Navigátor pro Android Manuál MapFactor s.r.o.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Navigátor pro Android Manuál. 2015... MapFactor s.r.o."

Transkript

1 Navigátor pro Android Manuál

2 I Navigator pro Android Obsah 0 Část I Úvod 4 Část II Instalace Navigátoru 6 1 Instalace aplikace... Navigátor 6 2 Instalace map... 7 Část III Práce s Navigátorem 14 1 Zadání cíle cesty Adresa / PSČ Zajímavá místa... - POI a importy 18 Nejbližší POI Oblíbené Hledání na Internetu Navigace Část IV Ovládání mapy 34 Část V Hlavní menu Navigátoru 38 Část VI Oblíbená místa 40 1 Přidávání oblíbených... míst 40 2 Použití oblíbených... bodů 41 Část VII Odometr 44 Část VIII Routing - hledání optimální cesty 48 Část IX Noční mód 52 Část X Komunikace TCP/IP 54 Část XI Uložení a přehrávání projeté cesty 56 Část XII Sdílení bodů a tras 58 Část XIII Nastavení 64 1 Komunikace Navigace Alarm (Scout) Mapa Aplikace Část XIV Import 79

3 Obsah Část XV Změna barev v mapě Index II 88 0 II

4 Část I

5 Úvod 1 4 Úvod Navigátor je určen pro jednoduchou navigaci ode dveří ke dveřím ve většině evropských zemí nebo v USA, Kanadě a dalších zemích. Program existuje ve čtyřech variantách: - Navigator pro mobilní zařízení s operačním systémem Android 2.3 / 3 / 4 / 5. - Navigator pro mobilní zařízení s operačním systémem Windows Phone 8.1 a Windows 10 Mobile. - PC Navigátor je určen pro počítače s operačním systémem Windows XP / Vista / Windows 7 / Windows 8 (notebooky, TabletPC, CarPC, UMPC a podobné). - Pocket Navigátor je určen pro PDA s operačním systémem Pocket PC 2003 nebo novějším, Windows Mobile 5 nebo 6 a WindowsCE.NET 4.2; 5 nebo 6.

6 Část II

7 Instalace Navigátoru 2 6 Instalace Navigátoru Instalace je rozdělena na 2 části: program a mapová data. Jsou 2 typy map: 1) Mapy zdarma - mapy z Open Street Maps projektu. 2) Placené mapy - placené mapy jsou vhodnější pro navigaci a mají více funkcí (například verze pro kamiony = TRUCK, řazení do jízdních pruhů, zobrazování dálničních cedulí, 3D ikony významných budov, TMC-dopravní informace...). 2.1 Instalace aplikace Navigátor Navigátor můžete nainstalovat přímo z Google play: Po dokončení instalace stáhněte mapy OSM nebo si kupte mapy TomTom. Zobrazí se hlavní menu instalace. Zde si můžete vybrat, které mapy chcete nainstalovat. Při prvním startu uvidíte obrazovku s rychlým nastavením jazyka a jednotek. Jazyk a jednotky se automaticky berou z nastavení vašeho mobilního zařízení. Takže ve většině případů je vše správně nastaveno a stačí stisknout tlačítko Spustit Navigátor.

8 7 2.2 Navigator pro Android Instalace map Spusťte Navigátor. Na první obrazovce si vyberte, které mapy chcete používat. V horní části obrazovky je tlačítko pro OpenStreetMaps, v dolní pro TomTom mapy. Když nejsou požadované mapy nainstalovány, zobrazí se okno:

9 Instalace Navigátoru 8 Vyberte jestli chcete mapy pro osobní auto nebo pro velké auto jako je karavan, nakladák, kamion = Truck. Vyberte kontinent.

10 9 Navigator pro Android Vyberte například celou Evropu nebo některý evropský stát a stiskněte tlačítko KOUPIT. Nyní můžete pokračovat v nákupu nebo jít k pokladně.

11 Instalace Navigátoru Pokud stisknete tlačítko K pokladně, vyberte způsob placení a pokračujte podle instrukcí na obrazovce. Stahování map Vyberte, kam se mají mapy nainstalovat, jestli do vnitřní paměti nebo na SD kartu. 10

12 11 Navigator pro Android Zobrazí se seznam zakoupených map: Můžete ihned stáhnout vše, nebo si vybrat pro stahování jen část map. Vyberte jazyk pro hlasovou navigaci, rychlostní radary... Když jste spokojeni s výběrem, klikněte na Stáhnout.

13 Instalace Navigátoru Po konci stahování stiskněte tlačítko KONEC. Mapy lze stáhnout i později Klikněte na tlačítko Správa map v hlavním menu A pak klikněte na Stáhnout mapy. 12

14 Část III

15 Práce s Navigátorem 3 14 Práce s Navigátorem Používání Navigátoru během jízdy může být nebezpečné a je na vlastní nebezpečí. Připravte si tedy, prosím, cestu před jízdou a pak pouze sledujte instrukce. 3.1 Zadání cíle cesty Cíl cesty lze zadat několika způsoby: z mapy, z výsledků hledání nebo z vašich oblíbených míst. Z mapy Klikněte do mapy, kam chcete umístit cíl cesty. Zobrazí se následující menu: Klikněte na ikonu Zadat cíl. Z menu Hledat Klikněte na tlačítko Menu. Klikněte na Hledat. Hledat můžete v několika typech databází: Adresa a PSČ, POI (Zajímavá místa), Oblíbené a Nejbližší.

16 15 Navigator pro Android Vyberte řádek od kterého chcete adresu měnit (stát, město,ulice). Pokud je na následující obrazovce již zadán nějaký text (z předchozího hledání), tak začněte rovnou psát. Starý text se přepíše. Cíl také můžete vybrat z posledně nalezených výsledků hledání nebo z importovaných dat.

17 Práce s Navigátorem Kliknutím na Naviguj se vypočítá vaše cesta a spustí se navigace. 16

18 Navigator pro Android Adresa / PSČ Vyberte stát Zadejte jméno obce nebo regionu nebo PSČ. Navigátor automaticky dohledává nejbližší jména vámi zadanému textu a řadí je do seznamu. Vyberte hledané jméno. Zadejte jméno ulice. Nebo můžete zadat CENTRUM pro zobrazení středu města. Vyberte hledané jméno ulice. Zadejte číslo domu nebo vyberte rozsah, v kterém se číslo nachází. Když neznáte číslo domu, vyberte Cokoliv. Když vyberete položku Cokoliv, tak můžete hledat křižovatky s danou ulicí. Automaticky se zobrazí jména křižujících ulic. Zobrazí se obrazovka, která ukazuje výsledek hledání a možnosti co s ním můžete udělat.

19 Práce s Navigátorem 18 Nejčastěji se používá tlačítko Naviguj - vaše cesta bude vypočítána a spustí se navigace. Další možnosti práce s výsledkem hledání jsou: - Zadat výsledek jako start - Zadat výsledek jako průjezdní bod - Zadat výsledek jako cíl - Přidat výsledek k vašim oblíbeným bodům - Nebo výsledek zobrazit na mapě Historie posledně hledaných adres je zobrazena v dolní části displeje Zajímavá místa - POI a importy Když chcete jet k nějakému zajímavému bodu z databáze nebo z vašich importů, klikněte na tabulku POI (zajímavá místa).

20 19 Navigator pro Android Můžete místo hledat podle jména, adresy nebo nejbližší kolem vaší polohy, u vašeho cíle nebo kolem trasy. Hledání podle jména nebo adresy: V prvním kroku vyberte stát. V druhém vyberte město, oblast nebo PSČ v kterém chcete POI hledat. Nebo můžete vybrat COKOLIV a pak se POI hledá v celém státě. Ve 3 kroku vybetere typ hledaného POI. POI jsou seskupeny do 6 kategorií.

21 Práce s Navigátorem Vyberte typ bodu, který hledáte. Pokud chcete hledat ve všech typech, klikněte na Cokoliv. Zadejte jméno bodu, který hledáte. Navigátor automaticky dohledává nejbližší jména vámi zadanému textu a řadí je do seznamu. Ikona na levé straně zobrazuje typ bodu. Vyberte hledané jméno. Zobrazí se obrazovka, která ukazuje výsledek hledání a možnosti co s ním můžete udělat. 20

22 21 Navigator pro Android Nejčastěji se používá tlačítko Naviguj - vaše cesta bude vypočítána a spustí se navigace. Další možnosti práce s výsledkem hledání jsou: - Zadat výsledek jako start - Zadat výsledek jako průjezdní bod - Zadat výsledek jako cíl - Přidat výsledek k vašim oblíbeným bodům - Nebo výsledek zobrazit na mapě Nejbližší POI Klikněte v Hledání na tabulku POI (zajímavá místa). Zde můžete hledat nejbližší zajímavá místa - POI podle několika kritérií: Kolem středu mapy - hledá nejbližší POI kolem středu aktuálně zobrazené mapy Kolem aktuální GPS pozice - hledá nejbližší POI kolem vaší aktuální polohy Kolem cíle - hledá nejbližší POI kolem zadaného cíle vaší cesty Kolem trasy - hledá nejbližší POI kolem naplanované trasy Vyberte si jednu z možností hledání.

