Archiv novinek na stránkách SŠP a VOŠ, s. r. o., pracoviště Zlín. Školní rok

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Archiv novinek na stránkách SŠP a VOŠ, s. r. o., pracoviště Zlín. Školní rok 2009-10"

Transkript

1 Archiv novinek na stránkách SŠP a VOŠ, s. r. o., pracoviště Zlín Školní rok SLAVNOSTNÍ PŘEDÁVÁNÍ MATURITNÍCH VYSVĚDČENÍ Vloženo: V letošním školním roce maturovaly 3 třídy čtyřletého studia a jedna třída nástavbového studia. Slavnostní vyřazení maturantů proběhlo již tradičně v aule Academia Centra Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně. Kromě maturitních vysvědčení obdrželi absolventi také Europasy a těm, kteří úspěšně vykonali mezinárodně uznávané zkoušky z anglického jazyka City & Guilds of London, byly předány certifikáty. Rovněž byla vyhodnocena nejlepší žákyně školy ve školním roce 2009/2010, kterou se stala Iva Pražáková a získala tak mimořádné stipendium 5 000,- Kč. Více fotografií >> A MÁME 1. MÍSTO V KATEGORII STŘEDNÍCH ŠKOL ČR v projektu UKLIĎME SI SVĚT!! Vloženo: Dne 11. června 2010 byly v Kongresovém centru na pražském Vyšehradě vyhlášeny výsledky 3. ročníku ekologického projektu základních a středních škol, zaměřený na podporu enviromentální výchovy tzv. "ekologie v praxi". Naše škola se umístila v rámci celé České republiky na pěkném 6. místě a v kategorii středních škol obsadila dokonce 1. místo. Poděkování patří především vítězným třídám naší školy, t.j. 1. BNS, 3. A a 2. B a určitě i jejich třídním učitelům.

2 JAZYKOVÝ KURZ ve Vizovicích - třídy 3. ročníku Vloženo: Ve dnech od 31. května do 4. června 2010 se v rekreačním středisku REVIKA ve Vizovicích uskutečnil letošní jazykový kurz třetích ročníků. Výuku angličtiny vedli dva zahraniční a čtyři čeští lektoři a probíhala v sedmi 150-ti minutových blocích. Každý lektor měl připraveno jedno téma, které prezentoval před každou skupinou. Skupiny žáků byly namixovány ze všech zúčastněných tříd /3 ze Zlína, 1 z Kroměříže/ zhruba po 10-ti lidech. Každý večer měla jedna třída připravený program v anglickém jazyce. Lektoři si během kurzu dělali poznámky o znalostech, aktivitě, komunikativnosti a motivaci svých studentů a na konci bylo jasné, kdo jsou adepti pro závěrečné vyhlášení a předávání ocenění. Diplomů jsme rozdali víc, ale ze Zlína získaly nejvíce hlasů od lektorů dvě studentky ze 3.A - Iva Pražáková a Andrea Nováková. Gratulujeme! Více fotografií PhDr. Jana Semotamová Nejlepší tablo na zlínsku má 4.C - BLAHOPŘEJEME! Vloženo: Třída 4. C zvítězila v soutěži nejčtenějšího týdeníku ve Zlíně o nejhezčí tablo! Podrobnosti naleznete zde >> Děkujeme všem za projevenou podporu.

3 Sportovně - turistický kurz - Kamínka 2010 Vloženo: Ve dnech května 2010 se uskutečnil tradiční sportovně turistický kurz studentů druhého ročníku. Po počátečním nevlídném počasí, které nás provázelo první den při cyklistickém přesunu na Kamínku, se později počasí umoudřilo a zbytek kurzu včetně návratu do Zlína proběhl v naprosté pohodě a spokojenosti všech zúčastněných. Více fotografií >> Přednáška o Evropské Unii Vloženo: Již několikátý rok rozšiřuje znalosti třetích ročníků o Evropské Unii pan Ondřej Benešík. Je členem Zastupitelstva Zlínského kraje a členem Výboru regionů EU. Jeho prezentace je vždy velmi poutavá a dozvídáme se i novinky z velkého světa v Bruselu, kam pan Benešík často jezdí. Přednáška je o to zajímavější, že je prezentována v angličtině. PhDr. Jana Semotamová

4 Zájezd do Velké Británie Vloženo: Tak jako každý rok, i letos zorganizovala naše škola zájezd do Velké Británie od 24. do 30. dubna. V Londýně jsme obdivovali majestátní pevnost Tower, projeli se lodí po řece Temži a vyfotili se na nultém poledníku na Greenwich. Prošli jsme známá náměstí Trafalgar, Piccadily i Leicester a nasáli atmosféru čínské čtvrti Soho. Samozřejmě jsme nemohli vynechat Buckingham Palace, St. Paul s Cathedral, Downing Street 10 a prošli jsme se v Hyde Park a Green Park. Muzea v Londýně jsou trošku jiná než u nás, můžete si spoustu věcí osahat a vyzkoušet, a tak na nás zapůsobily British Museum, Natural, Science, Victoria and Albert Museum. Podnikli jsme i pár výletů mimo Londýn do nádherného zámku jako z pohádky Leeds, do sídla královny Alžběty II. ve Windsoru a nevynechali jsme ani univerzitní město Oxford snad to někoho inspirovalo Tradičně jsme zájezd zakončili v přímořském letovisku Brighton s dalším nádherným královským sídlem Royal Pavillion a pobavili se v podmořském akváriu Sea Life. I tentokrát nám přálo celou dobu počasí a hrozilo, že studenti ani nepoznají to správné anglické deštivé počasí. Ale chvíli před odjezdem se na rozloučenou nebe otevřelo, a tak jsme zažili na vlastní kůži i pravý ostrovní déšť. Takže snad příští rok ve stejnou dobu good-bye! PhDr. Jana Semotamová Celostátní matematická soutěž SOŠ Vloženo: Již 18. ročník Celostátní matematické soutěže žáků SOŠ vyhlašované MŠMT a organizované JČMF proběhl 26. března 2010 ve dvaceti soutěžních střediscích České republiky. Naše škola, již tradičně, vyslala své reprezentanty za každý studijní ročník. Úspěšnými řešiteli se letos stali: Václav Mastacan - v kategorii 1. ročník, Dominika Martincová - v kategorii 3. ročník a Gabriela Šimková - v kategorii 4. ročník. Všem blahopřejeme a děkujeme za vzornou reprezentaci naší školy.

5 EVROPSKÁ SOUTĚŽ CREATIVITY & INNOVATION CHALLENGE Vloženo: dubna se pět našich studentů ze 3. A zúčastnilo celostátního kola soutěže, jejímž cílem bylo stimulovat jejich kreativitu a inovaci při řešení zadaného úkolu. Soutěž pořádala nezisková vzdělávací organizace Junior Achievement ve spolupráci s Univerzitou Tomáše Bati, Plastikářským klastrem a dalšími zlínskými firmami. V ČR se jí zúčastnilo 110 studentů rozdělených do 22 týmů, které byly bohužel seskládány ze studentů různých škol, takže jsme nemohli soutěžit jako sladěný školní tým. Zadání soutěže bylo vymyslet projekt jak oslovit, zaujmout a přesvědčit žáky základních škol, aby šli studovat některý z plastikářských oborů a následně šli pracovat do firem zabývajících se výrobou a zpracováním plastů, v nichž chybí kvalifikovaní zaměstnanci. Soutěžní týmy měly 3 minuty na prezentaci svého projektu a 2 minuty měla odborná porota na dotazy. Soutěž byla velmi vyrovnaná a všechny týmy bojovaly jako lvi. Týmům, v nichž byli naši studenti, se bohužel nepodařilo vyhrát, ale některé nakročeno rozhodně měly. V každém případě všichni účastníci získali nové zkušenosti, porovnali si svůj výkon s ostatními a navázali nové kontakty. Vítězové celostátního kola se utkají s dalšími studenty ze 13 evropských zemí v Bruselu. Tam bude soutěž probíhat v angličtině. Letos se nám sice nepovedlo vyhrát, ale obdobné soutěže budou pokračovat - 2 v následujícím školním roce a 4 ve školním roce Takže je to výzva pro další ročníky. Konečné pořadí v celostátní soutěži - UKLIĎME SI SVĚT Vloženo: Do soutěže se na naší škole zapojilo 8 tříd s těmito výsledky: 1. místo: 1.BNS odevzdaných kusů 2. místo: 3.A odevzdaných kusů 3. místo: 2.B odevzdaných kusů 4. místo: 4.C - 20 odevzdaných kusů 5. místo: 2.A - 15 odevzdaných kusů 6. místo: 1.A - 7 odevzdaných kusů 7. místo: 4.B - 6 odevzdaných kusů 8. místo: 3.C - 1 odevzdaný kus Blahopřejeme vítězné třídě a děkujeme všem studentům, ale i vyučujícím, kteří se podíleli na letošní zdařilé akci.

