OBEC PETKOVY, okres Mladá Boleslav. Obecně závazná vyhláška obce Petkovy č. 2/2011

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "OBEC PETKOVY, okres Mladá Boleslav. Obecně závazná vyhláška obce Petkovy č. 2/2011"

Transkript

1 OBEC PETKOVY, okres Mladá Boleslav Obecně závazná vyhláška obce Petkovy č. 2/2011 o systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a o poplatku za komunální dopad Zastupitelstvo obce Petkovy schvaluje a vydává dne v souladu s ust. 10 písm. d), 35 a 84 odst. 2) písm. h) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích, ve znění pozdějších předpisů, a s ust. 17 odst. 2) a 17a zákona č. 185/2001 Sb., o odpadech a o změně některých dalších zákonů, ve znění pozdějších předpisů, tuto obecně závaznou vyhlášku (dále též jen vyhláška ): Část I. Základní ustanovení Čl. 1 Předmět vyhlášky 1) Tato obecně závazná vyhláška stanovuje systém shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů vznikajících na území obce Petkovy (dále jen "obec"), přičemž touto obecně závaznou vyhláškou se neřeší nakládání se stavebním odpadem. 2) Tato obecně závazná vyhláška v souladu s ust. 17 odst. 3) zákona č. 185/2001 Sb., o odpadech a o změně některých dalších zákonů, ve znění pozdějších předpisů, též určuje místa, kam mohou fyzické osoby odkládat komunální odpad. 3) Tato obecně závazná vyhláška rovněž stanovuje výši a způsob výběru poplatku za komunální odpad. Část II. Systém shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů vznikajících na území obce Pro účely této vyhlášky se rozumí: Čl. 2 Základní pojmy a) objemným odpadem - komunální odpad, k jehož shromažďování nelze z důvodu jeho rozměrů, materiálu nebo jeho vlastností (např. nábytek, pneumatiky, atd.) použít běžné sběrné nádoby, b) zbytkovým odpadem - komunální odpad, který zbyde po vytřídění komunálního odpadu na složky uvedené v ust. čl. 3 této vyhlášky, c) pověřenou osobou - oprávněná osoba podle zákona č. 185/2001 Sb., o odpadech a o změně některých dalších zákonů, ve znění pozdějších předpisů, se kterou obec uzavřela smlouvu na sběr, přepravu, využití a odstraňování komunálních odpadů vznikajících na území obce, d) sběrnou nádobou - typizovaná nádoba z kovu či plastu nebo plastový pytel označený logem pověřené osoby, splňující technické parametry s vnitřním objemem od 50 do 1100 litrů, určená k odkládání jednotlivých složek komunálního odpadu a zbytkového odpadu, v níž jsou komunální odpady skladovány do doby sběru a svozu komunálních odpadů.

2 Čl. 3 Třídění komunálních odpadů Fyzické osoby jsou povinny komunální odpady vznikající na území obce třídit na následující složky: a) papír b) plasty c) sklo d) objemný odpad e) nebezpečný odpad. Čl. 4 Sběrné nádoby a stanoviště určená k odkládání komunálních odpadů 1) Fyzické osoby jsou povinny vytříděné složky komunálního odpadu dle čl.3 odkládat do zvláštních sběrných nádob obcí k tomu určených: a) papír sběrné nádoby barvy modré b) plasty sběrné nádoby barvy žluté c) sklo sběrné nádoby barvy zelené d) plastové pytle sběrné nádoby barvy černé používané výhradně dle čl.4 bod 6 e) objemný odpad velkoobjemové kontejnery přistavené na stanovišti a v termínech stanovených obcí oznámením obecního úřadu f) nebezpečný odpad se předává pověřené osobě na stanovišti a v termínech stanovených obcí oznámením obecního úřadu g) odpadkové koše, které jsou umístěny na území obce a slouží pro odkládání drobného směsného komunálního odpadu 2) Stanoviště pro sběrné nádoby dle čl.4 bod 1a),b),c),d) je v obci Petkovy u cesty pod kulturním zařízením obce. 3) Fyzické osoby jsou povinny zbytkový odpad odkládat do typizovaný sběrných nádob o objemu 110 l nebo 120 l označené známkou - samolepkou dle ust. čl. 9 odst. 1) této vyhlášky nebo typizované plastové pytle označené logem pověřené osoby (dále sběrné nádoby na zbytkový odpad). 4) Fyzické osoby jsou povinny zajistit si na svůj náklad sběrné nádoby na zbytkový odpad a zajistit dostatečný počet těchto sběrných nádob tak, aby nedocházelo k jejich přeplňování nebo odkládání odpadů mimo sběrné nádoby. Sběrné nádoby na zbytkový odpad musí být v takovém fyzickém a technickém stavu, aby umožňovaly bezpečné ukládání komunálních odpadů. 5) Fyzické osoby jsou povinny zajistit, aby v den sběru (svozu) zbytkového odpadu nejpozději do 6.00 hod. byly sběrné nádoby na zbytkový odpad popř. typizované plastové pytle zpřístupněny pro obsluhu provádějící sběr (svoz) komunálního odpadu. 6) Fyzické osoby které nemají trvalý pobyt v obci Petkovy a používají jen typizované plastové pytle označené logem pověřené osoby jsou povinny zajistit, aby v den sběru (svozu) zbytkového odpadu nejpozději do 6.00 hod. byly typizované plastové pytle označené logem pověřené osoby uloženy na stanovišti dle čl.4 bod 2. 7) Všechny sběrné nádoby a místa určená k odkládání komunálních odpadů se užívají těmito způsoby: a) sběrné nádoby se užívají pouze k účelu, k němuž jsou určeny, a pouze k odkládání odpadu, pro nějž jsou určeny, b) do sběrných nádob je zakázáno ukládat: - stavební odpad a jiný podobný odpad, - uhynulá zvířata a jejich části, - horký popel, - tekutiny a ztekucené odpady. c) do sběrných nádob určených k odkládání zbytkového odpadu je kromě materiálu uvedeného pod písm. b) dále zakázáno ukládat:

3 - nebezpečný odpad, - objemný odpad, pružiny nebo jiný odpad měnící svůj tvar (zejména větve), d) zbytkový odpad se ukládá do sběrných nádob tak, aby je bylo možno řádně uzavřít a odpad z nich při manipulaci s nimi nevypadával, e) odpad ve sběrných nádobách je zakázáno udupávat, zhutňovat nebo zapalovat. Čl. 5 Frekvence sběru (svozu) komunálních odpadů 1) Sběr zbytkového odpadu zajišťuje pověřená osoba s frekvencí 1x za 14 dní, 1x za týden nebo kombinovaně (v zimním období 1x za týden, v letním období 1x za 14 dní) či 1x měsíčně (pytle). 2) Sběr nebezpečného a objemného odpadu je zajišťován minimálně 2x ročně. 3) Sběr komunálních odpadů se provádí podle obcí odsouhlaseném harmonogramu. Pokud svoz odpadů vychází na státní svátek nebo jiný den pracovního klidu, zajistí pověřená osoba svoz odpadů v plném rozsahu. Část III. Poplatek za komunální odpad Čl. 6 Správce poplatku 1) Obec stanovuje a vybírá poplatek za komunální odpad 1 vznikající na jejím území (dále jen poplatek ). 2) Správu poplatku vykonává Obecní úřad Petkovy (dále jen "správce poplatku") a v řízení ve věcech poplatku se postupuje podle zvláštních právních předpisů 2. Čl. 7 Ohlašovací povinnost 1) Plátce poplatku má ohlašovací a registrační povinnost 3 za každou jím vlastněnou nemovitost, kterou splní tím, že správci poplatku do 30 dnů ode dne účinnosti této obecně závazné vyhlášky nebo do 30 dnů ode dne, kdy se stal plátcem poplatku, nebo do 30 dnů ode dne, kdy nastala změna rozhodná pro výpočet výše poplatku, sdělí údaje nezbytné ke správnému vyměření a úhradě poplatku 4. 2) Plátce poplatku je povinen správci poplatku ohlásit jméno, příjmení, adresu trvalého pobytu, datum narození poplatníka, který neuhradil příslušnou část poplatku, období, za které neuhradil příslušnou část poplatku a výši příslušné části poplatku, a to ve lhůtě splatnosti poplatku dle ust. čl. 9 této vyhlášky. Čl. 8 Sazba poplatku 1) Sazba poplatku pro kalendářní rok se stanovuje podle předpokládaných oprávněných nákladů obce v kalendářním roce vynaložených na systém nakládání s komunálními odpady. 2) Poplatek se rozpočítává na jednotlivé poplatníky podle počtu a objemu sběrných nádob určených k shromažďování zbytkového odpadu, připadajících na jednotlivé nemovitosti. 3) Výše poplatku pro kalendářní rok činí: 1 17a zákona č. 185/2001 Sb., o odpadech a o změně některých dalších zákonů, ve znění pozdějších předpisů 2 zákon č. 280/2009 Sb., daňový řád, zákon č. 185/2001 Sb., o odpadech a o změně některých dalších zákonů, ve znění pozdějších předpisů 3 zákon č. 280/2009 Sb., daňový řád 4 jméno a příjmení (název) plátce poplatku, jeho datum narození (IČ) a adresu (sídlo), údaje o nemovitosti (druh nemovitosti, číslo popisné či orientační), počet osob produkujících komunální odpad v nemovitosti, včetně identifikačních údajů o těchto osobách, počet a druh nádob pro shromažďování zbytkového odpadu pro nemovitost, frekvence svozu (1x za týden, 1x za 14 dní, kombinovaný, 1 x za měsíc nebo 1x za dva měsíce)

4 a) 1700,-Kč na sběrnou nádobu o objemu 110 l nebo 120 l určenou k shromažďování zbytkového odpadu při frekvenci svozu 1x za týden b) 850,-Kč na sběrnou nádobu o objemu 110 l nebo 120 l určenou k shromažďování zbytkového odpadu při frekvenci svozu 1x za 14 dní c) 1370,-Kč na sběrnou nádobu o objemu 110 l nebo 120 l určenou k shromažďování zbytkového odpadu při kombinovaném svozu (v zimním období 1x za týden, v letním období 1x za 14 dní) d) 840,-Kč na typizované plastové pytle označené logem pověřené osoby určené k shromažďování zbytkového odpadu při frekvenci svozu 1x za měsíc. e) 420,-Kč na typizované plastové pytle označené logem pověřené osoby určené k shromažďování zbytkového odpadu při frekvenci svozu 1x za dva měsíce. f) 70,-Kč na typizovaný plastový pytel označený logem pověřené osoby určený k shromažďování zbytkového odpadu. Čl. 9 Splatnost poplatku 1) Poplatek na příslušný kalendářní rok je splatný vždy od příslušného kalendářního roku do příslušného kalendářního roku, přičemž jako doklad o úhradě poplatku dle ust. čl. 8 odst. 3) písm. d) této vyhlášky vydá správce poplatku plátci poplatku 12 ks typizovaných plastových pytlů označených logem pověřené osoby, jako doklad o úhradě poplatku dle ust. čl. 8 odst. 3) písm. e) této vyhlášky vydá správce poplatku plátci poplatku 6 ks typizovaných plastových pytlů označených logem pověřené osoby a jako doklad o úhradě poplatku dle ust. čl. 8 odst. 3) písm. a), b) a c) této vyhlášky vydá správce poplatku plátci poplatku známku - samolepku označenou logem pověřené osoby a rokem, v němž je poplatek splatný, a to v následujícím barevném rozlišení: - známka - samolepka červené barvy při frekvenci svozu 1x za týden - známka - samolepka modré barvy při frekvenci svozu 1x za 14 dní - známka - samolepka zelené barvy při kombinovaném svozu (v zimním období 1x za týden, v letním období 1x za 14 dní). 2) Vznikne-li poplatková povinnost během kalendářního roku po 31.1., je poplatek splatný nejpozději do 30ti dnů od vzniku poplatkové povinnosti. Čl. 10 Sleva na poplatku 1) Poplatníkům, kteří žijí jako osamělé osoby a jsou starší 70 let se poskytuje sleva ve výši 450,-Kč na poplatku za sběrnou nádobu o objemu 110 l nebo 120 l určenou k shromažďování zbytkového odpadu. Čl. 10 Navýšení poplatku 1) Nebudou-li poplatky zaplaceny nebo včas nebo ve správné výši, vyměří obecní úřad poplatek platebním výměrem 5. 2) Včas nezaplacené nebo neodvedené poplatky nebo část těchto poplatků může obecní úřad zvýšit až na trojnásobek; toto zvýšení je příslušenstvím poplatku 6. Část III. Závěrečná ustanovení Čl odst. 1a 2 zákona č. 565/1990 Sb., o místních poplatcích, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon o místních poplatcích ) 6 11 odst. 3 zákona o místních poplatcích

5 Přechodná a zrušovací ustanovení 1) Práva a povinnosti vyplývající z obecně závazné vyhlášky obce Petkovy č. 1/2010 o systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů zůstávají nedotčena a posuzují se podle této obecně závazné vyhlášky a dosavadních právních předpisů. 2) Zrušuje se obecně závazná vyhláška obce Petkovy č. 1/2010 o systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů. Čl. 12 Účinnost Tato obecně závazná vyhláška nabývá účinnosti dne Jaroslav Janeček David Marek místostarosta starosta obce Vyvěšeno: Sejmuto:

Obecně závazná vyhláška č. 1/2013

Obecně závazná vyhláška č. 1/2013 OBEC SULKOVEC Obecně závazná vyhláška č. 1/2013 o místním poplatku za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů Zastupitelstvo obce Sulkovec se