23 Práce s Navigátorem Nyní mužete vybrat typ POI, který hledáte, nebo můžete hledat ve všech typech (Cokoliv). POI jsou seskupeny do 6 skupin. Nyní vidíte nejbližší POI se vzdálenostmi k nim. 22

24 23 Navigator pro Android Ikona vedle vzdálenosti k bodu ukazuje, že je nalezené místo přímo na vaší trase. Na následující obrazovce vyberte jak se nalezený bod má použít. Nejčastěji se používá tlačítko Naviguj - vaše cesta bude vypočítána a spustí se navigace. Další možnosti práce s výsledkem hledání jsou: - Zadat výsledek jako start - Zadat výsledek jako průjezdní bod - Zadat výsledek jako cíl - Přidat výsledek k vašim oblíbeným bodům - Nebo výsledek zobrazit na mapě

25 Práce s Navigátorem Oblíbené Zde můžete hledat ve vašich zadaných oblíbených bodech nebo v uložených trasách. Vybetre si příslušnou kategorii a v ní pak váš bod nebo trasu. Zobrazí se obrazovka, která ukazuje jméno vybraného bodu a možnosti co s ním můžete udělat. 24

26 25 Navigator pro Android Nejčastěji se používá tlačítko Naviguj - vaše cesta bude vypočítána a spustí se navigace. Další možnosti práce s výsledkem hledání jsou: - Zadat výsledek jako start - Zadat výsledek jako průjezdní bod - Zadat výsledek jako cíl - Přidat výsledek k vašim oblíbeným bodům - Nebo výsledek zobrazit na mapě Oblíbené trasy se ukládají v hlavním Menu / Info o trase / Body cesty Hledání na Internetu Pokud má váš smartphone nebo navigace připojení do internetu uvidíte v hledání tab Google.

27 Práce s Navigátorem 26 Pokud adresu nenajdete pomocí zabudovaných databazí v Navigatoru, můžete zkusit vyhledání adresy přes Google. Kliknutím na tlačítko vedle nápisu Hledat: můžete omezit oblast pro hledání.

28 Navigator pro Android Navigace Po nalezení vašeho cíle a kliknutí na Naviguj jste přešli do navigačního módu. Vaše cesta je zvýrazněná na mapě. Uvidíte podobnou obrazovku jako je Instrukce o následujícím manévru je zobrazena v navigačním řádku v dolní části obrazovky. Pokud máte v cestě zadán průjezdní bod zobrazí se následující seznam bodů cesty:

29 Práce s Navigátorem 28 Zde můžete odškrtnout (po levé straně), průjezdní body, kterými při této jízdě nechcete projíždět. V pravém dolním rohu je ikona pro přepnutí z navigačního módu na náhled části trasy před autem. Dalším stisknutím přepnete na náhledu zbytku trasy do cíle a dalším stisknutím se vrátíte zpět do navigačního módu. Asistent jízdních pruhů Na hlavních silnicích je casto zobrazen Asistent jízdních pruhů, který zobrazuje do kterých jízdních pruhu se máte zaradit aby spávné odbocení. Správné jízdní pruhy jsou zobrazeny zeleně, ostatní jsou preškrtnuty červeně. Pokud odbočíte z vypočtené trasy, Navigátor automaticky přepočítá vaši cestu. Kliknutím na šipku blížícího se manévru se zobrazí itinerář vaší cesty. Itinerář lze také zobrazit kliknutím na tlačítko Menu pak Cesta a potom na Itinerář.

30 29 Navigator pro Android Zde vidíte navigační instrukce k celé vaší cestě a vzdálenosti k nim. Kliknutím na manévr se dostanete do menu, kde můžete příslušný úsek zobrazit na mapě, zakázat pro routing nebo přidat k oblíbeným místům. Po kliknutí do informačních panelů v dolní části obrazovky můžete změnit počet zobrazovaných panelů a nastavit co se má v příslušném panelu zobrazovat. Nastavit lze: - Vzdálenost do cíle - Čas do cíle - odhad za jak dlouho dojedete do cíle - Čas v cíli - odhad v kolik hodin dojedete do cíle - Čas do manévru - odhad za jak dlouho dojedete k nejbližšímu manévru - Nadmořská výška - aktuální informace z GPS - Rychlost - aktuální informace z GPS - Azimut - aktuální informace z GPS - Počet satelitů - aktuální informace z GPS - Souřadnice, - aktuální informace z GPS - GPS Čas - aktuální informace z GPS - Čas - z nastavení v zařízení - Datum - z nastavení v zařízení - Čas k nejbližšímu waypointu - odhad za jak dlouho dojedete k nejbližšímu waypointu - Vzdálenost k nejbližšímu waypointu - Maximální povolená rychlost Objížďka Dlouhým kliknutím do mapy se zobrazí nabídka:

31 Práce s Navigátorem Zadejte kde má začít zakázaný úsek původní trasy: 30

32 31 Navigator pro Android Zadejte jak dlouhý má být zakázaný úsek původní trasy:

33 Práce s Navigátorem 32

34 Část IV

35 Ovládání mapy 4 34 Ovládání mapy Po kliknutí do mapy se zobrazí následující lišta: Jednotlivé funkce se vztahují k bodu kam jste do mapy klikli: - Zadá bod na mapě jako start. - Zadá bod na mapě jako průjezdní bod. Pokud kliknete na již existující průjezdní bod tak se ikona změní na. Pokud na ni kliknete smažete vybraný průjezdní bod. - Zadá bod na mapě jako cíl. - zobrazí informace o objektu, na který jste klikli. - Přidá bod na mapě do vašich oblíbených bodů. -Editace parametrů nebo zablokování vybraného úseku silnice. - Zablokuje úsek silnice na který jste klikli pro hledání trasy (například rozkopaná silnice). Zablokovaná silnice je v mapě zvýrazněna fialovou barvou. Odblokovat ji lze opětovným kliknutím na ni a vybrání ikony U standardní verze se dá editovat průměrná rychlost a povolená rychlost, u TRUCK verze průměrná rychlost, povolená rychlost, nosnost, maximální výška... Opravené parametry se ukládají do souboru link_params.xml v adresáři C:\Documents and Settings\[user name]\application data\navigator\10.0\. Překopírováním tohoto souboru do jiného Navigatoru, který ma stejnou verzi map přenesete vaše opravy. Hledání optimální trasy (routing) využívá tyto atributy. Nejčastěji je tato funkce používána ve verzi TRUCK pro opravu hodnot nosnosti mostů nebo výšky podjezdů. -hledání nejbližších POI

36 35 Navigator pro Android Kliknutím do mapy dvěma prsty najednou můžete měřit vzdálenost. V Nastavení - Mapa - Jazyk v mapě můžete měnit jazyk textů v mapě (Praha / Prague...).

37 Ovládání mapy 36

38 Část V

39 Hlavní menu Navigátoru 5 Hlavní menu Navigátoru Kliknutím na tlačítko Menu se dostanete do hlavního menu Navigátoru. 38

40 Část VI

41 Oblíbená místa 6 Oblíbená místa Pro vytvoření vlastní databáze míst použijte funkci Oblíbené. Tyto body umožňují rychlý přístup například k častým cílům cest. Oblíbené body lze zadat dvěma způsoby; z mapy nebo z výsledků hledání. 6.1 Přidávání oblíbených míst Přidávání oblíbených míst z mapy Klikněte do mapy na místo, které chcete přidat do oblíbených bodů a vyberte. Zadejte jméno bodu a klikněte na OK. Přidávání oblíbených míst z výsledků hledání (z menu Najdi a Naviguj) Když naleznete objekt: Adresa, POI (Zajímavá místa) a Nejbližší zobrazí se následující dialog: Klikněte na Přidat k oblíbeným. 40

42 Navigator pro Android Použití oblíbených bodů Oblíbené body lze použít pro rychlý přístup například k častým cílům cest. Z hlavního menu vyberte Oblíbené. Zobrazí se seznam všech bodů ve vybrané skupině. Klikněte na hledaný bod. Zobrazí se obrazovka, která ukazuje jméno vybraného bodu a možnosti co s ním můžete udělat.

43 Oblíbená místa Nejčastěji se používá tlačítko Naviguj - vaše cesta bude vypočítána a spustí se navigace. 42

44 Část VII

45 Odometr 7 44 Odometr Odometr je užitečný hlavně pro sledování ujetých vzdáleností, pro soukromé a služební cesty, pro náhradu cestovného a podobně. Z Hlavním menu / Nástroje klikněte na ikonu Odometr. Zobrazí se tabulka s aktuálním stavem všech počítadel. Přepínání mezi služební a soukromou jízdou je pod počítadly. V daný okamžik lze používat jen jedno počítadlo není možné najednou zaznamenávat služební i soukromé kilometry. Pokud chcete vynulovat některé počítadlo, vyberte řádek s tímto počítadlem a stiskněte tlačítko Vynulovat.

