Metodický pokýn pro tvorbu ISP

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Metodický pokýn pro tvorbu ISP"

Transkript

1 Metodický pokýn pro tvorbu ISP Návod pro postgraduální studenty Tento metodický pokyn navazuje na Opatření děkana č. 6/ Ve studijním informačním systému (SIS), v modulu Individuální studijní plán Ph.D. studentů, student připravuje ve spolupráci se školitelem svůj individuální studijní plán (dále ISP). Tento plán následně školitel postoupí oborové radě k projednání a schválení. Ve stejné aplikaci probíhá zejména na konci každého akademického roku hodnocení, kdy je zároveň možno studijní plán modifikovat dle aktuálních potřeb. Při vytváření studijního plánu platí tato posloupnost kroků: a) Školitel (nebo pověřená osoba OR) vypíše téma disertační práce v SIS a přidělí ji doktorandovi. b) Student a školitel se dohodnou na obsahu ISP. c) Student založí ISP v SIS pod záložkou Individuální studijní plán Ph.D. studentů. Ve spolupráci se školitelem (pověřenou osobou OR) vyplní plán studia a přípravy disertační práce, uvede jednotlivé studijní i obecné povinnosti s uvedením plánovaného roku splnění. d) Školitel navržený individuální studijní plán schválí a předá oborové radě k projednání, nebo ji vrátí studentovi k úpravě či doplnění. e) Oborová rada ISP projedná a buď schválí, nebo vrátí studentovi ev. školiteli k úpravě či doplnění. f) Schválený ISP předseda OR, resp. pověřená osoba, vytiskne ve 3 exemplářích, opatří podpisy (studenta, školitele a předsedy OR) a předá studentovi, oborové radě a studijnímu oddělení. Harmonogram tvorby ISP specifikuje Příloha č. 1 Opatření děkana č. 6/ Tvorba a schvalování ISP Strana 1 z 8 Verze z:

2 NÁVOD K ZAKLÁDÁNÍ INDIVIDUÁLNÍCH STUDIJNÍCH PLÁNŮ (ISP) V následujícím textu jsou podrobně popsány jednotlivé kroky pro názornost doplněné obrázky. Vzhledem k neustálému vývoji programu se nemusí zcela shodovat s aktuálním stavem. Založení ISP Po přihlášení do SIS student zvolí aplikaci: Nový ISP se založí ikonkou: Předpokladem pro založení ISP je zadání a závazné přidělení disertační práce. Pokud ještě student nemá v SISu přidělenou disertační práci a pokusí se zadat nový plán, zobrazí se hláška: Po kliknutí na změněnou ikonu ( Studijní plán má několik částí: ) se zobrazí detail založeného ISP. Hlavička přehledně uvádí všechny základní informace o studentovi, předsedovi OR, školiteli, konzultantovi, stavu plánu. Podrobnosti se zobrazí při kliknutí na tlačítko (plus) v odpovídající části. Jestliže je školitel nebo konzultant v databázi učitelů označen jako externí, v PDF plánu (i ročního hodnocení) se místo katedry, ke které je na fakultě přiřazen, vypisuje na jeden řádek obsah polí Pracoviště, Ulice, PSČ a Město z databáze učitelů (programu Tajemník). Ve webové verzi se zobrazuje vždy obojí (katedra i případné externí pracoviště). Doporučujeme tyto údaje zkontrolovat a případně poslat správci SIS k doplnění. Po jejich doplnění se automaticky aktualizují i údaje u studijního plánu. Tvorba a schvalování ISP Strana 2 z 8 Verze z:

3 Informace o disertační práci a postupu přípravy téma práce se načte, jak je uvedeno v modulu Témata prací (výběr práce). V postupu přípravy lze uvést detailnější informace k přípravě disertační práce. Přehled povinností a průběh studia stěžejní část, obsahující výčet všech typů povinností, jež student v průběhu doktorského studia musí splnit. a) Zadání anotace disertační práce Do údaje Postup v přípravě disertační práce student uvede anotaci své disertační práce. Tvorba a schvalování ISP Strana 3 z 8 Verze z:

4 b) Popis průběhu studia Součástí ISP je textové pole, kde studenti uvedou svůj plán studia - stručný přehled plánovaných aktivit v jednotlivých úsecích studia. Do tohoto pole se vyplňuje neformátovaný text, pouze rozdělený na jednotlivé řádky. c) Přehled povinností povinnosti ukončené kontrolou studia - předměty Tyto povinnosti jsou ukončené zkouškou (vč. státní doktorské zkoušky), zápočtem, apod.; tyto položky budou mít svůj protějšek v předmětech zadaných v SIS (v aplikaci pro studijní referentky) a po jejich splnění je bude možno v rámci hodnocení spárovat. Předmět předmět, který se již vyskytuje v SIS LFHK a má přidělený kód; Přidání předmětu lze provést buď přímo zadáním kódu předmětu do žlutého pole: Všeobecné předměty (tj. předměty ke splnění v 1. a 2. roce) začínají kódem F1P Průběžné zkoušky začínají kódem F2P Státní doktorská zkouška má kód F1P008 Tvorba a schvalování ISP Strana 4 z 8 Verze z:

5 Seznam (číselník) předmětů je uveden v příloze, na konci tohoto dokumentu. Pozor u předmětů Průběžná zkouška Patobiochemie. Předměty mají stejný název, zajišťují je ale jiná pracoviště a mají jiný kód: F2P017 Průběžná zkouška - Patobiochemie Ústav klinické biochemie a diagnostiky F2P021 Průběžná zkouška - Patobiochemie Ústav lékařské biochemie Nebo použijete tlačítko s lupou a můžete vyhledávat v databázi UK podle fakult, pracovišť a části názvu a kódu; výběr potvrdíte kliknutím na zelenou šipku. Dále je třeba zvolit plánovaný akademický rok (a semestr) plnění dané povinnosti. Tvorba a schvalování ISP Strana 5 z 8 Verze z:

6 Popis předmětu speciální předmět, který není v nabídce SIS LFHK. Po dodání protokolu o výsledku zkoušky na studijní oddělení mu bude referentkou přidělen kód a bude zapsán. Pokud by bylo třeba takový předmět doplnit, kontaktujte studijní oddělení. d) Další typy povinností Všechny další typy povinností mají stejnou strukturu název, upřesnění, akademický rok, semestr: Publikace pokud vyžaduje OR Konference pokud vyžaduje OR nebo školitel Stáž pokud vyžaduje OR nebo školitel Kurz pokud vyžaduje OR (míněno například kurzy všeobecných dovedností) nebo školitel Jiné mezi jiné povinnosti patří kupříkladu obecně závazná pravidla pro celou dobu studia (např. kdy a jak se má student vyskytovat na pracovišti, zapojení studenta do výuky, apod.). Tyto povinnosti nemusí podléhat hodnocení, a pokud jsou stanoveny na delší období či celé studium, neuvádí se akademický rok. Každý student musí do svého individuálního studijního plánu vložit minimálně jednu jinou povinnost, obsahující následující text: Požadavek na publikační činnost před obhajobou: dle OD č. 9/11-12 Nejméně 4 původní vědecké práce v časopisech evidovaných v databázích WoS, SCOPUS nebo uvedených v Seznamu recenzovaných neimpaktovaných periodik vydávaných v České republice. Z publikovaných prací je student alespoň ve 2 případech prvním autorem a nejméně 2 práce jsou publikovány v časopisech s impakt faktorem. Akademický rok splnění se v tomto případě neuvede. Tvorba a schvalování ISP Strana 6 z 8 Verze z:

7 Předání plánu školiteli Všechny součásti plánu lze upravovat nebo mazat pomocí ikonek v levé části. Pro ukončení generování plánu je nutné odeslat návrh ISP školiteli. V rolovacím menu v dolní části obrazovky je třeba zvolit postoupit plán školiteli a následně stisknout tlačítko proveď. Školitel bude informován automaticky generovaným em, že plán jeho doktoranda je připraven ke kontrole. Je možné, že bude po studentovi požadovat nějaké úpravy a doplnění. I v tomto případě bude student informován em, provede požadované úpravy a znovu postoupí plán školiteli. PŘÍLOHA SEZNAM PŘEDMĚTŮ DSP Všeobecné předměty (tj. předměty ke splnění v 1. a 2. roce + SDZ a obhajoba, které se řadí k všeobecným povinnostem): KÓD F1P001 F1P003 F1P004 F1P005 F1P006 F1P007 F1P008 F1P009 NÁZEV Anglický jazyk Příprava odborné přednášky a publikace Příprava výzkumných projektů Statistika Cyklus odborných seminářů - absolvování Cyklus odborných seminářů - prezentace Státní doktorská zkouška Obhajoba disertační práce Průběžné zkoušky (tj. předměty ke splnění v 3. a vyšším roce): KÓD NÁZEV PRACOVIŠTĚ F2P001 Průběžná zkouška - Anatomie, histologie a embryologie F2P002 Průběžná zkouška - Klinická anatomie F2P003 Průběžná zkouška - Histologické techniky F2P004 Průběžná zkouška - Regenerativní medicína F2P005 Průběžná zkouška - Fyziologie a patologická fyziologie F2P006 Průběžná zkouška - Fyziologické a patofyziologické základy zkoumané Tvorba a schvalování ISP Strana 7 z 8 Verze z:

8 problematiky F2P007 Průběžná zkouška - Metodické aspekty zkoumané problematiky F2P008 Průběžná zkouška - Gynekologie a porodnictví F2P009 Průběžná zkouška - Hygiena, preventivní lékařství F2P010 Průběžná zkouška - Metody hodnocení zdravotního stavu F2P011 Průběžná zkouška - Základy hodnocení zdravotních rizik F2P012 Průběžná zkouška - Systém zdravotní prevence v ČR F2P013 Průběžná zkouška - Kvalita života a její zjišťování F2P014 Průběžná zkouška - Chirurgie F2P015 Průběžná zkouška - Klinická biochemie F2P016 Průběžná zkouška - Laboratorní techniky v klinické biochemii F2P017 Průběžná zkouška - Patobiochemie F2P018 Průběžná zkouška - Klinická onkologie a radioterapie F2P019 Průběžná zkouška - Biochemie F2P020 Průběžná zkouška - Laboratorní techniky v chemii a biochemii F2P021 Průběžná zkouška - Patobiochemie F2P022 Průběžná zkouška - Zásady správné laboratorní praxe F2P023 Průběžná zkouška - Lékařská biofyzika F2P024 Průběžná zkouška - Lékařská biologie F2P025 Průběžná zkouška - Buněčná biologie F2P026 Průběžná zkouška - Molekulární biologie F2P027 Průběžná zkouška - Obecná imunologie F2P028 Průběžná zkouška - Laboratorní metody v imunologii F2P029 Průběžná zkouška - Klinická imunologie F2P030 Průběžná zkouška - Lékařská a klinická mikrobiologie F2P031 Průběžná zkouška - Laboratorní metody v lékařské mikrobiologii F2P032 Průběžná zkouška - Farmakologie F2P033 Průběžná zkouška - Oftalmologie a metodika práce F2P034 Průběžná zkouška - Patologie F2P035 Průběžná zkouška - Pediatrie F2P036 Průběžná zkouška - Psychiatrie F2P037 Průběžná zkouška - Radiologie F2P038 Průběžná zkouška - Stomatologie F2P039 Průběžná zkouška - Vztah orálního a celkového zdraví F2P040 Průběžná zkouška - Biologie dutiny ústní F2P041 Průběžná zkouška - Vnitřní nemoci F2P042 Průběžná zkouška F2P043 Průběžná zkouška II F2P044 Průběžná zkouška III F2P045 Průběžná zkouška - Stomatologie II Tvorba a schvalování ISP Strana 8 z 8 Verze z:

Vážení studenti a školitelé,

Vážení studenti a školitelé, Vážení studenti a školitelé, vítáme studenty prvního ročníku doktorských studií na Přírodovědecké fakultě UK a děkujeme školitelům, že se ujali nelehkého ale zároveň krásného úkolu vedoucích disertačních

Více

Roční hodnocení (návod pro studenty)

Roční hodnocení (návod pro studenty) Roční hodnocení (návod pro studenty) Na stránce https://is.cuni.cz/studium/index.php se přihlásíte do studijního informačního systému (dále jen SIS). Pro přihlášení je třeba mít platné přihlašovací údaje.

Více

Lékařská fakulta v Hradci Králové, Univerzita Karlova v Praze. Opatření děkana č. 6/2014-15

Lékařská fakulta v Hradci Králové, Univerzita Karlova v Praze. Opatření děkana č. 6/2014-15 Lékařská fakulta v Hradci Králové, Univerzita Karlova v Praze Opatření děkana č. 6/2014-15 Název: Vytváření a kontrola individuálních studijních plánů v doktorských studijních programech Platnost: Podpisem

Více

Studijní informační systém. Nápověda pro vyučující 2 Práce s rozvrhem a předměty

Studijní informační systém. Nápověda pro vyučující 2 Práce s rozvrhem a předměty Studijní informační systém Nápověda pro vyučující 2 Práce s rozvrhem a předměty Vyučující a tajemníci (osoby s tajemnickou rolí pro SIS) mají možnost v období elektronického zápisu upravovat zápis studentů

Více

Modul účetnictví: Kontrolní výkaz DPH (SK) Podklady ke školení

Modul účetnictví: Kontrolní výkaz DPH (SK) Podklady ke školení Modul účetnictví: Kontrolní výkaz DPH (SK) Podklady ke školení 7.10.2015 Denková Barbora, DiS. Datum tisku 7.10.2015 2 Modul účetnictví: Kontrolní výkaz DPH (SK) Modul u c etnictví : Kontrolní vý kaz DPH

Více

Ministerstvo pro místní rozvoj. podprogram 117 513

Ministerstvo pro místní rozvoj. podprogram 117 513 Pokyny pro vyplnění elektronické žádosti podprogram 117 513 Podpora výstavby technické infrastruktury Elektronická žádost je umístěna na internetové adrese http://www3.mmr.cz/zad a lze na ni vstoupit i