6 SPORTOVEC ROKU Zlínský kraj Vloženo: Stává se již pomalu tradicí, že v nominacích pro nejúspěšnějšího sportovce roku Zlínského kraje máme některého z našich studentů, či absolventů. Za rok 2009 byli dokonce nominováni dva: Martin Rudecký - za Golf Club Lázně Kostelec, který se umístil na 1. místě na MS amatérů a Klára Křížová - LK SKI Zlín, která nás reprezentovala na olympiádě v alpském lyžování. Blahopřejeme našim absolventům a přejeme jim další výrazné úspěchy v jejich sportovní kariéře. VYDAŘENÝ "DEN S KULTUROU" Vloženo: Dne 20. dubna 2010 uspořádala SPOŠ a VOŠ, s.r.o. ve Zlíně pro studenty prvních až třetích ročníků "den s kulturou". Studenti během dopoledne navštívili expozice MUZEA JIHOVÝCHODNÍ MORAVY a koncertní představení "REBELOVÉ NAŠÍ DOBY", kde se seznámili s tvorbou nejznámějších písničkářů 20. století. Krajské kolo soutěže EUROREBUS Otrokovice Vloženo: V rámci již 15. ročníku vědomostní soutěže Eurorebus se studenti naší školy jako pravidelně zúčastnili krajského kola, které se konalo 23. dubna 2010 v Otrokovicích. Každoročně úroveň soutěže stoupá. Proto jsme rádi, že i tentokrát se naši zástupci v převaze gymnázií neztratili. V soutěži jednotlivců se na nepostupovém 9. místě umístil Jiří Vaňhara ze třídy 2. B, což je za celou historii naší účasti v soutěži zatím nejlepší výsledek. V nabité konkurenci školních tříd jsme dopadli ještě o něco lépe. Do finálového kola postupovalo pět soutěžních tříd. Zástupci 2. B skončili na 6. místě, tedy prvním nepostupovém a hned za nimi, na 7. místě, skončila třída 2. A. Až za námi skončily další renomované školy našeho kraje. Všem soutěžícím děkujeme za velice kvalitní reprezentaci školy.

7 Úspěchy naší bývalé studentky Markéty Strapkové Vloženo: Markéta Strapková trojnásobná stříbrná medailistka ze zimního mistrovství ČR v plavání. Časem 29,37 s na 50 metrů znak a 1:03,37 s v disciplíně 100 metrů znak splnila nominační kritéria pro účast na letním mistrovství Evropy v Budapešti. Třetí stříbrnou medaili vyplavala v disciplíně 50 metrů volný způsob. Dobrovolnické centrum ADRA - DĚKUJE Vloženo: Žáci studentské firmy třídy 3. A v rámci svých podnikatelských aktivit se podíleli na letošní jarní sbírce ADRY ZLÍN. Díky nezměrné aktivitě a zodpovědnému přístupu se jim podařilo vybrat téměř 7000 Kč. Tlumočíme tak poděkování Josefa Koláčka ze zlínského dobrovolnického centra ADRY. Certifikát z jazyka anglického Vloženo: Před měsícem jste si mohli na našich stránkách přečíst, že 21 našich studentů ze 4. ročníků usilovalo o získání certifikátu z jazyka anglického. Jednalo se o zkoušky City&Guilds B1 ESOL ACHIEVER. Mám velkou radost, že mohu oznámit, že z 21 kandidátů uspělo 20, a z toho 2 s vyznamenáním Denisa Werthanová a Šimon Miča. Jedná se zatím v historii našeho centra City&Guilds o nejúspěšnější skupinu s 95% úspěšností. Ta se ve světě pohybuje mezi 60 a 70%. Všem gratulujeme! PhDr. Jana Semotamová koordinátorka centra

8 Lyžařský výcvikový kurz Bílá 2010 Vloženo: V týdnu od 22. do 26. února se zúčastnili studenti prvních ročníků ze Zlína (1. A) a Kroměříže lyžařského výcvikového kurzu ve SKI areálu Bílá. Studenti byli rozděleni do družstev tak, aby byly respektovány jejich dovednosti. Během LVK si osvojili základy carvingu a snowboardingu. Středu, tedy třetí a v příručkách uváděný kritický den, zpestřil maškarní karneval, který se vydařil díky pěkně připraveným maskám. Na závěr kurzu se uskutečnil závod ve slalomu (viz. výsledky níže). Nejen slalom, ale i náročnější sjezdovky zdolali i začátečníci bez větších problémů. Po celý týden bylo ideální počasí slunečno a dostatečné sněhové podmínky. Výsledky závodů ve slalomu: Lyže dívky: 1. Horňáková Lucie 1. A 2. Urbanová Soňa 1. A 3. Kuchařová Adéla KM Lyže chlapci: 1. Fojt Tadeáš KM 2. Jordán Ondřej 1. A 3. Dobosh Kristián 1. A Snowboard dívky: 1. Jugasová Karolína 1. A 2. Kovaříková Karolína KM 3. Hrušková Michaela KM Snowboard chlapci: 1. Dvořák Robert 1. A

9 Olympiáda z jazyka německého - školní kolo Vloženo: Olympiáda v německém jazyce v tomto školním roce probíhala ve dvou kolech. Z prvního kola, které mělo písemnou podobu a poslechovou část postoupilo 8 nejlepších studentů. Druhé kolo proběhlo dne 26. února V konverzační části se hodnotila jazyková pohotovost a kreativita, bohatost slovní zásoby, výslovnost a gramatická správnost. Vítězkou školního kola se stala Kateřina Navrátilová ze třídy 4. B. Na druhém místě se umístila Nikola Pinkasová z 3. B a třetí místo obsadil Jakub Pulkrábek, ze třídy 1. ANS. Děkujeme všem zúčastněným za snahu a odvahu změřit své síly. Zeměpisná olympiáda - finálové kolo Vloženo: Ve čtvrtek proběhlo finálové kolo školní části Zeměpisné olympiády. S přehledem ho vyhrál Jiří Vaňhara ze třídy 2.B. Zároveň se tímto probojoval do okresního kola, kde nás bude jistě kvalitně reprezentovat. Na druhém místě se umístila Alice Gotwaldová také z 2.B a třetí místo obsadila Kristýna Vychopňová ze třídy 2.A. Všem soutěžícím děkujeme za předvedené výkony. Zkoušky z jazyka anglického Vloženo: PhDr. Jana Semotamová koordinátorka centra Dne proběhly v našem centru City & Guilds opět zkoušky z jazyka anglického. Zúčastnilo se celkem 21 kandidátů na úroveň B1 ESOL ACHIEVER. Výsledky budou k dispozici do 6 týdnů. Termíny dalších zkoušek budou v květnu nebo červnu. Odborná exkurze Brno 2010 Vloženo: Již tradičně se zúčastnili studenti se zaměřením cestovní ruch významného středoevropského veletrhu GO + REGIONTOUR v Brně. Měli možnost vidět expozice 1085 vystavovatelů z 19 zemí. Samotné prohlídce veletrhu ještě předcházela návštěva Technického muzea zaměřená na expozice Od tamtamů k internetu a Historie letectví.

10 Výběrový lyžařský kurz 2010 Vloženo: Ve dnech se uskutečnil tradiční lyžařský výběrový kurz v rakouských Alpách. Jedno z nejlepších středisek NASSFELD si tak užilo 15 studentů z obou pracovišť (Zlín, KM) SŠP a VOŠ, s.r.o. Veletrhy cestovního ruchu "GO + REGIONTOUR 2010" Vloženo: Studentská firma Grow-up pořádá dne 15. ledna 2009 vzdělávací zájezd na veletrhy cestovního ruchu "Go a Regiontour 2010", které se konají v prostorách brněnského veletržního výstaviště. Akce je určena především studentům se zaměřením na cestovní ruch. Samotné návštěvě veletrhu bude ještě předcházet prohlídka Technického muzea zaměřená na dvě expozice: "Historie letectví" a "Od tamtamů k internetu". Bližší informace a přihlášky žádejte ve 3.A. Divadelní představení "KDO JE TADY ŘEDITEL?" Vloženo: V úterý 22. prosince 2009 v 10:00 hodin uvidíme v Městském divadle skvělou, svižnou dánskou komedii ze současnosti, která nechce poučovat, ale v mnohém nás určitě překvapí. Sraz všech studentů a pedagogů školy je v 9:45 hod. v předsálí divadla. Školní den končí závěrem divadelního představení. Livingston Sserunjogiho může studovat další rok Vloženo: SPOŠ Zlín, která je zapojená do projektu Adopce na dálku pořádaného Arcidiecézní charitou Praha, který v rozvojových zemích podporuje vzdělávání dětí, jejichž rodina si to finančně nemůže dovolit, i letos vybrala potřebných 7000 Kč a umožnila tak Livingstonovi Sserunjogihovi z Ugandy studovat další rok. Chlapec žije s matkou a pěti sourozenci v domečku uplácaném z hlíny a trávy, matka nemá stálé zaměstnání. Do školy chodí chlapec rád, oblíbil si matematiku a fotbal a v budoucnu by se chtěl stát inženýrem. Začíná se již učit angličtinu, proto doufáme, že nám brzy o sobě napíše více. Děkujeme všem studentům a pracovníkům školy, kteří tak pomáhají splnit jeho sen!