Více

Obecně závazná vyhláška č. 1/2015,

Obecně závazná vyhláška č. 1/2015, OBEC RADSLAVICE Obecně závazná vyhláška č. 1/2015, o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem na území obce

Více

OBEC LEŠTINA U SVĚTLÉ

OBEC LEŠTINA U SVĚTLÉ OBEC LEŠTINA U SVĚTLÉ Obecně závazná vyhláška č. 1/2015, o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem na území

Více

OBEC TVRDONICE. Čl. 1 Úvodní ustanovení. Čl. 2 Poplatník

OBEC TVRDONICE. Čl. 1 Úvodní ustanovení. Čl. 2 Poplatník OBEC TVRDONICE Obecně závazná vyhláška č. 1/2012, o místním poplatku za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů Zastupitelstvo obce Tvrdonice

Více

Čl. 1 Úvodní ustanovení

Čl. 1 Úvodní ustanovení OBEC Strašnov Obecně závazná vyhláška č. 1/2012 o místním poplatku za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů Zastupitelstvo obce Strašnov se

Více

Město Moravský Beroun

Město Moravský Beroun Město Moravský Beroun Zastupitelstvo města Moravský Beroun Obecně závazná vyhláška č. 3/2015, o místním poplatku za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních

Více

Obec Trnov 517 33 Trnov čp. 32 IČO: 00275433

Obec Trnov 517 33 Trnov čp. 32 IČO: 00275433 Obec Trnov 517 33 Trnov čp. 32 IČO: 00275433 Obecně závazná vyhláška č. 1/2012 o místním poplatku za provoz systému shromažďování, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů sběru, přepravy,

Více

Obecně závazná vyhláška obce ČASTOHOSTICE o systému shromažďování, sběru,

Obecně závazná vyhláška obce ČASTOHOSTICE o systému shromažďování, sběru, Vyhláška č.1/2011 Obecně závazná vyhláška obce ČASTOHOSTICE o systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a o poplatku za komunální odpad Zastupitelstvo

Více

STATUTÁRNÍ MĚSTO MOST

STATUTÁRNÍ MĚSTO MOST STATUTÁRNÍ MĚSTO MOST Obecně závazná vyhláška č. 1/2007 ze dne 26. 4.2007 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů vznikajících na správním

Více

OBEC VYSOČANY Obecně závazná vyhláška č. 2/2011

OBEC VYSOČANY Obecně závazná vyhláška č. 2/2011 OBEC VYSOČANY Obecně závazná vyhláška č. 2/2011 o místním poplatku za užívání veřejného prostranství Zastupitelstvo obce Vysočany se na svém zasedání dne 23. 2. 2011 usnesením č. 3/2011/27 usneslo vydat

Více

OBEC MIROŠOVICE. Obecně závazná vyhláška obce Mirošovice č. 1/2015

OBEC MIROŠOVICE. Obecně závazná vyhláška obce Mirošovice č. 1/2015 OBEC MIROŠOVICE Obecně závazná vyhláška obce Mirošovice č. 1/2015 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 6/2012

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 6/2012 MĚSTO VODŇANY OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 6/2012 o místním poplatku za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů Zastupitelstvo města Vodňany se

Více

ČI. 1 Úvodní ustanovení

ČI. 1 Úvodní ustanovení OBEC SVOJŠíN Obecně závazná vyhláška č. 2/2015, o místním poplatku za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů Zastupitelstvo obce Svojšín se

Více

STATUTÁRNÍ MĚSTO BRNO OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 4/2016,

STATUTÁRNÍ MĚSTO BRNO OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 4/2016, PRÁVNÍ PŘEDPISY 2016 STATUTÁRNÍ MĚSTO BRNO o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálního odpadu datum nabytí účinnosti: 30. 4. 2016 Magistrát města Brna,

Více

OBEC PŘIBYSLAVICE. Zastupitelstvo obce Přibyslavice. Obecně závazná vyhláška. Obce Přibyslavice Č. 1/2015

OBEC PŘIBYSLAVICE. Zastupitelstvo obce Přibyslavice. Obecně závazná vyhláška. Obce Přibyslavice Č. 1/2015 OBEC PŘIBYSLAVICE Zastupitelstvo obce Přibyslavice Obecně závazná vyhláška Obce Přibyslavice Č. 1/2015 O stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních

Více

Obecně závazná vyhláška městyse Netvořice

Obecně závazná vyhláška městyse Netvořice Městys Netvořice Obecně závazná vyhláška městyse Netvořice č.2/2015 o poplatku za komunální odpad Zastupitelstvo městyse Netvořice se na svém zasedání dne 12.2.2015 usneslo vydat na základě 17 odst. 2

Více

Obecně závazná vyhláška obce Leskovec nad Moravicí č. 1/2010,

Obecně závazná vyhláška obce Leskovec nad Moravicí č. 1/2010, Obecně závazná vyhláška obce Leskovec nad Moravicí č. 1/2010, o místním poplatku za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů Zastupitelstvo obce

Více

FO 17_Název materiálu: Návrh obecně závazné vyhlášky města Turnov - o místním poplatku za komunální odpad

FO 17_Název materiálu: Návrh obecně závazné vyhlášky města Turnov - o místním poplatku za komunální odpad Podklady na zasedání ZM dne: 26.11.2015 FO 17_Název materiálu: Návrh obecně závazné vyhlášky města Turnov - o místním poplatku za komunální odpad Předkládá: Ing. Tomáš Hocke Vypracoval: Bc. Jana Chodaničová

Více

Obec Vlachovice Obecně závazná vyhláška č. 1/2011 o místních poplatcích ČÁST I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ

Obec Vlachovice Obecně závazná vyhláška č. 1/2011 o místních poplatcích ČÁST I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ Obec Vlachovice Obecně závazná vyhláška č. 1/2011 o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Vlachovice se na svém zasedání dne 6.4.2011 usneslo vydat na základě 14 odst. 2 zákona č. 565/1990 Sb., o místních

Více

OBEC VYSOČANY Obecně závazná vyhláška č. 1/2011

OBEC VYSOČANY Obecně závazná vyhláška č. 1/2011 OBEC VYSOČANY Obecně závazná vyhláška č. 1/2011 o místním poplatku ze psů Zastupitelstvo obce Vysočany se na svém zasedání dne 23.02.2011 usnesením č.3/2011/26 usneslo vydat na základě 14 odst. 2 zákona

Více

b) které byl podle zákona upravujícího pobyt cizinců na území České republiky povolen trvalý pobyt nebo přechodný pobyt na dobu delší než 90 dnů,

b) které byl podle zákona upravujícího pobyt cizinců na území České republiky povolen trvalý pobyt nebo přechodný pobyt na dobu delší než 90 dnů, Obecně závazná vyhláška 16/2015 Obecně závazná vyhláška č. 16/2015 o místním poplatku za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů Zastupitelstvo