46 45 Navigator pro Android

47 Odometr 46

48 Část VIII

49 Routing - hledání optimální cesty 8 Routing - hledání optimální cesty V Navigátoru je možno hledat optimální cestu bez spouštění navigace. Body cesty (start, cíl, průjezdní body) můžete zadat stejně jako při zadávání cíle cesty. Pro přehled bodů cesty klikněte v hlavním menu na tlačítko Info o trase. Smazat vše - smaže všechny body Zpáteční - obrátí pořadí bodů pro cestu zpět Pokud kliknete na některý bod cesty, zobrazí se menu: 48

50 49 Navigator pro Android Smazat - smaže vybraný bod Ukázat na mapě - zobrazí vybraný bod na mapě Přidat k oblíbeným - uloží vybraný bod k oblíbeným místům Pořadí průjezdních bodů lze přesouvat tak že na daný bod klikněte. Z menu vyberte Přesunout. Pokud máte zadány všechny body cesty, klikněte v Hlavním menu / Nástroje na Vypočítat cestu. Cesta bude zvýrazněna na mapě. Pro zobrazení itineráře klikněte v Hlavním menu na Info o trase a pak na Itinerář.

51 Routing - hledání optimální cesty V itineráři jsou zobrazeny všechny instrukce pro celou cestu. Kliknutím na zobrazený úsek se dostanete do následujícího menu: Zobrazit na mapě - zobrazí vybraný manévr na mapě. 50

52 Část IX

53 Noční mód 9 52 Noční mód V Navigátoru lze přepínat mezi denním a nočním módem zobrazení mapy na displeji. Noční mód při jízdě v noci neoslňuje řidiče. Přepínání mezi módy je v Hlavním menu / Nastavení / Noční mód

54 Část X

55 Komunikace TCP/IP Komunikace TCP/IP Pokud používáte Navigátor na zařízení, které má připojení do internetu, můžete řidiči na dálku zadávat nový cíl cesty nebo s ním komunikovat pomocí textových zpráv. Vzdálenou komunikaci (TCP/IP) lze také použít pro integraci Navigatoru do jiného softwaru. Seznam příkazů či intentů najdete na Pomocí intentů lze vytvářet linky na webových stránkách, na které když kliknete, tak se rovnou otevře Navigátor a na mapě zobrazí místo uložené v linku. Nebo můžete sdílet své oblíbené body a trasy pomocí u.

56 Část XI

57 Uložení a přehrávání projeté cesty Uložení a přehrávání projeté cesty V Navigátoru je možné ukládat během jízdy data z GPS do souboru. Později tyto data můžete přehrávat. Ukládání cesty na začátku jízdy klikněte v Hlavním menu na Nástroje a pak na Ukládání/Přehrávání/Správa GPS souborů. Zadejte jméno souboru. Pokud nechcete vyplňovat jméno, můžete použít automaticky předvyplněné jméno, které obsahuje aktuální datum a čas. Klikněte na OK. GPS data se teď začnou ukládat do souboru. Pro ukončení ukládání dat klikněte na Zastavit záznam jízdy. Přehrávání projeté cesty Klikněte na Ukládání/Přehrávání/Správa GPS souborů v Hlavním menu / Nástroje. Zobrazí se seznam všech uložených cest. Vyberte si cestu a klikněte na OK.

58 Část XII

59 Sdílení bodů a tras 12 Sdílení bodů a tras V Oblíbených bodech vyberte jeden bod a z menu zadejte Sdílet jako GPX. Otevře se okno v kterém si můžete vybrat svého ového klienta. 58

60 59 Navigator pro Android V něm se automaticky vytvoří nová zpráva s připojeným souborem GPX.

61 Sdílení bodů a tras Zadejte ovou adresu, komu chcete bod poslat a případně do zprávy napište popis o co jde. Odešlete . Obdobně jde poslat uloženou trasu ve formátu NMEA nebo GPS. V menu Nástroje - Ukládání/Přehrávání/Správa GPS souborů vyberte příslušný soubor a ze zobrazeného menu vyberte Sdílet. Přijetí u se sdíleným GPX souborem. Otevřete a klikněte na přílohu GPX. Zobrazí se okno s výběrem aplikací co můžou pracovat s GPX souborem. Vyberte Navigator. 60

62 61 Navigator pro Android Zobrazí se seznam bodů případně tras uložených v GPX souboru. Vyberte body, které chcete naimportovat.

63 Sdílení bodů a tras A klikněte na tlačítko Import. 62

64 Část XIII

65 Nastavení 13 Nastavení Nastavení Navigátoru je v Hlavním menu /Nastavení. 64

66 65 Navigator pro Android

67 Nastavení 66

68 67 Navigator pro Android Pokročilé nastavení.

69 Nastavení 68

70 Navigator pro Android Komunikace TCPIP server beží na portu Navigace Menu pro nastavení navigace:

71 Nastavení 70 Zaškrtněte Autozoom zapnutí automatického zoomování při navigaci. Autozoom udržuje detailní pohled, když se blížíte k manévru. Zaškrtněte 3D pro přepínání mezi 2D a 3D zobrazením mapy při navigaci. Zaškrtněte Detailní navigace zapnutí detailní navigace. Detailní navigace říká více manévrů než normální navigace. Klikněte na tlačítko Profil vozidla pro nastavení typu auta, které používáte: - Osobní auto - Pěší - najde trasu pro chodce. - Cyklista - Nákladní auto - Ve standardní verzi toto nastavení ovlivňuje pouze rychlost jízdy vozidla. Ve verzi TRUCK jsou pro výpočet trasy brány do úvahy omezení pro nákladní auta jako jsou výšky podjezdů nebo nosnosti mostů, délka vozidla. Abyste si ve verzi TRUCK mohli definovat přesné rozměry vašeho nákladního vozidla, klikněte na Přidat nové. Pak zadejte jméno vašeho vozidla, typ vozidla a jeho rozměry a váhu. - Autobus - Ve standardní verzi toto nastavení ovlivňuje pouze rychlost jízdy vozidla. Ve verzi TRUCK jsou pro výpočet trasy brány do úvahy omezení pro velká vozidla jako jsou výšky podjezdů nebo nosnosti mostů, délka vozidla.

72 71 Navigator pro Android

73 Nastavení Pokud chcete zakázat průjezd placenými silnicemi, mýtem, nebo některými typy silnic jako jsou dálnice, trajekty...přidejte nové vozidlo. Klikněte na Přidat nové, zadejte jméno vozidla, vyberte příslušný typ vozidla. Dále můžete upravit maximalni rychlost jakou jezdíte. V posledním kroku můžete odškrtnout kategorie silnic po kterých nechcete jezdit. 72

74 73 Navigator pro Android Mýtné povoleno - povoluje / zakazuje používat silnice s mýtným pri hledání optimální trasy. Poznámka - když zakážete silnice s mýtným může být vaše cesta výrazně delší, nebo dokonce nebude možné ji vypočítat. Poplatky povoleny - povoluje / zakazuje používat silnice s poplatky pri hledání optimální trasy. Silnice s poplatky se vyznacují povinností zakoupit a vylepit známku. Napríklad v Ceské republice je povinné si zakoupit a vylepit dálnicní známku, pokud chcete používat dálnice. Poznámka - když zakážete silnice s poplatky může být vaše cesta výrazně delší, nebo dokonce nebude možné ji vypočítat. Projíždet placeným centrem - povoluje / zakazuje průjezd placenými cetry velkých měst. Poznámka - když zakážete některé typy silnic může být vaše cesta výrazně delší, nebo dokonce nebude možné ji vypočítat. Kliknutím do pravé části řádku můžete změnit průměrné rychlosti na dané kategorii silnice a také můžete změnit preferenci používání této kategorie.

75 Nastavení Alarm (Scout) Pokud jste si naimportovali nějakou bodovou databázi (například rychlostní radary) nebo podobná databáze byla již předinstalována v tomto programu, pak můžete použít funkci Alarm, která vás varuje zvukem, když se přiblížíte k naimportovaným objektům. Varování lze nastavit na 100, 500 a 1000 metrů před objektem. Kliknutím na příslušnou ikonu zapnete nebo vypnete varování v příslušné vzdálenosti. Vypnutím všech vzdáleností je také vypnuta funkce Alarmu.

76 75 Navigator pro Android Zdroj dat - zde si můžete vybrat, na který z naimportovaných souborů budete dostávat zvukové varování. Import bodů se dělá pomocí speciálního programu diggerqt.exe, který je na instalačním DVD, nebo přímo v programu MapExplorer viz Import. Další funkce je Varování o překročení maximální povolené rychlosti. Můžete si nastavit při jak velkém překročení rychlosti budete varováni zvukovým signálem.

