Vysmáté léto s Alexem...léto jak má být...

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Vysmáté léto s Alexem...léto jak má být..."

Transkript

1 Vysmáté léto s Alexem...léto jak má být...

2 Vážení klienti, prosím přijměte tuto brožuru jako výraz našeho poděkování za to, že jste se rozhodli letošní dovolenou strávit v péči zkušeného týmu našich specialistů na dobrou náladu, pohodu a bohaté zážitky. Věříme, že vám informace obsažené v brožurce pomohou s orientací v destinaci, upozorní vás na důležitá národní specifika, seznámí s kulturními odlišnostmi a maximálně tak přispějí k plnohodnotnému prožití vaší dovolené. Pokud se vám během vašeho pobytu naskytne příležitost pořídit zajímavou momentku či zaranžovat jedinečnou scénku před objektivem fotoaparátu, a tuto fotografii nám po skončení zájezdu zašlete, můžete získat první cenu v naší foto soutěži a na příští dovolenou tak jet s CK ALEX úplně zdarma. Podmínky soutěže najdete v katalogu. V průběhu celého zájezdu vám budou k dispozici naši delegáti, průvodci a další odborný personál, který rád zodpoví vaše případné dotazy. Přejeme vám krásnou dovolenou. Vaše cestovní kancelář ALEX....léto jak má být... 1.

3 > ODBAVENÍ, DOPRAVA Na zavazadla připevněte visačku s adresou, a přejděte k odbavovací přepážce. Zde předáte k přepravě zavazadla maximálně 15 kg na jedno zavazadlo (kontrolní útržky Vám budou vlepeny na palubní lístky) a obdržíte palubní lístek s číslem Vašeho místa v letadle. Dále projdete pouze s palubním zavazadlem (rozměry tohoto zavazadla by neměly přesáhnout 55 x 40 x 20 cm a jeho váha by neměla být vyšší než 5 kg) ke kontrole, kde předložíte pas a palubní lístek. Občané ČR cestující do Egyptské arabské republiky musí mít platný pas minimálně 6 měsíců od data vstupu do Egypta. Již není možné vycestovat do Egypta na takzvaný rychlo pas! Děti musí cestovat na svůj vlastní pas. Na palubu letadla budete uvedeni v dostatečném předstihu zaměstnanci servisu letadla. Před průchodem egyptskou celnicí je někdy zapotřebí u egyptských celních orgánů deklarovat videokameru nebo profesionální fotoaparát. V případě, že tak neučiníte, bude na Vás vymáháno zaplacení cla. Informujte se u Vašeho delegáta. Stejně tak je nutno deklarovat vyšší dovážené obnosy valut (nad 1000 USD), vyhnete se tak problémům při jejich případném dovozu zpět. Bez cla je možné vyvézt do Egypta například 200 cigaret, 1 l tvrdého alkoholu. V souladu s mezinárodními bezpečnostními pravidly nesmí cestující vozit zbraně (nože, pistole apod.) ve svých kabinových zavazadlech ani u sebe. Nebezpečné předměty, jako jsou výbušniny, jedovaté plyny, hořlavé tekutiny apod. není dovoleno dávat do kabinových ani odbavených zavazadel. 2.

4 Protože elektronické přístroje mohou narušit bezpečný provoz letadla, žádáme Vás, abyste nepoužívali na palubě letadla přístroje vybavené anténou (mobilní telefony, dálkově ovládané hračky), přenosné počítače, CD přehrávače apod. Videokamery, walkmany a počítačové hry se nesmí používat během startu a při přistání, pokud svítí nápis připoutejte se"! Prosíme, abyste se ve vlastním zájmu vždy podřídili pokynům palubního personálu. Delegáti naší cestovní kanceláře Vás budou očekávat na letišti v Hurghadě. Vyzvednete si zavazadla a půjdete k připraveným autobusům, které budou stát na letišti před letištní halou. Po příjezdu do Vašeho pobytového místa budete ubytováni (je třeba počítat s tím, že v některých případech budete muset počkat, než budou Vaše pokoje uklizené a kompletně připravené k Vašemu ubytování, čemuž se nelze při střídání turnusů vyhnout, děkujeme za pochopení). Součástí výbavy na pokojích je ložní prádlo a ručníky. Prosíme Vás, ručníky ani lůžkoviny z pokojů neberte na pláž. Základní informace obdržíte od delegáta na úvodní informační schůzce a dozvíte se, co Vás zajímá, včetně užitečných rad a doporučení. Další podrobnosti, včetně úředních hodin delegáta, se můžete dozvědět z informačních tabulí umístěných v každém ubytovacím zařízení a z informačních knih naší cestovní kanceláře. Nezapomeňte také na změnu času, v Egyptě platí východoevropský čas, časový posun je plus 3.

5 1 hodina oproti středoevropskému. > LÉKAŘ Pro cestování do Egypta nepotřebujete žádné očkování. V letních měsících by neměly chybět v zavazadlech preventivní léky proti nachlazení (nejčastější onemocnění cizinců příčinou bývají velké teplotní rozdíly mezi dnem a nocí nebo klimatizace hotelů či autobusů) a léků proti střevním obtížím. Je naprosto nezbytné vyhnout se koupání v Nilu a vůbec v jakékoliv sladké vodě, neboť hrozí bilharzióza. Nedoporučuje se konzumace syrové zeleniny a neloupaného ovoce, bez obav lze jíst všechna jídla, která prošla tepelnou úpravou. Voda z vodovodní sítě je pitná, ale silně chlorovaná, takže se nedoporučuje dětem a osobám se žaludečními či trávicími potížemi. Lékárny jsou otevřeny od do hod. a od do hod., základní lékařské ošetření vyjde zhruba na 50 LE. > TELEFONOVÁNÍ Telefonovat je možné z veřejných telefonů, z hotelů, kaváren či kiosků. Mezistátní telefonní hovory zprostředkovávají pobočky společnosti Telecommucations 4.

6 Office, kde lze podat i telegram. Kromě toho nabízejí hotely přímé telefonní spojení do celého světa, účtují si však vyšší poplatky než veřejní provozovatelé. Směrová volba pro Egypt je 0020, do České republiky z Egypta se volá přes 00420, dále městská volba bez nuly a konkrétní číslo. Pro mobilní telefony platí to samé, pro provoz je nutné nechat si ho před příletem aktivovat přes mobilního operátora. 1 minuta hovoru z Egypta do Evropy stojí v hotelech cca 19 LE. > POŠTA Dopisy a pohlednice se doporučuje odesílat z hotelu. Známky dostanete většinou v prodejnách pohlednic. Poštovní známky pro letecké zásilky do ciziny jsou modré, pro vnitroegyptské zásilky červené. Poštovní známka do Evropy stojí 1,50 LE. > ELEKTRICKÝ PROUD V Egyptě je stejná voltáž jako u nás. Zásuvky jsou však odlišné a pro místní Schuko" je třeba mít redukci. V případě potřeby ji lze v obchodech běžně koupit. 5. > PENÍZE, BANKY A SMĚNÁRNY Peněžní jednotkou je egyptská libra zkráceně LE, která se dělí na 100 piastrů. V egyptské arabštině se libra nazývá ginéh a piastr kirš.

7 1 USD = 6,25 LE 1 EURO = 7,39 LE 1 LE = cca 4,- Kč Cestovní šeky se přijímají všude, naproti tomu eurošeky jen v některých bankách na letišti a ve velkých hotelech. Banky jsou otevřené od 9.00 do hod., některé z nich až do hod. Směnárny mají ve většině hotelech nepřetržitý provoz. V turistických střediscích se taktéž nachází bankomaty. > KRÁDEŽE Z důvodu možnosti odcizení cenných věcí, dokumentů a fotografických a filmovacích přístrojů se doporučuje pronajmout si trezor hned po příjezdu do hotelu na hotelové recepci. > BAKŠIŠ V hotelech i v restauracích je obvyklé spropitné ve výši % účtované ceny. Rovněž při poskytnutí jakékoliv sebemenší služby se očekává bakšiš. To se týká nejen restaurací, majitelů lodí, řidičů autobusů, ale i hlídačů v mešitách, chrámech a jiných památkách. Toto spropitné se může pohybovat ve výši 0,50-2,00 EUR. Dětem, které žebrají, bychom však peníze dávat neměli, jako náhrada za ně jsou velmi oblíbené propisovací tužky. Tímto způsobem odměňo- 6.

8 vání dostávají mnozí egypťané zdroj dalších příjmů, což je pro ně vzhledem k jejich nízkým příjmům životně důležité. > MÍSTNÍ ZVYKLOSTI Egypt je rájem fotografů, platí tu však některá psaná i nepsaná pravidla. Nesmí se fotografovat vojenské objekty, mosty ani přístavy. Ve většině chrámů a muzeí se sice fotografovat nebo natáčet smí, ale jen za zvláštní poplatek a bez použití blesku. Když chcete fotografovat místní obyvatele, měli byste je požádat o dovolení. Vhodné gesto či malé spropitné překonají všechny jazykové bariéry. V Egyptě je státním náboženstvím islám, proto je tu omezena nabídka alkoholu. Mezinárodní hotely, velké restaurace a některé vybrané obchody vedou egyptské víno a domácí pivo. Egypt je suvenýrovým rájem. O ceně se podle orientálního zvyku smlouvá. Je to hra, jejímž základním pravidlem je trpělivost. Všechno ostatní je otázka obchodního talentu. Mezi klasické suvenýry patří měděné a mosazné zboží, podnosy s orientálními rytinami, ručně tkané koberce s krásnými geometrickými vzory, kožené zboží všeho druhu z velbloudí a buvolí kůže, egyptské oblečení, jako je galábíje (mužská košile až na zem), bavlněná trička s hieroglyfy. 7.