Více

PŘÍLOHA č. 2B PŘÍRUČKA IS KP14+ PRO OPTP - ŽÁDOST O ZMĚNU

PŘÍLOHA č. 2B PŘÍRUČKA IS KP14+ PRO OPTP - ŽÁDOST O ZMĚNU PŘÍLOHA č. 2B PRAVIDEL PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE PŘÍRUČKA IS KP14+ PRO OPTP - ŽÁDOST O ZMĚNU OPERAČNÍ PROGRAM TECHNICKÁ POMOC Vydání 1/7, platnost a účinnost od 04. 04. 2016 Obsah 1 Změny v projektu... 3

Více

PŘÍRUČKA K POUŽÍVÁNÍ APLIKACE HELPDESK

PŘÍRUČKA K POUŽÍVÁNÍ APLIKACE HELPDESK PŘÍRUČKA K POUŽÍVÁNÍ APLIKACE HELPDESK Autor: Josef Fröhlich Verze dokumentu: 1.1 Datum vzniku: 4.4.2006 Datum poslední úpravy: 10.4.2006 Liberecká IS, a.s.;jablonecká 41; 460 01 Liberec V; IČ: 25450131;

Více

PŘEPOČET ZÚČTOVANÝCH ZÁLOH V 10% NA 14% V KONOCOVÉ

PŘEPOČET ZÚČTOVANÝCH ZÁLOH V 10% NA 14% V KONOCOVÉ PŘEPOČET ZÚČTOVANÝCH ZÁLOH V 10% NA 14% V KONOCOVÉ FAKTUŘE 2012 Výrazná změna, která nás v letošním roce potkala je změna sazby DPH. NASTAVENÍ SAZEB DPH Nastavení jednotlivých sazeb DPH provedete v menu

Více

CERTIFIKOVANÉ TESTOVÁNÍ (CT) Výběrové šetření výsledků žáků 2014

CERTIFIKOVANÉ TESTOVÁNÍ (CT) Výběrové šetření výsledků žáků 2014 (CT) Výběrové šetření výsledků žáků 2014 Uživatelská příručka pro přípravu školy Verze 1 Obsah 1 ÚVOD... 3 1.1 Kde hledat další informace... 3 1.2 Posloupnost kroků... 3 2 KROK 1 KONTROLA PROVEDENÍ POINSTALAČNÍCH

Více

Postup při registraci na www.knx.org pro přihlašování na základní nebo nástavbové týdenní kursy KNX a používání osobních stránek

Postup při registraci na www.knx.org pro přihlašování na základní nebo nástavbové týdenní kursy KNX a používání osobních stránek Postup při registraci na www.knx.org pro přihlašování na základní nebo nástavbové týdenní kursy KNX a používání osobních stránek Platnost od 1.7.2015 Každý zájemce o práci se systémovou instalací KNX se

Více

Srovnání posledních dvou verzí studijních plánů pro studijní obor. Informační systémy. (studijní program Aplikovaná informatika)

Srovnání posledních dvou verzí studijních plánů pro studijní obor. Informační systémy. (studijní program Aplikovaná informatika) Srovnání posledních dvou verzí studijních plánů pro studijní obor Informační systémy (studijní program Aplikovaná informatika) Úvod Ve STAGu jsou poslední verze studijních plánů pro studijní obor Informační

Více

P 7310 Filologie MATEMATICKÁ LINGVISTIKA Vstupní požadavky Uchazeč musí být absolventem magisterského studia nejlépe s lingvistickou orientací.

P 7310 Filologie MATEMATICKÁ LINGVISTIKA Vstupní požadavky Uchazeč musí být absolventem magisterského studia nejlépe s lingvistickou orientací. P 7310 Filologie MATEMATICKÁ LINGVISTIKA Vstupní požadavky Uchazeč musí být absolventem magisterského studia nejlépe s lingvistickou orientací. Musí být schopen samostatné vědecké práce ve zvolené specializaci.

Více

Průvodce e learningem

Průvodce e learningem Průvodce e learningem Vstup do systému Pro správnou funkci kurzů je nutné používat aktuální verze internetových prohlížečů. Pokud si nejste jisti, jakou verzi internetového prohlížeče používáte, doporučujeme

Více

Popis připojení elektroměru k modulům SDS Micro, Macro a TTC.

Popis připojení elektroměru k modulům SDS Micro, Macro a TTC. Popis připojení elektroměru k modulům SDS Micro, Macro a TTC. V tomhle případě předpokládáme, že modul SDS je již zapojen do sítě a zprovozněn. První zapojení a nastavení modulů SDS najdete v návodech

Více

Rámcová osnova modulu

Rámcová osnova modulu Rámcová osnova modulu Název modulu: Evaluace organizace Tento modul je součástí akreditačního systému Ministerstva práce a sociálních věcí. 1. Typ vzdělávání 1) Specializované profesní Obecné x 2. Oblast

Více

Novinky v programu Účtárna 2.09

Novinky v programu Účtárna 2.09 Novinky v programu Účtárna 2.09 Podpora pro Kontrolní hlášení Popis: Program obsahuje podporu pro plátce DPH, pro něž platí od 1.1.2016 nová legislativní povinnost Kontrolní hlášení. V knihách prvotních

Více

Jak probíhá předatestační příprava v oboru Anesteziologie a intenzivní medicína v České republice?

Jak probíhá předatestační příprava v oboru Anesteziologie a intenzivní medicína v České republice? Jak probíhá předatestační příprava v oboru Anesteziologie a intenzivní medicína v České republice? Jitka Schreiberová Klinika anesteziologie, resuscitace a intenzivní medicíny Univerzita Karlova v Praze,

Více

JAK PŘIDAT UŽIVATELE PRO ADMINISTRÁTORY

JAK PŘIDAT UŽIVATELE PRO ADMINISTRÁTORY JAK PŘIDAT UŽIVATELE PRO ADMINISTRÁTORY Po vytvoření nové společnosti je potřeba vytvořit nové uživatele. Tato volba je dostupná pouze pro administrátory uživatele TM s administrátorskými právy. Tento

Více

Proč studovat na Lékařské fakultě v Hradci Králové v prezenčním bakalářském studijním programu Ošetřovatelství obor Všeobecná sestra

Proč studovat na Lékařské fakultě v Hradci Králové v prezenčním bakalářském studijním programu Ošetřovatelství obor Všeobecná sestra Proč studovat na Lékařské fakultě v Hradci Králové v prezenčním bakalářském studijním programu Ošetřovatelství obor Všeobecná sestra Lékařská fakulta v Hradci Králové je jednou ze 17 fakult Univerzity

Více

Vstup a přihlášení do systému. Dokumentace k programu. Zápis hodnocení studentů 1. možnost zápis po jednotlivých studentech

Vstup a přihlášení do systému. Dokumentace k programu. Zápis hodnocení studentů 1. možnost zápis po jednotlivých studentech Manuál pro vyučující pro práci se Smile ISIS Smile ISIS je nový internetový školní informační systém, který naše škola postupně zavádí. do systému je možno vstupovat z jakéhokoliv počítače, stačí mít připojení

Více

Studijní informační systém. Tvorba rozvrhu ve Studijním informačním systému (SIS) I. Obecné principy

Studijní informační systém. Tvorba rozvrhu ve Studijním informačním systému (SIS) I. Obecné principy Studijní informační systém Tvorba rozvrhu ve Studijním informačním systému (SIS) Co je třeba zajistit před zadáním rozvrhu do systému 1. Všechny předměty vyučované v rozvrhovaném semestru jsou zadané v

Více

Postup práce s elektronickým podpisem

Postup práce s elektronickým podpisem Obsah 1. Obecné informace o elektronickém podpisu... 2 2. Co je třeba nastavit, abyste mohli používat elektronický podpis v MS2014+... 2 2.1. Microsoft Silverlight... 2 2.2. Zvýšení práv pro MS Silverlight...

