JAK VYSTAVOVAT FAKTURY V SYSTÉMU DOKLAD24

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "JAK VYSTAVOVAT FAKTURY V SYSTÉMU DOKLAD24"

Transkript

1 JAK VYSTAVOVAT FAKTURY V SYSTÉMU DOKLAD24 VYTVOŘENÍ NOVÉHO ÚČTU Vytvořit si nový účet v Doklad24 je snadné. Po kliknutí v hlavním menu na Vytvořit účet se zobrazí políčka se základními informacemi o firmě a kontaktních údajích. Po jejich vyplnění a kliknutí na Zaregistrovat odešle systém s instrukcemi (tj. zejména odkaz na přihlášení a zadání hesla). Po prvním přihlášení budete nasměrování do sekce Nastavení. NASTAVENÍ OBCHODNÍ ÚDAJE Zde vyplníte obchodní údaje o Vaší firmě tak jak se budou zobrazovat na faktuře (většina z nich už byla vyplněna při registraci). Pokud je změníte v průběhu účtovacího období (tj. v okamžiku kdy už máte vystavené nějaké doklady) tak si můžete vybrat zda se tato změna projeví až od příštího vystaveného dokladu (není nutná žádná akce) nebo i zpětně na všechny doklady (zaškrtávátko aplikovat změny na všechny doklady ). Zaškrtávátko u u a telefonu Skrýt při tisku způsobí zobrazení nebo nezobrazení těchto údajů na faktuře. Velmi důležité je zaškrtávátko o plátcovství DPH bez jehož zaškrtnutí se na fakturách DPH nezobrazuje. ŠABLONY Zde si vyberete sadu šablon pro tiskové výstupy a vložíte soubory s logem a razítkem s podpisem (samozřejmě jen pokud chcete, aby to bylo na tisku vidět). Dále se zde vkládá výchozí text pro , který se bude předvyplňovat při odesílání dokladů (lze pak samozřejmě přepsat). Další užitečnou pomůckou je údaje pro předvyplnění datumu splatnosti, konstantního či a specifického symbolu. Pokud Vám nestačí u ceny položek dvě desetinná místa, můžete si změnit zobrazování na čtyři desetinná místa.

2 ČÍSELNÉ ŘADY Číselné řady jsou důležitý účetní pojem a každá firma je povinná je používat pro své doklady. Jednoduše řečeno to znamená, že musí doklady číslovat postupně tzn. např. 0001, 0002, 0003 atd. Finanční úřady tak mají možnost kontrolovat, že účetnictví obsahuje všechny vystavené faktury a žádná omylem nebo úmyslně nechybí. Doklad24 čísluje doklady automaticky podle nastaveného formátu do kterého lze vložit jak čísla tak písmena (ideálně tak abyste podle toho na první pohled poznali i typ dokladu např. FAV pro vystavené faktury, PPD pro příjmové pokladní doklady apod.). V hranatých závorkách je pak [YYYY] kodem pro rok a počet C udává počet číselných míst. Aby vše bylo názorné tak se napravo zobrazuje číslo příštího vystavovaného dokladu. Číselné řady je dobré zvážit a nastavit hned od začátku! Změna v průběhu účtovaného období (roku) je sice možná, ale obvykle způsobí nežádoucí pozornost případné daňové kontroly, která bude žádat vysvětlení proč k této změně došlo. Pokud změníte formát číslování v průběhu účetního období (roku) tak prostřednictvím zaškrtávátka aplikovat na všechny doklady z letošního roku na výběr zda se změna projeví až od dalšího vystavovaného dokladu nebo se doklady přečíslují i zpětně. Pokud budete provádět přečíslování i zpětně tak je potřeba poslat svým zákazníkům nově očíslované doklady. Formát číselné řady můžete nastavit zvlášť u každého typu dokladu. BANKOVNÍ ÚČTY Každá firma by měla mít nejméně jeden bankovní účet. Zobrazuje se na faktuře, aby zákazník věděl kam poslat úhradu. Doporučujeme zadat i mezinárodní formát IBAN, není to nicméně nutné. Předčíslí neobsahuje každé číslo bankovního účtu, mají je jen některé banky. Nastavuje se i měna účtu podle níž se pak automaticky předvolí měna u každé nové faktury (lze pak samozřejmě ručně změnit). Pokud používáte často stejný konstantní nebo specifický symbol, můžete si je zde rovněž přednastavit. UŽIVATELSKÝ PROFIL Zde se ukládají přístupové a kontaktní údaje a heslo.

3 DALŠÍ UŽIVATELÉ Doklad24 vám umožňuje zřídit přístup i dalším uživatelům (účetní, partnerům apod.) Lze pro ně nastavit i jiný jazyk rozhraní. Vytvoření probíhá tak, že systém odešle s aktivovacím linkem na který musí další uživatel kliknout a nastavit si pak své heslo. JAZYK KOMUNIKACE Zde si lze nastavít jazyk rozhraní a (nezávisle na něm) jazyk jakým budou faktury vytištěny. SKLAD POLOŽEK Ačkoliv Doklad24 zatím nefunguje vysloveně jako skladový systém (připravuje se v příštích verzích) tak již nyní můžete položky uložit a usnadnit si tak jejich následné vkládání do faktur. Buď můžete položku přidat ručně pomocí vkládacího řádku nebo kliknout na ikonu Vložit položku z faktur. Otevře se okno, které vám nabídne položky ze všech dosud vytvořených faktur. Ty lze pak do Skladu položek jednoduše přidat. ADRESÁŘ ZÁKAZNÍKŮ Všichni zákazníci (odběratelé) z vystavených faktur se automaticky ukládají do Adresáře zákazníků. Lze je také přidat ručně pomocí vkládacího řádku (prro zjednodušení stačí zadat IČO a zbytek se načte automaticky). Pokud si přejete záznam upravit, klikněte na ikonku tužky. OVLÁDACÍ PRVKY Na každé obrazovce výpisu dokladů jsou v podstatě totožné ovládací prvky: Nejvýraznější červené tlačítko slouží k vytvoření nového dokladu. V řádku s nadpisem HROMADNÉ AKCE můžete provádět akce pro vybrané faktury (výběr probíhá zaškrtnutím v prvním sloupečeku). Jsou to:

4 Poslání em. Otevře se okno do kterého lze vyplnit text zprávy. Ten může být předchystaný v Nastavení-Šablony. Každý doklad se odešle buď jako jeden samostatný soubor nebo (po zaškrtnutí Poslat jako jeden soubor ) Vytištění dokladu. Stáhnutí dokladu na lokální disk. Otevření okna s přehlednými součty (počet dokladů, částky, DPH atd.). Otevření okna s fakturami včetně všech položek, které jsou na nich. Vedlejší řádek s vyhledávacími políčky obsahuje FILTRY pro zobrazení jen určitých dokladů. Určitým filtrem jsou také vlaječky, které si můžete nastavit dle svých potřeb (třeba pro označení jedné zakázky, města, odpovědného pracovníka apod.) Pro zobrazení všech filtrů klikněte vpravo na šipku s nápisem další filtry. VÝPIS VYSTAVENÝCH FAKTUR V seznamu dokladů jako takovém můžete na každém řádku provést následující akce: Kliknutí na řádek jako takový otevře doklad pro editaci. Vybere doklad pro zahrnutí do hromadných akcí.... Kliknutím na tečky (nebo vlaječku) se otevře okénko pro přiřazení vlaječky. Otevře se okno pro odeslání u s touto fakturou v příloze. Do mailu lze doplnit jakýkoliv průvodní text. Slouží pro smazání celého dokladu. Upozornění: lze smazat pouze poslední vystavený doklad z důvodu zachování číselné řady (vysvětleno výše). FAKTURY V této části se vytvářejí a shromažďují klasické faktury. Takové, které byly vytvořeny na základě dodání zboží či služby jako podklad pro platbu. Každá faktura musí obsahovat určité specifikace a náležitosti tak jak je ukládá zákon a zažité zvyklosti. Jako první je potřeba rozlišit jestli se jedná o tzv. daňový doklad tedy doklad ve kterém je zahrnuta DPH a bude tak součástí daňového přiznání. Pokud je vaše firma registrována jako plátci DPH tak je faktura vždy i daňovým dokladem což představuje jednu nepříliš vítanou povinnost DPH se odvádí i v případě kdy faktura není uhrazena (více najdete v další sekci Zálohová faktura). Firmy, které nejsou registrované jako plátci DPH daňový doklad vystavit nemůžou. Proto pokud máte tuto volbu v nastavení tak se Vám na faktuře nezobrazí sloupečky pro DPH, datum uskutečněného zdanitelného plnění a ani v nadpisu nebude uvedeno daňový doklad.