77 Nastavení 13.4 Mapa Barvy v mapě - zde můžete měnit barevné nastavení mapy. Typy POI - zde si můžete vypnout zobrazování některých skupin zajímavých míst na mapě (POI) Projekce - změna mapové projekce 13.5 Aplikace V tomto menu lze nastavit obecné vlastnosti Navigátoru. 76

78 77 Navigator pro Android

79 Část XIV

80 79 14 Navigator pro Android Import Pro Navigator můžete dělat import linií, ploch a bodových databází pomocí programu MapExplorer. Import zahájíte spuštěním průvodce nastavení z hlavního menu Soubor / Import dat - nastavení. Nebo pomocí programu diggerqt.exe. Nový import - zaškrtněte tuto položku, chcete-li importovat novou databázi. Dále zadejte jméno, pod kterým bude nastavení uloženo. Upravit existující import - zaškrtněte tuto položku, chcete-li upravit nastavení již existujícího importu. Nyní klikněte na tlačítko Další>. Specifikace zdroje dat

81 Import 80 V menu Typ Ovladače zvolte typ databáze, kterou budete chtít importovat. Pokud typ databáze není v menu uveden, zkuste import přes ODBC ovladače. Do Map Exploreru můžete importovat z běžných souborů jako je DBase databáze (DBF), Microsoft Access nebo Excel, Mapinfo (MIF/MID), Arcinfo (SHP). Linie a plochy lze importovat pouze z formátů Mapinfo (MIF/MID) a Arcinfo (SHP). Máte-li vybrán typ ovladače, klikněte na tlačítko Nový ovladač..., abyste vybrali databázi nebo ODBC ovladač. Když máte vybránu databázi, spodní část tohoto dialogu zobrazuje detaily o stavu připojení, včetně jména tabulky databáze, typu ovladače a zdali se Map Explorer úspěšně s databází spojil. Pokud chcete připojit jinou databázi, nebo chcete editovat ODBC připojení, klikněte na tlačítko Vlastnosti... Klikněte na tlačítko Další>. Umístění do souřadnic

82 81 Navigator pro Android Aby se data správně umístila do mapy, je nutné Map Exploreru říci, jaké polohové informace vaše databáze obsahuje. Z menu Souřadný systém vyberte souřadný sytém, který máte ve vaší databázi. Pokud máte adresy s PSČ, můžete vybrat i poštovní směrovací čísla k určení polohy. V tomto případě nejdříve musíte vybrat pro který stát import provádíte. Po výběru souřadného systému, musíte určit, které sloupce obsahují polohové informace. Klikněte na tlačítko Další>. Ikony pro zobrazení bodů

83 Import 82 Tento dialog vám umožňuje specifikovat, jak budou vaše data zobrazena na mapě. Chcete-li zobrazit všechna data jednou ikonou, zaškrtněte Jedna ikona pro všechny záznamy. Pak, stisknutím tlačítka Vyber ikonu, vyberte ikonu, kterou chcete body zobrazit. Hodně ikon můžete najít v adresáři, kam jste Map Explorer nainstalovali (typicky C:\Program Files\Navigator7\Map Explorer\picts\24x24\). Pokud chcete zobrazit data různými ikonami v závislosti na jednom atributu vaší databáze, vyberte v menu Sloupec zdrojové tabulky databázový sloupec, podle kterého budete přiřazovat ikony. Map Explorer automaticky vyplní tabulku unikátními hodnotami vybraného atributu. Dialog se změní následovně:

84 83 Navigator pro Android Kliknutím na tlačítko Přidat řádek přidáte řádek, do kterého definujete databázový atribut (Hodnota) a jemu odpovídající ikonu. Tento postup opakujte pro každý atribut, který chcete zobrazit. Pomocí hodnot Minimální a Maximální měřítko můžete nastavit rozsah měřítek, ve kterých se budou ikony zobrazovat (nezávisle na tom, zda jste použili pro zobrazení vašich bodů jednu nebo více ikon). Poznámka. Při importu velkého množství dat je důležité nastavit Maximální měřítko na rozumnou nízkou hodnotu, aby se zabránilo velkému zpomalení Map Exploreru při zobrazování celé mapy. Klikněte na tlačítko Další>. Databázové sloupce

85 Import 84 V tomto dialogu můžete vybrat, které sloupce budou zobrazeny v Mapě (jako popiska u ikony), zobrazeny v Tabulce (v Uživatelských objektech). Pro zobrazení v tabulce můžete přejmenovat jména sloupců. Pokud budete chtít editovat databázový obsah některého sloupce, zaškrtněte u něj Editovat. Sloupce se v tabulce v Uživatelských objektech zobrazí v pořadí jako v tomto dialogu. Pro změnu pořadí vybraného sloupce použijte tlačítka Nahoru a Dolů. Klikněte na tlačítko Další>. Přehled nastavení importu

86 85 Navigator pro Android Dialog zobrazuje nastavení importu. Pokud chcete něco změnit, tak klikejte na tlačítko <Back, až se zobrazí dialog, v němž chcete změnu udělat. Zaškrtnutím volby Importovat databázi ihned bude import proveden ihned. Pokud tato volba zůstane nezaškrtnuta, bude import odložen na pozdější dobu. Klikněte na Uložit nastavení importu, aby jste mohli příště importovat data bez průvodce importu. Klikněte na tlačítko Dokončit.

87 Import 86 Poslední dialog ukazuje průběh importu, vypisuje body, které se nepodařilo umístit, nebo které byly z importu vynechány podle nastavení. Výsledný soubor zkopírujte do vašeho zařízení do adresáře navigator/data.

88 Část XV

89 Změna barev v mapě 15 Změna barev v mapě V hlavním menu - Mapa - Barvy v mapě vyberte Editovat barevné schéma. Vyberte schéma které chcete editovat. 88

90 89 Navigator pro Android

91 Změna barev v mapě 90

92 91 Navigator pro Android

93 Změna barev v mapě 92

94 93 Navigator pro Android

Navigátor pro Android Manuál MapFactor s.r.o.

Navigátor pro Android Manuál MapFactor s.r.o. Navigátor pro Android Manuál I Navigator pro Android Obsah 0 Část I Úvod 4 Část II Instalace Navigátoru 6 1 Instalace aplikace... Navigátor 6 2 Instalace map... 7 Část III Práce s Navigátorem 15 1 Zadání

Více

Navigátor pro Android Manuál. 2013... MapFactor s.r.o.

Navigátor pro Android Manuál. 2013... MapFactor s.r.o. Navigátor pro Android Manuál I Navigator pro Android Obsah 0 Část I Úvod 4 Část II Instalace Navigátoru 6 1 Instalace aplikace... Navigátor 6 2 Instalace map... 6 Část III Práce s Navigátorem 14 1 Zadání

Více

Navigátor 16 Manuál. 2016... MapFactor s.r.o.

Navigátor 16 Manuál. 2016... MapFactor s.r.o. Navigátor 16 Manuál I Navigator 16 Obsah 0 Část I Úvod 4 Část II Instalace Pocket Navigátoru 6 1 Přehled... 6 Instalace aplikace... Pocket Navigátor 6 Instalace map... 13 Část III Instalace PC Navigátoru

Více

Navigátor 6 Manuál MapFactor s.r.o.

Navigátor 6 Manuál MapFactor s.r.o. Navigátor 6 Manuál I Navigator 6 Obsah 0 Část I Úvod 4 Část II Instalace Pocket Navigátoru 6 6 1 Přehled... 6 Instalace aplikace Navigátor... 6 6 Instalace map... 10 Část III Instalace PC Navigátoru 6

Více

Pocket Navigátor 8 Manuál. 2008... MapFactor s.r.o.

Pocket Navigátor 8 Manuál. 2008... MapFactor s.r.o. Pocket Navigátor 8 Manuál I Navigator 8 Obsah 0 Část I Úvod 4 Část II Instalace Pocket Navigátoru 8 6 1 Přehled... 6 Instalace aplikace... Navigátor 8 6 Instalace map... 11 Část III Instalace PC Navigátoru

Více

UŽIVATELSKÝ MANUÁL ČESKÁ

UŽIVATELSKÝ MANUÁL ČESKÁ UŽIVATELSKÝ MANUÁL ČESKÁ I Navigator 16 Obsah Část I Úvod 4 Část II Instalace Pocket Navigátoru 6 1 Přehled... 6 Instalace aplikace... Pocket Navigátor 6 Instalace map... 13 Část III Instalace PC Navigátoru

Více

Navigátor 10 Manuál. 2010... MapFactor s.r.o.

Navigátor 10 Manuál. 2010... MapFactor s.r.o. Navigátor 10 Manuál I Navigator 10 Obsah 0 Část I Úvod 4 Část II Instalace Pocket Navigátoru 6 1 Přehled... 6 Instalace aplikace... Pocket Navigátor 6 Instalace map... 11 Část III Instalace PC Navigátoru

Více

Uživatelský Manuál Actis 7. 2010... MapFactor s.r.o.

Uživatelský Manuál Actis 7. 2010... MapFactor s.r.o. Uživatelský Manuál 2 1 Úvod Děkujeme, že jste si zakoupili navigaci - uživatelský manuál slouží k Vašemu pohodlí a bezpečnosti při užívání tohoto produktu. - Před manipulací s a k plnému využití tohoto

Více

Navigátor 12 Manuál. 2012... MapFactor s.r.o.

Navigátor 12 Manuál. 2012... MapFactor s.r.o. Navigátor 12 Manuál I Navigator 12 Obsah 0 Část I Úvod 4 Část II Instalace Pocket Navigátoru 6 1 Přehled... 6 Instalace aplikace... Pocket Navigátor 6 Instalace map... 13 Část III Instalace PC Navigátoru

Více

Navigátor 11 Manuál. 2011... MapFactor s.r.o.