Více

S poděkováním za Váš čas. Doc. RNDr. Markéta Martínková, Ph.D. proděkanka RNDr. Jana Rubešová, Ph.D. správce SIS

S poděkováním za Váš čas. Doc. RNDr. Markéta Martínková, Ph.D. proděkanka RNDr. Jana Rubešová, Ph.D. správce SIS Vážení předsedové oborových rad, omlouváme se za odklad začátku ročního hodnocení, ale od minulého akademického roku došlo v aplikaci SIS Individuální studijní plán PhD. studentů k některým závažným změnám,

Více

Elektronický formulář

Elektronický formulář Úvod Elektronický formulář a postup při jeho podání Tento dokument je průvodcem uživatele při vyplňování a odeslání elektronického formuláře žádosti. Jednotlivé žádosti o dotaci jsou ve formátu 602 XML

Více

Interní grantová agentura LDF MENDELU

Interní grantová agentura LDF MENDELU Formulář A Přihláška Interní grant LDF MENDELU 2013 ZÁKLADNÍ ÚDAJE O PROJEKTU Akronym projektu Program: V Podpora tvůrčích a vědeckých týmů Oblast: 1. ekologie lesa Název projektu: Navrhovatel (příjmení,

Více

UČEBNÍ PLÁN. Počet kreditů

UČEBNÍ PLÁN. Počet kreditů UČEBNÍ PLÁN Obor vzdělání: 53 41 N/1. Diplomovaná všeobecná sestra Vzdělávací program: 53 41 N/11 Diplomovaná všeobecná sestra Vyšší odborné studium, denní, tříleté Název Týdenní počet vyučovacích hodin

Více

OBOR: VŠEOBECNÁ SESTRA STUDIJNÍ PLÁN - KOMBINOVANÁ FORMA

OBOR: VŠEOBECNÁ SESTRA STUDIJNÍ PLÁN - KOMBINOVANÁ FORMA OBOR: VŠEOBECNÁ SESTRA STUDIJNÍ PLÁN - KOMBINOVANÁ FORMA ROČNÍK 1. Semestr zimní (ZS) Délka přímé výuky: 45 minut Filozofie a etika v ošetřovatelství 8 + 9 z Veřejné zdravotnictví 8 + z, ZK Komunikace

Více

Klientský portál leasing24.cz. KLIENTSKÝ PORTÁL 24 NÁVOD NA PŘIHLÁŠENÍ A REGISTRACI UŽIVATELE Leasing24.cz. Stránka 1 z 15

Klientský portál leasing24.cz. KLIENTSKÝ PORTÁL 24 NÁVOD NA PŘIHLÁŠENÍ A REGISTRACI UŽIVATELE Leasing24.cz. Stránka 1 z 15 KLIENTSKÝ PORTÁL 24 NÁVOD NA PŘIHLÁŠENÍ A REGISTRACI UŽIVATELE Leasing24.cz Stránka 1 z 15 OBSAH O klientském portálu... 3 Registrace klienta... 4 K první registraci budete potřebovat... 5 Registrace prostřednictvím

Více

Kalendář je nástroj, který vám pomůže zorganizovat si pracovní čas. Zaznamenáváme do něj události jako schůzky, termíny odevzdání práce a podobně.

Kalendář je nástroj, který vám pomůže zorganizovat si pracovní čas. Zaznamenáváme do něj události jako schůzky, termíny odevzdání práce a podobně. III. je nástroj, který vám pomůže zorganizovat si pracovní čas. Zaznamenáváme do něj události jako schůzky, termíny odevzdání práce a podobně. V levé spodní části okna Outlook si stisknutím tlačítka zobrazíme

Více

Uživatelská příručka nepřihlášený uživatel

Uživatelská příručka nepřihlášený uživatel Uživatelská příručka nepřihlášený uživatel V7 Tým SOFO Group a.s. 31. 5. 2016 DŮVĚRNÉ Obsah Obsah... 2 1. Veřejná část webových stránek... 3 1.1. Prohlížení katalogu... 3 1.2. Objednávání... 6 1.3. Přehled

Více

Pokyn č. 2DP/2014 děkana Fakulty ekonomické ZČU Organizace studia v doktorském studijním programu

Pokyn č. 2DP/2014 děkana Fakulty ekonomické ZČU Organizace studia v doktorském studijním programu Děkan Pokyn č. 2DP/2014 děkana Fakulty ekonomické ZČU Organizace studia v doktorském studijním programu Základní pravidla pro studium v doktorském studijním programu (DSP) na Západočeské univerzitě v Plzni

Více

Operační program Rybářství 2007-2013

Operační program Rybářství 2007-2013 OP Rybářství 2007-2013 Operační program Rybářství 2007-2013 Elektronické podání Žádosti o dotaci opatření 3.1. a) (6.kolo OP Rybářství) Oddělení metodiky OP Rybářství Ing. Antonín VAVREČKA, Ing. Miroslav

Více

Ministerstvo pro místní rozvoj. bytů

Ministerstvo pro místní rozvoj. bytů Pokyny pro vyplnění elektronické žádosti podprogram 117 514 Podpora výstavby podporovaných bytů Elektronická žádost je umístěna na internetové adrese http://www3.mmr.cz/zad a lze na ni vstoupit i přímo

Více

UNIVERZITA KARLOVA V PRAZE PEDAGOGICKÁ FAKULTA ZMĚNA PRAVIDEL PRO ORGANIZACI STUDIA

UNIVERZITA KARLOVA V PRAZE PEDAGOGICKÁ FAKULTA ZMĚNA PRAVIDEL PRO ORGANIZACI STUDIA UNIVERZITA KARLOVA V PRAZE PEDAGOGICKÁ FAKULTA ZMĚNA PRAVIDEL PRO ORGANIZACI STUDIA Akademický senát Pedagogické fakulty se podle 27 odst. 1 písm. b) a 33 odst. 1 písm. e) zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých

Více

Přijímací řízení FZV UP pro akademický rok 2016/2017

Přijímací řízení FZV UP pro akademický rok 2016/2017 Přijímací řízení FZV UP pro akademický rok 2016/2017 Předpokládané termíny konání přijímacích zkoušek: 30. května 2016: Fyzioterapie navazující magisterské studium - 1. kolo (písemný test) 13.-17. června

Více

Podávání žádostí IS CEDR

Podávání žádostí IS CEDR Norské fondy a fondy EHP Spolupráce škol a stipendia (CZ07) Podávání žádostí IS CEDR Zahajovací seminář 14.2.2014 ZÁKLADNÍ INFORMACE IS CEDR Žádosti se podávají v elektronické podobě prostřednictvím IS