9 > PŮJČOVNY AUT Zastoupení všech velkých mezinárodních půjčoven automobilů, jako jsou Avis, Budget a Hertz, najdeme ve všech velkých hotelech a na letišti. Automobily se půjčují osobám starším 26 let, které vlastní mezinárodní řidičský průkaz. Poplatky za nájem automobilu jsou podstatně vyšší než u nás. Podrobnější informace u delegáta. > TAXI Taxi je možné objednat si přes recepci. Pouliční taxi (i minibusy) sbírají klienty během jízdy, takže je běžné dělit se o taxi i s jinými pasažéry. Můžeme stavět i obsazené vozy. Cenu je vhodné domluvit si předem, jinak bude řidič žádat přemrštěnou částku. Někdy je vhodné (hlavně v Káhiře) vzít si při odchodu z hotelu kartičku s adresou hotelu v arabštině, neboť většina taxikářů komunikuje pouze arabsky. > SLUNCE V případě, že zapomenete opalovací krém či olej doma, lze je v místě běžně koupit. V prvních dnech je lepší se prud- 8.

10 kému slunci vyhýbat a používat krémy s vyšším faktorem. I když to často vypadá, že slunce nepálí, je velmi silné a můžete se velmi rychle spálit. Ujišťujeme Vás, že pozvolným a systematickým opalováním dosáhnete kýžené barvy pleti a vyvarujete se bolestivých spálenin. > MOŘE, PLÁŽE O podmořském světě v Egyptě se říká, že je jedním z nejhezčích na světě. Pláže jsou zde písčité, často hned po pár metrech ve vodě začínají korálové útesy, kde se hemží tisíce různobarevých ryb, slunce se odráží od korálů a ruší spánek chobotnic. Nezapomeňte si vzít masku a šnorchl, rozhodně se nebudete nudit. Doporučujeme obuv do vody a podvodní fotoaparát. > OBCHODY V turistických letoviscích se obchodníci orientují podle poptávky. Supermarkety bývají otevřené nepřetržitě od rána do pozdních večerních hodin, ostatní obchody například se suvenýry, oblečením apod. mívají zavřeno během poledních hodin. Zde jsou orientační ceny některého základního zboží v LE: chléb 0,5 kg 1,75 rajčata 1 kg 2 houska / bageta 1,5 okurky 1 kg 2 máslo 1 kg 8 papriky 1 kg 3 sušenky 2-5 jablka 1 kg 7 9.

11 vejce 1 ks 0,3 pomeranče 1 kg 2,5 sýr 1 kg 10 pivo 5 jogurt 1 ks 0,7 coca-cola 2,5 káva 2,5 džus 1 l 4 čokoláda 2 víno 1 l 40 cukr 1 kg 2 alkohol 2 cl. 50 čaj 100 sáč. 7 voda 1/5 l 1,5 med 1/2 kg 8 mléko 1 litr 2,5 > GEOGRAFIE, HISTORIE, ZAJÍMAVOSTI Egypt leží ve východní část Sahary při březích Středozemního a Rudého moře. Sousedí s Libyí, Súdánem a Israelem. Celková rozloha Egypta je km 2 (z toho 6 % Sinaj). V současné době zde žije více jak 70 miliónů obyvatel, většinou egyptští Arabové. Hlavním městem je Káhira (cca 20 milionů obyvatel), druhým největším městem je Alexandrie (přes 3 miliony lidí). Úředním jazykem je arabština, ale lze se domluvit anglicky. Nejznámější řekou je Nil s délkou toku km, která ústí do Středozemního moře. Vzniká soutokem Bílého Nilu (vytéká z Viktoriina jezera) a Modrého Nilu (vytéká z etiopských hor). Rozděluje Egypt na 2 části: západní, kterou pokrývá Libyjská poušť a východní, kterou pokrývá Arabská poušť. Na horním toku byla vybudována Asuánská přehrada, která vytvořila Násirovo jezero. Nejvyšší horou je sv. Kateřina na Sinaji s m. n. m. Staří Egypťané nazývali svou zem Kemet, neboli černá zem". Černá zem byla orná půda, úrodné bahno, které naplavoval Nil každým rokem, když se rozvodnil z břehů. Nil, 10.

12 řeka, která protíná největší poušť na zemi Saharu ve směru od rovníkové Afriky ke Středozemnímu moři, a podél které vznikla a rozvinula se nejstarší civilizace světa. Kolem r př. n. l. hledaly domorodé národy, které bojovaly o přežití, útočiště v údolí Nilu, které nabízelo pohodlnější životní podmínky. Tak se začaly vyvíjet první městské aglomerace, které se soustřeďovaly především na severu a jihu. Tyto dvě skupiny osadníků se vyvíjely odlišně a nezávisle a brzy byla tato oblast nazývána Horním a Dolním Egyptem". Život v těchto prvních komunitách nemohl pokračovat bez řádu a formy společenské organizace, a tak vznikla úloha náčelníka, který se během času stal králem-faraónem. Ten zajišťoval existenci svého lidu, organizoval jeho práci a chránil jej proti nepřátelům zvenčí. Ke sjednocení obou států došlo poprvé okolo r př. n. l. králem Menejem, a tím začíná historie Egypta. Během následujících let se na trůně vystřídalo 31 faraónských dynastií kolik bylo faraónů, už se nepodaří přesně zjistit. Mezi nejznámější stavby z této doby patří první postavená pyramida v egyptských dějinách, stupňovitá Džóserova pyramida v Sakkáře a 3 velké pyramidy v Gíze Chepsovy, Chefrénovy a Mikerínovy, které symbolicky chrání sfinga. Během Střední říše ( př. n. l.) začíná vzestup Théb (Karnaku a Luxoru), které se staly jedním z nejslavnějších měst starověku. Později dochází k budování skalních hrobek na Západním břehu Nilu v Údolí králů a královen, ke stavbě stupňovitého chrámu královny Hatšepsowet a krátké 11.

13 vládě faraona Tutanchamóna, kterého proslavil tzv. Zlatý poklad, nalezený v jeho hrobce v Údolí králů. Éra slavných dějin egypské říše je zakončena Pozdní dobou ( př. n. l.), kdy se v Egyptě vystřídali nůbijští a perští vládci. Tažením Alexandra Velikého k Nilu v r. 332 př. n. l. začíná epocha řecko-římská, která trvala téměř let. Později se stal Egypt římskou provincií a v 7. st. n. l., kdy došlo ke vzniku a vzestupu islámu, padl Egypt do rukou arabských oddílů. Arabové přinesli do Egypta své náboženství, kulturu a jazyk. Během 500 let se zde vystřídaly různé arabské dynastie a v r n. l. se vlády ujímá válečník Saladin, který přijal titul sultána a založil dynastii Ajjubidovců. Období jeho vlády je nejslavnější dobou egyptské historie ve středověku. Během křižáckých tažení opevňuje město stavbou citadely a městských hradeb, které se zachovaly dodnes, a tvoří jedno z nejnavštěvovanějších míst Káhiry. Na obranu města najal armádu tureckých žoldnéřů, Mamluků, kteří se v r n. l. chopili moci a vládli po dvě a půl století. Za jejich panování se stal Egypt vedoucí vojenskou silou a středem islámské arabské kultury, umění a architektury. V hlavním městě byly postaveny nádherné stavby a mešity. V této době se Káhira stává jedním z nejkrásnějších měst arabského Orientu. V období od r n. l. byl Egypt pohlcen Osmanskou říší. V r v Egyptě přistál Napoleon a porazil vojsko Mamluků (kteří se opět chopili moci) ve slavné bitvě u pyramid. V tom samém roce bylo ale francouzské loďstvo poraženo anglickým loď- 12.

14 13. stvem pod vedením admirála Nelsona, i když trvalo ještě další 3 roky, než Napoleon kapituloval. V každém případě se Napoleon zasloužil o znovuobjevení starého Egypta, neboť s sebou do země přivedl velkou skupinu učenců, kteří vytvořili ojedinělou historickou studii země. V r n. l. využil zmatku a anarchie po odchodu Napoleona vojenský důstojník albánského původu Muhammad Alí, chopil se moci a zahájil obrovský projekt modernizace Egypta. Pozval do země experty z Evropy, zakládá školy, vybudoval moderně vyzbrojenou armádu a zavedl pěstování bavlny. Hospodářský vzestup pokračoval i za vlády jeho synů a nástupců, v r n. l. dochází k otevření Suezského průplavu. Celá tato modernizace měla ale za následek obrovský zahraniční dluh, země se dostala do hospodářských potíží a byla nucena prodat rozhodující část akcií Velké Británii. V zemi proto rostla nespokojenost, která vyústila ve vojenskou vzpouru. Vláda požádala Brity o vojenskou pomoc ALEXANDRIE KÁHIRA Nil SUEZ HURGHADA KARNAK ESNA ABU SIMBEL EDFU LUXOR KOM OMBO ASUÁN SHARM EL SHEIK a Egypt se tak dostal pod britský protektorát. V r n. l. dochází po odmítnutí požadavku o nezávislost k lidové vzpouře a Velká Británie tak byla nucena požadavkům Egypťanů ustoupit. V r n. l. se vlády ujímá král Fuad I. a vzniká království Egypt.