5 Datumy jsou na faktuře celkem tři: DATUM VYSTAVENÍ Většinou to je aktuální datum a systém je i takto předvyplní. Můžete si je samozřejmě ručně změnit, ale pak pozor na možné narušení číselné řady v případě předběhnutí faktur již vystavených. Jinými slovy má číselná řada postupovat plynule a nemělo by se stát, že starší faktura má vyšší číslo než novější. Doklad24 vám sice umožní i toto, ale současně upozorní, že to není úplně v pořádku. DATUM SPLATNOSTI Tímto sdělujete odběrateli do kdy požadujete zaplacení. Neuhrazené faktury si zobrazíte jednoduchým použitím filtru. V Nastavení se nastavuje obvyklá dobu splatnosti, kterou pak Doklad24 sám vypočítá a toto políčko předvyplní. DATUM USKUTEČNĚNÉHO ZDANITELNÉHO PLNĚNÍ Jedná se o rozhodné datum právě z hlediska DPH. V rámci tuzemských faktur je obvykle shodné jako datum vystavení. Vyjímku tvoří faktury do jiných států EU kdy to je v případě zboží datum faktického dodání, v případě služby pak její poskytnutí. ODBĚRATEL Či jinak řečeno zákazník je ten komu je faktura určena. Můžete jej vložit ručně nebo (pokud znáte IČO) nechat Doklad24 vše načíst automaticky (kliknutím na tlačítko ARES ). Jednotliví odběratelé se pak automaticky ukládají do Adresáře odkud je můžete kdykoliv znovu vkládat na další faktury. V České republice má odběratel dvě identifikační čísla IČO A DIČ přičemž DIČ je vždy ve formátu CZ-IČO. Podle DIČ lze zkontrolovat plátcovství DPH na adrese ( _dp_prij.cgi? ) ZPŮSOB ÚHRADY Může být buď převodem nebo hotově. Při úhradě převodem zadáte bankovní účet (či více účtů) tak jak je uložen v menu Nastavení. Pokud má bankovní účet nastavenu cizí měnu tak se přepne automaticky i měna na faktuře (lze pak případně ve faktuře ručně změnit). U platby hotovosti mějte na paměti, že denní limit úhrady jedné faktury je , Kč. Faktura tedy může být na vyšší částku, ale nesmíte přijmout hotovost vyšší než , Kč. Faktury hrazené převodem žádný limit nemají. MĚNA Měnu si můžete nastavit libovolnou a Doklad24 automaticky doplní kurz České národní banky platný v den vystavení vystavení faktury. Tento kurz slouží pro správný výpočet DPH, které se vždy počítá v českých korunách. Kurz si pak můžete ručně jakkoliv změnit, ale dbejte prosím na to aby tato změna v souladu se zákonem (tj. kurz dle ČNB ke dni datumu usk. zdanitelného plnění).

6 Vedle měny jsou dvě zaškrtávátka pro případy dodání zahraničnímu odběrateli. Pokud je zahraniční odběratel registrovaný k DPH ve své zemi (první zaškrtávátko) tak je fakturace osvobozená od DPH (tu odvádí odběratel ve své zemi). Stejně tak je faktura osvobozená od DPH pokud se dodává (pouze) služba a odběratel je firma (tedy nikoliv fyzická osoba spotřebitel). V ostatních případech na faktuře DPH zůstává a je nutné zaškrtnout druhou volbu ( fakturuje se do jiného státu EU konečnému spotřebiteli ). Pro vkládání položek faktury slouží VKLÁDACÍ ŘÁDEK (na šedém pozadí), který je poměrně návodný. Po vyplnění se ukládá kliknutím na přidat položku. Množství a jednotka nemusí být vložena např. pokud se jedná o fakturaci služeb. Položky můžet vybírat i ze Skladu, který se spravuje v Nastavení-Sklad položek. Svému zákazníkovi můžete poskytnou i celkovou procentuální SLEVU. Cena jednotlivých položek tak zůstane původní (před slevou) a změní se pouze celková cena a výpočty DPH (po slevě). Vystavení příjmového pokladního dokladu si můžete zjednodušit vyplněním políčka UHRAZENO. Systém pak nabídne vytvoření příjmového pokladního dokladu v okamžiku ukládání faktury. POZNÁMKA - na závěr můžete připojit libovolnou poznámku, kterou chcete na faktuře vytisknout. ZÁLOHOVÉ (PROFORMA, NEDAŇOVÉ) FAKTURY Zálohová faktur slouží především pro případy kdy si nejsme jistí zda a kdy ji odběratel uhradí. Na rozdíl od běžné faktury totiž NENÍ daňovým dokladem což v konečném důsledku především znamená, že pokud Vám zákazník nezaplatí tak neodvádíte DPH a ani se vám faktura nezahrne na příjmové straně pro výpočet daně z příjmu. V okamžiku přijetí ÚHRADY za Zálohovou fakturu vzniká POVINNOST VYSTAVIT DAŇOVÝ DOKLAD. Doklad24 vás na to také upozorní a nabídne okamžité vytvoření Daňového dokladu o přijaté platbě, který slouží i jako konečná faktura. Pokud jej nevytvoříte bude u takové uhrazené zálohové faktury označení v podobě malého vykřičníku. Je možné, že budete potřebovat fakturovat jen neurčitou zálohu typicky pro nějakou složitější zakázku nebo třeba i více záloh průběžně tak jak bude realizace pokračovat. Vyúčtování s podrobným rozpisem však budete chtít udělat až po skončení. V takovém případě napíšete do položky vždy jen jednoduše např. záloha na rekonstrukci kuchyně, částku a sazbu DPH. Po uhrazení pak vystavíte (díky Dokladu24 automaticky) Daňový doklad o přijaté platbě se stejným textem. Až bude zakázka hotová tak vystavíte konečnou fakturu (záložka Faktury ) kde položkově rozepíšete všechen materiál a práci. Na závěr pak vložíte uhrazenou zálohu (Doklad24 vám ji automaticky nabídne ve vkládacím řádku), která se do faktury projeví jako mínusová položka. Konečnou výslednou fakturu pak pošlete zákazníkovi k úhradě zbytkové částky. Náležitosti Zálohové faktury jsou stejné jako u Faktury s tím rozdílem, že nemá Datum uskutečněného zdanitelného plnění (není to daňový doklad) a DPH se zobrazuje pouze pro orientaci světle šedým fontem.