Více

Peer Group User Quick Reference Cards

Peer Group User Quick Reference Cards Peer Group User Quick Reference Cards strana 1/12 v. 10.5.2013 Přihlášení 1. http://www.mylabqc.com/seracare/home.asp 2. Zadejte User ID a heslo, klikněte Login Úvodní obrazovka User ID a heslo dostanete

Více

VERSO SCHVALOVÁNÍ ŽÁDANEK A LIKVIDAČNÍCH LISTŮ

VERSO SCHVALOVÁNÍ ŽÁDANEK A LIKVIDAČNÍCH LISTŮ VERSO SCHVALOVÁNÍ ŽÁDANEK A LIKVIDAČNÍCH LISTŮ SCHVALOVÁNÍ: K elektronickému schválení uživatel potřebuje identifikační kartu s certifikátem a middlewarem, čtečku karet (externí nebo v klávesnici) s ovladačem

Více

Harmonogram FUD UJEP pro akademický rok 2015/2016

Harmonogram FUD UJEP pro akademický rok 2015/2016 Harmonogram FUD UJEP pro akademický rok 2015/2016 září 2015 opravné SZZ z dějin umění, od 10 hodin zápis do 1. ročníku na ak. rok 2015/2016: MgA. (Design, Fotografie a intermediální tvorba, Grafický design)

Více

Sada 2 Microsoft Word 2007

Sada 2 Microsoft Word 2007 S třední škola stavební Jihlava Sada 2 Microsoft Word 2007 04. Text v záhlaví, zápatí, číslování stránek Digitální učební materiál projektu: SŠS Jihlava šablony registrační číslo projektu:cz.1.09/1.5.00/34.0284

Více

Metodika pro učitele

Metodika pro učitele Metodika pro učitele Úprava a práce s fotografiemi v programu PhotoScape Obrázkový editor PhotoScape je zdarma dostupný program, který nabízí jednoduchou úpravu obrázků a fotek, je určen začátečníků a

Více

P 7310 Filologie TRANSLATOLOGIE Vstupní požadavky Uchazeč musí být absolventem magisterského studia nejlépe oboru ve studijním programu

P 7310 Filologie TRANSLATOLOGIE Vstupní požadavky Uchazeč musí být absolventem magisterského studia nejlépe oboru ve studijním programu P 7310 Filologie TRANSLATOLOGIE Vstupní požadavky Uchazeč musí být absolventem magisterského studia nejlépe oboru ve studijním programu Překladatelství a tlumočnictví nebo Filologie. Uchazeč musí být schopen

Více

První přihlášení a první kroky po přihlášení do Registru zdravotnických prostředků pro již ohlášenou osobu

První přihlášení a první kroky po přihlášení do Registru zdravotnických prostředků pro již ohlášenou osobu První přihlášení a první kroky po přihlášení do Registru zdravotnických prostředků pro již ohlášenou osobu Podle tohoto návodu postupujte tehdy, pokud jste osoba zacházející se zdravotnickými prostředky,

Více

A. Struktura grafického kódu na dokladech o získání základního vzdělání

A. Struktura grafického kódu na dokladech o získání základního vzdělání Příloha 1 A. Struktura grafického kódu na dokladech o získání základního vzdělání Uvedená struktura údajů je určena pro doklady vydávané podle vzoru 3.1 Vysvědčení o získání základního vzdělání v základní

Více

DUM téma: KALK Výrobek sestavy

DUM téma: KALK Výrobek sestavy DUM téma: KALK Výrobek sestavy ze sady: 2 tematický okruh sady: Příprava výroby a ruční programování CNC ze šablony: 6 Příprava a zadání projektu Určeno pro : 3 a 4 ročník vzdělávací obor: 23-41-M/01 Strojírenství

Více

Nápověda pro vyučující 1 - Základní informace k užívání Studijního informačního systému (SIS)

Nápověda pro vyučující 1 - Základní informace k užívání Studijního informačního systému (SIS) Studijní informační systém Nápověda pro vyučující 1 - Základní informace k užívání Studijního informačního systému (SIS) Přístup do SIS - Vyučujícím přidělují přístup do SIS osoby zodpovědné za správu

Více

ZJEDNODUŠENÝ POSTUP PRO DOPLNĚNÍ A ZASLÁNÍ ŽÁDOSTI O DOTACI A PŘÍLOH K ZAKÁZKÁM PŘES PORTÁL FARMÁŘE

ZJEDNODUŠENÝ POSTUP PRO DOPLNĚNÍ A ZASLÁNÍ ŽÁDOSTI O DOTACI A PŘÍLOH K ZAKÁZKÁM PŘES PORTÁL FARMÁŘE ZJEDNODUŠENÝ POSTUP PRO DOPLNĚNÍ A ZASLÁNÍ ŽÁDOSTI O DOTACI A PŘÍLOH K ZAKÁZKÁM PŘES PORTÁL FARMÁŘE 1. kolo příjmu žádostí Programu rozvoje venkova (2014 2020) Probíhá v případě zjištění nekompletní dokumentace/vyplněné

Více

JEDNACÍ ŘÁD FORMÁTOVÉHO VÝBORU NÁRODNÍ DIGITÁLNÍ KNIHOVNY

JEDNACÍ ŘÁD FORMÁTOVÉHO VÝBORU NÁRODNÍ DIGITÁLNÍ KNIHOVNY JEDNACÍ ŘÁD FORMÁTOVÉHO VÝBORU NÁRODNÍ DIGITÁLNÍ KNIHOVNY Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Jednací řád Formátového výboru Národní digitální knihovny upravuje zejména způsob svolávání zasedání, účasti, rozhodování

Více

Každý může potřebovat pomoc aneb K čemu je sociální práce? PhDr. Hana Pazlarová, Ph.D. hana.pazlarova@ff.cuni.cz

Každý může potřebovat pomoc aneb K čemu je sociální práce? PhDr. Hana Pazlarová, Ph.D. hana.pazlarova@ff.cuni.cz Každý může potřebovat pomoc aneb K čemu je sociální práce? PhDr. Hana Pazlarová, Ph.D. hana.pazlarova@ff.cuni.cz Co je sociální práce? SP a jiné pomáhající obory Identita sociální práce Jak se pozná samostatný

Více

Založte si účet na Atollon.com

Založte si účet na Atollon.com Tento průvodce Vám ukáže jak založit účet organizace v rámci Atollon.com a jak ho propojit s Vaší platformou pro produktivitu a spolupráci Atollon Lagoon. Založte si účet na Atollon.com Nastavení účtu

Více

Geodézie a kartografie 3 roky

Geodézie a kartografie 3 roky Bakalářské studijní programy a jejich obory Geodézie a kartografie 3 roky Geodézie, kartografie a geoinformatika Územní informační systémy pro veřejnou správu Bakalářské studijní programy a jejich obory