15 V r n. l. dochází k nekrvavému vojenskému puči, vedeném plukovníkem Násirem a byl Egypt prohlášen republikou. Násir byl jmenován prezidentem. V zahraniční politice se přiklonil k Sovětskému Svazu. Vyvlastnil a znárodnil Suezský kanál a takto získaný příjem použil na stavbu Velké Asuánské přehrady. Po jeho smrti nastoupil prezident Anwar al-sadat, který zavedl domácí politiku liberálního typu a zahraniční politiku těsnějších vztahů se Západem a Spojenými státy. Sadat byl zavražděn v r a po něm nastoupil generál Husní Mubarak. Egypt leží v suchém subtropickém pásmu severní Afriky. Tomu odpovídá suché pouštní počasí s mírnou zimou a žhavým létem. Letní průměrná teplota vzduchu je 32 C, na jihu země až 40 C, průměrná teplota moře je 26 C. Často vane suchý a horký pouštní vítr samsín, který s sebou přináší velké množství jemného písku. Nejvíce srážek spadne v období od listopadu do dubna v deltě Nilu a na pobřeží Středozemního moře. Sinajský poloostrov, jehož rozloha činí téměř km 2, se rozkládá mezi zálivem Akabským a Suezským v Rudém moři a je jednou z nejznámějších a zároveň nejčarovnějších pouští na naší zeměkouli. Zde se rozkládá velkolepý svět hor jižního Sinaje se svými malebně rozeklanými tvary různých barev a forem, které jsou tvořeny žulou, porfyrem, rulou a jinými vyvřelými horninami. Jako přirozený most mezi Asií a Afrikou byl severní Sinaj odedávna důležitou obchodní a vojenskou cestou, zatímco jeho jižní část byla pro své přírodní bohatství pro mnohé dobyvatele vytouženým cílem. Světově proslulým se však Sinaj stal teprve díky druhé knize Mojžíšově, která líčí exodus Izraelců z Egypta. Vrcholným 14.

16 okamžikem dlouholetého bloudění Izraelců Sinajským poloostrovem bylo zvěstování desatera na hoře Sinaj, která je ztotožňována s Mojžíšovou horou vysokou m, u jejíhož úpatí se nachází klášter svaté Kateřiny. Zde se nachází trnitý keř, u kterého Bůh předal Mojžíšovi desky s Desaterem přikázání. Většinu domácích i zahraničních turistů nejvíce přitahuje fantastický svět hor a podmořských zázraků, jimiž vynikají korálové útesy jižního Sinaje, a který můžeme spatřit na pobřeží Akabského zálivu. Mezi nejznámější turistická střediska, rozkládající se podél 180 km dlouhého pobřeží zálivu, patří především Sharm El Sheik, Nuwajba, Dahab a Tába. Všechna mají krásné zátoky ke koupání, nádherná místa k potápění, hotely a potápěčské školy. V těsné blízkosti Sharm El Sheiku se nachází Ras Muhammad, nejproslulejší potápěčské místo Sinajského poloostrova. Rudé moře je zálivem" Indického oceánu dlouhým km. V příkrém rozporu se svým jménem je však ve skutečnosti inkoustově modré, při pobřeží střídavě azurové a tyrkysové. Jeho název snad pochází od druhu mořské řasy, která vodu místy zbarvuje červeně nebo od červených měkkýšů, kteří místy pokrývají ve velkém množství mořské dno a ze kterých se ve starověku získával purpur. Do Rudého moře neústí žádná řeka. Vlivem horkého klimatu se voda rychle odpařuje. Není proto divu, že Rudé moře patří mezi nejslanější na světě salinita tu dosahuje hodnot okolo 40 promile. Za skutečný ráj potapěčů se považuje pobřeží Akabského zálivu. Tato oblast vešla do povědomí milovníků podmořského života nádhernými korálovými útesy. Odborníci tvrdí, že Ras Muhammad na nejjižnějším cípu Sinaje je nejkrásnějším podmořským parkem na světě. 15.

17 > VÝLETY Naše cestovní kancelář pro Vás připravila zajímavé fakultativní výlety. Další podrobnosti, včetně termínů a cen, se dozvíte z nástěnek a od našeho delegáta. 1. Káhira Celodenní výlet do hlavního města s návštěvou nejzajímavějších památek v Káhiře a okolí. Každý, kdo navštíví Egypt poprvé by si neměl nechat ujít pyramidy v Gíze, dnes ležících na předměstí Káhiry. K pyramidám neodmyslitelně patří tajemná socha Sfingy. Mnoho artefaktů, nalezených v Egyptě je dnes umístěno v Egyptologickém muzeu, které je rovněž zahrnuto v programu výletu. Mezi nejznámější exponáty patří Zlatý poklad Tutanchamonovy hrobky. Dále navštívíte výrobny papyru a parfémů. Návrat do hotelu je plánován ve večerních hodinách. 2. Luxor Během tohoto celodenního výletu navštívíte památky v údolí Nilu. Můžete obdivovat starobylé chrámy v Luxoru a Karnaku na východním břehu řeky, na západním pak thébské město mrtvých, slavné Údolí králů a královen. Prohlídka končí návštěvou chrámu královny Hatšepsut a Memnonových kolosů. 3. Lodní výlet na ostrov Giftun Pro všechny milovníky potápění je připraven odpolední výlet lodí na ostrov Giftun. Neboť nádhera korálových útesů se skrývá jen kousek pod hladinou, postačí Vám šnorchl a potápěčské brýle. Během plavby zastavuje loď na dvou místech, kde budete mít příležitost obdivovat podmořský svět Rudého moře. 16.

18 4. Safari Odpolední výlet pro ty, kdož chtějí poznat z Egypta ještě kousek víc. Jeepy Vás provezou pouští do beduínské vesnice, kde budete mít možnost nahlédnout do tradičního způsobu života místních obyvatel. Ti odvážnější z vás mohou vyzkoušet jízdu na velbloudu. Pro všechny pak bude připravena tradiční večeře, při které nebude chybět ani beduínská zábava při tanci a zpěvu. Cestou zpět se zastavíte v poušti, kde si budete moci vychutnat západ slunce. CK ALEX si vyhrazuje právo na změny nabídky a program výletů. Vyhrazujeme si právo na změny termínů výletů, zejména lodních, v případě nepříznivého počasí. Při nedostatečném počtu klientů mohou být některé výlety i zrušeny (peníze za výlety zaplacené na místě, Vám vrátí delegát, pokud jste výlet platili před odjezdem v Čechách, pošleme Vám je poštou na Vaši adresu.) VYHRAJTE ZÁJEZD! A jak? Je to snadné stačí, když budete hodně fotit a po návratu z Vaší dovolené nám zašlete nějaké fotografie. S některými fotografiemi našich klientů už jste se mohli setkat na stránkách našeho katalogu nebo na internetu. A navíc cena v podobě zájezdu je jistě lákavá. Bližší informace najdete v katalogu a na internetu 17.

19 18.

20 Velvyslanectví České republiky v Káhiře 4, Dokki Street, Giza, Egypt, Tel.: , Fax: : cairo@embassy.mzv.cz CK Alex, s.r.o. Písnická 2, Praha 4 Informace, rezervace tel.: (+420) e mail: info@ckalex.cz

VAR 2. PO ČAKRÁCH EGYPTA, PO STOPÁCH BOHŮ A FARAONŮ SLUNCE s Milošem Matulou 1. část cesty

VAR 2. PO ČAKRÁCH EGYPTA, PO STOPÁCH BOHŮ A FARAONŮ SLUNCE s Milošem Matulou 1. část cesty VAR 2. PO ČAKRÁCH EGYPTA, PO STOPÁCH BOHŮ A FARAONŮ SLUNCE s Milošem Matulou 1. část cesty 20. 9. - 28. 9. 2017 Hurghada Luxor plavba lodí po Nilu Asuán Káhira Hurghada Avšak záleží pouze na Vás, zdali

Více

PO ČAKRÁCH EGYPTA, PO STOPÁCH BOHŮ A FARAONŮ SLUNCE s Milošem Termín cesty

PO ČAKRÁCH EGYPTA, PO STOPÁCH BOHŮ A FARAONŮ SLUNCE s Milošem Termín cesty PO ČAKRÁCH EGYPTA, PO STOPÁCH BOHŮ A FARAONŮ SLUNCE s Milošem Termín cesty 5.11.- 12.11.2016 Hurghada - Luxor - plavba lodí po Nilu Asuán - Káhira Avšak záleží pouze na Vás, zdali chcete meditovat nebo

Více

NABÍDKA VÝLETŮ 2017 DJUNI. Orientační kurs 1 EUR = 1,95 lv. Upozornění: Ceny a programy výletů jsou pouze orientační a jsou z loňské sezóny.

NABÍDKA VÝLETŮ 2017 DJUNI. Orientační kurs 1 EUR = 1,95 lv. Upozornění: Ceny a programy výletů jsou pouze orientační a jsou z loňské sezóny. NABÍDKA VÝLETŮ 2017 DJUNI Orientační kurs 1 EUR = 1,95 lv Aquapark v Primorsku AQUAPLANET pro všechny věkové kategorie a každý si zde najde to své. Čeká Vás den plný zábavy, příjemných zážitků, skluzavky,

Více

NABÍDKA VÝLETŮ 2017 PRIMORSKO. Orientační kurs 1 EUR = 1,95 lv. Upozornění: Ceny a programy výletů jsou pouze orientační a jsou z loňské sezóny.

NABÍDKA VÝLETŮ 2017 PRIMORSKO. Orientační kurs 1 EUR = 1,95 lv. Upozornění: Ceny a programy výletů jsou pouze orientační a jsou z loňské sezóny. NABÍDKA VÝLETŮ 2017 PRIMORSKO Orientační kurs 1 EUR = 1,95 lv Aquapark v Primorsku AQUAPLANET pro všechny věkové kategorie a každý si zde najde to své. Čeká Vás den plný zábavy, příjemných zážitků, skluzavky,

Více

NABÍDKA VÝLETŮ 2019 SOZOPOL. Orientační kurz 1 EUR = 1,95 lv. Upozornění: Ceny a programy výletů jsou pouze orientační a jsou z loňské sezóny.