11 Vyhodnocení soutěže "KOLÁŽ 2009" Vloženo: V již tradiční předvánoční atmosféře se dne uskutečnila ve Velkém kině ve Zlíně vernisáž soutěže "Koláž 2009". Slavnostním vyhlášením vítězů soutěže a předáním cen vyvrcholil již 7. ročník tohoto klání na poli výtvarného umění. Nejzdařilejší práce budou po dobu dvou měsíců vystavené v hale Velkého kina a poprvé je viděli právě návštěvníci páteční vernisáže. Ze 76 prací vyhodnotila komise jako nejlepší tyto práce: Kategorie základních škol: 1. místo: Michaela Pfeilová, ZŠ Emila Zátopka, Zlín 2. místo: Šárka Rubíčková, Adéla Šustková, ZŠ Fryšták 3. místo: Jana Guryčová, Ivana Skřivánková, ZŠ Křiby, Zlín Kategorie středních škol: 1. místo: Andrea Komárková, SŠP a VOŠ 2. místo: Monika Ciroková, SŠP a VOŠ 3. místo: Eliška Javorová, SŠP a VOŠ Cenu náměstka primátorky statutárního města Zlína a člena Rady Zlínského kraje Mgr. Hynka Stesky převzala Hana Jančiová ze ZŠ Emila Zátopka, Zlín. Cenu zřizovatele školy DZC, s.r.o. obdržela Alexandra Žajdlíková, ZŠ a MŠ, Palackého nám., Uherské Hradiště. Autorům vítězných prací blahopřejeme, všem účastníkům soutěže děkujeme a přejeme hodně úspěchů a těšíme se na setkání v dalším ročníku - KOLÁŽ 2010.

12 Zájezd do Vídně Vloženo: Firma Grow-up aktuálně připravuje jednodenní zájezd do Vídně, který se bude konat V plánu je zhlédnutí památek, krásné vánoční výzdoby Vídně a taktéž návštěva vánočního trhu s možností ochutnávky punče. Vy, kdo jste zatím nestihli nakoupit dárky pro vaše blízké, nezoufejte. V individuálním volnu, které do programu patří, doporučujeme navštívit rozlehlou ulici Mariahilfer Strasse, která je pro nákupy jak stvořená. Uvažujeme také o návštěvě velkého nákupního centra. Cena zájezdu je 450 Kč na osobu. V ceně zájezdu je doprava zájezdovým autobusem a pojištění. Přesné informace o odjezdu v ranních hodinách, příjezdu navečer a programu podáme včas. Zájemce o tento zájezd prosíme, aby se nahlásili ve třídě 3. A. Pořadí účastníků bude podle pořadí zaplacení zálohy. Těšíme se na vaši účast. KOLÁŽ vyhodnocení Vloženo: V pátek se od 9:00 hod. uskuteční ve Velkém kině Zlín vernisáž a slavnostní vyhodnocení výtvarné soutěže Koláž Do soutěže s tématem Žij svůj den, jako by byl poslední, tradičně pořádané pod záštitou Mgr. Hynka Stesky, člena Zastupitelstva Zlínského kraje a náměstka primátorky statutárního města Zlín, se přihlásili žáci ze 16 škol Zlínského kraje se 76 pracemi. Nejlepší z nich převezmou ocenění z rukou představitelů města Zlína a vedení naší školy. Po slavnostním vyhodnocení shlédnou účastníci dokumentární film Home francouzského režiséra a fotografa Yanna Arthuse Bertranda. Cesty krve Konference pořádaná v rámci kampaně Řekni ANO bezplatnému dárcovství krve Vloženo: Oblastní spolek Českého červeného kříže Zlín pořádal dne 18. listopadu ročník konference na podporu bezplatného dárcovství krve pod názvem Cesty krve, které se zúčastnili studenti třetích ročníků. Odborníci i zástupci veřejného života svými vystoupeními chtěli přispět ke zviditelnění problému klesajících počtů dárců krve a potřebnosti bezplatného dárcovství. Kampaň Řekni ANO bezplatnému dárcovství krve, v jejímž rámci byla konference uspořádaná, určitě svou naléhavostí a lidskostí oslovila i studenty naší školy.

13 Projekt společnosti Elektrowin - Ukliďme si svět Vloženo: I v novém soutěžním ročníku pokračuje projekt společnosti Elektrowin - Ukliďme si svět. Jeho podstatou je podpora zpětného odběru vysloužilých elektrospotřebičů na základních a středních školách v Česku. Projekt poběží po dobu celého školního roku, vítězové budou vyhlášeni v rámci Celostátního finále soutěže Eurorebus v Praze. Naše škola se účastní již druhého ročníku a v průběžném hodnocení je na prvním místě s velkým náskokem třída 1. BNS. Pasování 1. ročníků do "CECHU PODNIKATELSKÉHO" Vloženo: Dne se konalo již tradiční pasování prvních ročníků, které letos organizovala studentská firma Grow-up ze 3. A a navštívilo ji přes tři sta hostů. V rámci aktu pasování jsme zadali vybraným studentům úkoly, ve kterých bravurně obstáli. Nic proto nebránilo tomu, abychom je přijali do cechu podnikatelského. Celá akce probíhala úspěšně díky pestrému programu zahrnujícímu různá taneční vystoupení kankán, hip-hop, street dance i naše vlastní kreace, barmanskou show, módní přehlídku, imitaci učitelů nebo malou ochutnávku z korejského bojového umění. Nechyběla ani bohatá tombola. Firma Grow-up tímto srdečně děkuje všem účastníkům programu, studentům současným i absolventům a učitelskému sboru za podporu a účast na naší akci a nově pasovaným studentům přeje hodně úspěchů ve studiu a spoustu dalších nezapomenutelných zážitků. Beseda s herci zlínského divadla Vloženo: Studenti čtvrtých ročníků se dne 4. listopadu 2009 zúčastnili besedy s herci zlínského divadla (např. Rostislavem Markem a Ivanem Kalinou), kteří byli přímými účastníky listopadových dní roku Akce, jejíž součástí je rovněž výstava autentických dokumentů v prostorách Alternativy, napomohla k získání širšího povědomí o tomto historickém mezníku našich moderních dějin.

14 Studenti Střední školy podnikatelské na Hospodářském týdnu Vloženo: Ve dnech 5. až 9. října 2009 se zúčastnilo 10 vybraných studentů kroměřížského i zlínského pracoviště Střední školy podnikatelské a Vyšší odborné školy, s.r.o. akce s názvem Hospodársky týždeň, kterou pořádala Soukromá obchodní akademie Liberta z Bratislavy. Vše se odehrávalo v krásném prostředí Školy v přírodě v Moravském Svätém Jánu Piesočné na Slovensku, kde nás čekalo vřelé přijetí. O průběh tohoto certifikovaného projektu se staral tým slovenských lektorek, které si studenty naší i bratislavské školy náhodně rozdělil do skupin. Ty představovaly podniky, jejichž úkolem bylo samozřejmě dosahovat co nejlepších hospodářských výsledků. Vše probíhalo podle harmonogramu jednotlivých činností v dopoledních i odpoledních hodinách a to po celý týden. Navíc měli studenti celou řadu úkolů, které týmově plnili i večer. Studenti si z praktického pohledu vyzkoušeli jednotlivé oblasti podnikových činností (např. management, marketing, účetnictví, personalistiku, finance, podnikové koncepce, investování, natáčení reklamy, tvorbu loga, značky a sloganu, atd.). Závěrečnou částí celého týdne byla valná hromada, kde jednotlivé firmy obhajovaly své výsledky před akcionáři. Poté studenti získali osvědčení o absolvování programu v podobě certifikátu a také upomínkové předměty. Všichni si z pobytu odvezli celou řadu poznatků, zkušeností, zážitků i nových přátelství. Kladnému hodnocení celé akce přispěla vysoká odbornost jednotlivých lektorů, výborná organizace, vzájemná komunikace a porozumění jak mezi studenty, tak i mezi kolegy obou zúčastněných škol. Studenti rovněž ocenili změnu výukových metod, které je formou praktických cvičení přiblížily reálným situacím v podnikání. Sportovní den školy 2009 Vloženo: Dne proběhl tradičně sportovní den školy. Na stanovištích atletiky, plavání a bowlingu soutěžili vybraní zástupci jednotlivých tříd o putovní pohár a titul nejlepší sportovní třídy školy. Obojí si vybojovala třída 2.A Ing. Zdenky Jankovičové a stala se tak letošním vítězem. Třídě 2.A GRATULUJEME a všem ostatním letošním bojovníkům děkujeme za účast.