Navigátor 11 Manuál. 2011... MapFactor s.r.o. Navigátor 11 Manuál I Navigator 11 Obsah 0 Část I Úvod 4 Část II Instalace Pocket Navigátoru 6 1 Přehled... 6 Instalace aplikace... Pocket Navigátor 6 Instalace map... 13 Část III Instalace PC Navigátoru

Více

GoClever Map 2.5 manuál

GoClever Map 2.5 manuál GoClever Map 2.5 manuál Obsah 1. Na dotyku záleží... 4 2. Navádění k lokaci... 5 3. Navigační okno... 7 3.1. Změna nastavení systému navigačního okna... 7 4. Hlavní vlastnosti GoClever Map 2.5... 8 5.

Více

NAvigaCE. Quick Start Guide X-302MH. Čeština. Rev 1.0

NAvigaCE. Quick Start Guide X-302MH. Čeština. Rev 1.0 NAvigaCE Quick Start Guide X-302MH Čeština Rev 1.0 Začínáme Při prvním použití navigačního softwaru se automaticky spustí proces počátečního nastavení. Postupujte následovně: Přečtěte si licenční ujednání

Více

Uživatelský manuál. Dynavix Navigace. pro zařízení s OS Android

Uživatelský manuál. Dynavix Navigace. pro zařízení s OS Android Uživatelský manuál Dynavix Navigace pro zařízení s OS Android Obsah: Spuštění Nastavení první trasy Pohled řidiče (náhled) Trasa Zobrazení celé trasy Objížďka a přepočet trasy Simulace a plánování trasy

Více

Manuál k programu KaraokeEditor

Manuál k programu KaraokeEditor Manuál k programu KaraokeEditor Co je KaraokeEditor? Program slouží pro editaci tagů v hudebních souborech formátu mp3. Tagy jsou doprovodné informace o písni, uložené přímo v mp3. Aplikace umí pracovat

Více

Mobilní aplikace. Uživatelský manuál

Mobilní aplikace. Uživatelský manuál Uživatelský manuál Obsah Základní informace a nastavení... 3 Nastavení přístupu... 4 Registrace docházky... 5 Editace vlastní docházky... 5 Ovládaní z mobilní aplikace... 6 Konfigurace mobilní aplikace...

Více

Připojení ke vzdálené aplikaci Target 2100

Připojení ke vzdálené aplikaci Target 2100 Připojení ke vzdálené aplikaci Target 2100 Pro úspěšné připojení ke vzdálené aplikaci Target 2100 je nutné připojovat se ze stanice s Windows XP SP3, Windows Vista SP1 nebo Windows 7. Žádná VPN není potřeba,

Více

Z-E3756 NAVIGATION RYCHLÝ NÁVOD CZ

Z-E3756 NAVIGATION RYCHLÝ NÁVOD CZ Z-E3756 NAVIGATION RYCHLÝ NÁVOD CZ Počáteční nastavení 1. Vyberte preferovaný jazyk a poté klepněte na tlačítko, abyste výběr potvrdili. Později ho lze kdykoli změnit v nabídce Místní nastavení. 2. Přečtěte

Více

Mobilní aplikace. Uživatelský manuál

Mobilní aplikace. Uživatelský manuál Uživatelský manuál Obsah Základní informace a nastavení... 3 Nastavení přístupu... 4 Registrace docházky... 5 Editace vlastní docházky... 5 Ovládaní z mobilní aplikace... 6 Konfigurace mobilní aplikace...

Více

GPS NAVIGATION SYSTEM QUICK START USER MANUAL

GPS NAVIGATION SYSTEM QUICK START USER MANUAL GPS NAVIGATION SYSTEM QUICK START USER MANUAL CZECH Začínáme Při prvním použití navigačního softwaru se automaticky spustí proces počátečního nastavení. Postupujte následovně: Zvolte jazyk programu. Pokud

Více

Uživatelský Manuál Actis 7 WiFi. 2015... MapFactor s.r.o.

Uživatelský Manuál Actis 7 WiFi. 2015... MapFactor s.r.o. Uživatelský Manuál 2 1 Úvod Děkujeme, že jste si zakoupili navigaci Actis 7 wifi - Actis 7 wifi uživatelský manuál slouží k Vašemu pohodlí a bezpečnosti při užívání tohoto produktu. - Před manipulací s

Více

Průvodce instalací modulu Offline VetShop verze 3.4

Průvodce instalací modulu Offline VetShop verze 3.4 Průvodce instalací modulu Offline VetShop verze 3.4 Úvod k instalaci Tato instalační příručka je určena uživatelům objednávkového modulu Offline VetShop verze 3.4. Obsah 1. Instalace modulu Offline VetShop...

Více

LAN se používá k prvnímu nastavení Vašeho DVR a když potřebujete nastavit síť na Vašem DVR pro používání po internetu.

LAN se používá k prvnímu nastavení Vašeho DVR a když potřebujete nastavit síť na Vašem DVR pro používání po internetu. Návod Video Viewer 1.9.9 1 Dodávaný licencovaný software Následující stránky popisují nejpoužívanější funkce software Video Viewer. Podrobnosti o softwaru a jeho nastavení, najdete v rozšířené příručce,

Více

Dynavix Tau Dynavix Manager Evidence jízd manuál softwaru Dynavix 8

Dynavix Tau  Dynavix Manager Evidence jízd  manuál softwaru Dynavix 8 Děkujeme, že jste si zakoupil zařízení Dynavix Tau. Dynavix Tau je jednoúčelové navigační zařízení s multimediální výbavou (podporuje přehrávání většiny zvukových formátů a prohlížení obrázků) určené primárně

Více

Dynavix 10: Evidence jízd

Dynavix 10: Evidence jízd Dynavix 10: Evidence jízd Stručný návod k použití Copyright 2004-2011 Telematix Software a.s. Všechna práva vyhrazena. Úvod Nadstandardní funkce Evidence jízd doplněná o funkci sledování spotřeby umožňuje

Více

Děkujeme, že jste si zakoupili Dynavix Delta Black Edition se softwarem Dynavix 8.

Děkujeme, že jste si zakoupili Dynavix Delta Black Edition se softwarem Dynavix 8. Děkujeme, že jste si zakoupili Dynavix Delta Black Edition se softwarem Dynavix 8. Dynavix Delta Black Edition je jednoúčelové navigační zařízení s multimediální výbavou (podporuje přehrávání hudebních

Více

viagps 3.0 Black edition Uživatelská příručka

viagps 3.0 Black edition Uživatelská příručka viagps 3.0 Black edition Uživatelská příručka Obsah 1. Úvod..... 4 2. Navigace k cíli... 6 3. Navigace... 8 4. Náhled a editace trasy... 9 4.1. Jak změnit cíl cesty nebo přidat průjezdové body... 9 4.2.

Více

iviewer pro iphone & ipad & ipod touch Rychlý uživatelský návod

iviewer pro iphone & ipad & ipod touch Rychlý uživatelský návod iviewer pro iphone & ipad & ipod touch Rychlý uživatelský návod iviewer lze použít na iphone a ipad pro zobrazení živého obrazu z DVR vzdálený server. I. Použití iphone pro přístup ke vzdálenému DVR Použití

Více

ČSOB Business Connector instalační příručka

ČSOB Business Connector instalační příručka ČSOB Business Connector instalační příručka Obsah 1 Úvod... 2 2 Získání komerčního serverového certifikátu... 2 2.1 Vytvoření žádosti o certifikát v počítači... 2 2.2 Instalace certifikátu na počítač...

Více

Děkujeme, že jste si zakoupili zařízení Dynavix Delta II se softwarem Dynavix 8.

Děkujeme, že jste si zakoupili zařízení Dynavix Delta II se softwarem Dynavix 8. Děkujeme, že jste si zakoupili zařízení Dynavix Delta II se softwarem Dynavix 8. Dynavix Delta II je jednoúčelové navigační zařízení s multimediální výbavou (podporuje přehrávání většiny zvukových formátů

Více

z aplikace Access 2003

z aplikace Access 2003 V tomto průvodci Microsoft Aplikace Microsoft Access 2010 vypadá velmi odlišně od aplikace Access 2003, a proto jsme vytvořili tohoto průvodce, který vám pomůže se s ní rychle seznámit. Dozvíte se o klíčových

Více

Návod pro připojení telefonu Nokia 6230 přes infračervený port pro Windows XP instalace programu PC Suite - GPRS

Návod pro připojení telefonu Nokia 6230 přes infračervený port pro Windows XP instalace programu PC Suite - GPRS Návod pro připojení telefonu Nokia 6230 přes infračervený port pro Windows XP instalace programu PC Suite - GPRS 1. Instalace kabelu Do počítače vložte instalační CD Nokia 6230 CD-ROM, které je obsažené

Více

xmobile Operační systém Andorid Uživatelský manuál X-Trade Brokers DM S.A., organizační složka 1/12

xmobile Operační systém Andorid Uživatelský manuál X-Trade Brokers DM S.A., organizační složka 1/12 xmobile Operační systém Andorid Uživatelský manuál 1/12 Návod xmobile OS Android Přihlášení... 3 Trh... 3 Symboly... 4 Graf... 5 Vlastnosti grafu... 6 Obchod... 6 Nový pokyn okamžitá realizace... 7 Nový