NABÍDKA VÝLETŮ 2019 SOZOPOL. Orientační kurz 1 EUR = 1,95 lv. Upozornění: Ceny a programy výletů jsou pouze orientační a jsou z loňské sezóny. NABÍDKA VÝLETŮ 2019 SOZOPOL Orientační kurz 1 EUR = 1,95 lv Aquapark v Primorsku AQUAPLANET pro všechny věkové kategorie a každý si zde najde to své. Čeká Vás den plný zábavy, příjemných zážitků, skluzavky,

Více

NOVINKY EGYPT. Hurgada Marsa Alam Sharm Al Sheikh Plavba po Nilu s pobytem u moře. Blue Holiday, DUBEN 2017

NOVINKY EGYPT. Hurgada Marsa Alam Sharm Al Sheikh Plavba po Nilu s pobytem u moře. Blue Holiday, DUBEN 2017 NOVINKY Blue Holiday, DUBEN 2017 EGYPT Hurgada Marsa Alam Sharm Al Sheikh Navštivte kolébku jedné z největších a nejstarších civilizací, proslulou největším muzeem na světě pod otevřeným nebem - Luxorem,

Více

NABÍDKA VÝLETŮ 2017 SVATÝ KONSTANTIN

NABÍDKA VÝLETŮ 2017 SVATÝ KONSTANTIN NABÍDKA VÝLETŮ 2017 SVATÝ KONSTANTIN Orientační kurs 1 EUR = 1,95 lv Výlet do Nesebru Výlet autobusem do architektonické rezervace se starobylými kostely a chrámy, která je zahrnuta do seznamu UNESCO od

Více

Afrika Severní region. Státy část I

Afrika Severní region. Státy část I Afrika Severní region Státy část I Severní Afrika Přiřaď státy do mapy severní Afriky Súdán Egypt Libye Alžírsko Tunisko Maroko Západní Sahara Hry a testy o Africe (EN) Alžírsko Alžírská demokratická a

Více

NABÍDKA VÝLETŮ 2019 KITEN. Orientační kurz 1 EUR = 1,95 lv. Upozornění: Ceny a programy výletů jsou pouze orientační a jsou z loňské sezóny.

NABÍDKA VÝLETŮ 2019 KITEN. Orientační kurz 1 EUR = 1,95 lv. Upozornění: Ceny a programy výletů jsou pouze orientační a jsou z loňské sezóny. NABÍDKA VÝLETŮ 2019 KITEN Orientační kurz 1 EUR = 1,95 lv Aquapark v Primorsku AQUAPLANET pro všechny věkové kategorie a každý si zde najde to své. Čeká Vás den plný zábavy, příjemných zážitků, skluzavky,

Více

NABÍDKA VÝLETŮ 2017 NESEBR. Orientační kurs 1 EUR = 1,95 lv. Upozornění: Ceny a programy výletů jsou pouze orientační a jsou z loňské sezóny.

NABÍDKA VÝLETŮ 2017 NESEBR. Orientační kurs 1 EUR = 1,95 lv. Upozornění: Ceny a programy výletů jsou pouze orientační a jsou z loňské sezóny. NABÍDKA VÝLETŮ 2017 NESEBR Orientační kurs 1 EUR = 1,95 lv Výlet do Varny s návštěvou Delfinária Odjezd: 09.00 hodin (krátká zastávka u městečka Obzor) Příjezd do Varny: přibližně v 10.15 hodin Návštěva

Více

NABÍDKA VÝLETŮ 2019 DJUNI. Orientační kurz 1 EUR = 1,95 lv. Upozornění: Ceny a programy výletů jsou pouze orientační a jsou z loňské sezóny.

NABÍDKA VÝLETŮ 2019 DJUNI. Orientační kurz 1 EUR = 1,95 lv. Upozornění: Ceny a programy výletů jsou pouze orientační a jsou z loňské sezóny. NABÍDKA VÝLETŮ 2019 DJUNI Orientační kurz 1 EUR = 1,95 lv Aquapark v Primorsku AQUAPLANET pro všechny věkové kategorie a každý si zde najde to své. Čeká Vás den plný zábavy, příjemných zážitků, skluzavky,

Více

POTÁPĚNÍ V HURGÁDĚ. Doprava + ubytování: zajistíme dle vašich požadavků na místo odletu, kvalitu ubytování a druh stravování.

POTÁPĚNÍ V HURGÁDĚ. Doprava + ubytování: zajistíme dle vašich požadavků na místo odletu, kvalitu ubytování a druh stravování. POTÁPĚNÍ V HURGÁDĚ Potápěčský zájezd pro začátečníky i pokročilé. Nabízíme Vám potápění v jednom z nejkrásnějších a nejpestřejších moří světa, na něž jistě jen tak nezapomenete. I když v posledních letech

Více

Připravuje: Potápěčské safari v Egyptě v Rudém moři

Připravuje: Potápěčské safari v Egyptě v Rudém moři Připravuje: Potápěčské safari v Egyptě v Rudém moři SEVERNÍ CESTA TIRANSKÁ ÚŽINA - RAS MOHAMED - DAHAB & SS - THISTELGORM Termín: 7. 14. března 2015 Cena: 29 900,-Kč Rádi bychom Vás pozvali na týdenní

Více

VAR 4. Poznávací a meditační cesta PO ČAKRÁCH EGYPTA, PO STOPÁCH BOHŮ A FARAONŮ SLUNCE I. s Milošem 8 dní 21. 11. 28. 11. 2015

VAR 4. Poznávací a meditační cesta PO ČAKRÁCH EGYPTA, PO STOPÁCH BOHŮ A FARAONŮ SLUNCE I. s Milošem 8 dní 21. 11. 28. 11. 2015 VAR 4. Poznávací a meditační cesta PO ČAKRÁCH EGYPTA, PO STOPÁCH BOHŮ A FARAONŮ SLUNCE I. s Milošem 8 dní 21. 11. 28. 11. 2015 Káhira / Asuán / plavba lodí po Nilu / Luxor / Káhira Poznávací meditační

Více

MAR DEL SUR 2** Letecká spol. Termín Kč 11 NOCÍ/13 DNÍ Kč 11 NOCÍ/13 DNÍ

MAR DEL SUR 2** Letecká spol. Termín Kč 11 NOCÍ/13 DNÍ Kč 11 NOCÍ/13 DNÍ MAR DEL SUR 2** Měna Kč Stravování ALL INCLUSIVE Země a lokalita Kuba, Varadero Letecká spol. Termín 23.02.2017-07.03.2017 51 700 Kč 11 NOCÍ/13 DNÍ 23.02.2017-07.03.2017 51 700 Kč 11 NOCÍ/13 DNÍ 23.02.2017-10.03.2017

Více

CK BUS TOUR-FOLTÝNOVÁ

CK BUS TOUR-FOLTÝNOVÁ PROVENCE 2011 Vážení rodiče, milí studenti! V letošním školním roce máte poprvé možnost volby komplexní zahraniční exkurze. Po několika rocích, kdy se nabízelo pouze Chorvatsko, tedy destinace relativně

Více

Potápěčské safari v Egyptě v Rudém moři

Potápěčské safari v Egyptě v Rudém moři Potápěčské safari v Egyptě v Rudém moři JIŽNÍ CESTA - HLUBOKÝ JIH St. JOHNS - ABU FANDÍRA Termín: 4. 11. května 2019 Cena: 30 900,-Kč Rádi bychom Vás pozvali na týdenní plavbu jižní trasa - hluboký jih.

Více

NABÍDKA VÝLETŮ 2019 CAREVO. Orientační kurz 1 EUR = 1,95 lv. Upozornění: Ceny a programy výletů jsou pouze orientační a jsou z loňské sezóny.

NABÍDKA VÝLETŮ 2019 CAREVO. Orientační kurz 1 EUR = 1,95 lv. Upozornění: Ceny a programy výletů jsou pouze orientační a jsou z loňské sezóny. NABÍDKA VÝLETŮ 2019 CAREVO Orientační kurz 1 EUR = 1,95 lv Aquapark v Primorsku AQUAPLANET pro všechny věkové kategorie a každý si zde najde to své. Čeká Vás den plný zábavy, příjemných zážitků, skluzavky,

Více

NABÍDKA VÝLETŮ 2019 LOZENEC. Orientační kurz 1 EUR = 1,95 lv. Upozornění: Ceny a programy výletů jsou pouze orientační a jsou z loňské sezóny.

NABÍDKA VÝLETŮ 2019 LOZENEC. Orientační kurz 1 EUR = 1,95 lv. Upozornění: Ceny a programy výletů jsou pouze orientační a jsou z loňské sezóny. NABÍDKA VÝLETŮ 2019 LOZENEC Orientační kurz 1 EUR = 1,95 lv Aquapark v Primorsku AQUAPLANET pro všechny věkové kategorie a každý si zde najde to své. Čeká Vás den plný zábavy, příjemných zážitků, skluzavky,

Více

Hotel AL NABILA GRAND MAKADI*****

Hotel AL NABILA GRAND MAKADI***** EGYPT HURGHADA : Hotel AL NABILA GRAND MAKADI***** Poloha: Luxusní hotel se nachází v oblasti Makadi Bay v části patřící národnímu parku, přímo u široké písečné pláže s korálovým podložím v zálivu Sharm

Více

Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu

Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu ZELENÁ DO BUDOUCNOSTI Operační program: OP vzdělávání pro konkurenceschopnost Výzva: 1.4 Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách Klíčová aktivita:

Více

VÝTVARNÁ KULTURA. 4. EGYPT a další vývoj písma. 9-Výtvarná kultura. Vytvořil: Lenka Tichá. www.isspolygr.cz. DUM číslo: 4.