Archiv aktualit WWW stránek SŠP a VOŠ, s. r. o., pracoviště Zlín školní rok 2006 07

Archiv aktualit WWW stránek SŠP a VOŠ, s. r. o., pracoviště Zlín školní rok 2006 07 Archiv aktualit WWW stránek SŠP a VOŠ, s. r. o., pracoviště Zlín školní rok 2006 07 Letní poznávací tábor 2006 Vloženo v 07:57, 07.09.2006 Také letos se před zahájením školního roku sešli zájemci o studium

Více

Archiv novinek WWW stránek za školní rok 2008-2009

Archiv novinek WWW stránek za školní rok 2008-2009 Archiv novinek WWW stránek za školní rok 2008-2009 SŠP a VOŠ, s. r. o. pracoviště Kroměříž 03.07.09 - Krásné prázdniny! Přejeme všem krásné prázdniny! Úřední hodiny v době prázdnin: - v pracovní dny 8.00

Více

Archiv aktualit WWW stránek SŠP a VOŠ, s. r. o., pracoviště Zlín školní rok 2005 06

Archiv aktualit WWW stránek SŠP a VOŠ, s. r. o., pracoviště Zlín školní rok 2005 06 Archiv aktualit WWW stránek SŠP a VOŠ, s. r. o., pracoviště Zlín školní rok 2005 06 PRÁZDNINOVÝ TÁBOR PRVNÍHO ROČNÍKU Vloženo v 23:23, 26.09.2005 STUDENTI prvních ročníků konec prázdnin strávili se svými

Více

Veliký zájem o školní kolo biologické olympiády

Veliký zájem o školní kolo biologické olympiády Veliký zájem o školní kolo biologické olympiády Koncem února proběhla školní kola biologické olympiády i na naší škole. Zejména o kategorii B byl mimořádný zájem. Studenti tradičně změřili své síly v testu

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ŠKOLNÍ ROK 2015/2016

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ŠKOLNÍ ROK 2015/2016 ACADEMIA MERCURII SOUKROMÁ STŘEDNÍ ŠKOLA, S.R.O. 547 01 NÁCHOD, SMIŘICKÝCH 740 ASPnet UNESCO VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ŠKOLNÍ ROK 2015/2016 Tel./fax: +420 426 893 E-mail: info@academiamercurii.cz, ptackova@academiamercurii.cz

Více

Ruština GPB Bohumín Praha Dva postupy do celostátního kola

Ruština GPB Bohumín Praha Dva postupy do celostátního kola Ruština GPB Bohumín Praha Dva postupy do celostátního kola V pátek 7. dubna 2017 proběhl 51. ročník krajského kola ARS Poetica Puškinův památník. V silné konkurenci více než sta soutěžících z celého kraje

Více

Úspěšné vystoupení studentů na Krajském kole soutěže EUROREBUS

Úspěšné vystoupení studentů na Krajském kole soutěže EUROREBUS Úspěšné vystoupení studentů na Krajském kole soutěže EUROREBUS O minulém víkendu se netradičně v Olomouci na Přírodovědecké fakultě Univerzity Palackého uskutečnilo Krajské kolo soutěže Eurorebus. Naše

Více

Střední škola ekonomiky, obchodu a služeb SČMSD Benešov, s.r.o. Držitel certifikátu dle ISO 9001

Střední škola ekonomiky, obchodu a služeb SČMSD Benešov, s.r.o. Držitel certifikátu dle ISO 9001 Střední škola ekonomiky, obchodu a služeb SČMSD Benešov, s.r.o. Držitel certifikátu dle ISO 9001 I N F O R M A C E - o oborech vzdělávání ve školním roce 2010/2011 - o termínech a organizaci přijímacího

Více

Krajská dějepisná soutěž v Opavě

Krajská dějepisná soutěž v Opavě Krajská dějepisná soutěž v Opavě V pátek dne 27. ledna 2012 proběhl v budově Slezské univerzity v Opavě 6. ročník krajské dějepisné soutěže. Soutěž organizují Mendlovo a Slezské gymnázium v Opavě ve spolupráci

Více

Účast na sportovních akcích ZŠ ZAŠOVÁ (září-listopad)

Účast na sportovních akcích ZŠ ZAŠOVÁ (září-listopad) Účast na sportovních akcích ZŠ ZAŠOVÁ (září-listopad) -Počátkem září proběhlo REPUBLIKOVÉ FINÁLE OVOV (odznaku všestrannosti olympijských vítězů) v Praze, kde se probojovala Markéta Camfrlová, která se

Více

Obchodná akadémia, Tajovského 25, Banska Bystrica. Mezinárodní projektové setkání na Slovensku

Obchodná akadémia, Tajovského 25, Banska Bystrica. Mezinárodní projektové setkání na Slovensku Projekt: ERASMUS+: Fiktivní obchodování mezi českou a slovenskou školou, číslo smlouvy 2015-1-CZ01-KA219-013831_1 Datum: 20. 11. 2016 26. 11. 2016 Místo: Název akce: Obchodná akadémia, Tajovského 25, Banska

Více

Archiv aktualit WWW stránek SŠP a VOŠ, s. r. o., pracoviště Zlín školní rok 2008 09

Archiv aktualit WWW stránek SŠP a VOŠ, s. r. o., pracoviště Zlín školní rok 2008 09 Archiv aktualit WWW stránek SŠP a VOŠ, s. r. o., pracoviště Zlín školní rok 2008 09 Zahájení školního roku 2008/2009 Vloženo v 18:12, 06.09.2008 Dne 1. září 2008 proběhlo v Academia centru UTB slavnostní

Více

KLOKAN. Blahopřejeme. za PK matematiky : Zuzana Římanová

KLOKAN. Blahopřejeme. za PK matematiky : Zuzana Římanová KLOKAN Mezinárodní soutěž Klokan je mezi našimi studenty velmi oblíbená, o čemž svědčí už tradiční masová účast. Letos se jí zúčastnilo 149 studentů, 78 v kategorii Kadet, 38 v kategorii Junior a 33 v

Více

Fokus divadlo 2014. Barbora Genserová, studentka 5.B, se v silné konkurenci studentů středních škol umístila na 3. místě. Blahopřejeme!

Fokus divadlo 2014. Barbora Genserová, studentka 5.B, se v silné konkurenci studentů středních škol umístila na 3. místě. Blahopřejeme! Fokus divadlo 2014 Pod tímto názvem Filozoficko-přírodovědecká fakulta Slezské univerzity v Opavě vyhlásila na podzim 1. ročník soutěže o nejlepší divadelní recenzi a kritiku. Jelikož se v literárním semináři

Více

EDUCALL Měsíčník gymnázia, střední odborné školy a základní školy EDUCAnet Praha s.r.o.

EDUCALL Měsíčník gymnázia, střední odborné školy a základní školy EDUCAnet Praha s.r.o. EDUCALL Měsíčník gymnázia, střední odborné školy a základní školy EDUCAnet Praha s.r.o. školní rok 2018/2019 leden 2019 A je tady lednové číslo školního časopisu. I když je většinou leden ve znamení klasifikace

Více

ARS Poetica Puškinův památník

ARS Poetica Puškinův památník ARS Poetica Puškinův památník 50. ročník Je to k nevíře, ale v pátek 8. 4. 2016 v Bohumíně proběhl již 50. ročník krajské přehlídky ARS Poetica Puškinův památník. Jubilejního ročníku se zúčastnilo téměř

Více

Cena cestovního ruchu v turistické oblasti Beskydy-Valašsko Přihláška

Cena cestovního ruchu v turistické oblasti Beskydy-Valašsko Přihláška Cena cestovního ruchu v turistické oblasti Beskydy-Valašsko 2013 Přihláška Identifikační údaje soutěžícího (realizátora produktu): Název společnosti, organizace: Muzeum Beskyd Frýdek Místek, příspěvková

Více

Konverzační soutěž v angličtině 2016 školní kolo

Konverzační soutěž v angličtině 2016 školní kolo Konverzační soutěž v angličtině 2016 školní kolo V úterý 26. 1. proběhlo školní kolo tradiční anglické konverzační soutěže kategorií II.B (nižší gymnázia) a III.A (střední školy). Letos se setkalo celkem

Více

Zpráva z pracovní cesty

Zpráva z pracovní cesty Zpráva z pracovní cesty Projekt: Erasmus +, 2015-1-CZ01-KA219-013831_1 Datum: 6. 2. 10. 2. 2017 Místo: Obchodní akademie, SOŠ a JŠ Hradec Králové Název akce: mezinárodní vzdělávací aktivita v Česku V týdnu

Více

Předmětová komise základů společenských věd a občanské výchovy

Předmětová komise základů společenských věd a občanské výchovy Předmětová komise základů společenských věd a občanské výchovy Zhodnocení práce předmětové komise základů společenských věd a občanské výchovy za školní rok 2016/2017 Ve školním roce 2016/2017 předmět

Více

Vánoční zpravodaj aktivit prosinec 2018

Vánoční zpravodaj aktivit prosinec 2018 Vánoční zpravodaj aktivit prosinec 2018 Přípravné kurzy k přijímacímu řízení Čtyřleté obory: Nabízíme zdarma kurzy z matematiky a jazyka českého. Uchazeč z 9. třídy se do 18. ledna e- mailem přihlásí na

Více

Závěr seriálu Prezentace středních škol a zaměstnavatelů přinesl výsledky ocenění Firma škole a Škola firmě

Závěr seriálu Prezentace středních škol a zaměstnavatelů přinesl výsledky ocenění Firma škole a Škola firmě Závěr seriálu Prezentace středních škol a zaměstnavatelů přinesl výsledky ocenění Firma škole a Škola firmě HRADEC KRÁLOVÉ 3. 4. 11. 2017 V Královéhradeckém Kongresovém centru Aldis vyvrcholila série veletrhů

Více

7:00 8:30 Registrace hráčů u hostesek v restauraci GC Mstětice 7:15 8:30 Snídaně formou bufetového stolu v prostorách restaurace a příprava na hru

7:00 8:30 Registrace hráčů u hostesek v restauraci GC Mstětice 7:15 8:30 Snídaně formou bufetového stolu v prostorách restaurace a příprava na hru Středoškolský pohár 2012 GC Mstětice 10.5. 2012 Organizační pokyny Program dne: Příjezd na hřiště 7:00 8:30 Registrace hráčů u hostesek v restauraci GC Mstětice 7:15 8:30 Snídaně formou bufetového stolu

Více

Zpravodaj školy - jaro 2019

Zpravodaj školy - jaro 2019 Zpravodaj školy - jaro 2019 V hodnocení školy Ministerstvem školství v programu Excelence výsledky v soutěžích středních škol v roce 2017-2018 jsme získali 9,5 bodů (v 2016-2017 jsme získali 9,02 bodů).