Více

Obecně závazná vyhláška č. 1/2010 o místních poplatcích

Obecně závazná vyhláška č. 1/2010 o místních poplatcích Obecně závazná vyhláška č. 1/2010 o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Bystřice na svém 2. zasedání dne 7.12.2010 usnesením č. 46/02/10 se usneslo vydat podle ustanovení 14 odst. 2 zákona č. 565/1990

Více

Část I Základní ustanovení. Čl. 1 Předmět a působnost vyhlášky

Část I Základní ustanovení. Čl. 1 Předmět a působnost vyhlášky Stránka č. 1 z 6 Obecně závazná vyhláška obce Vážany nad Litavou č. 3/2001, kterou se stanoví systém shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a systém nakládání

Více

M ě s t o R o k y c a n y

M ě s t o R o k y c a n y M ě s t o R o k y c a n y Obecně závazná vyhláška č. 3/2015 o místním poplatku za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů Zastupitelstvo města

Více

Město Chlumec nad Cidlinou

Město Chlumec nad Cidlinou Město Chlumec nad Cidlinou Obecně závazná vyhláška č. 2/2011, kterou se stanovuje poplatek za komunální odpad Zastupitelstvo města Chlumec nad Cidlinou se dne 14.prosince 2011 usneslo vydat na základě

Více

Obecně závazná vyhláška. Obce Koněprusy. č. 4

Obecně závazná vyhláška. Obce Koněprusy. č. 4 Obecně závazná vyhláška Obce Koněprusy č. 4 o systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a o poplatku za komunální odpad Zastupitelstvo obce Koněprusy

Více

MATERIÁL. pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne 10. 12. 2015. Návrh OZV č. 2/2015 o poplatku za komunální odpad

MATERIÁL. pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne 10. 12. 2015. Návrh OZV č. 2/2015 o poplatku za komunální odpad MĚSTO HRANICE MATERIÁL pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne 10. 12. 2015 Bod programu: 10 Předkládá: Okruh zpracovatelů: Zpracoval: Rada města Odbor finanční Ing. Vladimír Zemek Ing. Jana Nehybová

Více

Obecně závazná vyhláška obce Kladruby

Obecně závazná vyhláška obce Kladruby .. - ~ Obecně závazná vyhláška obce Kladruby Č. 1/98 o místních poplatcích Obecní zastupitelstvo obce Kladruby schválilo dne 2. února 1998 v souladu s ustanoveními 14, 16 a 36 zákona ČNR Č. 367/1990 Sb.,

Více

Obecně závazná vyhláška Obce Příšovice č. 1/2015

Obecně závazná vyhláška Obce Příšovice č. 1/2015 Obec Příšovice Obecně závazná vyhláška Obce Příšovice č. 1/2015 a odstraňování komunálních odpadů na území obce Příšovice Strana č. 1 z 6 Vyhláška č. 1/2015 a odstraňování komunálních odpadů na území obce

Více

OBEC TŘANOVICE. Čl. 1. Úvodní ustanovení

OBEC TŘANOVICE. Čl. 1. Úvodní ustanovení OBEC TŘANOVICE Obecně závazná vyhláška č. 3/2012, o místním poplatku za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů Zastupitelstvo obce Třanovice

Více

OBEC VŠECHOVICE Zastupitelstvo obce Všechovice Obecně závazná vyhláška obce Všechovice č. 1/2015

OBEC VŠECHOVICE Zastupitelstvo obce Všechovice Obecně závazná vyhláška obce Všechovice č. 1/2015 OBEC VŠECHOVICE Zastupitelstvo obce Všechovice Obecně závazná vyhláška obce Všechovice č. 1/2015 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů

Více

OBEC VELKÁ KRAŠ Zastupitelstvo obce Velká Kraš Obecně závazná vyhláška. č. 1/2015

OBEC VELKÁ KRAŠ Zastupitelstvo obce Velká Kraš Obecně závazná vyhláška. č. 1/2015 OBEC VELKÁ KRAŠ Zastupitelstvo obce Velká Kraš Obecně závazná vyhláška č. 1/2015 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se

Více

Obecně závazná vyhláška Č. 1/2016

Obecně závazná vyhláška Č. 1/2016 Statutární město Jihlava ~ihc/~!žot6 Obecně závazná vyhláška Č. 1/2016 kterou se stanoví systém shromažd ování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů vznikajících na území

Více

ČI. 1 Úvodní ustanovení. (1) Obec Dolní Rychnov touto vyhláškou zavádí místní poplatek za provoz systému

ČI. 1 Úvodní ustanovení. (1) Obec Dolní Rychnov touto vyhláškou zavádí místní poplatek za provoz systému OBEC Dolní Rychnov Obecně závazná vyhláška č 1/2012 o místním poplatku za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů Zastupitelstvo obce Dolní Rychnovse

Více

MĚSTO BLOVICE OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 6/2011

MĚSTO BLOVICE OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 6/2011 MĚSTO BLOVICE OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 6/2011 O MÍSTNÍCH POPLATCÍCH Zastupitelstvo Města Blovice na svém zasedání dne 21.12.2011 usnesením č.08/11 bod 6) schválilo v souladu s usnesením 14 odst. 2 zákona

Více

Adresa příslušného úřadu

Adresa příslušného úřadu Příloha č. 9 k vyhlášce č. 503/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu Úřad: Obecní úřad Výprachtice Stavební úřad PSČ, obec: Výprachtice č.p.3, 561 34 Výprachtice Věc: ŽÁDOST O STAVEBNÍ POVOLENÍ podle ustvení

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA Č. 2 / 2013

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA Č. 2 / 2013 Obec Bolehošť OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA Č. 2 / 2013 o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Bolehošť se na svém zasedání dne 14. 3. 2013 rozhodlo usnesením č. 7/3/2013 vydat na základě 14 odst. 2 zákona

Více

M Ě S T O C H L U M E C

M Ě S T O C H L U M E C M Ě S T O C H L U M E C Obecně závazná vyhláška č. 1/2016, kterou se stanoví systém shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů, systém nakládání se stavebním odpadem

Více

OBEC ČERVENKA Nařízení obce č. 2/2014, kterým se vydává TRŽNÍ ŘÁD

OBEC ČERVENKA Nařízení obce č. 2/2014, kterým se vydává TRŽNÍ ŘÁD OBEC ČERVENKA Nařízení obce č. 2/2014, kterým se vydává TRŽNÍ ŘÁD Zastupitelstvo obce se na svém zasedání dne 21.05.2014 usneslo vydat na základě 18 odst. 1 a 3 zákona č. 455/1991 Sb., o živnostenském

Více

Nařízení obce Bílovice nad Svitavou č. 2/2015, kterým se vydává tržní řád

Nařízení obce Bílovice nad Svitavou č. 2/2015, kterým se vydává tržní řád Nařízení obce Bílovice nad Svitavou č. 2/2015, kterým se vydává tržní řád Rada obce Bílovice nad Svitavou se na své schůzi č. 18/2015 konané dne 26.08.2015 usnesla vydat na základě zmocnění dle 18 odst.