7 DAŇOVÝ DOKLAD K PŘIJATÉ PLATBĚ Jak již bylo zmíněno v předchozím textu je nutné tento doklad vystavit v okamžiku přijaté úhrady za zálohovou fakturu. Je v něm totiž (na rozdíl od Zálohové faktury) vypočítána DPH. Vystavení je díky Dokladu24 velmi jednoduché. Prostě jen vyberete z nabídky uhrazenou zálohovou fakturu a zbytek se vyplní AUTOMATICKY. Po vystavení jej nezapomeňte odeslat zákazníkovi. OPRAVNÉ DAŇOVÉ DOKLADY Tento typ dokladu (dříve také nazývaný dobropis ), je v podstatě jakousi fakturou naruby. Nepožadujete totiž po zákazníkovi úhradu, ale naopak oznamujete, že mu část peněz (nebo všechny) z předchozích faktur vrátíte. Nejprve tedy musíte při vytváření nového Opravného daňového dokladu tuto předchozí opravovanou fakturu vybrat. Poté pak můžete buď manuálně odebrat jednotlivé položky (případně jen upravit ceny či množství) nebo poskytnout celkovou procentuální slevu z celkové ceny původní faktury. Upozornění: k Zálohové faktuře nelze vystavit Opravný daňový doklad, protože samotná Zálohová faktura není daňovým dokladem. Pokud ji potřebujete opravit tak jednoduše změňte položky přímo na ní. Pokud však byla Zálohová faktura již uhrazena a tedy k ní existuje Daňový doklad o přijaté platbě (viz. výše) tak lze Opravný daňový doklad vystavit. PŘÍJMOVÉ POKLADNÍ DOKLADY Doklad24 také eviduje úhrady faktur. Příjmový pokladní doklad se vytváří v okamžiku přijetí hotovosti a slouží i jako doklad pro zákazníka, že fakturu opravdu zaplatil. Jeho vytvoření je jednoduché, stačí kliknout na Vystavit příjmový pokladní doklad a pak z roletky vybrat fakturu, která byla uhrazena. Pokud byla úhrada pouze částečná tak je možné částku ručně snížit. Vystavený Příjmový pokladní doklad se pak automaticky spáruje s fakturou takže máte přehled o jejich uhrazenosti. Částka na příjmovém pokladním dokladu se vždy zaokrouhluje na celé koruny, protože halířema v hotovosti zaplatit nelze (neexistují). PŘIJATÉ PLATBY NA BANKU Pokud zákazník zaplatí převodem vytvoříte pouze záznam o přijaté platbě na banku. Nejedná se v pravém slova smyslu o doklad, ale spíše o vložení informace, že daná faktura byla uhrazená. Proto např. není umožněna funkce tisku nebo poslání em.

Návod pro práci s aplikací

Návod pro práci s aplikací Návod pro práci s aplikací NASTAVENÍ FAKTURACÍ...1 NASTAVENÍ FAKTURAČNÍCH ÚDA JŮ...1 Texty - doklady...1 Fakturační řady Ostatní volby...1 Logo Razítko dokladu...2 NASTAVENÍ DALŠÍCH ÚDA JŮ (SEZNAMŮ HODNOT)...2

Více

Kontrolní hlášení DPH (CZ) od verze Klient 5.12.a

Kontrolní hlášení DPH (CZ) od verze Klient 5.12.a Kontrolní hlášení DPH (CZ) od verze Klient 5.12.a Podle novely Zákona o DPH mají plátci DPH od 1.1.2016 povinnost podávat Kontrolní hlášení DPH. Hlášení se podává v elektronické podobě ve formátu XML.

Více

OBSAH. 48 Příručka ON-LINE KUPEG úvěrová pojišťovna, a.s. www.kupeg.cz

OBSAH. 48 Příručka ON-LINE KUPEG úvěrová pojišťovna, a.s. www.kupeg.cz DODATEK č. 1 20.1.2012 OBSAH OBSAH... 48 C. PRÁCE SE SYSTÉMEM... 49 C.1 ÚVODNÍ OBRAZOVKA PO PŘIHLÁŠENÍ... 49 C.2 NASTAVENÍ VLASTNÍCH ÚDAJŮ... 50 a. Nastavení Uživatele... 50 b. Nastavení Systému... 51

Více

Víte, co vše Storyous pokladní systém umí? Ne? Zde najdete informace k tomu, abyste se stali úspěšným insiderem

Víte, co vše Storyous pokladní systém umí? Ne? Zde najdete informace k tomu, abyste se stali úspěšným insiderem Víte, co vše Storyous pokladní systém umí? Ne? Zde najdete informace k tomu, abyste se stali úspěšným insiderem údaje o firmě V našem pokladním systému má klient možnost spravovat si údaje o své společnosti,

Více

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA DUNA modul EET

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA DUNA modul EET OBSAH 1. ELEKTRONICKÁ EVIDENCE TRŽEB (EET)... 1 1.1. Nastavení EET... 1 1.2. Číselník Formy úhrad... 3 1.3. EET v agendě Kasa... 3 1.4. EET ve vystavených fakturách... 4 1.5. EET v pokladním dokladu...

Více

1. Změna sazby DPH od 1. 1. 2013

1. Změna sazby DPH od 1. 1. 2013 1. Změna sazby DPH od 1. 1. 2013 Od 1.1.2013 bude v platnosti nová základní a snížená sazba DPH. V souvislosti s novou sazbou DPH 21% a 15% zavádíme nové kódy DPH pro základní i sníženou sazbu. POSTUP

Více

Pravidla používání webového rezervačního systému bezpečnostních školení Letiště Praha, a. s. - firma

Pravidla používání webového rezervačního systému bezpečnostních školení Letiště Praha, a. s. - firma Pravidla používání webového rezervačního systému bezpečnostních školení Letiště Praha, a. s. - firma Jako firma se na portálu www.skoleni-lp.cz registrujte, pokud jste podnikající fyzická osoba nebo právnická

Více

2HCS Fakturace 3 - modul Banka -

2HCS Fakturace 3 - modul Banka - 2HCS Fakturace 3 - modul Banka - Autor: Tomáš Halász 2H C.S. s.r.o. Dukelská 691/5, 742 21 Kopřivnice Email: info@faktury.cz Web: www.faktury.cz pro verzi: dne: 3.7.23 a novější 01.09.2010 1/16 Obsah Úvod...3

Více

Návod k obsluze systému fakturace.no

Návod k obsluze systému fakturace.no Tým fakturace.no představuje: Návod k obsluze systému fakturace.no Vydáno: 25.06.2014 Registrace do systému Za účelem registrace do systému vyberte po vstupu na hlavní stranu zaregistrujte se. Zobrazí

Více

2HCS Fakturace 3 - výzvy k platbě (upomínky) -

2HCS Fakturace 3 - výzvy k platbě (upomínky) - 2HCS Fakturace 3 - výzvy k platbě (upomínky) - Autor: Tomáš Halász - 776 052 219 pro verzi: 3.5.597 a novější 2H C.S. s.r.o. dne: 19.05.2008 Dukelská 691/5, 742 21 Kopřivnice Email: info@faktury.cz Web:

Více

Helios RED a Elektronická evidence tržeb (Helios RED verze 10)

Helios RED a Elektronická evidence tržeb (Helios RED verze 10) Helios RED a Elektronická evidence tržeb (Helios RED verze 10) 1. Správa systému Ve Správě systému ve volbě EET je Číselník provozoven a dále tabulka s historií (ne)odeslaných dokladů Komunikace s portálem.

Více

Změna sazby DPH od

Změna sazby DPH od Změna sazby DPH od 1. 1. 2013 Od 1.1.2013 bude v platnosti nová základní a snížená sazba DPH. V souvislosti s novou sazbou DPH 21% a 15% zavádíme nové kódy DPH pro základní i sníženou sazbu. 1. POSTUP

Více

Fakturace prostřednictvím Coupa Dodavatelského Portálu

Fakturace prostřednictvím Coupa Dodavatelského Portálu Fakturace prostřednictvím Coupa Dodavatelského Portálu Coupa dodavatelské materiály AHOLD Czech Republic, a.s. Radlická 117, 158 00 Praha 5 Nové Butovice Obsah 1 Pozvánka na Coupa Dodavatelský Portál...