VÝTVARNÁ KULTURA. 4. EGYPT a další vývoj písma. 9-Výtvarná kultura. Vytvořil: Lenka Tichá. www.isspolygr.cz. DUM číslo: 4. VÝTVARNÁ KULTURA 4. EGYPT a další vývoj písma www.isspolygr.cz Vytvořil: Lenka Tichá EGYPT a další Egypt vývoj a další písma vývoj písma Strana: 1 Škola Ročník Název projektu Číslo projektu Číslo a název

Více

Více informací: CK LIKIDIS TRAVEL, s.r.o., Josefská 3, Brno, IČO Tel , tel/fax:

Více informací: CK LIKIDIS TRAVEL, s.r.o., Josefská 3, Brno, IČO Tel , tel/fax: Více informací: CK LIKIDIS TRAVEL, s.r.o., Josefská 3, 60200 Brno, IČO 47903678 Tel. 542 219 200, tel/fax: 542 219 201 Řecko Nei Pori studia Rosa letecky z Brna Poloha: nachází se cca 250 m od pláže, kousek

Více

SICÍLIE 18. 9. 27. 9. 2015

SICÍLIE 18. 9. 27. 9. 2015 SICÍLIE 18. 9. 27. 9. 2015 Proč právě Sicílie? Největší italský ostrov nabízí krásné pláže, hory, divoké kaňony, jedny z nejlépe zachovaných antických památek světa i architektonické pozůstatky vlády Normanů,

Více

NABÍDKA ZÁJEZDU SICÍLIE

NABÍDKA ZÁJEZDU SICÍLIE NABÍDKA ZÁJEZDU SICÍLIE Navrhované datum: 24.10. - 28. 10. 2017 Navrhovaný počet osob pro kalkulaci: 50 Navrhovaný přímý let s leteckou společností Ryanair 24. 10. Praha Trapani: 16.40 19.00 28. 10. Trapani

Více

JÓGA ZÁJEZD NA SRÍ LANKU BŘEZEN 2019 s Danou Beierovou

JÓGA ZÁJEZD NA SRÍ LANKU BŘEZEN 2019 s Danou Beierovou JÓGA ZÁJEZD NA SRÍ LANKU BŘEZEN 2019 s Danou Beierovou cena již od 17.990 Kč / osoba Cena zahrnuje: 9 nocí ubytování snídaně cvičení jógy 14 lekcí pojištění CK proti úpadku VILA U MOŘE S BAZÉNEM A TERASOU

Více

JÓGA ZÁJEZD NA SRÍ LANKU BŘEZEN 2019 s Danou Beierovou (SR06)

JÓGA ZÁJEZD NA SRÍ LANKU BŘEZEN 2019 s Danou Beierovou (SR06) JÓGA ZÁJEZD NA SRÍ LANKU BŘEZEN 2019 s Danou Beierovou (SR06) cena již od 17.990 Kč / osoba Cena zahrnuje: 9 nocí ubytování snídaně cvičení jógy 14 lekcí pojištění CK proti úpadku JÓGA ZÁJEZD NA SRÍ

Více

Země faraónů a nejlepšího potápění.

Země faraónů a nejlepšího potápění. Země faraónů a nejlepšího potápění. Vítejte V EGYPTĚ Alexandrie Káhira Egypt Nil Abu Simbel Karnak Edfu Suez El Gouna Hurghada Marsa Alam Luxor Asuán V VI VII VIII IX X Země plná tajemství, záhad a mystiky,

Více

EGYPT Sharm El Sheikh FLORIA Cestovní Kancelář s.r.o.

EGYPT Sharm El Sheikh FLORIA Cestovní Kancelář s.r.o. EGYPT Sharm El Sheikh s.r.o. 1 SHARM EL SHEIKH Letovisko: Jedno z největších turistických letovisek v Egyptě, které je známé svou stabilní teplotou a především jako vhodné místo pro šnorchlování a potápění.

Více

NABÍDKA VÝLETŮ 2016 PRIMORSKO. Orientační kurs 1 EUR = 1,95 lv. Upozornění: Ceny a programy výletů jsou pouze orientační a jsou z loňské sezóny.

NABÍDKA VÝLETŮ 2016 PRIMORSKO. Orientační kurs 1 EUR = 1,95 lv. Upozornění: Ceny a programy výletů jsou pouze orientační a jsou z loňské sezóny. NABÍDKA VÝLETŮ 2016 PRIMORSKO Orientační kurs 1 EUR = 1,95 lv Aquapark v Primorsku AQUAPLANET pro všechny věkové kategorie a každý si zde najde to své. Čeká Vás den plný zábavy, příjemných zážitků, skluzavky,

Více

Řecko Korfu. www.cdtravel.cz Řecko Korfu

Řecko Korfu. www.cdtravel.cz Řecko Korfu Tel.: 972 243 066 Řecký ostrov Korfu (Corfu) je jeden z nejkrásnějších ostrovů Řecka a ve středomoří vůbec. Leží na severu naproti Albánské pevnině. Díky rozmanité floře je nazývaný věčně zeleným ostrovem.

Více

NABÍDKA VÝLETŮ 2019 OBZOR. Orientační kurz 1 EUR = 1,95 lv. Upozornění: Ceny a programy výletů jsou pouze orientační a jsou z loňské sezóny.

NABÍDKA VÝLETŮ 2019 OBZOR. Orientační kurz 1 EUR = 1,95 lv. Upozornění: Ceny a programy výletů jsou pouze orientační a jsou z loňské sezóny. NABÍDKA VÝLETŮ 2019 OBZOR Orientační kurz 1 EUR = 1,95 lv Výlet autobusem do Varny Chcete navštívit DELFINÁRIUM? Sraz: Odjezd: Příjezd do Varny: Program zahrnuje: Odjezd z Varny: Předpokládaný návrat:

Více

CHORVATSKO vlakem. HVAR 10 ti denní pobyt u moře strava: ALL INCLUSIVE LIGHT

CHORVATSKO vlakem. HVAR 10 ti denní pobyt u moře strava: ALL INCLUSIVE LIGHT 10 dní u moře CHORVATSKO vlakem HVAR 10 ti denní pobyt u moře strava: ALL INCLUSIVE LIGHT Pro železničáře z České a Slovenské republiky a jejich rodinné příslušníky. TERMÍN: 6.9. - 17.9. 2019 CENA: 12

Více

EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost

EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, 779 00 OLOMOUC tel.: 585 427 142, 775 116 442; fax: 585 422 713 e-mail: kundrum@centrum.cz; www.zs-mozartova.cz Projekt: ŠKOLA RADOSTI, ŠKOLA

Více

NABÍDKA VÝLETŮ 2015. ITÁLIE Ischia. Upozornění: Ceny a programy výletů jsou pouze orientační a jsou z loňské sezony.

NABÍDKA VÝLETŮ 2015. ITÁLIE Ischia. Upozornění: Ceny a programy výletů jsou pouze orientační a jsou z loňské sezony. NABÍDKA VÝLETŮ 2015 ITÁLIE Ischia Půldenní výlet kolem ostrova Ischia Půldenní okruh kolem ostrova Ischia s českým průvodcem. Prohlídky a zastávky na nejzajímavějších místech ostrova, výjezd do nejvýše

Více

Přijměte pozvání pro vaši dovolenou 2014 do Chorvatska, oblasti střední Dalmácie na Omišskou riviéru

Přijměte pozvání pro vaši dovolenou 2014 do Chorvatska, oblasti střední Dalmácie na Omišskou riviéru Přijměte pozvání pro vaši dovolenou 2014 do Chorvatska, oblasti střední Dalmácie na Omišskou riviéru Nejbližším městem a centrem kulturního dění je malebný Omiš s ústím řeky Cetiny do moře. Pro návštěvu

Více

SPORTIZER BEACHVOLEJBALOVÝ KEMP KYPR 2018

SPORTIZER BEACHVOLEJBALOVÝ KEMP KYPR 2018 SPORTIZER BEACHVOLEJBALOVÝ KEMP KYPR 2018 Kypr je ostrov s nejkrásnějšími písčitými plážemi v Evropě. Letos zde organizujeme výukový kemp plážového volejbalu ve spojení s dovolenou u moře. Termíny jsme

Více

Výlety v Hurghadě sezóna 2012

Výlety v Hurghadě sezóna 2012 Výlety v Hurghadě sezóna 2012 Výlety lodí Ostrov Giftun: výlet lodí, šnorchlování na 2 různých místech s korálovými útesy, odpočinek na Giftunu. V ceně výletu: transfer, vybavení na šnorchlování, oběd

Více

CZ01-KA

CZ01-KA Discovering olives and grapevine on the Italian organic farm Za olivami a vínem na biofarmu v Itálii 2016-1-CZ01-KA102-023637 Group 1: Olive harvest, sorting and oil production 06.11. 19.11.2016, Perugia

Více

NABÍDKA VÝLETŮ 2019 PRIMORSKO. Orientační kurz 1 EUR = 1,95 lv. Upozornění: Ceny a programy výletů jsou pouze orientační a jsou z loňské sezóny.