Více

Matě j Vaně k na podzimní Expědici Eurorěbus

Matě j Vaně k na podzimní Expědici Eurorěbus Matě j Vaně k na podzimní Expědici Eurorěbus Matěj Vaněk, student 6. C, se na podzim zúčastnil v rámci svojí výhry v zeměpisné soutěži EUROREBUS akce Expedice EUROREBUS, pořádané organizátorem soutěže

Více

Září. SCIO testy projekt Vektor 1 Modul 1

Září. SCIO testy projekt Vektor 1 Modul 1 Září 2. Zahájení školního roku 2013/2014 2. 4. Seznamovací pobyt žáků 1. ročníku Sidonie 4. 6. Výlet studentů třídy O8.A do Prahy 5. Porada Třídní schůzky s rodiči žáků 1. ročníku a primy 9. 11. Seznamovací

Více

Deutsch? Ja,natürlich. Němčina? Ano, samozřejmě

Deutsch? Ja,natürlich. Němčina? Ano, samozřejmě Deutsch? Ja,natürlich Němčina? Ano, samozřejmě Co v této prezentaci najdete 1. Spolupráce s partnerskými školami 2. Možnost studovat rok v Německu - Euregio-Gastschuljahr 3. Zahraniční exkurze 4. Soutěže

Více

HOME PROGRAMY PARTNEŘI O NÁS KONTAKT. Další rozjetý vlak studentských podnikatelských nápadů

HOME PROGRAMY PARTNEŘI O NÁS KONTAKT. Další rozjetý vlak studentských podnikatelských nápadů HOME PROGRAMY PARTNEŘI O NÁS KONTAKT Další rozjetý vlak studentských podnikatelských nápadů V listopadovém čísle se dočtete o rozjetém vlaku v podobě všech našich projektů. Jsme hrdí na velký počet přihlášených

Více

Školní kolo konverzační soutěže v angličtině 2014

Školní kolo konverzační soutěže v angličtině 2014 Školní kolo konverzační soutěže v angličtině 2014 V pátek 24. 1. se na naší škole konalo školní kolo konverzační soutěže v angličtině. Soutěž proběhla ve dvou kategoriích: IIB (1.-2. ročník) a IIIA (3.-5.

Více

Bleskový výsadek MOA v Anglii. (aneb Londýn-Cambridge-Canterbury)

Bleskový výsadek MOA v Anglii. (aneb Londýn-Cambridge-Canterbury) Bleskový výsadek MOA v Anglii (aneb Londýn-Cambridge-Canterbury) Rakovník jsme opouštěli ve středu 12. 9. kolem třetí hodiny odpolední. Přijel pro nás zájezdový autobus, kterým jsme po chvíli dorazili

Více

Archiv aktualit WWW stránek SŠP a VOŠ, s. r. o., pracoviště Zlín školní rok 2007 08

Archiv aktualit WWW stránek SŠP a VOŠ, s. r. o., pracoviště Zlín školní rok 2007 08 Archiv aktualit WWW stránek SŠP a VOŠ, s. r. o., pracoviště Zlín školní rok 2007 08 LETNÍ TÁBOR PRVNÍCH ROČNÍKŮ Vloženo v 21:07, 17.09.2007 Konec prázdnin strávili žáci nastupující do prvního ročníku na

Více

English Conversation Contest. školní kolo 2018

English Conversation Contest. školní kolo 2018 English Conversation Contest školní kolo 2018 Také letos nastoupili nejlepší angličtináři 1. 5. ročníků do nelehkého boje o přední příčky v soutěži anglické konverzace. Všichni studenti absolvovali poslechový

Více

Ve školním kole dějepisné soutěže zvítězily studentky ze třídy 5. A

Ve školním kole dějepisné soutěže zvítězily studentky ze třídy 5. A Ve školním kole dějepisné soutěže zvítězily studentky ze třídy 5. A Dne 15. března 2017 proběhlo za účasti 17 studentů sdružených do 6 týmů školní kolo Dějepisné soutěže gymnázií ČR a SR. Tato dějepisná

Více

Ekologické aktivity, exkurze, praxe

Ekologické aktivity, exkurze, praxe Ekologické aktivity, exkurze, praxe 10. 9. Kvinta, sexta, 3. ročník návštěva výstavy Ligy proti rakovině Každý svého zdraví strůjcem Mgr. M. Šverma 10. 10. Porada k projektu ENERSOL 2014 - RNDr. H. Pokorná,

Více

Ve školním roce byly pro účely environmentálního vzdělávání uskutečněny následující akce:

Ve školním roce byly pro účely environmentálního vzdělávání uskutečněny následující akce: Ve školním roce 2016-2017 byly pro účely environmentálního vzdělávání uskutečněny následující akce: Výtvarná soutěž Příroda v obrazech, Týden na podporu a ochranu životního prostředí, tematicky zaměřené

Více

Rakousko 30. 11. 2014 6. 12. 2014

Rakousko 30. 11. 2014 6. 12. 2014 Rakousko 30. 11. 2014 6. 12. 2014 V neděli 30. listopadu jsme dorazili společně se studenty z holičské střední školy do rakouského Gänserndorfu. Zde už na nás čekali rodiče z hostitelských rodin, kteří

Více

GuŤáK. Autoři časopisu: Denisa Granátová Adéla Hynková Markéta Vondráčková. Zdroje: Ocko.tv Školní server Fotogalerie Google.cz Č

GuŤáK. Autoři časopisu: Denisa Granátová Adéla Hynková Markéta Vondráčková. Zdroje: Ocko.tv Školní server Fotogalerie Google.cz Č Autoři časopisu: Denisa Granátová Adéla Hynková Markéta Vondráčková Č. 2 14. 1. 2014 Ocko.tv Školní server Fotogalerie Google.cz Zdroje: GuŤáK Přehazovaná Florbal Mikuláš Projektový den Obsah: Přehazovaná

Více

ORGANIZACE MĚSÍCE ÚNORA 2018

ORGANIZACE MĚSÍCE ÚNORA 2018 ORGANIZACE MĚSÍCE ÚNORA 2018 ČTVRTEK 1. ÚNOR, MATEŘSKÁ ŠKOLA Ve čtvrtek 1. 2. proběhne v mateřské školce od 8.00 hodin pro 3. a 4. třídu masopustní karneval. ČTVRTEK 1. ÚNOR, ZÁKLADNÍ ŠKOLA - výchovná

Více

Setkání s rodiči. 23. listopadu 2015. Třídy: 1. AO, 1. AM, 2. AO, 2. AM, 3. AM, 4. AN

Setkání s rodiči. 23. listopadu 2015. Třídy: 1. AO, 1. AM, 2. AO, 2. AM, 3. AM, 4. AN Setkání s rodiči 23. listopadu 2015 Třídy: 1. AO, 1. AM, 2. AO, 2. AM, 3. AM, 4. AN Obsah setkání: Výsledky klasifikace - první čtvrtletí Bodovací systém - vyhodnocení Akce školy v uplynulém čtvrtletí

Více

ENGLISH CONVERSATION CONTEST Výsledky školního kola Konverzační soutěže v angličtině 2017

ENGLISH CONVERSATION CONTEST Výsledky školního kola Konverzační soutěže v angličtině 2017 ENGLISH CONVERSATION CONTEST Výsledky školního kola Konverzační soutěže v angličtině 2017 Kategorie II.B (1.-2. ročník) počet účastníků: 14 maximální počet bodů (poslech B2 + speaknig): 42 1. Nikita KISZKOVÁ

Více

Školní kolo Konverzační soutěže v angličtině

Školní kolo Konverzační soutěže v angličtině Školní kolo Konverzační soutěže v angličtině Ve středu 9. ledna proběhlo školní kolo Konverzační soutěže v angličtině kategorií II.B, III.A a III.B, které se v tomto kole letos celkově zúčastnilo 31 studentů.