Více

Už ivatelska dokumentace

Už ivatelska dokumentace Už ivatelska dokumentace Aplikace Portál úspěšných projektů je určena k publikování informací o projektech realizovaných za přispění některého z Operačních programů v gesci Ministerstva vnitra České republiky.

Více

Přenesení daňové povinnosti. Režim přenesení daňové povinnosti o co se jedná?

Přenesení daňové povinnosti. Režim přenesení daňové povinnosti o co se jedná? Přenesení daňové povinnosti Téma: Použití režimu přenesení daňové povinnosti 92a Zákona o DPH Program: SKLAD 8 od verze 8.5.7.1 Vypracoval: Tomáš Vrba (oddělení technické podpory) Revize: 31.7.2012 (verze

Více

INTERNETOVÉ BANKOVNICTVÍ ARTESA IDEAL

INTERNETOVÉ BANKOVNICTVÍ ARTESA IDEAL INTERNETOVÉ BANKOVNICTVÍ ARTESA IDEAL Příručka pro klienty V případě jakýchkoliv dotazů nás kontaktujte na info@artesa.cz nebo na čísle 800 128 836. 1/23 Artesa, spořitelní družstvo, www.artesa.cz, info@artesa.cz

Více

Fakturace prostřednictvím Coupa Dodavatelského Portálu

Fakturace prostřednictvím Coupa Dodavatelského Portálu Fakturace prostřednictvím Coupa Dodavatelského Portálu Coupa dodavatelské materiály Albert Česká republika, s.r.o. Radlická 117, 158 00 Praha 5 Nové Butovice Obsah 1 Pozvánka na Coupa Dodavatelský Portál...

Více

Vlastní tisk dokladu je proveden prostřednictvím tisku z náhledu, nebo přímo přes tlačítko tisk.

Vlastní tisk dokladu je proveden prostřednictvím tisku z náhledu, nebo přímo přes tlačítko tisk. Obecně o EET v systému Evidence Autobazaru Systém Evidence Autobazaru je od 1.3.2017 napojen na evidenci EET. EET se týká veškerých příjmů (tržeb) realizovaných v hotovosti, nebo platební kartou. Tržbou

Více

Dealer Extranet 3. Správa objednávek

Dealer Extranet 3. Správa objednávek Dealer Extranet 3 Správa objednávek Obsah Zpracování objednávky 3 Vyhledávací pole 4 Konfigurátor 5 Rychlá objednávka 6 Rychlá objednávka náhradních dílů a nestandardních produktů 7 Oblíbené 8 Objednávání

Více

Registrace Jak mám postupovat hned po registraci? Kde a jak si nastavím, že jsem plátce DPH?

Registrace Jak mám postupovat hned po registraci? Kde a jak si nastavím, že jsem plátce DPH? Manuál k HELIOS One Podnikatel Obsah Registrace... 3 Jak mám postupovat hned po registraci?... 3 Kde a jak si nastavím, že jsem plátce DPH?... 3 Jak si založím další firmu?... 4 Jsem podnikatel. Jak vytvořím

Více

Příklad 1 přijaté zálohy na prodej zboží se zálohovou fakturou

Příklad 1 přijaté zálohy na prodej zboží se zálohovou fakturou Příklad 1 přijaté zálohy na prodej zboží se zálohovou fakturou Společnost s ručením omezeným Svítidla, s. r. o. se zabývá nákupem a prodejem svítidel a jejich montáží u zákazníků. Adresa firmy: Strakonická

Více

VERSO - Pořízení žádanek

VERSO - Pořízení žádanek VERSO - Pořízení žádanek Přihlášení do aplikace VERSO na webové adrese https://mis.jcu.cz/ (přihlašovací jméno a heslo je stejné jako do počítače/příp. do výplatních pásek). Zobrazí se hlavní nabídka:

Více

Následně je již možné provést vlastní přenos číselníků do Dotykačky a to v menu Sklad / Akce / Dotykačka / Export. Zde systém nejprve provede

Následně je již možné provést vlastní přenos číselníků do Dotykačky a to v menu Sklad / Akce / Dotykačka / Export. Zde systém nejprve provede Adresář Nové údaje pro zadání fyzické osoby s možností kontroly insolvence V adresáři firem je nyní možné zapsat i údaje o fyzické osobě. Pokud zároveň budete mít placenou funkci Credit Check hlídání insolvence

Více

Více než 60 novinek, změn a vylepšení

Více než 60 novinek, změn a vylepšení Více než 60 novinek, změn a vylepšení Nová řada programu 2HCS Fakturace Vám nabízí více než 60 novinek, změn a vylepšených funkcí. Zde je jejich seznam, pro Vaši lepší orientaci rozdělený podle jednotlivých

Více

Program Klient / KontoPro odesílání dokladů do EET (od verze 7.02.a)

Program Klient / KontoPro odesílání dokladů do EET (od verze 7.02.a) Program Klient / KontoPro odesílání dokladů do EET (od verze 7.02.a) Tržby do EET vstupují přes vystavený pokladní doklad, po zápisu se odesílá online datová zpráva, Finanční správa ze systému zašle potvrzení

Více

DATIS PODVOJNÉ ÚČETNICTVÍ Změny 2015

DATIS PODVOJNÉ ÚČETNICTVÍ Změny 2015 DATIS PODVOJNÉ ÚČETNICTVÍ Změny 2015 verze 15.05.2 25.5.2015 Kontrola neobsazených čísel Oprava chyby při kontrole neobsazených čísel v případě duplicitních čísel faktur. verze 15.05.1 02.5.2015 Režim

Více

www.dpd.cz/dobirky Uživatelský manuál

www.dpd.cz/dobirky Uživatelský manuál www.dpd.cz/dobirky Uživatelský manuál DPD CZ Obsah 1. Úvod... 3 2. Přihlášení... 3 Přihlášení... 3 Nový uživatel, zapomenuté heslo... 5 3. Nastavení... 6 Nastavení uživatele... 6 Nastavení bankovních účtů...

Více

INTERNETOVÉ BANKOVNICTVÍ Hromadné platby a stahování výpisů

INTERNETOVÉ BANKOVNICTVÍ Hromadné platby a stahování výpisů INTERNETOVÉ BANKOVNICTVÍ Hromadné platby a stahování výpisů Vážená klientko, vážený kliente, v internetovém bankovnictví Raiffeisenbank máme pro Vás k dispozici funkcionality pro import hromadných plateb

Více

Helios RED a Elektronická evidence tržeb (Helios RED verze 10)

Helios RED a Elektronická evidence tržeb (Helios RED verze 10) Helios RED a Elektronická evidence tržeb (Helios RED verze 10) 1. Úvod Úprava programu Helios RED vychází ze Zákona o evidenci (dále ZoET) tržeb 112/2016 Sb. a Metodického pokynu GFŘ k aplikaci ZoET -

Více

Helios RED a Elektronická evidence tržeb (Helios RED verze 10)

Helios RED a Elektronická evidence tržeb (Helios RED verze 10) Helios RED a Elektronická evidence tržeb (Helios RED verze 10) 1. Úvod Úprava programu Helios RED vychází ze Zákona o evidenci (dále ZoET) tržeb 112/2016 Sb. a Metodického pokynu GFŘ k aplikaci ZoET -

Více

1. Pro přihlášení k odběru novinek klikněte na tlačítko Registrace nového uživatele.

1. Pro přihlášení k odběru novinek klikněte na tlačítko Registrace nového uživatele. 1. Vstup do aplikace Na adrese: http://i.statnisprava.cz 2. První stránka aplikace 1. Pro přihlášení k odběru novinek klikněte na tlačítko Registrace nového uživatele. 2. Poté budete přesměrováni na stránku

Více

MANUÁL PRO UŽIVATELE WEBU ADRESÁŘ DESIGNÉRŮ

MANUÁL PRO UŽIVATELE WEBU ADRESÁŘ DESIGNÉRŮ MANUÁL PRO UŽIVATELE WEBU ADRESÁŘ DESIGNÉRŮ Verze 1.0 ČESKÁ AGENTURA NA PODPORU OBCHODU Dittrichova 21, 128 01 Praha 2 Zelená linka pro export: 800 133 331, fax: 224 907 503 e-mail: info@czechtrade.cz

Více

Uživatelská příručka pro dodavatele

Uživatelská příručka pro dodavatele Uživatelská příručka pro dodavatele Release 1.x.x B2B CENTRUM a.s. 3.2009 Obsah Úvod... 3 Obecná pravidla formátování... 3 Pravidla pro formátování písma... 3 Poznámky, Důležité, Varování... 4 Začínáme...