Více

ZKUŠEBNÍ PŘEDMĚTY SPOLEČNÉ ČÁSTI MATURITNÍCH ZKOUŠEK

ZKUŠEBNÍ PŘEDMĚTY SPOLEČNÉ ČÁSTI MATURITNÍCH ZKOUŠEK ZKUŠEBNÍ PŘEDMĚTY SPOLEČNÉ ČÁSTI MATURITNÍCH ZKOUŠEK Jsou stanoveny a zakotveny v platných legislativních normách: Zákon č. 561/2004 Sb. o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání

Více

Dopady zavedení registru práv a povinností na orgány veřejné moci

Dopady zavedení registru práv a povinností na orgány veřejné moci Dopady zavedení registru práv a povinností na orgány veřejné moci základní registr agend orgánů veřejné moci a některých práv a povinností Štěpánka Cvejnová, MVČR Miroslav Vlasák, Equica, a.s. Obsah Úvod

Více

Stipendia, poplatky, finance

Stipendia, poplatky, finance Stipendia, poplatky, finance Mgr. Markéta Havrlantová Mgr. Pavel Buriánek ORIENTAČNÍ TÝDEN PRO STUDENT Y PRVNÍCH ROČNÍKŮ Univerzita Karlova v Praze STUDIUM NA UK zdarma? Studium v českém jazyce a ve standardní

Více

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně Fakulta multimediálních komunikací Směrnice děkanky

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně Fakulta multimediálních komunikací Směrnice děkanky Organizace Součást Označení normy Číslo Název normy Vydává: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně Fakulta multimediálních komunikací Směrnice děkanky SD2014.04 Finanční ohodnocení zaměstnanců zaměstnaných na

Více

Nastavení aplikace webového prohlížeče pro portál a jeho aplikace

Nastavení aplikace webového prohlížeče pro portál a jeho aplikace ČSN ISO/IEC Nastavení aplikace webového pro portál a jeho aplikace OLTIS Group a.s. prosinec 09 OLTIS Group a.s. Hálkova 171/2, Olomouc 772 00 T) F) +420 585 511 276 IČ) 26847281 / DIČ) CZ26847281 / Společnost

Více

PRŮVODCE PŘIPOJENÍM K DISTRIBUČNÍ SOUSTAVĚ JAK PŘEPSAT ODBĚRNÉ MÍSTO NA NOVÉHO ZÁKAZNÍKA

PRŮVODCE PŘIPOJENÍM K DISTRIBUČNÍ SOUSTAVĚ JAK PŘEPSAT ODBĚRNÉ MÍSTO NA NOVÉHO ZÁKAZNÍKA PRŮVODCE PŘIPOJENÍM K DISTRIBUČNÍ SOUSTAVĚ JAK PŘEPSAT ODBĚRNÉ MÍSTO NA NOVÉHO ZÁKAZNÍKA PŘEPIS KDY SE ŘEŠÍ PŘEPIS NA EXISTUJÍCÍM ODBĚRNÉM MÍSTĚ Ke změně zákazníka, tzv. přepisu, dochází většinou při změně

Více

Aktualizace mapových podkladů v zařízení Garmin

Aktualizace mapových podkladů v zařízení Garmin Ujistěte se že máte připojeno Vaše zařízení Garmin k počítači dříve než začnete postupovat podle tohoto návodu. Zadejte uživatelské jméno a heslo. Klikněte na přihlášení Kliněte na správa map a stahování

Více

Google AdWords - návod

Google AdWords - návod Google AdWords - návod Systém Google AdWords je reklamním systémem typu PPC, který provozuje společnost Google, Inc. Zobrazuje reklamy ve výsledcích vyhledávání či v obsahových sítích. Platí se za proklik,

Více

ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK MALÉHO ROZSAHU

ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK MALÉHO ROZSAHU VNITŘNÍ SMĚRNICE MĚSTA č. 27/2015 ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK MALÉHO ROZSAHU Město Holice, (dále jen zadavatel), se sídlem Holubova 1, 534 14 Holice, IČ 00273571, zastoupené starostou města Mgr. Ladislavem

Více

Informace ze zdravotnictví Libereckého kraje

Informace ze zdravotnictví Libereckého kraje Informace ze zdravotnictví Libereckého kraje Ústavu zdravotnických informací a statistiky České republiky Liberec 3 1.10.2003 Nemocnice Libereckého kraje v 1. pololetí 2003 V Libereckém kraji poskytuje

Více

PŘIHLÁŠENÍ DO KATALOGU

PŘIHLÁŠENÍ DO KATALOGU PŘIHLÁŠENÍ DO KATALOGU Do katalogu knihoven VUT http://aleph.lib.vutbr.cz se můžete přihlásit třemi způsoby: a/ Přihlašovací jméno = VUTlogin (popř. VUTperid, pro ty co neobdrželi VUTlogin) Heslo = VUTPin

Více

Metodicky na vod pro Roc nı hodnocenı ISP DSP

Metodicky na vod pro Roc nı hodnocenı ISP DSP Metodicky na vod pro Roc nı hodnocenı ISP DSP Návod pro postgraduální studenty Tento metodický pokyn doplňuje Opatření děkana č. 6/2014-15: Vytváření a kontrola individuálních studijních plánů v doktorských

Více

Směrnice děkana č. 1/2014 pro realizaci doktorského studijního programu

Směrnice děkana č. 1/2014 pro realizaci doktorského studijního programu Datum vydání: 3.6.2014 Č. j.: 025/17900/2014/Sd Za věcnou stránku odpovídá: doc. Ing. Alena Kocmanová, Ph.D. Účinnost: 1. 9. 2014 Závaznost: Fakulta podnikatelská VUT v Brně Vydává: děkan fakulty Nahrazuje:

Více

Pohyb v listu. Řady a posloupnosti

Pohyb v listu. Řady a posloupnosti Pohyb v listu. Řady a posloupnosti EU peníze středním školám Didaktický učební materiál Anotace Označení DUMU: VY_32_INOVACE_IT4.05 Předmět: IVT Tematická oblast: Microsoft Office 2007 Autor: Ing. Vladimír

Více

Sběr informačních povinností regulovaných subjektů. Návod na instalaci certifikátů a nastavení IE. Verze: 2.0

Sběr informačních povinností regulovaných subjektů. Návod na instalaci certifikátů a nastavení IE. Verze: 2.0 Sběr informačních povinností regulovaných subjektů. Návod na instalaci certifikátů a nastavení IE Verze: 2.0 Vytvořil: Milan Horák Poslední aktualizace: 25. 3. 2015 Obsah 1. Úvod... 1 1.1 Úvodní stránka

Více

Návod pro Windows XP

Návod pro Windows XP Návod pro Windows XP Tento návod popisuje nastavení operačního systému Windows XP SP2 v české verzi pro připojení do bezdrátové sítě eduroam. Předpokládá se, že uživatel má již nainstalovány (většinou

Více

Sada 2 - MS Office, Excel

Sada 2 - MS Office, Excel S třední škola stavební Jihlava Sada 2 - MS Office, Excel 20. Excel 2007. Kontingenční tabulka Digitální učební materiál projektu: SŠS Jihlava šablony registrační číslo projektu:cz.1.09/1.5.00/34.0284

Více

ISÚI Informační systém územní identifikace Proč? Co? Kde? Kdo? Jak? Kdy?