Více

ÚDAJE O PŘIJÍMACÍM ŘÍZENÍ

ÚDAJE O PŘIJÍMACÍM ŘÍZENÍ ÚDAJE O PŘIJÍMACÍM ŘÍZENÍ ŽÁCI PŘIHLÁŠENÍ KE STUDIU Počet přihlášek STR SLE STA LYT LYE MAN Celkem 1. kolo 62 83 86 63 69-363 Celkem 62 83 86 63 69-363 ŽÁCI PŘIJATÍ KE STUDIU Počet přijatých STR SLE STA

Více

STŘEDNÍ ŠKOLA A ZÁKLADNÍ ŠKOLA, NOVÉ MĚSTO NAD METUJÍ SOUTOK INFORMAČNÍ BROŽURA

STŘEDNÍ ŠKOLA A ZÁKLADNÍ ŠKOLA, NOVÉ MĚSTO NAD METUJÍ SOUTOK INFORMAČNÍ BROŽURA STŘEDNÍ ŠKOLA A ZÁKLADNÍ ŠKOLA, NOVÉ MĚSTO NAD METUJÍ SOUTOK INFORMAČNÍ BROŽURA BŘEZEN 2017 ŠKOLNÍ PLES V pátek 3. března se konal v Kodymově národním domě v Opočně stužkovací ples naší školy, kde byli

Více

Sportovní aktivity - 23-

Sportovní aktivity - 23- Sportovní aktivity Na škole pracuje Školní sportovní klub v čele s předsedou a absolventem školy Mgr. Šimonem Lánským. Počet členů je 42. Celoročně pracuje v rámci tohoto klubu volejbalový kroužek studentek.

Více

ŠKOLNÍ KOLA BIOLOGICKÉ OLYMPIÁDY

ŠKOLNÍ KOLA BIOLOGICKÉ OLYMPIÁDY ŠKOLNÍ KOLA BIOLOGICKÉ OLYMPIÁDY Hned po náročném ukončení pololetní klasifikace se tradičně konala školní kola Biologické olympiády ve všech kategoriích. S úkoly spojené s testem, praktickými úlohami

Více

ÚSPĚCHY NAŠICH ŽÁKŮ V SOUTĚŽÍCH A OLYMPIÁDÁCH

ÚSPĚCHY NAŠICH ŽÁKŮ V SOUTĚŽÍCH A OLYMPIÁDÁCH ÚSPĚCHY NAŠICH ŽÁKŮ V SOUTĚŽÍCH A OLYMPIÁDÁCH ŠKOLNÍ ROK 2013/2014 Školní kolo soutěže PIŠQWORKY (8. a 9. třída) 1. místo Ladislav Drápal 2. místo Ondřej Burian 3. místo Michal Jirák 4. 8. místo: Pavla

Více

PB STŘEDOŠKOLSKÝ POHÁR 12. 10. května 2012

PB STŘEDOŠKOLSKÝ POHÁR 12. 10. května 2012 PB STŘEDOŠKOLSKÝ POHÁR 12 10. května 2012 Obsah Představení projektu Program Propozice Herní struktura Kvalifikace Ceny pro soutěžící Pořadatel Promotér Místo konání PB Středoškolský pohár 2012 Šestý ročník

Více

Matematické soutěže ve školním roce 2012/2013

Matematické soutěže ve školním roce 2012/2013 Matematické soutěže ve školním roce 2012/2013 Naše škola se v letošním školním roce 2012/2013 přihlásila ke třem matematickým soutěžím: - Matematická olympiáda (zkr. MO) - Pythagoriáda - Matematický klokan

Více

ŠKOLNÍ NOVINY. Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633.

ŠKOLNÍ NOVINY. Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633. ŠKOLNÍ NOVINY Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633 Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633 krcmarovamarketa.3zskolin@iskola.cz, polakovapetra.3zskolin@iskola.cz Web: www.3zskolin.cz Číslo

Více

Přehled událostí školy v 1. pololetí školního roku 2012/2013

Přehled událostí školy v 1. pololetí školního roku 2012/2013 Přehled událostí školy v 1. pololetí školního roku 2012/2013 Září 3. 9. zahájení školního roku 3. 5. 9. GO KURZ třídy 1. A 5. 7. 9. GO KURZ třídy 1. C 5. 7. 9. zájezd do Berlína 7. 9. výstava hub v MFC

Více

SOUKROMÁ STŘEDNÍ ŠKOLA PODNIKATELSKÁ, s. r. o., OPAVA 747 06 Hlavní 282/101, Opava - Kylešovice. Organizace školního roku 2012/2013

SOUKROMÁ STŘEDNÍ ŠKOLA PODNIKATELSKÁ, s. r. o., OPAVA 747 06 Hlavní 282/101, Opava - Kylešovice. Organizace školního roku 2012/2013 SOUKROMÁ STŘEDNÍ ŠKOLA PODNIKATELSKÁ, s. r. o., OPAVA 747 06 Hlavní 282/101, Opava - Kylešovice Organizace školního roku 2012/2013 PŘEHLED TŘÍD Třída Výuka Třídní učitel Učebna Šatna Obor EK1 Ekonomika

Více

Iva a Honza Šnajderovi

Iva a Honza Šnajderovi B U L L E T I N 12/2015 Vážení rodiče, milí přátelé, dostalo se k Vám první číslo našeho malého bulletinu. Rádi bychom Vás informovali co je ve Filia klubu a Filiánku nového. Filia klub působí v Brně již

Více

Kadet body Junior body Student body

Kadet body Junior body Student body KLOKAN V pátek 20.3.2015 proběhla na škole mezinárodní soutěž Matematický klokan, které se letos zúčastnilo 132 studentů. 58 v kategorii Kadet, 42 v kategorii Junior a 32 v kategorii Student Výsledky studentů,

Více

KVĚTEN Vrchol sportovních her 4x4 za účasti našich žáků, výměnné pobyty s partnerskými školami z německého Mellendorfu a Wittenbergu nebo další z barevných dnů v 1.A... To je jen ochutnávka aktivit naší

Více

S gratulacemi vítězi a úspěšnému kolektivu Mgr. Pavel Kváš

S gratulacemi vítězi a úspěšnému kolektivu Mgr. Pavel Kváš Již tradicí se stala naše účast v republikovém finále zeměpisné soutěže EUROREBUS. I tentokrát jsme se vydali se skupinkou studentů 5.C Matějem Vaňkem, Albertem Štěrbou a Terezou Weismanovou o den dříve

Více

Dobrý den! Přihlašte se! Co se dělo?

Dobrý den! Přihlašte se! Co se dělo? Zpravodaj Domu dětí a mládeže Velké Meziříčí 29.4. 2015 Ročník 1, číslo 4 Dobrý den! Vkvětnu dobíháme do cílové rovinky, atodoslova. Čeká nás spoustu sportovních akcí ahlavně finále: naše domečkovská Akademie,

Více

MATURITNÍ ROČNÍK 2018

MATURITNÍ ROČNÍK 2018 GYMNÁZIUM, Lipník nad Bečvou Komenského sady 62 příspěvková organizace MATURITNÍ ROČNÍK 2018 Mgr. Martina Žižlavská Lipník nad Bečvou 2018 MATURITNÍ ROČNÍK 2018 K maturitní zkoušce v roce 2018 se přihlásilo

Více

FYZIKA přehled úspěchů 2017/18

FYZIKA přehled úspěchů 2017/18 FYZIKA přehled úspěchů 2017/18 Fyzikální olympiáda 59. ročník Studenti mohou řešit úlohy v kategoriích: F (1. ročník), E (2. ročník), D (3. ročník), C (4. ročník), B (5. ročník), A (6. ročník). Studenti

Více

Plánujeme: Exkurze do planetária v Hradci Králové Autoškolka. (Cena: 25 30 Kč, 10 Kč doplácí SRPDŠ) (Cena: 25 30 Kč, 10 Kč doplácí SRPDŠ)

Plánujeme: Exkurze do planetária v Hradci Králové Autoškolka. (Cena: 25 30 Kč, 10 Kč doplácí SRPDŠ) (Cena: 25 30 Kč, 10 Kč doplácí SRPDŠ) Plánujeme: v MFC 4. 4. Pořad Chovejte se jako člověk (Cena: 30 35 Kč, 10 Kč doplácí SRPDŠ) 1. třídy v MFC 4. 4. 16. 4. 20. 4. Exkurze do planetária v Hradci Králové Autoškolka (Cena: 25 30 Kč, 10 Kč doplácí

Více

Výroční zpráva Sport klub RB, z. s. za rok Zpracováno: 19. března 2018, Beranová Romana Schváleno: 20. dubna 2018, členskou schůzí

Výroční zpráva Sport klub RB, z. s. za rok Zpracováno: 19. března 2018, Beranová Romana Schváleno: 20. dubna 2018, členskou schůzí Výroční zpráva Sport klub RB, z. s. za rok 2017 Zpracováno: 19. března 2018, Beranová Romana Schváleno: 20. dubna 2018, členskou schůzí Základní údaje o spolku Předseda: Romana Beranová Místopředseda:

Více

To nejlepší z Anglie. 1.den: odjezd z Vimperka v podvečerních hodinách a přesun přes SRN do Belgie.

To nejlepší z Anglie. 1.den: odjezd z Vimperka v podvečerních hodinách a přesun přes SRN do Belgie. To nejlepší z Anglie Termín: 23. 4. - 29. 4. 2016 Program: 1.den: odjezd z Vimperka v podvečerních hodinách a přesun přes SRN do Belgie. 2 den:. Celodenní návštěva hlavního města EU Bruselu. Dopoledne

Více

Náš třídní výlet do Jeseníků - 9.A

Náš třídní výlet do Jeseníků - 9.A Náš třídní výlet do Jeseníků - 9.A 9.5.2016 v pondělí ráno jsme se sešli spolu s našimi učitelkami R. Svobodovou a J. Hanzlíkovou ve vestibulu Hlavního nádraží města Brna. Až jsme se všichni sešli, přesunuli

Více

Soutěžící i obě poroty byly připraveny a mohli jsme začít. Podporu soutěžícím poskytovali i jejich třídní učitelé, rodiče i jejich spolužáci.