Více

NÁVOD K POUŽITÍ B2B V PROVOZU

NÁVOD K POUŽITÍ B2B V PROVOZU NÁVOD K POUŽITÍ B2B V PROVOZU VYHOTOVIL: LUCIE ČERMÁKOVÁ, JANA EHRENBERGEROVÁ, JITKA NEUMANNOVÁ DATUM VYHOTOVENÍ: 5.3.2010 DATUM ÚPRAVY: 8.4.2010 1 OBSAH DOMÁCÍ STRÁNKA... 3 OBCHODNÍ PŘÍPADY... 4 OBCHODNÍ

Více

Návod na používání systému pro monitoring FVE

Návod na používání systému pro monitoring FVE Návod na používání systému pro monitoring FVE 0 Obsah: 1. představení monitoringu FVE... strana 2 2. prohlížení dat získaných z měniče... strana 5 3. přihlášení do systému... strana 13 4. nastavení systému...

Více

Moje PNS. Návod použití

Moje PNS. Návod použití Moje PNS Návod použití První přihlášení Pro první přihlášení potřebujete Zvací email. Ten jsme Vám zaslali, pokud známe Vaši emailovou adresu. V emailu najdete návod na první přihlášení. Heslo, které budete

Více

Manuál k Office Smart Network

Manuál k Office Smart Network Manuál k Office Smart Network 1. Stránky Office Navštivte stránku office.smart-network.cz pro přihlášení do vašeho účtu. 2. Vaše první přihlášení V pravém horním rohu klikněte na přihlásit se. Do kolonky

Více

OBSAH MANUÁL PRO VOC PARTNERY NA

OBSAH MANUÁL PRO VOC PARTNERY NA OBSAH Co je na www.alax.cz nového? Jak pracovat a využívat nový systém?... 1 1) FILTRY...1 2) MOŽNOST ZPRACOVÁNÍ CENOVÉ NABÍDKY PRO KLIENTA...2 3) ONLINE OBJEDNÁVÁNÍ...2 4) PROFIZÓNA... 2 JAK PRACOVAT

Více

Co je nového v systémech DUNA DE, DUNA ÚČTO, DUNA OBCHOD 2013,1.22

Co je nového v systémech DUNA DE, DUNA ÚČTO, DUNA OBCHOD 2013,1.22 Co je nového v systémech DUNA DE, DUNA ÚČTO, DUNA OBCHOD 2013,1.22 Nastavení základní konfigurace Údaje o firmě záložka Finanční úřad změny v souvislosti se změnou číselníku Finančních úřadů, proveďte

Více

Uživatelský manuál.

Uživatelský manuál. Uživatelský manuál www.dpd.cz/objednavkaprepravy Obsah 1 Úvod 1 2 Přihlášení 1 2.1 Nový uživatel, zapomenuté heslo 1 3 Nastavení 2 3.1 Nastavení 2 3.2 Uživatelé 3 3.3 Bankovní účty 4 3.4 Adresář 5 3.4.1

Více

Formulář NÚV v programu PPP4

Formulář NÚV v programu PPP4 Formulář NÚV v programu PPP4 Verze programu: 4.2.1.0 Datum: 16. 5. 2017 1. Nastavení programu PPP4 V programu je nutné nastavit: 1. cestu k programu Form Filler 602 (tento program musí mít každý uživatel

Více

Novinky a nastavení ve verzi OZO 2014.001

Novinky a nastavení ve verzi OZO 2014.001 Novinky a nastavení ve verzi OZO 2014.001 1. Nastavení služeb z internetu Pro používání téměř všech novinek v programu (ověření u FÚ, načítání adres, elektronická hlášení na FÚ apod.) je nutné program

Více

k modulu podnikový informační systém (ERP) RPDP Metodika vykazování DPH v režimu přenesení daňové povinnosti

k modulu podnikový informační systém (ERP) RPDP Metodika vykazování DPH v režimu přenesení daňové povinnosti Dokumentace k modulu podnikový informační systém (ERP) RPDP Metodika vykazování DPH v režimu přenesení daňové povinnosti Metodika vykazování DPH v režimu přenesení daňové povinnosti (dále RPDP) je specifická

Více

Tvorba dávek. Uživatelská příručka

Tvorba dávek. Uživatelská příručka Tvorba dávek Uživatelská příručka Návod Dokumentace Poslední aktualizace: 27.9.2013 Tento návod slouží jako ucelený pohled pro vytvoření dávek pro pojišťovny. Neklade si za cíl detailně popsat jednotlivá

Více

Záložka.cz - zobrazuje nabídku eshopu a knihkupců, kteří jsou do Záložky zapojeni. Záložka.cz umožňuje tedy dva způsoby nakupování:

Záložka.cz - zobrazuje nabídku eshopu a knihkupců, kteří jsou do Záložky zapojeni. Záložka.cz umožňuje tedy dva způsoby nakupování: Záložka.cz - zobrazuje nabídku eshopu a knihkupců, kteří jsou do Záložky zapojeni. Záložka.cz umožňuje tedy dva způsoby nakupování: 1. REZERVACE - uskutečněním rezervace, si zarezervujete nákup u knihkupce,

Více

Podrobný návod pro administraci zákaznických účtů na portálu Czechiatour.eu

Podrobný návod pro administraci zákaznických účtů na portálu Czechiatour.eu 2013 Podrobný návod pro administraci zákaznických účtů na portálu Czechiatour.eu Czechiatour.eu 1.2.2013 Vážení zákazníci portálu Czechiatour.eu. Abychom Vám co nejvíce usnadnili orientaci v administraci

Více

2HCS Fakturace 3 - přechod na nový rok 2012 - - převod dat do nového roku - - změna sazby DPH -

2HCS Fakturace 3 - přechod na nový rok 2012 - - převod dat do nového roku - - změna sazby DPH - 2HCS Fakturace 3 - přechod na nový rok 2012 - - převod dat do nového roku - - změna sazby DPH - Autor: Tomáš Halász pro verzi: 3.7.245 a novější 2H C.S. s.r.o. dne: 28.12.2011 Dukelská 691/5, 742 21 Kopřivnice

Více

Příručka ke zřízení a užívání profilu zadavatele. Příručka určená pro uživatele elektronického nástroje E-ZAKAZKY společnosti OTIDEA CZ s.r.o.