ISÚI Informační systém územní identifikace Proč? Co? Kde? Kdo? Jak? Kdy? ISÚI Informační systém územní identifikace Proč? Co? Kde? Kdo? Jak? Kdy? Jiří Formánek Český úřad zeměměřický a katastrální (ČÚZK) Projekt RÚIAN Projekt Vybudování Registru územní identifikace, adres a

Více

Projekt INTERPI. Archivy, knihovny, muzea v digitálním světě 2013 27. 28. 11. 2013. Your contact information

Projekt INTERPI. Archivy, knihovny, muzea v digitálním světě 2013 27. 28. 11. 2013. Your contact information Projekt INTERPI Archivy, knihovny, muzea v digitálním světě 2013 27. 28. 11. 2013 Your contact information AKM 2013 Ten zapisuje to a ten zas tohle a dohromady uděláme moc Jana Šubová, Nadežda Andrejčíková

Více

imedicus - internetové objednávání

imedicus - internetové objednávání imedicus - internetové objednávání verze: 27. červenec 2009 2 1. Medicus Komfort imedicus - internetové objednávání imedicus slouží k internetovému objednávání pacientů. Přispívá ke zvýšení pohodlí pacientů

Více

Zadávací dokumentace SLUŽBY ELEKTRONICKÝCH KOMUNIKACÍ PROSTŘEDNICTVÍM MOBILNÍ SÍTĚ

Zadávací dokumentace SLUŽBY ELEKTRONICKÝCH KOMUNIKACÍ PROSTŘEDNICTVÍM MOBILNÍ SÍTĚ Příloha č. 1 Oznámení o zahájení zadávacího řízení Zadávací dokumentace Název zakázky: SLUŽBY ELEKTRONICKÝCH KOMUNIKACÍ PROSTŘEDNICTVÍM MOBILNÍ SÍTĚ 1. Doba a místo plnění veřejné zakázky: Termín zahájení:

Více

DUM 11 téma: Nástroje pro transformaci obrázku

DUM 11 téma: Nástroje pro transformaci obrázku DUM 11 téma: Nástroje pro transformaci obrázku ze sady: 2 tematický okruh sady: Bitmapová grafika ze šablony: 09 Počítačová grafika určeno pro: 2. ročník vzdělávací obor: vzdělávací oblast: číslo projektu:

Více

V týmové spolupráci jsou komentáře nezbytností. V komentářích se může např. kolega vyjadřovat k textu, který jsme napsali atd.

V týmové spolupráci jsou komentáře nezbytností. V komentářích se může např. kolega vyjadřovat k textu, který jsme napsali atd. Týmová spolupráce Word 2010 Kapitola užitečné nástroje popisuje užitečné dovednosti, bez kterých se v kancelářské práci neobejdeme. Naučíme se poznávat, kdo, kdy a jakou změnu provedl v dokumentu. Změny

Více

Google Apps. pošta 2. verze 2012

Google Apps. pošta 2. verze 2012 Google Apps pošta verze 0 Obsah Obsah... Úvod... Přečtení emailu... Napsání emailu... Odpověď na email... 6 Úvod V dnešní době chce mít každý své informace po ruce. Díky Internetu a online aplikacím je

Více

Kontrola stavebních objektů bez vazby na MOMC v ISÚI

Kontrola stavebních objektů bez vazby na MOMC v ISÚI Kontrola stavebních objektů bez vazby na MOMC v ISÚI Seznam zkratek a pojmů použitých v tomto dokumentu: Pojem/zkratka Číslo domovní ČÚZK Definiční bod Vysvětlení číslo popisné nebo evidenční Český úřad

Více

Založení individuálního studijního plánu (návod pro studenty)

Založení individuálního studijního plánu (návod pro studenty) Založení individuálního studijního plánu (návod pro studenty) Na stránce https://is.cuni.cz/studium/index.php se přihlásíte do studijního informačního systému (dále jen SIS). Pro přihlášení je třeba mít

Více

Pokyny pro žáka k vypracování SOP Cukrář (29-54-H/01)

Pokyny pro žáka k vypracování SOP Cukrář (29-54-H/01) Pokyny pro žáka k vypracování SOP Cukrář (29-54-H/01) Témata SOP Žák ve spolupráci učitele vylosované téma rozpracuje a konkretizuje. Formální úprava SOP Celkový rozsah práce je minimálně 10 stran formátu

Více

Nakupte více, získejte více!

Nakupte více, získejte více! Novinka! Nakupte více, získejte více! Navyšte svoji slevu s Avonem a prožijte snové léto! Chtěli byste až 50 % slevu? Chtěli byste až 500 Kč od Avonu jako dárek na nákup dalších výrobků? Neváhejte a využijte

Více

SIS INSTALAČNÍ PŘÍRUČKA (SITE INFORMATION SYSTEM) Datum vytvoření: 20.8.2014 Datum aktualizace: 1.5.2016 Verze: v 1.3 Reference:

SIS INSTALAČNÍ PŘÍRUČKA (SITE INFORMATION SYSTEM) Datum vytvoření: 20.8.2014 Datum aktualizace: 1.5.2016 Verze: v 1.3 Reference: SIS (SITE INFORMATION SYSTEM) INSTALAČNÍ PŘÍRUČKA Připravil: AdiNet s.r.o. Datum vytvoření: 20.8.2014 Datum aktualizace: 1.5.2016 Verze: v 1.3 Reference: Kapitola 1 - Řízení dokumentu 2002 1.1 Záznam změn

Více

USNESENÍ výboru pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu z 22. schůze ze dne 21. ledna 2016

USNESENÍ výboru pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu z 22. schůze ze dne 21. ledna 2016 Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2016 7. volební období 145 USNESENÍ výboru pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu z 22. schůze ze dne 21. ledna 2016 k vládnímu návrhu zákona, kterým

Více

Tvorba trendové funkce a extrapolace pro roční časové řady

Tvorba trendové funkce a extrapolace pro roční časové řady Tvorba trendové funkce a extrapolace pro roční časové řady Příklad: Základem pro analýzu je časová řada živě narozených mezi lety 1970 a 2005. Prvním úkolem je vybrat vhodnou trendovou funkci pro vystižení

Více

Instalace programu VentiCAD

Instalace programu VentiCAD Instalace programu VentiCAD 1) Pro stažení instalačního souboru setup.exe je třeba navštívit stránky www.elektrodesign.cz 2) V případě, že jste již zaregistrováni jako projektant TZB nebo projektant VZT,

Více

Návod pro založení individuálního studijního plánu (dále jen ISP)

Návod pro založení individuálního studijního plánu (dále jen ISP) Návod pro založení individuálního studijního plánu (dále jen ISP) Na stránce https://is.cuni.cz/studium/index.php se přihlásíte do studijního informačního systému (dále jen SIS). Pro přihlášení je třeba

Více

VNITŘNÍ KONTROLNÍ SYSTÉM řídící kontrola

VNITŘNÍ KONTROLNÍ SYSTÉM řídící kontrola VNITŘNÍ KONTROLNÍ SYSTÉM řídící kontrola Povinnost vytvořit vnitřní kontrolní systém zákon č. 320/2001 Sb. (1) Finanční kontrola vykonávaná podle zákona je součástí systému finančního řízení zabezpečujícího

Více

E-ZAK. metody hodnocení nabídek. verze dokumentu: 1.1. 2011 QCM, s.r.o.