Více

Čl. 1 Úvodní ustanovení

Čl. 1 Úvodní ustanovení MĚSTO TŘINEC 2015 Obecně závazná vyhláška č. OZV/06/2015 o místním poplatku za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů Zastupitelstvo města Třince

Více

O B E C P Ř E D E N I C E IČ 00574180, Okres Plzeň jih OBEC PŘEDENICE

O B E C P Ř E D E N I C E IČ 00574180, Okres Plzeň jih OBEC PŘEDENICE OBEC PŘEDENICE Obecně závazná vyhláška č. 1/2015, o místním poplatku za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů Zastupitelstvo obce Předenice

Více

Obecně závazná vyhláška obce Židněves č. 1/2016

Obecně závazná vyhláška obce Židněves č. 1/2016 Obecně závazná vyhláška obce Židněves č. 1/2016 o systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů, o poplatku za komunální odpad a nakládání se stavebním odpadem

Více

Adresa příslušného úřadu

Adresa příslušného úřadu Příloha č. 7 k vyhlášce č. 526/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu Úřad:... Ulice:... PSČ, obec:... V... dne...... Věc: OHLÁŠENÍ ODSTRANĚNÍ stavby terénních úprav zařízení podle ustanovení 128 zákona č.

Více

Část I. Základní ustanovení

Část I. Základní ustanovení Město Dolní Bousov Obecně závazná vyhláška města Dolní Bousov Č. 2/2006 o systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a o poplatku za komunální odpad Zastupitelstvo

Více

SMĚRNICE RADY MĚSTA Č. 2/2013

SMĚRNICE RADY MĚSTA Č. 2/2013 MĚSTO JESENÍK SMĚRNICE RADY MĚSTA Č. 2/2013 O DIGITÁLNÍ TECHNICKÉ MAPĚ MĚSTA Vydal: Rada města Jeseník Číslo usnesení (č. jednací): Č. u. 3740 Nabývá platnosti: 16.12.2013 Nabývá účinnosti: 01.01.2014

Více

Obec Korkyně okres Příbram. Obecně závazná vyhláška

Obec Korkyně okres Příbram. Obecně závazná vyhláška j Obec Korkyně okres Příbram Obecně závazná vyhláška obce Korkyně č.2.j2008 o systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a o poplatku za komunální odpad

Více

ČÁST I. IDENTIFIKACE ŽADATELE: Vyplňte, popř. proškrtněte

ČÁST I. IDENTIFIKACE ŽADATELE: Vyplňte, popř. proškrtněte Žádost o dofinancování sociální služby pro r. 2016 v rámci Podmínek dotačního Programu na podporu poskytování sociálních služeb a způsobu rozdělení a čerpání dotace z kapitoly 313 MPSV státního rozpočtu

Více

Obecně závazná vyhláška obce Žďár č. 1/2013

Obecně závazná vyhláška obce Žďár č. 1/2013 Obec Žďár Břehy 20, 294 11 Loukov www.obec-zdar.eu Obecně závazná vyhláška obce Žďár č. 1/2013 o systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a o poplatku

Více

OBEC Babice Zastupitelstvo obce Babice Obecně závazná vyhláška č. 1/2016 kterou se vydává požární řád obce

OBEC Babice Zastupitelstvo obce Babice Obecně závazná vyhláška č. 1/2016 kterou se vydává požární řád obce OBEC Babice Zastupitelstvo obce Babice Obecně závazná vyhláška č. 1/2016 kterou se vydává požární řád obce Zastupitelstvo obce Babice se na svém zasedání dne 4. 4. 2016 usnesením č. 4/7/2016 usneslo vydat

Více

Čl. 1 Úvodní ustanovení

Čl. 1 Úvodní ustanovení Obecně závazná vyhláška obce Butoves číslo č.1/2012 Obecně závazná vyhláška obce Butoves o systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a o poplatku za komunální

Více

Město Náchod. Článek 1 Předmět, správce poplatku a místo působnosti

Město Náchod. Článek 1 Předmět, správce poplatku a místo působnosti Město Náchod Obecně závazná vyhláška č. 5/2015, o místním poplatku za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů Zastupitelstvo města Náchoda schválilo

Více

M Ě S T O P R O S E Č

M Ě S T O P R O S E Č M Ě S T O P R O S E Č Obecně závazná vyhláška č. 2/2016, o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů na území města Proseč Zastupitelstvo města

Více

Obec Pláně Zastupitelstvo obce Pláně

Obec Pláně Zastupitelstvo obce Pláně Obec Pláně Zastupitelstvo obce Pláně Obecně závazná vyhláška č. 2/2016, o místním poplatku za provoz systému shromažd'ování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů Zastupitelstvo

Více

Příloha č. 15 k vyhlášce č. 432/2001 Sb. Adresa místně a věcně příslušného vodoprávního úřadu OHLÁŠENÍ

Příloha č. 15 k vyhlášce č. 432/2001 Sb. Adresa místně a věcně příslušného vodoprávního úřadu OHLÁŠENÍ *) Příloha č. 15 k vyhlášce č. 432/2001 Sb. *) Adresa místně a věcně příslušného vodoprávního úřadu OHLÁŠENÍ [ 15 odst. 2 vodního zákona a 104 odst. 2 písm. n) stavebního zákona] udržovacích prací obnovy

Více

Zásady označování budov

Zásady označování budov MĚSTSKÝ ÚŘAD HORNÍ SLAVKOV Zásady označování budov Článek 1 Úvodní ustanovení Městský úřad Horní Slavkov určuje podle 32 odst. 1 zákona č. 128/2000 Sb., o obcích v pl. znění barvu a provedení čísel popisných,

Více

Čl. 1 Úvodní ustanovení

Čl. 1 Úvodní ustanovení OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MĚSTA SLATIŇANY č. 2/2015, o místním poplatku za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů Zastupitelstvo města Slatiňany

Více

227/2009 Sb. ZÁKON ze dne 17. června 2009,

227/2009 Sb. ZÁKON ze dne 17. června 2009, 227/2009 Sb. ZÁKON ze dne 17. června 2009, kterým se mění některé zákony v souvislosti s přijetím zákona o základních registrech ČÁST STO SEDMDESÁTÁ Změna zákona o ochraně utajovaných informací a o bezpečnostní

Více

Obecně závazná vyhláška Města Kutná Hora č. 8/2015,

Obecně závazná vyhláška Města Kutná Hora č. 8/2015, Obecně závazná vyhláška Města Kutná Hora č. 8/2015, o místním poplatku za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů Zastupitelstvo města Kutná

Více

Veřejnoprávní smlouva č. 2012/XX/XXX

Veřejnoprávní smlouva č. 2012/XX/XXX Veřejnoprávní smlouva č. 2012/XX/XXX Na základě usnesení Rady obce Benešovice, ze dne XX.XX.2012 č. XX/XX/2012 a usnesení Rady města Stříbra, ze dne XX.XX.2012 č. XX/XX/2012 uzavírají podle 63 odst. 1

Více

OBEC Nasavrky, Nasavrky 31, 565 01 Choceň. Obecně závazná vyhláška obce Nasavrky č. 1/2015

OBEC Nasavrky, Nasavrky 31, 565 01 Choceň. Obecně závazná vyhláška obce Nasavrky č. 1/2015 OBEC Nasavrky, Nasavrky 31, 565 01 Choceň Obecně závazná vyhláška obce Nasavrky č. 1/2015 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů včetně

Více

2. Za vydání územního rozhodnutí ve zjednodušeném územním řízení vybere správní úřad poplatek ve výši poloviny sazby příslušného poplatku.