NABÍDKA VÝLETŮ 2019 PRIMORSKO. Orientační kurz 1 EUR = 1,95 lv. Upozornění: Ceny a programy výletů jsou pouze orientační a jsou z loňské sezóny. NABÍDKA VÝLETŮ 2019 PRIMORSKO Orientační kurz 1 EUR = 1,95 lv Aquapark v Primorsku AQUAPLANET pro všechny věkové kategorie a každý si zde najde to své. Čeká Vás den plný zábavy, příjemných zážitků, skluzavky,

Více

Nabídka výletů - MARSA ALAM

Nabídka výletů - MARSA ALAM LUXOR ASWAN A EDFU Nabídka výletů - MARSA ALAM Program: 07:00 Odjezd ze Safagy 08:30 Relax 30 min v Odpočinkovém domě 10:30 Příjezd do Luxoru 11:00 Prohlídka památek, začíná se v Karnaku (cca 1,5 hod)

Více

BULHARSKO po slevě 7%

BULHARSKO po slevě 7% BOMBASTICKÁ NABÍDKA PRO SKUPINY I JEDNOTLIVCE pobyt u moře BULHARSKO Letovisko - Primorsko Hotel ANCORA BEACH ***+ 9.6. 17.6.2015 V ceně : 8. 361,- Kč po slevě 7% Možné uplatnit do 31.3.2015, Doprava kombinovaná

Více

SPORTIZER BEACHVOLEJBALOVÝ KEMP KYPR 2019

SPORTIZER BEACHVOLEJBALOVÝ KEMP KYPR 2019 SPORTIZER BEACHVOLEJBALOVÝ KEMP KYPR 2019 Chtěli byste si zahrát volejbal na nejkrásnějších písčitých plážích v Evropě, a při tom poznat ostrov ve Středozemním moři? Pojeďte s námi na kemp plážového volejbalu

Více

Dovolená v oblasti Nei Pori (Platamonas) s I.S.C.Sports a cestovní kanceláří Pradok

Dovolená v oblasti Nei Pori (Platamonas) s I.S.C.Sports a cestovní kanceláří Pradok GREECE TOUR 2012 Dovolená v oblasti Nei Pori (Platamonas) s I.S.C.Sports a cestovní kanceláří Pradok Po úspěších v minulých letech pokračujeme v pořádání oblíbené dovolené spojené se sportovním vyžitím.

Více

NOVOS NJ, s.r.o. LETNÍ DĚTSKÝ TÁBOR U KATEŘINY

NOVOS NJ, s.r.o. LETNÍ DĚTSKÝ TÁBOR U KATEŘINY NOVOS NJ, s.r.o. LETNÍ DĚTSKÝ TÁBOR U KATEŘINY NOVOS NJ, s. r. o. pořádá již více než 20 sezón letní dětské tábory v rekreačním areálu U Kateřiny ve Štramberku. Čtyři turnusy nabité akcí Poutavé celotáborové

Více

Přírodní poměry Afriky (SKUPINOVÁ PRÁCE)

Přírodní poměry Afriky (SKUPINOVÁ PRÁCE) Přírodní poměry Afriky (SKUPINOVÁ PRÁCE) 1. Podle následujících charakteristik doplň, jak se jednotlivé lokality jmenují. A Tento průplav byl prokopán mezi Rudým a Středozemním mořem. Jmenuje se. B Výška

Více

KLASICKÝ OKRUH MADAGASKAR

KLASICKÝ OKRUH MADAGASKAR KLASICKÝ OKRUH MADAGASKAR RANOMAFANA AMBALAVAO NP ISALO - TULEAR PROGRAM ZÁJEZDU: DEN 1: ODLET Z PRAHY - MADAGASKAR Brzy ráno (07:10) odlet z Prahy s přestupem v Paříži 23:35 Přílet na mezinárodní letiště

Více

RAY DIVING POŘÁDÁ POTÁPĚČSKÉ SAFARI " MALÉ SUNDY - KOMODO - INDONÉSIE"

RAY DIVING POŘÁDÁ POTÁPĚČSKÉ SAFARI  MALÉ SUNDY - KOMODO - INDONÉSIE RAY DIVING POŘÁDÁ POTÁPĚČSKÉ SAFARI " MALÉ SUNDY - KOMODO - INDONÉSIE" KOMODO SE PYŠNÍ TÍM, ŽE PATŘÍ MEZI NEJPESTŘEJŠÍ POTÁPĚČSKOU LOKALITU INDONÉSIE, KDE JSOU JEŠTĚ RYBY...? :-)) Termín 9. - 19. listopadu

Více

DÁNSKO A NORSKÉ FJORDY Poznávací

DÁNSKO A NORSKÉ FJORDY Poznávací DÁNSKO A NORSKÉ FJORDY Poznávací KOMPLETNÍ FOTOGALERIE ZÁJEZDU Fjordy, vodopády, písečné duny, skály na pobřeží moře To je jen malý výčet přírodních krás, které můžete na této trase spatřit. Poznávací

Více

Přijměte pozvání pro vaši dovolenou 2013 do Chorvatska, oblasti střední Dalmácie na Omišskou riviéru

Přijměte pozvání pro vaši dovolenou 2013 do Chorvatska, oblasti střední Dalmácie na Omišskou riviéru Přijměte pozvání pro vaši dovolenou 2013 do Chorvatska, oblasti střední Dalmácie na Omišskou riviéru Nejbližším městem a centrem kulturního dění je malebný Omiš s ústím řeky Cetiny do moře. Pro návštěvu

Více

Seychely Asie - La Digue - Mahé

Seychely Asie - La Digue - Mahé Seychely - La Digue - Mahé Poznávací zájezdy na Seychely Destinace Afrika Jižní Afrika Keňa Namibie Mauritius Seychely Tanzanie Seychely Asie - La Digue - Mahé Poznávací Čína zájezdy Seychely Seychely

Více

Albánie. Hotel Vivas*** Novinka! www.cdtravel.cz. ALBÁNIE / Durres (Drač) Kontakt: Kateřina Štěchová, tel. 602 397 359, email: stechova@cdtravel.

Albánie. Hotel Vivas*** Novinka! www.cdtravel.cz. ALBÁNIE / Durres (Drač) Kontakt: Kateřina Štěchová, tel. 602 397 359, email: stechova@cdtravel. Hotel Vivas*** Novinka! Kontakt: Kateřina Štěchová, tel. 602 397 359, email: stechova@cdtravel.cz ALBÁNIE / Durres (Drač) www.cdtravel.cz Albánie / / / Poloha: hotel se nachází přímo na pláži a zároveň

Více

MALEDIVY HLUBOKÝ JIH EXOTICKÉ POTÁPĚČSKÉ SAFARI

MALEDIVY HLUBOKÝ JIH EXOTICKÉ POTÁPĚČSKÉ SAFARI MALEDIVY HLUBOKÝ JIH EXOTICKÉ POTÁPĚČSKÉ SAFARI Rádi bychom Vás pozvali na týdenní plavbu lodi AMPHIBYIA na korálové útesy, na nejjižnější atoly Malediv. Huvadhoo atol patří mezi největší atoly Malediv

Více

Malování v Provence. 10 - denní zájezd Francie

Malování v Provence. 10 - denní zájezd Francie Malování v Provence 10 - denní zájezd Francie Navštivte a poznejte Provence, rodiště a působiště řady slavných malířů, a přeneste její krásy na malířské plátno! Kdo už někdy držel v ruce paletu a štětec,

Více

JÓGA NA SRÍ LANCE LISTOPAD 2019 s Irmou Březina (SR09)

JÓGA NA SRÍ LANCE LISTOPAD 2019 s Irmou Březina (SR09) JÓGA NA SRÍ LANCE LISTOPAD 2019 s Irmou Březina (SR09) cena již od 16.590 Kč / osoba Cena zahrnuje: 10 nocí ubytování snídaně cvičení jógy pojištění CK proti úpadku JÓGA ZÁJEZD NA SRÍ LANKU s Irmou Březina

Více

INDICKÝ OCEÁN (MAURICIUS) - RÉCIF ATTITUDE 3*+ - 10 DNÍ

INDICKÝ OCEÁN (MAURICIUS) - RÉCIF ATTITUDE 3*+ - 10 DNÍ INDICKÝ OCEÁN (MAURICIUS) - RÉCIF ATTITUDE 3*+ - 10 DNÍ 10 - denní zájezd Pobytový zájezd, 10 dní, 3+* hotel, polopenze Cenu garantujeme již při min. počtu 2 osob. Zájezd Vám dokážeme prodloužit, nakombinovat

Více

Řecko Lefkada. Achilleas studia *** www.cdtravel.cz. ŘECKO Lefkada / Nidri. Kontakt: Daniela Švábová, tel. 737 275 107, email: daniela.svabova@osz.

Řecko Lefkada. Achilleas studia *** www.cdtravel.cz. ŘECKO Lefkada / Nidri. Kontakt: Daniela Švábová, tel. 737 275 107, email: daniela.svabova@osz. www.cdtravel.cz Řecko Lefkada Achilleas studia *** Kontakt: Daniela Švábová, tel. 737 275 107, email: daniela.svabova@osz.org ŘECKO Lefkada / Nidri Poloha: studia leží v klidné okrajové části letoviska

Více

BOTSWANA, ZIMBABWE, JAR

BOTSWANA, ZIMBABWE, JAR BOTSWANA, ZIMBABWE, JAR 11-ti DENNÍ POBYT Pohybovat se budeme v místech, která jsou na mapě označena Všechny pobytové ceny jsou all-inclusive. Ceny jsou uvedeny finální za všechny části, tj. Botswana,

Více

Kurz španělštiny ve Valencii.