Soutěžící i obě poroty byly připraveny a mohli jsme začít. Podporu soutěžícím poskytovali i jejich třídní učitelé, rodiče i jejich spolužáci. Obsah P. č. Popis strana 1. Školní kolo 2-5 1.1. 1. kategorie 3 1.2. 2. kategorie 3 1.3. 3. kategorie 4 1.4. 4. kategorie 4 1.5. 5. kategorie 5 2. Výběrové kolo 6 3. Meziškolní kolo 7-12 3.1. 1. kategorie

Více

5. místo Ivana Gromotoviče na gymnaziální historické soutěži

5. místo Ivana Gromotoviče na gymnaziální historické soutěži 5. místo Ivana Gromotoviče na gymnaziální historické soutěži V pátek dne 23. ledna 2015 proběhl v budově Historického ústavu Slezské univerzity v Opavě již IX. ročník krajské historické soutěže určené

Více

Integrovaná střední škola, Slavkov u Brna, Tyršova 479. Představení studijní nabídky, prostředí školy a aktivit našich žáků a učitelů

Integrovaná střední škola, Slavkov u Brna, Tyršova 479. Představení studijní nabídky, prostředí školy a aktivit našich žáků a učitelů Představení studijní nabídky, prostředí školy a aktivit našich žáků a učitelů Dny otevřených dveří - 29. a 30. listopadu 2013 a 17. a 18. ledna 2014 1 Základní údaje o škole jsme státní školou, zřizovatelem

Více

ÚVODNÍK ZÁCHRANÁŘI OLYMPIÁDA Z ČESKÉHO JAZYKA

ÚVODNÍK ZÁCHRANÁŘI OLYMPIÁDA Z ČESKÉHO JAZYKA 1 ÚVODNÍK Vítejte u 6. čísla Deváťáckých novin. V tomto vydání se dočtete, co se událo u nás v Senožatech v měsíci únoru. Tentokrát nejen ve škole. Došli jsme se podívat také na dětský karneval a na masopustní

Více

ZÁPIS. Jana Jandová, Ing. Lucie Tousecká, RNDr. Jaroslav Růžička, Mgr. Jana Šilingrová, Ing. Martin Vinš, Ing. Petra Hnátková

ZÁPIS. Jana Jandová, Ing. Lucie Tousecká, RNDr. Jaroslav Růžička, Mgr. Jana Šilingrová, Ing. Martin Vinš, Ing. Petra Hnátková ZÁPIS z 23. jednání Pracovní skupiny k Projektu Zdravé město a MA21, které se uskutečnilo dne 25. 11. 2011 od 13:00 hod v zasedací místnosti Magistrátu města K. Vary, Moskevská 21, 5. patro. Přítomní:

Více

V pondělí 3. října 2016 Karel IV. očima dětí Výherci v kategorii jednotlivců jsou: Výherci v kategorii kolektivů jsou:

V pondělí 3. října 2016 Karel IV. očima dětí Výherci v kategorii jednotlivců jsou: Výherci v kategorii kolektivů jsou: V pondělí 3. října 2016 v 11 hodin proběhlo v Galerii výtvarného umění v Havlíčkově Brodě slavnostní vyhlášení výherců výtvarné soutěže Karel IV. očima dětí. A zároveň byla tak zahájena výstava k této

Více

Krajské kolo. Sokolov 26. května 2015

Krajské kolo. Sokolov 26. května 2015 Krajské kolo Dopravní soutěže mladých cyklistů Sokolov 26. května 2015 Dopravní soutěž mladých cyklistů je zákonitým vyvrcholením přípravy na bezpečnou účast v silničním provozu. V úterý 26. května 2015

Více

Stručný popis jazykového kurzu:

Stručný popis jazykového kurzu: Zpráva z jazykově-vzdělávacího pobytu (Šablona č. 4 Zahraniční jazykově-vzdělávací pobyt pro žáky) Základní informace o projektu Číslo Prioritní osy: 1 Počáteční vzdělávání Oblast podpory: 1.1 Příjemce:

Více

Během jednoho školního roku prošli žáci všemi odděleními dané fiktivní firmy.

Během jednoho školního roku prošli žáci všemi odděleními dané fiktivní firmy. Studentské fiktivní firmy: Stavební činnost. Opravárenství. Výroba a prodej pečiva a květinových vazeb. Výroba a prodej cukrářských výrobků. Zahradnictví. Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.00/54.0006 Naše

Více

Rychlý přehled základních bodů výroční zprávy o činnosti Gymnázia, Český Krumlov za školní rok 2013/2014

Rychlý přehled základních bodů výroční zprávy o činnosti Gymnázia, Český Krumlov za školní rok 2013/2014 Rychlý přehled základních bodů výroční zprávy o činnosti Gymnázia, Český Krumlov za školní rok 2013/2014 V následujícím přehledu jsou uvedené některé podstatné body výroční zprávy. Pět největších úspěchů

Více

Školní kolo dějepisné olympiády

Školní kolo dějepisné olympiády Školní kolo dějepisné olympiády Ve čtvrtek dne 23. listopadu proběhlo na našem gymnáziu školní kolo Dějepisné olympiády kategorie ZŠ a odpovídajících ročníků víceletých gymnázií. Ze všech tříd 1. a 2.

Více

Rybářské slavnosti 2006

Rybářské slavnosti 2006 Rybářské slavnosti 2006 Druhý ročník Rybářských slavností Třeboň se uskutečnil ve dnech 25.-27.8.2006. Pořadatelem těchto slavností byla MAS Třeboňsko o.p.s., partnerem Rybářství Třeboň a.s. a spoluorganizátorem

Více

Gymnázium Žatec NEJKVALITNĚJŠÍ PŘÍPRAVA KE STUDIU NA VYSOKÝCH ŠKOLÁCH. Den otevřených dveří

Gymnázium Žatec NEJKVALITNĚJŠÍ PŘÍPRAVA KE STUDIU NA VYSOKÝCH ŠKOLÁCH. Den otevřených dveří Gymnázium Žatec NEJKVALITNĚJŠÍ PŘÍPRAVA KE STUDIU NA VYSOKÝCH ŠKOLÁCH Den otevřených dveří Vítáme Vás Adresa: Gymnázium, Žatec, Studentská 1075 Telefon: 415 740 592 WWW: http://gymnaziumzatec.cz/ Mail:

Více

Londýn 1. Nabídka poznávacího a vzdělávacího zájezdu pro žáky ZŠ Školní 2 LONDÝN

Londýn 1. Nabídka poznávacího a vzdělávacího zájezdu pro žáky ZŠ Školní 2 LONDÝN Nabídka poznávacího a vzdělávacího zájezdu pro žáky ZŠ Školní 2 LONDÝN Vážení rodiče, Nabízíme Vašim dětem cestování za poznáním a zdokonalením jazykových znalostí do Anglie. Jedná se o 6-denní zájezd

Více

za podpory o. p. s. Technik budoucnosti

za podpory o. p. s. Technik budoucnosti Návrh odměn pro soutěže Školní rok 2004/2005 SPŠ strojní a elektrotechnická Resslova 5, Ústí nad Labem za podpory o. p. s. Technik budoucnosti 1. SOČ - odborná část A. Strojní a dopravní obor a úlohy teoretické

Více

Významné mezníky v historii školy III. (od 90. let 20. století)

Významné mezníky v historii školy III. (od 90. let 20. století) Významné mezníky v historii školy III. (od 90. let 20. století) září prosinec duben červen duben 1989/1990 Ředitelem školy byl jmenován Miroslav Horák. Po prázdninách byla otevřena nová učebna informatiky

Více

LUDĚK MÍČEK Starosta obce. Vážení spoluobčané,

LUDĚK MÍČEK Starosta obce. Vážení spoluobčané, Vážení spoluobčané, tak nám to pěkně uběhlo. Dětem skončily prázdniny, nám ostatním zase dny volna a odpočinku. Především srpen se povedl, opět byla plně využita naše upravená požární nádrž, nezahálelo

Více

Zpráva ze studijní cesty do Brugg a Londýna v rámci Programu na podporu vzdělávání nadaných dětí, žáků a studentů

Zpráva ze studijní cesty do Brugg a Londýna v rámci Programu na podporu vzdělávání nadaných dětí, žáků a studentů Zpráva ze studijní cesty do Brugg a Londýna v rámci Programu na podporu vzdělávání nadaných dětí, žáků a studentů Poskytovatel grantu: Magistrát hlavního města Prahy. Příjemce grantu: Vyšší odborná škola

Více

Š kolní kolo chemicke olympiá dy

Š kolní kolo chemicke olympiá dy Š kolní kolo chemicke olympiá dy Během měsíce ledna proběhlo školní kolo chemické olympiády kategorie D, které obsahovalo domácí část, kontrolní test a praktickou část v chemické laboratoři. Olympiády