E-ZAK. metody hodnocení nabídek. verze dokumentu: 1.1. 2011 QCM, s.r.o. E-ZAK metody hodnocení nabídek verze dokumentu: 1.1 2011 QCM, s.r.o. Obsah Úvod... 3 Základní hodnotící kritérium... 3 Dílčí hodnotící kritéria... 3 Metody porovnání nabídek... 3 Indexace na nejlepší hodnotu...4

Více

Statut bezpečnostní rady obce s rozšířenou působností Písek

Statut bezpečnostní rady obce s rozšířenou působností Písek DATUM: 02.01.2011 ČÍSLO JEDNACÍ: VÝTISK ČÍSLO: BR-1/2011-2 Jediný POČET LISTŮ (STRAN): 3 (5) Statut bezpečnostní rady obce s rozšířenou působností Písek vydaný k zabezpečení 8 nařízení vlády č. 462/2000

Více

P R A V I D L A. č. P1/2016

P R A V I D L A. č. P1/2016 P R A V I D L A RADY MĚSTA LOUN č. P1/2016 pro udělování ceny kulturní komise Rady města Loun leden 2016 Cena kulturní komise Rady města Loun Z prostředků Kulturního fondu bude udělována cena kulturní

Více

Aplikované úlohy Solid Edge. SPŠSE a VOŠ Liberec. Ing. Aleš Najman [ÚLOHA 18 TVORBA PLOCH]

Aplikované úlohy Solid Edge. SPŠSE a VOŠ Liberec. Ing. Aleš Najman [ÚLOHA 18 TVORBA PLOCH] Aplikované úlohy Solid Edge SPŠSE a VOŠ Liberec Ing. Aleš Najman [ÚLOHA 18 TVORBA PLOCH] 1 ÚVOD V této kapitole je probírána tématika tvorby ploch pomocí funkcí vysunutí, rotace a tažení. V moderním světě,

Více

František Hudek. březen 2013. 6. - 7. ročník

František Hudek. březen 2013. 6. - 7. ročník VY_32_INOVACE_FH07_WIN Jméno autora výukového materiálu Datum (období), ve kterém byl VM vytvořen Ročník, pro který je VM určen Vzdělávací oblast, obor, okruh, téma Anotace František Hudek březen 2013

Více

IS BENEFIT7 POKYNY PRO VYPLNĚNÍ ZJEDNODUŠENÉ ŽÁDOSTI O PLATBU EX-ANTE ZÁLOŽKA ŽÁDOST O PLATBU

IS BENEFIT7 POKYNY PRO VYPLNĚNÍ ZJEDNODUŠENÉ ŽÁDOSTI O PLATBU EX-ANTE ZÁLOŽKA ŽÁDOST O PLATBU IS BENEFIT7 POKYNY PRO VYPLNĚNÍ ZJEDNODUŠENÉ ŽÁDOSTI O PLATBU EX-ANTE ZÁLOŽKA ŽÁDOST O PLATBU Vážení příjemci, upozorňujeme Vás na skutečnost, že v případě financování projektu v režimu ex-ante není možné

Více

ÚPLNÉ ZNĚNÍ VYHLÁŠKY

ÚPLNÉ ZNĚNÍ VYHLÁŠKY ÚPLNÉ ZNĚNÍ VYHLÁŠKY č. 39/2005 Sb., kterou se stanoví minimální požadavky na studijní programy k získání odborné způsobilosti k výkonu nelékařského zdravotnického povolání ze dne 11. ledna 2005, jak vyplývá

Více

EST ELEKTRONIKA A SDĚLOVAC LOVACÍ TECHNIKA. ského studia. Ústav radioelektroniky. Obor EST :: Předměty :: Registrace :: Projekty :: Ostatní :: Kontakt

EST ELEKTRONIKA A SDĚLOVAC LOVACÍ TECHNIKA. ského studia. Ústav radioelektroniky. Obor EST :: Předměty :: Registrace :: Projekty :: Ostatní :: Kontakt Studijní obor bakalářsk ského studia ELEKTRONIKA A SDĚLOVAC LOVACÍ TECHNIKA EST Všechno na: http://www./ oborová příručka aktualizace 15.3.2013 pokyny k vypracování projektů vybrané bakalářské a diplomové

Více

směrnice č. 5 SMĚRNICE DĚKANA FAKULTY ARCHITEKTURY VUT V BRNĚ PRO STUDIUM V DOKTORSKÉM STUDIJNÍM PROGRAMU 2014/2015

směrnice č. 5 SMĚRNICE DĚKANA FAKULTY ARCHITEKTURY VUT V BRNĚ PRO STUDIUM V DOKTORSKÉM STUDIJNÍM PROGRAMU 2014/2015 Oddíl č.1 Úvodní ustanovení 1. Směrnice č.3 děkana Fakulty architektury VUT v Brně pro studium v doktorském studijním programu v akademickém roce 2014/2015 (dále jen směrnice) doplňuje Studijní a zkušební

Více

SMĚRNICE DĚKANA Hodnocení pedagogických a tvůrčích aktivit Organizační Fakulta aplikované informatiky Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně

SMĚRNICE DĚKANA Hodnocení pedagogických a tvůrčích aktivit Organizační Fakulta aplikované informatiky Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně Kód: SD/05/14 Druh: SMĚRNICE DĚKANA Název: Hodnocení pedagogických a tvůrčích aktivit Organizační Fakulta aplikované informatiky Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně závaznost: Datum vydání: 30. 4. 2014 Účinnost

Více

STUDIJNÍ A ZKUŠEBNÍ ŘÁD PRO STUDIUM V DOKTORSKÉM STUDIJNÍM PROGRAMU PŘÍRODOVĚDECKÉ FAKULTY UJEP

STUDIJNÍ A ZKUŠEBNÍ ŘÁD PRO STUDIUM V DOKTORSKÉM STUDIJNÍM PROGRAMU PŘÍRODOVĚDECKÉ FAKULTY UJEP STUDIJNÍ A ZKUŠEBNÍ ŘÁD PRO STUDIUM V DOKTORSKÉM STUDIJNÍM PROGRAMU PŘÍRODOVĚDECKÉ FAKULTY UJEP čl. 1 Úvodní ustanovení 1. Studium v doktorském studijním programu je studiem ve smyslu ustanovení 47 zákona

Více

Smlouva o spolupráci při realizaci odborných praxí studentů

Smlouva o spolupráci při realizaci odborných praxí studentů Smlouva o spolupráci při realizaci odborných praxí studentů I. Smluvní strany Masarykova univerzita Filozofická fakulta se sídlem, 602 00 Brno zastoupená prof. PhDr. Milanem Polem, CSc., děkanem Filozofické

Více

INFORMATIKA WORD 2007

INFORMATIKA WORD 2007 INFORMATIKA WORD 2007 Název školy Číslo projektu Autor Název šablony Název DUMu Stupeň a typ vzdělávání Vzdělávací oblast Vzdělávací obor Vzdělávací okruh Druh učebního materiálu Cílová skupina Střední

Více