stránky

Vlastnosti dokumentu/stránky Vlastnosti dokumentu/stránky Formát stránky papíru pro tisk V záložce Rozložení stránky na pásu karet najdeme vše potřebné pro přípravu dokumentu před tiskem. 1) Záložka Rozložení stránky 2) Změna Orientace

Více

Uživatelský manuál - základ PiPO U6

Uživatelský manuál - základ PiPO U6 Uživatelský manuál - základ PiPO U6 Vítejte Děkujeme za koupi tohoto tabletu. Tablet běží na systému Android 4.2 a má čtyřjádobrý 1,6GHz procesor. Před použitím si prosím přečtěte tento manuál. Klávesy

Více

Vložení expiračního kódu do spojů ALCOMA

Vložení expiračního kódu do spojů ALCOMA do spojů ALCOMA Verze dokumentu: 1.6 Datum vydání: 19.10.2010 Poslední úprava: 13.01.2014 www.alcoma.cz OBSAH str. 1. DEFINICE PROBLÉMU... 1 2. BLOKOVÉ SCHÉMA POSTUPU... 2 3. PODROBNÝ POPIS POSTUPU:...

Více

PocketHome R CENTRÁLNÍ OVLÁDÁNÍ VYTÁPĚNÍ VAŠEHO DOMU VIZUÁLNÍ PŘÍRUČKA K SW PRO PDA

PocketHome R CENTRÁLNÍ OVLÁDÁNÍ VYTÁPĚNÍ VAŠEHO DOMU VIZUÁLNÍ PŘÍRUČKA K SW PRO PDA ph_sw_pda_v1002:layout 1 10.12.2007 20:15 Page 1 PocketHome R CENTRÁLNÍ OVLÁDÁNÍ VYTÁPĚNÍ VAŠEHO DOMU VIZUÁLNÍ PŘÍRUČKA K SW PRO PDA Příslušenství k systému PocketHome Snadnější programování Komunikace

Více