Příručka ke zřízení a užívání profilu zadavatele. Příručka určená pro uživatele elektronického nástroje E-ZAKAZKY společnosti OTIDEA CZ s.r.o. Příručka ke zřízení a užívání profilu zadavatele Příručka určená pro uživatele elektronického nástroje E-ZAKAZKY společnosti OTIDEA CZ s.r.o. 1. Zřízení profilu zadavatele.2 1.1. Registrace a přihlášení.2

Více

2HCS Fakturace 3 - přechod na rok 2008 - - změna snížené sazby DPH na 9% - - převod dat z předchozího roku -

2HCS Fakturace 3 - přechod na rok 2008 - - změna snížené sazby DPH na 9% - - převod dat z předchozího roku - 2HCS Fakturace 3 - přechod na rok 2008 - - změna snížené sazby DPH na 9% - - převod dat z předchozího roku - Autor: Tomáš Halász - 776 052 219 pro verzi: 3.5.100 a novější 2H C.S. s.r.o. dne: 22.12.2007

Více

ZÁLOHY přijaté v SB KOMPLET u. Pokus o shrnutí Jaroslav Humpolec, MILCOM servis a.s. prosinec 2009

ZÁLOHY přijaté v SB KOMPLET u. Pokus o shrnutí Jaroslav Humpolec, MILCOM servis a.s. prosinec 2009 ZÁLOHY přijaté v SB KOMPLET u. Pokus o shrnutí Jaroslav Humpolec, MILCOM servis a.s. prosinec 2009 Definice: Běžná faktura - základní typ faktury. Je určen pro fakturaci všech druhů firemní činnosti. Slouží

Více

ERP informační systém

ERP informační systém Systém WAK INTRA podporuje elektronickou evidenci tržeb (EET) v rámci evidence pokladních dokladů (PD). V souvislosti se zavedením podpory EET byla do systému doplněna možnost realizace úhrad PD alternativními

Více

ÚČTOVÁNÍ úvodní nastavení

ÚČTOVÁNÍ úvodní nastavení ÚČTOVÁNÍ úvodní nastavení Postup: V hlavním menu zvolte Vyúčtování Všechna nastavení týkající se účtování, jsou pod tímto odkazem, účetní v podstatě nepotřebuje operovat pod jiným odkazem v menu. otevře

Více

Provozní dokumentace. Seznam orgánů veřejné moci. Příručka pro běžného uživatele

Provozní dokumentace. Seznam orgánů veřejné moci. Příručka pro běžného uživatele Provozní dokumentace Seznam orgánů veřejné moci Příručka pro běžného uživatele Vytvořeno dne: 7. 7. 2011 Aktualizováno: 11. 2. 2015 Verze: 2.2 2015 MVČR Obsah Příručka pro běžného uživatele 1 Úvod...3

Více

Freemail Prahy 10. Do svého e-mailu se můžete přihlásit odkudkoliv na webové adrese

Freemail Prahy 10. Do svého e-mailu se můžete přihlásit odkudkoliv na webové adrese Freemail Prahy 10 Co umožňuje Freemail Freemail funguje na podobném principu jako běžné e-maily (seznam.cz, centrum.cz apod.). Abyste se lépe ve svém e-mailu orientovali, připravili jsme pro vás jednoduchý

Více

Nápověda k systému CCS Carnet Mini

Nápověda k systému CCS Carnet Mini Nápověda k systému CCS Carnet Mini Manuál k aplikaci pro evidenci knihy jízd Vážený zákazníku, vítejte v našem nejnovějším systému pro evidenci knihy jízd - CCS Carnet Mini. V následujících kapitolách

Více

MANUÁL PRO HELLOCASH. Vše, co potřebujete vědět o registrační pokladně hellocash.

MANUÁL PRO HELLOCASH. Vše, co potřebujete vědět o registrační pokladně hellocash. MANUÁL PRO HELLOCASH Vše, co potřebujete vědět o registrační pokladně hellocash Obsah 1. ZÁKLADNÍ NAVIGACE V HELLOCASH... 3 2. JAK VYTVOŘIT DOKLAD... 4 2.1. Přidání položky na doklad... 5 2.1.1. Předdefinované

Více

Zadání příkazu k převodu do zahraničí a v cizí měně do tuzemska ve službě ČSOB BusinessBanking 24

Zadání příkazu k převodu do zahraničí a v cizí měně do tuzemska ve službě ČSOB BusinessBanking 24 Zadání příkazu k převodu do zahraničí a v cizí měně do tuzemska ve službě ČSOB BusinessBanking 24 Obsah 1. Příkaz k převodu do zahraničí... 2 1.1. Zadání příkazu k převodu do zahraničí... 2 1.2. Tvorba

Více

Dokumentace k modulu. podnikový informační systém (ERP) Zaúčtování úhrad s ohledem na kontrolní hlášení

Dokumentace k modulu. podnikový informační systém (ERP) Zaúčtování úhrad s ohledem na kontrolní hlášení Dokumentace k modulu podnikový informační systém (ERP) Zálohové faktury Zaúčtování úhrad s ohledem na kontrolní hlášení v ERP Money Při tvorbě zálohových faktur je třeba věnovat zvýšenou pozornost správnému

Více

Nápověda k systému CCS Carnet Mini. Manuál k aplikaci pro evidenci knihy jízd

Nápověda k systému CCS Carnet Mini. Manuál k aplikaci pro evidenci knihy jízd Nápověda k systému CCS Carnet Mini Manuál k aplikaci pro evidenci knihy jízd Vážený zákazníku, vítejte v našem nejnovějším systému pro evidenci knihy jízd - CCS Carnet Mini. V následujících kapitolách

Více

edávky Návod k použití

edávky Návod k použití Vytvořeno: 30.08.2012 Návod k použití Obsah 1 Modul 2 Nastavení fakturace pro VZP 2.1 Frekvence účtování 3 Tvorba dávek 3.1 Příprava seznamu dávek 3.1.1 Seznam dávek 3.2 Tvorba a odesílání dávek 3.2.1

Více

Zadání příkazu k převodu do zahraničí, v cizí měně do tuzemska a svolení k SEPA inkasu ve službě ČSOB InternetBanking 24

Zadání příkazu k převodu do zahraničí, v cizí měně do tuzemska a svolení k SEPA inkasu ve službě ČSOB InternetBanking 24 Zadání příkazu k převodu do zahraničí, v cizí měně do tuzemska a svolení k SEPA inkasu ve službě ČSOB InternetBanking 24 Obsah 1. Zadání příkazu k převodu do zahraničí... 2 2. Zadání příkazu k SEPA převodu...

Více

Manuál elektronické registrace do databáze hodnotitelů OP PPR

Manuál elektronické registrace do databáze hodnotitelů OP PPR Manuál elektronické registrace do databáze hodnotitelů OP PPR Verze: 0 Září 2015 Helpline: ISKP.OPPR@praha.eu 1 Po přihlášení do portálu ISKP 14+ (https://mseu.mssf.cz/) je uživateli v levé horní části

Více

E-NABÍDKA PARTNER.REDA.CZ

E-NABÍDKA PARTNER.REDA.CZ E-NABÍDKA PARTNER.REDA.CZ Reda e-nabídka představuje mocný nástroj, díky kterému mohou naši registrovaní klienti přímo z prostředí e-shopu partner.reda.cz vytvářet vlastní produktové nabídky pro své zákazníky.

Více

Jak se registrovat. Diagnostika Siemens online. V pravé straně obrazovky klikněte na Registrace

Jak se registrovat. Diagnostika Siemens online.  V pravé straně obrazovky klikněte na Registrace Jak se registrovat V pravé straně obrazovky klikněte na Registrace Poté se zobrazí další pole, která musíte vyplnit. Všechna pole jsou povinná. Při chybném vyplnění některých polí se jejich seznam zobrazí

Více

Elektronická evidence tržeb (EET) v programu HARMONIK stav k

Elektronická evidence tržeb (EET) v programu HARMONIK stav k Elektronická evidence tržeb (EET) v programu HARMONIK stav k 27.2.2017 Abyste mohli využívat odesílání tržeb do systému EET, je třeba, abyste měli k dispozici certifikát od správce daně tj. soubor s příponou

Více

Grantové projekty. V současné době jsou zpracovány tyto části:

Grantové projekty. V současné době jsou zpracovány tyto části: Grantové projekty V současné době jsou zpracovány tyto části: - konzultace záměru grantového projektu - registrace grantového projektu - zahájeni realizace grantového projektu 1. Schéma konzultace záměru

Více

Průvodce aplikací FS Karta

Průvodce aplikací FS Karta Průvodce aplikací FS Karta Základní informace k Aplikaci Online aplikace FS Karta slouží k bezpečnému ukládání osobních údajů fyzických osob a k jejich zpracování. Osobní údaje jsou uloženy ve formě karty.