2. Za vydání územního rozhodnutí ve zjednodušeném územním řízení vybere správní úřad poplatek ve výši poloviny sazby příslušného poplatku. Zákon č. 634/2004 Sb., o správních poplatcích - znění od 1.1.2013. Položka 17 1. Vydání rozhodnutí o umístění stavby nebo zařízení anebo vydání rozhodnutí o změně vlivu užívání stavby na území 14) a) ke

Více

Město Znojmo. Obecně závazná vyhláška Města Znojma. č. 3/2012

Město Znojmo. Obecně závazná vyhláška Města Znojma. č. 3/2012 Město Znojmo Obecně závazná vyhláška Města Znojma č. 3/2012 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem na

Více

Adresa příslušného úřadu. V... dne... podle ustanovení 125 odst. 4 zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon)

Adresa příslušného úřadu. V... dne... podle ustanovení 125 odst. 4 zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon) Adresa příslušného úřadu Úřad: Městský úřad Toužim Ulice: Sídliště 428 PSČ, obec: 364 01 Toužim V... dne...... Věc: ŽÁDOST O OVĚŘENÍ ZJEDNODUŠENÉ DOKUMENTACE (PASPORTU) STAVBY podle ustanovení 125 odst.

Více

PŘIHLÁŠKA K REGISTRACI osoby nakládající se zvláštními minerálními oleji (dále jen ZMO ) pro fyzické osoby

PŘIHLÁŠKA K REGISTRACI osoby nakládající se zvláštními minerálními oleji (dále jen ZMO ) pro fyzické osoby Než začte vyplňovat tiskopis, přečtěte si, prosím, pokyny. Celnímu úřadu pro 01 Daňové identifikační číslo C Z 02 Identifikační číslo: otisk podacího razítka celního úřadu PŘIHLÁŠKA K REGISTRACI osoby

Více

ZÁKON ze dne.. 2005, kterým se mění zákon č. 435/2004 Sb., o zaměstnanosti, ve znění pozdějších předpisů

ZÁKON ze dne.. 2005, kterým se mění zákon č. 435/2004 Sb., o zaměstnanosti, ve znění pozdějších předpisů senátní tisk č. 88 5. funkční období ZÁKON ze dne.. 2005, kterým se mění zákon č. 435/2004 Sb., o zaměstnanosti, ve znění pozdějších předpisů Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: Čl. I

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MĚSTA ŠPINDLERŮV MLÝN č. 2/2015 ZE DNE 15. 06. 2015, O MÍSTNÍCH POPLATCÍCH. ČÁST I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MĚSTA ŠPINDLERŮV MLÝN č. 2/2015 ZE DNE 15. 06. 2015, O MÍSTNÍCH POPLATCÍCH. ČÁST I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MĚSTA ŠPINDLERŮV MLÝN č. 2/2015 ZE DNE 15. 06. 2015, O MÍSTNÍCH POPLATCÍCH. Zastupitelstvo města Špindlerův Mlýn se na svém zasedání dne 15. 06. 2015, usneslo vydat na základě 14,

Více

MĚSTO CHEB O B E C N Ě Z Á V A Z N Á V Y H L Á Š K A 2/2016 O MÍSTNÍM POPLATKU ZA UŽÍVÁNÍ VEŘEJNÉHO PROSTRANSTVÍ

MĚSTO CHEB O B E C N Ě Z Á V A Z N Á V Y H L Á Š K A 2/2016 O MÍSTNÍM POPLATKU ZA UŽÍVÁNÍ VEŘEJNÉHO PROSTRANSTVÍ MĚSTO CHEB O B E C N Ě Z Á V A Z N Á V Y H L Á Š K A 2/2016 O MÍSTNÍM POPLATKU ZA UŽÍVÁNÍ VEŘEJNÉHO PROSTRANSTVÍ Zastupitelstvo města Chebu se na svém zasedání dne 18. února 2016 usneslo vydat na základě

Více

OBEC LUBOMĚŘ. Nařízení obce Luboměř č. 1/2015, kterým se vydává. Tržní řád

OBEC LUBOMĚŘ. Nařízení obce Luboměř č. 1/2015, kterým se vydává. Tržní řád OBEC LUBOMĚŘ Nařízení obce Luboměř č. 1/2015, kterým se vydává Tržní řád Zastupitelstvo obce Luboměř se na svém zasedání dne 2.9.2015, pod č. usnesení 143/5 usneslo vydat na základě zmocnění dle 18 odst.

Více

Položka 17 1. Vydání rozhodnutí o umístění stavby nebo zařízení anebo vydání rozhodnutí o změně vlivu užívání stavby na území

Položka 17 1. Vydání rozhodnutí o umístění stavby nebo zařízení anebo vydání rozhodnutí o změně vlivu užívání stavby na území na stavebním úřadu (platné od 01.01.2013) dle přílohy č. 1 zákona č. 634/2004 Sb., o správních poplatcích, ve znění pozdějších předpisů Úkon Položka 17 1. Vydání rozhodnutí o umístění stavby nebo zařízení

Více

Odbor dopravy ŽÁDOST O STAVEBNÍ POVOLENÍ. Příloha č. 2 k vyhlášce č. 526/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu

Odbor dopravy ŽÁDOST O STAVEBNÍ POVOLENÍ. Příloha č. 2 k vyhlášce č. 526/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu Příloha č. 2 k vyhlášce č. 526/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu MĚSTSKÝ ÚŘAD TÁBOR Odbor dopravy Žižkovo náměstí 2 390 15 Tábor Telefon: +420 381 486 111 Fax: +420 381 486 100 E-mail: posta@mu.tabor.cz

Více

Obec Veliká Ves Veliká Ves 69, 250 70 Odolena Voda, IČ: 43750486 tel.: 315 682 710, e-mail: ouvelikavesuprahy@seznam.cz, http://www.velikaves.