Více

Návod pro použití Plug-in SMS Operátor

Návod pro použití Plug-in SMS Operátor Verze: 1.06 Strana: 1 / 17 Návod pro použití Plug-in SMS Operátor 1. Co to je Plug-in modul SMS Operátor? Plug-in modul (zásuvkový modul) do aplikace MS Outlook slouží k rozšíření možností aplikace MS

Více

OBSAH. Úvod. Bezpečnostní pokyny. Varování. Stručný průvodce. Navigační systém. CZ_NAVIBOX_OWNERMANUAL_v0.5.indd 1 29/05/ :26

OBSAH. Úvod. Bezpečnostní pokyny. Varování. Stručný průvodce. Navigační systém. CZ_NAVIBOX_OWNERMANUAL_v0.5.indd 1 29/05/ :26 CZ OBSAH Úvod Bezpečnostní pokyny Varování Stručný průvodce Navigační systém CZ_NAVIBOX_OWNERMANUAL_v0.5.indd 1 29/05/2014 09:26 CZ_NAVIBOX_OWNERMANUAL_v0.5.indd 2 29/05/2014 09:26 Úvod NÁVOD K OBSLUZE

Více

Návod pro práci s aplikací

Návod pro práci s aplikací Návod pro práci s aplikací NASTAVENÍ FAKTURACÍ...1 NASTAVENÍ FAKTURAČNÍCH ÚDA JŮ...1 Texty - doklady...1 Fakturační řady Ostatní volby...1 Logo Razítko dokladu...2 NASTAVENÍ DALŠÍCH ÚDA JŮ (SEZNAMŮ HODNOT)...2

Více

pro začátečníky pro pokročilé na místě (dle požadavků zákazníka)

pro začátečníky pro pokročilé na místě (dle požadavků zákazníka) Semináře pro začátečníky pro pokročilé na místě (dle požadavků zákazníka) Hotline telefonická podpora +420 571 894 335 vzdálená správa informační email carat@technodat.cz Váš Tým Obsah Obsah... -2- Úvod...

Více

Popis navigačního sw igo PRIMO

Popis navigačního sw igo PRIMO Popis navigačního sw igo PRIMO Toto je úvodní obrazovka - hlavní menu navigace. Odtud můžeme přistupovat ke všem částem aplikace. Cíl cesty se zadává klepnutím na tlačítko "Hledat". Zadání cíle cesty (tzn.

Více

ABRA Software a.s. ABRA on- line

ABRA Software a.s. ABRA on- line ABRA Software a.s. ABRA online ÚVOD 2 2.1 ABRA on-line - úvod 1 ČÁST 1 2 1.1 ABRA on-line - připojení do vzdálené aplikace z prostředí OS MS Windows 1 ČÁST 2 11 2.1 ABRA on-line - připojení do vzdálené

Více

RYCHLÝ PRŮVODCE SYSTÉMEM NISSANCONNECT EV

RYCHLÝ PRŮVODCE SYSTÉMEM NISSANCONNECT EV RYCHLÝ PRŮVODCE SYSTÉMEM NISSANCONNECT EV Získejte ze svého elektromobilu Nissan co nejvíc se systémem NissanConnect EV. Podle následujících pokynů můžete ovládat svůj vůz přes počítač nebo chytrý telefon.

Více

Uživatelská příručka Dynavix Manager

Uživatelská příručka Dynavix Manager Uživatelská příručka Dynavix Manager 1. O aplikaci Dynavix Manager je bezplatný synchronizační software určený pro správu a aktualizaci zařízení vybavených navigačním softwarem Dynavix. Aplikace Dynavix

Více

igo PRIMO Upozornění!

igo PRIMO Upozornění! igo PRIMO Používání navigačního software a aktualizace mapových podkladů Upozornění! Do 30ti dnů od prvního spuštění navigace v modelu NX502E, NX302E, NX702E nebo NZ502E si můžete bezplatně stáhnout ze

Více

1. Přidání hostitele. 1. Spusťte GV-Edge Recording Manager

1. Přidání hostitele. 1. Spusťte GV-Edge Recording Manager 1. Přidání hostitele Pro připojení GV-DVR / GV-NVR / GV-VMS, ověřte, že jsou zapnuty služby Control Center a Remote ViewLog. Služby zapnete v síťovém nastavení GV-DVR/NVR/VMS. 1. Spusťte GV-Edge Recording

Více

ČSOB Business Connector Instalační příručka

ČSOB Business Connector Instalační příručka ČSOB Business Connector Instalační příručka Obsah 1 Úvod... 2 2 Získání komerčního serverového certifikátu... 2 2.1 Vytvoření žádosti o certifikát v počítači... 2 2.2 Instalace certifikátu do počítače...

Více

NAS 107 Seznámení s Control Center

NAS 107 Seznámení s Control Center NAS 107 Seznámení s Control Center Naučte se používat Control Center pro základní správu vašeho NAS A S U S T O R C O L L E G E CÍLE KURZU V tomto kurzu se naučíte: 1. Používat Control Center pro základní

Více

UŽIVATELSKÉ PŘÍRUČCE

UŽIVATELSKÉ PŘÍRUČCE UŽIVATELSKÉ PŘÍRUČCE Informace Gratulujeme vám ke koupi přístroje NDrive! NDrive je navigační systém, který splní všechna vaše očekávání. Díky GPS technologii (Global Positioning System) můžete využívat

Více

PRIME/ESSENTIAL NAVIGATION QUICK START GUIDE

PRIME/ESSENTIAL NAVIGATION QUICK START GUIDE PRIME/ESSENTIAL NAVIGATION QUICK START GUIDE CZ Počáteční nastavení 1. Vyberte preferovaný jazyk a poté klepněte na tlačítko, abyste výběr potvrdili. Později je lze kdykoli změnit v menu Místní nastavení.

Více

Navádění na cíl napřímo, mimo cesty a pěšiny. Použijte zejména při orientaci ve volném terénu.

Navádění na cíl napřímo, mimo cesty a pěšiny. Použijte zejména při orientaci ve volném terénu. 2019/02/15 03:22 1/14 na bod na cíl napřímo, mimo cesty a pěšiny. Použijte zejména při orientaci ve volném terénu. Typicky se vyžívá při geocachingu nebo navádění na uživatelské body zájmu a body v LoMapách

Více

1. POSTUP INSTALACE A KONTROLA NASTAVENÍ MICROSOFT SQL SERVERU 2005 EXPRESS:

1. POSTUP INSTALACE A KONTROLA NASTAVENÍ MICROSOFT SQL SERVERU 2005 EXPRESS: 1. POSTUP INSTALACE A KONTROLA NASTAVENÍ MICROSOFT SQL SERVERU 2005 EXPRESS: Ověřte prosím následující nastavení (tento postup se může nepatrně lišit podle operačního systému Vašeho pc). Pro lepší viditelnost

Více

Z-N326 Z-N426 2DIN DEVICE NAVIGATION QUICK START GUIDE

Z-N326 Z-N426 2DIN DEVICE NAVIGATION QUICK START GUIDE Z-N326 Z-N426 2DIN DEVICE NAVIGATION QUICK START GUIDE CZ Počáteční nastavení 1. Vyberte preferovaný jazyk a poté klepněte na tlačítko, abyste výběr potvrdili. Později jej lze kdykoli změnit v menu Místní

Více

Profesis on-line 20.1.2015. Obrázky v prezentaci byly upraveny pro potřeby prezentace.

Profesis on-line 20.1.2015. Obrázky v prezentaci byly upraveny pro potřeby prezentace. Profesis on-line 20.1.2015 Obrázky v prezentaci byly upraveny pro potřeby prezentace. Adresa systému: www.profesis.cz Údaje nutné pro přihlášení: - přihlašovací jméno: sedmimístné číslo autorizace (včetně

Více

Univerzální rezervační systém. Uživatelská příručka

Univerzální rezervační systém. Uživatelská příručka Univerzální rezervační systém Uživatelská příručka Obsah I. Instalace... 3 II. První spuštění aplikace... 4 III. Hlavní okno aplikace... 5 IV. Nastavení aplikace... 6 1. Přidání místností... 6 2. Uživatelské

Více

Postup přechodu na podporované prostředí. Přechod aplikace BankKlient na nový operační systém formou reinstalace ze zálohy

Postup přechodu na podporované prostředí. Přechod aplikace BankKlient na nový operační systém formou reinstalace ze zálohy Postup přechodu na podporované prostředí Přechod aplikace BankKlient na nový operační systém formou reinstalace ze zálohy Obsah Zálohování BankKlienta... 3 Přihlášení do BankKlienta... 3 Kontrola verze

Více

MetaTrader Mobile Uživatelský manuál Operační systém Andorid HIGHSKY.CZ

MetaTrader Mobile Uživatelský manuál Operační systém Andorid HIGHSKY.CZ MetaTrader Mobile Uživatelský manuál Operační systém Andorid HIGHSKY.CZ 1 OBSAH Instalace 3 Přihlášení 4 Trh 5 Symboly 4 Graf 6 Vlastnosti grafu 7 Nový pokyn okamžitá realizace 7 Nový pokyn čekající 8

Více

Tabletová aplikace. Uživatelský manuál

Tabletová aplikace. Uživatelský manuál Uživatelský manuál Obsah Základní informace... 4 Instalace a přihlášení... 5 Verze CLOUD... 5 Verze SERVER... 8 Verze DEMO... 10 Nastavení displeje, tlačítek... 11 Obecná konfigurace... 11 GPS pozice...