Více

Popis nejčastějších funkčností v aplikaci MojeBanka

Popis nejčastějších funkčností v aplikaci MojeBanka Tento dokument popisuje následující funkčnosti aplikace. Kliknutím na odkaz vyberte příslušnou kapitolu. zadání tuzemského příkazu v úhradě v CZK zadání zahraniční platby ověření stavu odeslané transakce

Více

Pro vyúčtování pojišťovnám se používá jednoduchý průvodce, který Vás provede celým vyúčtováním. Pro tvorbu dávek platí:

Pro vyúčtování pojišťovnám se používá jednoduchý průvodce, který Vás provede celým vyúčtováním. Pro tvorbu dávek platí: Tento návod slouží jako ucelený pohled pro vytvoření dávek pro pojišťovny. Neklade si za cíl detailně popsat jednotlivá okna a veškeré dostupné možnosti a funkce, které by mohly celý postup spíše znepřehlednit.

Více

Fakturace prostřednictvím objednávkového u

Fakturace prostřednictvím objednávkového  u Fakturace prostřednictvím objednávkového e-mailu Coupa dodavatelské materiály Albert Česká republika, s.r.o. Radlická 117, 158 00 Praha 5 Nové Butovice Obsah 1 Objednávka... 2 2 Potvrzení objednávky...

Více

Malý program pro EET Uživatelský manuál

Malý program pro EET Uživatelský manuál Malý program pro EET Uživatelský manuál 1) Objednávka a aktivace licence Po instalaci programu běží 30-ti denní zkušební lhůta. Čas zbývající do konce dema se zobrazí na horní liště programu. Pokud se

Více

Vítejte v aplikaci Objednejse-online.

Vítejte v aplikaci Objednejse-online. Vítejte v aplikaci Objednejse-online. 1. První přihlášení do aplikace Objednejse-online 2. Můj účet 2.1 osobní údaje 2.2 Moje rezervace 2.2.1 Detail rezervace 2.2.2 Řazení rezervací 2.3 Moje stránka 3.

Více

Uživatelská příručka. FORMULÁŘE (propojení s ISVZ-US)

Uživatelská příručka. FORMULÁŘE (propojení s ISVZ-US) Uživatelská příručka FORMULÁŘE (propojení s ISVZ-US) Elektronický nástroj pro zadávání veřejných zakázek verze 1.1.0. 2017 Osigeno s.r.o. Formuláře 1/11 1 OBSAH 1 Obsah...2 2 Seznam zkratek...3 3 Úvod...3

Více

Dealer Extranet 3. Cenové nabídky

Dealer Extranet 3. Cenové nabídky Dealer Extranet 3 Cenové nabídky Obsah Vytvoření cenové nabídky se slevou Velux 3 Vytvoření klientské cenové nabídky ze stávající cenové nabídky 10 Vytvoření klientské cenové nabídky pomocí Konfigurátoru

Více

Provozní dokumentace. Seznam orgánů veřejné moci. Příručka pro běžného uživatele

Provozní dokumentace. Seznam orgánů veřejné moci. Příručka pro běžného uživatele Provozní dokumentace Seznam orgánů veřejné moci Příručka pro běžného uživatele Vytvořeno dne: 7. 7. 2011 Aktualizováno: 7. 6. 2017 Verze: 2.4 2017 MVČR Obsah Příručka pro běžného uživatele 1 Úvod...3 1.1

Více

HOTEL TIME, a.s. Manuál pro vyúčtování a check-out rezervace

HOTEL TIME, a.s. Manuál pro vyúčtování a check-out rezervace HOTEL TIME, a.s. Manuál pro vyúčtování a check-out rezervace OBSAH 1. Vyúčtování... 3 2. Rozdělení účtu/přesun položek... 6 3. Check-out... 7 4. Předčasný Check-out... 10 5. Otevření účtu... 11 2 1. Vyúčtování

Více

Manuál k užívání webové aplikace BAKALÁŘI

Manuál k užívání webové aplikace BAKALÁŘI Manuál k užívání webové aplikace BAKALÁŘI Přihlášení se do webové aplikace BAKALÁŘI na webových stránkách školy zsceladna.cz klikněte na ikonu Klasifikace Bakaláři. Zadání přístupových údajů zadejte přihlašovací

Více

EVIDENCE DPH V KNIZE ODESLANÝCH FAKTUR

EVIDENCE DPH V KNIZE ODESLANÝCH FAKTUR EVIDENCE DPH V KNIZE ODESLANÝCH FAKTUR Od verze 8.05.2 Od 1. 4. 2011 se změní zákon o DPH. Pro plátce DPH je zapotřebí zaručit, aby nový algoritmus nápočtu daňové doloženosti a daňového přiznání správně

Více

Moje-Projekty.cz Dokumentace k aplikaci

Moje-Projekty.cz Dokumentace k aplikaci Moje-Projekty.cz Dokumentace k aplikaci 12. 3. 2015 Verze: 1.0 Obsah 1. Obecné informace... 3 2. Přihlášení do systému... 4 3. Odhlašování ze systému... 4 4. Jak si změnit heslo... 4 5. Nastavení projektů...

Více

Bakala ř i - manua l. Obsah

Bakala ř i - manua l. Obsah Bakala ř i - manua l Obsah 1 Úvod... 2 2 Osobní údaje... 3 3 Klasifikace... 3 3.1 Průběžná klasifikace... 3 3.2 Pololetní klasifikace... 4 3.3 Výchovná opatření... 4 3.4 Opravné zkoušky... 4 4 Kommens...

Více

Nastavení pro účtování faktur v režimu samozdanění od 1.1.2012

Nastavení pro účtování faktur v režimu samozdanění od 1.1.2012 Nastavení pro účtování faktur v režimu samozdanění od 1.1.2012 Úvod Novela zákona 235/2004 o dani z přidané hodnoty, která vstoupila v platnost od 1.4.2011, stanovila v 92 režim pro přenesení daňové povinnosti

Více

Fakturace prostřednictvím objednávkového u. Coupa dodavatelské materiály. AHOLD Czech Republic, a.s. Radlická 117, Praha 5 Nové Butovice

Fakturace prostřednictvím objednávkového  u. Coupa dodavatelské materiály. AHOLD Czech Republic, a.s. Radlická 117, Praha 5 Nové Butovice Fakturace prostřednictvím objednávkového e-mailu Coupa dodavatelské materiály AHOLD Czech Republic, a.s. Radlická 117, 158 00 Praha 5 Nové Butovice Obsah 1 Objednávka... 2 2 Potvrzení objednávky... 3 3

Více

Kontrolní hlášení v Microsoft Dynamics NAV 2016 CZ. Stručný popis oddílů kontrolního hlášení

Kontrolní hlášení v Microsoft Dynamics NAV 2016 CZ. Stručný popis oddílů kontrolního hlášení Implementation Kontrolní hlášení v Microsoft Dynamics NAV 2016 CZ Consideration Blog Autor Jitka Urxová Datum Říjen 2015 Verze Microsoft Dynamics NAV 2016 CZ Kontrolní hlášení v Microsoft Dynamics NAV