Obec Veliká Ves Veliká Ves 69, 250 70 Odolena Voda, IČ: 43750486 tel.: 315 682 710, e-mail: ouvelikavesuprahy@seznam.cz, http://www.velikaves. Obec Veliká Ves Veliká Ves 69, 250 70 Odolena Voda, IČ: 43750486 tel.: 315 682 710, e-mail: ouvelikavesuprahy@seznam.cz, http://www.velikaves.eu Obecně závazná vyhláška obce Veliká Ves č. 1/2015 o systému

Více

MĚSTO ÚVALY ČÁST I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ. Čl. 1 Úvodní ustanovení. Čl. 2 Působnost vyhlášky

MĚSTO ÚVALY ČÁST I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ. Čl. 1 Úvodní ustanovení. Čl. 2 Působnost vyhlášky MĚSTO ÚVALY Obecně závazná vyhláška města Úvaly č. 02/2010, kterou se stanoví systém shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem

Více

KUPNÍ SMLOUVA uzavřená podle ustanovení 2079 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku (dále jen OZ )

KUPNÍ SMLOUVA uzavřená podle ustanovení 2079 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku (dále jen OZ ) KUPNÍ SMLOUVA uzavřená podle ustanovení 2079 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku (dále jen OZ ) I. Smluvní strany Česká republika - Hasičský záchranný sbor Moravskoslezského kraje Sídlo:

Více

OBEC PETKOVY, okres Mladá Boleslav. Obecně závazná vyhláška obce Petkovy č. 1/2013

OBEC PETKOVY, okres Mladá Boleslav. Obecně závazná vyhláška obce Petkovy č. 1/2013 OBEC PETKOVY, okres Mladá Boleslav Obecně závazná vyhláška obce Petkovy č. 1/2013 o systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a o místním poplatku za

Více

Výzva k podání nabídky Výběrové řízení

Výzva k podání nabídky Výběrové řízení Výzva k podání nabídky Výběrové řízení Obec Vacenovice si Vás dovoluje vyzvat k předložení nabídky na veřejnou zakázku malého rozsahu: Název zakázky: Název: Dotační management projektu Stavební úpravy

Více

VEŘEJNÁ NABÍDKA POZEMKŮ URČENÝCH K PŘEVODU OPRÁVNĚNÝM OSOBÁM A PRÁVNÍM NÁSTUPCŮM PODLE ZÁKONA

VEŘEJNÁ NABÍDKA POZEMKŮ URČENÝCH K PŘEVODU OPRÁVNĚNÝM OSOBÁM A PRÁVNÍM NÁSTUPCŮM PODLE ZÁKONA VEŘEJNÁ NABÍDKA POZEMKŮ URČENÝCH K PŘEVODU OPRÁVNĚNÝM OSOBÁM A PRÁVNÍM NÁSTUPCŮM PODLE ZÁKONA č. 229/1991 Sb., V ÚPLNÉM ZNĚNÍ (ZÁKON O PŮDĚ), UVEŘEJNĚNÁ STÁTNÍM POZEMKOVÝM ÚŘADEM DNE 19. 9. 2016 1) Oprávněné

Více

ZÁKON. ze dne 4. listopadu 2004. o zrušení civilní služby a o změně a zrušení některých souvisejících zákonů ČÁST PRVNÍ

ZÁKON. ze dne 4. listopadu 2004. o zrušení civilní služby a o změně a zrušení některých souvisejících zákonů ČÁST PRVNÍ 587 ZÁKON ze dne 4. listopadu 2004 o zrušení civilní služby a o změně a zrušení některých souvisejících zákonů Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: ČÁST PRVNÍ OPATŘENÍ VE VĚCECH CIVILNÍ

Více

OBEC SKOŘICE. Zastupitelstvo obce Skořice Obecně závazná vyhláška č. 2/2015, kterou se vydává požární řád obce. Čl. 1 Úvodní ustanovení

OBEC SKOŘICE. Zastupitelstvo obce Skořice Obecně závazná vyhláška č. 2/2015, kterou se vydává požární řád obce. Čl. 1 Úvodní ustanovení OBEC SKOŘICE Zastupitelstvo obce Skořice Obecně závazná vyhláška č. 2/205, kterou se vydává požární řád obce Zastupitelstvo obce Skořice se na svém zasedání konaném dne 25.5.205 usneslo vydat na základě

Více

OBECZVOLE. ČI. 1 Úvodní ustanovení

OBECZVOLE. ČI. 1 Úvodní ustanovení OBECZVOLE Obecně závazná vyhláška obce Zvole č. 1/2010 o stanovení systému shromažd'ování, sběru, přepravy, třídění, využívání komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem Zastupitelstvo obce Zvole

Více

Omezení při používání rodenticidů

Omezení při používání rodenticidů Omezení při používání rodenticidů 51 Ochrana včel, zvěře, vodních a dalších necílových při používání přípravků (1) Fyzická nebo právnická osoba, která při podnikání používá přípravky ve venkovním prostředí,

Více

Město Jirkov. Část první Obecná ustanovení

Město Jirkov. Část první Obecná ustanovení Město Jirkov Obecně závazná vyhláška města Jirkova č. 2/06, kterou se stanoví systém shromažďování, sběru, přepravy, využívání a odstraňování komunálních odpadů a systém nakládání se stavebním odpadem.

Více

Zámek Prostějov statické zajištění mostku přes zámecký příkop

Zámek Prostějov statické zajištění mostku přes zámecký příkop Zámek Prostějov statické zajištění mostku přes zámecký příkop 1 DOKUMENTACE Zámek Prostějov statické zajištění mostku přes zámecký příkop NAKLÁDÁNÍ S ODPADY Zámek Prostějov statické zajištění mostku přes

Více

Příloha č. 1: Vzor Ohlášení stavby

Příloha č. 1: Vzor Ohlášení stavby Příloha č. 1: Vzor Ohlášení stavby Příloha č. 1 k Vyhlášce č. 526/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu Úřad: Ulice: PSČ, obec: V.... dne..... Věc: OHLÁŠENÍ STAVBY podle ustanovení 104 odst. 2 písm. a) až

Více

OBEC DRŽKOVÁ Zastupitelstvo obce Držková Obecně závazná vyhláška č. 1/2015, kterou se vydává požární řád obce

OBEC DRŽKOVÁ Zastupitelstvo obce Držková Obecně závazná vyhláška č. 1/2015, kterou se vydává požární řád obce OBEC DRŽKOVÁ Zastupitelstvo obce Držková Obecně závazná vyhláška č. 1/2015, kterou se vydává požární řád obce Zastupitelstvo obce Držková se na svém zasedání konaném dne 28.5.2015 usneslo vydat na základě

Více

Městys Louňovice pod Blaníkem

Městys Louňovice pod Blaníkem Městys Obecně závazná vyhláška č. 1/2007, o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů vznikajících na území městyse Zastupitelstvo městyse schválilo