Kurz španělštiny ve Valencii. Kurz španělštiny ve Valencii. Valencie Valencie se nachází na středomořském pobřeží Španělska, je to moderní město plné historie i kultury. Výborné klima, písčité pláže, i, navíc, obrovské množství kulturních

Více

ŘECKO ostrov KOS LETOVISKO Marmari. LETOVISKO Lambi. ( polopenze ) Ubytování v tomto letovisku: Hotel BLUE JAY BEACH**+

ŘECKO ostrov KOS LETOVISKO Marmari. LETOVISKO Lambi. ( polopenze ) Ubytování v tomto letovisku: Hotel BLUE JAY BEACH**+ ŘECKO ostrov KOS LETOVISKO Marmari Oblíbené letovisko Marmari, vybudované v 80. letech 20. století, leží na severozápadním pobřeží ostrova cca 15 km od hlavního města Kos. Na rozdíl od toho Marmari poskytuje

Více

PODMÍNKY PRO VSTUP DO ZEMĚ, DEVIZOVÉ PODMÍNKY

PODMÍNKY PRO VSTUP DO ZEMĚ, DEVIZOVÉ PODMÍNKY PODMÍNKY PRO VSTUP DO ZEMĚ, DEVIZOVÉ PODMÍNKY BULHARSKO Podmínky cestování po EU: Občanský průkaz slouží jako cestovní doklad pouze pro jeho držitele. Pokud tedy rodič cestuje pouze s občanským průkazem

Více

Bangkok - Pattaya - Ko Chang(Thajsko), Sunshine Garden ***, Pattaya, Chai Chet Bungalows **+, Ko Chang, Bangkok Palace Hotel ****, Bangkok

Bangkok - Pattaya - Ko Chang(Thajsko), Sunshine Garden ***, Pattaya, Chai Chet Bungalows **+, Ko Chang, Bangkok Palace Hotel ****, Bangkok Bangkok - Pattaya - Ko Chang(Thajsko), Sunshine Garden ***, Pattaya, Chai Chet Bungalows **+, Ko Chang, Bangkok Palace Hotel ****, Bangkok 16 - denní zájezd Rušné letovisko a ostrov slonů. Resort je tvořen

Více

Vytisknout PDF Zátoka Ladjena - Bogomolje / Ostrov Hvar / Chorvatsko

Vytisknout PDF Zátoka Ladjena - Bogomolje / Ostrov Hvar / Chorvatsko Robinzonáda Mirela Vytisknout PDF Zátoka Ladjena - Bogomolje / Ostrov Hvar / Chorvatsko Vážený zákazníku, do tohoto PDF jsou vloženy pouze základní informace o objektu a konkretní ubytovací jednotce, kterou

Více

MALEDIVY relaxačně poznávací okruh II. OBSAZENO!!! (MAL02)

MALEDIVY relaxačně poznávací okruh II. OBSAZENO!!! (MAL02) MALEDIVY relaxačně poznávací okruh II. OBSAZENO!!! (MAL02) cena 35.900 Kč / osoba Cena zahrnuje: program zájezdu ubytování ve 3*+ a 4* hotelích polopenze (snídaně a večeře) transfery lodě výlety viz program

Více

Egypt. Sea Gull**** www.cdtravel.cz. EGYPT / Hurghada. Kontakt: Jan Zamykal, tel. 602 319 875, email: zamykal@cdtravel.cz / /

Egypt. Sea Gull**** www.cdtravel.cz. EGYPT / Hurghada. Kontakt: Jan Zamykal, tel. 602 319 875, email: zamykal@cdtravel.cz / / Sea Gull**** Kontakt: Jan Zamykal, tel. 602 319 875, email: zamykal@cdtravel.cz EGYPT / Hurghada www.cdtravel.cz / / Poloha: pěkný a velký hotelový komplex se nachází přímo u pláže a v centru Hurghady,

Více

BULHARSKO 2.6. 11.6.2015. po slevě 7%

BULHARSKO 2.6. 11.6.2015. po slevě 7% BOMBASTICKÁ NABÍDKA PRO SKUPINY I JEDNOTLIVCE pobyt u moře BULHARSKO Letovisko - Primorsko Hotel ANCORA BEACH ***+ 2.6. 11.6.2015 Za cenu : 6. 315,- Kč po slevě 7% Možné uplatnit do 31.3.2015, Autobusová

Více

Černá Hora - Buljarica

Černá Hora - Buljarica Černá Hora - Buljarica PENZION PREMIER VILY ARMENKO LUX VILA GALIJA s ALL INCLUSIVE od 15.790 Kč/os. HOTEL SAVOJO CLUB POLOHA: oblíbený rodinný hotel se nachází přímo na krásné, více než dvoukilometrové

Více

Slunečné pobřeží. Nesebr

Slunečné pobřeží. Nesebr Bulharsko Mnoho lidí kdysi v Bulharsku bylo, jako v jedné z mála zemí, kam se vůbec dalo cestovat. Co se tak vrátit na známá místa, podívat se, jestli je ještě najdeme a poznáme? Zjistit, co se změnilo?

Více

Šablona č. 01. 10 ZEMĚPIS. Afrika nejteplejší kontinent

Šablona č. 01. 10 ZEMĚPIS. Afrika nejteplejší kontinent Šablona č. 01. 10 ZEMĚPIS Afrika nejteplejší kontinent Anotace: Prezentace seznamuje žáky s Africkým kontinentem, jeho polohou a rozlohou, členitostí, podnebím a vodstvem. Autor: Ing. Ivana Přikrylová

Více

Fotografie pořízené astronautem Douglasem Wheelockem

Fotografie pořízené astronautem Douglasem Wheelockem Fotografie pořízené astronautem Douglasem Wheelockem Astronaut NASA Douglas Wheelock, publikoval své krásné fotografie Země, spolu se svými popiskami. Mezinárodní vesmírná stanice Kdykoliv se dívám z

Více

Apartmánový dům Billis

Apartmánový dům Billis Apartmánový dům Billis ŘECKO / Leptokarie 52 Poloha: apartmánový dům s menší zahradou a zahram krbem, kde si můžete příjemně posedět s přáteli, se nachází v klidné části nedaleko hlavní turistické třídy

Více

Hotel Caprici 3* Ceník Dvoulůžkový pokoj (2 lůžka, 1 přistýlka) Dospělá osoba v jednolůžkovém 12 320 Kč. Datum 03.08.13-10.08.13

Hotel Caprici 3* Ceník Dvoulůžkový pokoj (2 lůžka, 1 přistýlka) Dospělá osoba v jednolůžkovém 12 320 Kč. Datum 03.08.13-10.08.13 Hotel Caprici 3* Typ zájezdu Stát Destinace Lokace u moře Španělsko Costa Brava Santa Susanna Datum 03.08.13-10.08.13 Délka Strava Odjezd z Typ ubytování Cena od 8 dní polopenze vlastní hotel 9 150 Kč

Více

Plavba: Z Miami po tropickém Karibiku na lodi MSC Divina (Karibik)

Plavba: Z Miami po tropickém Karibiku na lodi MSC Divina (Karibik) Plavba: Z Miami po tropickém Karibiku na lodi MSC Divina (Karibik) Plavba s českým delegátem! Akční plavba! Objevte s námi sluncem zalité pláže tropického Karibiku. Plavbu započneme v Miami, ze kterého

Více

Okruh Přírodou Venezuely + Dunes Puerto Cruz ****9

Okruh Přírodou Venezuely + Dunes Puerto Cruz ****9 Okruh Přírodou Venezuely + Dunes Puerto Cruz ****9 CENÍK EXOTIKA 204 5 Cestovní kancelář EXIM TOURS a.s. / call centrum 84 5 5 / www.eximtours.cz 2 a 3denní zájezdy z odletem z Prahy 20.0 30.0 20.02 3.03

Více

Zpáteční let z Oaxacy jako by trval celou věčnost origami

Zpáteční let z Oaxacy jako by trval celou věčnost origami Zpáteční let z Oaxacy jako by trval celou věčnost, ale obávám se, že se mi zdál nekončený jen kvůli Jitčině rozladěnosti. Ale co na tom, dostali jsme so domů a život se vrátil do běžných kolejí. Co běžných,

Více

č. 5 ZV LMP Člověk a společnost 2. stupeň D popsat život v době nejstarších civilizací ročník 6.

č. 5 ZV LMP Člověk a společnost 2. stupeň D popsat život v době nejstarších civilizací ročník 6. č. 5 název Opakování znalostí o starověkých státech Egypt a Dálný východ anotace Opakování znalostí o starověkých civilizacích v Egyptě a na Dálném východě. Součástí pracovního listu je i správné řešení.

Více

SRÍ LANKA POBYTOVÉ ZÁJEZDY

SRÍ LANKA POBYTOVÉ ZÁJEZDY Strana 1 Středozápadní pobřeží Nejznámější letovisko severně od Colomba, které je také centrem rybolovu vč. dražeb ryb na pláži. Waikkal Malé letovisko umístěné severně od Colomba je vhodné pro klidnou

Více

VY_32_INOVACE_ZIK_III-2_3. Šablona č. III, sada č. 2. Tematický okruh. Přírodní podmínky Afriky. Ročník 7.