Více

Správa bodů. Všechny uživatelské body se v Locusu spravují ve Správci bodů. Do něj se dostanete několika způsoby: z hlavního menu: z panelu funkcí:

Správa bodů. Všechny uživatelské body se v Locusu spravují ve Správci bodů. Do něj se dostanete několika způsoby: z hlavního menu: z panelu funkcí: 1/31 Všechny uživatelské body se v Locusu spravují ve Správci bodů. Do něj se dostanete několika způsoby: z hlavního menu: z panelu funkcí: Last update: 2018/06/14 11:27 cz:manual:user_guide:points:management

Více

Doporučené nastavení prohlížeče MS Internet Explorer 7 a vyšší pro Max Homebanking PS s využitím čipové karty

Doporučené nastavení prohlížeče MS Internet Explorer 7 a vyšší pro Max Homebanking PS s využitím čipové karty Doporučené nastavení prohlížeče MS Internet Explorer 7 a vyšší pro Max Homebanking PS s využitím čipové karty Obsah 1. Instalace SecureStore... 2 2. Nastavení Internet Exploreru... 3 3. První přihlášení...

Více

Podrobný návod k použití igo9 - Primo

Podrobný návod k použití igo9 - Primo Podrobný návod k použití igo9 - Primo Toto je úvodní obrazovka - hlavní menu navigace. Odtud můžeme přistupovat ke všem částem aplikace. Cíl cesty se zadává klepnutím na tlačítko "Hledat". Zadání cíle

Více

Pomocí Locus Live Trackingu sdílíte svoji aktuální polohu průběžně v reálném čase.

Pomocí Locus Live Trackingu sdílíte svoji aktuální polohu průběžně v reálném čase. 1/23 Pomocí Locus u sdílíte svoji aktuální polohu průběžně v reálném čase. Abyste mohli začít trackovat, je potřeba se registrovat a přihlásit do profilu Můj Locus. Svoji polohu můžete sdílet třemi způsoby:

Více

Návod k použití aplikace Reliview

Návod k použití aplikace Reliview Návod k použití aplikace Reliview 1. Představení funkcí aplikace Tato aplikace je určena k připojení mobilních telefonů Android a Iphone na kamery a rekordéry Relicam. 1. Zajišťuje příjem obrazu z kamer

Více

Nastavení telefonu T-Mobile MDA Vario

Nastavení telefonu T-Mobile MDA Vario Nastavení telefonu T-Mobile MDA Vario Telefon T-Mobile MDA Vario, zakoupený v prodejní síti společnosti T-Mobile Czech Republic a.s., má potřebné parametry pro použití T-Mobile služeb již přednastaveny.

Více

4x standardní vstupy

4x standardní vstupy Uvedení do provozu Toto DVR je speciálně vyrobeno pro USB rozhraní, USB3104 převádí videosignál pomocí USB do počítače. Má vkusný černý design a malou velikost, umožňuje jednoduché připojení k počítači.

Více

OBSAH... 2 ÚVOD... 3 TYPY INSTALACE... 4

OBSAH... 2 ÚVOD... 3 TYPY INSTALACE... 4 OBSAH OBSAH... 2 ÚVOD... 3 O této příručce...3 Téma 3 Určení 3 Potřebný software...3 Systémové požadavky...3 Požadavky na server 3 TYPY INSTALACE... 4 Instalace na samostatná PC (Typická)...4 Typická instalace

Více

Hlavní okno aplikace

Hlavní okno aplikace Hlavní okno aplikace Ovládací prvky mapy Základní ovládací panel Panely pro ovládání jednotlivých funkcí aplikace jsou zobrazeny/skryty po kliknutí na záhlaví příslušného panelu. Vrstvy Seznam vrstev slouží

Více

gdmss Lite Android DVR Mobile Client Návod k obsluze aplikace

gdmss Lite Android DVR Mobile Client Návod k obsluze aplikace gdmss Lite Android DVR Mobile Client Návod k obsluze aplikace Pouze pro telefony se systémem Android Obsah 1. VŠEOBECNÉ INFORMACE... 3 1.1 Úvod... 3 1.2 Funkce... 3 1.3 Technické požadavky na provoz aplikace...

Více

si.shimano.com Uživatelský návod

si.shimano.com Uživatelský návod (Czech) si.shimano.com Uživatelský návod verze 1.4.1 OBSAH Pokyny k používání... 3 Informace o webu... 3 Používání jednotlivých obrazovek... 4 Hlavní obrazovka... 4 Navigace... 4 Navigační nabídka... 4

Více

.NET Framework verze 3.5... 4 Program pro připojení ke vzdálené ploše (RDC) verze 7.1... 5

.NET Framework verze 3.5... 4 Program pro připojení ke vzdálené ploše (RDC) verze 7.1... 5 Obsah Přístup k serveru ČMIS Kancelář Online... 2 Úvod... 2 Uživatelé s operačním systémem Windows XP musí nainstalovat:... 2 Uživatelé s operačním systémem Windows Vista musí nainstalovat:... 4.NET Framework

Více

NAS 232 Aplikace AiFoto pro mobilní zařízení. Správa fotografií na vašem NAS z mobilního zařízení

NAS 232 Aplikace AiFoto pro mobilní zařízení. Správa fotografií na vašem NAS z mobilního zařízení NAS 232 Aplikace AiFoto pro mobilní zařízení Správa fotografií na vašem NAS z mobilního zařízení A S U S T O R C O L L E G E CÍLE KURZU V tomto kurzu se naučíte: 1. Používat AiFoto pro správu fotografií

Více

Průvodce aplikací FS Karta

Průvodce aplikací FS Karta Průvodce aplikací FS Karta Základní informace k Aplikaci Online aplikace FS Karta slouží k bezpečnému ukládání osobních údajů fyzických osob a k jejich zpracování. Osobní údaje jsou uloženy ve formě karty.

Více

STRUč Ná Př íruč KA pro Windows Vista

STRUč Ná Př íruč KA pro Windows Vista STRUč Ná Př íruč KA pro Windows Vista OBSAH Kapitola 1: SYSTéMOVé POžADAVKY...1 Kapitola 2: INSTALACE SOFTWARU TISKáRNY V SYSTéMU WINDOWS...2 Instalace softwaru pro lokální tisk... 2 Instalace softwaru

Více

Instalační a uživatelská příručka

Instalační a uživatelská příručka Instalační a uživatelská příručka 1304 Aplikace MESIresults je určena pro použití s automatickým zařízením měření indexu kotníkových tlaků (ABPI MD). Při použití USB kabelu může být zařízení ABPI MD připojeno

Více

Nastavení telefonu T-Mobile MDA Compact III

Nastavení telefonu T-Mobile MDA Compact III Nastavení telefonu T-Mobile MDA Compact III Telefon s integrovaným kapesním počítačem T-Mobile MDA Compact III, zakoupený v prodejní síti společnosti T-Mobile Czech Republic a.s., má potřebné parametry

Více

Migrace na aplikaci Outlook 2010

Migrace na aplikaci Outlook 2010 V tomto průvodci Microsoft Aplikace Microsoft Outlook 2010 vypadá velmi odlišně od aplikace Outlook 2003, a proto jsme vytvořili tohoto průvodce, který vám pomůže se s ní rychle seznámit. Dozvíte se o

Více

DINOX IP kamery řady: DDC-xxxx DDR-xxxx DDX-xxxx DDB-xxxx

DINOX IP kamery řady: DDC-xxxx DDR-xxxx DDX-xxxx DDB-xxxx DINOX IP kamery řady: DDC-xxxx DDR-xxxx DDX-xxxx DDB-xxxx Rychlá uživatelská příručka Obsah Rychlá uživatelská příručka... 1 1. Systémové požadavky... 3 2. Připojení do sítě... 4 3. Přístup pomocí webového

Více

Certifikační autorita PostSignum

Certifikační autorita PostSignum Certifikační autorita PostSignum Generování klíčů pomocí programu PostSignum Tool Plus verze 2.0.1 Uživatelská dokumentace Červenec 2011 Strana 1 (celkem 21) 1 Obsah 1 Obsah...2 2 Úvod...3 2.1 Informace

Více

Aplikace NAM tracker

Aplikace NAM tracker Obsah: 1. K čemu je aplikace určena?....................................3 2. Přihlášení.............................................3 2.1. Seznam Objektů (výchozí obrazovka)..............................