Více

Žádost o zápis uzavření manželství

Žádost o zápis uzavření manželství Žádost o zápis uzavření manželství sepsaná dne... u... s... bytem... k provedení zápisu manželství do zvláštní matriky vedené Úřadem městské části města Brna, Brno-střed, podle ustan. 1, 3 odst. 4) a 43

Více

PŘÍLOHA PRO FINANČNÍ ÚŘAD A SPRÁVU SOCIÁLNÍHO ZABEZPEČENÍ

PŘÍLOHA PRO FINANČNÍ ÚŘAD A SPRÁVU SOCIÁLNÍHO ZABEZPEČENÍ PŘÍLOHA PRO FINANČNÍ ÚŘAD A SPRÁVU SOCIÁLNÍHO ZABEZPEČENÍ Identifikační část podnikatele a) jméno a příjmení / obchodní firma / název podací razítko b) Identifikační číslo / datum narození ČÁST A - PŘIHLÁŠKA

Více

o m í s t n í ch p o p l a t c í ch

o m í s t n í ch p o p l a t c í ch Město Město Albrechtice vydává obecně závaznou vyhlášku č. 2/2004 o m í s t n í ch p o p l a t c í ch Zastupitelstvo města Město Albrechtice vydalo na svém 18. zasedání konaném dne 26.8.2004, podle ustanovení

Více

Obec Nezvěstice. č. 4/2012, o poplatku za komunální odpad. Čl. 1

Obec Nezvěstice. č. 4/2012, o poplatku za komunální odpad. Čl. 1 Obec Nezvěstice Obecně závazná vyhláška obce Nezvěstice č. 4/2012, o poplatku za komunální odpad Zastupitelstvo obce Nezvěstice se na svém zasedání dne 17.12.2012 usnesením č. 10 usneslo vydat na základě

Více

Metodický materiál odboru veřejné správy, dozoru a kontroly Ministerstva vnitra

Metodický materiál odboru veřejné správy, dozoru a kontroly Ministerstva vnitra Metodický materiál odboru veřejné správy, dozoru a kontroly Ministerstva vnitra Obecně závazné vyhlášky, kterými se stanoví koeficienty pro výpočet daně z nemovitých věcí, osvobození některých pozemků

Více

Město Moravský Beroun náměstí 9. května 4, 793 05 Moravský Beroun. Oznámení o vyhlášení výběrového řízení VŘ 5/2016

Město Moravský Beroun náměstí 9. května 4, 793 05 Moravský Beroun. Oznámení o vyhlášení výběrového řízení VŘ 5/2016 Město Moravský Beroun náměstí 9. května 4, 793 05 Moravský Beroun Oznámení o vyhlášení výběrového řízení VŘ 5/2016 Tajemník Městského úřadu Moravský Beroun dne 12.08.2016 v souladu se zákonem č. 312/2002

Více

MĚSTSKÝ ÚŘAD TIŠNOV ODBOR DOPRAVY A ŽIVNOSTENSKÝ ÚŘAD NÁMĚSTÍ MÍRU 346, 666 19 TIŠNOV. Tel.: 549 439 756 E-mail : lubos.dvoracek@tisnov.

MĚSTSKÝ ÚŘAD TIŠNOV ODBOR DOPRAVY A ŽIVNOSTENSKÝ ÚŘAD NÁMĚSTÍ MÍRU 346, 666 19 TIŠNOV. Tel.: 549 439 756 E-mail : lubos.dvoracek@tisnov. MĚSTSKÝ ÚŘAD TIŠNOV ODBOR DOPRAVY A ŽIVNOSTENSKÝ ÚŘAD NÁMĚSTÍ MÍRU 346, 666 19 TIŠNOV Č. j. MUTI 6127/2016/ODŽÚ/Dv-1 V Tišnově, 8. 3. 2016 Vyřizuje: Oprávněná úřední osoba: Luboš Dvořáček Tel.: 549 439

Více

Obecně závazná vyhláška obce Záryby

Obecně závazná vyhláška obce Záryby Obecně závazná vyhláška obce Záryby č. 2/2001 o systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálního odpadu vznikajícího na území obce Záryby Zastupitelstvo obce Záryby

Více

Statut bezpečnostní rady obce s rozšířenou působností Písek

Statut bezpečnostní rady obce s rozšířenou působností Písek DATUM: 02.01.2011 ČÍSLO JEDNACÍ: VÝTISK ČÍSLO: BR-1/2011-2 Jediný POČET LISTŮ (STRAN): 3 (5) Statut bezpečnostní rady obce s rozšířenou působností Písek vydaný k zabezpečení 8 nařízení vlády č. 462/2000

Více

10. funkční období OPRAVENÉ ZNĚNÍ

10. funkční období OPRAVENÉ ZNĚNÍ 274 10. funkční období 274 OPRAVENÉ ZNĚNÍ Návrh zákona, kterým se mění zákon č. 155/1995 Sb., o důchodovém pojištění, ve znění pozdějších předpisů, a zákon č. 582/1991 Sb., o organizaci a provádění sociálního

Více

Odpadové hospodářství na Ostravsku ve světle nových požadavků ČR a EU

Odpadové hospodářství na Ostravsku ve světle nových požadavků ČR a EU OZO Ostrava s.r.o. Odpadové hospodářství na Ostravsku ve světle nových 27.4. 2016 www.ozoostrava.cz Požadavky ČR POH ČR a MSK Kraje Závazná část Do roku 2020 zvýšit nejméně na 50 % hmotnosti celkovou úroveň

Více

OBEC BŘEZOVÁ. OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY č. 01/2014 kterým se stanoví územní opatření o stavební uzávěře

OBEC BŘEZOVÁ. OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY č. 01/2014 kterým se stanoví územní opatření o stavební uzávěře OBEC BŘEZOVÁ BŘEZOVÁ 106, 747 44 BŘEZOVÁ U VÍTKOVA, IČ: 00299880, TEL.: 556 307 017, email: starosta@obec-brezova.cz OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY č. 01/2014 kterým se stanoví územní opatření o stavební uzávěře

Více

Obecně závazná vyhláška Obce Kostelní Radouň Č. 1/2012

Obecně závazná vyhláška Obce Kostelní Radouň Č. 1/2012 Obecně závazná vyhláška Obce Kostelní Radouň Č. 1/2012 kterou se stanovují pravidla pro pohyb psů na veřejném prostranství Zastupitelstvo obce Kostelní Radouň se na svém zasedání dne 24.4.2012 usneslo

Více

zpracovaná dle ustanovení 85 odst. 2 zákona č. 137/2006 sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen ZVZ )

zpracovaná dle ustanovení 85 odst. 2 zákona č. 137/2006 sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen ZVZ ) PÍSEMNÁ ZPRÁVA ZADAVATELE K VEŘEJNÉ ZAKÁZCE zpracovaná dle ustanovení 85 odst. 2 zákona č. 137/2006 sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen ZVZ ) Název veřejné zakázky Okrouhlá,

Více