VY_32_INOVACE_ZIK_III-2_3. Šablona č. III, sada č. 2. Tematický okruh. Přírodní podmínky Afriky. Ročník 7. Šablona č. III, sada č. 2 Vzdělávací oblast Vzdělávací obor Tematický okruh Téma Člověk a příroda Zeměpis Afrika Přírodní podmínky Afriky Ročník 7. Anotace Pracovní list je zaměřen na přírodní podmínky

Více

Novinka! Kontakt: Kateřina Štěchová, tel , mob ,

Novinka! Kontakt: Kateřina Štěchová, tel , mob , Hotel Vivas*** Novinka! Kontakt: Kateřina Štěchová, tel. 97 22 43 053, mob. 602 397 359, email: stechova@cdtravel.cz ALBÁNIE / Durres (Drač) www.cdtravel.cz Albánie / / / Poloha: hotel se nachází přímo

Více

Římané tento ostrov na jihu Itálie pojmenovali Trinacria, což znamená trojúhelníkový. Nicméně nynější jméno pochází z řečtiny. Řekové ho nazývali

Římané tento ostrov na jihu Itálie pojmenovali Trinacria, což znamená trojúhelníkový. Nicméně nynější jméno pochází z řečtiny. Řekové ho nazývali SICILIE Římané tento ostrov na jihu Itálie pojmenovali Trinacria, což znamená trojúhelníkový. Nicméně nynější jméno pochází z řečtiny. Řekové ho nazývali Sikelia, neboť původní obyvatelé se jmenovali Sikelové.

Více

Tanzánie dovolená se SAFARI - VELKÁ MIGRACE (PRIVÁTNĚ) - AKCE PRO PRVNÍCH 50 KLIENTU V ROCE od Kč (PRIVATNÍ SAFARI PRO 2 OS!

Tanzánie dovolená se SAFARI - VELKÁ MIGRACE (PRIVÁTNĚ) - AKCE PRO PRVNÍCH 50 KLIENTU V ROCE od Kč (PRIVATNÍ SAFARI PRO 2 OS! CA AFRICATRAVEL, Provozní zařízení KOVÁK ArcelorMittal Ostrava, Vratimovská 142 / 131, 719 00 Ostrava Kunčice mobil: +420/731 004 453, email: jana@africatravel.cz Tanzánie dovolená se SAFARI - VELKÁ MIGRACE

Více

MALEDIVY relaxačně poznávací okruh III. (MA03)

MALEDIVY relaxačně poznávací okruh III. (MA03) MALEDIVY relaxačně poznávací okruh III. (MA03) cena 28.500 Kč / osoba Cena zahrnuje: program zájezdu ubytování ve dvoulůžkových pokojích polopenze transfery zmíněné výlety český delegát na Maledivách pojištění

Více

Kontakt: Kateřina Štěchová, tel.: 97 22 43 053, 602 397 359, email: stechova@cdtravel.cz. za poplatek, ale též je možné použít vlastní slunečníky.

Kontakt: Kateřina Štěchová, tel.: 97 22 43 053, 602 397 359, email: stechova@cdtravel.cz. za poplatek, ale též je možné použít vlastní slunečníky. Olimp*** Novinka! Kontakt: Kateřina Štěchová, tel.: 97 22 43 053, 602 397 359, email: stechova@cdtravel.cz BULHARSKO / Pomorie www.cdtravel.cz Bulharsko Poloha: nový pětipatrový hotel se nachází ve staré

Více

BAR - HOTEL PRINCESS ****

BAR - HOTEL PRINCESS **** BAR - HOTEL PRINCESS ****, - denní zájezd severozápa část barského pobřeží je co do příroch krás srovnatelná s pobřežím v okolí Budvy. Krásné, rozlehlé pláže, výborné podnebí, příro a kulturní zajímavosti,

Více

MALEDIVY relaxačně poznávací okruh I. (MAL01)

MALEDIVY relaxačně poznávací okruh I. (MAL01) MALEDIVY relaxačně poznávací okruh I. (MAL01) 28.500 Kč / osoba Cena zahrnuje: program zájezdu ubytování ve dvoulůžkových pokojích polopenze transfery lodě zmíněné výlety český průvodce na Maledivách pojištění

Více

MALEDIVY relaxačně poznávací okruh I. OBSAZENO!!! (MAL01)

MALEDIVY relaxačně poznávací okruh I. OBSAZENO!!! (MAL01) MALEDIVY relaxačně poznávací okruh I. OBSAZENO!!! (MAL01) 28.500 Kč / osoba Cena zahrnuje: program zájezdu ubytování ve dvoulůžkových pokojích polopenze transfery lodě zmíněné výlety český průvodce na

Více

VILLA TORTUGA 3*** Letecká spol. Termín Kč 12 NOCÍ/14 DNÍ Kč Kč

VILLA TORTUGA 3*** Letecká spol. Termín Kč 12 NOCÍ/14 DNÍ Kč Kč VILLA TORTUGA 3*** Měna Kč Stravování ALL INCLUSIVE Země a lokalita Kuba, Varadero Letecká spol. Termín 29.01.2017-11.02.2017 58 400 Kč 12 NOCÍ/14 DNÍ 01.02.2017-13.02.2017 48 800 Kč 44 900 Kč 06.02.2017-21.02.2017

Více

Obchodní mise FIMMA MADERALIA 2014

Obchodní mise FIMMA MADERALIA 2014 Obchodní mise FIMMA MADERALIA 2014 Datum příjezdu : 10. 2. 2014 Datum odjezdu: 14. 2. 2014 Počet dní ubytování: 5 dní, 4 x noc Ve dnech 10. 14. února 2014 proběhne pětidenní podnikatelská mise na mezinárodní

Více

CROATIA TOUR 2016 CROATIA TOUR 2016 2.7. 9.7. 2016

CROATIA TOUR 2016 CROATIA TOUR 2016 2.7. 9.7. 2016 - CROATIA TOUR 2016 Dovolená v oblasti Zelená Laguna (Poreč) s I.S.C. Sports a CK IDEAL TOUR PRAHA Pokračujeme v krásné tradici oblíbené dovolené pro všechny spojené se sportovním vyžitím pod názvem CROATIA

Více

TO NEJLEPŠÍ Z MADAGASKARU ZÁPAD A VÝCHOD

TO NEJLEPŠÍ Z MADAGASKARU ZÁPAD A VÝCHOD TO NEJLEPŠÍ Z MADAGASKARU ZÁPAD A VÝCHOD MORONDAVA NP KIRINDY VAKONA RESERVE - ANALAMAZAOTRA PROGRAM ZÁJEZDU: DEN 1: ODLET Z PRAHY - MADAGASKAR Brzy ráno (07:10) odlet z Prahy s přestupem v Paříži 23:35

Více

Vzdělávací materiál vznikl v rámci projektu Vzdělávání pro život, Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách, CZ.1.07/1.5.00/34.

Vzdělávací materiál vznikl v rámci projektu Vzdělávání pro život, Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách, CZ.1.07/1.5.00/34. Vzdělávací materiál vznikl v rámci projektu Vzdělávání pro život, Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách, CZ.1.07/1.5.00/34.0774 ANOTACE Číslo a název šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění

Více

Bájná Atlantida v Egejském moři.

Bájná Atlantida v Egejském moři. Bájná Atlantida v Egejském moři. NA CO SE MUŽETE TĚŠIT? ostrov s bohatou historií nejunikátnější ostrov středomoří unikátní architektura vulkanického původu kolorit místní krajiny a charakteristické malebné

Více

Malebný ostrov zapomenutých pláží.

Malebný ostrov zapomenutých pláží. Malebný ostrov zapomenutých pláží. Lefkada je jeden z Jónských ostrovů, má rozlohu cca 300 km 2 a s pevninou jej spojuje 50 m dlouhý plovoucí most. Žije zde 23.000 obyvatel, nejvíce cca 8.000 v hlavním

Více

Pozor! Vlajka Nového Zélandu se často plete s vlajkou Austrálie

Pozor! Vlajka Nového Zélandu se často plete s vlajkou Austrálie Nový Zéland Základní informace Oficiální název: New Zealand Hlavní město: Wellington Počet obyv.: 4 433 100 Náboženství: křesťanství Státní zřízení: konstituční monarchie Jazyk: angličtina, maorština Hlava

Více

SEVER MADAGASKARU + TSARABANJINA

SEVER MADAGASKARU + TSARABANJINA SEVER MADAGASKARU + TSARABANJINA ANKIFY ANKARANA DIEGO SUAREZ - TSARABANJINA PROGRAM ZÁJEZDU: DEN 1: ODLET Z PRAHY 12:25 odlet z Prahy s přestupem v Paříži mezi letišti autobusem. DEN 2: PŘÍLET MADAGASKAR

Více

1. Největší státy počet obyvatel.

1. Největší státy počet obyvatel. AFRIKA 1. Největší státy počet obyvatel. 2. Hospodářsky nevýznamnější státy bohaté, vyspělé, rychle se rozvíjející podle celkového hrubého domácího produktu (mil. US dolarů) 2008 podle Světové banky (WB)

Více

ESTETICKÁ A VÝTVARNÁ VÝCHOVA

ESTETICKÁ A VÝTVARNÁ VÝCHOVA Výukový materiál zpracován v rámci operačního projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0512 Střední škola ekonomiky, obchodu a služeb SČMSD Benešov, s.r.o. ESTETICKÁ A VÝTVARNÁ

Více

Achilleas studia *** Novinka! www.cdtravel.cz. ŘECKO Lefkada / Nidri

Achilleas studia *** Novinka! www.cdtravel.cz. ŘECKO Lefkada / Nidri Achilleas studia *** 42 Poloha: studia leží v klidné okrajové části letoviska Nidri, přímo u písčité pláže s pozvolným přístupem do vody. Centrum Nidri s přístavem a mnoha tavernami je vzdálený asi 1 kilometr.

Více

Ř E C K O. Termín : 20. -29. září 2014. Relaxačně-poznávací zájezd

Ř E C K O. Termín : 20. -29. září 2014. Relaxačně-poznávací zájezd Ř E C K O Termín : 20. -29. září 2014 Relaxačně-poznávací zájezd ŘECKO - CHALKIDIKI I v roce 2014 nabízím pobyt v jedné z nejatraktivnějších oblastí Řecka, ve východní oblasti poloostrova Chalkidiki. Čisté

Více