Více

Část 1 - Začínáme. Instalace

Část 1 - Začínáme. Instalace Obsah Část 1 - Začínáme... 4 Instalace... 4 Nastavení domovské obrazovky... 7 Základní nastavení kanceláře... 9 První kroky s Kleosem... 11 Moje první kauza... 15 2 3 Část 1 - Začínáme Instalace Kleos

Více

Rollei Historyline 98. Používání funkce Wi-FI

Rollei Historyline 98. Používání funkce Wi-FI Rollei Historyline 98 Používání funkce Wi-FI Používání funkce Wi-Fi Pomocí funkce Wi-Fi můžete ihned přenést fotografie a videa z fotoaparátu do jiných chytrých zařízení (Telefony, tablety s Android či

Více

/ NVR-4008 / NVR-4016

/ NVR-4008 / NVR-4016 DINOX rekordéry: NVR-4004 NVR-4008 NVR-4016 Rychlá uživatelská příručka Obsah Rychlá uživatelská příručka... 1 Před instalací NVR... 3 Instalace NVR... 3 Instalace pevného disku... 3 Přední panel... 5

Více

Uživatelská příručka T UC-One pro windows

Uživatelská příručka T UC-One pro windows Co je to T UC-One? T UC-One poskytuje koncovým uživatelům jednotnou komunikaci (UC) skrz všední mobily (tablety a mobilní telefony) a počítačové platformy (počítače a notebooky) včetně Windows, Mac, ios

Více

Používání Webových služeb pro skenování v síti (operační systém Windows Vista SP2 nebo novější, Windows 7 a Windows 8)

Používání Webových služeb pro skenování v síti (operační systém Windows Vista SP2 nebo novější, Windows 7 a Windows 8) Používání Webových služeb pro skenování v síti (operační systém Windows Vista SP2 nebo novější, Windows 7 a Windows 8) Protokol Webových služeb umožňuje uživatelům operačního systému Windows Vista (SP2

Více

ČSOB Business Connector

ČSOB Business Connector ČSOB Business Connector Instalační příručka Člen skupiny KBC Obsah 1 Úvod... 3 2 Instalace aplikace ČSOB Business Connector... 3 3 Získání komunikačního certifikátu... 3 3.1 Vytvoření žádosti o certifikát

Více

7. Enterprise Search Pokročilé funkce vyhledávání v rámci firemních datových zdrojů

7. Enterprise Search Pokročilé funkce vyhledávání v rámci firemních datových zdrojů 7. Enterprise Search Pokročilé funkce vyhledávání v rámci firemních datových zdrojů Verze dokumentu: 1.0 Autor: Jan Lávička, Microsoft Časová náročnost: 30 40 minut 1 Cvičení 1: Vyhledávání informací v

Více

Software602 FormApps Server

Software602 FormApps Server Software602 FormApps Server Instalace pluginů pro elektronické formuláře Aktualizováno: 13. 1. 2017 Software602 a.s. Hornokrčská 15 140 00 Praha 4 tel: 222 011 602 web: www.602.cz e-mail: info@602.cz ID

Více

Provozní pokyny Průvodce Mopria

Provozní pokyny Průvodce Mopria Provozní pokyny Průvodce Mopria Pro bezpečné a správné použití si před použitím tohoto zařízení přečtěte "Bezpečnostní informace". OBSAH Úvod... 2 Význam symbolů... 2 Vyloučení odpovědnosti... 2 Přípravy...

Více

NÁVOD KE SLUŽBĚ IPTV

NÁVOD KE SLUŽBĚ IPTV NÁVOD KE SLUŽBĚ IPTV 1 Obsah Popis dálkového ovladače...3 Ovládání TV služby...4 1. Informace o pořadu...4 2. Seznam TV kanálů...5 3. Možnosti kanálu...5 4. Programový průvodce...6 5. Změna pořadí TV kanálů...7

Více

Kompletní manuál programu HiddenSMS Lite

Kompletní manuál programu HiddenSMS Lite v1.1001 Kompletní manuál programu HiddenSMS Lite Poslední aktualizace: 27. 8. 2009 HiddenSMS Lite software pro mobilní telefony s operačním systémem Windows Mobile, určený pro skrytí Vašich soukromých

Více

Důležité informace o produktu

Důležité informace o produktu Začněte zde Copyright 2013 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows je ochranná známka společnosti Microsoft Corporation registrovaná v USA. Informace uvedené v této příručce se mohou změnit bez

Více

Použití Office 365 na telefonu s Androidem

Použití Office 365 na telefonu s Androidem Použití Office 365 na telefonu s Androidem Úvodní příručka Kontrola e-mailů Telefon s Androidem si můžete nastavit tak, aby odesílal a přijímal poštu z vašeho účtu Office 365. Kontrola kalendáře z libovolného

Více

Kapitola 1: Úvod. 1.1 Obsah balení. 1.2 Požadavky na systém. Česky

Kapitola 1: Úvod. 1.1 Obsah balení. 1.2 Požadavky na systém. Česky Kapitola 1: Úvod 1.1 Obsah balení Po obdržení televizního adaptéru TVGo A03 zkontrolujte, zda balení USB TV Super Mini obsahuje následující položky. Adaptér TVGo A03 Disk CD s ovladači Dálkový ovladač

Více

Použití Office 365 na iphonu nebo ipadu

Použití Office 365 na iphonu nebo ipadu Použití Office 365 na iphonu nebo ipadu Úvodní příručka Kontrola e-mailů iphone nebo ipad si můžete nastavit tak, aby odesílal a přijímal poštu z vašeho účtu Office 365. Kontrola kalendáře z libovolného

Více

Mobilní aplikace pro ARVAL ON BOARD. Podrobný manuál

Mobilní aplikace pro ARVAL ON BOARD. Podrobný manuál Mobilní aplikace pro ARVAL ON BOARD Podrobný manuál Úvod ARVAL ON BOARD (AOB) Mobile je mobilní verze klasického ARVAL ON BOARD, který je určen pro chytré telefony a tablety. Je k dispozici pro platformy

Více

Děkujeme Vám za zakoupení HSPA USB modemu Huawei E1750. Pomocí něj se můžete připojit k vysokorychlostnímu internetu.

Děkujeme Vám za zakoupení HSPA USB modemu Huawei E1750. Pomocí něj se můžete připojit k vysokorychlostnímu internetu. Děkujeme Vám za zakoupení HSPA USB modemu Huawei E1750. Pomocí něj se můžete připojit k vysokorychlostnímu internetu. Poznámka: Tento manuál popisuje vzhled USB modemu a postup přípravy modemu, instalace

Více

Průvodce pro přenos dat

Průvodce pro přenos dat Průvodce pro přenos dat (pro tonometr OMRON M6 Comfort IT a OMRON M3 IT) 1)Před prvním použití se musíte nejdříve zaregistrovat. 2)Přejděte na webovou stránku: http://bi-link.omron.com/home/landing 3)Zde

Více

IFTER-EQU Instalační manuál

IFTER-EQU Instalační manuál IFTER-EQU Instalační manuál Revize: Únor 2016 1 / 30 Obsah: 1 IFTER EQU Instalace softwaru 1.1 Rychlá instalace 1.1.1 Instalace na jeden počítač 1.1.2 Instalace na více počítačů 1.2 Pokročilá instalace

Více

GEOM LITE - MANUÁL hlavní obrazovka

GEOM LITE - MANUÁL hlavní obrazovka GEOM LITE - MANUÁL hlavní obrazovka Levý panel Pomoci levého panelu je možné vybírat aktivní vrstvy, měnit jejich průhlednost a pořadí. V dolní části je zobrazena legenda. Horní panel V horním panelu se

Více

Návod pro připojení telefonu Nokia 6100 přes datový kabel USB pro Windows 2000/XP instalace programu PC Suite a modem GPRS

Návod pro připojení telefonu Nokia 6100 přes datový kabel USB pro Windows 2000/XP instalace programu PC Suite a modem GPRS Návod pro připojení telefonu Nokia 6100 přes datový kabel USB pro Windows 2000/XP instalace programu PC Suite a modem GPRS Důležité: Nejprve nainstalujte ovladač USB kabelu (viz. DKU5_USBkabel.pdf ), poté

Více

Jak používat program P-touch Transfer Manager

Jak používat program P-touch Transfer Manager Jak používat program P-touch Transfer Manager Verze 0 CZE Úvod Důležité upozornění Obsah tohoto dokumentu a technické parametry příslušného výrobku podléhají změnám bez předchozího upozornění. Společnost

Více

Demoprojekt Damocles 2404

Demoprojekt Damocles 2404 Vizualizační a řídicí systém kategorie SCADA/HMI Demoprojekt Damocles 2404 (časově omezený demoprojekt pro zařízení Damocles 2404 společnosti HW group s.r.o.) Verze systému: 3.7.1.9 Poslední revize dokumentu:

Více

Obsah. Manuál pro navigaci Dynavix

Obsah. Manuál pro navigaci Dynavix Manuál pro navigaci Dynavix Obsah Důležité upozornění... 4 Příjem signálu GPS... 4 Polohové služby... 4 Internetové připojení... 4 Spuštění na pozadí... 5 Úvodní obrazovka... 5 Vyhledat / Navigovat...

Více

Mobilní aplikace NÁVOD

Mobilní aplikace NÁVOD NÁVOD www.aktion.cz NASTAVENÍ V APLIKACI AKTION.NEXT je zjednodušená varianta webové aplikace a slouží pro evidenci docházky uživatel může ručně zadávat průchody, prohlížet svůj osobní výkaz, vzdáleně

Více