Více

Obchodní příležitosti

Obchodní příležitosti Obchodní příležitosti Celá databáze HBI je koncipována tak, aby v co největší míře přispěla svým uživatelům registrovaným i neregistrovaným k co nejlepší orientaci na trhu. Což v praxi znamená, že se nemůže

Více

ZAMĚSTNANECKÝ PORTÁL nastavení a práce v ESO9 PAM

ZAMĚSTNANECKÝ PORTÁL nastavení a práce v ESO9 PAM ZAMĚSTNANECKÝ PORTÁL nastavení a práce v ESO9 PAM Zpracoval: Zavadilová Marcela U Mlýna 2305/22, 141 00Praha 4 Záběhlice Dne: 5.9.2017 tel.: +420 228 809 000 e-mail: info@eso9.cz Revize: Jitka Geršlová

Více

Doklady, u kterých dodavatelé použijí ustanovení 92a zákona o DPH, je třeba do programu zapsat následovně:

Doklady, u kterých dodavatelé použijí ustanovení 92a zákona o DPH, je třeba do programu zapsat následovně: Účtování o přenesení daňové povinnosti Reverse charge Doklady, u kterých dodavatelé použijí ustanovení 92a zákona o DPH, je třeba do programu zapsat následovně: DF) V případě obdržení došlé faktury zapište

Více

E K O N O M I C K Ý S O F T W A R E PŘÍRUČKA UŽIVATELE

E K O N O M I C K Ý S O F T W A R E PŘÍRUČKA UŽIVATELE E K O N O M I C K Ý S O F T W A R E Novela DPH 2011 a PŘÍRUČKA UŽIVATELE verze 2011/1 spol. s r.o. - Žarošická 30, 628 00, BRNO HotLine: +420 548 214 162-3, fax: +420 548 214 160 e-mail: info@sb-komplet.cz

Více

Program. Uživatelská příručka. Milan Hradecký

Program. Uživatelská příručka. Milan Hradecký Program Uživatelská příručka Milan Hradecký 2 ÚVOD : Program skladové evidence "SKLAD500" zahrnuje v sobě možnost zápisu příjmu a výdeje až do 99 druhů skladů (Sklady materiálů, zboží, potovarů, vlastních

Více

Manuál PVU zadavatel Platnost pro elektronický nástroj X-EN verze 3 a novější

Manuál PVU zadavatel Platnost pro elektronický nástroj X-EN verze 3 a novější Manuál PVU zadavatel Platnost pro elektronický nástroj X-EN verze 3 a novější 1 Vytvoření profilu zadavatele... 2 1.1 Doplnění identifikátoru profilu zadavatele ve VVZ... 2 2 Správa profilu... 3 2.1 Vytvoření

Více

Zde se objeví všechny spisy, které má uživatel v ISAS vyznačeny na sebe.

Zde se objeví všechny spisy, které má uživatel v ISAS vyznačeny na sebe. Nová verze aplikace Apstr se spouští prostřednictvím aplikace Isas, v záložce Pracovní stůl moje spisy. Zde se objeví všechny spisy, které má uživatel v ISAS vyznačeny na sebe. Označí si spisy, ve kterých

Více

Použití režimu přenesení daňové povinnosti v programu OZO 2012

Použití režimu přenesení daňové povinnosti v programu OZO 2012 Použití režimu přenesení daňové povinnosti v programu OZO 2012 (nově upravené vydání) 1) Legislativa Režim přenesení daňové povinnosti dle 92a zákona o DPH se použije v případě plnění pro jiného plátce

Více

CLIENT SERVERARCHITEKTURA

CLIENT SERVERARCHITEKTURA Systém WAK INTRA umožňuje automatické sestavení výkazu Kontrolní hlášení DPH (dále jen KH) dle novely zákona č. 235/2004 Sb., o DPH platné od 1.1.2016. Úpravy aplikace byly navrženy tak, aby kladly na

Více

WORKWATCH ON-LINE EVIDENCE PRÁCE A ZAKÁZEK

WORKWATCH ON-LINE EVIDENCE PRÁCE A ZAKÁZEK WORKWATCH ON-LINE EVIDENCE PRÁCE A ZAKÁZEK Systém WorkWatch je určen pro malé a střední firmy, které se zabývají službami nebo zakázkovou výrobou. Zajistí dokonalý přehled o všech zakázkách a jejich rozpracovanosti.

Více

MANUÁL PŘIHLÁŠEK SVČ ODRY

MANUÁL PŘIHLÁŠEK SVČ ODRY MANUÁL PŘIHLÁŠEK SVČ ODRY 1.) Pro přihlášení účastníka do kroužku SVČ Odry na webových stránkách www.svcodry.cz zvolte v menu sekci KROUŽKY a klikněte na kroužek, o který máte zájem: 2.) U vybraného kroužku

Více

Pravidla používání webového rezervačního systému bezpečnostních školení Letiště Praha, a. s. - jednotlivec

Pravidla používání webového rezervačního systému bezpečnostních školení Letiště Praha, a. s. - jednotlivec Pravidla používání webového rezervačního systému bezpečnostních školení Letiště Praha, a. s. - jednotlivec Jako jednotlivec se na portálu www.skoleni-lp.cz registrujte, pokud jste nepodnikající fyzická

Více

InsideBusiness Payments CEE

InsideBusiness Payments CEE InsideBusiness Payments CEE Referenční příručka k novému vzhledu Přístupová cesta do střední a východní Evropy InsideBusiness Payments CEE Potřebujete pohodlný a bezproblémový přístup k úplné nabídce služeb

Více

Evidence nedůvěryhodných plátců DPH a zveřejněných bankovních účtů

Evidence nedůvěryhodných plátců DPH a zveřejněných bankovních účtů Evidence nedůvěryhodných plátců DPH a zveřejněných bankovních účtů E S O 9 i n t e r n a t i o n a l a. s. U M l ý n a 2 2 1 4 1 0 0, P r a h a Strana 1 (celkem 9) Popis... 3 Řešení v ESO9... 3 Možná úskalí...

Více

PTÁČEK - velkoobchod. eshop. ZÁKAZNICKÝ pracovní postup

PTÁČEK - velkoobchod. eshop. ZÁKAZNICKÝ pracovní postup PTÁČEK - velkoobchod eshop ZÁKAZNICKÝ pracovní postup 2009 Obsah Úvod... 3 Autorizace... 3 Přihlášení... 4 Odhlášení... 4 Změna hesla editace uživatele... 4 Hlavní stránka Před přihlášením... 4 Výběr Produktu

Více

PRO TRAVEL CK, s.r.o. Prokopova 23, 301 00 Plzeň Tel.: 377 919 202 E-mail: info@protravel.cz Internet: www.protravel.cz

PRO TRAVEL CK, s.r.o. Prokopova 23, 301 00 Plzeň Tel.: 377 919 202 E-mail: info@protravel.cz Internet: www.protravel.cz MANUÁL K PŘIHLAŠOVACÍMU SYSTÉMU PRO TRAVEL CK, s.r.o. Prokopova 23, 301 00 Plzeň Tel.: 377 919 202 E-mail: info@protravel.cz Internet: www.protravel.cz 1 PŘÍSTUP DO SYSTÉMU Přímo na http://rezervace.protravel.cz

Více

K práci je možné přistoupit následujícím způsobem. Odkaz na práci se nachází na osobním webu autora práce: http://stpr.cz/.

K práci je možné přistoupit následujícím způsobem. Odkaz na práci se nachází na osobním webu autora práce: http://stpr.cz/. 2. Seznámení K práci je možné přistoupit následujícím způsobem. Odkaz na práci se nachází na osobním webu autora práce: http://stpr.cz/. 2.1. Uživatel (učitel) Uživatelem (učitelem) se myslí osoba, která

Více