Více

2 Charakteristika školy

2 Charakteristika školy 2 Charakteristika školy 2.1 Velikost školy Škola Klvaňovo gymnázium a střední zdravotnická škola vznikla 1. 1. 2012 sloučením Klvaňova gymnázia se Střední odbornou školou zdravotnickou a sociální, Kyjov

Více

NABÍDKA PARTNERSTVÍ NA SLAVNOSTNÍM VEČERU S VYHLÁŠENÍM VÝSLEDKŮ

NABÍDKA PARTNERSTVÍ NA SLAVNOSTNÍM VEČERU S VYHLÁŠENÍM VÝSLEDKŮ NABÍDKA PARTNERSTVÍ NA SLAVNOSTNÍM VEČERU S VYHLÁŠENÍM VÝSLEDKŮ 6. ROČNÍKU ANKETY BRNO TOP 100 www.brnotop100.cz Vážení přátelé, rádi bychom Vám předložili možnost stát se reklamním partnerem slavnostního

Více

Gymnázium Boskovice. Palackého náměstí 1 680 11 Boskovice. tel.: 516 802 211 tel., fax, zázn. 516 802 213

Gymnázium Boskovice. Palackého náměstí 1 680 11 Boskovice. tel.: 516 802 211 tel., fax, zázn. 516 802 213 Gymnázium Boskovice Palackého náměstí 1 680 11 Boskovice tel.: 516 802 211 tel., fax, zázn. 516 802 213 ředitel: 516 802 216 výchovný poradce: 516 802 220 e-mail: info@gymbos.cz www.gymbos.cz Obecné informace

Více

Podívaná ročník Nový Jičín

Podívaná ročník Nový Jičín Podívaná 2018 6. ročník 23. 3. 2018 Nový Jičín s postupem na Krajskou přehlídku dětského divadla 2018 Ostravská lokálka 2018, termín 14. 4. -15. 4. 2018 místo: Divadlo loutek Ostrava, Pivovarská 15, Ostrava

Více

Škola Střední odborná škola a střední odborné učiliště, Hořovice, Palackého náměstí 100, 268 01

Škola Střední odborná škola a střední odborné učiliště, Hořovice, Palackého náměstí 100, 268 01 Škola, Palackého náměstí 100, 268 01 Název ŠVP Ekonomika a informatika v podnikání Platnost 1.9.2010 Délka studia v letech: 4.0 Kód a název oboru Forma vzdělávání denní forma ročníkový Povinné předměty

Více

Zůstanete li s námi, od teď už Vám žádná informace o škole neuteče. V tomto zpravodaji jsou informace za období 16. 31. 12. 2014.

Zůstanete li s námi, od teď už Vám žádná informace o škole neuteče. V tomto zpravodaji jsou informace za období 16. 31. 12. 2014. Hezké středeční odpoledne, srdečně Vás vítáme u druhého prosincového zpravodaje Střední školy služeb a řemesel Stochov. Letošní poslední vydání! A tak přejeme vše jen to nejlepší do nového roku 2015. Zůstanete

Více

Výroční zpráva o činnosti Plavecké školy Zlín, příspěvkové organizace. Školní rok

Výroční zpráva o činnosti Plavecké školy Zlín, příspěvkové organizace. Školní rok Výroční zpráva o činnosti Plavecké školy Zlín, příspěvkové organizace Hradská 888, 760 01 Zlín Školní rok 2016 2017 Zlín dne 15. 9. 2017 Blanka Kalendová, ředitelka školy Výroční zpráva o činnosti Plavecké

Více

VYCHÁZÍ 30. ČERVNA Předání čestného odznaku ASOCIACE Vojáci společně z. s. generálnímu řediteli VoZP

VYCHÁZÍ 30. ČERVNA Předání čestného odznaku ASOCIACE Vojáci společně z. s. generálnímu řediteli VoZP VOJÁCI SPOLEČNĚ Mediální platforma ASOCIACE Vojáci společně z.s. VYCHÁZÍ 30. ČERVNA 2016 Předání čestného odznaku ASOCIACE Vojáci společně z. s. generálnímu řediteli VoZP Čestný odznak ASOCIACE Vojáci

Více

Přehled událostí školy v 1. pololetí školního roku 2011/2012

Přehled událostí školy v 1. pololetí školního roku 2011/2012 Přehled událostí školy v 1. pololetí školního roku 2011/2012 Září 29. 8. 31. 8. GO KURZ třídy 1. A 31. 8. 2. 9. GO KURZ třídy 1. C 1. 9. zahájení nového školního roku 5. 9. 11. 9. poznávací zájezd do Anglie

Více

EVROPSKÝ TÝDEN MOBILITY A EVROPSKÝ DEN BEZ AUT

EVROPSKÝ TÝDEN MOBILITY A EVROPSKÝ DEN BEZ AUT EVROPSKÝ TÝDEN MOBILITY A EVROPSKÝ DEN BEZ AUT 2012 Statutární město Karlovy Vary Statutární město Karlovy Vary se v letošním roce již tradičně zapojilo do kampaní Evropský týden mobility a Evropský den

Více

TISKOVÁ ZPRÁVA slavnostní vyhlášení výsledků jubilejního 60. ročníku ankety SPORTOVEC ROKU 2018

TISKOVÁ ZPRÁVA slavnostní vyhlášení výsledků jubilejního 60. ročníku ankety SPORTOVEC ROKU 2018 TISKOVÁ ZPRÁVA 21. 12. 2018 slavnostní vyhlášení výsledků jubilejního 60. ročníku ankety SPORTOVEC ROKU 2018 SPORTOVEC ROKU 2018 PRAHA 21. prosince 2018 - Slavnostní vyhlášení výsledků novinářské ankety

Více

MATURITNÍ ROČNÍK 2016

MATURITNÍ ROČNÍK 2016 GYMNÁZIUM, Lipník nad Bečvou Komenského sady 62 příspěvková organizace MATURITNÍ ROČNÍK 2016 Mgr. Martina Žižlavská Lipník nad Bečvou 2016 MATURITNÍ ROČNÍK 2016 K maturitní zkoušce v roce 2016 přistoupilo

Více

Velká Británie - Londýn. již od Kč 5.690,-!!! Výlet do Windsoru zdarma!!!

Velká Británie - Londýn. již od Kč 5.690,-!!! Výlet do Windsoru zdarma!!! Velká Británie - Londýn již od Kč 5.690,-!!! Výlet do Windsoru zdarma!!! Budovy Parlamentu s věží Big Ben, Westminsterské opatství, Buckinghamský palác, Tower of London, Tower Bridge, Katedrála Sv. Pavla,

Více

Recitační soutěž. Na začátku února proběhla na naší škole recitační

Recitační soutěž. Na začátku února proběhla na naší škole recitační PIKNIK Únor 2018 Strana 2 Divadlo Strana 3 Barevný týden Strana 4 Karneval Strana 5 Olympiáda ČJ Strana 5 Recitační soutěž Strana 6 Rozhovor 7 /PAGE/ Školní karneval Recitační soutěž Rozhovor Po třech

Více

Střední škola, Rokycany, Jeřabinová 96/III č. tel.: ,

Střední škola, Rokycany, Jeřabinová 96/III č. tel.: , Střední škola, Rokycany, Jeřabinová 96/III č. tel.: 371 728 523, stredni@skola-rokycany.cz www.skola-rokycany.cz 1. Období školního vyučování ve školním roce 2016/2017 začne ve čtvrtek 1. září 2016. Vyučování

Více

Účast na veletrzích a dalších akcích v září

Účast na veletrzích a dalších akcích v září Účast na veletrzích a dalších akcích v září CIAF, 2. -3. 9. Hradec Králové CIAF je největší leteckou přehlídkou a soutěží špičkových vojenských bojových letounů v České republice. Královéhradecké letiště

Více

Úspěchy Soutěž Dance Cup Markvartice Taneční skupina roku region Most

Úspěchy Soutěž Dance Cup Markvartice Taneční skupina roku region Most Úspěchy 2018 1. Soutěž Dance Cup Markvartice 11.3. 2018 První krok do taneční sezóny 2018 završen úspěšně. Děti A Aliens 1.místo choreografie: Alena Karlovská JVK B Vibes of Africa 3.misto choreografie:

Více

GYMNÁZIUM, ČESKÉ BUDĚJOVICE, JÍROVCOVA 8

GYMNÁZIUM, ČESKÉ BUDĚJOVICE, JÍROVCOVA 8 GYMNÁZIUM, ČESKÉ BUDĚJOVICE, JÍROVCOVA 8 Telefon, fax: 387 319 358 PSČ: 371 61 e-mail: gymji@gymji.cz URL: http://www.gymji.cz INFORMACE O STUDIU (čtyřleté gymnázium) Vážení rodiče, žáci a učitelé základních

Více

Junior Hackathon 2018: I dlouhé sezení u počítače má smysl

Junior Hackathon 2018: I dlouhé sezení u počítače má smysl HOME PROGRAMY PARTNEŘI O NÁS KONTAKT Podnikatelské nápady pro lepší budoucnost V předvánočním prosincovém čísle se dočtete o úžasných výkonech a nápadech účastníků soutěže Junior Hackathon 2018. Celorepublikové

Více